.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Scufitza O'Braga Duminica, Martie 30, 2003 9:54 PM
"My favorite bumper sticker in Washington D.C. right now is the one that says "First Iraq, then France". -Tom Brokaw

"The French announced today that they would not help us remove Saddam from Iraq. Well Duh! They didn't even help us remove Hitler from France." -Jay Leno

"France said this week they need more evidence to convince them Saddam is a threat. Yeah, last time France asked for more evidence it came rollin thru Paris with a German Flag on it." Dave Letterman

Why are all the highways in France lined with trees? So the Germans can march in the shade!!!

"France has neither winter, nor summer, nor morals. France is miserable because it is filled with Frenchmen, and Frenchmen are miserable because they live in France". Mark Twain

Only thing worse than a Frenchman is a Frenchman who lives in Canada ... named Gogu, of course. Ted Nugent

War without France would be like ... uh ... World War II

Tovarasa Kuki sa inteleg ca mata esti dintr-o familie cu origine foarte sanatoasa, proprietara de oil si gas in Irak/Mate, si acu esti suparata foc ca ti-a dat varu Saddam foc la petro-rublele uleioase ... mata esti sigura ca n-ai baut gaz?
Barney si Spot Duminica, Martie 30, 2003 9:06 PM
- Ham ham, Barney, vino repede pâna nu ne aude George, sa-ti spun ce înjuraturi si vorbe spurcate din Armonia am mai învatat ! - Ham, ham, Spot, nu se spune Armonia, se spune Romania, ham ham hihi, daca aude cineva ca ai inventat armonia la români se scapa pe el de râs de trei ori pe zi, ca mine pe bocancul marinarului care pazeste biroul lui George, ham ham !
- Ham ham, Barney, bine, go on, da nu uita pantofii aia de care am mai vorbit si grabeste-te, ca în fiecare zi avem amatori proaspeti si cu pantofii plini de solidaritate patriotica ...
Kuki Duminica, Martie 30, 2003 7:07 PM
Darie, plaseaza-ti nevasta, cretinule, ori ti-e teama sa nu-ti fie refuzata muratura la export?
Kuki Duminica, Martie 30, 2003 4:47 PM
Bosorog MV, inca nu ti-ai "imperecheat stiintific" jumatatile alea goale de creier. Grabeste-te ca incepe julirea de oil a Irakului si au aia nevoie de patrioti.
Da Duminica, Martie 30, 2003 4:14 PM
Circula zvonul ca Saddam e istorie........
Fane - tinichigiu de la comparativa din babadag Duminica, Martie 30, 2003 3:58 PM
.bai juvetilor....cica tomohacurili alea americanesti au inceput sa dea rateuri si nu mai dizelesc cum trebe....cica pleu din care e facute si pa care americanu sa o papornita de parai rugineste la vant .....Acu intra pa scena camila teleghidata cu giesem.....vpiriod tovarisci e comanda pa arabeste..porma numeri cu caractere romane..adin dva tri....si gata. camilili e aceptate de Conventia de la Geneva si Cuciuc kainargi..... Hai pa....ne vedem la Incirlik
Scufitza O'Braga Duminica, Martie 30, 2003 3:02 PM
Dorinello bine le zici frumusete ... cred c-o sa te ia de nevasta vreun soldat NATO pina la urma! Pe Kuki trebe insa s-o imperechem stiintific cu tovarasu filozof-brigadier Kronebreg, ca sa lupte impreuna pentru "pace si pretinie" pe continentul frigid unde bilbiitii Cretieni cu gura strimba sint inca la moda!

Oare "doctrina asta militara" a lu Saddam & Comp nu cumva e imprumutata de la domnul Vlad Tepes zis Dracula ... care daca ar fi avut si el barem citeva sonde de OPEC ... ce le-ar mai fi ars petro-dolarii din ele ... mai ceva ca-n iad!

Oricum se zvoneste ca vin citeva mii de sinucigasi volunari in Irak ... by all means, be my guest ... n-ar fi pacat sa nu-i terminam acu pe toti si sa ne grabim cu razboiu asta ... plus ca-i putem ajuta negresit pe teroristi sa ajunga mai iute la feciorele Kuki si Kronenberg (ca astia e perversi si se joca si-n dos) ... care-i astepta cu nerabdare in raiul rosu! N-ar fi pacat sa terminam razboiul prmatur inainte de a cara cit mai mult gunoi terorist?!

Coana Mitica ... protestez (desi o sa zica astia ca o fac pentru pace)! Ce-i porcaria asta civica ... tie chiar nu ti-e un pic rusine? Pina si taranul ala Olandizat de Ycacacar a inteles ca nu-i frumos sa cenzurezi!

"Eroare la idee Scuze, dar acest domeniu e interzis pentru ca un utilizator de pe acelasi domeniu a abuzat de intratul la idee. Va rugam contactati-ne la ciberplai@yahoo.com pentru mai multe informatii."

Ia baga "mai multe informatii" aici public sa vada toata lumea cu ce se ocupa o pH-Dizda mioritica civica!
Io Duminica, Martie 30, 2003 2:27 PM
Vorbeste gura fara mine dar mie imi place sistemul american ca mi-a dat masina si casa pe credit si n-a trebuit sa astept pana la 70 de ani sa strang bani ca sa ma pot bucura si eu de viata.
Kuki Duminica, Martie 30, 2003 1:28 PM
Mai Suki, dupa cit de "bine" observi gagul cu democratia al clownilor Blair si Bush, matale esti un suporter inflacarat al circului.
Tablagiul din vagon Duminica, Martie 30, 2003 12:49 AM
Vezi, Oncle Jenique, cât te pretuieste lumea ? Nici nu ti-am spus bine "la revedere" (nu adio) s-au si repezit facatorii de bine sa te fereasca de rudele dubioase . Mi-ar fi trebuit si mie asa ceva ... în lumea reala.
Asculta-l pe don Fulger ... aia rupti în popou nu sunt capabili de sentimente , alege-te numai cu ceilalti , cu fisa de cadre la zi ... si ai grija sa n-aiba rude în strainatate (mai ales în Galia).
Sanatate si A la votre.
Roman Polanski Duminica, Martie 30, 2003 12:14 AM
OK Calare, Ce-i bai javrelor? IMPUTATULE!!!!!!
Suki Duminica, Martie 30, 2003 3:07 AM
Kuki, tu ar trebui sa lucrezi pentru un circ chinezesc caci ai cistiga bani frumosi. Dupa cite rezulta din cele scrise de tine mai jos tu trebuie sa fi mare specialista la mersul in miini..
Jenel-.Parere. din vadra de ghicit a pralalitzei,plina cu apa de var. , Martie 30, 2003 2:54 AM
Tablagiule-nu mi te mai vad ochii,fiindca te scapa-shi ca sa "reprofilezi' si amu crezi ca te si ciocanii..Stai in galia"Minor" cum ii zici tu,dar asta nu inseamna ca sa te simtzi chiar si galic-galina~~~~.Indop^ndu-te cu prajiturele canadiene-canadice,nu inseamna ca tot-Arcticul-ala este chiar jumi-juma frantzuzo-roomiic..!! Numai bine..!!NU ashtept,NU-ASHTEPT RASPUNS(repetitzie,ca sa nu va crezi "indurerat!!)"
Aburel.Ptr.KRONY=. Din ghioc. , Martie 30, 2003 2:38 AM
Krony,indiferent de ceeace crezi si cum iei cele spuse de mine,DAR..!!! NU ITZI BATE JOC,sau a lua in DER^DERE bolnavii:pe unul ca-shi balanganea m^na si era invalid omu' shi pe altul cu infarctele cardiace,scotz^nd in relief credintza ta democrat-agatzata de comunism si de care oric^t de versat ai fi culoarea n-o potzi shterge..CA~~~~~~o sa pici incur^nd in gropile ce le "atingi",fiindca legea Karmei,sta in insashi nickul tau de pe capshe....Te previn,este o probabilitate luata din zicalele rom^neshti ca sa nu r^zi de bolnavi si de batr^ni shi ca sa nu sapi groapa altuia mai dinainte..!!Nu-i previziune ,ci este o parere ce mi-o dau,vaz^nd ca si un erudit se balanganeshte ashijderea unei joitze-srliste care ishi aroga calitatzi secrete ,pe care UNUL care ar fi nu le-ar face si chiar daca le-ar face,ar fi mai cioplite nu "ca din topor"....ciobit..!!Eshti aidoma turmei,chit ca nu eshti berbec ca mine....Taurul din tine,a ramas cu 8 miii de ani ca zodie siderala in vremea zarahustrelor zoroastrite mai nou..!!Este o p a r e r e==n u m a i==!!!!
Roman Polanski , Martie 30, 2003 1:39 AM
War for Oil este un bou si-un criminal de razboi infect si cu shoricul gros, de zici ca-i un porc de activist-PCR.
Kuki , Martie 30, 2003 12:32 AM
Tablagiule draga, "turistul englez VIP" se gaseste categoric cu popoul in doua luntre. Dilema lui suna cam asa: "Cum sa savurez eu freedom fries in casuta mea din Galia? Jospin s-a pensionat prematur, da' merge cu Cowboy-ul ala analfabet".
Pina si fantomele cu conceptii politice totalitare au fost luate prin surprindere de numarul asta socialist de circ.
Tablagiul de la cadastru Sambata, Martie 29, 2003 10:49 PM
Kuki
Solutia muzicala e acceptabila , mai trebuie niste vata de pus în urechi pentru când trece pe vizavi Meterhaneaua Virtuala.
Am si eu o dilema : un turist englez VIP care vrea sa se puna bine cu toata lumea si nu reuseste nici cu colegii de partid, si-a cumparat ( pe vremea când spera sa intre Jospin la Elizeu pe doua cincinale si s-o puna împreuna de o internationala socialista cu chiuituri ) casa de vacanta în Galia de jos undeva , sa fie cât mai aproape de viitorul presh si de ficatul de gâsca veritabil. Pe atunci erau la cinste si bagheta si fromaj kipiu. Acuma când ne-au facut de acordeon The Sun, Gazeta de pe râtul din Texas si alti luminati cuvântatori, daca nu scoate casa francofona la vânzare ... e cu atributul gândirii într-o luntre , sau în doo ? ...
Kuki Sambata, Martie 29, 2003 10:13 PM
Tablagiule, dumneata cu acordeonul, Pianistul cu instrumentul lui, iara eu am grija de partitura. Alesei trotuarul pe care nu primesc amenda cind glumesc.
Tablagiul Sambata, Martie 29, 2003 9:59 PM
Kuki
si întrebarea asta o puneti matale tocmai unui frantuz pacifist cu acordion ?
Kuki Sambata, Martie 29, 2003 9:55 PM
Uitai sa adaug un lucru, Tablagiule: daca ma duc la film si-mi place, etc.
Kuki Sambata, Martie 29, 2003 9:47 PM
Tablagiule, ajuta-ma sa rezolv o dilema: daca ma duc la filmul "Pianistul" a lui Roman Polanski, rezulta asa pe foarte ocolite, ca sustin razboiul americanilor, doar fiindca-s pretini cu evreii?
Suki Sambata, Martie 29, 2003 9:21 PM
Ionik octogenarule! Pai ce faci tataie ai uitat cum ti-ai facut aparitia tocmai matale? (ca sa nu zic cum te-ai lansat) Felul in care te-ai semnat cu Ionick ca pe urma sa te rastesti la acelasi Ionick mi-a lasat impresia inca de atunci a unuia care se certa in oglinda. Nu vreau sa sugerez nimic, oricum, faptul ca de la doua oglinzi acum te reccunosti in una singura cu superego-ul tau in continua inflatie, e un semn imbucurator. Weekend placut si tie.
Kronberg Canada Sambata, Martie 29, 2003 4:41 PM
Aburel, Multzam de raspuns... ceva, ceva e acolo (nu, K nu-i in numele meu adevarat... L da... dar doar ca l-moale ca-n rusa... nu-i nici fruncea nici coada), cifra 8 zic cei din comunitatea asiatica ar fi cifra cu noroc (nu stiu daca doar pentru ei sau asa... la modul general)... cit despre cifra 7 - cifra mediocratziei si... de ce nu a egalitarismului, neutralilsmului cu opinie etc. ce mai... voi mai citi odata, acasa, mesajul dumitale... Oricum, multzumesc de raspuns si... nu-tzi fa griji... Gogu2 e acu' intr-o faza noua, si el... a schimbat Trabantu' cu-n "Varburg" si nu stie cum sa-l apuce sa-i dea gaura... Altfel, cum o mai duci cu sanatatea ? Sper ca bine. Sanatate si pe curind.
Kronberg Canada Sambata, Martie 29, 2003 4:30 PM
Dorinela draga, Nu contrazic pe cei ce spun ca si acum cind mor nenorocitzi sub bombe sau sub gloantzele fedainilor sau a mai stiu eu carei "armate a Jerusalimului"(??? p-asta n-am de unde s-o apuc... a bagat-o Sadam la mishto sau au incurcat aia de la Pentagon ulcelele?), nu vreau nici sa vin aici cu ginduri preconcepute (asa cum incepura americanii rezbelu asta...)dar... de-ashi fi strateg la Bagdad... dupa ce-ashi viziona citeva filme de rezbel made in Hollywood de catre Hertzogii de serviciu... ashi sti clar la ce se asteapta invadatorul dpdv al cimpului de lupta. E la mintea oricarui cocoshel din Strategy Office de a oferi adversarului exact ceea ce nu se astepta (americanii se asteptau la chimicale... si-au dat peste fedaini)... Cit despre tehnicile de lupta ale unui popor saracit de comunitatea internatzionala si de propriul "conducator iubit"... ce sa spun... stii matalutza (ca postezi din NATO... apropos... intra si Romania la bratz cu slovenia si restu' de pitici... ca deh, cineva trebuie sa-i spele ismenele "Albei ca Zapada" si sa trimita peacekeepers acolo unde mai ramint "pungi razletze de beligerantzi" dupa marile victorii... si cum NATO sufera de ceea ce se numeshte in chimie echilibru dinamic... intra 3 ies 3... cum ar fi ce vrea Belgia sa propuna si Frantza deja negociaza cu Germania o noua aliantza specific-europeana pentru acest nou secol si mileniu), deci, zic... stii matalutza : a la guerre... comme a la guerre! (nu pun accentele sa poata fi citita chestia aia veche de cind lumea pe toate computadoarele). Fiara incoltzita si inspaimintata de ingerul mortzii ce-i shuiera prin visuri si-i ingheatza parul zburlit de pe spinare... fiara aia ce stie ca va muri, de regula se bate... si n-are timp sa-si aminteasca de Geneva... Nu uita, draga Dorinelo... nu exista razboi curat... exista doar minciuni ce limpezesc un trecut imediat si murdar cu explicatziile de rigoare ce le furnizeaza invingatorul. Asa a fost de cind lumea... si nu cred ca vom apuca noi timpul cind va fi alftel. Sanatate si numai bine sa dea Domnul.
Aburel. .Rog ca sa ii aduca aminte lui Kronberg,pe CRL,ca i-am indeplinit dorintza. Sambata, Martie 29, 2003 4:16 PM
Kronberg,vezi mai jos..!...Multzam celuia care il va anuntza....!!
Aggression against IRAQ Sambata, Martie 29, 2003 4:08 PM
*Iraqi Information Minister : Update on military campaign and media distortions - http://globalresearch.ca/articles/IIM303B.html ** War in Iraq - a week of war - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news082.htm
Dorinella din NATO Sambata, Martie 29, 2003 3:17 PM
Bagdadul a respins acuzatiile Pentagonului conform carora soldatii irakieni efectueaza atacuri deghizati în civili. Ministrul irakian al informatiilor a declarat ca atacurile sunt lansate chiar de civilii care lupta împotriva invadatorilor. Daca afirmatia este corecta, atunci se pune intrebarea: Cine i-a inarmat si trimis in lupta pe acesti civili? Raspunsul il da chiar Saddam in discursurile sale: "Irakieni, muriti voi sa traiesc eu!". Daca traducerea va surprinde, atunci ar trebui sa stiti ca dezinformarea, manipularea agresiva si fundamentalismul religios combinate cu cultul personalitatii, au permis regimului irakian sa scarifice pe campul de lupta copii, folosindui la curatarea campurilor minate. Inca inainte de inceperea razboiului, principala unealta folosita de dictator pentru manipularea opiniei publice a fost televiziunea. Pana acum, aceasta nu a prezentat nici un militar irakian mort sau ranit ca si cum Saddam nu ar fi pierdut nici-un soldat. Oare chiar asa sa fie, sa fi murit numai civilii bombardati de americani? Sau poate ca Irakul nici nu are armata? Misterul pare sa fie elucidat de comandantii anglo-americanii care au declarat ca soldatii irakieni recurg la tactici intezise de conventiile de la Geneva. Ei se deghizeaza în civili lansând atacuri prin surprindere, ori simuleaza ca se predau si apoi deschid focul. De asemeni, conform oficialilor americani, trupele fidele regimului Saddam Hussein iau ostateci rudele soldatilor spre a-i împiedica sa depuna armele si executa în civilii care încearca sa fuga.
Ghiopardul Sambata, Martie 29, 2003 1:34 PM
Miti, cafeneaua asta a devenit imensa si ma rupe nota de plata la telefoane!
Ionick Sambata, Martie 29, 2003 5:24 AM
Oooops ! A trecut pe foc cu foc: doar un singur "Da-Ionick !"
O, Viesputzica, iarta-ma in generozitatea ta nemarginita: un incult inept ca mine nu poate recidiva decit din nou :)))
Gata... Salaam, Sadaam, tot ce mai vrei tu, Vespasiana faptura... lipsesc 2-3 zile, pe urma poti tipa iar la mine (desi nu te opreste nimeni sa ma executi si-n contumacie). Numai ca... stii ceva ? Felul in care semnezi cu Da Ionick si pe urma te rastesti la acelasi Da Ionick lasa impresia unuia care se cearta in oglinda. Nu vreau sa sugerez nimic, oricum, faptul ca de la doua oglinzi ai trecut la una e un semn imbucurator. Weekend placut.
Ionick Sambata, Martie 29, 2003 1:32 AM
ArabNews: Lest Tyrants Become Our Heroes
http://www.arabnews.com/Article.asp?ID=24441

We can say what we want about the war now being waged in Iraq. Each position taken toward it has its own arguments, and from this cacophony of opinions perhaps the truth will emerge in the end.
The Anglo-American war on Iraq may be illegal because it was entered into without the agreement of the international community as represented by the Security Council of the United Nations. It might be called an aggression, the ulterior motives for which are not difficult to discover. The pretense of liberating the Iraqi people may be a smoke screen for the arrogant exercise of power, or for the personal goals of the American president, or those of the cabal surrounding him whose aims are unrelated to US national interests.
The aims, justifications and incentives of this military expedition are all open to speculation. But we should not forget that Saddam Hussein and his men have committed unprecedented crimes against the Iraqi people and the Arabs, competing in acts of ruthlessness surpassing in evil even those of the tyrants of the past. They have killed their own people with chemicals and insecticides and carried out mass executions. They have driven the people of the country from their land. They have plundered Iraq and wasted its wealth. All of this we must remember when we criticize the American invasion. America’s blinkered aggression must not blind us to the possibility that, for a period however brief, the Iraqi people may finally become the sovereign of their own country.
I have encountered anti-American sentiment from Arabs and non-Arabs alike. The emotion can reach such heights that it can transform even Saddam Hussein into a hero, particularly given the emotional nature of the Arab masses. This sensitive chord has often been manipulated by Arab leaders. These are the men who have brought upon their people untold misery. These “heroes” of the Arab world understand the enigma of the masses and the ways to their hearts. But it is they who drive their people down a dead-end road, where all their projects come to nothing and their disasters reach epic proportions. At that point of crisis, these Arab leaders call the people to battle against this and that, imperialism, infidels, Israel or America; anything, so long as it will galvanize the masses and provide a way out of the crisis, transforming the leader into a hero whose name the people shout with passion, even when previously they have likened him to a worm-eaten tree.
This is a brief history of the Arab masses, a history that repeats itself again and again and in which we are all implicated. Let us therefore not hate America or anyone else who acts hatefully, lest our hatred of others lead to the glorification of tyrants and despots. For that glorification puts them back where they used to be, with the power to cut off our heads and steal our livelihood and return us to the way we were. Assuming, of course, we are still alive.


Ionick Sambata, Martie 29, 2003 1:24 AM
Viesputzo, ma retrag rusinat si umilit, recunosc, nu-i de gluma cu agresivitatea luptatorilor pentru pace. Superioritatea ta intelectuala e evidenta, cea morala nu mai vorbesc, ce mai, am fost retezat la clantanit automat: "Da-Ionick!!! Da-Ionick !!!" Promit sa te las de-acum sa ma pupi in cur fara sa mai comentez nimic, se pare ca asta e tot ce vrei. Salaam.
Fulger Sambata, Martie 29, 2003 12:44 AM
Don Mystic, bine ca sinteti vaccinat si nu ati luat dummytuta. Cu sarutarile pseudonepotilor era sa va umpleti de cookies. Unii e caterincari cica dar foarte rupti in popou. Sanatate & take care!

Vlad a lu Peste, va sa zica vrei razboi. Unde ai invatat sa vorbesti urit bai puroi?


ABUREL... Pentru Kronberg -citire.. Sambata, Martie 29, 2003 12:36 AM
Scotocind Kabala,in interpretarea alfabetica si numerica abstract -latina si dupa cele gasite in caramizile colbuite caldeice, ar fi multe interpretari,dar pe care sa o iau??Pe cea mai buna,sau pe cea mai rea??Aici este greuuuuu!!=Frica este expresata in insashi starea ta de a dejuca o imagine,sau de a incerca vigilentza vampirica a unuia ,precum io..oricum ar fi ,HAI,ca s-o luam cu incetinitoru..====Literele corespunzatoare -initzialului 8=M* .Shi-Ale lui 52=L*K*.Interpretarea abstracta ce o voi intreprinde- este luata din vibratziile Tzar^nei Rom^ne si deci se potriveshte -in acest caz numai rom^nilor..NU am interpretarea greceasca -elinica ,ci doar numai pe cea ebraica -a sensului nou Kabalic si Numeric -abstract...M-am condus dupa Druidismul Irlandez,fiindca aceshtea sunt o semintzie desprinsa cu vreo 6 milenii in urma din cea dacica..deci si interpretare druidica-si chiar runica-nord europeana,dar este prea mult,fiindca a incerca imposibilul posibil,trebuie multa apa ca sa curga din vadu morii pe roata vietzii morii..Numele tau real ar trebui ca sa incorporeze aceste litere in el-precum si in pronume.In acest caz-daca aceste litere corespondente numerelor date de tine,se gasesc in numele si prenumele tau,inseamna ca -este o prevestire reala si care spune ceva ce-i de nespus altfel.Daca numele prin care te alinta mama ta era cu M la inceput,sau la sf^rsit,deasemenea inseamna ca este o realitate ascunsa dincolo de predestinarea ta ,ursita adusa pe linie genetica si straniu-matern-mystica.In nickul tau de pe cafane K este,deci sigur ca shi celelalte vor fi in numele tale reale..Esentza lui 8 este tricky-cer^nd precautzie si intzelepciune in actziunile tale prezente.Mai inseamna si justitzie si legea,sau birocratismul,precum si norocul la bani,insa si la risipirea acestora,pe masura c^shtigului lor-vin si se duc...ca valul..In cazuri negative mai poate insemna la suferinzi atentzionarea venirii inexorabilului si a infinitului in cel mult 44 de zile..sau 44 de ani !!!.O alta dilema este ca sunt in numerele litere-2 de cinci=10 si un doi=12=cu sacrificiul in folosul sau din interesul altora si in defavoarea ta,dar sacrificarea va fi acceptata ca si pe o inexorabila destinare.=====52=7-dar aceasta insingurare ,va fi mai mult spirituala si cu un simtzam^nt ad^nc de dezgust ,chiar si fatza de tine ,dara-mi-te fatza de o lume debusolata ,precum ii cea in care te vaieri..*8este axat pam^nteshte pe financiar in sus si in jos-pierdere si c^shtig..shi invers.Cosmic ,in spre infinitul mare,dar si in spre cel mic,acela din Sinele tau nevazut si ad^nc de intim.Insingurarea ta din 52-sau 25-=este diferita de aceia expresata spiritual in cifra 7 alone..Dinamismul energiilor tale tinde a se imprashtia , a se divide din unitate in multiplicitate..creind in tine insutzi o furtuna de nisip,care te poate adumbri ca sa nu te mai vezi chiar shi pe tine ,din desishul acestei forfote si debusolari in care te suceshti acum,chiar fara voia ta.Inteligentza ta si eruditzia ,nu-shi mai gasesc cai de expresare si incercarea de a te ascunde dupa cuvinte a devenit acum,mai mult ca shi ieri,o corvoada..Un fel de frica,dar o bizara frica curajoasa si impulsiva,te oboseshte si te arunca intr-o stare de a te insingura singur shi nesilit de nimenea,fiindca simtzi ca ceeace ai putea face nu-i momentu' shi locu,iar ceeace ai putea spune ,nu se nimereshte cu tine si cu lumea in care te t^rashti..FIINDCA asta NU este traire,ci este un fel de a te inshela at infinitum pe tine insutzi cu cai verzi pe peretzi,chit ca eshti format oarecum social si material,dara...??!!==M* te indeamna la un fel de "masura" prin tine insutzi a ta insashi..Tot 8-mai poate in cazul tau deghizat fiind in 5 shi in 2-o agitare si o nelinishte care te poate impinge in spre extreme..Magnetismul si felul tau de a fi magnetic si atractiv,poate deveni un real pericol pentru linishtea ta ,gener^nd subconshtient frica,de care vorbeam mai sus.O frica nelamurita si angoasica.Schimbari de mai toate felurile vor apare incet,dar sigur in conformatzia ta existentziala,de un fel sau altul...Curajul din 5 te poate duce la gresheli mari pe care mai t^rziu sa le rgretzi..O tendintza ascunsa in spre ceva mai deosebit cu un aier de aventuros,de risc,chiar se ascunde subconshtient in recordul tau cosmic.Discutzii inflacarate,dar nu vin flacarile dela tine,ci dela altcineva si asta pare a fi o Eva,sau o UNITATE....Iata ce spun caramizile :"bondage.Self-imposed limitations.Negative thinking-and finding it-hard- to let go.Pessimism.Excessive dependency.Unneccessary guilt.Heavy commitments.Confronting your personal demons.The need to see things clearly.Unhealthy attachments.Acestea sunt interpretarile confuze creiate confuz de cifrele 8*5*2*......You are feeling trapped in an oppressive situation that may be of your own making.In familia,sau intre cunoshtintzele tale,cineva-i bolnav(a) si cu o posibila cale in spre infinit;sau a fost shi nu mai este.Dilema..URMEAZA:Release from bondage.Confrunta propiile tale frici si nelinishti.Nu crezi in paralelismul trairilor si al lumilor-dar este o energie ,o fortza si un ceva mystic,care se infiltreaza in fiintza ta insidios,tocmai,fiindca incerci sa le ratzionalizezi si sa nu le crezi imposibil mystice si necunoscute.Ia cum vrei tu..daca este bashcalie,ii treaba ta,dar daca-i adevar,FI atent ca o latura a spiritualului se apropie si sa se infiltreze in fiintza ta de acum in colo,cu ,sau fara voia ta.Scrie-mi=pe=E-Mailul=====VADUMORII@webtv.net(JOHN SAVA)......SHI VEI AVEA DISCRETZIA MEA,FIINDCA am JURAT,ca reverendulmysticului,acest adevar..a nu ma juca cu divinul din OM..!!! Cu drag,trebuie sa te las,fiindca multe,tare multe ar fi de spus,sa te las....Aburelul deshertului....
ABUREL... Pentru Kronberg -citire.. Sambata, Martie 29, 2003 12:35 AM
Scotocind Kabala,in interpretarea alfabetica si numerica abstract -latina si dupa cele gasite in caramizile colbuite caldeice, ar fi multe interpretari,dar pe care sa o iau??Pe cea mai buna,sau pe cea mai rea??Aici este greuuuuu!!=Frica este expresata in insashi starea ta de a dejuca o imagine,sau de a incerca vigilentza vampirica a unuia ,precum io..oricum ar fi ,HAI,ca s-o luam cu incetinitoru..====Literele corespunzatoare -initzialului 8=M* .Shi-Ale lui 52=L*K*.Interpretarea abstracta ce o voi intreprinde- este luata din vibratziile Tzar^nei Rom^ne si deci se potriveshte -in acest caz numai rom^nilor..NU am interpretarea greceasca -elinica ,ci doar numai pe cea ebraica -a sensului nou Kabalic si Numeric -abstract...M-am condus dupa Druidismul Irlandez,fiindca aceshtea sunt o semintzie desprinsa cu vreo 6 milenii in urma din cea dacica..deci si interpretare druidica-si chiar runica-nord europeana,dar este prea mult,fiindca a incerca imposibilul posibil,trebuie multa apa ca sa curga din vadu morii pe roata vietzii morii..Numele tau real ar trebui ca sa incorporeze aceste litere in el-precum si in pronume.In acest caz-daca aceste litere corespondente numerelor date de tine,se gasesc in numele si prenumele tau,inseamna ca -este o prevestire reala si care spune ceva ce-i de nespus altfel.Daca numele prin care te alinta mama ta era cu M la inceput,sau la sf^rsit,deasemenea inseamna ca este o realitate ascunsa dincolo de predestinarea ta ,ursita adusa pe linie genetica si straniu-matern-mystica.In nickul tau de pe cafane K este,deci sigur ca shi celelalte vor fi in numele tale reale..Esentza lui 8 este tricky-cer^nd precautzie si intzelepciune in actziunile tale prezente.Mai inseamna si justitzie si legea,sau birocratismul,precum si norocul la bani,insa si la risipirea acestora,pe masura c^shtigului lor-vin si se duc...ca valul..In cazuri negative mai poate insemna la suferinzi atentzionarea venirii inexorabilului si a infinitului in cel mult 44 de zile..sau 44 de ani !!!.O alta dilema este ca sunt in numerele litere-2 de cinci=10 si un doi=12=cu sacrificiul in folosul sau din interesul altora si in defavoarea ta,dar sacrificarea va fi acceptata ca si pe o inexorabila destinare.=====52=7-dar aceasta insingurare ,va fi mai mult spirituala si cu un simtzam^nt ad^nc de dezgust ,chiar si fatza de tine ,dara-mi-te fatza de o lume debusolata ,precum ii cea in care te vaieri..*8este axat pam^nteshte pe financiar in sus si in jos-pierdere si c^shtig..shi invers.Cosmic ,in spre infinitul mare,dar si in spre cel mic,acela din Sinele tau nevazut si ad^nc de intim.Insingurarea ta din 52-sau 25-=este diferita de aceia expresata spiritual in cifra 7 alone..Dinamismul energiilor tale tinde a se imprashtia , a se divide din unitate in multiplicitate..creind in tine insutzi o furtuna de nisip,care te poate adumbri ca sa nu te mai vezi chiar shi pe tine ,din desishul acestei forfote si debusolari in care te suceshti acum,chiar fara voia ta.Inteligentza ta si eruditzia ,nu-shi mai gasesc cai de expresare si incercarea de a te ascunde dupa cuvinte a devenit acum,mai mult ca shi ieri,o corvoada..Un fel de frica,dar o bizara frica curajoasa si impulsiva,te oboseshte si te arunca intr-o stare de a te insingura singur shi nesilit de nimenea,fiindca simtzi ca ceeace ai putea face nu-i momentu' shi locu,iar ceeace ai putea spune ,nu se nimereshte cu tine si cu lumea in care te t^rashti..FIINDCA asta NU este traire,ci este un fel de a te inshela at infinitum pe tine insutzi cu cai verzi pe peretzi,chit ca eshti format oarecum social si material,dara...??!!==M* te indeamna la un fel de "masura" prin tine insutzi a ta insashi..Tot 8-mai poate in cazul tau deghizat fiind in 5 shi in 2-o agitare si o nelinishte care te poate impinge in spre extreme..Magnetismul si felul tau de a fi magnetic si atractiv,poate deveni un real pericol pentru linishtea ta ,gener^nd subconshtient frica,de care vorbeam mai sus.O frica nelamurita si angoasica.Schimbari de mai toate felurile vor apare incet,dar sigur in conformatzia ta existentziala,de un fel sau altul...Curajul din 5 te poate duce la gresheli mari pe care mai t^rziu sa le rgretzi..O tendintza ascunsa in spre ceva mai deosebit cu un aier de aventuros,de risc,chiar se ascunde subconshtient in recordul tau cosmic.Discutzii inflacarate,dar nu vin flacarile dela tine,ci dela altcineva si asta pare a fi o Eva,sau o UNITATE....Iata ce spun caramizile :"bondage.Self-imposed limitations.Negative thinking-and finding it-hard- to let go.Pessimism.Excessive dependency.Unneccessary guilt.Heavy commitments.Confronting your personal demons.The need to see things clearly.Unhealthy attachments.Acestea sunt interpretarile confuze creiate confuz de cifrele 8*5*2*......You are feeling trapped in an oppressive situation that may be of your own making.In familia,sau intre cunoshtintzele tale,cineva-i bolnav(a) si cu o posibila cale in spre infinit;sau a fost shi nu mai este.Dilema..URMEAZA:Release from bondage.Confrunta propiile tale frici si nelinishti.Nu crezi in paralelismul trairilor si al lumilor-dar este o energie ,o fortza si un ceva mystic,care se infiltreaza in fiintza ta insidios,tocmai,fiindca incerci sa le ratzionalizezi si sa nu le crezi imposibil mystice si necunoscute.Ia cum vrei tu..daca este bashcalie,ii treaba ta,dar daca-i adevar,FI atent ca o latura a spiritualului se apropie si sa se infiltreze in fiintza ta de acum in colo,cu ,sau fara voia ta.Scrie-mi=pe=E-Mailul=====VADUMORII@webtv.net(JOHN SAVA)......SHI VEI AVEA DISCRETZIA MEA,FIINDCA am JURAT,ca reverendulmysticului,acest adevar..a nu ma juca cu divinul din OM..!!! Cu drag,trebuie sa te las,fiindca multe,tare multe ar fi de spus,sa te las....Aburelul deshertului....
Aburel. Raspuns lui KRONY...la 52 shi 8... Vineri, Martie 28, 2003 10:57 PM
KRONY,de-i adevarat ce-mi zici si daca Nu suna a bashcalie m-ashi incumeta ca sa dau un raid prin vechiturile si roasele-mi caramizi shi sa incercam impreuna a gasi un raspuns..un meaning acceptabil si chiar shi---para-para-normal-anormal..Raspunde-mi direct aici pe LA IDEE si daca Patroana N-o sa ma impiedece ,o sa incerc atzi raspunde ,c^t mai concis posibil-dar nu uita-probabilistic..!! Cu drag,Jenel-Aburel,JS...
J.SAVA. Din REALITATE. Vineri, Martie 28, 2003 10:11 PM
Nu-i oare suficent,ca Rom^nii sunt vazutzi in lume,astfel,PRECUM SUNT VAZUTZI???...Dupa parerea altora=Rom^nii,care habar-n-au ce inseamna =libertate de expresie= sav^rshesc crase confuzii de adevarat ABUZ de expresie si de afront adus -pe planul corectitudinii politice,unei lumi intregi si mai cu seama evenimentelor care cu ,sau fara descreierata lor parere ,se derurealza si asha=== NIMENEA,NIMENEA NU-I BAGA IN SEAMA..derularea bazaconiilor rom^nilor de pretutindenea aduce raul si celor care sunt cu capul real pe realii lor umare.Seamana cu NISHTE SCAPATATZI DIN BALAMUCUL COMUNIST shi cum au dat de o =ideiutza de libertate shi-o IAU IN CAP ABUZ^ND ACEASTA LIBERTATE...CRL NU se sesizeaza ca un MUU-Joitza-face America BESTIE,Tzara care da astei FOI dreptul de a v^ntura abuzul si jignirea unei NATZIUNI si a UNOR GUVERNE??.Ashijderea si celelalte CAPSE cafane -latrine,de unde ies duhori de abuz si salbaticie de neimagiinat pentru o natzie care SE VREA -DAR NU ESTE- in r^ndul celor civilizate..???!!Capshele rom^neshti sunt cuiburi de diversiune si de instifgare reala la manifestari care seamana si put a terorisme..!!NU AR FI BINE CA SI AMERICANII SA ISHI SPUNA PUNCTUL DE VEDERE??IATA DECE SUNT PENTRU UNII ROPM^NI CAPSHELE SI INTERNETELE PERICULOASE..In m^na unei natzii civilizate iinternetul este o valoare si o necesitate,dar in m^na rom^nilor -cu exceptzie-sunt un pericol care poate genera in general antagonisme si acte antisociiale si contra guverenelor din tzarile care ii adapostesc si asha din MILA!!!???? Ca ishi iau in cap Canadienii rom^ni,se intzelege ,ça cretinismu' merge de sus in jos,dar Australienii si nemtzii cu precadere,natzie care se vrea deasupra...??? Ce fel de rom^ni au navalit prin strainezia??Numai ciurucurile si scursorile Romei ?? Invit pe cei in autoritate in tzarile in care sunt rom^ni abuzivi ca sa le citeasca si traduca stilu de ase exprima fals si redus mintal-si de a transforma libertatea de expresie in ABUZ de expresie.vezi Joitza,etc..SHI a se cauta reala lor origine,status si email..!!Multzumesc autoritatzilor care se vor implica in a-i domesticii pe abuzivii retardatzi din romania ,si din Strainezia..!!
Scufitza O'Braga Vineri, Martie 28, 2003 9:53 PM
Brava Dorinello tine-o tot asa ca ma esciti placut la ureche ... daca vin in Romania te duc negresit la dinner la McDonnalds si-ti dau un hot dog si-o cafea cu filtru! Daca rafinariile Romanesti au ajuns rentabile numai pe materie prima gratuita ... oare n-ar trebui bagate la fiare vechi in corpore & in integrum ... arat bine locul sa nu mai puta ... si construite altele noi noute. Plateste Chirac ca vrea sa va atraga in UE.
EU Vineri, Martie 28, 2003 9:05 PM
Zizzy, retrage-te, dar mai treci p-aici, sa vezi cine si ce mai mananca. Stima... guta, inca n-ai aflat ca puterea lui Dumnezeu e mare? Stima....
Whatever Vineri, Martie 28, 2003 8:44 PM
from a protest banner: "Bombing for peace is like fucking for virginity..."
Kuki Vineri, Martie 28, 2003 7:55 PM
Zizzy, dupa dramatismul acestui adio, pare ca dupa colt te asteapta nea Jenel. Vino-ti in fire, mai baiete.
Zizzy Balluba Vineri, Martie 28, 2003 7:38 PM
Ma retrag dintr-o gasca de derbedei care agoniza inainte sa fi trait maretia comunicarii articulate. Ma retrag macinat de o rascolire sufleteasca profunda, contopita intr-o unica reverberatie mioritica. Ma retrag intr-un univers cartezien ratacit la marginea galaxiei. Ma retrag chinuit de-un travaliu asidiu generat de convingerea ca modestia este incompatibila frumosul. Ma retrag descult si descumpanit, urmarit de conspiratia cerului senin!
Kuki Vineri, Martie 28, 2003 6:30 PM
Zizzy, si unde te retragi, puisor speriat, daca in compania femeilor te umezesti de frica precum catelusii bucalati? La minastire, in grota?
Ia vezi, revizuieste prioritatile in viata, ca-ti trece vremea.
Tot ieu Vineri, Martie 28, 2003 6:04 PM
Ionik da-ti pantalonii jos si usureaza-te nene pe parchet aici in mijlocul nostru. Hai ca noi nu ne uitam
Tot ieu Vineri, Martie 28, 2003 5:53 PM
Cind domnii e frivoli, dupa ce au si-au pus basac paionul si lorneta pe nas, ma merge cum ma merge, da cind doamnili zice ca s-o dea sus - eu ma retrag Frivolitate frivolitate dar nu chiar asa pina la promiscuitate Au revoar
gutza Vineri, Martie 28, 2003 3:49 PM
ba smecheri amerecanii astia. Cica daca fac slujbe il bate pe sadam. cum dracu nu s-au gindit de la inceput sa se roage toti sa moara sadam si nu mai trimiteau trupili si avioanili in irak. Saracu ghita tesanu spune ca l-a vast prima data pi isus cand se afla la desalcolisare care io spus. Bai bucsa, in urma discutiilor avute in sedinta bob avind in vedere ca te-ai angajat ca te lasi de baut, te desemnam sa ma reprezinti la muslimi. II faci pe toti catolici si ii spun papei sa te faca sfint. Eu cred ca saracul ghita avea halucinatii in momentul acela si nu iesise complet din coma alcoolica GOOD bless amereca si s-o pazeasca de Ghita (Johny) Walker
monty Vineri, Martie 28, 2003 1:48 PM
Which Companies Will Put Iraq Back Together?

http://www.nytimes.com/2003/03/23/business/23REBU.html


A_Ω Ecumenia Vineri, Martie 28, 2003 12:15 AM
E vineri si aici e o vorba: "Sa fie vineri chiar daca dureaza 1000 de ore"(deoarece urmeaza weekend) Va mai dau o istorioara pe care mi-a trimis-o un prieten: "Intrebare la un examen de fizica la universitatea din Copenhaga: * Cum se poate masura inaltimea unei cladiri cu un barometru? [Raspuns student (1):] Se masoara lungimea barometrului, se leaga barometrul cu o sfoara si se coboara de pe acoperisul cladirii; inaltimea cladirii = lungimea barometrului + lungimea sforii [Studentul a fost dat afara de la xamen] [Studentul a facut contestatie, care a fost acceptata pentru ca s-a considerat ca intrebarea nu impunea o anumita solutie. Dar cum raspunsul sau nu putea edifica examinatorul asupra cunostintelor de fizica dobandite la cursul respectiv, o noua examinare a avut loc] [Raspuns student(2):] Se arunca barometrul de pe cladire si se masoara timpul pana la impactul cu solul. inaltimea cladirii = (g*t^2)/2 [Examinatorul solicita o alta solutie] [Raspuns student (3):] Daca este o zi insorita, se aseaza barometru pe cladire si se masoara umbra de pe sol. Cunoscand lungimea barometrului si a umbrei, totul se reduce la o simpla problema de asemanare [Examinatorul solicita o alta solutie] [Raspuns student (4):] Se leaga barometrul cu o sfoara si este lasat sa oscileze liber la sol si pe cladire. Cum perioada de oscilatie depinde de acceleratia gravitationala ("g"), se poate masura inaltimea cladirii in functie de variatia "g" [Examinatorul solicita o alta solutie, si atrage atentia studentului ca este ultima sa sansa] [Raspuns student (5):] Solutia pe care o asteptati de la mine banuiesc ca este masurarea presiunii la sol si pe cladire - presiune care variaza cu inaltimea - si determinarea inaltimii cladirii in functie de variatia de presiune. Dar aceasta este o solutie de-a dreptul plicticoasa, de aceea va mai propun una: [Raspuns student (6):] Se poate propune administratorului cladirii un targ avantajos: Imi puteti spune in schimbul acestui frumos barometru care este inaltimea cladirii...? [Studentul acesta a fost Niels Bohr, singurul absolvent al universitatii din Copenhaga laureat al premiului Nobel]" Va urez toate cele bune si PACE
Q Vineri, Martie 28, 2003 11:31 AM
Americanii i-au dat in bot ursului ala de a inceput sa behae!
Scufitza O'Braga Vineri, Martie 28, 2003 11:31 AM
Jenele ... nu-ti pune bre mintea cu Gogu ... e si el bolnav de galbenare ... ca cu acordeonu franco a lu chevalieru fara de chateau ... Chirac si "muzicuta aia strimba" a lu Cretien (cretin, cretin ninge peste tine) ... nu poata sa faca si el o parcare ca lumea de camile cu contoar frantuzesc performant cu fise se 50 de franci/euro/dinari ... in mijlocu desertului! Acu trebe sa-l ia pe zglobiul ala de Funar de la Partid ca sa-l puna sef de parcare ca dinsul e din NATO, sectia willing. Oare pe cite fise o lua Gogu sa parcheze un tank ?
pielea ursului Vineri, Martie 28, 2003 10:42 AM
Cei ce se îngrijoreaza ca Franta si alte tari europeene vor ciuguli fructele victoriei ( speram sa nu avem surpriza Vietnamului american sau Afganistanului sovietic ) ar trebui sa se linisteasca. Ecuatia e simpla: Europa sa participe financiar la reconstructie... firmele americane sa obtina contractele. Altii nu asteapta sfârsitul razboiului la care au participat cu sfaturi ca sa-si rotunjeasca veniturile http://www.guardian.co.uk/Iraq/dailybriefing/story/0,12965,924728,00.html
Da Vineri, Martie 28, 2003 10:08 AM
Felicitari Dorinella! Foarte corecte si la obiect comentariile dvs. Ar mai fi de adaugat ca paradoxal, datorita conflictului din Irak, conomia romaneasca are pentru prima oara dupa '89 sansa reala de resuscitare!
romanul Vineri, Martie 28, 2003 9:06 AM
I-auzi ia la Dorinela:"Iraqul v-a deveni in curand principala sursa de petrol a rafinariilor romanesti "
Fata draga, te invidiez. V-a trebui sa te imit si eu ca sa fiu fericit, adica sa am parte si eu de imparatia cerurilor.
A.H. Vineri, Martie 28, 2003 7:54 AM
Dorinella draga, lasa ca vedem si noi CNN-ul, nu te mai strofoca atâta... Tactica pe dracu sa-i ia, ca ursu-i în padure înca si magarii se cearta pentreu Ciolan deja: englezii vor BASSRA si-i lasa pe americani singur în Nord, sa se descurce cu Saddam. Deci JUMATATE di OIL pentru un pârlit de oras. RESTUL DE BALAST primesc americanii, pentru niste pungi de OIL mai mici decat cele de la apa, din Golf. Tony Blair este un magar dar nu un prost. Calitatea de prost a lasat-o cu fair-play aliatului sau G.W.Bush-jr.
Se pare ca la Al Jazeera este alta poveste, mai cu lacrimi si sânge, cu americani care trag în englezi, cu americani terorizati de spaima de moarte în furtuni de nisip, cu americani intrati in ambuscade si macelariti, cu iesiri irakiene deloc DISPERATE ci bine judecate tactic la nivelul scazut al posibilitatilor lor tehnice. Tactica este de macinare zilnica a nervilor fudulilor Marines si SAS, veniti ca si Calarimea Apusului la Nicopole. Primii GIs care s-au întors cu o gaura-n plus la butoniera în Landshut-RFG, deci cu infuziuni si întinsi pe targa, si-au scris repede si demisia din Armata USA, ca au neveste si copii si le sunt mai importanti decat "apararea USA" la dracu-n praznic, pentru ca Clanul Bush sa-si umple buzunarele cu bani. Sa-ti dai demisia dupa 10-15 ani de slujba în Armata USA, sa-ti pierzi vechimea si gradele de "hero" ranit pe câmpul de lupta , asta denota cu totul alta situatie pe frontul irakian, decat palavrele tale canadiene scoase de pe la Uncle-Sam-TV
Mai vorbim în 10 ani. Poate ne explici cum se face ca si în 2013 mai trag arabi în americanii eliberatori. mai bine ne-ai explica dece ne-au vânbdut la rusi 40 de ani "eliberatorii" acestia. Ca noi românii n-am fi tras în ei, dar de venit tot n-au venit ...
Aggression against IRAQ Vineri, Martie 28, 2003 7:41 AM
*War in Iraq - better coalition performance - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news079.htm ** War in Iraq - requirement for more troops - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news080.htm *** War in Iraq - preparing for battle (Update) - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news081.htm
Dorinella din NATO Vineri, Martie 28, 2003 7:14 AM
Se pare ca previziunile Pentagonului, in ce priveste razboiul din Irak, au fost infirmate de evolutia evenimentelor. Strategii militari se asteptau la o rezistenta sporita din partea irakienilor. Inaintarea rapida in terenul inamic a devansat planurile americane de mobilizare de noi trupe terestre, incercuirea Bagdadului devenind o problema de zile, in functie de sosirea noilor trupe in teatrul de operatiuni. Armata lui Saddam a fost fixata in teren iar incercarile disperate ale armatei irakiene de a iesi din incercuire s-au soldat cu un dezastru de proportii. Coloanele inamice au fost nimicite de aviatia si blindatele anglo-americane.

Aceste vesti nu pot decat sa ne bucure, deoarece Iraqul v-a deveni in curand principala sursa de petrol a rafinariilor romanesti si cu siguranta ca datoriile Irakului fata de noi or sa faca din rafinariile ceausiste, pana mai ieri falimentare, unele dintre cele mai profitabile investitii de pe piata romaneasca si chiar europeana. In acest context, vizita precipitata a premierului rus la Bucuresti, tradeaza ingrijorarea Moscovei fata de perspectiva evolutiei relatiilor noastre cu Kremlinul dar reprezinta in acelasi timp si o incercare de patrundere, prin intermediul firmelor romanesti, in afacerile cu petrolul irakian.
A_Ω Ecumenia Vineri, Martie 28, 2003 7:12 AM
Hai sa va descretesc putin fruntile dindu-va niste extrase din codurile de conduita in firmele amercano-romane care se vor crea dupa ce americanii vor elibera Iracul de ...irakieni. Sa ma scuze Doamnele To: All Romanian Speaking Staff Subject: Improper Language Usage in Belgacom It has been brought to our attention by several officials visiting our office in Romania that offensive language is commonly used by our Romanian speaking staff. Such behavior, in addition to violating our policy, is highly unprofessional and offensive to both visitors and staff. All personnel will immediately adhere to the following rules: 1.. Words like futui, în pula mea, pula and other such expressions will not be tolerated or used for emphasis or dramatic effect, no matter how heated a discussion may become. 2.. You will not say si-a bagat pula when someone makes a mistake, or s-a cacat pe el if you see someone being reprehended, or baga-mi-as, when a major mistake has been made. All forms and derivations of the verb a se caca and a se fute are utterly inappropriate and unacceptable in our environment. 3.. No project manager, section head or administrator under any circumstances will be referred to as pula de om, cacanaru' or boul. 4.. Lack of determination will not be referred to as pulalau nor will persons who lack initiative be referred to as muiangiu. 5.. Unusual or creative ideas offered by management are not to be referred to as porcarii. 6.. Do not say futu-tzi mata if somebody is persistent; do not add pula mea, if a colleague is going through a difficult situation. Furthermore, you must not say am pus-o (refer to item 2) nor o sa ne-o traga when a matter becomes excessively complicated. 7.. When asking someone to leave you alone, you must not say du-te-n pula nor should you ever substitute "May I help you?" with, ce pula mea vrei?. 8.. Under no circumstances should you ever call your elderly industrial partners boshorogi împutiti. 9.. Do not say ia mai mereti-n pula cu cacatu' asta when a relevant project is presented to you, nor should you ever answer futu-te-n cur when your assistance is required. 10.. You should never call partner representatives as boul dracului or tâmpitul ala. 11.. The sexual behavior of our staff is not to be discussed in terms such as pizdulica buna, futaciosul or homalaul lui peste. 12.. Last but not least, after reading this note, please do not say ma sterg la cur cu textul asta. Just keep it clean and dispose of it properly. Thank you.
romanul Vineri, Martie 28, 2003 6:44 AM
Rasu plansu. Americanii acuza irakienii ca nu respecta conventia de le Geneva.
Pai cea mai conventie este sa nu ataci o tara suverana (asta se cheama agresiune, nu?). Principala acuza adusa nazistilor la Nuremberg a fost "conspiratie impotriva pacii". Mai conspiratie decat ce a lui Bushila+Blairila parca nu se poate, aloo, Baltazar Garzon, se aude?
Ceva imi spune ca Bush va ajunge si el la Haga, condamnat pentru crime imp[otriva umanitatii.
Sa va aduc aminte de conventia de Geneva. Americanii au omorit sute de talibani dupa ce se predasera, iar la Guantanamo prizonierilor li se refuza statutul de prizonier e razboi. Unii s-au sinucis, altii au murit sub tortura.
Acu' sa va mai aduc aminte si de razboiul de eliberare a irakienilor de sub teroarea lu Sadamila. In 22 iunie 1941 nemtii si romanii au intrat in URSS sa-i salveze pe sivietici de teroarea bolsevica. O vreme a mers bine - populatia civila ii intampina pe agresori ca pe eliberatori. Apoi au aparut agentii sovietici din spatele frontului - partizanii. Reactia nemtilor a fost sa omoare civili, ca represalii. Sovieticii au devenit antigermani.
Nu seamana? Civilii irakieni care trag in armata "nu respecta LEGILE RAZBOIULUI" - scheauna Bush. Pai sigur ca nu, asta e si spilul. Siitii nu numai ca nu se revolta, dar o sa inceapa sa manance carne de american in curand.
Vlad Tepes Vineri, Martie 28, 2003 4:41 AM
Daca tu Fulger esti atît de debil încît sa crezi minciunile masinii de propaganda americane înseamna ca tu confirmi ca ceea ce am afirmat despre tine în trecut este adevarat. Mai defragmenteaza-ti creierii o data, ia o plimbare prin Dracula Park , bea o Caca Cola si poate te mai trezesti si tu la realitate. Killerii americani au omorît si schilodit deja mii de oameni în Irak. Si nu-i decît începutul !
Ionick Vineri, Martie 28, 2003 4:05 AM
Kuki, judecind dupa promptitudinea cu care s-a raspuns invitatiei mele, se pare ca si eu am facut o favoare :)

Fals Da, spiritul tau critic, profunzimea observatiilor, stralucirea stilului, bogatia lingvistica, originalitatea ideilor, umorul si consideratia pentru interlocutor te recomanda ca pe un polemist de exceptie. Tu nu esti ca alti timpiti complexati care se multumesc sa-i injure pe cei cu care nu snt de acord - tu ai ceva... ceva special. Tinjesti dupa comunicare, intelegere si validare. Sint convins ca daca doresti vom avea in continuare discutii extrem de interesante, atit cit ne va permite fiecaruia timpul.
Cum se pare ca ai probleme in a-ti alege un pseudonim, o sa-ti zic de-acum inainte Viesputza.


Fulger Vineri, Martie 28, 2003 3:50 AM
Generalii irakieni isi apara tara dupa directivele lui Vlad a lu Peste.

"The officers threatened to shoot us unless we fought" said a wounded Iraqi from his bed in the American field hospital here. "They took out their guns and pointed them and told us to fight"


Da Ionick Vineri, Martie 28, 2003 2:15 AM
Da Ionick, ce scrii tu cu greu se poate citi...Ai pretentii intelectuale dar in realitate esti incult si inept. Timpeniile pe care le etalezi nu sint depasite decit de cretinatatea interpretarilor tale. Da Ionick esti fudul si inept, esti lipsit de scrupule si bubui de prost ce esti !
Kuki Vineri, Martie 28, 2003 2:12 AM
Ionick, esti in avantaj si te invidiez! Eu de-as transmite unor turbulenti o invitatie similara cu a ta, le-as face, de fapt, o nemeritata favoare.
jenicaaa. din galeataaaa. Vineri, Martie 28, 2003 1:31 AM
MO-NO-LOG.=Ma repet:Raiu' biblic,fu scobor^t de Domnu,pe undeva pe la izvor^rea Tigrului si a Eufratului;-azi fiind "ridicat" la ceruri dupa ce Evutza ^shi greshi =m e n i r e a =....Tot acolo,Cain ucise-se pe frate-su ,fiindca Fumurile nu se intzelegeau,precum azi oamenii la masa tacerii dela UNU---si deci fu Prima Crima comisa de catre formatzii si suflatzii in nari,din lutul sf^nt al domnului..Un "biblic' de aiurea-ca-s multzi proroci de Fumuri,spunea ca tat acolo se va comite si ultima ucidere a clonatzilor salashuitzi anapoda pe ast colt de rai suflat in v^nturile cerului innourat.O fi ,ori no fi,numa "Shachespeare" poate shti cu "hamletu'"lui.Roata morii se tat suceshte si vadu morii ii da mereu la moaca aliment^nd-o cu apa caz^nda...pe spitzele acesteia.Ciclurile istoriei,se aseamana cu ciclurile Evice,tat la cam o luna scurgerea-citire....Prorociile Fumurilor sunt mereu ,le vad io,dar nu shtiu de-or mai vedea shi altzii,se tat ridica si se tat imprashtie fac^nd ca =Cainii shi Abelii,ca sa se tat =batuceasca=ciclic..!! Gogule afacerea propusa de tine-=ii dezastroasa,precum si soarta ta fu,sau va mai si fi ?? Nu-i bine ca sa ma mai"infunzi" si nici ca sa ma mai inunzi cu '"desherturi' ca io mi-s "deshertat de voi" de mult ,dara ma pazeshte ceru' ca am shi io o Eva care din raiu' ala ridicat in slavi,ma tat pazeshte..Asha ,deci si prin urmare, sa lasam ambele partzi ciondraneala -la ="re-ciclare Evica",ca o da domnu ca si tremuricii alde tu,sa fie adushi in desherturi a la IO..si-om fi o pereche ideala ,plutitoare peste Moarta Mare a Nimicului...Deci-ne-om int^lni in raiu'Adamic,dar shmecherit de Evutza-pe cur^nd..!!!Jean-jenel,jenea-jenica-etc.,-asha ne jucam noi cu vorbele c^nd t^nci eram-de-o "litra"....shchioapa.....etc...
Ionick Vineri, Martie 28, 2003 1:01 AM
Garrigue, nici una, nici alta. A la votre.

Falsul Da si autenticul Vlad T., cu riscul de a fi chestionat despre copyright de un alt mare umanist, va invit respectuos ca daca nu va place de mine sa ma pupati in cur, iar daca nu va place ce scriu (cine va pune sa cititi ?), s-o luati sus. Pa. Votre.


Gogu Za Bilder & Za nepotii Vineri, Martie 28, 2003 12:11 AM
Ba Jenica...iote ca tot io te scot din necaz...iti bag un bizniz proposal de dai in galbinare...ne apucam sa reconstruim desertu ala din Airac asa cum fu inainte de a se tavali marinii din trupili de soc in atacu la baioneta cu beduinii...ii zicem la companie TEN BAU...sa sune pa nemteste si ne punem pa treaba. Tu poti sa te pui pa ciuci ca tot nu stii nimica da te dai sailant partner si iei si tu dio fleica...ca tot ii uitasi mirosu decand o dadusi pa astronomie. Acu iesi pa balcon si vezi daca mai bate musonu la Bagdad.... De la Gogu uiz lav.
Scufitza O'Braga Joi, Martie 27, 2003 10:21 PM
Nici n-au apucat astia cu coite mai dezvoltate "a lu willing" sa-l ingroape ca lumea pe zburdalnicul El Zorab (cu tot protocolu MOAB cuvenit unui mare sef de trib-statal sau de stat-tribal) ... ca cavaleristul Chirac de la imfanteria calare si zamfantii lui cretini ai patriei de curve francofone ... s-au si aliniat repede cu "invingatorii" si cer mostenire si coliva ... ca deh dinsii sint "rudele de singe" ale Marelui Saddam! Tu-i in spate de nenorociti ... la furat nu la intins mina la ulei negru si contracte de reconstructie intru exploatarea poporului IRAKIAN LIBER (suna frumos, nu)?!

Deageaba va tot agatati de Tovarasa Kuki ca am auzit ca-i pe rosu in postu mare ... sezonu la reni si labradori fiind inchis. Numai Tovarasu Paler mai molfaie ... cit mai poate si el fara dinti si cu chelie ... si viseaza la trecutele zilel glorioase cind CC-ul era inca CC!
monty Joi, Martie 27, 2003 9:41 PM
Da ... si "reconditionat"; mirosul de petrol, ia mintile.
monty Joi, Martie 27, 2003 9:36 PM
Asa-i, Ghiopardule, Saddam este un mare admirator al lui Stalin.
Da Joi, Martie 27, 2003 9:20 PM
O fi el comunist, dar e reconditionat la standarde NATO!
Ghiopardul Joi, Martie 27, 2003 9:12 PM
Care sosie Monty? Asta e comunist autentic, cu stampila si parafa de la mama bolsevicilor!
Tablagiul Joi, Martie 27, 2003 8:57 PM
Tot dumneata ,
corect ar fi "si-a încurajat monologul" ...
jencica- dela Maglavid. Joi, Martie 27, 2003 8:23 PM
NEPOATE ,convins fiind ca nu-i-Arhivaru'-real ,ci unul care se da numai si-i strain relatziei noastre am raspuns astfel,precum am raspuns:in dodii.Nici acum si nici acest ultim raspuns primt dela Domnia ta,nu cred ca-i al Tablagiului galic,ci-ii o mistificare apartzin^nd altuia care se 'tablageshte" in numele Domniei Tale-reale..???!!! Imi cer iertaciune,daca oi fi mistificat io "intzelesu" fara de intzeles al mesajelor..!!Prea multzi scriu in dodii si in numele altora,imit^nd aproape exact felul de exprimare al celuia pe care vor sa-l impersonalizeze.Eu am fost "impersonalizat" si scotocit si "prelungite fiindu-mi mesajele,sau fals improvizate" CHIAR shi pe la Subsolurile internetistice.Shtiu aceasta shmecherie,fiindca am dibuit-o,dar precum nu pot shti care-i ALA cu ocaua mare,trebe ca s-o inghit-gogoneaua..!!Sunt multe pe care computerishtii le pot "hacana"...Ne-o confuzionat "leota" de parazitzi virtuali si ,iata,ca nu ne mai putem vedea din cauza bercurilor(tufishurilor) ce ne imprejmuiesc -deja ??Sunt prea alambicate caile omului clonat pe Nebiru de catre Elohii si elohitzele vremilor fara vreme,si acu' readus la starea sa initziala-de fosta maimutza...Traim vremuri care nu-shi mai au ratziunea,iar tertzul ala logic exclus al lui Aristotel,apare acum ca o iluzorie fr^nghie de care se mai poate agatza lumea..Ori-fiind intre-si la mijlocul desimii tufarishului clonatzilor si al terrei care ,dealtfel,ii in deriva cosmica,ce avem de facut(Turghenev)??? Energiile negre care imprejmuiesc galaxiile si care le imping in mai tate partzile pe aceste galaxii,au creiat deja(?) haosul universal,de care se vorbea in stiluri nostradamice,apocaliptice si virtul- vrajitoreshti.Suntem-se pare-la o rascruce de vremuri astrale si poate ca in apropierea temporala a unui nou Bing-bang..??!!!Lumea-i alta,nicidecum aceia pe care o shtiusem dela facerea mea din lutul nimicniciei...Bizareria si ne^ntzelesul cel de ne^ntzeles,acopera lumea si ochii clonatzilor,cu un negru giulgiu al neputintzei shi al groazei de ceeace ar putea fi,sau ca sa nu mai fie..!!Raiul biblic,era cam pe undeva ,cam de unde izvorau Eufratul,Tigrul si cred(?) Iordanul,shi mai era un r^ushor ,dar nementzionat in biblie ,sau in apocrifele acesteia.Clonatul-om ,traieshte sub vremi si nu va putea nicic^nd domoli,sau chiar a se acomoda noilor viituri de vremi ,care sunt -a fi si a venii in buiestru cailor apocaliptici din Epistola lu' Ioan ala din Patmos.. Ce sa mai zicem??ne contrariem unii pe altzii ,dushmanii creindu-ne ,numai shi numai ca sa ne aflam in treaba.Interrelatziile clonatziilor se destrama,mai usor ,dec^t fumul inecacios al unui trabuc havanez...Familii sunt,care se ciondranesc si chiar se separeaza pe teme ,care mai adeneaori in vreme,nici nu erau g^ndite,dara-mi-te shi infaptuite..Sharpele si cu Evutza,creiara acest balamuc,dela inceputu' lumii -si- noi urmashii il urmam orbeshte si cu mare zel-ca doara ni-s zeloshi-sau "zelotzi?".Pentru omu' creiat ,precum oaia clonata,dar nefericitu'om traind si suferind pentru -exact ceeace Nu shtie ca sufera-iadu. ii (deja?) acilea si flacarile sale zeloase,ne insotzesc arz^ndu-ne simtzirea si viatza= necontenit...Cine ne impinge a ne ciondrani pentru ceva care-i hotar^t de altzii shi fara shtiintza noastra si fapt care nu ne poate nici incalzi si nici ferici,ci dimpotriva viceversa..!??Ne mintzim din crasa nesshtiintza noi pe noi ^nshine..Asha facura Cain si Abel,caspindu-se pentru ca un FUM dela nishte hoituri arse,nu se ridica in slava nimicului la unu si se impreshtie in cele 4 v^nturi a celuilaltuia si --hop !- sc^nteia uciderii si a tot ceeace azi simtzim si vedem se incropi..!!!...Care le-o fi fost "preursitarea"-ca sa patimeasca pentru ushurintza lu ma-sa Cain,si Abel,sa se alature in coloana veshnica a ciurucurilor nereushit-clonate?? Ursitele astea,sunt nishte babornitze shtirbe si fara simtzuri,care si in betzele in care ishi sprijina scheletuu,tat de dracovenii se tzin..!!?? Mi-s blocat,ca asha-i viatza plina cu gropi si garduri de netrecut..Sare cine poate ,cine NU-oase uscate -roade..!!
Tot ieu Joi, Martie 27, 2003 3:20 PM
Tablagiule te rog ajutama ca tu esti mai tere decit mine la gramatica

cum se zice corect omolog sau omolog
Tot ieu Joi, Martie 27, 2003 3:19 PM
am vazut azi la TV cum Tony Bleeeee.... si-a pupat si incurajat omologul
monty Joi, Martie 27, 2003 3:17 PM
Sosia, Ghiopardule. Ai nostri, romanii, nu votara o "sosie" a regimului comunist, dupa revolutie? Intotdeauna in vremuri de anarhie politica, sociala, economica, zi-i cum vrei, profita lip[itorile.
Ghiopardul Joi, Martie 27, 2003 2:58 PM
Care... Saddam?
monty Joi, Martie 27, 2003 2:09 PM
Blair=prim ministru englez, poate viitor senator republican de Texas?
monty Joi, Martie 27, 2003 2:05 PM
Bush (aproximativ): "the Iraqi people will choose their new leader". Si daca il vor alege pe Saddam?
militaru Joi, Martie 27, 2003 1:07 PM
Bravo, alibabalaule! Idealu tau de a omori civili mnerita o penzie de $8000.
Ia-te de mana cu nespalatii de Scufila mosie si ghiopardul
NATO... ce drac' a mai ramas din el? Votez pentru un NATO european, Hai sa-i aruncam pe nespalatzii aia de americani peste ocean. Bine?
Da Joi, Martie 27, 2003 12:56 AM
Acuma nu-ti place, da cind cacatii tai de Americani scot din uz radioul irakian si suprapun emisiunea lor iti place. Porc imputit ! Iati cacatul tau de pseudonim inapoi.
Da Joi, Martie 27, 2003 12:37 AM
Mai fratioare "Da", pe tine nu te duce mintea sa-ti alegi un nick cu dovlecelul tau? Sau e mai usor sa plagiezi?
Da Joi, Martie 27, 2003 11:37 AM
O sa va clabuciti voi intre voi Ghiolbano-Ghiopardule. Si cu un pic de suturi in cur cam de peste tot. Ca v-ati dat arama pe fata si acum stie toata lumea cite parale faceti. Da !
Scufitza O'Braga Joi, Martie 27, 2003 11:25 AM
Coana Miti creste capsunili mari rau de tot prin in capitala de judet aia unde te-ai dus in vizita de lucru? Daca-mi aduci o lada de cupsuni promit sa fiu cuminte.

S-ar putea sa merg la Bucuresti, NATO, Ieurope ... Dammy mai ai ceva organe de valorificat prin Romania ... sau te-ai intors deja in California la unemployment si demonstatii pasnice de pace!

Da "dobitocule" ... sa-ti fie rusine sa te iei de Dorinella ... si de cratita multilaterala si civica ... din care se face "foamea la meserie". Vrei sa te invete sa gatesti picant? Jenele so pa el!
Tot ieu Joi, Martie 27, 2003 11:06 AM
Tony Blee-ee-ee-ee-ee-ee-ee-ee-ee-ee-ee-g a ajuns!

acum sta de vorba cu contra-partul lui
Ghiopardul Joi, Martie 27, 2003 10:40 AM
Da, nu pot sa ma abtin sa nu te intreb: Cine o sa ne clabuceasca bucile, tu?
Da Joi, Martie 27, 2003 10:35 AM
Da, clabucii sint la bucile tale Ghiolbano-Ghepardule. Da, Romania intra in NATO dar va iesii curind impreuna cu toata Europa. Americanii se vor alege cu bucile clabucite ca si tine. Da !
Ghiopardul Joi, Martie 27, 2003 9:53 AM
Cum naiba se face ca "pacifistii" astia reciclati care viziteaza cafeneaua nu stiu decat sa vorbeasca urat si sa-i injure pe americani? Nu cred ca e doar o simpla coincidenta ca apogeul clabucilor la gura l-au atins tocmai cand Romania le zice pa! pa! la rusi si semneaza protocolul de aderare la NATO.
Rum S. Feld Joi, Martie 27, 2003 9:40 AM
Ba militare, de prima mie de morti si raniti s-a trecut, mai toti aveau la ei coranul si kalasnikowul. Si acum pe loc repaus, ca vine faza a doua, de la nord.
iutu Joi, Martie 27, 2003 9:36 AM
Meic gheims not uaaarr!!!
Vlad Tepes Joi, Martie 27, 2003 8:32 AM
Ce ne facem cu Ionick si ceilalti întîrziati mintal ?...
întârziati Joi, Martie 27, 2003 8:04 AM
Românii întârziati prin Galia, poate... Ce ne facem însa cu Românii "întârziati" pur si simplu ????
Tablagiul fara sens Joi, Martie 27, 2003 6:49 AM
Oncle Jenique,
desi Doamna Miti ne invita la poiana în lumina, pe zi ce trece ne înfundam cu totii în "the pointless forest", unde de atâta umbra nu mai creste nimica decât ciuperci otravite. Ca lamurire la ultima postare, care te-a indispus atât, afla ca peste arhi dau cu var si nu se mai vede. Te las cu prietenii dumitale si îti doresc numai bine si sanatate.
Miti Viena Joi, Martie 27, 2003 6:47 AM
Am ajuns cu bine in capitala chezaro-craiasca. Fiti cuminti. Pupici.
Da Joi, Martie 27, 2003 6:36 AM
Ba Ionick da prost mai esti ! Judeci totul dea-ndoaselea ! Iate de toarta cu Jenel Matasea Broastei, Scufitza Rosie si dobitoaca de Dorinella.
Garrigue ( în trecere si atât ) Joi, Martie 27, 2003 6:31 AM
Domnule Ionick
postarea Dv. de Joi, Martie 27, 2003 4:36 AM este o simpla infractiune de copyright, sau o simpla eroare de adresa ? A la votre.
jenel-. Dela arhiva acordionishtilor gali-galina. Joi, Martie 27, 2003 5:13 AM
Mai Nepoate Arhivar si tablagiu,spune-mi shi mie cum se pot ^mpaca aceste doua ocupatziuni ? "Arhiveshti": tablele,pleurile ciocanarilor corturari shi cu acordeonu' de care tat aud p-aci zic^ndu-se,oi fi tu tabla acordeonata;cam nonsensic si paradoxal profesional si logic vazuta si expusa:tablagiu Arhivar??!! Minune!! Dar Romanilor ^nt^rziatzi prin Galia,o asemenea minune li se poate atribui,ca doara ei sunt romii-romanii(antici,dar cam vetushti) tablagii si ,ehei-!-"a r h i v a r i".!!!! Shti tu Nepoate ca in rai fu 'raiu'",in care se lefaiau Adam si Eva-Evutza.....,dara intr-o dimineatza,asha cam c^nd se crapau zorii,venii t^r^sh-t^r^sh un sherpishor-m^ndru-al dracului de m^ndru ce era !! .Shi o 'ametzi pe Evutza lu Adamishor cu maru',fiindca pe semne ca nu erau trabuce pi atunce(?) .Iata ca se "triunghiulara "(Adamutzu'Domnului ciordit de--o coasta,Evutza hoatza cu coasta-sau coasa-cam merge ,nu?-SHI Sharpele shmecher cu maru',shi cu fructul oprit ce se afla undeva pe dedesubtul coastelor ,mai la vale intre cele doua dealuri .Shi Domnu furios nevoie mare,^i afurisi:"ca sa ^shi c^shtige de-ale gurii prin sudoarea fruntzii.Iata ca astfel aparu Aricolashul cu Libertatea de expresie si de a face Evutza tot ce se poate pe luna neagra si ca sa traduca prin guritza-i-ca toate Evele pe asta-gura- o auuuu-vai de noi !!!ADAMII ciuntitzi de coaste,ramasera in deficit si mereu trashi ,sv^rliti-aruncatzi ,precum ciurucurile pe coaste la vale.DARA-libertatea de a ciripi si de a latra la stele si pe oriunde lover,fiindca shi asha tat in gol se zbeara;asculta cine vrea si zbeara cel care ii ars de dragul de a se "inchipui" liber..SHi astea fiind zise:Coana care imi reda-se at^t de m^ndra =ART-UNU-din intzeleapta constitutziune americana-"se ajun-se" se mari,de aci p^na la stramoasa ei Evutza.Dar COANA,vezi matalutza ca acest articolash pe care mai tatzi tontzii il v^ntura pe oriunde s-ar afla,fu g^ndit in negura aeonica de str-tra-tra-moshii noshtri-anticii si pus in circulatziune de intzeleptzii Zidari ai LUMII NOI..O facura intzeleptzeshte ,ca sa ast^mpere TURMA,fiindca aceasta g^ndeshte in corpore ,la gramada si fara cap ci cu kurskul:"unde-s multzi prostia creshte si sporeshte ,bat-o vina !!"Intzeleptul shtie ce este liber si ceeace-i permis ,cum si c^nd,NU la gramada acordeonistica a noptzilor la focul din fatza corturilor.Iata cum se incropi din rai ,datorita Evutzei,Sharpelui cu cu nespusa sacrificare dezinteresata a MARULUI-(ce rushine pe trabuc ii acuma !!)......Deci,nepoate arhivar,pune si profilu ala .=,planeta aia de papagal cum o numi-shi la tablele domniei tale =a r h i v a t e..!!-La Buna VEDERE!!!
Ionick Joi, Martie 27, 2003 4:55 AM
Cine sint pacifistii ? O incercare de raspuns (cafegiii sint invitati sa ghiceasca in presa carei tari a aparut articolul redat aproape integral mai jos):
"[...] Stalin’s “peace movement” was launched in 1946 at a time he had not yet developed a nuclear arsenal and was thus vulnerable to an American nuclear attack. Stalin also needed time to consolidate his hold on his newly conquered empire in Eastern and Central Europe while snatching chunks of territory in Iran.
The “peaceniks” of the time were told to wear white shirts, release white doves during their demonstrations, and shake their clenched fists against “imperialists and revanchists.” Soon it became clear that the “peace movement” was not opposed to all wars, but only to those that threatened the USSR, its allies and its satellites.
For example, the peaceniks did not object to Stalin’s decision to keep the entire Chechen nation in exile in Siberia. The peaceniks did not march to ask Stalin to withdraw his forces from Iranian Azerbaijan and Kurdistan. When Stalin annexed 15 percent of Finland’s territory, none of the peaceniks protested. Neither did they march when the Soviets annexed the three Baltic republics. Nor did the peaceniks grumble when Soviet tanks rolled into Warsaw and Budapest, and a decade later also into Prague, to crush popular uprisings against Communist tyranny.
But when the Americans led a coalition, under the United Nations mandate, to prevent North Korean Communists from conquering the South, the peaceniks were on the march everywhere.
The peace movement targeted the Western democracies, and sought to weaken their resolve to protect their freedom against the Soviet threat. Over the years nobody marched against any of the client regimes of the Soviet Union that engaged in numerous wars, including against their own people. The wars that China’s Communist regime waged against the peoples of Manchuria, Tibet, East Turkestan and Inner Mongolia, lands that were eventually annexed and subjected to “ethnic cleansing”, provoked no protest marches. Even when China attacked India and grabbed Indian territories the size of England, the peace movement did not budge.
In the 1960s, the peace movement transformed itself into a campaign for unilateral nuclear disarmament. Here, unilateral meant that only the Western powers had to give up their arsenal, thus giving the Soviet Union a monopoly on nuclear weapons. The peace movement spent a good part of the 1960s opposing American intervention in Vietnam.
The 1980s gave the movement a new lease of life as it focused on opposing the establishment of American Pershing missiles in West Germany and the Benelux countries. The Pershings represented a response to Soviet SS-20 missiles that had already been stationed in Central Europe and aimed at all Western European capitals. But the peaceniks never asked for both the Pershings and the SS-20s to be withdrawn. They just wanted the American missiles to go.
President Ronald Reagan’s proposal to the Soviets that both the SS-20s and the Pershings be withdrawn was attacked and ridiculed by the peaceniks as “ an American imperialist trick.” Francois Mitterrand, then France’s Socialist president, put it this way: “The missiles are in the East but the peaceniks are in the West!”
Last week the British daily The Guardian asked a number of peaceniks to explain why they opposed the use of force to liberate Iraq? The main reason they felt they had to support Saddam was that he was disliked by the United States. What about a peace march in support of the Chechen people? Oh, no, that wouldn’t do: the US is not involved.
The peace movement would merit the label only if it opposed all wars, including those waged by tyrants against their own people, not just those in which the US is involved. Did it march when Saddam Hussein invaded Iran? Not at all. Did it march when Saddam invaded Kuwait? Again: nix! Later, they marched, with the slogan: “No Blood for Oil”, when the US-led coalition came to liberate Kuwait. Did it march when Saddam was gassing the Kurds to death? Oh, no.
If Stalin were around today he would have a chuckle: His peace movement remains as alive in the Western democracies as it was half-a-century ago. The spirit that inspires these marches remains the same: anti-democratic, anti-West, anti-American, and fascinated by “strongmen”, like Stalin or Saddam Hussein, who are supposed to have the magic power of bending history to their will.
Aggression against IRAQ Joi, Martie 27, 2003 4:44 AM
War in Iraq - fighting the people (Updated) - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news079.htm
Ionick Joi, Martie 27, 2003 4:39 AM
Un link de urmarit: www.iraqbodycount.net
E al unor nespalati, dar efortul de obiectivitate merita apreciat: sint prezentate evaluarile minima si maxima pentru numarul de victime civile (in acest moment, 227-307).
Ionick Joi, Martie 27, 2003 4:36 AM
Tu Io
meri la biblioteca sateasca si cauta "Alice în tara minunilor", o sa înveti acolo ca nu e frumos sa faci "personal remarks".
Sa nu fii mitocan puteau sa te învete tatu-tau si maica, de la altii n-am pretentii. Cere-ti scuze celor pe care i-ai jignit, eu nu am nevoie.
A la votre.
Cine sunt PACIFISTII aceia? Joi, Martie 27, 2003 4:00 AM
Industria rockului aduce bani grei, dar mai mult decat o sursa de afaceri prospere, reprezinta o cale de acces perfecta catre subconstientul colectiv. Astfel, campania de publicitate de care profita anumite vedete si formatii de acest gen face parte din planul de pregatire a unei lumi pe care urmareste sa o instaureze miscarea anticrestina si antihristica popularizata sub numele de "New Age". Sprijinind ideea monstruoasa a inlocuirii credintelor monoteiste, crestinismul, iudaismul, mahomedanismul, cu religia unica de adorare a Satanei, aceasta grupare isi expune uneori viziunea fara prea multe ocolisuri. Un exemplu graitor este articolul publicat in noiembrie 1989 de revista "Play boy": desenul care insoteste informatiile despre despre adeptii "New Age" infatiseaza o tanara care se indreapta spre Noua Era purtandu-l in cosul bicicletei sale pe Necuratul. Modul nostru de viata este speculat in permanenta de manageri care stiu sa scoata profit si din piatra seaca. De aceea totul a devenit posibil: desene animate cu draci, vampiri si vrajitori, videocasete cu filme de groaza, reviste si carti care au drept personaje fiinte cu infatisare de diavol.
Cel mai puternic instrument de influentare a maselor ramane insa muzica, iar in prezent rockul are tendinta sa acapareze universul nostru sonor, inlocuind mostenirea folclorica a fiecarei tari. Prince a ajuns sa reprezinte modelul cantaretului, Madonna modelul femeii fatale. Adoratorii lor le imita gesturile, modul de a vorbi si vestimentatia. Multimea asculta cu entuziasm iluzionandu-se ca este capabila sa aleaga intre ceea ce vrea si ceea ce i se impune lent, dar sigur prin bombardamentul neintrerupt cu sugestii de un anumit tip. Citam dintr-o publicatie sociologica: "Companiile discografice hotarasc in locul nostru formand gusturile a mii si milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta este o realitate amara.". Mick Jagger, solistul formatiei Rolling Stones, declara de asemenea: "Urmarim intotdeauna sa actionam asupra mentalitatii si vointei semenilor. Majoritatea interpretilor procedeaza la fel."

Formatii celebre il batjocoresc pe Dumnezeu

Numele grupului australian AC/DC inseamna "Antichrist / Death to Christ" (Antihrist / Moarte lui Hristos), iar discurile sale s-au vandut in peste 25 de milioane de exemplare incepand din 1974. Printre cantecele care i-au adus celebritatea se numara "Slava in clopotele iadului" si "Highway to Hell" - "Calea spre iad". Multi dintre adolescentii si tinerii care isi imagineaza ca astfel protesteaza impotriva constrangerilor societatii le fredoneaza versurile, fara sa fie cu adevarat constienti de cuvintele care glorifica Raul. Membrii formatiei Kiss se declara "Kings in Satan's Service" - regi in slujba lui Satan, ceea ce in limbajul specific magiei negre ii indica pe slujitorii plini de adoratie ai acestuia. De altfel, unul din cantecele grupului proclama: "Diavolul este Dumnezeul tau!", iar Peter Griss declara in revista IBID, martie 1976: "Cred in Diavol ca in Dumnezeu!". In momentul de fata trei formatii se cheama "Lucifer", "Electric Lucifer" si "Lucifer's friend", insa nu doar acest nume a devenit deviza in muzica rock, ci si acela al unei ceremonii negre ca Sabbat-ul vrajitoarelor. Si nu intamplator tocmai formatia Black Sabbath a lansat versul: "IIsuse, tu esti uratul!" si a inscris pe coperta unui disc al sau numarul 666, cunoscut ca pecete a Diavolului. Titluri ca "Devil inside" - "Satana in noi" - cantec al formatiei INXS, "Wellcome to Hell" - "Bun venit in Iad" - al formatiei Venom sau versuri de genul "Lumanari se aprind, / Altare ard, / Sacrificati lui Lucifer, stapanul meu, / Ridicati potirul, / Puneti pumnalul in pieptul Fecioarei. / Insist! / Demonii se bucura, / Sacrificati!" sunt graitoare pentru orientarea muzicii rock.

Alice Cooper si-a vandut sufletul pentru glorie

Multe dintre simbolurile grafice folosite ca sigla pentru ilustrarea LP-urilor si a CD-urilor au incarcatura malefica. Pentalfa, de exemplu, se foloseste in ceremoniile de invocare a spiritelor demonice, iar cand este intoarsa invers intruchipeaza un cap de tap (simbol al Satanei). Formatia Slayer si l-a ales drept insemn, iar Rolling Stones si-a numit un disc "Ciorba de cap de tap", infatisand pe coperta o oala plina de sange in care clocoteste o asemenea fiertura. Chiar si crucea a ajuns sa fie foarte frecvent purtata de cantaretii rock, insa nu datorita credintei, ci cu intentii blasfemiatoare. De la afirmatia perversa a Madonnei "Crucifixul e foarte sexy pentru ca pe ea se afla un om dezbracat" pana la tricoul imprimat cu o cruce rasturnata pe care IIsus este rastignit cu capul in jos (formatia Sex Pistols), acest simbol al sacrificiului divin este batjocorit in fel si chip. Iar uneori sub forme aparent pacifiste mesajul satanic a influentat mai lesne subconstientul colectiv. Acesta este cazul simbolului lansat de miscarea Flower Power. Figurat astfel si insotit de indemnul "Make love, not war" ("Faceti dragoste, nu razboi") semnul reprezinta de fapt o cruce rasturnata cu unul din brate frant, iar rezonanta sa sfideaza tot ce este sacru. Daca o parte dintre vedetele rockului si adoratorii lor se lasa de fapt manipulati fara sa stie ca anumite gesturi sau insemne au o rezonanta satanica, sunt si unii care fac pe deplin constienti pactul cu Diavolul. Binecunoscutul cantaret Alice Cooper marturiseste de pilda, cum si a abandonat sufletul lui Satan: "Cu cativa ani inainte ca formatia mea sa devina faimoasa am participat la o adunare unde Norman Backley a rugat entitatea sa vorbeasca. Spiritul mi s-a adresat promitand glorie, reputatie in muzica rock si bogatie atat pentru mine, cat si pentru ceilalti membri ai grupului meu. Singurul lucru pe care mi l-a cerut a fost sa-mi las trupul in stapanirea sa. Am acceptat." (revista "Pop and Rock" - 1984). Astazi Alice Cooper este un bolnav mintal celebru si putred de bogat care se taraste dintr-o clinica in alta implorand sa fie eliberat de cosmarurile sale permanente.

Spectacolele rock aduc Iadul pe scena

Infatisarea pe care si-o compun majoritatea cantaretilor rock, declaratiile socante pe care le fac ziaristilor, stilul in care se manifesta pe scena si in viata de zi cu zi ii influenteaza puternic pe adoratorii lor. Acestia le preiau cu timpul modul de a gandi, devin mai violenti si neaga faptul ca existenta oamenilor poate fi luminoasa si plina de dragoste. Ozzy Osborne, liderul formatiei Black Sabbath, are un impact deosebit asupra publicului si de aceea reprezinta un exemplu cutremurator. Creator al stilului "heavy metal", el se mandreste cu cei mai inflacarati fani din intreaga lume, iar cei care au trait in preajma sa spun ca este ca o bomba gata sa explodeze in orice moment. "In timpul unui concert a rupt cu dintii capul unui liliac viu, iar alta data a facut acelasi lucru cu un porumbel... Lui Ozzy cel feroce al rockului i s-a interzis accesul in sase orase americane in care e declarat instrument al Diavolului." (revista "Ikones"). Acolo unde i se permite totusi sa concerteze, mass media avertizeaza: "Incuiati-va fiicele, animalele si bauturile alcoolice pentru ca Ozzy Osborne vine in orasul nostru!" Showurile formatiei W.A.P.S. au izbutit, de asemenea, sa infioare publicul american care a cerut interpretilor sa se manifeste cu mai putina agresivitate. Pe scena acestia beau sange adevarat dintr-un craniu, taie carne cu toporul si arunca halcile spectatorilor din sala. Videoclipurile lor - "Love machine" si "Wanna be somebody" - sunt terifiante. Iata parerea unei publicatii de specialitate: "Un grup care isi dezlantuie cruzimea pe scena , cantareti care fredoneaza cuvinte extrem de vulgare si nu ezita sa stropeasca publicul cu sange de animal... Nu-ti trebuie mult sa intelegi ca este vorba de W.A.P.S. Ascultand "I wanna be somebody" capul ti se umple cu o energie care te predispune la sinucidere. Cantecul "The flame" te introduce in atmosfera de plumb a grupului. Daca ii urmariti pe W.A.P.S. pe viu sau pe videocaseta ramaneti cu gura cascata."

Discurile ascund mesaje otravite

La inceputul anilor '80 au iesit la iveala primele informatii despre procedeul numit in muzica rock "redare inversa". Mesajul imprimarilor ce apeleaza la o asemenea tehnica de inregistrare nu poate fi descifrat decat atunci cand discul este introdus intr-un aparat special in care se roteste invers. La o auditie obisnuita cuvintele ascunse nu se disting, dar sunt mai usor receptate si retinute de subconstient, iar cercetatorii au aratat ca pot fi decodificate de memorie si pot influenta ascultatorul, chiar daca sunt exprimate intr-o limba necunoscuta acestuia. Senatorul Robert Dorman a cerut o lege in SUA care sa oblige casele de discuri sa mentioneze cand folosesc redarea inversa, deoarece mesajele mascate astfel sunt adesea foarte periculoase si au un continut satanic. A devenit celebru cazul albumului "Killers" al formatiei Queen. Cantecul "Another one bites de dust" - "Inca unul moare" - repeta obsesiv aceste cuvinte care la redare inversa se transforma in indemnul "Start to smoke marijuana" - "Incepe sa fumezi marijuana". "Stairway to Heaven" ("Scara spre Rai"), celebra melodie a grupului Led Zeppelin, cuprinde versurile "There are two paths / You can go by / But in the long run / There's still time to change / The road you're on" ("Da, sunt doua drumuri / Pe care le poti urma, / Dar este inca timp sa schimbi / Calea pe care te afli". Derulat in sens invers cantecul contine mesajul: "My sweet Satan, / No other made a path / For it make sure said / Whose power to Satan " ("Dulcele meu Satan,/ Nimeni n-a facut o cale ca a ta / Si de aceea spun: / Puterea e a lui Satan.") Formatia Black Oak Arkansas a lansat "When electricity come to Arkansas" ("Cand a aparut electricitatea in Arkansas"). Melodia se compune din cuvinte indescifrabile si urlete care abia la redare inversa capata inteles ("Satan, Satan, el este Dumnezeu!") si sunt intrerupte de hohote sinistre de ras.

Celebritatea starurilor este intretinuta de fani

Multi tineri isi aleg idealul de viata dintre vedetele rockului care glorifica cel mai adesea sexualitatea animalica, drogurile, violenta si valiza burdusita cu bani. Idolii acestei muzici se nasc din admiratia publicului care le intretine aura de mister. In jurul fiecarei vedete de acest fel gandurile haotice si fanatismul admiratorilor formeaza un camp de energie psihica. Acesta se amplifica in mod continuu, la fiecare aparitie scenica sau discografica, iar in timp ajunge un veritabil rezervor de influente malefice. De aceea, cand acest camp este foarte puternic, chiar gandul indreptat pentru o clipa catre starul idolatrizat ii pune in rezonanta pe fanii sai cu sfera de energie negativa pe care tot ei o alimenteaza. Astfel celebritatea lui Mickael Jackson, supranumit megastarul, se datoreaza nu atat calitatilor sale, ci in mare masura admiratiei oarbe a fanilor care ii sorb fiecare gest, ii imita felul de a se imbraca, pieptanatura, mersul, si chiar grimasele scarbite pe care le afiseaza in concerte. Influenta atat de puternica si fascinatia pe care le exercita asemenea interpreti asupra maselor se explica prin faptul ca adevaratele valori nu pot fi intalnite la tot pasul, iar oamenii nu mai stiu sa le deosebeasca de modelele poleite si goale. Insa muzica rock, prin care sunt slavite cel mai adesea desfraul, nebunia, cruzimea si Satana insusi nu poate raspunde dorintei de implinire a tinerilor, ci ii impinge inevitabil spre confuzie, angoasa si violenta.
Da Joi, Martie 27, 2003 3:39 AM
Statele Unite trimit în Irak alţi 30 de mii de soldaţi, printre care şi Divizia a patra Infanterie, una dintre dintre cele mai bine echipate unităţi de infanterie din lume. Aparent, necesitatea suplimentarii trupelor este dictata de ciocnirile violente cu armata irakiana. In realitate, intrarea lor in lupta semnifica inceperea pregatirilor de asalt asupra Bagdadului.
Gogu Shutzu din Cocioc Miercuri, Martie 26, 2003 11:10 PM
Boier Ali Baba-novici.........aia 8000 de parai de penzie ii primesti in natura.. sau in actiuni la American Airlines..
USA_I_DKKT De-afarĺ Miercuri, Martie 26, 2003 10:39 PM
Un Sfat Ba pe-a mamii dumneavoastra !! Pai bine mai bivole...nu vazusi ca n-am vorbit ?? Am scris o fabula cu boi si repede te-ai oxidat ???!!Mai bine ai grija cum o sa faci cind va afla oricine prin alta parte a lumii (in afara de Cannaa Galileii)ca esti AMARICAN si-o sa-ti faca basorelief de flegme pe fata aia sfatoasa de inbreed. In rest..mu
Cátana cu acordeonu' Miercuri, Martie 26, 2003 8:00 PM
Mai Scufitzo, tu chiar esti tembel numai? Tu nu vezi ca Bush a devenit astazi inamicul unu al omenirii?

Da dom'le, MV este tâmpit ca si Dubya-Bush-jr, pentru ca-s din acelasi catun texan , pe nume Midland-TX. Acolo-i prostia la ea acasa: Midland = un fel de Scornicesti cu sonde de petrol. Cam goale deja, ca d'aiai vor sa puna mâna pe Paris -vorba lui Danny- ca ce de-a sonda masiva au acordeonistii ceia gallici ...
Danny te felicit, bancul tau cu sonda din mijlocul Parisului a ajuns si-n TV-urile din Europa.
Kuki Miercuri, Martie 26, 2003 7:54 PM
MV-ule, am aflat ca initial scrisesesi asa:
"Care sinteti aia din partid care ati indraznit s-o "insarcinati" (ideologic, of course) pe nevasta-mea, Tovarasa Vasilache... ca i-am halit anticonceptionalele, pastilili alea mici si rosii care schimba conceptia ideologica la handicapatii mental ca mine.

Doamna Miti, te rog sa ma dai afara negresit ... ca nu respect programu NATO al partidului ... plus ca vreau sa-i fac treaba aia lu Saddam si Chirac si sa-i umplu de boli!"
Cŕtana cu harmonica Miercuri, Martie 26, 2003 7:48 PM
Ali Baba Ok in sensul ca sunt sanatos si in virtutea faptului ca sunt pilot imi fac datoria fata de tara care m'a adoptat si careia ii port o deosebita stima si un real respect !

Mintzi bai bashina verde, tu esti un gunoi de ovrei dobitoc si plin de el. Si tot gunoi ai ramas si-n tzara de adoptziune. Cand vei crapa vor veni neamurile sa te-tzepe cu acul, ca sa fie sigure c-ai crapat si-au scapat de tine, trântorule.
Na fanfaronule, ai mai cautat cu alea 10 PC-uri sau nu merge GPS-ul din cauza de Putin :-)
Pilot, auzi al el :-)))))))))))) Faci la slujba (daca ai) avioane de hartie si enervezi colegii ?! ;-)
Ramâne cum am stabilit, ... "sanatosule" ;-)
Un Sfat: Miercuri, Martie 26, 2003 6:56 PM
Vezi cum vorbesti ca s-ar putea, din intamplare, sa te calce unul din "boii" aia ca sa te intrebe de sanatate.
Da Miercuri, Martie 26, 2003 4:03 PM
La sediul NATO de la Bruxelles, cele sapte tari invitate, România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia şi Slovacia su semnat protocoalele de adrare la NATO. Au participat miniştrii de externe din ţările respective precum şi ambasadorii celor 19 state membre ale Alianţei.

Adrian Năstase a declarat că România şi-a recăpătat astfel "binemeritatul loc pe harta strategică a lumii".

Incepand din acest moment, România va participa la reuniunile Consiliului Nord Atlantic şi va putea să-şi exprime punctul de vedere in problemele supuse discutiilor. Nu va putea insa sa ia parte la luarea deciziilor decat dupa aderarea oficială.

Dupa puteti observa, efectele pozitive ale razboiului din Iraq au inceput sa se vada, iar in curand, dupa inlaturarea lui Saddam, Terra o sa devina o planeta mult mai prospera si mai sigura!
Ali Baba Mediterranean Sea Miercuri, Martie 26, 2003 3:44 PM
MILITARULE - Desi nu am prea mult timp liber incerc totusi sa'ti raspund ! Iata cum se prezinta lucrarea : - Ali Baba e (sunt) ok ! Ok in sensul ca sunt sanatos si in virtutea faptului ca sunt pilot imi fac datoria fata de tara care m'a adoptat si careia ii port o deosebita stima si un real respect ! ... Deci totul este ok si sper ca intr'o perioada de timp (relativ scurta ) , vom elibera Iraq'ul de stafia care (inca?) bantuie prin subteranele Bagdadului ! Si acum ( lasand la o parte stilul bascalios in care mi te adresezi ) as vrea sa'ti spun si eu numai cateva cuvinte: - este cunoscut faptul ca idealul fiecarui individ este de a face ceva in viata , adica sa nu vina vremea cand ( cu parere de rau ) sa se uite'n urma timpului si sa zica'n gandul lui ca a trecut prin viata ca gasca prin apa ! Faptul ca eu fac ceea ce fac , acest lucru isi gaseste legitimitate in planul celor care binecuvanteaza astfel de lucruri ; pentru ca in multimea aceasta de elemente ( din care si eu fac parte , ca tine, ca altul, altii etc ) rolul meu este acela de a respecta lectia ptr. care am fost pregatit ! Deci daca soarta va face ca maine dimineata sa nu mai primesti raspunsul meu , sa stii ca eu am plecat cu convingerea ca mi'am facut datoria : datoria fata de mine ( ca om ) si datoria fata de idealul ptr. care am luptat ! Asadar nu imi reprosez nimic si in acelasi timp nu gasesc de cuviinta ca este necesar sa dau explicatii nimanui ptr. ceea ce fac ! Cealalta fata a monedei despre care banuiesti ce vreau sa'ti spun, consta in satisfactia lucrului realizat care ( privind in perspectiva ) mie imi va asigura o pensie de 8000 $/luna ( la varsta de 43 de ani ) ! Nu stiu cu ce te ocupi tu militarule (?) dar daca viata ti'a oferit ceva mai bun , atunci te felicit in mod sincer ! Daca esti angajat ( cu ziua ) sa nu faci altceva decat sa intri " La idee " si sa'l iei la mishto pe Bush , pe mine ( pe americani in general ) si faci aceasta convins fiind ca ceea ce faci este spre realizarea unei idei in care crezi ( si ptr. care lupti ), asta nu'i rau : fiecare om are dreptul ( nu si obligatia ) sa lupte si sa gandeasca conform cu idealul catre care aspira ,nu ? Partea interesanta va fi dupa ce apele se vor mai limpezi , numai atunci ne vom da seama daca efortl facut de catre noi ( eu , tu ) a materializat in fapta stradania sacrificiului nostru ! Cum am zis la inceputul acestui mesaj: sunt ca un element ( nu ma refer la gr. monoatomica a lui Mendeleev ) si vorbesc despre lumea asta a noastra in care traiesc ( traim ) si in mijlocul careia "trebuie" sa ne facem datoria ! Ata ete stimate prieten ! Acum sa nu uiti un lucru : si chiar daca as vrea sa stau contra vantului , tot nu s'ar intampla nimic ! ...alea iatca est ( nu stiu daca am scris corect ?) , oricum ceea ce vreau sa'ti spun este ca filmul la care te uiti d'ta este doar un episod din serialul care , cine stie cand are sa se termine !? Alt aspect: este posibil ca America sa piarda o batalie , sau doua ...trei , dar nici macar sa te gandesti ca va pierde razboiul ! Nu se poate ! Inchipuie'ti numai ca sunt 50 de state si aproape in fiecare stat sunt intre 300-500 de avioane de lupta ( exceptie fac doar cateva state din nord estul tarii ! Poate n'ar fi rau sa'ti spun ca avem un standard/tehnologie f. avansata in comparatie cu oricare alta tara de pe glob ! Ok prietene MILITARUL , Ali Babaul iti doreste o zi frumoasa ! Si nu uita : SADDAM'ul inca mai are doua sanse : prima ar fi sa'si traga un glont in kur singur si a doua varianta sa i'o tragem noi ! Si asa va fi ! ... cu stima !...
Da Miercuri, Martie 26, 2003 3:43 PM
Disciplina, curajul si eroismul soldatilor americani sunt de admirat!
Danny Bucuresti Miercuri, Martie 26, 2003 1:32 PM
Scufito, sa n-apuci sa o zdrelesti pe "coana" in gurita, daca te-oi minti, dar n-am habar cit de bine face Nikolai Manu muica in ziua de azi. Cred insa ca nu ma aventurez pe un teren nedestelenit atunci cind spun ca nu este mai priceput ca tine in acest domeniu, tu fiind campionul de necontestat al muii, expert administrate. Sa ai o zi buna, asa cum zice americanul, adica sa-ti fie gurita plina, intru satisfacerea nevoilor tale iesite din comun.
? Miercuri, Martie 26, 2003 10:43 AM
va juca sah cu Milosevici?
Ghiopardul Miercuri, Martie 26, 2003 9:41 AM
Ce soarta credeti ca il asteapata pe Saddam?
militaru Miercuri, Martie 26, 2003 9:00 AM
hahaha, alibabalaule
militaru Miercuri, Martie 26, 2003 8:40 AM
Ce mai face Alibabaul? Cum mai bombardeaza el la tzinte?
Stai sa vina caldura.
Cica Arabia Saudita a venit cu un plan de pace. Trebuie sa l scoata cineva pe Bush din kktul in care a intrat.
militaru Miercuri, Martie 26, 2003 8:39 AM
Mama, ce mi-a placut faza cu elicopterul ala doborat de tarani. Imi aduce aminte de bancurile care circulau pe vremuri despre conflictul de frontiera chino-sovietic ;"un tractor chinez ara pasnic si a fost atacat de un avion de vanatoare sovietic. Tractoristul a ripostat si a doborat avionul"
Ma intreb cine e mai bou in gasca lu Bushila; votez pentru Rumsfeld.
Adica astia chiar credeau ca o sa-i intampine irakienii cu flori? si stai, ca inca nu a inceput inca. Sa vedem ce o sa chitaie Bush dupa prima mie de morti si prizonieri.
Mai Scufitzo, tu chiar esti tembel numai? Tu nu vezi ca Bush a devenit astazi inamicul unu al omenirii?
Iliescu Miercuri, Martie 26, 2003 8:02 AM

tanasescu Miercuri, Martie 26, 2003 8:01 AM

tanasescu Miercuri, Martie 26, 2003 8:00 AM

tanas3escu Miercuri, Martie 26, 2003 7:59 AM

Diplomat din Senegal Miercuri, Martie 26, 2003 4:11 AM
Trupele anglo-americane or sa castige razboiul in maxim 3 luni. Tactica adoptata de ei este geniala. Nu au nevoie decat de cateva baze de aprovizionare, 2-3 coridoare de de transport si incercuiesc Bagdadul si pe Sadam. Nu au nevoie sa cucereasca alte orase orase importante. Au suprematie aeriana si la orice incercare de miscare, ingroapa de vie armata irakiana.
Ali Mehmet ben Sugiuk preot intercostal de ziua shepte Miercuri, Martie 26, 2003 2:46 AM
Kuki.....salam Sadam Soboru de mahomedani face o erata la erata mata Bush e cretin. Asta se stie. Evangelist!!!!...se mai fac forari....
Kuki Miercuri, Martie 26, 2003 1:24 AM
Rectificare: Bush este crestin evanghelist.
Kuki Miercuri, Martie 26, 2003 1:03 AM
La stirile canadiene din seara asta vorbeau despre una dintre cele mai mari greseli pe care le-a facut Bush, imediat dupa atacul terorist din 11 Septembrie. A spus adesea ca porneste o cruciada ca sa-i prinda pe teroristi. Fireste, un asemenea cuvint a rasturnat cu fundul in sus lumea araba. Bush este protestant anglican.
DEX => Cruciada= fiecare dintre cele opt expeditii cu caracter militar, intreprinse la indemnul Bisericii catolice de catre seniorii din Europa occidentala in perioada dintre 1096 si 1270 si care, sub pretextul eliberarii mormintului lui Cristos de la Ierusalim de sub ocupatia musulmanilor, urmareau, de fapt, o expansiune teritoriala, economica si politica; p. gener. orice expeditie militara impotriva unor eretici sau adepti ai altor religii in evul mediu.
Aggression against IRAQ Miercuri, Martie 26, 2003 12:58 AM
What the Experts Are Saying - http://www.dailykos.com/archives/002147.html
Dom" Semaca Miercuri, Martie 26, 2003 12:06 AM
Eu cred ca Bush&Co. cam joaca totul pe o carte (deh, pokeristii...). Daca iese pariul cum vrea el, atunci el s-a scos, iar Chirac & Schroeder sint cam in buda... Daca nu, atunci e viceversa!
Tablagiul arhivar Marti, Martie 25, 2003 9:53 PM
Ce faci, Oncle Jenique, ai început sa-ti scrii autobiografia, sau e numai o planeta de papagal ?
Ai dreptate matale cu afirmatia afirmata ... un prieten care mai umbla si prin africa noaptea mi-a povestit cum a cunoscut niste studenti saraci, care n-aveau electrica acasa si toceau pentru examene sub un felinar pe strada ... unu' citea si ailalti repetau : "De ce studiem materialismul dialectic ?" "Pentru ca este o stiinta !"
Asa si cu politica ai dreptate, e o stiinta d-aia n-o studiaza toti cârlanii , decât unii luminati la cap cu cel putin doo mastere la cel putin doo cepeca si cu cel putin doi câini scurti de picere.
PS. Daca mai ai probleme cu Gogu teroristu, eu pot sa te protejez apropiat pe internet în orele din afara programului, când ies de la intrarea B, mai ales ca pe Gogu îl indentific urgent dupa poza cu palarie de paie chiar daca scoate tricoloru de pe ea. Sante si A la votre.
Scufitza O'Braga Marti, Martie 25, 2003 9:28 PM
AH ... Dorinello ce-ai pus in cratita ... ma exciti (dpdv intelectual, of course) ... nu stiam ca le ai la gatit !!!???
Tablagiul neinstruit Marti, Martie 25, 2003 9:26 PM
A.H.
"ce fac americanii în Irak este ce faceau turcii prin Tara Româneasca si Moldova"
Pe vremea aceea turcii macar aveau pretextul obsesiei unei granite comune, fie ca era una de pasalâc, iar peste tot în lume se gaseau unii care nu aveau alta treaba decât razboiul si aspectele lui colaterale. Lumea civilizata si creativa în care traim a transformat "Ministerele de Razboi" în Ministere sau Departamente pentru Aparare. Asa ca ne aparam viata si poporul pe unde putem, vai de curul nostru în pericol, francezii în Coasta de Fildes, englezii în Maluine, rusii în Afganistan, chinezii în Tibet si americanii cam peste tot. Eu am început sa ma obisnuiesc ... matale ce mai astepti ? A la votre.
Aggression against IRAQ Marti, Martie 25, 2003 9:13 PM
War in Iraq - fighting the people - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news078.htm
A.H. Marti, Martie 25, 2003 8:49 PM
Mai Q nu geografia i-a imprietenit pe germani si pe francezi ci a inceput De Gaulle procesul acesta iar acum am,ericanii au püus cireasa pe torta. Merci beaucoup ;-)
Si nu mai o-ntoarce ca la Europa Libera, ca tot asa ramane cum am zis eu: americanii i-au adus impreuna de tot acum. Nu ajunge geografia ca sa fie prteteni. Ca daca ar fi asa, atunci ar fi grecii cu turcii cei mai buni prieteni. dar asa, daca tot te bagasi sa vorbesti dageaba, spune -ne si noua dece vorbesti tâmpenii stiind bine ca propagamnda ieftina n-ajunge sa mai lamuresti pe careva? Crezi ca daca cel din Casa Alba este un idiot, trebuie sa fii si tu din solidaritate? Ma rog, treaba ta daca iti place sa fii mascaricul Americii.
A.H. Marti, Martie 25, 2003 8:40 PM
In ingamfarea lui si-a imaginat ca fara Franta nu se poate bate Bush cu Saddam. Ba uite ca se poate!

Dorinella, meri la cratita, taci si stai acolo, ca iar ai bushita cronica.
Unde vezi ca-i ocupat Irakul? Ce oras au luat americanii? ce fac americanii în Irak este ce faceau turcii prin Tara Româneasca si Moldova, când trageau o vizita de curtoazie domnitorilor locali recalcitranti: cam intrau 200.000 si ieseau cu un sfert mai putin, dupa ce bajbaiau 3 luni aiurea-n sus si-n jos prin principate, macinati de cavaleria romaneasca si de poporeni. Tot asa i-a mers si lui Napoleon in Rusia.
"Gerul rusesc" al lui Hitler... are 50°C la umbra în Irak. VINE VARA, atunci vreau sa-i vad cum se descurca aliatii cu masca de gaze pe fatza ori de câte ori trage o basina vreo camila lânga ei. Practic americanii si cu debusolatii lor de amici britannici înca sunt pe plaja si cauta mine prin Sud, la Bassra se împusca între ei aliatii si toarna palavre despre rascoale shiite (ca si Hitler despre rascoale la Moscova si-n general, au început pâna si beduinii sa doboare helicoptere ultramoderne americane cu pushcoace de pe vremea lui Rommel si Montgomery. Ce curva-i Rusia ca cere sa fie numiti teroristi cecenii si banditii Al-Queda yemeniti ai lui Hattapp-ciungul? Pai ce-or fi cei care ocupa spitale cu femei lauze si le folosesc de human-shields ca sa traga-n soldatii rusi? Bassaiev îi spune banditului care tine in subsolul villei lui custi de fier cu rusi rapiti si apoi vanduti de SCLAVI in Lumea Araba.
Daca nu-ti sunt dragi rusii, atunci nu-s automat oponentii lor niste ingerasi. Este ca si cum ai spune ca daca rusii sunt in Afghanistan, flacaii lui Ben Ladin [nu mai trebuiesc prezentati, vezi 11.09.2001!] sunt niste bieti ingerasi si victime ale agresiunii sovietice. "Ingerasii" sunt Al QUEDA... Tot AL QUEDA care a avut 8000 de oameni în Bosnia-Hertegovina si cam tot atatia la albanezii din Cosovo condusi de-un proprietar de BORDEWL din Hamburg si mare prieten al evreicei americanizate Albreight (daca AL QUEDA din Cosovo nu tot aceieasi ingerasi din Bosnia au fost).
Asa ca las-o mai moale cu tunatul si fulgeratul contra lui Putin. Acela cel putin a facut ordine-n chaosul si debandada (avantajoasa infiltratiei americane) din bajbaiala politica a lui Jeltin.
Sieg heil, kammarad Bush!
Q Marti, Martie 25, 2003 8:28 PM
Mai AH, geografia i-a asezat alaturi pe germani si fracezi nu americanii. In schimb cel de sus i-a facut atat de diferiti...
A.H. Marti, Martie 25, 2003 7:54 PM
Daca cu Nemtii, Rusii & Chinezii Americanii se vor impaca ... Francezilor le vor da, pe buna dreptate si dupa merit, degetul ala mijlociu ridicat in mod vertical ... sa vada si ei cum e aia sa ai oase care stau vertical!

Parca tot nu merge asa de bine fara acordeonul acela. Iar cu nemtii, chinezii si germanii n-o sa va impacati, ci va aduceti contributia la destramarea NATO, mai imbecili vacari sudisti. cam cat le trebuie germanilor sa aibe arma atomica? : juma de ora. Un telefon la Chirac si francezii se reinstaleaza-n RFG, cu ARMA ATOMICA cu tot, ca doar n-or veni cu mâna goala.
In concluzie, germanii si francezii va multumesc ca ati fost atata de idioti sa le inlesniti celor doua natiuni sa-si depaseasca trecutul si sa se apropie una de alta. Vorba ceea: "Vrei sa se imprieteneasca doua natiuni? Da-le un dusman comun".
Ŕ propos de acordeonul francez, SPANIA si ITALIA - adica acele tari "BUNE, ALIATE"... numai gura de ele:_ Spania n-a trimit NICIUN SOLDAT in Irak iar ITALIA nici macar la refacerea Irakului nu vrea sa participe. De soldati sau sanitari nici ca mai vorbim. In concluzie "Germania cea Rea" are mai multi soldati, in Kuwait si-n AWACS-uri pe frontul din Golf decat aliatii vostri spanioli si italieni la un loc, mai cretin patentat de la coada vacii texane.
Cred ca totusi singura limba ce-o pricepe un texan este vorba lui Joita: Muuuu!
Ariel din neant Marti, Martie 25, 2003 7:41 PM
veritas odium parit!
Jenel-JS. Profil-persoana imatura emotzional.. Marti, Martie 25, 2003 5:52 PM
Datele de nashtere incerte,datorita mediului obscur si al incompetentzei starii civile,in mediul sau vetust -de la nashtere.Studii incomplete si nesigure.Invatzarea mai mult prin a prinde din "zbor' ceeace ar fi fost dupa preopinent -chipurile interesant si ca sa "ia ochii audientzei".Ieshiri emotzionale imature si spontane,denot^nd o crasa nesigurantza de sine si cu manii de grandoare afishate incompetent si la vremi ne nimerite...Personalitate confuza si cu incerte stari de comportament.Obsedat sensualmente si chiar prins rau de aceasta obsesie,prin care obsesie ,de fapt si judeca realitatea.Libertin ca fel de a fi -aparent numai-fiindca in fond este un individ ros de stari de inferioritate si de neimplinire,fapt ce il face ca sa incerce prin orice,ca sa se afirme CUMVA in ceva,etc.Un fel de "praf in ochii altora" izvor^t din slabiciunea-i spirituala si din imatura labilitate emotzionala-il face ca sa se afirme acolo unde nu trebuie si c^nd nu trebuie.Ifose si aiere de megalomanie ,fals manifeste si adeseori in contradictzie cu propia-i intima personalitate,care mai t^rziu,conform zicalei::mintea rom^nului dela urma",le regreta si incearca tot emotzional imatur ca sa le indrepte caz^nd in starea de josnicie,pe care numai indivizii care au escaladat viatza ciupind c^te ceva ,de ici,de colo,tot ne maturi ram^nd ,p^na la etatea c^nd inerent senilitatea se va instala.Dornic de ashi confectziona personalitatzi credibile ,fiindca simte intuitiv ,ca oricum ar face-o tot un libertin obsedat numai si numai sexului si al mistificarilor de oricare fel ar fi ,sau i-ar cadea in favoarea-i ca sa le intreprinda,tot -p^na la urma reala sa imaturitate emotzionala,precum si cea a etatzii,va ram^ne.Incercari desharte de a mintzii realitatea,fiindca aceasta se desprinde subtil si neprevazut din insashi felul sau de a fi si de a se comporta.Adevarurile medicale cautate si improvizate-fiindca nu astea erau esentza-par a denota un individ care oriunde s-ar afla ,tot la marginea omeniei si socialului ar ram^ne."Sclipiri" sporadice de asha zisa inteligentza,dar toate acestea fiind nishte idei,fraze,situatzii,lectzii,furate dela altzii ,dar ne gurgitate de propia-i minte,ci folosite ca sa impresioneze..este deci-un fel de alergator dupa sex si "impresionism",dar lipsit de inteligentza-i nativa si de tact si de cele necesare unei stabilizari emotzionale,un imatur,care-i greu de pus in tiparele vremilor in care suntem,fiindca el este IN AFARA acestor vremuri traind DOAR in vremea sa imatura si fals visatoare.Sexual vorbind,INCA neformat si obsedat de propia-i slabiciune,-un fel de pe jumatate impotent care se vrea laudat si ridicat in slavi de catre sexul opus sieshi,dar rejectat adeseori de catre acest sex si insingurarea-i parteneriala,ii creiaza efuziuni paranoico-psihopate si grandoarea ia forme de manii,care pot deveni social periculoase.ETC........Cred ca va imaginatzi cum arata un asemenea curtezan carunt si vopsit si la propi si figurativ,la par si la emotzional-minte..!!! Curtezan care nici macar v^rsta sa reala NU shi-o shtie ..!!!ETC...
Da Marti, Martie 25, 2003 5:46 PM
Hai fratilor sa eliberam Iraqul de ocupatia iraqiana!
tot eu just in case ca nu pifpaf Marti, Martie 25, 2003 4:39 PM
Basra: Why they are not cheering Paul Reynolds BBC News Online world affairs correspondent They were supposed to be cheering in the streets as the American and British tanks rolled in, just as they did in France in 1944.
Pifpaf Marti, Martie 25, 2003 4:32 PM
Uite ce-au mai dres-o: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2884769.stm
Scufitza O'Braga Marti, Martie 25, 2003 4:28 PM
Dummy ... iar m-ai deconstipat total ca un ceai de mustel ... si io care credeam ca mai exista cineva prin cafenea care sa n-o cunoasca pe Scufitza! Ce mai face tov. Nikolai Manu ... mai o ia in muie ... sau a iesit la pensie?

Sa inteleg ca matale esti suparat pe America ca n-ai (spre deosebire de Jenel) medical insurance si ca ori de cite ori ai de donat cite-un organ trebe sa te duci repede la RSR! Sa inteleg ca pe vremea lui Clintoris si a lui Monicutza ... "flacau si "fata mare cu trabucu'ntre picioare" ... care mai era si un pic "weight challanged" ... aveai trabuc cubanez si medical insurance ... iar acu ti le-a luat Bush, ca asa a invatat dinsu la Harward si Yale, sa persecute clasa nemuncitoare, nu? Sper ca te referi la istoria PCR cind vorbesti de cum si-a bagat Clintoris cu piciorili istorie ... la fel ca si Carter care suge Nobelu de Pace ... pe care il tragea in piept pina si nea Nicu ca sa nu mai vorbim de Iran.

Sa traiesti Coana Mitica ... multumesc din inima partidului ca nu m-ai blocat nici de data asta ... desi te vad ca lucrezi din greu la problema ... vezi sa nu transpiri c-am auzit ca in Romania sint scumpe deodorantele!
Tot ieu Marti, Martie 25, 2003 3:10 PM
Danny esti gresit, n-ai ghicit. E Scrofitza Rosie
Danny Bucuresti Marti, Martie 25, 2003 2:57 PM
Mai Jenica, vita balamuta, ce-ti anima tie servilismul penibil de care dai dovada fata de administratia Bush? Groaza tipic romaneasca de a spune ceva impotriva "regimului" indiferent daca aia din conducere fac mirlanii strigatoare la cer, sau frica de a-ti pierde cei citiva gologani luati "moca" de la guvern impreuna cu asigurarea medicala, care-ti permite sa-ti faci injectiile cu muci in creier menite sa te tina departe de salonul de furiosi al azilului de nebuni in care salasluiesti? Mai prostu' satului, pe vremea lui Clinton, un flacau care a intrat deja in istoria Americii drept unul din cei mai buni presedinti, nu cred ca m-ai auzit pe mine criticind mare lucru, chiar daca si atunci ar fi fost citeva lucruri, neexistind administratie perfecta, sau care sa satisfaca pe toata lumea.
Aceste fiind zise, opreste-ti suvoiul de timpenii, scrise si in stilul tau inegalabil, inteles doar de martienii cu care iti faci vizite reciproce din cind in cind, pentru ca imbecilitatea furioasa este perfect reprezentata de un alt bou de pe aici si anume Mihai Vasilache zis si Scufila Mosie, O'Breaga, O'Balega si cum si-o mai fi zis imbecilul in lunga perioada de timp de cind terorizeaza cafenelele romanesti.
Dupa cum ti-am mai expus si in comunicatele anterioare, este bine sa nu ma faci sa-ti "prezint" un piciorus in cur, ca-ti sare ghiozdanul de pe umeri si imprastii caietele pe jos.
Scufitza O'Braga Marti, Martie 25, 2003 11:26 AM
Bravo Dorinello, nu ma asteptam la tine sa nu-ti placa pi frantuzeste ... pi ruseste stiu ca nu-ti place ... si nu-i de mirare "dupe" ce-ai trait din greu in Republica Moldova. De Rusi stim inca sa ne aparam ... cu Francezii e insa mult mai delicata situatia. Cavaleristu de Chirac e imbecil 100% ... "read my lips" ... ai vazut vreodata vreun soldat francofon inteligent?!

Daca cu Nemtii, Rusii & Chinezii Americanii se vor impaca ... Francezilor le vor da, pe buna dreptate si dupa merit, degetul ala mijlociu ridicat in mod vertical ... sa vada si ei cum e aia sa ai oase care stau vertical!

Ce faci Coana Mitica iar ma blochezi ... cind tocmai te laudam ... ti-a trecut criza de "civilie"? Pi loc repaus ... vezi ca ma pling la PDS ca esti anti NATO si nu suporti cum se cuvine interventia partidului in Irak!
aljazeera.net Marti, Martie 25, 2003 9:08 AM
Photos - http://www.aljazeera.net/news/arabic/2003/3/3-22-26.htm
militaru Marti, Martie 25, 2003 7:30 AM
ce mai e nou?
JS. UIMIRE. Marti, Martie 25, 2003 6:03 AM
Mai exista rom^ni sinceri si care sa vada realitatea?Politica-i o shtiintza si picata pe m^na unora,se transforma inevitabil in corturarism si ghioc.Antiamericanismul rom^nilor din FUGARIME,c^t si al unor specimene pretinse "shuie?",dar clatinate in devotziunea(catre cine si in ce fel,?corturareasca ?) lor,mincinoshi fiind dela capul imputzit-p^na la coada-le imbalegata de ceeace-i mai oribil.Deci acest antiamericanism expus "revolutzionar,"dar asemanator "revoltei orbilor din '89",de catre nishte "umbre "rom^neshti v^ndute prostiei,shi care ar fi vrut pe americani ca sa-i scappe de Ceashca-sunt puri antisemitzi -in primul si in primul r^nd,fiindca betca lor nu pot vedea America,dec^t ca primul Canan..Deci asta-i sigur si cei care dospesc politica de pretutindenea,pot ca sa observe anti-americanismul rom^nilor de pretutindenea ,inclusiv al unor deznatzionalizatzi inca neindreptatzi,din Bucale(in trecere de "serviciu"--doar!!!) si chiar poate din Tzara??..ca un fel de antisemitism deghizat dar ii pe fatza ,fiind prea dushi cu leuca ca sa il doseasca.Stimata Dorinella a confirmat ceeace nici cei care sunt la capul plin de shmecherie a tzarii-sper^nd ca fiind cu americanii o sa le pice c^ndva si lor ceva(poate in cap),care-i de fapt politica Rasaritului-Rusiei si deghizata in clowwn de moment a rom^nilor..Aceshtea insa,o dau real cu B^TA in balta,asha cum ziceam c-o mai dau shi eu uneori,dar in altfel de baltzi.Se dau in vileag,si dushmanoshi -cei din Canada si Europa aia prafuita si toanta -vechea Frantzuzita tradatoare si mai apoi scoasa din kursk de catre Americani,etc.C^nd ii la greu nu-i de ei,de romanii shi de fratzii lor dela slavonia-rushii,dar c^nd ii la placinte -inainte Praleo ca-i gaina maoarta si placinta aburinda-dar va fi numai aburita.!!!!.Stima mea Dorinella..AR FI BINE CA AUTORITATZILE AMERICANE SHI ROM^NE SA TRANSLATEZE CE AM ZIS EU AICEA..!!!!!!!=Presupunerile mele sunt justificate si gasite daca se cauta in cafenele si in discutziile duse,chiar si cele ale politicenilor(care?)si daca autoritatzile ,cele de aicea,nu sunt naive si ca sa nu bage in seama cum se sapa dushmanos si chipurile subtil la radacina Americana.!!!GOD BLESS AMERICA..!!!
Dorinella Tiraspol Marti, Martie 25, 2003 4:56 AM
Ce curva cu doua fete e Rusia. Pe o parte vrea ca americanii sa recunoasca musulmanii ceceni drept teroristi si pe alta parte sprijina musulmanii lui Saddam impotriva americanilor.

Chirac a picat de fraier. L-au dus de nas si nemtii si rusii iar acum s-a trezit in afara jocului. Ce mai spera, nu vede ca Irak-ul e jumatate ocupat? El nu stie ca politica e arta compromisului? Daca era baiat destept trebuia sa negocieze termenii interventiei militare, ca Ilici care si-a mai asigurat un mandat, nu sa se puna gica contra. In ingamfarea lui si-a imaginat ca fara Franta nu se poate bate Bush cu Saddam. Ba uite ca se poate!
Dom' Semaca Marti, Martie 25, 2003 3:07 AM
Scufito, tu ai vreo indoiala in viata? Sau ai numai certitudini despre tot ce te inconjoara? Black/white, zi/noapte, cowboy/indieni?
georgie america Marti, Martie 25, 2003 3:06 AM
nimic....deocamdata
un articol si o fotografie Marti, Martie 25, 2003 2:53 AM
http://www.GoOFF.com/NM/templates/Breaking_News.asp?articleid=521&zoneid=2
Aggression against IRAQ Marti, Martie 25, 2003 2:39 AM
War in Iraq - situation at An-Nasiriya (updated) - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news077.htm
Sadam Huseinovici Marti, Martie 25, 2003 1:53 AM
Bai MVule..tu esti caubou de la texas pa bune sau numa bou...
Lelea Marti, Martie 25, 2003 12:46 AM
"MV_Patriotule", ii dai-nainte cu bancurile de 2 bani si-n Iraq se prapadesc bietii soldati americani, baieti tineri, miei trimisi la sacrificiu de boul ala pe care l-ai votat. Cind ti se unesc odata "lob cu lob", sa faci si tu creier?
Scufita O'Braga Marti, Martie 25, 2003 12:14 AM
Hai la lupta cea mare! Rob cu rob sa va uniti ... si sa cumparati si VOI barem o inghetata si s-o impartiti cu totii nenorocitilor ... ca gusta mult mai bine decit bastoanele de cauciuc "DURO 90" din care muscati asa frumos la demonstratiili voastre pasnice pentru pace ... pentru globalizare ... spargere de vitrini si alte cauze la fel de nobile!

Hail Saddam ... la DNA sa vedem daca mai ramine ceva din dinsu in viitorul apropiat! Oare in Irak sint arme interzise ... sau Americanii si partenerii Romani se razboiesc pi dijaba!?
Sadam Husein Luni, Martie 24, 2003 11:13 PM
Ba Scufitza ...tu esti deranjat numa la scufita sau esti un labagiu ce-i pupa in tarteata pa amerikani.
Sadam Husein Luni, Martie 24, 2003 11:13 PM
Ba Scufitza ...tu esti deranjat numa la scufita sau esti un labagiu ce-i pupa in tarteata pa amerikani.
Vlad Tepes Luni, Martie 24, 2003 10:07 PM
Ba Scufita : Capul tau bostan e golit de creier si umplut cu balega de bivol american si struguri in fermentatie...Pute rau ba !
Barney si Spot Luni, Martie 24, 2003 9:43 PM
Ham, ham ! Bravo, Scufita ! Nici consilierii ham ham ai lui George n-ar fi explicat situatia mai ham ham si mai inteligent ! Ham , ham, asa e ... pe noi ne tine tata ca sa ne ia bretzelu' de sub coada, pentru motivele expuse de matale ... ham, ham, manânca si matale unul pe zi, macar sa-ti sporeasca logica. Ham ham, câti criminali mai sunt în Irak, în afara de aia anuntati de fox news ham ham Sadam si familia, i-ai numarat ? Atunci, ham, ham, daca pe astia cu prietenii lor cu tot îi curata armata ham ham profesionista de someri analfabeti , trecuti prin cursuri intensive de ham ham si mânuire de arma, ce criminali mai ham ham terminati cu mama lui bomba MoaV ? Ham ham, ia vino cu pantoful ala mai aproape , ca-mi place ham ham culoarea , ham ham, Spot, pai tu ce faci ? ia treci si tu la treaba !!!
Aggression against IRAQ Luni, Martie 24, 2003 8:44 PM
War in Iraq - situation in southern Iraq - http://www.aeronautics.ru/news/news002/news076.htm (cu fotografii de ”eliberatori”).
Scufita O'Braga Luni, Martie 24, 2003 8:18 PM
Mai copilasi cretini si loviti rau de tot de soarta, "voi oropsiti ai vietii", mai imbecili, care n-ati prins nici macar un maidanez sa-i sutiti si voi barem covrigelul de sub coada ca sa nu muriti de foame si de oftica ... mai paginilor ... razboiul e razboi ... cu cit dureaza mai mult cu cit se va curata mai bine Irakul de criminali! Data trecuta razboiul a fost terminat mult prea repede ... ejaculatie prematura, cum zic specialistii militari ... aveti putintica rabdare ... ca doamna cea grasa MOAB n-a cintat inca ... si nici Chirac n-a fost chemat inca la inpartitu placintii ... desi dinsul s-a cam autoinvitat in Irakul post Saddam! La placinte inainte la razboi inapoi ... cu acordeon cu tot!

P.S. Multumiri kordiale ... de la distanta, of course ... lu Cona Mitica care intr-o criza civica inexplicabila ... mi-a ridicat (probabil din gresala??) blocaju!

Luptam pentru pace si "pretinie" intre popoarele din coalitie!
Vlad Tepes Luni, Martie 24, 2003 6:33 PM
Ma Gheopardule, ma...Saddam e bine !...Capul tau e spart !
Tablagiul de la vie Luni, Martie 24, 2003 6:06 PM
" - Nea garigu , iete ce zice domnu' afirmativu, ca în America strugurii Americani e foarte sus ! ...
- ... !?! ...
- ... adicatelea le creste pe skyscreperi un soi special ca sa n-ajunga lumea la ei ?
- ... o fi ... da' de ce întrebi ? ...
- Pai sa nu uit când o fi sa ma mai duc p-acolo, sa-mi iau o pereche de papainoage, ca astia responsabilii cu strugurii sunt în stare sa puna si tarabele cu hotdogi si chioscurile de ziare la etaj ... si nu vreau sa mor de foame si de sete de cultura ... a la votre !"
andreea romania Luni, Martie 24, 2003 4:59 PM

buburuza Luni, Martie 24, 2003 3:30 PM
test
Danny Bucuresti Luni, Martie 24, 2003 2:59 PM
Bai Jenica minte de protozor indobitocit de laba, ti s-a facut dor de scarmanat, sau ti-e prea cald cu dintii in gura si vrei sa te racoresc nitel? Tu chiar nu ti-ai dat seama pina acum, desi se chinuie buluc de lume sa ti-o spuna, ca esti un hodorog senil caruia mintea i-a plecat pe conducta de aerisire de la WC de citiva ani buni? Cum sa fii tu capabil sa judeci mai gunoiule? Tu esti plecat prin Cosmos sa aranjezi planetele, sa prezici cutremure, inundatii si alte cataclisme, nu sa faci analize politice mai dobitocule. Ti-am mai spus de citeva ori pina acum si asta este ultima oara cind o fac:
Nu-mi folosi numele in aberatiile tale de individ scapat de la Balaceanca fiindca s-ar putea sa-mi pierd ceva timp cu tine si sa te invat citeva cuvinte si expresii noi, atit in engleza cit si in romana.
Ai priceput gainatule?
Ghiopardul Luni, Martie 24, 2003 2:08 PM
Mi s-a parut mie sau Saddam Hussein avea arcada dreapta sparta?
Da Luni, Martie 24, 2003 10:37 AM
Hm, oare cine crtica America? Nu cumva aia pentru care strugurii sunt prea sus?
BACK Luni, Martie 24, 2003 3:41 AM
America as a bankrupt nation is owned completely by its creditors. The creditors own the Congress, they own the Executive, they own the Judiciary and they own all the State governments. Do you have a Birth Certificate? They own you too.
Agamita Luni, Martie 24, 2003 3:40 AM
Oare nu stiu americanii versurile lui Eminescu din Scrisoarea a III-a? Cum suna in limba irakiana vesnicele versuri? .."Dusmanit vei fi de toate fara a prinde chiar de veste Tot ce misca in tara asta, riul, ramul Mi-a prieten numai mie, iara tie dusman ti-este.." Au vazut oare cati copii au omorit? Sa se duca acum sa duca florile (cu care credeau ca vor fi primiti) lui Bushulica.Halal eliberatori
French Harmonica Duminica, Martie 23, 2003 11:11 PM
http://ericblumrich/antiwar2.html
French Harmonica Duminica, Martie 23, 2003 11:10 PM
Nu prea merge rezbelu' fara acordeonul frantzuzesc, n'est-ce pas?
Noroc ca sunt românii de partea Statelor Unite... Este ca si cum te-ai duce la razboi cu un tzambal si-o vioara cu trompeta, osheneasca... Ce face Romania acolo? Furnizeaza curvele pentru bordelul de campanie, cum face si pe "Frontu de la Stambul" si pe cel din Cosovo? Credeam ca asta este treaba soldatzoaicelor alora americance emancipate, care tzin mai mult la tavaleala decât reglementara muiere de guma din dotarea Maretei Armate Americane.

G.W Bush-jr în Biroul Oval
Audio-Photo Montage Duminica, Martie 23, 2003 10:58 PM
Audio-Photo Montage - http://ericblumrich/antiwar2.html
EfBiAi Duminica, Martie 23, 2003 10:39 PM
Nea Jenica, Saddam Hussein se ascunde in Banat.
Da informatia asta terorista mai departe.
Vezi ca pana si pe seful FBI il cheama Mueller, este neamt, nu prea poti avea incredere-n el.
in the news Duminica, Martie 23, 2003 10:06 PM
On the CBS News broadcast, the father of one of the soldiers killed in the helicopter crash held a picture of his son to the camera and shouted, ”Take a look, Bush. You killed my only son.” - http:/truthout.org/docs_03/032303A.shtml
Jenel-JS. Duminica, Martie 23, 2003 9:02 PM
Stimata DORINELLA,multzumesc fain de incurajare si de vorbele frumoase ce mi le-ati adresat.!!Apreciez acest gest si moral ma simt indatorat bunavointzei Dumneavoastra..!!Dumnezeu SA VA BINECUV^NTEZE !!!-Cel care va mai fi poate -o clipa-sau o veshnicie de clipe-cine poate shti vremea ducerii?,va zice =SARUT M^INILE !!!!
Dom' Semaca Duminica, Martie 23, 2003 8:45 PM
Gogule, vezi ca am vorbit cu da international comiuniti, si daca alterezi gogonelele or sa te declare in matirial brici! Nici Hans Blics nu te mai scoate. Iti confisca astia butelia si te lasa cu ochii in soare.
Lelea Duminica, Martie 23, 2003 8:44 PM
Gogule, mincati-as nasu teu, bucuroasa merg cu talica la hora. Pa Jenika il infigem strategic americaneste, intre putinile cu muraturi ca sa le sparie si sa le tie tari si fragede. Da' mi-e ca Jenika deja pleca prin camari. La Strabur... Iote tomna ne scrisa e-mail din aeroport.
John Sava. Duminica, Martie 23, 2003 8:32 PM
Nepoate Tablagiu,NU este vorba spusa de catre GOGU ,referitoare la acel lichiior,ci la POISON-otrava -VERDELE DE PARIS-care se foilosea si in Romania ca o puternoica otrava ..Deci NU DESPRE LICHIOR VORBEA EL-stie el mai bine dec^t oricine ,ce vroia ca sa ascunda sun "nevinoivata-" licoare verde de paris==ERA VORBA SUBTIL EXPUSA SHI CA SA DERUTEZE CITITORII si eventualii care vor cereceta realul,ca ERA VORBA=desspre =POISON=VERDE DE PARIS-!!!!
Gogu za Juvete from Kraiova Duminica, Martie 23, 2003 6:30 PM
Lele Lelea..... auzi bre!...mata ai si muraturile in beci ca daca dosim butelia la mai putin de juma de mila marina de ele se produce prin efectu Coanda inmuierea lor ...si ar fi pacat de gogonele ca acu pa timp de razbel mai stii....dam in shortigi de hamburgheri si numa cu fridam fraiz nu facem noi mare lucru. Io zic sa-i dam si lu Jenica...vezi ba pacatosule ca tpt Gogu te iubeste...o kila de gogosari sa aiba si el pa otobuz. Pese..mai pa sara ma duc la hora la caminu cultural...nu vrei sa te tangotez ca Jenica nu mai vine si n-am partener.
jora urss Duminica, Martie 23, 2003 3:57 PM
cucurucucucurucucucurucucucurucuvvcucurucucucurucucucurucucucurucucucurucu
Lelea --- Depozitu de arme chimice Duminica, Martie 23, 2003 2:53 PM
Gogule
Adu talica butelia aia cu gaze s-o dosim in beciu meu pintre butoaiele cu vin, ca sa ingrosa gluma cu Jenika Incioclanatu.
Gogu de la InterNelu di Sushava Duminica, Martie 23, 2003 2:35 PM
Jenicaa!...ba flacau tu avusi dreptate bai teteo....iote ce zise azi Izvestia....Internelu e folosit de teroristi sa imprastie arme chimice pline de bilogice precum febra tifoida, orbu galinaceeelor, guta cronica si alte chestii pericoloase. io zic sa inchizi tzava la internel ca mai stii...da freo cufureala in tine si nu mai pleci la Strasbur. Nu uita sa-ti iei parpalacu ala de nunta ca la Strasbur e iarna acu si poate iara te loveste ceva la pulmoni....Daca parlacau e subtirel baga o plapuma la valiza ca prinde bine....
Gogu de la golfu Persic Duminica, Martie 23, 2003 2:27 PM
Jenica!...iote ba ca Tablagiu te insulta pa fatza...te face oncle in vazu lumii. Sho pa el ca e si asta terorist. Daca dai o litra de viziki iti dau si andresa....
Gogu -Teroristu nambar oan Duminica, Martie 23, 2003 1:58 PM
Ba Jenica!....tot Gogu te ajuta bai flacau ca te vaz ca iara pierdusi directia.....nu tanti Miti face traducerea testului ...te andresezi tu pa directe la serviciul de notariat international de la Strasbur....asta e in Belgia, cum intri pa stanga....si le zici mot a mo sa-ti traduca pa inglezeste.....fii atent ca e chestie tehnica rau de tot....Za Gogu, da nambar oan terorist sed...si acu cirezi din memorie..........vafanculo....Nu uita sa bagi ca proba si formula artimetica a produsului din glaja. Cand e gata traducerea o bagi pa yzava la mekitie la tine la Indiana si trimit aia potera imediat la Gogu. Io stau in poarta si ma dau POW. Tu apari la SiEnEn la buletinu metrologic si cotele apelor riurilor...si iote asa tot Gogu te face star.... Ia niste seminte de bostan sa ai pa otobuz pana la Starsbur. De la Gogu uiz lav.
Tablagiul Duminica, Martie 23, 2003 10:29 AM
Oncle Jenique, stai sa-ti esplic, nu te enerva, a fost o eroare din gresala : Gogu a vrut sa zica "lichior verde de la Paris" ... mon oncle, sa nu-mi spui ca n-ai baut lichior BENEDICTINA în viata matale , aia e lichior verde ! uite iau si eu un pahar, A la votre ! ...
Dorinella Duminica, Martie 23, 2003 6:53 AM
Erata: Pareai un pic mai rezonabil:-)
Dorinella DeshertDesertDesert.... Duminica, Martie 23, 2003 6:51 AM
Vai domnul Jenica, dar Gogu glumeste:-) Se vede de la o posta ca n-are nimic cu dumneavoastra si incearca si el cum se pricepe sa va tina moralul sus. Pe mine m-a facut sa zambesc:-) Hai mai prietene, chiar asa de rau te-ai burzuluit sa nu mai poata glumi nimeni cu tine? Sa sti ca ma superi, zau asa! Ce te-a apucat? Pareai un mai rezonabil:-)
J.SAVA Duminica, Martie 23, 2003 5:40 AM
D-NA MITI-BOJARIU-VA ROG CA SA MENTZINETZI MESAJUL DE AMENINTZARE-SCRIS IN STIL-VOALAT-A LUI =GOGU=PENTRU A FI TRADUS DE CATRE CEI IN DREPT !!-NU ESTE PRIMA AMENINTZARE,DAR ASTA ESTE INSOTZITA CU IDICATZII TERORISTE-CU REFERIRI LA TERORISHTI SHI TERORISM...INTERNETUL ESTE IN M^NA UNORA O ARMA FOARTE PERICULOASA SI O AMENINTZARE SUBTIA,INC^T NU POATE LA PRIMA CITIRE A FI LUATA SERIOS IN SEAMA !!! MULTZUMESC!!-DACA este shters-cautati-l in arhiva !!==CU STIMA J.S.
Da Duminica, Martie 23, 2003 5:27 AM
Bat bombele domn Jenica. Bat bombele si oamenii nu se mai aud vorbind. E vreme de razboi de nici tipetele copiilor schiloditilor nu se mai aud. Pe masculii s-a umflat adrenalina iar femelele sunt in deriva.
Gogu za pailat in di IuSFors , Martie 23, 2003 1:58 AM
Ba Jenica...iote ce-ti zice Gogu....pa Danny ala tradatoru de judet trebe nene sa-l dai pa mana Kaghebeului de la Cia si Efbiai...daca mai ai telefon...ca doar nu ti-l taiara teroristii lu benladen....fa numaru asta si da pa goarna tot...mai bagi si ceva vudu sa fie mai convingator....iote....1 800...adica nu te costa parale ca e cu tacsa inversa.....cand vorbesti tu platesc ei si viceversa.....KGB CCCP....pa litere e mai simplu ca in tzifre tu te cam incurci Ia de la Gogu si o litra de lichior de verde de Paris sa-ti treaca necazu.... Hai aleikum
Dom' Semaca , Martie 23, 2003 1:34 AM
L-a vazut careva pe Lascarica?
EU Sambata, Martie 22, 2003 9:49 PM
Bre nea Sava, iar ai inceput sa dai cu bata-n balta? Stima.....
Aggression against IRAQ Sambata, Martie 22, 2003 8:50 PM
*War in Iraq - the first day of war : http://www.aeronautics.ru/news/news002/news069.htm ** War in Iraq - the second day : http://www.areonautics.ru/news/news002/news070.htm ***War in Iraq - situation at Basra and An-Nasiriya : http://www.aeronautics.ru/news/news002/news074.htm ”March 22,2003, (MSK, GMT+3). The US command reports about the supposed surrender of the entire Iraqi 51st Infantry Division turned out to be a complete fabrication. According to our sources the 51st Division continues to fight on the approaches to Basra and we can only talk about individual cases of Iraqi soldiers being captured in combat. Elements of the US 3rd Infantry Division and 1st Marine Infantry Division ended up in an exceptionally difficult situation. While attempting to encircle Basra from the north and to block An-Nasiria elements the 3rd and 1st infantry divisions found themselves wedged between the defending Iraqi forces. The Iraqi command used this situation and delivered a decisive counterattak with up to 80 tanks in the open flank of the US forces, slicing through their combat orders. As the result of this counterattak these US units are now at risk of being separated from the main coalition forces and being surrended.”
Spulberatu'=J=. De NICIUNDE. Sambata, Martie 22, 2003 8:10 PM
NIMANUIA.Nu scriu pe capshe din dorintze vanitoase si nici ca sa ma erijez in acela care da cu B^ta in balta,fiindca stropirea este si asha inerenta,fiindca b^ta tat in apa pica.Shi nici ca sa ma elitez "peste masura fiintzei mele"-omul fiind masura tuturora :idei lucruri,etc,in Univers-,ci dintr-o "^mpingere-nevazuta,posibil generata de catre fortze care salashuiesc dorminde in subsidiarul egoului si necunoashterii noastre de sinele nostru"- .Ieri am importunat o personalitate care se "inscrie "uneori printre turma lumii in care cu totzii ni-s adunatzi,NUMAI fiindca shtiu ce este real si nu ashi fi vrut ca din bunatatea-i naturala,dar mult exacerbata de necunoasterea vremilor d-sale care vor sa vie-profesia-i fiind o "necunoscuta"-ca sa fie bunatatea exacerbat -indusa in defavoarea D-sale.Cineva din Bucale,confirma saracacios,ceeace io shtiam cu reala realitate dela inceputul inceputului.Un om care vede lumea din mai multe spatzii are si o alta simtzire fatza de aceasta lume-lumea pashitorilor in glodul ulitzelor-si ar vrea sa fie pe placul tuturora...NU SCRIU ASTEA CA SA ASHTEPT RASPUNS,multzumiri,sau a fi BAGAT IN SEAMA..NUUU!!!Ci fiindca am simtzit ceeace este greu de-a fi pipait-o anume realitate,pentru care am platit cu pierderi din stima-shi asha n-o aveam,fatza de d-mea-si din virtuale si palide prietenii.Confirmarea palida si din alte surse,m-a facut ca sa zic aste vorbe-in v^nt si doara ca sa ma re-afu in treaba-tat degeaba..!!Simt nevoia de a comunica altora ceeace spiriualmente VAD-realmente si ce poate parea o schizo-manifestare ,sau o importunare a celor care se si cred-NORMALII LUMII-in opositte cu mine=nebunul acestei lumi.Practic,nu ashi avea nevoie de interlocutori,si nu pentru asta ma INFING draceshte pe caspse,ci fiindca uneori am c^te ceva BIZAR de zis..ROG pe OMUL care VEDE LUMEA ADESEORI DE SUS,ca sa NU ma bage-n seama si sa faca asha cum ii vrea cugetul..Nu doresc atashamente spirituale,chit ca multora le-ar fi -POATE?- de folos,si nici respingeri CAPRESHTE spuse de catre aceia care sunt asha cum sunt si pe care--i shtiu ,p^na si c^t de spalatzi le sunt dintzii si curata limba..!!!!!Eu nu pot fi rejectat de catre cineva care ii departe de mine si sa nu shi-o inchippuie,ca ma SHI AFECTEAZA aceasta F^TZA adusa de V^NTUL poalelor..!!Totzi vor fi mai din vreme,sau mai t^rziu,depinde de ceeace le este scris-precum mi-s io si io Nu le-o doresc,dara baba cloantza a Ursitelor,nu de mine tzine -ea cont...Odata ce omul scuipa ceva,bine ar fi ca sa nu mai se intoarca ,nici macar ca sa ishi calce scuipatura..!!.dar ce pacat c^nd mintea unora ram^ne in urma viselor..ca bashcalia sortzii-ii mare..Ce se-ashteapta si ce PICA..Exclusul este "platit ' exaact de infr^ngerea pe fatza a simtzamintelor duse in prafu' sperantzelor,de catre veshtile aduse de altcineva ,care o patzi la fel...!!!-M^ndria de OM NU ma lasa ca sa nu-i amintesc Mitzei lu caragea -ca nu de rejecti-ai insignifianta avea fiintza mea nevoie,nici chiar de amintirea ei,dara asha ca sa nu se umfle in POALE ca o sa-i plesneasca bracinaru si va ram^ne goala,---goala....!!! DECI Stimate Om al spatziilor,nu ma baga in seama,fiindca te vei convinge si o sa vezi..!!Iar celei cu poalele,ii doresc de pe AICI,c^t si de Dincolo tat binele din lume si atza dela bracinari,sa fie mai tare si mai des verificata !!-Cu intzelegera Nimicului din lume si din mine-noi-Un Weekend bucuros tuturora..!!=Nimicul-=J++=
traduttore tradittore Sambata, Martie 22, 2003 5:01 PM
pentru conformitate http://www.warriorofthelight.com/engl/index.html
Punctul 1 si punctul 4 Sambata, Martie 22, 2003 5:00 PM
“ Intr-un regat din Arabia traia o regina pe nume Layla. Intelepciunea ei lumina tara precum soarele , frumusetea ei lua ochii barbatilor , iar starea ei era mai presus de a oricaruia dintre supusi.
Intr-o dimineata, sfetnicul sau de taina a cerut s-o vada si i-a spus :
- Marita regina Layla ! esti cea mai înteleapta si mai avuta femeie din lume. Dar auzit-am lucruri neplacute, unii batjocoresc sau deplâng hotarârile tale. De ce, în pofida celor facute pentru supusii tai, ei tot nu sunt multumiti ?
Regina a râs si i-a raspuns :
- Credinciosule sfetnic, stii ce multe am facut pentru regatul meu. Sapte tinuturi sunt sub obladuirea mea si toate s-au bucurat de pace si îmbelsugare. In toate orasele, hotarârile judecatorilor mei sunt drepte si cumpatate.
Pot sa fac aproape tot ce doresc. Pot porunci sa se închida fruntariile, sa se puna lacate pe usile palatului, sa se zavorasca pe veci cuferele visteriei.
Un singur lucru nu pot : sa fac astfel încât poporul sa-si tina gura. Nu socoti câte lucruri mincinoase spune lumea, lucrul cel mai de seama e sa continui sa faci ceea ce crezi ca e adevarat. »

Paulo Coelho , narcisist
Hansolo romania Sambata, Martie 22, 2003 4:00 PM

Tot ieu Sambata, Martie 22, 2003 2:42 PM
Ionik de acord cu tine, nu mai am argumente. Intr-adevar iritat suna cam tare, ma gindeam de fapt la intrigat cind l-am scris
Ionick Sambata, Martie 22, 2003 2:33 PM
Stef, probabil pentru ca putin imi pasa daca conving sau nu :) Ti-am scris pe larg simbata trecuta, cred, gasesti in arhiva.

"Tot ieu", nu inteleg de ce sa ma irit si nici in ce s-ar vedea asta: n-am boldit textul sa intre in ochi, n-am injurat, nu m-am legat in nici un fel de traducator - nu a fost altceva decit textul in discutie. Nu mi-a luat mai mult timp decit traducatorului sa incropesc raspunsul; unele saptamini sint mai usoare ca altele, poate trece si o luna fara sa am timp si chef de cafenea. Nu am scuzat genocidul, cel mult l-am constatat (v-ati referit numai la traiul pe alte continente, nu si la faptele de arme ale Imperiului Roman) intr-o fraza in care intr-adevar ii admir pe cei care au trecut balta sau au inconjurat Pamintul cu riscuri infinit mai mari ca azi, si carora Coelho le datoreaza limba in care scrie. "Caci vinovat e tot facutul, si sfint doar nunta, inceputul".

Nu am citit nimic de Coelho, am auzit ca e un scriitor extrem de apreciat. La http://www.paulocoelho.com ii poate fi admirat site-ul in 14 limbi, iar la http://www.paulocoelho.com/rume/cartao.html - o mostra de narcisism (vezi punctele 1 si 4 - la acesta din urma, destule fraze care nu se potrivesc cu "viitorul e al celor exclusi").


Decebal SarmiseGetUSA Sambata, Martie 22, 2003 12:59 AM
Natiunile care au produs cele mai mari genocide din toate timpurile: 1. China, campioana modiala absoluta, 70 milioane sub inteleapta conducere a lui Matze-n Drum. 2. URRS, 55 milioane, sub privirile aprobatoare ale Tatucului. 3. Germania, 45 milioane, un rusinos loc trei pentru Hitler.
Tot ieu Sambata, Martie 22, 2003 12:03 AM
a fost

am zis (am uitat ca ieu sint agramat)
Tot ieu Sambata, Martie 22, 2003 12:01 AM
au fost

am zis
Tot ieu Sambata, Martie 22, 2003 11:58 AM
Da uitucule, par exemplu: Bulgaria, ca si acolo a cazut o bombita (ratacita) in timpul razboiului din Serbia.

Ionick frumoasa si elocventa interventia dvs. Se pare ca v-a iritat intru-citva mesajul lui Paulo Coelho si a traducatorului sau Le Monde din moment ce ati avut atita timp la dispozitie pentru compilarea interesantului dvs. raspuns.

M-a dezamagit totusi faptul ca dvs. condonati genocidul lasind sa se intelega faptul ca noi azi avem sansa de a trai in tarile de pe aceste continente numai datorita cutezantei "a celor ce au indraznit". (Nu uitati ca multi altii aleg sa-si procure piinea si in tari mai putin civilizate -- cum ar fi Mesieur. Taranaki) Cuceririle Americilor nu a fost decit vaste genocide intreprinse de puternicii timpurilor de atunci.
ECOUL lui gimi page Sambata, Martie 22, 2003 10:29 AM
> Thank you for showing everyone what a danger Saddam Hussein represents. Many of us might otherwise have forgotten that he used chemical weapons against his own people, against the Kurds and against the Iranians. Hussein is a bloodthirsty dictator and one of the clearest expressions of evil in today's world. But this is not my only reason for thanking you. During the first two months of 2003, you have shown the world a great many other important things and, therefore, deserve my gratitude. So, remembering a poem I learned as a child, I want to say thank you. ....Iar Kurds vor devenia acuma liberi si vor trai in Kurdistan, prima data dupa 14 secole. > > Thank you for showing everyone that the Turkish people and their parliament are not for sale, not even for 26 billion dollars..... Dar se vindeau pentru 40 bilioane, ca turcii au pielea scumpa. > > Thank you for revealing to the world the gulf that exists between the decisions made by those in power and the wishes of the people. ...Corect! > > Thank you for making it clear that neither Jose Maria Aznar nor Tony Blair give the slightest weight to or show the slightest respect for the votes they received. Aznar is perfectly capable of ignoring the fact that 90% of Spaniards are against the war, and Blair is unmoved by the largest public demonstration to take place in England in the last thirty years. ...Corect, poporul spaniol si englez du la conducere barbati cu capul pe umeri. > > Thank you for making it necessary for Tony Blair to go to the British parliament with a fabricated dossier written by a student ten years ago, and present this as 'damning evidence collected by the British Secret Service'. ...Sadam e un inger intruchipat! > > Thank you for allowing Colin Powell to make a complete fool of himself by showing the UN Security Council photos which, one week later, were publicly challenged by Hans Blix, the chief weapons inspector in Iraq. ...Sadam arunca in fiecare zi arme ce erau raportate de Hans Blix ca sunt distruse. > > Thank you for adopting your current position and thus ensuring that, at the plenary session, the French foreign minister, Dominique de Villepin's anti-war speech was greeted with applause - something, as far as I know, that has only happened once before in the history of the UN, following a speech by Nelson Mandela. ... Francezi si Mandela au uita deja de la cine au libertate in ziua de azi, si ca Irakienii si Kurdzi merita sa aiba si sa se bucure de libertate. > > Thank you too, because, after all your efforts to promote war, the normally divided Arab nations were, for the first time, at their meeting in Cairo during the last week in February, unanimous in their condemnation of any invasion....Arabi au invadat prima data, pe ne declarate, ati uitat 9:11.01???????? > > Thank you for your rhetoric stating that 'the UN now has a chance to demonstrate its relevance', a statement which made even the most reluctant countries take up a position opposing any attack on Iraq.... Perfect! > > Thank you for your foreign policy which provoked the British foreign secretary, Jack Straw, into declaring that in the 21st century, 'a war can have a moral justification', thus causing him to lose all credibility....Secolul 21 va fi secolul de curatenie morala, deja se deruleaza. > > Thank you for trying to divide a Europe that is currently struggling for unification; this was a warning that will not go unheeded. ...Estul Europei a fost pana acuma sluga Rusiei, Turciei, Germaniei si Austro-Ungariei, acuma au si ei protectie, in sfarsit! > > Thank you for having achieved something that very few have so far managed to do in this century: the bringing together of millions of people on all continents to fight for the same idea, even though that idea is opposed to yours. ...Foarte frumos, majoritatea crestini, asa trebuie, sa luptam pentru pace! > > Thank you for making us feel once more that though our words may not be heard, they are at least spoken - this will make us stronger in the future....De acored. > > Thank you for ignoring us, for marginalising all those who oppose your decision, because the future of the Earth y Hans Blix, the chief weapons inspector in Iraq. ...Sadam arunca in fiecare zi arme ce erau raportate de Hans Blix ca sunt distruse. > > Thank you for adopting your current position and thus ensuring that, at the plenary session, the French foreign minister, Dominique de Villepin's anti-war speech was greeted with applause - something, as far as I know, that has only happened once before in the history of the UN, following a speech by Nelson Mandela. ... Francezi si Mandela au uita deja de la cine au libertate in ziua de azi, si ca Irakienii si Kurdzi merita sa aiba si sa se bucure de libertate. > > Thank you too, because, after all your efforts to promote war, the normally divided Arab nations were, for the first time, at their meeting in Cairo during the last week in February, unanimous in their condemnation of any invasion....Arabi au invadat prima data, pe ne declarate, ati uitat 9:11.01???????? > > Thank you for your rhetoric stating that 'the UN now has a chance to demonstrate its relevance', a statement which made even the most reluctant countries take up a position opposing any attack on Iraq.... Perfect! > > Thank you for your foreign policy which provoked the British foreign secretary, Jack Straw, into declaring that in the 21st century, 'a war can have a moral justification', thus causing him to lose all credibility....Secolul 21 va fi secolul de curatenie morala, deja se deruleaza. > > Thank you for trying to divide a Europe that is currently struggling for unification; this was a warning that will not go unheeded. ...Estul Europei a fost pana acuma sluga Rusiei, Turciei, Germaniei si Austro-Ungariei, acuma au si ei protectie, in sfarsit! > > Thank you for having achieved something that very few have so far managed to do in this century: the bringing together of millions of people on all continents to fight for the same idea, even though that idea is opposed to yours. ...Foarte frumos, majoritatea crestini, asa trebuie, sa luptam pentru pace! > > Thank you for making us feel once more that though our words may not be heard, they are at least spoken - this will make us stronger in the future....De acored. > > Thank you for ignoring us, for marginalising all those who oppose your decision, because the future of the Earth belongs to the excluded. ...Cine sunteti "US"? O singura persoana scrie in numele cui, "us"? Asa am indraznit si EU sa dau replica, dar o dau pentru mine, nu pentru US. > > Thank you, because, without you, we would not have realised our own ability to mobilise. It may serve no purpose this time, but it will doubtless be useful later on. Now that there seems no way of silencing the drums of war, I would like to say, as an ancient European king said to an invader: 'May your morning be a beautiful one, may the sun shine on your soldiers' armour, for in the afternoon, I will defeat you.' ...De data aceasta avem "invazie" pentru eliberare, ce fericiti am fi fost de ne invadau americanii in 1948! > > Thank you for allowing us - an army of anonymous people filling the streets in an attempt to stop a process that is already underway - to know what it feels like to be powerless and to learn to grapple with that feeling and transform it. So, enjoy your morning and whatever glory it may yet bring you. ...Glorie si tie, scriitorule. > > Thank you for not listening to us and not taking us seriously, but know that we are listening to you and that we will not forget your words....Keep dreaming !!! > > Thank you, great leader George W. Bush. > > Thank you very much. > > Multumesc.
j Sambata, Martie 22, 2003 5:23 AM
Cu tot respectul cuvenit Domnule maj Col aviator,VA rog nu compromitetzi prin discutzi,"chiar si umane",de justificare,pozitzia Dvs,fiindca aceasta pozitzie,este aceia USA., si in fatza unei "gloabe"-asha precum il face pe Prezidenul nostru,asemenea "prietenshti"-in ghilimele ,justificari nu PICA bine..Nu ar fi un COMPROMIS GRATIS oferit unui manifestant contra Guvernului caruia-i suntem devotatzi??VA ROG SA MA IERTATZI!!NU VIN CU "indicatzii pretzioase " shi nici cu sfaturi gratuite..!!CU TOATA STIMA -<<<<
Stef Sambata, Martie 22, 2003 5:12 AM
Bravo, Ionick, excelent! Spre deosebire de consilierii de imagine si PR ai administratiei americane, tu convingi :-)
Ionick Sambata, Martie 22, 2003 4:22 AM
Multumesc, domnule Coehlo, pentru ca ma ajutati sa inteleg atitea lucruri.
Sa inteleg ca nu e suficient sa cititi descrierile "grafice" din rapoartele Amnesty International sau articolele "de propaganda evreiasca" despre femeile aruncate la ciini dupa ce au fost regulate de fiii prezidentiali, ca sa stiti despre ce vorbiti cind spuneti "dictator singeros". Ar trebui sa vedeti zimbetul de pe fata prietenului meu irakian (refugiat, acum cetatean al unei tari occidentale) la vestea ca "a inceput". Opt rude din familia extinsa i-au fost omorite in ultimii 6 ani de politia politica irakiana.
Multumesc pentru ca mi-aduceti aminte ca poporul turc e atit de demn cind e vorba de bacsis, incit e gata intotdeauna sa se bata cu grecii pe gratis; iar acum sint atit de devotati cauzei pacii, incit n-au intrat in nordul Irakului decit cu 1500 de oameni. Inarmati.
Multumesc pentru ca atrageti indirect atentia asupra dreptului celor ce manifesteaza sa-si schimbe conducatorii prin vot, daca deciziile guvernantilor nu coincid cu dorintele populatiei. Dorinta populatiei in acest moment e ca irakienii sa nu aiba si ei acest drept. Multumesc pentru ca nu va mai osteniti sa amintiti ca trei sferturi din americani sprijina acest razboi. Sau ca in Europa de Est, unde nu s-a trait ca in sera dupa ultimul razoi mondial, demonstratiile sint insignificante.
Multumesc pentru ca subliniati inca o data, in mod corect, neghiobia cu care s-a incercat explicarea diplomatica a acestui razboi, in loc sa se traduca in limbile de circulatie internationala piesa unui anume clasic roman si sa se explice cancelariilor sensul expresiei "curat neconstitutional, da' umflati-l !"
Multumesc pentru nostalgia cu care ma faceti sa ma gindesc ce bun ar fi fost de Villepin si discursurile sale "contra razboiului" acum 45-50 de ani, cind francezii ii civilizau pe vietnamezi, algerieni si citi altii; sau acum 18 ani, cind in ciuda protestelor de amploare, ei efectuau teste nucleare in Pacific si scufundau o nava Greenpeace fara macar sa avertizeze echipajul; sau acum citeva saptamini, sa-l traga de mineca pe presedintele sau, care s-a ratoit ca la usa cortului la citeva tari est-europene - reflex de fosta mare putere care nu s-a impacat cu adjectivul "fosta".
Multumesc pentru ca ma ajutati sa dau intelesuri noi termenului de "unanimitate". Daca transmisia in direct se intrerupe din cauza jignirilor reciproce ale doi lideri arabi (libian si saudit), sau daca reprezentantul irakian i se adreseaza cu "maimuta" celui kuweitian, numai cei care nu inteleg necesitatea acceptarii oricaror diferente culturale ar crede ca arabii nu sint neaparat uniti.
Multumesc pentru ca imi oferiti prlejul sa meditez asupra intelesului de "tara refractara", expresie pe care o folositi fara alte precizari.
Multumesc pentru ca indignarea dumneavoastra impotriva "razboiului justificat moral" ma face sa ma gindesc mai mult la razboiul justificat religios.
Multumesc pentru ca aduceti vorba de divizarea Europei; sint mai multe divizari, intre cea saraca din Est si cea bogata din Vest, sau intre cei la fel de bogati care prefera, unii, sa stea alaturi de aliatii din acelasi aluat, iar altii - sa-si faca un nou mare prieten din fostul satrap al Europei rasaritene.
Multumesc pentru atentia cu care ati numarat milioanele iesite in strada - sper ca i-ati socotit si pe cei care strigau "Cu singele si viata noastra te vom apara, Saddam, salvatorul Ierusalimului !"
Multumesc pentru ca prin opozitia dumneavoastra aratati ca nu e vorba de un razboi intre civilizatii. Asa cum opozitia Papei arata ca nu e vorba de un razboi religios. Sinteti, fara doar si poate, utili.
Multumesc pentru afirmatia "viitorul Terrei apartine celor exclusi" - imi intareste convingerea ca viitorul apartine, ca intotdeauna, celor care indraznesc. Fara acestia dumneavoastra nu ati fi vorbit portugheza, restul Americii Latine nu ar fi vorbit spaniola, iar citeva tari europene nu ar vorbi azi limbi latine.
Multumesc pentru contrastul ce-l oferiti, mobilizindu-va, celor care nu gindesc ca dumneavoastra, si care se mobilizeaza si ei. Fara acestia din urma, libertatea pe care o aveti in a va expune crezul nu ar exista.
Multumesc, domnule Coelho.
Fulger Sambata, Martie 22, 2003 4:18 AM
Coehlo vazut altfel. Cam Cabotin in politica. Prapastie intre guvernanti si popoare? Isi aminteste la vremea succesului dl Coelho de propria sa pozitia impotriva dictaturii? ( Paulo apăra dreptul individului de a face ce vrea ) Oare e dl Coelho gelos pe elocventa si discursurile sustinute cu patima de Tony Blair in parlamentul britanic ?
Da Sambata, Martie 22, 2003 3:24 AM
Blum uitucule, par exemplu: Germania si Japonia.
monty Sambata, Martie 22, 2003 1:41 AM
Who is Gimy Page?!
La Montane Sambata, Martie 22, 2003 1:10 AM
Mii de multumiri, presedinte Bush . . . a fost culeasa si ingrijita de catre compania Gimy Page & Company. . .Thank you Gimy.
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Sambata, Martie 22, 2003 12:44 AM
George W. Bush, Tony Blair and Jacques Chirac were relaxing in a Parisian sauna. Suddenly, there was a distinct beeping sound. President Bush pressed his forearm with his thumb & the beeping stopped. The others looked curiously at him. "Oh, that was just my pager", said George. "I have a microchip embedded under the skin of my forearm." Two minutes later, the silence was broken by the sound of a phone ringing. Tony Blair lifted the palm of his hand to his ear & the ringing stopped. The Prime Minister explained, "That was my cell phone, chaps. I have a telecom chip implanted in the palm of my hand. "By this time, French president Jacques Chirac was feeling sort of low-tech. Without saying anything, he quickly scooted out of the sauna, but returned momentarily. When he returned, Bush and Blair both stared at him increduously. It appeared that a long piece of toilet paper was dangling from the Frenchman's posterior. When Jacques saw that he had the attention of the other two men, he feigned astonishment: "Marie sainte! I'm think I'm getting a fax."
neplatitul intorsura buzaului Vineri, Martie 21, 2003 11:32 PM
Ministerul Finantelor va incepe o actiune de reevaluare a datoriilor pe care Irakul le are fata de Romania, in vederea stabilirii unei situatii clare, care va fi prezentata unui eventual nou guvern democratic la Bagdad, au declarat surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, este posibil ca datoria Irakului fata de Romania sa fie mai mare decat cea evaluata pana acum, respectiv 1,72 miliarde de dolari, datorita dobanzilor.
Ashamed Canadian Soviet Canuckistan Vineri, Martie 21, 2003 11:26 PM
Bush is right to take a chance. Continued Baathism, Wahhabism and the Ayatollahs offers only the certainty of disaster -- for the people of the Middle East, and for us. Shame on Canada: If we're too chippily post-colonial to follow the lead of the mother country, if we're too uppity and resentful to support our nearest neighbours, we could at least do the progressive thing and take the side of the Iraqi people.
Blum Vineri, Martie 21, 2003 11:00 PM
TEST
urmeaza o lista de tari (întocmita de istoricul William Blum) care au fost bombardate de USA, dupa sfârsitul WW2 :
China 1945-46
Corea 1950-53
China 1950-53
Guatemala 1954
Indonezia 1958
Cuba 1959-60
Guatemala 1960
Congo 1964
Peru 1965
Laos 1964-73
Vietnam 1961-73
Cambodgia 1969-70
Guatemala 1967-69
Grenada 1983
Libia 1986
Salvador 1980
Nicaragua 1980
Panama 1989
Irak 1991-99
Soudan 1998
Afghanistan 1998 Yougoslavie 1999
In câte din tarile bombardate s-a instalat un guvern democratic si care sa respecte Drepturile Omului ?
Alegeti un raspuns :
0,00
zero
nici una
mai putin de una
un numar întreg cuprins între -1 si +1
Optiune de raspuns rezervata lui G.W.B.:
whats'sa questch'n ???
Kuki Vineri, Martie 21, 2003 9:11 PM
Nea Sava, te rog inceteaza sa mai preamaresti ticaloasa administratie americana ca ma apuca sila. Vedea-l-as la Haga pe Bush al dumitale, laolalta cu Blair si Saddam!
Iar cu remarcile murdare la adresa lui Danny Preda, retine ca m-ai jignit pe mine si posibilitate de reconciliere intre noi doi, nu va fi.
monty Vineri, Martie 21, 2003 7:41 PM
Superba scrisoare! Sa ne ajute Dumnezeu!
Le Monde Vineri, Martie 21, 2003 7:28 PM
Mii de multumiri, presedinte Bush

Iti multumesc, o , mare conducator. Multumesc ca aratati tuturor pericolul pe care îl reprezinta Saddam Hussein. Multi dintre noi au uitat , poate , ca a folosit arme chimice împotriva poporului sau, împotriva Kurzilor, împotriva Irakienilor. Hussein este un dictator sângeros, una din expresiile cele mai evidente ale Raului , în zilele noastre.
Am si alte motive sa va multumesc. In primele doua luni ale anului 2003 ati stiut sa aratati lumii multe lucruri importante si aceasta va da dreptul la recunostinta mea .
Amintindu-mi un poem învatat în copilarie, vreau sa va multumesc.

Multumesc de a fi aratat tuturor ca poporul turc si Parlamentul sau nu se vând nici macar pentru 26 miliarde de dolari.

Multumesc ca aratati lumii gigantica prapastie care desparte deciziile guvernantilor de dorintele poporului. Ca faceti sa apara limpede cum José Maria Aznar , ca si Tony Blair , nu au nici un respect pentru vocile care i-au ales si nu tin de fel socoteala de ele. Aznar este în stare sa ignore ca 90% din spanioli se opun razboiului , iar Blair nu da o para pe cea mai mare manifestatie publica din ultimii treizeci de ani, în Anglia.
Multumesc deoarece , datorita perseverentei voastre , Tony Blair s-a caznit sa se arate în fata Parlamentului britanic cu un dosar masluit, lectia de acum zece ani a unui student, ca sa-l prezinte drept „probe irefutabile recoltate de serviciile secrete britanice”.

Multumesc de a-l fi adus pe Colin Powell în situatia de a se expune ridicolului, aratând Consiliului de Securitate al ONU fotografii care, o saptamâna mai târziu, au fost contestate de Hans Blix, inspectorul responsabil de dezarmarea Irak-ului.
Multumesc, caci atitudinea voastra i-a adus ministrului francez de externe Dominique de Villepin, în timpul discursului sau contra razboiului, onoarea de a fi aplaudat în plenul adunarii ceeace, dupa stiinta mea , s-a mai întâmplat o singura data în istoria Natiunilor Unite, cu ocazia unui discurs al lui Nelson Mandela.
Multumesc , pentru ca gratie eforturilor voastre în favoarea razboiului, natiunile arabe – deobicei divizate – au fost pentru prima oara unanime în a condamna o invazie, la întâlnirea de la Cairo în sfârsit de februarie.
Multumesc , gratie retoricii voastre afirmând ca „ONU are o sansa de a-si demonstra importanta” , cele mai refractare tari au luat pozitie împotriva unui atac în Irak.
Multumesc pentru politica voastra externa , care l-a adus pe ministrul britanic de externe, Jack Straw, sa afirme în plin secol XXI ca „ un razboi poate avea justificari morale” ...
Multumesc pentru încercarea de a diviza o Europa care lupta pentru unificarea sa ; acest avertisment nu va fi ignorat
Multumesc de a fi reusit ceeace putini oameni au reusit în veac : sa adune milioane de persoane, pe toate continentele, luptând pentru aceeasi idee – chiar daca aceasta e opusa ideilor voastre.
Multumesc de a ne face sa simtim ca , daca vorbele noastre nu sunt ascultate, macar sunt rostite. Aceasta ne va întari si mai mult în viitor.
Multumesc ca ne ignorati, ca-i marginalizati pe toti acei ce au luat pozitie împotriva hotarârii voastre, deoarece viitorul Terrei apartine celor exclusi.
Multumesc, pentru ca singuri nu ne-am fi cunoscut puterea de a ne mobiliza. Poate astazi nu ne va servi la nimic, ne va fi în mod cert utila, în viitor.
Acum când tobele razboiului suna fara drept de întoarcere, îmi voi atribui cuvintele unui rege european catre invadatorul sau : „Fie-ti dimineata frumoasa, sclipeasca armurile soldatilor tai, caci în dupa amiaza aceasta va voi pune pe fuga ”
Multumesc de a ne permite tuturor, armata de anonimi ce ne plimbam pe strazi în speranta de a opri un proces deja declansat, sa descoperim senzatia de neputinta, sa învatam sa o înfruntam si sa o transformam.
Profitati, deci, de dimineata voastra si de goria pe care v-o aduce.
Multumesc pentru ca nu ne-ati ascultat, nu ne-ati luat în serios. Amintiti-va ca noi va ascultam si nu va uitam afirmatiile.
Multumesc, o , mare conducator George W. Bush. Multumesc mult.

Paulo Coelho

http://www.lemonde.fr/article/0,5987,3232--313207-,00.html
Tot ieu Vineri, Martie 21, 2003 5:13 PM
Lectie de engleza

Toata lumea repeat after me:

Tony Blair

Maaaa nu asa, deschideti gura bine

-- Tony Bleeeee-e-e-e-rrr. Toneeee bleeee-heee-hee. Tonyyyyyyyyyy ble!

Jorj Buuuushhhhh... ushhhhhhhhhh...ushhhhhhhh---hu-hu-hushhh.......


j>s. Vineri, Martie 21, 2003 5:03 PM
Stimata MITI-"cu pity",daca te-am rugat ca sa nu vezi numai pe UNU-este ca eu personal si autoritatzile shtiu asta,am fost direct atacat,sau amenintzat de catre rom^nii din Romania aciuiatzi pe aste meleaaguri.Cei care vorbesc dushmanos de Preszidentul Americi,conform celei mai simple si netoate logici,sunt in stare de orice.Am fost pus adeseori in situatzii,in care daca vecinul meu-o malaca de om-n-ar fi intervenit,azi nu mai eram..odata in wc., fiind ,cineva cu speraclu mii-a deschis usha,nevasta-mea fiind plecata ,si tot vecinu si autoritatzile -m-au salvat.ORI,shtiu pe propia-mi piele de ce sunt in stare rom^nashii tai si ai mei,din strainezia,mai cu seama securizatzii sositzi de dupa revolta orbetzilor ca niste -ca atare- pe aste meleaguri cu bani si cu binevointza celor care aveau fr^nele tzarii de atunci si de dupa.NU SUNT POVESHTI..!! Prin urmare, unul care face-si sunt multzi de asta foaita,contraarii Americii,c-or fi din Romania,sau din State,prin reala definitzie si dupa cele int^mplate si autoritatzile stiu asta,sunt periculosi si in stare de orice.Fiind asha de multzi propogandishti rom^ni,contra Americii,chiar aici ,naturalizatzi americani,cum sunt ei si noi cu totzii vazutzi de catre cei bashtinashi nascutzi aicea??Apoi pe dincolo pe capsa=un Olandez zburator chiar acum si din Evropa potrivinica Americi,se gaseshte ca sa bashcaleasca America si direct pe SHEFUL acestei..Cum vede un American ,comportamentu unui rom^n,de care foaita NICI nu se aminteshte pe aci...pentru un american,foaita asta do not exist.Ce ne facem ??NU VREAU sa maidentific,sub nici un fel cu belicoshii criticishti fara cap si numai cu coada comunista ,inca ne uscata si rupta dela radacaina fiintzei lor,shi nici ca sa fiu de acord indiferent de UNU-rile ce mi le afishezi ca sa ma lamureshti-chipurile,si sa itzi -la nevoie acoperi indiferentza,dar NU indiferentza fatza de mine,fiindca ma tratezi uneori ca si cum tzi-ashi dushmanos(?!!),ci fatza de ceilaltzi lu^nd in bratze noiste UNUri,care acum sunt devalorixzate,datorita situatzie in care se afla lumea..ori romania este cu America,TU cu cine eshti.??? LAIDEE ,cui serveshte..??daniilor -si celor vii,indreptatzi in Romania,ca aci doctori nu erau(?),si daniilor de mortaciune pe care le acatistizeaza popii??te rog fi lucida soi nu te mai juca domnia Ta si Ycaarul cu mine,ca mi-s si nu-s pe cafanele Domniilor voastre..!!Eu sunt al Americii SI NU MA PUTETZI EXTERMINA ORICE ATZI FACE..Mai intzelep ar fi ca sa nu mi se mai puna betzeele lu GOGU-ca el mi le promise pe CRL si o mai facu odata intr^nd pe webul meu fals din Spania chipurile venind..-deci nu betze in rotitzele care imi sucesc trairea..BINE??SI LA IDEE -si CAPSHA HOINARULUI..!!SHI te rog fi mai intzeleapta si mai INTUITIVA si mai cu frica Domnului..AMIN...!!! CU STIMA....convins fiind ca nu vor apare BETZELE,sarut M^INILE ..!!
Sisif Australia Vineri, Martie 21, 2003 3:17 PM
New Page 1

www.casi.org.uk/info/ugi02.pdf

voxdei.bethel-fr.com/infos/afficher_info.php3?cle=5382 - 40k

www.sasked.gov.sk.ca/docs/tensoc/ activity/unit5/act3.html - 74k


PaciFistu Vineri, Martie 21, 2003 1:52 PM
Bombs for peace is like fuckin' for virginity
Rubber bullet Vineri, Martie 21, 2003 12:52 AM
Reports just in from Nablus indicate that an American Peace Activist, who was observing an incident in the city, was shot in the chest with a "so-called rubber bullet", (ie a live round wrapped in hard plastic) in the chest. The activist was standing with a group of Internationals and medical volunteers, about 45 metres from the tank that shot him. At the time he was shot, he was wearing a high visibility vest and was eating a cake. Others around him report that no stones were being thrown anywhere near him, and it would appear that he was deliberately targetted. Has the Israel Occupation Force declared war on Internationals and peace activists? The claims that their presence is needed in Occupied Territories for the security of the State of Israel, are being disproved by acts such as driving a bulldozer over one US activist, and shooting a cake-eating, clearly identifiable activist a few days later. Peace activists throughout Occupied Palestine have voiced their determination to remain in Palestine, in solidarity with the oppressed people who are routinely subjected to Human Rights violations by the Israeli State
Ali Baba USA Vineri, Martie 21, 2003 11:14 AM
Coane Danny - Am citit mesajul d'tale din 03.20.03 (8:22'p.m) / din motive tehnice nu pot sa'ti raspund (deocamdata): oricum iti multumesc ptr. straduinta de a raspunde mesajului meu ! pana se iveste okazia sa mai stam de vb. repeta in gand ( de mai multe ori ) ... " bea Grigore aghiazma "/ bea Grigore....etc. etc ... ! p.s. am inteles ca traiesti in America ( pe coasta de west ? ) daca'i adevarat ne vom intalni si vom sta de vb. mai mult ! Cat priveste questiunea zilei (razboiul din Iraq ) trebuie sa discut'am mai mult pe aceasta tema /eu sunt pentru si de acord cu G. Bush ! Cata acoperire juridica are fapta'n sine , nu incerc sa arat argumente ( de ce da sau de ce nu ?) , altii se ocupa de lucrul acesta ... trebuie sa ies / plec la somn ... am sa mai revin , numai bine
UK Suporter Basra Vineri, Martie 21, 2003 10:13 AM
Jos palaria pentru Tony Blair, unul din cei mai talentati si articulati politicieni din ultimii ani. Norocul lui Bush, la care din pacate diplomatia e sublima, dar lipseste cu desavirsire!
Decebal SarmiseGetUSA Vineri, Martie 21, 2003 10:05 AM
Ce a ajuns ONU la ora actuala? O adunatura de birocrati incompetenti, foarte asemanatoare cu sovietele parlamentului european, cei mai multi reprezentantii unor state pirat, al caror unic numitor comun este ura si invidia fata de Statele Unite: "Much of the UN's dysfunctionality is rooted in its anti-U.S. bias. Frustrated by America's runaway military, economic and cultural success, other member states have used the body as a sounding board to vent their envy. Thus has France applied its anachronistic veto privilege to fighting U.S. hyperpuissance -- even at the expense of appeasing Saddam, arguably the greatest mass murderer on the face of the planet now that Pol Pot is dead. The ideological rot at the UN is epitomized by its treatment of Israel, which rises in times of crisis to institutional anti-Semitism. Though Israel is the only democracy in the Middle East, the draft declaration for the UN's 2001 conference on racism in South Africa sought to tar the Jewish state as the world's most egregious practitioner of racism, labelling its treatment of Palestinians "a crime against humanity [and] a form of genocide." Just last year, the UN Human Rights Commission voiced its approval for Arab suicide bombings. Speaking of the Human Rights Commission, it is worth mentioning that the agency is now led by Libya, an Arab dictatorship whose agents authored the 1988 destruction of Pan Am flight 103 over Lockerbie, Scotland. Two years ago, such human rights basket-cases as Cuba, Congo and Sudan conspired to kick the United States off the commission. In perhaps the greatest of all ironies, Iraq -- yes, Iraq -- is set to take over the chairmanship of the UN's disarmament commission later this year."
Decebal SarmiseGetUSA Vineri, Martie 21, 2003 9:58 AM
Until the Berlin Wall fell, UN inaction in the face of suffering and despotism was explained by the Cold War antagonism that typically paralyzed the Security Council. Yet little has changed since the Soviet Union folded. In 1994, the UN dithered as Rwandan Hutus butchered 800,000 of their countrymen. Four years ago, the UN pledged itself to ending repression in Kosovo, then did nothing but issue empty warnings to Serb president Slobodan Milosevic. Eventually, NATO stepped in (an act that apparently failed to qualify as "unilateralism" in Eurospeak because the French and Germans were on board).
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Vineri, Martie 21, 2003 9:55 AM
Trecatorule, sa-ti spun eu ce poate fi mai scarbos: sa fii un comunist paduchios si mioritic, iar in privinta notiunii de criminal, nu exista pe tot parcusul istoriei umane criminali mai mari decit comunistii. Hitler, pe care toata lumea il ia de sablon, e un amarit de amator pe linga ei. Iar americanii sint cei mai mari binefacatori ai timpurilor noastre, fiindca au scapat lumea de comunisti ( cel putin temporar).
trecatorul Vineri, Martie 21, 2003 8:33 AM
Ce poate fi mai scarbos decat sa fii pilot in US Airforces? Pilot = criminal.
Diplomat din Senegal Vineri, Martie 21, 2003 8:23 AM
A_Ω, Singura dovada certa de poluare grava a mediului este incendierea sondelor din Irak la ordinul lui Sadam.
A_Ω Ecumenia Vineri, Martie 21, 2003 7:07 AM
2 facultati americane au trimis simultan in 60 de capitale ale lumii urmatoarea stire: USA detine in Irak si 50 de mici bombe atomice (1/10 din energia celei folosite la Hiroshima&Nagasaki) numite minilux. Acestea iradiaza instantaneu cu 1000 rad ucidgand tot cei viu din jur in 30 minute, totul pe o raza de 1km in1-5 ore si pe o raza de 1-5km determina ireversibil sindrom acut de iradiere (cu leucemii etc). Infiltrarea in subsol si ape freatice intinde rapid si total necontrolat efectul ucigator. Pamantul acesta e al tuturor oamenilor, vietuitoarelor si …a neoamenilor! Draga Miti stiu ca esti sensibila la calitatea mediului in care traim. Putem asista pasivi? Care e parere ta?
Diplomat din Senegal Vineri, Martie 21, 2003 6:41 AM
Declaratie oficiala: "Romania e membra a coalitiei anti-Saddam, in conditiile si cu limitarile date de Parlamentul Romaniei." Cu alte cuvinte, o noua sintagma tinde sa isi faca loc in mentalitatea si limbajul de lemn forjat al guvernantilor nostrii: In arena politicii mondiale, Romania este un stat cu raspundere limitata.
Ghiopardul Vineri, Martie 21, 2003 5:14 AM
Noaptea trecuta a fost decsiva pentru revenirea iernii. Bucurestiul sub viol: noaptea trecuta, spatiul aerian al capitalei a fost violat de un viscol fara precedent in istoria guvernarilor PSD-iste. Politistii rutieri arata ca niste statui zugravite de porumbei. Asa i-a prins inghetu. Luate prin suprindere autoritatile sunt depasite. Filtrele s-au infuddat cu zapada. Locuitorii capitalei sunt si mai tristi. Din cauza razboiului a cresut pretul. Iarna si factura la intretinere au atins cote alarmante. Situtia blocurilor e disperata. Fondul de rulment nu mai poate acoperii facturile emise de RADET. Strazile Bucurestiului sunt groapa langa groapa. Razboiului dintre primarul general, marinarul PD-ist si primarii de sector, tiganii PSD-ului continua. E groaznic si tragedia ia amploare. AJUTOOOOOOR...

THE END

P.S. Acestea fiind zise, imi inchei pufoaica si va urez un "vichend" placut in fata televizoarelor.
Ionick Vineri, Martie 21, 2003 5:13 AM
Bula lumii, sloboda

Categoria "Noi doar experimentam noile sprayuri cu dubla folosinta - insecticid sub 20 gr. Celsius si deodorant peste; e adevarat, a fost cam racoare in ziua aia"
Taranaki (citat aproximativ): "CIA zice ca cei de la Halabja nu au fost omoriti intentionat, si nici macar de irakieni, ci de iranieni"

Categoria "Curat greseala: cum sa iei armele cuiva care nu le are ?"
Taranaki Duminica, 02 Martie 2003 18:21:07 (GMT-7)
"Korect, Dezarmarea Irakului este o MARE gresala!"

Categoria "Nu mai dati muuu la tot Carter-ul: tot ce s-a facut rau cind nu era Jimmy presedinte, e vina lui Bush; tot ce s-a facut rau cind era el prsedinte, e vina US"
Calare Duminica, 02 Martie 2003 10:19:55 (GMT-7)
"Am citit si eu rapsunsul lui Joita si subscriu, cu mentiunea ca Irakul a intrat in Kuwait cu binecuvantarea lui Bush tata, iar afacerea cu Iranul a fost incurajata de US."

Categoria "Daca ura nu e, nimic nu e: umanismul socialist in actiune"
gz Joi, 13 Martie 2003 01:05:12 (GMT-7)
"In sfirsit, s-a facut dreptate. Iuda de la Belgrad, calaul Iugoslaviei si prostituata americanilor si-a primit pedeapsa. Sirbu' nu-i ca romanu. Ura concentrata ucide."

Categoria "Mai conteaza daca El-Zorab e cal sau beduin ? Dragoste sa fie, ca Profetul permite"
Taranaki Joi, 13 Martie 2003 19:33:27 (GMT-7)
"Ha ha! El Zorab! Ai dat un raspuns fantastic! O perla de propagandei pro Israel! Ce nu inteleg este de ce ti-ai luat un nume de beduin, vrei sa induci in eroare audienta?"

Categoria "E adevarat, primele 40 de rachete lansate asupra cartierelor suprapopulate au facut doar 1 mort si 14 raniti (acesti chickens nu stiu nici sa calculeze traiectorii); dar intentia conteaza, deci civilii americani vor fi in continuare tinte legitime"
Calare Joi, 20 Martie 2003 19:41:05 (GMT-7)
"Pe de alta parte, daca vor fi pierderi civile in Irak, orice viitor atac impotriva civililor americani am sa-l pun direct in carca lui Bush."


Ionick Vineri, Martie 21, 2003 3:55 AM
Ieri am urmarit pentru 5 minute CNN,prima oara in 3 ani. N-a fost suficient sa inteleg de ce ii zic republicanii Clinton News Network, dar mi-am putut face o idee de ce: a) colegii nostri care Beat The Beast sint asa de porniti impotriva SUA; b) argumentele lor pentru a-si sustine crezul sint asa de funny (se pare ca influenta CNN asupra lor e mai mare decit vor sa admita). L-am putut vedea pe Lieberman laudind altruismul si idealismul actiunii americane. Cum n-am urmarit tot interviul, nu m-as grabi sa trag concluzia ca Lieberman mintea prin omisiune.
Ce nu poate fi reprosat CNN-ului e oportunitatea egala oferita oamenilor politici "de oriunde si de orice culoare a" de a se da in stamba. Acum citeva zile au avut un interviu cu Chirac ( http://www.cnn.com/2003/WORLD/europe/03/16/sprj.irq.amanpour.chirac ), in care pe alocuri ai crede ca vorbeste Blair ("So indeed, I feel that the Americans have had a very important role to play, and we should acknowledge that and be thankful for exercising that effective pressure."), dar care in final nu se dezminte:
"I said a long time ago that the best service Saddam Hussein could give his people – and I'm sure that as a leader he loves his people -- was to just disappear from the scene."
Fulger Joi, Martie 20, 2003 10:20 PM
"Domnule" Vlad Tzepes, nu ne-am cunoscut...cu ce ocazie? Deocamdata eu nu-mi permit sa va spun cu ce ati cugetat. Sinteti tolerat sau angajat aici pe post de waitress?!
J>S. Joi, Martie 20, 2003 9:57 PM
TU AIA-sau ALA-care te pitiueshti,uitzi ca in vremuri de restrishte conshtiintz ta nnuma-dacao mai ai???-conteaza si nu ai dreptul sa itzi tradezi batjocurindu-tzi Tara,fiindca suna cum ai-injura si critica propia-ti mama si ai fi fiica sau fiul ploii nemernic,d^nd in cei care te adapa..!!Ce mila imi e de =tartacutza=care numai numaru UNU il vede,fiindca presbitismu-i prea avansat..!!vai de cei invinshi de gogomania vremilor si de m^ndria desharta de a fi in fatza flancului de grohaitori..!!!
what a pity Joi, Martie 20, 2003 9:42 PM
Mr J.S, ati avea dreptate. Dar ce ne facem cu Amendamentul 1 din Constitutie ? Si-apoi scopul razboiului e, nu-i asa, sa aducem libertate si democratie poporului irakian.. Libertate fara libertatea cuvântului... s-ar putea sa para meschin cadoul.
J.S Joi, Martie 20, 2003 8:43 PM
Stimata MITI,te rog respectos,ca sa anihilezi spusele unora ,precum Danny preda,care mai bine ar face ca sa steie acolo unde-i acum si unde il indreptara...!!N-are ce cauta in America ,fiindca nu se cade yunuia care-i natzionalizat american,sa vorbeasca de Prezident in termeni de mahala.precum =gloaba=etc.ce mai cauta inapoi aicea??Este PERICULOS acestei TZARI si ashi dori ca autoritatzile sa ii blocheze for ever revenirea pe TERENUL unde va fi Acest PADUCHE ,tat supusu' unei-gloabe dupa ILUSTRUL TRADATOR DANNY PREDA..Cred ca se vor sesiza cei in masura si vor actziona in consecintza,mai ales acum c^nd asemenea ciurucuri devin pericol NATZIONAL fiind iarashi aici..AM ZIS-O..!!!
bretenul libarcilor Joi, Martie 20, 2003 8:32 PM
Hai lasa libarcuta nu mai suspina atit dupa Danny, ca daca mi-aduc bine aminte te-a pupat si pe tine in poponeata nu numai o data si parca atunci iti placea. Daca ai nevoie de limbisti profesionisti apeleaza la Calare, asta nu te tradeaza niciodata. By the way, pina si Annonymuys si-a dat seama ca Saddam e un dobitoc si un criminal de prima clasa.
J.S>. Dintre Realitatzi. Joi, Martie 20, 2003 8:30 PM
KUKI-shtiu ca te-am suparat,datoria mea de acum fiind de a ma lamuri,fatza de tine;o simt eu astfel...!! Sunt rau bolnav si zilele ,precum la totzi sunt,imi merg in scadere aritmetica,sau geometrica//-cine shtie ?-// shi nu vreau ,sa itzi las sufletu' amar,daca viatza va fi shucara si antagonista cu mine.America m-o primit c^nd comunismul transilvano-romo-rom^n,m-o alungat -in lumea in care shi de care imi era frica.Nu fu voia mea..Am jurat credintza veshnica acestei Tzari USA ,in care imi t^rasc zilele si nu pot s-o incalc,credintza- sub nici un fel si nici ca sa ma anvergurez in critici,numai de dragul criticii.Servesc tzara in care sunt si careia i-am jurat credintza-asha cum eu pot si nu sunt de acord cu manifestarile anti americane,afishate asha de grotesc de catre rom^nii,care au venit pe br^nci aicea pentru un blid de supa si acum vor sa ishi v^nda sufletul in ura ,pentru un blid de linte-vezi Biblia....Voi cei care SUNTETZI REALII MANIFESHTI anti americani,facetzi numai rau rom^nilor cinstitzi,care s-or mai afla,fiindca nime nu are vreme sa desparta caprele de oi si capre -p^na in final,ne iau pe totzi..Ori eu sunt cu alesul prezident din al 12-lea ceas(zicea cineva) si cu politica Tarii mele adoptive,aici si dincolo.Nu te erija in mucavaua care impacheteaza scrumu si ciurucurile aflate pe aste meleaguri -fie in America,fie in Canada-America,Australia,etc..Si afirm ca servesc acest juram^nt cu orice pretz si indiferent de anti-sme..ce vin dela aceia care mai bine faceau ca sa ram^na dupa revolta orbilor din '89,unde i-o fatat masa lor..!! Te alaturi shi tu acelor neimplinitzi,si care in fond nici nu au shtiut ce vor ,c^nd au fugit-lashi find de unde le era locu si menirea,fiindca aicea au devenit un fel de c^ini care latra la luna plina...????? C^t traiesc,voi fi sincer,fiindca nu ashi vrea ca sa devin,un fel de duplicat al far^maturilor aruncate in bataia nemiloasa a neshtiintzei si a VALULUI..voi fi cinstit tzarii care mi-o dat bucata de pita dupa ce voi ashtea care tot comunishti atzi ramas si buni de critica aicea unde nu trebuie,fiindca acolo unde trebuia eratzi slugarnici si lingartori de talpi si CESHTI..!! Tot ce este posibil voi face ca sa impiedec pe cei care au fost batutzi de v^nt pe aste meleaguri-romanii-rom^ni-etc-ca sa nu deie in prima groapa si in primul st^lp ce li se ivesc in fatza lor,fiindcaa ii vad rau de tat pornitzi si nejudecatzi si proshti real,real..Mushca m^na ce le-o fost intinsa...ce nemernicie !!Iarta-ma,dar Nu pot sa fiu polite cu asemenea scursori,indiferent de felul in care sunt catalogat de virtuali,sau de oricine..Shi orice imi este in a mea putintza voi fi cu cei care mi-au dat adapost si bucatzica de pita ca s-o ingurgitez..!! Nu pot ca sa fiu civilizat si calm,cu cei care conshtienti fiind,aduc raul cu vorba si poate chiar cu fapta,acestei Tzari America..Amin!!!Pentru tine ram^n acelashi,jenel si te-ashi ruga ca sa fii mai clarvazatoare si mai stap^na pe tine,fiindca te va lua altfel-VALUL si mi-ar parea nespus de rau..CU ACEEASHI DRAGOSTE TE IMBRATZISHEAZA==J>S
Propaganda Joi, Martie 20, 2003 8:29 PM
The following points illustrate the ways that the propaganda model differs fundamentally from the democratic model, both in its goals and in its very definition of the nature of communication, from the propaganda model: Propagandists define communications as a set of techniques of indoctrinating a "target audience," whereas the democratic model defines communications as an ongoing process of of dialogue between diverse voices. For propagandists, the desired outcome of communications is for the audience to bend its thinking and actions to the will of the communicator. By contrast, the desired outcome of communications under the democratic model is a synthesis and sharing of views. Each participant expects to learn and alter his/her views, to learn from the others. The propaganda model assumes that channels of communications must be tightly controlled. Often they insist on maintaining a single source of messages, in order to avoid contradictions and "confusion." By contrast, the democratic model assumes that channels of communications must not be tightly controlled. Instead of a single source of messages, democracy seeks to maintain diversity. Under the propaganda model, the communicator is presumed to be separate, apart and superior to the audience, a "perception manager" who directs the thoughts of others. By contrast, the democratic model sees no necessary distinction between "communicator" and "audience." Everyone is a communicator. Everyone is part of the audience. Propagandists may study the thinking of the audience through opinion polls and similar techniques, but the reason for studying their opinions is simply to facilitate delivery of the propaganda. The thinking of the audience is not regarded as a meaningful source of insights and ideas with merit of their own. By contrast, the democratic model assumes that everyone's ideas have potential merit as source of valuable insights. Propaganda subordinates morality, politics and democracy to technocratic concerns with "what works." By contrast, the democratic model subordinates technocratic concerns to morality. Secrecy and censorship are intrinsic parts of propaganda, whereas the democratic model value openness over secrecy. Perhaps most importantly, propaganda is communication that is indifferent to the rights and needs of the target population being indoctrinated. Democracy is government "of the people, by the people, and for the people." Propaganda, by contrast, seeks to dominate and control people.
Danny Bucuresti Joi, Martie 20, 2003 8:29 PM
Coane AliBaba, nu contesta nimeni cele enumerate de mataluta, privitor la niste invazii armate dupa ce s-a instituit ONU. Diferenta este insa ca America, (bastionul democratiei mondiale si a respectarii drepturilor omului) sau mai bine zis administratia de cacat George W. Bush se plaseaza pe cel mai clasic "double-standard" atunci cind procedeaza asa cum a procedat incepind actiunea militara fara suport ONU cu atit mai mult cu cit si-a criticat aspru inaintasii la vremea respectiva. Schimbari in Irak sunt imperios necesare, dar ar fi trebuit facute la momentul oportun, nu acum cind o atare actiune poate intoarce lumea cu curul in sus. Pe mine nu ma deranjaza nici scoaterea lui Saddam de la putere prin violenta, nici moartea unui numar X de fanatici islamici, iminenta in acest proces si nici interesele economice pe care America le are fara indoiala in zona. Pe mine ma scoate literalmente din sarite faptul ca mi se prezinta o toltoasa de cacat, pe care mass media in strinsa colaborare cu Casa Alba a scris "TORT DE CIOCOLATA" si ma indeamna sa-l halesc cu apa neinceputa fiindca altminteri voi fi stigmatizat cu titlul de "rau american". Am mai spus-o de o mie de ori si o voi mai spune de alte mii de ori:
Criza din Irak se datoreaza aproape in exclusivitate ambitiilor politice ale acestei vite neghioabe, numita George W. Bush, care printre multe timpenii din cap are si o ceata deasa atunci cind vine vorba de statutul politic al Spaniei, nestiind daca este regat sau republica, chit ca ii este una din putinele aliate. Sigur ca America are dreptul sa tabere pe cei ce o ataca fara sa ceara cuiva voie, asa cum a facut in Afganistan dupa atacul din 11 Septembrie 2001, dar ca sa-ti justifici impotenta si proasta administrare a tarii pe care o ai in grija pe 4 ani printr-o actiune menita sa abata atentia alegatorilor de la problemele reale create de administratia ta, este nu numai o mirlanie, dar si un gest jignitor la adresa celor pe care vrei sa-i imbrobodesti, cunoscut fiind faptul ca nu toti americanii sunt inculti si "gullible", mai existind si d-aia care se pisa pe basmele de adormit copii lansate din Washington.
Stima!
Tot ieu Joi, Martie 20, 2003 8:26 PM
Ghiopadule zi omule nu ne tine cu sufletul la gura ce e cu filtrele alea? E de cafea sau e de tigari. E o noapte decisiva - pentru cine? Incepe sa ne bombardeze si Bucalele?
nu m-ar mira ca la capitolul colaterar damage se poate merge foarte departe...(pina si la ambasada chinei din beograd) - asa e cind nu-ti copiezi harta la zi de pe internet)
Ali Baba USA Joi, Martie 20, 2003 6:38 PM
Ionica : - Citeste cu atentie ceea ce iti scrie prietenul tau Ali Baba : - daca ( repet, daca ) prin anii 1935 - 1940 cineva ar fi avut curajul sa'i traga un glont in cap lui Hitler , astazi martie 20.2003 , mi'as fi cunoscut si eu bunicii , dar n'am avut sansa ... ptr. ca ... Hitler... ( restul e istorie stii ce a facut cu evreii, da ? ) ... Si la 11 sept.2001 a fost alt Hitler ... 3000 (trei mii de suflete nevinovate si'au gasit tragicul sfarsit in flacarile de la World Trade Center din New York ... (restul e istorie )... si anul trecut fetita in varsta de 12 ani (fetita prietenului meu ) din Haifa Israel se intorcea acasa de la scoala ; era intr'un autobuz ... dar n'a mai apucat sa treaca pragul casei ...alt Hitler , alta istorie ... asadar, stimatul meu prieten Ionica m'am gandit ca n'ar fi rau ptr. mine sa ma antrenez in meseria asta de vanator de... Hitleri ! Oare te'ai intrebat vreodata dragul meu prieten , ce ai face tu daca cineva ti'ar pune foc la casa si ti'ar omori copii, sotia , parintii ? ... Sa sti dragul meu prieten ca noi pilotii avem ordin sa nu bombardam si nici macar sa zburam deasupra localitatilor unde se afla innocent people , tocmai ptr. a nu pune in pericol viata acestor fiinte ! Obiectivele noastre sunt : depozite de arme , instalatii radar /instalatii militare , aeroporturi si edificii in care isi desfasoara planurile de lupta armatele din tabara adversa ! Mai mult, e bine sa sti dragul meu prieten ca America nu are absolut nimic impotriva poporului irakian si nici chiar intentia de a acapara petrolul acestei tari ! Te asigur ca America plateste ( si plateste bine ) pentru orice picatura de oil care vine din afara ! Mai mult, America nu are nevoie de nici'o aprobare din partea nimanui atunci cand integritatea ii este incalcata ( nu conteaza de cine )! Cand uniunea sovietica a intrat in Afganistan, a avut permisiunea UN?... A avut Franta ori Belgia acceptul UN atunci cand au invadat tari din Africa ? Au avut rusii permisiunea UN atunci cand au invadat Budapesta sau Cehoslovakia !?... p.s. nu am asa mult timp la dispozitie acum : ti'as fi scris mai mult ! Deci nu te supara pe Ali Baba , ptr. ca Ali Baba este good man ! Trust me my friend !...
Alexandru Joi, Martie 20, 2003 4:37 PM
Bush este prototipul predicatorului iehovist si buna parte din publicul american se constituie intr-o secta de indivizi spalati pe creier si creduli ce sorb in extaz borhotul demagogiei ce li se ofera. America se automasturbeaza si autointoxica cu propria ei minciuna si ipocrizie
monty Joi, Martie 20, 2003 3:24 PM
Mare greseala, razboiul. Nu era destul de instabila zona?
Ghiopardul Joi, Martie 20, 2003 3:09 PM
Cred ca noaptea asta e decisiva.
Ghiopardul Joi, Martie 20, 2003 3:07 PM
Pe strazile Bucurestiului s-a lasat linistea. Oamenii circula tacuti. Politia rutiera a instalat filtre.
Ionica Joi, Martie 20, 2003 3:04 PM
Alibabalaule, zici ca esti pilot US airforce.
Si zi asa, dormi bine noaptea? Nu te gandesti daca omori copii si femei?
WAR Joi, Martie 20, 2003 2:48 PM
War propaganda is used to confuse and demoralize enemies and also to influence public opinions in friendly countries. Often, a nation at war uses propaganda to control its own citizens. According to British scholar F.M. Cornford, "Propaganda is that branch of the art of lying which consists in very nearly deceiving your friends without quite deceiving your enemies."
Da Joi, Martie 20, 2003 2:34 PM
Oficialitati americane de rang inalt au facut publice informatii secrete referitoare la performantele rachetelor de croaziera Tomahawk. Ei au afirmat ca sunt atat de precise incat se pot orienta dupa culoarea semaforului. In replica, pe strazile Bagdadului au fost vazuti zeci de soldati irakieni inarmati cu fierastraie si topoare care au culcat la pamant toate semaforele din oras.
Rep Joi, Martie 20, 2003 2:28 PM
Un corespondent BBC aflat în nordul Kuweitului tocmai a transmis că în ultimile minute au avut loc bombardamente masive cu avioane şi rachetele asupra zonelor din sudul Irakului (www.bbc.ro).
Tablagiul ornitolog Joi, Martie 20, 2003 1:54 PM
Alo, domnu' Agamita, fii politicos, domnule !
Chicken Hawk ! A la votre ...
A_Ω Ecumenia Joi, Martie 20, 2003 1:45 PM
Deabea astept sa-l vad diseara pe pekinezului Blaire prins in corzi si facot KO de Chiraq.Europa trebuie sa-i dea o lectie acestei c----"masculine".Si acum o anecdota veche:Blaire si Chiraq se aflau pe un vapor pe Canalul Manecii. Blaire spune: "Voi francezii sinteti niste vanitosi si intre vanitate si prostie nu-i decit un pas: Chiraq raspunde: "Pas de Calais"
Agamita Joi, Martie 20, 2003 12:21 AM
Aziz e bine mersi! Propaganda americana-CIA a lansat zvonul pentru a-lface sa iasa sa dezminta si astfel sa-l poata localiza. De aceea au trimis la ora 4.30 am raketele ...dar evident au esuat. ce vrei minte de gaina-americana. Apropos stiti ca armata americana are in avangarda custi cu gaini si canari? Vor astfel sa depisteze incipient diverse chimicale.Chicken!
Danny Bucuresti Joi, Martie 20, 2003 10:38 AM
Bine te-am regasit Miti draga. Sa-nteleg ca-l mai folosesti din cind in cind pe boul ala din Texas la diverse corvoade si pe chestia asta il mai lasi pe pajistea site-ului tau sa mugeasca si el nitelus? Mare boieroaica! Fi insa te rog atenta sa nu intre cu copitele in lalele si sa le pasca.
Expertii: Joi, Martie 20, 2003 9:13 AM
"It was a target of opportunity. This is not a beginning," said Toby Dodge, an Iraq expert at Warwick University, England.
Rep Joi, Martie 20, 2003 8:34 AM
Irac a ripostat cu 2 misilein Kuwait, starnind panica acolo dar fara sa se raporteze victime. Turcia si Iranul au inchis granitele pentru a nu fi tinte ale refugiatilor (www.elpais.es).
Da Joi, Martie 20, 2003 7:32 AM
La doua ore dupa expirarea ultimatumului, presedintele George W. Bush a anuntat ca trupele americane si engleze au declansat atacul impotriva regimului de la Bagdad.
1489 Joi, Martie 20, 2003 7:02 AM
A inceput!
Ionick Joi, Martie 20, 2003 6:27 AM
MV-ule, am trait s-o vad si p-asta: protestele tale impotriva insecticidului pentru libarcile rosii - de fapt, de ce nu, cind am inceput sa-i zic pe nume cum merita lui Io, ai sarit in sus, credeai ca-i vorba de tine. Expune-ti, baiete, talentele prepubertare la tine in pravalie, acolo n-ai decit sa fii mai mirlan ca Chirac. Am misiuni mai importante acum decit sa ma ocup de SLOW! People Working! in spatele frontului, da' dupa aia o sa nimeresti in acelasi cazan cu. Io. Tz-am zis.
Impeachment Resolution Joi, Martie 20, 2003 12:45 AM
Draft Impeachment Resolution Against President George W. Bush - http://www.counterpunch.org/boyle01172003.html
Decebal SarmiseGetUSA Joi, Martie 20, 2003 12:15 AM
WASHINGTON - Some 40,000 demonstrators gathered in Washington at the weekend to protest U.S. President George Bush's policy on Iraq. The President made it clear on Sunday that the policy is now in its final stages, and is moving steadily toward military action to oust Saddam Hussein, destroy his illegal weapons of mass destruction, and institute some form of democratic federation. The protesters -- organized by a front for a Stalinist group that supported the Soviet invasions of Hungary and Czechoslovakia --would much rather sacrifice these unalloyed goods and leave the mass murderer in power than let America pocket another victory for democracy, order and decency. As is customary, the demo organizers inflated their support, claiming a throng of 100,000. But the police have no interest in minimizing the numbers and their calculation of 60% lower is probably accurate.
Scufitza Rosie Miercuri, Martie 19, 2003 10:10 PM
Coana Mitica ... pe cit sinteti de puturoasa (adica va "sta in puteri") ... pe atit sinteti de capoasa si credeti ca CENZURA civica este solutia civica suprema. Nu cumva v-ati luat pH D-ul ala transpirat de la scoala de cavalerie a lu Chirac de la Lyon?

Sus fustita sa va bag un gol printre piciorusele strimbe ... da paroase!
Per Miercuri, Martie 19, 2003 8:39 PM
La 15.30, ora Romaniei, Debka revine cu detalii: conform surselor sale din serviciile secrete, stirea ar fi confirmata desi intr-o alta varianta. Conform acesteia, Aziz se aflase in Turcia dupa care a decis sa se intoarca la Bagdad prin Kurdistan, unde se afla acum sub protectia kurzilor fiind interogat de ofiteri de informatii americani. Vice presedintele Taha care nu a mai fost vazut de trei zile, ar putea de asemnea sa fi parasit tara. Ambii sunt considerati printre cei mai de incredere locotenenti ai lui Saddam.
La 16.30, postul Euronews furnizeaza stirea mentinandu-si rezerva. "Exista rapoarte neconfirmate potrivit carora vice-premierul irakian Tarik Aziz ar fi fost impuscat, fiind mort sau ranit. Vom reveni cu detalii", suna stirea Euronews completand cu faptul ca informatia provine de la Radio Kohl Israel, postul de stat israelian. Inca de marti, oficiali americani, citati "sub protectia anonimatului" afirmau ca importantI membri ai regimului irakian sunt pe cale sa paraseasca tara.
La 17.29 (ora Romaniei) agentia de stiri Reuters transmitea ca, potrivit unor oficiali ai SUA, zvonurile legate de viata vice-premierului irakian sunt false. "Aceste zvonuri sunt pur si simplu neadevarate", a declarat pentru Reuters un oficial american. Agentia mai informeaza ca zvonurile au afectat la New York bursa petrolului si piata financiara. Scaderea brusca a pretului petrolului a putut genera cateva speculatii extrem de reusite.
tot din Ziua (www.ziua.ro)
Rep Miercuri, Martie 19, 2003 8:35 PM
"Ieri, la ora 15.00, ora Israelului, agentia de informatii Debka, apropiata serviciilor secrete israeliene, dadea o stire scurta in care afirmau ca surse militare colportau zvonul ca doi inalti demnitari irakieni au incercat sa defecteze regimul de la Bagdad: vice-prim-ministrul Tarik Aziz si vice-presedintele Taha Yassin Ramadan s-ar ascunde in zona kurda din nordul Irakului. La scurt timp, postul de radio Europa Libera citat de agentia bulgara de stiri BTA si Rompres, difuza o declaratie a lui Ismail Zayer, reprezentant al opozitiei irakiene din exil: "exista motive sa se creada ca vicepremierul irakian Tarik Aziz ar fi incercat sa fuga din tara prin regiunea kurda din nordul Irakului" dar a fost asasinat, adaugand, insa, ca informatia trebuie confirmata si de alte surse.[...]"
Sursa:
http://http://www.ziua.net/docs/7681.html
Rep Miercuri, Martie 19, 2003 8:20 PM
AL KUWAIT, 19 mar (MEDIAFAX) - Un număr de 15 militari irakieni au depus armele, miercuri, şi au traversat frontiera dintre Irak şi Kuwait, pentru a se preda trupelor americane din nordul Kuwaitului, a anunţat un ofiţer american, citat de AFP.
Rep Miercuri, Martie 19, 2003 8:19 PM
BRUXELLES, 19 mar (MEDIAFAX) - Delegaţiile Marii Britanii şi Spaniei la Consiliul European (Bruxelles), la fel ca cele ale Franţei şi Germaniei, au fost spionate prin intermediul interceptărilor telefonice, au informat, miercuri, surse diplomatice concordante, citate de AFP.
Rep Miercuri, Martie 19, 2003 8:18 PM
BAGDAD, 19 mar (MEDIAFAX) - Ultimatumul adresat de preşedintele american George W. Bush, liderului irakian Saddam Hussein, privind părăsirea Irakului "este imposibil de acceptat", a declarat, miercuri, vicepremierul irakian Tarek Aziz, citat de AFP.
Rep Miercuri, Martie 19, 2003 8:17 PM
BELGRAD, 19 mar (MEDIAFAX) - Procurorul adjunct al Serbiei a fost arestat de poliţie pentru "contactele şi relaţiile sale personale" cu grupul mafiot considerat responsabil de atentatul soldat cu moartea premierului Zoran Djindjici, la 12 martie, a anunţat, miercuri, Ministerul de Interne, citat de AFP.
Tablagiul translator Miercuri, Martie 19, 2003 7:59 PM
So if the US removes the regime but leaves the country in one piece, it will be great.
Asta pe româneste s-ar traduce :
Si cu morcovul în cur si cu sufletul în rai.
Sa ma scuze Doamnele (exceptie facând alea în travesti) si A la votre.
Miti Miercuri, Martie 19, 2003 6:49 PM
Bine ai revenit, Danny, in cafenele, sanatate!

Dom' Socrate, Nicky cel cu multe pseudonime are obiceiul sa foloseasca servere paravan. Pentru ca nu si-a cerut scuze celor pe care i-a agresat, ba mai mult, continua sa agreseze, nu este binevenit La Idee si, cat imi sta in puteri, ii opresc accesul.
Raspin dacul Miercuri, Martie 19, 2003 5:25 PM
Parerea unui irakian: "We back any effort to remove this dictatorial regime but we, at the same time, are afraid of an invasion. So if the US removes the regime but leaves the country in one piece, it will be great. Muhammad, Iraq "
Danny Bucuresti Miercuri, Martie 19, 2003 3:10 PM
Draga mea Scufila Mosie, de transplant cerebral n-am avut nevoie, dar am gasit un magarus neindemnatec prin judetul Salaj, care a acceptat sa fie donor pentru un transplant ce-mi va permite sa-ti trag "ce-i al tau" si dupa colt, ca sa nu te mai plingi ca ti-e rusine sa te vada lumea in ipostaza aia jenanta.
Ziua Net Miercuri, Martie 19, 2003 2:58 PM
Armata Europei prinde viata - http://www.ziua.net/docs/7581.html
Gogu za fridam faiter Miercuri, Martie 19, 2003 1:45 PM
Ahtung! za prez end za suprim komandar..cunoscut pa scurt ka der shturmbanfiurerainzatzmitfrencifraizuntmeionez...o sa emiteze pa scurte de la za voiz ov amerika ordinu. ...solgiers sho pa ei....caparseele si dricu e gata ..ii elibaram si p-astia si bagam za democrasi la Bagdad pan toate aprozarele.Oloiu a sa trebuiasca sa-l vindem pa euroi ca dolaru nu mai e valabil decat in Dakota si Alaska .maine dam asaltu la Coria ca vazui io la SiEnEn ca au aia nucular vepons si e pa nasoale. Victori end democrasi per tuti...e per tute.....
Hyrex SUA Miercuri, Martie 19, 2003 1:44 PM
Test
Telereporter Miercuri, Martie 19, 2003 1:37 PM
In birourile functionarilor francezi si germani de la EU- Bruxelles s-au gasit microfoane. Politia belgiana spune ca le-au pus americanii. Big Brother is...
The President of the United States Whisky bottle Miercuri, Martie 19, 2003 1:36 PM
To Iraqi soldiers. Don't burn the oil fields please!
Telereporter Miercuri, Martie 19, 2003 1:33 PM
Soldatii americani deja în sudul Irakului - Tarik Asiz împuscat de soldatii lui Sadam în timp ce încerca sa fuga în nordul Irakului. Nu se stie daca a murit sau nu.
monty Miercuri, Martie 19, 2003 1:07 PM
BUSH & BLAIR vor vizita HAGA curand sa stranga maini cu Miloshovici si nu ca turisti.
Vlad Tepes Miercuri, Martie 19, 2003 12:54 AM
Ali Baba ucigas cu simbrie în solda lui Bush : voi masacrati o tara si istoria va va judeca !
Agamita Miercuri, Martie 19, 2003 12:33 AM
Hai fi serios Ali Babula! 50% din americani nici nu stiau unde se afla Irakul. Pe langa planurile de stapanire a resurselor de petrol mai marii USA s-au gandit sa-i invete geografie pe soldatii lor. Mata n-ai nevoie deoarece ai invatat geografie din hartile pe care le desenezi...noptea!Ai constiinta usoara ca vor murii o gramada de civili arabi si nu evreii tai. Halal logica pentru unul scapat de holocaust.
Socrate ATLANTIDA Miercuri, Martie 19, 2003 12:33 AM
Doamna Miti, va rog frumos sa afisati IP-ul lui Sad Hussein sa vedem si noi cine-i individul care se ascunde dupa deget.
Ali Baba USA Miercuri, Martie 19, 2003 11:26 AM
Mai romanule calare(tz) ... ... musca'ti limba tzoparlanule belicos/impertinent si rosu ! Am spus un punct de vedere personal , am exprimat o idee / un mod de intelegere a situatiei din Iraq asa cum vad eu lucrurile si am dreptul sa gandesc si sa spun ce cred eu si nu ce iti place tie sa asculti (sa citesti) comunistule batran/urat ! De ce mushti mana care te hraneste !?... Am zis ca atacul nostru aerian ( asa am zis , nu ?) , va fi devastator ptr. armata iraqiana ! Ce nu este clar in modul meu de exprimare ?... Si ptr. ca spun ceea ce gandesc , tu n'ai dreptul sa ma insulti ; cel mult poti sa'mi raspunzi in mod civilizat ( ori sa nu iei in seama ce spun eu ) , atat si nimic altceva ! Faptul ca tu "vezi ? " o alianta Germania, Franta , Russia si China (?) asta'i treaba ta; eu nu gandesc ca tine , eu ( pilot al US Air Force ) sunt convins ca America face bine ceea ce face ! Eliminarea lui Saddam imi asigura linistea mie si dorm noaptea fara teama ca are sa cada o bomba peste casa mea ! Asa ca , Saddam si bin Laden care nu doresc altceva decat sa distruga America si Israelul , nu vor avea niciodata timpul necesar sa'si puna in practica ideile marshave. America nu doarme ! Impreuna cu alte tari civilizate vom gasi intotdeauna forta si curajul ( nu mai vorbesc despre tehnologia militara ) ptr. a elimina la timp Saddami si bin Laden(ii)...
Zizzy Balluba Miercuri, Martie 19, 2003 10:40 AM
Sunt gata cu pregatirile de razboi: Valuta de la CEC scoasa, 10 lazi de bere cumparate; un fotoliu din piele si un televizor Sony cu ecran panoramic instalate in sugragerie; 4kg cafea, un bidon de aer conditionat si o masca de gaze veche in debara.
Ionick Miercuri, Martie 19, 2003 8:24 AM
Danny, ma bucur ca esti bine, bafta in continuare si sa ajungi cu bine la LA.
Bertolt Brecht Miercuri, Martie 19, 2003 7:44 AM
Carthagina a purtat trei razboaie. Dupa primul a fost mai puternica, dupa al doilea era înca locuibila, dupa al treilea nu mai era de loc.
Grucho Marx Miercuri, Martie 19, 2003 7:40 AM
Dreptatea în razboi are tot atât de mult de a face cu dreptatea, ca muzica militara cu muzica.
Ionick Miercuri, Martie 19, 2003 7:36 AM
Se pare ca incepe bubuiala. Chirac a promis ajutor amical americanilor daca Irak foloseste armele chimice pe care nu le are. Schroeder, convertit la pacifism, se caieste pentru voiosia cu care a aprobat distrugerea Iugoslaviei acum patru ani si nu vrea sa repete greseala. Cum-necum, les amis isi vad de drum deschizind the can of worms, in ciuda avertismentelor ca o sa-si urce teroristii in cap (pina acum i-au tinut in poale). Colegii de la Clubul Beat-The-Beast sint rugati sa se roage, asa cum fac si arabii acum, ca totul sa se termine cit mai repede. Ceilalti colegi, cei spalati, sint rugati sa nu fie triumfalisti. America face ceva extrem de riscant, si daca se transplanteaza organele gresite, ca la fetita aia mexicana, e jale.
Paul Valéry Miercuri, Martie 19, 2003 7:34 AM
Razboiul este o masacrare între oameni care nu se cunosc, spre folosinta altor oameni, care se cunosc dar nu se masacreaza.
Einstein Miercuri, Martie 19, 2003 7:32 AM
Nu stiu cu ce arme se vor bate în al treilea razboi mondial, dar în al patrulea se vor bate cu bâte si pietroaie.
Immanuel Kant Miercuri, Martie 19, 2003 7:19 AM
Rau la un razboi este ca el creeaza mai multi oameni rai decât înlatura.
Herakles Theba Miercuri, Martie 19, 2003 7:14 AM
Razboiul e parintele tuturor lucrurilor si regele tuturor. Pe unii îi face Dumnezei, pe altii oameni, pe unii sclavi pe altii îi elibereaza.
Ionick Miercuri, Martie 19, 2003 7:10 AM
Sad Hussein (inteleg ca in engleza se zice Hussein la "laba", nu-i asa ?), cafegiul Danny scrie lucruri cu care citeodata sint de acord, citeodata nu, asta nu e in cestie - asa cum si el poate fi de acord sau nu cu ce scriu eu. Danny Preda, romanul din LA, e un om de virsta ta care s-a dus in tara cu moartea in suflet si a scapat cu bine dintr-o operatie. Daca eu ii urez sanatate si el imi raspunde la binete, iar pe tine te deranjeaza asta, confirmi o data mai mult ca esti bolnav. Daca tu gasesti normal sa-i atragi atentia, unui om in situatia lui, sa fie atent la cit de frumos vorbeste cu alti cafegii, confirmi inca o data o ticalosie pentru care boala nu poate fi nici o scuza. Vigilenta si setea ta de dreptate nu sint decit bufeuri de impotent care n-a primit si n-a dat placere in viata lui.
Cum ziceam, te mai bag in prin aprilie. Seama.
Ionick Miercuri, Martie 19, 2003 6:52 AM
Sisif, la filmul ala trebuie sa nu fii beat doar in sala de cinema. Acasa e pacat de Dumnezeu sa nu sip the wine cu Ofelia si/sau Evangeline ascultindu-i si vazindu-i pe oamenii aia cu cita placere faceau muzica.
Ionick Miercuri, Martie 19, 2003 6:38 AM
Kuki, comentariul ala cu avioanele care au omorit votanti democrati (plus oameni din 80 de tari, da' ce mai conteaza) a fost pe 12 septembrie. Mai mult nu e de zis.
O sa mai sap in favorite dupa articolul ala, nu l-am gasit la prima vedere.
Nu pot face deosebirea pe care o faci tu intre crime comise cu si fara arme de foc. Mortu-i mort.
N-as putea sa-ti spun ceva precis la intrebarea cu prezentarea negrilor. Peisajul publicistic e extrem de divers (in ciuda cenzurii, nu-i asa), nu se poate vorbi de un ton unitar al mass-mediei. Fiecare poate gasi ce vrea. Ca-n statistici :)
florin romania Miercuri, Martie 19, 2003 4:51 AM
BUNA,SPER CA,TI-A PLACUT NU CE CREZI CA,NU E ADEVARAT EU TI-AM SCRI ASA SA MA CREZI DA CE ROST ARE SA TE MINT
florin romania Miercuri, Martie 19, 2003 4:51 AM
BUNA,SPER CA,TI-A PLACUT NU CE CREZI CA,NU E ADEVARAT EU TI-AM SCRI ASA SA MA CREZI DA CE ROST ARE SA TE MINT
Ali Baba USA Miercuri, Martie 19, 2003 4:04 AM
Vlad Tepes asculta'ma pe mine : generalii irakieni nu vor avea timp sa apere nimic ptr. ca atacul nostru aerian va fi devastator ptr. armata Iraqului si singura ( dar si cea mai recomandata solutie ptr. generalii irakieni ) va fi aceea de a intoarce armele impotriva lui Saddam .
Kuki Miercuri, Martie 19, 2003 4:00 AM
Pe bune, Jenelutzu, ma intreb cum de-ai tras o asemenea concluzie pripita. Sa fie asta din cauza ca unii dintre dumneavoastra va identificati cu guvernantii Americii?
Kuki Miercuri, Martie 19, 2003 3:56 AM
Aburelule... Cum sa urasc America, mai baiete? Mi-e sila de actiunile guvernantilor actuali ai Americii, nu de poporul american. Of, of, ce-ti veni? Majoritatea poporului american este impotriva razboiului, Jenel.
BINEVOITORUL. GHICITI>>>>!! Miercuri, Martie 19, 2003 3:45 AM
Domnita KUKI-cineva spunea ca ii luna plina.Ce parere avetzi Dumneavoastra? Daca tot acela spunea ca apele se umfla-evorba lui-nu credeti ca si pe Dumneavoastra va umfla instigarea la rasism,si la dispute ,care Va depasesc competenta ? Lumea Dumneavoastra-tot unul de pe aici-spunea ca ii intre lacuri si serpi...Este astfel? Ce boala va agita simturile atat de in flacari de ura dusa impotriva Americii?? Uriti America de va devine serparia de nesuportat??Se poate gasi usorrr un loc cald si fara serpi de balta,si altundeva ,pentru Dumneavoastra.Vine,vine...E luna plina-spunea unul...
Q Miercuri, Martie 19, 2003 3:34 AM
Raspuns gresit Vlad Tepes, generalii irakieni il apara pe Sadam. Vin americanii si ne fura tara! Ha, ha, ha! O iau un spate si fug cu ea si raman Sadam si generalii lui fara privilegii!!!
Vlad Tepes Miercuri, Martie 19, 2003 2:52 AM
Fulger cu creierii fulgerati si mintea bolnava : generalii irakieni isi apara tara !
test Miercuri, Martie 19, 2003 2:45 AM
test
Kuki Miercuri, Martie 19, 2003 1:59 AM
Ionick, intr-un loc public precum cel oferit de internet, suntem tentati (unii mai mult, altii mai putin, depinde de educatie si de fire) sa nu tinem intotdeauna cont de conveniente. Parafrazindu-l pe Norman Mailer, as zice: "People use Internet communication to restore their egos." Comunicarea este insa incompleta, dictata de felul cum umblam imbracati/dezbracati prin casa, pesemne ;O).
M-a amuzat interpretarea lui Moore; mai degraba o gasesc fara importanta, dar valoarea ei poate depinde de contextul in care a fost facuta. De o iau in serios, atunci este posibil ca electoratul din statele americane mentionate de Moore sa nu fi votat cu Bush.
Interesante ultimele linkuri, cu precadere cel de la Infonation, care este vast si amanuntit. Observ ca sunt tot felul de statistici privitoare la criminalitatea de pe mapamond, dar ma refer exclusiv la "gun violence" si din cele citite pe Internet ori din emisiunile americane si canadiene pe care le urmaresc, am aflat ca America detine recordul.
O carte intitulata "Stupid black men" ar fi stirnit indignare in rindul celor sensibili la notiunea de discriminare rasiala. Dar si asta-i un subiect de controversa; tot in State, mass-media alege cel mai adesea sa prezinte la stiri infractori negri, lasind impresia lumii ca negrii dau de furca autoritatilor americane intr-un procent mai mare decit albii. Asta sa fie adevarul?
Sigur, astept cu placere sa trimiti linkul pentru Canadian Health Care, de vei avea timp sa-l cauti. Am si eu cel putin un site, dar ma intereseaza ceea ce gasesti tu, ca sa comparam informatiile.
Noroc!
Betzishoru lu' Gogu dela vadu Eufratului. Dintre dunele de gogonele din deshertu babiloniei. Marti, Martie 18, 2003 11:22 PM
Shuiera V^ntu si scutura crengutzele deabea despovarate de neaua.Pe ulitza-i pustiu ca v^nt'numa in aste spatzii poate a se vaita..Se vaiera si scoate ragete de infiorare...C^nd eram cu 60 aproape in urma in Baragan,tat asha-l auzeam si ne piteam in bordeiele umede si pline de mucegai,de frica sceuanatului de lup al v^ntului.Cum oare chiara azi,nime nu se mai duce din "castelu'" meu dupa shoping..?? Pe coridoare-i pace,doar caldura centrala se mai ia la intrecere cu shuieratu de afara al v^ntului.Dara ii destul de primavaratica tzara mea,si nu-i iarna asha cum se zicea-c^nd ursu nu-shi vazu umbra.Oamenii tac si ^s asha de ing^nduratzi shi nime nu vrea sa ishi mai intoneze z^mbetul si r^derea-le....ca p^na acu,mai cu doua zile in urma.. Cum or fi oare inimile celora pe care demult,tare demult si pe care nu i-oi mai vedea in vecii-vecilor-ochi-mi vii nu-i vor mai zarii..!! Unii dintre ei s-or dus,shi nici n-am putut sa ii duc pe ultimu' lor drum....In sufletu-mi-ei ^s ^nca vii-shi-ii zaresc in halucinogenile-mi febre socratic -citire,cum se preumblau pe ulitzele altei lumi ,de-acum si p^na in veshnicie,n-o mai fi ,sa fie c^ndva shi a mea...si umbra lor se gaseshte pitulata mereu pe l^nga mine...Intind scheletica-mi br^nca shi--ii ating.....cum poti cladi realitatzi care ^s numa vise..??!!! Ashai si trairea..Noi o cladim,precum si pe zei ii facuram din lutu' nost' si le suflaram tate rautatzile ce dospesc si dospira explod^nd in ashtea zei...in narile lor flam^nde de nimica...dar sa ascultam la shuieratu v^ntului..Gogule ma cauta-shi crrl..dara mai scotoceshte si o sa dai de IDEi,ca vad ca itzi lipsesc si cu sete nespusa le vrei-PE IDEI..!!!!
Fulger Marti, Martie 18, 2003 10:47 PM
Scurtarea conflictului si pacea mai au o sansa care poate sa vina de la generalii irakieni daca se predau dupa primele semne de atac. Ar fi o miscare de inteligenta si curaj. Sa dea Domnul!
The Electronic Intifada Marti, Martie 18, 2003 9:54 PM
Photo story : Israeli bulldozer driver murders American peace activist - http://electronicintifada.net/v2/article1248shtml
A FI-sau A NU FI...asta-i intrebarea.. Din pulberea hamletiana. Marti, Martie 18, 2003 9:09 PM
Oare??Ce-o insemna asta intrebare ?-=Cum o nimeri-ala -"Sheachespeare"?(asa-i ziceam c^nd de el auzisem de prima oara).Scotocind scrierile filozofului Fr.Bacon,ccred,shi altzi se mai amagesc ashijderea,ca asta o fi Shaces..????- Hamletul care la margine de vreme ,se tat minuna cu ce-nseamna =a fi si se zmicura cu fiori de ghetzarie,c^nd ar putea fi-a nu fi..!!!(de opera vorbesc).Ce usoaraa fu "poiezia" de asta noapte-de ieri seara..!! Ce calm si totushi trist,vine inexorabilu...!!!"Poiezia" pica-ntr-o seara cu 'ashteptari de luna plina".Shi se umflara apele sshi t^tz^nele dela ushi sc^rtzaiau pareca mai "umflat",precum mai ieri....Shi Universu,tacu,si pe ulitza nici un "car" nu mai trecu,de pareca-asha trebui ...si asha fu..!!..Ticaitul vremii ritmic se goleshte iin zguduire si in neshtiintza a ce poate ca sa viie..Ne vrem senini si totushi norii-s negrii si ne preseaza...dar noi nu le simtzim ingreunarea,ca-i aieru ce ne-amageshte tat mereue,mereu-sperarea-shi disperarea.A FI- azi; m^ine-oare- A NU FI??? Cum poate fi raspuns la asta-neagra innoptare..?=======Fumu-infinitelor inshelari,Va doreshte Tat Binele din -A FI..!!!!
Socrate Marti, Martie 18, 2003 8:50 PM
... de habaucul de tine nu ti-e scarba? It should....
Ariel din neant Marti, Martie 18, 2003 8:38 PM
Ineptis!
Melitia Marti, Martie 18, 2003 8:08 PM
Ciocu mic, Ariel.
Tu esti Ariel ala de umbla prin posta lui Dan? :-)
Ariel din neant Marti, Martie 18, 2003 8:00 PM
Male sit tibi!
G^NDURI..... din Fatalism Marti, Martie 18, 2003 7:30 PM
Viatza-i o Iluzie-sinistra si alunecos de stupida..!!-O zi din traiu' nost' ii -nici-o secunda din traiu' Universului,care se tat suceshte si se tat innegreshte-d^nd la iveala alte fatalice HUZI-NEGRE....Cineva zicea:"shi totusi-este trist in lume",suferind fatalismul iubirilor iluzorii si chinuindu-se cu durerile realitatzii pipainde...shi o zi-se cu mai mult de-un veac in urma-ne.Ne zbatem,ne ciondranim si ne cautam,si nu ne mai gasim,fiindca ni-s o boare din inshelatoru'=fatalism.De fapt ,ce vrem?? Acu'-=cum roata iluziei se-v^rteshte?!!!=io ashi avea nevoie de cineva ca sa ma ajute c^nd ma opintesc ca sa sui scara veshniciei,singur ,c^nd cu fatalicele furii,c^nd cu fatalistele dezgustatoare pareri de rau,exact -cum cu ceva ani inurma ii amageam cu fatalice iluzii pe altzii asjideri mie cel de-acu....Nu-s pl^ngeri,fiindca tat in pustiu ar fi..dara ma g^ndi la Danny Preda,si prin asemanri de nume cu un fost fatalist -de celula,deci,la suferintza astuia din urma,ca cela ce fusese se si duse ..Shtiu ce-nseamna ca shira spinarii sa fie fatalistic afectata,ca in 20 August 1966-din exces fatalistic de zel,la Maria-in piata dela Cimishioara,ma sui pe tramvai ca-i pica astuia pantografu de curent si aveam o dragutza pe Mo(a)ntzi-vatmana-ca s-o ajut sa repuna pe firu de sus pantografu si tat fatalismu ma tr^nti de pe tramvai ,drept pe pietrele patrate dintre liniile de tram..Savarea ma lua si ma dus-se la ortopedie,si-mi gasira tasarea vertebrelor D12-11,si sacrale-urmatoarele in sir indian de pe sira mea de f^n a spinarii...Am scapat ca de at^tea ori dupa,dela fatalicul real fatalism,poatee datorita ursitelor,sau ca sha trebuia ca sa fie,Domnu shtie..????!! Suferintza-i dupa unii omeneasca-si dupa altzii o pedeapsa cereasca..dara tat -omului fatalistic acordata de catre Domnu-cu larghetze..!! Ce-i VIATZA..?? Ariel ca facatoru lumii,POTE-O SHTI-O..?? traim,ca sa ne casapim si ca sa ne ashteptam,dupa doctori citire DUCEREA?? C^t ^i de greu,ca sa ashteptzi zi dupa noapate si noapte dupa zi,terminarea si neantul,negura visarilor si griul tulbure al nesperarilor..!!-O poate cineva pricepe ?? Fiecare noapte vine cu frica ca n-o mai fi shi o alta zi shi fiecare zi vine cu groaza intunecimii in care numai ga^ndu se mai perinda si sinistrele frici si groaza a ceeace poate ca sa fie...!!.Ce fatalistica-i starea,c^nd tata ce shtii,seamana cu a nu shti nimica..Sperantze in cartzi sfinte,vise-de unde?-tate apar ca nishte fatalistice dezamagiri..tata lumea te ocoloeshte ca nu vrea nimenea sa fie atins de negativivismu-tzi g^ndurilor..Si Doamne,ce greu-i ca sa duci pe umerii-tzi oase dalbe,sacu cu nimcnicia..!!Shi c^t??P^na c^nd?? O fi azi,o fi m^ine,ca de poim^ine-frica te apuca..!!!daca mai este pe undeva un zeu cu suflet si care nu vrea sacrificii,fatalistic,l-ashi vrea ca Ariel al nimicniciei care inexorabil-va sa vie-Amin...reverendul nimicniciei si al crasei inshelari--- TONTU de pe ULITZIILE jalei---...
Ingeru'cu flori=shi falci de lup. din neantul Arielic. Marti, Martie 18, 2003 6:21 PM
ARIEL-e,drept grai-shi,dara o cam vulgaris-cu lati-tudinea antica...o fi dela aia daci,care inca nu cunoshteau blanurile de din afara,doara pe alea de dedesubt...??? oricum,e bine zis...Acolo in neantu in care eshti,^s si eruditzi--se poa-oare ca sa nu fie.?????........Shtiu Ariele cine eshti-pe ala din neant,si io nu mi-s departe de acesta..-neantul..Ne-om int^lni oare in imparatzia Arielica,sau in cealalta-a fratelui tau de neant..???? PE DINCOLO...!! PA...!!!
cotto bucuresti Marti, Martie 18, 2003 6:21 PM
trimite-mi si mie niste parole pt jocul mafia
Zizzy Balluba Marti, Martie 18, 2003 4:21 PM
Ie-te ma la el, vrea cenzura. Nu-i ajunge scumputii noastre rosii cat l-a cenzurat mamitica natura la scafarlie, mai vrea si de la Miti un supliment de suturi in suspensii!
Sisif Australia Marti, Martie 18, 2003 3:43 PM
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A35568-2003Mar16.html Danny Bine (ca ti-)ai revenit, coane! Ionick Ya, man... It was "The Night They Drove Old Dixie Down...!"... However, for ignorants "It Makes No Difference"...;though I feel "Helpless" sometimes... I'm a genuine "Manish Boy"... Ooh, child... ermmmm!...! One day, "I Shall Be Released".. and, yet, I will stay "Forever Young"...
Ali Baba USA Marti, Martie 18, 2003 3:37 PM
Buna ziua stimati prieteni si bine v'am gasit ! Imi pare bine ca astazi am prilejul sa va salut !...
Scufitza Rosie Marti, Martie 18, 2003 3:27 PM
Sa traiesti tov. gradul Dummy ... ma bucur sa te vaz sanatos & voinic ... ti-au pus aia su-n creier daca tot au umblat cu bisturiu pe sub capota?

Tovarasa Mitica va anunt ca "blocaju civic" nu va functioneaza cum e prevazut in programu partidului ... unde va este VIGILENTA tovarasa ... nu cumva v-ati luat pieH-Diul la Lyon sectia seral-nocturn pi franci frantuzesti?
Danny Bucuresti Marti, Martie 18, 2003 10:10 AM
Coane Ionik, asa cum ai banuit este deja OK, chiar daca operatia a fost facuta vineri 14 Martie, iar azi este marti 18 Martie. Au trebuit sa umble si pe la "segmenti" si pe la "pistoane", "garnitura de chiulasa" si alte alea, dar dupa ce au adus citeva piese de metal si ceramica din "junk yard", m-au pus din nou in stare de functionare. M-am dat jos din pat chiar dupa citeva ore de la iesirea din sala de operatie, mai mult spre a-mi satisface curiozitatea si am inceput sa bintui prin spital ca stafia lui Mircea la Cozia, a doua zi de dimineata, stiind ca multa plimbare si multe lichide vor accelera procesul de recuperare. Din pacate m-am procopsit cu o gripa care circula si ea prin spital, ceea ce imi produce niste dureri paralizante atunci cind tusesc sau stranut, de parca ma paleste careva cu o maciuca de oina pe circa. Pe zi ce trece, se atenueaza insa durerea, asa ca in curind n-o sa mai fie chiar asa de "acra". "M-am bucurat" si de citeva incidente in scurta-mi sedere in spital pe care le voi povesti in niste mesaje viitoare, ele fiind niste anomalii ale sistemului sanitar (medical), ce nu pot fi intilnite in nici o tara europeana occidentala, sau de peste ocean. La nivel general insa, medicina romaneasca este extrem de buna, multe cadre medicale fiind la rindul lor supercalificate, iar unele spitale avind chiar si echipament ultramodern. Fara indoiala, n-am sa inchei acest mesaj inainte de a-ti multumi pentru urarile facute, atit tie cit si tuturor celorlalti. Va urez la rindul meu sanatate si prosperitate, cea din urma fiind un pic amenintata de spectrul razboiului iminent. S-aveti bafta!
Ionick Marti, Martie 18, 2003 6:31 AM
Doua fragmente din The Last Waltz (in curind, tot interviul la geocities/lapozar)
Levon Helm, Robbie Robertson
LH: A dream come true. Fascinating, scary. Kind of hard to take it the first time. You have to go there about two or three times before you can fall in love with it. (Laughs). But that happens eventually.
RR: We stayed at the Times Square Hotel on 42nd Street. The title of the hotel and everything... it sounded like it was convenietly located in Midtown Manhattan. (Laughs). What did we know ? We came out of the hotel after checking in and you think: "It's great to be back in New York". Movie theatres forever. All these friendly women walking up and down the streets. It was... It was great !
LH: New York. It was an adult portion. That was an adult dose. (Laughs). So, it took a couple of trips, you know, to get into it. You just go in the first time, and get your ass kicked, and take off. As soon as it heals up, you come back and you try it again. (Laughs). Eventually, you fall right in love with it.
RR: Roulette Record was located... in the middle of this mythical place: Tin Pan Alley. Song writing capital of the world. We met some of the greatest songwriters ever. Rock-and-roll songwriters: Doc Pomus, Mort Schuman, Lieber and Stoller. They were all there then. Carole King, Neil Diamond. At the time, it wasn't very fair that a songwriter was the low man on the totem pole. But then... these people... And here come the '60s... with change and revolution and war and assassinations... and a whole other frame of mind coming along. And these songwriters... were expressing the feelings of the people in the street. In a way, it was kind of the beginning of the end of Tin Pan Alley.
*********************
Robbie Robertson, Garth Hudson
RR: Garth... was one of the most amazing musicians that we knew at the time. He could play better than anybody we ever heard. And Garth joined The Band... if we would... make him the music teacher. We didn't know why or what that was all about. But we said, "Sure. We're interested anyway." And we had to pay him $10 a week each... for these music lessons. Then I was sure it was a riff. (Laughs). But then I found out what it really was... was that where he eas coming from and his musical education... to tell his parents at this point that he was joining a rock-and-roll band... would've been like just pouring it down the drain. So he justified it to his people and his background... by being a music teacher.
GH: There is a view that jazz is evil... because it comes from evil people. But actually... the greatest priests.. on 52nd Street... and on the streets of New York City were the musicians. They were doing the greatest healing work. And they knew how to punch through... music which would cure... and make people feel good.
Ionick Marti, Martie 18, 2003 6:23 AM
Bro, chiar daca-ti lasa gura apa, va trebui sa mai astepti. O sa am timp de tine cam prin a doua saptamina a lui aprilie.
Ionick Marti, Martie 18, 2003 6:19 AM
La http://www.wadinet.de/news/iraq/nw1260_withpain.htm poate fi gasit un articol de propaganda nerecomandat colegilor nostri din Clubul Beat-The-Beast. Este scris de un evreu care se da drept refugiat irakian (in Washington, pai sigur). Colegii amintiti sint rugati sa nu se osteneasca citind aceste minciuni nerusinate ale fiarei setoase de singe:
"As an Iraqi refugee who has experienced firsthand the horrors of Saddam Hussein's despotic reign in Iraq, it's difficult for me to watch hundreds of thousands of people marching in the streets of America and Europe voicing their disapproval of the war plans to liberate my besieged homeland.
As I watch these images roll across my TV screen, I wonder how these protests appear to various audiences in Iraq. I wonder how much pain these rallies cause those Iraqis whose tongues were mercilessly cut off by Hussein because they chose to exercise that same right of free speech in Baghdad.
I wondered how these defiant protest chants sound to the hundreds of victims of Hussein's barbaric ear-cutting policies, for they too were opposed to the concept of war, especially those involving Hussein. I have treated many Iraqi soldiers and brave anti-war activists suffering from severe ear infections with life-threatening consequences, after being subjected to this perverse form of mutilation at the Al-Amarah military hospital. I was a medical intern at the hospital, located in the southern part of Iraq from 1994 until 1996, and was a sad witness to this atrocity. I find it unfortunate and ironic that a Western anti-war activist would march in support of Hussein and his war-inflicting regime while their brave anti-war Iraqi counterparts languish tortured and mutilated in the dark jails of Saddam Hussein."
Ionick Marti, Martie 18, 2003 6:06 AM
Kuki, multumesc pentru transmiterea de urari lui Danny.
Sint perfect de acord cu tine ca parerile sunt impartite si nu neaparat sprijinite de adevar; presupun ca asta e valabil si pentru Moore. Sint iar de acord ca "real facts" sint incontestabile - dar nu si concluziile trase din ele. Exemplu de fapt incontestabil: niste avioane care se indreptau spre California au intrat in niste cladiri din NY si Washington. Exemplu de comentariu marca Moore: "If someone did this to get back at Bush, then they did so by killing thousands of people who DID NOT VOTE for him! Boston, New York, DC, and the planes' destination of California -- these were places that voted AGAINST Bush!" No comments :)
"Riscant" - poate nu era cel mai bun cuvint; cred ca e ok sa recomanzi filme unor prieteni cu gusturi comune, dar intr-un loc public, unde vin si spalati, si nespalati, te poti astepta si ca recomandarea sa nu fie bine primita. Eu le-as recomanda (numai celor spalati) sa se gindeasca daca e cazul sa dea un ban unuia care, povesteste propriul fan, cind a avut de-a face cu cineva care-i copia procedeul (de a se tine cu megafonul dupa cineva cu alte pareri), a chemat politia.
Dragostea Americii pentru arme e iar incontestabila (si regretabila, in ce ma priveste), dar legarea ei de rata criminalitatii (de 9 ori mai mare ca in Franta sau Germania) merita studiata mai atent. Elvetienii au cel putin la fel de multe arme, si criminalitate aproape zero. Taiwan are regim mult mai strict al armelor, dar criminalitate mai ridcata ca SUA. Japonezii nu omoara, dar compenseaza cu sinuciderea (in plus, ceea ce FBI clasifica murder-suicide, la japonezi e doar suicide, chiar daca toata familia e macelarita de tatal care se impusca dupa aia). La http://www.un.org/Pubs/CyberSchoolBus/infonation/e_infonation.htm (statistici ONU) poti gasi ca Rusia are rata de omucideri tripla fata de SUA (si control mult mai strict al armelor), iar Brazilia si Mexic dubla. (Probabil avem definitii diferite pentru "tari civilizate", oricum, la http://www.corporations.org/system/top100.html poti vedea ca Brazilia si Mexic sint pe pozitiile 8 si 11 ca putere economica, iar Rusia (membra G8) pe locul 16). Din statistici se pot trage orice concluzii, ca doar the beauty is in the eye of the beholder :) Aici, de exemplu (http://www.fbi.gov/ucr/cius_01/xl/01tbl01.xls) poti vedea rata crimelor din '82 incoace: vreo 21 000 in '82, la 232 milioane, si aproape 16 000 in 2001, la 285 milioane (pentru comparatie, anul trecut au murit din erori medicale intre 40 si 90 de mii). Sporul de populatie se datoreaza si faptului ca, tot statisticile arata, s-a atins un record al procentului de populatie cu alta tara de origine. In ciuda exploatarii nemiloase, violentei, riurilor de singe din marile orase (sa nu crezi ca Seattle e de 6 ori mai sigur ca Bucurestiul), asistentei medicale deplorabile, conditiilor de locuit incomparabil mai proaste ca in Romania, milioane de spalati-pe-creier din toate tarile continua sa vina incoace. (Apropo de Medicare, nu-l am acum la indemina, daca o sa-l gasesc, ti-l arat, un material cu concluzia ca asistenta medicala in SUA e perfecta pentru cine are bani, iar in Canada e perfecta pentru cine n-are nevoie de ea).
In principiu, totul e bine cind se termina cu bine, eroul clasei muncitoare (a lucrat intr-o fabrica fix o zi), in ciuda cenzurii nemiloase, e ovationat la Cannes, propus la Oscar, luat in seama si cumparat ca piinea calda (imi imaginez ce indignare ar fi trezit un titlu ca "Stupid black men"). Cele bune.
Ariel din neant Marti, Martie 18, 2003 4:51 AM
Si tacuises,philosophus mansisses!
again-and again-the same. din baltzile cu flori ce au falci de lupi. Marti, Martie 18, 2003 3:46 AM
Kuki==!!!!!!-Daca eu mi-s floarea aia cu falci de lup de care se sperie un ^ntreg orasel,sau catun?(pareca erai intre nishte baltzi cu t6ntzari,sherpi shi alte -"oratanii" din astea locata(ta?))=TU acum,o faci CHIAR-de OAIE!!!Daca unu'pe care ^l luasem din naiva proasta t^mpenie,drept ca CINEVA,se dovedi mojic,inshel^ndu-ma ca daca io mi-s t^mpit,doaraa asta-NUMAI ASTA CA-I CALD-!! N-O FI....Tu-l apostrofas-shi,etc., si deci -i-o plati-shi...in al meu loc-multzam fain pentru asta!!! pentru ca io te atinsei pe tine,mi-o DADU GOGU cu GOGONEAUA-pacat de glagovia-i ca-i cam dusa cu Eufratu..!!ca acum s-o iei rau de tat pe mirishte si sa te tzini de sac ca ALA-shti tu cine !!???..Kuki,kuki--!!!te primi la nevoie ,c^nd te ardeau opincile asta America,chiar si cu p^rleazu ei in care te scalzi vara si te bat v^nturile iarna-chit ca se chiama America-canadiita-(nu-i dela Canan citire)CA ACUM SA FI ,PRECUM GENERALU-zise ??O FI ASHA??NU vrei sa te scapi de URA asta ANTI----AMERICANA???Chiar at^t de mult urashti tu America>>???DECE NU TE DUCI LA STRAMOSHII TAI si sa lashi locu'liber altor peshti de balta,in Iazu in care te mociorleshti??? Cun Doamne mai shi potzi rasufla aieru asta care-i a intregului continent??Ma,v-o cretinzat pe tatzi unu ca altu,cretinu vostru deviatzionisto frantzuzit,dara NUMA trecut pe l^nga galia galina MINOR...!??KUKI..Iertaciune,dara eshti o oaie din turma din care si io ca Berbec-in zodie ma bagasem...!!Dar te-ai intrecut in deshteptaciune si furioasa acu,vrei ca sa aratzi lumii intregi C^T DE ERUDITA_I FETITZA MOSHULUI!!!???PACAT...!!!! Ai ramas cam la poarta eruditziei si mai trebuie deschis zavoru si ,dupaaaaa ,de abea vei fi si tu in ograda..!! Cu aceeashi dragoste,dar cu o mare dezamagire si ciuda pe mine insumi,ca-C^T de prost ma dovedii..!!TAT ALA-G^GA...
Gogu de la Cuveit Siti de la prasila Marti, Martie 18, 2003 1:48 AM
Bai Jenica.....ce mai faci flacau???..vaz ca iara incurcasi bulinili si o luasi pa oloi. bai flacau,Gogu are ceva pentru tine acilea la Cuveit Siti. Ca tot e gata astia sa dea cu bombardeaua io zic sa te bag si pa tine in efortu de razbel ca participamt volintir de Indiana. Te punem pa post da ba-bau la frontera cu Airacu si cand or da navala aia tu le zici dor ..baaauuuuuuuuu! ..pa al doilea nu il mai apuci dar si unu e bun. P-orma te propunem post restant pentru o dicoratie si 3 zile la Disneiland la Kandahar. Batem palma sau te bat in freza pana zici da? De la Gogu uiz lav.
Kuki Marti, Martie 18, 2003 12:25 AM
Aburelu-bobocelu, ce imi reprosezi tu de citeva mesaje incoace? Stii, imi amintesti de florile de primavara pe care le-am vazut ieri de vinzare la magazinul de la colt: cum a dat caldura s-au desfacut brusc si au corelele precum niste falci de lupi, mai-mai sa-i inghita pe cumparatori!
Ia citeste aici sa vezi dumneata cum soldatii americani ce au participat la razboiul din golf in 1991, au sapat dupa antichitati prin ruine, iar pe altele le-au sustras de prin muzeele irakiene apoi le-au vindut la E-Bay in State, asa ca patrimoniul cultural al Irakului iese la iveala acum pe la anticarii americani.
"99% din americani nu stiu ca tara pe care o vor bombarda este Mesopotamia".
---------------- Babylonian Booty
By Melinda Liu and Anne Underwood, Newsweek
It had been conquered and re-conquered a dozen or more times, by (among others) the Akkadians, Assyrians, Babylonians, Persians, Macedonians, Parthians, Arabs, Ottomans and British, and in February 1991, yet another foreign power raised its flag over the ancient city of Ur, near the mouth of the Euphrates: the Americans.
DARING THE ALLIES to bomb the birthplace of the patriarch Abraham, Iraqis had parked their jets near Ur's 4,000-year-old ziggurat, but the planes were shot up all the same. American soldiers toured the ancient tower, then got out their entrenching tools and began digging for souvenirs. A forlorn Iraqi gatekeeper ran among them, wailing protests in Arabic, until U.S. officers put a stop to the looting. Last week, when NEWSWEEK visited the site, it was virtually deserted, except for a lone guide, the son of the old gatekeeper, keeping a wary eye on the American and British warplanes streaking overhead. "Ninety-nine percent of Americans don't know the country they'll be bombing is Mesopotamia," says Dr. Huda Ammash, a high-ranking Baath Party official. "Our country has served humanity for so long, now it's up to the international community to help protect Iraq."
To the oilfields, the ecology of the Gulf and the lives of countless civilians and soldiers, add another potential casualty of the impending war: the cultural patrimony of Western civilization. In January scholars gave Defense Department officials the names of archeological sites they hoped to spare. "[The military] had a list of 150," says McGuire Gibson, professor of Mesopotamian archeology at the University of Chicago's Oriental Institute. "We gave them over 4,000 more--but that only covers the 10 to 15 percent of the country we've studied." Gibson is cautiously encouraged by the record of the earlier war, in which allied bombing spared most important monuments, even those adjoining military targets that were destroyed. But he's also aware that in the featureless plains of southern Iraq, the only high ground consists of the ruins of ancient cities. If the Iraqis make a stand, these mounds, which can be as much as four miles around and 80 feet high, are the natural places to do it.
EBAY'S THREAT TO IRAQ The larger danger, scholars believe, is from looting. This has been a feature of war in this part of the world since long before the seventh century B.C., when a frieze in one of the palaces at Nineveh depicted an event described thusly in Michael Roaf's "Cultural Atlas of Mesopotamia": "An Assyrian soldier brings in a severed head to be counted with the rest of the booty after a battle in Babylonia." In 1991, with Baghdad's iron control over the country shattered, "nine of 13 regional museums were completely looted," says Richard Zettler, associate curator at the University of Pennsylvania Museum of Archaeology and Anthropology. Iraqi civilians began tearing into unexcavated sites with front-end loaders, carrying away anything of value. The plunder has been turning up ever since in dealers' catalogs and at auctions around the world. Last week on eBay, sellers were offering 4,000-year-old cuneiform-tablet fragments ("Be sure to bid on this fantastic piece of history!") and a Sumerian silver necklace from 2500 B.C. "There are Iraqi antiquities everywhere you look," says John Malcolm Russell, an authority on the region at Massachusetts College of Art. "And they didn't all come from someone's basement. There are very few legitimate objects on the antiquities market."
This time the Iraqis seem better prepared for postwar chaos. The Iraq Museum in Baghdad was heavily sandbagged last week and closed to the public while workers frantically packed its immense treasure into metal trunks. Rare documents and books, including gold-leaf copies of the Qur'an printed on silk paper, were being packed away at Baghdad's Abdul Qader Al-Kailini mosque. "Four thousand museum pieces were stolen in 1991," says Jaber al-Tikriti, the Iraq Museum's director of antiquities. "This time we have a plan."
But, except out of professional solidarity, Western scholars care less about museum thefts than about the plundering of unexcavated sites. Objects in museums have already been photographed and studied, and if they were properly excavated, their archeological context is known. "Archeologists don't want the objects themselves," explains Russell, "but the stories they represent. When you yank a clay tablet or a cylinder seal out of the ground, you lose everything but the pretty object itself."
It's a minor irony that Saddam's brutal police state has been exceptionally conscientious about protecting Iraq's cultural heritage, partly for his own megalomaniacal reasons. A reconstruction of a Babylonian palace in the 1980s was accomplished with bricks inscribed with a tribute to Saddam Hussein, "protector of civilization, [who] rebuilt this palace which belonged to Nebuchadnezzar II." In that, of course, Saddam is no different than a hundred others who have ruled this ancient land and left their marks on it. Now, perhaps, more than ever, the world ought to be studying their fates.
© 2003 Newsweek, Inc.

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]