.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

nepotelul Luni, Octombrie 8, 2001 4:17 AM
Comentarii: Pe o stanca neagra, in vechiul sau bordei, Doarme mr. AE cu'ai sai puradei: Totzi visandu-se in Rai-si acum "pe bune"- Deshalvarizând, pe la spate sute de cadane. * Si-n aceste timpuri , de pace subtzire, mr. AE si gagica lui, impletesc fitile. Plus cutzite scurte de taiat carton, Ca sa faca pipi, la Miti pe gazon.
nepotelul Luni, Octombrie 8, 2001 4:09 AM
Comentarii: Je suis Mr. A.E.
Parumbelul Pacii din Carpati Duminica, Octombrie 7, 2001 9:49 PM
Comentarii: Razboaiele lungi si dese cheia marilor succese. Nasol momentul. E de asteptat o riposta dura a musulmanilor?
gica fara frica Duminica, Octombrie 7, 2001 9:28 PM
Comentarii: MR.A.E.Diversitatea parerilor este condimentul discutiilor.Chiar daca nu esti de acord cu parerile altora,trebuie totusi sa recunosti ca fiecare are dreptul la opinie.In ultima vreme,imi place mai mult sa chibitzez.Iti doresc o duminica placuta.Afara e o zi frumoasa asa ca o sa-mi iau reprezentanta sexului bibelou,la un capuccino si o tura pe la Fred Segal,ca sunt sale-uri.Cu"meci-ul"de azi,e mai putina aglomeratie.Sanatate,sanatate tuturor.
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 8:52 PM
Comentarii: Gica fara frica.Mare dreptate ai avut candva cu remarca aia privitor la plamanii patriotici.
EU Duminica, Octombrie 7, 2001 8:50 PM
Comentarii: Da Dle. bibliotecaruSeth. Pacat de ei. Sanatate si minte multa la nebuni.
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 8:40 PM
Comentarii: Gica fara frica.GOD BLESS AMERICA
gica fara frica Duminica, Octombrie 7, 2001 8:38 PM
Comentarii: MR.A.E.Se pare ca vor fi prelungiri.Sa ai pregatit pop corn si un six pack de bere.
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 8:33 PM
Comentarii: Vandaluzia.De ce le rasucesti in gura?Obisnuinta?Si acum ,pe bune,gata.Urmaresc meciul USA-Taliban.
gica fara frica Duminica, Octombrie 7, 2001 8:21 PM
Comentarii: Salutare MR.A.E,salutare tuturor.A inceput.
Vandaluzia Duminica, Octombrie 7, 2001 8:06 PM
Comentarii:
Mr.AE, am inteles, sa traiti definitiv. Noi nu fortam pe nimeni, iar faptul ca nu te incurci cu primatele e o scuza perfecta ca sa nu-ti verifici puterile cu mine. Asta e, nu-i pot avea pe toti, dar merita incercat. Cu tine am ratat, dar la palmaresul meu imi permit si cite unul care zice ca lui nu-i trebe.
Acuma ma scuzi pentru fo 12 ore cel putin. In uichend lucrez si mai mult si, cum bine zici, sint platita pentru asta. Alivoar.
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 7:49 PM
Comentarii: Vandaluzia-spaima topului 100.Avocatul neplatit(oi fi platita tu in meseria ta aia veche)merita palmuit.Te mananca-n Kur de mult sa te ie si tu de p**a mea.Dar nu te ambala ca nu ai nici o sansa la palmuiala.Daca-i mai sriu gheboasei din cand in cand,tu nu ai nici o sansa.Nu ma incurc cu primatele.Asa ca,pe loc repaos.
Vandaluzia Duminica, Octombrie 7, 2001 7:45 PM
Comentarii: Leru-i ler si Cavaler, cum crezi tu ca i-ar sta unei Vandaluzii maritate ? Oh, come on... of course ca sint onorata de intentiile tale. Dar daca pasiunea ta si-ar gasi implinirea, lumea ar fi mai saraca, e ca si cum Niagara ar dispare din peisaj. Ai sa te tzuc si sa ma apuc de lucru, uichendul asta lung e dedicat cresterii nivelului profesional (pe bune).
Vandaluzia Duminica, Octombrie 7, 2001 7:33 PM
Comentarii:
Mr.AE, pulafonia din ultimul rind al precedentei mele postari iti e dedicata cu multa prietenie si intelegere. La fel de amical, iti atrag atentia ca postarea incriminata (Luni, Iulie 16, 2001 4:53 PM) nu ii apartine lui Miti. Alivoar.
Vandaluzia Duminica, Octombrie 7, 2001 7:27 PM
Comentarii:
Miti, daca te mai supara vreunul, trimite-l la mine, ca sint de meserie (cea mai veche). Ii rezolv in 30 de secunde si le mai iau si banii (ante portas). Daca dupa o vineri seara si o simbata noaptea in care au avut tot timpul sa se ocupe de body & soul tot nervosi sint, eu sint cea mai in masura sa-i invat tot ce au nevoie sa stie despre scopul...acestei pagini.
Ler Chevalier Duminica, Octombrie 7, 2001 7:15 PM
Comentarii:
Iubita Vandalusie, musica ta face tonul meu. Fie si Wyatt! Acum pot sa te iau in primire?
Vandaluzia Duminica, Octombrie 7, 2001 7:14 PM
Comentarii:
Bibi, scumpule, multumita tie am avut un mic dejun feeric. Unde Doamne ia-ma le gasesti, Borges drag ? Fii linistit in privinta calitatii si cantitatii tzucaturilor rezervate tie, vor fi neschimbate chiar daca semnezi doar cu initiala. Sa ai o zi la fel de buna ca cea care mi se arata aici. Te tzuc mult si cu drag de nespus. Dar sper ca ne-am inteles de mai demult, nu astept niciodata nimic si mi-esti la fel de drag si daca n-ai timp sa gasesti frumuseti de-astea. N-o fa special pentru la fille de joie. Ai sa te mai tzuc o data.
< > Duminica, Octombrie 7, 2001 7:02 PM
Comentarii: .
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 6:50 PM
Comentarii: Ma-ntrebi pe mine?!?!?!Intreaba-ti doctorul.Te stie mai bine.
Duminica, Octombrie 7, 2001 6:41 PM
Comentarii: Care-i problema, mr. AE?
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 6:19 PM
Comentarii: Pentru cea care posteaza sub Miti,damigeana,Alba ca KKda,etc...Modul asta de adresare l-am imprumutat de la tine(ex:Miti Luni, Iulie 16, 2001 4:53 PM Comentarii: Pt. cel care posteaza ca "aurolacul": Nu va faceti iluzia ca...).Iar cu chestia aia ca "n-ai palabras"(iete-te la ea,s-a spaniolizat;asa va pierdeti mintile cand scapati si voi vreo"tura"doua pi la streini),nu stiu cine te-a bagat pe tine in seama.Ca te-ai mai luat de "barba"mea cu ceva vreme in urma,asa ŹD
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 6:19 PM
Comentarii: Pentru cea care posteaza sub Miti,damigeana,Alba ca KKda,etc...Modul asta de adresare l-am imprumutat de la tine(ex:Miti Luni, Iulie 16, 2001 4:53 PM Comentarii: Pt. cel care posteaza ca "aurolacul": Nu va faceti iluzia ca...).Iar cu chestia aia ca "n-ai palabras"(iete-te la ea,s-a spaniolizat;asa va pierdeti mintile cand scapati si voi vreo"tura"doua pi la streini),nu stiu cine te-a bagat pe tine in seama.Ca te-ai maáµÖdî8˙ą8ž°ba"mea cu ceva vreme in urma,asa pe daiboci,cand te-ai dat Alba ca KKada.Se pare ca nu potzi fara mine...Daca tot nu-ti vine printul Mr.Smily(pe care il cautai mai devreme sa te trezeasca si sa te scoata din KK)te"umfli"la Mr.AE.Iar cu privire la ghebosenia-ti renumita,nu ai fost primitiva numai cu mine,ci si cu alti netzeni care nu sustin punctul tau de vedere.De aceea esti inca datoare cu un raspuns cu privire la scopul urmarit de tine cand ai trantit pagina asta numita pompos LAIDEE.
Miti Duminica, Octombrie 7, 2001 5:30 PM
Comentarii: Musiu' AE, eu nu postez niciodata "sub" cineva/ceva, fie ea fiintza sau damigeana. Tipic mie. Insa intr-o privinta ai rezon: pentru dumneata, special pentru dumneata, sunt gheboasa de neanderthal. Incompatibilitate la charactere care va sa zica. Asa ca ce sa ne mai batem tastele reciproc--adios si n-am palabras!
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 5:12 PM
Comentarii: Erata-In alta ordine de idei:tot nu te-ai prins,in postarea mea adresata lui GFF am vrut sa scot in evidenta cat de subtilo(t)umoroasa esti tu aia cu facultati(luate pe damigene de vin si pulPe de porc)
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 5:01 PM
Comentarii: Pentru cea care posteaza sub Miti.Tipic tie.Ai intors-o iar ca la Ploiesti cum ai facut si atunci cand te-ai trezit "vorbind"singura(vezi arhiva 19 Sept.2001,7:36PM;te-ai trezit sa trantesti pe pagina ce ai visat cu o noapte inainte,sau in somnul de la slujba).Asa ca te-oi dai tu Alba ca zapada de cromanion da tot gheboasâ de neanderthal ramai.In alta ordine de idei:tot nu te-ai prins,in postarea mea adresata lui GFF am vrut sa scot in evidenta cat de subtncFTČÍŚK‘¨©Ç,«WÜsa esti tu aia cu facultati(luate pe damigene de vin si pulPe de porc).Apropo de facultati,ti-ai facut un tic,caci cu chestia asta m-ai "ironizat":-)si pe mine si pe cel ce a postat sub mine.In concluzie Alba ca KK-otul,se pare ca printul tau Mr.Smily,pe care il astepti de-o vesnicie sa te scoata din amortzeala,te-a uitat caci dormi pe tine ca valiza.Si gata cu asta ca ma acuzi iar de hartuire si batjocorirea insemnelor nationale.
J Duminica, Octombrie 7, 2001 4:56 PM
Comentarii: Domnul cu ceasu, fara cuc, dar cu turc,
Se vede ca nu ai citit articolul la care faceam trimitere. Nu este de mirare, se pare ca le stii oricum pe toate de dinainte, ca nimeni altul. N-ai nici o umbra de dubiu in nici o privinta. Felicitari. Totusi, nu te simti cateodata singur, asa nemuritor si rece? Nu te obosi sa imi raspunzi, ca nu am sa continui o discutie care nici nu exista.
Desi s-ar putea sa fie inutil, iti dau un citat din articol: "When the ballots were counted, only four Italian families were accepted. All others--including people from the former Yugoslavia, Turkey, Hungary and Poland, some of whom were born in Switzerland--were rejected." Nu era deci vorba numai de turci. Daca pe tine te-au votat sa le fii con-cetatean probabil ca au facut-o din cauza ceasului. Take my advice. Get a life, singuraticule!
Miti Duminica, Octombrie 7, 2001 4:20 PM
Comentarii: Musiu' AE, "1=2" e o licentza poetica, credeam ca te-ai prins, ce naiba, doar ai facut si tu o facultate :) (Mr. Smily, vino'ncoace si zambeste-i explicit morocanosului, ca sa stie si el de gluma :)
Miti Duminica, Octombrie 7, 2001 4:10 PM
Comentarii: Ionickule, la mahmureala matale nu-i de mirare ca primul gand te duce la muraturi. Numa vezi, controleaza-ti si afirmatziile. Si nu te mai b^lb^i, ce dracu', doar nu ti-oi fi baut cu totul facultatile alea!
Mr.AE Duminica, Octombrie 7, 2001 3:41 PM
Comentarii: Salut Gica fara frica.Fii atent aici,o perla pe la 3:02PM:"Pur si simplu m-am ingrozit gandidu-ma ce ar fi fost daca in situatia crizei mondiale actuale, ar fi decis ce-i de facut americanul mediu si mijlociu!".Altfel spus 1=2.Mai depate iti doresc o Duminica placuta.
Plorietari din tati tarili, ...traiasca L&C Duminica, Octombrie 7, 2001 3:41 PM
Comentarii: Miti
Când "te-aud" cum vorbesti de democratie, e ca si cum as asculta la un borcan cu muraturi cum se face halvitza. Ne mai scrii, sper, din sânul Miscarii Legionare, în mijlocul Spaniei însorite?
http://pages.prodigy.net/nnita/garda.html
http://www.claudiu-mihutiu.de/

Miti face urât de ciuda
Plorietari din tati tarili, ...traiasca L&C Duminica, Octombrie 7, 2001 3:41 PM
Comentarii: Miti
Când "te-aud" cum vorbesti de democratie, e ca si cum as asculta un borcan cu muraturi cum se face halvitza. Ne mai scrii, sper, din sânul Miscarii Legionare, în mijlocul Spaniei însorite?
http://pages.prodigy.net/nnita/garda.html
http://www.claudiu-mihutiu.de/

Miti face urât de ciuda
bibliotecarashulcelistetz Duminica, Octombrie 7, 2001 3:30 PM
Comentarii: Vandaluzia, te invit la feerie. Mi-a placut si dansul.
Ceasu cu Turc (care tot un fel de CUC este, la o adica) Duminica, Octombrie 7, 2001 3:24 PM
Comentarii: J
Era vorba despre o familia de turci care traiau de peste 20 de ani in acel oras si careia i se refuzase dreptul la cetatenia elvetiana
Pai propune sa-i primeasca la tine-n Scornicesti, OK?
În 20 de ani aia tot loc de mormânt în Turcia aveau, vorbeau cu mâinile si cu picioarele vreuna din ale 3 limbi kantonale si traiau pe principiul musulman: " Ce-i al tau e si-al meu, dar ce-i al meu nu te priveste".
S-or fi uitat elvetienii aia la RFG si la "Kaliful din Koeln", care este mare admirator al lui Osama Ben Laden si ameninta nemti în televizor cu moartea daca se opun Islamului militant. Asta în mijlocul Germaniei, la aia acasa!
Asa ca daca mai ai ceva de comentat, vino cu solutii unde trebuie si TU sa dai din buzunar, nu gasi solutii pe portmoneul altora.
Elvetia n-are chef sa pateasca precum Macedonia, ca alea fata în fiecare an un plod si-n 20 de ani schimba Elvetia capitala la Kabul. Ca munti are, sa-i traiasca...
Ma, ai dracu ce stiti voi sa fiti largi la inima pe spinarea altuia. Tot asa o dati si cu studiile economice pentru România: pe spinarea alora de-acolo, desteptilor.
Ia mai pupa-i în cur pe elvetienii aia, care au o democratie de perste 700 de ani si care votau când stramoshii tai mai se suiau în copac sa nu-i mânce lupu', ass-whole.
Miti Duminica, Octombrie 7, 2001 3:02 PM
Comentarii: J, corecta concluzia ta. Ca si comentariul facut de Clau cum ca democratia directa, asa cum functioneaza ea in Elvetia, cu bunele si relele ei (totusi nu asa de multe, ca s-o faca imposibila), are totusi in spate vreo 500 de ani de practica. Si as spune eu, si un mediu geo-economic specific, poate unic in felul lui. Ceea ce nu-i cazul Statelor. Si cu atat mai putin al RO, sa zicem, sau al oricarui alt stat european. Pur si simplu m-am ingrozit gandidu-ma ce ar fi fost daca in situatia crizei mondiale actuale, ar fi decis ce-i de facut americanul mediu si mijlociu! Pe urma, insa, mai linistindu-ma eu, m-am gandit ca anumite mecanisme ale democratiei directe ar putea fi interesant de aplicat in anumite situatii si medii--de exemplu, luarea unor decizii administrative care tin de domeniul problemelor specific-locale. Dar acum mi-e clar ca probleme care au tangenta cu interesul general (si de exemplu acordarea cetateniei e una din ele, pentru ca e vorba de cetatenia unui stat nu a unei comune) nu trebuie rezolvate exclusiv in baza procedurilor democratiei directe.
J Duminica, Octombrie 7, 2001 2:19 PM
Comentarii: Pentru ca am fost strigat am sa ma bag si eu in vorba in discutia cu democratia directa.

Cu mai mult timp in urma intr-o discutie dintre mine si Miti am spus ca democratia directa (o idee noua pe atunci pe ciberplai) isi are si ea partile proaste. I-am dat ca exemplu un fapt petrecut in Elvetia, despre cum unele decizii luate in acest mod au consecinte nefaste pentru unii membrii ai comunitatii. Era vorba despre o familia de turci care traiau de peste 20 de ani in acel oras si careia i se refuzase dreptul la cetatenia elvetiana in virtutea exercitarii democratiei directe, prin care tot oraselul trebuia sa isi spuna parerea daca respectivii merita sau nu acea onoare. Cum se vota mai mult dupa poza si prejudecati specifice la urma urmei fiecarui societati rurale (din Elvetia, sau de oriunde in lumea asta) brunetii si alti cativa etnici din estul Eruropei au fost refuzati in mod democratic, direct si pe fata.

In America este cu totul o alta problema. Ca sa o intelegi trebuie sa iti imaginezi mai intai starea de soc care a cuprins populatia in urma atacurilor teroriste. Oamenii s-au simtit brusc extraordinar de vulnerabili. Familia, viata lor, a oamenilor apropiati au fost direct amenintate. Multi gandesc in felul urmator: "Daca s-a putut intampla in New York si la Pentagon, se poate intampla acelasi lucru oriunde si oricand.". Nu cred ca ar trebui sa scoatem din context sondaje sau reactii ale unor politicieni (in fond tot oameni) si sa tragem concluzii pripite asupra amenintarilor la care este supusa democratia americana. Democratia si libertatea nu sunt notiuni abstracte si nu trebuie dogmatizate. Ele nu au valoare decat daca sunt puse in slujba omului. Viata va fi intatdeauna mai importanta. Ce rost are libertatea de a nu avea ID (buletin de identitate la noi) daca in felul asta devine foarte usor pentru teroristi sa se piarda in multime. 57% din americani nu s-ar opune renuntarii la aceasta libertate, pe care noua romanilor nici prin gand nu ne-a trecut ca am putea sa o revendicam. 53% dintre americani sunt in favoarea scanarii tuturor e-mailurilor pentru identificarea potentialelor mesaje de coordonare intre teroristi. 68% sunt de acord ca autoritatile sa poate asculta convorbirile suspectilor de terorism fara a mai cere permisiunea in tribunal. 31 % sunt de acord ca cetatenii americani de origine araba sa fie detinuti in lagare pana se va determina daca au sau nu legaturi cu organizatiile teroriste. Toate aceste cifre luate din Time nu arata decat ca, in fata primejdiei, omul isi dezvaluie aceleasi trasaturi ale naturii sale, indiferent de locul pe glob,  PIB, rasa, religie, etc. In momente de panica instincul de conservare este mai puternic decat orice principii declamate cu mai multa sau mai putina buna credinta. In cazul asta mie nu mi se pare ca reactia publicului este supralicitata, amplificata, sau deturnata in scopuri antidemocratice, de politicieni sau mass-media. Este cat se poate de naturala si are la baza o tragedie nationala. Reactia administratiei mi s-a parut pana acum echilibrata, oamenii au fost indemnati la calm si incredere in aceleasi valori. Tocmai pentru a nu da impresia de victorie a terorismului asupra democratiei, nu cred ca se vor aduce schimbari cat de mici constitutiei americane sau libertatilor de care americanii se bucurau inainte de atac.

Ca sa trag si o concluzie: o democratie ideala ar trebui sa fie suficient de directa pentru a permite ca cetatenii sa isi regaseasca aspiratiile in orice intreprinde statul, dar in acelasi timp sa ramana imuna la panica, prejudecati si razbunare pripita.


Marius ... Duminica, Octombrie 7, 2001 3:02 AM
Comentarii: Dorinella

Trebuie sa apreciez "puterea" vorbelor dtale. La obiect, scurt, logic, se vede ca te-ai gindit serios la problema. Cu toate acestea ... sint de acord, dar... dupa ce ai cladit un rationament foarte bun in prima parte, ai zis ceva care nu se leaga in a doua:

"Utilizarea fortei impotriva uni stat, a unui grup religios sau impotriva unei organizatii nationale sau internationale trebuie aprobata prim mecansime democratice si nu prin invocarea unui articol dintr-un tratat din care fac parte un grup restrans de state. "

Un tratat e un tratat si trebuie respectat, ca altfel degeaba si-ar mai pune semnatura pe el diversele parti. Un membru al NATO a fost atacat, conform tratatului semnat de toti membrii, vor considera acest atac ca fiind indreptat impotriva intregii aliante. Eu asa as astepta sa se comporte prietenii mei. Iar cei care au facut atentatul terorist stiau ca asta o sa se intimple. Vezi, de asemenea, ca NATO este foarte atent sa nu mai cada in capcana lansarii unor atacuri "spectaculoase", dar fara rezultat final.


Vandaluzie Sambata, Octombrie 6, 2001 9:21 PM
Comentarii:
Mon Chevalier, ce dulce suna "Vandaluzie" al tau, perfect fit intre "tu, Mărie" si "măi, Ingrido". Ma bucur ca ti-ai mai regasit semitonul, care stim ce si cit face. Ia exemplu de la altii mai mari si nu te grabi sa deschizi focul, neintrecutul meu sulitzash. Bibi n-a facut decit sa reaminteasca statutul (stătutul, daca vrei) meu de vesnica logodnica asteptindu-l pe cunoscatorul de R. Wyatt sa-si ia mireasa in primire.
La mine e pe sfirsite o alta dimineata superba, imi vine sa tzuc pe toata lumea, dar nu te incrunta iarashilea pentru atita lucru, Mon Doux, stii (sper) cit insemni pentru mine. Tzuculeana, tzuculeana, tzuc.
Vandaluzia Sambata, Octombrie 6, 2001 9:04 PM
Comentarii:
Bibliotecarule, cite un tzuc andante maestoso pentru fiece litera a numelui tau, Champollion al inimei mele. Taylor mi-o fi nash / Si Riemann nuntash.
Ler Cavalier Sambata, Octombrie 6, 2001 8:17 PM
Comentarii: Pai bine Vandaluzie, il lasi pe altul sa te dezvolte in serile de toamna? Acusi rup acordul de incetare a focului si ii trimit martorii soarelui ala de biblioteca!
EU Sambata, Octombrie 6, 2001 4:52 PM
Comentarii: Uffff, ma bucur tare ca n-a fost ce-am crezut eu. Scuze.
Dorinella Tiraspol Sambata, Octombrie 6, 2001 1:44 PM
Comentarii: Marius, Americanii care n-au avut de-a face cu regimuri totalitare in toata istoria lor pot sa greseasca. Noi care suntem fripti cu regimul comunist trebuie sa suflam si in iaurt. Prin faptul ca SUA si-a asumat rolul de jandarm mondial, problemele lor interne capata o dimensiune internationala. Evenimentele din 09.11.2001 nu trebuie sa fie o scuza pentru restrangerea libertatilor individale. Este necesar ca statele membre NATO sa inteleaga ca daca doresc sa aiba alaturi de ele atat vestul cat si estul in campania declansata impotriva lui Osama bin Laden trebuie sa utilizeze mecanisme strict democratice, legale si transparente. Orice abuz indreptat impotriva propriilor cetateni si a libertatii de exprimare are un impact negativ mai ales asuprea cetatenilor din fostul lagar comunist. Globalizarea trebuie sa tina cont de diferentele culturale si religioase ce nasc opinii diferite legate de aceleasi evenimente. Utilizarea fortei impotriva uni stat, a unui grup religios sau impotriva unei organizatii nationale sau internationale trebuie aprobata prim mecansime democratice si nu prin invocarea unui articol dintr-un tratat din care fac parte un grup restrans de state.
bibliotecarul Sambata, Octombrie 6, 2001 12:40 AM
Comentarii: Domnule European Union,
Cu permisiunea dvs., va voi explica eu declaratia Vandaluziei, pentru ca dumeaei, ca femeie adevarata, isi asteapta ursitul s-o dezvolte in serie, in jurul soarelui-marelui, nun si stea (pastrand insa pentru el termenii superiori si lasand lumii o aproximatie convenabila).

E simplu. Ideologeala la care se inchina Seth e una a urii. In contextul asta, cele 2 dulci cuvinte suna fatal pentru Seth si ceata lui. Ca un blestem.
Am onoarea.
Miti Sambata, Octombrie 6, 2001 11:16 AM
Comentarii: Vandaluzia, merci.
Vandaluzia Sambata, Octombrie 6, 2001 12:50 AM
Comentarii:
Miti, getopizii disparura din top. Iti zisei sa nu te grabesti. Uichendul asta duc ceva munci de lamurire cu metode specifice, sa vedem cum s-o simti la clasament.
Vandaluzia Sambata, Octombrie 6, 2001 12:03 AM
Comentarii:
M-am prins, draga Eu, m-am prins... Mai scrisesem eu ceva, ca cuvintele alea doua sint aparent f. simplu de inteles... Mîndria.
EU Vineri, Octombrie 5, 2001 11:00 PM
Comentarii: Draga Vanda..., dac-ai inteles cine-i peticu, atunci sacu tre-sa fie cealalta persoana, careia i-ai scris mai jos ...te iubesc. Eu, nu am o parere asa de buna despre dinsul. Stima.
puradelu Vineri, Octombrie 5, 2001 10:23 PM
Comentarii: Sint foarte disapointed de ce va bateti voi copii capul.La job cu voi ca munca va fece rich si in mind dar si la punga.People stupid all around.be wise.
Marius ... Vineri, Octombrie 5, 2001 9:52 PM
Comentarii: Clau

Daca urmareai mai atent discutia dintre Miti si mine ca si alte discutii precedente referitoare la democratia directa, ai fi vazut ca de la ideea asta am pornit: democratia directa este exercitata de popor fara interpusi. Adica se iau decizii prin referendum. Elvetia nu este nici pe departe o democratie directa "pura". Ca o fi avinfdmai multe elemente de democratie directa, foarte posibil, dar ele exista in contextul unui sistem parlamentar si de partide politice bine pus la punct. Democratia directa de care s-a facut mult caz pe aici propune shuntarea partidelor, ba chiar desfintarea lor, cu care eu nu sint de acord. Nici elvetienii de altfel. Poate totusi iti vine mintea la cap si o sa incepi sa te adresezi civilizat. Iar daca vrei sa explici o notiune, pofteste te rog, luarea pe sus a interlocutorului nu dovedeste decit lipsa de cunostinte si caracter.


Clau Vineri, Octombrie 5, 2001 8:52 PM
Comentarii: Marius: Nu te fa ca nu pricepi. Elvetia are democratie directa, orice carte de politica elvetiana iti pune asta pe prima pagina: democratie directa, federalism, neutralitate. Poporul face referendum la ce lege vrea muschii lui, daca se opune la ce a hotarit parlamentul. Democratia directa tu o intelegi ca fiind aia in care toate legile se dau prin referendum, felul in care e inteleasa si aplicata nu e asta.
Citiram o pagina de web ne-am facut mintenas specialist in politica elvetiana.
Ignoranta e de partea dumitale, sistemul elvetian nu are nimic de-a face cu ala romanesc, desi la o prima vedere, cam asa ti se pare.

Ce era cu ignoranta agresiva ?? Ca la lipsa de informare chiar ca-mi inchisesi gura !
Ciberplaie$ Vineri, Octombrie 5, 2001 8:37 PM
Comentarii: Domnu' Andy, acilea se obisnuieste specificarea sursei, cand e cazul. Asa ca va rugam sa va conformati obiceiului locantei.
Marius ... Vineri, Octombrie 5, 2001 8:32 PM
Comentarii: Ionica

Hai ca "you made my day". Asa e, in numai trei rinduri ne-ai dat idee despre ce inseamna toleranta in viziunea matale.


Andy Vineri, Octombrie 5, 2001 8:31 PM
Comentarii: Of course if NATO is really serious about fighting terrorism they will ally them selves with the Serbs. I however, doubt NATO's comittment to really ending terrorism. I think that NATO wants to occupy Kosovo and Macedonia, so that it can run an Oil pipeline to the Adriatic. And NATO can't play the part of "peacemaker," (which is the cover it uses for its occupation) unless there is Albanian Terrorism. If NATO just lets the Serbs and Macedonians solve the problem of Albanian Terrorism. NATO will have no reason to be in the Balkans and they won't have their pipeline. I think NATO's greed is stronger than their nonexistant desire to end terrorism. September 11th is the best thing that could happen for the U.S. Government. The economy can goto Hell in the USA and the Government can blame it on the terrorists. Infact anything that goes wrong can now be blamed on the terrorists. This also gives the Government carte blanche. They can do things now that they never could have done bofore. They have an excuse to attack anybody they want, all they have to do is accuse them of harboring terrorists.
Marius ... Vineri, Octombrie 5, 2001 8:27 PM
Comentarii: Clau

Vrei sa zici ca Elvetia n-are Parlament si guvern si ca toate legile ei se dau prin referendum? Eroare grava. Uite o legatura care sa-ti furnizeze citeva date:

Elvetia

Din care spicuiesc:

Legislative branch: bicameral Federal Assembly or Bundesversammlung (in German), Assemblee Federale (in French), Assemblea Federale (in Italian) consists of the Council of States or Standerat (in German), Conseil des Etats (in French), Consiglio degli Stati (in Italian) (46 seats - members serve four-year terms) and the National Council or Nationalrat (in German), Conseil National (in French), Consiglio Nazionale (in Italian) (200 seats - members are elected by popular vote on a basis of proportional representation to serve four-year terms)

Daca te uiti atent, seaqmana ca doua picaturi de apa cu sistemul legislativ romanesc, inclusiv alegerea proportionala.

Ca o atentionare pt. felul dtale de adresare, ignoranta agresiva nu poate inlocui lipsa de informatie. Acum imi iau coasa si plec ... hai sa le-adunam copiii...


Articol din Dilema de azi Vineri, Octombrie 5, 2001 8:21 PM
Comentarii: Emigratia interioara
Roxana Bojariu
(http://bojariu.tripod.com/ciberplai.htm)

Mondializarea a schimbat datele problemei si în cazul fenomenului emigrării. Emigratiei clasice i se adaugă noi forme despre care experienta personală mă face să vorbesc în cunostintă de cauză: emigratia interioară si navetistii. Navetistii sunt cei care datorită meseriei îsi petrec cîteva luni bune pe an în afara României. Un exemplu sunt cercetătorii. Conferinte, stagii de cercetare, proiecte internationale sau bilaterale, toate îi scot din bătătura strămosească pe ulitele Satului Planetar cu consecinte notabile, la nivel individual.

La prima mea iesire din România (în 1993) am trăit un adevarat soc cultural. Cele trei luni petrecute la Centrul International de Fizică Teoretică din Trieste, cu o bursă ‘Go West’ finantata în cadrul programului PECO al Comisiei Europene, au avut un efect puternic atît în plan existential cît si profesional. Uimită, am înregistrat inexistenta ierarhiilor sufocante din mediul românesc, disponibilitatea colegială către dialog a somitătilor întîlnite, birocratia discretă si eficientă, comparativ cu cea de acasă. Apoi, iesind din institut, pe stradă, am observat numeroasele dovezi ale respectului fată de om, încă greu sesizabile la noi pe plai.

Intoarsă în tară, nimic n-a mai fost ca înainte. Pentru mine, libertatea si respectul fată de individ vor avea de acum alti parametri si altul va fi codul bunelor maniere profesionale de urmat. Procesul de emancipare individuală în sistemul de bastină configurează categoria emigratiei interioare. E vorba de cei care au imigrat într-o Românie sincronă cu Occidentul-un nou sistem care începe să se structureze. Lucrul cel mai dificil în noua Românie este păstrarea normalitătii cîstigate la contactul cu Vestul. E normal, de exemplu, să fie recunoscută valoarea culturală (cea stiintifică inclusă) si să fie recompensată. Normal, dar la noi foarte dificil, aproape supraromânesc. Si atunci salvarea vine prin navetă. Mai iesi un pic ‘afară’, mai iei o gură de oxigen si chiar dacă apoi urmează să te scufunzi în cazanul cu marasm, tot se poate reusi cîte ceva la locul faptei. Inainte să ajung responsabil la una din multele faze ale unui proiect românesc am fost coordonator stiintific într-un proiect international, pînă să devin doctor la Bucuresti am fost invitată să lucrez, pentru mai multe luni, la un laborator CNES/CNRS din Toulouse si tot asa.

Se poate face stiinta la un nivel performant în România? In România cea sincrona cu Occidentul si în domeniul meu, da. Există programe europene sau nord-americane care oferă posibilitatea integrării cercetătorilor români în echipe stiintifice internationale. Internetul asigură accesul la baze de date din marile centre stiintifice. Ba chiar mai mult, în anumite conditii, se poate lucra din tară, pe calculatoarele performante din strainatate iar contactul cu colegii din domeniu n-a fost niciodată mai direct. Problema cea mai dificilă a cercetatorului român este, în opinia mea, cea legată de anormalitatea din sistem. Un cercetator poate fi hărtuit doar pentru ‘vina’ de a derula corect si competent o colaborare internationala. In schimb, impostorii stiintifici sau cei cu realizari foarte modeste, cîstigă de prea multe ori licitatii stiintifice locale, inclusiv în cazul celor patronate de institutii care ar trebui sa dea tonul valoric, cum e Academia Română.

De ce am ales totusi sa emigrez într-o Românie, fie ea chiar sincronă cu Occidentul, si nu in Occidentul propriuzis?! Pentru că eu personal nu mă pot defini complet, ca individ, decat prin ceilalti. Si cu ‘ceilaltii’ mei sunt sigură ca nu pătesc vreun conflict de identitate că doar se stie de la Nenea Iancu citire-toti suntem români (mai mult sau mai putin sincroni)! Si apoi, dacă a pleca înseamna a muri un pic, atunci a te întoarce aduce mereu un plus de vitalitate. Alegerea este însă întodeauna individuală si solutia fiecaruia valabilă, cît timp e sincer cu sine însusi.
Ionica Vineri, Octombrie 5, 2001 8:18 PM
Comentarii: Un exemplu tipic de mentalitate terorista se vede la Marius. Cine nu gandeste ca el "spune enormitati" si este "de al lui Bin Laden", numai bun de dat afara. Eu as caracteriza mentalitatea terorista prin "cine nu e cu noi e contra noastra". Idem alte caractere de pe aici. Mentalitatea moderna este insa una a tolerantei.
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 8:10 PM
Comentarii: E pe editia de hartie, care apare azi la Bucuresti. Pe situl Dilemei o sa apara probabil peste 1 saptamana (la fel ca alte reviste cu variante online isi intarzie editia electronica ca sa nu-si descurajeze cumparatorii).

Nu e mare lucru. Un articolas de vreo 4 kile de caractere (cam cat ia o postare maxima la cafeul vecin, RL:). Tema numarului este "Emigram?" Pe langa alti 12, mi-am dat si eu cu parerea. Mi-au prins bine discutiile pe tema asta, purtate cu ceva timp in urma chiar aici, cu amicii de idei.
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 7:58 PM
Comentarii: Hai, ca nu s-a inchis sistemul! Sampanie la toata lumea! Muzica!
Clau Vineri, Octombrie 5, 2001 7:58 PM
Comentarii: Dorinella, Miti: unde, ce articol, vreau si eu!
de pe BBC Vineri, Octombrie 5, 2001 7:49 PM
Comentarii: Directorul SRI declară că în câţiva ani, în instituţie nu vor mai fi lucrători ai fostei poliţii politice 5.10.2001 17:25 Ora României Directorul Serviciului Român de Informaţii, Radu Timofte, declară că a trecut în rezervă, în ultimele 7 luni, aproximativ 350 de ofiţeri. Mulţi dintre aceştia au făcut parte din fosta Securitate. Conducerea SRI estimează că în cel mult doi ani vor părăsi instituţia toţi cei care au desfăşurat acţiuni de poliţie politică. Radu Timofte a făcut aceste declaraţii la ceremonia depunerii jurământului militar de către studenţii Anului I de la Academia Naţională de Informaţii. Radu Timofte a respins criticile formulate de unii membri ai CNSAS, potrivit cărora SRI trimite în mod selectiv dosare colegiului.


Asta vrea sa fie ultimul reprezentant din epoca lui, cica-si da pretenii la fund...
Clau Vineri, Octombrie 5, 2001 7:45 PM
Comentarii: Miti: Mersi. Mi s-a stricat televizorul, asa ca m-am mutat pe internet. Mi-a placut asa tare ca am hotarit sa nu-mi mai cumpar alt TV. ;)
Clau Vineri, Octombrie 5, 2001 7:42 PM
Comentarii: Democratia directa e faza finala in construirea unei democratii si a unei societati civilizate. In Elvetia democratia directa veni dupa vreo 500 de ani de democratie si federalism. Asa ca pina colo mai e.

Marius: 'Cit priveste democratia directa, eu ti-am zis de mult ca e riscanta. Cind publicul e furios, devine mob. Iar aprobarea fiecarei legi prin referendum nu prea conduce la o societate functionala. '
Tie ti se pare ca Elvetia e o societate nefunctionala ?? Bati cimpii, baiete !
gica fara frica Vineri, Octombrie 5, 2001 7:32 PM
Comentarii: Domnule Marius,scuzati-mi intrebarea prozaica.Credeti ca daca ne rugam frumos,ne imprumuta iliescu minerii pentru o scurta"vizita"de lucru prin America?Pearl Harbor va spune ceva?Dar WTC?Ce coincidenta!Cu cine esti in razboi de data asta?Ah da!Cu toti ce nu-s cu tine.La intrebarea asta am gasit singur raspuns.Va multumesc.
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 7:31 PM
Comentarii: Ma bucur sa te citesc, Clau.
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 7:29 PM
Comentarii: Merci, Dorinella. Sunt placut surprinsa. Va's'zica citesti reviste cu in-telectuali! Mami stie ce faci tu cand ea nu-i acasa sa te supravegheze? :-)
Clau Vineri, Octombrie 5, 2001 7:26 PM
Comentarii: astazi yesterday : nu-ti fa griji pentru vestul european. Daca exista un singur lucru asupra carora sunt absolut toti cei 15 de acord, acela e ca singura tara (partial) europeana (Europeana dupa Europa geografica) care nu va intra niciodata si sub nici o forma in EU este Rusia.
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 7:25 PM
Comentarii: De fapt, acum cand nu se mai tem ca le umfla altcineva privilegiile acaparate, cand au pus mana pe tot ce misca-n tzara asta, ex-bolsevicii nu mai au nici un interes sa izoleze RO. Nu mai le e frica, sunt la ghidon si au inceput sa se gandeasca ca in noua etapa, pentru propasirea si dezvoltarea multilaterala a burtzilor din dotare, chiar au nevoie de Occident. Asta-i explicatia virajului ametzitor! De aia reconcilierea cu Regele Mihai I, de aia atasamentul pentru NATO si UE!
ciberplaie$ Vineri, Octombrie 5, 2001 7:14 PM
Comentarii: Corect, jos coruptia, sus Romania! :-))) Eu mi-s optimist, burtosii trec intr-o noua etapa. Vezi-l numa pe Adishor cat a devenit de pro-european si pro-occidental, in general...Nu dintr-un impuls idealist sau dintr-un acces irepresibil de patriotism! Doar ca tabara ailalta, bad guys, nu ploaie cu nerambursabile ba iti mai poate si cauza la exercitziu' puterii--ca daca te alaturi cu cine nu trebuie, adio putere! Ba te mai trezesti si pe la trebonalul internatzional.

BTW, cand mai aduceti texte de la Mediafax, scapati rogu-va de diacritice. Sunt printre noi tovarasi de idee care n-au fontul aprehensiv...Vedeti inervarea cetateanului inervat de din vale. Multumesc.
Dorinella Tiraspol Vineri, Octombrie 5, 2001 7:13 PM
Comentarii: Miti, interesant punctul tau de vedere din Dilema. Mi-a placut articolul!
Completare la mesajul clar Vineri, Octombrie 5, 2001 7:02 PM
Comentarii: Partea dim mesaj inlocuita cu '[...]' mi se pare foarte importanta, asa ca o sa o adaug (tot de pe MEDIAFAX)
În deschiderea summitului, secretarul general al NATO, George Robertson, a declarat că Alianţa va trebui să facă uz de forţă "unde se va dovedi necesar", pentru a-i împiedica pe terorişti să provoace noi victime. "Va trebui să îngheţăm averile lor şi să le interzicem accesul peste tot în lume", a adăugat Robertson.
El le-a mai cerut ţărilor candidate reprezentate la summitul de la Sofia - Bulgaria, Lituania, Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, România, Macedonia, Albania şi Croaţia - să continue înnoirea "costisitoare" a forţelor lor armate pentru a putea aduce, dacă va fi cazul, "o contribuţie militară imediată" la operaţiunile Alianţei.
În acest sens, "este inutil să păstrezi forţe blindate adaptate la ameninţări care nu-şi mai au locul şi care nu pot să contribuie la operaţiuni aliate pe care le solicită noul tip de ameninţări", a afirmat acesta. Lordul Robertson le-a mai cerut participanţilor să lupte, fiecare în ţara sa, "cu spălarea banilor, corupţia şi crima organizată".Asta mie imi suna: sau va faceti copii buni si noi va ridicam in slavi, sau ramineti corupti, cu vechii functionari si 'generali' burtosi si atunci va aruncam pe cealalta parte a baricadei, in brate la teroristii cu care va asemanati.
Asa ca acu,mai mult ca niciodata conteaza faptele. Iar la noi coruptia si vechile structuri incapabile sa se adapteze la noile amenintari sunt mai puternice ca niciodata.
In sfarsit un semnal clar Vineri, Octombrie 5, 2001 6:11 PM
Comentarii:
si o veste buna.

SOFIA, 5 oct (MEDIAFAX) - Presedintele George W. Bush a anuntat, vineri, ca Statele Unite sint gata sa ia decizii istorice, impreuna cu aliatii lor, privind extinderea NATO la viitorul summit al Aliantei din 2002, de la Praga, informează AFP.

Intr-un mesaj transmis unui număr de zece state din Estul Europei, candidate la admiterea în NATO, ai caror lideri sint reuniti la Sofia, presedintele american a dat asigurari ca sustine candidatura la NATO "a tuturor noilor democratii din Europa, de la Baltica, la Marea Neagra, care impartasesc aceleasi valori. "Sintem gata sa contribuim la securitatea si stabilitatea din regiunea euro-atlantica", a mai spus presedintele.

"Statele Unite sint gata sa ia decizii concrete si istorice, impreuna cu aliatii lor, la summitul de la Praga, pentru a da contur, atit cit se poate, viziunii unei Europe intregi, libere si care traieste in pace", afirmă Bush in acelasi mesaj, dat citire de un diplomat american.
[...]
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 5:42 PM
Comentarii: Marius, intr-adevar, si tu ai avut dreptate in privinta democratiei directe!

Problema mea e ca am vaga senzatie ca se incurajeaza reactia emotzionala a omului obisnuit. Eu nu cu reatia omului obisnuit am ce am, in primul rand, ci cu derapajele oficiale ce imping in fatza o Opinie Publica isterizata. Un purtator de cuvant al presedintiei n-are nici o scuza cand recomanda *tuturor* cetatenilor sa-si tzina gura si indeamna implicit la cenzura! (De altfel, am inteles ca tipul a dat-o cotita pe urma ca cica i s-ar fi rupt din context--repliere in cel mai clasic stil d^mbovitzean!). Nu-mi place cand iarasi se da de intzeles ca scopul scuza mijloacele! Mi-e frica ca bietele mele libertatzi individuale proaspat capatate se duc pe apa Sambetei sa hraneasca de Pastele Blajinilor!
Marius ... Vineri, Octombrie 5, 2001 5:30 PM
Comentarii: Draga Miti

Deci tu zici ca daca iti bagi piciorul in gura si provoci o indignare sincera a majoritatii ascultatorilor afirmind niste enormitati, este anormal sa ti se atraga atentia sau sa fii tras la raspundere pentru jignirea pe care ai adus-o unei tari intregi. Asta in numele libertatii cuvintului. As zice ca este cel putin o viziune cam exagerata asupra notiunii de democratie. In definitiv libertatea la cuvint imi da dreptul sa injur oameni pe strada, dar le da si lor dreptul sa ma injure inapoi daca nu le place de insultele mele. Necesitatea pastrarii unei decente in luarile de pozitie publice nu are nimic de a face cu bagarea pumnului in gura. Nu te duci sa spui bancuri cu voce tare la o inmormintare si nici nu il bestelesti pe cel ucis laudindu-i criminalul.

Dovada ca nimeni nu baga nimanui pumnul in gura a fost data de concertul organizat ad-hoc pentru a stringe bani in sprijinul victimelor. Desi se "recomanda" sa se evite difuzarea unor melodii cu mesaje dubioase, precum "Imagine" a lui John Lennon, Neil Young si-a luat chitara si a cintat-o in fata a zeci de milioane de spectatori. Crezi ca l-a saltat SRI-ul ala al lor?

Cit priveste democratia directa, eu ti-am zis de mult ca e riscanta. Cind publicul e furios, devine mob. Iar aprobarea fiecarei legi prin referendum nu prea conduce la o societate functionala.


astazi yesterday Vineri, Octombrie 5, 2001 5:13 PM
Comentarii: Integration into Europe is among top Russian political priorities, President Vladimir Putin stated at a Conference of European Justice Ministers organised by the 43-nation Council of Europe on Thursday in the Kremlin.

Cand au mai fost in aceeasi barca cei mai multi din vest si din est? Cum s-a terminat coalitia estului cu vestul si cine a profitat de ea atunci? Care a fost soarta celor mici la banchetul coloshilor?
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 4:39 PM
Comentarii: J unde esti?! Mare dreptate ai avut! Gata, m-am vindecat definitiv de democratie directa! Adica cratzia aia cand se pune de-o dictatura a Opiniei Publice--cocoana daca nu excesiv de desteapta da' multa si delicata in simtzamite ca un grenadir! Oh. Abia acum observ ce pereche potrivita ar face cu toa'shu Proletariat! Doamne apara si pazeste!
Marius ... Vineri, Octombrie 5, 2001 4:24 PM
Comentarii: Draga Miti

SUA se considera in stare de razboi. Ceea ce spune purtatorul de cuvint nu este o amenintare ci o recomandare care atentioneaza asupra unei minime decente ce s-ar impune in conditii de tragedie nationala. Nu va veni CIA sau FBI-ul sa inchida gura celor care se exprima "necorespunzator", ci opinia publica aflata in stare inflamatorie. Asta e situatia acum, dupa ce se vor linisti apele se vor calma si spiritele. Te asigur ca cei care au trimis amenintarile cu moartea sint alti cetateni furiosi, nu organe ale statului represiv. Nu se poate compara ce se intimpla acum in SUA in ce priveste mijloacele de informare cu ce s-a intimplat, de exemplu, in 1990 in Romania cind se mintea poporul cu televizorul.


Sursa: Mediafax Vineri, Octombrie 5, 2001 3:49 PM
Comentarii: Toate liceele Romaniei, aproximativ 1.500, vor fi conectate la Internet pina la sfirsitul anului si, incepind cu 2002, vor urma scolile generale a declarat ieri, Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. "Este un program care a inceput odata cu deschiderea noului an scolar. Vom conecta la Internet, pina la sfirsitul anului, aproximativ 1.500 de licee. Vor urma, incepind cu anul 2002, scolile generale. Pina in 2004, acest proiect va fi finalizat", a precizat Nica.

Valoarea proiectului, care prevede dotarea unitatilor de invatamint din Romania cu 50.000 de calculatoare, este estimata la 200 de milioane de dolari. Finantarea va fi asigurata de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, beneficiarul proiectului. "Banii vor fi platiti in timp de catre minister", a adaugat ministrul Comunicatiilor. Programul face parte din cele 24 de proiecte pilot aprobate, in luna mai, in prima sedinta a Grupului pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei. Valoarea totala a proiectelor este de 500 de milioane de dolari. Dotarea unitatilor de invatamint cu echipamentele necesare va fi realizata de catre un consortiu de firme format din IBM Romania, Compaq Romania, Hewlett-Packard, Fabrica de Calculatoare Bucuresti si Siveco Romania.

Conform datelor IDC-IDG Romania, anul trecut numarul calculatoarelor comercializate in Romania a fost de 103.236 computere (desktop, mobile si servere), valoarea acestora ridicindu-se la 115,6 milioane de dolari.
Miti Vineri, Octombrie 5, 2001 12:26 AM
Comentarii: Draga Marius, eu nu cunosc prea bine societatea americana. Iti dau dreptate ca chefii, oriunde, nu numai in Nord America, au toata libertatea sa te concedieze cand vor muschii lor. Pe de alta parte sa auzi un purtator de cuvant al presedintiei SUA zicand sa watch what you say, watch what you do, and it's not a time for remarks like that; there never is., te cam trec fiori metafizici pe sira spinarii...Pai daca in tzara Primului Amendament e asa, mai poti pentru ca sa zici ceva despre libertatea individuala in biata noastra tzarisoara? Mai ales in aceste vremuri arzatoare de care depanda trecutul, prezentul si viitorul RO, ca doar administratia de la Bucuresti a declarat ca se poarta ca-n NATO...unde capo di tutti capi e republica SUA, mareatza vatra! Asa ca de acum, daca vrei sa fii consecvent, va trebui sa o lasi mai moale cu critricile aduse bagabontilor la putere in RO. Eu nu! Pentru ca nu-mi place cand ziaristi sunt amenintzati cu moartea de cetatenii democratiei celei mai avansate si o spun! NU-mi place cand o administratie intimideaza indivizii decretand ca trebuie sa se supravegheze la vorbe (si implicit sa fie supravegheati, nu?). Si o spun! In orice caz, tot batrana Europa, cu toate pacatele tineretzii ei, se dovedeste mai intzelegatoare fatza de individ si nevoile lui! Nimeni p'acilea nu se rasteste la tine sa-ti tzii gura, chit ca n-avem frumusetea aia de Prim Amendament!

Morala: democratia nu-i totuna cu libertatea! Iar libertatea nu-i pentru catzeii bucurosi sa zburde-n lesa. N-am nimic cu ei, fiecare cu placerile lui liber alese. Doar ca mie personal, nu-mi sunt de folos prelegerile tzinute din lesa.
Vandaluzia Vineri, Octombrie 5, 2001 9:59 AM
Comentarii:
Draga Eu, inteleg ca eu sint peticul. Sacul nu l-am gasit, pen' ca nu l-am cautat. Nu l-am cautat pen' ca nu l-am pierdut si nu l-am pierdut pen' ca nu l-am avut niciodata (da' nici el pe mine). Astept cu interes iesplicatii la fel de boldite despre cine e turcul si cine pistolul, cine le maître si cine le valet, cine gusha si cine capusha, cine tusea, cine junghiul, cine sura, cine prefectula, cine baba si cine mitraliera. Alivoar.
Eu Din lumea cea mare Vineri, Octombrie 5, 2001 6:34 AM
Comentarii: Draga mea Vandaluzia, cind doi indivizi (mai ales de sex opus) se inteleg, se zice (in popor) ca si-a gasit sacu, peticul. Ati vazut vre-odata un sac carpit? Asa si Dvs cu Dl. Seth. S-au cum s-ar mai zice cum e turcu si pistolu. P-asta o stiati?
Stiri de ultima ora: Vineri, Octombrie 5, 2001 12:34 AM
Comentarii: Mediafaz anunta ca deja mai multi cetateni ai capitalei se arata nelinistiti si nelamuriti asupra felului in care li se vor face avertizarea prin intermediul alarmelor aeriane in cazul bombardamentelor aeriene NATO. Ei doresc sa stie daca vor fi nevoiti sa se ascunda in subsolurile adaposturilor sau sa-si infasce umbrelele...

Generalul de armata Lt. Grl. Maj. Nitza a declarat canalelor mass-media ca intr-adevar se preconizeaza de catre Ministerul Aparari Nationale ca prin intermediul statiilor de alarama anti-aeriene instalate pe acoperisurile cladirilor sa se declansate doua feluri de semnale acustice diferite.

Cele care vor anunta un atac aerian conventional vor fi ca si la ultimului razboi mondial sub forma de semnal gen sirena prelungita, dar cele ce vor anunta bombardamentele cu scaune vor fi difuzate sub forma zgomotului de basina rapida.


Vlad Tepes Joi, Octombrie 4, 2001 11:00 PM
Comentarii: Birlic I, Birlic II, Birlic N si toti ceilalti amatori de birlic care se mai aduna pe aici in frunte cu marele IO-bag> Pacalicilor treceti la rand sa va trag in sula!!! adica in teapa, adica in sula calului ca tot aia e!!! Cum indrazniti nemernicilor sa fiti necuvinciosi la adresa unuia din cei mai mari Domnitorii pe care i-a avut neamul, neamurilor proaste ce sunteti?

Gergele pai s-avem pardon, dar asa cum semnaleaza si o alta persoana mai decenta ce vine pe aici: In Romania partidul lui Iliescu si Nastase se indreapta incet dar sigur catre postura de partid unic, cu sprijinul entuziast al maselor populare fara scaune la cap (adaug eu) care accepta sa traiasca din ce in ce mai prost sub conducerea gloriosului PSD, iubindu-l in continuare pe tatucul Iliescu. Iar mass-media se aliniaza si ea, de o sa raminem in curind cu unul sau doua ziare mai indraznete. Televiziunile sint, se pare, deja aservite.

Asa ca omul invizibil are dreptate si sugereaza bine ca acum ar trebui inceperea bombardamentelor NATO cu cacat peste capatinile sus-amintitilor concetateni. Restului de cetateni le sugerez achizitionarea imediata de umbrele anti-balega S-ar parea ca Toma Alimos se ocupa cu confectionarea a asa ceva pe la un CeAPe local


Marius ... Joi, Octombrie 4, 2001 9:48 PM
Comentarii: Scuze pentru constructia ultimei fraze din paragraful de mai jos, n-am revazut textul inainte sa apas pe "trimiteti". Sper totusi ca este inteligibila.

Cit priveste "bravura" sinucigasilor criminali, este o rusine sa afirmi asa ceva, cu atit mai mult in fata publicului american indoliat. Sa numesti "eroism" spalatura pe creier a unui ticalos care este sigur ca prin crima sa va fi transportat direct in paradis de-a dreapta lui Allah, care deci nu isi pretuieste viata este o jignire la adresa tuturor acelor adevarati eroi care, intr-un fel sau altul si-au riscat viata in mod constient pentru o cauza nobila. Daca eram patronul lui il dadeam si eu afara. Cu recomandatii pentru postul acela de televiziune din UAE, unde isi trimite Ossama comunicatele.


Marius ... Joi, Octombrie 4, 2001 9:42 PM
Comentarii: Cred ca aici e vorba de o confuzie intre libertatea cuvintului (ziaristului) si libertatea agentiei de presa de a promova o anumita linie politica. A da afara un ziarist dupa ce scrie articole demne de pana unui asociat al lui Bin Laden nu este negare a dreptului sau la cuvint. Poate sa-si ia cuvintul linistit si sa-l expuna in alta parte, nu il baga nimeni la pirnaie pentru asta. Patronii lui insa nu-si pot permite sa piarda bussiness promovind public idei cu care ei (si majoritatea consumatorilor) nu sint de acord.

As echivala afirmatia tantalaului de la Politically Incorrect (my foot, cel mai mare ligau al camarilei Clinton pe cind mai era presedinte) este o gresala profesionala din partea unui formator de opinie, pentru care, ca orice profesionist, trebuie sa plateasca.


Democratie vs Libertate Joi, Octombrie 4, 2001 9:01 PM
Comentarii:
The Evening Standard, London 3/10/01
No criticism in land of the free

by Toby Young
According to President Bush, the coming "war" is about one value above all others: freedom. "The advance of human freedom, the great achievement of our time and the great hope of every time, now depends on us," he said in his speech to both houses of Congress. It comes as a surprise, therefore, to discover that one of the most important freedoms of all - freedom of speech - isn't being prized very highly by Americans at the moment.

When Tom Gutting, a journalist on the Texas City Sun, wrote a column on 22 September criticising President Bush's handling of the current crisis, he was expecting to get some angry letters, possibly even an abusive phone call or two. But he wasn't prepared for the death threats. "I was really astounded by the angry, emotional outrage," he says. "I've been writing controversial columns for some time now, but I've never had an experience like that. I just never expected people to say, 'How dare you disagree with the majority?' and 'How dare you disagree with the President?'" Four days later he was fired.

Tom Gutting isn't the only American journalist to be punished for expressing a dissenting point of view since the President declared that the nation was at war. Dan Guthrie, a columnist on the Daily Courier in Oregon, wrote a piece on 15 September in which he accused Bush of "hiding in a Nebraska hole" in the immediate aftermath of the attacks. He, too, was fired. And Susan Sontag, the celebrated intellectual, has been branded "unpatriotic" after daring to suggest that the events of 11 September were "a consequence of specific American alliances and actions".

The most notorious victim of this new mood of intolerance is Bill Maher, host of a late-night talk show on ABC. His mistake was to question whether it was accurate to describe the suicide hijackers as "cowards". "We have been the cowards lobbing cruise missiles from 2,000 miles away," he said. "That's cowardly." That Maher's show is called Politically Incorrect did little to dampen the anger caused by his remarks. Since they were broadcast on 17 September, Sears, Roebuck and Co and FedEx Corp have pulled their advertising from the show and several ABC affiliates, including WJLA in Washington, have dropped it from their schedules. Politically Incorrect is now in danger of being cancelled by the Disney-owned network. Even the White House has added its voice to the chorus of disapproval. "It's a terrible thing to say, and it's unfortunate," said Bush's press secretary last week, when asked about Maher's comments.

"There are reminders to all Americans that they need to watch what they say, watch what they do, and it's not a time for remarks like that; there never is." On the face of it, the spectacle of a government spokesman telling the fourth estate that they need to "watch what they say" is something you'd expect to see in Afghanistan rather than the States. What is going on?

To those journalists who've spent any time in America, the hostility towards those who dare to question the President during this crisis comes as no surprise. When I worked as a freelance in New York from 1995 to 2000, I was continually struck by how deferential American journalists are compared with their British counterparts. They may claim to value freedom of speech, but they rarely exercise it, at least not when it involves the risk of public censure.

As de Tocqueville pointed out almost 170 years ago, democracy and liberty are often at loggerheads, and Americans value the former above the latter. Once the majority has expressed a view, few dare contradict it. Bush currently enjoys a 95 per cent approval rating, and to criticise him at the moment is tantamount to career suicide, as many journalists are discovering.
Miti Joi, Octombrie 4, 2001 8:15 PM
Comentarii: ok, Vandaluzia, atunci pe weekend.
Miti Joi, Octombrie 4, 2001 8:13 PM
Comentarii: GFF, nu-i bai.
birlic I Joi, Octombrie 4, 2001 7:52 PM
Comentarii: Te salut BIRLIC al doilea. Incintat de revedere. Vezi sa ai grija de tinuta. Nu-l injura pe Mircea cel batrin si mic. Deh, la virsta senectutii a dat in bilbiiala nu trebuie luat in serios. Mai FARCASHE, Treci bre la chelfaneala ca te asteapta aia de la CRL cu cutitele in dinti.
gica fara frica Joi, Octombrie 4, 2001 7:05 PM
Comentarii: ce naiba am facut?scuze MITI ca a iesit 3D.
gica fara frica Joi, Octombrie 4, 2001 7:02 PM
Comentarii: frekash-ule.m-ai convins.toti pentru unul si unul pentru toti.degeaba te straduiesti sa"apareti"mai multi,ca de fapt sunteti unul si acelasi.cat despre terorist,mai bine te-ai uita-n oglinda.inca mai ai urme de"de ruj de buze"pe gura de la pupaturile lui arafat,gadaffi & co.stii bancul cu oaia?-meri'n'os.alimoshu lu Toma.cred c-ai tras o cinzeaca-n plus si nu mai stii ce vorbesti.du-te la culcare.ciao!
gica fara frica Joi, Octombrie 4, 2001 7:02 PM
Comentarii: frekash-ule.m-ai convins.toti pentru unul si unul pentru toti.degeaba te straduiesti sa"apareti"mai multi,ca de fapt sunteti unul si acelasi.cat despre terorist,mai bine te-ai uita-n oglinda.inca mai ai urme de"de ruj de buze"pe gura de la pupaturile lui arafat,gadaffi & co.stii bancul cu oaia?-meri'n'os.alimoshu lu Toma.cred c-ai tras o cinzeaca-n plus si nu mai stii ce vorbesti.du-te la culcare.ciao!
gica fara frica Joi, Octombrie 4, 2001 7:01 PM
Comentarii: frekash-ule.m-ai convins.toti pentru unul si unul pentru toti.degeaba te straduiesti sa"apareti"mai multi,ca de fapt sunteti unul si acelasi.cat despre terorist,mai bine te-ai uita-n oglinda.inca mai ai urme de"de ruj de buze"pe gura de la pupaturile lui arafat,gadaffi & co.stii bancul cu oaia?-meri'n'os.alimoshu lu Toma.cred c-ai tras o cinzeaca-n plus si nu mai stii ce vorbesti.du-te la culcare.ciao!
Vandaluzia Joi, Octombrie 4, 2001 6:12 PM
Comentarii:
Ai sa te tzuc, Xavier, scurt si cuprinzator, ca plec la lucru.

Miti, as zice sa nu te grabesti sa te retragi din top. Nu mai am timp acu, vorbim mai pe larg in uichend.
Vandaluxia Joi, Octombrie 4, 2001 6:09 PM
Comentarii:
Prin tursul ce itzea din puturează / Un Prutz a tziripat. / Ce-i drept, cam bumburlac, / Dar zdrumbăva Ghioală, încă trează, / A cropolit pe-aproape, prin cordac: / "Ce pitzindreaua mea de burteshleagă, / Chimorbul tău de zdrălăcit, / Mi-ai burdujit frogolojina, / Tzichi-mi-ai biza să mi-o bleagă ! "
Georgel Joi, Octombrie 4, 2001 4:50 PM
Comentarii: Cetatene invizibil, daca romanashii nostri au nevoie de scaune la cap, cu ungurii care-s deja in NATO cum procedem? Fincaci (vorba unui personaj de p'acilea): potrivit unui sondaj Gallup, 56% dintre cei intervievati cred ca Ungaria nu va fi lovita de atacuri teroriste. 91% dintre unguri se opun participarii fortelor ungare la operatiuni impotriva statelor care sustin terorismul (sursa Mediafax).
Mediafax Joi, Octombrie 4, 2001 4:27 PM
Comentarii: Un avion Tu-154, care facea legatura între Tel-Aviv si Novorosiisk (sudul Rusiei), s-a prabusit, joi, in Marea Neagra, potrivit Ministerului rus pentru Situatiile de Urgenta, citat de ITAR-TASS, relateaza AFP.
[...]
Potrivit unui pilot al unei companii armene, care a vazut accidentul, la bordul avionului ar fi avut loc o explozie, inainte de prabusire, informeaza agentia rusa Interfax. [...]
Le FIGARO Joi, Octombrie 4, 2001 4:09 PM
Comentarii:
Toulouse : l'hypothčse terroriste relancée
La découverte d'un homme, vętu de plusieurs épaisseurs de sous-vętements, dans les décombres de l'usine AZF, relance l'enquęte. Selon certains spécialistes, ce détail rappelle la tenue de sacrifice des kamikazes islamistes. Toutefois, Hassan Jandoubi ne serait pas fiché par Interpol, la DST ou les RG.[]

Toulouse : de notre envoyé spécial Marc Mennessier Publié le 4 octobre 2001, page 12

Né ŕ Toulouse, Hassan Jandoubi, 35 ans, avait été engagé comme manutentionnaire par TMG, une société sous-traitante, qui réalise pour le compte d'AZF le conditionnement et le chargement sur des camions du nitrate d'ammonium fabriqué sur le site. Embauché lundi 17 septembre, soit cinq jours seulement avant le drame, il était affecté avec deux autres intérimaires, eux aussi français d'origine maghrébine, au hangar 10, lequel jouxte le fameux hangar 221 oů de 200 ŕ 300 tonnes de nitrate d'ammonium ont explosé le vendredi 21 septembre ŕ 10h17.
[...]
Nous avons demandé, hier matin, aux services du procureur de Toulouse de nous communiquer la liste officielle des victimes, mais notre demande est restée sans réponse. Quant au troisičme, il aurait été, d'aprčs nos sources, gravement blessé. Il serait encore hospitalisé. Au moment de l'explosion, ces trois intérimaires étaient dans le hangar 10, situé ŕ une trentaine de mčtres du hangar 221. D'oů les questions qui se posent aujourd'hui: pourquoi Hassan Jandoubi portait-il une tenue de kamikaze alors que son éventuel sacrifice ne semblait pas indispensable ŕ la réussite de l'opération? Pourquoi ces trois hommes sont-ils restés si prčs du lieu de l'explosion au lieu de s'enfuir vers un lieu abrité? S'agit-il d'un acte de malveillance dont ils n'avaient pas mesuré toutes les conséquences? Bien des mystčres restent encore ŕ éclaircir.
Dorinella Joi, Octombrie 4, 2001 3:36 PM
Comentarii: Se spune ca femeia e cucerita de ce aude iar barbatul de ce vede. Este posibil ca un om invizibil sa vrea sa faca dragoste cu o femeie invizibila dar in conditiile astea probabilitatea ca sa poata e nula!
Warning Joi, Octombrie 4, 2001 2:08 PM
Comentarii: Nu intrati in $andramaua dacoida ca automat ii si votati pe ipochimenii ucronici!
Miti Joi, Octombrie 4, 2001 1:58 PM
Comentarii: Alelei voinicele si voinicii mei: coada lupului dac flutura imorala, in top, la 100, in ciuda e-mailului primit de sussemnata de la webmasterul de culme (docoment anexat)! Tre' sa ne delimitam cumva ca altfel se suptintelege ca ne balacim in acleasi borhot cu d'alde sarmiza.org. Ce-i de facut? Dar ceva Blietz, nu pagini web smecheroase ca cere timp si spatiu si deocamdata n-avem de nici unele.

To: "Webringul Ciberplai"
Subject: Re: voturi furate
Message-ID:
<1001517086.3bb1f01ec2141@www2.netsoft.ro>
Date: Wed, 26 Sep 2001 18:11:26 +0300 (EEST)
From: webmaster@top100.ro
References:
<20010925152532.70772.qmail@web13801.mail.yahoo.com>
In-Reply-To:
<20010925152532.70772.qmail@web13801.mail.yahoo.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: IMP/PHP IMAP webmail program 2.2.6
Content-Length: 382

sint banned...
multumesc mult
Quoting Webringul Ciberplai :
> www.sarmizegetusa.org foloseste un script care-ti fura
> votul pentru
> top100

Porumbelul Pacii din Crpatii Getici Joi, Octombrie 4, 2001 12:32 AM
Comentarii: La alegerile trecute bolsevicul de Iliescu a fost ales presedinte cu sprijinul americanilor. Presa centrala, inclusiv revistele de cultura, ne-au amenintat ca daca il votam pe Vadimache vine americanu si ne bombardeaza. Dadeau exemplul Iugoslaviei. Cu toate astea vreo 30-40% din romani poate chiar mai mult (depinde cat de mare a fost frauda) au votat cum le-a dictat constiinta. Concluzia e una singura: Nu-i nevoie de atentate pentru ca NATO sa bombardeze un popor, este suficint sa ne tremurea mana cand punem stampila pe buletinul de vot si apocalipsa-i pe capul nostru. I love you America mult de tot si sa ne iubesti si tu pe noi ca am facut voia ta precum in est asa si-n vest, amin!
Oama indivizibila Joi, Octombrie 4, 2001 12:11 AM
Comentarii: Draga omule invidizibilos, ma inscriu si eu la concursul tau de "cine stie cunoaste". Premiul?

Deci, punctul A. Daca 2 oameni indivizibili vor sa creeze dragoste vor reusi s-o faca fiindcaci ochiu-nchis afara inlauntru se desteapta, cum scrie la imnul de stat.
Trecem la punctul B. Sigur ca are importanta, dar a priori. Adica fara frumusete nu vine de se leaga punctul A. Problema nu e bine pusa. Intoarce-o. Beul devine A si viceversa.


Toma Alimos Joi, Octombrie 4, 2001 10:57 AM
Comentarii: Si derbedeu, si de nimic ultimul Mircea cel Batrin s-ar potrivi cu Gica dementul fricos. Ba, bolovane, tu nu esti roman.
Ler Xhevalier Joi, Octombrie 4, 2001 10:23 AM
Comentarii: Nu stiu ce va sa zica Prutzul si Ghioala, Vandaluzia. E o poezea dadaista, ultrasurrealista? Te tzuc si eu in clar da' sa stii ca imi placea si cand ma tuxvai. Era interesant.
Mircea cel Batran Joi, Octombrie 4, 2001 1:45 AM
Comentarii: Io tu nu esti roman ba papagalule. Tu esti un bandit prostanac si somer prin Germania care sta cu mana intinsa la coltul strazii sa faca bani si el sa mai manince cacat pe internet odata la doua saptamani cind i se termina tuica.

Du-te tu in Romania BA betivule, ce stai prin tari straine daca esti asa de patrihotz. Ciocu mic si mars la cacat ca-ti plombez dintii acuma. Pune-ti cersaful si turbanul pe cap si mars si cauta-l pe BenLaden sa ti-o dea si tie la muie ca esti de teapa lui.


Americanu patriot Joi, Octombrie 4, 2001 1:19 AM
Comentarii: la felul lor [al românilor] de a gandi, reactiona si comporta ca in cazul unei crize internationale ca cea actuala
Ce ma-ta de criza vazushi, ma idiotule? Ca le cazura la aia doua bloace-n cur si-acuma crezi ca vine sfârsitul Lumii, sau ce mama dracului facetzi atâta gargara totzi? Din atâta nu pica America pe spate. Cel mult i-a scos imbecilul ala de arab din sarite, în rest bussiness as usual. Face si Bush "Wag the Dog", ca cu altceva n-are cu ce sa se laude, asta-i tot. Vine iarna acolo-n Afghanistan si-o sa dea de dracu si Napoleonii astia de la Pentagon ca si omologii lor de la Maskwa, daca nu-i cumpara cu dollari pe porcii aia lipsitzi de caracter, de-l omoara aia pe Ladenu pentru 30 de-arginti.
Ia nu mai faceti atât gargara ca la CNN, ca devenitzi deja caraghiosi cu împrastiatul asta de panica. Si daca nu-ti place cum gândesc românii aia -dar tu ce p.m. esti, bai idiotule, nu tot român?- atunci du-te tu acolo-n România si lumineaza-i la minte, scoate-i din criza desteptule. Si ia vezi sa nu ti se umfle-un ochi careva asa, la-ngramadeala, invizibilule. Mai controleaza-te cum vorbesti de români, renegatule. Ca cu fleanca esti mare vedeta, tu si cu capra aia de Dorinella.
Omul invizibil Joi, Octombrie 4, 2001 12:36 AM
Comentarii: Doresc sa contribui si eu cu o etapa la concursul "cine stie castiga' initiat aici de Dorinella

Daca doi oameni invizibili vor sa faca dragoste (un om si cu o oama dsesigur) cum vor reusi ei s-o faca daca nu se vad niciodata?

A. Se cauta pina se gasesc prin pipaire cu mainile inainte? (dar in datele problemei noastre nu se va preciza daca se gasesc in aceasi camera, oras, continent, etc. numai ca au acces amandoi la internet...) B. Daca in sfarsit reusesc sa se gaseasca, va avea importanta ca:

a. sunt amondoi uriti ca dracul...

b. sau sunt amandoi frumosi de pica

c. variante la variantele de mai sus veti gasiti dvs.


Omul invizibil Miercuri, Octombrie 3, 2001 9:57 PM
Comentarii: Dorinella ce parere ai de:

C. Bombardamente NATO asupra Romaniei cu scaune... pentru a-i obliga pe romani sa se mai "spele" si ei la cap... (la felul lor de a gandi, reactiona si comporta ca in cazul unei crize internationale ca cea actuala)


Vandaluzia Miercuri, Octombrie 3, 2001 9:36 PM
Comentarii:
Domnu' EU, nu ma prinsei, regret. Ce vrusesi sa-mi spui ?
EU Din lumea cea mare Miercuri, Octombrie 3, 2001 9:28 PM
Comentarii: - Dorinela draga, ai inceput sa bati campii? - Vandaluzia, ti-ai gasit sacul (Seth)?
Vandaluzia Miercuri, Octombrie 3, 2001 8:46 PM
Comentarii:
Ocupata, Mon Chevalier, ocupata rau (sau bine, whatever). Si tu la fel, se pare. Iarta-mi deviationismul de dreapta al degetelor de la mîna stînga, responsabil de transformarea neaosului "tzuc" in ceva ce aduce a euskadi, "txuv", sau cum zisei. Ceea ce-mi aduce aminte de limba sparga inventata de Nina Cassian. Stii Prutzul si Ghioala ? Tzuc.
farkas Miercuri, Octombrie 3, 2001 7:41 PM
Comentarii: Pentru Gica fara frica
"in felul acesta ar scapa cafenelele dintr-un foc de cel putin patru canalii,care mai de care mai abjecte;g.z,rombu,farkash si tu binenteles.asta ca personaje,ca de fapt toti sunteti doar unul."
Ei tu, cazatura terorista! De unde ai invatat astea? De la Ben Laden ? ma duc sa te parasc lui gz ca l-ai micsorat in rang. El nu este numai eu, ci si multi altii: Pedro, Asterix, Harisis si in general cei de care te tem tu cel mai mult. El este visul tau cel mai urat, avortonule. De asemenea are multe nationalitati si traieste in multe lumi paralele.
Un diazepam?
Dorinella Miercuri, Octombrie 3, 2001 6:54 PM
Comentarii: Intrebare pentru toti: Daca ar fi sa alegeti apocalipsa pentru romani, ce varianta preferati?
A. Atacuri teroriste cu avioane cisterna incarcate cu cherosen in scopul instaurarii unui regim taliban la Bucuresti.
B. Bombardamente NATO asupra Romaniei pentru a obliga Bucurestiul sa accepte aplicarea legii certificatului de maghiar la cetatenii romani din Ardeal.
Dorinella Miercuri, Octombrie 3, 2001 6:53 PM
Comentarii: Ciberplaies, O puse omul invizibil de-un scaun mai jos, da uita sa-i manance picioarele si s-a luat dupa el.
Chevalierul Miercuri, Octombrie 3, 2001 4:34 PM
Comentarii: Vandaluzia, ce mai faci? Te txuv.
Ciberplaies Marti, Octombrie 2, 2001 9:34 PM
Comentarii: Dorinella.Cred ca mi se trage de la virusii aia ce se ascund in spate la globu`ocular :-)Da ce-ti veni cu eugenia si brifcoru?Ce reactii ciudate ai si tu;nu vazusi ca Omul invizibil o puse sub tine?In orice caz,bonapetit.
Dorinella Tiraspol Marti, Octombrie 2, 2001 7:58 PM
Comentarii: Ciberplaies, prudenta si iar prudenta cand faci glume deochiate pe seama americanilor. Eu imi permit ca pe mine ma stie tat manapondul de nebuna. Ai fost molipsit si talica?

Stiti ceva? Mi-e pofta de-o eugenie si un brifcor!
Omul invizibil Marti, Octombrie 2, 2001 5:53 PM
Comentarii: Vedeti sa nu calcati in el ca e cam moale si pute
Omul invizibil Marti, Octombrie 2, 2001 5:52 PM
Comentarii: Acuma eu trebuie sa plec. Va las scaunul meu acilea
Omul invizibil Marti, Octombrie 2, 2001 5:51 PM
Comentarii: Acuma eu trebuie sa plec
lol Marti, Octombrie 2, 2001 2:40 PM
Comentarii: Voia sa dea cu bolovanul de 2 kile in Ilici nu ca sa-i faca un vun rau ci ca sa-i atraga atentia! Misto! Asta-i f(r)aza lunii!
culegatorul de perle Marti, Octombrie 2, 2001 1:58 PM
Comentarii: Articolul de mai jos e din Evenimentul zilei de azi.
Emanatul despre alte emanatii (CO2) si nu numai perle de rumegu$ Marti, Octombrie 2, 2001 1:57 PM
Comentarii:
Ion Iliescu l-a laudat, ieri, pe predecesorul sau comunist, Nicolae Ceausescu. La festivitatea de deschidere a noului an universitar, la Oradea, presedintele a apreciat "pozitia (lui N.C. - n.r.) de relativa independenta in anii de relativa deschidere politica si culturala". Dintre succesele politice ale regimului Ceausescu, Iliescu a apreciat ca Romania "a fost singura tara din zona care a fost vizitata de presedintele Americii, de generalul De Gaulle, de ministrul de externe al Germaniei (RFG)". In opinia sa, un alt succes este "opozitia la ruperea relatiilor cu Israelul". Nu in ultimul rind, "meritul lui Ceausescu" a fost condamnarea invaziei din Cehoslovacia. Dincolo de accentele interioare de dictatura, "inspirate din dictatura nord-coreeana", Ceausescu, in opinia lui Iliescu, "a avut un moment de curaj nebun". Pina la urma insa, s-a ajuns sa "nu mai existe posibilitatea de a discuta despre schimbare". Asa s-a ajuns, a explicat presedintele, folosind un exemplu din termodinamica, la situatia de dinainte de 1989: "A fost ca un vas inchis, a carui presiune a ajuns la limita si a explodat". Dupa ce a vorbit despre "sistemul inertial", presedintele a vorbit mult despre apa, ca despre "un element global". Problemele in teritoriu, pe care presedintele le-a punctat dupa conferirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oradea - imbracat cu pelerina si toca aferente - ar fi cele legate de "emisiunile de CO2 in atmosfera", mai ales "prin folosirea freonilor pentru refrigerare" si care vor da efecte serioase "pe planul climatului". Iliescu a oferit apoi o solutie pentru energetica viitorului: exploatarea H2 obtinut din apa marilor si a oceanelor. Iliescu este de parere ca "omenirea se confrunta cu mari sfidari in conditiile globalizarii". Asa se pare ca "apar si foarte multe discrepante si stridente dintre tarile sarace si cele bogate, ca si polarizari la scara nationala intre cei bogati si cei saraci". In opinia sa, "acestea constituie cele mai periculoase surse de terorism si conflict pentru ca sint alimentate fanatismul si terorismul". In cursul zilei de ieri, tot la Oradea, presedintele Romaniei a fost asaltat de cetateni, unul dintre ei, care nu a putut fi oprit la timp de garzile SPP, a aruncat spre Iliescu un plic in care se gaseau petitiile lui. Dupa ce s-a verificat ca nu era altceva in plic, acesta i-a fost inminat unuia dintre consilierii de stat. Surse din Politia Bihor ne-au declarat ca omul este unul dintre petitionarii de preofesie, mare perdant la FNI. Cu o zi in urma, la Arad, ne-au declarat surse SPP, un cetatean ale carui petitii nu au fost rezolvate a fost predat politiei din cauza ca a fost gasit, in multimea care il astepta pe presedinte, cu o plasa in care avea un pietroi de doua kilograme. Conform propriilor declaratii, barbatul, Mircea Isilia, avea intentia sa arunce spre presedinte acea plasa, nu ca sa-i faca vreun rau, ci ca sa fie luat in considerare, deoarece familia il daduse afara din casa. MIRUNA IONESCU CRISTIAN OPREA
Si inca una special for Dorinella Luni, Octombrie 1, 2001 7:33 PM
Comentarii: sursa:
http://euobserver.com/index.phtml?selected_topic=9&action=view&article_id=3636 [...] According to the Financial Times, European officials are reluctant to raise the issue of Russian non-compliance with the treaty on Conventional Armed Forces in Europe (CFE). The CFE treaty aims at reducing the levels of conventional weapons in 30 countries. The 1999 CFE treaty (often called CFE2) is an adaptation of the original 1990 CFE1 treaty that established ceilings on conventional weapons for members of the Warsaw Pact and NATO. According to European diplomats, Moscow is now violating the CFE2 treaty by not withdrawing remaining forces from Georgia and Moldova.

The Commission insists that the EU's position has not changed with towards Russia's compliance with the CFE2 treaty - Russia must pull out of the contested areas, as stipulated by the conditions of the treaty. The Commission denies that the subject will be avoided during Wednesday's meeting, but acknowledges that progress may be difficult.

There are concerns that Russia may use non-compliance as one of the conditions for remaining in any US-led coalition against terrorism.
Un punct de vedere Luni, Octombrie 1, 2001 7:21 PM
Comentarii:
Sursa: http://EUobserver.com
Anti terror legislation gives rise to worries
DRUDE DAHLERUP
(Drude Dahlerup is a professor of political science at Stockholm University in Sweden and a leading member of the Danish EU-critical June Movement.)
It is, of course, both legitimate and necessary to co-operate across boundaries in order to prevent terrorism and clear up such acts. But there is very good reason to think over things an extra time in order not to violate the same legal principles that should be protected by the action. After the deed of terror in New York and Washington on 11 September, efforts must be made to fight terrorism and its causes. But the fight against terrorism must not take place at the cost of the principles of the state governed by law.

Sadly enough, it looks as if the EU Commission under the shelter of the tragedy in the US will rush through a process of introducing legislation against terrorism, including a centralisation of the penalty clauses which on several points is against fundamental legal principles. There is good reason to warn against this kind of panic-induced legislation.

Not many months ago, everybody was talking about a new legal order in the world where crimes against humanity would be prosecuted by law, and the culprits brought before the International Court in The Hague. But today, not only the president of the USA, but also the Danish prime minister Poul Nyrup Rasmussen and other EU prime ministers, are talking about war and revenge. A warning should be issued: in states governed by law the courts are the ones to sentence. Was this not just what was to be the new world order? Especially in times of crisis, the legal principles should be standing their test. This is the reason that I so much regret that certain Danish politicians now suddenly are in favour of the death penalty if executed in the USA.

The EU prime ministers and ministers of home affairs had an emergency meeting on how to fight terrorism. This is evidently needed in the present situation. But what is also needed is level-headedness and clear minds. In actual fact, the talk was about old proposals which were discussed at the Tammerfors Summmit in October 1999, but on which no agreement could be reached. Now, an attempt is being made to force through agreement in a hurry in order to have them adopted in December - that is within 2-3 months.

The EU Commission has issued two comprehensive proposals. The first proposal, entitled "European Arrest Warrant", is intended to make a warrant of arrest issued in one member country into a warrant of arrest in all countries - even if the offence is not liable to punishment everywhere. Does that mean that we are going to help the Irish authorities arrest Irish women who have undergone an abortion? This will of necessity lead to further demands to harmonise the penal codes.

The other proposal is anti-terror legislation. It is, of course, both legitimate and necessary to co-operate across boundaries in order to prevent terrorism and clear up such acts. But there is very good reason to think over things an extra time in order not to violate the same legal principles that should be protected by the action.

Among other things, a harmonisation of the maximum and minimum penalties of the member states is proposed - for example, 20 years of prison for murder in connection with an act of terror, 10 years of prison for taking hostages. Please note that such centralisation and regimentation does not even exist between the states in the USA. Each state has its own penal code. In a state governed by law it is important that the penalty for each individual crime is seen in relation to the penalties for other crimes. It is not possible to introduce EU harmonised punishment in some areas without achieving a clash with the penal codes of the individual countries.

Statewatch, the British human rights organisation, has already warned against the broad definition of terrorism drawn up by the proposal, which contains clauses on "urban violence" and disturbance of "public transportation". Statewatch concludes that the EU has an agenda quite apart from just that of fighting terrorism. The EU is in the act of working out a definition of terrorism that also embraces protest actions like those of Gothenburg and Genoa. If these proposals are passed, most of the Greenpeace actions would have to be punished as terrorism.

Another thing that there is reason to warn against is the idea of making a list of political associations that should be banned - something that we in the interest of the freedom to convene do not want in Denmark. Should the UCK which some see as freedom fighters, others as terrorists, be banned? And what about the Kurdish organisation PKK? Please remember that even the ANC was considered as a terrorist organisation by the Apartheid government in South Africa. In Denmark, this would clash with the constitutional right to convene.

The June Movement warns most strongly against this kind of panic-induced integration in the legal area. The tragedy in the USA should not be misused to force on us centralised rules that conflict with constitutional rights in Denmark (and other EU countries). Terrorism should be fought, but not by having the old superpower, the USA, and the new superpower, the EU, violating fundamental legal principles.

It is all-important that we now seriously attack the growing inequalities in the world and endeavour to solve the unsolved conflicts in the world, not least in the Middle East, which prepare the soil for terrorism. This is the direction we must take. The adoption of new and more severe penalties will not stop terrorism. The kind of terrorism that we have seen in the USA cannot be stopped with more severe penalties. Threatening a suicide pilot with the death penalty just does not make sense."
Ciberplaies Luni, Octombrie 1, 2001 6:59 PM
Comentarii: Dorinella.Cum sa pice avioanele la noi?Pai teroristii cred ca dupa ce dau "coltzu´" ajung in Paradis.Ce fata or face,asa morti,daca in loc de Paradis si cadane se trezesc in...?_____Ce dracu am?Numai prostii scriu.
Ciberplaies Luni, Octombrie 1, 2001 6:52 PM
Comentarii: Imi cer scuze pentru gluma de prost gust.
Ciberplaies Luni, Octombrie 1, 2001 6:51 PM
Comentarii: Apropo de Pentagon.Am citit eu pe undeva ca a doua cladire ca marime dupa Pentagon e Casa Poporului.Daca e adevarat,pot spune ca acum s-a schimbat ordinea.
Dorinella Luni, Octombrie 1, 2001 5:11 PM
Comentarii: America si-a pierdut doi dinti din fata si asa stirba vrea sa ne convinga ca e in stare sa muste rau din putregaiul afgan. Nici Pentagonul nu mai e ce-a fost. A ajuns patrulater. Se schimba lumea si noi tot cu Ilici ne chinuim. Zic unii ca s-au bucurat romanii de ce-au patit americanii. Pai daca picau la noi patru avioane dodoloate pe Cotroceni, parlament si guvern bucuria era si mai mare. Va pup vitejii mei!
gica fara frica Luni, Octombrie 1, 2001 4:42 PM
Comentarii: sheet-ule.dece nu-i urmezi exemplul?in felul acesta ar scapa cafenelele dintr-un foc de cel putin patru canalii,care mai de care mai abjecte;g.z,rombu,farkash si tu binenteles.asta ca personaje,ca de fapt toti sunteti doar unul.Chesaru se adauga milioanelor de martiri pe care tu si toti cei ca tine,ar trebui sa-i aveti pe constiinta.Dar de unde constiinta la hiene ca voi?cineva ti-a sugerat sa folosesti un alt"nick"ce ti se potriveste la fix-"otreapa".
Seth Luni, Octombrie 1, 2001 8:44 AM
Comentarii: L-am cunoscut pe Radu Chesaru. Era stangist, ca si mine, dar in varianta anarhista. Dumnezeu sa-l ierte.
birlic II Luni, Octombrie 1, 2001 8:27 AM
Comentarii: Birlic II Test
God bless America sursa:http://www.romanialibera.com/9FOR/2595.htm Duminica, Septembrie 30, 2001 11:06 PM
Comentarii: God bless America! Traiesc in Europa occidentala, am trait jumatate din viata in Romania, am rude apropiate si am calatorit mult in America asa ca am o vedere generala asupra felului cum este vazuta lumea dintr-un loc sau altul. Voi incerca sa fiu scurt. America este o tara noua, cei 250 ani practic nu inseamna nimic fata de miile de ani cu care se lauda unii sau altii, inclusiv noi romanii. Iar americanii cine sunt ? Sunt sute de mii de concetateni de-ai nostri dar si milioane de mexicani, zeci de milioane de irlandezi si englezi, multe milioane de francezi si italieni, foarte multi, din ce in mai multi, de asiatici, zeci de milioane de negri, crestini si musulmani ca religie etc;etc.... Pe scurt sunt cei care dintr-un motiv sau altul, de voie sau de nevoie si-au luat "lumea in cap" incepind o viata noua cu toate dificultatile inerente aceste "aventuri" care inaite de razboi incepea in Manhatten foarte aproape de locul tragediei de acum. Este tara celor care in trecut si inca in prezent au avut curajul sa ia viata in piept fara sa aiba " ajutorul de somaj" asigurat... tara unde se munceste cel mai mult si unde se cistiga cel mai bine...Unde imi indemn copii sa mearga chiar si numai pentru a capata experienta de viata si unde eu in anii 80 nu am indraznit sa merg mai departe preferind Europa "mai sociala" ... Mentalitatea americana este deci aceea a unei natiuni tinere,plina de vitalitate. America este idelista pe undeva, copilaroasa pe de alta parte in insemnele si gesturile traditionale .. America profunda este religioasa, cu idealurile de dreptate si cinste inca nepertubate ca in societatile noastre originare, asi putea spune decadente si influentate de atitia ani de dictaturi diverse, comuniste sau fasciste, de dominatii straine carora a trebuit sa ne adaptam si care ne-au alterat caracterul... Spre aceasta America se indreapta criticile celor care, din lipsa de sansa, din lipsa de curaj , frustrati de viata, acriti de conjuncturi, nu au realizat in viata ceeace cred ei ca li s-ar fi cuvenit de drept . Este invidia celui sarac si la care "nici boii nu trag" fata de cel caruia aparent i-a reusit totul. Asa este ea vazuta : dece nu ne da si noua , celor saraci?, de ce nu au venit cind i-am asteptat? (spunea cineva mai inainte ), toate relele se datoresc Americii, inclusiv faptul ca peste noi au venit rusii etc.etc.!!! Increderea in dreptate si convingerea ca au datoria de a contribui la realizarea ei si daca se poate in lumea intreaga este o trasatura a societatii americane. Asa se explica comportamente aprope paradoxale vazute din unghiul nostru de vedere : bombardamentele din Iugoslavia pentru a salva un popor musulman (albanezii din Kosovo) de la exterminare cind este cunoscuta ura pe care o au musulmanii din toata lumea impotriva Americii pentruca in alta imprejurare, America sustine Israelul, singura democratie din Orientul apropiat ! Desigur ca in toate actiunile exista si o componenta legata de interesul national american, nici nu s-ar putea altfel, dar sunt convins, proportional mai putin ca la alte natiuni. Se vorbeste mult de pierderile de vieti provocate de interventiile americane ca de ex. Japonia, Vietnam, etc. dar nu se spune nimic de riscurile neinterventiei. Multi au murit in Vietnam datorita si in timpul interventiei americane care incerca sa protejeze sudul Vietnamului de comunism, dar nu se spune nimic de cele 2 milioane de morti in Cambodgia comunista tocmai datorita nici unei interventii. La fel in Ruanda : 1 milion de morti in rindul populatiei tutsi tocmai pentruca nu a intervenit nimeni. Si mai pot fi date si alte exemple. Curios este ca cei care ii acuza pe americani de interventie sunt aceeasi care ii acuza ca nu au intervenit in Romania, ca lumea i-a asteptat in zadar dupa razboi !. Si acum sa va spun ceva. S-ar putea ca lucrurile sa se agraveze, atacul terorist sa capete forme inca mai grave, atacuri chimice sau bacteriologice, distrugeri de centrale nucleare cu efecte inca mai grave ca cele de la Cernobil. Aceste efecte ar putea sa afecteze si Europa, sau mai degraba in primul rind Europa, iar Romania nu va fi si nu va putea fi crutata. Cred ca este momentul de a rationa matur si de a alege bine de care parte trebuie sa fi. Numai cu consideratii sterile privind egalitatea care ar trebui sa domneasca pe pamint nu veti putea impiedica pe fanaticii musulmani sa-si puna in aplicare planurile lor de "razboi sfint" al islamului impotriva vestului decadent. Adevarul este ca nu ma simt in siguranta in societatea noastra vest si est europeana gata sa cedeze oricaror presiuni si santajuri numai pentru a-si mentine traiul fara grija. Poate mai putin acest lucru in Romania, dar defetismul este foarte prezent in vestul Europei. De fiecare data cind amenintari se aduna pe cerul Europei, gindul meu se indreapta fara voie spre americani care acum, ca si altadata, sunt gata sa-si sacrifice proprii lor fii pentru siguranta si linistea noastra a tuturor. Pentru toate acestea, iti multumesc America ! God bless America! Dinu Stefanescu Belgia
Dorinella Duminica, Septembrie 30, 2001 9:38 PM
Comentarii: Ilici urmeaza sa viziteze SUA si a decis sa formeze un consiliu al diasporei cu sediul la Bucuresti format din 50 de reprezentanti marcanti ai diaporei romanesti, personalitati adica. Milica a fost mai istet. A facut o parte din ei ambasadori onorifici (le-a dat cartoane) si le-a inchis gura. Personal nu inteleg, ce se inghesuie atat pe langa putere daca sunt sefi de ONG-uri si nu de organizatii politice?
Cu ce ne falim? , Septembrie 30, 2001 2:40 AM
Comentarii: Casa Boborului? Americanii au WTC, noi avem Canalul. La numarul mortilor, i-am intrecut de-asta data.
Ramâne atunci Brâncusi

Ghiopardul Sambata, Septembrie 29, 2001 9:35 PM
Comentarii: Romania = Dracula
Romania = Nadia Comaneci
Miti Sambata, Septembrie 29, 2001 7:16 PM
Comentarii: Surfand pe formuri de discutii europene am dat de un mesaj in care autorul se intreba care ar fi reperele culturale ale tzarilor candidate la integrare europena. Asa cum de Franta e lamurit prin turnul Eifel (opinia lui...) si revolutia franceza, de UK prin Magna Charta etc, ar vrea sa se lamureasca si de cele 12 viitoare noi membre ale UE.

Mi se pare o chestie interesanta de discutat, ce s-ar putea propune europeanului in cestiune, pentru definirea RO? Pe bune. Adica fara sarmale si getopizii semnalati de Vandaluzia.
Din Evenimentul Zilei Sambata, Septembrie 29, 2001 5:54 PM
Comentarii: Radu Chesaru, pe care opinia publica il identifica cu miscarea anticomunista "Vulturul Brancovenesc", a fost gasit impuscat, joi la prinz, in apartamentul sau de pe strada Volga, nr. 28, Bucuresti. Potrivit specialistilor criminalisti, glontul mortal a provenit de la o pusca de vinatoare care a fost gasita linga cadavru. Pusca era detinuta legal de catre Radu Chesaru. Deocamdata exista doua ipoteze: sinucidere sau accident. Cea mai probabila dintre ele, impartasita de procurorii sositi la fata locului, este sinuciderea. "Verdictul" il va da insa medicul legist. In 1989, Radu Chesaru, atunci in virsta de 19 ani, a fost arestat de Securitate pentru ca a imprastiat manifeste impotriva regimului comunist. Din erou national, in decembrie 1989, a ajuns, incetul cu incetul, sa fie ignorat. Pentru a i se tempera avintul contestatar, i s-a facilitat sa faca armata la SRI (???). A activat in asociatii civice; a fost consilier la Primaria Capitalei, pentru ca in 2000, ministrul de interne de atunci, Constantin Dudu Ionescu, sa-l "inroleze", cu gradul de capitan, la Directia Relatii Publice a ministerului pe care il conducea. In iulie anul acesta, Radu Chesaru a cerut sa fie trecut in rezerva, din motive necunoscute. Era casatorit si avea un copil. In ultima vreme locuia singur in apartamentul de pe strada Volga. Potrivit apropiatilor sai, Radu Chesaru, "un inadaptabil", n-a dus-o deloc bine, dar nimeni din cei cu "putere" nu i-a intins o mina de ajutor. ONDINE GHERGUT
Miti Sambata, Septembrie 29, 2001 3:38 PM
Comentarii: Si inca o idee. Sper ca lumea libera de azi sa nu se inchida ea insasi sau sa nu inchida alte sisteme prin proasta gestionare a crizelor globale.
Miti Sambata, Septembrie 29, 2001 3:35 PM
Comentarii: Din ce-am citit, marturii ale celor care au trait vremurile, nu-i asa. Adica, cu toate imperfectiunile care au existat ( żunde nu exista? ), sistemul era totusi deschis si chiar fluctuatiile autoritariste n-ar fi reusit probabil sa-l inchida daca dupa razboi eram lasati de capul nostru. Sistemul avea puterea sa se auto regleze. In fond miscarile extremiste erau pe atunci raspandite cam peste tot. Eram sincroni cu Europa si in rau nunumai in bine...
Miti Sambata, Septembrie 29, 2001 3:10 PM
Comentarii: Vandaluzia, poate nu era vorba direct de Criterion dar tot aveam fragmentul deja in Word si m-am gandit sa vi-l postez si voua. Vreau sa fac o pagina web cu depozitii despre interbelicul rom^nesc. Foarte multi, (e.g. pe listele de discutii rom^nesti) vin cu comentariuii de genul 'nici intre razboaie n-a fost nimic de capul sistemului din RO--asa-s rom^nii, inclinati spre autoritarism, n-avem traditie democratica etc. (Cum ar veni, fatalitate, d'aia nici acum nu-s mari sperante)
Vandaluzia Vineri, Septembrie 28, 2001 9:53 PM
Comentarii:
Chevaliere, cu mine vorbeai ? Don't worry, sint cea mai bine. Si eu sper ca e totul in regula la tine. Un txuv fara satziu.

Marius, multumesc frumos. Am rezolvat clienti mult mai dificili ca domnu doare-n coa, ie deja rutina pentru mine sa ajut tipi ca ei sa se simta un pic mai bine.

Miti, fain interviul, dar nu stiu cind fu vorba de Criterion. Bibi o fi si el ocupat, sint prima sa-l inteleaga.

Love
Chevalierul Vineri, Septembrie 28, 2001 7:28 PM
Comentarii: Sper ca esti bine. Ai grija cu oboseala.
Marius .. Vineri, Septembrie 28, 2001 6:37 PM
Comentarii: Se pare ca mr. IoNick sau un discipol si admirator al lui s-a trezit iar cu fata la cearceaf si a navalit in cafenea cu un mesaj din care jumatate sint prostii si cealalta jumatate insulte. De partea cu prostii s-a ocupat Vandaluzia. Mai remarc si eu una: faptul ca ticalosii s-au folosit de ajutorul SUA si dupa aceea s-au intors impotriva lor este vazut ca vina a ... SUA.

Aveti deci grija, oameni buni, sa nu ii mai ajutati pe cei nevoiasi si defavorizati pentru ca, dupa citiva pasi, o sa va dea cu o piatra in cap. Si atunci veti fi gasiti vinovati. Cam asa functioneaza creierasul anonimului pe care il doare si pe el in ce are (cot) de prea multa gindire.


Tot despre Criterion si nu numai Vineri, Septembrie 28, 2001 6:10 PM
Comentarii: - De fapt pe mine m-a atras la aceasta operatie Mircea Vulcanescu. A spus ca n-are cine sa sustie anumite puncte de vedere. S-au facut o serie de conferinte despre Lenin, pur si simplu Lenin.
[...]
Unde am expus aceasta atitudine a mensevicilor, ce anume i-a facut sa fie impotriva bolsevicilor. Era in sala si Lucretiu Patrascanu, care a cerut si el sa ia cuvantul si sa apere. Sa-i dam cuvantul, sa nu-i dam cuvantul...Eu am zis: dati-i cuvantul, sa vedem...
- Era comunist cunoscut deja, nu?
- Cum sa nu! Sigur ca da. Eu cu el facusem Universitatea, Facultatea de Drept. Eram bun prieten cu Lucretiu Patrascanu.[...]Dupa asta ne-am pomenit ca era asa de mare buclul in sala, ca era sala arhiplina, si pana pe strada era adunata masa mare. Legionari si comunisti. A intervenit politia, evident ca da.[...]Pe urma s-a interzis sa repetam chestiunea cu Lenin. Atunci l-am luat pe Mussolini. (R^de). Evident, de data asta, nici mai mult nici mai putin decat Manoilescu.
- El fiind legionar?
- Nu. Era fascist italian.
- Propavaduia teoria corporatiilor.
- Ei asata a fost iar o chestie cu scandal mare[...]
- Spuneati ca ati scris despre Legiune...
- Da, in perioada aceea, cand am fost dat afara din Facultate, a trebuit sa stau, si avertizat ca ma cauta legionarii.[...]Am stat vreo 4 luni de zile ascuns acolo, in care m-am apucat si am scris[...]Pe urma am continuat aceasta lucrare, fiind din nou ascuns, de data asta in diverse alte locuri,cand m-au cautat rusii, ca sa puie mana pe mine ca neamtz. sa ma care in Rusia.E o lucrare nepublicabila, pentru ca asa de bine se aseamana Legiunea cu comunismul, incat este uluitor. Acelasi lucru. Cu o deosebire. Foarte importanta. Anume aceea ca Legiunea a fost intr-adevar un curent de mistica populara, colectiva. Nu se poate nega acest lucru. Pe cand dincolo, nu. Comunismul a fost o adunatura de ...din astea...cum sa spun eu...de lichele. De oameni care s-au transformat dintr-o zi pe alta, in comunisti, in dorinta ca sa le mearga bine. Atat. Pentru ca comunisti-comunisti-am cunoscut si d'aia-au existat. Belu Zilber nu poate sa spuie nimeni ca n-a fost comunist adevarat. Lucretiu Patrascanu si inca cativa care mi-au fost buni prieteni...Dar masa mare era o masa de lichele. Pe cand dincolo la legionari, au fost cativa legionari care au crezut, dar o masa intreaga care a crezut si ea. Era mistica populara. Si atunci te intrebi, dar praca era vorba, asa se spune de toata lumea,ca romanii sunt niste oameni potoliti...Nu-i adevarat...Curentele mistice ar trebui sa fie socotite ca simptome ale unei crize sociale...
Test din Est Vineri, Septembrie 28, 2001 5:54 PM
Comentarii: Nu vreau sa mai intram in NTO. M-am saturat de mascarada asta cu intratul in NTO si UE. M-am saturat de minciunile lui Iliescu si Nastase si de promisiunile mincinoase ale occidentului. Suntem condusi de niste paraziti care urmaresc distrugerea poporului roman. Regimul Constantinescu a produs mii de acte false cu care strainii ne fura pamanturile si padurile. Vor sa ne lichideze fizic otravind alimentele cu substante cancerigene. Toata clasa politica romaneasca e complice. Traficul cu arme, Banca Religiilor, FNI, SAFI, Caritas au fost planuite in parlamentul si guvernul Romaniei. Ne mor copii de foame si frig. Spitalele gem de muribunzi bolanavi de tuberculoza si cancer. Nu mai sunt locuri in cimitire pentru morti si asasinii care ne conduc au scumpit energia electrica, caldura si gazele acum in prag de iarna. Suntem haituiti ca animalele in propria tara. Am ajuns la capatul rabdarilor.
Miti Vineri, Septembrie 28, 2001 5:22 PM
Comentarii:
Vandaluzia, despre Criterion, uite un fragment din Zoltan Rostas, Monografia ca Utopie, Interviuri cu H. H. Stahl, (ed. Paideia, 2000, ISBN 973-8064-44-9)(E vineri, si daca bibliotecarul vad ca nu prea nu ne mai aduce de citit, aduc eu :-)

- E foarte ciudat, dar eu am fost prieten cu legionari, legionari celebri, cu Tell de pilda, am fost bun prieten. Si cu Misu Polihroniade. Au fost impuscati impreuna cu Corneliu Codreanu, cei 10, au fost impuscati. Insa Christian Tell pe care l-am iubit si respectat foarte mult, si care stia precis ce lucram [ e vorba de monografiile echipei lui Gusti], spunea:" Foarte interesant, as veni si eu, dar daca vin eu, va aresteaza pe toti,asa ca imi pare rau dar nu viu." Era constient de ce lucram. Ce vrem sa facem, si era de acord. Nu era obtuz.
- Inseamna ca si aici imaginile noastre sunt simpliste. Nici despre legionari nu se poate spune ca toti ar fi fost criminali.
-Nu, nu, nu. Au fost multi de buna credinta. Foarte multi de buna credinta. Si foarte multi fanatici, care nu mergeau insa pana la asasinat. Desi adevaratii legionari mergeau pana acolo, era suficient sa primeasca un ordin ca sa-l execute. Fara nici un fel de...Am cunoscut si fanatici de genul asta. Insa au fost foarte multi oameni care credeau sincer ca aceasta miscare poate sa fie folosita pentru mai multa curatenie etica in viata noastra sociala. Pentru mai multa dreptate, pentru inlaturarea unei serii de abuzuri, de birocratie de politicianism murdar, exploatarea maselor, si muncitoresti si tzaranesti, credeau in treaba asta. Credeau. Plus ca au fost unii care, pur si simplu, erau niste escroci, de fapt politicieni de joasa calitate, care au facut politica politicianista, sperau sa dea lovitura din acest punct de vedere. N-au crezut nici un singur moment. L-am cunoscut pe Misu Polihroniade, foarte destept, foarte bine pus la punct. Nu credea in Legiune ferit-a sfantu'! Si era unul din marii teoreticieni, el era specialistul lor de politica externa. Dar nu credea, asta e convingerea mea. Tell credea. Comarnescu n-a crezut in viata lui.
-Petre Comarnescu?
- Sigur.
-Marele...
-Da, da, da. A fost legionar, camasa verde si...Facea parte din grupul acela privilegiat, al intelectualilor. Nu erau destul de batrani ca sa fie in Senatul Legionarilor, dar Comarnescu, Noica, Eliade erau elita. Sebastian, spre marea supriza...Sebastian jongla.
- Mihail?
-Da.
- Dar el nu era evreu?
Ba, cum sa nu. N-ar fi singurul evreu care...era, in orice caz, fanaticul lui Nae Ionescu. Si, ca atare, nu era dusman inversunat al legionarilor. Nae Ionescu il impiedica.
- Interesant, Mihail Sebastian a fost bun prieten cu Patrascanu si cu sotia lui Patrascanu.
- Da, sigur ca da.
- E foarte greu sa faci delimitari...
-Clare...da
-...Intre legaturi interpersonale si politice...
-Eu am facut multa vreme parte din grupul care s-a numit Criterion. Mi-am redactat memoriile in legatura cu Criterion, un text destul de lung, si cred destul de interesant. Nu se cunoaste ce a insemnat acest Criterion si, masura in care s-a vorbit de el, s-a vorbit prosteste. Era epoca aceasta din '31-'32, unde lumea statea in cumpana, nu stia ce se va intampla. Era toata miscarea legionara care pornise, dar era toata miscarea bolsevica, comunista, care exista si ea si toata miscarea antihitlerista. Era foarte tulbure toata situatia. Se intorsese Comarnescu din America si a avut aceasta idee foarte interesanta. Comarnescu era extraordinar de priceput organizator de oameni si treburi politice. Foarte bun. Si a avut aceasta idee: hai sa incercam sa ne lamurim, luand in dezbatere marile probleme ale lumii de azi. Liber insa, in chip de simpozion, in care fiecare sa-si apere parerea lui, in contradictoriu cu parerile celorlalti. Si se aduna in acest grup toata generatia, cei mai buni din vremea aceea. Cine? Scriitori, filosofi, artisti, actori, muzicieni, dansatori, pictori, toti. Si faceau conferinte. Ca sa incepem cu conferintele, sa luam o serie de idoli, care...adica cei mai de vaza din oamenii actuali, contemporani si cei mai dezbatuti. Sa facem de pilda un simpozion despre Lenin, un simpozion despre Freud...unul despre...
- Pe spanioli nu i-ati luat, Ortega y Gasset si ceilalti?
- Nu, pe astia nu. Pe Mussolini l-am luat insa. Asa. Si cine sa faca aceste conferinte? S-au ales vreo cativa. A fost Vulcanescu, a fost Mircea Eliade. Vulcanescu m-a convins sa fiu si eu. Am fost si eu si am tinut aceste conferinte, intr-un scandal fara pereche. La Lenin, cel putin, a fost bataie. Ca a intervenit si Patrascanu, in public, sa vorbeasca. Eu am sustinut parerea social-democrata. La Freud, la fel, scandal mare, fiindca au spus ca Freud este ovrei si pe chestia asta a fost scandal: de ce vorbim noi de ovrei.
- Pai chiar este.
-Este (r^de), dar nu pentru asta era... Si acolo am combatut si am zis ca nu platesc 2 bani pe Freud cu toata stiinta lui! Da, au fost discutii foarte violente, foarte puternice, ma rog, scandal mare. Dupa aceste conferinte cei de la Criterion se adunau la cafeneaua Corso. Era o Cafenea foarte buna.
- Unde?
- In Piata Victoriei, langa palat, intr-un imobil care s-a daramat. Si era admirabila:Capsa era pentru oameni batrani si Corso, pentru generatia noastra.

Miti Vineri, Septembrie 28, 2001 2:42 PM
Comentarii: Dom Mistic, nimeni nu va cenzureaza. Cel mai probabil e ca din graba ati tastat numele nu in primul camp al formularului ci in cel rezervat e-mail-ului sau locului de origine. Scriptul are setata ca obligatorie completarea campului cu nume. Incercati cu atentie si veti vedea ca am dreptate. Stele bune.
Berlusconi se crede pe stadion Vineri, Septembrie 28, 2001 2:09 PM
Comentarii: CAIRO, 28 sep (MEDIAFAX) - Secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa, a afirmat, joi, ca arabii "asteapta scuze din partea Guvernului italian", ca urmare a afirmatiilor premierului Silvio Berlusconi in legatura cu "superioritatea civilizatiei occidentale", relateaza AFP.

"Asteptam scuze si o dezmintire" din partea Guvernului italian, a afirmat Moussa, care a apreciat drept "rasiste" afirmatiile facute de Berlusconi, miercuri, la Berlin, considerind că seful Guvernului italian "a depasit limitele ratiunii".

Vorbind in cursul unei conferinte de presă sustinute la Cairo alaturi de ministrul belgian al Afacerilor Externe, Louis Michel, Amr Moussa si-a exprimat "indignarea" pentru ceea ce a afirmat Berlusconi.

Aflat la Berlin, presedintele Consiliului italian afirmase, miercuri: "Nu se pot pune pe acelasi plan toate civilizatiile. Trebuie sa fim constienti de suprematia noastra, de superioritatea civilizatiei occidentale".

"Consider remarcile sale drept rasiste si, facind asemenea afirmatii, el a depasit limitele ratiunii si decentei", a adaugat el.
Ghiopardul Vineri, Septembrie 28, 2001 12:30 AM
Comentarii: Misticule, in traditia populara romaneasca cei care mor si reanvie se numesc moroi. Tu cati intunericul in numere deochiate. Tu esti moroi, esti un mort viu, scaraotchi e seful tau si deaia are oprelisti scalambaiala ta! Noi cautam lumina. Ciberplai e incadrat in top 100 de sfinti. E semnul divinitatii ca suntem alesi!
Vandaluzia Vineri, Septembrie 28, 2001 11:55 AM
Comentarii:
Erata: masacrul din '37 a fost la Nankin, nu Shanhai.
Vandaluzia Vineri, Septembrie 28, 2001 11:29 AM
Comentarii:
Miti, ca proprietara a locantei ce esti iti promit sa nu ridic tonul si sa-i las sa se simta barbati pe toti. Domnu cu durere-n coa ie foarte nervos pe ce considera 'mnealui pro-americanismul meu, dar nu asta-i tema aflarii mele in treaba acum, ci citeva inexactitati din textul acela eliberator ca un hand release (sint de meserie, stiu ce tensionati sint unii, saracii).
"...Si taica Kissinger n-are nimic sa ne povesteasca, asa-i?, de exemplu cum a cerut lui Van Thieu sa rupa tratativele de pace din Paris ca sa fie razboi , c-altfel nu iesea dragul lui de Richard Nixon prezident?" Nixon a iesit prima oara prezident in '68 (in campanie el a anuntat existenta unui plan de incheiere a razboiului inceput de predecesorul sau, plan bazat pe retragerea treptata a americanilor si intarirea guvernului sudist), iar Kissinger a ajuns asistentul lui abia in anul urmator. De cerut lui Thieu sa rupa tratativele ca sa fie razboi n-avea cum la ora aia, ca razboi civil era deja de 10 ani, iar SUA bagata activ in rahat din '65. Conform Radio Erevan, nu numai ca n-a cerut, dar a mai si dat - la inceputul lui '73 se semneaza incetarea focului, motiv pentru care Kissinger si un nord vietnamez sint gratulati cu Nobelul.
"Kissinger, banditul ce-a provocat razboiul si l_a alimentat cu nesimtzirea lui diplomatica, la fel ca si-n Golf, unde nu-i mai crede nimeni pe amis de când Kissinger i-a mintzit pe totzi si i-a dezbinat, de dragul Israelului SAU, adevarata lui tzara. " Daca e vorba de razboiul din Vietnam, cita legatura are Kissinger cu declansarea lui se poate vedea din ce am scris mai sus. Nesimtzirea diplomatica i-a adus, pe linga Nobelul amintit, succesul in tratativele dintre Egipt si Israel in 1975 (nu vorbesc de pacea de dupa citiva ani, ci de dezangajarea din razboiul precedent). Fiind secretar de stat intre '73 si '77, puterea lui de a declansa si intretine razboiul din Golf ('91) este discutabila. In privinta adevaratei lui tari, K. s-a nascut in anii '20 in Germania si a venit in SUA in 1938. A fost primul secretar de stat nenascut in SUA.
"Mai bine vedem acum cum scapam de "produsul democratziei americane": Osama Bin Laden " Ghilimelele sint binevenite. Laden n-ar fi fost sprijinit de americani sa ajunga erou national in Afga daca n-ar fi intrat rusii acolo.
securistul travestit Joi, Septembrie 27, 2001 11:28 PM
Comentarii: Vai fetelor...si mie imi plac astia cu ..temperament!Draga Miti,draga Vandaluzia ce ar fi sa deschidem o casa de placeri cu temperament? Misticul la intrare sa vinda bilete,voi doua-supusele laptarese,eu-travestitul ,IoNick si asta cu cotul - la temperamentali,Domnul Biblicu - romanticul shoricel de biblioteca si mai angajam daca trebuie!
Vandaluzia Joi, Septembrie 27, 2001 10:11 PM
Comentarii:
Ala cu durerea-n cot (ramasesi nebotezat ?), cu cit te ienervezi mai mult, cu atit ma amuzi mai tare. Despre ce tratative de pace vorbeai, draga, intre luxemburghezi si papuasi, sau intre vietnamezi si vietnamezi ? Si cum o sa ma faci sa tac ? Ai sa-ti tzuc laba scapata de sub control. Te voi citi cu interes si pe viiotr, imi plac astia temperamentali.
MYSTICUL=JS.++++. DIN LUNA... Joi, Septembrie 27, 2001 10:08 PM
Comentarii: Vreau sa ii intreb pe cei care ii admit pe scriitorashii de articolashe pe LAIDEE,dece atunci cand am pus un nume aiurea ,nu voiau ca sa ma lase ca sa intru,cand toate numele sunt NE NUME, ci aiureli si inventzii ,la care sunt ,meshteri ai nostri ca brazi..?? DECE ??
MYSTICUL=JS.++++. DIN LUNA... Joi, Septembrie 27, 2001 10:06 PM
Comentarii: Vreau sa ii intreb pe cei care ii admit pe scriitorashii de articolashe pe LAIDEE,dece atunci cand am pus un nume aiurea ,nu voiau ca sa ma lase ca sa intru,cand toate numele sunt NE NUME, ci aiureli si inventzii ,la care sunt ,meshteri ai nostri ca brazi..?? DECE ??
Vandaluzia Joi, Septembrie 27, 2001 9:59 PM
Comentarii:
Domnu' Bozdoc, numa de gluma nu-mi arde despre ce s-a intimplat. Nu mai am timp acum, poate mai vorbim.
Ma doare-n cot si de America si de Bin Laden. (de la munca vin, treaba ce-.atzoi putea s-o probitzi si voi, nu sa prostitzi TOP100, puturoshilor) Joi, Septembrie 27, 2001 9:47 PM
Comentarii: Vandaluzia
Te-ai imbecilizat complet, fata:
N-a fost SUA contra Vietnam, au fost vietnamezi contra vietnamezi, jumatatile de nord si sud macelarindu-se intr-o veselie sprijiniti de cine stim.
...Si taica Kissinger n-are nimic sa ne povesteasca, asa-i?, de exemplu cum a cerut lui Van Thieu sa rupa tratativele de pace din Paris ca sa fie razboi , c-altfel nu iesea dragul lui de Richard Nixon prezident? Da, Nixon, ala "de-o cinste ireprosabila si-un caracter integru": si Kissinger, banditul ce-a provocat razboiul si l_a alimentat cu nesimtzirea lui diplomatica, la fel ca si-n Golf, unde nu-i mai crede nimeni pe amis de când Kissinger i-a mintzit pe totzi si i-a dezbinat, de dragul Israelului SAU, adevarata lui tzara. La fel M-me Albright. Asa ca mai taci dracului cu tâmpeniile astea pro-americane, ca una-i sa-i plângi pe mortzii accea nenumaratzi si alta-i sa dai un cheque blanche Americii sa-si faca de cap, dupa Doctrina Brejneew: "Cine nu-i cu noi e terorist". Daca loveau aia langley sau White House si nu omorau 7000 de oameni, faceau America cu-adevarat de râsul Lumii. America ce i-a finantzat, echipat si antrenat. Simptomatic ca totzi prietenii americanilor trag în America mai apoi: "spune-mi ce prieteni ai, ca sa-tzi spun cine esti". Una peste alta, au luat-o-n bot amis si-acu' mai taci dracului, ca numai tâmpenii lasi din tine, vaco.
Mai bine vedem acum cum scapam de "produsul democratziei americane": Osama Bin Laden, în loc sa ridicam osanale imbecilitatzii texane a familiei Bush si a Firmei Private a Familiei, pe nume CIA.
Ciocu' mic, proasto, macar în ceasul al 12-lea!
Bozdoc Vasile Joi, Septembrie 27, 2001 9:33 PM
Comentarii:
Duduie Vandaluzia,

Observ tendinta dvs. de a lua in gluma evenimente extrem de serioase cum au fost cele din 11 septembrie a.c.. Sa mergem in preistorie pana la Adam si Eva si pacatul primordial pare o abordare ironica. Nu am inceput sumara lista de enumerare a pacatelor americanilor cu bombardamentele atomice asupra Japoniei din intamplare. Configuratia geopolitica din zilele noastre este consecinta fireasca a celui de-al II-lea razboi mondial. In timpul scurs din '45 si pana azi, omenirea acumuland importante tensiuni geo-politice. Prabusirea imperiului bolsevic a pus umanitatea in fata unei noi realitati geopolitice ce a impulsionat statele aflate la periferia imperiului euro-atlantilor sa inceapa lupta pentru independenta. Afectate de acest sindom sunt in primul rand statele cu o cultura diferita de cea europeana. Oricat de mult ar investi americanii in media si comunicatii nu pot omogeniza cultural si religios natiunile aflate in sfera lor de influenta. Cultura araba, cultura japoneza, cultura chineza, nu pot fi sterse cu guma de mestecat si burse de studii in state (cum isi imagineaza un domn in forumul RL). Armele nu fac decat sa amane inevitabilul si sa sporeasca tensiunile. Omenirea a intrat intr-un proces de schimbare pe care trebuie sa-l intelegem si acceptam. Depinde de maturitatea politicienilor nostrii ca noua configuratie geopolitica sa nu se nasca pe ruinele unui nou razboi mondial.
Ghiopardul Joi, Septembrie 27, 2001 7:21 PM
Comentarii: De ieri mie imi blocheaza votul.
Dorinella Tiraspol Joi, Septembrie 27, 2001 7:18 PM
Comentarii: Miti, gainarii astia cu top 100$ trebuie sa aiba un contract public ca sunt patentati. Inainte de a face ceva trebuie cunoscut continutul lui. Sau... mai tare ar fi sa facem o pagina aiurea, la misto, pe alta masina, o bagam in top, o votam in draci timp de vreo cateva zile sa ajunga in top, apoi schimbam sigla cu un text de genul TOP 100 O EXCROCHERIE? In pagina de legatura explicam celor curiosi gainariile lor mai vechi si mai noi. Pana se prind ei un mic scandal tot provocam :-)
Vandaluzia Joi, Septembrie 27, 2001 6:20 PM
Comentarii:
Domnu' Bozdoc, ma iertati ca ma bag in vorba, dar citind de platit pacate ma gindeam daca nu ar avea si altii de platit, ori daca ar ramine cineva fara datorii in domeniul asta. Sa-i luam pe cei de pe lista 'mneavoastra, desi ne-am putea duce inapoi oricit (raii de spanioli i-au distrus pe bunii de azteci, de exemplu, dar or fi avut si aztecii ceva de platit, din moment ce sacrificiile umane erau sport national).
Asadar. Japonezii. Lung sir de atrocitati dupa ocuparea Manciuriei, culminind cu masacrul citorva sute de mii de civili la Shanhai, in '37. Pentru ce au facut in timpul razboiului in toate tarile din zona, fostii ocupati mai asteapta si acum scuze (macar). Vietnam. N-a fost SUA contra Vietnam, au fost vietnamezi contra vietnamezi, jumatatile de nord si sud macelarindu-se intr-o veselie sprijiniti de cine stim. Sudan. Inca nu avem habar, ca nu s-a transmis in direct, ce s-a petrecut si se mai petrece in rezbelul civil de acolo. Sudanezii mor in proportie covirsitoare omoriti de sudanezi, nu de altii. Irak. Inainte de victimele colaterale de acolo au fost victimele din Kuweit, din opozitia irakiana, din minoritatile nationale si religioase si (inca mai e) un presedinte care nu indrazneste sa organizeze alegeri libere, dar pretinde ca ii pasa de copiii care mor acolo. Daca i-ar pasa intr-adevar nu s-ar uita la ei de zece ani, ar lasa pe altul sa incerce sa rezolve. Iugoslavia. Daca ne luam dupa postarea lui Seth, pe care am scos-o cu o curiozitate de entomolog de la insectar, democratia a luat sfirsit acolo odata cu Milosevici. Adica odata cu cel care a aruncat in aer sistemul presedintiei prin rotatie, care dupa ce s-a instalat in scaun nu a saved nici un efort ca sa-l pastreze, cu ORICE pret, dupa cum s-a vazut. Inclusiv dezintegrarea tarii.
Nu ne opreste nimeni, evident, sa vedem o asemanare intre acte de razboi efectuate de o armata dupa expirarea unui ultimatum si rapirea unor avioane civile pentru a fi zdrobite in niste zgirie-nori, de catre o organizatie care nici macar nu isi asuma vitejiile. Eu nu caut (consequently, nu gasesc) scuze pentru bomba atomica, napalm si navetistii sirbi bombardati. Cum spusesem la inceput, ma gindeam daca doar unii au de platit pacate.
Miti Joi, Septembrie 27, 2001 6:20 PM
Comentarii: Dragele si dragii mei chestia asta cu Top100 nu-mi place de loc, da' de loc! Ce parere aveti, sa retragem ciberplaiul de acolo? Da' retras fara scandal n-are nici un efect--raman mai departe sa-si ruleze 'afecerile' ba inca nestanjenitzi! Ce-i de facut?
Miti Joi, Septembrie 27, 2001 5:51 PM
Comentarii: Pai nea Caisa de servici (webmaster@top100.ro) mi-a multzumit frumos si a zis ca-i bannat situl cu lighioanele ucronice! Ca sa vezi!
Vandaluzia Joi, Septembrie 27, 2001 5:42 PM
Comentarii:
Miti, nu s-a rezolvat cu sarmatzii si getopizii. Numai ieri le-am dat la baieti 3-4 voturi. Trebe insistat.
Vandaluzia Joi, Septembrie 27, 2001 5:39 PM
Comentarii:
Chevaliere, imi pare rau daca probabil am avut dreptate cu pre-ocuparea. Nici la mine nu-i grozav. Te tzuc si eu cit pot de reconfortant.
Vandaluzia Joi, Septembrie 27, 2001 5:34 PM
Comentarii:
Draga Seth, am redus discursul pe care mi-l inspirasera postarile tale din CRL si de aici la numai 2 cuvinte, aparent foarte simplu de inteles. Te iubesc.
Chevalierul Joi, Septembrie 27, 2001 5:34 PM
Comentarii:
Vandaluzia, nu sunt in forma mea cea mai grozava, dar sper sa ma descurc. Deja sunt mult mai bine. Te tzuc.
Vandaluzia Joi, Septembrie 27, 2001 5:31 PM
Comentarii:
Toma draga, ai acelasi hehehe cu Seth, daca zici ca esti altul, e ok for me. Intrucit nu are rost sa discuti decit cu cei cu care esti deja de acord, o sa-ti spun ca Seth nu a gresit. Eu nu am coment5at in nici un fel ce am gasit, nu stiu de ce ai tras concluzia ca am zis ca a gresit. Mesajul urmator va fi pentru el - si orice hehehe.
Sub butoanele Trimite-Stergeti o sa vezi citeva linkuri, unul din ele este "La insectar (arhiva)".
erata Joi, Septembrie 27, 2001 5:20 PM
Comentarii: Criminalul era cetatean elvetian, nu suedez cum gresit am scris.Scuze.
Despre atentatul din Elvetia Joi, Septembrie 27, 2001 5:19 PM
Comentarii: oficiala din Zug zice ca nu exista legatura cu atentatele din 11 septembrie din State. Criminalul era cetatean suedez si a lasat in masina o scrisoare-confesiune.
stire Joi, Septembrie 27, 2001 5:05 PM
Comentarii: ISTANBUL, 27 sep (MEDIAFAX) - Osama ben Laden dispune de 40.000 de combatanti in Balcani, a anuntat, in editia de joi, cotidianul turc "Hurriet", citat de BTA.

Militanti ai gruparii teroriste islamice al-Qaida, formata de ben Laden, se gasesc in Bosnia, Kosovo, Albania si Macedonia.

Datele mentionate de publicatia turca provin din surse militare americane. Un nucleu de 6.000 de combatanti este in permanenta stare de lupta, iar acesti militari sint foarte bine inarmati si pregatiti.

"Hurriet" sustine ca militantii se afla in subordinea unuia dintre locotenentii lui ben Laden, egipteanul Ayman al-Zawahri, considerat "creierul" organizatiei al-Quida.

"Hurriet" mai sustine ca unele informatii neoficiale atesta prezenta lui al-Zawahiri, saptamina trecuta, la Tirana.

Eh, acum e timpul ca Bush sa dea vine pe mostenirea grea lasata de vechea administratie, aia a lu Clinton!
Miti Joi, Septembrie 27, 2001 4:25 PM
Comentarii: Draga Securistule, pai nu-i incredibil de loc...din cate se vorbeste in t^rg, superiorii aia din pricina carora te-ai exilat ar misuna prin canale, in fonctii care mai de care, inclusiv la protv (ca dosarele ziaristilor nu sunt publice doar nu sunt politicieni si lucreaza la privata, nu?). Asa ne trebe daca nici macar Legea lui Ticu n-am reusit s-o scoatem ca lumea (mai nou, Madam Buruiana (PRM) din Comisia de profil a Senatului vrea s-o desfinteze). Ce sa mai vorbim de chestii inaccesibile, se pare, ca lustratia...
SECURISTUL TRAVESTIT Joi, Septembrie 27, 2001 4:11 PM
Comentarii: Incredibil cit de mult cacat manica aia de la pro-tv! Tocmai acuma la spartul tirgului cauta sa sparga gura satului? Eu sint pro-Romania cu toate ca m-am exilat din cauza..superiorilor.O lingurita pentru desert?
Ghiopardul Joi, Septembrie 27, 2001 3:25 PM
Comentarii: Tipul s-a sinucis.
ultima ora Joi, Septembrie 27, 2001 2:07 PM
Comentarii: 14 morti in Parlamentul cantonal din Zug, Elvetia! Un tip intra azi, pe la 10 jumate ora locala si deschide focul ba mai arunca si-o grenada in cladirea Parlamentului din Zug! Sursa Ultima Hora El pais
Toma Alimos Joi, Septembrie 27, 2001 10:49 AM
Comentarii: Vandaluzia, (Miercuri, 9.16 a.m.)spune-mi te rog frumos, unde a gresit Seth? Un guvern care isi incalca propria constitutie si cuvantul presedintelui sau, fiind momit cu ceva arginti (pe care, din cate stiu, nici nu i-a vazut) ce este?
Invata-ma si pe mine cum ai acces la arhiva
Bravo, Seth! Felicitari!
Porumbelul Pacii din Carpati Joi, Septembrie 27, 2001 9:33 AM
Comentarii:

Atentie! Urmeaza un comunicat importatnt pentru dispora!

Protv a realizat un sondaj de opinie telefonic. La intrebarea: " Credeti ca romanii din afara granitelor actioneaza in favoarea Romaniei? " au raspuns 2209 telespectatori, numar record pentru Romania.
2003 Nu
226 da
Bozdoc Vasile Joi, Septembrie 27, 2001 1:22 AM
Comentarii: Marius, Daca e sa fim obiectivi si sa vorbim despre cauze, conflicul arabo-israelian nu este suficient pentru a explica atacurile salbatice indreptate impotriva SUA. Noi americanii platim pentru pacatele noastre. O analiza matura a situatiei trebuie sa inceapa cu bombardamentele nucleare asupra Japoniei continuand cu bombele cu napalm din Vietnam, fabrica de medicamente bombardata in Sudan, victimele colaterale din Irak, ambasada Chinei, autobuzele si trenurile cu refugiati bombardate in Serbia. Astia suntem noi americanii, politica noastra trebuie sa aiba tot timpul un inamic sau un teritoriu de cucerit. Nu din umanism sau generozitate, pentru ca trebuie sa demonstram cine este stapanul, cine este cel mai tare. Politicienii nostrii ne spun sa fim fericiti fiindca de data asta am nimerit in tabara invingatorilor. O.H., asa sa fie!
Ciberplaie$ Miercuri, Septembrie 26, 2001 8:44 PM
Comentarii: Cetatene, pana sa te inervezi seteaza-ti si tu browserul sa inghita si caracterele noastre din mosi stramosi, ca daca-i mai tinerel poate sa se descurce inclusiv cu simboalele elene sau cu cele harapesti.
Cetateanul inervat Miercuri, Septembrie 26, 2001 8:33 PM
Comentarii: Daaa... sint macian dar sa sti ca din cind in cind ma mut si ma mai uit si prin fereastra si tot pe dracul ala (diacritic) il vad.
Cetateanul inervat Miercuri, Septembrie 26, 2001 8:23 PM
Comentarii: Am vrut sa zic ca se intelegea ca canapeaua era in pielea goala, nu cetateanul acela care statea pe ea (pe canapea)
postasul Miercuri, Septembrie 26, 2001 8:22 PM
Comentarii: Aha, matale nu locuiesti in fereastra. Esti macian, linuxian sau locuitor al imperiului soarelui? N-are a face. Okay, o sa incerc sa inlocuiesc diacriticele cand mai vin cu stiri ca la ei pe sit asa e moda--diacritica.
Cetateanul inervat Miercuri, Septembrie 26, 2001 8:15 PM
Comentarii: Fratilor! (latinilor, dacilor, dracilor, bulgarilor, turcilor, etc...) iaca ca iar m-ati inervat!


Pai de cate ori sa strig la voi mamelucilor aia cu caracterele voastre diacritice pe computadorul vostru, ca daca voi le aveti si vedeti nu inseamna ca si noi le avem si vedem la fel. Browserul nostru le inlocuieste cu ce-i vine la intimplare cum ar fi in cazul meu cu semne de intrebare. Este imposibil in felul acesta de a se citii textul respectiv. Ginditi-va doar ca poate 80% din cei ce vin aici nu au instalate fontele diacritice in calculator. Reproduc mai jos cu "cut und paste" ce se vede la mine din saracia aia de text:


...S-au f?cut gesturi f?r? valoare ?i consecin?e....care tr?iesc sau au tr?it în afara grani?elor ??rii, ...constitu?ional al egalit??ii între cet??eni ?i contrazice....etc. etc..


In alta ordine de idei cine a indraznit sa pronunte "frectie la picioare pe o canapea in pielea goala" ? Doar se stie ce amator mare de frectie sunt...


J Miercuri, Septembrie 26, 2001 8:06 PM
Comentarii: Miti,
Nu stiu daca e rusinos sau nu. Depinde de ce a facut tata romanul cu desfranata aia de slavoaica. Daca au fost cuminti si au schimbat numai parole, e OK.

Acuma si psihanaliza asta s-a mai umanizat, de pe vremea parintelui Freud. Metodele s-au pastrat, dar gunoaiele copilariei, cica nu mai este musai sa le deversezi. Buzunarele poate.

Bulgarii ne-au mai dat si altele, printre care si tzarina, de unde s-ar putea sa vina tzara, dar sigur vine tzara^na. Mai este si varianta ca vine de la terra. Daca am sa gasesc lista cuvintelor din bulgara veche care isi au corespondentul in romana am sa o postez. Majoritatea sunt legate de agricultura, dar si de de categorii sociale.Toate insa continua sa fie vii, cel putin la tara. Sunt intre 100 si 200. In total cuvintele identificate ca apartinand limbii vechilor bulgari si se regasesc in bulgara noua nu depasesc 6-700. Prin asta nu incerc nici un fel de aluzie sau sa sustin o teorie ci doar, asa cum spuneai si tu, sa afirm ca avem o mostenire, de care poate ca ar trebui sa fim chiar mandri.
Miti Miercuri, Septembrie 26, 2001 7:49 PM
Comentarii: Eu tocmai am primit un mail de la webadminul de la top100 ca i-au exoflisitara pe ipochimeni. (De un singur lucru imi pare rau: n-o sa mai am ocazia sa te vad evoluand in superproductia Dacii si Vandaluzia!)
ca tot e vorba de modificat Constitutia Miercuri, Septembrie 26, 2001 7:24 PM
Comentarii: BUCUREŞTI, 26 sep (MEDIAFAX) - Un grup de 21 de intelectuali români care trăiesc sau au trăit în afara graniţelor ţării, cer, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Iliescu, premierului Năstase, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi liderilor partidelor politice, abrogarea articolului 16, alineatul 3 din Constituţie, prin care se interzice românilor cu mai multe cetăţenii să ocupe demnităţi şi funcţii publice în România.

Semnatarii susţin că această prevedere din Constituţie a fost ignorată în unele cazuri, cum ar fi cel al Leonidei Lari şi al lui Ilie Ilaşcu, care aveau dublă cetăţenie în momentul în care au fost validaţi de Parlamentul României sau Eugen Mihăescu, noul ministru-consilier al României pe lîngă UNESCO, la Paris. Ei se declară bucuroşi că statul începe să recunoască meritele românilor care au trăit în afara ţării, dar îşi manifestă îngrijorarea faţă de faptul că aceste numiri s-au făcut fără transparenţă şi au ignorat legea. "S-a dat astfel impresia că statul român închide ochii atunci cînd este vorba despre clienţii politici ai celor de la putere, indiferent de culoare. S-au făcut gesturi fără valoare şi consecinţe juridice, precum cel al autosuspendării, renunţarea unilaterală la cetăţenie, care nu au făcut decît să accentueze ideea că România nu este încă un stat de drept", se arată în documentul citat.

Articolul 16 contravine principiului constituţional al egalităţii între cetăţeni şi contrazice spiritul actualului proces de integrare europeană, susţin semnatarii scrisorii. Nici una dintre ţările UE, care acceptă multipla cetăţenie, nu are astfel de prevederi legislative, iar românii cu multiplă cetăţenie reprezintă "o bogăţie pentru ţară prin calitatea lor de alegători în ţările de adopţie, în care pot influenţa politica acestora faţă de România", se mai arată în scrisoare.

Scrisoarea este semnată, printre alţii, de Silvia Bădescu, Doru Braia, Ioana Brătianu, Brianna Caradja, Mircea Carp, Adriana Combes, Simona Kleckner, Doru Novacovici, Dan Pazara, Sandra Pralong, Vivi Vulcănescu şi Dinu Zamfirescu.
Vandaluzia Miercuri, Septembrie 26, 2001 7:19 PM
Comentarii:
Ma uitai prin urma sa vad daca nu-s datoare cuiva. Dom'le, cine e ++@-- ? Venerabile JS, incercai sa-mi spui ceva ?

Miti, scrisei si eu la Top. Mai asteptam, mai vedem. Daca nu se intimpla nimic, profit de numele meu zîzîit, ma introvîr ca o iapa troiana in cetate.org si le arat romanilor, in nemernicia mea, conductele de apa.

Cavalere, te simtz pre-ocupat si vreau sa-ti spun ca nu esti singurul. Sper ca esti bine. Un pupic ce never hurts.
Miti Miercuri, Septembrie 26, 2001 7:09 PM
Comentarii: Mesajul de mai jos e pentru J.
Miti Miercuri, Septembrie 26, 2001 7:07 PM
Comentarii: Psihanaliza cica se face pentru exorcizarea unor mizerii agresiv-rusionoase intamplate in copilarie care 'neacceptate' fiind, sunt bagate sub preshul constientului. E clar ca exista o componenta datorata contactului cu semintiile slave asa cum exista si componente turanice (asa li se zice?). Turcaletzii ne-au lasat o groaza de toponime (e.g. 'Teleormanul'). De la bulgarii aia asiatici avem (si nu numai noi dar si slavii) cuvantul de 'boier' (se pare ca 'republicele' noastre tzaranesti de pe la inceputuri, nu prea aveau asa ceva...) Si ce-i cu asta? E ceva rusinos? Nu! Asa ca divanul lui taica Freud nu ne e de trebuintza.
Marius Miercuri, Septembrie 26, 2001 6:42 PM
Comentarii: Dorinella - ba o citii si are multe chestii interesante. Am avut doar niste obiectii pe care le-am exprimat, in principal la inceput si sfirsit ("coaja"). Cu "miezul" ma declar de acord.
J Miercuri, Septembrie 26, 2001 5:48 PM
Comentarii: Miti,
Si ce daca suntem latini, asta inseamna ca nu mai avem nevoie de psihanaliza? Oricum o sedinta pe sofaua de piele nu ne poate face nici mai bine si nici mai rau ca o frectie la un picior de lemn... Si acum sa iti mai spun ceva: bagajul slav mai e cum mai e, dar nici cu ala bulgar nu mi-e rusine. E drept ca e cam prafuit, dar continutul ... ce mai... "nestemate pe mosie revarsate".
Dorinella Tiraspol Miercuri, Septembrie 26, 2001 5:31 PM
Comentarii: Marius, te-am prins cu ocaua mica. Tu nu mi-ai citit postarea.
Miti Miercuri, Septembrie 26, 2001 5:13 PM
Comentarii: Marius, multumesc si tie ca si celorlalti care si-au spus parerea. Am hotarat sa nu-i includ in webring pe cei de la Romania Virtuala.

Vandaluzia, desi am dat drumul pe sarma la lacramatie nu s-a schimbat nimic, pana acum, Sarmiza.org paseste inainte pe noi culmi de top! In fine, probabil ca timpul de reactie e mai mare.

J, adevarul e ca avem ceva bagaj slav in fondul principal de cuvinte. Si totusi daca e sa formulam cele mai simple propozitii si nu putem s-o facem folosind exclusiv cuvinte de origine slava...suntem totusi latini (fie ei mai de balta) chiar daca injuratura ontologica are portal de origine slava :-) Asa ca nu vad nici un motiv de psihanaliza! In fond englezii au cam 40% din lexic de origine latina (mult mai mult decat componenta slava a limbii romane)...si nu s-a pus niciodata problema ca de la R^m s-ar trage...
Faithfully yours Chevalier Miercuri, Septembrie 26, 2001 4:24 PM
Comentarii: Vandaluzia, m-ai decodat total desi ma credeam bine protejat in armura! Recompune-ma dar pastreaza cateva din armonicele mele la tine, da?
Vandaluzia, arhe-oloaga prin arhive Miercuri, Septembrie 26, 2001 9:16 AM
Comentarii:
Seth Din strafundurile indignarii Joi, Iunie 28, 2001 11:21 PM
Comentarii: Rusineeee! Guvernul iugoslav s-a umplut de mizga. Ieri curtea constitutionala decisese ca extradarea lui MIlo este ilegala! Asta nu e guvern, e guvern marioneta. Asa se sfirseste democratia in Iugoslavia. Rusine, Europa! Rusine, NATO, cloaca de banditi!
Doamne, da-i putere lui Usama Ben Laden sa i-o traga lui Clinton si Albrightovei, hehehe
Din secunda asta Milosevici a devenit eroul umanitatii iar Kostunica + Dzindzici tradatorii poporului. La esafod!
XMarian Miercuri, Septembrie 26, 2001 9:14 AM
Comentarii: O scena hazlie..La conferinta comuna de presa, d-l Bush-man se cauta prin buzunare sa gaseasca fituica in care scrisese numele lui Chirac. Negasind-o spuse :"Si cel de linga mine consimte la....". No coments!
J Miercuri, Septembrie 26, 2001 2:27 AM
Comentarii: Miti,
Spre deosebire de tatii latini care isi denumeau uneltele dupa obiceiul fiecarei legiuni, mamele slave din toate punctele cardinale erau consecvente cu mostenirea lor. Asa ca problema de psihanalizei lingvistice a poporului e complicata si va trebui sa mai astepte putin pentru a-si gasi rezolvarea.
Vandaluzia Miercuri, Septembrie 26, 2001 12:03 AM
Comentarii:
Draga J, am vazut si eu filme sirbesti cu banda sonora suprasaturata de materinu. The Z-word nu e dac, certamente, da ma fac ca e cind ma ienerveaza mito-mani de tipul alora.
Marius ... Marti, Septembrie 25, 2001 10:30 PM
Comentarii: Dl. J - multumesc de precizari, am priceput.

M-am plimbat si eu pe site-urile pro-dacice. "Echipa" este foarte subtire si putin convingatoare. Documentiul invocat este doar fluturat pe la nas, nici o indicatie unde a fost gasit si unde se afla el acum. Congresul dacologic parea o incropeala de citva oameni adunati pe fuga.

Dar ideea imposibilitatii transformarii caracterului etnic si lingvistic al unei populatii in mai putin de 200 de ani nu este lipsita de merite. In rest, nu stiu ce sa zic, ar fi nevoie de un nivel ceva mai ridicat pentru acceptarea in web-ring (imi dau si eu cu presupusul).


Miti cu komunicatul Marti, Septembrie 25, 2001 7:40 PM
Comentarii: Nu mai las nici un cuvant in carcera electronica! In fond, primul mare poem al oricarui popor e limba sa! Asa ca fiecare se poate servi, de acum incolo, fara oprelisti artificiale, din primul mare poem rom^nesc!
Miti Marti, Septembrie 25, 2001 7:36 PM
Comentarii: J, depinde de care invecinatzi vorbesti. Ca daca e vorba de aia sudici explicatia poa' sa fie ca muma lor slava o fost traco-daca si tat^nele slav...
J Marti, Septembrie 25, 2001 7:10 PM
Comentarii: Draga Vandaluzia,
Mi-am amintit de o discutie mai veche in care un legendar cafegiu, analizand cuvintele stramosesti care, pe cat sunt de cunoscute urechilor, pe atat de stopate de scripturi, concluziona ca in problema genezei copilului numit Poporul Roman mama ar fi daca si tata ar fi roman. O analiza mai atenta in folclorul altor popoare invecinate m-a dus la descoperirea pe care acum o fac publica (in exclusivitate pentru ciberplai, si la o ora de maxima audienta) ca tata era el roman (e drept ca mai din Sicilia), dar, in ciuda "Z"-ului, mama era 100% slava.
J Marti, Septembrie 25, 2001 6:52 PM
Comentarii: Domnul Marius,
Fata semnala doar posibilitatea ca la un moment dat un conflict cu teroristii fundamentalisti sa se transforme intr-o ciocnire a civilizatiilor. Controversata carte a lui Hudington, este destul de des citata in ultimul timp. Dorinella aducea nou o speculatie interesanta ca am putea beneficia de pe urma acestei ciocniri, daca stim cum sa ne situam in relatiile cu America, precum si o ipoteza in care se intrevedea un ajutor din umbra venit din extremul orient inspre talibani si fundamentalisti in general.. La un moment dat a aparuse o stire ca Bin Laden a achizitionat arme din China. Alta spunea ca retelele finaciare Bin Laden trec prin aceiasi tara. Mie mi-a placut usurinta ei de manvra ideile printre itele destul de complexe ale afacerii. Si eu am dubii ca se va intampla chiar asa, dar admiram mai mult structurarea logica a ideilor. Atata timp cat va exista petrol in Golf frictiunile vor continua si nu imi fac iluzii ca o operatiune militara chiar impecabil pusa la punct le-ar putea rezolva oadata pentru totdeauna.

In legatura cu ura arabilor fata de americani si civilizatia occidentala in general  situatia este mai complexa, are radacini mai adanci si nu numai conflictul israelo-palestinian este la baza. Un articol destul de echilibrat despre modul de a gandi al arabilor, nu doar fanatici sau spalati pe creier, il puteti gasi in revista Time, ultimul numar: Roots Of Rage. Nu sunt nici eu de acord cu afirmarea atrocitatilor doar de o parte, ignorand pe cele comise de cealalta parte, dar aici, ca de obicei dreptatea se incapataneaza sa nu se situeza in nici o tabara.


Miti Marti, Septembrie 25, 2001 6:10 PM
Comentarii: Vandaluzia dear, ai rezon! Ii dau pe goarna mintenas!
Vandaluzia Marti, Septembrie 25, 2001 5:59 PM
Comentarii:
Sfinta mare nerusinare, ca numa brinza, viezure, minz si alte cuvinte cu z pi shentru imi vin acu in chibord, da nu poci sa le scriu, ca scad nivelul si nu ma lasa scriptura lu Miti. Miti, baietii de la sarmizege-tusea lor magareasca azi si mîine sint reglati pe vot automat pentru oricine intra pe pagina. Fa lacramatie la tophundred, ca indivizii s-au cataratara in felul asta pe pozitia 99.
cu ginditorul Marti, Septembrie 25, 2001 5:09 PM
Comentarii: No test is proof that an oscillation exists, and the line between noise and signal can be subjective and transitory.
Marius ... Marti, Septembrie 25, 2001 5:04 PM
Comentarii: Desi de obicei sint de acord cu dl. J, am totusi o obiectie asupra acordului total dat de dinsul textului Dorinellei. Problema este mult mai complexa decit "atrocitatile israelienilor impotriva palestinienilor". Palestinienii au comis, la rindul lor, destule atrocitati. As spune chiar ca, omeneste vorbind, asa zisele atrocitati israeliene sint reactii impotriva actiunilor atroce si fanatice ale palestinienilor spalati pe creier inca din copilarie.

Problema principala este fundamentalismul musulman, care nu doreste prezenta "straina" pe pamintul lor sfint, mai ales cind aceasta se manifesta sub forma trupelor americane sau a statului Israel. Faptul ca primii se afla acolo pentru a pazi zona de actiunile besmetice ale unui Saddam Hussein iar ceilalti s-au aflat acolo de citeva mii de ani sint, pentru dinsii, elemente lipsite de importanta. Desigur, controlul accesului la resursele petroliere este un factor important. De aceea nu cred ca SUA va parasi asa usor orientul ca sa se mute in Europa de est. Rezervele noastre petroliere au fost de mult secate in cursul a doua razboaie modiale si al unei ocupatie sovietice, ca sa nu mai vorbim de industrializarea bezmetica a lui Ceausescu.


J Marti, Septembrie 25, 2001 2:51 PM
Comentarii: In legatura cu situl Romaniei virtuale, m-am abtinut de la comentarii, tocmai pentru ca sunt cunoscute aici convingerile mele antidace. In paranteza nici nu are cum sa fie altfel pentru ca analizandu-ma dupa ureche, (metoda cu care fiecare dintre noi este familiar inca din ciclul pre-scolar) am constatat ca as avea unele afinitati gepido-cumane. S-ar putea deci sa infiintez si eu un grup de reflexie gepida si de ce nu un site Cumania.org in care membrii vor fi primiti doar daca isi vor lua porecle cumane.

Cu un lucru tot m-am ales dupa ce am mers pe linkuri in jos: m-am familiarizat cu onomastica daca, a membrilor grupului Sarmizegetusa. Imi inchipui ca peste 10-15 ani, nume ca: Dapix, Diurpaneus, Kapnobatai, Kogaigon, Oroles, Xaic si Ziraxez vor fi destul de obisnuite in cataloagele scolilor romanesti. Rezonantele lor peristorice vor putea fi auzite in pacuri, pe terenurile de joaca (mamele isi vor dojeni cu blandete copii: "Scorilo fii cuminte draga si nu o mai necaji pe Vezina!"), mai tarziu la televiziune, si, de ce nu, chiar in politica romaneasca.

Si pentru ca tot veni vorba despre onomastici, eu cred ca noul concept al "cadoului propagabil" ar avea un merit daca ar fi introdus la scara larga in viata sociala. De ce atunci cand suntem invitati la o onomastica, sau zi de nastere, sa cumparam un cadou nou, cand putem "propaga" un cadou primit de noi la propria onomastica. La randul lui sarbatoritul va propaga cadourile la viitoarele chermeze la care va fi invitat. Daca acest obicei al "cadoului propagabil" s-ar generaliza, am da o lovitura crunta comertului capitalist cu amanuntul.
J Marti, Septembrie 25, 2001 1:53 PM
Comentarii: Draga Dorinella,
Apreciez la superlativ analiza de mare finete a situatiei pe care ai facut-o. Nu este cu nimic mai prejos decat cele publicate in orice mare cotidian din lume. Nu pot decat sa imi scot palaria si sa iti multumesc pentru un asa raspuns.
Dorinella Tiraspol Marti, Septembrie 25, 2001 1:26 PM
Comentarii: Bade J, ai pus degetul pe rana. Terorismul bazat pe fundamentalismul musulman care a lovit in plin democratia americana are ca motivatie atrocitatile israeliene in teritoriile arabe ocupate. In spatele lui stau insa interesele financiare ale asiei. Asia este un imens rezervor uman, in plin avant economic, lipsit de resurse petroliere. Alimentand fundamentalismul musulman incearca sa preia controlul asupra terenurilor petroliere arabe. Fara un cadru legal si institutional international care sa permita un dialog al partilor, razboiul impotriva terorismului poate foarte usor degenera intr-un conflict al civilizatiilor. Afirmatii conform carora asistam la un nou tip de razboi sunt false si sunt urmarea confuziei care se face intre conflict si razboi. Un conflict al civilizatiilor inseamna mul mai mult. Intr-un conflict al civilizatiilor nimeni nu mai este in siguranta. Nu exista neutralitate, nu exista front, nu exista reguli. In pericol sunt atat copii care se duc la scoala cat si aeronavele, navele maritime, reprezentantele diplomatice si comerciale sau comunitatile religioase. Armele oricat de sofisticate ar fi nu pot pune capat unui asemenea conflict. Diferentele ideologice nu mai au importanta. Dusmanii se aliaza si devin prieteni iar prieteni vechi se indeparteaza si devin dusmani. Se naste un nou echilibru de forte. Pe termen scurt este de asteptat retragerea capitalului american din Asia si orientarea lui catre Europa de est in scopul stoparii declinului economic. In acest context relatiile noastre cu americanii trebuiesc sa fie impecabile, politica economica a Romaniei trebuind orientata catre crearea unui cadru investitional favorabil capitalului american.
Miti Marti, Septembrie 25, 2001 11:19 AM
Comentarii: Multumesc, Test din Est. Misto se lucreaza in echipa. :-)
Miti Marti, Septembrie 25, 2001 11:17 AM
Comentarii: Thanks a lot Vandaluzia, acum m-am prins despre ce e vorba in situt cu donorii si acceptori. Adevarul e ca am trecut in viteza si cum aveam altele pe creier n-am putut pen'ca sa percutez.
Vandaluzia Marti, Septembrie 25, 2001 9:50 AM
Comentarii:
Porumbele, scuze acceptate fara fasoane.

Celui care a postat mai demult o adresa pentru anfy, multumesc frumos.
Vandaluzia Marti, Septembrie 25, 2001 9:50 AM
Comentarii:
Porumbele, scuze acceptate fara fasoane.

Celui care a postat mai demult o adresa pentru anfy, multumesc frumos.
Vandaluzia Marti, Septembrie 25, 2001 9:47 AM
Comentarii:
Bibi, sint in urma rau cu conversatia, dar n-am ce face. Si la alergat am de recuperat f'o 15 mile. Am avut si am cam mult de lucru. Cetii tot ce ai adus spre delectare, de la Carta la Odiosul. Excelent, multumesc frumos. Incercam sa compun ceva pe paralela arta rosie/arta bruna, cind s-a intimplat ce s-a intimplat la New York. Recunosc, m-am shocat rau de tot. La CRL a putut fi citit un text semnat seth care explica destul de bine cum e posibil sa se intimple asa ceva. O sa revin iar si iar si iar la tema data. Imi vei ierta vulgaritatea, dar sper sa ma usurez prin scris. Dupa uichendul viitor sper sa stau un pic mai bine cu timpul.

Love
Vandaluzia Marti, Septembrie 25, 2001 9:25 AM
Comentarii:
Mon Chevalier, ti-am revazut in arhiva declaratia soptita si fiorduri ma trecura. Cu cit mai complicate vremile, cu atit mai simple lucrurile pe care am avea de fapt sa le spunem celor dragi, isn't it ? (Dar amînam prosteste, pe motiv ca avem timp, doar n-o cadea cerul, pina vedem ca de fapt chestia asta nu e exclusa). In zilele urmatoare s-ar putea sa par mai serioasa, dar sa nu te lasi pacalit; sint aceeasi fîshneatza, aseara mi-ai luat cercei, azi i-am aratat la toti.

Love
Vandaluzia Marti, Septembrie 25, 2001 8:42 AM
Comentarii:
Bun, deci ce vrea organizatia "absolut independenta" (unde am mai auzit eu sin-tagma jafuitorilor ?) Conectarea totala la Internet a tuturor romanilor. Poci pentru ca sa zici nu ? Nu. Trecem peste metoda aleasa, cadoul propagabil, pentru care termenul de 2015 e cam aproape. Hai sa nu fiu eu sceptica de serviciu pe ziua de azi, toate ar fi bune, frumoase, generoase, pina dau de singurele link-uri recomandate: Zamolxis.ro, Sarmizegetusa.org, Dacia.org. Sune-mi cu cine te linkezi ca sa-ti spun restul. Nu mi se pare ca-mi scade respectul pentru stramosi daca refuz sa cred, ba mai si rid ca proasta, cind citesc de zeul Dharma aclimatizat la Darmanesti si de Cama cu repartitia la Comanesti (sursa: http://www.zamolxis.ro/spiritualitate/fmito.htm). Aducerea marilor Coruptzi in fata justitie e mai usor de realizat decit aducerea micilor Corutzi in fata propriilor lor enormitati. Sincronizarea cu democratiile occidentale (cauza Ciberplaiului) s-ar asorta deci cu protocronismul impanat de zeul Daksha si poporul ales (cum cine, dacii).
La http://www.geocities.com/sarmizegetusaorg/organizare.html poate fi gasit un regulament care ar trebui citat in integrum pentru a fundamenta nedumerirea ca oameni care recomanda acel site sint interesati sa apartina webringului de fatza. Miti, sa fim bine intelese, nu privesc de sus, ci profund piezis. Ciberplaiul e paralel cu chestiile alea.
So: din 8 link-uri cite vezi la inceput, 5 sint despre donori si acceptori, unul despre temperatura aerului la Timisoara si in Arizona, unul e ceva incremenit in proiect despre diviziunea digitala, iar altul trimite spre imnuri la cub inchinate lui Napoleon Savescu ("Faptul ca NOI suntem stramosi tuturor popoarelor latine si nici decum o ruda marginala, abia acceptata, ar trebui sa ne faca sa ne mandrim si nu sa cautam contra argumente"). Revin si zic, faci cum vrei.

Love
securistul travestit Marti, Septembrie 25, 2001 8:15 AM
Comentarii: Nu exista discriminare in democratie? Vreau si eu un calculator,vrea si fata mea,vrea si baiatul meu,vrea si bunica vrea si pisica .
Vandaluzia Marti, Septembrie 25, 2001 7:28 AM
Comentarii:
Miti, cit de obosita si fara chef de mistouri sint, tot m-a pufnit lynxul cind am vazut ce-i pe Romania Virtuala. Sigur ca faci cum doresti, dar nu vad prea multa legatura intre obiectivele Ciberplaiului si ce-i pe-acolo. Incerc sa revin in scurt timp.
securistul travestit Marti, Septembrie 25, 2001 2:08 AM
Comentarii: Credeti ca eu cu antecedentele mele ma voi califica la acordarea unui calculator? Sa fim seriosi! Huuuuuuuoooo deci!
Ghiopardul Luni, Septembrie 24, 2001 9:47 PM
Comentarii: Coana Blandiana legata la (un) ochi, mi-a placut! Vreau si negresa.
Test din Est Luni, Septembrie 24, 2001 9:33 PM
Comentarii: Miti, Ciberplai este un ring serios care a reusit (sper) sa deschida un dialog cu institutiile statului in scopul sincronizarii Romaniei cu democratiile occidentale. Virtualii astia par o ciber-camatarie care ofera un calculator si vor trei inapoi. Sa fim seriosi, cum sa punem alaturi de un astfel de sit reviste serioase ca Halbjahresschrift, Asimetria sau grupul DD?
. din patriotism Luni, Septembrie 24, 2001 7:32 PM
Comentarii: Viermele tatal sta intr-o buda cu copiii viermisori;la un moment dat acestia il intreaba: - Tata,putem sta si intr-un mar? -Bineinteles,de ce nu? -Da'intr-o portocala? -Si mai bine! - Sau intr-o para... -Desigur! Viermisorii se uita unii la altul,nedumeriti: - Pai,atunci de ce stam aici,in buda? La care tatal replica ridicind din umeri: - Din patriotism!
J Luni, Septembrie 24, 2001 6:26 PM
Comentarii: Dorinella,
M-am uitat pe spatele monitorului meu si am vazut scris "Made in Taiwan". Astia sa fie oare? Acum chiar ca sunt confuzat. Ajuta-ma daca poti.
Dorinella Tiraspol Luni, Septembrie 24, 2001 6:08 PM
Comentarii: Draga Symantec, din contributia ta anterioara inteleg ca virusii au devenit o problema foarte serioasa :-)))

Vai bade J dar noi stim cine ie teroristii...Eu vreau ca ei sa-si recunoasca vina si sa regrete.
. Luni, Septembrie 24, 2001 5:48 PM
Comentarii: Democracy-Gateway:
The Truth, only the Truth and nothing but the Truth. So help me God!...
Coana cu Balantza si legata la (un) ochi. Luni, Septembrie 24, 2001 5:44 PM
Comentarii: Ghiopardul
OK Ciberplaies, am sa navighez ca un lup de mare din sit in sit pana o sa descopar drumul spre adevar si democratie

Cauta si p'aici, poate gasesti ceva prospatura la coca-cola-democracy aia, ce-o tot cautzi cu-atâta sârg:
The Truth, only the Truth and nothing but the Truth. So help me God!...
Mai am ceva cu negrese, daca te intereseaza.
Ciberplaies Luni, Septembrie 24, 2001 5:11 PM
Comentarii: Ghiopardul.Am fost sigur ca vei gasi solutia.Cu respect.
J Luni, Septembrie 24, 2001 5:03 PM
Comentarii: Doamna sau domnul parinte,
Eu in locul dumneavostra as lua legatura si cu alti parinti si as merge pana la a convoca o sedinta cu parintii la care sa fie invitat dirigintele si directorul. Modul in care functioneaza o scoala este si responsabilitatea parintilorn nu numai a profesorilor. Lasati la o parte teama ca s-ar putea sa va persecute copilul. Doar daca luati initiativa puteti sa schimbati ceva.
Ghiopardul Luni, Septembrie 24, 2001 4:53 PM
Comentarii: OK Ciberplaies, am sa navighez ca un lup de mare din sit in sit pana o sa descopar drumul spre adevar si democratie. In fond ce este existenta noastra internetica daca nu o odisee cibernetica?

Cu stima Ghiopard-Navigatorul
Miti Luni, Septembrie 24, 2001 4:23 PM
Comentarii: Dragele si dragii mei,
am nevoie de sfatul vostru. Am primit o solicitare de inscriere in webringul ciberplai si nu stiu cum sa procedez, data fiind natura mai aparte a sitului. Astept opiniile voastre. Multumesc.

E vorba de situl Romania Virtuala.
un parinte exasperat Luni, Septembrie 24, 2001 2:40 PM
Comentarii: Fata mea e in clasa a zecea. I-am dat un milion pentru manuale si nu ajunge! Manualul de engleza costa 350000 lei!! Intreb: cum se face ca un profesor , avind de alse intre un manual ieftin si unul nesimtit de scump alege pe cel nesimtit de scump? Oare nu e spaguit de samsarii de la edituri? Jos manualele alternative. Ele sunt o crima impoptriva copiilor. Inteleg sa fie manuale diferite la licee cu profil diferit, dar nu mai inteleg sa fie manuale diferite la licee cu acelasi profil. Jos editurile private care tiparesc manuale! Acestea nu sunt decit lipitori pentru noi. Manualele sa fie editate toate la editura didactica si pedagogica. Ce, nu e bine?
un parinte exasperat Luni, Septembrie 24, 2001 2:40 PM
Comentarii: Fata mea e in clasa a zecea. I-am dat un milion pentru manuale si nu ajunge! Manualul de engleza costa 350000 lei!! Intreb: cum se face ca un profesor , avind de alse intre un manual ieftin si unul nesimtit de scump alege pe cel nesimtit de scump? Oare nu e spaguit de samsarii de la edituri? Jos manualele alternative. Ele sunt o crima impoptriva copiilor. Inteleg sa fie manuale diferite la licee cu profil diferit, dar nu mai inteleg sa fie manuale diferite la licee cu acelasi profil. Jos editurile private care tiparesc manuale! Acestea nu sunt decit lipitori pentru noi. Manualele sa fie editate toate la editura didactica si pedagogica. Ce, nu e bine?
badtime internet Luni, Septembrie 24, 2001 2:22 PM
Comentarii: Pina mai ieri,ma chema Eva! Cu Internetul acum rescriem si Biblia! Haideti sa clicati pe marul acesta! Clicati numai clicati!
J Luni, Septembrie 24, 2001 12:52 AM
Comentarii: Dorinella,
Cum nu stii cine sunt teroristii? Pai conform ziarului de maine din Oman cica ar fi niste rabini ultraortodocsi, care inainte de a haigeca avionul le-au dat telefon la cei 4000 de evrei care lucrau in WTC ca sa nu care cumva sa vina la serviciu.
Symantec Luni, Septembrie 24, 2001 12:38 AM
Comentarii: Daca receptionezi un e-mail intitulat "Badtimes", sterge-l imediat!!! Nu il deschide!!! Aparent este un virus foarte periculos. Nu numai ca va sterge tot ce ai pe hard disk(uri), dar de asemenea va sterge totul pe orice disc pe o raza de 20 de metri in jurul calculatorului tau. Demagnetizeaza toate cartile tale de credit. Reprogrameaza codul tau de la bancomat, de asemenea iti reprogrameaza videoul si utilizeaza armonici ale campurilor subspatiale pentru a sterge orice CD incerci sa asculti. Va programa toate quick dial-urile de pe noul tau telefon cu numarul soacrei tale. Acest virus va inocula antigel in acvariul tau. Va bea toata berea ta (Pentru Dumnezeu, omule, asculti ce-ti zic?!?) Va lasa sosete murdare pe masuta din sufragerie cand astepti oaspeti. Te va determina sa te joci cu foarfecele intr-un mod care pare distractiv pana cineva va ramane cu un ochi. Virusul va rescrie toate salvarile tale, schimband toate verbele la " prefectul " compus si va incorpora indetectabile greseli de ortografie, care vor schimba complet sensul propozitiilor. Iti va inlocui samponul cu gel si gelul cu prenandez exact cand te pregatesti pentru sindrofie. Daca mesajul "Badtimes" este deschis sub Windows 95/98, va lasa capacul de la toaleta ridicat si uscatorul de par periculos de aproape de cada plina.De asemenea, va indeparta toate documentele tiparite in dublu exemplar pentru siguranta, cat si matreata de pe perna, va unge clantele cu Super Glue si le va conecta la reteaua distribuitorului local de energie electrica (mai precis, exact la orele cand reteaua este la varf - 50Hz).
Dorinella Tiraspol Luni, Septembrie 24, 2001 11:37 AM
Comentarii: Daca despre existenta virusilor comuni precum cei de bios, exe, com, bat, cei de word ori pdf sau viermii de posta au auzit mai toti utilizatori calculatoarelor, despre virusii cache si 3D cunosc doar initiatii. Evolutia fara precedent a hardwarelui si transformarea perifericelor in terminale inteligente au oferit distribuitorilor de virusi noi spatii de actiune. In momentul de fata pe langa existanta memoriei clasice RAM si a mediilor magnetice sau optice de stocare, procesoarele, unitatile HDD si CD_ROMurile sunt dotate cu propriile memorii cache ce nu sunt scanate de programele AV. De aici mii de dusmani perfizi supravegheaza fiecare miscare a noastra fiind gata in orice moment sa ne dea lovitura de gratie. Distrugerea virusilor cache prin golirea acestor memorii dupa butarea calculatorului fara initializarea lui aduce un spor de viteza cuprins intre 30% si 85%!!! Virusii 3D sunt insa mai perfizi decat virusii cache. Ei utilizeaza procesorul si memoria placii video. Nu sunt detectati de programele AV si nu modifica viteza sistemului. Placile video de azi ofera virusilor 3D un spatiu de memorie cuprins intre 16Mb si 256Mb. Este un spatiu imens in care ar putea fi incarcate datele personale ale tuturor locuitorilor Romaniei. Aici incubeaza virusi mai inteligenti si mai rapizi decat utilizatorii calculatoarelor. Ei pot sa anticipeze si contracareze orice actiune menita sa-i detecteze si indeparteze. Ar putea fi germenii inteligentei artificiale. Avand in vedere ca 98% din informatii le primim prin intermediul placii video ne dam seama de pericolul imens pe care il reprezinta. Pot modifica informatiile afisate pe monitor sau pot produce modificari fiziologice asupra organismului. Ochiul este principala poarta de acces la informatii. Prin nervul optic, virusii 3D se conecteaza direct la scoarta cerebrala si actioneaza asupra hipotalamusului. Fluxul de imagini afisat de monitor poate fi modulat cu frecvente joase ce excita direct cortexul. Asezati in fata monitorelor putem cadea prada starilor de somnolenta sau iluziilor auditive. Moduland fluzul video cu frecvente apropiate batailor inimii putem devenii victime ale atacurilor se cord sau accidentelor cerebrale. Nu va temeti! Eu veghez asemeni uni inger. Eu sunt confidentul vostru. Aveti incredere in mine. Cine sunt teroristii?
xMarian Luni, Septembrie 24, 2001 10:41 AM
Comentarii: O stire interesanta. Ziarele din Oman sustin ca 4000 de evrei care lucrau in WTC nu s-au prezentat la servici pe 11 Sept. Si inca una : Sharon si-a anulat zborul spre USA (unde fusese anuntata o intilnire cu diverse oficialitati) din aceeasi data! No coments!
ferodou Luni, Septembrie 24, 2001 9:07 AM
Comentarii: Hormonache, ia vino sa-ti schimb frinele ca repede te duce ...gindul!
J Luni, Septembrie 24, 2001 2:03 AM
Comentarii: Dom' Test,
Nici eu nu am vazut reportajul, dar judecam doar dupa marturia scrisa a autorului. El spunea ca stirea a fost data pe post, fara a se mentiona numele victimei. Deci protestul lui a fost ascultat. Domnul respecttiv era suparat ca ProTV nu i-a cerut consimtamantul ca sa dea stirea. Dupa parerea mea, daca victima a ramas anonima, relatarea unei fapte de interes general (cu mesajul: atentie cand deschideti usa liftului sa sunt unii iresponsabili care nu isi fac datoria sa semnaleze pericolul de moarte, si puteti sa o sfarsiti in mod tragic!) nu trebuia sa aiba consimtamantul sotului sau al victimei.

In partea a doua a articolului domnul respectiv face afirmatia ca doi doctori din spitalul de urgenta furnizeaza informatii ziarului Monitorul (nu are nici o legatura cu PRO TV), contra unor sume de bani. Aici eu am unele dubii. Daca ati fost vre-odata intr-un spital, cunoasteti probabil faptul ca nu numai doctorii au acces la registrele din triaj, ele cad de fapt in indatoririle unor surori medicale, sau asistente. Doctorii nu stau in triaj decat atunci cand sunt de garda. Informatiile ar putea sa vina din mai multe surse, inclusiv trimiterea unui ziarist incepator care sa stea efectiv la usa triajului. Acceptand insa ca lucrurile sunt asa cum au fost relatate de autor, mai vinovati sunt doctorii, care incalca de fapt juramantul lui Hipocrat, decat ziaristii care folosesc o practica specifica meseriei lor de a afla informatia. Ea se numeste "cointeresarea materiala a sursei". In unele locuri metoda este folosita si de politie si serviciile de informatii. Victima ar trebui sa dea in judecata spitalul, pentru neprotejarea secretului identitatii pacientilor.

Legat de lege, ea sigur exista, dar este insuficienta, prost formulata sau nefolosita, pentru ca se dovedeste in mai multe cazuri ca nu protejeaza individul. Aici linia de demarcatie intre dreptul individului la intimitate si libertatea celorlati indivizi de a fi informati trebuie trasata clar, cu precizia unor retete culinare. Abuzul intr-o directie da nastere la drame personale, in cealalta poate duce la cenzura.
hormonache Duminica, Septembrie 23, 2001 11:31 PM
Comentarii: D-O-R-I-N-E-LL-OOOO!


N-o lasa sa ti se rupa in paispe, Doamne fereste! Te rog eu frumos, las-o dar din doua ca e mai naturala


Test din Est Duminica, Septembrie 23, 2001 7:39 PM
Comentarii: Maestre J, Sunt convins ca legislatia protejaza dreptul la propria imagine. Intrucat nu am vazut materialul difuzat este greu sa ne dam seama daca accidentul a fost prezentat sau nu corect. Adevarat graiesti cand zici ca nimeni nu trebuie sa cenzureze informatia de interes public insa atunci cand vine vorba despre deontologie si secretul profesional, Protv se face vinovat de mituirea medicilor si utilizartea minciunii potrivit careia victima a solicitat realizarea reportajului. In cazul asta particular trebuie sa recunoastem ca protestul este justificat.
Reporter de reporteri Duminica, Septembrie 23, 2001 5:52 PM
Comentarii: Ora pranzului, programul 1 de radio, reporter Ovidiu Glavan, intr-o transmisie directa despre gimnastele noastre: "A fost adus un tort de forma salii de gimnastica pe care se aflau toate aparatele fetelor noastre" !? Pofta buna dl. Glavan :-)
J Duminica, Septembrie 23, 2001 2:11 PM
Comentarii: Apropos de articolul despre victimele deontologiei pro-tv-iste pe care cineva il semnala, parerea mea este aici e vorba de fapt de lipsa uner legi care sa protejeze dreptul la propria imagine a cetateanului, si mai putin de deontologia unor protv-isti. Pana la urma cei de la televiziune citata nu au dat numele persoanei care a avut accidentul, asa cum a cerut autorul articolului. Informatia legata de accident si de neglijenta unor firme care deservesc lifturile era insa in interesul publicului si a fost difuzata intr-un mod corect.

In alte parti exista legi clare, care interzic de exemplu presei, difuzarea numelui sau imaginii unei persoane care este arestata ca suspect intr-un caz. Dupa condamnare restrictia cade. In cazul victimelor accidentelor de circulatie, nu se dau nume, dar in cazurile in care cineva poarta o vina si mai ales cand vinovatii sunt firme sau organizatii, popularizarea cazului este considerata a veni in ajutorul victimei, in eventualitatea unui proces in care ea ar cere daune. Asta ar trebui sa fie calea si pentru autorul articolului, darea in judecata a firmei sau regiei care deservea liftul si cererea de compensatii substantiale.

In cazul asta nu cred ca presa este asa de vinovata.
Perplexatul-mioritic-. Meridianul Romanesc din 22-09-01. Duminica, Septembrie 23, 2001 4:49 AM
Comentarii: Tragedia americana vazuta in Romania....LA BUCURESTI S-AU AUZIT CHIOTE DE BUCURIE..de ANDREI BADIN=MERIDIANUL Romanesc din 22-09-01....."Purtatoarea de cuvant a Ministerului culturii s-a decalarat bucuroasa de atentatele della N.Y si WA.===Ion Cristoiu a spus ca americanii si-ar fi putut inscena atentatele.====Un terorist,generalul Victor Marcu,este secretar general la Autoritatea pentru Privatizare.===Un alt general,Alexandru Tanasescu,care a pus la cale in anii '80,atentate pe teritoriul USA a fost reactivat in SIE...."Cei din Romania stiu dla televiziunea lor mai multe..Ashtea sunt urmasii Romei??Poate cei din vechiul regat,ca cei din Banat si Ardeal sunt Dacii liberi din Dacia Felix...!!!Mai merita a fi binecuvantata Romania si care?Cea din Sud si Est??Ca Cea din Cetarea Transilvana-NU Este de parerea Bucalailor..!!Su=i vreau banii amercanilor ??RRomanii terorishtii??!!! IMI ESTE RUSHINE CA am venit si ca mai am pe cineva acolo !!!!
Ciberplaies Sambata, Septembrie 22, 2001 8:57 PM
Comentarii: GHIOpardul.Mergi la sursa(e trecuta la inceputul postarii),sant si ceva poze parca pe acolo.Poate pricepi mai mult.
Ciberplaies Sambata, Septembrie 22, 2001 8:54 PM
Comentarii: GHIOpardul.Legatura cu Arafat ai facut-o tu(probabil pentru ca e scris in arabeste).Deci nu ma intreba pe mine.Intreaba-ti Caterinca.
Ciberplaies Sambata, Septembrie 22, 2001 8:48 PM
Comentarii: GHIOpardul.Nu e asa tragic daca nu ai inteles,nu-ti fa probleme.Dar totusi ai inteles(in mare)despre ce este vorba.Felicitari.
Ghiopardul Sambata, Septembrie 22, 2001 7:01 PM
Comentarii: Plotoniere, ala a facut o pagina web special ca sa rada de mine. Contributia mea anterioara nu era un atac ci o concluzie ferma.

Ciberplaies, nu inteleg nimic din engleza ta! Cine zici ca finanteaza organizatia aia terorista Nimda si ce legatura are cu Arafat?
Dorinella Sambata, Septembrie 22, 2001 6:01 PM
Comentarii: Revenind la articolul "Hotie si clintelism in invatamantul romanesc" al domnului Mihai Costin din Romania Libera:

Inca din prima zi de scoala Ministerul Educatiei si Invatamantului delapideaza mii de miliarde de lei. Cum? Tehnica este foarte simpla. Elevii nu primesc toate manualele. Eu nu am primit trei manuale. Intr-un liceu cu 2000 de elevi daca fiecare elev nu primeste 3 manuale inseama 3*2000 = 6000 manuale lipsa. 6000*100.000lei (minim) manualul = 600.000.000lei. Repet: sase sute de milioane lei delapidati in prima zi de scola la un singur liceu! Valoarea reala a delapidarii este insa mult mai mare deoarece nimeni nu cunoaste cate manuale uzate si casate pe care au invatat 3-4 generatii de elevi au fost redistribuite. Asemeni dl. M. Costin desi sunt eleva mie mi-se rupe in paispe de eventualele represalii. Sistemul e atat de corupt, incat cu cativa parai pot sa-mi scot si diploma de doctorat!
plutonierul in si bemol major Sambata, Septembrie 22, 2001 5:39 PM
Comentarii:
Ghiopardule, atac la idee nu la persoana, ok?
un ciberplaie$.
Ciberplaies sursa:www.e-media.at Sambata, Septembrie 22, 2001 5:37 PM
Comentarii: GEFAHR Web-Server wegen Computer-Virus "Nimda" down Der gefährliche Internet-Virus "Nimda" hat nach Einschätzung von Experten inzwischen zahlreiche Computer und Webserver weltweit infiziert. Der Wurm habe sich in großer Anzahl im Netz verbreitet, sagte Graham Cluley, Berater der Softwarefirma Sophos Inc. "Wir haben mehrere Unternehmen beobachtet, die ihre Webseiten heruntergefahren oder ihren Mitarbeitern die Nutzung von E-Mails untersagt haben", sagte Cluley. Die Namen der betroffenen Firmen und Kunden von Sophos nannte er nicht. Mehr als 130.000 Internet-Server und Computer sind nach Ansicht von Software-Experten weltweit betroffen. Doch die größte Gefahr stehe noch bevor. Über die Schäden, die der Virus in Europa angerichtet hat, gab es noch keine genaueren Schätzungen. Rund zehn bis 15 Prozent der Virenmeldungen kämen aber seit Mittwoch bereits aus Europa, sagte Eric Chien, Analyst bei der Sicherheitsfirma Symantec. Bei vielen Unternehmen in Europa sind die aggressiven Attacken dank guter Sicherheits-Vorkehrungen jedoch vorerst glimpflich ausgegangen. "Nimda" ist nach Einschätzung von Virenexperten durchaus in der Lage, das Internet auszubremsen. Da der Wurm das Netz weiterhin permanent nach Sicherheitslücken absucht, könnte die Flut an Datenverkehr das weltweite Datennetz erheblich verlangsamen. "Der durchschnittliche Nutzer" werde vermutlich keine dramatischen Veränderungen sehen, persönliche Webseiten könnten dagegen davon betroffen sein. "Dieses Ding nutzt die erfolgreichsten Merkmale von Viren und Würmern und verbindet sie zu einer einzigen Waffe", sagte Dan Ingvaldson vom amerikanischen Sicherheits-Unternehmen Internet Security Systems Inc. Die Sabotage-Software greift sowohl größere Server als auch Personal Computer an, die mit Microsoft-Programmen wie Outlook Express und Internet Information Server (IIS) arbeiten. Auch Nutzer des Web-Browsers Microsoft Internet Explorer 5.5. und 5.5 SP1 seien bedroht, hatte Microsoft mitgeteilt.
Ghiopardul din Obor Sambata, Septembrie 22, 2001 4:47 PM
Comentarii: Draga Sherloc, nu stiu cati ani ai dar sigur mintea ta e plecata cu sorcova. Cum se intampla ceva rau in lumea asta se si trezec unii (mereu aceiasi) sa-i culpabilizeze in cor pe romani.
Ciberplaies Sambata, Septembrie 22, 2001 4:04 PM
Comentarii: Ciberplaie$___Referitor la Cuba,aceeasi sursa,pagina 9,rubrica laterala de la TOPNEWS.
Ciberplaies Sambata, Septembrie 22, 2001 3:59 PM
Comentarii: Aceeasi sursa:Games-Stop_____1)MOORHUHN 3(PC),stopat atata timp cat dureaza criza.2)RED ALERT 2(PC)Razbunarea lui Yuri-amanat.3)DROPSHIP(PS2)Cu HI-Tech razboi impotriva chinei-nepotrivit.4)WORLD WAR III(PC)-cine doreste in momentul de fata sa joace Golfwar? 5)FLIGHT SIMULATOR 2002(PC)-vine mai tarziu si fara WCT.6)TWISTED METAL BLACK(PS2)-sa acrosezi adversarii cu masina
Ciberplaies Sambata, Septembrie 22, 2001 3:44 PM
Comentarii: Ciberplaie$,mii de scuze.Ok,sursa:E-media,nr 20,pagina 5(Christian Nusser,redactor sef),respectiv pagina 140(Web-reporter,Movie-stop)
Cupidon Sambata, Septembrie 22, 2001 3:11 PM
Comentarii: Zilele astea s-a nascut o dragoste adevarata intre SUA si Rusia.
Ciberplaie$ Sambata, Septembrie 22, 2001 3:03 PM
Comentarii: Ciberplaiese draga, pe aici se dau informatiile cu surse. Baga sursele ori la inceputul ori la sfarsitul postarii. Multzam.
Dorinella Tiraspol Sambata, Septembrie 22, 2001 1:12 PM
Comentarii: Se pare ca istoria omenirii e scrisa de hormormoni si nu de ratiune. In cazul asta informatia continuta in gene este un program pentru intreaga omenire, pentru intreaga viata de pe pamant nu doar pentru indivizi. Totul este programat, nimic nu este intamplator. Definind ratiunea drept capacitatea unei fiinte de a evolua independent de programul initial, atunci, putem considera omul o fiinta rationala? Oare exista ratiune in univers?
Ciberplaies HOLLYWOOD sub stare de soc. Sambata, Septembrie 22, 2001 10:24 AM
Comentarii: MOVIE-STOP: 1-SPIDERMAN:scene pe WTC.2-COLLATERAL DEMAGE:amanat.3-SIDEWALKS OF N.Y:amanat.4-BIG TROUBLE(teroristii in aeroport):amanat.5-NOSEBLEED(WTC bombardat):scene noi.6-MEN IN BLACK II(sfarsitul are loc in fata WTC):sfarsitul se reface.
CIberplaies PARTILE NEGRE ALE INTERNETULUI DESPRE CARE PANA ACUM PUTINI DINTRE NOI AU STIUT. Sambata, Septembrie 22, 2001 10:09 AM
Comentarii: Primul razboi dus de G.W.Busch,pe care l-a castigat lejer,a fost cel impotriva internetului.Pana acum cateva zile inca de negandit:In urma atacurilor teroriste au fost instalate programe de spionaj la toti US-Provider-ii.E-mail-uri,Chat-uri,Newsgroup-uri au fost imediat supravegheate.Si nimeni nu se incumeta sa caraie impotriva la asta.In aceste zile de teroare,internetul este amenintat sa-si piarda LIBERTATEA.Si NEVINOVATIA pe deasupra.Intrucat... 1-...Web-ul a servit teroristilor ca mod de comunicare.S-au schimbat mesaje impachetate in imagini via Web.2-...Web-ul s-a dovedit ca o masina perfecta de manipulare.Nici un instrument de propaganda din lume nu a reusit sa imprastie zvonuri false asa eficient.-3...Internetul apartine (desemenea)oamenilor de afaceri.La cateva ore dupa atentat au fost vandute,on-line,sfaramaturi din WTC.4-...Internetul nu cunoaste limite.Cea mai inversunata ura,cele mai machiavelice teorii au fost imprastiate,via web,in intreaga lume.____Si totusi:WEB-ul este parte din LIBERTATEA NOASTRA.CINE NE PRIVEAZA DE ACEASTA LIBERTATE E AUTORUL VIITORULUI ACT TERORIST.
CIberplaies PARTILE NEGRE ALE INTERNETULUI DESPRE CARE PANA ACUM PUTINI DINTRE NOI AU STIUT. Sambata, Septembrie 22, 2001 10:09 AM
Comentarii: Primul razboi dus de G.W.Busch,pe care l-a castigat lejer,a fost cel impotriva internetului.Pana acum cateva zile inca de negandit:In urma atacurilor teroriste au fost instalate programe de spionaj la toti US-Provider-ii.E-mail-uri,Chat-uri,Newsgroup-uri au fost imediat supravegheate.Si nimeni nu se incumeta sa caraie impotriva la asta.In aceste zile de teroare,internetul este amenintat sa-si piarda LIBERTATEA.Si NEVINOVATIA pe deasupra.Intrucat... 1-...Web-ul a servit teroristilor ca mod de comunicare.S-au schimbat mesaje impachetate in imagini via Web.2-...Web-ul s-a dovedit ca o masina perfecta de manipulare.Nici un instrument de propaganda din lume nu a reusit sa imprastie zvonuri false asa eficient.-3...Internetul apartine (desemenea)oamenilor de afaceri.La cateva ore dupa atentat au fost vandute,on-line,sfaramaturi din WTC.4-...Internetul nu cunoaste limite.Cea mai inversunata ura,cele mai machiavelice teorii au fost imprastiate,via web,in intreaga lume.____Si totusi:WEB-ul este parte din LIBERTATEA NOASTRA.CINE NE PRIVEAZA DE ACEASTA LIBERTATE E AUTORUL VIITORULUI ACT TERORIST.
Cuba E-comerce Fidel Sambata, Septembrie 22, 2001 9:44 AM
Comentarii: Cuba a descoperit capitalismul in WEB:Fidel Castro si tovarasii ofera Trabucuri,rom si camere de hotel on line.Banii ajung in tara prin intermediul bancilor canadiene.Asa se ocoleste elegant embargoul.
plutonierul major Sambata, Septembrie 22, 2001 5:29 AM
Comentarii: Hai domle Curiousu ca asta-i simpla. Pa daca baba avea un coi mergea si ea la reazboi. Nuuu? E simplu
Curiosul Sambata, Septembrie 22, 2001 2:01 AM
Comentarii: Oare cum ar fi reactionat americanii daca aveau presedinte o femeie?
Porumbelul Pacii Vineri, Septembrie 21, 2001 10:27 PM
Comentarii: Scuze Vandaluzia, sunt un ametit. Am uitat o discketa de boot in unitate. Totul e OK!
Vandaluzia Vineri, Septembrie 21, 2001 9:05 PM
Comentarii:
Stimate Porumbelul Pacii din Carpati, am recitit tot ce am scris si nu am vazut nici o greseala. Tot ce e pe lista a fost aplicat cu succes la computatoarele de la serviciu, stergindu-se sute de mega de fisiere cu extensiile incriminate de la virus adunate si-napoi la lume date. Readme.exe nu exista, dar un readme[1].exe se insidiase in Temp. Regret intimplarea, dar avind la dispozitie masina de la care ai postat, poti vizita pagina Symantecului ca sa vezi ca recomandarile mele (care oricum trebuie luate "as is") sint pe linie.
Love
Miti Vineri, Septembrie 21, 2001 6:07 PM
Comentarii: J, cu totul de acord in tot ce ai spus mai jos.

Uite si o lista cu organizatiile teroriste anti-occidentale.
Barbatul (ala)...de prisos Vineri, Septembrie 21, 2001 6:05 PM
Comentarii: Miti, GATA! mi s-au spulberat toate sperantele. Da sa sti ca eu te-am iubit, si voi continua, indiferent de cine iti tine tie acuma poseta pe strada.


Dorinello mama, cine CIA ti-a zis tie ca eu ma spal vre-odata pe picioare? Cred ca ne-am nimeritara in cazul acesta...ne facem frectia la chicere si daca tinem usile inchise putem intocmi si de-un shopp - gen smokarie din aia de branzeturi puturoase. Ai sa vezi ca ca la noi la nimenea. Da' tu furnizezi putina cu branza de Moldova iar eu vin cu ciorapii mei de Bucuresti. OK?


J Vineri, Septembrie 21, 2001 6:00 PM
Comentarii: Un lucru care apare mai rar analizat pe canalele americane este esecul imprevizibil al CIA, FBI, Departamentului pentru Emigratie, si a Autoritatii pentru aviatie. Americanii se intreba nu numai cum de sunt urati de atat de multi in lumea intreaga ci si cum a fost posibil ca 19 teroristi sa isi gaseasca atat de usor adapost in Statele Unite, sa planuiasca o operatiune atat de bine pusa la punct si sa se antreneze pentru buna desfasurare a ei, folosind tehnica si expertiza americana. Deocamdata, in numele unitatii natiunii, nu au cazut capetele de incompetenti. Nu au fost operate destituiri, insa a fost creat un nou depatament al Apararii Interne. Pentru ei nu a sosit momentul criticii, solidaritatea in fata primejdiei trecand in prim plan.

Din discursul lui Bush pot fi aflate unele raspunsuri la intrebari care ne-au framantat in ultimele zile. Cum va fi purtat razboiul, impotriva cui va fi indreptat, cat va dura? Tonul estre grav, iar americanii sunt avertizati ca alte atacuri teroriste ar mai putea avea loc. Din punctul meu de vedere, ingrijorator este faptul ca suspectii nu corespund de fapt profilului unor fanatici religiosi. Atta si "varul" lui s-au tratat marinareste cu votca si rom in sambata dinaintea atentatului, pana ce abia mai puteau iesi pe usa barului. Este inutil sa mai spun ca nici macar musulmanii moderati nu pun gura pe alcool. In acelasi timp majoritatea teroristilor aveau diplome universitare. Daca ne gandim ca si in tara noastra exista un numar insemnat de studenti islamici putem sa ne dam seama ca primejdia nu vine neaparat din cine stie ce varf de munte din Afganistan, ci suntem de fapt la fel de expusi in Cluj, Timisoare, Iasi , Bucuresti, ca si in New York, sau oricare oras american. La Iasi, potrivit Evenimentului Zilei grupuri de studenti arabi au cerut aprobare pentru un miting antiamerican.

S-ar putea ca dintr-o dorinta prosteasca de a demonstra ca l-a noi nu exista celule de teroristi sa fie trecute sub tacere de catre "organe", unele informatii legate de activitati subterane ale unor cetateni arabi. "La noi totul e OK, avem arabi, dar e toti cuminti." Nu este cazul ca cetateni obisnuiti sa isi manifeste sentimente anti-arabesti, sau sa porneasca vendete ci doar ca atat de multele servicii de informatii romanesti sa isi faca acum, cand este nevoie, datoria. Sa nu murim noi de grija altora ca au probleme in a identifica adversarul, ca vor muri civili, sau soldati trimisi fara nici o vina, sau sa incercam a rezolva vesnice dileme despre soarta popoarelor mici in comapratie cu a marilor puteri. Primejdia ne poate paste si pe noi din interior. Din punctul asta de vedere s-ar putea sa ne dovedim incredibil de integrati. Daca suntem realisti ne vom da seama ca in zonele de conflict nu vor exista soldati romani, expertiza noastra nefiind un lucru absolut necesar. Comanadantii nostrii de unitate vor avea in continuare de purtat razboiul cu acordul intre subiect si predicat si vor da mai da mult timp de acum incolo ordine de genul: "Sa nu mai prind picior de soldat neras in unitatea mea!" Siguranta noastra interna ar trebui sa fie acum prioritatea prioritatilor.


Miti Vineri, Septembrie 21, 2001 5:29 PM
Comentarii:
Uf. Hai, mi-am revenit in fire.
Vandaluzia, multumesc pentru informatiile despre nimda. Mi-am mai verificat odata partitia Windows si e ok.
Miti Vineri, Septembrie 21, 2001 5:18 PM
Comentarii: Draga Sherlock, imi repunga (vorba unui istetz) sa fiu fortzata/agresata ca sa iau o atitudine sau alta! Sau daca o iau sa dau neaparat sonorul la intensitatea ceruta de unii sau altii...in numele cui dom'le? Ei dracie, acum mai impartzi si vini ca n-am sarit la bataie impotriva unora sau altora! Incaodata, aici se comunica adica se dau si se primesc idei, m'ntelegi?! Si mai ales se respecta individul! Eu asta admir (sper ca nu degeaba) la nordamericani--respectul pentru individ! Tu de ce nu ma respecti si ma agresezi impunandu-mi cum sa ma comport? Ti-am agresat libertatea ta? NU. Atunci tu de ce o faci. N-ai decat sa combati dupa cum te taie capul (bineinteles, in limita respectarii libertatii celuilalt) dar fara sa-mi faci mie (sau altuia) procese de no-combat! Fiecare cu stilul lui! Uite ca nu-mi place sa infierez cum se obisnuia pe lumea ailalta! Si mi-e sila si de caterinca bombastica! Adica eu abia pot deschide gura pentru tzara mea ca imeidiat mi se da la cap cu xenofobia dar in schimb sa strig cu volumul dat la maxim lozincile altora! Chiar crezi ca asta inseamna sa fii pro-american? In cazul asta mai bine l-ai frecventa pe Adrian Paunescu care urla azi in cel mai 'politic corect' stil! Cei din tzara iti pot spune mai multe...inclusic ca se socoate o victima care a supravietzuit atentatului de la WTC pen'ca era in New York sa pregateasca b^lciul mediatic pentru decorarea lui Ilici ca 'binefactaorul' nostru de 11 ani... Pentru mine NordAmerica inseamna lumea libera! Nu lumea perfecta dar cea deschisa! Lumea in care respectul pentru individ este mult mai mare (chiar daca nu suficient, in absolut) ! Asta e NordAmerica pentru care sunt pro! NU Uniunea Sovietica Ailalta al carui dampf mi se pare ca-l simt pe la unii care se comporta precum activistii de partid si comisarii politici...Sunt pro-americana, sunt pro-occidentala intr-un mod liber asumat! Asa ca mai usor cu indicatiile: ce trebuia sa facem si n-am facut si/sau ce sa facem de acum incolo!
Porumbelul Pacii din Carpati Vineri, Septembrie 21, 2001 3:04 PM
Comentarii:

Stimata doamna Vandaluzia,
Am urmat punct cu punct sfaturile dumneavoasta operand modificarile in fisierele din setup ale windowsului. Acum windowsul nu se mai incarca. E bine?
securistul travestit Vineri, Septembrie 21, 2001 2:47 PM
Comentarii: Sigur teroristii sint greci! S-au mascat in arabi doar! Acuma asteapta sa fie luati prin spate de lumea intreaga! Ce ti-e si cu placerile astea sexuale,avea dreptate Miti!
noi romanii Vineri, Septembrie 21, 2001 2:36 PM
Comentarii: Pe dracu' l-am inventat noi! Emanatii cu teroristi evanescenti au alta origine. Nu-s de la talpa tzarii, ca noi, cei care eram invitati sa ne luam ratia de libertate si sa figuram pe marele platou.

N-o fi FBIul sigur de ben Laden in cazul asta particular da' e sigur in celelate (Cole, ambasadele). Eu nu i-as purta de grija unui criminal ca ben Laden, protocronistule!
Opinii Vineri, Septembrie 21, 2001 2:24 PM
Comentarii: Victimele deontologiei proteviste.
Sursa: din parcul lui Dr. Jekyll and Mr. Hyde.
Protocronistul Vineri, Septembrie 21, 2001 2:21 PM
Comentarii: De fapt noi, romanii, am inventat razboiul cu teroristii inarmati pina in dinti care trag din orice pozitie si dispar. Ba chiar am arestat unii din ei care s-au evaporat mai apoi.
Eu cred ca teroristii sunt extraterestri. Vezi ca FBI-ul nu mai e sigur ca e Ben Laden. Ce daca! sa moara!
Razboinicul Vineri, Septembrie 21, 2001 2:18 PM
Comentarii: "Ori sînteti cu noi, ori sînteti cu teroristii. ". Adevar zic voua fratilor, ca a venit vremea cind cei ce nu sunt cu noi sunt impotriva noastra. Evanghelia lui Matei, parca?
Iata in nuce mentalitatea terorista. Nu exista neutralitate. Toti trebuie sa intram in razboi, fie ca ne place, fie ca, mai degraba, nu!
Si ce o sa faca? O sa bomvardeze niste stine si o sa moara oamenii de foame. Poate o sa fie un razboi civil in Pakistan. Rusia o sa reocupe republicile vecine, macar Tadjikistanul, ca sa lupte impotriva terorismului. Si dece nu? o sa reocupe Afanistanul. Vrem razboi! Cu cine? Cum cu cine? cu teroristii! da unde e teroristii? Vedem noi dupe aia. Sa curga singele altora!
Miti Vineri, Septembrie 21, 2001 2:01 PM
Comentarii: Originea exploziei pare sa fie accidentala, spun surse din politie. Se pare ca fara legatura cu acte teroriste, cica la fel si ce s-a intamplat la Amsterdam. (BTW, sunt multi romani in Toulouse in cele 2 mari universitati, campusul Meteo France, Campusul CNES-ului...etc)
Miti Vineri, Septembrie 21, 2001 1:51 PM
Comentarii: Si schimb de focuri pe aeroportul Schipol din Amsterdam. Aceeasi sursa de mai jos. 2 raniti.
Miti Vineri, Septembrie 21, 2001 1:46 PM
Comentarii: 3 morti si aproape 130 de raniti in o explozie de origine necunoscuta ce a avut loc la o o fabrica de explozibili din Toulouse! Populatia e sfatuita sa se izoleze in case impotriva norului toxic rezultat!Sursa:
El Pais--ultima hora.
Discursul lui Bush Vineri, Septembrie 21, 2001 12:49 AM
Comentarii: WASHINGTON, 21 sep (MEDIAFAX) - Talibanii aflaţi la putere în Afganistan trebuie să-i predea "imediat" pe liderii organizaţiei Al-Qaeda, în frunte cu şeful acesteia, Osama ben Laden, a declarat, joi seară, preşedintele George W. Bush, într-o alocuţiune fără precedent rostită în faţa celor două Camere reunite ale Congresului Statelor Unite, informează AFP şi CNN.
[...]
"Toate dovezile pe care le-am strîns indică o reţea de organizaţii teroriste afiliate, cunoscută sub denumirea de Al-Qaeda. Dintre ei fac parte şi cei condamnaţi pentru atentatele comise îmopotriva ambasadelor americane din Tanzania şi Kenya, precum şi cei responsabili de atentatul împotriva USS Cole," a declarat George W. Bush.
[...]
"Teroriştii practică o formă rară de extremism islamic, respinsă de teologii musulmani şi de marea majoritate a clericilor musulmani; ei reprezintă o tendinţă care perverteşte învăţăturile paşnice ale Islamului," a explicat Bush. "Deviza acestor terorişti este a ucide creştini, evrei, americani, fără deosebire între militari şi civili, inclusiv femei şi copii", potrivit şefului administraţiei americane.
"Acest grup şi liderul său, numitul Osama ben Laden, au legături cu multe alte organizaţii, din diferite ţări, precum Jihadul Islamic din Egipt sau Mişcarea Islamică din Uzbekistan. Există mii de astfel de terorişti în peste 60 de ţări.
[...]
"Condamnăm regimul talibanilor. Vor trebui să-i predea pe terorişti, altminteri vor împărtăşi soarta lor. Durerea noastră s-a transformat în mînie, şi mînia în hotărîre. Fie îi aducem pe duşmanii noştri în faţa justiţiei, fie le vom împărţi noi dreptatea duşmanilor noştri, dar dreptatea se va face", a promis preşedintele american în aplauzele membrilor Congresului.
[...] "Fiecare ţară, din orice regiune, trebuie acum să ia o hotărîre. Ori sînteţi cu noi, ori sînteţi cu teroriştii. Începînd din acest moment, orice ţară care va continua să adăpostească sau să-i susţină pe terorişti va fi considerată de Statele Unite drept regim ostil", a spus preşedintele Statelor Unite.
George W. Bush a fost îndelung aclamat atît la sosirea sa în Sala Congreului, cît şi la încheierea discursului său, iar pe durata alocuţiunii a fost întreupt de aplauze de a proape 30 de ori. La reuniune au asistat, pe lîngă membrii celor două Camere - Senatul şi Camera Reprezentanţilor - şi premierul britanic Tony Blair, aflat în vizită în SUA, judecătorii Curţii Supreme şi primarul New York-ului, Rudolph Giuliani.
Dorinella Tiraspol Vineri, Septembrie 21, 2001 12:40 AM
Comentarii: Fie si limitand referinta numai in planul muzicii, putem remarca diversitatea implicatiilor atacurilor teroriste din SUA. Trebuie semnalat ca invatamantul alaturi de alti factori educationali (muzica, cinematografie, religie) contribuie la formarea unui anumit tip de personalitate umana. Este necesra aprofundarea implicatiilor claselor speciale cu predare in libi minoritare ce incurajaza ruprea legaturilor intre tinerii acelorasi comunitati administrative divizati artificial pe criterii etnice sub pretextul pstrarii identitatii culturale. Normele europene actuale nu tin cont de stilurile de viata diferite (sociala, economica, politica) a tarilor candidate la integrare in Uniunea Europeana ce se gasesc la confluenta culturara, spirituala si religioasa a marilor civilizatii.
Ministerul Adevarului Vineri, Septembrie 21, 2001 12:36 AM
Comentarii: SRI a cerut tratarea cu prudenta a subiectelor legate de terorism, iar ministrul Informatiilor, Vasile Dancu, apreciaza ca „terorismul s-a nascut datorita mass-mediei“

Ministrul Informatiilor, Vasile Dancu, a facut ieri dimineata, in cadrul unui simpozion organizat de Institutul Goethe, o serie de afirmatii pe cat de socante, pe atat de aberante. El a spus ca „terorismul s-a nascut datorita mass-mediei (sic !). Terorismul este un efect pervers, cum spun sociologii, al medierii universale, al globalizarii. (...) Dincolo de beneficii, de binefaceri, de rolul esential in structura democratiei, mass-media a fost si este folosita si in alte scopuri. Modul in care terorismul paraziteaza astazi mass-media este cel mai dramatic efect negativ“. Acesta a fost doar preludiul unor afirmatii socante la adresa presei. Cateva ore mai tarziu, SRI a dat publicitatii un comunicat in care solicita mass-media sa manifeste „prudenta“ in relatarile privind atentatele din SUA. Prudenta sau cenzura? Daca privim ce a fost in „bucataria“ Comisiei parlamentare de cultura din Senat, care a judecat miercuri seara cazul „Paul Grigoriu“, cuvantul cenzura pare mai apropiat. [...]
Sursa si restul articolului

Ati vazut de ce nu trebuie cedat in privinta liberatatilor? O mica cedare si bulgarele se transforma in avalansa!
Ciberplaie$ Vineri, Septembrie 21, 2001 12:14 AM
Comentarii: Nea xMarine, aici e loc decent de discutii nu stadionul din proiectiile lui vadim, asa ca ca vezi cum vorbesti!
Miti Vineri, Septembrie 21, 2001 12:06 AM
Comentarii: Dorinella, sezi calma. Asa flirtezi tu cu domnisorii? Hai, fii cuminte si mai ales pun'te cu burta pe carte--nu vezi ca a vorbi in formule matematice face azi parte din nurii obligatori ai unei gracile zambile ?!

Domnisorule ala, sorry dar imi cara altul sacosele. Asta nu inseamna ca musai sa demisionezi din functie--se va gasi cu siguranta cineva care sa-ti ofere duiosie si sacose, daca nu exista deja (si eu mai degraba inclin sa cred asta, stiindu-te cat esti de glumetz). Acum sa te vad cum reactionezi (daca esti adevarat au fake). Mingea e la tine in teren :)
xmarian Vineri, Septembrie 21, 2001 12:05 AM
Comentarii: Cind zeci de arme sofisticate sint folosite pentru a lovi un tintar, singura posibilitate este ca cei ce le minuiesc sa se omoare intre ei! Patentez citatul. Timpul va dovedi veridicitatea lui. PS Farkas &Co nu va lasati intimidati. Mai sint multe turnuri de darimat!
Take care Vineri, Septembrie 21, 2001 11:14 AM
Comentarii: BUCUREŞTI, 20 sep (MEDIAFAX) - Gradul de poluare a apei potabile furnizate în Capitală de către societatea Apa Nova depăşeşte cu mult limitele maxime admise de normele europene, cu toate că respectă parametrii de calitate prevăzuţi în standard, se arată într-un raport al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC). [...]
Dorinella Tiraspol Vineri, Septembrie 21, 2001 10:49 AM
Comentarii: Vai Barbatul dar eu nu ma spal pe picioare cu lunile daramite sa le spal pa ale altuia! Pa mine sapunul ma iraita, e o chestie pe baza nervoasa. Vezi Miti ca e periculos sa-i dai apa la moara barbatului asta ca animalul o ia voiniceste in susul apei si moare inecat cu deschiderea in gat.
Altul tot ala Vineri, Septembrie 21, 2001 5:18 AM
Comentarii: Hei draghi Ghiopard, eu am 5 ani si prefer casul de la gura decit mirosul tau de naftalina si praful tau de molie. Prefer sa ies din spuma marii decit sa intru in spuma de balta.
Ai fost necajit inginere ca nu am mai suparat-o pe Miti?
Si cu ce masori forma aia? Nici macar cu ochiometrul ca altfel vedeai pe unde te plimbi ca nu esti in stare sa maturi nici curtea pe timp de pace. Ia fa d-ta acum la ce vezi o referire tehnico-inginereasca macar la forma de sub propriul nas daca nu la continut .

Vad ca razboinicul ne-a impartit din condei in tabere ca sa bage zinzanie. Dupa ce a zis-o si G. te rog, draga Miti mai bine imparte cafeneaua in caste ca sa ne cunoastem drepturile. Tac si azi dar sa stii ca atunci cind altii spurcau si scoteau fum antiamerican voi dadeati din umeri. Acum cind s-a ingrosat de tot e intr'adevar un lux care deranjaza sa fii egal cu tine. Daca va lovea Bucurestiul si Ministerul Apararii probabil ati fi judecat la fel ca doar sinteti caliti cu mineriadele sa-i intimpinati pe mineri cu flori si zimbete. De bombele de gunoi nu mai zic. Nu credeam ca din unii coconi care postau aici ies molii.


Serlock Vineri, Septembrie 21, 2001 4:03 AM
Comentarii: Test din Est, daca eu as spune ca d-ta maninci ce nu se cuvine ar trebui sa va extrag din textul respectiv ca sa fac demonstratia dar nu spun fiindca vreau sa aveti un breakfast linistit. Ce am spus eu e cu totul altceva decit ce maninci d-ta.
Barbatul (ala) adevarat Joi, Septembrie 20, 2001 11:05 PM
Comentarii: Miti vreau sa-ti fac o propunere. Eu iti tin poseta, te apar de tigani in tramvaiul 26, si iti car sacosele de la piata, iar tu imi faci o frectie la picioare vorbindu-mi duios de formule matematice.


Ce zici? Sa sti ca daca nu vrei imi iau propunerea si i-o dau lui Dorinella.


Lista neagra a culturii Joi, Septembrie 20, 2001 10:15 PM
Comentarii: Instalarea totalitarismului in SUA este o necesitate istorica!
Lista neagra a culturii Joi, Septembrie 20, 2001 10:13 PM
Comentarii: Jos cultura, sus cenzura !!! In lupta impotriva terorismulu merita sa sacrificam generatii intregi de muzicieni! Oare imnul nostru nu e subversiv?
Vandaluzia Joi, Septembrie 20, 2001 9:35 PM
Comentarii:
Cautati-va de Nimda, dragilor. Biznis first, tzucaturi dupa (poate), cozerie in citeva zile (sper).
Gasiti la http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.nimda.a@mm.html cam tot ce trebuie.
In principiu:
- se cauta riched20.dll si se sterge daca are doar 65-75 kile (cel de 422 kile e good guy);
- se sterg, de exista, action.dll, readme.exe si orice similar (gen (readme[1].exe), mai ales daca au data de nastere dupa 18 septembrie; toate fisierele cu extensia ".nws" sau ".eml", toate fisierele cu numele terminat in "mep" si tot ce mai scrie la Symantec;
- se editeaza system.ini si se sterge din linia cu Shell eventuala comanda "load.exe -dontrunold";
- se rebooteaza (cine prefera, rebuteaza).

Love.
bibliotecarul Joi, Septembrie 20, 2001 8:07 PM
Comentarii:
Cititi va rog 'n-ar fi indicat', scuze pentru typo.
bibliotecarul Joi, Septembrie 20, 2001 8:04 PM
Comentarii: Probabil ca deja stiti da' m-am gandit sa strang graunciori de informatie din vremile ce le traim--vorba Asterix, poate punem de-o carte de nisip.

Directorii de programe de la Clear Channel Communications, cel mai mare propietar de statii radio din State , a facut o lista cu mai mult de 150 de cantece care -ar fi indicat sa fie difuzate dupa atacul teroris. Printre ele, surpriza:
Frank Sinatra's "New York, New York,"
Simon and Garfunkel's "Bridge Over Troubled Water",
Led Zeppelin's "Stairway to Heaven",
Queen's "Another One Bites the Dust",
John Lennon's "Imagine"
E vorba doar de o recomandare, zic directorii aia...
sursa
Edgar Allan POEtul Joi, Septembrie 20, 2001 5:49 PM
Comentarii: Militarii astia-s niste poeti acolosha in adancurile de supt constient! Auzi cum suna: justitie infinita. Misto. Si cioara zice: nevermore!

domnule securist, si dumneata esti un poet (o fi o chestie in legatura cu disciuplina cazona care biciuieste imaginarul si iese poezia) ; asa e, o fata frumoasa e-o fereastra deschisa spre paradis! Ce-i drept, a zis-o Blaga primul dar nu asta nu conteaza, dumneata ai redescoperi-o.
A inceput scoala Joi, Septembrie 20, 2001 1:20 PM
Comentarii: Sursa:
http://www.romanialibera.com/9FOR/2553.htm
Hotie si clientelism in invatamanutul romanesc

Tragedia care a lovit America a abatut, pentru o vreme, atentia tuturor de la problemele si necazurile noastre romanesti. Situatia imi aminteste de un episod petrecut cu ani in urma, cand, in timpul unui mare meci de fotbal, intr-una din uzinele patriei am intalnit un individ foarte preocupat.
"Ce-i cu tine, nu esti la meci?", l-am intrebat. "Ce meci, dom'le! Asta-i vreme de furat."
Intr-adevar, ce vreme de furat e acum! Cel mai tare tun executat in aceasta perioada ar da cel mult o stire marunta, de pagina a treia.
Cand meciul american cu terorismul se va fi terminat, noi romanii, desi ne facem vanturi de NATO, ne vom regasi mai umili, mai saraci si cu buzunarele usurate de gainarii autohtoni, care au inteles la timp ca "e vreme de furat". Despre unii din acesti gainari as vrea sa va vorbesc astazi.
A inceput scoala. Pe vremuri, ziua de 15 septembrie avea chiar un aer de sarbatoare autentica. Acum, inceperea unui nou an scolar este asteptata cu o strangere de inima de cei mai multi dintre romanii care au copii la scoala. Si asta nu numai datorita impactului pe care ghiozdanul zilnic il are asupra cosului zilnic, dar si datorita "pagubelor colaterale" pe care un copil de scoala le produce bugetului familiei.
Intre aceste pagube colaterale se inscriu: fondul clasei, fondul scolii, amenzile aplicate copiilor de catre oricine, inclusiv de femeia de serviciu, taxele de protectie, contributii pentru repararea mobilierului, sponsorizari pentru cumpararea unui computer SH etc. etc. Dintr-un studiu pe care l-am efectuat asupra propriului buzunar, se pare ca sumele pretinse de la un copil pe durata unui an scolar se situeaza intre 500.000 si 1.000.000 lei. Intr-o scoala "manoasa" cu 2000 de elevi, asta inseamna intre un miliard si doua miliarde de lei pe an scolar, bani negri. La un oras de talia Galati-ului, sumele colectate astfel se situeaza la nivelul a 50-100 miliarde de lei pe an. Sintagma "bani pentru partid" va spune ceva?
Se pare ca aritmetica de mai sus nu a scapat atentiei conducerii Inspectoratului Scolar din Galati, care a "convins" 12 directori ai unor scoli galatene sa-si prezinte demisiile inainte de inceperea anului scolar. Se pare ca erau codasi la indeplinirea planului de amenzi, pentru ca alti directori, foarte contestati de colegi si de parintii elevilor, sunt mentinuti cu inversunare in functie, in ciuda tuturor protestelor.
Veti spune, probabil, ca exagerez, ca profesorii sunt atat de prost platiti incat e firesc sa mai ia si ei cate o mica spaga si, pe urma, daca le dam cate o "atentie" vor avea si ei mai multa grija de copiii nostri. La fel am spus si despre doctori si am ajuns in situatia ca batranii nostri sunt literalmente condamnati la moarte in spitale, daca nu sarim cu spaga intocmai si la timp.
Ca sa spunem lucrurilor pe nume, e cazul sa subliniem ca:
Strangerea de fonduri de la elevi minori, sub forma de amenzi, sau prin orice alta metoda de constrangere se numeste HOTIE.
Lipsa oricarei evidente riguroase a modului in care sumele considerabile colectate in acest fel sunt gestionate, creaza CORUPTIE.
Promovarea in functie sau demiterea unor directori de scoala in functie de performanta manifestata in colectarea de fonduri pentru un partid oarecare se numeste CLIENTELISM.
Daca aveti experiente sau informatii care sustin sau contrazic ideile de mai sus, va rog sa ma contactati.
M-as bucura sa aud si parerea unor juristi despre cat de legala este amendarea minorilor de catre femeia de serviciu a scolii, si a unor contabili despre modalitatile de evidentiere contabila a fondului scolii.


Mihai Costin cronicarus@yahoo.com
Galati
P.S. Baiatul meu e deja student, asa ca nu va buluciti cu represaliile, domnilor profesori.

netizeanul Joi, Septembrie 20, 2001 12:49 AM
Comentarii: Unii americai, mai precis, putini americani, domnule Farkas. Pentru ca in sondaje se vad si acum procente f. ridicate ( 70-80 %) de nordamericani care cer ca sabia sa fie scoasa si terorismul taiat la radacina! Pe urma, trebuie remarcata turnura neasteptata pe care au luat-o evenimentele in Orientul Apropiat. Arafat si Sharon au zis ca suspenda toate confruntarile si ca se vor aseza la masa de negociere. Un fapt care da ceva speranta intr-o rezolvare umana, rationala a problemelor din partea aia de lume. In aceeasi ordine de idei, Arafat a confirmat ca Autoritatea Palestiniana va face parte din coalitia internationala impotriva terorismului. Iar cand vorbiti de pacatele politicienilor nu trebuie ocultati nici d'alde Sadam sau Milosevici care prin politica lor si-au expus tzarile la distrugeri dureroase.
farkas Joi, Septembrie 20, 2001 12:49 AM
Comentarii: Si uite ce mai zic ei
Why They Attack Us by Samuel Francis Sept. 15, 2001 "We're at war," the young waitress, her voice catching, informed me when I first heard of the terrorist attacks on the World Trade Center and the Pentagon this week. She was hardly the only one. "America at war," the Washington Times' lead editorial pronounced the next day. "It's WAR," screamed its editorial cartoon. A "new kind of war has been declared on the world's democracies," the Wall Street Journal's editorial pontificated. "The War Against America" was the subject of the New York Times editorial. "A state of war," the Washington Post called it. "This is war," pronounced columnist Charles Krauthammer. "They were acts of war," confirmed the President of the United States. Well, it probably is – except that, even as everyone from waitresses to the president was declaring war or howling for it, nobody was exactly sure who we were at war with. The usual suspect was the shadowy Osama bin Laden, though some experts said the attacks didn't fit his profile, and even if we were sure, no one seemed able to say how we should wage the war, how we could win it, or what would constitute victory. Mainly, what most Americans wanted to do – entirely understandably – was to blow the hell out of somebody or something. No doubt, in time, we will. But the blunt truth is that the United States has been at war for years – at least a decade, since we launched a war against Iraq in 1991, even though Iraq had done absolutely nothing to harm the United States or any American. Our bombing attacks on Iraq certainly caused civilian casualties, and if they were not deliberate, nobody beating the war drums at the time felt much regret for them. For ten years, we have maintained economic sanctions on Iraq that have led to the deaths of hundreds of thousands of civilians, and we have repeatedly bombed it whenever it failed to abide by standards we imposed on it. Under Bill Clinton, we again launched bombing raids against civilians – once against so-called "terrorist training camps" supposedly under bin Laden's control in Afghanistan and at the same time against a purported "chemical weapons factory" in Sudan that almost certainly was no such thing. The attacks just happened to occur on the same day as Monica Lewinsky's grand jury testimony that she had engaged in sex with the president. "This is unfortunately the war of the ****ure," Secretary of State Madeleine Albright said in justifying the U.S. raids, officially launched in retaliation for terrorist attacks on American embassies. Later the same year, Mr. Clinton ordered (but later countermanded) yet more missile attacks on Iraq – the day after the Paula Jones sex scandal was settled in court. Later, yet again, Mr. Clinton ordered more bombings in Iraq the day before Congress was scheduled to vote on his impeachment. Then there are the Balkans, where the United States has waddled forth to war for no compelling reason, and where it has also slaughtered civilians with its unprovoked bombings. In all the buckets of media gabble about the terrorist attacks in New York and Washington, not once have I heard any journalist ask any expert the simple question, "Why did the terrorists attack us?" There is, of course, an implicit answer to the unasked question: It's because the terrorists are "evil"; they "hate democracy"; they are "fanatics," "barbarians" and "cowards." Those, of course, are answers that can satisfy only children. Some day it might actually dawn on someone in this country that the grown-up but unwelcome answer is that the terrorists attacked us because they were paying us back for what we started. Let us hear no more about how the "terrorists" have "declared war on America." Any nation that allows a criminal chief executive to use its military power to slaughter civilians in unprovoked and legally unauthorized attacks for his own personal political purposes can expect whatever the "terrorists" dish out to it. If, as President Bush told us this week, we should make no distinction between those who harbor terrorists and those who commit terrorist acts, neither can any distinction be made between those who tolerate the murderous policies of a criminal in power and the criminal himself. The blunt and quite ugly truth is that the United States has been at war for years – that it started the war in the name of "spreading democracy," "building nations," "waging peace," "stopping aggression," "enforcing human rights," and all the other pious lies that warmongers always invoke to mask the truth, and that it continued the war simply to save a crook from political ruin. What is new is merely that this week, for the first time, the war we started came home – and all of a sudden, Americans don't seem to care for it so much. Samuel Francis is a nationally syndicated columnist. He can be contacted at Samfrancis.net
farkas Joi, Septembrie 20, 2001 12:23 AM
Comentarii: Ia mai citi si voi ce zic americanii
FROM PHOENIX, ARIZONA - A SPECIAL EDITORIAL COMMENT Bob Djurdjevic -------------------------------------------------------------------------------- 09.12.01. "Collateral Damage" Hits Home
Matthew 26:52 - "Put your sword back in its place," Jesus said to him, "for all who draw the sword will die by the sword."
PHOENIX, Tuesday, Sep.11, 2001 - "I can't believe what's happening," a shocked close friend said this morning about the deadliest attack on American soil since Pearl Harbor (or maybe even ever?). "No surprise there," I replied. "I've seen too many tragedies (around the world) in the last 11 years, some firsthand as you know, to be fazed by anything anymore." It wasn't a blasé answer. Just factual. So I explained. When the "world's only superpower" and its allies bombed and killed thousands of innocent civilians in Iraq and Serbia, Americans were told it was just "collateral damage." After all, we, the "champions of democracy and the free world," were only fighting the murderous regimes of Saddam Hussein and Slobodan Milosevic. Some civilian casualties were "regrettable, but unavoidable," the Pentagon, NATO or State Dept. spokesmen told us. Now the tables have turned. Terrorism begets terrorism. Unnamed terrorists, presumed to be "Islamic fundamentalists," have now killed thousands of innocent Americans while fighting, what they think are, the murderous regimes of Bill Clinton and George W. Bush. Now Americans know firsthand some of the terror the Baghdad or Belgrade residents felt when NATO bombers unloaded their deadly cargo on them. The only thing missing is the terrorists' spokesmen telling us now that "it was just "collateral damage;" that "some civilian casualties were regrettable, but unavoidable." What we did to Iraq and to Serbia was a case of state terrorism. What unnamed terrorists did to us today was retaliation to state terrorism. "Collateral damage" has come home to roost. "What goes around, comes around." "He who plays with fire, gets burned by fire." But make no mistake: This was NOT an "Attack on America," as CNN and other networks are hailing. This was a strike at the heart of the Washington-led New World Order. Signs are unmistakable. Just look at the targets: The World Trade Center/Wall Street, the Pentagon... Some sources speculate that one or both of the two hijacked planes that crashed in Pennsylvania might have been destined for either the White House or the Capitol. America and Americans, meaning innocent civilians who perished today, are "just collateral damage." As Iraqi and Serb civilians were. We are now paying for aggressions and crimes against humanity that our government has committed. Just as Iraqi and Serb civilians were. We've become expendable. Just as Iraqi and Serb civilians were. So whenever you hear a politician or a media personality say that this attack was "unprovoked;" that this was a murder of innocent "men, women and children;" that it was a strike at the "American way of life" - and no doubt you'll see and hear much of that in the next hours and days - try a role reversal. Imagine that you're listening to an Iraqi or a Serb politician using those words in reference to victims of American bombs. And then you'll get a fuller picture of what transpired today. Meanwhile, madness also begets madness. The dust had not yet settled from the collapsed World Trade Center twin-towers, and already some "hawks" in the American government and media were crying for "retaliatory strikes." That's pretty shallow on several levels. First, the same "hawks" who are telling us bombastically that "America is at war" are at a loss to identify with whom. So who and what are we to retaliate against? Second, such "hawks" never learn. One only needs to look at the Middle East for an example of ****ility of violence. To stop anti-American terrorism, Washington must stop its own state terrorism. Both brands of terrorism are despicable and inexcusable Finally, if there is a silver lining in this vast American tragedy; if there is one good thing that comes out of all this madness - let us hope it is the death of that "death merchant" scheme - the national Defense Missile Shield. The DMS was being rammed down the American taxpayers throats by both Clinton and Bush administrations, notwithstanding the opposition to it even from most of our allies. Now I have a very simple question for the American President: In light of what happened today in New York, Washington and Pennsylvania, how would your national Defense Missile Shield have defended us from this attack? The answer is obvious. Congress should kill the sucker (DMS) before it kills us - financially and geopolitically! Meanwhile, may God have mercy upon the souls of all innocent people who died today as "collateral damage" of the Clinton/Bush foreign policy. The Washington-led New World Order has now come home to roost. For, "all who draw the sword will die by the sword."
anonymus Joi, Septembrie 20, 2001 12:16 AM
Comentarii: Citi "22" sa cedeti ce poate da din ea Alina Mungiu. La arme, cetateni! la razboi. Sigur ca da, ca nu o sa ia dumneaei puscociul in mana sa mearga dup Ben Laden!
Pepper's Ghost Joi, Septembrie 20, 2001 11:43 AM
Comentarii: Arvocatu, cre-ca am inteles contextu'. Mi-a placut si mie articolul din Forum. Toate alea bune.
Miti Joi, Septembrie 20, 2001 11:36 AM
Comentarii: Scuze, despre scripturi vorbeam cu Cetateanul Moi nu cu securistul. O zi buna.
stire Joi, Septembrie 20, 2001 11:11 AM
Comentarii:
Sursa:
http://www.mediafax.ro/top10/interna.shtml
WASHINGTON, 20 sep (MEDIAFAX) - Peste 100 de avioane au început să fie deplasate în regiunea Golfului Persic, în vedera susţinerii operaţiinii denumite "Infinite Justice" de represalii împotriva celor consideraţi responsabili de atentatele de la 11 septembrie, informează CNN şi AFP, citînd surse oficiale.
Printre avioanele desfăşurate se află avione de atac F-15E şi F-16, precum şi bombardiere B-52. Vor fi, de asemenea, trimise avioane-radar de tip AWACS şi aparate spionaj U-2.
Armata americană este deja în stare de mobilizare în bazele militare, iar primele vase de luptă dintr-un grup de 14 nave, printre care portavionul "Theodor Roosevelt", au părăsit, miercuri, baza navală Norfolk (Virginia) aparent îndreptîndu-se spre Mediterana.
Avînd un personal militar de 15.000 de oameni, acest grup de nave dispune de elemente pentru diferite tipuri de acţiuni militare inclusiv rachete de croazieră, aflate pe mai multe nave, şi forţe speciale de intervenţie de tip Delta Force.
Alte două grupuri navale, grupate în jurul portavioanelor "Enterprise" şi Carl Vinston", aflate în Oceanul indian, au fost de asemenea mobilizate spre destinaţii stabilite. Mai multe vase miliatre americane au plecat, în ultimele zile, din porturile japoneze.
"Statele Unite îşi repoziţionează anumite forţe aflate în întreaga lume, pentru a favoriza identificarea teroriştilor şi a complicilor lor, şi pentru a face dreptate", a declarat un purtător de cuvînt al Pentagnului.
Oficialii americani se feresc să ofere date despre modul în care este planificat să evolueze campania militară, mărginindu-se doar să afirme că toate deplasările de trupe sînt menite să ofere maximum de opţiuni preşedintelui Bush, în cazul în care acesta va decide să acţioneze împotriva teroriştilor.
"America îi va trage la răspundere pe acei răufăcători", a declarat, miercuri seară, la Casa Albă, George W.Bush.
Washingtonul a ameninţat Afganistanul că va suporta consecinţele, dacă nu îl predă pe Osama ben Laden, refugiat în această ţară şi considerat suspect principal pentru atentatele teroriste de la 11 septembrie.
Liderul talibanilor, Mullahul Omar, a declarat, miercuri, că doreşte să negocieze cu Statele Unite, şi a repetat solicitarea de dovezi care să indice implicarea lui ben laden în atentatele de săptămîna trecută.
Purtătorul de cuvînt de la Casa Albă, Ari Fleischer, a respins, însă, orice negociere. "Mesajul preşedintelui este foarte simplu. Este timpul pentru acţiune, nu pentru vorbe", a spus Fleischer.
Singura sursă de informaţii afgană, Agenţia Islamică de Presă, a informat, miercuri că marele consiliu, care s-a întrunit pentru a judeca soarta lui ben Laden, va lua o hotărîre, joi, în conformitate cu legea islamică.
Însă Casa Albă şi Pentagonul continuă să ceară americanilor răbdare, afirmînd că operaţiunea va fi de durată şi se va desfăşura pe mai multe fronturi.
Consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui, Condoleezza Rice, a declarat, mierrcuri seară, că lupta antiteroristă va fi atît "militară, cît şi o luptă a voinţelor".
Miti Joi, Septembrie 20, 2001 10:52 AM
Comentarii: Cerere publica, bineinteles.
Miti Joi, Septembrie 20, 2001 10:47 AM
Comentarii: Securistule, bati campii! Nasul poa' sa si-l bage aia cu Echalon-ul si Carnivore-ul. Oricum, asta-i valabil pentru tot ce misca pe Net, nu numai pentru ciberplai. (Pt. cei care nu stiu; Echalon e un program de supraveghere internationala a fluxului de informatii, de pe toate canalele: telefon, fax, e-mail...etc coordonat de State prin NSA. Europenii s-au cam suparat cand au descoperit ca sunt urmariti si au protestat argumentand ca programul, in afara de latura de protectie contra terorismului are si niscaiva implicatii in spionajul industrial (In program, pe langa State-coordonatorul, ajutor mai dau Canada, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda). Carnivore-ul e un program de urmarire a e-mail-urilor justificat de lupta cu infractorii si implementat de FBI.)

In concluzie, bietele mele scripturi nu le modifica nimeni si pentru a va convinge ca sunt sigure, sunt gata sa le furnizez oricui, la cerere.
securistul travestit Joi, Septembrie 20, 2001 8:14 AM
Comentarii: Miti draga pina la stiinta ce zici, deschiderea asta iti place? Un barbat "inteligent" la sexolog:"Credeti ca as putea face dragoste cu ..fereastra deschisa? - Da, insa e de preferat cu o femeie .. deschisa!"
moi Miercuri, Septembrie 19, 2001 11:27 PM
Comentarii: Miti. Te-ai intilnit sau vorbit vre-odata face to face cu vre-o persoana de la Tripod? Daca scripturile sint in fisierul TAU crezi ca nimeni nu poate sa-si vare nasul acolo in ele?.


esti copil (mic)


Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 9:32 PM
Comentarii: Eu am adaptat scripturile Perl/CGI pe baza unor surse sub licenta GNU-open project. E vorba de miscarea care actioneaza pentru libertatea informatiei pe net si pentru surse oferite gratis celor care vor sa le foloseasca sau sa le dezvolte mai departe! Scripturile cu pricina le-am puricat cu grija, ele sunt in directoarele MELE de pe tripod asa ca tot ce spui referitor la pericole ascunse in CGI sunt BASME! Sau te referi la javascriptul care numara intratii la idee. De fapt pot sa-mi fac propriul meu script da' m-am luat cu altele si n-am considerat ca merita sa pierd timpul cu asta.
tot cetateanul Miercuri, Septembrie 19, 2001 9:17 PM
Comentarii: Miti ai toata admiratia mea pentru webismul in care te-ai specializat in ultima vreme, DAR ce nu cunosti (inca) nu cunosti..


Si anume ca prin simplul fapt ca daca te conectezi la un server pe care habar nu ai cine de fapt il administreaza si deci ce intentii finale ar putea avea, (comerciale si non-comerciale) si le folosesti scriptul lor de cgi, nu sti ce contine si cum e programat acel script. De aceea m-am luat de nenea Mtrafox caci stiam ca parca la un moment dat ti-a scris el niste scripturi de cgi, pe vremea inceputurilor de la "LaIdee". daca tot alea au ramas atunci s'avem pardon, caci stim noi ce vorbim.


Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 9:16 PM
Comentarii: Chiar sunt curiosa, ai gasit prajiturele de la anfy.com? Oricum, de acum o sa incerc sa pun appleturi compilate de mine. Da' sa stii ca, in sine, cookies nu fac chestii ur^te! Nu au cum sa-ti scrie pe hard, nu pot sa-ti dea nimic in executie.
Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 9:09 PM
Comentarii: Dom'le, ma inervezi! Nu se ocupa nimeni de hackuit unde mi-s webadmina! Situl ciberplai (locanta inclusa) e sigur! A propos de big bad worm 'Nimda' care face ravagii prin e-mailuri (atentie la attachment-urile readme.exe) si prin siturile administrate cu webservere Microsoft. Situl asta nu e Microsoft dependent! E sigur si din punctul asta de vedere!
cetateanul ienervat Miercuri, Septembrie 19, 2001 9:08 PM
Comentarii: Miti iti dau cuvintul meu de onoare ca instantaneu si-a si dat drumul pagina asta de cum ai scos comicaria aia. .


E adevarat ca e browserul nostru cel care proceseaza javele, dar daca (saracul) browser mai are si alte scripturi (obscure si chiar obscene ca sa ma esprim asa) de procesat load-ate prin java respectiva, cum ar fi si trimiterea de cookies de la situl de unde ai colectionat-o, la noi atunci totul se desfasoara cu viteza melcului


Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 9:04 PM
Comentarii: Cetatene inervat, take it easy! Gresesti! Oricine se uita in sursa paginii poate vedea ca nu exista decat javascriptul care deschide fereastra publicitara (obligatoriu ca situ-i gratis gazduit) si cel care numara intratii la idee! Au mai fost si tagurile de applet java pe care uite ca le-am scos de tot.

Sa stii ca eu ma ocup de webisme--de aia mi-ai pus ghilimelele?
cetateanul ienervat Miercuri, Septembrie 19, 2001 9:03 PM
Comentarii: Miti incetineala nu este de la trafic ci de la java ta noua. Cea cu rotocoalele era scurta, asta noua ie mai lunga (ca a lu' Nelu daca sti bancul).


Ghilimelele erau doar pentru ca eram cetateanul ienervat care avea nevoie sa te piste (pe la spate) cu nitel sarcasm .


Le voi ridica cu proxima ocazie, dar si la primele dovezi ale lu Nea Matra ca renunta la hackuit.


Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:56 PM
Comentarii: Cetatene si nerabdatorule, tre' sa luati in calcul si cate programe aveti in rulare in timp ce surfati. Appletul java e executat de browserele voastre. In fine, am taiat filifantzurile java. E bine, acum?
cetateanul ienervat Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:56 PM
Comentarii: Si mai vreau sa-l intreb si pe musiul care te ajuta la cibernetica de web (Matrafox ?) de ce ne baga scripturi prin pagina asta care ma face sa ma indoiesc de intentiile acestui sit. .


Acum citeva zile am descoperit poza ta cu "Venus ce-si intoarce dosul spre delfin" cachata automat fara consintamintul meu in fisierul cu pozele de background pentru desktop. Cred ca si alta lume de aici daca o cauta o vor gasi in acelasi loc..


Nu ne place si nu e bine. Cred ca nea Matra nu vrea ca sa incepem sa dam si noi cu PING-uri


Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:45 PM
Comentarii: Si in fond, cetatene, pe ce te bazezi cand imi pui ghilimele?
Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:44 PM
Comentarii: OK, fratilor. O sa scot firul rosu daca voi asa vreti da' sa stiti ca poza cu rotocoale avea si ea java. De aia cred totusi ca problema e cu traficul marit din cauza evenimentelor.
Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:40 PM
Comentarii: Nerabdatorule, problemele tehnice nu-s din cauza noastra. Au probleme fie serverele de pe tripod fie cel al furnizorului dumneavoastra de internet. In general, zilele astea traficul pe Net a fost mult mai intens.
cetateanul ienervat de la munca, nu de la cersit Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:38 PM
Comentarii: Miti te rog fa si tu dovada ca esti o femeie "adevarata" si intelege-ne ca noi te-am intels ca vrei sa ne faci frumoasa pagina dar daca nu merge rapid, nu merge si asta inseamna ca cetatenii se ienerveaza cand da sa intre aici


Ne se chinuie calculatoarele cu chestia aia java ce se roteste aiurea in capul paginii. Era atat de simplu de intrat aici cind aveai numai poza aia cu rotocoalele de apa.


Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:15 PM
Comentarii: Marius, in concluzie, barbatii care nu-s adevarati sunt prosti.
Miti Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:08 PM
Comentarii: Sherloc, oricand esti binevenit sa dialogam.

Marius, interesant subiectul pe care l-ai deschis. Sa mai vorbim si de altceva ca mie personal mi s-a cam acrit de atata geopolitica, mai ales ca-i cam sumbra perspectiva. Uite ce cred eu in cestiune ridicata de tine: la o discutie de idei, pe Net sau in realitate, n-ar trebui sa aiba relevanta gender-ul participantilor. Cei care se reped sa agreseze interlocutoarele cu puneri la punct fara legatura cu cestiunea dezbatuta pacatuiesc atat impotriva inteligentei speciei cat si impotriva inteligentei propri si personale. Adica sunt cam prosti la ambele capete. Pentru mine, barbatul adevarat e cel inteligent. Adica cel care sare sa ne apere, cand e cazul, nu sa ne agreseze.

Securistule, aprob pozitiv deschiderea la deschidere. De esti barbat sau barbata, inca nu stiu, stiinta va mai cerceta :-)
Nerabdatoru' Miercuri, Septembrie 19, 2001 7:13 PM
Comentarii: Dece se tzine la poarta IDEEEIIIII...un veac,vizitatoru'....I-ati scotocit valiza bine??Nu-i nici un ac prin caru cu boi ce-l duce dupa el??mare-i Ideeeeea Miticai..!!!
Ghiopardul Miercuri, Septembrie 19, 2001 5:59 PM
Comentarii: Sherloc, Hai draga ca eu sunt inginer nu critic literar sa fac analize stilistice pe textele de cafenea. Sunt celebrul inginer Gheorghe din Panduri, spaima intelectualilor din Ferentari. Pe mine ma cunoaste toata piata Obor de la vladica la opinca ca sunt patron serios, am 26 de ani! Dumneta cine esti? Ai aparut din spuma marii pe corabia asta si te dai pe linga Miti de parca ai fi pe cafeneaua asta de la inceputul lumii cum sunt eu veteran la bine si la rau alaturti de Ciberplai. Poate vrei si un premiu de incurajare ca sa iti stergi casul de la gura. Cum de nu ai observat draga Sherloc ca postarea mea facea o referire tehnica, inginereasca la forma nu la continut?
Test din Est Miercuri, Septembrie 19, 2001 5:57 PM
Comentarii: Ciberplaies, Regret daca am exagerat sau am fost inteles gresit. Sunteti un om de bine :-)
Ciberplaies Miercuri, Septembrie 19, 2001 5:56 PM
Comentarii: Cu o disciplina exemplara si curaj civil poporul american arata intregii lumi cum rezista si trece peste cea mai grea criza nationala.Taria acestui popor nu se datoreaza puterii economice sau militare ci,chiar daca se simte o liniste incordata,disciplinei civila si ordinii opratiunilor de ajutor.Aceste caracteristici dau posibilitatea americanilor sa treaca peste cele mai grele momente.Ei poarta blue-jeans si beau Coca-Cola,sant cumpatati,pot spune ca pe undeva nu sant constienti de taria lor.La ei modestia este ceva de la sine inteles.Astfel sfideaza Kamikaz-ele,chiar daca acesti fanatici religiosi i-au lovit profund.Americanii se dovedesc a fi mai tari decat cei mai rafinati teroristi;vor indeparta praful si cenusa exploziilor.STATUIA LIBERTATII sta nezdruncinata ca simbol al LIBERTATII si DEMOCRATIEI.Aceasta forta de a supravietui are un efect mai puternic decat toate bombele atomice din lume si in acelasi timp cea mai hotarata declaratie de razboi facuta teroristilor,dictatorilor si regimurilor totalitare.
Ciberplaies Miercuri, Septembrie 19, 2001 5:02 PM
Comentarii: Test din Est.Asta este parerea ta si o respect.In general eu respect parerile tuturor.Imi pare rau ca am fost clasificat ca extremist periculos(sau am fost pus sub semnul intrebarii) pentru ca am spus ca nu sant de acord cu terorismul.
Saracul OTE-ROM! Miercuri, Septembrie 19, 2001 3:47 PM
Comentarii: Miti da mare s-a facut cafeneaua asta!
securistul travestit Miercuri, Septembrie 19, 2001 3:43 PM
Comentarii: Miti draga sa stii ca eu sint securist si imi plac muierile care sint deschise peste tot! Sint barbat sau sint barbata? Ion Ion
un arvocat Miercuri, Septembrie 19, 2001 1:50 PM
Comentarii: Pepper Ghost's, am postat fragmentele din codul penal furnizate de o simpatica interpelare la Forumul RL. N-am vrut sa zic nimic special decat ca domnii politicieni sunt niste superficiali. Am putea, la rigoare, sa-i dam chiar in judecata, daca citim mai bine legile si constitutia. Acum care ar fi rezultatul nu e greu de ghicit. Cum sunt politicienii asa-i si justitia.
si un punct de vedere: structura de retea si noile provocari ale mileniului Miercuri, Septembrie 19, 2001 12:45 AM
Comentarii: Presedintele Bush a declarat razboi teroristilor. Totusi, putini sunt cei care isi dau seama ca sensul a ceea ce numim in mod obisnuit „razboi“ s-a schimbat dramatic dupa 11 septembrie.
[...]
Astazi insa, razboiul a inceput sa insemne cu totul altceva. Strategii militari pot deja sa se gandeasca la razboi ca la o combinatie de razboi clasic, razboi civil si terorism. Aceasta combinatie are cateva caracteristici care merita analizate. In primul rand, noul tip de razboi poate fi considerat unul de tip retea. Aceasta exclude din capul locului existenta unui unic comandament care sa stabileasca strategia de lupta. Mai mult chiar, razboiul de tip retea face sa nu mai fie necesara coordonarea atacurilor. Practic, odata initiat primul atac, oricine se poate conecta la retea si poate incerca sa loveasca tinte care i se par ca merita sa fie lovite.

In al doilea rand, notiunea clasica de „front“ isi pierde sensul. Atacurile pot veni din orice directie si nu mai putem vorbi despre directii privilegiate de atac.
[...]
In al treilea rand, razboiul de tip retea nu mai este neaparat unul intre state. Se pot imagina combinatii extrem de diverse de atacatori, care sa includa state, grupuri paramilitare si adversari interni ai guvernului atacat. Aceasta inseamna ca sistemul clasic de aliante este prea putin capabil sa faca fata noilor provocari.
[...]
Toate acestea cer o revizuire profunda a strategiilor defensive. Si, in ultima analiza, cer o revizuire a limitelor statului. Ceea ce vreau sa spun este ca principala masura defensiva in cazul noului tip de razboi o constituie auto-limitarea statului, revenirea acestuia la rolul sau prim si fundamental, acela de principal producator si furnizor de securitate pentru cetatenii sai. Statul asistential modern nu poate rezista presiunilor generate de razboiul de tip retea. Un prim motiv este aproape evident. Atunci cand securitatea devine prioritate nationala, fondurile incep sa fie acordate mai ales acestui obiectiv. Ceea ce inseamna ca programe intregi de asistenta sociala vor trebui desfiintate, pentru a debloca fondurile necesare apararii. Exista insa si un motiv mai profund pentru care mentinerea statului asistential limiteaza capacitatea de aparare a unei natiuni. Acest tip de stat, prin intregul sistem de reglementari pe care il produce, limiteaza (uneori extrem de sever) aparitia si dezvoltarea ordinilor spontane, capabile sa se autogenereze, sau sa se regenereze atunci cand sunt afectate de vreun dezastru. Haideti sa privim un exemplu pentru a intelege mai bine aceste lucruri. Sa presupunem, de pilda, ca Bursa de valori a fost lovita. Cum Bursa este, in esenta, un loc in care oamenii vand si cumpara actiuni, lovitura primita nu are efecte prea grave. Un alt loc poate fi oricand gasit pentru aceasta activitate. Avem aici un exemplu de ordine spontana capabila sa se regenereze dupa un atac care a afectat-o. Ce se intampla insa cand este lovita banca centrala a unui stat? Evident ca intregul sistem bancar este afectat, deoarece el se afla sub puternica influenta a bancii centrale ca autoritate monetara suprema. Asadar, atacul asupra unei autoritati generatoare a unei ordini asistentiale este cu mult mai vatamator decat unul asupra unei ordini spontane. Si, din acest punct de vedere, statul asistential este un producator de insecuritate.
[...]
Altfel, daca tranzitia de la statul asistential la cel minimal nu va avea loc, imaginea de cosmar a prabusirii turnurilor gemene ale World Trade Center din New York va fi o nimica toata pe langa prabusirea statului asistential, a carui structura nu poate face fata noilor tipuri de amenintari la adresa securitatii.
Sorin Cucerai
sursa:
http://www.cotidianul.ro/politica/politica.htm

Ce parerea aveti? Statul minimal? Libertarienii au solutia? Oare?
Culegatorul de perle Miercuri, Septembrie 19, 2001 12:30 AM
Comentarii: Presedintele Ion Iliescu a precizat, ieri, la o intalnire cu participantii la seminarul international „Limba romana - mijloc de informare si comunicare radiofonica“, ca nu a fost niciodata ateu si nici „anti-Mihai“. „N-am fost niciodata ateu. N-am pledat impotriva religiei niciodata“, a afirmat presedintele Iliescu. El s-a declarat „un tip al concilierii, al deschiderii, al dialogului“. Seful statului a povestit ca, in anul 1977, dupa cutremur, a participat, la Iasi, la un consiliu al Bisericilor europene pentru o „actiune de solidaritate cu Romania in suferinta“. Presedintele Iliescu a adaugat ca, in acea perioada, a aprobat realizarea de constructii in scopuri religioase. „Catolicii imi sunt si acum recunoscatori, pentru ca am aprobat constructia Seminarului teologic de la Iasi“, a sustinut Iliescu. In ceea ce priveste relatia cu regele Mihai, Ion Iliescu a declarat ca nu a fost „anti-Mihai“, precizand ca, in 1990, a supus aprobarii CPUN intentia fostului suveran de a vizita Romania. „Toti au spus: Nu este cazul sa vina regele. Primii care au pledat impotriva au fost Campeanu si altii. Nici macar n-am spus o parere“, a aratat Iliescu. El a adaugat ca, in 1992, cand regele Mihai a venit in Romania, i-a transmis ca este „deschis unei discutii“, dar, din cauza atmosferei create in jurul fostului suveran, nu a putut sa aiba o intalnire cu acesta. „Mi-a parut rau“, a marturisit presedintele Iliescu. Seful statului a apreciat ca regele Mihai a avut un „rol pozitiv“ in actul istoric de la 23 august, care „a dus la pastrarea fiintei nationale a statului roman“. „Toate aceste fabulatii in legatura cu atitudinea mea dura si de ranchiuna sunt fara temei“, a afirmat presedintele Iliescu.

Seful statului l-a calificat, ieri, pe Oliviu Gherman drept cel mai bun ambasador al Romaniei numit dupa revolutia din 1989. Iliescu a apreciat ca Oliviu Gherman este „un universitar de clasa, cu o cultura deosebita, om de stiinta, om politic cu pozitie politica consecventa si democrata“. „Are toate virtutile necesare pentru a fi un reprezentant demn al Romaniei la Paris“, a afirmat presedintele. Presedintele Iliescu a declarat ca pe Alexandru Paleologu l-a numit „cu incredere“ ambasador la Paris. „M-a dezamagit total“, a adaugat Iliescu. „Oliviu Gherman (actualul ambasador al Romaniei in Franta - nr.r.), din punct de vedere intelectual, nu este cu nimic mai prejos decat Paleologu. Ba as putea spune cu cateva capete mai sus“, a apreciat seful statului.
sursa:
http://www.cotidianul.ro/politica/politica.htm#Gluma sau amnez
a cata putere in stat? Miercuri, Septembrie 19, 2001 12:22 AM
Comentarii: Paul Grigoriu, popularul moderator al emisiunii „Sfertul academic“, a fost suspendat, ieri, din statutul functie de realizator al acesteia. Decizia a fost luata de catre presedintele Consiliului de Administratie al SRR, Andrei Dimitriu, si survine in urma protestului inaintat de catre Presedintia Romaniei, dupa emisiunea de luni 17 septembrie, in care invitat a fost liderul PRM, C.V. Tudor. Motivarea deciziei are la baza „transformarea – de catre moderator – a postului national de radio in instrument al luptei politice“. In plus, Consiliul de Administratie si Consiliul de Onoare al SRR vor analiza prestatia lui Paul Grigoriu. Este pentru prima oara in actuala legislatura cand un ziarist este suspendat in urma unui protest al unei institutii a statului, in cazul in speta, Presedintia Romaniei.
[...]
In protestul Presedintiei, moderatorul Paul Grigoriu este criticat ca nu a reactionat la afirmatiile ultragioase ale liderului PRM. „Surprinde pozitia moderatorului emisiunii, dl Paul Grigoriu, care, desi cunostea pozitia Administratiei Prezidentiale si a SPP in privinta subiectului aflat in discutie, nu a reactionat fata de afirmatiile aberante ale invitatului sau“. Revazand transcrierea emisiunii, constatam ca Paul Grigoriu a inceput prin a aduce la cunostinta invitatului sau ca asa-zisele dezvaluiri sunt infirmate de autoritati. Chiar dupa primul schimb de replici, Paul Grigoriu ii spune lui Vadim: „Dincolo de faptul ca lumea s-a intrebat de ce ati ales o zi de reculegere pentru a face aceasta declaratie, SPP a dezmintit, aratand ca era vorba de fapt de pregatirea personalului de paza pentru Autoritatea Nationala Palestiniana in cadrul unui program international, iar Cotroceniul intentioneaza sa va dea in judecata“. Un alt pasaj din „protestul Presedintiei“ spune ca: «De asemenea, nu putem fi de acord cu transformarea postului public de radio in instrument al luptei politice, in tribuna pentru pozitii extremiste, xenofobe si pentru atacuri impotriva actualului sef al statului, dl Ion Iliescu“.
Lucian Gheorghiu
sursa:

http://www.cotidianul.ro/eveniment/eveniment.htm
Sherloc Miercuri, Septembrie 19, 2001 8:48 AM
Comentarii: Draga Miti, gasesc raspunsul tau corect in intentie si iti multumesc! Miine cind o sa am timp o sa incerc de dragul acelorasi intentii sa retusez prostioarele virtuale prin unele locuri. Deocamdata iti spun ca nu era vorba de isterizare si nici nu te-am indemnat la ranchiuna. Nici nu imi inchipuiam ca poti sa gindesti asa si eram convins ca poti sa te detasezi de starile invocate caci situl tau se numeste "La idee!" Iarta-mi incomoditatea de care ma fac vinovat !
Dorinella cu priviri languroase pentru Marius Marti, Septembrie 18, 2001 11:53 PM
Comentarii: Animallll...
Test din Est Marti, Septembrie 18, 2001 11:32 PM
Comentarii: Ciberplaies, nu sunt de acord cu acele randuri pentru ca incerca sa impuna intoleranta, suprima dreptul la opinie, transforma dialogul in monolog, incurajaza demagogia (vezi postarile lui Sherloc) si favorizeza instaurarea dictaturilor. In loc sa se focalizeze aspra cauzelor si autorilor atentatelor teroriste, declansaza conflicte in interiorul societatii si deturneaza atentia de la adevaratii vinovati. Astfel de afirmatii denota lipsa de profesionalism al jurnalistilor de la Evenimentul Zilei si naivitatea celor care cad in plasa discursurilor demagogice.
Marius ... Marti, Septembrie 18, 2001 9:20 PM
Comentarii: Miti

Iarta-ma ca ma bag si eu, dar afirmatia aceasta m-a pus pe ginduri:

"pe Net rar am intalnit barbati adevarati dar cred ca ei sunt rari si in lumea reala numai ca acolo e mai usor de disimulat lipsa de barbatie"

Iti respect parerea si probabil ca ai dreptate (intotdeauna am zis ca despre barbati trebuie lasate femeile sa se pronunte si viceversa, eu personal n-am putut niciodata sa apreciez ce inseamana un barbat "bine" sau "adevarat". Daca ma intrebi despre sexul celalalt insa, s-ar putea sa am opinii destul de solide). Numai ca trebuie sa lamurim cazul pina la capat: daca nu e adevarat, atunci ce e? (sa nu zici ca "fals").


Miti Marti, Septembrie 18, 2001 8:27 PM
Comentarii:
Draga Sherloc,
Intr-adevar, nu e frumos sa arati cu degetul, sunt de folosit alte proceduri pentru a indica o persona ce ti-a atras atentia, la un moment dat. Imi cer deci scuze si reiau. Nu mi se pare ca a imparti cu usurinta oamenii in grupuri adverse e ok. Mai ales intr-un spatiu care se vrea al comunicarii si mai ales cand e vorba de virtuali. M-a deranjat in postarea ta faptul ca intr-un moment de cumpana, grav (mie mai sa-mi ia glasul), tu te apuci sa faci inventarul prostioarelor macinate la moara de vorbe, ba inca cu cativa ani inaite de momentul t-zero, si ne isterizezi ca dusmanii-s printre noi. Mie mi se pare excesiv sa fac downscaling proiectand o catastrofa din real la scara relatiilor individuale (si cu atat mai mult cu cat relatiile astea sunt virtuale). Hai sa ne pastram echilibrul, da?

Nick mi-a vorbit de cateva ori foarte ur^t. Numai pentru ca nu a fost de acord cu mine sau actiunile mele mi s-a adresat cum nici un barbat adevarat n-ar face-o in fatza unei femei. (De altfel, pe Net rar am intalnit barbati adevarati dar cred ca ei sunt rari si in lumea reala numai ca acolo e mai usor de disimulat lipsa de barbatie :-) In momentele alea m-am amarat dar asta-i spatiul virtual, cuvintele sunt cumva mai usor de aruncat decat in spatiul real. Daca eu am trecut peste manifestarile lui verbale care m-au agresat, tu imi faci din asta o vina? Pur si simplu nu imi place sa ma otravesc. Imi ocup mintea cu altele decat cu ranchiuna. E dreptul meu de individ sa-mi aleg conduita atata timp cat nu incalc liberatatea altora! Nu cumva tu mi-o incalci pe a mea?
Ciberplaies Marti, Septembrie 18, 2001 5:54 PM
Comentarii: Test din est.Sa inteleg ca nu esti de acord cu acele randuri?
Test din Est Marti, Septembrie 18, 2001 5:44 PM
Comentarii: Ciberplaies, nu crezi ca e cam periculos extremismul asta?
radion Marti, Septembrie 18, 2001 5:36 PM
Comentarii: va mai aduceti aminte de rambo nu-stiu-cat? filmu' ala in care silivestru a' lu' stalone lupta de partea afganilor impotriva invadatorilor sovietici. tinand cont de cum s-a invartit roata istoriei de atunci incoace, n-ar fi exclus ca peste cativa ani sa-l vedem pe frumosul(?) si musculosul sile intr-o noua productie holiudiana avand urmatorul scenariu: pornit de la o baza militara ruseasca aflata in - sa spunem - cecenia, rambo ajunge in vizuina lui ben laden unde, dupa ce se lupta (de unul singur si inarmat doar cu celebrul lui cutit) cu 1000 de talibani inarmati cu kalashnicoave (nu, nu cu kalashnicoave ca nu da prost si nici cu pustile alea americane cu maner, ca da si mai prost) si-i dovedeste pe toti, il aresteaza pe susnumitul benny, nu inainte de a-i citi drepturile, of course. de data asta ar fi cam imprudent sa se amorezeze de o afgana, asa ca isi va revarsa sentimentele de om in fond sensibil asupra natashei, o rusoaica fascinata de valorile democratiei americane, colonel kgb (sau cum ma'sa i-o mai fi zicand) de felul ei. si uite asa se (re)scrie istoria. cam ca-n "1984", la ministerul adevarului.
Ciberplaies Marti, Septembrie 18, 2001 5:08 PM
Comentarii: Un atac terorist impotriva adevarului(EZ de astazi-rubrica:POLITICA)--"Este de condamnat orice incercare de simpatie sau intelegere a actiunilor teroriste, sub orice forma ar fi ele. Cei care arata simpatia si intelegerea fata de terorism devin participanti la actiuni teroriste"____Eu sant de aceeasi parere.Voi?
Test din Est Marti, Septembrie 18, 2001 3:42 PM
Comentarii: Vadim este problema lui Iliescu. Nu au decat sa se pupe in bot amandoi iar televiziunea nationala si radioul sa fie lasate sa-si faca treaba si nu sa fie tarate in jocul asta politic murdar! Romania in momentul de fata are nevoie de alti politicieni care sa aseze poporul nostru in locul pe care il merita alaturi de statele civilizate.
Sherloc, altul Marti, Septembrie 18, 2001 3:27 PM
Comentarii: În orice caz, complet pe dos a iesit pasientza arabeasca: în loc sa sarim în sus de bucurie, ne-am adunat lânga America si ne-am iertat aiureli reciproce zilele astea, cu gândul la bietzii mortzi din NY.

Daca nu vedeti prefacuta compasiune a acestui personaj in textul de mai sus (dupa ce a dat foc de citeva ori steagului american pe cafenele) inseamna ca scopul postarii dv e de fapt cu premeditare facut sa-l scoateti basma curata. Aliatul dv. a mai postat si pe foaia unui protest un text mizerabil despre care d-na Miti a tacut chitic. Oare ca proprietara a sitului si initiatoare a actiunii nu se cuvenea macar din respect pentru semnatari daca nu din demnitate si bun simt propriu sa-i cunoastem parerea despre acest personaj ca sa stim cu cine pornim la drum ? Legatura cu GZ ? Dezlegati-va gura si atunci nu va mai fi nici o legatura. Deci il cunoasteti, deci stiti ce fel de texte are si nu sariti sa va aparati nepotii. Dezlegati-va gura si nu va mai fi nici o legatura.
Chiar ma indragiti ?


Ghiopardul Marti, Septembrie 18, 2001 2:53 PM
Comentarii: Altul, hai draga lasa textele. Cu Nick ai scaldat-o, contextul in care il citam nu era anti-american si nici contributia lui. Daca esti ingeras nevinovat, fi bun si spune-mi, cu GZ care-i treaba, ce legatura am eu cu personajul respectiv?
Dorinella Tiraspol Marti, Septembrie 18, 2001 2:51 PM
Comentarii: Dl. Matrafox, si eu gandesc exact ca dumneavoastra. Sper ca nu am fost inteleasa gresit :-(
Aceeasi sursa Marti, Septembrie 18, 2001 12:43 AM
Comentarii: BUCUREŞTI, 18 sep (MEDIAFAX) - Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Andrei Dimitriu, a hotărît să-l suspende pe Paul Grigoriu de la realizarea emisiunii Sfertul Academic, pînă la analizarea de către Consiliul de Administraţie şi Consiliul de Onoare al SRR a situaţiei create, luni, prin difuzarea unei ediţii avîndu-l ca invitat pe senatorul C.V. Tudor, preşedintele PRM, informează RRA.

Andrei Dimitriu a apreciat că în această emisiune moderatorul a permis transformarea postului naţional de radio în instrument al luptei politice. Potrivit RRA, "Radiodifuziunea Română nu va tolera abateri similare şi va face toate eforturile pentru a rămîne aceeaşi instituţie de presă echilibrată, ataşată adevărului, spiritului de toleranţă şi echidistanţei politice".

Luni seara, Administraţia Prezidenţială a protestat, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, faţă de prestaţia postului de radio România Actualităţi, "care a permis senatorului Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM, să transforme un firesc exerciţiu de libertate de exprimare într-un discurs intolerant, calomnios, în evidentă contradicţie cu obiectivele şi misiunea unui post public de radio"

"Surprinde poziţia moderatorului emisiunii, domnul Paul Grigoriu, care deşi cunoaştea poziţia Administraţiei Prezidenţiale şi a Serviciului de Protecţie şi Pază în privinţa subiectului aflat în discuţie, nu a reacţionat faţă de afirmaţiile aberante ale invitatului său", apreciază Preşedinţia.

Administraţia Prezidenţială nu este de acord cu "transformarea postului public de radio în instrument al luptei politice, în tribună pentru poziţii extremiste, xenofobe şi pentru atacuri împotriva actualului şef al statului, Ion Iliescu" şi consideră nejustificată "toleranţa" postului de radio faţă de "afirmaţii lipsite de cele mai elementare elemente de credibilitate" de genul celor făcute de senatorul Corneliu Vadim Tudor în emisiunea menţionată.

Corneliu Vadim Tudor a fost invitatul emisiunii Sfertul Academic de luni, 17 septembrie, în care a fost întrebat de realizatorul Paul Grigoriu depre afirmaţiile pe care le făcuse vineri, conform cărora în România s-ar fi antrenat, în 1995, luptători Hamas, într-o unitate a SPP. Tot vineri, SPP a precizat că a pregătit, în perioada 1994-1996, trei serii de cetăţeni palestinieni care urmau să asigure paza şi protecţia organelor de conducere ale Autorităţii Palestineiene, în conformitate cu deciziile Conferinţei de la Madrid (octombrie 1991) şi ale întîlnirilor ce au urmat în cadrul procesului de pace din Orientul Mijlociu.

Vadim Tudor a declarat, luni, la emisiunea Sfertul Academic, că SPP "n-a dezminţit nimic, ci a confirmat" ceea ce a spus la conferinţa de presă, arătînd că el s-a referit doar la "luptători" Hamas şi nu la terorişti şi că a reprodus afirmaţiile unui fost colonel SPP. În plus, Vadim Tudor a citat "martori oculari", care i-ar fi spus că aceşti luptători s-au pregătit pentru lupta de gherilă la SPP, dar şi la unitatea SRI de la Săftica şi în cadrul Ministerului de Interne, toată pregătirea costînd 1,5 miliarde de lei.

Liderul PRM l-a acuzat pe preşedintele Ion Iliescu că a ascuns acest lucru Parlamentului, întrebîndu-se de ce pregătirea luptătorilor a încetat în 1996, cînd Iliescu a pierdut puterea.
http://www.mediafax.ro/top10/topint1.shtml
Sursa: Agentia de Presa Mediafax Marti, Septembrie 18, 2001 12:40 AM
Comentarii: MIRCUREA CIUC, 17 sep (MEDIAFAX) - Guvernul va trebui să examineze aspectele semnalate în interviul acordat în 1996 de teroristul Osama ben Laden, în măsura în care vor exista informaţii suplimentare referitoare la veridicitatea elementelor în cadrul acestui material, a afirmat luni premierul Adrian Năstase.

"Nu ştiu pe ce bază a acordat ben Laden acest interviu, dar, dacă vor exista informaţii suplimentare pentru veridicitatea aspectelor semnalate, vom examina şi noi dacă nu există unele componente oculte sau o anumită reţea care ar putea reprezenta un potenţial pericol", a spus Năstase.

În respectivul interviu, acordat publicaţiei Sunday Times, ben Laden a precizat că organizaţia sa de ajutor acoperă 13 ţări, incluzînd Albania, Malaysia, Pakistanul, Olanda, Marea Britanie, România, Rusia, Turcia, Libanul, Irakul şi cîteva ţări din Golf. Numai în Balcani, centrele islamice susţin, probabil, între 4.000 şi 6.000 de luptători, în majoritate arabi, a precizat ben Laden.

Premierul a afirmat că în toată această perioadă nu a avut ocazia să-l cunoască sau să afle prea multe lucruri despre Osama ben Laden, dar a recunoscut că elementele semnalate în interviul acordat cotidianului Sunday Times în 1996 trebuie luate în considerare. "Cred că seviciile de specialitate lucrează deja pe baza acestor informaţii", a spus Năstase.

Conducerea Serviciului de Informaţii Externe va prezenta, marţi, în faţa Comisiei parlamentare de control SIE, un raport privind activitatea grupărilor teroriste de pe teritoriul României.

http://www.mediafax.ro/top10/topint3.shtml
Pepper's Ghost Marti, Septembrie 18, 2001 11:06 AM
Comentarii: Dom Arvocatu', sint curios, de ce ati postat articolele din Cod? Le puneti in discutie sau e altceva ceea ce vreti sa spuneti. Puteti fi mai clar?
Altul Marti, Septembrie 18, 2001 9:06 AM
Comentarii: Stimate d-le G.
Iata citeva neclaritati din mesajul dv. care ma fac sa ma indoiesc de seriozitatea cu care l-ati postat.
De altfel nu sint sigur nici de destinatar, dar ati scris "Sherloc" si ma simt dator sa va raspund. Iata neclaritatile:
1-cind considerati ca dati citate va rog folositi metoda copy-paste caci asta garanteaza copierea exacta a textului pe care-l vreti sa-i citati.
O data spuneti "Ziceti "lumea civilizata contra terorismului".
Iar altadata "Ziceti: "lupta impotriva terorismului ". Aratati-mi va rog unde am spus ca zic ce ziceti. In afara ca nu vorbesc in lozinci nici macar sensul nu era o invitatie personala sa faceti ce ziceti ca zic sa faceti ci cuvintele pe care le-am folosit exprimau numai simtamintele mele fata de evenimente. Sau profitati de nebagarea de seama a cititorului? Sa va invit sa va cereti scuze ?(evident daca aveti elementarul bun simt...ca demnitate nu va cer, e prea scumpa cu preturile din tara)

2-am spus "indieni" si nu "nativ americans" caci nu sint Columb sa-i confund Si de asemenea I-am inclus in categoria "emigranti" ca sa fie clar pentru oricine... pentru oricine,(alooo!).... pentru oricine, despre cine vorbesc.

3- In legatura cu unul din personajele de care spuneti iata folosind copy-paste care este pasajul la care am facut referire si in care chiar dv spuneti despre cineva pe care dv il numiti controversat, in schimb nu stiu de ce numiti manevra mea murdara ( e cumva si personajul nu doar controversat , dar si murdar?, de unde stiti ? ... pina acum nu v-am vazut luind pozitie de tragere asa cum vi s-a nazarit acum...ma intreb de ce sa va suparati daca v-am asociat cu un personaj pe care l-ati dat ca exemplu de raspuns ingineresc frumos si documentat...eu nu mai inteleg nimic, cine este murdar, cine este controversat, cine este frumos?). Deci iata pasajul la care eu consider ca v-am rasuns pe un ton moderat daca nu chiar civilizat. : Eu vreau un raspuns ingineresc, exact. Cine sunt adversarii, cate avione de lupta au, cate tancuri, cate piese de artilerie, daca au sau nu armament nuclear, cate milioane de soldati pot sa mobilizeze etc. Pai mergem la razboi asa de-an-boulea ca bezmeticii? Uite ce raspuns frumos, documentat a dat Nick
4-Spuneti ca sinteti idiot. Vorbiti serios?
5- Am si demnitate , am si bun simt fata de cine merita, dar scuze o sa-mi cer numai daca voi intelege ca am pentru ce. Nu am facut nici o asociere ci erau intrebari la care nu mi-ati raspuns. Fiti linistit , postarea mea adresata dv. a fost civilizata ( lucru care o rog si pe d-na Miti sa-l remarce...acum nu stiu daca e cazul sa o rog si eu d-na Miti sa-si ceara scuze doar ca doar mi s-a parut ca ma numeste cu un termen necunoscut ( "altul", altul ce?, altul asta nu are o identitate?) Dar prefer de acum sa postez dupa numele de botez : "Altul". Ok? Si eu o sa va alint foarte respectuos "-Bă!". Cu demnitate.


Matrafox Marti, Septembrie 18, 2001 9:02 AM
Comentarii: Restrangerea drepturilor individuale devenise o necesitatae in State, atacurile teroriste din 11 septembrie oferind pretextul. Simptomele libertatii prost intelese au pus in mod constant opinia publica in fata unor crime abominabile. Situatia din interiorul Americii este extrem de complexa intrucat americanii sunt o natiune admirabila formata din foarte multe etnii. Actiunile militare desfasurate in exterior sa rasfrang in mod inevitabil si asupra comunitatilor etnice din interiorul SUA. In situatia asta dificila, administratia americana a luat cea mai intelepta decizie: Pentru miile de victime ale atacurilor teroriste la care se adauga imensele pagube materiale si morale, america cere lumii islamice sa plateasca cu libertatea unui singur om. Indiferent de opinile noastre politice sau religioase trebuie sa recunoastem ca pretentiile americane sunt foarte modeste.
Porumbelul Pacii din Carpati Marti, Septembrie 18, 2001 7:52 AM
Comentarii: Incepe lupta pentru pace de nu o sa mai ramana caramida peste caramida. La razboi vitejii mei! Shforta fie cu voi!
Miti Luni, Septembrie 17, 2001 6:52 PM
Comentarii: Razboinicule, urata tactica dumitale de a impartzi musterii, arbitrar, in 2 grupe care vezi Doamne, s-ar razboi intre ele! Ineficienta, oricum. Aici discutam nu ne batem (poate cel mult cu perne, ca in taberele scolaresti ). Intelesu-m-ai? Vezi si ce zice Ghiopardul mai jos de altul care incearca aceeasi tactica!

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]