.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

RAMBO I AM FROM CHINA Sambata, Septembrie 8, 2001 11:04 PM
Comentarii: si totusi va iubesc Va salut cu tot respectul, care respect ar trebui macar de frica sa il aratati lui RAMBO, CARE CU DRUJABA lui va face curat printe nenorocitii de capitalisti.
Am VAZUT ca este printre voi unul de-si zice GICA FARA FRICA , pe care il invit sa mi-o ia si mie putin la misto daca este asa de smecher. Daca ai vreo poza recenta, trimite-mi-o ,ba uritanie, sa-ti fac putina manichiura de la cot.
Dan Sambata, Septembrie 8, 2001 9:28 PM
Comentarii: Miti.Tot acolo e ceva dragut,un peisaj de iarna(la image effects-SNOW)ce m-a dus cu gandul cu multi ani in urma,la bunici,cand iarna era iarna.Am incercat efectul cu imagini diferite,munti,iceberg-uri,chiar cu peisaje inverzite si a rezultat ceva placut ochiului.Catre toti ciberplaiesii un sfarsit de saptamana placut.
Miti Sambata, Septembrie 8, 2001 7:41 PM
Comentarii: Dan, scuza-ma iar. M-am amarat cu cei care consuma bandwidth-ul internetic cu vorbe murdare ca si cum asta inseamna pentru ei comunicare: cine injura mai tare. Cred totusi ca oficialii europeni se vor tine de cuvant si dupa 1 ianuarie 2002 nu vom mai avea vize. Guvernul a facut de, asta data, cate ceva. Ordonanta de urgenta, noile pasapoarte (de ce nu le-or fi facut din prima bune--comisionul sa traiasca!). Politiiile europene sa-si faca si ele datoria si sa-i stranga pe cei care nu respecta legea. Sa te izolezi sperand ca vei rezista valului global e o iluzie! Sa zicem ca nu dau viza romanilor dar asta nu inseamna nimic fata de valul de africani si asiatici care iau Europa cu asalt!
Miti Sambata, Septembrie 8, 2001 7:33 PM
Comentarii: Eu chiar nu va inteleg de unde placerea asta pentru agresiune verbala! Daca aveti sentimentul ca puteti sculpta in cacat nu pricep de ce nu va faceti un sit unde sa va puteti exersa artistic, intre voi, finii degustatori de injuraturi si vorbe porcoase. Noi astialalti, nu ne ridicam la nivelul inteligentei si expresivitatii voastre, nu va apreciem deloc, dar chiar deloc, langajul nespalat!
Miti Sambata, Septembrie 8, 2001 7:23 PM
Comentarii: Nick, as fi preferat sa nu-i dai apa la moara aurolacului ala.
Dan Sambata, Septembrie 8, 2001 7:22 PM
Comentarii: Miti.Nu e cazul sa-ti ceri scuze.S-au inversat putin postarile,dar articolul se gaseste in intregime la locul indicat.Tare sant curios cum se va sfarsi povestea asta in care santem"amenintati"cu ridicatul vizelor ce ,in prezent,sant necesare pentru spatiul Senghen.Ni se va dezlega"ghiuleaua"de la picior sau vom fi nevoiti sa o purtam mai departe?
Nick Sambata, Septembrie 8, 2001 6:57 PM
Comentarii: Miti

Ha-ha, asta o fo' da "Servus tok", presupun :): S/Zeus Sambata, Septembrie 8, 2001 1:17 AM Comentarii: Ionicule, vezi ca faci prea mult curent cu gura ba TOLOMACULE. Aici se intra numai spalat pe picioare MIRLANE

Na, uite cu asa dobitoci sa-mi fac de lucru? :))) Hai ca-mi fac, sa mai însufletzim galeria! ;)... :)))))

S/Zeus
Bai copitatule, tu sa-nghitzi rahatu' ala din gura, ca nu tzi se-ntzelege guitzatu' când te "iesprimi". Daca foloseau ai tai prezervativele "EddiCroco"/8 la leu, ne scuteai acuma de interventziile tale imbecile.
Sau macar sa nu fi fost betziv ala, batrânu-tu. Ramâne cum am stabilit, vacule.
Miti Sambata, Septembrie 8, 2001 6:39 PM
Comentarii: Scuza-ma, Dan. Ti-am repostat comentariul.
Dezlegare spre Vest Sambata, Septembrie 8, 2001 6:38 PM
Comentarii: Joi la pranz, Marie-Annette Apostu a depus o plangere la Ministerul roman de Externe in numele Primariei din Palaiseau, localitate din suburbia Parisului. Ea indeplineste functia de consilier municipal si, in calitate de cetatean dublu, roman si francez, si-a asumat insarcinarea de a transmite la Bucuresti nedumerirea colegilor exclusiv francezi. Cum de-au impanzit localitatea, altfel linistita si aparata de impuritatile saraciei agresive, atatia cersetori romani? Ei sunt peste tot, la intrarile si iesirile magazinelor, langa lacasele de cult, la coltul arterelor circulate. Femeile poarta fuste largi, crete, iar barbatii o improvizatie de itari care imita portul popular carpatin. Prezenta, pitoreasca la inceput, a devenit suparatoare. Colonia cersetorilor romani are si un amplasament care tinde sa devina cartier, pe un spatiu viran populat cu cocioabe invelite cu folii de plastic. Curand au aparut aici cateva capre, vreo trei oi si un purcel, semn ca viata are fatete multiple si o componenta economica productiv-sanatoasa. Necazul este, intr-o concomitenta cu trimiteri, ca s-au inmultit furturile in zona. Iata motivul pentru care consilierii alesi ai municipalitatii din Palaiseau s-au hotarat sa tulbure cu o epistola de intrebari linistea imbelsugata a demnitarilor de la Bucuresti. Omologul sau belgian, de la care asteptam avansarea izbavitoarei propuneri legate de vizele romanilor, i-a relatat un amanunt. Omul e nascut intr-o localitate din Belgia unde niciodata, de cand figureaza ea in catastifele intemeierii, nu s-a comis o crima. A comis-o de curand un roman. _________continuarea se poate citi in Romania Libera de astazi 08.09.2001 la "Ciorne"
Detlegarea catre vest(revin cu articolul deoarece mai devreme s-a pierdut in neant) Sambata, Septembrie 8, 2001 6:35 PM
Comentarii: Joi la pranz, Marie-Annette Apostu a depus o plangere la Ministerul roman de Externe in numele Primariei din Palaiseau, localitate din suburbia Parisului. Ea indeplineste functia de consilier municipal si, in calitate de cetatean dublu, roman si francez, si-a asumat insarcinarea de a transmite la Bucuresti nedumerirea colegilor exclusiv francezi. Cum de-au impanzit localitatea, altfel linistita si aparata de impuritatile saraciei agresive, atatia cersetori romani? Ei sunt peste tot, la intrarile si iesirile magazinelor, langa lacasele de cult, la coltul arterelor circulate. Femeile poarta fuste largi, crete, iar barbatii o improvizatie de itari care imita portul popular carpatin. Prezenta, pitoreasca la inceput, a devenit suparatoare. Colonia cersetorilor romani are si un amplasament care tinde sa devina cartier, pe un spatiu viran populat cu cocioabe invelite cu folii de plastic. Curand au aparut aici cateva capre, vreo trei oi si un purcel, semn ca viata are fatete multiple si o componenta economica productiv-sanatoasa. Necazul este, intr-o concomitenta cu trimiteri, ca s-au inmultit furturile in zona. Iata motivul pentru care consilierii alesi ai municipalitatii din Palaiseau s-au hotarat sa tulbure cu o epistola de intrebari linistea imbelsugata a demnitarilor de la Bucuresti_______continuarea se poate citi in Romania libera de astazi 08.09.2001 la rubrica Politic,respectiv Ciorne.
Miti.Se pare ca lucrezi asiduu la pagina,caci nu au ajuns toate postarile. Sambata, Septembrie 8, 2001 6:30 PM
Comentarii:
Sfarsitul articolului de mai jos Sambata, Septembrie 8, 2001 6:27 PM
Comentarii: Omologul sau belgian, de la care asteptam avansarea izbavitoarei propuneri legate de vizele romanilor, i-a relatat un amanunt. Omul e nascut intr-o localitate din Belgia unde niciodata, de cand figureaza ea in catastifele intemeierii, nu s-a comis o crima. A comis-o de curand un roman.
Dan Sambata, Septembrie 8, 2001 5:47 PM
Comentarii: Mi-au trebuit 5 ore download pentru Final Fantasy.Interesant film.Alienii incearca sa puna stapanire pe pamant.Oamenii incearca sa-l salveze,dar numai Aki Ross cunoaste secretul celor 8 "Spirite".Acest film(animatie computer perfecta)lasa oameni placut surprinsi.Pot clasifica astfel:poveste-interesanta,actiune-buna,un film palpitant.
Rug@ciune Sambata, Septembrie 8, 2001 4:39 PM
Comentarii: Tatal nostru care esti pe Internet,
sfinteasca-se routerele Tale, vie fibra Ta optica, faca-se conexiunea ta. Precum la aia cu antene, asa si la noi cu modemu'.
Viteza noastra pe care o prindem doar noaptea da-ne-o si pe vreme de zi si ne iarta conturile noastre pirat precum si noi iertam facturile providerilor nostri.
Si nu ne duce pe noi spre flood si ne izbaveste de lag. Amin
Dorinella Tiraspol Sambata, Septembrie 8, 2001 2:53 PM
Comentarii: Da dl. Dan, din cauza scripturii apar erori la postare. Felicitari, sunteti perspicace!!!
Ghiopardul Sambata, Septembrie 8, 2001 2:51 PM
Comentarii: Miti, nu stiu care e situatia la ambasada americana ca din cauza zvonului cu teroristii nu ma mai apropii de zona respectiva.
securistul Sambata, Septembrie 8, 2001 2:25 PM
Comentarii: Cu prunele cui e ...doamna aia in gura? Sa fac raportul cit mai ..detaliat .
Dan Sambata, Septembrie 8, 2001 12:54 AM
Comentarii: Asta se trage de la gaura neagra care se pare ca incet,incet,absoarbe ciberplaiul_____Miti.Schimba imaginea cu ceva ce trezeste optimismul.
Dorinella pentru Miti Sambata, Septembrie 8, 2001 12:42 AM
Comentarii: I beg your pardon? Cum adica cu prune'n gura? Tu vorbesti? Tu care te folosesti de cibernetica ca sa rastorni regimul burghezo-mos-iliesc revolutionar constituit? Ce e cibernetica? O pseudo stiinta reactionara aparuta in SUA dupa cel de-al doilea razboi mondial si care a capatat o larga raspandire in tarile capitaliste! O expresie a imperialismului contemporan care identifica activitatea creierului cu formulele matematicii, iar viata sociala cu sistemul de comunicatii global, de unde si tendintele de globalizare actuale! Prin esenta sa, cibernetica este indreptata impotriva dialecticii materialiste si exprima in mod pregnant una din principalele trasaturi ale conceptiei burgheze despre lume, inumanitatea, tendinta de-a transforma oamenii muncii intr-o anexa a masinii, intr-o unealta de productie si o unealta de razboi. Agitatorii mondializarii folosesc informatica in scopurile lor murdare de a cucerii lumea, iar acolo unde intanesc o opzitie indarjita (iugoslavia) nu ezita sa foloseasca forta! Cand spui prune in gurta spui rahat cu perje adica cibernetizare, informatizare, ideologizare, globalizare, imperialism!
pasca Sambata, Septembrie 8, 2001 6:34 AM
Comentarii: sara !stop!nevoie de stop-uri p'aci? stop! stie oreshcine ce ii cu GAZATA DE PERETE PENALA? stop!or pus ciinele la poarta ca or dat aia cu gumarii murdari prin ea? stop! psc - oier zilier.on call
S/Zeus Sambata, Septembrie 8, 2001 1:17 AM
Comentarii:


Ionicule, vezi ca faci prea mult curent cu gura ba TOLOMACULE

Aici se intra numai spalat pe picioare MIRLANE


Porumbelul Pacii din Carpati Vineri, Septembrie 7, 2001 7:37 PM
Comentarii: Scuze gica? Pentru gainatii da pa statuia lui Ilici sau pentru ce?
Miti Vineri, Septembrie 7, 2001 7:23 PM
Comentarii: Straiese, bine ai venit.

Hai ca o sa scot tiribomba galactica de pe afis ca s-au plans mai multi de vertij.
Miti Vineri, Septembrie 7, 2001 7:21 PM
Comentarii: Nick, din motive de armonie universala si fraternitate mundana ar fi frumos sa te intelegi cumva cu gff. Cu ceva l-oi fi suparat si tu de e asa pornit. Treaba voastra. Sunteti amandoi majori si vaccinati.
Nick (Sch!, din conced venim, ca s-o gatat) Vineri, Septembrie 7, 2001 6:52 PM
Comentarii: Miti
gff, ai facut o adevarata fixatie pe ionick. Dupa scriptura, nu el e porumbelul pacii!
Cam asa-i cum zici M-me, n-am stofa de pax vobiscum, recunosc.
În alta ordine de idei, amândoua animatziile sunt OK. Mai schimba-le-ntre ele, din când în când, ...ca asa ramân mai multa vreme actuale.
Da, si versurile de mai jos au ceva deosebit în ele, ma îndeamna sa le recitesc. Sper numai ca nu gaseste careva vreo conjuratzie sionista sau un atac bolshevic în ele, acushica ;)... Ca ma saturai da politichie pâna pasta cap. Zii-le la tolomaci sa nu mai voteze kaka data viitoare, si-atunci suntem deja 50% pe calea cea buna
Da-i voteaza pe Iliescu sau CTV... si-apoi se vaita 4 ani la rând ca le merge prost. Si dup'aia-l voteaza din nou!...
Pai mai bine citesc Poezia lui Cartarascu, decât lamentarile de masochisti p'aici.
Salud!
Straiesul de la munte Vineri, Septembrie 7, 2001 6:35 PM
Comentarii: V-am gasit! Am intrat, am citit, mi-a placut dar trebuie sa si plec caci sint o persoana ocupata.
Totusi as mai avea o intrebare. Cu ce e se serveste pe aici in pahare de ni se-nvirte asa de tare la toti gaura neagra peste cap?
Miti Vineri, Septembrie 7, 2001 3:21 PM
Comentarii: Don'soara Dorinella, n-ai sa doamna nicioadata daca vorbesti cu prune-n gura. Nu ti-a zis mami? Altfel, si mie imi place poezeaua :-)
Miti Vineri, Septembrie 7, 2001 3:00 PM
Comentarii: gff, ai facut o adevarata fixatie pe ionick. Dupa scriptura, nu el e porumbelul pacii!
Dorinella Vineri, Septembrie 7, 2001 2:59 PM
Comentarii: Rectificare "... chiar daca nu penetreaza structurile euro-atlantilor"
Dorinella Tiraspol Vineri, Septembrie 7, 2001 1:48 PM
Comentarii: Citind vergsurile lui Carta, trebuie signalat cu maximum de patriotica fudulie, ca iaca, valahii din nou is prezenti in poegzia culturala univergsala, chiar nu penetreaza structurile euro-atlantilor.
bibliotecarul cu o poezea pentru delectarea Vandaluziei Vineri, Septembrie 7, 2001 12:45 AM
Comentarii: "Pentru artist, femeia nu-i femeie
ci mai curind ea seaman-a barbat
caci harul lui abia atunci scinteie
cind de-un suris se lasa fecundat


Abia atunci gindirea sa adinca
ramine grea, si plina e de rod
cind luntrea i se sparge ca de-o stinca
in tandari, de al rochiei izvod.


Artistul e-a domnitei lui mireasa
si-n grele chinuri naste mintea sa;
desi din carnea lui a fost sa iasa,
poemul e asemeni si cu ea.


Patrunde, deci, din nou in al meu gind,
sa-ti nasc copii, ce n-or muri curind."


Mircea Cartarescu, Poeme de amor, 1982.
gica fara frica Castel Fidardo Vineri, Septembrie 7, 2001 7:00 AM
Comentarii: vrabiutzo,de cand ai renuntzat la ionick,ai inceput sa prinzi ciok.stergete de cash la mundshtuck.nu cumva esti pui de kuk?vezi c-ai greshit kuibul.ai ieshit dintr-un ou clocit si te incapatzanezi sa nu acceptzi realitatea.vezi ca-mi datorezi niscai scuze.iesi la taraba shi discutam altfel.sunt cumva prea subtil pentru puterea ta de pricepere?scuze.
Miti Joi, Septembrie 6, 2001 8:59 PM
Comentarii: Porumbelule, te-am notat ca vrei sa alergam impreuna: tu, eu si Jose (Ortega Y Gasset). Am inteles bine? (ca incantatia ce a urmat m-a nedumerit--aia cu nu trageti ci eventual impingeti...)
Miti Joi, Septembrie 6, 2001 8:52 PM
Comentarii: Pe bune acum, de saptamana trecuta nu s-a deschis inca? Luni a fost 1 mai la nordamericani (adica ziua muncii) si deci zi libera. Hai sa zicem ca era normal sa ramana inchisa, inca o zi doua dar azi e joi! Esi sigur de informatie Ghiopardule?
Dorumbelul Pacii din Carpati Joi, Septembrie 6, 2001 8:01 PM
Comentarii: Ghiopardule, ambasada e inchisa din cauza amenintarii teroristilor. Aia care ne-au terorizat in decembrie '89 si care si-au asezat corturile la Cotroceni! Acum au minat viata politica damboviteana si da la Moscova unde au tras firu rosu vor sa detoneze masina infernala. Traiasca partidul de guvernamant multilateral dezvoltat! Ura, Ura, Ura!!!
Ghiopardul Joi, Septembrie 6, 2001 5:56 PM
Comentarii: OK Ciberplais, fara scuze. Interesanta pare inchiderea ambasadei SUA din Romania. Voi stiti care sunt adevaratele motive, nu minciunile Cotrocenilor? Sa fie inaugurarea telefonului rosu Bucuresti-Chisinau-Moscava?
Scuze,am vrut sa scriu:Ghiopardul Joi, Septembrie 6, 2001 3:47 PM
Comentarii:
Scuze,am vrut sa scriu:Ghiopardul Joi, Septembrie 6, 2001 3:47 PM
Comentarii:
ciberplaies Joi, Septembrie 6, 2001 3:45 PM
Comentarii: Giopardul.Pe ciberplai nu exista cenzura.Posteaza tu un text interesant sa spargi gheata sau propune tu o tema de dezbatut...caci,dupa cum spui,esti destul de batran.
Vrabia malai viteazul Miercuri, Septembrie 5, 2001 6:39 PM
Comentarii: Gicaaa..., iar te umfli in pene si faci pe porumbielul pacii?
Caio Jose Monaco Miercuri, Septembrie 5, 2001 4:39 PM
Comentarii: children delinquence, drogs, FEBEM, http://www.multimania.com/caio/
Caio Jose R Miercuri, Septembrie 5, 2001 4:38 PM
Comentarii: children delinquence, drogs, FEBEM, http://www.multimania.com/caio/
Caio Jose Sao Paulo - Brasil Miercuri, Septembrie 5, 2001 4:38 PM
Comentarii: children delinquence, drogs, FEBEM, http://www.multimania.com/caio/
Caio BRASIL Miercuri, Septembrie 5, 2001 4:37 PM
Comentarii: Crianças e Adolescentes, drogs, children, crime, FEBEM http://www.multimania.com/caio/
nu vreti sa stiti cine sunt Miercuri, Septembrie 5, 2001 4:26 PM
Comentarii: Eu sunt porumbelul pacii. Ce mai e pi la Moldova, Dorinella? Vai, ve-as vrea sa ma duc si eu la Tiraspol. Da' m-or primi aseia?
. Miercuri, Septembrie 5, 2001 7:29 AM
Comentarii: 2
Ghiopardul Miercuri, Septembrie 5, 2001 12:05 AM
Comentarii: De ce ma cenzurati? Vreau sa postez si nu pot. Miti iar ai zapacit pagina. Lasa cat mai simplu ca se incarca greu prin Oterom. Fa o pagina speciala pentru animatii si experimenteaza acolo cu cine este interest! Eu vreau texte, discutii, dezbateri, opinii, schimb de impresii, etc. Sunt prea batran sa ma mai joc cu gifuri!!!
Porumbelul Pacii Miercuri, Septembrie 5, 2001 12:01 AM
Comentarii: Mai misto era animatia veche. Am ridicat mainile, nu trageti in mine domn Semaca sunt eu Lascarica!
DAN Marti, Septembrie 4, 2001 10:43 PM
Comentarii: UPS!Acum mi-a picat fisa.
Dan Marti, Septembrie 4, 2001 9:08 PM
Comentarii: Miti.Sincer sa fiu nu am avut timp sa aduc pe monitor tot ce poate.Dar ceea ce am vazut mi-a placut.
Miti Marti, Septembrie 4, 2001 8:40 PM
Comentarii: In alta cadentza. Cine vrea sa alerge cu mine conversational, pe ritm de La Rebelion de Las Masas (Ortega Y Gasset) sa ridice mînile sus! Citesc si va povestesc (daca sunt doritori, bineintels).
Miti Marti, Septembrie 4, 2001 8:34 PM
Comentarii: Ok, Dan. M-am prins acum. Bine ai venit. Am zapacit un pic recuzita dar nu cred ca e asa grav. Refac, maine. Iti place galaxia M31 (dupa Messier)? Galaxia din constelatia Cainii de Vanatoare.
Dan Marti, Septembrie 4, 2001 8:08 PM
Comentarii: Miti.Interesant,nu?
Dorinella Marti, Septembrie 4, 2001 2:46 PM
Comentarii: Au trecut aproape trei ani de cand am asternut in cafenea primele mele randuri. Intalnirea cu internetul nu am pupt sa o evit datorita circumstantelor vietii mele. Oricine altcineva, trecand prin experinte similare ar fi ajuns pe listele romanesti de discutii. Prin nastere sunt femeie dar prin vocatie sunt lider. Imi place sa cred ca mi-am facut prieteni deopotriva din randul oamenilor de stiinta dar si al scriitorilor. Cred ca tocmai datorita faptului ca am evoluat in aspropierea acestor sfere sau mai ales ca am pendulat intre ele, a inceput sa ma preocupe problema celor doua tipuri de cultuta romaneasca, occidentala si rasariteana. Tot timpul am avut sentimentul ca ma misc intre doua grupuri, comparabile ca inteligenta, identice ca rasa, fara deosebiri fundamentale privind originile sociale. Doua grupuri care spre sfarsitul anilor '80 incetasera aproape total sa comunice intre ele. Strabatand distanta Bucuresti - Paris, aveai impresia ca traversezi oceanul. A venit momenul sa constientizam aceasta stare de fapt si sa incercam reconcilierea, avand cu totii privilegiul unei vederi de ansamblu asupra uneia dintre cele mai controversate perioade din istoria neamului nostru, comunismul.
Ghiopardul Marti, Septembrie 4, 2001 2:45 PM
Comentarii: Greu la deal cu 386-le meu si scu scripturile astea!
Istorie dupa citate din Ceausescu Marti, Septembrie 4, 2001 2:07 PM
Comentarii:
sursa: http://www.revistapresei.ro/RO/articol.cfm?Sectiune=Esential&ID=11956
Zilele trecute ne-a cazut in mina cursul de Istorie Medie Universala, editat anul acesta de Universitatea clujeana Babes-Bolyai, institutie de invatamint superior cu prestigiu in Romania, condusa de fostul ministru al invatamintului, Andrei Marga. Scos sub auspiciile "Centrului de Formare Continua si Invatamint la Distanta", cursul se adreseaza studentilor din anul II, de la Facultatea de Istorie. Dupa parcurgerea citorva pagini am ramas tablou. Pe linga invocarea repetata a lui Marx si Engels, brosura citeaza un personaj care, pina si in manualele pentru elevii de scoala generala, apare ca un sinistru al istoriei moderne a Romaniei: Nicolae Ceausescu. Astfel, ca sa nu pice la examen, studentii clujeni sint acum nevoiti sa bage bine la cap citate din gindirea fostului dictator, despre subiecte precum rascoalele taranesti sau nasterea natiunilor.
In cele 534 de pagini ale cursului abunda citate din lucrarile lui Karl Marx - "Capitalul" si "Forme pregatitoare productiei capitaliste" - ambele publicate in 1960, respectiv 1956. Un alt autor invocat copios este Friedrich Engels cu "Originea familiei, a proprietatii private si a statului". Ce cauta doi teoriticieni ai comunismului intr-un manual de istorie medievala, publicat in anul de gratie 2001, la Cluj, n-am reusit sa aflam. Socul cel mare vine insa o data cu sub-capitolul "Rascoale taranesti", unde, la pagina 144, apare urmatorul citat: "Subliniind caracterul si insemnatatea luptei antifeudale a taranimii din tara noastra, tovarasul Nicolae Ceausescu, secretarul general al Partidului Comunist Roman, arata ca "Din cele mai vechi timpuri, lupta taranimii pentru pamint si o viata mai buna s-a impletit strins cu lupta intregului popor pentru inlaturarea relatiilor de exploatare si asuprire pentru dezvoltarea societatii romanesti pe calea progresului social". In subsolul paginii este indicata si sursa "genialului" citat: Nicolae Ceausescu, "Romania pe drumul construirii societatii socialiste multilateral dezvoltate, vol. 9", Editura Politica, Bucuresti, 1974. Citind aceste halucinante pasaje incepi parca sa-ti imaginezi ce mult il pasionau pe Ceausescu, in timpul liber, relatiile vasalice sau cele dintre feud si iobag. Asta pentru ca, la pagina 170, unde se vorbeste despre centralizarea statului in secolele XI-XV, cei de la Universitatea "Babes-Bolyai" apeleaza din nou la Nicolae Ceausescu, facind de aceasta data referire la volumul 3, din "Romania pe drumul desavirsirii constructiei socialiste", Editura Politica, 1969, pag. 709. Astfel, studentii au de memorat urmatorul pasaj: "Analizind conditiile istorice... tovarasul Nicolae Ceausescu, secretar general al Partidului Comunist Roman, arata ca "Acolo (in vestul Europei - n.r.) procesul de dezvoltare a natiunilor s-a infaptuit cu mult inainte, societatea a putut avansa mai iute, orinduirea feudala s-a destramat mai rapid, deschizind drum relatiilor de productie capitaliste, progresului economic si cultural".

"Poate trebuia sa dam cu carioca peste" Contactat, decanul Facultatii de Istorie, Teodor Nicoara nu a parut uimit ca in 2001 studentilor li se preda dupa citate din Nicolae Ceausescu. "Colectivul nostru de specialisti nu a descoperit o alta sinteza despre istoria medievala. Este vorba de un suport de curs, care a fost fotocopiat dupa o lucrare aparuta inainte de 1989 a profesorului Radu Manolescu din Bucuresti. Este pentru uz intern, noi am distribuit-o doar studentilor. Le-am pus-o la dispozitie pentru discursul pozitivist din ea si nu pentru interpretare, care este de mult depasita. Poate, intr-adevar, trebuia sa dam cu carioca, cu un creion, ceva, peste astfel de citate", ne-a declarat decanul Teodor Nicoara. FLORIAN BICHIR
Test di Est Marti, Septembrie 4, 2001 11:34 AM
Comentarii: Sunt foarte dezamagit. Acum doua seri ma apucase miezul noptii lucrand. Radioul mergea in surdina si din cand in cand imi atragea atentia cate-o melodie mai deosebita sau un comentariu mai interesant. Ca o paranteza, cred ca programul unu a ramas unul dintre cele mai serioase posturi de radio romanesti, spre deosebire de televiziunea de stat care a ajuns un focar de infectie. In seara respectiva ascultam o emisiune dedicata romanilor din afara granitelor in cadrul careia a fost difuzat si un interviu cu presedintele UMRL. Ar fi trecut poate ne observat daca o afirmatie a dansului nu m-ar fi deranjat. Domnia sa era suparat ca romanii asteapta de la dansul ajutoare. Chiar toti romanii intreb eu? De unde tendinta asta de a generaliza? Poate ca domnia sa ne viziteaza plecand din start cu idei preconcepute sau poate ca in lipsa unui contact serios cu tara ne considera pe toti cersetori?
gica fara frica Marti, Septembrie 4, 2001 7:05 AM
Comentarii: mai acela cu vrabia pacii.ia de la mine 2lei si 50 de bani,du-te la tutungerie si cumpara un pachet de tigari carpati fara filtru(2.50lei pachetu)si pastreaza restul pentru tine.onoratei clientele,toate cele bune.
Miti Luni, Septembrie 3, 2001 7:17 PM
Comentarii: Vandaluzia, eu n-am lucrat de loc in Java asa ca...ramane cum am stabilit!
Miti Luni, Septembrie 3, 2001 7:14 PM
Comentarii: S/Z, pai in privinta actziei totzi suntem cam in faza de incalzire cu vorbe, asa ca welcome to the club :-)
Miti Luni, Septembrie 3, 2001 7:07 PM
Comentarii: Gugustiucu' pacii, daca inteleg eu bine (si numai daca!), tu negi dialectic si istoric! Tempi passati, amice! Fara violentza sa fie si la matale!
Miti Luni, Septembrie 3, 2001 7:00 PM
Comentarii: Cetatene guv., eu vad rolul creator al cafenelei foarte termic: te racoresti cand mai zici ceva 'de dulce' la adresa prafticii trans-deformatorilor aia si te incalzesti, solidar sau nu, dupa posibilitati, perorand la o idee. Internetul nu ofera nimic--e prea unealta ca sa fie galanton! Noi, cei de pe s^rma, putem insa sa oferim toate alea, ca nu ne doare gura! Vrei reformulare radicala a viziunii asupra unitatii educationale, reprezentativa pentru noul tip de praxis social? Ia dom'le reformularea si sa fii sanatos! Cu intrebarea despre vila epistemologica inaltzata intr-un timp istoric, radical si nou, mi-ai cam bagat logica in ceatza. Raspund si eu (la plesnela): nu poate fi considerat al 2lea etaj ci mansarda, ma'ntelegi! A treia intrebare (ca la Sfinx experience :). E posibil si foarte probabil sa ne bage matricea la inalta tensiune doar-doar o iesi omul nou, dar pentru asta e cam scump sa foloseasca tehnologiile informationale--ajung si alea clasice!
Porumbelul Pacii din Carpati Luni, Septembrie 3, 2001 11:04 AM
Comentarii: Prastia pacii, plutesc prea sus ca sa ma atinga vre-un bolovan. Pese: Ciorile nu mai vin in Romania ca le trebe viza de tranzit.

Gogule, bai neica io nu schimb bashca mea tricolora si gumarii armani cu deshte pa zarzaricile tele. Mai bine alimenteaza butelia aia cu un metru de harashpinca.

Ciberplaiesi, sa va zic lozinca economiei de piata miaoritice:
Cea mai tare firma ie,
Alba-neagra SeReLe! Cetatene, In ultimul timp inteligenta romaneasca a inceput sa curteze adevarul precum pruncul sfarcul!
gica fara frica Luni, Septembrie 3, 2001 8:05 AM
Comentarii: In numele Tatalui,al Fiului si-al Sfantului Duh.Amin.
Vandaluzia Luni, Septembrie 3, 2001 2:00 AM
Comentarii:
Miti, am lucrat foarte putin in Java si in prezent nu il folosesc, am uitat si ce stiam. Multam de tutoriale, o sa-mi prinda bine. Ma facusi sa rîd cu nivelul meu.

Bibi, "alerg" la nivel conversational, ca sa zic asa, adica as putea sta si de vorba in timp ce (sau in loc de, vorba bancului). Distanta n-are cum sa se mareasca, din moment ce "alerg" practic in cerc. Conturul parcului care ocupa virful peninsulei pe care e downtownul are exact 9 km. Ii fac incolo si-ncoace (mai mult incolo, deocamdata).
Multam pentru material. Stiam cite ceva despre detinut; n-am stiut ca nu i se cunoaste mormintul.
Ziua tzuca, noaptea tzuca, dimineata tzuca iara.

Domnu' Cetateanul Guvernat, iata raspunsurile asteptate: 1. Greu. 2. Nu. 3. Nu. 4. Nu. Alivoar.
Nelamuritul... Din vechiturile unei limbi colbuite. Duminica, Septembrie 2, 2001 9:22 PM
Comentarii: Chestia aia cu ===praxisul si cu epistemo--etc--fara suspensoare=s-or pricepe "oamenii astea noi"- cazutzi cu ploile de dupa revolta scheletelor dela Cimishoara,si vin ca sa ne innoiasca in ciripitu' de a ne face auziti pe "unde noi" si cu praxisuri ne practicate,ca parxiul omoara..!!Omoara limba asta ce o vorbeau stabunii si o inlemnesc,o betoneaza si pana-n final nu iese, decat ciorba de urzici..moarte.!! Nu-i vorba ca cei plecatzi de-demult au uitat sa isi zica visele in limba lor fatata,dar este ca cei dela bashtina o matrashesc in ortografia ei din zi in zi si cat mai des cu putintza...Si vinovatzii-s cei alungati de catre furcoaiele comunarde..!!??NU????Tat nelamurit ramaei,care-o fi rmaneasca aia corecta si care-o ciripeshte p-aci in triluri ??
S/Z Duminica, Septembrie 2, 2001 8:16 PM
Comentarii: Dorinella, bine ca esti tu sanatoasa acum, ca la raspunsuri nu avem date limite:-) Cu carticica aia nu e nici graba si nici pierdere daca nu ai citit-o inca. Chiar ca e o chestie minora ca si intentia mea de traducere a urmarii (care, tare mi-e, o sa ramina doar la stadiu' de intentie, ca incep sa se iveasca lucruri mai serioase la orizont; ca toamna, cind reapar pe tapet lucruri mai serioase, ca dupa vacanta... altora). Insula pustie nu era doar o figura de stil, ci o intentie serioasa si deloc imaginara. E adevarat ca include si pe cea imaginara. Multumesc si pentru raspunsul legat de alegerea profesiunii. Ai dreptate cind vorbesti de sindromul "educatiei profesionale" la noi Românii, de unde probabil si temerea mea care s-a facut vizibila in intrebare. La drept vorbind, eu nu prea aveam probleme speciale cu asta, dar mi-au fost induse de amicii mei Români de pe aici, care, cind au auzit cu cita "inconstienta" nu fac nimic sa impiedic o asemenea "catastrofa", ba chiar o incurajez, mi-au slabit temporar "sistemul imunitar", pe care intre timp mi l-am refacut:-) Din fericire, sistemul actual (cel de aici cel putin) face ca alegerea unei profesiuni sa nu fie chiar atit de definitiva si irevocabila pe cit pare. Orizontul e mai vast si cu mult mai multe puncte de reper care permit orientarea si reorientarea in caz de ratacire intr-o directie. Cind am auzit "film animation" prima data si eu am facut = cinematografie. Abia cind m-am dumirit ca poate insemna si infografie, si publicitate si multe, multe altele, si in ideea ca drumul formarii nu se va termina doar cu un BAC, ci va continua pîna la... capat cu deschiderea si spre alte posibilitati de reusita ( ca dorinta si potential exista), am reusit sa-mi tranchilizez "sindromul" ala de care vorbesti. Iar sistemul ala minim de relatii in domeniu, cum bine spui, este intr-adevar important si se construieste. Multumesc si tie pentru raspuns. Sanatate multa! ********** Cetateanul guvernat, cu toata gluma pe care mi-am permis-o mai la vale, sa stiti ca o sa fac si eu J, daca tot ma vazui citata in intrebarea dumneavoastra (nu'sh'de ce). Acu' iertati si dumneavoastra, lipsa logicii epistemologice ne cam limiteaza pe unii doar la praxis uneori (mai ales in cafenele). Ma duc sa ma dezalamabichez. Tare mi-e ca o sa ramin fara nimic, dar macar ma aleg cu o oglinda sanatoasa:-) La buna citire!
S/Z Din tara praxisului :-) Duminica, Septembrie 2, 2001 7:06 PM
Comentarii: Draga J, postam in acelasi timp?! Cu atit mai bine:-) In privinta Cetateanului Simpatic, gind la gind cu bucurie. Intii am panicat, dupa aia, am zis ca nu mi-am terminat cafeaua inca; dar intre timp dictionarul din cap a facut (nu stiu cum) traducerea cuvintelor in termenii pe care i-a gasit la indemina, si mi-am zis ca la asa redundanta alambicata, trebuie ca e un simplu schepsis, precum "schmilblicul" unui defunct decedat prin moarte accidentala ce se numea Coluche (tot cu C incepe ca la Cetateanul:-) Cit pe ce sa imi caut lighianul cu apa rece, dar deocamdata, nu cred ca imi pot permite ca mai sunt datoare cu un raspuns cuiva.
MV Duminica, Septembrie 2, 2001 6:46 PM
Comentarii: Te-au guvernat bine cetatene ... e uluitor cum folosind atitea cuvinte mari de tot ... in final sa nu zici absolut nimic!
Prastia Pacii Duminica, Septembrie 2, 2001 6:37 PM
Comentarii: JOS PORUMBELU!

P.S. Tovarase cu porumbelu vopsit ... tine gurita inchisa bine ca-ti fuge porumbelu in Canada Boreala ... si o sa maninci "cioara pane" impreuna cu Mos Gerila la Anul Nou!
S/Z Duminica, Septembrie 2, 2001 6:37 PM
Comentarii: MITI, stai cu laudele blînd, nu ma face sa ma simt:-) E usor sa fii ciberplaies citind si votind, dar asta nu inseamna mai nimic fara actzie, asa ca, nici un merit. "Rimificarea" a iesit involuntar:-) Plecaciune! ***** Draga J, daca chiar te-ai auto-exilat pentru doua amarite greseli de clape, atunci noi astia care le facem cu duiumul (si in forma si in fond) ar trebui sa disparem definitiv? Stiu, ai sa spui ca e suficient sa ne recitim si corectam (acolo unde putem). Dar ce ne facem cu parerea aia stiintific-documentata care spune ca nu te poti lupta cu efervescenta anticipatie a creierului asupra ochiului care te face sa te recitesti fara sa iti vezi greselile (alea de tiparnitza, desigur). Cind gindirea e ireprosabila, chiar crezi ca se impiedica cineva in doua greseli de tipar? Exigentză, exigentză (o cunoastem si aprobam) da' nici chiar asa:-)
J Duminica, Septembrie 2, 2001 6:33 PM
Comentarii: Domnule Guvernat,
Pentru ca m-ati intrebat in mod direct, trebuie sa imi manifest nedumerirea fata de intrebarea dumneavoastra. Constat ca S/Z avea dreptate. Limba a evoluat intr-o dinamica pe care intelegerea limitata a celor plecati de catva timp din tara nu o mai poate cuprinde. Eu ridic prosopul in fata unei atari interpelari si solicit neintarziat ajutorul unui binevoitor care sa imi fie translator (Miti, Dorinella please help, mai fetelor!). Sa nu credeti ca asta este o critica. Glumetz cum va stiu, aproape sigur mesajul dv. este de fapt o ironie fina la adresa felului in care ne exprimam noi, cei citati. Dupa cateva ore de odihna, promit sa ma frec corespunzator la ochi si sa recitesc mesajul. O fi diferenta de fus orar, bat-o vina. E-pis-te-mi-o-lo-gi-ca... pra-xis... .......... sfrrrrrrr
Cetateanul Guvernat Duminica, Septembrie 2, 2001 4:46 PM
Comentarii: Miti-Dorinella-S/Z-Clau-Vanda-J, Cum vedeti rolul cafenelei ca agent creator intr-un cadru de praxis transformator si de factura solidar-colectiva? Ofera internetul o refolmulare radicala a viziunii asupra unitatii educationale, reprezentativa pentru noul tip de praxis social? Poate fi considerat al doilea etaj al matricei disciplinare logico-epistemologica avand in vedera ca ne aflam intr-un timp istoric radical nou? Este posibil prin utilizarea tehnologiei informationale sa corelam si influentam in mod strategic, tactic si unitar, toti factorii sociali care concura la formatarea matricii spirituale a omului nou?
Gogu de la strungarie...studinte la seral Duminica, Septembrie 2, 2001 6:27 AM
Comentarii: Bre ala cu oratania lu pacea.... ..ia de la Gogu o pereche de gumari sa nu mai faci bataturi..e made in Turkia..... Daca ai nevoie iti dau si o basca.....e Trevira Ovisoslatash Shenghen...Tudom?
Porumbelul Pacii din Carpati Sambata, Septembrie 1, 2001 9:00 PM
Comentarii: Soimule, adica ce nu se intelege? Concepul modern al luptei de clasa nu mai presupune tabere contrapuse, importate sunt principiurile. Eu mu ma adresam românilor din satul planetar ci restrictiv, trăitorilor în "spatiul carpato-danubiano-pontic". Chemata este masa de indivizi nediferentiati iara nu individul. Se actioneaza fara libera asumare la lumina lampaselor cu masca pe figoarna si la indicatiile unui centru sau altul. Exista o singura clauza la care rezonam: Jos Cultura, Fra Violenta!

Gogule, bai bondocule vezi da afte mici ca ma calci pa bataturi. Intelectualule.
Miti Sambata, Septembrie 1, 2001 8:43 PM
Comentarii: Dle/dna Raspuns, daca doriti sa comunicam, alegeti-va un screen name. Altfel e cam greu.
Raspuns Sambata, Septembrie 1, 2001 8:20 PM
Comentarii: Miti Sambata, Septembrie 1, 2001 6:22 PM Comentarii: Ok, multumesc. A dvs. e pagina cu intamplari adevarate postate mai la vale?__________NEGATIV
Miti Sambata, Septembrie 1, 2001 6:22 PM
Comentarii: Ok, multumesc. A dvs. e pagina cu intamplari adevarate postate mai la vale?
Jenel.... Din Tzamalul lu' Gogu... Sambata, Septembrie 1, 2001 6:20 PM
Comentarii: Gogule,te rog fara tzambal,ca sa imi zici si mie ce inseamna in romana ta ===manele==??Sanatate multa Gogica si sa ai degete vesele ca sa scotzi diezuri maretze ca si epoca in care te afli...Multzam fain !!
Efecte spectaculoase folosind tehnologii Java Sambata, Septembrie 1, 2001 5:08 PM
Comentarii: Dorinella,Vandaluzia,Miti.poate va intereseaza-------http://www.cotidianul.ro/software/soft.htm
Informatii pentru refugiatii care nu stau legal in Germania Sambata, Septembrie 1, 2001 1:26 PM
Comentarii: http://www.zakk.de/3wt/nicht-legal/rumaenisch.htm
Gogu de la tzambal Sambata, Septembrie 1, 2001 6:26 AM
Comentarii: Bre nea co oratania lu pacea.... Pai ce sa ne mai dam bre in anti si impotriva lu cultura ca cand noi e deja in anti si impotriva...iote io o dau pa manele pa post si la botezuri si is barosan...mancatiasi chenzina si banii de butelie.... Ia mai baga un diez mandeo ca suna falsh la octava......
Iliescu e tare grijuliu cu Cozma Vineri, August 31, 2001 9:06 PM
Comentarii: Dintr-o stire Mediafax:
Iliescu a apreciat că grațierea lui Cozma nu este "oportună". Șeful statului a spus că principalul motiv în respingerea cererii de grațiere este faptul că sînt pe rol mai multe procese în care inculpat este Miron Cozma și grațierea lui "nu ar rezolva problema". Iliescu a explicat că o persoană grațiată, dacă primește o a doua condamnare, trebuie să ispășească și pedeapsa pentru care a fost grațiată. Președintele Iliescu a mai spus că un alt motiv îl constituie faptul că Miron Cozma nu își recunoaște culpa.

"Mi se pare calea mai potrivită de a apela la un eventual recurs în anulare, dacă se consideră neculpabil", a declarat șeful statului. El a mai spus că promovarea unui recurs în anulare revine "instanțelor cuvenite, cu argumentele potrivite".
soimu' yaltez Vineri, August 31, 2001 8:31 PM
Comentarii: draga porumbielule (transgenetic?), din perspectiva jugului cultural nu prea se intelege bine cine-i in clasa iesploatatoare si cine in aia cu iesploatati. incolo, vorba ta: fara violenta si sine ira et studio!
Porumbelul Pacii din Carpati Vineri, August 31, 2001 7:30 PM
Comentarii:

JOS CULTURA, FARA VIOLENTA!

Regimurile comunisto-totalitare instalate in fostul lagar socialist, au transformat cultura popoarelor intr-un instrument de manipulare si desnationalizare. Principla cauza a esecurilor inregistrate de Romania privind demersurile integraii in spatiul vest-europian si pactul Atlanticului de Nord, sunt consecinta fireasca a inregimentarii culturale practicata de comunisti si de urmasii lor post-decembristi. In acest context intern si international, semnataru acestei scrisori isi esprima îngrijorarea pentru continuarea promovarii cu insistenta a emisiunilor culturale si educationale pe principalele posturi de televiziune internationale, nationale si locale din teritoriile locuite majoritar de romani: CNN, HBO, CNBC, Discovery, MTV, MCM, EuroNews, FoxKids, Acasa TV, Antena 1, Prima TV, Pro TV, Tele7abc, TVR 1 si TVR 2 ecetera. O asemenea stare de fapt, în care audio-vizualul nu a facut altceva, practic, decât sa promoveze insistent informatii pertinente si de actualitate, concursuri educative, afirmarea minoritatilor, femeilor si muzicii transculturale, nu s-a mai întâlnit din anii '50.

In aceasta situatie fara precedent, autorul propune urmatorul pact anti-cultural: Sa se stabileasca, de comun acord si fara utilizarea fortei, o zi din saptamâna si o ora la vârf in care toate televiziunile sa transmita, simultan si concomitent, ora de anti-cultura, în asa fel încât scuza privitoare la „imigrarea telespectatorilor catre programele educationale de pe alte posturi straine" sa diaspora. In aceasta ora, redactorii fiecarei televiziuni, sa aiba libertatea deplina, sa trateze deliberat subiecte vulgare precum: violenta, artele martiale, coruptia, politica, hartuirea sexuala, restituirea proprietatilor, prostitutia si drogurile. Concurenta libera si intrecerea dreapta sa nasca si sa afirme un concept vialabil de emisiune anti-culturala moderna si suverana.

Daca aceasta initiativa a starnit interesul mneavoastra va rog sa ma traduceti in toate limbile pamantului si sa ma distribuiti in toate mediile culturale, financiare, religioase, economice si politice precum si in toate universitatile, scolile, gradinitele, hotelurile, bordelurile, teatrele, cinematografele, penitenciarele, spitalele si caminele de handicapati, batrani si copii din tara si de peste hotare. Jos cultura moderna romaneasca care a devenit un instrument de oprimare, discriminare, constrangere si manipulare, care ne invrajbeste si ne divizeza! Sa punem umaru la construirea omului nou, eliberat de constrangeri culturale si nationale, piatra de temelie pentru cetateanul mileniului trei, global, independent si suveran!
Test Vineri, August 31, 2001 7:29 PM
Comentarii: Test
Sursa: BBC Vineri, August 31, 2001 6:58 PM
Comentarii: 31.8.2001 16:31 Ora României

Presedintele Ion Iliescu a anuntat, vineri, ca a respins cererea de gratiere formulata de Miron Cozma. El a spus că gratierea lui Cozma nu este "oportuna". Ion Iliescu a precizat ca principalul motiv în respingerea cererii de gratiere este faptul ca pe rol sunt mai multe procese în care acesta este inculpat si gratierea lui "nu ar rezolva problema". Iliescu a explicat ca o persoană gratiata, daca primeste o a doua condamnare, trebuie să ispaseasca si pedeapsa pentru care a fost gratiată. Curtea Supremă de Justitie l-a condamnat pe liderul minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, la 18 ani de închisoare, pentru instigare la subminarea puterii de stat a minerilor care au venit în Bucuresti în septembrie 1991.
Bibi Vineri, August 31, 2001 6:17 PM
Comentarii: Vandaluzia, in primul rand te tzuc si in al doilea, te trimit la niste comentarii despre viata lui K489. Si te tzuc iar.

In numerele imeidiat anterioare sunt comentarii (f. interesante) ale aceleasi autoare, despre Noica. Si te mai tzuc last but not least.
sursa: Mediafax Vineri, August 31, 2001 6:06 PM
Comentarii: BUCURESTI, 31 aug (MEDIAFAX) - Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta privind conditiile pe care trebuie sa le îndeplineasca cetatenii români care vor sa calatoreasca în statele membre UE, act normativ care îsi propune sa combata cresterea "considerabila" a numarului persoanelor care calatoresc în strainatate fara sa aiba mijloace de întretinere suficiente si fara sa respecte conditiile de intrare în tarile respective, a anuntat, vineri, premierul Adrian Nastase, la teleconferinta cu prefectii.

Nastase a precizat ca ordonanta, aprobata joi de Guvern, prevede faptul ca toti cetatenii români care calatoresc în scopuri particulare în spatiul UE trebuie sa prezinte, la iesirea din tara, urmatoarele documente: asigurarea medicala; bilet de calatorie dus-întors sau cartea verde a autoturismului si o suma minima de valuta liber-convertibila sau carti de credit pentru conturi în valuta, într-un cuantum corespunzator sumelor de referinta determinate de autoritatile nationale ale statelor de destinatie sau de tranzit, proportional cu durata sejurului, dar pentru minimum cinci zile.

Daca nu sînt îndeplinite aceste cerinte, seful punctului de trecere a frontierei este împuternicit sa dispuna întreruperea calatoriei, a adaugat primul ministru. El a afirmat ca, în acelasi scop al îndeplinirii cerintelor europene pentru eliminarea vizelor impuse cetatenilor români, Guvernul a adoptat o alta ordonanta de urgenta, care sanctioneaza faptele savîrsite în afara tarii de cetateni români sau de persoane fara cetatenie domiciliate în România. Nastase a dat ca exemplu situatia Cehiei, care nu impunea vize de intrare pentru români, dar care, avînd granita cu state membre ale UE, se confrunta cu numeroase situatii în care cetatenii români treceau fraudulos granita catre tarile din spatiul Schengen.

Adrian Nastase s-a referit si la traficul facut de unele agentii de turism, care plecau la Praga cu mai multe autocare cu cetateni români, si se întorceau cu sau fara calatori, organizînd astfel "migratii ilegale". Premierul a precizat ca a cerut deja politiei de frontiera sa faca o analiza a calatoriilor organizate de astfel de agentii de turism, precum si a firmelor care, desi au ca obiect de acitivitate impresariatul, modelingul sau relatiile publice, se ocupa de trafic de persoane. "N-are rost sa mai examinam, sa dam vina pe cehi, pe americani. Problema e simpla si e de rezolvat la noi în curte", a spus Nastase.

El a adaugat ca, pe baza acestei ordonante de urgenta, pedeapsa pentru infractiunile savîrsite de români pe teritoriul altor state este de închisoare de la 3 luni la 10 ani, precum si refuzul eliberarii pasaportului sau, dupa caz, suspendarea pe cinci ani a dreptului de folosire a acestuia.
test Vineri, August 31, 2001 6:02 PM
Comentarii: test
gica fara frica Vineri, August 31, 2001 8:38 AM
Comentarii: Intra luna pe fereastra.Ma duc afara sa ascult greierii.Sa-i ascult si sa ma uit la bolta cereasca.Noapte buna la toti.
Bibi Joi, August 30, 2001 8:35 PM
Comentarii: Mersi pentru mesaj, Vandaluzia. Te astept pentru cand s-o putea. La fuga nu sunt antrenat sa tin pasul. O sa se mareasca din ce in ce mai mult distanta?
Miti Joi, August 30, 2001 8:06 PM
Comentarii: Vandaluzia, ai dreptate, sursa nu e pe web. Incepe insa sa devina interesant. Eu mi-am descarcat de pe web o varinta free de compilator de Java--sa ma mai joc, cand am timp. A propos, uite ce amgasit. Cum mai gasesc surse iesite din comuna cum ti le postez si tie, da? (Singura problema e nivelul nostru diferit--s-ar putea sa te trimit dupa chestii care pentru tine sa fie banalitati).

Cu topul nu stiu care-i problema. S-au intors oamenii din vacanta si concurenta e poate mai mare. Multumesc frumos.
Intamplari adevarate Joi, August 30, 2001 7:16 PM
Comentarii: Miti ;-).....sursa:www.angelfire.com/tn/georgec/Intamplari.html.....(ok?) Dupa 1990, a patruns si la noi informatica. Exista ea si mai inainte, dar chinuita rau ! Unii s-au pus serios pe treaba si in scurt timp au reusit sa-i ajunga din urma pe cei care s-au nascut cu calculatorul langa ei. Altii, insa, n-au reusit nici macar sa inteleaga cam cu ce s-ar putea manca chestia asta numita pompos Informatica. Stati putin si nu manati, si-o sa cititi cateva exemple : Lucram la o firma careia nu-i pomenesc numele aici ca sa nu-i fac antireclama. Intr-o buna zi, directorul m-a chemat la el sa-mi ceara o modificare la un program pentru care nu aveam sursele. Am incercat sa-i explic lucrul asta : ca nu pot interveni in programul respectiv, intrucat nu am programele sursa si , deci, va trebui sa luam legatura cu cei care ne vandusera programul pentru a le solicita modificarea. Raspunsul lui a fost naucitor, pentru mine ! Mi-a zis : Ce program? Ia vino la mine cu programul ala sa-ti arat eu ce si unde trebuie modificat , daca tu nu esti in stare. Tin sa precizez ca nu avea calculator in birou, deci nu stiu cum si in ce fel o fi crezut ca pot sa iau eu programul respectiv ca sa i-l aduc sa se uite la el. Sau mai bine zis : ce-o fi crezut ca este acela "program pe calculator"? Vreun dosar, vreo hartie, un obiect oarecare, ca de exemplu un capsator de birou ?!! Asta mi-a amintit de patania unui amic de-al meu. La achizitionare, in conformitate cu valoarea pe care a avut-o si cu legea contabilitatii, un program (sa-i zicem programul "Cutare") a fost inregistrat ca mijloc fix si i s-a dat lui pe inventar, ca era responsabil cu informatica in firma. In cursul unui inventar, un contabil zelos, a vrut sa vada neaparat programul respectiv. Amicul meu i-a explicat ca e instalat si functioneaza pe unul din calculatoarele din birou. Lasa-ma domnule cu calculatorul, ca pe ala l-am vazut, uite, ti l-am bifat aici, la pozitia 4, vrei sa ma pacalesti si sa mi-l mai arati inca o data? Acum ti-am cerut sa-mi arati programul "Cutare" !!! Cu greu a scapat amicul meu sa nu i se treca drept lipsa la inventar programul si sa nu i se impute. Noroc cu contabilul sef care era mult mai dezghetat decat subalternul respectiv ! Si tot directorul de care vorbeam mai sus m-a chemat intr-o buna zi la el. Era in 1992, cu cateva zile inainte de ziua fatidica in care virusul Michelangelo urma sa se activeze. Au aparut avertismente in presa, iar el, care citea toate ziarele (ca si asa altceva nu avea de facut) a citit si lucrul asta si m-a chemat sa ma intrebe daca am luat masurile necesare ca sa nu avem surprize. L-am linistit, spunandu-i ca-mi verificasem calculatoarele si nu vom avea probleme. Cu bata in balta a dat la sfarsit. Zice : Auzi, dar spune-mi si mie, ce e un virus dintr-asta? Adica, e de natura medicala? De-atunci, pe care-l prindeam stranutand prin birou il si apostrofam si-i spuneam sa stranute mai incolo, ca nu am chef sa-mi viruseze calculatorul . Tot asa, imi povestea cineva. La un moment dat, intr-un program era un mesaj "Press any key to continue". Cel care a primit mesajul nu stia engleza si l-a rugat pe un coleg mai dezghetat sa-i traduca . Acesta i-a tradus "Apasa tasta any pentru a continua " ! S-a invartit bietul om , a rasucit tastatura pe toate partile, dar n-a reusit in ruptul capului sa gaseasca tasta any !!
JENICA-----! Din Lumea PROSTIILOR.... Joi, August 30, 2001 7:06 PM
Comentarii: Imi pare rau Dorinella,ca esti bolnava,dar sa te faca bine MWWWWWW-aul,ca io zic numa' prostii!!!Asa ma tratezi?? Cand numa' eu te pot scoate din rahat ??!!STAI in lumea lui SI ala a 'lui sa te blagosloveasca !! MI-ai zis-o si sa -ti de bine, si pe capatzana ..!!
Intamplari adevarate Joi, August 30, 2001 7:04 PM
Comentarii: Miti ;-).....sursa:www.angelfire.com/tn/georgec/Intamplari.html.....(ok?) Dupa 1990, a patruns si la noi informatica. Exista ea si mai inainte, dar chinuita rau ! Unii s-au pus serios pe treaba si in scurt timp au reusit sa-i ajunga din urma pe cei care s-au nascut cu calculatorul langa ei. Altii, insa, n-au reusit nici macar sa inteleaga cam cu ce s-ar putea manca chestia asta numita pompos Informatica. Stati putin si nu manati, si-o sa cititi cateva exemple : Lucram la o firma careia nu-i pomenesc numele aici ca sa nu-i fac antireclama. Intr-o buna zi, directorul m-a chemat la el sa-mi ceara o modificare la un program pentru care nu aveam sursele. Am incercat sa-i explic lucrul asta : ca nu pot interveni in programul respectiv, intrucat nu am programele sursa si , deci, va trebui sa luam legatura cu cei care ne vandusera programul pentru a le solicita modificarea. Raspunsul lui a fost naucitor, pentru mine ! Mi-a zis : Ce program? Ia vino la mine cu programul ala sa-ti arat eu ce si unde trebuie modificat , daca tu nu esti in stare. Tin sa precizez ca nu avea calculator in birou, deci nu stiu cum si in ce fel o fi crezut ca pot sa iau eu programul respectiv ca sa i-l aduc sa se uite la el. Sau mai bine zis : ce-o fi crezut ca este acela "program pe calculator"? Vreun dosar, vreo hartie, un obiect oarecare, ca de exemplu un capsator de birou ?!! Asta mi-a amintit de patania unui amic de-al meu. La achizitionare, in conformitate cu valoarea pe care a avut-o si cu legea contabilitatii, un program (sa-i zicem programul "Cutare") a fost inregistrat ca mijloc fix si i s-a dat lui pe inventar, ca era responsabil cu informatica in firma. In cursul unui inventar, un contabil zelos, a vrut sa vada neaparat programul respectiv. Amicul meu i-a explicat ca e instalat si functioneaza pe unul din calculatoarele din birou. Lasa-ma domnule cu calculatorul, ca pe ala l-am vazut, uite, ti l-am bifat aici, la pozitia 4, vrei sa ma pacalesti si sa mi-l mai arati inca o data? Acum ti-am cerut sa-mi arati programul "Cutare" !!! Cu greu a scapat amicul meu sa nu i se treca drept lipsa la inventar programul si sa nu i se impute. Noroc cu contabilul sef care era mult mai dezghetat decat subalternul respectiv ! Si tot directorul de care vorbeam mai sus m-a chemat intr-o buna zi la el. Era in 1992, cu cateva zile inainte de ziua fatidica in care virusul Michelangelo urma sa se activeze. Au aparut avertismente in presa, iar el, care citea toate ziarele (ca si asa altceva nu avea de facut) a citit si lucrul asta si m-a chemat sa ma intrebe daca am luat masurile necesare ca sa nu avem surprize. L-am linistit, spunandu-i ca-mi verificasem calculatoarele si nu vom avea probleme. Cu bata in balta a dat la sfarsit. Zice : Auzi, dar spune-mi si mie, ce e un virus dintr-asta? Adica, e de natura medicala? De-atunci, pe care-l prindeam stranutand prin birou il si apostrofam si-i spuneam sa stranute mai incolo, ca nu am chef sa-mi viruseze calculatorul . Tot asa, imi povestea cineva. La un moment dat, intr-un program era un mesaj "Press any key to continue". Cel care a primit mesajul nu stia engleza si l-a rugat pe un coleg mai dezghetat sa-i traduca . Acesta i-a tradus "Apasa tasta any pentru a continua " ! S-a invartit bietul om , a rasucit tastatura pe toate partile, dar n-a reusit in ruptul capului sa gaseasca tasta any !!
Vandaluzia Joi, August 30, 2001 6:51 PM
Comentarii:
Miti, n-am dat de cod, poate nu m-am uitat eu unde trebuie, dar probabil omul nu si l-a facut public. Nu erau decit class-ele acolo. Ce doamne-doamne se intimpla in topul ala ?

Bibi, cel mai interesant e cind nu incerci sa vii cu ceva interesant. Nu cauta ceva special pentru mine, daca gasesti, bine, daca nu, nu. Cel mai fain e ca stam citeodata de vorba (mai rar decit as vrea, ca asta e situatia). Am intrat iar in moara la serviciu, de comentariul asteptat nu stiu cind oi avea timp. Mai ales ca am gasit ce cautam de mult (www.halhigdon.com) si m-am pus pe fuga sistematic (oricum am ceva antrenament); considerind ca am inceput martea asta, ziua cea mare ar fi pe 30 decembrie (o sa vezi tu despre ce-i vorba). Deci mai bine fara The Great Expectorations, sau cum le zice. Te tzuc mult si bine.

Mon Caval-ler, m-ai vazutara pe mine zgircita la tzucaturi ? Nu stiam de mult de tine, c'est tout, nici pomeneala sa evit a da Chevalierului ce-i al Chevalierului. Pulsul ala ritmînd salbatic se cam ostoieste daca nu tragi mousoricelul de codita, ca doar si amortizarea e-nscrisa-n legile omenesti. Un pupic si inca unul pe la gene se aduna.

J, eu doar am aruncat pietricica in ceasca cu Java, speram de fapt sa vina unul mai intelept s-o gaseasca. Te rog frumos, ca si pe Bibi, nu astepta. Nu-i exclus sa lucrez deja uichendul asta (care-i lung aici). Un tzuc sfios.

Gica Sans Peur, salutare. Nu m-ai vazut de mult pentru ca n-ai dat de mult pe aici. Alivoar.

Securistule, scuza-ma ca nu te vazui mai devreme. Multumesc frumos de sfaturi. Alivoar.
Miti Joi, August 30, 2001 5:31 PM
Comentarii: Ii rog frumos pe cei care posteaza articole din diferite periodice sa aminteasca si sursa.
Intamplare adevarata Joi, August 30, 2001 4:18 PM
Comentarii: Miti Joi, August 30, 2001 1:11 PM Comentarii: Si in timpul asta, oamenii cinstiti asteapta ......... _______________Dumitru Vasile Preda(numele schimbat), si-a programat pentru vara asta o excursie in Franta si Italia, impreuna cu sotia. Locuri celebre, castelele de pe Valea Loarei, muzeele Italiei, un itinerariu de vis pe bani corespunzatori. Pe 25 iulie, agentia de turism contactata a depus la Consulatul Frantei cele 40 de pasapoarte ale turistilor. In ziua plecarii, oamenii s-au adunat la Bucuresti, pregatiti ca la ora cinci dimineata sa urce in autocar si sa porneasca spre locurile de vis promise. La ora stabilita, au constatat ca francezii nu eliberasera inca vizele, desi trecusera atitea zile. Ca sa nu piarda rezervarile stabilite riguros cu hotelurile din strainatate, agentia i-a pornit la drum pe oameni, raminind ca insotitorul de grup sa-i prinda din urma, cu pasapoarte si vize, la granita cu Ungaria. La 11.30, cind au primit actele, patru dintre cele 40 de documente contineau, in locul vizei asteptate, o interdictie de intrare in Franta, . Printre ghinionisti se numara si Dumitru Vasile Preda. Uimit de neintelegerile aparute, barbatul a cerut explicatii functionarilor dispusi sa-l asculte. Pretextul interdictiei s-a dovedit a fi cartea de munca, datind din 1977, unde figura doar numele de Vasile, fara Preda, luat dupa casatorie. Degeaba le-a aratat actul de casatorie care demonstra ca si-a adaugat si numele sotiei. In plus, Dumitru Vasile le-a aratat ca primise, in 1998, o viza de Franta, pe baza acelorasi acte. "Nici n-au vrut sa ma asculte. Sint om serios, am mai fost in Franta, si nu mi-am imaginat vreodata ca voi fi jignit in halul asta, incit sa-mi puna interdictie. Pur si simplu asa se poarta cu noi, ei ne umilesc, iar noi ne umilim singuri acceptind toate astea. Sa faca asta tocmai francezii, pe care-i consideram mai apropiati noua! Culmea aleatoriului, principiul pe care i s-a pus interdictie lui Dumitru Vasile n-a fost aplicat in cazul sotiei, care se afla in exact in aceeasi situatie. Cert este ca tot concediul de vis s-a transformat intr-un cosmar: Dumitru Vasile a ramas in tara, incercind sa-si convinga sotia sa continue excursia de una singura.
Mr.AE Joi, August 30, 2001 1:46 PM
Comentarii: Gica fara frica.In nerusinarea ce ma caracterizeaza :-) imi permit sa fac o complectare la postarea ta din 28.08.2001 6:38 AM___________Final Fantasy poate fi descarcat gratis din internet cu masina de cautat Morpheus.Este usor de manuit si f.rapida.Avantajati sant cei ce sant conectati la internet prin intermediul cablului sau ADSL.Altfel nu renteaza decat in cazuri speciale.In general filmele sant impartite in doua parti ce pot fi vizionate separat.Pentru ca filmele sasiŚ€œÖŸÙì5u©łžHrebuie instalat un miniprogram,asanumitul Codec.Se numeste DivX 4.0 Beta 3 si se gaseste gratis la http://www.divx.com .De asemenea se poate descarca pe hard si Artificial Intelligence.Tot cu Morpheus se poate descarca si Hannibal,Jurasik Park 3----In legatura cu impresiile mele din ultimul concediu,cred ca mai indicat ar fi sa ti le trimit printr-un Email,altfel pot fi injurat ca folosesc LaIdee necorespunzator.Si nu doresc ca amintiri frumoase sa fie"comentate"(citeste:bâlâcârite) de o masina de insultat precum....stii tu.
Mr.AE Joi, August 30, 2001 1:45 PM
Comentarii: Gica fara frica.In nerusinarea ce ma caracterizeaza :-) imi permit sa fac o complectare la postarea ta din 28.08.2001 6:38 AM___________Final Fantasy poate fi descarcat gratis din internet cu masina de cautat Morpheus.Este usor de manuit si f.rapida.Avantajati sant cei ce sant conectati la internet prin intermediul cablului sau ADSL.Altfel nu renteaza decat in cazuri speciale.In general filmele sant impartite in doua parti ce pot fi vizionate separat.Pentru ca filmele saŠŻăî4K¶ ‚ö?‹àrebuie instalat un miniprogram,asanumitul Codec.Se numeste DivX 4.0 Beta 3 si se gaseste gratis la http://www.divx.com .De asemenea se poate descarca pe hard si Artificial Intelligence.Tot cu Morpheus se poate descarca si Hannibal,Jurasik Park 3----In legatura cu impresiile mele din ultimul concediu,cred ca mai indicat ar fi sa ti le trimit printr-un Email,altfel pot fi injurat ca folosesc LaIdee necorespunzator.Si nu doresc ca amintiri frumoase sa fie"comentate"(citeste:bâlâcârite) de o masina de insultat precum....stii tu.
Miti Joi, August 30, 2001 1:11 PM
Comentarii: Si in timpul asta, oamenii cinstiti asteapta sa li se proceseze cererea la consulate! Asteapta pana le iese pe nas! Se sfarseste vacanta, se duc naibii toate planurile individuale, ce conteaza? Rom^nii nu-s si ei oameni!
Sursa: Curentul 30 August 2001 Joi, August 30, 2001 1:08 PM
Comentarii: Industria subterana a vizelor Cum se obtine o viza pe sub mana

"Facilitez obtinere vize", "Calauza Germania, drum sigur", "Facilitez invitatii in spatiul Schengen" sunt doar cateva dintre anunturile sub care se ascunde o adevarata industrie subterana a vizelor. Aparuta timid dupa Revolutie, aceasta afacere s-a dezvoltat, rapid, in contextul dorintei romanilor de a pleca sa "faca bani" in strainatate sau, pur si simplu, sa viziteze Europa fara sa piarda zile intregi la cozile de pe la ambasade. In timp, afacerile au capatat chiar o poleiala de legalitate, evoluand de la calauzie pana la obtinerea de vize pe cai ocolite. Pentru cei "curati", viza se obtine usor si rapid. Cei care au insa probleme, adica interdictii pentru spatiul Schengen pe pasaport, trebuie sa apeleze in continuare la calauze.

Primul pas: obtinerea invitatiei
In aceasta "ramura", care ofera exclusiv servicii persoanelor "curate", specializarea este maxima. Si discretia, la fel. Afaceristii din domeniu se feresc sa-si decline numele complet si stabilesc intalniri la colt de strada. Pentru a oferi insa credibilitate, nu cer bani in avans. Plata se face ulterior, cand "clientului" i se pune in brate propriul pasaport, impodobit cu o viza 100% autentica. Cum se procedeaza? Daca, de exemplu, doriti sa mergeti in Italia, dar nu aveti nici un prieten care sa va faca o invitatie, trebuie sa apelati la cineva care are contacte cu mai multe persoane din strainatate, de preferinta cu dubla cetatenie. Pretul este variabil, intre 120 si 750 de dolari. Cel care ofera serviciul garanteaza ca obtinerea vizei este sigura, in decurs de maximum patru saptamani.

"Daca sunteti cu actele in regula, asigurarea de sanatate, pasaportul, cartea de munca, garantez ca va da sigur si repede viza la ambasada. O luna este termenul cel mai lung. Pretul este de 1.300 de marci", a spus Mihai, ieseanul cu multi prieteni prin strainatate. In industria vizelor, el a ocupat doar aceasta nisa a facilitarii de invitatii. Alti afaceristi in ale vizelor ofera acest serviciu "la pachet". Ei faciliteaza nu numai obtinerea invitatiei, ci si a vizei. "Totul costa 400 de dolari sau 800 de marci. Eu am cele mai mici preturi, mai putin de atat nu gasiti", isi face reclama Vasile, care poate fi gasit la mica publicitate. "Din cei 400 de dolari, 120 de dolari merg la cel care face invitatia. Restul este pentru obtinerea vizei", adauga Vasile.

Al doilea pas: extrasul de cont
O data rezolvat acest aspect, trebuie depasita urmatoarea piedica: extrasul de cont. Pentru a obtine viza, fiecare solicitant trebuie sa depuna intr-un cont o anumita suma de bani, cu ajutorul caruia el se poate intretine in strainatate. Suma pretinsa de ambasade este de aproximativ 50 de dolari pe zi. Daca nu aveti acesti bani, se rezolva tot la mica publicitate. Exista persoane care va asigura un extras de cont, pe numele dumneavoastra, la trei zile dupa ce i-ati apelat. Totul este sa dati cateva date sumare; in plus, sa achitati prestatorului de serviciu un mic comision, de 30 de dolari. "Eu am banii in cont si, dupa ce imi spuneti numele, codul numeric personal, seria si numarul de buletin, fac extrasul de cont in trei zile. De la unu la 2.500 de dolari, comisionul este de 30 de dolari, pentru sume mai mari, este mai mare", ne-a spus un alt "afacerist" din industria vizelor.

Pasul decisiv: obtinerea vizei
Fiecare afacerist are propria filiera de obtinere a mult visatei vize pentru spatiul Schengen, dar toti au relatii de "afaceri" cu oameni-cheie din ambasade si consulate. Vasile, de exemplu, are intrare libera la cineva din Ambasada Germaniei. "Dupa ce va faceti dosarul, va duceti la interviu, care este doar o formalitate. Eu vorbesc inainte si ei va stiu dupa seria de la pasaport. De acolo, iesiti cu viza la sigur", a mai spus Vasile, care a adaugat ca afacerea costa 280 de dolari. Mai exista insa si varianta vizei de afaceri. Pentru client, este cu mult mai comod. Nici macar nu trebuie sa mearga la ambasada pentru interviu si, in plus, devine peste noapte "business man". In schimb, il costa mai mult: 1.000 de verzisori. "Este simplu. Veti trece ca asociat al unei firme din Bucuresti, care pleaca in strainatate cu interese de afaceri. Viza este pentru 7-21 de zile si plata se face dupa obtinerea ei", a povestit Grig, un alt afacerist din lumea vizelor.

1.200 de marci - o calauza care sa te duca in Germania
Cei care au facut trasnai si au interdictii pe pasapoarte sau sunt certati cu legea romana si isi cauta scaparea in strainatate apeleaza la calauze. Riscurile acestei "afaceri" sunt insa foarte mari. Oferta in acest domeniu este proportionala cu preturile si cu riscurile. Exista deja retele intregi care pot asigura transportul a zeci si poate chiar sute de persoane pe zi. Cele mai multe oferte de calauze sunt pentru Grecia, Italia si Germania. Pe aceste trasee pretul este de 700 de marci germane. Dumitru, o calauza cu experienta din Timisoara, garanteaza reusita. "Ruta este prin Iugoslavia. Dupa ce se trece vama de la sarbi, se merge cu masina pana la granita cu grecii. Acolo, se trece fasia noaptea si dupa aceea se merge pe jos, pana va ia cineva din Grecia. Nu se merge cu trenul sau cu autobuzul, pentru ca in aceasta perioada sunt foarte multe razii", a spus Dumitru, care a adaugat ca nu pleaca decat cu grupuri de cinci persoane, pentru ca riscul este mai mic. In cazul Italiei, ruta este prin Iugoslavia, iar in cazul Germaniei, prin Ucraina si Polonia.
Alina Titei
Miti Joi, August 30, 2001 12:55 AM
Comentarii: Dorinella, ma bucur ca ti-ai adus aminte si de noi. Appletul il gasesti aici. Mai vorbim.
miti Joi, August 30, 2001 12:47 AM
Comentarii: Draga gff, pe ciberplai nu se semneaza condica si nu se posteaza la norma! Nici constrangeri comerciale nu exista ca sa apara ingrijorarea ca numarul de vizitatori nu e cel asteptat. La Idee este o gradina pentru desfatare si comunicare libera.
Dorinella Tiraspol Joi, August 30, 2001 9:59 AM
Comentarii: Vai ce bolnava am fost! Am avut febra mare si m-a durut capul. Acum ma simt un pic mai bine dar tot nu sunt in apele mele. Nici medicamentele nu mai sunt ce au fost, nu mai au efect. Cred ca mi-au slabit sistemul imunitar colorantii si conservantii din salamuri si sucuri. Trebuie neaparat sa caut o sticla de coniac romanesc sa ma dezintoxic. Si un vin rosu ar merge momentan.

S/Z, te rog sa ma ierti ca nu am apucat sa-ti raspund. Din pacate sunt multe carti pe care nu le-am citit. Daca dau peste Micul Print te anunt. Este adevarat ca viata a devenit foarte stresanta dar nici linistea si singuratatea unei insule, fie ea si imaginara, nu cred ca este solutia. In legatura cu practicarea unei prosfesiuni. Cred ca important este sa o faci din placere si cu talent insa succesul nu depinde numai de asta, mai trebuie sa ai si un sistem minim de relatii in domeniul respectiv. Si mai este necesar sa fim constienti ca noi romanii suferim de sindromul "educatiei profesionale", implementat de regimul comunist, care ne marca aproape ireversibil existenta. Cinematografia in momentul de fata este o industrie foarte profitabila dar educatia devine rigida si inflexibila atunci cand este privita ca ceva care duce la o alegere definitiva si irevocabila.

Miti, e frumos. Sa-mi dai si mie codul!

Bade J, ma simt magulita sa vad ca ti-a fost dor de mine.

MV, aveti dreptate, lui Jenica nu-i raspund ca il duce mintea numai la prostii.
gica fara frica Joi, August 30, 2001 8:47 AM
Comentarii: Wow!In cateva minute se implinesc 12 ore de la postarea lui MITI.Noroc cu mine,ca cine stie cate ore mai treceau,pana cand venea cineva sa tulbure balta.
gica fara frica Joi, August 30, 2001 8:41 AM
Comentarii: Aleluia sister MITI.La atmosfera de doliu de la idee,ai pus degetul pe rana.Aug. 29.8.56.pm.Romanul global si romanul mioritic,mai mult se despart decat se intalnesc.Crezi ca merita sa-ti bati capul?Timp nu mai este,sau nu mai e timp.Sincer,iti admir tenacitatea si intelegerea.Mult succes.Amen.
Miti Miercuri, August 29, 2001 8:56 PM
Comentarii:
De ce Romania? Asta mi-aduce aminte de o remarca a lui Patapievici care intrebat de ce n-a plecat de tot din RO a raspuns ca proportia de gushatzi e aceeasi peste tot si nu parasind RO scapa de ei...Totusi, in opinia mea a pleca azi din tzara de origine nu mai are acelasi sens ca odinioara. Nu se mai rup iremediabil legaturile. Toti traim intr-un sat planetar (rom^nii inclusi) si asta schimba fundamental datele problemei. Rom^nitatea nu mai e legata iobageste de glie: esti liber sa alegi daca vrei sa fii rom^n. Poti la fel de bine sa fii rom^n in Canada sau Australia ca si in RO--ba poate chiar mai bine in Occident, unde scapi de unele griji si te limpezesti de pavlovienele inca aplicate in RO de catre vatafii politruci... Eu nu mai fac distinctia intre romanii care traiesc in RO si romanii de 'afara. Am inceput sa operez cu alte 2 modele simplificate ale realitatii: rom^nul global si rom^nul mioritic. Rom^nul global traieste intr-o inchidere care se deschide. Romanul mioritic e un iremediabil incuiat :) (Atentie, categoriile respective n-au legatura cu realitatile...geografice. Exista romani globali si in RO dupa cum exista romani pur mioritici, naturalizati pe alte ulitzi ale satului planetar. E vorba aici de o structura interioara.) Daca reusim sa facem ca modelul romanului global sa devina cel reprezentativ, am reusit ca natie, saltul evolutiv. Bun, asta-i la capitolul cunoastere teoretica. Urmeaza actiunea. Civica. Cam asta ar fi programul ciberplaiului, pe scurt.
Miti Miercuri, August 29, 2001 8:25 PM
Comentarii: Columb, ai dreptate in privinta Solarisului. Pentru mine e una din cartile esentiale. Citita prima oara cand lutul era inca moale (aveam 13 ani), a fost partasa la structurarea mea intr-un anume mod.

In general, cred ca din marile carti ies inevitabil filme sub nivelul lor.
Ciberplaies Miercuri, August 29, 2001 7:24 PM
Comentarii: Toate cele bune noului musteriu intrat la idee. Multumim si pentru postarea articolului din Catavencu (Columbia). O rugaminte: la noi se obisnuieste sa se mentioneze sursa atunci cand se propune spre lectura un material din presa--v-am fi recunoscatori sa urmati obiceiul locului.
Fragmente din jurnalul d-lui Ovidiu Gherman Miercuri, August 29, 2001 7:22 PM
Comentarii: * Je suis, tu es, il (elle) est. Nous sommes, vous êtes, ils (elles) sont... Dificila noapte. Ma uit pe geam. Geamul ploua. Pe rue de l'Exposition - nimeni. Ba nu: uite (voilà) un parizian, mergind repede, cu pasi zgribuliti si cu haina de la costum pe cap. Cind ma uit mai bine, e maiorul nostru, Stoenescu, care, intr-una din crizele lui frecvente de ulcer, merge la farmacia din colt sa-si ia "Ranitidin". De parca s-ar sti privit, omul isi intoarce capul. Nu e Stoenescu, e maiorul Radu, de la biblioteca. Asta e: jumatate din maiorii nostri de la ambasada sufera de ulcer. Si nici macar n-au bani sa-si cumpere o umbrela, umbla prin Paris dupa "Ranitidin" cu haina de la costum in cap. * Am primit de la ambasadorul Insulelor Mauritius o papusica foarte nostima, din fildes, reprezentind un aborigen. E o minunatie a tehnicii: daca il apesi pe cap, scoate limba. Daca il mai apesi o data, si-o trage inapoi. Cind il apesi a treia oara, iar scoate limba. Dar cind am apasat a patra oara, nu si-a mai tras-o inapoi. Am apasat si iar am apasat. Nu s-a mai intimplat nimic. Nu-mi dau seama: ori am apasat eu prea tare, ori e un obicei de-al lor. * De cind sint ambasador aici, am sesizat multe anomalii, dar una mi se pare flagranta: Romania nu are reprezentanta diplomatica in Disneyland. Si doar nu e un stat la mama dracului, ci la doi pasi de Paris, e mai mare ca Vaticanul, plin de turisti, cu o economie infloritoare, cu trenulete, cu oameni si animale in autentice costume populare. Nici macar reprezentanta TAROM n-avem. Si tocmai acum, cind ne deschidem spre Vest
Columbia Miercuri, August 29, 2001 7:07 PM
Comentarii: Columbia este, pe langa o echipa de fotbal din America Latina, si un cartier de blocuri din Cernavoda. Un fel de Ferentari de provincie, cu blocuri fara usa la intrare si ferestre de vara, fara geamuri. Intre Fetesti si Constanta, columbianul e un om respectat. Lucru firesc, odata ce Columbia isi aduce, prin fiii sai, o contributie importanta la supraaglomerarea din puscariile patriei. Daca se poate spune asa intr-un cartier in care bodegile sunt una mai infecta decat alta, atunci "Apollo" este cea mai infecta bodega din Columbia. Doua mii doua sute suta de vodca, mai ieftina ca braga. Gaina, care vinde in piata si are bani, ia "Golden", la opt mii. "Ia zi, Gaina, iese alde fi'tu cu decretu'?". "Iese, ca-i primar!", zice Gaina, mandru. "Primar" inseamna ca e pentru prima data in puscarie. Gaina junior e inchis, deloc coincidenta, pentru furt de gaini. E o meserie care, la ei, s-a transmis din tata-n fiu. Asta nu inseamna ca Gaina junior e un gainar de duzina prin Columbia. A avut, la viata lui, si "fetite", doar ca nu pentru asta l-au agatat. Era cincizeci de mii oralul, suta de mii normalul si doar treizeci analul. "Cum, ma, e mai ieftin analul?", ma mir, ca prostul. "Pentru ca e murdarie", imi explica Gaina tatal. Tiganca lui Virgil Alexe spera si ea, cu decretul. Zice ca nu se poate sa nu vina, "are furt din locuinta la Atom", si e tot "primar" de Poarta Alba. O intreb pe nevasta-sa daca are copii. "Are un copil si jumatate", zice nea Rica, de la masa. Tiganca iese injurand si blestemand cu puscaria. "Pai, ranjeste nea Rica, are doi, da' unu' e handicapat". Mai iese "sigur" Irinel Negrila, aflat tot in clubul select al primarilor de Poarta Alba. Ca si Gaina junior, avea cateva "fetite" si furtul ca sport complementar. Norocul lui ca tot cu furtul l-au agatat, "intra la decret". Despre Percheata, in schimb, se opineaza ca nu iese. E inchis pentru talharie, care in limba columbiana se traduce prin "delapidare cu ranga". Are sapte copii - sau, daca vreti, sase si jumatate -, o nevasta si un frate, pe Nicolae, care iese, probabil, ca e doar pentru ciordeala. Pantaze Lucian, zise Ciungu, de 22 de ani, domiciliat vizavi de blocul NATO, e pentru crima. Nici nu se gandeste ta-su c-o sa scape. Cica n-ar fi vrut s-o omoare pe baba aia, da' daca a gasit-o acasa? La "Apollo", baragladine batrane cu Codul Penal in degetul mic intorc problema pe toate fetele. Columbia are, in momentul de fata, peste 100 de oameni in puscarie. "Furturile pana-n cinci ani iese." Un calcul de bodega arata ca vreo 40-50 de columbieni se repatriaza cu decretul. Depinde si de comisie. Dac-ai furat benzina sau cabluri iar nu iesi, ca a zis Nastase. Ies eu. Seara, Columbia miroase cand a Dunare, cand a jeg. Depinde de unde bate vantul. Stalpul luminat atrage deopotriva fluturele si mancatorul de seminte. O tiganca se da de ceasul mortii: "I-am zis, fa, sa nu se mai duca la cabluri, ca-l prinde aia. Nu putea, fir-ar ma-sa lui a dracu', sa puna mana pe altceva?".
De ce Romania? Miercuri, August 29, 2001 6:31 PM
Comentarii: Intr-o joi asteptam un troleibuz care sa ma duca in centru. Era destul de frig pentru acea perioada iar prin cap nu-mi trecea nici un gand. Deodata aud o voce langa mine care incearca sa-mi acapareze atentia. Ma intorc si dau cu ochii de un amic pe care nu-l mai vazusem de mult. Sarind peste partea intercomplementara si politeturile iminente situatiei ajung sa pricep ca omul acesta vroia sa-si descarce sufletul folosindu-ma pe mine ca si confident. Am incercat un sentiment de mila si dezgust (nu am putut niciodata sa-i pricep pe cei ca el) dar dintr-o amabilitate a la Patapievici mi-am reprimat toate aceste sentimente Am aflat ca se lasase de facultate (n-am stiut niciodata la ce era student) si ca se apucase sa lucreze, dar din pacate nu se orientase bine si acum nu era platit iar datoriile il innecau. Pe scurt nu i se dadea voie sa traiasca. "Si cu scoala nu ajungeam nicaieri" a incheiat cu o amaraciune crunta pe fata. In mine simteam cum explodez (de fapt asa se intampla de fiecare data cand cineva denigreaza cultura sau adiacentele ei) insa m-am marginit a zambi. Atunci continua: "De ce dracu sa mai stau in Romania?" Troleibuzul meu tocmai sosea si trecand la politetele de despartire m-am urcat repede. M-am asezat langa geam. Afara incepea sa ploua si totul se transforma in mine intr-o poezie bacoviana. Privind in stanga am dat peste fete plictisite si obosite de viata si toti parca intrebau acelasi lucru ca si personajul anterior: De ce Romania? Pareau o Romanie care se intreaba De ce eu? Incepea sa-mi vina in minte problemele mele, lipsa de bani, viitorul cam nesigur in profesia la care aspir, faptul ca ignorantii cu bani conteaza mai mult decat mine iar totul nastea in mine acum aceeasi intrebare: "De ce sa mai stau?" Dincolo un medic traieste cel putin decent, dincolo daca esti bun esti apreciat iar daca cumva ai parte si de putina cultura nu esti marginalizat ca aici. Pierzandu-ma in aceste ganduri simteam cum trec intr-o stare melancolica-depresiva. N-am putut suporta si mi-am trantit o palma peste fata (lucru care a avut un efect destul de hilar printre ceilalti calatori). Am inceput sa strig in mine: :"Esti prost, esti tare prost baiete si mai esti si las pe deasupra" Tot ce mi-am spus mai devreme era adevarat dar nu era totul, aici e o lume care are sa se nasca si toti trebuie sa facem ceva in acest sens chiar si eu care sunt cel mai neinsemnat dintre voi. Trebuie sa schimbam ce nu-I bine si sa adaugam caramizi acolo unde drumul e cel drept. "Tara asta nu va fi a oamenilor prosti" imi spunea tatal meu si stii ceva, are dreptate! Nu exista un loc in lume in care cei slabi sa-i conduca pe cei puternici. Trebuie sa avem curajul de a lua atitudine.De ce sa plecam? Sa fim straini printre straini? Mai bine hai sa-i facem pe altii sa vina la noi. Anatomic si genetic avem totul pentru a reusi. Mai trebuie ajustata putin mentalitatea. Avem o mentalitate de oi, asta e adevarul, insa printre noi mai exista si valori care se vor ridica pentru a ne arata calea. Trebuie sa avem curaj, atat tot! Hume spunea ca nimeni nu exista fara cauza existentei sale. Iar a mea va fi sa nu ma mai intreb niciodata De ce Romania. Adevarul e ca am uitat sa cobor la statia care trebuia, insa stiu ca oricand ma pot intoarce, ca doar n-am plecat din tara mea
BBC Miercuri, August 29, 2001 6:02 PM
Comentarii: Sabin Gherman pregătește apariția primului partid regional românesc 29.8.2001 17:39 Ora României Sabin Gherman, autorul unui eseu în care se pune problema necesității unor partide regionale în România, a anunțat că până la sfârșitul anului va crea o formațiune numită Pro Transilvania. "Acest partid e născut din nevoia de a controla banul, aici e vorba de eficiență" - a spus Gherman, precizând că partidul său nu va semăna cu Partidul Moldovenilor, pe care autorul eseului îl consideră născut din frustrări politice. El a mai precizat că Oradea ar fi un teren propice pentru Pro Transilvania întrucât, potrivit lui Gherman, trei parlamentari de Bihor sunt dispuși să-l urmeze. El a refuzat, însă, să-i nominalizeze. În demersul său, Gherman declară că este susținut și de europarlamentari din 14 capitale, membri ai Fundației Pro Transilvania. Premierul Adrian Năstase a atras atenția asupra lansării ideilor de federalizare și de transilvanizare care, pe lângă această zonă, vizează și Banatul cu invocarea unor argumente de tip economic, social și cultural și contestarea actualei organizări administrativ-teritroriale, considerată de unii drept anacronică. Șeful Executivului s-a referit la demersul lui Sabin Gherman, conținut în volumul "Patria de lux", ca și la mesaje din diverse publicații din Transilvania, bilingve sau maghiare și din emisiunile în limbile minorităților.
J Miercuri, August 29, 2001 5:34 PM
Comentarii: Imi cer scuze pentru greseala de ortografiere a numelui Columb. Fiind a doua intr-un interval destul de scurt, va trebui sa iau o pauza.
J Miercuri, August 29, 2001 9:09 AM
Comentarii: Domnule Coulomb,
Cred ca aveti dreptate. Probabil ca este vorba despre scenariul publicat in foileton. Pe unele forumuri se discuta intens despre un remake american al filmului Solaris, regizat de James Cameron. Inutil sa mai spun ca fanii lui Tarkovski sunt mai mult decat indignati de aceasta perspectiva.
Columb Miercuri, August 29, 2001 6:54 AM
Comentarii: D-le J, Cred ca povestirea aceea de care spuneti ca se apropie mai mult de film e chiar adaptarea propriei lor povestiri pentru viitorul film care avea sa fie Calauza. Scria pe undeva despre scenariul filmului : "...written by Arkady & Boris Strugatzky, from their novel "Picnic by the Roadside".
Regizorul mi-a placut si mie in Calauza dar nu in Solaris. Despre Solaris ii dau dreptate polonezului. Trebuiau lasate la usa cinematografului asteptarile sau regizorul trebuia sa-si dea o libertate si mai mare (un fel de :"Inspirat dupa...") . Oricum, si-a asumat mari riscuri daca a dorit o adaptare pentru ecran. Solaris e o carte a carei stare capatata la citire poate fi greu inlocuita in sala de film. Vazind filmul si comparind scrisul cu pelicula e distanta si in felul cum e redata teroarea prin limbajul planetei (sau scena imposibilei re-sinucideri) si aceleasi scene din film. Ce idee geniala de adaptare a monlogului constiintei la factura SF., tehnologie, rachete, planete ! Si actorii : ar fi mers jocul unui James Mason, Anthony Perkins ( sau Giga fara Frica computerizat ............ am glumit! ).
Sint curios care a fost impresia cuiva care a vazut filmul inainte de citirea cartii.
*****************************************
Stiti care este legatura dintre Solaris si applet-ul lui Mitica ?
Iat-o :

Daca...
Un nebun arunca'n lac o piatra,
Nu sariti in el de'ndata!
Caci...
Apa singura e apta
Ca sa fie inteleapta.

Deci...
Multumim Mitica pentru ape(let)
Ca l(e)-ai pus acolo'n tête


Erata Miercuri, August 29, 2001 4:10 AM
Comentarii: "alungat-o" nu "lungat-o"
J Marti, August 28, 2001 5:16 PM
Comentarii: Nici eu nu am avut de gand sa spun ca tu ai avut de gand. :-) Am vrut doar sa alung urma de ambiguitate, bineintels neintentionata, care plana asupra frazei. Explicatia ta a lungat-o insa cu mult mai bine.
Miti Marti, August 28, 2001 4:27 PM
Comentarii: Nici n-am avut de gand sa spun ca Tarkovski a facut neaparat arta angajata in sensul oportunist. Desi, mot a mot, putem zice ca angajat a fost de statul sovietic. Pe urma, filmul despre Andrei Rubliov, care mi-a placut mult, e foarte angajat intru sentimentul rusesc al fiintei--la fel ca toate filmele lui (cate le stiu). Ai vazut ce zicea, cu nemultumire, Lem--din Solaris Tarkovski a scos Crima si Pedeapsa! Ce vroiam sa zic e ca o anumita angajare n-ai cum s-o eviti! Si vorba lui Tutea, cu cat e artistul mai mare cu atat e angajarea mai intensa, ca are puterea s-o exprime. Un artist nu traieste suspendat in ideal ci in spatiul mundan.
J Marti, August 28, 2001 3:26 PM
Comentarii: Miti,
Tarkovski nu a facut arta angajata. Aici lucrurile sunt mai nuantate. Folosirea cuvantului fascism acolo unde este vorba despre comunism trebuie judecata in contextul in care a fost dat interviul. Probabil ca Tarkovski era deja in strainatate. Nu sunt un specialist in biografia lui dar el nu a fost niciodata vazut ca un dizident. Copii si nevasta lui au asteptat cativa ani buni ca sovieticii sa le dea pasapoarte. In limba rusa de dupa razboi cuvantul fascist a intruchipat tot raul posibil . Astfel chiar si acum cea mai mare jignire pe care poti sa o adresezi este sa ii spui unuia : "Ti fascist" (cu sensul de om rau, fara inima, crud) In contextul asta regizorii si scriitorii erau lasati de catre cenzura sa abordeze tema dictaturii, cu conditia ca ea sa se refere la fascism.
Nick
Marti, August 28, 2001 1:58 PM

Comentarii: Afirmînd ca Uniunea Europeana "ofera înca imaginea unui gigant economic a carui pondere politica nu este pe măsura locului sau în lume, seful statului francez a apreciat ca trebuie consolidat sentimentul de identitate europeana printr-o afirmare mai buna a referintelor comune ale europenilor
...c-altfel devine Europa vaca de muls a Wall-Streetului. Stie gaullistul ce zice.
PESE: care are chef da hartzag cu mine, sa revina pa 09.09.2001, ca pâna atunci mai am concediu. Salutare! ;)
Jacques Chirac s-a pronuntat pentru elaborarea unei Constitutii europene în anul 2004 Marti, August 28, 2001 1:26 PM
Comentarii:
PARIS, 28 aug (MEDIAFAX) - Presedintele francez Jacques Chirac si-a exprimat dorinta, luni, în cadrul conferintei ambasadorilor, ca proiectul unei Constitutii europene, pe care l-a formulat la 27 iunie 2000, in discursul sustinut in Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), sa fie elaborat in anul 2004, relatează AFP.

Afirmînd ca Uniunea Europeana "ofera înca imaginea unui gigant economic a carui pondere politica nu este pe măsura locului sau în lume, seful statului francez a apreciat ca trebuie consolidat sentimentul de identitate europeana printr-o afirmare mai buna a referintelor comune ale europenilor.

In opinia lui Chirac, adoptarea unei Constitutii ar contribui la acest lucru, în masura în care un astfel de text i-ar aduna pe europeni, permitîndu-le, printr-un act de aprobare solemna, sa se identifice cu un proiect.

"Constat cu interes ca aceasta idee, pe care am avut ocazia sa o lansez, a fost bine primita, de aceea trebuie sa o punem în practica în 2004, a spus Chirac. Jacques Chirac, care si-a anuntat, în luna mai, intentia de a participa la unul dintre forumurile regionale organizate în cadrul unei mari dezbateri democratice referitoare la viitorul Europei, a confirmat acest lucru în fata ambasadorilor Frantei, reuniti la Paris pentru o conferinta anuala. "Voi avea ocazia, în următoarele saptamîni, sa le vorbesc, din nou, francezilor despre Europa, a mai spus presedintele francez
Miti Marti, August 28, 2001 1:11 PM
Comentarii: S/Z, esti o adevarata ciberplaiesa--iti multumesc.

S/Z a si observat linkul-ul despre noua campanie 'Pact cultural' de pe pagina muma a ciberplaiului.

J, ma bucur ca ti s-au parut interesante crampeiele din tarkovski si Lem. Mi s-au parut ca vin bine in contextul discutiei cum se angajaza arta si de catre cine. M-a amuzat ca Tarkovski il numeste pe Stalker-ul devenit comunist, fascist!

Te-am citit, K.--ti-ai pus si tu pe umeri geaca strabuna asa cum te-ai priceput. Lasand la o parte fezabilitatea 'ultimei solutii', important, pentru mine, e ca iti pasa. Si lasa scuzele, esti binevenit oricand pe ciberplai. No kidding. Parol.
Kronberg Romania la origine... Marti, August 28, 2001 9:28 AM
Comentarii: Fuga, toata lumea la Cafeneaua Romaniei Libere... NU trebuie sa fiti de acord cu Kronberg... e de-ajuns sa-l cititzi... si de va lasa sufletu' ...sa-l intzelegetzi... stiu... asta nu schimba cu nimic problema... dar totusi... avetzi sentimentu' ca atzi facut... tot posibilu'... Scuze, Miti, da e chestie de urgentze natzionale... si trebuia s-o fac...
gica fara frica Marti, August 28, 2001 7:45 AM
Comentarii: Buna seara J si incantat de dialog.Nu trebuie sa iei mot a mot tot ce-am spus.E adevarat ca nu poti creea idoli virtuali.Asta insa le va da de gandit;unui Stallone,Scwartzeneger,van Damme,etc,etc,adica exact artistilor care nici nu stiu ce inseamna"acting"dar sunt platiti fabulos doar pentru niste fite cu pumni si cu pistoale pe cand actori valorosi sunt ignorati sau nu fac foarte bine la"vanzarea"filmelor lor.Aici insa e smecheria.Masele largi de amatori de filme de actiune,nu dau nici o ceapa degerata daca filmul e jucat de actorul X atata timp cat cel facut la computer e mai"tare".SE vor duce sa-l vada pe cel"tare".In situatia asta vor mai putea pretinde cei mai sus mentionati contracte de ordinul milioanelor?Binenteles ca nu,ca altfel se vor face la filme gen Jurrasic Park pana vor mai lasa din pret.Mai traim si mai vedem,cu voia lui Dumnezeu.Sanatate.
S/Z Marti, August 28, 2001 7:37 AM
Comentarii: Gica, e in ordine! Nu numai ca o las, dar am sustinut-o totdeauna in alegerile ei. Desen si scris (publicat) a facut de cind a putut sa o faca. Amanunt: a facut deja un an de pictura si a schimbat cu de la ea putere si dupa indelunga chibzuinta, documentare, si discutind impreuna, pentru Film animation, deci nici o piedica din partea mea . Dimpotriva, pot spune ca a fost o usurare. Fireste ca asta inseamna, cum spunea si J, o cu totul abordare (tehnicile sunt daca nu total, suficient de deosebite). Iar de computer, nici nu mai vorbim. E integrat in program, nu chiar ca la acei care fac efecte speciale pe computer (e si aici o diferenta), dar suficient. Stiind ca sunt pe aici din acei care au o idee despre asta, mi-am permis sa pun intrebarea. Multumesc inca o data. Toate cele bune!
gica fara frica Marti, August 28, 2001 7:17 AM
Comentarii: M.R.A.E.Am citit cu atentie tot ce mi-ai postat.Interesanta chestia cu insultele pe internet;dar cine mai are nevoie de asa ceva cand il am pe io-nick pe-aici?Thanks.Pune-te mai repede la punct cu jet lag-ul si vino sa-mi povestesti cum pot trai aia in Australia?Dupa cate se pare,ei fiind pe emisfera sudica,pamantul fiind rotund,inseamna ca pe acolo lumea umbla-n maini.Cum ai petrecut revelionul?
J Marti, August 28, 2001 7:11 AM
Comentarii: Vandaluzia
Astept si eu, ca si Bibi, cu sufletul la gura paralela. Se pare ca nu mai ai nici o sansa de scapare.

Dom' Gica,
Mi s-au parut foarte interesante ideile tale despre cum vor se vor face filmele la Hollywood intr-un viitor probabil apropiat (5-10 ani?) Oricum trebuie gasit un echilibru, altfel nu va fi decat un pas pana la nasterea unor vedete virtuale, proiectate trasatura cu trasatura ca sa satisfaca gustul de moment al publicului consumator.

Miti
Iti multumesc pentru "dialogul Lem-Tarkovski". Am inteles cu ocazia asta de ce nu am putut sa vad niciodata Solaris pana la capat. Si pentru mine uneori conventiile SF-ului depasesc puterea mea de acceptare. Cu Calauza nu am avut probleme (un SF fara peisaj tehnologic). Am reusit sa citesc si nuvela fratilor respectivi (Boris si celalalt Struganski parca), de la care a plecat ideea. Desi se discuta ca "Picnic la marginea drumului" constituia materia prima pentru film, am intalnit mai tarziu o nuvela a acelorasi autori mult mai asemanatoare cu scenariul filmului. Din pacate nu imi mai amintesc titlul si unde a fost publicata la noi, dar mi se pare ca aparea in foileton inainte de revolutie, intr-o revista "culturala".
Dupa 90 la televiziune a fost difuzat si Andrei Rubliov, despre un pictor de biserici din perioada imediat urmatoare crestinarii Rusiei. Mie mi-a placut foarte mult. Interesant ca Trakovski excela in aceiasi masura in asa zise SF-uri, cat si in filme istorice. Am apucat sa vad si o parte din Nostalgia (mi se pare, ultimul lui film). Din pacate era in original (rusa si italiana dublata in rusa). Poate cineva a vazut filmul si ne poate face un scurt sinopsis. Imaginile erau la fel de intrigante, bogate in metafore, dar fara dialoguri pierzi 50 % din placera filmului, mai ales la Tarkovski.

In alta ordine de idei si pe mine ma intriga lipsa Dorinellei. Sa fie vre-o legatura cu proaspatul Congres de Dacologie?:-)

Mr. A.E.
O singura observatie ca sa pregatesc atmosfera pentru povestirile peripetiilor din Teritoriile de Nord. In acelasi timp cu excursia ta, toata Australia statea cu sufletul la gura din cauza disparitiei unui turist englez, rapit de pe sosea impreuna cu prietena sa de catre un necunoscut. Cum prietena a scapat ca printr-o minune a urmat o cautare asidua a politiei, mai ales cu ajutorul elicopterelor. Dupa cateva saptamani cautarile au fost oprite. Cum poti sa gasesti un om intr-un pustiu cu suprafata Europei? Intamplator datorirta scormonirii teritoriilor au fost descoperite insa alte cadavre fara nici o legatura cu cazul. Noile cazuri au fost rezolvate, dar turistul britanic tot nu a aparut. Acum asteptam cu nerabdare sa ne povestesti experienta ta intr-un mediu atat de ostil.
gica fara frica Marti, August 28, 2001 7:01 AM
Comentarii: S/Z.Nu ai dece sa-mi multumesti.Lasa-ti fata sa picteze daca vrea,dar daca vrea sa faca animatie,atunci sa faca niste cursuri pe computer.Si te rog ceva.Pentru toata lumea sunt gica,nu dumneavoastra.Sanatate si succes.
gica fara frica Marti, August 28, 2001 6:38 AM
Comentarii: Seara buna ,boys&girls.Toate-s bune?Sanatate tuturor.Securistule.In urma cu cateva saptamani,a avut loc premiera filmului"Final Fantasy;The Spirits Within",un film artistic in care TOATE personajele sunt create la computer,si arata aproape ca niste actori in carne si oase.Singurele ipostaze in care s-au folosit actori au fost cele in care;a.s-a studiat dinamica miscarilor,gesturilor,expresiilor in asa fel incat caracterele creeate la computer sa fie cat mai aproape de realitate,b.vocile personajelor,care au fost dublate de actori adevarati.Ming-Na,Donald Sutherland,Alec Baldwin,James Woods.Precedentul s-a creeat.Deci cum s-ar zice s-a spart gheata.Artistic,pe computer faci;desen,design,grafica,desen tehnic,animatie si mai nou film.Pe computer nu poti face;pictura,sculptura,teatru,balet.Daca ai ocazia nu scapa acest film,nu-i cine stie ce mare poveste(e inspirat dupa un video-game)dar iti lasa mintea sa priveasca in directii la care numai imaginatia te imbie.Sanatate si tie.
S/Z Marti, August 28, 2001 2:47 AM
Comentarii: Gica fara frica, nici vorba de plictiseala. Va multumesc si dumneavoastra pentru raspuns. ***Miti, valurile valuri de aici, dar sa nu spui nimic de "universul in toate starile de care e capabil " (virtual vorbind) fara ca macar sa pui un soricel pe urmele lui?:-) Cei ce nu mergeti sa votati, mergeti macar sa vedeti (chiar daca nu va minunati). Si un "Pact cultural" cu asta, in plus :-) Numai bine!
Miti Luni, August 27, 2001 8:37 PM
Comentarii: Dorinella, unde esti? Pune soricelul pe poza!
Ghiopardul Luni, August 27, 2001 8:32 PM
Comentarii: Pe mine ma intereseaza contorul. Ce are contorul din pagina asta de nu mai merge? Fara contor nici nu stim daca ne citeste cineva! Eu vreau contor! Contorul domnilor, puneti contorul in functiune!
Miti Luni, August 27, 2001 8:32 PM
Comentarii: Bine ai venit, Clau! Multumesc de lauda (eu doar am adaptat appletul).
Tarkovski Luni, August 27, 2001 7:36 PM
Comentarii: Another thing is also important in this context. In fact I wanted to make another film, a sequel to "Stalker" in which... - This was possible only in Russia, in the Soviet Union, it's impossible now because the Stalker and his wife would have to be played by the same actors. Something else is important here: that he changes, he doesn't believe anymore that people could go to this happiness, towards the happiness of self-transformation, an inner change. And he begins to change them by force, he begins to force and kidnap them to the Zone by means of some shady dealings - in order to make their lives better. He turns into a fascist. And here we have how a pure ideal can be - for purely ideological reasons - turned into its negation; when the goal justifies the means, man changes. He leads three men to the Zone by force - this is exactly what I wanted to show in the second film - and he does not shy away even from bloodshed in order to accomplish his goal. This is already the idea of the Grand Inquisitor, those who take on themselves sin in the name of, so to speak...
Clau Luni, August 27, 2001 7:32 PM
Comentarii: Ceau la toata lumea. M-am intors si eu din vacanta, si de o saptamina incerc sa ma pun la zi cu mailurile si forumurile. La idee mi-ati dat de citit vreo 2 arhive, semn ca ati fost foarte activi. Bravo ;)
Miti: bravo pentru appeletu', e tare.

Tarkovski Luni, August 27, 2001 7:29 PM
Comentarii:

I think the point is that humanity at each stage of its, let's call it "technological," development must fight against a kind of spiritual entropy, dispersion of moral values. On the one hand it tries to liberate itself from all morality, on the other — it tries to create one. This dilemma becomes the source, both in individual lives and in the life of society in general, of unusually dramatically charged situations. This dramatic liberation and at the same time the search for the spiritual ideal will last until humanity achieves a stage of development where it will be able to dedicate itself solely to moral problems. A stage at which man will attain absolute external freedom, let's call it social freedom, where he won't have to worry about his daily bread anymore, about a roof over his head, about securing his children's ****ure; where he will be able to go deep inside himself with the same energy he previously devoted to external freedom. For me what happened on the space station between Harey and Kelvin is simply a question of man's relation toward his own conscience. [...]

Film cannot follow a book slavishly. To follow in Lem's footsteps would be performing a disservice to the author and to the book. I attempted to put on screen my own reader's version of Solaris. In order to remain faithful to the author I had to deviate from the novel now and then in search of visual equivalents for certain themes. I needed the Earth for contrast although not only for that... I wished to make the Earth an equivalent of something beautiful in viewer's mind. A subject of one's longing. So that after he plunges into the mysterious fantastic atmosphere of Solaris, when he suddenly glimpses the Earth he again feels normal, at home. So that he begins to feel longing for this ordinariness. In other words, he feels the beneficial influence of nostalgia. After all, Kelvin decides to stay on Solaris to conduct experiments — he considers it his duty as a human being. Thus I needed the Earth in order for the viewer to realise even more fully, sharply, the whole dramatic significance of his decision, this surrender of returning to the planet which was and is our primal home. [...]

Solaris turned out the least successful of my films beacuse I was unable to avoid elements of science fiction. Stanislaw Lem read the screenplay, found in it my attempt to elliminate the science fiction factor and was distressed by it. He threatened to withdraw his permission for screen adaptation. We prepared a new screenplay from which we could quietly deviate during filming as I intended to do. But this intent was never fully realised.


Stanislaw Lem: Luni, August 27, 2001 7:26 PM
Comentarii: I have fundamental reservations to this adaptation. First of all I would have liked to see the planet Solaris which the director unfortunately denied me as the film was to be a cinematically subdued work. And secondly — as I told Tarkovsky during one of our quarrels — he didn't make Solaris at all, he made Crime and Punishment. What we get in the film is only how this abominable Kelvin has driven poor Harey to suicide and then he has pangs of conscience which are amplified by her appearance; a strange and incomprehensible appearance. This phenomenalistics [sic] of Harey's subsequent appearances was for me an exemplification of certain concept which can be derived almost from Kant himself. Because there exists the Ding an sich, the Unreachable, the Thing in Itself, the Other Side which cannot be penetrated. But in my prose this was made apparent and orchestrated completely differently... I have to make it clear, however, that I haven't seen the whole film except for 20 minutes of the second part although I know the screenplay very well because Russians have a custom of making an extra copy for the author. And what was just totally awful, Tarkovsky introduced Kelvin's parents in the film, and even some Auntie of his. But above all the mother — because mother is mat', and mat' is Rossiya, Rodina, Zemlya. [Russia, Motherland, Earth] This has made me already quite mad. At this moment we were like two horses pulling the carriage in opposite directions. [...] My Kelvin decides to stay on the planet without any hope whatsoever while Tarkovsky created an image where some kind of an island appears, and on that island a hut. And when I hear about the hut and the island I'm beside myself with irritation... This is just some emotional sauce into which Tarkovsky has submerged his heroes, not to mention that he has completely amputated the scientific landscape and in its place introduced so much of the weirdness I cannot stand.
bibi Luni, August 27, 2001 7:02 PM
Comentarii: Am fugit, am alunecat si m-am lovit la genunchi.

Sunt si eu curios, Vandaluzia, ce-o sa ne povestesti despre paralela nazism-comunism, din perspectiva angajarii artistice. O explicatie despre tratamentul evident diferit ar putea fi ca in timp ce una din ideologii promova pe fatza chestii inumane celalta promova chestii supraumane, ca sa zic asa... Comunistii si-au ascuns crimele cat au putut, sub masca unui autoproclamat umanism. Nazistii au fost mai sinceri, in privinta asta. Asa ca o arta angajata la comunisti poate sa arunce, la o adica, praf in ochi, ca e generoasa si inchinata la ceea ce e nobil in om...
Mr.AE Luni, August 27, 2001 5:21 PM
Comentarii: Gica fara frica.Multumesc pentru urarea de bun venit.In legatura cu Northern Territory sant multe de povestit.Partea frumoasa va fi cand voi revedea inregistrarile video.Despre mine:ma simt epuizat,am slabit,dar sant multumit,s-a meritat efortul.II raman dator lui Malcom Douglas ca mi-a trezit interesul pentru o astfel de aventura.In alta ordine de idei:exista in internet o pagina unde,daca cineva nu te are la suflet,iti baga adresa Email la o anumita rubrica(viêô—^]ű”!”_ÆÜEą·Æ acea pagina e o masina(de insultat)care trimite automat un Email provocant la adresa bagata de "prieten".Daca"victima"raspunde,masina trimite alt Email plin de insulte.Daca "victima"raspunde iara,masina trimite un Email pornografic.S.a.m.d.Masina cauta intotdeauna sa fie pe locul I .Daca "victima"nu se prinde,raspunde la nesfarsit,nedandu-si seama ca de fapt corespondeaza cu o masina de insultat."Victima" se ambaleaza(fara rost),masina isi face programul.Cine stie,poate asa ceva exista si pe alte pagini,dar sub alta forma.
gica fara frica Luni, August 27, 2001 4:32 PM
Comentarii: de la nick citire."mie nu-mi place arogantza aia tzeapana a ta,sub numele asta,ce-l ai,asta-i hiba la tine."nick-ule,hiba e la tine cap.trebuia sa-ti cer permisiunea de a-mi alege numele sub care postez?
gica fara frica Luni, August 27, 2001 4:17 PM
Comentarii: auzi nick.nici eu nu ma dau in vant dupa atitudinea ta,dar asta nu m-a facut sa te urmaresc zile-n sir cu provocari si insulte.ti-am oferit N sanse ca sa repari confuzia.si chiar asa fiind,ai un caracter josnic daca te pretezi in a aduce cuiva jigniri,doar ca vede lucrurile mai altfel decat tine.despre faptul ca folosesti o sumedenie de"nick"uri,nici nu mai pomenesc.asta dovedeste ca n-ai sange-n oo ca sa spui ce ai in gusa. esti ca ala care dupa ce a mancat bataie, de la distanta,iti arata pumnul.in rest,n-ai nici macar semnificatia unui sughitz.Thanks MITI.n-or fi ei aceiasi,dar siamezi sunt cu sigurantza.nu de Sigurantza de dinainte de razboi vorbesc.ma refeream la securitate.
Miti Luni, August 27, 2001 10:45 AM
Comentarii: Salve la toata lumea. La mine a fost furtuna pùternica!

GFF, Securistul nu-i Nick. netizeni diferiti.
Nick Luni, August 27, 2001 10:26 AM
Comentarii: gica
Vrei un raspuns evaziv, ca si Gheorghe când o cerut plugul de la Ion?
Mie nu-mi place arogantza aia tzeapana a ta, sub numele asta, ce-l ai, asta-i hiba la tine.
gica fara frica Luni, August 27, 2001 9:33 AM
Comentarii: apropos,nick-ule,vad ca-i prins glas si faci mofturi la noul applet al lui Miti.cum stai cu hemoroizii?bine?vezi ca imi esti dator cu niste scuze.pana nu le vad pe ecran,esti in galeata.lasa aerele de midinette si recunoaste in mod cavaleresc ca m-ai confundat.e a"n"ocazie sa arati ca ai sange-n vene.
gica fara frica Luni, August 27, 2001 9:16 AM
Comentarii: securistule,tu ai un nume impresionant.ar putea fi folosit ca reclama pentru hartie de sters la partile dorsale.imi place cum le zici pe orificiul bucal.iesi tu cu gura,ca-ti dau eu taragotul cu imprumut.prior,spala-ti ratul si clatestete cu listerine.vezi ca duhnesti a io,nick,farkash,gz.etc.cand ai opinie diferita,n-o bagi la modul fortzat.lasa-ti loc sa mai poti misca capul.daca-l ai.
Securistul Luni, August 27, 2001 8:28 AM
Comentarii: Inca nimeni nu mi-a cerut sa imi dau acordul pentru rolul de securist mai gica. Chiar il stii pe gica celebrul ? Ala de la scularie? Asta da ,face bani ca e arhi-cunoscut si e partener de film cu Julia Roberts si Arnold in Maidanezii Cibernetici partea a II-a. Mai gica scoate si tu o tigara ca foc am eu!
gica fara frica Luni, August 27, 2001 5:46 AM
Comentarii: un calduros salut voios tuturor.ooooooooooooooo ce eveniment.bine ai venit MR.A.E.te las sa despachetezi acum.ne povestesti mai la vale cum a fost cu crocodilii si aborigenii.S.Z.cred ca J are dreptate.daca urmaresti,de cativa ani buni,efectele computerizate au inceput sa aiba din ce in ce mai multa cautare,mai ales in arta cinematografica.daca ai vazut Mummy return,Matrix,Crouching tiger hidden dragon sau recentul Planet of the apes,iti poti face o idee cam pe unde se situeaza computerul in viata de zi cu zi.efectele sunt azi mai bune decat erau un an in urma,sa zicem,si vor fi din ce in ce mai aproape de perfectiune.pana si personajele umane,devin din ce in ce mai reale si nu ar fi de mirare,intr-un viitor apropiat,ca intr-un film in care,spre exemplu,Schwartzeneger ar fi cerut $70mils,producatorul ii plateste $10mils,doar ca sa-i foloseasca caracterul si numele,iar pe tot parcursul filmului,il vezi pe protagonistul principal,(computer created of course)avand cascade mai spectaculoase,actiuni mai palpitante.avand acordul acestuia(schwartzeneger arnold)de figuratie nici nu mai e nevoie,acestia putand fi creeati in acelasi mod.pare stupid,nu-i asa?o.k.imagineazati un Jurassic park,in care pana si actorii sunt creeati la computer,sau li se plateste unor cunoscuti actori niste sume acceptabile(n-am spus piperate) pentru a putea fi folositi doar ca,caractere.in animatie insa,daca nu sti sa folosesti computerul,e mai greu.si chiar asa,tot e un castig.v-am plictisit destul.sorry.
JS+.+++. Dela DIRECTOR-"Merdianul Romanesc" Luni, August 27, 2001 12:32 AM
Comentarii: ION ILIESCU -CRIMES AGAINST HUMANITY.==Scrisoare deschisa catre "2001-The Romanian-American Chamber of Commerce(RACC) AWARDS DINNER COMMITTEE"===Re;Crime Impotriva Umanitatii ====APEL la PROTEST.=(SCRIS DE:)MARIUS BADEA-Director "Meridianul Romanesc"-USA=25 Aug.-2001.==="Dragi cititori,dragi redactori ai ziarelor romano-americane si dragi lideri de organizatii romano-americane.Cu indignare am aflat din "The Romanian Digest" ca pe data de 20 Septembrie a.c.,la hotelul"New-York Palace" va avea loc ceremonia de acordare de catre Camera de Comert Romano-Americana(RACC),sub conducerea Domnilor Mark Meyer si Herbert Rubin,a distinctiei:"Premiul de Conducator Distins al Camerei de Comertz Romano-Americane ca recunoastere pentru cei 11 ani de conducere exceptionala pe plan politic si dezvoltare economica a Romaniei"Presedintelui Romaniei Ion Iliescu.Din Comitetul de organizare al acestui "eveniment"(.........)fac parte:Amb.John R Davis-jr,Mica Ertegun;Michael Gardner;Mark A.Meyer-RCC Chair;Amb Alfred Moses;Hon.John Rakolta;Hon.Lia Roberts;Amb.James C. Rosapepe;etc...etc......;Dr.Napoleon Savescu(nota mea=JS=:la asta domnule dr., NU ma ashteptam !!)(tot nota mea:JS==si multi romani sefi de unul singur,ai unor organizatii ad-hoc-originale si original ilicivescu originate))................Avand in vedere crimele impotriva poporului roman si impotriva umanitatii pe care liderii PCR le-au comis,Va invitam sa aderati la actiunea de protest impotriva acestui eveniment si sa completati cuponul de mai jos ,dupa care sa-l trimiteti la redactia ziarului nostru(copiat sau decupat din ziar).Cu stima,Marius Badea,Director Meridianul Romanesc.Adresa:330 N.State College,Suite 107,Anaheim ,CA 92806.....phone=(714)991-4977.Fax:(714)991-0364.E-mail:meridrom@concentric.net========="OPEN LETTER to 2001 RACC AWARD DINNER COMMITTEE.........Dear Gentlemen,Your decision to award Mr.Ion Iliescu,the President of Romania,with "the Romanian-American Chamber of Commerce Distinguished Leadership Award in recognition oof the President's eleven years of exceptional leadership in the political and economical development of Romania "IS A GREAT INSULT TO THE ROMANIAN PEOPLE,TO THE ROMANIAN-AMERICAN COMMUNITY AND TO THE AMERICAN PEOPLE.===I request the cancellation of the award to Mr.Ion Iliescu and a formal apology to the Romania-American Community for the ILL-ADVISED decision to nominate a fomer COMMUNIST,GUILTY OF NUMEROUS CRIMES AGAINST HUMANITY,for the "Distinguished leadership Award".======NUMELE..............si PRONUMELE........STATUL.............SEMNATURA............
S/Z Duminica, August 26, 2001 10:43 PM
Comentarii: J, multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate in tot ce spuneti. Toate sunt bune si frumoase si la locul lor, ceea ce va doresc si dumneavoastra! Cum era o problema de ordin strict personal, imi cer scuze celorlalti pentru ocuparea spatiului destinat Ideilor cu asa ceva. Timpul incepe iarasi sa se compreseze pe felia mea, asa ca imi ramine doar tot sa va citesc cu aceeasi placere. *** Miti, frumoase ca in vis "tresaririle" alea in ape:-)
Mr.AE Duminica, August 26, 2001 9:20 PM
Comentarii: Bun gasit la toata lumea,salut Gica fara frica,salut J.Multumesc pentru grija ce mi-ati purtat-o.Revin pe ciberplai sanatos ,ars de soare si fascinat de locurile unde am trait adevarata aventura.
Mr.AE Duminica, August 26, 2001 9:19 PM
Comentarii: Bun gasit la toata lumea,salut Gica fara frica,salut J.Multumesc pentru grija ce mi-ati purtat-o.Revin pe ciberplai sanatos ,ars de soare si fascinat de locurile unde am trait adevarata aventura.
Cavalerul Duminica, August 26, 2001 6:37 PM
Comentarii: Ah, zina mea vandaluza ma cauta! Sunt aici, dincolo de oglinda frematatoare. Pune mouse-ul sa inoate pe apa ecranului (dar nu pe ala de biblioteca!) si-ai sa-mi simti pulsul ritmand salbatic mai ceva ca pe un sonet!

Las' ca te-ai dus la film cu amaratul ala da' sa nu ma tzuci tu pe mine in precedentu-ti mesaj urbi et orbi?! Sa stii ca o sa iau in calcul schimbarea tacticii: las muzicuta si navalesc mai barbateste in inimioara ta cea mujereasca.
Pogany NY Duminica, August 26, 2001 6:23 PM
Comentarii: Lavinia, ca sa te inscri intr-un partid trebuie sa ai ceva afinitati doctrinare cu acesta.
Jenica..... , August 26, 2001 1:02 AM
Comentarii: Nicky,ma bucur ca te aud si ca te matamorfoza-shi,dar chestia cu ajunsu' din urma pe americani in ast cincinal,este cam de oaie mioritica..!!!!NE ajung ei pe noi,ca se infipsera demonii ,pe langa,NU!!!-in varfu' cloacai...!! Sti ca si umiditatea pe plai,este asemanatoare cu aia americana de 100%..??Criminalitatea se va super egala aici si o s-o ajnga exact ca pe plai si pe Dambovitze..!!In rest culoarea noastra se apropie vertiginos de culoarea de pe aici...Si cincinalu-i indeplinit in 30 de zile..record plaieshic !!Si americanesc deopotriva...Salve ,Nicky..!!!
Nick Sambata, August 25, 2001 10:53 PM
Comentarii: Miti
Da, asa-i, eu am lasat pe 800x600(32) dar se vede f. bine de la 1024x768 în sus. Lasa, si-asa este bine si cred ca sunt si singurul care n-a mutat, de lene, rezolutzia mai sus
La 800x600 mai are si alta hiba mica: o ia poza la stânga, când ajungi la "cap de linie" cu scrisul, las' ca vezi tu când încerci. JS
Ce mai zic stelele, Nea Jenica? : îi ajungem pa americani în cincinalu' asta?
Bibliotecarul Sambata, August 25, 2001 8:10 PM
Comentarii: Nu ma simt in undele mele, Vandaluzia si azi nici n-am gasit nimic interesant pentru tine. Pe alta data.
gica fara frica Sambata, August 25, 2001 6:31 PM
Comentarii: Buna dimineata la toata lumea.E o zi superba si inainte de a pleca la ocean,am bagat putin ochiul.Hi,Vandaluzia,long time no see you.Lavinia,alege orice formatie politica doresti,dar ignor-o pe joiana.e doar o vaca ratacita care-a scapat in lucerna iar chestia asta o face sa creada ca-i mai desteapta.o zi buna tuturor.
Miti Sambata, August 25, 2001 6:23 PM
Comentarii:
Merci pentru primirea facuta appletului cu ape. GFF, mie imi mai place sa arunc cu o piatra mai plata pe apa ca sa sara de cat mai multe ori pe luciu--dar inca n-am gasit asa applet sugubatz. Nick, cred ca ai o rezolutie diferita decat cea cu care lucrez. O sa ma ocup de asta, cand mai am timp de joaca.

Vandaluzia, esti importanta oricum. Uite si unde am gasit appletul unduios. Stii ce, daca aveam mai multe vieti, una sigur as fi ales sa mi-o petrec programand Java. Ce pacat ca am numai una.
Joita Sambata, August 25, 2001 2:40 PM
Comentarii: Laviania, îti recomand Partidul România Mare, condus de CVT. faci mata o cerie la M S prisidintele partidului, dupa care primesti aprobarea si începi activitatea de membra a partidului. Alt partid nu vad a fi demn, daca vrei ca forma de protest împotriva anormalitati înconjuratoare, care este strigtoare la cer cât si impune o luare de pozitie foarte transanta care sa bage în sperieti si pe ONU si a sa camarila. Nadajduiesc sa fie bine înteles ce am vrut a zice ci nu distrorsionat cum este obiceiul prin diaspora asta, exilati sunt si cei ce traiesc în Ro, asa ca mare este aceasta diaspora româna...
Vandaluzia Sambata, August 25, 2001 9:04 AM
Comentarii:
Lavinia, cei mai multi din cei care postam aici nu sintem in tara, probabil e mai usor de obtinut informatii pe plan local.
Vandaluzia Sambata, August 25, 2001 8:58 AM
Comentarii: Pe fuga si toccata:
J, sper sa am timp si - mai ales - inspiratie saptamina urmatoare (acum ma ambetez cu ultimele zile de vacanta), sa incerc o paralela Riefenstahl/Eisenstein. Arta angajata si una, si altul, nu-i asa ? In slujba stim noi cui si una, si altul. Admiratia comanditarilor nemtzi pentru Eisenstein n-a fost ascunsa, Goebbels (parca) cerea "un nou Potemkin". Dar comunistul meu e unanim acceptat si Potemkin e in orice Top 10, iar Riefenstahl trebuie sa se scuze mereu pentru ce a facut. Nu da de gindit ?

Bibi, multumesc pentru film, excelent. Ma duc sa-l vaz iar uichendul asta. Un pupic pentru tzucufilul meu.

Domnu' Defilare de vorbe, aferim. Rîsei de ma dor toate alea.

Miti, am lipsit vreo 2 saptamini si Ciberplaiul dadu inapoi in top cel putin 15 locuri. Ma simt importanta, ce sa mai. Just watch me (c/o Trudeau) sa vezi cum decolezi iar.
Ca-ntre gospodine, poate-mi trimiti si mie reteta de la applet-pie, sau imi spui unde ai gasit codul original. Tare frumos e.

La Zolfarino ghe valeeee vine-un chevalier calareee... Ou es-tu, Cavalere ? Uitareaaa-i zabraaniiic...
gica fara frica Sambata, August 25, 2001 6:58 AM
Comentarii: Buna seara oameni buni si va doresc din suflet un week end placut.Abia acum observ.Felicitari MITI.Frumos efectul.Asta ma trimite cu ani in urma,cand cu un bat sau o piatra,tulburam oglinda apei vreunui lac sau vreunei balti,ca apoi sa astept ca imaginea fragmentata sa se refaca.Recunosc ca nici acum nu m-am putut abtine.
Gogu de la SMTe Sambata, August 25, 2001 5:04 AM
Comentarii: Tanti Lavinia... ...io zic sa incepi cu Soimii Patriei.....pana cand te faci mare vei intelege ce e aia politica si o sa o dai pa ........macrame sau impletituri de rachita....
JS.+.+++. Sambata, August 25, 2001 2:24 AM
Comentarii: MITI-scrise-i ceva in viteza,in schvungul viului,pe capsa,due to your inspiration....!!! NICKY???!!!TE IVISHI ???Sanatate la TOATA SUFLAREA !!!! Stelute jucaushe sa va anime VIUL !!!!
Nick Sambata, August 25, 2001 12:24 AM
Comentarii: Miti Ploua la voi în server?...
Fain-fain, arata bine! :) Pe bune. Si taie si-un coltz din ferestruica asta, în care scriem... Rezolvi tu si maruntzisul asta

Miti Vineri, August 24, 2001 9:43 PM
Comentarii: Dorinella, unde esti? Esti chemata la rampa. Vezi ce zice J.
Miti Vineri, August 24, 2001 9:41 PM
Comentarii: Ma lauda si pe mine cineva pentru adaptarea appletului care face unde in poza? Sau nu merit ?!
Miti Vineri, August 24, 2001 9:35 PM
Comentarii: Dom' John Sava,
Mi-a placut chestia cu "viteza de a fi". M-a dus repede, ca gandul, la eminovicescul "clipa cea repede ce ni s-a dat" . Asa-i, eu experimentez viteza de a fi si poate ca din iuteala nu bag de seama imaterializatele nuante. Ce sa faci, nu le poti avea pe toate. Stele luminoase.
JOHN SAVA. Vineri, August 24, 2001 9:22 PM
Comentarii: MITI,as vrea sa nu consideri ,asa precum cei care scriu imitandu-te ,in numele si cu nuantzele tale,ca sunt chiar un cocainoman,fiindca sunt sub legea unor juruintze si nu-i asta in structura mea spiritualista ..Apoi ceeace tu real ai scris,este acea postare in care "manca-shi" ceva stelutze.Fiecare avem nevoie de cate un psihiatru pe langa noi.Unii il gasesc printre oameni,altii printre stele,chit ca astea pot fi FASTE(adica rapide sau de bun augur-in contrast cu nefaste).Sti ca folosesc numai Webul,care nu stiu de-i folosit in afara Statelor,dar sunt adus la linie de catre altzii care-mi spun exact cine ma dushmaneshte;practic nu sun atat de paranoid ca sa vad numai dushmani peste tot..Tu nu-mi cunoshti viatza si de-ai fi aici,si ti-ar spune cei ce ma cunosc realul eu,nu ai mai oscila,etc...Vezi,ca uneori izbucnirile mele sunt ignificate de catre realitatzi aflate in spatele realitatzii ca atare.Imi pare rau ca te pusei alaturea de stancutzii si cosmutzii nefastelor stele,dar vezi tu,este vorba de ceeace eu receptez "nevazut" din Constiintza Universala si ca sunt treburi care se pot matematiza si altele nu,si ca realul este adeseori absurd,asa cum si matematica mai este si cea a absurdului..Ai studiat-o cumva?Ca se face la Uiversitatzi..Esentza-i asta:NU am nimic cu tine,dar fiindca tu esti o romanca pura,foloseshti si o romaneasca pura,pe cand un Mystic ,precm eu,folosesc limba alambicata a mysticismului,care nu se vede si nici nu se poate materializa exact in vorbe.Vezi ca nu de psihiatrii am eu nevoie ,ci de Oameni..Ii sti ?? Se mai gasesc ashtea ,pe undeva ?? .Tu nu ai experimentat nebuniile albe pe care orice non materialist,le foloseshte,fiindca spatziul in care subexistam,nu-i chiar ala pe care il SI vedem si pipaim..Vezi tu, ca una-i realitatea vazuta si alta este CEA nevazuta,de vina fiind viteza de a FI,fiindca timpu' si spatziu' curbandu-se (vorba vine!!) nu ne egalizeazaa in viteza ,sau in mersu' nost' de a exista;diferentzele sunt enorme.Vezi ca eu vreau oameni si caresa nu se dea in cafeuri ,precum agatzitorii pe atze,numai din Hobbysm..!!Asijderea eu vreau PACE si stelele mele sa fie LUMINOASE asa cum acesteaa SI SUNT in spatiul pe care NU IL VEDEM..DECI,-----PACE..si nuamia ASTA,MITI...AMIN....Semneaza un preot al nimicniciei si prafuit de Vreme,JS.+.+++.
Lavinia Galati Vineri, August 24, 2001 8:33 PM
Comentarii: As dori sa intr-un intr-o formatiune politica!Ma poate sfatui cineva ce anume trebuie sa fac?Ce conditii trebuie sa indeplinesc?
J Vineri, August 24, 2001 3:25 PM
Comentarii: Multumesc Miti,
E OK... OK e prea putin. E perfect. Armonie in stare pura, ca intr-o gradina chinezeasca. Stau, fac cerculete in apa si imi admir postarile.:-)
Miti Vineri, August 24, 2001 3:24 PM
Comentarii: J, scuza-ma! Ti-am recuperat mesajele si le-am repostat mai jos. Sper ca nu s-a pierdut nici unul.
J Vineri, August 24, 2001 3:23 PM
Comentarii: 1 2 1 2 proba de microfon
J Vineri, August 24, 2001 3:23 PM
Comentarii: Miti,
Ma scuzi, stai mumos si nu te mai juca cu cerculetele si scripturile ca in decursul manevrelor mi-a disparut o frumusete de postare. Aveam in ea artificii linkuri, efecte de scena. Se mai poate face ceva sau trebuie sa imi bat capul din nou?
J Vineri, August 24, 2001 3:22 PM
Comentarii: Miti
Daca eu sunt arestat, indiferent pentru ce, dar sa zicem ca pentru luare de mita, informatia arestarii si a condamnarii mele devine o informatie publica. Cel putin asa este la noi. (In alte parti nu iti poate divulga numele sau fata pana nu te condamna tribunalul). O societate culturala Gheorghe Hagi, si un fan club Adrian Nastase, afla despre arestarea mea si incep sa protesteze cum considera ei de cuviinta, fara sa ma intrebe pe mine. Daca ar fi ca stirea sa apara in Jurnalul national ar rezulta probabil ca Gheorghe Hagi si Adrian Nastase sunt capii lumii interlope din Romania.

Eu discut teoretic doar. Imi pare rau daca tanarul cu pricina a avut de suferit vazandu-si numele publicat in ziare. Oricum mai important mi se pare faptul ca altii ca el nu ar trebui sa stea in inchisoare laolata cu hoti si borfasi doar pentru un gest atat de minor.

Pentru cei care vor sa citeasca articolul cu pricina am sa public adresa. Articolul Mai ales ca observ probleme cu cutand paste-ul cand e vorba de "****ure tense" a unor natii vecine. Acum daca ma enervez pe nationalistii astia si vreau si eu ca omul sa-mi vars naduful , cum ar trebui sa spun "Viitorul lor de vecini nationalisti".
Miti Vineri, August 24, 2001 11:53 AM
Comentarii: J, sa protesteze impingand in fata un om care nu vroia sa aiba de a face cu ei si cu genul lor de protest? Netinand cont ca pot provoca drame individuale? Cum adica, nu era pe placul lor si atunci hai sa protesteze-- fara sa ceara acordul omului daca sa-l bage in gura mass-mediei sau nu! E o agresiune asupra individului! Nepunand la socoteala modul necinstit in care ei au incercat sa-l asocieze pe Cartarescu ca doar nu reporterul i-a intrebat daca le e tatic!

In opinia mea, Antena 1 si Jurnalul, in cestiunea de fatza, nu fac decat sa urmeze calea lesnicioas-aducatoare de rating. Fara profesionism si fara sa se 'incurce' prea mult cu deontologia.
Despre nationalism Vineri, August 24, 2001 11:43 AM
Comentarii: COMMENT & ANALYSIS: Border troubles Financial Times; Aug 22, 2001

Viktor Orban, the Hungarian prime minister, is playing a dangerous game with the status of the 3.5m ethnic Hungarians living in neighbouring countries.
He is granting them special Hungarian government identity cards. To the outside world, the policy is presented as a helping hand to the minority communities. But inside Hungary it is portrayed as a national triumph. This week, on the 1001st anniversary of Hungarian statehood, Mr Orban declared: "From now on we shall implement the cross-border reunification of the Hungarian nation because the future knows no borders." He seemed to be referring to the erosion of borders that comes with membership of the European Union. But it is easy to see how these words could irritate Hungary's neighbours, especially Romania, home to 1.6m ethnic Hungarians.

The European Union should keep a close watch on Mr Orban's utterances as the political temperature rises before next year's election. Hungary is frontrunner for early EU accession, with an enviable record for economic and administrative reform. But Brussels should not be blinded by these achievements to Mr Orban's penchant for nationalist politics. States with tense relations with their neighbours will not make good members of the EU.

Hungary has a proper concern for cross-border ethnic Hungarians, who have often suffered discrimination and occasionally violence. The European Commission approved the terms of the law, passed in June, which from January will allow Hungary to issue identity cards to non-resident ethnic Hungarians. The legislation is aimed at assisting cross-border personal, educational and cultural ties. The European Commission seems satisfied the law will not conflict with Hungary's future Schengen obligations. However, the legislation bears another, less attractive, significance. Many Hungarians believe that the territories inhabited by the Hungarian minorities, which belonged to Hungary until the aftermath of the first world war, were wrongly removed from the motherland.

While few people actively seek a redrawing of borders, many claim that Hungary still retains some vestigial rights to these lands. The country has seen a recent upsurge in events marking the signing of the 1920 Trianon treaty, which truncated Hungary to the benefit of its neighbours, notably Romania.

Mr Orban knows that redrawing borders is out of the question. He should therefore take more care about his rhetoric and distinguish carefully between history and today's reality. So close to the troubled Balkans, anything else smacks of recklessness.

Copyright: The Financial Times Limited
J Vineri, August 24, 2001 11:33 AM
Comentarii: Da Miti,
Marketing, promotion, daca e "cultural" nu are importanta. Tanarul care a fost inchis pentru ca a fumat marijuana nu cred ca trebuia sa isi dea acordul. Regimentul asta de tineri scriitori au vazut ceva care nu era pe placul lor si au considerat ca trebuie sa protesteze.
Acum insa nu mai stiu ce sa inteleg. Antena 1 si deci si Jurnalul National sustin de fapt demersul tinerilor pentru legalizarea consumului marijuanei, incercand sa ii protejeze impotriva discreditarii si acordandu-le spatii largi? Care ar fi folosul pentru postul de televiziune si ziar? Un foc de paie ca sa mai scrie si ei cate ceva la gazeta?

Eu i-as cere si parerea Dorinellei, in cazul asta, ca ea este cea mai cunoscatoare in problema manipularii prin presa.
Miti Vineri, August 24, 2001 11:04 AM
Comentarii: J, stiu direct de la sursa (de pe o lista unde e membru) ca tanarul cu pricina a fost t^r^t fara sa i se ceara acordul, in toata actiunea asta de marketing 'cultural'. Omul a fost pur si simplu inregimentat de alde Marius Ianus in ceva ce nu aproba si incearca acum sa faca asta cunoscut in mass-media. Cei de la Antena 1 , unde a aparut prima relatare despre campania cu pricina, i-au r^s in nas cand a cerut spatiu de emisie pentru dezmintire! Asa ca...
J Vineri, August 24, 2001 10:48 AM
Comentarii: Miti,
Am citit de la bun inceput articolul nestilizat. Era vorba si despre un tanar care a fost arestat si a stat in inchisoare 6 luni pentru ca a fumat marijuana. Asta a declansat protestul. Acum insa nu vad magaria lui Ianus. Ziaristii l-au intrebat despre legatura cu Cartarescu si el a spus ca le este ca un tatic. Din asta eu inteleg ca tinerii il au ca idol, model sau cum vrei sa ii spus pe Cartarescu. Nu cred ca este vorba despre vre-un proces de paternitate prin care Carta sa demonstreze ca nu este taticul lui Ianus. Totul e spiritual, cum spuneau "pustii".
Miti Vineri, August 24, 2001 10:25 AM
Comentarii: J, ai dreptate in privinta ziaristului de la Jurnal: are un stil ne-profesionist. Dar nu uita ca magaria de a-l pomeni pe Cartarescu (si nu numai pe el--eu am stilizat articolul) fara acordul persoanelor, numai pt. a aface zgomot, ii apartine integral lui Marius Ianus!

Am cam scrantit-o cu pozitionarea appletului. Vad ca nimeni n-a sarit cu critica. Imi fac mea culpa. A propos--ia puneti soricelul pe poza sa vedeti cum 'tresarind in cercuri ample'. :-)
J Vineri, August 24, 2001 10:02 AM
Comentarii: Dom' Gica,
Sunt foarte onorat de aprecierile tale. Ai subliniat si tu o idee importanta: "tentatia fructului oprit", valabila nu numai in cazul drogurilor, ci si cand este vorba in general de restrictii si interdictii.
Despre MR.A.E.nu stiu mai mult decat dumneavoastra. Il asteptam sa se intoarca din concediu si sa se alature echipei. Imi amintesc ca a plecat in Australia. Cum in ultima luna in mod suspect, numarul celor mancati de rechini, intepati de paianjeni, sau disparuti in pustiu a scazut pana aproape de zero, ma gandesc ca fie a avut parte de o vacanta linistita, fie a reusit sa invinga cu tenacitatea lui toate aceste vicisitudini.:-)
gica fara frica Vineri, August 24, 2001 9:27 AM
Comentarii: J.Multumesc pentru urare.Ai un fel de-a pune degetul pe buba,si de a le spune in numele tuturor celor ce ar vrea s-o zica,dar nu stiu sa se exprime.Jos cu palaria.Cand,copil fiind,mergeam la"MAT"sau la tutungerie,era de la sine inteles ca eram trimis,de,si cu acordul parintilor.niciodata nu mi-a trecut prin gand sa "gust" din"cumparaturi",atata timp cat nu mi s-ar fi atras atentia,ca sunt fructul oprit.aici,e invers.atatea restrictii,ca-i fac curiosi pe copii.oricum,multumesc pentru atentie.multa sanatate.apropos,ce-o mai fi cu MR.A.E.?
J Vineri, August 24, 2001 9:24 AM
Comentarii: Pentru ca simt nevoia sa fiu foarte exigent cu mine insumi, imi cer scuze pentru cacofoniile din penultimul mesaj.
gica fara frica hollywood Vineri, August 24, 2001 8:47 AM
Comentarii: Buna seara dragi cyberspectatori si cyberspectatoare.Cum ati petrecut de 23 august?Bine,nu-i asa?Daca ar fi trait ceausescu,v-ati fi plans de mila.Dar cum el a ales o iesire din viata printr-o moarte eroica in fata plutonului de executie,e tanda pe manda.(BY THE WAY,postarea asta,nu priveste pe cei imprastiati pe mapamond,atata timp,cat nu sunt trimisi in misiune).personajul ceausescu,fost lunetist,a stiut cu precizie matematica(sa ma corecteze g.z. daca gresesc)cum si cand o sa-i vina decesul.inca de la nastere,i s-a interzis cu desavarsire sa vorbeasca,sau sa incerce sa vorbeasca frantzuzeshte.pe cand de gaulle era in vizita in romania,martirul,care jongla cu"rrrrrr"parizian si"en"nazal,a facut imprudenta sa rosteasca cateva cuvinte in franceza.de aici i s-a tras totul.a urmat"primavara"de la Praga,"minirevolutia culturala",toate astea culminand cu valul de frig si foame,ca "recompensa"ca Polonia,se abatuse de la linie.de aici si pana la caderea Zidului Berlin-ului,n-a mai fost decat un pas.morala.nu incerca sa vorbesti franceza,de unul singur si mai ales cand esti singur,acasa.
J Vineri, August 24, 2001 8:45 AM
Comentarii: S/Z, ma inscriu eu la datul cu parerea, in calitate de parinte de fata talentata si disciplinata:-), (care, e drept, mai are mult pana sa ajunga la Belle Arte) si de mare consumator de desene animate. Daca fata este cu adevarat pasionata si foarte hotarata sa faca asa ceva cu siguranta ca va reusi, indiferent de domeniul care si-l propune. Nu trebuie sa te uiti prea mult la cererea de pe piata locurilor de munca, nivel de salarizare, etc, cand e vorba de un copil talentat.
In calitate de consumator, parerea mea este ca desenele animate se vor bucura intotdeauna de popularitate. Prolifereaza canalele de televiziune specializate doar in desene animate, filmele de animatie lung metraj sunt din ce in ce mai populare si rar cand ies in pierdere din punctul de vedere al incasarilor. Mai exista si piata reclamelor. Din cate stiu eu, este o diferenta destul de mare intre Film Animation si pictura. Tehnicile filmului de animatie s-au diversificat in ultimii ani, implicand foarte mult grafica pe calculator (vezi productiile Pixar), sau filmarile cu papusi (popularele Pingu, Bob The Builder, etc). Aparent costurile de produtie sunt puternic diminuate, prin folosirea unui numar mai mic de artisti animatori. Totusi, din punctul meu de vedere, cele mai populare raman tot tehnicile clasice, in care pictura isi da mana cu cinematografia. Probabil ca nu ar strica consultarea programei de invatamant, pentru a vedea care este ponderea subiectelor tehnice, fata de cele artistice. Mult succes.
J Vineri, August 24, 2001 8:03 AM
Comentarii: Da Miti, imi amintesc,

Din cate inteleg campania se vrea a fi o forma de protest fata de marginalizarea tinerilor in societate. A mai fost si un pensionar care depusese cerere de eutanasiere, tot ca o forma de protest fata de marginalizarea batranilor. Probabil ca tinerii incearca prin asta si un soi de publicitate,  lucru nu chiar de condamnat.

Despre articolul lui Dogaru din Jurnalul National pot sa spun ca este un exemplu de prost jurnalism, prin care o problema de discutat este bagatelizata prin lipsa de profesionalism si obtuzitate. Tinerii nu sunt originali in demersul lor, pentru ca discutii rationale despre subiectul legalizarii marijuanei au loc peste tot, pe unde este si democratie. Exista doua abordari alternative legate de subiectul drogurilor: una mai liberala prin care se afirma ca din moment ce fenomenul exista, restrictiile nu au cum sa il elimine, lupta trebuind dusa pentru inalaturarea cauzelor. A doua abordare este mai conservatoare, adeptii ei sustinand protejarea comunitatii prin aplicarea ferma a restrictiilor existente si chiar introducerea unora noi. Acestia din urma ar sustine mai de graba fonduri sporite pentru politie in lupta cu traficantii, inchisori pentru drogati, etc, decat programe de reabilitare. Disputa este departe de a fi transata de o parte sau alta. Ca o observatie, se pare ca tocmai tarile care practica o politica mai liberala fata de subiect au si cele mai eficiente programe de reabilitare.

Citind articolul cu pricina imi dau seama ca la noi suntem departe de a avea o dezbatere. Probabil ca nici nu suntem obisnuiti cu asa ceva. Mai intai tinerii care si-au permis sa ridice problema trebuiesc putin denigrati: ia acolo "o mana" de mucosi care nu se tin de carte. Ca si cum numarulul sau varsta celor care aduc in discutie ceva, conteaza mai mult decat importanta problemei. Interesant i se pare apoi autorului ca acesti tineri fac parte dintr-un cerc literar. (De ce oare e atat de interesant? Fata de alti tineri care isi pierd vremea prin baruri, jucand biliard sau in fata masinilor de poker electronic, astia se intalnesc ca sa-si citeasca unul altuia poeziile. Aaa... e si Cartarescu implicat, ala care nu are nici un respect pentru realitatea imediata. Cum? E plecat in Germania si nu stie de asta. Pacat.. asa poate ca s-ar fi putut explica ceva. Oricum nu-i nimic.. Scriem asa: "deocamdata numele lui nu este implicat". Cand se intoarce din Germania poate ii gasim noi o implicare.) Bineinteles ca din articol nu lipsesc si parerile unor "specialisti".   Directori ai unor centre de reabilitare sau presedinti de comisii care probabil se plimba in mod curent pe la congrese internationale pe banii contribuabilului, infiereaza cu manie proletara obraznicia tinerilor. Las la o parte hazlia remarca a doctorului de la centru de reabilitare care dupa parerea lui lupta pentru apararea legii si ma opresc la vehementul profesor Voicu aflat intr-un loc bine platit din cadrul ministerului Sanatatii. Dupa ce isi consuma vehementza impotriva acestei maini de pusti pusi pe prostii profesorul ne mai lasa si cu gura cascata facand aluzie la modalitatea tehnica care ar trebui adoptata daca tostusi s-ar legaliza vanzarea marijuanei. Pai stai putin domn profesor, ca pustii vorbeau parca de legalizarea consumului, nu a vanzarii (sa nu te bage la zdup daca te gaseste politistul "high"). Si iata ca imi cade fisa. "Sa se revizuasca primesc..." dar vanzarea sa se faca in unitati special amenajate, farmacii detinute de demnitari, lucratori in minister, doctori barosani, mafioti care sponsorizeaza partide, eventual cu o licenta, a carei aprobare ar trebui ceruta de la domnul profesor, si eliberata in schimbul unor $pagi substantiale. La urma urmei, daca interesele de partid "umanist" o cer nu-i exclus ca si Jurnalul lui Tuca sa faca o pirueta si sa puna umarul la sustinerea legii.

Despre mana de tineri eu nu mai spun decat ca imi sunt simpatici din moment ce declara: "Ne-am gândit cã nu avem nici o sansã în aceastã lume de bãtrâni, sobolani si securisti, în care nu avem nici mãcar o posibilitate care sã ne exprime cultural(...) "

Salutari la toti si mai ales celor reveniti: S/Z, Dorinella, JS SuperPlus, Gica fara Frica.


S/Z Din aceeasi zi Vineri, August 24, 2001 7:03 AM
Comentarii: Draga Miti, iti marturisesc si eu ceva mai aparte: nu stiu cum, dar fii'mea a reusit sa se lase si ea prinsa de Culianu. Nu ma intreba cum, ca e un mister si pentru mine (de fapt, cind pune mina pe carti venite de Acasa, nu le "iarta"). Si ea a reusit sa si duca la capat ce eu n-am reusit (ca si tine). Ba mai mult, si-a stramutat, fara drept de apel, tot Culianu din biblioteca mea in a ei, semn ca a gasit ea ceva ce o intriga. Ca dupa aia a tot devalizat bibliotecile o vreme de tot ce a putut gasi legat de ce a citit. Eu zic ca nu e rau. (Faina chestia asta cu bilbliotecile publice pe aici. Timp si dispozitie sa ai). Despre cuvintele limpezite de zgura, eu asa simt si indraznesc sa o si spun. Si ma bucur:-) In alta ordine de idei, daca tot am dat buzna si pentru ca imi imaginez ca sunt pe aici cunoscatori din toate punctele cardinale: ce perceptie aveti despre sansele de reusita in viata a unui tînar (unei tinere), sa zicem, fara modestie, talentat cu adevarat si disciplinat:-), care urmeaza un program de "Film animation" (catedra Belle Arte)? Ca amanunt: dupa ce a constatat ca doar cu "Pictura si desen", ar avea doar sansa de a se imbata cu aer, miros de vopsea si apa rece. E cineva care are o parere? Multumesc. Stiu ca nu e o idee pentru La idee, dar ma hazardez si eu sa ocup putin spatiu cu o intrebare minora. Multumesc!
S/Z Dintr-o zi de oboseala Vineri, August 24, 2001 6:23 AM
Comentarii: Gica fara frica, nu-ti fie frica:-) Nu am batut nicaieri si nici in mod deosebit. De vina e felul meu mai intortocheat de a bate cimpii. In rezumat: iti intorceam politetea de a-mi adresa parola. Si in incheierea mesajului catre Miti, faceam si eu o remarca sa ma intorc de unde am plecat. Asta e felul meu. Daca am ceva de spus in mod deosebit, o spun direct. Doar atit. Iar in privinta mesajelor e-mail, stai linistit, ca nu e cazul. Nici eu nu prea sunt trimitatoare sau primitoare de mesaje. Si mai mult decit atit, crede-ma ca in afara de a te fi citit aici, nu stiu sa ne fi incrucisat drumurile pe undeva. Mi-ai adresat cuvintul si am zis eu ca e politicos sa iti raspund. Despre restul ziselor tale, nu zic nimic fiindca nu am nimic de zis. Fiecare face ce crede de cuviinta, nu am eu a judeca, mai ales ca sunt total pe linga subiect. Iti urez toate cele bune! Cu tot respectul, S/Z ****Dorinella, vazusi? Tu cu intrebatul si eu cu ... raspunderile. Si ai mai si disparut:-)
drepturile omului: azi despre dreptul la publicitate Joi, August 23, 2001 8:49 PM
Comentarii: J, mai tii minte scandalul cu cei 2 poeti cat pe ce sa fie urmariti penal pentru defaimarea RO? Unul din ei, a gasit alta cale sa-si faca popularitate: campanie pentru legalizarea marijuanei! Despre detaliile primului scandal si comentarii pe seama lui , la arhiva, in insectar (septembrie-octombrie 2000) iar un sondaj de opinie pe aceeasi tema, in Poiana la Yocan. Sursa : Jurnalul National de azi ------------------------------------ Mai multi studenti la Litere cer legalizarea marijuanei

Gabriel Dogaru O mână de studenti ai Facultătii de Litere din Universitatea Bucuresti au descoperit un sens al existentei, dincolo de preocupările scolare pe care presupunem că le au. Cei 15-20 de studenti, poate mai multi, sustin necesitatea legalizării consumului de marijuana, bine cunoscutul drog ce a făcut carieră în lume prin anii '60. Interesant este faptul că fanii tigărilor cu marijuana sunt membrii Asociatiei "Litere 2000", înfiintată de cunoscutul scriitor Mircea Cărtărescu. Deocamdată, numele acestuia nu este legat de initiativa studentilor, fiind plecat în Germania, însă unul dintre reprezentantii asociatiei, Marius Ianus, a declarat postului de televiziune ANTENA 1 că tinerii s-au hotărât să facă public demersul lor (...)

Asociatia "Litere 2000" a anuntat, prin intermediul Internetului, că doreste să organizeze un miting de protest cu ajutorul căruia să poată exercita presiuni asupra autoritătilor. Studentii afirmă că marijuana ar putea fi folosită atât în domeniul medical, ca substituent pentru diazepam de exemplu, dar si de fumători, care ar înlocui astfel dependenta de nicotină cu cea de marijuana. Dar protestul tinerilor se vrea, înainte de toate, unul spiritual. "Ne-am gândit că nu avem nici o sansă în această lume de bătrâni, sobolani si securisti, în care nu avem nici măcar o posibilitate care să ne exprime cultural, (...)
"Luptăm pentru libertatea umană"(?!) Lupta pentru legalizarea marijuanei în tara noastră a fost la început pentru Marius Ianus si colegii săi de la Cenaclul "Litere 2000" o abordare personală care s-a transformat, spun ei, într-o modalitate de protest. "Protestul acesta este unul al tinerilor care se simt marginalizati într-o tară săracă. Suntem o categorie marginalizată, noi, artistii, si nu putem să ne impunem decât prin atac. Ne-am documentat bine înainte si nu am găsit, undeva, că marijuana este nocivă sănătătii sau că a omorât pe cineva, precum alcoolul sau tigările. Prin legalizarea ei, în primul rând, tinerii nu ar mai consuma droguri infecte, periculoase, deoarece pretul ei va scădea. Să se înteleagă foarte clar: noi nu consumăm droguri, dar luptăm pentru libertatea umană care nu trebuie să fie îngrădită, decât dacă faci rău cuiva. Nu înteleg de ce trebuie să te aresteze, dacă îti faci rău tie?", ne-a declarat Marius Ianus. (...)
Cât despre legătura pe care o au cu Mircea Cărtărescu, Marius ne-a declarat că este precum "un tătic" pentru ei, dar că nu cunoaste ce părere are scriitorul despre revendicările lor. Nu aceeasi părere o are si scriitorul despre Cenaclul "Litere 2000" si adeptii săi. "Declar si aici, ca si în alte locuri, că nu am cunostintă despre asociatia care a cerut legalizarea marijuanei, că numele meu a fost folosit abuziv si iresponsabil, că sunt cu totul împotriva legalizării oricărui fel de drog în România", ne-a declarat scriitorul. ( R.C.)Presedintele Comisiei de toxicologie si toxicodependentă în Ministerul Sănătătii si al Familiei (MSF), profesor doctor Victor Voicu, a fost, la rândul său, vehement: "Nu se pune problema leglizării marijuanei. Oricum, sub nici o formă nu cred că se va întâmpla acest lucru. Cât despre proprietătile curative ale marijuanei, Agentia Natională a Medicamentului este cea care ar trebui să decidă utilitatea acestei plante, nu o mână de pusti. Povestea cu naturaletea este usor de demontat. Cele mai agresive sunt de origine naturală. Si microbii sau virusii sunt naturali. În plus, chiar dacă s-ar legaliza pentru niste presupuse sau dovedite proprietăti curative, ca medicament, asta nu ar însemna că se va găsi pe toate drumurile si că va avea oricine acces la un produs cu asemenea grad de periculozitate, cum este marijuana". Dr. Radu Mihăilescu, sef Comisie de psihiatrie în centrul de dezintoxicare de la "Obregia": "La câte probleme sunt oricum, asta ar mai lipsi. Este ultimul dintre lucrurile cu care as fi de acord. Nu e destul că luptăm cu cei care încalcă legea ? Legalizarea ar însemna să ne luptăm cu oameni care nu mai au chiar nici un oprobiu".

Recent, în California, marijuana a fost interzisă Scandaluri legate de legalizarea marijuanei există în toată lumea. Ce fac stundentii nostrii acum nu-i vreo noutate. Cu doar câteva luni în urmă, în California, unde marijuana, si medicament, era legalizată încă din 1998, Curtea Supremă de Justitie a retras orice autorizatie care să-i autentifice "valabilitatea". Totusi, unii dintre medicii californieni au fost revoltati de această decizie drastică, fiindcă se consideră că marijuana poate reduce ametelile si stările de vomă cauzate de chimioterapie si că ar trata chiar spasmele musculare ale bolnavilor de scleroză. Asa că medicii care continuă să folosească marijuana în tratamente sunt arestati pentru trafic de droguri. Pe de altă parte, în Olanda si în Elvetia marijuana este considerată ca fiind un "produs" cât se poate de legal. (C.V.)
Traiasca 23.08.2001 ("Joy", ... pa limba noastra) Joi, August 23, 2001 3:02 PM
Comentarii: 23 august a picat într-o joy, ziua a 4-a din saptamâna, anul asta.
Ia nu mai dramatizati atâta lacrimogen si patetic, ca Regele si cu ofiterii lui de garda, generali de salon si serate dansante, l-au arestat pe Antonescu, dupa bunul stil românesc al linsului în cur si "pun'te bine cu al mai tare". Uitati-va la el cât de haplea este si nesimtzitul ala de Rege, ca da mâna cu un Ion Iliescu, ce a omorât românii pe strada la Bucuresti si Timisoara în iarna lui '89, ca sa puna mâna pe putere si mai apoi a adus bande de fraieritzi tâmpitzi de mineri, pe care i-a asmutzit asupra Capitalei.
Mai bine si-o baga-n cacat si-si dadea cu ea pe fatza, mâna aia regala, ce a dat-o politrucului asasin.
Amutzira-tzi regalistilor, asa-i? Da, asa o belitura a fost în '47 si tot asa un linge-n cur fara caracter este si acuma.
La ce bun sa te bati cu comunistii? Ca sa-i faci loc astuia sa vina pe locul vacant facut cadou? Si înca o liota de nesatui dupa el, ca si ai lui Iliescu? Este cum ai schimba un fanariot îndopat cu altul flamând.
A stiut Ion Antonescu dece nu i-a dat nas putzoiului si l-a trimis sa se joace cu strungul. Cam asta este, ca va place au ba. Si de destept iar nu plesneste Maiestatea-Sa, daca se lasa folosit în scopuri de PR ca acum. Regat da, Constitutia de la 1923 OK, poate-i mai buna, nu zic ba, dar cu ASTA ca Rege, nu, multzam! Si americanii o duc bine si fara rege, vazui. Si nu s-or pierdut cu firea. Asa ca, mucles, tavarisi regalisti!
Chinezii aplica consecvent Perestroika lui Gorby si i-au depasit economic pe rusii "democrati" ai lui Jeltin. Si asta DUPA Tian-An-Menul pro-american. Dar asta nu vrea sa vada nimeni, ca alora le merge mai bine decât "Blocului Sovietic". În orice caz, nu-i debandada ruseasca, foarte proprice latzirii americane. Ca asta va macina,m de fapt, nu comunismul, suferintza oamenilor, nedreptatea: "dar daca-l aducem sa voteze cu noi..."
Daca-i "democrat" corupt ca si Jeltzin, Petre Roman, Djindjic, pro-occidentali , are voie sa fure, sa bata si sa spânzure ca-n America Latina. Daca-i numa hotz, fara firman de la Wall-Street, ca si Iliescu sau Milosevic, atunci o dat de dracu, cum ar trebui sa de TOTZI astia, de fapt. Va felicit pe totzi cu ocazia zilei de 23 august, ca fiecare are ceva de sarbatorit cu ocazia asta. Daca nu altceva, ca-i joi si-i soare, frumos si ca mai are concediu.
Defilare de vorbe Joi, August 23, 2001 2:43 PM
Comentarii: Din cartea "Experimentul Zaica" de Daniela Alexandrescu, Irina Nicolau si Ciprian Voicila, Editura Meridiane, Bucuresti 2000. Multe din intrebările au fost puse pe lumea ailalta, de unde si farmecul usor retro:

- Ce este comunismul? Dar capitalismul?
- A construi comunismul înseamnă sa construim o societatea civilizata. A construi capitalismul înseamnă sa te porti ca un vagabond. (13 ani)
- In capitalism preturile la alimente si la alte obiecte sunt mult mai scumpe decât la noi în tara. Salariile în capitalism sunt mizerabile si oamenii trăiesc de azi pe mâine. Muncitorii în Occident cer mereu ca ca li se mărească salariul cat îl au muncitorii de la noi din tara. Muncitorii stau în niste cocioabe, cu o fereastra, sau poate doua, dar ar vrea sa stea la bloc, cum stau muncitorii nostri. In capitalism oamenii strâng bani si la salariu întâi ia un copil pantaloni, apoi la alt salariu ia celalalt copil. Ei se împrumuta de bani, pentru mâncare, cu câteva zile înainte de salariu, de la capitalisti. (13 ani)

- Ce sunt drogurile?
- Drogurile sunt niste plante pe care le usucă gangsterii si le iau ca pe niste medicamente, care ii amortizează, sa nu-si mai recunoască faptele. (14 ani)

- Ce este răscoala?
- Răscoala înseamnă, când părintii nostri nu găsesc bani si atunci răscolesc ca sa găsească. (8 ani)

- Ce este economia?
- Economie înseamnă sa nu mai cheltuim din salariu, ca sa-l punem la C.E.C. Cheltuim numai din ciubucul, care ni-l da seful. (7 ani)

- Ce este politica?
- Politica e un fel de spionaj. (12 ani)

- Ce este revelionul?
- Revelion înseamnă, când unul se duce la altul, mănâncă, bea si se îmbată. (7 ani)
- Tovarăsul Nicolae Ceausescu, vorbeste la revelion la televizor, fiindcă când răguseste el , trebuie sa tragem artificii peste cap. (7 ani)

- Ce este sufletul?
- Suflet e când îti pune mama prăjituri pe farfurie si ii lasi prăjituri si lu ala mic. (8 ani)
- Sufletul are o forma de inima. (8 ani)

- Ce este tristetea?
- Tristete înseamnă când un om vine la altul si bea mult. (7 ani)

- De ce se bat potcoave cailor?
- La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate, atunci când pune frâna, calul se întepeneste în potcoave. (9 ani)
- La cal se pune potcoave ca sa tropăie pe strada, ca daca nu tropăieste nu e cal. (7 ani)

- Ce este respectul?
- Respect înseamnă sa te scoli si sa stea babele pe scaun. (9 ani)

- Ce este libertatea?
- Libertatea este când se învoieste duminica de la servici. (6 ani)

- Ce este statul?
- Statul e aia care vând găini slabe, ca la tărani găsim găini grase. (10 ani)
- Statul e un om de la militie. (7 ani)
- La tărani castravetii si rosiile sunt mai bune. La stat sunt mai rele, ca statu mai sta, mai se culca, mai vine câteodată, si după aia iar sta. (8 ani)
- Statul e un om, care comanda ce sa dea la Alimentara. (7 ani)

- Cum se face parfumul?
- Parfumul
se face din apa, dop si din parfum. (5 ani)

- Cum rezista pasările calatoare sa zboare, zi si noapte, mii de kilometri?
- Rândunicile când pleacă în tarile calde, pe drum se asează pe aripa berzei si se odihnesc. Pasările când pleacă asa departe îsi iau mâncare la ele intr-o sacose. Înainte de a zbura, mai stau o luna, doua, sa se odihnească. (7 ani)

- Cum se înteleg pasările sau animalele intre ele, daca noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne întelegem?
- Pasările sau animalele vin unele lângă altele si vorbesc în soapta si noua ne spune numai "miau". (10 ani)
- Pestii se înteleg prin semne, mama lor ii învată alfabetul de aripioare. (8 ani)

- Cum stiu cei de la televizor ca mâine va fi vreme urata sau frumoasa?
- Omul de la televizor stie ca mâine ploua, ca are un bilet si citeste. Biletul i l-a scris mama lui. (6 ani)

- De ce bărbatii nu poarta cercei?
- Bărbatii nu au voie sa poarte cercei, doar femeile au voie sa poarte cercei, ca asa vrea militia. Militia nu vrea ca bărbatii sa fie frumosi ca femeile. (7 ani)

- Ce este acela un testament?
- Testament este când la capitalisti moare unul si lasă averea la copii. La noi nu este testament pentru ca nu are ce sa lase omul. (11 ani)

- Ce este Biblia?
- Biblia este o carte lăsata de Dumnezeu, ca sa se afle despre viitor. In ea scrie ca vor fi doua războaie mondiale si amândouă vor fi câstigate de către romani si chiar asa s-a si întâmplat. (11 ani)

- Ce este plopul?
- Plopul este o vietuitoare din lemn. (7 ani)

- Ce este acela un adolescent?
- Adolescent înseamnă un copil matur (10 ani)

- Ce este secunda?
- Secunda este formata din linii mici cat microbii. (10 ani)

- Ce este si la ce foloseste scheletul?
- Scheletul ajuta la înmultirea stiintei. (10 ani)
- Scheletul foloseste la ai mari, din a sasea, ca sa stie din ce e format omul.

- Ce este acela un secret?
- Secretul este atunci când nu trebuie sa stie militia. (6 ani)
- Secretul este un om, care ii spune secretar de partid. (6 ani)

- Ce sunt farfuriile zburătoare?
- Farfuriile zburătoare sunt niste masini, care se fac la fierărie si le pune si calculare, ca sa meargă în sus si în jos. Ele se fac în America, ca acolo sunt planete, la noi nu sunt planete. (8 ani)

- Ce este zâmbetul?
- A zâmbi înseamnă sa razi parca în gândul tău. (8 ani)
- A zâmbi este când niste oameni rad cu gura închisa, ca sa nu deranjeze oamenii de la bloc. (7 ani)

- Ce sunt somnambulii?
- Somnambulii sunt oameni care au fost în alte tari si au mâncat carne de animale, care se cocoată peste tot si nu cad deloc. (11 ani)
- Somnambulii nu cad de pe acoperis, ca au boala simtului. (7 ani)
- Somnambulii au o boala, care nu-i lăsa sa cada de pe acoperis. Microbii ăstia le da echilibru. Când somnambulii vin intr-o parte, microbii fug în cealaltă parte si asa mereu. (13 ani)

- Ce înseamnă sa fi nemuritor?
- Nemuritor e când sunt doi banditi si trage cu pistolul, unul moare si celalalt rămâne în picioare nemuritor. (7 ani)

- La ce foloseste steagul?
- Steagul foloseste, ca atunci când veneau turcii peste noi, ei nu stiau peste ce tara veneau si atunci noi le arătam steagul si după aia ei stiau. (7 ani)

- De ce ne spălam cu săpun?
- Noi ne spălam, ca sa dam săpun în ochi la microbi. (5 ani)

- Ce este sifonul?
- Sifonul este o apa cu picatele. (7 ani)

- Ce este acela un minister?
- Minister înseamnă, ca sa te duci acolo sa te răzbuni. (9 ani)
- Minister este o încăpere mare unde se aduna toti ministrii ca sa facă sedinte pentru a îmbunătăti cartierul lor. (9 ani)
- Ministerul este o fabrica care face bete. (7 ani)
- Ce este ministrul?
- Ministru e un om care sta pe scaun si le spune la altii sa facă cerere. (7 ani)
- Ministru e un om care a învătat zece clase si s-a dus la serviciul de ministrii. (8 ani)

- Ce sunt tăranii?
- Tăranii sunt oameni care le-a dat Cuza Pământ. în al Doilea Război Mondial, ei mai vroiau Pământ, ca s-a fărâmitat la bombe. (10 ani)

- Ce este setea?
- Setea înseamnă când tu vezi ci-co în oras si vrei sa bei si mama nu-ti da, ca după aia nu are bani de mâncare. (7 ani)

- Ce este inima?
- Inima e o carne care sta pe sufletul oamenilor, ca sa trăiască oamenii cu suflet. (7 ani)

- Ce este ceata?
- Ceata este un abur care vine din cer, ca acolo este prea mult si nu mai poate. (7 ani)
- Ceata e o lumina îndesata, prin care omul nu poate vedea. (9 ani)
- Ceata e un întuneric luminos. (5 ani)
- Ceata e când îngheată vântul. (7 ani)
- Ceata e un cer care vine pe Pământ. (7 ani)
- Ce este săpunul? Cum se face?
- Săpunul este făcut din alunecus, din otrava si îl colorează cu acuarela. (10 ani)
- Săpunul se face din mai multi clăbuci, la un loc. (6 ani)

- Cum facem noi sa tinem minte?
- Creierul imprima tot ce gesticulam noi cu buzele, si asa e memoria. (11 ani)
- Poezia trece prin vene, prin toate vasele capitulare si ajunge în creier. (12 ani)

- De ce e întotdeauna îmbrăcat mirele în negru si mireasa în alb?
- Mirele e îmbrăcat în negru, ca asa e legea, asa a spus tovarăsul Nicolae Ceausescu. (6 ani)

- De ce au cruce pe spate unii păianjeni?
- Unii păianjeni au cruce, ca ei sunt popa la păianjeni. (7 ani)

- De ce au cămilele cocoase?
- Cămila intr-o cocoase are apa si în alta mâncare. (6 ani)

- De ce nu învată carte toti copiii acasă si trebuie sa vina neapărat la scoala?
- Copiii învată la scoala si nu acasă, ca acasă nu au directoare. (8 ani)

- De ce îsi fac oamenii cadouri?
- Oamenii îsi fac cadouri, ca sa nu fie nesimtiti. (7 ani)

- De ce da dirijorul din mâini, cu un bat, când dirijează?
- Dirijorul da din mâini, ca sa arate ducerea sunetului. (11 ani)
- Dirijorul are un bat în mana, ca e urat sa arate cu degetul, la ala care cânta cu contrabasul ca sa vadă cum merge simfonia. (10 ani)

- De ce visam noi?
- Visele sunt ca sa poti sa dormi. Ca ochii vad mereu ceva în fata ochilor si atunci si noaptea ei vrea sa vadă ceva în fata ochilor. (7 ani)
- Visele sunt, ca atunci când îti moare tataia sa îl mai vezi. (7 ani)
- Noi visam ca sa nu ne plictisim noaptea. (7 ani)

- De ce găina nu zboară pe sus, ca celelalte păsări?
- Găina nu zboară pe sus ca celelalte păsări, pentru ca-i e frica sa nu scape oul, când ii vine sa-l facă. (10 ani)

- De ce unii oameni donează sânge?
- Oamenii care au calorii grase, probabil ca ăstia sunt oameni grasi, donează sânge la aia care le curge sânge din nas. (7 ani)

- Pe unde tot zboară avioanele, unde se tot duc, toata noaptea si noaptea?
- Avioanele merg în Germania, la munte, la mare si la Breaza. (5 ani)

- Foloseste la ceva boxul?
- Boxul e bun, ca atunci când vine războiul ii trage lu ala, cu tunul, un pumn si nu mai poate trage. (6 ani)

- La ce folosesc sprâncenele?
- Sprâncenele folosesc ca sa tina fruntea sus, sa nu-i vina fruntea pe ochi. (6 ani)

- Chiar nu le este frica deloc pompierilor de foc?
- Pompierii nu se ard ca au doua perechi de haine pe ei si ei mai au curaj si cizme. (6 ani)

- Ce manâncă pomul, de creste uneori mai înalt decât casa?
- Omul nu creste asa de mare, când bea apa, ca el da apa afara din el. Pomul creste asa de mare, când bea apa, ca el nu face pipi. (7 ani)

- De ce exista ceasuri cu cuc si nu cu cocos, din moment ce cocosul e cunoscut ca ne trezeste dimineata?
- Ceasurile sunt cu cuc si nu cu cocos, deoarece cucul a fost prima pasare sculatoare. (11 ani)
- Mult mai usor învată un mecanism cu roti dintate sa zică: Cu-cu decât Cu-cu-ri-gu. (13 ani)
- Mesterul care a băgat prima data cucul în ceas s-a gândit ca nu poate sa strâmteze ditamai cocosul si sa-l bage acolo, si de atunci ceasul a rămas asa, cu cuc si nu cu cocos. (11 ani)

- De unde vine obiceiul sa spunem ca trebuie udata încăltămintea sau haina noua?
- Obiceiul ca trebuie udata haina sau încăltămintea noua vine de la prietenia omului cu băutura. (14 ani)

- De ce ceasca-i intr-o ureche, iar cratita le are pe amândouă?
- Ceasca este intr-o ureche, deoarece asa vrea ea sa fie mai eleganta si nu clăpăuga ca o cratita. (12 ani)

- La usa inimii cuiva, trebuie sa ne rugam, sa năvălim sau sa ciocănim?
- La usa inimii cuiva nu trebuie nici sa ciocănesti, nici sa năvălesti, nici sa te rogi, ci trebuie doar sa cânti. (11 ani)
- La usa inimii cuiva, nu ne rugam, cel mai bun lucru este sa-i căutam cheia. (13 ani)
- La usa inimii cuiva, trebuie sa ne miscam si sa dorim cu încetinitorul. (13 ani)

- Ce s-ar întâmpla dac-ar nimeri un înger în Iad si un drac în Rai?
- Daca nimereste un drac în Rai va fi, cum a fost cu Adam si cu Eva care au dat primii de dracu gol. (13 ani)
- Daca ar intra un drac în Rai le-ar dezordona aripile la toti îngerii. (9 ani)

- Ce este războiul? Cum se face?
- Pe câmpul de lupta, când nu prea se mai aud tunurile, de la una din tari, soldatii anunta la radio ca războiul s-a terminat. (10 ani)
- Războiul este o lupta intre romani si turci si câstigă romanii, ca au mai multi strămosi. (7 ani)

- Ce fac soldatii care au pierdut războiul?
- Si soldatii care au pierdut trebuiesc lăudati, ca sa nu se descurajeze chiar asa. (10 ani)
- Soldatii care au pierdut războiul, se duc la mama lor, ca sa plângă. Ei plâng la mama lor, ca în alta parte le e rusine. (7 ani)

- Daca pe câmpul de lupta nu sunt cantine sau restaurante, cum mănâncă soldatii la război?
- Soldatul pe câmpul de lupta are pâini la el, se lupta si musca, se lupta si musca. (6 ani)


Miti Joi, August 23, 2001 12:41 AM
Comentarii: S/Z
Am cumparat din nou cartzulia lui Culianu despre Renastere--nu puteam sa ma impac cu ideea ca am pierdut-o si n-o mai am. Am mai inceput Psihanodia si Arborele Cunoasterii dar nu le-am dus pana la cap--alte ispite mi s-au ivit in cale si cele 2 carti, prea specioase, n-au reusit sa ma tzina. In schimb i-am citit articolele politice si cele 2 nuvele de fantapolitica despre Jormania, in care anticipa evenimentele din '89 si '90.
Am sa-ti marturisesc ceva aparte. De cand l-am cunoscut (prin carti), la inceput de ianuarie (el s-a nascut pe 5) si spre inceputul verii (a fost omor^t in zi de Constantin si Elena) intodeuna mi-se intampla ceva care mi-l readuce in atentie. Prostii.

Bensalem--parca asta era Noua Atlantida a lui Bacon. Despre cuvinte, zici ca s-au mai limpezit de zgura? :-)
gica fara frica Joi, August 23, 2001 11:05 AM
Comentarii: traiasca 23 august,ziua eliberarii patriei,de sub jugul fascist.o.k.zi mareata.stropitorile,nu mai prididesc,de cu noapte,sa racoreasca asfaltul pe care vor pasii;armata,pioneri,sportivi,muncitori,tarani,etc,tinuti ore in sir de cordonul oamenilor de ordine,ca sa nu se imprastie,ca gandacii de bucatarie.dupa trecerea prin fata tribunei oficiale,in care vedeai activisti cu cefe mai groase decat cele ale porcilor de bazna,te indreptai la cozi interminabile,la mici,la crenwursti si bere.seara,ca vitele lasate slobode,oamenii se indreptau spre casa,prafuiti,nadusiti,toropiti de caldura si de bere.de prisos sa mentionez ca mijloacele de transport,erau planificate doar ca sa aduca massele la manifestatie,ca dupa aia,Dumnezeu cu mila.g.z.-ule.unde stateai ascuns p-atunci?sa te uiti la mine de sub Metroul care merge in directia bulevardul komunismului.cine zici ca tragea de"sirena"?sile roaita?ala nu tragea de"sirena".ala tragea de fluierul care va chema la munca,dupa sapte ore de pauza si o ora de munca.si daca v-ia stricat tabieturile,l-ati parat la fortele de ordine,sa-l impuste ca sabotor,ca va saboteaza odihna."sirena"ii aia juma femeie,jumate peste.g.z.-ule,ai tu grija cu icrele.
gica fara frica Joi, August 23, 2001 9:54 AM
Comentarii: S/Z.Iti citesc postarea si nu inteleg unde bati.Daca ai primit vreun e-mail din partea mea,atunci ne-am lamurit.Eu niciodata nu trimit e-mail celor cu care intru in contact pe la cafenea.In afara de postarea mea de miercuri,22,ora 8.36,nu mai stiu nimic,iar tu pomenesti de lucruri ce-mi sunt straine.Sunt multi insa,care din dorinta de a dezbina anumite"camaraderii"pe cale de a se infiripa intre cafegii de o anumita orientare,se apuca a posta mesaje jignitoare,ca venind din partea unuia,pentru care dupa aia,sa asiste la o paruiala creata dupa principiul Machiavelli.tov.g.z.alias seth,alias rambo,alias etc.se pricepe cel mai bine.Odata,chiar i s-a atras atentia ca posteaza cu nick-ul altcuiva.Dar daca totusi,in postarea mea din 22,ora 8.36 ceva te-a atins,imi cer scuze si crede-ma ca nu asta mi-a fost intentia.Sanatate.
S/Z Pe un drum de costisa Joi, August 23, 2001 7:01 AM
Comentarii: Salut, gica fara frica! Nu stiu ce i-a casunat pe mine mamei natura, dar m-a facut cu un mare defect: responsabila cu (sau de) o mare parte din scuze. Nu stiu de ce, ca nu e confortabil totdeauna, dar nici nu strica uneori. Uite, aseara, pe linga multe greseli, am facut unaaaa! Carticica gen minor de care spuneam se numeste de fapt "Micul Print regasit". Nu-mi mai cer scuze. Cit despre libertate, cred ca ai dreptate. Multam de incurajare! ***** MITI, "De vinculis in genere"...:-) Multumita generozitatii cuiva care mi-a adus 6 Culianu anul trecut, am primit si "Eros si magie in Renastere 1484". Am citit-o (cred ca am uitat sa iti dau de stire, sau am facut-o si am uitat). Adevarata "magie". Am inteles si eu cum e cu cele doua state, ca despre manipulare... "e-n toate cele ce sunt si-n cele ce miine vor rîde la soare" (citat aproximativ din memorie si subconstient colectiv:-) Tu ai reusit sa o recuperezi pe a ta? (aia uitata in avion; parol ca a mea nu e aia:-) Celelalte cinci au mers (care mai repede si bine, care mai anevoie) , dar m-am impotmolit la Pergamentul diafan si m-am dus inapoi la Eminescu sa caut echivalentele (de unde am uitat sa ma mai intorc). Multam de recomandari. Primele doua nu suna rau deloc, iar ultima imi aminteste de ceva, dar nu stiu de ce. Bensalem... hmmm. Matematicieni zici? E o poezie in toate, nu?! De retinut. Galapagos, suna a galagie (eu caut pustie). Mai caut, mai caut. Am indexat si ce mi-ai recomandat; ramine sa gasesc coordonatele si mijloacele de transport (aller sans retour). Multumesc inca! Tot citindu-va, de la o vreme am o problema pe care nu stiu cum sa o numesc, dar care tinde sa devina un handicap teribil: am sentimentul ca limbajul celor de Acasa devine din ce in ce mai, cum sa ii spun, interesant, imbogatit, maleabil, viu (nu gasesc un termen apropriat acum), in timp ce al meu (ala pe care am reusit sa-l iau in bagaj) stagneaza ingrijorator. Si nu numai; ce este mai ingrijorator este ca nu reusesc sa urmaresc si sa tin pasul cu schimbarea (pozitiva), de unde si senzatia ca incep sa ma cantonez intr-un vocabular din ce in ce mai redus si indepartat de realitatea de pe plai si de unde si retinerile cind e vorba de a comunica. Nu stiu daca numai mie mi se intimpla si daca e in firea lucrurilor, dar "ça fait quelque chose" (cum ar zice rusul). Si uite asa se schimba subiectul (sau obiectul) ingrijorarii de altadata: din durerea de a fi vazut limba româna bolnava, ajung la durerea de a nu putea participa (sau fi alaturi cu adevarat) la renasterea ei ( ca eu cred si simt ca e, cu toate criticile care mai incap dar care nu totdeauna sunt fondate). O fi o chestie de egoism personal (parca ar putea fi si impersonal). Va savoir! Cert e ca urmaresc cu bucurie descatusarea limbajului de Acasa, fara sa ma mai impiedic de limbajul de lemn care mai persista pe alocuri; sar peste el (si ma rog la doamne doamne sa ma fereasca de tarele care ar putea exista in forma latenta; fereasca cel de sus de neputinta de a constientiza existenta monstrilor care au fost implantati in noi si dorm somnul ratiunii...) Si mai zice gica fara frica cum ca nu avem de ce ne scuza. De granitele libertatii pe care le sarim cu alegrete fara sa avem habar:-) Daca recitesc, nu mai postez. Nu mai recitesc. Dintr-o lume a lucrurilor minore, Salutari la toata lumea!
Biroul Prezidentziei: Traiasca 23 August, mai draga! Joi, August 23, 2001 12:42 AM
Comentarii: Comunicat Vazând ca a-l copia pe Milosevic nu prea are trecere pe la Curtile Europeene (ca cica-s shucaritzi pa el), am aruncat un ochi în ograda bulgarilor, îmi cazu o fisa cu zgomot, apoi am mai presarat si ceva "Kostunica" sârbesc în ciorba de pe malul stâng al Dunarei si gata noul image al Prezidentului:
Deci:
1) ne împacam cu Regele.-bun, asta facuram, OK !
2) dam castelele înapoi, ca daca se satura Familia Regala de tâmpeniile "FSN"-ului de la conducere... ia ghici CUI îi vinde ale multe castele si conace si se duce la numarat bani în Swizzera? Pai CARE ai, mâncatz-as genoze, ceva marunt la tine, schimbat, sa iei un castel Peles? Ca de la Patrimoniul national DIRECT sa-l smanglesti, prea era deochiata. Asa se spala si banii si rahatul ramâne pe Rege, la o adica.
3)daca Regele ala-i capos (si este!) si nu da bir cu fugitzii da data asta, pai atunci ne scapam (ma scap) de Petre Roman, care poate fi Prim-Ministru si DUPA ce noi nu mai sântem Prezidentzi!... Si "Djindjic" ala ovreiesc doar a promis ca ma reguleaza când ma prinde la îngramadeala, cu nadragii lasatzi. Si sfârsitul mandatului se aapropie...Brrr!
4)deci dam lovitura, cât mai merge: proclamam regatul Român (referendul, hura-hura, mâna-n mâna-n balcon cu Maiestatea-Sa, ca la stat prin balcoane "în ploaia de gloantze" si cu felinaru TVRLib în ochi ne pricepem sa stam.
5)deci regele este angajatul statului si-i pus sa faca ce stie mai bine: sa fie Rege constitutzional... din partea mea si aia din 23...
6) iar eu, Ion Iliescu... ma joc de-a Helmut Kohl si ma plantez la Putere înca vreo 16-17 ani, ca Leader al Majoritatzii în Parlament si Prim-Ministru al Regatului Român.
7)finis coronat opus: il dau pa Cozma cu 10 ortaci lui Vadim si le poruncest sa treaca Prutul, ca venim si noi, în 10 ani sa vedem cum le merge la Tighina-n beci... hi-hi-hi! Ma scap si da aia.

8)Regele îmi da fata si juma da împaratzie: ar fi traznet, numa ca asa da prost nu-i nici ala. Tra' sa caut altceva.
Traiasca 23 August, ziua care a facut posibil ca niste cacanari de politruci ca si mine sa ajunga sa iasa din scorbura si sa se-obrazniceasca atâtzia amar de ani! Huraaa!

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]