.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

JS=. Sambata, Iulie 27, 2002 9:48 PM
dixit:
Securistule,ai zis John si cine-i ala?NU io? Daca am pacatuit-IERTACIUNE!!! Eu-io-ala micu,m-am indetificat cu Johnul ala marele spus de catre tine..Nu mor ,fiidca nu mi-s achitat karmic pe aici de tate pacatele si ce oi fi facut in trairea asta si cu datoriile vennite din trairile precedente ,pe aici ,sau aiurea in Univers.Vreau sa mor si demult o doresc din suflet,dara vine moartea ma ia pentru c^teva minute si ca pe un sac de gunoi ma expediaza BACK.!! Farkas care mai scria pe cafane,shtie multe despre IADUL meu in care am trait si in care ma T^rasc acu'.Tu shti,ca ai tai te omoara primii si apoi ceilaltzii.??? Acasa la Timisoara vor numai banii dela mine,si c^d in 97, in februarie i-am vizitat -mi-au creiat o luna de Banat,sinistra si juma din ea la spital////?????.Eram operat numa'in decembrile lu' 96 de prostata si aveam 2 vize a 5 mii fiecare si p^a u mi le-au golit nu s-au as^mparat si spitalul,mai apoi l-am achitat trimit^d Ordiului meu doritza si situatzia in care am ajuns si m-au ajutat. Dara tata lumea s-a minuat ce iseama rom^ul si eamul tau fara suflet de acolo...de atuci u mai am pe nime' acolo,ca nici bani multzi nu am si ei numa'banu' il vor nu pe mine,ologu si cancerosu' si cu inima lungita p^na la coaie..!Aici ii alt iad ......Dara mi-s satul d astea 9 vietzi ce mi le invidiezi-tzi le dau tzie!!si GOD TAKE ME HOME !!!
Securistul Sambata, Iulie 27, 2002 6:27 PM
dixit:
Constantine,daca nu esti C&A sa stii ca nu te am la dosar!Cine sint si unde sint parintii dumneatale?Imi place ca ai coloana vertebrala si ca te-ai manifestat in sfirsit!Tot mai bine mai tirziu decit niciodata! Si acum te las pe mina lui cu sudalmele sa vad cit rezisti pe firmament! Cu o deosebita stime securistul cu ochi albastrii.Servesc Patria!
Pol Sambata, Iulie 27, 2002 6:24 PM
dixit:
"cine e Io & comp si de fapt ce vrea dinsii?" Hmmm! Si eu m-am intrebat! Mai ales ca singurele persoane care l-au "enervat" (saracu'...) si pe care le-a balacarit (cum a putut si el...) erau cei care sustineau idei "de dreapta". Nu e adevarat ce spune Danny, nu s-a certat niciodata cu Pedro, ca n-avea de ce! Dupa care mi-am spus ca e totusi prea limitat. Dar...
Constantin Sambata, Iulie 27, 2002 5:44 PM
dixit:
S&C, eu nu sunt C&A. Am vazut de mult ca ai un complex de inferioritate fata de cei care au avut puterea sa isi ia un doctorat (si sunt multi care au acest complex). "Daca te bati cu porcii te umpli de noroi", zici. Eu o stiam altfel: "daca te bagi in tarite te maninca porcii". Nu, nu te-am vazut la brat cu vreo suina, nici nu te-am vazut de altfel si nici nu doresc. Ziceam doar ca uneori te-ai purtat si tu ca cei infierati azi.
S&C Sambata, Iulie 27, 2002 5:33 PM
dixit:
Decretel Costica ... pentru tine am o singura idee si aia fixa ... "cui pe cui se scoate"! Daca te bati cu porcii nu te mira prea tare cind vei fi stropit cu noroi! E mult mai greu sa divortezi de porci dupe ce le-ai fost coleg de cocina si-ai luptat "rit la rit" pentru o cauza nobila ... doborirea idelilor unice si fixe, fundamentalismul anticomunist totalitar, nu?! Cine a ajuns din nou sa conduca RSR-ul, mincati-as? Bine ar fi fost sa fi gresit! Eu te-am iertat de mult (desi pareai un pic mai inteligent ... nu te-ai prins) ... dinsii se pare ca nu! Ideea principala pe care mata n-ai inteles-o niciodata ... era sa nu te bagi in cocina sau sa te lasi pupat in cur de porci ... in the first place. M-ai vazut pe mine, cu toate ideile mele unice si fixe, defilind "brat la brat" cu vreun porc?
Ia gindeste un pic (daca te mai lasa pH D-ul sa gindesti) ... cine e Io & comp si de fapt ce vrea dinsii?
Constantin Sambata, Iulie 27, 2002 2:55 PM
dixit:
S&C, gresesti mult. Toata lumea a inteles destul de repede cine-i sarpe sau ciine rau. Insa problema ta este ca si tu te-ai exprimat mereu fel ca ei, sau foarte asemanator; la tine au fost intotdeauna mult mai putine idei. Stii cum se zice: "ai putine idei, dar fixe".
S&C Sambata, Iulie 27, 2002 4:03 AM
dixit:
Jenele ... multa sanatate ... iar delirezi ... vezi ce temperatura ai ... bea un ceai de musetel, ingite o pilula doua si stai nene linistit in pat ... ca nici macar nu era vorba de mata! Ai plecat "pi dijaba" la "lupta a mare" in toiu "mileniului 3 BC"?! Doamne fereste-ne!
se- Sambata, Iulie 27, 2002 3:10 AM
dixit:
se-Icepe securist-securitate,S&c=secu-scursura.S^ cu C^....u am pneumonie si nici securita si nici rrromanita...Am 9 vietzi si peste 60 de ai de tr^ndvaie..si de extra-body travel-ie...Ce shti tu cu ce se m^n'ca antroplogia,paranormalul si mysticia,blegos de securomania...!!Ma secu..!!!! Scoala fac totzi blegii,dar asta nu-i ridica pe scara intzelepciunii.Tu poti in scursoarea ta ca sa te tanspuni in mileniul 3 B.C????Vrei o viatza dela mie,ca asta o se duca si nu Joitza-i cu cop^rshaiele ,ci io,si o sa itzi tzin o ruga la progage de o sa se mire o intreaga cohorta cereasca sau din Geneza,cum tu vrei:ingeri,sa demoni????
se- Sambata, Iulie 27, 2002 3:00 AM
dixit:
se-Icepe securist-securitate,S&c=secu-scursura.S^ cu C^....u am pneumonie si nici securita si nici rrromanita...
S&C Sambata, Iulie 27, 2002 2:42 AM
dixit:
Mult v-a trebuit sa "intelegeti" personulitatiile astea multiple si oropsite rau de tot de soarta. Oare de ce nu v-ati prins cu cine stati de vorba ... stimatii mei pasoptisti civici cu "pH von D" stamilat pe cur ca a lu Obelix? Cind ii trimiteam in geneza infectioasa & imputita a mamicii lor de "origine sanatoasa" si plina de paduchi proletari si boli venerice ... ziceati ca vorbesc urit si ca-s deficitar dpdv gramatical ... desi intelegeati perfect ce voiam sa exprim ... in limba mea moarta! Indivizii au disparut si au aparut ca serpii sub alte pietre si cu alte identitati sau chiar alte personulitati virtuale (cel putin unul e bolnav rau ... a inceput sa si creada ceea ce scrie) ... mitocania si imbecilitatea insa ii da negresit de gol ... nu-i asa tov. Nikolai Manu, Danny, Io, ... scl siamezi?
Securistul Sambata, Iulie 27, 2002 2:38 AM
dixit:
Parca-l vad pe JS:"Am pneumonie Am pneumonie, Doctorul mi-a zis ca n-am Dar s-a uitat la mine Cam cum te uiti tu pe geam... De unde sa stie De pneumonie ? Am vorbit c-o sora, Mi-a zis :"Nu stiu ce sa-ti zic Pentru pojar esti cam mare, Pentru pneumonie esti mic Si ce-ti trebuie tie pneumonie ?" Militianul din colt A ramas cam incurcat Nu era sigur daca trebui sau nu sa fiu arestat Pentru pneumonie se da puscarie ?" m-a-ntrebat. Am citi intr-o carte Despre cum sa ne-ngrijim Ca pneumonia Facea ravagii-n celalalt regim : din trei in trei sicrie, o pneumonie ; Tare mi-e frica, desi-am pasit intr-un nou cincinal din vechiul regim sa nu fi ramas urme nelichidate total Si-n special mie Mi-e de pneumonie."
Securistul Sambata, Iulie 27, 2002 2:32 AM
dixit:
Acum am un dosar despre cum se face cind te vaiti ca mori si ii ingropi pe toti aka JS si cele sapte vieti de pisica!Sa traiesti domnule John,sa-mi termin dosarul si sa ii pui sa-mi cinte Internationala cind mi-o fi sa fie!
Securistul Sambata, Iulie 27, 2002 12:20 AM
dixit:
Treaba-i imputita rau de tot pe aici,greu de facut un raport detaliat.Stiam eu ca Io este o scursura insa imi lipseau piese justficative. Mai aveti si altele?
io-miuscule=. Sambata, Iulie 27, 2002 12:08 AM
dixit:
EU-le-Io-ule-majulsculatzi-sculatzi,si blegi,"E CALDA CA TZI SE NIMERSHTE !!
se---- Sambata, Iulie 27, 2002 12:02 AM
dixit:
Folosind formula curburii spatziu-timp=EU este IO(cu majuscule).====idh(minuscule).Interesant??U ???Ce scriu plaieshii,nici pe chaturile ungureshi u am vazut..!! Aia suduie si spun porcarii mai abitir,dara ,iata ca pe miritici NU-I INTRECE NIME'!!!!RUSHINE !!!
Eu Vineri, Iulie 26, 2002 11:57 PM
dixit:
Aha! Numai p-asta, ca-i cald. Stima....
JS. Vineri, Iulie 26, 2002 11:16 PM
dixit:
Multzam nepoate Garigu si nepoate Tablagiu-!..NASA o spu-se asta opate-la mine-nu io NIMENI.Nu subestimatzi pe JOITZA....El shtie CODUL BIBLIC si eu ma erijez in CODUL CARAMIZILOR SUMMERICE;ciudat ca sunt aceleashi -in final..!!!-In caramizi OSIRISUL=ISSUSUL.....IAR toata intzelepciuea indica-arianica-se afa codificata i biblie,I SPUSELE ISSUSICE CU PRECADERE,ca restu-i 90% compilare si ituitzie apostolica,sau scribaleasca de dupa..!!Dara se nimeresc in caramizi,uneori perfect ateori ca nuica in perete.u fu ISSUS in India 18 ani ?..Civilizatziile Americii latine si ale celei de Nord prin asha numitzii Indieni,sunt=almost=identicale!!!Joitza se baga mult in Geneza si nu ma prinse-i p^a mai ieri,de codul lui folosit. Si apoi se afunda in secreta cabala -la pomul vietzii.Shtie Ghemetria si in secretele oculte ale Geometriei sfinte si eterne cereshti.Este un erudit alchimistic,cu iz de creshtinism medievalic,din vremea Caterinei de Medici-!....NASA insa, nepotzii mei !-v-a dat p^na i 2019-1 Febr..zile !!Cu drag, oncle--ALA(cu caciula ca sa ploaie in ea)!
Constantin Senegal Vineri, Iulie 26, 2002 11:08 PM
dixit:
Interesante preferintele culinare ale celui care v-a scris acel lung mesaj, domnule C&A. Sunt curios ce ar putea extrage un bun psihiatru din text, prin analiza de continut. Nu ma gindesc la diversele sucuri la care face textul aluzie, ci la obsesiile puternice care ii bintuie mintea. Probabil e foarte bolnav.
C&A Vineri, Iulie 26, 2002 9:59 PM
dixit:
Miti, iti cer o mare favoare. Te rog mult gazduieste ultimul e-mail primit de mine de la Io macar pentru o zi, dupa ai poti sa-l stergi. Doar asa, ca sa mai vada lumea inca o data la ce gen de josnicii subscrie Aschiuta. ......
Eu Vineri, Iulie 26, 2002 9:31 PM
dixit:
Mai nene Alias-Io, iar aiurezi? Parca zice-ai ca te faci baiat de treaba. Stima.....
Tablagiul din parcul vecin Vineri, Iulie 26, 2002 2:01 PM
dixit:
Oncle Jean mersi ca ne-ai mai dat sperante de viata pâna cel putin în 2012, sa ne vedem cu bine si dupe aia si tot la Doamna Miti, unde nu e conflicte fratricide importante. A la votre si sanatate multa !
JS. Vineri, Iulie 26, 2002 9:47 AM
dixit:
Pierd 3 minute numai ca sa va pot contacta=IDEEO!JOITZO-"schema ta" se intide p^na la 1 Feb...2019,c^nd sistemul solar,pam^ntul cu precadre va fi spulberat de un frumos meteor,daca scapa de 21 Dec,2012.Semnificatzia este extrem de ad^nca,dar VEZI TU, ca se pot pride de ea si cei care nu ar trebui;sau asta-i vrut ? Este greu s-o prida ca G si H o sa-i faca Gramada si Haluciogeni.Nu o pot trimite dupa dezlegarea mea ca ashi face o impietate;sau asta-i vrut ?
Danny Los Angeles Vineri, Iulie 26, 2002 6:52 AM
dixit:
Ce faci mai Vasilache "baiatu' lu' tata"? Iar ai avut o incercare esuata de a cocheta cu umoru? Nu prea e pricepre nepoate. Uite, pentru ca stiu cit esti de dobitoc si ca nu te duce capul la mai mult, data viitoare cind incerci din nou sa ne faci sa ne tavalim pe jos de ris, schimba si tu macar orasul in care e gradina aia zoologica. Observi ca nu pun la socoteala faptul ca in mintea ta putina altminteri proasta de bubuie, la un moment dat ma credeai prin Spania, sau prin Romania, unde colectam "unemployment" ca sa ma duc la San Diego intru bucuria gorilelor. In orice caz, observ la tine semne de imbunatatire. Inainte sa te fi apucat sa scrii aceiasi timpenie rasuflata, ti-oi fi dat si tu seama cit esti de dobitoc, ca sa nu mai zic penibil si atunci ai vrut sa dai microbii pe biata Miti, semnind prostioara cu numele ei. Am s-o rog eu personal sa nu-ti faca acea "cheie" mititica, ce te va trimite la pagina cu "You are not authorized to view this page", atunci cind incerci sa intri in cafeneaua "La Idee". Nu de alta, dar ar fi pacat sa ne lipseasca Miti de "prostu' satului".
ALIAS-IO-OOOOO-aaahhhhh,oiuooo Vineri, Iulie 26, 2002 3:07 AM
dixit:
Io este O eprsoana-un pronume I(int^iu) spaniolo-romanic,italiano-rom^nesc -banatzanesc.,si nu un alias,EU este alias IDH...DANIEL ii c^nd IO ,c^d EU=si DANY ii cu ZEBRELE la ZOOO,ca-i inaltutz fecioru',ca pe golrile le=o terminat demult-iar io- asta micu,am imprumutat =ahhhh-urile de MONA,ca ma str^mptai.Sau dela al care s-o dus cu Mona,si vreau sa il aflu,ca mi-s gelozist rau pa ala de aia oftai si ooooiuiiii amu!!
Secera & Ciobanu Joi, Iulie 25, 2002 9:33 PM
dixit:
Securistu ... sa-ti fie rusine sa vorbesti asa de negativ de tot boporu roman "in integrum"? Te-ai dus barem la coana Mitica ... sa-ti schimbe dinsa nitel mentalitatea civica? Vacanta in Romania ... ha ha ha ... v-a luat Dumnezeu mintili ???! P.S. Se mai gasesc "bomboane agricole" in noua economie de piata privata? Cu cit se mai vinde cornetu sau ghiocu ala de de lemn ... cu o gaurica foarte mica la mijloc (e.g. Dorinella)?
Securistul Joi, Iulie 25, 2002 8:56 PM
dixit:
Bine v-am regasit dragi Ideonauti.Am fost in vacanta ..dar nu trebuie sa va dau si voua raportul. Romania este si va ramine o tara frumoasa,pacat ca e locuita! Servesc Patria!
CE pervers esti-! Joi, Iulie 25, 2002 5:42 AM
dixit:
In Texas sunt oameni fara acoperis ca natura nu-i ca ciocanul fara coada.................si ce perversa-i secera---!!Bate-o in cap si ascute-o prostovane-!Ca-i bleaga ca si -cepeca multilateral imprastiata-!-IO.aaahhh-oio.....
CEPECA Joi, Iulie 25, 2002 3:02 AM
dixit:
Scuze iar am confundat-o pe Dorinella cu Coana Mitica si invers! Oare care are capacu mai mare?
CEPECA ... Patria Reciclarii Proletariatului de Pretutindeni Joi, Iulie 25, 2002 2:39 AM
dixit:
Coana Mitica eu ma refeream la piepturi plate nu la cururi foarte mari ... ca sa-mi apari cu capacul de closet pe dupe git pe post de sirag de perle sintetice ... oricum p'aci un NEC LCD de 17" e vreo $ 575 plus 7.75% sales tax ... la aprozaru din colt (scump pe standard american) ... iar lcd-ul meu e mai mare, e digital plus ca'i moca ... sic ... scrie pa el FDP1810 si are pe el o vaca plata ... probabil din comuna Cornu. Echipamentu mi-l da birou ... sa fie siguri exploatatorii ca pot lucra eficient si de acasa dupe program ... si e schimbat cel putin anual "in integrum", ca sa-i prindem din urma pe imperialistii de clienti si sa putem comunica cu ei in mod compatibil ... fara prea multe "sexuri captive"!
JS+. Joi, Iulie 25, 2002 12:11 AM
dixit:
DORINELLA.iertaciune,dela inceput,ca te abordez,dar i orbecairile mele mystice,personalitatea ta,am luat-o ca "moodel"!!!!====(u trebuie sa imi raspunzi nicic^nd!!)Nu am ochii albastrii ,ci--s vierzi si spalacitzi...Numele= cu abstractizarea mystica-2,8,23,19,9,7,21,21,11=49=13=4=CHINTESENTZA-CEREASCA=2,8,5,10,9,7,3,3,2=40=4.Ditre ABURII ASTRALULUI-apari,blond-shatena-si cu ochii verzi- cu nuatze de cer albastru inainte de tornade.Par lung p^na la umeri,cu grizari de stele clipocind in anii lumina((Eminovici-La Steaua),,Comportare necovetzionala=si unicat-intre cei care se ziceau c^dva Iliri=tu fiid o daca pura===!Te preligi di asral,precum u abur falos si m^dru(asha te "vede nebuia-mi mystica) si stai -pareca in juru' unora care se vaiera,si sufera(?).Sa fie medicia cea care te asalta ?? Cipru fu in Iunie=40,6=46 si platul tau computer in Iulie fu cumparat=40,7=47=11,IATA CE TE FACE UNICA!!! SI INTRI in MYSTICUL MEU,,,,,(TZARUSHII-SHI NU "BUCATARIA"-la care se "oobosec daccile")-IERTACIUNE,INCA-ODATA!!!-----INJJURA-MA SI ASTA-I BINE!!!!ADMIRATZIA MEA,
Danny Los Angeles Miercuri, Iulie 24, 2002 10:57 PM
dixit:
As putea sa intreb asa pe ocolite, cine da o basina cit de firava pe faptul ca Ionick este sau nu este C&A? Sau si asta este o chestie de importanta nationala, (sau poate internationala) care trebuie "transportata" de anumiti cetateni cu inima buna la CRL? Lasa-i Miti draga sa se descurce si sa se balacareasca singuri, ca sunt majori si vaccinati.
Dorinella Tiraspol Miercuri, Iulie 24, 2002 7:40 PM
dixit:
Vai domnul S&C si eu m-am dotat cu un monitor plat, mare cat capacul de la WC. E un LCD Hansol 700Fs de 17'! In Romania e bum mare cu ele, monitoarele CRT nici nu se mai cumpara. Pe mine m-a costat 799$ plus 19% TVA. Am muncit ca o stahanovista in vacanta asta la batut tarusi (la vie) de le-am dat normele peste cap la patronii ciprioti ca sa pot sa strang banii. Nici de cafenea nu am mai avut timp. Ce bine ar fi fost sa traiesc si eu in State, sa sa fiu selectionata printre cei 15 milioane de baieti inimosi si sa-l primesc gratiuit + o prima pentru deranj + internet gratis. Da, da, da... presimt eu ca or sa se umple listele de discutii de flacai cu ochi albastrii cu studii la CEPECA si doctorate in strainatate.
terianul Miercuri, Iulie 24, 2002 7:22 PM
dixit:
Rog de la inceput sa fiu scuzat pentru iesirea de aseara. Miti are dreptate. Trebuie din nou sa facem un protest pe internet asa cum am facut-o si alta data. Separat nu avem nici o sansa sa reusim. Eu as propune o actiune de protest care sa fie trimisa La Parlamentul european. Fiecare dintre noi are prieteni prin strainatate. Am putea sa-i chemam si pe ei la protestul nostru(ma refer la cei care sint straini). Cineva care se pricepe in ale internetului sa ne ajute sa putem face ca protestul sa devina international adica sa se poata trimite toate email-urile la o adresa cum ar fi Parlamentul european si chiar unele ziare din Romania sau din strainatate. Cine este de acord sa se arate si sa vina cu propuneri.
terianul Miercuri, Iulie 24, 2002 7:22 PM
dixit:
Rog de la inceput sa fiu scuzat pentru iesirea de aseara. Miti are dreptate. Trebuie din nou sa facem un protest pe internet asa cum am facut-o si alta data. Separat nu avem nici o sansa sa reusim. Eu as propune o actiune de protest care sa fie trimisa La Parlamentul european. Fiecare dintre noi are prieteni prin strainatate. Am putea sa-i chemam si pe ei la protestul nostru(ma refer la cei care sint straini). Cineva care se pricepe in ale internetului sa ne ajute sa putem face ca protestul sa devina international adica sa se poata trimite toate email-urile la o adresa cum ar fi Parlamentul european si chiar unele ziare din Romania sau din strainatate. Cine este de acord sa se arate si sa vina cu propuneri.
Nationalau Miercuri, Iulie 24, 2002 4:24 PM
dixit:
Halal protestez, protestez de trei ori protestez ... chiar civic ... Jos A Nastase Internationalu, vinatoru & pescaru, marele coletionar de arta, imobile si mai ales timbre (fiscale) ... cine si de ce vrea sa arza "nationalu" lu coana Mitica ... sau numa se muta bibilioteca la Cornu sa aiba populatia de la sate acces la combustibil pe perioada de iarna ... decind cu scumpirea multilaterala a lemnelor & carbunilor fabricati din noroi de harnicii grevisti minieri dupe valea Jiului? Ce va trebe atitea carti si atita spatiu comercial (bun de citeva butici super performante) risipit cu cartili astea ... sa se distribuie gratuit la toata populatia Programu Partidului si cite o luminare ... s-a terminat cu cititul asa anapoda de carti si cu consumu hydroenergetic al specialistilor educati de Programu Partidului la Moskova. Forumulez mincatia-as da's cam bilbit s-am si purne in gurita! Tradare sa fie ... sa puta ... da sa fie cald ca vine iarna! Oare cite giacalorii are un Tolstoi ... din coperta-n coperta?
Eu Miercuri, Iulie 24, 2002 4:09 PM
dixit:
Dle Terianu, mare dreptate aveti? Dar ce naiba putem face noi, decat sa ne-njuram unu pe altul? Stima....
Miti Miercuri, Iulie 24, 2002 11:34 AM
dixit:
Terianule, dincolo de epitetele drgalase prin care te-ai auto-inclus printre pacatosii si nevrednicii de noi, problema pe care ai pus-o e de o gravitate extrema! Vremelnicii guvernanti au dus nesimtirea pe cele mai inalte culmi de progres de a ajuns sa aiba strainu' grija mai mare de Romania si Romani decat cei de i-am aburcat in capul trebii! Astia-s mai rai decat fanariotii! Ce propui ca actiune: potest electronic depus la Guvern, Parlament si Presedintie? Ai putea sa formulezi un text? Ce facem, construim o noua pagina dedicata campaniei impotriva mutarii cartilor din sediul actual al Bibliotecii Nationale. Nationale! Pe mana cui a incaput nationalul nostru! Si chestia e patronata de dom'profesor de drept (international), Adrian Nastase! Halal!
Miti Miercuri, Iulie 24, 2002 11:19 AM
dixit:
Dragii mei, va confirm prin prezenta ca Ionick nu e unul si acelasi personaj cu C&A. Ii rog frumos pe cei care au viza de CRL sa transmita mai departe declaratia mea de presa :) Multumesc in anticipate.
JS. Marti, Iulie 23, 2002 10:15 PM
dixit:
Keyboardul meu ii stricat,precum mi-s si io.Si din cauza at^tor cheltuilei cu boala mea,ca ceru' nu ma ia Acasa ,precum io ashi vrea,ma chinuiesc astfel.Nu mi-s un zeu si nici nu vreau sa fac pe dumnezeul,dara multa suflare ma chiama si oasele mele-s tare rablagite.Ma-bie dooctorii cu un scaun electric,dara nu il vreau inca,daca l-ashi avea sufletu' s-ar dara^ma ,c^t ma tzin io de tare ca mi-s...Si cei cu patru mii pe luna,is multzi,tata asha de necajitzi ca si aia cu un SSI de 500.Mmedicamentele au asha de multe side-effects,inc^t oamenii noshtrii rom^nii, se inghesuie la medicatzii coplimentare. Cand tristetzea-i mare si c^nd tate caile is barate,IL avetzi pe ACEL CINEVA in voi si deasupra voastra; NU IL utatzi..!!.C^nd setea durerii va usca grumazu',luatzi un pahar cu apa si tzinetzi-l cam 7 minute in caushul palmelor voastre si cu ochii sufletului,cautatzi Lumina ce salashuieshte CHIAR in voi....Si apoi cu inghitzituri repetate betzi apa din pahar..Nic Ativanul si nic un altu' antidepressant nu poate face ,ceeace pot aduce acele inghitzituri de apa incalzita in caushul palmelor tale..!!!C^nd va imbaiatzi,punetzi in vana voastra o floare ,sau o picatura de busuioc si apa dintr-un pahar incalzit in palmele voastre si pe care nu l-atzi baut inca... Si ,fiindca NU suntem singuri in Univers,chematzi din Insingurarea voastra ca sa se iveasca Acel cineva nevazutul,si sa va ieie povara depe umerii sufletului si al trupului vostru..Si cu INCREDERE toate se vor IMPLINI=!!!=AMIN-asha sa fie !!!
catalin romania Marti, Iulie 23, 2002 9:10 PM
dixit:

JS. Marti, Iulie 23, 2002 8:57 PM
dixit:
"tereanu-le".ideia ta ii mare....Acum o llun in urma o bibliotecara,care-i rom^nca(??) mi-a zis ca se face ordine intre cartzi de imi trebuie ceva ,sa ma deplasez acolo-erau cartzi unverssitare de catre profesiri "facute"..deasemenea Universtatea din Bloo mington,unde profesoara de L.Rom^na ii rom^nca,facea acelasi lucru,dar nime' nu s-o g^ngit la Biblioteca de acasa,are-i in paragina hotziilor si al dezinteresului...natzional(?)......!!Iar pe ashtea de aici,dece te ai miri ??Is tatzi scapatatzi ,fugiturile ,ciourucurile ,aveturieri,c sti tu,ca excrocu' nu-i prost..dar nu-i nic deshtept in bine,ci ciumete,pre4cum is plaieshii,care nu mai au nici plaieshie ..dara-nici apartament la bloc,precume era moda,la scitzi..!!Cu donatzii catre Universitatzzz-mici donatzii,se pot achiziona cartzi devaloare,dara cine s-o facasi cine mai areazi interesu'asta ??Cioplitorii in bazaconii rrtomanice??--forget about !!
JS.= Marti, Iulie 23, 2002 8:37 PM
dixit:
"Din caramizile caldeice".24-7-2002=17-----acum 4 miii de ani eraa aceiashi formatzie:cu un venus dragstos ,dar si viclean,pe undeva pe firmament,d^nd peste un Saturn imbufnat si pus pe cioplituri si boxari si restishtesi la unii vaier oe luna plina....Canncerul care ieri pe 22 se du-se,las^nd un focos leu,la p^nda,pot aduce,unul din trecut si altul inca ne pus in "pita",mari vraishti in viatza oamenilor.Se umfla luna,ca-i mai d e mult imbufnata,dar acu' se umfla de-abinelea..Suntem in csps zodiacal,nici in una cum trebuie si nici scapatzi de cealalta pe de-a--ntregul..Si cu un potop de explozii solare,care rupsera p^na si micutza si fina curea magnetica ce ne mai apara de energiile negre,acu are gauri mari,mai cu seama in emisfera nordica...Dragostea-i incercuita de o curea stralucitoare la vedere,dar care str^nge tare rau mijlocul si ii dureroasa,dar.....da supletze..oare nu asta vrea Staurnul???Se umfla "fierea' la unii si poate "vopi" venin si destrama stari ce p^na mai cu 4 zile in urma pareau veshnice ca vremea fara de vreme....Interesul,de natura incerta la multzi,va declansha suspiciuni si dezbinare,pe c^nd la altzii banul ia forma unui zeu zelos si pus pe ravagii..Focul se poate aprinde si din carbunii arz^nzi-aproape stinshi......Nu va lasatzi dusi de valurile sitzirilor,ca pot fi inshelatoare si glumete in defavoareaa voastra ca sa va destrame inima si pacea,pe care multzi o cuceresc pentru o clipa ca s-o piarda mai apoi, pentru ceasuri lungungi de sbateri... Luna plina -ii precum o maree,invadeaza plaja si aduna scoicile golite,crez^ndu-le pline..Totu-i inshelator si multe naivule !!-te pot ushor traduce......cauta pacea in tine,iar de nu-i roag_o ca sa vina..!! Dragostea ii cu icniri de soarta si cu
terianu Marti, Iulie 23, 2002 8:03 PM
dixit:
Bai tampitilor, scursura societatii din care cu oroare faceti parte. Mai bine ati termina-o odata cu nimicurile voastre infecte si daca santeti capabili puneti-o de o discutie mai interesanta. Biblioteca Nationala a Romaniei est pe cale de disparitie. Daca sinteti cu adevatar romani, daca puteti sa va imaginati cum ar arata o natiune fare istorie si cultura atunci incercati sa va dati parerea si sa propuneti o actiune pe internet. Terminati-o cu atacul la persoana si aratati daca sinteti in stare ca aveti si inima nu numai calculator. Citindu-va de citva timp imi vine sa cred ca nu ati fost niciodata in stare sa recunoasteti un adevar. Datorita unor "inteligenti" ca voi am ajuns in lumea asta un popor de rahat.
Secera & Ciobanu Marti, Iulie 23, 2002 6:59 AM
dixit:
Mi-au dat astia un computer nou cu ecran mare si flat peste piept ... si m-am gindit imediat la Coana Mitica ... cit de dragalase e dinsa; dupe ce ne pune la colt vrea sa ne dea si cu rigla civica la palma ... sa se scape mysticul Jenel pe dinsu de ris! Danutel blegut, blegut ... "bagatu sulei" si "regulatul" ... sint "gesturi" de love baiatule ... nu te mai regula singur cu ura ... c-o sa-ti rupi ceva ... de patriot tembel si rau inteles ... si n-o sa-l mai intelegi pe dlu. Patapievici!
Ionick Marti, Iulie 23, 2002 6:55 AM
dixit:
Repetitio mater fratiorum est, libarcuto: nu-ti place de mine, pupa-ma-n cur. Nu-ti place ce scriu, ia-o sus. Cit o sa mori tu de grija papagalului meu, o sa am sursa de distractie in plus. Numai Universul si prostia ta sint infinite, o, broster... si am ceva indoieli in privinta Universului.
Obsesia curenta: democratia. In capul tau e o ciorba primordiala din care nici macar amoebe de idei nu vor apare intr-un interval de timp rezonabil (dublarea latimii Atlanticului, sa zicem). Confunzi democratia cu un sistem de asistenta sociala, "corectitudinea politica" ar fi o chestie de dreapta, ce mai, iti zboara porumbeii din gura ca la manifestatie, "Ceausescu, da-ne pace". Cu filosofia asta pentru coafeze gen "am scapat de rusi, dar tehnic sintem tot acolo", o poti da cu roatele-n sus cel mult pe Angela-Cu-Un-Picior-In-Vacanta-Si-Celelalte-In-Cafenea, "vai, bibiculeee, ce le stii mata la politicaaa si la forbaaal, bibiculeee"... Nu numai ca nu se merita efortul de a-ti arata unde gresesti, dar mi se pare crestineste sa te las sa mori prost. Prea o ceri :) Pe curind, ma... prostovane ma :)))
Ionick Marti, Iulie 23, 2002 6:40 AM
dixit:
Cine a rostit urmatoarea fraza ? "Aceia care critica America si pentru ceea ce are ea foarte bun, fie n-o înteleg, fie o invidiaza."

A. V. Putin, de veghe la distileria din lanul de secara de la ranch-ul lui Bush, aratindu-i acestuia cum se bea whiskey ca pe vodka si convingindu-l ca cine i-a spionat pe americani e cel mai calificat sa spioneze si pentru ei.
B. Maica Tereza la un Mic Dejun Cu Rugaciune, colectind cite un fursec de la fiecare din cei 5000 de invitati pentru a avea ce duce la the poorest of the poor.
C. C. V. Tudor la dezvelirea statuii lui W. Wilson de la Cluj.Cine a rostit urmatoarele ? (numele proprii au fost inlaturate). "There's no country like this on the earth. And certainly if I lived in another country, I might never have had the opportunity to speak as I speak today. I probably would have been shot outright and so would my brother, [...], and so would [...] and so would [...] and [...] and the wonderful people that are here."

A. Qu'Ayya Khit Uhn'Salaam, liderul opozitiei parlamentare irakiene, la adoptarea motiunii "Palatele foamei", prin care se cerea presedintelui ales sa explice de ce banii proveniti din programul "Petrol contra hrana" sint folositi la construirea de palate prezidentiale.
B. John Reed, la Moscova, noiembrie 1917 ("10 zile care au zguduit lumea") - martor si sprijinitor al tranzitiei de la miile de arestari fara mandat ale tzarismului la milioanele de executii fara proces ale comunismului.
C. Minister Louis Farrakhan cuvintind la Marsul Celor Un Milion (octombrie 1995).


Ionick Marti, Iulie 23, 2002 6:24 AM
dixit:
Sisif, nu e Calare cu confuzia, e Angela.
Muzici ? Nimic deosebit, cred ca ascultam cam aceleasi lucruri. Acum vreo 2 ani am dat de un pakistanez, Ali Khan, iti spune ceva numele ?
Pe Vandaluzia o gasesti in arhive, n-am mai vazut-o de mult.
se==. Marti, Iulie 23, 2002 5:54 AM
dixit:
"Ce tzie nu itzi place/altuia-nu-i face !"-"Pe pam^nt suntem numaratzi si c^ntaritzi." Totul se plateshte=pe Aici=p^nala ultimul banutz"(De aceia i-i se pun banii pe ochii mortului si in unele partzi un banutz in gura =dusului= si se arunca peste sicriu cu maruntzisuri)).........Dincolo retraim ceeace am facut pe juma',sau deloc,pe aici si le vom achita pe toate"chiar p^na la ultimul banutz".....Astai cauza si efectul sau;eternull efect si continuile cauze................CAUZA si efectul=PURGATORIU la creshtini...Karma la indici si la mystici.......Nu uita ca precum venim=prin tunelul pl^ngerii-vagina=;tot la fel plecam,dar prin tunelul intunecos al nimicniciei;iar la ieshire,NU toti vor vedea LUMINA........cea dela capatul tunelului-cu care suntem naiv asha de obishnuitzi ca sa credem!!!
Eu Marti, Iulie 23, 2002 4:45 AM
dixit:
Oberul dela CRL, nu cred ca face prea rau cand mai da peste nas celor ce inca n-au invatat sa vorbeasca respectuos. E clar Dle Cristian? Stima.
ah-uh-ah-aahhh-!!! Marti, Iulie 23, 2002 3:51 AM
dixit:
Se nimeri Mona,ca o potrivi-si cu precizia ceasului astronomic,drept in mijloc,dar ....ce strange.........e tare strampta......!!!
se-!! Marti, Iulie 23, 2002 2:03 AM
dixit:
Am pe discheta cartea AFL^ND VIITORUL IN DATE CONCRETE-------lucrare metafizica si paranormala,care se va publica in serii la Curentul internatzional,de saptam^na asta cred??.....Am cerintze dela edturile din Romania,dar nu mai am putere ca sa parlamentez cu acestea..Daca cineva-i interesat ca sa shtie fondul mystic si corect al previziunilor pe care singuri vi le putetzi face,si suntetzi interesatzi serios,ca s publicatzi cartea -fara bashcalie-fiindca si asha va veni cu sau fara bashcaliecoliva lu'Gogu c^t de cur^nd,sa ma contacteze-====phone:765.482.2008,sau email (care poate ca in scurt timp daca ma voi duce in sital se va deconecta=REGASIRE@WEBTV.NET..........JOHN SAVA.......Rev..Dr, in Metafizica .Mystic......Unversal Order......
Mona Marti, Iulie 23, 2002 1:15 AM
dixit:
"nimeri-si" Esti si prost si analfabet. Ma-ta stie?
IO_OIO-ah-ah-uf...... Luni, Iulie 22, 2002 9:46 PM
dixit:
Ma=Mona,ce-o nimeri-si,ca si sculamentul ala turcit - cu coada-i imbalegata....!!!!
Mona Luni, Iulie 22, 2002 9:18 PM
dixit:
Bai Iobag prost, cind Patapievici a spus ca romanii sint o scursura de pishat turcesc si rusesc te-a luat pe tine drept model. Scursoare ordinara.
io-io-hu-hu-!! Luni, Iulie 22, 2002 8:51 PM
dixit:
Cand aud de "democratzie" mi sestange scrotumul de nu mai am oua de frigare.Piei,satano..!!!!--Si 'ca mai m]democtauca tatadin lume ??"vaoleu tutule ude m se cufureshi bre?La rusi,la gemani,ori la vesticii ashea maitornadosi ??
Marius Luni, Iulie 22, 2002 6:42 AM
dixit:
Moncher Daniel

Citatul acela ?aproximativ din memorie?, dovedeste ca si cu memoria ai ceva probleme? Te-ai citat de fapt pe dta. Asta zic si eu discutie: tu centrezi, tu dai cu capu?.

Ideea mea e clara pentru cine nu rastalmaceste (vorba prietenului dtale Aschiutza care toata ziua se plinge ca este ?rastalmacit?, desi s-a specializat in atacuri sub centura): intr-o societate democratica, in cazuri de criza, unele cercuri de interese (mai ales cind au adunat ceva putere) se pot gindi sa ?impinga? hotariri si legi nedemocratice. Aceasta fiindca le serveste interesele, le poate extinde controlul economic sau politic, le poate adduce profit. Asa este firea umana. Dar mecanismul democratic, atunci cind functioneaza, reuseste sa anihileze, mai repede sau mai tirziu, aceste tendinte. In special in cea mai democratica tara din lume, SUA, acolo unde oamenii invata de copii principiile democratiei la fel ca rugaciunile pentru slujba de duminica. Si le intra in singe, de unde e greu sa le mai scoti.

In Rusia care tocmai il arestase pe tar si in Germania abia scapata de un imperiu, doua regimuri fara traditie democratica la inceputul secolului, bolsevicii si nazistii au putut sa calce in picioare democratia, utilizind numai acele aspecte care le conveneau si facind ulterior restul ?harcea-parcea?. Situatia actuala din SUA, democratie solida inca de la infiintare, nu are nici o legatura cu bolsevizarea (sau sovietizarea) si trebuie multe intortocheri de rationament ca sa le poti echivala. Sau o rea vointa solida, chestia aceea care ma face sa zic ca nu sint eu atit de pro-american cit voi de ?Gica contra? (expresie favorita a lui nen-tu Gogu), ori de cite ori se vorbeste de SUA.


Cristian Luni, Iulie 22, 2002 1:09 AM
dixit:
Cum poate cineva care se respecta sa participe la o cafenea ca RL unde oberul apare fara sa te astepti, fara avocati , fara judecatori fara opinia nimanui decit a lui insusi si decide - cutare suspendare 1zi, cutare suspendare 3 luni si 4 zile, cutare suspendare 2 saptamini si un sfert etc. De unde si pina unde e o zi sau trei sau cinci luni? Cum poate cineva sa faca misto in halul asta de voi fara sa va revoltati asa cum o faceti instantaneu cind un om fara puterea de a va suspenda face misto de voi?
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Duminica, Iulie 21, 2002 7:37 PM
dixit:
Bai Iobagila, mai scuteste-ne de filozofarile tale ieftine de provincial complexat in Romania si emigrant nerealizat in Germania. Americanilor nu le-a trebuit 2000 de ani sa redescopere democratia, au implementat-o un-doi cu eficienta care ii caracterizeaza, pe cind revolutia franceza punea bazele bolsevismului in europa, iar romania dormea dulcele somn al feudalismului mioritic. Decit sa comenteze un topirlan ca tine despre Patapievici, ia mai bine scoate tu ciinele la plimbare sau ajuta-l pe Aschiuta ca e singur cu Angela si n-are cine sa le tina borcanasul!
Miti , Iulie 21, 2002 1:14 AM
dixit:
Daniel, loc$orul asta e prea mic pentru o cucoana asa impunatoare ca madam Democratia. Nu 'ncape, frate, ditamai demosul, la noi in cafine! P'acilea se poarta meritocratia , ma'ntelegi...

Cat despre un pas inainte ca~ tot inainte era mai bine, webadmina isi are metodele ei, indiferent de sezon! Altfel ma amuza ca pe Patapievici il decodifici cu aceeasi grila ca si pe MV. Hai sa-ti spun un secret: in cultura nu functioneaza democratia!
Daniel Sambata, Iulie 20, 2002 10:17 PM
dixit:
Dar când spune MV ca îsi baga sula-n România si-o mai reguleaza din când în când, chit ca a renuntzat la cetatzenia româna, iar un HR Patapievici labare ca poporul român este o scursoare din doua jeturi de pishat, unul rusesc si-unul turcesc, asta pare sa fie OK la Spain.
Sper ca ai întzeles si tu unde duce dragostea ta selectiva pe-aici: la NULL-Democracy. Mai citeste-tzi propriile anuntzuri înainte de-a face altora morala. Ca direptate vreatzi voi astia ajunshii, dar nu pantru catzei, asa-i? :-(
Sper c-ai întzeles pâna la urma si tu. Ne vedem la toamna. Vaz ca esti mai refractara când este vorba sa mai luatzi aminte si voi ce scoatetzi pe gura, gasca asta pro-americantza. Mai bine i-ai spune unui Ionick, MV si-altor libele din astea sa-si mai controleze papagalul cel strident cu stelutze-albastre pe fond albastru. Asta ar fi un pas înainte.
Miti Sambata, Iulie 20, 2002 9:35 PM
dixit:
Daniel, se pare ca ai trecut peste micul anunt de la intrare fara sa-l citesti:"[...] While freedom of expression backed by personal responsibility is the main rule, foul language, offensive racial, ethnic, religious or sexual remarks [...] ot be tolerated. [...]". Adica, chiar cand libertatea de expresie asumata prin responsabilitate personala e regula principala, remarcile ofensatoare rasial, etnic sau religios nu vor fi tolerate! Sper ca ai inteles. Multumesc.
Miti Sambata, Iulie 20, 2002 9:20 PM
dixit:
MV, Intamplarea face ca acel canticel de-l pusesi la intrare Gazietei sa fie preferatul meu (de pe CDul Mariei :-)
Daniel Sambata, Iulie 20, 2002 6:13 PM
dixit:
"Yahoo Vasile Vineri, Iulie 19, 2002 10:17 PM dixit: Vreau sa infintez o noua organizatie: Consiliul mondial al calculatoarelor personale. Va lasati sculele sa se inscrie in partidul meu? "

Daca ne-am baga totzi sculele-n partidu' tau, ai fi ca si votat în Parlament. Majoritate absoluta.


Marius la CRL, aprox din memorie, ca nu se merita citatul exact: "Pai cât le-o trebuit americanilor sa scurteze din Democracy si sa bage Legea Turnatorilor prin toate Comitelele alea Legislative, spre deosebire de rusi, care au facut Democracy harcea-parcea imediat"

Brava Moncher! Asta-i cum ai spune ca "-Uite la americanu' cât s-a codit s-o violeze pe tanti Democracy, tri ceasuri i-or trabuit ca s-o codit, spre deosebire de raul de rus sovietic, care o violat-o imediat, fara sa clipeasca... Ca parca dupa ce-o calarit-o americantzu' cel pudic, nu tot asa de regulata si rupta arata Democracy aia ca dupa vreun rus care-o încaleca imediat si fara multe fasoane.
Noroc mai Mariuse ca nu l-ai apucat pe Adolf Hitler ca taaare bun pretin mai erai acuma cu jidowu ala de serviciu, cu care te pupi în bot asa de efervescent. Alivoar si vacantze placute tutulor, ...indiferent de culoare politica sau în ceru' gurii.
Jane Sambata, Iulie 20, 2002 12:20 AM
dixit:
Al-Qaeda takes fight for 'hearts and minds' to the web

By Paul Eedle

While Al-Qaeda has found support in the Muslim world with its vitriolic condemnation of US policies on issues such as Israel, Iraq and Afghanistan, the organisation's strategy of all-out war against the West has met with a surprising amount of opposition from Muslim radicals.

Important Muslim radicals in Saudi Arabia and Egypt, in particular, have been criticising Al-Qaeda, arguing that Muslims should avoid alienating potential supporters in the West and that ultimately Islam can live in peace with the West.

Al-Qaeda has fought back vigorously on the internet, publishing a stream of statements and arguments on the website, alneda.com.

Al-Qaeda's strategy

Al-Qaeda's use of the internet and videotapes demonstrate that 'perception management' is central to the conduct of its war with the West. In fact, it is possible to view all of Al-Qaeda's operations - including acts of violence - as one vast perception management operation. Everything Al-Qaeda does is taped to use later. They claim to have recorded testaments of all 19 of the 11 September hijackers and have videotaped many of their fighters in Afghanistan in order to have martyr obituary material if they are killed. An important motive for the murder of US journalist Daniel Pearl in Pakistan may well have been to produce the horrific video of one of his kidnappers mutilating his body, which was posted on the internet in May.

A Muslim activist with well-placed sources in the radical movements told JIR that the aim of 11 September was to provoke a massive Western response which would in turn prove Al-Qaeda's argument that the West is at war with Islam and force Westerners and Muslims to take sides. This would guarantee that even if Al-Qaeda leaders were killed, the war would continue. In this view, the USA has played its role right on cue and its support for Israeli action in the West Bank has been a bonus, cementing anti-US hostility in the Middle East.

Muslim attitudes to the West

Neither Al-Qaeda statements nor the outpourings of radical Saudi religious scholars can really be used to gauge what is going on in the minds of millions of ordinary Muslims. . . . However, all the evidence currently on the internet points in one direction: in Western terms, public debate in the Muslim world is now very radical. It is axiomatic in this debate that the West, above all the USA, is hostile to Muslims. The only argument is between those who, like Al-Qaeda, want total war, and those who want to confront the West using other means. At the moment, those who want total war are shouting loudest.

Sursa: Jane's Intelligence Review - 15 July 2002
http://www.janes.com/security/
se=? Sambata, Iulie 20, 2002 12:46 AM
dixit:
Acu-i-acu'-!! Ycarush ishi intrema =waxul=si chit ca soarele emite flares,peste flares si suceshte magnetosfera,zboara muscoiul!!!?? Nu ma mai lasa in capsalui,ca DE!!!,is cu prea SHTIU multe despre Holy-Holli-and..ycarus..Poietashu-i m^ndru nevoie mare,de facu' azi noapte pe el,ca-i da de cap 2-prostata..!! YCARE,NU-I GLUMA.......NU TE=hartzui cu sfintzia mea,ca va tabar^ pe domnia ta un sfintzishor dela usha lu' Petrica Raiu-osu'.! Deschide asha incetishor ca sa nu-tzi se da^me shandramua..CAPSHA si lasa-ma ca-i cald afara si vai de aripiorele tale,de nu..!!!
se== Sambata, Iulie 20, 2002 12:02 AM
dixit:
Se pare ca a fost bashcalit degeaa,de catre intzeleptzii plaieshi..Dara =iata=ca si roum^ncatzi-ashi-spun=ca beau apa cu plumb..NU NUMAI IO=o ZICEAM asta..!!
Yahoo Vasile Vineri, Iulie 19, 2002 10:17 PM
dixit:
Vreau sa infintez o noua organizatie: Consiliul mondial al calculatoarelor personale. Va lasati sculele sa se inscrie in partidul meu?
Armate private (ultima parte) Vineri, Iulie 19, 2002 11:00 AM
dixit:
The privatization of hitherto exorbitantly costly peacekeeping and humanitarian operations would bestow legitimacy upon these outfits and entice them to adhere to strict regulatory codes. Still, the exercise of violence is a prerogative of states and a hallmark of often hard-gained sovereignty. Many do not take kindly to the encroachment of morally-neutral private sector replacements upon these hallowed grounds.

David Isenberg wrote in the March 11th issue of "Defense News": "The only question is how best to address concerns about accountability, threats to a nation's sovereignty (i.e., usurping the state's prerogative of having a monopoly on violence), having a vested interest in perpetuating a conflict, violating human rights or acting as government proxies. The consensus opinion is that this is best accomplished through regulation."

The imperceptible line between "military advisors" and combatants is often crossed. MPRI personnel are alleged to have helped plan the Croatian occupation and ethnic cleansing of Ser-populated Krajina in 1995. Vinnell employees may have joined Saudi National Guard units into battle against the invading army of Saddam Hussein in 1991.

Sanchez describes what happened in Papua New Guinea: "When citizens of Papua New Guinea learned that their government signed a $27 million contract with EO (should be Sandline - SV) to train the Army to fight a secessionist rebel uprising it set off five days of rioting and protests. Even the Army commander (later convicted on unrelated corruption charges - SV) refused to work with the South African firm.

States that hire private firms for security are usually financially poor but mineral rich. They often pay for services by offering concessions earned through diamond mining, oil drilling or other natural resources. An enterprising military firm may end up exploiting a poor nation of its modest resources. As a result there may be a new 'Scramble for Africa' over resources where no government exists or is desperate for help ..."

Few PMC's if any consent to any form of payment, except cash. Mineral concessions require heavy investments and existing mines require a logistical infrastructure often way beyond the expertise and financial wherewithal of the average PMC. PMC's may be involved in influence peddling on behalf of mineral extractors or receive introduction fees and commissions from multinationals, though. PMC's also make a lot of money on arms sales to their client states.

Consider Sandline International. It was never a shareholder in Branch Energy, DiamondWorks, or any other real or imaginary mining firm it was associated with by sloppy researchers and journalists. Nor was it the successor to Executive Outcomes. Yet, the same people acted as directors, or advisors in all these firms. This incestuous setup led to the false assertions that Sandline - and EO before it - looted the mineral wealth of countries such as Sierra Leone and Angola. That many PMC's render security services to mining firms - both statal and private - adds to the confusion. The Financial Times" mentioned the positive role "Southern Cross Security" played in keeping Sierra Leone's titanium-dioxide mines intact throughout the war. Others wrongly accused it of being an EO offshoot out to pillage the minerals it sought to protect.

Even Sanchez acknowledges that "(others think that) a private company can deploy forces rapidly, avoid the difficulties of ad-hoc multinational forces (command is streamlined and cohesive), they usually have standing logistics for transport, appear to be cost-effective, and are willing to sustain loss of life."

Isenberg concurs: "It is time to recognize that today's PMCs are far different from the ad hoc organizations of the past. As experts such as professor Herb Howe of Georgetown University have noted, many of today's companies exhibit a distinct corporate nature and a desire for good public relations. The companies' goal of obtaining contracts encourages them to control their employees' actions. Private firms have a large pool of qualified applicants, due to worldwide political realignments and defense cutbacks since 1989 ...

One thing is clear: The need for security from the private sector is going to increase dramatically. And PMCs are going to fulfill that need." PMC's have embarked on a concerted effort to alter their penumbral image. MPRI - its Web site replete with literary quotes lifted from the works of Marcel Proust and other renowned soldiers of fortune - has contracted with Enterprise Strategies and Solutions under the Department of Defence's Mentor-Protégé program. MPRI explains: "ESSI's emphasis on economic well-being, technology transfer, corporate social investing, business incubation, and knowledge management complement the vital safety and security roles performed by MPRI. MPRI has the added advantage of being able to utilize the skill sets of a small, woman-owned, veteran-owned business. MPRI and ESSI form a comprehensive team that enables them to perform on a wide range of projects that would otherwise be inaccessible for one or the other." MPRI branched out to offer corporate leadership programs that include the re-enactment of historical battles. It is a major provider of training, support, and "other services" - such as strategic planning and leader development - to the US armed forces, Department of Defense, the corporate sector, and "non-DoD government agencies." Its Web site - a sincere stab at transparency - lists dozens of military and semi-military contracts. Its military contracts notwithstanding, it emphasizes the humanitarian side of its operations. It "shipped more than $900,000,000 worth of donated food and medical supplies to the newly independent states of the former Soviet Union over a five year period ... has provided peace keeping monitors for both the Department of Defense and the Department of State" and engaged in other charitable deeds, like demining.

In the Winter 2002 issue of "Harvard International Review", Sean Creehan summed up this shift in public perceptions: "Today's mercenaries still fight for money, but in the context of global capitalism, some groups are becoming less morally objectionable. The organization of mercenaries into corporations that function like consulting firms has put distance between them and their activities. Mercenary corporations' increasing efficiency and self-regulation is influencing the way legitimate governments view mercenaries as instruments of state policy." In a BBC poll conducted in the wake of the British government's Green Paper about regulating "soldiers of fortune", a reader named Katie raised important points regarding the corporate structure and liabilities of PMC's: "The UK has a rather poor record of holding corporate officers responsible in any way for their actions ... Maybe military "companies" should actually be restricted to being partnerships where the owners have unlimited liability similar to a lawyer's practice? Maybe a special class of company needs to be created, for this purpose so they can be audited and tracked and to clarify their relationship with the government (for whom they act). Essentially ... the directors of the company can be held responsible for war crimes as would ranking officers in the army. To some extent the 'corporate veil' needs to be thinner for these companies." The United Kingdom - and Australia - promote a complete re-think of the concept of national defense. Britain's public-private partnership dubbed the "Private Finance Initiative" revolves around "paying privately for the defence we cannot afford publicly". Thus, transport planes, ships, trucks, training, and accommodation - may all be on long term leases from private firms. The equipment will be leased to other customers during down time, reports the BBC.

After all, when rich countries pay poor countries to send their ill-disciplined, ill-equipped, and ill-trained soldiers on peacekeeping operations - isn't this a mercenary system in all but name? And atrocities are not the preserve of "dogs of war". American regular soldiers committed them in Kosovo and Japan, Nigerian conscripts perpetrated them all over West Africa, "national armies" are feared by their own civilians more than any mercenary troupe. Time to rid ourselves of self-righteous myths and privatize peace as we, alas too often, did war.
Armate private (continuare) Vineri, Iulie 19, 2002 10:54 AM
dixit:
"The top five executives at Science Applications International Corp. of San Diego made between $825,000 and $1.8 million in salaries in 2001, and each held more than $1.5 million worth of stock options." - continued the LA Times.

Control Risks Group's turnover last year exceeded $50 million. Armor Holding's 1999 revenues exceeded $150 million. Prior to its controversial demise, Executive Outcomes of South Africa was said to have earned c. $55 million in its last 4 years - excluding the $1.8 million per month contract it has signed with Sierra Leone, most of which went unpaid. There were unsubstantiated allegations of securing a share of the diamond trade in the ravaged country as well.

Sandline's contract with Papua New Guinea amounted to $36 million for the first 3 months with just under $1 million for any consecutive month - or a total of c. $45 million per the first year. The country's new government at first refused to honor the commitments of its predecessor - hurling at it vague corruption charges - but then compromised with Sandline and agreed to dole out $13 million.

Nor are these small ensembles. MPRI - now in its 14th year - employs over 800 people, most of them former high level US military personnel. It draws on a database of 12,500 freelancers "former defense, law enforcement, and other professionals, from which the company can identify every skill produced in the armed forces and public safety sectors." Many of its clients work under the US government's Foreign Military Sales program and abide by the GSA (General Services Administration) tariffs.

Control Risks Group - founded in 1975 as a subsidiary of the Hogg Robinson insurance group - claims to have had "more than 5,300 clients (including 86 of the Fortune 100 companies) in over 130 countries". Eighty three percent Of the firms comprising the FTSE 100 use one or more of CRG's services. It has 400 employees in 16 offices around the world. It has recently acquired Network Holdings Limited, the UK's largest private forensic laboratory.

The Armor Holdings Products Division is made up of nine operating companies in eight geographic locations. It offers its branded security products through a network of more than 500 distributors and agents internationally. ArmorGroup employs 5,500 people in 38 countries.

Modern PMC's, such as Sandline, are veritable - though miniature - armies, replete with staff military ranks, uniforms, doctrine, training syllabi, cohesion, unit spirit, and discipline.

Smaller, ad hoc, outfits from Ukraine, Russia, Belarus, France, the United Kingdom, Israel, Croatia, South Africa, the United States and other nationalities scour the Earth for emerging conflicts. Such units are often infiltrated by criminals on the run, terrorists in disguise, sadistic psychopaths, and intelligence officers.

These "dogs of war" are known for their disloyalty and lack of discipline. Many have committed acts of banditry, rapes, and an array of atrocities in the mutilated host countries. Still, these are marginal groups and in the minority of PMC's - the last resort, often hired by undesirables and failed states.

On February 12, the British Foreign and Commonwealth Office released a long-awaited briefing ("green") paper in support of regulating the private military sector. Quoted in "Defense News", the paper stated: "The demand for private military services is likely to increase ... A strong and reputable private military sector might have a role in enabling the (United Nations) to respond more rapidly and more effectively in crises. The cost of employing private military companies for certain functions in U.N. operations could be much lower than that of national armed forces."

Regulation, though, has a poor record. All PMC's in the USA are subject to the porous and ill-enforced Arms Export Control Act overseen by the State Department. The Los Angeles Times is not impressed with the record: "Congress is notified only of contracts worth more than $50 million. Sometimes there are conflicting views of what is in the U. S. interest. And once a license is granted, there are no reporting requirements or oversight of work that typically lasts years and takes the firms' employees to remote, lawless areas." Decisions often appear to be arbitrary and are mysteriously reversed. All major PMC's maintain lobbyists in Washington and function, partly, as rent seekers.

Still, PMC's are the most cost-effective alternative. According to the UN Special Representative to Sierra Leone, The UN peacekeeping mission there costs more than $500 million per year - compared to Executive Outcomes' $33 million spread over 21 months. Regulation may amount to a belated acceptance of reality. MPRI boasts that it already operates in foreign countries with the full knowledge and "licence" of the American administration. It is a way to circumvent both the oft-withheld Congressional approval needed for US military involvement abroad - and unwelcome media scrutiny. The US Army, in the framework of LOGCAP (Logistics Civil Augmentation Program), "preplans during peacetime for the use of civilian contractors to perform selected services in wartime and other contingencies. Utilization of contractors, in a theater of operation, will release military units for other missions or fill shortfalls." The ubiquitous MPRI is LOGCAP's main contractor.

Bahamas-incorporated Sandline also claimed British Foreign Office tacit approval of its mission in Sierra Leone. Most PMC's are self-regulating and selective. They won't render their services to organized crime, drug cartels, rogue states, terrorists, illegal arms traders, and regimes known for flagrant violations of human rights.[...]
Armate private Vineri, Iulie 19, 2002 10:49 AM
dixit:
It is also published on these web sites:
http://groups.yahoo.com/group/conflictransition/messages
http://samvak.tripod.com/guide.html
http://www.intellnet.org/topics/balkans/
http://www.intellnet.org/
http://ceeandbalkan.tripod.com

Private Armies
Sam Vaknin
UPI Senior Business Correspondent
Skopje, Macedonia
Last week, Christopher Deliso recounted in antiwar.com that Dutch Radio, based on reports leaked by a Dutch military analysis firm, accused the US government of aiding and abetting terrorists in Macedonia. Not for the first time, the Americans were rumored to have hired the services of MPRI (Military Professional Resources, Inc.) to train and assist the rebels of the NLA, the Albanian National Liberation Army, which skirmished for months with the Macedonian police and military throughout last year.

MPRI is a leading Private Military Company (PMC) whose presence was espied in other Balkan trouble spots, such as Croatia, Kosovo, and Bosnia. The absurd is that MPRI has been training the Macedonia army - to little avail it would seem - since 1998 under a "Stability and Deterrence Program".

Croatian former Foreign Minister Tonino Picula described MPRI's role thus: "We started at the beginning of the 1990's lacking all kind of assistance. We faced a war of aggression. We needed all kinds of friends to enhance our capability to keep a schedule. I know that it (MPRI) did a significant job in Croatia as a part of US assistance to Croatia during the 1990s." Other governments - notably Colombia's and Nigeria's - were less sanguine about the utility of MPRI's services.

The end of the Cold War spelled the termination of many an illustrious career in the military and the secret services - as well as the destabilization and disintegration of many states. The Big Powers are either much reduced (Russia), militarily over-stretched (Europe), their armies ill-prepared for rapid deployment and low intensity warfare (everyone), or lost interest in many erstwhile "hot spots" (USA). Besieged by overwhelming civil strife, rebellions, and invasions - many countries, political parties, politicians, corporations, and businessmen seek refuge and protection.

More than 5 million soldiers were let go all over the world between 1987-1994, according to Henry Sanchez of Rutgers University. Professional soldiers, suddenly unemployed in a hostile civilian environment, resorted to mercenariness. A few became rogue freelancers. The role of the Frenchman Bob Denard in the takeover of the Comoros Islands is now mythical. So is the failed coup in Seychelles in 1981, perpetrated by Colonel "Mad" Mike Hoare, a British ex-paratrooper.

Private armies for hire proliferated. Executive Outcomes acted in Sierra Leone, Congo, and Angola, Sandline International in Sierra Leone and Papua New Guinea, DynCorp in Colombia, Haiti, Kosovo, and Bosnia and, of course, MPRI in Bosnia, Croatia, Kosovo, and, lately, Macedonia. Aviation Development Corporation flies surveillance planes for the CIA. Its involvement was revealed when, in Peru, it misidentified a civilian light plane as carrying narcotics. It was shot down by the Peruvian air force.

But these are only the tip of a growing iceberg. Vinnell Corporation was established in the US during the Great Depression and is currently owned by TRW. It has coached militaries, operated facilities, and provided logistical support in more than 50 countries, starting in Saudi Arabia in 1975, where it won a controversial $77 million contract to train oilfield guards.

BDM International, Betac, Logicon, and SAIC are competitors, but Kroll of New York and Saladin Security of London do mainly intelligence gathering. Brown and Root of Houston, Texas, provide logistical support to peacekeeping operations, for example in Kosovo.
Pacific Architects and Engineering (PAE) furnishes logistical support and private security to armies the world over, mainly to the ECOMOG West African multilateral force. Control Risks Group offers corporate security, research, and intelligence solutions. It specializes in hostage situations. It boasts having advised in more than 1200 kidnappings and extortion cases in 80 countries.

Armor Holdings was founded in 1969 as "American Body Armor and Equipment" and incorporated in 1996. It is a Private Security Company (PSC). Its London-based subsidiary, Defense Systems Limited, guards industrial and other sensitive sites, such as embassies and HQ's of international organizations, mainly the UN's.

Armor itself manufactures police and other "non-lethal" equipment. It is a leading maker of armored passenger vehicles and the prime contractor to the U.S. Military for the supply of armoring and blast protection for High Mobility Multi-purpose Wheeled Vehicles (HMMWVs).

Gray Security is another PSC with clients in both Africa and among Latin American immigrants in Florida. Some PMC's are ethnically pure. Succumbing to market realities, the legendary Gurkhas now offer their services through Gurkha International. The oil-rich region of Cabinda is air-patrolled by AirScan - Airborne Surveillance and Security Services.

Big money is involved. The Los Angeles Times quoted, in its April 14th issue, Equitable Services, a security industry analyst. In 1997, it predicted that the international security market will mushroom from $56 billion in 1990 to $220 in 2010. This was long before the boost given to the sector by September 11.
[...]

Bozdoc Vasile Vineri, Iulie 19, 2002 1:39 AM
dixit:
test
Sisif Joi, Iulie 18, 2002 6:24 PM
dixit:
Scuze, Ionick, pentru ortografierea incorecta (fara "c"). Vandaluzia...! Mai este... "printre noi"?
Sisif Joi, Iulie 18, 2002 6:21 PM
dixit:
Ah, Ionik, am uitat. Povesteste-mi de Vandaluzia...
Sisif Joi, Iulie 18, 2002 6:19 PM
dixit:
Ionik, ala care te confunda e Calare... El stie foarte bine "cu cine are de a face". Daca Secera e asa de la muica ma'sii si nu poti sa-i pretinzi prea mult..., asta, Calare, are figuri de ciumec de Quebec combinate cu nu stiu ce rasa de maidanez de Bucuresti care tot latra la provinciali. Eu stiam ca Qc e o provincie. Cred ca de aici i se trage. E suparat ca a plecat dintr-o capitala si a ajuns intr-o provincie. Impunge de prost ce e! Lasa-l asa... Altfel, ce muzici mai asculti?
Ionick Miercuri, Iulie 17, 2002 3:28 AM
dixit:
Se pare ca am fost luat drept C&A, confuzia ma onoreaza. Se mai intimpla, asa-i la carnaval, cu atitea costume si masti disponibile la grandirop, plus alea particolere. Daca si Negi a fost confundata cu Vandaluzia, ce sa mai vorbim ? :)
Ionick Miercuri, Iulie 17, 2002 3:16 AM
dixit:
Playing God.
[...]"To perform the surgery is to make the judgment that the quality of life attached is so poor that it?s not worth living to preserve it", said Richard Burgh, who teaches medical ethics at Rider University in Lawrenceville, N.J. "That?s also an ethical judgment which as a society we are loath to make."
Doctors determined earlier this month that separating Mohamed and Ahmed Ibrahim might be successful, but could result in the deaths of one or both. The twins could live if nothing is done.
The twins were born June 2, 2001, to the wife of a laborer in a remote Egyptian village. The babies and their Egyptian doctors flew to Texas last month to be evaluated by craniofacial surgeon Dr. Kenneth Salyer and a team of specialists at North Texas Hospital for Children.
Salyer said that while a good portion of each brain is separate, the attachment in their heads is extensive and includes the connection of blood vessels.
Dr. Nasser Abdel Al, head of neonatal surgery at the Abu el-Reesh Hospital in Cairo, returned to Egypt to consult with religious and medical experts about the possible scenarios: a successful separation, a separation in which one dies, the death of both, complications causing brain damage in one or both, or skipping the surgery.
Doctors and nurses at the Cairo hospital, where the twins had been cared for since shortly after their birth, pleaded for separation this weekend, Abdel Al said.[...]

Playing Jesus.

[...] - In Romania au existat zvonuri ca, dupa "Iisus din Nazareth", Vaticanul v-a oferit o suma importanta pentru a nu mai juca in nici un alt film. Cum comentati acest lucru?
- Daca as fi primit bani multi de la Vatican pentru a o termina cu actoria, probabil ca as fi terminat deja. Astfel de zvonuri tin de mitologie. Sunt amuzante, dar complet neadevarate.
- Ce impact au asupra unui actor personaje precum Iisus sau Gustav Mahler (i-ati interpretat pe amandoi), intrate in constiinta umanitatii?
- Un impact diferit, atata vreme cat unul este un rol secular, iar celalalt - unul spiritual. Cand joci un personaj ca Gustav Mahler, devii foarte concentrat asupra omului, ajunge sa-ti apartina. Cand citesc cronici laudative la muzica lui, simt un soi de mandrie, pentru ca, atunci cand il jucam pe Mahler, eram Mahler. Pentru o scurta perioada, dar m-a "prins". Cu Iisus este altceva. Personajul te domina, astfel ca abordarea ar trebui sa fie mai curand obiectiva, decat subiectiva. Mahler a fost un rol subiectiv, nu si Iisus. Iisus nu a preluat controlul asupra vietii mele, altfel as fi innebunit.[...]

(Articol complet la http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol§ion_id=4&article_id=17933)


Poveste (adevarata) din cartierul de Est sau Fractalul realitatii romanesti Marti, Iulie 16, 2002 4:54 PM
dixit:
Stare de fapt:

In Braila exista:

un cotidian: Monitorul de Braila doua saptamanale:

- Ancheta - al Politiei brailene - Braila - "ziar fondat de primarul Anton Lungu", cum scrie pe frontispiciu, ce se vinde cu 1000 lei si apartine domnului Stan Munteanu. Domnul Stan Munteanu este un apropiat al primarului Anton Lungu, fostul secretar de partid comunist al judetului Braila, ales primar incepand din 1994. Domnul Stan Munteanu (absolvent al scolii de securitate) este un fost redactor al ziarului "Inainte" al PCR si dupa 1989 directorul urmasului "Inainte", "Libertatea", ziar care nu mai apare din 2001. "Braila" apare de doua ori pe saptamana si este singura media care primeste reclama de la Primarie.

Din 2001 domnul Stan Munteanu a fost numit directorul Rompresului local.

Cred ca va imaginati ca in acest moment orice initiativa de a realiza un ziar sau un saptamanal este sortita esecului deoarece aceasta prezumtiva presa nu s-ar difuza. Exista chiar doua exemple:

Cotidianul Braileanul a aparut timp de 8 luni dupa care a intrat in faliment datorita proastei difuzari prin Rodipet In luna octombrie 2001 a aparut cotidianul REALITATEA. Acesta nu a putut fi difuzat prin reteaua Rodipet, fapt ce a contribuit la falimentul acestui cotidian survenit dupa doua luni de aparitie.

Nu cred ca trebuie sa va explic cum Rodipetul nu face difuzare dar percepe pentru ziarele nevandute un comision.

Intrebari:

Ca patron de saptamanal, domnul Stan Munteanu poate ocupa postul de director la RODIPET - filiala Braila? Cine si cum face aceste numiri in aceste functii de directori ai filialelor Rodipet? Cum poate fi remediata aceasta situatie? Ziarele centrale nu cunosc acest fapt, cunoscand ca exista posibilitatea de "stopaj la sursa" a acestora? (nu am zis ca se face ci ca exista posibilitatea!)

Stare de fapt:

In Braila exista:

un cotidian: Monitorul de Braila doua saptamanale:

- Ancheta - al Politiei brailene - Braila - "ziar fondat de primarul Anton Lungu", cum scrie pe frontispiciu, ce se vinde cu 1000 lei si apartine domnului Stan Munteanu. Domnul Stan Munteanu este un apropiat al primarului Anton Lungu, fostul secretar de partid comunist al judetului Braila, ales primar incepand din 1994. Domnul Stan Munteanu (absolvent al scolii de securitate) este un fost redactor al ziarului "Inainte" al PCR si dupa 1989 directorul urmasului "Inainte", "Libertatea", ziar care nu mai apare din 2001. "Braila" apare de doua ori pe saptamana si este singura media care primeste reclama de la Primarie.

Din 2001 domnul Stan Munteanu a fost numit directorul Rodipetului local.

Cred ca va imaginati ca in acest moment orice initiativa de a realiza un ziar sau un saptamanal este sortita esecului deoarece aceasta prezumtiva presa nu s-ar difuza. Exista chiar doua exemple:

Cotidianul Braileanul a aparut timp de 8 luni dupa care a intrat in faliment datorita proastei difuzari prin Rodipet In luna octombrie 2001 a aparut cotidianul REALITATEA. Acesta nu a putut fi difuzat prin reteaua Rodipet, fapt ce a contribuit la falimentul acestui cotidian survenit dupa doua luni de aparitie.

Nu cred ca trebuie sa va explic cum Rodipetul nu face difuzare dar percepe pentru ziarele nevandute un comision.

Intrebari:

Ca patron de saptamanal, domnul Stan Munteanu poate ocupa postul de director la RODIPET - filiala Braila? Cine si cum face aceste numiri in aceste functii de directori ai filialelor Rodipet? Cum poate fi remediata aceasta situatie? Ziarele centrale nu cunosc acest fapt, cunoscand ca exista posibilitatea de "stopaj la sursa" a acestora? (nu am zis ca se face ci ca exista posibilitatea!)

Cosmin Pacuraru www.cosmin.braila.net cosmin@braila.net cosmin_pacuraru@yahoo.com mobil: 00407 45 234 963 tel/fax: 00402 39 623 647

Sursa: http://groups.yahoo.com/group/freeex/message/2822
jenel... Marti, Iulie 16, 2002 2:02 AM
dixit:
N-am cum ca sa-i raspund poietashului de bazaconii din spatiile Nimicului,ca ycarush are aripile topite de zapusheala holl-hellica-si nu ma mai srie pe raboju-i umplut de tate radiourile si artele anti arta...Si ce i-ashi zice poietashului??Ca-mi place ce-o scris si ca ma inc^nta ca de!!!-nu mi-s mai-"ignorat" de pleiada p^rlitzi=ilor cu s^nge pur plaieshic,asizic si cu ramashitezele tribului Beniaminic,transmutat de romani dupa 102 in Scitzia Minor.Ne-om int^lni noi la usha lu'Scaraoschi si o sa trocerim p^na-i vom stinge focu'Ghenei...Ii apreciezi scremutul de a versifica,fara cap si fara coada nishte bazaconii ce pot ca sa faca viermi in capul=2 -ii- al unui bashtinash dela Bucale,ca Cimishoara ii departe de o asemenea foaita..!!
se-se? Marti, Iulie 16, 2002 12:09 AM
dixit:
EUle,la care capsha??? Ii bine si asha,dar io nu mi-s bisericos creshtin inchzitor de vedenii,ca-c^nd fusei mort ,pe-acolo,nu dadui peste nici un prohod din asta mioritic,dara vazui ca ii multa lumina si cald si bineeeee...!!!de n-ashi mai fi venit,dara pacostea karmei,de a-mi plati tat,tat,ce am pe aci,pe lutu'asta imalos,ma trimise indarat..!!
EU Luni, Iulie 15, 2002 9:41 PM
dixit:
Nea Jenica, vezi bre ca ti-a cantat unu din Timisoara, prohodul la Capsa. Ce-o fi avand cu matale, nu stiu. Stima.
se=se=se=....infinitul =s..!! Luni, Iulie 15, 2002 9:34 PM
dixit:
Dece cafanele rom^neshti se golesc?Motivatzia ,dupa unii ar fi,felul porcos a-la Ciobanelu'....Dupa altzii ineficientza parerilor ,fiindca si asha sunt =sau vor fi bashcalite de ortacii rromanii -cu mintea lor dela urma..APOI: Dacascrie cineva rau de infantilii guvernantzi rromanii dela Bucale,primeshte prin e-mail si direct telefonic,="C^TE O= MICA=(?) AMENINTZARE,ca sa se paciuiasca,ca...???" LAIDEE este si pe cele mai sofisticate computere prinsa greu si c^nd apare ,imaginea se duce-n josul ecranuui,dupa ce ashteptzi 2,3 minute, ca sa apara si la unii dispare si apoi reapare; si astfel ca sa intri LA IDEE itzi trebuie vreme,nu gluma..!!Tot ce scrietzi estetradus imediat si daca cumva eshti contra ,adica "ori cu noi,ori impotriva noastra" ca la ichizitzie,nimeni nu te-ntreaba nimica,ci te apostrofeaza si te inscrie la catastif si te potzi ashtepta ca sa itzi iei catrafusele de aci ,eact c^nd nu te ashteptzi..ca "nu eshti cu noi "!!de !!!!! Oricum o dai, tat in gard cu oishtea o dai ,mai abitir ca saracu Eremia...!!!.Deshteptzi,nu aia ca mine,s-a invatzat minte si stau in vacantze si cu foalele la sare de li se prajeshte buricu' si uita de LA IDEE...De atfel,MITI ,eu cred ca shi-a cam pierdut sensul,mai ales ca-i si beteaga,de incurca nu numai WEBURILE nimurice,dara si computerele Gigantice..!!Si ce sa mai zici??Despre aia nu-i voie,despre aialalta ii danger---,atunci despre CE ??? IoniK ii deshtept ca o ia drept si la punct ochit..Eu mi-s tolomac ca aia cazutzi din corodush,ca o iau pe mirishte si c^nd a trebui,dar mai cu seama c^nd nu trebe..Prostu-i prost si in ziua de Pasti..!! Cu pareri de rau si ieraciuni...!! Ma-ndepart acu' ===c^t?? Ala de sub R^pa shtie !!
Ionick Luni, Iulie 15, 2002 8:35 PM
dixit:
Despre urmarile tragediei din Mecca de acum 2 luni. Sublinierea din fragment imi apartine. Articolul complet la http://www.msnbc.com/news/780082.asp?0dm=C24IN

The fire started among thrown-away books and papers.[...] About 750 girls from the ages of 13 to 17 poured into the single narrow stairwell, but the door at the bottom - the door to the air and light - was locked and chained. The only person with a key was a man, an illiterate guard who?d left on a menial errand, closing everyone inside. The electricity went off. Screaming, suffocating girls began to die in the dark.
It got worse fast. Firefighters and ambulances arrived in short order, probably before anyone had died. But according to eyewitness reports, a member of the muttawa, zealous vigilantes who defend narrow-minded morality in the name of Islam, fought with the Civil Defense units that wanted to enter the building. The muttawa belong to the officially sanctioned Society for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice and make it their job to enforce head coverings for women and strict separation of the sexes. The fleeing girls had left their scarves behind, and their would-be rescuers were men. Some of the girls were actually forced back into the building to cover up. Finally, regular police subdued the muttawa leader, confiscated his ID and dragged him away. The school door was opened, the small fire extinguished. But by then 15 girls were dead or dying, and more than 40 were injured.[...]
All women in Saudi Arabia live a kind of gender apartheid, separate and unequal, but it?s much worse for the poor. School No. 31 was administered by the Presidency for Girls? Education, a bureaucracy apart from the Education Ministry, and No. 31 wasn?t really a school building at all. An apartment block rented at suspiciously high rates, it has 20 bathrooms and 11 kitchens, but only five square feet of classroom space per student. There were no smoke detectors, no fire alarms. The windows were covered with iron grilles like a prison.
Suddenly, Saudis found themselves face to face with the implications of religious intolerance. The events of September 11 had set off alarms in the government: 15 of the 19 hijackers proved to be Saudis. So were thousands of Osama bin Laden?s core recruits. But for people on the streets in Jidda, Riyadh or Mecca, that threat seemed distant. Now they began talking of the good old days when their traditions weren?t so dominated by the intolerant Wahhabi fringe. In the 1970s, many remembered, Saudi society was moving quickly from a Bedouin desert culture toward a more open, cosmopolitan one. With the world?s biggest oil reserves, the country was rich beyond anyone?s dreams. Its sons - and even daughters - were being educated by the thousands in America. But fanatics stormed the Great Mosque of Mecca in 1979, and even though they were routed out and killed, a frightened regime called a halt to liberalization. The muttawa became a law unto themselves, with their own bureaucracy and police powers independent of the Interior Ministry.
Until March, Abdullah?s efforts to open the country back up had been faltering. When Abdullah granted permission last year for women to have their own ID cards instead of appearing as wards on their husbands?, sheiks attacked the measure as a license for prostitution because the ID photos would be unveiled.


Miti Luni, Iulie 15, 2002 12:47 AM
dixit:
Ionick, ai dreptate cu lipsa din arhiva. Recuperez materialul si-l pun dar o sa mai dureze oleaca (cateva zile).
Uki Luni, Iulie 15, 2002 5:42 AM
dixit:
Electron, iata adresa de care ai intrebat. http://www.geocities.com/cabanuta/CafeLata/caf.html Numai bine!
se=se=se==CE? Luni, Iulie 15, 2002 1:26 AM
dixit:
Cerul vazut prin computer si analizat conshtincos,cel din vremea lui Galilei,apare cu dunga energiior negre mai vizibila si despartita de Spiritualtate,fapt ce i-a indriduit pe Inchiziori ca sa continuie p^na la 69 demilioane de arderi pe rug...Ceeace creshtinismului nu i se cuvenea,si atunci dece azi striga salvarea altora si nu a lor din focul Ghenei(???) ce ii va astepta si asha si asha pe catoici,findca orc^t de bun ar fi IIsus,ce au facut inchizitorii a fost batjocurirea Harului Divin,care ,de altfel,s-a si ridicat definitiv,o parte la 5 Mai 2000 si alta la 5-7 Mai 2002-si-i ultima..??? Magnetosfera,centura de aparare a pam^ntului ii rupta de catre exploziunile solare si azi energiile negre se contopesc asiduu cu cele existent devilice de pe Terra si iata-ne fara har si fara o aparare fatza de profetziile care reale sunt si se vor implini intocmai la vremea cuvenita lor.....Atentzie la Augus,fiindca-ii un Marte puternic aspectat in Leo si vai si amar de ciondraneala ce se va lansa intre bipezi si chiar intre cer si ashtea in doua labe..!!.Se zice ca vom cunoashte =LIVE=lumile paralele noua si ca p^na in Mai 2003,planeta a 12-ea,NEBIRU va reveni dupa 3600 de ani ca sa ne viziteze si sa ne arate pe viu-LIVE,ca de(!) Enlilii acesteia,am fost creiatzi,ei fura Creatorii noshtri care se ciondranira c^nd ne facura pe dos si cum devilic aparem..Iata Geneza cum se va lumina..!!Si din Nebiru se va arata Cristul care va veni trimis ca sa mai salveze ce-o mai ramas din ciutura lor creatzie..!!
jean-jenica.. Duminica, Iulie 14, 2002 11:36 PM
dixit:
Multzam Tablagiule si Garigu..!!dar cine-i Marianne????......Prezidentu' vostru se aude ca-i in pericol ca si Bastilia lu' 17000si 80 si ceva....!!!
Tablagiul si Garrigue - de la garden party Duminica, Iulie 14, 2002 9:58 PM
dixit:
Mersi, Oncle Jenica, sa fiti iubit si A la votre ! Salutari de la "Marianne" pentru matale si dl. Ghiopardul.
JEAN=. Duminica, Iulie 14, 2002 9:13 PM
dixit:
VIVE LA FRANCE!!!======Jos Bastilia !!!Tablagiul si Garigu,....VIVE si LA VOI !!!----------J.S.
Miti Duminica, Iulie 14, 2002 6:47 PM
dixit:
Bine ai venit pe ciberplai, caiverzi :-)

Ii multumesc frumos si il/o rog pe cel/cea din Belgia sa ma contacteze la ciberplai@yahoo.com.
Din Evenimentul Zilei Duminica, Iulie 14, 2002 6:43 PM
dixit:
[...]Horia Roman Patapievici a fost tinta unui jaf cel putin suspect deoarece hotii nu i-au furat banii acestia parind a fi interesati doar de informatiile pe care el le-ar fi putut avea acasa. Au furat hardul calculatorului si telefoanele mobile, insa de banii aflati la vedere pe o etajera nu au parut interesati. Faptul ca Patapievici, membru al Colegiului CNSAS, face parte dintre cei care doresc publicarea numelor fostilor ofiteri de Securitate care au facut politie politica, poate l-a transformat intr-o tinta pentru cei care nu vor acest lucru. Patapievici nu crede insa ca a fost tinta hotilor doar din cauza locului sau de munca. Dar natura obiectelor furate conduce la aceasta ipoteza. [...]
Sursa:http://www.expres.ro
Ghiopardul Duminica, Iulie 14, 2002 10:22 AM
dixit:
Discutii si alte materiale pe tema modificarilor constitutionale la: http://www.forumconstitutional.ro/
Ghiopardul Duminica, Iulie 14, 2002 10:10 AM
dixit:
Vive la France!
Jack Duminica, Iulie 14, 2002 4:45 AM
dixit:
Electron Du-te aici ai o pagina cu mai multe link-uri cu cafenele
se-se-se=. Duminica, Iulie 14, 2002 3:51 AM
dixit:
In 19 Iulie Jupiter este in conjunctzie cu Soarele;configurtzia creierii myracolelor.Este o zi de meditare si de rugaciune pentru vindecare si myracolul poate prezent;incercatzi !!Este ziua myracolelor cu iz aeonic,si traditzia acesteia vine din vremea sumerilor..!!! Totu-i in Cancer-Raac.....Vindecare....la cei cu INCREDERE!!!
Electron , Iulie 14, 2002 2:50 AM
dixit:
Salutare natiune! imi spune si mie cineva care este adresa de la pagina lui "Columb"? Sau daca mai cunoasteti adrese ale altor pagini ca aceasta. Multumesc anticipat si o zi buna!
caiverzi germania Vineri, Iulie 12, 2002 10:43 PM
dixit:
nimic deocamdata, cautam un dictionar pentru bati cimpii, eram datoare cuiva cu o lamurire -omul crede ca a bate cimpii e tot una cu a glumi- si am primit pagina dvs. am ris numai, nu va luati de mine ca nu v-am facut nimica, rid numai ca proasta citindu-va mesajurile, da se potriveste sa spun si eu ceva, e bine, daca nu, sa nu dati dupa mine ca nu ma duce mintea la mai mult. daca va supara prezenta, o iau din loc nu-i nici o problema ca mare-i gradina lui dumnezeu. c.
se-se=. Vineri, Iulie 12, 2002 10:11 PM
dixit:
Ma uimeshte tenacitatea lui Nasturel dezimperecheatul,ca sa bage in foc si sa desfiintzez tinerii rom^ni,zv^rlindu-i ca pe nishte ciolane goale,in luptele nonsensice in care turma se destrama,in loc ca sa se adune,;fiindca ii berbecu- shut...Si ashtea tinereii,ca sa fure fetele naive si sa le v^nda la mezat printre coclaurile afgane ,bosniace etc..Transilvania Nu se vrea cu ungurii,ca stiu ei ce-o patzira odata,dar nici cu roum^ncati-ashi ashtea rromanii...America ishi are interesele sale,si-i asemenea roum^ncatzilor,=saracairea celor saraci si coruptzia si imbogatzirea celor nesatui...Cum ii nasturel ashijderea-i si amabasadoru' amish..Cin'-se-aseamana =s-aduana..Drept ar fi ca sa nu se umfle in penele lor zburlite nici unul si nici alalat...Ca trma in care se vor roum^ncatzii ,nu li se aseamana,ca doara prin puctele alea ne-esentziale,asta-i apa de ploaie..!!!Politiceni??Nici unde,iar la toata lumea,conducerea-i in m^inile neputincioshilor,handicapatzii mileniului 3..!!
jenica- Vineri, Iulie 12, 2002 9:19 AM
dixit:
Mai copii.merita sa va balacaitzi in latrina in care si asha si asha tat trebe sa va si kkk???Multam fain celui care se ingrijeshte asha de loial de dantura mea frcturita de un vacar,ca numai asha fel de latrinar putu fi..!!! Nu va uitatzi in sus?Soarele acushi-apoi ii in exploziune si atin-se chiar si magnetosfera noastra ,saracii de noi latrinarii..!!??Nu vedetzi voi ce matraplaz^curi afacura afacerishtii si chiar cei care se vroiau prezidentzi??Tzinura o Tzara ca-California in bezna si in cuptor,sa se friga,nu alta..!!??Ca-s aia din RRoma-nia-Roum^ncatzi-ashi-ori ashtea de pe-acilea,tat o foaita de nesatui si de gura casca t^mpa ^s???Banii si ingustimea mintzii lor ,plus nesatzietatea patologica ii dezumaniza,c^t in estul retardat,at^ta si in vestul salbaticit..Si vo nu va mai incapetzi in pene ??Multzam again,de ciutura mea dantura ca o baga-shi tatusi in seama..!!
Ionick Vineri, Iulie 12, 2002 5:48 AM
dixit:
Ooops, libarcuta cu sensibilitatea ranita are insomnie :) "Du-te bai, ca pun cânii pa tine, prostovane. Io-te pleava, iara scosashi nasu ma aschimodie? :-(" (citat din clasicii podelelor). N-ai pishat catelul destul ? Sau ai si tu cosmaruri ca Angela-Dinamica-Fluidelor, care se viseaza Afrodita si se trezeste iesita din spumele lui Io ? :)))
Doamna Negi... nu te mai da rotunda cu "vacantza placuta" si alte politetzuri bonjuriste, ca nu te prinde. Mujik esti, mujik iti zice, geaba sulemeneala. Io-te clasicu' cum te-a tras in poza: "Te stim totzi deja ca pe-un cal breaz, ca pe unde trecem prin Internet, tra' sa dai si tu multilateral cu cornu'. Nu te mira ca suntem totzi p'aici asa de la curent cu umila-tzi persoana: nici babuinu' nu-l vezi, da-l auzi urlând".
Esti scutita de shuturi fraterne pina luni. Vezi, mai lasa babele, ca te ia domprocoror Joita la reeducare. Et n'oublie pas: mai vino seara pe la noi, libaaaarca draga :)))
Daniel Vineri, Iulie 12, 2002 3:52 AM
dixit:
Asa-i frumos, Ionick & jidovelu', latratzi cu sârg din doua partzi de-odata :-). Si dupa ce-o trecut ursu, lingetzi-va pe sula reciproc, ma copiii de suflet ai lui Basescu :-)
Bai tu ala jmecheru: am cautat-o pe Angela unde-ai indicat tu si am dat numa' de una data cu odicolon si nasoasa tare, pe care-am vazut-o si-n Debaraua CRL, sub numele de Roxana. Cât despre tine, Ionick, trebuia sa m-ocup da baba mai intens ca atunci nu ieseai asa de tâmpit. Dar a fost setoristu din sat de la voi mai rapid si a bagat ADN proaspat, de Scornicesti, în tine. Asta judecând dupa activitatea ta cerebrala, pusa pe ""stand-by" :-) Ne-om vedea la toamna, daca oi mai avea timp de voi doi, latratorilor de serviciu.

Celorlaltzi , o vacantza placuta ca doresc
Ionick Joi, Iulie 11, 2002 11:17 PM
dixit:
"crapa fierea-n tine, asa-i :-))) cât ai tensiunea acuma? 200 cu 150?. buuun! ..." (citat inchis).
O greseala frecventa la ticalosi: sa arate ca sint sensibili. Io-te, dom'le, nu mai poa' sa faca bonjuristu' un pic de misto in maghernita bonjuristilor, ca sare sensitifa de libarca lui Noah cu censura :))) Vrei sa anunti omenirii ceva ievenimente iepocale (demascarea conshpiratiei mondiale si cum iti tu scoti ciinele la pishat), du-te, broster, la altii, sau fa-ti pagina ta, cum tz-a zis Oscar. Aici degeaba faci pe stapinul, esti un zero burtos si moale.
No... stii deja - tzuca-ma-n, ia-o sus, stinga-mprejur la Los Angelas fuga mars. Pa, ma... prostovane ma :)))
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Joi, Iulie 11, 2002 9:41 PM
dixit:
Ce faci mai Iobagila, iar ai aparut sa adulmeci cu ritul tau de martafoi si coate-goale, doar-doar ti-o arunca cineva resturi de mincare de pe la mese. Vezi ca nu prea ai noroc azi, nen-tu Aschiuta e in convalescenta, a facut un atac de laba de cind nu mai dai pe la CRL, lui nea Jenica i-ai fracturat proteza ultima oara, ca dupa ce esti porc mai esti si violent cu batrinii neputinciosi, iar Angela e in tura de dupa-masa, stii unde ca doar ai vazut poza aia a ei cu stilpul, asa ca cel mult poti sa-i dai limbi in rect lui Ariel Sharon, poate o pune o vorba buna pentru rudele tale din Israel.
Daniel Joi, Iulie 11, 2002 4:37 PM
dixit:
Cine te-o stresat iara mai Ionick mai? "Si da-i si lupta" ca musca-n curu calului esti deja mai buzarantule. Lasa ca te prind eu o data si-mi potzi explica cum e aia cu libarca si alte si alte jigniri tâmpe-n stilul tau de refulat rahitic (o data sa te am la picior, ca mai mult nu-tzi traba, te lecuiesc eu de vitejeli pe dupa Internet).
Hai dispari ca s-a furat cam multe, vorba regretatului teu coleg de cocina, tov MV.
Ionick Joi, Iulie 11, 2002 10:24 AM
dixit:
Suriorule, nu vorbeste nimeni mai bine ca tine despre tine insuti/insati: "Ma pomanagiule, tu sa tzii gura-nchisa când vorbesti cu sau despre mine. hai valea, ca tocmai ne facushi în toate chipurile, mai Pacaliciule arogant." "Vii sa faci pe desteptu' si sa te dai grande, totzi sunt prosti, numa' tu esti destept, vezi Doamne!, ca cine mai e ca tine," :)
Acuma dai lectii de libertate de gindire, bro, the sky is the limit cind e sa fii ridicol :))) N-ai tu fire de par pe cap (normal, la cit ai sters parchetul cu chelia pe-aici) de cite ori ai zis TACI (curvo, legionarule, vaco, paragladino) oricui a indraznit sa aiba alte pareri decit tine sau sa nu-ti aplaude murdariile. Si TU vorbesti de libertate de gindire ? :)
Poti fi sigur ca antipatia e reciproca - a ta, bazata pe parerile mele (recunosc, gindesc altfel decit tine, un autodeclarat porc de comunist), a mea - pe faptul ca te porti ca un bully imbecil. Dai cu capu' de 50 de ani si pierzi timpul trimitind emailuri cu injuraturi si nu dormi doua nopti ca sa blochezi ca prostu' un site de amatori. Da' ma distrezi; nu esti un partener de dialog, ci un mascarici care-mi asigura momente vesele.
In speranta ca si faci ce predici, te invit frateste sa-ti urmezi propria reteta si sa ma tzuci in cur. Iar daca nu-ti place ce scriu, ia-o sus. Pe urma, pina imi mai fac timp de tine, poti s-o tzuci pe Angela-Cu-Negi intre mîini. Pe curind, ma... prostovane ma :)))
P.S. "Rahat" e intr-adevar unul din cele 50 de cuvinte, doar te citesc destul de des :)
Condoleante pentru noua eliminare - ai dracu' conshpiratorii lejionari gidani, ti-au dat shutu' chiar in 4 iulie, au facut chef la Langley pe chestia asta ;)
N'oublie pas: i0estiprostdebubui.yahoo.de. Nimic, nimic ? :)
Ionick Joi, Iulie 11, 2002 10:11 AM
dixit:
Dincolo de umorul involuntar al celor care-si rescriu biografia (Paler asteptindu-i pe americani si catarindu-se sus, tot mai sus, pina in CC, ca sa fie primul care-i vede la orizont) si de semnalarea unei probleme reale (termenul lui CTP, "pecingine", e salutar), Paler face confuzii grave, care merg mult mai departe de traducerea gresita a lui "special needs". Corectitudinea politica nu e copilul maccharthysmului, ci al stingii (la asa parinte, asa copil). Sa numesti ce se intimpla in America post-9/11 corectitudine politica e un serios abuz de limbaj.
Ionick Joi, Iulie 11, 2002 10:00 AM
dixit:
DiV, ma bucur ca ti-au placut "povestind"-ele mele, sint de fapt pentru cine a auzit deja muzica. Dar, in lipsa oricarui feedback de la adrisant, a trebuit sa ma opresc. Nu-i bai si nici o graba :)
Ionick Joi, Iulie 11, 2002 9:58 AM
dixit:
SR, cind un sat intreg se distreaza la impartirea dreptatii, cum s-a intimplat acolo, nu cred ca bombardamentele sint cea mai buna solutie. O ziarista (nascuta dintr-un parinte catolic si unul evreu si convertita de la catolicism la iudaism) era la Teheran cind s-a anuntat asasinarea traducatorului japonez al lui Rushdie. O prietena iraniana ii spune, triumfatoare: "Asta arata puterea Islamului !" "Nu mai mult, raspunde ziarista, decit un soldat israelian impuscind un copil arab arata puterea iudasmului". Aici, cred, e una din diferente: cind soldatii evrei trag in civilii care incalcasera restrictii si omoara trei copii, nu-i decoreaza nimeni si armata vorbeste de erori, nu de eroi; cind viteazul patriot palestinian, ca sa-i invete minte pe settleri, intra intr-o casa in lipsa sotului si impusca sotia, apoi urca in dormitor ca sa impuste si cei doi copii, e ridicat in slavi de conationali.
Daca o sa am timp in urmatoarele saptamini, o sa vin cu niste citate din cartea acelei ziariste. Pina atunci - o stire mult mai optimista.
Ionick Joi, Iulie 11, 2002 9:47 AM
dixit:
Michael Guest, de pe Streets of Philadelphia pe Magheru

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=17632

- D-le ambasador, v-ati intors recent de la Washington, unde ati avut intalniri la nivel guvernamental in legatura cu posibilitatea invitarii Romaniei in NATO. Cu ce noutati v-ati intors?
- M-am dus la Washington sa discut cu responsabili din guvernul meu despre cum se pregateste guvernul roman pentru a deveni membru NATO. Am simtit ca e important sa facem asta acum, inaintea vacantei din cele doua capitale. Vreau sa fiu sigur ca Romania lucreaza pentru a atinge criteriile impuse de NATO. Cred ca progresele facute pana acum sunt bune, dar e clar ca mai sunt multe alte lucruri de facut de aici pana in noiembrie. In domeniul militar rezultatele sunt excelente. E nevoie sa se faca mai mult in lupta impotriva coruptiei si pentru consolidarea statului de drept. Cred ca este important ca guvernul roman sa progreseze cat mai mult posibil in rezolvarea problemelor cu FMI. Am avut o discutie despre toate acestea cu premierul Nastase si despre cum putem ajuta Romania in aceste domenii.
- Ati sugerat adesea guvernului roman masuri concrete impotriva coruptiei. Sunteti multumit de felul cum se actioneaza?
- Am vorbit cu oficialii romani despre indeplinirea obiectivelor din Membership Action Plan (Foaia de parcurs a Romaniei in drumul spre NATO). Cred ca Parchetul National Anticoruptie trebuie sa fie puternic si credibil, bine condus, independent din punct de vedere politic, cu buget corespunzator si oameni bine pregatiti. Cred ca legea conflictului de interese (a demnitarilor - n.n.) trebuie promovata si pusa in aplicare si e important sa existe o discutie asupra ei. E important sa se dea semnalul ca lucrurile nu mai pot continua in Romania ca pana acum si ca nu va mai fi tolerata coruptia la nici un nivel al societatii, de jos pana sus. Cred ca guvernul roman impartaseste aceste vederi si e un partener puternic pentru a face reformele necesare.
- Considerati, deci, ca aspectele privind lupta impotriva coruptiei, privatizarea, libertatea de expresie sunt apreciate la Washington si sunt considerate suficiente pentru ca Romania sa primeasca o invitatie la Praga.
- Nu am spus asta. Am gasit la Washington o foarte puternica apreciere a luptei Romaniei impotriva terorismului. Am gasit, de asemenea, o puternica apreciere pentru faptul ca guvernul face bine reforma militara sub conducerea ministrului Pascu si a generalului Popescu. Atentia s-a centrat insa pe aspectele privind statul de drept, unde Romania nu a progresat prea mult. Cred ca progresul economic, altminteri real, trebuie de asemenea revigorat mai ales in privinta privatizarii.
- Libertatea de expresie este foarte importanta in America si este foarte importanta in orice democratie. Ce parere aveti despre Legea Pascu indreptata impotriva libertatii de expresie?
- Libertatea cuvantului, libertatea presei si libertatea de expresie sunt drepturi importante, care trebuie pastrate in orice tara. Este, de asemenea, important sa fie si o responsabilitate a presei. Senzatia mea este ca aceasta lege a dreptului la replica a fost proiectata sa trateze acest aspect. Cu toate acestea, nu este o lege pe care am putea sa o avem in Statele Unite. Avem o situatie diferita, avem o lunga practica in sensul ca jurnalistii trebuie sa aiba cel putin doua surse independente una de cealalta pentru informatiile pe care le publica. Avem legi puternice impotriva calomniei si avem o asociatie jurnalistica profesionala puternica, ce supravegheaza, daca vreti sa folositi acest cuvant, conduita jurnalistilor. Am spus de multe ori ca experienta americana nu este intotdeauna aplicabila in Romania. As sugera ca, in loc sa se mearga in directia dreptului la replica, sa se priveasca spre legile impotriva calomniei, spre confirmarea informatiilor din surse independente, separate, spre asociatii profesionale ale jurnalistilor.
- Militarii romani pleaca in Afganistan pentru a lupta umar la umar cu comando-urile americane. Romania este singurul stat candidat care trimite trupe acolo. Va fi luat acest lucru in considerare la Praga?
- Absolut. Asa cum v-am spus, exista o enorma apreciere la Washington, in agentiile guvernamentale si in Capitol Hill, despre rolul puternic pe care Romania il joaca in lupta impotriva terorismului. Cred ca acesta este un punct important al acestei tari la Praga. Dar nu veti fi primiti in Alianta numai de aceea. Procesul de reforma este important si cred ca este important in acest stadiu sa nu se distraga atentia de la reformele economice si cele privind statul de drept. Acestea sunt importante nu numai pentru NATO. Ele sunt mult mai importante pentru ce fel de tara vrea sa devina Romania. Este important ca aceasta sa fie o tara care protejeaza drepturile cetatenilor, unde justitia e dreapta si unde nevoile economice ale intregului popor roman, si nu numai ale catorva indivizi, sunt satisfacute.
- Recent, un partid parlamentar, P.R.M., v-a invitat la Cluj pentru ceremonia dezvelirii unei statui a presedintelui american Woodrow Wilson. Nu ati participat. De ce?
- Cinstit, nu cred ca a fost o invitatie serioasa. Biroul meu a primit fax-ul cu mai putin de o saptamana inaintea evenimentelor. Nu a existat nici un efort pentru a se verifica daca programul meu ar permite data aleasa de ei pentru ca eu sa ma deplasez la Cluj si sa stau o zi. Credeti ca era o invitatie serioasa? Chiar daca programul mi-ar fi permis sa particip, as fi pus mai multe intrebari despre eveniment. As fi intrebat cine ar fi urmat sa fie acolo, ce ar fi urmat sa se spuna si care ar fi fost inscriptia pusa pe statuie. Woodrow Wilson a fost un mare presedinte al Statelor Unite si nu as fi vrut sa-l dezonorez cu o ceremonie menita sa promoveze scopurile politice ale PRM.
- Fiindca nu ati fost la Cluj, liderul acestui partid v-a atacat intr-un mod foarte violent. Ce parere aveti despre acest lucru?
- Dl. Tudor pare sa creada ca asemenea atacuri imorale asupra persoanei mele ma ranesc in vreun fel. Cred ca, de fapt, acestea l-au ranit pe el. El nu m-a atacat numai pe mine, dar a ofensat si tara pe care o reprezint, si valorile pe care aceasta tara le promoveaza. Cred, de asemenea, ca el a ofensat si un mare numar de cetateni romani care au fost socati de lipsa sa de decenta. Nu am ascuns niciodata nici un aspect al vietii mele personale si am spus poporului roman ca voi fi intotdeauna cinstit cu el, ca atacul sau nu are nimic a face cu misiunea mea aici si cu rezultatele mele in aceasta misiune. Daca as fi crezut macar o secunda ca dl. Tudor reprezinta viitorul acestei tari, nu as fi facut ceea ce fac acum incercand sa aduc aceasta tara in NATO si incercand sa vad reforme economice substantiale pentru toti cetatenii romani. Dar nu cred ca el reprezinta viitorul acestei tari, nu cred ca romanii il vad pe el reprezentand Romania in viitor.
- Aveti de gand sa reactionati in justitie la acest atac?
- Bineinteles ca nu. Cred cu putere in libertatea cuvantului, in libertatea de expresie si, cinstit, cred ca legea insultei ar trebui abolita. Sa-l lasam pe dl. Tudor sa spuna ce vrea el. Cu siguranta, nu ma va distrage de la misiunea pe care o am in aceasta tara. Asa cum am spus inainte, nu cred ca el reprezinta viitorul acestei tari. Poporul roman nu e naiv. El stie ca singurul sau plan este sa atace si spera sa-i cada astfel puterea in poala. Nu cred ca el vrea sa vada tara in NATO si nu cred ca doreste ca reformele economice ale guvernului sa reuseasca. Fiindca ambele nu ar face decat sa-i ia apa de la moara.


Ionick Joi, Iulie 11, 2002 9:44 AM
dixit:
DeRC, n-am fost surprins in nici un fel. Semnalez o reactie (CTPopescu) la tembelismul patrrrrriotului. Sublinierile imi apartin.

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=17628
Menstruatie la cap

Ca launtrul lui C.V. Tudor improasca pe cine-i vine la gura cu insulte care imperecheaza pestilentialul cu dementialul si minciuni dincolo de abjectie vede orice roman de bun simt. Ceea ce nu se prea baga de seama este ca matahala cu sange tricolor are mereu gura larg deschisa, ca balenele inghititoare de plancton, pentru a primi in ea cu voluptate toate invectivele pe care i le adreseaza insi scosi din sarite de ticalosia lui. A-i spune otrepei ca e otreapa inseamna a-l hrani pe C.V. Tudor cu energia pura a gunoiului din care se nutreste. De aceea, lovitura cea mai teribila pe care o poate primi talentatul poet al peretilor de closet este sa nu-l bagi in seama, sa faci abstractie de existenta lui. Am facut asta intr-o emisiune televizata, in care, solicitat fiind sa adresez telefonic intrebari invitatilor, pe C.V. Tudor l-am ignorat pur si simplu si am inchis. Cuprins de turbare, a inceput pe loc sa zbiere la camerele de luat vederi ca am furat patrimoniul Scanteii, ca sunt nebun, ca am nu stiu cate neveste...
Nu altceva a facut ambasadorul SUA la Bucuresti, Michael Guest. Dl. ambasador nu a dorit sa onoreze cu prezenta dezvelirea la Cluj a statuii presedintelui american Woodrow Wilson de catre C.V. Tudor si Gh. Funar. Adica desi Vadim si Funar au pus steagul american la usa cocinii lor si au intonat imnul SUA, dl. Guest a refuzat sa dea curs amabilei invitatii. Drept care, C.V. Tudor, dupa ce il acuza pe ambasador ca nu reprezinta interesele Americii, etaleaza intr-o scrisoare trimisa Ambasadei SUA doua pagini de pamflegme scarboase pana la voma pe tema homosexualitatii declarate a acestuia. Este procedeul preferat al tribunului: cand e dat cu capul de cate un principiu, ataca persoana. Nu homosexualitatea d-lui Guest este determinanta; daca dl. Guest era negru si nu homosexual, C.V. Tudor ar fi vorbit nu de faptul ca ambasadorul SUA are ciclu menstrual, ci despre cioroiul care n-a putut veni la Cluj pe calea aerului. Daca dl. Guest era paralitic, ca Franklin Delano Roosevelt, atunci C.V. Tudor zicea ca i s-a ars bujia la scaunul cu rotile. Presedintele PRM traieste politic zgandarind raul si uratul de pe fundul sufletului omenesc, oglindite in miturile murdare din subconstientul unui popor - creierul lui C.V. Tudor functioneaza dupa un ciclu menstrual: secreta periodic un suvoi sangeriu, urat mirositor, dar sterp. In cazul de fata e vorba de virilitatea masculului roman, de "legendara" potenta cu care calareste femeia si cu care i-am coplesit numeric pe unguri, de suedezele care-l cauta innebunite pe la Mamaia etc., totul prin comparatie cu "fatalaul" homosexual. Faptul ca statisticile aparute in presa in ultimii ani consemneaza ca peste o treime din romani au probleme cu erectia nu-l va opri nicidecum pe C.V. Tudor. Nici consecinta care decurge de aici, si anume ca scaderea masiva a natalitatii in Romania ultimului deceniu poate fi determinata nu numai de saracie si insecuritate, ci si de impotenta sau infertilitate. De fapt, "glumele" lui ticaloase nu sunt adresate barbatilor heterosexuali cu activitate sexuala normala, ci impotentilor mereu cu gura plina de bancuri porcoase, gata sa ranjeasca de pe margine la un viol.
Nu inteleg homosexualitatea, nici macar nu pot sa mi-o imaginez in act. Cu privire la pecinginea "corectitudinii politice" m-am exprimat de nenumarate ori. Dar cred ca e profund incorect sa atribui acestui comportament sexual, innascut sau dobandit, conotatii morale sau valorice. Pot exista homosexuali care sa aiba ceva mai multa grija de un copil decat heterosexualii care il fac si pe urma il arunca la ghena. Pot exista homosexuali mult mai atenti si delicati fata de o femeie decat bruta care ii e sot. Probabil cel mai luminos creier al umanitatii din toate timpurile a fost cel al homosexualului Leonardo da Vinci. Are C.V. Tudor curajul bucal sa spuna si despre el "Dumnezeu sa-i binecuvanteze fundul!"?
In ciuda clantanelilor lui retorice, C.V. Tudor stie foarte bine ca Michael Guest reprezinta America in toata puterea ei. Daca refuza sa intre in contact cu el, ambasadorul o face nu numai pentru ca ii repugna grosolania si jegul moral, ci, in primul rand, pentru ca Washingtonul ii interzice sa stea de vorba cu extremisti paranoici. In plus, dl. Guest, spre deosebire de unii dintre predecesorii sai, este preocupat si de Romania, si nu doar la cocteiluri, implicandu-se transant in impunerea unui set de valori occidentale, in impingerea guvernantilor spre reforme si lupta reala cu coruptia, a Romaniei spre NATO. Chiar cand greseste, dl. Guest demonstreaza ca ii pasa de noi.
Potrivit unei afirmatii de ultim racnet plusate de C.V. Tudor, daca nu trucau americanii alegerile din 2000, el ar fi iesit presedinte. Merita sa ne gandim putin ce s-ar alege de Romania daca o scrisoare ca aceasta catre ambasadorul SUA sau al altei tari ar fi trimisa de seful statului.


Ionick Joi, Iulie 11, 2002 9:41 AM
dixit:
Miti, lipseste ceva de la arhiva (12-26 iunie).
Jack Joi, Iulie 11, 2002 3:44 AM
dixit:
Daniel hai noroc
Miti Miercuri, Iulie 10, 2002 11:54 PM
dixit:
Multumim, domnule Goma!
Miti Miercuri, Iulie 10, 2002 11:54 PM
dixit:
Multumim, domnule Brega!
Test din Est Miercuri, Iulie 10, 2002 11:52 PM
dixit:
Test
O.Brega Chisinau/MD Miercuri, Iulie 10, 2002 8:42 PM
dixit:
Paul Goma publică pe web pagini noi de Jurnal, chiar din prima jumătate a anului astuia, pînă la 1 iulie datat, deci vb despre scrisoarea lui Iliescu şi refuzul de a veni în Ţară. Dacă vreţi şi alte texte folosiţi adresele: www.paulgoma.net sau www.biblioteca.paulgoma.net Salutări de la Chişinău!
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 6:39 PM
dixit:
Miti
"Stii, daca semenul are alte opinii decat ale tale, nu-i musai sa fie ipocrit, cumparat, incolonat etc. "
OK, daca si este ce gandesti atunci îmi cer scuze ca te-am enervat atata vreme. dar ca sa fiu sincer îmi pari uneori inchistata în forme rigide "de dreapta-foarte", care-s tot asa de nocive ca si Mein Kampf sau Cartzulia Verde a lui Gaddhafi. Uite întreaba vreun spaniol de pe strada la tine acolo cum îi place mai mult: cu Regele Juan-Carlos sau cu Franco? Acuma vine precis MV sau ionick si zice ca juan-Carlos este de stânga, numa asa, ca sa nu fie precum zic eu :-)))
OK, concediu placut si tzie si o las dracu de rafuiala unilateral, fara pretentzii si conditzii prealabile, ca-i o copilarie de capos si tzâfnos, recunosc. ma mut la MV, sa vezi ce s-o bucura ala... ca tot nu trece nici dracu p#acolo, numa el si cu sine ce se mai cearta la oglinda care-i spune ca Alba-ca-Zapada-i a mai frumoasa-n Texas.
Sanatate si multzam de urari pentru concediu. La fel si tzie.
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 6:30 PM
dixit:
Miercuri, 10 Iulie 2002 03:57:40 (GMT-7) Sisif (Australia) (cont.II) Pentru profesionistii acestei false ideologii, gandirea are puncte fixe, obligatorii, precum cursele de slalom la ski. Daca nu tii seama de ele, te trezesti descalificat. Primul articol din ?Tratatul despre eretici? de prin secolul al XVI-lea, care spunea, raspicat, ca ?eretic este acela care gandeste altfel decat noi? e din nou la moda. Doar ca erezia nu se mai cheama ?erezie?. Potrivit variantei romanesti a noilor reguli, e ?incorect? sa judeci critic Occidentul, chiar daca asta fac si occidentalii lucizi, sa ai dubii (nu neaparat ca est-european) in privinta civilizatiei occidentale ori a pragmatismului ca reteta de cinism practic. E ?incorect? sa-ti iei si alte libertati: sa discuti, de pilda, despre traditie (nu mai vorbesc de traditionalism, acesta ii face pe purtatorii de cuvant ai ?corectitudinii politice? sa se cutremure de oroare!), sa te intrebi ce-au rezolvat bombardamentele in Kosovo sau sa-ti pui problema razboiului din Afghanistan. E ?incorect? sa manifesti un interes, oarecare, pentru ceea ce ramane ?national? sub tavalugul globalizarii, iar, daca insisti pe tema aceasta, interesul tau miroase, sigur, a nationalism. Nu e prea ?corect? nici sa te miri prea tare ca diversi specialisti in democratie pot socoti crimele comise cu mana stanga mai putin condamnabile decat crimele comise cu mana dreapta. Si, in general, nu e foarte ?corect? sa te miri prea mult, Fiindca risti sa nu fii modern. Bineinteles, un ?modern corect?. Caci alte modernitati nu sunt interesante azi.
Uite Miti, si pe asta-l mistuie grija de Romania, nu doar pe HR Patapievici, iertata-mi fie indrazneala de-al fi scuturat din cires pe Marele Rebel monden. Multumiri lui Sisif de la CRL ca a gasit articolul.
Miti Miercuri, Iulie 10, 2002 6:26 PM
dixit:
Daniel, putem vorbi si normal -- ti-ai dat un nume, nu o imprecatie,
--n'ai mai avut atasata istoria hartzuielilor si a abuzurilor facute spre deliciul indoilenic de fals libertarian (*imi permit sa apreciez). Cand faci apologia libertatii de gandire si exprimare, respect-o si pe a celuilalt! Stii, daca semenul are alte opinii decat ale tale, nu-i musai sa fie ipocrit, cumparat, incolonat etc.
In rest, om trai si-om vedea.
Concediu placut.
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 6:23 PM
dixit:
Miercuri, 10 Iulie 2002 03:59:01 (GMT-7) Sisif (Australia) (cont. I) Prin anii ?50, ii asteptam pe americani, ca sa ne scape de rusi. In istoria ocupatiei, tot ce tinea de America devenea mitologie. E perfect explicabil, deci, ca la noi aberatiile maccarthysmului n-au starnit o reactie reala de respingere. Demascarea maccarthysmului era considerata pura propaganda impotriva ?imperialismului american? si, in consecinta, n-a fost luata in seama. Poate, de aceea, cand am auzit prima oara, dupa ?90, de ?corectitudinea politica?, n-am facut nici o legatura intre ea si intoleranta din maccarthysm. Nedumeririle au aparut mai tarziu. Si, de fapt, abia mimata in romaneste, cu zel slugarnic, ea a inceput sa mire, sa deranjeze, sa devina o problema. Curand, insa, s-a dovedit a fi un cod de contramituri, de indoieli interzise. Si, totodata, un mod de a intimida. Ceea ce, fireste, te face sa-ti amintesti ca, la noi, exista, din pacate, o lunga traditie a ?corectitudinilor politice? intrate, ce-i drept, in istoria moravurilor cu alte denumiri, cum ar fi ?turcirea mintilor? sau ?junii corupti?. Pe vremea turcilor, ?corectitudinea politica? presupunea reguli foarte stricte de protocol, combinate cu diverse ?salamalecuri?. Abia spre 1840, a fost suprimata sarutarea mainii la curte. Cam tot pe atunci, n-a mai fost ?corect? sa se manance cu mainile la ospete. Acum, ?corect? era sa fii filfison si sa spui, ca la Paris, ?bon jour?, in vreme ce boierii valahi mai mergeau, seara, dupa cina, sa scuipe in Herastrau. Vreun secol, apoi, abaterea de la ?corectitudinea politica? n-a mai costat capul, ca inainte. Numai dupa venirea rusilor, in ?44, abaterile au redevenit primejdioase. Cei din generatia mea isi amintesc bine ca broasca testoasa cea mai mare din lume devenise broasca sovietica si ca, in jargonul ?corectitudinii politice? de-atunci, Occidentul nu putea fi decat putred.
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 6:18 PM
dixit:
Miercuri, 10 Iulie 2002 04:00:09 (GMT-7) Sisif (Australia) A fi ?incorect? (9 iulie) - Octavian Paler Citesc undeva ca ?political corectness? (traductibila fie prin ?corectitudine politica?, fie prin ?gandire politic corecta?) e o boala care, netratata, risca sa creeze mari probleme Americii. Nu cunosc de ajuns de bine fenomenul incat sa ma pronunt. De altfel, am recunoscut in ?Jurnalul american? (din ?Aventuri solitare?) ca sunt lucruri in America pe care nu le-am inteles prea bine sau nu le-am inteles deloc. Nici pana azi nu m-am lamurit cum poate o universitate serioasa sa impuna studierea lui Proust, a lui Oscar Wilde, a lui Byron sau a Emiliei Dickinson nu in contextul general al istoriei literare, ci in cadrul ?literaturii devierilor sexuale?. De asemenea, mi se pare o gluma ghidul scrierii ?corecte? editat de ?Los Angeles Times? pentru jurnalistii sai (si obligatoriu!), unde, printre altele, termenul ?handicapat? e inlocuit cu ?un om care are capacitati diferite de ale altora?. In ce ma priveste, banuiesc ca ?political corectness? e o alta forma de maccarthysm. Dar admit ca ma pot insela. Nu detin suficiente date pentru a avea o idee limpede. In schimb, imi e limpede ca versiunea de pe malurile Dambovitei a ?corectitudinii politice? e ceva intre moda, oportunism si poza, interesata sau nu, un import servil, bazat pe pretentia (de care primii care ar rade ar fi americanii cu bun simt) ca tot ce vine din America are calitatea de model. Insa si pe vechi inertii din psihologia noastra.
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 5:55 PM
dixit:
Miti: Ma duc in Toscana cred, sau in Elvetia peste cateva zile. Aici ploua si este vreme rea. Salut.
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 5:49 PM
dixit:
Ai vazut ca putem vorbi si (~ )normal, Miti? Salut si nu-ti mai bate capul, m-am nesimtzit si eu cam prea-prea, dar nici tu nu te lasi, vazui :-). N-am venit sa stric nimic, nicio teama. Doar ca s-a mutat shatra la tine de la CRL si eram curios "ce mai zice lumea buna". Salut si vacanta placuta. armistitziu pana la toamna, dupa aia mai vedem, daca nu m-oi fi plictisit de aiurelile mele prin Internet. Numai bine si sincer fara ranchiuna.
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 5:44 PM
dixit:
Ionick : "De obicei nu vorbesc mai mult de 50 de cuvinte pe zi in romana". Rahat este unul din ele. Spune-le si pe celelalte pana la 49 te rog. Sper ca celelalte 49 sa nu fie tot rahat, pentru ca atunci tot ce spui este caca. te-am citit pe la arhiva: esti un arogant nesimtit si carcotas, tu si cu Secera & Ciocanu zis MV zis Coana Mitica & so on. Pa si aveti grija sa nu va intre golanii lui Iliescu pe-aici. Daca l-ati citit pe Patapievici, atunci ar fi bine sa-l cititi si pe octavian Paler, care va explica ce-i aia sa fii "politic corect" - adica sa te guduri la tabara opusa de la 1989 incoace- si updated cu ce se poarta la NY. Eu prefer sa raman liber, sa nu ma ploconesc la Sfanta Poarta de la Moscow sau Washington. Singurul lucru bun ce l-a scos un comunist din el vreodata este ce-au zis alde Rosa Luxemburg & Karl-amorezu damei: "Libertatea de gândire este libertatea de-a gândi ALTFEL [decat o vrea Stapanirea]". Acum ca Opozitia s-a ajuns, nu mai este voie asa ceva, ca doar la ce ne mai trebuie nu? Ne-am scos, mucim acum nu gandim si mai ales nu punem in discutie ce vine de la Washington sau de la Moscow. Alea jacta est. Adio, n-are rost sa ne mai explicam: capul plecat sabia nu-l taie, ba mai ai si de-o bursa-n West, clasa "coada de topor". [Persoanele de fata nu se exclud si ma doare-n cot de parerea lor.] "Dar daca-l aducem sa voteze cu noi?..." = noua doctrina NATO, "apendixul si biletul-de-voie UN al intereselor USA" vs Russia, ruina USSR. In alta ordine de idei: vezi Pardubice, egal cat de inalt ar fi un gard, tot trece macar un CAL troian peste el si ajunge la FINISH. Ne vedem in august sau la toamna. Orrvoarrr. Iarasi se vor gasi aplaudacii de serviciu sa faca taraboi si sa se gratuleze reciproc ca au eliminat vreun neamt de pe pagina, fac valva ca ce l-au mai speriat cand de fapt individul pur si simplu s-a plictisit si nu mai da pe-aici de lene. Din ce-am vazut pana acum tipul posteaza cand si cum vrea el. Ar fi bine sa nu fiti asa de siguri pe voi, ca va jucati de-a Capra cu 3 Iezi, lectura de baza a domnilor Ionick & MV (dupa ignoranta ar fi unul si acelasi). Unul din cei 3 iezi tot face o prostie si va haleste Lupul cel Neamt. Fudulia nu-si are rostul aici, altfel va vad cum dati navala la CRL sa va recapatati vizele de tranzit acolo (ca de sedere nici vorba). Am vazut destul, acum ma duc in concediu la Dingos, nu mai vreau net & telefoane. Salut cu aceasta ocazie pe singurul texan normal la cap pe care l-am intalnit pe Web: Emil Stanei zis Jack. Si moldovean de treaba, calitate tot asa de rara ca si aceea de evreu sau texan modest si la locul lui. Bye!
Miti Miercuri, Iulie 10, 2002 5:32 PM
dixit:
Merci de intrebare, Daniel. Ma topesc de caldura si incerc sa-mi re-intru in ritmuri.
Daniel Miercuri, Iulie 10, 2002 4:40 PM
dixit:
Dece mananci tu rahat cu orice imprejurare, tov Mihai Vasilache zis Texas-Ox? Salut Miti, am trecut doar sa vad ce mai faci. Salut Jack, am trecut doar sa-ti arat cum functioneaza Internetul cu piedici mari si mici. MV este o piedica mica, aduce aminte de-un Trabant ce da rateuri pe Soseaua Constructiei Socialiste.
Coana Mitica Miercuri, Iulie 10, 2002 8:06 AM
dixit:
Epitetele erau (in cazul dvs.) mingiieri si incurajari sincere ... nicidecum insulte cucoana!
Hai taie accesu, baga repede pe sub pres gunoiu si ia sticla cu vitriol ... ca altceva nu te duce capu ala de pieicidizda reciclata din greu pe bani publici (traiasca fsn-u, psd-u, pdsr-u, ... in general astea pulitice cu "u", nu?) ... sa vezi cum mi se rupe in bucatele multilaterale de mata si de ideea aia unica fara nuante ... da civica rau de tot!!! Pupa-n bot poza aia ... pe care ai stres-o repede ... ca te-ai indragostit de micutul printisor buburo-slinos ... poate te promoveaza si-ti mai da o tinichia pe epoletii pieicidisti!
Nu ma enerva ca abia am venit din Bahamas si ma ustura pielea ... de arunc cu iaurtu traditional dupe mata ... pe motive ca palmierii de pe plaja (sa fie clar si sa stiti ce va asteapta!) nu tine de umbra ca duzii ... si mai arunca si cu nuci de cocos dupe turistii obositi care se odihneste la umbra deficitara la un scotch rece ... si bun!!!
Oncle Jenic~...... Miercuri, Iulie 10, 2002 2:16 AM
dixit:
Multzam fain,dara la mine-i vremea aia care fusese si pe la Noie pe l^nga Arca lui..! Fulgera si trasneshte de se scutura natura asta infundata ..!!Ishi scutura tzoale-i morciolite si mie imi spulbera de pe WEB tate mesajele ce le-am scris..!!!!!!Si Natura ,si DOMNUL ,si bipedele si octopedele si tata lumea,ishi fac-face- de cap..!!Sa fitzi in pace stimatzilor:tablagiu si Garigu..!!Stima si Binele sa va invaluie!!(oare mai este pe undeva si biine ??)
TABLAGIUL Marti, Iulie 9, 2002 7:02 PM
dixit:
Oncle Jenică, am receptionat, nu la scrumeră ca de obicei, da' ne-am luat un boschet de garoafe Philips , functionează la fix si vă dorim numai bine si sănătate ! A la votre de la nea Garrigu' !
andy iasi Marti, Iulie 9, 2002 6:36 PM
dixit:
va simpatizez
Daniel Marti, Iulie 9, 2002 7:45 AM
dixit:
Am venit sa vaz ce mai faceti. Ultima vacanta-mare, asa-i?
se-se-? Dela Centaurus...org astrologica canadiana. Marti, Iulie 9, 2002 7:03 AM
dixit:
Azi la ora 9 si ceva ,soarele a emis =flares-dela o explozie solara ,care disip^ndu-se,au atins totushi magnetosfera terrestra si vor modifica psihologic,se pare lumea ??Este o "gluma" ,precum ii si viata=o gluma din aia sinistra ??care vine dela Elohimii,Nefilimii,,Enlilii ,etc,care ne construira ca sclavi(vezi Zaharia Sitchin) cu 40 de milioane-n urma,fiindca numarul lor fatidic ii 40..si sta pe Planeta Nebiru care va reveni,se pare la anu',dupa 3600 de ani,de c^nd fu -iara' pe-aci..!! Se ma spune ca in August 2002,va fi ceva care ne va dovedi ca se poate trece dintr-o lume in alta,lumile fiind,deci PARALELLE..!!Ciudatzenii..!!!
se-se-???? Luni, Iulie 8, 2002 10:57 PM
dixit:
"C^nd rupi din codu'-o ramurea,/Ce-i pasa codrului-de-ea.....!!!?/========Ce-i pasa unei lumi intregi,de viatza mea ????/=========Nu uitazi ca saptam^na asta-i a conflictelor .Care,cum ???M^ine-i vibratzia conflictuala maxima..!!!Ceru'sa va ajute ca sa le= a r m o n i z a t z i !!!!
Cine ne guverneaza Luni, Iulie 8, 2002 6:43 PM
dixit:
In ultimele zile ale lunii iunie sefii PSD Arges, Filip Georgescu, mai-marele peste toata suflarea pesedista argeseana (macar in scripte), si senatorul de Arges, Nicolae Vacaroiu, vicepresedinte PSD si presedintele Senatului Romaniei, au fost "calcati" de hoti. Cativa gainari ramasi inca neidentificati au patruns in vila sefului PSD-ist de la Valea Mare si au reusit sa-i subtilizeze 22 de pasari (20 de gaini si doi curcani). Si aceasta chiar cu Don' Felipe acasa! "Daca mi le-au furat tiganii, nu ma supar, ca suntem cu ei la guvernare. Eu le-am dat gaini, ei ne dau voturi", declara Don' Felipe la ultima conferinta de presa a PSD. Cu totul altfel vor sta lucrurile daca orataniile sefului PSD ii vor fi fost furate de un roman: "Daca ni le-a furat un roman, atunci e de rau! Astept ca Politia argeseana sa-si faca datoria" (?!). [...]
Sursa:http://www.romanialibera.com/1POL/08s1pnom.htm
DiV Luni, Iulie 8, 2002 4:06 PM
dixit:
Ionick, muzica-i implicita fincaci nu unduieste aerul ci un alt mediu, oleaca mai subtil. O aud cu ochii mintii :-)
Currencies and xenophobia Luni, Iulie 8, 2002 2:58 PM
dixit:
Many a true word...

Jul 4th 2002 The Economist print edition

One currency, one bad joke, one national obsession

THERE is a tactic commonly used in political and moral arguments that might be described as ?the Führer manoeuvre?. In it, Hitler serves as a sort of rhetorical trump. Back a critic of cloning into a corner and sooner or later (but probably sooner) he'll reach for a Nazi analogy. Advocate immigration controls? You sound like Adolf. In a similar vein, opponents of British entry into the single currency have enlisted the Führer to their cause.

He appears in an advert soon to grace British cinemas, which is expected to be seen by 5m people. Aimed at the yoof market, it begins with an allusion to a more contemporary metaphor for disastrous political hubris, the Millennium Dome. A procession of zeitgeisty comedians then share their views on macroeconomics. To prove how respectably trendy and tolerant it is to hate the euro, the ad features a clutch of actual foreigners, and Bob Geldof, a minor Irish pop star turned latter-day charitable saint. More importantly, there are no Tories in sight. The euro is presented as a rich man's folly; the ?bureaucrats in Brussels? make their inevitable appearance.

The controversial part comes when one of the funny-men dresses up as Hitler to declaim ?Ein Volk, Ein Reich, Ein Euro!?. The anti-euro campaign, which produced the advert, says the Hitler segment was intended only as ?zany, madcap comedy? (though Jewish groups, war veterans and the German embassy failed to see the joke). Beneath the zaniness, though, this is a classic example of the Führer manoeuvre: Hitler would have liked the euro, it suggests; so you shouldn't.

The pro-euro camp--which contains more statesmen, but fewer comedians--has confidently predicted that the Nazi skit will damage their adversaries, by revealing the past-bound little-Englander motivations of the euro's enemies. But perhaps they are too confident--because the truth is that many British voters are past-bound Hitlerphobes. One anthem of choice for England's football fans at the World Cup was the theme tune to ?The Great Escape?--a film about a mass outbreak from a German POW camp. The fans' band played this hymn to resilience amid adversity even when England were winning. Nazism dominates the nation's history lessons and historical television documentaries. Lots of people do think the euro is a German plot to put a monetary, but nonetheless Teutonic roof over Europe.

Both sets of euro-warriors claim to want an honest debate about the single currency. Since the outcome of any referendum will partly depend on the persistence or otherwise of atavistic fear and loathing, in a funny (or not so funny) way, the Fuhrer manoeuvre has identified one of the things they need to discuss.
Antropologul Luni, Iulie 8, 2002 12:41 AM
dixit:
Iesteticiene val, judecata isi face lucrarea in cortex, nu in straturile de animal ascunse in beciurile creierului. Confuzia de planuri e metodologia prostului par exellence.
Esteticianul Valoros Duminica, Iulie 7, 2002 11:40 PM
dixit:
Cind am spus ca'mi bag pula n'a fost o judecata de valoare ci una estetica ( vorba Mitii sau Monicai Lovinescu) am uitat care.
jean-jenel,jenea,jenica.... vine dela:porc,purcea,purcel,purcica. Duminica, Iulie 7, 2002 9:49 PM
dixit:
Rugasem pe Stimatul Ober Sf.Gavrila,dela C^R^L^ ,ca sa transmita Domului GARIGUIE,multzumirile mele si stima mea si sa nu mai creada in gogorita cu efbiaismul...!!.....daca nu a fost primita inca multzumirea mea catre Dl.Garriguie,o TRANSMIT CALDA SI DIN INIMA ==ACUM===!!!! Seapropie Sf,ILIE si t^rgu' de fecioare dela GAINA...sa fie atent Sf.Gavrila,ca Ilie ii cu fras si il poate trosni..!! Ca la MOTZI TROSNITURA cu VINARS este la moda..!!Sanatate MR.GARRIGU=!!
se-se==== Din Uranus.... Duminica, Iulie 7, 2002 8:24 PM
dixit:
Saptam^na asta pare a fi tare ciudata.Un Venus -iubirea stelelor,sau stelara,este in contrast accerb cu un Uranus disruptiv de energii si sucit.Tensionare intre stele si asijderea intre bipezi si intre patru-octo-pezi..Iubirile si relatziile de suflet care pareau catifelate,acum se vor inspina si le vei simtzi rugoase si bruftuitoare.Nu-ti vor crede ochii,vaz^ndu-ti "apropierea' ca se metamorfozeaza in 'departure".Increderea in 'chestionare" si dedicarea in praf si cenusha...Afara in unele zone va fi cald de se topesc pietrele,pe c^nd in alta frig de nu-tzi ajung 'dunele cu pene de g^sca".Raceala va fi insa doamna in sufletele care p^na mai ieri ardeau si scoteau fum de taciuni.....Va fi un haos,dar din ala simpatic si bizar care o sa te amuze,de eshti mai relax la baiere,de nu o sa te invalmasheasca de n-o sa mai shti cum te chiama.Dar,se pare ,ca n-o fi chiar at^t de distructiv,precum se arata.Va fi un fel de bizarerie placuta in toata dezordinea ce la un moment apare,dar ar fi bine ca sa te plasezi in scaunul din fatza si sa te tzini tzeapan si c^nd se pune-o fr^na brusca -sa nu te incovoi..!!Sa-i lashi pe cei "dragi in voia lor si sa ishi faca mendrele cum ei vor,dar tu sa te inlaturi si sa stai departe si neimplicat..!!"
De risul c*****i , Iulie 7, 2002 2:07 AM
dixit:
De ce te miri Ionick de scrisoarea lui WC Tudor catre ambasador, nu ai observat ca toti romanii se poarta la fel in cafenele si pestte tot?
Despre I.P.S. Nathaniel Sambata, Iulie 6, 2002 10:34 AM
dixit:
Archbishop Nathaniel Popp

Born William George Popp, in Aurora, Illinois, United States of America, June 12, 1940, Archbishop Nathaniel was the third of five children born to Joseph Popp, immigrant from Ardud, County of Satu Mare and Vera nee Boytor who was born of parents from Supuru de Jos and Teghea, County of Satu Mare. Aurora was the center for a very large Greek Catholic Community, most of which came from County Satu Mare at the turn of the 20th Century. Attending the local Romanian Greek Catholic parish dedicated to Saint Michael the Archangel, he grew to love the services, the traditions and community of the Aurora parish. It was through attending the services and taking part in social activities that was nurtured the desire to serve God as a priest. In 1935, there was a schism in the local parish which divided into two separate parishes. The effects of the division lingered for twenty-five years and the young man established good relations with both groups, striving to be a part of the healing process. After attending local primary and secondary schools, 1958-62, William attended Saint Procopius College, a liberal arts school in Lisle, Illinois run by Benedictine monks originally from Slovakia. This was also a "Pontifical Eastern Rite Center" for the United States, and from here, much more was learned about the history, origins, and purposes of the Greek Catholic Churches. At this time, his childhood desire to study for the priesthood was initiated. His Bachelor of Arts Thesis was "Arnold Toynbee's Theory of History," which he prepared under the guidance of Dom Christian Cephleca, O.S.B., Dr. University of Salamonca, Spain.[...]

Through Fr. Vasile Hategan, parish priest of St. Mary parish, Cleveland, Ohio, he was introduced to Bishop Valerian D. Trifa who made a thorough investigation and put the acceptance of the young priest to the vote of the Episcopate Council which accepted him into the ranks of the Episcopate clergy. On February 15, 1968, he was received into the Orthodox faith at "St. Mary Chapel," Vatra Romaneasca by Father Hategan, witnessed by Bishop Valerian. A joint attempt at a monastic community in The Bronx, New York, led to no results and invited by Bishop Valerian, through Father Hategan, to use the "retired clergy home' as the base for a monastic community, Fr. Popp with two colleges came to Vatra Romaneasca where they lived an isolated monastic life of prayer and iconography. During periods of the year, the monastics were involved with teaching children at the summer camps, writing for the diocesan newspaper, "SOLIA," and conducting spiritual retreats in the parishes of the Episcopate. Working under Bishop Valerian, with Archimandrite Roman Braga, he translated liturgical texts from Romanian into contemporary English and assisted Fr. Braga in writing new Byzantine music to the English texts: Divine Liturgy, Holy Matrimony, Funeral Services, Unison Liturgical Responses, all bi-lingual.
[...]
Bishop Nathaniel was an active member of the Holy Synod of the Orthodox Church in America since his consecration in 1980; participant at the World Council of Churches 7th Assembly, Vancouver, British Columbia, Canada; In 1984, after the retirement of Archbishop Valerian D Trifa, Bishop Nathaniel was elected Titular Bishop of the Episcopate. He is Episcopal Moderator for the Pastoral Life MinistriesUnit (OCA); Chairman of the Romanian American Heritage Center, Grass Lake, Michigan; organizer of the "Help for Romania Fund, " and co-founder of "Help the Children of Romania," 1990; Chairman of Congress of Romanian Americans (CORA) 1991; Member of the Board of "Moldovita Project," 1982; elevated to the rank of Archbishop on October 20, 1999, by the Holy Synod of the Orthodox Church in America. In 1994, desiring to fulfill the longing to visit Romania, Bishop Nathaniel made a pilgrimage to visit all parts of Romania. In 1995, at the invitation of His Holiness, Teoctist, he was a guest of the Patriarchate for the celebration of the 150th anniversary celebration. During his 15 years as ruling hierarch, Archbishop Nathaniel has blessed the founding of thirty-one new missions and one monastery of nuns.
Sursa:http://www.roea.org/ro00004.html
O Parere---se--jeleshte. Sambata, Iulie 6, 2002 9:25 AM
dixit:
Locantele se "pustiesc,si crivatzul" incepe sa se spulbere cu neaua ce-o veni si afara,ca in suflete si in cafane-i goasa si rece."Aud" ca la AIA LIBERA -RL,ori LR,ori C^R^L^,oberu'se face ca-i surd;mai shti?-o fi de-adevaratalea,ca Gavrilii tat inv^rtind sabiile Sf.Petre din capu' hardughiiei-Rai-se betejesc ei de c^te ceva..Dara se "buira " la R^L^C^ si impart scoverzile pe care nu le shtiu intoarce din zbor ,in tigaie..Vai si amar de Libera asta incopciata in nasturei de arama RRoma-NIA!!....Nu pleaca o goaza ca vin de-ntuneca ceru'!!! Is multzi,ca le nimeriLapush/nea/nicu..!!! Ca-i "trase la nicovala",batZ^ndu-i in cap de se aseamana ca picaturile de smoala..!!De numai stele roshii vazura si de ne duc pashi,pe acolo ne excita ca pe bicile spaniolite..!!
se-se-se=. Sambata, Iulie 6, 2002 3:43 AM
dixit:
Omul,cu toata fudulia lui,ii -totushi-o specie-animalic-bipedica;nimic mai mult..Cuv^ntul-ala ridicat in durgini de catre Biblie, p^na dincolo de ceru' al unshpelea,ii un urlet sinistru de lup incoltzit de de vedeniile unei paduri intunecate.Culturi? De ovaz si de ceapa si de iarba dracului si de iarba nebuna,aia a "ferei" cum o cautam c^nd eram t^nci si mari-de-o lungitura de dejet inelat.Cunoashterea ii fudulia de purcel scopit pe care-o zbenguim la grumazurile -ne "'golashe de transylvania-draculice",ca intunericu-i cel care se faleshte peste Nimicnicia Lumiilor pierdute ,la care ne chior^m cu jale ,ca iara vine noaptea..!!Merg^nd Dincolo vom afla,dara nu mai avem cui ne lauda,ca-napoi nix,......!!!!!
Strong R. Vineri, Iulie 5, 2002 6:29 PM
dixit:
Articolul postat de Ionick e inca o dovada ca nu putem sa punem pe acelasi plan culturile, indiferenti la valoarea lor umanista, dupa cum propavaduiesc multiculturalistii! O cultura care justifica asemenea comportamente ca cele exemplificate mai jos, merita cu prisosinta extinctia! Nu prin ea poate evolua fiinta umana! O asemenea cultura insemna o fundatura a umanului si un bombardament asupra taberelor de talibani isi recapata adevarata dimensiune si semnificatie, dincolo de gargara falsilor pacifisti si umanisti!
Omega IKOUMENIA Vineri, Iulie 5, 2002 12:54 AM
dixit:
Miti draga, ma scuzi ca am facut experiente pe pagina ta, dovedind ca nu sint bun .....chimist:-). Sterge te rog imaginea cu...bibliofila de mai jos. Multumesc
test Vineri, Iulie 5, 2002 12:30 AM
dixit:
Test Aici pui data
dixit:
Si a unei printese....cind nu pocneste din bici pe linga boi!
Ionick Vineri, Iulie 5, 2002 10:15 AM
dixit:
De ce Brazilia a invins Turcia in semifinala
Ionick Vineri, Iulie 5, 2002 10:12 AM
dixit:
Allah Akbar ! Jos Occidentul decadent, distrugator de datini si apucaturi faine de la noi !

http://www.nationalpost.com/home/story.html?id={289AB100-3D8D-41EA-9121-E5E007818276}

Pakistan tribal court sentences girl to gang-rape
Boy's walk with upper caste girl led to trial and punishment

Pakistan's chief justice launched an investigation yesterday into the case of a teenage girl sentenced by a village tribal court to be gang-raped as punishment for the alleged misdeeds of her brother.
The girl was raped by four men as hundreds of villagers stood outside laughing and cheering, and was then forced to return home naked while dozens of villagers watched.
The sentence was ordered to shame the family after the girl's younger brother was seen walking unchaperoned with a girl from a higher-class tribe.
The case has outraged rights groups and highlighted the treatment of women in Pakistan as well as the country's dual justice systems: The rule of law that officially reigns and the unofficial tribal courts that dominate in many regions.
Sheik Riaz Ahmed, Pakistan's senior Supreme Court judge, said he was shocked by the court-sanctioned rape in the Punjab village of Meerwala, 610 kilometres southwest of the capital, Islamabad.
"It was a shocking incident in the 21st century and a blatant violation of human rights as well as human dignity," he said in an announcement carried on state radio and television.
Pakistan has a tradition of tribal justice in which crimes are sometimes punished outside the framework of the law. But there is growing opposition to the practice, and sentences, which have included such harsh decrees as death by stoning, have recently been overturned by higher courts.
In this case, the Mastoi tribe demanded punishment after an 11-year-old boy was seen walking with a Mastoi girl in a deserted part of the village. The boy and his 18-year-old sister are from the lower-class Gujar tribe.
The Mastoi called a meeting of the panchayat, or tribal jury. The teenager's father, Ghulam Farid, 54, said he pleaded for clemency, telling them the Mastoi girl was safe with his son because he was too young to have sex.
"I told the tribal jury that my son is ready to marry [the girl] if they think she had been molested," Mr. Farid said. "But Mastoi tribesmen rejected this proposal saying how could they give their daughter to me, a low-caste tribal?
"I begged them ... my daughter is a very pious girl," he said. "I reminded them, 'She has been teaching holy Koran to your children, you are fully aware of her character,' " the father said.
But the Mastoi girl's father rejected the pleas and demanded the gang rape as punishment, Mr. Farid said. Among the men on the tribal council was the Mastoi girl's uncle.
"Nobody supported me. There was no one to protect my daughter," Mr. Farid said.
The teenager said she was taken into a mud hut on June 22 and raped while a Mastoi crowd celebrated outside.
"I touched their feet. I wept. I cried. I said I taught the holy Koran to children in the village, therefore don't punish me for a crime, which was not committed by me. But they tore my clothes and raped me one by one," the young woman said.
Senior police and provincial government officials visited Meerwala yesterday. Asef Hayyat, Punjab's deputy inspector-general of police, said the leading officer at the local police station had been suspended and several close relatives of the suspects were detained to press the perpetrators into surrendering.
Police said they had arrested all eight members of the panchayat, several of whom are alleged to have also raped the girl. They are still hunting for the other suspected rapists.
Azhar Abbas, the village police chief, said the panchayat members had been accused of "abetment," which carries the same punishment as rape -- punishable with death under Pakistan's Islamic laws.
The Supreme Court ordered the Punjab provincial police chief, Multan's district police chief and Meerwala village police to appear in court tomorrow with records of action they have taken against the jurists and alleged rapists.
The unexpected court intervention came amid mounting protests from human rights groups that condemned the rape as a heinous act.
Rana Ijaz, the Punjab government's Law Minister, was among officials who visited the village and promised a full investigation and assistance to the victim's family.
"This is a very sad and shocking incident," Mr. Ijaz told reporters.
Last month, a court overturned the conviction of a woman who was to be stoned to death for adultery. Zufran Bibi, 28, said she was raped and appealed her early May conviction. Her case prompted demonstrations and protests by hundreds of civil and women's-rights groups across the country.


Ionick Vineri, Iulie 5, 2002 10:09 AM
dixit:
I0, Tud0r V0iev0d

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol§ion_id=2&article_id=17303

C.V.Tudor a oferit din nou o mostra a iresponsabilitatii politice si a fanatismului orb, aratand ca dincolo de fata sa electorala zace o persoana intoleranta, ingusta in gandire si extrem de periculoasa pentru scena politicii romanesti. Nemultumit de faptul ca ambasadorul SUA, Michael Guest, nu a raspuns la o invitatie lansata de PRM pentru a participa, la Cluj, la dezvelirea bustului unui fost presedinte al SUA, C.V.Tudor i-a trimis diplomatului american o scrisoare absolut stupefianta si marsava, plina de invective si jigniri. Misiva murdara incepe cu formula "Excelentei Sale, Doamna Michaela Guest, Ambasadoarea SUA la Bucuresti", o trimitere nerusinata la orientarea sexuala a diplomatului american. Scrisoarea deschisa continua cu o fraza dementa: "Am aflat motivul real pentru care dvs, doamna ambasadoare, n-ati putut onora cu prezenta festivitatile: erati la ciclu". Mai departe, in aceeasi nota, care ar face sa intre in pamant, de jena, orice om de bun-simt, C.V.Tudor ii cere ambasadorului Michael Guest sa-si "oficializeze legatura de dragoste cu amantul latin". Scrisoarea a umplut de oroare politicienii romani din toate formatiunile politice, acestia condamnand la unison gestul descalificant al liderului extremist.


Ionick Vineri, Iulie 5, 2002 10:07 AM
dixit:
"...ca o muzica implicita"
Asta inseamna, DiV, ca n-am fost destul de explicit :) Ce sa fac, nu incerc prea des sa povestesc muzici. Mai rar decit sa dansez :)
se-se=se===== Joi, Iulie 4, 2002 10:05 PM
dixit:
Atzi vazut sigurantza termnalelor la aeropoartele iternatzionale??Los Angelesul se alese cu mortzi si impushcaturi venite dela cineva care inarmat se afla venind ,sau fiind deja in aeroport...Ce-i de facut..??? Danny eshti la iarba verde -uscata,??Nu ashteptai pe nime' ca sa vina cu aeroplanu' la tine?? (Vezi FOX NEWS---dela 2.p.m Indiana time...)
se-je=. Joi, Iulie 4, 2002 9:23 PM
dixit:
Homesick=longing for home=doru'de casa..."Ne lungim ca r^mele dupa tzar^na in care ne rasri radacina.Care-o fi intzelesu'??P^na si pe americanii care se dezradacinara de unde rasaraira si se muta ,doara "o poshta" de cuib,ii apuca "amocu" ,cum noi ii zicem "d o r u'"-si cum americanii parafrazeaza="lungirea" cartre ceeace am lasat-casa..??!!!..Sunt aici straini -americanizatzi de 40 de ani ,din China,din Polonia ,din Romania(nu sunt l^nga mine mai aproape de 36 de mile),si c^nd vine ziua asta= ca aia de azi,pl^ng si se"lungesc'" catre casele ce li se dara^mara c^ndva si care- erau tare departe..Dar -interesant ca nici un estic,NU ^shi mai are o zi nationala in fosta si in suflet continuu actuala Casa?? Toate zilele de sarbatoare nationala in care se facura copacel,nu-s mai,ca is schimbate cu noile zile a noilor satrapi...Este o nefericire ce salashuieshte secreta ,si la aia bogatzii din Strainezia,precum si la saracii imbatr^nitzi in sperantza ca odata si odata o sa vina o zi ,in care se vor reintoarece de unde-i alungara Stafiile Jidomaxist-leniniste..Si iata-ne in alt mileniu si...tat ii degeaba..O sa ne mai lungim gruymazu,ca nastureii se tzin bine incopciatzi in fracuri de parada..Ce bine suna =dor si long-----!!!!
Lance Joi, Iulie 4, 2002 6:28 PM
dixit:

Ghiopardul Joi, Iulie 4, 2002 12:04 AM
dixit:
Happy Birthday, America!
je-se=. Miercuri, Iulie 3, 2002 9:10 PM
dixit:
Nu am dreptul eu ca sa va alertez,ca-s altzi ce-o pot face,dar ma jucai de-a "roz-albie" si luatzi-o ca o o distractzie spumoase de vara capricioasa..God Bless America !!
Paunul Miercuri, Iulie 3, 2002 6:38 PM
dixit:
Cuvintele frumoase = ciresi proaspete pe care boticul lui le refuza cu dintii stransi. Poza lui te frapeaza cu lantul de aur sugrumd grumazul. Ghiulul cu rubinul cat maslina si ceasul chinezesc il plaseaza stilistic in epoca de aur a ferentarilor. Urechile mari si paroase cauta cu nesat sunetul clorului dizolvat in apa de la toaleta. Ochii lui se mira cu o limpezime bovina in timp gura crispata tradeaza zbaterea salivei ce umbla printr-insa cautand scurgerea prin spartura dintilor acoperiti de buza tumefiata. Bogatia nasului acopera vata imbibata in formol. Luate impreuna, biologia bovina si geometria omeneasca nu pot sa modeleze abdomenul ce se revarsa peste cureaua delicata din vinilin.
je-se=je/le si se/clusion.... Miercuri, Iulie 3, 2002 3:36 AM
dixit:
Un Duh venind din Vazduhul Marelui Echinoctziu,Nu putu trece de 21 dec.2012....c^nd ii alalalt mare Echinoctziu...(din spicuirile mayashe)......21122012/=/11/=/22/33//44/55/66/77/88/99/110/121=====11/2...........4=patratul cosmic din sf^nta geometrie...OARE???
se-je=. Miercuri, Iulie 3, 2002 12:01 AM
dixit:
Nime' nu dezleaga =dillema=?AIA a CERULUI shucar..!!Fiindca ^S IO???? A ignora-ignorare-ignorant-ignorat-simplictate,simplicitare..!!A prosti-prostire....A nu-shti-neshtire..!!
se-renitate-je-nanta... Dela Cer adunate si lumii date.. Marti, Iulie 2, 2002 8:53 PM
dixit:
Un Venus cu un saculetz doldora cu valori,este aliat acu'-cu un Saturn incruntat si pus pe structurizare si ordine,ceeace ar sugera,ca daca cineva itzi va oferi ceva-ia-l-nu ezita-c-o fi cel din urma??!!!Daca altcineva vrea sa-l(acel ceva) ieie dela tine si chiar il ia,urla,striga,zbate=te,nu te lasa,ca de ti-l ia,gol vei ram^ne..!!!! Ce shucar ii Ceru'!!Si cum sa nu fie cei-ce se smiorcaie dedesbtul Lui..!!??? Se-ngradesc ce-i cu m^inile pline de "valoarosul s^nge",apar^ndu-se in gol,fatza de cei care ishi acopera copiii cu pulberea mortzii.....Nastureii care de abea se mai tzin in copcii,se tat acopera cu casoaie care se vor pica in tzar^na ,c^nd asta ishi va scutura blna-i arsa de dogoarea unui soare exploziv..!!.In f=vagaune mor fletzii caut^nd un Nimic,care fu si nmai fu,si prin care se turmenteaza o generatzie,deja perduta..!!Se greshesc numaratorile si ies Dincolo cei care terbuiau ca sa fie Aici..Ciudat ??!!Nu??Mor seceratzi de seceri ruginite ,care din buiestru iepei speriate s-au aciuiat dupa,in texasuri cu smoala si cu cocii cu catezau legata de astea...si ishi bat degetele cu ciocane si c^nd se-apuca sa "pian-uiasca ,o iau pe octave toante..!!Vai de asta suflare??In ce sufla?Nici macar in iaurtul scos dela frigy,ca sa nu-i- il arda !!??Sa n-o stinga-pe suflare....
Miti Marti, Iulie 2, 2002 4:07 PM
dixit:
MV,
Fara apelative ca la curtea regelui cioaba, ca-ti opresc accesul in cafine! Tie nu-ti rusine un pic? Sau ai pierdut total contactul cu realitatea?! Cand te-a trimis ultima oara Neamtzu sa-ti tai unghiile cele negre si sa te speli pe dinti ca duhnesti? Aud? Acum cati ani? Mai tii minte cum te miorlaiai isteric pe CRL, ca o oaie barbata ce esti, sa nu-ti mai pomeneasca nime numele in discutii, dupa ce te-a luat un pic la misto Curtea Veche CRL? Acum ti-ai gasit sa dai si tu replica, dupa 4 ani? Te dai 'curajos' si vorbesti urat cu muierile si absentii? Halal!
Secera & Ciobanu Marti, Iulie 2, 2002 3:17 PM
dixit:
Fa coana Mitica ... cind ai auzit ca-i "ingeru nostru pazitor" ... te-ai cam cacat pe mata de frica si te-ai apucat de sters (bagat sub pres "ca la mama acasa"). Cum se face de-ai lasat tablou (postat de mata) si-ai sters multilateral (de doua ori fa tembelisima) poza inculpatului? Stiu acces greu ... etc. Hai ca s-a terminat capsunili ... la cules cartofi cu mata de pH-dista intelighenta cu gramada!
DiV Marti, Iulie 2, 2002 6:13 AM
dixit:
Ionick, desi imi plac bondarii de catifea, vestitorii primavaerii, tu nu imi suni ca un bondar ci ca o muzica implicita :-)
Dorinella Tiraspol Luni, Iulie 1, 2002 5:53 PM
dixit:
Vai dl. Buburoshu', nu ne spuneti si noua cine e papagalul din poza?
se-je=je-se=. Pentru 4 Iulie 2002. Luni, Iunie 31, 2002 2:29 AM
dixit:
G^ndire negativa,si ceva se va duce si va fi greu ca sa fie lasat a se duce..Pesimism.Inviniovatziri care se vor ashterne flutur^nd deasupra lumii,precum nishte stelutze de jaratic..Vanitatea unora ,poate fi in detrimentul multora...Atentzie America !!Frica si nejustificate invinovatziri si self invinovatziri.Opressiune ,de un anume fel(??).Self-doubts.Hopelessness.Feeling stuck in a confining situation.Imprisonment.Obsession.Repressed fears.=====Jesus="For what shall it profit a man if he shall gain the whole world and lose his own soul?".--------PS.........=Indecision.Rigidity.Excessive ambition.Inmoderate greed.Feeling at the end of your rope.Abuse of power.Dehumanization.Using people for selfish ends or material gain.Absolute power corrupts absolutely.........ETC......The Devils vibratzion....
pishpiricu' Duminica, Iunie 30, 2002 9:54 PM
dixit:
Dane,cu o secera ruginita si cu un ciocan fara coada ca i-o m^ncara v^rcolacii,si cu-un cioban caruia-i halira lupii oile ,te "razboieshti"..Crezi tu ca daca are ugeru c^t vadra de mare si pisha la lapte rozaliu si sifilitic,este vaca-vacau-mai de pretz..??caca-balega si shishtaru'..!!
se-je=je-se=. Din NEANT. Duminica, Iunie 30, 2002 9:44 PM
dixit:
PENTRU CEI INTERESATZI.LUNA IULIE,vine cu int^mplari neobishnute ,cu eruptzii de orice fel brusce si pe neahteptate-dintr-o clipita.Evenimente in avalansha care pot rupe unele asociatziuni,relatzii si stari pe care le credeatzi veshinice ca vremea..Totul pare a fi manifest -in afara ordinarului;unii spun extraodrinar:mai putzin in bine,dar raul si binele merg impletite si "impleticindu-se",pe calea soarelui, care acum din Iulie o "ia in josul crugului si scoboara pe panta dantescului Purgatoriu,catre Inferno..".Pe neg^ndite pot fi facute asociatziuni si tot astfel si dezmembrari de situatziuni.In domestic:casatorii neasteptate si neg^ndite ,precum si separatziuni ajijderea..Simultan si "in acelashi timp",vor fi situatziuni confuze si "calarite una peste alta",de unde neintzelegerile si neintzelesul realitatzii se vor dezlantzui.Pe cei care se cred puternici, gluma= ce-o numim viatza ,ii va face ca sa deie inapoi c^tziva pashi ca sa ishi revizuiasca inf^mfarea nesabuita.Vor ingenunchea chiar si viata ii va obliga sa ieie decizia vietzii lor..dar in confuziune,ce se poate hotar^???Mai vor fi pentru =unii despartiri de oameni,locuri si chiar de sinele lor..si la altzii chiar si de cei mai dragi..PANTA REE-Totul curge-spunea un filozof antic elin...Eu o zic:ca totul curge si la vale,dar si la deal tat curge..!!Sa fitzi in pacea Predestinului..!!
Pronoghici - sa moara de ciuda js Duminica, Iunie 30, 2002 3:02 PM
dixit:
1-0 Germania-Brazilia in minutul 76.
Zizzy Balluba Duminica, Iunie 30, 2002 2:33 PM
dixit:
Interesant tip Cartarescu. Pacat ca nu e un nume in lumea buna a scriitorilor.
je-jen-nel=... Duminica, Iunie 30, 2002 9:13 AM
dixit:
DANNY,nu-i nicio ranchiuna pe mijloc de pustiuri,ci o rugaminte,ca tu te pricepi la muzica...de nishte casete cu muzica banatzeana,din zonele Timish,Carash,Faget.Pe tatzi taragotishtii ce ii mai afli,pe Ana Munteanu,pe Achim Nica,pe Tibi Ceia,Pe Mariana Draghicescu,care imi fu aprropiata si pacienta si ,orice potzi gasi numai banatzaneshte..Contra cost..Multzumesc.!!.de rebusuri m-am incurcat ,in loc sa ma,sa le dezleg..Multzam fain de timpul ce mi-l dashi...!!
Danny Los Angeles Duminica, Iunie 30, 2002 8:46 AM
dixit:
Nea Janel, utu-l p-ala care mai tine minte ce m-ai rugat demult. De casete ti-am facut rost, dar asta s-a intimplat recent. Sper ca nu e vorba de reviste Rebus ca p-alea le-a aruncat Tatiana la gunoi fara sa-mi spuna, de era sa-i dau drumu' la singe. Dupa ce umblasem pentru ele ca nebunu' cind am fost in toamna si in iarna in Romania, s-a gasit ea sa le dea la cazan. Erau vreo 22 de bucati si neatinse, ca entuziasmu' meu s-a dus coanei de suflet cind m-am intors in L.A. si m-astepta o tona de lucru, basca niste comenzi nelivrate si cu beneficiarii racnind ca din zvadraganu' lu' Terente prin e-mail-uri. Cit despre nu-s ce ranchiuna vorbesti, poti s-o lasi in Doamne iarta-ma, ca daca era asa, te-as fi sictirit scurt de la primul e-mail pe care mi l-ai trimis, in loc sa-ti spun ce pot sa fac in legatura cu casetele. Adu-mi aminte despre ce era vorba.
se-je,ori je-se=.ori jenica,etc. , Iunie 30, 2002 1:56 AM
dixit:
E-ZE-parafraz^nd cele spuse de tata tau al mare:Locantele astea-s bune pentru aia cu mincea hoginita..!!!=C^nd vine acasa plaieshu',se-ntinde ,casca si se-scoala la "locanta"..unge-adoarme cu mincea.....Si o ia pe broscareli....ca peshtii is greu de adus la ungitza....Sh-asha se incinge hora deshantzatzilor,ciurucuri dela revolta orbilor...Si te-mpiedeci in secere ,stele roshi,in ciocane,in ciobani si in vacari,dara din aia fara cai.....!!!Si tzine-o ,horeshtce si asuda ca mincea trebe sa fie hoginita.....Salve si ...restu'.......
ego zenovius Sambata, Iunie 29, 2002 10:59 PM
dixit:
poate ii e cuiva de folos urmatorul citat din gandirea lu' tata-mare al meu: "nu te pune cu prostu' c-are mintea hodinita".
se-je=. Sambata, Iunie 29, 2002 9:46 PM
dixit:
JOITZO,iarta-ma ca te "acostez",dara ii o veshnicie de c^nd nu te mai vazui printre "stele'.Sti ca cei de pese mari si tzari,s-au dezbipedizat complet?? P^na si neamurile mele au devenit din finutzele sibiline,furioasele feline..Este ceva cemintea nu mai imi pricepe..Este omeneshte sa te bruftuluieshti unu' la altu' ca ashai bipedimea,dara atunci c^nd neomenia devineprecum o R^MA,ii prea mult..Noi ashtea di Strainezia ar fi bine,minus Ciocanele ,ca sa devenim mai omenoshi,ca ma speriara nishte epistole "a la Paul per pedis apostolorum"ce le primi de pe plai...C^ta m^rlanie,tocmai atunci c^nd aveau reala nevoie de mine??!!Ma cutremur..Ashtea-s aia pe care-i lasa-i c^nd ma strainitizai??Cu Asizia si cu Amishii,ai mare gireptace..Dara tu fiind creshtin,eshti si plin de mila..In ceeace "vedem" ne asemanam,dar vezi ca pentru mine cu proactions,este cam dificil ca sa le zic verde in botishor,ca pentru tine care eshti aciuit intre nemtime..C6t n-ash da sa ma aflu prntre austrieci acu,....Ca s^rbii-mi zic ca li se betejesc copii de radiatziile desheurilor atomice aduse de Clinton si Monica ca dar al Amishilor..prin Novisadul meu drag..ca si Cimisoara pierduta..!!Sau ca si Kirchbergul am Wecsel...!!Cu stima....pierdutul....
se-je=. Sambata, Iunie 29, 2002 9:13 PM
dixit:
DANNY,te rugasem ceva mai demultzel...Cu aia dela Arti si numai shtiu cum; nu vroiam sa ma incurc,nu de pretz ,ci de seriozoitatea alora,ca m-au fentat cu un Rebus,la care nici dupa 2 ani tat nu-l ma "dezleg"..Shtiu ca ti-e ciuda pe mine,dar cu rom^nii nu potzi,cu aia de peste mari si tzari,ca sa faci nimica de dai doamne..!!Iarta-ma ca itzi luai vremea si pentru tate..!!.....Nu ii nevoie sa ma dezignori..!!
Danny Los Angeles Sambata, Iunie 29, 2002 5:09 PM
dixit:
Ma dobitocule, ti-am spus sa iei boabe de porumb ca sa poti numara, sau nu ti-am spus? Chiar ai mincat fin amestecat cu matraguna de esti chiar in halul asta de prost? Ti-e atit de greu (normal ca-ti e) sa te uiti la ora care apare in dreptul mesajelor mele si sa faci un calcul simplu? Nu te mai obosi ca si boul alalalt din Canada sa dovedesti ca esti prost, fiindca toata lumea o stie. In alta ordine de idei vorbind, incep sa-mi dau seama ca in imbecilitatea ta furioasa tu ai fost ala care ai afisat poza crezind ca sunt eu. Pai bine mai vacarule onanist, nu stii ca poza mea este atit in debaraua de la CRL cit si pe pagina aia unde i-am cerut scuze nemeritate cretinului canadian? Ai avut si un specimen de voce acolo celenteratule. Sau tu inca esti convins (probabil ti se trage de la sifilisul ala mai vechi, netratat la timp) ca eu sunt Manu, sau Nikolai, sau toti cei care te-au luat in zvadragan prin toate cafenelele? Nu sunt mai rumegatorule! Eu sunt Danny, cel care te ia in zvadragan din 1999 si te va lua atita timp cit iti va vedea amprentele prin vreo cafenea. Ai pricipit? Hai, treci la pascut acum, ca e aproape 9 si 10 in Texas si oi fi terminat cu suptu.
Un buburos vigilent din LA Sambata, Iunie 29, 2002 4:20 PM
dixit:

Secera & Ciobanu Sambata, Iunie 29, 2002 4:02 PM
dixit:
Cretin aici e 8 AM la LA e 6 AM acum ... ultimul meu mesaj era postat pe la 12:30 Texas 10:30 PM California ... iar matale te tezesti vorbind de doua pe la approx 12 noaptea si pe la 3 dimineata ... si faci git?! Poate mata nu mai dormi (decind are doamna migrena multilaterala si mata bataturi pe palma) si de fapt te referi la LA-ul din comuna Baicoi ... hai ca esti cretin tovarase pltoner Nikolai Manu de la GMT! Salut voios de pioneer!
Danny Los Angeles Sambata, Iunie 29, 2002 2:09 PM
dixit:
Prostule, scoala-te prostule, n-auzi? Uite la mine in L.A. este 4:10 dimineata, iar la tine este 6:10 dimineata. Sper sa apreciezi faptul ca nu te-am mai incurcat cu AM si PM. Scoala-te vitelule imbecilizat de laba, ca in jumatate de ora (atit la mine cit si la tine) incepe finala mica la fotbal. Banuiesc ca datorita antecedentelor si preferintelor tale vei tine cu turcii. Pa bou mic si scump (ca doar esti milionar).
Danny Los Angeles Sambata, Iunie 29, 2002 11:02 AM
dixit:
Uite vaca proasta si boccie, ce-ti propun eu:
Dupa ce inveti unde este orasul Los Angeles, iti rupi de la gura si iei un stiulete de porumb, de pe care scoti suficiente boabe cit sa te ajute la numarat. Dupa aia, te uiti bovin, asa cum faci de obicei, la orele afisate pe site-ul tushei Miti incercind in zadar sa pricepi ca aia este ora Bucurestiului. Dupa acest proces complicat te ajuti cu boabele ca sa te duci 8 ore inapoi si astfel obtii ora Texasului. Daca nu te-a palit foamea intre timp si ai halit restu' de boabe, mai adaugi doua si afli si ora din Los Angeles. Chestii d-ale complicate gen GMT-5 si GMT-7 pentru Texas si California sunt de neabordat pentru toltoasa aia de cacat pe care o ai in loc de creier, asa ca e mai bine sa te bazezi pe boabele de porumb. Spre exemplu eu voi mai intirzia doua minute pina sa apas pe "Trimiteti", ca sa se faca ora 1:00 AM Simbata 29 Iunie, iar la Miti va apare 11:00 AM, Simbata 29 Iunie. Scuza-ma prostule, am uitat ca nu stii ce e aia AM si PM.
MV Sambata, Iunie 29, 2002 8:36 AM
dixit:
Oare cit e ceasu in Los Angeles? Poate cineva sa-l invete pe cretin cum merge fusu al orar ... ca la limbi in cur si bube-n bot vad ca le poseda?
Test din Est Sambata, Iunie 29, 2002 4:12 AM
dixit:
P-acilea sirenele suna continuu. Nu prea pare a fi o fiesta. Nu stiu ce se intampla.
Danny Los Angeles Sambata, Iunie 29, 2002 3:03 AM
dixit:
Ce sa inteleg mai MV din mesajul tau? Ca te scoli foarte devreme ca sa-l asupresti pa Gigea prin tufisuri, sau ca la ora la care am scris eu, adica 8:51 AM PST si implicit 10:51 AM CST (adica la tine in Texas, bolovanule sinistru), tu deja te stersesesi la botisor si impingeai, opintindu-te din greu, sacul plin cu "quarters", acumulat intre 4AM si 9AM, catre banca, pentru a le aduga la celelalte milioane? In orice caz ma bucur ca nu tratezi problema "lightly". Ce ma intristeaza este incapatinarea pe care o dovedesti in folosirea acelorasi sabloane invechite - "free lunch, unemployment, logodnica paroasa de la San Diego Zoo, etc.". Numai pina acolo te duce creierul ala de cirtita? Uite, daca vrei, pentru un salariu modest de $40.00 pe ora, eu as putea sa-ti dau citeva idei, cu conditia sa nu le matrasesti in dobitocenia-ti incomensurabila si sa faci din ele aceleasi timpenii cu care ne-ai obisnuit de atitia ani. Deal?
Ionick Vineri, Iunie 28, 2002 10:36 PM
dixit:
De la lume forwardate - pescuitori de perle in ape tulburi trecute cu bac-ul.
Sisif, poti sa i le pasezi lui Kronberg sa le hermeneutilizeze cum vrea :)

Romanul "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", are ca tema sfarsitul luptei pentru pace.
In opera lui Swift, Gulliver devine cand urias, cand pitic, fizic si moral, in functie de necesitatile autorului.
Prietenia de veacuri dintre poporul roman si cel turc s-a calit in focul luptelor seculare dintre acestia.
In nuvela "La vulturi" de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci[,] si copii ei.
Pana la urma, Mircea cel Batran il ingenuncheaza pe Baiazid prin cateva proverbe bine plasate.
Prin versul "De esti tu acela, nu-ti sunt mama eu", mama lui Stefan cel Mare nu vrea sa-si dezavueze fiul, ci face doar o aluzie...
Poet de mare talent, Ion Paun-Pincio a murit tanar la varsta de 27 ani. Daca ar fi trait, astazi ar fi avut 128 de ani.
In comedia "Tacke, Inache si Cadar", Victor Ion Popa descrie prietenia dintre turci, evrei si badarani.
In Marea Moarta, nivelul marii este cu 400 m sub nivelul marii.
Otilia Cazimir l-a iubit pe Toparceanu si s-a inspirat din el.
In "Aurul Negru", Cezar Petrescu trateaza printre primii problema spalarii banilor.
In balada "Trei Doamne,si toti trei", e vorba practic de mai multi barbati.
Singurul personaj feminin creat de Ibraileanu este Adela, asupra careia autorul s-a aplecat cu multa pasiune.
Astfel, Vitoria Lipan este hotarata sa-l omoare pe ucigasul sotului ei pana la capat.
In epoca bizantina se practica sculptura calare.
De obicei dupa lupta, ambele tabere sarbatoreau victoria.
Istoria turcilor a fost zbuciumata de luptele duse de-a lungul timpurilor cu romanii.
Formele de organizare in orientul antic: tribul, ceata si flota.
E absolut neplăcut să aproximezi solutii care nu există.
Dom'ne, ce înseamnă "E mică, dar există " ?
Aici cauti ce ai găsit deja.
Ce să-i faci ? Nu-i faci nimic, că i-ai facut.
...si asa demonstratia e probabil destul de apăsătoare.
Implicită, pentru că nu se vede, dar există !
Exista o mică satisfactie în sirul ăsta de implicatii.
O definitie aparent incorectă ne-a condus la un rezultat foarte tare!
Densitatea de probabilitate ne arata cum e impartit norocul.
L/ě e spatiu complet. Lebesque a umplut spatiul.
Coordonatele polare indreapta cercurile.
Asta inseamna violenta trecerii la limita !
Daca scoti un punct planul se prabuseste.
Asta e o teorema foarte frumoasa (arata foarte bine).
Cine mai tine minte asa numita serie lui a Riemann constata o analogie frapanta.
Folosim aceasta minunata schimbare de variabila.
In principiu, multimea e nevida, altfel teorema se paralizeaza.
Pentru cine nu-i evident, sa-ncerce sa-i fie evident.
Numai 26% dintre dumneavoastra au trecut toate examenele. Banuiesc ca analiza a avut un rol masiv.
Aici sint doua scapari : ori nu te bagi in asta, ori daca te bagi incerci sa iesi.
Pentru simplitate, notam diferentialele cind asa cind asa.
Tot ce scriu presupun ca exista.
Dom'ne, ceva e expresie daca exprima ceva.
A repeta un experiment la infinit inseamna a fi in pas cu timpul, ceea ce e in afara de orice discutie.
E ceva adinc aici, dar ce inseamna adinc lasam nelamurit.


Ionick Vineri, Iunie 28, 2002 10:34 PM
dixit:
DiV, sinte-zarzarul ala e nominatia politicoasa a bondarului ? :)

Sisif, cred ca ai dreptate, recompun amintiri mai vechi de 2 ani cu versurile in fata (site excelent la www.gaudela.net/vdgg). Verific in citeva luni, cind caseta imprumutata o sa-mi revina (sper).
Azi - doua hinturi din Childlike Faith in Childhood's End, la care e musai sa revin dupa uichend.
"Creation" e folosit de exact 3 ori: "we, too, wear the face of creation", "Why do we see through the eyes of creation?", iar ultima oara inainte de finalul climactic anuntat de "all the jokers and gaolers": "and at last we are free of the bonds of creation". Nu cred ca e intimplator, ca nimic de altfel in alea 12 minute in care Hammill face efectiv ce vrea cu vocea lui, de la soapte la strigate guturale.
Melodia pentru "and though dark is the highway": nu e contrapunct perfect pentru "all the jokers..." si "there's a time for all pilgrims", ci mai degraba imaginea - nu in, ci "dincolo de" oglinda, dupa tumultul cu care Childhood'End is reached. Linistea inotatorului extenuat aruncat in sfirsit de valuri pe plaja de unde incepe o alta viata. Sau Viata.


Ionick Vineri, Iunie 28, 2002 9:53 PM
dixit:
"numai in cuvintele limbii tale se intampla..."
Ghiopardul, am tot mai rar ocazia sa verific asta. De obicei nu vorbesc mai mult de 50 de cuvinte pe zi in romana. De-aia-i buna o cafenea :)
Bill Gates Vineri, Iunie 28, 2002 9:47 PM
dixit:
Eu sint miliardar.Cind eram milionar nu pierdeam vremea pe Chat Romanesc ca un coate goale
MV Vineri, Iunie 28, 2002 8:34 PM
dixit:
Cretin ... hai sa-ti zic un secret, da nu-l spui la nimeni ... milionarii sint oameni foarte activi care pina la 10:45 AM au facut deja mai multi bani decit vei face mata tot anu ca "free lunch" consultant la unemployment! Tocma de aia dinsii sint milionari si mata coate goale! Daca mata crezi ca Bill Gates doarme toata ziua si pute a tuica la orice ora din zi si din noapte ... te inseli amarnic!
De ce nu le spui tovarasilor de la "Imaginea Pristina Romaniei" sa te instruiasca in chestia aia cu fusu orar ... ca pe mine m-ai gresit cu vreo 3 ore?
Danny Los Angeles Vineri, Iunie 28, 2002 6:51 PM
dixit:
Hei prostule! Prostule, m-auzi? Pardon, am uitat ca la tine in Texas este acum ora 10:45 si milionarii din Midland abia se intorc pe partea cealalta, sforaind usurel. Nu te tin mult, ca stiu ce efort este pentru tine sa citesti un text, chiar si scurt. Vroiam numai sa te intreb pina la ce ora imi dai voie sa scriu, ca sa nu cumva sa te supar si sa te fac sa o iei iarasi prin tufisurile orasului ca sa te razbuni pa Gigea. In alta ordine de idei, as dori sa te intreb asa pa ocolite:
Nu esti tu ala din poza, prostule? Pacat! Buba aia de la botisor ti se potrivea de minune si se asorta si cu camasuta cea rosie de membru de partid.
Danny Los Angeles Vineri, Iunie 28, 2002 6:35 PM
dixit:
Da' se facea "carte" nu gluma acolo la Delfinariu draga Miti daca au bagat in tine si sinergeala aia silogistica si pa alde "hic si nunc", asta in cazu in care nu esti "self taught" si printre doua trei costume si trei patru piese de decor mai "ciuguleai" si cite un hic, ca sa nu mai vorbesc de prietenu lui nunc. Watson o fi bagat la bibilica faptul ca rationamentul este elementar, numai ca l-a bagat gresit. Nicky-Io-Neghina-Etc. mi-ar fi trimis poza in e-mail inainte sa apara la tine pe site, asa incit, dupa ce dai de "papa" la delfini poti sa mai incerci o sinergeala ca sa descoperi la cine m-am gindit. Numai nu-l consulta si pa detectivu ala cu nume de Gestapovist, ca si ala a bagat-o in pamint o data. Am sa-ti trimit totusi un card muzical ca prea ai investit timp sa scrii pa limba lu Horatiu. Pentru cultura mea (muzicala), tu esti in Spania sau Romania, ca sa stiu cum ii calculez boului ala de MV ora Los Angeles-ului functie de ora la care apare mesajul la tine?
cool-turista Vineri, Iunie 28, 2002 5:25 PM
dixit:
End of History

He was responsible for the most telling thesis of the post war period - the End of History.
But Professor Francis Fukuyama found that his grand idea was left wanting after September the 11th. In the eighties he saw the collapse of the Soviet Union coming, thought big, and argued that liberal democracy had won out. After September the 11th, he stuck to his theory, saying some countries were still ?in history.? But is America spreading democracy, or doing something less benign? BBC?s Jeremy Vine spoke to Francis Fukuyama.
JEREMY VINE:Do you think liberal democracies are still on the winning side?
FRANCIS FUKUYAMA:(Author)For any country that wants to be modern, it has very little choice. I mean, the alternatives are being a socialist dictatorship or a fascist country like Serbia or an Islamic republic. Although those are choices that individual societies have made in the last decade, none of them in the long run is going to be satisfying to the people that live under those systems.
JEREMY VINE:But since you wrote The End of History, globalisation as a word has entered the lexicon. Do you think liberal democracy is as powerful a globalising force as, say, capitalism or terror?
FRANCIS FUKUYAMA:No, but I think it follows the course of economic development. There?s a strong correlation if a society reaches a certain level of material wealth. You have all these countries in Asia, for example, that have been fantastically successful economically, like Singapore, Malaysia, Japan and Korea, and before them the People?s Republic of China. You see in every one of them pressure for democracy as they get wealthier.
JEREMY VINE:You were taken to task after September 11th, which people said proved that there certainly wasn?t an end to history. You wrote on the 15th that you thought it would not produce a more repressive, xenophobic, fractured or isolationist America. You said it may make America more constructively involved internationally. But America looks to be pursuing a different course, which is intervention motivated by self-interest.
FRANCIS FUKUYAMA:There has been a degree of unilateralism in American foreign policy. I think the Afghan phase of the war was driven by the fact they needed to act quickly. They tried to bring in allies as the opportunity came up, but there were certainly limits to that. If there?s action against Iraq, for better or worse it will have to be largely unilateral because Europe won?t go along with that. I do think that there is a problem in the longer run that is brewing between the US and Europe, because the Americans are at a different point in their history with regard to international institutionalism, international law and the like. I think the Europeans have been in a position for the last decade where they?ve been steadily giving up sovereignty to the EU and to other international institutions.
JEREMY VINE:Are Europeans right to be worried if they look at America and say, ?Hang on, it seems to be combining interventionism with isolationism?. You get this curious, single-handed interventionism which goes on, which troubles European leaders.
FRANCIS FUKUYAMA:I think a lot of those fears are overstated, because in reality, when push comes to shove, the United States is still going to need friends and allies. It?s going to need to prepare the political way for different things that it does. There?s also a positive side to it. Another way of characterising unilateralism is leadership. This has happened a lot of times during the Cold War, for example, or even after the Cold War in the Balkans. The collective action failed to produce a European intervention to do anything about Milosevic. Finally the US organised NATO into intervention during the Kosovo war. There are actually uses of unilateralism that in the end turn out to be not bad from the standpoint of our collective interest.
JEREMY VINE:When you mention Kosovo, in a way, massive events since you wrote End Of History. Kosovo and Afghanistan have perhaps suggested to countries like America that they can spread democracy using a B52 bomber.
FRANCIS FUKUYAMA:That?s been a pattern that has existed not just since Kosovo and Afghanistan but since World War II. Japan and Germany were conquered by force of arms, and Americans wrote constitutions for them and they became very successful democracies after that. There is a relationship between legitimacy and power that a lot of people aren?t willing to confront, and a lot of times legitimacy actually does spring from the barrel of a gun.
JEREMY VINE:You don?t have any problem with the legitimacy, for example, of the Afghan Government, even though it?s been installed by America at the end of the barrel of a gun?
FRANCIS FUKUYAMA:I think that if it were the case that it was something that was hated by the Afghan people, then of course you?d have a problem with that. But it seems to be just the opposite. The vast majority of Afghans are delighted that they?ve got rid of this horrible Taliban regime. Although there are certainly lots of problems with the current situation in Afghanistan, I think those are ones of tribal chaos and the like, but it?s not... The basic problem is not one of the illegitimacy of the regime that?s there now.
JEREMY VINE:It seems your thesis was about liberal democracy spreading, and yet we see a number of examples of it turning inwards. There?s Kyoto and America?s refusal to sign up to the International Criminal Court and so on.
FRANCIS FUKUYAMA:I don?t think that liberal democracy has anything to do with these particular international institutions. I think part of the reason Americans are reluctant to join on to these international protocols is that they believe that the fundamental legitimacy of law comes from constitutionally established governments.
JEREMY VINE:Help us understand the Bush administration, because there was a policy decision a few weeks ago that increased subsidies to American farmers by 80% because of the threat to them by globalisation. The knock-on for that will be that farmers in poorer countries who might want to export to America will suffer.
FRANCIS FUKUYAMA:The Farm Bill I don?t think there?s much excuse for. That?s political pandering. It undercuts any pretensions that the United States had towards leadership and promoting free trade.
JEREMY VINE:Where do you think Europe fits into this? Do you think that we are all helped by having Europe and the US in a continuous state of mild disagreement?
FRANCIS FUKUYAMA:I am very troubled by the kinds of disagreements that have arisen between US and Europe. I think part of it springs from the vast disproportion of power, particularly in the military realm, between the US and Europe. That?s a situation that the Europeans can help themselves with if they were more serious about organising their own basis. There?s been a tendency on both sides of the Atlantic to caricature each other?s position and to think the worst, on the European part to characterise the Bush administration as a bunch of fanatic, unilateralist cowboys, and on the American part to think of Europeans as a bunch of soft, head-in-the-sand eurocrats. I think neither characterisation is really helpful.
JEREMY VINE:Your new book seeks to answer the question you said you?d found unanswerable after The End Of History, which is how can you say history?s ended when science hasn?t ended? The triumph of liberal democracy means nothing if cloning and genetic cleansing rob us of our human dignity.
FRANCIS FUKUYAMA:My most basic fear about biotechnology is that it will reopen the door to a kind of social engineering and efforts to control human behaviour that were tried in the 20th century and largely given up on. I think there?s very much that?s very appealing and optimistic about the ability to get rid of genetically linked diseases, and use these new medical techniques for therapeutic purposes, but I think what we need to do is shape public policy so that it is directed towards those things that promote human health and flourishing it.
Ioropa Vineri, Iunie 28, 2002 4:33 PM
dixit:
aveti barem un driving licence asta-i mexican "me do no spik inglish"
MV Vineri, Iunie 28, 2002 3:48 PM
dixit:
Dummy Nikolai Kaka Manu ...iar te-ai sculat brusc in mezu noptii ... cind la Coana Mitica bate de 8 dimineata oare cit e ceasu in California. Aud? Mata esti treaz si vigilent zi si noapte ... indiferent de fus ... lucrati cumva la schimb?
Nu mi-ai zis cum iti place poza imbecilului cu bube-n bot? Nasol sa-ti dai suturi singur ... sau poate superiorului, nu? Ramine cum am stabilit ...
Miti Vineri, Iunie 28, 2002 3:17 PM
dixit:
Danny, impresia mea a fost ca te-ai gandit la teroristul de cafenea Io-Neghi-Nicky. Impresia am derivat-o din sinergeala silogistica aplicata hic et nunc realitatii virtuale. Elementar, Watson!

PS N'am fost decat femeie de serviciu la Delphinariu si recuzitera la Cassandra. Si nu part time ci in alt time :)
Sisif Vineri, Iunie 28, 2002 2:56 PM
dixit:
Ionick, trompeta din "My room" e sax-tenor... In rest..., o canti mai bine ca ei...:))!
DiV Vineri, Iunie 28, 2002 2:37 PM
dixit:
Ionick, suni ca un sintezaizar :-)
coolturista Vineri, Iunie 28, 2002 2:34 PM
dixit:
Paune, thanx pentru interviu, e cool...Egocentrismul Cartarescului e unul normal. Dupa cum normale sunt si reactiile egocentrelor noastre. Din aceasta dilema nu putem iesi decat daca luam ca reper stelele fixe. LOL.
DiV Vineri, Iunie 28, 2002 2:16 PM
dixit:
Ionick, suni frumos :-)
Danny Los Angeles Vineri, Iunie 28, 2002 8:58 AM
dixit:
Si pentru ca ai fost totusi capabil sa estimezi ora din Los Angeles, am sa-ti dau o veste buna. Locotenentul Danila Preda-Buzescu, de la Sectia 5 Militie, nicidecum Danny Preda, te-a scos de sub urmarire penala pentru alea doua butelii de aragaz si trei gaini pe care le-ai ciordit inainte sa pleci din tara. Au si ei in sistemul juridic romanesc un termen de prescriere, asa ca ai scapat cu fata curata. Oricum nu pateai mare lucru, deoarece organele de ancheta ar fi fost miloase cu tine, dintr-un motiv pe care inca nu-l cunosti, da' ti-l spun eu: Gainile erau de cauciuc si buteliile de gips, asa ca singura pedeapsa pe care vroiau aia sa ti-o administreze ar fi fost sa te tavaleasca in curu' gol prin cacat si pe urma prin fulgi si sa te expuna intr-o cusca in fata la magazinu' Cocorul. Fi deci linistit si dezavoraste usa ca nu te mai "vrea" nimeni.
Danny Los Angeles Vineri, Iunie 28, 2002 8:12 AM
dixit:
Mai incearca prostule, nu te da batut. La banii tai ar trebui sa fie joaca de copil. Nu investi insa prea mult timp in asta mai vacarule prostovan, ci mai bine pune mina si pe cartea de engleza. Dupa atita amar de vreme in America ar trebui sa stii, mai cretinule, ca se spune Driver License si nu Driving License. Cit despre ce am cu tine, fi fara grija, n-am nimic. Singura mea dorinta (sincera) este sa pot urina pe tine intr-o buna zi, dar nu virtual, asa cum fac de aproape 3 ani, pentru toate imbecilitatile pe care le scoti din tine si pentru toate aerele pe care ti le dai pe unde treci, de parca ai fi altceva decit un agramat dobitoc. Hai cius din fata mea, ca poate trecem de la "Golden Shower" la ceva mai consistent si iar faci bube la botic.
Secera & Ciobanu Vineri, Iunie 28, 2002 6:08 AM
dixit:
Tov. Danny Preda din LA ... mi-am permis sa cer un credit report la D&B ... nu numa ca nu aveti barem un driving licence in California, nici macar nu aveti un account la vreo banca ... nu tu un credit card, nimic ... tipii insita ca nu existati!
Le-am explicat ca poate locuiti la San Diego Zoo ... pe moca la logodnica Gorilluta si ca mergeti cu masina "pejos" ... ca mincati numa cacat contra "all cash" ... insa tipii sint incapatinati sustin ca sinteti virtual ... desi totusi exista o poza de imbecil cu ochi albastrii si cu bube'n bot!
Daca nici D&B nu va cunoste ... atunci va intreb ce doriti tovarase plutoner tocma de la mine? V-ati dus la culcare ca gainili ... in LA e numa 8 PM?!
Ioropa Vineri, Iunie 28, 2002 5:13 AM
dixit:
MV asta are mecla de capitalist !
se-je=. Vineri, Iunie 28, 2002 5:02 AM
dixit:
Am revenit ca sa shtiti cum sa va adresatzi sii??mi-atzi halit Elohimii..Unde-i "zisul" meu "recente???"
Acarianul Paun Vineri, Iunie 28, 2002 5:01 AM
dixit:
http://www.expres.ro/politica/?news_id=89185

Domnule Cartarescu, dumneavoastra va place ce scrieti?
Ce nu-mi place arunc... Asa am facut intotdeauna, n-am publicat decit lucrurile de care am fost mai mult sau mai putin multumit. Dar, fireste ca am si eu preferinte intre lucrurile pe care le-am scris, nu toate mi se par la fel de realizate, de reusite. Din tot ce-am scris, in topul personal exista trei carti si anume ?Levantul?, care e un poem epic, ?Nostalgia?, prima mea carte de povestiri si ?Orbitor?, trilogia mea inca neterminata. Am reusite punctuale si in celelalte carti, dar si nereusite, bineinteles. O carte pe care eu am considerat-o intotdeauna nereusita, dar la care tin foarte mult, este ?Travesti?.
A fi poet, a fi scriitor in Romania de azi, e, intr-adevar, o meserie?
Nu, fireste ca nu este o meserie... Din cite stiu, in nomenclatorul meseriilor nu exista decit o singura meserie de scriitor, si anume scriitor de vagoane in gari... Altfel, scriitorul este un etern liber profesionist care se presupune ca scrie in timpul lui liber, dupa ce vine de la slujba de opt sau de douasprezece ore. Nimeni nu stie si, probabil, pe nimeni nu intereseaza cind scrie un autor.
Nu e suparator? De ce se intimpla asa?
Astazi cam toti, atit artistii, cit si publicul, sint, intr-un fel, resemnati cu locul marginal, foarte umbrit, in care se afla cultura in momentul de fata, cel putin in Romania, dar situatia pare ca este mai generala. Mi se pare ca scriitorii, mai ales, accepta cu mult prea multa resemnare conditia lor mizera atit din punct de vedere financiar, cit si din punctul de vedere al vizibilitatii sociale. Un scriitor, daca ar trebui sa traiasca din scrisul lui, astazi, in Romania, ar muri de foame si multi chiar mor de foame cu adevarat, fiind obligati sa faca tot felul de lucruri ca sa poata trai. Practic, in afara de citiva crocodili ai regimului trecut, nu stiu autori care pot trai decent din scrisul lor in Romania de astazi, si situatia, asa cum am spus, este foarte raspindita si in lume.
Dar poate nu avem profesionisti care sa faca un act de cultura vandabil, pe placul publicului...
N-o sa spun ca toti cei 1.500-2.000 de scriitori care fac parte din Uniunea Scriitorilor si din ASPRO (Asociatia Scriitorilor Profesionisti - n.r.) sint cu totii profesionisti si oameni de valoare... Nu, nici vorba! Cei mai multi sint niste mediocritati, dar exista totusi vreo 200 de oameni in cultura scrisa romaneasca ce ar trebui sa poata trai decent din scrisul lor ca adevarati profesionisti si adevarati oameni de cultura.
Chiar nu exista scriitori bogati in Romania, la ora actuala?
Nu prea am obiceiul sa ma uit in punga altora, dar fara indoiala ca exista scriitori foarte bogati. Exista fostii ?baroni rosii? ai regimului comunist care au scris scenarii in acea vreme, care au acumulat si acumuleaza in continuare... Insa nu este important ca autorii sa faca avere din scrisul lor, ci doar sa poata trai decent. Cei care fac avere, dupa parerea mea, sint la ora aceasta extrem de putini si extrem de suspecti.
Am aflat ca mergeti destul de des in Germania, la niste burse, si ca participati, fiind platit pentru asta, la un fel de intilniri cu cititorii... Despre ce este vorba?
Nu merg des in Germania... Am avut marele noroc sa obtin doua burse, una dupa alta, asa incit am putut sta doi ani in Germania in ultima vreme... Intr-adevar, nu numai Germania, dar toate statele occidentale sint state care incurajeaza in mod extrem de generos cultura. Si nu numai cultura nationala, ci si schimburile culturale cu toate zonele lumii, cu autori si artisti de toate felurile. Pentru mine a fost absolut esential, in aceasta perioada, practic, am scris trei sferturi din ultima mea carte, cu un efort intelectual pe care in mod sigur nu l-as fi putut face in Romania in aceeasi perioada...
Cum e cu acele intilniri cu publicul german?
Acolo, orice autor se integreaza in mod automat intr-un fel de circuite de lecturi publice, pentru ca despre asta este vorba, si care sint, pe linga o sursa de prestigiu intelectual foarte serioasa, si o sursa financiara. De fapt, cei mai multi dintre scriitorii germani traiesc din aceste lecturi publice care sint organizate fie de edituri - de cele mai multe ori - fie de alte institutii care au in grija artistii respectivi. Ele sint foarte neobisnuite pentru mentalitatea romaneasca, desi a existat si la noi un fel de traditie interbelica si chiar de dinaintea primului razboi, traditia sezatorilor literare platite, la care participau Sadoveanu, Arghezi, Pastorel Teodoreanu si altii. In acea vreme nu se mergea pur si simplu de amorul artei in diferite orase ale tarii, ci se mergea atit pentru intilnirea cu publicul, cit si pentru ca artistii sa poata trai din munca lor. Acest lucru a fost intrerupt in perioada comunista si nu s-a mai putut relua. Pentru germani este un lucru absolut normal. Un poet german este ca un rocker care face turnee, el traieste din turneele lui. Merge prin 20-30 de orase, citeste si, de fiecare data, cistiga pentru ca publicul german este extrem de avid de literatura.
Ati vrea sa fiti un astfel de poet-rocker prin Romania?
Intr-un fel, intotdeauna mi-am dorit acest lucru, intotdeauna, asa cum spunea Leonard Cohen, ?in umbra versurilor mele s-a aflat o chitara?. Cred ca mi-am ratat vocatia intr-un fel cind, din motive bizare, n-am reusit sa invat sa cint la chitara. Ma resemnez insa sa ramin si textierul unor cintece nescrise niciodata. Marele meu idol este John Lennon.
Intr-un text destul de virulent, scris dupa ce ati publicat ?Jurnalul?, Cristian Tudor Popescu spunea ca sinteti obsedat de cistigarea cit mai multor premii. E adevarat?
Nu am luat foarte multe premii in cariera mea literara, este un fel de iluzie... Daca mentionez numai ca Premiul Uniunii Scriitorilor nu l-am mai luat in ultimii opt ani asta spune foarte mult. Cred ca este vorba de o confuzie multipla in privinta imaginii pe care eu o am la ora asta... Cristian Tudor Popescu - trebuie sa spun din capul locului ca este un om inteligent si un om la care tin in continuare - are insa o problema cu imaginea pe care si-a facut-o in privinta mea. El a fost, de altfel, un admirator al meu, un om care a scris minunat despre primele mele carti, si care, la un moment dat, banuiesc eu, a simtit poate un fel de concurenta sau poate un fel de, stiu eu, invidie colegiala fata de mine sau altceva de acest fel, pentru ca nu-mi explic aceasta schimbare brusca a tonului sau, pe cind eu nu mi-am schimbat tonul literar. Nu cred ca are dreptate in aceasta privinta, nu am luat mai multe premii decit alti autori si, in nici un caz, nu am luat vreodata un premiu nemeritat sau un premiu pentru care am facut presiuni. Niciodata nu m-am interesat nici macar cine a fost in componenta vreunui juriu care mi-a acordat vreun premiu. Deci eu cred ca este o acuzatie nedreapta.
Aveti o buna relatie cu Uniunea Scriitorilor?
Sint membru al Uniunii Scriitorilor ca si membru ASPRO, insa participarea mea la ambele asociatii este practic nula si a fost nula de la inceputuri pina astazi. Eu nu sint un adept al acestui fel de uniuni, al uniunilor de artisti care au statute, patrimoniu, sarcini sindicale, lideri ca un fel de functionari culturali si asa mai departe... Visul meu ar fi un grup profesional de scriitori care sa fie, de fapt, un fel de asociatie de prieteni si de oameni care au admiratie adevarata unii fata de ceilalti. Toate celelalte forme de asociatii ale scriitorilor, dupa parerea mea, nu sint decit niste conspiratii ale mediocritatii din cauza numarului de oameni pe care aceste grupari il cuprind. Cind ai 1.500-2.000 de membri, este absolut fatal sa cazi pe mina unor oameni mediocri. Pentru ca, din acesti 2.000 de membri nici zece la suta nu sint scriitori adevarati!
Va place Romania, domnule Cartarescu?
...Cum spun profesorii americani atunci cind sint putin dezorientati de intrebare ?it?s a good question?... E foarte greu la ora actuala sa spui ca esti un patriot sau ca-ti place tara ta pentru ca, evident, aceste lucruri au fost compromise si rascompromise. Dar cred ca un om onest va raspunde intotdeuna afirmativ, rezervindu-si in acelasi timp dreptul de a critica cit mai dur cu putinta starea de fapt a Romaniei din acest moment. La ora aceasta, din nefericire, Romania este o tara distrusa atit fizic, cit si moral, este o tara care ar trebui sa renasca din propria-i cenusa, insa, din nefericire, alearga in directie gresita. Eu sint dintre cei care cred ca nu dezastul economic sau alte lucruri de acest fel sint cele mai importante... Eu cred ca greseala este in capul nostru, greseala este una de etica. Romanul a suferit mutatii maligne in perioada comunista si mi-e foarte greu, la ora aceasta, sa vad cum se va schimba mentalitatea romaneasca, in asa fel incit sa mai avem o sansa. Privind in jur, vad numai dezastru.
Poate incheiem pe un alt ton... De ce ati renuntat la mustata?
Eh, am si scris in jurnal lucrul acesta... E bizar: am renuntat la mustata atunci cind am citit ca pe fiecare fir de mustata traiesc colonii intregi de acarieni, niste fiinte invizibile cu ochiul liber, un fel de insecte minuscule care forfotesc acolo, in mediul prielnic al acestei podoabe faciale. Asa incit, cu o ciuda ucigatoare fata de aceste insecte, le-am ras padurea in care proliferau...


Secera & Ciobanu Vineri, Iunie 28, 2002 4:28 AM
dixit:
Tov. Dummy Nikolai Kaka Manu ... si nu numai ... din Los Angeles de Balta, London, Paris, New York ... se poate chiar mata sa te ofensezi ... ce daca PreaSpurcatu are bube'n bot? E deformatie profesionala de la prea multe "bucale'n dorsale". After all e o poza nevinovata de imbecil cu ochi albastrii chinuit de personulitati multiple care-l bintuie zi si noapte, nu?
Nihli Sine Sine pe Sine (ca pute) ... ramine cum am stabilit tovarasu plutoner (major?)!
Danny Los Angeles Vineri, Iunie 28, 2002 4:13 AM
dixit:
Si o mica observatie de natura estetica, daca tot a deschis Miti Cutia Pandorei: Nu trebuia sa-l mai bati in cap pa bietu MV cind i-ai afisat poza, mai nea, ca e el suficient de batut in cap de la mama natura. Cert este ca cine a spus ca prostia si ingimfarea se citesc pe fata omului, mare dreptate a avut.
Danny Los Angeles Vineri, Iunie 28, 2002 12:49 AM
dixit:
Mitishor tata, tu ai lucrat cumva "part time" la Oracolul lui Achiles? Altminteri nu se explica faptul ca la o ora, treisprezece minute si douzeci si opt de secunde inainte ca neuronii mei sa se puna pe treaba, producind un gind nerostit, tie incepe deja sa-ti mearga "printer-ul" reproducind fiecare cuvintel continut in acel gind. De unde stii fata mosului pe cine banuiam eu a fi raspunzator de afisarea pozei cu Muuuuuu! Nu ca as contesta valabilitatea informatiei, atunci cind va fi comparata cu opinia mea, tu fiind "jupineasa" cu toate statisticile site-ului tau la indemina si eu doar un biet muritor, care spre deosebire de Ionick (cel cu evidente studii muzicale la baza) mai sunt si afon ca un ciine surd, dupa cum zici tu. Ma roade insa curiozitatea, de am facut bataturi, sa stiu cum le ghindilesti tu asa de exact. Crezi ca poti sa ma scoti din rahatul incertitudinii si intr-o dizertatie care sa-l faca pe Marius sa se-mbolnaveasca de scarlatina a doua oara de invidie, sa-mi explici si mie cum se invirt rotitele creierului tau patrunzator? Hai, fi tu fata draguta si lamureste-l pa tatutzul tau, ca n-o fi focu' al mare. Daca bunghesti la cine ma gindeam, in afara de binemeritata bila alba, iti voi trimite si o felicitare muzicala de la Yahoo Cards.
se-je=. Joi, Iunie 27, 2002 11:13 PM
dixit:
Sa nu fiu intzeles greshit..Nu-s creshtin si Godul meu este =I AM- si deci,NU ARE NUME..In afagana =dushman,este ca in rou-m^ncatzi-ashi tat dushman.Ma doarae ca lumea multa lapushneanica,avea pe God si eu ii alinam prin propiile lor self amagiri,ca acum sa nu mai am nici asta cale..!!! Si am vazut America careia-i m-am si dat trup si suflet ,ca Raiul Tzar^nei si c^nd colo,ea-i alta de ceeace spune..P^na si Dolaru' te minte??Ca de(!) tatate bancile-s batute de eron(ie)ice- v^nturile coruptziei si Domnu-i pus la dospeala..!!!........I AM-ul meu inca-i viu si El nu-si da primul nascut sa fe taiat ca pe un miel de pashtele cailor..!! =I AM,SA BINECUV^NTEZE PE CEI CU OMENIE,fie ei bipede sau octopede !!Amin..!!
se-je Joi, Iunie 27, 2002 10:01 PM
dixit:
Sunt foarte afectat de ideia nastrushnica clocita de nishte capuri de Court(citeshte-cort).Tziganii-n-au God-uri,Rom^nii l-au pierdut odata cu venirea tziganilor tatari de la soare rasare ,Asizii il aveau pe un Iahve prafuit caruia,acum le este rushine ca sa se mai ploconeasca astuia,Mula-hii il au pe Alah beduinu' infashurat in pulberea pustiilor...si se apare ca doara ASTA mai rama-se..!!As-i AMERICANILOR??IL lasatzi in picioare pe chiar zeul vostru dushman ??Rushine..!!!
Secera & Ciobanu Joi, Iunie 27, 2002 9:52 PM
dixit:
Mai Jenele ... parca erai jumate circumcis, jumate ateu, jumate austro-ungar si jumate mistic?! Inteleg sa fie suparati non-misticii ... cind cistiga misticii ... matale iar ti-ai terminat pilulele alea mici ... si iar faci urit (iese cretinismu la iveala)!? Ia mai pupa-l pe Dummy in cur ... ca prea esti haios epava nevertebrata!
se-je Joi, Iunie 27, 2002 9:35 PM
dixit:
Rushine-Giganticei Asizicei Iudei-fara cele 12 triburi,care se topira in pustiuri..!!!Rushine-Court(urarilor) inegritzi de catre carbunele iadului Fariseic,de ce facura..!!Asa-i c^nd americanu,care fu "at integrum(vorba sf^nta a ciocanului de Texas),unit sub un singur God si natziune..il dezbinara nishte boshorogi,care nici macar nu-s americani,cuci-ciufulitzi aducaturi de v^nturi,ca V^ntu'mai batu prin Straturile Atmosferei de sus Asizo-Americo-Ateista..Mai,fugiram de ateismu, comunist si daduram peste tat ala dar cu culoare verede asizica si cu steaua in 6 laturi..Vai de capu' nost'-fugiram dn lac in f^nt^na prapadului..!!
se-je Joi, Iunie 27, 2002 9:13 PM
dixit:
Am scris cu o groaza de gresheli..initzial m-am grabit si nu o vroiam chiar asha de m^zgalita,dar fui,zis de catre unu,ca tot ce noi scriem pe cafane ,ii tradus in engleza imediat..Mula-hii se vor infinge cu iataganurile incovoiate in internetele asizice..si asta c^t de repede..iar io o luai la goana si ma geshii..ca si asha-s greshit "creiat" dela nascare/.....!!!
Scufita Rose Bon-Bon Jeli-Bon Joi, Iunie 27, 2002 8:49 PM
dixit:
Sa vezi si sa nu crezi ... Lulu are ochi albastrii de CIA-ist ... oare de ce are bube-n bot PreaZdruncinatu? Sa fi facut oral sex cu drujba CAP-ului ... cind a fost refzat angelic a 19-a oara in aceasi zi?
se-je=. Joi, Iunie 27, 2002 8:33 PM
dixit:
SISIF,nu despre GOD(ul) sectarizat si dolarizat ,denomizat pe americanizeshte,ma refeream,ci la ALA din sufletul fiecarui muritor..God este FORTZA care imprashtie Uiversul,dar mai este iluzional si punctul ala de spijin al bipedului,chiar si al pisicilor mele c^nd is aproape sa pice.C^nd El facu cu m^nutzele-II de Stele ,Omu,il facu de-andoaselea si greshit(vezi ceasloavele-biblia si altele)ca mai apoi sa ishi crucifice copilu' cel dint^iul pe cracile romane,este poate cea mai mare t^mpenie de care omul se m^ndreshte..Aici cred ca-i buba..!!Americanului,chiar dela Proclamatzie,ii fu rushine ca un asemenea God sa il apese,dar bizar ca ,oricum il puse pe dolar,ca sa ii aduca noroc,precum mafaldei de pe caldar^m..si-ii adu-se..!!Acum ,c^nd tontzii nu ascultara ce spuneau unii ca vine magaoaia c^t turnu'Babel pe America,God ii vina ca proshtii nu avura timp sa asculte,ca ii furara excrocheriile cu bani si enronii..Si magaoaia cu cutzitashe din plastiv se pravali si s-o mai pravali,ca de God(tzi ce-i mai lips ca si asha nu mai au de g^nd sa fie cu aia care-i fentara de 200 de ani si ii v^ndura la mezat =Dolar-in God noi aven=m incredere??Unde ??IN BANI OROPSITZILOR ASIZI,NU IN GOD..DAR se va pravali dolaru asta de o ajunge h^rtie de buda rromani..!!Ce prostie facu,va ma aciuai..unde nu-mi ajim-se nasu..!!
Ghiopardul Joi, Iunie 27, 2002 7:42 PM
dixit:
Ionick, se intampla cu mine fenomene care ma trimit cu gandul la Noica. El zicea ca "numai in cuvintele limbii tale se intampla sa-ti amintesti de lucruri pe care nu le-ai invatat niciodata".
Zizzy Balluba Joi, Iunie 27, 2002 7:36 PM
dixit:
E frumusel MV, seamana putin cu Sean Connery, Whoopi Goldberg si copca Dorinellei.
Miti Joi, Iunie 27, 2002 6:36 PM
dixit:
MV, cand am spus ca orizontul matale stilistic afisat pe cafenele e bucatzica ta~ieta~ din Douanier Rousseau, n'a fost o judecata de valoare ci una est-etica (vorba Monicai Lovinescu). Cam asa arata lumea din postarile tale cele mai bune, in opinia mea:
Nu-i neaparat urata. De gustibus...
Miti Joi, Iunie 27, 2002 5:28 PM
dixit:
Pt. falsul Danny: regulile locului interzic folosirea screen-name-urilor colegilor de discutie!

Pt. Danny: ma tem ca nu l-ai bunghit pe cel care a afisat poza! Nu-i cine crezi. N-ai ureche muzicala si pace, dupa cum a observat si detectivul Geiger-Mueller.
Sisif Joi, Iunie 27, 2002 4:23 PM
dixit:
SeJe GOD era eliminat din start cand s-a citit Proclamatia in 1776 iar dupa ce au terminat si Constitutia oricine se putea prinde ca $$$ = GOD. GOD a fost pastrat asa..., in virtutea inertiei. E invocat mai mult ca sa le binecuvanteze pravaliile... Si daca asta e adevarata, cred ca GOD a fost alungat definitiv din State...: http://www.effroyable-imposture.net/
Danny Los Angeles Joi, Iunie 27, 2002 1:41 PM
dixit:
Se pare ca cineva e pus pe sotii. Mi-ar fi placut mie sa am atita pricepere cit sa fi gasit eu poza aia de mai jos, da' n-am. Nu ca n-ar fi binevenita, ca sa stim si noi cu cine votam, dar daca o tinem pa modelu' asta, in scurta vreme n-o sa mai am nevoie sa scriu ceva prin cafenele, ca se ingrijesc altii de asta. Care fusasi bre, detectivu' ala procopsit, care gasisi poza meleonarului? Am eu o banuiala!
se-je=. Joi, Iunie 27, 2002 8:41 AM
dixit:
Ma doare ceeace se int^mpla in America acum,mai mult,dec^t retardatzii din Romania mojm^ndesc,fiindca Aici stau de decade si oi muri aici.Cum poate un COURT(cort a la roumanien??)ca sa eliminine pe GOD???Si tocmai acum in preajma marilor pericole care se prevad si acum c^nd ard padurile si se inunda luncile si se usuca iarba pe unele locuri,c^nd GOD este mai necesar ,dec^t oric^nd in inima americanului????!!!!!!Straniu..!!Strange America !! Coruptzia-i similara retardatzilor rromanii si se aliaza p^na si Casele Albe cu V^nturuile(vezi Curentul Intern., numerele din sptam^nile trecute) ??Am impresia ca aici in America se reincarna ceaushu acum la inceput de milenii!!!Stupoare..!!Si ce stupoare pe cei care au vietzuit totushi Gulagurile rrom^neshti..!!God,America-i oarba si merge in spre pierzanie sigura cu Texanii Ciobanitzi in frunce,dar care au coada cufurita..Asha-i DANNY?!!!!!
Danny Joi, Iunie 27, 2002 3:58 AM
dixit:
Am gasit poza vacarului texan ascunsa cu grija in grajdul propriu.
Asadar va prezentam in premiera absoluta "Secera & Ciobanu":


Secera & Ciocanu Joi, Iunie 27, 2002 3:31 AM
dixit:
Dummy:
Chestia cu nevasta si cele 18 migrene crincene ... poate fi explicata stiintific:
nevasta nu mai e satisfacuta de performanta sexuala prestata si nu vrea sa-si mai piarda timpu'n plictiseala ... si/sau ii e groaznic de frica sa nu ramina dracu gravida ... sa mai aduca pe lume vreum plod imbecil oropsit al sortii ... dupe cromozomii de la "oror papa"!
Hai Aloha ... ca s-a furat cam multe!
se-je.==== Joi, Iunie 27, 2002 3:21 AM
dixit:
Iata-ne si fara GOD,precum rom^nii tramasera decade in shir fara Domnul...Unde- $$$$$-??? Acolo unde=i Leu',dar ala leu fara de coama..!!Ca-coama o ciufuli nasturele pede--astristul......America-Asizica si Rromania-tata asizizica..fara DOMNI si GOD-(tzi) ca aia cucerira Roma..!!Doar cu Courturi pline de g^nsaci..!!GA-ga-ga-ga !!!!=gagautza,gagauzi,gogomani,gogi,gogoshi,ga,ga,ga,!!!!
Secera & Ciobanu Joi, Iunie 27, 2002 2:47 AM
dixit:
Coana Mitica sa inteleg ca mata "ma intelegi" prin prisma civica a picturii naive? Interesant ... nu cred ca intelgi mare lucru ... da nu-i bai ca-i oricum sezonu de cules capsuni ... si inteleg ca sinteti foarte ocupata si eu va retin!
Jenele ... pretine ... multa sanatate ... mata ii multumesti lu dummy cind da la turloaiele pretinului matale?! Cu asa preteni nu-mi mai trebe dusmani ... Gogu?!
Tov. Sisi cu cit stampileaza mamica matale timbru la Posta Vitan ... daca tot iti place asa mult sa sugi la "pink floydu" lu Nea Dick?
Tov. Dummy ... ramine cum am stabilit ... salutari paroasei logodnice de la San Diego Zoo! I-au murit puricii? Vezi sa nu afle Angela ca ai gagica ... ca-o sa fie geloasa si nu mai calca ea cu nudu prin stiuletii de porumb ai proletariatului bovin!
se-je=. Miercuri, Iunie 26, 2002 10:16 PM
dixit:
Uice,la ce m-am g^ngit...!....locanta asta-i facuta de o muiere,si nu ar fi bine,ca sa fim mai finutzi un piculetz si mai barbatzei...????Sa ne aratam deshteptaciunea si reala noastra straitza cu cele stiute??Civlizat si troceraiu' nost'sa sa fie ca intre sfatoshii nostri stramoshi si calmi si luminatzi??Uite ca avem c^teva ALIASRI pe aci..Dani,Sisif,Ego Zenovis,IoniK,etc...Asha-i doamna MITI ???
Ionick Miercuri, Iunie 26, 2002 9:15 PM
dixit:
Angela-Pur-Si-Simplu, cum esti, draga, absenta, pai cine scrie, nu tu ? Bun venit in maghernita, pentru care se pare ca ai facut o pasiune, din moment ce o amintesti chiar daca apropritara nu mai e pe CRL. Ai intrat pe usa sau pe sub, ca prietena ta, libarca ? Ca veni vorba, eu nu te amintesc decit cind raspund la Neggy. Ce sa-i faci, sinteti inseparabili ca musca si rahatul, Romeo si Julieta, Sacco si Vanzetti. E imposibil sa-"l" vad pe androgin baligindu-se pe-aici fara sa-mi imaginez un nou turnulet cu mot adaugat edifitzului tau :) Care deja seamana a Tzigoiner Pagoden von Strehaia, dar de, chestie de gust.
Te-ai prins deci ca n-avem ce discuta direct, eventual te pot intreba din politete cum mai merge schimbul de fluide cu tinara generatie, dar e doar asa, ca m-ai intrebat de vorba. Oricum, pentru cind esti amatoare, iti pot servi niste Faulkner aburind, in traducerea prietenei tale. Am vazut ca de fapt nu te deranjeaza copypaste (cind il practica ea), cum lasasei sa se inteleaga deunazi.
Nu mai pot reveni azi. Noapte buna.
Ionick Miercuri, Iunie 26, 2002 8:49 PM
dixit:
Sisif, il inteleg pe Cosasu si placerea lui de a desira filmele bobina cu bobina :) Asa mi-ar place sa pot face cu Still Life, dar n-am timp de texte prea lungi. O sa ma leg de cite un amanunt-doua, azi si zilele urmatoare.
My Room - tema de inceput (pe care sint cuvintele "that I am not forgotten", "that I am not forsaken"), Pianul o reia de citeva ori dupa "How could you let it happen ?". Chiar inainte de "Dreams, hopes and promises", o scurta ezitare, o mica schimbare si tema devine cea pe care mai incolo vor fi cuvintele "waiting for them to be broken".
Trucul trompetei la "hoping the light will still the storm" si "with no friendly face to smile good bye". Vocea si trompeta urca impreuna, dar pe ultimele cuvinte vocea coboara, dezolant, in timp ce trompeta continua sa ia note ametitor de inalte.
Ionick Miercuri, Iunie 26, 2002 8:19 PM
dixit:
Reluare, at popular demand.
Din Reguli de circulatie - LEX

"Orice vehicol care circula pe drumul public trebuie sa aiba un conducator."


Ionick Miercuri, Iunie 26, 2002 8:17 PM
dixit:
Din Reguli de circulatie - LEX

<>


Miti Miercuri, Iunie 26, 2002 7:16 PM
dixit:
MV nu e mediatizat, se mediatizeaza singur, ca asa-i virtual reality, amplifica in rau si in bine ce deja exista in real reality. Stilistic vorbind, personajul tine de pictura naiva. Asa ca nu-i aplicati criteriile altui stil daca vreti sa-l intelegeti.
Sisif Miercuri, Iunie 26, 2002 7:04 PM
dixit:
Danny Deci Secu si Ciobu e... MV!!? Pai, ce dracu mai Danny, acum imi spui! Dar cine e MV?!! DE CE este atat de mediatizat pe site-ul acesta, CRL sau aiurea... Mai dati-l si-n Pink Floyd-ul lui Moby Dick! Daca il tot evocam, invocam, revocam etc. atata, e normal sa scoata capatzana. Sau... asta e shpilul: Sa i-o zburam!!?
Angela de la CRL Miercuri, Iunie 26, 2002 5:35 PM
dixit:
Ma faci sa cred Ionick , ca ai facut pentru mine o adevarata pasiune.Altfel nu-mi explic mult prea desele referiri la persoana mea sublima dar absenta de pe acest site.Speram sa-ti treaca in timp , dar vad ca musai sa-ti sting din focul ce te mistuie si sa caut aplicabilitate in vorba de duh din "Arta conversatiei" a Ilenei Vulpescu "dragostea si gripa se vindeca numai ...." cu tratament pe cord deschis (mi-am permis sa "operez" putin finalul).Asadar , daca ai ceva sa-mi spui , o poti face personal.Nu de alta , dar mesajele transmis prin terte persoane isi pierd din farmec , autenticitate si spontaenitate. Pentru inceput am "marcat" salutarile tale .Da-mi un semn , daca te mai intereseaza "excitarile" mele...
Angela de la CRL Miercuri, Iunie 26, 2002 5:35 PM
dixit:
Ma faci sa cred Ionick , ca ai facut pentru mine o adevarata pasiune.Altfel nu-mi explic mult prea desele referiri la persoana mea sublima dar absenta de pe acest site.Speram sa-ti treaca in timp , dar vad ca musai sa-ti sting din focul ce te mistuie si sa caut aplicabilitate in vorba de duh din "Arta conversatiei" a Ilenei Vulpescu "dragostea si gripa se vindeca numai ...." cu tratament pe cord deschis (mi-am permis sa "operez" putin finalul).Asadar , daca ai ceva sa-mi spui , o poti face personal.Nu de alta , dar mesajele transmis prin terte persoane isi pierd din farmec , autenticitate si spontaenitate. Pentru inceput am "marcat" salutarile tale .Da-mi un semn , daca te mai intereseaza "excitarile" mele...
se-je=. Miercuri, Iunie 26, 2002 10:04 AM
dixit:
Dani ESHTI MARE-!!!!!MULTZAM DIN SUFLET..!!!
se-je=. Miercuri, Iunie 26, 2002 10:03 AM
dixit:
Dani ESHTI MARE-!!!!!MULTZAM DIN SUFLET..!!!
se-je=. Miercuri, Iunie 26, 2002 10:00 AM
dixit:

Danny Los Angeles Miercuri, Iunie 26, 2002 7:33 AM
dixit:
Ma umpleti de tristete dragii mei, vazind cum desconsiderati o persoana atit de ilustra ca Ciobanul ala care umbla cu Secera pe umar din cafenea in cafenea. M-am hotarit deci sa va scriu, profitind si de faptul ca sunt in "vacanta" dupa ce incuiatul ala la cap de Gabriel, webmaster-ul cu apucaturi de sultan, de la CRL, mi-a dat bilet de voie 4 zile, fiindca nevasta-sa a invocat migrena a 18-a oara luna asta si saracutu de el era cu poponeata in sus. Asadar sa ma ocup nitel de Sisif si John Sava, care vorbesc in termeni nu foarte magulitori despre "fruntea" diasporei romanesti, cunoscutul om de afaceri si magnat al exploatarii petrolului, Mihai Vasilache. Pai ce stiti voi cum se fac averile in America mai oameni buni? Mihai Vasilache, desi a venit in America la fel ca si altii, cu foarte mult timp in urma, nu s-a repezit orbeste in primul oras care i-a iesit in cale, ci mai intii a intocmit un plan bazat pe studiul aprofundat al locurilor cu cel mai mare venit pe cap de vita furajata. Astfel a ajuns la concluzia ca Midland este locul ideal pentru intemeierea unui camin, precum si de lansare in afaceri, oraselul prezentind si alt avantaj, deloc de ignorat. Beneficiind de clarviziunea sa nostradamica, Mihai Vasilache nu s-ar fi dus in alt loc nici mort, pentru ca Midland-ul daduse deja Americii un presedinte, George Bush Sr., care si-a ales drept vicepresedinte un prostovan incult si avea sa-l dea si pe cel care va intra in istoria neamului drept cel mai dobitoc individ care a deschis vreodata usa de la Oval Office fara sa fie zvirlit imediat afara de catre agentii din Secret Service, adica George W. Bush Jr. Intr-un oras cu o astfel de traditie in materie de prostie dusa catre extrem, imbecilitatea lui Vasilache avea sa treaca neobservata. Acest impediment odata eliminat, tinarul nostru emigrant si-a asigurat in scurt timp (un an si patru luni, cit dureaza si stagiul militar) un serviciu bine platit, ca "bus boy" la McDonald, datorita in primul rind, faptului ca Vasilache plecase din Romania cu diploma de inginer la spalat vase, in buzunar. Spre deosebire de alti emigranti care-si cheltuiau agoniseala pe tot felul de prostii, inclusiv serviciile oferite de prostituatele din zona, viitorul nostru om de afaceri economisea fiecare banut, stiind ca fiecare dolar insemna inca un surub de la viitorul sau parc de sonde. Este probabil adevarat, desi nu exista date certe, disponibile, ca Vasilache a putut stringe acesti bani, tocmai datorita faptului ca nu-i arunca in buzunarele si posetele proxenetilor si prostituatelor, el fiind dimpotriva, un competitor de temut al acestora, nicidecum un consumator, in urma calificarii in domeniu, obtinuta pe plaiurile natale, in parc la Opera. Pe diploma de absolvire, gurile rele spun ca ar exista mentiunea: "Acest individ l-a scos pe Mos Gerila pe locul doi si implicit medalie de argint, la fiecare concurs disputat intre cei doi". Cu banii strinsi in acest mod simplu, dar de multe ori dur, datorita palmelor peste capatina primite in timpul operatiilor desfasurate intr-o lumina difuza prin tufisurile Midland-ului, Vasilache si-a platit taxa de aderare la partidul republican, iar restul l-a investit in "lobbying" pe linga magnatii din industria petroliera. Tot zvonurile putin verificabile spun ca experienta dobindita in parc la Opera, l-ar fi ajutat decisiv si in aceasta intreprindere, in final fiind acceptat drept "junior partner" intr-o companie mai mare, unde multi membri din conducere (Board of Directors) apreciau la cel mai inalt nivel, desi in majoritatea cazurilor aprecierea se facea pe la un nivel mijlociu, evidentele calitati si calificarea de care Mihai Vasilache dadea dovada. Unicul dezavantaj l-a constituit faptul ca fiind in marea majoritate a timpului ocupat cu acest tip de "lobbying", intreprinzatorul nostru emigrant n-a putut vorbi prea mult si ca urmare a uitat si bruma de limba materna cu care plecase din tara (marturisire facuta de el insusi), iar in ceea ce priveste engleza, cu exceptia unor expresii "profesionale" gen "Yummy, yummy" si "You may pull your zipper up, Sir" el a ramas inca la stadiul definit de formula "aude engleza perfect". Suferinta inceputului, combinata insa si cu excelente calitati de businessman, l-au adus incet, incet pe Vasilache al nostru pe invidiata pozitie de "bogatan" pentru care toata suflarea omeneasca, in special cea din tara natala nu inseamna decit o adunatura de imbecili, partea ilara constituind-o faptul ca printre acestia, Vasilache include si oameni carora n-ar putea sa le stearga ghetele de praf, caci respectivii nu accepta agramati ca el drept "fete in casa". In extrem de multe adresari catre acestia, facute folosind cele 8 sabloane "ultra-umoristice" pe care Vasilache si le mai aduce aminte din limba romana, combinata cu latina (ex. "in integrum"), el i-a admonestat pentru orice abatere de la modelul "Vasilache" de gindire si trai, dovedind nu numai genialitate dar si un ascutit simt analitic privitor la absolut orice eveniment care se petrece pe globul pamintesc. Cu un astfel de om vorbiti voi in termeni care pe mine ma fac sa rosesc? "Rusine, rusine, de trei ori rusine", ca sa-l citez pe alt cretin, unu care semneaza "Nickydutza" si care ma apostrofa astfel pentru "nu stiu ce mortii ma-si". Sfatul meu prietenesc este sa-l ignorati pe vacarul texan, caci inutilitatea discutiilor cu el si chiar izbirea lui repetata cu capul de godin au fost dovedite in nenumarate rinduri. "Flacaul" ar fi un soldat perfect caci toate gloantele trase in el de inamic s-ar opri in osul compact dintre urechi fara sa produca mai mult de o biata zgirietura.
se-je=. Miercuri, Iunie 26, 2002 5:52 AM
dixit:
Multzam Sisif,dar de c^nd circul pe aste cafane,un asemenea prostalau,sincer,ca NU am mai int^lnit..Aceleashi si aceleashi fraze dezumflate si limbajul pareca-i tras la plombagina,ca-creier n-are saracu'!!!!!Doamne, in gradina Ta sunt mai multzi ciobani ,dec^ pot fi oile !!!Ce poate face un asemenea prostalau ??Cu ce se indeletniceshte ,ca zicea ca o fost professore..??!!! Ce fel de professore??De PROSTOLOGIE-SIGUR ca o fost..!!Sanatate SI-SI-FFFFFF!!!!!!!Si BINECUV^NTARI...!!!!!
Sisif Miercuri, Iunie 26, 2002 4:39 AM
dixit:
Se-Je, aceeasi greseala am facut-o si eu pe CRL. L-am intrebat, frumos, pe Secu si Ciobu de unde e, incercand sa fac "conversatie". M-a jignit scurt, fara advertisment... De atunci i-am dat cu flit. M-am convins din postarile lui catre Jack cat e de redus... Sanatate!

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]