.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

MEDIAVAX Duminica, Decembrie 10, 2000 7:20 PM
Comentarii: Prezenta la vot, pe tzara, la 17.00, in jur de 38%. Campioana la prezenta e Moldova. Transilvania si Banatul in urma.
Nely Duminica, Decembrie 10, 2000 7:18 PM
Comentarii: Nicule, du-te ma si voteza. Nicule n-auzi ma? Du-te ma si voteza! Ce-ai ma ai capiat? Du-te ma si voteaza! Ce-ai ma Nicule nu auzi? Nicule! Nicule! du-te ma si voteaza! Nicule fi-ti-ar capul al dracului, du-te ma si voteaza! Ce-ai ma bocciule de razi cu rasul facut de altul? Du-te ma si voteza!
Dorinella Tirespol Duminica, Decembrie 10, 2000 5:03 PM
Comentarii: Vai, am uitat sa va spun. Eu inca n-am votat. Mai cantaresc, mai cuget. E greu de tot sa rezolv binomul asta la cele 2 capete.
Dorinella Tiraspol Duminica, Decembrie 10, 2000 4:56 PM
Comentarii: Insotind Urnamobilul intr-un turneu pe la centrele de votatre am constatat ca pana la ora 11.00 9,86% din cetatenii cu drept de vot isi exprimasera optiunea. Procentul este foarte mic si mai scade inca.
La iesirea din sectia de votare cetateanul Paul Isaia din Timisoara la agrest pe presedintele Emil Constantinescu aruncand in fata acestuia o sticla de cernela.
Singura institutie din Romania care nu e afectata de turul 2 e televiziunea nationala care transmite indiferenta emisiunea cultural-informativa BINGO National.
MEDIAVAX Duminica, Decembrie 10, 2000 2:11 PM
Comentarii: Prezenta la vot, la ora 11 era cam de 10.8 % (media pe tzara). Cam cu un procent mai mica decat in turul 1.
J , Decembrie 10, 2000 2:48 AM
Comentarii: Dom' Mitica,
Daca folositi "Netscape" mesajul apare mascat de tablou, adaugand, ce-i drept, un aer de mister.
Logoreicul de nimicuri. Din HAOS. , Decembrie 10, 2000 12:17 AM
Comentarii: Cineva-l intreaba pe Rege :Dece NU vine ?...O lume intreaga se intreaba ,fara ca sa inteleaga de ce N-O FI VENIT???? Precum un hotz s-a ivit dupa moartea tinerilor ,dupa '89,dar atat de neinspirat,de copilareshte si de absurd,incat a derutat o lume-ntreaga si pe Sine S-a umilit si self defaimat.Am fost un regalist =de nevoie si mai sunt inca=dar simt un fel de rushine,de rusinea SA,cu incercarile de a se moshmandi si de a se descalifica ,acceptand un Shavarshin in ruina si o indiferenta majoritara. Istoric este singurul antihitlerist real in viata si cel care a subminat =oarecum=vorba vine=si asa cazuta Germanie-si mazilindu-l pe Antonescu.Rushii au trecut peste noi si cu rege si fara el.Ravagiile ar fi fost la fel,iar mortii pentru a ne recucerii ceeace ni s-a luat,tot ar fi fost;si cine poate masura numarul acestora,cu -sau fara interventzia regala ??Raspunde Ilici,ori Vadim acestor dileme,enigme??? Raspunde sincer Regele si vreodata se va afla realul,asa precum nici cel din '89 Nu se va sti veodata..????!!!Cei care voteaza iarasi,la ce se gandesc oare ??====Curiosl Jenica.....
Mitica Sambata, Decembrie 9, 2000 11:41 PM
Comentarii: Dom' J,
Ultimile 2 saptamani m-au convins ca Politia Gandirii exista. Poate nu tot ata de brutala si explicita ca pe vremea statului militian dar la fel de implacabila. E mult mai greu de luptat cu ea pentru ca acum actioneaza disimulat, implicit. Fac si eu ce pot.
Dorinella Tiraspol Sambata, Decembrie 9, 2000 10:11 PM
Comentarii: Maine se va vota in mod democrat, ca pe vremea lui Ceausescu, un singur candidat!
JOHN SAVA Din -Lebanon -Indiana-USA. Sambata, Decembrie 9, 2000 8:49 PM
Comentarii: Scriu tot din spital,fiindca webul meu este usor atashabil tev-urilor din saloanele spitalelor.Sunt confuz,o stiu asta,dar emotia alegerilor de maine ma alerteaza si ma zbuciuma;nici eu nu stiu dece..??Nu-i scrisul meu de acum -un fel de Iovica plangere,ci un fel de cautare -alinarii;alinare de un anumit fel confuz-oarecum l-as,as lua-o....Trec prin toate fazele spirituale,incepand cu emotia nebuniei albe si sfarsind cu debusolarea fiintelor care traiesc la marginea celor doua lumi,cea de aici si aceia de dincolo.Nu stiu ce-i bine pentru Romania si in mintea-mi ravasita caut pentru mine insumi o dezlegare,sau pareca o usurare,un inteles plin de neintelesuri.Uitandu-ma la America unde ma aflu si stiind ca nu voi mai ajunge in Timisoara NICICAND in aceasta existenta,ma doar subintelesurile pline de intelesuri (oare ?) pe care politica duplicitara universala,speculata de catre CATIVA,creiaza talmes-balmesul universal in care ne scaldam.Facandu-i la Vadim in stil spiritualist predictia viitorului,Nu pare ca sa iese maine la alegeri,dar apare o ciudatenie spiritista.Apare in imaginea fara imagine Regele...!!!! Dece ???? O fi si in lumea imaginatiei spiritualiste tot un talmes -balmes ??? O concluzie ne spiritualista: Vechiu regat l-a votat pe Ilici+Hunedoara ,iar Banatul siArdealul pe Vadim..(minus Hunedoara)==este ca totusi Vadim va fi invingatorul de ultim moment.Oricare va fi alesul,NU isi va termina ,int-un fel sa altul,mandatul !!! Incet,dar sigur se vor impaca in istoria viitorului Antonescianismul cu regalismul si stelar apare un mostenitor cu numele de Nicolaie Intaiul,in urmatorii 7 ani ..??!! O fi adevat ?? Gogule,iarta-mi nazbatiile !!! Jenica.....
J Sambata, Decembrie 9, 2000 3:02 PM
Comentarii: Do-m Mitica,
Care este enigma anuntului de la intrare. Au ajuns iar disocierile la moda, sau s-au trezit cenzorii? Eu nu am vazut extremist si nici atitudini estremiste pe aici. Oamenii care s-au mai exprimat pe aici par toti cu scaun la cap si nu mai trebuia sa le aminteasca cineva ca sunt responsabili pentru ce spun. Cu stima.
J Sambata, Decembrie 9, 2000 2:52 PM
Comentarii: Ne-a Romane,
Si ce dovedeste dialogul cu respectivul Mache? Mache era si el roman in vreme? La alianta intri te incrii pe o lista ca aia la coada la butelii si gata esti in "elita civica". Nu-ti verifica nici dosarul si nici iq-ul. Te iau si te inregimenteaza direct in escadronul de la geam. Despre GDS poate se poate spune ca e elitista, da in alianta poate sa intre orice pensionar care se plictiseste acasa. Asta cu alianta elitista este o gluma.
Ghiopardul Sambata, Decembrie 9, 2000 1:02 PM
Comentarii: Majestate, de ce nu veniti ?
Aiuritul-ca mai este si o Aiurita. De niciunde ,fiindca STAU in pat. Sambata, Decembrie 9, 2000 10:06 AM
Comentarii: Emotiile se aiureaza si alerteaza.Poate ca numai la noi astea fugatitzii si "imbuibatzii" din Strainezia..???.Daca si romanii o fac de oaie ca americanii,atunci sa vedeti Democratie (cu majuscule).Unde se baga cate un jidov ortodox-cu -sau fara barba si perciunat,imbracta in pardesiu,ori perelina neagra si cu Sionisme,pacea de sub maslini s-o duce la Alah...!!! Pietrele zboara si acum,dar au devenit pietroaie explozive.Vadim este un trepadus al unei partzi din vechiul sistem,care fura mortzii-copii-sufletele aestora-de pe treptzile Catedralei dela Timisoara;Ilici asijderea.Asta -Ilici fura de cateva ori pana acum,dar nu reusira toti cei de dupa Carpati+Hunedorenii ca sa fure si o dau iarasi si iarasi cu Ilici...Sunt oare ROMANII chiar ATAT de tolomaci ???===SE INTREABA din INFERNO un ajutor al lui Scaraoschi...!!! Salve cu pucioasa si cu piete inroshite in si din talpa Iadului..!!!
Gogu Sambata, Decembrie 9, 2000 6:34 AM
Comentarii: Bre nea Miti, ..cum e bre cu consiliile alea?..alea care ne reprezinta p'afara si prin lontru...Daca e "superior" noi inferiorii din bejenie, fara ishkola si doftorate, ce facem...unu mai mic si "inferior" au uitam de plai..??? de ala de care faci mata vorbire nu auzii nica...e la Bucuresti ori il mutara la soare in Maroc ? Telegraf au?..ca vreau sa le trimit una " f...-va neamu'n ....
Unul care se baga-n toate..... Din Cimitirul existential. Sambata, Decembrie 9, 2000 3:30 AM
Comentarii: Daca americanii se dau in barci si sunt falsi si creiere spalate,trebuie si romanii ca sa-i imite ?? Democratie a la ameicana vor ei ??? Ala bala -portocala---dar romanii nici pe asta din urma n-o au.....Nu ma zmicur dupa Rege,dar TOTUSI,ganditi-va la asta!!-Regele-i mai acceptabil,NU mai bun !!!,ca ceilalti.....(?) Ma intreb si eu si nu stiu,de aici din departari.In America-stitzi ce-i treaba cu gorismul,sau =gorilismul si cu jidovii (nu-i insulta,fiindca ungurii asa le zic) si cu pretinsa democratie,care apartine bogatanilor,nicidecum demosului.Scriu din spital unde ma aflu acum si in preajma mea-i forfota,ba vin si pleaca doctorii si aparatele ce mi s-au pus pe inima-fiindca asta-i treaba-ma deranjeaza la gandire.De aceia va cer iertaciune de greseli !!! Cu Regele care-i aproape de Roman Petre,si de afacerile acestuia din Spania,ma ales Margareta Printzesa maritata cu un giumbushluc de circ din ulitele secolelor negre....Deci cu regele ,s-ar putea ca sa ne bage in seama aialati din asa zisa Europa,din care si in care noi sutem inaintea tuturor astora asa zishii europeni==goti vizigoti,huni,slavi etc.....SI astea se ne puna la "rastel' ,sau la coshul de gunoi ?? Cine ?? Murdaria si mafia italo mediteraniana,francii care se domesticira pe langa noi,sau gotzii care se paciuira dupa secole de vantureala si lupte seculare,de hunii care-si frigeau carenea sub cur pe seaua calului ????ETC.....Trasnete si fulgere !!! IADUL plin de pucioasa la cuvant !!!
Calator in Nimicuri. Din IAD... Sambata, Decembrie 9, 2000 2:58 AM
Comentarii: Imi spuneti ,ca ce scriu-conteaza..CUI???Lumea ma stie si am facut "senzatzii",valuri si descompunere;asa spun unii;si o fost oare adevarat ??? Acum -ma alerteaza viata cu ale sale dilemme.Cea sociala -mai putin;in cea politica fusei implicat de cand ma stiu.America-i pe drojdie;democratia veniturilor-criminale si nemultumite acum careva secole in urma,goristii-sangerosii tauri care stiu sa-mpunga,se tin de straitza mai abitir ,decat ar face-o Pralea nostru dela Otzatzoaia,etc.....Romania se razbuna pe Sine insasi si INCA -cum !!!!! Si cate ar fi de spus......La RL.,s-au aciuiat numai repetentzii,adica cei care sub diverse pseudonime se repeta la infinit mascarindu-se pe toate fetzele;si ma trasei la o parte,ca si asa nu ma "alinta " nimeni.......Salve si mii de bombe..!!!! Aiuritul======
Sotea mesaj pentru Regele Mihai Vineri, Decembrie 8, 2000 10:04 PM
Comentarii: Domnule Mihai Ma adresez dumneavoastra ca la o Om nicidecum la titlul de noblete sau ... Poate citeodata avem tendinta sa uitam trecutul EU nu ! si am sa pomenesc singele nevinovat curs in strada in dec. 89 la care am fost martor si apoi toate incercarile de intimidare connduse in direct de TOV Iliescu pentru a se concretiza in tara partide democratice adevarate Eu nu uit mazilirea din 12 ian 90 plus mineriadele cu multumiri in direct de la balcon de catre TOV IL. plus dispretul fata de Golaniada plus toate refuzurile care au dus ca dumneata sa stai o buna perioada departe de tara SAU AI UITAT ???? Acum vii cu un mesaj tulburator despre patrie datoria politicienilor samd si ne inveti cum sa votam Am o simpla intrebare :ti-a fost vreodata FOAME?sau ai suferit vreodata de FRIG ? Dar de stresul zilei de miine ? dar de faptul ca nu ai bani de incalzire ? stii ce inseamna sa decuplezi KALORIFERUL IN PLINA IARNA ????? STII CITE PERSOANE SINT PE LISTA ???? E frumoasa democratia propusa de occident cit si intrarea in Europa , Si iara intreb pai noi unde sintem Maiestate ?? Asia sau Africa ? Este buna si intrarea in NATO de abia asteptam insa mai am o intrebare... acum ma scuzati ca am atitea intrebari insa la noi la scoala profesionala se invata meserie nu politica de taiat frunze la ciini si de pomanagii Europii de asta......oo sa revenim la subiect NATO este foarte bine zicem noi sa ne aparam de dusmanul cel fioros cu 10 capete si scuipa flacari pe nas etc DOMNULE MIHAI CINE PLATESTE FACTURA DE DOTAREA ARMATEI ROMANE CU ECHIPAMENT MODERN ca acum sa vorbim intre noi nu te duci in aplicatii NATO cu carabina din primul razboi mondial care INCA se gaseste in dotarea armatei romane ??????????????????? Nu votati extremismul insa votati zimbaretul care CE FACE? Reforma in constitutie in timp ce alti golesc ce se mai poate fura editari de albume omagiale pe bani obtinuti din bisnita cu petrol' ma faceti sa zimbesc MAIESTATE !!! Asa ca nene Mihai daca crezi ca poti face ceva pentru tara asta recomanda la baieti o echipa de SPECIALISTI in economie si in drepturi constitutionale cam asta cred eu ca sint urgentele Sa ne vedem sanatosi !!! Sotea
un romān in vreme Vineri, Decembrie 8, 2000 6:59 PM
Comentarii: Inainte de turul 2 vremurile si-au ascutit brusc taishul. Paranormalele trec in normale si viceversa. Totul e hātānat si degeaba vānezi sensul, dihania subtila e prea iute de picior. Ma intalnesc, de exemplu cu Mache, membru al Aliantei Civice si Enciclopedice Romāne.
- Salut Mache!
- Salut Tache!
- Ei...
- !!!
- Duminica la vot ?!
- In rānd cu lumea, Mache! Da' nu credeam sa ajung la asa dileme existentiale dintr-o banala stagiune electorala! Brusc, din locuitor umil al cetatii ma vad erou de tragedie, intre datorie si onoare!
- De vina sunt francmasonii! zice Mache.
- Ei! ma cutremur eu , neincrezator.
- Masoneria noastra e nationalista. E prea. Pai n-a fost Sadoveanu mare mahar mason? El, cu fratii Jderi!!! De acolo a pornit. Masoneria noastra tine la independenta. E de-a dreptul legionara, dom'le. Romānii sunt extremisti. Si nationalisti. Si n-au maniere. D'aia nu ne vrea Europa. De ce nu l-au acceptat pe cetateanul S trimis de la Centrul > 33 ? Uite ca la bulgari le-a dat Europa vize.
- Pai si-au facut tema! zic eu. Si ce-are a face masoneria cu performantele noastre slabe!
- Are, zice Mache ca bulgarii au nivelul de trai de 3 ori mai jos ca romānii si uite ca pe liste sunt inaintea noastra. Da' romānii sunt nationalisti cu tot cu masoneria lor.
- Nu cred, mai Mache! Cand ne-om face si noi temele si ne-om pune pe picioare o sa ne capatam locul in Europa.
- Esti, naiv. Tu nu stii ca cei de gradul 33 trebuie sa asculte de altiii si mai mari. Ce tin asa coada sus!... Si pe urma , romānii sunt extremisti! Uite cum au votat in turul 1! Uite ce procent mare a luat Vadim si partidul lui!
- Cum sa fie romānii extremisti asa cu totii? Nu e cum zici. Procentele lui Vadim au variat mult de-a lungul vremii de la 3%, la 5 % la 15 % pe urma la 7% ca sa ajunga acum , in circumstante foarte concrete la cifra asta! Daca romānii erau extremisti in corpore, Vadim ar fi avut un procent mare tot timpul, nu numai acum.
- O fi, da' in Europa tot nu intram din cauza masoneriei noastre. E nationalista si acum au venit iar vremurile internationaliste.pauza Atunci, duminica te duci la vot!

Dialogul de mai sus pe care l-am avut cu un membru AC, e stric autentic. Fara gluma! Cam asa se viersuieste in gradina elitei civice de pe la noi. Eu ce sa mai cred??? Cine ma ajuta sa gasesc un sens daca nu sensul?!
Mesaj Vineri, Decembrie 8, 2000 10:46 AM
Comentarii: Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei pentru ziua de 10 decembrie 2000

Daca voteaza extremismul, Romania ramane in afara Europei zeci de ani
Romani,

Am hotarat sa ma adresez voua astazi, deoarece cred ca Tara noastra se afla in fata unui grav pericol. Nu a fost niciodata raspunderea si nici inclinatia mea sa ma pronunt in procesul electoral, sa sustin un candidat, sau sa va sugerez ce sa votati. Dar este datoria mea sa vorbesc raspicat pentru interesele Romaniei, in general, si pentru anumite principii, in special.

Inteleg nemultumirile voastre fata de anii pierduti fara reforma, fata de dificultatile care v-au impresurat, si fata de conditiile economice in care traiti. In mesajele din ultimii ani am aratat de multe ori esecurile clasei politice, inaltul nivel de coruptie de la noi si conditiile mizerabile in care se zbat oamenii saraci. Din nefericire, aceste semnale nu au fost auzite. Ca urmare, voi aveti dreptate sa pedepsiti politicienii pe care-i considerati raspunzatori de aceste esecuri: asa trebuie sa functioneze democratia intr-o lume civilizata.

Dar, atunci cand pedepsiti pe cei vinovati aduceti-va aminte ca asa cum oamenii politici au raspunderi fata de voi, tot asa si voi aveti raspunderi fata de viitorul Romaniei. In ultimele noua luni am auzit mesaje rasiste, violente, antisemite, care nu au loc in nici o tara civilizata. Am mai auzit politicieni care va promit totul peste noapte, fara sacrificii si fara greutati.

Romani,

Prin vocatie si destin istoric, noi trebuie sa fim membri deplini ai unei Europe democratice si pacifiste. Dar locul acesta, atat de necesar supravietuirii noastre nationale, este un drept pe care trebuie sa-l castigam, un contract care inseamna si drepturi si obligatii. Daca veti hotari sa dati votul vostru politicienilor care incurajeaza ura etnica si rasiala, care vorbesc limba violentei, voi veti lasa Romania in afara Europei pentru zeci de ani. Salut faptul ca majoritatea partidelor politice din noul Parlament sunt de acord ca este necesara o reforma constitutionala. Am pledat ani in sir despre faptul ca legea fundamentala, pusa in vigoare dupa caderea dictaturii comuniste, avea deficiente si nu putea sa dureze in forma ei originala. De asemenea, sprijin mesajele multor oameni politici care considera necesara integrarea in Uniunea Europeana si in NATO si care sunt pregatiti sa continue dureroasele, dar necesarele reforme in aceasta directie. Toti oamenii politici romani care vor promova aceste valori prin fapte si nu prin vorbe goale, vor avea ajutorul Familiei Regale, cu toata inima. Raman hotarat sa fac tot ce este in puterile mele, asa cum am facut si in trecut. Dar voi continua sa ma opun cu toata forta impotriva celor care pun in pericol fiinta noastra nationala, care utilizeaza promisiuni ieftine, care falsifica in mod grosolan Istoria Nationala si care incurajeaza ura etnica in Statul nostru.

Ne sta in putinta sa iesim din necazurile de astazi. Am avut de-a face cu crize si mai mari in trecut si am triumfat. Dar azi suntem in pericol sa distrugem cu mana noastra tot ce a fost construit de generatii inainte. Dusmanii Romaniei nu sunt in afara. Cum Biblia ne invata, adevaratii dusmani ai existentei noastre se afla in noi insine. Nu acceptati lectii din partea celor ce va invata sa urati pe apropele vostru.

Mergeti cu toti sa votati duminica. Inainte de a face acest act esential al democratiei va cer sa va ganditi nu numai la nemultumirile voastre, ci si la viitorul Romaniei.

7 decembrie 2000
Kangurul Dreams Polenta Vineri, Decembrie 8, 2000 4:34 AM
Comentarii: Consulul respectiv probabil ca spera ca umfland numarul romanilor consulatul va putea fi transformat la un moment dat in ambasada. La urma urmei asta nu ar fi ceva rau. Legat de numarul real al romanilor este posibil sa fie mai multi care sa aiba ceva romanesc in ei, dar daca la recensamant nu se definesc ca atare decat 15000, ramanem cu aceasta cifra, din care s-au prezentat la vot cam 350. Despre comunitatea romana din Australia se pot citi cateva informatii la situl http://www.sbs.com.au/radio/romanian/community2.html , un post finantat de guvernul australian pentru comunitatile etnice. Acolo se vorbeste si despre un adjunct de prim-ministru care a fost roman. Personajule este destul de cunoscut, strazi si cartiere ii poarta numele, dar bineinteles ca aproape nici un australian nu stie de filiatia lui romaneasca. Daca cunoasteti cifre din alte tari cu diaspora romana si cati dintre ei au votat, ar fi poate interesanta o comparatie. . ...
Cetateanul guvernat Joi, Decembrie 7, 2000 9:41 PM
Comentarii: Decembrie. In Cuca Macaii ninge lin cu fulgi mari si pufosi. Din crisma aburi de tuica fiarta si miros de carnaciori la gratar haraseaza intestinele trecatorilor. Elector privi cu maxim interes in josul ulitei si convins ca firobusul lupta cu nametii undeva la capatul celalalt al liniei se indrepta hotarat spre birt. La tejghea, managerul il intreba din priviri. Elector facu timid semn spre sticla de vadima. Daca vine firobusul o dau pe goarna si ma urc, de nu, mai beau una si o iau pedestru spre barlog gandi el. Sorbi melancolic si se lasa sedus de cele 28% procente alcool. Se putea si mai rau, 72% apa chioara medita satisfacut. Itr-un tarziu isi facura aparitia si firobusele dar Elector privi cu superioritate agitatia oamenilor care se inghionteau sa prinda locuri. Duca-se dracului turul asta ca puteam sa ma ingesui degeaba. Astept turul doi si poate prind loc la balcon. Cand agitatia se mai potoli iesi multumit. Se sprijini cu fata in zapada care flanca statia si adormi pravalit peste namete. Uenavem care iesise sa-si usureze pudelul il zari de la distanta. Baiat subtire, scolit in universitati saxone, gandi sa-i sara in ajutor. Cu miscari suple dar ferme ii desfacu pantalonii si cu o agilitate greu de banuit la tinerelul firav frectiona energic fesele acestuia sa-i puna sangele-n miscare. Termina inainte sa se-adune lumea si pleca multumit remorcat de pudel. Trezit brusc Elector se ridica cu greutate din zapada. La cat de inghetat sunt, musai sa mai iau o tarie. Hotarat intra in birt. Managerul se repezi servil sa-i mai toarne o vadima mica dar Elector il opri cu o miscare ferma a mainii: Nu sefu, toarna mai bine o ilieasca ca de vadima a inceput sa ma usture curul!
Ametzita Joi, Decembrie 7, 2000 8:53 PM
Comentarii: Mtrafox: Ok, eu ma calmez. Mi-am vopsit paru si in loc de negru, acu vad mov in fata ochilor. Da pina sa vad roz... Zicea cineva ca se estimeaza 15.000 de romani in Australia? Tocmai am citit un articol, consulul general al Australiei in Romania zice ca sunt apropape 40.000. Interesant...
Matrafox Joi, Decembrie 7, 2000 1:36 AM
Comentarii: Ametita & Birlic, nu va lasati antrenati in atmosfera asta apocaliptica promovata pe posturile de televiziune. Acum vreo doua zile prima-tv transmitea o stire conform careia UE pune in discutie integritatea teritoriala a Romaniei in cazul venirii PRM la putere. In asemenea cazuri procuratura ar trebui sa-si faca datoria.

Realitatea este ca PRM este al doilea partid cu pondere in parlament iar Vadim este pe locul doi in cursa pentru Cotroceni.
Dorinella Tiraspol Miercuri, Decembrie 6, 2000 10:08 PM
Comentarii: Vai bade J, ma umfla plansul cand citesc clasamentele si statisticile internationale :-( Cred ca aveti dreptate, cu astia nu facem nimic fara goioabe.

Suspendarea acordarii vizelor nu se confirma.
J Miercuri, Decembrie 6, 2000 6:21 PM
Comentarii: Lasand alegerile si trecand la lucruri mai serioase o veste cat se poate de trista. In ciuda impresiei bune pe care o avem despre invatamantul romanesc un nou studiu international ne plaseaza si la acest domeniu in coada clasamentului. Studiul a fost facut in cadrul unui program in care au participat majoritatea tarilor al carui nume ti-l amintesti. Rezultatele si clasamentul au fost publicate pe internet.
Ametzita Miercuri, Decembrie 6, 2000 5:08 PM
Comentarii: E si asta o idee, da eu cred ca demnitarii cind aud cu cine au de-a face, si ca risca sa faca Vadimu vreo criza si sa le urle multe si marunte si fara de sens, in cel mai pur stil propagandisto-ceausist in loc sa stea de vorba democratic, in cel mai bun caz refuza elegant. Si colac peste pupaza mai vine si sustinatorii lui WC sa zica ca ce cauta imperialistu de la UE si SUA, ca cica sunt antinationali. Ca cica nu-s de-a nostri deci sunt contra noastra. Te mai pomenesti ca il si bate pe nenea ala strainu cum il batura pe Dinescu. Ne mai pun si vesticii (poate chiar si esticii) vreo carantina ca cica sa nu primeasca nebunie de la noi, ca au ei destul cu 'vache folle'.
odiosul & sinistra Miercuri, Decembrie 6, 2000 4:46 PM
Comentarii: Gurule, cam ai rezon. Nimeni nu indrazneste sa dea piept cu mitraliorul de vorbe. De unde se vede ca rezerva de cadre a Partidului e demult pe roshu' ... Culmea, nici papalica Ilici nu-i mai bengos-se ascunde de grasan ca de dracu'... Ucenicul si-a intrecut maestrul!
Guru Miercuri, Decembrie 6, 2000 4:23 PM
Comentarii: Politicienii nostrii nu mai au rabdare sa vina Tudorica cu mitraliera. Au inceput deja sa se impuste intre ei.

Dorinella, principiile si educatia nu au nimic comun cu ce se intimpla acum. Sfatul meu este sa iti urmezi instinctul.

Dl. Birlic, revolutia trebuie facuta de oameni maturi. Tinerii sunt lipsiti de experienta si sa nu uitam ca am mai luat o teapa in '89. Sfatul meu este sa-o luam bartrineste, fara graba, fara sentimentalisme si instincte primare. Revolutia poate sa mai astepte. Acum ar trebui sa aminam alegerile pina dupa anul nou, asa ar fi corect. Miza e prea mare si nu putem rezolva dilema in trei zile. Timpitii estia care ne conduc ar trebui sa lase amenintarile la adresa electoratului. Vadim trebuie sa aiba parte de o campanie cinstita si corecta si sa piarda alegeriule in mod democratic. In loc sa-l cenzureze trebuie scos cat mai mult in fata pentru ca de un individ ca el te saturi in doua trei zile. Trebuie pus fata in fata cu adevarate personalitati nu ziaristi din presa de scandal. Un Manolescu, un ambasador al SUA, un demnitar de rang inalt al UE sau un profesionist al presei politice internationale.
birlic Miercuri, Decembrie 6, 2000 2:05 PM
Comentarii: Bucurati-va fratilor. Granitele s-au inchis, Tudor al nost va fi prezident iar tineretul va face revolutia. Am primit cadou de la mos Nicolae, o lae, si o scrisorica prin care se scuza ca nu a putut sa-mi faca un cadou pentru ca nu au mai fost bani in buget din cauza alegerilor. Dar a promis ca daca na angajam sa facem ce ne sfatuieste, la anul a sa avem plin de cadouri. Iata ce na cere; Aoleu!!! Hai, ridicati-va cu totii; . Desteapta-te romaneeee Din somnul cel de moarteee... In careee..... Continuati mai departe. Traiasca revolutia pentru democratie!!!!!
Miti Miercuri, Decembrie 6, 2000 1:33 PM
Comentarii: Draga Ametzito,
Statistic vorbind daca nu altfel, trebuie sa vina si binele nostru! Mai multa unda de optimism nu pot pentru ca sa produc, deocamdata. Sa auzim si de bine.
Miti Miercuri, Decembrie 6, 2000 1:27 PM
Comentarii: Dom' J, ce vad acum in jurul meu, e halucinant! N-am auzit declaratia cu pricina de la BBC dar intra in logica dadaista a realitatii noastre in care Ilici a ajuns iarasi sef de front democrat, sustinut in consens absolut (fandosita intelighentie included, saraca)!!! Estimp Milica, bate campul aulic si decoreaza abulic !!! Ne-am procopsit cu vreo 40 de noi generali, cu fel de fel de comandori (unii dovediti cu fals in acte da' ce mai conteaza...) plus ca a data steaua Ro la tot carierul! Si toate astea trebuiau sa poarte un nume: vctudor! Doamne, cat mai avem de patimit?

(Btw, poza electorala cu candidatul Iliescu la '965 cand se alegea pe listele frontului democrat-popular, in marea adunare nationala pe care am afasiat-o si noi pe ciberplai a aparut pe prima pagina din Catavencu de azi :)
Amtzita Miercuri, Decembrie 6, 2000 1:00 PM
Comentarii: Ba, cit de ametzita sunt eu, da tot ma prind ca astia ne-au pus picioru-n prag si ne macina marunt. Ne facura frica cu mitraliatoru, si acu toti se chinuie sa-i dea bunicutei titlu de mesia. Si in 2004 tot boboru voteaza iar cu kuru'n sus, ca cica PDSR ne-a facut cu mincare. Pina una alta se ocupa PDSR-isti sa reduca la tacere tot ce-a mai ramas bun in Romania (citez 'Năstase nu-l vrea pe Isărescu guvernator al BNR' si 'Conform unor surse din PDSR, se fac presiuni pentru ca Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe īn cabinetul Văcăroiu să preia funcţia de guvernator') si pe urma ne prezinta ei solutiile lor: Vacaroi, Trita Fanitoi, si altii la fel de zoofili... Si credeam si eu ca PDSR avu o zguduire si frica ca cica nu au majoritate, ca hai sa ne bagam mintile-n cap, ca bla bla... Da dupa cum se vede, tot prima mea impresie ca ne-a luat PDSR cu japca pare a fi mai aproape de adevar. Tre sa recunosc ca la politica si manipulare PDSR sunt tari, iar restul partidelor sunt doar niste mici copii transformati in oameni cu creierul spalat in inchisorile comuniste, sau in lideri de coloana de partid de se bate in piept cu 10% din voturi si cu scoaterea de pe esichier a elegantilor de la CDR 2000. Daca pe voi va mai paste vreo unda de optimism, va rog, trimitetimi-o si mie, ca altfel imi fac sepucu. Noroc ca mi-a mai ramas pribegia pe plaiuri de exil. Iar cu ziarele, ne strgem cu ele la... ca sondajele lor nu ne zisera ca boborul e prosti si Vadimisti, decit cind fu prea de tot !!
J Miercuri, Decembrie 6, 2000 5:47 AM
Comentarii: E adevarat ce-am auzit ca a declarat mos Ilici la BBC acum cateva zile, ca nu are nevoie de sprijinul telectualilor, ca astia au sustinut guvernul vechi si s-ar putea sa-i cauzeze la proprii votanti? Cu alte cuvinte s-ar sterge unde-si tine Dorinella morcovul cu sprijinul oferit de Doina Cornea si Patapievici pentru turul doi. Am cautat prin ziare declaratia, dar ziarele se poarta cu manusi cu mosul, sa nu-i fuga electoratul spre mitralior. Nu stiu cum se face ca nici institutele de sondare, atat de active pana acum o saptamana, nu mai publica nici urma de barometru. O fi vre-un semn rau? Eu as fi in stare sa pariez pe martzoaga ca iese cu 80%.
Mediavax Miercuri, Decembrie 6, 2000 3:39 AM
Comentarii: Toate-s vechi si nou-s toate:
- numarul ministerelor, dupa pedeserea, a ajuns deja la 25, in crestere semnificativa!
- consulatele din Ro nu mai acorda vize turistice pana dupa 10 decembrie...asat de cand am fost scosi de pe lista neagra si pusi pe lista alba cu asterix (no hard feelings, obelix!). Iliescu si Nastase spun ca nu vizele sunt prioritatea romānilor, mai bine sa stea sa munceasca in tzara!
- Comisia Europeana a respins 4 dintre cele opt dosare inaintate de Ro pentru inceperea negocierilor. Dosarul privind comunicatiile a fost respins pentru ca negociatorul romān cerea derogare pentru INTARZIERA PANA IN 2007 A SPARGERII MONOPOLULUI ROMTELECOM!!! Termenul de spargerea monopolului, dupa care suspinam toti clienti obisnuiti ai acestui monstru telecomic, ar fi 2003 da' se vede treaba ca mai cred ca au ceva piei de jupuit de pe noi!!!
Dorinella Tiraspol Miercuri, Decembrie 6, 2000 12:23 AM
Comentarii: Bai, care mi-ai furat tenisii ?
Sotea plaja Marti, Decembrie 5, 2000 7:41 PM
Comentarii: Dorinella, Tu chiar mai crezi in povesti de spuse asa ca sa treaca iarna incapabili fac tot felul de legi organisme si organizatii si tot se ascund ca strutul cu capul in nisip dar kurul tot afara ramine si e gol, insa va veni in curind vremea cind toti o sa aiba curajul de a zice : imparatul umbla gol, vedem noi cine ride la urma Sa ai grija de tine
Test din Est Marti, Decembrie 5, 2000 7:24 PM
Comentarii: Dorinello, ai grija la morcovul ala sa nu prinda radacini!

Nu stiu de ce a iesit aiurea mai jos.
Test din Est Marti, Decembrie 5, 2000 7:21 PM
Comentarii: grija la morcovul ala sa nuDorinello, ai prinda radacini!
ciberplaies Marti, Decembrie 5, 2000 5:28 PM
Comentarii: La multi ani de Sf. Nicolae!
Dorinella Tiraspol Marti, Decembrie 5, 2000 5:27 PM
Comentarii: Vai Mos R. John, cu fundul votez ca cu fundul au votat toti. Acuma am totusi o mica jena din cauza morcovului.
Dorinella Tiraspol Marti, Decembrie 5, 2000 5:21 PM
Comentarii: Sotea dragule, ce te faci daca sunt aleasa in CSRRP si autoritatile din Tiraspol ma pun asa de doi lei moldovenesti la popreala? Sa vezi tu cum ma apara legea asta de nu mai vad lumina zilei tenisii tai!

Gurule, pe unde esti sa ne spui si noua, educatia dumitale si principiile cu cine-ti spun sa votezi?

Ametita, insecta aia de V. Stoica care (ups!) de 4 ani se plange ca justitia nu-i destul chioara a luat-o in barba de la Nastase. Sa-l vezi tu peltic, rosu la fata si cu ochii aia de bazedov iesiti din carcasa ca la melc cum de pe banca juratilor ajunge direct pe banca acuzatilor ca de, asa-i in opozitie, trebuie sa schimbi un pic unghiul de vedere. Se aude ca vine Costea la justitie.

Eu nu vad nici un lider mai viril care sa-i faca o pozitie lui Nastase. Poate Tudorica sa haraseze un pic pe UDMR-isti iar astia rusinati sa sara-n bratele bunicutei. Sa vezi atunci etnic extremistii la putere si nationalist comunistii in opozitie iar PDSR partid de centru dreapata arbitru. UDMR a declarat ca Romania Maghiare e un partid etnic si trebuie sa se subordoneze comisiei pentru minoritati a guvernului. Lui Basescu i s-a inchis de tot ochiul ala de sticla si a inceput sa se uite cam ditr-o parte la Petrica. Taranistii au declarat ca se vor teleporta cu 50 de ani in urma sa lupte cu comunistii. Planuiesc sa refaca structura partiduilui din temelii: redenumesc functiile iar pe fosilele din conducere le inarmeaza cu decoratii bilingve.

P.S. In seara asta imi pun si eu tenisii la usa cafenelei, poate vine si la mine Mosu Niculae :-)
Mos Ion Roata De la '859 Marti, Decembrie 5, 2000 5:53 AM
Comentarii: Dorinelle, nu vota cu morcovul in fund, voteaza ori cu Iliescu ori cu Vadim, unul din capetele dilemei.
sotea odaia cu gutui Luni, Decembrie 4, 2000 10:13 PM
Comentarii: Matrafox ! Nu te ingrijora nene legea nu o sa creeze tensiuni cu nici un stat vecin cu noi si nici cu romani din afara din doua cauze pentru ca exista de mult o organizatie a romanilor din "afara" care prin 90 era condusa de Ratiu una la mina a doua la mina toti romani de pretutindeni se sterg la kur cu legea lor si cu consiliul lor care sa "reprezinte" diaspora nu este de datoria lor sa organizeze exilatul sau auto.. In fond acest "organism" va da ceva salarii la citeva putori care nu au ce face acasa
Matrafox Luni, Decembrie 4, 2000 6:34 PM
Comentarii: Cum se impaca Consiliul Superior de Reprezentare a Romanilor de Pretutindeni cu prevederile constitutionale care prevad dreptul cetatenilor romani la libera asociere? De ce intre stat si diaspora este interpus un organism fara putere de decizie subordonat presedintiei si guvernului? Este prevazut sau recunoscut acest consiliu in tratatele incheiate intre Romania si Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Ungaria, Bulgaria, Iugoslavia etc...? Legea este incompleta, problema este abordata diletantist, nu a facut obiectul unor dezbateri publice la care sa participe cei vizati si poate crea tensiuni in relatiile cu statele vecine intr-un moment delicat pentru noi.
J Luni, Decembrie 4, 2000 3:58 PM
Comentarii: A votat cineva din diaspora pentru Consiliul Superior de Reprezentare a Romanilor de Pretutindeni? Legea exista si votarea ar fi trebuit sa fie organizata concomitent cu alegerile generale.
Dorinella Tiraspol Luni, Decembrie 4, 2000 3:19 AM
Comentarii: Da ce? De ce trebuie eu sa votez cu morcovu-n fund din cauza voastra?
Birlic Duminica, Decembrie 3, 2000 4:26 PM
Comentarii: Bre Cyberplaies, Hai sa facem o socoata. Iese Ilicescu.Opreste asta privatizarea, precum a promis-o.O sa-l sustina si gasca lui Vadim Tepes, ca sa-l bage cit mai adinc in hazna. Scirbosii de capitalisti din UE&USA ne taie de la portie si poporul se face vegetarian vara si hiberneaza in sezonul rece. Dupa vre-o doi ani de catastrofa, vine Tudorica cu puscociul si se instala Voda fiind votat in unanimitate. Si atunci ce asociatie civica mai poate iesi in strada sa manifesteze? Vorba aia batrineasca; Oaia cera-si pierde līna s-o manince lupul. Daca mai este ceva de facut, acum este momentul sa iesim in strada sa ne cerem drepturile deoarece nici Iliescu ori Tudor nu se vor sacrifica ei pentru tara. Asa ca decit cu Michiduta sau Scaraoschi, mai degraba cu o revolutie adevarata de data asta.
J Vineri, Decembrie 1, 2000 6:44 AM
Comentarii: De Ziua Nationala le urez tuturor romanilor sa aiba parte de un moment de luciditate. Poate chiar de doua.
Kangurul Malai Viseaza Vineri, Decembrie 1, 2000 3:15 AM
Comentarii: In Australia unde se spune ca exista cel putin 15 000 de romani au votat cam 350 (e drept ca au existat doar 3 sectii de votare, Perth, Brisbane si Adelaide cu importante "comunitati" nu au fost acoperite). Cam 250 au votat cu CDR2000 si Isarescu, cam 80 cu PNL si aproape 20 cu Ilici.
Securistu' herculane Joi, Noiembrie 30, 2000 11:54 PM
Comentarii: Baaaaa !! Ce-ati facut ma mocofanilor ??? Ma nu are voie sa-si petreaca un concediu ca va duceti IARA ca oile la vale pe ripa! Pai asa ne-a fost vorba ??? masochistilor !!! Pai noi astia de la Baneasa ne-am facut ceva companii am secat o tira bancile, ce? pai cine vrei arabu sau turcu ?? Si ce daca frate! banca e institutie cladirea n-o fura nimeni cofrele exista numa trebe umplute din nou ca de.. vremurile sint schimbatoare , da cu voi baaa sa facem democratie ? Pai ori boul de Iliescu ori timpitul de Vadim tot pe ripa va duceti BAA de o sa rida si Albanezi de voi Poate sa intre si Gorbaciov la Cotroceni ca de NOI oricine are nevoie A-ti priceput tolomacilor ??? Acum bagati bine busonul la calorifere si dati-o inainte pe filozofie si politica ca pina la urma o sa mincati si ciini aia de pe maidane Sa va fie Rusine !!!!!
Marius ... Joi, Noiembrie 30, 2000 10:08 PM
Comentarii: Dom Matrafox

Jos palaria pentru "disectia" superba facuta lui VC Tudor, care intr-adevar n-are nimic comun cu dreapta, ci suge direct de la sinul nationalismului ceausist, deci comunist. Indraznesc totusi sa va rog sa nu amestecati prea tare borcanele. Fiecare din exemplele rusinatilor ca sint romani se afla intr-o categorie diferita. Sabin Gherman promoveaza deschis autonomia Ardealului ceea ce este fara discutie un act antinational. Emil Hurezeanu este un critic poate prea aspru al unor mentalitati mioritice iar cafegii niste oratori "de cafenea", fara prea mare audienta.

O sa-mi permit sa copiez poezia lui VCT si sa o postez pe Cafeneaua RL, unde ni se explica faptul ca Vadim ar putea fi bun, talentat si sincer.


Lenoire de pe Plaiu' cu Boi Joi, Noiembrie 30, 2000 9:29 PM
Comentarii: Nu, nu am murit, desi multi si-ar fi dorit aceasta. Nu, inca nu ne-au gaurit viitoarele mitraliere ale posibililor viitori conducatori ai patriei. De ei nu ne legam; de-abia asteptam sa iasa ei la putere, aceasta fiind singura solutie ca sa ni se dea din nou azil politic. Iata varianta cea mai simpla ca romanii sa se integreze in Comunitatea Europeana... Acuma sa ma scuzati o clipa, deoarece o nevoie ma trece aprig si trebuie sa merg pina la pisoarul din redactie, sa dau mina cu Vadim!

Nu e de gluma, nici de ris
Daca lasi pusca si munitia pe mina unui flacau picat in societate de la coada balegoasa a vacii, acesta fuge cu ele din postul de sentinela si trage cu mitraliera in vrabii. Daca dai calculatoare Pentium membrilor tribului Buru-Buru de prin partile Polineziei, acestia ori vor sparge nuci de cocos cu ele, ori le vor aduce, zilnic, jertfe umane. In fine, daca dai buletine de vot tuturor romanilor, acestia se sterg la cur cu ele.
Democratia, in fond si la urma urmei, nu poate fi data oricui fara mod de intrebuintare explicit, ca pe cutiile de detergent; altfel, utilizatorul e tentat s-o toarne pina si in ciorba, pe post de condiment.
Copiii nu sint lasati, de obicei, sa se joace cu cuie in priza, la apa, gaz sau cu chibriturile, deoarece se curenteaza, fac inundatie, se asfixiaza sau efectueaza pipi in pat. Nu li se da voie, pina la o anumita virsta si un anumit grad de intelegere, nici sa umble pe la butoane la televizor, radio sau cuptorul cu micro-unde (in care, de altfel, toti sint tentati sa inghesuie pisica).
Ei, din acelasi motiv, democratia nu trebuie data, deocamdata, romanilor, ea reprezentind un dumicat mult prea mare pentru matele lor deprinse cu salamul-cu-soia si cacatul prerevolutionar.
Sarind sa muste din ea, romanul ori se ineaca, tuseste si boraste, ori se sufoca si repauzeaza, ori, daca o inghite, n-o digera bine si da cufureala in el.
Democratie inseamna, printre altele, egalitate in drepturi. O egalitate jignitoare, la urma urmei, deoarece omul de cultura atirna in balanta exact cit un baiet de baiet de cartier, proaspat absolvent "magna cum laudae" de scoala profesionala - sectia "lacatuserie-pilit" - stilp de discoteci si inrait consumator de manele. Sau cu orice fufuta mai inaltata in ochii lumii (de cind au aparut papucii cu talpa groasa tip "bucuria piticului"), telenoveliaca fanatica si viitoare buna gospodina si autoare de tocanite economice pe baza de rintas.
Ei, asa cum, din pacate, s-a vazut, opinia lor conteaza, in fond. Pentru ca-as cita din "Alexandru Lapusneanu" - ei "sint, dar multi". Si Corneliu Vadim Tudor este adversar al democratiei, dar asta nu-l face egal cu subsemnatul.

Monstra de gindire
"Elena Ceausescu, omul ce intruchipeaza pe vecie
Femeia acestei natii atit de plina de virtuti,
Mindrie, cinste, frumusete si monument de harnicie,
Pentru acestea toate, iata, iti vine dreapta a tarii sarut,
E mama plina de iubire si om politic cu renume
Si e savantul pentru care nici o izbinda nu e grea
Ea duce faima stiintei noastre si a tarii in intreaga lume
Iar patria o proslaveste si se mindreste azi cu ea.
Aceasta nobila plamada e un destin si-o constiinta
Tovarasa e de o viata eroului national
Iar existenta lor de lupta - o glorioasa biruinta
Pe drumul rascolit de patimi sub arcul tarii triumfal,
In tot ce face ea aduce un spor de cinste si candoare,
Un intelept si un fluviu de-omenie
Pecetea ei de puritate se simte-n fiece lucrare
Pe unde calca cresc izvoare si macii ii infloresc sub pasi".
(Corneliu Vadim TUDOR)

De unde reiese ca Vadim Corneliu Tudor nici macar de poet nu-i bun, versurile sale, chiar si inchinate sinistrei sotii ale odiosului dictator, sint schioape si put a ciorapi soiosi si a poezie de prescolar beat, plus ca rima seamana cu aia din distihul "Foaie verde barabula, stau in apa pin' la burta". Cuvintul "virtuti" (caruia i-am da noi o rima, da' zice lumea ca scriem porcarele) rimeaza cu "sarut" la fel de tare cum rimeaza "abajur" cu "fund" sau "Vadim" cu "sanatos".


…Lenoire
alt ciberplaies Joi, Noiembrie 30, 2000 9:28 PM
Comentarii: Domnule Birlic, in faza asta, Iliescu trebuie sa iasa presedinte, pentru ca se pare ca altfel vagonul nostru va fi desprins de locomotiva europeana. Societatea civila trebuie insa sa se structureze si sa se radicalizeze rapid din punctul de vedere al atitudinii fata de activitatile politicienilor. Trebuie initiate campanii civice care sa puna in discutie hibele din constitutie, legea electorala (introducerea votul uninominal), identificarea de cai efeiciente de control al politicului de catre societatea civila etc... Politicienii cat de cat decenti cred ca s-au mai sensibilizat fata de problemele si nelinistile alegatorilor dupa scorurile astea naucitoare obtinute la alegerile de pe 26 noiembrie.

Am speranta ca o sa fie bine si ca zorii mijesc si pentru noi in mandra lume noua.
Ametzita Joi, Noiembrie 30, 2000 7:59 PM
Comentarii: PNL-istul Valeriu Stoica propune 17 masuri. Sunt acole 2 care imi suna mie cam rau: 1) introducerea, īn 2004, a scrutinului mixt pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului; ->> ce-are dom'le scrutinul asta mixt, de ce e mai bun ca votul uninominal?? Voua nu vi se pare ca asta vrea sa ne duca de nas (ca si cum nu ne-am fi asteptat). Si de ce abea din 2004 ?? Adica daca se fac alegeri anticipate se cheama ca ne-am fript, ca tot liste votam?? 2) limitarea situaţiilor īn care pot fi emise ordonanţe de urgenţă ->> adica nu rezolvam problema parlamentarilor care nu fac nimic, dar in schimb nu-l lasam nici pe prim ministru sa se miste !! Asta chiar ca suna rau !
Miti Joi, Noiembrie 30, 2000 5:57 PM
Comentarii: La multi pentru Andrei si Andreea! Toate cele bune si frumoase!
ciberplaies din satul planetar Joi, Noiembrie 30, 2000 5:53 PM
Comentarii: Foarte interesant. Exilul romānesc l-a ales pe 26 noiembrie pe Isarescu. In Canada el conduce, la fel in Basarabia, mi se pare ca si in State. Are cineva date despre rezultatul alegerilor in Australia? La partide, din ce-am vazut pana acum, in frunte e de obicei CDR2000, urmeaza liberalii, PD-ul si de abia pe urma premiantii din tzara...
birlic din moldova ignoranta Joi, Noiembrie 30, 2000 4:43 PM
Comentarii: Bre MATRAFOX, Tocmai aia care cu citva timp in urma latrau peste tot si de toate despre cei ce,e drept, nu au facut prea multe, acuza acum electoratul ca nu a fost informat de pericolul ce il pastea. Pai bine bre, da cine avea condeiul si microfonul in mina? Bre am atitia draci ca sincer sa fiu ma rog sa cistige CVTudor si asa ajungem mai repede in fundul prapastiei si s-o trezi atunci macar astia mai tineri sa faca adevarata revolutie si sa mai puna pe chituci partidele astea pline cu tot felul de canalii. Ca daca iese Iliescu, mai pierdem inca vreun an pina la alegeri anticipate, unde sigur o sa cistige Tudorica si atunci o sa ajungem la sapa de lemn si uitati de toata lumea pentru multi ani.
SECURISTU II Joi, Noiembrie 30, 2000 8:51 AM
Comentarii: BAH ELECTORATULE BAH ai dat-o in bara! /Bah intelectualule bah ati dat-o in bara!/Bah tineretule roman v-ati papat viitorul! /Bah neamule bah mai existi?
Ametzita Miercuri, Noiembrie 29, 2000 8:58 PM
Comentarii: Mea culpa: Da, am fost naiva ! Nici in cele mai rele visuri eu nu am putut crede ca Vadim ajunge la 28% !!!
Matrafox Miercuri, Noiembrie 29, 2000 7:09 PM
Comentarii: Tacerea decenta de pe Ciberplai sper ca v-a lamurit asupra sentimentelor ce ne incearca in aceste zile.

Domnul Armeanu, teoriile extremiste ale lui Hungtington erau demult compromise in ce priveste Ardealul. Au avut grija romanii din Cluj sa-l puna la punct pe maimutoi atunci cand l-au ales pe Funar primar. Scorul foarte bun obtinut de stanga nationalista din Romania este consecinta fireasca a occidentalismului desantat promovat de romani ratati precum Gherman, Hurezeanu sau altii mai putin celebrii dar care bat toba pe toate cafenele behaind rusinea de a fi roman. Este un act democratic sa accepti optiunea electoratului dar in acelas timp sa recunosti ca in calitatea de lider de opinie ai impins Romania pe un drum gresit. Eu si acum am o puternica senzatie de disconfort cand ma gandesc la emisiunea in limba romana transmisa de BBC anul trecut cu ocazia aniversarii zilei lui Eminescu. Este oare posibil sa se vorbeasca intr-o astfel de emisine numai despre sifilisul lui Eminescu?

Situatia reala din Romania era demult cunoscuta in toate mediile politice dar s-a preferat manipularea opiniei publice prin sondaje electorale contrafacute. Toate declaratiile socante ale Uniunii Europene care l-au lovit in plin pe Isarescu (unde dai si unde crapa) nu erau decat avertizari care ar fi trebuit traduse intr-un mesaj electoral coerent si convingator de mijloacele noastre mediatice. Cu de-al de Cristoiu, Chireac, Paunescu, Diaconescu, Calinescu, Tuca, CTP, Paler, Dinescu etc… electoratul romanesc n-a avut nici o sansa sa perceapa in mod corect acest mesaj. Tvr.-ul a ajuns bordel virtual, adunatura de tarfe si betivi care se dau in spectacole grotesti. Nimic profesional, doar icercari brutale de diversiune pe ici pe colo astfel incat rezultatul alegerilor a surprins doar pe naivi. Si doamne cati naivi sunt printre intelectualii nostrii. Te umple scarba cand vezi cum numerosii intelectuali de la sate si orase isi exprima sustinerea pentru Iliescu si PDSR. Doamne cum pot oare acesti oameni sa suporte atata umilinta cu atata nesimtire? Cum de nu-i inghite pamantul cand arunca vina pe electorat? Demagogia ultra si fals nationalista a lui Vadim este in mod eronat prezentata de mediile de informatie occidentale drept extrema dreapta. Ca orice dictator de sorginte comunista acesta imbraca politica izolationista in haina natinalismului si face pereche ideala cu Iliescu. Toti liderii nostrii de opinie au cazut in aceasta capcanca si se zbat intre sapun si funie. Eu cred ca natiunea asta romanesca blinda si docila a ajuns la capatul rabdarii si urmeza adevarata trezire la realitate.
securistu' baneasa-SECTIA DEZINFORMARE Marti, Noiembrie 28, 2000 9:12 PM
Comentarii: Delivered-To: pcnet-ro-bojariu@mbox.pcnet.ro Received: (qmail 22270 invoked from network); 27 Nov 2000 00:15:33 -0000 Received: from mx.pcnet.ro (root@213.154.128.3) by mbox.pcnet.ro with SMTP; 27 Nov 2000 00:15:33 -0000 Received: from rebecca ([194.74.63.22]) by mx.pcnet.ro (8.9.3/8.9.3) with ESMTP id CAA08519 for ; Mon, 27 Nov 2000 02:16:51 +0200 From: bojariu@meteo.inmh.ro header-ul mail-ului trimis ca din partea mea: Received: from mail pickup service by rebecca with Microsoft SMTPSVC; Mon, 27 Nov 2000 00:16:14 +0000 To: Subject: Singura optiune: Iliescu Date: Mon, 27 Nov 2000 00:16:14 -0000 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3 Message-ID: <0f3df1416001bb0REBECCA@rebecca> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------RAPORTEZ ,SA VA TRAIASCA FAMELIONU' ,IMPOSTORUL E DE FAPT O IMPOSTOARE!
Miti Luni, Noiembrie 27, 2000 9:28 PM
Comentarii: Dragi mei, cineva se foloseste de adresa mea e-mail pentru a trimite mesaje ca din partea mea. Acum mesajele sunt "electorale". Cine ma ajuta sa-l dovedesc pe ipochimen. oricum fac o reclamatie la serverul din UK pe care il foloseste!

Delivered-To: pcnet-ro-bojariu@mbox.pcnet.ro Received: (qmail 22270 invoked from network); 27 Nov 2000 00:15:33 -0000 Received: from mx.pcnet.ro (root@213.154.128.3) by mbox.pcnet.ro with SMTP; 27 Nov 2000 00:15:33 -0000 Received: from rebecca ([194.74.63.22]) by mx.pcnet.ro (8.9.3/8.9.3) with ESMTP id CAA08519 for ;
Mon, 27 Nov 2000 02:16:51 +0200 From: bojariu@meteo.inmh.ro header-ul mail-ului trimis ca din partea mea: Received: from mail pickup service by rebecca with Microsoft SMTPSVC; Mon, 27 Nov 2000 00:16:14 +0000 To: Subject: Singura optiune: Iliescu Date: Mon, 27 Nov 2000 00:16:14 -0000 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3 Message-ID: <0f3df1416001bb0REBECCA@rebecca>
Miti Luni, Noiembrie 27, 2000 8:30 PM
Comentarii: Return-Path: Delivered-To: pcnet-ro-bojariu@mbox.pcnet.ro Received: (qmail 22270 invoked from network); 27 Nov 2000 00:15:33 -0000 Received: from mx.pcnet.ro (root@213.154.128.3) by mbox.pcnet.ro with SMTP; 27 Nov 2000 00:15:33 -0000 Received: from rebecca ([194.74.63.22]) by mx.pcnet.ro (8.9.3/8.9.3) with ESMTP id CAA08519 for ; Mon, 27 Nov 2000 02:16:51 +0200 From: bojariu@meteo.inmh.ro Dragi mei, cineva se foloseste de adresa mea e-mail pentru a trimite mesaje ca din partea mea. Acum mesajele sunt "electorale". Cine ma ajuta sa-l dovedesc pe ipochimen. oricum fac o reclamatie la serverul din UK pe care il foloseste!

header-ul mail-ului trimis ca din partea mea: Received: from mail pickup service by rebecca with Microsoft SMTPSVC; Mon, 27 Nov 2000 00:16:14 +0000 To: Subject: Singura optiune: Iliescu Date: Mon, 27 Nov 2000 00:16:14 -0000 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3 Message-ID: <0f3df1416001bb0REBECCA@rebecca>
Miti Luni, Noiembrie 27, 2000 11:46 AM
Comentarii: Nea' Gogu, cu PNListi condusi de Mircea Ionescu Coloana a 5a, cu pedisti si colac peste pupaza, cu 20 si ceva la suta calibanii lu' Tudorica basca pedesereaua la vreu 40 la suta nu vad care-i gheseftul ca avem doar 4-5 partide in palavrament.

Dupa parerea mea, am imbulinat-o! Asta e.
Gogu Luni, Noiembrie 27, 2000 10:38 AM
Comentarii: Bre nea miti, Sa nu te mire dar facuram cea mai dashteapta alegere..bagaram la naftalina CDReu ce fu numai o gasca de "subtiri"..si la propriu si la figurat...mai mult la figurat ca numa figuratie facura espertii din CDR. Pa aia de nu prea isi mai tineau basinile ii pensionaram...tatuca Diaconesvu poate sa se duca amu in Cismigiu sa dea la porumbei boabe si sa scarpine, cu elegantz, in kur. Ca acilea e spert....Ramasera 5 partide care in 2004 vor fi numa trei....De acolo inainte, vorba lu dom Brucan, o sa ne desteptam....Nastase nu are decat o sansa...sa puna biciu pa ei si sa faca ceva....Daca in max 6 luni nu se vaz rezultate ..poate sa'si cumpere un ghiul ca Vasile si sa se faca lautar.... No!..ce zici?
J Luni, Noiembrie 27, 2000 2:16 AM
Comentarii: Miti, iti multumesc pentru stirile proaspete, chiar daca sunt mai negre decat in orice scenariu kgb-ist. Mie mi s-a parut ca nationalismul a fost o tema care a lipsit din campanie. Discursul lui Vadim a fost mai mult impotriva mafiei, decat unul nationalist. Saracia si disperarea populatiei, dar si lipsa de educatie, a dus la un asemenea dezastru electoral si nu lipsa nationalismului "sanatos", pe care o deplangi. Dupa parerea mea este penibil ca Iliescu a ajuns acum aparatorul democratiei romanesti, pe care, peste doua saptamani, s-ar putea sa o vedem si inmormantata. Mai sant 10 ani pentru indeplinirea profetiilor lui Brucan.
Armeanu' Luni, Noiembrie 27, 2000 1:54 AM
Comentarii: Din ciocnirea civilizatiilor se naste noua arhitectura a Europei. Falia culturala trasata de Huntington prin miezul spatiului cultural romanesc ce alatura Transilvania spatiului european (prin faimoasa MittelEuropa) iar restul tarii era aruncat intr-un spatiu cultural incert, a fost tansformata in hartie curpapier de votul cetatenilor transilvaneni care s-au saturat de aroganta bovaricilor de tip Hurezeanu, Gherman ori Chireac.

Eu cred ca alegerile anului 2000 au produs o schimbare radicala in structura politica romaneasca. A reabilitat stinga si a asezat viata parlamentara pe drumul cel bun cu cele numai 5 partide parlamentare. Strutocamila numita CDR a disparut complet din politica iar dreapata romaneasca se cere reconstruita din temelii pe principiile democratiei contemporane.
Miti Luni, Noiembrie 27, 2000 12:23 AM
Comentarii: Ultimile date anuntate la TVR 1. In Transilvania si Banat , Crisana, Maramures, conduce in voturi Vadim Tudor. Iliescu conduce in Moldova, Muntenia. QED. Isarescu are cel mai mult in Bucuresti 20%.Of.
Miti Duminica, Noiembrie 26, 2000 11:48 PM
Comentarii: Il ascult pe Hurezeanu ce frumoas explica cum ca ne-am intors cu alegerile astea la '89. Cica si acum se opun fortele reformiste ale lui Ilici (!!!) cu national-comunismul lui Tudorica nene!!! Cica o mare parte din bobor a ramas neevoluat si d'aia! Domnisorii astia analisti se descurca cu analizele in orice situatie! Mai corect ar fi fost insa sa-si asume partea de vina!!! Incercarea de conditionare a romānului mediu sa-si dilueze identitatea nationala ca asa-i politic corect si comod in unele cancelarii a adus rezultatele astea nenorocite: romānul obisnuit gaseste refugiul in promisiunile inconsistente, neserioase, dar care ii lasa macar in pace identitatea. Afurisind nationalismul sanatos toti actorii scenei publice (analisti, politicieni, pseudo-europeni, fel de fel de fundatii Pro Europa si anti Romānia) n-au facut decat sa impinga oamenii spre singurul care a indraznit sa mai cante si la coarda nationala. E adevart, sa cante demagogic, desantat dar altul nu-i!!!
Iar unii din oficialii europeni, prin talpa fatzisa aproape, pe care i-au pus-o candidatului Isarescu, n-au facut decat sa scape elegant de problema geo-strategico-economica a Romāniei! Poate greshesc. As vrea sa gresesc.
Sfadasina Duminica, Noiembrie 26, 2000 10:55 PM
Comentarii: Am festelit-o. S-a intamplat ceea ce mi-a fost frica, presedintele s-a ales in emisiunile de divertisment de la tevereurile nationale si private!

Adrian Nastase a declarat ca PDSR-ul nu se va alia cu PRM-ul. Va iesi o coalitie ciudata.
MEDIAFAX Duminica, Noiembrie 26, 2000 10:04 PM
Comentarii: Dragi romāni, la arme si in munti cu noi!!! Rezultatul sondajului INSOMAR: La presedentie: Iliescu 36% WC Tudor 27% Stolojan 14% Isarescu 12% La partide: PDSR 30 si ceva PRM duazeci si ceva PNL 10% CDR2000 cu 6.6 % nu intra!!! Sunt totusi rezultate de sondaj! Poate nu iese asa!
MEDIAVAX Duminica, Noiembrie 26, 2000 6:30 PM
Comentarii: La ora 16 , pe tara, procentul participantilor la vot era in jur de 27 %. Pe Bucuresti, cam 24 %. Dupa unii intervievati de reporterii nostrii: mult prea multi dom'le !!!
Agentia de stiri a ciberplaiului, MEDIAVAX anunta: Duminica, Noiembrie 26, 2000 2:06 PM
Comentarii: Pana acum s-au prezentat la vot cam jumatate din cati votasera, pana la aceeasi ora, in 1996. Cam 14 % pe tzara. Cam 8 % in Bucuresti.
Cetateanul Guvernat Sambata, Noiembrie 25, 2000 6:28 PM
Comentarii: Eu votez pentru prima data anul acesta! Am auzit ca trebuie sa fi foarte atent cand ti se da buletinul de vot si stampila. Buletinul de vot este acelasi pentru toti candidatii dar stampila difera. Spre exemplu tu vrei sa votezi cu Isarescu dar primesti stampila pentru Iliescu. Degeaba pui stampila lui Iliesu pe numele lui Isarescu ca ca votul se considera pentru Iliesu sau in cel mai bun caz votul este anulat. Se poate intampla sa pui stampila lui Isarescu pe votul lui Iliescu si tot Iliesu primeste votul pentru ca asa se face legea. Eu nu stiu cum sa deosebesc stampila lui Isarescu de stampilele celorlalti candidati. Daca cer stampila lui Isarescu si-mi da stampila lui Vadim? Daca pun stampila lui Vadim pe votul lui Iliesu se poate lua in considerare pentru Isarescu? Daca stampila care mi se da e cea care trebuie dar e un pic mai scurta sau e ovalizata se ia in considerare votul? Daca nimeresc stampila lui Isarescu pe votul lui Isarescu atuncea sunt un tip tare si merita sa beau o tuica.
Ale(r)gatorul Sambata, Noiembrie 25, 2000 3:41 PM
Comentarii: Declaratia trebuie sa certifice ca nu ati renuntat la cetatenie, in cazul prezentarii unui pasaport expirat. Informatie din ziare.(Evenimentul sau cotidianul de joi)
Ghiopardul Sambata, Noiembrie 25, 2000 12:58 AM
Comentarii: De citiva ani, in ziua alegerilor traiesc senzatia intensa ca ceva nu este in regula. Anul asta pun piciorul in prag si nu-mi mai las nevasta sa voteze. O suspectez ca simpatizeaza in secret cu Verdet. Duminica am sa-o arunc in pivnita cu javra ei de catel cu tot si o mai las sa iasa cind s-or sigila urnele de vot.
Miti Sambata, Noiembrie 25, 2000 12:55 AM
Comentarii: Draga Toby, uite ce-am aflat:
Potrivit legii singurul care poate da o interpretare oficiala este BEC de la Bucuresti. O astfel de interpretare a fost data si in 1996 de BEC. Deci exista doua precedente in 1992 si 1996. Biroul de sectie de la o sectie din USA /Canada,poate identifica o persoana, in baza art. 56 din legea 68/92 "ART. 56

(1) Candidatii si oricare alegator au dreptul sa conteste identitatea persoanei care se prezinta la vot. In acest caz, identitatea se stabileste de catre presedinte prin orice mijloace legale. " . Deci, si in baza unui pasaport strain (SUA) si a declaratiei.

Cred ca BE poate stabili identificarea in baza pasaportului american si a declaratiei pe proprie raspundere.

PS Cat despre Sankt Petersburg sau Ada Kaleh, habar n-am :) Te rog eu du explicatiile astea si la RL
flacofon Sambata, Noiembrie 25, 2000 8:04 AM
Comentarii: Tocmai imi scuipam in san si ma minunam. Uite domle ca se poate. Mai tace si ea.

Vedeti lumina aia galbena ce se zbuciuma acolo sus pe virf de munte? Ei bine e cabana "La Dan" unde S/Z le tine prelegeri repetate kilometrice.


Toby Sambata, Noiembrie 25, 2000 2:53 AM
Comentarii: ...daca problema mea este prea grea, atunci puteti inlocui Stalingradul si Leningradul cu Saigonul si Ho Shi Minul...asta asa ca sa venim mai incoace in contemporaneitate.

Pa! Ura si la gara! Mai vorbim poate pe luni.

Adele lasa fetele in pace!


Toby Vineri, Noiembrie 24, 2000 10:53 PM
Comentarii: ..No! no! no!... Am gresit, era vorba de Regiunea Mures Autonoma Maghiara, (parca(?). Evident ca nu am actul de nastere acuma la mine ca sa ma uit pe el - de altfel cine stie cine mi-l "pastreaza" la ora aceasta, ca la plecarea mea definitiva din tara a trebuit sa mi-l depun.

Intrebarea mea "tehnica" de fapt era: Daca te-ai nascut la (sa zicem) Stalingrad, dar numele orasului a fost schimbat intre timp in Leningrad, unde esti tu de fapt nascut?


Toby Vineri, Noiembrie 24, 2000 10:32 PM
Comentarii: Miti, multumesc mult de tot pentru informatie. Eu oricum aveam de gind sa ma duc duminica la ambasada si sa dau cu un pasaport expirat de prin 89 in ei...(Nu-ti mai spun ca am appointment si cu nea Marius la o bere dupa aia) Mai am insa o intrebare technica la tine caci...

Eu nu prea sint sigur unde m-am nascut...

Adicatelea pe actul meu de nastere sta scris Odorheiul Secuiesc, jud. Harghita (stai asa nu te speria pretene Abel, ca eu sint de fapt cetatean bucurestean de pe la virsta de 6 luni...) dar mi se pare ca de mult nu se mai cheama asa orasul acela. Sti cumva care e numele lui acum? Deci daca "aia" ma intreaba si ma pune sa scriu cu minuta mea unde m-am nascut ce-am sa le zic?


Miti Vineri, Noiembrie 24, 2000 10:10 PM
Comentarii: Draga Toby,
Cred ca cei de la ambasada nu si-au reinnoit pagina. O sa ma mai interesez si eu. Toate cele bune si frumoase.

Vezi ca dupa cate am inteles eu Socrate nu e Mme cea cu pricina ci un onorabil M :)
Toby Vineri, Noiembrie 24, 2000 8:11 PM
Comentarii: Mitiiiiiii! Pia uite la ce link ne duce Asterix pe partea cealalta: Documentele admise ca dovada a cetateniei romane sunt: pasaportul romanesc valabil (turistic, de serviciu sau diplomatic) pasaportul consular romanesc valabil buletinul de identitate sau cartea de identitate valabile dovada de cetatenie romana, in original, eliberata de Ambasada Romaniei la Washington sau de unul din consulatele generale ale Romaniei din SUA (New York, Los Angeles, Chicago). Aceasta va fi insotita de un act de identitate actual, valabil al alegatorului Chestia cu declaratia de cetatenie inseamna ca e doar o barba, sau poate e valabila doar la australieni. (ca ei e mai cu capul in jos.)
M Vineri, Noiembrie 24, 2000 7:21 AM
Comentarii: test
Sfadasina in direct Joi, Noiembrie 23, 2000 11:12 PM
Comentarii: Emisiunea lui Florin Calinescu de asta seara, cu 8 dintre prezidentiabili, a dat masura intregii campanii electorale din Romania si chiar mai mult decat atat! Trebuie sa recunoastem: dictatura mass-media e la fel de primejdioasa ca dictatura de tip politic. Iar lui Florin Calinescu i-au mijit tuleiele de Fuerher mediatic! Traiasca prostia agresiva, mediocritatea aurita si fanfaronada sfertodoctului! He, he,he! Aplauze! Publicitate! Ipochimenul insira candidatii si ii ia la intrebari, ii loveste cu gongul dupa 1 minut dupa care 'mnealui, moderatorul, vorbeste 10, facand curte audientei cu bashcalie de 2 parale. Aplaudacii aplauda. Se ratzoieste iar la catindati, in numele boborului! El cica e box populi... Face ordine. Acum tre' sa razi acu' tre' sa inghete rāsul pe buze. Ametit, publicul rāde la stirea cu tānarul injunghiat in campanie. Il aplauda pe Tudorica nene. Il aplauda pe Roman replicand lui Tudorica nene. Totul e un spectacol de divertisment! UN SPECTACOL PE BANI! O tzara trista , plina de umor!
Guru Joi, Noiembrie 23, 2000 10:33 PM
Comentarii: Campania electorala din anul acesta este cea mai murdara campanie la care am asistat in viata mea. Crima a luat locul dialogului politic. Dupa liderului sindical de la TEPRO politicienii nostrii au mai comis o crima abjecta. Un tinar lipitor de afise a fost injunghiat cu cinci loivituri de cutit.
Eternul si fascinantul CANDIDAT Joi, Noiembrie 23, 2000 7:38 PM
Comentarii: AFIS ELECTORAL
birlic din larg Joi, Noiembrie 23, 2000 4:32 PM
Comentarii: Mai lupilor de mare! Ia spuneti pe unde sinteti poate-oi fi pe linga voi, ca as veni sa va vad ca am fost si eu o tira ca voi da m-o obligat nea Nicu sa ma las de meserie. Si acu privesc bampoarele de pe mal. Daca sinteti intr-un port francez sau nemtesc,uitati-va vineri pe 23 nov seara pe ARTE la jurnalul de la ora19 si 45 de minute ca este un reportaj despre Romania in care se arata si probmemele marinarilor romani. M-a durut sufletul de baieti si m-a Enervat boul ala de sef de sindicat, unealta lui Iliescu, care mintea de ingheta apele. Dupa ce gasca lui Iliescu a distrus navele si NAVROM-ul si au supt banii, dadea acum vina pe actuala conducere, si mai si mintea ca sindicatul da bani marinarilor. De ce nu-i ajuta pe saracii aia de pe ARDEAL sa vina acasa sau macar sa le trimita niste bani sa cumpere ceva de mincare nu sa arda lemnele din timplarie ca sa fiarba o oala de nenorocit de orez pe un chirostiu facut pe punte. Ca mor si sobolanii in cambuza de foame. Daca o sa-l votati pe Iliescu sau paridul ala prostituat politic PNL o sa ajunga sa va vinda si pe voi ca sclavi prin Mauritania sau Sudan. Pacat de oamenii aia necajiti si de familiile lor. Eu cred ca v-ati facut si voi o idee despre lumea asta de afara si v-ati convins ca nu o sa facem capitalism cu tovarasi din CC al PCR. Hai ,Vint din pupa!! pentru voi si pentru Romania.
Mesajul Regelui din grupurile romānesti de discutie Joi, Noiembrie 23, 2000 2:48 PM
Comentarii: Romani,
Veti fi chemati sa exercitati actul elementar si esential al oricarei democratii: acela de a alege conducatorii tarii pentru anii care vor veni. Nu a fost niciodata datoria mea sau a ilustrilor mei stramosi de a interveni in procesul electoral: Romania a fost intotdeauna o Monarhie Constitutionala. Dar nu as fi credincios juramantului meu istoric, facut cu saizeci de ani in urma, daca nu v-as impartasi gandurile mele din acest moment.
Contrar diferitelor speculatii din presa, nu am sustinut in trecut si nu sustin nici azi personalitati sau partide, in alegeri. Personalitatile sunt importante in orice democratie: daca liderii nostri sunt competenti si incoruptibili, cert aceasta va face o mare diferenta in felul in care tara va fi guvernata. Dar tot la fel de importanta este si chestiunea principiilor, a valorilor pe care dorim sa le promovam si care as dori sa triumfe in aceste alegeri. Deci, sa ne ridicam deasupra zgomotelor campaniei electorale si sa ne gandim un moment asupra principiilor pe care vrem sa le sustinem.
Nu exista alternativa la democratie Mai intai este actul de a vota in sine. Inaintasii nostri care au murit pentru independenta Romaniei acum doua secole au luptat pentru dreptul fundamental al romanilor de a determina singuri viitorul natiunii lor. Soldatii pe care Bunicul meu i-a condus catre victorie in 1918 au luptat sa extinda acest drept si asupra conationalilor lor din imperiile Austro Ungar si Rusesc. Si, cei care au iesit in strada in decembrie 1989 pentru a rasturna dictatura comunista nu au cerut altceva decat dreptul de a alege liber. Fata de toti acesti oameni aveti datoria de a vota in aceasta luna. Stiu ca absenta de la vot este tot un act politic. Dar, date fiind conditiile fragile din sistemul nostru politic, absenta va fi inteleasa ca o lipsa de incredere in democratie. Deci, indiferent care sunt optiunile voastre, chem pe fiecare sa mearga si sa voteze in numar cat mai mare. Sa aratam lumii, in general, si Europei, in special, ca noi continuam sa fim increzatori in actele de baza ale democratiei. Nu este alternativa la democratie in tara noastra si nu poate exista democratie fara participarea voastra activa.
Partidele pregatite serios sa repare defectele Constitutiei trebuie sustinute.
Nu pot justifica unele actiuni ale politicienilor nostri. In anii de dupa prabusirea comunismului, am criticat multe din deciziile lor, si in mod particular, si in public. Stiu ca majoritatea voastra a pierdut increderea in partidele politice. Dar partidele politice sunt un element esential al democratiei. Solutia este, prin urmare, nu sa respingem un intreg sistem, ci sa ne uitam la motivele pentru care am avut toate aceste esecuri, si cum sa le reparam. Sunt convins ca cei care vor castiga alegerile, oricine ar fi ei, vor avea ca sarcina reforma constitutionala. Camerele noastre parlamentare nu functioneaza cum trebuie, legile nu sunt adoptate la timp si guvernele conduc cu ordonante de urgenta. Mai mult,impartirea responsabilitatilor intre diferitele ramuri ale guvernului nu este facuta cum trebuie. Orice partid care este pregatit serios sa repare defectele Constitutiei, impuse in graba "de sus" imediat dupa caderea comunismului, merita suportul vostru. Dar orice politician care va spune ca ar putea sa faca sa mearga un astfel de sistem daca ar fi ales, trebuie tratat cu scepticism.
Populistii si extremistii merita dispretul alegatorilor
Indiferent de sugestiile care vi s-au facut in timpul campaniei electorale, trebuie sa va amintiti urmatorul lucru: nu exista alta sansa pentru Romania decat integrarea in Uniunea Europeana si in NATO. Integrarea nu este posibila fara reforma economica serioasa, fara respectarea dreptului de proprietate privata, fara retrocedarea a tot ce comunistii au furat si fara protectia drepturilor omului. Nu cere nimeni sa se aplice solutii inventate de alte tari: Uniunea Europeana in care vom intra este o alaturare de multe tari, fiecare cu particularitatile ei. Dar exista o seama de principii comune si de cerinte care trebuiesc respectate. Afirmatia ca se poate gasi o cale miraculoasa de a crea o economie de piata mentinand o economie controlata de stat nu este demna de incredere. Politicienii care va transmit mesaje de ura fata de straini sau fata de minoritatile etnice din interiorul tarii noastre merita dispretul vostru. Viitorul nu apartine acelor oameni, oricat de populist ar fi mesajul lor.
Votati pentru integrarea euro-atlantica!
Romani,
Fiecare alegere are semnificatia ei istorica. Dar aceste alegeri sunt mai semnificative decat multe altele. In urmatorii patru ani Europa va fi restructurata. Cateva tari noi vor fi invitate sa faca parte din Uniunea Europeana, iar chestiunea unei noi largiri a NATO se va pune din nou. Daca veti tine cont de aceste perspective atunci cand veti vota, veti garantam sansa integrarii tarii nostre in aceste institutii. Dar, daca va veti lasa tentati de anumite discursuri, daca veti cadea prada anumitor sloganuri populiste, veti pedepsi Romania insasi. Aduceti-va aminte: nu e nimic scris dinainte despre integrarea in aceste institutii. Europa nu ne este datoare cu aceasta integrare. Trebuie s-o castigam singuri. Si ceea ce facem in interiorul tarii noastre, facem pentru binele nostru, nu pentru binele strainilor. Cand mergeti sa votati amintiti-va aceasta alegere pe care o aveti in fata. Votati cu constiinta voastra, dar si cu sensul responsabilitatii voastre. Familia mea si cu mine vom ramane credinciosi acestei alegeri, si vom continua sa servim tara noastra. Ma voi impotrivi celor care vor lucra contra intereselor majore ale Romaniei Oricine va fi ales in aceasta luna va avea suportul meu, daca va avansa interesele majore ale Romaniei. Dar cei care vor lucra impotriva acestor interese, oricine vor fi ei, vor avea impotrivirea mea constanta. Atunci cand e vorba de interesele istorice ale tarii noastre, atunci cand e vorba de stabilitatea viitorului nostru, nu am pastrat niciodata tacere si nici nu am de gand sa o fac de aici inainte. Versoix, 18 noiembrie 2000
Ametzita Joi, Noiembrie 23, 2000 2:27 PM
Comentarii: Uita ca fugii asa de repede ca nici nu i-am multumit Sfadasinei pentru informatii. Si ca tot veni vorba de prezidentiabili cu roluri bine invatate... Cand il vad pe presedintele Frantei care a cistigat la prezidentiale in fata actualului prim ministru al Frantei ma cam minunez... Se cam pare ca latinii confunda calitatea de actor cu competenta, promisiunile irealizabile cu realitatea si arta de a vorbi pentru a nu spune nimic cu inteligenta. Doar ca Francezii isi pot permite greseli, romanii nu prea mai pot...
Ametzita Joi, Noiembrie 23, 2000 12:12 AM
Comentarii: Coana, ultumesc mult. Si apoi tre sa recunosc ca sunt insa o data dezamagita de legea noastra electorala! Ce-oi avea eu cu sectorul 1 ?? nici nu stiu ce e ala si unde se afla !! In Bucuresti am fost o data (ba nu de 2 ori, la interval de 2 luni) acu 5 ani, singura data cind m-am incumetat sa bat la portile unei ambasade straine in Romania. Va dati seama ca am amintiri foarte neplacute, desi probabil ca orasul in sine nu e vinovat. Oricum, mai o data, multumiri de raspuns, si ma duc sa caut cine is pe listele din sectorul asta 1, da cred ca am sa fiu asa dezamagita ca nu o sa votez decit presedintele. Si apoi, ai dreptate si cu ciorna aia cu informatorii! Eu sunt sigura ca cei mai periculosi nu au fost dati publicitatii pentru ca au avut intotdeauna putere si vor continua intotdeuna sa aiba prea mare putere.
Toby Joi, Noiembrie 23, 2000 6:18 AM
Comentarii: Eu votez cu Marius. Am voie?
Elector diasporean Joi, Noiembrie 23, 2000 2:19 AM
Comentarii: Un post de radio australian ce transmite o ora in limba romana a anuntat luni ca Ministerul de Externe a transmis indicatii catre ambasade ca persoanele cu cetatenie romana pot vota chiar pe baza unei declaratii, in cazul in care nu au pasaport. Conform Constitutiei toti cei care s-au nascut in Romania au automat cetatenia romana.
Coana Joitica Joi, Noiembrie 23, 2000 12:46 AM
Comentarii: Draga Ametzito, matale votati cu aia din Bucuresti. Sunteti in circumscriptia sectorului 1. Asta e!

In privinta stirilor de campanie, o sa incercam sa punem de-o agentie de presa tip ciberplai :)

Stiri de ultima ora
Consiliul ala raspunzator de demascarea informatorilor, colaboratorilor si elaboratorilor securitatii a dat pe goarna lista cu catindatii dovediti. Cap de lista Mircea Ionescu Quintus, preshedintele partidului liberal! Mai sunt Marcian Bleahu, conu Alecu Paleologu (care de altfel a marturisit inca din '90 asa ca nu vad ce ni l-au mai aratat cu degetul)...si inca...Cam multi din CDR2000, in umila mea opinie. Probabil ca ailalti si-au aranjat din timp dosarele!
Sfadasina de pe tzćrm Joi, Noiembrie 23, 2000 12:36 AM
Comentarii: Dupa parerea mea si din cate am vazut pana acum, campania a fost destul de malaiatza. Un Iliescu, precum ceaiul de rumegush cu indulcitori artificiali ( ceai reincalzit), Petre Roman-demagogul dintodeauna dar cu agresivitatea crescuta-la tupeu, za scai iz za limit, Stolo-un ciborg cam prost programat baletand sacadat in pravalia cu portzelanuri kitsch (numai sa vedeti clipul lui tip "manea"...), Isarescu cu stangaciile unui tip decent aterizat intr-o gashca de derbedei, Frunda-elegant da' avocat, Cerveni-antibolsevismul bulumac. De madame Gratiela n-am ce zice , ca vorba lui J, prea sunt putine femei pe esicher :) Cel mai bine s-a simtit si a evoluat sub reflectoare Tudorica nene cu rolul bine invatat pana la mimarea spontaneitatii, interpretand o partitura de catavencu presarata cu clisee culturale si culturiste plus citate marca "nemuritorul Gambetta". Asta da preshedinte catodic! Mai bun ca Vacanta Mare! Aici e problema: daca se va alege dupa criterii de telegenie medie si mijlocie, ne-am ars!
Ametzita Din suflet de la Timisoara Miercuri, Noiembrie 22, 2000 4:15 PM
Comentarii: Eu cu cine votez?? Cine ma poate ajuta si pe mine cu un raspuns? La parlamentare: Eu tot nu am priceput, daca votez in strainatate dar de origine sunt din Timisoara, eu pentru candidatii din Timis votez? Si daca votez cu CDR-ul din Timisoara ca mi se pare ca nu sunt corupti, pot sa ma trezesc ca de fapt ala de pe lista nu a ajuns la parlament, da ca in locul lui a ajuns un altul, de la 'centru' (de regula, CDR Bucuresti)? Si ca tot ziceau marinarii... pe aici internetu exista el, da cu televiziunea stam cam rau (adica nu e), chiar ca niste comentarii de acasa ar fi bune!! EuroNews si alte posturi 'straine' nici nu si-au amintit ca Romania exista!
Marinarii Miercuri, Noiembrie 22, 2000 11:26 AM
Comentarii: Pentru cei care stau de veghe la poarta apelor nu se poate gasi un suflet milostiv care sa transmita stiri legate de alegeri in urmatoarele cateva zile? De exemplu: pareri personale despre dezbaterile televizate (care a fost mai tare, care s-a facut de ras, cel mai enervant candidat). Apoi, in ziua alegerilor, ar fi frumos sa aflam niste rezultate partiale (sondaje la iesirea din sectie) din partea celor care prind ProTV-ul fara purici si tangaj. Va multumim.
Guru Marti, Noiembrie 21, 2000 9:21 PM
Comentarii: Dom' Birlic, Tutea bine zicea ca cine nu voteaza cu stanga la 20 de ani e un ticalos iar cine mai voteaza cu stanga la 40 e un dobitoc :-)

Certatene Guvernat, Votul e personal si tine de educatie. Cine nu stie cu cine sa voteze inseamna ori ca n-are principii ori ca n-are educatie. La partide votez cu CDR-Armaggedon iar la dusul cu presul votez singura femeie candidat, dar nu recomand nimanui sa voteze ca mine :-)
Guru Marti, Noiembrie 21, 2000 9:20 PM
Comentarii: Dom' Birlic, Tutea bine zicea ca cine nu voteaza cu stanga la 20 de ani e un ticalos iar cine mai voteaza cu stanga la 40 e un dobitoc :-)

Certatene Guvernat, Votul e personal si tine de educatie. Cine nu stie cu cine sa voteze inseamna ori ca n-are principii ori ca n-are educatie. La partide votez cu CDR-Armaggedon iar la dusul cu presul votez singura femeie candidat, dar nu recomand nimanui sa voteze ca mine :-)
birlic de acasa Marti, Noiembrie 21, 2000 6:36 PM
Comentarii: Dl GURU? Iote bre cum ai dreptate. Da io nu ma simt asa batrin sa traiesc din amintiri si sa-njur toata ziua da nacaz. De-aceea as zice sa cugetam ce-am putea face sa mai reparam cite oleca pe ici pe colo caruta asta hodorogita si s-o ducim pe drumul cel mai lin cu putinta, ca sa nu sa raminim in mijlocul drumului. Ce-o fost o fost nu trebi sa fim rai de paguba. Important e sa belim ochii sa nu mai facem vreo traznaie acu la spartu tirgului ca nici dracu n-o sa ne mai scoata din nacaz. D-aia zic eu ca din toti cei rai sa-i alegim pe cei mai putini rai. Hai noroc, ca ma duc acasa sa mai chibzuiesc cu vecinii. Oricum eu ramin tot pe dreapta c-asa m-o invatat tatuca in fageda mea pruncie. Zicea el; Ba sī nu mergi pe stīnga ca ti ia dracu. Avea dreptate saracu, pazasca-l domnu. Sanatate.
Cetateanul Guvernat Marti, Noiembrie 21, 2000 12:54 AM
Comentarii: Dl. Guru, eu cu cine sa votez? Cu hotii astia sau cu hotii ceilalti?
Guru Luni, Noiembrie 20, 2000 1:10 AM
Comentarii: Mai nea Birlic, mie imi plac lucrurile ordonate, fiecare obiect sa aiba eticheta si sa fie asezat pe raftul lui. Biserica sa se ocupe de religie, partidele de politica si organizatiile civice de problemele morale. AC si-a dat in petic inca de la inceput. S-a scindat, o parte s-a transformat in partidul AC si dupa o scurta existenta a fuzionat cu liberalii disparind. Jumatatea cealalta a considerat ca si-a indeplinit destinul si de patru ani a picat in adormire. Peisajul social, politic, economic, cultural s-a schimbat binisor de atunci asa ca trezirea aliantei nu mai poate aduce nimic societatii romanesti. Poate doar unor nostalgici. In Romania de acum se vorbeste destul de mult de esecul reformei economice. De esecul reformei morale nu se sufla un cuvint.
gicu de la .... Duminica, Noiembrie 19, 2000 6:12 PM
Comentarii: Qui n'a pas entendu parler du compagnonnage, cette tradition millénaire, mieux connue en Europe, dont l'assise était et demeure l'apprentissage d'un métier ? Grāce ą cette organisation, l'amour et la pratique d'un métier, transmis d'un maītre ą un disciple, sont en mesure de garantir une relčve prometteuse qui reprend ą son tour le flambeau. Elle offre l'avantage d'apprendre en travaillant, de toucher ą toutes les facettes d'un métier, de se familiariser avec les outils et de faire face aux situations concrčtes de la vie professionnelle, tout cela, sous le regard attentif d'une personne d'expérience. ! La munca nu la intins mina!
birlic birlad Duminica, Noiembrie 19, 2000 5:47 PM
Comentarii: Bre GURULE, ce ai bre cu alianta? de ce-o fost facuta, sa se duca la biserica, sa faca matanii si rugaciuni si sa ia nafura? Cind te interesezi de viata celor multi asta inseamna ca faci politica. Uite ca si matale faci politica amu. Alianta a spus pe cine crede ea ca trebuie sustinut in alegeri, dar nu te-a obligat sa votezi si nici nu a incercat sa minta. Nu a esit bine cu algoritmul nu e vina ei .Uite acum o sa iasa algoritmul rosu si as vrea sa-mi spui si mie, peste vreo 2 ani, cind lumea o sa crape de saracie, daca si de data asta AC-ul a fost de vina. saltare la toti.
birlic birlad Duminica, Noiembrie 19, 2000 5:47 PM
Comentarii: Bre GURULE, ce ai bre cu alianta? de ce-o fost facuta, sa se duca la biserica, sa faca matanii si rugaciuni si sa ia nafura? Cind te interesezi de viata celor multi asta inseamna ca faci politica. Uite ca si matale faci politica amu. Alianta a spus pe cine crede ea ca trebuie sustinut in alegeri, dar nu te-a obligat sa votezi si nici nu a incercat sa minta. Nu a esit bine cu algoritmul nu e vina ei .Uite acum o sa iasa algoritmul rosu si as vrea sa-mi spui si mie, peste vreo 2 ani, cind lumea o sa crape de saracie, daca si de data asta AC-ul a fost de vina. saltare la toti.
Guru Sambata, Noiembrie 18, 2000 9:40 PM
Comentarii: Alianta Civica a incetat sa mai fie o organizatie a societatii civile din momentul in care s-a implicat in politica si nu numai ca s-a implicat dar a dat dovada si de partizanat. A mai plins si cu sughituri dupa 1996 ca algoritmul nu le-a adus functii. In cazul acesta se mai poate spune ca reprezinta societatea civila cind in fapt ea doreste acapararea puterii? Eu sunt convins ca AC nici nu se mai poate restructura iar haosul din Romania nici nu poate permite aparitia unei asociatii civice imaculata si potenta. Poate ca diaspora sa aiba puterea sa sustina o astfel de organizatie cit mai curind.
testa Sambata, Noiembrie 18, 2000 6:22 PM
Comentarii: testa
J Sambata, Noiembrie 18, 2000 5:18 PM
Comentarii: Si inca ceva. AC este singura organizatie mai reprezentativa din Romania care are in fruntea sa o femeie. Dupa taria cu care o ataci tu, o reprezentanta a sexului frumos, sa ne mai miram, draga Sfadasina ca este singura?
J Sambata, Noiembrie 18, 2000 5:08 PM
Comentarii: Sfadasino,
Hai sa fim seriosi. A impus un presedinte? De parca ar fi avut mijloacele sa o faca. Ce vezi rau in faptul ca si altii (televiziunile) au avut initiative civice? Cu cat mai multi cu atati mai bine. Le reprosezi amatorismul, desi prin prin definitie miscarile civice nu pot fi profesioniste. Diletantismul lor era bineintentionat si nu cred ca pot fi invinuiti de interese materiale. Eu, spre exemplu, sunt multumit ca AC a reusit sa faca memorialul de la Sighet, singurul dedicat victimelor comunismului. Nu cred ca in urmatorii ani vom mai avea parte de unul asemanator, desi poate ca multe altele ar fi necesare. Daca au gresit, inseamna ca au si incercat sa faca ceva. Cei care si-au pastrat "independenta" si sfanta neimplicare, nu sunt cel putin la fel de vinovati de "dezastru"?
ciberplaies Sambata, Noiembrie 18, 2000 3:05 PM
Comentarii: Draga Abel, respectele mele, faci cum vrei. Desi n-are relevanta in context, regateanul s-ar putea sa fi fost timisorean, in viata aialata :)
Toate cele bune si frumoase.
Hackespeare Sambata, Noiembrie 18, 2000 2:58 PM
Comentarii: Abel are dreptate :-)
Abel Sambata, Noiembrie 18, 2000 2:57 PM
Comentarii: Abia acum am citit in intregime ce a postat acel handicapat de regatean, caruia i-au ramas cojile de la semintele de dovleac (floarea soarelui ?) intre dinti. Nici nu mai trebuia sa ma obosesc sa trimit precedenta postare. Am terminat cu cafenelele virtuale !
Gyga Kalorina Sambata, Noiembrie 18, 2000 2:54 PM
Comentarii: Mesagerule, excelenta ideea cu Revista Cafenelelor. Poate va ganditi si la o pagina a recordurilor de cafenea. Puneti acolo niste rubrici de genul: Cea mai scurta postare, cel plictisitor personaj etc.
Pa si conectare rapida!
Abel dintre fiorduri Sambata, Noiembrie 18, 2000 2:51 PM
Comentarii: Mesajul anterior semnat Abel nu-mi apartine ! Webmaster-ul poate confirma, daca nu ma credeti pe cuvant:-)
Sfadasina catre J Sambata, Noiembrie 18, 2000 12:58 AM
Comentarii: Sa pastram proportiile: de la nimic la genunchiul broastei o fi ceva diferit de zero dar nu prea mult. N-ar trebui sa ne tot multumim cu maruntisurile!

Imi pare rau ca ma citesti in diagonala. Am spus "si AC e vinovata" nu "AC vinovata de dezastrul actual". AC a impus un presedinte de tara care nu si-a tinut cuvantul, s-a vaicarit, s-a burzuluit la popor ca-i plangaret, s-a scarbit de politicieni, ca si cum in tzara asta de dobitoci el n-ar fi fost cel dintai! Si inca. AC in loc sa-si vaza de trebile ei s-a consumat prin mass-media si in intestinele politice de-au ajuns ProTV-ul si alte televiziuni comerciale sa ia initiativa unor campanii civice!!!

Seriozitate, consecventa, decenta, eficenta, in loc de veleitarism si amatorism. E chiar atat de mult ?
Abel Sambata, Noiembrie 18, 2000 7:44 AM
Comentarii: coSin/Zeana mea, Vino diseara la locul stiut numai de noi doi in parcul acela dinspre aleea Circului. Fi atenta sa nu te urmareasca Securistu ca data trecuta. Sper ca tiganii din soseaua St. cel Mare sa nu mai iasa si de data asta la pescuitul lor cu dinamita la elesteul ala. Mai ti minte ce ne mai stropisera ultima oara? Ce dragalas mi-ai adunat tu icrele din par? Incearca acuma sa vorbesti cit mai putin. Il simt pe undeva pe fracofon pe aproape. Se pare ca tot el e si Securistu. Nu vreau sa iasa iar (ca data trecuta) cu paruiala si cu proces verbal, cu trasul de guler la sectie. Mai ales ca noi de obicei nu facem nimica. Inafara de discutii filozofice plicticoase pe teme interstelare, nu prea stim cum sa ne dedam la....Ce mai face Zodia ta? ( ;-) wink, sti tu de care vorbesc) Anunta-ma, dar nu aici. Cauta-ma de la telefonul tau publis.
J Sambata, Noiembrie 18, 2000 5:23 AM
Comentarii: Sfadasino,
Eu zic sa pastram unele proportii. AC vinovata de dezastru actual? Eu nu am vazut ministrii aliantei sau influenta ei exercitata cumva in guvernare. Antipatia fata de unii membri nu are nimic de a face cu o judecata obiectiva. M-as bucura sa imi poti numi o alta organizatie civica cu realizari mai mari.
Guru Vineri, Noiembrie 17, 2000 9:48 PM
Comentarii: Ce-aveti fetelor de va paruitzi pe mesha lui Abel ? Chelia mea nu va place?
flacofon Vineri, Noiembrie 17, 2000 9:19 PM
Comentarii: Propun instituirea unei taxe pe fiecare "cuvint in plus". In mod sigur S/Z ar iesi la pepeni.
flacofon Vineri, Noiembrie 17, 2000 7:46 PM
Comentarii: S/Z, say what?
Securistu' sector Vineri, Noiembrie 17, 2000 6:29 PM
Comentarii: Duduie S\Z Uite am aruncat procesul verbal asa ca nu te mai teme de amenda poti sa zburzi in voie ca un copil de 5 ani fara buletin sau grupa sanguina si nu uita aici cind trec 1000 de ani la DUMNEZEU este o singura zi Pace si flori multe la primavara Acum nu te bucura prea tare ca oricum trebuie sa platesti ceva !!! ce zici de o dulceata de cirese amare si un pahar de sifon ??????
Sfadasina Vineri, Noiembrie 17, 2000 6:09 PM
Comentarii: Stii ce? Declaratii de principii, pe toate gardurile! Vreau principii traite, nu declamate!
Sfadasina Vineri, Noiembrie 17, 2000 6:02 PM
Comentarii: J,
Si iadul e pavat cu intentii bune! Credibilitate, poate. La cei care cred si nu cerceteaza. Vrei sa-ti povestesc ce mi-a zis atunci cand l-am abordat aliat civic? Incercam sa transmit ideea cu reteaua online a micilor comunitati? Dupa ce s-a scuzat ca el mai mult cu tehnicu', mi-a explicat cu voce moale ca nu prea se misca proiecte in AC,...doar cateva... Si pentru ca tot am insistat, m-a intrebat daca-l cunosc pe X (cam activist utecist in viata ailalta...) ca poa' sa iasa ceva bani si cu proiecte...nu multi..dar... M-am saturat!
Cat despre realizari, in ultimii ani, nici una!
Afara-i vopsit gardu' inaluntru leopardu cu madam preshedinta zambind iliescian (parol! de la o ureche la alta! tot timpul!). O vezi pe mass-media, la aniversara, latindu-si surāsul ca si cum e de bine tot dezastrul la care si AC a contribuit si contribuie! Elitisme ieftine, fandoseli civice, prostie cu shtaif, meschinarie! M-am saturat!
J Vineri, Noiembrie 17, 2000 5:21 PM
Comentarii: Alianta Civica implineste 10 ani. Declaratia lor de principii mi se pare actuala si acum. Probabil ca au si gresit in aceasta perioada, dar dupa parerea mea oamenii care au format-o au fost in general animati de bune intentii. Nu cred sa existe acum o organizatie a societatii civile care sa poata fi comparata cu Alianta Civica din punct de vedere al credibilitatii si chiar al realizarilor. In cazul in care opozitia in viitorul parlament va fi formata din PRM si PD, probabil ca importanta organizatiilor societatii civile va creste. Daca vor aparea altele noi sau Alianta Civica va fi revitalizata, asta doar timpul ne-o va spune.
Sfadasina Vineri, Noiembrie 17, 2000 3:14 PM
Comentarii: Dom' Lenoire,
Tanjesc dup-o tableta :) ca m-a luat cu ameteala de la scena politica. Cica Tudorica nene e ca si secundul lui Ilici in turul 2! "Dormi in pace natiune, ca prezentul nu se pune", canta adānc < a href="http://mp3atomic.2y.net/roalbums/adamilea.php"> Ada Milea...
Dorinella Tiraspol Vineri, Noiembrie 17, 2000 9:18 AM
Comentarii: S/Z, iarta-ma! :-(
S/Z Tara de dincolo de pleoape Vineri, Noiembrie 17, 2000 3:17 AM
Comentarii: ABEL, ma vei ierta pentru tot ce voi spune aici, dar consider ca eu te-am bagat in "mocirla", eu am obligatia morala sa "te scot". O fac cu buna stiinta si credinta ca vei intelege ca am dreptul. Nu uita: ca sora(frate:-) mai mare, am drepturi si obligatii si inteleg sa mi le respect. Vom vorbi in alta "lume". Pina atunci, "bun venit celor veniti!!!" ****** DORINELLA draga, am ridicat fruntea sus si ochi sper cer, inginind in minte: "ei, acu' sa te vad S/Z pe unde scoti vorbele ca sa redai adevarului ce e al adevarului":-) Pai o iau pe calea adevarului, ca e cea mai simpla, sigura si ...adevarata. Abel o fi un "barbat acolosa etc.", dar cel mai important e sa recunosc ca eu am impins "tachineria" putin prea fortat, tocmai pentru ca e unul din "aia care stiu sa tina la gluma". Ca e sau nu mai bun sau mai frumos decit altii, habar nu am, va spun sincer si drept, iar pentru mine, atita timp cit suntem personaje "virtuale intr-o lume virtuala", si atita timp cit acceptam cu gentilete si respect limitele pe care celalalt doreste sa le pastreze (asa cum Abel a acceptat, trebuie sa o spun si pe asta in toata sinceritatea), suntem facuti doar din cuvinte, si pentru fiecare din noi cuvintele pot lua alt inteles si infatisare. Cit despre Norocul care trebuie sa surida, va multumesc pentru incurajare si sper sa fie asa. Toti avem nevoie de noroc in viata, mai mult sau mai putin; si toti avem noroc, mai mult sau mai putin. Iar de sperat, speram cu totii. Stiind dinspre unde imi poate suride Norocul, eu lui Abel nu-i ceream decit niste cuburi de gheata si il intrebam de sanatate (asa cum il intrebam si intr-un mesaj anterior, despre el si despre familie, asta ca sa nu ramineti cu dubii ca "doar" de sanatatea lui duceam eu grija. E adevarat, in niste termeni pe care doar el putea sa ii inteleaga... si asta era si scopul... altfel, nu mi-as fi permis sa fiu atit de "decazuta ... doborita si tavalita in mocirla cuvintelor fara sens". Fiti sigura ca absolut fiecare cuvint avea un sens, ba chiar as indrazni sa spun ca unul foarte curat, departe, departe, departe de mocirla fara sens. Este la fel de adevarat ca doar o persoana, Abel, putea sa inteleaga sensul celor spuse de mine, cum de altfel s-a si intimplat (altfel, va imaginati ca daca era "un mascul inganfat si rece", mi-a fi raspuns cu cine stie ce ... rapsuns. Ori, daca va uitati bine... Si pentru a nu ramine nici un alt dubiu: "ABEL este fratele meu", iar in "familia noastra", relatiile noastre sunt crestinesti si curate, ca de la "frate la frate". Restul, sunt tachinerii si glume, e adevarat, al caror inteles il stim doar noi, ca intre frati. Draga Dorinella, serios sunt miscata de grija dumneavoastra , dar mai ales va multumesc ca m-ati facut sa imi dau seama ce imagine penibila am proiectat. Doamne fereste sa o fi trenat mai departe. Multumesc din inima pentru ajutor. Ca Ki Gompa exista, exista cu adevarat. Dar acolo nu prea te duci sa faci "gesturi necugetate". Chestia dumneavoastra cu muntele si aducerile aminte... este atit de delicata si subtila, dar am inteles-o pina si eu. Fiti linistita. De munti e plina lumea. Cit despre amintiri... ma faceti sa rād, ceea ce e foarte bine... Imi pare rau sa va spun ca vom fi fost cel putin doi (sau trei)care vom fi rās la chestia cu amintirile si cu muntele... si v-as invita si pe dumneavoastra sa faceti la fel, daca nu mi-ar fi teama ca o sa va suparati pe mine... Si ca sa va linstesc pe deplin, "strigatele mele disperate" erau niste mari si nestavilite hohote de rās... imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc total, dar sper sa nu fie definitiv. Iar despre cauza (si efectul) "tacerii si indiferentei" lui ABEL, nu va mai povestesc, fiindca nu doresc sa va contrariez si mai tare, si asta chiar ca este atit de personal (pentru el) incit cu toate drepturile de sora mai mare, nu-mi permit totusi sa le abordez aici. Si nici nu e de importanta generala. Acum, stiu bine ca vor urma intrebari de genul: bine, bine, pai ce cauti atunci intr-un loc atit de "select" cu povestile tale personale. E foarte indreptatita intrebarea (care oricum ar veni, deci va raspund pe loc, fiindca nu stiu daca voi mai avea onoarea). Daca am postat AICI acele mesaje pentru ABEL, asa cum au fost (si pentru ca nu puteau fi altfel, desi eram constienta ca o privire "directa" le va interpeta in "limbajul natural al omului din om") ESTE pentru ca e singurul loc (locanta, cafenea, ziceti-i cum vreti, pe care ABEL a marturisit ca o agreeaza, oricit de greu v-ar veni sa o credeti) si pentru ca in alte cafenele nu voia "sa intre" (sau, ma rog, sa posteze). Deci, va dati seama cit de bine "a fost citit Abel"... care pare tot timpul pus pe "hartzag" cu oricine in afara de "ardelenii lui":-) Intrebare fireasca: pai ce cauti dom'le cu mesaje personale "subliminale" aici, ce, n-ai e-mail, telefon, etc.? Raspuns: multumiti-va cu raspunsul NU, care e laconic, dar adevarat (in felul lui). DORINELLLA, cred ca am raspuns mesajului dumneavoastra plin de ingrijorare pentru care va multumesc. Sper ca ati inteles si rindurile dintre rinduri, ca eu am patit-o cu Lenoire si Guru si de atunci nu ma mai aventurez sa zic nimic; in afara de mesajele pentru ABEL, care ma rugase ca daca am ceva sa ii "comunic", sa o fac aici, in singurul loc unde "mai intra"...acu' nu bag mina in foc nici eu ca e singurul loc, dar ca e preferatul lui , asta pot sa vi-o mai spun o data. Deci, i-am respectat dorinta... SI RAU AM FACUT. Iata-ma-s pina peste cap in "mocirla cuvintelor". Acum, nu stiu cit v-o fi lamurit raspunsul meu, dar fiti sigura ca apreciez interventia dumneavoastra. Si tin sa va mai asigur ca "nu voi mai face". Stiu ca e pacat de fiecare locsor ocupat cu prostioare gen "Abel, S/Z", de aceea imi cer scuze si dumneavoastra si gazdei. Nu voiam, insa, sa ramineti cu incertitudini care sa persiste dincolo de clipa cind veti fi ajuns ...AICI. Orice alta postare a lui Abel, aici, nu va mai fi rodul "conversatiilor cu mine", iar daca eventuala disputa provocata de "mocirla cuvintelor mele" va continua, va fi mare pacat. Cer scuze inca o data pentru inconvenientele create. Rog gazda sa ma scuze. Abel, tie iti ramine (pina... "una alta", doar RL-ul... n-am ce-ti face!) Iar, dumneavoasta, Dorinella, va multumesc mult pentru toate. Cum se spune in sanscrita: "la buna vedere intr-o lume mai buna?" :-) Va multumesc pentru crizanteme. Sunt superbe. Daca mai aveti vreo nelamurire, ma mai gasiti doar la RL, sau deloc. Va urez toate cele bune si acelasi har la scris... V-am citit, si de citit o sa va citesc ori de cite ori voi vedea... Dorinella scris pe undeva:-) Cu tot respectul, S/Z. ********Domn'Lenoire, de data asta v-am intrecut in lungimea mesajului. Doar ca al meu a fost fara esenta si esential. Se mai intimpla! ****** Pardon, scuzati, bonsoir!
Sfadasina Vineri, Noiembrie 17, 2000 1:06 AM
Comentarii: De pe lista de discutii Romanian Lobby de la www.egroups.com am aflat despre reteaua online a comunitatilor mici din Ungaria, extinsa si in Romania(in partile locuite de maghiari, Miercurea Ciuc, Odorhei). Asa ceva ne trebuie sigur si noua. O parte din resursele necesare proiectului s-ar putea obtine prin programe europene (PHARE, SAPARD ...) Problema e ca cineva (o orgonizatie nonguvernamentala sau o asociatia a lor) trebuie sa elaboreze proiectul si sa faca aplicatia cuvenita. S-a facut vorbire de Alianta Civica dar sunt foarte sceptica vazandu-i cum actioneaza. voi ce ziceti?

Comisia Europeana recomanda eliminarea vizelor Schengen pt. Romānia si Bulgaria, pentru o perioada de proba (6-9 luni). Sa vedem ce se intampla...

Toate cele bune si frumoase!
Sotea crama Vineri, Noiembrie 17, 2000 12:49 AM
Comentarii: Dorinella Draguta sincer mi-a fost dor de tine apoi cu scoala daca zici ca nu se merita treaba ta invata macar sa numeri bani ca de asta avem nevoie in general in ziua de astazi am vazut o gramada de licentiati persoane cu minim 17 ani de studii care sint platiti la ora actuala cu cel mult 200 $ ( in tara bineinteles) cit despre mine eu ma pregatesc de o vizita pe plai ca de, au trecut ceva ani de cind.... Sa ai grija de tine !!
Sotea Servici Vineri, Noiembrie 17, 2000 12:42 AM
Comentarii: Ma Abel !! Ai grija cum vorbesti pe aici ca de..... Fata e a mea !si cu ortografia nu e treaba ta , pai ce democratie mai e si asta fiecare are libertatea sa scrie cum vrea doar nu vrei tu sa raminem la aceleasi reguli gramaticale de pe timpul comunistilor Parol musiu !
Abel Joi, Noiembrie 16, 2000 7:15 PM
Comentarii: Dorinella, imi amintesti de o vorba a lui CdeB: "Omul, in eventualitatea unei evolutii intelectuale normale, realizeaza la o anumita varsta ca e bine sa dea cu presupusul cat mai putin." Cum nu ma indoiesc de faptul ca poti accesa site-ul www.catavencu.ro , iar cu ortografia stai cam nasol ("ie", "inganfat", "vre-un")... Servus !:-)
Dorinella Tiraspol Joi, Noiembrie 16, 2000 10:54 AM
Comentarii: Fruntea sus S/Z, lumea nu incepe si nici nu se termina cu Abel. Ie si el un barbat acolosa ca toti barbatii, nici mai bun nici mai frumos decit altii. Norocul iti surade de unde nici nu te astepti asa ca nu te lasa doborata si tavalita in mocirla cuvintelor fara sens de un mascul inganfat si rece. Te rog eu frumos sa nu faci vre-un gest necugetat caci muntele nu te ajuta sa uiti, din contra, stimuleaza aducerile aminte. Lasa amintirile si inimile inghetate in tacere si indiferenta la strigatele tale disperate si mergi la mare printre oameni sa-ti incalzesti sufletul. Sa vezi cum te pui pe picioare mintenas!

P.S. Hai, culege lacramioara tremuranda din coltul ochilor si pune in loc un buchet de crizanteme :-)
S/Z Tara de dincolo de pleoape Joi, Noiembrie 16, 2000 3:03 AM
Comentarii: Flacofon, cine trebuia sa inteleaga, a ...auzit:-) __________________________________________ ABEL, n-a fost decit proba de ureche (fara gres). Va trebui sa iti cumperi un set nou de reflexe, spune fratele Cain. Raspunsurile se dau pe loc, sau deloc, ca la "cine stie, cistiga; cine cistiga, vinde; cine vinde, nu mai stie". Acushica, ma cam duc. Tre'sa inchid fereastra dupa fereastra, ca a venit un frig cu inghet dinspre toate punctele cardinale si mi-am refacut bateriile de gheata:-) Multam fain de tot! Servus!:-)
Lenoire ...tot de-acolo Miercuri, Noiembrie 15, 2000 2:43 PM
Comentarii: In halatul asta am ajuns
Senatul nostru, taman inainte de tavalugul electoral care-i va schimba radicalmente structura, mai misca inca o data din labute, precum iepurasul impuscat. Nu vrem sa spunem ca Senatul nostru ar fi asa de suav si de storcator de lacrimi precum un iepuras impuscat, ci doar ca face asa, usor, din labuta, adoptind proiectul de lege privind drepturile pacientului.
Legea al carei proiect tocmai a fost adoptat de Senatul mai sus mentionat spune cum ca "bolnavii vor beneficia de acelasi tratament, indiferent de religie, sex, virsta, rasa sau statut socio-economic".
Ei, rahat "statut socio-economic". Muci-clabuci! Ce vrea textul respectiv de lege sa zica este, de fapt, ca, indiferent de posibilitatile materiale ale cetateanului devenit, din nefericire pentru el, pacient, ceea ce acesta da spaga doctorului trebuie sa se incadreze intr-un interval de valori comune. Mai ales ca, din aceeasi lege pomenim si ca "pacientii au dreptul de a da bani doctorului, asistentelor sau unitatii, cu titlu de plati suplimentare sau donatii; aceste sume se vor impozita". Si, de aceea, multi dintre suferinzii spitalelor noastre isi platesc sanatatea cu balerci de vin, curcani, gaini, burdusele de brinza etc ce se mai gaseste prin gospodaria si casa omului gospodar. Atita vreme cit guvernul nostru nu se preocupa de salariile medicilor si de conditiile bolnavilor, ci legifereaza plicul bagat cu discretie evidenta in buzunarul halatului, ar trebui sa intereseze pe fiecare dintre noi, posibili pacienti, ce dam la dom'doctor ca sa stim ce ia dom'guvern.
Vine taranul cu un necaz si-o balerca de vin, un sfert (de balerca, nu de taran) intra la buget, pentru plata lefelor parlamentarilor. Vine altul, cu un clapon, hop si guvernul, care-i suceste gitul (Claponului? Pacientului?), apoi ii dessurubeaza un copan si potroacele din el.
Dintr-un ditamai burduf de brinza, un ditamai profesor universitar, chirurg de renume mondial, se va alege cu resturile de pe fund. Etc.

Legea Piinii, legea iubirii
Senatul, pe linga faptul ca s-a scremut si a decis ca sa dati Cezarului ce-i al Cezarului, da' mai ales dati doctorului ce-i al doctorului - ne referim la legea aia cu dreptu' dat lui dom'doctor - a mai adoptat inca o lege.
Aceasta se cheama "Legea Piinii" si, in loc sa afirme cum ca "Piine pentru toti" si sa se ofere romanilor piine, pe linga circul electoral, zice, dimpotriva, cum ca nu va mai putea exista piine fara vitamine. Plus ca respectiva piine va fi scumpita, proportional cu numarul de respective vitamine introduse in ea.
De unde reiese cum ca trebuie sa existe o compensatie: daca tot s-a ieftinit alcoolul - implicit, si spirtul medicinal - diferenta de pret se regaseste, pentru romani, in noul pret al piinii. Fiindca, in afara de filtrat lichiorul de toporasi prin ea, romanii nu prea mai au la ce utiliza piinea, neavind cu ce garnitura s-o consume.

...Lenoire
Pintenogu Miercuri, Noiembrie 15, 2000 9:43 AM
Comentarii: Mai Gogule, care zici ca e gangav? Uita-te domnule la amandoi. Se vede de la o posta ca Gore e ala virilul si cu sange-n vena. Si nu te mai uita vere la tv. daca iti face rau. Ia un praz cu mamaliga de la baiatul sa-ti treaca sughitul ca pana sa faca cineva caterinca de americani mai trebuie sa treaca ceva apa pe Niagara. Suntem cei mai tari! La o adica ne putem permite si doi presedinti pe acelasi mandat ca avem de unde nu ca prapaditii astia de romani care nici macar de-un presedinte nu pot s-o puna. Au scos si ei de la naftalina niste vechituri de pe vremea comunistilor si se fudulesc nevoie mare ca fac misto de alegerile din USA.
Dorinella Tiraspol Miercuri, Noiembrie 15, 2000 9:42 AM
Comentarii: Vai Sotea dragule,

Dar n-am fugit, am mers incet sa nu-mi stric tenisii. La noi pe plai a venit toamna si odata cu ea au venit si vestitorii pedeserizarii. Scolile se pregatesc de alegeri si profesorii nu mai au chef de carte. Ma duc si eu o ora doua pe la scoala dar stau degeaba ca profii chiulesc pe rupte. Directoarea noastra s-a inhaitat cu gastile de politisti din cartier si alearga despletita pe ulita satului sa imparta carti de alegatori. E activista a societatii civile, face si ea un bine aligatorului (Copiratul la printul Paul) si profita de ocazie sa mai ceara o sponsorizare pentru scoala. Daca esti infipt si -i ceri chitanta fiscala poti sa te fofilezi dar daca esti mototol te jumoale rau de tot.
Tu ce mai faci gandacelul meu, buburuzul meu rasfatat? Pe la tine ce mai e nou?
flacofon Miercuri, Noiembrie 15, 2000 9:32 AM
Comentarii: S/Z, say what?
S/Z Polul Nord biblic, din partea lui Cain Miercuri, Noiembrie 15, 2000 7:54 AM
Comentarii: ABEL, fratele tau Cain e in mare incurcatura si mai face o strigare: mai traiesti? Daca mai traiesti (ca doara nu se vor fi darimat toate pub-urile in fiordurile norvegiene), da de stire. Nu de alta, da' umbla insistent vorba cum ca, biblic, Abel nu numai ca l-ar fi zidit pe Cain de viu, dar dupa aia cica l-ar si fi vindut pe 33 de arginti. Sper sa nu o iei de buna, cum nici eu nu am luat-o din dorinta de a nu crede ca ai disparut conform invatamintelor biblice care spun ca dupa ce l-a vindut pe fratele lui Cain pe 33 de arginti, fratele Abel s-a spinzurat de un fir de painjen tesut intr-o fereastra de pub ratacit pe undeva prin nordul nordului. Eu n-am facut decit sa transmit strigarea lui Cain! Mesterul Manole a ramas fara blocuri de gheata, si are mare nevoie de o livrare urgenta de un vagon si ceva din materia sus numita, ca i s-au topit vreo cinci colturi la iglu. Prietenul la nevoie se cunoaste, inainte de doi ani si jumatate (termen prelungit), chiar daca n-are informatie la schimb. Servus, Abel!
Piratul catre copilul sau Miercuri, Noiembrie 15, 2000 6:28 AM
Comentarii: Vezi mai copile (courtesy lui Aumadoare doctor brun) ti-am spus eu ca din cafeneaua asta nimic nu se fura, totul se transforma. Ultima data dintr-un guru la Idee a iesit un lautar la RL. Tirririririii. Hai mai zi-ne mosule....
Securiustu' balcon Miercuri, Noiembrie 15, 2000 1:22 AM
Comentarii: Cetatene !!! Ce ai ba s-au umflat biscuitii in tine ?! Unde-i lege nu-i tocmeala ce vrei tot beneficiu sa ramina la buzatzi ? Pai ma nene ce sa mai umblam la buget la stat pentru leafa la guvernanti mai bine cumparam un tractor lu nea Gica sa aiba cu ce sa ara sa produca cereale sa le care sa l4e vinda si apoi sa vina la tirg la curve, ca de Marioara e cam cocosata de atita sapa asa se face circuitul banului ceea ce va vitaliza economia tari si inaintarea ei pe cele mai inalte culmi ale progresului si civilizatiei si alinierea in frutea statelor super dezvoltate ,...........
Cetateanul Guvernat Marti, Noiembrie 14, 2000 3:59 PM
Comentarii: De cand s-a auzit ca guvernul vrea sa impoziteze curvele, toti barbatii din urbe s-au dus gramada la viciu cat mai e inca ieftin. Degeaba striga Mamasha ca e pentu toti, masculul tot mascul, se aseaza la rand cu noaptea in cap ca la Banca Turco Romana. Pana si popa e suparat ca ca hotii astia de guvernanti vor sa faca pretul la bordel si sa-si traga partea leului. A facut deja petitie la prefectura ca banii sa fie varsati in contul primariei ca altfel banii plecati la buget dusi or sa fie. Prefectul a raspuns ca legea este clara si trebuie respectata. Din banii astia or sa fie platiti bugetarii. Eu ma intreb ca prostul: Daca bugetarii ie saraci si nu se duc la curve sau daca au vre-un betesug din ce or sa mai fie platiti? Iou propun sa facem o lege mai dreapata si mai buna si sa impozitam si betesugul.
Guru Marti, Noiembrie 14, 2000 10:42 AM
Comentarii: Da ce ma jeliti fratilor asa ca inca n-am murit!
De unde sti tu &Piratule ca articolul de la RL nu e scris de mine?

Sfadasina Marti, Noiembrie 14, 2000 10:37 AM
Comentarii: Stiti, dle Ghiopardul, era prin librarii, in viatza ailalta o carte trasnet: "Taiem porcul. Cum il preparam". Pentru ce vreti matale cautati carticica de bune maniere scoasa de Alianta Civica...Am uitat titlu' ...ceva tot p'acolo... :)

Ce ziceti de noul apel al intelectualilor pentru muschetarii de dreapta: 3 pentru unul (sa se retraga)?
Ghiopardul Marti, Noiembrie 14, 2000 10:08 AM
Comentarii: Vreau sa devin activist al societatii civile! Cum sa procedez?
ConsPiratul Marti, Noiembrie 14, 2000 8:37 AM
Comentarii: Asa-i trebuie lui nenea Guru. S-a luat de tot ce misca: masoni, bulgari, shpioni, horticultori, armata a-n-spea. Tipa, gesticula si facea spume la gura, ca nu se mai putea intelege nimeni cu el. Cine stie cine l-a auzit, l-au ajuns cu mana lunga, i-au umflat conceptul, i l-au federalizat gospodareste si apoi i l-au intinat in tinda. Acuma-i inca bine, ca a mai ramas cu celelalte doua. Altfel nu stiu cu ce-si mai construia rationamentele.
Copiratul Marti, Noiembrie 14, 2000 2:51 AM
Comentarii: Gurule, ti-a umflat un foraminifer de la RL conceptul ala hazos de eurolac si a tras lautareste, o jelanie!
Sotea de la servici Luni, Noiembrie 13, 2000 9:27 PM
Comentarii: Dorinella ! Ce faci draga ai fugit de la scoala ? Si eu care ma laudasem la mine la sector ca-mi iau femeie telectuala
Gogu De la mahala Luni, Noiembrie 13, 2000 6:40 AM
Comentarii: Bre ea Pintenogu, ..altu mai gangav decat asta a lu Gore mai aveti?..io cand ma uit la el la teve ma apuca sughitu...pai varu Bula e piegidi bre pa langa asta...Daca nu iese la zar pun io o vorba buna si-l bagam la Aprozar in piata Matache... Ala a lu Bucsa senioru e mai prima bre...stie si basebol... Pese: sa-l vezi pa nea Nelu cand o lua haturile....ce caterinca facem de americani...oleioliooo muica..
Eu Din lumea cea mare Luni, Noiembrie 13, 2000 4:35 AM
Comentarii: Mai, Curiosule, locanta lu MV o gasesti daca mergi intai la "www.goto.com" si dupa aia la "http://members2.boardhost.com/Gogu/". Daca dai de el, il bagi in masa si din partea mea. Da sa nu uiti. Succes.
Alt Curios Tara lui Papura Voda Duminica, Noiembrie 12, 2000 8:34 PM
Comentarii: Curiosule, asta se cheama democratie subiectiva si dictatura de simpatie colectiva. Abaterile se pedepsesc aspru (prin ignorare), sau iti trebe un avocat bun ca sa te lase sa arunci macar o privire. Si mai fain e ca altii se trezesc pe ulita teleportati fara voia lor. Ca in alta vorba celebra: "l-ati prins? umflati-l!" Glumesti? Vezi, poate voteaza "fratria" si scoate si ciberplaiul de pe ulita daca mai esti asa Curios (cu tot avocatul). De frumos, e frumos! Si laudabil. Parol!
Curiosu' Duminica, Noiembrie 12, 2000 3:28 PM
Comentarii: Draga mesagere, unde-i locanta lui MV? N-am vazut-o pe ulitza cu cafenele... ca doar toti suntem romāni mai mult sau mai putin onesti :)... vorba stim noi cui, persoana importanta.
culegatorul de perle din marile sudului Duminica, Noiembrie 12, 2000 3:09 PM
Comentarii: Din operele alese ale faimoasei Mme Dobre culese de pe forumul Romāniei libere-on line. Savuroasele rāndulete de mai jos sunt absolut autentice. Eu numai le-am cules din discursul mai lung al doamnei.Romani de dreapta la minte, sa mergem la vot toti! Sa ne salvam tara de balaurul rosu de mai jos!

La vot, sa dam tarii speranta, si noua ca natie ultima sansa de a scapa de balaurul rosu. Care balaur rosu nu mai e partid unic ci s-a transformat in partide ciuperci, cu infiltrari si incearca prostirea noroadelor nationale si a bancherilor vestici . Intre timp, Iliescu si pdsr isi proptesc balaurul rosu pe urmatoarea treapta a crezului lor de a transforma lumea democrata in lume socialista 100%.

Cititi cine e balaurul cu capete rosii, si la vot cu noi, toti. Sa-i aratam ca existam, ca n-am crapat. Numai ne-am lasat dusi de nas sau sleiti de minciuna. Dar pana aici! De indata ce-am citit si-am inteles ascunzisurile, ne-am capatat curajul lui Sf. Gheorghe sa ne luptam cu balaurul, la vot majoritar.

CE ASTEPTAM de fapt noi, ROMANIA TACUTA de Dreapta ????? Asteptam ca balaurul rosu sa ne traga neamul in tzeapa? Prin sagetile arcului globului (ca sa nu spun mai pe romaneste) ni l-au tras deja de 10 ani. N-am invatat nimic din democratie daca nu votam! Excludem idea ca tara isi mai poate permite 4 ani de balaur rosu. O va lua de beregata!

Inchei cu Indemnul: La Vot, Toti Romanii de Dreapta La Minte! Cei dinafara, cetateni romani de dreapta, sa votam pana la ultimul, pe 26 noiembrie 2000 ! Interesati-va de acum unde si cum puteti face sa va ajunga votul la radacina tarii.

Sa-i dam tarii natale degetul de ajutor, chiar mana toata, ca-i in pericol de balaur rosu pe veci! Tara n-are gura, dar amutita cum este, ne cere cu disperare votul, prin semne. Ne va costa ceva gaz, cativa centi, si toata constiinta de romani ca sa-si recapete glasul de care sa fim din nou mandri pe glob!
un mesager ...de la tipografie Duminica, Noiembrie 12, 2000 10:26 AM
Comentarii:

Onorati... si prezenti !

Imi cer scuze pentru aceasta intrare laterala cu intentia declarata de a va torpila dialogurile (printre altele si cu bombonatele Calauzei).
Reporterul on call a venit mai devreme cu stirile pe care le-ati citit. Acum va prezint citeva pagini din originalul Revistei Cafenelelor (de unde si-a extras dl. Toby si informatiile). Rasfoind-o veti putea gasi : pentru inceput adresele celorlalte cafenele, citeva din trecute dialoguri, pagini WEB ale unor cunoscuti sau mai putin cunoscuti cafegii si...poze. Revista e cu poze ! E o incercare de a alatura dialogurilor din cafenele fotografiile drumurilor noastre. Daca va face placere sinteti invitati sa va adaugati pe acest site fotografiile care sa va ajute in sustinerea ideilor, propriile dumneavoastra situri sau imagini ale amintirilor de calatorii. La unul din linkurile de pe coperta veti vedea de exemplu un album cu poze din Barcelona apartinind lui Dan pe care dinsul a socotit sa o completeze cu o scurta prezentare a lui Gaudi. Deasemenea daca doriti sa va aflati printre editorii paginilor sinteti bineveniti atit cu idei, cu preferinte cit si cu practica si teoria dv. virtuala. La linkul "situri celebre" veti vedea pe linga situl d-nei Stewart (Carolina) si al d-lui Karban si multe spatii libere care va pot gazdui mai la vedre linkurile paginilor. Eu astept si acum sa ma uit la albumul cu pozele din Africa promise odata la Capsa de dl. Gogudoi (1'st). Deasemenea stiu ca si alti cunoscuti trecatori ai cafenelelor au situri ale caror adrese, doar cu scuze ma justific, le-am ratacit. Intregul site este in constructie si asa va fi mereu. Nu este domeniu deci avem si colturi publicitare care nu ne apartin. Dar stim sigur un lucru : din primul moment al lansarii sitului ne vom afla pe primul loc in TOP 100 (numarind de la coada)

Deci Toby or not to be !
Revista Cafenelelor ?

Columb si Owl


Dorinella din Cuca Mćcćii Sambata, Noiembrie 11, 2000 9:37 PM
Comentarii: Vai ce obosita sunt. Tocmai am colindat pe la siturile prezidentiale: Isarescu, Vadim, Roman, Iliescu si Stlojan. Vai ce barbati frumosi, ce educati si ce maniere elegante au. Si unii au si locuri de discutii! Singurul loc mai decent e la Isaresu unde poti sa vorbesti liber cu ceilalti trecatori ca de interactiune cu electoratul nici nu poate fi vorba. E ca cum te-ai opri pe strada in fata afiselor electorale. Poti vorbi cu oricine trece prin preajma dar cand vine vorba de candidat iti ramane stalpul cu afise. P.S. Hei americanilor, la voi cum a fost? Iese Gore, iese Bush al II-lea sau ies amandoi?
Gioni Ualker B. Austin Vineri, Noiembrie 10, 2000 8:42 PM
Comentarii: Sa-ti fie gura aurita Pintenogule. Sa fie Gore primul presedinte ales in mil III. Eu am fost ales in mil.asta si ma voi prezenta cu patru zile inainte de ziua unirii cu biblia in mina sa-mi iau scaunul in primire. Cu tot cu Monica.
Pintenogu Vineri, Noiembrie 10, 2000 5:38 PM
Comentarii: Ma doare-n cot de Bush. Eu l-am votat pe Gore si Gore o sa fie primul presedinte al SUA din mileniul III.
Gogu de la mahala Vineri, Noiembrie 10, 2000 2:54 AM
Comentarii: ...ma! il vazurati pa Bush p'acilea?....
Lenoire de pe Plaiu cu Boi Miercuri, Noiembrie 8, 2000 11:07 PM
Comentarii: Pina si americanii ne-au luat-o inainte
O noapte intreaga, romanii au fost tinuti in direct televizat cu fierbinteala alegerilor din Statele Unite. Banuim ca, in virtutea bunelor relatii dintre romani si americani, acestia din urma vor sta la rindul lor toata noaptea cu ochii in micile ecrane, cu sufletul la gura, cind CNN, CBS si alte importante posturi de peste ocean vor transmite in direct alegerile din Romania.
Inchipuiti-va milioanele de americani, toti cu sufletul la gura, tremurind sa vada daca in turul doi intra Stolojan sau Isarescu...
A iesit la mustata Bush cel mic, dupa o competitie intre doi candidati la fel de putin buni; daca iese, la noi, Nelu, se va putea scanda din nou
"Cine-a stat cinci ani la rusi
Nu poate gindi ca Bush!".
La Clinton, nimeni n-a gasit nici o rima...
Cum mai aproape de corp e maieul decit camasa si o vorba la ordinea zilei, pe la noi, zice ca "Mila mi-e de tine, dar mai mila mi-e de mine", se pare ca rezultatul alegerilor din SUA va trece prin viata romanilor ca Intercity-ul prin Halta Budai. Pe roman mai tare-l doare de puiul scheletic din ograda lui decit de vaca grasa si lucioasa din gospodaria vecinului de peste girla; considerati, asadar, cele scrise mai sus ca pe un fel de alune sarate consumate la bere, cind nu prea ai ce discuta cu colegii de frapiera. Vorbim noi mai multe dupa 26 noiembrie, daca vom mai putea scoate vreo vorba.
Poate ati auzit de boala aia rusinoasa, numita Candida. Sa vedem, acum, dintre cei care vor candida pe la noi, cine se va face sau nu de rusine.

...Lenoire a lu’ Gore
Revista presei Miercuri, Noiembrie 8, 2000 4:56 PM
Comentarii: Daca nu altceva macar cu niste dezvaluiri de toata frumusetea ne alegem din campania electorala. Ia uite ce mai lucruri aflam din editorialul Evenimentului Zilei de azi, scris de Nistorescu:

E vorba despre o contradictie intre portretul lui Valter Roman prezentat de catre fiu si cel care reiese din documentele istorice. Chiar sintem obligati sa intelegem si sa acceptam respectul si afectiunea pe care Petre Roman le poarta tatalui sau. Oricare dintre noi am simti la fel. Atita doar ca presedintele Partidului Democrat a incercat sa construiasca si o imagine publica favorabila a celui pe care l-a stimat ca tata. Dar sentimentele familiale nu pot tine loc de istorie. Ea inlatura toate considerentele afective si incearca sa tina cont numai de dovezi. De indata ce am publicat fragmente si un comentariu din si despre "Budapesta 1956", Petre Roman ne-a adresat o scrisoare (pe care am si tiparit-o) trimitindu-ne totodata si un exemplar al cartii sale - "Libertatea ca datorie" - ce contine si scrisoarea lui Valter Roman catre M.M. Litvinov. Cu multe luni inainte de asta, la Moscova, istoricul rus Tofic Islamov a descoperit o alta scrisoare adresata lui M.M. Litvinov. Stupoare! Scrisoarea din arhivele rusesti arata cu totul altceva decit cea din volumul publicat in Romania de Petre Roman. In scrisoare i se demonstreaza lui Litvinov de ce este nevoie ca Transilvania sa devina un stat comunist independent, sub controlul direct al Moscovei. Intre cele doua epistole e o diferenta de numai patru zile. De unde aceasta deosebire enorma intre prima scrisoare, in care Valter Roman sustinea ca Transilvania trebuie sa ramina la Romania, si cea care argumenteaza ideea unui stat independent? S-o fi speriat Valter Roman de ceva? O fi fost amenintat sau scrisoarea din arhivele rusesti o fi falsa? Sau cea publicata de Petre Roman e numai un vis frumos pe care tatal n-a avut puterea sa-l sustina pina la Moscova? Deocamdata nu stim! Dar despre a doua epistola stia si Petre Roman inca din mai 2000, dupa cum o atesta scrisoarea sa trimisa cercetatorilor rusi Islamov si Pokivailova. Nu stim de ce s-a folosit Petre Roman de antetul Ministerului de Externe pentru a-si apara tatal. Nu e treaba noastra, ci a guvernului. Pentru noi, important este ca presedintele Partidului Democrat si, in acelasi timp, ministru de externe al Romaniei, in loc sa incerce el insusi sa afle adevarul, ne ia la bastoane si se intreaba daca "aceasta diversiune nu este realizata cumva pe o veche filiera periculoasa pentru tara noastra"? Nu stim la ce filiera se refera. Petre Roman nu ne spune. Promitem ca vom verifica daca nu cumva redactorii "Evenimentului zilei", istoricii rusi, ziaristul maghiar din Franta, Editura Compania si redactorii de la suplimentul "Provincia" nu sint legati intre ei prin cine stie ce misiuni secrete, daca nu cumva si ei au venit cu tancurile de la Moscova pentru a pune in opera un plan despre care noi, deocamdata, nu avem habar.
Miti Miercuri, Noiembrie 8, 2000 4:38 PM
Comentarii: Dragilor, M-a cam pus pe ganduri articolasul stimabilului Vladimir Alexe din RoLibera de azi . Cica Asociatia Nationala a Militarilor e un fel de grup kominternist al "cadrelor" mai "rasarite"... Pe urma, cica Ilici s-ar fi pronuntat intr-un interviu pentru dempcratia participativa care sa inlocuiasca treptat democratia reprezentativa. Drace! Un fel de democratie pe bresle adica corporatista, cu multe referendumuri!!! Nu-i asa ca nu e totuna cu democratia directa de care fac eu vorbire, ba i-am mai tras si o pagina web la noi pe ciberplai? Sau e ?! Ca daca e o sa-i cam intinez idealurile, pe viitor!!! Da' in Elvetia nu e democratie participativa? Pana acolo sa fi ajuns bratul lung kominternist? Voi ce ziceti ca m-am confuzat oleaca!
ciberplaies Miercuri, Noiembrie 8, 2000 11:58 AM
Comentarii: Urari de bine si frumos pentru Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela.
Miti Marti, Noiembrie 7, 2000 7:35 PM
Comentarii: Baditza Guru,
Nu crezi c-ar fi bine sa n-o mai amestecam pe muza Clio in politica ? Gata. Cand e vorba de politica, sa ne concentram pe prezent si viitor ca pe astea le putem influenta. Istoria e si ea buna dar la educatie. Dreptatea in politica ti-o castigi singur, nimeni nu ti-o da oricat ai dovedi ca teoretic e a ta.

De lipit eticheta n-ajung, ca esti prea inalt si vioi :) Hai, ca ma duc sa ma culc :)
Guru Marti, Noiembrie 7, 2000 7:09 PM
Comentarii: Da ce nu reusesti sa compilezi lele Miti? De pactul Ribbentrop-Molotov ai auzit? De armata a 14-a rusa care controleaza guvernul de la Chisinau nu ti-a spus nimeni? Disperarea romanilor din Ucraina te lasa rece? De administratia maghiara din Ardeal n-ai invatat la istorie? Cele doua judete romanesti de la bulgari crezi ca sunt fictiune? Cei un milion de romani din "Banatul sarbesc" sunt doar cifre intr-o statistica? Spune-mi si mie ce trebuie sa mai dam ca sa te trezesti si tu la realitate? Hai, acum lipeste-mi o eticheta si dormi in pace!
cetateanul mahmurit Marti, Noiembrie 7, 2000 3:56 PM
Comentarii: Dupa ce am rumegat cu amar si obida mesajul baronesei cel cu 100 de zile, ca bine nu mi-a picat sa vad ca suntem iar ciuca batailor, am ajuns totusi la mintea noastra cea de pe urma: e un avertisment dur dat politicienilor nostri si nu o incercare de excludere unilaterala a Ro din Europa. Daca eu, cetatean obisnuit, am ajuns sa ma ingrijorez, la modul cel mai concret, de-mi fac analize individuale cu ce-am gresit din punct de vedere european si ce pot face gresitilor nostri, politicienii nostri baleteaza, cu aceeasi inconstienta asasina, pe esicher!!! De-mi vine sa scot parul: io i-am ales, io-i omor!
Miti Marti, Noiembrie 7, 2000 1:36 PM
Comentarii: Mai nene Guru, toate ca taote da'p'aia cu cedarile teritoriale (!) chiar ca nu reusesc s-o compilez! Pushchea pe limba, musiu' si trezeste-te la realitate!
Peisaj de toamna din Micul (verde de) Paris Marti, Noiembrie 7, 2000 1:20 PM
Comentarii: A-nceput de ieri sa cada
Cate-un calorifer pe strada
Conventia 2000, umbla cu cheia-n mana,
Ne votata (in sondaje) de vre-o luna.

La televizor reclame vesele invita:
"Sunt calda, sunt fierbinte, reconecteaza-te! Numai 350.000 Gigakaloria/min".
Guru Marti, Noiembrie 7, 2000 12:25 AM
Comentarii: Lele Marius, citeva precizari la observatiile dumitale. Iou nu sustin obedienta unora, eu constat obedienta unora. Si fiindca ai adus vorba, spune-mi si mie cit mai costa operatia estetica sa-ti tragi cocoasa cu silicoane?

Acuma sa te iau si eu la intrebari ca te vad baiat de baiat destept, citit si umblat. Poate te ajuta si J. Zici ca Europa nu e interesata de noi. Daca e asa, atunci ce ne invita la aderare, in pactul de stabilitate, ne da sefia OSCE? S-o fi zis p'a dreapata de la inceput. Adica dupa ce a venit peste noi si-n '14 si-n '40, ne-a pus pe rusi in cap, ne-a obligat sa suportam teroarea comunista, ne-a fortat la cedari teritoriale ba in favoarea maghiarilor ba in favoarea rusilor acum subit nu mai e interesata de noi.

Mai copile tu-ti dai seama ce vorbesti? Problemele interne ale Romaniei sunt minore fata de problemele externe. Voi realizati cat de grava este situatia actuala daca i-a determinat pe militari sa iasa la rampa? Bulgarii sunt ostili si agresivi fata de Romania si emit pretentii asupra Dobrogei. Serbia ramane in continuare zona de conflict. Unguii au inchis graniata cu Romania, traficul la frontiera cu ei fiind doar formal la cateva camioane/zi iar o serie de trenuri au fost suspendate. Flota comerciala e in mare parte distrusa, navele care ne-au mai ramas sunt ori arestate prin porturi straine ori au probleme la trecerea prin Bosfor. Traficul pe Dunare ne-a fost blocat datorita bombardamentelor. Masoneria face presiuni asupra noastra sa ne federalizam iar UE ne da un ultimatum de 100 de zile. Asa se pune problema integrarii noastre in marea familie europeana?
J Marti, Noiembrie 7, 2000 7:56 AM
Comentarii: Dom' Guru
Aveti grija la stalpi cand practicati levitatia cu capul inainte, cantand. Eu am incercat sa va scot din ei, dar dv. ati zis ca asta e obedienta. Macar incercati si pozitia cu fata in jos, care va permite sa vedeti si ce se mai intampla pe pamant. La ora asta singurii care isi permit sa nu fie obedienti (si chiar si aici mai sunt discutii) sunt americanii. In rest obedienta pe toata linia. Sa nu-mi dati exemple cu slavi sudici, sau fumatori de havane. Pentru ca va stiu un hatru fara pereche, mi-am dat seama ca ati glumit cu piata de desfacere imensa si marile combinate inchise de dragul unei nebuloase integrari. Daca ar fi numai interesul occidentalilor in integrarea asta ce rost au avut atatea sacrificii din partea noastra? Au ei nevoie mai mare de noi decat avem noi de ei? Numai bine si atentie la stalpi.
Test din Est Luni, Noiembrie 6, 2000 11:22 PM
Comentarii: Dorinella, inteleg ca te referi la americani...
Dorinella din Cuca Macaii Luni, Noiembrie 6, 2000 11:14 PM
Comentarii: Mult a fost, putin a mai ramas si se va alege graul de neghina.
Miti Luni, Noiembrie 6, 2000 6:21 PM
Comentarii: Am mai gasit una: www.pdsr-pe-bune.f2s.com Asa ca nu va inghesuiti ca ajunge la toti :)))
J Luni, Noiembrie 6, 2000 3:04 PM
Comentarii: Cartea Ion Iliescu Biografia Secreta a ziaristului Vladimir Alexe poate fi gasita online la www.ioniliescu.com, care duce automat la: http://iliescu.go.ro/
Tomazian Sambata, Noiembrie 4, 2000 7:46 PM
Comentarii: D.(?) Magazin General Eu nu vorbeam numai de Chelaru, cu toate ca, urmarind la tele interviul cu pricina (cel complet si original,nu cel de la TVR1)nu m-i s-a parut de loc un contopist, ci din contra un militar cu o judecata limpede care stia īn orice moment pe ce teren se afla, cautīnd sa nu se lase provocat de reportera īn cauza. In afara de asta sa nu uitam ca pīna marti, Chelaru era seful statului major, o functie foarte importanta, daca nu cea mai importanta din armata, lasīndul deoparte pe minstrul apararii, un civil, fost ministru al turismului, care poate nu stie ce e aia o obiala. Gīndurile mele se duceau īnsa la acea organizatie, Asociatia Nationala a Militarilor din Romānia, care , fiind un novum īn structura nationala, lasa din plecare anumite puncte de īntrebare, īn special īn ceeace priveste sfera de influenta si intentiile. Chelaru a fost , alaturi de alti preaīnstelati, membru fondator. Fara intentie de a-i acorda prea mare importanta generalului Chelaru, ma gīndesc ca si ceilalti sefi ai armatei , care se simt exclusi din sfera decizionala, care se vad cotati ca organe executoare ( ceeace de fapt, īntr-o societate normal functionīnda, asa ar trebui sa fie), si care ori ne-mai suportīnd drumul strīmb, ori simtindu-se exclusi de la os, se strīng umar līnga umar pentru a-si face cunoscuta pozitia. In principiu, oriunde īn lume asta s-ar numi puci militar, chiar daca se desfasoara fara īmpuscaturi. Mai discutam. Saltare si noroc.
General Store Sambata, Noiembrie 4, 2000 7:22 PM
Comentarii: Domnilor Tomazian & Miti, eu cred ca toata povestea asta e cusuta cu ata alba. Apare mult mai clar ce au urmarit papusarii puterii cand l-au retras pe Milica din cursa prezidentiala. Generalul cu pricina nici nu se afla in postura sa dea o lovilutie de palat prin functia pe care o ocupa. Daca ar fi fost vreun comandant de corp de armata care ar fi putut pune in miscare ceva trupe mai cć as fi zis cć se ingroasa gluma. Generalul asta pare mai mult un contopist capabil sa dea ordine doar veteranilor si vaduvelor de razboi. Ce vroia el defapt? Dorea sa creeze o structura de putere bazata in mare parte pe militari care sa preia atributiile statului de drept. Cine beneficia intr-o astfel de situatie? In primul rand actualii guvernanti care stiind ca se apropie momentul adevarului, sunt cat se poate de dispusi sa-si perpetueze interesele printr-o dictatura militara. Perdantii sunt cei aflati in topul preferintelor electoratului si evident electoratul care indiferent de optiune are dreptul sa si-o exprime liber. Problemele din interiorul masoneriei sunt speculate destul de abil in documentarul la care se face referinta. Daca exista vreun pericol real imediat atunci de ce nu-si face datoria justitia, guvernul sau institutia prezidentiala? Judecand dupa modul cum s-a comportat un anumit partid istoric atunci cand s-a aflat la putere n-ar trebui sa va mire conjunctura interna cel putin curioasa (avand in vedere contextul european) in care urmeaza sa se desfasoare alegerile?
Tomazian din Jermania Sambata, Noiembrie 4, 2000 2:31 PM
Comentarii: Coane Mitica merci mult pentru detailarea evenimentelor. De cīnd bunul Dumnezeu ne-a dat internetul, am si eu acces mai mult la mediatizarea cotidianului romānesc.Din cīnd īn ma uit si la Larry King al romānilor (cu bretele dar fara ochelari) Eu pusei īntrebarea pentruca personal evenimentele, asa cum s-au desfasurat, mi-au dat un pic de bucurie si un pic de īngrijorare.Bucurie, pentruca cineva se īncumeta sa ia tīrnul īn mīna.Ingrijorare pentruca treaba nu e tocmai coscher. Pentru mine aceasta ANMR pute un pic a manevra pinochetiana, care vrea sa ridice degetul spunīnd : gaborilor fiti atenti ! Big brother e cu ochii pe voi. Nu ai impresia ca sudul olteniei a fost o alegorie ? Cred ca de fapt prazul era mutat ceva mai la nord, spre Covasna. Citez din programul AMNR: AMNR vizeaza realizarea īn societate a unei puternice opinii pentru prevenirea coruptiei, a actelor antisociale si antinationale... Nu stiu cīt de bine le vine la mīna celor cu stele pe umar sa primeasca ordine de la un fost turist, si mai cred ca ei si cei care le-au dat avizul si chiar sediu la Cercul militar, stiau de la īnceput ca asa ceva este neconstitutional. Militarii din principiu nu au voie sa faca asociatii, dar mai ales una care ī-si propune sa actioneze pentru supravegherea moralitatilor institutiilor militare ? Nu ma mir ca au fost trecuti multi īn rezerva, dar ma astept si la o contra reactie. Saltare si noroc.
Miti Sambata, Noiembrie 4, 2000 2:09 PM
Comentarii: Dom' Tomazian,
Intr-adevar, vestea e buna. Dar hotararile Comisiei Europene trebuie apoi ratificate de parlamentele membrilor UE ...Oricum, e bine.

In privinta "Scandalului generalilor" , in opinia mea, lucrurile nu sunt clare. Declaratia generalului Mircea Chelaru, pe atunci Sef al Statului Major al Armatei a erupt vinerea trectuta. Tipic. In Ro, majoritatea scandalurilor izbucnesc in mass-media la inceput de week-end. Chelaru a dat o declaratie de presa, al carui rezumat a aparut doar pe televiziunea nationala (celelate 4-5 televiziuni n-au suflat o vorba!!!).

In declaratie, generalul Sef de Stat Major, spunea ca armata e pregatita sa faca fata unor provocari "asimetrice si atipice" precum "actiunile mafiote care au inters sa slabeasca intitutiile statului si incercarile de enclavizare oriunde s-ar petrece ele, fie ele in Oltenia, Dobrogea sau oriunde altundeva"... Informatii de acest gen ar fi cunoscute de SRI, Cosiliul de Aparare a Tzarii, etc... din canale oficiale dar mai ales din cele confidentiale..." Am ramas masca. Si asteptam ceva reactii imeidiate. Liniste totala, sambata, duminica, luni. Deabia marti a izbucnit iuresul, odata cu demisia generalului Chelaru din functia de Sef de Stat Major si inlocuirea lui cu generalul Popescu, iute inaintat in grad.

Tot acum, muritor de rand, am aflat si de intemeierea Aliantei Nationale a militarilor, organizatie cuprinzand atat ofiteri activi cat si ofiteri in retragere. Prin statut, presedintele de onoare al Aliantei Nationale e seful Statului Major. Presedintele executiv e generalul Vaduva. Dintr-odata, toata clasa politica, de la taranisti la pedeserei, a sarit in sus, indignata ca se baga militarii in politica. Vaduva a dat-o cotita cum ca Alianta Nationala n-are scopuri politice. S-a ajuns la suspendarea ei desi primise avize favorabile pentru functionare atat de la Ministerul de Interne cat si de la Ministerul Apararii Nationale. Alianta Nationala, era recunoscuta ca ONG si de Justitie...Zilele astea aud de treceri in rezerva in MAN si MI ale ofiterilor inscrisi in Alianta Nationala.

Enclavizarile lui Chelaru au facut valuri. Milica a declarat (serios!!!) ca nu are cunostinta de incercari de enclavizare a Olteniei! Pe Stratfor, analiza spune ca demisia/demiterea lui Chelaru nu va aduce prejudicii procesului de integrare a Ro in NATO si ca declaratiile generalui romān referitoare la tendintele secesioniste din SUDUL tarii seamana cu cele ale lui Ceausescu...Ce mai pot eu sa spun, ca muritor de rand ?!

In clipurile electorale ale lui Frunda, elegantul prezidentiabil UDMRist explica sfatos ca Ardealul e altceva si romānii, ungurii si nemtii din regiune ar trebui sa constientizeze si sa valorizeze impreuna diferenta de a fi ardelean.

Joia asta, tot pe televiziunea nationala, un reportaj incendiar despre problemele masoneriei romāne. E vorba de cele 2 loji care isi revendica reprezentativitatea masoneriei romāne (sau din Romānia???). Una din ele, condusa de un cetatean francez, de origine maghiara,cealalta condusa de un cetatean romān. Dan Amedeo Lazarescu explica cum trezirea masoneriei romāne, dupa '90, a fost insiotita de un quasirazboi al sferelor de influenta. Din afara, s-a incercat, la un moment dat, structurarea masoneriei pe provincii istorice. Francezul e puternic sprijint pentru a prelua conducerea masoneriei romāne de conducatorii lojiilor din Belgia si Franta care ar fi declarat masonilor romāni ca RO nu va fi integrata in EU decat federalizata. Se pare ca razboiul continua...

Care e parerea mea despre toata harababura? Iesirile pe canalul mediatic national nu pot fi intamplatoare. Unii ar spune ca cei de la guvernare nu vor sa piarda puterea si incerca manevre de ceasul al 12lea. Dar cei aparent la guvernare demult nu mai au puterea! Cei care conduc, de facto, sunt pedesereii. La toate nivelele au scos capul si si-au arogat drepturile de seniori, inca de la inceputul anului, incurajati de sondaje. Chiar oamenii puterii trec, in stoluri, la opozitie. Si atunci... Mai degraba, impresia e ca nu politicienii se afla in spatele surprinzatoarelor evenimente. Oricum, in opinia mea, o dictatura oricat ar fi, declarativ, de luminata, nu poate fi o solutie la problemele Romāniei. Cred, sincer, ca ne descuram dar ne trebuie sprijin. Sprijinul romānilor din afara ar fi extraordinar in situatia noastra.
Marius ... Sambata, Noiembrie 4, 2000 12:40 AM
Comentarii: Dom Guru

Am si eu niste remarci la ultima dtale interventie. Chestia cu obedienta fata de interesele altora nu tine si pace, desi nu esti dta singurul care o sustii. Din cite vedem situatia, nu exista nici un interes al occidentului fata de Romania, la 10 ani dupa ceea ce numesti dta. "politica constanta de integrare europeana". Se pare chiar ca interesul se diminueaza pe zi ce trece. Deci din doua una, ori politica dusa n-are nici o legatura cu integrarea europeana, ori interesul occidentului fata de Romania in urma acestei politici exista dar lipseste cu desavirsire.

Economic, din nou, argumentatia nu tine. Romania ar putea fi o piata imensa pentru industria Uniunii daca romanii, la nivel de companii si individual, ar avea putere de cumparare. Distrugerea economiei romanesti in scopul creerii unei piete imense pentru industria UE este o contradictie de fond fiindca saracul, inainte de a fi codas in ale democratiei, este in primul rind incapabil sa cumpere produse industriale la nivel "imens".

Concluzia fireasca: hai sa ne integram in Europa asa cum trebuie, dupa exemplul unora din vecinii nostri si sa renuntam la pacatosul mod de gindire sovietic. Sa observam ca numai statele tributare acestui mod de gindire, fostele republici sovietice Ucraina, Belarus, Rusia s.a. nu reusesc sa ridice capul din tarina nici cind se pompeaza in ele ajutoare considerabile.


Tomazian Vineri, Noiembrie 3, 2000 10:30 PM
Comentarii: Doamna Miti, apropo de ce disccutasem mai deunazi, tocmai am citit o notita īn RL, īn care se precizeeaza ca UE ia īnca anul asta pe ordinea de zi problema vizeleor pentru Rom si Bulgaria. Sa speram ca se rezolva favorabil. BTW. Tare m-ar interesa parerea "plaiesilor" despre revolta generalilor. Saltare si noroc.
Guru Vineri, Noiembrie 3, 2000 8:57 PM
Comentarii: Matrafox baiatule, asa este, n-am vazut stat sarac campion in ale democratiei. Eu intreb: cum ar trebui educat romanul sa scape de saracie?

Lenoire, postarile tale sunt ca tableta de viagra pe stomacul gol :-)

Mai J, esti simpatic da ma scoti din slapi cu atitudinea asta obedienta fata de interesele altora. De zece ani Romania duce o politica constanta de integrare europeana si asta nu inseamna numai bla, bla politic. Inseamna micsorarea sau chiar eliminarea taxelor vamale pentru produsele UE, inseamna inchiderea unor mari intreprideri, inseamna sacrificii pentru cetatenii romani si o piata imensa pentru industria Uniunii. Situatia delicata in care se afla Romania ar trebui sa-i preocupe si pe ei in aceasi masura pentru ca vrem un spatiu politic, economic, financiar, legislativ etc. comun. Motivele invocate sunt puerile, infractorii romani nu pun in pericol statul german sau politica germana in Europa. Ei nici macar nu intra cu vize, trec granita in mod fraudulos.
J Vineri, Noiembrie 3, 2000 6:09 PM
Comentarii: Draga Miti,
Ai dreptate si situatia este trista pentru cei care vor sa obtina o viza pentru o problema serioasa. Normal ar fi sa circulam liber prin Europa, dar in acelasi timp ar trebui sa recunoastem ca problema infractorilor romani este a noastra si ar trebui macar sa aratam ca avem dorinta de a o rezolva. Cu cateva luni in urma era prezentata intr-un ziar situatia unui bos tigan care circula liber prin Iasi, ba chiar isi mai facea si niste afaceri, desi in Germania era cautat in legatura cu cateva infractiuni majore, de ani de zile. Atunci nu eram europeni si politia romana nu putea sa se atinga de respectivul, razand in nas nemtilor, care naivi dadeau detalii exacte despre "whereabout-ul" mioriticului.

Cartea de munca intr-adevar contine informatii care poate ca ar fi de o natura destul de personala. Sunt cerute pentru ca sunt considerate greu de falsificat. In alte tari o simpla scrisoare din partea conducerii institutiei unde esti angajat este de ajuns. Acum insa sa ne inchipuim ca aceasta metoda ar exista si la noi. Esti de acord ca dand o suma nu foarte mare, sau mai bine un cadou unei secretare ai putea obtine oricand o scrisoare de la aproape orice institutie din Romania, ca esti un angajat fidel al ei? Eu cunosc cazuri in care au fost falsificate, cu ajutorul unor firme care nu existau decat intr-un registru, carti de munca pentru obtinerea unor vize permanente. Atunci de ce sa dam vina doar pe lipsa de political corectness a unor functionari germani pe care chiar asociati fiind la EU noi nici nu i-am ales si nici nu ii platim? Mentalitatea unora dintre noi nu este la standarde europene, fie ca o recunoastem fie ca nu. Din pacate ei sunt multi, si nu foarte tacuti. Din cauza lor sufera cei care ar trebui sa fie adevaratii reprezentanti ai Romaniei in afara.

Spui prin alte parti ca romanii nu sunt nici mai rai nici mai buni decat altii. Afirmatia poate fi eficienta intr-o dicutia cu niste straini, eventual daca este asezonata cu niste abominabile cazuri cu care nu avem nici in clin nici in maneca. In dicutia cu alti romani eu prefer sa spun: "Este ceva cu noi, suntem cu adevarat mai rai decat altii. Trebuie sa ne schimbam." Poate ca asta este singura sansa sa devenim mai buni.
Miti Vineri, Noiembrie 3, 2000 11:25 AM
Comentarii: Draga Toby, multumesc frumos pentru sprijin.

Draga J,
Germania nu mai e de capul ei ca sa puna problemele strict local. Exista o Uniune Europeana si afirmatia unui oficial dintr-o tara are implicatii europene. Spui "orice stat are dreptul sa impuna...". Dar prin libera asumare, membrii UE (deci si Germania) si-au delegat o parte din atributele suveranitatii in folosul unei Europe Unite. Romānia e tara asociata UE. Deja au inceput negocierile pentru integrare. Nu exista nici o justificare principiala pentru discriminarea privind regimul vizelor! Si totusi ministrul german a gasit una: romānii sunt considerati potentiali infractori! "Cred ca sti ca p-aci prin anglosaxonia afirmatii de genul: "Aia sint o natie de asa si pe dincolo" baga vorbitorul la mare bucluc. Rasim esplicit si pe fata nene, nu altceva." Cum foarte bine zice si Toby in citatul reprodus mai sus, asta inseamna rasism adica o atitudine de netolerat in lumea libera!

M-as intoarce si asupra catorva amanunte. Sa prezinti o dovada ca lucrezi undeva, intr-adevar, nu ar fi ceva iesit din comuna. Poate tu nu sti, dar dovada asta, acum, inseamna pentru consulatul oricarei tzari Schengen: contractul de munca (in original si copie) si cartea de munca (in original si copie). De ce? In fond sunt date care imi apartin mie ca individ. Salariul, sporurile, pe unde si cat am lucrat, pe ce posturi...etc , la ce folosesc astea in procesul de acordarea a vizei ?! Pe urma, extrasul din banca! Iarasi un document strict individual. Mi se pretind date care daca s-ar cere unui occidental, pentru a obtine viza de intrare intr-o tzara, cred ca ar isca un scandal monstru!

In ceea ce priveste situatia la consulate, pot sa v-o dau pe goarna in deplina cunostinta de cauza. La francezi s-a mai imbunatatit. Problema e ca sunt foarte multi solicitatori si oricat de bine ai organiza treaba (si ei au organizat-o foarte bine), tot apar probleme. La polul opus stau italienii!!! E bestial. Efectiv nu poti intra in curte decat cu foarte mare insistenta!!! Iar din curte la ghiseu mai e un purgatoriu! Nasol e si la austrieci unde dupa ce stai in fata consulatului de baga intr-o curte-buffer, far abanci, fara nimic, cam cat o bucatarie de bloc, evident inghizandu-te inauntru si unde stai cateva ore bune (eu am stat 4) pana ajungi la ghiseu. La spanioli iarasi sunt probleme: foarte multi solicitanti, birourile inghesuite, doar ca functionarii sunt un pic mai umani! Cam asta e situatia la zi (sezonul vara-toamna 2000).

De problema vizelor trebuie evident sa se ocupe in primul rand Ministerul Afacerilor Externe. O face la modul declarativ, ca doar e campanie electorala. Petre Roman a dat un tur si pe la consulate sa vaza situatia la locul faptei. A venit, a vazut, a promis. In clipul lui electoral isi aroga o rezolvare ulterioara a chestiunii vizelor...si cam atat! A, da, poti sa faci si reclamatie la MAE in legatura cu obtinerea vizelor... face bine la refulare daca tot ai timp de pierdut ca ai ratat plecarea...
J Vineri, Noiembrie 3, 2000 3:39 AM
Comentarii: Dom' Toby,
Scuzele sunt acceptate. E limpede ca nu frecventam aceleasi cafenele.
Acum am sa va raspund la intrebare. Am inteles ca ati fost discriminat pentru ca desi zdrahonul a zarit pasaportul canadian v-a pus sa stati la coada cu cei care solicitau viza. Daca dv nu ati simtit asa atunci este in ordine. Informatiile mele despre obtinerea vizelor vin in principal din propria-mi experienta, sau a celor apropiati mie. Nu la toate ambasadele sunt aceleasi cerinte. Miti poate sa confirme sau nu, dar la ambasada Marii Britanii nu am auzit pana in urma cu un an sa se ceara pentru vizite in scop profesional sau stiintific: asigurare medicala, cont in banca, bilete deja cumparate. Scrisoarea de invitatie de la o institutie britanica era cea mai importanta.
La ambasadele Greciei, indiferent daca sunt in Romania sau nu, poti avea surprize neplacute. Pentru o viza de tranzit prin aeroport iti sunt trimise datele in Grecia pentru a fi verificate de politie. Asta poate dura pana la cateva saptamani, si daca ai deja bilete cumparate, excursia isi va avea garantata si doza de suspans. Opacitatea si neprofesionalismul functionarilor este un alt lucru care te poate duce pe culmile disperarii. In concluzie situatia este mai nuantata.
Dovada ca lucrezi undeva, ca ai suficienti bani sa te intretii si rezervarea biletelor sunt cerinte comune pentru obtinerea vizelor turisice si nu doar impuneri fata de cetatenii romani. Daca incerci sa obtii viza la ambasade care nu sunt pe teritoriul Romaniei, lucrurile se simplifica nu pentru ca ai mai putine acte de depus, dar pentru ca ele se obtin mai usor si cu mult mai putina bataie de cap. In Romania umbli pe a cozi interminabile la birouri notariale si platesti taxe destul de piperate pentru a-ti fi legalizata o copie, pe cand in tari civilizate aceiasi copie, (chiar a unor acte romanesti) iti este stampilata gratuit de orice functionara de banca, sau judecator de pace. Sfatul meu, in cazul in care programarea unor conferinte este la date atat de apropiate ca fac imposibila obtinerea de vize din Romania este ca odata ajuns la prima conferinta sa abordezi ambasada tarii in care este organizata urmatoarea conferinta. S-ar putea ca lucrurile sa se miste cu o alta viteza fata de cea din Romania.
Acum discutand in principiu, vizele nu inseamna neaparat o ingradire a libertatii de circulatie. Orice stat are dreptul sa impuna vize fata de cetatenii oricaror altor tari, pentru a-si proteja cetatenii proprii. Daca ar fi sa ne indignam, ar trebui sa o facem fata de politicienii si diplomatii nostri, pentru ca ei sunt platiti din banii nostrii sa ne apere interesele. Ministrii germani nu au nici o obligatie fata de romani sau bulgari. La finalul mandatului sau ministru de interne german va fi intrebat de ce a crescut criminalitatea si nu daca a asigurat dreptul la libera circulatie al est-europenilor. Ministrul nostru de externe ar trebui sa fie acela care sa puna problema unor inlesniri pentru cercetatorii romani, precum si a situatiei umilitoare de la unele ambasade.
Toby Joi, Noiembrie 2, 2000 10:39 PM
Comentarii: ...tot eu sint acela.

Vin acuma cu o analiza mai atenta a mesajelor in continuare. Miti zicea: "Am fost de fata la scene grotesti si tragice care terfeleau demnitatea umana !!!"

La cre eu (simtitor) sio ca sa intregesc imaginea aceea a grotescului si tragicului cu a penibilului si hazliului, dadeam direct urmatoarea replica:

"...am incercat timp de mai multe minute hilaro/penibile sa incerc sa-i arat zdrahonului de la poarta...bla, bla, bla"

Nu vad de unde ar fi reiesit ca eu m-as fi complins de ceva "discrimare".... Si numai din curiozitate as indrazni sa va intreb caci imi dau seama ca sinteti la curent cu situatia actuala de pe la unele consulate: Fraza lui Miti de mai jos

"Trebuie sa ma justific serios in fata oficialitatilor consulare, pentru a primi o viza. Sunt suspect din start! Stiti ce se cere pentru o amarata de viza sa zicem turistica: pe langa invitatie, bilantul contului personal din banca (!), cartea de munca in original si copie, contractul de munca in original si copie, biletele de calatorie dus/intors,(asta chiar daca nimeni nu-ti garanteaza ca vei primi viza, si sunt comisioane de platit pentru returnarea biletelor!), asigurarea de sanatate. "

mai este valabila si acum in momentul de fata? cu stima


Matrafox Joi, Noiembrie 2, 2000 9:16 PM
Comentarii: Domnule Guru, democratia romaneasca nu se impiedica de principii si institutii pentru ca la baza societatii romanesti stau aceleasi principii si institutii ca si in democratiile occidentale. Problema consta in educatie. Cetateanul trebuie sa aiba o atitudine critica si responsabila fata de putere, sa aiba curajul opiniei si sa fie constient ca raspunde pentru actiunile sale.

Din pacate saracia din Romania ne obliga la o cu totul alta atitudine. Ne obliga la obedienta. Obedienti fata de administratorul de bloc care ne poate lua casa (prin ordonanta de urgenta) ca n-am platit intretinerea, obedienti fata de casierul de la circa financiara pe care il rugam sa ne esaloneze plata impozitelor, obedienti fata de patronul de la magazinul din colt care ne vinde alimentele pe datorie, obedienti fata de directorul badaran care ne poate lasa fara servici sub pretextul reformei daca nu muncim cum cat si cand vrea el, obedienti fata de functionarul incult de la ambasada, obedienti fata de agentul de circulatie, obedienti fata de mafiotii care ne cer taxa de protectie altfel ne schilodesc in bataie sau ne incendiaza pravalia si inca foarte multe ale situatii in care suntem obligati la obedienta.

Va intrebati de ce are Ilici si PDSR atatea procente? Pentru ca in '89 a creat cetateanului iluzia de libertate! A venit la putere pe fondul nemultumirii generale fata de conditiile inumane in care oamenii Romaniei erau obligati sa traiasca. Era frig in apartamente, era foamete si se mima asistenta medicala. Si atunci cetatenii erau obligati la obedienta fata de functionari, vanzatori, doctori, politisti si politruci. Incepand cu '96 romanii au avut poarte de patru ani de guvernare iresponsabila si in opinia mea reprezinta anul de inceput al contrarevolutiei Romane. Ne-a adus in situatia de a fi considerati tiganii, cersetorii si hotii Europei.

Doriti schimbarea? Cum ?

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]