.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Vandaluzia Luni, Iulie 9, 2001 6:20 PM
Comentarii:
Bibliodragule, daca n-as fi "ateie" as zice sa-i dea Dumnezeu sanatate. Si tie aussi, ca tu mi-ai aratat site-ul. Despre jurnal, uite ce se-intimpla cind cad si eu in pacatul to'a'silor mei si vorbesc de lucruri pe care nu le cunosc la prima mina. N-am citit jurnalul, tot fuss-ul e pe baza a doua cronici, de fapt. In privinta a ce intelegea Seniorul (celalalt) prin jurnal ai dreptate, dar din cronici asta am inteles si eu ca ar fi obiectul scandalului (poate m-am inselat): santierul lucrului la "Orbitor" (pe care iarasi nu l-am citit). Ma gindesc la perioada relativ scurta la care se refera jurnalul si la absenta ostentativa a ievenimentelor primilor ani de reintoarcere (vremelnica) la burghezo-mosierie. Ca iti poti schimba parerea despre un om (pe care si-asa nu-l cunosteai decit prin ce a scris) e una, dar sa-l pui la indexul personal e cu totul alta. Nu stiu la ce te referi cind vorbesti de a lovi in cunoscuti (probabil ai dreptate, dar n-am citit destul, sau destul de atenta). Azi n-am timp sa mai scriu, deci nu te grabi sa raspunzi.

Miti, trebuie sa plec acum, filmul ramine pe altadata.
Bibliotecarul BizU Luni, Iulie 9, 2001 5:01 PM
Comentarii: Vandaluzie, site-ul nu-i construit de mine ci de Dragos Bogdan Suceava cu poze facute in anii '80, de Dinu lazar, la Paltinis. In privinta Cartarescului as fi de parerea celor care nu agreaza ideea publicarii unui jurnal antum. Una e sa tii jurnal ca santier de lucru sau divan freudian si alta sa faci marketing cu umori, sentimente ba chiar sa lovesti, chiar fara sa vrei, in oameni 'vinovati' de a fi cunoscuti de-ai tai. Noica cred ca se refera la jurnalul ca santier de lucru si/sau jurnal de idei.
Miti Luni, Iulie 9, 2001 4:19 PM
Comentarii: Le multumesc frumos tuturor celor care voteaza ciberplaiul.
Stiri fierbinti Luni, Iulie 9, 2001 3:19 PM
Comentarii: Republica Moldova este al doilea stat roman
Presedintele Ion Iliescu a afirmat sambata la Crevedia ca prin lansarea teoriei existentei unei limbi moldovenesti diferite de cea romana se urmareste realizarea unor interese de "deznationalizare" a romanilor.
Presedintele Iliescu a declarat ca ideea nasterii unei noi natiuni - cea moldoveneasca - porneste de la o teorie stalinista. El a adaugat ca sunt romani toti locuitorii Basarabiei si Ucrainei care vorbesc limba romana, dar ca exista incercari "de a slabi constiinta de sine" a acestora.
Presedintele Iliescu a spus ca in prezent frontierele statelor europene nu mai pot fi modificate, dar ca integrarea in UE duce la "o relativitate" a frontierelor. De aceea Romania sprijina integrarea in structurile europene a Republicii Moldova si a Ucrainei, a adaugat seful statului.
El a opinat ca Republica Moldova este "al doilea stat roman", pentru ca 65% din populatia sa este de origine romana. "Trebuie sa-i ajutam pe oameni sa se autoproclame romani", a adaugat Iliescu. Presedintele a mai spus ca autoritatile de la Bucuresti nu doresc sa stimuleze la romanii din afara granitelor "sentimente ostile" fata de statele in care acestia traiesc. El a adaugat insa ca autoritatile de la Bucuresti doresc sa se pastreze unitatea de limba si cultura a romanilor de pretutindeni.
Iliescu a mai spus ca asa cum autoritatile romane respecta drepturile minoritatilor pe teritoriul Romaniei si alte state ar trebui sa acorde minoritatii romane astfel de drepturi.
sursa:http://www.romanialibera.com/1POL/09s1pmol.htm
Stiri fierbinti Luni, Iulie 9, 2001 3:03 PM
Comentarii: Rasucire cu 180 de grade a BOR

Dosarele preotilor - cercetate impreuna cu CNSAS Episcopul Vicentiu Ploiesteanu a declarat ca are dosar intocmit de fosta politie politica. Solicitarea BOR de a exclude preotii de la verificarea si publicarea dosarelor de Securitate a constituit subiectul emisiunii "Orient Expres" moderata de Stelian Tanase, unde episcopul Vicentiu Ploiesteanu a declarat pentru prima oara ca fosta Securitate i-a intocmit si lui un dosar. Mai mult, acesta a spus ca in 1997, cand si-a exprimat o pozitie critica fata de Cabinetul Victor Ciorbea, a fost santajat cu publicarea unor file din dosar, dar a fi refuzat sa-si schimbe atitudinea. Cel care il santaja i-a promis ca, in schimbul unei atitudini mai binevoitoare, dosarul va fi "facut disparut" din arhivele SRI. Secretarul general al Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane si-a nuantat vizibil punctul de vedere in ceea ce priveste exonerarea preotilor de la publicarea in Monitorul Oficial in cazul in care se descopera ca au colaborat cu Securitatea afirmand ca BOR nu doreste sa se declanseze "o campanie anti crestin-ortodoxa prin manipularea unor informatii prezumtive". Acesta a facut aluzie in acest fel la scanadalul declansat in urma cu cateva luni de publicarea unui presupus dosar intocmit de Securitate actualului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist. "Este o manipulare impresionanta. Ne lasam manipulati de fosta Securitate", a afirmat episcopul Ploiesteanu cu referire la acest caz si la problema publicarii dosarelor preotilor. Acesta a mai spus ca "presa a manipulat grosolan" interventia BOR in problema dosarelor. Biserica si-a exprimt doar "nemultumirea", a explicat Vicentiu Ploiesteanu si ca nu a cerut niciodata exceptarea clerului de la prevederile Legii "Ticu". Pozitia Bisericii a fost determinata de "atitudinea anti crestin-ortodoxa a unor membri ai Consiliului CNSAS". "Consiliul CNSAS este un element de manipulare politica si nu acceptam ca niste dalmatieni sa faca afirmatii despre BOR", a spus episcopul Ploiesteanu. Acesta a mai afirmat in emisiunea moderata de Stelian Tanase ca Biserica nu se opune publicarii dosarelor preotilor colaboratori, dar exista posibilitatea ca aceste dosare sa fie masluite si, in consecinta, Biserica ar dori sa participe si ea la cercetarea acestor dosare. Bogdan Marinita Sursa:http://www.cotidianul.ro/politica/politica.htm#Rasucire cu 180

Lovitura de partid la taranisti
Conducerea PNTCD - decapitata
"Interimarii" au lichidat, in cel mai pur stil stalinist, intreg aparatul lui Andrei Marga

Demisia neasteptata a presedintelui PNTCD, Andrei Marga, a generat, pe baza "principiului" tavalugului, in numai 24 de ore, demolarea intregului aparat de conducere a PNTCD. A ramas pe pozitii numai echipa vicepresedintilor care a fost invinsa la Congresul PNTCD de acum sase luni, iar acum, profitand de semividul de putere, a reusit prin lovituri succesive sa anihileze si sa-i excluda din functiile detinute pe toti cei care erau apropiati ai presedintelui demisionar. "Executia" a avut loc, in sedinta Delegatiei Permanente care s-a desfasurat sambata la sediul central al partidului, iar "condamnatii" nu au avut dreptul la "apel".[...]sursa: http://www.cotidianul.ro/politica/politica.htm#Lovitura de partid la taranisti
Ciorbea, presedinte PNCTD! Doamne apara si pazeste!

Marko Bela pierde monopolul

Echipa din fruntea UDMR a primit, saptamana trecuta, o grea lovitura din partea tineretului maghiar din Romania. Consiliul Tineretului Maghiar a decis prin vot incetarea oricarei colaborari cu UDMR, din cauza a ceea ce a fost definit ca lipsa de implicare reala a Uniunii condusa de Marko Bela in rezolvarea problemelor comunitatii. Ca urmare, incepand din 4 iulie, UDMR are un puternic concurent in interiorul comunitatii, nemaifiind singura organizatie a maghiarilor din Romania. Sursa:http://www.cotidianul.ro/eveniment/eveniment.htm#Tineretul maghiar se desparte
Miti Luni, Iulie 9, 2001 2:28 PM
Comentarii: Draga Dorinella, bine ai revenit! Si inca cu linii de forta in gandire si actiune. Vezi ce faceti p'acolo c-am auzit ca Voronin se joaca de-a Cuza: vrea sa candideze la 'presedintia' autoproclamatei! Te pup.
Miti Luni, Iulie 9, 2001 2:21 PM
Comentarii: Vandaluzia,
multumesc frumos pentru voturi. Pana sa reapari, ma cam lasasem de Top dar tu m-ai inviorat (ca intodeauna). Un amanunt: in afara de clasamentul general exista si clasamentele speciale. Situl nostru e inscris la categoria 'Arta si cultura' unde acum ocupa, gratie mai ales tie, locul 25.

In privinta lui Carta, daca ar fi fost vorba de atac olfactiv, batiste murdare si alte mizerii fizice chiar ca n-avea nici o noima sa c^r^i in front (mai ales ca multi-media n-a revolutionat empireul fosnitor al cartilor in care fiecare-i singur cu aromele proprii si personale). Dar atacul e la idee, ma chere. Ideea ca 'literatura', 'arta', 'stiinta', 'filosofia' si alte jocuri secunde, nu pot dispretui viata. In fine, nici eu nu merg atat de departe ca acel critic care afirma ca nu-l va mai citi pe cabotinul in cestiune.
Astept povestea, Seherezado :)
Miti Luni, Iulie 9, 2001 1:48 PM
Comentarii: Celor care va faceti griji cu privire la existenta locantei ciberplaiului: don't worry, be happy. Nu suntem un sit comercial, n-avem angajamente de afaceri cu nimeni. Intretinerea sitului se face prin munca patriotica, n-avem angajati, n-avem sindicate, n-avem greve.

Situl ne e gazduit free de serverul tripod (occidental sadea, departe de organili mioritice--pentru Echalon insa nu bag mana in foc da' pe domniile voastre, bag seama, nu spionajul yancheu va deranjeaza); singura obligatie 'comerciala' fata de tripod e fereastra de publicitate care apare la incarcarea paginilor. Daca apar probleme de orice natura, avem pregatite solutii (locante--oglinda) la alte portaluri care ofera gazduire web gratuita.

In concluzie. Traiasca natia. Sus cu ea.
Vandaluzia Luni, Iulie 9, 2001 11:38 AM
Comentarii:
Rambo, Seth, dragii mei camarazi: nu stiu daca faceti bine intrind in dispute sterile cu paralela comunism/capitalism. Asta e a compara crocodili cu rododendroni. Mie mi-e jena sa ma compar, ca comunista, cu acei whims mic-burjui de capitalisti. Cioran zicea prin treizeci si ceva ca Romania nu se poate schimba la matze fara o febra care sa evapore apa din singele boborului, si astepta febra asta de la Legiune. Dadea exemple de urmat Germania, Italia si Rusia. Acolo era distrus asa cum voia el nemernicul asta de stat burghez. Deci daca e pe comparatii, eu sint de parere ca noi nu ne comparam decit cu ceilalti purtatori de steaguri rosii. Cu zvastica.


Vandaluzia Luni, Iulie 9, 2001 11:05 AM
Comentarii:
Seth, scumpi, am intrat intr-o bucla logica citindu-te de a trebuit sa apas Control/Break sa-mi revin. Vrei abolirea monogamiei - perfect de acord, si-mi spui "Casatoria e o chestie depasita". Pai casatoria nu e doar monogamica, draga, vezi muslimii si mormonii. Daca e depasita, dam la recycle si pe aia poligamica ? Nu m-am prins. Si cui vrei sa adresam cererea ? Daca vii la mine in Cuba, putin o sa-ti mai pese de alte forme in afara de cele de sub ochii tai. Certificatul de casatorie ar fi ca si tratatul de la Versailles un simplu petec de hirtie. Daca traiesti intr-un stat capitalist, sa adresezi o cerere guvernului tau mi se pare o incalcare de principii. Nooo, nu se face asa ceva, si-asa o sa luam puterea inainte de a analiza birocratii aia cestiunea. Pina atunci, eu imi vad de trabajo. Traiasca amorul liber (dar nu gratis) !
Vandaluzia Luni, Iulie 9, 2001 10:45 AM
Comentarii:
Rambo, tovaras de idei si mai mult decit atit, sint magulita, ciugulita si ma trec o mie de fiorduri citindu-ti rindurile cavaleresti. Nu te opreste nimeni, pe tine, pe camaradul Seth, sau pe oricine, sa-mi faceti curte. Eu insami sint curtezana si stiu sa apreciez un lucru bine facut. O singura rugaminte as avea - aveti grija cu limbajul. Meseria nu m-a abruptizat atita incit sa admit sa mi se spuna orice. Deci - promite-mi - fara cuvinte cu "z" (in afara, fireste, de nationalizare si comunizm).
In alta ordine de noapte, in privinta proletarului iesploatat care vede lumea dupa ce iese la pensie (daca apuca), crede-ma ca nu esti informat. Lucrez in turism, am contact zi si noapte cu proletarii aia care vin sa admire realizarili si-ti pot spune ca de la 13-14 dolari canadieni pe ora in sus (ceea ce nu e de loc mult) amaritii isi pot face lejer concediul la Cancun sau pe orice insula din Caraibe. Dupa ce o sa luam puterea si o sa desfiintam NATO sa stii ca o sa avem de furca sa mentinem standardul asta, ca sa nu ne trezim cu contra. Revolutia.

Curtezani din toate tarile, uniti-va !
Vandaluzia Luni, Iulie 9, 2001 10:27 AM
Comentarii:
Gica Vaillant, te-am inteles, cred, nu m-am gindit ca vrei sa jignesti neaparat. Daca ar fi si in tara motivatia din iadul kapitalist, s-ar munci si acolo la fel.
Vandaluzia Luni, Iulie 9, 2001 10:22 AM
Comentarii: Byblos, dragul meu, am parcurs site-ul de la un cap la altul. Tu sau cine-o fi fost ai/a facut un lucru minunat. Ca tot fu vorba de scandalosul jurnal al lui Carta, mai tii minte, Noica il certa pe Liiceanu ca nu tine jurnal. Nu-mi amintesc exact justificarea lui Liiceanu, ceva in genul mi-e teama de multimea de zgura si platitudini care s-ar aduna.
Vandaluzia Luni, Iulie 9, 2001 10:20 AM
Comentarii:
Servus, lume si popor ! Si-acum pe rind, cite-un pic, s-ajunga la toata lumea.
Miti, esti inca in zona in care un vot te salta citeva locuri. Eu am votat constiincioasa, chiar daca n-am avut timp de conversatii, si voala de vezi ca in vreo zece zile ai sarit peste 130 de locuri. M-am uitat putin prin top, cu un pic de efort cred se poate trece pe paginile cu 101-200. Sa intri in prima suta ar fi de dorit, dar e destul de greu. Eu dau cu pronosticu': in maxim 6 saptamini esti in primii 200.
In mesajul ala care nu mi-a aparut iti mai ziceam si ca-l birfim altadata pe Carta. Intre timp s-au scris destule si rezonez cu ce-a spus J, ca e cam exagerat sa declari ca nu-l mai citesti dupa ce omu' isi prezinta ecorseul. In definitiv nu ma marit cu el, nu ma culc cu el, nu ma intereseaza potentialul atac olfactiv al danturii sau ciorapilor lui asupra celor din imediata sa apropiere. Pe mine m-a satisfacut pina-n strafunduri ce a scris, si sa spun acum pai stai, ca daca stiam ce pune in alambic de scoate chestiile alea faine, blah-blah, mi se pare, cum s-a mai zis, exagerat. Stiai ca la originea oricarei perle e o bucatica de mizerie ? Asta nu le micsoreaza frumusetea si pretul. Chestia cu alambicul mi-aduce aminte de o faza dintr-o comedie excelenta a lui Jiri Menzel - "Viata si extraordinarele aventuri ale soldatului Ivan Ciomkin" - ti-o povestesc miine. Sau poimiine.
gica fara frica Luni, Iulie 9, 2001 9:09 AM
Comentarii: e korekta konjugarea verbului,a rade.eu ma rad,tu te razi,el,ea se rade.noi ne radem,voi va radeti,ei,ele,se rad.aktivistule,seCURistule,cum se face ca aveti opinii originalo-asemenea in decurs de 2(doua)minute,intre postari?va supra estimati.nici nu-i de mirare.oamenii de rand din ro nu au"calculatoare",asa ca voi sunteti bine intentionati ne-lasand(intoxicarea)capitalista sa patrunda-n ro.un sfat activistului.cand te razi,foloseste brici sau lama de ras.cand te razi,foloseste;ha ha,hi hi,ho ho,etc.
gica fara frica Luni, Iulie 9, 2001 8:20 AM
Comentarii: seCURistul,activistul,vlastare din acelasi trunchi.aveti o mare calitate.cand vorbiti,nu spuneti nimic.PASS.
kalberto Din pateticul cotidian Luni, Iulie 9, 2001 5:26 AM
Comentarii: CRED CA PE LUME SUNT 2 CATEGORII DISTINCTE DE OAMENII: SINUCIGASII SI RESTUL!!!
securistul ne vin, sunt aici Luni, Iulie 9, 2001 12:15 AM
Comentarii: Gica fricosul, eu sunt unul din cei "cei platiti sa instige,sa dezbine.la idee"
Da-mi ideea si ti-o dezbin.
da mie ce imi iese? Ha? Cat dai?
activistul din Romania Luni, Iulie 9, 2001 12:13 AM
Comentarii: Pai, daca a venit mv inseamna ca avem de ce ne ride. Nu-i asa, securistule?
Schmidt Duminica, Iulie 8, 2001 7:28 PM
Comentarii: MV, apoi nu stiu ce oi face, dupa cum vaz eu, mai bine e sa stau pe acasa si nu mai umblu telelei, mai ales pe strada ROMANIA, tot un nimic este, asa ca eu stiu, azi zic una māine alta, numa ca am deschis si eu o chestie pe germana, paraca mere altfel cu caii de rasa...!? Toate bune pe la mataluta, ai grja de nea Jenica, finca stie el ce spune.
MV Duminica, Iulie 8, 2001 5:53 PM
Comentarii: Nea Gica de la "ff" ... multumesc de informatie ... imi pare rau de ea ... si mai rau ca nu pot sa-i suport financiar ... datorita unor conflicte ideologice anterioare si faptului ca "Cetatea Literara" avea probleme serioase cu "banda celor trei intelectuali" adevarati din Romania.

Cit despre "La Ideea" lu Coana Mitica ii doresc sanatate si virtute si sa tina IP-urile p'acasa ... ca cei care misuna p'aci sa nu aiba probleme neo-teoriste! Iar cind ii va baga securitatea picioru-n meghina ii dorim sa fie "barbata" si sa nu marturiseasca nimic!

Aveam de gind sa fac circiuma de lux ... la "Gazieta..." dar astea fiind datele ... am redeschis "24/24" pentru tot poporu muncitor de la orase si sate ... l-am mostenit pina si pe nea Jenel, care saracu intreba disperat ce s-a mai intimplat pe Marte in ultimele zile ... puteti sa-l ajutati careva? Mr. Smith aveti mila?

Oricum la "Gazieta ..." accesul e liber iar IP-ul este CONFIDENTIAL.

Deci ... la munte si la mare in orice imprejurare ... "Gazieta de Perete din Texas"

http://members3.boardhost.com/gazieta/

... nu-l faceti pe Jenica s-astepte ... ca devine violent si scoate sticluta cu vitriol!
gica fara frica Duminica, Iulie 8, 2001 8:17 AM
Comentarii: M.V."capsa"s-a inchis.a dat faliment.adica nu mai e solvabila.nu mai este fonduri,plus ca,tineau in post trei schimburi ce nu justificau"deverul"slab.personal,o vedeam atragatoare,in limitele libertatii de expresie,atata timp cat nu apareau pe firmament,cei platiti sa instige,sa dezbine.la idee,next?
gica fara frica Duminica, Iulie 8, 2001 7:45 AM
Comentarii: o cafenea pe care cat de cat se putea intra fara aprobare,si-a dat obstescul sfarsit.se pare ca societatea care vrea sa ingroape"hidra"capitalista dispune de fonduri din ce in ce mai putine in a-si mentine trei schimburi de"ARGUS-i"virtualo-propagandisti.ne vom restrange deci.ne repliem.pe cand va urma exemplul"la idee"?(epitaf la moartea cafenelei"capsa hoinarului".)ce zici MITI?vor urma restructurari?nu se mai da randament?cine intra,cu bune intentii pe vreo cafenea e luat in raspar de parca ar fi clasa ce a condus ro dupa razboi.daca nu stii sa pierzi,nu poti merge numai la castig.qui va pianno,va lonttano.la idee,va urma exemplul"capsei hoinare",si dupa aceea ne vom invartii in jurul cozii pe la crl,unde libertatea expresiei e asigurata de un arbitru prins cu"mita"in jambiere.mes omages.
MV Duminica, Iulie 8, 2001 5:09 AM
Comentarii: Stie cineva ce se intimpla la CAPSA ?

De cite ori incerc sa merg acolo (ycaar.net) sint deturnat la:

http://www.ezpublishing.com/gone.cgi/

In acest context accesul este din nou free la "Gazieta de Perete din Texas" ... care inca merge:

http://members3.boardhost.com/gazieta/
Securistul , Iulie 8, 2001 1:38 AM
Comentarii: Vazi ca daca o iei de nevasta pe Dorinella ai impuscat doi iepuri dintr-o lovitura! Sa nu imi multumesti Ionica pentru sfat,mai bine da si tu o masa la Intercontinental ca Om te-am facut!
Securistul , Iulie 8, 2001 1:33 AM
Comentarii: Mai Ionica vrei sa devii cetatean transnistrian cumva sa accedezi la putere pe urma si sa scoti Romania din marasm? Am un ochi pe tine frumuselule!
Securistul Sambata, Iulie 7, 2001 10:05 PM
Comentarii: Mai traiti toarashilor?Las ca va ardem cu Kronberg la bibilica p[ina spune-ti tot! A-ti inteles?
Ionica bucuresti Sambata, Iulie 7, 2001 3:54 AM
Comentarii: Dorinella, chiar esti din Tiraspol? Exista si acolo calculatoare. Si cum le ziceti, computatoare? Ce mai face Smirnov? Sa fiu sincer, la ora asta tara din lume care ma intereseaza cel mai mult este Transnistria. Nu am vorbit cu nici un transnistrean.
Dorinella Tiraspol Vineri, Iulie 6, 2001 10:25 PM
Comentarii: Se pare ca puterea sufera de o boala cronica care ii face sa confunde institutia cu omenii. Da ce se cred ei Dumnezei sa-i ierte pe colaboratorii securitatii? Sa-i ia dacul pe preoti daca au calcat stramb in fata oamenilor si al lui Dumnezeu! De ce sa ma ia numai pe mine daca pacatuiesc? Biserica e o institutie iar preotii sunt doar niste slujbasi. Cine a gresit sa dea socoteala ca altfel toti sunt vinovati daca se complac in minciuna.

Nu mai cautati solutii pentru Romania ca solutiile vin de sus in jos. Cautai mai bine valorile si barati calea tradatorilor, oportunistilor si parvenitilor din in jurul vostru. Civismul nu inseamana accederea la putere ci actiunea la nivelul vostru.
Dorinella Vineri, Iulie 6, 2001 9:59 PM
Comentarii: Vai de mine dar dupa ce au mancat romanii comunism pana li s-a acrit poti sa pui si caviar in el ca tot a rahat le pute.
Marius ... Vineri, Iulie 6, 2001 9:04 PM
Comentarii: Iata o afirmatie care sta la baza unui rationament. Deoarece este falsa, aceeasi valoare de adevar poate fi atribuita intregului rationament:

"clasa muncitoare nu mai are chef sa-si bata capul cu participarea la conducere."

Intrebarea se leaga de particula "mai". CIND a avut clasa muncitoare vreun cuvint de spus cu privire la conducerea treburilor societatii? In nici un caz in comunism, acolo a fost folosita ca masa de manevra si pretext pentru a defini granitele in care se includ cei "tolerati" de nomenclatura si in afara carora se afla "dusmanul de clasa". In comunism societatea este condusa de o patura sociala cu privilegii aristocratice pe care si le-au auto-asumat dupa lichidarea fostilor aristocrati si burjui, IN NUMELE clasei muncitoare. Clasa muncitoare este buna numai de scandat lozinci.

Faptul ca acum exista macar un sindicat care, cel putin prin statut, apara drepturile angajatilor si nu este cureaua de transmisie a PCR este un mare avans in constiinta clasei muncitoare care, in comunism, avea statut similar cu cel al robilor in orinduirea feudala.


UN observator impartial Vineri, Iulie 6, 2001 4:56 PM
Comentarii: Un alt trecator crede ca a gasit erori logice in expresia "a regresa zeci de ani in ultimii 11 ani".
Daca 11 ani nu ai mers inainte, ci inapoi, iar ceilalti au merts inainte, oare nu inbseamna ca distanta dintre tine si ceilalti s-a marit, ceilalti fiind de la inceput inaintea ta? Si daca ai facut treaba asta 11 ani nu inseamna ca ai pieerdut intre 11 ani (daca stateai pe loc si muuuulti ani (depinde de viteza cu care o iei inapoi.
Despre asta e vorba. Limba romana mai poseda si metafore.
proletariatul unit cu Roma Vineri, Iulie 6, 2001 11:05 AM
Comentarii: Ba bosevicilor, proletarii din RO nu de voi au nevoie ci de niste mensevici decenti! Hai, valea in CSI! (de va vor si aia, nu-i sigur...)
Un alt trecator Vineri, Iulie 6, 2001 10:56 AM
Comentarii: "O tara care a regresat zeci de ani in ultimii 11 ani" :))) Logica iecsprimare si la forma si la fond! Ce-i drept nu-i logica clasica. E o logica d'asta mai baltzata cu care ne-a invatat sa ne incantam nenea Iancu! Bravos Gagamitza, da-i inainte ca tot inainte era mai bine ;)
trecatorul Vineri, Iulie 6, 2001 1:47 AM
Comentarii: xmarian, problema se pune asa: sigur, capitalismul nu este o solutie pentru Romania. In lumea civilizata, capitalismul este pe cale de a fi depasit. Cum facem noi sa il depasim intr-o tara care a regresat cu zeci de ani in ultimii 11 ani de demolare a economiei?
Te inteleg, dispretul fata de larvele astea care te enerveaza este mare, dar ce-i de facut in Romania?
Si cine sa faca? Precum vezi clasa muncitoare nu mai are chef sa-si bata capul cu participarea la conducere.
Sindicatele cer numai cresteri de salariu care ajung numai citeva luni.
Trebuie un partid bazat pe sindicate, care sa le apere interesele. Trebuie multa munca si gindire. Cine sa o faca?
Censura burgheza Vineri, Iulie 6, 2001 1:07 AM
Comentarii: Miti Joi, Iulie 5, 2001 12:36 AM Comentarii: Mai vin cu o < a href="http://www.romanialibera.com/1POL/05c5prez.htm"> marturie legata strans de scandalul BOR/CNSAS. Miti Joi, Iulie 5, 2001 11:26 AM Comentarii: Clau, pe langa o problemele sitemului electoral si celelalte, iata inca una: cea a discriminarii rom^nilor cu dubla cetatenie. Si in cazul asta, liberalii propun un amendament la Constitutie. Mai ales ca iar se vorbeste de modificari constitutionale inclusiv in ograda PSD-ului. Articolul despre discrimanre e publicat in curentul de azi. ------------------------------ Bai Schmidt/Kronberg/Mihaiescu, dobitocule, daca aceasta-i Miti -care, cica, nici un pārlit de TAG-HTML nu stapāneste (????!!!!) - atunci este Nick popa baptist. Dece te tii de cioace, prostovane?
XMARIAN Joi, Iulie 5, 2001 11:29 PM
Comentarii: Hai ca am o clipa libera. Proletari din toate tarile unitiva!Traiasca internationalismul proletar.Vreti nu vreti domnilor capitalisti, comunismul exista la jumatatea din populatia lumii. Imi place ca niste lichele deabea s-au dus in capitalism si in necesitatea lor de-a linge cit mai mult (lachei si dedublati ca inainte-datorita acestor falsi comunisti gen marius, generalul si mv si-a scrintit piciorul comunismul)ne dau lectii depre capitalism si preaslavesc sistemul bazat pe exploatarea omului de catre om. Bine ca a scapat Romania de astfel de lichele. Ne va fi mai usor sa razbatem. MomentaN ATIT.vIITORUL ESTE AL COMUNISMULUI PE TOT GLOBUL.
seth Joi, Iulie 5, 2001 6:00 PM
Comentarii: Ce aveti fratilor, ati sarit pe popime, v-ati saturat de Dumnezeu hehehe
Voodoo bucuresti Joi, Iulie 5, 2001 2:57 PM
Comentarii: nu avem de spus nimic bei!!
Fragmente din interviul medicului Gheorghe Cornea din articolul citat mai jos Joi, Iulie 5, 2001 12:49 AM
Comentarii:
- Cum ati aflat adevarata lui identitate?
- L-am operat si dupa ce s-a facut bine, drept recunostinta, m-a invitat la o masa, intr-o comuna din apropierea orasului Craiova. Acolo s-a mancat, s-a baut... S-a baut cam mult. Eu nu obisnuiesc sa beau, nici sa mananc mult, dupa opt ani de inchisoare, dar el s-a aranjat! L-am intrebat, in acele momente: "Totusi ce misiune ati avut dv. la poalele Muntilor Fagaras, de cunoasteti atat de bine satele din zona?". Cinstit vorbind, nu ma asteptam la raspunsul pe care mi l-a dat. Zice: "Domnule doctor, daca va spun ce misiune am avut acolo, sa stiti ca e rau si de mine, si de dumneavoastra!". I-am raspuns: "Daca vreti, imi spuneti, daca nu vreti, nu-mi spuneti. N-am nici un interes deosebit sa aflu, mai ales ca nu vreau sa va fac vreun rau nici dv., nici altcuiva". Pe el l-a muscat limba, in starea in care se afla, si pana la urma mi-a spus: "Domnule, eu sunt colonel de Securitate. Am fost popa, domnule, acolo, intr-o comuna de la poalele Fagarasului". Si mi-a spus numele comunei.
- In ce perioada a fost "preot" colonelul Niculescu?
- In anii '50. Si zice: "Spovedeam femeile".
- Cum le spovedea?
- Le spunea: "Femeie, pe baietii nostri din munti ii ajuta cineva? Sunt fiii nostri care lupta impotriva satanei comuniste, le da cineva ajutor, le duce de mancare cineva? As vrea sa particip si eu, sa-i ajut si eu cu ce pot...". La inceput femeile au refuzat. Dar preotul securist a remarcat ca refuzul femeilor e ostentativ. Ziceau: "Nu, parinte, nu stim, nu, nu!". Securistul a perseverat pana cand intr-o zi o femeie mai slaba de inger i-a spus la spovedanie: "Parinte, daca vreti sa-i ajutati pe copiii nostri, adresati-va domnului profesor Grovu!". A treia zi dupa asta preotul securist a disparut fara urma din sat.
- Ce s-a intamplat dupa ce "preotul" a disparut din sat?
- A aparut altul, un oarecare Costica. Pretindea ca vine din Austria, sa-i scoata din tara pe baietii din munti.
- Dar Grovu? Banuiesc ca acesta a fost capatul de fir de care a tras Securitatea.
- Capatul de fir, bineinteles, pana Securitatea a prins toata panza. Cu mare dificultate, Grovu l-a trimis pe "preot" la un alt invatator, Borzea Olimpiu, din Vistea, care avea intr-adevar legatura cu cei din munti. Era un fel de comandant al celor care-i sustineau pe cei din munti.
- Cati erau in munti?
- Vreo 30, iar cei care-i sustineau pe cei din munti erau vreo 500.
- Ce s-a intamplat cu toti acestia?
- I-a luat Securitatea, i-a arestat. Au fost vreo 20 de condamnari la moarte, ani grei de puscarie, familii distruse, copii ramasi pe drumuri... I-a luat Securitatea pe absolut toti.
- Cum i-au prins pe toti?
- Celor din munti le-au facut buletine, le-au dat haine si le-au recomandat sa coboare, unii spre nord, spre Fagaras, altii sa coboare pe versantul sudic.
- Cu ce scop?
- Sa se intalneasca in Bucuresti, unde ii va astepta un autobuz sa-i duca la Constanta, pentru imbarcare pe un vapor, sa-i scoata din tara.
- Era, desigur, o inscenare, ca la Tamadau.
- Cei din munti n-aveau incredere in Costica. Atunci, noul "preot" le-a spus: "Uite, veniti trei insi dintre voi si va duc in Grecia". S-au oferit trei insi voluntari sa plece in Grecia. Unde au ajuns, unde n-au ajuns, ca familiile lor au primit pachete cu stampila de Grecia, cu alimente si scrisori. Lucrurile sunt putin mai complicate si ar trebui o documentare mai amanuntita.
- Cum a ajuns "preot" colonelul Niculescu? V-a spus cum a fost facut preot?
- Zice c-ar fi facut o scoala de "preoti" de sase luni undeva in tara.
- Credeti c-ar fi fost posibil sa predice in biserica si sa spovedeasca fara acordul ierarhilor din acea clipa ai Bisericii?
- Nu ma pot pronunta cu exactitate. Nu cred c-ar fi putut face treaba asta, dar daca faptele sunt asa cum le-a spus colonelul Niculescu...
- Mai traieste?
- E pensionar, l-am intalnit intr-o vara.
- Si nu i-ati mai amintit de perioada cand a fost preot?
- Ba da si l-am rugat: "Domnule Niculescu, nu vreti sa veniti sa declarati ce mi-ati marturisit mie?". Zice: "Nu pot veni, ca mi-e frica!". I-am spus: "Domnule, va garantez ca din punctul nostru de vedere nu vi se va misca nici un fir de par din cap".
- Unde l-ati chemat sa declare, la Asociatia Fostilor Detinuti Politici sau unde?
- Sa declare public ce a facut, sa fie cunoscute faptele lui si urmasilor iar adevarul sa iasa la lumina. Mi-a spus: "Nu de dv. mi-e frica, ci de ai mei!".
Miti Joi, Iulie 5, 2001 12:36 AM
Comentarii: Mai vin cu o < a href="http://www.romanialibera.com/1POL/05c5prez.htm"> marturie legata strans de scandalul BOR/CNSAS.
Miti Joi, Iulie 5, 2001 11:26 AM
Comentarii: Clau, pe langa o problemele sitemului electoral si celelalte, iata inca una: cea a discriminarii rom^nilor cu dubla cetatenie. Si in cazul asta, liberalii propun un amendament la Constitutie. Mai ales ca iar se vorbeste de modificari constitutionale inclusiv in ograda PSD-ului. Articolul despre discrimanre e publicat in curentul de azi.
Clau Joi, Iulie 5, 2001 10:36 AM
Comentarii: Uite ca mai sint care reafirma idea votului uninominal si dupa alegeri.(din monitorul) O fi el ciborg, dar macar e coerent.
Stolojan afirma ca Executivului favorizeaza extinderea coruptiei Liderul liberal spune ca votul uninominal ar reduce acest fenomen Presedintele Consiliului National al PNL, Theodor Stolojan, a criticat ieri, intr-o conferinta de presa, raspunsul "neadecvat" al Guvernului la "agravarea" coruptiei si a afirmat ca unele actiuni ale Executivului favorizeaza extinderea acestui fenomen. El a afirmat ca raspunsul ministrului Justitiei la publicarea unor studii internationale care plaseaza Romania in topul celor mai corupte tari se inscrie in strategia Ministerului Informatiilor Publice de a abate atentia cetatenilor de la problemele importante. Ministrul Justitiei, "intre doua avioane", a declarat ca evaluarile asupra coruptiei din Romania nu corespund realitatii si si-a propus sa identifice persoanele care au colaborat cu institutiile care au realizat aceste studii, a spus Stolojan. El a apreciat ca, daca Guvernul vrea cu adevarat sa reduca coruptia, atunci ar trebui sa se concentreze asupra cauzelor, si nu asupra efectelor "de imagine" ale guvernantilor. Stolojan a precizat ca este bine ca ministrul de Interne sa cerceteze modul de dobindire a averilor de catre unii politisti, "dar vilele acestora sint efectele si nu cauzele". Stolojan a propus un set de zece masuri pentru stoparea coruptiei, printre care alegerea parlamentarilor pe baza votului uninominal, transparenta in finantarea partidelor, interzicerea cumulului de functii pentru toti demnitarii si alesii locali, stoparea "nepotismului" prin interzicerea numirii rudelor de gradul intii ale demnitarilor in functii de demnitate publica sau ale autoritatilor publice locale, privatizarea tuturor agentilor economici cu capital de stat si demiterea conducatorilor de institutii publice pentru cazurile grave sau repetate de coruptie aparute in aceste institutii.
Schmidt Joi, Iulie 5, 2001 5:18 AM
Comentarii: Na, ca aud ori vaz īn colori, este apreciat un articol a lui Radu Barbulescu (2217). Eu stiam ca are rāie pe el acest Barbulescu (nea Radule, tacati fleanca). Dupa 10 ani, cu marii greutati, īn care scaoate douo reviste, una ptr noi mioritici neloilai, ci una ptr germani, īn ai sensibiliza privind cultura si prezentarea valorilor romānesti īn RFG, i se īntelege īn sfārsit mesajul!Na Bravos! Bravisimo! ca nu a iesit din ouole scriitoriilor de la Bucurestii, Manolesci ci Uricariu, de la care asteptam sa se tina de cuvānt si de ceea ce a īnceput regretatul Ulici. Multumim din inima Ministerului Culturi, din trecut prezent si cu siguranta viitor ptr sabotarea si indiferenta sa (ba stiti voi care, nu va dau numele pie internet, ca deh ne mai tālnim, dar va avertizez sa...)
buckeribatzazdra Joi, Iulie 5, 2001 2:40 AM
Comentarii: Pe la voi discutziile se poarta asa alandala? Nu tu domeniu, nu tu subiecte?
buckeribatzazdra de unde vin totzi Joi, Iulie 5, 2001 2:31 AM
Comentarii:
gz Miercuri, Iulie 4, 2001 9:59 PM
Comentarii: Schmidt Am inteles, credeti ca Goma va ramine. AM incercat sa citesc si eu un roman de el (parca Ostinato sau cam asa ceva). Bunavointa am avut. Culianu nu e scriitor. Eliade? Sa vedem. Scrie prea sclifosit pentru gustul meu. Da, recunosc ceva mare in "Domnisoara Cristina" si in "Un om mare". Radu Gyr imi place si mie, dar nu e sufieicnt. De Vintila Horia nu am auzit. Inchisoarea noastra cea de toate zilele de Ioanid: am citit primul volum. Se compara cu "Amintiri din casa mortiulor" sau "Arhipelagul Gulag"? De gustibus.J"Rambo, gz, seth, aveti dreptate, invatamant gratuit la particulare si MBA la tot poporul! ". Sunteti prea subtil pentru mine. Ce aveti contra invatamintului gratuit si ce inseamna MBA?
J Miercuri, Iulie 4, 2001 6:14 PM
Comentarii: Ciberplaies
Asta este sigur o gluma. Si inca una buna. Sau unii au ajuns asa de disperati incat sa imagineze astfel de solutii total fanteziste?
Vorba lui dom' Schimidt, electoratul a ales pentru 4 ani. Specialistii ar trebui deja sa fie in parlament si in guvern.
Un corp format din 14500 (deja cifra a scazut cu 500, deci exista progrese) unde ar fi integrat? In guvern? In parlament? La dat cu presupusul in Cismigiu?
Autorul apelului este suficient de ironic ca sa afirme ca de fapt principala lui grija este sa intalneasca aceleasi conditii in Italia sau Spania, cand isi va petrece vacanta in Romania.
In alta cadentza (co-pirat Napster Miti.mp3) eu cred ca specialistii respectivi, daca nu au existat in 96 sigur exista acum. Atatea facultati particulare au oferit cursuri de management, MBA, stiinte politice, etc, incat un apel mai ales venit din afara este cel putin nerealist. Baietii sunt in tara. Chemati-i!. Nea
Rambo, gz, seth, aveti dreptate, invatamant gratuit la particulare si MBA la tot poporul!
ciberplaies Miercuri, Iulie 4, 2001 4:10 PM
Comentarii: Un < a href="http://www.romanialibera.com/9FOR/2217.htm"> Apel pe Forumul RL.
Schmidt Miercuri, Iulie 4, 2001 12:02 AM
Comentarii: dati dracului sunt preotii astia, cica slujesc pe Domnul, care domn cel al īntunericului īnsa īn nici un caz pe Dumnezeu. Se mai mira de sucesul secteleor! ei da, īnsa pe vremuri PCR cu iubitul cizmar se bucura de apreiceri oananime, acu cica BOR. vai si amar de natia noastra, nu tu aia nu tu aialata, nu tu biserica, ne mai miram ca suntem unde suntem! 80% din cler a fost colaborationist, lipsit de harul preotesc, cum sa fie atāta timp cāt partidul ordona cine trebuie sa fie preot? Prin occident umbla cu cadelnita spionajului si diversiuni printre exilati, diaspora este armata lor, de la sine īnteles. decāt asa biserica mai bine lipsa, ne miram de ce īsi fac loc ideologiile extremiste, utopice īn societate, uite de ce si ptr ce? sa mai adaugim si tagma scriitoriceasca si avem Apocalipsa prezenta. Ortodoxia a dat īnapoi Romānia cu sute de ani, asta ne-a adus unde suntem, īn fapt toate tarile ortodoxe sunt ca vai de mama lor din toate punctele de vedere, dar deh, poplatia se māndreste ca īi ortodoxa īn procent de 99% prosti si māndri, ca deh de nu se fudulesc...
Schmidt Miercuri, Iulie 4, 2001 11:07 AM
Comentarii: J, da, este o carte monumentala, Inchisoarea noastra a lui Ioanid, ca si ceea a lui Dumitrescu, Pitesti, singura descriere concreta din acel infern, Patimile dupa Pitesti a lui Goma, se apropie foarte mult de Demascarea, lui Dumitrescu, īnsa nu o īntrece (din pct meu de vedere). Totusi mai cunoascuta ramāne patimile lu Goma, care reda si literar.
din Evenimentul Zilei de azi Miercuri, Iulie 4, 2001 10:55 AM
Comentarii: "Imi dau demisia si ma vor urma si alti colegi"

Colegiul CNSAS a renuntat sa se mai intruneasca de urgenta pentru a lua o pozitie in legatura cu decizia Comisiei parlamentare pentru controlul SRI privind excluderea preotilor de pe lista celor ale caror dosare pot fi verificate. "O comisie poate sa fie de gainari. Noi nu avem ce face. Noi am dat comisiei modificarile la Legea Ticu, asa cum am crezut noi ca este bine. Comisia e libera sa faca ce vrea. Noi nu putem decit sa ne indignam si sper ca partidul de guvernamint sa auda", ne-a declarat Mircea Dinescu, membru CNSAS. El a precizat insa ca, in cazul in care parlamentul va adopta propunerea comisiei, de excludere a clerului, "nu mai stau la discutii, imi dau demisia si vor mai fi si alti colegi care ma vor urma", a precizat Dinescu. Pe de alta parte, presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, a precizat faptul ca propunerile Colegiul CNSAS de modificare a Legii accesului la dosarele fostei Securitati nu au nici o legatura cu cele ale comisiei SRI, mai ales cu cea de excludere a preotilor. Presedintele CNSAS sustine ca declaratiile parlamentarilor pe tema dosarelor preotilor au fost facute "doar de unii membri ai comisiei SRI si nu reprezinta ceva oficial". Onisoru a afirmat ca asteapta sa se intilneasca cu presedintele comisiei, deputatul Ion Stan. TEODORA GEORGESCU

BOR ameninta

"Din incredintarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist", sub semnatura vicarului patriarh Vincentiu Ploiesteanu, BOR a trimis recent CNSAS si Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI o scrisoare prin care solicita ca, la modificarea Legii privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica, eventuala colaborare a fetelor bisericesti cu Securitatea sa nu fie facuta publica. Conducerea BOR sustine, intre altele, ca acest text pe care il incrimineaza este "neconstitutional", "cultele religioase fiind autonome fata de stat". Culmea e ca, potrivit scrisorii BOR, nominalizarea clericilor care au colaborat cu Securitatea ar "aduce o atingere grava caracterului sacramental si de taina al preotiei", fiind "o forma vadita de imixtiune a statului in treburile interne ale Bisericii". Dupa cum ne-au declarat surse parlamentare, BOR sustine ca, in cazul in care legea va prevede nominalizarea clerului care a colaborat cu Securitatea, "isi rezerva dreptul de a lua masurile ce se impun pentru a indrepta aceste erori legislative". CRISTINA SOFRONIE
gica fara frica Miercuri, Iulie 4, 2001 6:53 AM
Comentarii: iertati-mi contributia.gz.se pare ca pui in aceiasi caruta scriitori de romane din colectia"15 lei" cu cei din editura "univers"(nu neaparat,e un exemplu ce mi-a venit la indemana).e si normal cand ai fost obisnuit sa te intorci la acelasi"ocol".te invarti in jurul cozii.
gica fara frica Miercuri, Iulie 4, 2001 6:46 AM
Comentarii:
J Miercuri, Iulie 4, 2001 3:47 AM
Comentarii: In mesajul precedent am omis un semn de intrebare, dupa cele doua titluri.

Aveti dreptate domnule Schmidt, cel mai mare castig al anilor 90 este reaparitia un gen literar care lipsea in anii comunismului. Memorialistica. Capodopere sau nu, au fost cateva aparitii remarcabile, marea majoritate, e drept, scrise inainte de 89. "Inchisoarea noastra cea de toae zilele", cu cele trei volume ale lui Ioanid, o consider cam cea mai valoroasa marturie (inclusiv dpv literar) a universului concentrationar romanesc. Avea si Miti niste insemnari pe site despre o alta carte, care din pacate nu am apucat sa o citesc.
Schmidt Miercuri, Iulie 4, 2001 2:51 AM
Comentarii: Paul Goma, nu este scriitor, zicea cineva pe aici, pai cum sa fie cānd le da peste bot la cei ce s-au erijat īn conducatori ai constintelor, dar care au tradat si distrus constintele, moral sa nu mai vorbim. Jurnalul lui Goma, Patimile, Gerla, Adameva, Scrisuri 71-78 etc. Au fost citite cu atentie, ori doar asa trecator si, fiinca la Bucurestii nu este agreat de tradatorii, deh sa fim īn pas cu moda. Goma este unul din marii scriitorii dupa cel de al doilea razboi de la noi. Goma va fii citit si peste 500 de ani, īntrucāt el reda o stare de fapt a timpului acela, valoarea cartilor lui nu va consta īn cum sa īnvārtit roata trotinetei ci a cronicarului, a spiritului critic, tradat de confrati. A distrugerii unei natiunii moral-spiritual. Mai exista carti de memoralistica ce vor ramāne, chiar daca nu au valoare literara. Ce este valaorea literara īn realitate? O gasim la un Dostoieski, Preda, chiar si Eugen Barbu, īn rest maculatura (cu eceptiile de rigoare pe care le-am omis din lipsa de spatiu).Si īnca ceva, la Goma gasim si o analiza pshiologica (īn literatura lui greoaie, neānteleasa, nescriitoriceasca), a personajelor sale, simbol, reale, a unei societati de-andoauaselea (cum ar pune el). Sigur poate fii discutabil, genul lui, īnsa este un gen īn conformitate cu vremurile si oamenii a spiritului epocii dementiale. Cei care spun ca Goma nu este scriitor sunt cei ce l-au tradat si nu au avut nimic la sertar cum se lauda, cāt nici nu au facut acea mult trāmbitata rezistenta prin cultura, ba dimpotriva au colaborat , lins īn urechii, iar azi plāng comunsimul. Siogur c īl plāng, doar pe acea vreme ei publicau cu voie, īn tiraje imense, iar azi nu prea, fiinca nu sunt scriitori, nu au creiatie literara ci maculatura, nu sunt capabili decāt de-a da la cap vreunuia ce ar īndrazni sa se ridice si acopere. Sigur cititorii pe astia īicunosc, pe astia īi vad mediatizati, pe astia īi considera marii, ei nu sunt, nici macar Manolescu, nu este atāt de mare, nici Alex Stefanescu, Breban, nici Blandiana. nici Dinescu, nici cartarescu, nici Simion, nici Fanus Neagu, nici A Paunescu sunt nimicuri umflate cu pompa, catarate pe baionetele sistemului comunist, cuz care au colaborat din plin. de desliu s anu mai vorbim, dupa ce a māncat cu polonicu, medaliat de Dej (pe vremea cānd se zacea īn īnchisoare, valorile erau distruse). Cei marii fie au murit īn īnchisori ori dupa au fost marginalizati Pastorel, fie īn occident s-au realizat si depasit nulitatile din Ro, Cioran Eliade, Culianu, E Ionescu, Goma, Vintila Horia, Gyr si cāti multi altii cu adevarat marii. Azi mai ar fii un Octavian Paler, dar distrus de colegii si pretinii. Pe Eminescu ei l-au adus la aceasta comica situatie, īntrucāt ei au pedalat exagerat pe el, fara a fii nevoie, īntrucāt Eminescu este Eminescu. Numai ca l-aea prins bine īntrucāt si-au acoperit neputinta, asemeni profesorasilor de lb romāna de la sate. Ba mai mult fac tapaj de Eminescu īnsa nu īi vorbesc limba, netrebnicii. Una le spune Eminescu si alta fac ei. De exista printre noi Eminescu, nu cred ca īi cruta pe vreunul.
J Miercuri, Iulie 4, 2001 1:59 AM
Comentarii: Dom' GZ
Sunt curios cu ce va ramane Barbu? Cu "Groapa", cu "Principele". Mai avea o carte, cu care mie mi-ar placea sa ramana: "Unsprazece" despre o echipa de fotbal de divizia C din Dobrogea. Era amuzanta.
ultima oara gz Marti, Iulie 3, 2001 8:55 PM
Comentarii: Pentru mine ramine un mister cum e cu cernerea valorilor in literatura. Cum sortam scriitorii in ordine descrescatoare? De ce Eminescu e cel mai mare?
Un raspuns idiot: pentru ca asa ne invata la scoala.
Inseamna ca Patapievici si Nina CAssian sunt mari, ca apar in manualul de a noua?
Nu stiu. In manualuil meu de a sasea aparea Dan Desliu (Sa sune trimbite de-arama/Dusmanii patriei sa geama/Poporu-i Domn adevarat), Eugen Frunza (Te slavim Romanie, pamint parintesc/Mindre plaiuri pe cerul tau pasnic rodesc/E zdrobit azi trecutul in veci blestemat/Nu degeaba stramosii eroi au luptat), Mihai Beniuc (PArtidul e-n toate/E-n cele ce sunt/Si-n cele ce miine vor ride la soare/E-n holda bogata, in spicul marunt/In viata ce vesnic nu moare). Mai era "Victoria de la Oltina" Alecu Ivan Ghilia, parca. Manualul de a saptea l-am uitat. Intr-a opta era "Dan, Capitan de plai". Interesant e ca si acum este in manual. Ca o picanterie: cind am dat examen de admitere la liceu, la scris mi-a cazut "Dan Capitan de plai". Asta era in 1966. Fata mea cea mica a avut acelasi lucru in 2000, la examenul de capacitate.
Revin cu intrebarea: care e literatura adevarata? Care e maculatura?
Multi de dupa 1989 (Stefanescu, Grigurcu) vin si zic: ala a fost colaborationist, ala la fel, am trait intr-o Siberie a spiritului. Ce prostie... Arunci in lupta criterii extraliterare. Eu pariez ca si peste 100 de ani Zaharia Stancu si Marin Preda vor ramine. Motivul? Au forta. Se pricep sa te loveasca cu maciuca. Din pacate Paul Goma nu va ramine. Zic din pacate fiindca e un om integru, dar crede ca daimonul lui e cel mai tare. Si nu e. E ca o masina fara motor. Scrie prost. Prea multe epitete, stil liricoid, se vede prea rau in ceea ce scrie el ca sta cu batul si iti spune: uite , vezi? Asta e gigea! Asta nu! Asta e cih!
Sau cine va mai vorbi de Monica Lovinescu? E deja uitata. Asta e. Mi-ar place sa facem pronosticuri: cutare va ramine, cutare nu.
Dintre cei ce au apucat 1989 :Vor ramine: Eugen Barbu, Sorescu, Nichita Stanescu, Fanus Neagu, Breban(?), Dinescu Vor dispare: Buzura, Blandiana, Paler,Liiceanu,.. Ce ziceti?
Miti Marti, Iulie 3, 2001 8:52 PM
Comentarii: Clau, implicarea fortzata, exterioara strica. Eu ma refeream la implicarea vitala, naturala. In fine, e doar o parere personala.
tot gz Marti, Iulie 3, 2001 8:36 PM
Comentarii: Uitati-va la Soljenitin. Un creator urias, dar cind nu a mai fost de folos "democratilor" l-au aruncat la gunoi. Mai are influenta in Rusia? Cine stie. Sau Alexandru Zinoviev. Ala nu a fost "pollitically correct" ca a scris homo sovieticus.
Acolo a comis multe erezii. Uite doua:
1. Ce poate fi mai idiot decit un comunist militant? Un anticomunist militant.
2. Cel mai mult imi lipseste - zicea el - colectivul de munca sovietic. Asa ceva nu exista la voi (adica in Germania).
gz Marti, Iulie 3, 2001 8:32 PM
Comentarii: Da, scriitorii traiesc intr-o lume a lor, fiecare cu daimonul lui mare, mic, asa cum este el. Dar nici un scriitor adevarat nu poate suporta ideea ca altul scrie mai bine ca el.
Influenta scriitorilor asupra societatii? Sigur ca este, dar totul e ca respectivul sa nu fie perceput ca unul care tine mortis sa fie lider de opinie. Si fiindca vad ca am intrat intr-un site preocupat de literatura: cine poate sa-mi spuna 5 opere scrise dupa 1989 care vor mai fi citite si peste 20 de ani? Ce nou scriitor a debutat in acesti ani si a rupt gura tirgului? In afara de Pavel Corut, cere a rupt gura unui anume gen de public. Mai era si cenaclul de luni al lui Manolescu. Ce valori a creat? Se mai tine? Cu ce alta perioada de 11 ani am mai putea compara literatura romana? Mie, un outsider, mi se pare ca traim intr-un vid de literatura.
Ce zic eu 5 capodopere... Dati-mi una singura!
gz NY Marti, Iulie 3, 2001 8:24 PM
Comentarii: Vad ca discutati despre Cartarescu. Eu am fost la cenaclul lui Croh, cenaclul de marti, invitat de fratele meu care a citi atunci doua bucati. Una din ele se numea "Lupta cu sarpele" iar alta "Viata ca o flacara de chibrit". Apoi au mai citit si altii, sclifosisme si Cartarescu. El a citit "Ruletistul". Am simtit ca e la distanta de ceilalti (cu exceptia fratelui meu). Cartarescu are forta, domnule. Printre sclifositi era Bedros Horasangian, Lefter si Mircea Nedelciu (Dumnezeu sa il ierte, dar ce a citi in seara aia a fost plicticos).
Clau Marti, Iulie 3, 2001 8:12 PM
Comentarii: Miti: Nu stiu daca trebuie sa existe o implicare a scriitorului in viata reala. Poate ca e cazul pentru cei mai multi, poate e tipul de literarura pe care il apreciezi, dar cu siguranta nu e singurul. Cred ca multi scriitori pot trai intr-un fel de lume a lor, dupa melodia lor interioara. Asa sunt ei, si asta nu-i impiedica sa creeze lucruri de valoare, chiar daca nu vor cristaliza poporul in jurul lor.
Insa cred ca ai dreptate sa spui ca intelectualii nostrii se forteaza sa traiasca int-un fel de turn de fildes al lor, si sa se delimiteze de restul poporului, si asta intr-adevar este un fapt regretabil. Ma-ntreb ce s-ar puta face pentru a schimba lucrurile ?
Miti Marti, Iulie 3, 2001 7:27 PM
Comentarii: PPS: intrebarea cu alambicul e foarte serioasa! Nu-i vorba aici extremistul realism! Extremista e insa si abordarea in oglinda.
Clau Marti, Iulie 3, 2001 7:24 PM
Comentarii: Seth: Indragosteste-te maica, indragosteste-te virtual, ca tot e la moda ;).
Da hai sa ne intelegem: de cind Izraelul e tara vestica ??? Acolo e lupte, se bat ca-n codru, eu nu as zice ca e tara civilizata.
Exemplul: Carlos O., emigrant legal intr-o tara vestica (una adevarata, nu dintr-aia din orientu mijlociu, cu bombe), munca: 'concierge' (tot un fel de paznic dar la un bloc cu multe etaje, nu la o banca, dar care mai si spala pe jos, schimba becurile cind se ard, taie iarba, spala geamurile.. baiat bun). Carlos asta are o nevasta muncitore, 2 copii, 2 masini, si se intoarce vara acasa sa stea cu burta la soare (pleaca weekend-ul asta), in iarna a fost in vacanta pe Coasta de Azur.
Miti Marti, Iulie 3, 2001 7:18 PM
Comentarii: J, in cazul lui Goma, scriitor nu numai declarat implicat in real dar chiar in lupta cu el, Jurnalul are oarece temei metaliterar. Goma nu se sclifoseste. Batranul lup de mare consemneaza evenimentele expeditiei lui razboinice in Jurnalul de bord.

Cartarescu scrie frumos. Dar vezi, mie personal, asta nu-mi mai ajunge! Grecii aveau un concept care mergea dincolo de suprafata ce ne g^dila in mod placut la estetic: kaloagathon (frumos-bine). Cazul lui Cartarescu pare a fi simptomatic pentru intelighentia noastra care nu face decat sa mareasca prapastia ce o desparte de restul societatii! Pur si simplu si-au pierdut uzul natiunii, ei care ar fi trebuit sa transforme atomizarea in cristalizare!

PS Iar in privinta elucubratiilor criticului despre "misto" care la Cartarescu suna a la Thomas Mann ce pot pentru ca sa mai zic? Doar o observatie a unui netizean: cica vorba ar veni din nemtzeste (Mit Stock--adica domn cu baston, domn chic :))) BTW, Thomas Mann nu s-a lepadat niciodata de real, oricat de dureros a fost pentru el! A scris Doctor Faustus, in exilul american, cu gandul si fapta la tragedia poporului sau. Nu mai zic de caracterizearea aiuristica a Orbitorului: roman de premiu Nobel! Deh, pentru un Nobel face sa rupi coarnele la melci--pare sa spuna Al. Stefanescu! Toatala confuzie axiologica la niste oameni care se presupune ca stiu si e misia lor sa ne arata capatul osiei lumii.
seth de la Ciovica Marti, Iulie 3, 2001 5:55 PM
Comentarii: Ciau, imi place cum scrii. O sa ma indragostesc si de tine.
Dar cum poti fi asa de naiva sa zici ca "daca as vrea ti-as da exemple de proletari si inca din categoria emigratilor, care vorbesc rau limba tarii vestice in care stau, si care nu prea au nici o calificare (adica aia care sunt primii pe lista "exploatatilor"), care in schimb cistiga destul de mult sa aibe 2 masini bune pe familie, si care in fiecare an isi fac un concediu in tara de origine si un altul cu destinatii exotice."? Eu vreau sa-mi dai exemple de astea.
Incep eu cu unul.
Verisoara mea, Lavinia Z. a terminat o chestie de trei ani (ca sefa de promotie) de secretariat. S-a indragostit de Alex R., cetatean izraelian si s-a maritat cu el, atrasa de ce zici tu. A trait acolo doi ani , timp in care a realizat ca nu poate gasi de lucru decat munca necalificata (a lucrat la o fabrica de cosmeticale, patron un evreu turc , cu $800?luna pana ce si-a rupt mana) , ca sotul ei o mintise ca are bacalaureatul si ca era paznic la o banca si nici alte perspective nu avea si a strans cateva sute de dolari cu care a fugit acasa, in Romania. Apoi au divortat La proces el a acuzat-o ca e antisemita iar ea pe el ca a batut-o.
Acuma e si ea comunista, din gasca noastra.
Continua tu. Zi unul din aia cu doua masini si concedii exotice.
Apoi continuu eu, ca in 1001 de nopti.
Seth Marti, Iulie 3, 2001 5:46 PM
Comentarii: Incep cu Schmidt hehehe.. El imi aduce aminte de Calistrat din "Cel mai iubit dintre pamanteni"."dar si un ac ruginit de īl am este al meu, ptr care sunt dispus a ma duce la razbel.
Daca voiai sa-l asmuti pe Calistrat, unul gras cu un fund obscen de mare si mutra porcina pe cineva nu aveai decat sa-i spui ca s-a luat de leafa lui. "Bi-l baba in bida ma-sii facea acela furios.
gloatele sunt gloate lipsite de ratiune si mila,, zice Schmidt. Uneori da, uneori nu. Gloatele care l-au dat jos pe Ceausescu? Care au daramat Bastilia? Tot gloatele pot fi capabile si de acte de eroism in masa. Gloatele de crestini trimisi la tigri pe arenele romane?
Capitalismul asta cum o fii, īnca nu sa murit de foame,. De! Da in toata lumea a treia si a patra ce dracu o fi, nu e capitalism? Nu se moare de foame? La venitul nostru pe cap de locuitor zicea cineva ca nu se poate decit un capitalism asasin, ca la noi. Cu cat il dam jos mai repede, cu atat mai bine.
Pentru ca vezi tu, Schmidt, socialismul a avut el hibele lui, dar era perfectibil. Capitalismul asta nu poate fi reformat, trebuie distrus.
J Marti, Iulie 3, 2001 4:26 PM
Comentarii: Am scapat ceva din vedere.
Toti scriitorii sufera intr-un fel de un "exhibitonism sufletsc". Indiferent de genul adoptat de fapt ei transfigureaza experiente si trairi personale. Ca o recompensa ei asteapta intelegerea cititorilor (contemporani sau nu). Probabil ca de aici apare si un complex al neintelegerii, pe care unii incearaca sa il invinga prin jurnal, "suprema explicatie". Faptul ca il publica in timpul vietiii sau nu, nu cred ca are o prea mare importanta pentru ei. Si nici chestiunea moralitatii gestului nu este cred relevanta.
De asta cred ca le trebuie jurnal tiparit desi stiu si ei ca genul nu e "mare literatura".
J Marti, Iulie 3, 2001 4:09 PM
Comentarii: Miti,
Jurnalul este acum un gen la moda. Se vinde. Oricat mare scriitor tot te loveste si pe tine necrutatoarea tranzitie. Nu-i chiar atat de condamnat. Altii au facut compromisuri mai mari... Poate ca nici nu este vorba de vre-un compromis. De fapt nici nu stim ce l-a determinat pe autor sa-si publice jurnalul. Oricum sugestia lui Alex Stefanescu de a citi jurnalul cu gandul la "Orbitor" pare justa.
Este poate nepotrivit sa-ti apara jurnalul in timpul vietii (desi s-a mai intamplat de curand cu jurnalul lui Goma) si sigur vei avea parte si de reactii negative(iarasi vezi Goma), dar la fel de discutabil este sa faci judecati asupra operei unui scriitor contemporan plecand doar de la jurnal. Una peste alta mi s-a parut cam extrema afirmatia autorului articolului din Jurnalul de Duminica, care spunea ca MC are acum in el un cititor mai putin.
Relatia autorului cu realul este problema lui. Nu cred ca ai pus serios intrebarea cu alambicul, asa ca renunt sa o comentez.
Miti Marti, Iulie 3, 2001 3:18 PM
Comentarii: Multumesc Clau.

In privinta lui Cartarescu, analiza lui Al. Stefanescu nu e self-consistenta, dupa parerea mea. Criticul cu pricina pledeaza pentru un Autor obsedat numai de la marea literatura in sus, pentru care viata de zi cu zi e un maruntzis. Las la o parte intrebarea esentiala: din ce-si trage atunci creatorul sevele in alambicul din care picura fruntea tzuicii divine cu care ne imbata? Da' ce-i trebuia dom'le Jurnal tiparit? De cand e jurnalul mare literatura? Jurnalul tiparit in timpul vietii e cel mai ipocrit produs auctorial cu putinta! Te faci ca scrii doar pentru tine da' stii ca-l vei raspandi in lume. Te dedai la o c^rdasie cu realul ala pe care, declamator, il minimizezi. Bine, bine, esti individul suprem, arhonte al grotei interioare dar atunci de ce naiba mai iesi pe faleza ?
Dorel Din inima Carpatilor si a tainelor pastrate de milenii Marti, Iulie 3, 2001 3:00 PM
Comentarii: Orice imagine a vietii conteaza , asadar daca doriti una plina de misticism alaturativa unui mistic . Daca enuntul vi se pare anodin : calatorie placuta pe drumurile vietii !
Dorel Din inima Carpatilor si a tainelor pastrate de milenii Marti, Iulie 3, 2001 2:59 PM
Comentarii: Orice imagine a vietii conteaza , asadar daca doriti una plina de misticism alaturativa unui mistic . Daca enuntul vi se pare anodin : calatorie placuta pe drumurile vietii !
Dorel Din inima Carpatilor si a tainelor pastrate de milenii Marti, Iulie 3, 2001 2:58 PM
Comentarii: Orice imagine a vietii conteaza , asadar daca doriti una plina de misticism alaturativa unui mistic . Daca enuntul vi se pare anodin : calatorie placuta pe drumurile vietii !
Clau Marti, Iulie 3, 2001 2:20 PM
Comentarii: Am vazut ca v-a interesat Cartarescu si Jurnalul lui . E aici o alta opinie, diametral opusa.
Clau Marti, Iulie 3, 2001 11:26 AM
Comentarii: Rambo: " Cu greu ai sa recunosti in puratorul de Armani care-si face concediile in Baleare pe proletaritul oprimat din teoria revoluta! Ia incearca sa gavaresti in Vest, muncitorilor ceva din teoriile tale...te alearga sa-ti traga o batuta, de nu te vezi! N-aveti priza de loc printre 'proletarii' in Vest, asta-i realitatea! (Ti-ai pus intrebarea de ce? ) "
Miti, miti iar umbli cu cioroiul vacsuit!

Ai iesit vreodata din Romania? Nici eu. dar am stat de vorba cu oameni care au fost "afara". Chestia cu proletarul cu costum Armani e penibila. Se duce el unde zici tu, dar diupa ce iese la pensie. Traieste la fel ca si proletarul nostru.


Ma limitez sa fac citeva observatii pe frazele astea pentru ca imi par reprezentative. E absolut aiurisant felul in care vorbesti cu patos despre lucruri pe care nu le cunosti, numai din ce ti-au spus oamenii care au fost "afara". Pentru ca nu-i asa, e foarte usor sa critici ceea ce nu cunosti: poti sa-ti faci o descriere imaginara despre ceea ce nu cunosti, si asta fara sa fii agresat in fiecare clipa de tot felul de mici observatii care sa-ti arate fara incetare ca imaginea ta nu are numic de-a face cu realitatea, e o caricatura fara sens care seamana numai in detalii cu realitatea, dar in ansamblu nu seamana cu nimic. E cu totul altfel cind vrei sa critici ceea ce cunosti. Atunci incepi sa vezi ca nimic nu e absolut, ca nici un adevar nu e incombatabil in orice context si in orice civilizatie.
Si ca tot veni vorba, sa stii ca daca as vrea ti-as da exemple de proletari si inca din categoria emigratilor, care vorbesc rau limba tarii vestice in care stau, si care nu prea au nici o calificare (adica aia care sunt primii pe lista "exploatatilor"), care in schimb cistiga destul de mult sa aibe 2 masini bune pe familie, si care in fiecare an isi fac un concediu in tara de origine si un altul cu destinatii exotice. Faptul ca tu nu crezi pentru ca 'stii tu din ce ai vorbit cu aia care au fost "afara"' nu schimba nimic realitatii.
Si apoi, probabil in imaginea ta despre situatia planetei pe care nu o cunosti, nu stii nici ca in CHINA, tara comunista prin excelenta, proletarii sunt mai exploatati decit oriunde, dar in ultimul timp sunt foarte fericiti, ca au dreptul la o saptamina de vacanta pe an, in loc de 3 zile cit aveau pina acum.
Imi amintesti de strabunica. Ii explicam intr-o zi ca potrivit legilor tarii nostre un presedinte nu poate avea mai mult de 2 mandate. N-a vrut sa ma creada, si pina la urma s-a suparat a obosit, si mi-a zis: " Las ca sciu io". Am inteles atunci, cum inteleg si acum cu tine, ca in capul ei totul era distorsionat, si ca orice i s-ar spune, ea nu va crede, pentru ca nu-i asa, 'ea stie'. In momentul ala mi-am dat seama ca e irecuperabila. Dear ea macar are o scuza, e foarte batrina, si vine dintr-un alt secol, simplu si cu alte reguli, iar toate chestiile astea noi i se invalmasesc in cap, nu are puterea si numai are nici vointa de a le intelege 'obiectiv'.
Schmidt Marti, Iulie 3, 2001 1:59 AM
Comentarii: Seth, nu am eu bancii ori averi imense, asta e adevarat, dar si un ac ruginit de īl am este al meu, ptr care sunt dispus a ma duce la razbel. Asta este simtul propietati. Frumos ar fii sa fie asa cum spun marxisti, sa poata fii realizabil. Chibutul la evrei a dat roada, dar aplicat la scara redusa, la nivel local. Ei da, de va fii posibil asa ceva la scara planetara, asigurarea stabilitatii socio-politice-militare. hai sa o zicem acea pace mult visata de 1000 de ani, eu nu asi avea nimic īmpotriva a ma integra īn acest sistem. Numai ca acest sistem nu poate fii aplicabil, datorita parti rele din om, acelei parti neevoluate. Īn momentul cānd se va ajunge la o asemenea constinta (īnalta), se va putea vorbi de raiul pe pamānt. dar sincer vorbin constatānd actuala stare de lucruri prezente, trecute (istorice), realitatile sunt mult prea departe de o asemenea utopie. Īn fapt se lucreaza la acest deziderat, prin insusi diluarea propietati, a dependentei indivizilor de societate, a necesitati aplicari globalizari va conduce automat la acest deziderat, numai ca va fii o experienta fara suces, īntrucāt altele sunt poftele omului modern, fie el chiar comunist. care este motivul ptr care comunisti cei mai idealisti au preferat palatele, vilele, luxul capitalistilor, a tehnici acestora? Daca clasa muncitoare, va acepta, sa va acepte ea, eu nu acept dictatura proletariatului, a maselor, deoarece se stie ca gloatele sunt gloate lipsite de ratiune si mila, ele sunt din pacate masa de manevra a celor cocotati pe naivitatea lor. Capitalismul asta cum o fii, īnca nu sa murit de foame, frig, de emigrat īn el sa cautat a emigra ci nu spre paradisul chibut ori al clasei muncitoare. de bine de rau īn capitalism mai cad farimituri si ptr catei, pe cānd īn comunism deloc, toti la unison. sa nu vorbim de banalitatea informatiei, liberei circualtiei, a respectari demnitati umane, ce lipsesc cu desavārtire īn sistemele utopice, totalitare. Un realism se impune si la marxisti, tot vorbesc ei de acest deziderat. Poti fii mata comunist, nu ma deranjeaza culoarea. Īnsa īn momentul cānd vrei sa impui cu forta sistemul, atunci ne razboim, asadar ptr a īnvinge va trebuie un nou razboi, atunci vom vedea cine pe cine. Nu aici se decide suprematia, aici se pierde vremea la o bere asa de ****ui prastia, deci nu ma tem. Poti face si provaganda marxista, nu are a face, asta prinde īn alte medii nu aici pe internet, unde cei ce mānuiesc acest sistem sunt deja infectati de libertatea informatiei, a legaturilor libere s.a.m.d. Batalia se duce īn alte camere, palate si cāmpuri de lupta. care "noi" ma īntrebii, pai asa cum si voi sunteti organizatii, asa suntem si noi astia ce mai gāndim si avem de aparat anumite interese personale, propietatii. Nu la nivel romānesc, Ro, este o tarisoara ce nu poate decide nici ptr ea īnsasi daramite regional. L-am pus noi cu botu pe labe pe Iliescu, de cānta cum ne place nouo sa auzim, asa ca sa trecem la realism. Puteti la voi īn Ro sa instaurati comunsim de va arde spinarea, nu īi bai, noi stim sa facem afaceri si pacalim mai ceva decāt voi. Unde mai pui si verzisori, ce va cumpara si chiloti de pe voi, cum sa si īntāmplat dealtfel. de la rusi am cumparat dupa 1990 pāna si tancuri la taraba, asa ca lasati-o mai moale ca deocamdata trebuie sa treceti de noi. Masele din occident deocamdata le hranim cu pāine si circ din plin, asa ca este greu de penetrat cu provaganda v-stra. Le baggam cāte-va imagini cu atrocitatile voastre, si le punem pe brazda una douo. Alte strategi trebuie noi sa contracaram din partea voastra, pe termen lung, alea deja nu prea ne lasa sa dormim linistiti, speram sa vi-o tragem īn mecla curānd, foarte curānd, altfel suntem pierduti. Nu cere amanunte fiinca nu le dau (asa ceva nu se vorbeste).
rambo Luni, Iulie 2, 2001 10:33 PM
Comentarii: "Lupta de clasa--concept de sec. 19. Daca te uiti in jur vei vedea ca clasele sociale si-au pierdut contururile ideologice. Nu mai exista proletari, intelectuali, burjui, in forma pura, pentru ca tipul de relatii economice si sociale s-au modificat din secolul 19 pana in cel de acum. Democratizarea accesului la informatie si noua economie fac toata diferenta!"
Nu cred ca au existat vreodata in stare pura. Dar ai dreptate, majoritatea cetatenilor nu sunt nici proletari nici burjui. Adica spun prostii, ca nu i-am numarat.
" Capitalul e inlocuit din ce in ce mai mult de informatie."
M-as bucura sa fie asa. Ca sa ajungi la informatie trebuie insa multi bani (la ei, la capitalisti). De asta vreau sa fie invatamantul gratuit.
" Cu greu ai sa recunosti in puratorul de Armani care-si face concediile in Baleare pe proletaritul oprimat din teoria revoluta! Ia incearca sa gavaresti in Vest, muncitorilor ceva din teoriile tale...te alearga sa-ti traga o batuta, de nu te vezi! N-aveti priza de loc printre 'proletarii' in Vest, asta-i realitatea! (Ti-ai pus intrebarea de ce? ) "

Miti, miti iar umbli cu cioroiul vacsuit!

Ai iesit vreodata din Romania? Nici eu. dar am stat de vorba cu oameni care au fost "afara". Chestia cu proletarul cu costum Armani e penibila. Se duce el unde zici tu, dar diupa ce iese la pensie. Traieste la fel ca si proletarul nostru.
Adica nu ti se pare multumitor scorul obtinut de comunisti la alegeri in Franta, Italia, USA etc? Poate ca ai dreptate. Proletariatul din USA este vremelnic aservit intereselor imperialismului american. E o chestie provizorie.

"Si vreti sa ne fraieriti tot pe noi?" Cum sa zic, acolo se traieste in postcapitalism. La noi capitalismul este asasin. Daca pe ei liberalismul ii ataca si ii zgarie putin, ca lucrueile sunt rodate, pe noi ne ataca la jugulara.
" Nu vad de ce as cere sa se defiinteze NATO, FMI etc... Pe mine ma intereseaza Romania sa fie bine si tot romanul sa propspere. N-am treaba interesele geo-strategice ale altora! "
Cam asta vreau si eu. Si as mai vrea, daca se poate si putina demnitate nationala. Daca s-ar desfiinta NATO pentru noi ar fi ff bine pentru ca am putea sa jucam unele puteri contra altora. Cine da mai mult. Dar asa? Nu prea ai alternativa, daca esti un politician fricos, gen Iliescu.
rambo din misiune Luni, Iulie 2, 2001 10:24 PM
Comentarii: "Fara propietatea individualitatea piere. Omul nu e fiinta sociala si atat (ca albinele in stup). Trebuie respectat indiviualul din om si asta fara propietate nu se poate! "
Miti, miti, nu te face ca nu intelegi! Este vorba despre proprietatea care genereza exploatere, de proprietatea dezumanizanta, nu de proprietatea personala. Sigur ca trebuie respectat individul. Doar ca nu toti indivizii sunt sclavii lucrurilor.
"In primul razboi mondial au fost pierderi umane imense. Oamenii s-au batut cu o indarjire aparent uluitoare. Fara armament ca lumea, fara conditii au tinut piept unei armate renumite prin profesinoalism si doatre. De ce? Pentru ca tzaranii luptau pentru pam^ntul lor! Nu asa la poezie, chiar luptau pentru pamant! "
Asta face parte din miturile tale. Eu respect credinta omului. Unii ar spune ca performanta romaneasca in primul razboi a fost dimpotriva, uluitor de slaba.
"Ia-i omului determinantele individuale si il transformi intr-o leguma. Asa se distrug cel mai eficient natiunile, domnule comunist! Ai instinctul national si instinctul de propietate fac parte din aceeasi constelatie vitala! "
De acord pana la un punct: instinctul de proprietate insa trebuie umanizat, la fel ca si cel sexual. Exista proprietate malefica (de exemplu a porcilor americanide la resitza) si benefica .
rambo Luni, Iulie 2, 2001 10:20 PM
Comentarii: "(Cei drept, pentru astia cu centralismul democratic, asta nu-i o veste buna :) Si apoi, Occidentul a mai progresat pe ici pe colo, d.p.d.v. uman, chit ca greseli se mai fac. Imi spui de ocuparea colonista a Americii si a Africii, de acum o suta si mai bine de ani dar nu sufli o vorba de ocupatia sovietica de acum cateva decenii. In fond pe noi ocupatia sovietica ne-a adus in halul in care suntem. " Comentarii
a. Ce legatura are centralismul democratic cu problema in chestiune? Poate vrei sa spui ca noi, astia, comunistii, fiind centralisti democrati (lucru total fals, studiaza de exemplu www.marxist.com/rezistenta) suntem contra demcratiei si a accesului liber la informatii? Tocmai ca noi sustinem ca accesul la informatie inca nu este suficient de democratic. Altfel nu s-ar fi ajuns la bombardarea barbara a unei tari europene daca majoritatea oamenilor nu s-ar fi lasat manipulati de cnn.com
b. Ocupatia sovietica a Romaniei din perioada 1945 - 1958 poate fi imputata Occidentului si imbecilitatii fostului rege Mihai. Nu ea ne-a adus in halul in care suntem, ci cei 11 ani de capitalism.

rambo Luni, Iulie 2, 2001 10:17 PM
Comentarii: Servus, Miti, dragostea mea ce mare Desi nu e treaba mea, voi comenta raspunsul tau catre Seth (el fiind ocupat)
"Comentarii: Seth, vezi asta e cusurul comunistilor: ii doare mereu de alta tzara nu de a lor proprie si personala! (In fond lasa-i pe pretenii nostri, care ne tin blocati pe Dunare, sa-si aiba singuri de grija. Nici ei n-au sarit pentru noi cand cu ruperea Basarabiei si Diktatul de la Viena.)"
a. generalizarea ta miti, as accepta-o daca ai fi o experta in comunisti. b. Eu de exemplu, Rambo, sunt un comunist nationalist si ma doare de tara mea. c. prietenii nostri ne tin blocati pe Dunare din vina cui? Oare nu a NATO? Si oare ne-am purtat noi ca niste prieteni cu ei atunci cand erau bombardati?
"Globalizarea nu-i un proces nou, e adevarat. Romanii s-au globalizat in jurul Marii Noastre, englezii si-au tras si ei imperiu in care n-apunea niciodata soarele etc. Nou e acum tipul de globalizare. Noul tip de globalizare aduce si chestii interesante ca democratizarea accesului la informatie! " Deci este vorba de aspecte noi ale unui fenomen mai vechi. Adevarat. Aspectele sunt insa neesentiale, dupa parerea mea. Este vorba de un neocolonialism. Statele dezvoltate vor ca cele subdezvoltate sa ramana si mai subdezvoltate. Uita-te cum ne-au ajutat in ultimii 11 ani. Ne-au bagat in rahat mai tare.

Miti Luni, Iulie 2, 2001 8:46 PM
Comentarii: Scuze. Am scris in mare viteza si textul e plin de greseli de dactilografiere.
Miti Luni, Iulie 2, 2001 8:41 PM
Comentarii: Seth, vezi asta e cusurul comunistilor: ii doare mereu de alta tzara nu de a lor proprie si personala! (In fond lasa-i pe pretenii nostri, care ne tin blocati pe Dunare, sa-si aiba singuri de grija. Nici ei n-au sarit pentru noi cand cu ruperea Basarabiei si Diktatul de la Viena.)

Globalizarea nu-i un proces nou, e adevarat. Romanii s-au globalizat in jurul Marii Noastre, englezii si-au tras si ei imperiu in care n-apunea niciodata soarele etc. Nou e acum tipul de globalizare. Noul tip de globalizare aduce si chestii interesante ca democratizarea accesului la informatie! (Cei drept, pentru astia cu centralismul democratic, asta nu-i o veste buna :) Si apoi, Occidentul a mai progresat pe ici pe colo, d.p.d.v. uman, chit ca greseli se mai fac. Imi spui de ocuparea colonista a Americii si a Africii, de acum o suta si mai bine de ani dar nu sufli o vorba de ocupatia sovietica de acum cateva decenii. In fond pe noi ocupatia sovietica ne-a adus in halul in care suntem.

Fara propietatea individualitatea piere. Omul nu e fiinta sociala si atat (ca albinele in stup). Trebuie respectat indiviualul din om si asta fara propietate nu se poate! In primul razboi mondial au fost pierderi umane imense. Oamenii s-au batut cu o indarjire aparent uluitoare. Fara armament ca lumea, fara conditii au tinut piept unei armate renumite prin profesinoalism si doatre. De ce? Pentru ca tzaranii luptau pentru pam^ntul lor! Nu asa la poezie, chiar luptau pentru pamant! Ia-i omului determinantele individuale si il transformi intr-o leguma. Asa se distrug cel mai eficient natiunile, domnule comunist! Ai instinctul national si instinctul de propietate fac parte din aceeasi constelatie vitala!

Lupta de clasa--concept de sec. 19. Daca te uiti in jur vei vedea ca clasele sociale si-au pierdut contururile ideologice. Nu mai exista proletari, intelectuali, burjui, in forma pura, pentru ca tipul de relatii economice si sociale s-au modificat din secolul 19 pana in cel de acum. Democratizarea accesului la informatie si noua economie fac toata diferenta! Capitalul e inlocuit din ce in ce mai mult de informatie. Cu greu ai sa recunosti in puratorul de Armani care-si face concediile in Baleare pe proletaritul oprimat din teoria revoluta! Ia incearca sa gavaresti in Vest, muncitorilor ceva din teoriile tale...te alearga sa-ti traga o batuta, de nu te vezi! N-aveti priza de loc printre 'proletarii' in Vest, asta-i realitatea! (Ti-ai pus intrebarea de ce? ) Si vreti sa ne fraieriti tot pe noi?

Nu vad de ce as cere sa se defiinteze NATO, FMI etc... Pe mine ma intereseaza Romania sa fie bine si tot romanul sa propspere. N-am treaba interesele geo-strategice ale altora!
seth Luni, Iulie 2, 2001 8:01 PM
Comentarii: Schmidt, de ce vorbesti la plural? Cum adica "Mai avem forte, etc"? daca nu ar fi existat Spartacus, Gheorghe Doja, Rousseau, Robbespierre, Marx - crezi mata - nu ar exista nici ura de clasa.
Asta e o teorie putin cam prea conspirativista a istoriei, nu crezi?
In legatura cu proprietatea, ce ai matale asa multe averi ca ti-e frica de nationalizare? Ai vreo banca, vreo fabrica? Numai atunci am fi in mod obiectiv, dusmani.
Nu prea cred. Nu ai avea timp de scris pe la cafenele.
Poti sa detaliezi fraza "Adica tot ei distrug o civilizatie capitalista (azi capitalismul se afla īn pericol), iar dupa aceia culeg roadele, instaurānd dictatura proletariatului." M-ar interesa cine sunt acesti "ei" sa intru in armata lor. Prefer de o mie de ori dictatura proletariatului in locul dictaturii banului. Vezi matale, eu sunt proletar.
Schmidt Luni, Iulie 2, 2001 5:35 PM
Comentarii: Seth, acele mase au dreptate spui d-ta. ce este dreptatea? Lozincile ce le repeta si le-au fost inocultate de la revolutia franceza? hai sa fim seriosii, masele sunt mase, ce au fost si vor ramāne masa amaorfa de manevra. de acord ca acestor mase trebuie a li se asigura acoperisul, hrana atāt materiala cāt si spirituala. Din nefericire aceasta hrana le este pe zi ce trece confiscata, fara ca aceasta masa amorfa sa bage de seama, ba mai mult ea īnsasi participa la aceasta confiscare. Lupta de clasa la care faci referire, hai sa o lasam balta, ea nu exista de nu exista 1789, Marx, etc. da sa ascutit si se va ascutii deoarece sunt īnca fantomele lui Marx, stalin& printre noi, iar acele mase pe care d-ta le ridici īn slavi, īndobitocite cum sunt pun botul. Globalizarea este o caicialma tot ala Marx, īn realitate resursele ce vor intra sub cheia unora. Protestele īmpotriva globalizari, sunt neserioase, sunt elemente anarhiste, manevrate tot de marxisti, ce asteapta, dar si pregatesc terenul ptr acea revolutie planetara, ce o coc de 100 de ani si mai bine. Asa ca vezi matale cumstau lucrurile si cu grija asta a stāngii ptr masele de oameni ai muncii! Adica tot ei distrug o civilizatie capitalista (azi capitalismul se afla īn pericol), iar dupa aceia culeg roadele, instaurānd dictatura proletariatului. Curat murdar coane Seth! Eu sunt constient ca nu mai exista cale de īntoarcere, fapt ptr care va spun curānd adio, mi-am salvat averea de la tavalugul ce īl preconizati si va fii sa fie curānd. Sa va fereasca marxul v-stru sa ajungeti vrodata prin prajma mea (unde ma voi stabili curānd), a propietatii, ca carne de tocat va fac si arunc la rechini īn mare. Omiteti totusi un factor important, mai exista ceva averii, indivizi ce nu au fost plafonati, adica mai si gāndesc. īn fapt razbelu asta va fii, vom vedea cine va invinge. Aveti mare grija fiinca este posibil ca tocmai masele alea sa se īntoarca īmpotriva v-stra, mai avem si noi astia nitica putere de provaganda si contracarare a uri de clasa, pe care o semanati, mai avem armament, bani, piata de desfacere, putere mai avem īnca, asa ca mai dureaza pāna la batalia finala. Atunci cānd vom fii constienti ca am pierdut va dam masele pe māna v-stra, pāna atunci suntem pe pozitie.
seth Luni, Iulie 2, 2001 5:12 PM
Comentarii: Miti, recunosc ca eram cu ochii la minijupa Vandaluziei. Cum de te-ai prins? O fi intuitia feminina care nu te inseala niciodata?
Ai putea fi mai explicita cu tunelul timpului? Adica am idei invechite? Notiunea de respectare a Constitutiei unei Tari (Iugoslavia) sau de Suveranitate (adica neamestec in treburile interne) sunt invechite?
Bun.
Atunci ideea noua o fi globalizarea?
Dar oare este asa de noua?
Sub ce motiv a fost ocupata America si Africa in urma cu ani de colonialisti? Oare nu tot de globalizare era vorba?
Dar razboiul opiului, cand Anglia a atacat China pentru ca nu voiau sa-i lase sa vanda droguri chinezilor? Spune-mi si mie in ce crezi tu, poate ne intelegem cumva asa invechit cum sunt.
Eu cred in faptul ca proprietatea asupra pamantului este un furt.
Si cea asupra marilor mijloace de productie (cand pui, sa zicem 100 de oameni sa lucreze pentru tine iar tu traiesti din munca lor).
Mai cred in lupta de clasa.Ea exista oricum, depinde de ce parte a baricadei te afli: a celor buni sau a Bestiei (ca sa-l citam pe Asterix

Consecinta? Intotdeauna cel oprimat are dreptate.
Concret, azi toti oamenii de constiinta trebuie sa ceara desfiintarea FMI, a NATO si a circului nerusinat numit Tribunalul de la Haga.
La literatura nu ma prea pricep, eu sunt mai tinar ca Rambo cu 4 ani.
Clau Luni, Iulie 2, 2001 3:57 PM
Comentarii: Din MEDIAFAX:
14:03 Partidul Popular European a emis o rezoluţie prin care cere Guvernului Romāniei să pună capăt abuzurilor şi să respecte principiile statului de drept
Miti Luni, Iulie 2, 2001 12:26 AM
Comentarii: gff, Tablagiul nu-i Nick&co. E un bonom (adica om de bine :-). Vezi postarea dumisale mai jos (da un 'find' pe pagina ca sa-l gasesti usor). [ pacat, cand ai intrat prima oara, cu adieri de bora-bora umflandu-ti barba de Vasco da Gama, promiteai sa fii un character sportiv...]
Miti Luni, Iulie 2, 2001 12:15 AM
Comentarii: SMS: pagina de fatza nu-i decat o agora. Loc de dat cu parerea pentru cei care vor ca Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere. Pentru detalii, teleportati-va la pagina muma a ciberplaiului (clic pe Inapoi pe Ciberplai).
Miti Luni, Iulie 2, 2001 11:48 AM
Comentarii: Rambo, copile, si tu ma injuri? Nu-s dom'le intelectuala ca n-am rupt in viata mea coarnele la melci si nici n-am strivit furnici de copaci, asa de-amoru' artei expresive! Io mi-s sportiva. Da' nu la profesionisti ci la amatori. Lui Seth i-am raspuns da' daca era cu ochii pe minijupul Vandaluziei, nu-s eu divina. Reiau si reiterez: nu stiu dac-o fi extremist dar ramas in tunelul timpului sigur e!
Miti Luni, Iulie 2, 2001 10:31 AM
Comentarii: SMS, nu sade frumos sa iei identitatea altuia. Miti de sambata n-am fost eu. La vremea aia ma balaceam in Atlantic pe Costa Brava.
gica fara frica Luni, Iulie 2, 2001 9:44 AM
Comentarii: nu intelege gresit.nu face confuzie.n-o lua ca pe o capitulare.
gica fara frica Luni, Iulie 2, 2001 9:23 AM
Comentarii: nick.incearca sa fi rezonabil.iti promit ca uitam totul.probabil ca am inceput gresit.e mult mai usor de distrus.hai sa facem ceva constructiv,spre binele tuturor care vad in internet o poarta deschisa catre viitor.PEACE.hai sa privim mai departe de galceava dintre noi,spre folosul celorlalti.si asa nu ne batem pentru ceva.iti intind o mana sincera.astept raspuns.
gica fara frica Luni, Iulie 2, 2001 9:06 AM
Comentarii: stimati postatori si postatoare.in ultimul timp,ati devenit victimele unui razboi purtat de doua personaje,mai mult sau mai putin dorite virtual.cavalereste imi cer scuze pentru atitudinea prin care am creat o inconvenienta celor care ar fi vrut sa posteza dar din cauza artileriei verbale create,multi au preferat adapostul.internet-ul, prezinta avantajul ca multe nulitati sa pozeze in posturi megalomane,tip un personaj de mult uitat,ce nu accepta dialogul.inconveniente de acest fel se vor repeta si in viitor,atata timp cat partile nu sunt dispuse in a face concesii.participati in a stabili directia in care ne indreptam.va multumesc.
Nick Luni, Iulie 2, 2001 1:49 AM
Comentarii: erata la gica-fricoiosu':
"linge-te"(/-ma/-ne , vezi tu), nu "lingete". Sorry, vorba noastra ;)...
Nick Luni, Iulie 2, 2001 1:46 AM
Comentarii: gica-labagica
ranchiunos, prost si clabucit de ciuda: parca ai fi Marius Popescu, ha-ha-ha! :) Marsh sub masa si lingete pe pix, maidanezule:
Ai uitat afara, mai jos, un citat care te caracterizeaza: "bre accident de la munca pe orizontala a lu' ma-ta..
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 10:21 PM
Comentarii: ce naiba?sorry again.
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 10:20 PM
Comentarii: jegnick."fricoiosu, vezi c-ai un mesaj d'amour,etc."dupa ce ma alinti,imi faci curte?sa inteleg ca ai iesit din"closet"si ca-ti recunosti deschis orientarea ta sexuala de"fetita"?nu era nevoie.te stiam cu totii de mult.ai grija.foloseste protectie.go oral nespalato!
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 10:19 PM
Comentarii: jegnick."fricoiosu, vezi c-ai un mesaj d'amour,etc."dupa ce ma alinti,imi faci curte?sa inteleg ca ai iesit din"closet"si ca-ti recunosti deschis orientarea ta sexuala de"fetita"?nu era nevoie.te stiam cu totii de mult.ai grija.foloseste protectie.go oral nespalato!
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 9:58 PM
Comentarii: sorry
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 9:57 PM
Comentarii: buna dimineata tuturor si va doresc multa sanatate.
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 9:56 PM
Comentarii: buna dimineata tuturor si va doresc multa sanatate.
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 9:56 PM
Comentarii: buna dimineata tuturor si va doresc multa sanatate.
Nick Duminica, Iulie 1, 2001 7:48 PM
Comentarii: MITI
Na, noble Madame, cum ītzi place personaju' tau gica-Wichseru'? :) Elevat ca si pagina ta sensibila, asa-i? :))))) gica fricoiosu
Vetzi ca ai un mesaj d'amour la capsa, bre accident de la munca pe orizontala a lu' ma-ta. O platit ala macar, cānd s-o scapat īnauntru, sau o tras-o-n peptzi pe proasa aia?
Ai spume la gura: nu īndraznesc sa ghicesc de unde facusi clabucii, ca iara dai īn bātzāita cronica, Wichserescule.
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 12:40 AM
Comentarii: avortonului nick&io&militzia&etc,etc.am avut un respect pentru site-urile unde nu erai obligat sa te desconspiri,pentru a putea posta.in naivitatea mea,am crezut ca in sfarsit s-a spart buboiul.mama-ta,intr-un moment de oboseala,n-a mai dus-o la gura;asta explica aparitia ta pe lume.daca ai curiozitatea sa vezi pe unde pierd aer,vino sa-mi sufli in flaut.ce pornire de hiena va indeamna sa tabarati pe cei care,dupa ce i-ati chinuit,sa-i urmariti in continuare.te-ai plans ca-s lord?ba pupa p.u.l.a.te-am invitat la deschidere intr-un moment in care tu erai la podea.eu pot vorbi ca tine;tu in schimb, nici in cele mai frumoase visuri nu ma poti imita.ca sa-ti ascunzi nimiknicia,te ascunzi la adapostul a "n"pseudonime.esti un k.k.t. lipit de pantof.puti,dar nu sti de unde vine mirosul.daca ai sange in c.o.a.i.e. iesi pe teava,porc ce esti,nu te mai ascunde ca un las.sunt cafegii,la care desi nici la calcai nu le ajungeti,incercati s-ai intimidati,sa-i face-ti sa se retraga de la o cafenea la care romanii din tara privesc ca la un model.pe unde calcati,iarba nu mai creste.gica fricosu?din unul,te faci trei?vino sa te vezi cum te bag eu in p...a m...i,mankrut-ule.te bag cu picioarele inainte,iti las capul afara,cu gura cascata,ca tot omul nevoias,sa se poata usura.SCATOFAGULE.daca ma superi mai mult,te mai las sa-mi faci un recital la fagot.trage-n piept aroma cafenelelor.te-ar aranja o tinuta a la d.vasilescu?free delivery.jegule,o sa va scoata la plimbare sau la mezat in no time.ce zici de ro. mica?te mananca limba nicknimick.esti un k.k.t in calea oricarui pantof.de urechi o sa va tragem afara din barlog.Sorry Miti.spectatorii cu nervii slabi, sunt rugati sa nu se uite.bagam..si p.u.la.n.m.a.t.a.remember.d.v.
gica fara frica Duminica, Iulie 1, 2001 11:14 AM
Comentarii: te inteleg miti.n-ai raspuns la intrebari.totusi,cu ce te are la mana nick,io,melitzia de nu poti sa le ceri un pic de decenta?te platesc?te shantajaza?sau pur si simplu esti un site creeat de ei,la care ti-au folosit numele,sau de fapt,tu nici nu existi?
SMS Sambata, Iunie 30, 2001 8:00 PM
Comentarii: M-am convins de un lucru si anume ca tonul nu e dat de Miti.E neputincioasa in fata valului ce tranziteaza pagina.Intentia ei cu aceasta pagina poate a fost buna,dar e clar ca nu poate tempera spiritele fierbinti.Totil ramane la bunul simt al celor ce posteaza.Am facut un mic artificiu si m-am convins de asta.Miti,imi cer scuze,dar numai tie,cu toate ca stiu ca nu vor fi acceptate.Sper ca dupa plecarea mea sa fie asa cum doresti tu.Cine vrea sa ma injure sa o faca la cafenea.Aici lasati oamenii in pace.Am fost,am vazut,am plecat.
JEE=! Din NIMIC... Sambata, Iunie 30, 2001 7:27 PM
Comentarii: Ma cam bag printre picioarele orisicui si mai primesc cate-un ghiont cu "fatz fi-ar dracului" si ma trezesc "zburat din bombeul vreunui bocanc"drept sub pat...Ce sa-i faci??Astea-s cafeurile plaieshe:mai originale,ca de aia este un prezident original,un imparat si acu'numa' un rege ,ca alalat nu primi tate dreptatzile dela cioporu'ala de berbeci pavarlamentari.Ii comic ,ca vine dela aia pe unde-mi zburara catziva anisori buni..!!P-aci ma strecor ca jinduiesc dupa ce n-o sa mai fie..si ca-s prea mamos;prostie cu caru'.(la mine).....Dar oare ,dece se infurie coana MITI de vrea sa deie cu bocancu' si sa zica ca mosu' meu cand matzele i se incolaceau printe opinci:fatz mars afara ,fi-ar a dracului ????Oare se bagau sub masutza ,matzele de nu erau flamande?Pasa-mi-te ca si matzele astea IDEATICE se cam tot baga ,ca si ele-s flamande ..???Daca-i vezi pe aia care se trag in chip cu popii dela biserici si is in tzoale din alea cu flori,si =zic ei,ca se duc la "concerte de muzica romaneasca",or fi ei mai breji ,ca noi ashtea parlitzii???Nu uri ce nu sti...ca rai nu-i nici in cer macar !!iaduri peste tot si unde nu te ashteptzi ca sa le gaseshti..!!Miti,NU uita ca mai ai 5 zile si o sa se rastoarne ceva in simtzurile tale,ca o sa se umfle luna plina ,ca dupa aia sa se eclipseze..Si sti tu cum ii cu VALUL...si cu MALUL marii..!!!
IPS Sambata, Iunie 30, 2001 6:30 PM
Comentarii: Inca unul.La 6:16 pm.Mai santeti multi?
IPS Sambata, Iunie 30, 2001 6:28 PM
Comentarii: Postarea de la 5:59 e cea mai buna dovada de superficialitate.Daca citea mai atent se abtinea.Nu e Miti ci e MITI.E o diferenta.Acesta face parte din acea categorie de rataciti,care nu pot mai mult de atat.Āsta chiar ca nu are nici o orientare.Baiatule,te-ai aprins degeaba,doamna Miti e in week-end.Mergi la cafenea.Acolo iti gasesti parteneri de teapa ta.
tov Genossu Sambata, Iunie 30, 2001 6:16 PM
Comentarii: Miti
Ce aveti de spus, pe ciberplai conteaza*:
sa mori de rās, nu alta. uite-aici un sit tot asa de patriot ca si asta.
La munca nu la-ntins māna, genosilor!
tov Melitzian personelment! (de la facultate) Sambata, Iunie 30, 2001 5:59 PM
Comentarii: Miti
MITI Sambata, Iunie 30, 2001 4:35 PM Comentarii: Melitia.Va rog nu mai postati sub aceasta forma,incercati sa dati dovada de maturitate.Altfel voi fi nevoita sa blochez definitiv IPurile care fac admosfera neplacuta.
Blocheaza-le, fata draga. Nu mai ai tu ani de trait cāte IP-uri se-aduna.
Si ce te-a deranjat? Mi-aduci aminte de donna aia uscata, cu fusta pe rulmenti, ce-o pazea pe regina Spaniei sa nu "calce gresit", īntr-un film bun, "Mania grandorii" cu Louis de Funés.
Na, stalinistilor de dreapta? Aceleasi metode ca si cei pe care-i criticati de zor? Doar China mai face ca si voi. Selecta tovarasie, n-am ce zice. Asa-i bine, nu-mi raspunde, ca tot n-ai argumente onorabile. Tu si democracy, vaca si chilotii. Numai gura de voi, liberalilor, dar cānd va prinde careva cu minciunica sariti cu santajul international si cu blocajele "a la Cuba". Asa de sigur nu-i situl acesta oricum, sa-ti poti permite o asemenea actiune de anvergura. Tu abia stii cum se umbla cu el, daramite sa mai montezi si oprelisti efective.
Traiasca democratia selectiva si "cine nu-i cu noi" si nu pica pe spate de admiratie fata de noi, sublimii Internetului, este anti-democrat si doreste -of course!- raul tarii romānesti". "Romānia sunt eu!", pareti sa ziceti, parafrazāndu-l pe Napoleon dupa Austerlitz. Ce-a urmat dupa o asemenea mentalitate este cunoscut deja.
Eu zic sa va blocati de tot, din toate partile si sa va scrieti ravase īn pat, īnainte de culcare, tu si eruditul celalat, ca asa-i sigur si nu va sufla nimeni īn ciorba. Pa, v-am lasat sa cautati sa atrageti disperati, īn 2-3 saptamāni, musterii pe la Romania Libera ca sa nu va īnchida sponzorii dugheana cea nobila si "veripoliticlicorect".
SMS Sambata, Iunie 30, 2001 5:01 PM
Comentarii: Complectare la postarea de la 4:38 PM...deci nu va faceti iluzii,cam asa ar trebui sa fie.Cum va fi cu adevarat,vedem luni cand se reia saptamana de lucru.___________Schmidt.Deoarece multi posteaza de la servici,cum am mai scris,e liniste aici,cu mici exceptii.Eu am promis ca nu voi mai trage cu tunul in vrabii,imi tin cuvantul.Apropo de "nici nemti, americani, italieni nu sunt mai breji sunt la fel de rai, numai ca au o educatie si civilizatie care īi ajuta a ascunde fiara din interior" din postarea dumneavoastra de mai jos.In legatura cu constatarile d-voastra cu privire la astrii,sant interesat.Deoarece numai aici ne intalnim,nu e locul potrivit pentru asa ceva.Ati da apa la moara.Trebuie mai intai sa se depaseasca o anumita faza,apoi poate se va putea discuta si despre asa ceva.Doar se numeste LaIdee.Acum chiar ca trebuie sa plec,nu inainte sa va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut.
Schmidt Sambata, Iunie 30, 2001 4:40 PM
Comentarii: SMS-.-. Da, si eu am constatat o stare negativa īn Ro, nu stiu de unde provine. Dupa 90, pluteste īn Ro acel spirit negativ, distructiv, demonic, de parca spiritul lui Ceausescu sa dezlantuit, devenind predominant. Nici eu nu pot sta mai mult de o saptamāna īn Ro. Sa fie ura, rautatea lor de vina? Posibil! Desi eu am alte constatari astrale, dar ma feresc a le face publice, ptr a nu le da material de specualtie sectantilor si ziarelor gen Ev Zilei. Vreau doar sa īti amintesc, ca nici nemti, americani, italieni nu sunt mai breji sunt la fel de rai, numai ca au o educatie si civilizatie care īi ajuta a ascunde fiara din interior. Precum vezi īn Ro s-au dezlantuit si fortele naturii īmpotriva lor, acestea coroborate cu alte constatarii, ma duc cu gāndul la alte posibilitatii poztiviste īn viitor, cu precadere astral. Nu cred ca majoritatea ne urasc constientii, mai degraba intervine mecanismul de gloata. daca ne gāndim bine, ei habar nu au ce este ura īn adevaratul sens. Mai degraba frustrarile (intern si extern, de la politicieni la tigani si diaspora fatis aroganta fata de ei), la care au fost supsusi, īi fac explozivii īn anumite situatii, īnsa nimic mai mult. Aceasta este īnjuratura de la colt, pe care o stim cu toti. Aceste starii au handicapat Ro a face istorie asemeni altor popare, īn acelasi timp tot ce sa ridicat deasupra a fost strivit, alungat, exilat. Este si normal a fi asa din moment ce nu prea am avut intelectualii (vezi epoca Eminescu, perioada interbelica), si nici un cadru propice a se dezvolta forta intelectuala, fapt ptr care toti au emigrat (nu numai īn perioada comunista). Īn prezent drama se lateste colosal, datorita faptului ca īn acel vid, īn loc sa se puna hrana sanatoasa, a īnceput prin mass-media a se pune o otrava si mai puternica, cu un deznodamānt fatal, dar care va da īn renastere, datorita tocmai primitivismului de acolo, care nu poate acepta īn subconstient ce i se adimistreza īn prezent. Revolta, explozia mamaligi, īn adevar abia atunci va fii, fiind posibil sa facem si istorie.
SMS Sambata, Iunie 30, 2001 4:38 PM
Comentarii: ;-) ceea ce vedeti nu e adevarat
MITI Sambata, Iunie 30, 2001 4:37 PM
Comentarii: SMS.Fac apel si la dumneavoastra:nu-i raspundeti.Multumesc anticipat.
MITI Sambata, Iunie 30, 2001 4:35 PM
Comentarii: Melitia.Va rog nu mai postati sub aceasta forma,incercati sa dati dovada de maturitate.Altfel voi fi nevoita sa blochez definitiv IPurile care fac admosfera neplacuta.
seth Sambata, Iunie 30, 2001 4:27 PM
Comentarii: Finis Iugoslaviae, asa ziceai Rambo? Se poate. Dar mi-au placut lozincile de ieri: ucideti-l pe Djundjici! De acord
Nick: si tu si Schmidt va aprindeti prea repede. Mi-a tras si mie maciuci ei si? M-am saturat de Romania, facu-va si dregu-va, eui vreau Transilvania independenta, ba nu , o vreau la Agatyrsi.
Ca veni vorba: ce ar fi daca Germania ar cere Basarabia (acolo erau bastarnii acu 2000 de ani) iar Iranul ar cere Transilvania (agatyrsii cica erau sciti = persani), ungurii ar cere si ei Etelkoz-ul, adica Basarabia.
da si noi putem cere Slovacia ca pe vremea aceea buna, tinea de Burebista.
Melitzia Sambata, Iunie 30, 2001 4:19 PM
Comentarii: SMS
Prescurtarea vine de la "Suflecatzi Mānecile Stahanovisti" ? Ca tare harnic trį' sa fii, īn comparatzie cu puturoshii autohtoni ai RO. Ma ai dracu', cum o roira-tzi, cum o dat vrednicia-n voi :))) Da' cine dracu' te-o oprit sa tragi tare acolo-n RO? Ca te duceai sa-tzi faci cumparaturile-n timpul serviciului si erai tot asa de fara scrupule ca si putoarea de la Alimentara cānd era vorba de-un fusharai mic. (dDca lucrai si tu īn RO doar un sfert din ce tragi acuma la shaiba-n Vest, ...ajungeai si la gazeta cu Fruntashii īn Productzie! sīc!) Ca se rugau de tine sa lucri ceva, asta-i alta māncare cu peste.
Acu' ridici īn slavi biciusca patronului. Ia sa te fi īmboldit secretaru' ala da partid cu pintenii-n coaste si sa fie 15-20% shomaj ca sa te faci īn nadragi ca zbori afara, sa fi vazut tu ce bine arata Romānia acuma... Cam ca Reichul German, cānd o pus Adolf ala bāta pe ei si i-a trimis la facut autostrazi, de se māndresc siu-acum moshii senilizatzi si masochisti cu vataful "lor, scump si drag"... Cānd vreo institutzie sau o "bashina de fotoliu" d'aia, de slujbas la Stat, nu vrea sa te ajute, apai potzi sa fii tu pe coridoare la Curtea Suprema a USA: ala tot gaseste ceva motive sa te trimita la plimbare: Īmputzitzii aia voiau $, DM si d'astea de la tine, ca sa te "mulga" de-un peshkesh
Īncet-īncet īnvatza si astia īn West cum merge taina. Dar aici fura la nivel de "suta da mii/valuta forte pro serviciu facut", momentan. Cu vremea coboara si al ghiseurile mai putzin nobile obiceiul asta, ca orice lucru de lux, care devine de duzina...
"Betzia din Rossia si hotzia din Romānia" zicea Constantin Tanase cāndva...
Bafta la uns si la dat spaga! ;)
SMS Sambata, Iunie 30, 2001 3:00 PM
Comentarii: Schmidt.Nu stiu cat de des mergi in Romania.Din anumite motive eu sant obligat sa merg de cateva ori pe an.Si cum trec punctul de frontiera simt ca acolo pluteste ceva in aer.Nu pot defini ce,dar chestia asta nevazuta are o innfluenta negativa asupra celor ce inhaleaza ,pe termen indelungat,acel ceva.Slava domnului,stau doar 2-3 saptamani,apoi ma intorc la ale mele.Remarci vizibil aceasta psihoza de care sufera in momentul cand ei constata ca vii din afara.Daca pe pass-ul tau mai scrie si o alta tara decat Romania,esti halit.Anul trecut,fiind nevoie sa dezleg ceva in ce fusesem bagat tot de cei de acolo,a trebuit sa merg la diferite institutii(banci,servicii catre populatie).Deoarece nu mai cunosc asa bine in Bucuresti,am rugat un amic sa mearga cu mine.Domnule,a fost un adevarat circ.Habar nu au pe ce lume traiesc.Nevoit fiind mai intai sa explic desprece e vorba,unii nici nu au vrut sa stea de vorba cu mine,dar nici ura si invidia nu puteau sa si-o ascunda.De exemplu la CEC-ul din calea Victoriei,parca pe la blocul ala cu coloane este.Dupa o zi de umblat,am ajuns la concluzia ca imi pierd timpul de pomana.Am fost confruntat cu atata incapabilitate si non sens,cat nu am vazut in viata mea,caci pe vremuri nu era asa.Si asta doar intr-o zi.Chiar si amicul meu care e obisnuit cu asa ceva mi-a spus pe o voce deznadajduita ca in tara e ceva ce-i asmute pe romani impotriva celor ce traiesc afara.Acum vad ca cei afectati de aceasta psihoza s-au dotat si au ajuns sa-si faca astfel de organizatii si pe internet.Unde e posibil sa-ti cada cat mai multi romani de afara in plasa daca nu pe internet.Dar acesta nu e un motiv sa va distrugeti modemul.Cativa "rataciti" in timp nu pot schimba valoarea unei cai de acces la informatie cum este internetul.Ma retrag si eu ,deocamdata,caci incepe weekendul si la mine.Cu respect.
Schmidt Sambata, Iunie 30, 2001 2:23 PM
Comentarii: SMS---- Afrimatia respectiva o fac ori de cāte ori ma supar pe vreun act iresponsabil al celor de pe plaiurile mioritice, la mānie. De īnjurat mai īnjur si eu si īnca cum. Dupa care īmi trece si īmi dau seama si de alte realitati mai dure, ce sunt idependente de romānii, asadar fiind o natie din care am iesit si eu, a carui limba, mai prost, mai bine, o ciripesc si eu, este clar ca nu pot ai fii dusman. Aceia ce se leaga de acea afirmatie, trebuia īntāi sa protesteze cum am facut-o eu, atāt aici cāt si UE, privind legitimatia de maghiar. Asadar precum stii nu cine da din gura ca pe vremea activistilor, sunt si cei mai vajnici, ba dimpotriva sa demonstrat contrariu. Una peste alta, eu nu am pe constinta acte impotriva Ro, ci sunt cu constinta curata, eu mi-am facut datoria fata de ei, ei nu prea, dimpotriva. Asta este o alta chestiune. ce expui tu si eu, am constatat a fii valabil peste tot, inclusiv la CRL. La drept vorbind cred ca nu se merita a irosi energiile inutil pe internet īn general, daramite pe astfel de siteuri, īn care se produc disensiuni si nervii inutilii. Eu ma gāndesc foarte serios sa distrug modemul, deoarece am vaga impresie ca este ceva mult prea diabolic pe linie. Ideia este buna, benefica, numai ca se pare ca este folosita īmpotriva noastra, a maselor largi. iar cel rau o foloseste si predomina (avertiment dat si de Bill Gates). de fapt pentru o luna, douo cāt mai stau īn Europa, nu mai importa. pe de alta parte, precum stii, chestiunile criticate de tine i mine, dar si altii, se pare ca sunt singulare si specifice Ro si Rusilor, restul sunt ameliorate si se comunica, dialogeaza, unde poate si datorita educatiei. Cānd vad astfel de manifestari, atunci īnjur si trag si cāteo vorba nervoasa, tocmai īn i trezi nitelusi. Īn fine, ma opresc deoarece m de facut niste calcule interesante.
SMS Sambata, Iunie 30, 2001 12:30 AM
Comentarii: Ca tot santem la ora intrebarilor si declaratilor,repet intrebarea pe care am mai pus-o,dar in loc de raspuns am fost luat la sictir.Am raspuns pe acelas ton(nu am nici o vina ca am crescut in Triunghiul Bermudelor:Bariera vergului,Pantelimon,Alba),crezand ca am un adversar"baiat de baiat" tocmit de"fata de fata",dar am constatat ca am gresit tragand cu tunul in vrabii.Nu se merita.Deci:CE SCOP ARE ACEASTA PAGINA?______________Schmidt.Nu e o noutate ceea ce va scriu acum.Va scriu ca un om simplu ce sant ca,de altfel,multi dinre cei ce posteaza aici.Restul stim cine sant.Acest rest are un stil tare ciudat de a posta.Ma refer la grupul ala bine definit cu tot cu instrumentle lor.fac o mica abatere si va rog sa-mi permiteti sa va dau un sfat:e bine sa nu va mai justificati caci nu e cazul.Nu dumneavoastra ati scris sus ca nu sant tolerate atitudinile extremiste de orice fel.Cine are capul pe umeri,deci e obiectiv,vede clar care-i situatia in cazul dumitale.Si sant sigur ca daca ai facut o afirmatie nepotrivita candva,nu inseamna ca asta e si orientarea dumitale.Nu a fost ceva de domeniul extremismului,ceva anti-roman.Si eu sant sigur ca ati facut haz de necaz.Probabil ai folosit limbajul ala cu subinteles folosit atat de des aici.Limbaj pe care numai anumite persoane au voie sa foloseasca.Stilul acelui grup bine definit(in ciuda anonimatului oferit de lumea virtuala)este urmatorul:te baga la mijloc si te paseaza dela unul la altul in scopul sa te descurajeze.Asta ca sa te inveti minte sa mai dai pe la romani.Dacanu te lasi,dau drumul la caini.Apoi se bat cu caramida-n piept la modul :ia uite ce dastepti santem,l-am terminat pe si pe asta.Eu nu am scoala lor,nici nu vreau,caci nu mi-ar fi ajutat prea mult in situatia de fata.Vad doctori, ingineri,ce sant nevoiti sa faca altceva ca sa traiasca. Eu am scoala ce o are fiecare la indemana,ce mi-a ajutat in viata.Si am reusit sa fiu apreciat pentru stilul meu direct.Cei care nu au acceptat felul meu au fost comunistii si instrumentele lor de descurajare si teroare.In legatura cu scoala vietii,dau un exemplu:poate sant persoane ce cunosc cazul tanarului ce in Romania nu a vazut nici un viitor(dat mereu la spate,infranat in a promova,studiile facute la fara frecventa,in paralel a bisnitar pentru a supravietui)si care pe la inceputul anilor “90(parca) a plecat in Suedia unde cu ceva timp in urma a primit premiul de cel mai bun tehnician al anului.Firme de renume ca Ericson,Panasonic(a oferit chir si sume enorme de bani) se lupta sa-l aibe alaturi.Si ca el sant multi altii.Cum am mai scris,in momentul in care preiei obiceiul casei,esti expulzat,izolat.Ca de,numai unii au acest privilegiu.In momentul cand infiintezi o pagina care vrei sa fie serioasa,iti asumi o mare raspundere.Inteligenta,obiectivitatea si toleranta sant criteriile de baza.Dar si sa temperezi atunci cand e cazul,fara sa faci diferente.Deci sa dai dovada ca ai principii sanatoase.La aceasta pagina au acces milioane de utilizatori.Din interiorul si din exteriorul Romaniei.Care-si opresc ochii pe ea sant,bineinteles,cei ce cunosc limba romana.Eu urmaresc aceasta pagina de circa 7 luni.Am citit postari interesante. Doresc sa cred ca au fost concepute de respectivele persoane si nu au fost decupate din ziare(caci prea sunau asa).Un lucru se stie(poate nu de toti)si anume ca cine spune ca stie totul,nu stie nimic,iar cine spune ca nu stie nimic,e pe drumul cunoasterii.Eu doresc sa aflu cat mai mult.De aceea m-am oprit pe ciberplai.Ce am constatat in aceste 7 luni e faptul ca romanii din "afara" sint atrasi de fatzada paginii si apoi sant luati sub foc incrucisat.Se folosesc doua feluri de munitie:limba veninoasa cu 7 capete si limbaj a“la Bug Mafia(cei ce procedeaza asa exclud cazul ca pot da de unul ce-l asculta pe Eminem). Astfel "lunetistii" isi fac iluzia ca "tintele" au fost nimicite.Iar ce-i ce i-au luat la ochi,din anonimatul lor(bineinteles ca intre ei se cunosc,sant un grup bine definit,corespondeaza prin e-mailuri,fac dosare clasate pe orientari si IP-uri,se face planul,se da semnalul de atac si,cand cred ca misiunea a fost indeplinita,isi impartasesc si sarbatoresc "victoriile"-cel putin asa se intelege),se bat cu caramida in piept si lasa sa se citeasca printre randurile ce apoi le posteaza :am mai nimicit unul din"afara".Multi au renuntat sa mai posteze,chiar sa mai viziteze aceasta pagina.Nu din cauza mea sau a dumitale,domnule Schmidt, ci ca au ajuns la concluzia pe care caut sa o expun aici si au considerat ca nu se merita sa-si piarda timpul.Romanul mai stie una:cine sapa groapa altuia cade singur in ea.Cand cei de afara vin cu postari ce "socheaza" bastinasii paginii,ei stiu despre ce vorbesc caci vad situatia si din afara si din interior.Plutonul de executie are un handicap(sau prefera handicapul asta) si anume vede numai din interior.Acesta e motivul principal pentru care se procedeaza asa.Ca cei de "afara"sa nu uite obisnuintele din Romania.Altfel nu gasesc o explicatie mobbing-uli practicat de initiatorii paginii.Daca scopul paginii e altul,serios,atunci ar fi trebuit ca cineva sa iasa de mult la interval si sa scrie:am gresit,sorry.Sant doar trei cuvinte.In schimb se continua stilul,dar altfel,si anume daca le-ai dat peste nas esti acuzat de hartzuire personala.Cu riscul sa atrag alte rap-uri stil"La Familia" voi scrie urmatoarele:in viata omul pierde si castiga.Cine stie supravietui infrangerilor, merge catre progres.Orice pas inapoi reprezinta doi pasi inainte.Invata si din greselile altora,nu numai din ale tale caci nu vei trai atat de mult sa le faci tu pe toate._______Traim vremuri in care extremismul se combate pe toate planurile.Stim cate victime nevinovate a facut si cate face inca.Din pacate ies din ce in ce mai des la iveala actele extremiste.Cei ce sant impotriva extremismului gasesc ca desfiintarea granitelor va slabi acest sentiment.Desfiintarea granitelor este o chestie mai mult politica.Ei hotarasc cand si cum.Dureaza ceva,dar incet,incet granitele se vor desfiinta. Mai greu este cu desfiintarea granitelor ce sant in capetele oamenilor.Aici nu se poate face nimic.Numai timpul rezolva problema.Sper.Deci asta va dura mult mai mult.Atata timp cat o anume persoana prefera tacerea in schimbul celor trei cuvinte pomenite mai sus,nu face decat sa confirme ca scopul aceastei pagini ce,din pacate,foloseste si nume cunoscute(ca sa demonstreze ca e pagina serioasa)este de a atrage utilizatori din "afara" ca apoi sa-si verse frustarea pe ei.Cineva anume,tine nasul pe sus precum dinozaurii care candva erau considerate cele mai puternice vietuitoare de pe pamant.A mai vazut careva in zilele noastre vreun dinozaur?Constat ca aceeasi intrebare pe care am pus-o eu la inceput,au pus-o multi in ultimele zile.Nu au acelasi IP si posteaza sub diferite nick-uri.--------------------------------Deci Miti,a sosit timpul sa spui clar care e scopul tau cu aceasta pagina.Direct,fara ironii si subintelesuri.Asa cum ii sta bine unui om inteligent.Sa se faca inteles usor de toata lumea. Raspunde si,conform raspunsului,se vor imputina sau se vor inmulti ciberplaiesii. Stiu ca nu ma poti suferi(nici nu-mi fac iluzii ca ma vei inghitii vreodata),dar in afara de alte defecte(ca pot vorbi orice limba folosita aici pe site) il am si pe acesta si anume sant insistent. Raspunsul nu trebuie sa-l adresezi mie,ci celorlalti care doresc sa scrii clar ce interese servesc pagina ta.
SMS Sambata, Iunie 30, 2001 11:05 AM
Comentarii: Miti.Anonimatul pe care il am eu la dispozitie il au toti utilizatorii internetului.Si cu asta am incheiat tema anonimatului.
Gogu de la catedra de impletituri de rachita Sambata, Iunie 30, 2001 8:39 AM
Comentarii: Dom Miti, ..pai se poate dom-le....oleaca respect..va rog...tovarsul Ceausescu nu Ceasca.... Sa respectam adevaru....el a fost si ramane pentru noi, soimii patriei, tovashu...cu sau fara basca,,, Merci beco
gica fara frica Sambata, Iunie 30, 2001 7:28 AM
Comentarii: buna seara!va doresc un sfarsit de saptamana plin de bucurii.
Nick Sambata, Iunie 30, 2001 3:30 AM
Comentarii: MITI

M'da, Nick si IP-urile... roy.nexus-is.qc.ca, asa-i? vezi ca nu-i proxy-ul meu, dar īl stiu si eu ce "poate"...
Pai da, ca daca reuseai sa blochezi TOATE proxy-urile astea de-aici, atunci te lua NSA sa le descālcesti programele: http://www.proxylist.com/
Sunt numa' vreo 500... daca te īnscri, primesti un cod pe dageaba īn 30 de secunde si potzi sa te uitzi īnauntru, sa-tzi faci o parere... ;)
Sanatate!
Nick Sambata, Iunie 30, 2001 3:17 AM
Comentarii: Schmidt
Bre Octavian Mihaiescule, ai afirmat o data ca ar fi bine pentru Transilvania sa se desparta de Romānia, ca sa intre la "ai civilizatzi" mai repede. Si cu asta tzi-ai dat foc la valiza cu mine. Pricepusi acum dece "tzi-am facut loc īn inima mea"? Acu' te mai dadushi pe brazda īn ultima vreme, recunosc dar, daca declari, aici "La Idee", ca Transilvania este romāneasca si ca te-oi fi īntzeles eu gresit, atunci te las īn pace pe viitor.

gica fara frica Sambata, Iunie 30, 2001 12:02 AM
Comentarii: SMS.multumesc pentru urari.poate ne intalnim weekend-ul asta.multa sanatate.nu poti schimba o mentalitate formata pe parcursul anilor,intr-o zi.have a nice weekend to.
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 11:24 PM
Comentarii: Rambo, pretene, habar nu am ce tot are Nicky-io, īi sare mereu tandara, cānd tie lumea mai draga. M-a tot bestelit si la CRL si pe oriunde ma gaseste. La drept vorbind, cu Nicky se poate discuta orce tema, prost nu este, se poate glumi, le are si cu bascalia.Nu īnteleg īnsa care este motivul pentru care se repede brusc īn partenerii, devenind astfel un partener dificil. Este la fel ca si betivi de mahala, baieti buni la trezie, da sa te fereasca... la betie. Sper sa o lasa moarta si sa gasim īn viitor si punti de comunicare, nu numai acestea de ura, razbunare si agresivitate virtuala. Nu īnteleg rostul, numai īn caz de sunt cu intentie.
Seth Vineri, Iunie 29, 2001 10:59 PM
Comentarii: Rambo, si eu o iubesc pe Vandaluzia. Dar sunt, din pacate logodit.
Vandaluzia, hai sa facem cerere pentru abolirea monogamiei. Casatoria e o chestie depasita. Ce zici?
In alta ordine de idei, Kostunica l-a criticat pe porcul de Djindjici pentru porcaria facuta iar Zinzici, primul ministru si-a dat azi demisia.
Finis Iugoslaviae?
marius arizona Vineri, Iunie 29, 2001 10:54 PM
Comentarii: va trimit salutari la toti romanii>>>>...
rambo m-am intors Vineri, Iunie 29, 2001 10:51 PM
Comentarii: ca sa o intreb pe Miti daca ea este un fel de sefa pe aici. Miti, seth te-a intrebat ce inseamna atitudini extremiste si nu i-ai raspuns.
Stii ce mi-a zis Seth? Ca nici tu nu stii.
rambo de la munca Vineri, Iunie 29, 2001 10:49 PM
Comentarii: Servus la lume si lui Seth!!!!!!!! Hai sa facem curte lui Miti si Vandaluziei. Eu o vreau pe Miti, dar vezi ca si Vandaluzia e comunista. Miti, mi-a spus gz ca esti o intelectuala. E adevarat?
Seth, vezi ca pe la Capsa se face un fool din himself Marius. Da-i niste ciomege. Asta se crede destept.
Schmidt, tu esti un baiat de treaba numai ca te prea aprinzi, asa cum ma apuca dracii pe mine cand il prind pe generalul Sakoshika - Armand. De la ce v-ati luat tu si cu Nicky, var cu Io?
Mie imi place de amandoi, ca mie imi place sa vorbesc cu oameni cu carte, la fel ca si prietenului meu Svejk.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 9:44 PM
Comentarii: Gica fara frica.Ai dreptate,dar toata lumea stie cine sant.Ce difera pc-ul de la care tastez.Intru si eu pe care imi e mai aproape.Ca schimb repede nick-urile,iti spun de ce:odata am vrut sa fac pe plac si am schimbat cu numele cu care am fost botezat acum doua zile,iar ultima oara am plecat in cafenea ca aveam o intalnire(la care am luat teapa-de mai pierde omul in viata),dar .“Ė˜Ń­zš7Lõ·®unt ca voi folosi S(hort)M(essage)S(ervice)sa mai dau cate un semn de viata ,sa nu creada lumea ca am fost executat acolo.In orice caz,se fac cercetari puternice. Trebuie sa-mi reprogramez firewall-ul sau sa trec pe linux.La sfrsit de saptamana aici e plictiseala mare. Majoritatea posteaza de la job.Have a lot of fun and a nice weekend!
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 9:04 PM
Comentarii: MITI.iarta-mi intrebarea prozaica.pe unii care folosesc un limbaj mai dur cand sunt provocati ii certi iar pe altii ii mangai pe crestet parinteste pentru acelasi lucru.asta nu-ti da insomnie?tablagiul tau e cumva cel cu"n"nick-uri sau sunt numai veri dupa mama.noapte buna.
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 8:46 PM
Comentarii: Schmidt.daca renunti inseamna ca le faci jocul.ignora-i.
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 8:42 PM
Comentarii: Vandaluzia.nu m-am referit chiar la toti,ci la majoritate.scuze celor pe care i-am jignit involuntar.Mr AE.schimbi nick-urile cu viteza luminii.sanatate.
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 8:23 PM
Comentarii: buna seara tuturor.e vre-un loc liber?sanatate la toata lumea.e vineri seara,it,s PARTY time.let's PARTY.trag intai o tura sa citesc"presa"si ma intorc ca vantul.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 8:05 PM
Comentarii: Schmidt.Propunerea de pace trebuie sa vina din alta parte.Nu aveti motiv sa va retrageti ,chiar daca se va continua in acelasi stil.sant persoane care sant interesate si de postarile dumneavoastra.Nu ca ar impartasi intru-totul ideile dumneavoastra,dar sant si aspecte interesante.In alta ordine de idei,cum apare un virus,programul antivirus porneste automat.Internetul nu e proprietatea nimanui.E deschis tuturor.------------Intrebare:Cum ramane cu aurolacul(Mr.Arbitrul Elegantei)?Ce statut va savura de acum incolo?Bineinteles ca e vorba de aurolacul de la inceputul inceputului,nu de cel din ultimele zile.Raspunsul nu il astept de la dumneata.Nu scriu nume ca sa nu fiu acuzat de hartuire personala. Nicky-Io nu are nici o vina.I s-a oferit terenul favorabil.Eu nu ii port pica.De fapt la nimeni.Cu respect.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 8:05 PM
Comentarii: Schmidt.Propunerea de pace trebuie sa vina din alta parte.Nu aveti motiv sa va retrageti ,chiar daca se va continua in acelasi stil.sant persoane care sant interesate si de postarile dumneavoastra.Nu ca ar impartasi intru-totul ideile dumneavoastra,dar sant si aspecte interesante.In alta ordine de idei,cum apare un virus,programul antivirus porneste automat.Internetul nu e proprietate°’Gy‘Ž!¤XÆĀg‹his tuturor.------------Intrebare:Cum ramane cu aurolacul(Mr.Arbitrul Elegantei)?Ce statut va savura de acum incolo?Bineinteles ca e vorba de aurolacul de la inceputul inceputului,nu de cel din ultimele zile.Raspunsul nu il astept de la dumneata.Nu scriu nume ca sa nu fiu acuzat de hartuire personala. Nicky-Io nu are nici o vina.I s-a oferit terenul favorabil.Eu nu ii port pica.De fapt la nimeni.Cu respect.
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 7:21 PM
Comentarii: Am īnteles d-na Miti, eu am īncheiat subiectul. SMS, eu zic sa īncetam, poate Nicky-Io, sa vina si el cu o propunere de pace si, din mers sa demaram un dialog onorabil. Daca nu va binevoi si va continua īn acelasi stil murdar, eu unul nu voi mai posta. De raspuns nici atāt. Īl las pe māna matale, esti specialist īn cazuri deastea.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 6:44 PM
Comentarii: Eroare:Blocada s-a ridicat caci s-a dovedit ca masura nu da randament.Doar e stiut ca "toate drumurile duc la...ciberplai"
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 6:44 PM
Comentarii: Eroare:Blocada s-a ridicat caci s-a dovedit ca masura nu da randament.Doar e stiut ca "toate drumurile duc la...ciberplai"
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 6:39 PM
Comentarii: Sunt bucuroasa sa va anunt ca un nou sit a cerut inscrierea in salba ciberplai: revista Asymetria. Domeniile de interes pentru revista: literatura, critica, istorie literara, estetica, sociologie, filosofie, politologie, psihologie, etnologie, economie, geografie economica, geopolitica. Adresa postala este : Revue Asymetria, c/o Dan Culcer, 5 square Saint Just, 78280 Guyancourt, France.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 6:37 PM
Comentarii: Sorry,dar trebuie sa postez de doua ori caci ma bruiaza cineva in postari si se pierd parti din text.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 6:34 PM
Comentarii: ...scria unul pe la 10:20 AM,referindu-se la CINEVA din afara: ...tu numa“de bāta pricepi atunci,ca si cei(!atentie!)pe care-i critici atat de....Fara cuvinte.Mai departe un pic face o mare eroare si anume nu stie ca in WEST nu merge cu "Da,sa traiti".Care incearca asa e clasificat ca link(germ.suspect,dubios)si ia urgent un sut la dorsal.Concluzia:clar ca nu a depasit granI_zp‘ŚŲŁ:­`Ióģ2Csau daca a depasit-o,nu apucat sa se dezmeticeasca deoarece a si trebuit sa se intoarca in cartier deoarece 1)-pleca rata 2)-i se terminase si sandvisu“luat de acasa.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 6:34 PM
Comentarii: ...scria unul pe la 10:20 AM,referindu-se la CINEVA din afara: ...tu numa“de bāta pricepi atunci,ca si cei(!atentie!)pe care-i critici atat de....Fara cuvinte.Mai departe un pic face o mare eroare si anume nu stie ca in WEST nu merge cu "Da,sa traiti".Care incearca asa e clasificat ca link(germ.suspect,dubios)si ia urgent un sut la dorsal.Concluzia%3 .‹›Ā@y£ė²™<Ļpasit granita cartierului,sau daca a depasit-o,nu apucat sa se dezmeticeasca deoarece a si trebuit sa se intoarca in cartier deoarece 1)-pleca rata 2)-i se terminase si sandvisu“luat de acasa.
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 6:34 PM
Comentarii: Domnule Schmidt, domnul Nick a fost si el o adresa interzisa La Idee (pe IPurile pe care am reusit sa le blocheze). Am ridicat blocada *pentru toti* la sugestia catorva din cei ce intrau La Idee (si eu am fost convinsa ca-i o masura buna). Asta-i ultima postare pe tema in cestiune--am prea putin timp si mult mai multe lucruri bune de facut.
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 6:24 PM
Comentarii: Fratilor, uite care-i treaba: p'acilea nu-i (si nici nu-i nevoie) de nici un chef! Inzelesu-m-ati? Nimeni nu ocroteste pe nimeni. Discuta fiecare dupa afinitati elective. Nici ca-mi mai bat capul sa va bag in seama pe cei cu care nu rezonez! Daca ma siliti s-o fac, depasind limitele, asta inseamna hartzuire si voi apela la procedurile legale in vigoare! Si cu asta basta!
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 6:20 PM
Comentarii: SMS, eu zic ca trebiuie sa rupem pisica. Fie sa īl urmarim peste tot si sa facem cu toti front comun īmpotriva lui (si altora semenia), fie sa trecem īn anonimat si lasam sa se desfasoare īn voie. Curānd se va abroga si legea internetului si īn Ro, atunci poate ca astfel de indivizii vor dispare, putānd intra multi ce au dorinta de comunicare īn lb romāna. Cum este posibil ca la atātia romāni din Australia pāna īn America sa exista atāt de putinii? Fiinca au fost maturati, scārbitii de asemenea specimente predominante. Eu sunt deschis a posta cu numele meu real, ce asi avea de ascuns, afacerile nu le fac prin internet, secretele nu le arhivez pe acest compiuter racordat la internet, totul este fals īn acesta cutie. Īn fapt eu cred ca se impune retragerea noastra definitiva, nu suntem compatibili cu restul lumii, deranjam. Poate au ei dreptate, ce mai este azi normal? Nu vezi, ceii ce se afiseaza moralii, telectuali, nu au pozitie consecventa. Crezi tu ca de sareau toti la gātul acelui strigoii, nu se cumintea... Ba da, numai ca daca la CRL este tolerat de īmparatie de ani de zile, nu de azi de ieri ce sa mai spunem de alte siteuri, siteuri ce nu stim daca nu sunt conduse chiar de el? Te pomenesti ca acest individ poate fii un cunoscut si apreciat individ de noi, dar care neputānd sa īsi afiseze sadismul, demonul din el, se simte ca pestele īn apa pe internet. Adica putem avea de a face cu un drac prefacut īn inger de lumina, īn viata de zi cu zi, exista foarte multi din pacate. Cine alti sa posteze si honareasca pe internet decāt ei, logic nu!
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 5:53 PM
Comentarii: In general sant obstructionati cei ce traiesc in afara Romaniei.De ce?Motivele sant clare.Unul e invidia(cā pe tema asta poti scrie o istorie fara sfarsit, o stiu toti ce mai merg din cand in cand in tara).Metodele de obstructionare sant la fel de clare.Dar mai e ceva:cand le raspunzi pe limba lor,te ameninta cu consecintele si te pārasc la"tovarasa".Tipic neandertal.Jupānita,atunci ne intalnim la tribunalul international.Acolo unde s-a dus ala sa-si ia inapoi patul si dulapul in urma divortului si inca unul sa i se dea joitele furate inapoi(vezi EZ din ultimele zile).Cu respect.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 5:53 PM
Comentarii: In general sant obstructionati cei ce traiesc in afara Romaniei.De ce?Motivele sant clare.Unul e invidia(cā pe tema asta poti scrie o istorie fara sfarsit, o stiu toti ce mai merg din cand in cand in tara).Metodele de obstructionare sant la fel de clare.Dar mai e ceva:cand le raspunzi pe limba lor,te ameninta cu consecintele si te pārasc la"tovarasa".Tipic neandertal.Jup%E”osn«³–¼śī“rˆüŁe intalnim la tribunalul international.Acolo unde s-a dus ala sa-si ia inapoi patul si dulapul in urma divortului si inca unul sa i se dea joitele furate inapoi(vezi EZ din ultimele zile).Cu respect.
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 5:48 PM
Comentarii: Da, asa este cum spune SMS! Care este motivul ptr care acel mult iubit si ocrotit IO-Nicky, ma jigneste din nou, fara sa īl bag macar īn seama? Nu ati observat stimata Doamna Miti, provocarile iubitelui? Asteptati sa īi trag si eu o īnjuratura, dupa care schop pe mine. Nu, trebuie sa clarificam, continuam a ramāne ori va lasam īn pace si cu bucuriile Io-ului. Īn realitate curānd vor dispare cafenelele,ori poate totate acestea sunt special produse ptr a se abroga legea internetului si īn Ro. Asadar postarile Io-urilor vor fii bun exemplu ptr anumite interdictii īn viitor, cāt si prezent bune exemple de antiromānism s.a.m.d. Dupa toate probabilitatile acest individ este o cocoana foarte odioasa,expulzata definitiv din CRL, dracu mai stie ce si cine este acest strigoi travestit. Īn fapt nu ma intereseaza cine este, decāt ca nu vreau sa īi mai īntilnesc scārboasele postarii pe siteurile romānesti. Este o rusine ptr natia romāna sa existe asemenea specimente pe cafenele internetului. Ma cunoaste el pe mine, si orcare altu, de ne jigneste si ameninta ca pe tarlaua mahalalei sale. cine este si cine īi da acest drept? Cine? CRL si d-vs stimata d-na Miti. Regret acesta este adevarul. Macar de ari fi īn stare de gluma, ori bascalie, am avea amuzament, mai degraba cred ca avem de a face cu un caz patologic, care trebuie tratat. SMS se pare ca este doctorul lui, va asigur ca īl va vindeca curānd. Nuami lasati-l sa īi aplice tratamentul. īmi este indiferent ce veti face īn viitor, ma īntreb de ce oare mai postez, atāta timp cāt de multa vreme m-am scārbit. Poate este speranta si dorinta de-a nu lasa nepedepsit un nemernic, da,
Militantul De la munca. Vineri, Iunie 29, 2001 5:36 PM
Comentarii: Nastase incearca lovitura vietii lui: renationalizarea Combinatului de la Resitza. Numai sa nu-i lase pe porcii aia de americani sa fure ceva.
Eu i-as castra cu pistolul.
Cine este pentru?
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 5:30 PM
Comentarii: Salve, Vandaluzia. Problema tehnica? Un mic tag endless. Si eu sunt obosita.
Seth De la munca. Vineri, Iunie 29, 2001 5:24 PM
Comentarii: Nastase incearca lovitura vietii lui: renationalizarea Combinatului de la Resitza. Numai sa nu-i lase pe porcii aia de americani sa fure ceva.
Eu i-as castra cu pistolul.
Cine este pentru?
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 5:22 PM
Comentarii: Miti.Acum am citit postarea ta de la 3:07 PM si imi e clar cine asmute si cine domoleste cainele.Si cui ii apartine,bineinteles.
Vandaluzia asa,'ntr-o doara Vineri, Iunie 29, 2001 5:01 PM
Comentarii:
Poate ma repet, nu-i asa, pe undeva, dar ce-aveti, fratilor ?
Vandaluzia Vineri, Iunie 29, 2001 4:59 PM
Comentarii:
Bibliotecarule, imi sari inima din loc cind vazui ce ai acolo. Uichendul asta sap site-ul de la un cap la altul. Multumesc mult de tot.
Tzucaturi multriple.
Vandaluzia Vineri, Iunie 29, 2001 4:55 PM
Comentarii:
Miti, imi luasem la revedere, dupa ce zisesem ca am intrat ieri dimineata de destule ori sa trag cu chiul, dar n-am apucat sa scriu, si-ti uram o zi buna la Ioropa. Nu stiu de ce n-au aparut alea doua rinduri. Sara buna la Ioropa.

Gica Sans Peur, nu se intimpla prea des, da' se intimpla. Debugare cu speakerul telefonului dat la maxim (vorba reclamei, ai lucruri ma bune de facut cu miinile tale) si mouse-ul abia miscindu-se pe iecranul clientului prin VNC. Azi s-ar putea sa fie mai lejer. Cu romānul asa, generic, nu stiu daca ai neaparat dreptate, am destui prieteni in tara care muncesc in draci - cu mai mult sau mai putin folos, asta-i drept. Alivoar.
SMS de la AE Vineri, Iunie 29, 2001 4:21 PM
Comentarii: Miti.Brrrrrrrr! :-) Nu m-au speriat comunistii si securistii,iar tu ma faci sa zambesc.Daca legile internetului(si aici in final,conteaza cine plateste mai mult)functionau,pagina ta disparea de mult.Tu traiesti inca in era apusa.Lasa ambitiile prostesti,recunoaste ca datorita tie pagina are culoarea care o are.Si nu de cand am venit eu pe ea e asa,ci mai de mult.Lasa stilul arogant si ironiile la adresa celorlati,care te onoreaza cu prezenta,dar au alte pareri.Pe unii ii perii ca la frizer,iar pe altii ii tratezi cu dispret.Cine te crezi?Pana la urma tot doua maini si doua picioare ai si daca altii au alte orientari,incearca sa-i intelegi.Daca ai si cap(bineinteles,ma refer la materie cenusie).Atata timp cat tii sub aripa jigodiile,pagina ta nu se va schimba.Cu sau fara mine,obscenitatile vor fi aici la ele acasa.Eu am incercat de mult sa ma retrag,dar datorita felului tau arogant si impulsiv m-ai tinut pana acum pe pagina.Eu,la ora actuala,sant prominenta cenusie a paginii(mare paguba).Deci,totusi am facut ceva sa capat acest statut.De aceea,fara permisiunea ta si de la mine voie ii rog pe cei ce au intentii bune sa nu se mai lase provocati de indivizii deja bine cunoscuti.Cred ca sant multi printre cei ce impartasesc aceleasi pareri cu tine,dar nu le convine clima de aici.Dar sant nevoiti sa asiste la tot ce se scrie aici.Nu fac pe lupul moralist,caci nu ma refer la ultimele doua luni.In alta ordine de idei,toata lumea stie ca cel inteligent cedeaza primul.Eu voi dovedi la ce nivel sant prin faptul cum voi mai raspunde provocarilor.La fel vor dovedi si ceilalti.Daca cineva doreste cu adevarat sa ne spunem"dragalasenii",sant pagini speciale pentru asa ceva.Sa indice pagina si ne intalnim acolo.Cu respect.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 3:18 PM
Comentarii: Miti.Exact.E valabil pentru toti.
SMS Vineri, Iunie 29, 2001 3:15 PM
Comentarii: Webmaister,pune IP-ul,macar primele trei grupe de numere si serverul,sa vada fiecare cu cine sta de vorba.Nu contravine protectiei datelor,se obisnuieste si la alte case.Ca daca vreunul o ia in barba,sa nu se reintoarca sub alt nick.Cu respect.
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 3:11 PM
Comentarii: Domnule AE, sub masca, IPul e static, ca la orice institutie care se respecta. Concluzia: nu va faceti iluzia ca anonim fiind puteti face orice si ca nu exista consecinte. Va multumesc de atentie.
SMS din cafenea Vineri, Iunie 29, 2001 3:08 PM
Comentarii: Stiu ca unii sant inca botosi ca i-am mascarit,dar ce sa fac,eu injur lingaii,pe cei ce intind mana la lins si laudarosii.Care nu se simte asa si a fost luat in colimator vara vina,imi cer scuze de fata cu toti ciberplaiesii(poponel,nu esti pe lista ciberplaiesilor,tu p-altabeleschti si, mars la cafenea Schwuchtel,ca te asteapta tot plutonul)Intentia mea e ca pagina sa ramana curata si sa va vedeti de treaba linistiti.
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 3:07 PM
Comentarii: Domnule Nick fac apel la dvs ca la un gentilom: nu-i raspundeti. Multumesc anticipat.
Mr.AE de la cafenea Vineri, Iunie 29, 2001 2:55 PM
Comentarii: Am promis ieri ca e ultima postare,dar sant nevoit sa mai pun una,apoi voi posta aici prin SMS-uri,asta daca IO,Nick,Melitia(cine poate,vede ca e acelas IP la toate basinile lui verzi ce le trage aici).Mai Poponel,pe unde umbli ma bezmeticule?In mortii ma-ti,te astept la cafenea,si te masturbezi tot pe plai?Te-ai löipit de pagina asta ca mucii de asfalt.Vino ma acolo,chiar si in schimbul trei(ca l-ai lasat liber)sa-ti imping cu degetul ala mare,dintre degetele mari de la picioare,bucatile de cacat cu care te hranesti,ca ti-au ramas in gat ca unele nick-uri ce posteaza aci pe plai.Hai ca m-am modernizat,mi-am luat basculanta cu care sa-ti trag la m.u.i.e. sa te saturi.Da sa nu te repezi ca nehalitu,ca ieri,fii rational,ca ai trei schmburi de supt.Si mai sant cativa care te asteapta acolo.Sa nu uiti sa-ti pui strumpfi si sa-ti faci si alunitza.Si sa-ti dai si cu ulei pe parul ala ce-ti creste direct de la sprancene.Mai Swuchtel(poponel),tu centrezi ,tu dai cu capul?Iti aprobi singur postarile?Vezi daca ma-ta curva si tactu alcolistu`au dat banii pe bautura?Nu ti-au luat jucarii si te-ai jucat cu p.u.t.z.a de mic.Ma Istvan pizdā plānge,tārāimea-si c.o.a.i.e.l.e pe coliva mā-ti,lasa oamenii astia sa-si vada de treaba,vino la cafenea vierme de cacat ce esti.
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 1:33 PM
Comentarii: gff, ce bine manuiesti tu procedurile de luare a deciziei in numele oamenilor muncii de la orase si sate! Body-guard-ul e o institutie care nu cadreaza cu obiceiul pamantului. Prefer sa-l chem, cand e nevoie, pe Tabalagiul care-i de-al nostru, din bobor. Fara violenta.
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 12:33 AM
Comentarii: Dom' Tablagiu, sunt onorata. Sunteti oricand binevenit.
Miti Vineri, Iunie 29, 2001 12:17 AM
Comentarii:
Nick RO Vineri, Iunie 29, 2001 10:34 AM
Comentarii: Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 3:47 AM Comentarii: Nu stiu ptr ce va pravaliti ptr Milo? Lasati-l īn plata sa, ca nu va patii nimic, va fii liber si mare erou, cāt si va baga si sula īn coaste asemeni multor altora din istoria omeniri.
Ma boszgore, da' tu cānd īnvetzi romāneste? Sau la Tg. Mures atzi īnceput deja "perioada de tranzitie"? gica-harnicu' cafenelei
N-ai stare si te mānca poponeatza, asa-i? Mānc-o si tu pe ea. Hi-hiii!, bine tzi-a zis-o Melitzia. Crezi ca numai tu cunosti jocul asta perfid de īnveninare? Cam cātzi "oameni de bine" mai īnfiintzezi, care sa-tzi dea dreptate si sa-tzi cānte-n struna?
Mai Wichser, da' taaare buna parere mai ai despre tine.:))))))))))) Tre' sa-tzi mai tundem din pene si sa te-aducem la reality, c-altfel ītzi iei zborul spre culmi paranoide.
Bibi Vineri, Iunie 29, 2001 10:34 AM
Comentarii: Vandaluzia, my dear, ai grija cu oboseala.

Uite ce-am gasit, in raft, pentru tine .
Melitzia (din Romānia venim totzi, daca-i pān'la coada) Vineri, Iunie 29, 2001 10:20 AM
Comentarii: gica fricosu'
Ba al dracu' ce harnic te facushi īn West, asa, nitam-nisam???!!! :))))) Ai da capu' teu, harnicule!
Dar cine p.m. te-a oprit sa lucrii tot asa de sustinut si-n Romānia? . Tu numa' de bāta pricepi atunci, ca si cei pe care-.i critici atāt de suffisant.
"Spune-i unui romān..." :;tu ce p.m. esti, vedeto? Fac pariu ca, ajuns aici īn West, ai si tu problemele tale la lucru (daca ai de lucru!). Ca de-obicei exact acei nima-n drum si jumate-portzia se dau scule prin internet ca ce harnici sunt ei, dar de fapt, sunt si ei un "Da, sa traitzi!" pe unde primesc o coaja de pita. Ce faci p'acolo de fapt?: ajutor de-ncarcator-descarcator? (Īmi īnchipui ca te dai scula acum, dar nu mai conteaza).
gica (pentru toata lumea) Vineri, Iunie 29, 2001 10:07 AM
Comentarii: J.ideea e sa nu-ti faci dusmani de moarte,ca nu se stie niciodata.te doare gura sa spui o vorba buna,decat sa-ti obosesti mintea in a jigni?sa jignesti e usor,o faci chiar fara sa-ti dai seama.mai greu e sa repari,ca se pare ca foarte multi nu vor sa recunoasca cand gresesc.
gigi (gica ala francais) Vineri, Iunie 29, 2001 9:56 AM
Comentarii: Vandaluzia.munca l-a creat pe om(dar nici lenea nu la distrus).spune-i unui roman(din ro) ca lucrezi 12 ore pe zi si ai doar 2 saptamani de concediu pe an,si-ti rade in nas.mai bine burta goala la umbra, decat o ciorba la soare.vorba povestei;da ****ti sunt posmagii?te las sa te culci,noapte buna.
J Vineri, Iunie 29, 2001 9:49 AM
Comentarii: Nea Gica,
Da matale nu prea bagi material pe la Idee. Mai mult cu monitorizarea. Vad insa ca ai contract pe la alte cafenele. Trebuie omul sa umble ceva ca sa te ceteasca. Mi-ai placut cand i-ai spus-o de Nea Asterix; m-ai dezamagit ca ti-ai cerut apoi iertare. Somn usor.
Vandaluzia Vineri, Iunie 29, 2001 9:02 AM
Comentarii:
Vandaluzia Vineri, Iunie 29, 2001 8:54 AM
Comentarii: Aci sint, Gica, imi ling ranile dupa 12 ore si ceva de munca.
El gica Vineri, Iunie 29, 2001 8:34 AM
Comentarii: mai trag o tura si ma culc.noapte buna copii.
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 8:30 AM
Comentarii: J.se facu lumina!ai vazut cate n-names am?hineken ai avut dreptate sunt aurolacul, care e acum MrAE.manastire-ntr-un picior,ghici ciuperca.ce-i?
gica Vineri, Iunie 29, 2001 8:21 AM
Comentarii: pana si tu Vandaluzia?te mai da-de-ai vaporeanca din pacific.
acelasi gica Vineri, Iunie 29, 2001 8:15 AM
Comentarii: hey!sunt singur pe aici?unde sunteti oameni buni?help!s.o.s.
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 8:11 AM
Comentarii: ennickuri.tavaleala pe care ai luat-o,dovedeste ca ai gura cam mare si-ti place sa te auzi numai pe tine.te-ai dus la cafeneaua pe care o frecventai de obicei unde lumea te tolera ca pe unul de-al casei,dar orice rabdare are o limita.te-au scos afara in suturi si beat cum erai,ai traversat strada,sa ceri socoteala unor nevinovati.atunci,Mr.AE te-a pus la punct si cum nu suporti sa fi contrazis ai luat-o la jambiere.e adevarat ca nu toti ne putem ridica la nivelul tau,dar cand epuizezi argumentele,nu sari la bataie.de aia avem creier.nu poti inmagazina dintr-o postare,ceea ce e limpede pentru tine.unora ca noi le poate lua ani de experienta sa te inteleaga.dar asta nu inseamna sa ne bagi in cap cu polonicul si sa ne faci destepti peste noapte.ai rabdare cu noi si poate te v-om ajunge din urma.daca esti un lord,iti ceri scuze la baietii si fetele pe care intr-un moment de lost control i-ai jigni si mergi mai departe.ai sa ramai suprins ca toti vor fi gata sa uite episodul.trust me.daca vrei sa fi ascultat,asculta mai intai.e simplu.si-acum lasa imbufnarea,vino la masa,nu mai face fite.nu pierde ocazia.
gica(pentru toata lumea) Vineri, Iunie 29, 2001 7:20 AM
Comentarii: MITI.sa ascultam vointa masselor.Mr.AE,a fost iertat in unanimitate,ba mai mult,a fost promovat la rangul de body guard voluntar.dorinta masselor impune sa ne supunem.nu c-as incerca s-ai bag vreo pila.omul are vocatie.demult nu am mai auzit asemenea injuraturi,bogate,suculente si intr-un repertoriu unic.ai nevoie de un asemenea cerber si basca nu te costa nici un ban.
gff Vineri, Iunie 29, 2001 7:12 AM
Comentarii: Mr.AE.toata admiratia!ai fost pe inima multora care ar fi vrut s-o faca,dar le lipsea profesionalismul tau.deja s-a votat in unanimitate ca MITI n-o sa-ti dea nici o sanctiune.da mai mult am sa propun sa fi ales body-guard-ul onoratei cafenele.mai greu o sa fie cu salariul.nu prea este fonduri asa ca o sa trebuiasca s-o faci voluntar.ecineva contra?nu.gata MrAE esti ales 100%body-guard pe baza de voluntariat.mult succes.cavaler cum esti,intinde-i o mana celui cazut.l-ai mirosit de mult ca-i ofensiv si nu ti-ai facut decat datoria cetateneasca.restul,apartine doar de trecut.tot inainte!
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 6:58 AM
Comentarii: oooo!e aproape sapte.scularea,spalarea,pe ochi,pe dinti,cateva exercitii de gimnastica,micul dejun,gata pregatiti sa incepem o noua zi,sa dam piept cu viata.va doresc tuturor o zi bogata in activitati prospere si multa sanatate.
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 6:52 AM
Comentarii: test pt ora locala
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 4:12 AM
Comentarii: Pentru cei ce stiu cum se foloseste cuvāntul, recomand a se studia demonstratia de la Belgrad din asta seara, pe care am terminato de studiat īn amānunt. Nu mai cautati a fii revolutionari de moment ca nu tine, totul este o cacialma ala dec 89 made Ro
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 3:47 AM
Comentarii: Nu stiu ptr ce va pravaliti ptr Milo? Lasati-l īn plata sa, ca nu va patii nimic, va fii liber si mare erou, cāt si va baga si sula īn coaste asemeni multor altora din istoria omeniri. Yugoslavia si-a luat pretul, va progresa, se va integra, va deveni un rai asemeni Ungariei ptr romānii, foarte curānd. pretul a fost deja paltit de Yugo si Milo, mai rumegati mai oameni cu mintea si lasati emotiile asemeni romānilor īn 89... Daca este vorba de lozinci bine stabilite, va multumesc nu servesc
Militantul Iugoslavia Vineri, Iunie 29, 2001 3:23 AM
Comentarii: Uite un apel semnat deja de 5000 de oameni
Pentru mai multe amanunte contactati www.sps.org.yu
1. DISSOLUTION OF NATO
2. IMMEDIATE DEPARTURE OF NATO FROM THE BALKANS
3. RESPONSIBILITY FOR CRIMES AND WAR DAMAGES
4. BAN ON RADIATION WEAPONS
5. ABOLISHMENT OF SO-CALLED HAGUE TRIBUNAL
Ever since its inception contrary to the international law, so-called International Criminal Tribunal for former Yugoslavia, represents an instrument of NATO for persecution of Serbs, as victims of partition of their country and aggression, in order to cover the responsibility of criminals from NATO.
Miine e un miting monstru de protest la Belgrad
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 3:10 AM
Comentarii: hei Schmidt.ce coincidenta.amandoi cantam la nunti diferite dar facem ce facem si nimerim la aceiasi nunta.sanatate.iau o mica pauza,sanatate tuturor si va multumesc pentru rabdarea cu care-mi suportati bazaconiile.
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 3:05 AM
Comentarii: īn urma cu 10 minute a atrizat elicoptru cu Milo la īnchisoarea din Haga! Asadar a ajunscu bine si va iesi cu bine, am alte lucruri de urmarit, ma opresc stop
gica fara frica Vineri, Iunie 29, 2001 2:44 AM
Comentarii: MITI.are dreptate Schmidt.nu se poate sa traga ponoasele Mr.AE,pentru felul sau mai pitoresc de a-l tabacii pe n"nick cel groaznic.el a gasit arma cea mai potrivita de a-l calma pentru o vreme,ca deandata ce-i trece suspendarea pleaca din nou la cafeneaua vecina.cine e pentru,cine e contra,se abtine cineva?s-a votat in unanimitate.Mr.AE e nevinovat si ca atare iertat.vox bobuli.
Schmidt Vineri, Iunie 29, 2001 2:20 AM
Comentarii: Na! Īn sfārsit sa gasit unul mai tare si sa īl contreze pe acel jeg numit Io-Nicky, pe propia sa limba si mahala de unde provine, de prin stepa maghiara, aia unde sunt toti tiganii unguri adunati, cica asa ar fii. De unde si disensiunile ce le baga īntre noi ori de cāte ori vrem a deschide un subiect de discutie. Doamna Miti va rog sa nu va razbunati inutil pe Mr A.., īntrucāt se impunea un astfel de sanitar pe cafeneaua mata, dar si altele, īn a putea odata si odata stabilii o comunicare mult dorita de foartze multi dintr-e noi. D-le Tabalgiu. fii te rog mai fara douo fete, iar cānd este cazul a lua atitudine īmpotriva unor agresivitati si vulgaritati, ori jigniri, protestati promt. nu va bagati īn acel turn de fildes, ala Noica, Cioranescu, Liiceanu s.a.m.d. Nu faceti decāt sa pozati īn elita, fara a fii elita, se miroase de la o posta, fiti mai realist si dintr-o bucata, indiferent cine ati fii īn realitate, chia si Eliade renascut de ati fii, desi Eliade nu ar fi procedat asemeni d-ta, de asta sunt sigur.
Tablagiul din parcul vecin Vineri, Iunie 29, 2001 12:40 AM
Comentarii: Doamna Miti mi-a facut placere sa va vad la cenaclul de la herghelie si mi-a facut si mai mare placere sa va citesc opiniile. Daca mai treceti azi pa acolo, aveti grija la cioburi, e plin de faianta pembé de la farfurii. Cānd mai vine vreun papugiu pe aici sa va trateze cu elitism, dati-mi-l mie ca-l lamuresc non violent. Cu toata stima si A la Votre.
Police (de dupa Eliberare) Vineri, Iunie 29, 2001 12:22 AM
Comentarii: Seth
Ai si tu o data dreptate: ca la Ceausescu de legala, chestia cu Milo. Cel putzin acolo-n Tārgoviste, au īncercat un simulacru de judecata. Nici macar nu l-au judecat īn Jugo si l-au si "dat mai departe".
Prostia-i ca acuma d'alde ca tine īi vor sopti mult-iubitului-si-stimatului Ion Iliescu: "Fa ca Gh-Gh-Dej cu Pauker & Co. cu astia de la PAC. Mai aranjeaza-le o Patza a Universitatzii, adu vreo 2000 de mineri pe artistii aia, ca mai ajunge vreunul Prim-Ministru din demonstrantzi si-ai dat de dracu': mai faci vacantza-n Holland, pāna te dezmeticesti!... Ai vazut ce-a patzit Milo!..."
Si-acum viatza opozantzilor din Bucuresti nu mai face 2 craitzari, multzumita americantzilor. Opozitzia facuta praf= momentul cānd "se trage paralela ungureasca Milo-Iliescu" si se porneste "albanizarea" Transilvaniei. Daca ar fi o Opozitzie pro-westica solida-n Romānia, aceea doar ar īncurca drumul spre Est al papistashilor, cum l-a īncurcat Horia Sima pe Hitler, care se pupa-n bot cu Mareshalul. Caci si Opozitzia Democratica ar protesta la vreo tentativa de scandal īn Transilvania. Dar asa... " salbaticii aia de ortodocsi" care trebuie civilizatzi -cica!- dau SINGURI un pretext vechi... de 2000 de ani si foarte LATIN, pe gustul nostru: tot asa i-a "civilizat" Traianus pe "salbaticii" Daci... Istoria se repeta. Chiar mai "latineste" decāt ne-ar fi noua drag...
Ma, sa-tzi fie clar: daca "moare subit" vreun opozant de-al lui Iliescu prin Bucale zilele astea, atunci nu-i sigur ca se vor lua de catre Partea Adversa a unor masuri coercitive : numa' batutzi la cur pricepetzi, tavarishci. ;)
Cam cāt face o "Stinger" veche de 20 de ani la pretzurile de azi? Pompierii aia īnca nu s-or nascut, care sa stinga 60-80 t de benzina de avion prezidential... Numa' cu calesha mai circula mult-iubitu-si stimatu, cāt traieste el, daca da zilele astea vreunul de la Aliantza Civica cu pieptu-n vreun cutzit, pe la Obor sau la "U". Ca nu-s chiar totzi 'telectuali" finutzi "la Opozitzie": mai sunt si din aia, cu bacalaureatul facut la Samoila si Piranda, pe maidan cu māna pe cutzit, pe la Legiune si d'astea, "cultivate". Vrajeala cu bagatul spaimei īn om merge la stilatzii astia pomadatzi, nu la vreun siderurgist cu un AK-47 īn māna, ca ala "scurteaza procesul" cu tine, de n-ai idee! Asa ca, take it easy, man! : pe Iliescu nu-l da nimeni la Den Haag. Pe ala-l spānzuram noi, de Crucea de la "Inter", īn mod democratic. Dupa aia-i trimitem dosarul la Haga sa nu spuna aia ca suntem egoisti... Si tu te duci īn pensie de boala, OK? Cu picioarele rupte-i nasol sa alergi pe strazi...
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 11:58 PM
Comentarii: all right.subiecte interesante.J.nu mai folosesc nici un alt nickname.sunt prea comod sa incerc asa ceva.va ce patesc altii care folosesc cateva si pe urma uita cine,cum posteaza.nu-mi place duplicitatea.vreau sa raman acelasi.la crl nu am intrat din pricina conditionarilor impuse la intrare,dar din cand in cand mai adulmec pulsul.asta pentru ca m-ai intrebat.no offence.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 11:43 PM
Comentarii: hello boys&girls.am fost olecuta busy, am lipsit si uite cea iesit.titanul gandirii absolute cu"n"nick-uri si io-uri a luat na-na la partea sedentara.ave!Mr.AE.si eu ti-am simtit lipsa.de fapt am simtit lipsa tuturor ca,luati laolalta;buni,rai,prosti,destepti,lenesi,harnici etc,asta da culoare site-ului.nu prea imi plac grosolaniile dar asta este,eu trebuie sa ma adaptez mediului si nu vice versa.mai trag un ochi ca sa citesc ce s-a mai intamplat in lipsa si voi fi inapoi.
Melitzia Joi, Iunie 28, 2001 11:32 PM
Comentarii:
Aurocacul-Mr.Green-Pārtz
Ramāne cum am stabilit, fa Pacaliciule. Dadushi īn colici da ciuda ca te dibuiram, asa-i? Mai am Io o socoatza cu tine, de pe vremea cānd māncai cacat cu Proxy: roy.nexus-is.qc.ca Port:80, si te dadeai cu el īn stamba pe-aici si pe la DAN. Tot te gasesc Io , dar atunci asa te regulez de-tzi iese smāntāna pe nas, "cacanadianule".
Seth Din strafundurile indignarii Joi, Iunie 28, 2001 11:21 PM
Comentarii: Rusineeee! Guvernul iugoslav s-a umplut de mizga. Ieri curtea constitutionala decisese ca extradarea lui MIlo este ilegala! Asta nu e guvern, e guvern marioneta. Asa se sfirseste democratia in Iugoslavia. Rusine, Europa! Rusine, NATO, cloaca de banditi!
Doamne, da-i putere lui Usama Ben Laden sa i-o traga lui Clinton si Albrightovei, hehehe
Din secunda asta Milosevici a devenit eroul umanitatii iar Kostunica + Dzindzici tradatorii poporului. La esafod!
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 10:53 PM
Comentarii: Schwuchtel(din schimbu 1)Ce faci mai excrementule?Te dai ranit?S-au iti lingi ranile?Ma chinui de 1 1/2 luna sa te scot la aer,in sfrsit ai pus botu la momeala.IO ,Nick,sau cum ma-ta-n gat te cheama,Arschgesicht,te astept la cafenea,facatura.ULTIMA POSTARE PE CIBERPLAI :-)Am scos sifiliticul din gaura,sper sa-l scot si din pagina.Si scapati de amandoi.Asta e ala de se da sub diferite nick-uri.Odata se-njura singur.Bafta!
Dan Joi, Iunie 28, 2001 9:57 PM
Comentarii: Sara buna la toata lumea.A,pardon!
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 9:50 PM
Comentarii: Schwuchtel.Acum sa lasam oamenii astia sa-si vada de treaba.
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 9:48 PM
Comentarii: Miti.Sorry,nu puteam sa-l scot pe ionicka din barlog altfel....Schwuchtel(din schimbul 1).Aliniaza-te in spate si urmeaza-ma pe pagina aia unde se injura toti.Continuam acolo.Imi copiez postarile ssti le intind acolo ca sa nu-ti iesi din laba.
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 9:41 PM
Comentarii: Schwuchtel(melitia din schimbu 1).Scrii frenetic?Nu ma dezamagi.
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 9:36 PM
Comentarii: Melitia.Sant un Mr.si nu iti ignor dorinta.nu esti singurul care asteapta postarea asta.Dar scriu numai odata,ca te-nveti.Schwuchtel ce esti,nu te aseza cu curu ca ai gresit adresa.Beleste ochii ca p.u.l.a ai belit-o:Ba husene,ca tine aveam la vie.Cu foamea ce o ai in gat si cu golul din stomac,nici nu am scos bine curu ca ai si sarit sa-l lingi.Ba laba trista,te astupi din cauza mea si a lui Schmidt(scuze ca pomenesc acest nume aici).Tu nu ai vazut ca te ignora?Bai carnat,te f.u.t.e grija ca eu pot sa scriu si altfel si ca tu nu poti?M-ai provocat sa ti-o dau la m.u.i.e?nu ti-o dau ca-ti pute gura.Ba pizda plange,sau N... (cum te mai dai),de vina e numai ma-ta aia curva si tac-tu ala alcolist.Ba produs din incest,stii care-i secretul familiei tale?Nu,nu esti facut cu clopotarul.Tac-tu e de fapt frac-tu.S-a masturbat la closet si stii tu mai departe,ca ai ajuns de pomina ca te-a carat o musca in matz la ma-ta.Acolo de unde esti tu de pamant ,va cheama pe toti la fel.Ba degeneratule,ti-a tremurat mana(asta de la obisnuinta)si ai copiat si o postare aiurea.Bai plagiatorule,plaman patriotic(vorba lui...stii tu),ma copiezi si tu ca jupanita pentru care pui botul la bataie?Bai cārnat,vrei sa te imperechezi cu maistārutza de m-ai botezat si tu?Vrei sa-i produci tu orgasmul?Cred ca acum e la jumatea lui.S-a oprit sa mai faca un tabel in poiana la Yocan.Bine ca te-ai prelins la interval scursura.De cand te asteptam.Tot ce am postat pana in ziua de astazi a fost sa te scot din barlog.Ba-n mortii ma-ti,trei pagini nu-ti scriu ca mi-ai supt pixul in schimbul doi si m-ai lasat fara pasta.Mai Wickser Also,Arschloch,leck mir am Schwanz!Acum ai variat,a?Incovriga-te si ia-ti-o in gura,mai capeti ceva proteine si poate te mai inspiri.Si acum du-te la postarea de la 7:37,apoi vin-o la asta si asa mai departe,pana ti-o veni acru-n beregata.Ca tot n-ai terminat cu mine.R.I.P,Leiche.
Jeeeeee!!!! Dinpraful haguisc.... Joi, Iunie 28, 2001 8:25 PM
Comentarii: Ce se intampla la voi astea din estu' salbatec???Totu-i viceverca????IL dadura-ti me MILO la aia care venira ca sa-l =ciupeasca==??Vai Doamne,ce faci ??DORMI ????BA!!!!!Proshti VI-S ?????( in '89) Chestia cu tancu'si cu Coposu in asta,,in paralel cu Ceaushu...spunea mystic CEVA,dar nu observa nimenea !!!Doua fractiuni dusera Tara la RAPA !!!Una ceauseasca si alta "Dragomireasca ""!!!!!si Taraneasca!!!..Vai de Taranu' lu' Hoinaru'!!!! Cum ii vai de MILO.......Dar se vor SCHIMBA MULTE INTRE-TIMP...!!!!!!
Melitzia (schimbu' 1) Joi, Iunie 28, 2001 8:13 PM
Comentarii: Tov AE/ sau BV -de la bashina verde. Cānd ajunge un cur cu urechi ca si tine "Mr.", atunci zboara porcu'.
Ce-ai vrut aici, de fapt, cu labareala asta ą la Schmidt-tāmpu' cafenelelor?: miti Joi, Iunie 28, 2001 7:51 PM Comentarii: Domnule AE, inca odata: eu sunt doar o voce. La noi nu exista oberi, sefi de sala...etc. Voi fi bucuroasa sa-mi traduc opinia despre propunerile dvs. printr-un vot la masina. E si amuzant. Box populi. Adica democratie directa. Vreti sa va afisez eu propunerile dvs. in sondaj? Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 7:48 PM Comentarii: Miti.Vezi?Ai vrut sa faci pe spirituala cu...rima aia(de fapt ca in toate postarile ce le avortezi aci) si ai dat apa la moara. Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 7:43 PM Comentarii: Nasa Miti.Ce ai tanti cu prezumtiile astea?Prezumtia de naivitate,prezumtia de vinovatie...Sa-ti pun si rima?in +++ sa-ti fie. Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 7:37 PM Comentarii: NasaMiti.Eu nu vreau sa-mi testez propunerile,te-am intrebat pe tine cum vrei sa mearga de acum incolo.Sa inteleg ca nu vrei sa renunti la postul de ciuca batailor?Si ca intentia ta cu pagina asta e ca plaiesii de aici sa se faca albie de porci si mai departe?Nu ai inteles nimic,pacat.-----MELITZIA----(din schimbul doi):ce sa-ti scriu ca sa te bag in...seama?
Also, mai BV -adica bashina verde - ce sa-tzi scriu ca sa te bag īn ¶. ma-tii?: Ramāne cum am stabilit...
("Mai venitzi pe la noi"... ca nu sunt gata cu tine, abia ne-am īmprietenit... Noi doi mai avem o vorba de-mpartzit, ma filozofule. Cānd iesi din ¶-originea ta sanatoasa, ne povestesti impresiile pe 3 pagini, parca vad...)).
miti Joi, Iunie 28, 2001 7:54 PM
Comentarii: prezumtia de naivitate=prezumtia de nevinovatie
miti Joi, Iunie 28, 2001 7:51 PM
Comentarii: Domnule AE, inca odata: eu sunt doar o voce. La noi nu exista oberi, sefi de sala...etc. Voi fi bucuroasa sa-mi traduc opinia despre propunerile dvs. printr-un vot la masina. E si amuzant. Box populi. Adica democratie directa. Vreti sa va afisez eu propunerile dvs. in sondaj?
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 7:48 PM
Comentarii: Miti.Vezi?Ai vrut sa faci pe spirituala cu...rima aia(de fapt ca in toate postarile ce le avortezi aci) si ai dat apa la moara.
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 7:43 PM
Comentarii: Nasa Miti.Ce ai tanti cu prezumtiile astea?Prezumtia de naivitate,prezumtia de vinovatie...Sa-ti pun si rima?in +++ sa-ti fie.
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 7:37 PM
Comentarii: NasaMiti.Eu nu vreau sa-mi testez propunerile,te-am intrebat pe tine cum vrei sa mearga de acum incolo.Sa inteleg ca nu vrei sa renunti la postul de ciuca batailor?Si ca intentia ta cu pagina asta e ca plaiesii de aici sa se faca albie de porci si mai departe?Nu ai inteles nimic,pacat.-----MELITZIA----(din schimbul doi):ce sa-ti scriu ca sa te bag in...seama?Despre tine stiu numai bancuri cu "melitienii e destepti" si daca-ti spun vreunul te ratoiesti si mai rau la mine si ma obligi sa te trimit la postarea mea din...aaaaa....ce ai facut nasa MITI?Ai sters-o?Lasa ca-i pun numai sfarsitul de la ea ca sant baiat strangator si,de la un timp, am totul la arhiva.Fii atent ba: Nu ma pun la mintea ta ca stiu ca daca dau cu palma in cacat,sar stropi.cam atat deocamdata,dar nu inainte sa scot curu,ca poate mai vrea cineva sa-l linga(asta e valabil si pentru tine,chiar daca nu esti cineva).Deci atentie!Unu,doi,trei si...lingai,de pretutindeni si din schimbu doi(tot ii place lui nasa Miti in rime),sariti la lins!
Miti Joi, Iunie 28, 2001 7:34 PM
Comentarii: Rambo, copile, pai de ce n-ai spus asa de la inceput?! Doar 31 de roze in buchetul vietii! Apai daca esti inca fraged, iti acord linistita prezumtia de naivitate. Numa' vezi ca Tutea zicea ceva de cei ce incremenesc in proiectul cu pricina, dupa o anumita varsta... (BTW si el saracu' a pupat Pravda, fara sa stie o boaba ruseste--ale tineretii valuri. Mai ai cel mult un deceniu ca sa te dumiresti sau vei fi complet-dar nu ca Svejk care e simulant, pramatia). Ok, retrag atunci les-majestatea. Sar peste politica lu Ceasca ca-mi scade simtul umorului la nivelul de avarie(interesant caracterizarea in *bune* si mai putin *bune*--cum o intorci nici rau n-a fost si nici a catastrofa nu miroase) si ajung la atomizarea societatii. In cazul Resita, muncitorii au de ce sa protesteze: pur si simplu n-au fost platiti, patronii nu s-au purtat fair si nici guvernul Nastase. Pe alte meleaguri (occidentale!), prin lege, obligatia financiara prioritara e platirea salariilor abia apoi urmeaza celelate: datoriile catre stat catre banci ...etc. In Occident, ceea ce se intampla la Resita e de neconceput! Numai in Estul salbatic e posibil asa ceva! Banii puneti-i la CEC, ca e de stat si nu cred sa se privatizeze curand (oricum serviciile vor fi care vor fi--adica proaste). Ce-i aia ' nu ne iubeste Occidentul' ? Relatiile la nivel macro se bazeaza pe impartasirea unor cutume nu pe amor. Cutumele Occidentului sunt legate de respectatrea contractelor, a codurilor, a valorilor comune, liber asumate. La Rasarit e vitzavercea. Ia ca exemplu cazul tezaurului nostru! (BTW si spaniolii au patit-o cu rusii--aurul lor a ramas de tot la Moscova dupa ce guvernul socialist l-a depozitat acolo, provizoriu, pe timpul razboiului civil).
miti Joi, Iunie 28, 2001 6:55 PM
Comentarii: Domnule AE, aveti la dispozitie masina de votat pentru a va testa propunerile. Clic pe "In poiana la Yocan" si completati formularul pentru noul sondaj. Rugati-i apoi pe cei care intra La Idee sa voteze pentru una din optiunile propuse sau eventual sa propuna ei o alta. In legatura cu luptapentrupace, stiu, da' rima.
rambo Ucraina Joi, Iunie 28, 2001 6:26 PM
Comentarii: Servus la lume si lui Miti!!!!!!!! Tocmai incepusem sa ma complexez ca Miti nu ma iubeste. Rambo ii scrie si ea, nimic. Mare-mi fu bucuria ca Miti mi-a zis vorbe destul de bune.
Precum prietenul meu, Iosef Svejk care, intreband-o pe Bozena daca nu-i asa ca si ea il iubeste a primit urmatorul raspuns""Te iubesc ca pe un dop in cur, nu vezi ca esti prost ca noaptea?"
Deci, trecand peste frumosul tau compliment ca nu sunt dobitoc complet, ia uite ce am retinut IO "Pai n-ati facutara 5 decenii si ceva? Si ce a iesit: economic-aproape ultimii din Europa, la coruptie-doar Ukraina si Rusia ce ne mai intrec pe continent, social-atomizati. Sloganul 'Sa facem la noi in tzara ce vrem noi' e tot una cu 'occidentul nu ne place', spus mai dupa piersic! Si daca occidentul nu ne place...ce-a ramas? " 1. Nu inteleg ce am facutara eu, vad ca mi se vorbeste la pluralul majestatii. Miti, amoarea mea, am 31 de ani.Pe vremea aceea aveam 20. Nu am fost precum Napooleon general la 20 de ani; deocamdata sunt capitan de jandarmi.
2. Daca vrei sa spui ca politica lui Ceausescu de dezvoltare a fost gresita, aici se poate discuta. Unele lucruri au fost bune, altrele mai putin bune
3. Ce e aia social-atomizati? Ca acuma in loc ca toata tara sa sara in apararea muncitorilor de la Resita si sa-i castreze pe patronii americani (cauta si tu per Internet noble-ventures si vei avea siurprize), fiecare sta in coltul lui sperand ca lui nu i se poate intampla nimic? Poate ca ai dreptate. Uite, banii mei sunt la BCR si porcii din Occident ne pun conditia sa o privatizam. Dar unde sa-mi pun eu banii atunci? Detest privatizarea, dupa cum stii. 4. Daca Occidentul nu ne iubeste, nici noi sa nu-l iubim. Asta e dorinta mea. Sa ne aliem cu rusii, cu chinezii, cu arabii, cu toti cei care ne pot aduce un profit. Eu sti ce as face? Afaceri in primul rand cu Irakul , cu Cuba, Iranul. De ce? Ca nu e voie. As cere lista cu statele "rogue state" si as face exact ce nu vor imperialistii. 5. Dixi et salvavi . Iti mai zic eu si altele, dar fug acuma acasa; ca sunt la compiuterul maiorului.
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 6:16 PM
Comentarii: Nasa Miti,chestia aia cu lupta pentru pace nu e de la mine.
rambo Romania Joi, Iunie 28, 2001 6:12 PM
Comentarii: Miti, ai scris "as fi vrut sa avem politicieni care sa aiba macar atata grija cat au ungurii de ai lor, pentru rom^nii din Ukraina, Yugo, Bulgaria, Basarabia!"
Pai asta zic si eu. Nu vad unde ne deosebim. Schmidtexplica-mi dumneata unde gresesc: eu zic ca legea ungureasca cu ungurii de pretutindeni nu este rea pentru ca creeaza un precedent si in curand vom avea legi asemanatoare scoase de Romani, Ucrainieni, Rusi etc etc.
De fapt nu ungurii sunt primii, ci evreii, parca. Cica un evreu care se duce in Israel "se repatriaza" si automat capata cetatenia. Apoi evreii din diaspora au organizatii sprijinite de statul Israel
E ceva rau aici?
Teoretic, da. Caci se face o discriminare pe baze etnice.
Practic, nu. Statele din zona noastra a lumii sunt etnice.
Mr.AE Joi, Iunie 28, 2001 6:11 PM
Comentarii: Gica fara frica.Salutari din tinutul verde.Ti-am simtit lipsa ieri.
Mr.AE(fost aurolac) Joi, Iunie 28, 2001 6:07 PM
Comentarii: Nasa Miti,ma simt obligat sa-ti aduc un miel.Astazi am fost la starea civila sa-mi schimbe numele pe buletin.Inainte sa plec am luat la repezeala ceva din raft sa nu ma plictisesc la coada.Uite asa am recitit Animal Farm de George Orvell.Ca pagina ta sa intre in normal,cu permisiunea ta propun 3 variante:1-dojenesti tu pe cei ce agreseaza si astfel risti sa fii luata in colimator 2-dau eu cartonasul si astfel sant luat eu la injurat(oricum,m-am obisnuit) 3- nu mai injura nimeni si fiecare isi vede de treaba lui si de postari pasnice? PS:pun pariu ca daca supunem la vot se alege varianta 2 :-)
Miti Joi, Iunie 28, 2001 5:46 PM
Comentarii: Domnule Schmidt, Verheugen a vorbit ca functionar al UE nu ca oficial neamtz. Dar initiativa dvs. de a va atentiona alesii e buna--sunt alesii dumneavoastra si musai sa va asculte. Pe noi, alegatorii obisnuiti din RO, nu prea au de ce.
Miti Joi, Iunie 28, 2001 5:41 PM
Comentarii: Rambo, da' stii ca nu esti complet dobitoc?! Si atunci? Exista o iesplicatzie: vei fi tzinand poate de domeniul com.intern.next_generation. Interesul de a creste venitul natzional, primesc (desi e un punctisor printre multe altele) dar la " a face la noi in tazra ce vrem noi" ma poticnesc comprehensiv. Care *noi* ? Pai n-ati facutara 5 decenii si ceva? Si ce a iesit: economic-aproape ultimii din Europa, la coruptie-doar Ukraina si Rusia ce ne mai intrec pe continent, social-atomizati. Sloganul 'Sa facem la noi in tzara ce vrem noi' e tot una cu 'occidentul nu ne place', spus mai dupa piersic! Si daca occidentul nu ne place...ce-a ramas? Tertium non datur, in cestiunea de fazta! (Sper ca n-o sa ne vinzi noua gogosi cu eterna, fascinanta si neutra Dacie, stanca neclintita de "catastrofa naturala a globalizarii"--citat din Ilici, opere culese).

Complimente amicului S. din partea mea (in privinta asta pot pentru ca sa zic ca esti intr-o buna companie--profita de ocazie, invatza de la el)
Schmidt Joi, Iunie 28, 2001 3:42 PM
Comentarii: Referitor la declaratia lui Verheughen! Onorata Doamna Miti, īn poltica se testeaza si pregateste pshiologic actiunile nedrepte. Unde Verheughen este politician versat, nu un novice alde Constantinescu. Eu va supun o speculatie, Vadim, Funar curānd vor dispare de pe schena politica a Tarii, deja sa pornit motoarele īmpotriva lor. īn fapt ei si-au īncheiat misiunea ptr moment, vor fii folositi numai daca chestiunea nu se va rezolva pe cale pasnica. Eu ramān la ideia a ne strānge putin rāndurile si bombarda UE-ul, noi īn Germania (grupul meu restrāns), am trimis deja protest inclusiv la Fischer, deoarece observam ca Germania procedeaza ca si cu Croati, Bosnia si slovenia īn problema aceasta. Franta& nu este de acord, singura Germania... Va rog rumegati putin ce va spun, fiinca stiu eu ce stiu, va asigur ca sunt foarte bine informat (cel putin asa tind a crede), vom vedea daca am avut ori nu dreptate foarte curānd.
Schmidt Joi, Iunie 28, 2001 3:32 PM
Comentarii: Doamna Miti, Sunt de acord privind politicieni nostri (foarte asemanatoare cu alte perioade ale sec XX), cāt si cu profesiaonalismul celor maghiari. Acesta este un motiv ptr care de multe ori ma revolt īmpotriva propiei natii si o īnjur asemeni lui Cioran, Goma etc. īn prezent eu constat faptele ci nu vorbele asvārlite de presa si politicieni. Aceste fapte sunt foarte grave, īntr-un cuvānt nimic nu a fost la voia īntāmplari īnclusiv guvernarea CDR, care a complectat rotita necesara. Deci anumite interese straine, au condus Ro prin agentii ei (avertizat si de Adrian Severin), ptr a compromite Ro si face nefunctionala. Va rog sa nu uitati sansa din 96, īn fapt ultimul tren atāt extern cāt si intern, oferit de electorat (īn speta Virgil Magureanu). Poate tocmai ca degetul lui V Magureanu, a fost bagat, a condus la prezentul rezultat. Īn prezent trebuie sa fim putin foarte atentii la problema Transilvaniei, acolo se joaca o carte foarte ingenioasa ce va conduce exact acolo unde sa stabilit. Numai cine nu īntelege curvia politicii, nu sesizeaza anumite realitati foarte grave. Vadim, Funar nu au fost decāt unelte ale acelorasi indivizi, ca si Tokes dealtfel. Stiti c la Baile Felix, Tiriac a pierdut o investitie ce o preconiza, cāstigata de ungurii, care a si spus; "aici nu īti bagi degetul" Oare de ce? Oare de ce īn anumite zone functioneaza investitia capitalului occidental, iar īn altele nu? de ce? va rog sa rumegati putin harta Ro, a investitiilor cine si unde a cāstigat, dupa care faceti o conetiune cu anumite declarati si fapte. Īn rest sper sa nu avem nemultumiri si contram inutil, deoarece nu sunt venit a produce disensiuni asemeni pseudonimului Io-Nicky, ci a comunica, schimba idei. Cu acelasi respecte
Miti Joi, Iunie 28, 2001 1:50 PM
Comentarii: Dom' JS, multumesc de adrese dar nu prea stiu ce sa fac cu ele. Ma supra-evaluati. Sunt doar o netizeanca. Stele faste!
Miti Joi, Iunie 28, 2001 1:48 PM
Comentarii: Domnule Aurolac, eu nu lupt pentru pace, democratie sau alti draci baltzatzi!
Miti Joi, Iunie 28, 2001 1:26 PM
Comentarii: Tot pentru domnul Scmidt: La Idee nu e o intreprindere comerciala ci face parte dintr-un proiect civic, asa ca notiunile de 'client', 'concurenta' sunt fara noima. Iar eu n-am cum sa fiu factor stabilizator pentru ca, din punctul de vedere al proiectului, sunt doar o voce printre altele. Pentru proiectul civic, n-are relevanta contributia mea tehnica de 'mastera' in webisme decat ca o expresie a contributiei voluntare pe care am ales sa o aduc ca individual la cauza (vorba Vandaluziei :). Am construit locul asta nu ca sa graviteze in jurul unui chef stabilizator ci ca sa avem loc de adunare, noi, cei care rezonam la cateva Principii (putine da' fixe)--vedeti prima pagina a ciberplaiului (clic pe Inapoi pe Ciberplai). Cu respect.
Miti Joi, Iunie 28, 2001 12:54 AM
Comentarii: J, multumesc pentru link-ul cu interviul lui Cartarescu. Foarte interesant.
Miti Joi, Iunie 28, 2001 12:51 AM
Comentarii: Domnule Schmidt, am citit si eu despre declaratia lui Verheugen din articolul din Curentul. Nu vad ce ar fi asa de cutremurator in ea (daca citesc mai mult decat titlul--unde se clameaza apocaliptic in termeni de 'stupefianta', 'nu contravine'): Verheugen afirma doar ca Legaea statutului maghiarilor din afara Ungariei pare sa fie conforma cu acordul de asociere al Ungariei la UE dar ca se studiaza in continuare compatibilitatea ei cu respectivul acord.

Nu vad ce putem face noi la nivel de grass-roots pentru invalidarea acestei legi. Misia e a oficialilor romani care s-au trezit brusc, acum cateva zile, cand legea a intrat in Parlamentul maghiar de cateva luni bune! Si avem in capul trebii, la OSCE, 2 rom^ni! Presedintele Adunarii Parlamentare (legislativul) si Secretarul OSCE (executivul)! Dom'le, asta-i treaba de profesionisti (diplomati, experti in toate cele) nu de box populi!

Ca o remarca strict personala: as fi vrut sa avem politicieni care sa aiba macar atata grija cat au ungurii de ai lor, pentru rom^nii din Ukraina, Yugo, Bulgaria, Basarabia! Dar astia se gandesc numai la furat sau la proiectii de imagini proprii si personale (simplu spectacol de sunet si lumini)!
J Joi, Iunie 28, 2001 12:35 AM
Comentarii: Adresa interviului complet:
http://www.formula-as.ro/342as/mircea_cartarescu.html
J Joi, Iunie 28, 2001 12:32 AM
Comentarii: Miti
Intamplator am dat peste un interviu al poetului intr-o revista pe internet. Nu este cine stie ce dar doua lucruri atrag atentia, mai ales in lumina comentariilor din jurnal. Discutand despre zodia lui, poetul recunoaste ca este o fiinta "duplex", cu o fata ascunsa in care se recunoaste mai mult. La sfarsit cand este intrebat care a fost cel mai frumos Craciun din viata lui, raspunsul vine stupefiant:

"- A fost la Washington, intr-un decor feeric: toti copacii de pe marginea strazilor impodobiti cu beculete, geamurile caselor, de asemenea, migalos ornate, cate un Santa Claus sunand din clopotel in fiecare magazin... Si zapada lucind roz in amurg... Apoi se-nnoptase si ramasesera luminate numai vitrinele, noi ne-am retras in apartamentul frumos al unui prieten, unde bradul era decorat doar cu globuri galbene in acel an, si am ascultat colinde romanesti, am baut vin frantuzesc si ne-a fost tuturor atat de bine..."

Deh, tot hedonismul bine experimentat al marilor metropole occidentale, bata-l vina.

Probabil a fost o greseala ca a dat la tipar un jurnal scris pesemne pentru fiinta lui interioara, antisociala. Cateodata si sinceritatea excesiva se plateste.
Miti Joi, Iunie 28, 2001 12:15 AM
Comentarii: S/Z ma bucur ca ti-a folosit articolul despre Cartarescu. Instinctele tin de de vitalitatea noastra si nu trebuie sa le ignoram (inclusiv in camp cultural). Te astept sa mai vorbim despre ce mai citim. Toate cele bune si frumoase.
Miti Joi, Iunie 28, 2001 11:53 AM
Comentarii: Vandaluzia, esti o scumpa, merci fain.
Cartarescu tre' sa fie cam de 40+ . Cronica e foarte recenta dar cred ca e vorba de varsta din Jurnal. Si pe mine m-au izbit niste citate tuma'n moalele capului de unde adancirea revoltei (de sorginte ne-minereasca, totusi :) impotriva intelectualului ca inalt prelat ce oficiaza intr-un templu interzis pentru bobor! 'Arta pentru arta si dinte pentru dinte'--cata lipsa de generozitate, cata meschinarie! Daca cultura nu mai slujeste vietii, asa cum ar fi normal (in opinia mea), ordinea subtila, complex infasurata se inchide si devine cadavru fara fior! (Cui sa-i slujeasca? Criticilor cu certificat? Presedintilor de non-guvernamentale organizatii? Editorilor? Juriilor nationale si internationale?--Gretzoasa treaba,IMHO)
J Joi, Iunie 28, 2001 11:45 AM
Comentarii: Nea Gica
Acum ca s-a terminat sezonul la baschet si au iesit goldenlakers campioni cu ce sporturi va mai delectati? Va place rugby? Sau mai mult cu XFL-ul, pe la dv.?
Sa stiti ca v-am urmat indemnul si am fost la CRL. Nu v-am vazut insa pe acolo. E adevarat ca sunteti Joita? Just asking, no offence. Con respecto!
J Joi, Iunie 28, 2001 11:37 AM
Comentarii: S/Z
Va urez de pe acum un weekend cat mai placut. Cu plecaciuni.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 9:42 AM
Comentarii: Vandaluzia.seara buna.ma luai un pic la vorba cu un vecin.totul e ok.noapte buna.
Vandaluzia Joi, Iunie 28, 2001 9:40 AM
Comentarii:
Tomo, scumpi, cum de ti-ai dat seama ca sint 1)fata, 2)frumoasa, 3)desteapta ? N-am nici un interes sa te contrazic, sint doar curioasa. Cu ce ai zis pe urma nu m-am prins: "Rambo nu ti-a zis Rambo esti femeie cu carte". Ce-i aia, ca nu pricep.
Pentru care cauza facktotum ? Credeam ca e clar, dragul meu. Sint comunista declarata si convinsa. Cetateanca cubaneza, angajata a SRI-ului local (SCI, ma rog). Superiorii mei au ajuns la concluzia ca ideile comuniste pot fi luate cu usurinta drept cele mai idioate aparute vreodata. Si-atunci au decis o ofensiva a charmului. Eu sint una din agentele folosite pentru a face ideile respective mai cu vinoncoace.
Te tzuc intens pe obrazul sting.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 9:29 AM
Comentarii: nick.hey man.cred ca faci confuzie.eu sunt gica fara frica.nu sunt nici una din obsesiile tale.be cool.sunt nou venit pe aici.faci o regretabila confuzie.ma iei drept altul.dar daca ai sange in traista si vrei sa te certi cu mine,e ok,dar nu cred ca merita.nici nu face bine la gazde.slow down.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 9:16 AM
Comentarii: nimick.in loc sa te foiesti ca sa scoti pe gura,ceea ce pus cap la cap de un regiment cu table pe umeri,care adunati laolalta, fac mai putin decat o cutie de conserva de la marginea rigolei,mai bine ti-ai baga degetul in nas,cu grija,fara sa tragi afara tot creierul cu unghia si fa-ti o biluta cu care sa te joci,pana te mai calmezi.daca nu,iti pot eu imprumuta eu o biluta,pe care,daca vrei poti s-o pastrezi.degeaba ai computer,daca nu stii sa-l folosesti decat ca sa imprastii baligar.
Vandaluzia Joi, Iunie 28, 2001 9:13 AM
Comentarii:
Nuuuuu, Gica Vaillant, nu-i trimisesem pe toti la culcare; postarea aia era pentru tine, am vazut ca scriem cam la aceleasi ore si d'aia ti-am zis cu ultimele puteri noapte buna. Ti-am urat, adica, nu te-am trimis nicaieri. Ceea ce-ti urez si acum, chiar daca mai stau un pic, se pare ca mai am de raspuns cite ceva.
Vandaluzia Joi, Iunie 28, 2001 9:07 AM
Comentarii:
Dragul mieu Bibliotecar, chiar mi-ar prinde bine un Baikal-blues, un tsagankii, un Blegovici, ceva... Are si sala de auditii biblioteca ta ? Dar nu te alarma, nu dureaza mult bildibicul meu in putina cu melancolie. Nu iau nimic prea in serioja. Sau nu pentru mult timp.
Nick Joi, Iunie 28, 2001 8:59 AM
Comentarii: Mihaescu-Idiotule!
Tu mirosi deja ca un sconx, de la o posta, n-ai remarcat īnca?:
"... ma simt obligat sa ma cobor in a raspunde cuiva ... ". Formulari chinuite din astea numai la tine am mai vazut. Si tu esti pe-afara pe la CRL, du Eierkopf.
Vandaluzia Joi, Iunie 28, 2001 8:56 AM
Comentarii:
Miti, ai dreptate, mama lui de rromtelecom, nu ma gindisem la asta. Oricum, am vazut acum locul 450+, un avans de peste 100 de locuri in mai putin de zece zile. Mai vorbim despre asta uichendul viitor (peste alte 10 zile, adica).
Ma facusi praf cu cronica aia. Il stiu un pic pe musiu Carturarescu... adica il stiam... adica nu-l stiam asa, ma-ntelegi. Citi ani are omul, totusi ? 34 de ani referiti acolo nu poate fi virsta de acum, probabil aia din '90.
Nick Joi, Iunie 28, 2001 8:55 AM
Comentarii: gica fricosu'
Hallo Eierkopf, vazui ca te vaitashi si la Hoinaru'.
Nu te-ai coborāt niciunde, aici ītzi faci traiul: jos de tot, lānga noi, "Īnaltzimea ta". De terapie ai avea tu nevoie, daca-tzi trag o palma cu piciorul, mai bashīni yalla. "Umar de sprijin"- ha-ha-ha!, sa mor de rās!
N-am Io timp de tine acuma, ma pekinezule. Celelalte 20 de "variante" din tine p'aici vor sari ca arse acuma... Vedetzi, fetelor, sa nun va scoatetzi ochii la īngramadeala, ...ca tot pe tine te doare :).
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 8:45 AM
Comentarii: nick. n-ai somn.ai nevoie de therapie.nici nu ma cunosti si te dai la mine.folosesti pluralul(numai cand nu suntem pe aici).se pare ca te-ai nascut in carje.te inteleg.te repezi ca gaina la flegma,doar ca sa arati ca,desi handicapat cum esti ,existi.daca ma abordai cavalereste,aveai un umar de care sa te sprijini.probabil ca iti meriti soarta.e pentru prima oara ca ma simt obligat sa ma cobor in a raspunde cuiva, la maniera asta.apropos,te-au exmatriculat de la crl,sau e doar o diversiune?'
Nick Joi, Iunie 28, 2001 8:16 AM
Comentarii: Mihaiescu/Schmidt+ mai 2-3 ipostaze
Esti dus bine de tot cu sorcova, dar asta-i starea ta naturala, nu se mai poate face nimic pentru tine.
Ia vezi ce zice browseru' tau cel fermecat, sunt sau nu sunt Manolescu? Pe dracu' sa te ia, te-am provocat. Tu esti un fitilist escroc si meriti niscai ciubote-n posterior.
Vezi ca IP-ul meu acuma-i:
198.209.13.253. Baga-tzi-l, dupa ciubotele alea, īn dos.

gica fricosu'
Numa' cānd nu suntem aici, te simtzi īn largul tau... ;)
gica fara frica free world Joi, Iunie 28, 2001 8:08 AM
Comentarii: spuneti copii ce aveti pe suflet.nu tineti in voi.eliminati toxinele.o sa va simtiti mai usurati.incercati.incercarea,moarte n-are.dar va rog,decent daca se poate.
gica fara frica free world Joi, Iunie 28, 2001 8:08 AM
Comentarii: spuneti copii ce aveti pe suflet.nu tineti in voi.eliminati toxinele.o sa va simtiti mai usurati.incercati.incercarea,moarte n-are.dar va rog,decent daca se poate.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 7:46 AM
Comentarii: ospatar,socoteala te rog.astept de aproape o jumatate de ora si nimeni nu-mi ia comanda.dati-mi va rog,condica de sugestii si reclamatii.nu ma opresc decat la primarie.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 7:40 AM
Comentarii: doamne,ce-mi place sa ma vad la televizor.inchid ochii,si ma inchipui Richard inima de Leu(unul din ultimele mele roluri interpretate pe marea scena a teatrului poporului din comuna Chiajna)."SI MUSCHII MEI NAPARCA SA VOR FACE".
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 7:32 AM
Comentarii: stimati ascultatori si ascultatoare,urmeaza;gimnastica de dimineata.un,doi,trei,patru.respirati adanc,palmele duse la glezne,si din pozitie adunata,extensie pe spate,asa,asa,reveniti la pozitia normala.va multumesc,si cu aceasta,lectia de gimnastica a luat sfarsit.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 7:19 AM
Comentarii: lancezeala mare datorata in parte,zic eu,faptului ca lipsesc.recunoasteti ca nu puteti trai fara mine.asta se poate aranja.in orice caz,primiti cele mai sincere ganduri din partea mea.sanatate.
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 7:13 AM
Comentarii: extemporal;test,suna prea banal.vreau sa vad cat e ceasul.
S/Z Joi, Iunie 28, 2001 6:16 AM
Comentarii: Draga J, aveti dreptate ca distantele tind sa se dizolve, dar ramin distante (si nu numai in kilometri). Si eu urmaresc pe internet emisiunile de televiziune romānesti, citesc ziarele, vorbesc foarte des cu cei de Acasa, Dar... Cum spuneati tot dumneavoastra: " suntem doar prea obositi sa purtam povara a doua realitati, atat de diferite." Uneori, interferentele dintre cele doua realitati pot sa aiba repercusiuni destabilizatoare asupra realitatii in care vietuim, asa ca nu ne ramine decit sa respectam prioritatile care se impun. Din fericire, macar sufletului nu-i poate impune nimeni nici o limita sau prioritate:-) Vedeti, acum sunt limitata de timp, cu toata placerea de a schimba citeva vorbe cu dumneavoastra: e tirziu si miine trebuie sa merg la slujba (dar o sa am iarasi un weekend lung :-) Cu acelasi respect, S/Z
S/Z Tara de dincolo de pleoape Joi, Iunie 28, 2001 5:44 AM
Comentarii: Miti, multumesc pentru link. M-am linistit! Credeam ca mi s-au atrofiat mie de tot antenele literare de cind ma tot chinuiesc sa-mi inving reflexele de aparare in fata informatiei alandala pe care "marele demolator" (expresie facuta cadou lui Nietzsche si pe care i-o re_pasez in toata linistea sufleteasca) al propriei lui poezii, Cartarescu, a intitulat-o "Postmodernismul romānesc" si o vinde en gros pe post de "istorie literara". Incepe sa mi se limpezeasca nedumerirea. "Obsedat de cantitate", iata intr-adevar expresia pe care nu o gaseam sa-mi rezum ce am citit. Cīrpoceala de citate, autori, genuri, aprecieri hilare, remarci fanteziste, termeni pomposi, foarte des fara legatura cu subiectul (sau genul adus in discutie), nici un paragraf fara cea mai deplina subiectivitate... rīsu-plīnsu, in doua cuvinte. De cīte ori ma repun pe citit (cu toata bunavointa am depasit doar jumatate in muuuuuuult, mult timp), am impresia ca ma aflu in fata unei imense biblioteci in care toate rafturile au fost rasturnate, iar ochiul, plimbindu-se pe foi ramase deschise la intimplare, inregistreaza haotic fraze, nume, ani, versuri, linii bibilografice, interpretari nastrusnice, comentarii lipsite de suport (ca de bun simt nu se poate vorbi), in toate limbile pamintului, dar cu predominanta romāna francofonizata absolut aiuritor. De hazul tragediei, o sa ma straduiesc sa termin de citit. Fie si pentru a ma putea folosi de o referinta: "Asa ceva nu se face":-) Fireste, sunt total subiectiva (pe masura modelului care mi se ofera ca intr-o imensa sala a oglinzilor), si fireste ca "materialul" ar fi o buna sursa pentru note de curs universitar daca ar avea cineva posibilitatea si dorinta sa il puna in ordine si sa il destzeleneasca si corecteze bine. Dar cui ar folosi (sau cine ar indrazni)? :-) Despre "Jurnal" inca nu stiu mare lucru. Si acum nici nu stiu daca mai vreau sa stiu (desi probabil ca nu voi rezista ispitei). Parca m-as intoarce doar la poezia lui, dar lung e drumul inapoi. Si presarat cu epave. Zic si eu; vorbe de cafenea. Multam fain, Miti!
Schmidt Joi, Iunie 28, 2001 4:08 AM
Comentarii: Si īnca o chestiune. idiotul ala de Verheughen, a facut o declaratie surprinzatoare ptr cei ce cunosc drept international, legislatia cāt si politica vremurilor prezente. Acestea sunt foarte grave, va reavertizez foarte serios, puneti-o de un protest adresat UE cāt mai urgent, daca vreti sa mai stati drepti cānd se cānta imnul nationa. Nu va repeziti īn mine, fiinca Tapul a spuso cānd-va, eu am preluat ce a spus el. Mai vedeti ce se īntāmpla īn Ro, Resita, sindicatele, deasemeni foarte grav extrem de grav cu repercusiuni heeeee. Sper sa īntelegeti ce spun.
Schmidt Joi, Iunie 28, 2001 2:36 AM
Comentarii: Nu stiu motivul suparari madamei Mimi, nu stiu. Vorba aurolacului, de nu īi vorbesti pe plac ala Nicky (Nicolae Manolescu, nu inginarasul asta ne... de pe aici), la care facea mai devreme referire, dar stiti spus prin metoda literara manolescu&..., metoda aia sa nu stie clasa muncitoare ce susuotesc ei, adica ei vorbesc chestii tari, d-ne! Ei uite ca unii dintre noi, prosti gramada cum om fii considerati, mai īntelegem si limba voastra cu sapte capete veninoase, dar refuzam a folosii, ci ramānem la ceea a lu Eminescu. Pe de alta parte observ conturile; aurolacu si gica fara frica, īn ciuda fiorilor ce ofera pseudonimele, adica sunt de-alea tari d-ne, sunt conturi, foarte relaxante, nu produc īn jur greata, ba mai mult, par a fii dintre cei ce stiu sa si scrie si sa citeasca, poate nu ala manolescu, dar nitelusi ala Eminescu sigur. D-na Mimi, eu nu am nimic cu mata, īnsa vreau sa stii ca nu mor daca nu am loc la mata, CRL, si eu stiu alte cafenele, ptr mine nu sunt relaxante ci dimpotriva stresante, datorita inclusiv dumitale, ce doresti a impune un stil nici elitist (am sti ce sa vorbim), nici de glume, nici de īnjuraturi, de nimic. Boala majoritati romānilor este ca de ei observa o greseala gramaticala, claseaza respectivul cont la analfabeti, debili, asociali, fara a comunica cu el (vorba lu EMinescu). Am semnat protestul ala, l-am semnat ori ba? Obiectiile mele nu au fost luate īn seama, ba mai mult d-nia v-stra, nici macar nu ati avut bunul simt sa raspundeti la douo s-au trei postari adresate d-niei v-stre. Dupa douo trei comunicari cu cāti-va onorati cafengii, la prima contrare, stop, ala pasca. A venit Io&Nicky ma provocat, īnjurat s.a.m.d. Nu ati luat nici o atitudine, decāt cānd i-am dat si eu peste botul ala de boxer, amenintāndu-ma si pe mine. Va asigur ca resping agresivitatea, vulgaritate, īnsa acept gluma si voia buna. Asadar eu am cautat loc la mata, dupa ce am constatat dreptatea CRL, de unde m-am retras, considerānd ca este ceva mai serios si de viitor. Am venit pe siteul mata, īntrucāt mata mai chemat si pe mine prin reclama facuta īn CRL. Acesta este un punct de vedere. Daca tot va osteniti, nu va osteniti degeaba, faceti o treaba de la bun īnceput cum trebuie. Sigur dau navala comunisti, sa dea, atāta timp cāt īsi expun ideologia cu argumentele lor, eu nu sunt īmpotriva lor, pot face fata la toti, fie ei comunisti, evrei, nazisti, chiaburi, capitalisti si tot ce vrei mata. Problema este atunci cānd indiferent de culoare politico-religioasa nu se discuta prin argumente ci prin agresivitate si vulgaritate ala CRL&IO-NIcky. Unde rolul d-tale tocmai acesta este a fii un factor stabilizator, ponderānd unele excese de orce culaore ar fii. Pentru ca; si capitalisti sunt la fel de agresivi si lipsiti de argumente ca si comunisti, īntrucāt nu stiu decāt lozinci si lb lu manolescu, na tot un "escu", tot vorbeai mata de cartarescu. Sper sa nu va simti ofensata de cele de mai sus, īnsa va expun un punct de vedere, īn rest si cu siteu matale si fara tot aia este. Milioane de siteuri exista, sute deja ptr romāni, asa ca concurenta exista, iar clientul este stapān, aveti nevoie de clienti stabili si seriosi, atunci cum īi alegeti asa īi aveti, la fel ca si cu asternutul...
Toma Alimos din balada Joi, Iunie 28, 2001 2:01 AM
Comentarii: Vandaluzia , fata frumoasa si desteapta, Rambo nu ti-a zis Rambo esti femeie cu carte. Pentru care cauza faci tu totul? Hehehe
gica fara frica Joi, Iunie 28, 2001 1:58 AM
Comentarii: Vandaluzia.Am vazut ca ai trimis pe pe toti la culcare.Sper sa le priiasca.Ii inteleg.Nu-i usor.Sanatate
Vandaluzia Joi, Iunie 28, 2001 1:13 AM
Comentarii:
Rambo, scumpule, nu-s femeie cu carte, de unde ai scos-o ? Eu nu ma feresc de puritatea ideilor, chiar daca ea - puritatea - e vitriolul sifletelor, nu mai stiu cine a spus-o, ti-am zis ca nu-s cu carte. Misoginism ? Zi-i cum vrei, nu ma deranjeaza. Spre deosebire de tine, se pare, eu fack totul pentru cauza.
Ai grija cu deviationsimul, altfel nu vei putea emigra in raiul cubanez.
Venceremos, amigo ! Te tzuc tovaraseste si principial.
Melitzia (Din schimbu' 2) Joi, Iunie 28, 2001 12:39 AM
Comentarii: Aurolacul
"Cāinii latra, ursu' merge-n drumul lui". (Ce baftos e barbatul ei ca nu esti homist... Trasasi o punga-ntreaga da luciu da parchet pa nas, vazui).
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 9:41 PM
Comentarii: Fara -?-la sfarsit.
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 9:40 PM
Comentarii: Miti.Da`pro(e)minenta vrei.Parca asa spuneai ca te simti acum vreo doua zile.Vad ca nu-ti place “telectuala.Dar prominenta,da.Se da ceva la prominenti,ceva ca la certificatele alea de revolutionari?-----Vezi daca ai incercat in acelas timp sa-ti indrepti si coloana si sa si articulezi?Si intr-un timp atat de scurt?Rezultatul:esec total.Si nu nu numai ca te-ai intors la faza din nainte,te-ai intors la vremea cu mamuti si la ghebosi.Stai fara frica,caci asta te-a zguduit,nu-ti fac nimic la pagina.Stau cu cartonasele pregatite.Pai candam spus ca pagina e salvata ,m-am referit la faptul ca ti-ai bagat mintile in cap.Cand colo tu ai fost prima care a primit cartonasul.Pai asa exemplu dai tu plaiesilor?Iti spun ceva la ureche:mai bine pastrezi relatii diplomatice cu mine decat sa intretii starea de razboi.De fapt asta e valabil si in ceea ce priveste relatia ta cu ceilalti pe care ii iei la goana tu si cu site-ul tau.Oamenii astia traiesc demult in tari ce au vechi traditii in democratie.Ai ceva de invatat de la ei.Crezi ca daca ai dat o fuga la spanioli te-ai emancipat?Refuzi alte pareri,propuneri.Pai in lupta ta pentru democratie vrei sa instaurezi aici un regim totalitar.Pai nu santem satui de asa ceva?In stari de stress devii violenta.In politica esti pierduta daca asa usor te exciti.Pentru ca politica e o mare curva.Si nu o vei doved usor daca iti dai drumul... asa repede la ghebosenie.Poate ai mai invatat ceva de la MR.ARBITRUL ELEGANTEI cu ocazia asta.Scopul scuza mijloacele.Si nu puteam sa te iau direct pe limba de salon atata timp cat tu-ti dadusei drumul la limbajul de mahala.Bine,nu au fost cuvintele asa brutale,dar nuanta...nuanta nu a fost potrivita,mai ales ca iti intinsesem mana.E posibil sa te judec gresit,sa nu fii cine imi inchipui.Daca esti inca la pubertate,spune.Si atunci stiu cum sa postez.In orice caz,stii ca esti sexi cand esti furioasa? ;-)
rambo Miercuri, Iunie 27, 2001 9:31 PM
Comentarii: Servus, Miti Am descoperit ce mi-ai scris. "cum poti omule sa gavaresti impotriva intereselor firesti ale RO, fermecat numa' de nurii Maicii Rusii? Cum de nu-ti crapa grundul sub tricolorul genetic? Daca nu batea crivatzul peste noi acum eram departe! (Vorbesc de noi astia, normalii, nu de hienele nomenclaturiste!) "
Mai, femeia lui Dumnezeu, mata sari precum bosorogul de guma al prietenului meu Josef Svejk. Care sunt alea interesele firesti ale RO? Nu cumva sunt de a creste venitul national si de a face la noi intara ce vrem noi? Asta inteleg eu.
Merem mai departe "fermecat de nurii maicii Rusii" . Nu cumva ma confuzezi? Nu are Rusia aici nici o legatura. Toanto - cum zicea prietenul meu Ivan Bezdomnai femeii care a vrut sa-i aduca aminte cum il cehema pe diavol . Il Chema Woland si ea credea ca e Wulf. Cine stie ce ai inteles matale din postarile. mele.
Daca nu batea crivatzul... daca baba avea .. pusca se numea mosh si pleca la razboi.
sa ma bata crucea daca inteleg ce e la matale in cap. Nu te-am categorisit, dar ai inceput sa ma interesezi.
In rest eu nu fac pozne, nu ma leg de nimeni, repar primusul si atita tot, cum zicea un alt prieten de-al meu balanganindu-se pe o lustra.
rambo Resitza Miercuri, Iunie 27, 2001 9:18 PM
Comentarii: Servus, Miti, bine ca esti pe fir. De ce m-ai facut antiroman, pha?
rambo Timisoara Miercuri, Iunie 27, 2001 9:16 PM
Comentarii: Vandaluzia, te uita ce ai scris "femeile ...care tot niste mijloace de productie sint. ".
Si eu iubesc dlumele dar, totusi. Eu stiam ca femeile cu carte e feministe, mata esti misogina.
Miti declaratie Miercuri, Iunie 27, 2001 8:51 PM
Comentarii: Nu vreau sa fiu intelectuala ('telectuala...etc) si sper sa nu ajung niciodata! Asa sa ma ajute Dumnezeu!
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 8:42 PM
Comentarii: Scuze sa-ti ceri pentru devieri de la comportamentul de “telectuala prominenta,nu pentru cele de ortografie.
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 8:37 PM
Comentarii: Miti:utima ta postare denota masochism.
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 8:32 PM
Comentarii: ...scuze ca te-am intrerupt din orgasm...
Aurolacul de la comisia de arbitraj Miercuri, Iunie 27, 2001 8:29 PM
Comentarii: Miti.CARTONAS GALBEN(deci inca mai am pretentii la tine).O clipa am avut naivitatea sa cred ca te-ai desumflat.Nu stiai cum sa-ti impingi carcasa-n fata si m-ai lat ca ti-a placut poanta.Cred ca te-a durut poanta.Si observ ca te-ai umflat si mai rau,astfel gebu-ti ti s-a accentuat peste masura si ai inceput sa delirezi.Vad ca suferi de Verfolgungswahn.Mergi la psiho,nu te da la mine.In alta ordine de idei,eu nu amenint,promit.Te-ai kufurit iar pe pagina asta pe care te-ai "chinuit"sa o umpli de praf.Daca la tine asta e vorba buna,atunci...mancati-ai vorba.Asa sa vorbesti la tine in mahala,pe 15.000/ora.In legatura cu"procedurile legale"poti sa ma :* undeva,lady.A infiinta o pagina extremista se pedepseste.Si nu esti departe.Apoi pe tonul asta sa-i vorbesti lui barbata-tu.Daca ai,caci dupa criza de isterie ce ai facut-o mai devreme...La ce astept raspuns,nu mai scriu.Citeste mai jos.Cred ca stii sa cobori pe pagina caci vad ca dai sfaturi de cum ai facut tu sa ajungi web-maistorita.Si incearca sa fii originala,tanti,chestia aia cu ghebul o stii de la mine.Klapa mai mica.
gica fara frica Miercuri, Iunie 27, 2001 8:19 PM
Comentarii: salut voios de pioner si multa sanatate la toata lumea indiferent de sex,culoare,apartenenta politica,orientare religioasa,etc,etc.va rog sa ma scuzati ca nu pot sta la taifas cu dumneavoastra dar astazi sunt foarte ocupat.sunt urmarit!sunt gata intodeauna!fiti vigilenti!inamicu-i la coltul strazii!la victoria finala!ura!ura!pardon:dragoste si intelegere!
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 7:45 PM
Comentarii: Evident, 'ia-ti' nu i-ati! Scuze.
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 7:32 PM
Comentarii: In alta cadenta: nu pricep ce raspuns doresti de la mine. Vorbeste mai clar. Si mai scurt onorabile, ca ceasurile sunt inaintate!
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 7:27 PM
Comentarii: Domnule Aurolac, nu cumva ma ameniti? Nu cumva ai tendinta sa agresezi pe cei pe care ti s-a pus pata (prezumtia de vinovatie)? Sa stii ca sunt si proceduri legale la care cei hartzuitzi pe net pot aplica. Asa ca mai catinel cu cartonasele, Mr. Arbitrul Elegantei! Daca ai veleitati de nestapanit i-ati si dumneata in stapanire o tarla virtuala. E simplu. Te duci la www.tripod.com, la www.geocities.com, ...etc si gata te-ai facut web-maistor in cateva clipite! Apoi iti deschizi frumusel locanta (si ca sa nadusesti mai mult iti pot da chiar scriptul Perl/CGI sa-l adaptezi la constructia unei cafenele ca asta). Noi am muncit ceva aici asa ca daca ai de gand sa misti si-un fir de praf din sandrama fara acceptul nostru zbori de nu te vezi! Sper ca nu esti de la ghebosi si ai inteles de vorba buna.
Aurolacul din schock Miercuri, Iunie 27, 2001 7:03 PM
Comentarii: OPAAAAA!Se pare ca pagina e salvata.MITI-ca sa ma cunosti mai bine iti spun ca nu-mi plac amenintarile.Cred ca nu accepta nimeni amenintari.Totusi e un mare progres ca ai raspuns.Dar doresc sa-mi raspunzi la ce am dorit mai acum doua trei zile.Sincer,nu am priceput care a fost intentia cu postarea"Din nou acasa".A,sa nu uit:de cate ori mai deviaza cate unul sa stii ca nu ma pot abtine.Nu maF*š±³†l2ƒY'3Nżģrvorbesc obscen ci la cei la care am pretentii.Deja mi-am taiat cateva cartonase si le-am colorat in galben si rosu.Restul banuiesti.O seara placuta la toata lumea,sau zi(ma refer la cei de peste garla cea mare)
Aurolacul din schock Miercuri, Iunie 27, 2001 7:03 PM
Comentarii: OPAAAAA!Se pare ca pagina e salvata.MITI-ca sa ma cunosti mai bine iti spun ca nu-mi plac amenintarile.Cred ca nu accepta nimeni amenintari.Totusi e un mare progres ca ai raspuns.Dar doresc sa-mi raspunzi la ce am dorit mai acum doua trei zile.Sincer,nu am priceput care a fost intentia cu postarea"Din nou acasa".A,sa nu uit:de cate ori mai deviaza cate unul sa stiiy·u@Ļēidó2¶Åätine.Nu ma refer a cei ce vorbesc obscen ci la cei la care am pretentii.Deja mi-am taiat cateva cartonase si le-am colorat in galben si rosu.Restul banuiesti.O seara placuta la toata lumea,sau zi(ma refer la cei de peste garla cea mare)
John SAVA Miercuri, Iunie 27, 2001 6:51 PM
Comentarii: MITI-iata niste adrese=Cristian Chirca(P.M)christich@bimos.ro===/==Renews@mvillage.com(Tibi,sau Gabriela Mihalache dela ziarul Curentul Int.din St.Indiana USA)====/Mail Administrator/Post master@mail.bimos.ro=======/(Monica)mkiona@usa.net======/Surprze@bimos.ro(Monica)===/VipNetTeam/Office@vipnet.ro====/..........Dela John Sava.....
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 6:50 PM
Comentarii: Gica fara frica.Hai sa-i facem pe necaz jupanitei si,in loc sa ne rasfiram(conform indicātziilor ei),sa ne adunam.Cum facem sa intram in contact(bineinteles daca iti face placere)caci presimt ca va fi mai usor sa se inchida pagina decat privitul in proprii ochi si astfel chiar ne trezim rasfirati.Si cum canta unu“cu ceva timp in urma,cant si eu:...pai dealu-i deal si valea-i vale,mandra-i mandra pana moare...
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 6:50 PM
Comentarii: Gica fara frica.Hai sa-i facem pe necaz jupanitei si,in loc sa ne rasfiram(conform indicātziilor ei),sa ne adunam.Cum facem sa intram in contact(bineinteles daca iti face placere)caci presimt ca va fi mai usor sa se inchida pagina decat privitul in proprii ochi si astfel chiar ne trezim rasfirati.Si cum canta unu“cu ceva timp in urma,cant si eu:...pai dealu-i deal si valea-i vale,mandra-i mĶØÓXšõG¹YĢĻ¤...
Aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 6:49 PM
Comentarii: Gica fara frica.Hai sa-i facem pe necaz jupanitei si,in loc sa ne rasfiram(conform indicātziilor ei),sa ne adunam.Cum facem sa intram in contact(bineinteles daca iti face placere)caci presimt ca va fi mai usor sa se inchida pagina decat privitul in proprii ochi si astfel chiar ne trezim rasfirati.Si cum canta unu“cu ceva timp in urma,cant si eu:...pai dealu-i deal si ?†|T'˜A’ålŽq–ŗ mandra-i mandra pana moare...
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 6:44 PM
Comentarii: M-a distrat snoava, aurolacule :)) Si poanta finala cu dovedirea ghebosilor prin comunicare. Okay, te-am scos din plonkomat, cum ar zice un onorabil Olah. Da' vezi ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. N-ai decat sa propui o tema de discutie decenta si comunicarea-i gata.
aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 6:35 PM
Comentarii: ...la semnele alea de-ti scrantesti privirea,e:neandertal,iar la stelute e uiedemu+rile.Vad ca pagina asta nu primeste cuvantul asta scris normal.
aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 6:34 PM
Comentarii: ...la semnele alea de-ti scrantesti privirea,e:neandertal,iar la stelute e uiedemu+rile.Vad ca pagina asta nu primeste cuvantul asta scris normal.
aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 6:24 PM
Comentarii: ....astazi,stand asa,in canal omorand timpul,trece unul pe deasupra si imi arunca-n cap un ghemotoc de hartie.Am cam tresarit ,ca eram cazut pe ganduri...iau automat ghemotocul de hartie si il dezsifonez.Apoi ma trezesc ca deja citeam ce era scris acolo.Cred ca era o foaie din cartea de geografie caci era vorba despre pesteri si mamuti.Mai scria de unii cu maciuci si case numeaŲ^,õ…ÄķjBß ‹¤ aia a fost primii oameni.Dar era cam bāte ca mergea aproape tārās,mai cadea si.n bīrnā si nu stia sa articuleze.Si zvarlau cu piatra( pe atunci nu era Isus sa le spuna ca sa dea cu piatra ala care e fara de vina;oricum aia nu intelegea sunete articulate).Comunica,cica,precum maimutele.Da mai pe urma a venit altii,de cromagnon.Astia mergea mai mandrii,aveau coloana vertebrala mai dezvoltata.Astia de stateau in vagauni i-a vazut pe aia ca vine si i-a luat la pietre.Da papagalii nu a stiut ca aia tapenii e avansati.Ca are mai multe inzestrari fata de ei.Aia de neandertal a sarit in haita pe aia de cromagno.Cum astia de cromano puteau vorbi,s-a organizat si i-a dovedit p-aia mai cocosati.Da nu i-a dovedit de tot ca li s-a facut mila de ei si i-a luat pe langa pesterile lor punandu-i la muncile alea care nu trebuia sa vorbeasca.Cu timpu s-a inventat berea de henken si cromanonii aia cheflangii s-a dat la ****rile alea cu gheb.Si uite-asa a mai iesit un fel de neam.Si cica cu timpu aia s-a inmultit si s-a raspandit pe pamant.Cica noi, astia de traim in ziua de azi,santem urmasii lu aia.Dupa ce terminai lectura,iesii repede pe plai si incepui sa ma uit in sus si-n jos sa vad daca ma bunghiesc care din ce grupa se trage.Nu prea putui sa-mi fac o parere exacta,da una stiu sigur.Aia care nu comunica e d-aia de neandertal.Restu,se mai poate posta cu ei.
Reverendu' Din Viata de APOI..... Miercuri, Iunie 27, 2001 6:18 PM
Comentarii: Stimata MITI---ca-ca conversaram candva??iertaciune,dar nu ma prind..!!!In Webul asta care- de corvoada mahalagismelor,ca de,certurile sunt valuri,sti ce le zicea Jack pe Crl..??Si ondulatorii fiind ma pot ondula si pe mine si ,vai,ca am nishte henieri de disc lombar de o sa urle padurea!!O,,,,daca Esti Roxana AIA vestita,ma retrag....dece n-o zise-si mai inainte ??Sti ca n-am vreme de oamenii VII..???Mie-mi =cazura= mortzi...si trebuie sa-i trec Stinxul..Sti ca =vazu-i- niste cutremure,si a naibi !!! ca fura....dar aproape -unele exact ,iar altele mai icolo-un pic..dar fura !!Nu ma laud,dar m-apuca-i de liniile alea de fortza ca sa le masor si cred ca imi lipsesc unele masuratori,de nu-mi lipsesc multe..!! O.K----ei--------!! Ce ne facem ???esti chiar din Tara??Nu stiam asta !!te credeam venitura din asta care se adapa la fastfood,cu catziva centi...Ce sa mai zic..?? Pentru uz extern folosesc WEBUL..Voi nu aveti asa ceva,dar si aici se va duce naibii..fiindca il luam cand ma internam in spitale usor dupa mine si il conecctam tveurilor de acolo si treaba era oabla..!!Oricum apreciez Roxanele de felul tau...ia sa caut si eu un mijloc de a te =ushura in munca ..O cunoshti pe Monica dela Surprize??sau pe cei dela bemol??O saincerc ca sa iti dau legatura cu ei si sa te ajute ca astea pot..!!Cu ==regards..!!John SAVA,,,,
bibliotecarul Miercuri, Iunie 27, 2001 5:48 PM
Comentarii: Draga mea, Vandalusha, imi rumpi inima. Si poticara$ul mi-o zis, leacuri la irnima nu-s. (Hai ca-l rog pe Serioja sa ne cante la balalaica ceva soul).
aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 5:44 PM
Comentarii: Gica fara frica,Dan.S-a prins jupanitza.L-a omis pe reverend,Schmidt,de fapt pe toti care nu-i canta in cor.Se pare ca noi santem cei ce-i creaza cosmaruri(Roxana,sa nu spui ca nu-i asa,dovada e ca vrei sa o tunzi).Dar noi nu am fost instruiti cu rasfireala asa ca ea.Vad ca nu a uitat regula.Postarea ei de astazi de la 5:54 AM a fost semnalul andācavā ca sa nu mai vorbeasca nimeni cu voi.Am s7ŽŽ ZN·;)a…Ę–ƒĀżMENI ______Miti.???? Blocaj total sau inca bosumflata?Te afli inca in faza de pubertate daca adopti postura de fatuca suparata.SüSE,cum mai stai cu Linux-ul?
aurolacul Miercuri, Iunie 27, 2001 5:43 PM
Comentarii: Gica fara frica,Dan.S-a prins jupanitza.L-a omis pe reverend,Schmidt,de fapt pe toti care nu-i canta in cor.Se pare ca noi santem cei ce-i creaza cosmaruri(Roxana,sa nu spui ca nu-i asa,dovada e ca vrei sa o tunzi).Dar noi nu am fost instruiti cu rasfireala asa ca ea.Vad ca nu a uitat regula.Postarea ei de astazi de la 5:54 AM a fost semnalul andācavā ca sa nu mai voĪčˆGx³@K3ć).æ u voi.Am scris corect:NIMENI ______Miti.???? Blocaj total sau inca bosumflata?Te afli inca in faza de pubertate daca adopti postura de fatuca suparata.SüSE,cum mai stai cu Linux-ul?
J Miercuri, Iunie 27, 2001 5:05 PM
Comentarii: Draga S/Z,
M-am bucurat sa va citesc din nou. Acum, cu epoca asta informationala, distantele tind sa se se dizolve; oricum capata alte semnificatii. Cu zece ani in urma nu ati fi putut nici macar sa cititi zilnic ziarele sau revistele din Romania. Chiar si pentru jurnalele de actualitati exista remedii, diferite televiziuni emitand si pe internet. Eu am incercat, inclusiv cu unele emisiuni, dar pot sa spun ca experienta mi-a lasat un gol in stomac. Intelegeam desi mi se parea incredibil. Sau poate ca era invers. Totusi nu cred ca prin faptul ca nu ne aflam implicati direct in realitatea romaneasca nu am avea acelasi drept sa judecam faptele. Poate ca avem o perspectiva mai detasata care le lipseste celor de acasa. Pe de alta parte, cateodata suntem doar prea obositi sa purtam povara a doua realitati, atat de diferite.
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 1:42 PM
Comentarii: O completare. Ramane solutia Internet-cafeurilor. Ala de la mine din mahala practica preturi de tipul 15000lei/ora pana la 10PM si 10000lei/ora dupa. Sunt perioade cand frecventam destul de des stabilimentul (depinde si de programul nostru de la slujba, de copii etc) dar nu stiu altii ce posibilitati de acces la I-Cafe-uri au.
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 1:29 PM
Comentarii: Vandaluzia,
sunt 6 situri:1. pictorul din Timisoara;
2. fratii din Basarabia;
3. legile internetului;
4. pagina mea (pe care n-am mai actualizat-o in valtoarea meandrelor concretului);
5. pagina lui Gelu-cea cu joculetul;
6. pagina cu sondajele (tot in familie).

M-am gandit si eu la ce spui in legatura cu voturile dar n-am vrut sa para ca pun vreo conditie sau limitare individualilor. In afara de indoiala teoretica au existat si niste considerente practice: toti sunt din spatiul RO unde accesul la internet e inca scump--Romtelecomul ne coco$eaza! Nu poti sa-i propui omului sa voteze cand asta poate sa-l coste destul de mult. (E.g. acasa nu mai folosim (temporar)contul de la ISPul pe bani ci serverul de la rol.ro care furnizeaza acces dial-up gratuit (surf numai pe anumite situri din RO si e-mail normal). In felul asta platim doar impulsurile telefonice nu si abonamentul la ISP. Din pacate, cu contul gratuit de la rol.ro nu se poate accesa nici un sit din afara RO.) Asta e.
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 12:54 AM
Comentarii: S/Z, nu trage concluzii doar dintr-o simpla lectura. BTW, Cartarescu e pe cale sa iste un frumusel scandal odata publicat Jurnalul sau! (Nu l-am citit dar curioasa treaba mi se pare sa-ti publici jurnalul de tanar!) Uite fragmente dintr-o cronica interesanta la Jurnal. Sursa: http://www.zf.ro/ziarul_de_duminica/

Narcis crud şi dezamăgitor Dan C. Mihăilescu

E ciudat şi īntristător, totodată, cum aproape toate marile calităţi ale poeziei şi prozei lui Mircea Cărtărescu se topesc, se alterează, se schimonosesc pānă la hidoşenie īn Jurnal.

Marele păianjen textual, magistrul alchimiilor onirice, arhitectul de viziuni ludice somptuos-iniţiatice se revelă aici ca un contabil de succese şi presudoeşecuri administrate atent, pāndind mereu pieziş efectul asupra bietului receptor inocent şi admirativ.

Un self-agent literar (excelent strateg şi demn rival, din acest p.d.v. al internaţionalilor Marin Sorescu şi Adrian Marino), de un egoism etanş, vecin deopotrivă cu megalomania şi meschinăria: "Nimeni nu are mai mult instinct literar decāt mine"; "Reiau Orbitor şi sunt liniştit: forţa vizionară e aceeaşi ca acum cinci ani şi ca-ntotdeauna"; "Nu-mi pasă de viaţa naţională şi socială, de comunităţi. Individul, eu, asta mă fascinează, grota". (Pentru meschinărie, v. relatarea de la 24 mai 1995, p. 387, dar şi altele).

Din cāt īi merge mai bine, dintr-atāta se lamentează mai straşnic. Ultrarecunoscut literar, tradus īn cāteva limbi, bursier Fulbright, bursier Rockfeller, bursier NEC ("iată că şi tătucul Pleşu īmi dă o binecuvāntare bănoasă"), invitat la colocvii şi tārguri de carte internaţionale etc., recenzat īn Quinzaine şi Magazine litteraire ("fotografie şi titlu de-o şchioapă pe prima pagină. De la prima cronică a lui Nichi, din 1981, nu am mai avut sentimentul ăsta de greaţă şi exaltare") ş.a.m.d., el se notează invariabil ca "neurastenic" ("Nu mă bucură nimic, sunt pe un fund mocirlos"), atins de ramolisment, bāntuit de himere ("Procreez cu creierul şi gāndesc cu testiculele"), ameninţat de ratare, "isterizat īn ţara asta isterică", sastisit de America şi schilodit de Romānia ("o ţară care schilodeşte intelectul şi sensibilitatea. O populaţie de neīnţeles, trăind după alte reguli decāt ale decenţei şi civilizaţiei. De fapt nu-mi mai găsesc locul nicăieri"), apatic, "deprivat emoţional şi imagistic", supărat pe propriul succes ("Mă simt murdărit şi falsificat de elogiile publicului mare, dar mai ales de faptul că le accept"), afanisit de hedonismul experimentat īn metropolele occidentale ("Stau īntr-o casă splendidă, īntr-un oraş fabulos. De ce-aş fi trist? And yet... et pourtant...").

Masochism? Criza de după celebritate, un soi de post scriptum tristae? Vreo nouă superpastişă (pereche a Levantului) la tema "jurnalului şi a crizei creatoare"? Prematură (la 34 de ani) andropauză auctorială? Sau, Doamne fereşte, concoctarea unei confesiuni pentru export, că tot e plină de Pynchon, Doctorow, Cortazar, Kafka, Barthelme, Salinger, Carpentier etc. etc.!

Manieristul subtil de altădată, creuzet de eminescianism şi eliadism, se dovedeşte literalmente obsedat de cantitate, numărāndu-şi cărţile citite şi paginile Orbitorului cu frenezia unui Hagi Tudose altoit cu Stahanov (v. 9 iun. 1990, 23 ian. 1992, 1 ian. şi 17 apr. 1994, ori la 27 iun 1994: "Cu orice risc voi scrie o mie de pagini. Nimeni n-o să mi le publice? Merda lor"). [...]

Īn fine, nimic, absolut nimic din Romānia anilor 1990-1996 īn aceste sute de pagini, nimic despre dilemele, capcanele, politicile, mineriadele, răsturnările noastre. [...]

Cānd sunt turnate īn realitatea cotidiană, vechile devize romantice ("Eu sunt lumea", "Cobor īn mine şi descopăr universul", "Lumea este o metaforă a spiritului" etc.) au un efect moral lamentabil. Sigur, Cărtărescu şi-a afişat demult credinţa lui John Lennon din "God", cu acel şir de "I don't believe in..." şi cu finalul "I just believe in me. I'm John", dar ceea ce mergea perfect īn cazul artistului devine distrugător īn cazul omului. Să nu mi se spună că inclusiv Jurnalul propune un personaj, care trebuie considerat strictamente literar etc. etc., că nu de asta e vorba. Cine se laudă că rupe corniţe de melci vii şi că striveşte furnici pe trunchiul copacilor (īncai adolescentul Eliade mānca gāndaci, autopedepsindu-se...) va avea, de acum, īn subsemnatul, un cititor mai puţin.
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 12:31 AM
Comentarii: Rambo, rupe-i urechea lu' Garcea: eu am zis ca vii cu cioace anti-rom^nesti. Te-ai prins de diferenta? Tin-te atunci bine! Da' daca tot ai zis ca esti cu cromozomii vopsiti reglementar adica tricolor: cum poti omule sa gavaresti impotriva intereselor firesti ale RO, fermecat numa' de nurii Maicii Rusii? Cum de nu-ti crapa grundul sub tricolorul genetic? Daca nu batea crivatzul peste noi acum eram departe! (Vorbesc de noi astia, normalii, nu de hienele nomenclaturiste!)
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 12:09 AM
Comentarii: Seth, deocamdata ne scaldam in apele de la horse latitude. Intreaba-l pe Jim Morrison daca esti confuzat. Nu stiu daca esti extremist dar ramas in tunelul timpului, sigur esti.
Miti Miercuri, Iunie 27, 2001 12:02 AM
Comentarii: Dom' reverend, cum de nu ma stiti ca am si conversat o tz^ra pe e-mail. Sunt o Roxana si ma gasiti la persoane de contact pe prima pagina a ciberplaiului (clic pe inapoi pe Ciberplai). Nimic tenebros, totul in lumina soarelui.
Vandaluzia Miercuri, Iunie 27, 2001 9:05 AM
Comentarii: Gica vaillantule, e vorba de mesajul din Marti, Iunie 26, 2001 7:41 AM:
Golden(o)Lake.cu ochii pe mesajul Vandaluziei,realizez acum de ce ne intalnim ca vapoarele;din departare.diferenta orara,n-ai ce face.

Niii, mai, acum m-am prins, cind ti-am pastuit textul si s-au vazut mai clar puncte si virgule. Scuzele mele, am crezut ca era vorba despre de ce intilnim, cind colo - despre de ce ne intilnim ca vapoarele...
Un pupic si noapte buna.
Vandaluzia Miercuri, Iunie 27, 2001 8:59 AM
Comentarii:
Seth, eu sint comunista in toate sensurile, nu numai in cel enuntat de tine. Nu vreau sa-mi vina f'un destept sa inceapa s-o ameteasca despre de unde putem considera "mare" un mijloc de productie. Totul trebuie sa fie la comun, scurt pe doi. De la fabrici la femei, care tot niste mijloace de productie sint. Cu pamintul la fel. Se compara productiile de-acum cu alea de pe vremea ceapeurilor ? Atunci erau cozi pentru ca avea toata lumea bani, nu pentru ca nu se gaseau de nici unele. Argumentul celor pe care-i vom lichida cind vom fi iarasi ce-am fost si mai rau decit atit, e ca Rusia pre-bolsevica exporta griu, iar URSS importa. Numai cine nu munceste nu greseste, iar la un proiect asa grandios ca comunismul imposibil sa nu fi fost si scapari, doar lucram cu oameni.
Mie nu mi-e teama sa fiu considerata extremista. La mine-n ramuri poame rosii ard si le dau cu placere la tot cartierul.
Din Cuba, te salut cu mindrie proletara si amor colectivist.
gica fara frica Miercuri, Iunie 27, 2001 8:44 AM
Comentarii: Modestia e singurul meu defect.N-am ce-i face,o sa trebuiasca sa ma invat si cu asta.Vandaluzia,vrei sa spui ca de cand am aparut eu pe aici,a sporit vanzarea?Nu-i nimic,bauturile merg in contul casei.Se aude Miti?
gica fara frica Miercuri, Iunie 27, 2001 8:35 AM
Comentarii: Vandaluzia.sa cred ca cineva ti-a trimis vreun e-mail semnat de mine?nu m-ar surprinde dupa afirmatii a la heineken.
gica fara frica Miercuri, Iunie 27, 2001 8:30 AM
Comentarii: Vandaluzia. iarta-mi intrebarea naroada.n-am prea inteles ce incerci sa-mi spui?
gica fara frica Miercuri, Iunie 27, 2001 8:21 AM
Comentarii: heineken.ai probe sau ai avut prea multe Heineken?hai sa-ti fac o destainuire;dar sa nu ma vinzi cum ai facut-o mai jos,pe coloana.unul din motivele pentru care mi-am pus traista-n bat si v-am lasat sa construiti totul de la capat(om nou,societate,noua,sau zece)e ca intr-o societate normala,nu acuzatul trebuie sa dovedeasca ca e nevinovat;ci acuzarea sa dovedeasca vinovatia,in mod concret.daca sunt prea subtil,te rog sa ma ierti.la iesirea din tura nu uita sa mentionezi ca ai invins in lupta cu dusmanul de clasa.pe loc repaus,esti liber la program.
Vandaluzia Miercuri, Iunie 27, 2001 8:21 AM
Comentarii: Bibliotecarule-Bizule-Bibi-dragule, doar te-ntrebam de vorba, ma foiesc si eu pi pironul biblioteshii, asteptind trenul ala, cel mai important, care n-o sa mai vina vreodata. Ca doara nu exista "apoi", si piesa pentru pianina mecanica va ramine forever neterminata. N-am citit decit Profetul si Gradina aceluiasi. O data la citiva ani le recitesc.

Gica Fara Frica, ziceai ca ai realizat de ce ne intilnim ? Zi-mi si mie sa vedem daca ne protivim, daca intram vorba gazdei, la aceeasi idee.
Vandaluzia Miercuri, Iunie 27, 2001 8:09 AM
Comentarii: Stii cum e cu oboseala, Miti ? Doi de minus fac plus, sau criptare pe criptare se scoate. Ma pufnise risul, uite, imi ziceam, Miti scrie inodora, si evidinche am scris si eu la fel.
Zuberb articolul, Doamne, ce talent are RomLib sa scoata regalisti si din piatra seaca.
Miti, cite site-uri sint in ciberplai ? Ma gindeam sa va dati reciproc zilnic votul natiunii celei mai favorizate. Spic cu spic topului snop, se-aduna. Acum opt zile erai pe locul 565 sau asa ceva, acum esti sub 490. Cu cit esti/sinteti mai in fata, cu atit sint sanse mai mari sa va vada mai multa lume. Nu vorbesc de cafenea, ci de restul stuffului.
S/Z Tara de dincolo de pleoape Miercuri, Iunie 27, 2001 8:08 AM
Comentarii: Draga J, Nu am disparut, ci doar " asist " (trist cuvint in cazul de fata) la " actualitatea din tara ", fara putinta de a face mai mult (intr-un anume sens). Multa vreme starea aceasta de lucruri m-a adus in pragul disperarii (sentimentul de inutilitate vis ą vis de actulitatea/realitatea din tara). Apoi, curgerea timpului ajutind, am incercat sa accept ideea ca oricit m-as revolta, trebuie sa accept ca " acum si aici " sunt doua " dimensiuni " care trebuiesc replasate si respectate ca atare (cu toate momentele de revolta interioara pe care " acceptarea pasiva " fortata de imprejurari le implica). Poate gresesc, dar daca imi spun ca am libertatea de a spune orice, tot mai des, pe masura ce timpul se aseaza ca o perdea tot mai opaca intre mine si realitatea de acasa (ma refer la limitele umane de intelegere a fenomenelor care se petrec " acum ", dar nu " aici " ci " acolo "), ruperea fizica de actualitatea de acolo, imi impune si o oarecare distantare (nu rupere). Nu-mi ramine decit sa ma multumesc cu aceea ce pot vedea (citi si asculta), dar ma impiedic tot mai des de acel : " Cu ce drept eu?… pe care din pacate sufletul mi-l dicteaza, fara ca sa mai fie nevoie si de o voce din afara (iata ca " din afara " devine echivalentul lui " aici " de Acasa). Complicat? Fatalist.? Poate! Va urmaresc. E tot ce pot face. De sentimente prefer sa nu mai vorbesc, pentru ca ar parea vorbe mari si goale care nu ajuta la nimic constructiv.. Si pentru ca veni vorba, iata ce am gasit intr-un articol din LIRE, martie 2001. Intimplarea a facut sa pic acum citva timp pe acest articol in care Nancy Huston, intrebata carei tari simte ca ii apartine si care este actualitatea care o preocupa, spune cam acelasi lucru (pe care cred ca multi il simtim, din pacate, chiar daca greu acceptabil). Redau aproximativ : " Orice persoana in exil o stie : actualitatea presupune acum dar nu aici. Nu ai capul plin de aceleasi imagini ca fratii si surorile tale, nu privesti acelasi jurnal de ora 20 (ora arbitrara de jurnal de actualitati). Aceasta permite intelegerea intregului arbitrar al problemei de identitate. Pentru ca fiecare se identifica actualitatii, ca si cum actulitatea lumii vazuta prin prisma tarii sale ar deveni o afacere personala " (incheiat citatul). Ce pot sa va spun mai mult? Daca nu pot fi constructiva, macar va urmaresc si incerc sa inteleg care este pulsul actualitatii Acasa. Ia uitati cum lucreaza "actualitatea" la parametrii "acum si aici": de cītava vreme ma lupt sa termin (cu toata facilitatea de lectura pe care credeam ca o am) o carte a lui Cartarescu "Posmodernismul romānesc". Daca ati sti cite elemente imi lispesc sa inteleg tot si cit este de frustrant... E doar un banal aspect, dar e. Ce sa va mai spun despre alte realitati (mai ales cele politice, de n-ar fi decit alea) de care ma simt total depasita?! Dar va urmaresc cu ochii, cu sufletul si cu inima. Cu tot respectul, S/Z
Vandaluzia asa,'ntr-o doara Miercuri, Iunie 27, 2001 7:40 AM
Comentarii: Ce-aveti, fratilor ?
Gogu de la Sucidava Miercuri, Iunie 27, 2001 6:49 AM
Comentarii: Jenicaaaa!...ba damblagiule ......vrei ma sa-l vezi pa El Zorab inca odata??? baga capu-n portbagaju de la Dacia lu cumatru Fane.....ala de e fin cu Burebista.... Hai aloha !...PS sosira azi lumanarile....ce fac cu coliva???
Heineken Miercuri, Iunie 27, 2001 5:54 AM
Comentarii: Dupa ce mi-am reglat brewerul dupa metoda Kronenberg am facut urmatoarea descoperire pe care as vrea sa o impartasesc dv: Gica Fara Frica si Aurolacul sau sunt aceiasi persoana,sau au fost colegi de banca in scola generala si satateau unul in bratele celuilalt. Din aceiasi familie se trage si Dan.Mai rasfirat baieti, mai rasfirat.
Schmidt Miercuri, Iunie 27, 2001 2:48 AM
Comentarii: Auro..., ei da, barbatii aia sunt alde X,Y, eu nu sunt atāt de puternic īn a īmi consuma inutil energiile pe sticla. Da, spicuind presa, ma mai opresc, dupa care nu stiu pe care usa sa ies mai rapid īntrucāt īmi vine sa vars. Īn alta ordine de idei, constat ca acest site, este un site privat, adica un mic club elitos si nimicos. Se pune Tara la cale, vigilenata este maxima, īnsa cu masura, cāt si cu sens unic. dar stai, ca pe aici mai este cum mai este, sa vezi la vecinu (nu fac reclama altor firme), acolo te tavalesti de rusine ca ai deschis buda, acolo pe direct, amnintari, īnjuraturi si sanctioari tot alora de cad victime. Aici dat fiind stofa mai rafinata, exista o alta politichie. Da sa īi vezi tot pe astia ce se mai plāng pe la Bucuresti (la Ministerele alea ale "exilului"), ca vezi d-ne nu au cu cine si ptr cine face si zbate, ca ei saracutii singurii singurei fac totul. si totttt asa de īti vine sa taci si evaporezi, ca de le-o zici īn fata, ajungi la originile lor, dupa care te exileaza ca necorespunzator, īnvechit. Si uite asa si tot asa, tot pe loc si iarasi pe loc, ne miram ca viteii la poarta cafenelelor, ca la alti functioneaza dar la noi IOC! Unii spun ca securitatea face si drege, ca vezi d.-ne deia nu merge la noi treaba. De parca securistii aia nu au altceva mai bun de facut decāt sa se joace cu noi de-a baba-oarba. Aia au alte pe cap, sunt orientati īn spaitu si pe teritoriu ptr a mai sta sa frece menta pe aici. Cu unu nu schimba mesaje fiinca este comunist cica, deh, se compromit luptatori de subpaturi dinnainte de 89. Acu cica sunt curajosi si dai si dai cu proteste peste proteste, na, sunt ele bune la ceva (am semnat si eu acel apel-protest, sa nevoit), da acu nu se nevoia sa īiscuturam si pe ungurasii nostri dragi nitelusi, pe acolo pe la sefii lor din UE? Ba, vai si ce bine ne prindea la toti, nu? Asadar concluzionez: Nu stiu vorbi si scrie lb romāna, deci sunt strāin. Ei, stiu sa scrie si ciripeasca īnsa; nu stiu ca prin modul acesta nu fac decāt sa īndeparteze pe romāni de romāni. Daca mai adaugam si lipsa solidaritate cu tara, optinem rezultatul de romani-magiari-rromi, dar nici decum urmasi demni a lui Eminescu, Brāncusi, Stefanica ala mare. Toate bune la voi si sucese!
seth din pat Miercuri, Iunie 27, 2001 1:51 AM
Comentarii: Nu am somn hehehe. L-am speriat pe Schmidt. Aurolacule, unde sa razbim?
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 11:58 PM
Comentarii: Apropos!Nu incerc sa fac pe desteptul.Asta o stiu si eu din auzite de la altii si mi-a fost de un real folos in viata.Deschide-ti capul,inima,invata sa fii mai intelegator,sa recunosti cand ai gresit intrun cuvant,biped.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 11:51 PM
Comentarii: Am omis ceva.Daca nu esti"deschis"nu poti trai intr-o lume noua,cu o mentalitate depasita.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 11:47 PM
Comentarii: Aurolacul.Cred ca toata viata omul are cateceva de invatat.Daca te incapatanezi are grija progresul(nu echipa)sa-ti traga suturi la partea dorsala ca sa capeti propulsie.Cu cat te incapatanezi mai mult,ca atat ai mai multe probleme de a intelege timpul care nu sta pe loc,nu ne asteapta ba chiar ne depaseste.Odata depasit deaici incepe marea nedumerire.Sanatate.
aurolacul Marti, Iunie 26, 2001 11:33 PM
Comentarii: SCHMIDT.Cu permisiunea dumitale incerc sa corectez ceva din ultima-ti postare si anume in legatura cu faptul ca aici pe pagina compatriotii sant stiviti cu sadism.Corect este asa:aici pe site se incearca strivirea compatriotilor sau ca isi fac iluzii ca strivesc compatriotii...Un lucru e clar:BARBATII ADEVARATI NU PIER IN LUPTA(fie ea si virtuala)CI SE CALESC.ASTFEL RAZBESC MAI _ōŹÕUŒ0sÕ4ZŽĢtoate bune si te mai asteptam pe aici.
aurolacul Marti, Iunie 26, 2001 11:17 PM
Comentarii: MITI-SI TACEREA E UN RASPUNS.
aurolacul din simpatie Marti, Iunie 26, 2001 10:53 PM
Comentarii: Gica fara frica-daca se respecta vechea constitutie urmeaza sa te ia la rand,tot cu manusi,una cu doi de LL sub perina.Mai cu aluzii,cam asa ceva:ce tot ii da ala cu.....Apoi apar "fantomele" din balta alba si din papornita.Asta daca devii"obscen".Intre timp te avertizeaza de cateva ori nenea ala cu ghiont incuiat(se mai poate traduce si calcai incuiat)Aū7Ń/ŲQ±'éstD‹ŁNŃ securea(nu e altul decat ghiont incuiat zis si Timi) si-ti blocheaza serverul.Atunci aurolacul= :-( .Toate astea,bineinteles,daca te lasi provocat.Deja apar semne ca incomodezi.Deci nu conteaza limbajul folosit ci orientarea ce o ai.Oricum m-ai convins ca ai busola buna si sant sigur ca nu te vei rataci.Daca s-a schimbat constitutia,poate si cei mai grei de cap care inca mai traiesc in trecut isi vor face un proces de constiinta,se vor duce la baie la oglinda sa sa se priveasca in proprii ochi si daca vad adevarul,se vor intoarce la tastatura si vor posta pasnic.S-ar putea sa ai ghinion,ca le-ai impartit ochelari de eclipsa ;-).Daca nu o vor face acum,poate o vor face maine dimineata cand isi vor spala dintii.Daca si-i spala.Si poate isi vor aminti ca mai a ceva de facut in afara de spalaturi si anume sa se priveasca insistent in ochi,nu ca de obicei,in gol.Ce am scris aici e numai pentru tine.Nu vreau sa fiu luat iar in colimator.Ca abea imi liberara IP-ul si ma invartii pe la poarta plaiului in asteptare de viza.In orice caz ,eu nu ma schimb,sant acelasi din nainte.Atat ca nu voi mai vorbi urat.Oricum,chestia cu limbajul urat a fost temporara.Sau cine stie?Depinde de constitutie.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 10:24 PM
Comentarii: Dan.Pe jumatate,te-ai reparat.Esti OK.Schmit.Nu-ti pierde increderea in oameni.Nea Jenica.Multa sanatate.Seth.Ai libertatea credintei.Rambo.Ma ia cu fiori.Ia-ne incet ca spunem tot.Clau.Ai dreptate.De aia e un site liber,ca sa intre numai cei ce canta dupa o anumita partitura.Te auzi ce spui?
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 10:09 PM
Comentarii: Aurolacul.De nu apareai pe aici,imi vedeam de treaba.Sanatate.Fii pe pace,nu mi-e teama.Am artilerie grea contra pistoalelor cu apa.Daca m-am aratat pe aici am facut-o cu intentia de a purta un dialog cat se poate de normal lipsit de sabloane cu cei ramasi acasa.Dar se pare ca-i o regula nescrisa.Desi in ultimele decenii mijloacele de comunicare s-au dezvoltat,noi am regresat la acest capitol.Culmea e ca asta se intampla numai pe site uri romanesti.Clau.Nu te-am pomenit dar te-ai simtit lezata.Daca te-am ranit a fost fara intentie.Sanatate si frunti destinse la toti.
Dan Marti, Iunie 26, 2001 10:05 PM
Comentarii: Sara buna tuturor! Gica fara frica,imi pare rau ca te dezamagesc,dar nu sant La Dan.Nu am nici un motiv sa te ignor............................Aurolacul:Poate m-am grabit cu postarea mea de ieri.Scuze.
Schmidt Marti, Iunie 26, 2001 9:44 PM
Comentarii: La īnceput am crezut ca, ca, ca, ca, ca. Acum sunt convins ca īn afara de dispret nu meritati (regret directa), deoarece nici romānii adevarati nu prea sunteti, nici telectuali de la care sa ne alimentam spiritual NU SUNTETI. Dar sunteti aceia ce va place a va citi propriile postari "infailibile". Si mai sunteti ceva īngrozitor; strivitii compatrioti cu sadism. Majoritatea ce au fost nevoiti a renunta la CRL, datorita ... de acolo, au sperat a gasi un loc pe aici, pe acolo, cānd colo toto apa si un pamānt. --- pe apa sāmbetei aceste cafenele, sunt inutile Sa va fie cum va asterneti
rambo Romania Marti, Iunie 26, 2001 9:03 PM
Comentarii: Servus!! Mi-a zis Seth de locanta aceasta si am venit sa fac ordine. Hop si eu. Miti, mi s-a raportat ca ai fi zis de mine ca sunt antiroman
. Pai toti cei patru bunici ai mei sunt romani
Asa e si la tine?
seth Bucuresti Marti, Iunie 26, 2001 8:59 PM
Comentarii: Vreau sa vad in ce ape va scaldati pe aici. As dori ca ciberplaiul sa-mi explice ce inseamna atitudini extremiste.
Eu sunt comunist, in sensul ca eu cred ca trebuie desfiintata proprietatea privata asupra pamintului si a marilor mijloace de productie
Sunt extremist?
Reverendu'======== Din Viata de dupa Viata. Marti, Iunie 26, 2001 8:24 PM
Comentarii: MITI-te importunez..iata ca nu-i Gogu Incitatorul,sau tartorul care sa ma impunga la alea moi...Nu te afurisesc ca n-am pentru ce.Vroiam doar ca pe =partea=asta a domniei Columbice ,sa fie mai multe informatiuni exacte despre ceeace se petrece in DACIA..Ziarele-s unse cu unsori si nu se prea vede clar ce vor sa le zica..As vrea ca aceasta cafeaua,sa fie calda si aromata..Fa-o verde de-o vrei,ca fusei pe la Aiud ,prin iarna lu'63 cu acestea,dar fa-o romaneasca..Ce aflu eu cand deschid Ideia??Lasa falsul asta de =miti-caca= si da-te serios pe idei,nume si lucruri care sa dainuie ,nu care sa se matzeasca acusi-apoi.Fi intradevar ROMAN VERDE,precum bradul,dar NU cu mucii pe piept..!!Fa dn aceasta CAFEA un loc in care ROMANII sa se simta reali,nu spaniolitzi si nci Kroncamitzi..Nu stiu cine si ce -eshti??Dar n-are nici un folos..!!Folosu-i =ceeace prind rasfoindu-va....!!Ca mai ai si alte =laturi=pe care te intinzi,nu stiu;eu p-asta o vad.Scrie cam tot ce se intampla in Tara,fiindca eu,ca ex...NU am de unde sa le stiu REAL,ca mi le dau unele Foi de pripas de pe aicea-i putzin..!!Ce aflu =oficial= nu-i real intotdeauna ,ci bulbersat dupa interese si culori.Mi-am pus mare incredere in Ideia ta si ,prin urmare =cea columbiana,dar..???Revenid la ce ti-e frica=afurisenile..Ori cand eu le fac,astea tzin,daca-s cu aplomb si serios puse =mandrite(dela mandara-nu mamaliga ardeleneasca)....Intelesu-ne-am ?? Cu stima..Nu-ti stiu sexul..Nu fiindca as f interesat,dar ma incurca la =adresat..!!!
Aurolacul din setea de cunoastere Marti, Iunie 26, 2001 8:22 PM
Comentarii: Schmidt-postarile dumitale ma intereseaza.O zi placuta.
aurolacul din experienta Marti, Iunie 26, 2001 8:18 PM
Comentarii: GICA FARA FRICA,pune-ti armura!Esti la rand.Asta ca vorbesti cu mine :-)
aurolacul din canal Marti, Iunie 26, 2001 8:05 PM
Comentarii: gica fara frica-salut!Nu pot sa nu-ti aduc la cunostinta faptul ca scrii dupa inima mea.Poate iti inchipui ca sant un pacatos(Miti ;-) ).Oricum asta nu are nici o influenta asupra ta si a celor de buna credinta care posteaza aici.Mai e stiut un lucru si anume ca gura pacatosului adevar graieste[Miti nu fii :-( ]..........>Dan< :-P ,cred ca stii de ŹBģzāD”š”¬“Äjn sosit pe plai.Daca nu stiai iti scriu eu:nenea ala care te-a salutat mai intai,m-a salutat si pe mine.Tot mai intai.Dar eu pe atunci am cerut voie sa intru pe plai si ca raspuns am primit o ironie ce incepea cam asa:mai nea aurolacule...si prin care ma punea in tema ca sa am grija ce postez.Asa,fara motiv.Poate nu i-a placut nick-ul.Insista pe aceasta pagina si te vei convinge ca nu am postat aiurea mai deunazi.Sau poate nu vei trai aceasta experienta caci,datrorita mie,cred ca se va schimba ceva aici pe plai in bine si anume ca,poate,lingaii si autolingaii s-au lecuit sa mai injure.------------------------------------------------Miti>nu mi-o lua in nume de rau dar ai luat-o iarasi razna.Asta o poate constata oricine citeste ce am vrut eu sa stiu si la ce ai raspuns tu.Apropo de chestia cu "personalitatile":ai rasucit-o-n gura(scuze,dar nu am gasit alta expresie).I-ai dat alta interpretare cu toate ca se vede clar ce am vrut sa scot in evidenta.Eu nu m-am referit la cei din Muenchen sau cel ce a fost ziarist la E L .Nici la ceilalti semnatari ai tabelului.Cinste lor.Eu am vrut sa scot in evidenta ca lui ala(scuze,dar acest fel de a te referi la cineva l-am invatat de la Dorinella----vezi acum tavaleala!)ce s-a autointitulat"personalitate" i-au murit laudatorii.La un intelectual nu e permis asa ceva.Pai sa lase pe alti sa o spuna.Nu te supara ca imi permit sa-ti spun,dar pentru idealul tau deocamdata esti lipsita de experienta.Ma refer la faptul ca vrei sa faci ceva bun pentru Romania(in afara de faptul ca prin asta te simti o personalitate).Pentru aceasta "lupta"trebuie sa fii mereu gata de dialog,sa dai dovada de diplomatie,elasticitate,nu sa trantesti usa-n nas cand nu mai ai argumente.Daca eu am un vocabular nepotrivit,e normal.Sant doar un "aurolac".Nu am semnat tabelul.Am sosit prea tarziu.Am pierdut sansa sa devin personalitate.Ghinionul meu.Dar cred ca dau dovada de mai multa diplomatie si elasticitate decat dai tu.Oricum nu am postat in acel stil neplacut(caci si eu cand am citit m-am crucit de ce-i poate iesi omului din gura)chiar de la inceput.Fantome de aici de pe plai,ce ies la lumina numai sa aduca injurii si sa posteze obscenitati, m-au luat la terfelit in urma unor postari inofensive.Deci domnul J ,daca la mine te-ai referit cu destabilizarea,nu vad cu ce am incercat asta.Apoi citeste-ti postarea din 15 Iunie 2001 4:24 AM.Oare cine vrea sa dea o alta nuanta plaiului?Si in legatura cu schimbarea nick-ului meu,nu a fost schimbat ci a fost doar tradus.Simplu.GOLDEN(O)LAKE. Nu zgaria si nu provoca repulsie,asa,la vedere ca-aurolacul-Am fost curios sa vad cum imi mai e pocit.Mi-ai aratat tot matale azi la 5:03 PM.Ai scris -goldenoake-.Poate din repezeala sau emotie.Vezi ca nu sant ranchinos?In legatura cu cei ce vin si posteaza obscenitati si injurii GRATUITE sant de acord cu tine.----Miti>tu esti intelectuala si nu contest asta.Faci parte din si din cele 64(parca)personalitati de pe tabel.Cum ai permis si cum permiti numai anumitor plaiesi sa injure?Nu dā de banuit?Pai am fost injurat si mi-ai blocat si serverul ca sa nu pot replica.Pai e corect asa?De ce nu esti fairplay?E normal sa luptam cu aceleasi arme ce le avem la indemana amandoi.Si inca ceva:Tu nu stii ca violenta,fie ea si verbala,aduce violenta?Ca intelectual trebuie sa gasesti solutii sa rezolvi un conflict atunci cand se iveste.Nu sa privesti nepasatoare.Sau partinitoare.La asta m-am referit cand am facut aluzie la obiectivitate.Ce scriu acum e numai pentr tine:experienta asta neplacuta poate fi o buna"scoala" inainte sa pornesti cu adevarat la drumul ce ti l-ai propus.In alta ordine de idei,tema la care am dorit raspuns a fost cu totul alta.Si anume ma refer la postarea ta cu privire la "Din nou acasa".Caci intre ce se practica aici de catre "initiatori" si ceea ce ai vrut sa arati cu acea postare,mie cel putin mi-a prdus o confuzie.Poate ca intentia ta a fost sa arati ca operatiunea"Din nou acasa"a fost total legitima.Daca e asa,atunci inteleg regulile ce domnesc pe plai.Si inteleg si reactia voastra.Daca nu e asa,atunci am dreptul sa ma lamuresti caci am fost,candva, luat la goana si de "Nastase" si de securistul vostru prin faptul ca mi-a blocat serverul.De aceea tot insist si c^r^i caci sant cel mai indreptatit sa-ti cer o explicatie pe care constat ca o eviti fatis.In alta ordine de idei,formula ta de adio a fost gresita.Trebuia sa scrii:ADIO SI N-AM ARGUMENTE.Si prin asta te descalificai mai putin.Poate te deranjeaza stilul ironic abordat de mine,dar si voi abordati acelas stil,Lady.Cand apare careva nou pe aici si de buna credinta vine cu o idee sau face o propunere("sa abata cursul discutiei"-citand-ul pe J),e luat la misto.Ati sters si chestia aia de pe albastru ce suna cam asa:CE AVETI DE SPUS PE CIBERPLAI CONTEAZA----------------Mai demult,cam atunci cand s-a intors regele in tara, am postat si eu o poezie(pe care o mai pun odata pe pagina,numai asa :-P ).Am scris-o in supararea mea,acolo in "canal".Cu ea nu am vrut sa jignesc pe nimeni de aici.Nici sa-mi arat "talentul literar".Stiu ca sant strain de asta.Dar ,cum am mai spus si atunci,asa am vazut eu situatia din tara.Dupa asta am fost luat la misto cu chestii ca:ce ba,ghiaurolacule,ti s-a uscat teiul,planteaza-ti maracini in cosciug,du-te la sobolanii tai din canal si alte chestii"inteligente"de acest gen.Pai ce v-ati asteptat?Nu a fost normal sa va raspund pe acelasi ton?-----------Deci daca vrei sa dai dovada de inteligenta si bineinteles de...diplomatie,raspunde-mi in legatura cu "Din nou acasa".Macar de ochii lumii.Ori fa-ma sa inteleg ce interese serveste pagina ta.Poate am inteles eu gresit.Daca e impotriva democratiei si a poporului necajit inseamna ca am gresit link-ul si promit ca ma retrag definitiv.La inceput,pe albastru scrie ca se condamna intoleranta DE ORICE FEL si ATITUDINILE EXTREMISTE.Nu am scris eu asta,era acolo de cand stiu eu ciberplaiul.Apoi prin postarea ce am avut onoarea sa mi-o adresezi cu adevaratul tau nick mi-ai adus la cunostinta ca iti alegi partenerii de dialog.Fara cuvinte.Am argumentat destul. Oastea umbrelor... In tarziu de noapte,clopotul vechi suna, se deschid morminte,umbrele se-aduna. Jos in valea mortii ceata-i tot mai deasa, sus pe deal e crucea,neagra si semeata. Jos,in valea mortii,zanganit de zale izgoni tacerea,apar osti calare. Toti vitejii tarii se aduna-n taina, clopotul vechi suna,se imbraca haina de razboi cu firea si cu nedreptatea ce-umili poporul si ii lua mandria, otravi tarana si-nstraina glia. Sus pe deal la crucea neagra si semeata canta cucuveaua,straniu,de te-ngheata. Se crapa pamantul,se deschise racla, iesi Domnitorul.Trist,isi privi oastea. Privi jos in vale,i-au venit ostenii, ingenunche-ostirea,in desimea cetii. Cu fete plecate asteapta indemnul, strigatul de lupta,sa gonesca raul. Insa,Domnitorul plange.Isi plange urmasii ce cu osteneala isi cresc copilasii. Isi vede copiii,azi batrani si ei, cum cersesc pe strada in mileniul trei. Vede prunci in leagan parasiti de mama, vede mame planse ce nu pot sa doarma. Vede fruntea tarii,o vede cum piere Si vede talharii cum au luat putere. Tot gunoiul strazii de la Istambul l-au adus acasa si il vand de bun. Vede sanziene cum se vand an piata, vede Tara-i Sfanta cum trece din viata. Vede cum voinicii au plecat in lume, si-a pierdut si glia vechiul ei renume. Au plecat vitejii,sant in lumea larga, au ramas batranii ce cersesc pe strada. Vede neamul nostru ce-ncet se destrama cei ce l-au cladit se rasuce-n groapa. Vede toti borfasii cum isi fac palate, vede si poporul cum ii duce-n spate, poporul ce n-are bani de sfanta paine, popor pentru care nu mai este maine. Domnul se-nconvoaie,se lasa-n tarana, inima lui brava se zbate-n armura, inima lui plange cu lacrimi de sange, ranile lui toate,toate sant deschise. Il vazu ostirea,se-ntetzi tumultul, ceata tot mai deasa o-mprastie vantul. Murmura ostirea,dar incetinel se-ntreba ostirea "Doamne,cei cu el?" Ne-a purtat in lupte,brav si ne-nfricat -Resemnarea Doamne,te-a ingenunchiat? Ridica-te Doamne,du-ne-n lupta iara, santem ne-nfricati pentru-a noastra tara, sa zdrobim netotii ce umilesc poporul, sa iei fraul tarii,iar,Tu Domnitorul. Doamne,dune-n lupta,mai murim odata, Vrem ca Tara Sfanta fie iar curata, din fata batrana,fie iara fata...... ------------------//-----------------
Clau Marti, Iunie 26, 2001 6:59 PM
Comentarii: GFF: eu nu prea inteleg ce tot ai de-o dai cu elitismu-n, sus, cu elitismun-n jos, elitisme peste tot... Toata perceptia mea despre locul asta se rezuma cu totul altfel: oamenii vin si scriu ce vor, raspund cui si ce vor. Cu alte cuvinte, e vorba de afinitati, intr-un context de totala libertate de expresie in limitele bunului simt. Eu nu vad de ce sa fiu acuzata de elitism daca nu am chef sa raspund unuia care injura, sau ca nu sunt de acord sa ma las implicata intr-o discutie care nu ma intereseaza. Matale mi se pare ca ai tendinta de a confunda libertatea de expresie cu un fel de presupus elitism pe care il atribui celor care nu ti-au raspuns. Chiar imi pare ca ai tendinta sa crezi ca cei care nu iti raspund o fac expres, in dorinta de a te persecuta. Eu sper ca ai sa reusesti sa inlaturi asemenea impresii si sa lasi deoparte falsa modestie zeflemitoare pe care o afisezi. Nu de alta, dar aici nu incercam sa stabilim o ierarhie, nici sa stabilim elite si persecutati. Tot ce vrem e sa discutam liber despre lucruri care ne intereseaza, sau sa tacem linistiti atunci cind vrem sa tacem.

Miti, J: Mi se pare normal sa limitam temporar (doar temporar, ca suntem contra pedepsei cu moartea :) ) accesul persoanelor care se exprima injurios. Si din cite imi dau seama totul e in deplina coerenta cu idea de libertate de expresie din moment ce nu au fost interzise persoane care si-au explicat in mod civilizat dezacordul fata de ideile exprimate pe acest site.
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 6:47 PM
Comentarii: J.Stii foarte bine la ce ma refer(citeste-ti mesajul de la ora 5.03)C-o mana dai cu alta iei.Hotarastet-te.MITI.ora 5.15.Citez din memorie(adica te citez din ce-ai postat)"Ma hazardez sa emit supozitia(e tare de tot)ca nu elitismul nostru i-a indepartat pe unii".Acelasi lucru valabil si pentru tine.Hotaraste-te.Incepe sa-mi placa.Faceti un duo perfect.E induiesator cat de bine va intelegeti voi doi.Imi dau lacrimile.Va las ca aveti probleme de mare importanta iar eu bagaretul de mine,va rapesc timp.Adios!
J Marti, Iunie 26, 2001 6:26 PM
Comentarii: De ochelari n-am nevoie, multumesc. Vazui ca mata ai ceva brobleme cu ochii, ca ma dadeai mai inainte pe mine si pe Gogu de gol ca suntem ca doi brazi dintr-o tulpina.
Miti Marti, Iunie 26, 2001 6:20 PM
Comentarii: gff, te-am ascultat cu interes. Iti spun sincer ca nu-i insulta mai mare pentru mine decat epitetul 'elitist/a'. O sa fiu mai atenta la vorbe. Am inteles. Fara filifantzuri! Un singur comentariu am si eu: libertatea de a vorbi a fiecaruia musai sa se opresasca acolo unde incepe agresiunea asupra altuia! Altfel totul se reduce la cine tzipa mai tare si mai porcos. Este?
J Marti, Iunie 26, 2001 6:06 PM
Comentarii: GFF te referi la ce am scris despre impozite? Cu ce nu esti de fapt de acord?
gica fara frica Marti, Iunie 26, 2001 6:00 PM
Comentarii: J.pentru prima parte a mesajului tau,ai toata consideratia mea.dar a fost de scurta durata citindu-te mai jos(ora 5.03)MITI.se pare ca deabia acum a inceput sa-ti mai treaca din suparare."Elitismul"e bun in cercuri restranse si nu-l practici numai atunci cand ai nevoie de suport.Fiti mai populari si mai ingaduitori si o sa ramaneti surprinsi de rezultate.Lasati oamenii sa spuna ce vor ca in fond asta justifica aparitia acestui"site".Iertati-ma ca v-am plictisit.Cateodata in viata esti fortat sa mai admiti ca gresesti.Daca ai taria sa recunosti esti salvat.Inseamna ca poti sa traiesti printre oameni de toate categoriile,nu numai printre elite.Daca nu,vei ramane vesnic izolat.Iertati-ma,n-am vrut sa critic.M-a luat gura pe dinainte si am spus ce gandesc.O fi bine,o fi rau nu stiu.Mi-am expus parerea fara sa folosesc vorbe tari.Altii n-o pot face decat daca se folosesc de ele.So what?Ia sa nu-i bage nimeni in seama si ai sa vezi cum singuri se corecteaza pe parcurs.V-am tinut cam mult.Imi cer iertare.Mult succes!
Miti Marti, Iunie 26, 2001 5:56 PM
Comentarii: Chestia cu facilitatile la firme e, din pacate, cu cantec. FMI-ul, subrezenia bugetului, sunt factori inhibatori, inca. Pe patron ar trebui sa-l intereseze impozitul pe salariu pentru ca o parte din el plateste si angajatorul! Pe de alta parte, angajatorul va putea gasi forta de munca calificata si motivata, la preturi mult mai mici in RO decat altundeva! aici putem intr-adevar sa concuram eficient: forta de munca ieftina si calificata! Ori daca o parte din ieftinatatea fortei de munca vine din masura guvernului asta multumeste si pe angajat si pe angajator! Om traii si-om vedea.
J Marti, Iunie 26, 2001 5:45 PM
Comentarii: Probabil ca ar fi trebuit sa fie acordate mai bine niste facilitati celor care investesc in firme IT. Firmele straine ar fi venit in numar mai mare in conditiile in care erau incurajate direct, pentru ca pe patron putin il intereseaza daca angajatul plateste impozitul pe salariu sau nu. Un profit bun pentru ele ar fi insemnat si o contributie mai mare catre stat, dar si salarii in mad natural crescute pentru angajati.
Masura mie mi se pare demagogica, pentru ca la un moment dat guvernantii sa poata sa declare: "ati vazut, i-am scutit de impozite si tot au plecat". Mai vedem.
Miti Marti, Iunie 26, 2001 5:33 PM
Comentarii: Platesc alte impozite (ca mai sunt o groaza) dar nu pe cel pe salariu! Mie mi se pare o masura inteleapta! Trebuie incurajat sectorul IT&C si facut tot ce se poate face ca macar o parte din cei care tot pleaca sa fie motivati sa ramana. Pentru ca or sa vina in RO investitii straine, in firme de soft, daca condtitiile sunt bune! Si macar o parte din programatori or sa prefere sa ramana cu salarii poate nu tot atat de mari ca in vest dar mai bine plasati social, in orice caz! Sa se formeze odata clasa aia de mijloc des invocata dar sublima! E avantajos economic si face bine la societatea in civil!
J Marti, Iunie 26, 2001 5:24 PM
Comentarii: Miti,
Stai ca nu inteleg. Programatorii nu mai platesc impozite? Si cum ramane cu egalitatea cetatenilor? Mie mi se pare o masura cu iz comunist, din cauza ca este destul de imorala. Orice cetatean trebuie sa plateasca un impozit, fie chiar si simbolic pentru a avea macar sentimentul ca are si el o contributie cat de mica la bunul mers al comunitatii. Eu nu am mai auzit ca o categorie profesionala sa fie undeva scutita de la plata impozitului. Si sunt convins ca nu va avea nici un efect asupra fenomenului de migrare al calculatoristilor. Asta pentru ca diferenta dintre un salar in vest impozitat si unul in Romania neimpozitat ramane in continuare destul de... "imensa".
Merci si de link-uri.
Bibi Marti, Iunie 26, 2001 5:21 PM
Comentarii: Mai nou, il am si pe Gibran. Pe care din volume voiesti sa-l rasfoiesti, Vandaluzia?
Miti Marti, Iunie 26, 2001 5:15 PM
Comentarii: In privinta blocarii cred ca ai dreptate, J. Am deblocat toate adresele interzise.

In privinta perceperii noastre ca grup ermetic-elitist, cred ca daca onorabilii au putintica rabdare, timpul va sterge perceptia, cred eu, gresita. Ma hazardez sa emit supozitia ca nu elitismul nostru i-a indepartat pe unii. Si nu cred ca e vorba de indepartare. Poate or sa revina.

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]