.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Sisif (serios) Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 9:41 PM
dixit:
Se pare ca va trebui sa folosim limba latrina ca sa ne intelegem...
ally Vineri, Septembrie 27, 2002 9:37 PM
dixit:
jksdghhsd
ally Vineri, Septembrie 27, 2002 9:37 PM
dixit:
jksdghhsd
Marius ... Vineri, Septembrie 27, 2002 9:32 PM
dixit:
Danny - Latrinica

Cind mai scoti capul din latrina, mediteaza si asupra timpeniei urmatoare, economistu' lu' tata:

"un individ care ia din surplusul bugetar si imparte banisorii (oricit ar fi de aplaudata legea taxelor data de idiotul texan), stiind bine ca economia a "luat-o deja la vale pe sinusoida" care exemplifica orice economie de tip capitalist, desi fusese prevenit in legatura cu efectele acelei decizii, este un bou..."

Bou esti tu cind vorbesti iar despre lucruri la care nu te pricepi. Tactica reducerii taxelor pe vreme de recesiune a fost deseori folosita in ideea ca ar stimula economia si incuraja oamenii sa nu tina banii la ciorap ci sa porneasca o afacere. Cheltuielile care conduc la deficit bugetar pe timp de recesiune sint de asemenea un procedeu de "alinare" a durerilor produse de criza, in ideea ca se va trece din nou la plus si datoriile se vor plati cind vine relansarea. Termenul utilizat este "spending your way out of recession". Personal nu imi place ideea, dar este o strategie economica ca oricare alta, cu sanse de reusita in anumite conditii.

Mai da si tu un "search", vezi ce mai gasesti si haide fugutza sa ne arati cit esti de dashtept...


Marius ... Vineri, Septembrie 27, 2002 9:04 PM
dixit:
Danny Latrinica

Daca nu ti-ai dat inca seama cit esti de batut in cap, te mai citez o data:

"...inclinind periculos balanta dintre bine si rau catre cel din urma …”

Aceasta propozitie, in explicatia ta lunga, inseamna ca sint mai multe bune decit rele, balanta se inclina dar inca n-a trecut de punctul de echilibru... etc. Mai da' tu esti chiar prost gramada! Numai gura murdara e de tine...


DiV Vineri, Septembrie 27, 2002 9:02 PM
dixit:
:)
Sisif Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 9:00 PM
dixit:
Miti, am glumit cu postarea aia... Las-o pe pustii! Inchipuit. Bine zis. Tare imi place acest adjectiv folosit in argou. Uitasem de el... Nu am mai intalnit nici un personaj de genul asta de cand am plecat din tara. Nici in mediul in care ma invart si cu atat mai putin in politica, mass-media etc. Or fi inchipuiti si pe aici, dar am o banuiala ca sunt rari si in orice caz nu ies in fata. De asemenea, nu e tiganie. Nici o legatura cu tiganii. Semnificatia acestui termen o stim cu totii.
libertatea de expresie? Vineri, Septembrie 27, 2002 8:43 PM
dixit:
Atentat la libertatea de exprimare Lia Lucia Epure si Mariana Dineica, jurnalisti timisoreni, au fost condamnati penal si obligati sa plateasca 500 de milioane dupa ce au dezvaluit afacerile senatorului PSD Viorel Matei * Sentinta a fost emisa de Judecatoria Sannicolau Mare, oras-fief al parlamentarului pesedist * Parlamentarii timiseni si sefii ziarelor locale si-au exprimat ingrijorarea Devenit unic in Romania prin disparitia misterioasa a unui jurnalist, Timisul continua sa fie scena unor grave atentate la adresa libertatii de exprimare. Intreaga zona de vest a judetului, cu centrul la Sannicolau Mare, este fieful senatorului PSD Viorel Matei. Aici, Justitia a emis o decizie unica in tara: Lia Lucia Epure, director al publicatiilor Ziua de Vest si Focus Vest din Timisoara, impreuna cu redactorul Mariana Dineica, au fost condamnate de catre Judecatoria Sannicolau Mare, la plata unei amenzi penale de cate 5 milioane de lei si plata in solidar a 500 de milioane de lei daune morale, in urma unui proces in care reclamant este senatorul PSD. Jurnalistii timisoreni au publicat, in urma cu un an, in Focus Vest si Academia Catavencu, o ancheta despre afacerile senatorului Matei. Initial, Matei a solicitat despagubiri in valoare de 2,7 miliarde de lei. Sentinta a fost atacata, recursul urmand a fi judecat la Tribunalul Timis. Avocatul Virgil Popa, aparatorul jurnalistilor, a declarat ca nu a mai pomenit asa o sentinta "draconica": "De obicei, se da o sanctiune administrativa. S-a dat amenda penala si suma aceasta imensa. Astept redactarea motivatiei pentru a vedea argumentele judecatorului" Lia Lucia Epure este cunoscuta in Timisoara pentru anchete publicate in mijlocul anilor 90, investigatii care au vizat afacerile dubioase ale cunoscutilor Mujea Marcelini si Zaher Iskandarani. In urma acelor articole, jurnalistul a fost tarat intr-un proces similar de catre Petre Petrisor, la acea vreme Presedintele Tribunalului Timis. Lia Lucia Epure a castigat procesul impotriva lui Petrisor. [...]Maria Petrescu
Ovidiu Forai
Malin Bot
Sursa si documentul intreg la :http://groups.yahoo.com/group/freeex/message/3214
Danny Los Angeles Vineri, Septembrie 27, 2002 8:24 PM
dixit:
Explicatia dragul meu imbecil patentat este urmatoarea, desi iti va folosi cit mortului compresa, caci in capul tau de beton compact nu intra nici glontul, daramite niste explicatii.
O balanta, boul Pamintului poate fi inclinata intr-o parte, incepind cu limita ei superioara, ca atunci cind pe un taler ai o greutate si pe celalalt nimic si pina la punctul apropiat sensibil de pozitia de echilibru. Adaugind greutati pe talerul celalalt, mai vita proasta, balanta incepe sa se incline in partea cealalta, durind o perioada de timp pina se ajunge la punctul de echilibru si ulterior sa se incline balanta in partea cealalta. Ai priceput idiotule?
Gerunziul "inclinind" (care are functie de prezent in fraza mea) se refera la faptul ca in aceasta tara (America) unde ani de-arindul au fost (si sunt in continuare mai boule cu diploma) mai multe lucruri bune decit rele, se simte o imultire a celor rele, cu efecte nedorite in rindul maselor, fara ca cineva sa fi spus ca cele rele le-au depasit pe cele bune. Acum ai inteles cretinoidule indobitocit de laba?
Cit despre treaba cu economia, sa stii si tu dobitocule, ca un individ care ia din surplusul bugetar si imparte banisorii (oricit ar fi de aplaudata legea taxelor data de idiotul texan), stiind bine ca economia a "luat-o deja la vale pe sinusoida" care exemplifica orice economie de tip capitalist, desi fusese prevenit in legatura cu efectele acelei decizii, este un bou mai mare chiar si decit tine, oricit de dificil ar putea fi acest lucru de imaginat. Ca dupa aceea, felul in care conduce dobitocul tara vine sa intareasca opinia ca este un cretin, nu inseamna decit "the icing on the cake". Bai boule, Clinton era stimat pe oriunde se ducea, cu toate muile date in Oval Office (sa-l tina Dumnezeu sanatos pe chestia asta) in timp ce acest imbecil care nici macar nu e in stare sa citeasca ce scriu altii mai destepti ca el, tavalindu-se realmente prin cacat atunci cind incepe sa vorbeasca liber, este considerat numaru' 14 din pachetul de carti de joc, sau "Pacaliciu'" din jocul tau preferat si singurul pe care cele 4 miligrame de materie cenusie din creierul tau ti-au permis sa-l inveti.
Iar acum du-te la cacat ca mi-e pur si simplu sila sa discut cu un bou ca tine si n-am sa-ti mai raspund.
Inscrie-ti tu linistit timpeniile prin ce cafenele vrei, dar vezi sa nu te cirpeasca unu' si altu' peste capatina cind dai cu mucii in fasole.
Miti Vineri, Septembrie 27, 2002 8:19 PM
dixit:
Sorry, Sisif, dar imho, cel mai zonal lider de regiune nu-i nici poet, nici filosof, nici altceva cat de cat veritabil! E un inchipuit. Nu din cauza de finete intelectuala a ratat 'mnealui, ci din prostie, aroganta, mi$elie! Metodologia urii e una a trecutului abia lasat in urma. Mai degraba tre' sa folosesti recomandarea biblica: viclean ca un sarpe si pur ca un porumbel :-)

PS O sa modific prin cafine oleaca mai tarziu, acum dial-up-ul abia se tareste si n'am spor la intratul pe contul de la tripod.
Sisf Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 7:56 PM
dixit:
G'day. La postarea Sisif Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 4:08 PM ERATA: controla-ti-va e scris nashpa... Miti, scoate postarea asta, te rog, sau corecteaz-o daca e posibil, pana nu se bunghesc prietenii mei... "de la Templu". Macioblaijd.
Sisf Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 7:05 PM
dixit:
Salutare A, Postarea despre Milica am facut-o dupa citirea editorialului "Asta ar mai lipsi!" de OP. Nu mai sunt in tara de 3 ani juma', dar chiar daca as lipsi 3500 de ani tot stiu cum sta treaba cu acest profesoras de Mineralogie care a ajuns sa poarte o palarie mult prea mare pentru capsorul sau delicat de universitar. In Romania nu merge sa fi "poet" sau "filozof" ca om politic. Iti trebuie URA. Multa ura. Trebuie sa-i pui pe gratar pe toti cei ce sunt impotriva ta si sa-i halesti fripti bine sau in sange, dupa gust. E dictatura, stiu, dar depinde cum o aplici. In orice caz, nu glumesti si nu-l intrebi pe Ilici daca crede in Dumnezeu dupa ce ai povestit cum te-a luat Calugarul Vasile de mana si ti-a aratat calea... Ha, ha, ha! Ma bufneste si acuma rasu-plansu... Aiurea. Democratia, societate civila, GDS...: frectii! Bizonul are nevoie de STAT. Eventual, "Statul sunt eu". Si cand spun asta o spun prin prisma a ceea ce numeste Hegel statul si de ce face apologia lui. In ceea ce priveste PNTCD, partidul asta e atat de "contaminat" incat ii trebuie exact cat timpul de injumatatire a plutoniului ca sa treaca intr-o stare stabila... daca vor mai fi partide, daca vom mai exista ca popor sau daca pur si simplu vom mai exista... ("Doamne, ce vom fi facut o mie de ani?!" - EM Cioran, Schimbarea la fata a Romaniei, cap. II)
Bozdoc Vasile Vineri, Septembrie 27, 2002 6:43 PM
dixit:
Citesc si nu-mi vine sa cred. Cum e posibil ca tocmai noi, cei care in ’89 ne-am nascut pentru a doua oara ca popor in focul luptei cu teroristii, sa condamnam actiunile Guvernului American indreptate impotriva terorismului international?
A. Vineri, Septembrie 27, 2002 6:26 PM
dixit:
http://www.cotidianul.ro/editoriale/editorial.htm
Marius ... Vineri, Septembrie 27, 2002 5:53 PM
dixit:
Danny-lica Latrinica

N-ai spus ca aspectele negative predomina, ci:

”Toate aspectele negative, care din pacate se imultesc pe zi ce trece, inclinind periculos balanta dintre bine si rau catre cel din urma …”

Hai, scoate dictionarul din latrina sau mai da un “search” si explica diferentza. Dupa aceea mai citeste o data, (sau de mai multe ori, pina intelegi) acolo unde scriu ca revolta impotriva sistemului si a statului american a fost mult mai puternica in anii ’60 – ’70, pe vremea razboiului din Vietnam, decit ceea ce numesti, in ignoranta ta, “fenomen aproape neglijabil pina mai recent si anume fenomenul de dizidenta”. Creierul tau debilitat a evitat insa subiectul (ca de obicei) si s-a lansat in acuzatii despre sustinerea razboiului din Vietnam. Nu-i nimic, ai mai zis o timpenie:

”Bush va folosi atit justificata lupta impotriva terorismului mondial … pentru a-si spori sansele firave de a fi "reales" in functia pe care a dobindit-o prin frauda in 2000 si de a abate atentia Americii de la dezastrul economic in care a adus-o”

Nu vrea sa-ti intre in capul tau de gaina bleaga faptul ca recesiunea a inceput inainte de alegerea lui Bush iar economia are legile ei, prea putin influentate de deciziile politice (cu exceptia cazului ca sint majore schimbari de sistem, cum nu este cazul in SUA). In al doilea rind nu este nici un dezastru economic, este o recesiune pe care toata lumea o astepta sa vina dupa multi ani de crestere si prosperitate. Chiar daca ar fi insa un dezastru, atunci autorul sau este maestrul Clinton, sub obladuirea caruia s-au umflat stocurile ca baloanele de sapun si s-au copt ingineriile financiare de tip Enron. Bush (de fapt nu el, ci echipa lui al carui creier este Chenney) incearca sa mentina linia de plutire, din pacate printr-o metoda de care nu sint foarte convins, cea a cheltuielilor bugetare in exces.

Latrinica baiatule, eu am incercat de mai multe ori sa vorbesc cu tine civilizat, dar am constatat ca nu se poate datorita naturii dtale isterice, care te face sa potopesti cu invective de cite ori esti contrazis sau simti ca n-ai dreptate. In consecinta, continuam in stilul tau preferat, fiindca imi place sa te vad cum faci spume.


Sisf Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 5:00 PM
dixit:
De la Templu ... with love! exprimarea ta greoaie ma face sa cred ca ne-am mai intalnit. Eu eram tot Sisif... Tu cine esti?
Sisf Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 4:59 PM
dixit:
De la Templu ... with love! exprimarea ta greoaie ma face sa cred ca ne-am mai intalnit. Eu eram tot Sisif... Tu cine esti?
Sisf Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 4:47 PM
dixit:
Chere Miti, daca imi spuneai Van der Bolovanograaf Generator ma umflam in pene de... AC (sau/si DC). Bolovanolog este Milica I. Acum vad ca vrea sa revina in politica si de ce nu, la Cotroceni (!?). Incercarea lui imi aminteste de Ecuatia lui Schroedinger pentru o particula aflata intr-un camp de forte. Sa fie primit! Milica, nu Schroedinger... Sarut manutele si multzam pentru precizari. La Iunion, birjar!
Sisif Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 4:08 PM
dixit:
Multumiri pentru "with love". Nu ma mai iau de amfitrioana Miti, manca-i-as diplomele ei de muiere apriga si cerebrala...! Dar, domnule (doamna) "De la Templu..." fiti, va rog, calm(a) si mai ales controla-ti-va vocabularul. Nu mi-a placut de loc chestia aia cu lada de capsuni... Parol!
Miti Vineri, Septembrie 27, 2002 4:00 PM
dixit:
Domnu' bolovanograf,
acilea nu-i ca la templu, ci ca la gradina, la Iunion: fa-ti idee! Deci haideti sa nu-mi extrapolati micutele randulete aiurea'n tramvai : n'am zis nicaieri ca injuratura daca-i originala transforma mitocanul in om de spirit. Doar am constatat ca nu numai fondul interpelarilor vulgare e sublim, in sensul lui Caragiale, dar si forma e fle$caita, departe de valentele creative clamate de cei mai viteji si isteti dintre traci!

Doctoratul contra sistemului. Aceasta sintagma concentreaza o experientza personala: sistemul, in loc sa ajute o tanara si nelinistita cercetareatza, cu ceva realizari cuantificabile in domeniul ei de activitate, i-a pus talpi de cate ori a avut ocazia! Incapatzanarea, tupeul si obraznicia au facut sa-si sustina, domne, teza, desi rezultatele erau originale, avea lucrari in reviste internationale, serioase, cu referenti, colabora de la egal la egal cu scientisti de la importante centre europene de cercetare!
De la Templu ... with love! Vineri, Septembrie 27, 2002 3:40 PM
dixit:
Ba Sisif nu-ti face griji ba ... ca tu esti mitocan cretin si rosu pur singe, genetic impotriva naturii ... nu o sa te acuze nimeni de umor in oaza!
Te mai barbieresti in ceru gurii ... sau au invenat australienii un depilant bucal pentru imbecili?
P.S. Sa nu te prind ca te mai iei de Coana Mitica ca-ti rup o naveta de capsuni spaniole in capul ala de piatra seaca!
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Vineri, Septembrie 27, 2002 3:34 PM
dixit:
Uite-l si pe Iobagila ca a aparut infometat, ce v-am spus eu ca nu rezista nici pina la Thanksgiving, darmite pina la Craciun, pofta de mincat cacat e prea mare! Salutari fierbinti de la nen'tu Ariel Sharon, ce-ti mai fac rudele din Israel?
Sisf Oz Vineri, Septembrie 27, 2002 3:29 PM
dixit:
Deci..., Mare Preoteasa a Templului "La idee", daca injuratura e originala mitocanul se transforma in om de spirit iar interventia nu mai este atac la persoana ci perla de umor sau intelepciune. Bun asa...! Atunci, imi jertfesc mielul pe altarul tau si invoc toti zeii si dumnezeii sa le calauzeasca pasii spre a ta locanta numai baietilor cu idei ca pe mana! P.S. Explica-mi, rogu-te-as... Ce inseamna doctorat impotriva sistemului?! Este ca un anus impotriva naturii...?
Miti Vineri, Septembrie 27, 2002 1:34 PM
dixit:
Musiu Doctoru,
sa fii talica sanatos dar eu reactionez mai ales cand altii sunt atacati la persoana, nu neaparat eu. Incerc sa arbitrez cat pot de impartial, ca tot romanul. Uneori las faza sa curga mai departe si nu dau imeidiat palitura de osanda; alteori reactionez mai dur, din prima! Depinde de caz.
Miti Vineri, Septembrie 27, 2002 1:19 PM
dixit:
Draga S/Z,
te-am citit la RL. Iti raspund aici pentru ca nu mai am cont acolo.

Am citit si eu Jurnalul, ai dreptate, a fost o furtuna intr'un pahar cu apa. Citesc si eu volumul 2 din Orbitor. Sunt cam in urma cu lecturile "de acasa", real reality ma tzine sub tensiune :) M'as bucura sa mai discutam despre cartile citite. Cele bune!
Danny Los Angeles Vineri, Septembrie 27, 2002 7:16 AM
dixit:
Mai vita proasta, poate ca altii or hali p-aici intorsaturile tale din condei, insa eu nu ma numar printre ei, fiindca mortaciuni ca tine am vazut si vii. Definitia de dictionar bai boule, este pentru idioti ca tine, care vorbesc fara sa stie la ce se refera un cuvint anume, pentru ca apoi sa persiste in timpenie, chiar si cind sunt pusi in fata evidentei, incercind sa abata atentia de la subiect cu alt "bullshit". Din acest motiv te consider un cretin cum rar mi-a fost dat sa intilnesc in viata, in ciuda tuturor tentativelor tale de a face pe cultu'. Razboiul din Vietnam, idiotule sinistru, chiar daca o fi fost declansat cu bune intentii, desi eu personal ma indoiesc, a ajuns sa fie urit si condamnat de vasta majoritate a poporului american, exceptie facind imbecili ca tine care pot fi imbroboditi de cei care au interesul s-o faca. Uciderea studentilor de catre National Guard in timpul unei demonstratii anti-razboi va ramine o pata vesnica in istoria acestui neam, asa cum vor ramine si alte incidente similare din timpul unor celebre "riots". Sunt aproape patru luni de cind am facut afirmatia ca dobitocul de Bush va folosi atit justificata lupta impotriva terorismului mondial cit si superbul pretext oferit de "the Maverick of the Arab World, Saddam Hussein" pentru a-si spori sansele firave de a fi "reales" in functia pe care a dobindit-o prin frauda in 2000 si de a abate atentia Americii de la dezastrul economic in care a adus-o. Tom Daschle mi-a confirmat ca nu sunt singurul care gindeste astfel. Cit despre dizidenta imbecilule, invata dracului ce inseamna cuvintul si intelege daca poti, cu creierul ala de batracian, ca nu numai dizidentii din tarile comuniste se pot numi dizidenti, "you scum of the Earth". Iar daca vrei sa vorbesc despre aspectele negative din America pe care tu le numesti "predominante", (alt cuvint care probabil n-ai habar ce inseamna) fara ca eu sa fi afirmat vreodata asa ceva, dar asta este maniera ta arhicunoscuta de a pune vorbe in gura interlocutorului, altminteri neavind argumente viabile cu care sa combati o opinie, trebuie sa-ti spun (in zadar, caci oricum nu vei pricepe) ca ele stau la baza insatisfactiei crescinde printre americani, vis a vis de felul in care sunt guvernati, verbalizarea acestor insatisfactii si opozitia fata de politica dusa de guvern, fiind o manifestare de dizidenta. Imbecilule!
Ionick Vineri, Septembrie 27, 2002 6:40 AM
dixit:
Pentru cine-i interesat, ceva informatii despre importul american si exportul irakian de petrol.
The United States had total gross oil (crude and products) imports of an estimated 11.6 MMBD during 2001, representing around 59% of total U.S. oil demand. Around 47% of this oil came from OPEC nations, with Persian Gulf sources accounting for about 23% of U.S. oil imports during the year. Overall, the top suppliers of oil to the United States during 2001 were Canada (1.8 MMBD), Saudi Arabia (1.7 MMBD), Venezuela (1.5 MMBD), and Mexico (1.4 MMBD). During 2001, about 48% of U.S. gross crude oil imports came from the Western Hemisphere (19% from South America, 15% from Mexico, 14% from Canada), while 30% came from the Persian Gulf region (18% from Saudi Arabia, 9% from Iraq, 3% from Kuwait).
(Sursa: http://www.eia.doe.gov/emeu/cabs/usa.html)

Iraqi oil commonly is sold initially to Russian firms (i.e., Emerkom, Kalymneftegas, Machinoimport, Rosnefteimpex, Sidanco, Slavneft, Soyuzneftegaz, Tatneft, and Zarubzhneft), with other large purchasers including Italian (Italtech), Malaysian (Mastek), French and Chinese companies. Oil is then resold to a variety of oil companies, including 778,000 bbl/d during 2001 to the United States through third parties, such as Swiss company Glencore. Nearly 80% of Basra Light liftings, and over 30% of Kirkuk oil, went to the United States during 2001. Large importers to the United States in 2001 included ExxonMobil, Chevron, Citgo, BP, Marathon, Coastal, Valero, Koch, and Premcor.
(Sursa: http://www.eia.doe.gov/emeu/cabs/iraq.html. Conform graficelor, in prezent cea mai mare parte a exportului irakian de petrol ajunge in SUA).


Ionick Vineri, Septembrie 27, 2002 6:24 AM
dixit:
ArabNews: Act of lunacy
The attack on a Hindu temple in Gandhinagar in India’s Gujarat state was an act of utter barbarity. It was also, if Muslim militants were responsible as the first indications seem to suggest, an act of sheer lunacy because Muslims will be the victims, possibly in their thousands. Gujarat’s record makes that highly likely. It has hardly got over the last wave of religious violence when nearly 2,000 people, mainly Muslims, were killed after a train carrying Hindu activists was set on fire. [...]
There is another, even greater, reason for despair. This barbarity, along with the equally barbarous execution-style murder of six Christian charity workers in Karachi, does unimaginable harm to Islam. The two massacres are probably not linked, but will be in the minds of those around the world who hate or misunderstand the faith. Islamophobes will grab them and try to use them to attack and denigrate Islam. That they could have been handed such a potentially powerful weapon by Muslims is beyond belief. Pakistan too is a victim; the two crimes will be used by its detractors to paint it in the blackest of lights. Maybe that is what those who killed the charity workers, all of them Pakistanis, wanted. There has to be an end to such evil. The victims are not only those who get killed. It is also Islam’s good name. That affects every individual Muslim the world over.
Ionick Vineri, Septembrie 27, 2002 6:20 AM
dixit:
ArabNews: Middle East’s position on Saddam
While the so-called Iraq debate is shifting to high gear in the United States and Europe, the Middle East has already concluded that Saddam Hussein will be removed from power by force sooner rather than later.
And what do the Arabs, and Iranians for that matter, mean to do about it? Notwithstanding the recent huffing and puffing at the Arab League’s ministerial conference in Cairo, the short answer is: nothing.
The "don’t-touch-Saddam" lobby in Washington and London has made much of two supposed threats.
The first is unspecified but supposedly explosive reaction from the Arabs. We can assure them that there will be none.
The second is the claim that Iran and Turkey might seize the opportunity to grab chunks of Iraqi territory. For weeks Saddam’s emissaries have toured the Arab capitals to mobilize support for what Tareq Aziz has called "a resolute stance against American aggression." None has materialized.
The Arabs have even refused to commit themselves to minimal diplomatic gesticulations such as recalling ambassadors from Washington and London if and when military action starts against Iraq. The idea that Arabs should halt the flow of oil for one symbolic day has been dismissed as "out of the question" by Foreign Minister Saud Al-Faisal. A careful reading of statements made by Arab and Iranian leaders reveals no coherent opposition to plans to topple Saddam by force. The Kingdom has used such adjectives as "unwise" and "premature". The Egyptians searched the dictionary for even more anodyne adjectives, and found "unwarranted". President Hosni Mubarak has stated that relations between Egypt and US are "of a strategic nature" and shall "not be affected by developments regarding Iraq."
It is no secret that Washington’s Arab allies have assured it in private that, as long as a diplomatic fig leaf is provided by the United Nations, they would do nothing to oppose military action against Saddam Hussein. Jordan has adopted its own version of diplomatic duplicity. It has issued appeals to Washington not to attack Iraq but is playing host to American troops in the context of military exercises clearly related to any future action against Saddam Hussein. Prince Hassan, King Abdallah’s uncle, has emerged as an active supporter of the Iraqi exile opposition groups, and even attended their conference in London last July.
The latest indication that Arabs and Iranians have resigned themselves to Saddam’s imminent demise came this week in official news agency reports from Tehran and Riyadh regarding Iranian President Muhammad Khatami’s visit to the Kingdom. Both said talks between Khatami and Crown Prince Abdallah focused on "the aftermath of military strike against Iraq."
To calm those who fear an Iranian land-grab in Iraq, Iran’s Defense Minister Ali Shamkhani told a press conference in Tehran on Sept. 11 that Iran would not violate the Iraqi border in case of a US-led attack against Iraq. Iran has 2.5 million Arabs of its own and would not wish to add a further 15 million Iraqi Arabs, even though they are Shiites.
Similar assurances have come from Turkey. Former Foreign Minister Ismail Cem describes talk of a Turkish land-grab in Iraq as "nonsense." Turkey has no wish to add five million Iraqi Kurds to its own 15 million-strong Kurdish community.
The "don’t-touch-Saddam lobby" may rest assured: no one in the Middle East wants to carve up Iraq because no one has what it takes to tackle so risky an enterprise.
Over the past few weeks, Arab opposition to military action against Saddam Hussein has crumbled. There are two reasons for this. The first is that the Arabs have now concluded that Washington is no longer bluffing and that President George Bush is determined to topple Saddam Hussein. Arab leaders who have read the "Siasatnameh" (Book of Politics) by the 10th century scholar and statesman Nizam Al-Mulk, remember his celebrated dictum: "A man who sides with a loser is not fit for political office." When you know that the loser in question is also your bitterest enemy you would have even less reason to side with him.
The second reason why support for Saddam has collapsed is the intra-Arab rivalry around who would be America’s favorite ally in the changed context of regional geopolitics. Far from being short of operational bases for attacking Saddam, the Americans have en embarrass du choix.
Apart from the Saudi and Kuwaiti bases that may or may not be needed, there is the new giant-size multipurpose base in Al-Udaid, Qatar. There are also a string of smaller bases on the island of Massirah and in the Ras Mussandam Peninsula, in Oman, plus reserve facilities in Sharjah, in the United Arab Emirates. Then there is the new "facility" nearing completion in Assab, Eritrea. The US has some form of military cooperation with all Arab states with the exception of Libya, Lebanon, Syria and Iraq.
But what about the so-called "Arab street ", the Middle Eastern version of the Loch Ness monster? Will it explode? Again the answer is: no.
In visits from one end of the Arab world to another one finds little evidence of any grassroots support for Saddam. He has antagonized traditional Islamists by preaching Baathism, seen by them as an invention of Christian Arabs. Radical Islamists have little love for him because he attacked Iran in 1980. Pan-Arab nationalists are suspicious of him because he has killed more Nasserists than anyone in history. The Arab left detests him because of his ruthless destruction of the left in Iraq.
Saddam has managed to hang on to power since 1991 because he has been almost everybody’s second choice. To the Americans, he was better than a mulla chaperoned by Tehran. To the Iranians Saddam was better than a pro-American strongman. The Kuwaitis wanted him to stay because they fear that a new, democratic and internationally accepted Iraqi regime might be in a better position than the pariah Saddam to pursue an annexationist policy toward its smaller neighbor. The Turks also favored Saddam because, cantoned in Baghdad, he was in no position to prevent the Turkish Army from coming and going in northern Iraq as it pleased. The Syrians wanted Saddam to remain, as a bogeyman, for the purpose of racketing the oil-rich Arab states of the Persian Gulf, and thus keep their sinking economy afloat. Finally, the Egyptians preferred Saddam because as long as he is in power Iraq wouldn’t be able to replace Egypt as Washington’s key Arab ally.
The second choice remained in power for as long as none of the players dared make a bid for replacing him by their first choice. The Bush administration now appears ready to dare. Not surprisingly, other players are trying to see whether or not Washington’s first choice could be their second, replacing Saddam in that position.
Marius ... Vineri, Septembrie 27, 2002 6:15 AM
dixit:
Nea Danny Latrina

Ca de obicei, cind esti prins cu ocaua mica de impotent mintal, te duci sa faci un "search" pe Internet si vii cu o definitie de dictionar ce are prea putina legatura cu subiectul in discutie pe care, ca de obicei, l-ai tavalit prin latrina. Zi-i mai bine cum e cu America in care predomina aspectele negative care creeaza dizidenta asa cum n-a mai fost pina acum. Mai scoate ceva si din mintea ta, ca la dictionare are acces toata lumea.

Daniel - scuza-ma, dar esti prea scirbos ca sa meriti un raspuns. De ce nu semnezi tu ca IO, asa cum te cunoastem cu totii?


Danny Los Angeles Vineri, Septembrie 27, 2002 4:46 AM
dixit:
Am sperat sa pot face economie de cuvinte si sa ma adresez doar cu "boul boilor", dar mi-e ca raspunde ala din Texas in loc sa-o faci tu mai Marius Popescur. Cind nu stii ceva, vita proasta, pune brinca pe dictionar si vezi ce inseamna cuvintul respectiv, inainte sa te dai lebada p-aici debitind prostii.
Iata definitia data de Webster pentru cuvintul dissident=dizident mai prostalaule fudul:

Main Entry: dis·si·dent Pronunciation: -d&nt Function: adjective Etymology: Latin dissident-, dissidens, present participle of dissidEre to sit apart, disagree, from dis- + sedEre to sit -- more at SIT Date: 1837 : disagreeing especially with an established religious or political system, organization, or belief - dissident noun

"Totalitara" este prostia din capul tau bai limbricule "ginditor".
doctoru Vineri, Septembrie 27, 2002 4:28 AM
dixit:
Miti - de ce sari asa? Eu NU m-am referit la tine. Te simti cumva? Eu personal nu am avut habar de numarul diplomelor tale inramate de pe pereti si din cele scrise de tine nu am observat abundenta de inteligenta, spirit, intelepciune. Nu cred ca are rost sa mai lungim subiectul ca oricum lumea nu ar sti ce subiect lungim ca stergi toate mesajele neconvenabile curului cu numeroase diplome al domniei voastre.
Daniel Vineri, Septembrie 27, 2002 3:12 AM
dixit:
FORUM-CRL are doua articole interesante. Poate invatati, cu ocazia aceasta, si romaneste, unii dintre voi, cultivatii si docentii astia "unu' si unu'" ce se perinda prin etablismentu' Miticai.
Unul din articole are acest link.
Al doilea articol il redau integral, ca se merita sa "supportam Democracy cu pamblicutza americantza":

Imparatia minciunii

Ca drepturile omului, ca democratia care chiar daca nu este un sistem perfect este cel mai bun posibil, le-am auzit pâna la saturatie.
Noul Occident care impune modelul democratic in lume, prin realizarile sale reale, si deasemeni prin presiuni care nu au nimic in comun cu ceea ce inseamna conceptul filosofic al democratiei, dezvoltând - ca orice sistem de guvernamânt trasaturi totalitare. S-a impus o ipocrizie fara precedent, caci democratiile - care sunt tot atât de agresive ca orice regim - isi petrec timpul invocând morala si drepturile omului pentru a-si ascunde intentiile.
Inainte razboaiele le faceau specialistii si regii nu trebuia sa se justifice nimic in fata opiniei publice, care inca nu exista. Una din cuceririle democratiei, pe care au mostenit-o regimurile erei moderne, este ca acum este trimisa toata lumea sa moara, si pentru asta trebuie sa fie convinsa "carnea de tun" ca va muri pentru o cauza sfânta. Adversarul nu poate fi decât satanist.
In timpul primului razboi mondial, serviciile de propaganda aliate au raspândit zvonul ca nemtii le taiau mâiinile copiilor belgieni si fabricau ingrasaminte din cadavre, când nu le faceau sapun.
Aceste "informatii" au fost preluate sistematic in presa, initiind o tehnica moderna de halucinatie colectiva. Si tehnica a "prins" pentru ca publicul este amator de orori.
Dar deja in anii 1920-1925, toata lumea si-a dat seama ca aceste orori erau fabricate, in timp ce, sub presiunea Frantei, invingatorii impusesera Germaniei un rusinos tratat la Versailles. Au tratat invinsii ca unici responsabili ai conflictului, au facut bucatele imperiul austro-ungar si au umilit Germania prin toate mijloacele posibile.
Franta, Belgia si Anglia s-au facut stapânii coloniilor sale, si a pierdut, deasemeni, parte din pamântul sau in folosul Poloniei, Cehoslovaciei si Belgiei. Germania a fost condamnata sa plataesca oalele sparte ale razboiului.
John M. Keynes, numarul trei al delegatiei britanice - una din mintile cele mai lucide ale secolului - a renuntat la functia sa, spunând: "-Daca impuneti aceste conditii scandaloase Germaniei, veti provoca ruina economica in Europa de Est si un nou razboi peste 20 de ani".

Se spune ca democratiile sunt slabe si capituleaza in fata dictaturilor, dar cerberii nostri se folosesc de orice loc si moment pentru a impune necesitatea de a zdrobi o tara sau alta - est-europeana sau araba - aparând astfel establishment-ul mondial. In realitate democratiile sunt contrariul regimurilor debile.
Al II-lea razboi mondial - care s-ar fi putut evita - a oferit democratiilor ocazii magnifice pentru a demonstra caracterul lor pacific. In august 1945, nord-americanii au lansat doua bombe atomice asupra Japoniei. Totdeauna s-a spus ca au facut-o pentru a scurta conflictul. Evident, azi se stie cu certitudine ca japonezii au oferit capitularea cu o luna inainte.
Si deasemeni se stie ca americanii s-au facut ca nu aud: pe de o parte strategii lor doreau sa-si probeze bombele pe orase adevarate (minunat experiment) si pe de alta parte sa-i dea de inteles lui Stalin ca razboiul s-a terminat si ca trebuia sa puna capat avansarii armatei sovietice in Asia.
La inceputul aceluiasi an, 1945, aviatia engleza distrusese orasul Dresda cu bombe incendiare. Doua sute de mii de persoane nevinovate au fost arse de vii intr-o singura noapte, ca in Hiroshima si Nagasaky. Si asta când razboiul in Europa era practic terminat: orasul Dresda nu avea nici o industrie importanta si nici instalatii strategice, dar adapostea sute de mii de refugiati care fugeau din fata Armatei Rosii. Dresda era unul din orasele cele mai frumoase din lume. Englezii stiau toate acestea. Deasemeni stiau ca bombardamentele masive nu aveau prea mare efect asupra capacitatii militare a Wehrmacht-ului.

In 1980, Irak, sustinut de catre URSS si occidentali, ataca Iranul. Revolutia islamica producea insomnii omenirii si Khomeiny era "noul Hitler". ONU, templul dreptului international, s-a negat sa-l denumeasca pe agresor, limitându-se dupa aceea sa se faca ca ploua, rugându-i pe beligeranti sa inceteze ostilitatile. Franta, principala furnizoare de arme a lui Saddam, s-a opus condamnarii clientului sau. Cinci ani mai târziu, irakienii au utilizat arme chimice contra Iranului, violând conventiile internatioanale [Rumsfeld a aranjat in 1984 transferul lor din magaziile US Army in Irak -nota mea]. ONU a continuat sa taca. In final, occidentalii au intervenit militar alaturi de Irak si razboiul s-a terminat in balotaj.
In 1990 acelasi prieten Saddam a ocupat Kuweit, bijuteria democratiei mondiale. Cazuse in capcana intinsa de americani, care ii dadusera de inteles ca o anexare a Kuweitului la Irak, nu i-ar deranja [...deci USA iarasi! -nota mea]. Din nefericire pentru dragul Saddam, Khomeiny deja murise si era rândul Irakului sa deranjeze Occidentul si SUA. Irakul devenise prea puternic, ameninta stabilitatea Arabiei Saudite, principalul aliat, gardianul prazii petroliere si financiare a SUA in regiune, si mai mult decât toate, dispunea de rachete care erau capabile sa loveasca Israelul [Buricu' Pamântului deci -nota mea].
Si astfel occidentalii au descoperit ca regimul irakian era monstruos, ca incalca drepturile omului si ca Saddam era noul Hitler. Intr-o clipita ONU a votat toate rezolutiile necesare pentru a se face uz de Forta tot mai democratica si mai umanitara, si asa a fost cum a izbucnit numitul "razboi din Golf", in realitate o distrugere planificata si premeditata a Irakului de catre aviatia americana si ajutoarele sale franco- britanice.

La acest sfârsit de secol si inceput de mileniu, democratia incarneaza Binele, Dreptul si Justitia, ca oricare alta dictatura, chiar daca nu i se vad coltii pentru ca sunt de aur. Agresiunile promovate de catre democratie sunt cruciade pentru libertate. "Intelighentia", casta politica si mafia mediatica se intrec in servilism in fata noilor stâpani. Tacerea elocventa a intelectualilor in procesele contra revizionismului (care sunt o ocazie pentru a analiza bazele istorice ale noului totalitarism ), viteza cu care aduc osanale invingatorului [se aude Miti, C&A, Mariusica & haita lui Ionickitzig?], abilitatea de a se instala in curentele ascendente, pupincurismul lor, i-au instalat pe acelasi plan cu slugile lui Stalin, mai ales ca majoritatea dintre ei sunt de stânga.[... sau "re-orientatzi just", dupa cum o cere situatzia -nota mea]


Sper sa va recunoasteti aici... desteptilor, Elita, Casta Nobila a Aparatorilor de Coca-Cola-Democracy :-)))))))) Alivoar mai Tipatestilor, Dandanachilor si Trahanachilor. Saludad si Coanei Joitzica.
Daniel Vineri, Septembrie 27, 2002 1:30 AM
dixit:

Joi, 26 Septembrie 2002 15:06:33 (GMT-7) Bai Calare Nerusinare Mare
Tie nu ti-e rusine sa-i faci la gramada “dobitoci fara margini” pe ”bastinasii” care te-au primit aici cu bratele deschise, intr-o tara in care miliarde de oameni din lumea asta doar viseaza ca ar putea trai?

.. Dar tie, mai capusho, mai parazitule, tzie nu ti-e rusine sa-i faci pe toti romanii care au studiat pentru titlul de doctor niste prostanaci care dupa mintea ta imbâcsita cu cannabis si-ar fi cumparat cica la automatul de Coca-Cola doctoratele?
Hai ca poate ai nimerit pe-aici La Idee vreo catziva din astia, dar sa zici ca totzi erau niste nulitatzi, asta te descrie cume esti: porc parvenit si nesimtzit si caracter ioc la tine.

Vazui ca ai scaldat-o la CRL ca sa te faci frumos la Miti, dupa ce ai facut-o de rahat cu doftoratul ei facut pe puncte sau cam asa a areieshit, :-)))
Macar eu când o bag in ma-sa, o fac pe bune si din fatza, ma cameleonule
.

Ionick bivole, du-te bai in ma-ta cu Israelul tau cu tot, ca si cei din haita ta s-au saturat de boboru' tau ales si de propaganda ta nerusinata. Doar atat ca nu se-ncumeta sa tzi-o zica-n fatza ca esti o curva de jidan porc, pentru ca asa-s ei, cacanari cum i-a facut mamicutza lor. Deh!, telectuali ce se respecta si care sug pixu aluia mai tare (pe moment). Tot astia ai tai strigau prin anii '80 cu ochii injectatzi de patos "Partidului slava!" si "Iubit Conducator, bla-bla samd!".
Sharon este un porc si-un criminal de razboi si, daca nu mai mare decat Arafat, cel putzin egalul lui. Locul astora doi este la Den Haag langa Milosevic. Impreuna cu Bush tatal & fiul, cu Condoleantza aia Madame Orez si RUMSFELD, care PERSONAL a vandut lui Saddam Hussein ARME CHIMICE, BACTERIOLOGICE si i-a facut rost de tehnologie pentru arma atomica incepand cu 1984, cand era trimisul special al presedintelui USA in zona araba.
Totzi talharii astia care acuma cica vor sa ne nimiceasca si ne asteapta pe la coltzuri cu bomba atomica-n bratze, totzi sunt produsul CIA si prietenii americanilor: Noriega, Pinochet, Saddam Hussein, Bibi Nethanyahu si mistretzul de Sharon, talibanii, Karzai -alt bandit si traficant de droguri.
Pana si cel pe care-l cauta asa de tare USA ca... a uitat de el complet, Osama ben Laden este agent CIA la origine.
Asa ca bai americantzilor si jidovimea, ia mai sugetzi-ne sula la totzi neutralii pe Lumea asta si mergetzi voi singuri si va omoratzi copiii pe la Baghdad, ca sa aibe javra aia de Condoleantza petrol destul pentru porcul ala batran din Clanul Midland, Bush -tatal. Caci se pare ca Chevron-Texaco cam a ramas fara OIL, asta va doare mama voastra de porci prefacutzi, nu ca atzi omorat 3000 de americani prin neinterventzie la momentul potrivit, desi CIA a stiut de la jidani ca turnurile vor fi lovite.
Atzi lasat sa moara amaratzii aia in timp ce porcii mari si grashi de jidovei camatari au ramas acasa... Totul numai si numai ca sa avetzi Pearl-Harboorul ce va da motivul sa furatzi petrolul Lumii Arabe. Dupe IRAK CINE ESTE LA RAND PE-ACOLO? Ca singurul ex-sovietic este Arafat, dar ala n-are nici curent electric in camera darmite petrol si armament atomic. Mai maaari sule porcine mai suntetzi mai democratzia lu' rahat! Voua va lipseste Uniunea Sovietica bag sama, sa va tzina in trap si sa ne lasatzi si pe noi, astia multzii si maruntzii, sa traim in liniste si pace. Pana nu luatzi una sanatoasa peste gura nu va linistitzi, asa-i?! :-( O sa mai facetzi si din magarul ala de saddam un erou arab, cu imbecilitatea voastra si trufia juniorului astuia de texan borât si mai bou decat cornuta din grajd

Iar Nastase daca vrea sa marshaluiasca undeva, sa intre-n Basarabia, sa vada de romanii lui care mai traiesc sub cizma ruseasca, nu sa umble de bou prin Afghanistan si sa trimita copiii ALTORA (nu pe-ai lui) la moarte degeaba.
Ca nici Bush al batran nu l-a trimis pe cacatul asta de dobitoc de ficior in Kuwait, l-a pus sa zboare vitejeste pe de-asupra Texasului, mama lor de familie de talhari-CIA si de traficantzi de cocaina!

[Aaa, era sa uit! :-) : ...Cei doi teroristi arabi din RFG de la 1 septembrie 2002... s-o cam facut liniste in jurul lor... Dece? pai fata-i copilul unui FOST SOLDAT AMERICAN, isi iubeste tzara mai dihai decat porcii de Bushi de la Midland, iar baiatul cica-i un muncitor model si "bombele" alea cica-s ... material de facut pocnitori de Craciun si Anul Nou !!! Haaa-ha-ha!, fata are o armata de avocatzi acuma si pentru baiat au venit PATRONUL LUI si colegii de munca sa depuna marturie ca Politzia vorbeste caca. Ce de-a teroristi bre, asa-i? Al dracu Saddam asta, o sa atace Israelul cu pocnitori de Revelion "made in RFG". Astea-s DOVEZILE AMRERICANE, cica! Iar ANGLIA TREBUIE sa mearga cu americanii, ca altfel le ocupa vacarii din TEXAS tot ex-IMPERIUL si ei arata cam shifonatzi dupa aia, rade Pamântul tot de ei. Daca tot se-mparte torta, macar 75/25 %. Sa nu planga Regina].
Ramane cum am stabilit eu, tovarasheilor de ultra-dreapta ;-).

Celor neutri aici le doresc numai bine.
Gata, ca nu mai am timp de jidoveala lui Ionick si de americanismele desuete ale nulitatzilor cu aere de cultivatzi, ce ridica-n slavi un guvern american format din talhari tot asa de mari ca si cei pe care incearca sa-i jefuiasca de petrol. Alivoar ;-)...
Ionick Joi, Septembrie 26, 2002 9:29 PM
dixit:
NATO Ready To Admit 7 Eastern Bloc Countries
[...] The war in Afghanistan "provided opportunities for some countries to show that they were capable of acting like allies," and could make a meaningful contribution, the official added. Bulgaria and Romania both hurriedly offered assistance to the war effort. Bulgaria contributed an airfield for the refueling of tankers supporting the Afghan campaign, and Romania sent a battalion of troops into the war zone, using its own U.S.-made C-130 transport aircraft.
Estonia, Latvia and Lithuania added their support by sending troops to the new allied air base at Manas in Kyrgyzstan to help provide base security.
Now, according to Robert Hunter, U.S. ambassador to NATO during the Clinton administration, "people are going to hold their noses and swallow hard on Romania and Bulgaria," which the Clinton administration did not consider ready for membership. Hunter said he now supports their inclusion. [...]
Daniel Joi, Septembrie 26, 2002 9:18 PM
dixit:
Cineva a semnat cu numele "Daniel" un mesaj care acuma a disparut. Nu inteleg cine scrie cu alte nume si de ce. Asa ca dna Miti gresit va adresati mie pentru ca eu nu am participat la discutia despre doctorate.
Miti Joi, Septembrie 26, 2002 6:48 PM
dixit:
Pt. Doctor si Daniel, doctoratu' meu e obtinut contra sistemului asa ca valoarea mea stiintifica n'are cum justifica hemoragia de patalamale ce atesta ca fiind doctori escroci stiintifici de toate calibrele. In general, opinia lui Marius si C&A despre sistemul academic din Ro e si a mea.
Miti Joi, Septembrie 26, 2002 6:43 PM
dixit:
Sisif, acilea nu se scrie istoria. Discutam, schimbam si neschimbam idei, ne amuzam. Cand functionalitatea locului e amenintata de accese de mitocanie, cand dezbaterea la idee se transforma in dez*batere* la persoana, cand langajul isi pierde valentele civilizatoare si se transforma in injuratura (nici macar originala), intervin si voi interveni pentru cinstita adunare! E haios sa numesti orwelliana operatia de igienizare a locantei si redarea ei, in conditii decente , circuitului public. Femeia de serviciu pe post de Big Brother ? Haida, de!
Al Gore Joi, Septembrie 26, 2002 5:40 PM
dixit:
incep antiamercani sa se rascoale impotriva lui Tutankabush America este divizata acum in ameican si american't
Scufita Ros-Bon-Bona Joi, Septembrie 26, 2002 3:41 PM
dixit:
Tov. Dummy vezi ca te cauta INS-ul din Ferentari sa-ti ofere din nou un "green card a la carte" ca poate te-ai razgindit si vrei sa le faci un favor si sa treci in legalitate!
Traiasca partidu si cauza drepta a popoarelor cotropitoare!
Sisif Oz Joi, Septembrie 26, 2002 1:11 PM
dixit:
Uite, un mod elegant de a cenzura... Mai bine zis post-cenzura. Mi s-a pus pata, l-am injurat pe "X". Nu sunt "prajit". Se intampla... Istoria, insa, e rescrisa prin omisiune ca in "1984" si rezulta o "La idee" un pic cosmetizata ca sa dea bine la generatiile viitoare. Numai NOI stim ce iures a fost aici... Normal ca unii care vor intra azi, maine nu vor intelege nimic si vor umbla prin arhive ca prin X-files... Dar, la randul lor, vor face si ei istorie... La mai mare!
test Joi, Septembrie 26, 2002 12:48 AM
dixit:
sau tzest :-)
Tablagiul din parcul vecin , nu de la baneasa high ... Joi, Septembrie 26, 2002 11:10 AM
dixit:
... dom Marius ...
daca păturile nu e ale dumneavoastra si n-aveti trebuinta de ele în postările trecute ceeace mi-e dificil să vă reamintesc si viitoare ceeace prefer să vă cred pe cuvânt, le păstrez eu că s-a făcut neobisnuit de frig la mediterana în sfârsitul de septembrie din toamna prevăzută să fie vara sfântului andrei zis si indianul. Si astfel păturile vor căpăta un aspect pozitiv. A la votre !
Ariel Sharon Joi, Septembrie 26, 2002 6:57 AM
dixit:
I was born in 1928, in Kfar Malal in the Sharon valley, ten miles from Tel Aviv in one of the first Moshav (farming settlement) to be established in Palestine. High school in Tel Aviv, university in Jerusalem. I joined the Haganah in 1942 (yes, I was 14 year old). Who's the fucking idiot saying that I was in the Red Army ? Here are just a few links with my biography:
http://www.futuretvnetwork.com/justice/sharon_bio.html
http://www.palestinemonitor.org/israelipoli/sharon.htm
http://www.cnionline.org/sharbio.htm
http://www.us-israel.org/jsource/biography/sharon.html
http://www.astrodatabank.com/NM/SharonArielPRT.htm

Come on, you, plain idiot, show your sources about my links to Red Army, Stalin, and Khrushchev!


Marius ... Joi, Septembrie 26, 2002 6:29 AM
dixit:
Nea Danny

Prostia pura se dovedeste cind vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti de parca ai fi expert (vezi sistemul de invatamint), cind exagerezi aspectele negative pina la dimensiuni catastrofice si iti sfirsesti ?demonstratia? cu concluzii de genul (citez):

?Toate aspectele negative, care din pacate se imultesc pe zi ce trece, inclinind periculos balanta dintre bine si rau catre cel din urma ? conduc la un fenomen aproape neglijabil pina mai recent si anume fenomenul de dizidenta ??

Dizidenta se manifesta in societatile totalitare unde abaterile de la curentul official sint considerate de catre oficialitati crime impotriva natiunii, ele fiind in fapt acte reale de eroism. Intr-o societate democratica, curentele de gindire opuse coexista si se ?ciocnesc? in permanenta, iar revoltele impotriva liniei oficiale (si aceea in permanenta schimbare) au loc tot timpul, ca un drept de necontestat al oricarui cetatean.

SUA a trecut prin momente mult mai grave decit cel prezent, daca te gindesti numai la perioada anilor ?60 - ?70 cind protestele impotriva sistemului, alimentate de razboiul din Vietnam, creasera o societate profund divizata, in care zeci de milioane de cetateni, nu doar citiva teroristi cretini precum McVeigh, se socoteau indreptatiti sa protesteze violent impotriva ?liniei oficiale? si a inusi statului american. Anii ?90 in care s-a constatat scaderea criminalitatii, a consumului de droguri si reintoarcerea la valorile traditionale, sinta o oaza de liniste si pace prin comparatie cu istoria zbuciumata a SUA.

Dar cine stie, s-ar putea ca Secerica cu Scufitza sa aiba dreptate iar tu sa traiesti doar ?virtual? in SUA. Altfel nu se explica atita ignoranta, ca de obicei, zgomotoasa.


Danny Los Angeles Joi, Septembrie 26, 2002 5:03 AM
dixit:
Partea interesanta draga A este ca MV n-are nici o vina in faptul ca impostorul de Bush este la cirma Americii. Dupa toate mosmoandele facute in Florida, care o sa continue de altfel, atita vreme cit fratele idiotului este guvernator acolo, Bush a ajuns presedinte ilegitim. Texasul unde voteaza si boul de Vasilache ar fi fost cistigat oricum de republicani, cu sau fara oaia oilor la urnele de votare.
De parca n-ar fi fost suficienta mirlania de pe vremea lui Nixon, republicanii au adus America din pozitia de tara stimata si respectata in intreaga lume, la nivelul la care se afla azi. Noroc ca mai exista utzupani ca Marius care n-ar accepta ca exista lucruri negative in America nici daca l-ai pica pe Doamne iarta-ma, cu ceara topita. Si el si boul alalalt din Texas isi inchipuie ca esti antiamerican daca indraznesti sa-i critici pe Bush & Co, idiotenia unor legi, sau sistemul de invatamint. In mintea lor de stafilococi subdezvoltati, Bill Maher, Robin Williams, George Carlin, Noam Chomsky, Senator Tom Daschle, James Carville, Tom Brokaw si alte sute de mii de oameni care nu sunt dispusi sa nege existenta unor grave probleme in America asa cum face oaia cea cretina din Canada, sau cea din Texas, sunt toti anti-americani. Negind existenta tuturor acestor aspecte negative se dovedeste prostia pura.
Marius ... Joi, Septembrie 26, 2002 4:03 AM
dixit:
Dom Tablagiu de la melitzie, cred ca va inselatzi cind spuneti ca (citez) "încadrarea tuturor păturilor cum zice de predilectie dom Marius...". Imaginea plastica de bun simt a carului cu boii in el trasi de patura nu imi apartine, doar comentam pe marginea ei si ma intrebam pe unde se plaseaza autorul in acest context. Sa traitzi!
A. Joi, Septembrie 26, 2002 3:02 AM
dixit:
MV, tu esti anti-american, ba bosorogule, ca doar d-aia l-ai votat pe Bush ca sa va puna la pamint economia.
Scufita Ros-Bon-Bona Joi, Septembrie 26, 2002 2:16 AM
dixit:
A Dobitocu Suprem ... problema e ca e petrol prea mult pentru un demand slabut datorita unei activitati economice scazute. Criza de petrol pe motiv ca a inchis Irakul valva (care Irak exporta cu dispensa umanitara UN) a existat numa in mintea matale de cretin anti-american!

Au fost si mai sint niste crize de electricitate in California ... dar alea nu au nici o legatura cu petrolul irakian sau de alta origine ... problema tine de legislatia locala nu foarte inteligenta.

Poate mata vrei sa vinzi castraveti la gradinar ... si eu te retin!
Scufita Ros-Bon-Bona Joi, Septembrie 26, 2002 2:02 AM
dixit:
Ma imbecilule "A" cum adica zici ca:

" ... Saddam Husein a oprit exportul de petrol in primavara, cind Israelul a refuzat sa-si retraga tancurile din West Bank. GWBush le-a cerut israelienilor sa-i lase pe palestinieni in pace, ca ii sedeau in coasta "lay offs" si "the economy drop of a blessed nation". Ca de nu-i petrol, este "economy decrease", drept? Insa Israelul "nu a ascultat", asa ca Saddam le-a facut-o americanilor, inchizind robinetul."

Si ma trimiti sa citesc aricolul de fond care zice ca ...
"September 16, 2002 - Iraq production is insignificant in the world crude oil balance as long as other OPEC members stand ready to fill in any lost production. In fact OPEC is currently sitting on 5 million barrels per day of pent up production capacity that could be unleashed on the market at any time. Recognition that the world's excess capacity lies within the boundaries of OPEC states must . . ."

Ma tembelule tu citesti pa inglis ... sau numa maninci cacat?
Tablagiul 'danezului din parcul vecin Miercuri, Septembrie 25, 2002 11:54 PM
dixit:
Melitia
" Tablagiule, tie cine ti-a dat voie sa gandesti? " raportez că niminea nu mi-a dat voie am continuat actiunea din impulsul obiceiurilor proaste căpătate sub vechiurile regimuri de tristă memorie.
" Aaa, francejii are voie, ca e golisti. " raportez că la franceji s-au desfiintat golistii prin încadrarea tuturor păturilor cum zice de predilectie dom Marius la alegoria de dreapta altfel numită si ump uniunea pentru majoritatea prezidentiala ca sa nu mai fie confuzii ca înainte cu rpr udf si rpf când mai era vorba de republica si de franta acum avem un presedinte nu mai avem nevoie de simboluri mai ales ca francejii sunt straini de sarmale.
A la votre !
Daniel Lumeeeeee,lume, soro lumeeeee ! Miercuri, Septembrie 25, 2002 11:31 PM
dixit:
In aceste momente ciudate nu strica sa ne amintim de fabula LUPUL SI MIELUL ! Sa ne amintim numai povestea, ca personajele nu se prea potrivesc pentru ca nici Saddam nu e miel, iar despre Bush ce sa mai vorbim, e prea gangav ca sa fie lup...
A. Miercuri, Septembrie 25, 2002 11:15 PM
dixit:
Multumesc, Marius. Se intrerupe netul ca-i defectiune in zona, dar incerc sa intru la linkul acela.
Marius ... Miercuri, Septembrie 25, 2002 10:40 PM
dixit:
A.

Uite aici un link despre situatia pietei petrolului cu referire la pozitia Irakului. Asta ca sa aiba Scufitelul rosu cu ce sa se stearga la fund, minca-l-ar mama lui de (singurul) dashtept!

oil-gasoline


A. Miercuri, Septembrie 25, 2002 10:14 PM
dixit:
Marius, cresterea economiei atrage dupa sine un consum mai mare de petrol, asa ca de resursele alea naturale nu mai pot dispune acum numai tarile bogate. Petrolul ramine cea mai mare parte sursa de energie, dar din 1973 incoace au mai aparut si alti pretendenti, care incomodeaza. Pentru cei invatati precum SUA sa scoata cu caldarea si cheap, este greu sa treaca la galetusha mai mica si mai scumpa ori chiar deloc.
Saddam Husein a oprit exportul de petrol in primavara, cind Israelul a refuzat sa-si retraga tancurile din West Bank. GWBush le-a cerut israelienilor sa-i lase pe palestinieni in pace, ca ii sedeau in coasta "lay offs" si "the economy drop of a blessed nation". Ca de nu-i petrol, este "economy decrease", drept? Insa Israelul "nu a ascultat", asa ca Saddam le-a facut-o americanilor, inchizind robinetul.
Nu cumva e si acum o situatie similara? S-a scumpit benzina la pompa? Ieri parca se vorbea de inflatie brusca in SUA, dar uite ca n-am ascultat chiar tot la stiri. S-au petrecut ceva scumpiri, care sunt legate de o posibila stopare a exportului de petrol din Irak. Dar in UK cum este benzina la pompa?
Scufita Ros-Bon-Bona Miercuri, Septembrie 25, 2002 8:54 PM
dixit:
Bade Mariuse ... lasa bade pertolu ca te faci de cacat ori de cite ori deschizi gura pe acest subiect alunecos si inchis la culoare! Esti la fel de penibil ca marele alb "imbecilu A" care le zice cu curu si fara rusine ... partea nasoala e ca a facut ma-sa o intreaga familie de mirlani ... s'acu nu mai ai pe unde sa calci de ei!
test Miercuri, Septembrie 25, 2002 8:44 PM
dixit:
test
Marius ... Miercuri, Septembrie 25, 2002 5:29 PM
dixit:
A.

Sint aici citeva aspecte de economie care trebuie lamurite. In primul rind, ce profit sa imparta SUA cu tarile producatoare de petrol? Pretul petrolului este stabilit inca de la 1973 pe criterii politice, iar cei care fac profituri uriase sint tocmai producatorii! Costul extractiei este mic fata de pretul de vinzare, de unde si posibilitatea tarilor arabe sa faca profituri imense si sa se dezvolte in 20 de ani cit altii in 200. Profiturile ar trebui impartite de tarile musulmane cu celelalte tari ale lumii, in special americanii care au furnizat majoritatea utilajelor de extractie si prelucrare pe care producatorii, mai apoi, le-au nationalizat.

Pina la urma venim la punctul principal: atitudinile care atrag ura musulmanilor. Din pacate sint cam multe atitudinile care atrag ura musulmanilor. Se pare ca musulmanii (sau cel putin o parte a lor, cea fanatica) sint gata sa urasca pe oricine nu este ca ei, nu se comporta cum le place lor si isi permit sa prospere in timp ce ei se roaga. Ii urasc chiar si dupa ce emigreaza masiv in tarile lor, unde au libertatea religioasa pe care le-o refuza altora acasa si libertatea sa se organizeze in celule teroriste. Se pare ca ura a devenit coarda pe care fundamentalistii musulmani cinta cel mai cu foc. Aceasta desi sint stapini pe una din cele mai mari bogatii ale lumii, pe care o vind (cu riscul de a ma repeta) cu profituri imense si ar putea cladi o societate bogata si prospera pentru toti musulmanii.


Joke Miercuri, Septembrie 25, 2002 8:04 AM
dixit:
It was the first day of school and a new student named Suzuki, the son of a Japanese businessman, entered his first American fourth grade classroom.
The teacher said, "Let's begin by reviewing some American history. Who said "Give me Liberty, or give me Death?"
She saw a sea of blank faces, except for Suzuki, who had his hand up. "Patrick Henry, 1775." He said.
"Very good!" exclaimed the teacher. Who said "Government of the people, by the people, for the people shall not perish from the earth"? Again, no response except from Suzuki.
"Abraham Lincoln, 1863.", said Suzuki.
The teacher snapped at the class, "Class, you should be ashamed. Suzuki, who is new to our country, knows more about its history than you do."
She heard a loud whisper: "Screw the Japs."
"Who said that?" she demanded.
Suzuki put his hand up. "Lee Iacocca, 1982."
At that point, a student in the back said, "I'm gonna puke."
The teacher glares and asks "All right! Now, who said that?"
Again, Suzuki says, "George Bush to the Japanese Prime Minister, 1991."
Now furious, another student yells, "Oh yeah? Suck this!"
Suzuki jumps out of his chair waving his hand and shouts to the teacher, "Bill Clinton, to Monica Lewinsky, 1997!"
Now with almost a mob hysteria someone said, "You little bastard, if you say anything else, I'll kill you."
Suzuki frantically yells at the top of his voice, "Gary Condit to Chandra Levy, 2001."
The teacher fainted and as the class gathered around the teacher on the floor, someone said,
"Oh Fuck, we're in BIG trouble!"
To which Suzuki replied, "The Taliban! 2001!"
A. Miercuri, Septembrie 25, 2002 7:14 AM
dixit:
Beep alias MV: de-un imbecil ne-am saturat si noi. Deci, du-te ba, cum ai promis. Io-te la el ce obraznic! Da cu beep in toate partile si se ofuscheaza boshorogul, cind ii atragem atentia ca-i magar.
A. Miercuri, Septembrie 25, 2002 7:03 AM
dixit:
MVeule: te-ai pus pe amenintari, vai de capul tau sec. Hai, da fuguta printeso, incuie-te in turnul de clestar de la "Gazieta de WC" si pune-ti niste prisnite cu usturoi pe gura aia nespalata, ca pute de trazneste. Drum bun, cale batuta, bosorog scirbos.
A. Miercuri, Septembrie 25, 2002 6:01 AM
dixit:
Marius,
Intr-adevar, petrolul din tarile Middle East este important pentru economia mondiala, precum spui. Si totusi, petrolul asta apartine tarilor pe teritoriile carora se afla. Petrolul nu este o rezerva naturala din care sa se alimenteze economia SUA la pretul cheap pe care-l impune. De ce musulmanii aia sa dea drumul la robinet cind SUA ii trateaza cu zgircenie pe de alta parte, obligindu-i pe aia sa se conformeze nevoilor ei, uneori chiar luindu-i la casapit? SUA imparte profiturile sale cu tarile astea, care partial, i le asigura prin marfa bruta? Atitudini de genul asta atrag ura musulmanilor.
Si daca SUA este democratica, apoi de ce nu asculta de glasul natiunii? Pentru ca americanii ce nu vor razboi sunt in majoritate.
Despre patriotism acum: toate popoarele sunt nationaliste, nu doar cel american. Toti oamenii de pe pamintul asta au dreptul la viata. Orice popor s-ar simti lovit daca i-ar fi omoriti cei iubiti de dusmani, nu doar poporul american. Si totusi, poporul american ramine singurul de pe lumea asta care face spectacol, exploatind fiecare eveniment istoric, ca-i trist ca-i vesel fara deosebire.
Iar despre chestia religioasa, cred ca inundatia asta de "public prayers" ofera motivatie musulmanilor sa persevereze in ura lor, cu Dumnezeu inainte.
Guvernului SUA ii convine sa se gaseasca in acest conflict si il alimenteaza deliberat. Teroristii aia musulmani sunt cunoscuti de ani de zile, nu-i asa?! Este oare preferabil sa se faca risipa de vieti omenesti si bani bagati in armament (in loc de educatie), cind conflictul ar fi putut fi rezolvat prin prinderea capeteniilor pina sa se fi ajuns la atacuri teroriste?
Subscriu la cele scrie de Melitia. Si cred ca economia in declin din SUA cauta sa iasa din rahat luind cu japca rezerve naturale.
Marius ... Miercuri, Septembrie 25, 2002 4:51 AM
dixit:
A.

Petrolul este important pentru economia mondiala. Nu trebuie lasati dictatorii si fundamentalistii sa santajeze cu mina pe robinet. Deci faptul ca miroase SI a petrol nu mi se pare o problema. Cit priveste continutul religios, cred ca este secundar, valabil doar in masura in care orice fundamentalism trebuie rejectat. Altfel 70% din negrii americani sint musulmani, ca sa nu mai vorbim de multimile de imigranti din tarile arabe si asiatice.

In mod evident SUA nu se gaseste pe post de ?Alba ca Zapada?. Din pacate asa sint pictati adversarii ei de catre o multime de binevoitori. Ei ar dori ca americanii sa astepte linistiti urmatoarele atacuri, dupa care sa-i dea in judecata pe agresori si, in final, sa se recunoasca vinovati pentru ca ?au gresit profund?.

Cit priveste circul cu ?God Bless America?, daca ati trai aici ati constata ca oamenii chiar sint patrioti si se considera extrem de loviti, in mod nemeritat, pe 11 Septembrie. Pentru un outsider, intr-adevar, manifestarile acestea patriotice pot parea deplasate.


A. Miercuri, Septembrie 25, 2002 3:18 AM
dixit:
MV
Vorbeam cu tine, ba bosorog scirbos? Si ia vezi ca iarasi iti intinzi labele scirboase catre familiile celor care posteaza pe aici, golanule.
Scufita Ros-Bon-Bona Miercuri, Septembrie 25, 2002 2:25 AM
dixit:
Poate nu avem dreptul nici sa mergem cu avionul si nici sa lucram in cladiri prea inalte ... ca asa zice anonimul A, care este foarte bine informat ca stie pe de rost amendamentu unu din legea Etiopiei Libere!

Auzi ba ... a facut ma-ta multi anonimi ginditori "au bidon"?
navzar romania Miercuri, Septembrie 25, 2002 12:15 AM
dixit:

A. Marti, Septembrie 24, 2002 10:06 PM
dixit:
Marius, cind se otzaraste SUA vine iz zdravan de petrol. Nu-i demn de o Alba-ca-Zapada sa macelareasca prin Orientul Mijlociu, fara sa fie trasa de mineca, reamintindu-i-se ca n-are dreptul.
Iar circul asta cu "God bless America", de pilda, nu face altceva decit sa legitimeze continutul religios al conflictului.
Marius ... Marti, Septembrie 24, 2002 9:46 PM
dixit:
Draga Miti

Nu exista nici un pericol de limitare a libertatilor individuale ale cetateanului american. Cei care striga cel mai tareacum ?lupul!? sint tocmai aceia care, in trecut, au facut lobbyuri puternice pentru ingradirea acestor libertati, transferarea responsabilitatilor de la administratia locala catre guvernul federal, proclamarea unor americani mai egali decit altii prin actiune afirmativa, in ultima instanta cei mai vajnici promotori ai corectitudinii politice. Asta in interior. In exterior, isi dau cu presupusul scriitori si ginditori care au citit doar anumite carti despre SUA si, eventual, au vizitat regiunea pentru citeva saptamini, cu urechile deschise ca pilnia pentru a recepta exclusiv informatia pe care voiau sa o auda.

Cum SUA este o tara democratica, pe care orice cetatean fidel are dreptul sa o injure daca asa s-a sculat el de dimineata, vei putea gasi suficiente publicatii care sa-ti demonstreze fara dubiu ca SUA a devenit o tara autocratica, condusa din umbra de bogatasii albi, reactionari si ultra-religiosi care nu urmaresc decit sa calce in picioare drepturile ?boborului?. Pe raftul urmator vei primi dovezile de nezdruncinat ca SUA a devenit, in fapt, o tara comunista, guvernata din umbra de masoni, care promoveaza o politica menita sa distruga valorile traditionale aparate de americanii adevarati (aia albi, reactionari, etc. din fraza precedenta). Daca Paler si Patapievici s-au hotarit sa ?puna botul? la una din extreme, nu pot decit sa imi exprim regretul ca avem intelectuali de o calitate mai slaba decit credeam, fiindca ar trebui ca un formator de opinie si un filozof sa aiba o viziune mai larga si sa analizeze toate aspectele.


DiV Marti, Septembrie 24, 2002 9:36 PM
dixit:
Multam fain. Sunt ok.
Scufita Ros-Bon-Bona Marti, Septembrie 24, 2002 9:35 PM
dixit:
Care fa savanto "amendament unu" ... dupe capsuni te-ai facut si hamericanca, cu tot cu iubitul tau fierbinte Dummy.

Ce legatura are sula cu prefectura si amendamentu unu cu populatia din Congo? In schimb deportarea este o masura legala pentru cei aflati ilegal pe unde nu apartin. Nu-ti face griji ca pe iubitul tau Dummy nu-l deporteaza nimeni ... ca n-are de unde sa-l deporteze ... dinsul fiind american 100% virtual.

Mine ne zici ca impreuna cu Dummy l-ati votat pe Bush. Ia vezi pe unde calci ... mai ocoleste fa gropili! "Comisar politic" ii zici matale lu ma-ta ... care te-a facut savanta de renume mondial!
Marius ... Marti, Septembrie 24, 2002 9:28 PM
dixit:
Dom Melitia

Fiindca ridicati puncte bune la fileu, permite-ti-mi va rog sa raspund, in speranta ca veti avea timp sa cititi dupa ce va intoarceti de la ?show?.

In primul rind, mai multe experiente pe aici prin vestul salbatic m-au facut sa inclin spre ideea ca rolul puterii politice in influentarea economiei este minor, in special cind vine vorba de ?relansare? (de facut praf economia cu masuri politice cretine este, insa, foarte usor). Criza economica a venit iarasi, conform ciclului, inca de pe vremea cind era Clinton presedinte (nu ca el ar fi de vina sau ar fi putut face mare brinza sa o evite). Ca manager al economiei, administratia Bush aplica o tactica care a dat in trecut rezultate: stimularea economica prin cheltuiueli bugetare, in special de inarmare. Cum de industria armelor depind multe alte ?colaterale?, poate fi o idee buna, mai ales cind avem si ocazia sa ne consumam armamentul lichidind citiva inamici actuali si potentiali. Orice ati zice, daca stam calm si ne stapinim pornirile anti-US, vom constata ca cei la care se otaraste Unchiul Sam nu sint Albe ca Zapada iar lumea ar fi un loc mai bun si mai linistit fara ei.

Razboiul cu comunismul s-a sfirsit, in opinia SUA, o data cu caderea URSS. China a fost folosita in politica americana dinainte de 1991 ca opozitie impotriva Uniunii Sovietice, la fel ca si Romania lui Ceausescu. China poseda o economie capitalista si nu are tendinte expansioniste care sa pericliteze interesele americane. Fundamentalismul sau ideologic scirtie din toate incheieturile si abia reuseste sa se mentina pe plan intern. Din punct de vedere american, poate ca aceasta este chiar situatia ideala pentru neutralizarea unei tari cu 1 miliard si trei sute de milioane de locuitori: regim politic autoritar care asigura stabilitatea politica si economie de piata care produce marfuri ieftine: win - win situation. Acum stati si dv. strimb si judecati drept: daca ati fi un presedinte anticomunist american, v-ati repezi intr-o aventura impotriva colosului galben? Si daca da, din ce motive?

Acum in chestia cu petrolul, daca iar ne oprim inainte de a striga sloganul si cugetam putin, observam ca SUA doreste doar ca petrolul sa fie accesibil pentru cumparare! N-a zis nimeni niciodata ceva de luare pe de-a moaca si nici macar de fixare a preturilor. Ca sa puna mina pe petrolul irakian, SUA nu are nevoie sa atace Irakul ci, din contra, sa fie de acord cu ridicarea embargoului impotriva lui! Pun pariu ca irakienii se vor repezi sa vinda, chiar la pret de dumping, americanilor.

Revin cu raspunsul pentru Miti.


Ghiopardul Marti, Septembrie 24, 2002 9:04 PM
dixit:
Oameni buni, mi se pare ca discutia e sterila! Nu inteleg nimic din ce se discuta aici! Voi intelegeti ceva?
Melitia Marti, Septembrie 24, 2002 8:01 PM
dixit:
Dom Marius,
Adevarul este ca dl Bush, ca si tatal sau, nu prea are idee cum se conduce USA. Si atunci, ca orice Autocrat (se poarta moda argentineana la Washington mai nou, cu lovituri de stat si stapanire cu mana-forte), cum ziceam, are nevoie de razboaie ca sa ne ia ochii de la incompetenta economica a echipei d-sale.
Fata de echipa unor Gore-Liebermann, sustinuta si de lobby-ul evreiesc, USA n-ar fi in criza aceasta economica prelungita. Este adevarat ca daca te torpileaza un Liebermann nu prea ai cu ce sa te contrezi, ca-ti taie curentul de bani. Dar atat de neglijata n-a fost situatia economica interna niciodata, nici pe vremea tatalui sau.
Presedintele acesta s-a dat complet pe mana lui Chenney, imi pare doar preocupat sa-si burduseasca buzunarele el si-ai lui petrolisti texani, plus producatorii de armament si sa puna mana pe rezerve de petrol pentru clanul lui belicos. Bush cel batran nu m-ar mira sa-l duca de manuta prin Chenney si Rumsfeld.
Nu ca n-ar fi buna ideea sa-l decapiteze pe Saddam, dar un mandat ONU parca da o legitimitate actului punitiv, nu arata ca o bataie-n crasma, unde ti-e lehamite si de betivanul ciomagit dar si de ciomagarul care l-a batut-mar pe primul si nu se difera mult de el.
Astazi Anglia "a adus dovezi" ca Saddam are arme cu raza medie de actiune. Pai BOMBA o are si Pakistanul daca-i pana acolo, dece nu incepe d-l Bush sa confiste armele atomice din mana Indiei si a Pakistanului? Ca de acelea stim sigur ca le au! Apoi ar fi China COMUNISTA. Da, ati citit bine, COMUNISTA dar care din considerente ce-mi "scapa" (ca nu sunt asa de luminat de stralucirea argumentelor republicane de la White House, precum dom-tovarasul MV$S&C co-interesat de-un strop de petrol "adjudecat cinstit, cu Coltul in mana, ca pe vremuri"), nu este pomenita ca fiind vreun Lacas al Raului. Din contra, este giugiulita cam cum era Ceausescu la londra si lasat sa-si faca de cap cu noi. Pai parca nu de mult era vorba ca COMUNISMUL este Plaga cea Mare, mai mare decat niste arabi scandalagii dar prapaditi si care n-au cu ce sa se apere contra high-tech-ului american. Asta in timp ce Musaraf de clatina, Karzai mai supravietuieste la vreo bomba-doua apoi este si el gata. Pakistanul ARE BOMBA, ARE RACHETELE acelea dar N-ARE PETROL. Si India ARE BOMBA, ARE RACHETELE dar N-ARE PETROL. Irakul N-ARE RACXHETELE, N-ARE BOMBA dar ARE PETROL. Care o fi logica, ghici ciuperca ce-i?
Ca loveste Israelul? Pai dece este Saddam un pericol pentru Lumea intreaga, daca loveste Israelul, care nu stie -vezi Doamne!- sa se apere, saracutul? Ce are Israelul asa de deosebit ca se duce de rapa toata Lumea? A ajuns cumva Buricul Pamantului? [Daca raspundeti cu DA, atunci sunteti indirect de aceeasi parere cu Adolf Hitler, care s-a opus hegemoniei evreiesti in Lume]. Daca Saddam ar lovi Belgradul sau Buenos-Aires, mult mai departe situate de Bagdad, presupun ca ar fi OK dpdv "american".
Ce ti-e si cu "cei buni & cei rai" astia, tzi-tzi-tzi !

Asa ca, d-le Marius, pana va avântati intr-o tirada sonora in favoarea "celor buni", nu uitati sa va amintiti ca CIA a mai povestit o data, acum vreo 11 ani, prostii Rhiadului si i-a aratat urme de senile pozate din satelit, ca sa-i induplece pe sauditi sa lase 60.000 de americani pe teritoriul lor. Necazul face ca urmele acelea se pare ca nu erau noi, ci erau deja pietrificate in nisipul cimentat de prin Al 2-lea Razboi Mondial. Atat de tupeisti stiu sa fie Salvatorii nostri cand este vorba sa-si urmareasca interesele. daca ne aparam atunci cica suntem nu zgarciti sau la fel de buni afaceristi... ci de-a dreptul neloiali!
Fac pariu pe 1US$ cu Dvs ca Osama ben Laden ia micul dejun cu Suveranul Saudit la acesta in palat si CIA stie dar n-are incotro, trebuie sa-si tina gura.
Si de aceea au si bagat trambitele in magazie si au ascuns stindardele belicoase contra lui Osama. Maine aflam ca nu ben Laden a daramat WTC ci Saddam.
Se poate ca si este asa, dar Afganistanul a fost un scurt preludiu ca s-au cam anchilozat baietii dupa fulminantul Desert Storm.
Vorba ceea, d-le Marius, om trai si-om vedea ca dreptatea era ca de-obicei pe la mijloc, para-para. Ca si in Bosnia, ca si in Kuweit si cam peste tot unde ne-am dat cu parerea in ultimii ani. Sal'tare si noroc si s'auzim de bine.
Ma iertati dar ma grabesc sa dispar, altfel ma intind la vorba aici si pierd inceputul eliberarii Irakului la CNN. Momentan este eliberata Palestina mai cu sarg decat a facut-o Ceausescu cu Bucurestiul. Un adevarat deliciu al ochiului pentru orice arhitect! Ŕ la notre!
miti Marti, Septembrie 24, 2002 7:48 PM
dixit:
Marius, nu stiu despre ce trip-leta vorbesti! Pur si simplu, cele citite in postingurile lui Danny, gasite si la multi altii (e.g. libertarianul HRPatapievici si stangistul Paler) mi se par filifantzuri, izmeneli iara nu respect autentic pentru individ. Stiu ca in Nord America respectul fata de individ, cu fluctuatiile de rigoare, e la un nivel superior, comparativ cu ce-i la noi. Tocmai de aia ma ingrijoreaza coborarea stachetei acolo: sansele sa o ridicam pe a noastra scad! Paradoxal, chiar intrarea in NATO a Romaniei, in noile circumstante ma ingrijoreaza: vom avea parte de o democratie de tip turcesc? Asta-in problema! Faceti bine si caratiti cat puteti ca libertatile individuale sa nu va fie micsorate sub nici un pretext, nici macar ala al luptei impotriva axei raului! (BTW, halal exprimare de ev mediu la un prezident al Noii Rome!)
Marius ... Marti, Septembrie 24, 2002 7:28 PM
dixit:
Miti

Ca sa nu uit: sper sa vizitezi si SUA o data si sa te lamuresti cu ochii tai. Paradoxal, critica "corectitudinii politice" de catre tripleta "bine simtzita" pe care o apreciezi este facuta in cea mai "corect politica" maniera, adica include toate sabloanele si exagerarile utilizate atunci cind cineva vrea sa stearga pe jos cu "Unchiul Sam".

Fara discutie ca exista corectitudine politica si scoala se face altfel decit in Romania, dar prima este folosita in situatii oficiale si a ajuns, in principal, o sursa de comedie mai mult decit un mod de exprimare, iar in ce priveste scoala, rezultatele vorbesc!


Marius ... Marti, Septembrie 24, 2002 7:19 PM
dixit:
Miti

Eu nu prea cred ca o prezentare vehementa, facuta "dupa ureche" si fara a cunoaste subiectul (vezi echivalarea eseului cu un extemporal care nu conteaza (!) la nota finala) se califica in conformitated cu normele de "bun simtz". Dar in fine, "de gustibus"... Noi aici, in America de Nord, traim ca niste nesimtiti in societatea atit de bine descrisa de bun simtitii de la CRL. Jos imperialismul!


A. Marti, Septembrie 24, 2002 7:09 PM
dixit:
Knock-knock!
Who's there?
World peace!
Miti Marti, Septembrie 24, 2002 7:09 PM
dixit:
Marius, e vorba de "common sense", dara noi olahi fiind se cade a vorovi pre mult e dulce si frumoasa :)

Sa fim sobri: differently-sized in loc de fat + celelate e indecent de penibil pentru Noua Roma!
Melitia Marti, Septembrie 24, 2002 7:06 PM
dixit:
Mai rasfirati, mai rasfirati!...
Tablagiule, tie cine ti-a dat voie sa gandesti?
Aaa, francejii are voie, ca e golisti.
Ceilalti sa taca si sa achite nota de plata la tampeniile Tovarasului Prim de la Washington. Cine nu e cu ei e contra lor, mai ales daca nu le plateste bir si nu acopera cheltuielile jucatului cu lopatica in nisip arab. Tot asa i s-a facut lehamite Europei si de belicosul Napoleone Buonaparte. Atata i-a democratizat si i-a scapat de "teroristi" pe toti intre Gibraltar si Ural, pana i-au dat proprii oameni la cap si gheneralii lui se facura ca au vata-n urechi cand a luat bataie la Watterloo. Apoi au pus la dispozitia Frantei singura armata intacta la ora aceea, de si-a permit Talleyrand sa salveze Frantei cam tot teritoriul.
"L'Amérique c'est MOI!", zice si El Primo.
Suntem tentati sa-i dam raspunsul caprarului din Garda Veche, la Watterloo...
Marius ... Marti, Septembrie 24, 2002 7:00 PM
dixit:
Miti

Am si eu o nelamurire: cind vorbesti de "simtzamint comun" la ce te referi? Comun cui? Sau ca sa formulez mai clar: cine si ce simte in comun?


Miti Marti, Septembrie 24, 2002 6:10 PM
dixit:
Draga scufa rozacee, antiamerican e chiar discursul proletcultist/redneckist al lui talica. Danny nu face decat sa-si exercite primul amendament si simtzamantul comun. Mata, in schimb, vii cu amenintzari de comisar politic.
Tablagiul din parcul vecin Marti, Septembrie 24, 2002 2:28 PM
dixit:
" - Dom'Ionick aveti dreptate dumneavoastră si chirurgul ăla, inimile oamenilor sunt aproape identice, doar la suflet mai apare diferenta ... cu un scanner bun ... A la votre ! "
Ionick Marti, Septembrie 24, 2002 6:31 AM
dixit:
Bula lumii, sloboda

Categoria "Zimbiti, globalizarea cinta: atentatul la lovitura mondiala de stat a avut loc inaintea instalarii guvernului mondial pe care-l va rasturna"
Asterix :"Nu pot zambii insa la criminali precum Sharon, Albright sau Halbrook care, precum evidenta ne arata (eu nu cunosc adevarul, doar dau si eu cu presupusul), in numai 4 ani erau sa ne duca la un nou conflict mondial (razboiul din Yugo si atentatul la lovitura modiala de stat de pe 9/11)."


Ionick Marti, Septembrie 24, 2002 6:00 AM
dixit:
SR, pare interesant, o sa-l citesc in citeva zile.

O rara combinatie donor-acceptor
The kidney of a Jewish teenager killed in a suicide bombing in Tel Aviv last week has been transplanted into a Palestinian girl who suffered from a disease that leads to kidney failure.
Seven-year-old Yasmin Abu Ramila received the kidney of Jonathan Jesner, a 19-year-old student from Glasgow, Scotland, who was on a bus Thursday when a Palestinian militant detonated his explosives.
Five people were killed at the scene. Mr. Jesner, who had postponed medical school to attend a religious school in Israel, was critically wounded and died a day later in hospital.
[...] Mr. Jesner's family volunteered to donate his organs and placed no restrictions on the choice of recipients. [...]

Cazul nu e singular, anul trecut, cred, familia unui palestinian mort intr-un accident de circulatie a acceptat ca inima sa fie transplantata unui israelian. Retin comentariul chirurgului care avusese cele doua inimi in miini, "erau identice".


Scufita Ros-Bon-Bona Marti, Septembrie 24, 2002 5:38 AM
dixit:
Cursul de antiamericanism stiintific pe care tov. Dummy von Los Angeles il preda "fara opozitie" la Romania Libera e superb. Oare cine finanteaza acest curs si in ce scop?

Am si eu trei intrebari scurte si la subiect:

1. Ai luat pina la urma "green cardul" ala albastru ... pe care ne-ai povestit in lacrimi patriotice ca l-ai refuzat in modul categoric ... cind "ti l-au oferit" hamericanii aia de la PDS pe tava?

2. Citi copii ai matale prin scoli hamericane de cunosti asa bine cum "merge treburili" p'aci? Mai invata italieneste copilasii sau seamana cu taticu si e deosebit de "greu la deal cu boii mici"?

3. Daca tot iti pute hamerica asa tare ... ce cauti matale p'aci? Mata poate ai treaba si noi nu te deportam la timp. Sa nu spui ca te-au adus astia ca sclav pe Bricu Mircea ca nu te cred! De ce nu mergi mata frumos in Rou_mania sa nu ne mai "beep" la cap cu impotenta matale de a te realiza la Los Angeles? Sint foarte acri strugurii cind n'ajungi la ei pe motive de pispirism genetic, nu? Hamerica nu-i chiar pentru orice cretin iar ajutoru de somaj nu-i chiar asa de bun ... mai ales daca nu poti sa-l cheltuiesti pe la Bucale ... ca nici astia nu-s prosti!

Stima noasta si mindria ... Iliescu Romania!
SR Marti, Septembrie 24, 2002 12:23 AM
dixit:
A New French Revolution? An integrative approach in the analysis of the Romanian transition
A thesis submitted in partial fulfilment of the requirements for the degree of Cand. Polit. Řyvind E. Lervik Department of Comparative Politics, University of Bergen, Norway
February 2001

Ionick Luni, Septembrie 23, 2002 7:03 PM
dixit:
DiV, imi pare rau ca n-am apucat sa-ti spun noroc mai devreme. Sper ca nu mai esti racita.

Articolul de la BBC este intr-adevar ff interesant. Pe aceeasi pagina, un link spre alt articol despre o alta abordare a Internetului:
[...] Human rights activists have long worried about China's digital censorship, but should economists care, too?
"You have a lot of talent, not to mention money, that is being directed into controlling rather than stimulating the use of the web," says Ken DeWoskin, a partner at accountants PricewaterhouseCoopers in Beijing.
As well as sucking in human and financial resources, censorship slows down the rest of the economy.
"It's like an enormous tax in terms of time and cost that is introduced into the use of the internet for research... everything is just slow as molasses," he says.
China's elderly patriarchs see censorship as justified by the need for social stability to grow the economy and meet the needs of their huge population.[...]


Danny Los Angeles Luni, Septembrie 23, 2002 7:49 AM
dixit:
Un anunt pe cit de interesant pe atit de tentant
Like almost every organisation in the US, the Massachusetts Institute of Technology spent the late 1990s struggling with the question of how to take advantage of the internet. Many other colleges launched online degree courses aimed at anyone with a modem and a big wallet. But MIT has taken a completely different direction with a project called OpenCourseWare (OCW) that could stop the trend of commercialising online education dead in its tracks. The first group of courses are set to be published on the internet on 30 September, including subjects like anthropology, biology, chemistry and computer science.
Cititi articolul in intregime aici
Securistul Duminica, Septembrie 22, 2002 5:44 PM
dixit:
Dragi co-nationali,nu putem numi cenzura ceea ce face MV.E situl lui face ce vrea cu el,de ce va basicati asa ? Nu corespundeti moral si gata!Voi n-aveti nici macar doi centi sa va faceti unul si sinteti aici pe capul coanei Miti sa porciti pe toti si pe orcine!Mai bine v-ati duce la munca si la votare doua atuuri importante in propasirea patriei si natiei romane! A...v-ati dus la lucru si la votare si tot Iliescu a iesit?Pai sa vedeti..eu nu pot sa divulg secrete de servici asa ca va rog sa persistati poate Iliescu are si el doar o viata ca orice muritor de rind!Servesc Patria!
miau-auuuu Duminica, Septembrie 22, 2002 5:21 PM
dixit:
Hai, nu il mai luati asa tare pe MV, ca la RL vi se cere buletin de identitate caontra-semnat de securistu de bloc ca sa va scrieti prostiile si va inghesuiti ca la coada la oase de peste de pe vremea impuscatului si nu va mai miorlaiti atita. Oberul RL nu da doi bani pe parerile voastre, de aia va miorlaiti aici.
Danny Los Angeles Duminica, Septembrie 22, 2002 4:02 PM
dixit:
Pa cuvintu' meu daca va inteleg! Incearca bietu' Vasilache sa devina si el un picut mai organizat si voi gata cu critica. Pina acum la "gazieta" venea omu', il pleznea scurt pe MV peste gura, sau "compunea" un rahat d-ala sa rezemi bicicleta de el, in mijlocu' "incaperii" si pleca. Pina cind credeati ca o sa reziste bietul "webmaster" sa nu stie nici macar cine-i scoate dintii din gura cu cite un sut bine aplicat si nici care a fost ala care a "produs" musuroiul din mijlocul "sufrageriei"? Si-a stors mititelul bruma de creier din cap si a "aparut" cu solutia asta, in urma careia eu i-as da urmatorul sfat:
"Vorbeste mai mirlane cu aia de la Hotmail sa-ti rezerve numai tie un server, ca la volumul de e-mail-uri pe care o sa-l primesti de la aia care vor sa se inscrie la "Clubul Privat", (privata ar fi fost un termen mai nimerit) o sa se arda "cablurili" de telefon si "firili" optice d-atita trafic."
Probabil ca prostovanul asta penibil o sa-si deschida singur vreo 20 de conturi e-mail si cu ele tot atitea legitimatii de membru, dupa care o sa se astearna pe niste dialoguri intre el si el, de ne-ar lasa pe toti tzutz, in cazul nefericit si putin probabil ca ne-ar interesa spelunca lui, sau am avea cum sa intram in ea pe blat. Nu c-ar fi vreo diferenta intre ce se intimpla in trecut, cind MV vorbea cu el insusi in 30 de mesaje, unul mai cretin decit celalalt si ce se va intimpla de acum inainte, dar dupa cum ne-a anuntat in acel "important" comunicat, numai cei cu IQ-uri asemanatoare cu al sau (perfect modelat dupa numarul de la pantof) se vor putea "dezmata" cultural la el in bojdeuca. Cum este greu de realizat o astfel de "performanta" cele 20 de conturi personale ramin singura solutie viabila. Rectific, din douazeci de cereri o sa aprobe numai 18, deoarece ultimii doi "aplicanti" nu se vor califica la proba de IQ, datorita oboselii si surmenajului intervenite in timpul celorlalte 18 teste.
Porumbelul Pacii Duminica, Septembrie 22, 2002 12:00 AM
dixit:
Ai descoperit, mai S&C, vreun terorist de cand cu inregistrarile astea? Taximetristul lui peste prajit!
Dorinella Tiraspol Duminica, Septembrie 22, 2002 11:58 AM
dixit:
Prietene S&C, chestia asta cu certificatul de inregistrare e tipic securista. De ce trebuie sa se inregistreze omul ca sa debiteze prostii?Inainte de 1989 era obligatorie inregistrarea masinilor de scris, acum se practica inregistrarea calculatoarelor...
DiV , Septembrie 22, 2002 12:30 AM
dixit:

Comunicat de la Gazieta de pe peretele dinspre Texas Sambata, Septembrie 21, 2002 10:18 PM
dixit:
" Fara mitocani! Pentru acces va rog sa trimiteti un E-mail frumos si original la sad_rom@hotmail.com prin care sa dovediti nu numa ca nu sinteti mitocan dar ca aveti IQ-ul si umorul necesar pentru a purta o conversatie civilizata si distractiva. Gazieta de Perete din Texas este club privat, accesul fiind un privilegiu, nicidecum un drept universal al mitocanului de pretutindeni. Stima noastra si mindria! "
Daca n-ati fost în stare sa va procurati un certificat de revolutionar, aveti barem ocazia la un certificat de nemitocan de club privat, bashca sa va verificati IQ-ul, civilizatia si gura humorului, garantate si de calitate. Succese !
Ati aflat? Sambata, Septembrie 21, 2002 7:39 PM
dixit:
BRATISLAVA, 21 sep (MEDIAFAX) - Partidul HZDS al fostului premier slovac Vladimir Meciar a cîştigat alegerile din Slovacia, însă cele 17-18 procente obţinute nu îi permit să formeze o coaliţie, potrivit sondajelor realizate la ieşirea de la urne şi difuzate de posturile de radio şi televiziune la ora 14.00 (15.00 ora României), la încheierea scrutinului, transmite AFP.

Au imbulinat-o slovacii! Na, sa vedem daca-i mai baga in NATO si UE!
Porumbelul Pacii Sambata, Septembrie 21, 2002 7:33 PM
dixit:
Fratilor, vine Bush la Bucuresti in noiembrie, dupa summitul de la Praga.
Ghiopardul Sambata, Septembrie 21, 2002 1:05 PM
dixit:
Prea des nu treceam eu pe la Gazieta, acum nici atat! Nu ne cere si numarul credit cardului la intrare?
Cetateanul guvernat Sambata, Septembrie 21, 2002 12:47 AM
dixit:
Dosarul interzicerii postului de televiziune OTV pe situl Consiliului National al Audiovizualului la
http://www.cna.ro
Pitonescu Sambata, Septembrie 21, 2002 2:06 AM
dixit:
Nu se poate nici macar citi Gazieta fara documente legale? Nu ca ar fi ceva de citit, doar asa intreb si io de curiozitate.
Danny Los Angeles Vineri, Septembrie 20, 2002 10:07 PM
dixit:
Daca n-ar fi fost vorba de danezu tablagiului mi-as fi manifestat uimirea la citirea intentiilor cel putin bizare, manifestate de cineva care vrea sa intre pe pagina lui MV, cu sau fara parola, dar fata de populatia canina atrasa uneori nu numai de mirosul de mincare, dar si de cel de ..., nu pot sa ma exprim decit cu - mars d-acolo ca n-ai voie sa pui boticu, e caca.
unchiul Sam Vineri, Septembrie 20, 2002 8:55 PM
dixit:
linkul n-a mers incercati cu copy si paste.
unchiul Sam burundi Vineri, Septembrie 20, 2002 8:54 PM
dixit:
Comunistii chinezi au interzis boborului accesul la Google si Alta Vista. Chinezul de rind, decurcaret ca tot amarasteanul din lagarul comunist a gasit totusi o < href="http://www.alltooflat.com/geeky/elgoog/">solutie.
DiV Vineri, Septembrie 20, 2002 6:39 PM
dixit:
sniff...sniff
:)
Anunt pe bune Vineri, Septembrie 20, 2002 5:19 PM
dixit:
Blocul National Sindical
Agentia de Monitorizare a Presei
si
Asociatia Româna pentru Transparenta
Va invita duminica, 22 septembrie 2002, orele 12.00, la sediul Blocului National Sindical din Splaiul Independentei nr. 202 A, etajul 4, sector 6, Bucuresti la lansarea campaniei
ALIANTA ANTICORUPTIE
un proiect de parteneriat între sindicate, presa si organizatii neguvernamentale în lupta împotriva coruptiei.
Cele trei organizatii vor prezenta o declaratie comuna.
Vor participa: Dumitru Costin, presedintele BNS; Vasile Marica, Secretar confederal BNS - Ramura functionarilor publici; Oana Zabava, director al Asociatiei Române pentru Transparenta; Ovidiu Budusan, expert juridic si Mircea Toma, director al Agentiei de Monitorizare a Presei.
-- Un proiect finantat de Stability Pact - Anti Corruption Initiative --
Persoane de contact: Teodora Zabava (AMP) - telefon: 0723 535 717 / 315 23 13;
email: teo@m...; Dana Badea (BNS) - telefon: 313.1891, 0723.253.198
________________________________________________________ Blocul National Sindical:
Splaiul Independentei 202A, Etaj 4, sector 6, cod 77208 Bucuresti; Tel. / Fax: 021 411 51 83 / 84 / 85;
Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu:
Str. Ion Cîmpineanu, Nr. 20 A, Bl. 18 A, Scara A, Et. 2, Ap. 8, Interfon 08, Sector 1, Bucuresti
Tel./fax: 021- 315 23 13;
web: Http://www.mma.ro
Asociatia Româna pentru Transparenta:
Bd. Nicolae Titulescu 14, bl. 21, apt. 3, Bucuresti, 78152, sector 3, România; Tel./fax: 021 659-3371; Internet: www.transparency.org.ro

'danezul Tablagiului din parcul vecin Vineri, Septembrie 20, 2002 2:19 PM
dixit:
Am vrut sa intru în parc la Gazieta de Perete , treaba mea cu ce intentii, da' s-a pus gard cu ghimpi si un pitbull la intrare , mie rasa asta nu-mi place , o sta mult acolo, sau numa' pâna se întoarce titularul din Pahod na Sibir ca dânsu parca era împotriva cenzurii la poarta ? A la votre ...
A. Vineri, Septembrie 20, 2002 12:30 AM
dixit:
Iar eu iti multumesc pentru provocare, B de la 2! Norocul meu a fost ca m-ai intrebat exact lucrul pe care-l stiam. Ha, ha, ha!

B de la 2 Joi, Septembrie 19, 2002 11:58 PM
dixit:
Jos palaria moncher!
A. Joi, Septembrie 19, 2002 11:12 PM
dixit:
B de la 2,
Fac numai conversatie, in nici un caz progrese. Oricum, este vorba de Paul Cezanne...
B de la 2 Joi, Septembrie 19, 2002 10:44 PM
dixit:
Bravo A-ule faci progrese serioase!Sa te vedem,la cultura generala,daca stii cine a zis urmatoarele:" Mi-ar place sa etonez Parisul cu un mar!".Daca stii,promit sa nu te mai tachinez si sa te recunosc cap de alfabet! B de la 2.
A. Joi, Septembrie 19, 2002 9:25 PM
dixit:
Danny,
Vorbeam despre acelasi lucru, doar ca eu insistam pe greseli si nu pe cazuri corecte. Daca ne suna ca lumea in urechiuse, scriem bine, parerea mea. Cei nascuti cu ureche muzicala pot lesne evita greseala de-a dubla ori de-a papa vocala "i" la sfirsitul verbelor de grupa a IV-a (indiferent de conjugare), in cazul in care nu au izbutit sa retina de la scoala cum arata verbele conjugate. Perfectul simplu este deja treaba complicata, insa mari greseli de scriere se fac chiar la Simplul... Prezent.
Pina la coada, este mai importanta o comunicare eficienta, asta fiind deja alta chestiune.
Danny Los Angeles Joi, Septembrie 19, 2002 8:24 PM
dixit:
Draga A nici nu este de mirare ca se comit atit de multe greseli la scrierea in limba romana, ea fiind considerata cea mai dificila dintre cele cinci limbi, pe baza latina din lumea asta, tinind cont de faptul ca are atit de multe exceptii de la regulile aplicabile. Adaugarea unui extra i la verbele deja terminate in i nu este neaparat o gresala, ci forma acelui verb, la modul si timpul respectiv.
"Eu mîrîii ceva neînteles cind mă întrebă nevastă-mea unde am fost." nu este o gresala ci forma verbului a mîrîi la Perfectul Simplu (oltenesc), modul Indicativ. Marea majoritate a greselilor in scris se comit datorita obisnuintei capatate de la felul in care cuvintele se aud in timpul vorbirii, celelalte fiind datorate necunoasterii, pur si simplu. Cuvinte precum ceia ce, creia, chiama-ma, ghiata si multe altele, in loc de ceea ce, crea, cheama-ma, gheata sunt exemple in acest sens. Altele sunt create datorita folosirii in limba vorbita a unor forme gresite, in timp ce altele se folosesc gresit, deoarece seamana cu alte cuvinte, al caror sens n-are totusi nici o legatura cu ceea ce vrea sa spuna vorbitorul. Desi este larg folosita zicala "Daca baba ar avea roate, ar fi tramvai in Braila." nu face pluralul roate o forma admisibila, el raminind o gresala gramaticala. Fortuit este foarte des intrebuintat cu sensul de fortat cind de fapt el inseamna intimplator. Exemple sunt cu duiumul si mie mi-ar place sa mai tin minte tot ce stiam in urma cu 30-35 de ani despre gramatica limbii române. Nu este nimic tragic in faptul ca mai facem si greseli, dar nenorocirea este ca cei carora li se atrage atentia asupra greselior comise sa se "basice", in loc sa invete ceva si implicit sa se corecteze.
Danny Los Angeles Joi, Septembrie 19, 2002 7:26 PM
dixit:
Draga A, desi apreciez faptul ca incerci sa "dai microbii" pe bietul Puzik, pentru a ma scoate pe mine din "cacao", trebuie sa-ti spun ca Observator s-a referit la paragraful in care am scris dea dreptul in loc de de-adreptul, nu la cel in care se afla verbul a da conjugat de mine cu aceiasi maiestrie pe care ai dovedit-o si tu. Dac-as fi Jesus Christ, deci nesupus greselii, in loc sa fiu om, iti dai seama ca multi d-aici ar fi "plesnit" premiul cel mare la loterie, p-acolo pe unde salasluieste fiecare.
A. Joi, Septembrie 19, 2002 7:11 PM
dixit:
Danny,
Asemenea jokerilor de cazino, liniuta este buna la multe combinatii, dar tot atit de usor ne si incurca. In afara de faptul ca glumesti optind pentru forma "de-adreptul", iata o cale de-a verifica scrierea gramaticala corecta, in cazul expresiilor cu liniuta de unire: cauti in dictionarul explicativ cuvintul de dupa liniuta (poate fi si inainte), in cazul asta "adreptul". Faptul nu il gasesti in dictionar, iti spune ca nu este cuvint si deci nu-l poti folosi nicicum.
Cele mai frecvente greseli gramaticale ale cafegiilor sunt la scrierea lui "vreo", care dupa caz este adjectiv ori pronume nehotarit, iar vocala "o" apartine bietului cuvint. Vitrege vremuri pentru "nehotariti"...
Apoi, mai sunt si greselile amuzante pe care le fac cei care nu au ureche muzicala nici cit magarul, dublind adesea vocala "i" la sfirsitul verbelor.
A. Joi, Septembrie 19, 2002 6:30 PM
dixit:
Mai baieti,
In mesajul lui Danny sunt citeva greseli, comise insa de Puzik in joaca lui de motanel rasfatat. Cum el are numeroase alte calitati, nu-i vom lua in nume de rau o scapare pe linga gropita cu nisip.
Pe data de 18 septembrie, "dea" a fost scris corect, cu literele impreuna. Acela este verbul "a da", care se afla conjugat la timpul viitor, persoana a 3-a plural. Adica, nu este vorba despre "de-a", compus dintr-o prepozitie ("de") si un element auxiliar ("a") apartinator locutiunii adverbiale de mod "de-a dreptul".
Sisif Oz Joi, Septembrie 19, 2002 5:22 PM
dixit:
S&Cum Ce faceti, Pestilenta Voastra!? Ce se intampla... Nici o sansa sa scap de tine... Vad ca tu te scapi pe tine... la fiecare interventie. Nu-i bai. Avem noroc ca mirosul nu se transmite pe "tzeava". Poti abera linistit aici. E nevoie de un dobitoc ca tine. Si pot afirma ca esti cel mai mare de pe Web. Parerea mea...
Sisif Oz Joi, Septembrie 19, 2002 4:55 PM
dixit:
Amandoua formele sunt corecte: 1. Mon cher, esti de-a dreptul pur si simplu! 2. A trebuit sa dea dreptul pentru a fi uns Ober.
Danny Los Angeles Joi, Septembrie 19, 2002 1:05 PM
dixit:
Acum, ca veni vorba de "dea dreptul" cred ca forma corecta este de-adreptul, nu de-a dreptul, cel putin din cit imi mai amintesc eu, chestie cu care nu incerc sa contrazic pe careva, ci doar "ghindileam" si eu asa, ca un "doctor-inginer, academician si om de stiinta".
Danny Los Angeles Joi, Septembrie 19, 2002 11:19 AM
dixit:
Innainnte sa te cred ca tu esti Remus Brasoveanu', jagardeaua ia spunne-i tu tatutzului tau, ce avem noi inn comunn (inn afara de traba cu discotecile) si dupa aceea am sa-ti spun ce fac, inn detaliu, ca la Militie.
(Asa esti multumita Dorinello? Ai suficient de multi "n"?)
Altminteri, bine venite celelalte corectii, ceea ce-mi dovedeste ca sunteti cu ochii pe mine ca pe butelie.
Tablagiul din parcul vecin Joi, Septembrie 19, 2002 10:33 AM
dixit:
" - Tanti Dorinnela bine ca i-ati innodat limba lui Nea Danny ca innotam cu totii inn nestinntza ! A la votre inncomensurabil !"
Dorinella Tiraspol Joi, Septembrie 19, 2002 7:47 AM
dixit:
Hi, hi, hi, Observator, confunzi moldoveneasca cu romana. La noi asa se scrie :-)))
Observator Joi, Septembrie 19, 2002 1:07 AM
dixit:
Hi, hi, hi, doua gafe monumentale ale Dorinellei, vre-o in loc de vreo si lasarea lui Danny in pace pentru dea in loc de de-a :-)))
Remus"jagardeaua" Brasov Miercuri, Septembrie 18, 2002 11:25 PM
dixit:
don Dani ce mai faci ?
Dorinella Tiraspol Miercuri, Septembrie 18, 2002 9:26 PM
dixit:
E vre-o musca cu caciula pe aici? ?În opinia mea, OTV era un post în care cine-verite-ul producea efecte în spectru larg: de la umor involuntar (preşedinţi de scara de bloc şi preşedinţi de ţară) până la mitocanisme tragice (cazul Silviei Vrânceanu), trecând (rareori) prin dezbateri interesante (cazul dosarului de la securitate al lui Dan Petrescu)?? Sursa: http://www.bbc.co.uk/romanian/020913160150.shtml

Hi, hi, hi, doua gafe monumentale ale lui Danny: inebunesc in loc de innebunesc si ?O sa va dea aia? in loc de ?Or sa va dea aia? :-)))
Danny Los Angeles Miercuri, Septembrie 18, 2002 10:21 AM
dixit:
Sa inebunesc daca va-nteleg p-astia care va cacati pe voi de frica sa semnati cu pseudonimele care v-au consacrat atunci cind scrieti chestii mai dure. Ce credeti ca vi s-ar intimpla? O sa va dea aia carora va adresati, na, na la popou? Sunteti dea dreptul penibili
Gicu Miercuri, Septembrie 18, 2002 8:05 AM
dixit:
S&C arati cu degetul spre Sisif si-i tii lectia de higiena = sa intelegem ca te-ai zgarcit iar la dental floss si-ai produs goosebumps pe la CRL? Parca erai si tu aruncat p-afara.
S&C Miercuri, Septembrie 18, 2002 3:34 AM
dixit:
Tov. Sisif pi dijaba te exciti p'aci si ridici viguros bratele alea paroase sa vedem unde trebuia sa pui mult deodorant ... ca te-a dat afara Oberu. Binele public ... de ce nu vrei sa intelegi ca-ti put cam toate cele (chiar si in emisfera nordica)... fa si mata un dus tapan sapala-te pe dinti si poate te reprimeste ... in citiva ani cind va veni unu Ober nou! Ha ha ha ...
M/28/CAMERA SEX? Miercuri, Septembrie 18, 2002 1:19 AM
dixit:

Q Marti, Septembrie 17, 2002 9:20 PM
dixit:
S&C, nu stii ca vaca e doica omenirii?
Porumbelul Pacii Marti, Septembrie 17, 2002 7:19 PM
dixit:
Jos cu Oberul diactator!!!
Sisif Oz Marti, Septembrie 17, 2002 5:05 PM
dixit:
Ober_CRL Vad ca nu dai curs cererii mele sau nu iti mai citesti mesajele. Poate ca esti prea prins de "activitatile" de "caprar". In fine. Iti trimit mesajul si aici. Poate are efectul scontat. Ober, schnell, schnell! Baiete, Te rugasem sa scoti poza cu "Sisif" din Debara. Crezi ca ai painea si cutitul... Uiti, insa, ca trebuie sa impingi tava. Acum, considera asta o comanda... si fa tot posibilul sa sa se execute rapid! Ori, daca nu mai sunt membru cu drepturi depline, nu mai am acest drept: de a dispare definitiv din Spelunca aia...!? Cu deosebita desconsideratie, Sisif
S&C Marti, Septembrie 17, 2002 6:35 AM
dixit:
Dorinella n'are coarne saraca ... a vindut vaca de cind haul ... cu lapte cu tot ... nu incapea a dracu pe balconu de pe avenue de la republique din capitala ... ea numa "pune coarne" daca, intuneric fiind, te intorci cumva din gresala cu spatele.
Dorinella Tiraspol Luni, Septembrie 16, 2002 10:36 PM
dixit:
Marius, care corn? Poate cand mi-or creste mie coarnele, noi astia mari suntem discriminati, lapre si cornuri primesc doar cei din clasele I-IV. Si cornul e de fapt o bucata de paine.
Marius ... Luni, Septembrie 16, 2002 9:46 PM
dixit:
Aceeasi democratie in care autorul presupus al unui articol pe Internet este "retinut pentru cercetari" fiindca l-a iritat pe primul ministru. Justitia romana si bratele ei inarmate pun mult mai mare pret pe gudurarea in fata puternicilor zilei decit pe lege, drepturi si alte farafasticuri din astea.

Dorinella, pai trebuia sa-i cedezi cornul tau sa se stearga la gura cu el... A propos, pe linga corn si lapte se asigura si servetel, sau folosesti batistuta calcata cu grija, acasa, de mamica?


Ghiopardul Luni, Septembrie 16, 2002 8:48 PM
dixit:
Legea dupa care functioneaza CNA-ul se plaseaza in afara cadrului constitutional deoarece incalaca principiul separatiei puterilor in stat. Intr-o tara care se respecta, OTV ar fi fost suspendat numai dupa ce s-ar fi pronuntat o instanta de judecata. Ce fel de democratie este aia in care intai se aplica pedeapsa si apoi e judecat inculpatul?
Dorinella Tiraspol Luni, Septembrie 16, 2002 6:43 PM
dixit:
Na belea! M-am trezit din prima zi de scoala cu nota 6 la Purtare. Nu stiu de ce s-a suparat doamna cand i-am zis sa se staerga la gura ca e murdara de lapte pe bot.
Sursa: BBC Luni, Septembrie 16, 2002 5:56 PM
dixit:
Sursa BBC http://www.bbc.ro
16.9.2002 15:42 Ora României
O listă curpinzând peste 200 de nume ale unor fosti ofiţeri ai Securitătii care au făcut poliţie politică, ar putea fi dată curând publicitătii, de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitătii (CNSAS), a declarat la BBC Horia Roman Patapievici, membru al Colegiului CNSAS. Conducerea CNSAS se întâlneste astăzi cu reprezentantii Serviciului Român de Informatii (SRI), într-o încercare de a obtine datele complete ale fostelor cadre ale Securitătii, implicate în activităti de politie politică. "Avem în vedere lista tuturor ofiterilor care au instrumentat cazurile acelor informatori pe care noi deja i-am publicat în Monitorul Oficial că au făcut politie politică", a declarat Horia Roman Patapevici. El s- a declarat sceptic în ceea ce priveste existenta unor foste cadre ale Securitătii, care să nu fi fost niciodată implicate în activităti de politie politică. "Este o iluzie să se creadă că ofiterii fostei Securităti s-au împărtit în două categorii: cei care au apărat interesul national si cei care au făcut politie politică. În fapt, nu se poate face nici o distinctie între cele două categorii", a afirmat Patapievici. Intentia Colegiului CNSAS, de a da publicitătii o primă listă de ofiteri ai fostei Securităti care au făcut politie politică, s-a lovit, la începutul acestei veri, de o puternică împotrivire a presedintelui Comisiei parlamentare de control a activitătii SRI, deputatul PSD Ion Stan.
POZITIA APADOR-CH SI CJI Luni, Septembrie 16, 2002 5:45 PM
dixit:
POZITIA APADOR-CH SI CJI CU PRIVIRE LA RETRAGEREA LICENTEI OTV DE CATRE CNA
APADOR-CH SI Centrul pentru Jurnalism Independent considera ca decizia Consiliului National al Audiovizualului NR.94/12.09.2002 de retragere a licentei postului privat de televiziune OTV este o masura inacceptabila intr-o societate democratica in care se respecta libertatea de exprimare si informare. Decizia CNA nu mentioneaza in mod concret nici in ce au constat acele afirmatii pe care le-a calificat ca fiind "antisemite, xenofobe, discriminatorii, calomnioase" si nici care sunt "prejudiciile grave aduse interesului public''. Nemotivarea clara si temeinica a deciziei lasa loc arbitrariului in aplicarea legii.

Decizia CNA de a retrage licenta unui post privat de televiziune din cauza declaratiilor in direct ale unor invitati poate duce la instaurarea cenzurii sau autocenzurii, ambele la fel de periculoase pentru libertatea de exprimare si dreptul la informatie al publicului. Institutiile de presa audio vizuala nu raspund pentru afirmatiile facute in direct de persoanele invitate in studio, dar acestea din urma raspund pentru afirmatiile lor. Prin urmare, daca sustinerile senatorului Corneliu Vadim Tudor - invitatul emisiunilor mentionate in decizia CNA - sunt considerate "antisemite, xenofobe si discriminatorii" ele pot face obiectul unor investigatii, pe baza textelor din Codul penal, Ordonantei nr.137/2000 (aprobata prin Legea nr.48/2002) privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare si Ordonantei de urgenta nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, care incrimineaza tocmai astfel de afirmatii. Daca unii politicieni , inclusiv presedintele tarii sau primul ministru, se simt lezati de sustinerile unor invitati in emisiuni in direct, ei pot recurge la caile legale de care dispune orice persoana particulara care se considera insultata sau calomniata.

In nici un caz nu trebuia desfiintat postul de televiziune care nu a fost decat canalul prin care au fost difuzate acele afirmatii. In plus, CNA a optat, de la inceput, pentru cea mai aspra sanctiune prevazuta de lege si a si aplicat-o imediat, ignorand dreptul postului OTV de a se adresa instantei de contencios administrativ in termen de 15 zile de la comunicare, potrivit art.95 alineatul 2 din Legea audiovizualului.

Constiente de pericolul discursului rasist si xenofob si fara a sustine in nici un fel politica postului OTV, APADOR-CH si CJI considera ca retragerea licentei nu este un raspuns impotriva rasismului, ci constituie numai o incalcare a libertatii de exprimare si informare, creand un precedent periculos. Cele doua organizatii cer CNA sa revina asupra deciziei nr. 94/2002 si asupra comunicarii transmise operatorilor de televiziune prin cablu, pentru ca postul privat OTV sa-si poata continua activitatea, cel putin pana in momentul in care va exista o hotarare judecatoreasca definitiva.
APADOR-CH - Consiliul de conducere
Centrul pentru Jurnalism Independent

SR Luni, Septembrie 16, 2002 5:36 PM
dixit:
Ionick, merci fain :) pentru articol. Nu-l observasem. Pana la urma se vadeste ca tot retelele neuronale natur, functionand fuzzy, sunt mai bune decat toate softurile carnivore. Ce-ar fi sa demaram o retea de predictii?
Tablagiul din parcul vecin Luni, Septembrie 16, 2002 1:36 PM
dixit:
"-Coane Danny, am avut si noi parte la televizor de discursuri , traduse în limba aborigenă pentru Franta nevorbitoare de engleză si în curând nevorbitoare total, tinute de personalitati bine informate din CIA, FBI si corpul de puscasi înotatori semper fi. Mai nou, al patrulea dintre cei trei căpitani de plai afghani însarcinati cu vânatoarea de talibani, a capatat statut de refugiat politic în Franta. A la votre !"
Ionick Luni, Septembrie 16, 2002 10:11 AM
dixit:
SR, in cazul in care nu l-ai vazut la Jane's, ai aici un articol lung, dar interesant, zic eu, despre analiza informatiei. Al-Qaeda, esecul CIA, Gutenberg si XML in aceeasi oala.
Ionick Luni, Septembrie 16, 2002 10:01 AM
dixit:
... embattled minority...being a Gypsy, a big stigma... abuse, harassment and discrimination... MAMAIA, Romania (AP) -- Adrian Simionescu, 4 feet, 7 inches tall, is a giant in the world of Romanian pop.
Now 27, he began singing when he was 9. And his sheer energy and drive has made him a household name -- Adrian the Wonder Child -- despite being a Gypsy, a big stigma in Romania. [...]
Some resent the huge sums of money he commands in this impoverished country where the average monthly salary is $100. And the Culture Ministry, alarmed at Gypsy pop's rising popularity, last year proposed banning the music, fearing it threatened traditional folk music. Gypsies are an embattled minority, often suffering abuse, harassment and discrimination; still, the ministry, stung by accusations of censorship, backed off the proposal. [...]
Ionick Luni, Septembrie 16, 2002 9:53 AM
dixit:
A., exemplul de ignoranta americana pe care il dai (Kosovo) ar putea fi la fel de bine un exemplu de impotenta europeana. Am mai spus-o (o discutie in contradictoriu cu SR sau Porumbelul, nu mai stiu exact), consider bombardarea Iugoslaviei o greseala - dar care nu e exclusiv americana (interventia NATO a fost autorizata de ONU si Iugoslavia nu prea a avut avocati, rusii au miriit un pic si gata). Inca nu-mi vine sa cred ca nu se putea gasi alta solutie la amestecul de imbecilitate (Milosevici) si rea-credinta (albanezii), chiar daca EU n-a fost in stare sa faca ceva.
ONU, din cite stiu, a avut ca principal scop initial inlaturarea posibilitatii unui nou razboi mondial. Pina acum, de bine, de rau, s-a reusit. In fruntea bucatelor s-au pus invingatorii din WW2 (plus Franta, ca raminea fara coledzi). Nu stiu daca o sa vedem prea curind schimbari majore, dar ele nu sint excluse; invinsii sint acum tari de prima mina (Germania, Japonia), iar Indiei i-ar suride si ei un loc permanent p-acolo.
Articoul araboaicei: dorinta de epatare si zbenguiala sint absolut normale la virsta acelor fete, nu e vorba de copierea americanilor. Incearca sa-ti imaginezi adolescenti cu hormonii in clocot, intr-o societate strict segregata sexual, in care femeile trebuie sa umble in public insotite, imbracate in negru si cu fatza acoperita (exceptie ochii). Pastrarea valorilor traditionale ? Pina unde sa se mearga ? Stiai ca in Arabia femeile nu au acte de identitate ? (sint trecute pe cartea de identitate a sotului, tatalui sau fratelui). Sau ca nu au dreptul la permis de conducere ? Uite un fragment dintr-un articol scris de un arab, in care e vorba de un tip care respecta cu sfintenie regula de a nu vorbi unei necunoscute:
'I was queuing in the airport at the end of my holiday a month ago in a European city. Another Saudi, who was wearing traditional clothes and seemed to be very pious, was in front of me. A white woman in front of him was struggling to lift a heavy suitcase onto the X-ray belt. She asked the pious Saudi for his help. At first he ignored her by pretending not to hear. When she asked again, he yelled in her face: "No!"
Of course, I made a point of helping her and I can only hope she does not stereotype all Saudis as being like that as a result of this experience.
Two Saudis standing in a queue at a European airport. One refuses to help a white lady, presumably because she is a woman and a Christian. Another helps her because, first and foremost, she is a human being.
Which image do we want the world to have of Saudis after Sept. 11? And how would we prefer to see ourselves?'


Danny Los Angeles Luni, Septembrie 16, 2002 9:39 AM
dixit:
Scuze celor care au dificultati la citirea textelor in limba engleza, dar n-am avut timp sa traduc acest important anunt:
On October 3, 2002 at 9 P.M., FRONTLINE kicks off its 20th anniversary season with "The Man Who Knew," the extraordinary saga of FBI Special Agent John O'Neill. As the bureau's top counter-terrorism agent, O'Neill had investigated the bombings of the U.S. embassies in Africa and the USS Cole in Yemen. He came to believe the United States should kill Osama bin Laden before Al Qaeda launched a devastating attack on America. But O'Neill's often lonely voice was muted by a headquarters bureaucracy that found his hot pursuit and James Bond style an anathema. His controversial years at the helm of the New York FBI's terrorism section provide a rare glimpse inside the bureau and help answer the question: What did the government know? In "The Man Who Knew," FRONTLINE traces O'Neill's growing awareness of the threat posed by the emerging, global Islamic fundamentalist terrorist network. His relentless pursuit of bin Laden and Al Qaeda helped yield much of the information the United States needed about the pending attacks on September 11th. Yet John O'Neill was no longer with the FBI on that fateful day: Forced out of the job he loved, he had taken a job in the private sector just weeks before as director of security at the World Trade Center. He died there when the buildings collapsed. Through interviews with FBI officials, friends, and family--and with access to never-before-seen documents and video--FRONTLINE tells the story of the man who knew and a bureaucracy that didn't want to listen.
Sursa:BBC Duminica, Septembrie 15, 2002 11:07 PM
dixit:
14.9.2002 18:25 Ora României
Consiliul Naţional al Audio-Vizualului a cerut posturilor de televiziune publice şi private să acorde puterii două treimi din spaţiul ştirilor şi emisiunilor politice, iar opoziţiei restul de o treime. CNA a mai cerut posturilor de televiziune din România să transmită mai multe dezbateri publice la care să fie prezentă şi opoziţia.

Ralu Filip, reprezentantul guvernului în CNA, a declarat la BBC că s-a acordat un procent mai mare puterii "deoarece puterea înseamnă şi instituţii guvernamentale care uneori sunt în serviciul public, alteori apar ca reprezentanţi politici, parlamentari partid, etc.".

Ralu Filip a mai precizat "este un raport mai bun decât cel din Parlament". El a mai adăugat că "acesta este un criteriu pe care noi îl recomandăm, el poate fi mai mare, important e să nu fie mai mic".
http://www.bbc.ro
Sisif Oz Duminica, Septembrie 15, 2002 7:04 PM
dixit:
A. ok.
Sisif Oz Duminica, Septembrie 15, 2002 7:00 PM
dixit:
Coane Danny, No worries mate. She'll be right. Am trimis mesajul pe webmaster@romanialibera.com inainte de a-l posta aici. Da. Spuneam ca poate sa-mi anuleze contul, nu mai conteaza... In sensul in care daca e intradevar atat de labagiu o va face. Si a facut-o. Fara sa-i cer oficial. Eu oricum nu am negociat niciodata cu el vreo secunda de suspendare. Am vrut sa vad cat e de idiot... M-am lamurit. In alta ordine de idei, i-am zis sa dea jos poza lui Sisif din Debara, asa ca o poti trage pe Angela... mai aproape, in lanul de secara (daca vrea muschiul lui Gabitza...). Nu stiu pe cine vrei sa atragi aici, dar zic de pe acum: "Sa fie primiti!". Toate cele brune!
Dorinella Tiraspol Duminica, Septembrie 15, 2002 10:11 AM
dixit:
In pagina 13 (!?) din suplimentul TV al Evenimentului Zilei, gasim un articol referitor la emisiunea domnului Emil Hurezeanu ?analist politic de anvergura europeana?, mult prea fericitul posedat de un ?discurs intelectual, imun la accentele dimbovitene din presa noastra?. Articolul a fost prilejuit de aparitia in postura de moderator la emisiunea ?Romania mea? gazduita de postul tv. Antena nr. 1. Aflam cu acesta ocazie ca domnul Hurezeanu renunta la meserie si se apuca de suete si conversatii relaxate despre ?Romania mea?. Invitatii domniei lui vor fi ?foarte sau putin cunoscuti de opinia publica?. Citesc cu perplaxitate ca ?Paradoxal (sau poate ca nu) pentru rafinamentul sau, E.H. adora sueta si barfa?. Ei da zic eu, iata in sfarsit o emisiune izvorata din ratiunea acestor vremi caci absolventa a Liceului Industrial Nr. 1 si apoi angajata la intreprinderea Nr. 1 din sectorul nr.1 al capitalei, personalitatea si predispozitia mea pentru barfa o sa gaseasca un mediu prielnic de afirmare. Dar vai, scurta mi-a fost bucuria caci citind fraza urmatoare simt cum inima-mi pulseaza, palmele imi ard, limba mi-se umfla, ochii in cap se sparg: ?Vom arata ce face un om politic cand nu e la parlament sau minister, ce-i convine si ce nu-i convine in Romania lui.? Iata deci ca Romania s-a privatizat rau de tot si nu mai e a noastra ci a lor si a urmasilor si urmasilor lor. In aceste conditii nu pot decat sa le urez sa le stea in gat ciolanul dragilor nostrii dambivitzei cu Emul Hurezeanu cu tot.
EU , Septembrie 15, 2002 2:37 AM
dixit:
Da Dle S...& C..., mare-i gradinita lu Dumnezeu si oricand se popate-ntampla orice. Dpamne fereste de mai rau.
A. , Septembrie 15, 2002 1:51 AM
dixit:
Reporters & Sisif, multumiri pentru texte!
Antiober , Septembrie 15, 2002 1:33 AM
dixit:
Secera si Ciobanul... Nu-i nimic te duci matale inapoi acusica cind te iarta oberutu RL. Ai mai facut asta si alte dati. Printipuri? Care printipuri domne? Io vrai sa scriu si nimic alceva, numa adevaru. Daca RLului nu-i place io o sa mai cad in genunchi sa ma ierte ca de obicei da mai pios. Da numa dupe ce protestez incredibil de vehement.
Secera & Ciobanu Sambata, Septembrie 14, 2002 11:15 PM
dixit:
Referitor la dlu. Ober de la Romania Libera ... "Secera & Ciocanu" a facut cerere de anulare ... in semn de protest pentru cele 20 de zile-munca penibil de penale. Dupa negocieri, verificari si dupa ce am refuzat injumatatirea pedepsei propusa de dlu. Ober (pe motiv ca nu pot fi reeducat asa de repede (la norma) si cum ca sinceritatea e de fapt o calitate umana care trebe incurajata in spatiul mioritic) ... demisia a fost acceptata. Asa ca in cazul meu s-a procedat corect ... n-am reclamatii. Imi pare rau ca m-a amestecat cu tov. Sisif ... de la sectia de impins vagoane cu capu de down under!
Secera & Ciobanu Sambata, Septembrie 14, 2002 10:57 PM
dixit:
Pilotii americani (ca si ceilalti) sint in marea lor majoritate fosti piloti militari. Baietii s-ar descurca cu-n pistol ... insa e mult mai bine daca nu se ajunge la batai in zborul avionului! Problema e deosebit de complexa si nu pote fi rezolvata cu o singura masura ... inarmarea pilotilor.
Cred ca situatia se imbunatateste din urmatoarele motive; s-a mai micsorat numaru teroristilor, fie prin bombe, fie prin arestari (in toata lumea) & s-a imbunatatit securitatea la aeroport. E mai safe? Cred ca. Sistemul n-a fost si nu va fi niciodata perfect. Un imbecil spalat pe creier determinat sa stropeasca lumea cu matele si singele proprii ... e foarte periculos.
Reporters...(IV) Sambata, Septembrie 14, 2002 9:48 PM
dixit:
The world's Internet cop

The US justice department also reserved the right to prosecute Internet "hackers," whether or not they were Americans or living on US territory. The authorities argued that since most Internet traffic passed through the United States, they would pursue anyone, anywhere in the world, who broke US laws concerning cyberspace as soon as the target of such electronic "crimes" passed through US channels. This step, a worldwide first, gave the United States the unofficial role of the planet's "Internet cop," civil liberties campaigners protested. But hacking can cover many activities. According to Internet security expert Mark Rasch, those responsible for any routine Internet offence - stealing computer data, minor hacking into websites or sending pornographic pictures - could be targeted by the US authorities. A rare event in the history of the Internet in November last year showed the degree of US determination. Somalia was completely cut off from the Net after the country's only ISP, the Somalia Internet Company, and the main telecommunications firm, Barakat, were forced to shut down after being accused by the US of funding Osama bin Laden's Al-Qaeda network and being put on the US list of those supporting terrorism. For two months, Somalis had no Internet access. It was restored in January this year, when a new ISP, NetXchange, began operating. US attorney-general John Ashcroft and FBI director Robert Mueller presented a plan to reform the FBI on 30 May this year that would refocus its activities towards anti-terrorism at the expense of fighting crime. One major change was that FBI agents would have a free hand, without needing court approval, to install listening devices on the phones and computers of anyone suspected of having information about terrorist activity. The FBI would also be able to delve into databases to get commercial, economic or scientific information. Such searches could be carried out for precautionary reasons, even if there was no evidence against the people or organisations being monitored.

France

The drive for security set off by the 11 September attacks saw the passing of two laws in France to restrict cyber-freedoms. The government of prime minister Lionel Jospin presented a package of anti-terrorism measures in November last year called the Law on Everyday Security (LSQ). This was not specially designed to fight terrorism: clauses were hastily added to an existing measure, the Law on the Information Society (LSI). The LSQ, urgently and almost unanimously approved on 15 November without any discussion, extended to a year the period that records of Internet activity and e-mail traffic were to be kept by ISPs. It also permitted judges to use "secret state measures justified as being for national defence purposes" to decode e-mail messages and required encryption firms to hand over their codes so the authorities could read the messages. These measures put the Internet in France under tight surveillance and severely hampered encryption. Campaigners for freedom of expression on the Internet (such as LSIjolie, IRIS, Bug Brother, Reporters Without Borders) protested against such hasty passage of a measure that had not been discussed or negotiated and which threatened the principle of confidentiality in professional and private communications, especially the right of journalists not to reveal their sources.

Searches and confiscation of online data

The new government of prime minister Jean-Pierre Raffarin presented another measure to parliament this July, the "Internal Security Guidance and Planning Law" (LOPSI), which contained clauses that aroused concern about online freedom of expression and individual rights to confidentiality. LOPSI, which was passed on 31 July, raised very delicate issues, mainly its provision for a further measure to give police the power to make remote online searches of ISPs and their records of customers' Internet activities and private and professional e-mail traffic. This would allow police, with a judge's permission, to have "direct access to data deemed necessary to establish the truth." LOPSI's critics, such as the judges' trade union, IRIS and the Computer Freedom Federation (FIL), wonder whether this further measure, detailing how the law is to be applied, will be properly debated in parliament. Will the police detectives authorised to access and seize the computer files be specially trained and equipped for the job? Will they be obliged, as in normal search operations, to inform the targeted computer users what is being done? Will the judges giving such authorisations be specially trained and made aware of their intrusive nature of such operations? It also says the measure will allow the use, under legal supervision, of "the most advanced techniques" to intercept messages and the establishment of sophisticated surveillance because of the "increasingly routine use by criminals of methods to conceal their communications and encounters." The measure directly affects those who use encryption to preserve their anonymity online.

United Kingdom

The Anti-Terrorism, Crime and Security Act passed in Britain in mid-December last year extended to at least a year the period ISPs are obliged to keep details of people's Internet activity. The home secretary (interior minister) also said he would have the power to monitor online financial transactions and private e-mail traffic. The new law exempts police in many cases from having to get prior permission from a judge. They would only need a go-ahead from the home secretary or one of his top aides. The measures caused uproar and some ISPs said they were thinking of moving their operations to another country. NGO fears of major security excesses seem well-founded. In mid-June this year, home secretary David Blunkett, proposed amendments to a controversial law passed in 2000, the Regulation of Investigatory Powers Act (RIPA), to give local authorities (such as tax offices, social security and municipal services) access to data on citizens' Internet activity and to their e-mail. The proposal aroused such opposition from the media and civil liberty groups that the government decided to postpone the measure until the autumn. "Unconstitutional" laws? Elizabeth France, Britain's information commissioner, an independent figure monitoring respect for citizens' rights to keep personal data confidential, threw a spanner in the works in early August this year by saying that the two measures conflicted and were improper. Her office said the anti-terrorist law stipulated that Internet activity data could only be retained longer than was needed by ISPs for their accounting purposes if it was needed for enquiries related to national security. Yet the RIPA allowed access to it, with no real legal permission, in cases that mostly had no national security link. This, her office said, meant there was every chance that access granted to such data would be declared illegal under personal privacy and human rights legislation. India The POTO (Prevention of Terrorism Ordinance) anti-terrorist law passed in the wake of the 11 September attacks allowed the government to monitor all types of communications, especially electronic exchanges such as e-mail, all without prior legal or official permission. The information gathered from such interception ordered by the security services can be used as evidence in court against a person. Journalists, as important Internet and e-mail users in India, were especially threatened under the law, which initially said reporters who refused to hand over to the authorities evidence they had concerning terrorists or organisations classified as such could be sent to prison for five years. The law was amended after strong criticism by the opposition and human rights and freedom of expression campaigners and the clause obliging journalists to reveal information linked to cases of terrorism was removed.

Italy

The government pushed through an anti-terrorism measure in mid-December last year that considerably eased setting up surveillance of suspect individuals and also gave a green light to intercept e-mail and retain records of Internet and other telecommunications activity. The new law greatly increased the number of police and security officials authorised to take such steps and more lower grade officials were given such powers. On top of this, those who reveal the names of such officials and details of how such surveillance is initiated and carried out face prison sentences. NGOs are therefore worried about the many civil servants who will now have access to details of people's Internet activity. At the end of last year, another law was passed that aimed to reform the intelligence services, giving agents of the civil branch (SISDE) and the military one (SISMI) complete freedom to commit crimes, except killing or injuring people, in the course of their work. These included theft, secret searches and illegal phone and Internet surveillance. Even though the secrecy of the intelligence services hides the nature of current surveillance, personal privacy and confidentiality campaigners attacked the measure as "opening the door to all kinds of excesses and to serious and mindless abuses in a major democratic country." Italy, which held the presidency of the G8 group of countries at the time of the 11 September attacks, also laid the first stone, in a government statement eight days after the attacks, of a policy of "fighting Internet and high tech crimes." This policy has involved increasing the powers, resources and activities of the informal G8 network.

Italy takes the lead among the G8 group

Officials at the meeting in Canada in June this year of eight G8 heads of government noted that the network of originally 16 (now 26) countries enabled speedy cooperation between international police organisations when urgent response was required in high tech crimes, including Internet messages between terrorists and other criminals. Without further explanation, the G8 summit said legal experts and police authorities had developed ways of determining the origin, destination and route of terrorist or criminal traffic on the Internet; of more easily gathering electronic evidence for this; and of ensuring retention of existing electronic evidence so it could not be deleted or changed. Cyber-freedom organisations, especially some members of the Global Internet Liberty Campaign (GILC), note that Italy is one of the countries that has most insistently pressed the European Parliament to amend its Directive on Protection of Telecommunications Data and Information (see section on the European Union). The amendment, approved on 30 May this year, requires the storing of phone and Internet connection records (traffic logs). The NGOs point out that the list of logs to be stored as a result of the amendment is almost identical to the recommendations of the G8 experts. Many see the hand of Italy behind such major international measures.

European Union

The European Union was once strongly opposed to any kind of extensive and general electronic surveillance or investigation. But it sharply changed its tune after the 11 September attacks. The Council of the European Union fought energetically to impose the views of the 15 member-state governments on the European Parliament and to push through laws to impose, under US pressure, general retention of phone and Internet activity data.

Bush exerts his influence

In mid-October last year, President George Bush urged Belgian prime minister Guy Verhofstadt, the then-president of the European Union, to alter a proposed amendment to the Directive on Protection of Telecommunications Data and Information to take account of the fight against terrorism. The draft amendment provided for "preventive retention" of data on Internet activity (traffic logs). Bush expressed support for the position of the British government (which, like the French, has introduced such data retention) and of various European Union police officials calling for new powers to monitor more effectively phone and Internet activity. Bush told Verhofstadt the United States opposed automatic deletion of Internet connection records, a principle upheld in the amendment being considered by the European Parliament. Concerned NGOs, such as Statewatch, denounced this as US interference in European affairs solely aimed at backing proposals made, but little supported, they said, by the EU's "Council of 15" (Enfopol) police working party, which had been working for nearly two years to remove the principle of automatic deletion from the directive. The position of Enfopol, like that of the US president, goes against that of the European Parliament's Citizens' Freedoms and Rights Committee, which in July last year approved a first report by Italian Radical MEP Marco Cappato for strict supervision of police access to traffic logs retained by phone companies and ISPs.

Against the opinion of legal experts and the Freedoms and Rights Committee

The Cappato report also said that if such practices were to be allowed, EU member-states should be obliged to act under "a specific law comprehensible to the general public." The measures would have to be "entirely exceptional, authorised by the judicial or competent authorities for individual cases and for a limited duration, appropriate, proportionate and necessary within a democratic society." They should also be in line with EU human rights rulings, which forbid all forms of "wide-scale general or exploratory electronic surveillance." The position of the European Parliament changed markedly in less than a year. Under intense pressure from the Council of the European Union (that groups all member-states), Euro MPs approved the amended directive on 30 May this year, against the advice of Cappato, who presented the original proposed amendment. Article 15.1 of the new directive obliges governments that do not yet have such legislation, to pass laws (within 15 months) to force ISPs and phone companies to retain all records of e-mails, Internet activity, faxes and phone calls that have passed through their hands and guarantee the police, the courts and some government bodies free access to it. A report by the Council of 15's legal department released on 15 October last year, had said however that EU governments already had the necessary powers to intercept telecommunications to fight terrorism, implying that the newly-amended European-level directive was superfluous. Governments approve Convention on Cybercrime The first International Convention on Cybercrime was signed by 30 countries in Budapest in November last year. The pact, which was prepared over four years, initially concerns European countries. In the wake of the 11 September attacks, it was signed by (among others) the United States, Canada, Japan and South Africa. Twenty-six of the Council of Europe's 43 members signed. "This agreement comes just at the right moment to fight against cyber-terrorism after the terrible attacks in the United States," said Council of Europe deputy secretary-general Hans Christian Krueger. The agreement will enable centralisation of electronic evidence of offences linked to terrorism and organised crime on the Internet. The agreement was attacked by civil liberties campaigners, ISPs and cyberspace experts who called it anti-freedom, meddling and encouraging a new era of generalised surveillance. Especially criticised were its articles 19, 20 and 21, which give details of the means of gathering private Internet data and activity records and data of interest to security services for their investigations; gathering records kept by ISPs; searching websites and their ISPs and the extension of such searches to other computer networks if necessary; storage of the data seized; and the real-time gathering of records and traffic logs if necessary (when legal officials ask ISPs to do this work themselves). "General surveillance" of Europeans The situation may get even worse. Euro MP Cappato disclosed that the Danish presidency of the EU proposed a measure on 24 June this year that the Council of the European Union might be in favour of. It was called "information technology related measures concerning the investigation and prosecution of organised crime" and said that "in the near future, all member-states will need to have adopted suitable measures to oblige telephone companies and ISPs to retain all records of their traffic so security services can readily consult it in the course of their investigations." Cappato says the Danish EU presidency is trying to move further towards "general surveillance" of European citizens.
Danny Los Angeles Sambata, Septembrie 14, 2002 9:44 PM
dixit:
Coane Sisf, (vad ca ti-ai schimbat iar numele):-) ce nu stii tu este faptul ca Oberul de la CRL este un individ multilateral, care "joaca si-n deplasare", nu numai pe teren propriu, asa ca intr-una din vizitele sale "de lucru" pe la tusha Miti prin ograda, a citit probabil mesajul lansat de tine in "eter" si prin care ii comunicai atit faptul ca-l bagi in p.... ma-si si nu-l mai stimezi, cit si aprobarea ta personala de a lua contul Sisif, c-asa te chema pe vremea aia, ca sa si-l bage drept in cur, ceea ce cu mintea mea putina, cred ca se poate chema "exprimarea dorintei de a anula contul de la CRL". Este foarte adevarat faptul ca n-ai urmat procedura impusa de regulamentul afisat pe pagina Cafenelei si n-ai trimis si un e-mail pe adresa webmaster@romanialibera.com in care sa-ti exprimi aceasta dorinta. Cum Oberul nostru este un individ cu aceiasi convingere, dovedita de un caporal din viteaza armata romana, cind vine vorba de respectarea regulamentului, am fost si eu surprins la citirea mesajului tau, dar nu pentru multa vreme, caci mi-am adus aminte de faptul ca aceasta respectare a regulamentului se rasfringe numai asupra "supusilor" lui "Harun Al Rashid", nu si asupra comitetului de webmasters pe care cu onoare il conduce. Ai putea fara indoiala sa urmezi regulamentul si sa trimiti acel e-mail de anulare "after the fact", iar daca te hotarasti s-o faci, da-mi voie sa-ti dau acest sfat prietenesc:
Abtine-te de la irezistibila tentatie de a-i imbogati vocabularul Oberului intransigent, cu circa 80 de cuvinte noi si foarte suculente, deoarece am analizat si eu aceasta dorinta (neexprimata) si mi-am dat seama ca prezinta anumite pericole, care in cazul tau pot avea chiar si repercursiuni mai grave decit in cazul meu. In urma votarii noii legi a Iternet-ului, care face din America "sectoristul" World Wide Web-ului", vei putea angrena Australia intr-un conflict armat cu America, daca te apuci sa injuri spurcat in e-mail. Nu fi naiv incit sa te intrebi ce are Romania Libera (sau nu) cu America. Serverele unde este gazduita Cafeneaua sunt pe undeva prin San Francisco, ori San Mateo, din cite imi aduc eu aminte si daca boului asta de Bush Junior nu-i iese pasenta cu boul alalalt de Sadaam, o sa se napusteasca pe ocazia de a mai face un razboi mititel pentru "political gain", daca tu te tii de porcarii si va ataca Australia pe la 2 dimineata, luindu-va pe "nepisate" asa cum a facut si tat-su in 91 la Bagdad. Partea pozitiva a acestei situatii neplacute in care te afli este data de faptul ca Miti este o gazda mult mai primitoare si infinit mai toleranta, chiar si atunci cind mai are unele accese de pudoare vazindu-ne cum ne pizduim noi p-aici "cu foc". Ca poate exista o diferenta de "design" intre cele doua pagini, (CRL si "La Idee") este un fapt lipsit de importanta. Ca si mine, cred ca esti un barbat echilibrat si nu vei fi "aroused beyond control" de spermatozoizii aia albastri, care se ridica perpetuu in coltul din dreapta al ecranului, reusind sa-ti inscrii mesajele pina la capat, in loc sa-ti faci sotia sa aprinda zilnic luminari la biserica romana, ca sa te tina Dumnezeu sanatos si "in putere". Iti doresc sa ai "fun" pe site-ul "La Idee", unde eu personal ma voi stradui sa-i atrag si pe cei care merita din Cafeneaua Romania Libera.
Bye mate.
Q Sambata, Septembrie 14, 2002 9:09 PM
dixit:
Bravo Nicky, asa baiatule, scoate-i dom'le pe toti de la CRL si lasa-l pe obermann cu ochii-n soare ca-i prost de bubuie...
Sisf Oz Sambata, Septembrie 14, 2002 9:06 PM
dixit:
Farame (XI) (13 septembrie) - Octavian Paler 1. Non asistenta si bolile care omoara din cauza mizeriei nu tin, oare, de politica? Nu tin de politica spitalele care se prabusesc peste bolnavi? Nu tin de politica pensiile din care nu se pot cumpara medicamentele necesare? Nu tin de politica, uneori, disperarile, paduchii, foamea? Si, daca toate acestea tin de politica, nu rezulta ca se savarsesc, la noi, crime politice despre care nu vorbeste nimeni? 2. Ideea pe care vreau s-o dezvolt in ?diversiunea? despre ?nebunia? lui Don Quijote. Raporturile sale aparte cu logica. Atata vreme cat Don Quijote ni se pare amuzant, nu intelegem nimic din seriozitatea cu care el pleaca la drum. 3. Reuniunea Diplomatiei Romane a adus la Bucuresti si consoartele ambasadorilor. Doamnele ambasador au fost invatate, pe malurile Dambovitei, cum sa se comporte pe alte meleaguri! Li s-a explicat cum trebuie organizat un dineu festiv si li s-au dat sfaturi din partea unor persoane banuite a avea competenta in materie de mondenitate. Sa fi ajuns Ministerul de Externe la concluzia ca unele din consoartele ambasadorilor nostri au un ?specific? exagerat? 4. Cotidianul britanic ?The Times? considera imnul national al Romaniei, ?Desteapta-te, romane?, unul din cele mai inepte din lume. O clipa, am fost tentat sa injur. Pe urma, m-am gandit la ironia lui Bernard Shaw: englezii, cand sunt prea plicticosi, se caznesc sa faca glume proaste. 5. In desert - spune sonetul ? Osymandias?, inspirat lui Shelley de o statuie uriasa a lui Ramses - apar, imense, doua picioare de piatra desprinse de trunchiul pe care l-au sustinut. Alaturi, pe jumatate ingropat in nisip, un cap sfaramat, cu sprancenele incruntate si buzele exprimand un orgoliu teribil din care se recompune o figura dura, autoritara. Pe piedestal, o inscriptie: ?Numele meu este Osymandias (nume dat de Diodor lui Ramses), regele regilor. Contempla lucrurile mele si te lamenteaza. Nimic altceva nu ramane?. Faraonul, despre care se zice ca, avand peste o suta de copii, s-a insurat cu cea mai mare parte a fiicelor sale pentru a evita sa se inconjoare de gineri ambitiosi, a avut parte de onoruri nu numai in timpul vietii. Gasita intr-un mormant jefuit din ?Valea Regilor?, mumia lui a fost dusa la Muzeul de Antichitati din Cairo. Dupa o suta de ani, s-a observat ca era atacata de microorganisme. A fost trimisa la Paris pentru ? tratament?. Pe aeroport, in Franta, mumia a fost primita - cum arata aseara un documentar la ?Discovery? - cu onorurile militare cuvenite unui sef de stat. 6. Emotia pe care au produs-o, la Mamaia, niste porci salbatici, ajunsi, cine stie cum (din sperietura, probabil) sa nimereasca pe plaja si in mare, m-a indemnat sa recitesc ?Rinocerii?. Cu aceasta ocazie, mi-am dat seama ca intreaga tensiune a monologului final se bazeaza pe ranjetul Ucigasului. Fara acest ranjet, Bérenger ar spune din capul locului: ?Doamne Dumnezeule, nu se poate face nimic?. Rinocerii de azi sunt dintr-o specie noua. Nu mai ranjesc. Pur si simplu, nu le mai pasa. Se prefac ca n-aud. 7. Un film cu un negru urias, inzestrat cu puteri magice si obsedat de indreptarea raului din lume, condamnat la moarte si executat pe scaunul electric in baza unei erori judiciare. Ideea ar putea fi: daca Iisus ar reveni pe pamant, ar fi rastignit din nou. Dar, azi, crucificarea nu mai face parte dintre formele de executie. Si nu-mi pot imagina o mitologie crestina avand in centrul ei un Iisus electrocutat. Cum nu-mi pot imagina una cu Iisus impuscat, spanzurat sau ghilotinat. In executiile moderne, moartea e rapida, ?eficienta?, fara agonie. Or, tocmai agonia celui rastignit a facut din Golgota un simbol. Incercand sa ?vezi? o Golgota cu un scaun electric in varf, sfarsesti prin a te teme ca Iisus n-ar putea reveni deoarece tehnologia a suprimat metafizica. 8. ?Nu ma intereseaza lumea reala?, sustine un tanar care-si petrece timpul in fata calculatorului. Nu stiu daca trebuie sa-l compatimesc ori sa-l invidiez. 9. A mai trecut, deci, o vara. Curios e ca niciodata nu avem melancolia primaverilor, toamnelor sau iernilor care se sfarsesc. Sfarsitul verii e singurul in care definitia data melancoliei de Victor Hugo, ?fericirea de a fi trist?, nu suna ciudat.
Sisf Oz Sambata, Septembrie 14, 2002 7:50 PM
dixit:
Spuneam mai an ca Oberul_CRL e un labagiu... Asa si este. A "dictat" o suspendare fara sa o anunte oficial. Acum a anulat un cont "LA CEREREA POSESORULUI" (!!?). Eu unul nu imi aduc aminte sa-i fi cerut asa ceva. Halal! pese: Baiete, cine p--da lu coana ma'ta te tine acolo?!!
A. Sambata, Septembrie 14, 2002 6:36 PM
dixit:
MV, se vorbeste despre inarmarea pilotilor. Ti se pare o masura buna de securitate?!
Secera & Ciobanu Sambata, Septembrie 14, 2002 4:16 PM
dixit:
Mici burghezi, tovarasi, cretini dvs. ... libertatea asta rau inteleasa nu inseamna neaparat ca te poti urca in avion cu bomba proprietate privata si nici ca poti deturna avionu asa cum vrea muschii tai de fundamentalist grabit sa regulezi fecioare virgine (moldovience de pe la Triaspol) in haremu multilateral interminabil ... compliments of Mohamed.
E mult mai periculos sa lasi o bomba in avion decit sa cauti "en detail" 100 de oameni nevinovati ... carora le zici "multumesc Sir/Madame ce frumoasa "beep" aveti" ... dupa ce i-ai dezbracat la piele!
Sa vedeti ce frumos m-a cautat "en detail" cu batu ... o negresa grasuta in Bahamas inainte de a ma ura in avion (dupa ce fusesem deja prin toate controalele). Pentru ea aveam mutra suspecta ... ochi albastrii. Totusi am supravietuit amindoi experienta, ne-am zimbit marunt din buze, si la revedere. Toata lumea fericita si avionu (cit de mic era) a iesit saracu din Bermuda Triangle fara sa explodeze. Daca nu ma controla putem sa avem probleme ... cel putin de natura psihologica!
Asta este ... traiesti in iepoca luminoasa a cruciadelor islamice trebe sa cobori la nivelu lor ca altfel esti foate vulnerabil! Avea dreptate W cind a zis "cruciade" in prima zi ... si a trebuit saracu sa se corecteze ca sa nu se supere "pretinii arabi" (la care trebe sa stai cu fata ... ca altfel iti dau la cap).
Pentru cei care nu au nimic de ascuns ... noile masuri de securitate nu-s placute, insa sint suportabile si mai ales NECESARE (cel putin pina se mai rareste populatia violenta). Cine stie poate one day se termina si cruciadele islamice ... si intram in societatea feudala multilateral dezvoltata chiar si in the Middle East!
Reporters.... (III) Sambata, Septembrie 14, 2002 1:21 PM
dixit:
USA

Carnivore: a programme with a wide sweep

Carnivore, devised by FBI experts, is the first major electronic surveillance software to be used by a national police force. When installed on an ISP, it can record and store all the messages sent or received traffic by the ISP's customers. Civil liberties advocates in the United States fought against it and it had hitherto never been used without prior permission of a judge. A law known as the Combating Terrorism Act, passed urgently by the Senate on 13 September, two days after the attacks, allowed the intelligence services to use it without having to seek such approval. Many US officials began criticising encryption, which allows Internet users to keep their Internet messages and activity confidential by encoding it with software. Again on 13 September, Republican Sen. Judd Gregg, in a speech before the US Congress, called for the banning of all encryption software whose makers did not supply the decoding key to the authorities. This was needed, he said, because the FBI had taken 10 months to decode encrypted files in the computer of the person mainly responsible for the first attack on the World Trade Center in 1993. David Zimmerman, inventor of the current leading encryption programme, PGP, pointed out that society had more to gain than to lose from powerful encryption, which could save lives around the world. PGP was used by human rights organisations everywhere, especially in countries ruled by dictatorships, he said.

Easing of electronic surveillance regulations

Monitoring of data on the Internet was legalised on 24 October last year when the US House of Representatives passed the "USA Patriot Act," later renamed the "USA Act." This anti-terrorist measure confirmed the authority already given to the FBI to install the Carnivore programme on an ISP's equipment to monitor the flow of e-mail messages and store records of Web activity by people suspected of having contact with a foreign power. This requires only the permission of a special court. The abuses feared by freedom of expression campaigners materialised. This spring, a US group, the Electronic Privacy Information Center (EPIC), after a legal battle with the FBI, won the right to see some material relating to the Carnivore programme. EPIC's experts found that, as part of the anti-terrorist drive, the e-mail traffic of innocent private citizens had been intercepted and spied on, in what the FBI said was "an error" caused by technical foul-ups. Encryption software has come under attack from the FBI's Magic Lantern programme, a virus sent by e-mail that can secretly record the keystrokes of an Internet user. This enables the FBI to see the code employed by encryption users and so recuperate messages written by the computer owner. As well as trying to monitor the flow of information on the Internet to check what is being said and exchanged, the authorities are also trying to use the Internet to put out US propaganda in their war against terrorism. The New York Times reported on 19 February this year that the Defense Department's Office of Strategic Influence (OSI) had proposed planting disinformation in the foreign media, mainly through websites set up and secretly run by the OSI and through e-mails sent to journalists or their offices. The revelation caused an outcry and White House spokesman Ari Fleischer quickly said President Bush knew nothing about the project and had ordered the OSI closed down.

The world's Internet cop

The US justice department also reserved the right to prosecute Internet "hackers," whether or not they were Americans or living on US territory. The authorities argued that since most Internet traffic passed through the United States, they would pursue anyone, anywhere in the world, who broke US laws concerning cyberspace as soon as the target of such electronic "crimes" passed through US channels. This step, a worldwide first, gave the United States the unofficial role of the planet's "Internet cop," civil liberties campaigners protested. But hacking can cover many activities. According to Internet security expert Mark Rasch, those responsible for any routine Internet offence - stealing computer data, minor hacking into websites or sending pornographic pictures - could be targeted by the US authorities. A rare event in the history of the Internet in November last year showed the degree of US determination. Somalia was completely cut off from the Net after the country's only ISP, the Somalia Internet Company, and the main telecommunications firm, Barakat, were forced to shut down after being accused by the US of funding Osama bin Laden's Al-Qaeda network and being
Reporters...(II) Sambata, Septembrie 14, 2002 12:56 AM
dixit:
Germany

The "Otto-Katalog" (a reference to a general mail-order catalogue): this is the nickname the media and NGOs have given the package of anti-terrorist measures devised by interior minister Otto Schily and adopted by parliament at the end of last year. The content of the law was sharply attacked by organisations defending civil liberties, freedom of expression and the privacy of personal data. The most controversial measures related to abolition of the distinction between the police and the intelligence services, who now have unlimited access to the police database INPOL. They also have access to computer-held telecommunications records, including the content of messages, data about e-mail exchanges, data allowing the authors of such messages to be found and access to phone company records. About 20 organisations have formed a coalition to denounce Schily's efforts to monitor such traffic as "a law whose legal basis is dubious, unclear and hard to assess, a law that will also not stop terrorist activity." Privacy International even awarded Schily its annual Big Brother Award for what it called his policy of spying and curbing collective and individual freedoms. It said he had contributed, under cover of the fight against terrorism, to reducing the rights of German citizens, especially the right to keep details of their personal life confidential.

Canada

Close surveillance of the Internet and e-mail is the core of Canada's C-36 anti-terrorist law, passed in mid-December last year, which makes it easier for the police to get permission to install telephone and computer listening devices. The Communications Security Establishment, a department of the defence ministry, can also for the first time in its history, listen in to both Canadian and foreign citizens. The confidentiality of e-mail correspondence has clearly been destroyed. Information commissioner John Reid, an independent official who monitors respect for civil liberties in Canada, protested indignantly in a letter to the chairman of the federal senate's justice committee, Joyce Fairburn, that the new law struck "a crippling blow" at his independence and his ability to protect a citizen's right to confidentiality.

Denmark

In October last year, the Danish government proposed major amendments to key national laws so as to combat terrorism more effectively. Under this blanket heading, they affected laws concerning justice, internal affairs, the economy and taxation. The Internet and new technology have been especially targeted. The government asked the justice ministry to take steps to legalise retention of details of phone calls, Internet activity and e-mails and to allow police faster and easier access to such material. On 31 May this year, the law authorised officials to keep data of this kind for up to a year. The anti-terrorist law went further, by allowing the intelligence services (PET) and the police to freely consult this data without prior permission by a judge. The police can even install on the equipment of ISPs e-mail interception technology similar to the Carnivore programme used in the United States.

Spain

The lower house of the Spanish parliament passed an Internet law, the LSSICE, on 27 June this year, with the aim of fighting cyber-crime and terrorism on the Internet in Spain. The measure, put together by the science and technology ministry, includes anti-freedom clauses in the eyes of those who believe that the Internet should exist with minimal controls. The law obliges ISPs to keep details of their customers' Internet and e-mail activity for at least a year. But opposition deputies managed to push through an amendment to bar police and intelligence officials from using such data without court permission. Opponents of the new law were dismayed because they expected the deputies to water down the original bill. In fact, the final version was more repressive than the initial draft, especially where ISP retention of connection records is concerned. The methods to store such data are not spelled out, which has raised fear of abuses. It remains to be seen which authorities will be able to shut down sites deemed to have "harmed values" without undermining freedom of expression. This freedom is recognised and defended in the national Constitution, whose Article 20 notably protects the right to "freely send or receive truthful information by any means of communication."

United States

The 11 September attacks in New York and Washington last year and the presumed use of the Internet by members of the terrorist commando to contact each other and prepare the operation handed a victory to advocates of very tough security measures and strict regulation of the Internet. The campaign to get control of the Internet began just a few hours after the attacks, when FBI agents went to the head offices of the country's main ISPs, including Hotmail, AOL and Earthlink, to confiscate details of possible e-mail messages between the terrorists. The online magazine Wired reported that FBI agents also tried to install the Carnivore surveillance system (since renamed DCS 1000) on the main ISPs based in the United States. It said they had turned up at ISP offices with the software and offered to pay the cost of installation and circuits. They had demanded and obtained material from certain e-mail accounts, most of whose names began with the word "Allah."
Reporters without borders: Internet Desk Sambata, Septembrie 14, 2002 12:52 AM
dixit:
For more informations and details, please contact Loďck Coriou :
phone : 33 1 4483-8461 (France)
mail : loick.coriou@enduring-freedoms.org
Internet Desk


11 September 2001 - 11 September 2002

The Internet on probation

Reporters Without Borders defends freedom of expression. This goes hand in hand with press freedom but also with the free flow of information on the Internet and preservation of confidentiality there. This report highlights the serious battering the Internet has suffered since the 11 September attacks in the United States.

Since the mid-1990s, a number of governments and international institutions have sought to control the Internet through laws and regulations. They have been quite successful. The campaign against terrorism and the security excesses it produces have speeded up the trend.

One year after the tragic events in New York and Washington, the Internet can be added to the list of "collateral damage" caused by the general spate of security measures. As a result, basic cyber-freedoms have been cut back.

The countries usually criticised for not respecting human rights and freedom of expression - such as China, Vietnam, Saudi Arabia and Tunisia - have become schizophrenic about the Internet. They have encouraged its growth as a tool of state propaganda or economic interests, but at the same time moved to control it and clamp down on criticism, argument and hopes for democracy expressed online.

Since the 11 September attacks, these "enemies" of the Internet have taken advantage of the international drive against terrorism to strengthen the police and legal machinery they have installed to put the Internet under surveillance. They are also using it to step up pressure on cyber-dissidents.

This is what has happened in China where the government is trying to contain the growth of cybercafés and where, on 30 August this year, there were 30 Internet users imprisoned. Some 14,000 cybercafes were closed in the space of a few weeks this summer. A cyber-dissident was sentenced in August this year to a record 11 years in prison. The authorities have also obliged Internet service providers (ISPs) and Web portals to sign self-censorship agreements. In a major error, the US giant Yahoo! was among those who signed.

In Tunisia, the regime of President Zine el-Abidine Ben Ali is also skilfully riding the wave of anti-terrorist measures to tighten the screws on cyber-dissidents. This June, one of his strong critics, Zouhair Yahyaoui, founder of the website Tunezine.com, was sent to prison for two years and four months.

But the Internet is not just under siege in countries traditionally hostile to freedom of expression. It is also threatened in Western democracies, where many countries have passed laws, taken measures and adopted practices that are putting the Internet under the ferrule of the security services. These governments are introducing generalised retention of details of e-mails sent and received and of what websites people visit.. This turns ISPs and telephone companies into a potential arm of the police. Access to this mass of information is being given with alarming ease to police and intelligence services. This unprecedented abuse means all citizens are theoretically under suspicion.

Such measures include Resolution 1373 on fighting terrorism, approved by the United Nations Security Council on 28 September last year; the USA Patriot Act adopted by the US Congress on 24 October last year and various orders of President George Bush before and after this act; the amendment of the European Directive on Protection of Telecommunications Data and Information approved by the European Parliament on 30 May this year; the passing of laws by the parliaments of many countries around the world; and the recommendations of the G8 nations summit and of the European police body, Europol.

The United States, Britain, France, Germany, Spain, Italy, Denmark, the European Parliament, the Council of Europe and the G8 nations have all challenged cyber-freedoms over the past year. Yet these are countries with secular and democratic traditions whose citizens fought long and hard to win their right to free expression, the confidentiality of mail and the right of journalists not to reveal their sources.

What would the citizens of Europe and elsewhere do if they were told a law had been passed allowing what they sent through the post to be routinely read by the police at any time? They would be outraged at such restrictions on their freedom. Yet these are exactly the kind of measures that have been taken or are being taken concerning the Internet. We therefore need to be much more vigilant.
:-) Sambata, Septembrie 14, 2002 8:34 AM
dixit:
"A" : Cei care sufera astazi prin pierderea celor dragi la WTC au inteles cu ocazia acestei imense tragedii, cum este privita America astazi Asa este facuta viata, sa conduca lumea cel mai tare. Si totusi, ce pacat ca numai tehnica sa cunoasca progres, in vreme ce sufletul omului devine tot mai feroce si primitiv! Urmarile sunt de prevazut si de temut.

Adinc!
Si gingas domnule!
V-ati dat cumva cu presuputza sau cu presupitza? :)))))))))


Danny Los Angeles Sambata, Septembrie 14, 2002 7:53 AM
dixit:
Badie Gogu, eu zic asa ca prostu, ca pa undeva fusasi norocos, fusasi norocos, ce mai. Pai daca aia nu sedeau pa muieri si le venea dracu fo idee, ca-i stii cum sunt, de nu discrimineaza intre femei, barbati, oi si camile, bateai toate recordurile la alergat prin desert si ti s-ar fi rupt si matale de munca si profit, ca si lor. Eu am mare respect pentru cei pe care-i tin nervii sa sada cite doi trei ani pa la arabusi pin judet, mai ales cind ma gindesc la ce se face un biet necajit care-si ia si el una d-aia cu plapuma pa ea din cap si pina-n picioare si-o duce acasa. De unde naiba stie ca nu-l ia plinsu cind da aia "combinezonu de zbor" jos. Macar aici la noi in depravarea asta de occident stii naibii pa ce te bazezi, chit ca mai iei si p-aici cite un "arici" de la d-alea de le zice "wonder-bra", sau de la pernute bagate la "shto" prin nadragi, sa dea bine la privit. in alta ordine de idei, tocma' te cautai pa la Walrus, da' nu-l vazui pa Fanescula.
B de pe terenul cu zgura 2 Sambata, Septembrie 14, 2002 6:52 AM
dixit:
Draca A eu nu serveste ca am rau daca imi arunc privirea dupa minge in inaltimile dumneatale! Eu bat adversarul doar in ...tyBreak
S&C Sambata, Septembrie 14, 2002 6:42 AM
dixit:
Mai copilasi penibili ... petrolul si energia e "globalizata" de vreo citeva decenii (cincinale din alea duble)... "comoditate" cum zice astia la taraba pietii lu conu Kakaberg, mincati-as! America cumpara foarte putin petrol din Middle East din motive geografico-economice ... e scump transportu, ba! Dar asta nu conteaza, America consuma ca are industrie si oameni care "merge" inca la servici cu automobilu, se spala zilnic cu apa calduta, triesc in vizuine incalzite sau racite (dupa anotimp ... samd), la fel si la "locu de munca" scl. Daca se rupe distributia (din cauza vreunui tembel a la "Irak-Sallam" sau Iran) preturile merg in sus ... pe tot globu ... si iese cu bubuiala majora. Oare de ce l-au scos pe Sallam din Kuweit? De amoru familiei regale? Nicidecum ca "americanii e republicani" si nu monarhisti constitutionali kuweitieni! Cei care vor avea de suferit cel mai mult sint tot cei mai amariti ... care nu o sa-si permita sa mai plateasca. Absolut toate economiile lumii sint ostatece energiei ... adica si petrolului arab sau de oricare alta natie (producatoare/exportatoare semnificativa). Revenind la arabi si la cruciada islamica contemporana ... astia abia acum ajung in secolu XIII, mincati-as. Fara tehnologia vestului ... arabii dau muie la camile si se bat intre ei in pumni sau cu palosu. Asa ca relatia cu vestul e cel putin bilaterala. Voi de ce credeti c-a fost bombardat Ploiestiul de doua ori (in tot atitea razboie mondiale) ... iar Bucurestiul n-a fost atins (Hitler a vrut sa-l bombardeze de razbunare (pe Bucuresti) dupa "glorioasa" intorcere de arme "antifaciste si antihitleriste" de la 23 August ... dar noroc ca nu s-au executat ordinele)?
Gogu de la Buda--fara Pesta Sambata, Septembrie 14, 2002 6:39 AM
dixit:
Coane Danny, ....auzi bre!...stau linistit la Buda si cujet. Fac economie si folosesc Al Ahram ca are hartia fina si putina cerneala ca aia scriu cu betzisoare...Vaz io ca pa pagina doi e lista cu aia de bagara terror in america lu Buchsa...Io is afluent in araba veche si in dialectele limitrofe si cetii...pai aia erau din Arabia lu saud nene. Ia zii mata lu Gica fenta ala de la Belaia Doma sa dea cu bombardeau in nesipu din Saudia nene..ca acolo e teroristii lu Ben Hur ala sau cum ii zice. Acu citesc boletinu meteo: 54 la umbra camilii si simun din sectoru est vest sud nord... Salam sugiuc ghiuzel efendi Alah hambar!
A. Sambata, Septembrie 14, 2002 6:35 AM
dixit:
B de la 2,
Imi pare rau, omule, dar nu inteleg ce doresti sa imi spui :O)
Gogu de la mahala dar cu baraca pi centru Sambata, Septembrie 14, 2002 6:27 AM
dixit:
Bace Danny, ..iote ce patii io la aia cu patrafiru-n cap. Cand eram io tanar, si frumos foc, ma transferai in interesu lu serviciu.....Servesc patria!...la aia ce tzapuresc bambara...Cand era soare si frumos, pa la 5 de dimineata, Gogu era pa tarla. Bosimanii erau calare pa muieri si pa la 8 le venea sa mai...munceasca. Cand le esplicam io cum e daravela cu salata ei se scarpinau democratic la oua....cand trecui la dizele si pompe aia erau cu deshtele tot in itzari...La 9 semnai armistitziu si ma bagai la umbra. Ziua lua farsit si bosimanii trecura la soi...ca obosisera deshtele. Freo 4 ani incercai io sa pricep cum e chestia cu deshertu si camila..da tot dejaba. Cand trasaram linie freo cateva bune milioane de dulai se dusesera pa Niger si bosimanii tot la scarpinat au ramas. Mai da-i in,,,Doamne iarta-ma...da nu merita sa-ti rupi oasele pa niste puturosi. Nici cu arabetii nu mi-e rusine....Io raman la babaroase si ma cam doare vag in tartitza de drepturile lu omu, capitolu coishpe din ciarta onu sau ca sadam da cu pleazna unde vrea dorsolombaru lui... De freo 5-6 secole lumea e condusa numai de bezmetici si labagistrii.... Mai bine sa vina tarafu si gurista decat sa te uiti la CNN...barem nu dai in dambla. Hai salut voios de pionier.
A. Sambata, Septembrie 14, 2002 6:15 AM
dixit:
Danny, este posibil ca eu sa nu fi citit corect expresia de pe fata lui Bush.
In rest, pacat de bietul magarus ramas fara coada.
B de la 2 Sambata, Septembrie 14, 2002 6:06 AM
dixit:
Domnule A,in alte cuvinte cu trimiterea ta pompoasa la chapter 11 subparagraf II mai spre stinga decit spre dreapta vrei sa-mi dai material de rumegat? Mai era unul aici care nu servea! Vazi ca Ionick si Danny au mai mult timp sa-ti explice de ce! Cu stima,ascuns dupa virgula,B.
A. Sambata, Septembrie 14, 2002 6:05 AM
dixit:
Ionick,
Intr-adevar este gresit de particularizat cum am facut eu mai devreme, caci istoria este un lant de fapte trecute prin prisma carora privim pe cele prezente. Este insa de actualitate decizia SUA de-a intra in razboi cu Irak (alte tari nu vor), apoi comemorarea 9/11, si de aceea mi-am concentrat vorba asupra SUA.
Toata istoria omeneasca este aproape numai o colectie de razboaie, de jafuri ("imperii"!) si de asasinate. Este un joc de sah gigantic. Dar de la tarile civilizate avem asteptari mari, caci astea detin pe linga bogatie, si inteligenta.
"Oamenii buni" din lume vorbesc impotriva razboiului, dar nu fac nimic efectiv contra lui. Pe de alta parte, cei care din diverse pricini vor razboiul, sunt uniti pentru ca au un scop. In general, acela este de a-i domina pe altii, pentru "a le lua ceva din farfurie", iar consecintele actiunilor lor se traduc in acte de razbunare si avertisment poate (atentatul terorist 9/11).
Progresul tehnic nu reprezinta aroganta Occidentului; in nici un caz nu am spus asta. Aroganta exista insa cind sunt incalcate legi internationale care privesc apararea dreptului fundamental al omului, adica viata, sub nu stiu ce nenorocit de pretext ori din ignoranta, care se traduce de fapt intr-un conflict bazat pe interese economice.
Cine si de ce a creat ONU, daca este numai o masca sub care se petrec numai porcarii? Serveste ca teren de discutii, schimburi de informatii si influente, se spune. Tot cei care vor sa conduca lumea si azi au facut ONU!
Ideea unui "guvern mondial" este veche, si a fost mereu o utopie. Sperau sa aibe un instrument prin care sa dea directive tuturor. Nu prea le-a reusit si atunci, ONU este un club unde lumea merge sa mai afle ce si cum... O aparenta, in fond.
Iata un exemplu de ignoranta americana: ai auzit, cred, de shooting-ul din Columbine Secondary School. Ei bine, in acea zi neagra, SUA a aruncat in Kosovo cel mai mare numar de bombe. Sa ne mai intrebam ce cauta in Kosovo?
Din pacate lucrurile nu sunt anapoda, ci iata ca, legea junglei este mai tare decit legea gravitatiei ...
Danny Los Angeles Sambata, Septembrie 14, 2002 6:02 AM
dixit:
Draga A, informatiile tale cu privire la fata alba a "presedintelui" Bush, din primele momente ale atacului terorist, sunt eronate. "Trepadushu" i-a soptit la ureche urmatoarele:
"Auzi ba, cred c-ai belit-o. Atacara teroristii World Trade Center in New York si trebuie acum sa citesti instructiunile pentru situatii de acest gen" Cum dracu sa nu se albeasca prostovanu' la fata, cind vine vorba de citit?
Danny Los Angeles Sambata, Septembrie 14, 2002 5:40 AM
dixit:
Am vaga senzatie ca toti criticii Americii si a politici ei de "exterminare" a terorismului international ar deveni peste noapte cei mai aprigi militanti pentru campaniile duse impotriva lui Sadaam, Bin Laden, Arafat si toti ceilalti "strengari" care comanda olitele de noapte pline cu C4 cu care se duc arabusii sa-si revendice acele 70 de virgine, la dreapta lui Mohamed, in cazul (nefericit fara indoiala) in care le-ar fi murit si acestor critici o persoana apropiata (ruda sau prieten), in atacul terorist din Septembrie 2001. Este fara indoiala absurd gindul ca macar unul din noi, cei care ne dam cu presuputza prin diverse cafenele, detine atit explicatia situatiei prezente din aceasta lume imperfecta, cit si vreo solutie viabila. Ce facem noi este sa dam friu liber unor opinii (mai documentate, sau mai putin documentate) care se bazeaza in exclusivitate pe simpatiile purtate unor popoare, cauze, moduri de viata, religii si asa mai departe. Ceea ce pe mine personal ma amuza pina la posibilitatea reala de "a pata drapelul" de ris, este tendinta unor declarati anticomunisti de a sugera Americii o politica de ajutorare a tuturor amaritilor din aceasta lume, citeodata chiar in dauna intereselor proprii, uitind, sau facindu-se ca uita, participarea acestei tari in enorm de multe programe de ajutorare a tarilor sarace, sau in curs de, dezvoltare precum si a faptului ca o astfel de atitudine a stat la baza mult hulitei filozofii comuniste. Pai nu asta mormaiau comunistii, cum ca egalitate, bunastare si dreptate pentru toata suflarea omeneasca? Dragii mosului, Ionick a citat la un moment dat un articol referitor la frecventa cu care locuitorii tarilor arabe pun labutele lor experte in minuirea Kalashnikov-ului si a explozivelor de tot felul, pe niste carti, sau alte materiale menite sa aduca pregatirea si intelegerea vietii in rindul oamenilor, pe trepte superioare. Este oare un mister in mintea oricarui individ de pe aici, faptul ca actele teroriste si fanatismul religios sunt consecinte directe ale intunericului cultural-educativ din aceste tari arabe? Este oare tot un mister faptul, ca inainte ca America sa poata fi acuzata ca nu trimite banii de chirie, de lumina, gaz, apa si pentru plata ratei la masina, fiecarui arabus amarastean, ar trebui acuzati cei care in pofida resurselor petroliere din majoritatea acestor tari arabe, isi tin popoarele pe care le conduc in cea mai neagra mizerie economica, ei traind insa in palate, in acelasi timp indoctrinindu-i religios si aratind cu degetul inspre America, responsabila numarul unu pentru toate nenorocirile bietilor arabi, in mintea lor perversa? Cineva mentiona faptul ca America ia cu japca petrolul arabusilor si d-aia mierlesc bietii beduini de foame. Inexact! America plateste bani buni pe acest petrol, bani cu care beduinii tot de foame o sa mierleasca pentru ca ei nu vad un cent din acesti bani, toti orindu-se in visteriile guvernantilor si ai oamenilor de afaceri arabi. Beduinii si ceilalti amarasteni dupa ce se vor fi saturat sa ofere "farmece frantuzesti" camiloilor cu care umbla brambura prin desert, vor fi folositi pentru mirlanii ca cea din 11 Septembrie. A fost asa repede uitat exemplul Iranului care pe vremea Sahului Reza Pahlavi Ariamer ajunsese la acea emancipare religioasa si sociala care adusese tara extrem de aproape de modelul european, sau american de viata, tocmai datorita normalizarii relatiilor cu America si celelalte tari? Ce se intimpla in tarile arabe la nivelul vietii cotidiene este greu de inteles, sau acceptat, chiar si pentru cei dispusi sa aduca argumente religioase in discutie, sau traditiile culturale, greu accesibile intelegerii unor oameni crescuti, educati si traiti in "sistemul" euro-american. Tratamentul la care sunt supuse femeile in lumea araba ar putea fi un motiv suficient de bun sa li se trimita cite o escadrila de bombardiere pe capatina in fiecare zi, (ei hai sa nu ma dau mai bun decit sunt; parca unele dintre reprezentantele sexului frumos merita citeodata niste picioruse in cur) ca sa nu mai pun la socoteala religia mahomedana in sine, care ii socoteste "infideli" pe toti cei care nu o impartasesc, uciderea unui astfel de infidel fiind considerata un act glorios, cu recompense pe masura, in viata de apoi. Sub nici o forma nu vreau sa vehiculez ideea ca America duce o politica externa perfecta, sau ca dobitocul sinistru ajuns la Casa Alba prin frauda electorala, nu foloseste acest pretext superb (lupta impotriva terorismului international) drept metoda pentru a-si sutine interesele politice personale, care altminteri ar avea tot atitea sanse de succes pe cite am eu sa fiu ales presedinte al Americii in 2004. Nicidecum! Ceea ce incerc sa spun insa este faptul ca nu putem noi cei aflati departe de toate sforile care se trag in politica mondiala, plasa etichete pe anumite stari de fapt, evenimente, sau situatii internationale, conferindu-le caracter de adevaruri absolute. Noi citim o groaza de materiale, ascultam, sau urmarim stirile la radio si televiziune si apoi filtram fiecare noianul de date, functie de ce ne convine, sau ne este pe plac, dupa carem tabarim pe keyboards pentru a lumina pe aia "mai prosti ca noi". Ce gluma buna! Diferentele de opinie vor exista pina cind lumea va fi repopulata de dinozauri, oamenii disparind, fiindca o sa ne "pricepem" sa distrugem civilizatia, ori ca o sa vina "Al Batirn" si o sa ne-o traga in freza, dar ca vreunul dintre noi, muritorii astia de rind, sa ne putem erija in cunoscatori in toate chichitele lumii asteia, n-o sa se intimple cit ii haul si dirlaul. Pe cei care isi inchipuie insa ca sunt capabili de a da raspunsuri si solutii la problemele lumii i-as intreba citeva lucruri. Ce ar fi trebuit America sa faca dupa ce s-a intimplat mirlania din 11 Septembrie? Sa fi dat un comunicat in care se facea autocritica politicii externe de la Jefferson incoace, dupa care toti banii de la Welfare Department, folositi de femeile "african american" cu 8 copii, in timp ce "the estranged husband" vinde linistit droguri si se "bucura" de trupul femeii albe, mult mai pe placul sau, sa fi fost trimisi in tarile cu ridicat potential terorist, fiindca aia sunt suparati fleasca, pentru ca nu primesc un ajutor cit de amarit, de la americani? Sau poate ar fi trebuit instituit un program guvernamental de ajutorare a celor care urmau sa isi piarda sotii, sotiile, fratii, parintii si alte rude in niste atacuri viitoare, faptasii primelor atacuri neputind fi pedepsiti, pentru simplul motiv ca America ar incalca mai stiu eu ce pacte internationale cu privire la neagresiune? Dupa cum s-a observat "la autopsie" cererile "cu frumosu" de a fi predat Bin Laden s-au soldat cu preconizatul raspuns "Muie" din partea Talibanilor, iar atunci cind au fost "putin cercetati la gaoaza" cu niscaiva "smart bombs" multi au inceput sa guite ca America e de vina pentru "collateral damages" adica civilii care au mierlit in timpul razboiului din Afganistan. Nimeni nu s-a gindit sa-l trimita pe seful ONU, badia Onan, sau cum il cheama, cu maciuca lui facuta din femur de leu, sa-i critice aspru pe talibani si sa-l aduca legat burduf pe Bin Laden in America unde Marcia Clark impreuna cu ingineru' alalalt, Christopher Darden, ar fi bagat si acest proces in pamint, lasind un juriu (jury of his peers) format din rudele din America ale lui Mohamed Ata sa-l gaseasca nevinovat pe Bin Laden, asa cum s-a intimplat si cu "amicu" O.J. Intrucit nu prea mai dau pe la Sultanatul CRL, unde "Harun Al Rashid" taie si spinzura cum vrea "maciuca" lui vesnic nemingiiata, voi putea citi toate solutiile pe care sper sa le vad afisate acilica.
Ionick Sambata, Septembrie 14, 2002 4:07 AM
dixit:
SR, multumesc, vazusem si m-am inregistrat la chestia free, am acces la unele articole, dar nu si la acela, din pacate; promitea sa fie interesant.
Ionick Sambata, Septembrie 14, 2002 4:05 AM
dixit:
A., greselile americanilor fata de zona araba nu sint de azi, de ieri. Nepasarea si miopia lor l-au impins pe Nasser in bratele rusilor, n-au sesizat si incurajat dorinta de modernizare in alte tari arabe inainte de a se instala acolo acolo un socialism lesinat, au sprijinit neconditionat Israelul si dupa anexarea teritoriilor, la inceputul decadei '80. Dar in privinta petrolului, ce vad eu e ca tarile din Golf s-au imbogatit vinzind petrolul cui are nevoie, nu doar americanilor. Vestul are nevoie de petrol, arabii de tehnologie si dolari. (Ca dupa aia dolarii sint distribuiti ca dracu', asta-i alta poveste). A fost invadata vreo tara araba pentru embargoul din '73 ? Tot ei au dat iar drumul la tuturoi, cind au vazut cum se goleste pusculita.
Razboaiele si macelurile de oameni nevinovati: fii putin mai specific. America are pe suflet pacate de politica externa mult mai mari decit cele pentru care e injurata azi. Au facut prapad in Filipine, acum o suta de ani, actiunea a fost departe de nivelul intentiei in Vietnam, iar in America de Sud s-au purtat ca hotii la dude. Dar nu cred ca au nici pe departe monopolul porcariilor cind e vorba de lumea araba. Iordania a facut un macel teribil cu palestinienii in '70. Kuweit '90: mii de morti in citeva luni, femei violate in masa, plus gestul de dement de a da foc sondelor si a varsa petrolul in mare. Algeria, dupa '92: o suta de mii de oameni macelariti in citiva ani (sate intregi cu femei si fete ucise pentru ca nu purtau uniforma ninja). Si cite-or mai fi.
In privinta cladirii bunastarii pe jaful de la altii. Turcii au luat numai de la noi zeci de mii de tone de aur si uita-te cum o duc azi. Spania si Portugalia isi impartisera Lumea Noua si le-au trecut prin miini bogatii de neimaginat. Cind au fost primite in EU, erau cele mai sarace tari din Europa Occidentala. Inseamna ca mai conteaza si altceva decit sa ai acces la bogatii.
DAR... my point e ca cineva care se suie cu sotia si copilul in avion sau se duce la serviciu nu trebuie sa piara cum a pierit din cauza politicii tarii sale. Daca McVeigh are o nemultumire cu guvernul SUA si ca si-o arate isi detoneaza camioneta sub ferestrele unei cre$e, pe mine nu ma mai intereseaza ce are de spus. Daca niste arabi fac ce au facut pentru ca "Allah le-a poruncit sa loveasca America", atunci, cu toate rezervele pe care le am fata de americani, ii voi considera indreptatiti sa se apere cum vor. Ce-ai fi zis daca acum citiva ani reusea figura cu avionul proiectat in Turnul Eiffel ? Ca francezii merita o lectie pentru Indochina si Algeria ? Ca in definitiv turnul ala semnifica aroganta Occidentului ?
Uichend fain. Despre articolul araboaicei nu mai stau acum sa scriu, mai vorbim pe luni incolo.
A. Sambata, Septembrie 14, 2002 12:08 AM
dixit:
Tot pentru B seful de...
Mai este vorba si de drepturile fundamentale ale omului, despre care gasesti informatii tot la titlul pe care ti l-am sugerat mai jos.
A. Sambata, Septembrie 14, 2002 12:04 AM
dixit:
B tot din alfabet, banii cheltuiti pe joaca de-a razboiul ar putea fi folositi cu cap. Mai lasam lumina aprinsa nitel ca sa citesti cu atentie. Incearca si CHAPTER VII ACTION WITH RESPECT TO THREATS TO THE PEACE, BREACHES OF THE PEACE, AND ACTS OF AGGRESSION din Carta ONU, poate iti foloseste ca intelegi cum sprijina SUA democratia.
Dorinella Tiraspol Sambata, Septembrie 14, 2002 12:01 AM
dixit:
Vai de mine, dar nu inteleg. De ce se face atita circ pentru incetarea emisiunilor postului OTV si de ce minte CNA-ul? Decizia desfiintarii postului era luata inainte de emisiunile incriminate iar in ultimile zile Dan Diaconescu nu a facut decat sa-si regizeze iesirea din scena in mod spectaculos. Nu m-ar mira sa-l vedem hopa tzopa intrand in politica. Eu cred ca televiziunea asta a fost infiintata cu banii FNI-ului (adevaratii propietari ai postului, conform lui Ralu Filip de la CNA, sunt Diana Voiculescu si Marian Munteanu) si in spatele lui se afla regizorii evenimentelor din '89. Si nu e deloc intamplator faptul ca OTV-ul a disparut tocmai acum cam UE face anchete financiare in Romania.
B Vineri, Septembrie 13, 2002 11:44 PM
dixit:
Domnule sefule de ... alfabet,daca te-ai interesa sa vezi cam cu cit participa America la bunastarea popoarelor cu foamea-n git,cele in special unde barbosii si tantile voalate se inmultesc invers proportional bunastarii materiale atunci sefule A. n-ai mai baga ideii utopice cu paradisul teresru pe banii americanilor fara mafioti gen Nastase care sint premianti la datul cu grebla!Acestea fiind spuse ii rugam pe XYZ sa stinga lumina cind ies din conferinta!
A. Vineri, Septembrie 13, 2002 10:22 PM
dixit:
Ionick,
Vad cam asa: SUA si-a cladit parte din bunastare pe resursele naturale "supte" de prin tarile din Middle East, considerind teritoriile tarilor bogate in oil, proprietati personale.
Stiute fiind astea, este usor de justificat violenta omului de rind, needucat si asuprit, dar indoctrinat (indiferent de nationalitatea si religia lui). Needucatul asta este hranit zi de zi de leaderii sai (inteligenti si criminali) cu propaganda anti-americana la care se adauga mizerie economica. Liantul acestora este religia. Si iata cum dintr-un melanj apare o arma indestructibila!
Exista ura exacerbata impotriva americanilor deoarece cu aroganta unei superputeri economice, dupa ce isi face plinul, SUA face si ordine pe teritoriile acestor tari (direct ori indirect) stirnind razboaie, macelarind oameni nevinovati, incalcind prevederile Cartei ONU.
Araboiaca ce a scris articolul este contrariata intrucit observa ca tinerii lor copiaza modul de comportament (deocamdata) american, cel al unui popor pe care arabii il urasc. Islamul pierde incet incet partida spre bunastarea poporului american.
Este pueril sa ne imaginam ca nu vor mai exista razboaie. Cu toate armatele lor americanii tot nu l-au gasit pe Bin Laden. N-au fost americanii "destepti" sa declare razboi impotriva terorismului? Nu-l gasira pe Bin Laden, se razbuna pe Saddam.
Insa cu banii viriti in armament SUA ar putea face minuni pe plan economic in tarile subdezvoltate in loc de razboaie si multe din disensiunile materializate in atacuri teroriste de genul 9-11, s-ar atenua cel putin. Prin ceva ajutor economic, s-ar produce educarea maselor largi de amariti, iar liderii teroristi si-ar pierde suporterii de astazi.
Securistul Vineri, Septembrie 13, 2002 10:16 PM
dixit:
Cod lamiie! Alerta legera,agrumata si plina de vitamina C!S-a furat din contributia mea precedenta un NU ! Gasitorul drept recompensa este abilitat sa il puna la loc! Servesc Partia!
Securistul Vineri, Septembrie 13, 2002 10:12 PM
dixit:
Dragi ...dragi,domnul Burebista a fost clar si raspicat asadar va rog sa umblati cu tertipuri de genul Gogu de la depou Filaret ecetera. Domnul Burebista este atasatul cultural al Ministerului Adevarului,el vede care sint adevarate si tot el supune .. o opinie de valoare drept incheiere in care citeaza in ordine crescatoare toate viciile descoperite!Fiti amabili va rog deci cu domnul inginer pina eu...Servesc Patria!
A. Vineri, Septembrie 13, 2002 6:56 PM
dixit:
Calare:
Ai smuls coada magarului crezind ca-i friu. Tot asa n-ai observat ca presedintele american s-a albit ca foia de hirtie cand a aflat de atacul terorist. Pai tu voiai ca trepadushul ala sa-i povesteasca despre atacul terorist ca pe postul national, mai palarie strimba? I-a zis un cod ce se traducea in "atac terorist/urgenta". Multumit? Ia acuma magaru' in circa ca sa te ierte ca i-ai smuls coada.
Burebista Vineri, Septembrie 13, 2002 4:42 PM
dixit:
Gogu de la depou Panduri - vatman clas 2 cu sabii si frunze. Emeritus in absentia, multumesc de invitatie, dar nu servesc. Noroc!
SR Vineri, Septembrie 13, 2002 3:13 PM
dixit:
Ionick, te poti abona "free" pentru un acces limitat.
Ionick Vineri, Septembrie 13, 2002 9:33 AM
dixit:
O sotietate fara printipuri, va sa zica ca nu le are
[...] There are certain basic standards of dress and behavior that should be adhered to in an Islamic society. Men and women are supposed to be decently covered and behave respectably in public places in a Muslim land. Muslim women should not go out in mixed company wearing heavy make-up or strong perfumes. But in our society now, there are certain young women who equate modernity with a need to abandon their values.
Recently, at a shopping mall, a group of these young women stuffed themselves into an elevator with me. Even though I didn?t know them, I felt terribly embarrassed for their families. These teens had perfumed themselves with scents so overpowering that it was impossible to breathe comfortably in the confined space. The lower portion of their faces were covered, but their eyes were made up with sparkling bright blue and green powders plus heavy mascara and eyeliner. They had on sandals with platform soles at least six inches high and tightly cut abayas. Numerous bangles and rings adorned their arms and hands. Their fingernails and toenails sported outrageous manicures. Ragged, frayed jeans peeped out from under their cloaks. They talked loudly and giggled constantly on the short ride to the second floor.
Unfortunately, I had the opportunity to view their effect close up as the young lovelies had squeezed my son into the back, right corner of the lift. He had been forced to plaster himself to the wall to avoid touching them. Sensing his distress, they?d crowded even closer until eventually he?d been holding our shopping bags against the front of his body as shields. Even after the women sashayed out of the elevator, my son couldn?t move for a moment. His eyes were practically bulging out of his head. It turned out that he?d been holding his breath as he was afraid that the hideous combination of their designer colognes would set off his asthma. I helped him out of the elevator and we sat down on a nearby bench until he recovered. [...]
Ionick Vineri, Septembrie 13, 2002 9:20 AM
dixit:
SR, cind am vazut cit costa abonamentul la Jane's, mi-a trecut curiozitatea :)
Uite reversul lobby-ului pro-Irak.
CAIRO, Sept. 11 (UPI) -- Saudi Prince Talal bin Abdul Aziz said Wednesday the Arabs back a U.S. strike to topple Iraqi President Saddam Hussein and that publicly expressed opposition to such a move was merely propaganda for local consumption.
"There is a covert Arab-Western consensus on the need to topple Saddam," Talal told the Egyptian opposition daily al Wafd.
Talal, a half brother of King Fahd, is well known for his calls for reform in Saudi Arabia, such as his approval of Western-style elections, a practice unknown in the kingdom.
"When the Arabs claim that they are against hitting Iraq, they just want to appease Arab public opinion and because they fear innocent people in Iraq being harmed," he said.
Talal played down as exaggerated and blown out of proportion the ill effects that Arab countries say they fear U.S. military action would have. Amr Moussa, the secretary general of the 22-nation Arab League, said last week such action would open the gates of hell and cause major instability in the Middle East.
"The negative consequences already exist as the Arabs are divided and cannot agree on anything that might help the Iraqi people, in addition to the fact that Israel is playing with us," Talal said.
The prince, who holds no official post in his country, said a U.S. strike was inevitable and the U.S. administration was determined to topple Saddam, though it had not fixed when or how it was to be done.
The United States intends to change the regime in Baghdad even if international weapons inspectors return to Iraq, he said.
The whole world, including Arab states, Talal said, want the intervention to be backed by the international community and approved by the United Nations.
"Even Russia and France are seeking to safeguard their interests in Iraq regardless of who is president," he said, adding, "They all want a share of the cake in Iraq which sits on the world's second-largest oil reserves."
Gogu de la depou Panduri - vatman clas 2 cu sabii si frunze. Emeritus in absentia Vineri, Septembrie 13, 2002 6:28 AM
dixit:
Bade Burebista...mai avanseaza bre oleaca in istorie...da-te Stefan cel Mare...vei intelege cum se facu prima locomotiva la Pascani numa cu ciocanu si patentu. Nu stii ce e patentu?..atunci da-te Mozart....si as o sa afli ce e ala televizor... Ofvidershalan!
S&C Vineri, Septembrie 13, 2002 5:12 AM
dixit:
"Joi, 12 Septembrie 2002 13:14:37 (GMT-7) Kronberg (Canada) Secerica, Vezi, baietzica ca exista Dumnezeu ? Nici n-apucai sa-tzi multzumesc de "complimente" ca si primii de la Arhanghelu' Ober 20 de zile de injurat pe alte chaturi... Ping-pong-ul e iubirea mea dintre toate sporturile cite exista... oricind dispus... dar... in afara orelor de lucru. Bye."
Are dreptate Oberu la care te-ai plins cu lacrimi de crocodil cumsecade, sint vinovat ... (am rostit adevaru al dureros prea direct) ... mesajul va era adresat "in integrum"!
Oricum, foarte interesanta ipoteza dvs. de "beep specialist" prin care Dumnezeu ar lucra la RL. Va inteleg si necesitatea spirituala prin care pupatul in cur trebuie sa-l practicati la modul concret ... popoul divin al dlui. Ober. La fel de interesanta aceasta ipoteza ca deja faimoasele analize de Market (taraba). V-am zis c-am facut citeva milioane urmind sfaturile dvs.? Just kidding ... sa nu va zgiriati parbrizu!
In final am hotarit sa nu merg totusi la bulau intr-o tara in care justitia e foarte oarba.

EU Vineri, Septembrie 13, 2002 4:55 AM
dixit:
Siktir bre, weewew.
weewew qwweqew Vineri, Septembrie 13, 2002 2:29 AM
dixit:
budos kecskebaszo olahok
Burebista Vineri, Septembrie 13, 2002 1:04 AM
dixit:
Scrie la intrare "La idee" ca "Ce aveti de spus, pe ciberplai conteaza". Daca acesta este adevarul, atunci inseamna ca idioteniile multora ce scriu aici conteaza de asemenea. Pacat. Ar fi putut fi un local virtual interesant. Noroc!
SR Joi, Septembrie 12, 2002 4:31 PM
dixit:
Ionick, astept cu interes postingurile tale (bineinteles, cand va fi sa fie, in functie de timpul tau liber).

"The 'Iraqi lobby' in Israel
THE Israelis are among the first to push for war against Iraq. True? Wrong. They say nothing in public but privately many are opposed. Foreign Report explains why.
[Jane's Foreign Report - first posted to www.foreignreport.com - 10 September 2002]"


BD Joi, Septembrie 12, 2002 12:31 AM
dixit:
De cind a fost atacata la ea acasa America isi da seama ca daca nu e atenta pierde monopolul violentei si terorismului in lume. De aici vine toata ura. Dupa victimele nazismului cea mai mare propaganda o are victimele 9/11. Pe cind la fel pentru victimele directe si indirecte produse de america?
Ionick Joi, Septembrie 12, 2002 10:50 AM
dixit:
In Rome, a special Mass for firefighters was held in a downtown basilica, and Pope John Paul II dedicated his weekly audience to commemorating the attacks. ?No situation of hurt, no philosophy or religion can ever justify such a grave offense on human life and dignity, ? the pope said.

Nick Gillespie, editor, Reason magazine, October 2002:
"I firmly agree with Nobel laureate V.S. Naipaul, who recently said, 'The idea of (the terrorists') strength is an illusion. . . . The terrorists can fly a plane, but what they can't do is build a plane. What they can't do is build those towers.' The conflict between the liberal West and reactionary elements in Islam has already been ugly, and it may continue for years or even decades. But the outcome is hardly in question: The system that delivers greater material wealth and greater personal freedom will triumph."


Ionick Joi, Septembrie 12, 2002 10:48 AM
dixit:
A., nu cred ca jignesti cu nimic memoria victimelor. Asa e, fiecare viata e pretioasa. Referirea mea la 11 septembrie a fost pur personala, despre aspectele politice s-a vorbit si o sa se mai vorbeasca mult si bine. Cum nu stau mai mult de 1-2 ore pe saptamina in cafenea (si mai niciodata in weekend), poate o sa mai dureze sa se inchege dialogul, la care sint mai mult decit dispus. Frazele din Ioan Paul si Gillespie le-am gasit si voiam sa le postez inainte de a-ti vedea mesajul, deci nu le considera neaparat argumente in discutie. Am strins si niste articole recente din presa araba, le-oi posta cind o sa am timp zilele astea - iarasi, considera-le hors concours. Deocamdata vreau sa-ti spun ca pina acum citiva ani favoritii mei in conflict erau palestinienii. In '48 au fost efectiv izgoniti din casa lor. Dar dupa ce au luat amploare atacurile sinucigase si am vazut 7 muncitori romani morti intr-un autobuz, am inceput sa ma intreb daca o cauza, oricit de nobila, justifica orice. Astazi sint convins ca nu.
In privinta progresului (doar) tehnic, pe care daca inteleg bine il reprosezi Occidentului, daca e vorba sa fie contrat de "spiritualitatea" din spatele atacurilor, mai bine lipsa. Sper sa am timp in citeva saptamini pentru fragmentele promise lui SR dintr-o carte despre lumea islamica, o sa vezi ce vreau sa spun. Pina atunci rememorez o scena povestita de soferul lui Omar: mullahul (conducator al unei tari in care muzica era interzisa) dind drumul la cd-player si incepind sa lalaie marsuri soldatesti.
Hackspeare Joi, Septembrie 12, 2002 4:16 AM
dixit:
Du-te ma si invarta-te! Calatorie sprancenata, Nicky!
DiV Joi, Septembrie 12, 2002 3:35 AM
dixit:
Dupa 11 septembrie am inteles lucruri pe langa care altfel as fi trecut, poate, fara sa le intuiesc importanta.
A. Joi, Septembrie 12, 2002 1:17 AM
dixit:
Ionick,
TV a transmis zilele astea multe imagini de la WTC si marturii ale supravietuitorilor ori ale famiilor celor care nu mai sunt. M-au emotionat mult si pe mine si intruna imi dau lacrimile.
N-as vrea sa sune jignitor memoriei victimelor, dar pe intreg pamintul asta sunt distruse vieti omenesti, la fel de pretioase ca cele pierdute la WTC.
Cei care sufera astazi prin pierderea celor dragi la WTC au inteles cu ocazia acestei imense tragedii, cum este privita America astazi de catre cei pe care-i macalareste in Orientul Mijlociu.
Asa este facuta viata, sa conduca lumea cel mai tare. Si totusi, ce pacat ca numai tehnica sa cunoasca progres, in vreme ce sufletul omului devine tot mai feroce si primitiv! Urmarile sunt de prevazut si de temut.
Ionick Miercuri, Septembrie 11, 2002 9:24 PM
dixit:
Am doar citeva momente care mi-au impartit timpul trait in "inainte" si "dupa": decembrie '89, moartea cuiva iubit, emigrarea. 11 septembrie s-a adaugat acestor momente, chiar daca nu m-a afectat "direct" (ce mai inseamna asta azi ?) (Un bun prieten a fost suficient de norocos sa nu se afle in dimineata aceea la WTC).
Daca intr-un an n-am uitat nimic din ce am simtit atunci, ce poate fi in sufletul celor care au pierdut pe cineva acolo ?

EU Miercuri, Septembrie 11, 2002 8:01 AM
dixit:
Boul cult (dupa Alwexandru Vlad Lungu) Era odata un BOU cult, care citea foarte mult. Afla din ziare si reviste, lucruri vesele si triste. Stia tot ce s-a petrecut, ba mai mult, stia pe derost si tot ce n-a fost. -Sunt genial, se lauda el unui CAL. -Am o memorie fenomenala, mi-am insusit o in formatie colosala, citesc enorm de multa geografie,geologie, paleontologie? Posed atata documentare, incat voi calatori fara ezitare,de unul singur prin Atlantic! Se minuna CALUL: - Ce plan gigantic! Cu submarinul vei pleca, sau cu vaporul? Raspunde BOUL: -Cu piciorul, ca mi se pare mai romantic. -Ati vazut? Ii sopti CALUL unei IEPE, prostul stie tot, numai ca nu pricepe.... ------------------------------------------- Ei? Foaie verde foi de ceapa......

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]