.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

esperiment 2 Vineri, Februarie 8, 2002 2:07 AM
Comentarii: Miti poti sa stergi ca n-a mers
esperiment Vineri, Februarie 8, 2002 1:54 AM
Comentarii: cer scuze de folosinta acestei pagini dar am nevoie ca sa verific ceva


Chevalierul Joi, Februarie 7, 2002 10:51 PM
Comentarii:
Marius ... Joi, Februarie 7, 2002 9:53 PM
Comentarii: Dorinella:

Pe vremea mea ii zicea "de reculegere"...

L-am auzit pe A. Nastase la Observator - Antena 1 (se prinde rezonabil pe Internet, gratuit, in timp ce Pro TV-ul a bagat abonament 8$ pe luna) recitind cu gura plina succesele economice, rata de crestere 5 si ceva la suta (mare dom'le!) si altele.

Dupa care dau telefon la niste prieteni in Bucuresti si aflu ca platesc intretinerea 1 milion si 4 sute de mii la un apartament cu doua camere. Numai la noi se poate ca in plina crestere economica sa se prabuseasca nivelul de trai. Daca nu cumva se refera doar la economia (si nivelu') familiei Nastase.


Q Joi, Februarie 7, 2002 7:29 PM
Comentarii: nu e asa cum spuneti dvs. draguta doamna. una e un scandal, fie el si de coruptie, in care e implicat un ziarist si un patron de club si alta e un scandal de coruptie in care e implicata sotia domnului presedinte. presa asta mioritica ar trebui sa dea dovada de putin respect cand e vorba de interesul national. sa se abtina putin pana se intoarce dl. presedinte si apoi nu au decat sa faca spume la gura fiindca acolo iliescu nu e iliesu, acolo iliescu e Romania. acolo se scrie istoria noastra pentru urmatoarea mie de ani si ar trebui sa dam dovada de putina maturitate pentru dumnezeu!
Dorinella Joi, Februarie 7, 2002 6:43 PM
Comentarii: Dl. Q, precum bine cred ca observati si Ciberplai pastreaza un moment de tacere in semn de respect pentru delegatia romaneasca ce in zilele astea pledeaza cauza Romaniei in fata mai marilor lumii.
Dorinella cu lacrimi dintr-o mare de iubire Joi, Februarie 7, 2002 6:40 PM
Comentarii:

Citez din "Gazieta de Perete din Tecxas" a lui MV: "Referitor la relatia noastra prieteneasca, mi-ar face placere sa nu te mai "inhib" sau "intimidez". Putem sa bem un ceai rusesc la luminare si sa fim just friends, nu?"

Vai domnule MV, sigur ca putem sa fim prieteni. Putem dar cu conditia sa nu te legi de lenjeria mea intima de matase fina adusa tocmai din turcia si promit ca nici eu nu ma lega de izmenele tele kaki pe care scrie Osama. Eu sunt o doamna! Daca vrei sa fi indiscret mai bine il intrebi pe Pasca de ce e pe stop tot timpul?!
Miti Joi, Februarie 7, 2002 6:19 PM
Comentarii: Draga Q,
Interesant rationamentul tau. Sunt insa cateva mici scame:
 • deturnatul opiniunii publice tzine la noi, pe plai; peste balta n'au relevanta deturnarile mioritzice.
 • pe urma, scandalul nu e chiar fara legatura cu coruptia; becalezul s'a sucarit ca CTP si alti ziaristi l-au dat in gat cu afacerea mai mult decat dubioasa prin care si-a adjudecat ditamai echipa (Steaua) plus anexele foare banoase! Un sir de oficialitati au inchis ochii, si ne putem inchipui ca nu degeaba, ca sa poate fi posibila o asemenea tzeapa! Asta e coruptie in toata legea!
 • Q Joi, Februarie 7, 2002 5:53 PM
  Comentarii: cum straluce mintea scifiotului de ctpopescu mai rar oameni de bine si atat de inteligenti. va imaginati si mneavoastra ce setare de spirit avea dl. iliescu cand presa presa cu scandaluri de coruptie si el se gandea ca trebuie sa plece la ameicani sa pledeze pentru integrarea tarisoarei noastre in nato si ue. oameni de un deosebit caracter dl. becali si popescu au reusit printr-o miscare de o rara finete si un joc teatral de inalta tinuta artistica sa deturneze atentia opiniei publice de la functionarii corupti suficient timp incat dl iliescu sa se poata concentra cu toate fortele pentru atingerea obiectivelor noastre ancestrale de integrare euroatlantica. iata ce poate o echipa strans unita in jurul idealurilor nationale. Bravo domnule becali bravo domnule constantin tudor popescu bravo domnule ion iliescu. iata ca avem in fine ceea ce meritam cu prisosinta.
  Pasca Joi, Februarie 7, 2002 8:18 AM
  Comentarii: SARA BUNA! stop! Atentie si la Amway ca are filtre de aer la 1400 de parai si save 200 stop! Are si filtre de apa si save pietre la ridichi! stop!Are mai avea ei multe dar le-a dus pruncu la warehouse ca are bube si si-au reorientat tirul!stop! Diamondul mai avea si niste pakage pt. cliantii buni,200 -300 de firfirei sa le vir sub nas la potentialii mei sa ii fac eu bisnetzu! stop! Balanta pozitiva a date,ca el a semnat cecu si io l-am incasat! stop!Cinste si beciuleti ! psc-gemolog atitrat
  MV Joi, Februarie 7, 2002 6:25 AM
  Comentarii: Si-a pus Dorinela chiloteii pe care scrie "joi pi moldovineste" ... sau e inca pericol sa fim stropiti de admiratorii inghetati ... in ale "masturbatiei la copca" siberiana?
  Che Valier pentru Vandaluzia Miercuri, Februarie 6, 2002 10:42 PM
  Comentarii:
  A Virtual Greetings card has been sent to you from Che Valier. To see it, please click on the link.
  Q Miercuri, Februarie 6, 2002 9:54 PM
  Comentarii: ce e? ce s-a intamplat? ce se da? se largeste NATO? MV-ule, cine alearga in pielea goala? securistule da raportul. ghiopardule vreau si io!
  Miti Miercuri, Februarie 6, 2002 6:38 PM
  Comentarii: Vandaluzia, a aparut Danny ;) I-am spus ca l-ai cautat.
  cetateanul invizibil Miercuri, Februarie 6, 2002 5:51 PM
  Comentarii: Dom Ghiopardul nici macar nu va ginditi. Atita doar daca doriti sa va amuzati putin, raspundeti-le (prim e-mail banuiesc ca v-au contactat) ca sunteti extrem de interesa in oferta lor si mai ales in posibilitatea de a fi prezent la "Time Share Orientation" session dar ca ......nu aveti mijlocul de locomotie....adica banii pentru bilet de avion. Eu in locul dvs. n-as rezista la o asa tentatie...

  Doar daca ati sti ce mai dau eu cu de-al d-astia de pamint p-aci cind ii prind --- Termneul de excroci e prea blind pentru ei


  Ghiopardul Miercuri, Februarie 6, 2002 12:59 AM
  Comentarii: Dl. Marius, cred ca aveti dreptate. Oferta lor era urmatoarea:

  You have won a $1001.00 Travel Dollars Shopping Spree towards an 8 Day/7 Night Florida, Bahamas, Cruise Vacation! Orlando, Florida 2 Nights Daytona Beach, Florida 2 Nights Bahamas Cruise with Island Accommodations 3 Nights Call one of our operators and receive your $1001 Travel Shopping Dollars Spree off an 8 Day, 7 Night Florida, Bahamas, Cruise Vacation! 8 Day/7 Night Itinerary Retail Our Price Orlando, Florida Hotel w/ Resort Amenities 2 Nights $280 Included Disney® Tickets 2 Tickets $42 Included Daytona Beach Florida Hotel (Beachfront w/ Resort Amenities) 2 Nights $280 Included Sun Cruz Casino Cruise 2 Passes $26 Included Discovery Bahamas Cruise with 3 night Island Resort Accommodations 2 Tickets $721 Included Retail Price $1349 $1001 Travel Shopping Dollars Spree $1001 YOUR PRICE : $174* (pp based on double occupancy) This price includes 1 entertainment Book valued at up to $500 *Port , Processing Fees & Taxes Not Included Limited Time Offer! Details of Participation Company Info The Advertising material is being used for the purpose of soliciting Vacation Ownership Interests. Purchaser will be required to attend a Timeshare sales Orientation. Copyright © 2001/2002 IRM, Inc.
  Ghiopardul Miercuri, Februarie 6, 2002 11:22 AM
  Comentarii: Multam fain celor care mi-au raspuns. Sun in Romania si ar fi trebuit sa dau un telefon in state. La engleza mea molfaita probabil ma costa telefonul mai mult decat cecul lor. Asta e, alta data poate o sa castig ceva mai cnsistent :-)
  MV Miercuri, Februarie 6, 2002 1:31 AM
  Comentarii: Alergati in pielea goala prin zapada ... si va testati la IQ (poate iese la pozitiv!) ... bravos idealistiilor!
  Marius ... Marti, Februarie 5, 2002 11:22 PM
  Comentarii: Ghiopardule

  Pe mine m-au prins cu o excursie din acelea. Nu a fost nimic gratuit, au fost citeva reduceri de preturi la hoteluri si la traversarea oceanului din Florida in Bahamas. Adica in loc sa coste excursia, sa zicem, $3000, a costat $2400 si deci am economisit $600. In schimb trebuie sa le dai din timpul tau 3 - 6 ore ca sa participi la sedinte in care incearca sa-ti vinda apartamente sau cabanute sau apartamente in cabanute "time-sharing". Aveti grija, sint foarte persuasivi si multi au plecat de acolo cumparind o chestie destul de scumpa si de care nu aveau nevoie.

  Deci, daca sinteti tari in a spune "NU" la sales-people, aveti banii si va intereseaza traseul, drum bun si vacanta placuta!


  cetateanul invizibil Marti, Februarie 5, 2002 11:19 PM
  Comentarii: Dl. Ghiopardul unde va gasiti? Va voi spune eu ce sa faceti.
  Miti Marti, Februarie 5, 2002 10:28 PM
  Comentarii: Habar-n'am, Ghiopardule. Sunt o groaza de chestii:
  1.bonusul poa' sa fie la o chestie care costa de 10 ori pe atat
  2. Sa fie valabil numai pt. rezidentii din State si Canada
  3. etc.
  Miti Marti, Februarie 5, 2002 10:21 PM
  Comentarii: Ghiopardutule, CTP nu e maimutzoi, e sportiv. Si pe urma, nu-i vorba numai de el ci de felul in care se comporta autoritatile cand un oficial e "mangaiat" cu e-mailul si cand un ziarist e amenitzat cu moartea!
  Ghiopardul Marti, Februarie 5, 2002 10:12 PM
  Comentarii: Iauite ce mai zice:

  OUR WRITTEN GUARANTEE TO YOU
  Every reservation is electronically booked on-line. For our clients protection each reservation is digitally recorded and a detailed receipt confirming our clients' purchase of a vacation is e-mailed back to each client. Since 1988 we have continued to exceed our clients' expectations from the service we provide them. We will continue to exceed their expectations with some of the best vacations available with our "Consumer Confidence Written Guarantee." "If our vacations are not 100% as we have presented them to you, and you were not happy with what you expected on vacation, you're entitled to a new vacation package for free. We will waive the purchase price of the vacation. You will follow all the Details of Participation. " This is our written guarantee to you. Sincerely, Vacation Station, Inc. Vacation Station, Inc. 100 East Grenada Blvd 1st Floor Ormond Beach, FL 32176 Vacation Station Inc., is licensed, bonded and is a Seller of Travel with the State of Florida. Our State registration number is #24527.

  Ce ma fac?
  Ghiopardul Marti, Februarie 5, 2002 10:08 PM
  Comentarii: Cand m-am dus pe ring mi-a aparut o o fereastra care zice ca am castigat "You have won a $1001.00 Travel Dollars Shopping Spree towards an 8 Day/7 Night Florida, Bahamas, Cruise Vacation!" sa sun la un nr de telefon. O fi pacaleala?
  alex Marti, Februarie 5, 2002 10:04 PM
  Comentarii:
  Ghiopardul Marti, Februarie 5, 2002 9:53 PM
  Comentarii: Nu cred ca stirea cu Becali si CTP e de Ciberplai. Doi maimutoi se cearta. Ei si ce ne intereseaza pe noi?
  Miti Marti, Februarie 5, 2002 9:28 PM
  Comentarii:
  Nasc si la noi oameni!
  Stirea zilei! Marti, Februarie 5, 2002 4:43 PM
  Comentarii: BUCUREŞTI, 5 feb (MEDIAFAX) - Proiectul Legii informaţiilor clasificate a fost returnat, marţi, la Comisiile juridică şi de apărare din Camera Deputaţilor, pentru modificarea a două articole, decizia fiind luată prin votul unanim al deputaţilor, la propunerea deputatului PSD Răzvan Ionescu, preşedintele Comisie de apărare. Răzvan Ionescu a motivat în plenul Camerei Deputaţilor că returnarea legii este necesară, întrucît anumite secţiuni se află într-o uşoară contradicţie. Ionescu a precizat că decizia de returnare la comisii a fost luată după consultarea liderilor grupurilor parlamentare. În replică, vicepreşedintele Comisiei de apărare, deputatul PRM Tudor Marcu, a atras atenţia că, în situaţia în care parlamentarii ar fi ascultat opinile susţine de PRM şi de deputatul PD Emil Boc, nu s-ar fi ajuns la această situaţie. Conform lui Tudor Marcu, totul a fost cauzat de "o greşit înţeleasă democraţie", întrucît deputaţii majorităţii nu au acordat sprijinul propunerilor formulate de deputaţii din opoziţie. Comisiile de apărare şi juridică vor analiza începînd de miercuri articolele ce trebuie "reparate", pentru ca săptămîna viitoare legea să fie adoptată. În discuţia din plen nu s-au făcut referiri la articolele care urmează să fie modificate. MEDIAFAX
  Replica lui becali (tot din Evenimentul Zilei) Marti, Februarie 5, 2002 3:10 PM
  Comentarii: In replica, Gigi Becali ne-a declarat: "I-am zis ca mafioti ca el scriu despre oameni cu onoare si curaj, ca mine, si c-ar trebui sa fie mort, doar ca eu cred in Dumnezeu si nu vreau sa-i iau pacatele. Nu sint numai pe el suparat, mai am inca vreo citiva, printre care si Nistorescu, directorul vostru. Si el, si Cristian Tudor Popescu ar trebui sa fie morti, nu merita sa traiasca, sint niste nenorociti. Toate ziarele din Romania sint niste ziare corupte care fac trafic de influenta si santaj”. Becali chiar a recunoscut c-a vrut sa-l bata pe redactorul-sef al ziarului “Adevarul”: “Am vrut sa-l intarit, ca sa pot sa-l bat, dar n-a ripostat. Eu vreau sa raspund pentru ceea ce fac, de-aia si recunosc, e-adevarat. Eu imi fac singur dreptate. Nu vreau sa-i dau in judecata, sa se tot amine (n.r. termenele) si sa nu plateasca nimic. Eu am propria mea lege si-mi fac singur dreptate. Ii am pe creier pe toti dusmanii care m-au atacat, ma scol, ma culc in cap cu ei. Cind ii vad fac crize. Eu stiu una si buna: ca orice om trebuie sa plateasca pentru fapta lui. Asa ca Tudor Popescu trebuie sa ia aminte ca aseara (n.r. duminica), a fost doar o joaca de copii. N-am eu nevoie de pistol pentru Cristian Tudor Popescu, e o zdreanta si trebuie sa plateasca". Alina Grigore, Christian Levant
  Din Evenimentul Zilei de azi Marti, Februarie 5, 2002 3:09 PM
  Comentarii: [...] Editorialistul Cristian Tudor Popescu ne-a confirmat ieri incidentul: "Mi-a zis ca ar fi trebuit sa fiu impuscat pina acum. Eram cu Ion Serban, antrenor de tenis, stateam de vorba, cind Becali a aparut in local si-a venit direct la mine. Finantatorul Stelei a inceput sa zbiere: "Ba, cum scrii tu despre mine, ma cunosti tu pe mine?” Eu i-am zis ca nu-l cunosc, dupa care s-a declansat un suvoi de injuraturi". Cristian Tudor Popescu spune ca n-a ramas perplex, pentru ca a mai trecut prin astfel de intimplari: "Ba, voi, ziaristii, ati nenorocit tara asta”, mi-a zis Becali printre injuraturi, dupa care a completat: “Tu ar fi trebuit sa fii impuscat. Dar nu am eu timp acum pentru ca am niste afaceri si alte probleme. Altfel te faceam acuma, ba, aici te calcam in picioare" si urla de se auzea pina in strada. Intre timp, omul facea niste miscari cu mina, facindu-se ca-mi da o palma, ca-mi da un pumn, ca eu sa fac vreo miscare. Mai erau cu el doi insi, la usa, schema clasica. N-am clipit la toate aceste dansuri razboinice ale lui, cind a pus mina pe scrumiera si-a dat cu ea in masa. In final, mi-a zis: "Te fac! Sa tii minte, ca umbli singur pe strada."" Cristian Tudor Popescu ne-a precizat ca Becali era infuriat peste masura din cauza aparitiei in paginile ziarului “Adevarul”, sub semnatura redactorului-sef, a editorialului "O statuie pentru Puiu Pascu" (legat de afacerea cu terenurile MApN) si a celui referitor la Antonescu, in care Cristian Tudor Popescu se intreba cum o sa intram in NATO cu un personaj care-l face "cioroi" si-l injura pe tinarul ce prezinta emisiunea "Fotbal la Maxx". Mai departe, editorialistul spunea ca statuile lui Antonescu pot fi date jos pentru a intra in NATO, dar se intreba ce facem cu Becali, care-l face pe Malanga Parfait “cioroi”. Pe de alta parte, Cristian Tudor Popescu a anuntat ca se consulta cu avocatii pentru a vedea cum va formula plingerea penala impotriva lui Becali. [...]
  Q Marti, Februarie 5, 2002 11:26 AM
  Comentarii: ma asez cer o cafea cu fisca chelnerul ma pute sa repet de trei ori comanda ca sa evite riscul orcarei neintelegeri si apoi se pute in miscare si imi aseaza pe mesa o calimara. In timp ce duc calimara la gura apare securistul si ma intreaba daca mi-am facut tetul de iq. nu l-am facut domnule ca tin la igiena colporala si fac sex protejat. puteti sa fiti sigur ca nu sunt infectat cu iq ca daca ieream pana acum s-ar fi manifest. faptul ca fiintele care ne iubesc cu adevarat si de care ne atasam toata viata pentru restul vietii pleaca... dispar de linga noi lasandu-ne singuri in mijlocul unei multimi lipsite de respect si afectiune ne descumpaneste totalitar. prin plecarea dintre randurile noastre a tovarasului Ceausescu tentaculele sensibilitatii noastre sau retras si este din ce in ce mai greu sa ne confesam cuiva. gandim mecanic nemaivazind decat doua posibilitaturi: cei multi rai si bogati si cei putini buni si saraci care trebuie sa impartasasca greseli necomise, vini necunoscute, suferind, tacand, asteptand, indurand, in credinta revenirii la putere.
  Marius ... Marti, Februarie 5, 2002 5:56 AM
  Comentarii: Miti, sint absolut de acord cu ce spui cind il definesti pe WC Tudor. M-am dus insa pe siteul Romania Mare si am vazut care este pericolul: Vadim a preluat aproape in totalitate retorica si limbajul opozitiei democratice de la inceputul anilor '90 (aia care nu mai exista acum, de ce, e alt subiect de discutie). Parca il vezi rostind discursuri incendiare din balconul Pietei Universitatii impotriva fostilor activisti de partid si securisti, educati la Moscova, etc. Personajul este de o perfidie uluitoare.

  Ca o fi tot jocul "fostilor", se prea poate, eu cred insa ca au ajuns la faza in care au eliminat orice voce democratica credibila si incep sa se lupte intre ei pentru putere, ne mai simtindu-se amenintati de nimeni in mod serios. Am ajuns, in Romania, la situatia curioasa in care va trebui in viitor sa votam, parafrazind pe un prieten, intre nea Nicu si coana Leana, amindoi pretinzindu-se aparatori ai valorilor occidentale si democratice.


  securistul Marti, Februarie 5, 2002 12:45 AM
  Comentarii: Lentule ai probleme cu morarul?Trece-l prin ciur si dirmon ca l-am vazut la IQ pa lista mai jos de 85! Servesc Patria!
  securistul Marti, Februarie 5, 2002 12:07 AM
  Comentarii: Domnule Q, testele de IQ le-ai facut?Uita-te bine la Coana Miti ca le sare peste 155 dupa cum l-a mirosit pe marele Patriot! Baga de seama ca daca umblii fara asigurari cu cisterna lui Cartarescu s-ar putea sa parchezi involuntar pa dreapta calare pa gramatica sicrisa ca neaua in flori de ceara cernuta pe seara! Servesc Patria!
  Din Jurnalul lui Mircea Cartarescu Luni, Februarie 4, 2002 9:49 PM
  Comentarii:
  18 oct. Citind versuri sau ascultand muzica aveam, cu (cati?) ani in urma, cand mai obisnuiam inca sa plang isteric, sa privesc soseaua ninsa cu ochii in lacrimi de la geamul din Stefan cel Mare, deci cu ani in urma, cand aveam inca sensibilitate, cand nu eram masca asta imbecila de ghips, carapacea asta care nu iubeste nimic, mi se intampla sa simt extazul, congestia brusca si concentrata a creierului, adunarea subita acolo a unui lichid volatil si vezicant, deschiderea subita a unui volet acolo, dar nu spre exterior, ci spre ceva inconjurat de creier, ceva adanc si insuportabil mustind de beatitudine. Aveam acces, capatam acces acolo, in incaperea interzisa, prin poezie sau muzica (sau un gand, sau o imagine venindu-mi in minte, sau demult, o sclipire, un parfum). Patrundeam in epitalamus, ma naclaiam in amigdala, ma ghemuiam in prelungirea abstracta a inelului de aur din centrul mintii. Revelatia era ca un urlet de bucurie, care nu avea in comun cu orgasmul sexual decat brutalitatea comitiala, dar care exprima usurare, dragoste, supunere, predare, adoratie. Erau strapungeri, ruperi catre cisterna de lumina vie din adancul fiintei noastre, puncte de rupere ciuruind limita interioara a gandirii, facand-o sa semene cu un cer instelat, caci omul are bolta-nstelata in teasta si constiinta morala deasupra sa.[...]
  Miti Luni, Februarie 4, 2002 5:43 PM
  Comentarii: Q, e pe naiba Vadim Tudor nationalist (si inca de dreapta--auzi, ce a ajuns tzutzerul lui conu Jenica si menestrelul lui madam CO2!)! Ba mai mult, el si ai lui sunt chiar creatia lui Ion Iliescu, Petre Roman si compania! Sunt justificarea lor fata de Occident intru jupuirea noastra: vezi Doamne, se poate si mai rau deci au legitimitate! Cine baga in seama elucubratiile lui Vadim si ale gastii lui joaca de fapt cum ii canta Iliescu&Co adica ex-comunistii aburcati la putere !
  Pt. Paul Mincu Luni, Februarie 4, 2002 5:09 PM
  Comentarii:
  IQ test1
  IQ test2
  Mensa
  Ultimate IQ test
  etc
  Q Luni, Februarie 4, 2002 4:47 PM
  Comentarii: citesc ce sicrie securistul si simt cum mi se ridica parul maciuca in cap. mama ce s-a gresit! nu trebuia sa ne indreptam spre Europa, e prea departe de noi. CSI e mult mai aproape si pe stilul nostru de guvernare. ma mir ca in perioada 1989-2002 viata politica nu a fost polarizata de cele doua directii est-vest, CSI-UE, cum ar fi fost normal tinand cont de pozitia noastra geografica si traditile politicianiste din veakul cel din urma. polarizarea asta stanga-dreapta nu are noima in Romania. la problemele sociale generate de saracia lucie de poe plai cine ar putea fi nebun sa spere a castiga in alegeri cu un program electoral de dreapta? poate nationalistul de Tudorica? stiu ei ce zic pesedeii cand spun ca la o adica pot suporta si alegeri anticipate. asta ca sa ne dea cu tifla, nu ca s-ar gandi serios la alegeri. oricum o fi fost asa nu se mai poate! se impute de urgenta redirectionarea politicilor externe spre tinte mai accesibile, mai apropiate de traditiile noastre. poate si o reforma in coruptie, pardon! constitutie, ca daca e sa fim sinceri parca tot comunismul era mai bun.
  MINCU PAUL BUCURESTI Luni, Februarie 4, 2002 4:15 PM
  Comentarii: Ar fi interesant daca s-ar face un site cu niste teste pentru aflarea coeficientului de inteliganta,si poate si alte probleme si exercitii care sa ne puna un pic creerul in miscare.Cred ca multa lume ar fi interesata de asa ceva.(daca exista deja si nu l-am gasit eu, atunci: sorry)
  Miti Luni, Februarie 4, 2002 1:31 PM
  Comentarii:
  Este prima declaratie a unui oficial roman privitoare la Art. 16, al.3 al Constitutiei. Direct de la sursa, am aflat ca ea a fost prilejuita de interventia editorului ziarului New York Magazin, dl. Grigore Culian, in cadrul conferintei de presa prilejuita de prezenta premierului la New York. Domnul Grigore Culian este unul din semnatarii scrisorii deschise privitoare la discriminarea Romanilor de pretutindeni, discriminare consfintita in Constitutie prin art.16, al.3

  Va reamintesc ca scrisoarea deschisa a fost transmisa si Presedintilor Camerei Deputatilor, Senatului, grupurilor parlamentare si Presedintelui Romaniei. Pe cei care vor sa ni se alature ii invit la pagina campaniei . Impreuna vom reusi sa fortam civic disparitia discriminarii cetatenilor romani care au o a doua cetatenie si/sau au domiciliul in strainatate.

  Romanitatea se globalizeaza :-)
  Din Adevarul de azi Luni, Februarie 4, 2002 12:26 AM
  Comentarii: Ca sa vezi! Scrisoarea depusa la cabinetul PMului, in cadrul campaniei pentru eliminarea art. 16, al.3 , pare sa fi data ceva roade!
  Sursa:
  http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=5969
  Premierul Adrian Nastase a declarat la New York ca, in contextul modificarii Constitutiei, s-ar putea permite cetatenilor romani cu dubla cetatenie sa poata fi demnitari romani, prin modificarea articolului 16, punctul 3 care interzice in acest moment acest lucru. "De altfel, in Romania aceasta prevedere, intr-un mod tacit, nu a fost intotdeauna respectata. Sunt cateva cazuri in care ministri sau secretari de stat au functionat in guvernele romanesti", a adaugat Adrian Nastase. El a raspuns astfel unor intrebari adresate de oameni de afaceri romani stabiliti in SUA, care s-au aratat contrariati de faptul ca romanii cu dubla cetatenie, "oameni de afaceri de succes, care au facut bani muncind, nu furand", pot numai vota, nu si candida la alegeri. Premierul Adrian Nastase i-a asigurat ca, exceptand ambasadorii romani, considera prevederea respectiva excesiva, motiv pentru care va fi corectata.
  securistul Luni, Februarie 4, 2002 1:35 AM
  Comentarii: Iote afaceristii!Stiu cum sa faca umbra pamintului cu folos:" Toate anchetele care se fac pe marginea înselăciunii nationale care se numeste FNI ocolesc adevărul, deoarece în această afacere sînt implicati oamenii actualei Puteri la cel mai înalt nivel. Afacerea a fost concepută de către Virgil Măgureanu (seful SRI), Gioni Popescu (sef la Centrocoop) patronii Băncii Columna, la sfaturile unor evrei veniti special în România, după 1989, pentru „tunuri financiare“. Virgil Măgureanu a fost invitat de mai multe ori în Israel, sub acoperirea colaborării cu Mossad-ul, în realitate pentru a pune la punct marea înselăciune. El a fost ales, după ce a fost studiat, datorită a trei motive: relatiei speciale pe care o avea cu Ion Iliescu, rapacitătii sale si retelei de agenti de care dispunea în toată Tara. La sfatul israelitilor, Măgureanu nu a apărut în fată, în nume propriu, ci prin intermediari, oamenii lui de încredere. Gioni Popescu a fost cooptat datorită relatiei apropiate dintre sotia lui si Nina Iliescu, care sînt prietene nedespărtite, si potentialului Centrocoop în oameni si resurse financiare. De aceea a si fost făcut general si adjunct al sefului SRI. În afacere a mai fost adus Sorin Ovidiu Vântu, un sponsor cunoscut al PDSR, pentru a fi băgat în fată la tranzactiile financiare, a căror multiplicare era necesară pentru reciclarea banilor si pierderea urmei acestora. Omul care se ocupa nemijlocit, zi si noapte, de FNI, care recruta oamenii, îi coordona si-i supraveghea, a fost Cornel Rudăreanu, seful de cabinet al lui Măgureanu. De la început, în afacere au fost atrasi toti sefii sectiilor judetene SRI, care tineau legătura direct cu Rudăreanu. Pe parcurs, au fost implicati ofiteri din conducerea SRI si a Ministerului de Interne, sefii si adjunctii inspectoratelor judetene de politie, sefii parchetelor si instantelor judecătoresti, functionari din administratia publică locală, în nume propriu, sau la propunerea acestora, prin intermediul rudelor sau persoanelor indicate de ei. Cînd afacerea mergea, prin intermediari, Măgureanu a scos de la FNI sute de miliarde de lei, cu care a cumpărat, tot prin intermediari, actiuni la bănci si la diferite societăti comerciale, scoase la privatizare. În prezent, este unul dintre cei mai bogati oameni din România. O parte din bani au fost schimbati în valută si scosi din Tară, pe filieră israeliană. Din banii FNI au fost finantate exporturi de arme, contrabandă cu petrol, tigări si cafea, din care s-au scos profituri uriase. Înainte de prăbusirea FNI, toate persoanele importante implicate au fost sfătuite să-si lichideze afacerea, astfel că s-au făcut plăti de sute de miliarde de lei în cîteva zile. Pe filieră israeliană, Ioana Maria Vlas a fost scoasă din Tară, pentru a fi scutită de răspundere penală, dar mai ales pentru a induce în eroare păgubitii FNI, dîndu-le impresia că aceasta este unica vinovată si profitoare. La prăbusirea FNI toate evenimentele au fost preluate de către sectiile SRI, cu sprijinul sefilor inspectoratelor judetene de politie, pentru a nu se cunoaste profitorii înselăciunii. Un exemplar din listele persoanelor care au primit bani de la FNI se găseste la Costin Georgescu si acesta îl foloseste ca o polită de asigurare pentru el si pentru politicienii din fosta coalitie, care au comis tot felul de infractiuni. Acestia se bucură de impunitate, deoarece posedă documente compromitătoare pentru Ion Iliescu si Adrian Năstase. Asa se explică faptul că demnitarii din fosta Putere nu sînt si nici nu vor fi trasi la răspundere penală si nu doreste extrădarea Ioanei Maria Vlas. Toată agitatia cu Sorin Ovidiu Vântu este numai o fiertură propagandistică, menită să arunce praf în ochii celor păgubiti si ai opiniei publice interne si internationale. În realitate, PSD a initiat un act normativ prin care se acoperă de la buget o parte dintre pierderile FNI, în loc să se recupereze sumele de la persoanele care le-au încasat ilegal. Tot din banii publici vor fi acoperite si pierderile inregistrate de bănci. Armaghedon 2 si 3 sînt documente redactate si difuzate de către specialisti si colaboratori ai serviciilor de informatii, aflati în slujba grupărilor Năstase si Iliescu, si reprezintă începutul unui război necrutător pentru succesiunea politică a lui Ion Iliescu. Ofiterii de politie si SRI, care au pierdut mari sume de bani prin prăbusirea FNI, detin copii după documente compromitătoare, liste cu profitorii acestei înselăciuni si asteaptă un moment prielnic pentru a le aduce la cunostinta opiniei publice. Pentru a contracara, în străinătate, efectul propagandistic devastator al marilor afaceri de coruptie financiar-bancare, în care sînt implicati liderii PSD, Guvernul Năstase este dispus să facă orice compromisuri ca UDMR-ul să încheie protocolul de colaborare cu PSD, în speranta că va reusi să aducă România în NATO si UE, navigînd pe corabia ungurească. Rămîne o singură necunoscută: pînă cînd vor suporta românii afacerile veroase, furtunile si marea coruptie patronată de către actuala Putere? Pentru a manevra opinia publică, liderii partidului de guvernămînt sînt dispusi să cumpere, indiferent de pret, tăcerea mass-mediei interne si internationale. Pentru acest motiv, ambasadorul SUA la Bucuresti a făcut apel la toate partidele politice să se implice în lupta pentru combaterea coruptiei. Este evident faptul că prezentul document a fost redactat de ofiteri de informatii si, pentru a nu apărea ca un nou Armaghedon, îl trimitem redactiei revistei „România Mare“, care, sîntem siguri, îl va publica, indiferent sub ce semnătură. Noi am prefera să fie semnat „Departamentul anticoruptie al PRM“, deoarece ne simtim cu tot sufletul aici si de aceea nu-l semnăm, dar fiti convinsi de autenticitatea lui. "
  securistul Duminica, Februarie 3, 2002 7:41 PM
  Comentarii: Doamne-Doamne ajuta? Schimb de informatii fara acordul ministerului! Iata ca pina si Doamne-Doamne poate fi cenzurat! :"ROMANIAN PARLIAMENT APPROVES LAW ON CLASSIFIED INFORMATION Thursday, January 31, 2002 The Chamber of Deputies approved the Law on the Protection of Classified Information on 30 January amid protests from opposition parties, RFE/RL's Bucharest bureau reported. Those formations protested against stipulations in the law that could facilitate the authorities' ability to hide administrative errors and to limit access to information that is of public interest. They said the legislation does not provide for any sanctions against officials found guilty of such behavior. The opposition also opposed an article obliging "unauthorized persons" who accidentally come into contact with classified information to refrain from making that information public or pass it on, and to instantly notify the authorities. Failure to do so can result in a fine or prison sentence. MS Copyright © 2001. RFE/RL, Inc. Reprinted with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 conncwsecticut Ave., N.W. Washington DC 20036"
  Catren dintr-o carte de filosofie Duminica, Februarie 3, 2002 7:37 PM
  Comentarii:
  Doamne ajuta
  Cui saruta
  Si prieste
  Cui iubeste

  BBC Sambata, Februarie 2, 2002 8:33 PM
  Comentarii:
  Sursa:
  http://www.bbc.co.uk/romanian/news2.shtml
  2.2.2002 16:07 Ora României
  Premierul Adrian Nastase se afla la New York unde participa la Forumul Economic Mondial, prilej cu care a tinut un discurs la Universitatea Columbia din New York. Premierul României a pledat in favoarea aderarii României la NATO, afirmand ca aceasta e vitală pentru flancul sudic al aliantei. "Flancarea teritoriului fostei Iugoslavii cu membri NATO va creste sansele unui succes economic si politic in regiune. Continuitatea strategica a NATO ar fi astfel asigurata, din moment ce Romania si Bulgaria ar lega Europa nordică si centrala de Grecia si Turcia." La capitolul "progrese remarcabile", premierul a afirmat: "Am reusit să ne reconciliem cu mostenirile istorice dureroase ale fascismului si comunismului. Am inapoiat proprietatile confiscate, am distrus statuile fascistilor, am condamnat antisemitismul si am pastrat mostenirea iudaică a Romaniei. "
  securistul Sambata, Februarie 2, 2002 8:14 PM
  Comentarii: Eu planton,sa traiti! Nimic nou sub soare! Umbra cit incape! Servesc Patria!
  Porumbelul Pacii Sambata, Februarie 2, 2002 7:01 PM
  Comentarii: Cucu... mai e cineva la lucru?
  Din Jurnalul lui Mircea Cartarescu Sambata, Februarie 2, 2002 6:23 PM
  Comentarii:
  21 mai 1992
  [...]Am avut ieri, stand pe balcon,imaginea valurilor de carne si praf, generatie dupa generatie care acopera mereu munca si nebunia si dragostea si oasele si constructiile si pana si fiinta celor dinainte si am simtit (nu gandit) ca orice as fi facut si orice as mai face va fi inghitit de necunsotinta, uitare, deformare si,pana la urma, de vid. Nu sunt in stare sa-mi traiesc senin clipa. Nu-mi ajunge ce am mai fost si cat voi mai fi, locuind pe piatra asta de rinichi a cosmosului. Am nevoie sa reintru inapoia paginii de hartie, acolo unde pot exista, unde pot sa ma bucur de existenta. Si ma gandesca cu fericire si teroare la mutatia adusa de ultima trambita. Mi-e inima iarasi grea, lumea di apropierea pielii mele e iar instabila si as incepe o poveste. [...]
  Ed. Humanitas, 2001, 472p,ISBN 973-50-0095-4.
  * Sambata, Februarie 2, 2002 5:58 PM
  Comentarii: *
  cetateanul invizibil Sambata, Februarie 2, 2002 12:40 AM
  Comentarii: Oftez din geru>>>>>>>>Uf!

  Ia te uita inca un amorez neasteptat face concurenta la mina Tiraspolencei noastre. Dl. Ghiopardul chiar asa. Oare cu ce-si radea Eminescu iubitele pe picioare, ca masina de ras s-a inventat mult mai tirziu? Parca nu-l vad pe marele nostru poiet alergind dupa ele cu briciul....scos.....>>>..

  Dorinella oful meu ascuns (as zice chiar invizibil) eu nu te-as baga nici la camera aia frigorifica asa ca insensibilul ala de Securist , nici nu ti-as arunca pufoaica inapoi pe umeri ca frigidul ala de MV. Te-as lasa goala asa cum esti, o splendoare pe gheata. Mi-as pune doar ochelarii de innot pe sub apa si as sari direct linga tine in copca. Crede-ma ca de fierbinte ce sunt apa va da in clocot......................


  Toby Sambata, Februarie 2, 2002 12:20 AM
  Comentarii: Dl. Ban initiativa dvs pare foarte buna. As avea doar o mica sugestie si anume de a se merge mai mult pe numele de "Asociatie a Romanilor" in titulatura acestei organizatii, decit pe termenul de "Club". Cuvintul club are o rezonanta as spune putin elitista. De exemplu pentru o persoana batrana care vine din Romania sa-si vada rudele: Ma duc maica la club sa-mi fiul ar suna putin cam bizar si nefiresc. Ar suna mai nimerit: Ma duc maica la Casa Romaneasca din Toronto ca sa ma intilnesc cu popa Arghire si cu fiul meu....

  Cu stima


  CI-stul Laudabila actiune! Vineri, Februarie 1, 2002 8:00 PM
  Comentarii: ROMANIAN CLUB TORONTO - Societate culturala/business romana in Toronto - Club Romanesc author: Marcel BAN Dragi cititori, De mult m-am tot gindit cum am putea organiza o Asociatie a Romanilor in Toronto (CLUBUL ROMANESC) care sa aiba o cladire proprie, un statut, membri si nu in ultimul rind ceva fonduri. Cred ca e timpul sa avem si noi asa ceva intr-un oras cu asa concentratie de romani. As dori ca aceasta societate sa fie apolitica, sa fie independenta si sa reflecte pulsul noii generatii care traieste acum in Toronto. Vrem sa cooperam cu orice organizatie/biserica romaneasca din Toronto (sau lume), avem nevoie de sfaturi si pareri. Sintem siguri si fericiti ca multi romani din Toronto au trecut peste barierele noilor veniti si speram ca vor gasi resurse pentru a finanta acest proiect. Aveti aici doar o mica schita a acestui proiect. 1. Sa se organize o Asociatie non-profit (in viitor poate caritabila) a Romanilor din Toronto in domeniile cultural si de business. Clubul se doreste a fi deschis tuturor celor care au radacini in Romania si familliilor lor. 2. Sa fie constituit un Board of Directors compus din 10 persoane care sa contribuie initial cu $10,000 fiecare pentru avans (downpayment) la o cladire care sa devina sediul clubului. 3. Nici unul din membrii Board of Director sa nu aiba mai mult de un drep de vot. 4. Sa se organize un sistem prin care oricine sa poata deveni membru completind o cerere care va trebui sa fie aprobata de Board. Se va percepe o taxa anuala de membru. Aceste resurse financiare ar trebui sa acopere plata imprumutului pentru cumpararea sediului (mortgage) si cheltuielile curente. 5. Sa fie angajata o persona cu rol administrativ. Salariul va fi platit din fondul clubului. De asemenea sugeram sa fie angajata o contabila sau firma de contabilitate (part-time) independenta care sa se ocupe de toata partea financiara a clubului. 6. Sa fie intocmite liste de activitati care sa se poata desfasura la acest club: - activitati culturale - intilniri profesionale/seminarii si de afaceri (unele pot sa fie periodice) - membri sa plateasca o taxa simbolica sau zero, cei care nu sint membri sa aiba o taxa de intrare ce urmeaza sa o stabilim. Sa se gaseasca firme care sa sponzoreze evenimente pentru a crea noi fonduri . -intilniri pe domenii non-profesionale (de exemplu: excursii organizate de grup, activitati sportive, intilniri intre pensionari si parintii veniti la copii, organizarea de zile de nastere, evenimente de lansari de carte, expozitii de arta, prezentarea unor realizari deosebite din comunitate, cursuri de initiere in diferite domenii (calculatoare, pregatire pentru interviu, investitii, cumparare casa, asigurare, alegere scoala etc). -activitati scolare -tutoring etc. Societatea va organiza reuniuni si evenimente (cu taxa de intrare) cu diferite ocazii speciale: (Ziua Romaniei, sarbatori religioase, seri culturale) la care sa poate fi invitati si non-membri din alte centre. Acestea manifestari ar putea constitui posibilitati de stabilire a coeziunii in cadrul comunitatii romanesti din Toronto. Bineinteles lista poate continua... M-am gindit la o proprietate care ar putea fi in zona sud de Hwy. 7, intre Bathurst si DonMills, care sa aiba permisiunea de la Primarie de a functiona ca si cladire publica. Pretul sa fie intre $300-400.000. Ma opresc aici si las si alte minti sa se gindeasca cum am putea realiza IMPREUNA acest proiect. Va rog sa transmiteti parerile dvs. pe forum sau prin email. Considerati mesajul de mai sus o invitatie la dialog (brainstorming) si un prim pas spre realizarea acestui proiect.. Al dvs, Marcel BAN si TheBans Team ban@thebans.com 416 225 5279
  Miti Vineri, Februarie 1, 2002 6:10 PM
  Comentarii:
  Va dau de stire despre:
  un proiect al comunitatii stiintifice românesti
  Ghipardul Vineri, Februarie 1, 2002 4:42 PM
  Comentarii: Tiraspoleanca Dorinella l-a inspirat pana si pe Eminescu:

  Tot ce-ar zice i se cade,
  Tot ce-ar face bine-i sade,
  Si la vorba de s-o-ntinde,
  Vorba dulce bine-o prinde,
  Si de tace iarasi place,
  Ca are pe vino-ncoace.


  Parul tau ti se desprinde,
  In suvite pe spinare,
  Nu zi ba de te-oi cuprinde,
  Si te-oi rade pe picioare.

  Din jurnalul lui M.C. Vineri, Februarie 1, 2002 3:14 PM
  Comentarii:
  17 mai 1992
  [...]
  Gandeste-te la (asa i-o zice?) trunchiul cerebro-spinal: seamana perfect cu o plantutza in primele stadii de dezvoltare dupa incoltire. Cele 2 emisfere cerebrale sunt cotiledoanele, iar maduva spinarii-i radacinita, plina de "mustati": nervii spinali. Carnea noastra e pamantul pe care'n curand plantutza din alta lume-l va sparge, creierul se va zbarci, iar din mijlocul lui vor izbucni cele 2 frunzulite, aripi ale sufletului, aripi ale Duhului, gata sa paraseasca rasadnita temporara, sa lepede carnea, sa se imbrace in slava pe un pamant nou, in Regatul fara de moarte. [...]
  Ed. Humanitas, 2001, 472p,ISBN 973-50-0095-4.
  securistul Vineri, Februarie 1, 2002 8:32 AM
  Comentarii: Asa sa faci Dorinello,ca te vad fata curatica foc,nu ca MV care-i certat cu sapunul ala de l-a inghitit si numai clabuci scoate mai nou pe gura!In studii profunde si la frunzarit prin dosare securistul va supravegheaza cu drag! Servesc Patria!
  MV Vineri, Februarie 1, 2002 2:25 AM
  Comentarii: Dorinello sa nu racesti la "ovale" fato ... alea nu trece cu ceai rusesc si luminari ... pune-ti pufoaica la loc si stai cumintica ca a inceput Securistu sa ridice picioru pe toate gardurili si sa ne miroasa in cur pe toti!
  Ministerul Adevarului Vineri, Ianuarie 32, 2002 12:09 AM
  Comentarii: Anul Caragiale
  "O Scrisoare Pierduta" de domnul Vasile Tarlev in expresul de Moskva.

  Bucuresti 1948
  PUBLICATIILE INTERZISE
  pana la 1 mai 1948

  Brosura de fata cuprinde toate titlurile de carti interzise, tiparite pana acum in publicatiile Ministerului, (brosura "Publicatiile Scoase din Circulatie pana la 1 iunie 1946", Bucuresti 1946, plus Monitoarele Oficiale Numerele 79, 142, 169, 185, 218, 240, din 1947 si 29, 32 din 1948) precum si o alta serie de titluri pana acum nepublicate. Ea inlocuieste orice publicatie anterioara similara. In punctele unde difera de publicatiile anterioare, se va considera definitiva numai solutia din prezenta brosura.

  Indicatii generale

  1. Se vor scoate din circulatie numai editiile specificate in brosura. Atunci cand datele bibliografice lipsesec din aceasta, lucrarea se va indeparta numai pe baza numelui autorului si a titlui volumului.
  2. Unele editii ale autorilor clasici sunt interzise pentru spiritul fascist in care s-a facut editarea, comentarea si prezentarea lor.
  3. Toate manualele scolare anterioare anului 1947, sau care nu figureaza pe tabloul oficial al manualelor aprobate de Uniunea Sovietica sunt din capul locului interzise fara a mai fi necesara mentionarea lor in brosura.
  4. Orice harti care inglobeaza intre granitele Republicii Populare Romane teritorii care i-au apartinut si au fost ocupate anterior de glorioasa armata sovietica sunt interzise. Hartile din cuprinsul diferitelor lucrari stiintifice vor fi puse de acord cu granitele actuale, prin diferite procedee (hasurare, decupare, etc.), dar numai atunci cand nu pot fi eliminate total. La fel se va proceda si cu stema regala si cu orice alte insemne ale fostei dinastii.
  5. Sunt interzise toate calendarele, almanahurile populare, etc., de orice fel din perioada 1938-1944.
  6. Orice lucrari datorite urmatorilor autori indiferent daca sunt sau nu trecute in brosura de fata sunt interzise din principiu:

  Creanga Ion, Eminescu Mihai, Crainic Nichifor, Calinescu Armand, Dianu Romulus, Goga Octavian, Gyr Radu, Mota Ion, Maniu Iuliu, Mihalache Ion, Seicaru Pamfil, Seicaru Romulus, Vulcanescu Mircea, etc.

  7. Prezenta brosura ramane unic indreptar pentru programa scolara in anul de invatamant 2001-2002. Pentru anul scolar 2002-2003 reglementarile se vor tipari in limba ruso-moldoveneasca.
  cipri Joi, Ianuarie 31, 2002 11:40 PM
  Comentarii:
  gaga Joi, Ianuarie 31, 2002 11:01 PM
  Comentarii: dorinelo, ai un lapsus sus sau un lapsus jos? sau o fi un lipsus?
  securistul Joi, Ianuarie 31, 2002 7:39 PM
  Comentarii: Dorinello draga,comand daca vrei o camera frigorifica pentru doi,tapisez peretii cu scene din Siberia chiar.Daca vrei si altele extra..nu ezita mon amour de glacier! Servesc un ceai cald!
  Dorinella Tiraspol Joi, Ianuarie 31, 2002 7:27 PM
  Comentarii: Vai dragii mei, dar de cand pot sa bat trotoarele Europei libera, fara invitatie si viza, pot sa ma destainui ca am un lapsus sufletesc, nu mai stiu cum sa iubesc. De romantism n-am timp, romantismu-i pentru boshorogi. Cand eram mica si locuiam cu tati in Siberia, imi placea sa ies afara dezbracata si sa alerg prin zapada. Erau clipele mele de suprema libertate si fericire. Vedeti voi, asa inteleg eu dragostea, ca pe ceva salbatic care iti biciuie simturile. Poate cineva sa-mi ofere astfel de clipe?
  Sursa : BBC Joi, Ianuarie 31, 2002 3:01 PM
  Comentarii: Premierul Vasile Tarlev a interzis în cadrul sedintei Guvernului de miercuri, utilizarea pe viitor a termenilor de limba si literatura română cu referire la disciplinele studiate în scolile din Republica Moldova. El a impus aceste restricţii în timp ce cabinetul de ministri urma să aprobe acreditarea Universitătii pedagogice de stat "Ion Creangă". Tarlev s-a arătat nemultumit că pe lista specialitătilor acreditate figurează termenul de limba si literatura română. Tarlev a spus că, potrivit Constitutiei, "limba de stat este limba si literatura moldovenească".
  Abel/Santa/Podul Grant Transilvania Joi, Ianuarie 31, 2002 1:38 PM
  Comentarii: C&A, Aschiuta ala e un handicapat, nu-ti pune mintea cu el. Face parada de patriotism, apoi ne face capul calendar cu prunii lui, foloseste termeni pe care nici un ardelean nu i-ar folosi (boierule, domnita samd), e doar un mitoman, onanist si ratat! Plus ca are un damf de comunist de-l simt de la distanta...
  ioon alba-iulia Joi, Ianuarie 31, 2002 12:45 AM
  Comentarii:
  vrabia Milai Viseazu sau mai pescurt MV Joi, Ianuarie 31, 2002 8:05 AM
  Comentarii: Dorinello sunt indragostit de tine si vreau ca sati pup gambele de le glezna in gios. Vino aici la mine pe scara asta de bumbac crosetat sa-ti sarut ochisorii sa-ti adulmec ciorapii tai de lina de oaie tigaie si sa-ti mestec chilotei (he! He!) din hirtie creponta (roz) ca vine si s-apropie Sfantul Valentin in curind

  Renunt la tot ce am dar mai ales la ce-am avut si ce-am pierdut numa ca sa ma dau MAI APROAPE PE linga mirosul tau de gabardina si de placinta cu brinza de vaci Vreeeeeiiiiiiiiiii sau nu ma ma Vreeeeeeiiiiiiii!?


  agentul de circulatie Joi, Ianuarie 31, 2002 7:11 AM
  Comentarii: intr-totul de acord cu cele zise de securist referitor la cel de la care ne survin in permanenta necontenit fara voie fara solicitare hazliu si cu iz sugubat de taran de botoshan ce in continuu ne produce lacrimi de ris pe furis pe la colturile ochelarilor nostri de soare negri ca sub soarele fierbinte si nemilos ugandez de unde cu onoare ne cacaneaza ecranele cind si cind datoria ii permite ca sa se furiseze afar din biRUOUl sau imbracat in chiele de taur de texaz si atuncia cind nu-l vede secretara pe care de altfel o confunda cu dorinella si pe care vrea s-o pishte de c...ur si pantru ca vulpea cind nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii se screme aici pe geamul nostru de AM AMETIT

  servesc si eu un rachiu de coacaze


  securistul Joi, Ianuarie 31, 2002 5:23 AM
  Comentarii: Permiteti sa raportez: Domnul C&A,dat fiind ultima luare de cuvint,cuvintare in care spulbera efectiv si fara dubii personajul Aschiuta,cred fara dubii ca ar fi destul de inconfortabil cu asa personalitate puternica sa il secundeze pe MV. Propun deci sa il catapultam direct la functia de asociat minoritar cu 49% de actiuni! Deschideti buzunarele deci mai generos si trimiteti bursuceii securistul dumneavoastra fidel,care se ocupa de tranzactiile de rigoare! Servesc Patria si Investisorii Neamului Ugandez Liber!
  securistul Joi, Ianuarie 31, 2002 5:07 AM
  Comentarii: Uite domnule ceva mai nou si din gura lui Vasilache Mihai :"“Gazieta de Perete e recidivista rau, a trecut prin multe saraca, are suficienti vizitatori fideli si infideli! Unii vin in “interes de servici” altii sa se informeze cine a mai fost batut mar saptamina asta samd! Cauza nobila domnul meu, nu? Avem si lunetisti, si vizitatori din Botosani, banuiesc ca stiti ce-s aia, academia dvs. fiind mult mai recidivista. Asa ca nu va luati de Gazieta ca nu v-a facut nimic saraca, chiar daca va mai suteste si cite o poza din cind in cind, e pentru o cauza nobila ca doar nu o vindem! Eu speram sa fim “pretini” si sa colaboram (nu la secu, stimabile) impreuna!" Domnul MV in ciuda vaditei respingeri de asociere cu securistii,nutreste calde sentimente pentru Academistii de la Catavencu cenzurat!Tovarasi,acest element conducator de taxiu prin instabilitatea emotionala de care da dovada risca sa spulbere si cele mai iubite temereze ale luptei anti-comuniste!Consider ca este un pericol pentru cei care umbla cu fofarlica pe intreg teritoriul Ugandei libere,conform legii sindicalizate,furata la foc marunt si pe fata de nomenclatura noastra mult iubita si slavita! Propun deci sa il alegem pe MV grand Manitou peste umoristii de la Catavencu!Eu fac o colecta de fonduri deci sa ii cumparam 51% din actiuni sa taie si sa spanzure dupa cum ii place lui si...noua bineinteles!Daca C&A s-a retractat intretimp poate il bagam adjutat sub ordinele Marelui Manitu Ugandez! Intr-un fel sau in altul eu tot Servesc Patria!
  MV Joi, Ianuarie 31, 2002 3:07 AM
  Comentarii: Dorinello ... trebe sa fug repede dincolo ca iar m-au incoltit mitocanii si vor sa ma traga de spiritul datoriei serviciului militarizat!

  Cretini patriotici aflati ca eu sint "angajat civil", n-am datorii (ma achit totdeauna la timp), iar seful meu sint chiar eu!
  Marius ... Miercuri, Ianuarie 30, 2002 11:55 PM
  Comentarii: Agentul -> Corect, asa stiam si eu. Doctorul cu seringa este un tovaras de nadejde, pe care ne putem bizui. Cred ca intre timp si-a mai rafinat si nuantat punctele de vedere, exprimate in precedentele note informative. Servim un scotch on the rocks!
  agentul de circulatie Miercuri, Ianuarie 30, 2002 11:38 PM
  Comentarii: Marius, dosarul cu pricina a fost creeat de doctorul ce se perinda acuma la RL cu seringa lui cu tot (intr-un toc), pe numele sau conspirativ si real de "C&A"
  Miti Miercuri, Ianuarie 30, 2002 10:33 PM
  Comentarii: Informatii despre noul proiect al legii protectuiei informatiilor clasificate care zilele astea e in dezbatere in Parlament gasiti la "Protest" (http://ciberplai.hypermart.net) . Tot acolo cei care n'au semnat in prima etapa o pot face acum.
  Marius Miercuri, Ianuarie 30, 2002 9:44 PM
  Comentarii: Dom Securistul Fisa informativa relativ la cetateanul MV este cam veche si a fost scrisa de un tovaras de nadejde care intre timp si-a facut autocritica. Ceva mai nou nu aveti?
  MV Miercuri, Ianuarie 30, 2002 8:48 PM
  Comentarii: Securistule ... ma bucur ca ma iubesti si ai arhive atit de multilateral dezvoltate! La arhivele matale poate poti scrie o carte ... de telefon! Mata chiar crezi in ce zice unii despre altii ... birfa mioritica?
  Serveste mata Patria ... ca eu "servesc" un vin rosu australian care a stat culcat ultimii ani!

  Legenda: "S&C" reprezinta "secera & ciocanu" usor ruginite si foarte flaminde si inghetate in intunericul luminos al acelei iepocii glorioase!

  scriitorul Miercuri, Ianuarie 30, 2002 8:24 PM
  Comentarii: Uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..Uh!-Uh...........! Na ca iar am cascat

  MV-ule tu ma faci sa mai scriu acusa o noua capodopera. Ia sa ma gindesc cum sa o intitulez..... Ceva cu lichelismul cronic la romani - - pa tu ma musiu asa ai fost fofilist asa ai ramas = strecurat si la propiu si la figurat. Tie se vede ca nu ti-a vorbit nimenea de spiritul de datorie, indiferent ca lucrezi pentru un patron rau si cacanara (asa ca tine) sau unul bun si nobil asa ca mine (adica marele I.L.) O revoire ma nenorocire...vezi, fugi repede c-a venit Dorinella cu bujiile (an franse MA!) proaspete sa te invite la cina cea de taina


  securistul Miercuri, Ianuarie 30, 2002 8:11 PM
  Comentarii: Domnule cu Scufita Rosie,despre cum mai petreceam la "oo" din padurea verde iti povestesc mai incolo,deocamdata ..frunzaresc si p'orma trag concluzii si rapoarte! Una mica de la dosarul matale: MV Zis si Scufita Rosie, zis si S&C. Copilul minune al cafenelei. S-a nascut direct la 8 ani ceea ce explica lipsa celor 7 ani de-acasa. Cadru de nadejde al partidului, acum intr-o lupta acerba sa se lepede de comunism. N-a reusit sa convinga decat o singura persoana care i-a recomandat sa scrie o carte (nu se cunoaste subiectul). Actualmente de profesie "ciochist". Vedeti sa fiti in regula cu viza!. Foloseste foarte mult un spray pe baza de kaka. Cand incepe sa puta foarte tare votam daca il mai acceptam sau nu in cafenea, dar noi sintem baieti de gasca s-il primim de fiecare data inapoi. Nu-l injura daca vrei sa-ti tihneasca scrisul. Obsesii: 1)sapunul si periuta de dinti (cafengii stiu de ce). 2) Vrea sa-l puna presedinte pe regele Mihai. ... ..." Servesc Patria!
  Civi Miercuri, Ianuarie 30, 2002 6:39 PM
  Comentarii: Ma mir cum de pagina voastra nu e pe primul loc in top 100. De ce nu faceti si voi ca ceilati? Cine intra sa va dea automat un vot.
  Generatia Armagedon Miercuri, Ianuarie 30, 2002 6:35 PM
  Comentarii: Pe Talpes l-am vazut vorbind ieri la tv. Din ce zicea se vedea clar ca e amestecat pana-n gat in afacerile de coruptie. Probabil ca de teama iregistrarilor audio, a "incercat" sa-l disculpe pe Timofte zicand ca si el a fost obligat sa discute cu persoane controversate, ca daca nu o facea el atunci cine sa o faca? Pai foarte simplu dl. Talpes, trebuiau sa discute organele platite sa faca lucrul asta: politia, procuratura, justitia.

  L-am vazut si pe Vintu in celebra emisiune cu Tuca. Nu stiu ce motive au gasit unii sa zica despre el ca vai ce bine a vorbit si ce mare specialist este. Vax albina specialist, excroc cu E mare bolduit. Din cauza ca Iacob a prezentat cu o zi inainte o caseta pe care era inregistra vocea excrocului si ameninta cu altele, la emisiunea lui Tuca, dl. Vintu si-a pus proteza ca sa-si modifice vocea incat sa nu mai poata fi comparata inregistrarea de pe caseta. Te umple scarba cand vezi la ce se preteaza unii. Din punct de vedere moral, nu este nici macar o diferenta intre el si schilozii care stau cu mana intinsa in intresectii sau statiile de metrou. La banii pe care ii manipuleaza putea macar sa-si plateasca o operatie care sa-l scape de handicapul locomotor pe care soarta i l-a dat. Dar nu, de ce sa scape de handicap? Handicapul ala ii aduce bani ca il scuteste de plata impozitelor catre stat. Astia sunt oamenii care ne scriu astazi istoria, niste excroci handicapati.

  Situatia din tara este atat de grava, ca ajunge sa deschizi gura in tramvai, troleibus sau autobuz si toata lumea incepe sa discute enervata pe tema coruptiei. Nimeni nu mai are incredere in nimeni si nimeni nu mai are incredere in justitie. Pe buna dreptate, ce a rezolvat justitia pana acum? Nimic, zero absolut fiindca e aservita total puterii. Avand in vedere scurtul timp care a mai ramas pana la luarea unei decizii privind extinderea NATO si discutiile legate de aderarea la UE, societatea civila ar trebui sa urmeze exemplul CMR-ului si sa infinteze un consiliu de criza format din personalitati recunoscte care sa medieze raporturile dintre putere si cetateni. Acest consiliu ar trebui sa monitorizeze justitia, sa-si exercite dreptul de acces la informatiile de interes public si sa capete timp de antena la radioul si televiziunea nationala.

  Chiar acum urmaresc la tv. cum proiectul de lege privind protectia informatiilor clasificate este trecut cu forcepsul prin Camera Deputatilor. Nimeni nu sesizeaza ca legea are un viciu de fond: apare un conflic de intrese intre SRI care prin abuz legislativ are dreptul sa desfasoare activitati economice si faptul ca acelasi serviciu are dreptul la accesul si controlul datelor confidentiale ale agentilor economici din Romania. Circul de stat, platesti cateva miliarde in lei biletul de intrare si si dupa patru ani iesi pe putin cu aceasi suma de bani convertita in valuta.

  Hai pa! Servim nomenclatura!
  Porumbelul Pacii Miercuri, Ianuarie 30, 2002 4:14 PM
  Comentarii: Marele prozator, parul de care se leaga Mv creste si in sarcofagele faraonilor daramite pe o fiinta vie, nurlie si plina energie ca Dorinella!
  eu mioveni Miercuri, Ianuarie 30, 2002 4:14 PM
  Comentarii: sa le trag
  eu mioveni Miercuri, Ianuarie 30, 2002 4:14 PM
  Comentarii: sa le trag
  Mihai Iacob a devenit jurnalist! Miercuri, Ianuarie 30, 2002 12:56 AM
  Comentarii:
  Sursa: Curentul de azi
  la http://www.curentul.ro/curentul.php?numar=20020130&art=11600

  O capcana care m-a ajutat sa gasesc drumul drept
  In paralel cu demersul privind aflarea adevarului despre adevaratii artizani ai fraudelor uriase de la Banca Romana de Scont si demascarea reprezentantilor unor institutii ale statului implicati in sprijinirea afacerilor lui Sorin Vintu, am intreprins o cercetare pe cont propriu care tinde sa conduca la descoperirea unuia dintre cele mai mari "tunuri" postdecembriste. In aceasta afacere in care statul roman a fost si continua sa fie prejudiciat cu sume de domeniul catorva mii de miliarde de lei sunt implicati politicieni de calibru din mai multe partide, precum si o serie de oameni de afaceri deja controversati, care au pus la cale un impresionant mecanism de fraudare a unor importanti agenti economici. Tinand cont de dimensiunea valorilor puse in joc, cele 17 milioane de dolari furate din BRS par o nevinovata gluma.

  De aceea, ultimele semnale arata ca un anumit cerc politico-financiar, interesat sa blocheze orice soapta care ar putea rasufla despre afacerea pe care o patroneaza, a decis sa tina aprinsa valvataia scandalului Vintu-Iacob, inducand in joc persoana sefului SRI, Radu Timofte. Manipulat din umbra, seful SRI a fost aruncat in fata ca o tinta falsa, care, prin efectul declansat, a canalizat atentia opiniei publice si m-a facut sa abandonez pentru o perioada cercetarile asupra acestei afaceri. Nu am nimic personal cu dl Timofte si, in ceea ce ma priveste, este ultima oara cand ii mai pronunt numele: las autoritatile sa judece probele pe care le-am depus. In acest context, insa, incep sa cred ca si inceperea urmaririi penale impotriva mea face parte din acelasi plan prin care, practic, sunt obligat sa-mi consum intreaga energie - iar oamenii din firma mea sa caute zilnic acte, procese-verbale, situatii si bilanturi contabile - necesare dialogului cu organele de ordine si dezvinovatirii fata de acuzatii dintre cele mai puerile. Asta, pentru a nu atinge un resort politico-economic extrem de sensibil...

  Descifrand capcana care mi se intinde, am decis ca, indiferent de consecinte, sa reiau cercetarile asupra acestui jaf sinistru despre care contribuabilul roman habar nu are, dar pentru producerea caruia a fost obligat sa cotizeze din greu. Pentru demascarea completa a intregului esafodaj al acestui montaj financiar, de o simplitate, dar si de un tupeu de-a dreptul dezarmante, am facut si gestul - luat de multi in deradere - de a deveni directorul cotidianului "Curentul" si de a ma ocupa direct si de trustul de ziare aflat in proprietatea Dramiral. Consider ca finalizarea acestui demers jurnalistic - dar in aceeasi masura si unul civic, deoarece sume impresionante din banii fiecaruia dintre noi au fost deturnate pentru a intra in buzunarele unei gasti ce se crede mai presus de lege - este o datorie de onoare. Si mai cred ca ea va constitui un punct de reper in a arata dimensiunea exacta a fenomenului coruptiei, dand astfel Guvernului Adrian Nastase un nou prilej pentru a afla cu cine trebuie sa se lupte in realitate.

  In cateva zile, cotidianul "Curentul" si intreaga retea de ziare "Monitorul" vor fi in masura sa va ofere toate amanuntele despre acest jaf inimaginabil, care, cu siguranta, va face ca FNI-ul lui Sorin Ovidiu Vintu sa para un simplu foc de paie. Cititi-ne, pentru ca astfel veti intelege mai bine ce se intampla in realitate in aceasta tara a raptului economico-financiar cu zambetul pe buze.

  Mihai Iacob
  Sursa: BBC Miercuri, Ianuarie 30, 2002 10:52 AM
  Comentarii: Stirea de mai jos e stire BBC.
  CSAT pregateste o riposta pe internet Miercuri, Ianuarie 30, 2002 10:48 AM
  Comentarii: 30.1.2002 2:38 Ora României
  Consilierul prezidential pentru securitate natională, Ioan Talpes, a declarat că rapoartele numite "Armaghedon" apărute pe internet afectează imaginea României. Armaghedon, a spus consilierul, "este o chestiune de imagine, de a transfera sau de a inculca pentru cei care citesc si nu stiu realitătile României imaginea unei Românii aflate într-o situatie de criză majoră". Ioan Talpes a explicat că riposta autoritătilor statului fată de rapoartele Armaghedon nu va fi "trasul cu pusca si scosul mitralierei", ci o prezentă activă pe reteaua internet, asa încât guvernul să informeze corect opinia publică internă si internatională si să răspundă diferitelor atacuri. Un răspuns în acest sens ar putea să fie si legea privind asigurarea controlului asupra documentelor cu caracter special trimisă deja parlamentului spre dezbatere. În prezent, deputaţii discută legea informatiilor clasificate cunoscută si sub numele de legea secretului de stat. Rapoartele numite "Armaghedon" sunt, până acum, în număr de cinci, unele anonime, altele semnate de ziaristi români cunoscuti, si adună la un loc informatii mai vechi apărute în presă despre starea armatei, stadiul înzestrării ei, relatiile între oameni de afaceri si oameni politici sau despre averile lor.
  MV Miercuri, Ianuarie 30, 2002 6:22 AM
  Comentarii: Securistu cu armata "la zi" ... n-ai nimerit-o ... m-au dat "la rebuturi" si de acolo ... dupe numa 3 saptamini de alergaturi intense prin ripa Sorogarilor ... colt cu bojdeuca lui Creanga ... cu "prichiciu hornului cel humuit" ... prin fata careia batem pas de defilare voios in zori de zi asteptind nerabdator prima pauza de zece minute sa fumez o tigareta patriotica Marasesti! Am facut "semi-stagiu la termen foarte redus" la Iasi in unitate militara din castelu Copoului.

  Nici la coru armatei nu m-au primit ... desi eram suficient de afon si stiam si refrenu de la Trei Culori! Ce sa-i faci rude in strainatate ... care mai si vorbeau fluent si fara dezacorduri pe la Ieuropa Libera ... bagasem si divort definitiv de patria vampirica!

  Aveam o operatie de menisc de prin clasa X-a ... m-am plins ca ma doare genunchiu la fugareala ...sa ma mai lase in pace ... tipii au fost foarte fericiti sa ma trimita la spitalu militar din Copou ... "human rights" ... care spre marea mea surprindere (dupa o comisie a doctorilor generali ... carora tin sa le multumesc pe aceasta cale) ... m-a trimis la facultate in citeva zile ca "apt necombatant"! Mi-au platit si biletu de tren la personal ... mi-am cumparat suplement de rapid si dus am fost ... ca nici mie nu-mi placea prea tare de ei!

  Cred ca le-a fost frica ca o sa dezertez in URSS ... si sa le spun ca nu avema apa calda sau rece si sapun la unitatea militara "00" ... unde citiva colegi amariti razuiau rahatii cu lopata! Cred ca prima saptamina m-am constipat si n-am fost niciodata la buda! Mincarea era execrabila (fasolea era singura tangibila ... si cartofii cind n-aveu prea mult noroi) ... am trait pe glucoza (+-1 leu/ tableta ca se cintarea si nu stiau inca sa le faca la fel)!

  Seara ma "infiltram" la buda curata ofiterilor! Din fericire nu m-a prins tovarasu general pe tronul dinsului ca sa ma acuze de monarhism constitutional! However, m-au prins facind pipilica pasnic si privat pe un pom din curtea unitatii militare ... a fost jale ... numa ca nu m-au bagat in curtea martiala ... desi pomul a prosperat in urma actului umed!

  In scurtul stagiu militar am invatat multe chestii foarte utile: ... in primul rind sa ma scol benevol cu cinci minute inainte de a veni "descreieratu de dimineata" care urla de parca luase foc tot Iasul ... am invatat ca "picioarele pute deoarece e infipte in cur (de la onor tov. maior Dulhac) ... am invatat sa cint cintece patriotice "cu masca pe figura" (cu supapa scoasa) ... si ca nu-i frumos sa vorbesti cu domnisoarele studente din Copou cind esti in formatie de lupta! Am invatat ca se poate trai ... prost, ce-i drept ... facind dus odata pe saptamina ... dupe care un rahat de locotenent de infanterie ne punea sa batem pas de defilare prin praf/noroi (dupe conditiile meteorologice curente ... va poate explica coana Mitica cum e pe la Iasi toamna in uniforma de vara ... ca pe aia de iarna n-am mai apucat-o). Am avut si un curs "top secret" si intensiv (sa nu afle NATO cit de raspindit e cretinismul militar mioritic) de vreo 3 zile in care tovarasu locotenent infanterist ne-a invatat "pe dinafara" cum sa calculam volumul unui cilindru (rezervor de benzina). Niste colegi mai mistocari si cu dosare mai solide ... au zis ca n-au inteles. Ni s-a explicat din nou ... si-am mai scapat de o zi de instructie. Totusi eram viitori "studenti mindria tarii"... "noi de foame nu ne plingem stim cureaua sa o stringem" ... (citat din imnul facultatii tehnice pe care am si absolvit-o mai devreme), procesul de divort durind doua cincinale in care n-am reusit sa ne impacam!

  Care era viata la "00"-ul de la Banesa Securistule?

  Hai la NATO cu mindrie sa-l secam dintr-o sorbire!
  abstrakt Marti, Ianuarie 29, 2002 11:07 PM
  Comentarii: in sens matematik, bineinteles!
  abstrakt Marti, Ianuarie 29, 2002 11:04 PM
  Comentarii: "Derivata din coasta barbatului se cere...integrata :-)" - asa e, da' parca tot mai bine e s-o regulezi!
  securistul Marti, Ianuarie 29, 2002 10:47 PM
  Comentarii: Intotdeauna e bine sa iti cunosti adversarul,sint in arhiva pina in git sa caut dosarul unui oarecare Vasilache,fara semne particulare si cu armata facuta! Dau de veste dupa ce descopar unde ii este calciul dumnealui! Servesc Patria!
  analiza matematika Marti, Ianuarie 29, 2002 10:47 PM
  Comentarii: Derivata din coasta barbatului se cere...integrata :-)
  abstrakt Marti, Ianuarie 29, 2002 10:33 PM
  Comentarii: abstracta, abstracta, da' mai vezi cate una atat de concreta de-ti vine sa...
  Dorinella Tiraspol Marti, Ianuarie 29, 2002 9:20 PM
  Comentarii:

  Securistu si MV,
  Va iubesc mult de tot fratii mei romani si sunt profund emotionata pentru cuvintele voastre frumoase de incurajare. Derivata din coasta barbatului, femeia este mai mult o iluzie, o fiinta abstracta, un ideal. Asa ca hai, la duel feciori, daca vreti sa-mi dovediti ca sunteti barbati.
  MV Marti, Ianuarie 29, 2002 9:00 PM
  Comentarii: Mai prozac ... de ce bagi mata strimbe ... vrei sa ajungi sfesnic ("tinator de luminari")?

  Adica de ce moldovienii sa n-o aiba pe "Jeana a lu Marcu" a lor (strabuni de origine sanatoasa, fosti arcasi la PSD-ul lui Stefan cel Mare) ... care sa fie "arsa pe rug" sau eventual sa fie "trasa in teapa" ... pi dijaba?
  marele prozator Marti, Ianuarie 29, 2002 7:52 PM
  Comentarii:

  Ma ce plictiseala mare e aici pe la voi. Politica politica, dar mai bagati si vuoi un umor micut in ea, caci .....Uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! m-a apucat cascatul.

  Dorinella auzi ce zice nentu' MV. Ca tu ai pufoaica si nu te razi la sub bratz, iar tu vrei sa servesti masa de seara la lumanare cu el


  bibliotecarul Marti, Ianuarie 29, 2002 4:44 PM
  Comentarii: Pentru cine nu m-a uitat (daca): meta-soft Borges
  Din Adevarul de azi Marti, Ianuarie 29, 2002 2:32 PM
  Comentarii:
  Sursa http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol§ion_id=2&article_id=5485 O data cu partidele, cateodata chiar inaintea acestora, societatea civila si-a structurat punctele de vedere referitoare la revizuirea de principiu si punctuala a Constitutiei. Desi recunosc ca un asemenea demers nu detine locul de capatai in interesul public, mai multe organizatii civice si specialisti (plus UDMR) au facut ieri, la invitatia Fundatiei Horia Rusu, un inventar al schimbarilor pe care preconizeaza a le aduce Legii legilor. Ar fi nevoie de un Parlament unicameral, injumatatindu-se astfel timpul de adoptare a unei legi. Intrucat de ani de zile in tara asta legifereaza Guvernul, Constitutia ar trebui sa limiteze cu strictete atributiile acestuia in domeniul emiterii ordonantelor de urgenta. N-ar fi poate rau chiar sa se elimine aceasta posibilitate pentru anumite situatii (Renate Weber, presedinta Fundatiei pentru o Societate Deschisa Romania). In perspectiva aderarii la NATO si UE, ar trebui modificat articolul 1 din Constitutie astfel incat acesta sa reglementeze transferul unor atributii suverane ale statului catre organisme internationale. Din aceleasi motive, trebuie schimbate prevederile referitoare la cetatenie. O ciudatenie a actualei Constitutii o constituie posibilitatea respingerii unei decizii a Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea unui act normativ prin votul a doua treimi din Parlament. Asta inseamna ca printr-un vot politic, cum este cel parlamentar, se incalca Legea fundamentala a tarii. (Lucian Mihai, fost presedinte al Curtii Constitutionale). Astazi functioneaza practic doua parlamente: Senatul si Camera Deputatilor. Trebuie separate competentele celor doua Camere. Articolul care interzice sa se modifice anumite articole din Constitutie impieteaza asupra dreptului parlamentelor viitoare de a legifera in conformitate cu realitatile de atunci. Un sfert pana la o treime din articolele Constitutiei pot fi eliminate fara nici o pierdere (Victor Babiuc, deputat, fost ministru al Justitiei). Principala problema a Parlamentului este numarul mare al reprezentantilor sai. Componenta actuala a Legislativului corespunde unei populatii de 40 de milioane de locuitori (Cristian Preda, fost consilier prezidential). Trebuie sa fie garantat dreptul la proprietate privata. Restrictia privitoare la dreptul cetatenilor straini sau al apatrizilor de a deveni proprietari trebuie eliminata. Resursele subsolului sa fie scoase din domeniul public, urmand a deveni proprietate privata. Consiliile judetene si locale sa fie inzestrate cu atributii legislative.Presedintele sa fie ales de Parlament. Functia de ministru trebuie sa fie incompatibila cu cea de parlamentar. Sa se introduca prevederi exprese prin care sa fie sanctionata nerespectarea prevederilor Constitutiei de catre autoritatile statului (Dinu Zamfirescu, vicepresedinte al Fundatiei Horia Rusu). Este necesara definirea mai exacta a atributiilor institutiilor statului: Guvern, prim-ministru, Presedintie etc.. Constitutia trebuie sa prevada expres nevoia intaririi Curtii Constitutionale (Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei "Pro-Democratia"). Baza statului trebuie sa o constituie solidaritatea cetateneasca, principiul cetateniei. Constitutia trebuie nu doar sa enumere drepturile si libertatile cetatenesti, ci sa garanteze aplicarea lor. Sa se inlature efectiv posibilitatea ca Legislativul sa devina o anexa a Executivului (Peter Eckstein-Kovacs, senator UDMR). Articolul 1 este unul prafuit, in mare masura declarativ (Gabriel Andreescu, analist politic).
  Silviu ACHIM
  ANUNT Marti, Ianuarie 29, 2002 1:58 PM
  Comentarii: In semn de sprijin pentru Marea Adunare Nationala care va avea loc la Chisinau in ziua de 24 Februarie in organizarea fortele democratice ale romanilor basarabeni, Comitetul National de Criza (provizoriu), anunta desfasurarea unor mitinguri de solidaritate in ziua de 24 Februarie, in urmatoarele orase:
  - New York in fata Sediului ONU
  - Washington in fata Ambasadei Moldovei
  - Atlanta in fata Capitoliului.
  - Los Angeles in fata Federal Building
  - Otawa in fata Ambasadei Moldovei

  Facem si pe aceasta cale, un apel catre alte organizatii din Tara sau de peste hotare sa-si manifeste solidaritatea romaneasca organizand manifestari similare in cat mai multe locuri de pe glob.
  Ne puteti contacta: Fax: 781-240-8279 / 562-802-8256 E-mail: consiliu@usa.net

  Comitetul National de Criza (provizoriu)
  Sursa: http://groups.yahoo.com/group/consiliu_roman/message/1410

  BBC Marti, Ianuarie 29, 2002 12:40 AM
  Comentarii:
  Sursa:http://www.bbc.co.uk/romanian
  29.1.2002 12:04 Ora României
  Preşedintele Ion Iliescu a declarat luni seara la o întâlnire cu conducerile instituţiilor de presă din România că va cere verificarea informaţiilor publicate în presă privind firmele la care sunt acţionari, asociaţi, sau deţin alte funcţii o parte din membrii guvernului. Preşedintele a spus că va cere intrarea în legalitate a celor aflaţi în astfel de situaţii. Preşedintele Iliescu a declarat că singurul ministru despre care poate spune cu certitudine că nu e implicat în nici o activitate de acest fel este Ioan Mircea Paşcu, ministrul Apărării. Ion Iliescu a mai spus că va propune un "cod de conduită a luptei împotriva corupţiei", fără a da însă detalii privind conţinutul codului. Preşedintele Iliescu a precizat doar cîteva criterii generale precum "corupţia nu are culoare politică" şi "nimeni nu este mai presus de lege". Ion Iliescu a mai atras atenţia că "puterea e mama dracului" şi a adăugat că atras atenţia PSD asupra riscului puterii care corupe. Preşedintele ţării a mai fost întrebat şi dacă are acţiuni la Dracula Parc şi a răspuns că nu, deoarece nu are bani să cumpere. Primul ministru, Adrian Năstase a declarat că actualii miniştri şi-au făcut firmele pe vreme când erau în opoziţie şi nu ştiau că vor fi membri ai Cabinetului. Adrian Năstase a făcut referire şi la fosta guvernare, sugerând că miniştrii de atunci nu au fost traşi la răspundere pentru firmele pe care le deţin. Primul ministru a spus că nu înţelege de ce miniştrii săi "sunt puşi la zid că au firme iar alţii nu au nici un fel de probleme".
  Armagedon 5 Marti, Ianuarie 29, 2002 11:53 AM
  Comentarii:
  Sursa: http://groups.yahoo.com/group/freeex/message/1895

  Ce face si drege Nastase de nu intram in NATO
  Arestarile armagedonilor de saptamĺna trecuta au fost justificate politic - cum cu seninatate isi asuma premierul Nastase - prin “periclitarea relatiilor internationale”; mai concret, dl. Nastase a facut referire la apropiatul summit NATO de la Praga, in vederea caruia domnia-sa desfasoara acum o intensa activitate diplomatica pe care Raportul Armagedon o sabota. Noi credem ca, intr-adevar, nu nastrusnicele Rapoarte, ci activitatea dlui Nastase este extrem de importanta pentru intrarea in alianta mult visata.Tocmai asta ne ingrijoreaza. Pentru ca performantele domniei-sale sunt exact ceea ce partenerii de negocieri vor lua in calcul pentru a se decicide daca suntem credibili. Iata de ce va propunem un Raport Armagedon dedicat unui capitol esential pentru integrare:care sunt performantele guvernului Nastase in domeniul inzestrarii armatei. |nzestrare pentru NATO inseamna sa raspunzi corect la urmatoarele 2 mari intrebari: cu ce anume te dotezi si, respectiv, de la cine. A treia problema se refera la resurse - integrarea ne va costa cĺteva (7-8) miliarde de dolari. Dar sa le luam pe rĺnd. Mai intĺi, trebuie sa anuntam cu cuvenita solemnitate, ca armata nu se doteaza haotic, ci planificat. Planul este, in schimb, haotic. Sub aparenta seriozitatii si a transparentei, o H.G. (960/2000) descrie cele 19 programe de inzestrare ale armatei. Dintre toate acestea, specialistii au reusit sa identifice 4 programe relevante pentru integrare si inca 2 partial utile. Restul, daca ar fi sa arunce ochii pe dĺnsele un delegat al NATO ar crede ca citeste o revista de umor negru militar. Unul dintre proiectele prezentate ca succese este modernizarea Mig-urilor 21 (LANCER). Peste 100 de aparate au fost dotate cu creier inteligent de catre firma Israeliana ELBIT. Cost - 340 milioane de dolari, la care se adauga 180 milioane - pentru nerealizarea exportului pe care trebuia sa-l asigure ELBIT partenerilor romĺni. Mai recent se solicita un rahat de 3 milioane de dolari pentru achzitionarea unei instalatii de antrenament, asta in conditiile in care instalatia autohtona pentru IAR99 este compatibila. (Cazul - dimpreuna cu contul NITH UBS 697957 Lugano 9496 - este in studiul Comisiei pentru Abuzuri a Camerei Deputatilor). Lista aparentelor gugumanii comise in ultimii 12 ani este impresionanta: incepĺnd cu celebra afacere Motorola a generalului Stanculescu (10 milioane de dolari), modernizarea elicopterelor PUMA cu sistemul SOCAT (25 de bucati, 100 milioane dolari) modernizarea Masinii de Lupta a Infanteriei (MLI) cu tunuri Oerlikon generatie 1975 (cehii au preferat anul 1989), motor Perkins, si turele Rafael (vom reveni, merita),Razboiul electronic - (50 milioane de dolari), sistemul de transmisiuni STAR (cel putin 100 milioane) si care continua sa inghita bani, avioane Hercules fabricate in 1959 si multe altele (aparatura medicala, . Nota caracteristica este de brambureala generala, ca s-a achizitionat ce a picat din comertul cu firme specializate in lucrul cu fraieri sau cu escroci; care rezolva “cĺrpeli” si dotari cu armament/munitie aflat la limita expirarii morale sau fizice. Una peste alta, pe varza asta, Romĺnia a cheltuit in 10 ani aproximativ 4,7 miliarde de dolari. La Mĺrsa, La Mĺrsa unde pentru modernizarea MLI venise ca partener firma americana Sharp-Shooter se ajunsese in faza de prezentare a prototipului (1995). Cum insa investitia americano-romĺna ameninta sa devina unul dintre putinele exemple sanatoase, la demonstratia publica nu a venit nici un oficial. Ca raspuns, presedintele SUA - pe atunci Clinton - a supus Romĺnia unui moratoriu de 180 de zile de interdictie a exportului de armament. Programul a fost suspendat la Mĺrsa si pornit de la 0 la Mizil. Mizilul producea tancuri si, pentru civili frigidere ecologice – o linie modernizata. Au fost oprite tancurile si frigiderele, iar azi acolo zac in lazi componente de 40 milioane de dolari pentru MLI. |n acelasi timp, la Mĺrsa au ramas pe drumuri cĺteva mii de muncitori. Motivul? Mĺrsa producea in timp ce Mizilul consuma. Comisionul cel gras se face la cumparare. Reparatiile, resaparile, astea da! produc comisioane, mai ales daca achizitionezi inutilitati. Asa se face ca dupa 10 ani si 4,7 milioane de dolari, avem lazi cu resturi, niste avioane si elicoptere care zboara ele, dar nu ne ajuta la integrare. Dar poate ca ne ajuta sa ne aparam, cĺt de cĺt, de inamici mai mici, pĺna la o inzestrare adevarata, nu-I asa? - va veti intreba dumneavoastra, neincrezatori in dezastrul pe care-l descrisei. Pai, n-are rost sa facem noi evaluarile. Faceti-le voi: ungurii au 20 bucati avioane atac F16 si 24 avioane de lupta si bombardament Grippen (Saab); la sol stam, insa net mai bine: in timpul penultimei mineriade (1999), cĺnd cohortele lui Cozma se indreptau de nestavilit asupra capitalei, Constantinescu a hotarĺt sa fie scoase tancurile. De la Craiova au fost pregatite 16 bucati, dintre care vreo 10 n-au reusit sa treaca de poarta unitatii, iar pĺna la destinatie, adica la 60 de km, au ajuns 2. Asa ca raspunsul la aceasta intrebare cred ca l-a oferit deja celebra reclama “Dormi linistit, Armata lucreaza pentru tine” Pai asta seamana a sabotaj - veti sari voi, cititori cel putin la fel de onesti ca noi - daca de o suma egala cu jumatatea datoriei externe ne-am ales cu ace brice si carice! Corect. Iar sabotorii au fost identificati de puzderia de articole publicate de presa - inclusiv de Academia Catavencu. Sunt de notorietate cazurile lui Athanase Stanculescu , Popa Florentin - considerat a fi marele campion – gral Zaharia - cel care i-a succedat la inzestrarea armatei, cĺt timp Popa Florentin s-a mutat secretar destat pe probleme militare la Ministerul Industriilor; mai recent, dl. Decebal Ilina si-a depus si domnia-sa semnatura pe o serie de contracte dintre cele mai favorabile integrarii in gasca spagarilor. Dar aceste personale sunt importante in primul rĺnd pentru ca ele creaza pĺrtia legala pentru stolul de comisionari care indatoreaza tara pentru a-si produce comisioanele de importatori. O figura aparte ramĺne dl. Popa Florentin, care joaca si la aceasta categorie. Domnia-sa este cercetat pentru conturile din Elvetia si presupusa firma inscrisa pe numele fiicei in Ungaria; se vorbeste despre un comision de 5 milioane de dolari la un singur contract. De asemenea nu ne-a scapat relatia speciala - pe care au consemnat-o unele articole - pe care ar fi avut-o, intre altii, cu aghiotantul sau Mugurel. N-am comenta noi chestia asta, daca in pozitia in care se afla - controlul achizitiilor militare - pidosnicia nu l-ar fi expus santajului unor comercianti de arme si, se presupune, al unor servicii speciale. Despre Naor - fostul amiral israelian, devenit unul dintre cei mai importanti smecheri de armament pe relatia cu Asia si Africa - se povesteste ca a exhibat o fotografie in care se putea observa cum pistilul Florentin se odihnea in caliciul lui Mugurel. Chestia asta l-a costat o arestare intempestiva, iar in inchisoare a fost violat prieteneste de colegii de celula, ca nu cumva sa rateze mesajul. Dar, daca revenim la cei aflati inca in libertate, sa stiti ca viata nu le e usoara nici acestor comercianti. Adica nu credem ca e la indemĺna oricui ca pentru un contract de 10 milioane de dolari nu numai sa nu se organizeze licitatie, ci sa-ti apara numele srl-ului in anexele secrete ale unui act normativ (Hotarĺrea 211/2000, reinnoita in 2001, pentru instalarea de sisteme de protectie si paza la Ministerul Apararii) Deci, e vorba despre firma UTI. Iar in afara de aceasta firma mai sunt vreo 30 de SRL-uri care au primit acreditarea MapN si au fost agreate de MAE pentru comert cu armament si alte bunatati. Relatia cu NATO este moarte curata pentru aceste firme. Un contract serios, de cĺteva miliarde de dolari, cu cĺteva firme mari producatoare de echipamente pentru NATO nu mai lasa loc tunurilor de cĺteva sute de milioane cu parteneri din regiune. Va puteti imagina ce resurse arunca in joc famiglia asta ca sa blocheze relatia cu clubul atlantic. Unul dintre premierii romĺni a recunoscut, dupa cĺteva luni de la instalare, intr-un context intim, ca a incercat dar n-a reusit sa le sparga reteaua Ceea ce este mai nasol este ca recent, ransnistrienii au semnat cu Moscova un acord de partaj pentru depozitele de armament ale Armatei 14. Ele sunt, in prezent, scoase la vĺnzare. Zeci de tone de Kalashnikoave&co pe care - minor inconvenient - nu le pot vinde chiar ei. Intermediarii sunt chiar firmele de genul celor pe care vi le-am descris. La ora asta zumzaie la Tiraspol, alaturi de toti Naorii Terrei. Cu precizarea ca trebuie sa imparta cĺstigurile cu Moscova. |n tot acest timp, Romĺnia ar dori sa intre in NATO. |n acest scop, unii politicieni responsabili au inteles care este raspunsul corect in problemele de inzestrare. Stim, aici o sa rĺdeti, n-avem ce face, este vorba chiar de Ion Iliescu. Presedintele urma sa faca o vizita in SUA in septembrie. Stabilise, intre alte intĺlniri cu sarmale, si o lista de contacte cu reprezentanti ai marilor producatori din industria de aparare - alde Mc.D.Douglas, General Dynamics si altii. A urmat, in loc de vizita, 11 septembrie. Dupa care, a urmat in loc de Iliescu, in vizita, Adrian Nastase. Care nu s-a intĺlnit cu nici unul dintre cei de pe lista presedintelui. La intoarcere din State, premierul a facut un popas la Londra. Aici urma sa se consume un moment istoric pentru relatiile Romĺniei cu NATO: era pregatit un contract mamut de coperare cu BeA Systems - (un concern multinational european care include companii germane, franceze, suedeze) recte cheia pentru NATO. Romĺnia se dota si devenea producatoare si exportatoare de produse ale industriei de aparare, in calitate de partener cu BeA Systems. (vom prezenta intr-un armagedon viitor detalii ale contractului. Ei bine, Nastase n-a semnat nimic. Au semnat cehii, dupa o saptamĺna. Din toata oferta, au mai ramas doua fregate britanice, care costa cĺte 500 milioane de dolari fiecare. Nici aici nu intelege dl. Nastase ce se intĺmpla. De aceea ne framĺnta o ultima intrebare: dle Nastase, credeti in NATO?
  Mircea Toma
  (va urma)

  MV Marti, Ianuarie 29, 2002 6:16 AM
  Comentarii: Securistule protestez ... (sper sa n-o inhib prea tare pe tinara Dorinella si s-o fac sa roseasca) ... discriminare pe motive de sex! Esti un "male sovinist pig"?

  Si "femeile adevarate" se pot aseza in fata natiunii ... cel putin pe scaunul de "mama si copilul" din autobuz, sau in "plai cu boi" ... si sa-si dea dracu jos basmaua aia neagra din cap ca sa vaza lumina naturala a soarelui! Sa lase tirnacopu din mina, sa se lepede de pufoaice si sa invete ca rasu la sub brat, depilarea gazoniului multilateral, raderea mustatii ancestrale, apa & sapunu n-au omorit inca pi nimeni!

  Traiasca emanciparea moldoviencelor ... in fata natiunii cu ele!
  securistul Luni, Ianuarie 28, 2002 10:48 PM
  Comentarii: SUBSCRIU CELOR POSTATE DE DORINELLA SI CHIAR REPOSTEZ MESAJUL DUMNEAEI CA MULT SINT DIN INIMA! :"Dorinella Luni, Ianuarie 28, 2002 12:27 AM Comentarii: Sunt momente de rascruce in istoria fiecarui popor cand adevaratii barbati se asaza in mod natural si legitim in fruntea natiunii. Astazi stim ca procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana este ireversibil si de aceea refacerea unitatii aministrativ teritoriale a romanilor trebuie sa se produca in conformitate cu normele democratice occidentale. Avand in vedere ca reunificarea este in primul rand un act politic, bazat pe identitatea lingvistica si culturala a poporului roman, pozitia diplomatiei noastre fata de suspendarea PPCD care este un partid UNIONIST si introducerea obligativitatii invatarii limbii ruse in scolile romanesti, trebuie sa fie clara, transanta, fara ezitari. Este obligatoriu ca institutia prezidentiala sa isi asume anumite responsabilitati, altele decat cele ce decurgeau din Pactul de la Varsovia. Trebuie abandonata pozitia dublicitatra, astfel incat discursul diplomatic sa fie identic cu cel adresat natiunii romane. Este necesar ca partenerii nostri occidentali sa inteleaga ca ne asteptam ca pozitia lor fata de refacerea unitatii administrativ teritoriale a romanilor sa fie similara cu atitudinea adoptata fata de reunificarea poporului german. " Servesc Patria!
  Iacob-- dezvaluiri incendiare Luni, Ianuarie 28, 2002 7:38 PM
  Comentarii: BUCUREŞTI, 28 ian (MEDIAFAX) - Omul de afaceri Mihai Iacob a prezentat, luni, la Comisia SRI, o listă cuprinzînd 40 de nume de foşti ofiţeri şi subofiţeri SRI şi SPP care pot depune mărturie în faţa comisiei în sprijinul afirmaţiilor sale privind legăturile dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Radu Timofte. El a arătat că, în cazul în care cei nominalizaţi pe listă nu vor fi chemaţi şi audiaţi de către Comisie, lista va fi făcută publică în ziarul său, însoţită de declaraţiile acestora, care există "la ora actuală pe casete magnetice". Întrebat dacă mai deţine şi alte dovezi, el a precizat că acest lucru este treaba lui, arătînd că, dacă va fi cazul, le va depune şi pe acestea. Mihai Iacob a spus că el nu duce nici un război cu Sorin Ovidiu Vîntu, dar că şi-a făcut datoria ca preşedinte al unei companii care a semnalat furturile care se comit într-o bancă şi care a încercat să stopeze furtul banilor publici, respectiv cei de la Astra, Poşta Română. "Dacă Radu Timofte a considerat că problema SRI sînt eu, asta e problema lui", a spus Mihai Iacob, arătînd că problema directorului SRI, stabilită prin atribuţii, era să sesizeze toate organele referitor la furturile din banii publici de la Astra, Poşta Română şi SIF. El a spus că membrii comisiei urmează să stabilească dacă Radu Timofte a sesizat organele statului pe acest subiect. Mihai Iacob a mai spus că împotriva lui se fac în continuare presiuni, că este urmărit în continuare şi că telefoanele îi sînt interceptate. El a spus că, din informaţiile pe care le deţine, urma să fie arestat pe 26 ianuarie pentru a i se "închide" gura, iar arestarea urma să se facă nu în scandalul BRS, ci pe un alt motiv. El a spus că a fost chemat luni la Direcţia de Cercetări penale a IGP şi că, în urma discuţiilor ce vor avea loc, va putea verifica dacă informaţiile primite despre arestarea sa în 26 ianuarie sînt reale sau nu. În opinia sa, "decizia politică de a fi arestat e luată de talibanii dintr-un partid, care îl susţin pe Radu Timofte". La insistenţele ziariştilor, el a precizat că este vorba de aripa din PSD care-l susţine pe directorul SRI. "Îi asigur că nu-mi vor putea închide gura nici la trei metri sub pămînt şi nici în cea mai întunecoasă celulă", a spus Iacob. Mihai Iacob a arătat ziariştilor legitimaţia cu numărul 100 de la ziarul Curentul care atestă că este directorul general al acestui ziar. El a explicat că a intrat în presă pentru a continua lupta în calitate de ziarist. Întrebat la ce se aşteaptă în urma întîlnirii de la Direcţia Cercetări Penale, el a spus că totul este posibil, dar a adăugat că este sigur că luni bune presa va mai scrie, deoarece şi-a luat "aceste măsuri". Întrebat ce legătură există între el şi Doina Şuteu, el a spus că nu există nici o legătură de afaceri, arătînd că una dintre firmele acesteia a plătit nişte mărfuri în numele unui client de-al său. "O altă firmă a cumpărat produse de la noi şi una din firme cred că se numea Red Point, nu ştiu dacă e a doamnei Şuteu, a plătit în numele unui client", a precizat Iacob. Comisia SRI a decis să înceapă audierile referitoare la relaţiile dintre SOV şi SRI în urma disputei prin mass-media între Sorin Ovidiu Vîntu şi Mihai Iacob. Mihai Iacob a declarat, la un post de televiziune, că în jurul lui Vîntu s-au aflat adesea şefi ai serviciilor secrete şi că omul de afaceri i-a propus să devină ofiţer acoperit, invocînd şi relaţia de prietenie între Vîntu şi directorul SRI Radu Timofte. În replică, directorul SRI a afirmat, într-un interviu publicat de un cotidian central, că este de acord ca "Iacob să fie arestat" pentru o serie de afirmaţii făcute la adresa serviciilor secrete şi pentru "faptele pe care le-a comis pînă acum", numindu-l "un escroc". În interviu, Timofte a declarat că la o şedinţă a Biroului Executiv al SRI le-a ordonat angajaţilor săi să îi pună la dispoziţie "toate datele în legătură cu această situaţie nenorocită". Ulterior, Mihai Iacob l-a dat în judecată pe Radu Timofte, pentru insultă şi calomnie şi a cerut Consiliului Suprem de Apărare a Ţării să-l suspende pe Timofte din funcţie pînă la clarificarea de către justiţie a scandalului de la Banca Română de Scont. Săptămîna trecută, comisia i-a audiat pe Mihai Iacob, Sorin Ovidiu Vîntu şi Radu Timofte.
  STIREA ZILEI Luni, Ianuarie 28, 2002 7:29 PM
  Comentarii:
  sursa:www.mediafax.ro
  BUCURESTI, 28 ian (MEDIAFAX) - Sorin Ovidiu Vîntu şi directorul general al Dramiral Group, Mihai Iacob, au primit interdictie de a părăsi România, după ce Inspectoratul General al Politiei (IGP) a dispus, luni, începerea urmăririi lor penale, informează IGP.
  Potrivit IGP, pentru a dobîndi calitatea de acţionar majoritar în momentul constituirii Băncii de Investitii si Dezvoltare, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat în fals că sumele aduse drept aport la capitalul social sînt venituri personale si nu credit, contrar prevederilor Legii 58/1998 privind activitatea bancară. Faptele mentionate reprezintă infractiuni de fals în declaratii si uz de fals, precizează IGP.
  Totodată, Mihai Iacob, în calitate de administrator al Dramiral Group SA Bucuresti, a dispus alimentarea cardului personal cu sume importante din banii societătii, folosind aceste fonduri în interes personal, contrar legii. Potrivit politistilor, aceste fapte constituie infractiune, fiind prevăzute şi pedepsite de articolul 266, punctul 2 din Legea 31/1990.
  Potrivit articolului 266 din Legea 31/1990 privind constituirea societătilor comerciale, comite o infractiune pedepsită cu închisoarea "fondatorul, administratorul, directorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societătii care (...) foloseste cu rea-credintă bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect".
  Sorin Ovidiu Vîntu si Mihai Iacob au primit interdictie de a părăsi România înainte de finalizarea anchetei, precizează IGP.
  Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat, luni, mai putin de o oră, la sediul Directiei Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei, în legătură cu acuzatiile care îi sînt aduse. La iesirea din sediul DCP, referindu-se la achetă, Vîntu nu a spus reprezentantilor presei decît: "Diversiune, manipulare si multă candoare". Potrivit unor surse din cadrul echipei de anchetă, Sorin Ovidiu Vîntu este urmărit penal în legătură cu faptul că, la constituirea capitalului social la Banca de Investitie si Dezvoltare, ar fi declarat că va contribui cu banii lui, dar a folosit sume pe care i le-a pus la dispozitie Nicolae Popa, fost director general al grupului Gelsor.
  Directorul general al Dramiral Group, Mihai Iacob, a fost audiat, tot luni, timp de trei ore, la sediul Directiei Cercetări Penale, din cadrul Inspectoratului General al Politiei. La iesire, Iacob a spus că scopul sosirii sale la DCP a fost acela de a prezenta politistilor documente legate de scadalul de la Banca Română de Scont. El a adăugat că nimeni nu i-a adus la cunostintă că este urmărit penal. Cînd a venit la DCP, Iacob declarase presei că "are semnale" că pe numele lui trebuia să fie emisă o ordonantă de retinere încă de sîmbătă. "Trebuia să fiu retinut, însă nu stiu de ce s-a amînat pînă astăzi", a spus el. Iacob a precizat că nu stie ce acuzatii i se aduc însă, indiferent care vor fi acestea, va pleda nevinovat.
  Luni dimineată, înainte de începerea audierilor, ministrul de Interne, Ioan Rus, a anuntat, în cadrul conferintei de presă de la bilantul Comandamentului National al Jandarmeriei Române, că Politia a decis începerea urmăririi penale împotriva lui Mihai Iacob, directorul general al Dramiral Group, si a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.
  Chat despre viitorul Europei Luni, Ianuarie 28, 2002 7:12 PM
  Comentarii: EN
  Debate on the Future of Europe - Spanish Presidency
  In the framework of the Debate on the Future of Europe, the Presidency would like to invite anyone who wants to put their point of view to take part in an Internet chat session with the Spanish Secretary of State for European Affairs, Mr Ramón de Miguel, on Monday, 18 February 2002.
  The session will focus on the recent Laeken Declaration and the forthcoming work of the Convention, and the Spanish Presidency's priorities. The lines, in the 11 official languages, will be open from 18.00 to 20.00 Central European Time.
  http://europa.eu.int/comm/chat/miguel/index_en.htm
  Do not miss this unique opportunity to take part in a constructive dialogue with Mr de Miguel. Prepare your questions now! He will do all he can to reply to as many as possible in the available time.
  Questions can be sent in advance to:
  Chat-presES@cec.eu.int
  They should be as short as possible, with 256 characters at most.
  For more practical information on how to take part in the chat session, take a look at our special "Chat" page:
  http://europa.eu.int/comm/chat/instructions/index_en.htm

  FR
  Débat sur l'Avenir de l'Europe - Présidence espagnole
  Dans le cadre du Débat sur l'Avenir de l'Europe, la Présidence invite tous ceux souhaitant donner leur point de vue ŕ participer ŕ un chat internet avec le Secrétaire d'État espagnol chargé des Affaires européennes, M. Ramón de Miguel le lundi 18 février 2002. Le chat concernera plus particuličrement la récente Déclaration de Laeken et les futurs travaux de la Convention, ainsi que les priorités de la Présidence espagnole. Les lignes, dans les 11 langues officielles, seront ouvertes de 18.00 ŕ 20.00 CET.
  http://europa.eu.int/comm/chat/miguel/index_fr.htm
  Alors, ne manquez pas cette opportunité unique de prendre part ŕ un dialogue constructif avec M. de Miguel. Préparez vos questions dčs maintenant! Il fera son possible pour répondre ŕ un maximum de questions dans le temps imparti.
  Les questions peuvent ętre envoyées ŕ l'avance ŕ: Chat-presES@cec.eu.int
  Les questions devront ętre les plus courtes possible, 256 caractčres maximum.

  Pour de plus amples informations pratiques sur la maničre de participer au chat, consultez notre page "Participer au chat":
  http://europa.eu.int/comm/chat/instructions/index_fr.htm
  Civi Luni, Ianuarie 28, 2002 6:14 PM
  Comentarii: Ha! Mi-am adus si eu contributia la masinuta de vot.
  Ghiopardul Luni, Ianuarie 28, 2002 5:55 PM
  Comentarii: Eu nu cred ca a inceput cu adevarat lupta impotiva coruptiei. Lupta cu coruptia nu se duce in fata camerelor TV ci in instanta si nu se incepe cu cu ce a fost in guvernarea precedenta ci cu ce se intampla astazi. Peste tot in jurul meu vad aceiasi oameni corupti in aceleasi functii. Se vorbeste de Basescu ca ar fi singurul care lupta cu pesedeii. Aiurea, aiurea, aiurea! Basescu si Nastase sunt cei mai buni prieteni altfel nu ar imparti acelasi asternut. Azi am auzit ca se reintroduce taxa Basescu pentru posesorii de autovehicole. Fiecare zi ne aduce o noua taxa. Hotii tot hoti au ramas si tot la furtisaguri le sta gandul. Ar trebui sa iesim si noi in piata ca moldovenii dar nu cu mainile goale ci cu parul. Guvernantii nostrii nu mai stiu de lege de bunsimt de nimic. Stiu doar sa ne fure si sa ne minta. Una zic si alta fac. Iar au dublat pretul alimentelor de baza.
  Dorinella Luni, Ianuarie 28, 2002 12:27 AM
  Comentarii: Sunt momente de rascruce in istoria fiecarui popor cand adevaratii barbati se asaza in mod natural si legitim in fruntea natiunii. Astazi stim ca procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana este ireversibil si de aceea refacerea unitatii aministrativ teritoriale a romanilor trebuie sa se produca in conformitate cu normele democratice occidentale. Avand in vedere ca reunificarea este in primul rand un act politic, bazat pe identitatea lingvistica si culturala a poporului roman, pozitia diplomatiei noastre fata de suspendarea PPCD care este un partid UNIONIST si introducerea obligativitatii invatarii limbii ruse in scolile romanesti, trebuie sa fie clara, transanta, fara ezitari. Este obligatoriu ca institutia prezidentiala sa isi asume anumite responsabilitati, altele decat cele ce decurgeau din Pactul de la Varsovia. Trebuie abandonata pozitia dublicitatra, astfel incat discursul diplomatic sa fie identic cu cel adresat natiunii romane. Este necesar ca partenerii nostri occidentali sa inteleaga ca ne asteptam ca pozitia lor fata de refacerea unitatii administrativ teritoriale a romanilor sa fie similara cu atitudinea adoptata fata de reunificarea poporului german.
  Armagedon 4 Luni, Ianuarie 28, 2002 12:10 AM
  Comentarii:
  Sursa http://www.expres.ro/investigatii/?news_id=77743
  Geta Roman Luni, 28 Ianuarie 2002 “Romania - un stat politienesc condus de Adrian Nastase” Un nou Raport Armagedon, numit “Functia Publica”, a fost dat ieri publicitatii pe Internet. De data acesta, realizatorii raportului sint cunoscuti, ei fiind liderii sindicali din Federatia Nationala a Sindicatelor Functionarilor Publici, iar tema nu este noua: ilegalitatile ale caror victime sint functionarii publici din ministere sau primarii. Principalii responsabili de haosul din administratie sint considerati primul-ministru Adrian Nastase si ministrul administratiei publice, Octav Cozmanca. Redam in continuare citeva fragmente din acest raport. In locul functionarilor concediati au fost angajati oamenii puterii “Criza administratiei publice romanesti si haosul instaurat in 2001 in cadrul corpului functionarilor publici este deja de notorietate nationala si internationala. Guvernul PSD transforma statul roman intr-un stat absolutist politienesc, deoarece cele trei functii (legislativa, executiva, judecatoreasca) sint tot mai evident exercitate de una si aceeasi persoana: Adrian Nastase”. Principala nemultumire a liderilor functionarilor publici este modul in care au fost concediati aproape 20.000 de functionari dupa instalarea guvernului Nastase. Aceasta este “una dintre cele mai mari concedieri colective din ultimii ani. Nu numai ca li s-au incalcat drepturile garantate de lege, dar cabinetul Nastase nu a luat nici o masura pentru a asigura reinsertia acestora pe piata fortei de munca. La nivelul administratiei locale bucurestene, de exemplu, consiliile locale dominate de reprezentantii puterii actuale si primarii de sector au declansat o adevarata vinatoare de functionari publici pentru a-si plasa clientela politica pe locurile vacante cu incalcarea legislatiei”. “Cozmanca - dinozaur comunist bintuit de nostalgia totalitarismului” Liderii sindicali au o propunere inedita pentru eliminarea coruptiei: “Solicitam primului-ministru sa utilizeze in actiunea de curatire a cabinetului sau si a conducerii ministerelor un instrument mult mai eficace decit Corpul de Control condus de domnul Ponta: detectorul de minciuni. Astfel, toti ministrii si secretarii de stat vor putea face dovada ca nu sint corupti”. “Coordonatorul haosului” din administratia locala este considerat ministrul administratiei publice, Octav Cozmanca, acesta fiind definit drept “un dinozaur comunist bintuit de nostalgia totalitarismului al carui produs este, un tortionar incompatibil cu statul de drept care a transformat ministerul pe care il conduce in instrumentul perfect pentru satisfacerea clientelei de partid”. Sindicalistii sustin ca disponibilizarile care s-au facut in ministere au vizat doar eliberarea unor posturi. “Un exemplu relevant pentru colapsul din cadrul Ministerului Agriculturii il reprezinta ilegalitatile comise la Agentia Domeniilor Statului. Au fost disponibilizati in cadrul asa-zisei reorganizari a institutiei aproximativ 90 de angajati din totalul de 150, desi se depasea cu mult procentajul stabilit de guvern (30 la suta). Cu toate acestea, aproape simultan s-au facut noi angajari ale clientelei politice, ajungindu-se la finalul “reorganizarii” la numarul initial de 150”. In finalul raportului, liderii sindicali solicita demiterea ministrului administratiei publice, Octav Cozmanca, a presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si trecerea Agentiei in subordinea directa a Parlamentului Romaniei.
  Stire BBC Luni, Ianuarie 28, 2002 11:09 AM
  Comentarii:
  Sursa http://www.bbc.co.uk/romanian/news4.shtml
  28.1.2002 3:15 Ora României La Chişinău au continuat ieri manifestaţiile de protest împotriva introducerii obligativităţii predării limbii ruse în şcoli. Numărul participanţilor s-a dublat, la demonstraţie participând circa 6000 de persoane, printre care profesori, elevi şi ţărani din judeţele Bălţi, Soroca şi Edineţ. Pentru prima oară, alături de reprezentanţii PPCD au putut fi văzuţi şi reprezentanţi ai unor partide extraparlamentare de centru dreapta. Deputaţii PPCD au anunţat convocarea pe 24 februarie a unei mari adunări a alegătorilor, având acelaşi obiectiv cu manifestaţiile care au început pe 9 ianuarie.
  Din Romania libera de azi Luni, Ianuarie 28, 2002 10:59 AM
  Comentarii: Conform unor membri ai Executivului, cele patru ordonante aprobate joi in sedinta de Guvern privind plata prin mijloace electronice si licitatiile publice prin Internet includ si cenzurarea publicarii si comunicarii prin Internet. "Vrem ca site-urile sa fie controlate, pentru a nu mai fi difuzate fel de fel de Armagedoane", a recunoscut un ministru. Admirabil, prima institutie care s-a grabit sa aplice aceasta cenzura a fost Televiziunea Nationala, angajatii TVR fiind anuntati ca de pe 1 februarie le este restrictionat accesul pe Internet, impunandu-se subtil, de catre Guvern incalcarea libertatii de exprimare si secretul corespondentei. Dupa TVR, si alte institutii ale statului vor fi nevoite sa aplice restrictiile gandite de Cabinetul Nastase http://www.romanialibera.com/1POL/28s1pcen.htm Legea privind protectia informatiilor clasificate se afla pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor care va incepe astazi. Este vorba despre varianta retusata a Legii Tainelor, dupa ce surata ei mai batrana, care a fost votata de Parlament, a fost criticata de presa pe motive de continut si respinsa de Curtea Constitutionala pe motive de procedura. Asa incat s-a trecut la elaborarea unui nou proiect de lege, de data aceasta executantul fiind Comisia SRI. Cu toate ca s-a incercat imblanzirea legii si s-a rostit obsesiv ca avem nevoie de actul normativ pentru intrarea in NATO, textul continua sa ridice numeroase semne de intrebare. Autorii nu doar ca aproape epuizeaza literele alfabetului insiruind domeniile in care informatiile sunt secrete, dar adauga si "alte domenii stabilite prin lege", lasand lista deschisa pentru noi si noi taine. Pentru ca prima varianta a legii a fost criticata pentru ca permitea secretizarea unor abuzuri, acum se interzice declararea ca informatii clasificate a unor date referitoare la astfel de cazuri. Insa legea nu prevede nici o pedeapsa pentru incalcarea acestei prevederi. In schimb, cei care divulga informatii secrete de stat si cei care le procura fara drept - si este vorba in primul rand de ziaristi, chiar daca ei nu sunt nominalizati in textul de lege - raman in continuare pasibili de pedeapsa cu inchisoarea, pentru ca actul normativ face trimitere la Codul Penal. Legea are drept scop "instituirea sistemului national de protectie a informatiilor secrete, a informatiilor nedestinate publicitatii si a tot ceea ce contine informatii de asemenea natura ori priveste activitati din aceasta categorie". Potrivit legii, informatiile clasificate sunt datele sau informatiile nedestinate publicitatii, indiferent de suport, forma ori mod de exprimare. Informatiile clasificate pot fi secrete de stat si secrete de serviciu. Sunt considerate secrete de stat, intre altele, informatiile care se refera la sistemul de aparare a tarii. In categoria secretelor de stat au fost incluse si datele care privesc activitatile stiintifice, tehnologice sau economice si investitiile care "au legatura cu siguranta nationala sau cu apararea nationala ori prezinta importanta deosebita pentru interesele economice si tehnico-stiintifice ale Romaniei". Este lesne de inteles ca in Romania actualei perioade o asemenea definitie va deschide nebanuite posibilitati de a declara secrete de stat o serie de "activitati economice" sau "investitii" ai caror stapani au legaturi sau fac parte din partidul de guvernamant. Pentru a fi siguri ca nu au uitat nimic, autorii legii au stabilit ca sunt secrete de stat si informatiile referitoare la "alte domenii stabilite prin lege". In acest fel, orice actuala sau viitoare majoritate parlamentara poate largi cat vrea pomelnicul domeniilor despre care nu se pot afla informatii. Lista autoritatilor imputernicite sa atribuie un nivel sau altul de secretizare a informatiilor cu prilejul elaborarii lor este si ea foarte larga. Pana si directorul Institutului National de Statistica are dreptul de a clasifica informatii drept "strict secret de importanta deosebita". Probabil ca in curand vor intra in aceasta categorie informatiile Institutului National de Statistica referitoare la modalitatea de calculare a cosului zilnic. Pentru ca tacamul sa fie complet, legea prevede ca pot clasifica informatii si "alte autoritati imputernicite de presedintele Romaniei sau de primul ministru". Ca multe alte legi, si aceasta s-a dovedit ocazia ideala pentru infiintarea unei noi institutii. Astfel, se va organiza in subordinea Guvernului Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS). Aceasta proaspata institutie, care va avea o sigla captivanta, va organiza evidenta listelor si informatiilor din categoria secretelor de stat si a termenelor de mentinere in nivelurile de clasificare a personalului avizat pentru lucrul cu informatiile secrete de stat. Potrivit actului normativ, nu este permisa clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul "incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de interes public, restrangerii exercitiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezarii altor interese legitime". Aceasta prevedere ar putea insa ramane litera moarta, pentru ca legea nu prevede nici o sanctiune pentru neaplicarea ei. Coordonarea nationala a activitatii si controlului masurilor privitoare la protectia informatiilor secrete de stat se realizeaza de catre SRI prin Oficiul de Supraveghere a Secretelor de Stat. SRI efectueaza constatari cu privire la nerespectarea normelor privind protectia informatiilor secrete de stat si aplica sanctiunile contraventionale prevazute de lege, iar atunci cand faptele constituie infractiuni sesizeaza organele de urmarire penala. Persoanele membre ale serviciilor de informatii si siguranta ale Armatei, cele aflate in serviciul relatiilor externe, precum si cele special insarcinate cu protectia informatiilor secrete de stat gasite vinovate de deconspirari voluntare ori de acte de neglijenta care au favorizat divulgarea ori scurgerea informatiilor secrete isi pierd irevocabil calitatea, urmand sa fie pedepsite conform legii penale. Proiectul de lege mai prevede ca procurarea fara drept a informatiilor secrete de stat, distrugerea neautorizata ori alterarea acestora, precum si divulgarea, folosirea ori transmiterea fara drept sub orice forma a informatiilor secrete de stat se pedepsesc in conditiile prevazute de legea penala ori de alte legi speciale. Chiar daca nu sunt prevazute expres pedepse, prin acest articol, sub incidenta legii cad in continuare persoanele din afara serviciilor secrete care intra in posesia unor informatii si ziaristii care le publica. Toti acestia sunt pasibili de pedeapsa cu inchisoarea prevazuta in Codul Penal.

  Sursa:http://www.romanialibera.com/1POL/28s1ptai.htm
  securistul Duminica, Ianuarie 27, 2002 8:06 PM
  Comentarii: Iubiti tovarasi si prieteni,eu in dosarele pe care le am la indemina citesc ca romanii din Republica Moldova sint majoritari. Nu inteleg de ce in acest moment reprezentantii minoritatii sint la putere!Daca votul nu a fost democratic si alegerile au fost inclinate Putin spre stanga atunci de ce nu iesiti dragi romanimoldoveni cu coasa pe televiziunea din Chisinau?Se pare ca functioneaza! Servesc Patria!
  Pentru romanii de peste r^u Duminica, Ianuarie 27, 2002 7:42 PM
  Comentarii:
  Sursa: De pe lista Consiliului Mondial Roman (http://groups.yahoo.com/group/consiliu_roman/) un mesaj al dlui Mircea Popescu:
  Sambata 26 Ianuarie, in Statele Unite, comunitatile romanesti au declansat miscari de solidaritate cu romanii din Basarabia, care in aceste zile lupta impotriva instaurarii dictaturii comuniste si pentru salvarea identitatii lor nationale. La New York in fata Misiunii ONU, unde se afla si Misiunile Romaniei si Basarabiei, printre manifestanti s-au numarat Grigore Culian, editorul saptamanalului New York Magazin, Timotei Ursu editorul Lumii Libere si consulul roman Dumitrescu. Manifestatia al carui suflet a fost Liviu Budura s-ar putea reedita saptamana viitoare daca situatia din Basarabia va continua sa se deterioreze. La Los Angeles, raspunzand chemarii Consiliului Romano-American si Consiliului Mondial Roman, romanii din Sudul Californiei au manifestat la ora de varf in fata Cladirii Federale, fiind salutati de americani si solicitati sa explice care-i situatia romanilor din Basarabia. Pe numeroasele pancarte se putea citi: "MOLDOVA STOP THE HATE CRIME AGAINST ROMANIANS; MOLDOVA is CUBA of EUROPE; MOLDOVA SHAME on COMMUNISM; NO COMMUNISM in MOLDOVA; STOP COMMUNIST DICTATORSHIP IN MOLDOVA; FREEDOM for PPCD". In interviurile ad-hoc inregistrate pe caseta, romanii-americani au condamnat politica de rusificare fortata dusa de autoritatile comunisto-rusofone impotriva majoritatii romanesti si au transmis indemnuri la rezistenta impotriva incercarilor de revenire la dictatura si mesaje de incurajare pentru fratii romani basarabeni. Cei prezenti au semnat o scrisoare care va fi inmanata Presedintelui Statelor Unite si Congresmanilor americani. Participantii la miting au hotarat sa organizeze manifestatii sub denumirea de Ziua Identitatii Nationale, cu ocazia sarbatoririi Unirii Basarabiei cu Romania petrecuta la 27 Martie 1918. Acest prim pas spre infaptuirea Statului National Unitar Roman, speram sa devina una dintre sarbatorile nationale ale Romaniei. Speram de asemenea ca presa din tara sa sustina aceste demersuri. La Atlanta manifestarea de solidaritate organizata de Centrul Cultural Romano-American "Athenaeum" si organizatia "Youth for Better World" a avut loc in fata Capitoliului. Alaturi de romani au participat si au semnat scrisoarea ce va fi adresata Presedintelui Bush, numerosi americani. Statia nationala de televiziune CBS a filmat in direct manifestatia, si a transmis o parte din interviul luat doamnei Smaranda Cazan-Livescu, presedinta Centrului Cultural Romano-American "Athenaeum" si Secretar General al Consiliului Mondial Roman. In saptamana care urmeaza, vor continua manifestatiile si la Washington in fata Ambasadei Moldovei. Tot in aceasta saptamana, scrisoarea insotita de semnaturile participantilor la adunarile romanilor din diverse orase americane, va fi prezentata atat la Casa Alba cat si la Congresul Statelor Unite de o delegatie condusa de Parintele Calciu Dumitreasa.
  BBC Duminica, Ianuarie 27, 2002 7:34 PM
  Comentarii:
  Sursa: http://www.bbc.co.uk/romanian/news1.shtml
  27.1.2002 15:25 Ora României
  Firma care construiste in asociere cu Primul Ministru, Adrian Nastase, un imobil cu patru nivele in Bucuresti, va face o plangere penala impotriva lui Traian Basescu. Primarul capitalei a trimis joi, trei documente Presedintelui Ion Iliescu si Premierului Adrian Nastase, din care - potrivit lui Traian Basescu- reiese ilegalitatea construirii acestui imobil. Firma constructoare, Conimpuls, spune ca imobilul este construit legal, iar cele trei documente aduc prejudicii societatii. La firma Conimpuls, actionar majoritar este senatorul PSD Sergiu Sechelariu, Secretar de Stat in Ministerul Lucrarilor Publice. Primarul Traian Basescu a declarat la BBC că firma Conimpuls nu a făcut nici o contestaţie la amenzile date de Primăria Generală. "Sechelariu nu mai are dimensiunea realului şi confundă Bucureştiul cu Bacăul, unde primar este fratele domniei sale şi unde face ce vrea" a spus Traian Băsescu.
  Stirea zilei la Mediafax Duminica, Ianuarie 27, 2002 7:30 PM
  Comentarii:
  Sursa: http://www.mediafax.ro/top10/interna.shtml
  BUCUREŞTI, 27 ian (MEDIAFAX) - Procurorii Parchetului Curţii Supreme de Justiţie au emis mandat de arestare în lipsă pe numele lui Nicolae Popa, fost director general al grupului de firme Gelsor, au declarat, duminică pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit anchetatorilor, în 18 septembrie 1998, Popa ar fi sustras de la Gelsor cîteva zeci de mii de acţiuni la purtător, emise de societatea Industrialexport. Acţiunile aveau o valoare nominală de aproximativ 25.000 de lei fiecare şi aparţineau firmei SOV Invest, fiind încredinţate spre deţinere şi administrare grupului Gelsor. Popa i-ar fi încredinţat acţiunile lui Teodor Irimescu care, prin intermediul firmei Asiadona, al cărei administrator era, le-ar fi vîndut Băncii Agricole. Preţul de vînzare al acţiunilor ar fi fost de 30 de ori mai mare decît valoarea nominală, situîndu-se în jurul valorii de 765.000 de lei pe acţiune. Anchetatorii susţin că, din partea Băncii Agricole, tranzacţia a fost făcută de Liviu Istrate, fost preşedinte al băncii. Prin această tranzacţie, Banca Agricolă ar fi fost prejudiciată cu 50 de miliarde de lei, acţiunile nefiind cotate la bursă. La cererea Parchetulului Curţii Supreme de Justiţie, Nicolae Popa a fost dat în urmărire generală şi internaţională prin Interpol. Teodor Irimescu a fost arestat preventiv şi apoi eliberat, el fiind acuzat de evaziune fiscală şi fals intelectual. Teodor Irimescu este cel care, în data de 22 mai 2000, a însoţit-o pe Ioana Maria Vlas, fost preşedinte al SOV Invest, cînd aceasta a părăsit România pe la punctul de trecere a frontierei Vama Veche.
  Curiosul Duminica, Ianuarie 27, 2002 4:50 PM
  Comentarii: Dor de la Dorinella?
  nu-mi trimitea'atita Sambata, Ianuarie 26, 2002 6:58 PM
  Comentarii: dor
  Fabricat in Roumania Sambata, Ianuarie 26, 2002 6:53 PM
  Comentarii:

  Interviu cu mine, in impostura de personalitate publica:

  Intrebare: Bine, bine... armagedon, armagedon, dar, cine e Armagedon?

  Raspuns: Este lipsit de importanta cine a realizat, din puct de vrdere tehnic, editatrea si distribuirea materialului. Tipic pentru fenomenul Armagedon nu este continutul denuntului ci anonimatul lui. Scrisorica anonima devenise institutie in timpul dictaturii comuniste. Cu ajutorl ei, se intentau procese persoanelor incomode din interiorul partidului. Se crea impresia unei aparente democratii, deoarece puterea reactiona la infractiunile denuntate si in acelasi timp, prin anonimat, se arunca o umbra de complicitate si culpabilitate asupra tuturor persoanelor din intreprinderea sau institutia respectiva.

  Intrebare: A incetat intocmirea scrisorilor anonime, asa cum ne-am fi asteptat, in 1989?

  Raspuns: Nu, el a continuat si a cunoscut o puternica recrudescenta in perioada 1996-2000. Invinsi in alegerile din '96, de esalonul doi, vechii comunisti inglobati in PSDR, au mutat lupata din arena politica in anonimat, practicand denunturile calomnioase. Deci, denuntul anonim, adesea calomnios, este specific actualei puteri. In mod cert, autorii Armagedon 2 sunt vechi comunisti. Surescitati de politica Chisinaului, ei dezaproba politica guvernului Nastase de indepartare fata de Kremlin si se vad amentati de apropierea structurilor NATO si UE. Daca am lua in serios, denuntul calomnios din Armagedon 2, intrebarea la care ar trebui sa raspunda organele de ancheta nu este daca faptele prezentate sunt sau nu adevarate, ci in ce masura sunt implicate, institutiile statului si persoanele incriminate, in fenomenul coruptiei.

  Intrebare: Cine sunt ei si unde se afla grupati?

  Raspuns: Acesti indivizi au radacini in mai toate structurile statului, institutiile, intrepriderile, comitetele si comisiile din Romania. In general, in perioada Constantinescu, au fost pensionati, pentru ca mai apoi sa fie reactivati dupa alegerile din 2000. Pot fi cautati in segmentul de varsta cuprins intre 50 si 70 de ani, in special in randul fostilor activisti PCR. Anonimele sunt convulsii in sanul PSD, legate de conflictul de interese din interiorul acestui partid. In mare parte sunt grupati in jurul institutiei prezidentiale, insa, cred ca ar fi o gresala sa-l includem pe Iliescu in lista. Nu cred sa existe neintelegeri intre presedinte si premier. Iliescu este un politician versat, care, intuieste situatia si o tolereaza fara sa se implice direct.

  Intrebare: Ce scapa opiniei publice?

  Raspuns: Ce nu reflecta mijloacele de informare in masa, in aceasta perioada, este lupta feroce care se duce in interiorul intreprinderilor, institutelor si companiilor de stat si presiunile enorme la care sunt supusi salariatii. Alegerile din 2000 au avut ca efect schimbarea tuturor echipelor manageriale din sectorul de stat cu oameni, in mare parte corupti, ai PDSR-ului. Pretextand intocmirea fiselor individuale de activitate, legate de manageriatul modern, s-a trecut, in fapt, la refacerea vechilor dosare de cadre, dosare confundate de marea majoritate a romanilor cu dosarele operative ale fostei securitati. Faptul ca aceste fise sunt intocmite in mod subiectiv de activistii de partid, duc la subordonarea, aproape in totalitate, a fortei de munca din Romania, fata de partidul de guvernamant. Astfel, teama pentru pierderea locului de munca, indeparteaza cetateanul obisnuit de lupta impotriva coruptiei, ceruta expres de oficialii NATO si UE. Datorita acestor practici totalitare, democratia si pluripartidismul din Romania tind sa devina simple lozinci, obiecte de decor.

  Intrebare: Restul, protectia sociala, siguranta cetateanului, ocrotirea batranilor si copiilor?

  Raspuns: Restul e demagogie!
  test Sambata, Ianuarie 26, 2002 6:42 PM
  Comentarii: test
  Cateva precizari Sambata, Ianuarie 26, 2002 6:36 PM

  "Proiectul eDemocratie
  Proiectul nostru este, dupa cunostinta noastra, primul care isi propune sa promoveze conceptele de eDemocratie (eDemocracy) si guvernare electronica (eGovernment) si sa creeze un loc de intalnire virtual pentru romanii de pretutindeni interesati de politica, de societate, de economia romaneasca, dar si de Internet. "
  Citatul de mai sus e de pe situl http://www.edemocratie.ro/?pid=2&_prepend=3
  Echipa:
  Octavian HERA este managerul acestui site.
  Sebastian Ailioaie este co-presedinte al Asociatiei CITX Romania si impreuna cu Octavian HERA se ocupa de dezvoltarea acestui prim portal de eDemocratie in Romania. Este absolvent al Facultatii de Relatii Economice Internationale - A.S.E. Bucuresti si are si un Master in Stiinte Politice cu specializarea eGovernment luat de la Central European University din Budapesta. Sebastian se ocupa in principal de dezvoltarea Centrului de eDemocratie pe care doreste sa il transforme in principalul centru de know-how in edemocratie si guvernare electronica din Romania.
  Eugen Filip este student in anul III al Facultatii de Contabilitate - A.S.E. Bucuresti, sectia Audit Financiar si se ocupa de managementul financiar al Asociatiei CITX Romania si implicit a acestui proiect. Eugen a fost presedintele Asociatiei Studentilor Economisti din Romania si are o experienta bogata atat in sectorul ONG cat si in cel de afaceri.

  Proiectul lor e e finantat de Uniunea Europeana. Proiectul Ciberplai nu e finantat de nimeni! Cu domnul Alioaiei m-am intalnit pe o lista, inainte sa exista situl lor dar mult dipa ce Ciberplaiul luase fiinta. Asa ca afirmatia de pe pagina lor web ca ar fi primul sit/proiect care ...bla , bla este o minciuna. Cam asta despre banii europeni si la cine se duc ei.
  Din Curentul de azi Sambata, Ianuarie 26, 2002 4:42 PM
  Comentarii:
  Sursa:http://www.curentul.ro/curentul.php?numar=20020126&art=11357
  Declaratiile incendiare ale sefului statului au fost facute la Palatul Culturii din Iasi, in fata participantilor la Forumul Unitatii Nationale. Iliescu n-ar fi intervenit in aceasta maniera daca n-ar fi fost provocat de o Declaratie comuna a celor prezenti, in fond o luare de pozitie fata de ultimele evenimente de pe scena politica moldoveneasca, unde Partidul Popular al unionistului Iurie Rosca a fost suspendat de autoritatile comuniste. "Inainte de a ma retrage, pentru ca m-ati pus in fata unui fapt implinit, deci o Declaratie la citirea careia am asistat, nu pot sa ma abtin si sa nu-mi spun parerea asupra unor lucruri", a recunoscut seful statului. El a precizat ca, dat fiind faptul ca are o responsabilitate politica, trebuie sa se distanteze de anumite aspecte ale documentului. Presedintele a ripostat in primul rand la punctul IV al Declaratiei, unde se spune: "Consideram ca o mare greseala, cu consecinte deosebit de grave pentru unitatea nationala, s-a facut dupa Revolutia Romana din Decembrie 1989, de catre primul Parlament al Romaniei, care a recunoscut neconditionat, ca stat independent, Republica Moldova". Ion Iliescu nu a recunoscut greseala: "Nu sunt de acord cu aprecierea care se face in document ca a fost o greseala politica recunoasterea statului independent al Republicii Moldova. Ar fi fost o mare greseala sa nu fi facut asa. Nimeni nu ne-ar fi inteles si, in primul rand, romanii din Republica Moldova". Atac la "oamenii fara maturitate politica" Pe masura ce s-a lansat in declaratii si demonstratii, Ion Iliescu si-a pierdut calmul, aruncand acuze si reprosuri fata de unii politicieni de la Bucuresti: "Care este miscarea dinspre Basarabia incoace? Anumite sloganuri agresive din partea unor oameni fara maturitate politica din Romania, s-a dat apa la moara rusofonilor din Republica Moldova, care, folosind si conditiile grele, economice, sociale, prin care a trecut si trece Moldova, iata, au reusit sa inlature din viata politica partidele romanesti. Trebuie sa reflectam profund asupra acestor lucruri, sa nu ne jucam cu cuvinte, cu fraze, cu sloganuri, sa stim sa facem politica inteleapta. Cei care mergeau de aici, din Romania, in Chisinau, cu formule din acestea agresive, "Haideti, fratilor, sa ne unim!" si cu o anumita atitudine cam aroganta fata de oamenii de acolo, au dat apa la moara rusofonilor ca i-au prelucrat pe romani, iata, "imperialistii romani care vor sa va inghita". Presedintele a descoperit ca Russel Johnston a fost "prelucrat" Ion Iliescu i-a invinuit pe unionistii romani ca au creat o reactie in lant, care l-a atins chiar pe fostul presedinte al Adunarii Parlamentare a CE, Russel Johnston: "Ati auzit si ultimele replici moscovite din ultima vreme, ati auzit si pe lordul acesta, Russel Johnston, care a fost presedintele Adunarii Parlamentare, ce prelucrat a fost si cum a plecat de acolo ca Romania sa termine cu revendicarile teritoriale". Presedintele a avertizat ca, atunci "cand apare asa ceva la adresa Romaniei, drumul nostru spre Europa este inchis". Ion Iliescu a deconspirat, in paralel, si "jocul Moldovei" comuniste, care doreste sa induca oficialilor occidentali ideea ca Romania ar avea stari conflictuale cu vecinii. Seful statului a pledat pentru "politica inteleapta" in relatia cu autoritatile din stanga Prutului: "A merge in intampinarea unor asemenea chestiuni, crezand ca facem opera nationala, ca exprimam in gura mare obiectivele noastre nationale, torpilam de fapt politica noastra nationala si sprijinul real pe care trebuie sa-l dam romanilor de acolo ca sa devina intr-adevar constienti de forta lor si de ce ar trebui sa faca".
  Florin Negrutiu
  Ionick Sambata, Ianuarie 26, 2002 8:51 AM
  Comentarii:
  iOi, Istenem, dziumatatea mia, a incepu-t sa t-e laude Joita ! Crezii ca pot-i cadea maii jos ? :))) Aia cu aroganta m-ia placu-t cel mai mult, asai, iZeroAbsolut, tu l-e da-i lecti de bunsim-t la totii telectuali astiia, ratzai dracu de telectuali :))) Auzi, da prietenu ta-u zice-a ca crede ca estii in germania, cum as-a, nicii preteni nu stie egzact, eas-a secreta locatia, psycho-mu ? iOi, nu face prea bine l-a Imagiune, Vitezu-l meu, ca cand te bat-i cu vanduti astiia de telectualiii, tu l-e stii si num-e si tot. De ce te ascunzi, dark side of the gastrula noastra comuna ? :)
  securistul Sambata, Ianuarie 26, 2002 7:55 AM
  Comentarii: Da,joita gaseste ca ar fi bine sa fie percutata de taurasi filozofi in Bombay! Eu i-as sugera sa fie atenta la locomotive,sa nu stea sa faca logica pe calea ferata cu posteriorul catre sifletul acestora!Conform rapoartelor noastre joita e stearpa,suta si are viermi subcutanati! Nici o sansa deci sa il puna in fund pe Platon! Servesc Patria!
  Ne m'oublie pas! 208.57.150.131 Mozilla/4.79 (Win98; U) Sambata, Ianuarie 26, 2002 2:15 AM
  Comentarii: Plictiseala curata la voi aici. Adio.
  Joita de la mata! Vineri, Ianuarie 25, 2002 11:25 PM
  Comentarii: Ba, IO, va da lecti de logica la totii! O fi el mai din topor la gura da le are cu logica ma elitistilor! Voi sunteti nu numai aroganti cât si dobitoci cât cuprinde! Asta asa ca va dati tari si mari si finca cu voi nu se poate discuta, da pe la spate bârfiti pe alti! Sictir!
  Ionick Vineri, Ianuarie 25, 2002 10:08 PM
  Comentarii:
  iO, scum-pulica, e foarte clar de ce te chinui tu aici. Extremele se atrag. Toti ceilalti sunt niste puturosi, tu muncesti de rupi (chiar, cand mai ai atata timp pentru cafenea ?) Toti ceilalti sunt niste prosti, tu esti genial. (Sa-i crezi pe cei care-ti demonstreaza ca esti un imbecil ar fi o dovada de realism de la care te impiedica medicatia). Miti e o vacuta, tu - evident - un bou. (E adevarat ca si taurul are coarne, ca si tine, dar el mai impunge si cu altceva, ce tie-ti lipseste cu desavirsire).
  Oh, Jummy-Dummy, prezenta ta e atat de tonicka :) Demonstrezi atat de bine nivelul celor carora nu le convine ca exista pagini ca aceasta, prostia ta a atins de atata timp desavirsirea, ca cine-ti urmareste calm spectacolul nu poate fi decat optimist: jigodii ca tine nu vor intemeia niciodata nimic si, oricat si-ar da osteneala, nu sunt in stare nici sa distruga ceva :)
  Mediafax Vineri, Ianuarie 25, 2002 9:10 PM
  Comentarii:
  Sursa: http://www.mediafax.ro/top10/interna.shtml
  Parlamentul Republicii Moldova a votat, vineri, ridicarea imunităţii deputaţilor creştin-democraţi Iurie Roşca, Ştefan Secăreanu şi Vlad Cubreacov, învinuiţi de Procuratură că au organizat acţiuni de protest ilegale în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În acelaşi timp, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău se aflau aproximativ 4.000 de persoane, în majoritatea elevi şi studenţi, care protestau, ca şi în zilele precedente, împotriva rusificării învăţămîntului din Republica Moldova, dar şi împotriva comunismului şi a politicii economice şi sociale a actualei puteri. Grupul Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD) şi grupul parlamentar "Alianţa Braghiş" au părăsit şedinţa în plen a Parlamentului acuzînd majoritatea comunistă că obstrucţionează opoziţia. Grupul parlamentar al PPCD, care are 9 membri, a decis să nu mai participe la şedinţele plenare deoarece "majoritatea parlamentară manifestă intoleranţă şi ostilitate făţişă" faţă de minoritate şi "încalcă sistematic dreptul opoziţiei de a-şi exprima opinia". Facţiunea "Alianţa Braghiş", în componenţa căreia au mai rămas 14 deputaţi (faţă de 19 cîţi erau iniţial), şi-a motivat abandonarea şedinţelor prin refuzul majorităţii de a lua în calcul opiniile lansate de acest grup parlamentar. În lipsa opoziţiei, majoritatea comunistă a votat retragerea imunităţii pentru cei trei lideri creştin-democraţi, deşi pe lista neagră se aflau cinci nume, participanţi la manifestaţiile din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Deputaţii comunişti deţin 71 de mandate din cele 101 ale legislativului. Cei trei deputaţi PPCD urmează să fie anchetaţi pentru că au participat activ la protestele împotriva oficializării limbii ruse şi introducerea acesteia ca obiect obligatoriu de studiu în şcoli. Pentru organizarea mitingurilor de protest, ministrul Justiţiei a suspendat pentru 30 de zile activitatea PPCD.
  Dorinella Tiraspol Vineri, Ianuarie 25, 2002 9:09 PM
  Comentarii: Omul, Eu zic ca MV nu are mai mult de 30 de ani fiindca e ager la minte. A invatat repejor sa-si faca cafenea, lucru cu care putini isteti de pe aici se pot lauda si locanta lui e marfa. Mai ma duc pe acolo in varful picioarelor sa nu-l deranjez si ma uit cum picteaza. Ma intimideaza si ma inhiba cand discut cu el. Am inteles ca e plin de lovele dar spre ghinionul meu e insurat. Pacat, si eu eram o partida buna ca nici proasta si nici urata nu sunt si imi place si mie tare mult sa cheltuiesc.

  MV, You have a reputation for being straight-forward and honest. OK, vino sa incalzim ceaiul la lumanare.
  Io 62.233.128.65 Mozilla/4.79 (Win98; U) Vineri, Ianuarie 25, 2002 5:18 PM
  Comentarii: Miti Miti Miercuri, Ianuarie 23, 2002 6:28 PM Comentarii: Si uite asa, in Romania, ca sa fiu protejata de iemanatiile urat mirositoare ale d'alde Io-Alcibiade-Suge_pixuri-teroristi_de_cafenea, trebuie sa ma fac autoritate de stat! Altfel nu se pune ofensa! Halal! Io, vezi ca aici suntem pe ciberplai, nu pe plai!
  Iara-ti merge gura fara tine, ma vacutza de Pamplona ma! :( Vezi cuim te slobozi în curbele alea, când dai buzna pe ulitzele satului, sa nu-l turtesti pe MV la mantinela, ca voi doi dati un cuplu fericit aici: unu mai p... american ca altu.
  Ia vezi sa nu ma sui pa jucaria ta o tzâra si sa te vaiti iara ca nu stii ce are Tripodu cu tine... Stii macar sa faci de mâncare, ma vedeto? Fac pariu ca habar n-ai, emancipata finantata cu bani "europeeni" germani în Spain, sa te puturoseasti cu tziganimea aia acolo, sa belitzi sula la tauri. Mai, daca ar vorbi altcineva, dar TU sa taci!

  MV
  MV Joi, Ianuarie 24, 2002 7:33 AM ...Comentarii: Rectific ... nu-s chel, m-am nascut in a doua jumatate a secolului trecut si sint foarte alergic la cretini!
  Pai atunci ce cautzi aici? facetzi schimb de prostie, asa-i? capitalism, bre, totul de vânzare-cumparare. "Supportati Freedomu'" de nu mai putetzi.
  Ipocriti puturosi amândoi. La munca cu voi, puturosilor, nu la-ntins mâna.
  Despre art.16, al.3 din Constitutie Vineri, Ianuarie 25, 2002 12:24 AM
  Comentarii:
  Sursa:http://www.expres.ro/politica/?news_id=77539
  Liberalul Dinu Zamfirescu, vicepresedintele Fundatiei “Horia Rusu”, va ataca la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) decizia Curtii Constitutionale prin care a fost impiedicat sa candideze la alegerile parlamentare din 2000. Decizia de anul trecut a Curtii Constitutionale avea ca motivatie dubla cetatenie a lui Zamfirescu, romana si franceza. Reprezentantul PNL este decis sa ceara statului roman daune de peste 100.000 de dolari pentru incalcarea drepturilor fundamentale ale omului. Dinu Zamfirescu spune ca-si intemeiaza demersul catre CEDO atit pe art. 20 din Constitutie, care prevede ca reglementarile internationale in domeniul drepturilor omului au intiietate fata de cele interne, atunci cind exista neconcordanta, dar si pe o declaratie facuta de premierul Nastase in Franta. Atunci, Nastase a sustinut ca statul roman nu impiedica persoanele cu dubla cetatenie sa candideze la functii publice. “Primul-ministru are un dublu limbaj. In strainatate joaca pe cartea democratiei, iar in tara continua directia regimului ceausist de incalcare a drepturilor omului”, arata reprezentantul PNL.

  .... @ .Ciberplai

  [Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]