.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Traiasca 23 Afgust Vineri, August 23, 2002 4:12 AM
dixit:
http://www.expres.ro/politica/Emil Hurezeanu ...
O fi comunist si asta, ce zici Mariuse? Ai dracu da bolshevici, vazusi maica cum sa bagara iei pasta tat si la Ioropa Leberata? Sa zica ei ca s-a marit prapastia dintre aia care are prea mult si d'aia care n-are daloc si dafel...
S&C Vineri, August 23, 2002 4:07 AM
dixit:
Coana Mitica zic sa schimbi numele locantei ... "La Dummy" ... ca vad ca s-a pus pe vine si le trage la meserie ... linge ba mitocane destele nu mai da cu ele pe pereti! Ramine cum ne-am inteles!
S&C Vineri, August 23, 2002 3:56 AM
dixit:
Vai Dorinello parca te dadeai fata mare si desteapta cum poti sa produci asa ceva? Citez:
"Pentru americani, petrolul reprezinta principala parghie pentru mentinerea stabilitati dolarului."
Pentru americani ca si pentru restul lumii civilizate ... cea care se spala cu apa calda, isi incalzeste bordeiele (chiar si aer conditionat), merge cu automobilu, autobuzu sau trenu si care nu citeste la lumina lunii pline (luminarea e din parafina care tot din petrol se trage) ... petrolul reprezinta standardul de viata de zi cu zi! Pentru americani dolarul e bine sa fie mic ... ca sa exporte mult ... p'aci economia nu merge prea bine cind dolaru e mare ... cam asta e treba cu pirghia dolarului. Iar marimea dolarului nu are practic nici un efect pentru viata de zi cu zi ... adica nu se scumpeste lumina sau telefonu pentru ca a urcat sau coborit dolarul fata de rubla, yen sau euro.
Petrolul din orientul mijlociu merge mai mult in Europa si-n Japonia. USA importa de prin America centrala si de sud. Asta insa nu conteaza ... daca vreun tembel din middle east vrea sa reeduce lumea civilizata si sa stopeze temporar energia lumii civilizate ... aceasta se va bate crunt pentru petrol. Pe de alta parte nici o tara producatoare de petrol din orientu mijlociu nu poate sa supravietuiasca fara petro_dolarii si tehnologia lumii civilizate. Uite asa noi le dam cellular phones, computere si utilaj si tehnologie petroliera ei ne dau petrol ... pe dolari.
America nu s-a bagat in razboaie ca sa cucereasca si sa stapineasca teritorii (ca Rusia, sau Irakul iubitor de Kuwait) ... s-a bagat si se va baga daca interesele sale vitale sint atinse. Saalam va fi bubuit cu siguranta ... nu pentru petrol si pentru cucerirea Irakului ... ci pentru faptul ca e pericol pentru our national security ... period! Daca n-ai observat n-am cucerit Avganistanu, ... il ajutam sa se puna pe picioare proprii si democrate ... pe cit se poate. Hai sa-ti spun un secret; Avganistanu are potential excelent pentru petrol ... si cu toate astea nu l-am anexat ... cum n-am anexat nici Kuwaitul dupa ce l-am eliberat. Oare de ce Dorinello ... ca are oil cacalau?
Daniel Vineri, August 23, 2002 3:36 AM
dixit:
Dorinella
Hai ca-tzi da voie tanti Miti sa vorbesti cu mine: ai salvat muzichia aia, ca parca si pe mine ma doare ca s-o dus dracu bunatate de MP3-uri.
Uite cum merge un HDD: are ca si masinile de strunjit sau frezat CNC, un "punct-NULL", pe care trebuie sa-l viziteze de fiecare data cand porneste, acel fatidic CLUSTER 1 cu MBR pe el. Daca nu face asta, n-are habar bratzul de citit date al HDD-ului pe unde se afla, reperul nu exista. De aceea ai si auzit acea "mitraliera", din pacate singur nu poate gasi linia de START si se pocneste de mijlocul discului. De aceea daca specialistii zic ca nu mai pot face nimic, sa-tzi iei inima-n dintzi si sa desfaci HDD-ul cu o surubelnitza ce are capul in forma de steaua lui David (3mm "diametru" masurat cu shublerul). Apoi impingi btatzul peste linia de mijloc imaginara a discului. Închizi si, cu un pic de noroc, porneste HDD-ul ca MASTER si SINGUR, Boot normal. Daca spune ca Failure pe la harddisk, atunmci... bagasi cordonul de date pa dos în HDD, intorci si ai salvat toate datele ca SIGUR porneste bine. Daca insa recunoaste CD-ROM la start si apoi scrie cu caractere mari de tipar ca sa bagi alt disk, apai atunci s-o cam dus dracu. Mai probesti sa scotzi si sa bagi alimentarea de 12V de curent în HDD, dar cam slabe shansele. ... Dai HDD-ul la vreo scoala, sa vada copiii cum e facut unul d'asta americanesc... Asta este!
Ma dusai iara in concediu scurt, ca scapai de ploi... vreo 7 zile numa...

Cand am plecat in august, Miti o stiut ca vine potopu' da nu mi-o spus, aha!!! Asta-i sabotaj ! :-) Vezi? Asa-i sapa dânsa pi colegii jermani di la NATO ;-)
Bafta Dorinella, probeste si tu si vezi ce iese cu muzichia aia, ca mai rau decat acum tot n-o sa fie.
daca cumva ai vreun scurt-circuit vreodata la 12 V, o sa faca urat si da impresia ca l-o luat dracu de tot. Nu-tzi fa griji, PC-ul are niscai condensatori, mai ales unul legat paralel cu alimentarea de 230V~. Desfaci capacul, nu scotzi toata cutia cu cablaraia din PC. Vezi sa fie PC-ul SIGUR scos din priza si golesti cu o shurubelnitza pe capace condensatorii cum potzi. Apoi dupa ce ai inchis tot, îi dai drumul dupa 10 minute PC-ului si merge de zici ca n-a avut nimica niciodata. Au si cutiile astea metehnele lor, ca-s si ele facute de oameni nu de Dumnezeu...
Salut! :-)
Daniel Vineri, August 23, 2002 3:08 AM
dixit:
Uite ce era-era sa-tzi scriu, dar pentru ca de-abia incep sa te cunosc mai bine si asta din pacate este parerea mea de moment, considera ca n-am postat-o si ca NU asta este parerea mea. Pur si simplu, la o a doua recitire am constatat ca nu mai cred nici eu in 3/4 din ce-am vrut sa postez ca raspuns. Si daca mai stau vreo 10-12 zile si mai dau de tine prin Internet pe altundeva, parca vad ca nu mai ramane nimic din text. Îtzi pun textul ca sa te amuzi si tu de cum ne siktirim noi valachii intre noi, cand vrem sa-i cârpim unuia cu batzul peste degetzele ...online of course.
Deci:

Miti Lasa fata draga ca nu mai zic la nima, doar ma stii, parol! ...
Da' pe la NATO ce pierdushi atunci? Ca vazui ca tot chestia aia cu vântu nord-atlantic din 1995 si pana-n mai 2002 la VIGO-Spain o tot bagasi in toate conferintzele si multe alte comitzii si comitete. Fain asa sa ma preumblu pân Ioropa de-a moaca, numa' ca io traba sa va fac de la o vreme armamentu' nemtzasc cu care va datzi mari scule prin Bosnia si va prezentati oame de stiinta si chiultiuri agricole de floarea-soarelui. Auzi Miti, când nu stii daca vine ploaia la Institutul tau de Meteorologie din Bucale, deschizi CNN si te uitzi ce zice FEMI OKE acolo. Dupa aia mai scrii un referat despre cum bate vântu frunza-n dunga de la Vest la est ...si te duci iara la VIGO in Spain sa le spui in Aula Univewrsitaria sa bage deshtu-n gura (plus variante) si sa.-l tzina-n sus, ca afla ei unde-i Vestu si fara sa se uite la Atlantic . Si tu nu poti pana nu ma tot pui cica pe traiectorie si ma dadacesti? :-( Asa vorbesti cu purandeii tai acasa, nu cu mine, ca stii bine ca am dreptate iara: tragi mâtzu de coada prin Europa de Vest si manci banii de f* mama pe la conferintze si bagaturi da sama subventzionate de "Departamentul Relatzii cu Cumparabilii din Est" de la NATO-Bruxelles, vorba aia, pa dollari sa Supporta mai usor Freedom-ul americantz: Ia uita-te aici, cine-i pe lista asta cu pupincuristi-NATO? :-((( Ca da doftori plina-i Lumea, uita-te numa ce iese de la Edinburgh pe puncte, cu depunerea dosarului ca la Last-Minute la Agentzia de Voiaj a Firmei American Airlines... Si m-ai cam lamurit cum se face un Dr pe la basketbalistii astia care-n timpul liber dintre doua meciuri se duc si pana la scoala.
Programul Stiinta pentru Pace-NATO
Bate vantu' 1995
... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaand!...
Bate vantu' 2002!
Roxana Bojariu Universidade de Vigo, Ourense/Institutul National de Meteorologie si Hidrologie, Bucuresti, Romania Born: 1962, Bucuresti, Romania Personal web page: http://bojariu.tripod.com/ciberplai.htm Send email Interests: dynamic climatology Details: Research and expertise: 1. North Atlantic Oscillation variability and its predictive potential; 2.air-sea interaction; 3. extended-range forecasting over Atlantic-European region using: * multifield analog prediction approach; * linear prediction approach; 4. assessment of climate impacts from the standpoint of regional sustainable development. International activities 1. Research activities concerning the predictive potential of North Atlantic Oscillation at the International Centre for Theoretical Physics (ICTP), Trieste, Italy in the framework of EEC Go West Fellowship-PECO Programme, granted by European Commission (14 April-14 July 1993). 2. Scientific manager of Romanian team associated to the project " Integration of Remote Sensing, in situ Observation and Numerical Modelling Applied to the Northeast Atlantic", in the framework of the HCM/PECO Programme, granted by the European Commission (April 1995- December 1996). 3. Collaboration in developing the Implementation Plan for the project Small Pelagic Fishes and Climatic Change (SPACC), in the framework of Global Ocean-Ecosystem Dynamics (a core programme of the International Geosphere/Biosphere Programme) (1995) and Science Plan for the EuroGLOBEC (1997). 4. Visiting scientist at Laboratoire de Meteorologie Dynamique du CNRS, Paris, France (November - December1996, November 1999) 5. Visiting scientist at Laboratoire Mixte de Recherché CNES/CNRS, Observatoire Midi-Pyrenees, Toulouse, France ( 20 September 1997- 20 December 1997, July-December 1998, July 1999). 6. Visiting scientist at Facultade de Ciencias, Universidad de Vigo, Campus Ourense (May 2001-May 2002) Other activities: 1. Executive Editor of the Romanian Journal of Meteorology since 1997. 2. Contact person for CLIVAR (Climate Variability and Predictability Programme of World Meteorological Organization) activities in Romania.
Ce de-a comitzii si comitete :-) Visiting scientist este bagator de sama prin Vest, d'ala care traba sa aibe grija sa nu cada-n oala cu otzel topit dupe pasarela si provooaca stress ghidului pus de firma -gazda, si nu oama de stiintza, alles clar Madame "Člite in persona" ?
Mai departe:
Asta-i buna, in afara de tantalaul ala care cica si-a dat doctoratul din despicatu-n 4 a cuvântul ..."Israel" : Cristian Dumitrescu, "Israel" in Prophetic Language. 1997". Fac pariu ca a luat nota maxima tipul, totzi jidanii din comisie au fost vrajitzi de kulturnicu de la Carpatzi. Fac pariu si ca 10 anishori mai devreme si-ar fi dat doctoratul din "Cuvantarile lu To'arshu'". Baiat flexibil, deh stie de unde bate vantu-n Balkani de la Bosnia incoace! D'al teu, plimbarestz pe banii NATO ...pentru agricultura, ha-ha! Ca si banii de la Europa Libera...
Mai da-te jos Madame din corcodus, ca poanta aia de la Sala Floreasca cu "Sa orrrbiesc io daca te mintzasc!", aia merge la vandut BT Superlong la coltz, nu la mine, túdot?

Alivoar, Frau Quissling, Coloana a 5-a a NATO ! ;-).

Dr. acela presupun ca l-ai facut în Romania, esti generatzia ce a facut scoala prin anii '80-'85, deci n-ai tras la Loz-in-Plic sau din automatul de tzigari la Strasbourg titlul de Dr.
M'da , ...si vântul acela bate tot de-acolo dinspre N-V si-n 2002, ca si-n 1995, nu-i vina ta ;-)...

OK, ai si tu dreptate, n-am ce-mi face, traba sa recunosc ca facui hentz în careu. Chiar bagi bani intr-un proiect social? Uite ai putea sa ne zici mai multe despre asta, ca eu sunt cam imprastiat cu linkurile si m-am puturoshit si eu cu cautatul pe Internet, daca nu-mi sare-n ochi precum Dialer-urile de 4$/clicku', nu mai apas defel sa vaz ce-i acolo. Poate daca ne-ai mai pomeni despre proiectele tale macar din 3 in 3 luni, om mai afla si noi, astia razvratitzii, cu ce te mai ocupi, OK? Alivoar ;-)


Vezi Mariuse ca acela pe care-l diseci mai jos, este un citat dintr-un prieten drag coanei Miti!... Asa ca fii atent ce scrii, fa-te ca altceva ai vrut sa spui, baga o ridicare-n slavi, asta e salvarea ta. Spune ceva ca te-am rastalmacit noi, astia in haita ;-)... Ca daca te bagi in ala, te mazileste tanti Miti, astia au stat amandoi la aceeasi coada de ghiseu pentru vize, pazea sa nu te scoata din priza pe pagina asta Si ce zice omul acela este adevarul-adevarat, dar nu tzti se potriveste-n scenariul tau de kulturnik pro-Bush fara retineri, fara idei personale, fara sa vrei macar sa-ntzelegi ce zice acolo, "deviatzionistu' ala, mama lui da reactzoner" Lasa ca zice bine ce zice acela-n articol, nu-l mai "aduce sa voteze cu tine" & "Daaa, dar..."
Iar filmul "Gladiatorul" a avut secventze memorabile: nu luptele cam stupide din arene, ci mana aceea a soldatului care mangaie in suflet si-n gând lanul de grâu de ACASA, visand cu ochii deschisi la ca$a lui, pe care n-a mai vazut-o de 5 ani, cu copil maricel deja, nevasta ce-l astepta... Legenda unui barbat deosebit, exemplul urmat si de George Washington ... si unul care n-ar strica si la Bucuresti :Cincinnatus defeated the enemy, marched his army back to Rome, and resigned. He returned to his farm 16 days after he took office. George Washington was sometimes called the "American Cincinnatus" because he also held his office only as long as necessary.
Astia da!, barbati de stat, nu alde Bush-militzianu , Iliescu-politrucu sau Putin-securistu + alte paragladine ca si ei.
Romanii au avut un Cincinnatus, pe Ion Antonescu, fie-i tzarana usoara!...
Pai ce facu românu destept, in frunte cu Maria-Sa Regele, (alt destept de valoare al Istoriei dupe Plai): l-a vandut RUSILOR ...
Macar sa-l fi suit intr-un avion si trimis la Ankara sau la americani in Alexandria, cu niscai pilotzi doborâtzi la Ploiesti, ca sa nu traga tembelii aia din P-51 in el pe drum. Eh!, acuma s-a dus baba cu colacii, oameni din astia nu se nasc decât poate o data la 100-200 de ani.
O fi copy&paste, dar adevarul din vorbele comentariului lui Marius Dobrin este adevarul ce nu ne place sa-l auzim.
Daniel Vineri, August 23, 2002 3:01 AM
dixit:
Uite ce era-era sa-tzi scriu, dar pentru ca de-abia incep sa te cunosc mai bine si asta din pacate este parerea mea de moment, considera ca n-am postat-o si ca NU asta este parerea mea. Pur si simplu, la o a doua recitire am constatat ca nu mai cred nici eu in 3/4 din ce-am vrut sa postez ca raspuns. Si daca mai stau vreo 10-12 zile si mai dau de tine prin Internet pe altundeva, parca vad ca nu mai ramane nimic din text. Îtzi pun textul ca sa te amuzi si tu de cum ne siktirim noi valachii intre noi, cand vrem sa-i cârpim unuia cu batzul peste degetzele ...online of course.
Deci:

Miti Lasa fata draga ca nu mai zic la nima, doar ma stii, parol! ...
Da' pe la NATO ce pierdushi atunci? Ca vazui ca tot chestia aia cu vântu nord-atlantic din 1995 si pana-n mai 2002 la VIGO-Spain o tot bagasi in toate conferintzele si multe alte comitzii si comitete. Fain asa sa ma preumblu pân Ioropa de-a moaca, numa' ca io traba sa va fac de la o vreme armamentu' nemtzasc cu care va datzi mari scule prin Bosnia si va prezentati oame de stiinta si chiultiuri agricole de floarea-soarelui. Auzi Miti, când nu stii daca vine ploaia la Institutul tau de Meteorologie din Bucale, deschizi CNN si te uitzi ce zice FEMI OKE acolo. Dupa aia mai scrii un referat despre cum bate vântu frunza-n dunga de la Vest la est ...si te duci iara la VIGO in Spain sa le spui in Aula Univewrsitaria sa bage deshtu-n gura (plus variante) si sa.-l tzina-n sus, ca afla ei unde-i Vestu si fara sa se uite la Atlantic . Si tu nu poti pana nu ma tot pui cica pe traiectorie si ma dadacesti? :-( Asa vorbesti cu purandeii tai acasa, nu cu mine, ca stii bine ca am dreptate iara: tragi mâtzu de coada prin Europa de Vest si manci banii de f* mama pe la conferintze si bagaturi da sama subventzionate de "Departamentul Relatzii cu Cumparabilii din Est" de la NATO-Bruxelles, vorba aia, pa dollari sa Supporta mai usor Freedom-ul americantz: Ia uita-te aici, cine-i pe lista asta cu pupincuristi-NATO? :-((( Ca da doftori plina-i Lumea, uita-te numa ce iese de la Edinburgh pe puncte, cu depunerea dosarului ca la Last-Minute la Agentzia de Voiaj a Firmei American Airlines... Si m-ai cam lamurit cum se face un Dr pe la basketbalistii astia care-n timpul liber dintre doua meciuri se duc si pana la scoala.
Programul Stiinta pentru Pace-NATO
Bate vantu' 1995
... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaand!...
Bate vantu' 2002!
Roxana Bojariu Universidade de Vigo, Ourense/Institutul National de Meteorologie si Hidrologie, Bucuresti, Romania Born: 1962, Bucuresti, Romania Personal web page: http://bojariu.tripod.com/ciberplai.htm Send email Interests: dynamic climatology Details: Research and expertise: 1. North Atlantic Oscillation variability and its predictive potential; 2.air-sea interaction; 3. extended-range forecasting over Atlantic-European region using: * multifield analog prediction approach; * linear prediction approach; 4. assessment of climate impacts from the standpoint of regional sustainable development. International activities 1. Research activities concerning the predictive potential of North Atlantic Oscillation at the International Centre for Theoretical Physics (ICTP), Trieste, Italy in the framework of EEC Go West Fellowship-PECO Programme, granted by European Commission (14 April-14 July 1993). 2. Scientific manager of Romanian team associated to the project " Integration of Remote Sensing, in situ Observation and Numerical Modelling Applied to the Northeast Atlantic", in the framework of the HCM/PECO Programme, granted by the European Commission (April 1995- December 1996). 3. Collaboration in developing the Implementation Plan for the project Small Pelagic Fishes and Climatic Change (SPACC), in the framework of Global Ocean-Ecosystem Dynamics (a core programme of the International Geosphere/Biosphere Programme) (1995) and Science Plan for the EuroGLOBEC (1997). 4. Visiting scientist at Laboratoire de Meteorologie Dynamique du CNRS, Paris, France (November - December1996, November 1999) 5. Visiting scientist at Laboratoire Mixte de Recherché CNES/CNRS, Observatoire Midi-Pyrenees, Toulouse, France ( 20 September 1997- 20 December 1997, July-December 1998, July 1999). 6. Visiting scientist at Facultade de Ciencias, Universidad de Vigo, Campus Ourense (May 2001-May 2002) Other activities: 1. Executive Editor of the Romanian Journal of Meteorology since 1997. 2. Contact person for CLIVAR (Climate Variability and Predictability Programme of World Meteorological Organization) activities in Romania.
Ce de-a comitzii si comitete :-) Visiting scientist este bagator de sama prin Vest, d'ala care traba sa aibe grija sa nu cada-n oala cu otzel topit dupe pasarela si provooaca stress ghidului pus de firma -gazda, si nu oama de stiintza, alles clar Madame "Člite in persona" ?
Mai departe:
Asta-i buna, in afara de tantalaul ala care cica si-a dat doctoratul din despicatu-n 4 a cuvântul ..."Israel" : Cristian Dumitrescu, "Israel" in Prophetic Language. 1997". Fac pariu ca a luat nota maxima tipul, totzi jidanii din comisie au fost vrajitzi de kulturnicu de la Carpatzi. Fac pariu si ca 10 anishori mai devreme si-ar fi dat doctoratul din "Cuvantarile lu To'arshu'". Baiat flexibil, deh stie de unde bate vantu-n Balkani de la Bosnia incoace! D'al teu, plimbarestz pe banii NATO ...pentru agricultura, ha-ha! Ca si banii de la Europa Libera...
Mai da-te jos Madame din corcodus, ca poanta aia de la Sala Floreasca cu "Sa orrrbiesc io daca te mintzasc!", aia merge la vandut BT Superlong la coltz, nu la mine, túdot?

Alivoar, Frau Quissling, Coloana a 5-a a NATO ! ;-).

Dr. acela presupun ca l-ai facut în Romania, esti generatzia ce a facut scoala prin anii '80-'85, deci n-ai tras la Loz-in-Plic sau din automatul de tzigari la Strasbourg titlul de Dr.
M'da , ...si vântul acela bate tot de-acolo dinspre N-V si-n 2002, ca si-n 1995, nu-i vina ta ;-)...

OK, ai si tu dreptate, n-am ce-mi face, traba sa recunosc ca facui hentz în careu. Chiar bagi bani intr-un proiect social? Uite ai putea sa ne zici mai multe despre asta, ca eu sunt cam imprastiat cu linkurile si m-am puturoshit si eu cu cautatul pe Internet, daca nu-mi sare-n ochi precum Dialer-urile de 4$/clicku', nu mai apas defel sa vaz ce-i acolo. Poate daca ne-ai mai pomeni despre proiectele tale macar din 3 in 3 luni, om mai afla si noi, astia razvratitzii, cu ce te mai ocupi, OK? Alivoar ;-)


Vezi Mariuse ca acela pe care-l diseci mai jos, este un citat dintr-un prieten drag coanei Miti!... Asa ca fii atent ce scrii, fa-te ca altceva ai vrut sa spui, baga o ridicare-n slavi, asta e salvarea ta. Spune ceva ca te-am rastalmacit noi, astia in haita ;-)... Ca daca te bagi in ala, te mazileste tanti Miti, astia au stat amandoi la aceeasi coada de ghiseu pentru vize, pazea sa nu te scoata din priza pe pagina asta Si ce zice omul acela este adevarul-adevarat, dar nu tzti se potriveste-n scenariul tau de kulturnik pro-Bush fara retineri, fara idei personale, fara sa vrei macar sa-ntzelegi ce zice acolo, "deviatzionistu' ala, mama lui da reactzoner" Lasa ca zice bine ce zice acela-n articol, nu-l mai "aduce sa voteze cu tine" & "Daaa, dar..."
Iar filmul "Gladiatorul" a avut secventze memorabile: nu luptele cam stupide din arene, ci mana aceea a soldatului care mangaie in suflet si-n gând lanul de grâu de ACASA, visand cu ochii deschisi la caca lui, pe care n-a mai vazut-o de 5 ani, cu copil maricel deja, nevasta ce-l astepta... Legenda unui barbat deosebit, exemplul urmat si de George Washington ... si unul care n-ar strica si la Bucuresti :Cincinnatus defeated the enemy, marched his army back to Rome, and resigned. He returned to his farm 16 days after he took office. George Washington was sometimes called the "American Cincinnatus" because he also held his office only as long as necessary.
Astia da!, barbati de stat, nu alde Bush-militzianu , Iliescu-politrucu sau Putin-securistu + alte paragladine ca si ei.
Romanii au avut un Cincinnatus, pe Ion Antonescu, fie-i tzarana usoara!...
Pai ce facu românu destept, in frunte cu Maria-Sa Regele, (alt destept de valoare al Istoriei dupe Plai): l-a vandut RUSILOR ...
Macar sa-l fi suit intr-un avion si trimis la Ankara sau la americani in Alexandria, cu niscai pilotzi doborâtzi la Ploiesti, ca sa nu traga tembelii aia din P-51 in el pe drum. Eh!, acuma s-a dus baba cu colacii, oameni din astia nu se nasc decât poate o data la 100-200 de ani.
O fi copy&paste, dar adevarul din vorbele comentariului lui Marius Dobrin este adevarul ce nu ne place sa-l auzim.
Daniel Vineri, August 23, 2002 1:17 AM
dixit:
Dragii mei, maine va dau liber ca-i o zi mare, dupa cum stiti. Da' sa fiti cuminti si sa meretz' dimineatza la defilare iar seara, ca la Înviere, la biserica... Poate si aveti norocul asta, ca la "Vineri -13", aia din Bucuresti.
Cei din Vest au dezlegare la mititei si bere rece, iar cei ramasi pe Plai au dezlegare la salam de soia si la sfarsitul defilarii trebuie sa duca si pancartele frumos la fabrica. Alles klar? Bun, ne vedem in doua saptamani, va doresc sarbatori tovarasesti fericite si nu va-mbatati ca iara-l injurati pe to'arshu' Iliescu... -aaa Ceausescu am vrut sa spun!- si va baga la zdup. ... Salutari ferbintz' & alivoar!
"Eee-rooori au fost, e-rori sunt îî-în-ca ..."
Danny Los Angeles Joi, August 22, 2002 10:50 PM
dixit:
Ceea ce realmente "sucks" in mesajul acelui Radu Pavel Gheo este faptul ca indivizi cu capacitatea intelectuala pe care o confera anii petrecuti prin scoli si prin alte organizatii direct implicate in fenomenul cultural-intelectual al unei tari (redactii de ziare si reviste, uniune a scriitorilor, etc.) precum si activitatile lor zilnice, pe acelasi profil (publicare de articole sau carti) isi pot permite acest joc absurd "dea viata" fara o matura analiza a actiunilorproprii, deciziile fiind luate sub imperiul emotiilor, atit la parasirea Romaniei cit si la reintoarcerea acasa. Mesajul nu este altceva decit o pledoarie semi-lacrimogena, punctata de referiri emotionante asupra notiunilor de "tara natala" "acasa" "Banatul meu" si altele, care oricit ar fi ele de adevarate si solidificate in mintile si inimile acestor doi indivizi, nu pot face cititorul sa se departeze de la crudul adevar care se desprinde din acest articol:
Acele doua vize cistigate la loterie ar fi putut fi folosite de doi oameni care intradevar doresc sa faca o schimbare pozitiva in viata lor, fiind in acelasi timp dispusi sa dea un ragaz mai lung de 10 luni acestui proces extrem de dificil care inseamna emigrarea si ulterior integrarea intr-o societate aproape complet necunoscuta si nu in putine rinduri ostila. Asa cum trebuie sa recunosc ca bine remarca Marius, un serviciu de casier la mai stiu eu ce "Alimentara" pentru citeva luni, nu-ti va pune foarte repede Mercedes 600CL la poarta vilei proprietate personala, in al carei "back yard" sa poti organiza niste "sezatori culturale romanesti" care sa-ti mai ogoiasca dorul de "acasa". Nu este nimic rau in a continua sa-ti iubesti pina la sfirsitul vietii plaiurile natale, prietenii lasati acolo, parintii si rudele, sau chiar notiunea de "romanesc", dar ca sa iti inchipui macar pentru o secunda ca poti trage orice concluzie in afara celor denaturate de emotiile pe care nu esti dispus sa le lasi la o parte, atunci cind faci anliza unei societati, asta este fara indoiala o gresala cumplita si un deserviciu adus celor care vor sa faca acest pas dificil si care sunt, prin citirea articolului, grav dezinformati. Ca standard de viata si "absenta" criminalitatii, Seattle este pe primul loc intre orasele Statelor Unite, chit ca nu se bucura de superba clima Californiana de care se bucura "your one and only" Danny Preda. Sunt multe aspecte pe care dl. Pavel le atinge aproape cu acuratete, pacatul domniei sale fiind de a le conferi un caracter general, la nivel de flagel al societatii americane, cind de fapt multe nu sunt decit consecinte ale unor decizii pe care oamenii le iau constient, la nivel individual. Sa ma explic:
Un cuplu al carui venit comun este de 48 de mii de dolari anual, (cam 2000 lunar, pe cap de vita furajata) va vedea in banca circa 80% adica 38400 USD. Chiria pentru un apartament de trei camere (numit two bedroom apartment) in zonele bune ale Seattle-ului costa intre 900 si 1100 de dolari pe luna ceea ce face ca acestui cuplu sa-i ramina, daca rotunjim chiria la 1000 USD, 26400 de dolari pe an pentru satisfacerea celorlalte nevoi. Care sa fie alea? Ratele la doua masini vechi de circa 4-5 ani impreuna cu asigurarea lor ii va costa cam 600 USD pe luna, adica vor mai ramine cu circa $19200. Cam 4-5 sute de dolari pe luna vor satisface nevoile alimentare si ale gospodariei (hirtie higenica , sapun, sampon, etc.) asa ca mai ramin "bietii oameni" cu 13000 de dolari pentru lumina, gaz telefon, probabil si un telefon celular, haine, benzina si "entertainment". Toate astea se ridica la cam 5000 pe an, asa incit acest cuplu va dispune de 8000 de dolari pentru vacanta anuala (sa zicem 2000 de dolari) si inca 1200 pe an pentru asigurarea batrinetilor, adica 100 de dolari pe luna intr-un cont IRA. Daca oamenii astia mai platesc si pe la niste "credit cards" cam 70 de dolari pe luna, inseamna ca dupa satisfacerea tuturor nevoilor esentiale si chiar mai putin esentiale, tot vor putea stringe cam 4000 de dolari pe an, (cam 340 de dolari pe luna in "savings account") in vederea cumpararii ulterioare a unei case, sau deschiderea unui "business" personal, sau orice le-ar putea trece prin cap. Celor care cred ca 2000 pe luna este vreun salariu de director sau de inginer trebuie sa le spun ca asta inseamna cam 11.54 dolari pe ora, adica doar 5 dolari pe ora mai mult decit "minimum wages" admise in Statele Unite. Acest scenariu, chiar daca este idealizat putintel, este dovada ca atita vreme cit stii cit de lunga este plapuma poti duce o viata mai mult decit decenta. Ca individ care traieste in America de 20 de ani nu accept aberatia aia cu "americanul nu traieste decit ca sa munceasca", linga care Radu Pavel a mai adaugat-o si p-aia cu "daca-si pierde job-ul, americanul este in rahat pina la git". Nu ma-nebuni! Chiar asa? Da' bosimanu daca-si pierde job-ul la dezgropat radacini nu este tot in rahat? Exista tari in care Radu Pavel ar dori sa traiasca in huzur, pe muzica fratilor Petreus si Ion Bogza, fara sa munceasca zilnic? Care-s alea, ca miine ma duc sa-mi iau bilet de avion.
Ca sa inchei, voi spune sus si tare ca dupa 20 de ani de viata in California (poate cel mai "scump" stat american), vad mult mai multe hibe in societatea americana decit la inceputul Odiseei mele in America, dar in nici un caz nu sunt dispus sa neg acestei tari toate calitatile si nici minunatele oportunitati pe care le ofera celor dispusi sa lase "bullshit-ul" sentimental la o parte si sa puna osul la treaba, pentru aducerea vietilor proprii la nivelul pe care si-l doresc. The sky's the limit. Bineinteles ca poti sa fii si prost de nu te uda apa si din aceiasi 48 de mii pe an sa vrei sa traiesti la acelasi standard de viata cu cel al actorilor din Hollywood, inglodindu-te in datorii, pe care nu vei mai prididi incercind sa le platesti, dar asta este acea decizie individuala despre care am vorbit la inceputul acestui mesaj, cu care v-am pus rabdarea la incercare.
Miti Joi, August 22, 2002 9:10 PM
dixit:
Daniel, in ceea ce ma priveste, ai luat-o rau razna. Cateva clarificari ca sa te aduc inapoi, pe o traiectorie decenta:
1. Nu imi castig bani cu situl ciberplai. Ba chiar cheltuiesc timp si bani pentru proiectul asta civic pe care mi l-am asumat si pe care tin sa-l dezvolt in continuare!
2. Parerile mele sunt numai ale mele adica rezultatul cogitatiunii la purtator, daca se intampla ca si altii sa gandeasca la fel, nu sunt eu divina! la fel si in cazul cand se intampla sa nu gandeasca la fel!
3.Nu am scopuri planetare, nu urmaresc comploate globale, nu ma intereseaza vreo pozitie mediatica la Bruxelles sau Bucale, sunt oama de stiinta nu politician!

E.O.F.
Marius ... Joi, August 22, 2002 7:11 PM
dixit:
"Din perspectiva experientei, insuficienta dar de neinlaturat a existentei mele de sase decenii in doua medii sociale diferite, cel "socialist" si cel "democratic" nu pot sa nu remarc ca, pentru mine, superioritatea absoluta a unui sau altuia nu sunt si nu au fost dogme, realitatea "superioritatii" raminind de demonstrat. Iar alegerea raului mai mic este doar o metoda de a evita comparatia esentei sistemelor sociale.

In bold, va atrag atentia asupra unei exprimari (cel putin) inconsistente. Lasam de-o parte situatia jalnica a faptului ca nu se poate hotari daca e mai bine in socialism sau democratie, chiar dupa 60 de ani de viata (sau arsul gazul de pomana) pe pamint. Dar dinsul afirma in prima propozitie ca realitatea "superioritatii" ramine de demonmstrat, dupa care vine si trinteste: "alegerea raului cel mai mic ca o metoda de a evita comparatia. Amicul era, probabil, beat (de entuziasm fata de porumbelul ce i-a iesit din gura), fiindca nu vad cum poti sa alegi daca eviti comparatia...


Dorinella Tiraspol Joi, August 22, 2002 6:43 PM
dixit:
Somnul ratiunii naste scenarii

In zilele noastre, una dintre cele mai delicate si controversate probleme este cea a energiei. Fie ca este vorba de resursele energetice fosile, petol sau carbune, fie ca este vorba de de energia nucleara, ele fac obiectul unor studii si acorduri internationale care reglementeaza exploatarea lor intr-un mod judicios astfel incat amenintarea sanatatii planetei, sistemului politic mondial si echilibrului de forte sa fie cat mai mica. In momentul de fata, de departe, centrul politic si militar al lumii se afla in Statele Unite ale Americii. Desi au fost publicate pana astazi o lunga serie de studii dedicate problemei energetice la nivel national sau global, trebuie subliniat faptul ca indifernt de modul in care a fost abordat subiectul, principla procupare a marilor puteri o reprezinta controlul zonelor bogate in resurse energetice. Pentru americani, petrolul reprezinta principala parghie pentru mentinerea stabilitati dolarului.

Deci, punctul forte si in acelasi timp calcaiul lui Achile pentru America este petrolul. Ideal ar fi ca SUA sa controleze atat campurile petroliere ale fostei URSS cat si cele arabe. Nu stim cum sau daca si-au propus sa faca acest lucru, dar atentatele din noiembrie anul trecut au furnizat un excelent pretext pentru o interventie militara in zona araba. Citand surse oficiale, agentiile de presa transmit in aceste zile stiri care indica faptul ca se pregateste si o noua interventie militara in Irak. In acest context, din punct de vedere strategic, prezenta militara americana din Afganistan se indeparteaza de scopul initil, al unei campanii de pedepsire si pare ca se integreaza intr-un scenariu mai amplu care vizeaza deschiderea uni front militar in zona Asiei, front care explica in mare masura preocuparea Casei Albe pentru extinderea cat mai substantiala a aliantei.

Revenind in State, observam ca cetateanul american trebuie sa faca fata unei campanii fara precedent dusa de organizatiile teroriste musulmane care vizeaza destabilizarea politica si economica a Americii, campanie care imbraca o foarte bogata si deversificata gama de metode: De la atacuri indreptate impotriva centrilor militari (Pentagon) si politici (Casa Aslba), terorizarea populatiei cu scrisori contaminate cu agenti patogeni pana la zvonuri privind posibile atacuri cu arme nuclearea artizanale sau sabotarea centralelor nucleare. In acest context, nu este de mirare ca suntem martori perplecsi ai unui atac, deocandata izolat, asupra miturilor americane. Spun asta pentru ca nu vad cum altfel am putea cataloga articolul domnului Radu Pavel, “Romani care parasesc America”?
Elena Ceausescu di la berou 2 Joi, August 22, 2002 5:38 PM
dixit:
Niculeee!..mai da-le ma o suta la prima de porc ca astia iara voteaza cu tine.....
Daniel Joi, August 22, 2002 4:50 PM
dixit:
comentariu asymetric

Publicam aici si postam deasemenea spre Societatea de mâine comentariul lui Marius Dobrin pe marginea unui recent film, ca o contributie la discutiile pe tema sistemului mondial, in care România, ca si alte tari din Europa de Est, e pe cale sa se integreze. Pentru mine lectura filmului, propusa de Marius Dobrin, duce la punerea unei serii de intrebari : Aveam de-a face cu un basm sau cu un film de propaganda? Exista o Pax Romana asa cum existĺ o Pax americana? Este acest sistem dezirabil, asigura el stabilitatea ansamblului si deci si conditiile prosperitatii locale? Care sunt preturile de platit pentru a fi pazit de conflicte, pentru a avea la indemina o politie planetara? Este aceasta politie planetara expresia unei vointe colective sau doar rezultatul unei politici de forta, a superioritatii economice. Pe ce se bazeaza aceasta superioritate? Care sunt interesele pe care le reprezinta? Care sunt pedepsele pe care politia planetara le poate aplica, care sunt legile unanim acceptate care guverneaza activitatea acesti forte planetare? Este vorba despre o superioritate, in ce consta ea? Care sunt incoerentele sistemului, sunt aceste incoerente dezirabile fiindca asigura o flexibilitate in interiorul acestuia? Daca voi continua cu intrebarile s-ar putea sa fiu repede catalogat ca un soi de critic al civilizatiei moderne (de sursa americana si occidentala), cotat drept promotorul unui antiamericanism visceral sau poate chiar drept criptocomunist. Totusi, minime cunostiinte istorice ma fac sa ma gindesc la revolutia de la 1848, la intrarea trupelor austriece si tariste in Transilvania pentru a nimici trupele lui Kosuth, la presiunile Marilor Puteri, ale Puterilor Protectoare, la activitatea Comisiei Europene a Dunarii, la invitatiile imperative la Berlin, Viena, Moscova, New York, Bruxelles sau Strasbourg, adresate oamenilor politici din tarile mici, etc, etc. Toate astea mi se par cunoscute. Si mai ales imi evoca rarele ocazii cind aceste tari mici au incercat sa-si rezolve problemele fara interventia arbitrilor. Cele citeva ocazii si reusite nu ar trebui sa duca la concluzia ca nu se poate. Din perspectiva experientei, insuficienta dar de neinlaturat a existentei mele de sase decenii in doua medii sociale diferite, cel "socialist" si cel "democratic" nu pot sa nu remarc ca, pentru mine, superioritatea absoluta a unui sau altuia nu sunt si nu au fost dogme, realitatea "superioritatii" raminind de demonstrat. Iar alegerea raului mai mic este doar o metoda de a evita comparatia esentei sistemelor sociale. Pretextul oferit de acest film si textul generat de vizioanarea lui de colaboratorul nostru Marius Dobrin, cade bine. Depinde de noi toti sa il folosim pentru a relua discutia citorva delicate subiecte de neindoiasa actualitate. (dan culcer)
Sper ca ti-ai recunoscut colaboratorul, la pagina unde-ai postat si tu, care are cam aceleasi nedumeriri ca si mine cu privire la "Pax Americana" si "Globalizingul" de tip napoleonean al americantztilor.
Dar cât timp iti castigi pita de pe urma NATO trimitandu-le timpu' probabil si influentza curentului nord-atlantic asupra porcului cu paiu-n gura de la Bailesti si a umbrelei lasate acasa de piranda cu semintze prajite de la Sala Floreasca, nu ma mira ca esti mai subiectiva-n cujetari decat purtatorul de cuvant al Casei Albe. Tu te-ai orientat repede de unde bate vantu' ... Chit ca trebuie sa mentzionam ca MILITARII NATO nu se numara printre cei mai harnici cetateni domiciliati in Vestul democratic. Ba as zice ca-s tot asa de puturosi ca si APV-istii lui Iliescu. asta-i loc de frecatz menta si de dat spaturi ALTORA cum sa munceasca EI, sarmanii, ca sa traim NOI TOTI BINE... ;-) ... Asta daca nu ploua prea tare
Din 1995,... aceeasi poveste pe 30 de situri, fara intrerupere, povestea cu bate vantu frunza-n dunga de la N-V. Pai te cred si eu ca asta ar fi marea ta shansa, sa prinzi un loc de Femi Oke-CNN la Bruxelles pe la tablagiii aia de la NATO... Si pentru asta ai trece cu picioarele si peste propriul tau popor, ca si dom-tov P.M. Nastase. Nu este indiferent CUM aderi la NATO, dar la tine vad ca se aplica varianta deloc magulitoare a Pirandei la Troleul 16 : "-Da-i drumu, poti sa pleci, ca eu am prins un loc pe scara, da-i dracu pe ceilalti...". Pentru asta supportam orice injosire, ca vine ea de la Tel-Aviv, ca vine de la NATO, principalul ca miroase a dollari.
Mai lasa-l pe "Mania Grandorii", fanfaronul acela intercesat HR Patapievici, reciteste-l pe Paler, nu-i dispretzui iluziile: "...În principiu si aici oamenii se impart cam in aceleasi tabere, ca pretutindeni. Unii nu pot trai fara iluzii. Altii nu pot trai fara sa le dispretuiasca. Numai ca iluziile au ajuns sa fie in Est mai mult decat o problema umana..."

Fa o pagina de cultura aici La Idee, sa am ce-nvata de la tine, ca atunci vin cu drag si citesc ce ai tu sau altii mai istetzi de zis. Dar, cat timp te complaci sa fii trambita lui Teddy Hoffman (+ suita, alde catelul sholdovean de la Scotland) & pudicul Mihai Vasilache, nu poate fi vorba de vreo forma cat de vaga de cultura la tine pe pagina.
Imi pare rau ca s-a siktirit Uki si a plecat, aceea cel putin mai aducea ceva interesant, cand posta. Necazul face ca era blanda si moale ca un puiutz de gaina, lucru periculos la tine-n haznaua asta.
Uki are garantia ca niciodata Io n-a avut de gand sa-i citeasca e-mailurile sau sa-i umble prin PC, asta-i propaganda idioata de la Denver si Tel-Aviv, sa o sperie pe biata femeie. Roag-o sa vina inapoi, ca altfel ramai cu alde ca si mine, propaganda ŕ la Hoffman & Clo(w)ns ca si C&A, alde Pralea si MV, Dumnezeu sa te ierte in cazul acesta! Citind mai multe despre tine, trebuie sa-mi recunosc si eu subiectivismul extremist, mai ai tu si d'alea bune la activ, (chit ca procentajul de element chimic "C" trece binishor de 2,06% ...) Sper ca subiectivismul tau sa fie macar o clipa strapuns de indoiala unei minti sanatoase si sa te gandesti la ce ti-am scris aici, chit ca n-ai recunoaste-o nici bagata-n priza la 230V~ ca am si eu ceva-ceva dreptate in ce-ti reprosez.

Totusi bine faceti ca sunteti ingaduitori cu cei ce se-ntorc acasa: unii reusesc, altii nu stiu sa dea din coate si se-ntorc intr-un loc numit ACASA, unde nici ce-au avut candva cand au plecat nu mai gasesc. Si iarasi trebuie s-o ia de la-nceput. Oricat de ciudat ti se pare, dar acum Marius Popescu -si chiar si Ionick, sa nu-l deochi, ptiu!-ptiu!- au avut dreptate ca nu i-au judecat prea aspru pe cei ce se-ntorc în RO si au curajul sa o mai ia o data de la capat Cum am zis, acasa nu-i va mai astepta NIMIC din ce au lasat in urma, tot un inceput de la ZERO va fi, începand de la ghiseul de buletine deja. Trebuie sa avem intelegere cu necazul lor, chiar daca noua ne merge bine.

MV, mai bine ai lua acuma un rahat in gura, decat sa mai spui ceva referitor la Romania si romani... Pssst!

... Alivoar! :-) {Ce-mi place vorba asta! :-))) }
A. Joi, August 22, 2002 8:00 AM
dixit:
Unii ii felicita, altii in compatimesc, depinde de firea omului care judeca. Tind sa cred ca spiritual, cei doi timisoreni sunt bogati si au dependenta de idealism, ceea ce este un "act de curaj" in zilele astea.
Ionick Joi, August 22, 2002 6:06 AM
dixit:
Cred ca cei doi timisoreni merita felicitati pentru ca au curajul sa faca exact ce vor si ce simt ca e mai bine pentru ei. Din cite scrie RPG, ei n-au fost nici un moment cu adevarat plecati - cine se rupe cu atita greutate de ce a lasat in urma probabil n-ar fi trebuit de la bun inceput sa faca pasul. N-am inteles ce vrea sa spuna cu individualitatea mai greu alterabila, care l-ar fi impiedicat sa se adapteze. Iar cele zece luni/an de ploaie de la Seattle sint, garantat, o exagerare.
Oricum, le-as ura sa se simta bine din nou la Timisoara si sa nu regrete ca n-au mai asteptat un an-doi.
Ionick Joi, August 22, 2002 5:50 AM
dixit:
Se-ntorc vapoarele

BARAHONA, Dominican Republic - For nearly two years, Gabriel Molnar has clambered down from his ship's rusted deck and trudged to a telephone office looking for a fax that will settle the future of his impounded ship and the crew aboard.
The message finally came last week, telling him that he and his seven men would be flown home this month. But Capt. Molnar didn't get too excited. His hopes of leaving the Spanish-speaking Caribbean island have been dashed before.[...]
The sunburned crew members, all wearing shorts and flip-flops, pass the time playing checkers and flicking cigarette ash into empty sardine cans. They struggle to grasp Spanish-language programs on a television rigged to an illegal cable connection.
The sailors are ashamed of their predicament and the pity shown by Dominicans who bring rice, bread and soup.
"I don't want mercy. I just want to go home to my family and forget this," said 44-year-old Stefan Danciolescu.[...]


S&C Joi, August 22, 2002 3:22 AM
dixit:
Mai nea O'BlEaga ... numele era simbolic o corcitura insulara nord europeana cu un danf de bautura balcanica. Suna foarte bine ... pentru cei cu un pic de umor.
Ma bucur ca-l mai iubesti pe dlu. Goma ... ca are multa nevoie de dragoste saracu!
Despre ce vor face sau nu ... americanii si martienii pentru moldovieni ... afla ca omul cel vertebrat si coios isi mai face si cu minauta lui cite ceva ... nu asteapta cu ea (minuta) intinsa tot de la altii! De ce nu v-ati unit voi cu Romania? Votati cu curu ala moldovienesc ... dupe care dati vina pe martieni!
Cit despre kordiala invitatie in Republica Socialista Moldova te dezamagesc ... deja vu! Am pierdut 4 ore in vama ca sa intru/ies cu un rahat de laptop! Aveam vreo sase filme ... dar n-am avut ce sa fotografiez ... cu exceptia unor ciulini interesanti, unde an facut doua poze. Sper ca nu erau secret de stat sau violare de patrimoniu national!
Este foarte normal ca oamenii sa se vrea egali ... da cu aia destepti, micatias (voi mai aveti tigani sau a fugit cu totii?)!
Secera & Ciobanu ... reprezinta Omul Nou ... nascut din Secera si din Ciocan! Daca iti mai explic multe zice astia ca esti bleg ... si iar iti gresesc numele!
Aparut Miercuri, August 21, 2002 10:34 PM
dixit:
Emigrase si avea green card si acuza inadaptabilitate. De plecase din tara din dorinta de-a se informa pe viu despre viata din America, un an nu a fost destul. A emigra cu succes s-ar traduce in a investi pe termen lung, timp si staruinta. Cine nu este pregatit pentru asta si renunta devreme, ramine probabil cu nostalgia unui an de viata pierdut.
Marius ... Miercuri, August 21, 2002 9:22 PM
dixit:
Eu zic ca omul e cinstit si recunoaste ca a venit in America cu ideea sa stea un timp, sa vada cum e, apoi sa se intoarca. A stat mereu cu ochii (si sufletul) intoarse spre Romania. In plus, ca scriitor de limba romana, te simti mai bine in mediul in care poti sa te exprimi literar la maximum de potential, adica in limba materna.

Desigur, majoritatea perceptiilor sale sint false pentru ca nu putea sa inteleaga prea multe intr-un an, timp in care nu s-a decis nici pentru o clipa sa se rupa, macar temporar, de ce lasase acasa si sa incerce sa se integreze. A lucrat apoi ca vinzator, care este o munca intr-adevar istovitoare, dar ar fi trebuit sa-si incerce putin mina ca profesor si apoi sa se pronunte despre caracterul in general al muncii in SUA (care nu este chiar atit de ingrozitoare precum se spune). Recunoaste de asemenea in mod deschis ca sint mai multi cei care reusesc si se adapteaza (si nu par deloc epuizati de munca salbatica pe care o evoca autorul).

Per total, un articol scris cu sinceritate si care reflecta starea de spirit reala a multor imigranti in primul an. Pun pariu ca daca ar stringe din dinti si s-ar mai stradui inca vreo doi ani, ne-ar vorbi cu totul diferit.


Disparut in vale Miercuri, August 21, 2002 8:40 PM
dixit:
Viata americana mai ieftina decit un catel de plus roz: hmm...
Aparut din vale Miercuri, August 21, 2002 8:36 PM
dixit:
Un an este prea putin pentru acomodarea cetateanului balcanic intr-o tara occidentala, a secolului "adrenaline rush". E coplesitoare experinta substituirii unui mod de viata cu un altul, mai ales intr-o societate diversa precum e cea americana. Se intorc ei pina la urma in Seattle, convinsi ca mai au de rabdat ca sa inteleaga unde vor sa traiasca.
Romani care parasesc America Miercuri, August 21, 2002 6:59 PM
dixit:
Noi putem şi altfel

de ce părăsesc America

"Deşi cine poate înţelege tristeţea cîştigătorului la Loteria Vizelor din momentul pregătirii de plecare, cel care lasă în urmă o bibliotecă strînsă în 20 de ani, un elefant de pluş, roz, cu urechi pălălăinde, un poem de Emil Brumaru lipit pe un sertar din dormitor, cîteva sute de scrisori de dragoste şi o mie de alte fleacuri care au alcătuit existenţa celui care pleacă? ...Poate de aceea, în ciuda furiei care fierbe în mine şi în textul acesta, visez că odată, poate, o să ne întoarcem..."

Radu Pavel Gheo , "Adio, adio, patria mea, cu «â» din «i», cu «î» din «a»"

În urmă cu vreun an publicam în revista ieşeană Timpul (nr. 5 / 2001) un eseu intitulat Adio, adio, patria mea, cu "â" din "i", cu "î" din "a". Textul era expresia unei frustrări: încercam să explic de ce plecam din România. Plecarea mea şi a Alinei a fost rezultatul selectării numelui meu printre cîştigătorii la faimoasa loterie a vizelor pentru S.U.A., nu urmarea unor zbateri prelungite pe la ambasadele Canadei sau Statelor Unite.
[...]
N-a trecut decît un an şi, ca să-l parafrazez pe un contestat transilvănean al zilelor noastre, m-am săturat de America. Vreau Transilvania mea. Mai precis, Banatul. Presupun că e ceva care sună ciudat în afirmaţia asta.
[...]
Un lucru pe care nu-l ştiam (a trebuit să străbat cîteva zeci de mii de kilometri şi să risipesc un an de viaţă pentru a-l afla) este acela că există imigranţi care nu se simt bine în America. Sînt cei care n-au reuşit să se schimbe, să se modeleze după noua lume de aici, adică - paradoxal - exact inşi cu o individualitate mai greu alterabilă. Sînt mulţi de felul acesta, mult mai mulţi decît s-ar crede. Puteam eventual să o bănuiesc, dar acum am văzut-o şi am simţit-o direct. Am întîlnit o mînă de inşi sincer amărîţi şi o mulţime doar resemnaţi. De obicei ei sînt deja legaţi de familie, de copiii lor deja americanizaţi sau de-a dreptul americani, iar la întrebarea "De ce nu vă întoarceţi?" răspund tot cu o întrebare care mă amărăşte pe mine: "La ce să ne întoarcem? Ce să facem acolo?". Acum, în năvala de gînduri care mă abate de la un discurs metodic, îmi amintesc de un film german de după 1990: Noi putem şi altfel, în care un cetăţean est-german, un soldat rus pierdut cu un tanc prin Berlin şi o tînără nemţoaică fug spre Est, trec ilegal graniţele spre Rusia şi-şi găsesc într-un sfîrşit liniştea într-un sat pierdut în imensitatea stepei ruseşti. O fi fost naiv, improbabil, chiar ridicol, dar cred că, asemeni lor, noi putem şi altfel; cu green card-ul în buzunar, plecăm din Seattle, din Emerald City , ca să ne întoarcem în Timişoara. Acasă.

http://www.algoritma.ro/dilema/490/RaduPav.htm
o.brEga Chşinău Miercuri, August 21, 2002 5:52 PM
dixit:
Omule S&C, (dacă nu eşti chiar Ciocan şi Secere :-) Pot să fiu o'brega dacă vrei să mă englezeşti, dar de ce-mi schimbi e-ul cu a, că asta nu-ţi cere nici o gramatică den lume? ;-)) %%%%%%%%...ce i-ati facut bre lu Paul Goma la Kisinau de s-a prorusificat si antiamericanizat asa de rau... Da' ce-a zis, mă rog, de bine despre ruşi? Că de americani nici noi nu mai ştim ce să credem cînd aici ne federalizează dincolo vă pun să semnaţi nuş-ce tratate de sare madama Ioropă în sus de supărare că o traduceţi... Şi dacă are dreptate Goma (Socaciu): ăştia hoţi, ăia hoţi - mama lor la toţi!? ########### Vorbieste de parca imperialistii l-au facut membru de partid comunist si l-au invitat putin si pe la pirnaie. N-o fi făcut ei direct asta, dar indirect, cu politikia lor tot au făcut posibile întîmplările omului/român Goma, şi multor ca el... """"""" Nu ma mir ca a inceput si "lumea buna" sa se cam fereasca de dinsul... sa nu-i muste din gresala ca "dupe" trebe sa faca antirabice si alea "e" dureroase rau de tot... in burta. Da' pe mine deloc nu mă miră că lumea care începe să credă în el e tot mai multă şi mai... tînără, mergeţi la www.lista.paulgoma.net sau în alte locuri, uitaţi-vă la contoare, numărul de abonaţi să vedeţi că nu sîntem singurii ciudaţi/normali - Fraţii Brega /////////In copilarie mi se parea un tip interesant ... acuma forte slabut ... si nu ma refer la kilograme! Io în copilărie nici nu ştiam despre existenţa lui, l-am descoperit destul de tîrziu, (sper că nu prea...) acum-s bolnav de PG incurabil, şi nu mai sînt adolescent... ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Voi aveti antirabice in Republica Socialista Moldova ... sau ciinii mai_danezi din Hyde Park a invatat sa se fereasca de bastinosii moldovieni??! Noi avem dă toate p'acilea, dacă nu credeţi viniţ' (sau mereţ' la Bălţ' sau la Tirişpolea, Or'ei, Comrat) să videţ cu ochii dvs proprii şi personali! (digrabă toată lumea o să fie foarte egală şi mult prea fericită, prin mila domnului şi a misterilor-tovarăşi internaţionalişti de pretutindeni :-)) Pupat den Kishingtonn!
Tablagiul din parcul vecin Miercuri, August 21, 2002 2:59 PM
dixit:
Tovcomandantsuprem nu se spune România Marti se spune România Mare, că d-aia învată omu' cultură , a la votre ...
Primaria Miercuri, August 21, 2002 6:10 AM
dixit:
va aducim la cunostinta: sondili lu S&C a zbucnit cu Petulia oil: tot poporu amerecan s-a repezit sa cumpere flower-power-stocks. A naibi amerecani cum o sucitara la comunismu de texas.
S&C Miercuri, August 21, 2002 5:25 AM
dixit:
Ma Vasea ... tu cunosti "SIKTIR" pe bleu ... sa simtim vibratia patriotica adevarata?
S&C ... experimentind cu boldu spin Miercuri, August 21, 2002 5:22 AM
dixit:
Nu ma duc la Carolina nu ma duc ma duc la ea ... las sa vina ea la ... Columb ... s'apoi om vedea!
S&C Miercuri, August 21, 2002 5:20 AM
dixit:
Nu ma duc la Carolina
Ion Iliescu Miercuri, August 21, 2002 4:48 AM
dixit:
Da se poate tovarese Nicolae sa ne tulburati sedinta de spiritism asa tam-nesam?Noi il cautam aici cu gherindonul pe Trotski ca acum 62 de ani exact a fost ucis cu pioletul si am vrea sa stim de ce?
Vasea Marti, August 20, 2002 10:48 PM
dixit:
SIKTIR , ma ala de dincolo de Dorinella.
Dorinella Marti, August 20, 2002 10:45 PM
dixit:
Miti...iar te-am vazut la ziar.
Nicolae Ceausescu Scornicesti, Jud Olt, Romania Marti, August 20, 2002 8:33 PM
dixit:
Tovarasi, Alo! Stati la locurile voastre!
Primaria Marti, August 20, 2002 8:20 PM
dixit:
vasea: va aducim la cunostinta ca in arhivele noastre de hartie, nea nicu este inregistrat: cazut in branci, spre zid si intr-o parte, cin' fata in fata cu compititia narmata. astalaltu care bantuie p-acia este o fantoma diversionista imperialista.
VASEA Marti, August 20, 2002 7:26 PM
dixit:
SIKTIR.
Nicolae Ceausescu Scorncicesti, Jud Olt, Romania Marti, August 20, 2002 7:15 PM
dixit:
Dragi toavarasi Vom face totul a raspunde solicitarilor Dumneauvoastra. Va rugam sa stati la locurile voastre, nu va impacinetati!
Dorinella Tiraspol Marti, August 20, 2002 5:55 PM
dixit:
Vai dragilor, dar eu nu m-am prins. Care care e morala in toata povestea asta?
EU Marti, August 20, 2002 5:46 PM
dixit:
Eeeeeee, pai dac-o ei asa,(... Traiasca Statele Unite ale Americhiei in frunte cu Secretarul lor General tovarasul George W. Bush....). inseamna ca...... ai pus votca-n cafea, nenica. Stima......
S&C Marti, August 20, 2002 3:46 PM
dixit:
Tov. UKI ... mata esti fiica iubita a cafenelei un fel de regina a balului rosu (matale cu Angelica) ... baga o poza sa stie lumea cu cine voteaza ... de ce nu te impiedici sa-l linistesti pe tov. Dummy? Ia si mata un alt nume necompromis ... cum ai mai facut-o de "n" ori in the past ... si da-i si lupta pe baricade cu tov. Paler cu tot (care te-a deconspirat tradatorul) ... ca nu-i frumos sa tot faci pe retrasa virgina ca sa-i dai apa la mora iobagului cretin si cumsecade si altor redusi mental!
Daca te-ai apucat sa-i faci pedichiura lui Dummy trebuia sa te prinzi ca pute ... ca esti doar fata mare, nu?
Ali-Baba Marti, August 20, 2002 3:33 PM
dixit:
Bre nene Ali-Baba, pe ce te bazaezi? In mod sigur UKY nu-i S/Z. Si chiar dac-ar fi, ce-ti pasa? Vezi-ti de cafeau dumitale. Stima....

Dar pe matale ce te paste grija? (Multumesc, asemenea si tie...). S/Z este tot asa de adormita pe picioare ca si Carolina, mare diferenta nu este. Si daca sunt doua, cu atat mai rau, avem doua miorlaite pe ecran. Stima si sa incheiem subiectul, pentru ca personajul Carolina nu merita atata atentie, veni, vidi, bagat oistea in gard. Se pare ca s-a si gasit un natarau la Romania Libera sa depisteze o conjuratie maoista in cearta de mahala dintre doua prapadite de personaje fara format si fara sira spinarii, personajul Columb, ce demasca fara rusine discutii din e-mails si mimoza diasporei, numita Carolina.
Si acum obligatoriul de la 11 septembrie 01 incoace, Traiasca Statele Unite ale Americhiei in frunte cu Secretarul lor General tovarasul George W. Bush. Asta ca sa nu ma banuiasca cineva ca nu sunt politic pe partea celor buni si drepti si neprihaniti. Stima si orvuar.
Miti Daca tot sunteti un fel de webmaster, cautati sa fiti si nepartinitoare. Stiu ca va vine greu, dar domnul Sufitchi zic eu ca a fost destul de corect in comparatie cu ce cenzura faceti dumneavoastra. Chit ca avea si acela ale lui pasarici destule. Dar parca nu era asa de subiectiv ca si dumneavoastra. Da mai aveti si nenorocul sa va asigurati existenta de pe urma sitului acestuia, atunci vi se va intampla ce se intampla tuturor ziarelor partinitoare, ca sunt ele reale sau virtuale si anume nu le mai citesc nici aplaudacii, partizanii proprii. Stima si la mai mare!
Ali-Baba Marti, August 20, 2002 3:33 PM
dixit:
Bre nene Ali-Baba, pe ce te bazaezi? In mod sigur UKY nu-i S/Z. Si chiar dac-ar fi, ce-ti pasa? Vezi-ti de cafeau dumitale. Stima....

Dar pe matale ce te paste grija? (Multumesc, asemenea si tie...). S/Z este tot asa de adormita pe picioare ca si Carolina, mare diferenta nu este. Si daca sunt doua, cu atat mai rau, avem doua miorlaite pe ecran. Stima si sa incheiem subiectul, pentru ca personajul Carolina nu merita atata atentie, veni, vidi, bagat oistea in gard. Se pare ca s-a si gasit un natarau la Romania Libera sa depisteze o conjuratie maoista in cearta de mahala dintre doua prapadite de personaje fara format si fara sira spinarii, personajul Columb, ce demasca fara rusine discutii din e-mails si mimoza diasporei, numita Carolina.
Si acum obligatoriul de la 11 septembrie 01 incoace, Traiasca Statele Unite ale Americhiei in frunte cu Secretarul lor General tovarasul George W. Bush. Asta ca sa nu ma banuiasca cineva ca nu sunt politic pe partea celor buni si drepti si neprihaniti. Stima si orvuar.
Miti Daca tot sunteti un fel de webmaster, cautati sa fiti si nepartinitoare. Stiu ca va vine greu, dar domnul Sufitchi zic eu ca a fost destul de corect in comparatie cu ce cenzura faceti dumneavoastra. Chit ca avea si acela ale lui pasarici destule. Dar parca nu era asa de subiectiv ca si dumneavoastra. Da mai aveti si nenorocul sa va asigurati existenta de pe urma sitului acestuia, atunci vi se va intampla ce se intampla tuturor ziarelor partinitoare, ca sunt ele reale sau virtuale si anume nu le mai citesc nici aplaudacii, partizanii proprii. Stima si la mai mare!
S&C Marti, August 20, 2002 4:47 AM
dixit:
Mai nea O'Braga (ca sa sune ca la Hyde Park moldovienesc)... ce i-ati facut bre lu Paul Goma la Kisinau de s-a prorusificat si antiamericanizat asa de rau ... i-ati dat zeama de poame cu mitilica in ea!? Vorbieste de parca imperialistii l-au facut membru de partid comunist si l-au invitat putin si pe la pirnaie. Nu ma mir ca a inceput si "lumea buna" sa se cam fereasca de dinsul ... sa nu-i muste din gresala ca "dupe" trebe sa faca antirabice si alea "e" dureroase rau de tot ... in burta. In copilarie mi se parea un tip interesant ... acuma forte slabut ... si nu ma refer la kilograme!
Voi aveti antirabice in Republica Socialista Moldova ... sau ciinii mai_danezi din Hyde Park a invatat sa se fereasca de bastinosii moldovieni??!
EU Marti, August 20, 2002 3:27 AM
dixit:
SIKTIR, maaaaaa narodule de CEASCA. Alt nume nu ti-ai gasit?
magda romania Marti, August 20, 2002 1:12 AM
dixit:
"Da, este foarte adevarat; Calare mai face si mici greseli gramaticale, din cind in cind, (din indiferent ce motive) dar ca sa-i nege cineva atit simtul umorului cit si judecata din capatina ar fi o mare nedreptate." Ei ca sa vezi cine avea simtul umorului
o.brega Chisinau Marti, August 20, 2002 1:03 AM
dixit:
A aparut Ycaar! acuma e cu .com la coada! Acolo e si Capsa, Cetatea Literara, tot tacimul! Hyde Park-ul va mai atrage? ---> tribuna.acasa.md Sanatate!
Marius ... Marti, August 20, 2002 12:02 AM
dixit:
Auzi mai Dannylica, daca atunci cind ma-ta sau iubita iti spun "mars la cacat" inseamna ironie, atunci se vede ca te-au ironizat de cind te-ai nascut, ca ai mereu gura plina de amintitul material. Stai sa te ironizez si eu un pic: "Mars in latrina"!
Danny Los Angeles Luni, August 19, 2002 11:54 PM
dixit:
Mai Mariusica daca ma-ta sau nevasta-ta inteleg sa ironizeze pe cineva punindu-si poalele in briu si miinile in sold, dindu-ti tie astfel posibilitatea de a da un exemplu la fel de idiot ca si autorul, asta nu inseamna ca toate femeile trebuie sa procedeze la fel. Acum, daca totusi ai glasuit, du-te si te spala.
Marius ... Luni, August 19, 2002 11:21 PM
dixit:
Nea Danny isi exprima din nou filozofia dinsului de mahalagiu. Deci o femeie adevarata, pe gustul latrinistului de serviciu, nu trebuie sa se simta jignita cind unul ca Danny arunca cu gunoi, ci sa-si suflece poalele, sa puna miinile in sold si sa-l faca pe ipochimen albie de porci. Dorinta de a nu apartine in tiganie (sau in caterinca) este, in opinia lui Danny, semn de slabiciune. Vezi de ce iti ziceam ca singuri sinteti jalnici iar impreuna gretosi?
Securistul Luni, August 19, 2002 11:11 PM
dixit:
Daca ati fost cooperanti si ati colabarat cu succes cu noi l-am convins pe tovaraul secretar general sa vina sa isi tine prelegerile aici la coana Miti.Servesc Patria!
Danny Los Angeles Luni, August 19, 2002 9:14 PM
dixit:
Nu c-as incerca sa spun ca eu procedez intodeauna astfel, dar a permite unor actiuni, vorbe, zvonuri, sau birfe sa ne raneasca in viata reala este o mare gresala, noi fiind principalii vinovati pentru acea suferinta, nu faptasul. Cind astea se petrec la nivel virtual intre pseudonime, chiar si atunci cind poate s-a stabilit o relatie de comunicare directa prin e-mail si deci sfera virtualului a fost depasita, intr-un anumit mod, este chiar condamnabil sa ne lasam macinati de suferinta. Este neindoielnic faptul ca este greu de stabilit cu precizie cit la suta este virtual si cit la suta este real, noi oamenii fiind cei care tiparim mesajele nu computerele de pe care se executa operatia. Eu m-am calauzit in viata dupa principiul ca acea "nesimtire pozitiva" pe care o adopt in anumite situatii este cea mai buna pavaza in calea rautatii altora, a tentativei lor de a rani cu buna stiinta sau din prostie, etc. As fi perfectiunea intruchipata daca as reusi in orice moment al vietii sa fac figura asta, sau as fi Iisus Cristos si in acel caz MV ar fi fost de mult transformat in pisoar intr-unul din WC-urile fotografiate cu atita maiestrie de Columb, dar i-as lasa sufletul intact, ca sa se "bucure" atunci cind fac oamenii pipi pe el. Gresala de care o acuz pe Uki este de a permite unor vorbe nesustinute de nici un fel de dovada plauzibila, sa-i mihneasca sufletul, lasind suferinta sa-i intineze viata de zi cu zi, in loc sa se tavaleasca literalmente pe jos la citirea acuzatiilor despre care ea stie bine ca sunt nefondate. O femeie care se bosumfla pentru ca un necunoscut o face curva intr-o statie de autobuz, dovedeste slabiciune, daca se lasa ranita, sau jignita de acea remarca, in loc sa-l ironizeze pe dobitoc, dovedind astfel nu numai ca nu-i pasa de astfel de lucruri dar si ca isi cunoaste exact valoarea si statutul. O alta femeie care sufera pentru ca a fost acuzata de un prieten de fapte pe care stie bine ca nu le-a comis, n-are de facut altceva decit sa-i spuna acuzatorului - "Asculta bai papagalule, mi-ai dovedit ca am gresit cind te-am inclus printre prietenii mei. Acum mars la cacat si sa nu te prind ca-mi mai adresezi cuvintul pina nu apari cu niste scuze care sa ma faca sa reconsider aceasta decizie, chit ca nu garantez nimic". Bum! Pur si simplu, fara derularea vietii personale de la iesirea din liceu si pina in prezent, cu smiorcaieli de fetita, careia i s-a sterpelit sandwich-ul din giozdan si alte piese de rezistenta de acest gen. Cind te afli in fata unei haite de "maidanezi" care vor sa-ti faca gaoaza ferfenita, n-ai decit o sansa; sa te dai tu la ei, caci altminteri vei avea nevoie de multe pansamente sterile ca sa repari popojdrelul vatamat. Asadar domnule Constantin fara sa tratez mesajul domniei voastre ca pe un neadevar, v-am oferit opinia mea, care a stat la baza mesajului adresat Carolinei. Va urez o zi placuta, sau o noapte linistita, daca sunteti prin acele parti ale lumii, unde este deja noapte.
S&C Luni, August 19, 2002 8:57 PM
dixit:
Tov. Nicolae Ciausescu ... nu-mi ramine decit ... urrrrraaaaaaa ... (citat din Bula, Opere Complete)
Bine tovarasa Mitica ... adica problema mata este ca nu ai suficienta cenzura civica la indemina ca s-o ti virgina pe coana Uki ... sa nu faca o puzderie de mini Duumies prin locanta??!!!
Constantin Luni, August 19, 2002 7:56 PM
dixit:
Nu sunt de acord domnu Danny cu tot ce ati zis mai jos. Daca cele scrise prin cafenele lovesc pe cineva,daca acel cineva sufera in acel moment din cauza asta, atunci totul este foarte real, adica nu virtual. Suferinta daca este, este reala. Pentru unii oameni conteaza mai mult o vorba decit o imprejurare. Iar daca jignirea, supararea il prinde si intr-un moment dificil din viata, cind este descumpanit, "cu garda jos", atunci o simpla vorba, postare, poate fi "arma crimei", picatura care il face sa dispere. Sigur, e putin probabil sa se ajunga chiar acolo, dar am construit un exemplu pentru a-ti nuanta asigurarile voioase pe care le-ai dat, nu ma indoiesc, cu bune intentii. Nu ? "De-o vorba rea ii spui, munceste suparat, toata ziulica lui" ... si asta nu ar fi cel mai rau.
Nicolae Ceausescu Luni, August 19, 2002 7:51 PM
dixit:
Sucesele optinute dovedesc forta clasei muncitoare din capitala patreiei noastre, a sutelor de mii de muncitori si specialisti din intreprinderile bucurestene, înalta lor raspundere patriotica si spiritul revolutionar de care sunt animati, hotarârea ferma de a face totul pentru înfaptuirea în cele mai bune conditii a politicii partidului, a Programului de edificare a societatii socialiste multilateral dezvoltate în patria noastra.
Danny Los Angeles Luni, August 19, 2002 7:35 PM
dixit:
Ce faci nea Nicule? Cum se poarta viermii cu mata? Sper ca bine si ca nu ti-au ros prima data talpile de la pantofii aia de ingropaciune, ca-s facuti din carton din cite stiu eu. Auoleu, uitai ca atunci cind ai mierlit de pneumonie (stii mata, omu incalzit, glontu rece) aveai bocancii in picioare si te-au bagat asa cum erai in cutia aia de pantofi, pe post de cosciug, c-atit mai ramasese probabil din tine dupa "veselia" aia de foc automat de Kalashnikov. Vezi ca pling dupa tine vreo 10 milioane de romani. Acu de te-oi reincarna sa n-o aduci bre si pa Leana, ca au facut astia noi chimia praf si o sa trebuiasca sa-i gasesti alt domeniu de activitate. Poate daca-i "tragi" trei tavi de jaratec precum mirtoagei din Harap Alb, o pui prim balerina la Opera Romana, dupa ce se da de trei ori peste cap si se transforma intr-un puisor de 23 de ani. Sa nu-ti fie grija de cum arata la mecla, ca si Irinel Liciu era mai urita ca trei magari neindeminateci, da pa poante se tinea ca nimeni alta. Sa-i transmit ceva "colegului" Iliescu, al de te-ajuta sa te duci unde nu-i nici durere, nici intristare si nici suspin?
Nicolae Ceausescu Luni, August 19, 2002 7:15 PM
dixit:
Bun gasit tovarasi!
Daniel Luni, August 19, 2002 5:11 PM
dixit:
Miti Carolina, mi-ar pare rau sa renunti la a mai discuta cu noi. O sa "implemetez", toamna asta, noi proceduri care sa incerce sa-i tina la poarta pe rau-voitori.
Sper ca nu te-ai referit la mine, cand spuneai de rau-voitori. Eu va vreau numa' binele, doar vezi! ;-) Alivoar, pe toamna. Iei un program de "only 2,99" acuma? Ca cel de 2,50 pe care ti l-a donat decupatul acela de la Tel-Aviv nu prea da rezultate. Alivoar ;-) Mes Hômmages ŕ Madame Caroline Stewart. Spune-i ca nu-i port pica si s-a temut dageaba, tot simpatica mi-e, mai ales daca-i place Paler.

MV, ramane cum am stabilit. bine-ar fi daca ar da USA Texasul inapoi mexicanilor: Ar scapa America de o gramada de idioti dintr-un sut. Jack ia valiza si se duce in bajenie mai la Nord, ala-i flexibil. Tu ai ramane ca boul la poarta noua, treaba ce se si asorteaza cu emblema Texasului.
Miti Luni, August 19, 2002 4:34 PM
dixit:
Pardon, am vrut sa spun, "MV-ule secero-ciobanitic" :)
Miti Luni, August 19, 2002 4:32 PM
dixit:
MVule secero-ciocanetz, mare dreptate are EU!

Carolina, mi-ar pare rau sa renunti la a mai discuta cu noi. O sa "implemetez", toamna asta, noi proceduri care sa incerce sa-i tina la poarta pe rau-voitori.
S&C Luni, August 19, 2002 2:52 PM
dixit:
Ce ziceti o ia Dummy pe Uki in .... partid? Un adevarat "mioritic soap opera" insa fara de soap sau de apa calda!
Danny Los Angeles Luni, August 19, 2002 12:52 AM
dixit:
Draga Uki (Carolina), daca nu ti-e straina antipatia mea fata de tine ar inseamna sa fim frate si sora, gemeni, ceea ce este foarte departe de adevar. Altul fiind cazul, nu vad cum ai putea cunoaste ce este la mine in creier cu atita precizie. Draga mosului, daca mi-ai fi antipatica, m-as sui cu piciorusele pe tine la fiecare aparitie a ta pe vreun site, ceea ce nu cred ca s-a intimplat in trecut, sau se intimpla in prezent. Nici macar cu imbecilul care semneaza S&C, secera si ciobanu sau MV nu fac acest lucru, (iar vitelul asta mi-e realmente antipatic) nu pentru ca nu mi-e foarte draga ideea, ci pentru ca n-am intodeauna timp si in plus, o data la trei ani dobitocul mai scrie si ceva care nu ma face sa vomit pe loc. Este adevarat ca noi doi am avut la un moment dat nu's-ce divergente de opinie, (probabil datorita acelei confuzii cu Northern Lights) dar ca sa spui ca asta a creat o antipatie, mi se pare foarte exagerat. As putea spune ca in multe ocazii am agreat cu opinia ta, fara sa-ti transmit felicitari sau sa apar cu un mesaj gen - "sunt de acord cu ce spui, dar as avea ceva de adaugat". Fata mea, in pofida unei asa zise vehemente si a unei "coloraturi" in limbaj, pe care le manifest, nici macar pe prostovanul de Mihai Vasilache nu l-as tavali prin tarina intr-o situatie de viata reala, dac-ar fi sa dau nas in nas cu el pe un cimp pustiu la 11 noaptea. Asta pentru ca noi suntem virtuali prin aceste cafenele, chit ca in spatele pseudonimelor se afla oameni vii, iar "certurile" sunt doar divergente de opinie, sau misto combinat cu bataie de joc. Nu ma apuc acum sa te critic fiindca ai permis acestui joc pe Internet, pe care eu il fac pentru a ma amuza, in proportie de 90% si ca sa mai scriu si ceva serios, in proportie de 10%, sa te raneasca in halul in care declari ca s-a intimplat, ci doar sa-ti sugerez ideea de a fi putin mai "elastica" atunci cind "the shit hits the fan". Daca nu ne-am balacari prin cafenele n-am fi romani. Tu te "contrezi" cu badia Calare prin CRL, iar eu ma amuz citind replicile voastre, care cuprind atit simt al umorului, cit si dovada ca va folositi creierele. Da, este foarte adevarat; Calare mai face si mici greseli gramaticale, din cind in cind, (din indiferent ce motive) dar ca sa-i nege cineva atit simtul umorului cit si judecata din capatina ar fi o mare nedreptate. Pe de alta parte, care nu mai scapa piciorul in porumb cu cite o greseala gramaticala? In legatura cu supararea ta, fapt pentru care vrei sa te "regrati" (banuiesc ca ai vrut sa scrii retragi) de prin cafenele, pot sa-ti spun pe sleau ca ar trebui sa reconsideri motivele care au dus la aceasta decizie. Citi participanti din aceste cafenele stiu cine este Carolina in realitate, ca sa conteze cit negru sub unghie ce cred ei despre tine, sau ce dezvaluiri au facut? Sper ca nu esti vreo Mata Hari ca atunci te inteleg si mi-e la fel de grija ca si tie sa nu tabere conu Joita pe tine si sa te mierleasca cu virful umbrelei muiat in curara, sau venin de serpisor d-ala african, Black Mamba.
La ce echipa zici ca a jucat "baiatu'" ala, Umberto Eco?
Carolina Luni, August 19, 2002 9:47 AM
dixit:
Danny, nu luasem seama un lucru: la cabana "La Dan", am semnat cu Karr (de la Caro...) sau M. (initiala unui alt prenume al meu).
Toate cele bune!
Carolina Luni, August 19, 2002 9:25 AM
dixit:
Danny, nu mi-e straina antipatia pe care mi-o porti, dar apreciez sincer interventia ta. Am semnat numai sub numele meu adevarat si cu Uki in ultima vreme, desi am anuntat in CRL (de parca interesa pe careva, dar hai sa pretindem...) ca sub porecla Uki sunt tot eu, Carolina. De doi ani, situl meu "Art Stew" este pe net, la fel si adresa e-mail, etc.
Pseudonimul "NorthernLights" nu mi-a apartinut, este vorba despre cu totul alta persoana. Cum as putea sa dovedesc (desi iarasi n-are importanta)? Poate doar sa-l intrebam pe webmasterul de la CRL ca sa limpezeasca situatia. "NorthernLights"... Sheba a facut atunci o confuzie, pe care tu ai preluat-o, de aceea m-am suparat pe tine (dupa ce ma oferisem sa-ti daruiesc o carte de-a lui Umberto Eco) si-asa am ramas multa vreme. Se intimplase sa intru la CRL dupa mai bine de un an si jumatate si am nimerit tocmai in ziua cind a facut Sheba confuzia. Imi amintesc incidentul, deoarece era ziua mea de nastere, pe deasupra, asadar m-a marcat la vremea aia.
Lumea ma ia in ris din lipsa de altceva mai bun de facut, fara sa cunoasca adevaratul motiv al supararii mele. Cred ca oricui in situatia mea i-ar fi sarit mustarul in momentul cind ar fi fost lovit de un om pe care il credea prieten. Eu am fost acuzata ca as fi telefonat cuiva in State si ca as fi facut amenintari, fapta extrem de grava. Nu as fi avut sufletul sa fac acest lucru, chiar de-ar fi existat motiv, sa zicem. Dar fostul meu prieten Columb si persoana din State care a primit acele telefoane (daca vor fi fost...), nu vor sa accepte ca nu am nici un amestec in mamaliga lor acra. Nu vor sa prezinte nici un fel de suport al acuzatiilor.
Nu am scris nimanui un rind despre treaba asta, deci Columb habar nu avea ca aflasem prin luna iunie, de fapt. Chiar si de atunci incoace i-am scris, pentru ca mi-a fost imposibil sa cred ca ar putea gindi atit de rau despre mine. Nu m-a intrebat niciodata nimic despre "misterioasele telefoane", s-a suparat pe mine si gata. Acum citeva zile am aflat reala lui parere despre mine si am ignorat totul tocmai ca sa nu iasa scandal. Columb m-a balacarit pe site, aparindu-l pe MV, si din rindurile lui emanau adinc dispret.
Asadar, ii invit pe Ali-Baba si Daniel sa se puna in situatia mea si sa incerce sa-ti tina firea daca le este cu putinta. Daca pot trece peste o lovitura de asemenea severitate din partea unui prieten la care au tinut, atunci sunt tari si intelepti. Eu nu sunt si nu ma simt deloc stinjenita sa admit asta.
Nu am scris niciodata atit de mult pe site, cu exceptia povestilor mele pentru copii, dar de asta data ma si regrat de pe cafenelele romanesti, caci am inteles ca locul meu nu este aici.
In alta ordine de idei, nu agreez bascalia cind vine vorba despre suferintele intelectualitatii si taranimii romane pe timpul regimului ceausist si de aceea i-am luat in zeflemea pe unul si pe altul care neaga adevarul istoric. Columb s-a aliat lui MV in campania de bascalie, asa ca am m-am suparat foarte tare, cind m-a lovit din plin.
Nu astept sa induiosez pe nimeni cu declaratia mea de suflet. Fiecare din noi isi duce singur crucea.
Sa va ajute Dumnezeu!
Danny Los Angeles Luni, August 19, 2002 8:01 AM
dixit:
Subscriu cu convingere la parerea lui Eu. Uki ESTE Carolina si ESTE si "fosta" Northern Lights dar in nici un caz NU ESTE doamna S/Z. Cele doua difera clar ca stil literar si ca "apucaturi", dupa umila mea parere, chit ca n-am "ureche muzicala".

Cit despre "salvarea" propriului mesaj, ma indoiesc serios ca Ali Baba s-a obosit sa faca un "cut & paste" in loc sa zica "File" si apoi "Save As" astfel "salvind" toata pagina de la, "La Idee", fara sa incarce Hard Drive-ul computerului personal cu mai mult de 239 Kb adica marimea unei amarite de fotografii in format JPG. Astfel, pastreaza in arhiva personala tot rahatul care s-a mincat aici, pina in momentul inscrierii mesajului propriu, (un "file" numit La Idee.htm) cunoscuta fiind meteahna coanei Miti de a sterge anumite mesaje pe baza unor criterii cel putin "ciudosnice", dovedind partinire pe fatza.
EU Luni, August 19, 2002 6:58 AM
dixit:
Bre nene Ali-Baba, pe ce te bazaezi? In mod sigur UKY nu-i S/Z. Si chiar dac-ar fi, ce-ti pasa? Vezi-ti de cafeau dumitale. Stima....
Uki Luni, August 19, 2002 5:25 AM
dixit:
Si ce te priveste pe tine cu cine corespondez, mai obraznicule? Cum sa imi fie ciuda ca unii observa care-mi sunt preferintele de corespondenta?! Aberatie ca asta demult n-am mai auzit. Tie ti-o fi jena cu prietenii tai, mai X, mie imi sunt dragi.
Am spus clar mai devreme, nu mai face confuzie de persoane, fiindca gresesti: nu sunt S/Z. Injura in batatura la tine, si mai slabeste-ma pe mine cu mizeriile tale. A tunat si v-a adunat...
S&C Luni, August 19, 2002 5:23 AM
dixit:
Protestez demascarili tovarasului Dummy ... iar a dat coana Mitica o nota informativa civica pe esapament ... cu IP-uri si analize hormonale curente?! Pai ce facem coana Mitica ... ce incredere putem sa mai avem in ideea dvs.? Tov. invatatoare S/Z e adevarat ce zice mitocanu labagiu nealtoit la palma ... ca v-ati indragostit de Carolina si de Paler? Vai ce rusine mare!
Daniel Luni, August 19, 2002 4:48 AM
dixit:
Uki = Carolina = S/Z = "Nu ma-mpinge c-ametzesc"
Termina fata cu tampeniile cat mai ai timp si nu devii complet caraghioasa. Tzi-e ciuda ca Ali-Baba a spus tare ce mai toti aici gandesc? Nu despre FRECVENTZA cu care corespundezi era vorba, ci CU CINE corespondezi, mai paranoico. Si mai ceva: aluia intr-adevar niciodata nu i-a dat prin gand sa te hackereasca, avea o parere bunicica despre tine. Asa ca lasa tampeniile si vezi-tzi mai bine de ce fel de "prieteni" ai in apropierea ta, bine tzi-a zis ce tzi-a zis Ali-Baba. Te-a confundat cu altcineva, Uki? Nu cred: http://www.geocities.com/dhulea/Puppet/details.html ...Sa ne mai scrietzi! :-(
Uki Luni, August 19, 2002 4:07 AM
dixit:
Mai Ali-Baba, chiar ti-ai pastrat propriul mesaj?!
Interesant, esti inzestrat de la natura, de pretinzi sa cunosti frecventa cu care corespondez. As zice ca nu este tocmai treaba dumitale.
Ali-Baba Luni, August 19, 2002 12:48 AM
dixit:
Webmaster
Sesam re-deschide-te!

Ali-Baba Duminica, August 18, 2002 10:15 PM
dixit:
Mai Uki mai, tu esti mai dusa cu pluta pe Rio Grande decat Sheba si MV la un loc. Data naibii menopauza asta timpurie la tine. "Hackeristul" tau periculos spunea pe vremuri ca tu esti cel mai pasnic om de pe internet, tu cu insulitele si totemurile tale indiene de pe Coastele de West ale Canadei. Si, cea mai inteligenta postare de aici in ultimele 6 luni, ma refer la spicuirile din Paler, tot tu le-ai postat. Acolo mai pareai normala, mai erai tu, Carolina. Ce se-ntampla cu tine? Acum parca ai mancat bureti cu buline rosii, de cand te lupti cu Columb si cu cine iti fuge prin fata flintei, asa te dai in spectacol pe doua situri romanesti de-odata. Plus ca dai din copita ca o vaca proasta si rastorni galeata cu lapte. Acelui Io, de care te temeai tu chit ca IP-ul tau schimbator il stiau doar prietenii tai, presupun ca nici ca-i pasa de tine. Si cred ca este cam acelasi care ii povestea nu de mult Dorinellei cum sa-si salveze muzichia de pe harddisk, judecand dupa glumele ce le facea Danny cu el. Prietenii tai absolut de nadejde, aceia cu care corespondezi de zor zilnic si cu care schimbi bezele cu Instant Messenger, aceia mai degraba ar putea sa se joace de-a hackerii pe computerul tau. Ei intra in posesia IP-ului tau in momentul in care le trimiti un mail. Ce se-ntampla cu tine de la o vreme incoace, Carolina zisa si S/Z zisa si Uki ? Stima.

Tovaraselule S&C
Sunteti tot timpul atat de dobitoc, sau doar aici, pe situl acesta? Veti fi ingropat cu un sac plin cu lamai, sa nu i se faca greata Pamantului.
Uki Duminica, August 18, 2002 11:42 PM
dixit:
Iti multumesc, Miti.
Uki Duminica, August 18, 2002 11:40 PM
dixit:
Ali-Baba, lasa la o parte vulgaritatile. Nu eu am pomenit de Io. Am spus hackeri. Cine sunt hackerii, nu stiu si nu ma intereseaza. Si separat de restul, faci confuzie de persoane.
Ali-Baba Duminica, August 18, 2002 10:31 PM
dixit:
Porumbelul Pacii
Domnul GW Bush a platit rusilor 20 de miliarde de dollari pentru ca rusii sa nu vanda armament si sa nu dea asistenta militara Irakului si Iranului.
Acum tov Putin, aliat de nadejde si partener de cuvant al NATO si G8, a semnat un contract cu Irakul in valoare de 40 de miliarde de dollari. Cu Iranul cam tot atat va fi, daca nu l-au semnat deja discret.
Deci, nici nu a inceput razboiul in Golf si deja se cunoaste gastigatorul: Rusia, cu 100 de miliarde de dollari de-a moaca in buzunar.
Sa mai spuna careva ca Putin este prost si Bush destept. De data aceasta Kurskul de la Casa Alba da semne ca se duce la fund.
Nu intotdeauna cei considerati buni sunt automat si cei destepti. Altfel n-ar fi atatia escroci ce reusesc sub ochii nostri ce-si propun. Stima!
Danny Los Angeles Duminica, August 18, 2002 6:53 PM
dixit:
Motivul e usor de inteles Dorinella. Sezonul de fotografiat "privati" prin orasele americane se terminase, d-ar incepuse cel de mincat cacat.
EU Duminica, August 18, 2002 6:50 PM
dixit:
Brava S&C, iti joci foarte bine rolul prostului. Ca si cand chiar ai fi. Stima.
S&C Duminica, August 18, 2002 5:25 PM
dixit:
Dorinello ... tov. Uki traieste intr-un climat foarte frigid ... plus ca-l citeste numa pe Paler si Programu Partidului ... am invitat-o pasnic la un vin bun, rosu la gura sobei sa-mi citeasca versuri de Paler si sa-mi traga o pedichiura "la meserie" ... s-a suparat foc! Cred totusi, ca vara boreala nu-i chiar asa de rece si nu trebe sa faca foc in soba, nu stiu sigur?!
Coulumb a incercat sa ma apere si sa ma scoata din manechiura rece si bine ascutita a tovarasei Uki ... probabil din solidaritate masculina de orientare "pe stinga". Asa ca eu sint ... "DECI" ... "guilty as charged" ... te rog sa-l ierti pe Columb.
S-a facut "poamele" anu asta in Republica Moldova ... sau iese cu Greva Generala cind se termina recolta anuala de "tulburel-burjoale"?
S&C Duminica, August 18, 2002 5:09 PM
dixit:
Bai ia nu va mai luati de Marius ca va halesc! Pauza s-a terminat, miinile la spate si ascultati atent ce zice Marius ... sa nu adormiti ca-i jale va bat cu linia peste mina de nu o sa mai puteti face nici laba in mod rectiliniu si uniform!
Dle. Marius ai cuvintu ... so pa ei si "himoptizeaza-i" daca altfel nu sta!
Dorinella Duminica, August 18, 2002 4:47 PM
dixit:
Eu nu inteleg. De ce a venit Columb sa se ia de Uki aici, ca nu vorbea despre el si nici despre hacker. Ce l-a deranjat oare?
Ghiopardul Duminica, August 18, 2002 12:10 AM
dixit:


"In days gone bay,
When i was young,
I'd go anywhwre life could legd me.
But now as the clock so slowly ticks by
I have horizons to greet me."

Zizzy Balluba Duminica, August 18, 2002 12:08 AM
dixit:
Bai pacatosilor, duminica dimineata lumea buna merge la biserica!
S&C Duminica, August 18, 2002 7:28 AM
dixit:
Mariusica nu ma mai fute la cap ca iar ma urc pe tine ... mai gasete pe altu! E 11:23 PM Simbata si uite acuma am venit de la birou (iar mi-a fatat o sonda neintrebata)... si incerc sa ma relaxez!
Zici ca Funar e baiat simpatic ... foarte frumos ... poate de asta il place Gogu?! Io zic sa-l intebi pe el personal ca io nu cunosc indivizii de pe "lista neagra" ... n-am avut "oroarea".
Mai bine zi unde-i iobagu ala blind si imbecil de-mi zice mie "nene" si "domn" lui tov. securist Joita ... in aceasi respiratie! Cred ca l-a fatat ma-sa direct pe jos cu capu inainte ... vremuri grele nu erau bani de rogojini in Baragan!
Marius ... Duminica, August 18, 2002 6:19 AM
dixit:
Dom S$C

Cind te aud cu dorinta de relaxare dupa o zi grea de munca, parca l-ai cita pe Danny! Vezi, de-aia nu inteleg eu de ce va certati, sau poate doar va exersati reciproc "simtul umorului"?

Am auzit ca Vantu, Paunescu, Catarama, WC Tudor si Funar sint niste baieti plini de glume si spirit cind incing cite un chef pe banii contribuabilului roman. Ce zici, nu te bagi si dta in gasca? Cea mai buna relaxare dupa o zi grea de munca. Le zici niste bancuri cu "ole ole comunismu' nu mai e" si i-ai bagat pe toti in buzunar. Ce rost are sa te complici cu apararea la baioneta a unor cauze nobile... relaxarea mai presus de orice!


Silviu. H. Duminica, August 18, 2002 4:53 AM
dixit:
Rog amabilele domnite sau indatoritorii domni care au drum la CeReLe sa-i transmita persoanei calare mesajul meu. Plecaciune!
Silviu H. Duminica, August 18, 2002 4:50 AM
dixit:
Pentru persoana calare de la CeReLe: draga entitate virtuala, teama mi-e ca ai ratacit drumul. Ti-ai pus masca si te-ai dezbracat de caracter. Ti-o fi dominoul de cavaler da glasul ti-e cam pitzigaiat si prea ti se pune paraponul pe dame, cand, se stie, Don Q. iubea Femeia! Ia un pumn de piulite de la stalker, poate o sa gasesti si tu ceva in Zona.
Uki Sambata, August 17, 2002 7:27 PM
dixit:
Nu se intorc toate pe dos, domnule Eu. Se indreapta. Noroc!
S&C Sambata, August 17, 2002 7:12 PM
dixit:
Mai Mariusica uite cum sta treaba ... Gogu "m-a convins" sa ma fac PRM-ist la "gospodaru" Funar ... ca-i foarte rentabil la dolari, euro, fise ... samd. De aia il iubesc pe Gogu ca-i bijnitman ... pentru un dollar frantuzesc isi vinde toata recolta de leustean cu cobilita si gumari cu tot ... ca sa nu mai vorbim de butelie si Moskvici! Nu sintem chiar pretini ... de multe ori se face ca ma ignora de parca nici nu exist ... nu discutam pe E-mail, nu avem "a_faceri" comune ... etc. Poti sa te linistesti ... nu m-a recrutat la KGB ... sint inca virgin dpdv-ul asta de vedere! Daca nu te-ai prins, Gogu are umor si cu toate pacatele lui PRM-iste, e mult mai simpatic decit multi de p'aci care sint "foarte seriosi" si apara "la baioneta" o gramada de cauze nobile ... da foarte plictisitoare dupa o zi-munca auto-exploatindu-te in mod imperialist! Iar cit despre "adversari" sau "dusmani de clasa" ... n-am asa ceva mincatias ... eu ma am bine cu toata lumea buna ... sint un pic mai glumet si mai direct ... atita tot!
Eu Sambata, August 17, 2002 5:35 PM
dixit:
Surprize, surprize (pentru mine, evident): - Domnii Marius si MV = S&C, nu se mai inteleg unul pe altul. - Domnii UKI si Columb, idem. Doamneeee, toate se-ntorc pe dos oare?
S&C Sambata, August 17, 2002 4:44 PM
dixit:
Tovarasi traiasca "Saalaamu cu Soia" daca mai ramine ceva din el ... "Bush taie unemploymentu profesionist la immigrantii romani in favoarea bombelor cu IQ ridicat" ... jale tovarasi!
Hai la lupta cea mare! ... Luptam pentru Pace!
Marius_ica te-as sfatui "sa te programezi de asa natura" ca sa nu strici atmosfera serioasa pe care unii incerca din greu s-o promoveze ... inca putin si o sa-l pun pe Gogu (pretenu lu Dummy) sa stea la colt cu minutele la spate ... iar pe kultul Dummy o sa-l bat cu linia la palma pina promite ca nu o sa mai faca angelica sa laba multilaterala!
Porumbelul Pacii Sambata, August 17, 2002 12:12 AM
dixit:
Se aude ca Bush si-a facut testul IQ si i-a iesit negativ.
Marius Sambata, August 17, 2002 8:16 AM
dixit:
Uki si Columb

Imi pare rau ca ati ajuns sa va certati din cauza lui S&C. Amicul s-a facut ca nu vede ca eu o contraziceam de fapt pe Uki (dar in mod civilizat, ca intre oameni care se respecta reciproc si pot avea - chiar e bine sa aiba - pareri diferite). Dinsa ne-a dat niste citate din Palerul perioadei 90-92, unde dinsul se erijase in purtator de cuvint al miscarii democratice si anticomuniste. Citind ce scrie acolo, nu poti sa nu-i dai dreptate. Doar ca, ziceam eu, dupa 97 Paler a cotit-o brusc si,uneori, in articolele publicate in RL, ai senzatia ca vorbeste CVT. Discursul democratic a fost inlocuit de cel nationalist si antioccidental. Ca urmare, propuneam sa dam si niste citate din opera dinsului mai recenta si sa incercam sa explicam ce a cauzat intoarcerea cu 180 de grade. Nu cumva era “programat” sa se comporte asa?

Mister S&C insa nu are rabdare sa citeasca (sau nu asta era misiunea). La dinsul rafuielile personale sint mai presus de sustinerea principiilor in care, cica, crede. Ca urmare, se aliaza din nou cu nea Gogu, prieten foarte bun al “adversarilor” sai Io, Kaka, Manu. Nu il duce mintea (sau, din nou, asta este sarcina care i s-a trasat) sa isi dea seama ca, de fapt, se asaza in aceeasi barca cu cei pe care pretinde ca-i combate, dar de fapt ii linge in fund. Asa ca stau amindoi acolo, Gogu si cu Secerica, sugind mentosane si molfaind halvitza, in timp ce Columb isi pune obrazul la bataie pentru el. E pacat, oameni buni!


Securistul Sambata, August 17, 2002 6:47 AM
dixit:
Lasa incet tavarase de la KGB,lasa tovarase ca spune tot!
S&C Sambata, August 17, 2002 6:45 AM
dixit:
N'are nici macar un Bon-Bon, Jeli-Bon sau un Topi-Top ... dulce sa fie ... ca se supara ucenicu Marius si iar ma face membru spumegant adjunct in Marea Adunatura Nationala a Partidului Comunist Maidanezo-Patriot care o tine mereu pe stinga ... cu citeva exceptii botezate roata cu bisturiu al ascutit!
Gogu de la KaGheBe Maskva Siti Sambata, August 17, 2002 5:47 AM
dixit:
Cumetre MV, ..nu mai am bre mentosane....se privatizara aia de la fabrica si acu fac numa ciunga, ca e la moda. Daca vrei ii dau niste ciunga sa suga linistit cand cujeta...poa sa faca si balonashe.
Gogu de la KaGheBe Maskva Siti Sambata, August 17, 2002 5:47 AM
dixit:
Cumetre MV, ..nu mai am bre mentosane....se privatizara aia de la fabrica si acu fac numa ciunga, ca e la moda. Daca vrei ii dau niste ciunga sa suga linistit cand cujeta...poa sa faca si balonashe.
Gogu de la KaGheBe Maskva Siti Sambata, August 17, 2002 5:45 AM
dixit:
Cumetre MV, ..nu mai am bre mentosane....se privatizara aia de la fabrica si acu fac numa ciunga, ca e la moda. Daca vrei ii dau niste ciunga sa suga linistit cand cujeta...poa sa faca si balonashe
S&C Sambata, August 17, 2002 4:09 AM
dixit:
Tov. Uki cum se face ca dvs. ma cunoasteti de ani de zile ... si io n-am auzit inca de mata? Te pomenesti ca te-ai reincarnat impreuna cu Dummy si noi nu ne-am prins inca. E nasol rau pe dincolo?
S&C Sambata, August 17, 2002 3:52 AM
dixit:
Tov. Dummy cine e dlu. Vasilache ("moara de vint" cu care te bati) ... ca m-ai facut foarte curios? Nu toti a avut timp sa citeasca Programu Partidului pe Lenin si Stalin in limba materna si sa devina kult pe la unemployment tocma in Los Angeles! Cine te-a jignit si ti-a bagat in cap ca esti kult tovarase Dummy ... sau poate te referi la kultu mitocano-comunist?
Uki Sambata, August 17, 2002 1:51 AM
dixit:
Imi cer scuze pentru "calitatea" postarilor mele, fata de dumneavoastra, cei care nu v-ati distrat in urma dialogului dintre mine si Columb.
Danny Los Angeles Sambata, August 17, 2002 12:53 AM
dixit:
Gata, m-am prins. Dupa o "evadare" incununata de succes din societatea pe care tu ca un copil precoce incepusesi s-o urasti din adincul pipotei, chit ca la scoala erai "pe buza" repetentiei (OK, stim, doar din cauza originii nesanatoase), sau poate tocmai din cauza asta, te-ai repezit in America sa recuperezi tot bagajul de cultura de care fusesesi deprivat in patria muma. Fiind hamesit, si cu o baza "solida" adusa din Romania?????? ai ajuns chiar profesor universitar. Unde mai Vasilache? La Midland Community College? Si ce predai minca-l-ar neica pa el de baiat pregatit? Scurmatul in pamint cu unghiile dupa titei? Bai prostovanule incult, poate ne spui si in ce limba predai, ca daca o faceai in engleza, tot salariul ar fi trbuit sa-l cheltui la "Cleaners" ca sa iti scoata aia petele de oua clocite si rosii stricate de pe haine si nu ai mai fi putut sa economisesti nimic spre a ajunge apropitar si CEO. In final, sper ca-ti dai seama cit ii pasa oricarui om cu bun simt de banii si de ifosele tale, mai borituro. Este maniera ta de atoatestiutor (cind tu de fapt esti un biet prostovan) in care abordezi toate subiectele discutate prin cafenele, care produce greata. Nu numai ca n-ai avea de unde sa cunosti societatea Romaneasca, pe care pretinzi c-ai parasit-o in frageda adolescenta (ca n-ai avut prea multa carte acolo, din cite declari) ca sa o poti critica altfel decit in stilul penibil in care o faci, dar nici sa cunosti macar 1% din oamenii de litere pe care-i minjesti cu labele tale murdare de titei si in fata carora esti un biet paduche agramat. Bai prostule, eu traiesc in America de 20 de ani si nu pot fi vrajit cu bullshit-ul tau de doi lei. Stiu si la ce nivel ajunge invatamintul, chestie care se vede din modul precar in care te exprimi in putinele ocazii in care ai curajul sa te atingi de limba lui Shakespeare. Ca orice utzupan ca tine poate ajunge proprietar de companie in America, este foarte adevarat, asta fiind una din laturile admirabile ale societatii capitaliste, dar ca poate avea si o noapte neagra in cap, asa cum este cazul tau, este iarasi foarte adevarat. Cit despre iubitul tau Bush Jr., mai oaie tuta sa stii si tu ca diplomele alea (cumparate cu banii taticului) valoreaza exact cit valoreaza cam ce scrii tu in cafenele, fiind infirmate de dobitocenia sinistra pe care idiotul o dovedeste zilnic in public si probabil in particular. Cit despre compania petroliera pe care a condus-o si care este inca sub investigatie penala ce sa-ti mai spun, ca oricum n-ai pricepe. Poate vrei sa urinez in pantaloni ca majoritatea prostovanilor, din rindurile carora te numeri datorita procentului de 63% la suta aprobare fata de politica externa. Numai un tantalau ca tine poate crede in asta mai vitelule. In stare de razboi si tu daca erai presedinte te-ai fi bucurat de acelasi procentaj, daca nu si mai bine. Asteapta sa vezi ce se va intimpla in 2004 si dupa aia mai vorbim. Te-as mai tavali prin cacat nitel, dar te gratiez pentru ca ai votat cu Clinton in 92, (singura ta actiune gindita) cel care va intra in istoria neamului asta drept unul din cei mai buni presedinti, iar asta ti-o spune unu care nu este afiliat la nici un partid.
Uki Vineri, August 16, 2002 11:51 PM
dixit:
Relatii de mahala le ai cu persoana care iti furnizeaza porcariile astea, mai Columb. Un sfat: nu mai acuza oamenii de crime de genul aleia cu "amenintarea telefonica". Este pacat si El vede.
Columb Vineri, August 16, 2002 11:31 PM
dixit:
"Nu, la 34 de ani, n-am avut timp sa cunosc lasitatea, minciuna sfruntata si tradarea, asemenea tie. Mi-e sufletul liber, pina ma incoltesc indivizi ca tine."
Nici o problema. Te-am auzit si blestemind odata.
Ramii cu Dumnezeu!
Uki Vineri, August 16, 2002 10:02 PM
dixit:
Columb,
"Discomfortul fata de incurajarea unui tip de relatii mahalagesti inseamna ura?" Erau poate cel mult reprosuri pe care le faceam unui prieten, credeam eu. Unui om, nu unui virtual. Ei, ramii si apara-l pe MV, ca el are limbaj elevat iar postarile lui abunda de idei interesante. Ai uitat ca in urma cu vreo trei ani te mingiia chiar asa: "curva de Columb". Prietenie fructuoasa!
Uki Vineri, August 16, 2002 9:37 PM
dixit:
Ai cintat aria calomniei, Columb, prin e-mail. Ai refuzat sa accepti dimensiunea gravitatiei chestiunii cu hackerii, ca sa-ti satisfaci pofta de razbunare impotriva unor persoanaje virtuale. Repet, consecintele actiunilor tale sa le cunoasca altii, in timp ce tu, micutule, ramii "virtual". Asta nu este o masca de lasitate? Nu, la 34 de ani, n-am avut timp sa cunosc lasitatea, minciuna sfruntata si tradarea, asemenea tie. Mi-e sufletul liber, pina ma incoltesc indivizi ca tine.
Fireste ca nu ai sa incerci sa dovedesti nimic, in legatura cu amenintarile alea telefonice. De ce ai avea tu onoare? De ce ai accepta ca ai dat rau cu batul in balta? Ramii in mocirla pe care ti-ai creeat-o. Dar invata ca este oribil sa lovesti un om (si in felul asta mai lovesti unul) care de mai mult de doi ani de zile nu stie cum sa se apare din pricina hackerilor si care ti-a marturisit asta. Habar nu ai ca te-am aparat, ferindu-ma sa-ti scriu numele intreg ori adevarat sau sa scriu despre tine, in mesajele mele catre prieteni, de teama sa nu fie interceptate de hackeri si sa-ti creeze necazuri!
Nu, nu am stiut pina acum 4 zile ca ma urasti ori ca nu vrei sa corespondezi cu mine.
Ai prins corect sensul frazei lui Shylock, doar ca nu ai inteles de ce ti-am trimis-o.
Columb Vineri, August 16, 2002 9:30 PM
dixit:
Uki, eu nu m-am balacarit cu tine pe cafenele si apoi ne-am pupat cum spui, iar in particular stii prea bine ca nu mai avem de mult ce discuta.
Uki Vineri, August 16, 2002 9:14 PM
dixit:
In virtual? Serios? De virtual era vorba? Deci prin cafenele ne balacarim si dupa-aia ne intilnim prin e-mail si ne pupam, ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat! Ai nevoie de o lectie de morala, domnule mincinos. Freaca-ti palmele de bucurie acum, ca mi-ai facut rau in viata adevarata. Sa-ti fie rusine, virtualule.
Columb? Vineri, August 16, 2002 9:11 PM
dixit:
Vorbesti de mila? Nu am inteles ca o ai sau ca o intelegi fata de altii dar o clamezi pentru tine. Hm!
Columb Vineri, August 16, 2002 9:06 PM
dixit:
Dovedeste-mi ca toate fantasmagoriile care-ti ocupa mintea sunt adevarate. Esti in stare?
Nu nu sint in stare si nu o voi face(nu e nevoie sa o fac). Chiar daca ar avea vreo valoare in virtual tot nu as face-o. Important nu e adevarul pe care-l spun eu ci adevarul.
Cred ca ti-am raspuns protocolar si nu am plusat la adresarile si imbartisarile tale prietenesti. Cred ca refuzul meu de a mai coresponda cu tine e mult mai vechi. Ura? Discomfortul fata de incurajarea unui tip de relatii mahalagesti inseamna ura?
Uki Vineri, August 16, 2002 9:02 PM
dixit:
Si inca ceva, "draga" Columb. Daca ti-am spus ca imi este frica, de ce ai desconsiderat temerile mele si faci publice acum lucruri despre care te-am rugat sa te le tii numai pentru tine? De ce-mi faci asta? De ce, tradare? La consecinte te gindesti? Unde iti este mintea si sufletul? Ti-ar placea sa stii ca ai cistigat un razboi al urii, ca ai lasat cadavre in urma? La ce, Dumnezeu, iti foloseste asta? Ai innebunit?
"Pacatul lui Shylock este ca nu crede decit in legalitate si nu pricepe ca omul are nevoie nu numai de dreptate, ci si de mila."
Uki Vineri, August 16, 2002 8:44 PM
dixit:
Un individ ca dumneata, Columb, la care am tinut din tot sufletul, pina in urma cu 4 zile cind am aflat ca ma acuzi (impreuna cu acolita) de "insidioasa intimitate" si "telefoane de amenintare", iar in particular imi urezi sanatate si mi te adresezi cu "draga", nu-mi poate provoca decit mila. Dovedeste-mi ca toate fantasmagoriile care-ti ocupa mintea sunt adevarate. Esti in stare? NU! Pentru ca esti plin de ura si rautate si mai ales foarte prost informat. Merita oare sa te increzi in niste mizerii, in niste neadevaruri, sa lovesti ca orbu-n gard si sa-ti rupi relatiile cu prietenii? Imi pare rau ca m-am enervat atit de tare incit iti vorbesc pe tonul asta, insa dezamagirea mea nu cunoaste margini in ce te priveste. M-ai ranit adinc, m-ai surprins, m-ai scirbit.
S&C Vineri, August 16, 2002 8:33 PM
dixit:
Tov. Dummy n-am ajuns pe cadrul dictactic sau pedagogic al nimanui din societatea socialista multilateral dezvoltata ... profesor universitar, CEO & apropitar am ajuns in "SUA din America" ... si fara sa fiu reeducat!? Se pare ca aprofunasem destul de bine Socialismu Stiintific, Economia Politica si Programu Partidului ... ca sa nu mai vorbesc de Planu Cincinal! Sper sa nu te oftici prea tare pe capra mea bine ingrijita ... nici macar nu-ti fac concurenta la unemployment, din contra platesc taxe multe (unemploymentu mata de toate zilili) ... ca doar nu cerzi ca vine dolarii din accountu lu Marx, Engels, Lenin ... dinsii e neproductivi tovarase!?! Tov. Uki m-ai dezamagit ... Paler fara o pedichiura democratica "la meserie" e ca "nunta fara lautari"!
Columb Vineri, August 16, 2002 7:47 PM
dixit:
Uki, chiar mai e si alta lume in care traiesti in afara resentimentelor tale? Era unul Io despre care imi spuneai ca e un haker, ca ti-e frica si ca face mult rau, dar bineinteles numai in particular ( cu care de altfel un prieten de-al tau a si corespondat si de la care probabil a invatat multe) si caruia ii raspundeai fara pic de rusine si umilitoare frica. De, cind e vorba de aparat interesele propriei pielii in traditionala lasitate romanesca, te inteleg, esti femeie . Te inteleg si acum cind te dai cu aceeasi lasitate la MV. Inconstient dovedesti, pentru cei care sint trezi prin cafenele, ca oricum ar vorbi MV nu a atins pragul de care sa te sperii. Pentru cei de care ti-e frica se pare ca alegi calea lingusitoriei. Cu un om poti sa fii curajos De animale va e frica. Si oricum MV nu murdareste toate foile dictionarului limbii romane asa cum o fac cei despre care mi-ai spus ca ti-e frica dar pe baricada carora in fond le tii steagul.

Sanatate!


Danny Los Angeles Vineri, August 16, 2002 6:22 PM
dixit:
Va sa zica mai basino de rind, tu aveai actele de emigrare depuse de pe vremea cind aveai 15-16 ani? Foarte frumos! Si dupa aia desi profesorii te asupreau fiindca erai un element cu origine "burghezo-mosiereasca" ai ajuns cadru didactic? Si ce predai mai gonococule? Supt contra cronometru la caminu' cultural din satu' natal? Mihai Vasilache cadru didactic! Ha, ha ,ha. Asta e buna de tot. Atunci de ce nu stii sa scrii in nici o limba mai agramatule? Fi-mi-ar greata de tine mai lepadaturo de doi lei.
Uki Vineri, August 16, 2002 6:02 PM
dixit:
Noroc, Ghiopardule! Hey... Jazz! Am ascultat ceva Mahavishu si Meola la niste prieteni, membri ai unei formatii torontoniene, care de-abia acum isi cauta miezul, "Ariel". Instrumentele lor Sitari, Tabla aduc superbe east-indian effects la muzica lor de jazz, asemenea celor de la Mahavishnu. Di Meola este de speriat de prolific, dar deh, asta-i talentul. Numai bine!
Uki Vineri, August 16, 2002 5:50 PM
dixit:
MV, comunist iesit din naftalina, pentru servicii cosmetice, pune-te pe ros. Procentul de cravate creste proportional cu al de dinti de plastic?
Le Monde Vineri, August 16, 2002 5:23 PM
dixit:
Cour pénale internationale : la Roumanie n'extradera pas les ressortissants américains

Bucarest a cédé aux pressions de Washington. L'Union européenne, ŕ laquelle la Roumanie souhaite adhérer, a indiqué qu'elle répondrait ŕ la rentrée.

Bruxelles de notre bureau européen

La Roumanie, qui souhaite entrer dans l'UE, a-t-elle ou non trahi les engagements européens en faveur de la Cour pénale internationale (CPI) ? Le 1er aoűt, elle a signé avec les Etats-Unis un accord bilatéral aux termes duquel les deux pays s'engagent ŕ ne pas extrader leurs ressortissants respectifs devant ce nouveau tribunal appelé ŕ juger les auteurs de génocides, de crimes contre l'humanité et de crimes de guerre. Cet accord est-il conforme au traité qui a permis la création de la Cour, le 1er juillet, se demandent les diplomates des Quinze, qui devraient prendre position au mois de septembre. Les Etats-Unis, qui veulent protéger leurs soldats, ont obtenu du Conseil de sécurité des Nations unies, au mois de juillet, qu'une immunité, pour un an renouvelable, soit accordée aux forces américaines engagées dans des opérations onusiennes de maintien de la paix. Ensuite, les Etats-Unis ont fait le tour des capitales européennes ainsi que des pays candidats ŕ l'adhésion, pour leur demander de signer des accords bilatéraux garantissant l'immunité ŕ leurs ressortissants. Par ailleurs, Washington a conclu un accord du męme type avec Israël.
AIDE MILITAIRE
Les Quinze ont indiqué qu'ils répondraient ŕ la rentrée. Certains diplomates rappellent que la France et la Grande-Bretagne ont approuvé le compromis passé au Conseil de sécurité de l'ONU. "Ces deux pays pourraient donc accepter les accords proposés par les Etats-Unis, bien qu'a priori ils paraissent contraires aux intéręts de la Cour", indique l'un. En attendant, le Danemark, qui assure la présidence tournante de l'Union européenne, a demandé aux pays candidats de ne rien signer. Le gouvernement roumain l'a pourtant fait, une semaine plus tard. Ce pays espčre adhérer ŕ la fois ŕ l'OTAN et ŕ l'Union européenne. Au Parlement européen, Domenico Mennitti, président (PPE) de la délégation ŕ la commission parlementaire mixte UE-Roumanie, "suppose" que la Roumanie "a subi de fortes pressions des Etats-Unis pour signer un tel accord". De fait, l'administration américaine a décidé qu'elle supprimerait toute assistance militaire aux pays non membres de l'OTAN qui adhéreraient ŕ la Cour sans s'engager ŕ protéger les ressortissants américains. Cette menace a été formulée dans le cadre de la nouvelle loi antiterroriste signée il y a quelques jours par le président George Bush, a récemment révélé le New York Times. "La Roumanie, qui espčre ętre invitée ŕ adhérer ŕ l'OTAN en novembre, lors du sommet de Prague, a sans doute entendu l'avertissement", commente-t-on ŕ Bruxelles, oů l'on souligne que son entrée dans l'OTAN lui permettrait de bénéficier d'une aide militaire substantielle.
"OBLIGÉS DE CHOISIR"
Le chef de la diplomatie roumaine, Mircea Geona, a affirmé, dimanche ŕ Bucarest, lors d'une conférence de presse, qu'"il est faux de parler d'un conflit d'intéręts" entre les Etats-Unis et l'Union. Il a toutefois admis que Bucarest "aurait dű contacter de hauts responsables européens" avant de signer l'accord, et confié : "Nous avons été obligés de choisir entre un problčme européen philosophique et ŕ long terme, et un autre, pratique et immédiat pour la partie américaine." La Commission européenne a fait savoir, lundi 12 aoűt, qu'elle craint la contagion aux autres pays candidats. Ce commentaire a surpris les milieux diplomatiques, qui considčrent que l'affaire ne relčve pas de sa compétence. Son président, Romano Prodi, a pourtant envoyé, le 9 aoűt, au premier ministre danois, Anders Fogh Rasmussen, une lettre dans laquelle il lui demande de renouveler ses instructions ŕ ces pays afin qu'ils ne signent pas de nouveaux accords, tant que l'Union européenne n'aura pas défini sa position sur la question.
Rafaële Rivais
* ARTICLE PARU DANS L'EDITION DU 14.08.02
S&C Vineri, August 16, 2002 3:59 PM
dixit:
Pentru "cititorii de bun simt", de palme, de cafele si de caractere ... trebe sa marturisesc si sa-mi asum responsabilitatea precum bine remarca Blindu Marius:
"Cred ca, in decursul timpului, dta esti cel care a adus cele mai mari servicii "baietilor cu ochi albastri" care vor sa distruga in fasa orice schimb de idei valabil despre situatia din Romania."
Deasemeni marturisesc ca ma fac vinovat de "dezbinarea relatiilor romano-romane de pretutindeni" ... cum bine zicea tov. ITM care m-a insultat "lent-colonel" cind eu am grad de general d'armata!
In concluzie Romania ar fi "Raiu pe Pamint" fara S&C ... sau daca n'ar fi populata ... poate a venit timpu sa ma pensionez?!
S&C Vineri, August 16, 2002 3:47 PM
dixit:
Stimati tovarasi ... am fost demascat pina si de "imperialistu de duminica" zis si "blindu' Marius", ghicitoru de caractere abscunse (care l-a descoperit pe Paler, Bordea-Morar ...etc) ... vai de curu nostru anticomunist si pudrat! Nu-mi ramine decit sa cer scuze celor ofensati, sa termin sarada si ma fac membru de partid "serios si de nadejde" ... eventual sa-mi caut o amanta bruneta si paroasa (usor transpirata) la San Diego ... sau eventual Gageni Halta ... ce zici tov. Uki imi citesti din tov. Paler la gura focului cind imi faci pedichiura?! Marius ... te rog sa ma ierti ... cit ziceai ca-i kotizatia la pcr ... ca parca mata frecventai taverna tolerantei in tinerete? Matale chiar vrei sa ma reeduci ... sa n'ajung cumva prin iad?
Ghiopardul Vineri, August 16, 2002 2:10 PM
dixit:
Salut Uki, si mie imi plac The Doors cu Light my fire, The crystal ship, Love me two times sau Toch me. “Riders on the storm” ramane piesa lor de rezistenta:) Al di Meola, Mahavishnu Orchestra sau The Bolland Project ai ascultat? Numai bine si pentru tine!

Constantine, eu sunt intelegator cu romanii melomani care se delecteaza la volum maxim. In tinere am fost marcat de faptul ca locuiam la bloc si din cauza vecinilor eram nevoit sa ascult muzica in surdina. In momentul de fata, imi face o deosebita placere sa urc in Merecedesul meu climatizat si sa dau muzica la maxim. E si asta o forma de protest nu? Destul l-am ascultat numai pe Ceausescu in megafoanele stadioanelor omagiale. Ce ai vrea, sa se auda numai Nastase vorbind?
puradelul Vineri, August 16, 2002 10:16 AM
dixit:
Haoleo mancatias Mariuse, si io care te confundasem cu S&C ...Da unde ie diferenta, ca io nu o vad. Tu ai hali pe comunisti, S&C iar hali si iel ... Intre paduchi si plosnite, mie numi place niciuna ...
Constantin (Senegal) Vineri, August 16, 2002 8:43 AM
dixit:
Ghiopardule, iti place "muzica" data tare de tot ? Iti produce niscaiva Nirvana ? Ma rog, este placerea dumitale si nu o comentez. Mie de exemplu, imi place muzica la o intensitate rezonabila, mai mica. Ma refer la muzica si nu la zgomotele itmice care se aud azi mai peste tot.
Marius ... Vineri, August 16, 2002 7:22 AM
dixit:
Nea S&C

Ai reusit sa ma convingi, dupa niste ani de zile, ca baietii de la AC aveau dreptate: la felul cum lupti dta impotriva comunismului, reusesti cel mult sa-i creezi simpatizanti. In fapt, le faci perfect jocul tovilor pe care in mod generic ii numesti Io Kaka Manu, prietenii iubiti ai prietenului tau Gogu. Daca cineva are o opinie anticomunista, pe care ar vrea sa o discute, se trezeste legat fara sa vrea de tine care, aparent, spui acelasi lucru, dar in asa fel incit sa sune odios oricarui cititor de bun simt.

Am simtit de mult jocul pe care il faci, dar am crezut o vreme ca esti bine intentionat doar ca nu te ajuta prea mult mintea. Intotdeauna cind se pune de o discutie serioasa in care se aduc argumente, intervii matale cu balacareala si arunci totul in derizoriu, dind apa la moara tovarasilor. Cred ca, in decursul timpului, dta esti cel care a adus cele mai mari servicii "baietilor cu ochi albastri" care vor sa distruga in fasa orice schimb de idei valabil despre situatia din Romania.

Nea S&C, nu mai te lega de ochii lumii de IO Kaka Manu, fiindca esti unul de-al lor!


Uki Vineri, August 16, 2002 3:15 AM
dixit:
Tov. MV, activist fruntas de la Romania Mare, ce bine suieri printre dinti calomnii si ineptii... Bravo, tataitza. Altceva mai cunosti?
S&C Vineri, August 16, 2002 2:10 AM
dixit:
Ce sa-i faci Mariuse nu toti e asa de dotati ca mata si tov. Uki si mai ales admiratul tov. Paler Octavian ... adica pricepeti foarte greu si uitati foarte repede ... da altfel toleranti facuti gramada! "Hai aloha" ... ai smecherule ... "si lins fundu" ... tie nu iti este un pic rusine baietel cretin?!? Banuiesc ca te-a constipat mentosanu ... si ti-a ingetat uzul ratiunii!
Uki Joi, August 15, 2002 10:33 PM
dixit:
Salut, Ghiopardule! Ceva mai tare, obisnuiesc sa ascult muzica baietilor de la Doors; orchestratia o gasesc stralucita. Adesea am izbutit sa ascult pe rind cite un singur instrument, de la cap la coada, si este straniu, dar si superb, in acelasi timp ("Riders on the storm" or "The end").
MV? La fiecare postare flutura si pancarta, dar nu-si da seama.
Numai bine, Ghiopardule!
Marius ... Joi, August 15, 2002 9:14 PM
dixit:
Nea S&C

Iar n-ai priceput nimic. Dar nici nu ma mai stradui sa-ti explic. Mergi mai bine matale sa-l lingi in fund pe nentu Gogu. Hai aloha!


S&C Joi, August 15, 2002 9:03 PM
dixit:
Tov. Giopardu ... unui cretin nu poti sa-i zici decit cretin ... chiar cu riscul de a te repeta! Nu terebe sa va simtiti prea vinovat ... la dvs. e cu siguranta o problema genetica ... asa ca muzica tare si ... be happy!
S&C Joi, August 15, 2002 8:55 PM
dixit:
Mai Marius ... matale cind pici in melancolie blegoasa pentru caracteru cuiva ... nu te mai poate recupera nimeni! Mai baiat tov. Paler a fost totdeauna purtator democtatic de cuvint ... de ce crezi ca-l bagase Ceausescu in CC sa stea si sa taca ca bou spin ... sau sa promoveze democratia si faurirea omului nou (singura "realizare implinita" ramasa mostenirede la comunism)? De ce crezi ca-l platesc fratii Paunescu ... ca sa taca? Din punctu asta de vedere cred ca Adrian Paunescu merita respect ... porc a fost porc este ... barem e consistent ... daca tot cauti un caracter de care sa te indragostesti! P.S. Du-te la nea Gogu sa-ti dea un sut in cur o Eugenie s-un Mentosan!
Ghiopardul Joi, August 15, 2002 8:50 PM
dixit:
Dl. Decan, ca cetatean onest, proprietar pe o pereche de oua rosii, bine lustrite, inclin sa cred ca scumpirea lor e legata de crestera pretului la benzina si se refera la ouale fierte cu un singur galbenus.

Uki, am eu impresia sau MV-ul s-a plafonat? Nu mai are suflu, a devenit patetic, repeta aceleasi lozici. O avea hepatita? Legat de muzica-zgomot: Eu ador muzica data tare. Dupa un anumit nivel sonor nu mai exista armonie. Esti scaldat in sunete pure, primordiale, intri in transa si atingi o stare psihosomatica superioara - Nirvana.
Uki Joi, August 15, 2002 6:40 PM
dixit:
Draga Marius, intr-adevar este interesant si voi astepta urmatoarea ta postare de la sfirsitul saptaminii. In ce ma priveste, incerc sa evit interferenta unei atitudini subiective, fiindca sunt constienta ca acest caz imi poate creea predispozitie catre.
Pentru mine, dl Paler nu este numai ziarist, ci si scriitor... Chiar mai mult de atit. Cred ca privim catre dumnealui din unghiuri de vedere un pic diferite, rezultind ca din start ne aflam pe o balanta dezechilibrata.
Apoi, la ce altceva sunt buni prietenii decit sa ne traga scatoalce pe urma pupaturi, asa ca trimite textele alea si.. fii pregatit.
Sa traiesti cu numele!
Toate cele bune la tine!
Marius ... Joi, August 15, 2002 5:51 PM
dixit:
UKI

Frumoase rinduri decupate din Palerul anilor 90-92. Cum iti spuneam si pe CRL, atunci era purtatortul de cuvint al miscarii democratice. Acum, a devenit cu totul altceva. Ar fi interesant sa publicam citeva din luarile sale de pozitie mai recente, ca sa fie mai clar ce voiam sa zic cu navigatul dintr-o parte in alta a spectrului de idei politice, abandonarea principiilor si inconsecventa. O sa incerc la weekend, cind sper sa am mai mult timp.


S&C Joi, August 15, 2002 3:37 PM
dixit:
Tov. Uki ... pauzele lungi si dese ne conduce la succese ... si victoria finala! Si ca sa-ti "dau moarte" ... iti zic citeva chestii despre vecinu Bush; e cel mai "iubit fiu al poporului" ... popularitatea istorica maxima, chiar daca initial a cistigat pe muche de cutit ... a fost la scoli inalte, nu-i chiar atit de incult pe cit se zice, a condus un oil company si a construit un stadion mare si frumos unde a cistigat si vreo 14 milioane de molari cu minuta lui proprie fiind si 15% propitar. Bush este Presedintele ales al Americii si reprezinta 100% interesul american ... chiar daca nu arata prea prezidential pentru gustul unora. Tipul este extrem de parolist, foarte destept si s-a inconjurat cu oameni extrem de competenti ... pe care ii lasa sa-si faca jobu asa cum se cuvine. Cred ca se simte mult mai in largul lui la ranch decit la Casa Alba. Este insa un tip care deliver! Trebe sa te dezamagesc ... l-am votat pe Bush si nu regret ... l-am votat si pe Clinton prima data insa mi-a parut rau! Americanii sint foarte neformali ... p'aci poti sa mergi la servici in pantaloni scurti ... su nu se revolutioneaza nimeni! Sau poti sa fi invitat la o "sedinta de lucru" pe terenu de golf sau mai frecvent lunch sau dinner. Zilele trecute imi numaram cravatele si ma gindeam la dna Marcos ... plus ca nu mai port cravata de pe vremea cind eram pioner ...
Uki Joi, August 15, 2002 5:02 AM
dixit:
Tovarasu' MV, ce incercai sa zici ca am acoperit? Hai nu mai privi catre detalii anatomice, cu aceeasi pofta cu care ai mers la votare, batrinel grosolan, ca-l stinjenesti pe nea Gogu si pe altii.
Uki Joi, August 15, 2002 4:54 AM
dixit:
Tov. MV, se vede de la o posta ca salivind l-ai votat pe Bush, numai fiindca vorbeste impiedicat si cu pauze lungi, tocmai pe intelesul matale. Ca in rest...
Secera & Ciobanu Joi, August 15, 2002 4:06 AM
dixit:
Tov. Uki ... cam lungi textele ... mata chiar n-ai nici un fel de respect pentru timpu pierdut ... plus ca era sa-i acoperi outele lu nea Gogu de Falticeni!
Gogu za biznis men di la Faltisheni Joi, August 15, 2002 3:34 AM
dixit:
..auzi bre nea Ghiopardu....ouale se scumpira cu 28 de protzente amandoua sau numa unu? ca sa stiu daca platesc intretinerea sau pun o closhca.... Hai sa-ti vand una de la Obor..... ..cica pa taraba erau 2 feluri de oua..intregi si sparte...Tzatza Veta intreaba pa aprozarist...cat e ou maica?? 2 lei cumatro....da alea sparte cat fac dom manager?...10 bani Madam.....Pai atunci sparge si mie freo 20 de oua....
Uki Joi, August 15, 2002 12:45 AM
dixit:
Miti draga, imi cer scuze pentru lungimea fragmentelor... Multumesc mult!
Uki partea a IV-a Joi, August 15, 2002 12:42 AM
dixit:
noiembrie 1992
Cotrocenizarea calomniei
[Scrisoarea deschisa d-lui Iliescu
Nu m-a interesat niciodata o paralela intre noi doi, mai ales ca nu prea vad ce avem in comun. Si totusi, urmarind ultima dumneavoastra conferinta de presa, am constatat cu stupoare ca, fara sa ma numiti, v-ati hazardat intr-o asemenea paralela.
De fapt, ca sa fiu sincer, nu m-a preocupat trecutul dumneavoastra. Nu e meritul meu ca eu provin din satul antebelic romanesc pe care dumneavoastra il uriti cu atita sincera convingere marxista si nu e vina dumneavoastra ca ati fost educat pentru a clama “fericirea de a studia in Uniunea Sovietica”. De altfel, nu ma numar printre cei care v-au reprosat antecedentele. Eu v-am invinuit constant de altceva. De raul imens, pe care l-ati svirsit dupa revolutie. Articolele mele stau marturie. In plus, sunt convins, cum am si declarat, ca, dupa parerea mea, distinctia de care avem nevoie nu este cea dintre “puri” si “impuri”, ci dintre calai si victime si ca vinovatiile de azi sunt mai grave, deoarece nu mai au nici o scuza. In fine, eu n-am fost niciodata altceva decit ziarist si scriitor, in vreme ce dumneavoastra ati evoluat in alte sfere, ale activistilor, ale “revolutionarilor de profesie”. Dar fiindca ati incercat sa va imaculati, ca de obicei, memoria si sa pozati in victima a “intoxicarii ideologice”, ma vad obligat sa va intreb ce paralela se poate face intre functiile mele profesionale de virf (vicepresedinte al Radioteleviziunii, de unde am fost scos, si redactor-sef al ziarului “Romania libera”, de unde am fost data afara in 1983, dupa care n-am mai avut nici un serviciu) si zonele inalte, de decizie, al puterii totalitare, in care v-ati invirtit, o vreme ca rasfatat al lui Ceausescu? Am anchetat eu vreodata studenti pentrtu “manifestari dusmanoase”? Am fost eu prim-secretar CC al UTC, adica virful de lance al anexarii tineretului la remorca partidului comunist? Am fost eu secretar al CC al PCR si membru supleant al Comitetului Politic Executiv al PCR adica in centrul organizarii cosmarului? Am fost eu secretar al comitetului judetean PCR Timis si prim-secretar al comitetului judetean PCR Iasi, adica guvernator al unui judet? Am avut eu in subordine Securitatea judetului Iasi, ani la rind, in care Securitatea nu se va fi ocupat numai de disperarile oamenilor, ci si de vietile unora din ei? Am fost eu ministru? Am primit eu vreo singura luna salariu pentru alte activitati decit cele profesionale? Fireste, nu ma laud ca am facut parte dintr-o presa aservita, dar de ce va puneti pe acelasi plan cu ziaristii si scriitorii care au nimerit, cum am nimerit eu, doar ca membru supleant si doar intre anii 1974-1978, in CC, pe baza de criterii profesionale? Si m-ait auzit vreodata pe mine vorbind la tribuna in acesti patru ani, la sfirsitul carora am fost eliminat, ceea ce, in trecere fie pus, mi s-a parut perfect logic? M-ati auzit vreodata pe mine vorbind la vreun congres, la vreo conferinta, la vreo consfatuire, din acelea dupa care curgeau panegirice in presa? Si pentru ca va mindriti, cu dezinvoltura, cu atitudinea dumneavoastra critica, puteti sa-mi citati, nu volume, cum va pot cita eu, ci macar o singura fraza tiparita, pina la 22 decembrie 1989, in care, fie si in forme aluzive, v-ati pronuntat impotriva dictaturii? Si puteti sa-mi citati o singura marturisire facuta dupa revolutie din care sa rezulte ca v-ati asumat vreo vinovatie, ca va e rusine de ceva, macar de zimbetele schimbate cu Ceausescu? Pe scurt, ce ne aseamana? Nici macar ambitiile. Eu nu doresc sa fiu decit un scriitor care, din cind in cind, iese din singuratate pentru a spune ce crede. Dumneavoastra va place, vad, sa va considerati un simbol, mai mult decit oficial. Si nu vreau sa deschid aici o alta discutie, intrucit consternarea mea are, de fapt, o cauza precisa. Cum e posibil oare, sa profitati de magistratura in care ati fost ales, domnule Iliescu, pentru a colporta calomnii, iertati-ma, tinind de patologia delirului, pe care, in lipsa unei justitii capabile sa ne apere de murdarii pe cei ce gindim altfel decit dumneavoastra, le pot debita, ca persoane particulare, acolitii dumneavoastra, dar nu dumneavoastra de pe fotoliul de presedinte al Romaniei? Veti fi de acord, sper, ca ura pe care o purtati celor ce “sunt de alta parere” nu e o scuza pentru calomnii resentimentare si ca principiul formulat textual de Inchizitie in secolul al XVI-lea “ii socotim eretici pe cei care nu aproba opinia noastra” n-are cum functiona azi, oficial, in Romania. Presupun, apoi, ca aveti proprietatea cuvintelor si ca stiti ce inseamna “expulzarea” cuiva dintr-o tara si ce simplu se poate verifica asa ceva. In fond, banuiesc din ce publicatie extremista ati pescuit aceasta informatie hilara, dar nu ma intereseaza asta. De vreme ce ati preluat-o, ea va angajeaza pe dumneavoastra. In consecinta, ma socot indreptatit sa astept, fie scuze publice, fie dovada ca n-ati mintit. In caz contrar, ma voi vedea silit sa ajung la concluzia ca presedintele Romaniei se preteaza la calomnii dezonorante ce cad sub incidenta dreptului penal.
. . .
Orice as fi crezut despre Paunescu, dar sa se coboare pina la a gazdui o insailare abjecta in care era persiflata drama mortii tatalui meu nu mi-as fi imaginat. Din tot ce s-a mintit pe seama mea in acesti ani, nu m-a durut decit ceea ce a extins ura si asupra parintilor.
. . .
Tatal meu a trecut prin drama pe care au cunoscut-o toti romanii ardeleni prinsi in moara de singe a primului razboi mondial(pe care o analizeaza Rebreanu in “Padurea spinzuratilor”, cind s-au vazut in primejdie de a fi pusi sa traga impotriva fratilor lor. “Soldatul artilerist Alecsandru Paleriu” a dezertat din armata lui Mackensen. Povestea acestei dezertari a fost prima lectie de patriotism pe care am primit-o in copilarie. Dar s-au gasit “binevoitori” ticalosi care, in dorinta (sau la comanda) de a ma murdari pe mine, n-au ezitat sa batjocoreasca in “Romania Mare” patriotismul unui soldat care a luptat ca Romania sa fie mare. Iar mirsavia unei “voci din public” pe care “Vremea” se grabeste s-o asculte merge si mai departe, maculind o tragedie. Aceea a mortii tatalui meu, victima a unui asasinat politic, in fond, in iarna anului 1954, cind i s-au refuzat antibioticele la spitalul din Fagaras deoarece nu era colectivist. Si cum sa nu ma revolte pina la dezgust o ura care n-are absolut nimic sfint? Domnilor, mintiti ce vreti pe seama mea, dar lasati-mi parintii in pace!
Uki partea a III-a Joi, August 15, 2002 12:40 AM
dixit:
Septembrie 1990
[… cind Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor, din care faceam parte, a hotarit sa solicite o intilnire cu primul ministru, n-am vrut sa ma duc. Dupa aceea m-am razgindit.
Am fost condusi, la Palatul Victoria, intr-o sala unde ne-am asezat la o masa dispusa in semicerc. Si am asteptat. O jumatate de ora. Trei sferturi de ora. Ma enervasem si m-am hotarit sa plec. Tocmai atunci si-a facut aparitia Petre Roman, jovial, fara sa para stinjenit de impolitetea intirzierii si fara sa invoce o scuza convingatoare. Nu-mi amintesc cu ce nemultumiri ale breslei venisem noi si ce anume voiam sa obtinem de la guvern. Eu m-am referit la altceva in interventia mea. “Ziarul Azi e oficiosul partidului de guvernamint, nu?” l-am intrebat pe petre Roman? “Asa s-ar zice”, a zimbit, cam strepezit, liderul FSN, nestiind ce urmaream. “Voiam sa aflu daca somatia pe care a facut-o ziarul Azi unor intelectuali, sa-si ia catrafusele si sa plece din tara, reprezinta punctul de vedere al guvernului”. Primul ministru s-a intunecat. “Eu n-am citit”, a zis, virindu-si nasul in hirtiile pe care isi lua note. . . . (Brucan) A admis, cam cu jumatate de gura, ca guvernul avea pacate, ca era compromis in ochii strainatatii. Dar tocmai de aceea, a adaugat el, ar fi important sa se creeze un organism neguvernamental, deasupra partidelor, care sa reprezinte Romania in relatiile cu investitorii occidentali. Nu pricepeam unde vroia sa ajunga. Deodata, mi-a zis, fara sa precizeze daca era initiativa lui sua el era doar un intermediar: “Exista o idee, sa se formeze un institut national, pentru asta, prezidat de radu Cimpeanu, avind drept vicepresedinti pe Octavian Paler si Silviu Brucan”. Frumoasa combinatie! Am recunoscut “stilul”. In 1983, cind am fost destituit de la “Romania libera”, mi se propusese, intre altele, sa primesc o leafa buna, stind acasa, dar incasind-o de pe statul de plata al ziarului “Scinteia”. Atunci mormaisem: “V-am subapreciat”. Si cred ca tot asta am bombanit si cind Brucan si-a trminat pledoaria cu precizarea ca Radu Cimpeanu era de acord. Nu stu ce a urmarit, atunci, Brucan: sa ma compromita? Sa ma corupa? Ori sa ma transforme in alibi? Fapt e ca n-am mai auzit vorbindu-se de acel proiect pe care sa fi vrut nu-l puteam servi intrucit priceperea mea in materie de “investitii” e nula.]
. . .
1991
[Capatuitii obraznici de azi imi displac la fel de mult ca activistii trogloditi de ieri. Imi e sila sa vad ca indivizi ca Vadim sau Funar au ajuns sa dea “lectii” de patriotism, dar ce sa le raspund celor care, pe un ton serios, spun ca “asta-i democratia”? Argumentul ca nu asa concep eu democratia are valoare doar pentru mine. Cel mult, pot sa-mi explic de ce sunt destul de aproape de mizantropie, uneori. Ma simt strain de “ultraeuropenii” care cred ca in Europa se intra ca intr-un hotel unde iti lasi la receptie identitatea nationala, dar nu ma atrag nici “ultranationalistii”, bisericosi sau laici. Imi dau seama ca, din multe puncte de vedere, inclusiv pentru intelegerea exacta, lucida, a ceea ce suntem, ar fi o prostie sa dam cu tifla Occidentului, insa nu pot sa admir o civilizatie care transforma banul in obsesie devastatoare. Ca sa nu mai vorbesc de un cinism care noua ne aminteste de Yalta. Cinismul acelor diplomati occidentali care ne trintesc in fata ca pe ei nu-i intereseaza decit “stabilitatea”. Oricum ar arata aceasta stabilitate!]
. . .
1992
[Tocmai de aceea m-am intors de multe ori la cele intimplate pe la mijlocul anilor ’60, cind ideologia a incercat si – cu ajutorul nostru entuziast- a reusit sa-si anexeze sentimentul national. In toamna lui 1965, eram directorul Televiziunii. Refuzasem cu disperare functia, cind Paul Niculescu-Mizil m-a convocat si m-a anuntat ca trebuia s-o preiau, dupa numai trei luni cit fusesem corespondent la Roma, dar n-am avut curaj sa-mi asum, pina in pinzele albe, acest refuz. In cele din urma, deprimat, convins ca se abatuse asupra mea o catastrofa, m-am supus. Dar eram hotarit sa-mi iau o libertare de actiune si de optiuni care nu ma asteptam sa-mi fie tolerata. Am adus, repede, primul, cred, serial de aventuri, cu batai si impuscaturi, care a rulat in Romania, “Sfintul”, programindu-l fara sa solicit vreo aprobare. Am rugat redactorii sa nu se mai vorbeasca, la mesele rotunde sau cind se luau interviuri, pe baza de text scris, sa se discute normal. Mi-am atras admonestari speriate, care prevedeau fulgere “mai sus”, deoarece am aprobat ca, intr-un program de varietati, transmis in direct, o solista poloneza sa cinte “Ave Maria”. Toate aceste mici libertati, care au iscat, insa, la diverse nivele, veritabile furtuni, mi-au fost ingaduite, pe de o parte fiindca eram “nou”, intr-o echipa remaniata, pe de alta parte- si poate ca acesta era motivul principal- fiindca ne gaseam, cumva, intr-un fel de semi-interregn. Ceausescu era ocupat sa-si consolideze , nu avea timp pentru Televiziune sau, probabil, era interesat sa se creeze o anumita liberarizare si deschidere spre Occident a programelor. Am initiat atunci, impreuna cu un regretat regizor, un consurs intre regiuni (abia peste citiva ani s-a trecut la o alta impartire administrativa, pe judete), care se chema “Dialog la distanta”, era transmis in direct, ca aproape toate emisiunile, si s-a bucurat de un imens succes de public. Erau vreo zece sau douasprezece probe in concurs, intre care si una de cintece. Dupa ce s-a desfasurat repetitia la Iasi, am primit un telefon de la responsabilul cu propaganda al regiunii. Ma anunta ca, in sala, se cintase, spontan, “Desteapta-te romane”. Daca avea sa sa intimple asta si in timpul emisiunii? Omul vroia sa evite necazurile, sa existe o “aprobare”, deoarece cintecul nu fusese repus in circulatie. Paul Niculescu-Mizil, care raspundea de presa, lipsea din tara. Conform uzantelor, atributiile sale treceau asupra “secretarului cu propaganda” de la CC. Acesta era Ion Iliescu. M-am dus la el si i-am spus. “Nu ma amestec”, a fost raspunsul lui, nici “da”, nici “nu”. M-am intors la Televiziune si am comunicat la Iasi: “E in regula”. Dupa inceperea transmisiei, am plecat din birou. Stiam ca vor curge telefoanele de la sectia de presa, daca se va cinta in sala, la Iasi, “Desteapta-te romane” si “Pe-al nostru steag” (nici acest cintec nu fusese, inca, “reabilitat”), mai ales ca era de asteptat sa se incinga atmosfera si la Cluj. I-am cerut secretarei sa spuna ca nu stia unde ma aflam si m-am dus in regie. Acolo, in timp ce publicul, si la Iasi si la Cluj, se ridicase in piciare si cinta, l-am zarit pe pompierul de serviciu (Televiziunea isi avea sediul, in acea vreme, intr-o sandrama din strada Moliere) tragindu-si peste fata cozorocul sepcii ca sa nu se vada ca plingea. Am fost foarte mindru de mine, in acele clipe, si chiar fericit. Nu-mi trecea prin minte ca fericirea mea, neumbrita de nici o indoiala, era semn clar ca, de fapt, cazusem intr-o capcana.
. . .
Cu mai multa luciditate, ne-am fi dat seama, probabil, mai repede ca sentimentele noastre, inabusite inainte, si deodata, chiar stimulate de megafoanele oficiale, erau pentru Ceausescu simple atuuri intr-un joc politic, insa capcana ce ne fusese intinsa a devenit vizibila abia cind s-au inmultit mascaradele, cu costume de epoca, in care voievozii romani erau pusi sa rosteasca fraze emfatice din care reiesea ca marii barbati ai istoriei noastre n-au facut, chipurile, decit sa premearga regimul national-comunist.
Atunci s-a produs cea mai puternica anexare la politica a istoriei noastre nationale, care n-a fost straina de un anumit specific ce a caracterizat Romania in experienta totalitara a tarilor din estul Europei.
. . .
Comunismul a ajuns sa se revendice de la istoria nationala si de la traditii, confiscindu-le pentru a-si camufla impostura. Ceausescu a creat un hibrib monstruos, altoind o ideologie, prin natura ei antinationala si deznationalizanta, pe un nationalism agresiv. Dictatura lui a preluat cintecele patriotice si le-a schimbat cuvintele, a rascolit arhivele si le-a triat, mistificind documente, s-a folosit de vestigiile arheologice, de folclor, de orice, pentru a transforma istoria nationala intr-un instrument politic, dar, in aceasta vasta si mutilanta operatie, nu si-a uitat nici o clipa scopul adevarat. Dovada ce s-a intimplat ulterior. In timp ce demagogia patriotarda se umfla, erau darimate vechi biserici romanesti si date intregi. In timp ce spectacolele-mascarada deveneau din ce in ce mai grotesti, casele memoriale dispareau una dupa alta. In fapt, asta arata ca national-comunismul lui Ceausescu era de doua ori antinational. Pe de o parte, obsesia lui Ceausescu era ca istoria trebuia sa inceapa cu el. De aceea, demola, programatic, monumente vechi, ca sa faca loc altora noi, pe gustul sau si al consoartei sale. Practic, aceasta echivala cu un atentat impotriva memoriei noastre istorice. In ultimii ani, paranoia ajunsese atit de departe incit pina si comemorarea unor figuri ilustre din domenii straine de politica deranja cuplul Ceausescu, de parca orice glorie umbrea singura glorie dorita la curte. A fost, intre altele, cazul centenarului Rebreanu intrerupt intempestiv din ordinul Elenei Ceausescu. Pe de alta parte, nimic n-a pus in primejdie sentimentul national ca demagogia, care se servea de el cu mijloace de bilci.
Iata de ce astazi, cind vad ca pietatea datorata stramosilor este amestecata, din nou, in lupta pentru putere, am senzatia ca incurc timpurile.
Uki partea a II-a Joi, August 15, 2002 12:35 AM
dixit:
Despre februarie 1990
[In acea perioada, “Romania libera” se tiparea in peste un milion de exemplare. Asa se explica, poate, de ce, dupa aparitia articolului “Iluziile au durat numai o luna”, primeam sute si, uneori, chiar mii de scrisori zilnic. Desigur, era imposibil sa le citesc pe toate. Le rasfoiam, citind pe sarite, pentru a cintari reactiile. In linii mari, ele se imparteau in trei categorii. Multi isi exprimau solidaritatea si ma indemnau sa am curaj. Altii ma injurau. De descumpanit nu m-au descumpanit, insa, decit persoanele (intimplator, sau nu, erau mai ales doamne) care incepeam prin a-mi spune ca m-au pretuit pentru cartile mele si sfirseau prin a ma avertiza ca, acum, le dezamagisem. Ce aveam contra domnilor Iiescu si Roman? Aceste scrisori le puneam deoparte. Si nu ascund ca au fost momente cind m-am clatinat. Daca aveau dreptate? Le paream, unora, incrincenat si nu eram, bietul de mine, decit un ins pagubos care-si pierdea o parte din prieteni si stirnea dusmanii doar fiindca tinea mortis sa-si recunoasca amaraciunile.]
Martie 1990
[Circula zvonul ca fostul patron al “Saptaminii”, Eugen Barbu, impreuna cu locotenentul sau , C.V. Tudor, ii propusesera lui Petre Roman un tirg: sa le aprobe scoaterea unei reviste unde sa-i “desfiinteze” pe toti opozantii. Gidilat de termenii lingusitori in care era facuta oferta, Petre Roman a muscat, se pare, din nada. Apareau si alte fitzuici nostalgice in care vocile critice, dinainte si dupa revolutie, deveneau tinta tuturor infamiilor. Fostii “tircovnici” care inaltasera pina in ultima clipa, cu glasuri subtirele, osanale lui Ceausescu raguseau acum, rastindu-se din ce in ce mai tare la cei ce avusesera candoarea sa creada ca revolutia a intimidat lichelele. Le tineau isonul, animati de un curaj psihanalizabil, indivizi care, din lasitate, nu deschisesera gura niciodata impotriva paranoiei lui Ceausescu. Lucrurile luau, astfel, o intorsatura, in acelasi timp, comica si sinistra. O revista obscura, protocita in viitorul sediu al PSM, bintuit de strigoi, a lansat insinuarea aiuritoare ca, la Roma, unde fusesem corespondent, as fi avut unele activitati care ar fi dus la expulzarea mea. Ceea ce neglijase autorul acelui delir calomnios era ca eu statusem la Roma, nu ani, as cum isi inchipuise, si doar trei luni, dupa care am fost rechemat ca sa fiu numit, impotriva vointei mele, la Televiziune, si ca, dupa intoarcerea in tara, am fost decorat de statul italian cu ordinul care-mi conferea titlul de “comendatore”! M-am hotarit (dovada ca, totusi, inca m-ai avea iluzii) sa pornesc o actiune in Justitie. Si am pornit-o. Dar, ca atitea alte procese de calomnie, ea s-a impotmolit pe parcurs.
. . .
Prima calatorie in strainatate dupa noua ani. Mergeam la Paris. La un moment dat, in avion, a trecut pe linga mine Ion Caramitru, care era, atunci, vicepresedinte al CPUN. Nu m-am putut stapini si I-am aruncat o remarca rautacioasa: “Domnule Caramitru, stiti ce inseamna FSN? Frontul Salvarii Nomenclaturii”. Ion Caramitru m-a privit si a trecut mai departe, fara sa spuna nimic, lasindu-ma incurcat. Imi parea rau ca un artist autentic accepta sa stea alaturi de personaje care erau straine de orice idealism. La Paris, am facut cunostinta cu Monica Lovinescu, Virgil Ierunca si alti intelectuali care ne ajutasera, ani la rind, prin “Europa libera” sa ne aparam impotriva propriilor noastre spaime. Alain Paruit s-a aratat dispus sa-mi traduca o carte, la solicitarea unei edituri pariziene. In Montparnasse, la Eugen Ionescu, l-am intilnit pe Matei Calinescu, iar in preajma lui Cioran am descoperit-o pe Sanda Stolojan. In casa lui Paul Barbaneagra, l-am cunoscut pe Vintila Horia, venit cu trebuir de la Madrid. Inainte de-a ne aseza la masa, am polemizat indelung pe tema culturilor precolumbiene.
. . .
Sunt un singuratec cu prieteni putini si cu o imensa nevoie de-a iubi, pe care n-am stiut sau n-am putut sa mi-o implinesc, dar asta nu m-a aparat de <>. Mi-au schimonosit pina si numele, pentru a-mi dovedi ca-si pot permite orice, mi-au atribuit intentii pe care nu le-am avut, mi-au batjocorit tristetile. De ce? Pentru ca am luat in serios ce-am sperat cind a fugit Ceausescu? N-am scris, in lunile care au trecut de la revolutie, un singur cuvint care sa incite la violenta, la vrajba, la ura. Din contra, mi-am marturisit, din ce in ce mai derutat, incapacitatea de-a intelege patologia urii si violentelor. Numai ca adevarul nu are azi nici o importanta, iar lichelele isi platesc totdeauna politele impotrica celor care comit prostia de a le atribui reactii logice.]
August 1990
[Recunosc, am stat in cumpana in ultima vreme. Mai are rost, oare, m-am intrebat, sa-mi spun parerea, sa marturisesc ce cred? Doar pentru a fi insultat? Am observat si la alti intelectuali aceeasi stare de lehamite. Dulcea iluzie cu care ne-am leganat, o vreme, ca o lupta de idei e nu numai posibila, ci si de dorit, s-a prabusit jalnic sub o avalansa de invective si calomnii. In cele din urma, a trebuit sa constat din nou, insa, ca pot sa ma impac, la nevoie, cu multe, nu si cu indiferenta. In plus, e vorba de un principiu la mijloc si de niste distorsiuni ale lui.]
Uki partea I Joi, August 15, 2002 12:31 AM
dixit:
Citeva fragmente din “Vremea intrebarilor” a lui Octavian Paler. Jurnalul are aproape 400 de pagini…
[Intr-una din seri, vazindu-l, la televizor, pe Ion Iliescu in faimoasa sedinta unde s-a decis ca FSN sa participe la alegeri, am avut senzatia ca traiesc un vis urit. Gesticula si vorbea intocmai ca predecesorul sau.
. . .
Marti seara, o seara neagra pentru mine, am fost tentat sa ma retrag iarasi printre cartile mele. Ce rost are? mi-am zis. Lumea aceasta nu este facuta pentru idealisti.]
In 23-24 ianuarie 1990, Paler a scris un articol care denunta furtul revolutiei.
[In dimineata aparitiei articolul, la ora 8 si un sfert, a sunat telefonul. Ma cauta de la Palatul Victoria, unde se afla, atunci, intreaga echipa instalata la cirma tarii, seful de cabinet al lui Ion Iliescu. Mi-a zis: ‘Domnul presedinte va invita la o discutie.” L-am rugat sa-i transmita “domnului presedinte” ca dimineata eu nu ies din casa, lucrez. Peste o jumatate de ora, m-a sunat Silviu Brucan pe care nu-l mai vazusem din scurta perioada (primavara lui 1965-iarna lui 1966) cind am colaborat la conducerea Televiziunii. In 1989, cred ca dupa transmiterea la “Europa Libera” a “scrisorii celor sase”, ma sunase la telefon (aflase, probabil, ca mi se retrasese dreptul de semnatura sau isi amintise de mine din alte motive), fara sa-mi spuna nimic precis, iar dupa revolutie m-a cautat o data, tot telefonic, la Uniunea Scriitorilor, sa se plinga de faptul ca nu era recenzat in “Romania literara”. Brucan m-a invitat si el la o discutie. I-am dat acelasi raspuns: “Imi pare rau, dimineata lucrez”. “Bine, atunci sa ramina pentru dupa-amiaza”, a zis eminenta ideologica a Frontului. Si am stabilit ca, in jurul orei 15:30, voi fi la Palatul Victoria. Abia am inchis telefonul si am fost sunat iarasi de la cabinetul lui Iliescu:”Domnul presedinte e de acord sa dicutati dupa-amiaza”. “Regret – am zis- dar intre timp am stabilit o intilnire cu domnul Brucan. Daca, dupa aceasta intilnire, domnul presedinte mai e disponibil, voi veni”.
Mi-am dat seama ca articolul meu iritase rau noua Putere. La 15:30. Cind am intrat in cabinetul somptuos al lui Silviu Brucan, am zarit, pe birou, textul, decupat din ziar si plin de sublinieri facute cu creion rosu. Convorbirea a debutat prost, cu o intrebare care m-a surprins prin cinismul ei:”Cum va imaginati ca noi vom da puterea pe mina taranistilor si liberalilor?” Am inteles ca Brucan nu-mi citise cartile si nu ma cunostea decit din ipostaza relatiilor de serviciu, vechi de un sfert de veac, de la Televiziune. Raspunsul meu a fost alta intrebare: “Dar, ma rog, cine v-a incredintat aceasta <> pe care, daca vreti, o dati, daca nu, nu?” Pina la urma convorbirea a constituit un dublu esec. Fiecare a ramas cu ideile sale. Cind m-am convins de inutilitatea dialogului, m-am ridicat, am bombanit ceva despre faptul ca nu ne aflam in anii ’45, ’46, si am vrut sa dau un telefon la cabinetul lui Iliescu. Silviu Brucan s-a oferit sa ma conduca el. Si m-a insotit pe coridorul luminat puternic, pazit de mai multe posturi de control. Cum ne-a vazut, seful de cabinet, de-atunci, al lui Ion Iliescu, Mihail Bujor Sion, un fel de copil de suflet, din cite am auzit, s-a dus inlauntru si, dupa o clipa, ne-a poftit sa intram. Iliescu era in camasa. Se plimba prin cabinet suparat. Dindu-mi mina mi-a zis ceva, de genul “ne-ati facut-o”, care m-a determinat s-o pornesc spre usa, explicindu-i “domnului presedinte”, care nu era, deocamdata, decit presedintele Consiliului FSN, ca nu eram dispus sa port o discutie pe acest ton. “Bine, va cer scuze”, a zis iliescu pe un ton conciliator. Ne-am asezat la masa lunga din fata biroului. Iliescu, in partea dinstre ferestre (am retinut amanuntul deoarece afara cadea seara). Alaturi de el, Brucan, care a asistat la toata discutia fara sa scoata un cuvint. La un moment dat, a aparut si Petre Roman. Venea de la o fabrica, foarte incintat de sine. Ion Iliescu frunzarea niste hirtii pe care isi facuse insemnari. Erau pregatite (m-am lamurit citeva ore mai tirziu) pentru un discurs la Televiziune in care, in aceeasi seara, a polemizat, fara sa ma citeze, cu ideile din articolul meu. Nici aceasta convorbire (pe parcursul careia am avut impresia ca Iliecu era descumpanit de “rigiditatea” mea si se intreba ce urmaream) n-a avut un rezultat mai fericit. Eu nu l-am convins pe numarul 1 al Frontului ca Frontul fura revolutia. Ion Iliescu nu m-a convins pe mine ca voia binele tarii. Drept care, pentru indulcirea esecului, le-a povestit celorlalti ca noi doi am invatat la acelasi liceu, “Spiru Haret”, si ca l-a iubit enorm pe unchiul meu, George Serban, profesorul sau de romana.
De fapt, nici unul dintre noi nu-l cunostea bine pe celalalt. Ne intilniseram, de citeva ori, in imprejurari neoficiale, in ultimii ani; o data in garsoniera unchiului meu, inaintea emigrarii acestuia in Italia, apoi la serbarile anuale de la liceul “Spiru Haret”, cita vreme au fost ele ingaduite, deoarece intimplarea facuse ca printre absolventi sa figureze multi “indezirabili”: N. Steinhardt, Alexandru Paleologu, Andrei Plesu si altii. Comparindu-l cu alti activisti, Iliescu imi facuse o impresie buna, imi paruse un spirit deschis. Credeam ca blocajul sau marxist tinea de conventiile epocii. Si, deodata, descopeream alt personaj, ahtiat, vizibil, de putere si marcat de fixatii ideologice.
Aceea a fost ultima mea discutie cu el. Si, probabil, nici azi Iliescu nu intelege ce “urmaresc”. In logica lui, orice atitudine e dictata de interese egoiste, cind nu e vorba de ceva mai rau. Ii judeca, se pare, pe toti dupa sine, incredintat ca nu exista nimic fara scop. Intr-o zi, la “Casa Scriitorilor”, Ion Baiesu, bine ametit, mi-a zis: “M-a sunat Iliescu – stii ca noi ne cunoastem din vremea cind eu faceam <>- si m-a intrebat ce vrei: vrei sa fii presedinte in locul lui?” Am incremenit. Nici o secunda nu-mi traznise prin cap sa doresc o cariera post-revolutionara. Dar cum sa convingi pe cineva care e obsedat de putere ca sunt pe lumea asta si visatori? Oricum, nepotul profesorului sau preferat i-a aparut, ulterior, lui Ion Iliescu in culori din ce in ce mai sumbre. Si ma tem ca nu si-a explicat, niciodata, in acesti ani, “inversunarea” cu care mi-am expus deceptiile. De vreo doua ori, in declaratii publice, a tinut sa faca o distinctie neta intre “unchi” si “nepot”. Primul a fost, bineinteles, un om minunat. Celalalt (adica eu), exact invers. Intr-o vreme a datului din coate, cind atitia se inghesuie sa parvina, romanticii gratuitatii n-au nici o sansa sa devina suspecti.]
Miti Joi, August 15, 2002 12:07 AM
dixit:
Bineinteles, da, Uki.
Uki Miercuri, August 14, 2002 9:47 PM
dixit:
Miti, am ceva fragmente mai lungi dintr-o carte de-a lui Paler. Sa le postez?
Uki Miercuri, August 14, 2002 9:43 PM
dixit:
Draga Q, parca "sectoristu'" se ocupa si pastrarea ordinii publice. Asadar sa fie doar o favoare facuta lui Nastase?
Porumbelul Pacii Miercuri, August 14, 2002 7:42 PM
dixit:
Bombonel a interzis distractia romanilor veniti sa se distreze pe litoral fiindca era sambata si duminica. Daca concertele ar fi fost joi cand toti tiganii se distreaza precis mergea si el la spectacol.
Q Miercuri, August 14, 2002 7:36 PM
dixit:
Uki,
Autoritatile locale trebuie sa aplice legea decibelilor. Politistii apartin de Ministerul de Interne, nu e treaba lor.
Uki Marti, August 13, 2002 10:11 PM
dixit:
Marius, cred ca de puturosi ce sunt politistii nu s-au ingrijit sa fie respectata legea aia, data anul trecut, de fapt. Dar de frica lui tov. nastase s-au agitat si ei nitel.
Marius ... Marti, August 13, 2002 9:37 PM
dixit:
Ionick

Buna observatia, articolul (la care dau legatura mai ajos, vorbeste despre Romania ca despre o tara normala, in care oamenii se distreaza si "fac bascalie de" sau "ataca pe" conducatorii tarii fara nici un fel de frica. Cit priveste zgomotul, nici mie nu-mi place, dar nu aceasta era problema, ci faptul ca la Neptun nu s-au impus restrictiile legale decit dupa ce a aparut "toarshu prim".

It's too quiet at Romanian resort


Ionick Marti, August 13, 2002 6:00 AM
dixit:
Constantin, n-am incriminat nimic, m-am bucurat doar sa gasesc un articol despre Romania fara nelipsita poza cu aurolaci. Am locuit ani de zile linga un ditamai hotelul cu un restaurant in care probabil chelnerii aveau antifoane, deci departe de mine apararea dreptului la libera decibelizare. Din cite stiu, acum exista o lege care reglementeaza cestiunea. Ce e pacat e ca se aplica punctual, nu pentru oricine, cum a fost cazul la Neptun.
Oua ... Americane Jumbo Size! Marti, August 13, 2002 5:10 AM
dixit:
Facem un "export-import" say "EGG EXPORT USA, SRL." cu oua de gaina nord americana adevarata? Eu va procur ouale ieftine ... contra valuta forte of course ... ca p'aci gainile nu s-a emancipat inca fata oul mare si bun ... iar voi gainarii adevarati ... faceti contrabanda cu ele in RSR ... incepem cu "Container 1001" ca sa nu va ia lumea de excroci!
Primesc oferte de piata ... cit dati pe mia de oua si cite mii doriti sa comandati?
P.S. Ce zici nea Gogule ... "merge"?
Securistul Marti, August 13, 2002 5:04 AM
dixit:
Ce nu o stiti pe Oana? Cea care iubeste calutii de mare astronomi:http://www.pbs.org/wgbh/nova/seahorse/images/zosteraedwarfvu.jpeg
Ouale cui? Marti, August 13, 2002 4:57 AM
dixit:
Si cind v-am zis ca tov. Iliescu nu da oua ca-i prea batrin si castrat de rusi ... nu m-ati crezut! Na ... acu sugeti laptisor de vaca cu banane din salcim ... daca n-a intarcat si flaminda aia de trage la plug zi lumina ... daca o mai trage saraca ca s-a scumpit iar semintele de soia ... plus ca tot timpu ba e seceta ba e inundatie ... sa-i "beep" in circa de comunisti ca nici urzicili nu mai creste ca alta data!?
Traiasca Partidu Iliescu Nastase Romania ... si of course buletinu meteo a lu coana Mitica capsunista civica!
Ghiopardul Luni, August 12, 2002 11:26 PM
dixit:
S-au scumpit ouale cu 28%.
Securistul Luni, August 12, 2002 7:45 PM
dixit:
Mea culpa ca am scos denumita Oana din numele geniului de la Externe.
Securistul Luni, August 12, 2002 7:34 PM
dixit:
Vai de mine dar ce mahnit esti Cetateanule Guvernat,nu stiai ca numele de Geona este un nume fara pata?Unde vezi tu vreo pata intre trei vocale si doua amarite de consoane?Servesc Patria si ai sai conducatori fara pata!
Cetateanul guvernat Luni, August 12, 2002 5:23 PM
dixit:
Inca o mostra de profesionalism tip Geoana : ministrul nostru de externe a incheiat cu Americanii acordul privind Curtea Internationala ignorandu-i grosolan pe oficialii europeni! Nu i-a anuntat despre intentia asta, nu a pregatit terenul prin negocieri cu partea europeana, a procedat fara diplomatie, asa cum numai un dobitoc procedeaza! Asta imi aduce aminte de insolenta cu care a respins ajutorul Frantei care incerca sa grabeasca intrarea Romaniei in Uniunea Europeana! Acordul cu Americanii putea fi semnat, poate, si dupa o negociere diplomatica cu oficialii europeni! In fond, Europa e cea care ne da banii de dezvoltare, daca alte considerente nu sunt de luat in sema de birocratii nostri dambovitzeni! Dobitocii agresivi, carpacii aroganti, astia stau in punctele de decizie, in sistem! Altii n'au cum patrunde acolo, ca de, nu respecta punctul 8 de la Timisoara, adica n'au dosar de colaborationisti cu regimul comunist, ei sau rudele lor! Astia dau ordonate ca sa ne scrie istoria, astia pupa cizma vizirului, oricare ar fi el, astia trag pieile de pe noi, dupa ce s'au gudurat in fatza jupanilor lumii!
Danny Los Angeles, linga Baicoi Luni, August 12, 2002 7:28 AM
dixit:
Coane Daniel (yeah, right)( :-p sa mi se inunde subsolu' daca mi-am inchipuit eu ca o sa scrii un tratat de "Reparatii Computere" din cauza mesajului meu "nevinovat". Din fericire, e bun pentru cei care "nu prea stiu cu ea". Ar trebui sa "cut & paste" ce scrisasi mataluta si sa pastreze textu' pe o discheta, care sa fie si "bootable". Ideea sa te sicii mi-a venit din amintirile de pe vremea cind mai ciuguleam un ban nemuncit, facind "colaborare externa" in "computer repairs". Ii iubeam cu pasiune pe aia care ma sunau plingind, fiindca nu puteau porni computerul. Ii iubeam tocmai datorita faptului ca aveam "$40.00 minimum charge" daca ma deplasam pina la ei acasa si cum nu eram nebun sa le spun la telefon - scoate utzupanule discheta din "floppy drive" - faceam si eu "juma' de suta" pentru o plimbare cu masina si desfacut carcasa de la computer, ca sa nu "se-nsemne fraieru'" ca a fost o treaba prea simpla. Oricum, ma bucur ca ai timp sa scrii mesaje atit de lungi, asta insemnind ca nu e chiar asa de "acra" situatia cu inundatia din subsolul locuintei. In final o intrebare despre o problema reala si se pare grava:
Daca nu mi se aprind becurile cind apas pe "power button" crezi c-ar fi bine sa bag intii cablul de alimentare in priza? OK, OK, hai sa n-o imping prea departe.
Uki Luni, August 12, 2002 6:02 AM
dixit:
Dorinella, mi-ar placea sa cred ca saturatia de muzica proasta a determinat aparitia legii contra zgomotului. Este destul de generoasa legea, tinind cont de disconfortul pe care-l creeaza zgomotul la orice nivel de volum, la orice ora din zi si nu doar noaptea. Presupun ca exista astfel de legi in toate tarile civilizate. Chiar titlul articolului este un pic sarcastic, si pe buna dreptate. Inca n-am reusit sa descopar cum de au capatat tinerii confuzia asta teribila intre "muzica" si "zgomot"?
daniel pentru tizu' lui Luni, August 12, 2002 3:34 AM
dixit:
Danielu' celalalt: ... Si când încerci sa mai faci misto, cauta ceva mai destept :-)))
Daniel Luni, August 12, 2002 3:25 AM
dixit:
Invalid system disk Replace the disk, and then press any key". Ai uitat vreo discheta cu mizilicuri si fara boot în A:\> ? ... :-))) Daca nu, atunci ai o problema: cica HDD nu este recunoscut. Ori este cum l-ai cumparat, adica nepartitzionat si atunci îtzi faci o Bootdisk în A: cu Fdisk, defrag, scandisk direct pe discheta, config+ autoexec.bat cu încarcare-DOS pentru Maus + CD-ROM, ca pe vremea lui MS-DOS si Win 3.11, ca-tzi trebuie când faci SETUP eventual sa fii independent de HDD la start.
Restul îl stii: fdisk + împartzeli (vezi ca ai probleme cu FAT 32 la HDD peste 30 GB, vrea doar DOUA partitzionari), format C:\ /u /v si apoi setup + backup daca tzi-ai facut. În 2 ceassuri esti gata si HDD merge-blitz
Asta daca ai HDD nou. daca-i vechi si nu vrea sa porneasca, atunci ai alta hiba. Valabil si pentru Dorinella, daca aia i-au zis ca HDD este irecuperabil. Apai nu-i tocmai asa. Merge babeste, dar... Deci Dainelul celalalt: s-o fi încalzit un pic si s-a blocat bratzul de citit date de pe disk: dai jos un pic din porcaria aia de instructziuni de pe HDD si-tzi lipesti fâshiile undeva sa le ai la vedere pentru alta data. Apoi desfaci cu o shurubelnitza ce are ca în Steaua lui David de 2 mm diametru. Nu te iau tehnic acuma, shurubelnitza arata la capat ca o sticla de vin, dar are canale ce se termina în Steaua-lui-David. Ca sa priceapa totzi. Desfaci acolo unde cica n-ai voie sa deschizi, LA DISK direct. Ai grija sa golesti masa, sa pui un servet alb si de-abia atunci sa desfaci. Shurubelnitza TREBUIE sa se potriveasca, nu fa experimente cu shuriu'... Deschizi placa HDD si ai grija sa nu stranutzi sau sa-tzi pice un strop de sudoare de pe frunte sau scape pe disc. Dai bratzul cu degetul dincolo de jumatea discului. Te mai uitzi o data daca-i curat, daca are vreo scama o curetzi cu un coltz pufos de shervet, nu sufla (stropi!). Închizi placa la HDD si acum vine partea de LOTO-TOT: bagi stecherul de curent si pânza cu contacte la locul lor. Vezi sa potzi scoate si baga alimentarea curentului fara sa se agatze sau sa o deplasezi lateral. Resturile de lipici ce fixau stecherul de HDD le îndepartezi. Acu-i acu'!!! Dai drumul la PC si cât acela-i la partea de Grafic, RAM si CD-ROM and so on, scotzi si bagi stecherul de curent la HDD. Placa HDD nu trebuie neaparat sa fie fixata la locul ei, merge si afara, pusa pe o cutie goala de carton, ca doar n-o lasi acolo. De-odata, daca ai noroc, dupa câteva ezitari, auzi cum o ia din loc HDD-ul ca un helicopter la care-i porneste turbina: 50% este facut. Daca nu, mai încerci, ca tot n-ai ce pierde, HDD-ul este considerat pierdut de catre specialisti dinainte de-al deschide tu. Dupa 5-6 încercari tot se urneste, daca n-a intrat apa-n el vreodata :-)... Dupa ce s-a pornit, trebuie "sal prinzi din zbor" cu F8, si-i zici sa se rezume la startul în DOS. Nix ca scandisk, ca în Modus asigurat. Nix WINDOWS înca. Daca-l ai în DOS faci urgent exact ce scriu eu aici: "fdisk/mbr". Dupa aceasta scotzi discheta si îi dai un nou start, normal, HDD-ul tau este din nou aici. FACI SCANDISK în Windoews, dar înainte lasa-l sa "suie sus", sa se-ncarce tot. SA NU FOLOSESTI suflatori de racorit diskul prinse de HDD. Ia-tzi o suflatoare zdravana, cu un sistem de prindere îndoit la un unghi 90° si pe care-l prinzi SUB HDD ca ala sufla cum trebuie, cu ca placinta aia de 20 de dollari. Placinta cea scumpa costa cam 20 de dollari-US, dar daca se-opreste , provoaca exact contrariul, se opresre miscarea aerului sub placa si o ia dracu în 5 minute, la peste 100 °C. Cu o suflatoare zdravana sub placa si una îndreptata pe CPU & RAM, care ptrinde un pic si GRAFIC-card, apai n-ai treaba , potzi pleca-n concediu, ca nu se strica nimic.. cam asta-i, mai mult nu stiu nici eu si nu va suparatzi daca nu merge la totzi fenta cu shocurile de curent la HDD si desfacutul placii + mutatul bratzului colector de date. La mine a mers figura acum 2 zile, ca am tot meshterit pâna am paradit un HDD fara importantza, de 20 GB. L-am paradit de doua ori deja, facea ca mitraliera daca voiam sa-i dau brânci sa porneasca. Apoi mi-a venit signalul ca nu daseste HDD-ul, fail bla-bla, etc. Asta-i semn ca HDDn-are nici pa dracu, numai ca trebuie miscat blatzul dincolo de mijlocul discului.
Cam asta-i tot. Sper pentru Dorinella ca-si recupereaza MP3-urile.

Taina a mai ieftina de rezolvat probleme este cea mai simpla: BACKUPS my friends, BACKUPS. Atunci te cam doare-n cot, ca ai 80-90% asigurat, fie ce-o fi. De la 20 GB în sus, s-au cam înmultzit "decesele de HDD-uri", vazui :-))) Au cam ajuns si aia la limita de sus cu GB la diametrul acela constant al discului. Bafta, m-am dus acuma, ca sunt frânt, azi toata ziua am lopatat de la subsol pamântu' mâlos al patriei adoptive... Tschüß!
DiV Luni, August 12, 2002 2:27 AM
dixit:
Domnilor, se pare ca nu mai vedeti padurea de copaci: concerte au fost anulate in ultima clipa doar pentru ca premierul era in vacanta si nu se dorea deranjat de gusturile plebee!!! Un social-democrat, cum se autonumeste!!! Un social-democrat care se poarta ca seniorul pe feuda!!! Numai ca feuda nu-i a lui iar romanii nu suntem iobagi!!!
Cristian - despre muzica data tare Luni, August 12, 2002 12:59 AM
dixit:
Am fost recent in Romania la oras. Sint mai multe hoteluri decit turisti si mai multe restaurante si discoteci decit populatie cu turisti impreuna. Toate acestea au muzica la maximum pina la fix 6 dimineata. Sa nu mai zic de tot felul de oameni care nu dorm nici o noapte numai umbla pe strazi cu sticluta si ii apuca dezbaterile. Sa ma iertati dar eu prefer vestul ca cel putin pot sa dorm noaptea.
Secera & Ciobanu Duminica, August 11, 2002 9:00 PM
dixit:
Imi pare rau ca "v-a izbit incetinitoru" abia la prinz ... atentie ce "produse consumati" ... textul era destinat celor care pot cugeta repede ... asa ca nu inteleg de ce v-a suparat tocma pe dvs.? P.S. Daca va permite PMS-ul ... mi-ar trebui si mie o vaca solida la plug ...
Q Duminica, August 11, 2002 7:16 PM
dixit:
Ycaar mai exista?
Dorinella Tiraspol Duminica, August 11, 2002 7:14 PM
dixit:
E adevarat ce spune Constantin. Legea ar fi bine sa se aplice si pe mijloacele de transport in comun. In autobuzele RATB sau in microbuzele firmelor de maxitaxi dai numai de manelele la volum maxim.

MV, tu intotdeauna esti tare trist. Te munceste ceva? Nu poti sa ne-o spui noua, unui barbat de toba si unei dame de pica, la ceas de taina pe inserate cand ceasul bate noaptea jumatate? N-am mai vazut flacau de la tara ca tine de nesimtit! M-a izbit abia acum, abia azi pe la pranz. Esti chiar baiat de baiat de la coarnele plugului sau vii tocmai din misterioasa India cu boii ei sfinti protejati de amendamentu' 1 fips?
Danielu alalalt Baicoi Sambata, August 10, 2002 9:51 PM
dixit:
Coane Daniel am si eu o problema cu computerul:
Incerc sa-l pornesc si zice ca "Invalid system disk
Replace the disk, and then press any key"
Crezi ca trebuie sa schimb si eu Hard-Drive-ul ca biata Dorinella? N-ar fi mai bine sa cumpar un computer nou, ca asta e o vechitura de Pentium IV 1.7 GHz? Orice sfat e bine venit, da intii scoate apa din subsol ca amaritii aia de sobolani au ajuns probabil la capatul rabdarii.
Constantin (Senegal) Sambata, August 10, 2002 7:46 PM
dixit:
Exista si un dram de adevar in interzicerea "muzicii" date tare in Romania in locuri publice. Eu unul, pot spune cu convingere ca am suferit destul de mult in Romania de pe urma unei anumite "boli nationale". In majoritatea restaurantelor, a barurilor sau ce-or fi fost, "se da" muzica la amplificarea maxima, in toata tara si mereu. Atunci cind te duci cu cineva la un restaurant, este exclus sa poti discuta ceva cu el. Pentru a schimba vreo informatie, cit stai in acele cutii asurzitoare, singurul mijloc este sa scrii citeva cuvinte pe un servetel.

Imi amintesc ca am fost cu o delegatie importanta franceza la restaurantul statiunii Voineasa, prin 1993. Desi ar fi fost bine sa fi schimbat idei si acolo, desigur, cu tactul necesar, nu am putut comunica nimic cu ei. Din cauza zgomotului, ne clantaneau pina si oasele in cap. Atunci eu le-am povestit cu voce tare despre broasca din lac, si ei mi-au raspuns amabil, dind intelegator din cap si zimbind, despre polul Nord. Afara am ris, cind in fine am putut auzi ce spunea celalalt.

Nu mai vorbesc despre calitatea muzicii-zgomotului; manele sordide sunt la ordinea zilei. Si la Neptun, in cazul incriminat de Ionik, probabil ca se exagera temeinic. Sunt sigur ca nu toata lumea avea nevoie de zgomote asurzitoare pentru a simti ca exista. Trist este ca aceste lucruri nu sunt reglementate corect legal, ci se isca focuri de paie, doar cu ocazii simandicoase.

In Germania, in restaurantele in care se aude muzica, aceasta este data incet si perfectiunea sonorizarii o face chiar placuta. Exista si localuri pentru sinucigasi acustici, unde "muzica" se putea servi la peste 100 dB. Ordine ...
Ionick Sambata, August 10, 2002 7:18 PM
dixit:
Un premier in plina vara
[...] A flurry of stories and satirical cartoons appeared in national newspapers comparing Nastase to former dictator Nicolae Ceausescu, who vacationed in the same mansion and allowed entertainment only until 10 p.m. And Neptun’s head police officer was fired Monday for unexplained “grave deficiencies.”[...]
O.Brega Chisnau Sambata, August 10, 2002 3:27 AM
dixit:
Simbata, ora 14,10, ora Romaniei, ascultati la BBC la rubrica Arena, un documentar Goma despre Goma, primul episod din doua, daca sinteti departe puteti gasi inregistrarea la www.bbc.ro iar aici e un alt interviu radiofonic cu PG din 1 august 2002. Aveti grija la semafoare si nu dormiti ca o sa ratati cutremurele meteoritii si federalizarile ;-))
Uki Sambata, August 10, 2002 1:44 AM
dixit:
Tovarase MV, uite ca am vazut ca era vorba despre o greseala cu IP-urile si nu meritai ieri chiar toate atentiile alea. Astazi insa, da. Pentru informatie, sugestia aia a matale nu se potriveste la mine, da' inteleg ca asa te inveselesti si intaresti mata. Mental, vreau sa zic. Ei, dar confidentele de natura intima nu se fac totusi in public. Mai voiam sa te felicit pentru buna memorie pe care o dovedesti cu strigaturile alea comuniste! Eh, se vede ca sunt singurele amintiri din tinerete pe care le pretuiesti.
Daniel Vineri, August 9, 2002 9:24 PM
dixit:
Miti
Demi-nedemi, cu tine tot nu ajunge omul la un liman, de aceea ma las pagubash, nu ma apuc de polemici sterile cu tine. Vad ca tzi-ai dat drumul în curte la vizitiul de Texas, cearta-te cu asta, ca are niveau si ésprit cum îtzi doreste inima.
Ca bine tzi-a zis, care tzi-a zis, ca esti rigida. As zice ca esti mai rigida decât un calorifer socialist de fonta, când te încontrezi cu careva. Ai dat o noua definitzie notziunii de rigiditate. Bravo!

O tzii p'a ta pâna-n pânzele albe. OK, semicoct, pregatirea mea din care-mi câstig pâinea este tehnica si "pe lânga" asa, pentru suflet si nu pentru sulemeneli d'astea online intercesate, vine si partea cealalta. Eu n-am sindromul Michael Jackson, iar tu oricât te-ai stradui, un iz de semintze prajite tot ramâne dupa tine, în tot ce faci. Uite, si în felul cum abordezi tematicele pe care tot tu le duci apoi la groapa dupa scurt timp, într-un mahalagism spoit cu neologisme constipate (intercesate, ca sa priceapa toata lumea asta sensibila si subtzire ce se perinda p'aici ...). Cum te-ntorci, tot la bomboanele agricole de la Sala Floreasca ne calauzesti pashii. da-o pe BPT, care n-a fost o serie rea la vremea ei -nu mai cred ca este asa de ieftina o carte acolo si-n ziua de azi- si a fost cum îi spune si numele, pentru tot omul care voia sa citeasca ;-) Nu-mi rastalmaci vorbele, cine a vrut sa citeasca , a facut-o si la comunisti, pâna si pe Cioran pe sub mâna l-ai gasit, asa ca nu mai fa paralele fortzate, ajustate asa, de-amoru' artei, ca de exemplu aici mai jos, în raspunsul tau suffisante: system politic imoral = automat popor dobitoc si necitit, ca efect de neocolit.

O fi si cum spuneai tu pe la CRL: "Ce-i permis zeilor, nu-i permis boilor", nu te contrazic, asta-i spui lui MV, nu mie, presupun...
Dar si aia cu "Coboar-o pe nevasta lui Apis de pe tronul zeilor si va deveni vaca precum toate vacile" ar trebui sa-tzi dea de gândit. Nu mi-o lua iara-n nume de rau, asta s-a vrut un sfat amical.
Pe lânga asta ai putea sa-mi fii un pic recunoscatoare, ca tzi i-am alungat pe totzi pupincuristii si bonjouristii încoace de la CRL. O socoteala mai veche cu Genosse Stuficle: mi-a dat un code si apoi l-a anulat fara sa-l fi folosit eu vreodata, asa pur si simplu. Când l-am întrebat dece face asta, mi-a raspuns : "-Poate s-o fi stricat ...". Toamna se numara bobocii...
Dar deja este cam îndrazneatza manevra din partea ta, ca sa nu zic altfel, sa te-apuci tocmai tu (!!!) si aici, în spelunca asta cu "chiultiur"-ioc sa-mi censurezi vorbele si sa-mi trasezi sarcini ca ce am voie si ce nu sa gândesc. HP PataPePu ramâne ceea ce este, un PePu. Vad ca te-am nimerit fara sa vreau, te recunosti în fuduleala cu personajul, altfel nu sareai ca o marxist-leninista "sa ma pui la punct atât din punct de vedere, cât si politic ...".
Alivoar printzeso si nu mai dansa în jurul focului ca tzi se-aprind fustele. Sorry ca nu mai pot sa particip la greva Dvs telectuala d'aici, dar am subsolul inundat acasa si nu ma mai învârt p'aici. Cred ca si tu te bucuri când ma stii departe de situl tau, asa ca ne bucuram amândoi c-am scapat unul de altul. Alivoar ;-)

Daca-mi permitzi un ravash scurt birjarului tau texan, restul sa ma scuze ca am si eu d'ale mele de rezolvat acuma:
Mai MV nenorocitule, tu tot vrei sa te picuri la gard cu câinii ai mari si nu potzi ridica piciorul atât de sus. Du-te ma d'aici, spala-i mashina Coanei Mitica, nu te mai vaita ca ne censureaza. Ca una-i sa o zgândari si alta-i sa te miauni ca un mârtan strivit, asta dupa ce-o tragi prin cacao pe la tine prin cocina aia de la Boardhost/Gazieta. La tine-n imbecilul ala de Midland =Scornicestiul Americii, se împushca vecinii daca vin unul la altul prin curte, pe usa din dos, asa ca ce mai vrei? Taci în banca ta si cauta s-o fentezi, daca-tzi merge. Ca tu daca-ncepi sa cenzurezi la tine-n cocina aia sinistra, zice omul ca iar te-ai pravalit p'acolo precum cornuta-n rasadul cu trandafiri. Daca nu-tzi merge manevra sa mai intri p'aici, atunci ai avut ghinion, o sa supravietzuiesti tu cumva, vezi tu... Asa ca taca-tzi pliscu'.
Securistul Vineri, August 9, 2002 8:47 PM
dixit:
Mult pres fericitule recunosc ca am pus pe piata in colaborare cu americacanii laptopuri spion cu transmisie prin satelit,cu periscop,cu sistem de telemetrie si amplificare de sunet pe unda laser.Insa nu ne-am gindit ca va fi unul ca tine care sa ne dea lucrul peste cap,nu l-am conceput sa fie pus in apa fierbinte.Ar fi trebuit sa-i punem un sistem de racire si radiatorul de la dacia nova nu intra intr-un asa mic laptop! Inapoi la saiba! Servesc Patria si respect inamincul!
Porumbelul Pacii Vineri, August 9, 2002 8:40 PM
dixit:
Ce generoasa esti tu, Miti! Ai auzit ca vine cutremulu si ai dat drumul la toti pe Ciberplai!
Mult Prea Fericitul rocker, Porumbelul Pacii Vineri, August 9, 2002 8:26 PM
dixit:
Mie imi place sa invat lucruri noi si am experimentat tot ce s-a discutat aici. Am umplut cada cu apa fiarta, am luat Laptopul meu ToaSheba si l-am aruncat in valuri. Sa vedeti dracia dracului! S-a dat Putin la fund, a scos bulboci si cand nu a mai avut aer pac a scos periscopul. Dau sa-l scot din cada si prinde-l daca mai poti. Inota mai abitir ca un delfin. Am pus mana pe lanseta, am agatat un SIDI piratat in carlig si l-am momit sa vina la mal. S-a zbatut el cand a dat cu antenele de mincioc da eu nu i-am mai dat drumul si l-am scos pe uscat. A inceput sa curga din el numai Dosi, Windowsi, Mandracke Linucsi si Redheti siroaie. L-am stors de soft cat am putut si l-am pus pe sarma la uscat. Nu m-am intors bine cu spatele si al dracului jnapanez cand a simtit sarma din prima s-a conectat pe saitul siaeiului si m-a turnat. Ce ma fac eu acum? Dau vina pe voi sau ma las bootat pana-mi sar capacele?
Secera & Ciobanu Vineri, August 9, 2002 7:23 AM
dixit:
Tov. Dammyiel mata esti kult rau ... pe linga Sportul ai citit si Programu Partidului, operele complete a lu Marx, Engels & Lenin ... ca sa nu mai vorbim de discursurile complete ale lui Stalin & Castro in limbi foarte originale ... bine infipte'n popoul lu Coana Mitica Cenzurista care ne sterge si ne blocheaza dupa cum vrea PMS-ul dinsei cel civic. Am si eu o nedumerire PreaReciclato ... de ce am fost gratiat cind nici macar n-am facut cerere ... ca sa nu mai vorbim de pupat curul dvs. cel amplu si fesenist in Piata Intregii Natiuni! Tov. UKI delirezi ... desi se zice ca "soarele si onanismu intareste organismu"!
Miti Vineri, August 9, 2002 1:31 AM
dixit:
Daniel, ca demi burjui culturistic ce te declari nu cred ca ai suficiente actiuni la Fabrica de Absolut sa poti decide exoflisirea din cultura a lui, de exemplu, HRP -- asta-i de fapt problema confuziei dintre alegerile democratice si cele culturale, te-ai prins? :-)
Pe urma, ciudat criteriu de taxonomie culturala folosesti: cei mai cititi ar fi, dupa tine, artistii de dupa natzionalizare! Atentie. In agora democratica, ai dreptul la exprimarea oricarei pareri, oricat de anapoda. In gradina la jupan Akademos, ai drept doar la exprimare buna si frumoasa. Daca asta insemna impartire cu baltagul, in caste, Vitoria sa-mi fie aliasul :) Pana acum tre' sa fi inteles figurile de stil. Daca nu, nu!
Cat despre complexul lu Oxi Moron, nu m'am prins ce-ai vrut pentru ca sa zici: sunt a 2a generatie in ghete, bunicii mei au fost tzarani nu imperiali de Ferentari. Ia in calcul si ipoteza ca la sensul umorului s'ar putea sa ne deosebim destul de mult.
Ghiopardul Joi, August 8, 2002 8:19 PM
dixit:
Cum e turcul si pistolul! Rockerii astia tot comunisti au ramas!
Daniel Joi, August 8, 2002 7:55 PM
dixit:
Miti
Unde anume-n Spania stai, daca am voie sa-ntreb? Asa, de curiozitate, ca 99% de-aici stiu asta deja, presupun.
Daniel -semiborjoazu' Joi, August 8, 2002 7:52 PM
dixit:
Miti Valoarea nu se stabileste prin votul majoritar al oamenilor muncii de la orase si sate ce au depasit varsta majoratului!

Lasa draga, n-o devia imediat pe line moarta-n Triaj, ca si MV cu pluta lui de pe Rio-Grande, cand îtzi prinzi un picutz degetu-n usa :-))) Aici pe sit nu-i urma de cultura-n general, de aceea nu m-am dumirit la vremea aceea dece ma atentzionezi cu paralela asta cultura-democracy. Aici erau doar ceva sforaieli patapievicesti, dar în rest canci... De aceea ziceam mai jos ca ceva mai multa democratie n-ar strica, daca din cealalta "va sa-n zica ca nu iezista"...

Deci "conflagratzia asta locala" n-are nimic cu ghiolbanii de la orase si sate si nu te eschiva din coltzul boxerului cu "trimiteri generalizate la pacatele bolshevice": aici tu, aia "burghezo-moshiereasca" nobila si culturala, tronezi in toata splendoarea ta cu fusta-olé si castaniete, nu tzi-a impus nima' de la Shientru nimic, si nici dare de seama si alegeri n-ai.
Este pagina TA. Webmaisoreste-o-n liniste, n-am venit sa-tzi tulbur somnu', dar slabeste-ma cu ŕ proposurile suffisante "de sus în jos", ca nu sunt MV si nici n-am citit doar ziaru' Sportu' la viatza mea.
Si tot asa ca si pâna acum, consider ca Patapievici este un bashit de gonflat neo-parvenit, care in chimie era (null-virgula-nimic) si "-Ia sa-i tragem un shocking, ceva boulversante asa, pentru snobii astia care cumpara toate tâmpeniile, daca se recunosc în subconstient în ele".
Iar oamenii de cultura români actuali [egal ca sunt înca pe la Bucuresti sau s-au mutat prin Europa de vest], nu sunt neaparat sforaitori si zgomotosi ca un harmasar încintat lânga iapa favorita, altfel spus ca si parvenitzii epigoni. Artistii si cei mai cititzi-asa de astazi, sunt in marea lor majoritate generatzia de dupa natzionalizari. Asa ca nu vad ce paralela bolshevista are cu lipsa de cultura un copil de om sarac ="clasa muncitoare" [aia automat ghiolbanizata paushal daca n-a avut vreunul în familie de mânca rahat la Europa Libera înainte de 1989, cu chiultiurile-lipsa si non-democracy]. La fel nu-i automat sa fie si om de cultura vreun plod de burjoaz valach cu adresa de Paris pe carnetul de conducere si chinuit precum gâsca cu bagatul pe gât al bibliotecii parintesti, ... asta când lui/ei numai capul la PORSCHE si chefurile de high-society îi sta, unde se da bascula ca cine-i taica-su si ce chiultiur are p'acasa, pa totzi paretzii atârnata si îndesata-n biblioteci de pe care nici praful nu-l sterge sa-l mai ajute pe taica-su...
Te rog nu generaliza iara, nu împartzi în caste delimitate cu baltagul, caci daca ar fi sa ne luam dupa originea burjoaza, ar trebui sa vinzi acuma semintze-n Ferentari iar eu sa vând lebenitze-n Obor, vorba lui Suca, amicul meu. (Lebenitza=Harbuz pentru Elita ta moldovineasca di piu-aciulea, qui ne comprend plus roumânesti, pacatili nuastri!)

Dar spune si mie, ce sari asa imediat si faci balonashe de sapun când tzi-o mai zice careva si tzie, nu doar vitzavercea? Asa te scuturi a spaima daca vine careva (eu, altul) si doar se freaca la misto, [în cazul meu precum mistretzu', recunosc], de Piedestalu' teu "neo-burjoaz". La asta-i zice "Complexu' lu' Michael Jackson". Nici ala nu vrea sa fie negru, nici el nu stie dece :-)

În rest numa' bine, ... salut reluarea dialogului Nord-Sud, cum ar zice careva la Pheniang acuma... Mai glumim si noi, da-o dracu'! Ca daca am sta cu falcile încremenite toata ziua, îmbatrânim înainte de vreme. Si, cica la femei sa fie babe este mai rau decât la barbatzi sa fiu moshi.

Plec si eu la drum acuma, ca mi-a stricat vremea asta tot concediul. Vin eu înapoi în 2 saptamâni, recuperez ce-a mai ramas nevazut din planul initztial.
Tzî-tzî,...ce-nseamna sa fiu Onest ;-)...

Miti, daca tzie-tzi place Patapievici, treaba ta de fapt, si ca sa fiu sincer si dreptul tau sa-tzi placa ce crezi tu ca se merita, nu hotaraste altul pentru tine. Eu pe partea cealalta, nu pot sa-l sufar, mi-este arogant, ...dageaba, nu pot sa-l vad! Fiecare cu ale lui. Îl lasam acuma de HR Patapievici ISBN 973-50-0220-5.

Pare ceva fortzat sa tooot pomenesti de cultura, aduce dupa o vreme a polieiala snoaba, a ..."rau necesar pentru doritorul de recunoastere publica" sau deh!, de "zugravit peste" , IMAGE-shlefuiala în disperare.
Asimilarea culturii, ( mai întotdeauna adusa la viatza de altzii, ne înfruptam si noi din talentul sau -dece nu?- genialitatea altora ...), este un proces îndelungat, extrem de monoton as spune chiar. Si nu se termina nici la batrânetze, chinuit de boli si slabiciune fizica. N-avem noi ani de trait, ca sa citim tot ce ne-am dori, sa vedem tot ce a fost pictat, sculptat pe Lumea asta. ["Noroc cu aia de cumpara pe milioane si ascund în dulap, ca ne mai scutesc de-o corvoada", mi-ai trânti-o acuma, cum te stiu :-) ]. Si nici nu putem toata ziua sa facem ce dorim, pentru ca cei mai multzi dintre noi mai trebuie sa ne si câstigam pita aia de toate zilele, cel putzin 8h/zi, daca nu 12 uneori.
Mai Miti, nu ca nu-tzi dau dreptate în mare parte, dar forma aia în care ai spus-o prea elimina categorii de oameni care au petrecut mai mult timp în biblioteci, decât asa câte-un "artist la moda burjoaz" d'asta. Uite, desi este si asta cu nasuc pudrat, dar DAN de la Bucuresti este un om cult, nu ca-i presedinte de CAP dar nici ma-sa n-a aruncat cu galbinii de aur dupa el si nici cu gouvernante francaise nu l-a tzinut. Asa câte unul zice el pompat cu chiultiur, care apare-n tembelizor pe la TVR, ... "n-as paria pa calu lui"... Nici Garrigue nu a vazut lumina zilei la Palatul Windsor. Pana si HR al tau o fi stat la bloc proletar la vremea lui si nu stiu amanunte dar nu cred ca taica-su a fost Bulibasha din Ferentari ca sa poate spune ca are sânge albastru. Propun sa mai nuantzezi decretele astea cu caracter definitiv, totalitare desi nu neaparat "bourjuaz-chiultiurielle".

Toate cele bune. Ce-tzi pasa, tu ai 35°C p'acolo si broscanii astia umbla-n cizme de cauciuc si cu impermeabile trase pe ochi.
W3.1 Joi, August 8, 2002 7:27 PM
dixit:
Thanks Onestule, o sa-ncerc si o sa-ti comunic rezultatul. Stima...
Uki Joi, August 8, 2002 6:21 PM
dixit:
MV, ca intotdeauna vorbesti in dodii si esti si plictisitor pe deasupra. Si ca si cind asta n-ar fi fost o indeajuns de penibila combinatie, te tii si de giumbuslucuri lipsite de haz si ratiune, semnind cu numele altuia. Du-te cu Dumnezeu, mai cap de varza.
Solidaritate cu Basarabia Joi, August 8, 2002 6:09 PM
dixit:
15 Agust ultima zi pentru semnaturi
Miti Joi, August 8, 2002 4:58 PM
dixit:
Daniel, nu numai pe situl asta procedurile democratice nu se aplica, verbatim, culturii! Reprezentarea culturala nu se face similar reprezentarii parlamentare, de exemplu! Valoarea nu se stabileste prin votul majoritar al oamenilor muncii de la orase si sate ce au depasit varsta majoratului! Daca tii cu tot dinadinsul la o paralela cultura-democratie, as spune ca in cazul stabilirii valorii e vorba mai degraba de un vot cenzitar: voteaza doar burghezo-mosierimea de la o anumita zestre culturala in sus, nu tot ghiolbanul!
Daniel +/- Onestu' Joi, August 8, 2002 2:18 PM
dixit:
Hallo, Hacky !
Test de 32 afgust. "Eroare, luati legatura,... din cauza unui dushman al Boborului..."
Care "... voi da jos shield-ul cafenelei ca toti suntem romani, mai mult sau mai putin Onesti :))) " ??? Precis ca nu te-ai gândit si la mine, când ai scris astea, asa-i ? Am auzit ca daca mai extinzi mult Shield-ul, te-ncui afara singur acushica. Mai ales la alea cu LINUX.
Asteptam deci 32 afgust, poate ca atunci intra în vigoare ;-)

Ploua, ploua ploua, vreme de betzie"
Si de facut copii, ce melancolie!... "

Asta a fost ajenda chiultiurala non-democracy :-)))

Hallo, Domnu cu Win 3.1: cred ca Win 3.1 acela n-are nici pe dracu, dar am impresia ca este miscat HDD din "steckerul" în care este bagat în laptop, ca alea sunt impinse ca un stecker în priza intr-un soclu facut special. Poate la hurducat s-o fi miscat din loc. Daca-i hiba la încheietura ecranului cu partea cu tastatura, atunci nu ma pricep, ca acolo oricum dai, strici ceva contacte. Si nici scule de mecanica fina n-ai niciodata ce-tzi trebuie si nici mâini destule sa le tzii pe toate-n aer, sa nu rupi firele si sa mai si lucrezi acolo ceva eficient. În rest habar n-am: laptopul se desface de la fund si "se scot matzele din el" de jos în sus, nu "de sus în jos". Poate la tine-o fi altfel. Egal! Mare lucru nu mai ai ce strica la el, nu? :-)
Chestia cu cafeaua rasturnata si cu Maus-ul exterior: apai între tastatura si ce s-a blocat acolo, este o "pânza cu mii de fire", legatura aceea care este si ea bagata într-un "stecker". Si cafeaua are marele talent sa se bage "pe la încheieturi" p'acolo, se evapora apa si ramâne maglavaizul ala negru, care trebuie curatzat cumva ca se face ca cimentu'. Dar nu cu dalta si ciocanu, chit ca, cu sculele alea au scos domnii Phidias si Praxiteles statui uimitoare. La laptop nu stiu dece, dar nu functzioneaza satisfacator metoda :-))) ...
Numai bine!

"Ce-nseamna sa fii Onest"...
ce s-a intimplat cu js? de la costeiul de sus Joi, August 8, 2002 11:59 AM
dixit:
Hello, Stie cineva ce s-a intimplat cu JS aka JS+ aka JS= ? Nu-l mai vad pe aici de un timp.
Daniel Joi, August 8, 2002 2:54 AM
dixit:
Miti
Mi-ai spus un secret nu de mult, aici pe situl acesta: "Cultura nu este democratica" , ziceai. Deci sunt antagoniste, aha!

... Ce de-a democracy p'aici ;-) ...
[1:1]
Daniel (Din Italy cea ploioasa, de zici ca-i musonu' de Bangladesh p'aici) Joi, August 8, 2002 2:40 AM
dixit:
"Eu, lucrezi cumva la muzeul tehnicii de calcul? Am auzit de windows 3.11, parca era inainte de Revolutia Franceza"

Si tu ai Dorinello Win 3.11 for Workgroups pe PC-ul tau:
... faci click pe C:\Windows\Winfile.exe si instantaneu te cuprinde un val de duioshie si aduceri aminte... Asta pâna nu-ti aduci aminte de cum se bloca si nu se mai urnea, la ale 4 MB RAM de pe-atunci ;-)
Win-XP nu-ti trebuie, daca mai ai jocuri care cer DOS. Win 98 SE este ULTIMUL care are DOS-boot normal, cu BIOS/Config + Autoexec.bat /(Win) *.vxd /Maus+ Desktop up...
Pentru Win- Millenium sunt scule de reactivat partea DOS, aia care cica nu mai exista... zice Billy Gates.
Dar XP este deja ceva destept si cele mai multe programe de CAD, Office XP sau jocuri noi se descurca bine cu XP. Este si normal, TOATE drivers sunt NOI, alea de la Win 98 SE sunt din 1999. TREI ANI! Apai dupa fiecare re-setup cautzi updates la rablele reimplantate în system si le bagi pe HDD, apoi cautzi pe unde o fi iara acel DirectX 8.1, sa-tzi aduca ceva DLLs "mai la zi". Necazu-i cu seria aia de înregistrare pentru XP, pe care cica o primesti de la Microsoft nu stiu cum, (dar tare încâlcit si online si per telefon si mai stie dracu ce mai îi fata si lui Billy Gates din capatzâna).
Apai eu am votat "calea a mai scurta":
Pe Windows XP îl vrajesti in felul acesta: cica are SERIA= (exact ca aici mai jos!)
F_C_K_G_W_-_R_H_Q_Q_2_-_Y_X_R_K_T_-_8_T_G_6_W_-_2_B_7_Q_8
Dar toata shcoala CUM se face treaba o gasesti la linkul de la jos aici:
ultimate_*_original.htm
Sper sa-ti fie de folos. Eu nu-mi motez XP ca n-am dece momentan. XP poate "citi" NTFS & FAT 16/32, deci un avantaj clar deja.
Am vazut pe undeva Windows XP & Office XP DOWNLOAD, daca tot îtzi bagi XP, nu? :-)...
Dorinella Tiraspol Joi, August 8, 2002 12:34 AM
dixit:
Ce sa fac oare? Sa trec de la Windows 98-SE la Windows XP Profesional? Merita? E mai subtil?

Vai dl. Securistul, dar eu nu am leptop ca sunt mica desi... ar fi fost tocmai bun pentru degetelele mele finute. Mami m-a a cadornisit cu un desktop pentium III la 1,4Ghz. Cand a auzit de bere mi-a zis ca nici macar inghetata nu am voie sa manac ca e fabricata de Basescu din mancarea de caine trimisa de Brigide Bardot. Totusi, tine berea la rece ca acum se intuneca si o fura somnul de poti sa tai lemne pe burta ei ca tot nu se mami scola.

Eu, lucrezi cumva la muzeul tehnicii de calcul? Am auzit de windows 3.11, parca era inainte de Revolutia Franceza.
Din Observatorul Cultural Miercuri, August 7, 2002 7:06 PM
dixit:
Sursa: http://www.observatorcultural.ro/
Elie Wiesel: dezamagitor
Gabriel ANDREESCU
[...] Elie Wiesel era o piesa grea pentru corul rational. Vizita lui la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei era asteptata ca semn de reconciliere in aceasta nedemna confruntare. Iata ca premiantul Nobel nu a facut gestul. A preferat sa umble prin Cimitirul vesel de la Sapinta, decit sa se incline inaintea unor fiinte torturate si aruncate in cimitirul saracilor (de fapt, al nimanui), intre victime aflindu-se chiar evrei ­ carora le este dedicata o expozitie tematica, intr-una dintre celulele Memorialului, cea pregatita de catre Teodor Wexler si expusa o vreme la Muzeul de Istorie din Bucuresti. Ar fi insa fals sa se spuna ca "Elie Wiesel nu a vizitat Muzeulł. Formularea corecta este: "a refuzat sa-l vadał. Il intimpinasera scrisori pline de simpatie. Insasi prezidentia facuse ce tinuse de ea pentru a impinge vizita oficiala spre Muzeu. (SPP pregatise terenul.) Asteptarea fusese atit de mare, incit i-a prins pe picior gresit pe ziaristi, mare parte din presa anuntind ca sosirea lui Wiesel la Memorial a si avut loc. Nu a avut loc. Elie Wiesel a refuzat sa viziteze Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei. Daca nu a facut-o, nici ca mai trebuie asteptat altfel decit ca simplu muritor care se gindeste sa intre intr-un muzeu. Nici nu cred ca jocul acesta cu "reconciliereał, despre care am vorbit, mai are sens. Ce este de reconciliat? De ce o oroare trebuie privita diferit de alta? Crimele impotriva umanitatii nu sint justificabile, nu sint exonerate de nimic, oricine ar fi subiectul crimelor. Umanitatea are nevoie de justitie, iar daca cea legala nu este intotdeauna posibila, atunci ea trebuie recuperata macar simbolic. "Unde justitie nu e, memoria tine loc de justitieł sta scris pe unul dintre peretii Memorialului din Sighet. Propaganda impotriva memorialelor anticomuniste este pur si simplu revoltatoare. [...]
EU Miercuri, August 7, 2002 6:11 PM
dixit:
Cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele. Stima...
Jim Morisson Miercuri, August 7, 2002 5:53 PM
dixit:
Proba de rockerism mioritic: In timp ce marele barbat de sat, Adrian--Premierul minune, se repauza la Neptun dupa eforturile carmuirii bietei tzarisoare pe cele mai inalte culmi de crestere negativa, supusii Marlaniei Sale au gasit de cuviinta sa se distreze, printre altele, la concerte ce nu gadilau in mod placut urechea prim-ministeriala! Asa ca a dat ucaz 'mnealui sa se suspende concertul Irisilor ce tocmai trebuia sa inceapa! Irisii s-au dus cuminiti la locurili lor! Publicul la fel! Rusine PMului, rusine rockerilor, in aceasta tzara de dobitoci in care ei sunt cei dintai!
Hackspeare Miercuri, August 7, 2002 5:27 PM
dixit:
Cu voie de la stapanire si cu ocazia lu 23 August :) , de maine, voi sparge codurili La Idee si voi da jos shield-ul cafenelei ca toti suntem romani, mai mult sau mai putin Onesti :)))
Miti Miercuri, August 7, 2002 5:16 PM
dixit:
Domnule EU, va datorez scuze pentru confuzie: am revazut cu atentie fisierele cafenelei. Cele bune.
Bertrand Russell Miercuri, August 7, 2002 4:57 PM
dixit:
"War does not determine who is right - only who is left."
EU Marti, August 6, 2002 10:37 PM
dixit:
Draga Dorinela, nu te pune cu nea JS, ca le stie pe toate, auzit-ai? Stima ..... si felicitari pentru depanare.
EU Marti, August 6, 2002 10:34 PM
dixit:
OK, thanks draga DANIEL. Am uitat sa-ti sopun ca laptopul meu e cu WINDOWS 3.1. Daca asta schimba ceva in cele de mai jos, mai zii, daca nu, thanks again si multa stima.. O sa am grija de furclita.
Securistul Marti, August 6, 2002 5:55 PM
dixit:
Dorinella am pus berea la rece departe de laptop.Contrar celor spuse de Daniel eu am dat cu cafea peste tastaura si a trebuit sa ii pun mouse exterior sa bata pasul de defilare.Cit despre firme specializate in recuperatul de pe disc,eu am un baiat aici la mine care a fost trimis la specializare la FBI si poate sa iti instaleze si niste camere miniaturizate de nici macar nu stii unde le pune cind iti repara laptopul! Vrei sa ti-l trimit ? Servesc Patria si nu ma uita cu tastatura daca nu!
Dorinella Tiraspol Marti, August 6, 2002 5:03 PM
dixit:
Vai domnul Daniel, sunteti bun de pus pe rana :-) Nici eu nu sunt proasta dar se vede nene cine e specialistul! V-am urmat sfaturile si calculatorul a pornit. Initial scotea un bip lung si se bloca. Am pus un Maxtor mai vechi de 20Gb pe master si IBM-ul de 80Gb pe slave. Acum porneste dar cand incerc sa accesez IBM-ul face ca mitraliera si trebuie sa resetez calculatorul. Am schimbat si cablul dar tot degeaba. Aveti dreptate, a fost foarte cald zilele astea si probabil ca de aici i s-a tras. Era ventilat cu un ventilator special prins de HDD cu suruburi dar cred ca in camera trecuse binisor de 40 grade celsius cand s-a intamplat nenorocirea. Sa-a bocat intr-un joc, Diablo II, in timp ce citea de pe CD-ROM si apoi nu am mai reusit sa il restartez. Din pacate nu am salvat muzica pe CD ca doream sa o mai prelucrez, sa-i scot pocniturile si sa-i echilibrez basii si inaltele ca sa sa mai atenuez efectul de putina. Bine ca macar stiu acum care e buba si poate reusesc sa gasesc vre-o firma capabila sa mai recupereze ceva de pe disk. Deocamdata merge binisor si cu HDD-ul asta mic. Multam fain ;-)

Dl. Securistul, din motive obiective trebuie sa aman licitatia dar promit sa va tin la curent cu desfasurarea evenimentelor. Berica o iau la pachet ca acum sunt cu tentaculele in maruntaiele calculatorului si ma tem sa nu ma ciupa.

JS, m-ai pus pe jar cu postarea aia mai veche. De unde ai primit informatii atat de detaliate despre mine? Sa nu ma iei cu astrele ca nu te cred.

Va pup pe toti si abia astept sa-mi povestiti cum ati petrecut vara asta!
Miti Marti, August 6, 2002 4:54 PM
dixit:
Mai EU-MV te-am suspendat tocmai pentru repetate folosiri ale screen-name-urilor celorlalti! Vacanta placuta!
Daniel Marti, August 6, 2002 2:19 PM
dixit:
EU
Spaima de a desface in bucati un laptop o am si eu, chit ca am avut ocazia de 4 ori pâna acum. Toate piesele sunt bagate una-ntr-alta, miniaturitzate pâna la limita, ... marimea componentelor= invers proportionala cu pretzul laptopului.
Se prea poate sa n-am dreptate dar:
1) ori s-a stropsit ceva la incheietura display-ului cu "partea cu tastatura" si atunci n-am habar ce-i de facut, ca orice faci strici ceva p'acolo, sunt contacte pe baza de frecare rotativa cumva, habar n-am. Nici n-ai sculele de mechanica fina necesare, si daca ai schema mechanica în fatza. Ciocanul nu te-ajuta prea mult ;-) ...
2) ori s-a deplasat HDD-ul, care-i impins cumva "in priza" într-un lacas special pentru el si fixat cam alandala, dupa opinia mea. Îl potzi "scoate si baga-n priza", este mic, elegant si te sperii ca ce de-a vreo 40 GBytes are la marimea lui de "doua pachete de Marlboro unul lânga altul" si inca pe jumate de gros! Apai TOTUL într-un laptop poate omul sa scoata pe masa, legaturile electronice sunt preluate de niste fâshi maronii miniaturizate, ce sunt prinse cu un fel de "inel ce-l tragi în sus" de soclu, (spre tine adica) si se degajeaza legatura si se decupleaza banda aceea maronie cu ""o mie de fire mici stravezii" în ea.
N-ai ce strica în el, de un picutz de curaj si de shurubelnitze -cruce ai nevoie.
Apai desfaci laptopul de la FUND, nu din partea "capacului cu display". Greu este sa scotzi tastatura ca sa ai loc. Sub HDD este direct pictat pe "shasiu" cum trebuie sa stea jumperii etc. Asta daca vrei sa schimbi pe Windows Millenium si vrei sa te scapi de Win NT-partitions vreodata. Ca sa scapi de NT-partitions fara sa mai cautzi scule pe la shaiba de NTFS, iai scula de sters a lui Kicrtosoft din 1993: delpart.exe = download din internet de pe undeva sau vreun DOS mai vechi. Pe undeva, daca nu direct pe lateral, ajungi la HDD si ala am impresia ca-i deplasat un pic, trebuie doar împins la loc. Daca nu, vezi ai un biet cip cu grafic-card si-atunci nu am habar mai departe.
Dar, daca ai o carte-grafic pe bune, ceva de calitate si bagat într-un socket, atunci s-o fi deplasat aia un pic si o împingi înapoi.
Dupa parerea mea, dpdv electronic laptopul n-are nici pe dracu, ceva acolo s-a decuplat MECHANIC si acuma face pe nebunu'. Dupa cum ai noroc, gasesti unde nu face contact. Asa, babeshte si fara shcoli multe, în cam 30 de minute. Numai ca trebuie sa cam stii ce cautzi: 50% zic eu ca-i start împiedicat de graficul care nu se-ncarca si astfel ramâne tot laptopul "atârnat în aer", nici înainte nici înapoi. 50% HDD deplasat din loc. BIOS = OK, chiar si fara baterie "cade" la minimum de posibilitatzi dar startul este SIGUR.
Doar în cel mai rau caz la specialist, dar ala tot aia face înainte ca si tine, se uita ce-o fi decuplat.
Deci poate ai noroc si gasesti pe gratis beleaua... Plus ca dupa aia ai habar cum arata laptopul pe dinauntru... Poate uitzi si furculitza ta preferata în el când îl închizi la loc ;-)
Cele mai sanatos facut lucru în laptop este tastatura, pe care potzi s-o bagi în chiuveta cu apa ca n-are nimic, este ermetic închisa. Asa ca potzi trage de ea fara menajamente. Vezi doar sa nu rupi fire p'acolo ca n-ai aparat de cositorit la-ndemâna.

Bafta, cam atâta doar stiu si eu despre laptopuri, doar 4 laptopuri asa-zis "stricate" am avut în mâna si toate aveau doar mici belele mecanice usor de depistat, spre norocul apropitarilor.
Mai multe nu stiu nici eu ce-ar putea fi, sorry! Necazul face ca-ntr-un laptop n-ai "loc de-ntors", ca la o cutie de PC din ala de sub masa. Asa ca doar asa merge în "conserva" aia suprapopulata, cum au facut aia de la fabrica. Ori asa, ori deloc!...
Bafta!
EU Marti, August 6, 2002 4:02 AM
dixit:
Aaaa, salve Daniele, sa stiti ca am si eu un laptop, care face ca si al Dorinelei. Ii palpaie liniuta si nu se-ncarca, cand il fac ON. Ce sa fie, ce sa fie? Stiu de unde i s-a tras. Am incercat sa-l bag cu forta intr-o valiza cam prea mica. Stima....
Daniel Marti, August 6, 2002 3:04 AM
dixit:
Salutari din Italy.
Nici nu mai stiu, am voie sa scriu aici, "La Prensa Hispana", sau mai sunt suspendat ? :-)
Danny, MV... crima lčse-majesté. Hi-hi! O murit si capra vecinului... Care mai urmeaza?

Tanti cu muzica popolara MP3: HDD-ul este in pom la tine, cluster1, am senzatzia. Face pe nebunu' la BOOT si a scos un peeep lung în loc de unul scurt, acre înseamna : OK?
Scotzi placa din PC si te duci cu ea la careva la care-i mai merge PC-ul pe caldurile astea, dar ia cu tine si 2 Jumpers. Desfaceti voi acolo PC-ul lui si puneti Master placa lui si Slave placa-HDD aia darâmata a ta. Apoi face reboot tipul si, daca ai noroc, "se poate muta în Desktop" pe placa ta si scrie "fdisk/mbr" si treaba-i rezolvata cumva: acasa faci re-setup cu CD-ul lui Microsoft si-ti preia Registry ce ai avut înainte, în mare parte.
Cam în 40-60' esti gata cu re-setup si tot balamucul. Cu acea comanda "fdisk/mbr" iti scrie altundeva pe placa cluster nr 1, care-i paradit la tine, am impresia. Lasati voi curiozitatea si nu activati mai "adânc" fdisk ! DUPA ce merge va puteti uita sa vedeti cum mai arata partitionarea. Daca ai vreo placa mai veche si-un system prafuit pe ea, de la Win95 în sus, faci figura acasa, n-ai nevoie de amici. În BIOS sa schimbi pe "A,C, CD-ROM/SCSI" si Antivirus de la BIOS pe disabled, ca poate ai nevoie de vreo manevra-n DOS si n-ai timp pe loc de reajustari complicate. NU FA Scandisk sau Defrag pe placa aia zapacita, pâna nu esti sigura ca HDD-ul porneste si a 100-a oara. Altfel doar la firma mai recuperezi ceva. Daca ai Backups de la systemul de pe placa si mai bine. Bafta dar nu garantez ca se urneste! O data va merge, cu HDD rece. Dar daca se încalzeste iara peste masura, îsi da duhul de tot. Foloseste peste vara în PC un ventilator care sa racoreasca HDD. Cele "oficiale" costa cam 20 euro, dar asta-i snobeala curata, un ventilator de mâna fixat asa sa sufle pe placa si alimentat cu curent de la PC iara este bun, poate mai bun decât aiureala aia scumpa. Sau ventilatorul de la "statzia de curent cu stecker" a unui PC scos din uz. Ala merge cu 12V. Si alea 12V le ai daca tragi doua fire cu strom de la alimentarea HDD sau a CD-ROM-ului: daca te uitzi la HDD, în dreapta, la marginea placii, intra stromul, un stecker mai alb si tzapan. Apai firul din dreapta de tot, de la marginea placii sau CD-ROM-ului + cel de lânga el = dau cele 12V de care ai nevoie la suflatoare, pe viitor.
Sper sa functioneze fenta la placa aia cu manele.
Vacante placute, genozeni.
EU Luni, August 5, 2002 7:11 PM
dixit:
Pai nene Miti, daca ma nervozeaza? Asa-i trebuie. Ba poate ca si mai rau, dar are noroc ca nu-l stiu cine e, ca l-as aranja EU. Stima...
Miti Luni, August 5, 2002 5:26 PM
dixit:
EU, nu te cam grabesti cu apelativul "TOV." ? Nu mi se pare ca Uki il merita.
Miti Luni, August 5, 2002 5:24 PM
dixit:
Desi NATO bate la usa si vrem cat mai repede in UE
Noua Constitutie interzice accesul romanilor cu dubla cetatenie la functii publice [...] restul articolului la
http://www.cotidianul.ro/politica/politica.htm
Punctul 8 de la Timisoara, paradoxal, dar se aplica de 13 ani incoace. Se aplica pe dos: nimeni nu accede in functii si demnitati publice daca nu are dosar de colaborationist cu regimul comunist! Asa ca Romanii (obisnuiti) din tzara si Romanii de pretutindeni au in comun, printre atatea alte lucruri, si acesta: li se bareaza drumul in sistem. Cred ca pentru noi, cei "domiciliati" in Romania, eliminarea art.16, al.3 e la fel de importanta ca pentru Romanii de pretutindeni: inlaturarea barierei nomenklaturiste. Ca raspuns la acest demers s'au primit pana acum declaratii favorabile explicite din partea unor politicieni. Din pacate, declaratiile unora din ei par sa fie contrazise de fapte (vedeti articolul din Cotidianul de azi). Exista deja o comisie constituita din 16 membrii ai partidelor parlamentare (fara PRM care, se pare, refuza participarea la discutiile privind modificarea Constitutiei). Va propun sa initiem o noua etapa a campaniei pentru eliminarea art.16, al.3, adresand celor 16 membrii ai comisiei scrisoarea deschisa insotita de lista actualizata cu semnaturi. Pana in septembrie, la lista s'ar putea adauga noi sustinatori. Va reamintesc pagina web dedicata campaniei:
http://ciberplai.hypermart.net/articol16.htm
EU Luni, August 5, 2002 1:13 AM
dixit:
Tov. UKI, sa stiti ca toate tarile au o istorie si din ea se vede dece sunt sau nu prea sunt desvoltate. Stima....
EU Luni, August 5, 2002 1:11 AM
dixit:
Nu te lasa Dorinela, nu te lasa. Trebuie sa fie o solutie. Cand o gasesti, sa stii ca vreau si eu ceva muzica populara, daca ai. Stima...
Securistul Duminica, August 4, 2002 4:15 PM
dixit:
Dorinello iar te-ai aburit cu sampanie si iar te-au plimbat cu roba?Tastatura o vreau ca mi-as pune dintii din fildes insa cu ecranul sa vad daca il recicleaza caceva.O berica sa-ti revii?Sa-ti pun si-o lautareasca sa-ti treaca oful. Servesc Patria si ale sale vlastare!
Dorinella Tiraspol Duminica, August 4, 2002 3:55 PM
dixit:
Vai de mine, sunt disperata! Mi-am bagat calculatorul in spital :-( Nu mai reusesc sa intru nici in bios macar. Pur si simplu il pornesc si el nu mai face nimic. Cel mai rau imi pare dupa muzica. aveam o groaza de mp3-uri cu muzica lautareasca trasa de pe discuri vechi de patefon. Ce ma fac? In situatia ca nu mai reusesc sa scot nimic din el, intereseaza pe cineva o tastatura cu botoane din fildes si un monitor LCD pliabil?
Uki Vineri, August 2, 2002 5:43 PM
dixit:
Baiete draga, as face comparatie intre ceea ce avem - n-avem in Romania acum si ceea ce au altii din tarile dezvoltate. Nu mai vreau sa privesc in urma decit numai in scop informativ (istoric). Sanatate!
Ionick Vineri, August 2, 2002 5:35 PM
dixit:
Arab View

"Unfetter my hands, Give me my freedom!" In her enchantingly sad voice, Umm Kulthum, nightingale of the Arab world, gave expression to the anguish and yearnings of the suppressed Arab women. We were overwhelmed by Layla’s pains and pangs filling Umm Kulthum’s melody, because we identified ourselves with Layla. It was three decades ago. We, women, are still in chains. Worse still, the Arab men also find themselves in chains.
Our men have been draining their strength fighting and killing among themselves impelled by false notions of pride and honor. We, the Arabs, have become so weak that we cannot even protect our own land and homes. To make an admittedly bad situation worse, we have been labeled terrorists and chased out of other countries. Now we are a people under siege.
Under these circumstances Umm Kulthum’s song has acquired more resonance. Her sonorous voice still rings in our ears but with more sinister warnings and frightening forebodings.
Our men interpreted Umm Kulthum’s song as an attempt to incite Arab women to stand up to men and demand their freedom. This is why her song failed to impress men. There is an erroneous notion among men in this part of the world that they are capable of liberating women. Freedom, they forget, is never granted but won.
Arab men are incapable of helping women win anything. The fact is the men need someone else to protect them. The men here are in chains. Their muscles have been crushed and bodies weakened. A thick mustache may make them feel they are manly. Their narcissistic nature and erroneous notions about manhood have saddled them with a burden beyond their endurance. This load breaks both their spirit and will.
There are several social taboos to be overcome before women win their freedom. Arab men have no power to cross the red line. In their failure to undertake all the tasks put on their back, men employ all their muscle power to suppress women.
Even a male child loses his childhood as a result of the high hopes the family pins on him. Prematurely he grows to be an adult and becomes old. He is supposed to behave like a "man" even before he is 10. His mind is filled with legends of invincible manhood even before he reaches adolescence. He takes up tasks which are beyond his capacity. He does not dare to claim his own right to complain or express his human feelings, because if he expressed his true sentiments it would mean his fall from the high pedestal of manhood.
While playing a hero’s role defined for him by society, he nearly exhausts all his energy. The remaining is drained off by government regulations. He has never been given an opportunity to acknowledge his own feelings.
Now the whole world is against the Arabs. When an Arab wants to prove his individuality, the whole world joins together to push him around. Because of the terrorism charges his status has become worse than that of a woman. As a suspected and blacklisted man, he is pursued internationally and hounded internally. He wants to live freely but no one in the outside world wants him in their midst. Under these circumstances, it is best for Arab men to join their womenfolk in their clamor for freedom.


EU Vineri, August 2, 2002 6:55 AM
dixit:
Iar EU va spun ca poate fi si mai rau. Vedeti ce-i prin Istoria Romanilor de N. Iorga, ca sa va dati seama cam ce-a fost prin Romania, dealungul vremurilor. Dar asta nu-nseamna ca eu sustin ca acum e bine, Doamne fereste. Stima.....
Uki Vineri, August 2, 2002 1:19 AM
dixit:
Eule baiete, ma numar printre naivii care inca mai spera in metamorfoza pupei. Eh, dar constatarea este ca in tot timpul asta m-am scufundat tot mai mult in pesimism. Fereasca Dumnezeu de mai rau, cum spui dumneata, dara nu vad un viitor mai sumbru decit asta pe care-l pregatesc actualii din tara. Sanatate!
Eu Joi, August 1, 2002 9:45 PM
dixit:
Uki, zi fereasca Dumnezeu de mai rau. Stima....
Costelush Guristu..Tenor Miercuri, Iulie 31, 2002 5:07 AM
dixit:
...Fane!..scoata ba 5 euroi ca il fac pa Pavaroti.......iti trag un sole mio de te las tzutz.... OO soleee miooooooooo Stai n fronte aa teeeeeee
Fane Tzambalagiu din Cocioc Miercuri, Iulie 31, 2002 4:59 AM
dixit:
Ma mancavasi gura...sa va trag niste manele acilea la voi ca vaz io ca sedinta e cam lunga.... Paia cu Vasilicovedeatasi in bichini os titi neneilor?..Nuuuuuu..pai ce telectualisunteti voi ba prapaditilor....Gica!..da un sol major la mandea ca atac partitura....
Rapid Giulesti Miercuri, Iulie 31, 2002 1:23 AM
dixit:
Dundee - Rapid 1-3! Lasati politica, moldovenilor, mai bun e fotbalul:-) Forza Rapid! "Neticheta" ma obliga sa ma abtin a adresa indemne la sex oral stelistilor si dinamovistilor;-)
Uki Marti, Iulie 30, 2002 7:44 PM
dixit:
Intr-atit de mizerabili sa fie scapatatii astia de politicieni? Am vazut renovarile la citeva case arse de la Muzeul Satului, in urma cu vreo 4 ani. Sa fie vreo legatura intre cele auzite de tine, Bibliofilule, si casele arse de-acum citiva ani? Foarte aproape de aleea unde se faceau renovari la o casa, este o fundatura unde in spatele unui gard inalt cu lant, se ascunde o vila de lemn, cu paznic in pridvor. Au aparut diversi si s-au pomenit sa-si construiasca acareturi sfidatoare, chiar pe proprietatea Muzeului Satului.
Bibliofilul Marti, Iulie 30, 2002 11:01 AM
dixit:
Nu cred ca guvernul vrea sa se mute in noul sediu al Bibliotecii Nationale Romane. Mai degraba in afacerea asta e implicata mafia politica care vrea sa puna mana pe cladire prin trecerea ei din proprietatea BNR in cea a guvernului si apoi transferul in proprietatea privata. Ministrul Cult-urii, Razvan Theodorescu si-a facut un obicei din demolarea monumentelor noastre istorice si se aude ca este unul din capetele mafiei romane. Se zvoneste ca el impreuna cu Madalin Voicu patroneaza reteaua de prostituate din zona pietei Presei Libere, prostituate care folosesc Muzeul Satului drept hogeac. Fiindca nu s-au inteles la impartirea profitului Madalin Voicu a incendiat o serie de case din muzeu. Focul s-a raspandit cu repeziciune si astfel au fost distruse piese inestimabile din patrimoniul nostru national. Nu m-ar mira ca in realitate ministrul culturii sa urmareasca deschiderea unui bordel in cladirea destinata BNR.
Test din Est Marti, Iulie 30, 2002 9:25 AM
dixit:

Ionick Luni, Iulie 29, 2002 6:22 PM
dixit:
- Doriti companie, domnu' ?
- Nu, multumesc, ma asteapta 72 de fecioare.

TEL AVIV, Israel, July 18
It looks like a most unlikely target for two Palestinian suicide bombers whose avowed mission was to kill Israelis. The Neve Shaanan pedestrian mall in south Tel Aviv is really a slum - a seedy Little Bucharest full of crusty bars and run-down cafes, littered with the detritus of illegal foreign workers. There are plenty of Romanians, Ghanaians and Turks by the dozens, drinking beer and hawking bootleg DVDs, but hardly any Israeli Jews here. Wednesday night was different.
[...] On their way to the mall, past the old central bus station, witnesses said one of the young bombers was accosted by a prostitute, not uncommon in this part of town. Later interviewed by police as an eyewitness, she said that when she solicited her potential client he nervously replied, ?Leave me alone. I am going to die now.? Ten minutes later, she heard the two loud explosions. [...]


Ionick Luni, Iulie 29, 2002 6:13 PM
dixit:
Din Monitorul de vineri.

Tifna ignorantilor
Tifna guvernamentala are de citeva zile un chip: Claudiu Lucaci, care ar da cartile Bibliotecii Nationale la topit

Duceti-va la Popesti Leordeni. Nu ca sa culegeti porumbul, ci pentru a vedea unde va fi ostracizata o parte semnificativa din patrimoniul national, fondul de carte al Bibliotecii Nationale. Pentru orice intelectual, asemenea operatiune simbolica este o injosire fara echivalent, dar spusa in fata, justificata cu un cinism incredibil, parca intrece orice inchipuire. Tifna guvernamentala are de citeva zile un chip: Claudiu Lucaci, purtatorul de cuvint al Executivului. L-am putut vedea stropsindu-se la presedintele Asociatiei Bibliotecarilor: "De ce nu puneti, dom' le, cartile in format electronic? Le scanati si aveti acces pe internet la ele! Pastrati doar cartile valoroase, restul - in format electronic". Asadar, Guvernul sugereaza o asa-zisa solutie pentru a legitima confiscarea spatiului destinat pina de curind Bibliotecii Nationale: topirea cartilor. Doar exemplarele rare, unicat, ar urma sa fie tinute in conditii speciale, eventual in vid.
Nu va mirati. Aceasta este ideea despre cultura, patrimoniu, mostenire spirituala a unei gasti care citeste doar presa sau rapoartele functionarilor ministeriali si care n-a tinut in mina decit hirtii mai vechi de doua zile pe care trebuie sa-si puna iscalitura. Pentru cine are exercitiul lecturii, valoarea cartii fizice nu are nimic de-a face cu stocarea in biti. Acesti oameni ajunsi in Guvern nu pot intelege importanta unei biblioteci, pentru ca au trecut foarte rar prin astfel de institutii. Majoritatea provin din esaloanele doi, trei ale fostei nomenclaturi de partid, pentru care accesul la cartile rare, interzise sau scumpe, se rezolva cu telefonul scurt, nu prin verificarea cotelor, statul la rind ca sa fie scoase din depozite sau aprobari pentru fonduri speciale. Pot avea acesti functionari ignoranti spaima esecului unui istoric sau critic care isi bazeaza intregul sau demers stiintific pe citeva carti incuiate in depozite de citiva ani de zile?
Multi dintre cei care il cunosc pe dl. ministru al Culturii, Razvan Theodorescu, se intreaba de ce nu a pledat cauza BNR. Am putea raspunde foarte simplu. Dl. Theodorescu nu are nici macar grija proprietatii sale de la Rugionasa -conacul, care are, probabil, o oarecare valoare arhitectonica. Credeti ca poate percepe valoarea unui patrimoniu de carte? Ar fi trebuit sa-l fi vazut pina acum ingrijorat ca Romania nu are, in 2002, o biblioteca nationala functionala, cu depozite care pastreaza cartea in conditii optime. Grijile sale sint cu totul altele: reciclarea fostelor nume ale cenzurii ceausiste in cadrul comisiilor care stabilesc subventiile pentru titlurile de carti.
Dar, nu-i asa, se spune pe la toate televiziunile ca PSD are grija mare de cultura. Presedintele se speteste medaliind, acordind distinctii in fiecare saptamina, stringind miini si pupind obraji de artisti. Din festival in festival, din simpozion in forum cultural. Chiar Forumul Cultural National, precedat de forumurile regionale, s-a incheiat recent in aceasta nota - mobilizare generala pentru salvarea nationala prin cultura, sansa Romaniei ca popor mic este cultura -, toate formule rasuflate de cincizeci de ani incoace. Ce face, de fapt, PSD in acest timp? Scoate de prin toate cotloanele fostele personalitati ale teatrului, rebotezati "monstri sacri", le plimba prin tara intr-un ceremonial cu iz de Cintarea Romaniei, pentru a trezi amintiri nostalgice virstei a treia. Puterea desfasoara actiuni de vitrina, speculabile electoral, gindeste cultura pe o singura dimensiune - cea dezvoltata de institutiile de stat, pentru ca ele sint cele mai lesne controlabile.
BNR traieste acum drama altei institutii oarecum asemanatoare: CNSAS. Santajabila mereu, pentru ca nu-si gaseste un spatiu, pusa astfel in imposibilitatea de a-si indeplini rostul, biblioteca demisioneaza in tacere din circuitul stiintific romanesc. Ca "solutie" de compromis, Guvernul vintura ideea unui imprumut extern, posibil pe un orizont de timp inca nedeterminat, in vederea construirii altui sediu al Bibliotecii Nationale.
Pentru a-i fi iertate pacatele, ministerul condus de Razvan Theodorescu promite acum mirajul Seherezadei: un centru cultural care sa graviteze in jurul BNR. Nu specifica daca intr-un alt "centru universitar": Buftea, Ciorogirla sau Pantelimon.

Mihai CHIPER


Eu Luni, Iulie 29, 2002 5:35 PM
dixit:
Ioteteeeee. Te pominesti ca s-anchis poarta, ca nu mai misca nimerica p-aicisa. Stima.....
Securistul Luni, Iulie 29, 2002 1:34 AM
dixit:
Agentii sa fie atenti ca are portar la usa ideii,sa foloseasca deghizarile ULP397 pentru a rupe vigilenta portarului dupa care sa se instaleze pe pozitii in asteptare de noi ordine ce le vor parveni cu valiza diplomatica.Executarea!
Miti Duminica, Iulie 28, 2002 11:52 PM
dixit:
Scuze, sunt obosita: era vorba de multumirile adresate lui Constantin, in mesajul precedent.
Miti Duminica, Iulie 28, 2002 11:49 PM
dixit:
Uki, multumesc frumos pentru atentionare. Am inlaturat tag-ul folosit de MV ca sa-si lalaie tiganismele. (Pacat, a renuntat la canticelul Mariei Tanase, pe care il avea zilele trecute, pentru gunoaie.)

Nici MV, nici Danny nu vor mai avea onoarea de a discuta cu noi, la Idee. Am dat dispozitii portarului locantei sa-i opreasca la intrare.
Danny Los Angeles Duminica, Iulie 28, 2002 10:45 PM
dixit:
Intimidat? Tinere Matrafox se pare ca ti-a luat-o mintea razna, daca ai reusit sa vezi intentii de intimidare in mesajul meu. Nu dragutule, ce ai citit tu acolo este rezultatul unor decizii pe care Miti le ia, dovedind partinire. Nu ca n-ar avea dreptul sa faca ce vrea "blanita" ei in ograda proprie, dar in momentul in care lasa nesanctionate mesje ca cel din care spicuiesc mai jos, dar sterge altele cu nimic mai vulgare, trebuie sa se astepte si la ceva repercursiuni.
Exemplu:
Cind ii trimiteam in geneza infectioasa & imputita a mamicii lor de "origine sanatoasa" si plina de paduchi proletari si boli venerice ...

semnat de vita Domnului Mihai Vasilache
Shakespeare Duminica, Iulie 28, 2002 9:05 PM
dixit:
Ma scuzati ca-s un pic mai vulgar ... in traducere si adaptare mioritica.
Constantin (Senegal) Duminica, Iulie 28, 2002 7:58 PM
dixit:
Draga Miti,

Hackerul de serviciu s-a tinut de cuvint. A atasat cumva, la "la Idee", fisierul cu sunete tiganesti, audibil pe site-ul Tovarasului MV. Fisierul este: pop[1].mpga.

Intr-adevar, ii ilustreaza bine si pe MV si pe ai lui.
Matrafox Duminica, Iulie 28, 2002 6:37 PM
dixit:
Tinere domn Danny, Sper ca nu iti imaginezi ca un pacalici ca tine poate intimida pe cineva. Judecand dupa ultima postare, cu toate ifosele pe care ti le dai in ale gramaticii, se vede treaba ca esti un individ lipsit de educatie. Ai depasit limitele bunului simt si te sfatuiesc sa iti masori cuvintele.
Danny Los Angeles Duminica, Iulie 28, 2002 2:54 PM
dixit:
Miti draghe, poate reusesti sa explici care sunt criteriile dupa care mintea ta decide sa stearga anumite mesaje. Este cumva menopauza de vina? N-ar trebui. Chiar daca te-a palit inainte de vreme, dupa cum arati in anumite poze accesibile unor cetateni priceputi in ale Internet-ului, s-ar mai gasi citiva indivizi care sa strice vreo 250 de grame de cocar pe tine, balansindu-ti astfel echilibrul hormonal. Sa fie motorul vibratorului de vina? Poate bateriile. Ti le trimite tatutzu tau prin posta daca nu le gasesti in Spania. De care sunt? AA, sau AAA? Daca accepti penibilul mesaj in care C&A plinge cu lacrimi de crocodil fiindca Nick il balacareste fara mila, atunci trebuie sa accepti si alte mesaje, mult mai "dulci" in exprimare. Odata m-ai acuzat ca n-am ureche muzicala. Sora mea, tu ai doua urechi, probabil muzicale, dar ce este intre ele, citeodata se dovedeste a fi un os compact.
Danny Los Angeles Duminica, Iulie 28, 2002 1:44 PM
dixit:

darcken de acasa Duminica, Iulie 28, 2002 12:38 AM
dixit:
lifte sux.life stinx.i hate u all.i'll hack u all.
Uki Duminica, Iulie 28, 2002 7:41 AM
dixit:
Cu doi "i"... Noroc!
Securistul Duminica, Iulie 28, 2002 5:45 AM
dixit:
O sa fi tata-o sa fii tata-o sa fie tata-o sa-mi dai o mina de ajutor Uki?
Uki Duminica, Iulie 28, 2002 5:42 AM
dixit:
Tov. MV, ai grija de stil! Vezi ca uitasi de semnu' intrebarii.
Bubba din Zimbabue Duminica, Iulie 28, 2002 5:30 AM
dixit:
Tov. Constantin din Senegal ... take mata a number ... si stai frumos la coada ca la aprozar ... ca lucram in ordine analfabetica ca sa nu discriminam nici un cretin!
Constantin (Senegal) Duminica, Iulie 28, 2002 3:44 AM
dixit:
Tovarasu? MV, daca vrei sa folosim asemenea adresare, fie si-asa, tu te-ai bagat neintrebat in discutie. Eu ii scrisesem unui om inteligent, domnului C&A, nu aveai cum sa intelegi asta. Si-apoi domnul acela nu a cumparat nimica, inteligenta nu se poate cumpara. Dar n-ai de unde sti nici asta.

Am totusi o intrebare: de ce trebuie sa injuri pe toata lumea ? Ce ti-a facut saraca ? Stii si sa latri ? Poate ar fi mai bine.
Photografu Duminica, Iulie 28, 2002 3:17 AM
dixit:

Scufita Rosie ... under cover Duminica, Iulie 28, 2002 3:05 AM
dixit:
Tovarasi voi sinteti mult prea multi ca sa va pot injura cu "caracter normal" in mod individual ... va rog sa va grupati pe raioane, judete, natiuni ... scl! Mitocanii care se baga in fata ... nu vor mai fi serviti!
Tovarase Dummy ... ce mai e nou bre pe la Zooo ... am auzit ca o sa fi tata?
Uki , Iulie 28, 2002 1:32 AM
dixit:
Bata-te norodul sa te bata, mai MV, nu te-ai schimbat deloc in toti anii astia! Te-am recunoscut dupa vocabular, ca la stilul literar m-ai pacalit, tapinare! L-ai aranjat cu un foarte prost plasat semn de intrebare dupa mai toate afirmativele, cind este cazul doar de-un amarit de punct. Da', nu-i nimic ca te-ai incurcat nitel, esti si matale an original citizen in Babe America care se vinde ca sa-si cumpere de toate. Ia zi bre, pe unde ai inghitit enormitatea aia ca in Romania este inflatie de PhD-uri? Ori facusi precum cu semnul ala de intrebare?
S&C , Iulie 28, 2002 12:19 AM
dixit:
Tovarasu anonim Constantin ... adica mata abia acu te-ai nascut p'aci ... dar ne cunosti pacatele din doasar "pa da rost" ... plus ca esti mitocan si te bagi in vorba neintrebat ... eu discutam dlu. Costica Decretel! Valea ca s-a furat cam multe si iti pute si gura!
Cit despre pH D-iuri ... populatia de la orase si sate e plina de ele s-au inmultit ca paduchii. Daca o sa invete sa si lucreze cu ele bine ar fi! Cu cit se mai vinde o diploma s'un doctorat pe la Bucale? Ideea era ca un pH D nu pate sa tina loc de uzul ratiunii. Romania e o tara plina de oameni foarte destepti, foarte educati, buricu pamintului ... si cu toate astea se traieste deosebit de prost? Oare de ce stimati pH_Disti si pH_Dizde?
test , Iulie 28, 2002 12:03 AM
dixit:
test

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]