.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

MV Marti, Aprilie 9, 2002 8:26 PM
dixit:
Atita timp cit il tineti pe noptiera (si nu infofolit sub plapuma ... ca o adevarata telectuala kulturalo-capsunista)... e baiat simpatic si foarte inteligent ... mie imi place, scrie foarte direct ... chiar daca n-am kulturismu "la baza" si chiar daca "inteligenta speciei mioritice" ma infioara ... din cind in cind!

Dorinello nu dispera ... ce sa-i faci daca n-am si eu televizor care sa ma adoarma cu blindete pe moldovieneste ... "pi dijaba"!?
Dorinella Marti, Aprilie 9, 2002 5:33 PM
dixit:
Vai prietene MV, eu credeam ca articolul meu e menit sa deschida ochii cititorului, nu sa-i inchida :-(
Miti Marti, Aprilie 9, 2002 4:39 PM
dixit:
Coana Mitica se distreaza: patapieviciu din Plaiu' cu Boi, la fel ca patapieviciu pe noptiera, e bun (pentru unii da' multi) la a salva aparentele culturale in cazul unor impulsuri care tin cel mult de inteligenta speciei :) Cand mai functioneaza si aia.
MV Marti, Aprilie 9, 2002 3:57 PM
dixit:
Daca p'aci nu se aprinde nici macar lumina cind deschide omu usa ... e OK inseamna ca e ciberplai, si-ti poti lepada toate greutatile care te apasa din cind in cind, nu!?

Unde v-a fugit boii ???? ... ca revenind la reverie ... vacutele de pe plai sint un pic cam trecute ... cum zice astia p'aci "tough" & pline de zgirciuri si cartilaje de nu mai faci nici hamburger din ele .... usor biafreze/obeze ... dupe gust!? Da, daca se vinde ... traiasca comertu ... mie imi place continut ... (nu al vacilor, ma boilor!) ... al plaiului, in general ... si nu ma refer la ciberplai ... chiar daca se nervozeaza coana Mitica si-si scapa lada de capsuni pe sandalele ei daco-romane!

P.S. Poate ar trebui importate niste vacute tinere ca lumea ... elvetiene sau chiar moldovenesti ... ca cele indigene s-au cam dus la Roma la boii romani cei bruneti ... decind cu "pneuria" de vize europene!
Miti Marti, Aprilie 9, 2002 3:29 PM
dixit:
Marius,
Din pacate eu vad in felul cum procedeaza asociatiile civice 'la putere' in RO un exemplu de colaborationism cu politicienii! Civicii de pe esichier pretuiesc la fel de putin omul obisnuit ca si politicianul si actiunile lor sunt la fel de demagogice. De fapt, prin vocalizele terminate in falset nu fac decat sa opreasca vocile adevarate. Ele de fapt ocupa un loc si impiedica o dezvoltare normala a societatii românesti. Sunt complicii politicienilor, din pacate!
Miti Marti, Aprilie 9, 2002 3:23 PM
dixit:
Dorinella,
Nu te lasa impresionata de observatiile lui MV care a ramas in reveria plaiului cu boi (alo, acilea e ciberplai, musiu!). Mie mi se pare interesanta analiza ta.
O declaratie de sprijin pentru fortele democratice de peste Prut Marti, Aprilie 9, 2002 3:17 PM
dixit:
Puteti semna la
http://www.azi.md/cgi-bin/page.cgi?declaratie=1&lang=Ro
Oblio Marti, Aprilie 9, 2002 7:17 AM
dixit:
MV, citeste cate putin si baga restul la frigider.
MV Marti, Aprilie 9, 2002 4:51 AM
dixit:
Dorinello prea lunga cuvintarea ... pe mine m-ai pierdut de musteriu (am adormit) ... mie imi plac fetele tinere hotarite ... care se dezbraca repede de opinie.
Marius ... Luni, Aprilie 8, 2002 11:23 PM
dixit:
Miti

E drept ca baietii au nasul atit de sus ca nu-l atingi nici cu prajina. O asociatie civica ar trebui sa sara pe orice posibil colaborator sau simpatizant fiindca asta e ratiunea ei de a exista: vocxea societatii, nefiltrata de interesele de partid si disputele parlamentare.

Pe de alta parte, e bine ca s-a sesizat cineva cu cit de cit "greutate" in viata publica romaneasca. Profitind de lipsa de cultura democratica a unei mari parti a populatiei, nu este prima oara cind guvernul incearca sa strecoare legi "interpretabile" (ca sa nu fiu prea dur), prin care sa traga mai multa putere in miineile prorii sub pretextul "eficientizarii" si "imbunatatirii". Pe aici prin occident, toata mass-media ar incepe sa strige, plus sute de grupuri, grupulete si asociatii. Bine ca striga cineva si in Romania. Fiindca omului preocupat de grijile existentei cotidiene nu-i mai pasa si nu realizeaza legautra cauza-efect intre un guvern care taie si spinzura fara a da socoteala si viata grea a cetateanului.


Miti Luni, Aprilie 8, 2002 10:49 PM
dixit:
Strong R, e un rest acolo$a. Imi ceri cam mult sa ti-l fac eu vizibil. Pune mata toate licorile alea biochimice laolalta si vezi daca iese poezeaua. Nu iese, iti spun eu.
Miti Luni, Aprilie 8, 2002 10:46 PM
dixit:
Sunt mai multe luni bune de cand am incercat sa iau din nou legatura cu alianta civica in legatura cu modificarile constitutionale, in general si articolul 16, al.3, in special. Le-am trimis e-mailuri si la centru si la organizatia pe Bucuresti. Rezultatul? Silentium lugubru! La fel s'a intamplat si cu Pro democratia! Adica nu sunt si eu cetatena? Uite ca ma intereseaza daravela cu Constitutia! Asta e! Ca la partide--nici o diferenta intre activistii civici si aia de partid! Halal!
De la Alianta Civica si astia ca si guvernul... prin declaratii de urgenta Luni, Aprilie 8, 2002 10:41 PM
dixit:
Constatand ca cetatenii stiu foarte putin despre modificarile din proiectul PSD de revizuire a Constitutiei, Alianta Civica si-a prezentat punctul de vedere sub forma unui document adoptat sambata la Bucuresti. Alianta Civica cere tuturor cetatenilor tarii, cinstiti, sa nu se lase amagiti de proiectul actualului partid de guvernamant, in ciuda existentei si a catorva propuneri care se impun, deoarece, in fapt, prin revizuirea propusa se incearca, pe cai ocolite, constructia "statului-partid", respectiv crearea unui stat autoritar, de tip sud-american. Serban Radulescu Zoner, presedintele Aliantei Civice, a identificat impreuna cu juristi-consultanti nu mai putin de 40 de modificari propuse de PSD la Constitutie, tot atatea capcane pentru legiferarea si crearea statului-partid, in curs de formare prin incalcarea principiului separarii puterilor in stat, prin subordonarea Parlamentului de catre Guvern, prin politizarea tuturor institutiilor statului. Intre acestea a fost mentionata modificarea art. 89 alin. 1, conform careia presedintele Romaniei nu poate sa dizolve Parlamentul decat la propunerea Guvernului, o propunere considerata inacceptabila. Urmeaza la rand o completare a art. 4 alin. 2, la fel de inacceptabila, prin care, daca Guvernul se opune, o Camera parlamentara nu poate vota un amendament ce nu a fost analizat in comisia parlamentara de specialitate. Aceasta incalcare a principiului separatiei puterilor in stat este continuata cu propunerea ca, la cererea Guvernului, Camera sa se pronunte prin vot asupra unui text de lege supus dezbaterii sau a unei parti a acestuia, retinand numai amendamentele propuse sau acceptate de Guvern. Modificarea propusa la capitolul legat de imunitatea parlamentara este si ea scandaloasa, deoarece pune la adapost pe eventualii mari infractori din randul deputatilor si senatorilor. "Imbunatatirea" textului existent culmineaza cu propunerea ca inceperea urmaririi penale impotriva unui parlamentar sa se poata face doar intre sesiuni, adica exact atunci cand si Justitia ia vacanta. Alianta Civica se pronunta pentru un sistem parlamentar unicameral, contestand astfel acordarea unor atributii sporite Senatului, conform modificarilor propuse de PSD. De asemenea, Alianta cere introducerea unei prevederi exprese privind interzicerea arestului preventiv pentru ziaristi. Alianta semnaleaza si faptul ca, prin revizuirea Constitutiei, PSD urmareste politizarea Justitiei. Cat priveste alegerea presedintelui tarii, Alianta se pronunta pentru alegerea acestuia direct de catre cetateni, deoarece o alegere de catre Parlament s-ar face in urma unor tranzactii de interese meschine si de natura clientelara, pe care le condamna.
Strong R. Luni, Aprilie 8, 2002 10:05 PM
dixit:
Miti: nu mi-ai raspuns la intrebare. Unde-i restul? Ce e restul? E vreun rest?
Strong R. Luni, Aprilie 8, 2002 10:04 PM
dixit:
Domnule Ionick, multumesc pentru clarificari si scuze pentru deranj.
la Pucelle Luni, Aprilie 8, 2002 8:58 PM
dixit:

Sursa: BBC Luni, Aprilie 8, 2002 8:07 PM
dixit:
Procuratura din Republica Moldova a intentat un dosar penal împotriva deputaţilor Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca şi Valentin Chilat, acuzaţi că ar fi agresat, sâmbătă, doi lucrători ai Ministerului de Interne în civil. Liderul PPCD, Iurie Roşca, a declarat la BBC că este vorba de o provocare a puterii întrucât cei care ar fi început încăierarea ar fi fost cei doi poliţişti în civil. Liderul opoziţiei a spus că se aşteaptă ca Procuratură generală să ceară o nouă suspendare a imunităţii sale parlamentare, a patra în ultimul an de când Partidul Comuniştilor se află la putere. Iurie Roşca mai este cercetat penal şi sub acuzaţia de organizare ilegală a manifestaţiilor anti-comuniste din Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Oblio Luni, Aprilie 8, 2002 7:10 PM
dixit:
OK Patriotul international si ateu, hai sa ridicam baricade!
Oblio Luni, Aprilie 8, 2002 6:30 PM
dixit:
Am venit.
Patriotul international si ateu Luni, Aprilie 8, 2002 12:03 AM
dixit:
Israel, afara din Palestina! Marea Britanie afara din Irlanda de Nord! Astia nu sint teroristi religiosi ei sint patrioti! Daca iesiti afara renunta si ei la bombe. Hai sa vedem ce faceti voi patriotii daca ungurii ocupa Transilvania. Daca va luptati inseamna ca sinteti extremisti ortodoxi? Aia care au aruncat in aer turnurile din America sint alta poveste. Acei care nu iubesc dreptatea nu o merita. Poate sa se arunce la ciini.
Dorinella Duminica, Aprilie 7, 2002 7:58 PM
dixit:

Desi situatia din Republica Moldova se regaseste in mai toate buletinele informative romanesti, rare sunt emisiunile dedicate acestei probleme. Atunci cand totusi sunt organizate, invitatii sunt stersi, depasiti de tematica sau promotorii unor interese obscure, dornici sa scape mai repede de subiect.
Emblematica pentru astfel de dezbateri este figura domnului comentator politic V. Stan. El ne-a asigurat ca indiferent ce se intampla, Basarabia tot acolo ramane. A uitat sa ne spuna insa unde. Astfel se face ca il intrebam: Unde ramane domnule Stan, in componenta imperiului rus? Intrebarea este evident retorica fiindca domnul Stan nu cred sa catadicseasca a ne raspunde. Domnul Stan este un individ detasat, vorbeste razand cu gura pana la urechi despre situatia din Moldova. Domnul Stan este un tip modern, are mustata si combate descheiat la notebook. Regret, nu cunosc termenul rusesc pentru notebook in caz ca dl. Stan descopera acest text si doreste sa-l inteleaga. Vorba frantuzului: Meee ce n’est pas tout domnule Stan!
Intr-una din serile trecute am fost surprinsa de o emisiune moderata de dl. Diaconescu. Avea invitati trei parlamentari PRM care s-au prezentat precum vorba aceea: “Trei Doamne si toti trei!”. Intre dansii se afla si patriotul roman Ilie Ilascu proaspat intors din Chisinau. Evenimentele relatate de acesta sunt in general cunoscute. Delegatia PRM a fost impiedicata sa ajunga la tribuna si microfon. Cateva afirmatii apartinand domnului Ilascu, facute in cadrul emisiunii, se cer totusi comentate.
Ajuns la Chisinau, Ilascu a fost contactat telefonic "de un domn Popa de la un consiliu roman din America" care a incercat sa il convinga sa se impace cu Rosca aranjand o intalnire cu acesta prin intermediul unei fetze bisericesti. Ilascu a refuzat demersul motivand ca Rosca l-a tradat atunci cand era retinut la Tiraspol si ca "este unul dintre baietii aceia cu ochi albastrii". In opinia mea merita sa ne oprim putin la acest subiect. Conform domnului Ilascu, in timp ce era retinut la Tiraspol, el a conceput un plan de evadare. De plan stia familia sa si pentru ca avea nevoie de un minim ajutor din exterior a fost informat in ultimul moment Rosca. Planul a cazut iar Ilascu este convins ca Rosca l-a tradat. Despre un presupus plan de eliberare al grupului Ilascu a relatat cu ceva ani in urma si Leonida Lari la o emisiune moderata de A. Paunescu. Varianta doamnei LL difera semnificativ de povestea lui Ilascu. Ea a vorbit despre un plan organizat de un roman, fost luptator in Legiunea Straina. Acesta a informant autoritatile de la Bucuresti despre un plan de eliberare al grupului Ilascu. Ajuns in Chisinau impreuna cu camarazii sai, a fost intampinat de reprezentantii serviciilor pastratoare de secrete moldovenesti care l-au sfatuit sa-si vada de treburile lui. Acestea sunt faptele si nu stiu daca ele se refera la acelasi episod. Informatiile find sumare este greu sa apreciem ce sanse de reusita puteau avea astfel de actiuni indraznete si daca ne-am opri aici cu relatarea, cititorul ar avea libertatea sa teasa diverse scenarii in functie de pregatirea si imaginatia din dotare. Pentru ca geniul nostru carpatin ne baga “sula-n coaste”, propun sa analizam putin si situatia geopolitica din perioada respectiva.
Conflictul Transnistrean a propulsat in vizorul opiniei publice internationale situatia din Basarabia iar retinerea grupului Ilascu a fost privita ca un act de terorism. Accentul pus de Ilascu pe faptul ca este roman a permis Bucurestiului sa se implicare in negocierile privind statutul Transnistriei si sa ceara institutiilor internationale monitorizarea situatiei din Rep. Moldova. Nu cunoastem ce anume demersuri politice se faceau in perioada respectiva pentru a incerca sa analizam implicatiile tentativei de evadare a lui Ilascu. Ne putem insa imagina ca autoritatile de la Bucuresti sau Chisinau nu puteau sa abordeze emotional situatia grupului Ilascu astfel incat sa compromita negocierile cu rusii. Doar marile puteri isi pot permite acest sa reactioneze emotional fiindca au forta sa IMPUNA solutii in orice imprejurare. Ilascu a fost motivul implicarii instantelor internationale in problema Transnistriei, instante care au posibilatea sa impuna solutii principiale, de altfel singurele care ne avantajaza in aceasta problema. Ar fi o gresala sa ne imaginam ca rusii au comis o eroare retinand patriotii romani. Ei au fortat un dialog politic cu separatistii pentru recunoasterea statului de independenta al Transnistriei. Revenirea comunistilor la putere in Moldova si formarea unui guvern orientat spre Moscova, concomitent cu presiunile exercitate de instantele europene au transformat retinerea lui Ilascu intr-o problema jenanta pentru rusi. Devenit incomod, Ilascu a fost pur si simplu eliberat.
Recentele evenimente din Moldova au zdruncinat insa extrem de serios pozitia comunistilor, posibilitatea pierderii controlului la Chisinau obligand autoritatile din Tiraspol sa caute noi solutii si atuuri. Fiindca membrii grupului Ilascu care continua sa fie retinuti de separatisti nu par sa indemne pe nimeni la dialog cu teroristii, a aparut necesitatea retinerii unui nou ostatec, o personalitate apartinand viitoarei puteri de la Chisinau care sa forteze negocierile cu Tiraspolul. Iata deci autorii si motivul rapirii lui Cubreacov. Evident ca se stie de cine si unde se afla retinut. Nimeni nu e atat de naiv sa creada ca dl. Cubreacov putea sa dispara fara urma de sub nasul dispozitivului de supraveghere. Cautand cu ochii legati, Chisinaul a gasit acul in carul cu fan: un fir de par din capul lui Cubreacov. Noi suntem convinsi ca daca isi dedea silinta, Voronin putea sa gaseasca tot capul.
Revenind la declaratiile lui Ilascu, trebuie sa recunosc am fost extrem de surprinsa de afirmatia ca domnul Cubreacov sa afla retinut intr-o manastire dintr-un stat vecin, lasand sa se inteleaga ca e vorba de Romania. Ce motive ar avea sa faca asemenea afirmatii? Sa credem ca domul Ilascu e prost si vorbeste gura fara el? In nici-un caz. Omul e matur, scolit, cu experienta, membru intr-un partid puternic care il consiliaza in probleme politice. Hai sa zicem ca Ilascu se sacrifica incercand salveze viata lui Cubreacov si ofera separatistilor un motiv pentru eliberarea lui. Hmmm... Nu prea cred eu ca asemenea declaratii puerile impresioneaza atat de mult pe separatisti incat sa le scape cascavalul din gura. Mai mult, inrautateste situatia si pune in pericol viata protestatarilor din piata prin faptul ca ofera pretextul reprimarii lor forta. Sa fie oare Ilascu orbit de orgolii incat sa puna inaintea intereselor nationale dorinta de a se razbuna pe Rosca? Nici asta nu prea cred. Si atunci? In situatia asta ne mai raman doua posibilitati: Ori cautam o explicatie legata de fenomenele paranormale ce se produc in jurul zilei de 1 Aprilie, ori ne reintoarcem la momentul si compromisurile pe care patriotul roman Ilie Ilascu le-a facut in schimbul eliberarii.
MV Duminica, Aprilie 7, 2002 7:08 PM
dixit:
Multumesc dle Marius,
Am niste vizitatori din Rou_mania.
Am vazut si eu numeroase posturi TV la "ziare.com" insa nu mergea decit sunetul la Antena1? Pe Marius Tuca nu-l doresc (cretin), iar pe bani ... hai sa fim seriosi (p'aci lumea munceste ca sa faca rost de bani)! Plus dupa experienta de la Academia Catavencu ... am ajuns la concluzia ca singurul care merita bani este "Plaiul cu Boi" a lui Dinescu (banda celor trei). O sa mai incerc Antena1 inca o data sa vedem daca televiziunea romana are si imagine sau e numai sunet (un fel de reverse al filmelor fara sonor din early days)!
Marius ... Duminica, Aprilie 7, 2002 7:23 AM
dixit:
Dl. MV

Daca mergeti la pagina urmatoare:

Antena 1

o sa vedeti in stinga sus 4 linkuri: Observator 19, Observator 22, Marius Tuca Show si Divertis. Acolo puteti vedea jurnalele de actualitati ale Antenei 1 si showurile Tuca si Divertis.

Daca mergeti aici:

ProTV

o sa gasiti pagina Pro TV, dar ei au introdus abonament pentru vizionarea programelor pentru care trebuie sa platiti prima luna 3.95 si urmatoarele 7.95$ pe luna.

Daca mergeti la pagina

Ziare Romanesti

veti mai gasi si alte posturi de radio si televiziune. Vizionare (auditie) placuta!


MV Duminica, Aprilie 7, 2002 7:09 AM
dixit:
Am si eu o rugaminte:
Poate cineva sa-mi spuna ce programe de TV din Rou_mania se pot viziona prin internet. La ce ore (US) si in ce conditii?
Multumesc anticipat celor care pot sa-mi raspunda (fara sa ma injure prea tare pe tema asta.
Unrest in Moldova Sambata, Aprilie 6, 2002 7:08 PM
dixit:
An opposition leader vanishes

The future of Europe's most dismal country looks ever bleaker Where are you, Cubreacov? VLAD CUBREACOV was by all accounts an honest fellow. Devoutly religious, he lived in a modest two-room flat in Chisinau, the drab and sleepy capital of Moldova, Europe's poorest country. He was a leader of the opposition. Since January he had been organising street protests against the Communist government elected last year. On March 21st, he vanished. That he was abducted seems certain. It was a professional job, leaving few clues. Who did it? Organised criminals? Unlikely: Mr Cubreacov (pronounced, roughly, Koo-bree-ah-kov) was not a man for debts or loans. The government? Probably not. Moldova's president, Vladimir Voronin, who heads the ruling Communists, probably had agents trailing Mr Cubreacov but had little to gain by bumping him off. Could thugs from Transdniestria, the Russian-speaking bit of Moldova, have done the deed? It broke away after a civil war in 1993 and has since lived under the delusion that it is an independent country, with secret agents and all. It is an unrecognised semi-criminal statelet whose tinpot regime survives on contraband. It dislikes Mr Voronin's lot as well as Mr Cubreacov's because a warming of relations between the Moldovan government and the Kremlin, which has helped prop it up, could spell its demise. Whoever is responsible, Mr Cubreacov's abduction is further evidence of Moldova's dismal plight. The economy is pitiful. Half the country survives on what it grows. The average wage, for those with jobs, is $60 a month. Moldovans are emigrating at a record rate. No wonder that angry demonstrations have choked the centre of Chisinau since January. Some 40,000 turned out at Easter to demand Mr Voronin's resignation. They dislike recent government efforts to Russify the school curriculum and to win favour with President Vladimir Putin of Russia at the expense of better relations with Moldova's neighbours, Ukraine and especially Romania, whose language and history they share; some dream of reunion with it. A thousand or so have pitched tents opposite the parliament and say they will stay there until the government goes. That could be a while. The Communists expect to run the show at least until the next election, due in 2005. However noisy the clatter outside, they dominate parliament. Mr Voronin still has a lot of support. The elderly get their pensions on time; and most Slav-speakers, a fifth or so of the population, welcome Russia's growing influence.
The Economist, Apr 6, 2002
SUA si lobbyul evreiesc Sambata, Aprilie 6, 2002 6:43 PM
dixit:
United States
Lexington
No schmooze with the Jews

However entwined the sentiments, the national interest comes first

FORGET about infirmity of purpose. The most troubling criticism of America's Middle East policy is that it is driven not by national interest but by a domestic lobby?the Jewish lobby. This criticism is an article of faith in the Arab world. It has been whispered in European chancelleries for years. Now a respectable American pundit, Michael Lind, has tried to detail the case in a respectable British magazine, Prospect. Does the argument hold water? Without question, the Jewish lobby is enormously influential in the United States. The American Israel Public Affairs Committee (AIPAC ) is a legend among lobbyists, a phenomenon when it comes to lining up senators, orchestrating public opinion and arranging junkets to Israel for impressionable politicians. The Jews are not alone in lobbying for their ethnic interests: everybody does it. Nor are they alone in occasionally allowing ethnic loyalties to trump the national interest. But the Jewish lobby is nevertheless unusual in several respects. It allows Jews to exercise an influence out of all proportion to their mere 2% of the population. It is unusually focused on foreign affairs?and particularly on providing Israel with the military might which it needs to survive. It also has an enormous number of allies in the media and in politics.

A striking proportion of America's leading pundits are Jewish. Three of the most prominent foreign-policy hawks in the current administration, Paul Wolfowitz, Richard Perle and Douglas Feith, are Jewish; so is the most prominent hawk among the Capitol Hill Democrats, Joe Lieberman. America is also far more pro-Israeli than Europe. Israel receives more of America's foreign aid budget than any other country?$3 billion a year, two-thirds of it in military grants. This has allowed Israel to turn itself into a muscle-bound colossus. In 1967, Israel's defence spending was less than half the combined defence expenditure of Egypt, Iraq, Jordan and Syria. Today, it is 30% higher than the combined defence spending of those states. But does the Jewish lobby, well-connected as it may be, really explain America's support for Israel? The lobby may do its bit. But it would be powerless if America did not have such strong cultural affinities with Israel. Americans have a marked tendency to see foreign policy in moralistic terms?as a battle of good against evil or western values against barbarism. Europeans may see the Middle East as a matter of managing rival interests (and assuaging colonial guilt). Americans tend to see it as a matter of defending an island of freedom and democracy from a ravening crowd of kleptocrats and tyrants?and, since September 11th, in terms of allies and enemies in America's war against global terrorism.

Many Evangelical Christians are also passionately pro-Israel. Some of the strongest support for Israel comes from Bible-belt states, such as Alabama and Mississippi, that have few kosher restaurants. Evangelical preachers such as Pat Robertson pull off the extraordinary feat of being both anti-Semitic and passionately pro-Israel. Bestseller lists are full of apocalyptic tracts about the end of the world and the return of the Jews to Israel. A group of Pentecostal Christians in Mississippi breed red heifers for sacrifice in Israel when the Second Coming reclaims Jerusalem's Temple Mount from the Muslims.
A Texan in Israel
What about the charge that the Jewish lobby is "distorting" American foreign policy, by persuading governments to put ethnic interests before national ones? Not likely. All American presidents have happily crushed the Jewish lobby whenever they think the national interest demands it. Ronald Reagan, a pro-Israeli president, sold AWACS aircraft to Saudi Arabia over strong objections from AIPAC . He was so infuriated by Israel's invasion of Lebanon that he put a picture of a Palestinian child on his desk. In 1991 George Bush senior brushed aside AIPAC's objections when America threatened to withhold loan guarantees if Israel continued to expand its settlements in the occupied territories. Successive American administrations have declared Jewish settlements in the territories illegal and counter- productive. AIPAC , like all ethnic pressure groups, is good at getting its way on things that presidents don't much care about. But when it tries to butt its head against issues of national interest, it ends up with a headache. The current administration is a particularly odd candidate for the role of cat's-paw to the Jewish lobby. Jews are the only group of rich white people who habitually vote Democratic?and many of the Jewish commentators who are credited with such influence over American policy would rather dress up in a Ku Klux Klan outfit than endorse the current president.

The Jewish lobby has a particularly testy relationship with the Bush dynasty. Jewish organisations regarded George Bush senior as the most anti-Israeli president in recent years?a man who saw the Middle East in terms of oil supplies rather than Israel's destiny. James Baker, the elder Bush's secretary of state, is credited with a memorable line on the Jewish lobby: "Fuck the Jews. They don't vote for us anyway." The current president is certainly more sympathetic to Israel than his father. During a trip to Israel a few years ago he was shocked to learn that Israel had once been only nine miles wide: "In Texas, some of our driveways are longer than that." But sympathy does not reduce him to a puppet of a domestic lobby. Is Mr Bush giving in to the Israeli lobby when he urges Israel to deal with Mr Arafat, or when he argues that the Palestinians have legitimate grievances? And, in the midst of a war on terror, is America acting against its national interest when it stands behind a country that is trying to tear up terrorist networks?and that, in a daring strike back in 1981, destroyed Saddam Hussein's earlier efforts to build an atomic bomb?
The Economist, Apr 6, 2002
Din serialul "Noi crestem odata cu teapa" Sambata, Aprilie 6, 2002 5:12 PM
dixit:
Ei dragilor, fiind eu convins ca de necazuri sunteti voi satui, hai sa mai vorbim si despre lucruri haioase. Presa abunda in ultimul timp de articole dedicate cardurilor bancare si privatizariii BCR, subiecte abordate la presiunea UE si FMI si asta pentru ca nu mai e un secret pentru nimeni ca puterea din Romania actioneaza in stil mafiot folosind sistemul bancar pentru delapidarea banilor publici si spalarea banilor jegosi proveniti din traficul de droguri, prostitutie si jocurile de noroc. Se doreste trecerea bancilor in sistem privat pentru ca circulatia banilor murdari poate fi supravegheata mai usor de organismele internationale. Sprinten de mana si profitand de nebagarea de seama, guvernul puncteaza si aici. El pune pe taraba privatizarea BCR si trecerea la leul greu. Banca Comerciala Romana dispune de servicii bancare complete oferind clientilor carduri in lei si valuta. Ce sa faci insa cu cardul in Romania? Singurul loc unde poti sa-l folosesti este tot banca pentru a scoate numerar din bancomat si nu ca mijloc de plata. Clientii BCR sunt clientii statului, adica studentii si elevii care primesc bursele pe card si o parte din angajatii bucidari. Salariile foarte mici si comisionele foarte mari determina multi romani sa priveasca cu reticenta cardul. Recapituland, principalul ofertant de carduri in Romania este BCR, clientii sunt clentii statului, stat care controleaza mai bine de 76% din economie. In aceste conditii, tare ma tem eu ca insistenta cu care se face reclama acestei banci, ascunde in in realitate intentia ca in sase luni sa fie falimentata. Falimentarea BCR-ului inseamana scaderea masei monatare aflata in circulatie (pe cocoasa cetateanului fara sa se atinga cineva de pusculita boierilor), oferind conditiile si pretextul trecerii la leul greu. Nu ca-i nostim? Iaca teapa si pentru investitori si pentru amaratii care traiesc de azi pe maine!
Kabucele Sambata, Aprilie 6, 2002 5:10 PM
dixit:
Zau tovarase Kronberg, nu stiu cum sa-ti spun, mi se pare ca ati pierdut putin din orintare. Va rog sa ma scuzati dar dupa ce Miti a rostit despre o istorie greu de inteles pentru dumneata si in genere mai putin cunoscuta, te-ai indepartat de subiect si ai inceput sa faci ghermaniene la gura. Să fim obiectivi, ai dat foarte prost inpirat cateva exemple si Miti te-a molestat. De ce sa punem problema stramb si sa inventam culpe colective spre bucuria dusmanilor? Tovarase Kronberg, vazuta-i dumneata la noi ve-un sector de activitate unde sa n-ai specialisti si oameni dedicati pana la sacrificiu? Ei bine, daca vrei ca astfel de oameni sa te urmeze afla ca nu trebuie sa-i jignesti si dimpotriva, trebuie sa ajungi la inima lor. Spuneam ca-ti lipseste simtul de orientare? Am impresia ca si gratitudinea.
Oblio Sambata, Aprilie 6, 2002 12:34 AM
dixit:
Sau Rudotelul Liber?
Oblio Sambata, Aprilie 6, 2002 12:33 AM
dixit:
Mai de ce va mai iubiti voi cei de la Romolanul Liber!
Oblio Sambata, Aprilie 6, 2002 12:22 AM
dixit:
Ei si?
ISTORIA Sambata, Aprilie 6, 2002 12:23 AM
dixit:
CINE IUBESTE O ASEMENEA DREPTATE MAI BINE S-AR ARUNCA LA CAINI
IUBESC DREPTATERA Vineri, Aprilie 5, 2002 11:31 PM
dixit:
Citesc, iar citesc si nu imi vive sa cred ca oameni care se dau inteligenti isi pierd banii ca sa se certe pe probleme penibile. PALESTINA. A auzit cineva de evreii fascisti care isi baga ilegal evreii lor fascisti in teritoriile palestiniene pentru ca ei au avut holocaust si nu trebuie sa asculte de nici o lege internationala iar dupa aceea se pling ca palestinienii sint teroristi pentru ca sint disperati sa isi pastreze teritoriul? Stie cineva cum au fost palestinienii tratati? Cum au fost alungati din locurile de bastina de catre evrei cu toate armele lui Hitler pentru ca evreii sa isi pastreze neamul? Care e diferenta dintre ei si Hitler? Ce ati face voi daca Ungaria ar ocupa Transilvania si America ar furniza arme pentru Ungaria si Ungaria ar veni la Bucuresti Cluj, Iasi cu tancurile, sparge usile impusca si aresteaza ca sa se scape de "teroristi"? ISRAEL DACA VREI PACE IESI AFARA DIN PALESTINA! Daca vrei mai mult teritoriu decit meriti fa stat in SIBERIA!!!!!!!!!!!
un eschimos Polul Nord Vineri, Aprilie 5, 2002 9:02 PM
dixit:
si la Polul Nord ninge! brrrrrrrrrrrr
Ghiopardul Vineri, Aprilie 5, 2002 8:07 PM
dixit:
In Bucuresti ninge!
alin Rm. Valcea Vineri, Aprilie 5, 2002 4:40 PM
dixit:
nu am nimic de spus
Miti Vineri, Aprilie 5, 2002 2:51 PM
dixit:
"Studiind cu atentie editiile (din punctul de vedere al apostrofului) avem temeiuri să credem că se ajunsese la o mare confuzie spre mijlocul secolului al XX-lea tocmai în privinta spatiului de sprijin. Practic, fiecare editor "apostrofează" cum simte textul, cum si-l recită interior. Astfel, reforma ortografică din 1953 vine oarecum ca o răsuflare usurată în chestiune. Să nu uităm, însă, că această reformă (al cărui articol al doilea 11) înlocuieste apostroful cu cratima) se face pentru scrierea comună; unul dintre scopurile ei imediate a fost dezanalfabetizarea. Scrierea poeziei, cu notatiile ei de retorică, a trebuit să fie coborâtă până la cea mai de jos treaptă a comunicării în virtutea unui asa-zis principiu al unitătii (de fapt, al uniformitătii - care nu e departe de "uniformă"). Nu este de înteles, teoretic vorbind, de ce era nevoie să fie netezit scrisul lui Eminescu - pentru ca nea „cutare" să stie să facă cerere de intrare în colectivă? A fost, ca să rezonăm în cheia unui comentator actual al eminescianismului, o sacrificare a poetului - si nu numai a lui: a întregii poezii românesti. Pauzele în scris, aceste blancuri din jurul apostrofurilor, dau relief textului, sunt ca diezii si bemolii poeziei, arată intentia. Desfiintarea lor duce la un text sters, la un basorelief lustruit. Si, încă, să zicem că Eminescu "rezistă" ce ne facem, însă, cu Alecsandri care a scris pentru aceste pauze, care le-a calculat cu atâta „apparatus" ca un adevărat poet retor? Adusă la cratima lui 1953, poezia sa devine cu totul stearsă; nu e de mirare că interesul pentru el a dispărut sau s-a diminuat atât de mult. În privinta lui Eminescu, este, poate, momentul să amintim că această campanie pentru apostrof, a noastră, a găsit un oarecare ecou. Într-adevăr, dl. Prof. Gh. Bulgăr, după ce ne face onoarea de a ne cita în prefata la editia d-sale din postumele eminesciene 12), aminteste că si regretatul Serban Cioculescu cerea apostroful în poezia eminesciană. Mai mult: dl. Prof. Gh. Bulgăr restituie apostroful eminescian pentru postumele eminesciene, fiind pentru prima dată după reforma din 1953 când textul poetului capătă relief. Noi însine am editat Luceafărul de M. Eminescu într-o formulă sinoptică 13), arătând la subsolul textului pe care-l stabilim optiunea fiecărui editor pentru apostrof (si punctuatie). Editia întreagă a antumelor eminesciene, definitivată de bun timp, asteaptă tiparul. Ni se par importante, însă, discutiile de principiu privind editarea lui Eminescu. În ceea ce ne priveste, după multe încercări, am ajuns la concluzia fermă că nu poate fi evitată chestiunea celor trei apostrofuri. A elimina apostroful strâns, redându-l cratimei, ar însemna exact a dezechilibra sistemul, adică a nu mai avea ratiune de a-l păstra nici pe cel larg. Cele patru situatii ale scrisului eminescian sunt acestea: apostrof larg, apostrof strâns, apostrof mediu, cratimă. În editiile actuale, toate patru se regăsesc doar sub o singură formă, aceea a cratimei lui 1953. Pentru a nu deranja, ca să zicem asa, reforma ortografică, noi propunem o discutare specială, separată, a scrierii poeziei. Observăm că în ultimul timp poezia si-a creat, deja, "alfabetul" ei, asezarea ei în vers, accentele ei etc. Acest experimentalism contemporan este, întrucâtva, ecoul tendintei din epoca lui Eminescu de a se separa scrisul poeziei de celelalte scrisuri. În rest, acum sau mai târziu - dar cât de târziu? - dar cu pretul a cât dispret din partea nepotilor nostri? - restituendum necesse est. "
N. Georgescu
Sursa: un interesant articol despre apostrof In România Literara.
Uite-l si pe tovarasul lui Vadim Vineri, Aprilie 5, 2002 11:21 AM
dixit:
Sabin Gherman, liderul Ligii Transilvania Banat, a declarat ieri la Oradea ca e pregatit sa plece la Bucuresti sa-si inscrie liga ca partid politic. El spune ca a adunat deja semnaturile necesare pentru inregistrarea formatiunii sale. Gherman a sustinut ca au inceput deja negocierile pentru anumite adeziuni. Liderul Ligii nu ascunde faptul ca a fost contactat, pentru a se inscrie in formatiunea sa, de mai multi parlamentari. “Voi fi pus in situatia chiar de a refuza unele adeziuni ale parlamentarilor”, a declarat Gherman refuzind sa dezvaluie numele parlamentarilor doritori de a intra in partidul lui. In alta ordine de idei, reprezentantul Ligii Transilvania Banat a declarat ca preconizata modificare a Constitutie este inutila pentru ca “Romania oricum va fi regionalizata. Nu are sens modificarea Constitutiei pentru ca, dupa intrarea Romaniei in NATO, oricum se va modifica”, a spus Gherman in sensul ca tara va fi impartita pe regiuni. (Editia de Vest)
Sursa: Evenimentul Zilei de azi
Uki Vineri, Aprilie 5, 2002 6:31 AM
dixit:
Domnule Garrigue, gind la gind cu bucurie! Cum raspunsul dumneavoastra la postarea mea, nu a mai venit, era cit pe ce sa cred ca eu v-am suparat, mai ales dupa ce mi-au fost reprosate intentii de jignire la adresa dumneavoastra. Noroc cu domnul Ionick cel mare, care m-a incurajat si mi-a venit inima la loc. Astazi mi-ati confirmat ca noi comunicam zilele trecute, lucru ce ma bucura mult. Numai bine!
Rares Bucuresti Joi, Aprilie 4, 2002 11:15 PM
dixit:

Marius ... Joi, Aprilie 4, 2002 10:20 PM
dixit:
Stiti cumva care sint "dispozitiile FMI"?
BIP Joi, Aprilie 4, 2002 10:07 PM
dixit:
Din surse discrete.
Oblio Joi, Aprilie 4, 2002 10:05 PM
dixit:
De ce mor florile?
eva Joi, Aprilie 4, 2002 7:28 PM
dixit:
Foarte interesanta chestia "noi crestem odata cu BIP-ul".De unde ai informatiile astea despre transformarile prevazute in activitatea medicala. Cine sustine aceasta scumpire de 10-12 ori?
Din serialul "noi crestem odata cu PIB-ul" Joi, Aprilie 4, 2002 6:32 PM
dixit:
Deschidem ziarul in care am impachetat pita cu slana si iaca aflam ca guvernul s-a pus cu burta pe treaba. La 12 ani de cand devoram alimente expirate, toxice si canceroase, guvernul a hotarat, stresat de UE, sa aplice normele europene la importul de produse alimentare, solicitand certificate de calitate pentru borhotul introdus in tara. Intoarcem pagina si citim ca sanatatea este in clocot datorita unor preconizate masuri de rentabilizare. Ce o insemna rentabilizarea asta? O fi reforma, o fi deforma numai Dumnezeu stie. In treacat fie zis, prin Bucuresti salvarea nu vine decat daca reusesti sa transmiti vreo 10-15 apeluri de ungernta pe durata a 3-4 ore. Motivul? Intr-un nr. mare de cazuri ar fi suficienta prezenta "medicului de famile". Termenul pompos "medic de familie" este impropriu folosit. In realitate esti arondat unui dispensar orasenesc sau comunal deoarece in conformitate cu legislatia in vigoare "medicii de familie" nu asigura asistenta medicala la domiciliul pacientului. Din cauza asta majoritatea spitalelor gem de bolnavi desi o mare parte din ei ar putea fi tratati acasa de medicul enigmatic. Se pare insa ca sanatatea a atras atentia forurilor monetare internationale ce au considerat ca actul medical de pe plai este o gaura neagra cu par pe ea ce trebuie rasa. In consecinta, puterea a luat act de dispozitiile FMI si a inceput campania propagandistica menita sa duca la scumpirea de numai 10-12 ori a serviciilor medicale. Un prim pretext oferit: o ipotetica duduca din Italia ce prefera serviciile stomatologice din Romania fiindca sunt rapide, ieftine si de calitate (nu ma pot abtine: hi, hi, hi). Aiurea! Nu incape indoiala ca masurile aplicate importurilor alimentare sunt cat se poate de benefice pentru romani. Nu este insa mai putin adevarat ca reforma in sanatate impusa de FMI o sa duca la inchiderea multor spitale si la scaderea dramatica a sperantei de viata in Romania.
Angela Joi, Aprilie 4, 2002 12:04 AM
dixit:
Ionick ...Angela,(...) nu mi-ai putea da nici o satisfactie ...N-ai de unde sti, nu-i asa ? :) Uite , tocmai ti-am oferit o mostra de "satisfactie" ... ti-am zambit . Multumit ?! ...si tie o zi buna ! Ps. Coincidenta sau o alta "satisfactie" , ca am prins acelasi moment (11,42) la postari ?!
Ionick Joi, Aprilie 4, 2002 11:42 AM
dixit:
Angela, nu mi-ai dat si nu mi-ai putea da nici o satisfactie - pe bune, esti total neinteresanta pentru mine. Dar... ce se-ntampla, unde ti-s zambetul si simtul umorului ? :) Si inca nu te-a facut nimeni vaca, muratura, pitulice necotzaita, nu te-a trimis nimeni "la dracu, unde va este si locul" (citat inchis), pai se poa' ? Pana sa-mi spui mie ce sa nu scriu, invata-ti prietenul sa scrie corect, doar noi il citim pe Patapievici si stim ca se zice "aia a ma-ti", nu "a ma-tii", si "paricopitato", nu "paracopitato". "Nothing personal" (citat inchis). And keep smiling :)
Angela Joi, Aprilie 4, 2002 11:42 AM
dixit:
D-le Garrigue...imi pare rau ca ati fost prins pe nedrept - am de gand sa repar aceasta greseala - la mijloc in acesta "dezbatere furtunoasa de idei marete" in care vi se reproseaza printre altele si prietenia cu mine.O sechela a gandirii umane nu lasa pe unii dintre noi sa-si judece semenii dupa ceea ce gandesc/sint ei , nu prin prisma afinitatilor elective.Rindurile de fata nu se vor o mana de ajutor , cum va fi interpretata de cei "suspecti de fara venin" - va descurcati excelent singur - ci voiam sa va asigur de respectul meu in ce priveste maturitatea cu care va tratati reprosurile venite dintr-o parte ori alta a cercului dvs. de prieteni.Se pare ca sinteti un om deosebit , devreme ce va revendica ambele parti :)...Acceptati un troc ,ca pecetluire a unui inceput de prietenie contestata mult prea devreme ? O felie de cozonac contra unei "pastise" ...
Ionick Joi, Aprilie 4, 2002 11:18 AM
dixit:
Garrigue, scuze acceptate. Vad ca nu va e prea confortabil sa ne tutuim, nu-i nimic, personal nu m-ar deranja. Cred ca avem in comun mai mult decat ce ne desparte. Avem tot timpul sa verificam daca e asa sau nu. Ŕ la notre.
Angela Joi, Aprilie 4, 2002 11:15 AM
dixit:
Ionick dragule, ti-am dat satisfactia ultimului cuvint in discutia noastra , esti amabil sa-mi dai si tu satisfactia de a nu-mi ascocia numele cu diversele elucubratii emanate de tine ? Multumesc !
Angela Joi, Aprilie 4, 2002 11:01 AM
dixit:
Marius "Ce parere aveti de insultele continue aruncate de prietenii dv.(...), Angela la adresa mea in ultimele saptamini.Pai bine istetule , eu ma dau peste cap facandu-ti o curte asidua (uite de dragul tau "sar" gardul si la vecini) si tu o categorisesti ca "insulta" ? Ok.te iert cu o conditie : sper ca ai terminat de silabisit Patapieviciul ...vreau o recenzie made Marius.Si ca tema de casa scoate din raft si sterge praful de pe volumul lui Pascal Bruckner -"Tentatia inocentei" - ...insista te rog pe eseul "Galagie narcisista" :)
Garrigue Joi, Aprilie 4, 2002 10:32 AM
dixit:
Ionick cel mare intentia initiala era sa public integral citatul. La "control", depasea cele 4000 hieroglife admise. Am suprimat câteva cuvinte, fara legatura cu tema discutiei între Uki si mine si fara alte intentii. Scuze pentru taietura si pentru discutia în alta batatura, ati înteles ca n-am avut intentii insultante - foarte bine, sper ca si Uki. Pun punct, A la votre - fara ipocrizie.
Doamna Miti, scuze pentru perturbari.
Ionick Joi, Aprilie 4, 2002 3:26 AM
dixit:
Din colectia "Miracole in clipboard - ciumpavirea cutandpaste". Zvonului de discurs reprodus pe CRL ii lipseste exact partea strict legata de intrebarea lui SR, folosita ca motto: asa cum este dreptul lor sa strambe din nas la balivernele pro-Vest, desi traiesc in Vest ca urmare a propriei alegeri.Nu-i mare lucru, si-asa fiecare si-o imagineaza in felul lui pe coana Ipocrizie :)
Ionick Joi, Aprilie 4, 2002 3:17 AM
dixit:
Ramona, fratiorul meu e asa entuziasmat pentru ca a gasit un nou part-time si o sa-si poata plati chiria si pe aprilie. Da' trebuie sa puna osu', asa ca daca n-o sa fie dat afara prea curand, asteapta-te intr-adevar sa nu delireze cateva zile. Asa a fost si saptamana trecuta, cand a stat security guard in weekend, ture prelungite intr-o cladire cu birouri (n-are intotdeauna norocul asta) si asa s-a ales CRL cu 50 de postari in 48 de ore. E greu in tarile alea membre NATO, de-aia injura el asa, dar unde sa se-ntoarca ? Angela e cu Patapievici pe noptiera :)
ramona Joi, Aprilie 4, 2002 2:38 AM
dixit:
Din putul gindirii. Astazi de vorba cu tovarasul Saupresse, alias Io, alias Nick, adica dobitocul number one. "Miercuri, 03 Aprilie 2002 09:22:40 (GMT-7) Saupreusse (Mexico) Na acuma mi-am luat ramas-bun de la voi, ca am de lucru si nu mai pot participa la greva voastra de valachi degeneratzi în americantzi & co., puturosi ce statzi toata ziua-n cafenea si înjuratzi guvernele, în loc sa punetzi mâna sa lucratzi ceva. Hai valea boys and girls , gata pauza. Scufundarea!." Uite cine s-a gasit sa arate cu destu pe aia care pierd timpul in cafenele romanesti, cretinul bolsevic numarul unu, idiotul care pierde 3 sferturi din zi scriind emailuri porcoase si macind kkt pe 5 cafenele.
Titi Câmpina Joi, Aprilie 4, 2002 1:43 AM
dixit:
B? nene, ce s? zic eu sunt de cur?n pe aici, de?i am PC de vreo 6 ani.
Marius ... Joi, Aprilie 4, 2002 1:12 AM
dixit:
Dl. Garrigue

Cred ca nu m-am exprimat corect si m-ati inteles gresit, fapt pentru care va rog sa ma scuzati. Ma refeream la membrii grupului de care v-ati atasat, nu la dv., pentru ca nu v-am reprosat niciodata dv. vorbirea urita si nu cred ca ati scris vreo fraza de care sa va rusinati in fata copiilor.

Ma uimeste insa in continuare dirzenia cu care, desi nu o folositi, o aparati, ba mai si invatati de pe urma ei.


Garrigue Joi, Aprilie 4, 2002 12:09 AM
dixit:
erata : eu nu sunt consistent ... dovada.
Garrigue Joi, Aprilie 4, 2002 12:07 AM
dixit:
Domnule Marius, Sunt nu sunt consistent. Dumneata da. Eu nu am responsabilităti, nici caracter. Dumneata da. E adevărat, am învătat multe în ultimul timp. Dumneata nu.
Din Ziua Miercuri, Aprilie 3, 2002 11:08 PM
dixit:
Comisia juridica le-a ridicat imunitatea parlamentara lui Iurie Rosca si Stefan Secareanu * PPCD si "Alianta Braghis" boicoteaza lucrarile Parlamentului * Procurorii au gasit un fir de par al lui Vlad Cubreacov, "in afara hotarelor tarii", care va fi supus testului ADN * Manifestatiile s-au mutat in fata cladirii Parlamentului si Guvernului * Numarul fortelor de ordine a crescut * Iurie Rosca a cerut protestatarilor sa-si pastreze calmul
Marius ... Miercuri, Aprilie 3, 2002 11:03 PM
dixit:
Dle Garrigue

Mai este un amanunt care merita raspuns: ati observat corect ca am intors spre dv. fraza: "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Stiu, aceasta este o atitudine pe care nu o data mi-ati reprosat-o. Am vrut sa va fac sa ginditi o clipa cum suna, din partea unui domn (cica) "impartial", inregimentat alaturi de prietenii IO & comp, pe care nu i-ar atinge nici cu o floare indiferent de ce si cum exprima.

M-ati mai acuzat de asemenea de ranchiuna si mineriade. Sper ca n-ati uitat "Ministerul Adevarului". Ce parere aveti de insultele continue aruncate de prietenii dv. Calare, Danny si Angela la adresa mea in ultimele saptamini, desi nu le-am socotit demne de vreun raspuns? Eu am continuat sa tac, ei au continuat sa insulte. Dupa cum vedeti ati ajuns in situatia in care prietenii dv. sint minerii, iar Garrigue striga "Uraaa" de pe margine. Curat "impartial", coane Fanica.

Indraznesc sa arunc cu o parere. Grupul de care v-ati atasat si-l aparati din tot sufletul pare sa nu aiba copii de crescut in vederea traiului normal intr-o lume civilizata, sau au reusit deja sa "pice" la examenul respectiv . Un om cu responsabilitatea cresterii copiilor s-ar gindi de doua ori inainte sa publice pe Internet o fraza de care s-ar rusina sa o rosteasca in fata propriilor copii. Lipsiti de aceasta responsabilitate, se multumesc sa se poarte ei asa cum nu si-ar fi permis (dar si-ar fi dorit) ca liceeni, fiindca ar fi primit cuvenitele curele la fund.


Marius ... Miercuri, Aprilie 3, 2002 10:15 PM
dixit:
Dle Garrigue

Sinteti mai inconsistent decit credeam. Sa luam de pilda afirmatia: "atâta timp cât îmi cunoasteti identitatea si adresa E-mail". Pai tocmai asta este problema, pe vremea cind semnati "Ionick 2002" si erati obsedat de persoana mea ca fiind ascunsa sub alte pseudonime, nimeni in afara de (poate) administratoarea site-ului nu va cunostea identitatea si adresa de email (ati fost chiar enervat cind Miti a dezvaluit-o, ia sa vedem, in postarea din Miercuri, Aprilie 3, 2002 12:41 AM).

Deci ati dorit sa fiti anonim si ati fost prins, ceea ce v-a suparat, iar acum faceti parada de vorbe mari si goale. De asemenea alegeti sa nu observati ca eu va raspund din cauza ca utilizati in mod repetat numele meu si faceti aluzii la el, nu IN LOCUL lui Ionick. Chiar din contra, precizez clar ca NU VREAU sa raspund in locul dinsului. Dar dv. ati invatat multe la scoala prietenilor dv. in ultimii ani, asa ca nu mai conteaza daca vorbim adevarul sau doar asa ca sa ne aflam in treaba. Oricum, imi pare bine ca mi-ati ascultat sfatul si v-ati dovedit "impartialitatea" pe CRL, lamurind-o pe Alice. Sanatate.


Garrigue, tablagiu Miercuri, Aprilie 3, 2002 8:32 PM
dixit:
Ionick (cel mare) între timp am constatat replica si vă multumesc. A la votre.
Garrigue Miercuri, Aprilie 3, 2002 8:09 PM
dixit:
Domnule Marius, ca deobicei, urcati pe caii ăi mari (de lemn si cu roate) ca să vă fâlfâiti mantaua albă si - mai nou - trompa de desfundat latrinele virtuale. Intrebarea mea "retorică" era o glumă, pornind de la ticuri verbale - regret - arhicunoscute. Domnului Ionick (fratele mare) i-am cerut scuze pentru confuzie si Domnia sa, (nu dumneavoastră) va decide de replica ce-mi va da. Dacă vreti si dv. scuze că v-am confundat cu Domnia sa, vi le ofer, la o calitate încă ne-depreciată, cum mai găsiti pe CRL la persoanele care fac comert cu asa ceva. Ca deobicei, puneti pe seama altora propriile tare si propriile proverbe. "Cine nu e cu noi ..." Nu ati reusit să mă convingeti nici în public si nici în "particular", atunci ca să vă oferiti o compensatie, scoateti la iveală cele mai penibile si impure argumente. Insinuarea dv. despre "anonimat" este unul din ele, atâta timp cât îmi cunoasteti identitatea si adresa E-mail, la fel ca si administratoarea sitului - doamna Miti si alte persoane care (până acum cel putin) nu m-au renegat desi vă împărtăsesc si prietenia si uneori vă sustin ideile. Deasemeni, pe CRL mi-am dat numele real si coordonatele de câteva ori. Incă de data trecută v-am prevenit că sunt inconsistent în exprimare, greoi în gândire si desuet în trăiri si mă întristează criticile juste, fapt pentru care nici nu vă acompaniez în răsunătoarele dv. succese logice si ideologice. Cât despre prietenii mei si comportamentul lor, încercati să vă moderati afirmatiile, unii dintre ei sunt si prietenii dv. Nu uitati să-mi răspundeti logic si fără venin, că doar dv. sunteti un magnanim, nu ca mine.
Goppo Miercuri, Aprilie 3, 2002 8:03 PM
dixit:
D-na Miti, ceva anti-pureci si anti-paduchi nu aveti? Tot ca in viata.
Ionick, typo de serviciu Miercuri, Aprilie 3, 2002 8:00 PM
dixit:
Grava strica... nu, fraba striga... nu, graba strica yreaba... nu, treaba :) Vrut, Garrigue, nu crut :)
Marius ... Miercuri, Aprilie 3, 2002 7:54 PM
dixit:
Mesieur Tablagiu

Va rog sa observati ca pe cafeneaua de alaturi se desfasoara in toata splendoarea herr Saupreusse, a carui (re)venire pe cafenea si disponibilitate la dialog o apreciati de zor acum citeva saptamini. Dati fuga, poate are nevoie de sprijinul dv. Nu uitati sa-i convocati pe Danny, Angela si Aschiuta, ca sa fie caterinca completa.


Ionick Miercuri, Aprilie 3, 2002 7:52 PM
dixit:
Garrigue, zvonul meu de discurs pentru Uki a generalizat nepermis, ai dreptate, nu ai jignit-o. Scuzele mele. Altceva nu mai avem ce discuta, pentru ca daca ai fi crut-o, mi te-ai fi adresat direct. Santé.
Ionick Miercuri, Aprilie 3, 2002 7:33 PM
dixit:
Ionick 2oo2, am luat nota de nelamurirea dumitale.
Tablagiul Miercuri, Aprilie 3, 2002 7:22 PM
dixit:
Oblio, găsiti Opera pe situl www.opera.com pentru majoritatea OS (windows, linux, mac, symbian, OS2 etc.)sau pe un CD din revistele de informatică. Varianta "personală" este gratuită, contine o bară de publicitate. Cea profesională costă vreo 50-60 Euro. A la votre.
Marius ... Miercuri, Aprilie 3, 2002 6:55 PM
dixit:
Dle Garrigue

Din pacate ati fost prins cu mita in sac, tocmai pe cind incepuseti o investigatie anonima pe baza principiului drag dv. “cine nu-i cu noi e impotriva noastra”, adica sa detectati cine este obraznicul care paseste in afara “grupului”, cine prefera sa discute cu argumentre nu cu injurii si excremente, in fine, cine are indrazneala sa nu accepte dialogul bazat pe caterinca. Se pare ca nu va place cind cineva le da replica prietenilor dv. care ar trebui sa aiba exclusiv dreptul de excretie pe cafenele.

Marius nu e fixatia mea, îsi apartine Cit priveste apartenenta, persoana proprie imi apartine intr-adevar, in masura in care nu apartin societatii, familiei, firmei pentru care lucrez, etc. Oricum, cugetarea dv. este adinca si (se putea altfel?) tavalira putin prin venin, ceea ce dovedeste, totusi, ca fixatia va apartine.

V-am citit discursul cam inconsistent de pe CRL si v-as fi raspuns, dar nu vreau sa-i stric placerea dlui Ionick. V-as intreba totusi, de ce va adresati acolo, unde dinsul nu posteaza, si nu aici? Sau pastrati aceasta cafenea pentru intrebari “cheie”, de la adapostul anonimatului?


Miti Miercuri, Aprilie 3, 2002 6:42 PM
dixit:
Goppo, mai si sterg da' nu-s masina.

E ca-n viata nu ca-n laborator. Ne pier anticorpii daca mediul e prea aseptic :-)
Goppo Miercuri, Aprilie 3, 2002 6:26 PM
dixit:
din pacate, pe unii numai ghilotina ii mai indreapta
Oblio Miercuri, Aprilie 3, 2002 6:00 PM
dixit:
Sa il trimetem la biserica.
Oblio Miercuri, Aprilie 3, 2002 5:59 PM
dixit:
Sa indreptam pacatosiul cu vorba buna.
Oblio Miercuri, Aprilie 3, 2002 5:56 PM
dixit:
A sterge inseamna a pierde.
Goppo Miercuri, Aprilie 3, 2002 5:50 PM
dixit:
D-na Miti, de ce nu stergeti mesajele celor ce vorbesc vulgar? E o chestie de igiena. Numai bine! :)
Oblio Miercuri, Aprilie 3, 2002 5:46 PM
dixit:
Domnule Miti, nimic nu e gratis pe lume asta.
Miti Miercuri, Aprilie 3, 2002 5:23 PM
dixit:
Oblio, din cate stiu Opera e free stuff adica nada, nimic, nix etc.
Oblio Miercuri, Aprilie 3, 2002 5:19 PM
dixit:
Noroc ca m-ati lamurit si pe mime dl. Ghiopard.
Oblio Miercuri, Aprilie 3, 2002 5:16 PM
dixit:
Tablagiul, cat costa produsul asta?
Tablagiul Miercuri, Aprilie 3, 2002 2:47 PM
dixit:
Doamna Miti, ca browser nu folosesc decât Opera (de ieri ultima versiune, 6.01) care mi-e mai simpatic decât "monstrii sacri" cunoscuti si -în plus- mai este si un produs european 100% :-)
Cu stimă si A la votre.
Ghiopardul Miercuri, Aprilie 3, 2002 2:09 PM
dixit:
Reintoarcerea la NATO.

Odinioara centrul lumii se afla in mediterana la Constantinopol cunoscut in vechime ca Bizantion iar azi ca Bizant. Mai tarziu, popoarele din vestul Europei au trecut in umbra acest centru de putere, cea mai mare capitala imperiala a antichitatii, modelul si impulsul occidentului de mai tarziu. Inainte de Bizant a fost Roma, inainte de Roma a fost Atena, inainte de Atena a fost Troia iar inainte de Troia a fost... Atlantida (virful civilizatiei si tehnologiei antichitatii). Istoria e o mare roata care se invarte ridicand si coborand imperii si popoare, ca da astazi Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord o dimensiune mitologica.
Ghiopardul Miercuri, Aprilie 3, 2002 2:09 PM
dixit:
Strong R, Aici fiecare isi expune perlele izvorate din putul gandirii metafizice ca expresie a subconstientului rational. Noi suntem conchistadorii romanismului sarjand asupra frontierelor imaginarului colectivist post industrial.
Miti Miercuri, Aprilie 3, 2002 1:42 PM
dixit:
A propos, domnule Tablagiu, va descurcati binisor cu schimbatul browserelor. Adios.
Miti Miercuri, Aprilie 3, 2002 1:40 PM
dixit:
Domnule Tablagiu, imi cer si eu scuze pentru confuzie.
Tablagiul Miercuri, Aprilie 3, 2002 1:26 PM
dixit:
Doamna Miti, vă multumesc pentru răspunsul la : "...Nu am nici o îndoială că puteti argumenta în mod convingător actiunea dumneavoastră..." adică pentru : "...Eu in locul dvs. m-as nelinisti stiind ca am inceput sa sun ca Nicky-I0..." Q.E.D. Marius nu e fixatia mea, îsi apartine. Scuze domnului Ionick mai mare, care nu e Marius. Cu stimă si A la votre.
Miti Miercuri, Aprilie 3, 2002 1:15 PM
dixit:
Domnule Tablagiu,
Tocmai, nici eu n'am vreme. Ce pot pentru ca sa spun altceva relativ la confuzie decat: "se non e vero e ben trovato". (Eu in locul dvs. m-as nelinisti stiind ca am inceput sa sun ca Nicky-I0 dar face fiecare cum il taie capul, insul e suveran!).

A propos, Marius (care vad ca a devenit si fixatia dvs. ) nu-i Ionick. De data asta 100% verificat. Parol!
Tablagiul Miercuri, Aprilie 3, 2002 12:41 AM
dixit:
Nu, Doamna Miti, nu Io-Nick-what's-his-real-name a postat întrebarea, probabil considerată tendentioasă, arogantă si insultantă, către colegul Ionick-Marius ... ati găsit sursa reală si vă felicit, multumindu-vă tot odată pentru afisarea la Gazeta Albaneză de stradă, onoare care până acum era destinată numai IP N°1 (Inamicul Public , of course :-)). Nu am nici o îndoială că puteti argumenta în mod convingător actiunea dumneavoastră.
Această "declaratie" (pasnică ...) este dedicată mai ales celor care n-au vreme să umble prin siturile si softurile verificatoare de IP-uri si pentru care proverbul "Cine nu e cu noi e împotriva noastra" are valoarea pe care o merită. Cu stimă si A la votre.
Ionick 2002 Miercuri, Aprilie 3, 2002 10:51 AM
dixit:
"I-am transmis parerea mea lui Uki si dânsa a fost de acord." Cetatene "Ionick" mai mare, dumneavoastra nu poti sa mai semnezi Marius, ca de obicei ?
Ionick pentru fratiorul mai mic si mai prost Miercuri, Aprilie 3, 2002 3:29 AM
dixit:
Bietul de tine, nu trebuia sa risti sa te duci asa una-doua la nevasta unuia, uite ce nervos de intorci si inca nu dormi la ora asta :) Te-a dat pe usa afara, dragule ? Normal, ma prostovane, ma, tu credeai ca te-a invitat pentru schimb de retete de dulceata :)))
O alta neputinta de-a ta e sa ma faci sa-mi schimb numele. Hai ca-s curios cum o sa ma convingi.
Altfel, sunt bucuros ca dupa ce la sfarsitul lui martie ai fost evicted pentru neplata chiriei, ai acum din nou unde sa stai. Grijile materiale se simt insa in felul in care ti-a secat inspiratia - vezi adresa de yahoo copiata dupa modelul meu. Apropo, nu ti-ai facut curaj inca sa trimiti ceva acolo... Reamintim, i0estiprostdebubui@yahoo.de. Tz, tz, tz... Mai exerseaza in scularea self-esteem-ului, ma... prostovane, ma :) Succes data viitoare cand mai incerci la vreo nevasta - se pare ca te streseaza ca Angela asteapta s-o inviti in RFG, deja ai inceput s-o pregatesti, c-o fi, c-o pati, ca ai trecut de-o varsta, ca bla-bla... Lasa ca-i fata buna, ai vazut cu cata dragoste ti-a amusinat vomitatul pe-aici si zicea ca-i parfum :) Dac-o inviti, te pot ajuta cu niste retete de dulceata de rododendron, ca deh... frati suntem, ma... prostovane ma :)))
Ionick 212.77.192.49 Mozilla/3.01 (Win98; U) (venim de la nevasta unuia de pe-aici, us-republican ratat). Miercuri, Aprilie 3, 2002 2:50 AM
dixit:
Pentru alalalt Ionick.
Bai ametzitule, mai du-te bai si-n aia a ma-tii de Pacalici, tu nu mai ai porecle bai bashina verde, tomnai pi asta ti l-ai gasit, sa mânci cacat americanesc ? :) Marsh bai la plimbat ursu', da iut'!
Si-acuma la tine, amore mio: Miti
Marti, Aprilie 2, 2002 8:25 PM
dixit:
O zi buna si pentru tine, Ionick.

Multumesc, multumesc, la mine înca este 01.04.2002, dupa cum vezi ce fac cu tine p'aici .
Stai sa vezi când voi mai da vreodata pe la tine pe sit, daca tot asa te vei bucura ca si-acum.
Ia vezi acuma ce numar are mozilla mea englezeasca gravata pe ea. Ti-o arat si p-a româneasca daca vrei, de n-o sa te mai saturi privind-o.
Adio blegilor. Când ma întorc sa nu va mai vad pe-aici, ca altfel va fac pachet ca pe vreun sit pornografic si va trimit la dracu pe toti, unde va este si locul.
Vad ca toti amatorii inclusiv alde prostu-satului Schmidt & Kroncanescu îti scriu din Mexico mai nou si cu 4.79(en). Ti-am spus eu ca habar n-ai de PC, paracopitato dar n-ai vrut sa ma crezi.
Am incercat sa-ti scriu la adresa aia nemtzeasca a ta, miti.ist.eine.pamplona-kuh@yahoo.de si vad ca a ajuns în Spania mesajul.
...Fac pariu ca si tie ti se-ntâmpla la fel, daca încerci :(
Adio prapaditilor, ma kak pe situl asta pueril.
Coraçonu' teu drag te saluta, vaquita.
Mai învetzi si tu ceva, donna Vaquita.
Ionick Miercuri, Aprilie 3, 2002 2:13 AM
dixit:
SR, imi pare rau ca lipsa de timp si concizia au putut parea nepoliticoase. Asadar, intrebarea dumenavoastra a fost "considerati daca am ales sa traim in occident nu avem dreptul sa criticam pe ici pe colo unde coana Ipocrizia o face lata?" Daca raspunsul meu negativ vi se pare in contradictie cu ce-i spuneam lui Uki, propun sa mai citim o data:
"Mishtoul ieftin cu care s-a raspuns sinceritatii dumneavoastra a degenerat deja in jigniri. Este dreptul acelor oameni sa considere ca n-a fost chiar asa rau in Romania ceausista, asa cum este dreptul lor sa strambe din nas la balivernele pro-Vest, desi traiesc in Vest ca urmare a propriei alegeri. Nu asta contest, ci rostul unui dialog cu oameni pentru care probabil n-a fost chiar asa rau acolo (dar au parasit tara cum au avut ocazia). Cand dimensiunea represiunii comuniste - de la sute de mii de oameni ucisi in primele doua decenii la desertul culturii oficiale si cvasiabsenta libertatilor individuale in ultimul - este ocazie de zeflemea, iar o aberatie de proportii ca "sistematizarea" satelor este rememorata ca un zvon despre daramarea unor maghernite..."
Nicaieri nu e in discutie dreptul de a critica sistemul in care traiesti. Personal insa nu am ce discuta cu oameni care s-au simtit bine in Romania comunista, care ignora cat rau a fost facut tarii de acel regim si care inlocuiesc argumentele cu jigniri. I-am transmis parerea mea lui Uki si dânsa a fost de acord. Asta-i tot.
Strong R. Marti, Aprilie 2, 2002 10:47 PM
dixit:
Am inteles, domnule Ghepard, nu e chat e vorbim singuri si ne intelegem impreuna. Nu reactionezi imeidiat, poti sa elaborezi.
Strong Reciprocator Marti, Aprilie 2, 2002 8:49 PM
dixit:
Domnule Ionick: ce scurt mi-ati taiat-o. Eu intelesesem altceva din postarea dv. cand vorbeati despre cei care mai aduc critici tarilor de adoptie. Va schimbati asa usor parerile?
Strong reciprocator Marti, Aprilie 2, 2002 8:45 PM
dixit:
Cu rest, fara rest....................si care ar fi restul, Miti?
Miti Marti, Aprilie 2, 2002 8:28 PM
dixit:
Dorinella, ce am zis despre propunerea ta e doar o parere. S'ar putea sa ma insel. Sa vedem ce zic si altii.
Miti Marti, Aprilie 2, 2002 8:25 PM
dixit:
O zi buna si pentru tine, Ionick.
Miti Marti, Aprilie 2, 2002 8:18 PM
dixit:
Dorinella, Generoasa propunerea ta. Practic vorbind insa, din punctul in care a ajuns situatia calea propusa de tine nu prea mai duce nicaieri.
test Marti, Aprilie 2, 2002 7:18 PM
dixit:
test
Q Marti, Aprilie 2, 2002 7:16 PM
dixit:
In Chisinau fortele de ordine au atacat manifestantii.
Dorinella Tiraspol Marti, Aprilie 2, 2002 1:40 PM
dixit:
Am si eu o propunere la care astept sugestii:


Excelentei sale, Domnului Presedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin,

Elevii si studentii moldoveni care studiaza in liceele si universitatile din Romania va inainteaza in memorul de fata urmatoarele plangeri, rugand pe Excelenta Voastra sa binevoiasca a le lua cu bunavointa in consideratie.

Suntem romani adunati din toate colturile Basarabiei si provenim din toate clasele sociale: fii de intelectuali, de tarani si muncitori. Parintii nostrii ne-au dat de langa dansii pentru a termina invatatura in limba noastra stramoseasca in scolile din Romania, cu pretul celor mai mari sacrificii, trebuind sa ne luptam cu mari greutati materiale.

Nu cerem nimic altceva decat accesul la cultura si posibilitatea de a cunoaste marile si eternele valori ale neamului nostru. Poate ca nu am fost intelesi, nu dorim sa fim asimilati de o limba si o cultura straina noua. Poate ca in atmosfera infierbantata, intentiile elevilor si studentilor moldoveni n-au fost apreciate la valoarea lor reala, ceea ce a dus la luarea unor masuri discriminatori, in contradictie cu Carta Drepturilor Omului, cu Constitutia Republicii Moldova si angajamentele internationale la care tara noastra este parte. Am dori sa invatam in pace si buna intelegere dar, din motive care se situeaza in afara noastra ni se impune invatarea unei limbi si istorii straine. Am crezut ca atidinii dusmanoase din trecut i s-a pus capat, am inchis ochii si n-am cerut actiuni de reabilitare. Din pacate, limba si istoria noastra au fost din nou atacate.

Situatia creata nu din vina noastra, paralizeaza orice incercare de continuare a dialogului. Din nevoia apararii integritaii noastre spirituale si din intentia de a evita noi traume si neplaceri si mai mari, jigniti in buna noastra credinta, va cerem Excelenta sa va prezentati demisia! Atitudinea procuraturii si Parlamentului ne-a lezat inca o data demnitatea. Nu cerem pedepsirea nimanui, singurele noastre dorinte sunt alegerile anticipate.

Excelenta, cu supunere va rugam sa aratati intelegere fata de noi tinerii care, avand in fata viata, suntem dispusi a jertfi totul pentru atingerea acestor idealuri. Nadajduim ca Excelenta Voastra va gasi intelepciunea sa dea curs cererii noastre.

Cu tot repectul, urmeza lista de semnaturi.
Ionick Marti, Aprilie 2, 2002 10:49 AM
dixit:
Miti, ai un ravas la ciberplai. O zi buna.
Bozdoc Vasile Luni, Aprilie 1, 2002 7:23 PM
dixit:
Minunatul tinut al Basarabiei s-a transformat intr-o amarnica golgota, unde se petrec cele mai cutremuratoare atrocitati. Profesorii, elevii si studentii sunt anchetati de politie si procuratura iar oamenii politici sunt rapiti si executati si toate acestea pentru unica vina de a se fi nascut romani. Trecand in revista miile de barbarii comise de bandele alogeno-bolsevice impotriva armatei romane in retragere si ororile care au urmat dupa reocuparea Basarabiei, inclin a crede ca ele se incheaga intr-un plan bine chibzuit: desfiintarea radicala a romanismului, sau utilizand termenii uzuali, exterminarea romanilor dintre Prut si Nistru. In vreme ce dusmanii nostrii se inversuneaza sa ne rapeasca pamanturile si sa ne robeasca fratii, noi continuam sa facem mishto unii de altii. Mare pacat!
UrsuS Planeta Albastra Luni, Aprilie 1, 2002 6:42 PM
dixit:
Aveti dreptate. Ce ti-e si cu incaperile astea! Mea culpa... Dar chestia cu "multam fain" ramane. Cele bune!
Miti Luni, Aprilie 1, 2002 6:28 PM
dixit:
N'am sters nici o poezie. Cred ca a ramas in incaperea celalta (la http://ciberplai.hypermart.net/laidee.htm ) unde ne-am refugiat cat serverele tripod au fost intzepenite.
UrsuS Planeta Albastra Luni, Aprilie 1, 2002 6:22 PM
dixit:
D-na Miti, multam fain ca mi-ati sters measjul anterior (poezia de Paste a lui Toparceanu pe care-am afisat-o si la CRL)... De altfel a fost numai un test ca sa vad cum trateaza lumea (sefii) aici la Idee pe cei cu alte idei. Mercic si la mai mare!
Miti Luni, Aprilie 1, 2002 5:01 PM
dixit:
Strong Reciprocator, daca am putea reduce totul la biochimie, fara sa ne ramana nici un rest ai avea dreptate da' nu se poate.
Miti Luni, Aprilie 1, 2002 4:59 PM
dixit:
Domnule Brega,
Interesante linkurile si interesant si forumul de la yam. Pe pagina Yam.ro se poate ajunge si din meniul care fierbe-n sus de pagina. Va tinem pumnii.
Miti Luni, Aprilie 1, 2002 4:51 PM
dixit:
Draga Test din Est, orele sunt inaintate, avem cestiuni arzatoare la ordinea zilei, sa trecem de the tracks and the dacks, daca ma iubesti :-)))
Miti Luni, Aprilie 1, 2002 4:47 PM
dixit:
Ghiopardule, ma bucur sa te vad. Si pe mine m-a palit, la nervi, gandul cu oculta :) da' sa avem totusi rezon: o coincidenta si nimic mai mult.
Test din Est Luni, Aprilie 1, 2002 4:10 PM
dixit:
Herodot: "Dupa indieni, semintia tracilor este cea mai numeroasa; Daca ar avea o singura conducere si s-ar intelege intre ei, ar fi, dupa parerea mea, de neinfrant si cu mult mai puternici decat toate semintiile pamantului." Se pare ca suferim de o boala veche.
Ghiopardul Luni, Aprilie 1, 2002 4:08 PM
dixit:
Cat de moral este ca Radu Ioanid sa ne tina lectii de istorie sub un nume de imprumut? Stie cineva care este numele lui adevarat?

Ce lunga este mana comunistilor moldoveni daca au reusit sa suspende Ciberplai dupa postarea lui Brega!

Strong Reciprocator, asta nu chat, e lista de discutii. Intre multi din cei care au contributii sunt mari diferente de fus orar.
Ionick Luni, Aprilie 1, 2002 12:14 AM
dixit:
Miti, ce-s scamatoriile alea ? :) Pic de somn, mai vorbim maine ori poimaine.
Ionick Luni, Aprilie 1, 2002 12:04 AM
dixit:
SR, probabil nu am fost destul de clar: raspunsul este nu, nu consider.
Ionick Luni, Aprilie 1, 2002 12:02 AM
dixit:
Nu pentru mult, Miti. O zi buna.
despre Radu Ioanid despre Antonescu Luni, Aprilie 1, 2002 6:26 AM
dixit:
Din interviul cu Radu Ioanid din Ev. Zilei de azi:(...) Cum era omul Ion Antonescu, asa cum este creionat de documentele din epoca pe care le-ati studiat?
Antonescu era un caracter coleric, extrem de violent, trecea dintr-o extrema in alta. A suferit de o maladie foarte grava. Am rezerve si nu fac aceasta afirmatie cu toata responsabilitatea pentru ca nu sint sigur, dar exista elemente care sugerau ca avea un sifilis avansat. (...)
test Luni, Aprilie 1, 2002 5:36 AM
dixit:
test
test Luni, Aprilie 1, 2002 5:30 AM
dixit:
test
o.brega Chisinau/PMAN Luni, Martie 32, 2002 2:23 AM
dixit:
Salutare natiune! Va sciu din inima Chisinau, la citeva sute de metri de la locul unde in noaptea asta mii de basarabeni vor protesta non-stop, eu fac la un post de radio emisiune in direct (ycaar.net/hydepark) cu ascultatorii, in dimineata asta (7, ora Romaniei, la adresa de mai sus o veti putea asculta inregistrata, ecouri basarabene diverse, dar pina atunci ma puteti intreba detalii, aici, ca e un chat pe care stau cit mai am acces la Internet); nu stiu daca se face, eu o sa indraznesc, e un forum la www.yam.ro unde puteti urmari pe viu evolutia evenimentelor in comentarii ;-)) Toate cele bune!
Harmony Luni, Martie 32, 2002 1:58 AM
dixit:
yep!
31 Martie Luni, Martie 32, 2002 1:20 AM
dixit:
In 48 de ore:

1. Parlamentul Republicii Moldova - sa se convoace in sedinta plenara si sa adopte modificari la Legea partidelor prin care sa interzica crearea si activitatea partidelor de orientare fascista, nazista si comunista, precum si folosirea de catre partide a denumirii si simbolicii fasciste, naziste si comuniste, a numelor sau imaginilor persoanelor care au reprezentat aceste doctrine si grupari politice totalitare.
2. Guvernul, Procurorul General, directorul Serviciului de Informatii si Securitate, presedintele Companiei de Stat Teleradio Moldova; directorul televiziunii si directorul postului national de radio - sa-si prezinte demisia in cadrul aceleiasi sedinte a Parlamentului.
3. Cei 101 deputati, precum si supleantii de pe listele respective - sa-si depuna mandatele.
4. Presedintele Republicii Moldova sa stabileasca data alegerilor parlamentare anticipate si sa-si dea demisia".
"Marea Adunare Nationala va continua pana la realizarea deplina a acestor revendicari. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", se incheie documentul.
Iok Luni, Martie 32, 2002 12:54 AM
dixit:
hiiiii hiiiiii hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Strong Reciprocator Luni, Martie 32, 2002 12:24 AM
dixit:
Iar am nimerit in pustiu? Cum functioneaza dracovenia asta de chat? Hey, e cineva pe aici? hey, hey, heiiiiiiiiii
Strong Reciprocator Luni, Martie 32, 2002 12:22 AM
dixit:
Porumbelul Pacii: e vremea voastra, n-am ce zice.......................
Strong Reciprocator Luni, Martie 32, 2002 12:19 AM
dixit:
Miti: nu vad vreo diferenta esentiala intre cele 2 planuri. Endorfinele descarcate in creier au aceeasi compozitie chimica fie ca apar ca urmare a participarii la Marea Adunare Nationala din Chisinau sau dupa un super f***
Strong Reciprocator Luni, Martie 32, 2002 12:13 AM
dixit:
Domnule Ionick considerati ca daca am ales sa traim in occident nu avem dreptul sa criticam pe ici pe colo unde coana Ipocrizia o face lata?
Republica Moldovo-Vadimista si Ucraineano- Ruseasco-Gardo-Ruginito Duminica, Martie 31, 2002 10:12 PM
dixit:
"Fratii nostri de peste prut" sint mai mult fratii lor in gindire comportare si limba. Nu are rost sa ne unim ca majoritatea "fratilor" sint deja in Romania si striga in gura mare cu accent dubios ca Romania nu le da drepturi cum ar fi locuinta ,facultate, servici etc. pe gratis si inaintea tutulora pentru ca ei a suferit nu ca aia din Romania care nu au mama si indoctrinare rusoaica. "Fratii de peste Prut" au devenit niste dictatori minusculi da multi cu drept de nediscutat de a primi cetatenie si ne trateaza ca si cum noi am fi tara de ocupatie si deci trebuie sa ii pupam in cur ca sa ne ierte. Atentie! lasati-i liberi si in curind cind o sa aiba mai multa putere o sa isi aminteascaca (nu imi iertati cacofona), limba, mamica si ideologia ruseasca e mai buna decit romana "asupritoare" si o sa actioneze in consecinta. Pazea!
Bozdoc Vasile Duminica, Martie 31, 2002 9:20 PM
dixit:
Domnule S&C, Pentru prima oara dupa ?89, demersurile democratiei romanesti in actiune capteaza atentia opiniei publice internationale. Izvorite dintr-o statornica grija fata de umanitate, aceste demersuri au un stralucit reazim in istoria si spiritualitate noastra milenara. Suntem o raza de lumina pe cerul Europei, avand ca tinta suprema o lume fara arme si razboaie, o lume mai buna si mai dreapata izvorata din ratiunea acestui timp. Sperantele lumii de maine trec prin clipele si asteptarile generatiilor de azi. Suntem chemati sa participam la fundamentarea noului concept de unitate si securitate europeana ca pilon al securitatii mondiale. Conflictul din Orientul Mijlociu ne demonstreaza ca sunt necesare solutii realiste si eficiente in ce priveste Basarabia. E timpul sa trecem de la vise la fapte. De o jumatate de secol sufletele romanilor deportati in Siberia ne bat in geam odata cu crivatul cerand sa se faca dreptate. Mai ne putem permite sa tratam cu iroinie si suspiciune evenimentele din Basarabia acum cand prin disparitia lui Cubreacov, Chisinaul ne demonstreaza ca a revenit la politica asasinatelor?
31 Martie Duminica, Martie 31, 2002 6:44 PM
dixit:
CHIŞINĂU, 31 mar (MEDIAFAX) - Participanţii la Marea Adunare Naţională din Chişinău au adoptat, duminică,l o rezoluţie "cu privire la abolirea dictaturii comuniste şi restabilirea democraţiei pluraliste", în care cer ca "Parlamentul Republicii Moldova să fie convocat în termen de 48 de ore" şi să interzică activitatea partidelor de orientare fascistă, nazistă şi comunistă, "precum şi folosirea denumirii şi simbolisticii fasciste, naţionaliste şi comuniste, a numelor sau imaginilor persoanelor care au reprezentat aceste doctrine sau grupări politice totalitare", informează corespondentul MEDIAFAX. În rezoluţie se mai cere ca "Guvernul, Procurorul General, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, preşedintele Companiei de stat Teleradio Moldova, directorul televiziunii şi radioului naţional să-şi prezinte demisia în cadrul aceleiaşi şedinţe a Parlamentului". "Cei 101 deputaţi, precum şi supleanţii de pe listele respective să-şi depună mandatele, iar Preşedintele să stabilească data alegerilor parlamentare anticipate şi să-şi dea demisia", se spune în document. Anterior, Procurorul General al Republicii Moldova, Vasile Rusu, a declarat că Marea Adunare Naţională este o acţiune ilegală şi anticonstituţională şi că orice document adoptat de participanţi este nul şi nu are putere juridică. Liderul Partidului Popular Creştin-Democrat, Iurie Roşca, a declarat că marea Adunare Naţională va continua pînă la soluţionarea tuturor revendicărilor manifestanţilor. Roşca a spus că oamenii vor continua să rămînă în centrul Chişinăului. Marea Adunare Naţională a început, duminică, la Chişinău, cu discursul preşedintelui Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), Iurie Roşca, acesta declarînd că, "în pofida terorii, intimidărilor şi persecuţiilor" regimului comunist al preşedintelui Vladimir Voronin, protestarii, totuşi, au ajuns la manifestaţie, informează BASA-press. Marea Adunare Naţională a început cu binecuvantarea preotului Vlad Mihailă, de la Biserica "Sfînta Teodora de la Sihla" din Chişinău. La ora începerii manifestaţiei, în piaţa centrală din Chişinău se aflau aproximativ 80.000 de demonstranţi. Printre aceştia s-au aflat senatorul PRM Ilie Ilaşcu, precum şi familia deputatului PPCD Vlad Cubreacov, dispărut în data de 21 martie.
Ciucurel -srg. Duminica, Martie 31, 2002 9:50 AM
dixit:
Ce te-ai sifonat mai Janintele,obosit de temenele?
S&C Duminica, Martie 31, 2002 3:00 AM
dixit:
Mai nea Bozdoc Vasile ... pai ori luptam ori asteptam ... ce patriotismu meu multilateral facem, jucam perinita cu lampa aprinsa?

"Strabunii ne-au conservat limba" ... poate in buda din fundu curtii ... ca prea spurcata a ajuns! Cu conservarea pamintului nu te pot ajuta ... ca nu-s agronom!

Unitate si Fratie sa fie ... da stie si dinsii chestia asta?
Dorinella Sambata, Martie 30, 2002 8:54 PM
dixit:
Ce mai faceti? Iesiti la plimbare maine?
r Sambata, Martie 30, 2002 8:47 PM
dixit:
Si uite asa anul asta n'am mai facut cozonaci. Am cumparat un colac--specialitate galiciana de pasti si un vin rosu elaborado con una cuidada seleccion de uvas de la variedad Tempranillo :-)
Floricica de porumb Sambata, Martie 30, 2002 8:13 PM
dixit:
&:-*
Porumbelul Pacii Sambata, Martie 30, 2002 6:53 PM
dixit:
Strong Recipient, sunt si eu pe o creaca pa aci. Astept un semn de la porumbita mea.
Bozdoc Vasile Sambata, Martie 30, 2002 6:40 PM
dixit:
Intre leagan si mormant, viata noastra e un mare zero cat timp fratii nostrii de peste Prut gem in lanturile sclaviei. Avem datoria sa luptam neobositi asteptand cu nerabadare si credinta fericita zi cand mana in mana vom putea striga impreuna "Traiasca Romania!". Strabunii nostrii ne-au conservat limba, traditiile si pamantul stramosesc. Acum e randul nostru sa ne unim intr-un singur gand, intr-o singura vointa, intr-un singur stat: Romania. Unitate si fratie!
miti Sambata, Martie 30, 2002 6:13 PM
dixit:
SR, multumesc pentru adrese.

Despre egoiseme. Impresia mea e ca exista o confunzie de planuri in silogismul tau: sa te simti bine ca ti-ai facut datoria e pe un alt palier decat sa te simti bine ti-ai trantit o piscina in batatura (de exemplu).
SR Sambata, Martie 30, 2002 6:02 PM
dixit:
Nu e nimeni. Pa.
Strong Reciprocator Sambata, Martie 30, 2002 6:01 PM
dixit:
Cica ar exista si chestii nonegoiste in comportamentul lui Homo Sapiens. Aiurea! Si reziduurile alea care aparent nu pot fi legate de motive economice sau biologice tot acolo isi au sursa. Fac o fapta buna care poate sa ma si coste pentru ca asta ma ma face PE MINE sa ma simt ok. Deci la mijloc e tot un egoism.
Strong reciprocator Sambata, Martie 30, 2002 5:54 PM
dixit:
Hey, e cineva pe aici?
Strong Reciprocator Sambata, Martie 30, 2002 5:53 PM
dixit:
Am uitat sa ma prezint. Strong Reciprocator adica cu voia voastra un nou partener de discutii la un pahar de vorba, bine agitata si cu cireasa on the rocks. De ce Strong Reciprocator? Ca e mai cool.
Strong Reciprocator Sambata, Martie 30, 2002 5:43 PM
dixit:
Le-am incercat pe astea. Se pare ca tot sunt gratis si merg: Poate deja ati aflat ca Yahoo! va cere bani incepand cu 19 aprilie pentru serviciul (pana acum gratis) de accesarea de alte conturi POP (3) prin contul email de la ei. Va listez mai jos cateva adrese unde poteti obtine GRATIS conturi e-mail cu cel putin un POP acces:
http://www.gmx.net/
http://www.nettaxi.com/
http://www.softhome.net/
http://www.hotpop.com/
http://www.webmastertoolscentral.com/i_services/e-mail/accounts.html
http://anonymous.to/

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]