.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Toby Joi, Noiembrie 2, 2000 8:22 PM
Comentarii: Domnule J,

Ma simt intr-adevar onorat. Buna ziua!

Incep prin a-mi scuza stilul de a scrie de altfel foarte cunoscut de mai vechii cafenelelor, dezlinat. In iuteala sentimentelor nu mi-am dat seama ca am lasat sa se inteleaga ca nesimtirea provenea de aici. Scuze!
Ma refeream doar la CRL. Aici exista foarte multa decenta, sa vedem insa cit va si tine, dar asta-i alta gisca intr-alta traista.

Cred totusi ca ati remarcat deasemenea si faptul ca adresarea mea era mai mult pentru Miti, un fel de plic, lasat asa deschis pe coltul mesei ca sa mai vada si altii. Aveti dreptate (daca situatia intr-adevar s-a schimbat la cele citeva ambasade pe care le mentionati), ca ar fi un motiv de optimism de acum incolo, dar eu nu sint in cunostinta de cauza, intru-cit eu nu traiesc acolo zi de zi ca sa inregistrez aceste progrese. Eu vorbeam numai din prisma experientei mele din vara lui 99 si imi cer scuze din nou, caci am fost neclar. Atunci asistasem din plin la scenele pe care Miti ni le-a descris aici. Ambasada Canadei se gaseste doar la citeva starzi de cea a Frantei unde stiu ca brava noastra Miti a trebuit sa faca cozile iar eu le-am vazut cu ochii mei. Daca m-am referit la exemplul acela al meu, era doar pentru ca doream sa inntaresc cele spuse de Miti, fara sa mai insir si toata povestea zilei respective care ar fi venit cam asa:

Cind trecusem intr-o zi senina de vara, atunci pe o strada (cu un nume de General ceva, nu mai tin minte numele) in drumul meu spre ambasada Canadei, iata ca si la francezi am zarit o alta coda dar mi se pare ca Miti statea la ea tinindu-se ametita cu ochii plecati in orbite, de osteneala de un gardulet, ...(Caldura mare! Cam 39 grade la umbra) ...etc Cit priveste povestea mea cu zdrahonul acela, eu n-am luat-o nici atunci in prea mult deranj, si nici acum, din contra uitindu-ma atunci inapoi in lungul strazii aceleia (cu nume de gheneral parca) cum erau intr-adevar discriminati cei ce asteptau o audienta, mi-a trecut. Mai mult m-a deranjat faptul ca la numai citeva minute dupa aceea cind am dat sa urc in metrou, am cumparat o carte scumpa la o toneta din fata, iar dupa ce am platit, am fost discriminat (violent) Individul care nici nu stia ca aveam pasaport in buzunar mi-a aruncat restul (mii si mii de bilete din alea fara valoare) pe o tejgheluta de 2 cm, adica de fapt in bataia vintului. Nici atunci nu m-am suparat caci incercind sa-mi prind bacnotele ce fluturau in bataia vintului, am ajuns pina la covrigaria din colt la Romana unde se vindea si bere rece. Asa ca zimbitor am muscat dintr-un covrig si m-am linistit. Nu stiu de ce incepusem sa ma gindesc deja de atunci la o oarecare conversatie pe care o voi avea in momentul acesta. Hm! bizar.


ciberplaies Joi, Noiembrie 2, 2000 2:23 PM
Comentarii: Multumesc tuturor pentru comentarii relativ la pagina principala a webringului. Mai lucram la ea. O sa fie deocamdata la
http://bojariu.tripod.com/webcib.htm
Cand ajungem la o forma finala cred ca ar fi bine sa mutam totul pe http://ciberplai.hypermart.com
J Joi, Noiembrie 2, 2000 9:53 AM
Comentarii: Domnule Toby,
Nu mi-am dat seama de ce v-ati infuriat asa de tare, pentru ca desi mi-am desfundat urechile cat am putut tot nu am auzit acel specific geamat al cafenelei cand nivelul de nesimtire atinge cota de avarie. Mai stii poate m-am aclimatizat deja la nesimtirea mustinda a acestui local. Oricum mi se pare deplasat a acuza pe toti care mai scriu pe aici ca nu au inima la fel de calda ca a dumneavoastra. Fiecare individ e unic si nu toti ajung la aceiasi incandescenta a trairilor ca Domnul Toby.
Pe Miti am inteles-o, desi nu la toate ambasadele occidentale este aceiasi atmosfera umilitoare pentru solicitanti. Mai nou am aflat ca ca Ambasada SUA acorda vizele prin posta. La mabasada Marii Britanii lasai pasaportul cu actele dimineata si il luai la ora 4.
Nu intelg insa ce legatura are povestea dumneavoastra despre un incident intre un cetatean canadian si ambasada tarii sale, cu problema vizelor EU pentru romani. Daca zdrahonul era angajat roman si v-a discriminat pentru ca si-a data sema ca si dv sunteti de origine romana puteati sa va plangeti ambasadei sau ministerului canadian de care apartine ambasada. La fel si daca sunteti nemultumit pentru ca v-au pus sa declarati "whereabout"-ul
In incheiere va zic, desi nu sunt sigur daca am dreptul:
Buna ziua.
Toby Joi, Noiembrie 2, 2000 4:17 AM
Comentarii: ...vreau sa revin aici cu o precizare ca-care nu cumva sa se inteleaga gresit cum ca eram eu mai limbricu pamintului...si nu doream ca sa stau la coada aia ca toata lumea aceea sau poate sculati de la pe 4 dimineata... De altfel cind m-am reintors listinit a doua zi, cind era deja alt satrap la poarta, acesta cind mi-a vazut pasaportul mi-a facut o plecaciune adinca pina la caldarim de parca eu eram sah-in-shah (-istul de la cabana vecinilor..) si m-a indrumat iute la o alta poarta decit la ceea la care intrau cei in cautare de formulare si vize. Formalitatea mea (de care puteam de altfel sa ma si lipsesc caci oricum toata Canada stia unde eram eu la ora aia...) a duract exact trei minute, atita cit mi-am depus gratioasa-mi semnatura intr-o masiva carte de oaspeti...
Toby Joi, Noiembrie 2, 2000 3:56 AM
Comentarii: Inca odata sunt infuriat draga mea Miti! A cita oara geme cafeneaua de...nesimtire. Cit de rece poate sa fie inima (ca de minte ce sa mai vorbim...) a celor ce au avut NOROCUL sa ajunga in tarile unde se intra numai prin gaura vizei? Ti-am citit mesajul si pledoaria extrem de inetemeiata. Era nevoie oare si de justificarea de mai jos, ca nesimtitii cafenelelor sa inteleaga ceva???? Ce le pasa lor ca oamnei ca tine (si care multi dintre ei n-ar avea dreptul nici macar sa-ti zica buna ziua...) indura umilinta pe care o indura, pentru a obtine o nenorocita de viza turistica. Stiu ce zici caci culmea am trait-o pe pielea mea, si CULMEA nu ca cetatean roman incercand sa obtina o viza turistica, ci ca cetatean canadian, incercind sa-si declare "whereabout-ului" la propia-mi ambasada. In zadar am incercat timp de mai multe minute hilaro/penibile sa incerc sa-i arat zdrahonului de la poarta docomentul meu de identitate adica un pasaport canadian pe care chit ca individul il zarise bine cu coada ochiului, tot mi-a insistat ca daca nu iau coada in piept eu pina la el nu voi ajunge niciodata.

Propunerea mea pe care ti-o fac tie ar fi sa incerci sa ne ajuti pe cei ce dorim sa ajutam in aceasta problema ca sa ne dai un fel de model de memoriu pe care noi sa-l traducem apoi in limba concetacenilor nostri si daca ai idee si pe unde sa le trimitem apoi in continuare.

Of, of, mamare ce mult in c... pe unii ii doare...


J Joi, Noiembrie 2, 2000 2:39 AM
Comentarii: Despre experiment:
Mie nu mi se pare chiar nereusit. De exemplu mi-a placut ca mesajul de intampinare a fost mai concis si ca a fost eliminata sintagma oarecum lemnoasa " democratii postindustriale", care a fost probabil inventata de colegii profesorilor de socialism stiintific de la univeristati din lagarulul capitalist. Lipseste probabil un logo al ciberplaiului si un "background" care sa dea o senzatie de unitate. In rest cred ca este un efort de laudat.
J Joi, Noiembrie 2, 2000 2:15 AM
Comentarii: Dom' Io,
Eu nu am sesizat o ruptura intre oamenii simpli si intelectuali. Ba dimpotriva si intelectualii mi se par destul de simpli. Ruptura poate este intre politicieni si ceilalti. Oricum pentru acest scor nimeni nu mai acuza, dezinformarea, lipsa de educatie, manipularea. Romanii sunt vaccinati, aleg pe cine vor si se vor infrupta din roadele guvernarii alesilor.
Numai bine.
Miti Joi, Noiembrie 2, 2000 2:02 AM
Comentarii: Domnule Tomazian,
Va multumesc frumos pentru lamurire. Ma face sa vad un pic mai departe de subiectivitatea mea amarata. Totusi are si subiectivitatea asta de temeiurile ei. As vrea sa vedeti ce se intampla cu adevarat la consulatele occidentale din România! Cum suntem tinuti pe la porti inchise, umpland trotoarul si strada din fata sediilor respective. Ne agatam de porti. Suntem goniti cand ne apropiem prea mult de poarta, in lunga asteptare, ca de', nu da priveliste frumoasa la cancelariile domniilor lor! Pe urma, cand responsabilul de poarta ne ingaduie, intram in curtile consulatelor, in turma isterizata. Poarta se inchide si nefericitii care n-au reusit, mai incerca si a doua zi! (Eu sunt din Bucuresti. Sunt insa foarte multi oameni veniti din tzara. ) In curte iar astepti pana sa ajungi la ghiseul, kafkian si el. Am fost de fata la scene grotesti si tragice care terfeleau demnitatea umana !!! Si toate astea pentru ca suntem condamnati de statistica infractionalitatii din Occident?! Eu vad cum ca român sunt privit ca un posibil infractor. Trebuie sa ma justific serios in fata oficialitatilor consulare, pentru a primi o viza. Sunt suspect din start! Stiti ce se cere pentru o amarata de viza sa zicem turistica: pe langa invitatie, bilantul contului personal din banca (!), cartea de munca in original si copie, contractul de munca in original si copie, biletele de calatorie dus/intors,(asta chiar daca nimeni nu-ti garanteaza ca vei primi viza, si sunt comisioane de platit pentru returnarea biletelor!), asigurarea de sanatate. Timp pierdut, nervi consumati, adusi in stare subumana-astia suntem noi fata in fata cu occidentul.
Iar dreptul de libera circulatie si discriminarea nu sunt o poveste!Ca om de stiinta român sunt din start defavorizat, discriminat fata de colegii mei din vest sau fata de cei din Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Slovenia, tarile baltice pentru ca ratez intalniri stiintifice daca se intampla sa fie prea apropiate una de alta (nu e timp de vize, iar cei din spatiul Schengen dau vize strict pe perioada care acopera invitatia justificativa). Nu am libertatea de a-mi face un program ca orice profesionist care se respecta! De ce?
Tomazian Jermania lu Re Fe Je Miercuri, Noiembrie 1, 2000 11:25 PM
Comentarii: Doamna Miti , te framînta chestia cu Schilly, ministrul asta al nostru internat, care din principiu î-mi este total nesimpatic si chiar nesuferit. Individul în afara ca e avocat de meserie (prost si îngîmfat)care în trecutul istoric, în aceasta calitate (daca asa se poate numi, cea de avocat), a cautat sa scape de la închisoare pe cei care au atentat la siguranta statului, pe care în prezent (din cauza functiei)o considera sfînta,ca politician, a cautat sa se strecoare de la un partid la altul numai pentru a ramîne în fatza, are , scuza-ma, un pic dreptate. El nu baga toti românii în clasa a doua, sau a treia, dar , luînd în consideratie datele statistice, a zis ca pe români (si pe bulgari,asa ca nu sîntem singuri in club)îi lasam înauntru numai pe cei care vrem noi. Adica cu viza. Adevarul este ca cei care vin sa faca infractiuni nu prea au nevoie de viza, dar astia, cînd sînt prinsi, ridica procentul de infractionali, acolo la statistica. Si urmatorul ministru de interne, ca nici Otto nu va sta pe scaun o vesnicie, o sa ia aceiasi hotarîre. Si revenind la vorba lui Gambeta " viata e grea, dar asa e". Saltare si noroc.
Lenoire de pe Plaiu cu Boi Miercuri, Noiembrie 1, 2000 10:39 PM
Comentarii: Rusilor, dati si voi ceasurile inapoi!
In noaptea de simbata spre duminica am dat ceasurile inapoi. Nu stim daca si rusii au dat ceasurile inapoi. Bunicul meu, saracul, avea in casa sapte ceasuri cind au venit rusii, agitind sloganul "Davai ceas, davai palton".
Daca dau si rusii ceasurile inapoi, apoi poate ca bunelu, saracu, isi recapata avutul. Mai ales daca dau si paltoanele inapoi, si tezaurul, si Insula Serpilor etc. Si Basarabia si, mai ales, Bucovina.
Romanii au dat ceasurile inapoi. Din pacate, cuvintul "ceasurile" este de prisos. Romanii au dat inapoi. Daca li se dau inapoi casele si paminturile, s-ar putea ca romanii sa dea inainte. Ei asteapta sa se dea casele si paminturile inapoi, nu ceasurile.
In noiembrie, dupa alegeri, e posibil sa se dea inapoi si istoria...

Iarta-ma
Nu stiu daca stiti ca exista (poate ca multi dintre dumneavoastra stiu aceasta, motiv pentru care si-au frint deja miinile de emotie, din aceasta cauza) o emisiune televizata si plina de succes, pe primul post national de televiziune, TVR1. Se cheama "Iarta-ma!" si e dedicata "celor care si-au dezamagit, nedreptatit, stressat, lovit cu pumnii, parul ori manivela de la masina, rudele, prietenii, cunostintele ori vecinii".
Iata, am instaurat si noi o rubrica asemanatoare, care se adreseaza tot acelor cetateni care au dezamagit pe cineva. Ieri am primit urmatorul mesaj de iertaciune:
"Vecine, iarta-ma. Sint Georgescu, de deasupra, de la etajul opt. Eu ti-am otravit pekinezul, mi-am pus copiii sa se pise in muraturile tale de la subsol, si-am infundat chit in broasca de la usa, cit erai plecat la bai, si am aruncat sobolanul ala mort in balconul tau etc. Eu i-am facut felul lui nevasta-ta, cind erai plecat ca boul la bai, ca daca nu erai asa prost ca fundul meu, sa te duci la bai pentru o afectiune pe care nici n-ai avut-o, dar fratele nevestei tale, fiind medic si stiind ce prost si cu bube-n cap esti, ti-a dat trimitere la tratament cit mai departe; asta ca sa stii sa nu te increzi in el si in nimeni altcineva, mai ales cind ti-a zis ca ai cancer si te-a speriat, desi tu n-aveai decit o banala viroza, care ti-am scris eu pe reteta cum ca e ciroza, ca am inlocuit o litera, care te-a speriat de ai inceput sa mergi pe la popi cu acatiste si pe la bioenergofagi din aia care ti-au cerut bani ca-mi dadeau si mie jumatate numai sa le zic ca nu mai ai zile multe si cu luminarile la fel ca si cu pelerinajul la Sovata cind ai fost plecat si eu tot cu nevasta-ta asa ca iarta-ma, daca ai televizor sa te uiti la emisiunea omonima cu acelasi nume si sa stii ca cin te uiti la emisiune ne uitam si noi cu drag adica eu si cu nevasta-ta care crezi tu ca e in delegatie dar e in delegatie la mine acasa unde tocmai bem cafeaua dimineata in pat, asa ca iarta-ma!".

...Lenoire
Gogu Miercuri, Noiembrie 1, 2000 7:20 PM
Comentarii: Metr Lionoar, ...ma lasai nene de tzoale si ma apucai de cercetare ..is cautator stintific clasa 4 ..fara frecventa...in politologie aplicata si adminsitratie. Ma pusera sa cercetez,cu bani de la ioropeni,impactul social al actiunilor FNI asupra productiei de ordonante de urgenta si integrare in sistemu planetar...ca pa pamnt nu mai e loc de noi... Aloha ..ca la noi la Focsani. Ceva cravate nu te intereseaza?..eftin ca Balantainu de Gogesti, 12 ani "Veseope"...am si cu tricolor
Matrafox Miercuri, Noiembrie 1, 2000 6:26 PM
Comentarii: Ciberplaiesule draga, pagina de intrare este un experiment ratat! Lasa lucrurile cum au fost si fa experimente in alta pagina!
Miti Miercuri, Noiembrie 1, 2000 4:00 PM
Comentarii: Salve la toti! Domnul Io, vad ca sunteti din RFG-ul ala mitic. Deja ati aflat despre declaratia ministrului dvs. de interne in privinta cetatenilor români. Ei, ce faceti? Ramaneti linistit la locul 'mneavoastra?

Doamnelor si domnilor, cetateni europeni, americani, canadieni, australieni, etc..., pana cand discriminarea la care sunt supusi românii? România si Bulgaria sunt singurele tari care , semnand acord de asociere cu Uniunea Europeana, "beneficieaza" de un regim absurd al vizelor! Si acum, ministrul german, afirma senin ca, in cazul României, discriminarea continua si se amplifica!!! Trebuie pornita o campanie de atentionare a guvernantilor europeni: atitudinea lor fata de România e nejustificapibila uman si legal! Initiati liste cu semnaturi. Trimiteti scrisori, in mass-media, oficialilor la toate nivele. Hai sa cantam "Alle Menschen werden Brueder", poate intelege si domnul oficial neamt!
ciberplaiesul cel nauc Miercuri, Noiembrie 1, 2000 2:03 PM
Comentarii: Scuze. V-am dat adresa aiurea la pagina de intrare. Adresa corecta e < a href="http://bojariu.tripod.com/ciberplai.htm">webringul ciberplai. Puteti merge si pe linkul "inapoi pe ciberplai".
un ciberplaies Miercuri, Noiembrie 1, 2000 1:59 PM
Comentarii: Ca venii vorba de cosmaruri: generalul Chelaru, Seful Statului Major al Armatei Române tocmai s-a demisionat iute dupa o iesire televizata in care anunta ca Armata e pregatita sa faca fata provocarilor atipice si asimetrice: enclavizarea (Olteniei, Dobrogei:), mafiei care vrea un stat slab etc... Printre altele, omul are si simtul umorului... Milica, nu! Geologelul cel viteaz ne-a asigurat, foarte serios, ca nu detine nici o informatie despre enclavizarea Olteniei si ca CSATul n-a luat-o in discutie.

Altfel, am facut un mic experiment cu scriptane. Ia vedeti la pagina < a href="http://www.bojariu.tripod.com/ciberplai.htm">webringului ciberplai daca va place. Va astept opiniile.
Io RFG Miercuri, Noiembrie 1, 2000 1:57 PM
Comentarii: Domnule J: PDSR 57%, Iliescu 50%....
Asta-i cam ca si cu "Free Willy": i-ar da drumul acuma,
dar ŕla habar n-are ce sá facá cu noua lui libertate, cŕ tot
încuiat a stat si.. "s-a adaptat" sáracu' de el! Si oamenii simpli
vor, de fapt, foarte putzin de la viatzá: ceva de mâncare acolo,
un acoperish deasupra capului si ceva claritate în ceea ce priveste
ziua de mâine. Toate astea-s departe de tot de perceperea idealistá
a unui intelectual. Nu o potzi lua-n nume de rŕu oamenilor cŕ s-au
sŕturat de promisiuni elevate si gulere scrobite, câd ei sunt nevoitzi
sŕ-si sudeze caloriferele, ca sŕ su se ruineze de tot.
Dar noi ŕstia, "avutzii", n-avem chiar nicio vinŕ? sunt ŕia totzi
asa de prosti, oare?... Ce ne-a deranjat mai tare? : cŕ a furat Iliescu, sau
sau cŕ n-am mai avut noi nimic de jmanglit? Peste tot s-a format
"burgeoisia" la fel: rahatu' a dat din coate si a ieshit în fatzŕ. Carneggie, Morgan,
Rockefeller, Kennedys, ...Pŕunescu-Brothers & Co. Acum 4 ani ziceau oamenii
cŕ le trebuie o schimbare, un drum nou... si tot pe ulitza aia au ajuns... La bunŕ vedere!... :) Deh!... poate data viitoare, în 4 ani...
J Miercuri, Noiembrie 1, 2000 6:35 AM
Comentarii: Cosmarul dumneavoastra nu e nimic fata de realitate: PDSR 57%, Iliescu 50%. Asa ca nu ne mai sperie ce va facea soacra cand iesea din baie cu capotu' peste c...
Toby Marti, Octombrie 31, 2000 7:44 AM
Comentarii: ...vad ca v-am speriat rau cu descrierea cosmarului meu...Nimeni nu mai are corajul sa zica nimica de mai bine de doua zile.

Pai stati asa ca inca nu stiti totul: Ce facea ea dupa ce iesea de la baie cu bigudiurile aburind pe cap si cu capotul infipt in c... Vreti sa mai continui? Cred ca nu mai dati pe aici timp de o luna...


me Duminica, Octombrie 29, 2000 9:04 AM
Comentarii:
Toby Sambata, Octombrie 28, 2000 6:20 AM
Comentarii: Dom Lenoire, va multumesc! In sfirsit m-ati ajutat ca dupa foarte multi ani sa am in sfirsit o schimbare de...obsesie. O vedeam vesnic (in timpul cosmarelor mele) pe soacra-mea iesind de la baie cu capodul intrat adinc in c... Acuma nu mai mi-e frica. Cosmarului meu ii va lua locul imaginea hazlie a acelor fete vesele iesind palavragind de la Tricodava cu basmaua pe cap si cu paltonul bagat in chiloti...
Lenoire de pe Plaiu' cu Boi Vineri, Octombrie 27, 2000 9:45 PM
Comentarii: Politice
Cica PDSR a depus flori in Parcul Carol, la Mormintul Soldatului Necunoscut, campanie electorala fiind. Cica si mai interesant e faptul ca, profitind de aceasta ocazie, mai multi membri marcanti ai respectivului partid au incercat sa abureasca diversi participanti la sindrofie (participanti - mai ales babute inlacrimate) spunindu-le la ureche cum ca ei sint rude apropiate ale soldatului necunoscut si ca poate binevoiesc sa se inscrie in partid, deoarece si vaduva soldatului necunoscut, si copiii acestuia s-ar fi inscris in partid, asa ca se bazeaza pe voturile lor.

Am aflat ca o ordonanta de urgenta privind instituirea monopolului de Stat prevede cum ca de la 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei - tot alcoolul produs in Romania (sarbatorita, adica ) va fi vindut statului, la preturi avantajoase. Asta e o chestie oarecum pitulativa (adica ascundativa, ca sa intelegeti), gindindu-ne cum ca stim deja cine vine la putere - printre ei si Vacaroiu - iar Vacaroiu cel venit la putere va spune: "Statul sint eu! Dati bautura incoace!".

Mare-i Doamne, gradina Ta, mai ales in campania electorala. De obicei, oamenii se cunosc in situatii extreme. Campania electorala face parte din categoria situatiilor extreme. In Suceava, un afis electoral al CDR 2000 - reprezentind o sageata frinta "sus-dreapta" cu galben, intr-un cerc albastriu, insotita de sloganul "Obligatoriu spre dreapta!" - a provocat un sofer din Botosani sa intre cu masina in stilp, urmind anuntul. Asta nu inseamna, neaparat, ca doctrina CDR te impinge in stilpi, cit ca romanul de azi inca nu e destul de copt s-o perceapa. Mai ales cum ca am aflat despre niste cetateni care au ramas citeva zile, ca vaca la bariera, cu masina oprita in fata unui afis PDSR, convinsi fiind ca semaforul arata de la departare culoarea rosie.
PS: Cica n-ar fi adevarata faza cu masina de Botosani care ar fi urmat doctrina CDR; pina n-o vedem botzita, nu credem! “cultura“
Cica, in curind, tara noastra romaneasca va fi vizitata de cea mai celebra echipa internationala de stripperi - acei barbati minunati si organele lor saltatoare: "The Chippendales". Ei au fost primii care au intuit ca femeia gospodina, "ingrasata prematur / pe la solduri, sini si fund", neglijata cotidian de barbatul care, daca nu vine acasa beat si se culca, se uita la meci, vrea sa se defuleze privind la niste trupuri musculoase si unse cu toate alifiile - ca sa luceasca (vorba lui Mircea), pentru a-si mai potoli miscarea browniana a hormonilor care se zbat, de provoaca atita energie cinetica incit fac si calduri. Buuun... Si daca vor veni britanicii cu curul semi-nud, ei vor ajunge sa spuna, dupa spectacol si, mai ales, dupa o scurta sedere in Romania, cam cum ca "De ce ne-ati chemat tocmai pe noi? Ca n-am mai vazut, pina acum, asa de multi oameni in curul gol!".

Cu paltonul in chiloti
Cica la Focsani exista o fabrica (Incom, pentru cine stie) producatoare de confectii pentru export - confectii care, in vremea Plumbuitului, erau asa de rivnite de tineretul autohton, ca membrii generatiei optzeciste si-ar fi vindut crez tineresc, bunici paralizati ori carnet UTC etc pentru un ciorap mai exportabil ori o geaca mai cu buzunare.(Nea Gogu matale parca erai „espert in biznis cu tzoale vechi....direct importator de la Focsani”) Respectivele salariate se afla, actualmente, in greva foamei, ele reprosind, printre altele, faptul ca, la iesirea din fabrica sint controlate pina si in chiloti, pentru a nu fura ceva din avutul firmei.
Credem, asadar, ca masurile de stricta precautie luate de conducerea respectivei fabrici au avut drept punct de pornire momentul in care a fost prinsa acea cusatoreasa care ascunsese in chiloti 7 geci imblanite, 47 buc. cojoace si 20 costume barbatesti, plus cravatele aferente.
De unde rezulta ca in Vrancea exista cei mai incapatori chiloti femeiesti din tara. Atentie, barbati!

PS: Ma cam luai cu vorba si vad ca deja incepeti sa cascati: Promit, ca data viitoare sa scriu mai putin.

...Lenoire
Gogu Vineri, Octombrie 27, 2000 6:50 AM
Comentarii: Metr Lionoar.... Io nu terminai bre jurnalistica, spre fericirea natiunii ,ci termodinamica..la seral. Io inventai un motor ce merge cu vodca, rachiu de prune, vizichi de Dabuleni..12 ani invechit ib butoaie de motorina furate de la CAP Dudu...sau orice acohol cu TVA sau fara.... Daca pompele alea n'au combustibili cu aprindere prin scanteia....batrana sau tineretului....de ce sa nu marketam...vezi ca stiu si vorbe de meserie de piata...Obor, Pantelimon sau Crangasi....benzomicina de distilatie naturala....98 de grade octanice daca nu e adapata... Ii dam in gat pa arabi si devenim nambar oan in bransa. Io incercai pa Trabantu castigat in 1962 la loz in plic si merge de zici ca is fericitu posesor de Mazerati Testa Rosa...Facui numa 15 ore intre Gara Filaret si Filiasi..ca ma dusai sa aduc muraturile de la soacra... Caloriferele le taiara ieri ca is restant la buget...asa ca o dau pa giga de dude.... Gogu - Termodinamist si pictor de biserici ,amator.
Lenoire Joi, Octombrie 26, 2000 6:06 PM
Comentarii: Scuzati balbaiala.....Intra cam cu cocoloase.
Lenoire de pe Plaiu' cu Boi Joi, Octombrie 26, 2000 6:03 PM
Comentarii: Ieu cu cine votez? Un electorat cu 15 la suta mai beat
In plin prag de iarna grea, omatu-i mare si in plin proces de debransare, parea ca nimic nu mai poate insenina orizonturile rosii ale romanilor si nimeni nu le mai poate deszbirci fruntile incretite. Asta pina deunazi, cind in peisajul sumbru al sfirsitului de octombrie de sfirsit de mileniu si electoral, pe deasupra, s-a aprins, parca, o faclie: anuntarea oficiala a faptului ca bauturile alcoolice se vor ieftini, de la 1 noiembrie, cu 10-15 la suta.
In timp ce pretul combustibililor creste de la o zi la alta, de au ajuns pompele de benzina mai triste ca pompele funebre, combustibilul de suflet si inima albastra a romanului devine, asadar, cu 15 procente mai accesibil, mai aproape de tinta. De ce oare, atita vreme cit, una peste alta, nu ne merge, global, mai bine, ci ba din contra? Sa fie oare vorba despre acea vehiculata protectie sociala picata tocmai acum, cind a dat frigul? Sa fie vorba, pe de alta parte, de o metoda de relaxare a mintilor luminate ale electoratului, in prag de votare?
Clar e ca, in fata urnelor, alegatorii nostri se vor prezenta cu 15 la suta mai beti, cu rachiu, cu vai, fapt care ar putea modifica oarecum procentele. Plus ca, asa cum nu se da scos ursul din birlog, asa nu se va da scos electorul de sex masculin din bodega sa favorita de cartier. Ceea ce iar afecteaza la rezultate.


Romanii au ales calea miniaturizarii
Am aflat din surse medicale competente si bine informate ca la Brasov s-a nascut, zilele trecute, un copil in greutate de doar 800 de grame, care are si toate sansele sa traiasca.
Credem ca, in cazul de fata, nu este vorba despre un accident, ci despre acele transformari genetice care insotesc evolutia cetateanului de-a lungul trecerii sale prin istorie si prin diverse conditii de trai, organismul oricarui cetatean adaptindu-se cerintelor.
Japonezii merg pe miniaturizarea componentelor electronice; romanii s-au limitat, in ultima vreme, doar la miniaturizarea ratiilor alimentare si a venitului mediu. Asadar sa nu ne mire ca vehiculatul "om nou" va fi din ce in ce mai mic, pe masura salariului si a portiei din farfurie. E posibil sa aiba picioarele mari si musculoase, fiind deprins cu mersul pe jos, nemaiavind bani de benzina sau autobuz. Ii vor creste dintii de la consumul de piine veche, ii va creste blana, de la frigul din apartamente etc.
Treptat, va uita sa mai faca focul, apoi va uita roata si se va retrage in pesteri, afisele electorale pentru noua candidatura a lui Ion Iliescu fiind vopsite si scrijelite cu silex direct pe peretele de granit.
PS: Don’soara Dorinella, nici vorba de dezamagire… eu am terminat, spre fericirea mea si nefericirea altora, Jurnalistiaca.
Sa auzim de mai bine!!

...Lenoire


Lenoire de pe Plaiu' cu Boi Joi, Octombrie 26, 2000 6:01 PM
Comentarii: Ieu cu cine votez? Un electorat cu 15 la suta mai beat
In plin prag de iarna grea, omatu-i mare si in plin proces de debransare, parea ca nimic nu mai poate insenina orizonturile rosii ale romanilor si nimeni nu le mai poate deszbirci fruntile incretite. Asta pina deunazi, cind in peisajul sumbru al sfirsitului de octombrie de sfirsit de mileniu si electoral, pe deasupra, s-a aprins, parca, o faclie: anuntarea oficiala a faptului ca bauturile alcoolice se vor ieftini, de la 1 noiembrie, cu 10-15 la suta.
In timp ce pretul combustibililor creste de la o zi la alta, de au ajuns pompele de benzina mai triste ca pompele funebre, combustibilul de suflet si inima albastra a romanului devine, asadar, cu 15 procente mai accesibil, mai aproape de tinta. De ce oare, atita vreme cit, una peste alta, nu ne merge, global, mai bine, ci ba din contra? Sa fie oare vorba despre acea vehiculata protectie sociala picata tocmai acum, cind a dat frigul? Sa fie vorba, pe de alta parte, de o metoda de relaxare a mintilor luminate ale electoratului, in prag de votare?
Clar e ca, in fata urnelor, alegatorii nostri se vor prezenta cu 15 la suta mai beti, cu rachiu, cu vai, fapt care ar putea modifica oarecum procentele. Plus ca, asa cum nu se da scos ursul din birlog, asa nu se va da scos electorul de sex masculin din bodega sa favorita de cartier. Ceea ce iar afecteaza la rezultate.


Romanii au ales calea miniaturizarii
Am aflat din surse medicale competente si bine informate ca la Brasov s-a nascut, zilele trecute, un copil in greutate de doar 800 de grame, care are si toate sansele sa traiasca.
Credem ca, in cazul de fata, nu este vorba despre un accident, ci despre acele transformari genetice care insotesc evolutia cetateanului de-a lungul trecerii sale prin istorie si prin diverse conditii de trai, organismul oricarui cetatean adaptindu-se cerintelor.
Japonezii merg pe miniaturizarea componentelor electronice; romanii s-au limitat, in ultima vreme, doar la miniaturizarea ratiilor alimentare si a venitului mediu. Asadar sa nu ne mire ca vehiculatul "om nou" va fi din ce in ce mai mic, pe masura salariului si a portiei din farfurie. E posibil sa aiba picioarele mari si musculoase, fiind deprins cu mersul pe jos, nemaiavind bani de benzina sau autobuz. Ii vor creste dintii de la consumul de piine veche, ii va creste blana, de la frigul din apartamente etc.
Treptat, va uita sa mai faca focul, apoi va uita roata si se va retrage in pesteri, afisele electorale pentru noua candidatura a lui Ion Iliescu fiind vopsite si scrijelite cu silex direct pe peretele de granit.
PS: Don’soara Dorinella, nici vorba de dezamagire… eu am terminat, spre fericirea mea si nefericirea altora, Jurnalistiaca.
Sa auzim de mai bine!!

...Lenoire


J Joi, Octombrie 26, 2000 5:47 AM
Comentarii: Dom' Guru,
Ati meditat, dar nu degeaba. Ati reusit o definitie remarcabila prin conciziune si exactitate; ca sa nu mai vorbesc de noul termen : "Eurolac", care este de tot hazul.
Nici eu nu cred ca a sosit momentul pentru o astfel de discutie. O graba nejustificata ar putea sa fie interpretata negativ si speculata de cei care nu cred in nici un fel de democratie.
Spider Girl Miercuri, Octombrie 25, 2000 11:32 PM
Comentarii:
Gurule,
Intrebarea ta imi aduce aminte de vremea cand eram sora medicala la spitalul de subnutriti din capitala. Era prin '86 noaptea tarziu inainte de craciun. Aproape atipisem cand un strigat disperat m-a facut sa tresar:
-Sora... Soraaa... Soraaaaaa...!!!
Am intrat in salon si am intrebat in soapta:
-Ce vrei ma? Ce s-a intamplat?
-Sora, uite un paianjen! mi-a soptit un pacient.
-Ei lasa-l incolo de paianjen! Culcate ca scoli tot salonul, am raspuns. A mai trecut un timp si iarasi aud chemarea disperata:
-Sora... Soraaa... Soraaaaaa...!!!
Intru in salon si el se vaita:
-Sora, uite-l cum se uita la mine!
I-am zis sa se culce ca ma supara si m-am intins pe canapea. Nu trece mult timp si strigatul se repeta. Enervata intru in salon trantind usa. El striga cu mirare in glas:
-Sora, unde ma duce!?
guru Miercuri, Octombrie 25, 2000 9:08 PM
Comentarii: Dl. J, doua zile am stat cu mina la falca meditind asupra mesajului dvs.

Partea tehnica a democratiei reprezinta ansamblul institutiilor statului si in occident functioneaza ca o limuzina de lux. La noi seamana cu o caruta cu coviltir in care joaca barbut Eurolacii. Sa te gindesti la democratie directa in Romania este ca si cum ai pune apridere electronica la carul cu boi!
Ghiopardul Marti, Octombrie 24, 2000 9:28 AM
Comentarii: Ce faci nene Gogule, ne lasi cu ochii in soare? Spune domnule cat ai castigat?
Gogu de la mahala Luni, Octombrie 23, 2000 8:41 PM
Comentarii: ..pazea!...vin bingotii... Fusai pa plai in interes de Vasilica si creioane colorate....freo 3 saptamani.Basca finuta aia mica ce incepu sa baleteze si sa ceara,,,Nashu!..ia mai scoate cativa parai ca am nevoie de tutu si gumari de lacu lebedelor... In primele zile cand ma adaptam la fuse si bors "mezon" ma tot uitam la teve ...ca de altceva nu eram bun. Tot din motive de fuse...Si ce zarii io la al teve?..pai mare minune nene...Dadura bingotii mai abitir ca Alaric...pa toate canalele se dadeau...5 milioaneeeeee..12 milioaneeeee......Ticooooooo...patruuuuuzeciiideemilioooaaaannneeeeeeee....Uraaaaa! In ast timp cateva fate cu kuru gol se dadeau ce ceasu mortii pa muzica de Bah si Ceicovschi..varianta bib-bop roc-endrol si bluz de Ferentari...Fericitii castigatori se pupau la telefon cu rudele..cred...si faceau socoteli cate gigacalorii pot achizitiona pa piata libera din Obor sau cati litri de gazolina mulsa de la tzava pot baga in rezervoru otomobilului personal luat in rate de la Bancorex... Pai bingotii astia cand mai merg la prasila nene?..
J Luni, Octombrie 23, 2000 5:08 PM
Comentarii: Si inca ceva dom Guru'
Dorinella e doar o surpriza placuta. Ne ia de nicaieri si ne duce nicunde. E limpede ca lacul din varf de munte (ma mir ca un guru nu isi da seama de asa ceva). Sa o lasam sa fie ce vrea ea si sa nu o tulburam cu pietrele intrebarilor. Eu am facut-o si mi-a parut rau.
J Luni, Octombrie 23, 2000 4:49 PM
Comentarii: Dom' Guru,
Sa ne scuzati daca v-am intrerupt meditatia cu sporovaiala noastra. La inceput a fost cuvantul si noi d- aia despicam firu-n patru, de spaima ca notiunile sa nu se desparta de cuvinte si sa ramanem si noi ca Nichita repetenti in clasa intai. Democratia nu e numai carta, e si tehnica, ca altfel principiile raman doar enunturi frumoase. Eu personal nu vreau un alt tip de democratie, mai sofisticata dar cred ca o discutie cu Miti care este adepta unui sitem pe care ea il crede mai bun nu poate sa strice.
Pe de alta parte nu scriem prentru "cititori" ci doar ca sa comunicam. Cititorii sunt ai ziaristilor si ai scriitorilor. Noi suntem amatori, si cei care ne citesc sunt bineveniti sa ne contrazica si sa participe si ei. Cu alte cuvinte imi pare bine ca ati intrat in joc.
Guru Luni, Octombrie 23, 2000 12:27 AM
Comentarii: S/Z, am dat de necaz cu tine. Noroc ca mi-ai restituit G-ul sa imi acopar rusinea :-X

Dorinella, m-ai bagat in ceata. Cine esti, ce vrei si unde ne duci?

Mai cartia lui demos, sa va fie rusine ca rideti de oamenii care va citesc!
Voi cautati democratia in semnificatia etimologica a cuvintului. Asta era valabil acum vreo 2000 de ani. Atunci erau doua categorii sociale: stapinii si sclavii. Stapinii aveau toate drepturile pe cind sclavii n-aveau nimic (atentie dl. Paler). Astazi democratie inseamna principii si se regasesc in Carta Drepturilor Omului. Daca vreti democratie contemporana nu o mai conditionati de probleme tehnice. Vreti alt tip de democratie? Stabiliti principiile.
J Luni, Octombrie 23, 2000 10:08 AM
Comentarii: Draga Miti,
Popoarele in forma actuala sunt la fel de noi ca si gaselnita cu binomul natiune/stat. Chiar in hiperspatiul mioritic unu-i moldovean, unui vrancean si alt ungurean.

Cat despre ideologie, Doamne fereste, nici nu poate fi vorba. Doua, trei idei chiar avand o anumita coerenta mai au un drum lung pana sa se transforme in ideologie.

Cum bine spui, reprezentatii sunt alesii partidelor, dar oricum aici nu vad o contradictie cu principiile democratice. Daca este o problema cu partidele care acum se afla pe scena, si ele nu reprezinta solutiile pe care electoratul le asteapta de ce nu se formeaza alte partide, pe alte baze mai democratice si care sa reprezinte alte idei? Daca raul este in partidele existente de ce nu sunt maturate din politica pe cale democratica pentru a face loc altora noi, unor independenti, sau unor structuri diferite?
Ghiopardul Luni, Octombrie 23, 2000 9:43 AM
Comentarii: Mai Dorinella, mie nu-mi convine democratia pe puncte. E mult prea elitista.
Io *.DE Luni, Octombrie 23, 2000 2:10 AM
Comentarii: MITI ...Nenorocirea e ca reprezentantii nu se socotesc a fi niste angajati cu mandatul ai indivizilor care i-au votat!..."
Adevŕrat grŕit-ai, MITI ! Boalŕ grea, asta! Si nu tzine cont de ideologii... ;):))) Numai bine!
S/Z Tara de dincolo de pleoape Duminica, Octombrie 22, 2000 5:41 PM
Comentarii: Abel, sper ca din motive de duminca vei fi pe aici sa vezi ce a spus Dorinella despre curiozitate! Asta ca sa nu spui ca eu as fi spus-o doar din motive de apartenenta la... ginta. Si daca te asezi si mai bine pe scaun de ai unul la indemina (nu neaparat pe ala cu picioarele pe pamint), va trebui sa imi dai dreptate; nu ca as tine mortis (ca doara si eu eram printre cei care faceam galagie ca doar p...... vor sa aiba dreptate intotdeauna), ci doara pentru ca m-ai "obligat" sa ma asez cu talpile pe lama ascutita a mîniei si sa jur ce nu trebuia etc. Multumesc, Dorinella, fara sa stiti, mi-ati facut un mare serviciu:-)
Miti Duminica, Octombrie 22, 2000 4:04 PM
Comentarii: Draga J,
Eu nu cred ca globalizarea poate fi dusa la extrema dizolvarii popoarelor. Ca intr-un viitor statele nationale s-ar putea sa nu mai existe in forma actuala asta-i altceva. Binomul popor/stat national e o gaselnita de data relativ recenta. Popoare au existat de cand haul si pâraul. In opinia mea, dimensiunile hiperspatiului mioritic :), ne avantajeaza, configurand o unitate naturala. Dimensiunile geografice sunt optime, mult mai mari ar fi dus musai la faramitare (in primul rand din constrangeri economice), mult mai mici, ar fi favorizat lente procese de asimilare. Si mai sunt dimensiunile culturale, istorice. Totul e sa stim pe ce lume suntem si sa jucam inteligent. Dupa parerea mea, ciberplaiul, nu trebuie sa-si croiasca o ideologie. Ideologiile sunt mereu depasite de realitate. Drumetzii care cauta impreuna o cale spre, nu de ideologie au nevoie. Daca ii prinde noaptea intr-o vale a timpului isi aseaza corturile si se aduna in jurul focului de tabara. A doua zi pornesc iar.

Nimeni nu garanteaza ca o decizie luata prin vot direct e mai buna decat una luata prin reprezentati dar nici invers nu exista garantie.

Nenorocirea e ca reprezentantii nu se socotesc a fi niste angajati cu mandatul ai indivizilor care i-au votat! Ei sunt alesii partidelor (vezi postarea informatorului de servici). Cum pui controlul pe ei ? Prin mecanisme de democratie directa :)

va urma :)
Dorinella Tiraspol Duminica, Octombrie 22, 2000 12:35 AM
Comentarii: Domnule Lenoire, cu riscul sa va dezamagesc am sa va spun adevarul: nu studiez si nu am studiat nimic. Poate in viitor, cine stie ?! Pentru mine internetul este doar o jucarie pe care intamplator o am la indemana. Dorinella Tiraspol este un personaj fictiv, dar daca cititi printre randuri s-ar putea sa descoperiti o alta realitate :-)

Stiti ce se spune despre curiozitate? Ca este o boala strict feminina de care sufera toti barbatii. Dvs. ce studiati sau ati studiat ?
J Sambata, Octombrie 21, 2000 5:56 PM
Comentarii: Draga Miti,
Iti multumesc in primul rand pentru raspuns.
Ce intelegem noi acum prin popor este diferit de ce numeau grecii drept "demos". Gloata care se aduna in piata decidea de fapt rezolvarea unor "probleme specifice comunitatilor locale", cum bine spui, dar nu era o natiune. Daca in viitor majoritatea problemelor vor fi locale, sunt de acord ca democratia directa ar putea avea o sansa si implicit va creste rolul indivizilor in sistem, dar atunci nu va mai fi acelasi sistem. Duse pana la ultima consecinta lucrurile ar putea sa se prezinte si astfel: globalizarea, va scade rolul statelor natiuni, dar va creste importanta comunitatilor locale. Un rol scazut, inseamna de fapt defiintare. Vom avea probabil democratie directa, dar nu vom mai avea state nationale. Ca o paranteza: aici poate ca Ciberplaiul ar trebui sa isi clarifice putin ideile, pentru ca si mesajul sa fie mai coerent. Ori merge pana la ultima consecinta cu democratia directa, globalizarea, integrarea si tot ce decurge din asta, ori isi pastreaza doza de nationalism lacramos, de tip luminat si implicit un conservatorism pozitiv. Cu alte cuvinte mie imi cam miroasa a contradictie. Revenind, nimeni nu garanteaza ca o decizie luata prin vot direct este mai buna decat una luata prin reprezentanti.

Dupa mine si Bobi si Costica si proful au dreptul sa participe in mod egal la decizie: votand. Reprezentantii sunt doar rezultatul diviziunii muncii. Mos Costica munceste pe camp si plateste din recolta lui impozitit, angajand reprezentanti mai mult sau mai putin competenti care sa-i rezolve problemele. Daca nu este multumit de reprezentati alege altii. Daca nici aia nu il multumesc, poate sa se inscrie el pe liste, si altii la fel de nemultumiti ca si el sa il voteze. Devine acest sitem inoperant? Poate este vina siatemului, poate este vina lui Mos Costica? Democratia iti da dar nu iti baga in traista.
Discutia ramane vivace.


Lenoire ...tot de la birt Vineri, Octombrie 20, 2000 9:19 PM
Comentarii: Dragii mei, ma scuzati ca m-am labartat in halul asta, insa sunt incepator in ce priveste :o)))
Don'soaraDorinella...m-ati facut curios...in ce domeniu studiati...sau poate mai bine...ati studiat ???Raspunsul nu este obligatoriu.
Sus bardaca romani!!!

...Lenoire
Lenoire ...de la birt Vineri, Octombrie 20, 2000 9:08 PM
Comentarii:

Romania, tara in care bancile nu se mai simt in sigurantaUn asa-zis club iesean, pre numele sau "AGORA 2000" a efectuat, de curind, un sondaj, din care reiese cum ca 58 la suta dintre romani poseda, drept vis suprem, spargerea unei banci.
Noi am mai avut ocazia sa stam de vorba cu oamenii; cu unul, cu altul, de diferite pregatiri intelectuale, cu salarii dintre cele mai variate, unul fost ministru, altul actual instalator, unul fost presedinte, altul actual ministru, unul fost profesor, actual cersetor, altul fost pupator in fund, actual parlamentar, unul fost bogat, actual si mai bogat, unul fost intelectual, actual sinucigas etc.
Nu ne-a iesit la calcul, pentru ca cei mai multi aveau drept vis sa gaseasca bani de piine. Bancile din Romania sint putine.
Credem, asadar, ca sondajul respectiv a fost alcatuit in celebrul parc iesean Copou, in care cei naimiti sa efectueze sonajul au numarat cite din bancile de pe alei au fost sparte de cetateni certati cu bunele moravuri.

Nelu, glas frumos

Cica la lansarea candidatilor PDSR pentru Parlament, in Capitala, a cintat cantautorulautarul Marcel Pavel, despre care se aude ca ar fi fost integrat cu voce, giti si instrumente in cadrul campaniei de promovare a doctrinei respectivului partid in mediile care nu stiu ca "Jazz" se scrie cu doi de "z" si ca mai exista si altceva decit maneaua.
Beleaua cea mai mare a fost cum ca Ion Iliescu, nasul de la nunta cu electoratul al candidatilor partidului sau, nu s-a comportat normal, ca oricare nas decent, ci s-a imbatat - credem - motiv pentru care a inceput sa cinte.
El a - oarecum interpretat - piesa lui Tom Jones "Delilah", mai cunoscuta de alegatorii PDSR sub varianta "Lai-lai-lai, Dilaila", ceea ce arata ca, daca Doamne ajuta, pica la alegeri, are leafa asigurata, cistigind la nunti citi altii in sapte, precum Marcel Pavel mai sus pomenit, care i-a si adresat in acelasi context melodia cu pretentii nesabuite de hit "Frumoasa Mea".
De unde sa nu ne mai mire daca intre Nelu si Nastase ar putea sa apara divergente, nu atit politice, cit pe tema de gelozie...

…Lenoire
Dorinella Tiraspol Vineri, Octombrie 20, 2000 7:28 PM
Comentarii: Dragi romani, uite ce va propun eu:

Democratia pe puncte!!!
Fiecare roman (cu drept de vot) primeste o cartela de vot. Pe cartela se acorda din oficiu 3 puncte. Ne ducem si votam normal anul acesta. Peste 4 ani, inainte sau in timpul primului tur, aplicand principiile democratiei directe, cetatenii cu drept de vot sunt chestionati daca sunt multumiti de guvernarea precedenta. Daca da atunci cei care au votat cu fostii guvernanti mai primesc cate un punct. Celorlalti li se scade un punct. Este posibil in acest mod sa se ajunga la punctaj negativ si sa capete echivalent in real mult vehiculatul vot negativ. Cand te prezinti la urna, pe baza punctajului de pe cartela, ti se da pentru fiecare punct un milion de lei daca ai punctaj pozitiv sau ti se iau banii daca e negativ. In acest mod se asigura cointeresarea materiala a electoratului la procesul de votare si se da lovitura de gratie jocurilor de noroc gen Caritas, Safi, Fenei sau Bingo. Procedeul efectiv de vot consta in adaugarea/scaderea (functie de nr. de puncte si semnul lor) unui nr. de puncte pentru partidul sau candidatul ales. Avantajul acestui sistem consta in faptul ca cetatenii inteligenti vor avea un cuvant mult mai greu de spus fata de prosti care daca doresc sa voteze mai trebuie sa si plateasca din greu acest favor.

Atentie !!!
Conceptul de democratie pe puncte se supune legii dreptului de autor si este considerata proprietate intelectuala.
Difuzarea acestui material fara acordul autoarei poate atrage consecinte juridice si materiale!

Pot fi contactata pe Ciberplai martea si joia intre orele 0.00-24.00 sau lunea, miercurea si vinerea intre aceleasi ore. Pentru interviuri va rog contactati secretariatul.
Dorinella Tiraspol Vineri, Octombrie 20, 2000 7:24 PM
Comentarii: Daca afla mami ca in loc sa ma duc la meditatie imi pierd timpul si banii din ajutorul social la Internet-Cafe, imi da numai pumni in cap!

Vai domnul Lenoire, nu trebuie sa va faceti griji, am fost deja contaminata. Asa nashpa cum sunt (si ma mai fac ca sunt in crestere), gandesc ca daca toti romanii ar fi nebuni ca noi poate ar trai si ei intr-o tara normala.


Miti Vineri, Octombrie 20, 2000 4:00 PM
Comentarii: Draga J,
In sintagma "democratia reprezentativa" esential este primul termen. Democratia a fost sa fie reprezentativa din motive tehnice, nu teoretice altfel nu mai e cratia lui demo ci a altcuiva. Tehnic vorbind, conditiile s-au schimbat. Daca ramanem la solutia democratica, logic e sa s-o ducem, cu noua tehnica, pana la ultima consecinta. Ce sa ne mai ascundem dupa deget: democratia directa e mai demo-crata decat democratia reprezentativa. Daca zici ca nu-i posibil ca mos Costica si bobinatoarea sa participe in aceeasi masura la decizie ca dom' profesor (care si-a tras certificat de intelectual) atunci nici democratie nu mai e. Si e bine sa spunem lucrurilor pe nume. Cu ce inlocuim democratia?

Trecand insa la practica, poate ai si tu dreptate. Opinia generala e ca acum, un mos Costica s-ar descurca, in medie, mai greu decat un dom' profesor cand e vorba de luarea de decizii in sistem desi nu prea s-au facut experimente care sa justifice temeinic asertiunea de mai sus. In drumul spre o democratie mai directa sunt multe de facut si trecerea va fi graduala. Sunt domenii ale socialului care se preteaza democratiei directe chiar in conditiile de azi (probleme specifice comunitatilor locale sau chestiuni foarte generale) si sunt altele care greu pot fi gestionate direct de bobor. Unele domenii ale socialului, poate niciodata nu vor fi supuse controlului direct. Nu stiu. Important e ca rolul fiecarui individ sa creasca nu sa scada in sistem. Cum? Discutia ramane deschisa.
Informatorul de scarbici Vineri, Octombrie 20, 2000 11:58 AM
Comentarii: De pe plai adunate si pe Cibrplai apoi postate!

Asa cum bine zice Codul Muncii, "coeziunea moral-politica" s-a manifestat plenar zilele acestea in parlamentul Romaniei. Protectia sociala a muncii a facut obiectul unei propuneri legislative inaintata de un numeros grup de deputati si parlamentari ce nu se mai regasesc pe listele electorale ale partidelor care i-au propus. Acestia se considera disponibilizati si solicita acordarea a 20 salarii compensatorii prin ordonanta de urgenta. Un grup ultra conservator a introdus plangere in justitie impotriva partidelor care au intentia de ai disponibiliza.

Zilele acestea se asteapta ample manifestatii de protest ale prietenilor, fratilor, copiilor, nepotilor si stranepotilor acestor parlamentari. Astazi drumul spre Tirgoviste a fost blocat de bulendrele celor extirpati din parlament si senat.

Huaaa! Rusine clasei politice romanesti! Unde e coeziunea comintern-istilor?
Test din Est Vineri, Octombrie 20, 2000 11:55 AM
Comentarii: Scuzati spelluirea domnul Ghita. M-am prostit ascultand discursuri electorale.
Test din Est Vineri, Octombrie 20, 2000 9:48 AM
Comentarii: Mai nenea gita, care 11 bucati capitalism dintre care 4 si mai si? Uite un exemplu din Codul Muncii al Romaniei publicat in 12 noiembrie 1997 si actulizat:

Partea I, Capitolul 1
Principii generale privind relatiile de munca
Art. 5, al. 2
Prin activitatea desfasurata in comun in industrie, constructii, agricultura si silvicultura, transporturi si telecomunicatii, cercetarea stiintifica, institutiile de invatamant, arta, cultura si in celelalte domenii, pentru inflorirea patriei socialiste, se dezvolta relatii de infratire intre oamenii muncii romani, maghiari, germani, sirbi si alte nationalitati, se intareste continuu coeziunea moral-politica a intregului popor in jurul Partidului Comunist Roman.

Va asigur doamnelor, domnisoarelor si domnilor ca nu este o gluma.
J Vineri, Octombrie 20, 2000 7:14 AM
Comentarii: Draga Miti. Astept cu maxima incordare (vorba unui celebru).
S/Z Tara de dincolo de pleoape Vineri, Octombrie 20, 2000 1:18 AM
Comentarii: Domnule Guru, va restitui litera "G". O meritati, impreuna cu tot respectul (al meu, in orice caz). Multam de linia aia de n-o vazusem printre rinduri. Mai apelez cind nu inteleg, daca imi permiteti. --------Domnule Lenoire, ce n-am vazut eu, mi-a aratat Guru (si mai intreba ce cautam eu la Ki Gompa). Considerati ca n-am zis nimic. Cit despre "stil", nici n-a fost vorba si nici n-o sa fie. Ar fi si pacat. Iar daca (unii din noi) nu va intelegem, macar incercam. Si daca incercam, este pentru ca "se merita". Si daca nu reusim, este pentru ca nu totdeauna de pe margine se vede mai bine, contrar zicalei. Asadar, inchidem gura si Va ascultam, (si) noi aia de pe margine (sa nu zic de dinafara, sau pe din afara). Cu tot respectul! Deci...
ghita Din spatiul mioritic Joi, Octombrie 19, 2000 10:42 PM
Comentarii: Sondaj de opinie. Locul I - Ion Iliescu (45%). Locul II CVT. Ma bucur. Mama lor de comunisti ! Sa se mai vorbeasca si de noi, ce mama ma-sii, nu numai de Iugoslavia. Iata rezultatul a 11 ani de capitalism, dintre care ultimii 4 de capitalism sadic.
Miti Joi, Octombrie 19, 2000 10:25 PM
Comentarii: Draga J,
Scuza-ma ca nu ti-am raspuns inca. Sunt cu un dead-line in fata. Maine sper sa trimit postarea-raspuns. Numai bine si frumos.
un ciberplaies Joi, Octombrie 19, 2000 10:22 PM
Comentarii: Dom' Lenoire, care wbmaster?! P'acilea noi n-avem webmasteri, avem amici. Continuati cat doriti, ce aveti de spus, pe ciberplai conteaza :) Eu cel putin, ma distrez de minune si mai sterg cate-o lacrima tremuranda din coltul ochiului :)
Lenoire Din Tara cu Dor Joi, Octombrie 19, 2000 5:59 PM
Comentarii: Dragi romani !! Trec peste intrebarile puse de Domniile Voastre, nu din lipsa de politete, ci din lipsa de timp, caci noi aici muncim nu gandim !! Cred insa, ca domnulGuru a gasit raspunsul potrivit la intrebarea Doamnei S/Z. Draga Doamna S/Z, scriu asa cum scriu de ani de zile, uneori mai bine, alteori mai rau, depinde de inspiratie si nu am de gand sa imi schimb „stilul“, numai pentru a ma face inteles. (de ani de zile nu ma intelege nimeni, ar fi o minune sa se intample acum) Daca webmasterul ma va lasa sa ma exprim liber, in continuare, o voi face cu placere, daca nu...imi mut cortul pe alt taram....deci....

Presa noastra a dat in Andreala

De mintea celor care alcatuiesc - impreuna, tinindu-se de miini, sau separat, fiecare in coltul sau - o natiune, depinde, printre altele, continutul publicatiilor de larga respiratie. Si invers, continutul ziarelor de succes reprezinta, din pacate, un fel de cum e joja pe care soferii o baga in motor pentru a vedea daca mai au ei ulei au ba.
Adica reprezinta ceva care arata daca nivelul mintii de pe urma a romanului se incadreaza intre cele doua semne de minim si mediu sau daca mai trebuie completat, cumva, cu niste ceva minte - eventual de import, fiind mai buna. Nivelul mintii romanilor, in conformitate cu joja presei nationale, se situeaza cam jos, pe undeva, intre violurile de babe si politica de mosnegi. Trebuia ridicat, asadar, cu ulei de singe tinar; ceea ce s-a si intimplat, zilele trecute, cind, in plina si fulminata campanie electorala (nu ca ar fi avut asta tare mare treaba cu viitorul patriei noastre), ziarele au racnit cu fosnet de hirtie mototolita despre cea mai importanta problema a natiunii romane.
S-a certat sau nu Andreea aia mai tuciurica de la Andre cu tata-su au ba? A vrut genitorul sa-si ucida creatia au ba? Au vrut ziarele centrale sa se vinda sau ba?
De fapt si la urma urmei, cine este duduia? O fetiscana plina de circei pe si in cap, numa' buna de angajat la turnat asfalt fierbinte pe strada - data fiind grosimea talpicelor de la topanci - care a invatat niste figuri de autoaparare cu piciorul ridicat in contra publicului si care cistiga citeva sute de dolari punind sa cinte un compact-disc, timp in care ea impreuna cu o tiza mai spalacita dau - pardon de expresie, da' merge - deci dau din craci ca cei saraci, vreme in care niste fetite cu bubite si baietei cu acnei, blestemata fie pubertatea,se zbuciuma de ceasul mortii in sala.
Daca s-a certat ea cu familia, e treaba ei proprie si personala. Daca ar fi fost vreun viol mai de calitate in peisajul mioritic, acesta s-ar fi batut la punctaj si la acces pe prima pagina a ziarelor sau in talk-show-uri cu drama tinerei Andre. Cu singura diferenta ca, in cazul violului, victima ramine cu urmarile iar in cazul Andreei, aceasta ramine si cu publicitatea facuta si cu banii in cont.

Stolojan se aprinde iute

O campanie electorala inseamna in primul rind o confruntare de programe, platforme si idei (daca acestea din urma exista), apoi o confruntare intre echipele naimite sa lipeasca noaptea afise peste cele ale concurentilor si, nu in ultimul rind, un altfel de confruntare, cea a mesajelor subliminale strecurate pe nesimtitelea (cuvintul ales nu vrea sa arate, neaparat, ca ne referim la nesimtiti) in subconstientul electoratului.
Aceasta se efectueaza mai ales prin fraze strecurate abil in discutii de la om la om, prin una, alta si, deoarece arta cere sacrificii, prin mici cadouri imbinind utilul cu sigla partidului si poza candidatului. Theodor Stolojan - situat primul pe buletinele de vot - fapt care nu denota mare lucru, in loc sa se autopromoveze pe brichete, si-a afisat mutra pe cutii de chibrituri.
El este constient, asadar, de faptul ca poate arde cit un chibrit. In plus, stie ca, un chibrit, pentru roman, are mai mult spirit national decit bricheta capitalista, costind mai putin. In acest sens, pentru a fi lipit de nevoile electoratului, trebuie sa recunoastem ca, urmind sensul evolutiei producerii focului in spatiul carpato-danubian, pentru a face promovare conform celor promise de fiecare partid in parte, ar trebui sa ne asteptam ca PDSR va oferi alegatorilor, cu sigla partidului incrustata pe, seturi de cremene si iasca.
Si, ca sa mai facem o paranteza, fanii PRM s-ar putea sa isi asigure incalzirea locuintelor cu cele doua bete PRM care, frecate fiind, ar putea da foc. A propos, ce face PRM altceva decit s-o frece?

...Lenoire
Guru Joi, Octombrie 19, 2000 12:43 AM
Comentarii: Bai gugustiucilor, daca ce este acum in Romania se numeste democratie atunci antidemocratia mai poate salva Romania!
S/Z Tara de dincolo de pleoape Joi, Octombrie 19, 2000 6:21 AM
Comentarii: Domnul Lenoire, nu puteti fi mai nuantat pentru cei care au plecat de mult de pe plai si nu mai pot citi cum trebuie printre rinduri? Va rugam frumos, nu va dam in judecata. Intre negru si alb exista multe nuante. M-am uitat sa vad ce ati propune dumneavoastra (nu numai comentariile) ŕ propos de democratie, vot, samd., dar ori mi-au scapat mie rindurile printre care trebuia sa citesc, ori rindurile respective nu aveau printre. Si eu vorbesc serios. De altfel (nu ca sa o copii pe Dorinella, dar nu am incotro): permiteti sa va "copiem" comentariile si sa le dam mai departe? Mai exista si printre noi din aia care se uita inapoi (fara mînie). Promitem ca nu scoatem bani din asta. Si fiindca veni vorba, daca fabrica aia de clei de oase de linga Mărăsesti exista inainte de razboiul de "intregire", poate nu se mai numea asa. Razboiul. Permiteti sa va salut si sa ma semnez ... Leblanc
Lenoire Din Tara cu Dor Joi, Octombrie 19, 2000 12:20 AM
Comentarii: ...hapu' de seara

Tranzitia romaneasca face victime sau nevictime. Unii se plinga ca cum ca ce bine era inainte de impuscare, altii zic ca iata ce bine e dupa. Pare normal, neexistind decit - de fapt - doua variante.
Din pacate, ambele schiloade si proaste.
Inainte, romanul avea bani, dar n-avea ce face cu ei , acum, romanul are ce face cu ei, dar n-are cu ce. Motiv pentru care incearca sa caute cu ce, deci e dispus la orice.
Uite, de-aia, un roman din Focsani a ales sa scoata bani din piatra seaca; mai exact, din beton sec continind si forme vii - sau foste vii, dupa cum se va putea vedea.
Mai exact, un oarecare focsanean a dat sfoara in tara si in presa locala cum ca isi vinde mormintul. Buuuun, un mormint, in ziua de azi, poate reprezenta un obiect de troc: e bun, sanatos, calduros, te apara de ploaie, de grindina, de tranzitie, dar cu o singura conditie: sa fie al tau, cu toate autorizatiile, sa nu mai vina cumva primaria sa-ti scoata mormintul din sol pe motiv ca strica fata orasului.
Ei, mormintul despre care vorbeam, al focsaneanului despre care vorbeam, contine, in plus, si soacra respectivului. Pe care omul nostru ne asigura ca o va inlatura din lacas, din momentul in care se va gasi un client.
Adica, la modul asta, cam: "Dom'le, vii, probezi lacasul, iti place - n-are cum sa nu-ti placa, are vedere in sus, spre satelitii Eutelsat si Astra, a mai fost clienti care a zis ca n-aree de gind sa mai plece, da' a plecat finca n-avea bani - daca-ti place, eu scot soacra - intra intr-o punga - si ori o ingrop in fundul curtii, ori o dau la un nepotel de-al meu, care vrea sa dea la Medicina, la Iasi. Deci, daca stai matale comod si-ti place pozitia, dai acum jumatate si mai dai restul dupa...".
Linga Focsani, la putine zeci de kilometri, linga un celebru mausoleu al ostasilor romani repauzati pentru reintregirea patriei in Primul Razboi Mondial, se afla o fabrica de clei de oase...

…Lenoire
Juto Miercuri, Octombrie 18, 2000 4:32 PM
Comentarii: ...Hmmm. Dom' Lenoire, v-as raspunde, dar nestiind sa citesc printre randuri nu mi-am dat seama daca v-ati incruntat la mine sau la Miti. Citind insa mai bine mi-am dat seama ca de Miti era vorba. Scuzati. Numai bine.
Guru Miercuri, Octombrie 18, 2000 12:23 AM
Comentarii:
Clip electoral PD-ist.

Basescu, ascuns de ochii indiscretilor paparazzii, fredoneaza in timp ce consuma pachetelul pregatit de bunicuta:

Eu sunt acum la primarie,
Ei vin acum in parlament
Si vom fura'ntr-o veselie,
Cu Petre Roman prezident!

P.S. Aveti dreptate dmnu-Le! Totusi, sa nu ne pierdem simtul umorului :)
Lenoire Din Tara cu Dor Miercuri, Octombrie 18, 2000 11:09 AM
Comentarii: .....hmmm, nu prea se citeste printre randuri...Se vede ca sunteti plecati de mult de pe plai... ...Lenoire
Jutopistul Miercuri, Octombrie 18, 2000 4:24 AM
Comentarii: Fac si eu o intrebare, doamna Miti. Cum vine treaba asta cu democratia reprezentativa care devine inoperanta in sistem? Ziceti ca o sa trecem la a directa? Pai nu spunea Conu Lenoire ca nu e bine ca votu lui bobinatoarea sa fie egal cu a lu dom prefesor. Acuma matale nu numai ca le dai drept egal la vot, da mi-i si faci pe toti parlamentari la gramada. Pai daca pentru Mos Costica votul era efortul intelectual cel mai mare pe care il facuse vreodata, nu va fi si mai greu pentru el sa initieze legi, ordonante si HG-uri, nu mai spun de ratificari de tratate internationale.
Stiu, progresul, educatia, calculatorul, internetul si tehnologiile avansate ii vor permite lui Mos Costica sa stea in casa toate ziua si sa-si exercite democratia directa pe internet, in timp ce robotzeii ii ara ogorul si ii trag palinca in butoiase de fag. Daca pe vremea raposatei si odioasei democratii reprezentative Mos Costica mai uita din cand in cand sa dea de mancare la ratze sau sa priponeasca plavanul in sura, lasandu-l sa tremure in ploaie, simtul lui de raspundere va creste direct proportional cu numarul saiturilor educative vizitate, asa ca va putea si el, impreuna cu fosta bobinatoare si altii asemeni sa isi "aduca aportul" la guvernarea natiei. ?
Si apoi chiar daca in viteza exercitarii mai greseste omul pe ici pe colo, atata paguba, pentru ca daca fiecare nu va sta decat pe la casa cui il are, exercitand directa, nici nu vor mai fi: conflicte, terorism, foamete si alte rele, ci numai flori si armonie pe pamantul Onlainiei. Mai greu va fi cu Marius Tuca, care intr-un popor de parlamentari nu va mai gasi cu cine sa se traga de bretele la ceas tarziu de noapte.
Parerea mea.
farcas romania Miercuri, Octombrie 18, 2000 2:24 AM
Comentarii: Draga lenoire, nu ti se pare corect ca un academician sa aiba acelasi numar de voturi ca un analfabet? Propune atunci un alt sistem de vot. S-a incercat votul censitar acu vreo suta si ceva de ani. Dar vezi ca o incurci: axioma de baza a democratiei este ca toti oamenii au aceleasi drepturi. Daca Miti zice ca nu e asa, atunci trebuie inventata o masina de cintarit cite drepturi are fiecare. Asa ca, tot democratia este cea mai comoda din pdev metodologic.
giga temesvar Miercuri, Octombrie 18, 2000 1:09 AM
Comentarii: E foarte interesant ce ai zis tu, Miti (permite-mi sa te tutuiesc, oricum tot o sa o fac). Da, da, da, de o mie de ori da! Democratie participativa, democratie directa. Dar cum? Cred ca suntem de acord ca intre alegeri nu mai trebuie sa toleram sa ni se c... in cap guvernantii. Starea lor naturela trebuie sa fie TEROAREA. Guvernantii acestei tari sa se simta precum cel care calareste un tigru
Securistu balcon Marti, Octombrie 17, 2000 11:07 PM
Comentarii: Nea Lenorie Pai vezi vere ca lumea nu se pricepe la democratie ? Uite Tanti S/Z o inviti politicos la sectie si refuza ea se duce la maracini si pulbere cu stele FARA buletin pai asa era inainte bre ? Nu mai respecta lumea nici organele de ordine si disciplina care vegheaza la linistea si avutia publica si asigura cetateanului siguranta locului de munca si educatia copiilor !! ======================================================= Cetatene S/Z Pai de ce incurcam borcanele eu vorbesc de dulceata si dumneata zici de seminte si reumatism la cota 4000 pai la balcon nu se vine cu tastatura de ordinator se vine cu flori si cu inima plina de recunostinta catre noi cei care veghem neostenit pentru binele nostru , si al vostru ! bineinteles dupa merite in intrecere si recunostinta fata de organu central Si la virsta matale femeie serioasa sa umbli fara buletin asta nu da dovada de maturitate politica asa ca n-am ce face tre sa aplic legea ca la noi nu exista cazuri de abatere noi mergem tot inainte calauziti de steaua de la rasarit !!!!
Miti Marti, Octombrie 17, 2000 11:01 PM
Comentarii: Domnule Lenoire,
Retea putem face si noi dar de partea buna a fortei :) Indivizi suverani actionand impreuna. O structura de tip retea e mai flexibila, mai putin coruptibila, mai eficienta. Cei drept e mai "pretentioasa", pentru inceput. N-am fost educati pentru asa ceva. Sistemele care ne-au modelat au facut totul sa ne reduca potentialele individuale! Un individ puternic e necesar dar nu suficient. Mai departe, e nevoie de coeziune sociala adica indivizii care se asociaza liberi. De ce s-ar asocia? De-ar fi timpul vietii infinit ne-am pune fiecare pe treaba si separat, am reusi dupa minutioasa analiza, marea sinteza adica iesiti din lume am reface-o o data, de doua, de noua (btw, eterna plictiseala :) Finiti in timp, trebuie sa ne crestem noi dimensiuni (cea sociala ar fi una) ca sa refacem universul macar o data.

Propuneti "antidemocratia, salveaza România". Cu "anti" va tineti inca de vechea paradigma aparent incercand sa va descotorositi de ea. Aplecandu-ne asupra solutiilor:
- autocratia si-a trait traiul si si-a mancat malaiul;
- democratia reprezentativa devine inoperanta in sistem; am putea trece la democratia directa (nu-i simplu);
- meritocratia ? se pare ca inchide comunicarea intre subsisteme ceea ce cauzeaza la sistem;
- noocratia-ceva foarte exotic; greu e sa desprati graul de neghina ca certificatele de intelectual nu au valoare intrinseca :);
Work in progress, in asta consta frumusetea!
Le Din Tara cu Dor Marti, Octombrie 17, 2000 5:02 PM
Comentarii: Manifest pentru antidemocratie, pentru o noua Romanie
Acesta nu este text umoristic. Daca il interpretati ca fiind umoristic, sinteti prosti si nu ma puteti da in judecata, de vreme ce l-ati privit ca fiind text umoristic. Cerc vicios, va prindeti nasul in el!
Am tot incercat sa spun in textele anterioare ca democratia, la noi pe plai, este la fel de valoroasa precum un rahat de ciine lipit de talpa, insa nimeni nu m-a inteles. Termenul "Democratia" (explicatie necesara pentru ca termenul sa fie inteles si de democratii din PDSR sau de cacomunisti) vine de la "Puterea poporului" - si tocmai asta revolta. Democratia se afla la egalitate cu ciuma sau holera: ambele nu tin cont de inteligenta, de educatie, de valori. Ciuma sau holera inghit pe oricine. In razboi e la fel: "Glontul nu alege!". Poti fi oricine sau orice, cu picioarele smulse de srapnel, toti racnesc la fel, tigan sau profesor universitar. Adica de ce oricare tigan ciordac de gaini sau buzunare sa se bata pe burta cu academicianul, cu intelectualul adevarat, in numele democratiei, avind, totodata, acelasi drept in fata urnelor sau autoritatilor?
Democratia e creata de cei slabi, pentru a-i situa pe aceeasi treapta cu cei - nu grasi, cum au mincat cacat comunistii (sper sa nu fiu acuzat de obscenitate), si inca nu s-au saturat - tari. Democratia pune pe acelasi plan muncitorul cu inginerul... Pardon, mesterul poate fi membru de partid si poate ca seful sau de sectie, intelectualul inginer nu e... In India, de exemplu, exista o sociatate impartita pe caste. Superba societate, de altfel. Bobinatoarea de la APACA lor din Bombay, de exemplu, isi stie posibilitatile si stie, din nastere, ca a vota, pentru dinsa, inseamna un efort mult mai mare decit a facut vreodata. Asadar, nu il face. In plus, nu i se permite.
O societate in care dreptul de vot ar putea fi acordat oricui este societatea celor multi. Din pacate, in urma votarii, Romania ar putea deveni, din nou, o tara de pr____!
Gura pacatosului adevar graieste
Aflat la Iasi, Nelu Iliescu, acel fecior de vagoane si tampoane din Oltenita, conducator de Partidul Comunist Roman DSR, a incercat sa vorveasca din inaltimea Aulei Politehnicii iesene. Desi vroia, in fond, sa se refere la importanta Internetului (dar ce stie baba ce este mitraliera?) in viata romanului, dinsul s-a scapat regretabil, zicind cum ca urmatoarele:
"Organizarea in retea permite accesul la puteri practic nelimitate"
. S-a scapat. Pute. Stiam. Stiam si ca doar in retea, cei din PDSR pot accede la putere nelimitata. Nu in retea pe calculator, cei din PDSR necunoscind, din complexul tehnicii de calcul, decit maximum diferenta intre o imagine color si una alb-negru. Oricum, date fiind relatiile intre PDSR si oamenii de afaceri de orice factura fi-vor ei, ciorditori de portofele, vinzatori de tigari fara de timbru sau simpli parlamentari, reiese ca plasa de paianjan s-a intins. Un fel de retea, de altminteri.

...Lenoire
Guru Marti, Octombrie 17, 2000 2:17 PM
Comentarii: S/Z esti tare simpatica :) Te prinzi greu da si cind te prinzi nu-i mai dai drumul. Sa sti ca tu m-ai provocat. Ce-ti veni sa te semnezi Stefan pe Zaraza (S/Z) Nebunatico?

Chestia cu cei 4000 de metrii e simpla. Ce-i aia cind vorbim despre munte sa ne referim numai la inaltimea lui? Ce muntele nu are si suprafata si volum? Mie imi place cind merg la munte sa ascult pasarelele cum cinta. Ai intilnit vre-o pasarica pe acolo?

Trecind la lucruri mai serioase. Recunosc sunt di pi plai, sunt sanatos tun si atunci cind am probleme care seamana cu reomantismul prefer Sovata. Pe acasa nimic nou: mizerie, frig, saracie si coruptie. Va doresc multa sanatate ca-i mai buna decit toate!
giga romania Marti, Octombrie 17, 2000 3:58 AM
Comentarii: s/z Tu esti de genul feminin, nu? hai ca sunt tare in deductii. Sherlock Holmes, nu alta
S/Z Tara de dincolo de pleoape Marti, Octombrie 17, 2000 3:43 AM
Comentarii: Abel, ti-oi explica alta data, dupa ce iti stabilesti igluul linga o plaja si iti pui o lumînare in fereastra, întru pomenire (in ideea ca e pericol de sucombare la rîs:-) Nu urca niciodata daca nu stii ca poti sa si cobori. Ma ofer pentru benevolat (si jalonat terenul:-); eu cunosc drumul si la urcat si la coborit. Pentru tine inca n-a venit timpul. Actiunile Nokia trebuie sa creasca in continuare si sa-si ia zborul cu DOUA aripi (cele orginale si unice...) Concluzia o tragi singur, ca un OM mare. Niagara chose nu merita atita galagie. E prea seaca si departe. Ce'sh' copil?!:-) Servus! *** Domnul cu Securea, permiteti nu permiteti, eu raportez: buletin nu mai am. Deci, declar citatia dumneavoastra nula si neavenita, iar dosarul inchis. Si va rog nu mai scuipati coji de seminte de la balcon, ca mi-a nimerit una pe tastatura pe o litera cu schepsis. Ocolesc, cu grija, litera pe care a picat, fiindca ati vazut ce a patit domnul Guru (la dumnealui a fost din fericire... asa a conturnat spelluirea corecta a numelui dumnealui, pentru ca eu crez ca i-a nimerit o coaja, poductie proprie, pe litera C, si a sarit pe prima litera apropiata ca aspect). Iar daca ma invinuiti de vorbire inadecvata, am doua variante pregatite: 1) nu-mi place sa ramin datoare (asa m-a invatat mama mea sa dau inapoi ce mi s-a dat, si ceva pe deasupra) ; 2) la a adica, pot da vina pe Alba ca Zapada. Si chiar o a 3 a: nu eu am inceput prima. Balcon, nebalcon, minuiti-va cu grija bastonul ala de-l fluturati asa nonsalant, ca orice baston are doua capete (si nici unul cu_minte). Ceea ce va doresc si dumneavoastra, numai bine!:-) ***** Stimabile Guru, din cite ai inteles tu (permiteti sa va tutuiesc? mersi!), eu n-am inteles nimic; iar chestia cu 4000 de m pe care nu o intelegeti, nici atita si nici pe departe. Dar daca doresti sa intelegi cu tot dinadinsul ceea ce nu ai inteles, si nici eu nu am inteles, tragi mata' o fuga pina la Ki Gompa; urci in jur de cca 4000 de m, dai acolo de o manastire (intr-un picior si cu sosete albe), si intrebi cum e cu cei 4000 de m. Apoi, vii fugutza inapoi la vale, tot 4000 de m, tragi o fuga pina aici, si ne spui daca ai inteles ce nu ai inteles. In drum, nu uita sa dai saru'mîna frumos la pietre, stele, bolovani, etc. Si nu uita sa nu care cumva sa te dai drept Guru acolo daca nu ai "digtionarul" si jurnalele cu tine. Si te mai previn ca (dupa parerea mea) nu are ce sa iti cauzeze afacerea asta la spirit (desi asa se spune), dar la reumatisme, dupa cum spuneam, face foooooarte bine! Iar daca esti june inca, si nu ai nici una nici alta (desi eu te banui doar de lipsa de reumatisme, dar ai vazut cum ma insel mereu), nu-i bai, pastreaza efortul acumulat pentru vremea cind vei avea reumatisme. Aia vei avea sigur odata si odata. Pentru restul si pentru ce nu mai intelegi, mai cauti in "digtionar" sau in jurnale. Si daca nu, si nu, poti sa ma mai intrebi. Imi voi face o placere din a-ti raspunde cu toata seriozitatea ca si acum. Placerea a fost (si) de partea mea! :-) Chiar esti pe plai? Atunci mai bine zi ceva despre cum e acolo. Mersi! S/Z ****Loc lucrurilor serioase!
onochefalos din vechime Marti, Octombrie 17, 2000 12:38 AM
Comentarii: Securistule, si cum se manifesta acum lupta de clasa? Se mai ascute ?
cetateanul turmentat de la piata Matache Marti, Octombrie 17, 2000 12:36 AM
Comentarii: Bai, acestia, eu votez cu Iliescu dar numai in turul doi. In primul votez cu CV Tudor, ca sa ajunga si el in finala, ca i s-o fi urit sa tot astepte.
Guru Luni, Octombrie 16, 2000 9:35 PM
Comentarii: S/Z din cite inteleg iou guru a facut toti banii ca stele, plante uscate, pietre, praf, pulbere si bolovani gaseai si in mijlocul Bucurestilor fara prea mare cheltuiala. Chestia cu 4000m nu pot sa o inteleg. Cat inseamna in metrii patrati eventual metrii cubi?

Draga Mitica, am cautat la digtionar dar n-am gasit cuvintul. Spelingul incriminat e din presa .

Dl. Lenoire, Antonescu tuns ras si impuscat, Ceausescu tuns ras si impuscat, Iliescu ras tuns si … cu 52% din voturi? S-a desradacinat romanul, si-a pierdut traditiili !!!
Securistu balcon Luni, Octombrie 16, 2000 8:38 PM
Comentarii: Madam S/Z Ia pregateste matale buletinu cu grupa sanguina si doua poze 4/11 sa le punem la dosar ca nu oricine merge in vizita la pietre si stele ,plante uscate balarii, ca peste tot ,ceeea ce va urez si dumneavoastra: nimic deosebit si nu uita si periuta de dinti sau poate spui din prima scopul vizitei Nu uita ca lupta de clasa continua si trebuie sa fim vigilenti cu banul contribuabililor , ce zici dai un borcan de dulceata sa-ti prezint pe MARGARETA AMZA sau va cunoasteti de mult............ ========================================================== Si voi astia cu dictatori dupa Caligula singuri dictatori din lume nu au mai fost decit profesori de gramatica
giga Luni, Octombrie 16, 2000 7:30 PM
Comentarii: DORINELLA, chiar esti din Tiraspol sau faci misto?
giga Romania Luni, Octombrie 16, 2000 7:26 PM
Comentarii: Piriciosule, vezi ca aia l-au facut si pe Mugane dictator. De ce nu si pe Klinton?
piriciosul dintr-un loc secret Luni, Octombrie 16, 2000 7:25 PM
Comentarii: Lenoire, aia de la ABC sunt niste idioti. Pricep sa-l faca pe Saddam, Kaddafi, Kim Jongil dictatori. dar Fidel Castro parca nu ar fi dictator iar despre Iliescu, ce sa mai vorbim. Era la fel de dictator ca Milosevici, ala dat jos de americani.
Abel Balea Cascada Luni, Octombrie 16, 2000 2:56 PM
Comentarii: Hmmm, S/Z.... Acum vreo 10 zile a venit si altceva. Bine ca n-am fost la Niagara Falls:-) Data viitoare cand urc, nu mai cobor. Raman acolo unde merg si vulturii pe jos, vorba unui alt poet national:-) Servus !
BLA-BLA SANT Luni, Octombrie 16, 2000 6:42 AM
Comentarii: -BLA -! BLA-? -BLA-! -BLA-AL DRACULUI DE CONTOPISTI! multumesc.
S/Z Tara de dincolo de pleoape Duminica, Octombrie 15, 2000 6:05 PM
Comentarii: Stimabile Guru, daca pentru asta m-as fi dus, poate i-as fi intilnit. Dar cum nu acesta era sobectul si obectul cautate, sa zicem ca am intilnit doar lume pe alese si un Guru (adevarat) care (falfabet fiind) folosea un dico atunci (mai ales atunci) cind voia ca o gluma sa ii reuseasca. Asta pentru ca avind reprezentanti ai multor natii in jurul 'mnealui, voia sa fie sigur pe ce limba ar putea pieri (din greseala). Dar poate ca doar la 4000 de m politetea mai e de miza si glumele de bun gust si rarefiate (precum aerul la asa inaltime). In rest, pietre, stele, plante uscate, praf, pulbere, bolovani, ca peste tot. Nimic deosebit. Ceea ce va doresc si dumneavoastra! * Draga Miti, incercam mereu sa reînviem cita vreme cenusa mai e:-) Daca ar fi un spatiu pe plai in care sa se poata pune la un loc si vizualiza toate inimile (sau partile de inima) ramase acolo, in pofida spatiului in care (supra_)vietuiesc trupurile, cred ca multi plecati am fi numiti "fara inima". Asa, incercam sa vietuim facind in suflet o punte pe care spatiul sa capete o alta dimensiune si timpul alt ritm (contrazicind toate legile fizicii si nu numai, stiu:-), ceva ce se poate numi "continuumul inimo-spatial" cum i-ai spus tu. Numai bine!
Miti Duminica, Octombrie 15, 2000 5:09 PM
Comentarii: Draga S/Z,
Bine ai venit. A te rintoarce insemna sa re-invii un pic :) Eu ce sa fac ?! Vremuiesc. Ma pregatesc de-un zbor spre plaiuri poleite de luceferi sudici :) Oriunde ma duc raman pe ciberplai-continuumul meu inimo-spatial. Ce ai mai citit? Toate cele bune.

PS Coane Guru, "forma bate foondul" ca sa citez un ocosh. Asa ca atentie la spelluire.
Lenoire din Tara cu Dor Duminica, Octombrie 15, 2000 1:12 PM
Comentarii: Parul face dictatorul

Ceea ce nu stiu romanii este faptul cum ca ABC News, o firma respectabila in sinea ei, a realizat un sondaj cuprinzind primii cinci mari dictatori ai lumii - luindu-se in considerare faptul ca acestia au cele mai ample pilozitati capilare din lume.
Pe primele locuri in topul dictatorilor cu par pe cap se afla Saddam Hussein, Moammar Gadhafi, Kim Jong-II (de prin partile Coreei de Nord), Robert Mugabe din Zimbabwe si Fidel Castron, cubanezul cu trabuc intre buzele sale subtiri, dar senzuale.
Ion Iliescu nu are par, chelios fiind ori cu tendinta de chelbosenie, deci nu este dictator. Cel putin asa rezulta din textul de mai sus. Sau se tunde zero, chestie mult mai credibila.... Pe umeri, pletele-i curg, riu....

Hai sa beau, sa beau, sa beau, pina face mita "Miau!

PDSR a propus cum ca parlamentarii sa aiba cite cinci imunitati de sine-statatoare. Trebuie o imunitate pentru perchezitie, alta pentru retinere, inca una pentru arestare si alta ptr. trimitere in judecata. Asadar, in loc de noua vieti, precum mita de cartier care se respecta, parlamentarii vor beneficia de 5 (cinci) imunitati.
S-ar putea, deci, sa scapam de ei doar stringindu-i cu usa, ca in cazul mitelor cu cite noua vieti la activ, mostenite de la pisica, mama lor, sau daca nu mai sintem asa de prosti incit sa-i votam.
PROPUNERE: Ce-ar fi ca nici un roman sa nu mai voteze pe nimeni?
Ar fi bine.

Va doresc la toti o Duminica placuta, langa cei dragi

...Lenoire

P.S.: Dorinella...ma faceti sa zambesc. Aveti grija, caci cei care imi sunt apropiati, ma cred „putin“ nebun si stiti ca nebunia e molipsitoare. Servus !
Guru Duminica, Octombrie 15, 2000 12:23 AM
Comentarii: S/Z vad ca v-ati intors foarte bine dispuasa de pe Ki Gompa! Sa va fie de bine sederea si la mai mare! Pe cine ati intilnit acolo, pe Yeti sau pe Big Fuut?
S/Z Ki Gompa Sambata, Octombrie 14, 2000 9:59 PM
Comentarii: Salutam ciberplaiesii si trecem peste intrebarea "ce mai faceti" (pentru a nu da semne de indiscretie) urindu-le direct numai de bine! Chiar! ce mai faceti? S/Z............... Servus, Abel! Taman am picat de pe Ki Gompa (nu ma intreba cum a fost, spun doar cum a spus un confrate: inca nu stiu cit de bine face la spirit, dar la reumatisme, sigur face bine) si fac ordine in dezordine. In lipsa mea, cineva s-a jucat cu jucariile mele, a mincat la masa mea, s-a incaltat cu pantofii mei si mi-a folosit stileturile. Asa ca trebuie sa fac curatenie mare, ca vine iarna si zapada si nu-mi place sa ma prinda cu gunoaie nearse pe care sa se astearna (fahrenheit 451). Eu ador zapada... alba (mai ales cind stiu ca se asterne pe un loc pe care l-am curatat eu insami). Ziceam, deci, ca nu'sh'cine, dar sigur NU Alba ca zapada, si-a facut de cap in lipsa mea, asa ca zi mersi ca nu ai gasit nimic in cutie (in afara de billuri si reclame) si intreaba-te ce o sa fac eu cu cei care au primit si altceva in afara de billuri si reclame. Ei vor face reclamatii, si eu voi face ... comme si... Si pentru ca te-ai mirat in fata cutiei goale (slava Domnului!) tin sa iti amintesc cum ca 2 ani nu sunt egali in zile cu 2 luni. Iar in doi ani se pot intimpla mai multe decit in 2 luni. In rest, se pare ca vara indiana a fost aici, dar se pare o sa mai fie inca una. Ceea ce ar insemna ca o sa avem si noi in sfirsit vara, ca altfel am fi trecut de la primavara direct la toamna/iarna. Ceea ce nu-ti doresc si tie, chiar daca ajuta la fabricarea naturala a blocurilor de gheata. Daca vei ramie in pana (de blocuri de gheata vorbesc), decit sa mai ramii cu vreun colt de iglu topit, mai bine spune-mi mie si iti trimit de la mine; am o provizie apreciabila si nu se anunta nici un dezghet (am luat masuri si greutati). Tu ce crezi de poeziile celor doi poeti "con"-nationali? Eu sunt intr-o perioada de intoxicatie (poeziala), asa ca ma abtin. Si bine fac. Fratele tau Cain saluta Laponia si pe locuitorii ei. Servus, Abel! (esti sigur ca la nastere nu ne-au incurcat, gemeni fiind?:-) _ Resalutam, cu tot respectul, ciberplaiesii!
roade osul Sambata, Octombrie 14, 2000 3:48 PM
Comentarii: ...iar "epoca de aur" luata de la Pericle :) si aplicata "mester-cirpaciului" e gaselnita lu' coana Joitzica (Dumitrescu-Busulenga). Eroi au fost, eroi sunt inca...
Informatorul de scarbici Berevoiesti Sambata, Octombrie 14, 2000 3:36 PM
Comentarii: In urma sesizarii domnului Ghiopardul, brigada de voluntari profesionisti din localitatea infratita Bere_voiesti-La_gard_iti_ti_dau a intreprins o ancheta la domiciliul cooperativei de croitorie Mao&Dine. In timpul interogatoriului croitorul de servici s-a disculpat afirmand: "Modelul tunicii poetului dizident este de origine bolsevica si a fost achitatat din contul asociataiei de prietenie Romano-Rusa."

Avind in vedere rezultatul anchetei va recomandam: Romani dormiti in pace! Dosarele voastre de ei sunt pazite iar ale lor au ars in siguranta!
Test din Est Sambata, Octombrie 14, 2000 1:01 PM
Comentarii: Dommnu' Matrafox, inteleg ca vreti sa dati exemplu de cultura interactiva :)
Ghiopardul Sambata, Octombrie 14, 2000 12:55 AM
Comentarii: Bai nene, Matrafox asta chiar vorbeste serios. I-am vazut masina pe St. Cel Mare. Avea afisul in format A3 pus in geamul lateral spre trotuar! La asa masina cred si eu ca-si permite sa faca pe nebunul. Ia sa pun eu afisul pe geamul Daciei mele si sa vezi cum raman fara carnet.

P.S. Poate sa-mi spuna si mie cineva de ce poarta Dinescu tunica chinezeasca?
piriciosul franta Sambata, Octombrie 14, 2000 2:17 AM
Comentarii: Stiti cine a inventat sintagma "Geniul Carpatilor" pentru Ceausescu? Octavian Paler. Pe bune.
giga din Romania Mare Sambata, Octombrie 14, 2000 2:13 AM
Comentarii: D. Marius Eu am zis ca nu l-a bagat pe Iaru in seama aia de la secu, nu stiu ce e cu Barbu/Vadim. Nu citeam saptamina. Si daca l-au criticat aia, ce? I-au facut reclama. E mai rau de el acum, saracul, ca nu-l mai baga in seama nimeni. Pe cind era elev de liceu se chema Florin Ripa. Era timpit de atunci.
giga din Romania Mare Sambata, Octombrie 14, 2000 2:13 AM
Comentarii: D. Marius Eu am zis ca nu l-a bagat pe Iaru in seama aia de la secu, nu stiu ce e cu Barbu/Vadim. Nu citeam saptamina. Si daca l-au criticat aia, ce? I-au facut reclama. E mai rau de el acum, saracul, ca nu-l mai baga in seama nimeni. Pe cind era elev de liceu se chema Florin Ripa. Era timpit de atunci.
BISMARCK DE LA COLONEL TOMITZA! Vineri, Octombrie 13, 2000 9:13 PM
Comentarii: atit.
Bismarck de la colonel Vineri, Octombrie 13, 2000 9:04 PM
Comentarii: " Asa e în tenis---------------------------------------------------------------------------------- Stimati tenismeni, stimate tenismene, îngăduiti-mi să vă fac o confidentă, am o nouă dragoste - iubesc tenisul. Mustata care o vedeti am lăsat-o în semn de omagiu pentru acela care a fost la o mustată de salatieră. Debutul meu în tenis nu s-a produs nici pe Progresul, nici la Wimbledon, nici la Forest Hills ci la cineva de la federatia de încălzire centrală. Am asteptat patru seturi până să intru în audientă dar cum persoana arbitra în deplasare am intrat în plelungire. In finală, m-a primit, i-am dat memoriul, după ce l-a studiat cu toată atentia, mi-a făcut memoriul ghem. Am luat ghemul, deci am câstigat întâlnirea si-am rămas la încălzirea cu lemne, că asa e în tenis.----------------------------------------------------------------------------- ------------------------ Depinde foarte mult cu cine joci. Eu odată am jucat cu un jucător senior care m-a rugat să fac ceva pentru juniorul său să nu fie trimis la tenis de câmp, să rămână în Bucuresti la tenis de masă ca adjunct ca băiat de mingi. N-am stiut cum să-l servesc pe junior si atunci seniorul mi-a luat serviciul, că asa e în tenis.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De pildă, un fost vecin al meu, la început eram egali peste tot, eu teren cu zgură, el teren cu zgură, eu două camere, el două camere, eu salariat, el salariat. Pe urmă, el sef abator, eu salariat, avantaj servici el. Eu teren cu zgură, el gazon ultra central, avantaj el. Eu joc simplu, el joc dublu, eu cantină, el masină, avantaj el. Pe urmă, eu aici, el în spatele fileului zece ani, avantaj eu, că asa e în tenis.------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Mi-aduc aminte într-o altă partidă, un jucător cu o pozitie foarte bună în clasament a trimis o minge afară, a trimis a doua minge afară, l-a trimis pe frate-său afară, pe cumnatu-său afară, pe soru-sa afară, bine frate dar toti out, toti out, toti out?! S-a observat în tribune, respectivul a fost eliberat din lot si numit arbitru pe tuse, că asa e în tenis.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mai am un break si pentru unii juniori care nu pun mâna pe rachetă, nu pun mâna pe servici, nu pun mâna pe nimic. Ciupesc de la papa două mingi, two ball, pe urmă un pol si-un Pall-Mall. Si pe tabelul lor de marcaj azi zero, mâine zero, poimâine zero, dar ce vor băietii ăstia să stea toată viata la zero, ăstia sunt tot timpul contra serviciului! ---------------------------------------------------------------------------------------------- Da, da... sunt anuntat de arbitrul de scaun că e o minge match ball pentru mine...
Securistu beci Vineri, Octombrie 13, 2000 8:22 PM
Comentarii: Mai MatrAfox , Ma cetatene tu chiar nu ai pic de respect fata de numele pe care il porti ?? Mai nene eu am dreptate si mai tirziu o sa-mi dai si tu pai era liniste inainte nene cdetateanu lua salariu si trebuia sa mearga si la munca si la scoala pina la 10 clase acu nema toti s-au pus pe furat ca inainte era o ordine se statea la rind frumos si in functie de vechime si de Merite de asta-ti spun inainte se beea pe gratis si era respectat tot organu, acum tot vacaru-n minister tot bivolaru-n parlament noi ce mai facem ? pai si bisnis presupune munca nene tu chiar crezi ca?? hai ca te las ca am comanda urgenta de 15 vagoane de pietroaie destinatia Palestina
Matrafox Vineri, Octombrie 13, 2000 12:50 AM
Comentarii: Dorinella mi-a dat o idee! Ce-ar fi sa scot si eu pe imprimanta o postare (sau un citat din siturile romanesti) pe care sa o pun in parcare pe parbrizul masinii? Astazi imi parchez masina langa Inspectoratul General al Politiei (IGP) si este ziua postarii lui Securistu:)

P.S. Facem treaba asta cu totii, cei din tara ?
J cu PS Vineri, Octombrie 13, 2000 6:53 AM
Comentarii: Imi cer scuze pentru cratima aruncata aiurea, si in acelasi timp, ca sa fiu mai clar si sa nu se para ca imi revendic merite ce nu sunt ale mele, subliniez ca nici ideea, nici design-ul si nici realizarea paginii cu intrebari (fosta masina de votare, numita acum In poiana la Yocan) nu imi apartin.
J Vineri, Octombrie 13, 2000 1:20 AM
Comentarii: Dom' Marius,
Nu am nici o legatura cu intrebarea legata de homoxesualitate. Si mie mi se pare cel putin superficiala in modul in care este pusa. Poate nu a-ti observat dar exista posibilitatea ca oricine sa propuna o intrebare si posibilele raspunsuri. In varianta originala existau doar doua raspunsuri la intrebare: de acord sau nu. Recunosc insa ca am adaugat ca o optiune personala a treia varianta: indiferentza, pentru ca problema nu poate fi doar alba sau neagra. De fapt sunt de acord ca sunt atatea aspecte legate de ea incat nici macar nu ar putea fi epuizata printr-o intrebare cu raspunsuri multiple.
In ceea ce priveste celelalte intrebari imi revendic paternitatea asupra celor legate de coruptia partidelor si de problema tinerilor poeti.
Numai bine.

Dorinella,
In cazul asta, te mai steptam.
garrigue din vecini Vineri, Octombrie 13, 2000 12:11 AM
Comentarii: Doamna Miti, nu merge telegraful, am venit doar sa va spun ca n-am uitat. Da' nu merge telegraful. Asa ca mes hommages si pe când o merge. A la votre.
securistu crisma Joi, Octombrie 12, 2000 10:31 PM
Comentarii: Asa e nene Marius nu mai este respect fata de organe toti sar in sus se duc pe la ziare numai poti zice nimic sa nu mai zic ca inainte mai dadeai si tu o palma mai o bauta de 3 zile platita de sefu de restaurant se strica vremurile nu mai e ca inainte constitutia trebe respectata
Marius ... Joi, Octombrie 12, 2000 10:24 PM
Comentarii: D. giga

Florin Iaru a fost bagat in seama "di grande" de tandemul saptaminist Barbu/ WC Tudor, care n-a scapat nici o ocazie sa stearga cu el pe jos. Barbu chiar i-a facut analiza literara a mai multor creatii, cu citate bogate ca sa demonstreze ca ar fi un farsor. Dupa cum spuneam, nu e nici genul meu de poezie, dar de bagat in seama a fost bagat...


giga timisoara Joi, Octombrie 12, 2000 8:19 PM
Comentarii: Romania de Ianus am citit-o. Nu se gaseste cealalta, O noapte cu Romania de al doilea (poate) poet. Probabil poetul s-a speriat si si-a retras-o. Astia sunt niste emuli de-ai lui Cioran. Sa-i trimiti in judecata este un semn de prostie. Le faci reclama gratuita. Imi aduc aminte ca si Geo Bogza a fost bagat la zdup pentru obscenitati. Dar acum sunt alte vremuri. Ce le-as face eu astora? Nimic. Poate vor fi poeti. Eu am cuboscut pe unul, Florin Iaru care, prin '89 facea lucruri asemanatoare. Si mei era celebru in boema, Stratan. Asta scrisese o poezie din care tin minte "Eu nu cred in urcusul prezis de Acela/ Unde e balonul, unde e nacela?. Ar fi vrut sa fie arestat de Secu, dar nu l-a bagant in seama.
Dorinella Tiraspol Joi, Octombrie 12, 2000 8:14 PM
Comentarii: Vai bade J,
Multumesc frumos de urare. Din pacate n-am revenit inca in cafenea. Am trecut trecut in fuga sa vad ce mai faceti ca-mi era dor de voi toti. Ceea ce va urez si dvs :)

Ce mai face Bugs Bunny, isi mai aduce aminte mine?

Domnule giga,
Mie imi place mai ales poezia romaneasca foarte contemporana: cei doi poeti ca doi mineri cu mana pe pikamer facand poezia tzandari. Intr-un fel si noi suntem niste mineri. Interesanta nu-i caftela ci lesurile de la care se pot colecta organe (de partid) pentru transplant.

Domnule Mitica,
Ciudata invitatia la un "joint venture de idei" cu Noesis. Eu aveam impresia ca Ciberplai combate structurile piramidale. Test din Est observa bine ca modul de organizare si oferta lor pe internet cam apartine trecutului. Situri de cultura sunt destule. E nevoie de ceva nou de avantgarda ceva in genul culturii interactive cum bine zice TdE. Poate n-am cautat eu bine dar exista un loc unde se pot schimba idei in mod liber, fara parole si inscrieri pe liste?

Domn Lenoire, Imi permiteti sa scot la imprimanta postarile dvs. sa le ofer spre lectura prietenilor care nu au aces la internet?

Abel, Servus!
Marius ... Joi, Octombrie 12, 2000 7:49 PM
Comentarii: Multumesc J. Intr-adevar, grefierul descrie problema complet. Mai da si legatura la o pagina interesanta cu o masina de votat. Intrebarile sint haioase si serioase, dar am totusi o propunere.

Intrebarea "sinteti de acord cu homosexualitatea" este "de baraj". De exemplu, cum sint daca sint de acord ca ce fac cei doi (sau cele doua) in privat este treaba lor, dar nu-mi plac manifestarile publice ale genului? Sau ce sa raspund cind nu sint de acord sa practic eu homosexualitatea dar consider ca alti oameni au dreptul sa faca ce vor ei cita vreme nu lezeaza drepturile altora? In fine, ce fac daca am opinia ca homosexualii pot oficializa relatia lor, dar este nenatural sa adopte copii? In aceste cazuri sint sau nu sint de acord?

Cetateanul Turmentat.


Agentul de circulatie Joi, Octombrie 12, 2000 5:38 AM
Comentarii: Domnilor Curiosu, giga si idiotiseanu,
Cititi contributia semnata "Grefierul" din 5 octombrie. Daca nu le prea aveti cu cititul, spuneti-mi si v-o citesc eu cu voce tare.
J Joi, Octombrie 12, 2000 4:10 AM
Comentarii: Domnule Marius
Odata cu revenirea PDSR-ului la putere s-ar putea ca garantiile ca fie din ce in ce mai mici. Oricum organizatiile gen Amnesty International ne monitorizeaza si au facut intr-un rapost de luna trecuta referiri la necesitatea abrogarii articolului 239 (cel cu ultrajul). Bineinteles ca presa a preluat doar partea legata de articolul 200 ce se referea la homosexuali si a ignorat restul. Cu alte cuvinte, nu mai suntem doar de capul nostru.
idiotiseanu din vechime Miercuri, Octombrie 11, 2000 11:47 PM
Comentarii: eu nu pricep nimic din lucrurile astea gurguiate
Onochefalos din neant Miercuri, Octombrie 11, 2000 11:46 PM
Comentarii: Da ce, mai avem poeti in patrie? Nu s-au facut si ei analisti politici?
CURIOSUL din neant Miercuri, Octombrie 11, 2000 11:45 PM
Comentarii: CE au facutara poetii aceia, domnule, de ii judeca? Cine ii judeca? Parca Vorbiti chinezeste.
giga din patrie Miercuri, Octombrie 11, 2000 11:43 PM
Comentarii: Mai copii, spuneti-mi careva despre ce poetii lui peste este vorba. In schimb eu va spun o poezie: Da-mi, taticule si mie O lopata si-o mistrie Sa ma duc pe santier Sa ma fac un brigadier Cu minutele-astea doua Sa cladesc o tara noua Tara mare tara tare Pentru clasa muncitoare Ehei, Auschwitz, ce vremuri .....
Marius ... Miercuri, Octombrie 11, 2000 8:27 PM
Comentarii: Dle J

Multumesc frumos de indrumari. E clar ca legile respective sint poarta deschisa catre orice fel de abuzuri. Ma mir chiar ca n-au fost abuzate deja mai puternic. Cit priveste cei doi poeti, se pare ca sint chiar bucurosi de "napasta" care a dat peste ei, acuzindu-se reciproc ca "eu am fost primul si tu m-ai plagiat", "ba eu, ba tu", etc. S-ar zice deci ca se aplica spiritul legii, dar cine garanteaza ca urmatorul tov. procuror nu va schimba foaia?


Monicus Tg. Mures Miercuri, Octombrie 11, 2000 6:00 PM
Comentarii: Cred ca suntem prea incruntati, in fiecare dimineatza cand mergem pe strada spre o noua zi...de munca, de studiu, de aprovizionare sau pur si simplu de timp pierdut! Si ceilalti din jur...la fel!! Ei sunt de vina sau noi ? Aveti sugestii de reabilitare? Interioara sau exterioara?
sectoristul Miercuri, Octombrie 11, 2000 5:28 PM
Comentarii: AVInD in VedeRe Ca cOpii CatateNiLOR S_au Facut aProape TOti avoCati , eu Ma reTtraG la PeScuit,Ce tie si Cu glObalizArea ASta,Nu mai poAtE OmuL sA profesEzE. EftIMIE Secu
J Miercuri, Octombrie 11, 2000 6:01 AM
Comentarii: Domnule Marius,
Aveti dreptate. Constitutia stabileste cadrul, dar legea pedepseste. Avem Constitutie, avem si lege: Codul Penal.
Iata articolul care ne intereseaza:

Art. 236 -1. - Defăimarea tării sau a  natiunii
           Manifestările publice săvârsite cu intentia de a defăima tara sau natiunea română se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

La fel de interesante sunt si prevederile altor articole, dintre care va recomand sa treceti pe lista de lecturi suplimentare: Art. 236. - Ofensa adusă unor însemne, Art. 238. - Ofensa adusă autoritătii, Art. 239. - Ultrajul . Atentie ca in acest ultim articol se incadreaza cei care insultata prin mijloace de comunicare (Internetul este si el un mijloc de comunicare) pe functionarii publici (parlamentarii de exemplu).

In concluzie: daca vedeti cumva persoane care defaimeaza tara, natiunea sau pe functionarii ei publici chemati sectoristul.:-)


misoginul izrael Marti, Octombrie 10, 2000 10:46 PM
Comentarii: 1. Cica in Kuweit femeile umbla inaintea barbatilor. O reportera, care mai fusese in Kuwait si cu 10 ani in urma se bucura: ia uitati cum a evoluat mentalitatea kuwaitiana! Vedeti? Veacul inainteaza! Femeile sunt egale in rang cu barbatii, ba chiar si mai si. decide sa ia un interviu unui barbat care mergea in urma sotiei. Il intreaba de ce merge asa. Ala raspunde: pai cica mai sunt inca mine de personal din vremea razboiului. 2. Un cetatean vede un convoi mortuar straniu: In urma unu sicriu mergeau o multime de barbati. Intreaba despre ce este vorba. Cica a murit o femeie. Cum? Uite, a muscat-o ciinele ala si a omorit-o. Omul intra in vorba cu sotul indurerat si ii cere sa-i vinda cinele. - La coada! LA coada! strigara barbatii ce urmau cosciugul. HA ha ha
giga romania Marti, Octombrie 10, 2000 10:40 PM
Comentarii: Eu zic ca fiecare are dreptul sa scrie orice. Fiecare are dreptul sa ma dea in judecata daca nu ii place ce scriu eu. Eu am dreptul sa-mi iau un avocat si sa-l belesc pe ala care m-a dat in judecata. Despre asta fiecare poate sa scrie orice. Eu pot sa il dau in judacata. Ala poate sa-si ia un avocat sa me beleasca el pe mine. Morala: daca aveti copii, faceti-i avocati.
giga Marti, Octombrie 10, 2000 10:36 PM
Comentarii: poate careva sa-mi zica pe scurt despre ce dracu e vorba? Ce poeti, ce au facut, cine ii judeca, etc. Da mai scurt, ca nu le am cu cititul.
Marius Marti, Octombrie 10, 2000 6:38 PM
Comentarii: Scuzati ca-mi dau si eu cu presupusul in cazul poetilor respectivi si Constitutiei. Legea suprema enunta un principiu, nobil in esenta, acela ca defaimarea tarii nu este permisa (care ar trebui totusi eliminat datorita multiplelor moduri de interpretare si potentialelor abuzuri pe care le poate favoriza) . Modul in care se aplica insa acest principiu este definit de lege. Acolo trebuie mers pentru a hotari daca in Romania avem sau nu drept de libera exprimare prin arta. Stie cineva ce spune legea?

Retineti ca nu discut problema daca cei doi poeti (al caror stil, de altfel, nu prea il agreez) sint "vinovati"; intr-o tara democratica ei nu au cum sa fie declarati vinovati. Ma intreb in ce masura legile romanesti, strins legate de mentalitatile aparatului de justitie, au atins doritul nivel de democratie.


In nome de la Rosa Marti, Octombrie 10, 2000 2:02 AM
Comentarii: Dom' Gîga,
Mai scoateti nasul din bucoavnele marxiene ca sunteti total depasit de realitate. Sindicatele nu mai dau nas muncitorilor ci politicienilor si mafiotilor. Poate-mi explicati apetitul lor pentru functii parlamentare (7 locuri eligibile la pedeserea pe lista!). In privinta lui Horica, traim intr-o tara libera, fiecare cu epitetele lui.

Grava intr-adevar e problema constitutionala adusa in discutia din aval (articolul privitor la libertatea de expresie). Atata neglijenta, lipsa de profesionalism si superficialitate nu mi-as fi putut inchipui ca poate incape in biata noastra constitutie! E intr-adevar masura vremurilor in care traim.
giga Timisoara Luni, Octombrie 9, 2000 7:02 PM
Comentarii: Patapievici are o oarecare usurinta de stil. Omul este insa un elitist scirbos. Dupa mintea lui el ar trebui sa aiba dreptul la mai multe voturi ca prostimea. Probabil ca ar face, dupa mintea lui, o comisie care sa aprecieze la cite voturi are dreptul fiecare. Este scirbos pentru ca in tot ceea ce scrie se vede admiratia lui pentru Forta, Omul Tare. El este contra sindicatelor pentru ca dau nas la muncitori care, nu-i asa, nu au decit dreptul sa munceasca fara cirtire. daca ar fi dupa mintea lui PDSR-ul si PRM-ul nu ar avea voie sa candideze, eventual ar trebui interzise. Asa e cu Horica, pe care am avut neplacerea sa-l intilnesc in 1990, la Piata Universitatii. E un tip in care zace multa ura.
giga romania Luni, Octombrie 9, 2000 6:57 PM
Comentarii: Dorinella, si mie imi place poezia. Mie imi place Esenin si Nichita. Tie?
J Luni, Octombrie 9, 2000 8:06 AM
Comentarii: In primul rand am sa salut cu plecaciuni reaparitia Dorinellei in local.

Apoi am sa incerc si eu sa imi mai dau cu parerea despre ce s-a mai discutat in ultimul timp. Am sa incep cu poetii urmariti de politie. Cazul mi s-a parut interesant, pentru ca asa cum asa cum domnii Nedumeritul si Ghiopardul au observat, problema nu este a unor poeti cenzurati ci a unei Constitutii care face posibila cenzura. Daca vorbim de libertate de expresie, cat de exacte pot fi definitiile urmatoarelor notiuni: defaimarea tarii, razboi de agresiune, obscenitate, bune moravuri, separatism teritorial. Ar fi bine ca pe poeti sa ii judece tot poetii, dar asa cum se prezinta actul nostru fundamental se pare ca sectoristul are dreptul sa ii judece si el. Poate ca este bine asa, pentru ca alternativa ar putea fi o comisie de cenzura, legiferata chiar pe baza articolului 30.

Legat de situl Noesis. Nu am avut timpul sa navighez foarte "adanc", pentru ca dimensiunile proiectului lor sunt impresionante. M-am uitat insa pe la pagina de stiinte sociale si materialele mi s-au parut de nivelul unor expuneri in sesiunile de comunicari studentesti (fara malitiozitate). Nu au nici cap si nici  coada. Tind sa ii dau dreptate lui Test din Est in privinta conformismului continutului, dar in acelasi timp il contrazic cu privinta la raportul dintre carte si Internet. Chiar daca internetul reprezinta o revolutie in comunicare,  nu este si o alternativa la carte. Arta interactiva s-ar putea sa apara ca un gen independent, fara a inlatura alte genuri "clasice". Cartile, picturile rupestre si Internetul pot coexista. Noesistii probabil ca se refereau la posibilitatea pe care le-o ofera internetul de a-si publica creatiile cand editurile ii refuza din ratiuni comerciale si nu au suficienti bani sa isi finateze singuri productiile. Din punctul asta de vedere Internetul este o mana cereasca. Si nu numai pentru ei. Daca am o formatie de muzica si cantam impreuna in garaj, este o nimica toata sa produc nitcavai mp3-uri, sa la pun pe internet si sa astept ca mai stiu eu ce case de discuri sa ma descopere. Daca vreu sa ma tarantinesc cu niste filmulete facute in curtea din spatele casei, cu niste costuri acceptabile realizez un clip in format digital si astept ca traficul sitului meu sa ii traga de maneca si pe producatorii holywoodieni care imi vor propune contracte de milioane. Cu alte cuvinte arta devine mai populara. Daca insa oricine poate sa publice ce vrea, nu va fi mai greu pentru valori sa se distinga, intre miile de kilobitzi de arta internetica naiva? Odata cenzura economica evitata cum vom distinge intre un eseu bine scris si o tema pentru acasa a unui student chilangiu?


Dorinella Tiraspol Duminica, Octombrie 8, 2000 4:02 PM
Comentarii: Mie imi place poezia!
Test din Est , Octombrie 8, 2000 1:52 AM
Comentarii: Am fost si eu pe la Noesis prin sit. Impresia mea este ca sunt mult prea conformisti (si in continut si in organizare) desi li s-a facut reclama la jurnalul de seara al Tvr1 si pe cateva posturi de radio. Ca realizare o fi el profesionist dar continutul mi s-a parut cat se poate de banal. Daca am inteles eu bine, situl se doreste o alternativa la carte. Adica n-avem bani de carti dar avem bani de-un computer si-o conexiune internet? O carte costa cateva zeci sau sute de mii de lei pe cand un calculator modest pleca de la minim 12 milioane. Eu cred ca aparitia internetului este un pas inainte in comunicare asa cum si cartea a fost un pas inainte fata de picturile rupestre. Cand calculatorul ne pune la dispozitie sunet si imagine animata si posibilitatea aparitiei artei interactive noi sa ne limitam la reproducerea unor caractere? Unde e cultura interactiva?
baba Dochia Sambata, Octombrie 7, 2000 9:26 PM
Comentarii: Dom' Gîga,
O fi Patapievici un fizician ratat dar nu un eseist/publicist ratat! ( Desi e cam riscat sa facem afirmatii fara sa-i fi citit bibliografia stiintifica; a lucrat inainte de '89 intr-un colectiv de elita de la Institutul de Fizica si Tehnologia Laserilor-cel al Dr. Velculescu) Sabin Gherman e ratat in toate cele: român poet, redactor TV, publicist, activist! Patapievici are un sistem coerent de principii care-i asigura autonomia de zbor, Sabin Gherman e doar un mediocru oportunist, meduza plimbata de valurile vremii.
bimbo Sambata, Octombrie 7, 2000 1:16 PM
Comentarii: Caldura mare moncher
giga Timisoara Vineri, Octombrie 6, 2000 11:45 PM
Comentarii: Cineva de aici zicea ca "Una e Patapievici si cu totul alta e Sabin Gherman. " In afara de diferenta de nume, de faptul ca unul e scriitor ratat iar celalalt fizician ratat, ce deosebire e intre ei? Ori te pomenesti ca e deosebire de valoare. Unul are valoarea 0 iar celalalt 0,0001?
Ghiopardul Vineri, Octombrie 6, 2000 5:50 PM
Comentarii: Pe mine atitudinea justitiei fata de cei care care incalca legea ma lasa perplex.

In zece ani de tranzitie Jujistoica noastra peltica n-a pronuntat nici o condamnare inportanta desii coruptia a ajuns pana la presedentie. Sunt condamnati ziaristi care ataca cluburile mafiote sau poeti pentru cosmarurile nascute din inanitie. Justitia comunista gasea pentru orice ilegalitate un tap ispasitor, un individ vinovat care murdarea imaginea institutiilor. Procesul lui Ceausescu s-a incadrat perfect in aceasta doctrina. Nu stiu cum altfel sa consider condamnarea unor ziaristi cind normal era sa fie chemata in instanta publicatia respectiva sau proprietarul ei. In cazul celor doi poeti trebuiau trasi la raspundere cei care le-au publicat poeziile sau propritarii siturilor respective. Oare cum ar proceda justitia noastra daca cineva ar publica materiale de propaganda fascista? L-ar chema in instanta pe autorul care a dat ortul popii demult sau pe cei care le-au publicat? Rolul constitutiei este sa stabilesca drepturi. Articolul 8 alineatul 7 nu are ce cauta in constitutie deoarece e o forma de ingradire a libertatii de exprimare. Daca tot se discuta modificarea constitutiei atunci din ea ar trebui scose toate negatiile ( mai ales cind se afla inaintea "dreptului")!
ProSec Vineri, Octombrie 6, 2000 5:28 PM
Comentarii: Citatul este din constitutia reprodusa pe situl presedentiei. Nu cred ca webmasterii de acolo se tin de poante. Mai cautam si prin codul penal. S-ar putea sa avem si alte surprize.
Nedumeritul din lume Vineri, Octombrie 6, 2000 5:07 PM
Comentarii: Daca citatul este corect, nu exista libertate in Romania. Orice critica la adresa Presedintelui sau al altor oameni politici care tin carma tarii pot fi considerate crime impotriva reprezentantilor legali ai natiunii. Romanii trebuie sa se complaca in situatia care li se ofera, totul merge struna, nicio schimbare nu mai este necesara. Acest fapt divers nu intereseaza numai lumea literara ci toata suflarea romaneasca.
Avocatul dracului Vineri, Octombrie 6, 2000 12:50 AM
Comentarii: Deocamdata il reprezint din oficiu [ sala: din oficina, din oficina :) numai pe Marius Ianus pentru care am citit proba incriminata. Cand am mers la pagina celuilat, in cautarea poemului-delict, serverul s-a dezolat ca nu mai e fisierul cu pricina. In cazul "România", inculpatul e acuzat de defaimarea tarii si manifestari obscene. Poate fi oare incriminat copilul pentru plânsul sau? Sau ca face kk pe el. Chiar daca (sau mai ales daca) e cam tembeloid? Nu onorata instanta, o mama trebuie sa il iubeasca si sa-l orcoteasca nu sa se lepede de el, dupa gratii. Tine de legile firii si acestea prevaleaza si in fata constitutiei Ro si in fata legilor evropenesti/ internationale!
Un netatean din sala de judecta Vineri, Octombrie 6, 2000 8:29 AM
Comentarii: Pai nene, daca-i vorba de defaimarea tzarii si obscenitate, pana acum trebuia sa-i umfle procuratura pe toti din capul trebii. Incepand chiar cu rectorul zonal care s-a scarbit si ne-a defaimat. Si incheiand rotund chiar cu procurorii.
ProSecutorul Vineri, Octombrie 6, 2000 2:59 AM
Comentarii: Cine vrea sa mearga la Constitutie va putea citi in Articolul 30 despre libertatea de exprimare. Exista un aliniat (7) care glasuieste asa:

7. Sint interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de
agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la
discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si
manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(Sublinierile sunt ale noastre).

In concluzie muschii organelor nu s-au umflat chiar din nustiuce reflex ceausist, ci aveau acoperirea Constitutiei. Cum nu mai exista o institutie care sa se ocupe de cenzura, a actionat procuratura trimitand sectoristii la cercetari, mai ales ca mai existau si plangeri publice, exprimate sub forma protestului din Gazeta de Transilvania.

"Dura lex, sed lex."


Carmen Saeculare Joi, Octombrie 5, 2000 9:07 PM
Comentarii: Dincolo de valoarea literara a produselor poetice care au umflat muschii "organelor", e ceva ce numai credeam sa vad dupa vremurile de vesela si trista amintire! E clar ca e de netolerat ca poeziile sa fie judecate penal iar nu estetic! Apoi iar se face confuzia valorilor. Una e Patapievici si cu totul alta e Sabin Gherman. Poetasii nostri au cam tras in piept muza. trebuie insa sa-i judece colegii lor, vorba impuscatei...
de pe strada Joi, Octombrie 5, 2000 11:00 AM
Comentarii: Ei bravos, poetii la tzuhaus si bivolarii in palavrament! Halal! Iestetic vorbind se poate discuta da' la o sezatoare nu la vorbitor!!! E de dezbatut in continuare, multumim frumos grefierului. O sa revin ca acush ma grabesc.
Grefierul Joi, Octombrie 5, 2000 7:29 AM
Comentarii:

Rasfoind revistele am dat despre cazul cercetarilor demarate de politia brasoveana impotriva a doi tineri poeti acuzati de defaimarea tarii si a natiunii. Politistii au cerut lamuriri de la Uniunea Scriitorilor cu privinta la continutul poeziilor : Romania de Marius Ianus si "O noapte cu Patria" de Mihai Galateanu.
Urmarirea penala a inceput la sesizarea parchetului Brasov dupa ce in luna martie a aparut in revista Gazeta de Transilvania un protest semnat de mai multe personalitati culturale si universitare din tara si din strainatate care sustineau ca poeziile respective denigreaza tara si poporul. Desi s-a pus si problema valorii estetice a acestor poeme principala intrebare ramane: ce legatura este intre poezie si codul penal? Ca de obicei in astfel de cazuri parlamentul a dezbatut, veteranii au protestat  , criticul s-a ingretosat dupa ce al cincilea anotimp a contraatacat.  Eu am adunat toate la dosar ca un grefier sarguincios si am considerat ca o runda de daturi cu parerea nu ar strica. Asa ca daca vrea cineva sa o faca pe juratul virtual  am pus deja de un un tribunal colo pe ciber-tapshan. Completari, alte link-uri, aducerea de noi martori la bara, luari de cuvant, apeluri de sustinere si de indignare, divagatii culturale sunt toate binevenite.

Atentie! Unele legaturi sunt periculoase!


Roxana Miercuri, Octombrie 4, 2000 7:37 PM
Comentarii: Dragilor, am putea face un joint venture de idei si actiune cu Noesis.. Au si o lista de discutii pe serverul e-groups.com Voi ce ziceti?

Mai trageti cate-un vot RomanianTOP100 si pe la ei ca sunt simpatici :) si poate biruim siturile astea cu nuditati care au napadit sectia culturala :)))
Lenoire Din Tara cu Dor Miercuri, Octombrie 4, 2000 5:52 PM
Comentarii: La Falticeni, taxa pe izmene in bataia vintului

Proverbul acela, despre paiul din ochiul altuia, comparat cu birna de sub propria pleoapa si combinat cu zicala care pomeneste de ciinele care repauzeaza de alergatura, in vreme ce prostul moare de grija altuia, face parte indisolubila din fiinta noastra nationala, precum si din judecata precara a celor care ne conduc destinele la nivel national ori local.
De exemplu, in loc sa-si vada de Nada Florilor si de aspectul general al municipiului, consilierii locali din Falticeni au decis, la ultima sedinta a institutiei din care parte fac, sa se bage amenzi cuprinse intre 400.000 lei si un milion lei supusi inflatiei pentru "expunerea lenjeriei la uscat sau aerisit, a covoarelor in balcoane, logii sau pe garduri, precum si pentru acoperirea geamurilor si a usilor cu materiale necorespunzatoare ca aspect".
In orice lege exista, oarecum, cite o portita de scapare, de la caz la caz. Ne intrebam, in cazul de fata, ce inseamna, oare, "necorespunzatoare ca aspect".
Cine va stabili, oare, daca respectivul aspect este sau ba corespunzator? Exista, totusi, o diferenta intre balconul in care flutura, vioaie, zece perechi de izmene flausate si cu turul peticit, izmene de pensionar, plus alte cinci buc. perechi chilotei cu picior baba si acel balcon in care vintul adie, mingiind cu boarea lui un set de lenjerie neagra din dantela.
Nu stim, insa, in ce masura vor fi supuse oprobriului public cele doua seturi de lenjuri.

...Lenoire
Pujiliescian Miercuri, Octombrie 4, 2000 12:20 AM
Comentarii: Pai eu zic ca este timpul sa ne mai incordam muschii pe ciberplai cu schimbarile constitutionale. Deja PNL-ul a luat ceva notite de pe aici si a propus camere cu 150 de membrii si presedinte mai moculesc. Tot ieri s-a mai votat si gratuitatea la proteze pentru parlamentari. Vor probabil sa se apuce de box populi.
ghita de la drumu Taberei Miercuri, Octombrie 4, 2000 2:47 AM
Comentarii: Cu votul uninominal. E si bine, e si rau. Poate ar fi o idee sa se faca, asa de-o chestie, un experiment vreo citiva ani. Sa fie uninominal la, sa zicem, Senat. Ce ziceti? Nu impacam si capra si varza?
ghita de la drumu Taberei Miercuri, Octombrie 4, 2000 2:46 AM
Comentarii: Cu votul uninominal. E si bine, e si rau. Poate ar fi o idee sa se faca, asa de-o chestie, un experiment vreo citiva ani. Sa fie uninominal la, sa zicem, Senat. Ce ziceti? Nu impacam si capra si varza?
ghita Miercuri, Octombrie 4, 2000 2:44 AM
Comentarii: CAre vrea sa rida cu lacrimi sa citeasca http://politics.slate.msn.com/Features/bushisms/bushisms.asp Ma, da boi mai is si americantzii astia. Altu nu gaseau. Pai de aia au avut si democratii curaj sa-si puna un evreu cu tichie sa se faca vicepresedinte.
Ca la teatru Marti, Octombrie 3, 2000 3:12 PM
Comentarii: Dom' Pugilist,
Ce sa va mai spun mai mult? Ieri noapte, pe ProTV, la Jurnal, au transmis o nota informativa cum ca organizatiile societatii civile (fara sa fie vreuna nominalizata!) au ajuns la concluzia ca votul uninominal e scaparea noastra dar ca e putin probabil ca politicienii sa se trezeasca si sa actioneze (ultima sansa pierduta a fost cand cu modificarea legii doar in sensul cresterii pragului electoral la 5%). Asa ca singura solutie pe care o vad civilii este o ordonanta de urgenta prin care sa se impuna votul uninominal! Amanunte sper sa vina!
Lenoire Din Tara cu Dor Marti, Octombrie 3, 2000 3:04 PM
Comentarii: Orbit fara zahar de situatie

Nelu se va lansa pe orbita... Lansarea candidaturii lui Ion Iliescu se va petrece - ca oricare spectacol de bun gust - cu valorosi interpreti de muzica grea, meniti sa arate, prin muzica lor, greutatea in aur dentar a ideilor partidului si candidatului. Vor participa - pe 5 octombrie, la Sala Palatului, la spectacolul care va consemna lansarea pe orbita a candidatului Ion - Irina Loghin, Ionela Prodan, Gheorghe Turda etc si, pentru a demonstra ca, in PDSR, datina se imbina armonios cu prezentul, ASIA, RO-Mania etc.
Adica se va cinta (facem un rezumat succint - dar cum poate fi, altfel, un rezumat, decit succint) cam asa:
"Ia cu tine si votul meu, votul meu
Si baga-l intr-o urna, caci nu-ti e greu.
Si, astfel Romania-minia ta
Va fi in ASIA-A-A!".

Numai sa nu se iteasca, de dupa un stilp, interpretii de populara, s-o ia cu:
"Nasule, maria ta, Nelule, mai/ Noi cu totii te-om vota, Nelule, mai"...
Etc.
Fapt care ne face sa judecam cum ca o candidatura a lui Iliescu se situeaza mult mai prejos ca o nunta rruralaa si mai presus decit solutia PDSR pentru rezolvarea situatiei socio-economice.
Insa ne gindim, deja, serios, ca daca vine Nelu la volan, ne vom integra suficient de bine mai putin in Europa si mai mult in ASIA; daca nu, in Irina Loghin sau Gheorghe Turda.

P.S. Tot tam-tamul asta cu lansrea Nelului pe orbita costa cam un sfert de miliard. Oare cite blocuri ar putea fi incalzite, la iarna, cu banii astia?

...Lenoire
Pugilist Kazahstan Marti, Octombrie 3, 2000 1:09 PM
Comentarii: Dom Box,
Mai explicit cu referintele va rugam, ca unii nu prind decat bulgarii. Si aia cu purici.
Box populi, box dei Marti, Octombrie 3, 2000 9:30 AM
Comentarii: Onorabile si onorabili,
Odata s-a sculat societatea in civil si a zis: sa fie uninominal! Da' prin ordonanta de urgenta ca daca-i ordin, cu placere! De ce sa scurtcircuitam fragila noastra democratie? Pen' ca clasa politica(scuzatati caclofonia, da' râmeaza) nu mai raspunde la comenzi! Si atunci nu fortam, folosim un ciocan mai mare!!! Bravos natiune! Hai la liberare!

De unde se vede ca partidele politice mai mult incurca! Si mai si sug capitalul cel mai de pret al societatii!

Referinte mass-mediatice Jurnalul de noapte de la ProTV

PS Dom' Lenoir, urmatoarea tableta, S.V.P, ca iar ma trec fiorii metafizici pe sira spinarii !!!
Lenoire Din Tara cu Dor Luni, Octombrie 2, 2000 7:58 PM
Comentarii: Rachiu "Ion Iliescu" - 38%

Pentru romanul obisnuit (cu greutatile), romanul zilelor noastre, anul 2000 reprezinta mult mai putin anul aniversar al sfirsitului de mileniu - fapt care nu-i aduce nimic nou in frigider sau in camara - si mult mai mult anul alegerilor generale, fapt care ar putea ori sa-i umple camara si frigiderul deopotriva, ori sa-l faca sa nu mai aiba nevoie nici de una, nici de altul, ci doar de o funie rezistenta si un pic de sapun. Iata de ce romanul nostru obisnuit (cu greutatile, dupa cum spuneam) priveste cu jind si interes spre tot felul de sondaje, care de care mai inspirate din vox pepuli.
Ei, iaca, unul dintre aceste sondaje a fost finalizat de curind de Biroul de Cercetari Sociale (BCS, pentru prieteni). Sondajul respectiv arata multe si, pe cit de multe arata, pe atit de amuzant (si realist, insa) este, motiv pentru care am si considerat ca ar fi cazul sa intervina, pe post de subiect, in talk-reshowul nostru.
Iata, prin urmare, un rezultat care ne face sa ne gindim ceva mai mult (nu pe dvs, cit pe ceilalti) despre viitorul natiei romane:
PDSR - un partid al carui electorat este alcatuit in majoritate din femei, oameni peste 60 de ani, cetateni fara prea multa scoala (sau, eventual, cu scoala putina, motiv pentru care fac parte din structurile de conducere), plus ca "pe masura ce cresc anii de scoala, scad procentele de alegatori" etc (din "etc" sa intelegeti ceva si mai rau). Basca faptul ca adoratorii PDSR sint, in mare parte, vaduvi si au meserii cuprinse in zona agriculturii.
O importanta categorisire efectuata de respectivul sondaj este cea functie de habitat. Cam cum se povesteste prin manualele de zoologie cum ca "Ursul sta in birlog", "Vulpea se adaposteste in cuiburile sale din pamint", "Lupii bintuie, iarna, prin sat, infometati" etc, iata ca alegatorii PDSR sint, in general, proprietari de case cu curte. Ori, case cu curte, mai mult la tara se intilnesc, desi nu vrem sa se inteleaga cum ca alegatorii PDSR nu prea sint dusi la oras, decit cu ocazia iarmarocurilor.
Plus ca la sectiunea privind starea civila si sexuala a alegatorilor PDSR predomina vaduvii... Adica, sa zicem asa, respectivii au cunoscut pina in cele mai stricte pretentii femeia... Motiv pentru care, nemaiavind-o, pentru a redeveni barbati normali, au ales PDSR. Dupa usa din baie...

Conform sondajului BCS mai sus mentionat, Iliescu Ion ar putea obtine, daca s-ar alege acum, 38 la suta din voturi. Acelasi sondaj prevede cum ca alegatorii PDSR sint, in general, oameni cu casa si curte - in general cei in stare sa intretina un purcel. Oare sa fie ceva legatura intre fapte acum, cind se apropie Craciunul?

...Lenoire
Hackespeare Duminica, Octombrie 1, 2000 7:47 PM
Comentarii: Dom' Andru,
Vedeti ca ati alunecat pe proxy.
Matrafox Duminica, Octombrie 1, 2000 7:40 PM
Comentarii: Draga Lebaduto,
Sterge ochisorii ca sarezi cafeaua :)
Andru Din Tzara Jmecherilor Duminica, Octombrie 1, 2000 12:14 AM
Comentarii:
VENI, VIDI, VICI
Lebaduta Sambata, Septembrie 30, 2000 11:53 PM
Comentarii: Aici ploua si ploua si ploua. Si n-am carte de departe...

Draga Matrafox m-a distrat la culme snoava ta cu ochiul dracului!
Abel erata din iglu Sambata, Septembrie 30, 2000 6:20 PM
Comentarii: Ultimul plai era ciber, iar "mna" se va citi altfel:-)
Abel Laponia Sambata, Septembrie 30, 2000 6:17 PM
Comentarii: S/Z, in afara de bill-uri si reclame n-am gasit inca nimic. Am calitati de militian, prost si ambitios, asa ca inca astept. Am ajuns pana pe Negoiu, dar inca n-am atins 4000m:-) Chestia cu Negoiu e pe bune, am fost pe plai sa vad cum a luat Rapidul bataie de la bazinul ficatului:-) Acum, ca Dorinella si-a luat ghiozdanul si a taiat-o spre o lume mna si mai dreapta, sanchi, m-am intors pe plai. Servus!:-)
Investitor FNI Sambata, Septembrie 30, 2000 9:16 AM
Comentarii: Baai parlamentarilor voi vorbiti aici numai prosti pe banii nostrii!
Miti catre Toby Vineri, Septembrie 29, 2000 11:47 PM
Comentarii: Merci fine, cavalere!
Toby Vineri, Septembrie 29, 2000 11:28 PM
Comentarii: Raportez! (satisfacut) Descoperit urna de vot. Votat! Acum plecat acasa. Asteapta nevasta cu friptura la cuptor (si cu batu la spate). Vom reveni.
Matrafox Vineri, Septembrie 29, 2000 10:50 AM
Comentarii: BNR ne-a lasat cu ochii'n soare.
BNR a scos inca din 1999 bani din plastic fiind vorba de bancnota de 2000 lei lansata cu ocazia eclipsei solare din acelasi an.
Domn Lenoire, a auzit popa ceva dar i-au ramas in barba doar banii si frica de Anticrist. Daca punem efectul inaintea cauzei atunci putem spune ca banii din plastic au favorizat eclipsa care asa cum spune Sfanta Scriptura anunta venirea pe pamant a Aticristului. Cum bancnota respectiva avea prevazuta o fanta prin se putea privi "cu ochiul liber" soarele mancat de varcolaci, se poate trage concluzia ca vechea zicala "Banul e ochiul Dracului", a fost confirmata.
PS Vineri, Septembrie 29, 2000 9:23 AM
Comentarii: Exista controale antidoping pentru Internet Surfing?
Rasfoitorul Vineri, Septembrie 29, 2000 9:18 AM
Comentarii: Opiniile aceleiasi argheziene fapturi cu privire la cazul Andrea Raducan au fost publicate de Evenimentul Zilei.
ghita din bucuresti Vineri, Septembrie 29, 2000 1:35 AM
Comentarii: Ha, ha. E de coma. Sa-ti fete un soarice-n palma
Lake De departe Vineri, Septembrie 29, 2000 1:21 AM
Comentarii: Iate ceva pentru zapacita de Constanta Dobre, dela Arghezi citire (cu mici adaptari).

......."In doua surcele de vreasc sa se faca
Picerele tale, faptura buimaca.
Plesniti-ar timpanul, sa n-auzi cind trece traivanul.
...........................
Porneasca-se vintul cind somnu-ti incepe,
La cap sa-ti necheze, o mie de iepe.
...........................
Pe tine jivina, ce crezi c-ai valoare,
Te blestem s-adormi dea-n-picioare
Si cind vei incerca sa mai scrii vre-o sudalma,
Sa-ti fete un soarece-n palma.
.....................
La urma o droaie de umbre nefaste,
Profund "imbecile", poate gimnaste,
Sa-ti strimbe-n nestire, tinuta si graiul si sa-ti inchida malaiu.
.............................
Iar tu, piaza rea, nu te departa, de prin preajma sa.
Dai in ochi albeata, in par dai matreata, iar in nas, roseata.
.................................
Usca-ti-sar limbuta si titele,
Sa-ti curga prin coate, taritele.
Stuchi-te-ar si mitele."
Noroc.
Miti Joi, Septembrie 28, 2000 10:53 PM
Comentarii: Toby draga, merci pentru increderea acordata da' m-am fastacit de tot. Eu, langa Isarescu si Nedelcu?! Ei, nu se alege, neicusorule :))) Na, acum sunt in plina dilema! Daca sterg se cheama ca intervin dupa cum vor muschii mei, daca nu, ma complac. Ce-i de facut? Uite, va dau parola de administrator pentru masina de vot. Cineva trebuie sa efectueze operatia delicata care sa ma scoata din incurcatura. Multumesc in anticipate.oricalc80.
La Familia din cartier Joi, Septembrie 7, 2000 4:18 PM
Comentarii: Stimabile Lenoire,
Am ris cu lacrimi in ochi la remicsu' pe care ni l-ati fredonat. Totusi, nu-i stilul lui to'asu Iliescu al carui electorat e mai zaharisit si cu puternice arome de pasunism industrial. pentru gasca lui cred ca merge mai bine ceva in genul " Macarale, rid in soare argintii..." Mutind mutantii (vorba unui clasic in virtual), "sighidap-ul" vine de se completeaza cu carpato-ponticul scos de sub manta de Magureanu&co. E sordid la morala si tenebros ca economia reala. Asta da baiat de baiat itindu-si Mertzanul de dupa blocuri!

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]