.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

ea Vineri, Ianuarie 25, 2002 10:50 AM
Comentarii: e cineva aici?
Sursa: BBC Joi, Ianuarie 24, 2002 7:52 PM
Comentarii:
http://www.bbc.co.uk/romanian/news1.shtml
Ziariştii de la cotidianul România Liberă s-au autodenunţat ca fiind autorii raportului "Armagedon III", trimis marţi seara prin fax mai multor redacţii. Potrivit autodenunţului publicat astăzi pe prima pagină din RL, raportul este "dedicat sistemului politic şi financiar corupt în stil mafiot". "Armaghedon III" se referă la relaţiile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu cu politicieni, în special din fostul PDSR, şi la legăturile sale cu serviciile secrete. Sunt rezumate legăturile lui Sorin Ovidiu Vântu cu vicepreşedintele PSD Nicolae Văcăroiu, care a înfiinţat şi condus una din băncile domului Vântu. Este descris mecanismul prin care Sorin Ovidiu Vântu ar fi câştigat miliarde de lei din afacerea FNI şi de pe urma Băncii Române de Scont, dar şi din afaceri cu defuncta Bancorex şi cu Banca Agricolă, înainte de privatizarea acesteia. Raportul "Armagedon III" aduce unele informaţii noi, neconfirmate însă din surse oficiale. În raport se arată că "cel puţin 30 de parlamentari, majoritatea de la PDSR, au fost cumpăraţi de Vântu" pentru a aproba în Parlament survolul avioanelor NATO spre Iugoslavia. La finalul celor 12 pagini din raport, este citat omul de afaceri Sever Mureşan, cu o declaraţie din 1996 potrivit căreia PDSR i-ar fi trimis "un intermediar, pe unul Vântu de la Gelsor", căruia să-i dea cinci milioane de dolari pentru campania electorală". Cele mai multe informaţii din aşa numitul raport Armagedon III sunt cunoscute. După cum recunosc autorii raportului, ele au fost publicate în ultimele 20 de luni în întreaga presă din România "fără ca autorităţile statului să ia vreo măsură". Ziariştii de la România Liberă susţin că au trimis raportul Armaghedon III "către toate instituţiile capabile să intervină", mai puţin ambasadelor străine întrucât ar exista deja "presiuni internaţionale pentru ca scandalurile financiare din România să fie rezolvate".
de pe marea scena a tzarii pe mikul ecran Joi, Ianuarie 24, 2002 7:47 PM
Comentarii:
'Romania libera' vine si ea cu o incercare de eseu la concursul de compuneri pe internet organizat sub egida festivalului 'Cantarea Romaniei'. Enjoy.
ARMAGEDON III

• Afacerile necurate ale lui Sorin Ovidiu Vantu au inceput cu vechile certificate de proprietate, reintroduse in circuit cu sprijinul PDSR. Gelsor a deturnat de la FNI aproape o suta de milioane de dolari. Cheia banilor FNI trebuie cautata la banca lui Vacaroiu. Grupul Vantu a luat de la FNI cat o transa de la FMI. Vantu a detinut la societatea de Valori Mobiliare Gelsor SA 75.406.260 actiuni (81,8% din capitalul social). Aceste actiuni le-a cesionat in 17 decembrie 1999 fondului de investitii Gelsor, al carui presedinte era Vlad Soare, primind in schimb 450 miliarde lei. Milioanele date de BANCOREX si Banca Agricola pe actiuni Gelsor sunt in corelatie directa cu banca lui Vacaroiu (BID), Banca de Scont, Gelsor in valuta si FNI.
• A iesit la iveala sentinta penala nr. 570/l4.09.1981 a Tribunalului Judetean Neamt prin care SOV (pe atunci contabil la intreprinderea comerciala de stat pentru marfuri alimentare si alimentatie publica Roman) era condamnat la 5 ani si 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la delapidare, distrugere de inscrisuri, fals intelectual si uz de fals. Judecatorii au remarcat la Vantu inca din 1981 “staruinta pentru realizarea activitatilor ilicite”. Ulterior, ajuns “mare om de afaceri”, a declarat ca n-a incalcat decat legea circulatiei.
• Banii luati de SOV de la FNI, prin interpusi, au capatat caracteristicile unui credit intern interzis de lege. In conditiile in care rascumpararile de unitati de fond au fost facute de terte persoane si, ulterior, sumele au fost virate in contul lui SOV, fara a exista un document care sa ateste obligatia de virare, suma de 131 miliarde de lei, cu care Vantu a participat la capitalul BID, este ilegala.
• “Bidoanele” lui SOV - modul in care banii au devenit mai albi. Echipa de spalatori: Sorin Ovidiu Vantu, Calin Mailat, Cora Dana Popa, Jana Patrasca, Ana Maria Gabor, Carmen Popa, Roberta Lilica Dragomir, Cristina Carmen Nitu, Sorin Freciu. Ancheta Politiei si Parchetului a fost inlesnita de sesizarea BNR din 27.09.2000 care a descoperit ca l3l miliarde de lei (din cele 180 miliarde de lei care au constituit capitalul social pentru crearea BID) provin dintr-un credit intern.
• Schema “aspiratorul” debuteaza cu o duzina de “investitori” care au fost folositi de SOV in activitarea de purificare de bani. Sumele proveneau din rascumpararea unitatilor de fond FNI.
• BRS este rezerva de cash a lui SOV. Printre actionarii bancii lui Vantu: SOV, Gheorghe Fulga, seful SIE, Alexandru Ionas, seful SECI Romania, Constantin Teculescu - presedintele CEC - Mihai Fercala - presedintele SIF Transilvania. Banca Romana de Scont este fosta Banca ASTRA din Brasov preluata de Gelsor SA in 1998. In toamna anului 2000, SIF Transilvania si SIF Oltenia plus ceilalti actionari ai bancii au vrut sa preia pachetul majoritar detinut de Gelsor, dar tranzactia a cazut. Incepand cu 11 decembrie 2001, BNR a instituit regimul special de decontare a transferurilor de fonduri la BRS.
• “Rostogolirile” au generat marea ciordeala de la BRS-ul lui SOV. Credite fictive prin firme “moarte” de la o companie la alta. Schema era simpla: presedintele BRS, Teodor Nicolaescu, si SOV umblau ilegal in conturile clientilor, introduceau sume mari de bani, deci creditau conturile, apoi tot ei scoteau banii. Mai toate creditele pe care le-a acordat BRS s-au dus in firme fictive. Practic, la BRS gaurile negre au fost mutate dintr-un loc in altul. BNR a decis ca, incepand cu 3 ianuarie 2000, sa introduca administrarea speciala la BRS.
• Dupa ce a dat lovitura cu FNI si FNA, Vantu s-a orientat spre locuri unde mai existau bani de la stat: ASTRA, SIF-urile. Astra a scos bani din bancile solide si a depus 8 milioane dolari la SOV-BRS garantand afacerea "Cuartul". Directorul "Cuartul", Costel Alic, membru PSD, trebuia sa returneze, in august 2001, 50 miliarde de lei. Bomba explodeaza cand apare adresa prin care ALIC cerea ASTREI sa se reesaloneze creditul "conform noului contract incheiat cu BRS" pe o perioada de inca cinci ani. BRS a incheiat contractul fara sa-l intrebe pe garant, respectiv ASTRA. Banii ASTREI au disparut si in buzunarele lui Vantu. Din 4,5 milioane de dolari, Astra nu mai are decat 500.000 de dolari.
• Pusculita SOV Gelsor - cheagul SOV Gelsor - a fost inaugurata de cativa dintre bunii prieteni ai lui Vantu din PDSR. Numai FPP II Moldova a emis in 1996 bilete la ordin in favoarea Gelsor in valoare de 3,3 milioane dolari. Pagubele totale cauzate Bancorex de FPP II Moldova si SOV-urile lui Vantu s-au ridicat in final la 30 de milioane de dolari. • Vlad Soare, chiar inainte de a pleca de la Bancorex, a aprobat pentru Vantu o emisiune de obligatiuni de 50 de miliarde de lei. O suma identica tot pentru obligatiuni SOV Invest a fost aprobata si de Banca Agricola impotriva avizului de supraveghere bancar. AVAB a facut plangere penala la Parchet dezvaluind ilegalitatile. A doua zi, Vantu a virat 80 de miliarde in contul AVAB. Acelasi Vantu l-a angajat pe Vlad Soare, oferindu-i un salariu astronomic.
• Cel putin de 30 de fosti parlamentari, majoritatea de la PDSR, au fost cumparati de Vantu. Asa se explica votul din Camerele reunite, pentru aprobarea survolului avioanelor NATO spre Iugoslavia. Inca de pe atunci s-a comentat, de catre parlamentarii care il cunosteau pe Sorin Ovidiu Vantu, ca este periculos daca, intr-o problema atat de grava, ce tine si de viitorul Romaniei in NATO, s-a apelat la un mafiot.
• Cand si-a dat seama ca s-au strans suficienti bani in FNI, Vantu l-a mituit cu cateva sute de mii de dolari pe Ion Angelescu, presedintele CENTROCOOP, pentru a accepta sa cumpere pe bani grei 51% din actiunile FNI. Cand si-a dat seama ca FNI si FNA sunt pe duca, Vantu a infiintat ilegal Fondul GELSOR in valuta. Fondul nu a obtinut aprobarea BNR.
• Vantu a cumparat cu 800000 de dolari vila fostului primsecretar din Bacau. In padurea Otopeni, SOV si-a construit o adevarata fortareata in stil columbian, in valoare de patru milioane de dolari. Palatul din str. Paris valoreaza 3 milioane de dolari.
• In Valea Jiului exista 2 firme fantoma ale lui SOV: Terra Line si Terra Voice. • Dupa declansarea scandalului FNI, imperiul Gelsor si-a mutat flotila de nave din Portul Tulcea. Cele sapte nave, in valoare de cateva zeci de miliarde lei, au fost trimise pe Bratul Sf. Gheorghe al Dunarii.
• Gelsor s-a infiltrat in turismul Deltei prin intermediul firmei ATBAD, al carui pachet majoritar l-a obtinut prin tertipuri de la defuncta Credit Bank, dupa care SOV a cumparat numeroase nave de lux si pontoane (din banii de la FNI). A preluat si pachetul majoritar de la Deltarom Tulcea cu ridicola suma de 2 miliarde de lei, punand astfel mana pe hotelurile “Lebada” din Crisan, “Sulina” din Sulina si “Salcia” din Maliuc, precum si pe tabara de tineret “Rosu” care apartinea BTT. Toate hotelurile au fost inchise, chipurile pentru modernizare, lasand Delta fara nici un hotel.
• Banca lui Vacaroiu a falimentat FNI. Vantu a recunoscut ca a luat bani de la FNI pentru BID. La 29 octombrie 1999, Vacaroiu se lauda la Pitesti ca prin februarie 2000, noua banca va fi deschisa: “Va fi unicat pe piata financiara romaneasca”. Argumentul sau suprem: unul dintre principalii actionari va fi patronul grupului Gelsor, Sorin Vantu. Cu numai cateva luni inainte de aceasta declaratie, Vacaroiu semnase contractul cu SOV pe 6 iunie 1999, prin care accepta sa fie platit ca “specialist” cu l0,8 miliarde lei (peste 700.000 de dolari).
• Doua duzini de functionari GELSOR s-au prezentat pe l7 decembrie 1999 la Banca Internationala a Religiilor pentru a cumpara cate un milion de actiuni, in total 20 de milioane de actiuni la valoarea de l0.000 de lei bucata. Ulterior, cand au fost somati pentru a pregati banii, acestia au dat din colt in colt: “Trebuie sa vorbim cu dl Sorin Vantu. El e cu banii”.
• Milioane de dolari soseau cu viteza cosmica de la Bancorex pe adresa lui Vantu, cu garantii SIF Moldova: 800.000 de dolari - 13 iunie 1996; 900.000 dolari - l4 iunie 1996; 655.000 dolari - 24 iunie 1996, 500.000 dolari - 12 octombrie 1996; 650.000 dolari - 13 octombrie 1996.
• Intr-un interviu, Vantu recunoaste cu tupeu: “FNI a functionat ca un Caritas”, adaugand, tot cu tupeu: “Da, da, banii care s-au pierdut s-au dus in buzunarul cuiva”
• SOV controleaza "doi si-un sfert" - UM 0962. Relatia este extrem de importanta pentru acoperirea hotiilor de tip FNI, BRS si BID, ofiterii din IGP desemnati sa ancheteze afacerile lui SOV fiind la cheremul colonelului Traian Marinescu - adjunct al comandantului 0962.
• Pe 29 octombrie 1999 a demarat prin societatea de asigurare "Metropol" o inginerie de spalare "legala" a banilor. SOV cumpara 970.929 actiuni cu un leu, subscrie la majorarea capitalului social cu 2.607.725.000 lei. Incheie la aceeasi data un contract de finantare in valoare de 12.392.275.000 lei. In mai 2000 retrocedeaza catre actionarii cedenti cele 970.929 actiuni la valoarea lor nominala de 25.000 lei pe actiune. "Profitul" obtinut prin revanzare: 9.272.248.054 lei.
• SOV l-a sponsorizat pe Ion Iliescu cu 300 de milioane de lei pentru campania electorala din 2000. Banii au fost virati Fundatiei Romane pentru Republica si Democratie, unde presedinte era chiar Ion Iliescu.
• Prin FINECO ("vehicul" pentru BID), SOV l-a avut principal partener pe Nicolae Vacaroiu.
• Legatura sefilor SRI si SIE, Radu Timofte si Gheorghe Fulga, cu SOV a fost recunoscuta public de Vantu si este deocamdata ignorata de CSAT.
• Cele 32 de firme la care SOV este actionar (majoritar sau numai in participatie) sunt urmatoarele: Gelsor SA, Grupul Gelsor SA, BRS, BID, ADAS Asigurare si Reasigurare, Academia Catavencu, Curentul SA, OMNIASIG SA, Societatea de leasing GELSOR SA, Gelsor ASSETS Management SA, Gelsor NETWORK SA, Gelsor Consulting SA, Vantu Sorin Ovidiu Company, Editura Ion Cristoiu SA, INSOMAR SA, IMOLA NETWORK SA, TERRA LINE SRL, TERA VOICE SRL, SS INVEST SRL, COL TRONIX EUROPE SA, COMTERA SRL, Financiarul Press SRL, Delta Miraj SRL, Imola SA, Institutul de Economie si Afaceri SA, Logic Telecom SA, Lumea Magazin SA, TERACROSS 2000 SRL Covasna, TWO For One SA, G-TV SA, Romcapital Invest SA, Romanian News SRL.
• SOV a comandat asasinate. Lista contine urmatoarele nume: Catalin Harnagea, Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Bacanu. El a decis lichidarea fizica a persoanelor pe care le considera “vinovate” de dezvaluirile din presa legate de FNI.
• Intermediarul gasit de Vantu pentru a aranja asasinatele este Calin Mailat, un personaj din lumea interlopa aflat in solda lui SOV. Numai pentru asasinarea lui Harnagea a platit 70.000 de dolari.
• Sever Muresan a declarat in data de 19 septembrie 1996 ca PDSR a trimis la el "un intermediar, pe unul Vantu de la Gelsor", caruia sa-i dea cinci milioane de dolari pentru campania electorala.
Martisor Joi, Ianuarie 24, 2002 7:21 PM
Comentarii: Draga Faurar, badisor departisor, mi-e un pic dor de tine.
Martisor Joi, Ianuarie 24, 2002 7:20 PM
Comentarii: Draga Faurar, badisor departisor, mi-e un pic dor de tine.
Bubu Cugir Joi, Ianuarie 24, 2002 6:33 PM
Comentarii: VREAU urgent referatul la "Micul Print"!!!!!!!!!!! Cel mult 15 pagini, si 2 zile!!!!!!!!!
omul Joi, Ianuarie 24, 2002 6:08 PM
Comentarii: MV zgubiliticule. Accept rect-ificarea ta ma talibane. Asa-ie te-ai nascut ceva mai tirziu, - 1951. Cit despre chelie ce sa mai vorbim...am eu mai mult par la curca decit ai tu pi cap, pi-tecantropule.
internetul si natura umana Joi, Ianuarie 24, 2002 6:07 PM
Comentarii:
VATICAN, 24 ian (MEDIAFAX) - Internetul scoate la iveală cele mai bune părti, dar si pe cele mai rele, din fiinta umană si trebuie reglementat pentru a împiedica faptele imorale să inunde spatiul virtual, a afirmat Papa Ioan Paul al II-lea într-un mesaj pregătit pentru Ziua Mondială a Comunicatiei, citat de Reuters. Papa, care a trimis primul său mesaj electronic la sfîrsitul anului trecut, la respectabila vîrstă de 80 de ani, a făcut elogiul unui "instrument minunat", care ar trebui utilizat pentru a răspîndi cuvîntul divin si a încuraja pacea în lume. Cu toate acestea, Papa a avertizat că, desi Internetul oferă acces la o imensă cunoaştere, nu răspîndeste neapărat întelepciune si ar putea fi usor folosit pentru a perverti demnitatea umană. "În ciuda enormului său potential benefic, Internetul poate fi utilizat în scopuri degradante si dăunătoare, lucru evident pentru toti", a spus Papa în mesajul său. "Puterile publice au, fără îndoială, responsabilitatea de a garanta ca acest instrument minunat să servească binele comun si să nu devină o sursă a răului", a adăugat el. Desi Papa nu dispune de o adresă electronică personală, Vaticanul detine un site web activ (www.vatican.va), iar Biserica este în căutarea unui sfînt patron al utilizatorilor de Internet.
Sursa:http://www.mediafax.ro/top10/topdivertisment3.shtml
MV Joi, Ianuarie 24, 2002 4:48 PM
Comentarii: Dorinelo lasa politica cea murdara si pune de-un ceai rusesc! Eu aduc luminarea si zaharul din trestie de zahar cubanez.
Dorinella Joi, Ianuarie 24, 2002 2:47 PM
Comentarii: Ravasele anonime care au polarizat atentia opiniei publice, atentand la imaginea si fotoliile demnitarilor prin dezvaluirea implicarii lor in imense fraude financiare, par sa fie cauzate de reactia opiniei publice la criticile oficialilor NATO si UE referitoare la coruptia institutionalizata din Romania. Sigur, am fi tentati sa credem ca nomenclatura insasi a declansat propriul razboi impotriva coruptiei. Nimic mai fals! Crearea unui departament (anti)coruptie in cadrul parchetului, incearca sa resusciteze cadavrul unei comisii existente inca de pe vremea regimului Constantinescu, comisie ce si-a dovedit ineficianta.

Avand in vedere candidatura Romaniei la integrarea in NATO si UE cat si faptul ca principala conditie impusa de aceste organisme este eradicarea coruptiei, adevaratul Armagedon il reprezinta RAPOARTELE DE TARA ce urmeaza sa fie intocmite de aceste organisme. Ambasadorul SUA la Bucuresti, declara recent ca de multa vreme imaginea Romaniei este asociata coruptiei de catre investitorii straini doarece nu a existat o lupta reala impotriva acestui fenomen. Este limpede ca in privinta coruptiei, astazi asistam la o sceneta caragieleasca, veritabila piesa de teatru jucata de autoritati. Trebuie sa fim constienti ca pana cand activitatea politica nu o sa fie disociata de activitatea economica, pana cand cadrele din varful politiei acuzate de coruptie sau asupra carora planeaza suspiciuni de orice natura nu or sa fie demise, pana cand nu o sa se interzica SRI-ului desfasurarea de activitati economice, pana cand nu o sa inceteze practica ordonantelor de guvern prin care intreprinderi cu capital de stat sau privat sunt scutite de plata datoriilor in timp ce pretul energiei termice, benzinei si energiei electrice este majorat astfel incat zeci de milioane de romani sunt aruncati in bratele saraciei, pana cand cei care au semnat aceste ordonante nu or sa fie anchetati de o putere judecatoreasca independenta politic si impartiala, romanul o sa fie exilat in propria tara iar Romania o sa ramana la periferia Europei, codasa tuturor plutoanelor.
Actiuni romanesti Joi, Ianuarie 24, 2002 11:57 AM
Comentarii:
De pe lista Consiliului Mondial Roman (http://groups.yahoo.com/group/consiliu_roman/), un mesaj al domnului Mircea Popescu
<< Suntem in masura sa va anuntam ca in urma coordonarii actiunilor, Sambata 26 Ianuarie la aceeasi ora, ora 12:00 locala, se vor organiza in Statele Unite si Canada, adunari de solidaritate cu fratii romani basarabeni. Vor avea loc manifestari la Toronto-Canada, la Washington in fata Ambasadei Moldovei in frunte cu Preotul Gheorghe Calciu-Dumitreasa, la New-York in fata sediului Natiunilor Unite, la Atlanta-Georgia in organizarea Centrului Cultural Romano-American, la Portland -Oregon, la Los Angeles in organizarea Consiliului Romano-American si Consiliului Mondial Roman. Se asteapta confirmarea de la Montreal. Scrisori semnate de participanti in care se condamna actiunile conducerii comuniste de la Chisinau pentru lichidarea opozitiei democrate si pentru deznationalizarea populatiei romanesti, insotite de cate o copie in limba engleza si franceza a Motiunii "Obstacole in calea democratiei pluraliste in Republica Moldova" prezentata de delegatia Romaniei la Adunarea Parlamentare a Consililui Europei, insotita de facsimilul semnaturilor reprezentantilor statelor membre, vor fi inmanate la principalele Ambasade din capitala Statelor Unite de reprezentanti ai romanilor. O delegatie speciala condusa de Preotul Gheorghe Calciu-Dumitreasa se va prezenta la Casa Alba, Departamentul de Stat si la Capitoliu. Rugam pe conationalii nostri din centrele anuntate sa se prezinte in numar cat mai mare la aceste manifestari de suflet si de solidaritate romaneasca. >>
MV Joi, Ianuarie 24, 2002 7:33 AM
Comentarii: Rectific ... nu-s chel, m-am nascut in a doua jumatate a secolului trecut si sint foarte alergic la cretini!

Pi loc repaus ... Iainte mars "homo strimbicus"!
Ionick Miercuri, Ianuarie 23, 2002 6:58 PM
Comentarii:
Oi, Oi, Oi, iO, iO, scumpulici, ce ti-o mai trage Tia bref si la obiect: "Intr-adevar, putem calatori liber prin Europa si nu putem umbla anonim pe Internet? Acolo unde orice Gigel se razbuna pe lume?". Asta esti, o, jumatatea mea putrida: un oarecare Gigel care se razbuna pe lume :) Si taaare curajos in anonimatul tau :))
omul in loden Miercuri, Ianuarie 23, 2002 6:50 PM
Comentarii: Dorinella. Texasmetristul ala de MV e nascut in prima jumatate a secolului trecut. (1949). Tu fata de liceu ce ne esti )!( nu ai voie nici macar sa te uiti catre asa ceva. Ala cind se plimba cu taxiul si scaote capul pe geam fuge si curcile de asa oroare mare. Arunca-i samovarul pe fereastra direct peste chelie si fugi cit mai repede
Miti Miercuri, Ianuarie 23, 2002 6:28 PM
Comentarii:
Si uite asa, in Romania, ca sa fiu protejata de iemanatiile urat mirositoare ale d'alde Io-Alcibiade-Suge_pixuri-teroristi_de_cafenea, trebuie sa ma fac autoritate de stat! Altfel nu se pune ofensa! Halal!

Io, vezi ca aici suntem pe ciberplai, nu pe plai!
muzica folk Miercuri, Ianuarie 23, 2002 6:22 PM
Comentarii:
BUCURESTI, 23 ian (MEDIAFAX) - Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că "Sorcova talibanilor" este "o creatie folclorică" si a criticat Parchetul CSJ pentru că s-a autosesizat în legătură cu acest text apărut în revista "România Mare".
C.V.Tudor a afirmat că "Sorcova talibanilor" este o creaţie folclorică "si prin urmare anonimă". "S-au luat două versuri din Piata Matache Măcelaru, alte două versuri din lozincile strigate de investitorii de la FNI si, în general, s-a dat expresie stării de spirit a populatiei", a explicat Vadim Tudor modul în care a fost concepută această "Sorcovă".
C.V.Tudor afirmă că ancheta declansată de Parchet pe tema "Sorcovei talibanilor" aminteste de "vînătoarea declansată împotriva marelui epigramist si pamfletar Păstorel Teodoreanu".
"Îi sfătuiesc pe «slujbasii politici» să lase presa si literatura în pace, pentru că în caz contrar eu le promit că voi tipări în fiecare săptămînă nu doar un text precum Sorcova talibanilor, ci zeci de pamflete similare, care să-i facă să le fie rusine să mai scoată capul pe stradă", a precizat Vadim Tudor.
Procurorii din cadrul Parchetului Curţii Supreme de Justiţie s-au sesizat din oficiu în legătură cu apariţia în revista "România Mare" nr.559, din 4 ianuarie a.c., a unui text în versuri intitulat "Sorcova Talibanilor". Potrivit anchetatorilor, în aceste text, nesemnat, se foloseste un limbaj trivial, se aduc ofense grave unor persoane care îndeplinesc activităti importante în stat, fapta fiind susceptibilă de a constitui infractiunea de ofensă adusă autoritătii.
Parchetul s-a autosesizat în data de 10 ianuarie, iar dosarul a fost trimis Inspectoratului General al Poliţiei pentru a se identifica autorul textului.
putout Marti, Ianuarie 22, 2002 11:55 PM
Comentarii: cum o cheama pe nevasta lui Putin? Putina?
securistul Marti, Ianuarie 22, 2002 11:44 PM
Comentarii: Am auzit ca unii pling dupa TV-6,de ce?Boris era un tip scarbos care mai era si grandoman!Auzi la el,se credea 007,nici macar nu stia sa foloseasca un bbq cum trebuie si el se credea "presa libera" la vecinii si dragii nostri pretini rusi! Mai comenteaza mult si ajunge in Siberia mincare la ursi.Putin cite Putin si ajungem la punctul de plecare! Servesc Patria!
MV Marti, Ianuarie 22, 2002 8:26 PM
Comentarii: Dorinelo ... imi pare rau ca n-ai vrut "sa servim" un ceai rusesc la luminare impreuna.

P.S. Daca dai de un samovar frumos de vinzare ... sint interesat ... chiar daca-i lipseste rusoaica bonda-roscata!
Giopardul Marti, Ianuarie 22, 2002 8:00 PM
Comentarii: Octavian Goga scria: "Pe acest pamant s-a depanat viata noastra, veac de veac, sub asprele lovituri ale sortii. In rastimp de doua milenii, in care s-a plamadit romanismul, sufletul lui, ca un vast rezervor, a strans in el amintiri si sperante, bucurii si plangeri, toti fiorii de care a tresarit in cursul vremurilor. Cine ar putea sa despice aceasta comoara de simtire si sa aleaga din ce anume taina deriva gama multipla multipla prin care se exprima specificul nostru national? In lumea materiala insa se vad urmele trecutului, ca niste sarcofage..."

Credeti ca exista vre-o diferenta intre fosta administratie talibana din Afganistan si administratia comunista din Republica Moldova? Eu cred ca e doar o problema de timp pana cand fanaticii comunisti moldoveni sprijiniti de Moscova or sa treaca la comiterea de atentate impotriva lumii civilizate. Suspendarea PPC din Moldova e o prostie. ?Din coru rupi o ramurea / Ce-i pasa codrului de ea?? In Basarabia limba romana este fireasca, legitima. Lupta romanilor moldoveni pentru libertate si reintregire nu tine de vre-o doctrina politica. Ea se afla inscrisa in genele populatiei romanesti majoritare. Limba rusa este o problema politica, impusa prin crima. Locul lui Voronin este alaturi de Milosvici, in fata Tribunalului International.
Dorinella Tiraspol Marti, Ianuarie 22, 2002 7:58 PM
Comentarii: Vai domnule MV, dar generatia noastra se confrunta cu prea multe probleme ca sa mai aiba timp sa joace cu amorul prin tzarina.

Fugiti, ganduri blestemate,
Si cugete necurate;
Mergeti in pustietate,
Prin munti, prin vai indepartate.
Fugiti, ganduri,
De descanturi,
Mergeti in alte pamanturi,
Risipiti-va in vanturi
In mari si-n alte adancuri.
Dorinella Tiraspol Marti, Ianuarie 22, 2002 7:57 PM
Comentarii: Vai domnule MV, dar generatia noastra se confrunta cu prea multe probleme ca sa mai aiba timp sa joace cu amorul prin tzarina.

Fugiti, ganduri blestemate,
Si cugete necurate;
Mergeti in pustietate,
Prin munti, prin vai indepartate.
Fugiti, ganduri,
De descanturi,
Mergeti in alte pamanturi,
Risipiti-va in vanturi
In mari si-n alte adancuri.
Abuz al puterii dela Chisinau! Marti, Ianuarie 22, 2002 2:48 PM
Comentarii:
22.1.2002 11:39 Ora României
La Chisinău, ministrul justiţiei Ion Morei a suspendat astăzi printr-o decizie activitatea Partidului Popular Crestin Democrat pentru organizarea si desfăsurarea unor manifestatii de protest neautorizate în Piata Marii Adunări Nationale din centrul capitalei. Reprezentanti ai Ministerului Justitiei au precizat că activitatea PPCD este suspendată pentru o lună, răstimp în care, potrivit ministrului Morei, decizia sa poate fi contestată de acest partid la Curtea Supremă de Justitie. Protestatarii din Piata Marii Adunări Nationale se pronuntă, între altele, pentru anularea obligativitătii limbii ruse în scolile cu predare în limba română si împotriva intentiilor autoritătilor comuniste de a acorda limbii ruse statutul de a doua limbă de stat.
xmarian Marti, Ianuarie 22, 2002 2:02 PM
Comentarii: Acestia sint nomenclaturistii. Ei au dus de ripa incercarea de a face comunism! Au furat inainte (declarind ca se opun sistemului...)si continua sa fure si acum.Era buna legea 18 a lui Ceausescu. De ce nu este aplicata si acum? Dupa cite stiu eu aceasta lege nu a fost abrogata.N-ati fost demni de a avea comunism "domnilor". Va mai trece timp si apa pe Dunare...
Breful Tiei din Curentul de azi Marti, Ianuarie 22, 2002 1:01 PM
Comentarii: Puncte negre

La intalnirea de inceput de an cu ambasadorii straini, presedintele Iliescu aprecia ca "Romania se afla intr-un moment fast al istoriei". Ce-o fi asa de fast? Fastul premierului? Descris cu lux de amanunte in Armagedon doi, acesta a produs un moment nefast pentru dl Nastase, pe care acesta si l-a facut cu mana lui - subestimand (sau sfidand) reactia presei si a partidelor. Anchetarea in forta a presupusilor autori ai lui Armagedon doi a avut urmari previzibile: pana si cei care nu dadusera atentie anonimului Armagedon l-au publicat si l-au difuzat, acuzandu-l pe dl Nastase de reinvierea practicilor anilor ´50. Intr-adevar, putem calatori liber prin Europa si nu putem umbla anonim pe Internet? Acolo unde orice Gigel se razbuna pe lume? Ce i-o fi trebuit dlui Nastase asa ceva? In plus, tevatura starnita de spectacolul politienesc a avut darul sa scoata din anonimat un personaj care chiar nu merita asa ceva (dl Mugur Ciuvica) si niste practici care nu meritau actualizate. Premierul a anuntat insa ca va raspunde "punct cu punct" acuzatiilor, intrucat acestea "pun in discutie credibilitatea institutiilor statului". Adica, dai in mine, dai in institutii. Credibilitatea institutiilor statului a fost pusa in discutie insa chiar de ministrul Rus si de seful SRI, cand au afirmat ca statul si-a pierdut autoritatea in doua judete, iar transmiterea de informatii false (acuzatia adusa dlui Ciuvica) se face in mod curent, inclusiv de catre Guvern, care pretinde ca a creat 400.000 de noi locuri de munca fara a fi in stare sa le indice. Asta, ca sa dam un exemplu recent. Daca presa si politicienii din opozitie au plasat actiunea antiArmagedon doi in zona anilor ´50, trebuie spus insa ca si victimele sunt departe de a fi "ingeri" (cum i-a denumit un coleg) si ca, recurgand la anonime sau laudandu-le - asa cum face dl Ciuvica -, se plaseaza si ele cam in aceeasi perioada. De aceea, lupta declansata de Armagedon doi nu e catusi de putin intre bine si rau, ci intre doua rele: intre abuz si lasitate. Cand dl Ciuvica pretindea ca autorii anonimelor sa fie invitati la Cotroceni si felicitati, propunea un model la fel de periculos pentru democratie ca si arestarea complet abuziva a dlui Iane. Adica: turnati pe cine vreti si a voastra va fi rasplata! Si cum sa-i fi invitat dl Iliescu? Chem pe toti oamenii de bine care au scris Armagedon doi maine la ora cinci la Cotroceni pentru a-i decora cum se cuvine, poate ciocnim un pahar de sampanie cu premierul? In fine, n-ar fi o surpriza. Mai ales ca s-a anuntat iminenta aparitie a lui Armagedon trei. Ce-o fi in episodul trei? Se ridica don Armagedon doi, respectiv dl Nastase, si din Cornu-i suna, oastea-i risipita in Armagedon unu de prin foi se-aduna si poposeste la alt obiectiv, alta avere, alta institutie? Pana sa ne pricopsim cu alta anonima de la curajosii nostri raportori, sa notam ca si in zona iscaliturilor s-a consumat un eveniment important: PNL si ApR au fuzionat oficial, coaguland astfel un "mare partid de centru-dreapta", avandu-l pe dl Melescanu ca secund. Nu-i rau ca opozitia strange randurile - dar speram sa nu ni-l ofere pe dl Melescanu drept candidat liberal la Presedintie. Ar fi culmea sa avem in dreapta candidati imprumutati din stanga. De ce n-o fi scos PNL (in zece ani) un candidat liberal autentic? Sa fie stanga singura orientare autentica pe scena romaneasca? Altfel, de ce-ar fi gasit lordul Russell Johnson, presedintele AP a Consiliului Europei, "multe similitudini intre politica presedintelui Voronin si cea a premierului Nastase"? Cum se vede, Johnson e mai dur ca Armagedon. Il arestam?

Tia Serbanescu
Miti Marti, Ianuarie 22, 2002 12:57 AM
Comentarii: Domnule Mihail Murat, Sigur ca ne revenim! Mai ales ca acusica 'se da' si NATO in Cartierul de Est si acum sigur apucam (fie ca le convine sau nu unora sau altora, unchiul Sam decide)! Ioropa e si ea cu ochii atintiti asupra noastra. Guvernantii astia sunt, o mai iau prin porumbiste, mai huiduim la ei sa-si corecteze traiectoria, greu sa te deprinzi a da socoteala boborului' da' n-au ce face pana la urma la Europa musai sa te porti ca europenii...
Tot despre scandalul Armaghedon 2 Marti, Ianuarie 22, 2002 11:48 AM
Comentarii: 21 ian (MEDIAFAX) - Premierul Adrian Nastase a acordat, luni seara, agentiei MEDIAFAX, o declaratie in legatura cu evenimentele din ultimele trei zile si postura in care a fost plasat in scandalul Armagedon.

Prezentam integral declaratia premierului:

"Am gresit. Nu era cazul sa ma «ambalez», cum ar putea spune unii dintre colegii dumneavoastra. M-a afectat insa maniera necinstita de a proceda, de a se lansa, sub anonimat, acest atac care repeta, in fapt, teme aparute anterior in presa, pe care le-am demontat la timpul lor. Trebuia sa ma astept insa la faptul ca aceasta campanie pe care am lansat-o impotriva coruptiei - care nu va fi o campanie de declaratii, ci una de masuri concrete in plan legislativ si institutional - sa genereze contra-reactii. Trebuia sa ma astept ca vinovatii, sau cei care se simt vulnerabili, sa declanseze, sa initieze diverse scandaluri al caror unic scop sa fie acela de a ma descuraja, de a ma face sa renunt. Si in tari cu vechi traditii democratice, prim-ministrii sint expusi la acest gen de reactii, de acest fel. Va trebui sa ma obisnuiesc si cu aceasta idee."
MIHAIL MURAT GIURGIU Marti, Ianuarie 22, 2002 9:37 AM
Comentarii: Credeti ca ne vom revenii vreodata. Am intrat in mare facere de bine a actualei gindiri...Eu am inceput sa-mi pierd orice speranta. Totul merge numai pe dos.
MV Marti, Ianuarie 22, 2002 3:51 AM
Comentarii: Dorinelo ... cind te-oi rusifica un pic ... da-mi si mie un telefon ... ca-mi plac rusoaicele blonde/roscate la nebunie!

Stingem electricitatea ... sa nu spargem cincinalu ... aprindem luminarea si-mi vorbesti "pi ruseste" la umbra Samovarului!
MV Marti, Ianuarie 22, 2002 3:40 AM
Comentarii: Porumbele, ... daca "altii mai buni nu e" ??? Fiecare natie cu "primii ei" alesi sau numiti!

Cretin SV, ... ia ia mata un "pi loc repaus" si un "inainte mars"! La mata un sut in cur se pare ca e un pas insemnat inainte pe scara evolutiei!
securistul Luni, Ianuarie 21, 2002 7:57 PM
Comentarii: Sint foarte ocupat cu oamenii de bine!Sau poate oamenii de bine sint foarte ocupati cu mine! In ori ce fel de sintaxa eu : Servesc Patria!
Dorinella Tiraspol Luni, Ianuarie 21, 2002 7:46 PM
Comentarii: Odata cu ocuparea Romaniei de armata sovietica si inlaturarea monarhiei si dictaturii antonesciene, fortele de ocupatie ruse si-au pus problema lichidarii tuturor mostenirilor lasate in urma de cultura si politica romaneasca care obstructionau Rusia Comunista in actiunea ei criminala de a mentine cu orice pret poporul roman in sfera ei de influenta prin ignoranta si obscurantism. Adevarul adevarat despre cultura, istoria si limba noastra a fost ascuns sub masca ninciunii.

Zidul ridicat intre tara noastra si statele civilizate, in perioada ce a urmat barbarei ocupatii sovietice, a ingaduit nasterea comunismului romanesc de tip totalitar si falsificarea, pana la cea mai grosolana mincina, atat a realitatii cat si istoriei noastre. Dupa 1989, prin toate mijloacele posibile de propaganda, poporul roman a fost asaltat cu "sfaturi" asupra atitudinii pe care trebuie sa o aiba fata de ocupatia sovietica, perioada comunista si problema Basarabeana. Prin intermediul presei, radioului si televiziunii, s-a incercat si se incearca in continuare implementarea sentimentul culpabilitatii personale si generale. Adesea, aceasta adevarata lupta dusa impotriva poporului roman, a fost camunflata in spatele unor lozinci asa zise democratice, speculand dorinta firesca a tuturor romanilor de reintegrare intr-un stat national-unitar si reintoarcerea noastra in familia statelor civilizate.

Este de-a dreptul revoltator, modul in care astazi, diplomatia romaneasca intelege sa abordeze problema Basarabeana. Asistand pasiv la rusificarea romanilor de peste Prut, guvernul Romaniei se face partas al regimului terorist de la Chisinau si Tiraspol si se aseaza in randul tradatorilor de neam. Oare graba autoritatilor romane de a incheiea tratatul cu Rusia serveste cu adevarat interselor noastre, sau imperialismului moscovit?
Porumbelul Pacii Luni, Ianuarie 21, 2002 7:43 PM
Comentarii: S-a intors lumea cu susul in jos domnule MV. Zice Nastase ca nu intentioneaza sa intre in dialog cu cineva care se ascunde sub anonimat si care nu poate fi tras la raspundere, inclusiv in instanta. Se vede treaba ca mai nou, pentru calomnie, instantele de judecata s-au mutat in beciurile politiei. Iar de criminalii si excrocii care prin fraude financiare atenteaza la siguranta nationala se ingrijeste Iliescu sa fie anchetati in stare de libertate sau eliberati din puscarie prin decret prezidential. Da poti sa zici ceva? Ca de, asa-i in democratie, daca zici, hop cu tine la zdup! Coruptia trebe bagata sub pres, ca acusica hotomanii astia ne baga si in NATO. Da sa ne tinem gura, asta e conditia principala.
Iane eliberat din arest Luni, Ianuarie 21, 2002 4:04 PM
Comentarii: BUCURESTI, 21 ian (MEDIAFAX) - Administratorul societătii Favorit Tech, Ovidiu Cristian Iane, a părăsit luni, în jurul orei 14,00, sediul Parchetului Curţii Supreme de Justitie, după ce procurorii au revocat mandatul de arestare emis pe numele său, sub acuzatia comunicare de date false în afacerea Armagedon II. Iane a declarat presei că, în fata anchetatorilor, a recunoscut că el este cel care a difuzat prin Internet raportul Armagedon II. "Nu s-au făcut presiuni asupra mea. Tot ce am declarat este real. Pînă acum o jumătate de oră, înainte să fiu eliberat, mă consideram un ţap ispăsitor, acum nu. Am trimis acest raport pentru că am crezut că nu este ceva grav. Nu fac politică", a spus Iane. Întrebat de unde stia despre adresele unde a expediat raportul, Iane a spus: "Locaţiile mi-au fost trimise odată cu mesajul. Mesajul mi-a fost trimis de domnul Mugur Ciuvică. Nu am reţinut nici o locatie din cele pe care le-am trimis.". Referindu-se la ancheta în acest caz, Ovidiu Iane a adăugat: "Deocamdată, procurorii nu mi-au schimbat încadrarea juridică. S-a revocat mandatul de arestare emis pe numele meu si s-a dispus interdictia de a părăsi Capitala pe o perioadă de 30 de zile. Arestarea mea a fost făcută într-un moment în care nu se stia nimic. Timp de trei zile s-a făcut anchetă încontinuu, la care am participat si eu". Si apărătorul său, avocatul Viorel Spînu, consideră corectă măsura care a fost luată de procurori ca Iane să fie cercetat în stare de libertate, după ce acesta fusese arestat vineri seară. Procurorul Alexandru chiciu, din cadrul Parchetului Curţii Supreme de Justitie, declarase încă de sîmbătă că Iane a recunoscut că el este cel care a difuzat raportul Armagedon II, document pe care îl primise de la Mugur Ciuvică. Potrivit procurorului, Ovidiu Cristian Iane (21 de ani) îl cunostea de mai mult timp pe Mugur Ciuvică (45 de ani), fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu. "În dimineata de 16 ianuarie, ora 8.30, cînd si-a deschis computerul, Iane a primit un e-mail de la Ciuvică. Acesta îl ruga să transmită mesajul atasat e-mail-ului la mai multe instituţii, motivînd că nu se pricepe s-o facă singur", a afirmat procurorul Alexandru Chiciu. După ce a receptionat mesajul, Iane si-a făcut o adresă de e-mail depersonalizată, numind-o oamenidebine@hotmail.com, de pe care a transmis raportul Armagedon ll către mai multe agenţii de presă, ambasade al unor state la Bucuresti, institutii publice si persoane fizice "de natură să aducă atingere sigurantei statului sau relaţiilor internaţionale ale României", a spus procurorul. De teamă, după ce a transmis raportul cu informatii false, Iane a sters din computer toate datele cu privire la Armagedon ll. În urma mediatizării acestui document, specialistii, împreună cu ofiteri de poliţie, au început demarat o amplă acţiune pentru depistarea computerului de pe care a fost comunicat raportul. Astfel, s-a ajuns la Iane, toate mesajele recepţionate si transmise de acesta, în legătură cu raportul Armagedon ll, fiind reconstituite din memoria computerului său(...)
alta stire, MAE precizeaza Luni, Ianuarie 21, 2002 2:14 PM
Comentarii: BUCURESTI, 21 ian (MEDIAFAX) - Ministerul de Externe precizează că din verificarile întreprinse de autoritătile române nu rezultă nici o legătură între transportul efectuat de nava "Karine A" si operatori navali sau porturi din România. Într-un interviu acordat, sîmbătă, televiziunii egiptene, Yasser Arafat a declarat că nava "Karine A", la bordul căreia israelienii au găsit arme destinate Autoritătii Palestiniene, a fost folosită, în ultimii ani, de o companie israeliană care importa materiale de constructii din România. "Verificările efectuate pentru anul trecut şi luna ianuarie a acestui an arată că nici o navă cu acest nume nu a operat în legătură cu România", se arată în comunicatul MAE. MAE mai precizează că "faptul că nu există nici o informatie care să indice vreo legătură între transportul efectuat de nava ŤKarine Ať interceptat de Israel si vreun operator naval străin cu sediul în România a fost confirmat oficial si de surse autorizate externe bine informate". "MAE este surprins că Yasser Arafat a menţionat eronat numele României în contextul explicatiilor date, cu atît mai mult cu cît este cunoscută poziţia consecvent echilibrată si constructivă a României în procesul de pace din Orientul Mijlociu", se arată în comunicatul citat. La începutul lunii ianuarie, autoritătile israeliene au interceptat nava Karine A, la bordul căreia se aflau arme provenite din Iran si care erau destinate Autoritătii Palestiniene.
Stire mediafax Luni, Ianuarie 21, 2002 2:07 PM
Comentarii: BERLIN, 21 ian (MEDIAFAX) - NATO a prevăzut să invite, în cursul summitului din luna noiembrie de la Praga, circa sapte tări candidate la aderare, pe care intentionează să le integreze într-un singur val, informează, luni, cotidianul german "Berliner Zeitung", care citează surse de la Bruxelles, relatează AFP. Nici o decizie nu a fost luată, însă "diplomatii NATO" discută despre un mare val de aderări, scrie cotidianul german. Este "practic sigur" că NATO va integra Slovacia si Slovenia, precum si cele trei tări baltice si "probabil" că Alianta Nord Atlantică va invita si România si Bulgaria să i se alăture, aceste două tări putînd obtine sprijinul Turciei si Frantei, a informat sursa citată. "Opiniile din cadrul Aliantei evoluează tot mai mult spre o mare extindere, cu sapte tări", a declarat unul dintre interlocutorii citati. "La Washington, discutia nu se poartă decît în jurul unui singur subiect: vor adera cinci sau sapte tări", a declarat "un diplomat cu rang înalt din cadrul NATO", care a subliniat că apropierea dintre SUA si Rusia, după atentatelele din 11 septembrie "facilitează" extinderea NATO. Presedintele rus Vladimir Putin a apreciat, în luna octombrie, că o nouă extindere a NATO nu are "sens", însă a admis că nu este în măsură să i se opună. Este foarte clar că cele trei tări baltice (Letonia, Lituania, Estonia) vor fi integrate împreună, deoarece admiterea uneia sau a două dintre ele nu ar avea "nici un sens, din punct de vedere politic sau militar", a apreciat sursa citată. NATO, însă, doreste să "evite o dezbatere publică" referitoare la sansele unui anume candidate de aderare pînă la întîlnirea ministrilor Afacerilor Externe ai NATO prevăzută în luna mai, pentru a evita un conflict între Albania şi Macedonia, despre care se stie sigură că nu vor adera. NATO si-a luat angajamentul de a se extinde, din nou, spre Est, în cursul unui summit al sefilor de stat si de guvern de la Praga, în noiembrie 2002, însă nu a precizat încă numele tărilor retinute. Nouă tări sînt oficial candidate: România, Bulgaria, Slovacia, Slovenia, Macedonia, Albania si cele trei tări baltice. În 1999, Polonia, Republica Cehă si Ungaria au intrat în NATO. Această primă extindere a suscitat deja îngrijorarea Rusiei.
Miti Luni, Ianuarie 21, 2002 1:41 PM
Comentarii:
Celui Suparat:
Situl Campaniei e gazduit de un server free web hosting dar cum pe lumea asta nimic nu e gratuit, la accesarea paginii se deschid si 2 ferestre de publicitate ale hypermart.net . Le inchideti frumosa (clic pe coltul dein dreapta sus, pe x) si ramaneti doar cu pagina campaniei.
Cred ca pe viitor voi cumpara un spatiu web pentru ciberplai astfel incat sa nu mai deranjeze reclamele. Sa vad care e solutia cea mai convenabila din toate punctele de vedere.
Suparat Luni, Ianuarie 21, 2002 1:29 PM
Comentarii: Mu imi place ce se intampla cu pagina de Campanie. Intrand in ea m-am trezit apoi in http://webpdp.gator.com si cu un mesaj care ma intreba daca vreau sa instalez ce mi-au descarcat ei pe calculculatur. Nu mi-se pare corect!
Miti Luni, Ianuarie 21, 2002 11:15 AM
Comentarii: Armagedon 2 si raspunsul Premieruloui sunt postate si la noi pe pagina, un pic mai la vale.
radion Luni, Ianuarie 21, 2002 6:20 AM
Comentarii: pentru foca: armaghedon 2 s-a transmis numai prin mail catorva ziare si unor ambasade. poti sa-l citesti in "ziua", n-as putea sa-ti spun foarte exact de cand, oricum din saptamana trecuta.
MV Luni, Ianuarie 21, 2002 2:59 AM
Comentarii: Porumbelule Impaciuitor ... degeaba incerci mata sa faci ghiveci de "Dinescu cu Paler", de "Blandiana cu Brucan", de "Bacanu cu Paunescu" ... samd ... nu mai tine.
Vertebratii sint vertebrati ... indiferent de nationalitate ... sint oamenii care sint respectati oriunde ... capul plecat reprezinta lasitatea mioritica care comanda numa scirba si mizerie.
Foca oceanul planetar Luni, Ianuarie 21, 2002 1:49 AM
Comentarii: media nu a specificat nici o adresa la care s-ar fi pus pe net acest raport, armagedon. s-a transmis numai pe mail, sau paginile de cautare nu l-au inregistrat inca?
Foca oceanul planetar Luni, Ianuarie 21, 2002 1:49 AM
Comentarii: media nu a specificat nici o adresa la care s-ar fi pus pe net acest raport, armagedon. s-a transmis numai pe mail, sau paginile de cautare nu l-au inregistrat inca?
Foca Luni, Ianuarie 21, 2002 1:42 AM
Comentarii: buna seara. as vrea sa vad si eu vestitul raport armagedon, dar nu il gasesc nicaieri pe net. imi da cineva un indiciu? ca pareti informati in domeniu. multumesc. (yaramahti@hotmail.com)
Foca Luni, Ianuarie 21, 2002 1:42 AM
Comentarii: buna seara. as vrea sa vad si eu vestitul raport armagedon, dar nu il gasesc nicaieri pe net. imi da cineva un indiciu? ca pareti informati in domeniu. multumesc. (yaramahti@hotmail.com)
Foca Luni, Ianuarie 21, 2002 1:41 AM
Comentarii: buna seara. as vrea sa vad si eu vestitul raport armagedon, dar nu il gasesc nicaieri pe net. imi da cineva un indiciu? ca pareti informati in domeniu. multumesc. (yaramahti@hotmail.com)
Monica de acasa Duminica, Ianuarie 20, 2002 10:59 PM
Comentarii: vreau sa vad nenorocitul de document cu armagedon 1 si 2
Tot din Ziua Duminica, Ianuarie 20, 2002 10:33 PM
Comentarii: Protestele de strada din Chisinau au reinceput, ieri, cu o amploare sporita. In Piata Marii Adunari Nationale s-au strans aproximativ 10.000 de demonstranti anti-comunisti, studentii basarabeni participand in numar masiv, cu o zi inaintea inceperii cursurilor in invatamantul superior din Republica Moldova. Delegatii din majoritatea regiunilor Basarabiei, venite cu autocarele, au participat la manifestatiile de ieri, muncitori si alte categorii sociale alaturandu-se protestatarilor, pana acum in majoritate tineri. Numarul persoanelor care au semnat lista de protest fata de decizia de introducere a studierii limbii ruse in Basarabia a crescut la aproximativ 42.000, potrivit organizatorilor mitingului. Ca raspuns la aceasta initiativa, Guvernul a deschis o lista pentru cei care sunt de acord cu introducerea obligativitatii studierii limbii ruse.

Manifestantii basarabeni au inceput sa iasa in strada si in alte localitati si judete din Moldova, si sa trimita delegatii de sustinere catre demonstrantii din Capitala.
Fortele de ordine s-au triplat in Chisinau
Numarul fortelor de ordine desfasurate de catre autoritatile comuniste la mitingul de ieri a fost de trei-patru ori mai mare decat la manifestarile precedente, politistii fiind prezenti alaturi de jandarmi si carabinieri, in numar de cateva sute. Autoritatile Basarabiei au continuat intocmirea de dosare administrative tuturor persoanelor care au luat cuvantul la tribuna din Piata Marii Adunari Nationale, acuzati de participare la o manifestatie neautorizata.

Ministrul Justitiei din Executivul comunist al Moldovei, Ioan Morei, a amenintat, ieri, din nou, Partidul Popular Crestin Democrat, formatiune politica pro-romaneasca din Parlamentul basarabean, cu scoaterea in afara legii. Morei a condamnat in termeni duri demonstratiile din Chisinau, ieri, la postul national de televiziune moldovenesc, denigrand manifestantii anti-comunisti, potrivit unei surse a cotidianului Flux.
Din Ziua de maine Duminica, Ianuarie 20, 2002 10:08 PM
Comentarii: Monica Macovei: "Imaginea publica a primului ministru si siguranta nationala nu sunt totuna" * Agentia de Monitorizare a Presei s-a autodenuntat la Parchetul General recunoscand ca, sambata, a difuzat pe reteaua FreeEx Raportul Armagedon II * Inainte de a incepe urmarirea autorilor trebuie dovedit ca informatiile sunt false, a declarat Monica Macovei * Procurorul-general adjunct Tuculeanu, anchetator in acest caz, a semnat acte de retinere ilegala la Mineriada din '90 si a fost implicat si in arestarea inginerului Gheorghe Ursu, ucis in inchisorile comuniste * Mare parte din Armagedon II se regaseste in ultima motiune de cenzura, a precizat Stelian Tanase * Guvernul foloseste soft-uri fara autorizatie, ca si Iane
Miti Duminica, Ianuarie 20, 2002 8:58 PM
Comentarii: Guvernul Nastase a facut-o lata! Pai daca e vorba de transmis informatii false, politicienii (si mai ales aia de la guvernare) ar fi trebuit primii 'umflati' si cu lampa-n ochi sa dea declaratii!
Ciuvica nu recunoaste ca ar fi autorul raportului Armaghedon 2 Duminica, Ianuarie 20, 2002 7:46 PM
Comentarii:
Declaratia ASPEC

În seara zilei de 18 ianuarie, domnul Mugur Ciuvica, directorul executiv al Asociatiei pentru Educatie Cetateneasca (ASPEC), a fost ridicat de politie de pe strada, din fata locuintei mamei sale. Abuzul politiei a fost precedat de o serie de perchezitii si intimidari carora le-au cazut victime mama, prietena si copilul domnului Ciuvica. În dispretul oricaror norme ale statului de drept, politia a apelat la metode staliniste si securiste de neimaginat într-o tara care se vrea democratica si europeana.

În momentul retinerii, domnului Mugur Ciuvica nu i s-au comunicat motivele acestei actiuni. Pe parcursul anchetei, i s-au adus trei acuzatii: atentat la siguranta nationala, ofensa adusa autoritatii si instigare la raspîndirea de informatii false. În final, domnul Ciuvica a fost anuntat ca este acuzat de instigare la raspîndirea de informatii false, referirea fiind la Raportul Armagedon 2. Pe tot parcursul anchetei domnul Ciuvica a declarat ca nu are nici o legatura cu aparitia acestui Raport. Raportul Armagedon 2 este un document aparut în mass-media, care prezinta date referitoare la casele, colectiile de arta si afacerile familiei Adrian Nastase. Este foarte clar, din acest moment, ca avem de a face cu un scandal politic menit sa abata atentia opiniei publice de la gravele cazuri de coruptie, de la sirul continuu de dezvaluiri care implica membrii guvernului Nastase. În conditiile în care sute de infractori care au devalizat banci, care au vîndut flota, care au facut contrabanda, care au omorît oameni în timpul Revolutiei de la Timisoara sînt în libertate, autoritatile de astazi ale României l-au identificat pe Mugur Ciuvica drept inamicul public numarul unu.

Mugur Ciuvica este un cetatean care a servit cu credinta statul român, un om cinstit si corect. Singura ?vina? a domnului Ciuvica este ca a fost, între 1996 si 2000, seful de cabinet al Presedintelui Emil Constantinescu si, mai apoi, Secretarul General al Presedintiei. Mugur Ciuvica este ?vinovat? pentru ca, dupa alegerile din 2000, a ramas alaturi de Presedintele Constantinescu, fiind în prezent director executiv al Asociatiei pentru Educatie Cetateneasca. Este evident, pentru orice om de buna credinta, ca justitia s-a transformat în acest caz într-un instrument al puterii politice. Daca, de fiecare data cînd vor aparea critici la adresa premierului Adrian Nastase, va fi cineva arestat noaptea în plina strada, înseamna ca drepturile si libertatile cetatenesti ale fiecaruia dintre noi sînt în pericol. (ASPEC)
Porubelul Pacii Duminica, Ianuarie 20, 2002 3:05 PM
Comentarii: Ce grijuliu e premierul cand e vorba de averea lui. Imediat a sesizat SRI-ul care a prins mintenas pe faptasi. In schimb in cazul FNI-ului si al atator banci devalizate unde e vorba de banii contribuabilului nu se mai sesizeaza nimeni. Institutia coruptiei sa traiasca si nomenclaturistii care o administreaza!

MV-ule, vertebrati sau nu, toti suntem romani. Si romanul a fost invatat de filozofii neamului (recte: Paler, Bacanu, Brucan, Blandiana, Dinescu etc.) ca capul plecat in fata cominternistilor, sabia nu-l taie. Daca ai fi fost profesor universiatar poate ca eram tentat sa zic ca n-ai talent. Da fiind taximetrist, vorba vine de la Texas probabil, zic ca ai talent cu carul (cu boi (boii de la Plaiul cu boi)). Pa si te tzuc dulce shtrengarule :-)
Mannix 133.1.29.69 Mozilla/4.79 (Win98; U) Duminica, Ianuarie 20, 2002 2:42 AM
Comentarii: Lu tov Prim Nasty: i-am gasit, mama lor da potlogari. Astia e Arma.. acolo... cum le zice, ca jicneste pa tov Tipatescu...
Si nici nu stie sa scrie, ca bagara doi da "d". Capitalisti, da-i dracu!
Replica Sambata, Ianuarie 19, 2002 10:26 PM
Comentarii: Raspunsul premierului Nastase

In legatura cu asa-zisa nota difuzata sub titlul "Raportul Armagedon II", redactata probabil de catre acelasi grup interesat care a raspandit si un material extrem de defaimator la adresa Armatei romane, vreau sa fac cateva precizari de principiu:

1. Nu intentionez sa intru in dialog cu cineva care se ascunde sub anonimat si, ca atare, nu poate fi tras la raspundere, inclusiv in instanta pentru calomniile pe care le profereaza.

2. Aparitia acestui "document senzational" in acest moment, cand am angajat foarte puternic, impreuna cu institutiile statului, aceasta campanie anticoruptie - a doua zi dupa anuntarea infiintarii Parchetului Anticoruptie - spune totul despre ceea ce se urmareste de fapt. Este clar ca diverse grupuri de interese sunt deranjate de actiunea noastra, una dintre reactii fiind si aceasta diversiune care incearca sa deplaseze accentul de la temele importante, inclusiv cele legate de coruptie.

3. In mod evident, asistam la un razboi al diversiunilor care imi aduce aminte de ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989. Asa cum atunci au existat tinte electronice care au dat peste cap radarele si au derutat apararea antiaeriana, la fel ni se ofera noua, acum, astfel de tinte pentru a nu ne putea concentra asupra lucrurilor mari pe care le avem de facut. Se incearca sa fim dusi pe drumuri forestiere, in loc sa mergem pe autostrazi, in ceea ce priveste obiectivele cu adevarat importante pentru Romania.

4. De altfel, chiar modul de alcatuire a acestui document arata foarte clar ca este o diversiune. Acolo se amesteca tot felul de acuzatii care au mai aparut prin presa si la care eu am raspuns la momentul respectiv cu asa zise informatii in care cuvintele cheie sunt "se spune" si "se vorbeste", cu niste "evaluari" pe care nu se stie cine le-a facut ...

5. Consider ca este important sa evitam aceste capcane care ni se intind si sa ne vedem de drum. Asa cum am asigurat rezultate deosebit de importante in 2001, vom incerca sa atingem si obiectivele noastre in 2002, inclusiv integrarea Romaniei in NATO, chiar daca anumite grupuri de interese - printre care si autorii acestor rapoarte anonime - fac eforturi substantiale pentru a impiedica acest proces.
Sursa Sambata, Ianuarie 19, 2002 10:25 PM
Comentarii: Raportul despre care autoritatile afirma ca transmite informatii false ( Raportul Armagedon II)
Anul 2002 este crucial pentru Romania atat in ceea ce priveste imbunatatirea vietii economico - sociale, cat si in privinta integrarii tarii noastre in NATO. Nu putem sa nu sesizam ca in calea ambelor deziderate ale Poporului Roman se ridica o serie de oprelisti pe care, numai cunoscandu-le, opinia publica si factorii de decizie din Romania le vor putea inlatura.

1. Transformarea PSD in partid stat. 2. Conducerea discretionara a tarii exercitata de seful partidului majoritar si al Guvernului. 3. Asemanarea comportamentala tot mai accentuata intre Adrian Nastase si Nicolae Ceausescu. 4. Averile considerabile si luxul afisat de liderii PSD de la nivel central si local, in contradictie cu nivelul de trai precar al majoritatii populatiei. 5. Coruptia institutionalizata si presiunile in crestere, la nivel central si local, in vederea colectarii de fonduri pentru partidul de guvernamant.

Pornind de la aceste 5 puncte care se regasesc si in majoritatea analizelor de tara care se fac la nivelul institutiilor internationale si a ambasadelor marilor puteri la Bucuresti, unele chestiuni aparand cu foarte mare claritate, impotriva uzantelor diplomatice, in discursul unor personalitati ca Lordul George Robertson secretarul general al NATO si Michael Guest ambasadorul SUA, vom prezenta periodic diverse aspecte care pot lamuri anumite chestiuni.

Nota referitoare la situatia materiala a familiei Nastase si a legaturilor cu diversi oameni de afaceri Imobilele

Familia Nastase dispune de 4 locuinte de lux in Bucuresti si provincie: - Str. Jean Texier nr 4 - Sotii Nastase au locuit cu chirie in aceasta locuinta inainte de 1989 si au cumparat-o ulterior. In prezent aici isi au sediul Cabinetul de avocatura Adrian Nastase si Fundatia Romania mileniului trei condusa de dna. Dana Nastase;
- Vila de vacanta in statiunea montana Cornu construita de sotii Nastase la inceputul anilor 90;
- Str. Aviator Petre Cretu nr. 60 imobilul revendicat de mama dlui. Adrian Nastase in justitie si obtinut prin hotarare judecatoreasca in 1994, apartine de fapt dlui Nastase, desi, fictiv, mama primului ministru a vandut acest imobil dnei. Dana Maria Barb, sora dlui. Nastase;
-Str. Maresal Prezan nr. 4, locuinta de protocol pe care dl. Nastase o ocupa din 1992 in calitate de demnitar.
Familia Nastase are in constructie 2 imobile de lux: -Hotel de lux in Predeal, str. Muncii. In constructie (S.C. EDILCONST-Campina). Urmeaza a fi finalizat pana la sfarsitul lunii Ianuarie 2002.
-Imobil de 6 nivele pe strada Muzeul Zambaccian nr. 16, langa Televiziunea Romana. In constructie.
In legatura cu acest imobil exista date certe cu privire la modul fraudulos prin care dl. Adrian Nastase a intrat in posesia terenului pe care se realizeaza constructia, fiind intrunite toate elementele constitutive ale unei operatiuni de spalare de bani. Astfel, in anul 1998 proprietarii de drept ai terenului in suprafata de 700 m.p. si cu o valoare de piata de circa 400.000 de dolari vand acest teren pentru numai 2.000 de dolari unui intermediar, care, dupa numai o luna revinde terenul, cabinetului de avocatura Adrian Nastase pentru echivalentul in lei a sumei de 10.000 de dolari.

Aceasta manevra "clasica" in zona afacerilor imobiliare mascheaza fie o "spaga" de 400.000 de dolari primita de dl. Nastase pe aceasta cale, fie spalarea de catre acesta a sumei de 400.000 de dolari obtinuti anterior si pe care nu putea sa-i justifice. Construirea de catre dl. Nastase a acestui imobil a facut obiectul unui articol de presa, relevant fiind faptul ca in dreptul la replica pe care Primul Ministru l-a dat ulterior in acelasi ziar, acesta evita orice precizare cu privire la modul in care a "reusit" sa cumpere cu 10.000 de dolari terenul care valora 400.000 de dolari.

Colectia de arta si venituri

Colectia de arta a familiei Nastase este apreciata, in cercurile cunoscatorilor, la aprox. 2.000.000 de dolari (circa 65 miliarde lei). Cunoscuta fiind apetenta aproape patologica a dlui. Adrian Nastase pentru obiecte de arta, cu ocazia zilei sale aniversare acesta a primit astfel de cadouri evaluate la 300.000 de dolari (circa 9,6 miliarde lei)

- Exista informatii privind participarea celor doi soti Nastase ca actionari importanti la o serie de societati comerciale cu profil agricol din judetele Calarasi si Ialomita, precum si la S.C. Murfatlar S.A., familia Nastase intrand in posesia acestor actiuni in urma decesului lui Angelo Miculescu, tatal dnei. Nastase (fost ministru al Agriculturii inainte de 1989)
- Costurile scolarizarii copiilor familiei Nastase se ridica la valoarea de 20.000 de dolari pe an echivalentul a circa 650 milioane lei. Cei doi fii ai domnului Adrian Nastase invata la Scoala Americana Internationala din Bucuresti.
Este cunoscuta usurinta cu care cei doi soti Nastase cheltuiesc sume exorbitante, ceea ce indica existenta unor venituri importante care nu se justifica prin salariul dlui. Adrian Nastase sau prin castigurile cabinetului de avocatura al acestuia. -Subscrierea de catre dl. Adrian Nastase a sumei de 102 milioane lei pentru
achizitionarea de actiuni la Dracula Parc. -Donarea sumei de un miliard de lei pentru repararea unei manastiri.
(Aceasta donatie s-a facut prin intermediul Fundatiei Romania mileniului trei, condusa de dna. Nastase, fundatie prin care s-au derulat sume de mai multe zeci de miliarde de lei pe parcursul anului 2001.) -Achizitionarea de catre dl. Adrian Nastase de obiecte de arta, suveniruri, imbracaminte cu sume de ordinul miilor de dolari cu ocazia deplasarilor in strainatate inca din perioada 1992-1996. - In acest sens se detin informatii ca sotii Nastase au efectuat in perioada 1995-1996 mai multe deplasari la Istanbul, folosind un avion al unei companii private pentru perfectarea unor afaceri si achizitionarea unor obiecte de arta. La Istambul persoana de sprijin era dl. Oreste Ungureanu, seful Agentiei Economice din Turcia.
Legaturile cu oameni de afaceri
Informatiile despre sursele de venituri ale familiei Nastase sunt legate de relatiile celor doi cu o serie de oameni de afaceri din Romania.
- In perioada 1993 - 1995 a existat o apropiere intre dl. Adrian Nastase si Sever Muresan concretizata dupa afirmatiile acestuia din urma prin oferirea unor importante sume de bani dlui. Adrian Nastase, care a pretins ca banii respectivi sunt folositi pentru finantarea partidului. Relatia a fost intrerupta de catre dl. Nastase la interventia dlui. Viorel Hrebenciuc (atunci Secretar General al Guvernului), care l-a informat pe dl. Nastase despre iminenta izbucnire a unui scandal financiar legat de Sever Muresan si Banca Dacia Felix.
- Inca de la inceputul anilor '90 o puternica prietenie leaga familia Nastase de contoversatul om de afaceri Alexandru Bittner. Aceasta prietenie s-a materializat intr-o serie de afaceri derulate de catre acesta din urma si intermediate de dna. Nastase si de dl. Sorin Tesu omul de incredere al familiei Nastase actualmente Sef de Cabinet al primului ministru. Alexandru Bittner a afirmat in mai multe randuri ca in perioada 1997-2000 a finantat periodic familia Nastase cu sume cuprinse intre 5000 si 10000 de dolari, sume transmise fie direct dnei. Nastase, fie prin intermediul lui Sorin Tesu. In prezent, firme apartinand lui Bittner Alexandru desfasoara afaceri cu diverse regii sau societati cu capital de stat cum sunt: Petrom si RAPPS, afaceri mijlocite si de a caror buna desfasurare se ocupa Sorin Tesu.
- In anul 1999 Directorul General al Petrom, Ioan Popa, l-a abordat pe dl. Adrian Nastase propunandu-i sa finanteze partidul, in schimbul mentinerii in functia de director dupa castigarea alegerilor de catre PDSR. Este cunoscut faptul ca Popa Ioan i-a dat dlui. Nastase sume de ordinul zecilor de miliarde de lei, gestionarea acestor sume in folosul partidului, sau in folos personal, fiind la discretia actualului prim ministru. Nu avem informatii cu privire la modalitatile prin care se efectuau platile de catre Popa, ceea ce ne face sa banuim ca acestea erau facute nemijlocit. Nu exista informatii in legatura cu continuarea platilor efectuate de Popa si dupa alegerile din 2000. Relatia Nastase - Popa s-a intarit continuu, incat primul ministru a afirmat in doua randuri, in prezenta unui cerc restrans de ministri si de lideri PSD, ca de Petrom se ocupa el personal si ca orice chestiune legata de Popa sau de Petrom trebuie discutata direct cu el pentru ca numai el decide in aceste chestiuni.
- Dl. Adrian Nastase a fost in relatii apropiate cu omul de afaceri romano-francez Adrian Costea, pe care l-a cunoscut prin intermediul lui Virgil Magureanu. Pana in anul 1997 dl. Adrian Nastase l-a vizitat de mai multe ori pe Costea la Paris sau Deauville, singur sau impreuna cu dna. Nastase, de fiecare data costul sejurului si al cumparaturilor efectuate de cei doi fiind acoperit de omul de afaceri. Adrian Costea a afirmat la Paris intr-un cerc restrans, in cursul anului 2000, ca inainte de alegerile din 1996 i-a adus dlui. Nastase la Bucuresti, in cateva randuri, bijuterii de mare valoare si doua lingouri de aur, lasand sa se inteleaga ca nu intotdeauna i-a rambursat contravaloarea acestor bijuterii. Tot el a afirmat in mai multe randuri ca fraudarea BANCOREX cu circa 6 milioane de dolari in urma unei afaceri cu motorina intre Costea si statul roman, si care a constituit obiectul unui proces in care au fost acuzati Temesan si doi secretari de stat din perioada 1992-1996, a fost facuta la initiativa si cu implicarea lui Angelo Miculescu, tatal dnei. Nastase, in prezent decedat. Adrian Costea considera ca unul dintre principalii vinovati pentru problemele pe care le-a avut cu justitia franceza este dl. Adrian Nastase si l-a acuzat public pe acesta de ingratitudine.
-Pana in 1996 principalul interlocutor al lui George Constantin Paunescu in PDSR a fost Viorel Hrebenciuc. La inceputul anului 2000, G.C. Paunescu aflat in SUA l-a contactat direct pe dl. Adrian Nastase oferindu-si serviciile si propunandu-i diverse colaborari. Este de notorietate faptul ca G.C. Paunescu s-a oferit sa sponsorizeze vizitele in SUA ale dlui. Adrian Nastase si Presedintelui Ion Iliescu, dar ca, in final nu a achitat organizatorilor vizitelor (firma Eurasia Group) decat o parte din totalul de 205.000 dolari, ceea ce l-a determinat pe Ian Bremmer, presedintele Eurasia Group, sa se adreseze direct primului ministru. Dl. Bremmer se adresa dlui. Nastase cu "Draga Adrian" si, scuzandu-se pentru ca-l retine cu astfel de probleme, suma fiind relativ mica pentru dl. Nastase, incheia rugandu-l pe acesta "sa-si foloseasca autoritatea morala pe care o are asupra Paunestilor" pentru a-i determina sa-si achite datoriile. Din informatiile pe care le avem, dl. Nastase a incercat sa faca presiuni asupra lui G.C. Paunescu pentru a-l determina sa plateasca, dar acesta a refuzat reprosandu-i primului ministru ca face aceste demersuri uitand tot ce a facut Paunescu pentru PDSR si pentru dl. Adrian Nastase personal. In final, se pare ca suma a fost achitata de o firma americana cu care Paunescu intentiona sa deschida un post de televiziune in Romania, aceasta firma intrerupand ulterior orice afacere cu G.C. Paunescu. Consecinta acestui scandal a fost racirea relatiilor intre dl. Nastase si Paunescu.
-Este cunoscuta relatia dintre familia Nastase si Gigi Netoiu, relatie intretinuta mai ales de prietenia dintre dna. Nastase si dna. Luchi Grigorescu, concubina omului de afaceri. Si in acest caz, se vorbeste despre sume mari de bani primite de dna. Nastase in urma facilitarii unor afaceri ale lui Gigi Netoiu.
- Un alt afacerist care are legaturi stranse cu dl. Nastase este Gheorghe Dimitrescu. Dl. Dimitrescu este vicepresedintele si unul dintre patronii firmei Jaro International. Aceasta este compania de transport aerian implicata in afacerea de contrabanda cu tigari cunoscuta sub numele de "Portelanul". Intre februarie si noiembrie 1996, 14 transporturi de tigari, continand 35.000 de baxuri, au fost aduse, prin intermediul companiei Jaro, la Baneasa, de unde, sub acoperirea unor transporturi de portelan, erau trimise in Occident. In mai multe randuri compania lui Gheorghe Dimitrescu s-a ocupat de transportul dlui. Nastase si a familiei acestuia. In urma cu cativa ani, dl. Adrian Nastase impreuna cu dna. Nastase au facut o excursie in Tibet prin intermediul Jaro International. Pentru a-i recompensa serviciile, primul ministru l-a numit pe Gheorghe Dimitrescu consul general al Romaniei la New York.
- Incepand cu anul 1996, Sorin Ovidiu Vantu l-a finantat pe dl. Adrian Nastase cu sume cuprinse intre 3.000 si 5.000 de dolari lunar. Aceasta finantare a fost intrerupta de catre dl. NASTASE in septembrie 2001 din cauza riscurilor mari de expunere.
Datorita marii mediatizari a relatiilor oculte intre omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si clasa politica romaneasca, dorim sa prezentam cateva aspecte mai putin cunoscute. Actualul scandal este o etapa in cadrul razboiului din PSD intre Ion Iliescu si Adrian Nastase in care acesta din urma avand si o echipa de sprijin mult mai competitiva a reusit sa puncteze decisiv indreptand atentia opiniei publice aproape exclusiv asupra oamenilor politici din anturajul Presedintelui Romaniei. In realitate, relatii pecuniare cu Sorin Ovidiu Vantu au avut alaturi de dl. Adrian Nastase si persoane din anturajul acestuia, printre ei figurand: Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Ovidiu Musetescu, Dan Matei Agathon, Sorin Tesu. Ingrijorat de scandalul tot mai mare din jurul numelui sau, dar si de racirea brusca a relatiilor cu Primul Ministru, Sorin Ovidiu Vantu a facut presiuni asupra acestuia in cursul lunilor noiembrie si decembrie 2001, pentru a-l determina sa-si respecte promisiunile de protectie facute inca din anul 2000.
La sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, considerand iremediabil compromisa relatia cu dl. Adrian Nastase si iritat de informatiile pe care le avea ca Mihai Iacob, adversarul sau, este sustinut de Primul Ministru, Sorin Ovidiu Vantu a hotarat sa-l atace pe dl. Nastase, anuntand dezvaluiri extraordinare pentru inceputul anului 2002 dezvaluiri menite sa duca la caderea Guvernului. In ultimele zile ale anului trecut si in primele zile ale noului an s-au purtat negocieri intense intre reprezentanti ai Primului Ministru si Sorin Ovidiu Vantu.
In substanta, Primul Ministru i-a promis omului de afaceri ca va fi protejat in continuare si ca, in plus, studiaza cateva planuri de a-l scoate pe Sorin Ovidiu Vantu de sub presiunea opiniei publice, cerand in schimb asigurari ferme ca numele sau si ale persoanelor din anturajul sau nu vor fi facute publice de catre omul de afaceri.
Reactia lui Sorin Ovidiu Vantu s-a vazut la emisiunea Antenei 1, pe care a decis ca nu este bine sa o contramandeze, dar in care nu a facut nici o dezvaluire. Atacul impotriva primului ministru din finalul emisiunii, care nu a adus nimic in plan informativ, a fost menit sa indeparteze suspiciunile legate de un acord intre dl. Adrian Nastase si Vantu.
Interesant in acest context este si avertismentul transmis in direct la televiziunea OTV duminica 6 ianuarie, de catre adversarul lui Vantu, Mihai Iacob, care, informat despre acordul realizat in ultimul moment intre dl. Adrian Nastase si Sorin Ovidiu Vantu a anuntat ca detine casete video cu inregistrarea unor intalniri din Delta Dunarii intre Vantu si o serie de personaje extrem de importante pe care a refuzat sa le nominalizeze precizand ca numele lor reprezinta asigurarea lui pe viata. Din informatiile pe care le detinem si care provin din imediatul anturaj al lui Sorin Ovidiu Vantu aceste personaje filmate de Mihai Iacob sunt:
Primul Ministru - Adrian Nastase,
Ministrul Transporturilor si al lucrarilor publice - Miron Mitrea,
Ministrul Privatizarii - Ovidiu Musetescu,
Ministrul Turismului - Dan Matei Agathon.
Inregistrarile au fost facute in primavara si vara anului 2001.
Miti Sambata, Ianuarie 19, 2002 10:14 PM
Comentarii: Armagedon 1 era despre coruptia din Armata. A fost pus si pe un sit web care a disparut intre timp. Nu cred ca au fost aceeasi initiatori! Astia cu Armagedon 2 nici macar n-au fost in stare sa trimita un mail cu adevarat anonim. Se pare ca mesajele au fost trimise de pe un cont hotmail in care insa, daca te uitai in header la rubrica X origine, dadeai usor de IPul firmei lui Ovidiu Iane. De altfel, in opinia mea, insusi procedeul de a trimite mailuri anonime a fost gresit! Normal era sa o faca la vedere, intr-o campanie civica, mai ales ca Mugur Ciuvica este si barosan la un ONG (ceva cu Educatie Cetateneasca). Astia-s cei 15k de specialisti ai lui Milica...Halal!
Ghiopardul Sambata, Ianuarie 19, 2002 7:59 PM
Comentarii: Nu am inteles ce legatura este intre Armagedon1 si Armagedon2. Cam gogonate rapoartele politiei care pasamite au gasit pe calculatoarele patronului programe fara licenta. Pai asta e infractiune? Adica pentru o amenda atata publicitate? Ceva pute urat cu SOV-ul. Prea ne servesc gogorite pesedeii. Sau poate vor sa deturneze atentia de la problemele cu adevarat grave din Basarabia?
Tot despre Raportul Armaghedon 2 Sambata, Ianuarie 19, 2002 7:06 PM
Comentarii: BUCUREŞTI, 19 ian (MEDIAFAX) - Politistii care au perchezitionat, vineri, casa lui Mugur Ciuvică, au ridicat trei dosare cu sigla FPS, patru agende si mai multe casete video si audio, a declarat, sîmbătă, fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu. Ciuvică spune că nu-si aminteste ce conţineau dosarele si agendele, în timp ce pe casetele de video erau interviuri de televiziune, între care cîte unul cu Emil Constantinescu si Adrian Costea. De asemenea, Mugur Ciuvică spune că nu-si mai aduce aminte ce contineau casetele audio. Prietena lui Mugur Ciuvică, Cătălina Naghi, care se afla în casă în momentul perchezitiei a declarat că unul dintre dosarele FPS avea inscriptia Convex. Mama lui Ciuvică, Eleonora Ciuvică, la domiciliul căreia a fost efectuată, tot vineri, o altă perchezitie, a declarat că politistii nu au ridicat nimic din casă. Si prietena, si mama lui Ciuvică au mai declarat că politistii care au făcut perchezitiile întrebau cu insistentă de un computer. În momentul efectuării perchezitiilor, fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu nu se afla în nici unul dintre cele două apartamente.
Miscarea Europeana-Romania Sambata, Ianuarie 19, 2002 5:43 PM
Comentarii: Dragi Prieteni,

Va trimit cateva detalii cu privire la stadiul actual al pregatirilor care au loc in cadrul Conventiei pentru Viitorul Europei.

Dupa cum stiti Conventia urmeaza sa aiba aproximativ 100 de membri. Prezidiul va este deja cunoscut din Declaratia de la Laeken. D?Estaing fost presedinte al Miscarii Europene, Amato si Dehaene vor trebui sa orchestre lucrarile Conventiei. Ieri Parlamemtul European si-a desemnat reprezentantii 5 Crestini Democrati, 4 Socialisti, cate unul de la restul partidelor europene. Nu va retin prea mult atentia cu aceste nominalizari daca sunteti interesati va pot furniza toate detaliile de pana acum.

Romania, in calitate de stat candidat, va avea 3 reprezentanti in cadrul Conventiei, un reprezentant al Guvernului si doi din partea Parlamentului. Nu stim inca cine sunt acestia, dar in masura in care ii putem sprijini ca membri ai Miscarii Europeane le vom sta la dispozitie.

Mai importante pentru noi sunt poate cele doua curente de opinie care au inceput sa se contureze in ceea ce privesc lucrarile Conventiei.

1. pozitia reprezentantilor italeni din jurul lui Berlusconi care vad un proces rapid, dezbaterile urmand a fi transpuse intr-un text constitutional care sa fie adoptat la sfarsit de presedintie italiana - CIG 2003

2. pozitia d?Estaing: evaluarea pozitiilor partilor implicate urmata de discutii pana la sfarsit de 2002 urmand ca 2003 sa fie folosit pentru transpunerea pozitiilor intr-un text general acteptabil prin consultarea Comisiei, a statelor membre si a celorlalte parti implicate. Textul ar urma astfel sa fie prezentat la CIG-ul din 2004. Se ia astfel in considerare si agenda guvenului Blair care in primavara 2003 va organiza un referendum pentru adoptarea EURO si care ar putea avea rezultate perverse in cazul in care s-ar purta discutii in acelasi timp pe marginea viitorului federalist al Uniunii.

Cum varianta a doua ramane plauzibila ramane sa ne aducem aportul la structura pe care o va avea textul conventiei pana la sfarsit de Iunie urmand ca dupa aceea sa avem interventii la nivel de puncte concrete.

Inchei prin a va ruga, ca de obicei,sa retransmiteti informatia persoanelor despre care considerati ca ar putea fi interesate.

Sa ne vedem cu bine,


Sorin BUDA
PS: Declaratia de la Laeken si detalii despre Conventie http://users.skynet.be/hq/forum/Conventie/conventie.html

Reprezentanta Permanenta a Miscarii Europene din Romania la Bruxelles
Adresa: 34 Henri Marichal, 1050 Bruxelles, Belgium Tel: +322 646 05 75
E-mail: european.movement.ro@skynet.be
Web: http://users.skynet.be/hq/europeanmovementro
Stirea Zilei la MediaFax Sambata, Ianuarie 19, 2002 4:31 PM
Comentarii: Fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu, Mugur Ciuvică, este cercetat pentru instigare la răspîndire de informatii false, prin raportul Armagedon II, avînd interdictie de a părăsi Capitala, a anuntat, sîmbătă, procurorul Alexandru Chiciu, reprezentant al Parchetului CSJ. Ordonanta de interdictie a fost emisă vineri seara, a precizat Chiciu, procuror la Sectia Anticoruptie a Parchetului. În acelasi caz mai este cercetat în stare de arest preventiv Ovidiu Cristian Iane, administratorul unei firme de computere. Cei doi sînt cercetati penal pentru răspîndirea prin Internet a raportului Armagedon II. La 16 ianuarie, Iane, în vîrstă de 21 de ani, administrator al SC Favorit Tech SRL, a primit un mesaj de la Mugur Ciuvică, prin posta electronică, în care fostul şef de cabinet al presedintelui îl ruga să transmită pe Internet raportul Armagedon II. Raportul trebuia să ajungă la institutii de presă, ambasade la Bucuresti, alte institutii publice, persoane fizice, precum si adrese din străinătate, acest fapt fiind "de natură a aduce atingere sigurantei statului sau relatiilor internationale ale României", a declarat reprezentantul Parchetului. Mugur Ciuvică este acuzat de instigare la comiterea infractiunii de comunicare a unor informaţii false. Iane mai este acuzat şi de detinerea de programe soft fără licentă. Un document intitulat "Raportul Armagedon II", care contine acuzatii la adresa premierului, a fost transmis, miercuri, de la o adresă de mail, mai multor institutii de presă. Raportul semnalează "averile considerabile si luxul afisat de liderii PSD de la nivel central si local, în contradictie cu nivelul de trai precar al majoritătii populatiei" si "coruptia institutionalizată si presiunile în crestere, la nivel central si local, în vederea colectării de fonduri pentru partidul de guvernămînt". Vineri seara, Mugur Ciuvică si sotia sa au fost audiati după ce la domiciliul lor s-a efectuat o perchezitie. Cei doi au fost audiati la Parchet, sotia lui Mugur Ciuvică plecînd după ce a dat declaratia. De profesie medic, Mugur Ciuvică (45 de ani) a fost seful de cabinet al presedintelui Emil Constantinescu, în perioada 1996-2000.
securistul Sambata, Ianuarie 19, 2002 7:19 AM
Comentarii: DENISA m-ai surprins cu baile,recunosc,stiu insa o firma de fabrica butoaie pe patru roti cu optiune de sunroof electruc! Servesc Patria!
DENISA Vineri, Ianuarie 18, 2002 7:14 PM
Comentarii: FIRME CARE LUCREAZA BAI DIN GRANIT ?
Tabloid Vineri, Ianuarie 18, 2002 3:15 AM
Comentarii: Zice la rubrica "faptul divers" ca nimeni nu cumpara propaganda lui MV, cu sudoare produsa in adancurile regiunii coccigiene.
MV Vineri, Ianuarie 18, 2002 2:12 AM
Comentarii: Coana Mitica ... mata de ce nu iei masa cu Eugen Simion, SOV, sau chiar cu "banda celor trei" (Dinescu, Plesu & Patpievici) ... nu iti e foame???
Replica PPCD Joi, Ianuarie 17, 2002 5:23 PM
Comentarii: Azi, 17 ianuarie, grupul parlamentar al PPCD a adresat Ministerului Justitiei, un punct de vedere oficial asupra chestiunii abordate de ministrul Morei in avertismntul din 14.01.2002.

Ministerul Justitiei al Republicii Moldova Domnului ministru Ion MOREI

Stimate domnule ministru,

Referitor la scrisoarea Dvs. din 14 ianuarie 2002, va comunicam urmatoarele. Întâlnirile cu alegatorii în Piata Marii Adunari Nationale din zilele de 9-11, 13, 15 si 16 ianuarie 2002 au fost organizate de deputatii Partidului Popular Crestin Democrat, si nu de PPCD ca formatiune politica. La 28 decembrie 2001, subsemnatul, Iurie Rosca, presedinte al grupului parlamentar al Partidului Popular Crestin Democrat, am adresat o scrisoare primarului general al municipiului Chisinau, în care acestuia i-a fost adusa la cunostinta intentia grupului parlamentar al PPCD de a organiza o întâlnire cu alegatorii pe data de 9 ianuarie 2002 în Piata Marii Adunari Nationale. În scrisoare au fost indicate ora începerii întâlnirii, 9.00, precum si scopul acesteia, si anume discutarea politicii de rusificare promovate de actualul partid de guvernamânt. În cuprinsul aceleiasi scrisori, în temeiul prevederilor art. 22 alin. (3) din Legea despre statutul deputatului în Parlament (nr. 39-XIII din 07.04.94), deputatii PPCD au cerut primarului general al municipiului Chisinau sa asigure conditiile necesare unei bune desfasurari a întâlnirii.

Grupul parlamentar PPCD nu a cerut autorizarea din partea primariei municipiului Chisinau pentru a organiza întâlnirea cu alegatorii pentru ca nici Constitutia Republicii Moldova si nici Legea despre statutul deputatului în Parlament nu prevede ca deputatul trebuie sa obtina autorizatii prealabile pentru a se întâlni cu cetatenii Republicii Moldova pe care îi reprezinta în Parlament. Întâlnirile deputatilor cu alegatorii sunt reglementate de Legea despre statutul deputatului în Parlament, care, potrivit art. 72 alin. (3) din Constitutie, este lege organica, si nu de Legea cu privire la organizarea si desfasurarea întrunirilor, care este lege ordinara. Aceasta pentru ca persoanele care au apelat la puterea locala nu reprezinta un grup de cetateni care s-ar fi constituit ad-hoc pentru organizarea unui miting, ci sunt alesii poporului care, în urma alegerilor parlamentare, deja si-au dobândit dreptul de a se întâlni cu alegatorii fara a cere autorizatie sau, mai grav, fara a întâmpina piedici din partea reprezentantilor puterii locale. Potrivit prevederilor legale în vigoare, deputatul este liber sa aleaga forma, locul, data si ora desfasurarii oricaror întâlniri cu alegatorii sai. Acestui drept al deputatului îi corespunde obligatia autoritatilor administratiei publice locale de a acorda sprijinul cerut de deputat în vederea organizarii lucrului cu alegatorii, înscrisa în art. 22 alin. (3) al Legii despre statutul deputatului în Parlament. Acesta obliga autoritatile administratiei publice locale sa acorde întregul sprijin solicitat de deputat în vederea desfasurarii întâlnirilor cu alegatorii, inclusiv atunci când întâlnirea se desfasoara în încaperi. Citam integral art. 22 alin. (3) al Legii despre statutul deputatului în Parlament: "autoritatile administratiei publice locale acorda deputatului sprijinul necesar pentru organizarea lucrului cu alegatorii, ofera încaperi pentru întâlniri cu ei". Interpretarea absurda si vadit tendentioasa pe care a dat-o initial primaria Chisinaului, în decizia 1/1 din 3 ianuarie 2002, iar mai apoi Dvs., ar presupune ca deputatii pot sa se întâlneasca cu alegatorii exclusiv în încaperi, nu si în aer liber sau în orice alt loc public, ceea ce ar constitui o constrângere de-a dreptul ridicola a statutului membrilor organului legislativ în exercitarea mandatului lor. Chiar daca am accepta pentru moment logica Dvs., trebuie sa constatam ca nu exista nici o interdictie expresa privind desfasurarea întâlnirii în Piata Marii Adunari Nationale.

Prin urmare, decizia nr. 1/1 din 3 ianuarie 2002 a primariei municipiului Chisinau de a împiedica, prin eschivare, desfasurarea întâlnirii deputatilor PPCD cu alegatorii în Piata Marii Adunari Nationale si de a nu acorda sprijinul necesar pentru organizarea acestei întâlniri, lezeaza dreptul membrilor grupului parlamentar al Partidului Popular Crestin Democrat de a se întâlni, în calitate de deputati, cu alegatorii si contravine art. 22 alin. (3) al Legii despre statutul deputatului în Parlament. Va aducem la cunostinta ca am si initiat o actiune în contencios administrativ împotriva acestei decizii abuzive si ilegale a primariei municipiului Chisinau, si, concomitent, am expediat o scrisoare pe numele primarului general prin care îi cerem sa anuleze decizia respectiva.

Cât priveste amenintarea Dvs. de a suspenda activitatea PPCD, aceasta este incalificabila în primul rând din punct de vedere juridic. O decizie în acest sens ar constitui o încalcare flagranta a drepturilor cetatenilor Republicii Moldova de a se asocia în partide politice în vederea participarii la administrarea treburilor publice, drept consfintit de art. 41 si 39 din Constitutia Republicii Moldova. Orice masura pe care autoritatile statului o iau cu scopul declarat de a sanctiona anumite abateri de la lege trebuie sa fie proportionala cu pericolul social pe care îl prezinta abaterile în cauza. Chiar daca am admite prin absurd ca întâlnirile deputatilor PPCD cu alegatorii nu se încadreaza în limitele legale, tot nu întelegem de ce trebuie sanctionat partidul, ca persoana juridica. Ne vedem nevoiti sa repetam: membrii grupului parlamentar PPCD, ca persoane fizice si în virtutea mandatului pe care îl exercita, îsi asuma întreaga responsabilitate pentru organizarea si desfasurarea întâlnirilor cu alegatorii în Piata Marii Adunari Nationale. O eventuala încalcare a Legii cu privire la organizarea si desfasurarea întrunirilor se poate solda în cel mai grav caz cu aplicarea unei sanctiuni administrative, în conditiile Codului cu privire la contraventiile administrative. Sanctionarea unei persoane juridice, care activeaza legal, pentru actiunile unor persoane fizice (actiuni care nu au fost demonstrate ca fiind ilegale), încalca principiul personalizarii raspunderii. Consideram ca nu este cazul sa explicam acest lucru ministrului Justitiei. În aceeasi ordine de idei, mentionam ca trimiterea facuta de Dvs. la art. 19 din Legea despre statutul deputatului în Parlament este cu totul deplasata. Textul legal amintit vorbeste despre initiativa legislativa a deputatilor si nu are nici o tangenta cu situatia discutata. În fine, ne vedem obligati sa va atentionam asupra faptului ca ne aduceti acuzatii grave, când spuneti ca Partidul Popular Crestin Democrat s-a dedat unor actiuni incompatibile cu Constitutia, acuzatii pe care nu va obositi sa le sustineti cu probe cât de cât plauzibile.

Prin urmare, stimate domnule ministru, constatam ca eventuala suspendare a activitatii Partidului Popular Crestin Democrat nu se poate întemeia nici prin trimitere la Legea cu privire la organizarea si desfasurarea întrunirilor, nici prin cele prevazute de Legea despre statutul deputatului în Parlament, ci ar purta un caracter eminamente politic, puterea comunista acoperindu-si actiunile de reprimare a Opozitiei democratice cu pretexte de ordin juridic. În calitatea Dvs. de jurist si de ministru al Justitiei ati face bine sa va gânditi nu numai la executarea orbeasca a indicatiilor cu caracter ilegal si samavolnic pe care vi le dau liderii partidului de guvernamânt, ci si la obligatia pe care o aveti de a apara legalitatea si statul de drept, precum si la eventualele consecinte pe plan intern si extern pe care le-ar provoca eliminarea Partidului Popular Crestin Democrat din cadrul legal si, implicit, din viata politica a tarii.

Cu respect,

Iurie Rosca Presedintele grupului parlamentar PPCD
MV Joi, Ianuarie 17, 2002 2:58 AM
Comentarii: Spre deosebire de tovarasu Paler (CC al PCR) sau Pasunescu (Cacarea Rou_maniei) eu sint volunar (nu scriu pe bani), nu sint talentat, sint insa vertebrat ... ceea ce e foarte rar de gasit la scriitorii mercenari talentati!
Porumbelul Pacii Miercuri, Ianuarie 16, 2002 8:04 PM
Comentarii: Imi place, scrie bine MV. Mai bine ca catavencii si aproape la fel de profund ca Paler.
Io 202.161.127.18 Mozilla/4.79 (Win98; U) Miercuri, Ianuarie 16, 2002 5:32 PM
Comentarii: Na, te-apucasi sa mai faci si treaba buna, MITI. Asa fata, mai vezi si de românasi nu tot cu UESEI.
Bre! Ce nu va place la limba rusa, bre? Io-te tovarasu Ion Iliescu o-nvatat ruseste si-ati vazut ce departe-o ajuns? La anu pa vremea asta om avea 23 da milioane da Presedinti si-un Rege. Ce-i rau în asta?
[Thankx. Same to ya]
Miti Miercuri, Ianuarie 16, 2002 4:51 PM
Comentarii: Din ziare aflu despre un talkshow cu Dinescu la una din televiziunile bucurestene. Iata ce se mai zice despre simpatiu matale, dom' MV: << Dinescu s-a bagat in mai toate problemele romanilor. I-a facut portretul ?cultural? al lui Vintu, care a scris si poezii, care lua masa cu presedintele Academiei, Eugen Simion, la Casa Oamenilor de Stiinta. Am aflat ca barcile de pescuit ale lui SOV si Dinescu s-au cam intilnit prin Delta. Omul in plus a fost mediatorul emisiunii, Radu Moraru, care-si spune Nasul si care tot cita aiurea din opera scrisa a lui Dinescu, Plesu & Co.>>

Mie mie se pare ca in afacerea cu cele 30% nu pe saracii catzavenci trebuie sa-i acuzam...Ochii ca pe butelie!
Sursa: Conica TV din Evenimentul Zilei de azi...
Bozdoc Vasile Miercuri, Ianuarie 16, 2002 1:59 PM
Comentarii:

PSD se teme de internet!

Conducerea PSD recomanda organizatiilor teritorialae de partid sa utilizeze cat mai mult internetul.
La prima vedere am putea crede ca este vorba de o recomandare ce tine de imagine. Realitatea este ca tanara generatie, care in mod inevitabil urmeaza sa se afirme in viata politica romaneasca, nu mai urmeaza caile clasice de educatie politica prin implicarea in organizatiile de tineret ale partidelor si prefera grupurile de discutii de pe internet ca instrument interactiv de instruire si afirmare, aceste grupuri reusind sa scape pana acum controlului exercitat de politica damboviteana. Sigur, sunt inca putini tineri in Romania cu acces la internet, dar acest numar mic ii reuneste pe cei talentati, activi, cu initiativa, dornici sa se implice in treburile obstii, viitorii lideri. Scepticismul unor persoane cu privire la rolul internetului in viata soco-politica este legat in mare masura de numarul mic al indivizilor din grupurile de discutii. Oare acest scepticism nu isi are radacinile in nociva mentalitate inoculata de comunism cum ca masele fac plitica? Cert este ca astazi, observam cum micile comunitati romanesti de pe internet, incep sa treaca peste orgolii, actionand sincron si unitar in fata unor interese comune si prin diversele demersuri pe care le fac, tind sa se afirme in dialogul cu puterea.
Miti Miercuri, Ianuarie 16, 2002 12:55 AM
Comentarii: Intelectualii ce au semnat memorandumul despre federalizare nu binevoiesc sa raspunda interpelarilor noastre desi scopul lor declarat era initierea unei dezbateri publice! Se vadeste cat de doritori sunt de dezbatere...In schimb au aparut replici interesante. Una din ele a fost publicata de ultimul numar al suplimentului cultural al Cotidianului. Este vorba de articolul domnului Radu Portocala (membru si domnia sa al grupului Societatea de Maine), "Dinamica dezmembrarii". Articolul identifica cu precizie inconsistentele memorandumului si le proiecteaza pe un fundal istoric nelinistitor. Chiar daca nu sunt de acord cu domnia sa in privinta comentariilor legate de rolul si legitimitatea Uniunii Europene trebuie sa remarc coerenta demonstratiei, eleganta stilului si bogatia de informatii. E o placere sa citesti sa pornesti dezbaterea la un astfel de nivel.
Din Ziua de azi Miercuri, Ianuarie 16, 2002 12:25 AM
Comentarii:
Sursa: http://www.ziua.net/docs/2605.html


Studentii romani din Statele Unite au anuntat ca au avertizat Departamentul de Stat al SUA si Casa Alba, prin intermediul unor scrisori de protest, in legatura cu initiativele anti-romanesti ale Guvernului comunist, precizeaza un comunicat al Ligii Tinerilor Romani de Pretutindeni (LTRP), filiala SUA. Masura introducerii limbii ruse in sistemul de invatamant al Republicii Moldova demonstreaza mentalitatea sovietica si retrograda a autoritatilor de la Chisinau, se spune in acesta.

Membrii Consiliului Mondial Roman au adresat Executivului Romaniei o scrisoare deschisa in care cer sprijinul Guvernului de la Bucuresti in vederea pastrarii identitatii romanesti in Basarabia. Postul oficial de televiziune romanesc ar trebui sa difuzeze, zilnic, informatii si reportaje adresate minoritatilor romanesti din Basarabia, Bucovina, Valea Timocului si Banatul Sarbesc, solicita CMR. "Poporul roman are nevoie de cunoasterea trecutului sau din documente autentice, nu din interpretari dictate de conjuncturi politice", considera membrii Consiliului.

Asociatia Civica de media eu.ro.21, in solidar cu alte organizatii non-guvernamentale si semnatari ai protestului initiat de aceasta, au semnalat actele anti-democratice provocate de administratia comunista din Basarabia forurilor europene si internationale specializate cu apararea drepturilor omului, a libertatii presei si democratizarea regiunii. Printre acestea se numara autoritatile Statelor Unite, Marii Britanii, Frantei, Germaniei si Spaniei, tara aflata la presedintia Uniunii Europene, Consiliul Europei, respectiv comisarului pentru drepturile omului, Alvaro Gil Robles si lordului Russel Johnson, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, Oficiului pentru institutia democratica si drepturile omului, Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, Comisiei Europene, organisme de apararea a libertatii de expresie si autoritatile responsabile ale Statului Roman.

Potrivit declaratiilor liderului PPCD. Printre cei care au trimis scrisori de solidarizare cu actiunile anti-comuniste din Moldova se numara premierul Spaniei, Jose Maria Aznar, mai multi membri ai Parlamentului European si reprezentantii Comisiei de Afaceri Externe a Bundestagului.
securistul Miercuri, Ianuarie 16, 2002 7:37 AM
Comentarii: MV-ule bade,ti-au rambursat abonamentul si ti-au pus ban pe IP ? Daca da e coreti baieti si fair.parca vad ca actiunile lor scad la bursa si se duce Romania pe ripa!Daca numai ban pe IP fara rambursare atunci ramine curtea de la Haga si trebuie sa te inscrii la un pHD in drept international public !Servesc Patria!
MV Miercuri, Ianuarie 16, 2002 3:55 AM
Comentarii: Coana Mitica ... si mie imi vine din cind in cind sa ma duc la ranch si sa ma apuc de crescut iarba, cai si frunze de taiat la ciini ... dar de la "a te simti taran" (simtire perfect legitima pe care nu o condamn, desi nu o prea impartasesc) pina a afirma ca "Romania e natie de tarani" e drum mare si inteligenta putina! Daca ma fac taran ... ma vad mai mult ca taranii astia d'aci ... cu apa calda si aer conditionat la scara!

Ce parere ai avea mata daca cineva ... prin absurd ... ar zice ca romanii sint natie de imbecili ... cu sau fara pH D-iuri? Baietii de la Catavencu "e" in mare lor majoritate destepti ... dar se pare ca exista si confirmatori de regula!

MV Postat: 25-11-2001 20:39 Mult Stimate si Onorate:
Va rog sa ma scuzati ... ca ma auto_acuz .. recunosc ca l-am votat pe Bush din gresala ... voiam de fapt sa-l votez pe tovarasu Iliescu ... dar am perforat balotu gresit!
Vorbeam frumos pe romaneste ... peste un zid si-un ocean virual ... si dvs. o dati "pe french" fara macar sa semnalizati intentia ... ca la Ploiesti (atentie ca eu sint bastinos din zona!) ... si nici nu raspundeti la subiect!
Credeam c-am lovit "citeva idei principale" demne de Forumul Dvs. ... dar probabil ca nu le-am pocnit destul de bine ... sau am scris din gresala adresa de la Radio Erevan ... care tocmai i-a dat un "hormonis pauza" poporului roman prin reprezentantu lui iubit si Prea_ales!
Io cu cine mai votez? Regrete Eterne!

ITM Postat: 25-11-2001 21:24 onorabile si inubliabile,
Ideile sunt maretze si principale in acelasi timp. De asemena, sunt lovite bine, atit cu tac-ul, cit si cu manta.

Nu de idei, inteligenta, sclipire, geniu, inventivitate, talent, forta de munca ducem noi lipsa. Noi ducem lipsa, dupa parerea mea, de proportia exac ta in care aceste calitati ar trebui puse impreuna ! na c-am zis-o si pe asta

Cu stima inalterabila :-) Al DVS, Ioan T. Morar

MV Postat: 26-11-2001 14:47 Ilustrabile;
Ave Nelu, supremus electus est!
M-ati facut sa rosesc in trei culori ? pe care credeam ca le cunosc!
Acum la incheiere tin sa multumesc respectuos ?conducerii de partid si de stat? din anii glorioaselor cincinalele 1970-80, tovarasilor Ceausescu (post mortem) si Iliescu (post multiplum elrectus), care conducere prin clar-viziunea sa nula m-a convins in mod ?indubitabil si definitiv? sa ma fac tradator de patrie de-am ajuns sa traiesc intr-o tara libera care isi saluta cetetenii la hotar cu ?welcome home? si unde calitatiile enumerate de dvs. sint inca foarte ?desirable & in demand? indiferent de proportie!

Noroc ca-n ?iepoca de aur? v-au plecat tolomacii ca altfel v-am fi putut strica pedigriul si proportia inteligentei ancestrale ? ca sa nu mai vorbim de dosar!

Va doresc succese multiple si depline in gasirea ?algoritmului? magicei proportii mioritice! Ar fi bine sa va grabiti un pic cu ?cercetarea stiintifica si dezbaterili plenare? ca vine iarna si pina ?da din nou urzicili? la CAP-ul ?Victoria Comunismului Reanimat? din comuna Oltenita va fi foame!

Cu respect ?indubitabil?, Semnat indescifrabil
Oroare Muncii, Luptam pentru Pace!
Pauzele lungi si dese ne conduce la succese!
Good Bless America!
Miti Marti, Ianuarie 15, 2002 10:33 PM
Comentarii: MV-ule,
nu afurisi ce nu intelegi. Taran poate inseamna si acord cu firea, masura, bunacuvinta. Si mai ales acea intelegere senina, linistita, adanca si deplina a rostului in lume. Am vazut cum functioneaza la cativa fericiti ai sortii, ba chiar, in cateva clipe de gratzie, am simtit sau poate mai degraba am intuit cu ce-mi lasara din batrani, parintii din parinti, cum e sa fi taranca. Din pacate, n-am cum sa fiu una continuu-adevarata dar tanjesc.
MV Marti, Ianuarie 15, 2002 10:00 PM
Comentarii: Sa nu ma intelegi gresit ... n-am nimic impotriva taranilor ... si mie imi place sa-i simt mai de la distanta daca miros ... de la a te simti taran ... si a face o afirmatie filologica de genul "Romania e tara de tarani" ... e cale foarte lunga!

Io ... "pi loc ripaus"! Inainte mars!
MV Marti, Ianuarie 15, 2002 9:54 PM
Comentarii: ?Civilizatia Rurala? Rau Inteleasa

Taranul roman, ca si intelectualul filolog, el este de origine foarte sanatoasa, precum tuica de corcoduse galbene inainte de a fi botezata cu apa din fintina. Cind nu este beat, cu traditionala tuiculita, facuta si din surcele ?la nevoie?, taranul circula triumfal pe mijlocul drumului fiind in permanenta ?intrecere socialitsta? cu carutele motorizate tip Dacia, si asta cind are trotuar asfaltat pe cealalta parte a santului (folosit mai nou pentru depozitare de stiuleti de porumb si a sobolanilor gigantici). Cind este beat, el se leagana armonios de o parte si de cealalta a drumului sau chiar se culca pasnic si perpendicular pe axul mioritic al drumului. Sa mai zica cineva ca taranu roman nu-i curajos!

Alte indeletniciri ale ?civilizatiei rurale? includ, ?pascutu vacii la lant pe sant? (scuzati rima), indeletnicire in care timpul capata o noua dimensiune, adica ?timpu de pascut al vacii? e mult mai valoros decit timpul taranului agatat de cealalalt capat al lantului! Ce simbioza! La fel si cu ?pindarii de pepeni?, care traiesc pe cimp, in ?asezaminte culturale rurale? confetionate din tulpini de porumb si floarea soarelui acoperite cu frunze de brusture si care ?cu vigilenta asteapta? sa creasca pepenii ? si eventual sa sutesca citiva de la vecinu cazut la somn datorita tuiculicii.

Data trecuta am fost in excursie la Valeni de Munte, frumos asezamint, dar ca sa ajungi acolo trebe sa treci prin citeva sate apartinind ?civilizatiei rurale?. La Lipanesti, localitate situata linga faimosul pod de la Blejoi, un tinar taran arunca cu bolovani cam ?dupe tot ce misca?, n-am avut curiozitatea sa-l intreb de ce, dar baiatu ne-a asteptat cu bolovani si sare si la intoarcere ? an ?dupe? an!

In drum spre faimoasa statiune Cheia, ? unde am servit lunch pe o terasa superba locata in vecinatatea unui cimp prospat tratat cu balegar natural, terasa care mirosea mult mai bine decit ?localul? propriu zis, care se afla din pacate locat linga ?toileta? ? toileta in care se putea naviga datorita unui izvor natural nascut dintr-o conducta rebela, ? am avut ?norocul? sa experimentam ?transhumanta mioritica ancestrala?. La un moment dat soseaua s-a umplut de miorite jegoase si imputite, fiind in imposibilitate de a ne mai misca. ?Dupe? citeva minute a aparut si ?civilizatia rurala at its best? care nu era cu mult mai curata decit mioarele precedente.

Ciobanii ne-au luat la cersit, voiau numa ?o bucata de piine?, pe care insa insistau sa si-o ia singuri din portbagaj, tragind destul de violent de clantele inchise ale masinii si aratindu-ne citeva bite remarcabile, confectionate cu mare spirit mestesugaresc si talent rural. Cind pretinu meu mioritic, baiat fioros din nastere, si-a scos ?pulanul? de sub scaun (cumparat la betie de la un militian la fel de beat), abia atunci ?civilizatia rurala? s-a cam speriat, si si-a rezumat transhumanta fara noi! Nu tu o poezioara cu mioare, nu tu cintat la, nai, numa bite la ?fluieru piciorului?!

Noroc ca la Cheia avea tuica tip burbon ?la juma? si ne-am revenit din sperietura transhumantei, ne-am invatat cu mirosu (?sa puta da sa fie cald?) si ne-am facut curaj sa navigam si la toileta de citeva ori!

Vestea cea buna e ca taranu roman mai nou voteaza democratic! Cu mioritele lui inainte, dar voteaza! Are cam acealeasi aspiratii democratice ca ?telectualu? filolog care l-a indobitocit ?cincinal dupe cincinal?!

Cu toate astea taranul roman e cel mai mare producator de urzici din Romania, Europa, din lume, sau chiar poate din Univers.

P.S. Eu n-am ?ridicat piatra?, dar ma bucur ca baiatu de la Lipanesti nu m-a bagat in spitalul mioritic!
MV Marti, Ianuarie 15, 2002 9:49 PM
Comentarii: Pai daca te simti (sau esti) taranca ... de ce nu te duci "fa" la "Valea Seca" cu filologu rural de la Catavencu sa faceti campanie electorala ... sa nu va moara taranimea de foame ... ca nu mai are cine sa adune recolta de urzicute la primavara?

Ti-am zis ca ti s-a urcat pH D-ul ala francofon la cap? "Romania natie de tarani", nu? Da aia care se spala si nu se simte tarani ... ce facem "fa stimabilo" cu ei?
Io 202.161.127.17 Mozilla/4.79 (Win98; U) Marti, Ianuarie 15, 2002 9:38 PM
Comentarii:
Din Cotidianul din 16 iauarie Marti, Ianuarie 15, 2002 9:36 PM
Comentarii: La Chisinau continua manifestatiile de protest fata de obligativitatea studierii limbii ruse in scoli. In Piata Marii Adunari Nationale demonstratiile au intrat in a cincea zi consecutiva. Tot ieri, pe intreg teritoriul Republicii Moldova, au avut loc manifestari consacrate poetului Mihai Eminescu combinate cu actiuni de protest antiguvernamentale. Ieri, la ora 13.00, erau peste 3000 de persoane in piata centrala a orasului. Dupa aceasta ora numarul demonstrantilor a crescut substantial prin venirea unor grupuri mari de elevi de la toate scolile Chisinaului. Partidul Popular Crestin Democrat, organizatorul actiunii, a dorit ca ieri, de ziua poetului tuturor romanilor, aceasta manifestare sa aiba un caracter deosebit. Sub semnul lui Eminescu, elevi, studenti si cadre didactice au cerut din nou Guvernului sa renunte la ordinul de introducere obligatorie a limbii ruse in scoli. Manifestantii au avut un motiv in plus pentru a protesta. Sedinta Colegiului Ministerului Invatamantului, care trebuia sa discute aceasta problema, a fost anulata fara vreo explicatie. Surse din cadrul Partidului Popular Crestin Democrat ne-au relatat ca ministrul Ilie Vancea ar urma sa-si depuna demisia iminent. Ca si in zilele anterioare, manifestantii au purtat drapele moldovenesti fara stema, steaguri ale Romaniei si ale Uniunii Europene si numeroase portrete ale lui Eminescu iar pe o esarfa se putea citi ?Eminescu a scris in limba romana?. S-au scandat si sloganuri anti-comuniste si antiguvernamentale.

PPCD in pericol de a fi scos in afara legii

Spre deosebire de zilele anterioare, dispozitivul Politiei a fost intarit ieri. Oficial, manifestatia nu a fost autorizata in acest loc, ci in fata Operei din Chisinau. Nerespectarea acestei indicatii a dus pana acum la intocmirea mai multor dosare pentru participanti, la cererea Comisariatului de Politie de a ridica imunitatea parlamentara a deputatilor crestini-democrati si la somatia ministrului Justitiei, Ion Morei, cu scoaterea acestui partid in afara legii. Deputatii PPCD sunt acuzati de incalcarea statutului deputatilor, a Legii partidelor politice, a Constitutiei si a altor legi. Demersul ministrului Morei si al Politiei are la baza ?amenintarile? mai mult sau mai putin voalate la adresa organizatorilor manifestatiilor proferate de premierul Tarlev, care in ultimele zile I-a atacat dur pe liderii PPCD, sustinand, printre altele ca au contribuit in ultimii 10 ani la destabilizarea tarii.

Comitetul Helsinki Moldova: ?tara noastra risca sa plateasca din bugetul ei sarac pentru atitudinea lui Morei?

Presedintele Comitetului Helsinki din Republica Moldova, Stefan Uratu, ne-a explicat ieri ca, in cazul scoaterii in afara legii a partidului condus de Iurie Rosca, Moldova ar risca un proces la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care ar pune Republica Moldova in situatia delicata de a plati din bugetul de stat si asa foarte sarac o amenda usturatoare. ?Noi asteptam sa se epuizeze toate caile de atac in tara daca se va incerca scoaterea partidului in afara legii. Oricum, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei va fi informata in legatura cu o astfel de intentie si va reactiona. Autoritatile din Republica Moldova vor dovedi cu aceasta ocazie daca le pasa sau nu de organismele europene. Pana acum au fost declaratii contradictorii in acest sens?, a explicat seful asociatiei pentru drepturile omului din Republica Moldova. El spune ca amenda pe care o risca autoritatile ar putea fi mult mai mare decat cea platita in urma procesului intentat de Mitropolia Republicii Moldova impotriva statului roman, acuzat ca duce o politica expansionista. In acel caz, amenda, a amintit Uratu, a fost de 20.000 de lei moldovenesti, adica aproximativ 18.000 USD.

Manipulare tv dupa modelul romanesc

Stefan Uratu a facut si un scurt tablou al felului in care a fost acaparata televiziunea nationala de catre autoritati. Sub pretextul ca Politia ar fi ocupata cu mitingul organizat de Partidul Popular Democrat Crestin, televiziunea publica din Chisinau a transmis informatia ca, dupa declantarea amplelor actiuni de protest, ar fi crescut simtitor numarul crimelor si al altor infractiuni, pentru ca Politia nu se mai poate ocupa de prevenirea lor, fiind nevoita sa asigure paza demonstrantilor si ordinea publica in zonele respective. ?Actuala conducere se teme ca nu va face fata valului de manifestari care se anunta si recurge la diverse metode de aparare. Fie prin manipulare, fie prin amenintari de felul celei la adresa PPDC?, a explicat presedintele Comitetului Helsinki.

Romania asteapta o reactie internationala

Oficialitatile romane sunt inca retinute in declaratii. Marcel Dinu, seful Oficiului de Relatii cu Republica Moldova din cadrul Guvernului Romaniei, a declarat la BBC ca Guvernul analizeaza in prezent situatia din Republica Moldova, apreciind ca o solutie ar fi nu un protest din partea Romaniei, ci un semnal de alarma ca undeva in Europa se incalca cu nonsalanta normele democratice. ?Cred ca aici este vorba de a o atitudine a comunitatii internationale. Desi sunt putin pesimist, domnul Morei personal a dovedit o insensibilitate la semnalele venite din exterior. Protestele inregistrate la Consiliul Europei, la Consiliul Puterilor Locale si Regionale din Europa vizavi de schimbarea impartirii teritoriale din Republica Moldova au trecut pe langa urechile celor care sunt la guvernare. Noi analizam acuma chestiunea. Nu cred ca trebuie sa fie un protest, trebuie sa fie un semnal profund de ingrijorare, o tragere a alarmei ca undeva, in Europa, aproape de centrul ei se incalca cu nonsalanta, repet, normele democratice?, a explicat reprezentantul Guvernului roman. Oficialul roman a evitat un raspuns clar in privinta sustinerii de catre Romania a actiunilor initiate de partidul lui Iurie Rosca. ?Acesta este un demers al lor. Chiar comunistii de acolo incearca sa sugereze ca demersul a fost inspirat din Romania, ceea ce este absolut fals. Este o chestiune a lor, inceputa acolo si dezvoltata ca urmare a masurilor adoptate de autoritati. In nici un caz Romania nu are interes sau autoritatile romane nu au interesul sa prezinte chestiunea ca fiind... - ca nici macar nu este adevarata - ca fiind originara de la Bucuresti. Este o chestiune care intereseaza populatia de acolo. In sine, in esenta, actiunea intreprinsa este o actiune care se inscrie pe linia respectarii valorilor democratice si Romania o sa sustina orice actiune de acest tip?, a declarat Dinu. ?Ei si-au propus de la inceput sa suprime opozitia, parlamentara sau neparlamentara. Asa ca pe mine personal nu ma surprinde, dar ma ingrijoreaza?, a mai explicat el.
Chevalierul Marti, Ianuarie 15, 2002 8:38 PM
Comentarii: Vandaluzia, unde esti? Nu m-ai tzucat deloc anul asta! Esti in misiune, draga mea?
Armura cu inimioara Marti, Ianuarie 15, 2002 6:08 PM
Comentarii:
Sper ca esti bine. Te tzuc.
Miti Marti, Ianuarie 15, 2002 5:08 PM
Comentarii: In alta cadenta: imi place ce povesteste in jurul vizitei la Muzeul Taranului Roman! Si eu cand ma simt taranca, mi-e bine. In fond, cand numele margicii pe care traim e Terra ce poate fi mai uman decat sa te numesti taran. Dar adevarata multamita interioara vine dintr-un acord subtil cu ce ramane nevremuit.
Miti Marti, Ianuarie 15, 2002 4:55 PM
Comentarii: Dom' MV,
Chiar fiind cum zici, daca e sa fim rigurosi, matale trebuia sa-i ceri voie preopinentului pentru a-i copia in afara forumului catzavencian micile lui randuletze. Tinand insa cont ca ITMorar si colegii lui sunt persoane publice, acceptand deci implicit si obligatiile care decurg din acest statut, consider ca dreptul la informare in privintza treburilor publice bate privata preopinentului si pe cale de consecinta suntem curati moraliceste.
MV Marti, Ianuarie 15, 2002 4:26 PM
Comentarii: Coana Mitica ... atita timp cit conversatia este a mea ... am si eu niste proprietate intelectuala investita prin ea ca nu-s chiar sofer de taxi. Plus ca mata ca si Gazieta esti "non profit" ... in sensul ca nu vinzi citatele ingrate pe bani? Care e cretinu sa le cumpere?
Dinescu s-a saturat de ei si el de filologia rurala a unora si a fugit ... gasibil la "Plai cu Boi".
Miti Marti, Ianuarie 15, 2002 2:18 PM
Comentarii: Nea' MV,
Cum e cu copiratul la Forumul Catavencilor? Sper ca nu ma bagi in caca-o din cauza asta. Oricum, considerand ca-s doar citate fragmentele postate de matale, cred ca nu-i nici o problema.

Interesant, *Dinescu* i-a vandut lui Vintu actiunile sale de academician... Ar fi putut sa cada la o invoiala cu fostii sai colegii dar probabil ca banul a fost mai tare si data asta. Dl. Morar puncteaza ca SOV nu are majoritatea. Aparent, nu. Ochii pe toti ca pe butelie!
Ionick Marti, Ianuarie 15, 2002 5:34 AM
Comentarii:
Io, dragul meu, intre idioti ca tine ma simt ca intre oglinzi paralele. Nu ma supar si nu sunt surprins sa am mai multe jumatati. Mojicia, tupeul, marlania si prostia ta sunt atat de complexe, atat de coplesitoare in maretia lor, ca greu ar avea loc intr-una singura.
Spuneai ceva de cearta ? Nu s-a certat nimeni, my twin tower, stalp geaman al acestei cafenele, pe care cu cat o detesti mai mult, cu atat o impodobesti cu ineptii care de care mai hazoase.
Stiu de ce iti sunt/suntem dragi: intai pentru ca sangele apa nu se face, iar noi am molfait aceeasi morula-blastula-gastrula. Apoi, pentru ca 30.02., in fata caruia n-ai indraznit niciodata sa sufli o vorba, n-a aparut de mult. Absenta singurului peronaj care-ti vorbeste pe limba ta iti da, se vede, suficienta buna dispozitie ca sa faci cu ochiul ;) Ambetat de monopol, ai reusit chiar performanta sa te trimiti singur in origine :)
MV Marti, Ianuarie 15, 2002 2:32 AM
Comentarii: Coana Mitica ... poate poti mata sa formezi textul de mai jos.

Cit despre grade ... mori cu ele de foame ... p'aci lumea e apreciata sau nu ... dupe ce stie ea sa faca cu minuta si cu capul propriu in mod manual!

"Stimabililor & onorabililor Duminica am fost, cu familia, la Muzeul Taranului Roman, ala din fostul Muzeu al partidului, de pe Kisselef. Un muzeu gindit si realizat de marele artist Horia Bernea. Era ultima zi a Tirgului de Craciun realizat de mesteri populari. Un fel de iarmaroc cu obievcte de calitate. Trecind prin muzeu m-am lasat cucerit de amintiri. Desi sunt nascut la tara, intr-o cumuna de cimpie din judetul Arad, am copilarit la oras, in Arad, acolo mi-am facut scoala, acolo imi locuiesc parintii. As putea spune ca nu sunt taran get-beget. Nu am fost crescut intr-o atmosfera de civilizatie rurala. Cu toate acestea, zic, acolo am simtit solidaritate cu taranii, m-am simtit de-al lor. Am ajuns la concluzia ca suntem o tara de tarani. In sensul cel mai nejignitor al cuvintului. De aceea va intreb, ati avut vreodata senzatia asta? Privind un vas ceramic de Horezu sau de Suceava, un cojoc, o ie sau un razboi de tesut, o furca cu lina, nu ati simtit ca e vorba de ceva apropiat, familiar ? Cine ridica primul piatra ?"

Sinteti o "tara de tarani" ... cu tote cu pH D-urili ... dupa filologul rural de la Catavencu ITM!
MV Marti, Ianuarie 15, 2002 2:05 AM
Comentarii: Coana Mitica ma jignesti!

MV Postat: 02-12-2001 16:42
Mult stimate si iubite filolog, publicist si scriitor, Ioan T. Morar:
In numarul curent al ilustrei publicatii la care sinteti, cu onoare ?mercenar? si ?apropitar de 1%?, am vazut si eu doua topici care ?ma instiga?, daca nu va suparati:
?Doamna Europa? a luat masa la restaurantul ?Nababbo? devenind astfel ?pro? in loc de ?anti-coruptie? si ?balcanizindu-se? in procesul lunch-ului. Ma intreb ce le-o fi pus nababii familiei Paunescu in blide?

Pe de alta parte tovarasu Paler Octavian, un alt talentat in crearea ?Omului Nou? la nivele inalte, ?mercenar? pentru fratii Paunescu fiind, lucreaza pe ?$ 400/luna plina? la ?Radio Sant?. Grav, foarte grav! Desi, ?prosti e aia? care cumpara, nu aia care se vinde!

In acest context vreau sa aflu si eu cum va impacati cu ?faptul dur? ca dvs. s-ar parea sa fiti mercenar la ?SOV? proprietarul unic, cel mai tare de la Catavencu (30%)? Abia astept sa va vad numarul nou si reactia lui Nea Catavencu, cind tocma ?s-a bagat la ?Rasboiu? ?scrisoarea pierduta ? adica romanul mioritic de dragoste ?Pe aripile vitelusului in bataia vintului?.

Sper ca ?sporii rataciti de pretutindeni? abonati la Catavencu nu vor deveni ?pro-coruptie? in cazul in care ?justitia cea crincena? si istoria va dovedi ca ?ai nostrii, de fapt, e mai inteligenti si fura mai mult decit ai lor??

Cine-si fura azi un ou mine o sa fure-n bou! ITM Postat: 02-12-2001 17:25
Stimabile,
Bine ca ai descoperit un "secret" bine ascuns in chiar pagina noastra de pe Internet.Daca voiam sa nu se afle, iti dai seama ca nu se afla. Dar noi ne asumam, barbateste, adevarul. Suntem transparenti, nu avem nimic de ascuns. Calitatea revistei sau fermitatea pozitiei noastre nu au suferit din aceasta schimbare de actionari. SOV a cumparat actiunile de la mult citatul Dinescu (scriitorul dumneavoastra favorit, pina acum) in cadrul economiei romanesti de piata. Si detine 30 la suta. Asta e majoritate la matale? Daca citeai mai atent, vedeai ca restul apartine redactorlor si fondatorilor, atit in nume personal (cite 1 la suta), cit si in firma IQ Editex, unde detin, impreuna, pachetul majoritar. Deci astia sintem noi, cei cu "oul".Ramine sa va situati dumneavoastra in raport cu cel de-al doilea termen al zicalei !
MV Postat: 02-12-2001 21:35
Onorabile Ioan T. Morar:
Cum bine zicea filologu: ?ki se skiuz s-akiuz cum zice french-manul.?
Inca o data ca sa nu fiu ?rastalmacit? afirm fara sa pertind vreo ?demascare miseleasca?: Onorabilul Academician Sorin Ovidiu Vintu (SOV) este cel mai mare ?APROPITAR FIZIC (INDIVIDUAL) de la Academia Catavencu cu 30% din actiuni. Singurul individ care are 30%. Adica, ca sa fim clari si deci; onorabilul academician SOV e cu noi, si nicidecum cu ei! N?est pas?

Il plac pe domnul Mircea Dinescu, inca de pe vremea lu Nea Nicu, cind l-am vazut pe TV in Franta. Marturisesc ca m-a socat curajul dinsului, chestie care nu m-a impresionat inca la dvs.! Ce pumni in gura, ce suturi in cur a luat saracu ca n-a vrut sa ?Cinte Romania? cu colegii ?fil_ologi talentati care scriau numa ?Traiasca Ceausescu? pe toate ?gardurili?!

Poate n-o fi ?talentat?, nu-s io critic literar, nici macar filolog, dar, ?totusi iubirea?, pentru ?tarisoara lui?, si barem pentru calitatea sa de Fondator al Academiei Catavencu , unde dvs. ca ?mercenar? va subvietuiti existenta materiala ?de pe o zi pe alta?, iar noi sintem abonati ca sa ne inveselim impreuna! Stimabile, totusi, hai sa nu aruncam cu pietre in Piata Natiunii dupa putinii ?Eroi ai Iepocii de Aur? ca-i ?rusine de mama? si ?pacat de moarte?! Las-l pe nea Dinescu sa se plimbe linistit pe ?plai cu boii? lui independenti!

Legenda: ou ... ou de jurnalist bou ... bou imun
ITM Postat: 02-12-2001 21:49 Omule bun,
lucrurile stau asa cum stau. Dinescu sta cum sta,si sta bine. El a vindut, noi, nu ! Eu nu sunt mercenar, sunt membru fondator, stimabile, al onorabilei Academii. Vad o ogoire in tonul DVS, semn ca s-ar putea sa ne intelegem chiar fara sa ne inghiontim mereu. daca am vrea sa ne culpabilizam unul pe altul (recte, unii pe altii) n-am mai reusi nici sa ne dam buna ziua. Ioan T. Morar

MV Postat: 02-12-2001 23:00
Om Rau:
Hai sa nu negam chiar din start ?economia de piata?. Unu vinde, altu cumpara ?dupe? cum are sau n-are nevoie de bani. Si nu fim invidiosi pe nimeni, fie el chiar Dinescu, noi p?aci ne rugam sa avem ca ?la vecinu?, nu sa-i secere Dumnezeu si capra lui! Am si eu citeva actiuni din astea imperialiste si inteleg un pic chestiunea asta arzatoare fie ea chiar si fondatoare, felicitari! Poate faceti o ?sedinta de board? si-l convingeti pe Onoratu Academician Apropitar sa va vinda cele 30% de ingrate.

Eu v-am oferit ?pretineste? mina ?piata natiunii, ziua natiunii?, dvs. ati ales ?jihad? si lovituri la coastele de sub centura! Oneste bibere si so pa ei, ca-s alergic la mitocanisme, chiar si in formulare gramaticala impecabila.

?Mercenari sau Curve? sintem toti, daca primim bani pe ceea ce facem, satisfacuti ori nu! Totusi, poate va schimbati selectia!

Multumesc pentru generoasa invitatie, la culpabilizare la recta dvs., however sint inca ?d?ala straight?.

MV Postat: 06-12-2001 15:00
Adunare populara mare, multimea scandeaza in mod patriotic "Vacaroiu si cu Vintu "a" furat de-a rupt pamintul"! Academia nu se sesizeaza, deoarece domnul Dinescu "ole, ole ... nu mai e"!

De scirba domnul I.L. Caragiale se autoexileaza la Berlin, unde se face sofer de taxi.

Cortina de fier cade, se face bezna si bate aprig Vintul!
Io 217.112.233.40 Mozilla/4.79 (Win98; U) Marti, Ianuarie 15, 2002 2:04 AM
Comentarii: Bravo "Ionick". Combate bine:
La textul asta te refereai?:
Dusmanii poporului Duminica, Ianuarie 13, 2002 10:31 PM Comentarii: America a zis ca e razboi deci prizonierii sint prizonieri de razboi. Da America decide ce nume sa le dea ca e mare si tare. Trebuia sa zica ca atacul terorist e act criminal si mai avea o scuza doua. Nu poate sa zica ca toti talibanii sint teroristi pina nu ii judeca. Chiar si atunci nu ii ti in custi. Da cine e sa ii contrazica? Ca proprii cetateni sint tratati ca dracu daca sint suspectati de ceva sau condamnati da striga traiasca cea mai libera natiune. America plinge mai mult dupa caladiri decit dupa oameni ca toti banii adunati de ajutoare nu merg la victime. Slujbele de amintire costa ieftin si pe deasupra ii vede omenirea la stiri cum pling cu lacrimi de crocodil ???

Bai, voi când va certati p'aici nu puteti s-o lamuriti direct, între voi? Ca dupa aia nu mai stiti care pa care l-o înjurat, nu da alta.
Acuma va bag Io în originile voastre sanatoase de pupincuristi lingai. ASta o fost pa gratis, ca-mi suntetzi dragi ;)
Ionick Luni, Ianuarie 14, 2002 10:57 PM
Comentarii:
O, jumatatea mea dusmanoasa si populara, Conventia de la Geneva se refera nu la ce zice popa, ci la ce declara popa. Popa nu a declarat razboi nici unei tari. Sa zici "atentatele au fost acte criminale, deci lasam justitia americana sa-si spuna cuvintul" inseamna sa tratezi ce s-a intamplat ca pe orice alta incalcare a Codului Penal si sa lasi avocatii in a-si demonstra istetimea, obtinand chiar si bail pentru detinutii care odata barbieriti, nu ar mai reprezenta un risc. Altfel spus, noi, prostii de americani, extindem tendintele noastre sinucigase pana acolo incat acordam detinutilor toate drepturile prevazute de un sistem pe care ei vor sa-l distruga cu tot cu civilii care se afla intamplator prin preajma.
Tratarea ca dracu a cetatenilor americani suspectati: esti liber sa le plangi de mila in stil Scanteia bietilor exploatati; majoritatea accepta muu-muu-muuult mai bine ca tine pretul (mic) platit la capitolul drepturi individuale cand siguranta colectiva e atat de serios amenintata (ca sa ai drepturi, trebuie intai sa fii in viata). Nimeni in aceasta cafenea, o, siamezul meu, nu te va injura si nu te va ameninta pentru vederile tale impotriva americanilor si a dreptei judecati, cum faci tu cu oricine nu esti de acord.
Cat despre banii donati, nu s-a pus nici un moment problema folosirii lor la reconstructie (nu s-ar putea reface mai mult de 3 etaje si o parcare, din tot ce a fost). Nu te mai intreb de unde ai scos-o, fratello...
Miti Luni, Ianuarie 14, 2002 10:13 PM
Comentarii: Dom' MV, Civilie au ba, gradul e forever, asa scrie la regulamentul bunelor manere :-) In privinta Catavencilor, nu dispera, tin-te de ei desi nici o sansa sa-i transformi in misionari la Valea Mieilor sau Cuca Macaii! Parca nici nu le-ar sta bine, pe cai albi, cantand Destapta-te Romane, la inchiderea programului, in carciuma privatizata a satului! Astia-s dihanii de oras. (BTW, i-ai intrebat cum e cu cele 30% de actiuni pe care le detine SOVantu la asociatia lor de baieti destepti?)
Miti Luni, Ianuarie 14, 2002 9:59 PM
Comentarii: Okay, securistule, m-ai induiosat! Uite, poti sa-mi zici 'coana' de'acu inainte ! :-)
MV Luni, Ianuarie 14, 2002 9:13 PM
Comentarii: Nu mai sint gradat ... m-am lasat ca nu se "cistiga" bani buni ... am trecut in civilie ... acu sint sofer de taxi privatizat la New York si bag strimbe pe la Forumu Catavencu (slabut rau de tot, deocamdata mult mai mai prost decit CRL ... nu merita inca abonamentu).

Au inceput propunerile si votu democratic cu dosul de excludere ale infidelului MV pe motive de UNITED WE STAND (text gasibil la Gazieta).

L-am trimis pe tovarasu filolog rural Ion Morar (Stuficlele de la Catavencu) in campanie electorala (cunosti mata ... povestea) la "Bau-Cracii" si s-a suparat foc ... un fel de tov. Nikolai in devenire (deja vu)! Cred ca pina la urma trebe sa ma duc eu la "Bau-Cracii" sa-i conving pe majoritari sa nu mai voteze cu curu!
securistul Luni, Ianuarie 14, 2002 8:16 PM
Comentarii: Da tanti Miti,pH-D ul dumneatale nu e in nici un caz in "relatii publice"!Sa il porti totusi pe al matale sanatoasa ca tare pedanta mai esti,asta,fara sa te sifonezi,poate sa fie o calitate in viata reala! Saru'mina si la mai multe stele! Servesc Patria!
EC pierdut in ciberspatiu Luni, Ianuarie 14, 2002 7:03 PM
Comentarii:
Nici mai mult, nici mai putin decat Voda Constantinescu on-line :-))) Situl e public, la fel persoana, asa ca nu cred ca incalc neticheta daca va tratez cu niste 'paste' d'acolo$a. Pofta buna (de r^s)! Se non e vero e ben trovato...
http://diasporacoronita.com/forum/display_message.asp?mid=1030
===========================================
Autor: Emilian Teodorescu
Data: 1/5/2002 8:43:35 AM
Subiect: Intrebare
Mesaj: Domnule Constantinescu,
ce s-a intimplat si de ce ati retras promisiunea in legatura cu reinstaurarea Monarhiei Constitutionale in Romania ?
Multumesc pentru raspuns
Emilian Teodorescu

Autor: Emil Constantinescu
Data: 1/5/2002 2:50:24 PM
Subiect: Re: Intrebare
Mesaj: Aparent am retras, în realitate am fost fortat de împrejurari, cât si realitatile din România. Demersurile personale faciliteaza actualei puteri un aparent suces, în realitate ceea ce am facilitat nu a fost decât o presiune cu efect întârziat lasat actualei puteri, care a fost obligata în ciuda protestelor vehemente adresate adimistratiei pe care am conduso, în problema Casei Regale, sa înplineasca ce-a ce noi am fost opritii a îndeplini conform promisiunilor.
Cu stima
Emil Constantinescu
România
================================================
Miti Luni, Ianuarie 14, 2002 6:01 PM
Comentarii: Musiu securistule,
Eu mi-s 'coana' numa cu nea MVul cu care dai si lupta de la pashopt! Cu matale n-am combatut decat recent de tot. Sau de esti virtualmente metempsihozat, zii care-ti e screen name-ul din vechime si am sa deliberez de-ti acord favorul de care se bucura MV! Altfel, pe viitor, raporteaza in consecinta, svp! Par egzamplu, poti sa-mi zici tanti, baietza$! Privitor la hazosii aia, mai iegzista o iesplicatzie: chiar postarile sunt superficiale si atunci geaba citesc adanc...
Serveste dom'le si Patria ca dupa ciolan, se obisnuieste...
securistul Luni, Ianuarie 14, 2002 5:44 PM
Comentarii: Coana Miti si eu am 3 pH-D..la mine la slujba dar au simtul umorului,sint hazosi,haiosi si e bine pregatiti baietii ca sint din noua generatie si fac un 180 degree numa din volan si frina de mina!Singura lor problema e faptul ca citesc superficial postarile referitoare la Ziua insa nu pot sa ii condam ca au si altele mai importante de facut!Ama iepuras am mincat coano' Miti,parca m-as lasa la un ciolan cu fasolica!Colega gradatule,zici ca era vames...nu cumva detasat la Texas Vale ? Verific dosarele si ma luminez io cumva si de nu ma bazez oricum pe cei 3 pH-D ca nu degeaba le-am marit solda de Craciun! Servesc Patria!
Miti Luni, Ianuarie 14, 2002 4:53 PM
Comentarii: Nea MVule, nu lua PhDul in desert ca am auzit ca si matale esti gradat! Unde ti-e spiritul de corp (ca de ala de gluma nu te intreb--tine de naturelul fiecaruia, nu de educatie:)
Nu stiu de unde ai tras talica concluzia ca l-as confunda pe cafenaut cu Ticu Dumitrescu! Mi s-a parut insa un pic deplasata alunecarea de la Titi la Ticu pe care a comis-o securistul nostru de bine, chiar daca nu-i contest bunele intentii. Am incercat sa dreg busuiocul. Cafenea, cafenea...da' nu sade frumos, mai ales ca nici haz n-avea, in my humble opinion.

Servesc masa! (vorba oberului...)
MV Luni, Ianuarie 14, 2002 4:30 PM
Comentarii: Coana Mitica ... vreti sa-ti pierzi pH D-ul ... Titi von Ferentari era de meserie fost vames nu detinut politic. Securistul se refera la deconstiparea securitatii ... citeste mata articolu de ieri de la Ziua ... ne faci de ris ... chiar n-ai auzit de Ticu Dumitrescu ... de-l confunzi cu Titi von Ferentari?
Miti Luni, Ianuarie 14, 2002 4:08 PM
Comentarii: Securistule, Titi von Ferentari e unul din cei ce au populat guestbookurile ziarelor online pe vremea cand magma inceputurilor fumenga inca pe povarnisurile pustii ale CRL, abia iesita din ciorba primordiala. Pe vremea aia (acum vreo 4 ani?), impreuna cu neamtzu' si alti oameni de bine au infundat guestbookul de la Ziua care nu si-a mai revenit nici in zilele noastre. Care va sa zica, omul Titi n-a scris niciodata la ziarul hard ci la cartea de oaspeti a variantei sale elctronice -- asa ca n-ai cum sa-l confunzi...
Miti Luni, Ianuarie 14, 2002 3:55 PM
Comentarii:
Un nou grup de discutii, interesant, pe teme de istorie in general si istoria Romaniei in particular la:
http://groups.yahoo.com/group/r-hist/

securistul Luni, Ianuarie 14, 2002 8:09 AM
Comentarii: Nu stiu daca e vreo legatura intre Titi von Ferentari si Ticu Dumitrescu la Ziua,presentimentul meu e ca cel din urma s-a pus pe ciomagit persoane cinstite,sobre,profesionisti dedicati apararii patriei! Si securistii au un suflet chiar daca nu prea pare,unii l-au amanetat.e drept,pe un pumn de bani insa nu sint decit 95% din efective,restul nu stiu sa completeze formularul ca e analfabeti si lucreaza numai la beci! Uite pe Ticu ce razvratit este,sa nu fim cu ochii pe el si cu degetul pe tragaci gata pentru un caz de forta majora? "Am acuzat, de asemenea, SRI pentru faptul ca, prevalandu-se de sintagma "siguranta nationala" din Legea Deconspirarii, aplica un regim selectiv si astfel secretizeaza, in continuare, anumite dosare sau documente ale Securitatii. In felul acesta, voit sau nu, SRI acopera anumite urme lasand posibilitatea ca din zi in zi sa se fixeze ideea ca de fapt, odioasa noastra Securitate a fost o institutie umana si neaparat patriotica." Servesc Patria!
MV Duminica, Ianuarie 13, 2002 11:35 PM
Comentarii: Cum sa nu-mi aduc aminte de celebrul ?Titi von Ferentari?. L-am cunoscut la Ziua unde avea un anunt prin care isi vindea ?cetatenia romana pe juma de kil de biscuiti varsati si rincezi?. Nimeni nu voia s-o cumpere de parca avea ciuma pe ea. I-am cumparat-o desi n-am reusit sa gasesc biscuti varsati si rincezi!

Oricum, dupa o pauza de romana de 16 ani, Titi von Ferentari m-a invatat ce-i aia ?Politica de Apaca? si m-a invatat sa injur ?la meserie? ca sa ma pot apara de tov. Nikolai Manu & comp.

Ce s-a ales de Titi, l-au deportat, a ajuns in bulau, a mai auzit cineva de el? De tov. Nikolai am auzit c-a ajuns ditamai plutoneru major la contra informatii externe.
Dusmanii poporului Duminica, Ianuarie 13, 2002 10:31 PM
Comentarii: America a zis ca e razboi deci prizonierii sint prizonieri de razboi. Da America decide ce nume sa le dea ca e mare si tare. Trebuia sa zica ca atacul terorist e act criminal si mai avea o scuza doua. Nu poate sa zica ca toti talibanii sint teroristi pina nu ii judeca. Chiar si atunci nu ii ti in custi. Da cine e sa ii contrazica? Ca proprii cetateni sint tratati ca dracu daca sint suspectati de ceva sau condamnati da striga traiasca cea mai libera natiune. America plinge mai mult dupa caladiri decit dupa oameni ca toti banii adunati de ajutoare nu merg la victime. Slujbele de amintire costa ieftin si pe deasupra ii vede omenirea la stiri cum pling cu lacrimi de crocodil.
securistul Duminica, Ianuarie 13, 2002 10:26 PM
Comentarii: Cu bere si cu bebeii cit mai multi! MV-ule il mai tii minte pe Titi? "iti de Ferentari (NETwork) Ma nenorocitilor, daca va mai luati de MV ati incurcat-o. Aveti grija, nenorocirile pindesc la cotitura. Big Titi no caca " Servesc un iepuras cu masline!
securistul Duminica, Ianuarie 13, 2002 10:18 PM
Comentarii: Pentru ca vorbeam de dosar,uite ce am citit in el alaturi de Piaf si placinte dobrogene la Constanta udate cu bebe de Grivita fara apa in ea:"Tovarase preafericit Nicolai Manu vad ca te-ai trezit. Te-au trecut baietii pe Viagra in floarea virstei si ai inceput sa vorbesti neintrebat? Sau te-a apucat iarasi un "NIHIL SINE DEO" sau un "O SOLE MIO"? Te supara asa tare ca m-am luat de colegul securist GURU Michael Marian Bala si de "Noul Caritas" de la chi.ro. Cu doar $ 1,000 US, doua poze tip pasaport si fisa cu date personale) poti deveni membru si primi Free Money si lua si un premiu nobel de prostie. P.S. Mr. Guru muta-ti c..u! La furat nu la intins mina! M.V. tapinar & stirpitor de plosnite securiste" Servesc Patria!
securistul Duminica, Ianuarie 13, 2002 8:43 AM
Comentarii: Si uite asa baietii veseli au dat afara din dansii tot ce le-a pleza si de "Noul Caritas" de la chi.ro. Cu doar $ 1,000 US, doua poze tip pasaport si fisa cu date personale) poti deveni membru si primi Free Money si lua si un premiu nobel de prostie. P.S. Mr. Guru muta-ti c..u! La furat nu la intins mina! M.V. tapinar & stirpitor de plosnite securiste" Servesc Patria!
securistul Duminica, Ianuarie 13, 2002 8:43 AM
Comentarii: Si uite asa baietii veseli au dat afara din dansii tot ce le-a pleznit vezica!S-a pus la dosar! Servesc Patria!
Ionick Duminica, Ianuarie 13, 2002 6:00 AM
Comentarii:
Slab, foarte slab, o, tu, jumatatea mea carele va mosteni imparatia cerurilor. Ai dat-o in bara (ca de obicei) cu IPul. Nu e de Texas. Ar fi de iertat unei fletze si amatoare ca Miti, care-ti pune la dispozitie aceasta pagina sa arati ce idiot esti (lucru pe care tu il apreciezi pana la urma foarte mult, altfel nu te-ai exhiba aici cu atata masochism). Dar un profesionist ca tine sa nu realizeze ce aproape iti sunt in tenebrele in care se zbate spiritul tau, biet prizonier intre TCP/IPul imperialist si protocoalele jidanilor sionisti, psihi-mu ?
Care-i treaba cu frantzuzeste, viteaz soldat al Intifadei injuraturilor impotriva argumentelor ? Ai visat ceva, te-ai trezit... umectat ? Ai parte de un nou week-end fara sex, o, tu, credincios slujitor (ca material didactic) la altarul psihiatriei romanesti ? Sarmane... hotaraste-te daca astazi esti de stanga sau de dreapta si foloseste-o fara ezitare, ca sa nu fii si mai agitat cand vine sora sa-ti faca injectii.
Io 202.161.127.3 Mozilla/4.79 (Win98; U) Duminica, Ianuarie 13, 2002 3:44 AM
Comentarii: Ionick Sambata, Ianuarie 12, 2002 6:00 AM
Comentarii:
Miti, trebuie sa-ti fac o marturisire: Ai uitat IP-ul fleatzo. O fi ceva cu Texas, ia vezi. Si ti-as mai spune ce poti sa-mi faci dar n-ai tu atâtia bani si oricum stai printre taurasi în Spania, deci nu stii frantzuzeste.
Despre federalizare Sambata, Ianuarie 12, 2002 6:48 PM
Comentarii:
Sursa:
http://www.cotidianul.ro/pre_limba_scriitorului/prelimba0713ian.htm#Pentru%2
[...]Autoritatile romane sustin acest punct de vedere (al unei cai de mijloc, o uniune a natiunilor sau o federatie de state-natiuni, sustinand indeosebi viziunea Frantei) in defavoarea ideii ca UE sa devina ?o entitate suprastatalał federalista. In ce consta aceasta cale de mijloc (a treia cale?) a definitivarii statale a ?Eurolanduluił? Ramane sa ne mai gandim pana ce se hotaraste UE sa integreze Romania... Interesant, de parere contrara, in cadrul aceluiasi PSD, este Adrian Severin, indoctrinat de documentele euro-atlantice (si platit ca atare sa le sustina), care confirma temerea lui Radu Portocala, expusa aici vinerea trecuta ­ ca UE vrea sa desfiinteze pentru totdeauna statul-natiune, care e... depasit (Regionalismul european se refera la disparitia statelor actuale si inlocuirea lor cu regiuni subordonate politic structurilor de la Bruxelles)... Adrian Severin, ca presedinte al Adunarii Parlamentare a OSCE, crede ca, in conditiile restrangerii suveranitatilor statelor actuale europene, statul national isi pierde continutul de pana acum si merge pe solutia unei Europe cu structuri federale: ?statul-natiune e depasitł, el va fi inlocuit cu ?state civice multiculturaleł... Punctul de vedere al lui Adrian Severin coincizand cu cel al UDMR, care cere de 12 ani, de cand s-a dezbatut actuala Constitutie, modificarea articolului prin care se spune ca Romania este stat national unitar! In plus, UDMR cere azi sa se prevada in Constitutia Romaniei (in prag sa fie revizuita) ca suvernanitatea nu mai apartine poporului roman, ci viitoarelor euroregiuni si a celor ce traiesc pe teritoriul lor... Numai Dumnezeu stie ce ne mai asteapta pe aceast palier emotional al dezagregarii statului national unitar roman de azi (dezagregare cu care nici eu nu sunt de acord, in paranteza fie spus; fiindca statul-natiune Romania s-a dovedit a fi viabil asa cum e), in numele integrarii lui in marea UE...
[...]
Asa stau lucrurile la nivel oficial. Ce raspunsuri au membrii ?Societatii de maineł (?grup de discutii libere? pe Internet, moderat de criticul si eseistul Dan Culcer de la Paris) la provocarile posibilei disparitii a statului ?traditionalł european de azi, de pilda? Ca imi place sa compar opiniile oficiale cu cele neoficiale, civice, lucide, avizate... Intr-o perioada in care Opozitia politica n-are opinii pe aceasta tema (doar PNL, in ?Memorandumul de la Clujł, s-a exprimat impotriva regionalizarii). Scriitorul Dan Culcer, fost lider la revista literara ?Vatrał din Targu-Mures (intr-un lung text de referinta, intitulat ?Regionalizare, critica a identitatii sau protectionism economic?ł ­ la care voi mai reveni), subliniaza acum: ?Intr-un studiu din 1988 am atras atentia asupra consecintelor punerii in discutie si respectiv, modificarii frontierelor in Europa, declansarea unui proces fara oprire. Numisem procesul «Teoria Puloverului». Cand firul de lana incepe sa fie tras si depanat, consecinta va fi ca toata lumea va pierde puloverul care tinea cald. Cred ca se insala acele cercuri care cred ca dupa o astfel de retrasare se va instaura calmul. Va incepe un nou ciclu de contestatii. Transcenderea granitelor, contrazicerea lor prin iredentisme diverse, retrasarea lor «blanda», prin regionalizare sau autonomie, federalizare intrastatala, regionala sunt solutii inaplicabile in stadiul actual, cu totul nepregatite istoric, politic si moral. Atrag atentia ca intre semnarea conventiei privind otelul si carbunele intre anumite tari ale Europei de vest si trecerea la moneda unica incepand cu anul 2002 au trecut aproape 50 de ani. Si ca, chiar in aceste conditii de reformism lent, exista destule opinii, multe bazate pe argumente serioase, ca aceasta tranzitie nu a fost bine anticipata si motivata, consecintele ei economice negative fiind previzibile si greu de digerat chiar si pentru tari cu un potential economic incomparabil mai puternic decat al Europei de est, al Romaniei sau al Ungariei in special...ł
Liviu Ioan Stoiciu "
Miti Sambata, Ianuarie 12, 2002 5:14 PM
Comentarii: Cat am fost pe plai, am depus scrisoarea deschisa privind eliminarea articolului 16 alineatul 3 presedintilor si grupurilor parlamentare ale partidelor la Camera Deputatilor (41,42,43,44,45,46,47 din 09.01.2002) si Senat (nr. 57/ 09.01.2002) si la cabinetul Primului Ministru (17/13l, 09.01.2002). La Presedintie n-am avut timp sa ajung dar scrisoarea va fi depusa si acolo, prin truda respectivului meu. Sa vedem ce zic politicienii!
Ionick Sambata, Ianuarie 12, 2002 6:00 AM
Comentarii:
Miti, trebuie sa-ti fac o marturisire. Sufar de schizofrenie paranoida cu delir de interpretare. Personalitatea dominanta o cunosti deja: un idiot rau la suflet si spurcat la gura. Rar, prea rar, apare si celalalt "eu" al lui Io. Acest al doilea "Ieu" iti cere acum scuze pentru incredibilele murdarii pe care ti le-a aruncat primul. Dupa cum ai vazut, nu s-a putut nici macar bucura ca ai putut calatori fara viza. Un lucru banal aici, in vest, si imposibil pana acum pentru majoritatea romanilor. N-o sa te rog sa-l ierti, ar fi prea mult; incearca sa-l tratezi ca exact ce este: un bolnav, un infirm, o biata fiinta care nu a primit si nu a dat dragoste vreodata.
Eu o sa incerc din cand in cand sa mai dreg busuiocul. Cu gratie inlatur din fasole mucii jumatatii mele care plinge de mila detinutilor de la Guantanamo, reamintind ca la Geneva s-a semnat o Conventie (nu acord) referitoare la prizonierii de razboi, definitie care nu se aplica respectivilor detinuti. Ceea ce stiu mai putini e ca aceeasi Conventie (si considerente umanitare intrinseci Islanului) au fost in atentia celor 19 tineri care si-au dat atit de eroic viata la 11 septembrie, atunci cind au parasutat din cele patru avioane femeile si copiii (au fost cel putin 8 copii sub 12 ani in acele avioane). Tratamentul cu plegomazin continua sa nu dea rezultate, deci asteapta-te sa vezi de la jumatatea mea aceeasi atitudine imbecila si cand un arab va fi prins La New York cu o bomba atomica tactica in rucsac (sau - spre bucuria lui - se va evapora cu tot cu cei cativa kilometri patrati din jur fara sa mai fie prins). Lucruri ca balanta dintre drepturile individuale si obligatia societatii de a asigura apararea colectiva sunt prea subtile pentru neuronii lui atrofiati. Fireste, el a crescut intr-o tara condusa de oameni carora putin le pasa ca marinarii romani mor de foame pe vase arestate. Este absolut imposibil pentru el sa inteleaga ca un guvern poate fi mult mai hotarit in a-si proteja cetatenii.
Inca o data, scuze pentru iesirile de mojicie si prostie care - riscul libertatii de opinie pe care el, ca imbecil absolut, o foloseste interzicand-o altora - vor continua.
The democratic America of Zimbabwe Sambata, Ianuarie 12, 2002 3:44 AM
Comentarii: Talibani inchisi in custi la baza americana din Cuba. Va vine rindul si voua, nu va faceti grije. Orice strain in America e un taliban posibil. A spus cineva ceva de acordul de la Geneva? Ma iertati am auzit gresit.
pentru prostannacul de IO-Harasho! Sambata, Ianuarie 12, 2002 2:39 AM
Comentarii:
Euroland 24.131.1.44 Mozilla/4.79 (Win98; U) Vineri, Ianuarie 11, 2002 10:10 PM
Comentarii: Ciberplaiesi, am invins! :-) Din Madrid la Bucuresti, nu e departe cand iubesti (cu Rostirea romaneasca a lui Noica in mana, rucksakul in spate, euro in buzunar si FARA VIZA! :-)

Ce nu poate face omul daca-i puturos si nu lucra nimic, numa socoteste pe unde-i în TOP20.000, face 24 din 24 click la sponzori de-i 'nebuneste. Fa figura asta cu shaptziru' si la Pamplona, poate avem noroc si te-mpunge vreun tauras ;). Ca de mult ti se lasa.
Transmite ce mai ai ca acusi se-nchide aici. Spune pa-pa la tovi si tovese. Uite pe ce se duc subventiile CE. Normal ca te aranjeaza sistemul asta de nu l-ai mai schimba defel: altii sa lucre si tu sa tai frunze la câini.
La munca nu la-ntins mâna!, cum ar zice acuma facându-si autocritica genozu MV, dobitocul celalalt al sarmanei diaspore românesti.
securistul Vineri, Ianuarie 11, 2002 7:29 PM
Comentarii: Absolut invizibilule,pe tov Gheorghe Gheorgiu Dej l-am pus cenzor la libraria Eminescu!Daca stii si unde am pus ferma de vulpi ,aia din imprejurimile Bucurestiului,esti un invizibil multilateral dezvoltatat si poti depune aplicatie sa intrii in rindurili noastre!Servesc Patria!
omul invizivil Vineri, Ianuarie 11, 2002 5:56 PM
Comentarii: Am avut un argument, recent, cu un alt cetatean (si el tot invizibil) cum ca libraria Eminescu era pe coltul Bv-lui Ghe Ghe dej si nu pe coltul lui Curelari (sau Selari ?) cu Lipscani, asta era pe vremea Odiosului, singurul punct asupra caruia ne-am inteles... Argumentul a degenerat rapid in altercatie verbala si mai apoi in paruiala si dat la gioale ...noroc ca nu ne vedeam ca altfel poate ca ne scoteam si cite-un ochi....

Care dintre noi a avut dreptate?


Miti Vineri, Ianuarie 11, 2002 7:16 AM
Comentarii: Ciberplaiesi, am invins! :-) Din Madrid la Bucuresti, nu e departe cand iubesti (cu Rostirea romaneasca a lui Noica in mana, rucksakul in spate, euro in buzunar si FARA VIZA! :-) (A propos de carti, in metroul madrilean densitatea de oameni citind e uluitor de mare, cea mai mare din toate orasele europene batute de mine pana acum!) Altfel, controlul pasapoartelor vad ca se face decent (cel putin la frantzuji si spanioli, pe unde am trecut PRIMA DATA FARA VIZA! Alta viatza!
securitul Vineri, Ianuarie 11, 2002 12:08 AM
Comentarii: Asa Ioane,tot ai zis ceva!
darian ioan 12345679 Joi, Ianuarie 10, 2002 7:27 PM
Comentarii: nimic
Bogdan Joi, Ianuarie 10, 2002 12:30 AM
Comentarii: Initiativa Civica pentru Responsabilitatea Actului Politic (ICRAP) este o coalitie de structuri ale societatii civile, constituita pentru a initia si sustine o serie de demersuri menite sa duca la ridicarea calitatii actului politic in Romania. Codul Electoral, promovat de ICRAP este o propunere legislativa care ar reglementa organizarea si desfasurarea alegerilor. Acest Cod ar impune schimbari de genul: introducea votului uninominal, reducerarea numarului de deputati si senatori, introducerea unor norme clare in ceea ce priveste fondurilor partidelor politice, constituirea unei Autoritati Electorale Permanente ICARP promoveaza Codul Electoral prin initiativa legislativa cetateneasca. Conform Constitutiei Romaniei, cetatenii au dreptul la initiativa legislativa cetateneasca (articolul 73, alin. 1). Pentru ca o propunere legislativa apartinand cetatenilor si care se refera la o lege organica sa fie introdusa in Parlament, este necesar ca propunerea respectiva sa fie sustinuta, prin semnatura, de cel putin 250.000 de cetateni cu drept de vot. Acestia trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, Municipiul Bucurestii fiind luat in calcul ca si judet, iar in fiecare dintre aceste judete sa se stranga cel putin 10.000 de semnaturi. Detalii la http://codulelectoral.go.ro/ In MO 733 din 19 noiembrie 2001 este publicata initiativa impreuna cu analiza Consiliului Legislativ si cu datele initiatorilor.
Securistul Miercuri, Ianuarie 9, 2002 9:35 PM
Comentarii: Ghiopardule sa stii ca sint pe cale sa remediez problema! Mi-am resetat masina pe...Baneasa!Servesc Patria!
Ghiopardul Miercuri, Ianuarie 9, 2002 8:59 AM
Comentarii: In arhiva UFO am gasit ?Regulile de conspirativitate ale activistilor pe internet?. Acestea sunt strict confidentiale, totul este conspirativ si strict secret. Fiecare activist al organizatiei este obligat sa semneze un document care sa ateste ca a luat cunostinta de ele. Scopul conspirativitatii fiind acela de a da partidului posibilitatea de a duce o munca de dezorganizare a vietii sociale a colectivitatilor din diaspora, producerea de scandalulri pana la dezmembrarea centrilor de rezistenta si compromiterea personalitatilor aflate in fruntea lor. Pentru atingerae acestor obiective este necesara recrutarea unor persoane mediocre, fara experienta, bine cunoscute. Fiecare activist trebuie sa aiba un pseudonim. Pseudonimul trebuie astfel ales incat sa fie neutru din punct de vedere politic si sa aminteasca de nume de familie obisnuite. Importanti pentru invazia extraterestra sunt militantii, in special cei pentru relatiile cu exteriorul. Acestia trebuie sa aiba mai multe IP-uri, cate unul pentru fiecare postare. Printre cei care au aderat la aceste grupuri conspirative se numara si Nikolai Semionovici Rostovski, nascut in 1960 in regiunea Tambov, in orasul Vitebsc. Dar oricare ii va fi fost identitatea, cateva lucruri sunt sigure: inca din copilarie a trait in Rusia impreuna cu concubina sa si vorbeste la fel de bine romaneste si ruseste. Singura gresala pe care a facut-o a fost omisiunea de a schimba ora calculatorului. Astfel, desi ip-ul este al unor servere occidentale, masina de pe care se trimit mesaje a ramas setata pe ora Moskovei.

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]