.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Ne me quitte pas Marti, Mai 28, 2002 10:50 AM
dixit:
Ne me quitte pas Il faut oublier Tout peut s'oublier Qui s'enfuit déjŕ Oublier le temps Des malentendus Et le temps perdu A savoir comment Oublier ces heures Qui tuaient parfois A coups de pourquoi Le coeur du bonheur Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas
Securistul Marti, Mai 28, 2002 2:08 AM
dixit:
Domnule tovaras MV,tin sa te previn ca nu sint eu cel care stie numele nevestei tale,asa ca spre bucuria ta poti sa ma stergi de la dosar. Spre conformitate : "Tovarasu Brizu sigur ca da dvs. "va faceti datoria" si "Serviti Patria"! M-ai deconstipat tovarase ... desi eram fluent? What next? " Precum ai observat nu am proprietati laxative sau diuretice. Servesc Patria si salutari doamnei!
Lancelot Luni, Mai 27, 2002 10:47 PM
dixit:

S&C Luni, Mai 27, 2002 10:09 PM
dixit:
Nu va mai luati de pretinu Marius ca-i baiat bun (cam pisalog), bine intentionat, consistent si principial ... nu ca marea majoritate nevertebrata a cafenelei mioritice! Hai Aloha!
JS=. Luni, Mai 27, 2002 9:07 PM
dixit:
Rushii o iau in fatza si nu le mai arde de a fi IEPURI,ishi dezvolta glagovia pe propia lor seama,nu pe a nemtzilor si sa se prtituieze,sau umileasca pretutindenea..dar ce sa-i faci?Rom^ni NU MAI IS..!!Unde-i CUZA????Ca-n rest numai de "Dela Nistru p^n'la Tisa " avuram parte si amu de statui,ca si asha c^ini n-au unde se piiii....si sa nu uitam !!!-de rom^nii adushi de at^tea prezidentzi si HOTZI,la "N I V E L U L" de C^INE -JIGARIT""===ca tot de statu au nevoie...!!!Asta le trebuie rom^nilor??capete S E C I !!????
JS=. Luni, Mai 27, 2002 8:18 PM
dixit:
UIMIRE..!!Rom^nii se vor V I N O V A T Z I...cu orice pretz..!Sa deie Domnu sa li se faca voia !!DAR,de mizeria si de haosul de acum CINE_I vinovatul??In America au murit sute de mii de oameni,YES,NU c^teva miishoare doara!!Ca sa fie in 'forma" cu dorintzele celor doua mari religii Muslimismul si Mozaismul-asta din urma era invidios ca nu au si altzii viatza lor de lupte,uit^nd ca de c^nd sunt palestini ,filistini cu precadere,pe lume,PACE SUB MASLINI NU FU !! Ce vor rom^nii??Sa sustraga atentzia in mod Sharornic ,a mizeriei pe turta unor tragedii trecute si care ar trebui sa nu se mai repete,dar in America si in ISraiel se repeta DESSSS!!!Si nu-i gata cu zvastica , ura si celelalte hangarale ?????!!Sa fim serioshi si Rom^nii sa se ocupe de malaiul si mamamliga care lipseshte cu DESAV^RSHIRE de pe masa plaieshului pur ,NU rromanit..!!Ca aia au turniruri cu taieri de grumazuri si baloturi pe D^mbovita si etc..si tunuri cu aur si milioane..Unde VAD Rom^nii naziism??IMAGINATZIE OLIGOFRENICA SI CA SA POATA FURA IN VOIE RESTU"MAHALALEI,ca de!!REGI AVEM CA SA II intoarcem cu l o p a t a !!Si mizeria cea de aur ceausha va veni -RABDARE--!!=de abea dupa 15-20 ,sau N I C I O D A T A(ca de mizeria de acum doar 20% are parte din PLIN=PLIN!!) !! Si noua ne arde de holcausturi,nu fiindca nu ar fi fost,dar AVEM UNUL CHIAR AMU PE PLAI??
Colegii... Luni, Mai 27, 2002 7:59 PM
dixit:
"Noi credem că potenţiala extindere a NATO va fi, pur şi simplu, o eroare", a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Iakovenko, citat de Ria-Novosti. "De cine intenţionează NATO să îi apere pe noii membri ai Alianţei? Cine mai are nevoie de această apărare în condiţiile în care nu mai sîntem duşmani, iar perioada de confruntare aparţine trecutului?”, s-a întrebat Iakovenko. (mediafax)
Stire Luni, Mai 27, 2002 7:51 PM
dixit:
BUCUREŞTI, 27 mai (MEDIAFAX) - Ministrul Culturii şi Cultelor Răzvan Theodorescu a afirmat, luni, că a cerut conducerii Academiei Române să organizeze în următoarea perioadă, probabil imediat după 20 iunie, o dezbatere pe tema Holocaustului, la care să participe istorici, oameni politici şi specialişti în această problemă. "Am anunţat că am avut chiar astăzi o întîlnire cu conducerea Academiei, în numele Guvernului, şi am cerut să se organizeze cît mai iute, probabil imediat după 20 iunie, o dezbatere cu istorici de toate orientările, oameni politici şi specialişti", pe tema Holocaustului în România şi a mareşalului Ion Antonescu, a spus Theodorescu, după o întîlnire cu senatorii din grupul parlamentar al PSD. Ministrul a afirmat că, în cadrul şedinţei grupului PSD, a avut o polemică cu senatorul Adrian Păunescu pe acestă temă, acesta situîndu-se, potrivit ministrului, pe o poziţie opusă celei exprimate de el. "Punctul meu de vedere este acela că în România nu a fost Holocaust, dar Guvernul Antonescu a participat la Holocaust. Acest lucru nu acuză poporul român, dar îl pune sub semnul criminalului de război pe Antonescu", a adăugat ministrul. El a mai spus că, între timp, Parlamentul va continua dezbaterea Ordonanţei de Urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului perosoanelor vinovate de săvîrşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, iar Ministerul Culturii va lua toate măsurile pentru ca prevederile acestui act normativ să fie aplicate în toată ţara. Theodorescu a precizat că statuile mareşalului Ion Antonescu au fost dezasamblate şi mutate la muzee, cu excepţia celei de la Biserica Vergului.
Sursa
http://www.mediafax.ro
Vasilescu Acasa Luni, Mai 27, 2002 6:40 PM
dixit:
Doamna Roxana Bojariu, check this out! http://www.cnn.com/2002/WEATHER/05/27/bugs.weather/index.html
Porumbelul Pacii Luni, Mai 27, 2002 4:47 PM
dixit:
Sunt un porumbel dolofan si m-am oparit de caldura. Primarii astia idioti au oprit apa calda in Bucuresti si eu o sa mor de opareala.
Mediafax Luni, Mai 27, 2002 1:43 PM
dixit:
CHIŞINĂU, 27 mai (MEDIAFAX) - Ministrul transnistrean al Securităţii, Vladimir Antiufeev (alias Vadim Sevtov) a negat categoric implicarea autorităţilor de la Tiraspol în cazul răpirii deputatului creştin-democrat Vlad Cubreacov, relatează BASA-press, care citează un interviu difuzat sîmbătă seara în cadrul programului "Rezonans", difuzat de postul naţional de televiziune. Antiufeev a calificat descoperirea deputatului Cubreacov, de către o patrulă a poliţiei moldovene, în imediata apropiere a teritoriului controlat de Tiraspol, drept "o provocare politică" menită să descalifice administraţia transnistreană în faţa opiniei publice internaţionale. Programul "Rezonans", realizat şi prezentat de controversatul jurnalist Constantin Staris, actualmente director al biroului local al postului de televiziune al ţărilor membre ale CSI, "MIR", a fost reluat sîmbătă, după o pauză de trei luni.
Sursa:
http://www.mediafax.ro
un editorial de CTP in Adevarul Duminica, Mai 26, 2002 10:20 PM
dixit:
Nebun post-mortem!

Scriam acum cateva zile, pornind de la filmul lui Lucian Pintilie, "Dupa amiaza unui tortionar", ca sclipiciul vesticoid pe care l-au capatat parti din Romania, imbracate in sticla, plastic si metal cromat, e cat se poate de inselator. In orice clipa, raul rece si balos, coconul de monstru care a tasnit din romani cand s-au incarligat secera si ciocanul, poate sa-si scoata din nou capul plin de spume sangerii. Cu viteza cu care cosmarele navalesc in real pe aceste meleaguri, vineri seara, chiar asa s-a intamplat. Nebun post-mortem! Asta vor sa-l scoata colegii lui de la Parchetul Curtii Supreme de Justitie pe procurorul Cristian Panait, mort zdrobit de asfalt in imprejurari cum nu se poate mai dubioase, intr-unul dintre cele mai sinistre scandaluri de coruptie si mafiotism pesedist din ultimii ani: cazul Lele, Tarau - Oradea. [...]
Restul articolului la:
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=14649
BBC Duminica, Mai 26, 2002 9:50 PM
dixit:
Secretarul General al Guvernului, Şerban Mihăilescu îl va da în judecată pe autorul unui articol critic la adresa României, apărut în ziarul francez Le Monde. Autorul articolului susţine, între altele, că porecla lui Şerban Mihăilescu este “Mickey Şpagă?”. Potrivit Mediafax, Şerban Mihăilescu va cere o sumă mare de bani drept daune morale. Şerban Mihăilescu a declarat că ziaristul de la Le Monde, Mirel Bran, ar fi dezinformat opinia publică, cu rea voinţă. Secretarul general al guvernului consideră articolul drept o problemă de imagine atât pentru el însuşi cât şi pentru alţi membri ai Guvernului. În articolul publicat joi, Le Monde aminteşte cum, de la tribuna Parlamentului, Şerban Mihăilescu a apostrofat opoziţia folosind expresia "Ciocu' mic!". Semnatarul articolului se întreabă dacă “e o întâmplare că belicosul secretar al Guvernului este numit "Mickey le Backchich". În articol se mai spune că în România "corupţia a devenit un fel de normă unanim acceptată; bacşişul reprezintă pâinea zilnică a majorităţii funcţionarilor, medicilor, profesorilor şi poliţiştilor." Ziaristul Mirel Bran a declarat la BBC că a acuza ziariştii, în mod constant, de nerealizările României, este o eroare gravă. Ziaristul crede că “dacă realitatea românească este cea care este, ea nu poate fi schimbată şi machiată, aşa cum doresc laboratoarele de imagine ale guvernului României”.
KARMA predestinata. Din "LUTUL" vremii fara vreme. Duminica, Mai 26, 2002 9:20 PM
dixit:
Natura isi are legile Sale si nu actzioneaza dupa "spusele" avansatei(?) noastre tehnici,CI INVERS..( adica-dupa ale ei).Clima (vezi NASA) ste in schimbare majora,ce se spune si ce nu,citeshte printre r^nduri!!)Oric^t ar fi tehnica de sus,ca natura toate-s mici si NU-S-!!!Schimbari majore..!!Si pot fi cu ruginituri facute..!!
Ce bine ca nu sint voi Duminica, Mai 26, 2002 9:07 PM
dixit:
I don't wanna be nice. I think it's clever to swear.The last thing I need is another friend...I am deliciously deranged.
MV din pacate e ptieten cu Marius Duminica, Mai 26, 2002 8:39 PM
dixit:
Mai Mariuse, teai dat politicos filozof si constructiv ani de zile. Cel mai tare lai urit pe MV sau S&C. Cine zicea ceva cu injuraturi sau un misto mai dur era dusmanul tau. Dar cel mai mare dusman al tau era MV pe care acum incerci sa il imiti dar fara inteligenta si umorul lui. Cine tinea cu MV era dusmanul tau. Multi teau prins demult cine esti dar teai prefacut bine desi nu multi au fost fraieriti. Cine insista ca esti mincinos prefacut era facut rau, provocator si securist. A trebuit mult sa iti dai arama pe fata. Nu esti mai bun decit nimeni. Cel mai mare regret este ca MV te pupa in cur desi nu ar avea nevoie ca el a fost el insusi de la inceput fara sa ii fie frica de nimeni. Dar tu lai renegat pe MV ca sa te arati bun si drept dar acum te bucuri ca MV iti cauta in coarne. Teai dovedit un mitocan fara clasa ca toti aceia pe care teai prefacut ca ii urasti timp de ani de zile. Rusine. Poti sa spui ce vrei. Cel putin restul siau aratat adevarata fata de la inceput. rusine!
KARMA predestinata. Din "caramizile "vermilor." Duminica, Mai 26, 2002 8:33 PM
dixit:
TRICKY-weekend=Saturnul-Karma noastra,care le numara si imparte fara mila pe toate,ii in opozitie cu micutza si sinistra planeta Pluto=detzinatoare celor mai intunecate secrete si la spate ei-"coasa"=Eclipsa de azi diminetaza de Luna,aduc,in saptam^nile viitoare situatzii bizare,dureri si secrete mai negre ca smoaa si nelinishte si scene disturbate,sau poate doar la altzii un val de "jena"... Parteneii,vecinii,prietenii,noi inshine,putem fi in mari pericole p^na si dupa 10 Iunie..data de incercare pare a fi= around of 4-5-6 Iulie ,c^nd se vor dezlega "baierele necunoashterii"..intr-un fel sau altul..Nu-i CHIAR de gluma,dar nici ca sa va pierdetzi cu firea !!Viatza nu mai este si nici nu va mai fi la fel;schimbarea-i continua si din dinte-n dinte tot mai scapatata..Electromagnetismul este disturbat de peste 3.....pe scara Cosmica si exploziile universului sunt in forma si amenintzarile catre grupuletzul de neast^mparatzi care vor cerul cu stelele ,va fi domolit c^nd mai putzin se-ashteapta..R^deti si va veselitzi===Sodoma-i pe aproape..Luati-le cum vretzi,,....!!!
tragedie Duminica, Mai 26, 2002 5:57 PM
dixit:
Ştefan Augustin Doinaş a încetat din viaţă

BUCUREŞTI, 26 mai (MEDIAFAX) - Scriitorul Ştefan Augustin Doinaş a încetat din viaţă noaptea trecută, se arată într-un comunicat al Partidului Naţional Liberal, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX. Ştirea a fost confirmată de surse din cadrul Academiei Române.

Un post de televiziune romanesc anunta ca la scurt timp dupa moartea poetului, sotia lui s-a sinucis.
Taboos in Germany Duminica, Mai 26, 2002 5:31 PM
dixit:
They're being broken May 23rd 2002 | BERLIN
From The Economist print edition

Despite feelings of past guilt, Germans are getting less coy about nationalism

FOR half a century, Germans have been obsessed with their war-time guilt. So much of what they do or say is still interpreted, by themselves as well as by others, through the prism of the Holocaust. It is the cornerstone of their identity. But since Germany's reunification, and more particularly since Gerhard Schröder became chancellor, a new generation of Germans that feels no personal blame for Nazi crimes has become less willing to be held hostage to the past. They want to stand up for their national rights like other Europeans, answer back when unjustly castigated, and express national pride.

That means old taboos are being gradually broken. But sometimes, even for more robust German stomachs, this process of "normalisation" goes too far too fast: witness two recent incidents of national breast-beating, one over the ethnic Germans expelled from Czechoslavakia after the second world war, the other to do with German-Jewish relations.

"Whenever Israel is discussed in Germany," Joschka Fischer, Germany's foreign minister, commented last week, "the fundamental debate about German identity is never far behind. Can we criticise Israel? The very question raises suspicion." So Jürgen Möllemann, deputy leader of the Free Democrats, Germany's small liberal party, recently learned to his cost. Compared with criticism elsewhere in Europe of Israel's recent conduct, adverse comment in Germany has been mild. Many Germans were thus shocked when Mr Möllemann, an ex-paratrooper who heads the German-Arab Society, said that if his country were occupied, "I too would resist, indeed violently, not just in my own country but also in the aggressor's."

Paul Spiegel, head of the Central Council of Jews in Germany, angrily accused Mr Möllemann of fostering "a dangerous anti-Semitic tradition, which in the land of the murderers evidently still exists." Matters got worse when Jamal Karsli, a Syrian-born applicant to join Mr Möllemann's liberal group in North Rhine-Westphalia, denounced the Israeli army for using "Nazi methods" and complained about the "influence of the Zionist lobby" in the world's media. An alarmed Mr Fischer accused the Free Democrats of becoming a "repository for anti-Semitic views", while Mr Schröder charged them with "Haiderisation", a reference to Austria's anti-im- migration populist, Jörg Haider.

In fact, the Free Democrats are one of Germany's most tolerant, open-minded and pro-Israeli of parties. Since the world war, they have provided most of the foreign ministers who have embodied Germany's belief in a Jewish state's inviolable right to exist. Just this month, at a party congress, they reaffirmed that view. Many of Germany's Jews belong to the party. As good liberals, the Free Democrats have always upheld the right to free speech. But many of Mr Möllemann's colleagues feel he has now gone too far, not only in his indelicate criticism of Israel but also in his attack on Michel Friedmann, an abrasive television chat-show host and deputy leader of the Jewish Council, whom he accused of contributing to the spread of anti-Semitism with his "intolerant and spiteful style".

Many German Jews themselves agree with Mr Möllemann. But it is still widely considered unacceptable for non-Jewish Germans to criticise Jews. Mr Schroeder has called Mr Möllemann's comments "highly dangerous". A top Green says he should be sued for libel. Liberal bigwigs are relieved that Guido Westerwelle, their leader, has kept Mr Karsli out of the party and are urging him to distance himself from Mr Möllemann, hitherto one of the party's stars. They fear that the liberals' hope of getting back the foreign ministry after September's election may otherwise be dashed.

The other recent row, over the several million Germans brutally expelled more than 50 years ago from the Sudetenland in what is now the Czech Republic, also demonstrates how hard it still is for Germans to shake off the burdens of their past. The issue has long rankled between German and Czechs. The wound was supposed to have been healed by a treaty in 1997 but in March Mr Schröder cancelled a trip to Prague after the Czech prime minister, Milos Zeman, accused the Sudeten Germans of having served as "Hitler's fifth column". Last weekend he declared that they were lucky not to have been put into concentration camps. But it was Edmund Stoiber, Bavaria's prime minister and the conservatives' challenger for the chancellorship in September, who really stoked things up this week by hinting that the Czechs should not join the EU until they had repealed the Benes decrees named after the post-war Czech president who sanctioned the Sudeten Germans' expulsion. Mr Stoiber has long championed the Sudeten Germans' cause. Many of them, including his wife, are now Bavarian. Otto Schily, Germany's interior minister, scolds Mr Stoiber for "rabble-rousing talk that smacks of dangerous nationalism". Yet, with his own eye on the Sudeten vote, Mr Schily too has now called for the Benes decrees' repeal, though not as a precondition for the Czechs' EU membership. It is the first time a German government minister has gone so far. Another taboo broken.
vlad pitesti Sambata, Mai 25, 2002 11:27 PM
dixit:

BBC Sambata, Mai 25, 2002 10:03 PM
dixit:
25.5.2002 15:57 Ora României După mai bine de două luni în care nu s-a ştiut nimic de soarta sa, deputatul PPCD Vlad Cubreacov a revenit la Chişinău. El a declarat că a fost sechestrat, undeva pe teritoriul Transnistriei. Cubreacov afirmă că a fost ajutat de organele locale de securitate să ia legătura cu o circă locală de poliţie. "Timp de aproape 2 luni am auzit doar vorba rusească" a declarat deputatul PPCD reporterilor care l-au întâmpinat la sosirea în Chişinău. Poliţia a demarat cu forţe noi ancheta în cazul dispariţiei lui Cubreacov. Acesta a dat deja o primă declaraţie şi spune că va continua să coopereze cu organele abilitate pentru prinderea şi pedepsirea celor care l-au sechestrat. Deputatul şi vicepreşedintele Partidului Popular Creştin Democrat Vlad Cubreacov a dispărut fără urmă la 21 martie. El va împlini în septembrie 37 de ani.
Strong R. Sambata, Mai 25, 2002 7:04 PM
dixit:
Prin ce-o fi trecut bietul om! Ca doar "experimentul Pitesti" in pivnitele Lubliankai isi are originile...Ii doresc din inima sa calce peste si sa treaca de episodul asta lugubru. Omul ramane om indiferent de blestematiile neoamenilor. Doamne, da-i putere!
Sursa: corespondentul Mediafax la Chisinau Sambata, Mai 25, 2002 6:51 PM
dixit:
[...]
Rudele sale l-au aşteptat în faţa blocului şi au izbucnit în hohote de plîns în momentul în care l-au văzut. Cu o înfăţişare total schimbată, purtînd barbă şi păr mai lung, şi avînd o privire profundă, slab şi parcă mai mic de statură, Vlad Cubreacov a coborît din maşină, fiind îmbrăcat în hainele pe care soţia sa, Natalia, i le trimisese sîmbătă dimineaţă. El a apărut pierdut în faţa presei, fără a mai avea avea siguranţa pe care o ştiu cel care îl cunosc. Vlad şi-a îmbrăţişat rudele şi a început să plîngă în momentul în care şi-a văzut copiii. Pe Cristian l-a luat în braţe şi i-a spus: "Ai mai crescut". Deocamdată nu se ştie nimic despre locul în care s-a aflat deputatul în aceste două luni şi patru zile, de cînd a dispărut în mod misterios din faţa blocului în care locuieşte. Vlad Cubreacov a declarat că nu poate face declaraţii pentru presă, pentru a nu prejudicia ancheta. "Am fost sechestrat", a spus el, adăugînd că nu ştie cine l-a răpit. Rugat să facă declaraţii şi în limba rusă, el a refuzat politicos, spunînd că în tot acest timp nu a auzit în jurul său vorbindu-se decît în limba rusă. "Daţi-mi voie să plîng şi să îmi spun jalea în limba mea maternă", a spus Vlad Cubreacov. El a afirmat că aseară a fost ajutat de o patrulă a poliţiei din localitatea Ustia (controlată de autorităţile moldovene) să ajungă la o secţie de poliţie, unde a primit primele îngrijiri. "Abia astă noapte mi-am dat seama că mă aflu în Transnistria, pe teritoriul Republicii Moldova", a spus Vlad Cubreacov, însă nu a oferit mai multe amănunte. El a spus că l-a ţinut în viaţă "credinţa în Dumnezeu şi rugăciunile celor dragi". Fiul lui Vlad, Cristian, a menţionat că deşi tatăl său s-a schimbat foarte mult în aceste două luni, el l-a recunoscut. "L-am recunoscut pentru că este tatăl meu, pentru care m-am rugat în tot acest timp", a spus Cristian.
[...]
Citat Rompres Sambata, Mai 25, 2002 5:03 PM
dixit:
Potrivit declaraţiilor preşedintelui Comisiei parlamentare pentru politică externă, Andrei Neguţă, la întoarcerea sa la Chişinău parlamentarul Vlad Cubreacov îşi va relua activitatea în calitate de deputat şi membru al delegatiei parlamentare a APCoE. Andrei Neguţă a subliniat, la Radio "Moldova", că "nimeni nu a intenţionat să limiteze activitatea deputatului Vlad Cubreacov, atât în cadrul parlamentului Republicii Moldova, cât şi al APCE". Preşedintele Comisiei pentru politică externă a precizat că finalul fericit al cazului dispariţiei va provoca o reacţie pozitivă în Europa şi va demonstra că puterea de la Chişinău nu este implicată în dispariţia parlamentarului Cubreacov.
Sursa: http://www.rompres.ro/rompres/home.nsf/StiriHot/61CCA8BD34ACCB01C2256BC4003B1502?OpenDocument

Ciudat mi se pare limbajul la Agentia *noastra* nationala -- titlul de stire Rompres " 25/5/2002 09:02 Deputatul Vlad Cubreacov a reapărut după o lungă dispariţie"
Miti Sambata, Mai 25, 2002 4:49 PM
dixit:
Uite ce am gasit eu: la http://www.basa.md
[...] Anchetatorii nu sunt pregătiţi deocamdată să facă publice versiunile privind autorii răpirii deputatului Vlad Cubreacov, precum şi circumstanţele în care a apărut noaptea trecută pe segmentul de şosea Dubăsari-Coşniţa, în zona controlată de autorităţile de la Chişinău, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă Chiril Moţpan, şeful direcţiei relaţii publice a Ministerului de Interne. Moţpan a precizat că deputatul a fost observat de o patrulă mobilă de poliţie care s-a oprit pentru verificarea actelor după ce li s-a părut suspectă prezenţa unei persoane la o oră atât de târzie în afara localităţii. Lt.col.Moţpan a promis că în câteva zile "vor fi puse punctele pe i". Oficialul de la MAI a mai spus că un consiliu medical convocat pentru a-l supune unui examen pe Cubreacov n-a depistat urme de torturi şi maltratări şi împreună cu anchetatorii s-au convins că el este în depline facultăţi şi conştient. Moţpan n-a putut preciza dacă s-au recoltat probe de sânge pentru a se stabili dacă i s-au administrat droguri, dar a spus că hainele în care era îmbrăcat Cubreacov în momentul reperării au fost luate pentru analize speciale.

Purtătorul de cuvânt de la MAI a evitat invocarea detaliilor pe motiv că se desfăşoară ancheta şi a insistat asupra faptului că descoperirea lui Cubreacov este rezultatul operaţiunii complexe întreprinse de organele de drept. [...] Procurorul municipiului Chişinău, Petru Bobu, şeful grupului special de anchetă abilitat să cerceteze dispariţia lui Cubreacov, l-a însoţit pe el până acasă şi era era vădit tulburat de scena care s-a produs în faţa blocului de locuinţe. Solicitat de BASA-press el a spus că important este că Vlad Cubreacov este în viaţă şi a revenit acasă, în continuare urmând să se desfăşoare cercetările de rigoare. Întrebat dacă desfăşurarea anchetei va deveni mai dificilă sau dimpotrivă mai lesne, procurorul Bobu a spus că cercetările sunt la fel de dificile cu singura diferenţă că pot fi utilizate depoziţiile lui Cubreacov.
© 2002 BASA-press, All rights reserved
Strong R. Sambata, Mai 25, 2002 4:42 PM
dixit:
Care o fi pricina de nu reusesc sa intru pe nici un site cu stiri din Moldova? Stie cineva vrei adresa care functioneaza si are stirile la zi?
Strong R. Sambata, Mai 25, 2002 4:42 PM
dixit:
Care o fi pricina de nu reusesc sa intru pe nici un site cu stiri din Moldova? Stie cineva vrei adresa care functioneaza si are stirile la zi?
Strong Reciprocator Sambata, Mai 25, 2002 4:17 PM
dixit:
Ghiopardule, poate ca nici nu i-au dat drumul ci pur si simplu Vlad Cubreacov a reusit sa scape! Vom afla, sper, in zilele ce vin cam ce s-a intamplat! Greu imi vine sa cred ca i-au dat drumul, fara alte complicatii, dupa toata tevatura! Ce-o fi patimit bietul om numai el poate sa tie dar se simte durerea in declaratii!

Blestematii! Dupa fapta si rasplata!
Vlad Cubreacov reintors acasa Sambata, Mai 25, 2002 3:59 PM
dixit:
Rom/2039/AP FLUX Chisinau, 25MAI2002 VLAD CUBREACOV ESTE VIU, DAR FOARTE SLAB, OBOSIT SI CU VOCEA SCHIMBATA

Deputatul crestin-democrat Vlad Cubreacov, dat disparut acum doua luni, a fost adus sambata, in jurul orei 13.00, la domiciliul sau din Chisinau de catre procurorul capitalei, Petru Bobu, si doi anchetatori, informeaza AP FLUX.

Vlad Cubreacov a fost intampinat de mama sa, de sotie si copii, de un numeros grup de prieteni, de colegii de partid si de preoti de la Mitropolia Basarabiei, precum si de foarte multi ziaristi. Mai multi copii, care au asteptat sosirea lui Cubreacov, i-au daruit flori si i-au urat "bun venit acasa". Cei prezenti au remarcat faptul ca Vlad Cubreacov este foarte slab, ravasit, cu ochii obositi, parul si barba au crescut mult, iar vocea ii este schimbata.

Sotia lui Vlad Cubreacov, Natalia, a declarat presei ca a aflat despre faptul ca sotul ei se afla la postul de politie din localitatea Ustia in noaptea spre sambata si ca a fost sunata de Vlad, care i-a spus ca "este bine". In dimineata zilei un anchetator a venit la ea pentru a lua niste haine pentru Vlad Cubreacov.

Feciorul lui Vlad Cubreacov, Cristian, a spus ca s-a rugat pentru tatal lui marelui mucenic Mina, mai informeaza AP FLUX.

Rom/2041/AP FLUX Chisinau, 25MAI2002 RUDELE, PRIETENII SI COLEGII DE BREASLA L-AU ASTEPTAT PE VLAD CUBREACOV LA SCARA BLOCULUI IN CARE LOCUIESTE VLAD CUBREACOV: DUPA ACEASTA PRINSOARE NELEGITIMA AM DEVENIT MAI TARE IN CREDINTA SI VOI STI MULT MAI BINE DE ACUM INCOLO CE AM DE FACUT IN VIATA

"Simt un sentiment de bucurie si de recunostinta pentru faptul ca sunt in viata, pentru ca m-a scapat Dumnezeu cu zile", acestea au fost primele cuvinte rostite de Vlad Cubreacov dupa ce a coborat din automobilul politienesc cu care a fost adus sambata acasa. El le-a multumit prietenilor si colegilor sai ziaristi pentru faptul ca s-au gandit si s-au rugat pentru dansul, informeaza AP FLUX.

"Poate acesta a fost lucrul hotarator care m-a facut sa fiu din nou in mijlocul vostru. Sunt bucuros si sunt fericit, chiar daca este o fericire trista. Ceea ce pot sa va spun este ca din aceasta prinsoare nelegitima am devenit mai tare in credinta si voi sti mult mai bine, de acum incolo, ce am de facut in viata", a spus Cubreacov.

El a mentionat ca este impreuna cu angajatii Procuraturii si ai politiei din noaptea trecuta. "Am fost impreuna cu ei si am raspuns tuturor intrebarilor care mi s-au parut firesti. Am depus marturie pentru tot ceea ce stiu ca a avut loc. Nu as putea sa va spun foarte multe lucruri acum si sa va impovarez cu detalii. Sunt si eu destul de ravasit inca. Adevarul este ca am fost pur si simplu sechestrat. Am fost lipsit de libertatea care meritam s-o am in continuare si ceea ce s-a intamplat, sunt sigur, ca nu am meritat si poate ca faptasii ma vor vedea si ma vor auzi. Nu din spirit de razbunare spun asta, dar cred ca merita sa fie o rasplata dreapta, o rasplata cuvenita".

Vlad Cubreacov a spus ca este foarte important ca cei care l-au rapit sa fie identificati. "Abia dupa aceea as putea si eu sa va spun si sa revenim impreuna asupra motivelor si cauzelor adevarate a ceea ce s-a intamplat. Este bine ca suntem din nou impreuna. Am avut zile si nopti in care m-am gandit la multi dintre voi".

Intrebat cum de s-a intamplat ca a fost gasit anume in satul Ustia (fostul raion Criuleni), Cubreacov a raspuns: "sambata noaptea, intr-un tarziu am realizat ca sunt in Transnistria pe teritoriul Republicii Moldova. Am fost ajutat de angajatii organelor de drept sa ajung la un sector de politie, sa ma pot linisti si sa obtin prima asistenta necesara". "Eu ma bucur sincer ca sunteti aici. In zilele urmatoare vom mai sta de vorba. Cred ca vom avea timp. Sunt si destul de obosit si am nevoie de odihna. Ceea ce stiu si va asigur ca aceasta cumpana m-a intarit si vom putea face inca foarte multe lucruri frumoase impreuna.

Rugat de un jurnalist de la un post de televiziune rusesc sa spuna si cateva cuvinte in limba rusa, Cubreacov a refuzat precizand ca in doua luni si 4 zile, singura vorba pe care a auzit-o a fost cea ruseasca. "Nu sunt pornit impotriva cuiva, nu sunt setos de razbunare, dar cred ca am nevoie de putina liniste de dreptul de a-mi scalda acuma jalea si bucuria in limba mea materna", a conchis Cubreacov, citat de AP FLUX.

Rom/2040/AP FLUX Chisinau, 25MAI2002 IURIE ROSCA: EXPERIENTA PE CARE AM RETRAIT-O IMPREUNA DUPA RAPIREA LUI VLAD CUBREACOV A FOST UNA PILDUITOARE PENTRU TOTI CEI CARE VOR SA-SI INCERCE PUTERILE IN POLITICA "Sunt foarte fericit ca Dumnezeu a binevoit ca anume astazi, Vlad Cubreacov sa revina acasa", a declarat sambata, in cadrul Conferintei Nationale a Organizatiei de Tineret "Noua Generatie", liderul PPCD, Iurie Rosca.

Potrivit lui, "rabdarea, speranta, increderea in reusita si convingerea nestramutata ca Vlad este viu si ca va reveni printre noi, aceasta experienta unica pe care am retrait-o impreuna dupa rapirea lui a fost una pilduitoare pentru toti cei care vor sa-si incerce puterile in politica, cum reactioneaza omul in fata unui asemenea pericol cand cineva din preajma dispare - nici nu este ucis, nici nu este inchis, ci a disparut pur si simplu".

Rosca a mentionat ca "felul in care au reactionat colegii si prietenii a fost demn de toata admiratia - calm, sobru, hotarat, categoric, principial, pana la capat, fara nici un fel de rezerva." "Maniera de a ne impune propria tinuta, elevata si intelectuala in viata publica din Basarabia devine un element definitoriu pentru curentul nostru politic", a mai afirmat Rosca, citat de AP FLUX.
Ma las pagubas. Pa! Sambata, Mai 25, 2002 2:23 PM
dixit:

Porumbelul Pacii Sambata, Mai 25, 2002 2:21 PM
dixit:
De mai bine de o ora incerc sa incarc pagina asta si nu reusesc. Se incarca putin si apoi se opreste. Ce se intampla, iar e bombardata cu pinguri?
Porumbelul Pacii Sambata, Mai 25, 2002 2:06 PM
dixit:
Vezi Ghiopardule ce insemana NATO? Democratia adevarata e aia care se manifesta si la micro si la mcro. Traiasca America!!!
Ghiopardul Sambata, Mai 25, 2002 1:58 PM
dixit:
Probabil ca relaxarea relatiilor dintre SUA su Rusia a facut posibila eliberarea lui Cubreacov. Ar trebui sa-i multumim juniorului.
Despre Vlad Cubreacov Sambata, Mai 25, 2002 1:05 PM
dixit:
Rom/2035/AP FLUX Chisinau, 25MAI2002 A FOST GASIT DEPUTATUL CRESTIN-DEMOCRAT VLAD CUBREACOV

Deputatul crestin-democrat, Vlad Cubreacov, care a disparut la 21 martie curent, a fost gasit in noaptea spre sambata in preajma localitatii Ustia, judetul Chisinau, de catre o echipa de politisti care efectua o operatiune de rutina, a comunicat presei directorul Directiei relatii publice a Ministerului de Interne, Chiril Motpan, informeaza AP FLUX.

In jurul orei 2.00 noaptea, el a sunat-o pe sotia sa Natalia, careia i-a spus ca "este bine" si ca se afla la politie. Potrivit unor informatii neconfirmate oficial, Vlad Cubreacov ar fi fost predat politiei moldovenesti dupa ce s-ar fi aflat in Transnistria. Motpan a spus ca "starea sanatatii lui Vlad Cubreacov este satisfacatoare" si ca in prezent el este interogat de membrii grupului de ancheta abilitati sa cerceteze disparitia sa.

La ora difuzarii stirii, Cubreacov nu se mai afla in Ustia, el fiind transportat pentru interogatoriu intr-o alta regiune. Politia nu a dorit sa divulge locul unde a fost transportat Cubreacov. De asemenea, lui nu i s-a permis pana in prezent sa-si sune prietenii si colegii de partid. Sotia sa, Natalia, a comunicat ca in scurt timp Vlad Cubreacov urmeaza sa vina acasa.

Sambata dimineata, Natalia Cubreacov a fost sunata de unul din anchetatori, care a rugat-o sa pregateasca niste haine pentru sotul ei, mai informeaza AP FLUX.
Si acum si vestea la BBC Sambata, Mai 25, 2002 8:07 AM
dixit:
25.5.2002 7:44 Ora României Dupa disparitia sa de acum mai bine de doua luni, deputatul crestin-democrat Vlad Cubreacov a telefonat în aceasta noapte acasa, anuntând ca este în viata si ca va reveni la Chisinau. Sotia deputatului, Natalia Cubreacov, a comunicat pentru BBC ca sotul a telefonat de la politia dintr-o localitate situata la circa 30 kilometri est de Chisinau. Vlad Cubreacov era foarte emotionat si nu a putut sa-i comunice alte amânunte. Solicitat de corespondentul BBC la Chisinau, ofiterul de serviciu al politiei din orasul Criuleni a confirmat ca deputatul crestin-democrat s-ar afla în localitatea Ustia, la comisariatul de politie al fostului raion Dubasari si ca Vlad Cubreacov ar fi fost preluat de la autoritatile transnistrene. Încercarile de a contacta politia din Ustia deocamdata nu au reusit. Deputatul si vicepresedintele Partidului Popular Crestin Democrat Vlad Cubreacov, care va împlini în septembrie 37 de ani, a disparut fara urma la 21 martie.
Lancelot Sambata, Mai 25, 2002 5:50 AM
dixit:
Ma bucur mult!
o.brega Chisinau Hyde Park Sambata, Mai 25, 2002 5:41 AM
dixit:
Sotia lui a confirmat in direct la radio ca a vorbit la doua jumate cu el, ca au plins amindoi la telefon...
Lancelot Sambata, Mai 25, 2002 5:22 AM
dixit:
E viu Vlad Cubreacov
o.brega Chisinau Sambata, Mai 25, 2002 4:17 AM
dixit:
AUD (in Hyde Park-ul radiofonic basarabean) ca a fost gasit Vlad Cubreacov, pe la Dubasari...
Urmariti ultimile stiri!
un roman Sambata, Mai 25, 2002 2:59 AM
dixit:
Superlativul in limba romana nu are grade de comparatie. Nu este nici relativ nici absolut. Puteti sa il numiti absolut daca doriti ca doar e cel mai superior.(sic sic sic).
Suca Sambata, Mai 25, 2002 2:04 AM
dixit:
Nea Jenele, pai matale nu poti zbura cu avionu, ca te fluiera la airport portitza aia, esti plin da shoroafe pa la coaste si pa la oasele de la picioare de la operatii. Tra sa iei pluta lu MV spre Ioropa ... Kon-Tiki.
Nici MV nu poate, ca-i fruiera-n detectorul ala placa da fier da la trepanatzie.

Gata Miti, asta o fost ultima, nu mai fac :-)
Suca Sambata, Mai 25, 2002 1:55 AM
dixit:
Servus Miti, vaz ca nu te-ajuta la nimic toate scremelile de-a te închide în ploscuta de noapte a lui MV, cunoscut în California si pe Mapamond ca fiind "aaaa!, cretinu' ala!"
Am stat si-am cogitat si Io si mi-am zis ca dece sa-ti paradesc Io tzie munca daca ma-njura MV zis Cretinu & altzi hybernatzi la cerebel ca si el [-desi hai, recunoaste esti cam naiva daca crezi ca cu excluderi limitate din astea se poate apara un site: alde United Cracking Force de la www.ucf2000.com s-au tot scremut un an de zile, si-au facut-o si mai abitir decât tine, si tot li s-a frânt shira spinarii. Acuma-s în China, cred pampalaii ca nu i-am gasit. Dar macar acuma nu mai publica children-porn, atâta bine au facut si ei.]
Cum am zis , dece sa te paradesc pe tine daca pot sa-l regulez direct pe el. Logic :-)...

OK, recunosc ca am fost VOIT magar cu tine si te-am scos din sarite, apoi ne-am plusat ca la pocker. M-ai enervat cu tolerantza fatza de indivizii astia care ma jignesc, care cum apuca, pe pagina ta, dar de aia nu trebuia sa te-njur ca un birjar. Te rog scuza-ma daca mai potzi.

Uite, propun un armistitziu: eu nu mai dau pe-aici si tu încerci (desi slaba sperantza cu amicul teu vaquero MV din Scornicestiul texan) sa-l mai domolesti la gura cam sloboda pe-alde trepanatu ala de la Midland (unul din ei, egal, oricum este pozitiv gestul). Mai sunt ei, tu îi stii mai bine decât mine.
Scuza-ma ca m-am ambalat, mi-am recitit si unele din postarile mele si nu ma prea laud cu ele...
Daca esti de-acord cu propunerea mea, atunci din partea mea este OK.
_I_o_

Nea Jenicaaa!
Ce zice stelele, mai apucam 23 august? Cum merge cu piciorul frânt? Doare la schimbatu' vremii, este? Al mai exact barometru sunt oasele, saracu de matale.
Suca Sambata, Mai 25, 2002 1:55 AM
dixit:
erori au fost, erori sunt înca
ego zenovius Sambata, Mai 25, 2002 12:27 AM
dixit:
domnu' JS, bre nene, bai nea caisa, de unde o scosesi bre pe asta cu cafegii securisti-teroristi? zi asa?! americanii e la curent cu tot ce misca p'aici! dati dracu' americanii astia!! 'tu-i in cur pe ma-sa de ianchei imperialisti!
JS=. Vineri, Mai 24, 2002 10:52 PM
dixit:
Ciudatzenia-i ca cinstitzii noshtri cafaegii,acuza si nu ishi recunosc legatura lor directa si perversa cu terorishtii..DA cu TRERORISHTII-Exemplul este aflat de catre americani ,ca a venit din Frantza,prin scrissrisoari care vin Colonii...Nu m-am lasat p^na nu am aflat...C^ta pereversitate !!Si eu eu pic ca fbiist..??Fiindca ma apar ??Altzii-Calare-cred ?,nu mai vreau "Joitzishtii" si Mysticii" ca sa nu le incurce cu previziuni pe care le shtiu numai acestea-,pe onoratzii calaretzi cu schimbul ??Dar vede ce-i in preajma lui ??Si cre-o sa fie??Sa se dar^me cu cai si cu bicicle cu tot pe dealul dezastrului ce va sa vie..!M-am lamurit cu francezii-canadienii si Americanii de dupa 89,pripashitzi economic...!!Sa le fie de colo p^na colo..C^ta perversitate plaiasha !!?? Cu exceptzii,majoritatea cafegiilor sunt securishti pe care americanii ii shtiu,dar ii lasa ca sa se dea singuri de-adura..!!Dar sa nu fraiereasca pe altzii..!!CA SE VOR ARDE!!!
Merlin Vineri, Mai 24, 2002 10:34 PM
dixit:
Excalibur!
Lancelot Vineri, Mai 24, 2002 10:30 PM
dixit:

suca Vineri, Mai 24, 2002 10:18 PM
dixit:
erori au fost, erori sunt inca.inca.inca.inca!
suca Vineri, Mai 24, 2002 10:17 PM
dixit:
erori au fost, erori sunt inca
De ce se calugareste Doamna Zoe Dumitrescu-Busulenga? Vineri, Mai 24, 2002 10:15 PM
dixit:
Profesoara-academician Zoe Dumitrescu-Busulenga a aparut in teve si a declarat irevocabil ca se afla in faza de „imbunatatire“ pentru a se „calugari“. Stirea provoaca interogatii diverse intre intelectuali si literati, care sunt din ce in ce mai blazati in fata abjectiei generalizate ce caracterizeaza clasa politica romaneasca. Dupa ce am avut cazul lui Nicolae Steinhardt, care s-a calugarit si el, petrecandu-si ultimii ani la manastirea Rohia, n-ar trebui sa ne intrige atat de mult decizia unui alt om de cultura de a se retrage in viata monahala. E drept insa ca acesta a recurs la aceasta solutie salvatoare sub ceausism, cand optiunea radicala era justificata de presiunile ideologice ale regimului dictatorial. Totusi, de ce face public acest gest emblematic Zoe Dumitrescu-Busulenga? Eleva a lui Tudor Vianu, nutrindu-se din resursele umaniste ale literaturii universale pe care o preda la Facultatea de Filologie din Bucuresti, apropiata de dictator despre care, in semn de elogiu, a vorbit cu mult entuziasm, utilizand si sintagma incriminatorie „epoca de aur“, academicianul Zoe Dumitrescu-Busulenga s-a bucurat si de roadele revolutiei, fiind numita de Ion Iliescu, Direttore dell’ „Accademia di Romania in Roma”, la varsta de peste 70 de ani, cand de obicei se lasa locul celor mai tineri. Am vizitat-o acolo, in biroul ei, si m-a oripilat faptul ca pe masa de director, intre ea si eventualul interlocutor, asezase o placuta pe care scria „Academician profesor doctor Zoe Dumitrescu-Busulenga, ceea ce m-a facut s-o ironizez, spunandu-i – cu ocazia prezentarii cartii mele Il diario di Dracula la Accademia di Romania – ca-i mai lipsea doar apelativul de „inginer“ pentru a se numi ca Elena Ceausescu (adica „academician prof. dr. inginer“). Mi s-a parut atunci semnificativ gestul ei de a mentine ostentativ cat mai la vedere, volumul primit cu dedicatie de la presedintele Iliescu; probabil ca isi imagina ca astfel toti intelectualii italieni care o vizitau vor fi mai patrunsi de importanta sa. Pe toata perioada cat a functionat la Roma venerabila directoare, s-a continuat sa se practice la prestigioasa institutie ctitorita de Vasile Parvan acelasi tip de „cantare a Romaniei“ ca si in timpul „geniului din Carpati“. Am evocat dinadins anii de rasplatire glorioasa a intelectualului Zoe Dumitrescu-Busulenga, care a stiut sa se plieze cu un oportunism moderat in fata puterii politice mai vechi sau mai noi, obtinand maxime recompense. Este corect sa se cunoasca adevarata identitate a doamnei academician! Oare sa fi ajuns acum Zoe Dumitrescu-Busulenga intr-un asemenea impas incat sa nu mai poata influenta/folosi climatul cultural in care traieste? Ce s-a intamplat atat de grav? Ce fel de cangrena erodeaza societatea de acum daca trebuie sa intram in ordine calugaresti ca sa ne salvam conditia de intelectuali, mai mult sau mai putin morala? Dincolo de aceste interogatii spontane, din interviul pe care l-a dat, am observat ca Zoe Dumitrescu-Busulenga este la fel de lucida/coerenta in idei, iar judecatile de evaluare nu i-au fost deloc alterate de derapajele insolite ale tranzitivitatii noastre prelungite. Astfel, ea n-a scapat ocazia de a constata dezangajarea etica si creativa a catorva contemporani in care se puneau mari sperante, sau se implica polemic in a semnala directia neautentica in care se indreapta cultura actuala. De exemplu, ea pune mai departe mare pret pe cultura cuvantului, fiind impotriva noii orientari, a cultului imaginii. Optiunea sa pentru Logos mi se pare demna de apreciat, in sensul cultivarii unei autentice perspective umaniste. Aceeasi luciditate o manifesta Zoe Dumitrescu-Busulenga si in legatura cu unele grave abateri morale, etichetate in mod obscur de catre societatea civila; faptul ca Al. Paleologu a marturisit public ca a fost turnator la securitate, nu-l absolva nicidecum de culpa si intre acesta si Amedeus Lazarescu (care a ascuns activitatea de informator) nu i se pare ca ar exista o diferenta de fond care sa conduca la o atitudine diferentiata in judecarea lor. „Pacatul“ delatiunii, transformat intr-o virtute politica, devine o perversiune morala. De asemenea, a fost impresionanta sinceritatea cu care si-a confesat dezamagirea fata de nerealizarea promisiunilor „elevilor“ lui C. Noica; „Dinu“ ar fi suferit enorm daca ar fi stiut ca Gabriel Liiceanu va deveni editor, iar Andrei Plesu ministru, dar ar fi inteles, cum ii inteleg si eu!“. „Intelegerea“ asta este in spiritul religiei crestine, dar nu ii disculpa in nici un caz pe cei doi intelectuali, selectati de filosof, care au dezertat de la propria vocatie; desi erau capabili de performante culturale maxime, ei s-au prefacut ca-si asuma un destin creator exemplar si apoi – cand n-a mai existat nici un obstacol real –, s-au dedat comoditatii comune. Cedarea lor fata de angajamentul initial nu se justifica, indiferent de asa-zisele „realizari“ colaterale. Nu este deloc scuzabil sa fii de doua ori un ministru prost si sa motivezi absenta operei prin faptul ca „te asezi greu la masa de scris”, cum a facut dl Plesu. Nici disculparea lui G. Liiceanu fata de mentorul sau nu este valabila; ctitoria editoriala in care s-a lasat antrenat nu substituie scrierile filosofice, fiindca editori buni pot fi multi, dar filosofi doar foarte putini. In acest vid aproape total, ce inlocuieste actul cultural constructiv, in aceasta dezbatere crepusculara a marilor proiecte creative, devine cu totul firesc ca intelectualul de marca sa se refugieze in cinul monahicesc pentru a-si ingriji sterilitatea si ratarea. S-ar parea ca asta ar fi o solutie resemnata spre care ne indeamna academicianul Zoe Dumitrescu-Busulenga.
Marin Mincu
Sursa: http://www.cotidianul.ro
Ghiopardul Vineri, Mai 24, 2002 9:10 PM
dixit:
Mie nu imi place fondul pe care sunt afisate contributiile. Inainte era mai bine.
Jane's Defence Weekly Vineri, Mai 24, 2002 1:58 PM
dixit:
Time for NATO to adapt

By Clifford Beal, JDW Editor, London

Speculation about the agenda of the forthcoming NATO summit in Prague in November has focused chiefly on the admission of new members from Eastern Europe. This has overshadowed the equally important and interrelated debate over the transformation of the alliance itself into something that can cope with the trials of the current and future security environment.

As expected, this interim summit deferred the hard talk on transformation to later this year. The final communiqué merely stated that the alliance "must and will continue to adapt itself, to be better able to perform its fundamental security tasks and to strengthen security right across the Euro-Atlantic area". NATO leaders also recognised that "this will require the development of new and balanced capabilities within the alliance, including strategic lift and modern strike capabilities". All too true, and although some progress has been achieved in realising these goals, it has been torturously slow in coming and inconsistent across the alliance.

If speculation is true about a 'big bang' expansion of new members to include all seven aspirants: Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia, then this raises some interesting implications for the future direction of NATO (see JDW 17 April). Although an organisation based on consensus and compromise, NATO has never been an alliance of equals. If the big bang becomes a reality at Prague, it will say more about what the USA sees as NATO's future than what the alliance does as a whole.
[. . .]
Compared with the first round of new members taken in at Madrid, the new candidates are in many ways better prepared. The advent of the Membership Action Plan gives new aspirants a detailed roadmap to follow regarding reform, organisation and equipment requirements. They also enjoy the hindsight afforded by the experiences of the newest NATO members. One well-placed NATO source said about Bulgaria and Romania: "These countries really do know more about NATO and they should, compared with the aspirants in 1997."

For many in NATO, readiness concerns about some, or all, of the new candidates are real. For those making the membership decision though, the question remains: will admitting them at Prague improve or worsen NATO's job of maintaining Euro-Atlantic security? Despite interoperability problems that will persist for years, candidate countries have made tangible progress in their efforts to meet accession criteria. Some, like Romania, have longstanding military traditions and have little reticence about committing personnel to action where required. Romania has participated in both UN and NATO-led peace support operations through the 1990s and is converting its conscript armed forces to a smaller, professional force that will be more readily employable for NATO operations.

It is NATO's southern region that most badly needs shoring up. Bulgaria and Romania will enhance alliance security from the outset of their membership, which will solidify as their military capabilities improve over the next 10 years.

Geopolitically, and foremost in Washington's collective mind, the southern region is NATO's 'front line' in the 21st century and also the gateway to the Caspian. Turkey will be relieved to share its alliance burdens and US basing rights with its eastern Balkans neighbours. Senior Pentagon sources admit that, in military terms alone, only Romania and Bulgaria really matter when it comes to NATO expansion. Membership of the three Baltic states is riding on historical impetus and a sense of NATO Cold War guilt, and their admission will add no real defence benefits to the alliance unless the security relationship with Russia evolves. The case for the southern region, however, is an argument for military and political Euro-Atlantic stability.
Sursa si articolul complet la: http://www.janes.com/defence/news/jdw/jdw020522_1_n.shtml
clubul NATO Vineri, Mai 24, 2002 1:37 PM
dixit:
KIEV, 24 mai (MEDIAFAX) - Ucraina a început, joi, procesul de aderare la NATO, a anunţat secretarul Consiliului de securitate naţională şi apărare, Evhen Marşuk, la încheierea unei reuniuni a acestei structuri, transmite AFP.

"Astăzi a fost vorba despre elaborarea unei strategii pe termen lung, care trebuie să se finalizeze cu aderarea Ucrainei la sistemul de securitate colectivă pe care se bazează NATO", a declarat Evhen Marşuk, secretarul Consiliului de securitate naţională şi apărare. El a afimat că joi a fost adoptat un proiect de strategie pentru aderarea la NATO. Ucraina urmează să prezinte acest document pe 9 iulie, cu ocazia vizitei le Kiev a secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, George Robertson, potrivit sursei citate. Autorităţile de la Kiev nu au prezentat, pînă acum, o candidatură oficială de aderare la NATO, însă cooperează activ cu această organizaţie, în baza unui acord de parteneriat încheiat în 1997. Sursa: www.mediafax.ro
Cine conduce România.... Vineri, Mai 24, 2002 12:40 AM
dixit:
Finantare ilegala din Grecia pentru partidul lui Iliescu in campania electorala din 1992

"Intelegerea secreta intre FDSN si Noua Democratie prevedea ca Puterea de la Bucuresti sa fie de acord cu "lichidarea problemei aromane" * Acordul secret a fost pus la cale de generalul Nikos Grilakis, consilier la acea vreme al premierului Constantin Mitotakis, si de Oliviu Gherman * Trimisul special al presedintelui Iliescu la Atena pentru perfectarea afacerii a fost Ionel Roman * Ambasadorul Romaniei de la acea vreme la Atena, Stoicescu, implicat in afacere * Dupa ce nu a obtinut bani de la Partidul Socialist grec, FDSN a primit ajutorul financiar al partidului Noua Democratie * Generalul Grilakis a aranjat si un sprijin financiar din partea oamenilor de afaceri greci La inceputul acestui an, a aparut la Atena un volum intitulat "Apocalipta - Revelatii despre persoane si evenimente", semnat de generalul Nikos Grilakis, fost membru al Serviciului Elen de Informatii (KYP) si consilier al primului ministru grec Constantin Mitotakis. Volumul contine si un capitol intitulat "Sprijinirea socialistilor romani si recompensa". Considerata in Grecia o "adevarata bomba", cartea semnata de generalul Grilakis aduce, insa, o marturie directa privind finantarea ilegala a partidului lui Iliescu si Nastase in campania electorala pentru alegerile prezidentiale si parlamentare din 1992 si ceea ce a oferit in schimb Puterea de la Bucuresti. Chiar Grilakis a fost cel care a intermediat afacerea, in calitatea sa de consilier al premierului Mitotakis, si de aceea marturia sa directa in acest caz este extrem de importanta.

Restul articolului la
http://www.romanialibera.com/1POL/24c5pfin.htm
stire BBC Vineri, Mai 24, 2002 10:38 AM
dixit:
Guvernul a modificat Codul Penal

23.5.2002 1:48 Ora României

Guvernul a modificat prin ordonanta de urgenta cateva articole din Codul Penal. Ordonanta prevede abrogarea articolului 238 privind ofensa adusa autoritatii, precum si eliminarea pedepsei cu închisoarea în cazul infractiunii de insulta, prevazuta în articolul 205. În cazul infractiunii de calomnie, prevazuta la articolul 206, proiectul prevede o pedeapsa cu închisoarea de la doua luni la doi ani, si nu de la trei luni la trei ani, la cat se ridica pedeapsa prevazuta în prezent.Pedeapsa cu închisoarea pentru insulta si calomnie savîrsite împotriva unui functionar public care îndeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, prevazuta în articolul 239, va fi cuprinsa între trei luni si trei ani - iar pana in prezent maximum de pedeapsa se ridica la patru ani.
Sursa: http://www.bbc.co.uk/romanian/news2.shtml
Vasilescu Bulgaria Vineri, Mai 24, 2002 6:38 AM
dixit:
Doamna Roxana, Va rog sa schimbati poza de la intrare ca nu aratati bine de loc. Stima!
Marius ... Vineri, Mai 24, 2002 3:57 AM
dixit:
Sir Lancelot

Cred ca matale o vrei pe Guinevere! Vezi sa nu te pomenesti cu Arthur -))).


Lancelot Joi, Mai 23, 2002 9:59 PM
dixit:
Genevive, hai iesi odata la iveala!
Secera & Ciobanu Joi, Mai 23, 2002 4:19 PM
dixit:
Vai ce m-am rusinat!
Dummy daca poza aia de la Romania Libera iti apartine ... aia de stai in picioare p'un scaunel ca sa nu se vada ca esti ruda cu Napoleon Bonaparte si cu stejaru hidrocentralist de la Oltenita ... cu Rolex, lanturi, zimbet si rgarda de inox la git si catuse la miini/picioare ... nu ti-as dori sa ma intilnesti.
Oricum am deschis posta de dimineata fara nici un virus! Keep up the good work ... si ca sa te racoresti fa zece flotari ... daca poti, la muschii aia io cred ca nu faci mai mult de doua! Poti pretinde ca faci o partida de sex imaginar ... ca tot esti foarte viril si paros la sub brat si mai putin pe dovleac ... desi la mata se pare ca sexul vine in spate, nu!?
Sursa: freeex Joi, Mai 23, 2002 2:06 PM
dixit:
"Ziarul de Vrancea"

Apel urgent catre toate redactiile

O situatie ce intrece orice imaginatie se petrece in acest moment la Focsani. Dupa ce timp de aproape 2 luni "Ziarul de Vrancea" a fost tinta atacului concertat al autoritatilor locale, in frunte cu seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, in acelasi timp sef al PSD Vrancea, astazi a avut loc o noua incercare disperata de eliminare de pe piata a ziarului nostru.

Inca de la primele ore ale diminetii volantii angajati pentru distribuirea ziarului au fost impiedicati - intr-un mod brutal si aproape neimaginabil pentru un stat ce se vrea democratic - sa vinda "Ziarul de Vrancea". Volantii nostri, tineri - unii dintre ei chiar elevi, ce incearca sa cistige un ban cinstit vinzind ziare - au fost amenintati, loviti, trintiti la pamint, batuti cu picioarele si intimidati de un grup de barbati solizi, ce pareau a fi bodyguarzi. Vinzatorii nostri spun - exista declaratii olografe ale acestora, care pot fi puse la dispozitie - ca acesti barbati coborau din masini luxoase, ii amenintau si le confiscau ziarele. Una dintre masinile implicate in aceste actiuni este un Mercedes gri, cu numarul de inmatriculare VN-03-CSU. Bodyguarzii despre care sustin volantii nostri ca i-ar fi agresat sint, potrivit mai multor declaratii, angajatii firmei de protectie si paza "Protector Dia" SRL Focsani, apartinind lui Ioan Popa, firma care presteaza servicii de paza si ziarului "Monitorul de Vrancea". De asemenea, aceasta firma este folosita de autoritatile judetului ori de cite ori in Focsani au loc diverse manifestari gen greve, mitinguri sau spectacole in centrul orasului.

Conducerea "Ziarului de Vrancea" a depus, in cursul acestei zile, o plingere la Inspectoratul Judetean de Politie Vrancea, in care sesiseaza agresiunile si amenintarile la care au fost supusi oamenii nostri astazi, 22 mai 2002. Ofensiva fara precedent care se duce pentru a elimina un ziar independent a inceput in urma cu doua luni, odata cu rezilierea de catre Primaria Focsani a contractului de asociere cu societatea noastra de difuzare a presei. Din data de 1 aprilie a inceput demolarea tuturor chioscurilor ce apartineau SC Nord Est, in acest moment volantii fiind singura modalitate prin care mai putem sa ajungem la cititorii nostri. Dupa demolarea retelei de difuzare a urmat atacul pe partea financiara a ziarului, mai exact toate institutiile bugetare au reziliat, brusc si surprinzator, incepind cu data de 1 aprilie 2002 toate contractele de publicitate cu ziarul nostru. In plus, mai multi oameni de afaceri din domeniul privat, sub protectia anonimatului, ne-au spus ca au fost amenintati - de "sus" - cu controale de la Garda financiara sau alte organe de control in cazul in care isi vor face publicitate prin intermediul "Ziarului de Vrancea".

La toate acestea se adauga amenintarile telefonice la care apeleaza Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, la adresa conducerii ziarului sau direct reporterilor si seria de procese in care am fost tiriti pentru articolele scrise despre acesta sau apropiati de-ai sai. Conducerea "Ziarului de Vrancea" face apel catre toate redactiile din tara, catre toate organismele de aparare a libertatii de exprimare, pentru a ne sprijini. Ceea ce se intimpla la Focsani se poate intimpla miine in alta zona a tarii! Nu este posibil ca la doar 200 de kilometri de Bucuresti sa se calce in picioare un drept constitutional, cum este cel la libera opinie. Consideram ca aceste argumente sint suficiente pentru a solicita in mod direct sprijinul jurnalistilor din intreaga tara, facind apel la solidaritatea de breasla. Cazul "Ziarului de Vrancea" este, pina la urma, un test pentru intreaga tara. Daca astfel de abuzuri directe si extrem de grave vor continua si daca nu vor exista reactii care sa sanctioneze astfel de practici, inseamna ca in Romania libertatea presei este cu adevarat in pericol!

Jurnalistii de la "Ziarul de Vrancea"

Focsani, 22 mai 2002
Danny Los Angeles Joi, Mai 23, 2002 11:59 AM
dixit:
Gresit, coane Marius! Dupa cum observi, poza aia a fost facuta la mine in "birou" nu in "parking lot" asa ca n-ai de ce sa ma invidiezi pentru minecuta scurta si pantalonasii "fara minecuta", ca la fel de bine poti sa te "costumezi" si tu asa la tine in casa, chit ca afara e un frig te te trec stii tu ce. Da' e chiar asa de "aspra" pe la voi in Canada? Ultima oara cind mi s-a adus aminte de "ce e aia zgribuleala", a fost in Romania anul trecut si anul asta in iarna si marturisesc cinstit ca n-am fost incintat de loc. Nu mai vorbesc de faptul ca dupa 18 ani a trebuit sa-mi cumpar niste cizmulite de blana tip "eschimos", pe care bineinteles i le-am lasat fratelui meu la plecare, cu promisiunea de a nu mai calca prin patria muma in alt anotimp decit cel calduros, in care nu trebuie sa descifrezi anatomia feminina prin tot felul de sube, paltoane si haine de blana, purtate de alea mai instarite. Te las acu', fiinca Jack mi-a sugerat sa creez un site pe care sa "load" un filmulet de scuze fata de George W. Bush, cel care concureaza la titlul de cel mai cretin texan cu amicul nostru comun, Mihai Vasilache zis si MV, zis si Secera si Ciobanu, dar in realitate cunoscut de toata lumea sub "numele" de aaaa... cretinu' ala?.
Danny Los Angeles Joi, Mai 23, 2002 11:29 AM
dixit:
Ei, si acum dupa ce i-am transmis un mesaj secret lui Sir Lancelot du Lac sa ne ocupam putin de otreapa cafenelelor, Mihai Vasilache. In primul rind stimatul meu imbecil furios, trebuie sa-ti aduc la cunostinta urmatoarele: Imi aduc perfect de bine aminte cind m-am pisat ultima oara, deoarece incercam sa ma semnez astfel pe mutra ta. Este adevarat ca n-am reusit sa fac o caligrafie fara cusur, fiindca tu tot incercai sa iei "stiloul" in gurita, dar cred ca in urma procesului respectiv ai ajuns sa-mi retii cel putin numele, daca nu si tratamentul la care te-am supus. Cit despre virusi, impreuna cu organele alea cu care ma ameninti, de ma faci sa dorm ca un prunc, sper ca nu este nevoie sa-ti spun cit esti de imbecil, pentru ca daca ai oarece dubii, poti intreba pe oricine, in 4 sau 5 cafenele romanesti si te edifica aia, una doua. Mai vacarule, fara sa incerc a nega faptul ca mi-ar face mare placere sa-ti scot citiva dinti din gura in cazul fericit in care te-as intilni pe bulevardul Magheru, trebuie totusi sa te anunt ca "asuprirea" electronica a unor gunoaie penibile de genul tau nu intra in sfera activitatilor mele favorite, cu exceptia mesajelor pe care ti le dedic cu mare placere aici, la CRL, sau cum faceam in trecut la Capsa Hoinarului. Fara indoiala ca in mintea ta de stafilococ nu intra ideea ca cineva care se ocupa cu chestiile de care te plingi, rupindu-mi astfel inima in doua, nu semneaza cu numele lui real, dind in acelasi timp si informatii asupra unei posibile resedinte. In acelasi timp, nu pot interpreta amenintarile tale puierile decit astfel: Ori iti este literalmente dor de un nou "golden shower" aplicat pe mutra-ti timpa, ori vrei sa dovedesti a mia oara ca esti de o timpenie pe care umanitatea n-a cunoscut-o inca si vrei sa remediezi aceasta lacuna. Na, ca scriind mi-am dat seama ca am uitat sa-ti ofer "simpatia" mea fata de faptul ca cineva iti trimite virusi. Sunt trist deja! Au oprit "firewall-urile" alea procopsite "de companie" si vreun "puisor" de AIDS, sau p-ala l-ai tras la pieptul tau paros, dar costeliv si acum faci de rusine cimitiru' Ghencea cu semnul crucii care apare pe raportul medical? Ce sa-ti mai spun, decit ca daca vei dori vreodata sa evoluezi de la "golden shower" la scatofagie (la propriu vorbind, nu ce faci de ani de zile prin cafenele), te rog sa ma anunti din timp. Incerc sa mentin o greutate rezonabila, dar pentru tine, cred ca ma voi sacrifica si voi minaca pe rupte, ca sa nu te las nesatisfacut. Hai pa si nu uita sa-mi scrii.
Danny Los Angeles Joi, Mai 23, 2002 10:39 AM
dixit:

S&C Joi, Mai 23, 2002 5:27 AM
dixit:
Ma bucur ca s-a teminat lectia de gramatica ... acu o dati pe table ... sau sah!
Mai Dummy mata nu te pricepi deloc la pepeni ... iar ti-ai cumparat un bostan necopt si l-ai infipt in gaura gituli? Mata il cunosti pe cretinu de Io, si pe tov. Nikolay si Sebby ... sau nici n-ai auzit de dinsii ... ca ti se schimba personulitatea dupa cum vrea muschii ei ... mata nici nu-ti mai aduci aminte cind te-ai pisat ultima data!
Nu mai trimite virusii aia ... am ajuns sa primesc pina la 10 virusi pe zi! (cam mult) ... avem sisteme de protectie care ii blocheaza ... daca chiar strici ceva ... te-ai cacat pe mata, NOTA BENE!!! ... s-ar putea sa fi "depizdat" si sa ai de plata si eventual bulau ... de nu-ti mai ajunge unemploymentu si gaura curului cind te-or prinde baietii de la pirnaie la fecundat! Nu te juca cu focu penal ... ca nu esti chiar asa destept pe cit te crezi!
Pina acuma n-am trimis copii de virusi la IPS-serviceurile pe care le folosim ... insa one day s-ar putea sa se schimbe calimera ... si sa te caute pe acasa niste specialisti adevarati. Eu folosesc IPS de companie ... asa ca am niste servicii speciale la indemina ... pe care nu le-am folosit inca! Chair vrei sa le cunosti?
Marius ... Miercuri, Mai 22, 2002 10:19 PM
dixit:
Danny

Merci coane, nu trebuia... Stiu eu de fapt de ce ai facut-o, ca sa experimentezi niste solutii de prezentare ( e cool) si ca sa te invidiez dupa aceea ca umbli la minecuta scurta atit la tricou cit si la pantaloni, cita vreme noi pe aici tot asteptam sa vina vara. -))).


Danny Los Angeles Miercuri, Mai 22, 2002 6:42 PM
dixit:
Palmasii aia de la Geocities nu ma lasa nici morti sa te trimit la filmulet dupa modelul de mai jos, asa ca trebuie s-o iei pe cararea asta.
Danny Los Angeles Miercuri, Mai 22, 2002 6:33 PM
dixit:
Rectific: Poti sa apesi unde doreste pipotica ta, ca dupa ce am uitat sa inchid tag-ul "href" ai cuvinte si chiar fraze intregi la dispozitie. Greu cu bautura asta!
Danny Los Angeles Miercuri, Mai 22, 2002 6:29 PM
dixit:
Danny nu prea a reusit sa "dixit" mare lucru, ca l-au apucat nebuniile pe bietul keyboard dupa ce i-am dat sa bea putin Scotch azi noapte. Din fericire ma voi intelege perfect cu Lancelot du Lac
Coane Marius, de acord cu propunerea ta, numai daca le scapi pe "domnule" si "dumneavoastra" in cosu' de gunoi. Prea multa lume imi vorbeste cu ba ca sa mai tin nasu' pa sus. In alta ordine de idei, daca vrei sa-l si vezi si sa-l auzi pe Danny Prostovanu cerindu-si scuze audio, apasa aici. Probabil ca ai Cable Modem sau DSL, asa ca n-o sa-ti expire pasaportu' pina se incarca "filmuletul" (shockwave). N-am avut "nervi" sa fac si butoane cu "Stop Movie", "Stop Sound" si alte ghidusii d-astea procopsite, ca-n timp ce-l faceam ma "certam" si cu o sticla de Chivas. Din acelasi motiv nici n-am mai stat sa-i fac "tune-up" asa ca l-am lasat la marimea initiala adica pe la un megabyte. Poza aia este scanata la 300 DPI asa ca daca vrei sa te apuci de "Darts", poti s-o tiparesti si-ti faci din ea o tinta de nota zece.
Danny Los Angeles Miercuri, Mai 22, 2002 6:06 PM
dixit:

Danny Los Angeles Miercuri, Mai 22, 2002 6:06 PM
dixit:

Verde de Paris Miercuri, Mai 22, 2002 12:09 AM
dixit:
Danny, n'ai de ce sa te scuzi in fatza mea dar daca iti face tie placere, fie, accept scuzele.
Verde de Paris Miercuri, Mai 22, 2002 12:04 AM
dixit:
OK, Memento Darie, am inteles cum devine cazul. Imi pare rau ca nu purtati bufanti, un general in short e mai putin credibil. LOL.
Marius Miercuri, Mai 22, 2002 4:39 AM
dixit:
Dl. Danny

Jos palaria (sau basca, daca vrei dta) pentru ultima interventie. Ce sa-i fac, desi acum sint afundat in special in chestii tehnice, pe vremea liceului luam premii doar la olimpiadele de limba romana! Imi aduc aminte de o fatuca ce a ales in viata literele dar m-a “taiat” la concursul de matematica. As propune sa reluam discutia pe tonul civilizat pe care il atinsesem la un moment dat, ironia si simtul umorului incluse, pentru ca asta inseamna dialog. Nu de alta, dar am apreciat multe din luarile dtale de pozitie. Toate cele bune!


Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Miercuri, Mai 22, 2002 4:36 AM
dixit:
Stimata doamna Verde de Paris, 1. Eu am zis 21, ca in general nu prea le am p-astea cu sarbatorile, mai ales cu alea mioritice. 2. Cum sa n-aiba sula legatura cu prefectura de Timisoara onorabila doamna, pai n-a zis chiar sula in persoana ca fost acolo la '89 fata-n fata cu reactiunea, si dai si lupta, si lupta si dai...?! 3. Nu port bufanti, ca ma impiedica la fugarit baburidani.
Danny Los Angeles Miercuri, Mai 22, 2002 3:30 AM
dixit:
Nu numai ca ai perfecta dreptate, Verde de Paris caci dupa o adinca analiza si dupa ce nervisorii s-au mai relaxat putin mi-am dat seama de urmatoarele: Nu numai ca in limba romana, formarea superlativului absolut se face cu ajutorul adverbului foarte (similar cu franceza tres, extremement, fort, bien) iar cel relativ este de fapt cel pe care eu il banuiam a fi singurul superlativ, dar si faptul ca gradul comparativ are trei forme; superior, de egalitate, si inferior. In aceste conditii foarte putin favorabile, dar pentru ca nu sufar de orgoliu nemasurat si nici de infumurare, asa cum ar banui unii, ci doar imi joaca memoria niste feste urite, decretez urmatoarele: Se retrag toate invectivele adresate lui Marius, care a avut dreptate de la bun inceput si se adauga umile scuze, imperios necesare in aceasta situatie. Dupa ce acest proces este incheiat cu succes, se iau toate calificativele folosite pentru Marius si se aseaza frumusel linga numele Danny intrucit le merita cu prisosinta. In ceea ce te priveste pe tine draga Verde de Paris, chiar daca nu te-ai "bucurat" de jigniri directe, iti ofer scuzele mele pentru tonul ironic folosit. Acum va las cu bine caci ma duc sa-mi sap o galerie prin care o sa merg o luna de zile precum cirtita.
Marius ... Marti, Mai 21, 2002 11:26 PM
dixit:
Dl. securistu'

Daca filoufolog este de la Fane gheorghiu, e clar ca nu e demn de incredere. Oricum, acum mi-am dat seama ce-a facut Danny prostovanu' de se dadea atit de rotund. A cautat pe Internet, a gasit gramatica ENGLEZA (unde nu exista decit un superlativ, echivalentul celui relativ romanesc) si a inceput sa-i traga tare cu idei nedigerate de acolo, uitind ca noi vorbim in limba ROMANA.

Nu, draga unu, problema este doar de a demonstra de ce este in stare un semidoct vulgar si ingimfat numit Danny, care devine agresiv-isteric cind este contrazis si mai ales cind simte (ca de stiut n-are cum) ca nu are dreptate. Ceea ce s-a demonstrat, sau(ia vezi prostovane danny, asta in ce limba e? cauta pe Internet), Q.E.D.


JS-Mysticul Explicatziune. Marti, Mai 21, 2002 10:38 PM
dixit:
TABLAGIULE,te rog nu te shupi in fbi,fiindca eu sunt aparat.Coincidentzaface ca sa imi scri odata si sa imi mai zici ca pe saptam^na viitoae,pe luni,sau martzea-de atunici,o sa mai contactezi.Din coloniile france ,intre timp exact lunea si martze spuse de tine ca ii vei scrie,DAR NU MI_AI SCRIS (?!),imi vin scrisori bizare si amenintzatoaare,stiindu-ma ca apartzin statului american trup si suflet si ca shtiu ceeace altzii u le shtiu..Coincidentza asta tzi-am zis-o si tzie,dar fbi,ma apara si a luat in cnsiderare ca aceste scrisori veneau -via =Frantza si foosind sub emailul tau-acel cafe internet,care a parut ciudat ca sa fie folosit de un om cu shcoala ta si cu pozitzia si cetatzania ta franca. ?????Dece ?? Cum de se infiltreaza prin internetul tau si cafeul dela care scri Coloniile france si dece te folsesc pe tine ??Adutzi aminte ca te-am anuntzat si fara sens ,mi-ai spus ca si tu pimeshti asha ceva..??!!America ii in razboi si nu are vreme de glume.Ori imi raspunzi martea ,sau lunea,in care ai zis,ori nu veneau aceste scrisori bizre exact atunci c^nd tu ma anuntzi ca im vei fi scris..!!??Tu numi-ai scris ,dec^t dupa ce eu te am anuntzat prima oara pe tine de scrisori,dar fbi-iul le avea deja..prin formele lor..si nu m-ai scris deloc..Repet America e in razboi si terorismul se poate ascunde sub diferite natzii si securishtii rom^ni sunt deja shtiutzi de catre America si nu pot mishca o 'aripa' fara ca adierea lor sa nu fie cunoscuta..Frantza a fost sediul multor terorishti:Muslimii Iranului si etc,plus ca a colborat secret cu regimul ceaushist si cu celelalte iliescu si Constantinescu,prin marii spioni ai lumii..??!!Rom^nii de pretutindenea sunt vizati ca fiind duplicitari pl^ngaretzi si shmecheri si hotzi..securishtii sunt aici dupa 89,ca victime fictive si mai apoi americanii au realizat shmecheria,ca tot ei erau si sunt la putere si au venit incorpore dupa 90..si se ascund pe Cafane si prin tot ce pot:pocaitzi,oameni de serviciu ,informatica-calculatoare si informaticieni..etc..
Securistul Marti, Mai 21, 2002 8:38 PM
dixit:
Ar fi domnule Marius un specialist filolog insa e specializat in cazuri ufo,ufolog deci. Nu-i dau credit prea mult ca a terminat filologia la Stefan Gheorgiu la seral,asta-i clenciu vezi tu!Servesc Partia,cea mai frumoasa patrie din lume cu cei mai mari tzepari la putere!
Verde de Paris Marti, Mai 21, 2002 6:20 PM
dixit:
Eu de fapt am venit aici atrasa de prezenta unui Lancelot Du Lac. Dar nu-l mai vad.
Marius ... Marti, Mai 21, 2002 5:04 PM
dixit:
Danny prostovanul

N-ai cum sa lamuresti pe nimeni fiindca TU NU CUNOSTI GRAMATICA LIMBII ROMANE. Esti doar un imbecil infumurat care insista in a sustine o ineptie. Cred, in plus, ca esti si bolnav de nervi.

Mai fratilor, chiar nu se gaseste pe aici unul cu studii filologice sa-l lamureasca pe prostovanul de Danny? Sau va e frica ca va injura?


Verde de Paris Marti, Mai 21, 2002 2:03 PM
dixit:
Danny, demonstratia mea se va face la nivel macroscopic. Limba romana face parte dintr-o categorie (a limbilor romanice, cu originea latineasca iar ce o particularizeaza nu e influenta stra-germanica ci cea stra-slavica) iar limba engleza din cu totul alta (a limbilor germanice, influentata, ce-i drept de limbile romanice, mai ales la vocabular dar in nici un caz in structura). Pornid de aici, era pierdere de timp, sa incerc sa explic gradele de compartie din limba romana folosind argumente din limba engleza. Pentru adresare poti sa folosesti cu incredere formulele pentru sexul frumos dar slab.
Danny Los Angeles Marti, Mai 21, 2002 12:53 AM
dixit:
Nu mai spune! Si de ce nu ne dai si noua o mostra din priceperea matale in legatura cu gradele astea, ca unii dintre noi sunt al dracu' de curiosi. E foarte simplu sa spui "nu-i asa". Hai, explica-ne in asa fel incit sa raminem (cel putin eu) muti de admiratie in fata cunostintelor tale temeinice in materie. Sper ca n-o sa apari cu scuzele ca "tu ai fost bolnav/a cind erai mic/a si nu te lasa nici parintii".
Verde de Paris Marti, Mai 21, 2002 12:45 AM
dixit:
Danny chiar daca suntem ca si intrati in NATO, gradele (de comparatie) se construiesc cu totul altfel in limba romana. Lordul Robertson si alti oficiali nord-americani si englezi n-au avut nimic de obiectat la chestia asta cum ca ar fi o piedica in calea integrarii.
Verde de Paris Marti, Mai 21, 2002 11:16 AM
dixit:
Am uitat, generale, inca o uimire: ce are sula cu prefectura de Timisoara? (vezi ca ti s-au pleostit bufantii)
Danny Los Angeles Marti, Mai 21, 2002 11:16 AM
dixit:
Probabil ca am lamurit pe cei care uitasera, sau nu i-a interesat foarte tare gramatica limbii romane. Un imbecil ca tine se va tine batos pina in pinzele albe, pentru ca asta este natura voastra a dobitocilor fuduli. Daca ati recunoaste ca sunteti prosti, ati avea o sansa de a iesi din tagma prostilor, insa prostia din capul vostru va face sa ramineti acolo unde sunteti, chiar si atunci cind vi se aduc evidente. Nu trebuie sa ma crezi pe mine cretinule. D-aia ai Internet, sa poti face un "search" si sa te documentezi. Gradele de comparatie mai Marius Prostovanul, exista si in alte limbi, inclusiv engleza. Nu vei gasi in nici o carte de gramatica engleza forma very good ca superlativ al adjectivului good. In schimb vei gasi forma best, mai cretinoidule infumurat. Degeaba discut insa cu unul ca tine, ca oricum nu-ti intra in cap. Mai bine du-te si te sinucide, fiindca ai fost pus pe bara doua zile la CRL, tocmai tu, cavalerul neinfricat in batalia pentru apararea manierelor elegante si a limbajului de salon. Fi-mi-ar sila de tine mai bovinule, asa cum de altfel imi si este.
Verde de Paris Marti, Mai 21, 2002 11:12 AM
dixit:
Dom' Generalu va apreciez spiritul cazon. Dar de ce tocmai de Constantin si Elena?
Marius ... Marti, Mai 21, 2002 6:48 AM
dixit:
Saracu' de mine, am fost suspendat de pe Cafeneaua RL! Tocmai cind voiam si eu, ca Danny, sa aduc zimbetul pe buzele oamenilor! Sa-i fac sa se simta relaxati dupa o zi grea de munca!

Ce faci bai tolomacule (Danny), acum injuri pe engleza? Cu romana ne-ai lamurit, e rindul gramaticii engleze sa o faci arsice...


unu Marti, Mai 21, 2002 6:32 AM
dixit:
mai terminati domne cu superlativu asta! pai se poate? o tot tineti gaia-matzu de fro cateva zile cu superlativu. vi-tzi fi crezand mai superiori ca stitzi cum sta treaba cu superlativu! etete, ce sa-tzi spun?! tzara arde si baba se piaptana
Marius ... Marti, Mai 21, 2002 5:14 AM
dixit:
Bai Danny

Tu nu numai ca nu vrei sa inveti, dar cind ti se arata cit esti de prost devii agresiv. Pune bai mina pe gramatica si invata superlativul, ingramaditule, dupa aia vino si zi "iarta-ma nene ca am fost timpit".

Fii si tu o data om responsabil, in toata firea, mai lasa atitudinea de liceean complexat si poarta-te ca un om de patruzeci si ceva de ani pe care pretinzi ca-i ai. Tolomacule!


Danny Los Angeles Marti, Mai 21, 2002 4:51 AM
dixit:
Hei, Marius Bai boule, tu chiar atit esti de timpit incit nu poti sa intelegi ca gradele de comparatie nu se refera la substantive ci la ADJECTIVE SI ADVERBE, mai vita cretina? Taci dracului din gura, daca esti dobitoc, sau du-te si pune dracului mina pe carte. Chiar vrei sa dovedesti intodeauna ca nu-ti intra nimic in capul ala sec, daca n-a iesit tot din acelasi loc, adica mintea ta ingusta? I don't give a damned shit about your desire to prove how stupid you are, for that's your legitimate right, but don't act like someone who knows something, when you don't, you insignificant shit. The term for pieces of shit like you is "dumb".
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Marti, Mai 21, 2002 4:10 AM
dixit:
Domnule Io-bag Sauerkraut, Pai ce faceti stimabile, miine e 21 si nu dati nici un semn de viata, am pregatit basementul, fringhia de care o sa va atirn cu capul in jos e gata, ardeii sint numai buni de ars si o sa dea un fum strasnic, slapii cu care o sa va altoiesc peste bucile mioritice (nu va suparati domnule aschiuta, stiu ca acolo este apanajul dvs, dar mai stiu si ca o sa ma iertati, fiindca sint roman de culoare si Dumnezeul dvs ma ocroteste) i-am pus deja la muiat, iar dupa sugestiile domniei voastre am pregatit si o racheta de tenis (Rod Laver) pe care am sa v-o infig artistic tot in locul acela unde ii place domnului aschiuta sa-si stearga buzele de palinca! Sa nu-mi faceti vreo figura si sa nu veniti acum dupa ce m-am pregatit atit de minutios, asta ar insemna ca nu sinteti nimic altceva decit un fanfaron lamentabil de Timisoara si un BON-JU-RIST MA-TZA-IT!!
Marius ... Marti, Mai 21, 2002 3:56 AM
dixit:
Dl. S&C

Nu stiu citi sint, dar parca ar fi trasi la indigo. Parfrazindu-l putin pe dl. Jack, sint destepti nevoie mare si chiar baieti buni, elocventi, dar sistemul nervos se poate sa le fie la pamint.


Marius ... Marti, Mai 21, 2002 3:12 AM
dixit:
Danny Tata

Ai tinut neaparat sa ne arati cit esti de dobitoc. Bine ca ai si boldat, ca sa-ti arati si mai tare ignorantza. Retine deci, BAI GRAMADA:

Superlativ relativ: descrie un substantiv )(poate fi si propriu) in contextul unui grup mai larg. Exemplu: Danny este cel mai dobitoc.

Superlativ absolut:descrie substantivul in mod absolut, fara legatura cu un grup. Exemplu: Danny este foarte dobitoc. Sau Danny este extrem de prost.

Marsh la carte, ingimfatule si nu te mai da rotund pe aici.


Danny Los Angeles Marti, Mai 21, 2002 2:38 AM
dixit:
Mai Marius mai, sa-ti explic intii cum e treaba cu gradele de comparatie pentru adjective si adverbe. Am sa te iau ca la gradinita, poate pricepi si tu despre ce este vorba. Intr-un cos ai niste mere. Aceste mere pot fi mici si mari, rosii, sau mai putin rosii, rotunde sau mai putin rotunde. Toate chestiile alea care descriu o anumita stare a substantivului sunt adjective. Atunci cind adjectivul descrie strict starea unui substantiv se afla la gradul Pozitiv. Daca insa cineva se hotaraste sa compare acele substantive, functie de una din starile comune tuturor, atunci intervine in primul rind Comparativul. Marul asta este mai mare, sau mai rotund, sau mai rosu decit celalalt. Spre groaza ta, atunci cind vine vorba de gramatica limbii romane, in cazul merelor din cos exista si posibilitatea ca un comparativ sa aiba caracter (fara insa a fi, din punct de vedere strict gramatical, ci doar subinteles) de superlativ, ca in propozitia: Marul asta este mai mare decit toate celelalte. In cele din urma intervine Superlativul care in gramatica limbii romane nu are decit O SINGURA forma, cea care se obtine cu cea mai sau cel mai (functie de gen), ca in exemplul: Ana, a ales marul cel mai mare din cos. Dupa cum si un prostovan ca tine poate observa, dupa acest grad de comparatie nu mai exista nici o alta posibilitate. Treaba cu foarte mare denumit in anumite cercuri, impropriu, Superlativ Relativ descrie de fapt o conditie a unei anumite stari, fara sa fie direct legata de celelalte, prin folosirea adverbului foarte. Din nou va fi nevoie sa folosesc un exemplu ca sa pricepi si tu bolovanule. In cosul cu mere unul este foarte mare. Si celalalte sunt foarte mari. Asta insa nu inseamna ca unul din aceste mere nu este cel mai mare, din toate (adica Superlativul). Anumite adjective au si forma de Superlativ Absolut, dar nu toate. Cel mai mare-imens, cel mai bun-exceptional, etc. Alte adjective sunt defective in ceea ce privesc gradele de comparatie, (ex. unic), dar despre asta intr-o lectie viitoare, fiindca stiu ca nu te tine capu' la atita efort. Dupa cum probabil poti observa, mai oaie tuta, figurile de Buftea le poti face atunci cind stii despre ce este vorba, nu ca in cazul tau care esti doar un biet subinginer, cu ifose de academician. Intoarce-te acum la discutiile tale savante despre economie si politica internationala, fiindca prietenul tau Ionick, este probabil deja imbalosat de pofta si abia asteapta sa incepeti o noua analiza. Nu inainte de a-ti da un ultim exemplu: Deoarece dintre toti de aici tu esti cel mai prost (superlativ), am sa-ti fac o salata din cartea de Gramatica de clasa a V-a, iar daca n-o maninci pe toata am sa-ti dau foarte multe picioare in cur.
S&C Marti, Mai 21, 2002 2:12 AM
dixit:
Bre dlu. Marius ... lasa elita asta penetrabila (mai ales prin spate ... cind nu e atenta) si povesteste mai bine care-i treaba cu tov. Io, Nikolay, Dammy? Chiar exista 3 muschetari imbecili ... sau este vorba de o iluzie optica?
Marius ... Luni, Mai 20, 2002 10:50 PM
dixit:
Dl. Jack

Uite cum cred eu ca sta treaba cu Power Elite:

Orice tara din lumea asta e condusa de un anumit grup care poate fi numit, daca asa iti place dtale, Power Elite. Traditiile politice ale unei tari se formeaza prin generatii; asa cum unii sint antrenati sa devina, din tata in fiu, doctori, avocati, etc., altii devin politicieni. De cele mai multe ori, faptul ca sint deja bogati si bine situati social ii determina sa puna efort maxim in apararea interesului public, dorind mai degraba sa ramina in istorie decit sa-si mai cladeasca o vila la Cornu (Long Island, etc.). Fara a fi larg deschis, in SUA cercul acesta de elita poate fi mult mai usor penetrat de “outsideri”. Unul dintre ei a fost Kennedy, primul presedinte catolic, provenind dintr-o familie de origine irlandeza (ce oroare!) imbogatita in mod dubios.

Cu toate acestea, intr-o democratie ca cea americana, a fi parte din elita si a ocupa functii in stat nu iunseamna a conduce autoritar, cu dispret fata de opinia publica si vointa micului alegator. Sa vezi cum le tzitziie fundul la Power Elite cind vine vremea alegerilor sau cind, la initiativa unui comitet de cetateni se string semnaturi pentru deschiderea unei anchete, sau cind in nu stiu ce ziar apare o “bomba” gen Watergate. In plus, chiar si Power Elite are grupurile ei de interese, care se lupta intre ele pentru putere si influenta. In acest context, ei atrag alegatorii prin promisiuni care (culmea!) de obicei si le tin. Nu vreau sa zugravesc aici un sistem perfect, fiindca exista destula demagogie, frauda, etc., dar in ansamblu sistemul merge si se numeste DEMOCRATIE. SUA sint conduse de cetatenii sai printr-un mecanism democratic. Faptul ca in functiile mari din stat se perinda oameni dintr-un grup restrins de Power Elite nu este (chiar atit de) semnificativ.


Secera & Ciobanu Luni, Mai 20, 2002 8:45 PM
dixit:
Adica Danny si IO nu sint aceasi cretin? Care din ei e tov. Nikolai si care e Sebby ... sau acum vreti sa ziceti ca am fost onorati cu trei imbecili?!
Marius ... Luni, Mai 20, 2002 7:21 PM
dixit:
Dle Gramaticultor: luati va rog o carte de gramatica de clasa primara si veti constata ca superlativul: cel mai, cea mai se numeste relativ" fiindca implica un termen de comparatie. De exemplu, Danny poate fi "cel mai destept" dintre el si IO. Relativ are toate motivele sa se tina batos, fiind oricind in stare sa-i dea numitului IO (si cam atit, din pacate) lectii de rationament. In mod similar, dl. IO este cel mai murdar la gura dintre el si Danny, de asemenea in mod relativ si fara a micsora "meritele" elementului de comparatie.

Superlativul absolut ne arata (dupa cum spune cartea) ca respectiva calitate este detinuta fara contestare. Continuind cu exemplele, atit Danny cit si IO sint foarte prost crescuti si foarte badarani. Simtul umorului de care pretind ca dau dovada este foarte subtire si nu ii tine decit atita cit nu sint ei insisi luati in tarbaca. Atunci se infurie foarte tare si recurg la excremente.

Ne-am lamurit cum stam cu gramatica?


Tablagiul Luni, Mai 20, 2002 10:39 AM
dixit:
Nea Jenica degeaba strigi dupa prezidentu Gogu, ca e în deplasare si nu te aude. Eu nu mai am curaj sa te întretin la moral, ca daca îti spun bonjur mononcle trimiti fe-be-i-ul pe mine. A la votre ...
Danny Los Angeles Luni, Mai 20, 2002 8:53 AM
dixit:
Gata varule, o sa stau ghinisor in coltu' meu ca eu nu sunt "tare" ca Greuceanu sa dau cu halebardili dupa oameni si nici priceput in tainele telepatiei cum esti tu, de comunici cu "fratiorii" tai de aici fara sa ghiersuiesti ceva, mai dihai ca preotii budisti din Tibet. Sau poate ca ai vrut sa-i sugerezi tushei Miti ca numele paginii ar putea fi impropriu, caci tu n-ai avut absolut nici o idee, ci doar te prefaceai ca te gindesti. Poate ca, ai adormit, mititelu' de tine si ti-a cazut capu' pa tasta Enter, de s-a inregistrat mesajul ala plin de invataminte? Oricum, mi-ai luat o piatra de pe inima cind am vazut ca apare si ceva text sub numele tau. Hai pa!
Gogu de la Sucidava Luni, Mai 20, 2002 8:01 AM
dixit:
Jenicaaaa!...ba damblagiule ......vrei ma sa-l vezi pa El Zorab inca odata??? baga capu-n portbagaju de la Dacia lu cumatru Fane.....ala de e fin cu Burebista.... Hai aloha !...PS sosira azi lumanarile....ce fac cu coliva???
Lancelot Luni, Mai 20, 2002 6:18 AM
dixit:
Danny-daca nu ma intelegi, sezi ghinisor in coltul tau si nu te mai da asa rotund ca te intep cu halebarda.
Silogism Luni, Mai 20, 2002 5:44 AM
dixit:
Test Teast
Marius Canada Luni, Mai 20, 2002 5:36 AM
dixit:
Stimate domnule Lancelot du Lac In principiu, aveti dreptate in ceea ce spuneti mai jos, dar as vrea sa adaug urmatoarele: Nu credeti ca cele declarate de dumneavoastra ar fi trebuit puse intr-o forma care sa evidentieze faptul ca nu trebuie sa ne luam dupa aparente, ci sa cautam quintesenta... Am glumit, dragii mei nu sunt Marius, sunt de fapt Danny si am fost surprins ca nu si-a expus Mariusica opinia fata de "interesantul" mesaj postat de Lancelot du Lac. Si fiindca tot va certati in legatura cu gramatica, trebuie sa va spun ca amindoua formele sunt corecte atunci cind vine vorba de filosofie (filozofie), chiar daca pentru cei pretentiosi, filosofie indica etimologia cuvintului. La treaba cu Superlativul, treaba e simpla. Superlativul Relativ foarte buna este neindoielnic mai "puternic" decit fratiorul sau mai nevoias, Comparativul mai buna, dar ceva mai slabut decit Superlativul Absolut cea mai buna, care e tatal lor.
Lancelot Du Lac Luni, Mai 20, 2002 4:43 AM
dixit:

Gramaticultorul filoSof plus alte greseli Luni, Mai 20, 2002 1:27 AM
dixit:
Doamna Miti eu nu stiu alte limbi prea bine dar pe romaneste filoZofia tot filoZofie este. In rest cu democratia originala (multumesc de raspuns) daca ce spuneti despre Romania e democratie originala aruncati o privire la vestul Europei. Am cam 280 de exemple de democratie originala doar ca avind alegeri libere de zeci de ani i se trece cu vederea cam multe. In Romania poporul a ales de buna voie partidul unic si a demolat opozitia. Daca Ceausescu era mai destept, lasa poporul sa il aleaga liber si azi era viu daca nu mort de moarte buna.
JS-MYSTICUL... Luni, Mai 20, 2002 1:12 AM
dixit:
UNDE ESHTI GOGULE?? Am nevoie de coliva si de glumele tale,ca altfel ma duc si fara coliva si fara tine.!!!! Da repede semne behehaiala !!
Strong Reciprocator Duminica, Mai 19, 2002 10:37 PM
dixit:
"Pornind de la ultimele avertismente transmise de FBI si CIA, potrivit carora teroristii vor incerca un sabotaj la instalatii nucleare, pe tot globul s-a dat alarma. Nominalizata de Agentia Internationala pentru Energia Atomica (AIEA) printre tarile care trebuie sa-si ia masuri de precautie deoarece ar putea fi tinta unor atentate, Romania a intocmit un plan secret, care include tipurile de amenintari posibile si masurile pentru verificarea intregului personal angajat in domeniul nuclear. A fost elaborat chiar si un scenariu care stabileste strategia ce trebuie urmata la nivel national in caz de atac armat, sabotaj din interior sau exterior sau demonstratii violente soldate cu penetrarea zonelor de securitate nucleara si de radioactivitate puternica. Programul a fost aprobat in Consiliul Suprem de Aparare al Tarii (CSAT)." Tot articolul in Cotidianul.
Miti Duminica, Mai 19, 2002 9:30 PM
dixit:
Cubidon (cu p in loc de b),
pot sa stiu si eu care-s 'prostiile' pe care le comit?
Miti Duminica, Mai 19, 2002 9:26 PM
dixit:
Gramaticultorule,:
 • cine greseste, o data, de doua chiar si de 999 de ori, nu e automat iliterat;
 • as fi crezut ca un asa tip sensibil ca dumneata la chestii de forma si fond, nu va scrie niciodata 'filozofico' ci 'filosofico' ca un adevarat iubitor de Sofie ce te arati...
 • ca democratia mioritica, atat de jure cat si de facto, e originala se poate usor demonstra. De jure. Separarea puterilor in stat e prost facuta. Chiar in Constitutie, Justitia e definita ca o 'autoritate' iar nu ca o putere distincta; statutul magistratului si cel al procurorului au neclaritati care submineaza independenta Justitiei. De facto. Am ajuns iar la situatia cand in viatza politica conteaza partidul unic. Opozitia exista doar cu numele. Ziaristii sunt hartzuiti pentru delicte de opinie inclusiv cu articole de lege (e.g. ofensa adusa autoritatii). Televiziunea si Radioul sunt politizate (pesedizate). Coruptia a devenit si ea de partid si de stat. Oficialitatile au ajuns la performanta greu de imaginat de a mintzii, prin acte oficiale, chiar si organismele internationale (vezi scandalul Hrebenciuc - Consiliul Europei.) Cei saraci isi pierd si casele daca nu achita intretinerea, bogatilor li se iarta datorii la buget de miliarde si miliarde de lei. Platesti asigurari sociale si n'ai nici un serviciu medical decent asigurat. Si inca.
 • Cupidon Duminica, Mai 19, 2002 8:22 PM
  dixit:
  Ionik cu c inainte k esti indragostit pina peste cap de Miti de ii aperi toate prostiile sau nu iti dai seama ca sint prostii. Poti sa stai jos esti scuzat.
  Gramaticultorul catre Baronul Duminica, Mai 19, 2002 8:10 PM
  dixit:
  Inainte ca omul sa spuna o idee, trebuie sa invete cum sa o exprime corect. Eu nu cred in omul iliterat cu idei filozofico-politice profunde. Intii sa ivete gramatica. Gindirea vine la urma. Romania are democratie pentru ca presedintele si guvernul a fost votat. Nu conteaza daca unii nu sint de acord sau daca cei care au votat presedintele si guvernul, continua sa ii sprijine sau nu. Daca nu le place trebuie sa astepte pina la alegerile urmatoare. Ce inseamna democratie originala? Aud asta de cam 10 ani fara nici o explicatie serioasa. Baronule nu astepta raspuns ca nu o sa raspunda nimeni.
  ? Duminica, Mai 19, 2002 6:47 PM
  dixit:
  La cata mizerie e in Ro. cred ca militarii romani sunt imuni la bolile generate de mizeria din Afganistan. De aia probabil au fost solicitati.
  sursa: www.mediafax.ro Duminica, Mai 19, 2002 3:21 PM
  dixit:
  BUCUREŞTI, 18 mai (MEDIAFAX) - Doi medici militari români au plecat, sîmbătă, la Tampa (Florida), unde se află comandamentul operaţiunii "Enduring Freedom", pentru a analiza, împreună cu medicii americani, situaţia din localitatea Baghram-Afganistan, unde s-au înregistrat cazuri de febră contagioasă în rîndul ofiţerilor britanici, transmite RRA. Şeful Statului Major General, generalul Mihail Popescu, a declarat pentru RRA că batalionul românesc de infanterie, care va pleca în luna iulie în Afganistan, urmează să aibă ca misiune principală paza şi protecţia aeroportului din Baghram. Luni va pleca în Afganistan o echipă de recunoaştere formată din opt ofiţeri condusă de generalul Ioan Sorin, care va analiza condiţiile operative, logistice şi medicale în care trupele româneşti vor intra în teatrul operaţiunilor. Un număr de 38 de militari britanici prezintă simptomele bolii contagioase - febră, stări de greaţă, diaree şi pierderea apetitului. O parte dintre militarii care s-au îmbolnăvit nu au avut nici un contact cu spitalul de campanie 34 de la Baghram (lîngă Kabul), unde au fost semnalate primele cazuri, a anunţat purtătorul de cuvînt al Ministerului britanic al Apărării. România a decis să participe cu 400 de soldaţi la operaţiunea americană Enduring Freedom. SUA au comunicat autorităţilor române că efectivele trebuie să fie desfăşurate în luna iulie.
  Terapie in grup Duminica, Mai 19, 2002 3:03 PM
  dixit:
  Grupul rom-eros este un grup de discutzii in limba romana.
  In cadrul acestui grup sunt permise, chiar incurajate, discutziile despre tot ceea ce tzine de erotism (orice tente pedofile sunt cu desavarsire interzise).
  Aceste discutzii trebuie, insa, sa aiba o forma civilizata, folosindu-se termenii anatomici si nu cei "populari".
  Toate confesiunile si fanteziile erotice, daca sunt descrise in limbajul pretins mai sus, sunt permise. Daca fanteziile au ca obiect altzi membri ai grupului si daca acestia din urma nu sunt de acord, sunt interzise.
  Nu se permit mesaje cu caracter injurios la adresa celorlaltzi participantzi.
  Nu sunt permise "marturii" despre viatza erotica a personalitatzilor cunoscute (din Romania ori de aiurea). Cei care le vor face totusi, isi asuma intreaga responsabilitate juridica, moderatorii grupului prevalandu-se de faptul ca aceasta conditzie este clar exprimata in acest paragraf si declinandu-si orice raspundere.
  Este permisa trimiterea de imagini (desene, fotografii) cu acelasi contzinut (naturalia non turpia sunt).
  Atitudinea libera fatza de problemele erotice nu poate sa aiba decat un efect vindecator asupra prejudecatzilor si complexelor.
  Anonimatul va este garantat.
  Moderatorii sunt cei in masura sa hotarasca daca o persoana poate fi admisa in grup (varsta minima - 18 ani) si daca mesajele se incadreaza in limitele de mai sus.
  In cazul in care moderatorii vor considera ca o persoana depaseste masura, este la latitudinea lor hotararea de excludere din cadrul grupului.
  Pentru inscrieri si informatzii suplimentare adresatzi-va la arlechinor@yahoo.com
  Moderatzio
  JS= ORICINE VREA SA MA ACUZE SI PESCUIASCA PENTRU CELE ZISE AICI. Duminica, Mai 19, 2002 8:55 AM
  dixit:
  Suntem Americani si arogantzi cu tehnica noastra si cu doua cutzitashe din plastic se dar^mara "cetatzi' si bunastarea ameicana,pentru decade,sau chiar secole,ca un dezastru' este inerent urmat de catre altele.Asta fiindca noi SHTIM totuul si restul lumii ii tolmaca:cine se poate pune cu 'americaniiii??"Nishte araboi pitici facura America de r^sul lumii.Romania este plina in parlament de borfashi care delapideaza-(vezi Meridianul Rom^nesc,Curentul Internatzziona si totul ce sse spune despre plaieshie) si de politzai cu turnuri aurite si de un prezident care imbuneaza lumea ca va ajunge la stadiul de mizerie din 1989,de abea dupa 15 anide acum incolo..!!Sa nu te cruceshti mioriticule,la ce te indruma si cum te fericeshte alesul, tu caruia-i tzuci shalvarii,ca la padishahi??C^INI si tziganii(ii asta raism precum coronitza zice?) mai hoinaresc printre picioarele celor borfashi si parlamentari si politzai si bulibashe c turnuri din aur si trei regi,da,trei regi,pe o palma de oligofrenici?? Si vine MR JACK tehnicistul ca sa ma desfida,de pareca ashi fi mafalda, cum ma numi ziaristul ala dela meridianul-Creanga,fost cu rosu la piept si cred(?) si pe dinauntru ??!!! Ce facetzi BRE tehnico orientazilor,sau dez-orientatzilor cu at^tea tehnicisme??Distrugetzi atomic prin Iugoslavia militarii tzarilor care va sunt prietene??(vezi Curentul Internatzional din 16 Mai 2002)???Si rom^nii se inghesuie ca tolomacii la coada dela cimitirul naatuuului??Vai de cei invinshi..!!Uitatzi-va si voi,de mai avetzi vreme ,intre doua ture de SHAH si de PADISHAH,la NASA ce mai zice si asta si laSTELE,ca sa nu calcatzi in balega si mizeria din Plaiesshie si CAM de peste tot,care va sa fie..!!Nu sunt mafalda,ci incerc sa va deschid mintea invaluita in cafele alcoolizate ,sau in somnifere drogate..NU??Nu am dreptate ??mai G^NDITZIVA..dar L I M P E D E !!
  "Dom"(?) Jenicaaaaa-berbecoiul... , Mai 19, 2002 12:55 AM
  dixit:
  Tehno-si cum ii mai zici?? Asta ne va aduce distructzia..Nu o simtishi??Inca NU?
  Jack , Mai 19, 2002 12:27 AM
  dixit:
  Nea Jenica dom Berbec cine poate sti bre ce ne aduce viitorul?Deocamdata tehnology rules
  MERIDIANUL rom^nesc-nr.260-din 18 Mai 2002. Ziarul fost Micromagazin-USA-california. Sambata, Mai 18, 2002 11:01 PM
  dixit:
  BORFASHII-LIBERI,ZIARISHTII-LA PUSHCARIE,de Bogdan Ficeac-pag 1 si 4.==Programul danez de combatere a spalarii de bani,refuzat de autoritatzile rom^ne===pag.2 de Andrei Badin.(implementarea programului in Bulgaria a avut o rata de eficientza de 150 la suta).====Cel mai mare scriitor din Exil-rom^n- a incetat di viatza=in Frantza=PETRU DUMITRIU-(n.8 Mai 1924,Baziash-Romania.)de Ion Murgeanu articol pag.2.ETC......cons....JS..
  Un BERBEC Sambata, Mai 18, 2002 7:53 PM
  dixit:
  Vezi jack,ca vrajeala asta cu berbecii este nu-numai a astora,ci si a altor animal-ine.Ia sa vezi ce zic stele pentru saptam^na ce o sa vie:"Stitzi doar ca atunci c^nd este ca sa itzi mearga pros potzi sa stai si in cap ca tot nu rezolvi nimic.Ei bine,cam asha ceva se va int^mpla si in saptam^na ce-o sa vie..Comunicarea cu ceilaltzi si calatoriile sunt aspectate tare rau.Putetzi fi prostitzi ushor de o organizatzie sau de cineva,,vi se pot promite multe si sa constatatzi ca in realitate atzi fost indushi in eroare.NU VA RAZBUNATZI =INCA====!!!Daca viitorul vi se pare nesigur ,sau ca are multe semne de intrebare ,aflatzi ca prea multe nu putetzi facesi nici ca sa chimbatzi parerea cuiva...O sa vina si ele si vremuri mai bune.!!??
  Jack Sambata, Mai 18, 2002 5:51 PM
  dixit:
  Ionick ok man scuze de asocierea cu Io,dar am spicuit cite ceva din referirile tale la Bush si se aseamana cu cele ale lui Io.Printre altele nu ma intereseaza Bush si mi-a placut cind ai zis ca indiferent de cine este presedinte America merge inainte.America este condusa de Power Elite (adica super bogati) vrajeala asta cu alegerile este tare de tot,mai distreaza pe berbeci Iar cu Io nu am probleme este destept chiar si baiat bun dar sistemul nervos se poate sa-i fie la pamint,mai ales cind este vorba de politica
  Ultimul meu suspin -- Luis Buńuel Sambata, Mai 18, 2002 5:20 PM
  dixit:
  [...] Credinta noastră era într-adevăr oarbă - cel putin până la vârsta de paisprezece ani - căci credeam cu totii în autenticitatea faimosului miracol din Calanda, săvârsit în anul de gratie 1640. Miracolul i se atribuie Fecioarei del Pilar, numită astfel fiindcă i-a apărut apostolului Santiago în Zaragoza, deasupra unei coloane, demult, pe timpul ocupatiei romane. Virgen del Pilar, patroana Spaniei, este una dintre cele două mari fecioare spaniole, cealaltă fiind, fireste, Fecioara de Guadalupe, care mi se pare inferioară celei dintâi (ea este patroana Mexicului).

  Asadar, în 1640, un locuitor din Calanda, Miguel Juan Pellicer, si-a zdrobit piciorul sub roata unui car si a trebuit să si-l amputeze. Era însă un om foarte credincios si mergea în fiecare zi la biserică, îsi înmuia degetul în uleiul de la candela Fecioarei si îsi freca cu el ciotul. Si, într-o noapte, Fecioara cu îngerii ei au coborât din ceruri si i-au pus un picior nou. Cum se întâmplă cu toate miracolele - căci altfel n-ar mai fi miracole - acesta a fost confirmat de numeroase autorităti ecleziastice si medicale din epocă si subiectul a creat o iconografie abundentă si a inspirat numeroase cărti. Este un miracol extraordinar, în fata căruia minunile Fecioarei din Lourdes mi se par aproape mediocre. Un om "al cărui picior era mort si îngropat" îsi regăseste piciorul intact! Tatăl meu a dăruit parohiei din Calanda una din acele efigii care sunt scoase în timpul procesiunii din Săptămâna Mare si pe care anarhistii au ars-o în timpul războiului civil.

  În sat - unde nimeni nu punea la îndoială întâmplarea - se zvonise că regele Filip al IV-lea în persoană venise să sărute piciorul restituit de îngeri. Să nu credeti cumva că exagerez când vorbesc de rivalitătile dintre diferite fecioare. În aceeasi perioadă, un preot din Zaragoza, în timp ce predica despre Fecioara din Lourdes, recunoscându-i meritele, a spus că acestea erau inferioare celor ale Fecioarei del Pilar. Printre enoriasi se aflau douăsprezece frantuzoaice care lucrau ca bone si guvernante în familiile înstărite din Zaragoza. Indignate de cuvintele preotului, ele s-au plâns arhiepiscopului Soldevilla Romero (asasinat câtiva ani mai târziu de către anarhisti). Ele nu puteau accepta denigrarea Fecioarei franceze. [...] restul traducerii la http://www.romlit.ro/www/texte02/rl19/bun.htm Traducere de Luminita Voina-Răut
  (Fragmente din volumul în pregătire la Editura ALLFA)
  Transmisie directa din aula Academiei (Catavencu) Sambata, Mai 18, 2002 2:57 PM
  dixit:
  Nicolae Vacaroiu:
  - Nu facem privatizare de dragul privatizarii, ci din contra.
  - Toata lumea crede ca urmarim ceva prin chestia asta. De fapt nu urmarim nimic.
  - Noi suntem putin cu capul patrat.
  Silviu Somancu, deputat PSM:
  - Nu poate exista un patrulater cu 3 laturi.
  Florin Georgescu:
  - Lumea are voie sa aiba 2 conturi: un cont in lei, un cont in valuta si un cont de investitii. Mai mult nu.
  Corneliu Vadim Tudor:
  - Eu as putea sa fiu presedinte pentru o zi,dar o zi polara de sase luni.
  Oliviu Gherman, presedintele Senatului:
  - Suntem si noi oameni, si ca toti oamenii, parasim sedintele.
  Iulian Mincu:
  - Domnule presedinte, in Romania natalitatea incepe sa creasca din acest moment.
  Ion Solcanu, senator PDSR:
  - Vom face scoli pentru tigani, cu internate, terenuri de fotbal si bazine de inot, pentru a-i atrage spre invatatura.
  - Suntem invatati cu aceste atacuri precum sosul cu alimentele.
  Ilie Verdet, presedinte PSM:
  - Cele publicate este o minciuna, un neadevar inexact.
  Tudor Mohora, presedinte PS:
  - Economia socialista a fost de piata.
  Viorel Catarama:
  - Sunt aicea printre noi, in aceasta sala, tineri care au murit in revolutia din decembrie 1989.
  Ion Ratiu:
  - Sunt ruda cu Andrei Ratiu precum e ruda Petre Roman cu autocamioanele Roman.
  Sergiu Nicolaescu, senator PDSR:
  - Acestea sunt intrebari care trebuiesc puse celui intrebat.
  - Dar ce, este neaparata nevoie sa citesti legea ca sa votezi?
  Anton Lingu, primar PSM de Braila:
  - Asta-i o minciuna frustrata!
  Ilie Fonta, consilier prezidential:
  - Lipseste vidul legislativ.
  Adrian Nastase, vicepresedinte PDSR:
  - Ceea ce este dramatic pentru un om ca mine este ca semneaza mai mult decat citeste.
  Radu Berceanu, deputat PD:
  - Problema homosexualilor trebuie privita barbateste, in fata.
  Ioan Gavra, deputat PUNR:
  - Am o vila mare cu 70 de apartamente, care se cheama si bloc, in care stau si eu.
  IPS Teoctist, patriarhul Romaniei:
  - Isus s-a nascut intr-o pestera foarte modesta.
  Antonie Iorgovan, judecator la Curtea Constitutionala:
  - La noi, sefii de partide sunt ca vacile in India.
  Ionick Sambata, Mai 18, 2002 10:52 AM
  dixit:
  Marius, Vasile B. sustine ca in America un exces de libertati democratice au degenerat in atentate si porcariile cu antraxul. Nu cred ca putem vorbi chiar de o legatura cauza-efect, dar sunt de acord ca atentatele au reusit si pentru ca cei 19 viteji au folosit din plin un sistem bazat pe libertati individuale de neconceput in tarile din care veneau ei. Daca mai tii minte interviul pe care Al-Jazeera n-a vrut sa-l difuzeze, Osama nu deplange lipsa democratiei si libertatilor in SUA (numai cretineii binecunoscuti sustin asta), ci se lauda ca gratie atentatelor, acuma toate libertatile vor fi la pamant. O sa dureze ceva sa fie toate la pamant, ca sunt multe rau. Saracii musulmani isi practica liber religia, moscheile apar ca ciupercile, prozelitismul e in floare. Pai ia incearca sa faci propaganda crestina in Arabia Saudita, ca parasesti urgent tara in sicriu de plumb, sa nu-ti ploua in gât. Ca sa nu mai vorbim de construit o biserica. Ce-ar iesi daca ipocritii occidentali ar zice si ei ca Osama - "afara cu paganii din tara mea" ?
  La Baronul mi-a placut faza cu "iluzia confortabila". Asa e. S-a ajuns asa de departe in perfectionarea sistemului, ca putin mai conteaza cine e in frunte. Trebuie sa ai tartacuta roasa de cancer comunist a fratiorului ca sa cainezi America "vai, pe mainile cui a ajuns". America va fi bine mersi pentru ca nu va fi niciodata "pe mana cuiva". Presedintele e ales cam de un sfert din bobor, iar oferta e de regula trist de slaba, abia apare o personalitate la cateva generatii. Bush e un impiedicat, dar unul care e in stare sa faca misto de sine insusi, care nu numai ca participa la lansarea unui volum de bushisme de te busheshte râsul, dar il si prefateaza. Astia care il injura uita cu cine a concurat: cu un monument cenusiu de mediocritate, ar fi trebuit Leno sa-si inchida pravalia ca n-avea ce poante sa scoata daca iesea Gore. In 2000 americanii nu au avut ce alege, ca in majoritatea datilor - si ce-i cu asta ? O sa continue sa fie fruncea, indiferent de ce paiatza e presedinte. Pentru ca, desi domina si asupresc lumea in nemernicia lor, muncesc de sare camasa pe ei.
  Cateva zile sunt plecat, mai vorbim saptamana viitoare.
  Ionick Sambata, Mai 18, 2002 9:44 AM
  dixit:
  Miti, nu cred ca trebuie sa schimbi ceva numai pen'ca nu-i place cuiva care iti vorbeste cum iti vorbeste. Daca i-e sila, n-are decat sa nu mai vina, n-ai nimic de pierdut. Ti-ai facut suma pe anul asta cu cate clickuri ai de la fratior :) Ia sa mai fi postat Vandaluzia aici, sa-l fi vazut pe Danny cum isi invingea sila si incepea sa miaune pe garduri pe-aici. Nu mai mult de o zi-doua, fireste, pe urma incepea si el s-o injure ca sa nu-si dezamageasca prietenul :)
  Ionick Sambata, Mai 18, 2002 9:40 AM
  dixit:
  Jack - rectific - dupa ce a pus din nou.
  Ai multa dreptate cu dependenta de cafenele, trebuie atentie.
  Baronul Sambata, Mai 18, 2002 8:11 AM
  dixit:
  "Gramaticultorul superlativ catre Mrius relativ " Sunteti de la pânda contra erorilor? Cred ca onorabilul Marius s-a exprimat foarte corect, acel relativa trebuie citit "in relatie cu". Sper sa va fi lamurit Monsenieur Marius, imi place punctul dv. de vedere (mai ales cum il expuneti) , su toatre ca nu sunt neaparat de acord cu el in toate detaliile. In fond democratia este la urma urmei "vointa populara" prin definitie, iar vointa populara in issue-rile sensibile ale societatii a fost intodeauna gresita. Nu sunt de acord cu ideea ca Romania ar avea o democratie "originala" si deci nu este de fapt democratie, eu cred ca este! Reprezentantii au fost alesi prin vot si sprijiniti in actiunile lor ulterioare fie direct prin actiune fie indirect perin inactiune sau blazare. Ambele categori nu merita decat ceea ce au ales. Votre serviteur!
  Ionick Sambata, Mai 18, 2002 5:54 AM
  dixit:
  Jack, n-am zis ca e o metoda infailibila, ci ca ai sanse mari. La mine a mers cu SecureCRT si alte alea (de 2 lei, maximum 2,50). Ce a putut Bono reinstala dupa ce ai pus din nou OS-ul, ar fi putut si cu metoda asta in cele mai multe cazuri. Oricum, eu mi-am dat cu parerea vrand sa-l ajut pe Bono Vox, nu i-a oprit nimeni pe marile scule sa dea solutia cea mai buna. Spune-i inaltimii sale care vorbeste numai prin intermediari ca-i voi fi recunoscator pentru un sfat mai bun.
  Eu nu sunt (slava Domnului) acelasi cu Io-Saupreusse-si-multe-alte-nickuri-si-aceeasi-imbecilitate. Ala e un obsedat care traieste in Germania dintr-o meserie incerta (in nici un caz programator, cum se grozaveste) cind nu e pe ajutor social, si care injura ca la usa cortului pe oricine nu blestema la fel ca el occidentul nato, americanii, toate nenorocirile astea de care a dat luand-o spre vest, desi inima si bulbul rahidian (de creier nu poate fi vorba) il trag in partea opusa.
  Sindromul "balcanic"revine. Din =Curentul internatzional,publicat in USA-Articol -16 mai 2002.pagina 8. Sambata, Mai 18, 2002 5:13 AM
  dixit:
  Pe 27 Aprile,la Spitalul Militar din Bucureshti,a decedat militarul rom^n din contingentul KFOR din Bosnia-Hertegovina,subofiterul Mircea Marian,de 35 de ani.Cauza decesului a fost leucemie acuta.Mass-media rom^neshti,cit^ndu-i pe expertzii independentzi,au legat moartea militarului rom^n de asha-numitul "sindrom balcanic".Termenul "sindrom balcanic" a intrat in practica mondiala imediat dupa incetarea bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei,c^nd aviatzia NATO afolosit pe scara larga munitzii cu uraniu slab imbogatzit.Se considera ca ele sunt eficiente pentru nimicirea tancurlor grele.Comandamentul NATO a ascuns timp indelungat faptul bombardamentelor cu uraniu asupra Iugoslaviei,ca de altfel s hartzile cu locurile bombardate.Abea dupa interventzia secretarului general ONU,Kofi Annan,informatzia respectiva a fost dezvaluita.Din ea a reieshit ca multe zone unde erau amplasate fortzele KFOR au fost contaminate cu radiatzii.Nu s-au lasat ashteptate nici veshtile tragice din Balcani.Unul dupa altul au inceput sa moara in floarea v^rstei militari din Belgia,Ungaria,Grecia,Spania,Italia,Olanda,Portugalia,Frantza ,cehia,in principal din tzarile membre ale NATO.P^na in Ianuarie 2001 numarul celor decedatzi s-a ridicat la 18.Expertzii programului ONU pentru problemele mediului inconjurator care au sosit in Kosovo,in Noiembrie 2000 pentru o inspectzie,au constatat contaminarea radioactiva practic a intregului teritoriu al provinciei.Mai mult,s-a stabilit ca proiectilele perforante al NATO au fost umplute cu izotopi nu numai de uraniu,dar si de plutoniu,cu mult mai periculos,obtzinutzi din desheurile energeticii nucleare a S.U.A.Sub paravanul discutziilor referitoare la dezrmarea nucleara globala,SUA si aliatzii lor europeni din NATO au declanshat de fapt in Balcani un razboi nuclear limitat.Potentzialii recrutzi ai NATO,printre care si Romania,AU LA CE MEDITA.!!!-----articol expus de =JS.din ziarul Curentul Internatzional Editor Gabriela Mihalache...in 16 mai 2002....
  jenicaaaaaaa. Sambata, Mai 18, 2002 4:06 AM
  dixit:
  IO--,Nu striga at^t de tare ca-i tulburi TU somnu'-Nu io(cu minuscula).Ca scriu noaptea si trebe sa ma "monotorizeze,sau motorizeze' ca pe Diaspora coronita...???Nu-i vina mea ca foaita ei ii asha cum ea o moshtenii si nici ca doua doamne se inhamara la o Coronitz care-i DEJA povara pe aripele lor de ingeri pazitori,..Care-i vina mea..IO--oooooooo!???Dormi in pace !!
  Jack Sambata, Mai 18, 2002 3:10 AM
  dixit:
  Io asta e mai gogule,ma miram io sa nu comentezi? Deci blochezi pe toata lumea fara discernamint,iar shieldu'de la CRL este doar parola atita tot.Imi dati insomnii acu la batrinetze.Ma nervozez cind nu inteleg ceva hai pac!
  Danny Los Angeles Sambata, Mai 18, 2002 1:34 AM
  dixit:
  Da' tu esti cumintica si ascultatoare foc Mitishor, puiu' tatii, de ai supus opiniei generale estetica paginii. Nu de "oboseala" e vorba fatuca mea priceputa in toate alea, ca n-are cum sa fie albastrul o culoare obositoare si nici culoarea ailalta care aduce cu rezultatul unei iahnii de fasole combinata cu lapte si prune dupa ce au fost digerate si ulterior eliminate din organism. E doar "just plain fuckin' ugly". Gata, ma duc inapoi la mine in CRL, spre deliciul tuturor vizitatorilor tai, ca deja simt cum ma-ncearca ceva de la burtica de la atita uitat la culoarea aia sugestiva. Spune-i numai "baiatului" ala care vrea sa suceasca Windows Registry pina-i "vine boala pa cap", ca figuri d-astea tin poate la programele de doi lei cu file simple de "temporizare", nu si la programele "tapalagoase" la care muncesc o gramada de flacai care "stiu cu ea". Toti cei care se ocupa de "crackz" ( elita fiind rusii, romanii, bulgarii si chinezii) ar fi facut "foamea" daca era asa de simplu si la indemina oricarui amator care stie ceva despre computer. Hai pa!
  Danny Los Angeles Sambata, Mai 18, 2002 1:16 AM
  dixit:
  Daca intradevar ii inlocuiesc romanii pe canadieni in Afganistan, o sa apucam sa vedem si victoria finala impotriva terorismului international. Probabil ca unitatile noastre de commando sunt formate din niste baieti bine pregatiti, din fostele trupe de securitate, care cu metodele consacrate o sa-i faca pe bietii afgani sa spuna si tita care-au supt-o nu numai unde se piteste slabanogu' ala de Bin Laden. Sper numai sa nu-i lase sa se ocupe si de restructurarea politica a tarii, ca atunci ii aduc aia inapoi pe talibani cit ai zice "peste". Mai bine cu barbi pina la piept si cu femei imbracate in costum de scafandru, decit cu foamea "pa" git de 15 metri, manele de-ti vine sa-ti bati copii din doi in doi si coruptie cit cuprinde, la toate nivelele.
  Gramaticultorul superlativ catre Mrius relativ Vineri, Mai 17, 2002 11:39 PM
  dixit:
  Superlativul este cel mai mare in grad domnu daca nu va suparati. Nu este asa ceva ca superlativ relativ. "Cel mai bun" e mai superlativ decit "foarte buna", fara discriminare de sexe bineinteles. O fi democratia superlativa relativa daca au dreptul la vot gramaticultori ca dvs.
  Miti Vineri, Mai 17, 2002 10:45 PM
  dixit:
  Marius, in mare parte sunt de acord cu opiniile tale referitoare la democratie ca cea mai buna din toate relele posibile. In privinta primejdiei 'elitocratiei', daca am inteles bine la ce te referi, as nunata un pic lucrurile. In primul rand, 'meritocratie' parca suna mai bine. Citeam un articol intr'o revista online (mai veche, nu mai stiu daca dau de link) despre "meritocratia" in Nord-America. Autorul deplangea tocmai tendinta ei de non-implicare activa in treburile cetatii si izolarea de restul societatii, izolare dusa pana la extremum, cand village-uri formate exclusiv din membrii ei ajung sa-si plateasca propriile structuri de aparare, sanatate, invatamant. Traiesc in adevarate insule din care lipsesc total problemele societatii reale, care nici nu-i mai intereseaza. Un lucru deloc benefic pentru societatea care i-a creat si de care ei se izoleaza prin bunastare (evident, castigata prin merite proprii).
  Marius ... Vineri, Mai 17, 2002 10:16 PM
  dixit:
  Mesieur le Baron

  Nu stiu la cine ati auzit minunatia cu “democratia e buna dar nu s-a aplicat corect”, dar sigur nu de la mine. O spun multi, in schimb, legata de comunism. De la mine veti auzi numai “democratia este cel mai bun sistem de organizare sociala”, punct. Remarcati superlativul relativ, adica nu spun ca este “foarte buna”, dar alta mama nu mai are. Comparatia o putem face numai intre democratie si dictatura, fiindca monarhia sau republica sint pe alt nivel si pot fi amindoua atit democratice cit si dictatoriale.

  Faptul ca exista oameni fara scrupule carora nu le pasa in ce lume traiesc, doar ei sa profite, nu inseamna ca trebuie sa generalizam. Este adevarat ca exista oameni care beneficiaza de dictatura si se simt bine in ea, dar judecata trebuie facuta in functie de starea tuturor membrilor societatii.

  In special trebuie sa judecam (paradoxal?) dupa starea celor care NU cred ca sistemul in care traiesc le serveste interesele, ba mai si actioneaza in aceasta directie. In dictatura ii cautam prin cimitire si puscarii, in democratie, isi exprima indignarea in numele “poporului” pe primele pagini ale ziarelor sau in adunari publice de protest.

  Cit priveste dispretul maselor fata de victimele din decembrie si votul masiv dat “fostilor”, nu este o expresie a democratiei ci o continuare a dictaturii, care a (de)format constiinta populara. In plus, ginditi-va care au fost alternativele de vot? Nu o data mari “democrati” si icoane ale opozitiei au fost descoperiti ca fosti informatori ai securitatii. Peisajul politic romanesc a fost populat rapid in primele luni dupa caderea lui Ceausescu cu oamenii dictaturii. Partidele au fost infiltrate pina la situatia ca erau mai multi “de-ai lor” decit “de-ai nostri”. S-a creat un sistem care isi intinde umbra pina in ziua de astazi, numit “democratie originala”. Retineti, nu democratie care “nu s-a aplicat cum trebuie” ci “originala”, sora buna cu cea “socialista” dar mai smechera.

  Fata de pericolele care pindesc pe drumul democratiei, cele ale elitocratiei sau autocratiei sint mult mai mari si pot avea consecinte care sa afecteze generatii.


  Ionick Vineri, Mai 17, 2002 10:11 PM
  dixit:
  Marius, nu-i poti cere unui oligofren sa fie coerent. Daca CIA stia de la Mossad (cum ne-a anuntat el), de ce nu i-au spus jidausii direct lui Lieberman ce se intampla ? Se pare ca si Lieberman stia, dar n-a scos o vorba, pentru a putea trage mai tarziu avantaje politice :) Oricum, americanii au facut o mare greseala si merita besteliti: au creat RFG, unde papa fratiorul ajutorul social al nemtilor si planuieste sa distruga site-ul asta, crezand ca asta o sa-l vindece de impotenta. Abia daca o sa si-o puna si mai bine (daca e posibil) in evidenta :).
  Nu mai pot reveni azi, mai vorbim.
  Ionick Vineri, Mai 17, 2002 10:00 PM
  dixit:
  Jack, de ce nu-mi scrii aici, unde putem vorbi fara intermediari ? Daca exporti registrii inainte de instalare si-i importi iar dupa expirare, ii vei avea la fel ca inainte de instalare, deci ai sanse mari sa poti reinstala programul.
  Ionick Vineri, Mai 17, 2002 9:52 PM
  dixit:
  Miti, mai ingaduie o zi-doua, am si azi cam mult de lucru si ar fi multe de spus. Subiectele merita luate pe indelete.

  Articol de interes in National Post, prima pagina.

  Romanians to replace Canadians in Kandahar
  Officials expected to say military is stretched too thin

  David Pugliese, with files from Les Perreaux
  Ottawa Citizen, with files from Southam News

  OTTAWA - Romanian troops are preparing to replace Canada's ground troops in Afghanistan, who may be withdrawn because the Canadian Forces are stretched too thin to replace them.
  Romania will send 485 soldiers to Afghanistan to take over from the Canadian battalion group now operating in Kandahar, Romanian military officials said in a statement issued in Bucharest.
  The replacements could be in Afghanistan as early as July 15, a Romanian government representative said yesterday.
  Senior Canadian Forces officials are expected to inform the government that because of other commitments at home and around the world, the military cannot continue supporting the mission in Afghanistan.
  The federal Cabinet could still ignore that advice and keep the 880 members of Princess Patricia's Canadian Light Infantry in Kandahar or send another contingent of soldiers there after the Romanians finish their mission.
  Sub-Lieutenant Pierrette LeDrew, a spokeswoman for the Canadian Forces, said yesterday that no decision has been made on whether the Canadian soldiers will return home. "We don't have anything on that at this point."
  The government has already reduced Canada's overall deployment to the war on terrorism by almost 1,000 troops over the past three months.
  The Canadian Forces yesterday withdrew a long-range Airbus supply plane and its supporting detachment. The number of Canadian warships deployed to the theatre has been cut to three from the six that were sent last fall.
  The current Canadian force is 1,931 troops, including soldiers, sailors and airmen and women, said Brigadier-General Michel Gauthier, the overall Canadian task force commander based at the coalition Central Command in Tampa, Fla.
  Leon Benoit, the Canadian Alliance defence critic, said the government has likely cut back the deployment because the underfunded military is at the breaking point and was unable to sustain the earlier large numbers.
  "They're downsizing the operation, and I think it's because they don't have the people," Mr. Benoit said.
  General Raymond Henault, the Chief of Defence Staff, acknowledged yesterday all branches of the Canadian Forces must frequently juggle staff to complete units that are being deployed overseas.
  "Part of it is the vacancies that we have, and we have been on a very aggressive recruiting and retention campaign," he said.
  But Gen. Henault said 11,000 people have joined up in a recruitment drive over the past year. He said patriotism and a sense of adventure have spurred recruits since Sept. 11 and the beginning of the campaign in Afghanistan.
  "It has exceeded our expectations," he said.
  In Afghanistan, Lieutenant Colonel Pat Stogran, commander of the Canadian ground troops, has suggested his soldiers could stay on after their six-month tour ends in July. He said they should be prepared, if necessary, to continue their mission until the end of the year.
  But the Romanians have already begun training to take over the duties handled by the Canadians. The Romanian contingent will consist of an infantry battalion of 405 soldiers, a 70-member nuclear, biological and chemical warfare company and 10 liaison and staff officers.
  Romania is keen to contribute to the U.S.-led war on terrorism to enhance its bid to join NATO. The Romanian parliament approved the commitment to Afghanistan on April 30.
  Gen. Gauthier and other Defence Department officials said yesterday the military has submitted recommendations and options to Art Eggleton, the Minister of Defence , about the future of the Canadian ground troops.
  It is now up to the Prime Minister and Cabinet to decide whether the PPCLI battle group will be replaced when its six-month tour expires. The government could also decide to extend their stay for a short period and then end Canada's role in the ground offensive against al-Qaeda and Taliban terrorists.
  Mr. Eggleton has admitted it would be difficult to deploy a new rotation of troops to Afghanistan without reducing Canada's peacekeeping commitments to the Balkans and other regions.
  Renée Filiatrault, a spokeswoman for the Defence Minister, said the government will announce a decision "soon."
  The Canadian military has warned in recent weeks that it is stretched dangerously thin. Besides the troops in Afghanistan, another 1,700 are serving in Bosnia. As well, the military will need 5,000 personnel to provide security for the G8 summit in Kananaskis, Alta., on June 26-27.
  Gen. Henault has indicated members of Canada's commando unit, Joint Task Force Two, will remain in Afghanistan for the foreseeable future. A new rotation of the commandos is expected to take place, but no numbers or further information was given.
  However, there have been concerns inside the military that JTF2 might also be stretched thin. The unit, based just outside Ottawa, is preparing to follow through on federal government orders to double its size to 600 troops.


  Baronul Vineri, Mai 17, 2002 7:52 PM
  dixit:
  Marius, Common mon chér, chiar asa simplu?! Numai "In" and "Out"? Ati chulit de la cursul de stiinte sociale? Nu toata lumea este angajata in jocul puterii, chiar daca psiho-sociologii de mana a doua si autori de propaganda mediocra incearca sa induca o astfel de constiinta in "mase" (ie "votul dv. conteaza"). Pe langa alte categori mai sunt si aceia care folosesc sistemul social, indiferent de eticheta lipita pe el (ie "republica democrata" Franta sau SUA, Republica Populara Chineza, monarhia din UK, sau sheikatul parlamentar din Kuwait). Mai pe inteles, este vorba despre acei oameni care preiau si folosesc ceea ce este bun din sistem dar stau de-o parte si se minuneaza pe seama idioteniei institutionalizate si stupiditatea acelor mase capabile sa calce cu entuziasm in piciare mormintele tinerilor care au murit pentru o libertate idealizata. Democratie? Am mai auzit ideea pe care tocmai va pregatiti sa o enuntati si care in esenta spune: "democratia este buna dar nu este aplicata corect". (inlocuiti "democratia" cu "comunismul" sau "monarhia" sau "dictatura" sau "etc" si aveti reteta sistemului social modern. Democratia/dictatura este buna atata timp cat serveste intereselor mele, iar chestia cu morcovul fluturat in fata magarului la mine nu se aplica. Votre serviteur!
  Baronul Vineri, Mai 17, 2002 7:51 PM
  dixit:
  Marius, Common mon chér, chiar asa simplu?! Numai "In" and "Out"? Ati chulit de la cursul de stiinte sociale? Nu toata lumea este angajata in jocul puterii, chiar daca psiho-sociologii de mana a doua si autori de propaganda mediocra incearca sa induca o astfel de constiinta in "mase" (ie "votul dv. conteaza"). Pe langa alte categori mai sunt si aceia care folosesc sistemul social, indiferent de eticheta lipita pe el (ie "republica democrata" Franta sau SUA, Republica Populara Chineza, monarhia din UK, sau sheikatul parlamentar din Kuwait). Mai pe inteles, este vorba despre acei oameni care preiau si folosesc ceea ce este bun din sistem dar stau de-o parte si se minuneaza pe seama idioteniei institutionalizate si stupiditatea acelor mase capabile sa calce cu entuziasm in piciare mormintele tinerilor care au murit pentru o libertate idealizata. Democratie? Am mai auzit ideea pe care tocmai va pregatiti sa o enuntati si care in esenta spune: "democratia este buna dar nu este aplicata corect". (inlocuiti "democratia" cu "comunismul" sau "monarhia" sau "dictatura" sau "etc" si aveti reteta sistemului social modern. Democratia/dictatura este buna atata timp cat serveste intereselor mele, iar chestia cu morcovul fluturat in fata magarului la mine nu se aplica. Votre serviteur!
  Marius ... Vineri, Mai 17, 2002 7:17 PM
  dixit:
  Nea Shields

  Printre doua injuraturi, ti-a scapat si porumbelul. Iti aduci aminte cum sustineai si dta, impreuna cu ingramaditul ala Calare, ca presa americana "spala creierele" oamenilor si ii face imagine lui Bush la fel ca lui Brejnev si Stalin (parca Taranaki daduse citatul asta inteligent)? Pai de unde aflasi matale ca Bush s-ar putea sa fie implicat in scandal? Din presa nord-coreeana? Care mass-medie s-a intors brusc impotriva lui Bush, cu toate riscurile, caci popularitatea lui este imensa? Cea irakiana? (aia era deja intoarsa...).

  Cum sa iti spun, nu doar ca injuri in halul care o faci, dar ideile pe care le propagi sint maligne. Cred ca doar de incepe unul sa pronunte "ame...", vezi negru in fata ochilor, desi saracul, probabil, voia sa spuna "ametitule", nu "americanii".


  Miti Vineri, Mai 17, 2002 4:53 PM
  dixit:
  Ionick, si eu sunt curioasa in legatura cu comentariile tale la postarile lui Vasile si a Baronului.
  Miti Vineri, Mai 17, 2002 3:47 PM
  dixit:
  Ce parere aveti: culorile paginii La Idee si/sau formatul de afisare al postarii sunt obositoare? Multumesc in anticipate.
  Hotel California Vineri, Mai 17, 2002 2:43 AM
  dixit:
  Danny, ma scuzi ca scriu aici, dar n-am cont la CRL. Sa stii ca stau la o fuga de mustang de tine si chiar ma gindeam sa va invit pe tine si pe Tatiana la un visichi si o visinata. Da daca entitatii Danny i se pare oki-doki cum prietenul Saupreusse vrea sa-si bata joc de situl altuia, nu mai sint curioasa sa-l cunosc pe omul Danny. Si sa stii ca nu se scriu numai timpenii aici. As gasi la arhiva si alte lucruri interesante, deocamdata admira-l pe prietenul tau ce bine le zice si da-i dreptate, ca intotdeauna (il confundase pe Ionick cu tine):

  i0nick Vineri, Martie 1, 2002 6:08 PM
  Comentarii:
  Ionick/danny taci bai tigane din gura ca si tu ai habar de PC cand iti da Piranda aia a ta cu el in cap. hai valea la maturat cu tine, ca de aia esti platit acolo, nu sa-ti bagi nasu-n pc-ul sefului tau.

  Adio si-mi pare bine ca nu ne-am cunoscut.


  Scandalos! Joi, Mai 16, 2002 10:20 PM
  dixit:
  Autoritatile romane au prezentat raportari false Comisiei postmonitorizare a APCE, sustinand ca au modificat favorabil legislatia privind delictele de presa. Descoperirea l-a pus intr-o situatie penibila pe presedintele comisiei, Andras Barsony, care tocmai anuntase public incheierea procesului de postmonitorizare a Romaniei. Cu sau fara modificarea articolelor 205, 206 si 238 din Codul Penal, verdictul tot ar fi fost favorabil Romaniei. Dar raportul neconform cu realitatea intocmit de partea romana poate pune sub semnul intrebarii credibilitatea acesteia pe viitor, cand va mai declara autoritatilor internationale ca si-a indeplinit obligatiile asumate pentru aderarea la NATO sau UE. Raportul, redactat pe 12 martie cu girul vicepresedintelui PSD Viorel Hrebenciuc, presedinte al delegatiei parlamentare a Romaniei la APCE si vicepresedinte al respectivului for european, nu era menit sa fie vazut de presa, cel putin de cea romana, fiind distribuit cu mentiunea „confidential“. Textul raporta ca Romania si-a indeplinit obligatiile asumate in 1995, la incetarea monitorizarii, inclusiv la capitolul drepturi si libertati fundamentale. Astfel, autoritatile sustin ca articolul 238 din Codul Penal, referitor la ofensa adusa autoritatii, articol ce stipula pedepse intre trei luni si cinci ani de inchisoare, a fost abrogat si ca articolele 205 si 206 privind insultele si calomnia ar fi fost simtitor imbunatatite, prin imblanzirea pedepselor. Or, adevarul este ca proiectul care modifica articolele respective este la Senat, unde sade linistit si aduna praf pe coperte din 2000. Or, pana cand legea nu iese din Parlament, in vigoare sunt formele actuale ale celor trei articole, calificate de APCE drept „inacceptabile“.
  Restul articolului laca la usa cortului.
  JS=. Joi, Mai 16, 2002 8:44 PM
  dixit:
  Conform mishcarii stelelor:Romania-NU este crezuta in lume,exact datorita felului ei de afi,manifet de secole si accentuat prin alambicare in ultimii 13 ani..Nimenea din Lume,n ar vreme ca sa citeasca in inimile confuze si duplicitare ale conducatorilor rom^ni "iubitzi".Este alta logica in lumea civilizata,dec^t aia din valea pl^ngerii mioritico-falatilista.NUMAI daca REGELE VA FI REGE,se mai poate spera,in rest,vom ram^ne carene de tun si folsitzi contra vecinilor noshtri,-vezi aeroportul Timisoara si distrugerea Novisadului,pe care Serbia nu o sa ne-o ierte in vecie..!!Nu da nimeni o ceapa degerata pe cei care comunist si vajnici fiind conduc dezinteresele rom^nilor..preum Tatuca p^na in -53....Vibratzii stelare 1953=18 in 2002=4.....18=4x4=16 rest =2...(18-16=2)11,22-----egal cu insashi fatalisticul dezbinarii plaieshe..Nu va ieshi nimic,,,,,Poate schimbari si cineva sa se desprinda din hora mioritica si sa reinceapa un nou Novisad cu pduri dar^mate cu autobuze cu copii-"demigi colaterale"...(scris dupa cum aud ca se pronuntza..).Regele-i naiv,fiindca oric^t de politic informat ar fi ,ceva nu i se spune si secretele sunt in m^na primilor mnisshtrii vestici si ai Americii=confze..!!C^nd regele ca sa treaca puntea s-o-nfratzit cu dracu,dracu' ca ieshi..el nu shtie asta ??sau se vrea mereu in cheremeze imparateshti invaluit,precum strurzul,las^nd poponeata la bataia stormurilor..??Daca sraracimea rom^na va mai sta in mizeria in care cu buna shtiintza s-o bagat, ca acuma sa ceresheasca bani ca sa ii sature pe nesatuii de sus si foalele lor sa ghioraie a paguba mereu,sa le fie de bine,say decolo ,p^na colo..!!si p e -l ^ n g a Natu- natzi-o ca tzi-o ca e fr^nta !!
  Ionick Joi, Mai 16, 2002 7:21 PM
  dixit:
  Miti, n-am avut timp decat pentru Global Village, care mi-a placut. Sper sa-l pot citi mai incolo pe MC.

  Marius, cred Vasile B. makes a point, si Baronul la fel. Incerc sa revin maine mai pe larg.


  Ionick Joi, Mai 16, 2002 7:12 PM
  dixit:
  Rog un CRList amabil sa-i transmita lui Bono Vox niste sugestii despre demo versions. In afara de schimbatul calendarului (solutie incomoda si care merge cam rar), poti incerca asta: run regedit si folosesti meniul Registry ca sa exporti registrii intr-un file pe care-l pui bine. Instalezi pe urma programul dorit, il dezinstalezi (eventual) dupa expirare si reimporti registrii din fisierul salvat. Pe urma poti instala iar programul. Unele programe mai "amatoare" folosesc ActiveLock, la astea se pare ca e suficient sa cauti in registri folderele Nelco (parca) si sa le stergi.
  Marius ... Joi, Mai 16, 2002 5:29 PM
  dixit:
  Miti

  Faptul ca democratia si libertatea nu sint sinonime s-a clarificatara in minti chiar mai putin luminate de la bun inceput. Libertatea este o stare in care se gaseste fiecare om la un moment dat si poate fi, cu bunavointa, cuantificata (de exemplu, de la 0% pentru un sclav pina la 100% pentru un individ care incalca legea in mod consistent dar n-a fost inca prins). Democratia este un mod de organizare sociala care incearca (si a reusit cel mai bine pina acum) sa armonizeze diferitele libertati individuale. Deoarece se bazeaza pe un sistem de LEGI, rolul principal al democratiei este, paradoxal, acela de a INGRADI libertatea individuala, pina acolo incit sa nu intre in conflict cu alte libertati individuale (principiul democratic de legislatie fiind: ceea ce nu e interzis este permis, spre deosebire de dictatura care il aplica… vitzavercea).

  Oricum am invirti-o, eu nu vad o alta organizare sociala care sa asigure mai multa libertate “armonizata” decit democratia. Daca va ginditi, cum zice Baronul, la elitism, se pune problema cine decide care este elita si care nu. Se pare ca dinsul a decis deja ca este IN, ce ne facem daca altul gindeste … vitzavercea, este mai puternic si ii face vint undeva, in mase?


  Pascu isi cere scuze pentru gafa din comunicatul 'ironic' de saptamana trecuta Joi, Mai 16, 2002 4:06 PM
  dixit:
  16 mai 2002 C O M U N I C A T

  Biroul de Presa al Ministerului Apararii Nationale face public urmatorul comunicat al ministrului apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu:

  "Regret sincer faptul ca observatia mea din incheierea comunicatului Ministerului Apararii Nationale din data de 9 mai 2002 a fost interpretata altfel decat am intentionat. Înteleg ca simtul umorului meu a generat ingrijorare in randul prietenilor din mass-media. Regret sincer orice inconvenient provocat de acest comunicat. Doresc sa-i asigur pe toti cetatenii romani ca ministrul lor al apararii este pe deplin angajat in promovarea valorilor democratice si crede ferm in libertatea de exprimare. V-as indemna sa fiti alaturi de mine in eforturile noastre de a reforma armata si a integra Romania in NATO si in Uniunea Europeana".
  Biroul de Presa al M.Ap.N.
  Din nou despre fostii securisti Joi, Mai 16, 2002 4:01 PM
  dixit:
  Nestor RATES

  Prezenta fostilor securisti in pozitii de influenta in stat este un impediment in calea aderarii Romaniei la NATO. Nu e principalul obstacol potential, dar este cel mai ciudat si cel mai simplu de eliminat. Apare cu totul insolit ca, la peste 12 ani de la caderea comunismului, fostii ofiteri ai serviciilor secrete ceausiste, unii dintre ei trimisi sub acoperire in Occident spre a spiona alianta militara in care Romania vrea sa intre acum, sa fie atit de indispensabili intr-un regim democratic care a depasit totusi anii prunciei. Oare nu s-au putut instrui in acesti ani ofiteri noi, fara tarele trecutului, educati in spirit democratic si prooccidental, care sa le ia locul?

  Explicatiile sint putine si neconvingatoare. Cu atit mai mult cu cit continuitatea la putere a actualilor guvernanti a fost intrerupta vreme de patru ani, in care adversarii lor, ce se infatisau ca anticomunisti de centru-dreapta, reformisti si prieteni ai Occidentului, au controlat institutiile statului, inclusiv serviciile secrete. Nici ei nu au facut curatenia despre care vorbisera inainte de a cistiga alegerile. Au tot aminat-o dintr-o neputinta funciara si o penurie de cadre alternative, foarte probabil si dintr-un sentiment de insecuritate si chiar teama. De ce nu o fac actualii guvernanti, pentru care perspectiva unei intrari in NATO este mai palpabila, ramine domeniu de speculatie. Se spune ca unii din fostii ofiteri ai Securitatii sint inca influenti pentru ca isi mentin arma santajului. Despre altii se crede ca au relatii de o viata cu unii dintre actualii conducatori ai tarii, care si i-au facut confidenti si colaboratori apropiati. Astfel de afirmatii trec problema dincolo de simplele suspiciuni ca fostii securisti ar putea avea acces la secretele Aliantei Atlantice pentru a plasa semne de intrebare la esaloanele supreme. Un motiv in plus de a fringe acest ciclu al banuielilor si suspiciunilor ce pot avea efecte neasteptate si nocive. Dar nu, nu se intimpla nimic sau aproape nimic. Semnalele de alarma trase de unii jurnalisti sint ridiculizate sau pur si simplu ignorate. A facut vilva, saptamina trecuta, oarecum cu intirziere, un articol din editia europeana a influentului ziar american Wall Street Journal, care-si adauga propria marturie citorva venite din alte sectoare ale mass-media ca problema fostilor securisti este un subiect de controversa in procesul de aderare la NATO. Presedintele Iliescu a replicat ca Romania nu are nevoie de recomandarile ziaristilor, pentru ca are un dialog permanent cu NATO. Alti oficiali romani spun ca in diversele faze ale acestui dialog nu s-ar fi cerut indepartarea securistilor sau ca aceasta nu este o problema prioritara. Se utilizeaza tot felul de subterfugii verbale in scopul evitarii unei abordari frontale a acestei chestiuni. Stiu ca unii oficiali americani privesc cu amuzament aceste meandre retorice. E greu de spus cind amuzamentul se poate transforma in dezgust. Informatia noastra, ca si cea a cotidianului american citat mai inainte, este ca prezenta si influenta securistilor in diverse structuri informative si guvernamentale reprezinta o preocupare serioasa a unor viitori aliati ai Romaniei. Relatam aceste lucruri pentru ca este datoria presei de a informa publicul de ceea ce afla, nicidecum pentru a ne erija in sfatuitori ai conducatorilor tarii. Evident, ei pot apleca urechea sau, dimpotriva, pot ignora relatarile respective. Exista, desigur, alte aspecte care cintaresc greu in pregatirile pentru aderarea la NATO. Unele, cum ar fi economia, coruptia sau inzestrarea armatei, nu au solutii imediate si simple. Dar indepartarea securistilor nu cere cheltuieli exorbitante, nici reorganizari de anvergura, nici traume de proportii, nici tranzitii indelungate. Se poate face simplu si rapid. De ce nu se face? Pentru ce toate aceste eforturi retorice, toate ambiguitatile, tentativele de ascundere si minimalizare? Raspunsurile la aceste intrebari ar putea fi mai daunatoare chiar decit problema securistilor in sine.
  Praga
  (Text transmis la Radio Europa Libera)
  Sursa: Observatorul cultural
  http://www.observatorcultural.ro/informatiiarticol.phtml?xid=2292
  Eseu despre Balcani Joi, Mai 16, 2002 3:44 PM
  dixit:


  Un eseu cam malaietz cu o idee interesanta dar care nu e a lui: unde n'au reusit Realpolitik si razboiul, poate reusi cultura. (Impresia mea e ca Mircea Cartarescu devine pe zi ce trece mai recent...spun asta si cu Jurnalul lui in gand, nu e atat de diabolic cum lasa unii sa se intelega dar nu trece peste mode si timp, Olimp). Voi ce parere aveti?

  Un eseu despre Balcani. Medicul si vrajitorul

  Mircea CARTARESCU

  Daca istoria este, cum scria Walter Benjamin si cum minunat cinta Laurie Anderson, un inger care zboara cu spatele inainte peste un cimp de morminte, impins de un suflu ce vine din Paradis, fara-ndoiala ca ea s-a poticnit de stinca Balcanilor si si-a ranit calciiul de lumina in trecere. Balcanii nu trebuiau sa fie acolo. Pe ei istoria nu-i prevazuse, sau nu-i luase-n seama, desi dinspre ei venea un murmur surd: „Balcanii, butoiul cu pulbere al Europei“. Pe fata marelui inger cu aripile-ntinse, aflat in zbor orb catre postistorie, expresia indurerata si totusi intr-un fel optimista (sa nu uitam ca suflul vine din Paradis, asa incit, pina la urma, chiar si peste morminte, va trebui sa ajungem la victoria generala a liberalismului de tip american, care satisface si nevoile economice, dar si tymos-ul „ultimului om“...) s-a transformat in consternare si perplexitate. Balcanii nu raspund pozitiv la istorie. Federalismul lui Tito n-a servit la nimic. Ingineria sociala a lui Milosevici a fost o monstruozitate fascista. Ingineria diplomatico-politico-militara a Vestului a fost un esec rasunator.

  Dumnezeule, ce nou popor isi mai revendica independenta? Ce noi gropi comune se mai descopera? Ce noi lagare apar? Cite femei mai sint violate? In ce localitati se aud iar focuri de mitraliera? In criza de inginerii (cea genetica e deocamdata la inceput, iar oaia Dolly a imbatrinit prematur), oamenii maturi si responsabili din Europa civilizata incep sa se gindeasca la vrajitorie. Realpolitik a esuat? Nu face nimic, ramine intotdeauna calea unei politici a imaginarului, a miticului si a simbolicului. Imaginati-va (vorba lui John Lennon) un tinut in care totul se rezolva prin colaborarea intelectualilor si artistilor, in care sabia unei fraze frumoase („Istoria e un inger care...“) despica nodul gordian al Balcanilor. Iata noua utopie, care suna mai frumos decit cea a statelor purificate etnic, dar care mi se pare la fel de disperata si, daca mult mai putin nociva, in orice caz la fel de ineficienta ca tratament pentru boala necunoscuta a lumii din sudul Dunarii. Caci fraza lui Roman Herzog exact asta inseamna: ajuns prea tirziu la capatiiul unui bolnav ce sufera de o maladie inspaimintatoare si necunoscuta, medicul le spune rudelor: „Stiinta mea se opreste aici. Ar mai fi totusi o mica sansa: stiu eu un vraci despre care se spune ca...“.

  Se pare totusi ca vracii cindva vindecau cu adevarat. Si ca utopiile aveau un efect hipnotic: fascinati de ele ca de o lumina stralucitoare, oamenii modificau lumea conform cu ele. Pentru ca vraja sa fie eficienta, trebuie sa crezi in ea fara sa te indoiesti. Dar ca sa poti crede trebuie sa fii un anumit gen de om, deschis catre lumea imaginara spre care trimite incantatia. Luciditatea si ratiunea nu mai servesc aici la nimic, dimpotriva, impiedica actiunea panaceului. Este Homo Balcanicus (dupa expresia lui Svetlozar Igov) un om in stare sa creada in – pina la urma – actiunea tamaduitoare a culturii? Sa creada atit de mult incit sa poata invinge boala care-l macina? Dar, in definitiv, exista acest om? Si nu cumva boala misterioasa este propriul lui metabolism?
  continuarea la [...]
  Miti Joi, Mai 16, 2002 1:27 PM
  dixit:
  Domnu' Baron,
  Interesanta ca punct de plecare intr'o discutie opinia Dvs. despre democratie. S'a clarificatara deja de stralucite minti ca democratia si libertatea nu sunt sinonime. Sunt clasice consideratiile lui Tocqueville despre tirania majoritatii. Patapievici, in Omul Recent, vorbeste despre tiraniile minoritatilor. Insul, saracu, trebuie sa faca slalom prin tot felul de amenintari...
  Puncte de vedere Joi, Mai 16, 2002 1:22 PM
  dixit:
  Global Village Idiocy

  May 12, 2002
  By THOMAS L. FRIEDMAN

  JAKARTA, Indonesia ů During a dinner with Indonesian journalists in Jakarta, I was taken aback when Dini Djalal, a reporter for The Far Eastern Economic Review, suddenly launched into a blistering criticism of the Fox News Channel and Bill O'Reilly. "They say [on Fox], `We report, you decide,' but it's biased - they decide before us," she said. "They say there is no spin, but I get dizzy looking at it. I also get upset when they invite on Muslims and just insult them."

  Why didn't she just not watch Fox when she came to America, I wondered? No, no, no, explained Ms. Djalal: The Fox Channel is now part of her Jakarta cable package. The conservative Bill O'Reilly is in her face every night.

  On my way to Jakarta I stopped in Dubai, where I watched the Arab News Network at 2 a.m. ANN broadcasts from Europe, outside the control of any Arab government, but is seen all over the Middle East. It was running what I'd call the "greatest hits" from the Israeli-Palestinian conflict: nonstop film of Israelis hitting, beating, dragging, clubbing and shooting Palestinians. I would like to say the footage was out of context, but there was no context. There were no words. It was just pictures and martial music designed to inflame passions.

  An Indonesian working for the U.S. Embassy in Jakarta, who had just visited the Islamic fundamentalist stronghold of Jogjakarta, told me this story: "For the first time I saw signs on the streets there saying things like, `The only solution to the Arab-Israel conflict is jihad - if you are true Muslim, register yourself to be a volunteer.' I heard people saying, `We have to do something, otherwise the Christians or Jewish will kill us.' When we talked to people to find out where [they got these ideas], they said from the Internet. They took for granted that anything they learned from the Internet is true. They believed in a Jewish conspiracy and that 4,000 Jews were warned not to come to work at the World Trade Center [on Sept. 11]. It was on the Internet."

  What's frightening him, he added, is that there is an insidious digital divide in Jogjakarta: "Internet users are only 5 percent of the population - but these 5 percent spread rumors to everyone else. They say, `He got it from the Internet.' They think it's the Bible."

  If there's one thing I learned from this trip to Israel, Jordan, Dubai and Indonesia, it's this: thanks to the Internet and satellite TV, the world is being wired together technologically, but not socially, politically or culturally. We are now seeing and hearing one another faster and better, but with no corresponding improvement in our ability to learn from, or understand, one another. So integration, at this stage, is producing more anger than anything else. As the writer George Packer recently noted in The Times Magazine, "In some ways, global satellite TV and Internet access have actually made the world a less understanding, less tolerant place."

  At its best, the Internet can educate more people faster than any media tool we've ever had. At its worst, it can make people dumber faster than any media tool we've ever had. The lie that 4,000 Jews were warned not to go into the World Trade Center on Sept. 11 was spread entirely over the Internet and is now thoroughly believed in the Muslim world. Because the Internet has an aura of "technology" surrounding it, the uneducated believe information from it even more. They don't realize that the Internet, at its ugliest, is just an open sewer: an electronic conduit for untreated, unfiltered information.

  Worse, just when you might have thought you were all alone with your extreme views, the Internet puts you together with a community of people from around the world who hate all the things and people you do. And you can scrap the BBC and just get your news from those Web sites that reinforce your own stereotypes.

  A couple of years ago, two Filipino college graduates spread the "I Love You" virus over the Internet, causing billion of dollars in damage to computers and software. But at least that virus was curable with the right software. There is another virus going around today, though, that's much more serious. I call it the "I Hate You" virus. It's spread on the Internet and by satellite TV. It infects people's minds with the most vile ideas, and it can't be combated by just downloading a software program. It can be reversed only with education, exchanges, diplomacy and human interaction - stuff you have to upload the old-fashioned way, one on one. Let's hope it's not too late.

  http://www.nytimes.com/2002/05/12/opinion/12FRIE.html?ex=1022218129&ei=1&en=f66c6b1de21dddd9

  Copyright 2002 The New York Times Company
  Baronul Joi, Mai 16, 2002 12:59 AM
  dixit:
  Ba merge: â,î
  Oscar Joi, Mai 16, 2002 9:38 AM
  dixit:
  cine zice...ala e
  Test Miercuri, Mai 15, 2002 10:46 PM
  dixit:
  iara nu merge, îîî^-hî-hiîî^!

  Bai voi când invatzatzi meserie bai prapaditzilor?
  Miti Miercuri, Mai 15, 2002 9:17 PM
  dixit:
  Din Evenimentul Zilei
  Sase adolescenti din Timisoara au fortat un aurolac sa se inece in Bega: Elevi ucigasi
  Miti Miercuri, Mai 15, 2002 9:09 PM
  dixit:
  JS, nu sunt eu de vina, parol! Te nimerisi taman cand Io-Nick-Supressatul-K.h.a.r.m.a isi facea de cap, cu electrozii pe chelie, apasand pe butonul 'Trimitei' (vezi mai jos explicatia lui Ionick).
  JS=. Miercuri, Mai 15, 2002 9:02 PM
  dixit:
  MITI= asta noapte la ora 2-3 CT am scris un emesaj psihologic si cu implicatzii didactice,referitoare la ceeace sunt eu si cafanele..Mi se raspunde EROARE si sunt trimis la TRIPOD..DECE?......Nu vrei sa ma mai "vezi" ??BINE!!..
  Ionick Miercuri, Mai 15, 2002 8:29 PM
  dixit:
  Nu auzisem de chestia de la Timisoara, Miti. Mai vorbim altadata, nu mai am timp azi.
  Ionick Miercuri, Mai 15, 2002 8:25 PM
  dixit:
  Fratioare, te-ai facut de bafta ! O amatoare l-a blocat 2 zile pe marele specialist, care pierde si 2 nopti pana sa depuna material pentru turnuletele edificiului Angelei :)
  Inteligenta ta conceptuala e la nivelul unui pusti de 4 ani, te astept sa mai cresti cateva zile ca sa-ti explic diferenta dintre democratie si vandalism, sau cea dintre libera exprimare si agresiune verbala. Pana atunci, daca nu-ti place ca Vasile Bozdoc si-a folosit dreptul democratic de libera exprimare, tzuca-l in cur, cedez randul meu (ai terminat cu Oscar ?) Si daca nu-ti place ce scrie, ia-o sus. Pe urma spune-ne de ce te-ai dus in Germania de sub cizma vacarului si nu in aia care a fost sub cizma mujicului, cu care ai atatea afinitati, ma prostovane ma :)
  Miti Miercuri, Mai 15, 2002 8:10 PM
  dixit:
  Ionick, am citit azi despre elevi de liceu din Timisoara ( nu din Sierra Leone, si nu in plin razboi civil!) care au ucis un copil al strazii, dupa o petrecere! Din pacate, cred ca ai dreptate: atrocitatile exista.
  Baronul Orient Miercuri, Mai 15, 2002 8:05 PM
  dixit:
  Gentlemen, Democratia este petru mase, un pic de iluzie ca sa se simta bine si sa stea cuminte. Iliescu nu a avut timp sa se rafineze in arta puterii dar stie un lucru elementar si anume "libertatile" (democratice daca vreti) sunt o moneda forte si trebuie distribuit0 cate putin... atit cit sa nu sara la beregata. Un pic de paine un pic de circ, o telenovela, o promisiune, o pupatura pe cruce, si timpul trece. Alte "democratii" (incluzand USA) au atins un nivel de rafinare suficient ca sa produca o iluzie confortabila. Eu nu votez cu democratia, masele sa stea in banca lor si sa zica merci ca au ce pune pe masa.
  Ionick Miercuri, Mai 15, 2002 7:55 PM
  dixit:
  Miti, articolul ala nu exagereaza. Nu e primul material pe care-l vad despre Sierra Leone, am citit mai demult (nu mai am linkurile, din pacate) chestii similare.
  In alta dezordine, ce s-a intamplat fratiorului mi-aduce aminte de un experiment mai vechi. Sobolani cu mici electrozi infipti in creier, in zona centrilor placerii sexuale, au fost pusi intr-o cusca in care in mod accidental puteau calca din cind in cind pe un buton. La apasare, acesta trimitea un mic impuls electric si le stimula centrii respectivi. Cind au descoperit asta, sobolanii erau in stare sa si moara, epuizati, tot apasand la buton intr-un ritm de pana la 8 mii pe ora. Dupa frenezia cu care a actionat prostovanu' dupa ce a desoperit calitatile erogene ale butonului "Trimiteti", se pare ca i-ai oferit o noapte de neuitat :)))
  Marius ... Miercuri, Mai 15, 2002 7:24 PM
  dixit:
  Cred ca problema nu e pusa bine si scapa tocmai esentialul. Este normal ca KGB educatului Iliescu sa-I tremure fundul la ideea libertatilor democratice si sa le imparta in ?bine? si ?prost? intelese, dupa cum ii convine lui si gashtii (cele prost intelese fiind, desigur, galagia in mass-media cu oprivire la matrapzlicurile si coruptia guvernantilor).

  Ce are asta in comun cu faptul ca un dezechilibrat mintal trimite bombe prin posta, sau ca ?studenti? cu mintea spalata de fundamentalism vin in SUA si se sinucid luind cu ei mii de victime? Numai o judecata fara echilibru (sau scrupule) poate pune ultimele crime in circa (sau din cauza) democratiei ?prost intelese?. Democratia n-are nici un amestec aici decit in masura in care criminalii sint prinsi si adusi in fata justitiei.

  Este tipic celor care sustin ?cauza? raminerii Romaniei in categoria Moldova/ Belarus sa afirme ca ?si la noi si in vest, tot aia e?. Asa ies analogii timpite de genul Chirac si Iliescu, Milosevici si Bush, Canada - tara comunista, urmate de concluzia: daca avem si noi ce este in vest (mizerie, droguri, dictatura, cizma lui Bush, saraci dormind pe sub poduri - la asta se limiteaza Occidentul), ce dracu? ne mai trebuie sa ne vrem acolo? Mai bine cu tovarasii din CSI.


  Oscar Miercuri, Mai 15, 2002 6:53 PM
  dixit:
  Miti, mai întâi, eu tie :-))
  Miti Miercuri, Mai 15, 2002 5:31 PM
  dixit:
  Oscar, iti multumesc :-)
  Oscar Miercuri, Mai 15, 2002 5:25 PM
  dixit:
  cred ca cineva , care se da mare scula, fierbe cand vede ca cele doua litere se schimb automat chiar daca srii "dioda".
  Khamangerie Miercuri, Mai 15, 2002 5:05 PM
  dixit:
  si asta e tot un test
  Supressatul Miercuri, Mai 15, 2002 5:03 PM
  dixit:
  test
  Supressatul Miercuri, Mai 15, 2002 5:02 PM
  dixit:
  test !!!!
  Sursa: BBC Miercuri, Mai 15, 2002 3:45 PM
  dixit:
  Internaţio;nala Creştin Democrată a înfiinţat un comitet de monitorizare a situaţiei din Republica Moldova

  15.5.2002 14:51 Ora României Preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca, a salutat crearea unui comitet de monitorizare a situaţiei din Republica Moldova în cadrul Internaţionalei Creştin Democrate. Comitetul se află sub înaltul patronaj al preşedintelui IDC, Primul Ministru al Spaniei, Jose Maria Aznar şi se angajează să contribuie la elucidarea cazului dispariţiei deputatului Vlad Cubreacov. Într-o rezoluţie, IDC cere autorităţilor de la Chişinău să pună în aplicare neîntârziat, fără abateri şi în integralitatea lor, toate recomandările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. IDC mai solicită, de asemenea, eliberarea celor trei deţinuţi politici - Tudor Petrov Popa, Andrei Ivanţoc şi Alexandru Leşco, din închisorile administraţiei separatiste de la Tiraspol.
  ori Miercuri, Mai 15, 2002 1:56 PM
  dixit:
  ana
  JS=.. DIN RAI(PARADAIS-a) Miercuri, Mai 15, 2002 4:57 AM
  dixit:
  MULTZAM K.A.R.M.A..!!!! MI-S ACHITAT ori mai trebe'sa mai orbecaiesc p-acilea ???
  IO Miercuri, Mai 15, 2002 1:45 AM
  dixit:
  IO este onorata in a fi confundata cu IO dixit: "in SUA, unde exista o clasa politica de elita, libertatile democratice exercitata de un electorat ignorant si usor de manipulat au degenerat in atentate sinucigase si scrisori contaminate cu antrax. Prin intermediul guvernului si al lui Iliescu, PSD, ce are viu in suflet si simtiri totalitarismul comunist si este manjit pe maini cu sangele elitei romanesti, incearca sa acrediteze idea falsa ca atit Romania cat si democratiile occidentale sunt in fata aceluiasi pericol: libertatile democratice prost intelese de electorat. Nu domnilor, nu democratia este periculoasa pentru Romania America si toata Lumea ci infractorii care o guverneaza! "

  Si-n America si-n Israel guverneaza infractori, "Milosevic" cu iz local-nationalist. Ma îndoiesc ca cizma de vacar a lui Bush pute mai elegant decât cizma mujicului rus, daca-ti sta pe grumaz. Asa ca nu mai mânca cacat unilateral. Strachina-i plina si la partea adversa. Bon apétit.

  Domnule JS, bine v-am regasit. ce s-ar face Miti fara Dumneavoastra. Numai ea su bros-coiul ei si cu Dorinella care-i numara devierile de la linia Partidului Unic Republican, nu ar mai da nimeni pe pagina aceasta cenzurata. Daca aveti timp ati putea sa le explicati ignoratilor astora cum functioneaza francmasoneria si care îi sunt telurile de fapt. Sper ca nu va cenzureaza iarasi.
  JS= Miercuri, Mai 15, 2002 12:45 AM
  dixit:
  UNDE-S ROM^NII??Fiindca dau numai peste RROMA-nii..cu turnuri aurite si cu prostie latzita-ca la Cafe-lata,unbde Diaspora "incornorata",deveni UN SLOI ANTARCTIC......Comunism colbuit si latzit-prostit,de doamne,si cu tunu' nu-l urneshti,ca piatra se facu =colbu'incornorat"!! Doamne fereshte-ma de ai mei,ca de altzii shtiu eu cum..!!!
  Bozdoc Vasile Marti, Mai 14, 2002 11:11 PM
  dixit:
  Propensiunea politicienilor romani spre America inseamna ori inceperea unui nou ciclu electoral, ori nevoia de sprijin pentru a pune cu botul pe labe un electorat incapatanat, obraznic si adesea impertinent. Acest abuz este prezentat prin intermediul presei omagiale ca dorinta legitima a diplomatiei noastre de a spala petele lasate de opozitie pe geniul politic carpatin. In realitate se incearca spalarea noastra pe creieri. La baza demagogiei dimbovitene actuale se afla constatarea, reala de altfel, ca la sfrsitul secolului XX si inceputul secolului XXI s-a facut simtita, mai ales in America, o accentuare a crizei ideologice indusa de exacerbarea libertatilor democratice. In contrast cu tara noastra unde democratia prost inteleasa de politicienii a dus la degradarea intregii societati romanesti punand in pericol existenta statului, in SUA, unde exista o clasa politica de elita, libertatile democratice exercitata de un electorat ignorant si usor de manipulat au degenerat in atentate sinucigase si scrisori contaminate cu antrax. Prin intermediul guvernului si al lui Iliescu, PSD, ce are viu in suflet si simtiri totalitarismul comunist si este manjit pe maini cu sangele elitei romanesti, incearca sa acrediteze idea falsa ca atit Romania cat si democratiile occidentale sunt in fata aceluiasi pericol: libertatile democratice prost intelese de electorat. Nu domnilor, nu democratia este periculoasa pentru Romania ci infractorii care o guverneaza!
  Miti Marti, Mai 14, 2002 10:15 PM
  dixit:
  Am trecut pe la linkul cu razboinicii copii. Ma gandesc ca poate unele chestii din cele povestite de ei (ispravile cele mai atroce) or fi inventate, ca sa braveze, sa apara interesanti in fata americanilor veniti. Din cate am inteles a fost un fel de selectie a celor 4 dintr'un lot de 25. Poate au exagerat, tocmai in speranta sa fie ei eroii alesi. Nu stiu.
  JS=. Marti, Mai 14, 2002 10:14 PM
  dixit:
  Cutremurul de ieri din California a fost pe scara R=5.2,sub vibratzia stelara 13,5,2002=13=coincinetza cu ziua de 13.si cu luna 5 ,fiindca si gradul-5?? Nu exista coincidentze in Univers..C^nd asemnea vibratzii se nimeresc pe marginea unui grid paianjic cosmic,cu fata catre vortexul lacrimilor si in unghi de 5 grade------la o vibrare de 13=18....Lacrimi cu s^nge...Doiul a moderat,fiind "diplomatic" si =shy=in esetza, maximalizarea cutremurului..Intotdeauna un rau este uramat atractiv,de un aldoile si etc...Freasca Domnul !!! magneto sfera fiind afectata si bruiata ,orice se poate int^mpla..!!
  JS= Marti, Mai 14, 2002 8:30 PM
  dixit:
  Nu l-am luat in serios pe Nostradamus,poate,fiindca nu ii intzelegeam limba,si fiind educat "matematic"-concretul il vedeam in numere si in imagini,catrenele sale,nu le puteam dezlega,iar dezlegarea de catre altzii,mi se parea impropie.Acum p^na si TViul-Dicsovery si History canal-are emisiuni,una chiar si in seara asta,despre noile delegari catrenice-si ca marele pericol ar fi la 1 Iunie 2002,intre cele doua eclipse 26 Mai si 10 Iunie-la 1 Iunie...?????Vibratzie siderala=162002=11....Vibratzie fatalista in care trebuie intotdeauna ca sa apara o a treia fortza tot fatalista.Ori cele doua zerouri,par sa fie vibratziile Devilice ale lui Pluto....Azi Nasa spune de o "infratzire dintre Venus si Terra" si de invadarea magnetosferei Terrei,de catre disruptziile exploziilor solare si din Univers.. Ce inseamna asta?? Nostradamicii imi pot spune ???
  Ionick Marti, Mai 14, 2002 7:12 PM
  dixit:
  Ignoreland. Aceasta poveste nu e un argument impotriva existentei lui Dumnezeu, dar ar putea fi confundata cu unul.
  Ionick Marti, Mai 14, 2002 7:00 PM
  dixit:
  Cam ai dreptate, JS, sunt agresivi rau 'mnealor. Politica vampireasca - te mushca si te fac de-al lor.
  JENEL. Marti, Mai 14, 2002 6:22 AM
  dixit:
  CIOCANELE,iertaciune de texanisme,dara,tu ma legionarishi asha de senin de ma lua trecutu' si nu vreau sa il mai revad in mintea-mi nicic^nd..Mai bine citeshte -o revista de aiureli care le mai si ninereshte,numita SUN si are data de aparitziune 14 Mai,adica cea de m^ine..(?).si o sa vezi ce zice mai nou Nostradamus-shocking Last Days Prophecies.......Si o sa discut cu tine si alinierea hemoroizilor,dar este ce eu o sa itzi spun,asemanator cancerului anal,si a anusului contra naturii-daca shti ce-i ala..!!Ingrozitor si ,precum TViul azi ne avertiiza iarashi de viitoare terorisme,se cam ptrivesc tate..!!??Nu r^de ca ni se str^mba in loc ca sa se alinieze hemoroizii si ne vom trezi cu curu contra naturii,adica ne vom kk str^mb..cu o gaura mai sus,pe la buric;Doamne Fereshte-ne !!
  JENEL. Marti, Mai 14, 2002 6:21 AM
  dixit:
  CIOCANELE,iertaciune de texanisme,dara,tu ma legionarishi asha de senin de ma lua trecutu' si nu vreau sa il mai revad in mintea-mi nicic^nd..Mai bine citeshte -o revista de aiureli care le mai si ninereshte,numita SUN si are data de aparitziune 14 Mai,adica cea de m^ine..(?).si o sa vezi ce zice mai nou Nostradamus-shocking Last Days Prophecies.......Si o sa discut cu tine si alinierea hemoroizilor,dar este ce eu o sa itzi spun,asemanator cancerului anal,si a anusului contra naturii-daca shti ce-i ala..!!Ingrozitor si ,precum TViul azi ne avertiiza iarashi de viitoare terorisme,se cam ptrivesc tate..!!??Nu r^de ca ni se str^mba in loc ca sa se alinieze hemoroizii si ne vom trezi cu curu contra naturii,adica ne vom kk str^mb..cu o gaura mai sus,pe la buric;Doamne Fereshte-ne !!
  Secera & Ciobanu Marti, Mai 14, 2002 5:30 AM
  dixit:
  Jenele eu te intreb frumos daca esti legionar ... si mata ma insulti "urzicuta comunista", "tzacanit texan" ... pai tie nu te-i un pic rusine la obrazu ala circumcis de austro-ungar ... bagati-ai sirma-n nas sa nu mai sapi cind te scoate Gogu la gard?! Cum vrei sa discutam de magnetism si aliniere hemoroizilor astrali in conditiile astea?
  JENEL. Marti, Mai 14, 2002 2:58 AM
  dixit:
  Mai CIOCANELE,dece te-mprinzi tu in Coana MARE si in LEGIONARI??? Eu am fost cu ei la Aiud prin 61,si i-am admirat sincer.Erau din 41 acolo si se rugau zilnic si aveau spiritul sus ,sus,mai sus de ceruri.Si cu toate urzicutzele comunishtilor foshti si prezentzi,like YOU....nu aveau proteze si slava cerului,ca se tzineau tare si nu se texanisera(tzicnisera).Ei erau prea ortodoxi si nu imi erau la inima ca eu pe atunce eram catolic grecizat.mai apoi ma penti--colo...stai...Si ortodoxii ashtea ai tai,ca teoctishtii ,ii ciumatzira si inainte si dupa....!!si acuma ,vai de statuile lor !! Nu mi-s legionar,ca nu mi-s asha de fanaticist fatza de un neam din care nu prea mai am nimic..!!
  Secera & Ciobanu Marti, Mai 14, 2002 2:43 AM
  dixit:
  Coana Mitica ... desi nu pot pretinde ca eu, sau orcine altcineva, ar putea avea maniere bune comparabile cu ale dvs. ... cred totusi ca e suficient sa pui ghilimele si sa specifici sursa. Cind ti-ai scris mata teza de pH von D in astologie ai tot citat (sau ti-a scris-o alcineva?) ... sper ca nu i-ai contactat (in mod nesexsual, fireste, ca pentru contactatul sexual se cere categoric permisiune) pe toti autorii (vii/morti) ca sa le ceri permisiunea?
  Cit despre baietii de la garda de fier vechi ... vai de curu lor verde de atita spanac si urzicute. Trebuia sa le trimiti un tub de fixodent sa-si lipeasca protezele de gingie ca sa nu mai scuipe! Jenele tu nu cumva esti legionar?
  JS= VIBRATZII SIDERALE. Luni, Mai 13, 2002 11:55 PM
  dixit:
  TV-iul anuntza prezumtive noi atacuri teroriste prin Iulie 4 ,etc..Ia,sa luam c^teva repere vibratzionale si sa vedem; Eclipsa dein Luna plina=26,5,2002=17=8=Energii leoninice cu vibratzii Zarthustrice..Eclipsa solara din 10 Inuie 2002=10,6,2002=20...inca un zero....vibratzii morbide legate de personalitate si de punctul spiralic 20...Vibratii diferentziate===4,72002=15 The Devil(tarotic).............//-17,20=37-15=22-----fatalism si energii egale cu ziua respectiva==22/11/......Repetitzie cosmica,ca in oglinda=vibratzii leoninice din Constelatzia -NE-Balsata a Leului de acum 8000 de ani...Totul este posibi,fiindca iese un 11-si asta-i vibratzia cea mai oculta si perfida a fatalismului global..!!??Sa ma inshel ??Am socotit ceeace spuneau-LUIVE- Fox News.....azi la 3:30 siceva -p.m....central time..
  JS== MULTZUMIRI-MITI-ei... Luni, Mai 13, 2002 10:55 PM
  dixit:
  ESTE MITI..!!! Din Austria am fost cu 12000 de shilingi,in una mica vizitatziune..dara,n-am avut vreme,ca sa vad nimic ce planuisem,ca ...de...erau alte treburi ce ma incorsetau..Unde am fost ??Sti tu..!! Multzumesc ca mi-ai raspuns..!!
  Miti Luni, Mai 13, 2002 10:46 PM
  dixit:
  JS, Spania e intr'adevar, f. frumoasa! N'aveai gusturi rele :-)
  JS== Luni, Mai 13, 2002 9:46 PM
  dixit:
  IONIK.====fiind deasupra=mea-=am indrasnit -iertaciune!!,ca sa ma bag....Ai spus un ADEVAR...!!! Uite DRAGUL MEU(ieraciune de familiarism!!),p^na saptam^na trecuta ii suportam pe sectari,chit ca si eu am fost cu 45 de ani in urma botezat penticostal si apoi intr-un drum facut ,nici eu nu shtiu cum de m-or lasat ,la Roma,prin 77,ca in 80 sa ma priponeasca iara....deci,atunci am dat peste ceeaace mi-s azi.Si dupa priponeala ,prin Consulatul serbian si prin aderentza mea austriaca,am ajuns repejor la Viena...si apoi aici,unde initzial nu ma vream....Spania imi era dorintza,ca de aia MITI este si "casa mea si Brutusul meu"..Iata ce mi se int^mpla ieri...Fiul meu psiholog fiind a aderat la aceshtea..treaba lui..Cineva i-a lasat pe un grup de pocaitzi cu numele ,ca sa intnre in Memory Hall.Si nimeresc exact?,la mine????!!!!!!.Politicos am rabdat un ceas,ca dupa,sa ma apuce b^ndalaile de eram gata ,gata sa fac spume la gura ,ca de b^lbait ,deja eram cuprins..Nu vroiau sa plece ,cu toate politicoasele si mai asprele mele cereri,nici in rupu' capului,p^na c^nd nu "ma predau lu Crist",ca la razboiu =surrender ori ba !! Am chemat securityul si asha ma elibera-i din surrenderismul siritisto-penticostal..mai,ashtea-s ca si "grapitezele" cand se prin nu-i mai desprinzi numai rup^ndu-le capu'va ala si asha ram^ne in piele infipt..Asha ceva..??Si erau americani,nu p^rlitzi plaieshi..!!!!De ieri nici sa nu mai aud de secte,sau de religii..Zisei ceva si pe la Coronitza aia jidaneasca si iliceasca si ma trezi pe dinafa,ca-i doara sefu lor pe aci si cum sa nu fie si lingai la picioarele astuia.??Coronita lingaita..!!Sa nu te apuce S C ^ R B A ??---Iarasi-I E R T A C I U N E !!!
  Ionick Luni, Mai 13, 2002 8:38 PM
  dixit:
  Everything happens for a reason. Povestea aceasta nu e un argument pentru existenta lui Dumnezeu, dar ar putea fi confundata cu unul.

  .... @ .Ciberplai

  [Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]