.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

JS+. Marti, Iulie 17, 2001 11:36 PM
Comentarii: NIMANUIA.===In acelashi an cu Borvisu',cand veni la Cimishoara,ma luara si pusera la dospit pe Leontin Salajan-la subsol,pretz de 3 luni si apoi la Popa Shapca, pana cand ne dusera cu vagoanele cu plasa si zabrele ,la Jilava si de acolo la Galatzi si de acolo la Tulcea si pe bac...la secerat cu tarpanele stufu''' .Si se duse incercarea mea cu RACU' si cu borvisu'''......Asta-i complecta mea zicerea Nimanuia..!!
JS+. Marti, Iulie 17, 2001 11:18 PM
Comentarii: NIMANUIA....=In '61,eram in prima practica medicala la Miercrea Ciuc,la spitalu' din Shumuleu si eram aproape de un izvor de BORVISS-apa minerala- pe o vale langa Shumuleu-Miercurea Ciuc...Am luat apa minerala-borvisu'- si l-am magnetizat cu un magnet de 6000 gaugi ,timp de 20 minute;magnetu'fiind sub fundu'paharului pus.Si am adapat bolnavii cu cancer,dar nu stiam pe atunci stadiul in care era acest cancer,si dupa 12 pahare de borvis,pacientzii mei se inviorasera.Martori or mai fi poate si acu' ca-i multa apa scursa de atunce...???daca cercetatorii rmani ardeleni vor sa incerce,nu au ce pierde..Dumnezeu sa ii ajute..!! Urziceniu' facea magnetzii si cred ca-i mai face si acu'??
JS+. Marti, Iulie 17, 2001 9:41 PM
Comentarii: Ma vorbaresc cu Nimeni..Ce-o fi aia saracie ?? Cand am venit in America am fost om de servici la un spital local si dadeam cu baflarul ca sa lustruiesc un parchet si un linoleum invechite si spalam cu de zor coridoarele,printre picioare altora si nu stiam o boaba americaneshte..Apoi bolnav am incercat marea cu degetu'.M-am inscris la universitate si am ales-o pe aia de Metafizica si Counseling spiritualist...o sectiune o Psihologiei generale si a Filozofiei,de pe langa Indiana University...Au veni mai apoi,mii de pagini de citit si de inteles si dupa aia,ca sa raspunzi la sute si sute de intrebari care se asemanau asa de perfect unele cu altele,icat raspunsul ce trebuia dat,semana cu a da cu foc pe tine,sau a te baga in iad,tot un drac fuse....!!Prin cunoshtiinte ca nimerisem intr-o localitate unde erau numa' americani,nimeri intr-o masonerie,care ma ajuta cu loanuri,ca sa merg la scoala..Erau pe-atunici oamenii asa de buni,nu ca acum,de vreun an -doi in urma..!! Dupa ce fusei pensionat de boala,am voluntariat ani de zile pe cei cu =666= inainte de a merge la =777=.Eu am murit aparent de trei ori,dar am revenit in iadu'asta iara''.....dar multzi se dusera si nu mai venira si eram langa ei si ii petreceam pana dincolo si mereu ii indemnam ca s-o ieie numa' in sus si ,numa'in sus in spre Lumina..Animalele prelungesc viata si am dus fetitzle mele(pisicutzele) mereu cu mine(erau doua surori de rasa egipteana) si le mangaiau "trecatorii" spre Dincolo si ishi mai lungeau suferinta,ca Viata-i asta si numai asta=suferintza.....N-a mai condus mashina ca a nu fac rau atora si familia mea era real familie..cate neveste care sunt cu 10 ani mai mici ca sotzii stau langa ashtea ??Si bolnavi fiind ashtea ??Lumea mea era mereu in PRALELE......Ciudat si poate stupid,pentru multzi,dar asta fu..Ce-i saracia ??ca n-am fugit de acasa si n am parasit romania si mai apoi dupa ani Austria penru a fi bogatan american...??!!! Si azi cand mi-s pe butuci,merg de ma alunga doctorii ca mi-s uneori eu pacientu'emergency-iului.dar nu merg pentru bani,ci ca sa fiu la si langa aia care se tot duc si numai vin..Ca-ntr-o zi cu soare m-oi duce si io forever..Dar..!!?? catzi nu vor rade iarshi si iarashi de spovedania mea..!! Mi trebuie omu ' ca sa lase "sarcina' de surcele din spate cate-o data si sa se mai si hodineasca..Asta o facui acu''... Cu iertaciune,stima mea la toata suflarea omeneasca de pretutindenea !!Jenica-jenel-JS+.....
Chevalierul Marti, Iulie 17, 2001 9:37 PM
Comentarii: Vandalůzica mea porumbita razboinica, ce-i drept, am pasit cu stingul...au nu stiai dolce faptura ca pe partea aia bate si inima?! D'aia!
Vreau sa-ti dau de stire prin prezenta ca la coada nu stau, rabdare n-am in dotare si tutun nu prizez! Te-am digitizat sublima faptura prin puterea amorului si cu fiecare bataie inimii mele iti trimit codul in spati, printre nebuloase si voyageri! E mai mult decat o terfeloaga, este?
angela Marti, Iulie 17, 2001 9:26 PM
Comentarii: Doar de "bine" puteam auzi despre dvs.din surse parolate (si inca cum !)din CRL , nu-i asa d-le MV ? :) Desi , judecind dupa intimpinarea de bun venit nu pareti chiar atit de fioros...ei , trebuie sa aveti si dvs. "prieteni" si prieteni ca altfel nu reusiti sa faceti deosebirea intre ei cind va ridica osanale sau va iau in tabarca....Stiu ca nu sinteti Kronberg , el a facut o obsesie pt. genunchii mei ,sper sa nu faceti si dvs.acelasi lucru pt. gitul meu :)...Cit despre visele mele , te asigur ca n-ai matale loc acolo , oricit de "dracula" ai fi :) * VANDALUZIA draga ! Sint uimita ! In cafeneaua asta am intrat "in forta" si nu se ia nimeni de mine ( ori inca dorm cei care detin cheile de la sipetul Pandorei ? ), intr-o alta cafenea am intrat politicos si am fost "incoltita" din toate partile cu diverse comentarii acide ...cine stie ,poate ca tocmai asta o fi "secretul" :),functioneaza legea junglei,nu se ia nimeni de al tare! Mersi de invitatie la discutia "non-intelectuala" , m-as preta la ea daca n-as fi asa dezamagita de cafenelele astea care cel putin deocamdata imi lasa un gust amar...De altfel vad ca nici tu nu prea stai pe "roze"....abia reusesti sa mentii cirma la barca ta ! Succes mai departe si cine stie ? poate ne mai vedem mai incolo dupa ce imi termin "periplul" prin cafenelele virtuale !
gica fara frica Marti, Iulie 17, 2001 8:38 PM
Comentarii: MITI.din gresala,vezi ca la mesajul tau de la 5.02 ar fi trebuit sa te adresezi altcuiva.nu o iau personal,cu totii suntem supusi greselilor.o zi buna.
JS+ Marti, Iulie 17, 2001 8:34 PM
Comentarii: satana.666..MULTZAM FAIN !!...Dar eu nu cred in SATANA,fiindca asta este printe oameni,de aia are 666=care-i numaru'OMULUI...Dar fiindca am -nu-ti vine ca sa razi??-si diploma de SFANT,va chem oricand: VENITZI la MINE si o sa fitzi voi cei Fara praz si fara juvetzenii..!! Vom fi spiritualishi si vom trai cu sufletu' in mai multe LUMI deodata..Nu rade !!Va ashtept si sufletu'meu e cu voi de-apururea !! Amin.!! Si sa fitzi voi Oamnei-si satane ,daca asha va place ,ca tot UNA suntetzi..666.Lucifer e inger de LUMINA,dar in Univers INTUNERICU' ii de vreo 90%,dar este un intuneric VIOLET...Potzi vedea o asemenea nuantza de culoare in imaginatzia ta ?? Ashai LUCIFER-satana,cum ii zici tu,OMUL si Universu cu toate stelele sale...De multe ori il intalnesc pe LUCIFER prin alte lumi paralele prin care ma avant si este un OM deosebit..Satana ii mai omenos ,decat oamenii de pe lnga noi,de acum...!!! Cu stima-satana..!! Vino si la noi astea care nu credem in tine ssi te vedem Inger de Lumina..!!
gica fara frica Marti, Iulie 17, 2001 8:29 PM
Comentarii: MR.A.E.se vede klar cine sunt oile negre de pe aici.asta ii mai scoate putin din amortzeala.poporul o duce prea prost ca sa-si permita un computer de la care sa aiba o fereastra deschisa catre lume.asa ca nu mai raman decat aceiasi cantaretzi de moda veche,in haine noi cu acces la tehnica"top of the line".se conduc dupa aceleasi canoane;cine nu-i cu noi e impotriva,sa fim vigilentzi ca dushmanul de clasa ne pandeshte din umbra,etc,etc.mai nou se incearca"moldovizarea romaniei"ca-n felul acesta sa se poata lucra la lumina zilei.daca spui adevaruri care incomodeaza,devii indezirabil si ti se pun in carca tot soiul de scorneli ca sa scape de tine inante de a-i"contamina"si pe altii.sfatul meu.fa-ti concediul linistit,bucurate si incearca sa te distrezi.sanatate.
Miti Marti, Iulie 17, 2001 8:20 PM
Comentarii: Clau, trimite te rog un reply la invitatia care va veni de la ciberplai@yahoogrooups.com Multam fain si eu.
JS+ Marti, Iulie 17, 2001 8:13 PM
Comentarii: MR KRONBERG,uita-i ieri sa-ti zc,ca ma confunda-shi cu JACK...Nu.....JACK ii EMIL si-i tare nefericit(in felul sau) ca si noi ,dar are simtzul umorului,pe langa-o inteligenta (shucara) si mateatza,de neegalat primtre pseudo-plaieshii...Iti mai aminteshti(?) si eu nu o zaiut,definitia vinovatiei data ,asha,stiintzific ,ca raspuns la AsteriX....???Si apoi cum arunca domnia sa poantele ca din intamplare ,fiecaruia si cine are minte se prinde,cine nu,o ia pe mirishte,tot inainte ca MUUU si o tzine asa pana cand s-o baga de-a toatalea in mausoleu..!!! NU-s el,ca eu mi-s cu ale mele-mystice..Il retzin ca imi dadu o replica pe gazieta aia MV-ista ca Schmit Junior si avu ale lui specifice..Odata scri-se-se in locu'meu ca-mi shmangli parola...Si pe NICKY l-am stimat cu ani in urma cand il stiam atat de bine,cat se poate sti un virtual de pe aicea..!!???Dar se metamorfoza subit in ceva ce mintea mea nu prea vrea sa creada c-o fi chiar el ??Uite RAMBO asta banatean de al meu si o face pe comunistu',dar nu cred ca e asa cum pare ca vrea sa fie..??Nici mie nu-mi arde de capitalism si democratia asta de jandarmerie americana,dar nici comunist NU POT fi ca mi s-ar usca sufletu..Cand am stat ca shobolanii sub pamant in Baragan(Hoinaru stie,ca ne vedea cand trecea cu caruttza copil fiind,cu tata-su pe langa noi ashtea banatzenii chiaburi...)ce pot alege ceva mai bun ??.Jidovii-nu-s mai aia de cu ilenii in urma,ca sunt ltii si ma dezavuara ca-s bolnav si ca nu-s shmecher ca ei catziva si o luai ca Adolf care si el fu ca mine,cu ciuda pe ei..Dar ca sa omoare o lume ce o luara acum cu fortza,este un pacat pe care nici un David clonat pe care-l vor MESIA ,n-o sa-i mai salveze dela Armaghedonu'care-i pregatit minutzios numa'petru ei....!!! Scuza-mi literele care nu se bat cum trebe si imi iese vorbirea ca din prashtia davidica..!!CU stima...(VEZI daca dai un deget la IVAN se si URCA pe divan..!!!) JENICA....
Clau Marti, Iulie 17, 2001 8:04 PM
Comentarii: Miti: am trimis un sol de pace pentru ciberplai pe yahoo.
Test din Est Marti, Iulie 17, 2001 7:52 PM
Comentarii: Bine Clau, eu presar drumul spre democratie cu alune :-)
Miti, Gambrinus pentru toata lumea ca fac fetele cinste!
Miti Marti, Iulie 17, 2001 7:50 PM
Comentarii: Clau, cand poti--n-au intrat zilele in sac :) Sanatate si bafta la chestiile de rezolvat!
ABC Marti, Iulie 17, 2001 7:47 PM
Comentarii: Angelico, ne dai note?
Clau Marti, Iulie 17, 2001 7:39 PM
Comentarii: Miti: las ca nu o sa mai fii singura, acusi ma inscriu si eu, dar mai inainte tre' sa rezolv niste chestii tehnice.
Test din Est: Dau ce bere vrei tu; ca eu nu prea le cunosc bine, prefer vinul (alb).
satana.666 Marti, Iulie 17, 2001 7:38 PM
Comentarii: JS+, Sunt momente cand te citesc cu placere si momente cand dau peste. Unii oameni sunt asa de originali ca greu gasesc interlocutori. Cand vrei sa fi serios esti tare domnule! Nu dispera, multi olteni te citesc si te apreciaza ca pe un adevarat lider spiritual. Oricand se va gasi un loc pentru tine la noi! Trebuie doar sa ne chemi.
Miti Marti, Iulie 17, 2001 7:32 PM
Comentarii: Am uitat sa dau pe goarna pagina de la yahoo unde va puteti inscrie pe lista de discutii a nodului:http://groups.yahoo.com/group/ciberplai/
JS+. Marti, Iulie 17, 2001 7:24 PM
Comentarii: Citeam =despre unele actziuni care ar aduce ceva bine plaieshilor din Plaieshie.Nu merge-eu am vazut ca sunt prea multzi care sub masca neseriozitatii,sau a gogiei-magocice se vor mascarici si va ieshi ce-o ieshit din revolta Cimishoreana:VAX..!! Am facut incercari in fel si chip,sub fel si fel de feluri,dar NU MERGE..Din Banat primesc veshti disperate,si Ardealu'-ntreg se va dezlipi mintenash de tara ce-o credeau muma,dar care este acu' ciuma si sotii care-si au neveste unguroaice ,isi schimba identitatea dupa ele ,numai ca sa fie Ghermanist...Dece oare ??Voi cei care gogiti mascarade pe unde trecetzi ,nu putetzi pricepe ca rogojina nu mai merge drept presh..Nu potzi ameti o lume care de 84 de ani tot ashteapta binele si da mereu in gropile rromanii ca sa nu mai stie ce identitate,de fapt are..Iugoslavia-i o parte .De groaza sarbilor verzi,ceilaltzi se omorira ,pana acolo au ajuns numa' ca s fie ei;si ciripesc acelasi zumzet...!!Sunt prea pervertiti plaieshii,si-i poti cota la bursa de pe aici,unde valorile personale sunt non valori si unde nimic serios nu IESE..!!Plaieshii-s pusi pe glume si jigniri,dezbinari si matraplazacuri,NU pe ceva serios si maretz asa,precum domniile voastre vor..!!Uitatzi-va la Jidovi..Vrura Casa LOR si cat sange dadura ca prtz pentru asta..!!Nu-i sub soarele asta NIMIC care sa poata face din om un biped,ca acesta regreseaza si nu peste multa vreme il veti vedea spermatozoid pimbaretz prin Veshnicia fara veshnicie,un NIMIC,nici macar cu OCHI....pate-o coada din care si acum da maretz si prost,de nimereshte tot in ceatza..!! MITI-NU MERGE nimica,cu ai tai ca Brazii..!!M-am harjonit cu tine,asa ca aa arata si eu ca am pleava plaiesha in mine,dar ma sturai si de dat grau si pleava la batoza nimicului si a unei =arii = cu buruieni crescute de dau peste carutzash..!!Sa fi Binecuvantata ,impreuna cu plaieshii de suflet si ne plevoshi !!
Miti Marti, Iulie 17, 2001 7:24 PM
Comentarii: Dorinella, n-am acceptul sa o postez pe cafenea. Replica e de tip articol. Poti in schimb sa te inscri pe lista de discutii a nodului ciberplai (imi trimiti un e-mail la ciberplai@yahoo.com si eu iti trimit o invitatie) sau pe lista Societatii de Maine ( http://groups.yahoo.com/group/societatea_de_maine). Lucru valabil pentru oricine, de altfel.

Dezavntaje si avantaje asta ti le aranjezi singura--pe lista cu pricina 'se da' discutii despre cum sa ne organizam si sa actionam la firul ierbii (adica in formatie grass roots :). Subiectul arzator acum e Constitutia (mai precis modificarile planuite de politicieni). Chef-ul listei nu stiu daca si cine o sa fie. Deocamdata eu sunt singura p'acolo: si general si soldat :)
Test din Est Marti, Iulie 17, 2001 7:21 PM
Comentarii: Hai mai J ca sunt si eu baiat de gasca! Pot sa-mi asum anumite riscuri :-) Nu-mi place sa ma arunc cu capul inainte dar nici carcotas nu sunt. OK, puteti conta si pe mine.
Dorinella Tiraspol Marti, Iulie 17, 2001 7:11 PM
Comentarii: Miti, daca aveti nevoie si de persoane mai slabute la intelectual parca m-asi inscrie si eu pe lista. Ce dezavantaje ziceai ca avem? Nu poti sa ne pui si noua un pasaj din lucrarea domnului respectiv ca sa stim si noi ce ne asteapta? Auzi draga? Si cine o sa fie seful listei? Mai sunt si alte functii disponibile?
Miti Marti, Iulie 17, 2001 7:09 PM
Comentarii: Dorinella, ai venit si tu? Hai ca se strang randurile :) Que tal?
Mr.AE Marti, Iulie 17, 2001 7:06 PM
Comentarii: Gica fara frica.Eu sant aurolacul,nu ascund asta,dar din cauza ca postarile mele mai lungi de un rand nu mai sant acceptate de cenzura,am incercat de la celalalt PC sub numele de botez primit de la jupanita paginii.Si a functionat.Cat?Nu pot spune exact.Poate pana voi fi arestat,incarcerat si expulzat( :-( ) sub acuzatiile de 1-hartuire 2-batjocorire a unor insemne nationale.Sincer sa fiu,imi fac ganduri in legatura cu viitorul meu.Apropo,am auzit ca pesteuyt•]RIűK«ľŢÜD care vinde terenuri pe luna.Poti sa-mi dai ceva informatii?Trebuie sa ma gandesc serios la perioada ce va urma dupa expulzarea mea din Romania,Germania,Terra.E posibil ca sa fie folositoare si altor vizitatori ai paginii LaIdee(asta in urma lecturarii postarii de la 5:02 PM;se pare ca s-a pus monopol pe internet,caci acum santem izgonoti pe fata).Fii atent ce urmeaza.Citez: Miti Marti, Iulie 17, 2001 5:02 PM Comentarii: Stimabile Gica fara frica! Sa injuri ca la usa cortului in numele democratiei si al primului amendament e lucrul cel mai la indemana. La fel, sa acuzi pe baza de scenarii intortochiate si meschine, nascocite sub impulsuri pe care mi-e greu sa le caracterizez(sa le dau in vileag-n.a)! Mai greu e sa tii dreapta masura!(vezi ca incepe sa recunoasca?tot nota autorului) ________________ Ce parere ai de asta?Oare asta e scopul paginii LaIdee?Sa fie asta raspunsul la intrebarea pusa?______In continuare iti doresc o zi frumoasa.
Dorinella Tiraspol Marti, Iulie 17, 2001 7:05 PM
Comentarii: Vai dar vad eu ca am devenit interesanta de cand nu mai postez. Uite dragii mei Ionica si Test ca va dau cateva repere biolografice: Asa cum am mai spus sunt eleva la un liceu de informatica din Bucuresti. Am venit cu mami din Tiraspol si stam cu chirie afara din oras fiindca este mai ieftin. Eu stau la camin intr-o camera cu alte doua colege in cursul saptamanii iar sambata si duminica ma duc acasa la mami. Sunt o norocoasa ca patronul la care lucreaza mami ma simpatizeaza si ii mai da cate-o prima, cand o tine noaptea la lucru. Asa poate sa ma tina in scoala. Celelate doua colege de camera lucreaza noaptea. Una la o fabrica care impacheteaza dulciuri si sucuri expirate. Adica le schimba ambalajul. Cealalta lucreaza la un laborator care fabrica aspartan, un indulcitor sintetic. Ea zice ca e doar un paravan si ca acolo se fabrica extazi un drog sintetic la care ii fac reclama pe toate posturile de radio romanesti. Patronul cica e unul mare din politie si nu risca nimic. E bine asa, ca avem dulciuri si sucuri din belsug. Cand ajung acasa, mami ma asteapta cu sarmale sau cu chiftelute. Mai imi place si friptura de pui umplut.
Eeiii... nici nu stiti voi ce bine este acasa sa stai cu burta in sus chiftuita. Dar sa stiti ca stau foarte bine cu lantul trofic desi ma indop cu dulcuri. Nici slabanoaga nu sunt si nici ca o purcica nu arat!

Tu de unde esti Ionele si cu ce te ocupi? Esti casatorit? Dar tu Testule?
Miti Marti, Iulie 17, 2001 6:59 PM
Comentarii: Plina ochi. Inca cateva decenii si se rezolva si asta, Vandaluzia--ma cumintesc. Cumintenia pam^ntului.Okay, sa asteptam atunci urmatoarea fiesta.
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 6:31 PM
Comentarii:
Bravos, Miti, esti plina de viata, pe cit se vede ! Gata de-acum, curtezanii n-au aparut, dar clientii fac deja coada. Pe diseara.
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 6:27 PM
Comentarii:
Angela, n-am obraznicia sa fac pe gazda, dar te-ai adresat tuturor si in ciuda impresiei proaste, astepti comentarii (asta n-am prea inteles). Din partea mea, bun venit. Cind ai chef de o parola cu o adevarata non-intelectuala (daca preferi asa ceva pseudo-intelectualilor), iti stau la dispozitie.
Miti Marti, Iulie 17, 2001 5:51 PM
Comentarii: O sa ma intorc. Doar stii vorba aia: sa te intorci insemana sa invii un pic!
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 5:47 PM
Comentarii:
Miti, voiam sa spun - daca mai pleci inapoi. De ce sa nu te caut ? Nu se-arata prea curind misiuni in Europa, da' dac-o fi sa fie, sa vezi ce fiesta iese.
Miti Marti, Iulie 17, 2001 5:02 PM
Comentarii: Stimabile Gica fara frica!
Sa injuri ca la usa cortului in numele democratiei si al primului amendament e lucrul cel mai la indemana. La fel, sa acuzi pe baza de scenarii intortochiate si meschine, nascocite sub impulsuri pe care mi-e greu sa le caracterizez! Mai greu e sa tii dreapta masura! Daca sa comunici din pura placere a comunicarii, sa descoperi ca nu esti singur in Univers, sa cresti ordinea in balta entropica sunt chestii subversive si otravitoare, in opinia domniilor voastre, nu vad ce mai catazi p'acilea! Viatza e frumoasa, exista oameni frumosi si buni, de ur^ciune nici ca-mi mai pasa! Totul e frumos!
gica fara frica Marti, Iulie 17, 2001 4:56 PM
Comentarii: MR.A.E.inca ceva.ai observat tehnica folosita cu aurolacul?acelasi lucru l-au incercat impotriva mea.drum bun.
Miti Marti, Iulie 17, 2001 4:47 PM
Comentarii: Tot pentru Vandaluzia:
Daca mai plec--apai n-ai observat ca-s o ducace? Oricum, mai stau deocamdata, pe aici. Chiar o sa ma cauti, negresit?
gica fara frica Marti, Iulie 17, 2001 4:47 PM
Comentarii: Mr.A.E.iti doresc un concediu placut.peste o saptamana voi face ca tine.ai dreptate.aceste pagini se vor asazise"foruri"de libera exprimare,prin care se testeaza "pulsul"atat intern(RO)cat si cel al diasporei.nimic nou sub soare.deosebirea consta in faptul ca noi,prin internet,ne facem singuri dosarele.personal,mi se frange,ca mana lunga a"dreptatii impuse"nu mi-a putut face nimic pe teren propriu,darmite acum.ideea e ca nu cumva pe cei din ro. sa-i strice la cap idei de dinafara,exact ca si inainte.toate apelurile la mobilizari,nu au decat scopul autodemascarii a celor ce din naivitate,mai cred in povesti cu mos craciun.intr-un fel noi stanjenim si de aceea toata osteneala sa fim alungati.crezi ca nu m-am"gadilat"la nuantele de atitudine pe care le are MITI pentru"recalcitranti"?pentru unul muma,pentru altul ciuma.este?MITI?punem security la poarta ca cei ce nu gandesc la fel ca noi sa dea din buze pe dinafara.le facem inscenari in care daca incearca sa se apere de cainii asmutiti asupra lor,se invoca limbaj ofensiv si gata.MR.A.E.nu mai pune la inima.nu poti recladi intr-o zi ceea ce s-a ruinat in decade.multa sanatate si un concediu placut.
Miti Marti, Iulie 17, 2001 4:38 PM
Comentarii: Vandaluzia, ce placere sa te intalnesc! Drept sa-ti spun, totul parea in ordine dar daca am vazut ca nu merge i-am umflat poza onorabilului si am facut link din directoarele tripodului.
MV - "legenda vie" Marti, Iulie 17, 2001 4:37 PM
Comentarii: Ms. Angela proaspat venita de la CRL & Dan ... exist chiar daca nu am nici o legatura cu dl. Kronberg si chiar daca pentru "cei multi" am devenit un "cosmar pseudo-intelectual real" (un "pain in the ass" cum zice cu smerenie orice proletar-imperialist-credincios-ateu-mioritico-european din Internationala a-V-a "Marea Falimentara"). Sper ca tot ce ati auzit indirect despre mine ... din surse neidentificate, probabil bine documentate ... e numai "de bine" si ca nu v-am tulburat cumva si dvs. visele inocente ... cind Dracula tocma venea, la miezul noptii, sa va muste de gitul lung si gingas.

Bine ati venit in lumea mioritica a absurdului "pseudo-intelectual"!
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 4:16 PM
Comentarii:
Multumesc, Miti ! Ce a fost aiurea, totusi ? Cind am testat pe masina mea a iesit bine. Promit sa nu-ti mai dau de lucru.
angela ..de la CRL..via la Dan...si acum pe La voi...pardon !... La idee! Marti, Iulie 17, 2001 2:36 PM
Comentarii: Buna ! E a treia cafenea (dupa cum am spus si mai sus) vizitata de mine si "nimic nou sub soare... "... aceeasi balaceala pseudo-intelectuala ,ca stai sa te gindesti serios daca asta e "crema" intelectualitatii romanesti sau doar citiva "alesi" care au "scapat" la comunicarea virtuala denumita select "Internet".... Cu regret constat ca discutiile civilizate nu-si prea gasesc locul in lista de "meniuri" oferita de cafenelele virtuale romanesti si ca orice ins ori idee e luata cam peste bord de la intrare... Ah ! papa Kronberg nu te lasi nici pe alte plaiuri de vechile naravuri !....buna d-le MV ! am auzit atitea despre dvs. ca deja ati devenit o "legenda vie" si nu eram prea sigura ca existati si in realitate....in rest vechile probleme si eterna "rica" intre cei plecati si cei ramasi ,ori si mai rau:intre prostie ,rautate gratuita si intoleranta pe de o parte si pe de alta ....cei cu "cugetul curat in simtiri" si care se intreba nedumeriti daca ei sint cumva cei nefiresti... Numai bine !...si nu ma dezamagiti :)..astept comentariile dvs !
angela ..de la CRL..via la Dan...si acum pe La voi...pardon !... La idee! Marti, Iulie 17, 2001 2:36 PM
Comentarii: Buna ! E a treia cafenea (dupa cum am spus si mai sus) vizitata de mine si "nimic nou sub soare... "... aceeasi balaceala pseudo-intelectuala ,ca stai sa te gindesti serios daca asta e "crema" intelectualitatii romanesti sau doar citiva "alesi" care au "scapat" la comunicarea virtuala denumita select "Internet".... Cu regret constat ca discutiile civilizate nu-si prea gasesc locul in lista de "meniuri" oferita de cafenelele virtuale romanesti si ca orice ins ori idee e luata cam peste bord de la intrare... Ah ! papa Kronberg nu te lasi nici pe alte plaiuri de vechile naravuri !....buna d-le MV ! am auzit atitea despre dvs. ca deja ati devenit o "legenda vie" si nu eram prea sigura ca existati si in realitate....in rest vechile probleme si eterna "rica" intre cei plecati si cei ramasi ,ori si mai rau:intre prostie ,rautate gratuita si intoleranta pe de o parte si pe de alta ....cei cu "cugetul curat in simtiri" si care se intreba nedumeriti daca ei sint cumva cei nefiresti... Numai bine !...si nu ma dezamagiti :)..astept comentariile dvs !
Miti Marti, Iulie 17, 2001 1:24 PM
Comentarii: J, de acord cu tine sa ne organizam temeinic si pe indelete. Cei care doresc sa se implice activ in structurarea si functionarea retelei civice, cred ca trebuie sa se prezinte celorlalti membrii ai nodului cu ce considera relevant (ocupatia, domenii de interes, etc--un CV informal, sa zicem). Cred ca ceilalti membrii pot vota apoi acceptrea sau nu a noului membru, cu o majoritate simpla. (Exista la yahoo groups posibilitatea de a initia sondaje dar avem si noi scripturile de la masina de vot care pot fi adaptate si facute publice--sa nu fie suspiciuni ca cineva ar manevra scripturile cu pricina).

Din perspectiva retelei, important e si statutul nodului: cerinte minime, atributii, drepturi in retea. Trebuie sa definim si un protocol eficient de comunicare si colaborare intre noduri. Voi ce ziceti?
Mr.AE Marti, Iulie 17, 2001 12:47 AM
Comentarii: Kronberg.Gica fara frica.Inainte sa plec in concediu am cateva randuri(ceva mai multe)pe care doresc sa le scriu.Ieri seara mi-am dat cuvantul(intr-o postare pentru Kronberg)ca nu voi mai folosi "figuri de stil dure"_______Inca nu stiu ce intentie a avut cine a trantit pagina asta pe internet(caci cu toate ca multi au insistat sa afle scopul ei,se pastreaza tacerea),dar dinainte sa postez eu,aceasta pagina a avut tendinte de "piata".Fiind o pagina publica(cum afirma si cea care posteaza sub"Miti"),coloratura celor ce posteaza e variata.Ori,cine a initiat pagina si a tolerat admosfera de aici,sa nu mai aiba pretentii la altceva(vrea sa fie mai selecta,sa faca o privata cu parola numai pentru `telectuali).Cafeneaua tot cafenea ramane.Cand a intervenit,a facut-o partinitor astfel am ajuns la concluzia ca poate fi aceeasi persoana cu acea sau acele ce provoaca tot timpul.Eu nu am acces la Ip-uri sa vad care si cum.Apropo de ip-uri,nu stiu ce tot ii da cu masti si alte chestii caci eu am folosit doua ip-uri.Unul ianinte sa ma blocheze(prima faza de intimidare),pe urma altul.Cum am mai multe pc-uri,fiecare avand alta configuratie(chestie care nu priveste pe nimeni),e posibil ca de atunci sa fi aparut amandoua.Mai departe,in legatura cu IP-urile,imi amintesc cum persoana ceare acces la ele,a publicat unul pe pagina.Asa ceva nu se face.Seamana a altceva si anume a instigare la hartuiala.Apoi nu e nou ce am constatat si anume ca pe pagina asta posteaza o mana de plaiesi ce au legaturi f.stranse(corespondeaza prin email,postarile aici samt numai asa de ochii lumii,de unde si calitatea slaba a subiectelor;de fapt lipsesc cu desavarsire),scopul lor fiind ca,sub denumirea pompoasa a paginii si ce mai scrie pe acolo,sa atraga interesati,ce vin cu postari(sant indemnati la asta),apoi,cum am mai spus candva,e luat sub foc incrucisat.In tot acest timp aroganta nu lipseste.Clica aborda aere de "dumnezei" si bineinteles ca privesc de foarte sus.Bine,pe multi chestia asta nu-i face decat sa zambeasca.Prima data,"victima" e luat la"misto" prin niste postari ce trebuie sa le citesti de cateva ori ca sa distingi ceva(atat de incoerente sant).Apoi se incepe cu remarci privitoare la inteligenta nou venitului(tot la fel de incoerente).E atacat din ce in ce mai agresiv,apoi se trece la limbajul pe care l-ati remarcat.Cand adopti metoda,ca de,gandesti ca asta e obiceiul,te trezesti ca tu esti acuzat de hartuire si,mai nou,de batjocorirea insemnelor nationale(de cate ori citesc postarea asta... :-))))) ),citez: Miti Luni, Iulie 16, 2001 4:53 PM Comentarii: Pt. cel care posteaza ca "aurolacul": Nu va faceti iluzia ca sub aparenta masca va puteti permite orice intr-un spatiu public ca acesta. Va atrag atentia ca sunt foarte hotarata si am si instrumentele legale la indemana sa reactionez la felul dvs. incalificabil de a hartzui participantzii la dialog pe un spatiu public. M-am interesat si nu e nici un impediment sa ma adresez justitiei germane cu dovezile pe care mi le-ati furnizat pana acum (inclusiv cele de batjocorire a unor insemne nationale).Incheiat citatul.Nu a precizat care insemne:ale Germaniei sau Romaniei?Dar e atat de naiva sa creada ca cineva va lua in serios delirul ei,asta atata timp cat orice postare se poate manipula.Bine,nu mai e cazul sa dezvolt tema ca pe parcursul diversiunii ti se face si "dosar".Reiese din citatul de mai sus.Astfel se incearca intimidarea celor pe care i-au atras aici pe pagina si care nu intra in clica lor ce se vrea din ce in ce mai mare.In general sant vizati cei ce traiesc in afara Romaniei.Motivul este ura si invidia celor ce traiesc in Romania(precizez:o mare parte din ei)pe cei din afara la care se adauga si faptul ca au ratat in viata(nu vad ce vina avem noi).Nu sant singurul care am ajuns la aceasta concluzie.Probabil,prin faptul ca multi au renuntat sa mai posteze,initiatorii au avut senzatia unei reusite in a intimida si dezbina si acum vor sa se extinda si anume sa se organizeze pe retele,nuclee,"globali" si "mioritici"(nu au uitat ce au invatat la "scoala")ca sa fie mai eficienti.Pentru a se porni la acest drum vor sa infiinteze doua servicii distincte:1-Legislativul,al carui sef stim toti cine va fi(care hotaraste ce si cum;corespondeaza cu locotenentii in afara paginii prin email-uri,etc...).2-executivul(gradele inferioare):cei ce te provoaca.Apoi se trece la intimidare.Bineinteles ca cei din legislativ,din exces de zel(si ca sa nu uite de unde au plecat) vor face parte si din executiv.Cineva a propus ieri sa se treaca la anihilarea prin hacuire,ca de,ca orice organizatie de acest gen au si ei specialisti in telecomunicatii.Un semn prin care incet,incet isi dau arama pe fata,a fost faptul ca de ieri s-a introdus cenzura.Au fost postari(normale,fara injuraturi) ce dupa cateva minute au disparut.Probabil au fost trecute direct la "dosar"____________Probabil,una din strategii este ca cele cu injuraturi sa ramana pe pagina pentru ca daca mai apare vreunul nou,nestiind despre ce este vorba,sa-l claseaze din start pe cel ce a postat.Daca noul venit citeste si la arhiva are posibilitatea sa cantareasca si hotarasca pe ce strada canta.Daca alege partea mijlocul drumului sau partea opusa,urmeaza procedura de rigoare.________Imi amintesc de o jalba a clicii (pe lista sant si oameni de buna credinta ce au fost pacaliti de sloganuri si de buna intentie a protestului,nu fac aluzie la ei)prin care se protesta impotriva unei legi ce interzicea accesul la...libera exprimare,etc...Cel ce ar fi "calcat pe bec" putea fi acuzat de...de ex:crima de batjocorire a insemnelor nationale(sant nevoit sa pomenesc din nou de Lupul moralist,avand in vedere ca insasi initiatoarea protestului e prima care aplica acea lege-vezi citatul de mai sus).Si cu asta s-a mai pus o "botnita" si a mai fost eliminat unul din "agenturili straine".Daca poate obtine si ceva lovele,si mai bine.Chestia cu tribunalele e la moda in Romania.Fiecare da pe fiecare in judecata si cere pedepsirea adversarului plus despagubiri morale.______Au fost cativa noi veniti care nu au fost de acord cu clima acestei pagini si au incercat,voluntar,prin diferite metode sa aduca la tacere pe cei ce sant cu adevarat vinovatii de situatie.Niciuna nu a fost buna si,bineinteles ca au cazut pe partea cealalta.Au fost intimidati,au dosar,ii asteapta procese,etc..._____Posibil ca postarea de fata sa produca o avalansa de postari "inteligente".Posibil ca au obosit ceva.Oricum imi e indiferent_______Cred ca sant si alti oameni ce au ajuns la aceeasi concluzie ca si mine cu privire scopul real al acestei pagini.Sant sigur ca doresc si ei sa afle de la initiatoare cum stau lucrurile.Numai ea poate da raspunsul.Am mai pus candva intrebarea asta,urmarea a fost...tacere.La postarile mele"colorate" am primit raspuns,amenintari,etc...La cele de acest fel se pastreaza tacerea.Atata timp cat tace nu face decat sa afirme cele constatate de mine.Toti asteptam un raspuns clar,fara ironii si alte chestii inutile,un raspuns scurt si la subiect.
aurolacul Marti, Iulie 17, 2001 12:41 AM
Comentarii: Primul pas in organizarea pe noduri si nuclee:a aparut cenzura
aurolacul Marti, Iulie 17, 2001 12:41 AM
Comentarii: Primul pas in organizarea pe noduri si nuclee:a aparut cenzura
J Marti, Iulie 17, 2001 10:07 AM
Comentarii: Miti,
Eu sunt de acord cu infiintarea listei. (Cons)pirat nu sunt. Se pare insa ca mai ales cei care locuiesc in Romania sunt cam circumspecti in a participa. Aceasta problema a mai fost pusa de domnul Test din Est cu cateva luni in urma: In cazul in care isi va face publice detalii personale (chiar in cerc restrans) cine ii garanteaza ca nu vor exista actiuni de intimidare asupra sa?

Cum vezi tu sitemul imunitar al listei (nod)? La Idee regulamentul este: "vine cine vrea, ramane cine poate" pe lista insa care vor fi regulile jocului? Din moment ce este vorba de o asociere voluntara, ar trebui ca fiecare sa stie cu cine se asociaza. (Asa cum a spus domnul JS+) Eu insa nu ma refer la nume, pentru ca oricum ele nu ne-ar spune mare lucru. Ar trebui sa gasim o modalitate democratica de primire (excludere) de membri, pentru ca altfel vei fi tu si "La Idee" tinta atacurilor celor care nu vor primi pass-ul (daca va fi cazul).

Una din cauzele esecului miscarilor civice de la noi a fost slaba organizare. Dn cauza asta mai bine ne mai pierdem timpul acum cu astfel de detalii decat sa constatam mai tarziu ca am muncit degeaba.
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 9:50 AM
Comentarii: Zbirci ! Kronberg, nu-mi mai esti dator cu nici un bravo. Un pupic de consolare.
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 9:48 AM
Comentarii:
Kronberg, imi place cum imi zici bravo, poate-ti mai dau o data ocazia. To say nothing despre atractia speciala pentru obiecte ca cel din figura...

Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 8:27 AM
Comentarii: Cavalere, te-ai prins ca aveam textul tau pastuit si-am uitat sa-l sterg. Scuzele mele.
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 8:25 AM
Comentarii:
Ecoutez, Le Chevalier-est-l'air, ai cam pasit cu stingul. Norocul tau e ca sint destul de tolomahawka ca sa fiu de stinga, deci, ca sa zic asa, nu ti-o retez.
Ala cu terfeloaga-n mina e cuplat ca si mine cu cineva in contumacie. Daca n-ai observat, iti spun ca nu el incearca sa ma cucereasca pe mine, ci eu pe el. Multi si pot intimpla pi pironul garii si pi culoarili biblioteshii pintru doi. De junii imberbi nu te lega, ca-ti faci pacat. Sint comunijdi simpli ca si mine, mai mult onesti. Asa ca cavalere, nu-ti incepe asediul dind din coate si stuchindu-te la ceilalti asediatori, ca am de-ajuns pentru toata lumea care merita. E ca Romania aspirind la NATO: problema nu e daca, ci cind.
Prevederea ta in privinta ghivecelor ma facu sa rid bine de tot: sint dotata cu Parabellum, dragul meu... Asculta Vandaluzia, nu sint misteriosul logodnic dar am de gand sa te cuceresc. Vad ca misuna prin preajma-ti tot felul de adoratori. Ala care abia se tine dupa tine, cu cate-o terfeloaga-n mina, e tantalau bine! cat despre junii imberbi care trag cu ochiul pe furis la glezna dezvelita din volane, nici ei nu-s mai brezi. Fii atenta ca pornesc asediul, porumbita mea razboinica! Incep cu-n cantec de inima bleu, pe sub mindrele-ti balcoane. (vezi ca sunt inarmurat din cap pana-n picioare asa ca nu prapadi bunatate de ghivece cu flori.) Dooolcee alpestre paroleee...
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 8:11 AM
Comentarii:
Bibliotecarule, mi-ai luat-o numai puuutin inainte. Am intrat dimineata sa scriu ceva ca o pilula morning-after, stiam 3 din 4 lucruri descrise acolo. Te-am citit, pe urma tot pe clienti, n-am mai apucat sa scriu. De dezamagire nici nu poate fi vorba; ghemotto-ul meu in materie de barbati, fie ei cartaresti ori ba, e "minte-ma, da' minte-ma frumos". Inexactitatile alea nu afecteaza magia, in opinia mea de mujer.
Bombardamentul - yep, atunci a murit V. Vasilache Sr. De gradinile alea nu stiam. De Leonard stiam dintr-o induiosatoare colectie de "Gazeta Noastra Ilustrata" (Victor Eftimiu) de prin '26-'27 pina prin '30+ pastrata de o sora a bunicii. Erau pina si corespondente regulate de la Hollywood. Nu lipseau, evident, minciunile propagandei burgheze despre foametea din URSS. Cind a murit Leonard a fost in Bucuresti cam cum a fost peste balta cind a murit Rudolf Valentino. Aproape tot numarul ii era dedicat, daca mai tin minte bine. De Odessa mi-a povestit taica-meu, inclusiv de aruncarea in aer a comandamentului romanesc (aproape 200 de morti), urmata de represalii adecvate.
Vandaluzia Marti, Iulie 17, 2001 7:49 AM
Comentarii:
Miti, multumesc de informatii. Daca m-or trimite superiorii prin Spania inainte de a pleca tu (chiar, mai pleci ?) te caut negresit.
JS+. Marti, Iulie 17, 2001 5:58 AM
Comentarii: MR.KRONGERG,indiferent cine esti,dupa multa atentziune,la ceeace scri si cum de corect le scrii,am vazut persoana,aia care-i in spatele scriiturii.Cred ca ni-s din acelasi aluat,numa'ca a DVS., este mai dospit si mai balansat,pe cand al meu revolut si cu inclinatziuni eltiste,fiindca intotdeauna corciturile sunt superioare PLATZILOR si Plumbuitzilor..Nu-i modestie ce eu zic,dar asta-i..!!!In rest ce sa mai zic??Pe aici dai de Gogi si Magogi de niste sub specii bipede(ce pacat dela natura asta oarba !!),de indivizi real periculoshi,ca or fi Joiane,sau Maroturi,Nickuri ,sau scopitzi,tot un drac cu iad cu tot ,sunt..Sa-i luam asa cum is,ar insemna sa fim ca ei,ca cine se aduna se si aseamana,iar ca sa-i dam la o parte, nu ne lasa ca ne incita ca sa fim noi aia aparent pentru vederea astigmatica a altor,datzii la gunoi..Vai ,si de soarta adevarului asta ,ca numa' minciuna apare in sleahta noasra rromanii....Multzumec ca fusei bagat in seama de Domnia Voastra...!!CU stima...!!!
Gogu de la mahala dar cu baraca pi centru Marti, Iulie 17, 2001 5:01 AM
Comentarii: Ba Jenica, ...ba cocosatule...nu te da nimeni ezemplu de tolomac..tu esti tolomac. Asa te facu mama natura....pa semne ca se scremu luuuuuuung pana te fata, d-aia esti damblagiu Iote de la Gogu o mana se seminte de floare..stai pa prispa cu deshtu-n nas si sparge niscai seminte....ajuta la cogitatie...si te scapa si de scabie.... Vezi ca cumparai lumanari......is gata de parastas.... Sa faci plici...... De la Gogu uiz lav...
gica fara frica Marti, Iulie 17, 2001 4:49 AM
Comentarii: nick.bai laie,ramane cum am stabilit.ratu-troaca.te-am si uitat.
Kronberg De departe... Marti, Iulie 17, 2001 4:15 AM
Comentarii: O.K. Am dibuit-o... trebuie sa va dau si serverul nu numai pagina...(http://homepages.about.com/kronberg/kronberg/) eh, amu ca aveti pagina putetzi sa vedeti frumusetea acolo... ca nu mai pierd vremea cu nimicuri d-astea (si oricum ati vazut-o la TV cu totzii...) Miti, Ce-ti spuneam eu... uite ca semnele se vad... si ultimul mesaj Nick cu injuraturi tari e specific... atunci cind a decis ca a injurat destul si vine sub alt nume si ne uimeste cu cite stie el (si nu-i prost... doar iute la minie si... cred ca-cam singur pentru virsta lui...) Draga Jack, pardon, JS+, zici matale despre mine ca : "incearca sa fie cand cu o parte cand cu alta virtualiceshte..." Nu cred ca ai intzeles prea bine postarile mele de la CRL... eu nu incerc sa fiu nici cu unu nici cu altul... incerc doar sa intzeleg si din cite intzeleg uneori chiar si partea roshilor are unele bune pe care nu ma sfiesc sa le admir precum si curatzenia facuta de herr Adolf in privintza debililor mintali, homosexualilor si tziganilor si nu am uitat sa mentzionez ca greseala fundamentala in acele timpuri a fost ... bombardarea Londrei... de acolo i s-a tras si a mai iesit la iveala chestia cu evreii... holocaustul fiind bazat pe prejudecati si pe interese pur financiare decit pe ura pura impotriva lor (mi-e greu sa cred ca un popor ce a cunoscut prea-bine principiile si modul de viatza evreiesc adica poporul german sa urasca sincer pe evrei... pe tzigani si restul a fost si este normal... dar pe evrei - cei ce au scris religia noastra si care invatza sa scrie si sa citeasca inaintea tuturor ... e drept pe literele din cartea Domnului... nu cred ca a fost ura... mai degraba ceva invidie... dar nu ura) precum si ceva lucruri bune d-ale comunistilor... ( de fascistii lui Musolinii au pus Mafia sa se exileze... comunistii din timpul rezbelului rece au tzinut lagarele lor numite tzari socialiste... libere de droguri si acel libertinism sexual ce de la baby-boomers incoace... se adevereste nefast pentru viitorul tzarilor avansate dpdv economic...). Deci JS+ ce vrea Kronberg e nu sa racoleze noi adepti la parohia sa si nici sa faca morala... ci doar sa excite putin partea creativa si latura buna din fiecare de la aurolaci la Nicky... toti cei ce scriu aici... si pe alte chaturi ... tot aia suntem de ne cautzi mai bine (si eu ca si matale tot Kronberg is peste tot... e mai practic... nu ajung ca Nicky sa ma injur de unul singur cum a facut -spre hazul galeriei recent- catre ... Margot!) - toti ce scriu aici, zic, au ceva in cap... doar interesele is altele iar violentza lor verbala are si ea un scop... de scopul nu-i atins se va trece la tehnica tov. Joita... sau in limbaj CRL... lectii de indoctrinare marxist- whatever... si dupa o saptamina de taiat frunza la ciini... cind CRL va rula doar pe vaselina lor...o vor lasa balta ca multe alte subiecte (palestinienii, "bozgorii", Ilascu... etc.). Eu cred ca o data pe zi... cineva trebuie sa umble la pagina pe aici ... asa, timp de o saptamina doua... si sa scoata pur si simplu tot ceea ce e considerat vulgar, dubla postare si tentative de denigrare anti-romaneasca (pe altii cred ca-i putem vorbi de rau ca oricum si ei ne vorbesc pe noi de "dulce" pe limbile lor prin cyber-space) deci cozile de topor ar trebui cumva... scurtate... iar tehnica omului de rind... ca mine sau matale... ii lasam pe Nicky & Co. sa-njure... ca vom avea certitudinea ca miine nu-i mai vedem pe pagina... si principal este... sa nu le raspundem (cei ce-s violentzi fizic sau verbal au o parte feminina super-dezvoltata si precum damele... singura chestie ce-i poate distruge e... o totala ignorare, totala si cam de sus... stiu, doare dar face...). Cu bine si pe miine.
Kronberg De departe... Marti, Iulie 17, 2001 2:50 AM
Comentarii: Scuze fetelor! da hakespeare... am uitat sa pun semnu' spre poteca... ia sa vedem cum iese amu: http://homepages.about.com/kronberg/kronberg/
Tablagiul din parcul vecin Marti, Iulie 17, 2001 1:15 AM
Comentarii: Doamna Miti, ca sa nu mai fie probleme cu libertatea de expresie a celor câtiva sarmani cu duhul dar dotati cu claviatura si din pacate cu bilet de spitalizare libera extra muros, va confirm ca nea Garrigu' nu a postat nimic La Idee în ultimele trei trimestre si nici nu are de gând. Pe mine ma mai lasa, iar când poate sa vorbeasca cu Dv. va cauta la pueblo. Cred ca e luna plina pe internet, asta explica urletele din bozii. Cu stima.
JS+. Luni, Iulie 16, 2001 10:44 PM
Comentarii: Mi se pare bizar,ca sunt exemplificat ca tolomac in ale vorbirii..!!Si mai perplexat mi-s, ca tocmai aceia care vorbesc si "tac" ,sau mugesc,ma exemplifica si il compara pe MR. Kronberg cu vorbirea sfintziei mele.."Marot"-ule,sa faci bine,ca mai civilizat a-i fi, daca te-ai uita in propia-ti oglinda si sa cauti un pic de modestie,sau de self -regasire,ca nu eshti mai bun ca altii si nici mai breaz ca brazii aia "muciatzi"..!!Limba voastra "maternala" se pote contorsiona la comanda si este bogata in tot felul de compozitiuni,fie astea vechi din ortografiile "antice,fie astea "de lemn" din ortografiile joitzeshti-comunarde.Este greu sa "vasleshti" prin smarcurile ,mai multor graiuri si cu un keiboard sarac si "moshulit"si,mai cu seama ,uneori vorbind in dodii,sau cum le zic eu alegoric=metafore..pentru o lume care este sub clasa medie a inteligentei "normale" bipedelor...Si cu interlocutori virtuali "mincinosi si pseudo numiti" ca cei din Cafeuri...Cel putzin EU merg PE FATZA=asta mi-s,si mama altu' nu mai face..!!Nu eu incep mascarada,dar am obiceiul stiindu-ma cu "spate tare",ca s-o prelungesc printre mlashtinile pline de plumb ale rromaniii-lor....Deci "Margoule"(ca dela tine la Margot este o distanta de EN ani INTUNERIC....)fi pe pace si stai in balta ta si oracaieshe acolo cat vrei ,dar de sfintzia mea ==MUCLES!!! Sti ce-i asta -mucles??Nasu'la cutie,daca nu-la currsck....!!!!Mr.Krongerg este prea plictisit de vata si de oamenii care figurativ i se mishca in preajma-i si incearca sa fie cand cu o parte cand cu alta virtualiceshte.....Cultura si erudismul se vede(de cei care sunt asijderea lui) din tot ce spune,chiar si cand le zice-n dodii....Chestia asta cu pseudo-(falsitai) identitatzi, este o naivitate,ca cei care va vor sunt mai Lapushnenici decat norodul imultzit geometric....si va GINESC mintenash..!!!Nu te pune cu mine,ca stiu sa counsolez si spiritualiceshte divineshte si draceshte..UUn "pic" ma juca-i cu MITI zburatoarea ieri si ceda,ca nu m-asi fi lasat de mascarada benzilor vinete,pana in panzele "albastre"..!!Vezi ca eu nu-s BOBizantin,si Dumnezeul meu este de alta conformatiune..si popia mea este altfel framantata.!....Salut pe toata lumea!!! NU are importantza ce credetzi in voi inshiva despre mine..!!ca n-am vreme sa va schimb si sa va dau biblioteci la indemana..!!
gica fara frica Luni, Iulie 16, 2001 10:34 PM
Comentarii: margot(nick).you can run but you can't hide.se pare ca-i mai luat-o inc-odata la partea dorsala.te rog sa nu ne parasesti ca n-o sa mai ma amuze de loc acest"site".dar ia spune-mi,cand o iei dupa ceafa simti ceva? aurolacul.nu-l mai injura de mama,ca n-are.p-asta l-a adus barza.alta explicatie nu este.sanatate si noroc. test din est.ai mare dreptate.iar cand aprinzi lumina se imprastie ca gandacii de bucatarie. gz.daca ala n-a fost komunism,ce-a fost;universal studio?ai avut timp destul sa le atragi atentia fostilor tai tovarasi ca merg pe un drum gresit dar n-ai facut-o.erai prea ocupat sa aplauzi aberatiile unui fonfait cu patru clase primare care si-a batut joc nu numai de un popor amarat dar si de lingai ca tine care acum pretindeti ca sunteti mai stiu eu ce profesori,dar ati tacut ca "rahatu-n iarba"cand ar fi trebuit sa aveti sira spinarii.daca ai sange-n"bolas"expliciteaza-mi si mie ca eu is mai impiedicat la minte(dupa cum spui).cum ar trebui sa arate adevaratul komunism vazut de tine si cum ar functiona.ai de la mine libertatea sa te consulti cu joiana,rambo,seth si cu toti ce impartasiti aceiasi aberatie si iesi la interval cu o explicatie clara,nu cu balbaieli obosite. apropos.eu sunt gica fara frica si alte nick-name-uri nu folosesc.nu sunt aurolacul;pe care fie vorba intre noi,il inteleg.e o fire mai vulcanica.si mai vezi ca o dai chix cu margot si margareta.daca nu stii sunt acelasi nick cel cu o mie de identitati.astept raspuns la intrebare.
Test din Est Luni, Iulie 16, 2001 9:08 PM
Comentarii: Chestia cu modificarea ipului este aproape stupida. Daca se afisa mai avea haz. Asa ce importanta are? Nu le mai da apa la moara Miti si daca totusi consideri ca au depasit masura poti sa-i dai pe mana lui Dorinella care face pe naiva dar este profesionista in comunicatii.
Test din Est Luni, Iulie 16, 2001 8:57 PM
Comentarii: Clau, imi place sa fie multa si rece. Ca e blonda sau bruna nu conteza daca ma gadila placut la papilele gustative. Ce dai?

Miti, suntem tari daca facem totul public. Ce facem cu nodurile in cerc restrans, munca conspirataiva ?! :-)

O vorba interesanta despre comunisti: Se zice ca sunt precum carcalacii, se inmultesc acolo unde este mizeria mai mare.
O vorba (venita din batrini) Luni, Iulie 16, 2001 8:53 PM
Comentarii: Fiecare pasare pe limba ei piere. Par example de propria prostie cind se plictiseste.
Bibliotecarul Luni, Iulie 16, 2001 8:41 PM
Comentarii: Vrem?
Miti Luni, Iulie 16, 2001 8:37 PM
Comentarii: Margot, eu nu-s politzai sa stau tot timpul cu nasul in IP-ul vostru. Ma duc la el numai cand securitatea sitului mi-e amenintzata. Asa ca nu te mai da maretz--pur si simplu nu m-am uitat in catastif cand, de buna credintza, te-am luat de Garrigue. Poti sa schhimbi toate cele 6000 de proxy-uri, daca ma uit in catastif tot te dibuiesc. Pariu? In fine, s-o lasam. Avem treburi mult mai bune de facut.
Margot Luni, Iulie 16, 2001 8:26 PM
Comentarii: Miti
N-a fost Garrigue, am fost eu. Ai vazut ce rau este sa nu stii cu cine vorbesti? Acum am un proxy canadian cules de pe la RL cândva
Ai aici linkul la acele proxies: http://www.proxylist.com/. Introduci o adresa e-mail valabila si-n câteva secunde iti vine un cod de acces. Cu acela si cu adresa e-mail intri la liste si-ti cauti un proxy dintre cele peste 6000 existente la ora aceasta-n lumea larga. Apoi vii La Idee si te dai în barci ... Vezi, asa merge. Si nu toti ce stau în Germany sunt neaparat cornute precum Gica, OK? Spune-i si lui hackespeare al tau ca nu-s de vina eu daca a trecut Gica-Belciug-in-Nas cu adidasii peste el la Pamplona. Sa nu fi fugit al tau în fata bovinei si n-avea treaba acum ;).
Noroace si la buna vedere. M-am cam plictisit de cafenele. Sa fiti iubiti! :)
Gica-Fricosu
Muuuu! La atât se reduce capacitatea ta de receptie. Mai poarta trebuie vopsita aici, si stai deja debusolat în fata ei.
Miti Luni, Iulie 16, 2001 7:43 PM
Comentarii: La ce va referiti, dom' Garrigue?
cavaleru-i-ler Luni, Iulie 16, 2001 7:41 PM
Comentarii:
Garrigue Luni, Iulie 16, 2001 7:34 PM
Comentarii: Dar despre ce este vorba? A la votre.
aurolacul Luni, Iulie 16, 2001 7:28 PM
Comentarii: ...doar am promis...
aurolacul Luni, Iulie 16, 2001 7:28 PM
Comentarii: ...doar am promis...
aurolacul Luni, Iulie 16, 2001 7:28 PM
Comentarii: LaIdee.Fara cuvinte...
aurolacul Luni, Iulie 16, 2001 7:27 PM
Comentarii: LaIdee.Fara cuvinte...
Margot Luni, Iulie 16, 2001 7:18 PM
Comentarii: hackespeare
Acolo zice "Multumim pentru contributie!", asa ca mucles.
Margot Luni, Iulie 16, 2001 7:17 PM
Comentarii: hackespeare
Dar matale cine mai esti, de te dai zambila aici? Ce ti-am casunat si tie, nenorocitule, Doamne iarta-ma?
Margot Luni, Iulie 16, 2001 7:13 PM
Comentarii: Kronberg
Bravo Kronberg, vad ca te chinuie hormonii si pe tine. Bagi aici ce nu încape la Cafeneaua RL? Ca sa stim si noi cum sa citim, ca n-are cap si n-are coada, mai ceva ca la jupânul JS+. Poate capetele acelea-s dincolo, la prietenul tau Oberul... Nesimtitule. MV
D-le MV, ati scris ca "P.S. In alta ordine de idei ... cei care nu vor probleme de terorism electronic ... ii sfatuiesc sa nu posteze pe siteuri romanesti (controlabile din RSR)". Pai toate serverele siturilor romanesti, inclusiv cele ale d-lui Stufitki http://www.romanialibera.com sunt în Statele Unite. Cele cu COM oricum. Pai acolo cine sa le purice ... in afara de administratorul respectivului sit? Daca la el v-ati referit, atunci are sens ce ziceti. Dar altcineva nu cred sa patrunda în tainele unui server american, ca mai au si aceea ceva scoala la baza si nici naivi nu sunt, nu credeti?
Hackspeare Luni, Iulie 16, 2001 7:12 PM
Comentarii: Nea' Margot, uite care-i chestia: daca va mai gratulatzi mult cu ba p'a ma-ti va inchid usa-n nas la amandoi. Muncesc un pic mai mult la script da' nici ca veti mai intra indiferent de proxy-urile si anonymizerele voastre (care BTW, total inocente nu-s, eu in locul vostru n-as zburda fara frica din proxy in proxy ca o albina beata, chestia poa' sa va cauzeze la...ciberimunitate).
Miti Luni, Iulie 16, 2001 6:37 PM
Comentarii: Pentru cei interesati de implicare activa in reteaua civica pan-rom^neasca: am infiintat o lista de discutii pe baza de e-mail la yahoogroups. Postarile si discutiile vor fi accesibile numai membrilor inscrisi. Pt. inscriere va rog sa-mi trimiteti un e-mail la ciberplai@yahoo.com in care sa specificati user-ul si e-mail-ul cu care doriti sa apareti pe lista, o scurta prezentare si eventual, precizarea domeniului de interes in cadrul retelei civice. Veti fi apoi invitati printr-un mesaj e-mail sa deveniti membrii ai nodului ciberplai. Un reply la mesajul-invitatie va insemna inscrierea dvs. efectiva pe lista. J, Clau, Birlic, Test din Est si ceilalti interesati, ce parere aveti?

Am primit un material de la domnul Sasarman privitor la propunerea ciberplaiului in contextul miscarii Pro Romania dar am permisiunea sa-l difuzez numai celor implicati direct in structurarea retelei pan-rom^nesti.
hackspeare Luni, Iulie 16, 2001 5:59 PM
Comentarii: Netizene Kronberg, n-ai specificat cararea pentru poza asa ca n-a iesit.
Kronberg Din Tara Povestilor Luni, Iulie 16, 2001 5:45 PM
Comentarii: Vandaluzia ... Bravo! Aurolacule... ai dreptate despre Margoatza da' mai regleaza limbaju' ca am intrat "la idee" nu la canal... Altminteri tot de fabrica de marmelada vei avea parte... Jenica : Bombe-ai vrut... bombe-am testat... sa vedem cu ce mai iese pe piatza aia de la taraba rosie... (le-a mers la fix "aterizarea" Mir-ului - i-am felicitat pe CRL - dar aici mai jos avetzi prima reusita a americanilor in programul Star-Wars... versiunea Pentagonului!). Altfel, bine, sanatosi? Succes francofonilor ce se taie in argumente sportive la Jocurile Francofoniei din Ottawa (brava echipei de tenis de masa romanesti) si succes tuturor evreilor ce se intrec de azi in Israel la Mackabiada lor, succes de asemenea tuturor celor ce string fonduri pentru ca anul viitor sa aiba de o Spartakiada redusa la Bucuresti (dupa cum merg lucrurile prin tzara... Bucurestiul va cistiga numirea ca oras al Spartakiadei 2002 inaintea Havanei sau Phenian-ului... ca Moscova a suparat Canada in week-end-ul trecut...da i-a razbunat Bush si le-a dat de lucru la admirat poza de mai jos...). Numai bine la toata lumea! P.S. MV - dupa cum cred ca stii ... pe la CRL toti tontzii ma confunda cu matale... deci ca sa le intretzinem iluzia... te rog frumos sa nu mai folosesti cuvinte din lexicul aurolacului... alea-s din arsenalu' lor... noi putem sa-i taiem la ironii si la argumente... deci hai sa dam dovada ca au de ce ne invidia... Ca de pupat stiu ei unde sa pupe si fara sfatul matale... au deja reflexul format! P.S. 2 - Catre Comisariatul de Politetze Politica : Merci fratzilor... sitam eu ca un agent al Mosadh-ului nu va fi lasat de isbeliste de confratzi. Shalom si Bahur Hachem! Miti - Scuze...dar asa e singurul fel de-ai linisti pe unii... stii matale... unii vin acilea cu treburi... deci ... pe viitor vor fi mai atenti cum isi propaga ideile... si pagina matale va arata demna de o pudoarea tiparului... (stii... cind argumentele injuraturilor nu-si mai au locul ideile si glumele ne pot dezvalui frumusetzea sufleteasca ce se ascunde in spatele tuturor iesirilor de moment... la CRL dupa un "tratament" similar am fost surprins cit de spirituali pot fi unii ce-am fi putut sa-i credem pierduti pe vecie... nu is romani de-ai nostri ... ca brazii...si destul de inteligenti sa ne surprinda placut...) Inca o data, MII DE SCUZE si noroc la toti intrati... la idee. 16miss.jpg (19K)
Miti Luni, Iulie 16, 2001 4:53 PM
Comentarii: Pt. cel care posteaza ca "aurolacul":
Nu va faceti iluzia ca sub aparenta masca va puteti permite orice intr-un spatiu public ca acesta. Va atrag atentia ca sunt foarte hotarata si am si instrumentele legale la indemana sa reactionez la felul dvs. incalificabil de a hartzui participantzii la dialog pe un spatiu public. M-am interesat si nu e nici un impediment sa ma adresez justitiei germane cu dovezile pe care mi le-ati furnizat pana acum (inclusiv cele de batjocorire a unor insemne nationale).
Bibliotecarul Luni, Iulie 16, 2001 1:19 PM
Comentarii: Vandaluzia, my dear, sa punem acum la incercare taria vrajei si puterea fantasmelor. Iata ce glasuieste un martor:

Citind, zilele trecute, în revista România literară (nr. 10/2000) textul d-lui Mircea Cărtărescu "Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza", mi-am amintit de desenele ce apăreau cândva în revistele pentru cei mici, desene în care copilul trebuia să descopere greselile introduse intentionat. Uneori se acordau si premii.
Nu stiu dacă dl Cărtărescu a introdus intentionat unele greseli în articolul domniei-sale, vrând să ne pună la încercare spiritul de observatie si cunostintele, sau, din cauza vârstei mai fragede pe care probabil că o are, n-a apucat să trăiască evenimentele de care vorbeste si a preluat, fără să se documenteze, ceea ce i s-a spus, uitând că, uneori, memoria ne joacă feste.
Iată câteva mostre:
1. "Prin 1942-1943, sub cele mai îndârjite bombardamente americane, Bucurestiul..."
Precizez că primul bombardament american în România a fost la 1 august 1943, la Ploiesti. Bucurestiul a fost bombardat prima dată abia la 4 aprilie 1944. A urmat o nouă bombardare a Ploiestiului la 5 aprilie 1944 si, apoi, multe alte incursiuni aeriene americane de tristă amintire, pe care nu le mai însir.
2. "...grădinile de vară Rasca, Otetelesanu si Cărăbus."
Precizez că Rasca si Otetelesanu dispăruseră de mult (Otetelesanu în anul 1930, ca să facă loc Palatului Telefoanelor, pe care-l pomeneste, ceva mai jos, chiar dl Cărtărescu). Cărăbusul nu a fost o grădină de vară, ci un teatru de revistă (Tănase).
3. "La operă cânta încă Leonard", spune dl Cărtărescu.
Precizez că N. Leonard nu mai putea cânta (doar, cel mult, imprimat pe discuri), pentru că murise în 1928. În nici un caz nu cânta la operă, pentru că toată cariera lui s-a desfăsurat la...operetă.
4. "...o cântau soldatii în transee, la asediul Odesei".
Precizez că Odesa căzuse în mâinile noastre în octombrie 1941. Poate că soldatii o cântau, bietii de ei, în transee aflate mai departe până la Stalingrad. Nu m-am străduit să descopăr si alte greseli intentionate sau nu, dar încrederea în adevărul celor scrise în întregul text, mi-a fost zdruncinată.
Rămân, totusi, acelasi cititor credincios al revistei România literară.

Constantin Ionescu

De adaugat marturia domnului Tomazian care spunea ca Zaraza n-a fost compusa de Cristian Vasile ci transpusa dupa un tangou argentinian care cucerise Europa intreaga.

Eu zic ca fantasmele-s tari si vraja tine, daca vrem noi.
Miti Luni, Iulie 16, 2001 12:35 AM
Comentarii: Vandaluzia, am reparat fluturii din insectar. Zilele-s acum la locul lor.
Comisariatul de Politetze Politica Luni, Iulie 16, 2001 12:07 AM
Comentarii: Netizene Kronberg, poti sa-ti pui giaca de piele si mocasinii lui Mulder, ca te refugiem oleaca, ca niste luministi de bine ce ne aflam (la Globus :-).
Cavaleru-i-ler Luni, Iulie 16, 2001 11:54 AM
Comentarii: Asculta Vandaluzia, nu sint misteriosul logodnic dar am de gand sa te cuceresc. Vad ca misuna prin preajma-ti tot felul de adoratori. Ala care abia se tine dupa tine, cu cate-o terfeloaga-n mina, e tantalau bine! cat despre junii imberbi care trag cu ochiul pe furis la glezna dezvelita din volane, nici ei nu-s mai brezi.
Fii atenta ca pornesc asediul, porumbita mea razboinica! Incep cu-n cantec de inima bleu, pe sub mindrele-ti balcoane. (vezi ca sunt inarmurat din cap pana-n picioare asa ca nu prapadi bunatate de ghivece cu flori.)

Dooolcee alpestre paroleee...
Miti Luni, Iulie 16, 2001 11:07 AM
Comentarii: Vandaluzia, draga, ce mai harmalaie p'acilea! Si eu care de abia am scapat din alta fiesta. Azi noapte, pe la 1, ziceam ca-s la Cape Canaveral la o lansare intergalactica! O ora au explodat, in continuu, artificiile! Eu de fapt stau intr-un vechi pueblo de langa Ourense. E superb. Centrul vechi, medieval e foarte bine pastrat. Plus ca zona e plina de cataroaie romane si pre-romane! In drumul meu de zi cu zi spre universitate, trec pe langa un menhir adevarat! Dep. de fizica aplicata, unde-s visiting prof., tine de Universitatea din Vigo.

De tot hazul filmuletzul! Acum ca mi l-ai povestit, mi-am adus si eu aminte de el :-)))
MV Luni, Iulie 16, 2001 10:05 AM
Comentarii: Tovarasu profesor de matematica si "De Renume Mondial" "GZ" pertmiteti sa marturisesc ... eu sint impostorul care isi permite sa va copieze mesajele de la diverse cafenele si sa va raspunda la "Gazieta" ... din simplul motiv de "terorism electronic" ... adica cind ne afla "baietii de bine de la SRI" IP-ul ne blocheza la mantinela ... ca sa nu mai vorbim de Cafeneaua Scinteia Libera unde datorita CENZURII IDEOLOGICE practicata de bolsevicul tovaras ober suprem Stuficle nici nu se poate posta.

Ca sa va postez acest mesaj ... trebuie sa vin printr-un acces de internet prin dial-up (pe cale de disparitie in USA din America). Vedeti ca are pretina dvs. vacuta Joitica adresa de la "Gazieta"... ca s-a ratacit saraca p'acolo in timp ce pastea santul din fata CAP-ului "Victoria Socialismului Falimentar".

Oricum, ca sa nu ziceti ca nu sint galant va dau adresa ... desi "Gazieta" nu e pentru cei slabi de cuget si de origine genetica deficitara ( asa zisa "origine sanatoasa")!

http://members3.boardhost.com/gazieta/

P.S. In alta ordine de idei ... cei care nu vor probleme de terorism electronic ... ii sfatuiesc sa nu posteze pe siteuri romanesti (controlabile din RSR) ... unless pupa in cur comunismul, imaginea pristina a RSR si pe Buli_cuta Presidentiala. Nu-i asa tovarase profesor universitar GZ?
JENICA'' Luni, Iulie 16, 2001 9:59 AM
Comentarii: CUM NU STITI CUM SA VA ADRESATI??SI NUMELE MEU ESTE TARE CUNOSCUT DE CATRE DVS ??CE FEL DE====EROARE=O FI ASTA ?? si scrisa OFICIAL ??AM DREPTU" LA EXPLICATII-CA DVS AVURATI DREPTUL CA SA MA "ERONATZI"????
JENICA'' Luni, Iulie 16, 2001 9:55 AM
Comentarii:
JJJJenicAAAAAA. Luni, Iulie 16, 2001 9:53 AM
Comentarii: Saraca Vandaluzia,pica tavalugul vanat exact pe comentariile domniei sale!!! E ceva ciudat cu tavalugurile aste vanate!!Asta ii asa ca sa ne sperie si s-o luam la goana in spre ceru'albastru,dar tavalugu-i vanat,ca-i albastru-nchis....!!! Matzaielile MITICE le-ntelege cine??Drumuri ascunse,asa cum is si ale Domnului...??!!
JS+. Luni, Iulie 16, 2001 9:32 AM
Comentarii: GZ...crede-ma ca si eu am pierdut-o;nu-i exchivare si nici minciuna.Am fost plecat pentru scurt tmp de acasa si cand deconectez webtv-iul meu se shterg toate adresele avute ;astfel mi s-a shters si cea a Gazietei;fiindca nici eu de cateva zile nu o mai pot gasi.Crede-ma,jur ,ca-i adevarat !!Am re-cerut-o lui MV,azi dar nu mi-a raspuns..Am fost insultat acolo de un oarecare AS., si pasa-mi-te ca sunt nishte sfori secrete ,cu schepsis,asa cum fura si la Hoinara Capsa si iata-ne amandoi fara riposta..!!Sincer imi pare rau,fiindca te cred ca nu ai fost Domnia ta acela care sa ma insultzi si sa ma faci ca sa vitriolez in preajma-mi..!!! Sunt o fire promta si ordonatoare,fiindca am trecut prin multe si bolnav chiar fiind,nu ma las si sunt implicat in situatii care cer fermitate si lupta talionului=dinte pentru dinte si ochi pentru ochi;daca-i posibil ambii ochi la ala care ma ataca..!!!De aici povestea gogica cu voodoo si a MV-ului cu vitriolarea..!! Si apoi sunt foarte cunoscut in America si am publicat cam pe la toate cele romanesti din Strainezia si am fost implicat in spiritual counseling cam peste tot in marele meu Ordin din care ma numar...!!!Nici eu nu ma las,de unde si aparenta ignorare a unora,fiindca ne lasandu-ma plebei proletare,si avand spatele assigurat,mi se cam falfaie de ceeace altii cred despre domnia mea..sau sfintzia mea...!!!Imi pare rau ca ne-am luat in sabii,fiindca intre Jupani si Fajiet-Margina ,nu-i mare distanta si am fost in practica medicala in trecere prin Sudriash cu multzi ani in urma si banatenii mei raman ai mei..!!!Cu stima si imi pare rau de tate si inclusiv ca nu stiu adresa Gazietei,cum ii zice fondatoru'ei !!!Rev.,Dr....JS+.....
gz Luni, Iulie 16, 2001 8:00 AM
Comentarii: Gica fara frica, da impiedicat la minte mai esti, omule!
E greu pentru time sa intelegi ca nu a existat deoacamdata , comunsim, dar va veni. Pentru ca este o necesitate istorica. JS Dati-mi va rog adresa de la gazieta. Nu de alta, dar mi-ati spus ca m-ati gasit si acolo. Inseamna ca cineva scrie in numele meu. Margareta, Margot Va cer scuze pentru magariile lui Gica, numit si Aurolacul. Daca intrati in cafenele neinsotite....
JS+. Luni, Iulie 16, 2001 5:29 AM
Comentarii: Asa MITI,disciplina romaneasc-rromanica..!!Acum fa o archiva si pune-le toate acolo,inclusiv asta de acum al meu si vei fi dreapta ca lumanare BOBista..!! Nu te juca cu oamenii si nici cu cele scrise de acestea,fie ele bune,sau ne bune,fie ca-ti plac,fie ca nu-ti plac !!.Daca esti catolica,vrei sa fi mai catolica,decat PAPA ??Ce zici deasupra aci?=Ce aveti de spus,pe ciberplai conteaza":=CONTEAZA CHIAR??Se vede asta din mascarada ce o facusi ???VEZI ca sunt diferiti indivizi prin Strainezia si nu sti niciodata peste care si cine si cum DAI !!!Sunt multumit ca ai ajuns la cele ce singura le-ai scris la plafonul acestei casutze de discutiuni !!!"Ce aveti de spus ---etc.,"......Ei acum arhiveaza-le !!Nu-i ordin ,ci vreau sa ai binecuvinta si bun simtz romanesc NU rromanii sau P. Romano-spaniolesc !! Gratzie !!!Seniora !!!!
JenicAAAAAAAAAA!!!!! Luni, Iulie 16, 2001 1:31 AM
Comentarii: MITI-MITI,se vede ca ne-ncurcam in itze...Ma suishi pe mine in susu' benzii vanate,si il lasa-shi pe T Alimosh la Fundul vanataii..Dar n-o iei de-acolo nici de-al naibii..!!Asta,fiindca ma deranjeaza ,ca Margotul(a)- nora Caterinei ortavitoare de regi si de hughenotzi ??? Esti shucara vorba rromanilor,de te joci cu sfintzia mea pana-' om ametzi unu'dintre noi..!!!? Sa sti ca-mi place , m distreaza,n ma shucaeshte...!! Un Margot(a) si un(o) MITI,sunt inerenti plaiului spaniolo-portughezo-rromanesco....Fiecare isi ae scobitura sa in copacu'vietii kabalice,asa cum va avea si noul Mesia Sionistic-clonat deja si tzinut la secret..!!S-o schimbat razboiul stelelor din CRL in La Ideea ??Salve si mii de BOMBE !!!
aurolacul Luni, Iulie 16, 2001 12:34 AM
Comentarii: Largareta.Citeste-o p-aia de la 12.31 AM,nu de alta ,da sa nu-ti scape ceva.
aurolacul Luni, Iulie 16, 2001 12:34 AM
Comentarii: Largareta.Citeste-o p-aia de la 12.31 AM,nu de alta ,da sa nu-ti scape ceva.
aurolacul Luni, Iulie 16, 2001 12:34 AM
Comentarii: Largareta.Citeste-o p-aia de la 12.31 AM,nu de alta ,da sa nu-ti scape ceva.
JenicAAAAAAAAAAAAAAAA! Duminica, Iulie 15, 2001 10:24 PM
Comentarii: MARGOT,lasa-l pe Apocalipticul Jenicaaaaa,in pace,ca te dau pe mana CATERINEI DE MEDICI....si te-o otravi mintenash..!!! Ne-am intzeles? Sau si tu ca MITIIII,intzelegeti dupa 5 milioane de ani intuneric..???
JenicAAAAAAAAA! Duminica, Iulie 15, 2001 10:18 PM
Comentarii: Ce faci MITIIIIIIIIII? O muta-shi bandutza aia vanata drept si DREPT pe sfintzia mea....!? Multzam FAIN,ca esti o bomboana albastra !!!Am venit pe lume cu 5 milioane de ani in urma si ateriza-i pe IDIA TA.....!!!! NU ma vrei ??SPUNE-O VERDE in FATZA..!!! Si nu mai pun idei in cele 5 milioane de scheletonie !!!!
Margot Duminica, Iulie 15, 2001 10:11 PM
Comentarii: gica-tâmpul grajdului Ce are comunismul cu faptul ca tu esti un tantalau, berbecule? Nu vad legatura. Tu esti oricum un imbecil, egal sub ce orânduire politica.
Jenica Apocalipsa!
Vandaluzia Duminica, Iulie 15, 2001 10:04 PM
Comentarii:
Dupa postarea lui Kronberg e prin sursa hastemeleului o linie care n-are ce cauta acolo, incepe cu tr, continua cu TABLE, bgcolor, color, #000080,height,"300%". Aia e responsabila de mess. Unde esti, Miti ?
JenicAAAAAA!!! Duminica, Iulie 15, 2001 9:59 PM
Comentarii: MITI=====nu-ti bate joc comunist cu BENZILE alea ALBASTRE(cred ca cu sti cei vanat ?)
JenicAAAAA! Duminica, Iulie 15, 2001 9:30 PM
Comentarii: Dupa MR.KRONGERG si dupa JenicAAA=NU mai se incumenta nime'ca sa mai scrie..!!AVETZI grija, ca o sa va infesteze RAIA-SCABIA !!!!
gica fara frica Duminica, Iulie 15, 2001 9:28 PM
Comentarii: thank you Kronberg.stiam cine-i margot si n-ai nici o grija.nu mi-e teama nici de"randashi"teferi,daramite de cei handicapati.vreau doar sa-i fac sa-si verse veninul ca poate astfel usurati,mai pot avea un comportament cat de cat uman.dar se vede ca-i slaba speranta.mai incerc totusi."komunismul s-a daramat,a venit apa si l-a luat,vom face altul pe mal in jos,altul mai trainic si mai frumos".dar fara handicapati de data asta.pushchea pe limba.
JenicAAAAA!!! Duminica, Iulie 15, 2001 8:55 PM
Comentarii: Roxanel,ai ce ai cu benzile astea vanate de le asezi la coada celor ciripite de pasarelele pierdute printre tufishurile IDEII....Arhiva ??S-o mai viseze si altii..!!Nu-i nevoie ca sa mentini toate bazaconiile,dar nu le sterge ca ,cred(?) ca ai hartie higienica,sau de nu,foloseshte apa ca sa te stergi la poponetz,asa cum foloseam noi in pushcariile Dejiste....Ii caut readresa lui MV,fiindca am fost plecat si iara mi se shtersera adresele si ciudat,chiar asta si a ta,dar pe a ta o gasi prin tripod etc....Daca-o sti scri-o undeva ca sa-l pot acosta,direct INSA la GAZIETA din TEXAS....nu acasa ,ca aia o am si el nu-mi raspun-se de o ora de cand ii scrisei,c-o fi la biserica omu'?????
JenicAAAAAA!!!!! Din STELE.... Duminica, Iulie 15, 2001 8:38 PM
Comentarii: La rasarit,pe laga LUNA ,se vad Saturnu',Venusu',Marte furunos si rosu',Orionul de unde veniram cu milioane de ani in urma...Stiti ca se "incepe"gasirea legaturii aleaia umane?? Gasira arheoloii-o(?) "fagii" nishte schelete umane ce aduceau cu noi astea de pe Cafeuri si se spune ca ar fi legatura dintre cei proshti de demult si cei deshteptii de acuma din CRL,LA IDEEA si Ciberplaiul si etc.????Dar astea schelete fura de acum vreo 5 milioane de ani in urma..!!!Tot ideile mystice-s(MAI?) stiintzifice ,decat a fagilor savantzeshti..No AM VENIT pe TZATANA asta numita TERRA......si furam spermatozoitzi in VESHNICIA fara vreme...Atunci cand Universu'era cat o boaba de fasole si mai apoi exploda in stelutzele din care ma incropii eu si veni printre Domniile Voastre,ca o gaza in ochii multora..!!Dece suntezti ata de insensibili la RUGACIUNI??? N-avenit nimic sfant ??CHIAR ??? Sau va faceti cruci in san si scuipati tot in san ca sa fuga dracii ?? Este CRUCEA ANTICA.Una-i egipteana si alta-i mai veche de ,iata 5 milioane de ani in urma si ii mai complicata ,fiindca se face cu ambele manutze..deodata...Si crucea asta nu necesita rugaciuni,fiindca apara si apara sigur pe oricine stie s-o faca corect...!!Nu pot ca s-o desenez cu webul meu,si este mai complicat de descris,dar este mystica si se folseshte in Ordinele cele mai veci ale vremilor uitate...Mai ridicati si in SUS ochishoii ca pamantu-i plin de gunoaie si murdarie..Nu vedeti Mew-World ???Ca de VECHIUL si de putoriile lui vi-s satui..!!!
Kronberg Duminica, Iulie 15, 2001 6:59 PM
Comentarii: Tov. Garrigue, Tot pe Tablagiu' il lasati sa latre in locul dvs? Margot... ce e aia Margot... dupa stil si limbaj (cu sigurantza vin si ceva injuraturi... cunoastem stilul dupa felul in care frustrarile dvs. degenereaza...) Margot e o greseala de typing... se scrie de fapt Nicky... deh, scleroza dom' infirmu'... se pare ca nu numai in shold atzi fost ranit la Revolutie cind aveatzi masca pe fatza... ci si mai sus... la cutia cu idei... lipsa! Gica... de Margoata zisa Nicky n-ai frica... te injura de mama de-abia dupa ce-ti trage niste citate din Lenin in germana... cind mai copiaza de pe CRL de la colegu' de suferintza zis si Joita ce se da comunist... da el tot jurnalist la Adevaru' (formerly known as Pravda!) Margareta draga... tot Calare maica tot Calare? Asadar domnilor si toaraselor... hai sa lasam propaganda si atacurile la persoana... sa ne tzinem de opinii nu de sfaturi tip "tiznetzi gura, limbricule te maninc etc..." si alte alea... haidati sa haidem... si sa ne polemizam in idei cei capabili... cei pusi pe racolare de noi adepti sau pe propaganda ieftina din anii 60 vor avea de schimbat site-ul... caci aici nu-i moderator si cineva trebuie sa trezeasca la realitate totzi boshorogii frustrati de pierderea scaunului... osului, si a altor organe de care acum doar injura ca sa le simta gustul... deci... hai s-o luam de la 0 cine poate fara amenintzari si injuraturi e bine-venit (chiar cu propaganda... de-s instare sa reziste la critica fara sa injure...). Va doresc o saptamina placuta!
Margot Duminica, Iulie 15, 2001 4:08 PM
Comentarii: gica-blegovescu
Mai blegule, mai taci dracului din gura aia mare si mai citeste ce zice lumea pe-aici, mai ia notite tovaraselule, nu manca din borcanele lui "Miciurin-paysanul rus", pomenite de Vandaluzia mai jos. Ce-i mai limbricule, te crezi buricul Pamântului? Ia ciocul mic acolo-n grajd si mai lasa lumea sa-si dea cu presupusa, nu torpila orice discutie-n fasa. Blegule.
Vandaluzia Duminica, Iulie 15, 2001 9:16 AM
Comentarii:
Miti, ce e wrong cu arhiva ? Lipsesc zilele 26 iunie - 9 iulie.
Vandaluzia Duminica, Iulie 15, 2001 8:17 AM
Comentarii:
Miti, sa nu zic vorba mare, s-ar putea sa fi fost prea pesimista cu cele 6 saptamini preconizate pentru a fi in primii 200. Pe 18 iunie erai pe locul 565 (atunci am revenit, de-aia stiu), azi e 14 Juillet si esti pe 268. Cu munca si cu rabdare poti face cit unul mare - am mai persuadat unu-doi sa-ti dea votul on a regular basis, si uite ca se-aduna. Pina mai plec iar in vreo misiune, vreau sa te vad in prima suta.

Povestea cu alambicul. Filmul amintit e ceh, dar e turnat cu actori rusi. Mai sint 6 saptamini pina la atacul Germaniei impotriva URSS. Ivan (un Svejk mult mai activ sexual) e trimis intr-un sat sa pazeasca un avion ramas in pana si pentru care nu sint piese de schimb. Unul din oamenii satului e o caricatura a lui Miciurin, creator de tot soiul de plante cu urechi si alte minuni. Obsesia tipului este cacatul. Are o intreaga filozofie bazata pe produsul respectiv si nu mai pridideste cu laudele aduse si cu insirarea foloaselor pe care le avem de pe urma lui. Il invita pe Ivan in camera cu mostre si Ivan, cu mina la nas, se holbeaza la borcanele pline si frumos aranjate si etichetate, dupa care ies in curte si-l serveste pe soldat cu o vodka. Ivan o bea ca pe apa si zice: "Foarte buna. Din ce-ai facut-o ?" "Cacat", raspunde savantul satului tragind si el o dusca. "O tona de zahar, o tona de cacat. Nu-i asa ca-i buna ?" Atunci, ABIA ATUNCI, Ivan arunca paharul, isi da ochii peste cap si isi varsa bojocii incercind sa scape de vodka ce-i placuse atita citeva secunde inainte.
Nu cauta o paralela perfecta la discutia despre Carta, n-am spus decit ca alambicul mi-a adus aminte de faza asta.
In ce oras esti in Spania ?
Vandaluzia Duminica, Iulie 15, 2001 7:37 AM
Comentarii:
Bibliotecarule, superba povestea, incep sa ma simt tot mai mult indatorata, ceea ce nu se intimpls prea des cu o fille de joie ca mine. Ce fabulos era Bucurestiul acela dinainte de a lua noi puterea... Si-acum o sa-ti spun o kestie care se va adauga lungii liste de lucruri neexplicate si nu stiu daca explicabile. Postarea ta a fost vineri; ei bine, toata aceasta saptamina (incepind cu ziua de marti, mai precis) eu am fluierat si fredonat - stii deja, nu ? Zaraza. Vineri seara (citisem deja povestea) eram on call, am fost la un client care avea pian, nu m-am lasat pina nu am dibuit toate cele trei melodii ale cintecului - la o mina, fireste. Spune-mi, unde mai e granita dintre real si virtual ? Degetele tale au tastat "Poveste pentru Vandaluzia", au pus corect un "a href", iar rezultatul a fost ca Zaraza s-a auzit, cu poticneli, dar s-a auzit, sub cerul abia pregatit de noapte al Havanei.
gica fara frica Duminica, Iulie 15, 2001 3:47 AM
Comentarii: margareta-margot.nici n-ai intrat bine in tura si mi-ai dat de veste?apreciez.nu-i obositor schimbul-III(sovietic)?daca zici ca esti fete,nu contrazic.pentru unii margareta,pentru altii margot.dar scuza-mi intrebarea.de ce muncesti asa din greu?primesti spor de noapte?nu inteleg de ce nu te apuci de furat.e la moda in ro e mai usor si inca mai exista posibilitati.mai gandestete.
margareta , Iulie 15, 2001 2:04 AM
Comentarii: Da frumos mai stii sa vorbesti cu fetele, mai persecutatule!! Vezi, de aceea ti-am zis ca te-au persecutat la cap.
Apok kina , Iulie 15, 2001 12:58 AM
Comentarii: ce`i cu cyberplayu asta mah .... la naiba caut ceva shi mi se incarca numa porcarii fuck google later all
Margot Sambata, Iulie 14, 2001 11:02 PM
Comentarii: Mai gica mai, când te-a facut ma-ta nu ti-a zis sa nu vorbesti prostii? Mai dar subtili mai sunteti peste Atlanticul acela. Ce-nseamna, domne, sa navaleasca vasta cultura yankee peste un creier virgin, made in Europe si spalat-bec de orice urma de scoala-n el. Mai mare bucuria sa te citeasca omul
Mezomaj, mec, viv la frans!
JS+. ACELASHI DE MAI IN JOSUL PAGINII. Sambata, Iulie 14, 2001 10:59 PM
Comentarii: Erata =DORINTA =....Apoi nu uitatzi,ca nu este o grandomanie ce vreau ca s-o afishez aici numai ca sa ma aflu-n treaba,ESTE ceva ATAT de seriso incat ,trebuie sa ne rugam,,..!!Nu-i sfarsitu'lumii !! Dar este un punct de incrucishare de drumuri...Doresc Francezilor o readucere aminte sfanta a Bastiliei si de Dumnezeul care atunci MURI si sufletele oamenilor se revoltara -dar in spre eliberarea si in acelasi timp- subjugarea veacurilor ce si venira..!!! Nu vin cu indemnul ca sa apar un "popa" egosfant,ci fiindca ESTE VREMEA..!!!!..SA FITZI BINECUVANTATI..!!!!.JS.
JOHN SAVA RESEMNARE@WEBTV.NET Sambata, Iulie 14, 2001 9:28 PM
Comentarii: DIRINTZA MEA ESTE:CA SA INDEMN PE FIECARE CA SA RIDICE OCHII-IN SUS-SI CU TOTZII-LA ORA 9(21) SEARA-ORA ROMANIEI==S A NE R U G A M =!!!..FIECARE LA DUMNEZEUL SAU,SAU PE CARE-L ADORA...!!!CHIAR SI ATEISHTII POT FACE ASTA-RUGACIUNEA..!!!===PENTRU TZARA NOASTRA,PENTRU PAMANTUL NASHTERII NOASTRE.IN ROMANIA DE MULT AM INITZIAT ACESTE RUGACIUNI,PRIN RETZEAUA TEOZOFICA SI SI NEW_AGE.....Dar au participat si alte culte religioase :Baptistii,Penticostalii(mai putzin si mai independent)mai rezervatzi cu toate ca spiritualitshi sunt si ei ca si noi SPIRITUALISHTII...Apoi Adventishtii,Evanghelicii,etc..VA ROG!!! LEPADATZI PENTRU 5 MINUTE toate si UNITZI-VA cu MAREA CREATZIUNE...SI BINELE VA VENI CU SIGURANTZA si IN ,PE TZARANA DIN CARE am fost INCROPITZI....!!!=ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU..!!!=AMIN.!!!!Rev.Dr.J.S.
gica fara frica Sambata, Iulie 14, 2001 7:30 PM
Comentarii: margareta,margot-fagot.e o dimineata prea frumoasa si nu merita sa mi-o stric bagandu-te in seama.canti la wrong instrument.un sfat;spalate pe dinti si pe picioare.
Margot Sambata, Iulie 14, 2001 4:38 PM
Comentarii: gica, spaima grajdului tu esti cintezoiul acela care se dadea mare scula la capsa hoinarului? presupun ca da, ca si-aici te chinuie hormonii. alt fat-frumos si viteaz virtual. vive la france.
Margot Sambata, Iulie 14, 2001 4:35 PM
Comentarii: Kronfurz da, mai castana, tu ne mai lipseai, cu palavrageala ta interminabila. a la notre. cat despre lenin si bagat fitile, acolo te pricepi, nu stiu dece ai picat la examenul de la crl. te persecuta aceea, precis, ca pe multimea de ilegalisti de pe-aici, care se inmultira ca frunza si iarba, dupa 1989. vorbeste cu pliscul inchis, daca te adresezi noua, spiritualoidule.
margareta Sambata, Iulie 14, 2001 4:12 PM
Comentarii: Gica, daca vrei sa fim prieteni, mai bine povesteste-mi cum te-au persecutat comunistii si cum ai facut tu ce nu le-ai cintat in struna.
Multi vorbesc despre perdecutii, dar cand ii iei la intrebari, dau din colt in colt. Or fi fost peresecutati unii, nu zic nu, dar eu nu am intalnit.
gica fara frica Sambata, Iulie 14, 2001 6:51 AM
Comentarii: margareta.nu prea inteleg ce vrei sa-mi spui.fi te rog mai-explicita.de persecutat de catre komunisti,am fost.la fel ca si toti ceilalti care nu le-au cantat in struna.nu-ti inteleg subtilitatea.daca m-au persecutat la cap,asta nu are nici o legatura cu aspectul meu fizic.tu nu aveai de unde sa sti ca sunt flacau frumos,dar ai nimerit-o.sunt frumos si pe dinafara si pe dinauntru.vrei sa fim prieteni?ok.da-mi de veste.
Tablagiul stie cine trebuie Sambata, Iulie 14, 2001 2:50 AM
Comentarii: Herr Kronberg, ia de completeaza matale formularele tip eropean în patru exemplare de mâna si asteapta trei luni cartea de sejur. Poate te lasa Doamna Miti sa astepti mai putin, ca de, valorili e recunoscute aici. A la votre.
Kronberg CRL Sambata, Iulie 14, 2001 2:29 AM
Comentarii: Cer Azil Politic! La CRL s-a revenit la vremea cind era Lenin flacau... Si m-a avertizat Clunul de seviciu... ca sint in urma cu... Marxism-leninismu'... bagasi-l-ar... in ceea ce el cheama gura. Ma primitzi?
Kronberg CRL Sambata, Iulie 14, 2001 2:28 AM
Comentarii: Cer Azil Politic! La CRL s-a revenit la vremea cind era Lenin flacau... Si m-a avertizat Clunul de seviciu... ca sint in urma cu... Marxism-leninismu'... bagasi-l-ar... in ceea ce el cheama gura. Ma primitzi?
margareta Sambata, Iulie 14, 2001 12:57 AM
Comentarii: Gica, flacaule frumos, si pe tine te-au persecutat comunistii la cap?
JS+''''. Sambata, Iulie 14, 2001 12:18 AM
Comentarii: Fug,ma retrag,si deci,fara frica ,VETI avea LIBER ca sa va aratati la fata...ca-cand mi-s io-se evapora tati;oi fi cu raie-scabie,sau??''''''la mai mare......FREE.....Jenica..!!!
JS+. Vineri, Iulie 13, 2001 11:17 PM
Comentarii: Evadatzii din Est in vestul plin de promisuni,sunt in majoritatea alergici la cuvantul coomunism.Batranii s-au dus cu aceasta taietura in inimile lor oprite,iar cei mai noi sunt alergici,insa si tare confuzi.Cum sa mai vrea ashtea fugarii,care nu totzi au dat de binele visat prin vestu' salbatic,ca sa mai auda si de una si de alta:si de comunism,dar si de capitalismul supra capitalizat,ca pentru ei aceiashi situatiune de fugarit ramane,oricat de mult ar incerca ashtea,ca sa se self indulceasca in vise..??!!! Cand vini Domnia ta si un Joitza mugit cu teorii care zmicura carnea si face piele de gasca si la comunishtii insashi,cu teoretizari ale unor criminali universali,cum crezi ca esshti vazut ??Nu observi ca printre plaieshi,sunt multi curvarasitzi si vestu'asta ii mai perverteshte ca n-au cum sa traiasca la sub-nivelul viselor lor de demult....Apoi doru' de acasa nu se risipeshte chiar asa de usor ,oricat de revoltatzi si decishi de a se vestiza,or fi ashtea...!!Sta undeva depzitat la intunericul inimii lor mereu si mereu oftatoare....Dar viata merge inainte pentru unii si mai sta acushi-apoi pentru altzii.Sti Profesore,cat-is de scarbitzi oamenii de ideologii si asta cam pretutindeneaa ??Te vad in sumna neagra a unui popa care isi vrea enoriashii stand dreptzi smirna si sa faca,sa faca,catzi mai multzi prozeliti prntre fraierii lumii..Fa aritmetica,prcum zicea unu dela Gazieta,de care te lepezi ca ala de tamaie,cnd te vazu-i si pe acolo inscris...s- o sa vezi ca artmetica o sa iti deie satisfactiuni....mai acatarii, decat comunismele imprashtiate anapoda pe unde umbli..Om f noi banateni,dar eu nu mi-s crescut prin tara lu'Bucur,precum matalutza...Nu gasishi pe la Cimishoara vreo catedra,sau te miri,oi fi si matatlutza prin Strinezia ???Ca eu n-o stiu..???Fara comunisme ai fi mai gazos si mai drept in suflet,asa apari cam marginit,nu de nmere,ci de viata..!! Poate ca ne-om vedea candva la JUPANI ??!!! Cine stie drumurile ascunse ale Domnului,dar nu ala din piatra si mausoleie golite..!!!???
gica fara frica Vineri, Iulie 13, 2001 10:30 PM
Comentarii: gz.esti de un tupeu fantastic.insulti memoria tuturor celor ce i-ati umilit,torturat si apoi ucis-doar pentru faptul ca au fost vertebrate,nu taratoare ca voi.in continuare insulti inteligenta tuturor celor ce vad viata in mod real si au un sens in tot ceea ce fac.voi inca de la prima voastra aparitie,nu ati facut altceva decat sa scoateti panglici,bile de ping-pong si porumbei pe gura.locul vostru e la circ,dar dupa gratii.seCURistule,te doare ceva?vezi ca joia trec gunoierii.i-ati sefii,colegii si subalternii(daca ai)bagati-va in lazi de gunoi si puneti capacul.cu cantec inainte,marsh.
gz Vineri, Iulie 13, 2001 10:16 PM
Comentarii: Ceace js, tot io mi-s. Nu am inteles ce zici dumneata "ceeace pretizi ca esti". Am pretins eu ceva? Cind? Fii bun si adu-mi aminte, ca eu le mai zauit.
gz Vineri, Iulie 13, 2001 10:14 PM
Comentarii: js, noi doi ne-am sfagit la inceput, da dupa aia ne-am impacat. Nu stiu despre ce gazeta scrii. Si ce zice de banateni?
Ceace js, io zic asa: tot natu cu credinta lui. Dumneata o ai pe a dumitale, de care nu poti sa telasi? Tot asa si eu.
JS Vineri, Iulie 13, 2001 9:34 PM
Comentarii: IDEIA ar fi schimbarea mentalitatzii saturniene la Plaieshi.Modificari prin punctele esentiale care sunt,dealtfel,periferice,suna a mascarada si perversiune.Un neam saracit si in care altzii vin cu daruri "greceshti",este pe DUNGA si ii trebuie durgini(pari din fier) ca sa-l intorci de pe o parte pe alta,NU comunsime falimentare si modificari social draconice,ca ce-i asta democratie ??privita dela Coltzul de Est al Europei ?? MR.GZ,domnia voastra este cu orbu' gainilor ,de nu vede realul ??? Esti,dupa cum zici banatean de al meu,si vezi ca unu'ne categorisi juveteshte cam stramb pe GAZIETA.....!!!Lasa comunismu"ala in plata satanei,ca de te ridica la ceeace pretizi ca esti, asta insemna ca de nu erai comunist ,ai fi ost PAURE de-a pururea !!??La PLUG,cum isi dorea si Goga mai inainte de-a muri de cinar======(tanar-pe juveteshte).Noi ashtea de prin starinezia ,n-avem drepu'nici la ingrijirea saracilor vacutze,ca de,ni-s ne comu-social-democratici-schizo...de care Vestu'nici nu se singhiseshte si ii vede ca pe niste cameleoni in faza de larve....O gasi-si pe Roxanel cu elitismul ei spaniolo-portughez si hop! pe ea..!!Sti cum se fac revolutziunile si cum se schimba starile ??Il storseshi pe Lenin de crapa piatra-n el si nu ieshi IDEIA..!!??
gz Vineri, Iulie 13, 2001 6:42 PM
Comentarii: Miti, un proiect civic presupune un scop. Scopul meu este modificarea legii sigurantei nationale, articolul 3. Nu crezi ca merita?
gz Vineri, Iulie 13, 2001 6:41 PM
Comentarii: Miti, despre ce oras e vorba? San Sebastian?
De fapt gallega e un fel de portugheza.
Miti Vineri, Iulie 13, 2001 6:18 PM
Comentarii: Draga Test din Est,
Initierea retelei nu presupune resurse financiare excesive. Ajunge, pentru inceput, sa identificam cateva noduri care au deja la indemana resursele necesare comunicarii. Nodurile ar putea fi initiate si de rom^nii globali, pentru care resursele IT&C sunt mult mai la indemana. Deocamdata incercam sa initiem farama primordiala care va creste in timp. Uite, cu J chiar discutam sa ne organizam mai bine nodul ciberplai pana cand vom identifica alte nuclee. Asa ca obiectia ta privind starea de saracie quasigeneralizata cade--la inceput nu trebuie sa fim multi ci bine organizati astfel incat sa facem posibila, in etapele urmatoare, cresterea. Trebuie sa incepem de undeva, lamentarile nu-s de nici un folos daca nu-s urmate de actiune. In rest, ce sa zic?! Ai dreptate. Cand ma refeream la oroarea de elitism era o reactie la izolatzionism. Oricum, nu vad ce s-ar putea face. Sa ne auto-declaram elite in locul celor care au acaparat pozitzia cu pricina? Mai important e sa ne organizam si sa actionam.

Pe aici e frumos si aventuros. Una doua te trezesti in mijlocul unei fieste! Prin preajma solstitiului de vara a durat o saptamana Festa do boi (nu fiesta ca aici localnici vorbesc galega (o varianta de spaniola cu influente portugheze), nu castiliana (spaniola aia de-o buchisesc eu din cartzulii)). In fiecare zi se incepea cu salve de bubuituri. Ieseau apoi ficiorii cu cimpoaie (influente celtice). Tobe, fanfare. Mai pe seara, lumea pueblo-ului se strangea pe stradutele inguste si labirintice ale centrului vechi si asteptau ceva, cu sufletul la gura. cand si cand, alarme false faceau multimile sa se napusteasca intr-o goana incontrolabila intr-o directie sau alta. Se potoleau. Chestia se repeta. Asteptau taurul. Cand ma intorcem de lucru, ca un facut, nimeream taman perioada asta si cum stau in centrul vechi ma treceau toate sudorile pana ajungeam in camera mea, chit ca bietul animal--actorul principal, la cat de anesteziat de tranchilizante o fi fost, cred ca era mult mai putin nabadaios ca multimile frematande. Ziua se termina cu concerte pop si rock care tineau pana spre dimineata. (BTW, pe aici se insereaza cam pe la 10 P.M., pe vremea asta din an). Am rasuflat usurata cand am auzit salvele finale de bubuituri! Nu oricine poate fi spaniol...
securistul Vineri, Iulie 13, 2001 5:08 PM
Comentarii: Gica, suntem cu ochii pe tine! Vine bubu!!
gz Vineri, Iulie 13, 2001 5:07 PM
Comentarii: Joita, nu vrei sa-i explici dumneata lui Gica fara Frica (sic!) cum devine cu comunismul? Ca eu am scris ce mi-ai dictat d-ta, dar am uitat ce am zis.
Bob Vineri, Iulie 13, 2001 3:23 PM
Comentarii:
Bob Vineri, Iulie 13, 2001 3:22 PM
Comentarii:
Bibliotecarul Vineri, Iulie 13, 2001 1:36 PM
Comentarii: Poveste pentru Vandaluzia:

Vreau sa-mi spui frumoasĺ...
Securistul Vineri, Iulie 13, 2001 7:18 AM
Comentarii: Un muuuuuuuuuuu avec ca?
Joita Vineri, Iulie 13, 2001 6:47 AM
Comentarii: Proletari din toate tarile uniti-va! Adame Vezi ca scula de Marius te denigreaza la CRL, baga-i o sinfonie sa îi linistesti embrioni de la voi! Vad ca jupân kronberg este tare pe aici da cu pumnul în masa, Sa fi bie venit Adame, mai vreai ceva?
Gogu de la oras Vineri, Iulie 13, 2001 6:20 AM
Comentarii: Ba Jenica....iara te balbai ba to;omacule.....ia-o pa litere sa inteleg ce zici..... Daca nu reusesti fluera......
gica fara frica Vineri, Iulie 13, 2001 5:47 AM
Comentarii: scuza-ma gz.se pare ca vorbesti o limba pe care putini o stapanesc."mai putin komunism","mai mult komunism".asta se vinde la metru,litru sau la kilogram.asa de putin cum a fost a schimbat pentru intotdeauna soarta a milioane de oameni,pe care putin ii interesa regimul.tot ce cereau de la viata,era sa aiba ce pune pe masa,ce imbraca si o viata decenta.nu ati fost capabili sa satisfaceti nimic dintre acestea.nici nu vreau sa ma gandesc la mai mult komunism aplicat la ro.ajungeam sigur sa depasim cambodgia,la toate capitolele.da explicatii erecte,nu"oboseli"de care si tie ti se face scarba.indaratnicia cu care incerci sa bagi pe gat,in fraze sforaitoare,"meritele"unui sistem nascut-mort,ma face sa cred ca tu nu te tragi ca tot omul,din maimuta,ci faci parte din clasa paricopitatelor.de scris bazaconii vad ca esti bine ajutat:dar sti sa citesti?ai intrebat vreodata pe cei ce-ti scriu"scenariile"-bai baieti,ce-am spus?mmda.
Adam Vineri, Iulie 13, 2001 1:43 AM
Comentarii: Clau
Magariu acela toarna colegii la Secu si doarme linistit, ... iar Clau se scuza pe chestia asta. S-a-ntors lumea cu poponeata-n sus.
Lasa, ca nu tu trebuie sa-ti torni cenusa-n cap. Stii, noi ne punem uneori singuri bete-n roate, atunci când vrem, în limitele legalitatii, sa-i tragem la raspundere pe râtanii acestia. Dar ia închipuie-ti alternativa aceasta: cineva pune mâna pe el pur si simplu si-l tabaceste ca pe covorul persan. Asta-i o alternativa pâna când Legea devine iarasi ceea ce ar trebui sa fie în orice tara democrata: sa slujeasca Adevarului si Dreptatii.
JS+. Joi, Iulie 12, 2001 8:24 PM
Comentarii: Am fost contra fugii din Casa-Tara,ca ma vroiam de-a-ndoasalea inapoi,dar ACUM sunt ca cei care pot sa isi iei lumea incap si sa se duca cat si unde le vad ochii.!!! NU mai este de ashteptat ca nu mai este CE ashtepta si dela cine??Partide de opozitie,niste fosti turnatori dela securitate,si la caralii inchisorilor pe unde au trecut...II stiu si pot pune marturie pentru fircaresef de partid din opozitie ca a fost cu caralii in inchisoare si dupa..Pana si popa calciu a chinuit la Piteshti muritorii incarceratzi..Va mira ??iar dezidenta lui cand ajunse popa este conventionala cu Leana...Vezi amice ca spun lucruri mari aci...!! dar sa le dezvaluie cei social democratzi de acu'..!!Sa nu se arda dosare ca acu in urma pe undeva prin tre hauile dealuilor si veti gasi cele spuse de mine...Iar babatenii Sarbu si pe aici GZ-aul sunt ciurucuri,ca fiecare isi au ciurucurile lor..Va amintitzi cand Mitropolitu"Banatului fuse in America inaintea faptei maretza a lui Ilici de a-l impusca pe Ceau....,fusese emisaru'impuscatului prin Strainezia..???Ia mai reflectati un pic..caa are MV= MARE DREPTATE CU CEI PE CARE_I GINESHTE-CA STIE EL CE STIE-VA SPUN PE DREPT CA STIU !!
birlic Joi, Iulie 12, 2001 7:06 PM
Comentarii: DlJ? Multumesc de binete. Am mai vrut eu sa mai intru si al'data dar era o fumaraie inlauntru si se auzeau vorbe asa urite ca ma intorse-i din drum................................................................................................................ TEST DIN EST, Ai dreptate neamule. Intradevar sintem niste visatori incorigibili. Cind Marga a ajuns presedintele Pntcd-ului am zis eu pe la alta tejghea ca nu-i a bine. Si uite ca avu-i dreptate. Citeodata ma si intreb daca partidele astea de opozitie nu-s niste "sucursale" ale Psd-ului cu oameni trimisi in "misiune" pentru a face sa avorteze orice miscare democratica. Daca nu se va ajunge din nou la o revolutie o sa ajungem anonimi ca si Albania. Macar de-ar pleca toti din tara, asa n-o sa mai aiba hotii astia pe cine sa mai fure. O sa vezi tu ca dupa ce o sa inceapa Ungaria sa elibereza legitimatii, o sa avem in Romania mai multi unguri decit romani.
Clau Joi, Iulie 12, 2001 7:01 PM
Comentarii: Adam: ai dreptate, m-am cam exprimat din topor, dar acum imi torn cenusa-n cap. E ok, facem pace?
Clau Joi, Iulie 12, 2001 6:34 PM
Comentarii: Test din Est: Ai dreptate. Cum o preferi, blonda (berica, ce altceva?).
Clau Joi, Iulie 12, 2001 6:25 PM
Comentarii: GZ: lasa idealismele, ca oricita frisca ai pune pe tortul comunist, tot rau ajungi daca il maninci. Comunismul pleaca maret de la unele constatari de nedreptate, le generalizeaza, imparte oamenii in clase, pe urma zice ca el are rezolvarea si se pune si-o aplica. Asa se face ca in teorie toti sintem egali, ca proletarii au puterea si elementele destabilizatoare sunt eliminate. Si tot asa se face ca in practica nu s-a facut decit sa se schimbe nobilimea de singe cu nomenclatura comunista. Intre timp cei exploatati au ramas la fel de exploatati dar au devenit manipulabili sensibili la o anumita retorica.
Fascistul si comunismul sunt cam la fel, au impartit oamenii in categorii (clase la comunisti, rase la fascisti) si au declarat ca una din categorii e aia buna dupa care s-au pus sa macelareasca cealalte categorii. Cu alte cuvinte, au facut o varza.
Asa ca prea mult comunism ne facea legume si mai atrofiate.
Si contra fascismului si a comunismului exista doar o arma: toleranta si bunul simt. Cine n-o are, asta e, vine cu solutii minune si se mai si supara pe aia care cica nu au avut revelatia, si nu au priceput.
gz Joi, Iulie 12, 2001 5:57 PM
Comentarii: gica fara frica este chiar asa de greu de inteles ca in cei 45 de ani de care vorbesti nu a fost comunism? Cum sa-ti explic eu tie sa pricepi, Romania a suferit ca era prea putin comunism, nu prea mult.
gz Joi, Iulie 12, 2001 5:51 PM
Comentarii: DA, mv, asa e cum zici tu.
Numa nu te inerva, ca cauzeaza la nervi. Cica si tu esti cadavru universitar. Ce predai?
Test din Est Joi, Iulie 12, 2001 5:40 PM
Comentarii: Multumesc de urare Clau. A coborat canicula pe plai si inima imi spune sa stau mai mult la umbra pe balta cu berica langa mine. In cafe e fierbinteala mare.

Mitica, poate ne bagi si noua niste poze cu atlanticul sau cu ceva taurine de sezon.
Adam (de pe Eva). Joi, Iulie 12, 2001 4:56 PM
Comentarii: MV
Deci matale esti celebrul (de-acuma) MV, spaima cafenelelor?
.. Poate da dl Bacanu de Voi sa vedeti scintei rosii ...!
Chiar crezi ca-i impresioneaza pe cei de la CRL ce zice Bacanu? Money rules the World, as you know. Si, cât se-nvârte rubla, nu se-atinge nimeni de conu Stuficle. Am auzit de la gurile rele ca i-ai tras un perdaf si te-a mazilit. Nici nu ma mira: la gura ta aia mare si spurcata. Ptiu, drace, sa nu te diochi!
Cum stam cu permafrostu, mai sapi, mai sapi ?
Adam (vin de la Eva, cea cu cioclodu-n gât) Joi, Iulie 12, 2001 4:44 PM
Comentarii: Clau
...in schimb, faptul ca si-a pirit elevii, asta e cam nasol
Si cam când este nasol de tot, în opinia ta?
Vita aceea de turnator ar trebui împuscat între o bere si-un mititel, asa cum stropsesti o musca pe masa. În curând nu mai poti face politica daca n-ai turnat pe careva la Secu, ca altfel esti singurul sucit în Parlament. turnatul înlocuieste originea sanatoasa din anii '50. Ne-am scos!
Clau Joi, Iulie 12, 2001 3:36 PM
Comentarii: Nu inteleg de ce se spune ca Evenimentul zilei a dezvaluit 'in premiera' faptul ca Ilie Sirbu a fost preot. Toata lumea stie ca a fost. Sau cel putin toti banatenii.
In schimb, faptul ca si-a pirit elevii, asta e cam nasol.
"Academia Catavencu" si "Evenimentul Zilei" dezvaluie: Joi, Iulie 12, 2001 1:10 PM
Comentarii:

Ilie Sarbu si-a pirit elevii la Securitate

In ultimul sau numar, saptaminalul "Academia Catavencu" dezvaluie, in pagina de investigatii, faptul ca actualul ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, a colaborat cu Securitatea. In anii ‘80, in calitate de director al Seminarului Teologic Caransebes, Sarbu a trimis o reclamatie Securitatii, in care dezvaluia faptul ca printre elevi circula materiale anticomuniste. In baza acelei reclamatii s-a efectuat o minutioasa perchezitie in toata scoala. In premiera, "Evenimentul zilei" a dezvaluit ca actualul ministru al agriculturii, Ilie Sarbu, a fost preot. Ramine un mister cum, in 1991, ca preot, Ilie Sarbu a putut sa-si ia transferul la o firma comerciala, cunoscut fiind faptul ca harul preotiei nu poate fi transferat o data cu cartea de munca. De mentionat ca, la Mitropolia Banatului, Ilie Sarbu nu apare drept caterisit sau depus din treapta preotiei. Ilie Sarbu a terminat Institutul Teologic Sibiu in 1975, dupa care a lucrat ca profesor si director al Seminarului Teologic Caransebes, pina in 1981. Din acel an, Ilie Sarbu a devenit prea cucernic, imbracind rasa preoteasca si devenind consilier economic la Mitropolia Banatului, pastorita de Inalt Prea Sfintitul Nicolae Corneanu. Parintele Sarbu si-a continuat studiile teologice la Institutul Ecumenic din Geneva, Elvetia, si pe cele de limba engleza la Universitatea Birmingham, Anglia. In 1991, Prea Cucernicul a mai consiliat Mitropolia Banatului. Apoi, cinstita fata a dezbracat rasa si a purces vinjos in afaceri. Raspopitul Sarbu a infiintat grupul de firme "Fangmeier" (agricultura si morarit), iar in 1993 a intrat si in politica inscriindu-se in partidul de guvernamint, PDSR. FLORIAN BICHIR
gica fara frca Joi, Iulie 12, 2001 9:05 AM
Comentarii: "PROLETALI"DIN TOATE TARILE,IMPRASTIATI-VA.ca altfel va prinde joita,va baga in staul si-l aduce pe g.z.sa va expliciteze cum ca dupa ce-a luat-o pe cocoasha,komunismul va reveni in fortza,se va depashi pe sine insushi si ve-ti avea parte de o viatza imbelshugata dusa de voi, prin reprezentantzii poporului,exact ca pe vremea celui mai omorat dintre pamanteni.
gica fara frica Joi, Iulie 12, 2001 8:29 AM
Comentarii: interesant.daca n-ai fi komunist,te-ar bate Dumnezeu.g.z.fi fara grija.Dumnezeu,daca vrea sa bata pe cineva nu se ghideaza dupa orientare politica.in cazul tau insa,esti lovit de-a binelea.daca nici dupa 45 de ani nu te-ai prins cum stau lucrurile,ai pe semne o boala incurabila,cu care te-ai nascut si la care din pacate inca nu s-a descoperit leacul.un sfat.cu relatiile pe care sunt sigur ca le ai,aranjaza sa fi congelat si apoi readus la viata,cam in zece ani.ai sa ramai surprins.ar fi spre binele"tutulor".
Jenicaaaaaaaa!!! Dela Baragladina GOGU-PORCU"=. Joi, Iulie 12, 2001 7:08 AM
Comentarii: Mai,Tziposhenie,mai grohai???NU te lua furtuna aia din Marte ca tu esti marzian la glagovie si saturnian la creiershii aia infantili,mancai-ar focu' Ghenei..!!????.Mai,baragladina fu tarashenie mare cu ashtea scopitzii si cum de iti mai ramasera ouale ???Frigele repede ca se vor evapora..!!Nu sta pe gandele ca iti pica mintea-n ele..!! Ma parlitule,ce-mi fac io de lucru' cu tine ??Vezi ca pute si prin Tv de grohaiciunea si de cocina-tzi imbalegata..!! Du-te rasucindu-te pe copacu'ala trasnit,dar ala care trasni cand te fata ceia....!!!!Vezi ca sta Michidutza la vranitza si te ia cum deschizi clantza vranitzei-usii iadulu..!! Adio imputziciune...PTIUUUU!!!!DRACE !!!!
MV Joi, Iulie 12, 2001 6:25 AM
Comentarii: Si inca o chestie tov. prof. ilegalist de renume mondial GZ ... ia-o mata pe "Cona Joita" de capastru si mereti cu Domnu Vostru ... la "Scinteia Romaniei Libere" la azilu de ilegalisti tinut de tov. Stuficle pe banii Romaniei Libere ... ca acolo sinteti protejati de CENZURA IDEOLOGICA ... nu mai dati cu rahat pe pereti ca pute si ni se face greata!

Poate da dl Bacanu de Voi sa vedeti scintei rosii ...!

Cine va plateste voua accessul pe internet? Facultatea? In loc sa lasati studentii sa foloseasca computerele si sa-si deschida orizontul profesional ... VOI OROPSITII VIETII faceti propaganda stalinista!

MV, profesor d'ala adevarat nemebru de partid unic si "fara de origine sanatoasa",
Hai Siktir Tovarasi, cu respectu cuvenit nevertebratelor
MV Joi, Iulie 12, 2001 6:12 AM
Comentarii: Tov. prof. GZ ... sa nu te mai temi ca "te bate Dumnezeu" daca nu esti comunist ilegalist ... ca noi stim cit de "credinciosi" sint comunistii adevarati (un fel de tov Teoctist) ... plus c-ai fost batut de soarta din plin ... mata voiai sa te faci calfa de cizmar si-ai ajuns ditamai "matematicianu de renume mondial (datorita cretinitatii)" numit pe post datorita originii sanatoase ... coctail molotov genetic (corcitura de capra, oaie si iobag).

Cum bine zicea tovarasu Stalin ... "Proletari Ilegalisti de Pretutindeni Inchinati-va la Dumnezeu" ... ca sa nu va bata si mai tare in cap!
Gogu de la mahala Joi, Iulie 12, 2001 5:18 AM
Comentarii: Jenicaaaaaaa.. ba baragladina....mai traiesti ba cocosatule?????? Iote dracie...... Ba amarasteanule...ce sa faca aia din tara cu tine ?? poate sapun dar nici ala nu iese bun ca tu faci cam multi clabuci.......la muzicuta vreau sa zic...... Asa ba panarama......tu esti gata sa pui osu la treaba.....nici la impins vagoane nu esti bun ba panarama.....Iote ..iti da Gogu ceva de facut.....in transporturi.....Facem o societate anonima pa actiuni de trolebuze cu burduf,,,,io cu troleu tu cu buzele....si mere uns... hai valea ca puti a Pampers,,,,,, Aloha!
gz romania Joi, Iulie 12, 2001 4:19 AM
Comentarii: Cetatene guvernat, de ce Marian Munteanu v-a creat "sentimente confuze de greata si compasiune. "? El cel putin a fost consecvent: cind nu a mai fost voie sa fii nationalist, el a facut pipi contra vintului.
De fapt scrisoarea celor 6 a fost citita la Europa Libera in martie 1989; termenul de "opozitie democratica" e cel putin straniu.
In legatura cu guvernele care au fost pina acuma, insa sunt de acord cu dv: nici unul nu a reprezentat interesele majoritatii romanilor, ci ale imperialismului mondial, reprezentat de NATO si FMI, precum bine le ziceti. Asta e capitalismul, ce vreti.
De ce si-au scos R-ul cei de la PSD - fost PDSR? Pai ca sa se integreze in marea familie a partidelor social democrate. Sozial Demokratishe Partei - fara Deutschland; Partei der Demokratische Sozialismus, idem; Partidul Democrat (fara American) si Partidul republican (idem).
Multumit?
gz Romania Joi, Iulie 12, 2001 12:46 AM
Comentarii: Miti, asta e situatia. Vreti sa faceti o miscare civica , dar fara stinga. Faceti-o nene, ca veti avea succes ca pina acu. Cu cine vreti? Cu colegul meu Pambuccian? E baiat de treaba, dar ...
Eu, din motive personale nu pot fi decit comunist. M-ar bate Dumnezeu sa nu fiu.
gica fara frica Miercuri, Iulie 11, 2001 11:46 PM
Comentarii: mortu' de la groapa,nu se mai intoarce oricat l-ar boci"jelitoarele"de profesie.komunismul,"visul de aur"al omenirii s-a dovedit a fi un cosmar oribil,iar cei ce mai cred in el sunt la fel de naivi ca cei ce credeau ca vor veni americanii.se trecura si muri,de vasile alexandi.cu regrete din partea lui marx,engels,lenin&co.
JS+. Miercuri, Iulie 11, 2001 9:36 PM
Comentarii: Mai CANCEROSULE,TU nu ai respect pentru nimc??Esti cu plumb in vene si in capatzana??Vezi tu cu taiatu' porcului cum s-o metamorfoza drept in tine, ca o sa te manace racu,ma...!! Fi mai putzin bascalios ca iti va mere mai la ranza,de nu te vad pe Dincolo ramand in focu' iadului BOBist !!!Ce sti tu din metafizica si alea care in plumbuitu'tau cap,nu fac nimic ,dar fak vraishte .....!!???Ia fi respectos cu ce nu sti,ca o sa mai discutam noi la o masa de foc pe Dincolo sii o sa te vad cum vrei ca sa iti ud buzele cu CEVA apos.....Nu te baga in meta-aia cum ii zici tu ca te scot la centimetru pana la urma...!!!Lasa METAFIZICA in seama altora si sa NU te mai prind cu de-astea p-aici ,ca o sa iesi porc de-abinelea..!!!
Free Willy Miercuri, Iulie 11, 2001 9:25 PM
Comentarii: Citizen Ti-am gasit creatiunea, monser. http://www.geocities.com/bula333/Columb/cetateanul.html
Mi-au dat lacrimile la pasajele aprobate în unanimitate de Oficiul de Emigrare American. spicuiri din Operele Alese:
"Oda Statelor Iubite", "Lumina, lupta, libertate", "Istoria USA în date, între Burebista si Big Horn".
Cam caraghioasa înflacararea aceea pro-americana, ce aduce a "Pearl-Harbor" lacrimogen, în itari si opincutele lui Ceausescu, dar înfasurat cool, în drapelul american. O grebla ascunsa-n iarba preeriei ar face minuni în cazul dumitale. Nu esti pierdut de tot, precum cumatrul Obelix, care, daca ar calca pe grebla aceea, ar începe sa cânte Internationala si iarasi n-am rezolvat nimic cu el.
JS+. Miercuri, Iulie 11, 2001 9:15 PM
Comentarii: Mai,WILI ,tata,nu mi-s antisemit,sau anti jidov,dar se cam ingrooasha iara gluma cu paduchimea asta..Iliciul asta-i tat din ala ,dar si rromanii pe langa gard....Iar TU te semnezi ca un paduchios,ca de nu vedeam ce zici te despaducheam mintenash...Ce-i boala asta la voi sa va luatzi nume aiurite??Poate cineva sa va mai inghita cele ce spuneti??Ca le zicetzi bine,este o alta ciorba de oase bacauane,dar cu strambaturile astea de nume,numa' in iad or mai fi ??Cine stie,poate si in raiu' BOBist??Va este frica de GINEALA??HA?? cu ,sau fara mascarile voastre de nume ,cine va vrea va gaseshte acushi apoi,repede ,repede..Naivilor !!!
JS+. Miercuri, Iulie 11, 2001 9:06 PM
Comentarii: CETATZENE,R-aul ala pierdut sti ce inseamna la Pederashtii ashtea?? CA AU PIERDUT ROMANIA !!! Ce pROST cu majuscule mai crede in ILICISME??OR FI?? CU plumbu' asta din capu'lor s-or mai gasi blegi,ca o dat Domnu' ca sa ploaie cu ashtea pe luncile si dealurile hutzitzoaiei plaieshe..!!
Free Willy Miercuri, Iulie 11, 2001 9:05 PM
Comentarii: Citizen, comunistii aia de import erau ovrei, daca nu te-a palit amnezia selectiva de tot. "Dar daca-i aducem sa voteze cu noi?". În rest, cam le zic tu bine, desi nu-i tocmai noua sforaiala. Am auzit-o si pe la Europa Libera, asa cum a fost ea aprobata de Conducerea Superiara de la Central Intel. Agency:Pana la ocuparea Romaniei de armata rosie, gruparea de extrema stanga finantata de bolsevici purta numele de Partidul Comunist din Romania, deoarece era formata din elemente ale securitatii ruse infiltrate pe teritoriul nostru pentru desfasurarea de actiuni de sabotaj si propaganda ce urmareau destabilizarea sistemul politic romanesc. Cam acelasi lucru zic bolsevicii despre "oficinele de propaganda", etc. Adevarul erste întotdeauna pe la mijloc. Hai 75% la 25% pentru CIA în cazul de fata. Cele 25% murdare ar putea fi clarificate, nu crezi? Brucan voia sa-l doboare pe Ceausescu pe la Anul Nou. Si reverentul Lászlo Töckés nu prea dadea impresia ca facea ore suplimentare la Secu. Mai degraba la "ceilalti". "Si da-i si lupta!".
Clau Miercuri, Iulie 11, 2001 7:27 PM
Comentarii: Test din Est: Bine ai revenit. Ma gindeam eu ca de un timp nu te-am mai vazut (citit).
Cetateanul Guvernat Miercuri, Iulie 11, 2001 6:57 PM
Comentarii: Ma jucam zilele trecute cu telecomanda in fata televizorului, incercand sa aleg intre un film american cu soldati fatali, o manea, o emisiune Bingo sau una culturala cu scene sentimentale despre familii destramate. M-am oprit pe canalul (...) unde un domn realizator cu mari dificultati de exprimare, incerca sa aduca bucuria in casele noastre acordand spatiu de antena evenimentlelor din Piata Universitatii. Micul studiou era ornat cu mobilier de epoca stil Marian Munteanu. Candidat sarguincios la "Eu sunt cel care", acest student plin de lideri, a starnit in mine sentimente confuze de greata si compasiune. Nu tu discurs coerent si nu s-a tras o concluzie sau macar un semnal de alarma. S-a tras in schimb in manifestanti, au existat victime, s-au scris articole, carti si se vor mai scrie.

1988 a fost anul in care opozitia democrata din Romania s-a unit intr-un efort comun semnand o scrisoare de protest adresata clanului Ceausescu. Cei opt semnatari erau trei, Silviu si Brucan. Acel biletel reprezinta cheia evenimentelor din decembrie '89 si constitue declaratia program a complotistilor ce urmareau reformarea comunismului romanesc si alinierea lui la noua doctrina emanata de Kremlin. Lagar in lagarul comunist, Romania nu avea opozitie la comunism, singurele sule in coasta regimului fiind comentatorii posturilor de radio straine ce emiteau in limba romana. Crimele din '89 si din anii care au urmat, au avut la baza teama lui Ceausescu ca ar putea pierde puterea sau ca un inamic necunoscut ar putea rasturna regimul neocomunist instalat de Iliescu.

Unitatea de monolit a PCR a cedat in momentul lichidarii clanului Ceausescu. Grupurile de interese coagulate in jurul unor lideri mai mult sau mai putin charismatici gen: I. Iliescu, V.C. Tudor, E. Constantinescu, P. Roman, etc. au dus la aparitia noilor formatiuni politice ce s-au afirmat in lupta pentru putere. Daca separat par sa aiba propria doctrina politica (ce le permite sa se revendice curentelor democratice occidentale), in anasamblu, atunci cand sunt puse sa guverneze, ele se regasesc in jurul partidului unic, guvernand conform intereselor nomenclaturtii comuniste angajata in lupta pentru pastrarea propriilor privilegii si promovarea intereselor Kremlinului in Romania. Reforma, integrarea europeana, admiterea in NATO, sunt doar elemente de propaganda menite sa alimenteze sperantale unei natiuni adusa in pragul falimentului.

Pana la ocuparea Romaniei de armata rosie, gruparea de extrema stanga finantata de bolsevici purta numele de Partidul Comunist din Romania, deoarece era formata din elemente ale securitatii ruse infiltrate pe teritoriul nostru pentru desfasurarea de actiuni de sabotaj si propaganda ce urmareau destabilizarea sistemul politic romanesc. Prin naturalizarea comunistilor adusi de tancurille sovietice si cooptarea de etnici romani, el si-a schimbat numele in Partidul Comunist Roman. Aceste diferente subtile dar care spun mult cititorului avizat, ma determina sa intreb: Care este semnificatia recentei schimbarii de titulatura a PDSR care a pierdut consoana "R"?
Test din Est Miercuri, Iulie 11, 2001 6:54 PM
Comentarii: Miti, Este o utopie sa crezi ca se mai poate crea o organizatie ampla constituita ca "o miscare civica la care sa poata adera liber oricine" in conditiile in care saracia a risipit orice urma de demnitate din constiinta concetatenilor nostrii. Anual, sute de mii de romani renunta la tot si iau calea pribegiei iar alte milioane asteapta cu infrigurare certificatul de maghiar. Bombonel si Bunicuta una zic alta fac. Ce trebuiau ei dupa ce au anuntat scumpirea agentului termic sa intrerupa apa calda in principalele orase? Daca ai platit sau nu tot aia este, cat esti roman esti batjocorit. Prost sa fi sa te mai declari roman si sa vrei sa mai traiesti in tara asta!

Suntem invinsi Miti, nu de ideologii sau trupe straine, suntem invinsi de sracie. O saracie programata cu meticulozitate de criminalii care ne-au guvernat si ne guverneaza. Revistele, cartile, internetul, sunt un lux de care putini se mai pot bucura. Nu se mai poate face nimic! Am ajuns un grup de nostalgici care impotriva realitatii se incapataneaza sa creada ca apartinem unei natiuni drepte, mandra si demna.

Povestea cu taranistii e o diversiune grosolana, in spatele ei stau aceiasi oameni care si-au batut joc de noi timp de patru ani incepand cu '96. Nesimtitii au tupeul sa pozeze acum in victime. In privinta bisericii ortodoxe lucrurile sunt mai complicate pentru ca tine de interese ce incep la Moscova si se termina la Atena. Razboiul din Iugoslavia este pe cale sa intrerupa niste traditii seculare si asta nu place la Kremlin indiferent ce regim e acolo. Unde mai pui ca elevii veniti sa studieze in Romania sunt lasati sa moara de foame si multi dintre ei traiesc din mila biserii ortodoxe. Oare cate dintre fetele bisericesti care pozeaza in sfinti trimit rapoarte la Chisinau, Tiraspol, Moscova? Cati copii nevinovati ademeniti cu un colt de paine si vorbe mestesugite nu si-or fi deschis sufletul cu naivitate tradand fratii ramasi acasa?

Citesc pe cafenea ca aici nu sunt agreate elitele. Pai tocmai de elite are nevoie societatea romaneasca ca de borfasi nu duce lipsa. Daca ne ferim ca domnisoarele de satatutul asta atunci nici nu trebuie sa ne mire ca unii ce se lauda cu premii ale academiei vin sa ne tina lectii de marxism aici. Umblati cu atentie fratilor sa nu le uzurpati locul caldut pe care i-a urcat PCR-ul.
Joita Miercuri, Iulie 11, 2001 5:54 PM
Comentarii: Sa tremure clasele stapânitoare în fata revolutiei comuniste. Proletarii n-au de pierdut în aceasta în aceasta revolutie decât lanturile. Ei u o lume de câstigat! PROLETARI DIN TOATE TARILE; UNITI-VA!
Aurolacu 2 Miercuri, Iulie 11, 2001 4:56 PM
Comentarii: Joita: nene, ce-i ala proletar ?
ontologul de servici Miercuri, Iulie 11, 2001 4:33 PM
Comentarii: Desi tzara arde si inca 'nici o baba rom^na nu mulge vaca cu cascheta de militar in cap' (courtesy of Tutea), nu poci sa nu zabovesc o clipa din lucrare si sa ma delectez fractalist si subrealist (ca postmodernist e acum tot plavanul) cu urmatorul anunt de pe lista Noesis:

Editura Tehnica, Universitatea "Politehnica" si Muzeul Literaturii Romane va invita la lansarea cartii "Hermeneutica si ontologia calculatoarelor", coordonate de G. G. Constandache si Stefan Trausan-Matu, joi 12 iulie 2001 orele 12.00 la Muzeul Literaturii Romane, bd. Dacia nr.12. Participa: acad. Al. Surdu, acad. Dan Tufis, prof. dr. ing. Sergiu Iliescu, prof. dr. ing. Adrian Mihalache, dr. fiz. Roman Chirila, dr. Geo Savulescu.

Gagademician si prof.dr. ing. ca rom^nul nu-i nici unul! Asteptam urmatoarele produse auctoriale din seria 'Inginerii filosofice la tot cartierul': Hermeneutica si ontologia frigiderelor, Metafizica distractiva in 30 de experimente, Taiem porcul. Cum il metapsihozam. ...
Joita Miercuri, Iulie 11, 2001 4:06 PM
Comentarii: Proletarii din toate tarile uniti-va!
Miti Miercuri, Iulie 11, 2001 1:45 PM
Comentarii: GZ, eu vad proiectul retelei civice pan-rom^nesti ca pe o actiune de actiuni (printre care, un caz particular poate fi si lobby-ul de care vorbesti). In privinta comunismului e vorba de postjudecati nu de prejudecati! Da-o-ncolo de treaba! Daca nici dupa ce l-am simtit pe pielea noastra unora nu le-a venit mintea la cap ce poti face decat sa-i lasi in plata Domnului! Dar in nici un caz sa te asociezi cu ei in actiune ca se duce totul de r^pa! In privinta lui Boris Vian, cu placere! E unul din cei care-mi plac.
PSDul si modificarea Constitutiei -- iata un obiectiv concret care sa activeze nodurile retelei civice Miercuri, Iulie 11, 2001 11:02 AM
Comentarii: Propunerile PSD de revizuire a Constituţiei

BUCUREŞTI, 10 iul (MEDIAFAX) - Liderii grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat au propus, marţi, printr-o scrisoare, celorlalte grupuri ca modificarea Constituţiei să fie făcută prin iniţiativă parlamentară, iar proiectul de revizuire să fie adoptat de către Parlament pînă la jumătatea lunii mai a anului viitor.

Scrisoarea prevede ca redactarea proiectului de modificare a Constituţiei să fie făcută de o comisie constituită pînă la 15 septembrie 2001, formată din reprezentanţi ai grupurilor parlamentare, desemnaţi potrivit ponderii lor în Parlament, ai Preşedinţiei României şi Guvernului, precum şi din specialişti în drept constituţional, fără drept de vot, nominalizaţi de cele trei instituţii.

PSD propune ca revizuirea Constituţiei să se refere la stabilirea de atribuţii distincte pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, precum şi a modului de alegere a acestora, la reducerea numărului de parlamentari şi a sferei de cuprindere a legii organice. Alte propuneri ale PSD sînt de definire a statutului deputaţilor şi al senatorilor, cu privire la depunerea jurămîntului, la regimul imunităţii parlamentare şi la prezumţia de renunţare la mandat, precum şi îmbunătăţirea reglementărilor în domeniul ordonanţelor de urgenţă.

PSD mai propune să fie stabilit cadrul constituţional pentru aderarea României la UE, să fie modificată procedura de angajare a răspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege, acceptîndu-se eventualele amendamente, şi modificarea dispoziţiilor privind remanierile guvernamentale şi emiterea de acte normative cu forţă de lege în domeniul legilor ordinare.

Alte obiective ale revizuirii Constituţiei se vor referi, potrivit propunerilor PSD, la dezvoltarea şi garantarea proprietăţii private, la îmbunătăţirea regimului constituţional al proprietăţii publice, la creşterea autorităţii instanţelor judecătoreşti şi întărirea independenţei justiţiei, perfecţionarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

În scrisoarea PSD se mai precizează că, după revizuirea Constituţiei, forţele politice care au sprijinit proiectul de lege rezultat vor trebui să colaboreze pentru modificarea legislaţiei, în vederea punerii ei de acord cu noile dispoziţii constituţionale. Astfel, legile referitoare la partidelele politice şi la sistemul electoral vor fi modificate în termen de şase luni de la aprobarea noii Constituţii prin referendum.

Potrivit propunerii PSD, referendumul naţional în vederea aprobării revizuirii Constituţiei va avea loc în cel mult 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a proiectului de modificare a legii fundamentale.

Sursa: MEDIAFAX
JS+. Miercuri, Iulie 11, 2001 8:43 AM
Comentarii: Ce-o insemna banda aia albastra mai in josul paginii????Arhiva? Niciunde ?Se creiaza ,DEJA?-bariere,bare de protectziune?? Contra cui ?Se subtziaza spatziu' incet ,incet pana-o secatui raul ideilor ?Romania trece prin crize morale de cand se stie ea ca Tzara si astea nu se vindeca cu scoli deschise in ultima vreme,la gramada,numai cu scop mercantil;banu'si valea!!Saturnismul ,boala aia adusa de conductele din plumb prin care tzevi curge putzina apa de inghitzit,este aceia care reduce mintal natzia de acum si pe cea din trecut;de unde si comportamentul bizar al romanului-de pretutindenea.Doctorii si psihiatrii se izbisera de aceste fenomene de mult,dar cui sa le ciripeasca?Alegerile erau esentzaa esentzelor si banii ciubucaritzi dela oricine si fara discernamant;numai sa fie si omu'numa' ca sa deie,sa impinga oriunde ar merge si pentru orice ar avea nevoie..Apoi ce facura finantzishtii Georgieni ,scamatori in statistici,era ca au luat banii saracilor ca sa-i impinga bogatzilor,ca aia erau tare amaratzi saracii !!??? NU???Przidentul tuturor rromanilor renuntza si la tezaur ca de,cum sa se puna rau cu scoala de unde invatza cum sa se aleaga de nenumarate ori in scaunul papiscopal...!!!?? Si naivii merg si-i tzuca manoaia ca-i sfant saracutzu',ca-l rapu-se pe ala rau chiar de Craciun..!!Si voi mai luatzi aparareaa bisericii bizzantine ?? Si va spoveditzi popilor,cand in biblia aia crestina se spune ca numa'UNU este CeL care poate ierta..???? Se pare ca protestantzii,baptishtii cu precadere ,sunt mai vigilentzi.Ori ca sa nu se afle ca si ei se manjira,ori ca-s sinceri si chiar curati??? Mare incurcatura la rromanii..!!Ce face Elita ??Se da cu glagovia de teorii si idiotzisme(citeshte ideologii) si se infupta ciubucareshte,pe sub mana sau sutana,din bunurile celor care le doresc si nu le ajung ??Clarificati-va prima oara tzinuta morala a romanilor,dar de petutindenea,fiindca nici cei din Strainezia nu-s mai acana,ci mai pervertitzi si apoi incepetzi cu reclama buna in lume..Nu-i lasati pe aia dela 20/20,ca sa va fenteze,ca-s cu sange de ungur in ei si va dezbina..Ca de unde au luat porteiele alea vechi?Din Ardeal..NU?? daca barbatii insurati cu unguroaice ,isi schimba numele dupa al nevestei ca sa sune ungureshte,ca numa' astfel o sa primeasca legitimatzia aia de ungur,care-i asa de importanta de creiaza furori si fiori in inimile celor care se HUNESC..!!! Descriminare facuta de guvern ?? Mai este undeva ,asa ceva,ca la Romania ??IA mai rumegatzi si va mai des-elitizatzi unpic s infundati-va oincile in imala mai zdravan,si deschidetzi ochii la realitate..!!Cu sarbii v-atzi pus rau ca v-ati inhaitat cand nimeni nu va chemat cu NATO si o sfeclira-ti.Cu bulgarii suntezi ,precum matza cu cainele si cu ungurii ca ursu cu stupul de albine;dar care-o fi stupul ?? Vai de saturnienii rromani si de efectele acestuia..!!dealtfel Saturn ii pentru 3 ani in Gemenii si va pazeshte ,cioplindu-va pe toate fetzele bine,bine..!! Ocupati-va de politici serioase,nu de cele de bodega si cafeuri desfundate cu wceuri nespalate !!Si nu de barfa si bashcalie infantila si chiar in "familie" ala rromanii.....!!Cine vinee din Romania se plange de mizeria si murdaria de nevazut in alte partzi,ce este pe acelefrumoase meleaguri..ce se intampla??Va este de fuga si dupa voi potopul ??Pai,si fugarii-s -o parte-tot cam la fel cu aia de peste garla...Si nu se prea dezmeticesc bine pe unde-s cu vremea lunga...Si pe aici ca un blestempareca,tot la curatzenie si galeata cu matura ajng...ce nu fac acasa,fac din sila si nevoie aiurea..!!ATAT pentru acum !!!
J Miercuri, Iulie 11, 2001 6:32 AM
Comentarii: Adresa corecta a clasamentului in format pdf. Pagina 11.
J Miercuri, Iulie 11, 2001 5:42 AM
Comentarii: Un recent raport ONU situeaza Romania pe locul 58 in lume din punctul de vedere al dezvoltarii umane. Ne aflam in urma mai tuturor tarilor europene, inclusiv Rusia si Bulgaria, dar in fata Turciei, a majoritatii tarilor din America Latina (Brazilia, Peru Venezuela, Columbia), a tarilor arabe si nord africane (Arabia Saudita, Algeria, Tunisia, Egipt). Clasamentul a fost facut pe baza combinarii diferitor indici, printre care: speranta de viata la nastere, rata de alfabetizare si educatie, venitul pe cap de locuitor. Amatorii de comparatii pot accesa raportul complet. Clasamentul se afla la pagina 11 a raportului.

Mie mi se pare ingrijorator procentul relativ mic al celor care trec prin scoli: 70% este departe de cele peste 90 de procente ale tarilor dezvoltate, si chiar de media de 80% a celorlalte tari fost comuniste. Desi noi ne vedem ca o natie inteligenta, educata, se pare ca realitatea ne contrazice. Aici sta una dintre explicatiile starii de criza in care ne aflam. Inapoierea economica, asa zisa lipsa de civilizatie, deriva morala, au toate o cauza profunda. Orice guvern trebuie sa puna ca prioritate dezvoltarea invatamantului de toate gradele. Educatia determina progresul. Investitia in scoli poate ca nu va avea un efect imediat, dar pe termen lung isi va arata roadele. Fara o natie educata ramanem in afara jocului.


J Miercuri, Iulie 11, 2001 5:38 AM
Comentarii: Miti
Nu se supara nimeni in Australia sau Noua Zeelanda daca aude termenul de democratii occidentale. Ei se considera ca facand parte dintre acestea. Poate ca din cauza reginei care sta la Londra.

Dom' Birlic
Bine ati revenit, ca nu va mai vazusem de mult. Cu respect.
gz Miercuri, Iulie 11, 2001 3:38 AM
Comentarii: Miti, Inteleg ca este vorba despre un proiect civic.
Sa facem un fel de lobby? Sa trimitem e-mailuri pe la deputati, asa cum face www.iaccenter.org?
Cred ca este o idee buna. Ne cam lipseste o societate civila activa.
O sugestie: daca se poate sa fie fara prejudecati anticomuniste. ps. Multumesc pentru raspuns la intrebarea despre Boris Vian.
JS+. Miercuri, Iulie 11, 2001 3:19 AM
Comentarii: Ca sa poata fi indeplinite conditiunile expuse de catre MITI&com..,trebuie renuntzarea la falsitatea identitatzii.Sunt pe fatza,Marius este pe fatza,Nicky era pe fatza si cum credetzi ca se poate merge la lucuri serioase PE DOS ???Conspiratiunea este,dar nu este aici si nici in ceeace se face in spre binele Tzarii din care provenim...Cum sa ma aliez cu ceeace nu cunosc??Le mai spunea si unul dela Timisoara si un altul de pe aici un asa numit Boia,sau boian??..INSA -repet:NUMAI PE FATZA,ca sa stim si noi cate steaguri or fi puse la primarie..!!!Nu-i asa Trahanache ?? Veti spune,ca nu ma CHEAMA NIMENI si ca dece ma bag in oale straine ??BUN!!..Nu eu,dar mai is si altii care ar trebui sa fie asa numita voastra ELITA..Elita de care?? La ce ??Daca sunteti pseudo si denumiti haios,credetzi ca vetzi fi luatzi in serios de enimies???Se duce Tzara pe rapa si baba se piaptana..Roxano,nu esti prea elitista si o sa dai cu oishtea in gard,cu sau fara mine personal ?? Fiindca eu NU ma afiliez la pseudonume..!!Si nici la ignorare si la ignorantza..!!Si NU-I VORBA despre mine,dealtfel..!!!Nu jucatzi giamparalele pe campuri cu scaietzi,ca o sa va scaietzitzi...naivitate ....Fiindca toate cele serioas se iauDE COARNE!!!si merg PE FATZA..!!!Pentru o cafa la CRL si o gura de cucuta la Idee,merg numele haioase,dar pentru altceva ,nu,ca vine BARA si asta cand da ,da si vai si amar dupa..!!Ca nu-s scandalagii ,unu se mira mai jos,sau la arhiva,si este impacientat ca merg treburile mai lin..daca ar veni Nicky ar pune pe masa toate peudo numeele si adresele fiecaruia in parte si apoi ??Si eu le stiu,dar nu ma incalzesc cu nimica,dar cand este vorba de ceva serios,NU merg pe drumu'asta cu lampashu',cu uiaga neshtearsaa si orbecaieshte..!!Daca nu ma mai vreti,faceti si voi ca si Capsa,falimentatzi de aicea,mutand-va in alta parte..N-o sa va mai caut ca pana-acuma...ca n-ae rost sa fugi dupa carutza care nu te ashteapta...Cine-i sincer pe cafeurile romaneshti,este prost,real tolomac..Asta se deduce si de catre cei mai slabi la minte-gen eu...NU????
Toma Alimos Marti, Iulie 10, 2001 10:24 PM
Comentarii: Marius, tu strecorui cateva inexactitati. 1. In legatura cu Mumia Abu Jamal, condamnat la moarte pentru uciderea unui politist in 1984. Miscarea "Free Mumia" are cateva zeci de mii de membri, care sustin ca Mumia nu l-a omorat pe respectivul, ca la mijloc este o eroare judiciara. Eroare judiciara + Pedeapsa cu moartea poate duce la ceva nereparabil, nu? De ce sa cred pasajul tau in loc sa ii cred pe aia?
2. In legatura cu detinutul politic Miron Cozma:
a. In 1990 nu era el seful minerilor veniti in Bucuresti, cu unul Camarasescu;
b. Nu a fost judecat pentru asta, ba chiar s-a impacat si pupat bot in bot cu Marian Munteanu si Doina Cornea in septembrie 1991;
c.Parca si Petre Roman, aliatul tzapului , era amestecat in 14 iunie, nu?
Faptul ca tu l-ai vrea la zdup pe viata arata cate pricepere ai in ale legislatiei.
Nu conteaza ce vrea Marius (care nu se stie ce are cu Miron Cozma!!!!, adica eu stiu, explicatii abisale!) ci conteaza ce ar zice o justitie independenta. Pana si tu vei concede ca justitia tzapului nu a fost asa. Chiar si intunecati la minte ca Liiceanu au recunoscut ca a fost o chestie politica si de razbunare.
JS+. Marti, Iulie 10, 2001 9:55 PM
Comentarii: Stimatzii mei connatzionali,vretzi multe,dar nu va ganditzi ca aia NU ne vor nici chiar ingrijitori la animale.???Noi asthtea din Strainezia ,ne vrem in visele noastre mereu Acasa si cand ne sculam din pat,sau de pe banca din cimitir,tot in pustietatea Nimicniciei,ne gasim...Ca ne-am realizt chipurile,ceva pe aci pe unde ne zbura crivatzu',este-o alta mancare de shtiuca,dar mintea ne este mereu acolo..dece ??Vibratziile pamantului,ale spatziului Mioritic(vezi Blaga) ne atrag si ne scutura.MV.ma avertiza ca sa nu arunc cu astea vibratzii pe peretii "Gazietei"sale..N-o fac asta ,ca nu asta-mi este interesu'.Ma caut,dar pe unde dau,dau de carcotashi,(vezi Capsa,fiindca nu fura prea multe conflicte pe-acolo ,se si mazili,sau o mazilira altzii???)si cand zic ceva se scoala altii si ma pizduiesc si ma scot si ma baga,de nu mai stiu,cand is afara si cand mi-s inauntru....Ideile expue de voi aci,is bune,dar catzi dintre participanti or fi buni ,dupa "vederile"celor care sunt initziatorrii????Povestea romaneasca ii originala si cu schepsis si nu se "preteaza",situatziilor vestice...Ca Australia nu-i vestica,precum o spunea cineva,se insheala,ca si asta-i tot o adunatura de scursori,ba din Eu., ba,din Americi,ba din Asia ,etc...Iar democratia de care tot vorbiti,asta-i o paparuda ce se tot clatina dela Democrit incoace si s-o mai batzai multa vreme de-acu'incolo,pana ce s-o vantura printre maracinii vremilor....!.Cand am fost in vizita Acasa,n-am mai gasit Casa ce era,fiindca se metmorfoza-se,si era o alta si cu alte obiceiuri si cand vorbeam cu ai mei,mereu eram pus la perete,ca ce stiu eu,fatza de ceeace stiau ei ??Aia de acolo in majoritatea NU mai vreu nimica,ci doar ca sa pipaie dolaru' si sa fie a nimanuia pe ulitele cu colibe ialte pana la cer,in America... cand ajung aci,dau din coltz in coltz si nu se mai regasec....Dece-i atata LENE in Romania?? Dece sunt ierburile pe drumurile satelor Banatzene ,mai mari ca calu' si carutza,de trec peste om cand se duce pe ulitzaa???Dece-i scandalu' ala dela Reshitza ?? ce este ??Unde-i-ce-i- putred in "danemarca"= alias Romania ??Nu sunt dezbinator ,fiindca is sceptic,ci mi-s ars si suflu'si-n covasat-iaurt,chit ca asta-i rece....!.Vreau ceva serios !! Si am relatii in societatzi si care sunt vechi si tari ca fieru' betonat si asi putea face si io ceva,dar cum si cu cine,si cand si prin ce mijloace??Si ce va IESHI ,in cele dinurma, ce fek de "democratzie" va fi,cand bogatani is pe de-ascunselea,cata-i frunza si iarba in "satucu'"Romania ???
birlic Marti, Iulie 10, 2001 8:47 PM
Comentarii: ideea dlui J mi se pare justa si cu permisiunea domniilor voastre ader cu placere. * ********************************************************************************************************************Dna MITI, Nu ai ceva flit impotriva paduchilor? Au cam infestat localul.
Marius ... Marti, Iulie 10, 2001 8:32 PM
Comentarii: D. Toma Alimos, strecurati pe sub poala de jos citeva inexactitati. Prima: faptul ca executarea activistului anarhist negru ar putea declansa, cica, "razboi civil" in SUA. Nu vi se pare ca suna cam a la Pravda pagina externa? Credeti ca o democratie solida ca SUA intra in razboi civil de dragul unui stingist agresiv, asupra carora exista pareri destul de impartite? Ce ziceti de urmatoarea:

"The odds of abolishing capital punishment in the United States are extremely low, but the Free Mumia movement has become a major obstacle to that effort with its tendency to distort the facts and elevate Abu-Jamal to the status of a revolutionary hero rather than the petty killer he really is".

Miron Cosma a condus bandele de indivizi imbracati mineri (oentru ca nu stiu citi dintre ei chiar erau mineri) in iunie 1990, la ordinul presedintelui Iliescu, batind, spargind, distrugind si bagind in spital oameni care aveau singura vina ca "aratau" intelectuali sau studenti (barba era un semn, de exemplu). Pentru aceasta vina, MC ar trebui sa ramina acolo unde este, adaugindu-i-se ca vecin de celula cel care l-a chemat. Episodul Roman vine cu peste un an mai tirziu.


JS+. Marti, Iulie 10, 2001 8:21 PM
Comentarii: Suntem la o incrucishare si in acelashi timp la o deningrolada ideologica,sau de ideologii.Poate ca expresia :Ideaologie-este prea inadecvata,fiindca acestea ACUM -NU mai sunt..Sforile trase de interesele internatzionale(iarashi impropiu spus :internationale,fiindca sunt NUMAI de grup),intotdeana au cautat ca sa creieze haotismul gandiristic..Il retzin pe Nichifor Crainic,cand in tristetzile sale si in rugaciunile ce le inaltza ,ruga Divintatea ca sa limpezeasca mintea oamenilor si sa-i indrepte pe drumul bun..Cand l-am itrebat care-i acel drum,mi-a raspuns :Ca-i Drumu"tuturora,in care sa fie selectzia valorilor si unde minciuna si egocentrismul cu iz de "specie" ,sa fie abolit,dar mentziona:dela sine,nu impus dela "centre".Ceva asemanator gandise,dar oarecum mai confuz si Capitanu'=si asta nu fu pe placu'lu'Carol "Lupeasca",ca asta vru-se dictatura si o realiza.."Preapismul",chiar de-o fi fost asta "regal" duce la ridicari impetuoase si adeseori ego,egocentriforme.Sima se revolta-se ca Antonescu fu un tamp pe langa cerintzele vremilor in care era lumea atunci si inerent comportamentul astuia,ducea la dezastru-al Antonescului. Tacerile Tzraniste si Liberale ,erau tot asa de mare pericol pentru tzara,precum sunt si acum ciocnirile si nazbatiile ce le fata mintea astora prezenti.Pasa-mi-te ca nu se vrea o incalcire Arianica si astfel mototolu'de mareshal se incovoia in fatza falselor percepte de "loialitate",dar si astea intzelese ad hoc si dupa mintea sa cazona.Ortodoxismul a dus si atunci,precum si azi la o mascarada ,pe care omu'de buna credintza n-o poate pricepe si,dealtfel,nici nu-si prea bate capu' cu astea si cu ashtea....!! INSA-fu- vorba despre ideolgii.ce-or fi astea?STIE cineva exact,ce sunt ?NU....Fiindca se unesc in stanga si in dreapta si ei raman tot la MIJOC "de codru' des".Ba,mai mult....se duc sre extremisme, spre de-alaturea...si omu'de rand si de buna credintza nu se mai amesteca in ceva ce nu poate dezlega,ca-ncalciturile tuturora is prea asemanatoare Nodului Gordian...Ne trebuie o SABIE MACHEDONICA ca sa-l taie la mijloc,tot "de codru' des" si apoi vom vedea ce va ieshi... Nu ne trebuie ILICi si nci "corcituri preapistice" si nici dictaturi cu suflet uman si nici socialisme,ca ni-s noi socializati pana si la pivada unde ne picuram;NE trebuie oameni,dar din aia cu MAJUSCULE...scrishi...DAR NU mareshali de paie si pushi cu fals eroism la ziduri de vaiuga..Nu ne trebuie Romani ce ne confunda numele ca nu ni-s romani si nici spaniolo-jidovi,ci ni-s "tzigani" din veshnicie...dar din aia care s-au luptat cu Roma si au avut Decebali care nu s-au tarat in lantzuri ca nima in lume,in fatza celor ce se omorau=fiul pe tata ,in Senat....Termin acu",dar aporopos de "tzigani"....Dece s-o nmi astea =RROMANII=???? ...
Miti Marti, Iulie 10, 2001 8:00 PM
Comentarii: Mesajul de mai jos e un raspuns la postarea lui J.
Miti Marti, Iulie 10, 2001 7:58 PM
Comentarii: Multumesc frumos de comentarii.

Am luat legatura cu domnul Dan Culcer rugandu-l sa transmita domnului Sasarman draftul de proiect al retelei civice. Domnul Dan Culcer mi-a cerut acordul sa publice proiectul in Asymetria si mi-a propus sa fie discutat si pe lista Societatea de maine ( la http://groups.yahoo.com/group/societatea_de_maine).

Ai dreptate in privinta formularii scopului. S-a vrut un enunt general, stategic. Am spus 'democratiile post-industriale' ca sa evit o regionalizare excesiva care ar putea crea unor romani globali disconfortul de a nu se regasi pe o harta taiata in jumatate. De exemplu, chiar Australia e o democratie si nu e in 'Occident' . Ar fi foarte bine daca am gasi impreuna o formulare mai putin abstracta. Hai sa ne dam toti cu parerea si sa gasim o exprimare mai fericita pentru obiectivul strategic. Obiectivele concrete, tactice, vin pe masura ce senzorii nodului detecteaza problemele din societate. Un exemplu de obiectiv concret a fost cel al campaniei noastre impotriva validarii legii pentru protectia informatiilor clasificate.

Cred ca ai dreptate cand propui sa intarim legaturile in cadrul nodului nostru, sa-l configuram. In opinia mea, e buna propunerea cu infiintarea listei e-mail pentru cei care doresc sa se implice mai mult in proiectul civic. Sa vedem si parerile si comentariile altora.
Toma Alimos Marti, Iulie 10, 2001 7:10 PM
Comentarii: Box Populi sunt eu si nu tu.
Tot la inchisoare a fost condamnat si Gheorghiu Dej si Coposu.
Condamnarea lui MC Nu are nici cea mai mica valoare juridica
La inchisoare ar trebui sa stea judecatorii care au dat sentinta.
Got it?
Jerare Jumanum Est Marti, Iulie 10, 2001 6:59 PM
Comentarii: "Nu este scopul enuntat: "Sincronizarea cu democratiile post-indistriale" cam abstract?"
Intrebare, nu afirmatie.
J Marti, Iulie 10, 2001 6:49 PM
Comentarii: Miti,
Sa zicem ca noi, cei care ne dam cu presupusul pe Ciberplai suntem un nod, (desi la legatura cu Romania profunda nu prea putem raporta depasiri de plan). Ai incercat sa iei legatura cu cei care au lansat apelul respectiv? Din cate am citit si ei erau confuzati cumva de propunerea domnului Sasarman. Parerea mea este ca planul tau este mult mai bine structurat si mai "la concret" (cum ar spune neo-politicianul). Ar mai ramane cateva detalii practice. Ce vrea de fapt reteaua? Nu este scopul enuntat: "Sincronizarea cu democratiile post-indistriale" cam abstract. Chiar notiunea de democratie postindustriala ar trebui explicata, pentru ca, crede-ma, nu este chiar asa de unanim acceptata si cunoscuta nici chiar in tarile considerate democratii postindustriale. De fapt te referi fara indoiala la "Occident", pentru ca nu poate constitui democratia indoneziana, sau Doamne fereste cea chineza un ideal la care sa tindem.

Daca pentru cei din afara enuntul asta este ambiguu, iti inchipui ce poate fi in mintea pro-fund din Romania. Confuzia poate merge de la a ne considera partizanii desfintarii combinatelor si pana la a fi identificati cu mai stiu eu ce grup de rock industrial.

Lasand gluma, mai multa simplitate si curajul de a nu ne ascunde in spatele cuvintelor si de spune lucrurilor pe nume ar aduce poate un plus de eficienta.

Hai sa lasam in prima faza organizarea retelei deoparte si sa ne concentam mai mult pe intarirea legaturilor in cadrul grupului nostru si afirmarea unor afinitati. Parerea mea este ca din cei aproximativ 20 care posteaza relativ regulat aici doar 5-6 ar constitui in mod voluntar un "grup de actiune". M-as bucura sa fie mai multi, dar iti mai amintesti propabil discutia de acum cateva luni legate de strangerea unor fonduri modeste pentru a incepe mici proiecte.


Iata o propunere concreta din partea mea: Constituirea unei retele de tip lista prin e-mail intre membrii voluntari ai grupului. Lista va avea un caracter special care sa discute chestiuni organizatorice, initiative, etc. pastrand astfel "La Idee" doar ca loc deschis de dezbatere, exprimare libera si informare. Lista va functiona fara moderator intr-un mod in care increderea intre membrii va contitui principalul motor, eliminand in acelasi timp incercarile de infiltrare ale "fitilistilor". Cum vad eu o astfel de lista? Adeziunea ar trebui sa se faca intr-o pagina formular atasata Ciberplaiului, in care sa exite doua rubrici: nick-ul si adresa de e-mail (fie chiar si anonima-hotmail, yahoo, etc). Miti ar urma sa preia toate adeziunile si sa trimita printr-un mesaj separat fiecaruia lista cu nick-uri si adrese de corespondenta. Fiecare membru ar cunoaste componenta grupului si in acelsi timp ar putea sa elimine de pe lista persoanele pe care nu le considera de incredere. Temele de discutie ar putea fi propuse "La Idee", dar discutia unor detalii ar putea fi purtata in background, dand posibilitatea fiecarui participant sa isi aleaga audienta, de fapt "cercul de incredre". Unele suspiciuni ar fi eliminate si poate ca daca se vor intari legaturile dintre membrii, nodul ar deveni mai puternic.


Box populi Marti, Iulie 10, 2001 6:33 PM
Comentarii: Despre ce democratie vorbesti, dom'le? Cozma a fost judecat, gasit vinovat si condamnat conform legilor in vigoare. Punct. Si fara virgula! Inlocuim hotararile justitiei cu referendumuri si petitii? Infiintam tribunale ale oamenilor muncii de la orase si sate? Esti gaga, nene! Lasa America, sa fie la ei acolo! (Printre altele, Luceafarul huilei nu la moarte a fost condamnat ci la inchisoare in garsoniera, cu televizor, celular si gagici in vizita). Cozma detinut-politic! Derbedeul! care va sa zica d'aia nu ne intromisionam noi in Europa! Stai. Zisesi Europa Socialista? Vezi nene c-ai numarat gresit steagurile! Italia a virat spre dreapta. Spania-dreapta si ea! Austria ce sa mai zic! Cat despre socialismul lui Schroeder sau Blair ce sa mai zic-doar roza de la butoniera a mai ramas din el! In Franta, Lionel face privatizari in draci asa ca ciocul mic cand vine vorba de socialism in Europa! Si zii asa, l-au bagat pentru subminarea ordinii in stat. Si l-ai vrea afara! Si eu care te credeam gaga...da matale esti de-a dreptul anarhist!
Toma Alimos Marti, Iulie 10, 2001 5:44 PM
Comentarii: Mai Box populi, o, tu, copil al durerii! Chiar asa?
"recoltatul de semnaturi in folosul eliberarii lui Miron Cozma prestat de fratele de sut si cap in gura, Romeo Beja, demonstreaza cu varf si indesat ca legea este in cea mai corupta tara din Europa cel mult un obstacol pentru cei slabi." Pai cum stai tu cu democratia? In primul rand peste tot in lume se pot face petitii. De petitii se tine seama. Iata, in America este uncondamnat la moarte Mumia Abu Jamal, tot politic pe care statul nu are curaj sa il execute pentru ca s-ar ajunge la razboi civil.
In al doilea rand, dai a se intelege ca Romeo Beja a dat suturi si pumni in gura. Pe ce te bazezi. In al treile rand. Miron Cozma este un detinut politic. Condamnarea lui la 18 ani e ceva nemaiintalnit in Europa. Tocmai aceasta condamnare a demonstrat coruptia justitiei tzapiste. Eliberarea lui ar fi un act reparatoriu absolut necesar daca vrem sa intram intr-o Europa Socialista.
In al cincilea rand, condamnarea lui la inchisoare a fost pentru lucrurile bune pe care le-a facut (l-a dat jos pe Roman, va dati seama!!!) si nu pentru cele rele (a omorat o femeie cu masina, a palmuit un ziarist). Orice moron poate sa vada ca la mijloc e razbunarea lui Petre Roman. Sper ca Miron sa fie afara si Petre inauntru.
Clar?
Bibliotecarul Marti, Iulie 10, 2001 5:43 PM
Comentarii: My dear, trebuie sa recunosc ca si eu am comentat pe baza susrselor indirecte, fara sa fii citit Jurnalul. Poate ca eu ma insel, nu tu.

Ma bucur ca ti-a placut site-ul.
O stire foarte buna Marti, Iulie 10, 2001 4:58 PM
Comentarii: Sursa:http://www.bbc.co.uk/romanian/news5.shtml Germania îndeamnă Republica Moldova să iniţieze negocieri în vederea unui acord de asociere la UE

10.7.2001 14:16 Ora României

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Germaniei, Cristoph Zopel, responsabil pe problemele europene, a declarat la Chişinău că Republica Moldova poate iniţia negocieri în vederea semnării unui Acord de Stabilizare şi Asociere cu Uniunea Europeana, care să înlocuiască actualul Acord de Parteneriat şi cooperare. Oficialii moldoveni s-au arătat surprinşi de această sugestie şi au spus că este pentru prima dată când un oficial european face astfel de declaraţii de sprijin şi încurajare.

Una dintre condiţiile de acceptare a Chişinăului în Pactul de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est a fost ca Republica Moldova să nu ceară iniţierea unui Acord de Stabilizare şi Asociere. O ţară ce are semnat un astfel de acord are deschisă calea spre negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Oficialul german a mai spus că viitorul hotar estic al Uniunii Europene ar putea coincide cu frontierele estice ale Republicii Moldova. Iar în cazul unui scenariu pozitiv, a declarat Cristoph Zopel, obligativitatea vizelor Shenghen pentru cetăţenii moldoveni ar putea fi anulată peste aproximativ 5 ani.
Box populi, box Dei se intoarce Marti, Iulie 10, 2001 1:49 PM
Comentarii: Sursa:http://www.catavencu.ro/colectia/revista.php3 Intr-o recenta emisiune despre „drepturile omului“, Ion Cristoiu debita ideea amnistiei prin referendum. Impartial cum il stim, gazetarul, ascuns confortabil in spatele „democratiei“, sustinea astfel ideea justitiei „intregului popor“ la vot, in piata publica. Il vrea poporul liber pe Cozma, atunci sa-i dam drumul la program, si tot asa cu toti ramarii politico-financiari. Scaldandu-se in confuzia iscata de intersectia unor termeni ca reconciliere (cand o fi avut loc concilierea?!), amnistie (se refera la fapte) si gratiere (se refera la persoane), „factorii responsabili“ ai politicii statului roman spera sa-si legitimeze cu sau fara „relaxarea“ din jurul Regelui Mihai trecutul, trecut la care au participat activ social si politic mai-marii aflati sub incidenta Codului Penal. Mineri, generali, Paunesti, aprozaristi cu lipsa in gestiune, femei cu o gaina delapidata, toti intra in zona crepusculara a reconcilierii-amnistie. Cea mai de pret datorie electorala este, in viziunea zonei de influenta prezidentiala, nu siguranta economica si juridica a cetateanului, ci gratitudinea fata de marii coparticipanti ai iubirii de PSD si presedinte. Presedintele Iliescu a avut de-a lungul vremii doua mari constante in ceea ce priveste comportamentul sau politic: CAP-ul si fidelitatea fata de fideli. Agitatia in sprijinul marilor figuri penitenciare a sinistrului Iorgovan, iar, mai nou, recoltatul de semnaturi in folosul eliberarii lui Miron Cozma prestat de fratele de sut si cap in gura, Romeo Beja, demonstreaza cu varf si indesat ca legea este in cea mai corupta tara din Europa cel mult un obstacol pentru cei slabi. Cat despre Justitie, putem spune ca romanii se hranesc doar cu mirosul ei, iesit din micile ecrane cu filme americane. Antonie IorgoVan Damme
gica fara frica Marti, Iulie 10, 2001 8:29 AM
Comentarii: buna seara.noapte buna.
JS-JENICA+. DELA MV. Marti, Iulie 10, 2001 7:23 AM
Comentarii: Intamplarea a facut ca sa pierd LA IDEEA,cand fusei in spital ca aia ma deconectasera dela tv-iul lor,si astfel mi s-au sters adresele.Ii multumesc lui MV ca imi facu reclama pe aicea si ca se adresa si Herrului SCHmidt,pe care sincer l-am cautat, ca ma pierdusem printre sloiurile martiene..!!!.In Gazieta MVista,aparuse un Schmidt junior,dar eu il vream pe cel real,pe cel cu Marte.....Mv.ma avertiza ca sa nu woodooiesc ,sau vitriolesc-dupa "obiceiu'" meu ilustra sa scriitura.Nu-i genu' meu asta,dar....asa-i cand te iau in "binoclu'" ca ripostezi,esti si pictat si picturat pe tate fetzele...Tat nu scapa-i de un Taifun(la),cand ma gemui ca in Indiana e mare jale cu toranedele astea(tounedouri-ca-cam asa le zic americanii,dar nu le prea auzi "ar-ul",adica R-aul nostru).Ma strafoca-i cu incetinitoru'si la discutziunea despre popime,adusa de RLListul SEF....adica ii dadu-i dreptate ca si eu ii vad pe popii astea ortodoxi,ca pipearca-n ochi....dar aia iute....!!Si eu mi-s popa,dar din alt aluat-din ala MYSTIC si New Age-iit.....chaldeic si antic,mai vechi,decat toate ciurucurile ce se mai afla prin podurile colibelor din muntzii banatzeni..."Mi-s MARE!!! Am avut cand eram cinar,un metar si vreo 70 si INCA ceva..!!Ehei !! Ma bucur c-o gasi pe MITI...Roxana....ca prin cate am trecut si umblat nu-mi adusei aminte ca ne mai ciocniram si pe alte "meleaguri" candva...dar atunce era Roxana....Dumnezeul ALA al TUTURORA(nu ala bob-ist)SA VA BINECUVANTEZE..!!!! Fostu'Jenel.....
Securistul Marti, Iulie 10, 2001 5:22 AM
Comentarii: Tizule imi citesti gindurile ha?Si mai vorbesti de meseriasi!
Securistul Marti, Iulie 10, 2001 3:41 AM
Comentarii: IOnica, ionica, tu esti agent KGB! Fugi de el, Dorinella!
Securistul Marti, Iulie 10, 2001 3:41 AM
Comentarii: IOnica, ionica, tu esti agent KGB! Fugi de el, Dorinella!
Securistul Marti, Iulie 10, 2001 1:21 AM
Comentarii: Mai bine spune-i: " Vai ce ochi frumosi ai Dorinella,albastrii ca fata de pe masa din bucatarie! Functioneaza,crede-ma! Cel putin in ...cercul nostru!
Securistul Marti, Iulie 10, 2001 1:19 AM
Comentarii: Ionica nu iti ruina sansele cu prea multe intrebari din start!
Securistul Marti, Iulie 10, 2001 1:17 AM
Comentarii: Startul e bun mai Ionica,urmeaza acum continutul si fii atent cu deznodamintul ca urmeaza dupa continut sa nu faci beleaua sa-l pui in fata continutului!
ionica Luni, Iulie 9, 2001 10:03 PM
Comentarii: Dorinella, mii de scuze! Am inteles ce s-a intimplat.
Nu te supara , dar ti-ai facut-o cu mina ta. Ia pune-te in situatia unuia caruia i s-au furat banii! El asteapta sa fie compatimit de ceilalti , nu sa i se faca reprosuri
La ce liceu te duceai? Si ce faci acolo? Esti eleva sau profesoara? Si ce predai?
ionica Luni, Iulie 9, 2001 10:00 PM
Comentarii: Dorinella, nu am inteles ce au avut aia din autobuz cu tine. Ce aiurea! Da aia de la FNI macar luasera bataie de la jandarmi, sau ce dracu aveau?
E cea mai suprarealista povestire.
Ai putea sa scoti ceva din ea.
Si chiar esti din Tiraspol?
Dorinella Tiraspol Luni, Iulie 9, 2001 8:23 PM
Comentarii: Vai de mine ce-am patit! Mergeam cu autobuzul spre liceu si asezata pe scaun meditam la procentele de crestere economica anuntate de guvern. Cand, dintr-o data, o doamna aflata langa scara incepe sa tipe la un tip ca i-a furat banii. Ala ca nu, ea ca i-a furat 50.000 din buzunar si tot asa pana am ajuns in statie. M-am ridicat si inainte sa cobor am spus tare cu vocea mea subtire si stridenta: "Banii la banca sa tin nu in buzunar!" Dintr-o data o ploaie de palme, suti si pumni s-au abatut asupra mea. Am stat eu tare pe vreascuri zgariind cu unghiile in dreapata si stanga dar pana la urma am cazut si m-au calcat in picioare. La spital mi-au spus doctorii cand m-am trezit ca am nimerit intr-un autobuz plin cu participanti la manifestatia organizata de fostii deponenti la FNI. Ii imprastiase politia cu bastoanele si ei s-au racorit pe mine. Sunt plina de copci si vanatai! Acum am bagat eu la cap ca pe langa drepturi si obligatii democratia presupune si asumarea unor riscuri!

PS
Nu cred ca pot sa va raspund dar promit sa va citesc.
securistul Luni, Iulie 9, 2001 7:26 PM
Comentarii: Gica fricosul, te vad, te vad!!
Miti Luni, Iulie 9, 2001 7:24 PM
Comentarii: Avem nevoie de clarificarea statutului de nod si elaborarea protocolului de comunicare/colaborare dintre noduri. Pe urma ne trebuiesc volintiri pentru noduri? Cine se ofera?
Miti Luni, Iulie 9, 2001 6:56 PM
Comentarii: In e-revista Asymetria, nou intrata in Ciberplai, am citit un articol al domnului Gheorghe Sasarman , arhitect roman, autor de literatura stiintifico-fantastica, fost redactor la revista Contemporanul inainte de 1980, locuind in Germania de doua decenii. Articolul dumisale m-a facut sa reiau ideile ciberplaiului si sa conturez un draft de proiect civic.
In opinia mea, domnul Sasarman a intuit bine calea: o miscare civica la care sa poata adera liber oricine, indivizi, grupuri, sau asociatii. Fara formalitati impovaratoare, fara statut stufos si formalisme fara fond. Un minim de structurare este insa necesar altfel nu exista coerenta in actiune. Iata ce va propun in completarea propunerii domnului Sasarman: construirea unei retele civice pan-rom^nesti al carei obiectiv strategic sa fie sincronizarea societatii rom^nesti cu democratiile post-industriale.

Abordare metodologica

A. Structurarea
Structura organizatorica potrivita pentru o miscare civica este cea de tip reticular, pe orizontala. O astfel de structura spre deosebire de cea clasica, piramidala (dominanta printre partidele si organizatiile non-guvernamentale), este:
- foarte flexibila (se poate extinde si adapta usor conditiilor de mediu social)
- mai putin coruptibila (cade un nod dar nu toata reteua) - favorizeaza actiunea individuala, activismul tuturor membrilor iar nu al unei minoritati care, cu timpul, se poate rigidiza in formalisme fara fond (ca in cazul structurii piramidale unde 'varful' pierde de obicei contactul cu baza si cu 'subiectii' activitatii).
B. Functionarea
Din punct de vedere functional, rolul principal il au nodurile retelei. In functie de problemele practice ale momentului, identificate in societatea rom^neasca, intreaga retea isi va concentra resursele in jurul nodului sau al cluster-ului de noduri sensibile la aceste probleme. Nodul/clusterul de noduri respectiv va configura obiectivele tactice ale momentului si caile de atingere ale lor, devenind, pe o perioada finita, coordonator al resurselor umane si materiale ale retelei. Odata rezolvate problemele concrete, reteua se va relaxa in jurul nodului/clusterului respectiv si se va focaliza in jurul nodului care detecteaza noi probleme si sarcini. Pot functiona, in paralel, mai multe noduri coordonatoare pe obiective tactice de moment--limita va fi data doar de resursele retelei. Din punct de vedere hardware, suportul retelei civice poate fi de tip internetic dar nodurile retelei musai sa aibe conexiuni de toate tipurile (nu numai internetice) cu straturile profunde ale societatii romanesti. Reteaua nervoasa internetica trebuie sa puna in miscare muschii realului altfel isi pierde noima. Suportul internetic al retelei civice va asigura o acoperire pan-rom^neasa aducand impreuna rom^nii globali (cei care traiesc in afara RO) si rom^nii miotitici (cei care traiesc in RO) , pana la stergerea diferentei artificiale dintre unii si altii.
C.Pasi pentru punerea in practica a proiectului
- clarificarea privind ce presupune statutul de nod (cerinte minime, atributii, drepturi la nivelul retelei) - proiectarea unui protocol de comunicare si colaborare intre noduri (care sa asigure functionarea conexiunilor intre noduri astfel incat sa dea coerenta functionarii retelei ca un tot)
- apel la indivizii/organizatiile care doresc sa-si asume statutul de nod

Intr-o prima etapa, constructia se va baza doar pe contributiile voluntare ale fiecarui individ/organizatie, contributii in resurse concrete si servicii (fara fonduri, donatii, etc)care trebuie sa asigure un minimum de conectivitate in retea. Nu vor exista resurse 'centrale' distribuite nodurilor. Fiecare cu ce vine in retea.

In etapele urmatoare, reteua se va extinde si se va imbogatii structural si functional folosind surse exterioare (de ex. cele din programele Uniunii Europene-Phare, SAPARD, etc). Imbogatirea structurala si functionala va insemna cresterea numarului in tara a numarului de noduri cu suport internetic (si nu numai), astfel incat structura nervoasa a retelei civice sa-si trimita semnalele si sa receptioneze feed-backul, in si dinspre toate straturile societatii rom^nesti. Pentru asta, la finele primei etape, reteua civica trebuie sa-si asocieze o forma de tip organizatie non-guvernamentala.

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]