.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

J Marti, Iunie 26, 2001 5:03 PM
Comentarii: Multumesc Miti, pentru precizare. Eu drept sa spun am uitat postarea cu pricina.

Acum am recitit-o. In contextul comentariului era vorba de doua feluri in care poate fi descris un fapt (era sa scriu eveniment dar mi-am dat seama ca poate avea conotatii:-) si ca presa va alege intotdeauna formulari care pot avea un impact mai mare la public. Nu avea nimic de a face cu faptul ca ma consideram sau nu o personalitate.

Mie imi place sa am incredere in oameni si din cauza asta nu ma lasa complet rece zbuciumul domnului care semna cand aurolacul cand goldenoake. Bine intentionat sau nu, s-ar putea sa aiba si ceva dreptate in criticile lui, mai ales ca si Gica fara frica spunea cu cateva zile in urma cam acelasi lucru. Cum GFF-ul spunea ca nu foloseste alte pseudonime atunci chiar suntem perceputi ca un grup destul de ermetic, cam elitist si orecum conservator. Eu sunt convins nu este nimic premeditat, oricum daca la aceasta am contribuit si eu prin stilul si continutul unor postari sunt gata sa imi fac mea culpa. Nu pot sa nu observ ca persoane care aveau ceva de spus si care postau cu regularilate, acum o fac din ce in ce mai rar. Acum va urma o enumerare, pentru care deja imi cer scuze daca voi omite pe cineva. Matrafox, Birlic, Abel, Guru, Test din Est, S/Z, Toby au adus intotdeauna o contributie substantiala la cursul discutiei, dar au cam disparut in ultimul timp din peisaj. Posibil ca si situatia, cam fara speranta din tara sa fi provocat o reactie de retragere. Oricum mie mi-ar parea rau daca cauza repaosului lor este atmosfera la care si eu am contribuit direct sau nu.

Pe de alta parte sa acceptam ca exista si posibilitatea ca unii indivizi sa incerce din diferite motive diversiuni care sa abata cursul discutiei sau sa arunce totul in derizoriul unor dispute personale total neinteresante pentru restul participantilor. Este normal, cred eu sa blochezi, adresele celor care posteaza obscenitati gratuite si injurii, dar masura poate ca nu ar trebui sa aiba un caracter permanent. Pentru ca, dupa cum bine vezi, este lipsita de eficienta, si atrage un alt val de badaranii de pe o alta adresa.
Cetateanul guvernat Marti, Iunie 26, 2001 5:02 PM
Comentarii: Ba, unde va treziti! Ce'aveti cu Adisor al nostru care a inghitit-o pe bunicuta cu scufita rosie cu tot! Mie-mi place da iel ca e ferm si baiat fin nu ca bolsevicii astia de comuna primitiva! Acu daca aflai ca are si isigna de Malta m-am linistit! Poa' sa vie boanghenii cu legitimatiile lor de maghiari ca tot degeaba, p'acilea nu se trece!
Miti Marti, Iunie 26, 2001 4:43 PM
Comentarii: Vandaluzia,
Incolora-i m^tza. (Sunt obosita,trec printr-o perioada grea.) Chiar daca mai nou, o anumita parte a presi (RL!), incepe sa-i gaseasca reflexe monarhiste pe stacojiul care s-a luat la spalat dupa '89! In articolul lui Vladimir Alexe aflam de tatal PMului care a cinat cu Regele, ca sef de promotie al vechii academii militare! Ba chiar a patimit, saracul! Dupa venirea rusilor a trebuit sa se reprofileze si si-a dat doctoratul in fizica nucleara (!) in anii 50 (!). Dar povestea nu s-a sfarsit in acest punct ci a continuat pe noi culmi apoteotice: fiul napastuitului si-a razbunat tatal devinind in '90 cavaler de Yalta...aaa, Malta...etc. Intelegi cum devine chestiunea... Ce-am mai plans, tu, cand am vizionat articolul! Exista dreptate pe lume si o ordine imanenta care razbuna binele si rasplateste raul!...aaa...vitzavercea... Este?

Un lucru bun tot a facut soimul maltez: zilele astea a dat ucaz de st^rpire a impozitului pe salariu la programatorii certificati! Totul e sa nu dureze doar 3 zile!
Ciberplaie$ Marti, Iunie 26, 2001 12:37 AM
Comentarii: Salba Ciberplai se mareste. Un nou sit s-a prins in webring dupa cel al fratilor Brega din Basarabia: 'Legile Internetului' al lui Bogdan Manolea.
ciberplaie$ Marti, Iunie 26, 2001 12:35 AM
Comentarii: Salba Ciberplai se mareste. Un nou sit s-a prins in webring dupa cel al 'Legile Internetului' al lui Bogdan Manolea.
Miti Marti, Iunie 26, 2001 11:53 AM
Comentarii: Mai musiu' Aurolac ce tot c^r^i atata? Vrei sa te bag in seama, uite ca o fac prin prezenta postare care e si ultima ce se adreseaza personajului ce-l impingi la interval.

J stia foarte bine ce zice cand vorbea de personalitati care au semnat lista impotriva legii potectiei informatiilor clasificate! Printre altii, au fost impreuna cu noi nepotul scriitorului Nicolae Gane-- George Gane (acum traitor la Muenchen, dupa ce a indurat gulagul rom^nesc) si George Stana, ex-jurnalist la Europa Libera. Si nu e nici o exagerare sa se spuna ca fiecare semnatura apartine unei personalitati! Cei carora nu le e indiferenta starea RO si care au hotar^rea sa o arate prin fapta sunt personalitati!
Ca individual imi am si eu drepturile mele inalienabile. Printre ele--sa aleg cu cine sa dialoghez! Adio si n-am cuvinte!
hackspeare Marti, Iunie 26, 2001 11:24 AM
Comentarii: Salut, Dan. Apai nu stii zisa lui idh: "lasa lumea sa vorbeasca numa' mandra sa-mi traiasca"?
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 9:06 AM
Comentarii: Dan.Iarta-mi intrebarea.Esti cumva cel de"La Dan"?Daca nu ignora-ma te rog.Multumesc.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 8:35 AM
Comentarii: ce zici J?iti dau niste ochelari sau nu ai nevoie.asta in situatia in care,din curiozitate vrei sa vizitezi si alte"meleaguri"pe care mi-ai spus ca nu te atrag si de care nu-i bine sa pomenesc.just in case.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 8:06 AM
Comentarii: desi stiu ca o sa-mi atrag mustrari,am de facut un anunt.eclipsa solara la crl.poti sa-ti bagi destele-n ochi.va sugeram sa folositi ochelari de protectia ochiului.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 7:41 AM
Comentarii: Golden(o)Lake.cu ochii pe mesajul Vandaluziei,realizez acum de ce ne intalnim ca vapoarele;din departare.diferenta orara,n-ai ce face.ramane pe alta data si fii fara grija,nu ma las eu usor momit.sanatate.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 7:27 AM
Comentarii: buna seara tuturor.e nespus de bine sa va gasesc pe toti,sanatosi si in verva.asta face bine la digestie.
Vandaluzia Marti, Iunie 26, 2001 7:03 AM
Comentarii:
Miti, am intrat azi de vreo 2 ori, dar n-am avut timp sa scriu. Acum la mine e iar seara unei zile grele and I'd be sleeping like a log. Stiam cite ceva de Gusti, echipele lui faceau monografii, culegeau toata informatia posibila despre satul luat la studiu.
Nu-ti fa probleme ca m-ai dezamagi, e normal ca mitza sa fie inodora.

Bibi, e adevarat ca-mi vine numele de la vandali, dar eu ma gindeam la Robert W. cind mi l-am ales. Il ai pe Gibran in biblioteca ta ?

Logo-fete, sa mor daca m-am prins de ce zici acolo. Se pare ca incerci sa ma previi de ceva, multumesc, dar nu mi-am dat seama care-s pericolili. Daca-ti place, poti sa-mi zici si dragonochto... aia, cum i-ai zis, dar sa stii ca de fapt sint o biata pterodactilografa. Te tzuc si eu.
Dan Luni, Iunie 25, 2001 10:18 PM
Comentarii: Mai intai sara buna la toata lumea.Cum e posibil ca un singur individ sa faca atata mizerie aici pe pagina?Chiar nu ia nimeni masuri sa fie exclus sa nu mai poata posta?
GOLDEN(O)LAKE Luni, Iunie 25, 2001 8:45 PM
Comentarii: Comentarii: TIMI,iti amintesti? "Vinatoarea de oameni de pe strazile Bucurestilor este o infamie pe care nimic nu o poate justifica. Romania se descalifica inca odata din rindul tarilor care respecta drepturile fudamentale ale omului. Ce li se reproseaza acelor oameni, atit de grav incit orice demnitate le este calcata in picioare? Ca sint saraci si ca nu arata bine, intr-o tara pe care persecutorii lor au adus-o intr-o stare de mizerie greu de imaginat? Ca unii din ei ar fi infractori? Dar acest drept de a decide asupra calitatii legale a unui om nu a fost incredintat decit puterii judecatoresti, si nu membrilor guvernului sau politistului de la colt. Cu ce drept actualul prim-ministru uzurpa ordinea constitutionala si ordona pedepse extra-legale? Din punct de vedere moral, ceea ce s-a intimplat este o rusine, iar din punct de vedere practic este absurd. Ciinii politisti, dubele, bastoanele si catusele au devenit intrumentele asistentei sociale. Intr-o vreme cind marii tilhari umbla liberi, actualul prim-ministru ordona jandarmilor sa pazeasca intrarile de canal. Insa problemele Romaniei nu se rezolva mutindu-le cu trenul dintr-o parte in alta, iar presupusa curatenie a strazilor nu justifica ilegalitatile, lipsa de respect si de compasiune" LUPULMORALISTLUPULMORALISTLUPULMORALISTLUPULMORALIST-------------------------------------GOLDEN(O)LAKE:Oare aici pe plai nu se procedeaza la fel?Oare nu si aici exista un Nastase,cāini politzisti,bastoane, catuse,"botnitze"?O dovada ca ma insel ar fi ca toti cei blocati de "organ"-ul vostru sa fie lasati liberi pe ciberplai.Asta asa simbolic,caci de intrat pe plai se poate intra oricum(de ex.).Mai putina aroganta,obiectivitate,principii sanatoase si totul va fi OK.
Trai 2 rimembā Luni, Iunie 25, 2001 7:40 PM
Comentarii: Miti Marti, Iunie 19, 2001 8:46 PM Comentarii: Zau ca nu m-am suparat, gff! De pe o lista de discutie (rom_pol de la yahoo.groups.com): Apel Actualul prim-ministru al guvernului Romaniei a ordonat deportarea a sute de oameni din Bucuresti. Pe data de 13 iunie 2001 au fost retinute, conform declaratiilor oficiale, peste 400 de persoane, din care aproape 200 au fost expulzate din oras. Primul ministru si-a asumat public acest ordin, care impune o pedeapsa inexistenta in Codul Penal. Semnatarii acestui Apel cer Procuraturii sa se sesizeze si sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase pentru comiterea infractiunii de privare de libertate. Orice am crede despre acei oameni care fac obiectul acestei masuri, trebuie sa observam ca ei nu sint proprietatea domnului Nastase si a complicilor sai. Pina la proba contrarie, ei sint cetateni liberi. Ei sint indreptatiti sa intre in ce oras poftesc, si sa stea acolo cit doresc, atita vreme cit libertatea nu le-a fost limitata de o decizie justa a unui tribunal. Acesta e un principiu univesal admis de natiunile civilizate. Actualii guvernanti insa au idei diferite. Pentru ei, cetatenii Romaniei nu sint decit iobagi care pot fi stramutati cu ordin de la stapinire. In actualul regim, oamenii sint obligati sa explice autoritatilor ce treaba au, iar a umbla pe strada fara documente oficiale este o crima impotriva statului. Dreptul de a dispune de propria persoana a ajuns la discretia executivului. Vinatoarea de oameni de pe strazile Bucurestilor este o infamie pe care nimic nu o poate justifica. Romania se descalifica inca odata din rindul tarilor care respecta drepturile fudamentale ale omului. Ce li se reproseaza acelor oameni, atit de grav incit orice demnitate le este calcata in picioare? Ca sint saraci si ca nu arata bine, intr-o tara pe care persecutorii lor au adus-o intr-o stare de mizerie greu de imaginat? Ca unii din ei ar fi infractori? Dar acest drept de a decide asupra calitatii legale a unui om nu a fost incredintat decit puterii judecatoresti, si nu membrilor guvernului sau politistului de la colt. Cu ce drept actualul prim-ministru uzurpa ordinea constitutionala si ordona pedepse extra-legale? Din punct de vedere moral, ceea ce s-a intimplat este o rusine, iar din punct de vedere practic este absurd. Ciinii politisti, dubele, bastoanele si catusele au devenit intrumentele asistentei sociale. Intr-o vreme cind marii tilhari umbla liberi, actualul prim-ministru ordona jandarmilor sa pazeasca intrarile de canal. Insa problemele Romaniei nu se rezolva mutindu-le cu trenul dintr-o parte in alta, iar presupusa curatenie a strazilor nu justifica ilegalitatile, lipsa de respect si de compasiune.
GOLDEN(O)LAKE Luni, Iunie 25, 2001 7:28 PM
Comentarii: gica fara frica nu te lasa momit de nevertebrate ;-)
GOLDEN(O)LAKE Luni, Iunie 25, 2001 7:23 PM
Comentarii: nu te lasa momit de...nevertebrate ;-) --- Catre...andācavā:cand o anume persoana e direct vizata in legatura cu o anume postare pe care a semnat-o,normal e sa se dea si raspuns.Altfel nu face decat sa accentueze ca a postat asa,ca sa se afle in treaba,sa se dea interesanta.In democratie dreptul la replica e ceva normal(nu-i blocheaza "nimeni" serverul).Apropo de "reverend",daca afuriseste,probabil a constatat ca asa trebuie vorbit cu anume...“tlectuali.In orice caz,posteaza mereu cu acelasi nick.E posibil ca si l-a tradus.De, o fi invatat si el ceva din "azvarlitura" si a adoptat stilul andācavā. Cinste lui.In legatura cu "altii"se schimba ciorba. Timi(de ex.)se da sub acest nick o persoana “telectuala.Ca sa ameninte foloseste"ghiont incuiat"(traducere aproximativa din germ.).Ca sa injure se semneaza "Hadār din... papornitza"(de.ex.).Asta ca daca cel injurat raspunde(daca mai apuca caci de regula i se blocheaza serverul)sa nu injure persoana Timi care e “telectuala, ci sa-l injure pe Hadār ca e din...papornitza.Si astfel Timi primeste un orgasm.Sau se foloseste o metoda mai perversa(Timi crede ca astfel dileste doua muste dintr-o lovitura) si anume foloseste un nick pe care are boala ca sa injure alt nick pe care are,de asemenea boala.Apoi se retrage in vagauna de unde asista la spectacol(daca i-a tinut mānāria,bineinteles)si astfel primeste iar un orgasm pe care il savureaza alaturi de celelalte nevertebrate. Cineva a propus mai amu“ca toti sa semneze cu numele adevarat.Urmarea a fost ca a fost luat la misto in stilul plai(fie el si ciber).Un alt stil de luat la misto a“la plai e cel de a-ti lua nick-ul in gura si dupa ce il morfoleste bine trage o kufureala ordinara aici pe plai.Oare cum poate sa o inghita(kufureala) persoana care a initiat pagina,iar pe celelalte,cu calitate de import,le blocheaza.Ori e cocinoplai,ori e,stiu eu...cenaclu literar(nu spun tribuna politica caci acolo e amestec de cocina cu cenaclu).Cei veniti noi se adapteaza repede,apoi,cand preiau stilul,sant zvarliti.Eu m-am lamurit cu un aspect al stilului de aici cand unu“s-a autointitulat,plin de modestie,"personalitate" :-P.Apoi, ca sa nu-i bata ceilalti obrazul,i-a botezat la fel pe toti de pe tabel.Asteptam ca cineva sa-l "ciupeasca"un pic,sa-l trezeasca.Nici o reactie.Cred ca toti savurau momentul precum Al Bundy cand a dat de aur fals.Orice asemanare de nume,locuri,intamplari e pur intamplatoare.In continuarea textului cititi postarea mea,pana la -------- din 24 Iunie 2001,ora 1:04 PM. PS: Eroare la idee Scuze, dar acest domeniu e interzis pentru ca un utilizator de pe acelasi domeniu a abuzat de intratul la idee. Va rugam contactati-ne la ciberplai@yahoo.com pentru mai multe informatii.
gica fara frica Luni, Iunie 25, 2001 6:21 PM
Comentarii: 12000?cred ca glumesti.e loc de mai mult ca,tara"geme"in materie de"naivi".
Democrat "coagulat" Luni, Iunie 25, 2001 5:22 PM
Comentarii: Facem pariu ca Lupan gaseste pāna la toamna 12.000 de prosti īntre voi? Daca-si cumpara si U Craiova si simpatii la Televiziune, atunci va cāstiga si alegerile: īntr-un stadion īncap mai mult de 12.000 de tolomaci buni de cumparat cu Coca-Cola et Circenses. Don Berlusconescu! Hackespeare OK, Sefe! (Depinde cu care din Nick-ii aia multi vorbesti).
Gradina e mare Luni, Iunie 25, 2001 3:58 PM
Comentarii: Iata cum se coaguleaza fortele democrate ca o replica la nou creata stanga: Apel
Sorry Luni, Iunie 25, 2001 12:27 AM
Comentarii: pentru formatare.
Din nou acasa-subiectul apelului Luni, Iunie 25, 2001 12:26 AM
Comentarii: http://www.ziua.ro/archive/2001/06/15/index.html http://www.ziua.ro/archive/2001/06/15/index.html http://www.ziua.ro/archive/2001/06/15/index.html http://www.expres.ro/arhive/2001/iunie/14/investigatii/2-4.html http://www.romanialibera.com/2SOC/20s2sal4.htm
Hackspeare Luni, Iunie 25, 2001 11:51 AM
Comentarii: Nick baiatule, faci confuzie. Nu-i ala de crezi. Ca te convingi, poti intra din nou cu 217... Te rog insa, asa, ca-ntre 2 gentilomi: nu mai vorbii buruienos.
Miti Luni, Iunie 25, 2001 10:37 AM
Comentarii: Nea G2, s'altare si la matale. Nu-l mai zgandariti pe reverend ca acus incepe recitalul de afurisenii.
Logo-fatul Luni, Iunie 25, 2001 10:29 AM
Comentarii: vandaluzia-baby, daca n-aparea balaurul cel scrantit prin vecini, dragonochtoana de tine nici ca ne picai la drum de seara, noua, astora mai cuminti! Pazea, p-acilea sunt tigrii albastri nu balauri nevropati. (Mi-am descantat de farmece asa ca pot privi ca la teatru.)

Pupici homerici, bobocule
Miti Luni, Iunie 25, 2001 10:21 AM
Comentarii: Thanks a lot, cavalere linuxian! Asta-i pohta ce-am pohtit!
gica fara frica Luni, Iunie 25, 2001 10:00 AM
Comentarii: In bezmeticia mea,numai eu umblu prin cafenea la ora asta.Trebuie ca am insomnie.
J Luni, Iunie 25, 2001 2:56 AM
Comentarii: As vrea sa ma informez mai bine in legatura cu actiunea Politiei (a Guvernului?) impotriva careia este indreptat protestul preluat de pe lista respectiva de discutii. Din textul protestului rezulta ca este deja in curs de desfasurare. Poate sa posteze cineva link-uri spre articole care relateaza despre desfasurarea ei.
gic a fara frica Duminica, Iunie 24, 2001 7:31 PM
Comentarii: Thank you Golden(o)Lake.Am prea multa coloana vertebrala ca sa-mi pot permite mersul taras.N-am alte "nick-uri".E mai original,dar multi nu stiu asta.Ramane intre noi.Iti multumesc pentru atentie.
GOLDEN(O)LAKE Duminica, Iunie 24, 2001 1:04 PM
Comentarii: A,era sa uit: pentru cei ce scriu urat la adresa mea le indic sa reciteasca ultimele trei randuri din postarea mea din 17 Iunie 2001 si daca le e greu sa priceapa,e in dublu exemplar.Se pare ca sant tot timpul in asteptare sa sfasie(linga)ceva,stau cu coltii ranjiti, astupandu-se in propriile spume.------------gica fara frica,tot respectul,din postarile tale se poate invata ceva. Bineinteles pentru cei ce poseda darul de a invata. Doresc sa cred ca nu mai postezi si sub alte nick-uri.
Nick Duminica, Iunie 24, 2001 12:52 AM
Comentarii:
"Nick" Nick Duminica, Iunie 24, 2001 6:37 AM Comentarii: Hai sictir Mickydutza! Sterge-te intii la gura aia pe care o posezi intre obrajorii "a la gogu". Du-te si adinc gingaveste-ti ordinele la oberii de la stina din deal numita cafeneaua RL. Domnule Miti, cine-i betivu? Cind "fa!" cind "lady"!?!? Nu credeti ca ar fi timpul sa-l scuipati definitiv din locanta? Du-te-n ¶zda ma-tii de prost. E bine asa, barbatushule, esti multumit? Traiesti si tu ca si trāntoru' pe-aici si te dai mare scula. Da-ti doua palme, trepanatule, pāna nu ti le dau eu.
Tu vezi sa-ti aduci īn ordine Linux-ul, ca habar n-ai de meserie, nu sa manānci cacat.
GOLDEN(O)LAKE Duminica, Iunie 24, 2001 12:39 AM
Comentarii: gica fara frica :-)
GOLDEN(O)LAKE Duminica, Iunie 24, 2001 12:39 AM
Comentarii: gica fara frica :-)
gica fara frica Duminica, Iunie 24, 2001 10:31 AM
Comentarii: Nea Jenica,se pare ca se lucreaza in trei schimburi.Cum trage vreunul o rau mirositoare,de indata se reped mii de plamani patriotici,gata de sacrificiu in a inhala cat mai adanc, numai sa nu ajunga mirosul la cel ce isi lasa mana linsa,de cateii de moda noua.Multa sanatate.
Nick Duminica, Iunie 24, 2001 6:37 AM
Comentarii: Hai sictir Mickydutza! Sterge-te intii la gura aia pe care o posezi intre obrajorii "a la gogu". Du-te si adinc gingaveste-ti ordinele la oberii de la stina din deal numita cafeneaua RL. Domnule Miti, cine-i betivu? Cind "fa!" cind "lady"!?!? Nu credeti ca ar fi timpul sa-l scuipati definitiv din locanta?
GOLDEN(O)LAKE ANDĀCAVĀ , Iunie 24, 2001 2:42 AM
Comentarii: Miti,iti amintesti? "Vinatoarea de oameni de pe strazile Bucurestilor este o infamie pe care nimic nu o poate justifica. Romania se descalifica inca odata din rindul tarilor care respecta drepturile fudamentale ale omului. Ce li se reproseaza acelor oameni, atit de grav incit orice demnitate le este calcata in picioare? Ca sint saraci si ca nu arata bine, intr-o tara pe care persecutorii lor au adus-o intr-o stare de mizerie greu de imaginat? Ca unii din ei ar fi infractori? Dar acest drept de a decide asupra calitatii legale a unui om nu a fost incredintat decit puterii judecatoresti, si nu membrilor guvernului sau politistului de la colt. Cu ce drept actualul prim-ministru uzurpa ordinea constitutionala si ordona pedepse extra-legale? Din punct de vedere moral, ceea ce s-a intimplat este o rusine, iar din punct de vedere practic este absurd. Ciinii politisti, dubele, bastoanele si catusele au devenit intrumentele asistentei sociale. Intr-o vreme cind marii tilhari umbla liberi, actualul prim-ministru ordona jandarmilor sa pazeasca intrarile de canal. Insa problemele Romaniei nu se rezolva mutindu-le cu trenul dintr-o parte in alta, iar presupusa curatenie a strazilor nu justifica ilegalitatile, lipsa de respect si de compasiune" Vezi gunoiul din ochii altora dar nu vezi barna din ochii vostrii.Oare aici pe plai nu se procedeaza la fel?Oare nu si aici exista un Nastase,cāini politzisti,bastoane, catuse,"botnitze"?O dovada ca ma insel ar fi ca toti cei blocati de "organ"-ul vostru sa fie lasati liberi pe ciberplai.Asta asa simbolic,caci de intrat pe plai se poate intra oricum(de ex.).Mai putina aroganta si totul va fi OK.
Linux for MITI , Iunie 24, 2001 12:46 AM
Comentarii: I hope it will help you, Lady:
http://cvs.linux.hr/swapd/
Is it that what you want?
Jenica pierdutul,dar nehigherit-inca. Din TZiganiada Craioveana... Sambata, Iunie 23, 2001 7:56 PM
Comentarii: Gogule ma dai pe mana verzilor dela Madrid ca sa ma hinghereasca,cum zici tu:sa ma gaseasca ,pentru a nu fii hingherit..Multzam fain Gogule !! Esti o dulceatza de coacaze de Filiasi...!!! Zaibarul tau a facut minuni in CRL ,incepand dela Ober in jos ,pana la Aia Innnnocentista....!!! Cine-i MITI asta sau asta (cu caiula intoarsa cu fund'-n jos .pe primul -a-? Ca-i ploua in caciula fiind cu intorsatura in sus..Cand avuse-i nevoie de butelia ta,ca fu frig o saptamana in coparshaul in care ma puse-si.Uita-i ca n-ai pus motzul colivei;cineva si-a adus aminte si mi-o aminti..!! Ce mai faci tu juvete ,fiindca unul ma lua ca urasc oltenii...????? Nu-i urasc,dar cand te uitzi la Tziganimea ce inconjoara si deja-i infiltrata in,Craiova,ma sperie si ma confuzioneaza:care-s unii si care- altii???? In Filiasul tau asijderea numai astea te intampina si apoi scandalul oltenesc,din orice si oricand ,ma uimeshte..!!N-o mai deranja pe Madrigeana,sau pe Madrigalul,ca sa ma apere de hingheri,ca pica ei,ea,el,tu,etc., in.....Tu ce pazeshti ??Zaibaru'?Ei,nu bea prea mult ca trebuie sa ma insoteshti,ca-i loc ACOLO si pentru matatalutza..!!!Pe curand Dincolo mana-n mana,ca doi zaibaretzi..!!!
Gogu De la Filiasi Sambata, Iunie 23, 2001 9:16 AM
Comentarii: Sal`tare coane MITI, ....nu-l vazusi bre pa Jenica ca-l pierdui in Obor si asta nu stie sa vina singur acasa. E cam gangav si poate il salta hingherii....ar fi pacat ca are zgarda noua..... Basca jos in fata matale.... Gogu.
Jenica fara frica..??!! Fost pe la CRLul taverna. Sambata, Iunie 23, 2001 1:20 AM
Comentarii: Gica FF,esti un geniu,dar nu din ala cu steag dacic,ca nu pari a fi lup-os..!!Uita-te la romania aia zisa "libera " si la taverna ei si vei vedea toata animalimea(nu-i corect romaneste)lupo-draco-dacica,si latino conform ziselor lu Emiovici...niste......??????
Miti Vineri, Iunie 22, 2001 8:35 PM
Comentarii: Am si eu nevoie de un cavaler programator: cine poate sa ma invete cum sa maresc swap-ul linuxului (fara sa-l re-sinstalez din nou). Multumiri in anticipate. Un week-end placut.
Miti Vineri, Iunie 22, 2001 8:22 PM
Comentarii: Vandaluzia, multumesc pentru referinta. Interesant. Pe luni.
Miti Vineri, Iunie 22, 2001 3:49 PM
Comentarii: Ultima isprava cu care Dancu ne insulta inteligenta: dupa sondajul Metro-Media -Transilvania in 2004 romanii l-ar alege cu o majoritate zdrobitoare tot pe Ilici! Ca si cum n-ar stii ca nu mai are dreptul la nici un mandat! Poate organizeaza si pe tema asta un referendum ! Box populi, ca nu mai tzine!
Vandaluzia Vineri, Iunie 22, 2001 8:40 AM
Comentarii:
Bibi, multumesc de oferta, se accepta.
Miti, sint rupta de oboseala, miine plec pentru 3 zile, ne mai conversam luni. Mi-a luat numai 1 minut sa gasesc pe net Profetul lui Gibran, din care pastez aici capitolul "Haine", de care mi-a adus aminte domnul the same.

And the weaver said, "Speak to us of Clothes."

And he answered:

Your clothes conceal much of your beauty, yet they hide not the unbeautiful.

And though you seek in garments the freedom of privacy you may find in them a harness and a chain.

Would that you could meet the sun and the wind with more of your skin and less of your raiment,

For the breath of life is in the sunlight and the hand of life is in the wind.

Some of you say, "It is the north wind who has woven the clothes to wear."

But shame was his loom, and the softening of the sinews was his thread.

And when his work was done he laughed in the forest.

Forget not that modesty is for a shield against the eye of the unclean.

And when the unclean shall be no more, what were modesty but a fetter and a fouling of the mind?

And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.


gica fara frica Vineri, Iunie 22, 2001 8:33 AM
Comentarii: in zori de zi,nu te trezi.dormi,in pace.
the same Vineri, Iunie 22, 2001 8:27 AM
Comentarii: daca n-am avea haine, am fi mai urati si mai handicapati decat orice animal de pe pamant.
the same Vineri, Iunie 22, 2001 8:27 AM
Comentarii: daca n-am avea haine, am fi mai urati si mai handicapati decat orice animal de pe pamant.
gica fara frica ouagadougou Vineri, Iunie 22, 2001 8:22 AM
Comentarii: faptul ca dacii aveau ca stindard un cap de lup,explica si in ziua de azi,de ce ca romani,avem comportamentul ce ne caracterizeaza.nu exista"site"romanesc in care sa nu auzi urlete,colti gata sa sfasie,instinct animal de a sari la beregata si mai presus de orice,spirit de haita,asupra celui ce se clatina.nici nu trebuie sa ma luati in serios.avem cu totii,meserii ingrate.cu stangul,inainte,marsh.
Io Vineri, Iunie 22, 2001 3:46 AM
Comentarii: Schmidt
Ma bozgor escroc de la Tg. Mures ce esti, nu tu ai fost ala care cereai deslipirea Transilvaniei de Romānia la CRL? (Tu cam dece crezi ca te bag īn ma-ta cu orice ocazie si pe toate meridianele, musiu Kron samd? D-asta, daca ai uitat, maidanezule) Acuma te lamentezi si dai cu fleoanca p'aici si pe la CRL īn ale 2 ipostaze ale tale, ca ce te strofoci tu pentru Transilvania, asa-i?. Tu n-ai pace, Mihaiescule, pāna nu te tupai o data sanatos, sa ma tzii minte. Tavi, Tavi, tu o iei de la mine pe cocoasa, ma Judas! Mai joaca-te mult. :(
bibliotecarul Joi, Iunie 21, 2001 8:41 PM
Comentarii: Nu m-am suparat da mi-s mai molcom din fire. Poti sa-l astepti pe logodnic la mine in biblioteca. Pe vipie, aici e racoare si fosneste ca-n real reality. E biblioteca comunala.

Sa stii ca vandalii sunt cu adevarat cei de la care vine numele tau. Etimologic vorbind ar trebui sa-ti fiu logodnic. Dar nu-i bai. Ma asteapta si pe mine o fatuca careia ii plac istoriile mai mult decat zdranga-zdranga din cutie.
Miti Joi, Iunie 21, 2001 7:27 PM
Comentarii: Scuze. Henri Stahl. Cartea care mi-a deschis ochii asupra a ce a insemnat scoala de sociologie a lui Gusti e chiar cea cu interviuri luate lui Stahl, inainte de '89 si bineinteles nepublicate atunci ca nu erau de sezon :) (Monografia ca utopie, Zoltan Rostas, 1999). Printre altele am aflat chestii foarte interesante despre grupul Criterion, intemeiat de Petru Comarnescu si frecventat de Stahl, Noica, Zilber, Patrascanu, Eugen Ionescu... etc! Aia mixtura!
Miti Joi, Iunie 21, 2001 7:09 PM
Comentarii: Imi pare rau ca te dezamagesc dar m^tza-i inodora. N-au dom“le reazim ideologic nici cat o surcica. Din orice parte a spectrului ai privii. Enteresul si numai enteresul. Acum majoritatea amusina nerambursabilele ce va sa vie de la Bruxelles iar opozitia saliveaza si ea. Si totusi se schimba. Nu in 2004 dar in 2008 vin copiii astia care s-au nascut liberi si va fi mai multa curatenie pe esicher.

Nu mi-l trimite pe Che. Acum simpatiul meu e Dimitrie Gusti (un interesant experiment de cunoastere si actiune, terminat din pacate de tavalugul bolsevic--no hard feelings, dear, nu te nascusesi inca). Gusti, spune legenda, a fost sfatuit de Caragiale sa se intoarca in tzara (era in Germania unde studiase psihologia si sociologia) sa faca ceva in problema tzaraneasca (era dupa 1907). S-a intors si a creat lucruri foarte interesante in sociologia rurala. In cercul lui, pe de-o parte se facea teorie iar pe de alta parte se actiona practic ( e.g. scolile tzaranesti intemeiate dupa o idee a unui danez). Expeditiile sociologice ale echipei lui Gusti (Mircea Vulcanescu, H. Sthal, Xenia Costa-Foru) au fost o premiera mondiala in domeniu. Fara fals protocronism. Cand s-a intamplat catastrofa istorica, Gusti era presedintele Academiei. L-au izgonit si l-au lasat muritor de foame (fostii studenti adunau bani pentru profesorul lor). Sociologia a fost interzisa (sa-mi spui tu de ce ca ar trebui sa cunosti dedesubturile ideologice). Vulcanescu si Golopentia au murit in inchisoare. Asta a fost.
Vandaluzia de la Cap-Limpede Joi, Iunie 21, 2001 5:32 PM
Comentarii: Sondajele spun ce spun, am vrut sa spun.
Vandaluzia Joi, Iunie 21, 2001 5:31 PM
Comentarii: Rezon, Miti,
Daca taica Deng a zis ca la mitza conteaza abilitatea de a prinde rozatoare, nu coloarea, nu vad de ce n-ar fi asta valabil si pe Dimbovita. Ai vostri au avut totusi destul timp la dispozitie; daca in 2004 pe ansamblu o sa fie mai bine ca in 2000 (nici nu prea vad cum ar fi mai rau), iti trimit un poster cu Che, sa ti-l pui la birou ?
Impacarea cu Regalitatea Sa are mult mai mult calcul decit pavaj de Damasc, dar in final nu conteaza. Sondajele spun de spun, virsta Regelui e cea care e, spijinitorii interni s-au compromis suficient. Nici un pericol deci in gesturi de-astea reconciliatoare care pot aduce mult mai mult decit investitia de citeva case care oricum nu erau ale statului.
Vandaluzia Playa Giron Joi, Iunie 21, 2001 5:15 PM
Comentarii:
Bizu drag,
sper ca nu te-ai suparat pe ghidusia mea. Daca mi-ai zis ca ce vad e WIG, ti-am raspuns ca I can't see if you are my fiance or not, pen'ca I'm really waiting for him. El l-o vazut pe Robert Wyatt printre vandale si aluzii si m-o cucerit cu asta.
Ai de grija cu nervosii aia. La ce biblioteca esti aflator ?
Miti Joi, Iunie 21, 2001 3:53 PM
Comentarii: Vandaluzia, junele prim pare a dori integrarea nu stiu daca in Europa cea de toate zilele dar in compania celor cu roze la butoniere si vile in Toscana, sigur! Tu ca comunista trebe sa stii mai bine: e saltul calitativ dupa cantitatea mursecata hulpav in ultimii 11 ani. S-au rafinatara, draga. Oricum altii gata-rafinatzi gata nu prea au sansa sa ajunga in preajma puterii asa ca nu ne ramane decat sa privim la spectacolul ievolutiei si sa huiduim sau sa aruncam cu oua clocite pe scena cand intriga incepe sa aduca cu vestitele meandre ale concretului. Cine stie ce surprize ne mai pregateste Regizorul! (Uite ca nu Voda Emil Zonalu' (odihneasca-se-n pace pe la fundatii) i-a dat Regelui ce e-al Regelui ci bolsevicul Ilici, intre 2 deliruri pe tema comunei primitive si a globalizarii! Artistic vorbind, misto filmuletul care ruleaza la Patria!).
bibliotecarul Joi, Iunie 21, 2001 1:38 PM
Comentarii: Dragutza, e cazul. Altfel intra la idee esalonul al mai superior din lume. La mine e simplu: 'what you see is what you get'. Am citit-o pe T-shirt-ul unui ochelarist nervos ca n-am toate volumele din Encyclopedia Britannica.

bizu
gica fara frica Joi, Iunie 21, 2001 8:26 AM
Comentarii: buna seara boys&girls,trag si eu un scaun la masa?va multumesc.imi place ca sa poarta discutii interesante.mi-ati lipsit,dar am fost ocupat.iau cursuri de franceza.deja vorbesc cu"a"nazal si"rr"parizian.uitati ce am invatat astazi"leo crreion e siur la tabla".profesoara e incantata si a spus ca o sa ma dea la avansati.pentru acasa mi-a dat de invatat ceva mai greu."leo shapo,dan la man,e la man dan la posh".zice ca asta-i musai sa sti ca altfel nu vezi viza de intrare.ma duc sa mai repet.o revoar.
nicoara Joi, Iunie 21, 2001 7:17 AM
Comentarii: "Oh, sfĆ®nta mare nerusinare! Dupa ce "RomĆ¢nia Mare" a tras repetate semnale de alarma cu privire la amestecul spionajului maghiar Ć®n colonizarea economica a Transilvaniei si, recent, Ć®n privatizarea frauduloasa a Sovatei, sare ca broasca, Ć®n scena, si fituica antiromĆ¢neasca "ScĆ®nteia", patronata de mafiotul arab Fathi Taher! Priviti titlu dat de kaghebistul Dumitru Tinu: "Dupa ancheta ziarului Adevarul ā€“ SRI va trebui sa dea relatii despre implicarea serviciilor secrete maghiare Ć®n privatizarea statiunii Sovata". Daca tot face un efort, SRI-ul ar trebui sa se pronunte si despre implicarea serviciilor secrete israeliene Ć®n privatizarea presei din RomĆ¢nia, avĆ®nd Ć®n vedere ca arabul Taher e agent Mossad. "
GIRAFA Joi, Iunie 21, 2001 7:10 AM
Comentarii: Daca eu m-am culcat cu o iapa ungureasca sint admisibil la legitimatia aia?
Gogu de la Slobozia Joi, Iunie 21, 2001 7:05 AM
Comentarii: Bre ne aSchmidt..... ...io daca ma nascui la Slobozia din parinti cooperatori nu imi da si mie governu de la capitala lu Basescu o lejitimatie ca is roman........Asa facem nul cu aia da pa Tisa..... Ovisolatash
Gogu De la Filiasi Joi, Iunie 21, 2001 6:50 AM
Comentarii: Jenicaaaaa! Ba ! Ma mai aplec odata sa-l vezi si pa El Zorab??? Facui cheta pentru lumanari.Stai linistit
Schmidt Joi, Iunie 21, 2001 4:42 AM
Comentarii: Nu vreau a va contra, numai ca īn momentul de fata Romānia are nevoie de sutinere si proteste vehemente din partea diasporei īmpotiriva nemerniciei Ungurilor īn a acorda acea legitimatie de maghiar. Nimeni nu a pus pe tapet problema (acu este prea tārziu, sa va taca fleanca). ma īntreb unde este māncatorul de ungurii de pe CRL si de la d-vs, nimeni altul decāt IO, Nick, Nicky si ce o mai fii īn viitor. Nu care cumva sunteti cu toti ungurii daia rai ori antiromāni, ca prea faceti jocul altor interese, niciodata cele ale romānilor. Fac apel la SRI sa controleze toate siteurile romānesti, īn a verifica ce culoare poarta, prea de multe ori romānii sunt respinsi cu brutalitate. Voi face o scrisoare īn acest sens, de fapt voi trimite si SRI-ului si tuturor organelor abilitate o copie a acestei nemultumiri, studiate cu atentie de multa vreme. Este cazul ca romāni, ori cānd se vorbeste īn Lb Romāna, indiferent de academicianismul mai mult ori mai putin a celui ce posteaza a exista comunicare. La absolut toate natiile exista comunicare numai la noi nu! De ce? Cine este soprārla decāt d-vs īnsasi cei ce tot protestati, īntru-n cuvānt sunteti desconspirarti! Sa va fie rusine si Dumnezeu sa va judece!
GIRAFA Joi, Iunie 21, 2001 3:54 AM
Comentarii: AOLEO!
Vandaluzia Joi, Iunie 21, 2001 12:20 AM
Comentarii:
Bibliotecarule, ICSIYAMFON... and I'm RWFH... Dezlegarea miine, daca-i cazul.

Un tzuc himeric.
Schmidt Miercuri, Iunie 20, 2001 4:14 PM
Comentarii: Rambo, unde esti ma baiatule? Scoate pulanul si da la capatāna alora de se opun vointei popolare si celor reeducatii. Nu prea esti cadru de nadjde, am sa īti fac reclamatie ptr a ti se retrage prima si avansarea propusa īn vecinii.
bibliotecarul Miercuri, Iunie 20, 2001 1:13 PM
Comentarii: Vandaluzia, cara mia, ce pot sa-ti raspund?! WYSIWYG! Pe curand.
Vandaluzia Miercuri, Iunie 20, 2001 8:08 AM
Comentarii:
Oncle Gugusse, asta sa fie singurul matale necaz, lungimea iscaliturii mele. Ca si la mata, lungimea asta e invers proportionala cu a mintii: io-s mica, nu stiu nimica, da' ma dau in scrinciobul 'telighentzei tale, ma apar si ma laud si ma-ncint.
Uscaciune mare, eh ? daca ajunsesi sa-ti dai din casa pentru un kil de zeama. Programele - am toata colectia, dar pe bune vreau sa te ajut. Te astept cu borsul pe Troco-dero, ambalajul included.

Vandaluzia, una spina e una (gene)rosa
Fratele lu'Gogoasha. Din papornitza.... Miercuri, Iunie 20, 2001 6:33 AM
Comentarii: Ei juvete,bine te aflai,starpitura...!!!Sti dedusei ca esti din ala care da bucile la scarmaneala si ca ti se zice homo-dar nu-i om ci animal....Vai de capu' tau ce ai ajuns..!!! Ce esti tu om ,sau ****re ???? Specie rara,dar c----rista ..!!! Sa-mi traiesti specimene..!!Juvetzi cu buci de scarmanat,n-am mai intalnit;or fi de moda Gogosheasca -noua..???? Imi fac cruce cuu limba intoarsa-ngura ca sa ma ferasca God de juvetzi ca tine...Asa inaintea Armaghedonului,iti urez ca sa dea intre bucile tale haitzul si ceaul boilor....!!!
Fratele lu'Gogoasha. Din papornitza.... Miercuri, Iunie 20, 2001 6:32 AM
Comentarii: Ei juvete,bine te aflai,starpitura...!!!Sti dedusei ca esti din ala care da bucile la scarmaneala si ca ti se zice homo-dar nu-i om ci animal....Vai de capu' tau ce ai ajuns..!!! Ce esti tu om ,sau ****re ???? Specie rara,dar c----rista ..!!! Sa-mi traiesti specimene..!!Juvetzi cu buci de scarmanat,n-am mai intalnit;or fi de moda Gogosheasca -noua..???? Imi fac cruce cuu limba intoarsa-ngura ca sa ma ferasca God de juvetzi ca tine...Asa inaintea Armaghedonului,iti urez ca sa dea intre bucile tale haitzul si ceaul boilor....!!!
Gogu Tot de la mahala ...dar pa shentru Miercuri, Iunie 20, 2001 5:57 AM
Comentarii: Tanti Vandaluziana....bre da lung nume ai..Iote io am Programul Partidului de la Congresul al 9-lea...te ajuta cuceva???.....il dau gratis pa o litra de borsh Votr ami dezinterese....
Vandaluzia Miercuri, Iunie 20, 2001 5:50 AM
Comentarii:
Miti, noul produs din galantarele mezel(ic)ariei politice dimbovitene mi-aduce aminte de bancul slabut cu tipul care vindea salam de prepelita. Da' e chiar de prepelita ? intreaba unul. Pai mai pun si putina carne de cal, 'ce comersantul. Si multa ? insista l'autre. Pai... jum'ate-jum'ate: o prepelita, un cal, o prepelita, un cal.
Eu, ca castrista, sigur ca ma bucur de aceasta... coagulare a fortelor sanatoase; embolia nu se vede la orizont, integrarea ioropeana se brodeaza pe modelul mama-mpunge si eu trag, Nastase e inca june si-o sa fie la fel si peste 3 ani, cind, spre bucuria societatii in civil, n-o sa mai fie ales un fost comunist (ce s-or speria, nene, atita), ci un fost pedeserist. Nu-i asa ca in toate se vadeste progresul ?
Programatori prin locanta, nimic, nimic ? Daaaaanny, helpeaza-ma domnule odata !
Gogu De la mahala Miercuri, Iunie 20, 2001 4:14 AM
Comentarii: Ba Jenica, Iote care e daravela....io ma dezbrac la kuru gol, ma aplec si tu te uiti intre obraji.......poate asa il vezi pa Alah ba damblagiule.....
Melitzia Miercuri, Iunie 20, 2001 3:02 AM
Comentarii: Schmidt/Mihaiescu
Ma dobitocule, da' tu cānd īnvetzi romāneste? Ca parca ai avea kakat īn gura, de fķecare data cānd tragi o titiramba pe-aici.
N-ajunge ca esti un porc, mai te si falesti cu asta:
... si foarte bine a facut, pentru siguranta si liniste au votat romānii nu ptr lumea civilizata care este la ea acasa bine mersi, fara cāini vagabonzi, hotii, aurolaci bagati prin canale, ptr a avea tot acea lume civilizata teme de scandal īn a sa presa. cautati alt pretext ptr a protesta stimati tovarasi, au, dizidenti, exilati s-au ce? O tema poate fii de ex pastrarea curateniei si linisti publice...(!?)Poporul romān, a votat asa ca numai deranjati inutil somnul si linistea acestuia.
'Tu-tzi gura ma-tii de fitilist, numa' sigurantza si linishte-tzi trag peste cap, de nu le potzi duce, bąshit batrān si imbecil ce esti. Mą, mare porc mai esti, activistule!
JS+. Din ILUZIA TIMISOAREI. Marti, Iunie 19, 2001 10:29 PM
Comentarii: Aici scriu romanii europenizati;cred ??Ca ma bag si eu ,o fi ceva RAU???? Stiinta descopera ca Dumnezeu ar exista in partea posteriora a lobilor parietali si ca in manifestarile SALE ar da simtome asemantoare epilepsiei la cei care se roaga,mediteaza,sau se dessprind cu sufletul de real.Poate de aceia Tremuricii=penticostalii se manifesta identical si in "pierederea"lor in dumnezeire boloborosesc in limbi "nepamantene"..???Este cerecetarea unor invatati si o publica ziarul Curentul Romanesc in ultimul sau numar...Mysticismul o stia demult...Dar si aici este o diferentiere.Precum in Spatiul Sideral Energiile Bune se imbina cu cele mai putin bune,fiindca cele RALE sunt la margine de galaxie,sau de Nimicnicie si spre nedumirirea cercetatorilor dela NASA astea RALELE fug si fug mereu,dar unde-or fugi oare ??? Tot astfel este si in creierul nostru.Celelalte DIMENSIUNI exista,co exista in armonie cu a noastra =a treia= si ca viata-i veshnica si ca religiosul,indiferent de forma acestuia-i nascut in noi,odata cu noi insine.Coborind in dimensiunea noastra ,procedeele de vindecare NE-alopate,cele energetice,se stiau de mii si mii de ani si oamenii se vindecau prin acestea.Sceptici sunt cu nemiluita,dar asa ca balastul unui balon,se arunca cand e in pericol urcarea in SUS...Rugaciunea,meditarea,transcendentza spirituala ,inverzesc aceste spatii ale lobilor parietali=spatiile in care se gaseste Dumnezeu -in OM..(dar nu in toti oamenii!!!).Deci spiritualul "functioneaza" cu ,sau fara acceptiunea si credinta noastra.Imi amintesc de explicarea naiva -"stiintifica" a unuia ,referitoare la electricitatea statica si la scanteile ce ies din corpul omenesc,cand ating un alt corp .....De ce-or fi oamenii atat de limitati si de incorsetati in tzarana si in namolul care se inglodeshte de papucii lor ????
JS+. Marti, Iunie 19, 2001 9:21 PM
Comentarii: VANDALU-ILUZIA,SA FI BINECUVANTATA !!!!
Vandaluzia Marti, Iunie 19, 2001 9:16 PM
Comentarii:
Miti, azi sint ocupata rau si probabil si miine . Birfim pesedeul dupa aia.
Bibliotecarule, mai bine m-ai intreba pe unde n-am fost. In misiune, draga, in misiune... Valuri-valuri prin real. Esti logodnicul meu jucindu-se deavatiascunselea ? (use your imagination sa pui cratimele unde trebuie, ca scriu in fuga). Mai vorbim, chiar daca nu esti tu acela.
J.S., est un =dulce=. Te =pup=.
++++JS+++++. Din Balamucul IDEEIII... Marti, Iunie 19, 2001 9:15 PM
Comentarii: MITI.......multzam fain de informatiunile tagice ,ce ni le-ai dat !! DAR CINE ESTI DOMNIA TA????? Vrei protese,asa-i? Dar ---DACA esti SRI_sta si ne vrei in coparshau,ca afara din America nu ma poate da Nastase-al tau..!!???/ Ca ca protestez VREAU IDENTITATI !!! Oameni reali n MATZAITZI...E drepT ????
Schmidt Marti, Iunie 19, 2001 9:06 PM
Comentarii: Nu Adrian Nastase ci Basescu a initiat aceasta actiune. Ulterior A nastase a sutinut-o si foarte bine a facut, pentru siguranta si liniste au votat romānii nu ptr lumea civilizata care este la ea acasa bine mersi, fara cāini vagabonzi, hotii, aurolaci bagati prin canale, ptr a avea tot acea lume civilizata teme de scandal īn a sa presa. cautati alt pretext ptr a protesta stimati tovarasi, au, dizidenti, exilati s-au ce? O tema poate fii de ex pastrarea curateniei si linisti publice...(!?)Poporul romān, a votat asa ca numai deranjati inutil somnul si linistea acestuia.
J.S.+++++++.!. Din SODOMA si GOMORA------++++. Marti, Iunie 19, 2001 8:46 PM
Comentarii: Multumesc la GF.F,MITI si tuturora !!...SUNT SI =EU=BAGAT IN SEAMA...!!!Dar.......scade diapazonul....nu sunt xeroxat inca...VREAU......OAMENI care SA STIE EXACT CE VOR...ACUM !!! Inaintea Eclipselor..,fiindca schimbarile ce vor sa fie -ireversibile vor fi...Cum sa nu le iau personal "????? Masoneria este masa amorfa de frunze uscate,iar precum ciupercile ne invadeaza Philipsii si stafiile Dianei....Tufele se imultesc anapoda pe rape adumbrite de alti SORI...Ne facem GLOB,dar uitam ca asta-i turtit...Mihaiii se hudesc-schweitzersc,Simionii devin Petru(e) cel mare al Bulgarilor,precum Isus scose-se dintr-un Simon un alt Petru..Si noi hoinari furand gunoaiele Europei,care nici nu ne vrea,dara-mi-te ca sa ne mai si bage-n seama;asa cum patzesc eu prin cafeuri(nici nu exist ....fum..).De unde concluzia:Daca Romanaia ar fi Europa NICI NU S-ar UITA la vecinii-ca Albanezii..Si noi invinovatim pe altii??? Cu stima,iertaciunede cuneiforme..!!!
Miti Marti, Iunie 19, 2001 8:46 PM
Comentarii: Zau ca nu m-am suparat, gff!

De pe o lista de discutie (rom_pol de la yahoo.groups.com):
Apel
Actualul prim-ministru al guvernului Romaniei a ordonat deportarea a sute de oameni din Bucuresti. Pe data de 13 iunie 2001 au fost retinute, conform declaratiilor oficiale, peste 400 de persoane, din care aproape 200 au fost expulzate din oras. Primul ministru si-a asumat public acest ordin, care impune o pedeapsa inexistenta in Codul Penal. Semnatarii acestui Apel cer Procuraturii sa se sesizeze si sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase pentru comiterea infractiunii de privare de libertate.

Orice am crede despre acei oameni care fac obiectul acestei masuri, trebuie sa observam ca ei nu sint proprietatea domnului Nastase si a complicilor sai. Pina la proba contrarie, ei sint cetateni liberi. Ei sint indreptatiti sa intre in ce oras poftesc, si sa stea acolo cit doresc, atita vreme cit libertatea nu le-a fost limitata de o decizie justa a unui tribunal.

Acesta e un principiu univesal admis de natiunile civilizate. Actualii guvernanti insa au idei diferite. Pentru ei, cetatenii Romaniei nu sint decit iobagi care pot fi stramutati cu ordin de la stapinire. In actualul regim, oamenii sint obligati sa explice autoritatilor ce treaba au, iar a umbla pe strada fara documente oficiale este o crima impotriva statului. Dreptul de a dispune de propria persoana a ajuns la discretia executivului.

Vinatoarea de oameni de pe strazile Bucurestilor este o infamie pe care nimic nu o poate justifica. Romania se descalifica inca odata din rindul tarilor care respecta drepturile fudamentale ale omului.

Ce li se reproseaza acelor oameni, atit de grav incit orice demnitate le este calcata in picioare? Ca sint saraci si ca nu arata bine, intr-o tara pe care persecutorii lor au adus-o intr-o stare de mizerie greu de imaginat? Ca unii din ei ar fi infractori? Dar acest drept de a decide asupra calitatii legale a unui om nu a fost incredintat decit puterii judecatoresti, si nu membrilor guvernului sau politistului de la colt. Cu ce drept actualul prim-ministru uzurpa ordinea constitutionala si ordona pedepse extra-legale?

Din punct de vedere moral, ceea ce s-a intimplat este o rusine, iar din punct de vedere practic este absurd. Ciinii politisti, dubele, bastoanele si catusele au devenit intrumentele asistentei sociale. Intr-o vreme cind marii tilhari umbla liberi, actualul prim-ministru ordona jandarmilor sa pazeasca intrarile de canal. Insa problemele Romaniei nu se rezolva mutindu-le cu trenul dintr-o parte in alta, iar presupusa curatenie a strazilor nu justifica ilegalitatile, lipsa de respect si de compasiune.

14. iunie 2001

Pana acum au semnat
Semnatari:
(in ordine alfabetica)
Raluca Alexandrescu Universitatea Bucuresti
Dr. Vlad Alexandrescu Lector, Universitatea Bucuresti
Adina Avramescu Doctorand , Universitatea Bucuresti
Dr. Catalin Avramescu Cercetator, Herzog August Bibliothek
Stefana Bianu Paris, Franta
Dr. Mircea Boari Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti
Radu Manolescu Software Engineer, New Jersey (SUA)
Mircea Mihaes Scriitor, Timisoara
Florin Stanescu Doctor in istorie, Bucuresti
Mircea Stanescu Doctor in filozofie, Bucuresti
Georg (Gheorghe) Gane pensionar München, Germania

Adresa completa de e-mail nu iese din motive de protectia a datelor personale, pe listele de discutii. DAr cine vrea sa semneze, se poate duce la mesajul http://groups.yahoo.com/group/rom-pol/message/11934 si poate trimite cred, de acolo eventuala semnatura.
g.f.f Marti, Iunie 19, 2001 8:01 PM
Comentarii: Te-ai suparat,totusi.
Miti Marti, Iunie 19, 2001 7:57 PM
Comentarii: Pentru Vandaluzia: de 'noul partid istoric' aparut la noi pe plai ce zici? Prin coltul asta de lume faci scurta la mana de atata crucit. Bulgarii, noi... sa vedem ce se mai intampla prin Balcanii astia exotici!
Miti Marti, Iunie 19, 2001 7:45 PM
Comentarii: gff, eu zambesc da' matale nu ma vezi. In fine, uita arabescurile mele spaniolesti daca nu te aranjeaza. Ia numai ce-ti place. Viata ar fi prea monotona daca am fi toti trasi la Xerox :-)
gica fara frica Marti, Iunie 19, 2001 7:28 PM
Comentarii: Nea Jenica,iarta-mi stilul dar nu se poate ca toti sa gandim la fel, sa vedem la fel sa simtim la fel etc.Viata ar fi prea monotona daca toti am fi trasi la Xerox.Fa-te si matale ca nu observi.Asa ne-a facut Dumnezeu.Sanatate.
gica fara frica Marti, Iunie 19, 2001 7:19 PM
Comentarii: Da Miti,"tot ce facem trebuie sa slujasca vietii."Nici nu ma supar.N-am prea inteles,dar e OK.Face bine la monitor cand ne citim -live-"creatiile".E mai palpitant decat articolele din ziar.Nu te supara te rog.Intentia mea nu e ca sa jignesc pe cineva.Incearca sa zambesti mai des si nu le lua pe toate,personal.
J.S.!. DE NICIUNDE-. Marti, Iunie 19, 2001 7:06 PM
Comentarii: In toate cafeurile romanesti se vorbeshte in dodii si se scrie in cuneiforme.Cand am vrut sa spun ce stiam si am fost pe =linie=nu am fost admis..Alteori nu-mi apar cele scrise.Nu scriu ca sa fiu bagat in seama,ci ca sa =ma afu-n treaba=...Multe as avea de spus ,dar este mai strict si mai =diplomatic=mersul,decat fu sub Raposatul..Tehnici noi..Nu poti sa crtici si nici sa zici lucrurilor pe nume ,ci stil=a la Gica f-f.=Dar asta face ca sa fim =sub bulgaroiii cu ceafa groasa si ude-i latintatea?Urmashii Romei???Niste.......si niste....? Tzoalele ne sunt mujico-coumizate,ca mintea este dusa in Siberia demult...Nu putem face NIMIC BUNsub soarele asta =patat si exploziv ,si periculos,ca nicicand;nimic ca sane asemene Oamenilor ??Sa nu mai cuneiformizm scrisul si safim clari in ceea ce vrem ??Ce se scrie pe cafeuri ??NIMIC care ar fi necesar turmei,sau chiar sie-ne insine...Shah,table si =gargare = cu rromanise...Si sa se mai uite vreun Simon ii la noi ?????
Starshie Letinantul Marti, Iunie 19, 2001 6:20 PM
Comentarii: Ne boisea tovarishci Ghena Bezstrashnie, sau cum spunea paetul:
"Niet cauta aceste legi, ca esti nebun de le tzelegi"
Scufundatorul Marti, Iunie 19, 2001 1:47 PM
Comentarii: "procesul de globalizare e un proces obiectiv; e ca si cum am vorbi de catastrofe naturale" Ion Ilici Iliescu
Miti Marti, Iunie 19, 2001 11:34 AM
Comentarii: Draga gff, protocolul casei ne lasa sa ne mai si distram. Uite ce am invatat de la un Spaniard care desi a facut scola nemteasca solida, operele filosofice si le-a turnat mai ales in articole de ziar: tot ce facem trebuie sa slujeasca vietii. Activism civic, arta, stiinta--toate ies bine daca se fac cu gratie sportiva, fara incr^ncenarea nadusita din 'Arta pentru arta si dinte pentru dinte'. Asa ca distreaza-te dandu-ne sfaturi dar nu te supara frate.
gica fara frica Marti, Iunie 19, 2001 11:14 AM
Comentarii: Miti,pe cuvant de pionier ca nu-i picior de dusman pe aici? Dar de ce te simti tu datoare sa-i scoti din naduf pe tovarasii tai.Aveti nevoie de sfaturi,asa cum eu am nevoie de un picior de lemn.Imi place ca la nevoie sariti cu totii sa va aparati onestitatea pierduta sub opinca lui ceausescu.Aveti mare tinuta.
Miti Marti, Iunie 19, 2001 10:24 AM
Comentarii: Musiu' gff, talica sunteti noul sectorist? Pana scoatem biroul populatiei, aveti din partea casei o cinzeaca de ochii lu' dobrin! Si un sfat: nu va strofocati prea tare ca va cauzeaza. Scrufulos la datorie--admit da' odata intrat la noi in cafenea, relaxati-va, ca nu-i picior de dusman al poporului p'acilea.
gica fara frica Marti, Iunie 19, 2001 10:06 AM
Comentarii: D.le J,Roman,Gogu,etc,etc,etc;vedeti ca v-a luat-o mana inaintea votului.N-a trecut nici un minut si tot roman-ul,a votat pentru.Va rog sa-mi iertati iesirea.Coincidentele;crl,la idee,capsa,dovedesc o regula.Vsegda gatov.Bau!Booooooooo!Nu-mi raspunde-ti.Evit cinstea.
Bibliotecarul Marti, Iunie 19, 2001 10:00 AM
Comentarii: Ah Vandaluzie, faptura himerica ce unduieste realul ca un cant gregorian! Cand ai disparut intempestiv ca o furtuna cu ochi, trii luni n-am citit decat poezele de Labis! Ia zii, pe unde mi-ai umblat?
gica fara frica Marti, Iunie 19, 2001 8:17 AM
Comentarii: Va aduceti aminte cat de superiori ne simteam ca romani cand,prin '70,ne uitam de sus la turistii bulgari ce veneau prafuiti,transpirati si parcau autocarele pe langa Sala Palatului ca apoi sa se raspandeasca ca gandacii de bucatarie prin magazinele noastre?Nu m-ar mira sa ajungem sa stam la coada,cuminti,pentru vize de turist,in Bulgaria.N-am uitat nici cate improvizatii faceam ca sa-i prindem pe bulgari la t.v.
gff Marti, Iunie 19, 2001 7:44 AM
Comentarii: care dintre ei?petre,sau al batran?
roman Marti, Iunie 19, 2001 5:28 AM
Comentarii: Eu unul sunt de acord cu propunerea. Roman sunt roman imi zice.
J Marti, Iunie 19, 2001 5:27 AM
Comentarii: Ar fi si asta o idee: Sa semnam toti de acum cu acelasi nume: "roman". In felul asta ar rezulta un incitant monolog interior, plus multe alte avantaje care decurg din asta.
J.S.!. DIN SHAMBALA.... Marti, Iunie 19, 2001 3:43 AM
Comentarii: Romanii au ca numar cei mai multi hackeri -international vorbind.Atunci dece va Mitaitzi,va Fanelicitzi,v Vandrocuiluzionatzi,etxc.....Isi au rost aceste false identitati,cand si asa suntetzi==TOT FARA identitate..!!!????
Schmidt Marti, Iunie 19, 2001 2:28 AM
Comentarii: Simion II al Bulgariei. Noapte buna Romānii! Nu mai īnjurati pe Iliescu detine 70%. Guvernul se bucura de sutinerea populatiei cu peste 60%, deci se pare ca face treaba. Cum? Paradoxal mai buna ca celor ai nostri CDR&Tap. Ati uitat sutinerea de care sa bucurat Iliescu&PDSR? Daca romānilor le merge bine, nu protesteaza nimeni, presa este linistita, ptr ce mai agitati D-na Miti spiritele inutil? Au cāstigat alegerile, patru ani au drept sa guverneze, au presa libera, sunt interesati a se integra īn UE si NATO, indirect trebuie sa se alinieze la normele cerute, asa ca vad inutil a mai face galagie numai ptr a fii deosebiti. Prea repede sa uitat modul cum a revenit PDSR īn fruntea bucatelor. Si nu uitati, Simon al II-lea al Bulgariei, cred ca martirii neamului se rascucesc īn morminte. Asta este!
Vandaluzia Luni, Iunie 18, 2001 9:27 PM
Comentarii:
Plecaciuni, Miti. Am ramas si eu masca de ce se-mplinta la Cucumberland.
Miti Luni, Iunie 18, 2001 4:23 PM
Comentarii: Ne bat bulgarii pana si la surrealism: Simeon al IIlea castiga alegerile in republica lor!

La Goeteborg oficialii UE au cazut de acord ca RO (si Bulgaria) sa primeasca atentia speciala in vederea aderarii!! Numai de s-ar trezii netrebnicii care ne conduc din dolce farniente! Ilici a avut tupeul sa zica ca divina pentru intarziere e fosta administratie! Trebuie curatenie mare la noi in ograda, nu se mai poate!
Miti Luni, Iunie 18, 2001 10:56 AM
Comentarii: Oaau ce aparitie pe umilele noastre coclauri! Vandaluzia! Oricand, pe maidan, la dispozitia ta!
Vandaluzia Luni, Iunie 18, 2001 8:30 AM
Comentarii: Draga Fanny, multumesc de indreptatita indreptare. Sper ca impricinatul ma va observa dind din aripioare pe-aici si va apare si el "pi eshichier" (am zis bine ?). Ca eu n-am viza pentru spatiul Schengen-CRL.

Esti sora lu' Alexander a lu' Ingmar al batrin ?
gica fara frica Drobeta Luni, Iunie 18, 2001 7:46 AM
Comentarii: Intrat,citit,iesit.Cam slaba organizarea.Noapte buna,copii.
Fanny Luni, Iunie 18, 2001 3:58 AM
Comentarii: Draga Vandaluzia, nu se scrie pisicher ci peesy cher!
Vandaluzia Luni, Iunie 18, 2001 2:36 AM
Comentarii:
E vreun programator cavaler pe-aici ? Vreau sa stochez documente Word intr-o baza de date SQL. Am creat o baza de date Access cu tablele linked la baza de date SQL, am pe forma in VB controale Data si OLE cu care salvez documentul intr-un OLE object in Access, regasindu-l fara probleme in tabla din SQL. Intrebarea mea timida e daca pot face asta direct, fara sa mai incurc cu Access; ar trebui sa stiu umbla cu tipul de date "Image" din SQL si aici ma dau batuta. Multumirile mele fierbinti il asteapta pe cine poate sa ma ajute.
Vandaluzia Luni, Iunie 18, 2001 2:07 AM
Comentarii:
It's been a while, ce sa zic. Am pierdut urma logodnicului abia gasit, cine stie in bratele cui o fi acum. Pe-aici nu cunosc prea multi. MV, my dearest, Bay of Pigs is just soooo empty since you left me waiting. Miti, Danny da si pe-aici ? L-am vazut la CRL, dar e mai gemutlich aici. Danny, daca ma vezi si ma mai tii minte (pisicherule), intra La Idee sa ne conversam.
Vandaluzia Luni, Iunie 18, 2001 1:40 AM
Comentarii: La toti cei de fata si viitori, sanatate !

Miti, te fac o miuta ?
Serloc Duminica, Iunie 17, 2001 9:58 PM
Comentarii: Ha-ha! Ba l-am gasit : e pe 924 . Dar cu ocazia asta la Top 100 am dat de niste hibe : fereastra de cautare a topului creca trebuie chituita mai bine. Am cautat situl cu toate cuvintele posibile(titlul inscris in meta tag, cel mai folosit cuvint din site, titlul vizibil de pe site s. a.)fara nici un rezultat. Inca una: situl era intr-adevar pe locul 925, acum este pe 924 dar sageata dinamicii arata o coborire.
Serloc Duminica, Iunie 17, 2001 9:42 PM
Comentarii: Scuze pentru gresita localizare in clasament a sitului. Am incercat oricum fara succes sa gasesc locul pe care se afla pagina .
GOLDEN(O)LAKE Duminica, Iunie 17, 2001 9:35 PM
Comentarii: Hackespeare(sau cum dracu te-oi numi),acu umblu si eu ANDĀCAVĀ,ca de,asa e moda pi plaiul vostru.Cu toate ca ma trimiserati departe cu ocazia actiunii"din nou acasa"(securistii vostrii imi blocara tunelul prin care ajungeam in canalul asta de-l numiti cyberplai),luai trinu si vinii iar pi plai.“Telectuali(cum s-a si v-a numit unul p-aci pi pagina,parca J de nu ma-nsel),pai voi tot ii dati cu protestul ala si acuma.Vreti libertatea presei.E OK.Asa e normal in democratie.Exista ziaristi buni si mai putin buni.Unii scriu frumos,altii mai...asa ca mine.Dar fac parte din aceeasi familie.Ori voi ati facut acel protest in general,nu v-ati referit la o anume categorie.Pai mai “telectuali,daca vreti sa fie democratie,lasati toata lumea sa scrie.Asa cum securistul vostru a vrut sa scape de mine,asa si aia din guvern au vrut sa astupe gura presei.Ati mai asmutit si cainii pe mine,katārii si zzzz..ābalosii.Nu ma pun la mintea lor ca stiu ca daca dau cu palma in cacat,sar stropi.Cam atat deocamdata,dar nu inainte sa scot curu,ca poate mai vrea cineva sa-l linga.Deci atentie!Unu,doi,trei si...lingai,sariti la lins!
GOLDEN(O)LAKE Duminica, Iunie 17, 2001 9:35 PM
Comentarii: Hackespeare(sau cum dracu te-oi numi),acu umblu si eu ANDĀCAVĀ,ca de,asa e moda pi plaiul vostru.Cu toate ca ma trimiserati departe cu ocazia actiunii"din nou acasa"(securistii vostrii imi blocara tunelul prin care ajungeam in canalul asta de-l numiti cyberplai),luai trinu si vinii iar pi plai.“Telectuali(cum s-a si v-a numit unul p-aci pi pagina,parca J de nu ma-nsel),pai voi tot ii dati cu protestul ala si acuma.Vreti libertatea presei.E OK.Asa e normal in democratie.Exista ziaristi buni si mai putin buni.Unii scriu frumos,altii mai...asa ca mine.Dar fac parte din aceeasi familie.Ori voi ati facut acel protest in general,nu v-ati referit la o anume categorie.Pai mai “telectuali,daca vreti sa fie democratie,lasati toata lumea sa scrie.Asa cum securistul vostru a vrut sa scape de mine,asa si aia din guvern au vrut sa astupe gura presei.Ati mai asmutit si cainii pe mine,katārii si zzzz..ābalosii.Nu ma pun la mintea lor ca stiu ca daca dau cu palma in cacat,sar stropi.Cam atat deocamdata,dar nu inainte sa scot curu,ca poate mai vrea cineva sa-l linga.Deci atentie!Unu,doi,trei si...lingai,sariti la lins!
serloc Duminica, Iunie 17, 2001 9:10 PM
Comentarii: Buna ziua lume !
Pentru ziaristii de la "Gazeta pienala...":Pe internet la
http://www.pdsr-pe-bune.f2s.com/
locul 985 in top 100
gica fara frica Duminica, Iunie 17, 2001 8:54 PM
Comentarii: "HAPPY FATHER'S DAY"!
J Duminica, Iunie 17, 2001 4:20 PM
Comentarii: Domn MV
Poate ca un Adrian Copilu Minune era mai potrivit pentru coloana sonora. Are cantautorul asta niste piese despre sentimentul mioritic al celor plecati departe la ciordit in Germania care sunt mai in ton cu atmosfera damboviteana decat lalaielile lui mos (Vadim?) Tudor Gheorghe, care pe mine unul m-au cam luat cu ameteala, zau asa. Si stiti de ce? Pentru ca sunt de fapt emanatii de data mult mai recenta, postdecembriste si romanocantariste.

Nea Gica,
Ca sa ma aflu si eu in treaba, asa ca Neagoe Basarab cand ii dadea cu polonicul invataturi fiului sau Teodsie, in principiu nu se discuta intr-o cafenea lucrurile care se intampla in alta. Asta dintr-un motiv destul de simplu: pentru ca s-ar putea ca unele personaje aflate in discutie sa nu citeasca ce se scrie despre ei in alte cafenele. Asta asa in printzip. Dar pentru ca suntem romani, mai merge si o barfa mica (la idee). Numai sa ne pui in tema, ca eu unul n-am mai frecventat in ultimul timp pe acolo.
gica fara frica Duminica, Iunie 17, 2001 10:21 AM
Comentarii: S-a spart gheata!Interesanta afirmatia lui Kronberg la adresa CRL.Unul,doi sau trei membrii cu cate"n"identitati.
Grivei de la PDSR ... de pe tombleron Duminica, Iunie 17, 2001 6:39 AM
Comentarii: Tanti Carmen Preda din Pitesti ... te-as ajuta eu da m-au sterilizat smecherii astia de protectia lui Brigitte Bardot! Matale chiar nu mai gasesti nimic de facut pe la Pitesti inafara de sociologie canina electorala? E adevarat ca maidanezii comunitari liberi l-au votat pe Iliescu in proportie de 72.15%?
MV Duminica, Iunie 17, 2001 5:29 AM
Comentarii: Datorita cererii a unor vertebrate minoritare si "dupe" o absenta care se s-ar fi dorit definitiva ... "Gazieta Penala de Perete" s-a redeschis la o noua adresa:

http://members3.boardhost.com/gazieta/

Numele "Gogu" a fos eliminat ca sa nu-i stricam stimabilului reputatia si biznisul mioritic.

Noua locanta prezinta spectacole cu sunet si "ani lumina", concursuri de "aplauze patriotice sincronizate" si lozinci mobilizatoare ... tot ce are mai bun natia mioritica!

Draga Dorinella textul de mai jos e superb ... l-am reprodus "IN INTEGRUM" la Gazieta ... de unde fac si eu rost de biografia marelui om de stat mioritico-european ... ca sa ma aprofundez?

Semnat Indescifrabil, Oroare Muncii! Luptam pentru Pace!
preda carmen Pitesti Sambata, Iunie 16, 2001 11:14 PM
Comentarii: Am de facut un proiect la sociologie electorala despre campania cainilor vagabonzi. Cine ma poate ajuta?
JENICA. De pe marginea GROPII.. Sambata, Iunie 16, 2001 8:04 PM
Comentarii: GOGULE,cu eclipsele astea dumnezeu mai stie,cat vei mai avea de tzinut coliva aia ?? Ce=a mai cu motz e ceadin 5 Iulie..Vezi si tu:3 luni inainte si vreo 3 dupa..Sa nu ti se strice coliva ,sau sti tu,caile ascunse ale domului-Lordului,sa nu cumva sa o haleshti chiar tu..??!!Multe-s ascunse muritorilor bipezi,ca patrupezii asijderea tu,stiu mai dinainte cu al saselea lor simtz,cum sa isi coliveasca amicii-in ghilimele...Ne-ntalim la GROAPA...!! Vezi ca cine sapa groapa altuia ,are norocul ca sa pice singur in ea si neinsotzit de nimeni !!BAFTA!!!!!
Gogu De la mahala Sambata, Iunie 16, 2001 9:55 AM
Comentarii: Ba Jenicaaaa... nu dadusi coltu ma cocosatule??? Ce fac?..pun de coliva sau mai stau freo doua zile???
gica fara frica Sambata, Iunie 16, 2001 9:16 AM
Comentarii: E miezul noptii si luna stie,sa se ascunda dupa un nor ca-n poezie.Mai trece-o ora si inc-o ora si nici nu stii noaptea cand a trecut,zorii-au sosit.
gica fara frica Sambata, Iunie 16, 2001 7:31 AM
Comentarii: Lakers Champions!Tuturor sanatate,fericire si noroc.Ce-mi doresc eu mie va doresc si dumneavoastra,si credeti-ma ca-mi doresc THE BEST.
g.f.f. Vineri, Iunie 15, 2001 9:15 AM
Comentarii: noapte buna sau buna dimineata.
g.f.f Vineri, Iunie 15, 2001 9:04 AM
Comentarii: J.Vedeti ca se poate?Ia incercati sa aveti o atitudine de adoptie,de crestere ,de educare a celor care ar fi pe aceiasi "lungime de unda" cu dumneavoastra.Cu totii suntem copii.Avem nevoie de caldura,dragoste,incurajare.Mie mi-au trebuit ani de zile sa inteleg asta dar in nici un caz pe meleagurile lui"ba, fa,ma,etc.E nevoie de intelegere,toleranta si respect.Cu acelasi respect daca v-am retinut.
J Vineri, Iunie 15, 2001 8:06 AM
Comentarii: Domnu Gica,

Scuzele sunt acceptate. Nu sunt artileria grea, sunt mijlocasul la gramada, si sa stiti ca nici de triumvirat nu e vorba. Daca aveti senzatia ca discutia a fost monopolizata eu as fi fericit sa trecem si la alte subiecte. Am vazut ca va intereseaza sportul, m-as bucura sa schimbam opinii si pe aceasta tema. Cu stima.
g.f.f. Vineri, Iunie 15, 2001 7:47 AM
Comentarii: Sunt atatia care incearca sa va fie de folos, dar cand din capul locului se vad "sariti" sau tratati cu"ah, da," si discutia ca si deciziile sa vina numai din partea"marelui triumvirat",nici nu-i de mirare ca rezultatele sunt cele ce sunt si prin locanta,cam bate vantul.Reclama e sufletul comertului.Incercarea moarte n-are.Intr-o buna zi,s-ar putea sa dati "pasapoarte"la intrarea pe Laidee.Imi cer scuze,daca v-am retinut.
g.f.f Vineri, Iunie 15, 2001 7:30 AM
Comentarii: J.se pare ca sunteti"artileria grea".Asta cere oleaca timp de a se pune pe o buna pozitie de unde sa poata trage din plin.Daca ati luat-o ca o ofensa,imi cer scuzele de rigoare.Din pacate,sau din fericire,cam la fel gandeam si eu acum vreo(cine mai stie?)cativa ani.Va rog sa nu o luati personal si daca vreodata e nevoie de un sprijin,nu ma ignorati.Posed experienta.Consideratie.
g.f.f Vineri, Iunie 15, 2001 7:30 AM
Comentarii: J.se pare ca sunteti"artileria grea".Asta cere oleaca timp de a se pune pe o buna pozitie de unde sa poata trage din plin.Daca ati luat-o ca o ofensa,imi cer scuzele de rigoare.Din pacate,sau din fericire,cam la fel gandeam si eu acum vreo(cine mai stie?)cativa ani.Va rog sa nu o luati personal si daca vreodata e nevoie de un sprijin,nu ma ignorati.Posed experienta.Consideratie.
J Vineri, Iunie 15, 2001 4:24 AM
Comentarii: Domnu Gica (fara frica),
Daca vrei un raspuns imediat exiata doua posibilitati: fie adresezi in mod direct o intrebare sau un comentariu cuiva, fie te iei de toti facand afirmatie mai provocatoare.
Daca alegi calea a doua (asa cum mi se pare ca ai si facut-o) trebuie sa te astepti si la tavaleala de rigoare. Daca rezisti la testul de "andurantza" ramai (eventual castigand si respectul celorlalti), daca nu, te alegi doar cu experienta.

Si acuma ca am trecut de politeturile de rigoare spune-ne si noua cum vine treaba asta cu "mobilizarea pentru foloase personale" a celor care trec prin cafenea? Cine, care, cum? Te rog la idee, daca se poate.
g.f.f. Joi, Iunie 14, 2001 11:00 PM
Comentarii: va multumesc pentru atentie si va doresc din inima mult succes la ceea ce va doriti sa realizati.
Clau Joi, Iunie 14, 2001 5:42 PM
Comentarii: Legea tainelor se reface. Cica va fi buna.... http://www.bbc.co.uk/romanian/news3.shtml
. Din pacate nu am regasit noul text, deci nu prea pot sa-mi dau cu presupusul.
Clau Joi, Iunie 14, 2001 5:20 PM
Comentarii: Din MEDIAFAX:
'Preşedintele Iliescu: Romānii nu trebuie să mai alimenteze īncrīncenarea care i-a dominat īn zilele de 13-15 iunie 1990 '.

Miti Joi, Iunie 14, 2001 12:38 AM
Comentarii: Draga Gica Fara Frica, indraznetz cuceritor de lumi noi, imi cer iertaciune ca nu ti-am dat binete mai devreme. Ai rezon. Uite, ce doreste zglobia voastra faptura sa facem intru apropierea de mase atat de voioase? Cu plecaciune.
Miti Joi, Iunie 14, 2001 12:33 AM
Comentarii: Clau, am dat sfoara-n tzara pentru poze, pe unde am stiut. Sa vedem daca ne raspunde cineva.
Clau Joi, Iunie 14, 2001 10:55 AM
Comentarii: g.f.f: La Idee scrie cine ce vrea, raspunde cine e interesat de ce s-a scris. Eu deocamdata sunt stresata de tot felul de 'vesti' politice si ma ia valul cu protestele asa ca nu prea ma mai uit ce altceva se petrece in jur.

Miti: merci, am gasit pe BBC 2 poze cu mineri. Numai ca nu-mi ajung nici pe-o masea de un gif animat... De citeva zile ma chinui sa gasesc, numai ca nu prea am timp, si mi s-au cam terminat ideile nu mai stiu cum sa caut.

Schnit: te referi la arhiva foto de pe mediafax, unde o poza costa nu mai stiu citi dolari ?
g.f.f(aka Vasco da Gama) Bora-Bora,Harghita Joi, Iunie 14, 2001 7:55 AM
Comentarii: E miezul noptzii si Luna shtie Sa se ascunda dupa un nor ca-n poezie. Mai trece-o ora Si inc-o ora Si nici nu stii noaptea cand a trecut Zorii-au venit. Tra la la,la la,la, la.
g.f.f(aka Vasco da ama) Bora-Bora,Harghita Joi, Iunie 14, 2001 7:47 AM
Comentarii:
g.f.f(aka Vasco da ama) Bora-Bora,Harghita Joi, Iunie 14, 2001 7:47 AM
Comentarii:
gica fara frica Ho Shi Mihn,Ilfov Joi, Iunie 14, 2001 7:42 AM
Comentarii: Miti,Clau,J(mare de tipar)etc.Pana nu e nevoie de vreo gramada ca la rugby,de strans adeziuni,de tzinut de shase,de a-i mobiliza pentru foloasele personale de a arata "bine" pe ceilalti ratacitori pe La idee nu prea ii bagati in seama.Luptati pentru masse,dar nu prea va place sa va frecatzi coatele cu ele. Hei rup, hei rup, cad stanci de fier In lupta dusa de brigadier, Hei rup ,hei rup,hei rup buuuum, In lupta de brigadier. Che Guevarra,Scornicesti,Bolivia
gica fara frica puerta bianca,jud,constanta Joi, Iunie 14, 2001 7:18 AM
Comentarii: L.A.Lakers-Philadelphia 100-86. Ne vedem vineri,la 06.00 PM in gara.(09.00)Eastern. Shaq de Valois
Schmidt Joi, Iunie 14, 2001 2:03 AM
Comentarii: Pentru ce va trebuiesc fotografii cu mineriadele? Cāt oferiti? Binenseles kopi, exclus orginalele si negative. Dorinella Am citit cartea, interesanta noua versiune, pare mai aproape de adevar. Acum observati ce balaur cu sapte capete avem īn fata?
Miti Miercuri, Iunie 13, 2001 8:50 PM
Comentarii: Clau, e o poza la http://www.bbc.co.uk/romanian la un articol de azi depre mineriada.
Miti Miercuri, Iunie 13, 2001 8:24 PM
Comentarii: Clau, m-am uitat pe niste link-uri dar n-am gasit poze nicaieri.
Miti Miercuri, Iunie 13, 2001 8:23 PM
Comentarii: Din Evenimentul Zilei de azi (www.expres.ro)despre initiativa aministierii si informatii conexe

Reprezentantii "Asociatiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991" s-au intilnit ieri cu ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, pentru a discuta despre situatia dosarelor celor agresati in timpul mineriadelor. Ei s-au declarat consternati de initiativa senatorului PDSR Antonie Iorgovan prin care ar trebui sa fie amnistiati autorii mineriadelor. Rodica Stanoiu le-a reamintit ca ministerul nu a fost si nici nu este implicat in elaborarea unui astfel de proiect de amnistie. Asociatia se va intilni din nou cu ministrul justitiei pentru a-i prezenta un memoriu privind stadiul in care se afla dosarele victimelor mineriadelor din perioada 1990-1991 aflate pe rolul instantelor de judecata. Intr-un comunicat al Ministerului Justitiei se sustine ca membrii delegatiei s-au aratat nemultumiti de felul in care au fost tratati de fosta conducere a ministerului "care nu i-a primit in audienta de-a lungul intregii legislaturi trecute".

Vicepresedintele Comisiei juridice a Senatului, Antonie Iorgovan, a apreciat drept "incheiat" conflictul cu ministrul justitiei, Rodica Stanoiu. Cei doi au ingropat "securea" in urma unei discutii purtate cu ministrul luni seara, la Camera Deputatilor. Iorgovan si-a reprosat ieri ca nu a folosit un ton adecvat in disputa cu Rodica Stanoiu, avind in vedere ca este o doamna si a apreciat ca nu ar fi trebuit sa discute public aceste probleme. Numai ca furia lui Iorgovan s-a indreptat luni seara catre presedintele Comisie juridice, Aristide Roibu (PDSR), caruia i-a reprosat ca a dat o serie de comunicate care se refereau la calitatea sa de avocat, fara nici o legatura cu conflictul cu Rodica Stanoiu. La cererea celorlalti membri ai comisiei de a nu extinde conflictul intern din PDSR la nivelul comisiei pentru a nu tensiona lucrarile acesteia, cei doi au incetat reprosurile. (M.C.)
Clau Miercuri, Iunie 13, 2001 2:17 PM
Comentarii: Aveti careva vreo idee unde pot gasi poze din timpul mineriadelor din Romania ?
xxx Miercuri, Iunie 13, 2001 2:52 AM
Comentarii: test
xxx Miercuri, Iunie 13, 2001 2:52 AM
Comentarii: test
xxx Miercuri, Iunie 13, 2001 2:51 AM
Comentarii:
Miti Marti, Iunie 12, 2001 7:03 PM
Comentarii: Dorinella, lasa arborele genealogic al lui Ilici ca nu-i politic corect sa-l tragi la raspundere pe motiv de origini--are hibe destule care i se pot imputa direct--si treci la actiune concreta.
J, e bun comentariul tau. Okay, sa vedem ce se mai intampla (nu cred ca vom astepta prea mult, vad ca 'bunicuta' e activa rau--vezi si comunicatul surrealist semnat de Rege, Teoctist si ultimul, cu voia noastra, pe lista, Ilici--Reconciliator III).
Bine, Ghiopardule, pun la arhiva cat de curand posibil, postarile foarte vechi.

Traiasca natia. Sus cu ea. Si Box pentru Bobor. :-)
Ghiopardul Marti, Iunie 12, 2001 6:41 PM
Comentarii: Mitii... taie cafeneaua ca se incarca greu si faci jocul hotilor de la romtelecom!!!
J Marti, Iunie 12, 2001 6:38 PM
Comentarii: Interesanta soarta bunicului lui Iliescu:
Evreu rus stabilit la Oltenita.
Baiat de pravalie la un grec din Tiganie. :-)
Dorinella Tiraspol Marti, Iunie 12, 2001 6:36 PM
Comentarii: Dupa cum vad eu ca evolueaza lucrurile ar trebui avute in vedere si posturile de radio in care emit in limba romana si ziarele romanesti din strainatate. Protestul Ciberplai nu trebuia sa se rezume doar la institutiile statului si presa romaneasca, cu atat mai mult cu cat majoritatea participantilor sunt pe alte meridiane.
J Marti, Iunie 12, 2001 6:29 PM
Comentarii: Miti, Clau, Marius, Cristian,

Probabil ca aberatia cu organizarea unui referendum propusa de Iorgovan se inscrie intr-o tactica de inspiratie cotroceniana, si are mai mult rolul de a testa apele. Avand in vedre raspunsul lui Nastase si conflictul legat de ministerul justitiei, intre Guvern si Iorgovan probabil ca ideea are putine sanse in perioada urmatoare. Iliescu nu va renunta insa la ea, si sa nu uitam ca el, prin poziatia pe care o ocupa, poate sa propuna singur referendumuri. Cu alte cuvinte ar trebui sa ne asteptam ca asa zisa "dezbatere" sa mai intarzie, razboiul sa fie lung si de uzura.

Sa punem la colectie deocamdata de pe situl senatului si adresa de e-mail a grupului parlamentar PDSR: pdsr@unix1.senat.ro, (care apare in dreptul lui Iorgovan) Din cauza ca Iorgovan nu are adresa personala, si ar exiata posibilitatea ca mesajele noastre adresate lui sa fie folosite in lupta dintre factiunile rivale din PDSR parerea mea este ca ar trebui sa mai asteptam o zi doua in care sa ne pregatim munitia.

Asa cum a sugerat si Marius, ziarele ar trebui luate si ele in catare, insa deocamdata problema nu prea a fost tratata serios. Sa asteptam si saptamanalele.

Dreptate, Fratie si Box pentru Bobor!
Dorinella Tiraspol Marti, Iunie 12, 2001 5:53 PM
Comentarii: Dincolo de planurile si promisiunile campaniei electorale, observam cum PDSR pune in practica cu totul alte prioritati. Nimeni nu a vorbit despre o lege care sa restranga libertatile presei si accesul cetatenilor la informatie sau despre amististierea crimelor din decembrie '89 si al celor care au urmat. La numai cateva luni de la preluarea puterii, se poate concluziona ca PDSR actioneaza dupa un scenariu minutios pregatit (foarte probabil cu sprijinul Moscovei), prin care se incearca desprinderea Romaniei de plutonul statelor candidate la NATO si UE. Toate evenimentele care au facut cap de afis in presa dupa alegeri: cazul Priboi, legea accesului la informatii, reabilitarea criminalilor din decembrie '89 (eliberarea lui Chitac si Stanculescu) sunt elemente constitutive ale acestui plan. Promisiunile din campania electorala privind modificarea constitutiei nu veneau sa raspunda necesitatii obiective vizand democratizarea legii electorale. Ele urmareau linia statelor CSI, in care alegerea presedintelui prin vot direct (element democratic) era transferata in sarcina nomenclaturii controlata de Moscova. Cazul Priboi este tipic pentru politica dublicitara a nomenclaturii dambovitene. Politicieni cu radacini adanci in solul kremlinului, pdesereii stiau foarte bine ce hram poarta acest individ si care sunt consecintele numirii lui. A fost un act constient de provocare.

Pentru a intelege mai bine efectul distructiv pe care il are mentinerea PDSR la guvernare si a lui Iliescu in fruntea statului Roman, redau mai jos fragmente din cartea lui Vladimir Alexe, Biografia secreta Ion Iliescu.
Bunicul lui Iliescu:
-Vasili Ivanovici, evreu rus, bolsevic, puscairias, fugit din Rusia, urmarit de politia tarista (Ohiana, n. n.)
-S-a stabilit la Oltenita in jurul anului 1895, ca argat si baiat de pravalie la un grec, zis Tandarica, pe strada Ion Heliade Radulescu nr. 1 (fosta Tiganie, nr. 4).
-Si-a schimbat nume le in Iliescu, probabil dupa 1900.
-S-a incurcat cu Maria Savu (sora carciumarului Anghel Savu, care avea carciuma pe strada I. H. Radulescu, nr. 2), cu care s-a casaorit in 1900-1901.
-Anghel Savu era roman fugit din Bulgaria, peste Dunare si stabilit la Oltenita.
-Vasili Iliescu (fost Ivanovici) si Maria (fosta Savu) au avut doi baieti si doua fete (Alexandru - tatal lui Ilici, Eftimie - viitor calau al poporului roman; Aristita si Vergina).
-Vasili Ivanovici a fost bun prieten cu Constantin Dobrogeanu Gherea, evreu venit din Rusia (pe numele adevarat Katz). G. Calinescu precizeaza, in Istoria literatuni romane, C. Dobrogeanu Gherea, venit din Rusia cu un bun tovaras, a fost impamantenit prin decret regal, dat pe baza aprobarii Parlamentulni, sustinut in sedinta de Titu Maiorescu.
-Atentie la diversiunea prin care se sugereaza ca bunicul lui Ilici ar fi un taran, de langa Oltenita. Lumea libera mai face doua precizari privindu-l pe Vasili Ivanovici. si anume: "Investigatiile facute pentru perioada 1893-1901, 1902 nu au dus la concluzia ca ar fi existat un decret regal de impamantenire a lui Vasili Ivanovici, asa cum exista pentru Dobrogeanu Gherea, Constantin Stere, loan Slavici etc. Se poate trage concluzia ca Vasili Ivanovici, decedat la Oltenita in 1965, la varsta de 87-88 de ani, s-a nascut in sudul Basarabiei, in jurul anului 1877, deci pe pamant romanesc si a avut, astfel, cetatenie romana, care, probabil, s-a recunoscut dupa 1895, cand s-a stabilit la Oltenita."

Despre tatal si mamicile lui Iliescu:
"Alexandru Iliescu, baiatul cel mai mare al lui Vasili (...) s-a casdtorit in 1929 cu Maricica, o tiganca bulgaroaica, din neamul caldararilor, analfabeta care vorbea prost romaneste, si care este adevarata mama a lui Ilici. Maricica era fata lelei Stoica, tiganca din Oltenita venita din Bulgaria, ce locuia pe o strada paralela cu I. H. Radulescu. Nu se stie cine a fost tatal ei. Ilici s-a nascut la Oltenita, la 3 martie 1930, an in care Alexandru Iliescu a fugit in Rusia, unde a stat pana in 1935-1936. Alexandru Iliescu a dus in Rusia o activitate conspirativa impotriva Romaniei, flind Kominternist, NKVD-ist, omul lui Stalin. Casa lui Alexandru Iliescu din Oltenita era casa conspirativa -a Komintern-ului si NKVD-ului. In Rusia, Alexandru Iliescu a avut tot felul de ocupatii(..) si a avut, se pare, si copii nelegitimi. Se stie din scrisorile primite de Vasili Ivanovici de la acesta. In 1935, Alexandru s-a intors din Rusia si a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru tradare de tara (milita pentru dezmembrarea Romaniei si trecerea Basarabiei la rusi), inchisoare facuta cu intermitente. Vecinii banuiau ca era informator al politiei in inchisoare. Tot in aceasta perioada, Alexandru Iliescu s-a incurcat cu Maria, amanta lui Ivanus, un bolsevic care era in inchisoare cu el. Cu Maria, Alexandru a facut un copil din flori, Eugen, fratele vitreg al lui Ilici, securist venit in cosciug sigilat din Orientul Mzjlociu.
Maricica, mama adevarata a lui Ilici, moare in 1932 fiind inmormantata la Oltenita (atentie la diversiunea cu Maria Ivanus din Bucuresti, care nu este mama lui Ilici). In 1940, Alexandru lliescu s-a casatorit cu Maritza, tiganca din Maramures sora buna a mamei lui Ion Cioaba din Sibiu, bulibasa tiganilor, cu care a avut doi baieti, fratii vitregi ai lui Ilici (Mircea si Crisan -veri primari ai lui Cioaba-). Unul a fost atasat militar al Romaniei la Moscova, iar celalalt director adjunct la IRSOP (...) Mama vitrega a lui Ilici a fost, dupa 1944, servitoare si bucatareasa la Ana Pauker".
Clau Luni, Iunie 11, 2001 8:38 PM
Comentarii: si cu raportul: http://www.mediafax.ro/top10/topint1.shtml
Clau Luni, Iunie 11, 2001 8:37 PM
Comentarii: PDSR va decide asupra votului din plenul Parlamentului privind rapoartele de activitate ale TVR şi Radiodifuziunii după ce va evalua "situaţia şi strategia acestor instituţii"; Victor Ciorbea propune solidarizarea forţelor democratice parlamentare şi extraparlamentare pentru a pune capăt demersurilor PDSR vizīnd controlul asupra Radioului şi Televiziunii BUCUREŞTI, 11 iun (MEDIAFAX) - Conducerea PDSR va decide asupra votului din plenul Parlamentului privind rapoartele de activitate ale TVR şi Radiodifuziunii după ce va face o evaluare a "situaţiei şi strategiei acestor instituţii", a declarat, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PDSR, premierul Adrian Năstase. El a spus că acest subiect va fi discutat īn şedinţa conducerii PDSR de săptămīna viitoare, pe baza materialelor care vor fi īntocmite de "factorii" implicaţi īn acest caz, deoarece PDSR "nu doreşte să ia o decizie conjuncturală". - Preşedintele Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, Victor Ciorbea, consideră că este necesară o solidarizare a forţelor democratice parlamentare şi extraparlamentare, a organizaţiilor nonguvernamentale şi a societăţii civile pentru a stăvili demersul ''extrem de grav'' al PDSR de a pune sub control politic societăţile naţionale de Radio şi Televiziune. El a calificat intenţiile PDSR ca fiind īn contradicţie cu pluralismul politic şi cu democraţia şi a precizat că punerea sub control a celor două instituţii, precum şi ''bătălia'' dintre senatorul Iorgovan şi Rodica Stănoiu denotă lupta dintre centrele de putere din acest partid, bătăliile avīnd loc īntre grupurile de interese economice şi politice din interiorul PDSR. Īn opinia sa, PDSR este ''un partid mamut'', cu "piese grele" din vechile structuri, care "'nu are numai nostalgia şi tentaţia, ci şi comportamentul partidului unic''. Preşedintele CNC a arătat că acest partid are controlul Executivului, al Legislativului, al Preşedinţiei, extinzīndu-şi tentaculele şi asupra vieţii economice prin controlul oamenilor de afaceri influenţi, ceea ce demonstrează tendinţa de ''a pune mīna pe toate instituţiile statului, cīt şi pe pīrghiile de influenţă ale societăţii romāneşti''. El consideră că, prin preocuparea de a pune sub control politic societăţile naţionale de Radio şi Televiziune, PDSR īşi asumă chiar riscul unui scandal internaţional, īn cazul īn care īşi va realiza aceste obiective. Secretarul general al PNŢCD, Călin Cătălin Chiriţă, a menţionat că, prin acest demers, PDSR īncalcă principiul care a stat la baza desemnării conducerii celor două instituţii şi care a fost respectat de PNŢCD, respectiv conducerea este numită pentru un mandat de patru ani, doi ani īn timpul puterii care o desemnează şi alţi doi după alegerile generale. Īn opinia sa, īncălcarea acestui principiu reprezintă '' un lucru grav'', deoarece nu există nici o argumentaţie. Īn acest sens, el a amintit că actuala conducere a societăţii de Radio a realizat īn 2000 un profit brut de 59,5 miliarde lei, faţă de 3,3 miliarde īnregistrate īn 1999, iar investiţiile au atins 81,7 miliarde lei īn 2000, īn raport cu 28 miliarede lei, cīt au fost īn 1999. De altfel, el a calificat drept ''puerile şi ridicole'' argumentele invocate la respingerea raportului pe anul 2000 prezentat de conducerea Radioului la comisiile parlamentare de cultură. Membrii Comisiilor pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, miercuri, prin vot secret, după cinci ore de dezbateri, să respingă Raportul Consiliului de Administraţie al Societăţii Romāne de Televiziune pe anul 2000 şi pe cel al Consiliului de Administraţie al Societăţii Romāne de Radiodifuziune. Parlamentarii PNL şi PD au părăsit sala de şedinţe a Comisiilor īnainte de vot, fiind nemulţumiţi de faptul că majoritatea membrilor acestor Comisii au decis ca votul să fie secret. Dacă şi plenul Parlamentului va respinge raportul, Consililul de Administraţie al TVR va fi demis, urmīnd să fie ales un nou Consiliu, pe baza ponderii partidelor parlamentare rezultată după alegerile din anul 2000. MEDIAFAX
Clau Luni, Iunie 11, 2001 8:28 PM
Comentarii: Schmit: dom'le, cind incerci sa intelegi ce ti-am scris, mai vorbim. Deocamdata una spun, alta interpretezi tu. Pina atunci, no coment.
Miti Luni, Iunie 11, 2001 7:51 PM
Comentarii: In completare la link-ul adus de Clau, iata ce dezvaluie Evenimentul Zilei de azi: Ministerul informatiilor condus de Dancu se ocupa cu monitorizarea presei dar nu numai: face sugestii premierului. Citat din ziar (dupa un raport de uz intern, destinat numai guvernului):
Sugestii
• Utilizarea mai frecventa a purtatorilor de cuvint, cu deosebire in probleme controversate sau netransate.
• Restringerea expunerii mediatice a premierului la actiuni ce denota fermitate si interventii corectoare.
• In locul conferintelor de presa sint de preferat raspunsurile la interpelarile parlamentare cu lansarea unor semnale de presa din aula Parlamentului.
• Distragerea atentiei opiniei publice de la problemele din Ministerul Justitiei.
Extrase din "Raportul privind mediatizarea guvernului in presa interna in perioada 31 mai-6 iunie
Clau Luni, Iunie 11, 2001 2:32 PM
Comentarii: Despre balaceala in noroi: http://romlit.sfos.ro/www/texte01/rl23/act.htm
gica fara frica bagdad Duminica, Iunie 10, 2001 8:29 PM
Comentarii: multa sanatate nea jenica si alinarea suferintelor.si eu am incercat o data sa intru la crl dar se pare ca locurile sunt ocupate de membrii permanenti alesi democratic,pe viata.numai bine sa dea Dumnezu.
JOHN SAVA.!. Duminica, Iunie 10, 2001 7:52 AM
Comentarii: Am vrut ca sa patrund acum cateva zile pe aceasta cafenea si cereberii,cu siguranta SRI-shti,mi-au blocat intrarea,Sa Le fie de Bine...!!!!Nu mai am ce spune ca sunt si amenintat discret prin mijloace "invizibile"marei turme,dar sunt cu ochii pe mine.Nu din frica,nu mai scriu,ci din Scarba !!!!Nu vreau ca sa ma mai contrez cu o lume in care si asa NU voi mai fi reintors,nici macar in coparshau..!!Ca iau exemplul americanilor=rau fac !! ca il iau pe al rusilor,treaba lor..!!treaba mea-i ca sa ma ingrijesc de suferinta mea data de catre divinitatea creshtina si cu asta basta !!!!
Cristian Pastramagiu Bucuresti Sambata, Iunie 9, 2001 1:26 PM
Comentarii: Sa facem din nou o campanie de adunare de semnaturi electronice ANTI- eliberarile care se pregatesc. Box populi! Cu respect Cristian Pastramagiu
g.f .f Sambata, Iunie 9, 2001 8:28 AM
Comentarii: imi aduc aminte de o incercare timida de a patrunde in "groapa leilor"de la crl,unde ober-ul,dupa ce ma masoara din cap pana in picioare,ma trimite la un site la care sa ma pot inscrie,dar care de fapt,ma intorcea inapoi,sau in jurul coadei?cozii?are exact atitudinea unui usier de hotel,care dupa ce te masoara din priviri,daca nu-i dai spaga,se uita peste tine.
gica fara frica Sambata, Iunie 9, 2001 8:05 AM
Comentarii: uite c-a iesit.fara cereri, fara aprobari,fara caciula-n mana.multumesc ciberplai.
gica fara frica usa Sambata, Iunie 9, 2001 8:00 AM
Comentarii: e o prima incercare de a comunica virtual si ca si la prima intalnire cu o fata,am emotii.
MINCATIAS Sambata, Iunie 9, 2001 1:32 AM
Comentarii: Mincatias,daca nu ma crezi n-am ce-ti face! Nu mai e nimic de furat pe plai,totul e mincat pina si hotii tot pa ei se fura. A devenit deci pentru noi o tara in care ne facem vacantele cu pitipoancele noastre.Mincatias nu mai e plus valoare pe plai,totul e mincat si de mincat. Bafto delo!
XXXX. Vineri, Iunie 8, 2001 11:39 PM
Comentarii: Pot sa intru ? Minune !!?? Ca am fost respins de dooua ori ca aminti de cineva Interzis..Pot spune ca Interzishii au facut minuni cu desoperirea engleza si Dianica,si merita CINSTE SINCERA !!!Si mai cu seama ca au si dat-o publicitatzii...In rest la hacke-bacerul ala,sa-i mai arunce cineva cate-un os,nu numai in americanii parlitzi si paratzi dela reshita...Cutzu-cutzu..Ia malaiul ca n-am oase..Sti chestia cu balamucul la care ma induma-si ??Ei Ia o atza si leaga un os de ea si tragea ca pe cutz dupa dumneata..!! Si este balamucul la cre imi indica-si pretzios..!!!
Ciprian de prin partile Clujului Vineri, Iunie 8, 2001 10:04 PM
Comentarii: Pai ar fi sa zic ca n-ar strica sa va uitati putin si la revista Noi,NU! o revista de atitudine si cultura pe internet. O gasiti la adresa http://noinu.rdscj.ro Just in case
Schmidt Vineri, Iunie 8, 2001 9:53 PM
Comentarii: D-le Clau! Īn primul rānd nu sunt extremist, va asigur. Indiferent de dogma, ideologie s-auculoare politica, religioasa. Al doilea, asta este chestiunea romānilor "avem familie" Stii mata capul plecat sabia... deh asta este, ca doara numai noi romāni avem astfel de zicatoare, sa ne fie de halal, D-le Clau! Nu vreau sa va tulbur nobilele actiuni, dar va rog a īmi permite sa fiu asa cum bine a observat nea Jenica, nitelusi deceptionat, iar aceasta deceptie sa o transfer īn Ro. Nu credeti ca este o oarecare pozitie cu tente pozitive? Apropo stiti concret cum functioneaza Ro? De la baza la cap, s-au invers! Abia atunci cred eu ne vom īntelege. faptul ca sunt mai bun s-au mai rau romān, eu cred ca atāta timp cāt va bag īn seama, nu cum unul a spus ca vezi doamne am privilegiu,este un punct pro Ro ci nu invers. Daca am ajuns aici, fara a comunica serios, īnseamna ca suntem de plāns, d-le Clau! Si mai vorbim de actiunii, cu cine d-le?
Marius .... Vineri, Iunie 8, 2001 9:36 PM
Comentarii: Asterix

Noi sintem cam de un leat, dar eu Fortran am folosit numai in liceu si partial in porimul an de facultate. De atunci n-am mai auzit de aplicatii cu el. E drept, cunosc oameni care inca mai programeaza Cobol, dar acela este folosit pe scara larga in aplicatiile financiare si ar fi prea mare bataie de cap sa le converteasca pe toate.


Marius .... Vineri, Iunie 8, 2001 9:34 PM
Comentarii: J

Foarte buna ideea, de a interveni in dezbateri, oriunde este posibil, ba chiar scriind scrisori la ziare, cit mai des si la cit mai multe. De ce imi este frica: pe Internet dezbaterile se vor lasa, probabil, libere, pentru ca nu are rost sa-si bata baietii capul cu cei 4-5% utilizatori de Internet din tara. Dar in presa "oficiala" care conteaza, s-ar putea sa n-avem acces. Imi aduc aminte cind, in 1996, am scris o scrisoare la Adevarul in care mentionam calitatea unor articole. A aparut imediat, in editia tiparita. Peste vreo 3 luni, scriindu-le ceva critic, am primit indirect raspunsul de la D.Tinu: "pe noi ne intereseaza opiniile celor care locuiesc aici, in Romania".

Vedeti apoi votul politic al Parlamentului in ce priveste activitatea Radioului si TeleVIZUINII (care se facuse, cit de cit, televiziune). Sa ne asteptam ca protestul nostru sa fie "marginalizat", folosind un termen atit de drag primului cooperator al tarii.


Dorinella Tiraspol Vineri, Iunie 8, 2001 7:53 PM
Comentarii: Marius, ai dreptate in ce spui dar eu vorbeam despre licee.

Miti, J, Clau, Eu tocmai incercam sa va explic cum stam cu manipularea si opinia publica si hop Ilici cu eludarea legii. Crimele nu trebuiesc iertate tocmai de criminali. Sa-i lase el pe altii sa-i ierte. Atentie la dezbaterile publice cu formatorii nostrii de opinie care au mancat marxism cu polonicul. Ma refer la tot plutonul inclusiv CTP, Dinescu, Patapievici... Astia oricat va plac, tot produsul comunismulu sunt!

AsteriX, programatorii seriosi stiu ca Fortran-ul si C-ul stau la baza prelucrarii datelor. Uneltele prefabricate iti fac viata mai usoara dar nu rezolva probleme complexe.

Iete domnule, unii au uitat unde se afla localizata Romania pe harta. Tiraspolul e pamant romanesc ocupat temporar de rusi.
hackspeare Vineri, Iunie 8, 2001 7:34 PM
Comentarii: Nea Jenica, pai asta-i purtare: intrii la oameni in batatura si incepi sa scuipi sa sa jignesti in dreapta si-n stanga... Hai fii gentelmen sau daca ai chef de balamuc du-te pe la altii.
XCV. Dela RESITA. Vineri, Iunie 8, 2001 6:59 PM
Comentarii: Va batzaiti si mattzaitzi pe aceasta cafenea,de pareca ati fi realul buric al Terrei.Schmidt este decepionat,nu ca voi SRLizati,care mimatzi proteste..Spania romo-verde si matzaiala din care nici macar matzi nu ies,este o perfidie,din aia de pomina mioritica....Ce si-au ales AIA AU..si lasati-ii in pace ca din mascure nu vei mai scoate porc bun de taiat de craciun,daca nu-i dai cucuruz cu vadra...Va amintitzi cum jucau ****rile de bucurie cand Petre Romanul-jdan,era ales??Dela astea mai vreti voi ..??CE ????
AsteriX Grecia Vineri, Iunie 8, 2001 2:50 PM
Comentarii: O zi buna la toate lumea, ca-s nou pe aici. Marius, apropos de limbi de programare. Sa sti ca pentru noi ce-i vechi, Fortran e ceva ca o Biblie. Eu de exemplu programez inca in diverse alte limbi, dar Code apare ca Fortran, in sensul Structurarii, pentru ca ramane Mercedes ca filozofie. Sa nu uitam ca la urma urmei totul se retrasforma in 0/1.
Miti Vineri, Iunie 8, 2001 12:14 AM
Comentarii: J, foarte buna propunerea ta. Ea se armonizeaza foarte bine si cu propunerea lui Clau. Am un singur comentariu: numele de cod 'Roiul' poate avea si conotatii demobilizante :-) Eu va propun ca nume de cod Box Populi si propun ca fiecare actiune individuala sa poarte si sloganul Box Populi box Dei, ca sa se stie ca suntem orchestra in concert, adica impreuna. Postarile, gif-urile animate, limericks-urile, cantecele, T-Shirt-urile, etc...sa poarte si sloganul actiunii noastre.
Clau Vineri, Iunie 8, 2001 11:06 AM
Comentarii: Schmit: lasa-ne nene cu tristetile tale, ca le-avem noi destul pe ale noastre.
Si ca sa nu mai adaug ca mesajele tale au structura clasica a mesajelor unui extremist: baga toti oamenii de o natie in aceiasi oala, desi e evident ca e imposibil sa fie toti la fel; si pentru a-ti sustine dovezile dai un exemplu, care nici macar nu stii daca e semnifictiv sau nu, dar il generalizezi si il ridici la rangul de exemplu tip.
In ceea ce ma priveste am destule motive sa-mi fac griji pentru ceea ce se intimpla in Romania, desi traiesc in strainatate si as putea sa nu ma mai intorc niciodata acolo. Dar am acolo o familie foarte numeroasa, persoane carora as putea sa ma simt superioara, si sa le ignor, dar nu-mi sta in fire sa fac asa ceva.
Poate ca nu ar trebui sa uitam de unde am plecat, si poate ca ar trebui sa nu ne mai simtim superiori doar pentru ca suntem mai logici mai perseverenti si am avut mai mult noroc. Am avut ocazia sa cunosc persoane care provin din familii din cele mai dezonorante, care au avut o copilarie extrem de frustranta (casa de copii, semiesclavaj, batai de la parinti alcolici), si care prin munca si perseverenta, au reusit sa-si faca un rost. Desi nu vor avea niciodata posibilitatea sa faca studii, sau sa plece in strainatate, pentru astfel de persoane simplul fapt ca prin perseverenta si munca (fara sa fure) au ajuns sa aibe o casa si o masa, si ce pune pe masa deja e un cistig imens. Atita timp cit eu stiu ca astfel de oameni exista in Romania (si stiu ca exista, cunosc citeva exemple, oameni pe care ii stiu de mici, pe care ii ajut cu orice ocazie pentru ca ma surprind prin forta lor fizica si morala, si pentru ca stiu ca merita sa fie ajutati) eu am sa fac tot ce-mi sta in putere ca in Romania sa nu se aplice scenariile tale apocaliptice.
Daca tu vrei sa stai cu degetu-n fund si sa plingi ca societatea romaneasca e nedemna de tine, treaba ta, dar lasa-ne pe noi, cei care vrem sa facem ceva, sa ne vedem de treaba nostra.
J Vineri, Iunie 8, 2001 5:04 AM
Comentarii: Ma intorc la stup cu un prim link: opinia lui Mircea Dinescu, si supararea lui Iliescu, publicate de Monitorul.
J Vineri, Iunie 8, 2001 4:47 AM
Comentarii: Se pare ca o lege a amnistierii nu poate trece prea usor (vezi contributia la obiect a lui Hackespeare) si de aceea se incearca varianta referendumului. Initiativa acestei aberatii apartine lui Ilici, in cautarea  unei nou imagini de Reconciliator Patrie.

Cum un referendum nu poate fi o chestiune sigura se pare ca mai intai va fi organizata o dezbatere publica. Este, cred, pentru prima oara cand se organizeaza asa ceva si pe la noi, desi de probleme de dezbatut nu am dus lipsa. Locul unei actiuni a noastre ar fi in cadrul posibile dezbateri. Care vor fi regulile si daca va fi posibila o astfel de dezbatere, deocamdata nu stim. Eu zic ca pentru inceput sa ne marginim la internet, pentru ca, sa recunoastem, in real experienta ne e limitata. Sa ne facem simtita prezenta in locurile de pe net unde exista premizele unei astfel de dezbateri. Deocamdata pe situl ziarului Ziua s-a publicat o intrebare legata de subiect, cu posibilitatea inserarii unor comentarii. In urmatoarele zile ar urma sa identificam alte locuri similare. Situl acestei cafenele sa devina un fel de baza, ("cartier general", stup) in care sa fie afisate informatii, linkuri la articole din ziare, reproduceri ale unor opinii semnificative ale participantilor. In locul unei singure actiuni la care sa ne raliem cu totii, prin semnaturi, eu propun o actiune indiviuduala, dar "concertata". Numele de cod al operatiunii ar putea fi ROIUL, pentru ca participantii ar urma sa fie albinele, care se deplaseaza in grup inspre diferitele poeni ale internetului. Efortul din partea fiecaruia ar fi mai mare decat in cazul semnarii unui document comun, dar ar creea un efect de mai puternic in cadrul unei dezbateri.


Schmidt Joi, Iunie 7, 2001 9:44 PM
Comentarii: D-le Birlic, mie īmi este scārba si ma simt fraierit cum se spune pe limbajul lor de Dāmbovita, a ma mai angaja ptr ei. Īsi merita soarta! D-le, d-ta ai vazut imaginile de la Resita? D-ta stii la cāt ajunge un bou de muncitor cu toate darile de la stat ? 3-400 DM, pe cānd un prof univ 150DM! D-ta crezi ca dupa aceste imagini amdomniale, investitorii seriosi se vor mai duce acolo? Nu ^^ii nimic, au intrat rusii, petrolul si bancile le au īn laba deja, va mai urma si industria fiinca asta se urmareste īn realitate. Cāti sunt cei ce gāndesc pe lānga munca? Las-si d-ne sa munceasca ptr rusii, tot sunt nostalgici si īndobitocitii! Mai vorbim peste 50 de ani, acum totul sa clasificat ptr noua ordine mondiala. Romānia va ramāne o zona ca si America Latina, asta este, Ungurii au loby, pile, vor cāstiga curānd, lasai sa cāstige, cel putin jumate din Tara o va duce dupa cum si gāndeste. Oricum peste 100 de ani, vor dispare actualele reticiente si va exista o Europa Unita, īn care va intra si Regiunea Romoica si Moldava, cine nu stie sa nu sara la gāt si faca pe nationalistu ca nu are rost, asa va fii! Trist!
birlic Joi, Iunie 7, 2001 9:10 PM
Comentarii: Dna MITI, si concetateni, Daca protestul impotriva legii tainelor era important, protestul impotriva amnistierii criminalilor comunisti este de o importanta vitala. A admite uitarea crimelor si iertarea lor este o tradare ale valorilor si drepturilor fundamentale a unui popor. Este inacceptabil pentru un popor sa permita acest act ignobil pe care cei cu miinile murdare de singe incearca cu atita cinism sa-l faca acceptat. Sint dezgustat si rusinat sa spun ca apartin unei asemenea natii. Dispretul meu pentru cei ce se ocupa de destinul astui popor napastuit este fara margini.
Malagambistu Joi, Iunie 7, 2001 8:37 PM
Comentarii: Bai Hacky. I-auzi una! Tocmai imi aranjam un Red Hat, pe-o spranceana cand ce vazui: la aranjatul fusului orar, printre marile capitale ale lumii, distributia 7.0 avea trecut si Tiraspolul cu 'tara' respectiva adica Transnistria! Si Tiraspolul/Transnistria era listat in Europa, vericule! Asa ca Dorinella s-a ajuns dom'le, e capitalista (si inca din Europa)!
Hackspeare Joi, Iunie 7, 2001 8:23 PM
Comentarii: Salut! Vad e agitatiune mare p'acilea. Sunt pentru caterinca impotriva amnistierii bagabontilor. Desi nu stiu ce se mai agita baietii ca Stanculescu si Chitac oricum au primit recurs in anulare, cadou. Aaaa, e pentru luceafarul transfotmat in black-hole, la mititica..... Nu mai merge cu ucazul de la stapanire ca s-a sesizat coana Ioropa de interventiile politicului in justitie si odata taie ajutoarele alea nerambursabile de raman politicienii fara vile, mertzane si cu alte necesitati vitale in pom. Ce s-au gandit bagabontii: cel mai bine e daca vox populi dixit asa ca hai la referendum, sa ne reconciliam national, mai draga.
Excalibur Joi, Iunie 7, 2001 7:50 PM
Comentarii: Sa fii sanatos nea Schmidte, da' ai gresit ghiseul! Nu la noi trebe' depusa demisia! Deh, caldura mare!
Schmidt Joi, Iunie 7, 2001 7:22 PM
Comentarii: -Lasa-i d-ne īn pace sa-l elibereze pe Cosma, sa-i faca statuie si lu Ceuasescu ce va mai framāntati atāta inutil? Nu ati vazut imaginile cu Resita? Declaratiile lui Ilici privind democratia, coperativa si timpanu. Romāni o duc prea bine, nu merita a fii liberi, īsi merita soarta inclusiv a dezmembrari sale!Nu au facut strainii atāt rau cāt au produs romānii īnsasii. Regret cele spuse, numai ca īn ce-a ce ma priveste m-am ca-m scārbit de prostii, lasi, hoti si tradatorii. Cele scrise aici sunt ca o declaratie de divort definitiv cu fosta mea Tara, pe care am iubito sincer (mi-am facut datoria fata de ea). Adio Romānia!
Miti Joi, Iunie 7, 2001 6:50 PM
Comentarii: Clau, in opinia mea sunt bune ambele cai. Ba putem incerca sa capatam aderenti activi care sa scoata pe imprimanta (cat poate fiecare) materialele si sa le difuzeze in real: in campusuri, in marile intreprinderi, fiecare unde poate. Poate iese o reactie in lant!

Cum facem sa detectam militantii activi? Cine se ofera? Cum ne distribuim resursele?
Clau Joi, Iunie 7, 2001 6:39 PM
Comentarii: Daca ar fi sa ne inspiram din campania electorala englezeasca am putea face mesaje puternice si un pic umoristice(umor negru, ce altceva): trimitere de SMS-uri pentru atentionarea oamenilor (un text de genul: 'FNI-ul reinvie. Dormi linistint, Iliescu scoate minerii sa-i trimita peste tine.').
Facem o animatie cu capul lui Iliescu si cind pui mausul pe el se desface si incep minerii sa se reverse cu bitele pe ecran, fac gesturi violente, obscene; mai iese si cite un general, impusca niste oameni slabi si pricajiti care erau intr-un colt al ecranului si tipau jos dictatura... Vazusem la un moment dat un executabil, cind ii dadeai drumul ieseau niste maimute dintr-o gaura, faceau pipi pe ecran, se dadeau peste cap, nu era chip sa le opresti decit cu ctrl-alt-delete. Dupa aia trimitem animatia la toti cunoscutii, si daca ii amuza o sa trimita ei mai departe.
Putem sa ne imaginam si caricaturi. Si facut un site unde se prezinta toate astea, si trimis adresele pe tot felul de newsgrupuri, pentru a le face publice.
Cam atita cu ideile neserioase (desi nu m-ar mira sa aibe impact in cazul in care le aplicam). O parte serioasa ar fi trimiterea de mesaje complete, bine documentate, dar asta de obicei atinge mult mai putini oameni. Unii se plictisesc pine termina de citit, si arunca mesajul la cos.
Miti Joi, Iunie 7, 2001 5:09 PM
Comentarii: J si Clau, va multumesc. Pai din cate stiu nesimtititii aia doi de parlamentari, sunt in conflict clar de interese, ei sunt si avocatii lui Cozma! Nu mi-am putut inchipui atata impertinenta si netrebnicie! Ar trebui sa ne gandim la o campanie anti. Poate trebuie sa o structuram altfel decat cea cu strangerea de semnaturi impotriva legii secretului de stat. Ai sa facem un brainstorming ca sa gasim proceduri potrivite si cu impact. Ce parere aveti?
Clau Joi, Iunie 7, 2001 4:55 PM
Comentarii:
Uite, daca am fost copii cuminti, si am mincat bataie de la mineri, ne da taticu subiect de meditatie, si ne mingiie pe crestet cind am terminat de discutat:
(De la bbc) Ion Iliescu lansează un apel la dezbatere naţională īn problema amnistierii unor fapte comise īn decembrie 1989 7.6.2001 15:32 Ora Romāniei Preşedintele Ion Iliescu susţine īn continuare ideea unei discuţii publice privind amnistierea unor fapte petrecute īn timpul revoluţiei din 1989, şi īn perioada imediat următoare. Īntr-un comunicat de presă al preşedinţiei se arată că Ion Iliescu doreşte reconcilierea naţională, ca o necesitate pentru stabilitatea Romāniei, şi īn numele ei face un nou apel īn sprijinul legii privind amnistierea. Acest document a apărut la iniţiativa a doi senatori PDSR - Ioan Predescu şi Antonie Iorgovan şi a stīrnit imediat reacţii vehemente din partea presei şi a socităţii civile. Premierul Adrian Năstase s-a delimitat de această iniţiativă, afirmānd că este doar o acţiune personală a celor doi senatori şi că nu ar fi momentul potrivit pentru a şterge cu buretele ce s-a īntāmplat imediat după revoluţie. Ion Iliescu afirmă īnsă īn comunicatul său de joi că societatea romānească este destul de matură pentru a accepta o dezbatere pe această temă.

Ce frumos... La noi justitia se arunca la gunoi, si se lanseaza dezbateri nationale in loc de procese echitabile !
Clau Joi, Iunie 7, 2001 2:34 PM
Comentarii: Miti: se pare ca sunt siguri. Sau cel putin, au inceput sa faca propaganda.
din Mediafax: 'Preşedintele Iliescu face apel la societatea civilă şi la presă să reflecte cu obiectivitate dezbaterea privind amnistierea' (la titluri, in 'Politica').
J Joi, Iunie 7, 2001 3:22 AM
Comentarii: Articol din Monitorul:
 
Senatorul PDSR Antonie Iorgovan considera necesar un
                  referendum pe tema amnistierii


                  Vicepresedintele Comisiei juridice din Senat Antonie Iorgovan (PDSR)
                  considera ca presedintele Ion Iliescu ar trebui sa ceara organizarea unui
                  referendum pe tema aministierii infractiunilor savirsite in timpul
                  miscarilor sociale de amploare, incepind cu Revolutia din decembrie
                  1989.  (Articol complet)


Miti Miercuri, Iunie 6, 2001 8:39 PM
Comentarii: Clau, chiar referendum? Ticalosii! Sunt asa siguri ca ne ametesc?! Unde ai citit asta?
Clau Miercuri, Iunie 6, 2001 7:00 PM
Comentarii: Dorinella: Curatarea sistemului de care ne vorbesti o fi ala care a inceput sa se faca in Romania la alegeri: tinerii, speranta tarii l-au votat in masa pe WCTudor c-a zis baiatu ca-i mitraliaza pe toti si insaminteaza altii.
Daca de fapt tu vorbesti despre un fel de 'razie' mai rafinata, atunci altfel stau lucrurile. Dar atunci nu ne vorbi de reinstalare pentru ca numai o defragmentare a discului si schimbarea citorva componente hard incompatibile poate face foarte mult. Doar ca avind un sistem electoral pe liste, poti sa speri mult si bine, sa defragmentezi si sa elimini incompatibilitati, ca tot nu faci nimic. Solutie: o iei metodic: incepi cu votul uninominal (sa zicem salvezi pe un CD docomentele importante), continui cu alegerile cind mai avem ocazia sa ne dam cu parerea (2004 parca era).

Apropos, ati vazut ca de schimbarea constitutiei nic vorba, da cica Iorgovan bolovan vrea referendum sa scoata minerii si teroristii de la naftalina si sa ii puna iara la munca de convingere cu bita.
Marius ... Miercuri, Iunie 6, 2001 5:43 PM
Comentarii: Dorinella: mi se pare curios. Inca din 1980, la facultatea de Automatica, s-a inlocuit FORTRAN in cursurile introductive de programare cu PASCAL. Iar absolventii romani care vin aici sint bine pregatiti in C, C++, baze de date, object oriented si alte alea. Calculatoare performante n-am prea avut niciodata in Romania (sau erau, dar in numar insuficient), insa studentii tot au invatat.

Cit priveste tehnicile de manipulare si dezinformare, e foarte interesant ce ne spui. Comparatia cu calculatoarele moderne ar fi mai actuala daca ne gindim la sistemele de "virtual reality", care pot crea o lume credibila, dar imaginara.


Miti Miercuri, Iunie 6, 2001 4:56 PM
Comentarii: Draga Dorinella, sa-mi scrii la ciberplai@yahoo.com. Vezi ce faci cu invataturile. Nu te lasa :-)
Dorinella Tiraspol Miercuri, Iunie 6, 2001 4:34 PM
Comentarii: Marius, sper ca nu esti foarte surprins sa afli ca asta se preda in liceele de informatica din Bucuresti la ora actuala. Special am lungit cam mult prezentarea sa vedeti ce cunostinte temeinice capata tinerii absolventi. Nu mai vorbesc despre confuzia care se face chiar de unii profesori intre Norton si Dos. Despre internet cei mai multi au auzit la tembelizor. Calculatoarele, majoritatea sunt 286, 386 si rar depasesc 486. Oricum, eu am incercat sa merg dinspre informatica ( cata stiu) catre social.

Miti si J, De catva timp incerc sa atrag atentia cititorilor asupra importantei alegerilor si tehnicilor de manipulare si dezinformare. Curatarea sistemului si instalarea unuia nou sta in puterea alegatorilor. Am putea incerca la inceput cu DELETTE CC:\PCR :-)
J Miercuri, Iunie 6, 2001 3:49 AM
Comentarii: Intai ar merge un "FORMAT C:\" apoi o intalare sanatoasa de pe un CD nou cu copirait vest, nu de pe unul pirat adus de la rusi sau de la chinezi.
Miti Marti, Iunie 5, 2001 4:22 PM
Comentarii: Draga Dorinella, bravos, ti-a prins bine Cursul Scurt de Informatica de la Universitatea Luceafarul S.A. :-) Acum, pe bune, mi-a placut teoria. Ia sa vedem, ceva idei ai despre cum sa reinstalam sistemul de operare ca sa nu mai cada sistemul?!
Marius Luni, Iunie 4, 2001 9:19 PM
Comentarii: Dorinella, spune-ne de unde ai luat expunerea aceea privitoare la sistemele de calcul si programare? Fac pariu ca dintr-o carte publicata prin anii '70, cind cea mai tare din parcare era programarea structurata. Oricum, pentru un neavizat in ce priveste sistemul de intreruperi, propozitia "Societatea poate fi privita ca un sistem de calcul in care administrarea resurselor de face de catre unitatea centrala prin intermediul intreruperilor." nu prea are mult sens.

In orice caz, concluzia pe care o tragi in ulimul paragraf mi se pare corecta.


Dorinella Tiraspol Luni, Iunie 4, 2001 3:35 PM
Comentarii: Dezvoltarea limbajelor de programare a urmarit indeaproape evolutia calculatoarelor si s-a realizat in directia apropierii de limbajul uman. Primele limbaje de programare au fost limbajele masina care ereau dependente de calculatoarele pe care fusesera concepute. De aceea aceste limbaje se numesc limbaje de nivel coborit. Instructiunile fiind codificate numeric, programarea, punerea la punct si depanarea programelor in limbaj masina se desfasurau greoi.
Dificultatile programarii in cod masina au dus la aparitia limbajelor de asamblare, ale caror instructiuni folosesc mnemonice pentru codurile operatiilor si simboluri pentru pentru adresele operanzilor. Programele au ramas dependente de calculator, dar munca de programare a fost totusi usurata.
Pasul urmator in evolutia limbajelor de programare l-au reprezentat limbajele de nivel inalt, care permit o programare independenta de structura si functionarea alculatorului, fiind apropiate de specificul problemelor de rezolvat.
Primul limbaj de nivel inalt a fost Fortran (Formula TRANslation = traducerea formulelor). El a fost realizat de John Backus, fiind destinat rezolvarii problemelor tehnico - stiintifice. A urmat apoi limbajul COBOL (Common Business Oriented Language), destinat rezolvarii probremelor de natura economica, ALGOL-60, orientat spre prelucrari numerice cu o sintaxa complet formalizara. aparitia a numeroase limbaje de programare, raspindirea in intreaga lume a prelucrarii datelor cu ajutorul calculatoarelor si cresterea complexitatii problemelor abordate de programatori a determinat o criza la sfirsitul anilor '60. Programarea structurata a aparut ca o solutie de iesire din aceasta criza, metoda fiind independenta de limbajul de programare, care impune reguli stricte de concepere a algoritmilor de rezolvare a problemelor. Programarea structurata disciplineaza realizarea algoritmilor prin restringerea structurilor de control utilizabile la un numar mic de tipuri. Un program structurat este format din unitati functionale bine conturate, ierarhizate conform naturii intrinseci a problemei, cu o structura bine precizata atit la nivelul instructiunilor cit si al datelor, obtinuta printr-un proces de realizare treptata. Unul din principiile de baza din programarea structurata este programarea descendenta. Aceasta presupune descompunerea problemei complexe in subprobleme mai simple, descompunerea continuind pina la atingerea unui nivel de dificultate acceptabil. Fiecarei componente ii va corespunde cite un modul de program cvasiindependent de celelalte module. In paralel cu structurarea programului in module se realizeaza structurarea datelor problemei.
Avantajele programarii structurate sunt urmatoarele:
1. Structurarea problemei determina o definitie precisa a functiilor fiecarui modul, fapt ce elimina probabilitatea aparitiei erorilor de logica in rezolvarea problemei;
2. Scrierea programului si punerea lui lapunct se face mai simplu si mai rapid, deoarece modul se pot realiza simultan fiecare de catre alta persoana;
3. Modificarea si extinderea programului se poate face usor , prin modificarea anumitor module si adaugarea unora noi;
4. Fiecare modul se poate scrie in limbajul de programare cel mai avantajos in raport cu functia sa.
Al doilea principiu de baza din programarea structurata arata ca orice algoritm se poate construi folosind doar trei tipuri de structuri de control: secventiala (secventa), alternativa (decizia) si repetitiva (ciclul).

Aplicarea principiilor limbajelor de programare la organizarea miscarilor civice poate fi realizata doar in masura in care informatica devine accesibila tuturor paturilor sociale si intra in mod firesc in programele scolare ca parte ale procesului de educatie, trmenii si conceptele utilizate devenind familiare participantilor.

Societatea poate fi privita ca un sistem de calcul in care administrarea resurselor de face de catre unitatea centrala prin intermediul intreruperilor. Puterea trebuie intelesa ca entitatea ce detine atat painea cat si cutitul si trebuie asimilata sistemului de operare (SO). Ea are rolul de a administra si distribui resursele sistemului. Grupuriloe sociale pot fi asimilate programelor care comuncica cu puterea prin intermediul institutiilor staului. Atunci cand SO. asoarbe aproape in totalitate resursele sistemului asa cum se intampla in cazul Romaniei, pot exista doua cauze. Ori calculatorul pe care este instalat nu ofera resursele necesare, ori exista vicii de intalare, functionarea intregului sistem devenind instabila. In cazul nostru, instabilitatea sociala si saracia care a depasit procentual 50% din populatia tarii, pun in evidenta vicii ale puterii. Afirmatii ca Romania este o tara saraca nu corespund realitatii, Romania fiind o tara saracita de un grup restrans de persoane ce au acaparat resursele statului.

In domeniul informaticii, atunci cand te complaci sa lucrezi pe un sistem instabil, exista riscul sa-ti vezi risipita intrega munca, sa pierzi tot (Caritas, FNI, Banci falimentare). Solutia consta in reinstlarea SO intrucat democratia moderna si economia de piata nu au vicii de conceptie, ele functioneza impecabil acolo unde puterea administreaza corect resursele societatii. Trebuiesc sterse in totalitate urmele vechiului sistem comunist si instalat un sistem compatibil cu democratiile occidentale. Un sistem bine instalat nu afecteza buna functionare a programelor: asistenta sociala, asistenta medicala, educatie, cultura etc.. El presupune in primul rand o administrare mai eficienta a resurselor si un confort sporit pentru utilizator. Trebuie sa refuzam puterii orice incercare de a cere sacrificii in numele unor principii (democratie, economie de piata, Uniune Europena) care ar trebui sa ne faca viata mai usoara si mai comoda.
Dorinella Tiraspol Luni, Iunie 4, 2001 3:33 PM
Comentarii: Vai dar sunt atat de rafinata, atat de aristocrata incat la clapele calculatorului am invatat sa bat ca si cum asi canta o melodie. Uneori ma fura si pentru frumusetea liniei melodice mananc sau inversez litere. Nici nu stiti voi ce arii superbe, ce simfonii si ce sonate ies de sub falangele mele.

Asa si baloneasa, e asa de aristocrata ca o ia gura pe dinainte si de vre-un an debiteza numai tampenii. O avea UE politicieni seriosi dar si de diletanti vad ca nu duce lipsa.
Miti Luni, Iunie 4, 2001 11:05 AM
Comentarii: J, probabil ca exista ipochimeni care nu isi merita pozitiile oficiale si care reprezinta prost statul roman. Totusi, evolutia Emei Nicholson e cel putin stranie. In campania electorala de anul trecut, a facut declaratii care au umflat procentele pedeseriste si peremiste (desi guvernul Isarescu, urnise de bine, de rau economia--madamme baroneasa a avut declartii antiguvernamentale clare si asta intr-o campaneie electorala). Pe urma, in vizita in RO, a laudat guvernul Nastase cu gura plina ca acum sa se situeze pe o pozitie extremista--inghetarea admiterii RO in UE, cand orice om de bun simt nu se asteapta ca in cateva saptamani sa se rezolve probleme atat de grave! Lucrurile nu par de loc in regula, cu atitudinile baronesei, dintr-o extrema intr-alta--insemna ca fie n-are simtul realitatii fie se intoarce dupa cum bate vantul intereselor.
Dorinella Tiraspol Sambata, Iunie 2, 2001 9:28 PM
Comentarii: Zilele astea am evitat internetul si am cumparat ziare. Pacat ca unii oameni transforma o discutie la idee intr-o disputa personala.

Bade J, multumesc pentru articol.
J Joi, Mai 31, 2001 2:54 AM
Comentarii: Clau,
Si eu inclin sa-i dau dreptate baronesei, care de fapt spune un lucru mult mai grav: statul incurajeaza abandonul si oficiali romani sunt implicati in afaceri cu adoptii. Nu stiu daca va mai amintiti, dar cu un an si ceva in urma ziarele au dezvaluit ca pe situl oficial al unei reprezentate diplomatice a Romaniei in SUA exista un link care te trimitea la homepage-ul unei agentii particulare de adoptii, care culmea isi castiga majoritatea beneficiilor intermediind adoptii din Romania.

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]