.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Clon' si vremile apuse... Din veacu' al 17-lea. Miercuri, Martie 5, 2003 7:32 PM
Marte asta rascoleshte ajutat de Elohimii si Nefilimii vremlor apuse,s^ngele-mi princiar s^rbesc care inca se mai t^rashte descolorat prin vene..!!Shi vremile comuniste in care ma aflu,ma topesc..Si nu mai am vreme ca sa ma reclonesc..!!!!
Profetu' clonat. Din eprubeta Elidrachica... Miercuri, Martie 5, 2003 6:52 PM
Un Marte agresiv,s-o impl^ntat in mijlocu Crerului si se razboieshte al naibii, cu tate-zodiile.^i numa para si fum..dara nu va ieshi nimica...!!dec^t scrum ^n care se inv^ndacesc-clonatzii- in energiile-i nastrushnice...si pe cei mai Berbecoshi ^i poate pune jos si sa le rupa din coarne -v^rfu..numa..!!Nu va sperietzi..!!
albinel cu acuu rupt in nimicuricu hoinarit. Miercuri, Martie 5, 2003 5:23 PM
Mirceo,tz-iam scris si-acasa si la hoinareala,dara pe semne ,ca naravu' din fire al plaieshilor ceautishatzi nu iese asha de ushor,vor mai trece milenii de hoinareala ,ca sa revina la mataca aia ideala a dacilor, care shtiau ce ^s si ce hram poarta..Ce-i romanii= shatra se chiama,si dacimea-i deja fum,ce se duse fara urma shi acu-i in urma-doara o palma de NICICUM>>!!!
Albinel iata-l shi cu crampoane.. de niciunde//. Miercuri, Martie 5, 2003 3:22 PM
dalai-dalai-cu lama-prin pustiu mintzii tale,care din cramponeala crampoane vege..!! Io mi-s in stare de a taia cu lama la crampoane,nepoate minciunit,si prefacut in pravu altuia!!?Da-te lamo-pe cute si te-ascute ca ieshti tocita..!!
Albinel-poietu maidanezilor... Dela Pontus Euuxinus.... Miercuri, Martie 5, 2003 3:16 PM
Nu-i turbare in tzar^na unge ^shi pl^ngea Oviudiu doru',si nu poate un merican ce de-abe(!)-acu veni pe c^nd noi il ashteptam de "milenii-!"-ca sa ieie ce noi n-avem... pe Pontus....??? Turbarea-i-SUS si acolo de-el ar mere,maidanezii numa de el vreme n-ar ave,ca-s prea turbatzi cu furaturile si cu dosirile de realitate. Acolo sa fie cu de-adevarata-lea ce ii - si sa iei cu el dreptaea,ce maidanezii nu o shtiu....Da,drumu-i lung,mai lung dec^t ala de peste ape si pustiu...!!! Si fesu-se turti si acu-il mushca c^inii-ca-asha vruu ca sa-l deshtepte destinuuu!!! Nimicul in colbul albinelor "spori-" ai vremii,nu moare si si din iel rasare-t^rziu in vremea dusa-Nimcnicia ce fu si reapare..!!!
Dalai Lama Miercuri, Martie 5, 2003 2:57 PM
Unchesule Albinel, cui pui crampoane vericule?
Porumbelul Pacii Miercuri, Martie 5, 2003 2:51 PM
Ce chestie desteapta! Au facut analize la caini sa nu fie turbati. Parca obiceiul la noi era sa iti umfle preventiv burta cu injectii fara sa se intereseze nimeni de maidanezi.
Albinel.care sare din colb. Dela mucegai... Miercuri, Martie 5, 2003 2:51 PM
NEPOATE,dece te smicuri=?=ca Asta vru sa deie-ntine,ca sa ggineasca-in glagovia-mi si pe minii...Nu te strfoca-n zadara cu ceia care nici c^nd lasa tesla,tat nu se mai spala de -a lor prostie incleiata in mortar..Vai- ce m^ndru-i ardeleanu meu,c^nd o fiara ce dispare ,incearca sa se stra^mbe la ciurda-i de mioare !!?? Mai nepoate,tu eshti UNIVERSITAR cu patalamaushi te v^rashi intr-un sertar cu turchicesca-h a l v a u a ?? Al tau Mosh ce se acopera de pravu fara vreme si ar vrea ca in tate sa te indemne,ca odata din- prostie,te pocni si mai ramsera -in vreme-semne -..Oare ??!!!!
Agamita E Miercuri, Martie 5, 2003 1:46 PM
Razboiul a inceput! Vitejii soldati americani se lupta cu adeptii alqaida deghizati in maidanezi -vezi articolul de mai jos din EZ. "La Spitalul de boli infectioase din Constanta s-au prezentat, luni, doi medici, unul roman si unul american, care au tinut sa o informeze pe dr. Eugenia Muja, directorul institutiei, ca doi soldati ai armatei americane au fost muscati de ciini. Medicului i s-a spus ca cei doi militari au plagi muscate pe picioare, dar nu este vorba despre rani adinci. Potrivit dr. Muja, trimisii militari nu au cerut nici asistenta din partea spitalului constantean, nici tratament. Cei doi militari americani muscati de ciinii comunitari au precizat ca nu au provocat in nici un fel animalele. Mai mult decit atit, ciinii au fost descrisi de “yankei” si identificati imediat. Dupa anumite teste s-a dovedit ca nu au rabie si li s-a dat drumul. Militarii sint tratati in incinta bazei Mihail Kogalniceanu. Pina vor da piept cu armata lui Saddam, cei aproximativ 600 de “yankei” trebuie sa faca fata ciinilor vagabonzi aciuati prin unitatea constanteana." USA se pare ca intercepteaza convorbirile reprezentantilor tarilor din Consiliul de Securitate! Curat Murdar!Pana acum au fost model de cinste...!
Tablagiul neascultator Miercuri, Martie 5, 2003 12:06 AM
Nu pot, Domnule Ghiopardul sa execut pe loc repaus, ca ma duc sa-mi caut ce-am avut si ce-am pierdut ... iluzele mele, ironia si umoru' ... A la votre.
Ali Baba usa Miercuri, Martie 5, 2003 10:49 AM
Bine v'am gasit ( test )...
Agamita E Miercuri, Martie 5, 2003 5:31 AM
Dimineata, in drum spre serviciu. un evreu vede in statia de > tramvai un domn bine facut si foarte bine imbracat. Prezenta lui il > intriga. > Un domn astfel imbracat nu se duce la serviciu la aceasta ora > din dimineata; daca nu se duce, inseamna ca vine; de unde poate veni in > zori > de zi un domn astfel imbracat decat de la o dama; > un domn bine vine de la o dama bine; la noi in cartier sunt > trei dame bine: Natasa, care-i insa plecata la Leningrad, Rashela, dar > de la > ea vin chiar eu, si sotia mea > Sotia mea are trei amanti: directorul ei (firesc), directorul > meu (normal), si pe un oarecare domn Abramovici. > `Buna dimineata, domnule Abramovici!` > `Buna dimineata, Dar de unde ma cunoasteti?` > `Simpla deductie.` CNN Breaking News > > Washington Post - February 3, 2003 > ************************************ > Washington, DC (Reuters) -- A tragic and sad fire has destroyed > the personal > library of President George W. Bush. Both of his books have > been lost. > > The president is reportedly devastated -- apparently, > he had not finished > coloring the second one.
Ghiopardul Miercuri, Martie 5, 2003 5:30 AM
Pe loc repaus domnule Tablagiule ca ti-ai pierdut toata ironia si umorul :-)
Securistul Miercuri, Martie 5, 2003 3:04 AM
Am aflat ca se duce America pe rapa!Si eu care tocmai mi-am luat un GMC...
Tablagiul Marti, Martie 4, 2003 7:43 PM
Domnule Ghiopardule, nu va pierdeti timpul cu un absolvent de scoala de tablagii ... vad ca întelegeti mult mai bine ce spune MV pe limba lui, decât ce spun eu, chestie de vocabular inteligibil. Mai vorbim când o fi altfel.
Q Marti, Martie 4, 2003 7:12 PM
"Miti si Kuki pot sa ia pliciuri si brenecke (eufemism, de, ca între poieti ...) cu nemiluita si pe gratis ... pardon pe moca, nu ?"

"Io n-am injurat pe NIMENI fara motiv ... imi rezerv insa dreptul de a pocni mirlancele necalcate cind trebuia de reni sau alte animale de sezon!"

Bon Appetit a la longue...
Tablagiul cu spirala Marti, Martie 4, 2003 6:57 PM
Tu, 4nick, întotdeauna se gasesc binevoitori care sa adauge la un sughitz si o tuse cu subînteles, nu-i asa ?
Tablagiul contradictoriu Marti, Martie 4, 2003 6:39 PM
Ghiopardul sezând pe Q
Domnia ta ai lectura selectiva adica, pe româneste explicativ, citesti ce poti si comentezi ce vrei. Nu-mi imaginez la ce ar putea sa-ti foloseasca citatul ce urmeaza, în nici un caz la "implementarea" bunului simt. Asa ca îl dedic doamnelor Kuki si Miti , fara nici o pretentie de comentariu.

Tablagiul din Carpati
- Sunday, February 23, 2003 at 12:58:45 (PST)
Ursul ala are noroc ca e protejat ca sa-l împuste numai cine plateste.
Miti si Kuki pot sa ia pliciuri si brenecke (eufemism, de, ca între poieti ...) cu nemiluita si pe gratis ... pardon pe moca, nu ?
Trage si matale tot numa în Chirac, ca are vesta potrivita, iar io tocma asa m-am obisnuit cu tiru de baraj c? când n-o sa mai fie, o sa-mi lipseasca ...
Nu stiu ce-ti imaginezi domnia ta Ghiopardule despre mine dar esti liber la orice, în afara de minciuni, insinuari si lipsa de bun simt, la care promit sa reactionez asa cum va trebui.
Cât despre apelativul "cartierul tiganesc" cu care numesti Capsa Hoinarului, numai pentru ca Ycaar a avut gentiletea sa-si ofere spatiul oricui si numai pentru ca pe acolo se mai perinda si persoane din partidele vocabulare extremiste, ti-l prind cu dragalasenie pe rever, în chip de martisor, ca se asorteaza.
Apropo, nu te-ai scuzat nici pentru "umanoizi" si nici pentru "pitecantropi mamaligari". A la longue.
4nick gorgan Marti, Martie 4, 2003 5:36 PM
Tablagiule, cum mai stai cu sughitul? Se pare ca te-a ajutat labuta Ghiopardului.-:)
Q Marti, Martie 4, 2003 4:45 PM
Mult simate si iubitule Tablagiule, asa e , nu m-a obligat nimeni, doar purtarea ta contradictorie. Cu Scufita conversezi normal, fara sa ti se aplece de atacurile lui tziganesti la persoana unor doamne ca Kuki si Miti care deh, nefiind astronaute pe Columbia, merita tratamentul. N-ai scos o vorba de indignare despre asta! Cine-i cel dintai pe parapet care flutura izmenele MV-ului pline de torishte si cine-i atras spre cartierul tziganesc de tipetele istericei Scufite O'Bleaga? Bon Appetit in continuare... Si n-am de ce sa-l las pe Ghiopardul pentru ca Ghiopardul sunt eu.
Tablagiul Marti, Martie 4, 2003 4:13 PM
Q,
nici pe domnia ta nu te-a obligat nimeni sa ma citesti si sa-mi raspunzi asa frumos. Lasa-l pe dom' Ghiopardul sa reactioneze, la ce si cum va considera ca e cazul. A la longue.
Q Marti, Martie 4, 2003 2:08 PM
Tablagiule, ai draci pe tine? Pe loc repaus flacaule ca nu te-a obligat nimeni sa citesti ce scrie Ghiopardul. Cui nu-i plac glumele "sleite" despre europeni n-are decat sa calce pedala de acceleratie si sa dispara!
Stef Marti, Martie 4, 2003 11:20 AM
Lia Roberts a fost aleasa Presedinta Partidului Republican din Statul Nevada (USA).
Veste buna vine primavara Marti, Martie 4, 2003 11:00 AM
Turturoiul a cocosit turturica!!!!
Tablagiul cu Fitilul Arianei Marti, Martie 4, 2003 10:55 AM
Ghiopardule,
cred ca nici cel mai perfectionat satelit n-o sa descopere cea mai mica urma de bun simt în postarea matale , caznita de umor ca sughitzul de foame.
Glumele sleite la adresa europenilor sunt proaste si atât, nu merita comentarii . In schimb , sa numesti umanoizi echipajul martir al Columbiei , sapte OAMENI devotati crezului intim, misiunii asumate, patriei lor, e incalificabil.
Ghiopardul Marti, Martie 4, 2003 7:08 AM
Ne dam si noi cu presupusul despre una si despre alta: Va dati dumneavoastra seama ce de chestii se pot afla cu tehnologia spatiala despre resursele aflate in solul si subsolul patriei? Am auzit ca zacamintele de aur de la Rosia Montana au fost detectate cu ajutorul satelitilor americani de comunicatii. Nu cumva recenta explozie a navetei Columbia e legata de razboiul din Iraq? S-or fi cartografiat cine stie ce zacaminte uriase de petrol in circumscriptia lui Sdam. Altfel de ce ar lupta europenii cu americanii pe viata si pe moarte pentru o bucata de desert si niste pitecantropi mamaligari? Nu de alta, dar si europenii au agentura spatiala in Guiana franceza. Poate descoperisera si ei ceva in Iraq si de teama ca le-o iau americanii inainte au tras cu Ariane in saraca naveta spatiala Columbia omorand tot echipajul umanoid aflat la babord in conditii tragice.
Mysticu' din FURIIII.!!! Marti, Martie 4, 2003 3:03 AM
Bunatateo,tu eshti deavol gol,iartaciune ca in oglinda-mi,asha gol apari..!!! Ce insinuiezi tu ??ce vrei tu sa zici cu asta??Vrei o alternativa presurizare???Sau esti prea bun ca sa ..etc..dara sa lashi finescourile insinuatoare la pragu colibei unge itzi batzi caldarea si sa nu te f-- grija de Dumnezeii prezashilor..!!""ntzeles??? Ca vai de bunatatea ta in ghilmele,ca va f in inele ..!!!PA,PA si nu mai A ME N I N T Z A !!!
G^ga profetu'. Din ghioc. Marti, Martie 4, 2003 2:55 AM
Azi a fost si mai este pentru aceia care cred in Karma liniara si in cea alambicata,cea mai indatoritoare zi,ziua platzilor si a recompenselor,din asta ,sau din altele trairi.Este si a fost o zi neobishnuita.O indicatzie "pretzioasa " lui El-Eli-sau cin-o fi fost cu pronuntzarea unor cuvinte si insinuari la adresa-mi,care nu-i vor face karmic bine..!! Si sa lase prezashii ca sa ishi aleaga ei dumnezeii care le face bine si sa nu insinuieze ceeace-i chipurile subtil pentru insinuator ,este pe fatza pentru observatori.Sa nu se mire de nimic,fiindca traim vremuri ,c^nd orice-i posibil...!! Sa ishi intoarca fatza in spre sinele sau si acolo-i Dumnezau..!!-3-3-23=29====numarul caldeic al caramizii care poate pica pe dunga,sau pe de-a latu,in capu' orishicuia..!!! De cele rele,c^t si de cele bune,din viatza noastra,doara numa' noi le purtam "intzelesu" si ducerea lor..!!------Sa fitzi binecuv^ntatzi-deopotriva !!-Mysticu'.....
Bunatatea lui El Luni, Martie 3, 2003 11:10 PM
G^ga Deshteptz^tu: “the terrorists hate the fact that ... we can worship Almighty God the way we see fit,” and that the United States was called to bring God’s gift of liberty to “every human being in the world.” citeste aici
Sava-ne -crristianizat si ne -Dicuizat. Din zapaceala... Luni, Martie 3, 2003 7:35 PM
MA,DICULE,ma bine ma imiteshti ,frate..!!?? M-am cerzut io-ca am devit dic-de-abinelea..Oi fi oare?? Imi plae cum le-o zici chiar de-aclo din mijlocu Ardealului,sau al Moldovei?...Sa-tzi traiasca DICU.....Cu stima sincera- "presupusu si zapacitu alalalt Dic.."..La mai mare FRATE-MIU.....!!!
Stire BBC Luni, Martie 3, 2003 5:11 PM
03.3.2003 15:22 Ora României
Rusia consideră că Uniunea Europeană şi SUA trebuie să manifeste precauţie în aplicarea restricţiilor la obţinerea vizelor pentru liderii autoproclamatei republici nistrene, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Aleksandr Yakovenko.

„Restricţiile pentru vize, ca şi oricare alte restricţii, sunt un instrument foarte sensibil care trebuie folosit cu maximă atenţie astfel încât să fortifice, ci nu să diminueze potenţialul influenţei constructive asupra autorităţilor transnistrene", a spus diplomatul rus.

El a mai adăugat că „în condiţiile în care se înregistrează progres în procesul de reglementare a conflictului transnsitrean, este important să se evite orice pas ce ar putea stopa această dinamică pozitivă".

Aleksandr Yakovenko a comentat astfel decizia Uniunii Europene şi SUA de a aplica sancţiuni regimului de la Tiraspol, sancţiuni care au luat deocamdată forma unor restricţii de călătorie pentru 17 oficiali transnistreni. Aceştia au cerut Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău explicaţii privind hotărârea UE şi SUA. Potrivit Ambasadei Federaţiei Ruse, „implementarea masurilor anunţate de SUA şi Uniunea Europeană va duce la lezarea drepturilor civile ale cetăţenilor ruşi care locuiesc în Transnsitria".

Uniunea Europeană şi Stale Unite ale Americii au decis la sfârşitul săptămânii trecute să aplice sancţiuni regimului de la Tiraspol, considerat vinovat de zădărnicirea negocierilor în vederea soluţionării paşnice a conflictului transnistrean cu condiţia păstrării integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.
http://www.bbc.ro
G^ga deshteptzitu.. de pe buda ca m-apuca cufureala.. Luni, Martie 3, 2003 3:43 PM
Maa??Nu ma mai gat odata..!! Ma dalailiii-mishto- si c^nd ma barbirii,imi ciuntii din ciocu cu flori dalbe,dara-l taia-i ca ma shucareshte viitoarea evista mucu-alista "iubire".Aia ce mi-o da Amu...ELIIIII!!!?? Shtitzi vo asta?Se domestici la dumnezei staini ELI si poace ca n-o sa ne mai recloneze iara pe nebiru lui?? ca asrealantzii dumnezei,seamana flori si taie miei si fac ospetze,si oare o fi si de mine p-acolo??Ashtea dumnezei,nu Elilii cu sticluteze lor din care nu putea-i ,dec^t otrava,.....pe c^nd dela astea bunii ,pe care-chiara-ELI mi-ii recomanda am da tate..Trai pe l^nga plaiu Elilic...Dar cum de se facu un alt "mystic" si chiara in fatza papei- ??N-o sa-l pape oare-dalai cu lama prin scaietzii muntzilor de pashunat ..?????-Ca io c^nd-ma Dadu-i cu lama ma si ciunti..!! Nu ,NO,ca mysticu-i mystic si --aha,ce puteri are..!!??!! Le-oti vedea voi de va mai ginitzi dupa ce nu mai avetzi crumpi chiarcheshti...ca o s-o luatzi cu slabeala in trap de marsh frantuz pe tulujishte,ca pa mirishte vi-s..!!Pa,pa-!!PeSE-cum ii pa in chiaceshte-pardoooon in franco muslima-algerico mushahedina?NU ca se mushahidini franca..??NU?
G^ga deshteptzitu.. de pe buda ca m-apuca cufureala.. Luni, Martie 3, 2003 3:42 PM
Maa??Nu ma mai gat odata..!! Ma dalailiii-mishto- si c^nd ma barbirii,imi ciuntii din ciocu cu flori dalbe,dara-l taia-i ca ma shucareshte viitoarea evista mucu-alista "iubire".Aia ce mi-o da Amu...ELIIIII!!!?? Shtitzi vo asta?Se domestici la dumnezei staini ELI si poace ca n-o sa ne mai recloneze iara pe nebiru lui?? ca asrealantzii dumnezei,seamana flori si taie miei si fac ospetze,si oare o fi si de mine p-acolo??Ashtea dumnezei,nu Elilii cu sticluteze lor din care nu putea-i ,dec^t otrava,.....pe c^nd dela astea bunii ,pe care-chiara-ELI mi-ii recomanda am da tate..Trai pe l^nga plaiu Elilic...Dar cum de se facu un alt "mystic" si chiara in fatza papei- ??N-o sa-l pape oare-dalai cu lama prin scaietzii muntzilor de pashunat ..?????-Ca io c^nd-ma Dadu-i cu lama ma si ciunti..!! Nu ,NO,ca mysticu-i mystic si --aha,ce puteri are..!!??!! Le-oti vedea voi de va mai ginitzi dupa ce nu mai avetzi crumpi chiarcheshti...ca o s-o luatzi cu slabeala in trap de marsh frantuz pe tulujishte,ca pa mirishte vi-s..!!Pa,pa-!!PeSE-cum ii pa in chiaceshte-pardoooon in franco muslima-algerico mushahedina?NU ca se mushahidini franca..??NU?
"Deshteptu T6rgului- de "fecioare" (care nu-s ca "t^rgu")... de unde??Dela T^RG-? -ai meila paltinii!!. Luni, Martie 3, 2003 3:14 PM
Ma imbogatzii : cu-n Dalai Lama si cu ELi adevaru'--!!Acu-i de mine !!!-La DALAI- ce sa-i mai dau ??ca el si da si ai-are-avem,avetzi,etc., cu conjugatziunea verbului..!!ELI_iii impor-t-antu(accentuatzi cu sufletu l gura-americaneshte,dara sa nu va ram^na suflarea in fundu bojocilor).Pai ,Doamne ELII- io fusei in eprubeta TA,c^nd cu aia de shtiintza nebirica--,ma clona...si in vecina sticla,era Eli-fazaru,si in alealalte tat bazaru de bipede pe care mai apoi le tzipa-shi la treaba in minele de aur,ca sclavi umili,prin aia-hat-Afiriica..!!-Ce,eu deminciunile altor dumnezei avu-i trebuintza atunce ?? Ma speteam ca sa lucrez, nu sa ma budesc la hominizi,pe care mai apoi ii greshii si-ii aunca-i ca pe nishte gflenduri in Raiu cu sherpi,de-mi inshela iubirea,si tat ii bine..!!-ma-ntorc,ca ma facu sa stiu ce-i aia Eva si cu =ale ei trebusoare--=!!Tu, Eliii-nu vezi, ca tate alea,se terminara cu crucuficarea Cristului,ca pe semne si Domnu ala ajun-se "sadamu'"..la inspectziuni si la distructzii,ca-si greshi creiatzia..??Si ca pedeapsa ,trebui sa ishi deie fiu ala mai scump fariseilor si saducheilor si cui?unei rase de bipede care aparu din -de unde??dece nu-l dadu dacilor??sau francezilor veseli si francezi(accentuat:francezi)-ce sa le mai shi zici--is francii ai naibi..,care amuu ,^s cu bulanu la kkursc din cauza propiilor colonii pee care c^nd le biciuiau nu-i lua nime la scrobeala..!! Amu s-orChiriacit de le zb^rboreshte pielcos^na pe si pa fatza si la kursc si pe dos..!!N-ashi vre sa fiu in pielcos^na lor,ca cu America,ori nu,tat pe m^na alora de care amu se teme,VA PICA!! Si vai si-amar de FRAn-TZA!!!.Dara sa ma intorc la tine Elohime..HA?? Itzi batu-shi joc de mine si eprubeta-shi si amu ma chemi cu cuie in carne ca sa vin iara la tine.?.natzi-o fripta ca tzi-am dres-o..!!ma duc la altzi Zei ca-i Olimpu plin de aia si poace ca p^na la urma o sa vina iara Evismu intre mucu cracilor mei si atunci sa vezi ELOHIME,trai pe l^nga Plai..!! Pa, Elohe--PA-pa-pa ,ca pe plai..!!
G^ga vine cu baliverne.. dela t^rgu cu proshti.. Luni, Martie 3, 2003 2:41 PM
Ma-mi trecu prin tartcutza-asta si fara ca sa vad azi si ce-i scris mai jos,dara s-o lasam pe asta,ca mi-s grabit dela t^rg..Am fost la T^rgu de -sau pentru proshti- si venii cu straitza plina de =sfatuiri=..Vi-s gata ca sa il golesc ??----pe sac...mai,... curioshilor..!! Ca prostia- o dau in(cu) renta ca vaz ca tzine,maaaaa..!!.De c^nd ,ma budeam si cineva imi vroia capu' ca la Motzoc(o fost asta oare,sau din prostie il iau ca citat pe orishicare,vad ca la proshti ii scuza-si mere??) m-am dezarabit,dezroman-iat, deznemtziat si deztzigaizat,etc..).Si ce talent imi veni !!!-ca sa meshteresc la poiiizii ma f^rtatzilor,si inca din alea =in LABA G^SCANULUI,ca fura in laba g^shtei si ma rushina sexu..!!! OMU'-i specia dracului-iertare- de vorba asta =a dracului !!=dara -trebe ca sa fie nebun,sau sa faca nebunii intr-un fel si sa nu fie el ala pe care ma-sa-l fata..!! Shi politichia amuuu-??-^i o"presiune alternativa a sufletelului si mintulitzei"....... poiezia--!!A---aia-i de capat^na mee..!!Imi zicetzi ca sa nu ma deztalentatzi ca o sa ma cititzi cu sufletu la gura??Multzam fain..!!Imi varsa-i nebunia ,care ma zv^rcolea -a naibii-n pat..!!-PeSE=Ma scapa-i pe-un bumb dela pioanouuu meu-ca nu se du-se cu corabia si se rascacarara r^ndurile =de scrisureala=..!!
Eli din mijlocul furtunii Luni, Martie 3, 2003 1:29 PM
Catre Nimurucu-Nime"Cine este celce Imi intuneca planurile, prin cuvantari fara pricepere? Incinge-ti mijlocul ca un viteaz, ca Eu sa te intreb, si tu sa Ma inveti. Unde erai tu cand am intemeiat pamantul?...Cine i-a hotarat masurile, sti?...atunci cand stelele diminetii izbucneau in cantari de bucurie, si cand toti fii lui Dumnezeu scoteu strigate de veselie?...Ai aratat zorilor locul lor, ca sa apuce capetele pamantului, si sa scuture pecei rai de pe el?...Pentru ca cei rai sa fie lipsiti de lumina lor, si bratul care se ridica sa fie zdrobit?...Ai patruns tu pana la izvoarele marilor?...Ti s-au deschis portile mortii?...Vorbeste, daca sti toate aceste lucruri. Unde este drumul care duce la locasul luminii?...Cunosti tu legile cerului? Sau tu ii oranduiesti stapanirea pe pamant?...Pui lui ii beau sangele; si acolo unde sant hoituri, acolo-i si vulturul."
Dorinella Tiraspol Luni, Martie 3, 2003 8:13 AM
Vai ce bine ma simt! E Martie, luna cadoaurilor, luna cand femeile afla cine le iubeste cu adevarat. Un pupic mic si dulce din partea mea pentru toti cei care au avut placerea sa-mi ofere martisoare.

PS Am pieptul plin de "decoratii":-)
Dalai Lama Luni, Martie 3, 2003 7:25 AM
Misticul Bush in audienta la Papa: http://www.level.ro/ display_poza.php?poza=1046682486-0B.JPG&sti_id=
monty Luni, Martie 3, 2003 2:07 AM
CHARTER OF THE UNITED NATIONS

http://www.un.org/Overview/Charter/contents.html


Oil in Iraq

http://www.globalpolicy.org/security/oil/irqindx.htm
monty Luni, Martie 3, 2003 1:55 AM
Must the world simply stand by while a rogue American administration launches a war of aggression against Iraq?
Under international law, it is NOT permissible to invade a country just because its ruler is a tyrant, or because it possesses weapons of a particular type (or may possess them, or might in future possess them). Articles 2(4) and 51 of the UN Charter, signed by the United States (and binding on the Security Council), allow military action by one state against another only in response to an actual or imminent attack.
monty Luni, Martie 3, 2003 1:51 AM
http://www.privatelist.com/iraq.shtml
Nimurcu-Nime'. Dela Marea VIE. Luni, Martie 3, 2003 12:08 AM
ELI-pe FATZA-bat v^nturi in nisipul dintre ape si pietrele se risipesc .S-asterne pustiirea pe visele "de Vreme" si tot ce se cladi cu zv^rcolire din far^me,acu' se duc-se ruin-esc !!! Nu de simtzirea-mi-e inima dorinda,ci de un "om" care-o putea-o in mintea-i s-o cuprinda..Nu shtie nime' mai mult ca cel ce-i dus shi c^nd si daca mai revine,tat un drop de amagire-se sfar^ma -din Nimele din sine.... Viatza-i o hilara bashcalie,pe care ELII o insam^ntzara cu pipeta-le bovina,precum la vaci se seamana vitzeii ca din Nimic,nimicul sa rasara..!! Ne-aagim cu mursa -apa cu tzucar-ca tatu-i pe pam^nt o floare,shi c^nd afara =ploaie-,sau c^nd ne ofilim la soare,simtzim ca shtiintza ne-(i)e o crasa inshelare:si trairea- o ELIca tradare..!!! Tu crezi ca de Elica-tzi nepasare,in mine-acu-e ceva care sa mai fie .....(?) poate-o crasa si bicisnica nepasare.Astfel din drobul meu de sare,si pianoul se facu NIMICA...!!! ELII sa te binecuv^nteze,ca tu ram^ni,pe c^nd i ma ducc--,dara nu mi-s cu ciuda pe sf^nta-tzi ELIFAZARE..!!!-Printre stele te ashtept ca eteru-i solid ,spunea un fizicist,iar io ca un bolid-voi fi pe Nebiru=asemenea lu' Crist-in fatza cu crucea si otzetu...oft^nd-ELI=ELI lama sabactanii si nime nu-l mai alina -si nu ma-oftatu.....!!!
Elifaz din Teman Duminica, Martie 2, 2003 10:47 PM
Catre Marele NIMENI: Se cade sa dea inteleptul ca raspuns intelepciune desarta? Sausa-si umple pieplul cu vant de rasarit? Sa se apere cu cuvinte care n-ajuta la nimic? Tu nimicesti chiar si frica de Dumnezeu. Ce sti tu si nu stim si noi? Si daca a zis Iov:..."tu esti pianul de pe vas, ce-at^ta, doar, ne-a mai ramas = si daca arzi, ca o lumanare, ce ne ramane si ne doare?"... ce e rau in asta" Ca ai facut de s-a sculat, sarcul Iov, cu ace-n cap.
U.S. Diplomat's Letter of Resignation Duminica, Martie 2, 2003 8:00 PM
Published on Thursday, February 27, 2003 by the New York Times

U.S. Diplomat's Letter of Resignation

by John Brady Kiesling

The following is the text of John Brady Kiesling's letter of resignation to Secretary of State Colin L. Powell. Mr. Kiesling is a career diplomat who has served in United States embassies from Tel Aviv to Casablanca to Yerevan.

Dear Mr. Secretary: I am writing you to submit my resignation from the Foreign Service of the United States and from my position as Political Counselor in U.S. Embassy Athens, effective March 7. I do so with a heavy heart. The baggage of my upbringing included a felt obligation to give something back to my country. Service as a U.S. diplomat was a dream job. I was paid to understand foreign languages and cultures, to seek out diplomats, politicians, scholars and journalists, and to persuade them that U.S. interests and theirs fundamentally coincided. My faith in my country and its values was the most powerful weapon in my diplomatic arsenal. [...] http://www.commondreams.org/views03/0227-13.htm
Logoreicu-din haul lumii. din Neant-unde-i NIMENI... Duminica, Martie 2, 2003 6:50 PM
Va voi ametzii cu vorbe,vorbe,pe care nime nu le-asculta.Un tata-ashtepta moartea unicului sau fiu,fiindca acesta avea cancer intens,la ficat...erau cale de trei luni promise de catre doctorii pam^ntului.Tata era un suferind cronic cu inima si cu aaalea tate..!!Spiritualitatea-i necunoscuta muritoriilor,in forma sa divina si ,deci reala.Copilu-i fu dus la ospice unde se-ngrijeau de el totzi si in fond nimenea.Intr-o noapte cu norii-ii negri,coshmarele il trezira pe tata-care acasa fiind,se zv^rcolea in focu ghenei pe patu-i de "parinte".In imaginea,sau in imaginatzia sa(?),i se arat un duh,o umbra rashchirata,fara forma si fara glas,si rece ca sloiu de gheata= o simtzi tata c^nd asta se apropie de patu-i.Shi umbra-i zi-se fara glas, ci drept la mintea tatalui,ca peste 7 saptam^ni copilu-i se va face bine si va fi minune printre altii.frica si groaza noptzii se risipii in valuri reci,de sperantze si de avalanshe "calde" de neincredere-i..Era anu-trecut cam pe vremea aiasta-tat prin Fe-martie...Cu un muc de lum^nare se du-se tata la calendar si se-apuca de numarat la zile..dara uita ca si pe noptzi sa le socoata..!! Ce shucar ii spiritu ??!! Dupa 24 de zile si drept la jumatatea noptzii in spre a 25-lea,tilifonu zornaiii si era chemat de uergentza la hospice..!! Tata lehina si inima-l lua in v^rtej de tornda si nu mai shtiu de el unde sa mai si cada..!!!??Aici in lumea asta,sau in aialanta..??Cineva=l trezi ca nu avea puterea de-a chema salvarea. .....Si se-apuca de drum catre hospice,pe jos ,precum apostolii....Acolo ishi afla copilu,intremat si z^mbitor si cu viata ,precum,nici c^nd sanatos era,n-o avu-se..Shi-o sora ii shopti,ca sa il duca-acasa pe copil ca-i sanatos si bine si ca in toate ascunsele cai divine,asta-i chiara-o minune..!! Shi azi dupa un an ,se mira lumea la el,ca vitzelu la poarta noua si tate religiile,care-s ca ciupercile dupa ploaie risipite pe acolo,se-mpaneaza,ca daca ei nu se rugau si nu posteau,minunea nu se int^mpla,etcetera,etcetera..!!=No,unge-i agevaru??Iertaciune ,pentru timpu' -daca?- pierdut citindu-ma..!!-
Teddy Duminica, Martie 2, 2003 5:44 PM
Bebeceule
Inteleg ca Ungaria a asteptat vreo 10 zile pana a protestat ca sa fie siguri ca au trecut toate avioanele. Si nu, in momentul in care termina de protestat, vrruuummm, mai trec vreo doua - trei!
Plus ca SUA puteau sa explice ca avioanele aveau intr-adevar destinatia Afganistan. Unde s-ar putea sa ajunga odata si odata, eventually!
NIMENI cu ajuscule. Picat din "carucior"si-mbratzishat de stele.t Duminica, Martie 2, 2003 5:43 PM
Elihu=====El-Elohim-=iii=erau Dumnezeii din Nebiru-vezi Zaharia Sitchin...cu a sa -A 12-lea Planeta.Eu nu rau ii vreau lu'Iov ,ci binele ce nu-l avud,ec^t atunce ca^nd prea t^rziu a fost.El se erija intr-un personagiu nefast,pe c^nd tu, in ceva care suna a dumnezeire amalgamata.Gresheala virtualului este =a se numi ,precum ii trece de moment prin steaua-i polara...daca NU ma ma lovea cu= "intre cracii lui" il luam Ioveshte si bl^nd ,dar si asha ce rau facui??- Oric^t de virtual ar parea,in oglinda mea ,il vad un mare 'suferind".Dar suferinzii-s rautacioshi,nu cu voia lor ,ci-s jucaushi in rautatea lor;rautate ce seamana cu a unui prunc caruia-i iei jucaria..Prin urmare si asha deci::::Iov sa se lepede de asta nume si sa vina cu ceva mai virtual bun de inghitzit..Sa nu ma dezaprecieze,fiindca doamne iarta-ma,ca multe dracovenii mai si le shtiu !! Si la lupte shi la tr^nte spirituale nimenea dintre virtualii cafanelor nu va putea ca sa tzina cu mine.. Cineva a intrat la mine in casa si eu eram pe wc. si nu amauzit-eu-civecinu--ca asta-i casa gov. in care salashuiesc,a vazut si astfel am scapat dela a-mi fi luat capu pe tava precum facu-se Irod si dus Irodiadei...cu Ion ala Botezatoru...Nu-s minciuni si nici scorneli..Eli.Eli lama sabactanii..!!! Sa fi binecuv^ntat anagramatule de dumnezei....Te imbratzisheaza un alt zeu scr^ntit-ala a lu G^ga despanatu..de penele de g^sca..!! Vreau pace si poiezi =in laba de g^scan"!!!!
Stire BBC Duminica, Martie 2, 2003 5:08 PM
"SUA au violat spaţiul aerian al Ungariei" - afirmă ministrul ungar al apărării

02.3.2003 8:56 Ora României

Ungaria a protestat pe lângă Statele Unite în urma a ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră că a fost o violare a spaţiului aerian al Ungariei. Ministrul ungar al apărării Ferenc Juhasz a declarat în faţa comisiei de apărare din parlament că incidentul s-a petrecut la 20 februarie, când şase elicoptere şi un avion de transport au tranzitat Ungaria în drum spre baza militară Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanţa. Ungaria a permis tranzitarea spaţiului său aerian doar pentru zborurile cu destinaţia Afganistan. Abia după acest incident, parlamentul Ungariei a aprobat folosirea teritoriului şi spaţiului aerian pentru întărirea capacităţilor militare ale Turciei. Ministrul ungar a mai declarat că a protestat în termeni categorici la Washington şi a cerut ca astfel de gesturi să nu se mai repete. Statele Unite au spus că a fost "un incident regretabil". Ungaria a fost primită în NATO în 1999.
Sursa:http://www.bbc.ro
Elihu Duminica, Martie 2, 2003 12:10 AM
G^ga de Nici Unde: Iti inchipuiesti ca ai dreptate, s-arunci blesteme peste Iov, saracul, / Tu nu te uiti, de faci asa, pe cine sta pacatul? / Tu zici:"La ce ^mi foloseste de nu pacatuies?" / Uita-te sus, si-ai sa pricepi, ca vreau sa te opresc. / Nu-ncrucisa, tu, constelatii, / Fi cuminte, nu fi ca alti./ Rautatea ta nu poate vatama, decatlui Iov, / Dreptatea ta n-ajuta nici unui om. / Tu, de s^lnicia multora, cu hohote, te plangi. / Dar fara Facatorul, spune, unde ajungi? / Tu zici: "Degeaba strig, ca Domnul nu m-asculta." / Si tot o t^i, in barba ta, cu vorbarie multa. / Dar, pentru ca m^nia Lui, nu pedepseste inca, / Nu inseamna ca te lasa, jos, din a Sa br^nca.
Stef Duminica, Martie 2, 2003 11:46 AM
Ionick, chiar ma intrebam de ce nu-mi raspunzi, nu te mai vazui de mult prin cafenea. Despre britul cela nu stiam nimic, am dat o raita pe la Google sa vad care-i treaba. Am aflat despre cartile dumisale referitoare la Agnes Bojaxhiu (Maica Tereza) si Henry Kissinger. Am citit si un interviu si am fost de acord cu ideile sale despre tendinta spre fundamentalism religios a Nord-Americii (mai ales comparativ cu Europa). Si daca ne uitam la personajul principal de pe esicherul lor, nu se poate sa nu observam cum betivul covertit la soberitate ne abureste cu chestii mistice, axe rautacioase, demoni, dumnezei si curcubee ca si cand n-am trai intr-o epoca secularizata, cand biserica nu isi mai asuma un rol politic in societate, ci de-a dreptul in vremile vanatorilor de vrajitoare ale puritanilor fanatici. Ce se intampla de fapt?
Zizzy Balluba Duminica, Martie 2, 2003 8:31 AM
Sa traiati domnu Ionick, Zizzy Balluba impreuna cu compania de sunet si lumini Bro & Sis sunt gata sa va prezinte onoru: rasi, tunsi, frezati si pa creiere spalati.
Zizzy Balluba Duminica, Martie 2, 2003 8:26 AM
Pentru cei care iubesc Romania si sunt atasati de ea imi face placere sa va informez ca maine 3 martie este ziua de nastere a presedintelui Iliescu. Felicitarile, masa si dansul la Targoviste.
G^ga--ievo-fomistu. De niciunde--. Duminica, Martie 2, 2003 3:42 AM
Iovul,Iovule draga,ce,porecla predestinala ,^tzi alese=shi..!!! Sa zmicura carnea pe mine,si pielea ca de g^sca pusa la "murat",ca sa se "deshghioce" mai ushor.... dupa aia..se facu-!!.Tu crezi ca "pian^ndu-ma" si dinamit^ndu-ma,cu Iovu'tau o facu-shi de g^sca...crez^nd ca ma dai "g^ga "-chiar pi mine bre ??!! Nu uita ca singur tzi-ai facut-o si crede-ma ca Nu din rautate,sau mai shtiu eu dece-tzi-o zic,dar ai zis- intr-un ceas in care se-ncrucishara in neant ursitele si pusera ghiara pe soarta-tzi..crede-ma..!! Poiezia-i o laba de g^sca si la flam^nzi merge---!!Dara porecla...ii o catastrofa titanica !!! Pune-tzi cenusha pe scaf^rlie si zmuge-ti paru de peste tat cadavru' si ridica gaoacele in sus si urla la Iehova,ca sa te apere,ca-i aia c^t capra, ce va sa vie la tine..!! fa matanii si da cu capu de zidu cel mai apropiat,p^na o curge s^ngele din fruntea-tzi bleaga,precum curse lui Crist..!!Nu glumesc..!!Ia ainte..!!!---dela ala G^ga despanatu'....
Iov de la B^ca , Martie 2, 2003 1:18 AM
O, G^ga de la balamuc,ce stai plang^nd, jos pe butuc=tu n-ai nevoie de festila, de lumanare ,de lumina=tu esi o flacara, plap^nda, ce stralucesti, at^t de mandra = tu n-ai nevoie de suspine, c^nd dulce c^nt iese din tine = tu esti pianul de pe vas, ce-at^ta, doar, ne-a mai ramas = si daca arzi, ca o lumanare, ce ne ramane-ntre picioare? = doar o festila, cu un muc, si tu, plang^nd jos, pe butuc!!!!
Teddy Sambata, Martie 1, 2003 6:42 PM
Stii ceva MITI.. mi-ai dat de gandit!
Poate ca si eu, poate ca si altii avem cate ceva din comportarea "pianistului". Din izolarea sa. Poate doar nu ne dam seama de asta!
O seara placuta tuturor!
G^ga ala clarificatoru de ineptzii. din scocul morii lu Lica ala=fiorosu si ??? Sambata, Martie 1, 2003 6:03 PM
MITI,initzial,mesajul "numitului",era CHIAR=deasupra mea..!!Pe-urma,ca le schimba Domnia ta,asta nu sterge ce fu mai inainte-o =urma==!!! Ca n-o ginira tatzi,asta-i alta poveste,rau ii ca o benoclara ceia carora Nu li se potriveshte..!! Sa FI FERICE sub SOARELE torid al toridelor....!!! G^ga reintors de pe dos pe -fatza..!!
G^ga cela Sfatosuuuu.!!!! Dela balamuc..... Sambata, Martie 1, 2003 5:47 PM
Ieri un vraci imi zicea ,sfatuitor si bl^nd,ca in gonirea mea,asha-n buiestru,ma voi topi-n cur^nd,mai repede ca timpu' ce mi-l darui cu mila Marele Maestru.Si mai zise-se ca prin tunel merg^nd,o lum^nare-i trebe,de nu?,un capatzel de feshtila,sau un muc ramas dela biserica din vale-ne ars de tat de la -nchinare shi de care sa ma folosec c^nd ratacit ma afu-n disperare.Nu-l asculta-i si intr-un ciot de radacina arsa -de-adreptu-chiar ma-npiedeca-i......! Ce bascalie-i si asta suflare si "c^te lacrimi",oare -o mai cere???? dara o sa-mi aprind mucu' de lum^nare si-n alte cioturi,n-oi mai da nici chiar -din ^nt^mplare,ca cineva-i mereu de veghe la intrare ,c^t si la ieshire------Din Tunel,cu mucu in dejte,iese G^ga ,ca sa mai ieie o rasuflare..PAAAAA!!!
Miti Sambata, Martie 1, 2003 4:40 PM
Va multumesc domnule =Mystic= pentru martisor. La fel si domnilor Lache,4nick, Ionick, lumii intregi :)

Domnule Mystic, nu inteleg de ce v-ati suparat, Ionick povesteste despre un film italian excelent, cel regizat de Giuseppe Tornatore. Eu as fi facut exact la fel ca pianistul, desi am alta fire (poate ca si fac :)
G^ga al intrig-uat... Dela taraba cu martzi-fe-shoare. Sambata, Martie 1, 2003 4:28 PM
Stimata MITI=bine-facu-shi===sau te imbolgi altcineva???-ca il muta-shi pe IONICK vizigotu-ne^ncrucishat,de deasupra meee-ca se ginira gealatzii de insinuarile Ionickeshti si nu-i= pre= aprecierea nimanuia..Si rau face ca z^nzania -i shi-asha intre caldarshi -si de alta ostrogota-bulibaceala=AICI-pe ast coltz de imala,nu-i nevoie de invazii barbare..!! Ostri=ogotzii-n-or fi arieni niici cu si dupa 10 mlenii ..!!UN MARTZISHOR FERICIT MITI-dela G^za-g^gaita si strivita de cizma caazono-prostesca nazo-ionicka..!!! An Nou Dacic FERICIT ITI>>!!!!!!
G^ga smicuratuu din tatee baierele- de fericea G^ga aia mica. dela o palma dela caldar^mu pustietatzii.. Sambata, Martie 1, 2003 3:35 PM
Multzam fain,!!!!Shi-apoi``~ un pupic aici si altu dincolo-nu-i grea afacere,si nu ma simt tradus,ca nu mai ai ce traduce ,fiindca mi-s o foaie de prippas-ca vezi-tu,ce vrei altora -de foaie-i vorba !!!- o cam iei tu ala ce o vrei pe moaca..!! Si i-s ferice,ca si alte semintzii aduc slavire aeonilor semintziei nostre si Anului Nou zamolxiit..!!Domnu SA ii binecuv^nteze deopotriva pe tatzi,fie ei cei care ma dushmanesc,sau fie aceia-TU care nu ma traduce si ma indrageshte..!!!! Sub ceru-nnourat shi plin de trasnete-de-amu-ce mai conteaza un caldar^m "m^ngaiat" in-caderea-i de catre un schelet de martzisor,...!!!!-Pacea n-o mai vedeau-o ochii noshtri -ai mei cu precadere- si poace si a multora,in ast secol al varsatorului,care nu shtie unde si cum ,ca sa ishi desharte galetzile cu apa clocita..!!! Te imbratzishez cu reala dragoste si cu dorintza ca sa nu-ma- zauitzi nicic^nd pam^ntu te ocroteshte,fiindca si de sub acesta o sa simt tzucurile tale..! Domnu Ala necunoscut de catre corinto-elinii-SA te OCROTEASCA..!!!
G^GA luat pe inverselea. dela intzeleptzii inversi intzeleptziti ai Sunamului... Sambata, Martie 1, 2003 3:06 PM
PACEO-!!!!,Numai Armonia-o poate aduce si atunce c^nd contrariile se duc pe apa=panta-reee-a lu Heraclit(?) si a altora,ca ce zice un Deshtept,o mai zic si altii prafuitzi, mai dinainte.Vina mare in lumea bipedelor a ciondranelilor,o are numa' si numa'-RELIGIA-de oorice culoare -sau forma-s'ar afla asta(dela Aschiutza -cu culoarea-vorbire).India de n-ar fi at^t de-mpistritzata cu CREZURI=ar fi azi cea mai mare putere a lumii,fiindca "metafizic" vorbind(iara vorba luata din gura altuia)-de acolo pleaca toate scrierile si toate cele memorate de catre vreme in negurile trecerii sale....Si-acolo erau ARIENII ce v^nturile nelinishtii-ii imprastiara cam peste ta in lume.C^tzi nu vrura si nu vor inca,sa-i imite si ce iese??-FUNII-de care auzii ca nici in ROMANII-nu te mai potzi folosi de ele ca se rup a naibi,chiar atunce c^nd eshti intre doua =drumuri,cel din jos si cel de sus..Si Vina-i a lu tate religiuniile lumii...Iudeo-Izraielitzii b^ntuira lumea si suferira papucu' stainilor din cauza ASTEIA,Muslimii ashijderea,dar cu iataganu',pe c^nd catolicii le pusera MOTZU cu RUGARIA LOR si cu flacarile de durere care se duceau la cer si facatorii de foc in Iad-ce-l imitau si meritau..NO,alege amu/...!!!Dintre toate relele conshtiintzei(ca asha se zice religiozitatzii-natzi-o fripta ,ca tzi-am dreso-!-)Care-i cel mai mare si cel mai mic rau ??Toace ^s o apa seaca si cu opintiri de iad ,ca focu se aprinde mai ushor in iarba arsa a pustiurilor ,dec^t in vadurile r^poase ale dealurilor -piezishe..!!!
Teddy Sambata, Martie 1, 2003 2:59 PM
Cu multa placere,KUKI.!
M-am bucurat sa vad ca-l porti! :-)
Teddy Sambata, Martie 1, 2003 2:54 PM
Hei, IONICK, ce amintiri frumoase mi-ai desteptat, cu "1900". Nu stiu cum e pentru cei ce nu au vazut filmul.. fata care-l astepta pe uscat, palaria pe care a aruncat-o in momentul renuntarii.. instrumentul muzical lasat in gaj..
Nu as fi procedat ca el, am alta fire, dar l-am inteles. Doamne, cum l-am inteles!
In cu totul alta ordine de idei...
Memoria noastra.. cat avem inmagazinat acolo.. toate impresiile din aceasta viata. Absolut toate. Unii spun ca si din cele precedente.
Avem acces imediat la o infima fractiune din ele. Avem acces la inca o buna parte in urma unui stimul, cum a fost acesta al tau: filmul "1900". Pentru a-si reaminti de "felii de ceapa" situate la si mai mare adancime se duc oamenii la psihiatru, sau mediteaza. Dar indiferent cat ne amintim si cat nu... toate sunt acolo, toate exista. Si mai ales toate influenteaza. Toate contribuie, vrem - nu vrem, la modelarea caracterului nostru, al felului nostru de a fi.
Kuki Sambata, Martie 1, 2003 2:52 PM
Domnilor Lake, Ionick si Teddy, multumiri pentru martisoare.
Nenea Jenica iubitel, dupa cum vezi, de 1 martie, sunt pe faza domni tare draguti care ofera martisoare la cucoane asa ca m-am pupat si cu ei din politete si curiozitate, dar si nitica placere, desi nici unul nu se poate compara cu tine. Asadar, sa nu fii gelos degeaba ca eu nu te traduc si nu te schimb pe nimeni si nimic, iar taria caldarimului n-ai s-o cunosti cit ai sa fii in grija mea. Tzoc-tzoc, giga mica si draga.
Lake din Matake Sambata, Martie 1, 2003 2:34 PM
Martie, deci    MARTISOR,
sa v-aduca-n carucior,
FETELOR,
oar fetita oar fecior.
Sa-nfloriti in preajma lor. 
Noroc.

4nick gorgan Sambata, Martie 1, 2003 1:53 PM
O foaie de calendar pentru Dorinella: Dictatorul militar ce conduce Burma (or Myanmar, cum este numita regiunea), Than Shwe, are 70 de ani (sorry Dorinella), e la putere din 1992, cand profita de lupta dintre comandantul armatei Gen. Maung Aye si seful inteligentei militare Gen. Khin Nyunt. Intre timp, seful statului ramane Gen. Than Shwe. Dar diferenta nu este semnificativa pentru poporul Burma, care a fost sub unul dintre cele mai opresive regimuri din lume. Nu mai este lege, decat dictatura a gintei militare. Munca devine fortata, "o forma contemporana de sclavie". Burma are cea mai mare armata de copii din lume, cu voluntari recruti de numai 11 ani. In 1990, regimul a dat voie la alegeri libere. Partidul Aung San Suu Kyi ( care a primit Premiul Nobil pentru Pace in urmatorul an) a castigat cu 80% de voturi. Militari au cancelat rezultatul alegerilor si nu a mai avut alte alegeri de atunci. Martisor fericit!
Alexandru Sambata, Martie 1, 2003 11:43 AM
EURO & DOLARUL AMERICAN : Zilele dolarului american ca moneda dominanta a lumii sint numarate (cu toate consecintele pe care pierderea acestei pozitii le va atrage pentru economia americana). Motivul este simplu : este o moneda sustinuta artificial, fara acoperire in aur. Aveti aici un fragment din rezumatul unei mese rotunde pe tema mondializarii capitalului in care se atinge chestiunea dolarului american : ” Altfel zis, daca lumea ar urma principiile economiei reale, dolarul american ar trebui devalorizat pentru ca Statele Unite, tara cea mai indatorata din lume, acumuleaza de multi ani incoace deficit dupa deficit (acesta era de 350 miliarde de dolari in anii '90 si este acum de ordinul a 450 miliarde de dolari). Dar cum dolarul domina in continuare cu titlu de moneda universala pentru toate plasamentele si investitiile, Statele Unite sint literalmente subventionate de restul planetei. Toate creditele sint acordate Statelor Unite pentru ca detinatorii de capital nu vor sa-si vada portofelul scufundinduse odata cu dolarul. / Cum s-a ajuns la aceasta situatie ? Pentru a intelege trebuie sa ne intoarcem la Acordurile de la Bretton Woods, cu care s-a retrasat peisajul financiar al planetei plasind un jucator important in centrul esicherului : Statele Unite. / Daca, istoric vorbind, mondializarea finantelor nu este un fenomen nou, ea a cunoscut transformari majore in cursul ultimelor decenii. Trei mari etape marcind noua mondializare : prabusirea sistemului monetar Bretton Woods, inovatiile financiare si miscarea de liberalizare si dereglementare. / Acordurile de la Bretton Woods sint tratate incheiate in iulie 1944 in orasul american cu acest nume, situat in New Hampshire, de 44 de state in razboi cu puterile axei - Germania, Italia, Japonia - in vederea punerii in functiune a institutiilor internationale destinate a promova si coordona politicile monetare de reconstructie si dezvoltare economica de dupa razboi. / Cu acordurile de la Bretton Woods, s-a stabilit un nou sistem monetar international, cel de etalon de schimb-aur, care inlocuieste sistemul etalon-aur in vigoare pina in anii 1930. Acest nou sistem avea ca obiectiv de a evita neregulile (desincronizarile,alunecarile) monetare, de a elabora un sistem mai putin rigid decit etalonul-aur, de a stabiliza ratele de schimb. Sistemul nemaifiind bazat doar pe aur ci pe dolarul american si aur. La vremea semnarii acordurilor, americanii posedau treisferturi din rezerva de aur a lumii. / Cu sistemul adoptat la Bretton Woods, singur dolarul american e convertibil in aur caci Trezoreria americana detinea suficiente rezerve de aur pentru a recupera dolarii detinuti de strainatate. Valoarea stabilita in raport cu aurul : 1 uncie de aur valora 35 de dolari americani. Acordurile de la Bretton Woods prevedeau ca rata de schimb a monedelor trebuie sa ramina fixa si rezervele monetare internationale trebuie constituite in devize. In fine, tarilor membre li se cerea de a adopta politici economice ce garanteaza echilibrul balantei lor de plati. / Pentu a veghea respectarea acestor reguli, doua organisme au fost create, Fondul monetar international (FMI) si Banca internationala pentru reconstructie si dezvoltare (BIRD) sau Banca mondiala. / Dar dolarul american pe care sistemul se baza a fost minat de deficitele balantei de plati a Statelor Unite si, spre mijlocul anilor '60, a devenit practic inconvertibil. Dupa citeva tratative nefructuase pentru a sustine dolarul (citeva tari printre care Marea Britanie, Germania, Franta formind o uniune de sustinatori), guvernul Nixon anunta, in 1971, ca dolarul american nu mai este convertibil in aur. Statele Unite ne mai posedind rezerve de aur suficiente (rezervele ne mai contind decit pentru o cincime din dolarii detinuti in strainatate). Este sfirsitul sistemului Bretton Woods. / De atunci, sistemul monetar international este in criza in asemenea mod ca sistemul Bretton Woods n-a putut fi inlocuit cu un altul. In acelasi timp FMI si Banca mondiala a caror rol s-a schimbat si care sint deasemenea cunoscute ca ‹institutii Bretton Woods› au supravietuit falimentului sistemului insusi. ” MONDIALISATION DU CAPITAL : LA VALS DES MILLIARDS - http://www.telequebec.tv/idees/archives/20020331/theme.asp DEFICITS DO MATTER - http://www.mises.org/fullstory.asp?control=1171
Teddy Sambata, Martie 1, 2003 8:10 AM
un binevoitor
Sau... binevoitoare ? :-)

Multumesc pentru undita si tratat. Eteee ce frumos am prins... :-)
Teddy Sambata, Martie 1, 2003 8:07 AM
mesager2 Eu sunt si evreu si mai locuiesc si in Israel, asa ca nu sunt probabil obiectiv in ceea ce priveste islamul. Desi fac toate eforturile in aprecierile mele de a inlatura aceste "bias-uri grele".
Dar iata un citat din "Viitorul Marilor Puteri" de Josef Joffe, profesor de stiinte politice, in prezent redactor sef la Sueddeutsche Zeitung din Muenchen:
""Musulmanii au ucis evrei in interiorul Israelului din 1948 incoace; s-au luptat cu rusii ortodocsi in Cecenia timp de 2 ani (textul e scris acum 6 ani) si cu maronitii din Liban timp de 15 ani. Ii haituiesc pe hindusi in India, pe crestini in Armenia, Sudan, Timorul de Est...
Dar cea mai evidenta caracteristica a acestei civilizatii (asa scrie autorul.. civilizatie... eu doar citez) este ca exista conflicte mai multe si mai grave in interiorul decat in exteriorul sau. Sa privim in interiorul "granitelor insangerate" ale Islamului. Cel mai lung si mai nimicitor razboi din Orientul Mijlociu nu a fost intre Israel si arabi, ci intre Irak si Iran intre 1980-1988. Pierderile au fost de circa 1 milion de victime; acest numar depaseste de zece ori numarul mortilor din cele 5 razboaie arabo-israeliene.... In perioada "septembrie negru" din 1970, armata lui Hussein a ucis mai multi luptatori OEP decat israelienii intr-o perioada de 20 de ani... Stat contra stat, regimuri contra propriului popor (sa ne amintim de distrugerea orasului sirian Hama de catre armata siriana, grupari teroriste impotriva regimurilor (in Algeria, in Egipt)siiti contra maroniti, clanuri impotriva altor clanuri (familia criminala Takriti a lui Saddam)....""
Am eu destule critici de adus guvernului actual israelian, dar inteleg cauzele care au dus (Arafat si ai sai)la formarea sa. Am si destule critici de adus conducerii SUA, care nu a reactionat in 1998 cand Saddam a gonit inspectorii care gasisera arme de distrugere in masa ascunse. Dar fara indoiala, nici una din acestea nu se compara cu ipocrizia si murdaria politicii franceze sau belgiene.
Iar despre prezenta islamului in Europa... nu stiu unde locuiesti matale, dar probabil ca nu ai vazut pancarda atarnata pe moscheia din Londra :"Islamul este viitorul Britaniei" Think about-it!
Teddy Sambata, Martie 1, 2003 7:49 AM
mesager2
Oscilatiile monezii europene imi amintesc de bancul cu directorul de banca care telefoneaza clientului:
-Alo? Domnul Itzik? Vorbeste Shlomo de la banca. Ma scuzati ca va deranjez, am sunat sa va informez ca la data de ieri contul Dvs este in minus cu 25000 de shekeli.
-Ah, da? Spuneti-mi, va rog, cat aveam in cont acum 3 luni, pe 1 decembrie?
-Pe 1 decembrie.. un moment... aveati 30 de shekeli plus.
-A, vedeti! Si eu v-am deranjat sa va comunic??!! Nu!

Teddy Sambata, Martie 1, 2003 6:34 AM
mesager2
Vezi ca atunci cand "analizezi" evolutia euro/dolar, scapi esentialul. De unde au pornit si unde au sa ajunga.
Au pornit de la 1 euro = 1.17 dolar. Euro s-a prabusit cu peste 33%, iar acum, din diverse motive, (criza din Irak printre ele), a refacut o parte din pierdere. Se estimeaza ca dupa criza din Irak dolarul va creste fata de euro.
Dar chiar lasand prognozele la o parte, adevarul este ca astazi euro este mai slab fata de dolar decat la infiintare! Si nu invers cum incearca unii sa sugereze. Imi amintesc in acest context, opinia lui Asterix de la CRL, cum ca 1 euro va face in curand mlte milioane de dolari. E drept, era putin stresat in acea zi!
Nu mai reamintesc acum de rolul SUA in eliberarea Europei de nazisti si apoi de comunisti, caci banuiesc ca glumiti cand declarati Europa nu bate pas de defilare in stilul marxist-leninist in fata Israelului si-al USA!!
Plus ca Europa este in mare majoritate pro-americana. Le e greu francezilor sa se impace cu ideea exprimata de premierul polonez: "In the European family there are no mommies, no daddies and no kids - it is a family of equals."
A spus-o in engleza, ca asta e limba dominanta in lume, fie ca ne convine, fie ca nu!
Miti Sambata, Martie 1, 2003 6:34 AM
Ionick, scuza-ma, tocmai aranjam cafineul care devenisme cam mare si trimiteam la arhiva mesajele mai vechi. Ti-am stricat ordinea postarilor.
Ionick Sambata, Martie 1, 2003 6:32 AM
Scuze pentru boldirea neintentionata.
Ionick Sambata, Martie 1, 2003 6:31 AM
"Legenda lui 1900" e povestea unui baiat nascut pe un transatlantic si lasat acolo de parintii care emigrau in America. E gasit de un fochist care-l va boteza 1900, dupa anul care tocmai incepea. Baiatul creste pe vas, dovedeste curind un talent muzical iesit din comuna si ajunge pianistul si principala atractie a orchestrei vaporului pe care nu-l va parasi niciodata. Prietenul sau trompetist il convinge la un moment dat sa coboare pe uscat, totul e gata sa se intimple, dar de la jumatatea pasarelei spre chei, 1900 (acum de 30+ ani) priveste citeva minute zgirie-norii new-yorkezi si se intoarce pe vas. Trompetistul isi va incheia in citiva ani cariera navala si-i va pierde urma prietenului sau, pina dupa razboi, cind afla intimplator ca intr-un port britanic urmeaza sa fie distrus vasul cu pricina, ajuns o darapanatura. 1900 era bineinteles pe vapor, nu fusese descoperit de echipele care burdusisera nava cu dinamita. In postarea urmatoare - monologul final al lui 1900.
Ionick Sambata, Martie 1, 2003 6:30 AM
Cu drag, martisoare pentru doamnele si domnisoarele locantei.

Zizzy, ca-s pe teren propriu nu inseamna decit ca in foarte multe privinte agreez parerile proprietarului paginii (plecaciune, Miti), si deci scriu la locul potrivit, ca sa zic asa. Pagina asta e fireste o tribuna a tradatorilor platiti de CIA sa faca propaganda ostila ideilor umaniste si pacifiste promovate de oamenii de bine din Clubul Beat-The-Beast. Si care spre deosebire de noi sint romani-mindri-ca-sint-romani, inteligenti, liberi, neipocriti, informati si nespalati (pe creier, de).

Jack, n-am nimic impotriva sa discutam tu acolo, eu aici, dar dupa cum vezi n-am prea avut timp (scuzele mele). Saptamina viitoare sper sa fie mai bine din punctul asta de vedere, deocamdata vreau doar sa scriu ceva despre un film - nici o legatura su subiectele ardente ale zilii. Sfirsit frumos de saptamina si pe curind.

Stef, n-am uitat ca trebuie sa incerc sa clarific ceva, sper s-o pot face saptamina viitoare. Numele lui Christopher Hitchens iti spune ceva ? Cele bune.


Ionick Sambata, Martie 1, 2003 6:29 AM
It wasn't what I saw that stopped me, Max. It was what I didn't see. You understand that ? What I didn't see. In all that sprawling city that was everything except an end. There was no end. What I did not see was where the whole thing came to an end. The end of the world.

Take a piano. Keys begin. Keys end. You know there are 88 of them. Nobody can tell you any different. They are not infinite. You are infinite. And on those keys, the music that you can make is infinite. I like that. That I can live by. But you get me up on that gangway and you roll them out in front of me, keyboards have millions of keys. Millions and billions of keys that never end. And that's tre trtuth, Max. And they never end. That keyboard is infinite. And if that keyboard is infinite, then on that keyboard there is no music you can play. You're sitting on the wrong bench. That's God's piano. Christ, did you see the streets ? Just the streets, there were thousands of them. How do you do it down there ? How do you choose just one ? One woman... And a house... One piece of land to call your own, one landscape to look at. One way to die. All that world just weighing down and you don't even know where it comes to an end. Aren't you ever just scared of breaking apart with the thought of it ? The enormity of living it ?

I was born on this ship. And the world passed me by. But 2000 people at time... And their old wish is here. But nevermore than fit between prow and stern. You played out your happiness bit on a piano that was not infinite. I learned to live that way. Land ? Land is a ship too big for me. It's a woman too beautiful. It's a bridge too long. Perfume too strong. It's music I don't know how to make. I can never get off this ship. At best, I didn't step off my life. After all, I don't exist for anyone. You're an exception, Max. You're the only one who knows I'm here. You're a minority. And you'd better get used to it.

Forgive me, my friend... But I'm not getting off.

______________

Hey Max... Picture the sea with golden gates. Some guy searching a list trying to find my name wouldn't find it. "What did you say your name was again ?" "1900." "Oh. Nieman. Nightingale. Ninestock. Needleton ?" "Well you see, Sir, I was born on a ship." "I beg your pardon ?" "Born, raised and died on a ship. Maybe not registered." "Ah. Shipwreck ?" "No. Six and a half tons of dynamite. Boom !" "Feeling better now ?" "Yeah. Fine. Except I lost an arm." "An arm ?" "Yes. In the explosion." "Ah. Oh you should be able to find one over there. Hm, which one did you say you're missing ?" "Left, Sir." "Oh. Dreadfully sorry. We only seem to have two rights." "Two right arms ?" "Yeah. I'm afraid so.Would you mind awfully... if I... " "If I what ?" 'Well, if you'd... take a right arm instead of a left ?" 'Well, all things considered, better a right arm than nothing, I suppose." 'Couldn't agree more."

Good laughing matter, Max. What a thought, hey ? Spend eternity with two right arms ? Then how would you make the sign of the cross ?

______________

Hey Max ! Where's the music I could play with two right arms ? Hope I can find that out there.


Ionick Sambata, Martie 1, 2003 6:25 AM
"Legenda lui 1900" e povestea unui baiat nascut pe un transatlantic si lasat acolo de parintii care emigrau in America. E gasit de un fochist care-l va boteza 1900, dupa anul care tocmai incepea. Baiatul creste pe vas, dovedeste curind un talent muzical iesit din comuna si ajunge pianistul si principala atractie a orchestrei vaporului pe care nu-l va parasi niciodata. Prietenul sau trompetist il convinge la un moment dat sa coboare pe uscat, totul e gata sa se intimple, dar de la jumatatea pasarelei spre chei, 1900 (acum de 30+ ani) priveste citeva minute zgirie-norii new-yorkezi si se intoarce pe vas. Trompetistul isi va incheia in citiva ani cariera navala si-i va pierde urma prietenului sau, pina dupa razboi, cind afla intimplator ca intr-un port britanic urmeaza sa fie distrus vasul cu pricina, ajuns o darapanatura. 1900 era bineinteles pe vapor, nu fusese descoperit de echipele care burdusisera nava cu dinamita. In postarea urmatoare - monologul final al lui 1900.
Ionick Sambata, Martie 1, 2003 6:13 AM
Cu drag, martisoare pentru doamnele si domnisoarele locantei.

Zizzy, ca-s pe teren propriu nu inseamna decit ca in foarte multe privinte agreez parerile proprietarului paginii (plecaciune, Miti), si deci scriu la locul potrivit, ca sa zic asa. Pagina asta e fireste o tribuna a tradatorilor platiti de CIA sa faca propaganda ostila ideilor umaniste si pacifiste promovate de oamenii de bine din Clubul Beat-The-Beast. Si care spre deosebire de noi sint romani-mindri-ca-sint-romani, inteligenti, liberi, neipocriti, informati si nespalati (pe creier, de).

Jack, n-am nimic impotriva sa discutam tu acolo, eu aici, dar dupa cum vezi n-am prea avut timp (scuzele mele). Saptamina viitoare sper sa fie mai bine din punctul asta de vedere, deocamdata vreau doar sa scriu ceva despre un film - nici o legatura su subiectele ardente ale zilii. Sfirsit frumos de saptamina si pe curind.

Stef, n-am uitat ca trebuie sa incerc sa clarific ceva, sper s-o pot face saptamina viitoare. Numele lui Christopher Hitchens iti spune ceva ? Cele bune.


.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]