.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Miti Luni, Martie 18, 2002 7:52 PM
dixit:
Dorinella, merci de comentarii. N'am folosit Visual Basic ci un applet java. Pe urma, n'am restrans decat putin spatiul (am pus 90% la tabel in loc de 100%). Era prea labartzat inainte--acum incerc sa focalizez estetic daca pot pentru ca sa ma exprim asa :-) Am incercat si pe 600x800 si nu se vede foarte rau, cred eu.

Mai sunt si altii nemultumiti de schimbari?
Dorinella Tiraspol Luni, Martie 18, 2002 7:30 PM
dixit:
Vai Miti, ce frumos e in cafenea! Ai grija ca scripturile Visual Basic pot sa blocheze navigatoarele 6.0 de la Microsoft si mai ofera curiosilor si niste orificii in securitate. In fine, asta e! Daca celorlati le place trebuie sa ma conformez si eu. Mai vad ca te-a apucat si pe tine boala sa restrangi dimensiunea de afisare. Ai lasat inutil ditamai spatiul in stanga si dreapta foii. In opinia mea o lista de discutii trebuie sa fie simpla, practica si lizibila.
Miti Luni, Martie 18, 2002 11:44 AM
dixit:
Un sit Editie Speciala cu fotografii facute de ziaristi români din Constanta care au participat la Primavara de la Chisinau:
http://roldova.tripod.com/galerie.html
Secera & Ciobanu Luni, Martie 18, 2002 1:03 AM
dixit:
Mai Ionick ... imi depasesti cu mult competenta ... cred ca trebe sa mergi mata la un pshihiatru profesionist, si repede (daca mai e inca timp) ... te vad depravat genetic si stresat mental din frageda copilarie ... semeni cu taticul tau, nu?

Ai fost abuzat si sexual in familia aia "interesanta"?! Ce vina am eu la chestia asta ... de ce nu freci la cap si-un popa ... poate te simti mai bine? Iti doresc multa sanatate!
Ionick Duminica, Martie 17, 2002 11:47 PM
dixit:
Ma libarca rosie ma :)
Vaaai, ce nu face omul sa se vada publicat, ma prostovane... Veeezi daca nu i-ai supt pixul destul lui Sufitzchi, acuma trebuie sa provoci pe unul si altul sa-ti posteze logoreea pe CRL, ma prostovane ma :) Sangele apa nu se face; asa rahat in ploaie cum esti, esti fratele meu. Ti-am dat o adresa, fa bine si foloseste-o: i0estiprostdebubui@yahoo.de. Vomita acolo tot ce vrei si-ti promit ca te public neconditionat, ma prostovane, ma :)
Ionick Duminica, Martie 17, 2002 11:32 PM
dixit:
Nu, MV, mama nu era curva. Dar avea un serviciu. Tata nu era de parere ca o femeie ar trebui sa iasa din casa si sa se ocupe de altceva decat de gatit. De asta o facea mereu curva. Si nu suporta sa o auda vorbind. Ii zicea mereu "taci, vaco, taci dracului din gura". De la el a invatat frate-meu cum sa vorbeasca cu femeile. Dar tata era asa tiran doar cu noi, in casa. Daca s-ar fi legat cineva pe strada de noi sau de mama, n-ar fi sarit sa ne apere. Frate-meu ii seamana leit: o jigodie la$a. Daca nu are argumente, injura. Daca il injura altul mai rau, tace. Sau se razbuna pe Miti, cum a vazut la noi in casa.
Secera & Ciobanu Duminica, Martie 17, 2002 8:47 PM
dixit:
Ionick "muma voastra" ... era de fapt curva ... sau numa taticu va era "urangutan democrat multi-imbecil?
Miti Duminica, Martie 17, 2002 8:30 PM
dixit:
Multumesc pentru anunt, Columb. Eu una o sa ma gandesc cu ce as putea contribui.
Miti Duminica, Martie 17, 2002 8:27 PM
dixit:
Merci fain, Ionick!
Ionick Duminica, Martie 17, 2002 8:21 PM
dixit:
Ma prostovane ma :)
Iti mai aduci tu aminte cum tata n-o mai scotea din "curva" pe muma noastra, saraca ? Ti-am zis, ma prostovane, tu tot ACASA ai ramas, cum ai auzit acolo ca se vorbeste, asa vorbesti si acum, ma prostovane ma :)
Columb Duminica, Martie 17, 2002 8:18 PM
dixit:
Salutari !
Indraznesc o invitatie la Expozitia anului Exista printre participantii la dialogurile de pe acest site persoane care pot oferi stiri sau evenimente in imagini ale temelor cafenelelelor romanesti? Ideea expozitiei nu am limitat-o la poze turistice sau artistice. Gasiti utila spre exemplu participarea la aceasta expozitie cu fotografii personale care sa ilustreze dialogul pe tema evenimentelor romanesti din Basarabia?
Ionick Duminica, Martie 17, 2002 8:15 PM
dixit:
Miti, n-am avut probleme. Frumoase bule si culori.
Cu idiotul de frate-meu stii ce cred ? Pana il calmeaza doftoroaia comunala (ca iar are vedenii cu privat petrol), invata-l ce-i aia private domain si da-i DDT cum se mai libarceste pe-aici. Democratia nu-i pentru orangutani.
Miti Duminica, Martie 17, 2002 7:44 PM
dixit:
Bine fratilor, am inteles. Acum spunteti-mi rogu-va daca appletutzul de-l pusei in locanta va cauzeaza in vreun fel. Thanks.
securistul Duminica, Martie 17, 2002 7:38 PM
dixit:
Coano Miti trebuie sa iti sara tandara sa faci curatenie si sa dai cu matura prin cafe?Conform dosarelor noastre Secera si Ciobanul sint 2! Unul taie si celalalt..se ocupa de oi!Nu este periculosi indivizii,cinta pasnic din fluier la cine ii lasa si la cine ii asculta.Al dumneavoastra securist cu studii profesionale. Servesc Patria!
test Duminica, Martie 17, 2002 6:11 PM
dixit:
test
Miti Duminica, Martie 17, 2002 6:04 PM
Comentarii:
Va place noul "look" din cafiné?
Secera & Ciobanu Duminica, Martie 17, 2002 6:02 PM
Comentarii:
Nu-i chiar asa "OK" ... cum ramine cu "prostia", "ticalosia", "spurcaciunea" ... adica epitetele faine pHD-iste?

Te duci singura la colt ... sau astepti sa te trimit eu?
Miti Duminica, Martie 17, 2002 5:39 PM
Comentarii:
Okay Secera si Ciobanul. (Daca puneai ghilimele la apelativul Miti nu intelegeam gresit si nu-mi sarea tzandara.)
Secera & Ciobanu Duminica, Martie 17, 2002 5:01 PM
Comentarii:
Pe linga faptul ca m-ai "demascat miseleste" si fara motiv (de-o sa ma puna Dorinella la coltu copcii vreo saptamina) ... eu NU "te-am injurat" si nu m-am "intovarasit cu nimeni" ... sint la fel de independent ca-n prima zi! Citez:

Vai Miti ce urit vorbesti ... si io care credeam ca te-ai dus in Spania la capsunat!"

Am fost numa indignat de mesajul vulgar (care a disparut, si bine a facut c-a disparut) ... si am reafirmat mesajul "valoric corect" ... ca e mai bine sa mergi in Spania la munca cinstita (capsunit sau fugarit de nori) decit la curvasarit! Ai vreo problema cu logica mea cristalina? Daca chiar nu intelegi ... scote-ti frumos pHD-ul si vezi ca singurul "injurat" este "vulgarul Miti" (nicidecum pretina mea civica (sau civila) Coana Mitica) ... cel care a postat mesajul ingrat. Sper ca nu crezi ca l-am postat eu ... sau ca sint de acord cu o astfel de postare?! Nu e nici "prostie", nici "ticalosie" si nici "spurcaciune" ... multumesc pentru complimente ... nu cred ca le meritam!?
test Duminica, Martie 17, 2002 4:46 PM
Comentarii:
test bis
test Duminica, Martie 17, 2002 4:44 PM
Comentarii: test
Miti Duminica, Martie 17, 2002 3:57 PM
Comentarii:
MV (alias Secera&Ciobanu),
Cand specimenul ala te-a injurat, nu s'a gasit prin cafenea nimeni care sa i se alature si sa mai traga o injuratura unde a spurcat spurcaciunea! In schimb, chiar tu i te faci tovaras cand jigneste pe altul (nu pe tine...). Ca o faci din prostie sau din ticalosie nici ca mai are importanta. Ia-te de bratz cu spurcaciunea si sa-ti fie de bine!
Pasarelul Pacii Duminica, Martie 17, 2002 1:49 PM
Comentarii: Dorinella, UE are motive financiare sa inceapa aderarea cu toate statele candidate fiindca urma sa finanteze consistent Romania si Bulgaria in perioada de preaderare. Poate ca o fi ceva si legat de sferele de influenta in uniune ca nu degeaba la intalnirea din Spania au fost invitate toate statele membre si aspirante. Probabil ca nu mai sunt dispusi sa-si risipeasca energia in dispute pe zonele gri si s-au decis sa le elimine.

Miti, telegenic eseul tau din lovitura de la 16m. Pentru gustul meu e prea multa inchidere care se deschide.
Secera si Ciobanu , Martie 17, 2002 1:43 AM
Comentarii: Vai Miti ce urit vorbesti ... si io care credeam ca te-ai dus in Spania la capsunat!
Miti 194.177.210.229 Mozilla/4.79 (Win98; U) , Martie 17, 2002 1:24 AM
Comentarii:
Miti Sambata, Martie 16, 2002 7:21 PM
Comentarii:
Un mic nou eseia$ la:
http://bojariu.tripod.com/paginaroxanei/id6.html
Io, libarca cafenelelor Sambata, Martie 16, 2002 7:00 PM
Comentarii:
Sint un biet suferind de shizofrenie paranoida cu delir de interpretare. Sint impotent si compensez injurind prin cafenele. Salivez fantazind cum le-as fxxx pe mamele celor pe care-i injur. Sint prost de bubui si am mania grandorii. Sint fricos de ma cac pe mine, motiv pentru care ador anonimatul. Sar din proxy in proxy, ca e mai prudent sa nu se stie unde imput locul sub mine. Sint anti-american pentru ca n-am cistigat la Loteria Vizelor si oricit m-am scremut, n-am fost in stare sa trec oceanul.
Ideile mele sint putine si ancorate solid in capul mic, cu pereti grosi, in care creierul sta lejer:
- oricine e pro-american e platit pentru asta;
- lumea va fi distrusa de alianta CIA-legionari-jidani;
- orice femeie e vinovata ca nu mai e virgina.
Toti cei care ati fost asa de timpiti sa va faceti publice nume si adrese de email, aveti de grija: prostia si ticalosia mea vor continua sa va creeze acelsi disconfort ca si tintarii, purecii si gindacii de bucatarie.
MV Sambata, Martie 16, 2002 6:23 PM
Comentarii: Mai Ionick ... tu esti bolnav rau de tot mai dilimache. Poate totusi poti sa intri pe gratis in vizita la un psihiatru ... (mai fac si ei munca voluntara pentru neasiguratii sortii) ... tembelismu e boala grea!

Traiasca republicanii ... ca-i cu noi!
Ionick 148.244.91.1 Mozilla/4.79 (Win98; U) Sambata, Martie 16, 2002 2:42 PM
Comentarii: MV


Matei Sambata, Martie 16, 2002 11:44 AM
Comentarii:
declaratii d'ale lui VCTudor Vineri, Martie 15, 2002 6:05 PM
Comentarii: CLUJ-NAPOCA, 15 mar (MEDIAFAX) - Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, la Cluj, că, împreună cu Ilie Ilascu, va cere, la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din luna aprilie, ca Basarabia să redevină parte a României si va solicita arbitraj international pe această problemă, informează corespondentul MEDIAFAX. Liderul PRM a afirmat, la reuniunea membrilor partidului consacrată sărbătoririi a zece ani de cînd Gheorghe Funar deține postul de primar al Clujului, că ultimele evolutii ale relațiilor cu Republica Moldova reprezintă "o palmă istorică pe care românii din cele două părți ale Prutului nu o meritau". "Tot mai mulți impostori politici încearcă să fure discursul PRM pentru că de asta are nevoie populatia", a spus Vadim. Liderul PRM a precizat că nu a renuntat la ideea mutării capitalei în Ardeal, motiv pentru care i-a "autorizat" pe membrii PRM să demonteze orice plăcută pe care denumirea Clujului este inscriptionată în limba maghiară, deoarece "reprezintă o problemă de salubritate a Clujului". CV Tudor a făcut aceste declarații la reuniunea PRM de la cinematograful Republica din Cluj, la care au participat aproximativ 900 de membri ai partidului. Vadim a sosit, vineri la prînz, la Cluj-Napoca, fiind întîmpinat pe Aeroportul Internațional din oraș de aproximativ 50 de persoane cu steaguri tricolore și cu pancarte. În urmă cu o săptămînă, Vadim Tudor declara, la București, că PRM solicită sprijinul președintelui Federației Ruse Vladimir Putin pentru ca România să recapete Basarabia în schimbul renunțării la aderarea la NATO. "Basarabia contra NATO", a spus Vadim Tudor că este oferta PRM către Putin.
Dorinella Tiraspol Vineri, Martie 15, 2002 12:47 AM
Comentarii:

Marius,
Ma indoiesc ca feseneii s-au folosit de Tudorica la inceputul anilor '90 sa puna la pamant opozitia. Fie vorba intre noi, opozitia e la fel de bine infiltrata ca si PRM. Au sprijinit PRM-ul fiindca aveau nevoie de un partener. Ce comoda ar fi fost acum pentru Ilici alianta cu Vadim daca cel din urma nu o lua pe aratura. Nu mai avea nevoie de compromisuri si protocoale cu UDMR iar problema maghiara era rezolvata.

In ce priveste Moscova: Eu cred ca face tot ce poate sa schimbe macazul la Bucuresti. Ghinionul lor este ca nu au ce sa ofere. In perioada comunista relatia noastra cu rusii a fost una de vasalitate. Occidentul ne ofera o relatie mult mai profitabila, ne ofera un parteneriat. Financiar tot vestul ne ajuta iar electoratul viseaza tot la NATO si UE. Eu zic sa fim fim seriosi, schimbarea macazului la Bucuresti prin directive de la Moscova nu mai este posibila. Tot ce le-a mai ramas rusilor de facut este sa se cramponeze de pozitiile avansate pe care le mai detin in Basarabia si sa se ne provoace. Am senzatia ca in planurile politicii dambovitene si Voronin avea locul lui. A luat-o pe aratura in ultimul timp fiindca romanii s-au scuturat de el. Din punct de vedere diplomatic acuzele lui nu trebuiesc digerate cu tot cu ambalaj. Voalat, Bucurestiul este acuzat ca nu respecta angajamentele. Buboiul este Transnistria. Cu un guvern comunist orientat spre Moscova, Basarabia trebuia sa rezolve problema separatistilor. Din pacate noi nu mai putem astepta (cat dracului sa mai asteptam?) fiindca suntem presati de vest. Modificarea calendarului aderarii la UE propusa de francezi ne-a stricat multe aranjamente. A gafat Geoana, dar marea gafa apartine francezilor fiindca nu ne-au consultat inainte de a face declaratia referitoare la modificarea calendarului de aderare. Sau poate ca au vrut sa ne forteze mana? Ei s-au trezit ca nemtii controleaza institutiile Uniunii. In timp ce fratujii se umflau in pene, nemtii au muncit meticulos si statele central-europene, partenere traditionale ale Germaniei, au demarat procedurile de aderare la NATO si UE. Acum, in perioada cand se iau deciziile majore in ce priveste viitorul UE, Franta a ajuns in postura de figuranta. Noroc cu americanii care au o puternica influenta in Europa. In State sunt doua curente principale in ce priveste viitorul NATO. Unii se opun extinderii zicand ca SUA este suficient de puternica sa se apere singura, iar altii care vad mai departe de varful nasului sunt constienti de pericolul sintagmei "noi si restul lumii". Pentru binele americanilor este important ca actiunile militare sa fie privite drept o reactie a comunitatii internationale. In momentul de fata extinderea NATO nu le pune in pericol pozitia de lider, face din America o tinta mai putin clara si diminueaza rolul crescand al Germaniei in NATO si UE. Ar fi si o gafa de proportii istorice sa se lase spatiu de manevra Rusiei care se afla la podea.
Dorinella Tiraspol Vineri, Martie 15, 2002 12:46 AM
Comentarii: Miti, pai tu ma crezi proasta? Mai glumesc si eu din cand in cand facand pe serioasa :-)
Marius ... Vineri, Martie 15, 2002 5:36 AM
Comentarii: Dorinella

Super! Totul se leaga corect. Problema vine insa cind te gindesti ca actualii guvernanti, care au acceptat orientarea spre vest a Romaniei ca o pilula amara, si pe care o sustin acum din tot sufletul fiindca nu au incotro, sint aceiasi care i-au dat apa la moara lui WC Tudor la inceputul anilor '90, cind doreau sa puna la pamint opozitia democratica folosindu-se de el. Cum sa scapi acum de tovarasul de drum?

E drept, se pare ca si partidul Romania Mare a fost infiltrat de baieti fara scrupule, care l-au sustinut pina in pinzele albe timp de 11 ani si primesc acum ordinul sa il paraseasca (Neacsu & comp). Intrebarea este: dupa ce scapam de "fatalitatea" lui Tudor, ce garantie avem ca lichidatorii lui nu vor schimba din nou macazul daca se schimba directivele de la Moscova?


Miti Joi, Martie 14, 2002 9:22 PM
Comentarii: Dorinella, imi pare bine ca revi la sentimente mai umane in cel priveste pe Vadim. Ma speriasem citindu-ti cateva din ultimile postari :-) Bravo pentr analiza.
Dorinella Tiraspol Joi, Martie 14, 2002 9:05 PM
Comentarii: Vai, dar comunistii moldoveni isi permit sa faca pe nebunii fiindcă Romania nu s-a amestecat in evenimentele din Basarabia. Daca se amestecau acum nu mai avea Voronin microfonul. Nu trebuie sa ne facem griji, drumul pe care au apucat politrucii Chisinaului duce la Tribunalul International de la Haga.

Este evident interesul Moscovei pentru Balcani. In mod traditional aceasta zona nu a interesat in mod direct puterile occidentale fapt ce a permis infiltrarea si apoi consolidarea pozitiei rusilor in zona. Drumul cel mai scurt intre Berlin - Moscova sau Paris - Moscova trece prin nordul continentului. De aici si interesul special pentru Polonia, Ungaria si tarile Baltice. Slavii din Yugoslavia au fost partenerii ideali ai Moscovei. Controland Yugoslavia controlau Balcanii. Interesele Kremlinului erau prea puternice si bine consolidate acolo si nu puteau fi dizlocate din aceasta tara decat printr-o actiune militara. Este clar ca Rusia a sfidat occidentul prin blocada Berlinului. Interpretand evenimentele din Chisinau putem spune ca acum rusii sfideaza occidentul din Basarabia fiindca sunt atacate institutiile financiare internationale, UE, SUA si Romania. De ce Romania? Pentru ca Romania a plecat ferm pe drumul integrarii in NATO si UE. In momentul de fata suntem partenerii occidentului pe toate planurile si sfidand Romania este sfidat occidentul. Privind harta extinderii NATO si UE avem certitudinea ca Europa incearca sa stearga urmarile ultimului razboi mondial si ma tem ca dizlocarea rusilor din Basarabia nu se poate face pe cale pasnica.

In acest context ascensiunea lui Vadim si a PRM-ului ne poate fi fatala. Sa nu uitam declaratia lui WC Tudor referitor la antrenarea teroristilor musulmani. A fost o gafa monumentala a politicii noastre. Ea a survenit in momentul in care marile puteri cautau sa stabileasca vinovatii si ar fi fost un dezastru pentru noi daca era luata in serios. Nu putem rezolva Problema Basarabeana singuri iar ascensiunea lui Vadim ar insemna izolare. Marea capcana si marea provocare pentru noi este Vadim.
Miti Joi, Martie 14, 2002 1:31 PM
Comentarii: Clau, cred ca e vorba pur si simplu de uzantele diplomatice: la o masura ca cea luata de conducerea comunista de la Chisinau, daca nu se raspundea prin reciprocitate, ar fi insemnat, in limbaj diplomatic, ca Romania o considera indrptatita si implicit ar recunoaste ca valide acuzatiile mirobolante.
Clau Joi, Martie 14, 2002 1:03 PM
Comentarii: Cica cu prostii nu trebuie sa te pui, ca au mintea odihnita.
Apropo, facuram greseala, care nu trebuia facuta: Geoni al nostru il declara pe nu stiu ce consilier de la ambasada Moldoveana 'persona non grata'. Sa vedem daca NATO considera ca e greseala majora sa raspunzi prostului cu o prostie mai mare ca a lui.
In vizita la Bucuresti, seful Cascavalerilor de Malta ne-a bagat in NATO. Voronin e ingrozit de vestile care parvin din Romania. Numarul doi in ierarahia militara NATO a declarat ca desi largirea aliantei este o problema politica, spera ca la Praga, Romania o sa fie invitata in alianta. El a elogiat curajul, devotamentul si profesionalismul soldatilor nostrii din Afganistan si fosta Yugoslavie. Joi, Martie 14, 2002 11:49 AM
Comentarii:
Miti Joi, Martie 14, 2002 10:08 AM
Comentarii: Asta nu-l face mai putin primejdios, dimpotriva.
Ionick Joi, Martie 14, 2002 10:04 AM
Comentarii: E prost de bubuie :)
Ghiopardul Joi, Martie 14, 2002 8:59 AM
Comentarii: Au fost declarat persoana non grata atasatul militar roman la Chisinau si urmeaza probabil ambasadorul Americii. Din tonul declaratiilor lui Voronin pare ca suntem in plin razboi rece si cred ca trebuie sa ne asteptam ca intre Romania si Moldova sa se ridice cortina de fier. Voranin asta ori e un politician foarte abil ori e prost de bubuie.
Secera si Ciobanu Joi, Martie 14, 2002 3:54 AM
Comentarii: Vine bazarabenii ... vine bazarabenii!
Iuliu B GAlati Miercuri, Martie 13, 2002 11:24 PM
Comentarii: nu stiu......
Iuliu B GAlati Miercuri, Martie 13, 2002 11:18 PM
Comentarii: nu stiu......
Tarziu, la peste o luna de la inceperea manifestatiilor dar...mai bine decat niciodata Miercuri, Martie 13, 2002 2:53 PM
Comentarii: 13 martie 2002
La Chisinću este incćlcat dreptul la liberć exprimare
Asociatia Pro Democratia (APD) îsi exprima preocuparea si îngrijorarea cu privire la ultimele evenimente din Chisinau, acte care aduc atingere practicii democratice, jurnalismului independent (dreptului la politica editoriala independenta). Recenta sanctionare a producatoarei Larisa Manole, membra a comitetului de greva de la Compania de Stat "Tele-radio Moldova", este o încalcare a libertatii la exprimare, încalcare camuflata printr-o decizie administrativa. Asociatia Pro Democratia face un apel catre toate structurile societatii civile, preocupate de apararea principiilor democratice si în special a dreptului fundamental la libera exprimare, sa ni se alature în acest demers.
Miti Miercuri, Martie 13, 2002 10:24 AM
Comentarii: :-)
Ionick Miercuri, Martie 13, 2002 1:17 AM
Comentarii: The European Union commissioners have announced that agreement has been reached to adopt English as the preferred language for European communications, rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a five-year phased plan for what will be known as EuroEnglish (Euro for short).

In the first year, "s" will be used instead of the soft "c". Sertainly, sivil servants will resieve this news with joy. Also, the hard "c" will be replaced with "k". Not only will this klear up konfusion, but typewriters kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year, when the troublesome "ph" will be replaced by "f". This will make words like "fotograf" 20 per sent shorter.

In the third year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible. Governments will enkorage the removal of double letters, which have always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil agre that the horible mes of silent "e"s in the languag is disgrasful, and they would go.

By the fourth year, peopl wil be reseptiv to steps such as replasing "th" by "z" and "w" by " v".

During ze fifz year, ze unesesary "o" kan be dropd from vords kontaining "ou", and similar changes vud of kors be aplid to ozer kombinations of leters.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst place....


Eu Miercuri, Martie 13, 2002 1:04 AM
Comentarii: Mai asta cu secera si ciocanu, eu cred ca esti putin cam nesimtit. Tu, ce parere ai?
mazerbord Marti, Martie 12, 2002 11:02 PM
Comentarii: Neuroni,electroni si placi de sunet astral! Serviciu rapid si eficient! Dvd si cdroiter in special,stergeri de memorie 2 tampi si trei virusi! La mazerboard - 33 level
MYSTICUL Din AIUREALA. Marti, Martie 12, 2002 9:00 PM
Comentarii: Nu m-am mutat acilea,ca sa va stric rostu' si nici ca sa va otravesc cu ale mele.Ma voi retrage iara-n iadu' meu si ma las focului ca sa ma incenusheasca..Iertaciune pentru "intrudere"!!..."flam^ndul " chiar de-i gol,risca ca sa strabata satu'pentru o far^ma de pita...Sii de abea dpa...se vede in pielea Adamica ,sau Evica si iara,dupa---se rushineaza si ishi asculta rapsodia matezelor..si ,si ??!!.....iertaciune si pe nici c^nd..!!Multzumesc de gazguire..!!Acum imi ascul simfonia resturilor de neuroni..!!
Porumbelul Pacii Marti, Martie 12, 2002 8:13 PM
Comentarii: Oficialii NATO s-au intrunit pentru a stabili noi reguli pentru urmatoarea runda de negocieri vizand extinderea aliantei. Cu majoritate de voturi s-a aprobat ca invitatia in NATO sa se faca functie de valoarea facturii la plata intretinerii. In noile clasamente Romania se afla pe locul intai! Inca o majorare si intam in NATO inainte de termen! Romani, nu va deconectati de la RADET ca ratam si ultima sansa de intrare in NATO!!!
MYSTICUL...... Marti, Martie 12, 2002 7:58 PM
Comentarii: Iertaciune,de repetarea 'pl^ngerilor myssticului,nu a lu'ieremia..!!Webul meu ii pe drojdie si creierashul lui o fi shrinkuit rau de tat..!!Again,I am extremilly sorry !!!
MYSTICUL...... Marti, Martie 12, 2002 7:58 PM
Comentarii: Iertaciune,de repetarea 'pl^ngerilor myssticului,nu a lu'ieremia..!!Webul meu ii pe drojdie si creierashul lui o fi shrinkuit rau de tat..!!Again,I am extremilly sorry !!!
MYSTICUL.. DIN DISPERARE. Marti, Martie 12, 2002 7:39 PM
Comentarii: Omu' batr^n pierde fiziologic din creieresh,dar mai este o hiba...Tristetzea si alungarea de catre cei din preajma-tzi ca nu eshi identical ca ei si ca itzi Permiti ,ca sa nu te umileshti si sa nu te consideri un "lom de paie moarte inca",si mai cu seama,ne fiind sectar religios si tu boshorogule sa nu fi de gandirea lor cuprins,vai si amar de curu tau..!! Si sa mai incerci ca sa tesi aaperi ,asha timidcum te mai tzin resturile din creierash,este de "n" ori vai,vai,vai..Iertaciune de pl^ngeri ,dar sunt clipe in care simtzi ca de nu le zici cuiva,chit ca vei fi din nou luat in shuturi...dara...fie ce-o fi..!!!
MYSTICUL.. DIN DISPERARE. Marti, Martie 12, 2002 7:37 PM
Comentarii: Omu' batr^n pierde fiziologic din creieresh,dar mai este o hiba...Tristetzea si alungarea de catre cei din preajma-tzi ca nu eshi identical ca ei si ca itzi Permiti ,ca sa nu te umileshti si sa nu te consideri un "lom de paie moarte inca",si mai cu seama,ne fiind sectar religios si tu boshorogule sa nu fi de gandirea lor cuprins,vai si amar de curu tau..!! Si sa mai incerci ca sa tesi aaperi ,asha timidcum te mai tzin resturile din creierash,este de "n" ori vai,vai,vai..Iertaciune de pl^ngeri ,dar sunt clipe in care simtzi ca de nu le zici cuiva,chit ca vei fi din nou luat in shuturi...dara...fie ce-o fi..!!!
MYSTICUL.. DIN DISPERARE. Marti, Martie 12, 2002 7:37 PM
Comentarii: Omu' batr^n pierde fiziologic din creieresh,dar mai este o hiba...Tristetzea si alungarea de catre cei din preajma-tzi ca nu eshi identical ca ei si ca itzi Permiti ,ca sa nu te umileshti si sa nu te consideri un "lom de paie moarte inca",si mai cu seama,ne fiind sectar religios si tu boshorogule sa nu fi de gandirea lor cuprins,vai si amar de curu tau..!! Si sa mai incerci ca sa tesi aaperi ,asha timidcum te mai tzin resturile din creierash,este de "n" ori vai,vai,vai..Iertaciune de pl^ngeri ,dar sunt clipe in care simtzi ca de nu le zici cuiva,chit ca vei fi din nou luat in shuturi...dara...fie ce-o fi..!!!
MYSTICUL.. DIN DISPERARE. Marti, Martie 12, 2002 7:36 PM
Comentarii: Omu' batr^n pierde fiziologic din creieresh,dar mai este o hiba...Tristetzea si alungarea de catre cei din preajma-tzi ca nu eshi identical ca ei si ca itzi Permiti ,ca sa nu te umileshti si sa nu te consideri un "lom de paie moarte inca",si mai cu seama,ne fiind sectar religios si tu boshorogule sa nu fi de gandirea lor cuprins,vai si amar de curu tau..!! Si sa mai incerci ca sa tesi aaperi ,asha timidcum te mai tzin resturile din creierash,este de "n" ori vai,vai,vai..Iertaciune de pl^ngeri ,dar sunt clipe in care simtzi ca de nu le zici cuiva,chit ca vei fi din nou luat in shuturi...dara...fie ce-o fi..!!!
MYSTICUL.. Din alambicul unui alchimist pierdut . Marti, Martie 12, 2002 6:59 PM
Comentarii: MITI,nu vreu sa te jignesc..!!Nu asta fu intentzia mea niciodata,dar este ceva in cugetul carpatin,care indeamna la hartza..!!Bunoara acum,fiindca oamenii nu rezoneaza ca,- si cu mine,si mai ava^nd doua pisicutze,de 11 ani lor mi-am daruit inima si precum in Eghipetul antc,erau zeitze,av^nd pozele lor pe l^nga ele in carne si oase,ma "ridic" catre ele.Ghinionul este ca fiul meu are o dulce catzelusha de numai 68 de zile,si zeitzele mele n-o accepta.El si "fiica-sa",stau la parter,dar mai vin in vizita uneori..In prima zi at^t de mult m-a cucerit Sammy-mica de rasa fetitza,ic^t mi-am "pierdut " sufletul..Dara...!!!Am fost apostrofat de catre fiul meu ca ii fur sufletul fetitzei ei si ca il impiedec la dresajul ei cum trebuie..!!!!Mi-a rupt sufletul..Nu ai copii,dar ca sa fii respins drastic de propiul tau coplil si de toata lumea,inseamna ca ceva ii wrong cu mine !!??Traiesc numai in sferele mele mystice,si uit de pam^nt,si iata,cu desav^rsire..Acum is la mare incurcatura..El este tare blnav cu un C-hetatitis si eu care vroiam sa il ajut ,dau in bara tata mereu mereu..Ce fire oi avea,sau cine ma face ca sa fiu mereu pe delaturi??..dar insf^rsit..ma pl^ns-i si io ca n-am cui,,..Iertaciune..!!
Ghiopardul Marti, Martie 12, 2002 6:22 PM
Comentarii:

VIP, sau o carte in patru volume?

Omenirea are prostul obicei sa revina ciclic la miturile zamislite in zorii civilizatiei. Una din cele mai vechi stari spiritaule, miturile au darul sa seduca indiferent daca pozitia noastra fata de ele pare sa se schimbe. Ne punem intrebarea daca acest nit perimat, fostul presedinte Emil Constantinescu are dreptul sa revina in politica. Eu zic ca are dreptul la revansa cu toate ca primul mandat a fost pierdere de timp. Domnul constantinescu este singurul cetatean roman cu expertiza in functia de presedinte cu exceptia domnului Iliescu care e batran, nu mai poate si nu mai are dreptul. Cine sa vina in locul lui? Nu avem oameni. Constantinescu a pierdut datorita unei mentalitati emanata de o societate primitiva care isi imagineaza puterea politica concreta ca ca pe o naratiune psihofizica. Presa confunda afacerile cu afaceristii iar noi confundam politica cu interbelicul. Pana si Iliescu se plange de factura de 10 milione lei la intretinere! Ce sa facem? Constantinescu nu este inventie epico-alegorica ci pur si simplu literatura in patru volume. Adica protopresedentia asa cum s-a condensat ea empiric in constiinta primordiala a primului madat.
cetateanul guvernat Marti, Martie 12, 2002 5:08 PM
Comentarii: Ce sa facem, iaca si noi, ne etalam toate facultatile mintale.
Ursul Marti, Martie 12, 2002 3:45 PM
Comentarii: Ce mai faceti, ba, p-acilea? In poiana lui Iocan? Geaba are Iorga doi creieri, ca nu-i bun nici unul.
Purtatoarea de vorbe mitice Marti, Martie 12, 2002 2:12 PM
Comentarii: Draga Dorinella si dragi seceratori, porumbei, geografi nationalisti si nea Misticu,
M'a incantat brain-stormingul vostru pe marginea intelesurilor degajate din picturile scientiste expuse in cafiné. Ce-i cu acele linii unduitoare? Dar petalele ce rosesc timide pe langa Groenlandia si in marea Barents? Dar albastrul?

Dragii mei, e vorba de hielo del mar, de o Nord-Atlantica alianta de eddies turbulente si curgeri estationare: cat e e ea de frumoasa lumea si voi o si intreceti :-)
PS Scot pozele ca sa nu va chinuiasca frecventa de refresh.
Dorinella Tiraspol Marti, Martie 12, 2002 1:20 PM
Comentarii: Miti, nu trebuie sa-mi explici. Ca sa inteleg am nevoie de sincrotronul de protoni cu magneti sperconductori si o energie de 20.000 de Bev. Poate chiar mai mult, de un aparat care sa masoare viteza de crestere a intensitatii interactiunilor tari ocean-atmosfera. Ne-ai oferit ceva ispititor; ce ar putea fi imaginile alea?

P.S. Din cauza pozelor, cafeneaua nu mai poate fi citita la 800*600. Ma enerveaza sa-mi setez monitorul la 1024*768 ca-mi palpaie monitorul si ma oboseste din cauza ratei de refresh mica-60Hz fata de 85Hz cat suporta la 800*600 pixeli.
GHICI??!! Din Jupiterul auro-lat. Marti, Martie 12, 2002 9:35 AM
Comentarii: Mai,al naibii,si desene surrealiste se mitiuiesc pe acilea..!!Natzia asta rou-micati-as cu aia spanliolo tauro -vacareasca se nimeresc ca ou'in peretele cafanei celor care se strimba in oglinzile paralele,intr-o casa cu astea sparte si mitigate..O fi genetic ceva strimb in al 20 -lea ala cum il cheama (?) schimbat??intelegigentzi caselo ne pot de scurca dintre spinii rou-rou--,dar fara mincatzi-as...!!
GHICI??!! Din Jupiterul auro-lat. Marti, Martie 12, 2002 9:34 AM
Comentarii: Mai,al naibii,si desene surrealiste se mitiuiesc pe acilea..!!Natzia asta rou-micati-as cu aia spanliolo tauro -vacareasca se nimeresc ca ou'in peretele cafanei celor care se strimba in oglinzile paralele,intr-o casa cu astea sparte si mitigate..O fi genetic ceva strimb in al 20 -lea ala cum il cheama (?) schimbat??intelegigentzi caselo ne pot de scurca dintre spinii rou-rou--,dar fara mincatzi-as...!!
National Geografic Marti, Martie 12, 2002 6:37 AM
Comentarii: Mai Pasare naviganta ... se poate sa nu stiti chestii atit de elementare ... sint isosperme tricolore ... mata n-ai auzit ca pe tanti Miti o va calca din nou El Ninio del Torro si-a intrat saraca in calduri anticipate? Foarte posibil si chiar probabil! Just kidding ... traiasca coana Mitica!
secera si ciolanu Marti, Martie 12, 2002 6:13 AM
Comentarii: bravo ma geografule !
Secera si Ciobanu Marti, Martie 12, 2002 1:41 AM
Comentarii: ... asta noapte te-am visat s-am facut o harta-n pat ... chiar doua!
Invazia extratereastra? Marti, Martie 12, 2002 12:42 AM
Comentarii:
Porumbelul Pacii Marti, Martie 12, 2002 12:34 AM
Comentarii: Miti, ce sunt hartilea alea? Planul de extindere NATO?
Valeleu! Se tine de pamflete! Ba inca mai pune si de 4 volume! Luni, Martie 11, 2002 10:46 PM
Comentarii: Fostul presedinte Emil Constantinescu revine in politica. Nu este foarte clar daca isi va face reaparitia spectaculos sau incet-incet, cu cate o aparitie publica, din cand in cand. Sau daca nu cumva a facut-o deja, odata cu iesirea sa publica in scandalul ?Armagedon II? sau in cel al telefoanelor ascultate. Fostul presedinte a fost prezent duminica la Timisoara, la o dezbatere organizata de Societatea Timisoara, unde a anuntat ca revine. Evitand o apropiere de un grup sau altul de persoane, el a declarat ca va vorbi doar in numele sau personal, ca un cunoscator al mecanismelor puterii. ?Romania este condusa in acest moment de un partid-stat, clientelar, a carui compozitie consta in special din cadre provenind din nomenclatura comunista, din nomenclatura, repet, din nomenclatura comunista si din aparatul fostei Securitati sau din rudele si apropiatii acestora, ceea ce ii asigura o coeziune extraordinara. Iar la sistemul clientelar participa aproape intreaga societate romaneasca?, au sunat reprosurile fostului presedinte. Ele au fost adresate atat partidelor din Opozitie, cat si societatii civile, pe ideea ca acestea din urma arata ca si Puterea, pe care Constantinescu a inceput sa o critice public. Fostul presedinte si-a facut prima revenire publica inainte de sfarsitul anului trecut, cand a criticat intr-o emisiune la Radio Romania Actualitati actuala Putere si a anuntat ca Asociatia ASPEC va face monitorizari ale activitatii Guvernului. ?Nu vreau sa provoc scandalul acum...? Emil Constantinescu a facut o afirmatie fara echivoc, prin care isi face cunoscuta dorinta de a se intoarce in prim-planul scenei politice. ?Nu vreau sa provoc scandalul acum?, spune el, explicand ca a inceput sa scrie pamflete si ar urma sa lanseze public unul dintre ele. Strategia sa ar putea fi explicata tot prin prisma declaratiilor sale, Emil Constantinescu apreciind ca experienta sa ca presedinte a fost un esec total in ceea ce priveste discursurile, intrucat acestea nu au ajuns la cetateni in forma in care si-a dorit. Constantinescu a apreciat ca nu trebuie sa-si ceara scuze in fata cuiva pentru aceasta situatie, deoarece, a subliniat fostul sef al statului, poporul roman confunda analiza politica cu barfa politica si se complace in starea de minciuna si confuzie. Despre mandatul sau, Emil Constantinescu scrie o carte in patru volume, prin care, spune el, nu se justifica si nu isi cere iertare. ? Nu am motive. Eu am platit pretul politic?, explica fostul presedinte. Reprosandu-i ca i-a parasit in momentele dificile, Emil Constantinescu a fost primit cu critici de reprezentantii Societatii Timisoara, care a aniversat 12 ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara. Documentul urmarea sa impuna blocarea accesului la functiile de conducere a reprezantantilor fostei nomenclaturi comuniste.
Sursa: Cotidianul de maine la
http://www.cotidianul.ro/eveniment/eveniment.htm#Dupa%20ce%20a%20promis%20ca%20se%20retrage%20definitiv
Valeleu! Se tine de pamflete! Ba inca mai pune si de 4 volume! Luni, Martie 11, 2002 10:45 PM
Comentarii: Fostul presedinte Emil Constantinescu revine in politica. Nu este foarte clar daca isi va face reaparitia spectaculos sau incet-incet, cu cate o aparitie publica, din cand in cand. Sau daca nu cumva a facut-o deja, odata cu iesirea sa publica in scandalul ?Armagedon II? sau in cel al telefoanelor ascultate. Fostul presedinte a fost prezent duminica la Timisoara, la o dezbatere organizata de Societatea Timisoara, unde a anuntat ca revine. Evitand o apropiere de un grup sau altul de persoane, el a declarat ca va vorbi doar in numele sau personal, ca un cunoscator al mecanismelor puterii. ?Romania este condusa in acest moment de un partid-stat, clientelar, a carui compozitie consta in special din cadre proveni
Miti Luni, Martie 11, 2002 10:18 PM
Comentarii: Gata, mi-a venit inima la loc! Hai ca am gasit o explicatie! Sunt dupa o noapte alba--sper sa nu halucinez :-))) N'o sa iau cu chestia asta nici Nobilul (e doar un fulg intr-un cazan cu apa-n clocot:). Pe urma, chiar de o sa public, un mahar o sa se prinda (poate chiar aia care-mi recenzeaza lucrarica, cand o sa incerc sa public) si o sa-mi ia caimacul cu o fitzuica rapid publicata in Science sau Nature (care nu-s pentru catei:) Eu nu voi fi citata nicicand in schimb barosanii din Science si Nature, bineinteles ca da. Ce daca. Placerea a fost de partea mea :-) Uite ce draguta e:

Luni, Martie 11, 2002 5:54 PM
Comentarii: 6 luni de atunci...
Care sens? Unde sa fie lumea mai buna? Copii sunt omorati, copii sunt anchetati, copii mor cu zile. In fiecare zi o noua portie de oroare.
Sunt obosita. Poate eu gresec. N'am ochii ageri si sufletul linistit.
Ghiopardul Luni, Martie 11, 2002 5:33 PM
Comentarii: Azi e greva in invatamant. Puterea se rafuieste cu profesorii exact ca in Moldova. Are dreptate Dorinella, ceva e putred la mijloc.
11 septembrie Luni, Martie 11, 2002 5:16 PM
Comentarii: 6 luni de la ziua in care istoria s-a transmis in direct la TV. Fie ca moartea atator nevinovati in acea zi sa capete un sens, iar ei sa fie jertfa de la inceputul zidirii unei lumi mai bune.
:-) Luni, Martie 11, 2002 9:46 AM
Comentarii:
Un articol de saptamana trecuta din Ziua de Constanta Luni, Martie 11, 2002 12:09 AM
Comentarii: Nici Moldova nu crede-n lacrimi (3)
Din toate expresiile care s-au folosit pentru a cuprinde sintetic recentele evenimente din Republica Moldova, cred că cea mai potrivită formulă este ?Primăvara de la Chişinău?. Sintagma e fericită pentru că reuşeşte să cuprindă, nuanţat, ideea de revoluţie şi să se focalizeze pe manifestările zilnice din Piaţa Marii Adunări Naţionale, un Woodstock moldovenesc intitulat ?Mărţişorul Anticomunist?. Cu această iniţiativă, grupul parlamentar al Partidului Popular Creştin Democrat, sub regia inepuizabilului Iurie Roşca, a reuşit să menţină suflul protestatarilor în cadrul maratonului declanşat la 9 ianuarie împotriva comuniştilor de la putere Flacăra fusese aprinsă de oamenii preşedintelui Voronin spre finele anului trecut, prin tentativa de a introduce obligativitatea studiului limbii ruse în şcoli, intenţia de a înlocui manualele de Istoria Românilor cu Istoria Moldovei şi încercarea de a impune rusa drept a doua limbă oficială în stat. Maniera brută de acţiune a comuniştilor a generat o serie de gafe politice din partea clasei conducătoare, prilejuind grupului de opoziţie condus de Iurie Roşca să-şi întărească poziţiile şi să transforme acţiunile de protest într-o adevărată mişcare de renaştere naţională. Dacă ne-am permite să glumim pe marginea acestui subiect, am defini tactica PPCD drept ju-jitsu politic, opoziţia reuşind la fiecare pas să se folosească de forţa adversarului şi să înscrie puncte din fiecare greşeală a acestuia. ?Woodstock-ul moldovenesc? ilustrează perfect teoria. La Palatul Naţional se desfăşoară Festivalul Internaţional de Muzică, ?Mărţişor 2002?, a 36-a ediţie a unei manifestări de tradiţie pentru Chişinău. Pentru că evenimentul a fost ?deturnat? de comunişti, prin patronajul preşedintelui Voronin, insurgenţii lui Roşca au creat o replică anticomunistă în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sub lozinca ?Vrem în Europa?. Manifestarea a început tot la data de 1 martie, dar, spre deosebire de prima, era gratuită, avea, fireşte, elemente de interactivitate cu publicul şi s-a bucurat de multă popularitate în rândul tinerilor. Un element în plus, care ne priveşte direct, l-au constituit cvasi-absenteismul artiştilor români de la evenimentul patronat de Voronin şi prezenţa masivă a unor nume româneşti pe scena din piaţă: Bere Gratis, Sarmalele Reci, Semnal M (care a concertat luni seara), Vama Veche, Direcţia 5. Majoritatea şi-au exprimat, pe scenă, entuziasmul de a susţine cu muzica lor această ?revoluţie a copiilor?. Un adolescent ne-a povestit că, deşi solistul de la Vama Veche era băut iar, în momentul urcării pe scenă, a spus la microfon că ?habar nu are de ce se află aici, dar va cânta?, a făcut un spectacol de calitate şi nimeni nu l-a privit cu resentimente. Şi cei de la Semnal M au fost primiţi bine, în ciuda faptului că muzica lor nu era tocmai pe gustul publicului. Tinerii din piaţă, mulţi dintre ei grupaţi în organizaţia ?Noua generaţie?, au dovedit multă maturitate chiar şi-n momentele de divertisment, reactualizând formula revolută ?nu ne luptăm pentru jucării?. Marţi seara era programat un concert al formaţiei Voltaj, dar ziua a început, ca de obicei, cu o tensiune inimaginabilă în rândul tinerilor: o serie de licee din Chişinău primiseră vizita unor anchetatori, elevii şi profesoarele care au ţinut cuvântări în piaţă fiind interogaţi, iar alţii fiind împiedicaţi să iasă din liceu pentru a participa la meeting. Şi această acţiune de intimidare a avut ca rezultat doar creşterea tonusului manifestanţilor. La ora prânzului, grupuri de elevi cu profesorii în frunte veneau în piaţă din toate părţile, scandând, cu şi mai mult entuziasm, sloganuri patriotice şi anticomuniste. În discursul său de deschidere, Iurie Roşca (indubitabil, cel mai charismatic şi mai abil lider al opoziţiei) a trecut în revistă ultimele abuzuri ale susţinătorilor lui Voronin. Aveam să aflăm că trupa Voltaj fusese reţinută la graniţă, în punctul Sculeni. Trei deputaţi moldoveni s-au deplasat de urgenţă la punctul de frontieră, iar canalele mediatice româneşti şi internaţionale au fost informate de acest nou abuz. Pentru noi, cei aflaţi aici, nu mai era, deja, o noutate faptul că autoritatea de la Chişinău nu respectă drepturile fundamentale ale omului. Am reuşit să-i telefonez unui membru al trupei Voltaj şi-am aflat că vameşii le-au interzis să intre cu instrumentele în Republica Moldova, pretextând că intenţia soliştilor români ar fi să le vândă. La ora 17, aceştia erau încă în punctul românesc de frontieră. În final, s-au decis să lase instrumentele în ţară şi au reuşit să ajungă la Chişinău unde, în jurul orei 21, urcau pe scenă. Fără voie, prin această nouă mitocănie, oamenii lui Voronin forţează uşile unui nou scandal diplomatic, ridicând mingea la fileul autorităţilor române: o reacţie dură din partea acestora n-ar mai putea fi taxată drept ?amestec în treburile interne?. E foarte posibil, totuşi, ca oficialii să calce în continuare pe ouă în această direcţie. Singura care mai are gură cu care să strige rămâne presa. Mugur GROSU
Chişinău, 6 martie
Q Duminica, Martie 10, 2002 7:43 PM
Comentarii: De la inceputul anului si pana acum prin scutirea unor firme private de plata datoriilor catre bugetul de stat a fost delapidata din banii publici o suma ce se ridica la peste 156.250.000$. In urma cu cateva zile un tanar de 16 ani s-a otravit. Din biletul lasat parintilor reiasa ca nu mai putea suporta gandul ca nu-si pot plati datoriile la intretinere si urmeaza sa fie dati afara din casa. Alti doi batrani, sot si sotie, in jur de 60 de ani s-au urcat pe bloc s-au luat de mana si s-au aruncat in gol din aceleasi motive.
Ghiopardul Duminica, Martie 10, 2002 7:38 PM
Comentarii: Tele 7abc transmite numai filme rusesti. La actualitati pe programul 1 Tv a incept sa se vorbeasca cu "tovarasul".
Din Flux (7 martie) Duminica, Martie 10, 2002 6:01 PM
Comentarii: [...] "Pentru ca a recitat din Eminescu, Anisoara din cl. a II-a a fost inclusa pe lista neagra a Procuraturii Elena Stratan este asistenta medicala la Centrul republican de transfuzie a sangelui. In timp ce dialogam, ea isi tinea de mana fiica, Anisoara, eleva in clasa a II-a.
- De mai bine de o ora este anchetat un elev din clasa a IX-a. Si dvs. asteptati sa fiti chemata?
-- Asteptam, intr-adevar, de mai bine de o ora la usa Cabinetului metodic. Mi-am luat copila de la ore, desi urma sa scrie lucrare la matematica.
-- Aveti citatie semnata de anchetator?
-- Nu, fetita a fost invitata la directoare, si acum trebuie sa apara in fata reprezentantului procuraturii. Eu nu am primit nici o citatie, desi am participat mai la toate intalnirile deputatilor PPCD cu alegatorii din Piata Marii Adunari Nationale. Am venit aici cu copila.
- Si care-i motivul invocat in cazul fetitei dvs., eleva in clasa a doua?
- Pentru ca a participat la manifestatiile de protest. A declamat doua poezii, de Mihai Eminescu si Dumitru Matcovschi."
Si Da-i Si Lupta , Martie 10, 2002 12:29 AM
Comentarii: Bai care esti comunist aicilea, aud? Hai? Ai zis ceva? Nicicare? Ma miram sa fie altfel...
Elementul intrinsec Sambata, Martie 9, 2002 10:18 PM
Comentarii: "Ion Iliescu nu a ratat nici el ocazia de a face urari femeilor de 8 martie. Prototipul pe care l-a avut in vedere seful statului, prin mesajul transmis, este probabil femeia-eroina, cea care se lupta zi de zi cu greutatile democratiei in tranzitie. Pe langa consacratele ?ganduri bune, felicitari, urari de sanatate?, presedintele a recunoscut ca femeile sunt ?cel mai puternic afectate de greutatile prin care trece economia tarii?. In plus, Iliescu a facut si o serie de aprecieri la adresa rolului femeii in societate. ?Eu cred ca prezenta femeii in societate, in viata publica sunt sarea si pamantul, cum se spune si elementul intrinsec, fundamental al societatii?, a spus Iliescu. Vorbind despre prezenta femeii in societate, el a afirmat: ?Prezenta femeii este un lucru util. Femeile sunt de felul lor mai echilibrate, si pline de responsabilitate si oricum mai decente, nu isi permit iesiri necontrolate?."
Sursa:http://www.cotidianul.ro/politica/politica.htm#Eva%20in%20viata%20politica
dintr-un interviu cu Dan C. Mihailescu Sambata, Martie 9, 2002 9:17 PM
Comentarii: [...]
Ati afirmat adesea că v-ar fi plăcut să trăiti în generatia '27...
Ce-i drept! Am auzit foarte multe voci împotriva idilizării generatiei '27. Evident, că pe măsură ce trece timpul si eu îmi deradicalizez admiratia fată de generatia '27. Afli tot felul de măruntisuri, de cancanuri, le afli meschinăriile, orgoliile, lucrăturile subterane, vezi că nici acolo n-a fost prieten nimeni cu nimeni, vezi că cei care au ajuns celebrităti la Paris îi supralicitează pe cei esuati, neîmpliniti, gen Tutea sau Mircea Vulcănescu, care, dacă s-ar fi împlinit, ar fi devenit, precum Noica, rivali pentru Eliade si Cioran. Una peste alta, vezi tot felul de nimicnicii dintr-astea prăfoase si umbroase. Dar ce tin eu ca tinerii să preia din generatia '27 este, pe de o parte, acest patos cultural extraordinar si, pe de altă parte, energia autoformativă pe care o aveau. Mi-ar fi plăcut să trăiesc în anii '27, pentru că mă simteam foarte român si foarte european, în acelasi timp. Asi fi avut, în fiecare zi, pe masă, dimineata, la cafea, toate ziarele de la Paris, îmi permiteam să citesc si metafizică, dar să fac si - ca Eliade - apologia virilitătii; puteam să visez să fiu, în acelasi timp, ziarist si profesor la facultate; să-mi dea domnul Dupront o bursă la Paris; să merg în India, să mă duc la ora 4 la conferinta Criterion, la ora 7 seara la bordel si la ora 9 seara să deambulez prin Bucuresti, cu Arsavir Acterian, precum Eugen Ionescu, vorbind despre moarte, despre nemurire, despre mai stiu eu ce. Era o libertate, o trăire extraordianră a eului individual si o experimentare a vietii ca aventură spirituală pe care noi nu le mai avem. De la 50 de ani, noi nu mai trăim. Practic, noi supravietuim, trăim un subdestin al unei subistorii, într-o sublume, cu o mentalitate subterană. Dacă avem ceva de re-deprins de la generatia '27, este mentalitatea de învingător si, mai ales, de învingător româno-european.[...]
Sursa: http://www.romlit.ro/www/texte02/rl08/int.htm
Miti Sambata, Martie 9, 2002 6:19 PM
Comentarii:
Un interviu despre o descoperire de sensuri si despre inca o carte. http://www.romanialibera.com/4CUL/09c6crar.htm
Q Sambata, Martie 9, 2002 10:15 AM
Comentarii: De la inceputul anului si pana acum prin scutirea unor firme private de plata datoriilor catre bugetul de stat a fost delapidata din banii publici o suma ce se ridica la peste 156.250.000$. Zilele trecute au decedat doi copii suferinzi de leucemie care puteau fi salvati prin transplant de maduva osoasa. Anul acesta fondul ministerului sanatatii destinat unor astfel de ajutoare a fost desfiintat cu toate ca pe listele de asteptare se afla sute de pacienti a caror speranta de viata depinde de transplanturi in strainatate.
Gogu de la depou Panduri - vatman clas 2 cu sabii si frunze. Emeritus in absentia Sambata, Martie 9, 2002 6:18 AM
Comentarii: Tanti Miti,... ....care falimentare bre??? la noi merge shnur. Ma urc la comenzi, trag basca pa ochi, ma scarpin de freo 2-3 parai pentru ceva Kentoase....ca deh!..is in fata sa ma vaza lumea....la Matache fug sa iau o kila de telemea.....la cap de linie numar ciubucu. P-orma cumpar Scanteia si trec la lecturarea stirilor importante......cotele apelor raurilor si ce mai face conu Nastase, ala de ajunse la carma dupa ce dadu cu kuru pa bancile scolii de notari...sau cum le zice la aia in negru de parca is ciocli. Acilea la noi e bine. nu prea am platit intretinerea de freo 2 cincinale, corentu il furam de pa bloc cu carligu, televizoru mere prin cablu manarit in strada....frigigelu e gol. Bagaram in el niste perine si gumarii de prasila. La sedinta de sindicat, ca nu mai puturam sa cerem marire de salara, ceruram sa intram in Natu si Ioropa. Cica daca intram boieri ne facem. Poate ajung manipulant la Venezia..... Cand terminam cu renovatu la constitutiune, pari pa o litra de secarica ca iese la zar, ajungem sa alegem prin corespondenta chiar si pa bulibasha de la Puchenii Mari..... Acu ma duc.....mai trag o tura . Alivoar madam !
Ionick vitezomanul Sambata, Martie 9, 2002 12:06 AM
Comentarii: L-a servit credincioasa. Scuze.
Si inca ceva despre Romania - vaca de muls. Pentru clasa politica - evident. Pentru imperialistii noii ordini - daca e, e o vaca slaba si neinteresanta. Investitii de nici 8 miliarde in 12 ani, cand Ungaria (jumatate din populatia noastra) e lovita cu aproape de 10 ori mai mult si exploatata nemilos pentru stoarcerea profitului, arata cat de atractiv e peisajul pe plai.
securistul Vineri, Martie 8, 2002 10:53 PM
Comentarii: Falimentarea Romaniei?Mai bine zis falimentarea clasei medii din Romania ca numai aia le-a ramas ca obstacol spre un control absolut al maselor!Pot sa iasa pe urma oamenii cu tigaile si castroanele pa strazi ca in Argentina...ca pleaca ai nostrii-vin ai nostrii!Cine sint Conducatorii nostri ? Sint niste marionete care fac jocul rusilor si mai fura si ei un pic asa pe margini,de-o vila la Baneasa si de-un castelas la Sinaia!Servesc Patria si o plac pe Dorinella!
Miti Vineri, Martie 8, 2002 9:19 PM
Comentarii: Dorinella, uita-te bine in jur, falimentarea României e opera conducaretzilor nostri -- ce-i bagi in ciorba asta pe altii?
Din jurnalul lui Mircea Cartarescu Vineri, Martie 8, 2002 9:13 PM
Comentarii: vise cu masini zburand prin aer, pe nevazute autostrazi (impresie totala de realitate si cu cutii de scrisori , bineinteles debordand de teancuri de misive, dar su de mari postere picturale de Andy Warhol.
Viespi ce imita fluturii injecteaza oua in limbile unor fete jertfite intr-un ritual ciudat. Din limbi ies fluturi, dar fetele nu vor mai vorbi niciodata. Oul depus in creier, in singurul loc care gliseaza spre fata cealalta a lumii. In centrul creierului ca si-n centrul galaxiei (aici poate al 2lea eseu al cartii), e o gaura neagra, o Poarta, un por al divinitatii.
Ionick Vineri, Martie 8, 2002 8:19 PM
Comentarii: PRM nu este un partid unionist si nu e un reprezentant al "elementului romanesc". A ajuns la procentele la care a ajuns datorita unei populatii exasperate. Esecul guvernelor '96-2000 e in buna parte raspunzator pentru asta. Retorica din ultimele alegeri n-a fost axata pe reunificare, ci pe "sus patria, jos mafia". Tintele pentru mitralierele pragatite marilor ingineri financiari sunt insa alese cu grija - fratele Paunescu n-a fost luat niciodata la ochi (de ce oare ?). "Inculparea" (de fapt toate inculparile care ar fi trebuit sa aiba loc pana acum) lui Vadim reprezinta (in varianta idealista) un semn de inceput de normalitate - individul nu ar avea ce cauta in viata publica; sau (in varianta realista) un semn ca PSD e pe cai suficient de mari ca sa renunte la propria creatie, care a servit-o credincioasa cat a fost cazul, dar care-i creeaza acum mai multe probleme decat avantaje.
Prin contrast, ratiunea de a fi PPCD este reunificarea. Atat timp cat majoritatea absoluta a populatiei Moldovei traieste in conditiile in care traieste, iar unirea cu o Romanie saraca nu apare ca o solutie pentru imbunatatirea situatiei, Rosca nu poate obtine in alegeri mai mult decat cele 8-10 procente. Nu cunosc parerea lui Rosca despre scena politica romaneasca si despre PRM in particular. Dar sa fii membru al PPCD este, din punctul meu de vedere, un semn de verticalitate intr-un teritoriu vitregit de soarta. Un membru PRM eu nu mi-l pot imagina decat tarat moral (las pe altadata cazul lui Ilascu), in cazul in care IQ-ul sau depaseste o valoare rezonabila. Nu pot vedea deci nici o asemanare intre cele doua partide.
Azi e baba mea Vineri, Martie 8, 2002 7:52 PM
Comentarii: :-)
Dorinella Vineri, Martie 8, 2002 6:06 PM
Comentarii: Nu incape indoiala ca Romania si Republica Moldova sunt tari surori. Mostenirii culturale si lingvistice comune i se adauga si o grea mostenire politica. Comunismul, caci la acesta ma refer, s-a manifestat constant printr-o politica criminala indreptata impotriva statelor nationale si in particular a romanismului. Astfel, daca in Republica Moldova se incearca scoaterea partidului unionist PPCD in afara legii si inculparea lui Iurie Rosca, in Romania, agentii KGB au pus in practica un scenariu menit sa scoata in afara legii Partidul Romania Mare si inculparea lui V. C. Tudor. In ambele cazuri sunt vizate partidele unioniste, instigatori fiind institutia prezidentiala si partidul de guvernamant. Prea multe asemanari intre doua state ce afiseaza politici de integrare in structuri de putere concurente ca sa fie simple coincidente. Nu ma numar printre simpatizantii lui Vadim si nu sunt de acord cu discursul si accententele nationaliste ale acestuia insa generalizarile din presa romaneasca si internationala ma determina sa cred ca scopul urmarit este marginalizarea elementului romanesc si mentinerea la putere a fortelor oculte ce au devalizat si continua sa ne devalizeze economia si finantele. In momentul de fata Romania este o vaca de muls. Urmarind traseul banilor delapidati prin banci, fonduri de investitii si jocurile piramidale, observam ca acestia s-au indreptat in mod constant catre exterior. Ar fi o naivitate sa credem ca spalarea sumelor enorme de bani s-a facut fara implicarea unor guverne si a unor mari institutii financiare internationale. Asa se explica scandalul in care este implicat premierul englez sau protectia oferita infractoarei Maria Vlase de israelieni. Romanii nu or sa-si mai vada in veci banii furati, au fost papati deja. Ma tem ca integrarea in NATO si lupta impotriva coruptiei e o mascarada, o perdea de fum menita sa mascheze mecanismele falimentarii Romaniei. In opinia mea articolul domnului Paul Goma, " Basarabia si "Problema" " are valoare de document.
Clau Vineri, Martie 8, 2002 3:37 PM
Comentarii: 'Preşedintele Vladimir Voronin spune că ţara sa nu are nevoie de bani de la FMI şi Banca Mondială' (de pe BBC) Cu alte cuvinte: prostul daca nu-i fudul, nu-i prost destul.
Unul Vineri, Martie 8, 2002 12:12 AM
Comentarii: Faci confuzie de persoana! Singur la parinti!
Se putea ? Joi, Martie 7, 2002 10:09 PM
Comentarii: Unul, previn-o pe dumneaei ca si pe cafenele are nevoie de anticorpi. Sentimentele ei sint comune multora, dar nu tuturor. Extrase din mai lungul dialog de la Ycaar intre Io si fratele (?) geaman:

Io: Altii se screm cu anii sa ajunga acolo si voi plecati... Si duipa aia, când va trimite vreunul la doftor sa va cautati la cap, îi ziceti omului ca-i mojic :-)

Frate-sau: Tu te-ai scremut degeaba, de-aia esti asa plin de pizma. Si nu esti doar mojic, ci si prost de bubui.

Io: Si mai du-te tu si-n ma-ta de belitura valacha proasta, eu m-am dus ACASA unde m-am dus dar tu ai fost, esti si vei ramâne o sula de emigrant-cameleon cu traista-n batz, pe unde te-ai dus.[...]
Iubesti Canada dar ai parasi-o si mâine: ai parasi-o pe pxxxx ma-tii, asa o fanfaronada de oltean prost în tine, carageleasca de-a dreptul: este sublim dorul tau de casa, dar...
da bai, paraseste canada bai tolomacule, ca ne faci dracului de râs pe-acolo. sau du-ten padurile alea, sa nu te vada niumeni si nu zii nimanui ca ai venit din România, ca mai crede ala ca suntem totzi asa ce cacatzi fanfaronari si gonflabili ca broscoiu.

Frate-sau: Io, prostul tirgului, de de-astia ca tine i-e scirba omului aluia sa se intoarca in Romania. "Viteji" de-astia gata sa injure un necunoscut, "barbati" ca tine care-si demonstreaza potenta cu pumni verbali. Bine (si normal) ca n-ai ajuns in Canada, ma prostovane ma, lumea e prea civilizata aici pentru pitecantropi ca tine. Degeaba te-ai scremut, tot ACASA ai ramas :) Si acolo o sa si ramii - mojic, incruntat, ofticos, incrincenat si crincen de prost. Te-a facut ma-ta toamna, ma prostovane ma, prostii facuti vara sint mai veseli :)


Dincolo Joi, Martie 7, 2002 9:46 PM
Comentarii: Mangai sticla ecranului ca pe un delfin in mare.
Unul Joi, Martie 7, 2002 6:42 PM
Comentarii: I-am tramsmis uneia ca textul dumneaei a facut furori pe cafenele! Cind revine din vizita facuta parintilor poate va spune mai multe! Sanatate si virtute!
J Joi, Martie 7, 2002 4:05 PM
Comentarii: Il felicit pe autorul textului intitulat "Canada", pe care il apreciez ca una dintre cele mai miscatoare marturii citite aici. Autorul are o extraordinara putere de expresie a unor sentimente comune poate multora diintre noi. Multumesc.
Draga mea Joi, Martie 7, 2002 9:51 AM
Comentarii: Oricand!
MV Miercuri, Martie 6, 2002 8:50 PM
Comentarii: Joito bovinuta mea ratacita ... s-a terminat finu pe cartela la RL s-ai venit aci la pascut pe sant? ... te-a "decorat" c-o balega verde s-o bere aburinda taurul comunal din staulu vecin?! Ia baga tu un MMMMMMMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU voios de pionera pentru urmasii proletari a lu Stalin de pretutindeni ... si pentru frecatori de menta mioritici angrenati in unemploymentu universal!
... Miercuri, Martie 6, 2002 8:05 PM
Comentarii: ...vezi, ii intelg un pic si pe cei contrariati de marturisirile lui Cartarescu publicate in jurnal. Chestia cu fulgul de zapada nu e stupida, e ceea ce conteaza.
salman 18 Miercuri, Martie 6, 2002 7:36 PM
Comentarii:
Joita Miercuri, Martie 6, 2002 7:14 PM
Comentarii: Cum Mitisorul meu scump sa nu ai ce face cu midalia? .... ba si MV-ul felicita decorarea iar tu te pui contra, deh zicase ca esti muiere, rolu femei sa savârsit!
din jurnalul lui MC Miercuri, Martie 6, 2002 7:10 PM
Comentarii: "sursa literaturii fiction si non- este credinta ridicola si sinucigasa ca exista lucruri despre care merita sa scrii si care au valoare prin ele insele, in afara scriiturii propriu-zise; iar a 2a sursa la fel de bizara e credinta ca, pe de alta parte,si aceasta scriitura, implicand formalismul canalelor si mediilor de comunicare , poate avea ceva valoare. In fine, a crede in valori umane bazale si necontextuale e ultima si cea mai iluzorie sursa. Azi nu poti exista in lumea valorii,ci in lumea organizata pentru a face posibile valori imposibile.Sa cladesti rabdator dantela unui fulg de zapada intr-un cazan de apa clocotita este stupida sarcina a producatorului de valori culturale clasice azi. "
Dragul meu Miercuri, Martie 6, 2002 6:41 PM
Comentarii: Cand
securistul Miercuri, Martie 6, 2002 6:24 AM
Comentarii: Reintors din misiune viu si nevatamat vad ca iubita mea Dorinella n-a mai iesit la pirleaz din 25 februarie! Sa fie oare la televiziune sau s-a apucat de tricotat? Sa imi intreb eu agentii.. .Servesc Patria pina una alta!
The Day After Miercuri, Martie 6, 2002 2:23 AM
Comentarii:
Filmul bulgaresc se chema "Dulce si amar". Pe programul doi era "Norma", de Bellini. Cabinetul 1 si cabinetul 2 erau in Nigeria. Generalul Obasanjo, gazda lor de atunci, e din nou presedinte, de data asta in civil si votat democratic in '99. Iata avantajele unui sistem constitutional.
Q Marti, Martie 5, 2002 11:57 PM
Comentarii: 4 Martie 1977 intr-o casa la margine de Bucuresti. Stateam in fata televizorului. Dintr-o data scaunul a inceput sa trepideze. Speriat am fugit afara. Cainii urlau iar casa se clatina ca o barca pe valuri. Am dat sa ma tin de trunchiul unui copac dar acesta se misca mai tare ca mine. Am renuntat. Cautam cu disperare un punct de sprijin. Inainte ca spaima sa puna stapanire pe mine s-a oprit. Nu mai aveam curent si era noapte. Deasupra orasului se ridica un nor de praf. Am inceput sa ne strigam. Pe rand, au raspuns toti. M-am linistit. Am iesit la poarta. Ne era frica sa mai intram in casa. Daca mai vine un cutremur?
Cand s-a luminat am dat fuga in coltul strazii sa vad ce s-a intamplat cu scoala. Dezamagire, scoala era intreaga. Numai subsolul era inundat de la o teava sparta. Domnul director venise urgent cu masina si se chinuia sa traga apa afara cu o pompa funebra. Cand ne-a vazut ne-a spus: "Ba, daca sunteti imbecili si n-aveti tinere de minte, luati-va dracului un carnetel si notati in el. Uitati, eu am vreo doua!"
Pentru cel care a postat textul "Canada" Marti, Martie 5, 2002 8:23 PM
Comentarii: Asa-i. Textul spune mai mult de cat orice analiza politica expusa prin mass-media sau pe la think-tank-urile de partid si de stat. Stiai ca Nastase si-a trambitzat un proiect de head-hunting guvernamental? Cica bursierii statului roman in strainatate vor fi introbagati in baze de date si apoi invitati in structuri! Te-ai prins. E vorba de pdsr-next generation (e.g. copiii premierului invata la scoala americana si tatal lor a promis solemn ca vor fi studenti la Oxbridge). S'ar zice ca se pregatesc pentru o lunga dinastie. Dar nu mereu socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ. Nici România mea nu e România lor. Uite ce se poate face: ei sunt coerenti, sunt in gashca, sa fim si noi coerenti. Pe ei ii leaga conditia de nomenclaturisti si mi$elia, pe noi ar putea sa ne lege cultura si România noastra. Fiecare ins-particica din holomerului cultural românesc are acces la interg (România fiecaruia). Chestia functioneaza si individual, pe bucatele. Ca un ciob de holograma, fiecare din noi, isi poate proiecta intregul, de unul singur. Cu cat vom fi mai multi si vom recupera holograma, intregul va deveni din ce in ce mai intens in real. România noastra va inlocui România lor. (Pe chestia cu holomerul cultural am inghitite multe huiduieli pe unele liste de discutii, sunt curioasa, voi ce credeti?)
Canada de la Ycaar Marti, Martie 5, 2002 6:39 PM
Comentarii: "Iubesc Canada dar as parasi-o si maine. Gata, ma duc la agentie sa vad de bilete de avion. Dar stiu ca o voi regreta cu lacrimi inabusite in perna si iar nu mai plec. Ma arde dorul de Romania mea si ma cuprinde furia cand vad cum este Romania lor. Visez sa haladuiesc pe stradute cu parfum de gutui topite intr-un Bucuresti de toamna dar strang din pumni la flash-ul care imi plezneste amintirea cu imaginea imensei vile a lui Florea Tiganu', analfabet cu puradei nespalati, facand bisnita porceasca la intelegere cu politaii. Dar vantul care imi sufla usor pe spate nisipul la Vama Veche cand stau intins cu ochii inchisi ascultand iubiri marine, ehe, uite, ma cheama la origini. Razvan imi scrie insa ca s-a umplut plaja de intretinute de mahala cu tocuri sclipitoare agitandu-se pe ritm de manele. Nu, la ce sa plec? Mi-e o lipsa flamanda de a imbratisa umil coloana bisericii nestiut de calugarii care murmura argumente ezoterice. E clar, tot o sa-mi iau bilet doar dus. Mi-e teama totusi de prima injuratura pe care o voi lua pe strada. Pumn verbal scarbavnic fata de care mi-am pierdut anticorpii. Ce voi face? Iau bilet, dar poate mai incolo. Aici oamenii imi zambesc. Oare mint? Stai putin, ca si eu le zambesc, poate prea mult. Oare mint si eu? Macar uneori? Banul zeificat se invarte pe noi, apoi ne intra pe gura si ne-o deschide a zambet, sarpe antic, Baal nesatios care ne inghite simturile. Uite, de aia plec. Masina inghite kilometri peste kilometri. Lidia imi spune ca aici doar norii sunt la fel cu cei de acasa. Culmea! Exact norii si cerul mi s-au parut de la bun inceput altfel, si ma uit mai mereu in sus sa vad cum de se poate sa fie atat de diferiti. Dar poate ma uit in sus pentru ca trebuie sa recuperez. Nu mai plec capul de scarba si furie (stiti cocktailul asta?) ca atunci cand fostul meu sef, beat cui, imi spune din strafundurile credintelor sale semidocte cladite prin scoli muncitoresti si cursuri de partid: "Ma doare in cur de diplomele si bursele tale, nu dau doi bani pe ele, daca mie nu-mi place de tine, te-am ras". Nu, nu o sa plec decat daca as avea garantia ca toti sefii ca ala au fost retrasi din societate ca niste bancnote devalorizate. Dar, au fost? Beton si sticla. Strazi cu semafoare galbene intersectate la usa unor cafenele identice unde se vinde aceeasi cafea de aceeasi vanzatoare reprodusa indiferent, la nesfarsit. Cvartale de case imbracate in caramida corect aliniata, inghesuite unele in altele, din ce in ce mai strans, ca cete anesteziate de bolnavi de agorafobie. Iarna asta insa am trecut pe langa o casa mai rebela, cei de acolo facusera foc adevarat de lemne, mirosea indubitabil. M-am furisat mai aproape si am tras in piept cu nesat mirosul aspru de fum de lemn calit prin ger, ca un pacatos in fata unui viciu nestiut pana atunci. A fost un drog nevinovat care m-a pus iar in hainutele de tanc dus de bunica de mana, prin mahalaua uitata de vreme spre casuta joasa plina de mileuri si cergi. Plec acasa, nu e clar? Lumina se fitreaza sagalnic prin sensul prismatic al zgarie norilor. Impresionant joc de rigoare evadata. Ma indrept spre biblioteca. Iau de pe raft doua carti la care tanjeam de mult si ma asez la un birou de studiu. Cat le-as fi cautat, cartile astea doua, prin bibliotecile universitare bucurestene uitate de generozitatea mecenelor de mucava? De ce sa plec? O sa ma sufoc ... ca si inainte sa vin incoace. Dar mama? Dar tata? "
Clau Marti, Martie 5, 2002 2:41 PM
Comentarii: Drepturile omului (2001):
Moldova: http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2001/eur/8304.htm
Romania: http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2001/eur/8327.htm

Clau Marti, Martie 5, 2002 1:42 PM
Comentarii: Test din est: Nu, gratis e doar pentru Partid. Da acu cica Bombonelu ne da drept de politicieni, asa se rezolva.
Miti Marti, Martie 5, 2002 12:12 AM
Comentarii: Am citit in Cotidianul un articol care, ca scientist, m'a pus serios pe ganduri. O firma privata isi ofera serviciile celor cu bani: distribuie avertizari seismice. Pentru zona Bucurestilor, e vorba, de exemplu, de faimoasele 30 de secunde necesare undelor seismice generate in Vrancea sa ajunga si aici. Firma foloseste, printre altele, informatiile retelei nationale de senzori seismici, pentru a face bani intr'o chestiune de viata si moarte. Cat de inumani am ajuns! Nu mai conteaza decat valorile de schimb! Ce se intampla cu noi, frati si surate?
Sursa: http://www.cotidianul.ro/eveniment/eveniment.htm#La 25 de ani de la seismul din martie ?77, doua institutii isi disputa
Comunistii si si binecunoscutele lor metode de oprimare Marti, Martie 5, 2002 12:02 AM
Comentarii: Abia instalat in functia de ministru al afacerilor interne, Gheorghe Papuc a trecut la represalii dure impotriva manifestantilor anticomunisti din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. La prima ora a diminetii, mai multi procurori au descins in cele mai importante licee (considerate si cele mai revolutionare) pentru a demara instrumentarea a trei dosare penale care ar trebui sa conduca, in viziunea puterii comuniste din Moldova, la arestarea liderilor Partidului Popular Crestin si Democrat (PPCD) si a profesorilor care s-au alaturat revendicarilor acestui partid. Fiecare dosar este construit pe cite o infractiune din Codul penal, cea mai grava fiind prevazuta de articolul 224 - ?Atragerea minorilor la activitati criminale?. Gheorghe Papuc, unul dintre durii regimului comunist, a fost numit in functie dupa ce, joia trecuta, fostul ministru Vasile Draganel a demisionat declarind ca nu poate executa ordinul echipei Voronin-Tarlev de a intra in forta peste protestatarii din fata cladirii guvernului. Gheorghe Papuc s-a nascut in Moldova, dar a trait, pina in 1997, in diferite zone ale fostului imperiu sovietic. Fidel comunistilor si rusilor, el a fost adus de fostul presedinte al Moldovei, Petru Lucinski, in 1997, din postul de sef al militiei dintr-o republica separatista putin cunoscuta (Kabardino-Balkara), pentru a prelua conducerea Detasamentului de destinatie speciala ?Fulgerul? (trupele speciale ale Moldovei). Promovarea lui Papuc in functia de ministru al afacerilor interne este echivalenta cu schimbarea strategiei puterii fata de manifestantii din Piata Marii Adunari Nationale. Pina ieri, regimul a incercat doar sa-i intimideze pe protestatari prin aplicarea unor amenzi usturatoare, ajungind chiar la contravaloarea a 30 de salarii minime pe economie (aproximativ 45 de dolari). Agentii Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) asista in fiecare zi la mitingurile anticomunistilor si noteaza toate numele celor care iau cuvintul ori cinta pe scena din piata. Listele sint apoi transmise politiei care, la rindul ei, le trimite justitiei, cu mentionarea incalcarii art. 242 din Codul contraventiilor administrative pedepsita prin aplicarea unei amenzi. Preotul Petru Buburuz, consilier al Mitropoliei Basarabiei, a fost prima persoana amendata astfel de puterea de la Chisinau pentru ?participare activa la o manifestatie neautorizata, in forma de citirea unei rugaciuni (?Tatal nostru? - n.r.) la microfon?). Lucia Durnescu, studenta in anul I la Jurnalistica, a fost trimisa in instanta si amendata pentru ca ?in data de 3 februarie a luat cuvintul la mitingul de protest neautorizat din Piata Marii Adunari Nationale?. Numarul exact al celor amendati este cunoscut doar de politie, insa la Asociatia ?Juristii pentru drepturile omului? au ajuns deja citeva zeci de persoane care solicita asistenta juridica in calitate de victime ale unor astfel de abuzuri.

Asa cum spuneam mai sus, puterea si-a schimbat strategia. Ieri dimineata, la Liceul Roman-Francez ?Gheorghe Asachi? s-a prezentat primul procuror desemnat sa gaseasca vinovati pentru protestele din Piata Marii Adunari Nationale. Directorul adjunct Victor Guzun si alti profesori din Comitetul de greva al liceului au fost audiati in cele trei dosare penale deschise de autoritati, avind calitatea de martori, deocamdata. Potrivit declaratiilor lui Guzun, procurorii au misiunea de a demonstra ca elevii de la ?Gheorghe Asachi?, cel mai vechi si mai renumit liceu din Moldova, au iesit in strada obligati de profesori. Directorul Guzun i-a prezentat insa procurorului adeziunile la greva ale celor aproximativ 5.000 de parinti care au fost de acord nu numai cu participarea copiilor lor la demonstratii, ci au subscris si revendicarilor politice, sociale si economice elaborate de PPCD. La Liceul ?Vasile Alecsandri? elevii au blocat intrarea anchetatorilor, declarind ca nu vor participa la cursuri cit timp procurorii trimisi de comunisti se vor afla in scoala. Miine, audierile vor continua nu numai cu interogarea profesorilor, ci si a elevilor aflati in atentia SIS. Deocamdata, conform listei prezentate de procurori, in centrul atentiei se afla 15 elevi care au luat cuvintul pe scena din fata guvernului.
Sursa: http://www.expres.ro/politica/?news_id=80545
miti Marti, Martie 5, 2002 10:47 AM
Comentarii: Cetatene Gogu, gresisi oficina bre! Lista cu butelii se depune in 3 exemplare si timbru demi-sec, la Cotroceni, plus 3 copii olografe la Palatul Victoria. Asa ca canta talica pe la alte gherete daca vrei sa ai spori.
Miti Marti, Martie 5, 2002 10:33 AM
Comentarii: Musiu Joitza, merci de atentie da' n'am ce face cu ea. Pashol na turbinka, demn reprezentant al bovinaceelor--spaima curcubitaceelor!
MV Marti, Martie 5, 2002 4:41 AM
Comentarii: Nea Goule ... omagii si omagiale ... unde a disparut pretinu Ninel. E cam singurul care ma mai interesa pe la Cantina Partidului. Daca-l vezi spune-i, te rog, sa vina pe la Gazieta negresit! I dau abonament gratis si certificat de voluntar!
Gogu cu tarafu dupa el Marti, Martie 5, 2002 3:54 AM
Comentarii: Tanti Miti, Auzi bre!..pa lista aia de butelii ma pui si pa mine..... Cand se termina cu organizarea civica si cu grupurile de discutii pa email pa teme de colectivizare si cum sa depasim planu cincinal...da-o pa goarna. Scot grataru si o punem de o cumetrie..ca cu democratia murim de foame....
MV Luni, Martie 4, 2002 11:39 PM
Comentarii: Joita ... vacuta mea iubita ... ce e ala PCUS?
Joita Luni, Martie 4, 2002 10:34 PM
Comentarii: Dragi tovarasi, am onoarea a va invita în data 05.03.02, orele 15.00, la Sala ALRUS a comemorara împreuna pe marele Iosef V Stalin. Cu oaceasta ocazie se va oferi distincti de merit, Comitetul Executiv, în sedinta extraordinara din 02.02.02, a hotarât a acorda distinctia comemorativa I.V.Stalin Onoratei Doamne responsabi cu acest site, MITI cât si Doamnei Dumitrescu de la Diaspora Coronita, pentru merite deosebite! Va multumim C.C. al PCUS
4 martie Luni, Martie 4, 2002 9:58 PM
Comentarii: Mama era plecata de aproape un an. Tocmai incepuse o tampenie de film (bulgaresc). Tata dormea. Vedeam blocul vecin de praca eram pe o corabie sub uragan. S-a trezit si m-a tras spre usa. 'A explodat Policolorul' si-a dat un vecin cu parerea. Aveam sa aflu, peste ani, de la o cunostinta (mai in varsta), prinsa in lift de eveniment, ca atunci prima explicatie care i-a venit in minte a fost 'a inceput razboiul si vin rusii peste noi cu bombele'.
4 martie Luni, Martie 4, 2002 8:01 PM
Comentarii:
Un sfert de veac de la noaptea aceea. Intr-un oras de provincie din sudul tarii, o familie cu trei copii (un an, doi ani, patru ani) locuia intr-o anexa a uzinei in care lucrau ambii parinti. In raiul comunist se putea astepta si zece ani o "repartitie". Cladirii vechi, din caramida rosie, cu aspect de era Dickens, i s-au daramat cateva ziduri interioare. Numai parintii au fost scosi vii de acolo.
Primavara Luni, Martie 4, 2002 5:19 PM
Comentarii: http://groups.yahoo.com/group/goma-readers/files/Basarabia_si_Problema.zip
Generale iara cauti hartag pe gratis.
Generalul Primavara Duminica, Martie 3, 2002 4:25 PM
Comentarii: E Martie, au inceput sa mieune pisicile si Io si-a pus martisor in piept. O fi femeie, o fi plotonier sau o fi moldovean?
Miti Sambata, Martie 2, 2002 8:10 PM
Comentarii: Colegul Brega ne anunta, pe listele de discutii, un nou articol despre Basarabia al lui Paul Goma. Fisierul cu articolul e un pdf zipat la:
http://groups.yahoo.com/group/goma-readers/files/Basarabia_si_Problema.zip
Ionick Sambata, Martie 2, 2002 7:48 PM
Comentarii: Torna, torna, fratre, you've got an obsession cu Pamplona aia. Obsesia boului care oricat ar vrea, n-o sa fie niciodata taur :)
cosmin romania Sambata, Martie 2, 2002 3:25 PM
Comentarii:
Miti Sambata, Martie 2, 2002 1:06 PM
Comentarii: Cativa netizeni rom^ni (printre ei si Mircea Popescu de la Consiliu Mondial Român, au luat legatura cu CNN pentru a-i ruga sa transmita stiri live si comentarii din RepMoldova. Li s-a raspuns ca nu exista suficient interes din partea publicului dar daca primesc telefoane, faxuri din diverse orase din Statele Unite, Canada, Romania, Europa, Australia, atunci isi vor reconsidera pozitia. E un moment in care putem sa ne aratam solidaritatea cu cei carora li se incalca drepturile fundamentale ale omului de catre comunistii din RepMoldova aducand situatia lor in atentia mass-media.Sunati la corespondentii sau statiile locale si sa intrebati ce se intampla in Moldova. Intrebati, de exemplu, de ce sunt amenintati parlamentarii opozitiei si profesorii cu puscaria. De ce se foloseste cenzura la postul de televiziune din Moldova. De ce sunt hartuiti elevii si studentii prin actiuni politienesti. De ce sunt calcate drepturile fundamentale ale omului de catre regimul comunist din Rep.Moldova. Dupa parerea mea, intrebarile pot avea efect daca se abordeaza din perspectiva incalcarii drepturilor omului in Rep. Moldova. Se pot adresa intrebari si la http://www.cnn.com/CNN/askcnn/.
Io (de la 00-MV venim) Sambata, Martie 2, 2002 12:13 AM
Comentarii: Îmi pare bine ca va-ntzelegetzi si ca ma iubitzi totzi... ca la-nceput ;). Si Io va doresc asemenea, ce-mi doritz' si voi. Cu dobânda, tolomacilor :).
Baga-tzi IP-urile-n dos, madame ;), ca tot n-ai idee de PC oricum. Vezi sa nu dai cu cornu-n gard sau sa calci pa careva când alergi pa strazi la Pamplona anu asta...

1 Martie Vineri, Martie 1, 2002 10:34 PM
Comentarii: Pentru 30 Februarie
La multi ani si tie, dragul meu cel de departe.
30 Februarie Washington Vineri, Martie 1, 2002 9:10 PM
Comentarii:
Io, Alcibiade etc.
Bai analfabetule, pina am timp de tine scrie de 1000 de ori de ce, poate-ti intra in creierul ala de viespe ca nu e dece.Trogloditule, vad ca ti se vorbeste pe aici mai frumos decit meriti, dar te bag eu in curind in seama.Si in zeama, of course.
Ia zi, cum mai e cu THIS SITES?
30 Februarie Washington Vineri, Martie 1, 2002 9:09 PM
Comentarii:
1 Martie
La multi ani, fata draga.Iti urez o primavara frumoasa.
Ionick Vineri, Martie 1, 2002 6:41 PM
Comentarii: Haoleo, manquatz-ash, aja da provezionizdu ejdi sa ma gonfunzi gu danny, ma prostovane ma :))) Slab, maestre, nici macar 0, trecem la valori negative, ma prostalaule, ma :)
i0nick 217.56.103.5 Mozilla/4.79 (Win98; U) Vineri, Martie 1, 2002 6:08 PM
Comentarii: Ionick/danny taci bai tigane din gura ca si tu ai habar de PC cand iti da Piranda aia a ta cu el in cap. hai valea la maturat cu tine, ca de aia esti platit acolo, nu sa-ti bagi nasu-n pc-ul sefului tau.
Miti, tot vacuta de Pamplona ai ramas, fapt dovedit. N-ai dece sa-mi multumesti.
Din Ziua de azi Vineri, Martie 1, 2002 3:53 PM
Comentarii:
(...)
Nezavissimaia Gazeta, oficiosul "independent" al puterii de la Kremlin a atacat, ieri, Statele Unite in contextul relatarii asupra demonstratiilor anticomuniste de la Chisinau si implicatiile acestora. Dupa ce inventata sprijinire a liderilor Partidului Popular Crestin Democrat era pusa in carca Romaniei, serviciile de informatii ruse s-au gandit sa schimbe directia atacului. Manifestarile de la Chsinau "sunt finantate de dincolo de Ocean", se afirma in cotidanul moscovit. In paranteza fie spus, daca ar fi chiar asa, atunci comunistii de la Chisinau chiar au de ce sa se teama. Si, dupa cate stim, reformatorul imperiului lui Petru cel Mare - l-am numit pe Vladimir Putin - va sta la masa de tratative pe aceasta tema cu colegii "de dincolo de Ocean". Daca nu a facut-o deja. Oricum, Voronin va afla astazi, din ochii sefului cel mare, ce soarta il asteapta. Presedintele comunist s-a deplasat ieri la Alma Ata, unde se desfasoara summitul informal al CSI. Conform Centrului de presa al Presedintiei de la Chisinau, citat de Agentia Flux, Voronin va avea astazi intrevederi cu omologii sai rus, ucrainean si belarus - Vladimir Putin, Leonid Kucima si Alexandr Lukasenko. "Discutiile vor decurge fara protocol, fara adoptarea ordinii de zi. Nu va fi semnat nici un document", a precizat presei ruse seful adjunct al Administratiei presedintiei Rusiei, Serghei Prihodico.

La Chisinau, Procuratura Generala a Republicii Moldova a solicitat, ieri, Legislativului, suspendarea imunitatii parlamentare a deputatilor PPCD Iurie Rosca, Stefan Secareanu si Vlad Cubreacov, pentru a se putea decide arestarea acestora, informeaza Mediafax. Cercetarea liderilor formatiunii pro-romanesti din Basarabia va fi continuata sub stare de arest, a lasat sa se inteleaga Iacob Guja, ofiterul de presa al Procuraturii Generale moldovenesti. In cazul in care Parlamentul va da curs cererii, Procuratura Generala va solicita instantei de judecata sa elibereze mandate de arestare pe numele presedintelui crestin-democratilor si al celor doi vice-presedinti. Fiecaruia dintre cei trei deputati PPCD i-au fost intocmite cate doua dosare penale, pentru "infractiunile" de "atragere a minorilor la comiterea de ilegalitati" si pentru "organizarea repetata de manifestatii, care conduc la incalcarea ordinii publice si la perturbarea circulatiei", potrivit sursei.

Iurie Rosca, presedintele crestin-democratilor, a declarat ca a aflat din presa despre cercetarea penala declansata de Procuratura, nefiind informat oficial si nici invitat pentru declaratii. "Chiar daca se pun la cale masuri de reprimare a deputatilor, actiunile de protest trebuie sa continue", a declarat ieri, in Piata Marii Adunari Nationale, presedintele PPCD, Iurie Rosca, informeaza AP Flux. Potrivit lui Rosca, noul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, intentioneaza sa strecoare in randurile multimii provocatori pentru a destabiliza situatia. Dupa reuniunea din Piata, coloana de protestatari s-a indreptat in mars spre Compania de Stat "Teleradio-Moldova", mai informeaza AP Flux.

Procuratura Generala a ordonat, de asemenea, cercetarea penala a mai multor cadre didactice, acuzate de "implicarea minorilor in actiunile de protest" din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Profesorii ar putea primi o pedeapsa de pana la cinci ani de detentie pentru "atragerea minorilor in contraventii si activitati ilegale". Sursa citata a precizat ca Procuratura Generala a transferat in sarcina Procuraturilor de sector si a comisariatelor de Politie "reperarea profesorilor care au adus copiii in Piata Marii Adunari Nationale si intocmirea de dosare penale pentru fiecare".
George COMAN
Victor RONCEA
Ionick Vineri, Martie 1, 2002 3:10 AM
Comentarii: Nema problema, domnul Lake. Se-ntampla. Nu-s toti specialisti ca idiotul de frate-meu. Apropo...
Aminte
si apoi te-ai lasat pabubasha. la ses pune ca... dar hotarâta!
Ce-ai inceput asa sa te gâlgâi... ba nu, bâlgâi... gâlbâi... phui, bâlguitule, adu-ti translator, tavarisch Voronin, cand trece efectul sedativului si mai vii sa ne sugi pixul, ma prostovane ma :))) Prostul care nu-i fudul si nu se-apuca sa faca morala si observatii parca nu e prost destul :)
MV Vineri, Martie 1, 2002 2:56 AM
Comentarii: Jos cu ei ... sus cu dinsii!

Nu va suparati ... unde se vind Certificatele de Revolutionar prin corespondenta ... ca vine income taxu peste noi p'aci si ne ruineaza fericirea!?
Tablagiul Joi, Februarie 28, 2002 8:23 PM
Comentarii: Iar eu declar că textul "A la votre" nu este afisat, expus, difuzat sau rostit în cadrul unor atributzii de serviciu, iar textele "A la longue", "A la grecque" si "A la hakbar" au caracter stiintific, literar-artistic, cultural si religios. In consecinta nu intra sub incidenta Proiectu'lui pruteanu, caruia i-as scapa una epica la aliniatul coarnelor în locuri publice. A la votre !
Lake din Matake Joi, Februarie 28, 2002 7:34 PM
Comentarii: Multumesc Dle Ionick. Ma tot gandeam, unde naiba am gresit si inca nu ma prinsesem. Scuze Dna Miti ca n-a mers, dar....sper ca totusi l-ati gasit. Mie-mi place tare mult. Poate unde n-am mai vazut demult aur. Noroc.
Miti Joi, Februarie 28, 2002 4:24 PM
Comentarii: Declar ca noi avem caracter cultural asa ca nu-i bai daca ne mai scapa o grama-orto-epica d'aia :-)))
Proiectul lui Pruteanu asa cum a iesit din comisia parlamentara Joi, Februarie 28, 2002 4:21 PM
Comentarii: :-)

Lege privind folosirea limbii române în locuri, relatii si institutii publice

Art. 1. - (1) Orice text scris sau vorbit în limba română, având caracter de interes public, în sensul prevăzut la art. 2, trebuie să fie corect din punctul de vedere al proprietătii termenilor, precum si sub aspect gramatical, ortografic, ortoepic si de punctuatie, conform normelor academice în vigoare.

(2) Orice text scris sau vorbit într-o limbă străină, indiferent de dimensiuni, având caracter de interes public, trebuie să fie însotit de traducerea în limba română.
Art. 2. - În sensul prezentei legi, prin text având caracter de interes public se întelege orice text care, în cadrul unor atribuții de serviciu, este afisat, expus, difuzat sau rostit în locuri publice sau prin mijloace de informare în masă, având ca scop aducerea la cunostinta publicului a unei denumiri, a unei informatii sau a unui mesaj, cu conținut direct sau indirect publicitar.
Art. 3. - Emisiunile de televiziune transmise în limbi străine de posturile românesti sau emisiunile posturilor străine transmise sub licență de emisie românească trebuie să fie subtitrate în limba română; în situatii de urgentă, se va recurge la traducerea simultană.
Art. 4. - Denumirea, explicatiile, instructiunile si oricare alte informatii în limbi străine, referitoare la produsele comerciale, care sunt inscripționate pe ambalajul si sau, după caz, în interiorul acestuia, vor fi traduse, în mod obligatoriu, în limba română.
Art. 5. - Nu fac obiectul prezentei legi:
a) denumirile mărcilor înregistrate;
b) textele având caracter stiintific, literar-artistic, cultural si religios;
c) publicațiile redactate integral sau partial în limbi străine, inclusiv cele ale minoritătilor nationale;
d) serviciile de comunicatie audiovizuale distribuite prin cablu, prin care se retransmit programele difuzate pe cale radioelectrică, terestră sau prin satelit;
e) emisiunile de radiodifuziune transmise în limbile minoritătilor naționale;
f) emisiunile de televiziune transmise, în direct, în limbile minoritătilor naționale;
g) emisiunile având caracter religios, etnografic si de divertisment ale posturilor locale si regionale de televiziune în limbile minoritătilor nationale;
h) denumirile si instrucțiunile speciale, reglementate ca atare, prin actele normative în vigoare;
i) enunțurile rezultate din situațiile reglementate de actele normative privind drepturile persoanelor aparținând minoritătilor naționale de a-si păstra, dezvolta si exprima identitatea lor lingvistică.
Art. 6. - (1) În cazul textelor de interes public scrise în limbi străine, aflate la vedere în locuri publice sau difuzate prin mijloace de informare în masă, traducerea completă în limba română trebuie să aibă caractere de aceleasi dimensiuni cu cele ale textului în limba străină si să facă parte integrantă din ansamblul grafic respectiv.
(2) În cazul textelor vorbite prevăzute la art. 1 alin. (2), ritmul si intensitatea fonică a rostirii textelor în limba română trebuie să corespundă cu ritmul si intensitatea fonică a textelor pentru varianta străină.
Art. 7. - Taxele stabilite potrivit legii pentru afisaj si publicitate, prin orice mijloace, în cazul folosirii uneia sau mai multor limbi străine, cu exceptia celor ale minoritătilor nationale, se majorează cu 25%.
Art. 8. - (1) În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, ministrul Culturii si Cultelor va organiza, prin ordin, structuri adecvate si va stabili, atât la nivelul ministerului, cât si în cadrul directiilor pentru cultură, culte si patrimoniul cultural național județene si a municipiului Bucuresti, sarcini specifice pentru punerea în aplicare a acesteia.
(2) Organizarea structurilor necesare punerii în aplicare a prezentei legi se va face cu încadrarea în numărul de posturi aprobat pentru Ministerul Culturii si Cultelor si, respectiv, pentru serviciile descentralizate ale acestuia.
(3) În cadrul directiilor pentru cultură, culte si patrimoniul cultural national din judetele în care populatia unei etnii minoritare este de cel putin 20% se va asigura si prezenta unui reprezentant al respectivei etnii.
Art. 9. - (1) Potrivit prevederilor prezentei legi, constituie contraventii si se sancționează următoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) si art. 6 alin. (2), cu amendă de la 1 la 10 milioane lei;
b) nerespectarea dispozitiilor prevăzute la art. 6 alin. (1), cu amendă de la 5 la 25 milioane lei;
c) nerespectarea dispozitiilor prevăzute la art. 1 alin. (2), art. 3 si art. 4, cu amendă de la 20 la 50 milioane lei;
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se aplică atât persoanelor fizice cât si celor juridice.
(3) În toate cazurile prevăzute la alin. (1), înainte de aplicarea amenzii, agentul constatator va da contravenientilor un avertisment scris si va stabili un termen de intrare în legalitate.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) nu poate depăsi 10 zile.
Art. 10. - Contravențiile prevăzute la art. 9 se constată, iar avertismentul si amenzile se aplică de către:
a) reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor si ai directiilor pentru cultură, culte si patrimoniul cultural national judetene si a municipiului Bucuresti, împuterniciti, ca atare, de ministrul Culturii si Cultelor;
b) reprezentanti ai Consiliului National al Audiovizualului, împuterniciti, ca atare, de presedintele Consiliului National al Audiovizualului;
c) primarii municipiilor, oraselor si comunelor si împuterniciții acestora.
Art. 11. - Sumele încasate potrivit prevederilor art. 9 alin. (1) se fac venit la Fondul National Cultural si vor fi utilizate potrivit legii.
Art. 12. - (1) Dispozițiile prezentei legi intră în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii, persoanele fizice sau juridice care au pus în circulatie texte de interes public, scrise sau înregistrate prin mijloace audiovizuale electronice, sunt obligate să îndeplinească cerintele prezentei legi.
Art. 13. - Pe data intrării în vigoare a prezentei legi orice dispozitii contrare se abrogă.
Miti Joi, Februarie 28, 2002 12:30 AM
Comentarii: Merci, Ionick :-)
Test din Est Joi, Februarie 28, 2002 11:35 AM
Comentarii: Clau, cu alte cuvinte minerul a trecut la alte forme de exploatare ale solului si subsolului patriei :-) Pana la urma au invatat sa le ia banii elvetienilor sau se jeneaza si din ospitalitate fac totul gratis?
Ionick Joi, Februarie 28, 2002 1:58 AM
Comentarii: O, tu, frate i0, prostu' locantei, spârc-spârcul mintzisoarei tale intre 2 injectii ma distreaza ca aproape nimic altceva. Fara tine lumea virtuala ar fi lipsita de un etalon de tâmpenie care poate face pe oricine sa-si priveasca optimist realizarile telectuale :) Eu te cred ca sora ti-a recomandat sa te uiti la ceas in timp ce-ti freci termometrul... sau alt outlet... tot n-ai ce face altceva, dar se pare ca nu te calmeaza nici asta... Deci daca la ora H cineva zice ca un link nu merge si 56 de minute mai tarziu posteaza alt mesaj, sa se deduca:
a) cu ce s-a ocupat persoana intre cele 2 postari;
b) ce legatura e intre al doilea mesaj si primul;
c) cat de idi0t trebuie sa fie cine crede ca in tot acest timp persoana a incercat sa vada o pagina inexistenta;
d) daca cel suficient de idiot de la punctul precedent poate fi altcineva decat i0.

Nu te supara, frate... ca-n vechiul joc pentru prescolari... da' prost mai esti, ma :))) N-o sa stau sa numar minutele pana la urmatoarea ineptie, dar stiu ca n-o sa ma dezamagesti :)


Kronberg CANADA Joi, Februarie 28, 2002 1:26 AM
Comentarii: Textul ce urmeaza e ... non publicabil pe Romania Libera a lui Vadim-Joita Tanase FSN-ista mioritca... (uite ca internetul face pleashca dezinformarii cotroceniste ... la radacina...) Un gind Mioriticii si altzii ce eshuara pe coasta kuybekeza par fascinatzi de capacitatea secu-lui autohton de a depizda pi cultivatorii di iarba dracului-marijuana in ultima vreme si in ultimii ani in regiunea montrealeza si wnatever-prin-padurile populate de cei ce considera botezul catolic drept unica baie luata in cei X-ani de supravietzuiere in conditziile frigului nordic... Asadar, sa nu va punetzi cenusha in cap zicind... "secu' Kuibekez e tare, dom'le..." nu, băăă, tov-ilor... nu-i capacitatea lor de a-si face meseria petru care iau leafa degeaba de veacuri... nu... e doar chestie datorata mamei fizica... stitzi... cind o sera hidorphonica actzioneaza in subteranul unei cladiri... in clipele de frig intens... se vede pe trotuar si in spatziul de parcare o "topire anormala a zapezii inghetzate"... asta-i tot... adica tot Kronberg o plasa pe gratis la un bivol Secu' ce-mi ceru sa-mi explic teoria in clipa cind trebuia sa-mi impinga plicu' cu "montant-ul" ce-l pierdu ca boul din cauza de "Kronberg expert la gaurica de biliard..." Alba ca Zapada e doar o tirfa ordinra... cind Domnul nu gaseshte un motiv viabil de rastalmacire a realitatzii plate si anonime. . Ptiu, drace, io-te ca greseala mea despre "trenul mortzii" se adeveri... si cica la origine... tot motivul cela de "accident" musulmanic la origine... Ma tem ca cele shopirlite de dezinformatorul de serviciu (dupa orice Joita sau alte personaje s-ar ascunde...) tot nu putu sa prezică grozavia cu avionu' de la shpigtakol for media... (pilot ejrctat in extremis...)Deh, nu primi imbecilu' fax de la Hachem despre ce si cum in viitorul apropriat..
Aminte 213.66.119.31 Mozilla/4.79 (Win98; U) Joi, Februarie 28, 2002 12:11 AM
Comentarii: Miti Miercuri, Februarie 27, 2002 10:51 PM
Comentarii: Gata, am uschit-o. Vorbim maine.

Miti Miercuri, Februarie 27, 2002 9:55 PM
Comentarii: Lake din Matake, multumesc de linkuri dar primul la mine nu merge.


56 de minute, aproape O ORA te-ai scremut sa intri la "aminte" si apoi te-ai lasat pabubasha. la ses pune ca... dar hotarâta!
Bravo!
Ionick Miercuri, Februarie 27, 2002 11:19 PM
Comentarii: Miti, du-te direct la www.aminte.de. Linkul e pentru www.aminte.com, care nu exista.
Miti Miercuri, Februarie 27, 2002 10:51 PM
Comentarii: Gata, am uschit-o. Vorbim maine.
Miti Miercuri, Februarie 27, 2002 9:55 PM
Comentarii: Lake din Matake, multumesc de linkuri dar primul la mine nu merge.
Miti Miercuri, Februarie 27, 2002 9:47 PM
Comentarii: Am uitat sa va zic despre ce carte a lui Patapievici e vorba: "Omul recent" :-) Cartea se pare ca nu-i de loc PC! :-) Gabriel Andreescu, Ioan Bogdan Lefter, George Balan (!) s'au repezit sa o declare reactionara, periculoasa, finnd pe linia noiciana! Ba chiar pe linia 'criterion' (de unde se vede ca habar'n-au ce a fost cu grupul Criterion!). A, am uitat. S'au suparat si homosexualii.
Miti Miercuri, Februarie 27, 2002 9:41 PM
Comentarii: Q, nu cred ca 'agreata' e termenul potrivit. Acum ca si in alte dati, multe depind pur si simplu de noi. Nu trebuie sa fie Americanii de acord ca sa ne asumam românitatea. Pe de alta parte, in privintza celor de peste râu, dupa 1991, nu mai sunt posibile solutiile spectaculoase pentru unire. Cum spune si Ionick, va trebui ca cei de acolo sa o doreasca in primul rand. Oricum, apropierea normala de cei de o aceeasi cultura e un fenomen ireversibil.
Miti Miercuri, Februarie 27, 2002 9:35 PM
Comentarii: Un nou scandal. De data asta e vorba de ultima carte a lui Patapievici (am inceput si eu s'o citesc). Pe net
 • Articolele contra (cele mai multe din ele) la:

  http://www.observatorcultural.ro/arhivanrrevista.phtml?xnrrevista=103
  http://www.observatorcultural.ro/arhivanrrevista.phtml?xnrrevista=102
 • Articol pro la:
  http://www.romlit.ro/www/texte02/rl07/act.htm

 • Ionick Miercuri, Februarie 27, 2002 8:08 PM
  Comentarii: Q, subscriu partial la ce spui. Sunt semne ca ca ne aflam pe directia buna spre aderare (dar inca la rascruce, un pas-doi in lateral si am pierdut poteca), dar n-am vazut nimic sa sugereze ca sprijinirea romanitatii in Basarabia e intr-adevar o prioritate pentru americani.
  Semnalez o corespondenta AP in Washington Post, luni, a doua zi dupa demonstratia mare de la Chisinau. Informatia istorica e in linii mari corecta.
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A105-2002Feb25.html
  Ionick Miercuri, Februarie 27, 2002 7:56 PM
  Comentarii: Vorionin, zero dulce, tabula rasa, tunsa si frezata, , cainele moare de batran si prostul de grija altuia. Tu nu esti o exceptie. Iar s-au terminat calmantele la dispensar si-ti versi aici toate micile mizerii unui suflet chinuit ? Vezi ca e buna la ceva si pagina asta ? :) Data viitoare cand nu e sora in salon nu uita s-o injuri pe Miti pentru banii pe care-i dau sponsorii pentru banere (sa nu crezi balivernele legionaro-jidanesti despre Tripod-0-lei-0-bani, doar n-or fi toti asa cretini sa injure pe gratis, din pasiune, ca tine). Intrucat esti fara speranta de prost, n-o sa ti se scoale vreodata vigilenta apropo de obscura firma NIMS si de sumele care se invartesc acolo pe sub nasul iubitului tau Ober. Pentru ca pe tine te intereseaza ce e sub posteriorul, nu sub nasul lui :)
  Lake din Matake Miercuri, Februarie 27, 2002 7:13 PM
  Comentarii: ---- Pentru cine-i interesat, 2 site-uri care mie mi se par interesante. Unu-i pentru diaspora (se zice) da-i tare frumos realizat. Il gasiti la www.aminte.de (aminte), iar altul (se zice) se ocupa de valorificarea potentialului uman din Estul Europei si-l gasiti la www.easthunter.com (JOBuri). Noroc.
  Q Miercuri, Februarie 27, 2002 1:58 PM
  Comentarii: Miti, daca receptorii mei nu imi joaca feste, oficialii NATO care viziteaza Bucurestiul au zis multe. Au zis ca trebuie intarita societatea civila, au criticat justitia si coruptia, au zis ca relatiile NATO-Rusia pot evolua imprevizibil, au felicitat SRI-ul, au subliniat faptul ca dintre tarile europene doar Romania si Anglia sunt prezente cu trupe in Balcani si Afganistan. Una peste alta trebuie remarcat sprijinul constant pe care administratia de la Casa Alba il acorda Romaniei. Cred ca in momentul de fata renasterea spiritului identitar romanesc in Basarabia este agreata de partenerii nostrii de peste ocean. Nu sunt convins ca acelasi lucru se intampla cu partenerii europeni. Declaratiile lor sunt retinute. Sa speram ca impulsionati de americani or sa se aseze pe pozitiile corecte.
  Voronin ;)204.80.173.244 Mozilla/4.79 (Win98; U) {da la Cuibu da Fete si Mai Putin fete Legionare venim. Nu mai ie niciuna acuma;)} Miercuri, Februarie 27, 2002 10:29 AM
  Comentarii: Miti Ai ajuns pe locul 99 în TOP100, bai rogojina? Mai pune si tu mâna si lucra ceva cinstit, puturoaso. La munca cu voi nu l-a-ntins mâna, cum zice pretinu tau, puturosu de la Texas. Vi se potriveste si voua, doua ploshnite ce traiesc pe spinarea celor pe care-i critica vehement.
  Miti Marti, Februarie 26, 2002 8:17 PM
  Comentarii: Multumesc frumos. O zi buna.
  Ionick Marti, Februarie 26, 2002 8:08 PM
  Comentarii: Nu cred ca e traducerea cea mai fericita, Miti. Ai aici niste referinte.
  http://alt.tnt.tv/movies/tntoriginals/roughriders/jour.home.html
  http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/USAyellow.htm
  Sursa: BBC Marti, Februarie 26, 2002 7:50 PM
  Comentarii: 26.2.2002 17:42 Ora României Preşedintele Comitetului SUA pentru NATO, Bruce Jackson, consideră că şansele României de a fi admisă în NATO şi situaţia internă cu care se confruntă Republica Moldova sunt două probleme distincte. Republica Moldova trebuie să-şi rezolve singură problemele interne, dar dacă acolo există instabilitate, problema poate deveni a Europei, nu doar a României, a afirmat Bruce Jackson, în cadrul unei conferinţe de presă. Referitor la dificultăţile cu care se confruntă România în cadrul eforturilor de aderare la Alianţa Nord-Atlantică, Jackson a amintit de necesitatea "înţelegerii" chestiunilor de ordin istoric, cum ar fi controversata dorinţă a unor autorităţi locale de a-i ridica statui lui Ion Antonescu şi de sporirea responsabilităţii publice faţă de categoriile defavorizate ale populaţiei. El a scos în evidenţă şi unele slăbiciuni ale presei române, cum ar fi "jurnalismul laş" ("yellow journalism").

  Nu intelg ce-i "yellow journalism". Ma poate lumina cineva? Merci fain. Miti.
  Clau Marti, Februarie 26, 2002 7:46 PM
  Comentarii: Test din Est: Salut. Pe plai a fost fain si scurt. Am vazut si cum e cu reconversia zonelor miniere: Am fost la munte pe Paring linga Petrosani. Ne-am dat cu skiurile prin livezile oamenilor si ne-am speriat ca o sa ne ia la bataie; pe urma ni s-a explicat ca pe acolo e pista. Alta faza faina a fost cu minerul reconvertit in chelner...Sa vezi ce-a iesit! A fost pitoresc, zona e faina si ne-am distrat bine. Intoarcerea a fost si mai dura, a trebuit sa recuperam oboseala.
  Stiri de ultima ora Marti, Februarie 26, 2002 6:26 PM
  Comentarii: Stiri de ultima ora preluate de la pressbox.md

  15:08 Ziaristii TVM au iesit in emisise directa si au prezentat declaratia lor.
  13:52 Protestatarii au intrat in sediul Televiziunii Nationale pentru a negocia cu conducerea TVM. In spatele TV au fost dislocati carabinieri cu automate
  14:41 Declaratie a angajatilor "TELERADIO-MOLDOVA" Agentiei MOLDPRES i-a fost remisa spre difuzare urmatoarea declaratie: "Noi, angajatii Companiei de Stat "TELERADIO-MOLDOVA", constatam ca, in urma preluarii puterii politice in Republica Moldova de catre Partidul Comunistilor, ne-a fost lezata libertatea de expresie. Telespectatorilor si radioascultatorilor nostri li s-a refuzat dreptul la informare corecta si impartiala. Practic, puterea a restabilit la posturile Nationale de Radio si Televiziune cenzura politica de tip sovietic care, dupa cum se stie, este interzisa de Constitutia Republicii Moldova. In consecinta, Compania de Stat "Teleradio-Moldova" a ajuns un instrument de manipulare a opiniei publice si de spalare a creierului, o porta-voce a formatiunii de guvernamant. Noi protestam impotriva acestor practici totalitariste, care afecteaza interesele telespectatorilor si radioascultatorilor in special, libertatea presei in general. Toate acestea constituie un periculos derapaj antidemocratic, care a destabilizat in aceste zile situatia politica din societatea noastra. Ne solidarizam cu manifestatiile populare ce se opun rusificarii fortate si demolarii deliberate a sistemului democratic din Republica Moldova. Cerem abrogarea cenzurii la Compania de Stat "Teleradio-Moldova" si respectarea dreptului cetatenilor la o informatie veridica, corecta si echidistanta. Cerem ca oficialitatile sa respecte optiunea democratica si vocatia europeana a acestei tari". Declaratia este semnata de 58 reporteri, redactori, regizori ai televiziunii si la ea se asociaza intreg colectivul redactiei "Actualitati" radio./Moldpress/
  12:04 Ministrul invatamantului a fost demis Presedintele Republicii Vladimir Voronin a emis astazi decretul privind revocarea domnului Ilie Vancea din functia de ministru al învatamîntului, în legatura cu trecerea la alta munca. Prin alt decret în functia de ministru al învatamîntului a fost numit domnul Gheorghe Sima./Centrul de presa a Presedintiei
  Test din Est Marti, Februarie 26, 2002 5:51 PM
  Comentarii: Da Miti, anuntul a fost facut si in emisiunile informative de ieri seara dar au uitat sa mentioneze ca raspund unei initiative civice. Din punctul meu de vedere zic ca-i bine fiindca se contureaza un nou grup al societatii civile ca partener de dialog cu puterea. Nu ne fac un favor, asta inseamna revenirea la normalitate dupa dezastrul Conventiei. Nu doar clasa politica trebuia sa isi revina ci si societatea civila. In situatia asta putem spune ca semanatarii petitiei au fost acceptati parteneri de dialog. Decenti, prudenti, calmi, fara prezumtii de vinovatie si sa vedem ce iese :-)

  Servus Clau! Cum a fost pe plai?
  Gabi Romania Marti, Februarie 26, 2002 4:22 PM
  Comentarii: Esti marfa
  Clau Marti, Februarie 26, 2002 11:06 AM
  Comentarii: Si nemtii(Despre Moldova).
  http://www.sueddeutsche.de/aktuell/sz/artikel126576.php
  Ca sa vezi! Luni, Februarie 25, 2002 10:47 PM
  Comentarii: BUCUREŞTI, 25 feb (MEDIAFAX) - PSD va propune în proiectul de modificarea a Constituţiei eliminarea acelui articol care interzice persoanelor cu dublă cetăţenie să candideze la o funcţie publică, a declarat, luni, la emisiunea "Sfertul academic", transmisă de RRA, ministrul Informaţiilor Publice, Vasile Dîncu. "Avem nevoie de expertiza celor din afară, celor care au trăit în sisteme democratice şi a celor care au reuşit în afară, şi de aceea nu văd care ar fi impedimentul", a declarat Dîncu. "Este cheia schimbării atitudinii noastre faţă de diaspora. Diaspora noastră a reuşit în general în lume, face imagine în lume fără să fie plătită, arată că sîntem un popor normal, compatibil cu modernitatea", a mai afirmat ministrul Informaţiilor. Preşedintele Ion Iliescu va avea, începînd de vineri, o serie de consultări cu partidele politice. Principalele teme ale întîlnirilor vor fi: problemele economice şi sociale din ţară, măsurile de luptă împotriva corupţiei şi propunerile partidelor pentru modificarea Constituţiei. ==============================================000

  Da' noi nu-i credem pana nu vedem proiectul de modificare si felul in care va fi votat in Parlament. Continuam campania pentru eliminarea art.16, al.3!
  Dorinella Luni, Februarie 25, 2002 7:48 PM
  Comentarii:

  Miti,
  Au declarat ca daca vroiau puteau anexa Basarabia in '91? Pai de ce nu au vrut? Au facut referendum pe tema asta si noi nu am fost de acord? Cine sunt ei si pe cine reprezinta? Daca imi aduc bine aminte, Ilici (al carui tata kominternist milita pentru dezmembrarea Romaniei) zicea ca e bine ca pentru prima oara Romania nu mai are granita comuna cu Rusia. Ei bine, Presedintele Romaniei, Ion Iliescu este un mincinos ordinar. Politician versat, el a stiut foarte bine ca Moldova nu poate supravietui ca stat independent iar aderarea Basarabiei la CSI inseamna granita comuna cu rusii.

  Datorita dinamicii politicii mondiale si problemelor care ne agreseaza zilnic, Romania nu se regaseste in jocul politic european si international. Avem nevoie de o politica vizionara, care sa poata proiecta evenimentele si nu de legumele actuale pe care venirea iernii le ia prin surprindere.

  Intrucat analizele pertinente lipsesc, singura posibilitate de a da coerenta evenimentelor din zona noastra politico-geografica este sa incercam, cu mijloacele limitate de care dispunem, evaluarea relatiilor Europa - Rusia. In momentul de fata avem certitudinea ca UE si NATO se extind. Tinand cont ca fostele state comuniste nu indeplinesc criteriile economice pentru aderarea la Uniunea Europeana, putem concluziona si fara a lua in considerare declaratiile oficialilor europeni, ca extinderea este o problema politica. Ei doresc contactul direct, la granita, cu Rusia. Politica zonelor tampon, inaugurata de Stalin, favorizeaza divizarea Europei si intra in contradictie cu evolutia politica actuala. Rusii evita contactul direct cu Europa intrucat se tem de confruntarea ideologica si sociala cu democratiile occidentale care asigura cetatenilor lor standarde de vaiata net superioare. Lipsiti de educatie si morala, putorile din clasa politica rusa au dus in pragul falimentului popoarele cazute in sfera lor de influenta. Singurii interesati si avantajati de existenta unui stat moldovean sunt rusii. Toti cei care promoveaza ideea existentei a doua state romanesti trebuiesc considerati agenti ai Moscovei si tratati cu ostilitate. Avem obligatia sa utilizam toate mecanismele democratice disponibile pentru a evita actuala fragmentare a poporului roman in doua formatiuni statale dependente de sfere de influenta concurente. Aceasta situatie este dezastruoasa pentru ambele state romanesti deoarece a permis ascensiunea leprelor pescuitoare in ape tulburi care ne guverneaza. Romania nu are in acest moment politicieni atasati idealului national care sa militeze pentru refacerea unitatii statale a romanilor iar intelectualii nostrii sunt niste TAMPITI care joaca pia-gaia cu nationalismul!!! Singura forta implicata in mod serios in problematica basarabeana este diaspora romaneasca.
  Miti Luni, Februarie 25, 2002 7:01 PM
  Comentarii: Iti multumesc, Clau, pentru rezumatele interesante.

  Ma gandesc ca Balticii au fost foarte hotarati cand s'a pus problema cu minoritarii rusi. Europenii au c^r^it un pic, in surdina, si iata vedetele integrarii si in NATO si in UE sunt Estonia, Letonia si Lituania! Cine ar fi zis acum cativa (putini) ani ca aceste 3 foste republici sovietice vor avea locurile asigurate in NATO!
  Clau Luni, Februarie 25, 2002 2:35 PM
  Comentarii: Mai sunt si alte articole straine despre Mordova. Le Monde (www.lemonde.fr) a publicat saptamina trecuta si cu o saptamina inainte cite un articol. Am vazut doar extrasele, articolele fiind de vinzare:
  MOLDAVIE : des Moldaves roumanophones protestent contre les tentatives de russification du gouvernement
  Des milliers de Moldaves roumanophones ont occupé le centre ville de Chisinau pour protester contre les tentatives de russification du gouvernement communiste : la réintroduction obligatoire de la langue russe dans les écoles et la création d'un nouveau manuel d'histoire rappelant l'époque soviétique. Le ministère russe des affaires étrangères condamne la série de manifestations qui s'enchaînent depuis un mois.

  Manifestation de l'opposition pro-roumaine en Moldavie
  CHISINAU. Une manifestation à l'appel de l'opposition moldave pro-roumaine a rassemblé, mercredi 13 février, près de 10 000 personnes - selon les organisateurs - dans le centre de Chisinau. Les manifestants protestaient contre la « russification » de la Moldavie et réclamaient « l'union avec la Roumanie ». Il s'agit de la plus importante manifestation organisée par le Parti démocrate-chrétien contre le gouvernement de cette ex-république soviétique et son président communiste, Vladimir Voronine, élu en 2001 et partisan d'un rapprochement avec Moscou.


  Gogu de la Kishinev Luni, Februarie 25, 2002 7:36 AM
  Comentarii: Tanti Miti.... ..aia care ne conduc fura alesi de moldovenii de la est de Prut bre?..ori de moldovenii de la ITB??..pai acu vezi mata de ce nu ai barosanii cultura romaneasca la baza. La baza au paraiu si baraca la munte...gipu si somonu cu mustar.... Alah Hambar!.. ca io trecui la aia...am si basca si rogojina cu busola ce imi arata derectia la Tora Tora....
  Ghiopardul Duminica, Februarie 24, 2002 6:06 PM
  Comentarii: Basarabia fierbe. Indecent de multa liniste in jurnalele de stiri din ro. Cand a fost balci in Afganistan zeci de reporteri romani transmiteau neincetat. Se organizau mese rotunde, interviuri cu oficiali americani, NATO si UE, etc. Acum nimic. Platim degeaba taxe pentru televiziunea nationala. Nu m-ar mira sa apara nemernici care sa-i condamne pe manifestanti. Daca noi nu facem nimic nu e de mirare ca nici presa straina nu acorda mare importanta evenimentelor.
  Sursa: BBC Duminica, Februarie 24, 2002 3:31 PM
  Comentarii:
  70.000 de persoane protestează la Chişinău
  24.2.2002 14:39 Ora României

  La Chişinău se desfăşoară în acest moment cea mai mare demonstraţie de protest împotriva guvernării comuniste. În jur de 70.000 de persoane se află în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova. Partidul Popular Creştin Democrat cere demisia autorităţilor comuniste, pe care le acuză de distrugere a autonomiei locale, a independenţei justiţiei. Comuniştilor li se reproşează de asemenea, tensionarea relaţiilor cu vecinii şi cu organismele financiare internaţionale.
  Telefonul fara fir Sambata, Februarie 23, 2002 6:44 PM
  Comentarii: Anul asta am avut parte de o iarna calda. Motiv de bucurie pentru oraseni ale caror facturi la intretinere au scazut simtitor. La fel de bine motiv de bucurie pentru guvernanti fiindca mai putina zapada inseamna consumuri mai mici la gaze si petrol si implicit scaderea facturii la import. Dar surpriza... urmarind declaratiile lui Bombonel mi-am dat seama ca lucrurile nu stau deloc asa. Aparent, plata intretinerii reprezinta unica sursa de venit la bugeul de stat. Cu cat facaturile la intretinere sunt mai mici cu atat bugetul devine mai subtire si trebuie sa renuntam la promisiuni. In loc de bonuri de masa care ar fi reprezentat un plus neimpozitabil de 30% din salariu, profesorii trebuie sa se multumeasca cu o marire impozitabila de numa numa 5%. Ei... da daca-i cald am putea sa facem chiar si putina poli-tichie independenta, ca tot avem de incheiat un tratat cu Rusia. E cald si nu au decat sa inchida robinetul. Guvernul tot nu pica si daca mai intram si in NATO putem zice ca ne doare in cot de rusi. Oare? Pai ce Kremlinul numai robinet stie? Kremlinul e specialist in propaganda... Kremlinul e specialist in manipulare... Ce bine se mai aseaza lucrurile cu un scandal, doua, trei de coruptie. Bombonel se duce la Moscova sa primeasca ordine si adio NATO, adio tezaur, adio Basarabia, adio baaaa.... ca am plecat la cules de capsuni!!!

  P.S. A folosit Ilici firul rosu cu Moscova sa condamne evenimentele din R. Moldova?
  Miti Sambata, Februarie 23, 2002 3:17 PM
  Comentarii: Ionick, uite inca un exemplu care sprijina impresia ca cei ce ne conduc n-au cultura romaneasca la baza si deci suntem sub ocupatie straina (am citit si eu declaratia aia si m-a socat):
  [...]Cu toate acestea, revizuirea Constituţiei din 1991, cea dintîi constituţie democratică alcătuită în România după al doilea război mondial, nu pare a fi mai puţin o reală necesitate. Într-o evidentă lipsă de inspiraţie, premierul a afirmat despre Constituţia în vigoare că ar fi fost alcătuită româneşte. Un sinonim pentru improvizaţie, ambiguitate, lucru de mîntuială?! Nu se poate şti, deşi e oarecum bizar ca premierul unei ţări să folosească în sens pejorativ adjectivul derivat din numele naţiunii ale cărei treburi publice le administrează.[...]Mircea Iorgulescu
  Sursa: http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=466/index.htm
  securistul Sambata, Februarie 23, 2002 4:41 AM
  Comentarii: Idealul meu de graur ,e sa-mi pun un cioc de aur! Nu ca al lui Qromberg care o incaseaza de la Danny in trei minute repriza pentru 5 ore de bla-bla-bla! Conform dosarelor noastre clubul "Shit deep stick" de la Olimpiada de la Lake din Utah e la mare strimtoare!Peste 4 ani vor sa introduca proba de ieshit basma..aurita, 5 avocati sincro pe tara participanta! Agentii nostrii ne semnaleaza ca cel mai mare spectacol in infra-rosu ..s-ar putea sa fie boicotat de rosii!Asa cum ati observat agentii nostrii olimpici au stralucit prin absenta de pe podiumuri,numai mustacioasa de Nastase e de vina,a taiat nebuna fondurili! Servesc Patria!
  Frunza verde de dudau...193.251.1.26 Mozilla/4.79 (Win98; U) Sambata, Februarie 23, 2002 1:10 AM
  Comentarii: http://www.kmf.org/williams/bushbook/bushb.html À la notre!
  Miti Vineri, Februarie 22, 2002 10:17 PM
  Comentarii: Guvernantilor de la Bucuresti nu le pasa ce se intampla cum nu le pasa nici de noi, astia ramasi (nu-i nici un pericol sa reactioneze emotional pentru ca politicienii care-s in capul trebii n'au continuitate culturala; ajunge sa-i asculti in declaratiile publice ca sa vezi imeidiat asta-premierul actual declara ca nu se amesteca in treburili interne ale altui stat ca daca vroiau, "anexau" RepMol in 19991--auzi! "anexau" o bucta din tzara rupta de altii!). Sa-ti spun drept, senzatia mea e ca si noi suntem inca sub ocupatie straina tocmai din cauza lipsei de cultura pe care o dovedesc cei care ne conduc. Altfel, cu jupan NATO, ar fi mai mare r^sul sa includa Balticile si sa lase Ro in afara... Am ajuns sa nu mai cred in necesitatea unor compromisuri importante, pentru a accede la o alianta militara care ar include membrii cu adevarat problematici si fara o importanta militara deosebita, si ar exclude altii, nu stiu pe ce condiderente fumegoase. Totusi, Bush a dat semnale ca extinderea NATO va fi adevarata si eu cred ca totul va fi bine pt. RO. Doar sa nu faca guvernantii vreo nefacuta prea gogonata, din tembelism sau lichelism. Si eu cred ca Romanii din Moldova trebuie sustinuti nu atat pe latura partinica (las' ca nici aici nu s'au inghesuit alesii nostri - Doamne, cand om scapa de ei si or apare altii mai decenti!) ci mai ales pe componenta culturala, civica, economica. Dar pentru asta trebuie sa avem conducatori cu continuitate culturala nu non-Romanii astia care au pus mana pe tot ce e important in Ro. PRMul e tot o "creatie" a lor. Ni se poate da mai usor la cap daca facem pe "nebunii" si ne asumam romanitatea in mod serios. Ni se va da peste nas ca vorbim ca Vadim si ca d'aia e bine sa stea ei la putere ca sa nu vie "nationalistii". Aaa, cand li se va pare ca e in avantajul lor, vor declama si ei dragoste de tzara etc etc etc Oare stam sub un blestem de nu se mai termina?
  Ionick Vineri, Februarie 22, 2002 9:26 PM
  Comentarii: Inca ceva care m-a frapat, Miti. Lipsa de ecou. Ceea ce noi simtim ca pe ceva dramatic si cu posibile urmari in cele mai importante demersuri de politica externa a Romaniei, e invizibil pentru marile agentii de presa. Asta are, cred, si o parte buna. Inseamna ca nu se face automat o legatura intre evenimente si "amestecul Romaniei in treburile unui stat suveran". Indiferent de ce simtim si stim noi, Moldova e perceputa nu ca fosta provincie romaneasca, ci ca fosta republica sovietica, actualmente stat independent, membru al ONU, bla-bla. Orice incurajare fatisa venita DIN EXTERIOR a destabilizarii unui guvern imbecil, dar ales democratic, ar fi judecata ca neavenita si taxata ca atare. Rosca si ceilalti "nationalisti" nu sunt cei care au neaparat dreptate (cum stim noi ca e de fapt), ci (pentru restul lumii) reprezentantii unor partide care au adunat 10% din voturi si vor sa rastoarne acum guvernul legitimat de alegeri necontestate anul trecut.
  Parerea mea este ca reunificarea, desi logica, dorita si inevitabila pe termen lung, nu ar trebui considerata obiectiv imediat al Romaniei. Sprijinirea romanismului in Basarabia nu ar trebui facuta implicand sprijin politic, oficial al unor partide din Moldova. O Romanie infinit mai atractiva pentru basarabeni (de la care trebuie sa plece demersurile pentru reunificare) ar fi o Romanie total integrata in vest. Apartenenta la NATO pare, din nou, mai usor de atins decat cea la UE. Dar... Ungaria a fost acceptata numai dupa ce a semnat un tratat cu Romania. Ajutorul nostru politic pentru "nationalisti" nu ar fi privit ca altceva decat "serioasa problema cu unul din vecini" - suficient ca sa excluda de pe lista un candidat cu destule alte probleme.
  PRM este cea mai importanta forta politica interna total incompatibila cu apartenenta Romaniei la NATO. Consider pozitia sa fata de evenimentele din Moldova demagogica si, in ciuda retoricii anti-rusesti, in perfect acord cu esenta anti-occidentala a acestui partid.
  Din Jurnalul lui Mircea Cartarescu Vineri, Februarie 22, 2002 8:57 PM
  Comentarii: Vor fi cateva luni stranii, pana la sfarsitul anului. Voi avea mereu vesti din Franta, despre cartea asta care a coborat acolo. E un alt nivel, alt cerc care se deschide acum, cand aveam nevoie enoroma de asta. E singurul mod in care mintea mea ar mai putea fi pusa in functiune. Prea nu mai asteptam nimic de la lumea literara nationala. Am avut suficient de la ea timp de mai mult de zece ani. Intru din nou in joc, e un nou contract acum, acum, se adauga un 0 mizei. Acum voi face literatura sau imi voi distruge mintea, nu exista alta cale. Sa-mi amintesc ca Visul nu l-a scris altcineva decat eu, si inca atunci cand stiam mai putin decat stiu acum. Mi-am refacut tesuturile rupte de ultimile nasteri violente si sunt iar disponibil, astept iar incubarea. Provoc iar zeul de lumina galbena, printr-o atingere obscena a mintii, sa vina si sa o-ncalece. Fiecare pagina goala - o zona erogena, fiecare duct al pixului - o zgarietura sadica.
  Miti Vineri, Februarie 22, 2002 8:03 PM
  Comentarii: Dorinella, de r^su'-pl^nsu' alegoria. A propos, se pare ca cel care a completat formularul pentru intrarea in ring a amicilor PNTCD sin State nu e si admin al sitului lor web. Se pare ca a fost o neintelegere si o sa-i scot din ring.
  Miti Vineri, Februarie 22, 2002 7:49 PM
  Comentarii: Foarte interesant articolul postat de tine, Ionick. Foloseste termenul de "nationalist" . In langaj occidental, "nationalist" a capatat in ultimile decenii o nuanata peiorativa. Voronin cel care s'a adresat cu "Tovarase Lord" Lordului Russel e in schimb "well-educated". Asta e. Nici "ursul" nu se lasa pe tanjeala. Depinde foarte mult insa de noi, Romanii. Bravo tinerimii de peste r^u! Uite ca mai sunt sperante.
  Ionick Vineri, Februarie 22, 2002 7:19 PM
  Comentarii: Singurul articol pe care l-am gasit in presa straina despre Basarabia dupa inceperea demonstratiilor (exceptand bbc/romanian) e o corespondenta Reuters din The Moscow Times.

  CHISINAU, Moldova -- One year on, the vodka toasts may fall a little flat, the congratulations ring a touch hollow.
  Swept into office in a landslide election victory in Moldova a year ago, the first Communists to regain power in the former Soviet republic have little to celebrate and much to worry over.
  Europe's poorest country is buckling under its debt burden, leading reformist ministers have quit, tens of thousands of young Moldovans are marching in daily anti-Communist rallies in the capital, Chisinau, and the rebel Russian-speaking Transdnestr province keeps nipping at the government's heels.
  Analysts are skeptical that President Vladimir Voronin, who recently gloomily concluded he had taken over not the reins "but the ruins of power" in a country shattered by 10 years of failed post-Soviet reform, will be able to halt Moldova's spiral dive.
  "It's clear that the political confrontation will grow. Add a likely debt default and the financial crisis and we have a highly explosive cocktail," said Viktor Zhosu, an independent political analyst.
  Moldova, a small, mainly agricultural land of 4 million sandwiched between Ukraine and Romania, has seen thousands take to the streets this year to protest against the government.
  Initially, demonstrators were angered by plans to force children and students to learn Russian as a second language and for a new history course opponents say would deny Moldova's cultural links to neighboring Romania, whose language it shares and from which it was excised by Moscow during World War II.
  Fearing Russification and a drift back into the Kremlin's orbit, schoolchildren and students have boycotted lessons, joining nationalists to urge the government to back off.
  But the protests have since swollen, drawing in up to 20,000 people every day. They have become more vocal and more ambitious -- calling on workers to strike and the government to resign.
  On Thursday, some 30,000 people marched around parliament, shouting "Resign, resign!" and "Down with Communism!"
  But a government spokesman denied reports later in the day of a ministerial climbdown in the face of the demonstrations.
  The nationalist Christian Democratic People's party, the driving force behind the protests, has promised a mammoth 50,000-strong turnout on Sunday -- almost a year to the day since the Communists took power.
  A violent confrontation appears unlikely. Voronin, a moderate, educated leader, has pledged not to break up the protests by force, although ministers point out they are illegal.
  Analysts question whether the protests alone will be enough to bring down the government, which despite the confrontation still enjoys high ratings among voters and holds 70 seats in Moldova's 101-member parliament. The nationalists have 11 seats.
  But the government's Achilles' heel, analysts say, is whether the Communists can make good on their ambitious and vote-pulling election promises of a year ago to restore living standards and drag the country out of its financial mire.

  Sursa: http://www.themoscowtimes.com/stories/2002/02/22/014.html


  Dorinella Vineri, Februarie 22, 2002 2:15 PM
  Comentarii:
  PNTCD-USA

  La marginea drumului, un grup de barbati imbracati cernit formau un cerc tacut. Deasupra lor, cerul involburat dadea semne de furtuna. In mijlocul lor zacea un maidanez cu matele imprastiate pe caldaram. Cu o crenguta rupta dintr-un castan, aplecat pe vine, Ciorbea se chinuia sa-i bage intestinele indarat. In pozitie de drepti, cu mana asezata pe inima, un pic deasupra buricului, Radu Vasile pastra inca aerul de lider.
  -Lasa Victoras, nu-l mai chinui degeaba. E mort! Mortu' de la groapa nu se mai dezgroapa. Vezi mai bine daca avea mobil ca oricum in tara asta s-a furat cam tot ce se putea fura si lui nu-i mai trebuie.
  Remes se baga si el in discutie: -Nu vorbi cu pacat Radule, era bun de muls. A vazut cineva cum s-a intamplat? Nu de alta da nu-i vad cartea de credit.
  Ciorbea: -Ce sa se intample? L-a lovit PDSR-ul cand incerca sa treaca strada fara girofar. De profesie electronist, fostul ministru al agriculturii isi dadu si el cu parerea:
  -Sa-i bag niste telecomenzi, sa ne mai foslosim de el un timp pana sa impute definitiv?
  Dudu Ionescu: -Nu e bine fratilor ca ne aresteaza sanepidu'. Mai bine il impaiem si il ducem la Antipa. Oricum era fosila batrana, poate mai scoatem si ceva parai pe el.
  Opris, care asista tacut striga surprins: -Nu e mort! Uite ca misca! si ara cu degetul burta maidanezului. Ciorbea isi aseza mai bine telescopul pe fata si privi cu atentie. Blana se misca intr-un fel oarem ciudat dar se misca.
  Diaconescu: -Pune urechea draga si asculta, vezi daca-i mai bate inima si incearca sa-l surescitezi. Ciorbea executa ordinul. Apuca botul animalului ca pe trombon, sufla cu putere in el si lipi urechea de burta animalului. Statu pret de cateva momente asa apoi sari in picioare ca ars.
  -E mort, e teapan si e plin de purici!
  Diaconescu: -Asta e draga, a stat ingropat atatia ani si vrei acu sa dea vesel din coada?
  Radu Sarbu: -Ceva trebuie sa facem. Nu putem sa ramanem orfani. Eu zic sa il clonam. Dintr-o data, cu o miscare uniform accelerata, atmosfera se limpezi. Aparu soarele iar pe ceacrele participantilor se largira zambete inteligente.
  Diaconescu: -Bravo! Vezi daca gandesti? Asta e solutia. Hai dragilor la hotel Bucuresti sa-i facem pomana si sa ne mai amintim de vremurile bune cand formam guvernul din umbra.
  Ciorbea: -Si cu hoitul ce facem?
  Diaconescu: -Lasa draga ca se ocupa primarii PSD-ului de el.
  Ion Moraru Vineri, Februarie 22, 2002 11:27 AM
  Comentarii:
  Sursa:http://www.ziua.net/docs/10804.html
  Ion Moraru a fost unul dintre fondatorii "Sabiei Dreptatii", organizatie de lupta impotriva sovietizarii Romaniei si de aparare a identitatii romanesti din Basarabia. [...] "Cum au venit sovieticii in Basarabia, au inceput sa-si impuna prin baioneta legile lor", si-a inceput Mos Ion amintirile. Vorbea despre anul 1944. "Un an mai tarziu, "sub pretextul "totul pentru front", ne-au fost luati parintii si dusi intr-o Armata straina, cu o limba straina, cu un armament necunoscut de ei. Au fost o carne de tun foarte ieftina in Armata Rosie". Apoi, au inceput birurile: taxe ingrozitoare, in bani si in produse. Dupa ce oamenii le plateau, erau impuse din nou si din nou. In urma acestor masuri, in nordul Moldovei a aparut, prin 1946-47, miscarea de rezistenta "Arcasii lui Stefan cel Mare", in randurile careia s-au "inrolat" in general tineri care facusera studii in Tara Romaneasca. Ion Moraru a fost cooptat, impreuna cu un prieten si coleg, la varsta de 18 ani, de catre unul dintre "Arcasi". Deoarece "cutitul ajunsese la os, represiunile atingand si familiile noastre", Ion Moraru, alaturi de prietenul sau din copilarie Vasile Turcanu au hotarat sa infiinteze un grup separat al "Arcasilor", pe care l-au numit "Sabia Dreptatii", dupa ce mai multi dintre "Arcasi" fusesera arestati si deportati deja.
  [...]
  "Organizam intalniri in Parcul Verde de la Balti (oras din nord-vestul provinciei). Pe atunci era interzis si sa pronunti cuvantul "Eminescu", "Creanga", "Cosbuc", "Goga" etc. Erau socotiti poeti si scriitori ai "burgheziei romanesti" iar romanii erau considerati fascisti - ne inoculau sovieticii. Daca gaseau la tine carti cu poezii de Eminescu sau scrise in grafie latina, puteai primi pana la cinci ani de inchisoare!". "Noi declamam poezii".
  [...]
  In anii 44-50 existau mai multe organizatii pro-romanesti, printre care: "Arcasii", "Sabia Dreptatii", "Partidul Democrat Agrar", "Partidul Armata Neagra", si altele, conform declaratiilor lui Ion Moraru. "Miscarea noastra a fost paralela cu aparitia "lichelelor". Primii dintre acestea au fost "activul" - activistii romani din sat, agenti sovietici. [...] S-au dat de partea lor pentru a scapa de front. Ne-au ucis tatii, si-au ucis propriii tati. Cam atunci am inceput lupta", povesteste batranul. [...] "Anul 1949 a fost cel mai crancen, cel mai crunt din istoria Basarabiei. Valuri de deportari au mai fost si in '40, '41, '45, dar cele mai masive au fost in '49. In noaptea de 5 spre 6 iulie au adus camioane si tancuri. Au ridicat 84.000 de familii din zona, imbarcate in vagoane de vite Pullman". Cei care ii culegeau erau, bineinteles, activistii. "Ii duceau in Siberia, in Kazahstan... Intr-un vagon erau impinsi pana la 150 de insi, care dormeau ca pestii in conserve. Acolo erau mama, fiica, nora, tatal, socrul... Unele femei nasteau, altii oameni isi faceau nevoile; starea de injosire si de animalizare era maxima. Acolo, in vagoane, s-au nascut copii, au murit batrani. Au murit copilasi nou-nascuti." [...] "Pe drum, in Rusia, in stepe, unde distanta de la un sat la altul e de 60-70 de kilometri, mortii erau aruncati direct din vagon. [....] In gospodariile ramase goale s-au instalat imediat activistii, care au inceput sa dea petreceri. Ii luasera pe cei mai harnici gospodari din Basarabia. La putin timp, a venit si vremea lui Ion Moraru: in primavara anului 1950 l-au arestat, dupa ce, intr-unul din "transporturile mortii" se aflase si "fata pe care o iubeam". Mos Ion a fost transportat in Chisinau, la sediul KGB-ului din Strada Livezilor nr. 104. La cercetari, capul de acuzare a fost "lupta anti-sovietica", care in Codul Penal al URSS, articolul 88, se pedepsea cu moartea, fiind cea mai grava invinuire ce se putea aduce la acea vreme. Aproape toti care erau condamnati in baza acestui articol au fost executati, ulterior. Insa, pentru ca URSS-ul dorea sa intre in Organizatia Internationala a Crucii Rosii, condamnatii din lotul lui Mos Ion au primit 25 de ani de pedeapsa, astfel: zece ani de munca silnica, zece ani de "regim fortat" in Nordul indepartat si cinci ani lipsire de drepturi civile. Au inceput bataile: i-au crapat craniul de coltul mesei, a fost batut peste organele genitale, i-au strans degetele la usa, toate acestea din cauza scrisorii catre Stalin. "Tac. Iar bataie. Iar tac. Iar bataie", marturiseste Mos Ion. "Am stat sase luni si am suportat toate torturile. La cercetari nu am ascuns ca m-am ridicat la lupta impotriva lor."
  [...]
  "Pana cand au terminat procesul am fost tinut intr-o cusca de fier, cum l-au tinut pe Ilascu. Mi-au oferit chiar si un avocat... dar care cetatean al URSS ma putea apara pe mine, om declarat "dusman al poporului"? Daca ziceam ca sunt roman, ma bateau si in sala de judecata. Innebuneau cand auzeau cuvantul roman, daca te declarai roman". Cand a fost pronuntata sentinta, cei trei condamnati au izbucnit in urale si au sarit in sus - la propriu. "De ce?" l-am intrebat, fara sa inteleg. "25 de ani nu-i la moarte! In 25 de ani piere ori magarul, ori crapa stapanul. Si asa a fost, a crapat stapanul: in 1953 a murit Stalin". [...] Cei trei "dusmani ai oranduirii socialiste" au fost trimisi la Inchisoarea Centrala de la Chisinau, si ulterior la inchisoarea din Odessa, Ucraina. Care au fost doar statii de tranzit pana la Inchisoarea Centrala din Moscova, Krasnaia Presnia, unde a cunoscut, printre altii, profesori universitari din Bucuresti, detinuti si ei. [...] "Mancam tot ce era verde si tot ce misca". Deoarece ratia pe zi consta din 400 de grame de paine neagra, 3 pestisori, 9 grame de zahar si o cana de apa, plus un polonic de laturi la pranz. "Foamea ne sugruma pe toti". [...] In final a ajuns in "lagarul de filtrare" din orasul Karaganda, in Kazahstan. Acolo a continuat sa sufere de foame. "Ratia zilnica: o bucata de paine neagra cat reportofonul asta", imi arata mos Ion. "Pestii sa-i curat de mate? Mancam totul! Acolo am devenit distrofic." [...] "Daca vecinul meu de pat murea, nu spuneam nimanui, pentru a lua portia lui de mancare. Faceam asta pana cand cadavrul se descompunea. Dar ratia trebuia impartita cu toti detinutii care stiau ca respectivul era mort. Cand gardienii ne descopereau, ne bateau crunt pentru ca mancasem in plus". Pe cei care mureau ii duceau la poarta, unde ii lasau intr-o groapa comuna, neacoperita cu pamant, de unde noaptea ii scoteau sacalii si ii mancau. "Primavara ramaneau doar scheletele, fara nici un pic de carne".
  [...]
  "In lagarul de la Ekibastus, l-am cunoscut pe Aleksander Soljenitin".[...] "Strasnic radea Soljenitin ca eu nu puteam sa ii dovedesc ca sunt roman. In cele din urma, puneam mana pe vreo caramida, gata de lupta, si se convingea." [...] "Soljenitin scria in lagar. Daca-l prindeau, pedepsele erau foarte grave. Avea, probabil, o legatura in afara lagarului, unde trimitea manuscrisele. Avea nevoie de hartie. Noi, care eram cunoscuti ca oameni de incredere, cu toate ca Soljenitin nu avea legaturi directe oficiale cu mine, am inceput sa-i aducem hartie. Lucram la constructii si ii dadeam ambalajele sacilor de ciment. Le puneam in jurul pulpei si le legam acolo, sub pantaloni. Cei care scoteau manuscrisele din lagar erau oamenii de incredere ai lui Soljenitin. Oamenii lui memorizau, uneori, fraza cu fraza si se intalneau ulterior pentru a reface capitole intregi". "Nu va puteti inchipui cat de greu s-au facut operele acestea", imi spune Mos Ion, aratandu-mi un exemplar al "Arhipelagului Gulag", in limba rusa, cu autograful autorului. [...] Paznicii lagarelor erau cei din Armata de Interne a Sovietelor, adica politisti rusi, "dresati ca si cainii pe care ii aveau". Pana si populatia de acolo era dresata sa ii haituiasca pe eventualii evadati ca pe iepuri. "Evadarea era sortita esecului de fiecare data". Asta si pentru ca pe o arie de zeci de mii de kilometri existau numai lagare, fiecare in preajma unui sat. Cand ii prindeau politistii, in cazul in care nu ii prindeau satenii, care primeau recompense substantiale, acestia ii ucideau cu cainii lupi, dresati sa sara la gatul omului. Apoi ii aduceau in lagar si ii lasau la vedere, pentru a descuraja orice incercare de evadare. Pentru ca toate aceste tentative erau sortite esecului.
  [...]
  "Sincer, nu-mi pare rau! Daca ar fi sa mai repet inca o data drumul asta, l-as repeta!", incheie surprinzator Ion Moraru, "Mos Ion de la Mandac", povestirea patimilor sale pentru Tara, intrerupta, uneori, de lacrimile care ii curgeau, in valuri, pe obraz.
  George COMAN
  Sursa BBC Vineri, Februarie 22, 2002 10:34 AM
  Comentarii: 21.2.2002 0:36 Ora României Guvernul comunist de la Chişinău a abrogat hotărârea privind introducerea ca obiect de studiu a Istoriei Moldovei, şi a modificat ordinul Ministrului Educaţiei referitor la obligativitatea limbii ruse în şcoli. Vicepremierul Valerian Cristea a declarat într-o intervenţie televizată că deciziile au fost luate în urma consultărilor avute de guvern cu membrii Academiei de Ştiinţe, cu grupul parlamentar comunist şi cu participanţi la mitingul de protest din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin Democrat, a declarat la BBC că manifestaţiile de protest vor continua. El a calificat măsurile anunţate de executiv drept jumatăţi de masură, şi a declarat că obiectivul manifestanţilor ramâne aceleaşi: demisia în bloc a puterii comuniste de la Chişinau - Guvern, Parlament, Preşedinte.
  securistul Vineri, Februarie 22, 2002 1:28 AM
  Comentarii: Vind casa in Kepler,ridicata in boltari,4 nivele,terasa cu luminoar,ferestre izolante termic si sonic,3 bai si 8 camere,garaj dublu,gratii la parter,intare si scari marmura Italia,stada nefrecventata de femei mustacioase! Pret rezonabil,la cine sansa? Servesc Patria!
  Guci Vineri, Februarie 22, 2002 12:30 AM
  Comentarii: Ne iau moldovenii inainte. Noi cand schimbam pe comunisti cu liberalii?
  Stii, mi-e si frica cand Joi, Februarie 21, 2002 10:50 PM
  Comentarii: ma duc pe siturile cu ziare. Senzatia asta o aveam mai ales la jurnalele de la TV. Acum s-a generalizat si la presa scrisa Am mai citit, nici nu mai spun, ca stau sa ma intreb ce-i cu lumea.
  Ionick Joi, Februarie 21, 2002 10:19 PM
  Comentarii: STIRILE ZILEI in Adevarul:

  Cadavru de bebelus - pescuit din Somes

  Doi politisti bucuresteni - arestati pentru luare de mita

  Romania - candidat serios pentru admiterea in Alianta Nord-Atlantica

  Good stuff :)


  .... @ .Ciberplai

  [Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]