Intrati La Idee

Lady Mitica pentru efendi Abel Duminica, August 13, 2000 5:13 AM
Ipul: 209.67.19.212
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea
Comentarii: Ca doi brazi intr-o tulpina, ca doi ochi intr-o lumina. ESENTA : "eu ti-s frate, tu mi-esti frate!"

Okay, sa ne jucam:) Acum ziceam ca eu eram ardeleanca. "Mai naste-ma Parinte Ideal, Pe o colina lina din Ardeal!" (Recunosti autorul, nu ?! Ca sa vezi ce bine-cuvantate vorbe pot sa iasa uneori pana si dintr-o canalie. Morala: "toti suntem români...mai mult sau mai putin onesti" :)

Vara. Pe malul Somesului, e casa Etelkai. Etelka face zupe aurii dar nu-i prea plac ceilalti copiii in afara de Ioni, pe care l-a luat de suflet. Sora bunicii, Etelka, e calugarita si copilul intelege ca nu mai e la manastire pentru ca manastirea ei (unitariana) a fost desfiintata... In rest totu-i luminos ca mierea stransa din stupi, ca smantana din oalele insirate cu grija. Bunica nu stie bine româneste desi toti din satul de pe Somes spun de ea si Etelka ca "roman von". Spune povesti asa frumoase (ca cea despre Ionciko si Iulisko )! Sau cum l-a facut pe bunicul s-o ceara de nevasta. Rar de tot povesteste despre plecarea lor, ca refugiati români, in orasul indepartat unde a invatat sa vorbesca româneste. Copilul il stie pe bunicul numai din poza: un barbat tanar, cu mustata si ochi negri, patrunzatori. A murit de tuberculoza, la cativa ani dupa razboi. A murit chiar in ziua cand bunica s-a dus la spital, tremurand de nerabdare, cu cele cateva fiole de penicilina, cumparate pe bani grei, de la un evreu . "...tedieuna fim cuminte si mai 'vatza facem bine. Io sunt mic tu fai mai mare, Io sunt slab tu fai mai tare Si tot locul ma 'sotzeste Si de rele ma pazeste. Doamne ingerei tei Fie pazitorii mei... " murmura copilul in fiecare seara rugaciunea invatata de la bunica. Orga reverbereaza "in verterbra ca o stea". Imbracati in alb si aliniati, i se pare ca ceilalti copii, seriosi, cu lumanari mari in mana, stau sa zboare. Mai tarziu il citeste pe Blaga. Ortodoxismului include organic divinitatea si face transcendentalul sa se pogoare. O minune la care se simte exclusa! Cu rucksakul in spate, in Lancram, la Gradistea Muncelului, in valea Ariesului, pe Iza, afla plaiul, spatiul infinit ondulat si vesnicia de la sat. Pe o colina lina din Ardeal, reface sensul originar.

Uite ca le am cu Ardealul! Le am in niste gene-ngemanate dar mai ales le am in matricea culturala, laolalta cu seriozitatea vesela a "grecului" din Haimanale si eminoviceasca simtire a lumii. Cultura apa nu se face!
Abel Sambata, August 12, 2000 11:40 PM
Ipul: 209.185.181.11
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea
Comentarii: Ploiesti...Ea nu le are... Esenta ramine...De brad:-)
Abel Sambata, August 12, 2000 11:29 PM
Ipul: 209.67.19.217
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea
Comentarii: Roxana, ne mai jucam ?:-) Zi si mie, te rog, daca o sa am nevoie de umbrela in luna lui marte:-) Ma ardea pipota sa dau un citat dintr-un republican de la Ploiesti. Ploietswean vero, nu dintr-o comuna limitrofa, sa zicem Haimanale, de unde se trag republicanii nostri, Doamne feri!:-) Dorinela, tovarasa invatatoare Roxana o sa-ti explice ce si cum cu un "i" sau doi de "i" la sfirsitul cuvantului daca-i dai o punga de cafea. Poti incerca cu un volum de Blaga, Goga ori Noica, dar ea le are nu le are cu ardelenii:-) Turceasca sa fie!:-)
Abel Sambata, August 12, 2000 10:58 PM
Ipul: 209.185.181.16
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea
Comentarii: Dorinela, tu esti chiar isteata, fato!:-) Da si tu un citat dintr-un turnator celebru s-o bucuri pe lady Mitica:-) Eu, ca s-o fac fericita, ii spun ca n-am uitat o fraza de pe vremea cand ea facea pe Balcescu: "A fi rapidist nu inseamna a te giulestiniza":-) Hai Real Giulesti!:-)
Dorinella Tiraspol Sambata, August 12, 2000 8:12 PM
Ipul: 209.67.19.52
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea
Comentarii:
Am citit rapid cateva articole ale domnuli Cinezan. M-a impresionat stilul documentat al autorului si recunosc ca nu am educatia necesara pentru a polemiza la un asemenea nivel. Eu am incercat sa port o discutie de cafenea si nu cred sa fi plagiat pe cineva sustinand ideea temperamentului balcanic al romanilor.

Despre vechimea si originile stramosilor nostrii si a limbii romane sunt inca multe de spus. Foarte multi sunt tentati sa atribuie limbii noastre origini latine datorita ocupatiei romane. Cati stiu insa ca limba romana se aseamana mult cu sanscrita ? De ce studiile care se pretind serioase ignora in mod constant vechea scriere pe raboj iar pe cei care o practicau ii considera analfabeti? Bunicii mei care se ocupau cu cresterea oilor faceau contracte pe bucati de lemn utilizind aceasta scriere. Ele contineau termene calendaristice si procente ce reveneau fiecaruia. Astfel de lucruri indica utilizarea unor simboluri complexe.

Un alt element interesnt sunt hainele de sarbatoare ale strabunilor nostrii. Daca am fi intilnit scenele de pe frestcele impunatoarelor monumente mayase brodate pe o simpla camasa le-am fi considerat ca fiind scrierea, alfabetul maya? Cat de complexa trebuie sa consideram o scriere care codifica mesjul nu numai prin forma simbolului grafic ci si prin culoarea sa? O psare alba = o zi. O pasare neagra ( ^^ ) = o noapte. Hainele de sarbatoare ale stramosilor nostrii comunicau unui ochi aviazt informatii despre rangul, varsta si chiar numele celui care le purta. Un buletin la vedere am zice astazi. Multi dintre noi am intalnit simbolul crucii si cred ca fiecare dintre noi s-a intrebat macar o data ce semnificatie ar putea avea. Ce semnificatie au cruciulitele ( + ) de pe o ie, sa fie doar un element decorativ? Bunicii mei vedeau in cruce simbolul ciclurilor. O cruciulita = 1 an. Cele patru brate fiind simbolul celor patru anotimpuri.

Crucea ca simbol religios a pastrat aceeasi semnificatie a ciclicitatii. Ducem mana la frunte si spunem "in numaele Tatalui" ( al creatorului ), ducem mana jos, la pantec si spunem "al fiului " ( al creatiei ), ducem mana in dreptul inimii si spunem "al sfantului Duh" ( ceea ce insufleteste creatia ) si apoi ducem mana in partea opusa inimii si sunem "amin" ( amin-tirea, ceea ce ramane dupa noi ). Ciclul vietii.

Pentru mine o naratiune istorica bazata pe documente si fapte reale dar care incearca sa raspunda unor provocari politice nu este decat o incercare de a mistifica istoria.
rebus Sambata, August 12, 2000 8:34 AM
Ipul: 209.67.19.105
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea
Comentarii: Securisto' ce iti face catalul, sa-ti traiasca!Tte-am dibuit pina la urma! Saltare si te sun! pa!
rebus Sambata, August 12, 2000 12:16 AM
Ipul: 209.67.19.215
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea
Comentarii: Apropos de gratar si lautari,ai grija ca la Val David te calc cu betivii mei,chestiune de schimb de experienta! saltare!
rebus Vineri, August 11, 2000 10:14 PM
Ipul: 209.67.19.101
Browser: ĘMozilla/3.0 (compatible; MSIE 3.01; Mac_PowerPC)
Localizarea
Comentarii: Securistule, Si eu am fost mojic asa ca nu ai de sa te scuzi incheiem meciul la egalitate si ne vedem de treburile noastre ca la inceput tu cu gratarul si lautari si eu pe luna cu betivii
Marius Vineri, August 11, 2000 8:10 PM
Ipul: 209.67.19.215
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Localizarea
Comentarii: Dorinela -> cu placere, mergeti inapoi pe ciberplai si selectati "Muza Clio". Acolo veti putea sa le cunoasteti.
Dorinela Tiraspol Vineri, August 11, 2000 7:02 PM
Ipul: 209.67.19.28
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea
Comentarii: Domnul Marius, Multumesc frumos pentru argument. Din pacate eu nu cunosc opiniile domnului Cinezan.

Vai bade J, Cat ma bucur ca m-ati iertat :-) Pot sa aduc in discutie iarasi notiunea de adevar? Sunt curioasa, cum definiti dvs. adevarul ?

Domnul Abel, Care este lista cuvintelor dvs. de folosinta privata? Va sfatuiesc sa le patentati ca eu sunt un pic cam telepata si s-ar putea sa va stea pe limba si sa nu puteti sa-i ziceti.
Marius ... Vineri, August 11, 2000 5:49 PM
Ipul: 209.185.181.14
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Localizarea
Comentarii: Dom Abel

OK, poate aveti dreptate, eu le iau pe toate asa cum se prezinta. Nu ma distreaza sa cercetez nuantele absconsului. Daca Cinezan nu e, atunci cine o fi scris ce a scris acolo, la Forum si pe ciberplai.


Mitica Vineri, August 11, 2000 4:33 AM
Ipul: 209.185.181.14
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea
Comentarii: Hei, dumneavoastra din lumea mare, Limitele caragialesti de care face vorbire inchipuitul cela de pe Forumul RL sunt chiar limitele umanului. Nu s-a prins inca, "revolutionarul". Face pe grozavul dar n-are pe ce sa se bazeze. Sa auziti si de mai bine.
Roxana Vineri, August 11, 2000 4:12 AM
Ipul: 209.67.19.28
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea
Comentarii: Abel draga, ia te uita! Inca ne mai agitam!

Propietate privata asupra cuvintelor. Interesant: ce mentalitate! Da' v-ati gandit ca "estimpul" ce-l furai in cleptomanie de la onorabilul pierdut in ceata a fost la randul lui "subtilizat" de la cine stie cine ? Dar din dar se face rai a fost ultimul mesaj ce l-am receptionat din Lhasa :)

Voi ardelenii (numai cei bovarici), cu Mittelioropa in cujet si-n simtiri (sanchi), mai invatati sa va depasiti provincialismul meschin. Savuroasa caracterizare (bovarismul ardelenesc al unora) am ciordit-o de la conu' Paleologu :)


Securistu ValDavid Vineri, August 11, 2000 3:24 AM
Ipul: 209.67.19.215
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea
Comentarii: Ma rebus si nu rebut imi cer scuze pentru mojicia cuvintelor ce ti-am adresat si te rog sa nu pui la suflet cele spuse si negindite! Multumesc sefu'
Abel Vineri, August 11, 2000 2:40 AM
Ipul: 209.67.19.101
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea
Comentarii: Marius, "Mircea Cinezan" nu exista! Las-o pe Roxana sa-i fure "estimpul", lasa-i pe alti epigoni nevinovati (sanchi) sa se desfasoare, dar evita cursele cu obstacole:-) Voi, regatenii semianalfabeti, deschideti gura cind vi se da voie!
EU Din lumea mare Joi, August 10, 2000 11:57 PM
Ipul: 209.185.181.14
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea
Comentarii: Cititi (Andrei Puscas/Forul RL) si va cruciti. (Mai ales ) In atentia celor care se ocupa de certificatele de "revolutionar".
Mitica Joi, August 10, 2000 8:55 PM
Ipul: 209.67.19.217
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea
Comentarii: Ma distreaza tare de tot cum clasa noastra politica tipa din toti rarunchii ca Xshii si Ycii (tehnocrati, deh) n-au aptitudini sa stea in capul trebii. Vizionarism, consecventa si vointa politica-toate sunt numai la ei -la politicienii omologati in marea inghesuiala a big-bangului decembrist. Generatia spontanee emanata din borhotul primordial fesenist s-a clasicizat, dom'le si ajuns sa dea masura! Acarienii microscopici da viu colorati si vioi s-au fosilizat si si-au pierdut si putinul haz pe care il mai aveau in colcaiala inceputurilor. Razboiul fosilelor impotriva primelor vertebrate politice care se aburca timid in acesta vale a plangerii :) E patetic, vorba americanului!

PS Mugur Isarescu pare a fi printre vertebratele care incerca sa articuleze politic.
Ciber Joi, August 10, 2000 8:38 PM
Ipul: 209.185.181.11
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea
Comentarii: test
EU Din lumea mare Joi, August 10, 2000 9:09 AM
Ipul: 209.67.19.28
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea
Comentarii: Anonimo, poate o sa discut si cu Dvs., daca o sa vorbiti tot ca ei.
Decizia (inca nu definitiva) a lui M. Isarescu, s-ar putea sa fie de bun augur, pentru tara noastra. Ce parere aveti, oameni buni? Doamne-ajuta.
J Joi, August 10, 2000 4:04 AM
Ipul: 209.67.19.210
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea
Comentarii: Domnisoara Dorinella,

Sunteti iertata, si va felicit in acelasi timp pentru frumoasa apologie a spiritului balcanic.
In acelasi timp Balcanii sunt si un spatiu al marilor diferente. Toti au fost sub administratie romana, dar numai noi suntem latini. Ceilalti: greci, slavi, turci, si iliri. Din punct de vedere religios avem orotdocsi, catolici si musulmani. Pe teritoriul Romaniei influenta Balcanica nu este dominanta, decat poate doar in sudul tarii. Poti insa identifica in aceiasi masura influenta slavilor de rasarit, a germanilor, a ungurilor. National Geografic ne subscrie spatiului Balcanic, dar ziarul Central Europe, cu o varianata si pe internet, ne alatura in mod clar Europei Centrale. Suntem un spatiu de fuziune, sau doar un mozaic? Este greu de spus cu certitidine. Daca trebuie neaparat sa ne inscriem in categorii mai largi, putem spune ca suntem: balcanici, latini, ortodocsi, central europeni, (si mai putem adauga). Afirmand in mod exclusiv apartenenta doar la o singura dintre aceste categorii suprimam diversitatea, care la urma urmei este atat de frumoasa.
anonima Joi, August 10, 2000 3:02 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Ghita P. Joi, August 10, 2000 2:47 AM
Comentarii: Gand la gand cu raportul "Amnesty International", caralii de la o sectie bucuresteana l-au bruscat pe Dan Pavel, (analistul politic:) pe motiv ca era pe mijlocul strazii in sandale. Analistu' nu s-a lasat intimidat si a ajuns la sectie unde tot intreba unde-i comandantul. Comandantul era chiar in fata lui da' lucra acoperit asa ca i-a raspuns ca-i in conced. I-au dres pe urma proces verbal de betie (fals-omul era doar in travaliu de facere a editorialului). Tarasenia s-a terminat cu bine pentru ca analistu-i prieten la catarama cu Dudu si la o adica il suna si pe Stoica (dupa propriile-i marturisiri). Ma intreb cum decurge iepica in cazul celorlati purtatori de sandale, care nu-s analisti politici ... retoric...n-am nici un chef sa aflu...
Marius ... Miercuri, August 9, 2000 10:38 PM
Comentarii: Un argument in plus pentru asocierea romanilor cu Balcanii, nu doar ca Romania este apropiata in spatiu (cumva chiar pe marginea peninsulei, desi National Geographic situeaza pina si Ungaria in Balcani): cititi mult discutatele contributii istorice ale dlui Cinezan, postate pe ciberplai.
Marius ... Miercuri, August 9, 2000 10:38 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Localizarea

Matrafox din butelcuta Miercuri, August 9, 2000 10:09 PM
Comentarii:
Domnisoara Dropinella,

Eu ii vedeam pe fizicienii de pe Platforma Magurele teleportandu-se direct la guvern inarmati cu lasere, grasere, masere si fazere. O lovitura directa data speciei politrucilor care sa-i arunce in lada cu vechituri a penitenciarului Doftana.
Matrafox din butelcuta Miercuri, August 9, 2000 10:09 PM
Ipul: 209.67.19.51)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Doprinella Tiraspol Miercuri, August 9, 2000 9:06 PM
Comentarii: Vai bade J ce proasta sunt. Mami cand pleaca cu mine mereu imi spune sa-mi tin gura ca numai tampenii debitez. Daca taceam filozoafa ramaneam. Imi pare rau ca v-am suparat cu citatul dar ma gandeam ca vorbind cu dvs. despre postarea dvs. nu poate fi interpretata ca o scoatere din context. Va rog mult sa ma iertati :-(

Cand ziceam ca romanii sunt balcanici ma refeream la temperament. O serie intrega de motive ne apropie de Balcani. Aromanii raspinditi in Balcani.In Serbia traiesc peste un milion de romani care se declara romani si vorbesc romaneste. In Bulgaria sunt doua judete romanesti. In Romania traiesc destui musulmani, bulgari, sarbi si greci. Daca abordam problema istoric atunci trebuie sa recunoastem ca atit Balcanii cat si Carpatii au facut parte din acelas imperiu: Imperiul Roman. Turcii au administrat mai apoi cam acelasi spatiu si i-au adus pe balcanicii de fanarioti sa administreze Tara Romaneasca. In vocabularul limbii romane gasim suficiente cuvinte cu origini balcanice. Sa ne gindim numai la ahicunoscutul ciubuc care a creat chiar un reflex comportamental. Atunci cand a fost suficient de puternica pentru a-si promova inetresele in zona, Romania a incercat sa-si construiasca un sistem de securitate in alianta cu tarile din Balcani: Mica Antanta. Plesu, fostul ministru de externe a incercat chiar de curand acelasi lucru. Goran Bregovici care a impuscat bani buni pe niste colaje kitsch are pasaje de muzica romanesca. Muzica de petrecere din birturile romanesti suna cat se poate de balcanic. Daca nu suntem balcanici atunci ce suntem ?
Doprinella Tiraspol Miercuri, August 9, 2000 9:06 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Securistu ValDavid Miercuri, August 9, 2000 8:44 PM
Comentarii: Ma Rebu(s sau t ?) I-ti spune omu niste lucruri pe care multi de aici le cunosc dar tu te faci ca nu intelegi si o dai la intors cu scoli operatii pę creier sau alte substitute eu unu m-am lamuri si nu are rost sa-mi pierd timpul de poamana cu o putza basinoasa ce nu-si mai gaseste locul prin izmene de atitea petece de la stina te-au luat si te-au facut activist si tot la stina ai sa ajungi ca de furat s-a cam terminat malaiu
Securistu ValDavid Miercuri, August 9, 2000 8:44 PM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: ĘMozilla/3.0 (compatible; MSIE 3.01; Mac_PowerPC)
Localizarea

Vesti de ultima ora: Miercuri, August 9, 2000 6:12 PM
Comentarii:

Mugur Isarescu ramane neinregimentat politic. El va candida ca presedinte numai din postura de candidat independent pentru a raspunde asteptarilor unei sectiuni cat mai largi din societate.


Vesti de ultima ora: Miercuri, August 9, 2000 6:12 PM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Taranaki :) Miercuri, August 9, 2000 3:44 PM
Comentarii: Domnisoara Dorinella, . De acord cu dumneavoastra pana la chestia cu geografia. De mult vroiam sa intreb pe careva cum e treaba cu Balcanii. Ma uit ca pisica la poarta noua la harta Europei si nu pricep in ruptu' capului cum poate Romania sa fie socotita ca fiind parte din peninsula Balcanica, si martor imi e dom' Presedinte Gogudoi ca n-am lipsit la lectia geografie in care s-a predat traba cu insula, peninsula, istmu', si alte organe geografice. . Cu stima Geografica! . . Cu stima!
Taranaki :) Miercuri, August 9, 2000 3:44 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.73 (Win98; U)
Localizarea

Taranaki :) Miercuri, August 9, 2000 3:43 PM
Comentarii: Domnu' J, Iata, in sfarsit, vesti bune din Ro.! Deci politia a inceput sa isi faca treaba, bravos! . . Cu stima!
Taranaki :) Miercuri, August 9, 2000 3:43 PM
Ipul: 209.67.19.51)
Browser: Mozilla/4.73 (Win98; U)
Localizarea

Taranaki :) Miercuri, August 9, 2000 3:40 PM
Comentarii: Domnu SadBrad, Multumesc de salutari sia steptam sa va faceti timp, rasnim de o cafeluta imediat! . Cu stima!
Taranaki :) Miercuri, August 9, 2000 3:40 PM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.73 (Win98; U)
Localizarea

SadBrad Tara lui Papura Voda Miercuri, August 9, 2000 12:29 AM
Comentarii: Uno... Apropo de initiativa Invest Intercivic... FELICITARI e o idee traznet. Daca aveti pe cineva care are nevoie de Help ca sa investeasca in Romania... puteti sa-i furnizati adresa mea. Cel putzin cu niste informatii s-ar putea sa-i fiu de folos. Din Octombrie incolo... chiar cu mai mult decat informatii... Adica relatii cu firme, angajari de personal in Ro... si multe altele. Nu am pretentii materiale dar daca omul va vrea sa se revanseze n-am nimic impotriva. Due... Sorry dar in ultima vreme am dat mai rar pe Internet... Salutari la gascha de pe RoL Cafe, in special Taranaki,... Si la Miti... Mi-e un pic dor de conversatziunile noastre dar stau cam slab cu timpul...
SadBrad Tara lui Papura Voda Miercuri, August 9, 2000 12:29 AM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

SUCA USUCA Miercuri, August 9, 2000 6:49 AM
Comentarii: INTEGRARE+COMBINARE=FEED-BACK=>ALINIERE DE PLANETE+DEZINVOLTURA VERBALA=STELE+ ENTITATE GEOGRAFICA=>+++++++++++++++++++++++++++( un camp de cruci )+++++++++++++++++ =>RELATIE BIUNIVOCA+ALEGERI ANUALE=> TALMES-BALMES . nu multumesc!
SUCA USUCA Miercuri, August 9, 2000 6:49 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

J Miercuri, August 9, 2000 4:46 AM
Comentarii: Amnesty International tocmai a eliberat un raport legat de Romania pe care il reproduc in randurile ce urmeaza:


* News Release Issued by the International Secretariat of Amnesty
International *
AI Index EUR 39/038/2000
News Service Nr. 146
9 August 2000


Romania

Police brutality must be stopped

Reports of beatings and shootings by police demonstrate that Romania, more than ten years after the overthrow of the Ceausescu regime, has so far failed to give human rights sufficient priority in its agenda for reform, Amnesty International said today, releasing two reports ( Romania: Excessive use of firearms by law enforcement officials and the need for legal reform. AI Index: EUR 39/003/2000; Romania: Alleged ill-treatment by emergency intervention police unit in Buzau county. Concerns and Recommendations. AI Index: EUR 39/004/2000).

The two reports highlight a disregard for human rights by Romanian law enforcement officials and a lack of legal and institutional reforms on the part of the authorities.

The first report, on the excessive use of firearms by law enforcement officials, details recent cases of shootings by police and calls for thorough and impartial investigations.

In May 2000 a Bucharest police officer shot a young Romani man in the head at point blank range after reportedly beating him and knocking his head against a wall. Mugurel Soare is now paralyzed. Witnesses were allegedly detained and intimidated by other police officers.

In other recent cases, police officers in Bucharest shot dead two Romani men who were fleeing the scenes of alleged minor crimes, and who were reportedly unarmed. Romanian coastguards in the Black Sea opened fire on Turkish fishing boats on two occasions in May 2000.

Amnesty International has repeatedly urged the Romanian authorities to bring the national law on police use of firearms in line with international standards. In July 1999 the UN Human Rights Committee stated that it was "disturbed at continued incidents involving the use of firearms by the police, especially in cases of petty offences committed by minors".

The second report details cases of ill-treatment by the new emergency intervention police unit in Buzau county. The commander of the Buzau unit has a reported history of aggression, which has included beating women in public. In its first three months of operation, four complaints of ill-treatment were filed against the unit.

The police unit allegedly attacked and severely beat 33-year-old businessman Silviu Rosioru in a pub on 26 January 2000 before they took him to a police station. The medical report stated that he was left with "Chest and abdominal injuries. Extensive bruising on the left thigh and buttock. Head and face injuries. Contusions on both hands."
Amnesty International is concerned about the standards applied by the Romanian authorities in recruiting and training new emergency intervention police units, which were established throughout Romania at county level in Autumn 1999.

The organization calls on the authorities to respect their obligations to international treaties and ensure that people are not subjected to police ill-treatment. Where necessary, the authorities should undertake focused and sustained measures of institutional reform in police units.

"A police force should respect and protect human rights -- not violate them. If the government is to take its reform agenda seriously, it should hold police officers who commit violations to account," Amnesty International said.

ENDS.../
Amnesty International, International Secretariat, 1 Easton Street,
WC1X 8DJ, London, United Kingdom
****************************************************************
You may repost this message onto other sources provided the main text is not altered in any way and both the header crediting Amnesty International and this footer remain intact. Only the list subscription message may be removed.
****************************************************************
J Miercuri, August 9, 2000 4:46 AM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

EU Din lumea mare Miercuri, August 9, 2000 4:15 AM
Comentarii: Bre nea Jenica, bre. Eu va stiu demult bre. Tot citesc prin cafenele, mesajele matale si ma straduiesc sa-mteleg ce vreti sa spuneti. Grea treaba, va rog sa ma credeti. Aicea, eu doar atit va sugeram (si vad ca Dl Gogu, parca-nteles cite ceva). Nu e cazul bre sa murdarim si aceasta locanta, cu prostiile ce vi le debitati unul altuia. Uite, chiar si pe mine m-ai jicnit putin. Dece bre, dece? V-am spus eu sa va bagati pliscul undeva? Nu. Pai atunci, DECE? Ce naiba bre, nici atita lucru nu puteti intelege? Sanatate si ginduri mai bune.
EU Din lumea mare Miercuri, August 9, 2000 4:15 AM
Ipul: 209.67.19.219)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Trestia Miercuri, August 9, 2000 1:51 AM
Comentarii: Stii J, imi dau seama ca nu exista justificare temeinica pentru o referire exclusiva la emigratia "exterioara" atunci cand vorbeam de adaptare-integrare-asimilare si feedback-urile modelatoare. Emigratia exterioara e un caz limita si cum bine ai remarcat exista acelasi tip de probleme si printre individualii care aparent apartin aceleasi comunitati. Orice sistem e format din subsiteme si poti fi "emigrant" in subsistem, neparasind sistemul. Emigratia "interioara"-interesant concept. In el intra de exemplu, "emigrantii" din munti ai anilor '50 luptand cu o altfel de "emigratie exterioara" (kominternistii). Sau taranii impinsi in marile orase. Mergand mai departe, calitatea de emigrant ar putea fi una din cele definitorii pentru conditia umana. In fond toti am emigrat in lumea asta, dupa 9 luni de paradis in care eram perfect asimilati, dornici sa cucerim acel "ceva" de dincolo de perfectiune. Mai mult ca perfectul e umanul.
Trestia Miercuri, August 9, 2000 1:51 AM
Ipul: 209.185.181.11)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

MULA--------- DIN CACIULA MIORITICA++++++= Marti, August 8, 2000 11:18 PM
Comentarii: Ce-mi place..! Gogu se facu poet !!! Tot romanu' cu sau fara mioare,tot poet se nascu..!!!TRAIASCA POETUL GOGU !!!O spun pe "drept" si fara bascalie !! E frumoase poeziile sale..!!! Si ce se "baga" in banca religiilor !! Si bine-o facu !!! Religii cu banci?? N-au ele destule pe sub ciordeala ?? Mai vor si altele peste ciordeala si la vedere ca sa ademeneasca fraierii?? Pai,astea fraierii-s destui,sunt cu lopata de intors si de ravasit..!!! De cand ElZorabii se inghessuira-n bancile religiilor si baletistele se orentizara jucand pe muzica de ALI BABA,Teocsiistii ,sau cum deavolu'-i chama(?) se devenira bancheri preasfintiti...!!!?? Vai ,ce halimai ii pe plai ?? Gogule ii rima(nu ii rama caciulata),dar nu te concurez in poetistica-ca-i pacat !!! Te stimez GOGULE pana dincolo de preasfintitii bancheri Teocsititi..STIMA MEA !!! TRAIASCA POETUL SI POEZIILE lui GOGU !!! LA MAI MARE !!! Admiratorul tau NEDEZLIPIT=MULA MIORITICUL !!!!
MULA--------- DIN CACIULA MIORITICA++++++= Marti, August 8, 2000 11:18 PM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Ion+Amaru+++++++++ OARE VIN,sau PLEC ?? Marti, August 8, 2000 8:15 PM
Comentarii: Dece numiti dobidoace niste FIINTE care traiesc intr-o lume paralela si care sunt cu toate functiile asijderea NOUA ???..Si ele MIGREAZA....Inseamna ca si noi suntem TOT un fel de dobidoace...!!?? Omul in maretzia nimicniciei sale,desconsidera tot ce nu i se aseamana,si se vede pe el incununarea creatiunii...Daca omul -trestia ganditoare(vezi Pascal) este superior si creiat-dobidoacele ce-or fi ??? Necreiate ?? Numai =fatate si aruncate din aia ma-sii??? Acel Dumnezeu,fiindca trebuie sa fie dumnezeu,ca altfel,vai de noi,ce dobidoace vom fi !!!----cum trebuie sa fie ???? Dumnezeul omului si NU al Tuturor,a Tot ceea ce exista ???? Creatorul s- creiat pe SINE si se creiaza continuu...Creatiunea nu-i finita si -o fi nicicand;este permanenta....Dobidoacele migreaza si se adapteaza oricarui spatiu si cum isi urmeaza,cat de destept ciclurile emigrarii fara granite???,pe cand omului ii trebuie o lada de filozofii cu sine ca sa se poata integra spatiului incare-a migrat ..!!!! Ca sa ne ascundem dupa neputinta noasta o = dam mereu cu dumnezeu in sus si cu dumnezeu in jos= si noi ne vrem si ne SI credem superiori -nevoie mare,pe cand ce suntem ??? Apoi ce este pentru DVS., Dumnezeu?? Cum este EL ?? Cum apare EL in gandirea si in trairile DVS ??? Este ALA care S-a unit cu altii si intelegandu-se intre ei dumnezeii(aidoma celor din Olimp) au hotarit ca sa =faca= omul??? Este Stapanul Astral al evreilor,este Jehova,sau il cheama altfel ?? Este drept ca Omul are nevoie de religie,dar oare onoratul Tutea ,stie ca animalelel -or fi fara dumnezeu >???? De unde pana unde ne admitem cu atata larghete sa judecam ceeace nu stim,ca ne spune o Carte,fie asta si asa zisa Sfanta ?? NU va ganditi ca in vechime s-a trecut dela sacrificarea Omului pe altarul tuturor dumnezeilor,la saacrificarea animalului?? Noi suntem Animale care avem un vocabular(oare??) mai complex.??? In rest tot dobidoace suntem..Uitati-va la asa zisa libertate pe cafenele de care o doamna era tare-ncantata,nu-i oare o dezgradire a staului cu dobidoace ??? Animalul este Omul in alta ipostaza...Dumezeul unuia este si a celuilalt..!!! Crestinismul se va topi in timp ca si celelalte religii,findca va vei o vreme cand din STELE ne vor venii adevarurile..!! Sa ma ierte cei pe care i-am ofensat cu ideile mele,dar ma opresc umil aici,ca sa nu spun mai multe prostii...!!!Cu stima va lasa NIMENI.+++++++
Ion+Amaru+++++++++ OARE VIN,sau PLEC ?? Marti, August 8, 2000 8:15 PM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

J Marti, August 8, 2000 8:09 PM
Comentarii: Multstimata si grabita domnisoara Dorinella,

Desi nu imi permit folosirea un ton patern am sa va atrag atentia ca practica scoaterii unor fraze din context fara a le respecta sensul pe care autorul l-a dat, nu este o metoda tocmai potrivita intr-o discutie de cafenea electronica, sau rai virtual asa cum spuneti dumneavoastra. Recititi va rog fragmentul cu pricina si spuneti-mi, daca puteti, ce trasaturi comune gasiti unui sloven, unui roman si unui turc.

Acuma asa intre noi doi… ziceati ca Romania este o conventie sociala… Oi, domnisoara Dorinella. Vedeti sa nu va auda Trestia… :-). Si cu adevarul cum era ? Unic individual si fals (daca il spune vecinul)…. Aha.
J Marti, August 8, 2000 8:09 PM
Ipul: 209.67.19.219)
Browser: Mozilla/4.61 (Win98; I)
Localizarea

J Marti, August 8, 2000 8:03 PM
Comentarii: Draga Trestie,
Imi asum greseala de a nu defini cu exactitate termenii, desi am senzatia ca nu definitiile iti lipsesc in a-mi intelege corect punctul de vedere. Fie cum vrei tu. Vom discuta numai despre emigranti, desi mie personal subiectul "emigrantilor in propria tara" ma interesa mai mult. De la bun inceput sa imi clarific pozitia. In cazul in care esti plecat la o varsta constienta te adaptezi, apoi te integrezi, dar de asimilat nu te vei asimila niciodata. Acum sa explicam conceptele: Adaptarea este un proces natural la care orice individ se supune din momnetul in care ajunge intr-o tara straina. Invatarea limbii, orientarea in noul oras, deprinderea unor obiceiuri locale sunt doar primii pasi ai procesului de adaptare. Integrarea eu o definesc prin gasirea unei slujbe, formarea unui cerc de prieteni, o mai buna cunoastere a istoriei si a culturii tarii de adoptie, preluarea unor obiceiuri pe care le consideri pozitive. Paradoxal, integrarea nu presupune neaparat oprirea procesului de adptare. Asimilarea este un stadiu ideal al integrarii in care adaptarea nu mai este necesara. Eu cred ca el nu poate fi atins. Acum pentru ca te-am vazut cu glont pe tava pustii sa iti identific si inamicul: unii indivizi considera ca asimilarea ar fi la indemana lor dupa ce ajung la un anumit grad de adaptare. Esecul evident atrage din partea lor unele reactii care nu neaparat inseamna ponegrirea tarii materne, dar care pe tine am inteles ca te irita.

Cred oricum ca m-ai inteles perfect in ceea ce priveste exemplul copiilor care acum invata romana si nu de la tatal lor. Nu era vorba de tata sau mama, ci despre un concept pe care eu il consider in continuare exclusiv asa cum a fost definit de tine.

In ceea ce priveste dreptul nostru de a ne defini, eu doar consideram ca o comunitate nu are dreptul moral sa contrazica in aceasta privinta un individ, bazandu-se doar pe judecati si categorisiri de tip tribal.

Inchei urandu-ti numai bine, si cu speranta ca de data asta nu am mai fost atat de teoretic.
J Marti, August 8, 2000 8:03 PM
Ipul: 209.67.19.52)
Browser: Mozilla/4.61 (Win98; I)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Marti, August 8, 2000 5:25 PM
Comentarii:
Cum se defineste adevarul? Eu cred ca adevarul este unic dar idividual. Poate ca pentru mine ce spune vecinul este fals dar il accept pentru ca este adevarul lui si il percep din punctul meu de vedere.

Bade J
Este omul o fiinta solitara? Daca da, atunci sa ordonam lumea dupa indivizi. Este omul o fiinta sociala? Daca da, atunci sa ordonam lumea dupa comunitati sociale. Romanii nu sunt o masa de indivizi ci o comunitate de indivizi. Romania nu este o inventie filozofica ci o conventie sociala. Sa negam apartenenta noastra balcanica doar pentru ca este greu s-o definim? "In afara de faptul ca sunt nascuti intr-o entitate geografica numita Peninsula Balcanica, nici limba , nici religia, nici traditiile , nici originile nu le sunt comune." Vai de mine ce prostioare spuneti!

Domnule Ion+Amarul+etc.
Realitatea fizica este o forma de constringere. Ne obliga sa fim fiinte trecatoare si sa suferim consecintele actiunilor=pacatelor noastre. Realitatea virtuala e o forma de eliberare. Pentru mine o cafenea fara restrictii este raiul virtual. Pe internet creem o alta lume cu personajele si caracterele ei. Este nevoie in lumea asta de conceptul Creatorului Unic=Fiintei Supreme=Marelui Arhitect? Tenditele spre misticism ale individului + viata in comunitati sociale au dus la aparitia marilor religii. Petre Tutea spunea ca omul fara religie se poate aseza linistit in fruntea dobitoacelor. Ne poate impinge realitatea virtuala spre indobitocire?

Domnule IonT
Pot sa va pun o intrbare indiscreta? De ce sunteti misogin? Cand am intrat in situl dvs. am observat imaginea Ganditorului de la Hamangia. Aceasta figurina de lut face parte dintr-un grup ce contine si o figura feminina in pozitia shezind cu mainile pe genunchi. Inteleg recursul la istorie&cultura dar ma deranjaza modul de abordare.

Domnule Texas Pete,
Imi place stilul dvs. decent direct si sincer. Cum Ciberplai este o cafenea cu autoservire va rog sa-mi permiteti mie sa va indulcesc cafeaua astazi.

Domnule Matrafox,
Ce intelegeti dvs. cand spuneti ca fizicienii de pe platforma ar trebui sa protesteze cu mijloace specifice?

Trestia ganditoare,
De ce nu nuiaua ganditoare? Pe mine ma cam ustura anumite afirmatii ale dvs. Oamenii nu spun mereu ce gidesc si actioneaza uneori ilogic. Nu suntem fiinte perfecte dar suntem perfectibile. Legile societatii ne obliga sa asociem gresala cu pedeapsa. Legile divine ne indeamna sa asociem gresala cu iertarea. Datoria noastra este sa ramanem oameni.
Dorinella Tiraspol Marti, August 8, 2000 5:25 PM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Trestia Marti, August 8, 2000 3:18 PM
Comentarii: Onorabile J,
Alunecam pe cuvinte: adaptare-integrare-asimilare. Dar fie, pentru simplificarea realitatii pana la un model, imi insusesc cei 3 termeni, in acceptia ta. Te adaptezi si te integrezi dupa cum te taie capul, fara sa tii cont de raspunsul comunitatii pe care abia pe a treia treapta urmeaza sa-l iei in seama, urmand ordonat etapele. Dar il iei in seama pana la urma! Treptele cresc organic una din alta. Oricum ai da-o, definirea completa a individualului nu se poate face numai prin sine. E nevoie si de ceilalti ca sa te definesti. Revenind la exemplul rezidentilor cantonati, ei nu au cum sa fie elvetieni ca vecinii care-i voteaza, oricat de integrati si adaptati sunt mediului, atata timp cat un procent semnificativ de mare de bastinasi ii considera altceva. (Dupa cum, daca elvetienii l-ar considera in proportie de 100%, elevetian pe Eminescu el bineinteles ar ramane român, relatia e biunivoca) Pe urma, chiar daca n-ar fi existat referendumul, parerea si comportamentul bastinasilor ar fi fost aceleasi. Nu oficializarea lui ii da greutatea argumentului ci faptul ca exprima niste optiuni comunitare. Cum te poti simti membru al unei comunitati cand stii ca majoritatea vecinilor tai nu te accepta sa te definesti asa. Dragoste cu sila? Ideal e "alle menschen werden Brueder". Frumoasa muzica. Realul arata un pic diferit, nu crezi?

Adaptare-integrare-asimilare- pasii eu ii vad intr-un proces continuu de feed-back. Tu discretizezi procesul de feed-back in trepte. Ca-i discret sau continuu, tine pana la urma de estetica modelului. Feed-back-ul exista insa dincolo de estetica, in realitate.

Recunoasterea ca exista o cultura "materna" (care nu e neaparat cultura "de la mama"- de ce n-ar fi si "de la tata"?!...sau "de la bunici") nu inseamna deloc excluderea din vreun spatiu cultural. Eu cred ca pur si simplu e un dat primordial, ca limba materna (structura de suport a culturii). E darul lui Dumnezeu pe care nu poti sa-l schimbi la galantar, ca nu ti-ar fi buna masura. Poti chiar sa-l arunci undeva intr-un cufar, oricum il ai. Restul darurilor ti le faci singur, pe masura, si poti sa fi cat de bogat (spiritual) doresti.

Cu plecaciune.
Trestia Marti, August 8, 2000 3:18 PM
Ipul: 209.67.19.215)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

Taranaki :) Marti, August 8, 2000 1:33 PM
Comentarii: Domnisoarelor si Domnilor, Dom' Pasca - aveti dreptate - numai ca cel ce se intoarce nu il mai putem numi emigrant :), permiteti-mi sa precizez ca am netionat cuvantul 'nuante" deci combinari de 3 luate cate dorim si in ce proportie dorim functie de imprejurarile si caracterul fiecaruia. Ati observat corect este exact ceea ce am vrut sa spun exista merite in fiecare situatie, si as putea sa spun (poate chiar mai mult) in situatia celor care se intorc. Am cunoscut o doaman avocat in Ro prin 1993 al carui sot era prof. universitar in US se intorsese-ra inapoi in Ro. (dupa 5 ani petrecuti in US) la solicitarea unniversitati de unde plecase sotul. Femeia era (dupa cum probabil va imaginati) dezamagita de aceasta decizie: revenisera la un salariu de mizerie si conditii de viata asemeni, pentru ce? "Pentru ca oamenii aia au nevoie de mine." Voi reveni. Cu stima!
Taranaki :) Marti, August 8, 2000 1:33 PM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: Mozilla/4.73 (Win98; U)
Localizarea

J Marti, August 8, 2000 7:43 AM
Comentarii: Stimata Trestie,

Discutia are doua laturi diferite: una legata de definirea identitatii si alta legata de adaptarea la un nou mediu.
Vorbind despre adaptare, parerea mea este ca gresesti facand o confuzie intre trei lucruri distincte care, este drept, pot fi legate de acelasi fenomen. Aceste notiuni sunt: adaptare, integrare si asimilare. Daca vorbim de emigratie (dar nu numai), ele reprezinta de fapt o scara a aceluiasi fenomen. Ca sa te adaptezi si chiar ca sa te integrezi intr-un mediu nou nu este necesar sa sacrifici nimic pe nici un fel de altar. Asimilarea este un alt lucru de care poate ca ar fi cazul sa discutam mai tarziu. Adaptarea si integrarea tin, dupa parerea mea, exclusiv de individ si nu sunt legate de acceptarea idividului de catre mediului. Ca sa revin la exemplul rezidentilor cantonati, ei erau perfect adaptati si integrati mediului in care traiau de peste 20 de ani. Citind articolul din "Time Magazine" vei vedea ca ei chair se defineau ca elvetieni, indiferent de ce scria pe bucata de hartie numita "pasaport". Schita ta de tipologie (atipica, asa cum recunosti) a emigrantului care isi ponegreste tara si are nevoie sa se convinga ca alegerea sa a fost buna, chiar daca se bazeaza pe experiente proprii (reale), face parte cred, dintr-o alta problema.
Partea a doua a discutiei legate de o unicitatea culturii materne, este dupa aperea mea cam exclusivista.

Din nou afirm ca problemele de care discutam nu sunt legate doar de fenomenul migratiei. Hai sa ne gandim la ce s-a intamplat cu romanii din Basarabia si Bucovina in ultimii 50 de ani. In 1944 fara sa isi paraseasca locul nasterii au fost confruntati cu problemele existentei intr-un mediu nou, total ostil in care pana si folosirea limbii materne le era diferita. Cu totii s-au adaptat pana la urma (de voie de nevoie) mediului. Majoritatea s-au integrat. Unii au incercat sa faca pasul calitativ spre asimilare, casatorindu-se cu rusoaice si schimbandu-si numele romanesc cu unul rusesc, au uitat limba materna, iar unii , daca vrei, "si-au ponegrit chiar si originile". Dupa 1990, o parte dintre copii lor si-au afirmat identitatea romana. Au inceput sa invete romaneste, au inceput sa citeasca Eminescu si Blaga. Conform teoriei tale ei ar urma sa fie pe veci exclusi pe motivul ca au o alta cultura materna. Daca am gresit in aprecieri te rog sa iti precizezi mai bine punctul de vedere. Oricum ca sa mentinem un fir al discutiei eu zic sa lasam idea nationala a fiecaruia deoparte, deocamdata. Cu respect.
J Marti, August 8, 2000 7:43 AM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 95; DigExt)
Localizarea

Desdichado Din cea mai frumoasa TARA din lume Marti, August 8, 2000 6:13 AM
Comentarii: EVA, fiica a Evei dintâi, ecuatie Desdichado=Amarul presupune ca într-un fel sau altul ai citit sectiunea româneasca a Sitului meu. Este adevarat ca iernile (si ceva neîmpliniri)mi-au troienit tâmplele; Este adevarat ca (asemeni multor altora) am avut si eu amarurile mele si ca fateta aceasta a existentei umane ma mai urmareste înca(si cum ar putea sa fie altfel departe de TARÂNA în care am vazut lumina zilei ?); Dar îndraznesc sa cred si sa afirm ca (si) din ciclul intitulat "Poveste de dragoste" razbat totusi ecourile(înca vii)a 35 de ani de casnicie alaturi de prima dragoste, dorul de TARA, îngrijorarea pentru prezentul si viitorul Ei asa cu am dori-o Toti, prospera, si ÎNTREAGA. Îti multumesc pentru mesaj si te asigur ca în ciuda aparentelor am fost, sunt si voi ramâne un optimist incorigibil. Cu aleasa stima, j.r. Dar
Desdichado Din cea mai frumoasa TARA din lume Marti, August 8, 2000 6:13 AM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Desdichado Din cea mai frumoasa TARA din lume Marti, August 8, 2000 6:08 AM
Comentarii: EVA, fiica a Evei dintâi, ecuatie Desdichado=Amarul presupune ca într-un fel sau altul ai citit sectiunea româneasca a Sitului meu. Este adevarat ca iernile (si ceva neîmpliniri)mi-au troienit tâmplele; Este adevarat ca (asemeni multor altora) am avut si eu amarurile mele si ca fateta aceasta a existentei umane ma mai urmareste înca(si cum ar putea sa fie altfel departe de TARÂNA în care am vazut lumina zilei ?); Dar îndraznesc sa cred si sa afirm ca (si) din ciclul intitulat "Poveste de dragoste" razbat totusi ecourile(înca vii)a 35 de ani de casnicie alaturi de prima dragoste, dorul de TARA, îngrijorarea pentru prezentul si viitorul Ei asa cu am dori-o Toti, prospera, si ÎNTREAGA. Îti multumesc pentru mesaj si te asigur ca în ciuda aparentelor am fost, sunt si voi ramâne un optimist incorigibil. Cu aleasa stima, j.r. Dar
Desdichado Din cea mai frumoasa TARA din lume Marti, August 8, 2000 6:08 AM
Ipul: 209.67.19.51)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Desdichado Din cea mai frumoasa TARA din lume Marti, August 8, 2000 6:08 AM
Comentarii: EVA, fiica a Evei dintâi, ecuatie Desdichado=Amarul presupune ca într-un fel sau altul ai citit sectiunea româneasca a Sitului meu. Este adevarat ca iernile (si ceva neîmpliniri)mi-au troienit tâmplele; Este adevarat ca (asemeni multor altora) am avut si eu amarurile mele si ca fateta aceasta a existentei umane ma mai urmareste înca(si cum ar putea sa fie altfel departe de TARÂNA în care am vazut lumina zilei ?); Dar îndraznesc sa cred si sa afirm ca (si) din ciclul intitulat "Poveste de dragoste" razbat totusi ecourile(înca vii)a 35 de ani de casnicie alaturi de prima dragoste, dorul de TARA, îngrijorarea pentru prezentul si viitorul Ei asa cu am dori-o Toti, prospera, si ÎNTREAGA. Îti multumesc pentru mesaj si te asigur ca în ciuda aparentelor am fost, sunt si voi ramâne un optimist incorigibil. Cu aleasa stima, j.r. Dar
Desdichado Din cea mai frumoasa TARA din lume Marti, August 8, 2000 6:08 AM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

D-L GOE CANADA Marti, August 8, 2000 5:35 AM
Comentarii: La bulivar, birjar! la bulivar!....
D-L GOE CANADA Marti, August 8, 2000 5:35 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

eva din tara nimanui Marti, August 8, 2000 5:25 AM
Comentarii: DESDICHADO=AMARUL?DE CE SI MALHEUREUX?
eva din tara nimanui Marti, August 8, 2000 5:25 AM
Ipul: 209.67.19.54)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

ELISABETH canada Marti, August 8, 2000 5:21 AM
Comentarii: cunoaste cineva un bureau de avocati din Canada care se ocupa cu restituirea proprietatilor nationalitate de comunisti , daca aveti un hint va multumesc anticipat. pedro a se abtine si acoliti sai.
ELISABETH canada Marti, August 8, 2000 5:21 AM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

IonT Neant Marti, August 8, 2000 3:02 AM
Comentarii: Pentru Ion+Amaru: Puteti sa-mi trimiteti mie "restul" mesajului?
IonT Neant Marti, August 8, 2000 3:02 AM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Isarescu Marti, August 8, 2000 2:31 AM
Comentarii: test
Isarescu Marti, August 8, 2000 2:31 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Trestia Luni, August 8, 2000 2:17 AM
Comentarii: Exemplifica, Texase!
Trestia Luni, August 8, 2000 2:17 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Texas Pete Luni, August 8, 2000 1:25 AM
Comentarii: Trestie, mama draga, mai tai-o de la radacina, ca ma doare mintea de la ce bazaconii scrii.
Texas Pete Luni, August 8, 2000 1:25 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.74 (Win98; U)
Localizarea

Trestia Luni, August 7, 2000 12:44 PM
Comentarii: Ideal e cum spune J: esti ceea ce spui ca esti. Ce si cat poti sacrifica pe altarul adaptabilitatii (demonstrand ca esti ceea ce spui ca esti) ramane o optiune strict individuala. In practica, rezultatul depinde de mai multe variabile. Ca sa definim mai bine problema dau un exemplu extrem (dar real!): locuitorii unui canton elevetian hotaresc prin referendum daca rezidentii din acel canton sa primeasca sau nu cetatenia. Dincolo de aspectul tehnic discutabil (se poate hotari acordarea cetateniei prin referendum?) ramane faptul ca membrii comunitatii in care doresti sa te integrezi de multe ori intervin, definidu-te independent de vointa ta. Omeneste, inteleg frustrarea unora (si subliniez A UNORA-nu generalizez). Daca n-ar mai exista Ro, si-ar pierde urma de emigrant. N-ar avea de ce sa se mai simta prost in fata vecinilor. Chestia asta combinata cu zelul neofitului ii face nesimtitori sau chiar rauvoitori in raport cu tzara de origine. Apoi, trebuie sa-si dovedeasca, in permanenta, ca alegand sa emigreze au facut cel mai bun lucru. Dupa plecarea lor, nu are cum sa mai existe nici o sansa, totul, musai sa se duca de rapa,...etc... Cei cu adevarat tari, reusesc integrarea fara sa-si nege si/sau sa-si ponegreasca originile.

In privinta apartenentei la triburi/culturi poate ca interesanta ar fi o analogie , ce-i drept simplificatoare: cea cu limbile pe care le vorbim. S-a dovedit (stiintific) ca oricate limbi vorbim una singura ne e materna. La fel, putem apartine mai multor spatii culturale si efectul multiculturalismului :) e chiar extraordinar in planul creativitatii dar una singura ne e cultura materna. Eminescu, Blaga-atat de bine integrati spatiului cultural german si atat de români! Bonjouristii-atat de adaptati culturii franceze si atat de români! Pe urma, adaptarea la o cultura nu inseamna in primul rand sa te extaziezi in fata conservelor din supermarket. Imi aduc aminte de vorbele citite in Jurnalul de la Paltinis. "Unde doriti sa ajungeti, in Germania untului sau in Germania culturii ?! isi intreba Noica invataceii. Si continua. "Pentru ca daca doriti Germania culturii, depinde de voi sa o aveti deja avea aici." O solutie printre altele. Individualul e liber sa aleaga untul, culturile, triburile... Sa ne respectam fiecare indiferent de alegere si sa fim cinstiti cu noi si cu ceilalti.

PS Faptul ca sunt din acelasi trib cu Maiorescu, Eminescu, Blaga, Noica, Tutea, Barbilian, Gogu Constantinescu, Nichita... imi umple de sens ideea nationala.


Trestia Luni, August 7, 2000 12:44 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

PASCA CANADA Luni, August 7, 2000 11:22 PM
Comentarii: ZIUA BUNA! Domnule Taranaki imi face placere sa va aduc la cunostinta ca in enumerarea tipurilor de reactii si atitudini referitoare la integrarea emigrantilo ra-ti omis sa adaugati si nr 4,care zice cam asa: cel de-al patrulea tip de emigrant este acela care vine, vede si se intoarce simtind ca este incompatibil unei noi societati! Sa fie considerat oare acesta un handicap-neputinta de adaptare -cind acest fost emigrant se intoarce si isi traieste viata pa plai asa cum si-o doreste?D-voastra ,eu si restul lumii sintem liberi sa purtam pt. noi insine o anumita judecata in functie de pozitia in care ne aflam! Nu este neaparat nevoie ca acesta parere ar fi cea mai buna!Pina si cele trei situatii expuse de domnia voastra nu sint batute in cuie,personal ,in functie de mediul unde evoluez si de persoanele de care sint incojurat pot sa spun ca trec prin toate cele trei posturi fara a avea nici cel mai mic resentiment in privinta consecventei stilului meu de a ma adapta! Numai bine , Pasca.
PASCA CANADA Luni, August 7, 2000 11:22 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

Ion +Amaru+++++++++++++ Din NEGURA VREMII+++++. Luni, August 7, 2000 10:40 PM
Comentarii: Ce frumos ,filozofic,exprimati ceeace "normal' ar trebui sa fie "comportarea" caracterelor..!!! Dar este,oare posisibil? Fiecare se poarta in noile "culturi' in care-a evadat, peculiar si rareori dupa "tipic'.Si cand sa-si spuna "trecerea' prin spatii,o mistifica;experentele personale apar scris si expuse altora inchipuite,rareori apropiate de realalitatea fosta,prin care s-a scurs in spatiu si culturile straine.Majoritatea se feresc de adevar,sau daca ,il spun ciuntit si imaginativ majoritar,;nu chiar in totalitate.Nimanuia nu-i place sa se planga si daca cineva o face ,vai de acesta !! Dece oare ??? Fiecare se vrea altul ?? Unde-i realitatea?? In ceeace se scrie sub pseudonime-"pseudonimie' ramane cand este vorba despre cel ascuns SUB.....Sinceritatea cuiva,este motiv de"rasete' pentru altcineva si asa mai departe.Care-i realiatea ?? Cea pe care ne-o inchipuim,sau aceia pe care -in secret-o traim ??? Cu stima sincera TUTURORA !!!!
Ion +Amaru+++++++++++++ Din NEGURA VREMII+++++. Luni, August 7, 2000 10:40 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Stolojan Luni, August 7, 2000 7:59 PM
Comentarii: test
Stolojan Luni, August 7, 2000 7:59 PM
Ipul: 209.67.19.212)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Taranaki :) Luni, August 7, 2000 7:36 PM
Comentarii: Domnisoarelor si Domnilor (Dorinella, J, Texas P. ), Imi place subiectul abordat de dv., mai ales ca el ar trebui sa fie interesant pentru toti emigrantii de origine romana. . Domnul J prezinta doua exemple de comportament: un sarb plecat din Ro. de la varsta de un an si un roman plecat de doi ani, prin prisma originii etnice. Ei bine, cred ca este o mare deosebire intre cei doi, primul nu a apucat sa interactioneze in nici un fel cu etnia lui si deci nu a avut timp sa isi formeze o mentalitate, in timp ce al doilea a crescut si a fost educat in Romania si deci gandeste prin prisma valorilor inoculate de societatea in care a crescut. Concluzia pe care as dori sa o extrag de aici este ca relationarea celor doua persoane este limitata. . Daca insa domnul J s-a referit la atitudinea persoanelor respective fata de etalarea originii etnice in noua societate in care traiesc, atunci da, persoanele se pot compara - diferenta de atitudine va consta insa tocmai in mediul in care s-au format cele doua personalitati. . Aci intervine domnul Texas Pete care prezinta avantajele adaptabilitatii la noua societate. Cred ca putem simplifica tipurile de comportament ale emigrantului la trei: 1. Doreste sa se dizolve complet in noua societate, incercand renegarea/ascunderea originii etnice. 3. Opusul, isi promoveaza originea incercand sa creeze o oaza de romanism macar in propria familie daca nu chiar intr-un grup. 3. Ignora originea etnica, incearca sa se adapteze si atat. . Fiecare din noi am trecut printr-o serie de experiente in viata, care ne modeleaza modul de gandire si ne face sa avem o opinie despre un subiect sau altul si respectiv sa avem un tip de atitudine sau altul. Eu cred ca toate cele trei tipuri de atidudine, inclusiv nuantele, au merite si ca trebuie doar sa constientizam acest lucru, apoi sa ne apucam sa recunoastem aceste merite, nu numai la noi insine ci si la ceilalti. . O pozitie critica sau intransigenta limiteaza evolutia, in schimb intelegerea si toleranta pot aduce roade. Cred ca ar fi util sa prezentam fiecare experiente personale in care un tip sau altul de atitudine a avut succes si putem invata astfel unul de la celalalt chiar daca gandim in mod diferit. . Cu stima si scuze pentru lungimea mesajului.
Taranaki :) Luni, August 7, 2000 7:36 PM
Ipul: 209.67.19.212)
Browser: Mozilla/4.73 (Win98; U)
Localizarea

Texas Pete USA Luni, August 7, 2000 2:05 PM
Comentarii: Excelenta intrebarea dumitale draga J. De fapt imi umbla prin cap si mie de mai mult timp, dar nu reuseam inca s-o extrag. Dupa '89 in Romania au avut loc schimbari radicale pe mai toate planurile. Noi cei care am ales calea emigratiei, ne-am pregatit cumva sufleteste pentru socul cultural resimtit in timpul procesului de adaptare la societatea care ne-a adoptat, pe cind pentru majoritatatea celor ramasi acasa in Romania adaptarea la noile conditii se dovedeste a fi foarte dificila. In opinia mea, un individ cu cit este mai maleabil, dar in acelasi timp avind capacitatea de a-si pastra propria personalitate, are mai multe sanse de a atinge succesul personal indiferent de mediul in care este plasat. Cei care nu pot (foarte putini) sau nu vor (majoritatea) sa se adapteze noilor conditii in societate nu fac decit sa se auto-elimine, sa se auto-marginalizeze. Dar mai rau este faptul, cum am mai spus, ca nu vor sa-si asume responsabilitatea acestei situatii. In concluzie, fiecare este obligat de a suporta consecintele propriilor actiuni, a propriilor decizii sau indecizii. Mai vorbim.
Texas Pete USA Luni, August 7, 2000 2:05 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.74 (Win98; U)
Localizarea

J Luni, August 7, 2000 9:35 AM
Comentarii: Pentru ca mi s-a parut foarte interesant schimbul de replici despre adaptare am sa imi permit sa imi spun si eu unele pareri legate de subiect. In acelasi timp imi cer scuze pentru lungimea mesajului.br>
Cred ca ambele opinii contin doza lor de adevar si greseala. Punctul de vedere al Dorinellei are dezavantajul ca se bazeaza pe notiuni destul de greu de definit: ce inseamna de fapt a fi roman, sau a fi balcanic. A ne intelege si a ne autocunoaste ca indivizi nu este un lucru rau, dar a-ti explica comportamentul tau prin prisma incadrarii in niste tipare etnice sau culturale mi se pare ca ar fi prea facil, si poate periculos. "Indiferent de locul unde ne aflam ne comportam ca niste romani(…)" spune Dorinella, facand abstractie ca masa romanilor este de fapt formata din individualitati, care in ciuda unui presupus bagaj cultural comun au experiente si temperamente atat de diferite incat o caracterizare globala nu ar putea sa fie niciodata atotcuprinzatoare. Notiunea de "balcanic" impune si mai multe riscuri. Care ar fi trasatura comuna a unui roman, a unui sloven si a unui turc? In afara de faptul ca sunt nascuti intr-o entitate geografica numita Peninsula Balcanica, nici limba , nici religia, nici traditiile , nici originile nu le sunt comune. Nu este nimic rau in a fi balcanici, dar sa stim mai intai ce presupune acest lucru.

Vrem nu vrem, se pare ca apartenenta la un trib este absolut necesara oricarui individ. Chiar daca ne nastem in mijlocul oceanului din parinti necunoscuti, vom gasi pana la urma un grup carui sa ne afiliem. Am intalnit un tanar cu nume si prenume sarbesc, plecat din Timisoara la 1 an, care nu vorbeste si nu a vorbit niciodata romaneste, si care se decara peste tot ca fiind roman., desi a dobandit intre timp cetatenia altor doua state. Este inutil sa mai spun ca era perfect adaptat la societatea care il adoptase. Un altul "roman sadea" plecat in urma cu doar doi ani isi facea deja probleme ca nu ar putea vorbi cu viitorii lui copii decat in engleza si folosea deja savuroase expresii hibride de genul: "lasa-ma doar sa-mi parc carul". Am dat aceste doua exemple pentru a arata ca identificarea cu un anumit grup etnic tine mai mult de felul in care noi ne privim in raport cu ceilalti. Daca un individ cu un ten evident intunecat declara ca este roman, nu am dreptul de ai demonstra ca este de fapt tigan. Cu alte cuvinte nu suntem ceea ce ne nastem ci ceea ce declaram ca suntem.

De aceea inclin sa ii dau dreptate lui Texas Pete, cand spune ca barierele sau zidurile sunt doar interioare si ca in realitate ele nu exista. Teoria lui pare insa sa excluda posibilitatea apartenentei concomitente la doua triburi (culturi) diferite. Parerea mea este ca te poti defini in acelasi timp ca american perfect adaptat si roman, fara ca intre cele doua notiuni sa existe un conflict. Un roman poate pana la urma sa inteleaga mentalitatea americana si invers. In urma unui astfel de schimb este normal ca atat romanul cat si americanul este mai bun "decat ieri" pentru ca a adaugat la punctul sau de vedere un altul nou. Este in natura omului de a se adapta schimbarii de mediu dar paradoxal adaptarea totala (schimbarea in camila) nu este posibila. Excelent insa si punctul de vedere al Dorinelei cu privire la efortul de "neadaptare", poate la fel de laudabil in situatia descrisa ca si cel de adaptare. El deschide perspectiva discutiei intr-un alt plan, acel al adaptarii celor care au ramas pe loc in conditiile in care mediul s-a schimbat in mod dramatic intr-un interval scurt de timp. Intrebarea mea este cat de bine s-au adaptat cei care au ramas in tara la realitatile si provocarile unei societati total diferite de cea in care au fost formati? Este adaptarea la mediu o problema doar a celor aflati in afara hotarelor?
J Luni, August 7, 2000 9:35 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

rebus val_david_pa_plai. Luni, August 7, 2000 8:14 AM
Comentarii: Ce am de spus conteaza! Inspectorul pricerebusul la cuvinte imbirligate transmite tembel-ului insanatosire grabnica! Nu de alta dar imi planific vacanta de craciun si nu stiu cui sa ii las locul! Cit despre mititei-cu grija sa nu fie infestati de bacteria aia ce face vilva!Conditii minimale de igiena se impun! Asa ca fratilor trageti-va la gratarul lui Costica ca ii ...cosher! Numai sa fiti sanatosi sa ii puteti minca pa toti! Ca tat veni vorba de rastalmacit vorbele,unde ai facut bade scoala ca te pricepi nevoie mare!Dupa ce te operezi pa creier iti revii,fii fara grija!Iti planteaza un buchet de celule nervoase care cresc pa din lontru si totul e ok! problema e cu trepanatia! bye now!
rebus val_david_pa_plai. Luni, August 7, 2000 8:14 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

Dorinella (mesaj repostat de J) Luni, August 7, 2000 8:05 AM
Comentarii: Un om care merge prin desert nu este o fiinta adapata la mediu. O camila este adaptata. Probabil ca inteligenta sa il v-a transforma intr-o zi pe acest om intr-o camila.

Un comunist cu linia Moscovei in loc de coloana vertebrala este un om adaptat la mediul sociopolitic in care traieste. Un filozof dizident este un prapadit de neadaptat dar care nutreste "speranta" ca intr-o buna zi v-a deveni si el o caramida in zidul Berlinului?
Dorinella (mesaj repostat de J) Luni, August 7, 2000 8:05 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

Texas Pete (mesaj repostat de J) Luni, August 7, 2000 8:02 AM
Comentarii:
Texas Pete Duminica, August 6, 2000 12:11 PM

Comentarii: Stii cum sta treaba? Pamintul american are acelasi miros cu cel romanesc, frantuzesc, german, australian sau japonez, samd. Diferentele sunt doar la nivelul imaginatiei si sunt indivizi carora nu le pasa de ele, sau sunt indivizi la care imaginatia lor le creiaza adevarate bariere culturale, lingvistice etc. etc. etc. Eu nu incerc sa judec pe nimeni, numai doresc sa atrag atentia asupra baricadelor nevazute pe care subconstientul unora le ridica in jurul lor. A te accepta asa cum esti este un joc pierdut in mod constient inca de la bun inceput. Datoria fiecaruia este de a identifica si distruge aceste bariere virtuale, de a se adapta cit mai bine cu putinta mediului in care traieste; de a fi mai bun astazi decit am fost ieri samd.
Texas Pete (mesaj repostat de J) Luni, August 7, 2000 8:02 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

Dorinella (mesaj repostat de J) Luni, August 7, 2000 8:02 AM
Comentarii:
Dorinella Tiraspol Duminica, August 6, 2000 11:09 PM
Comentarii: Romania e o lume, America o alta lume. E greu sa intelegi Romania plecind de la punctul de vedere si mentalitatea americanului. E greu sa intelegi pe americani plecind de la mentalitatea si punctul de vedere al romanilor. Cred ca cel mai bine este sa ne acceptam asa cum suntem. Cineva spunea ca nu poti sa cunosti universul fara sa te cunosti pe tine insuti. Mai inainte sa ne apucam sa-i judecam pe romanii din diaspora sau pe romanii de acasa sa ne intoarcem spre noi insine si sa incercam sa ne privim cu intelegere. Indiferent de locul unde ne aflam ne comportam ca niste romani pentru ca suntem formati de un anumit spatiu cultural si avem in nari mirosul pamintului din care am fost creati. Poate copiii nostrii or sa fie altfel dar noi suntem balcanici. Si ce este rau in asta?
Dorinella (mesaj repostat de J) Luni, August 7, 2000 8:02 AM
Ipul: 209.67.19.215)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

J Luni, August 7, 2000 7:54 AM
Comentarii: Am apucat si eu sa citesc schimbul de replici intre domnii Ion si Pete, apoi intre Dorinella si Pete. Pentru ca subiectul abordat era deosebit am salvat textul ultimelor 3 mesaje, semnate de : Dorinella, Pete si Dorinella. carora intentionam sa le dau un raspuns. Am observat de asemeni o problema legata de data si ora contributiilor:

Dorinella Tiraspol Duminica, August 6, 2000 11:09 PM
Texas Pete Duminica, August 6, 2000 12:11 PM
Dorinella Tiraspol Duminica, August 6, 2000 1:20 AM

Am sa incerc sa repostez contributiile lor asa cum au fost salvate de catre mine.
J Luni, August 7, 2000 7:54 AM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

pix plisx Luni, August 7, 2000 5:25 AM
Comentarii: fosta-am doamne si mai sant!
pix plisx Luni, August 7, 2000 5:25 AM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

Ion +Amaru++++++== Din Insingurarea Suferintei.>> Luni, August 7, 2000 4:53 AM
Comentarii: PETE am scris mult mai multe,dar nu au aparut.Ce s-o fi-ntamplat cu cele scrise de mine.?? Defectiunea poate fi de mine,dar n-o-nteleg......O sa repet daca esti interesat restul..INSA mystic vorbind,mesajul a fost subconstient-transmis,ca nu te intereseaza si ar fost un balast restul scris...Cu bine......!!!!
Ion +Amaru++++++== Din Insingurarea Suferintei.>> Luni, August 7, 2000 4:53 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Ion +Amaru++++++== Din Insingurarea Suferintei.>> Luni, August 7, 2000 4:58 AM
Comentarii: PETE am scris mult mai multe,dar nu au aparut.Ce s-o fi-ntamplat cu cele scrise de mine.?? Defectiunea poate fi de mine,dar n-o-nteleg......O sa repet daca esti interesat restul..INSA mystic vorbind,mesajul a fost subconstient-transmis,ca nu te intereseaza si ar fost un balast restul scris...Cu bine......!!!!
Ion +Amaru++++++== Din Insingurarea Suferintei.>> Luni, August 7, 2000 4:58 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Ion+Amaru++++++ Din Suferinta Insingurarii>>>> Luni, August 7, 2000 4:42 AM
Comentarii: Ce frumos se vorbeste pe aceasta=parte=;exceptiile intaresc si in acest caz regula....!!!! PETE ,repet again,ca ai dreptate si nu mai am puterea ,dar nici argumentatzia,ca sa ma "tai cu tine-n sabii de mucava".Romanii sunt un popor ales;si asta o stiu dela invataturile mele Mystice.Romanii sunt mai vechi ,decat Romanii(a-fara caciula) si se numeau in eonii vremilor ROMINII.Nu-i aseaman cu evreii cand spun ca "pleaca'" din aceeasi TULPINA.Dealtfel-unii spun cu "documentatie",ca Oltenia ar fi fost colnizata cu palestinieni, cu vreo doua milenii-n urma.(??!!).Oricum ar fi ,sau ar fi fost,Acolo exista un OMUL,BABELE,si atea alte "minunatii antice si de demult".Cum este acest popor acum,istoricii sunt plini de enigme si de contradictii.Filozofia Zamolxiana este compexa si as vrea sa iti dau un e-mail al uni oltean "de treaba(??)"(tu m-ai contrazis,nu?) care stie aceasta ascunsa filozofie si a infiintat o scoala DE BUN SIMT ROMINIC
Ion+Amaru++++++ Din Suferinta Insingurarii>>>> Luni, August 7, 2000 4:42 AM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Duminica, August 6, 2000 1:07 AM
Comentarii: Un om care merge prin desert nu este o fiinta adapata la mediu. O camila este adaptata. Probabil ca inteligenta sa il v-a transforma intr-o zi pe acest om intr-o camila.

Un comunist cu linia Moscovei in loc de coloana vertebrala este un om adaptat la mediul sociopolitic in care traieste. Un filozof dizident este un prapadit de neadaptat dar care nutreste "speranta" ca intr-o buna zi v-a deveni si el o caramida in zidul Berlinului?
Dorinella Tiraspol Duminica, August 6, 2000 1:07 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Texas Pete Duminica, August 6, 2000 12:11 PM
Comentarii: Stii cum sta treaba? Pamintul american are acelasi miros cu cel romanesc, frantuzesc, german, australian sau japonez, samd. Diferentele sunt doar la nivelul imaginatiei si sunt indivizi carora nu le pasa de ele, sau sunt indivizi la care imaginatia lor le creiaza adevarate bariere culturale, lingvistice etc. etc. etc. Eu nu incerc sa judec pe nimeni, numai doresc sa atrag atentia asupra baricadelor nevazute pe care subconstientul unora le ridica in jurul lor. A te accepta asa cum esti este un joc pierdut in mod constient inca de la bun inceput. Datoria fiecaruia este de a identifica si distruge aceste bariere virtuale, de a se adapta cit mai bine cu putinta mediului in care traieste; de a fi mai bun astazi decit am fost ieri samd.
Texas Pete Duminica, August 6, 2000 12:11 PM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.74 (Win98; U)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Duminica, August 6, 2000 11:09 PM
Comentarii: Romania e o lume, America o alta lume. E greu sa intelegi Romania plecind de la punctul de vedere si mentalitatea americanului. E greu sa intelegi pe americani plecind de la mentalitatea si punctul de vedere al romanilor. Cred ca cel mai bine este sa ne acceptam asa cum suntem. Cineva spunea ca nu poti sa cunosti universul fara sa te cunosti pe tine insuti. Mai inainte sa ne apucam sa-i judecam pe romanii din diaspora sau pe romanii de acasa sa ne intoarcem spre noi insine si sa incercam sa ne privim cu intelegere. Indiferent de locul unde ne aflam ne comportam ca niste romani pentru ca suntem formati de un anumit spatiu cultural si avem in nari mirosul pamintului din care am fost creati. Poate copiii nostrii or sa fie altfel dar noi suntem balcanici. Si ce este rau in asta?
Dorinella Tiraspol Duminica, August 6, 2000 11:09 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Texas Pete USA Duminica, August 6, 2000 9:24 PM
Comentarii: Ioane, numai citind ziarele, sau uitindu-te numai la televizor, nu poti sa-ti faci o imagine corecta asupra unei situatii dintr-un anumit loc. Dar daca iti faci un pic de timp si te uiti si in ziare si la televizor, si pe internet si de la radio si din ce spun prietenii si rudele la telefon si toate aceste informatii le treci printr-un filtru personal poti ajunge sa ai o imagine mai apropiata de cea reala. In mass-media fiecare isi vinde marfa lui, dar daca reusesti sa extrapolezi sursele de informatii, poti elimina junk-news si ramine cu adevarul curat.
Texas Pete USA Duminica, August 6, 2000 9:24 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.74 (Win98; U)
Localizarea

Breking news Duminica, August 6, 2000 9:17 PM
Comentarii: Ultima ora: Chiar acum, la o emisiune, cei drept, de scandal, se prezinta interviul luat unui ofiter SPP (Tanase) arestat in Tigareta II de mai bine de 2 ani. Tipul zice destul de ferm ca "Tigaretele" nu erau, dupa cate stie, contrabanda ci operatiuni speciale "dirijate" de Dorin Marian (care s-ar fi aflat chiar pe aeroport), consilierul lui Emil! Banii se duceau "sus de tot"...Sa fie replica la Costea si firul rosu ?! Urata colacaiala. Coana Joitica, alt consilier al lui Emil, trebuia sa-si tina pliscul premonitor cand caraia in full capacity (vorba aia) ca morala si politica nu au nimic in comun! Oricum ai da-o, o astfel de declaratie nu vine decat sa sprijine declaratiile ofiterului SPP ceea ce e foarte, foarte trist! Urmeaza Trutzulescu. De maine, o runda noua (si vechi sunt toate...) in circul electoral.
Breking news Duminica, August 6, 2000 9:17 PM
Ipul: 209.67.19.51)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Ion+Amaru+++++== Din Noapte==== Duminica, August 6, 2000 8:39 PM
Comentarii: PETE=mare dreptate ai,dar fiind confuz,din cauza bolii,nu am pus cum trebuie=si cand le pun eu cum trebuie?=ideile..Acum trei ani ,cand am fost la Timisoara,m-a uimit avalansa de vizitatori =facuti= prin strainataturi,cum risipeau in stanga si in dreapta =marinimiille lor.Vindeau pe sub mana,sau pe fata tot..Numai shmecheri around me....Tara n-o pot judeca ;nu-i dreptul meu..Aceasta-i acum =compusa= din indivizi pe care eu nu-i mai inteleg.Ce-i de demult erau scolarizati la sedintele de partid si nu spuneau ce cred nici in ruptul capului.Cei de acum nu mai au ce spune,fiindca se vada atat de confuzi,de nehaliti,de intelepti ,incat am ramas stupefiat.Ei ma invau pe mine,cum este viata din USA ,si nu era drept nimic din ceea ce eu le spuneam..Tot eu am iesit rau,ca sunt bolnav,ca sunt mason,ca sunt necrestin,ca ma indepart de romaneasca noastra si ca nu mai stiu sa vorbesc cu ei,etc..Este drept ca stand numai intre americani,romaneste ,rar mai vorbesc si ca accentul meu este de minune,dar ---------Imi este greu sa judec dela distanta ce se petrece acolo,dar din ziarele romanesti ce vad,ma ingrozesc.Unde-i vina si a cui??? Dumnezeu -cu mila ,mai poate sti..Iti multumesc de raspuns PETE si Domnul Tau sa Te Ocroteasca...!!!!!
Ion+Amaru+++++== Din Noapte==== Duminica, August 6, 2000 8:39 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

smd Duminica, August 6, 2000 5:52 PM
Comentarii: Din nefericire, cam aveti dreptate domnule Texas Pete.
smd Duminica, August 6, 2000 5:52 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

Texas Pete Nu din Romania Duminica, August 6, 2000 4:59 PM
Comentarii: Ioane, scoala-te si te culca frate, ca ai obosit si incepi sa debitezi numai tembelisme. Dumneata faci niste afirmatii care ma pun pe ginduri in ceea ce priveste reactiile din mintea ta. De exemplu :"Emigrantii sunt cei mai inumani si seci si lipsiti si de bunul simt ce-l mai aveau cadva...Nu mai au nimic,decat =a se da mari si a-si bate joc." Cu mici exceptii, in general, emigrantii sunt cei care imping doua societati inainte, atit pe cea care i-a adoptat, deoarece un emigrant munceste cu mult mai mult decit un bastinas, de exemplu in SUA studii economice dovedesc ca emigrantii ajung mai sus si mai repede pe scara sociala decit cei nascuti acolo. In acelasi timp majoritatea impartasesc experienta lor in lumea noua cu cei ramasi acasa si ajuta astfel si la luminarea mintilor ratacite in cautarea luminitei de la capatul tunelului. Cei de care pomenesti dumneata sunt probabil hotii care trag tunuri pe afara si vin in tara cu masini ultimul racnet si-si etaleaza maldarele de bani si bijuteriile in fata oricarui individ care casca gura la ei. Daca ii aimilezi pe acestia cu emigrantii, faci o mare greseala. O alta afirmatie hazardata este : "Sa fim ,cel putin sufleteste alaturi de suferintele lor,fiindca suferintele celor multi din Tara sunt de nesportat.Sinuciderile din disperare au prins endemic Tara si plangerile sunt mai dureroase..." Nu cerd ca exista emigrant care o data plecat uita de unde vine si le intoarce fundul celor ramasi acasa. Din punct de vedere economic 95 % din populatia tarii o duce mai bine ca in ultimii ani ai dictaturii comuniste. Singura problema aici este ca multi din cei ramasi in tara sunt frustrati ca nu o duc precum cei plecati. Dar, majoritatea celor frustrati in loc sa se gindeasca la faptul ca aceasta stare este generata de nepasarea si indolenta lor, dau vina ba pe Iliescu, ba pe Constantinescu, ba pe varu Mitica din Canada care nu vrea sa inveasteasca in grajdurile lui bunicu'. In general altcineva este tapul ispasitor, dar nimeni nu are curajul sa se intrebe : Cum am ajuns aici? Ce am facut de la 89 incoace? Ce as putea sa fac ca sa ies din aceasta situatie? Majoritatea au stat acasa asteptind bataia salvatoare in usa care sa le spuna, "poftiti domnule Popescu, aici sunt cheile de la Merecedesul dvs., de miine lucrati la Boeing, filiala Bragadiru, si fiti amabil si aprobati planurile pentru a putea incepe constructia vilei dvs." Cit despre cei 5 % care o duc mai rau decit pe vremea lui Ceasca, acesta este pretul pe care il cere libertatea. Si aici ma refer la cei care au capitulat in fata drogurilor, a alcoolului, a jocurilor de noroc si a tot felul de actiuni necugetate care i-au aruncat in canalizarea societatii. Din punct de vedere a libertatii individului situatia in tara este incomparabila cu cea dinainte de 89, dar multi nu vor sa profite de aceasta. Eu in general primesc cel putin unul sau doua telefoane din tara pe saptamina in care mi se cer bani, sub tot felul de pretexte si scuze. La inceput am mai trimis cite ceva, dar am observat ca, cu cit trimiti mai mult, cu atit creste si nivelul problemelor de acolo si implicit si solicitarile pentru ajutor, situtatie intru totul dezgustatoare. Singurul lucru de care au nevoie cei ramasi in tara si de altfel singurul lucru care ii va scoate din marasm este ca trebuie sa realizeze ca atit timp cit nu-si asuma responsabilitatea propriei existente nu vor ajunge nicaieri, vor continua sa doarma in picioare si sa se uite la meciurile de fotbal pina cind ceasul va bate pentru ultima data. Dar sa ajungi sa acuzi emigratia de ceea ce se intimpla in tara, asta este peste orice intelegere si inclin sa cred ca este o actiune a fortelor obscure, pentru discreditarea diasporei, actiune inceputa de KGB/Securitate prin '50 si continuata cu succes pina in zilele noastre.
Texas Pete Nu din Romania Duminica, August 6, 2000 4:59 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.74 (Win98; U)
Localizarea

Ion+Amaru-NIMENI De unde m-as intoarce>. Duminica, August 6, 2000 10:16 AM
Comentarii: Pe toate partile pe unde ne aflam,ne jignim si ne urmarim unii pe alti ca sa ne atingem;ca exemplu:Goggu unde apar eu,este calare pe mine.ESSENTA ar fi sa gasim o solutie prin care sa scoatem,CUMVA TARA din marasmul in care-altii o adusera.Noi astea care am ajuns in pretinsul rai ,ne-a inselat,dar n-o ducem chiar atat ,atat de mizer,precum cei ramasi,ai nostri ACOLO. Cu ce-i ajutam?.Nici macar cu sfaturi,fiindca n-avem timp bruftuluindu-ne unuii pe altii,si atand-ne "desteptaciunea".Sa fim ,cel putin sufleteste alaturi de suferintele lor,fiindca suferintele celor multi din Tara sunt de nesportat.Sinuciderile din disperare au prins endemic Tara si plangerile sunt mai dureroase,decat erau plagile moisiste in vechiul Eghipet.Ce se intampla ACOLO?? Stie cineva sa de-a o lamurire? Nici cei de acolo,zapacti de situatii,nu stiu cei se petrece cu ei.Cum putem noi,chiar daca am fost respinsi,dati la o parte de cei din Tara-de cei cu puterea ,ca sa ne ciondranim pe fleacuri,cand acolo-i SUFERINTA,durere fara margini si sperante. Toata lumea ignora Tara si noi o bascalim si daca nu putem s-o shmecherim ,ne dezicem de ea..Lumea ma acuza ca -chipurile -am vorbit tara de rau..NU Tara am vorbit-o-de rau,ci pe epigonii care varsa lacrimi de crcodil ca ei,NU-si pot face afacerile cum ei vor acolo..Ce-i intereseaza -nu-i descriu ca-s majoritatea-cum o duc cei de acolo,ii intereseaza doar de burdihanurile lor si de inteligenta ce o imprastie pe alea meleaguri pe unde dupa revolta au navalit ca potarnichiile ca sa se =faca==..!!! Emigrantii sunt cei mai inumani si seci si lipsiti si de bunul simt ce-l mai aveau cadva...Nu mai au nimic,decat =a se da mari si a-si bate joc..Ce fel de venituri aparura in lumea mare,ca sa faca de ras pe cei ramasi -saracii acolo ?? IATA de cine-mi este scarba si pe cine critic..pe un gogu (cu majuscula si pe alti epigoni care nu-si dau nici macar identitatea,sau si-o schimba lamentabil ,cum un danny-sau cum l-o chema,cu =artisti...tiganosi si incearca sa se de-a mari cu poze pornografice din care scot bani fraierand pe cei de dincolo..Acest danny(cu majuscule) nu stie ca totul se stie..El vinde pornografii si se da mare mahar prin America ,dar soarbe la alcoolice ca sa isi balanseze mintea si sa fie in pas cu rasa de Serifi si HOMARI din care se surse..Homarii au nevoie de apa,el de votca,palinca si orice dela bezina-n colo...Zaibarul este cea mai des folsita exppresie aunui s----imbarligat..In rest..ce vedeti ..Eu-ri fade si care se vor din trei cuvinte ce le scot cu greu,ca sa-i si pricepi ,cand nici daca dai cu tunul,nici ei nu se stiu ce Hram poarta...Inchei spunand ca nu tara si nici Mioritici isi au vina,ci astea veniturile care s-au capsomanit de-a binele de cand primira voia sa colinde coclaurile vestice..HARAM DE AI >>>>>!!!!
Ion+Amaru-NIMENI De unde m-as intoarce>. Duminica, August 6, 2000 10:16 AM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Gogu Duminica, August 6, 2000 6:49 AM
Comentarii: Iote dracie!...ce facusi Jenica?..ai iesit din coma?..iara bati campii ba tolomacule?....
Gogu Duminica, August 6, 2000 6:49 AM
Ipul: 209.67.19.212)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

hansi Vancouver Canada Sambata, August 5, 2000 2:22 AM
Comentarii: Sper si doresc ca aci avem un site bun -si serios Va doresc mult succes.
hansi Vancouver Canada Sambata, August 5, 2000 2:22 AM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.72 (Win95; U)
Localizarea

Eu Din lume Sambata, August 5, 2000 12:41 PM
Comentarii: Mai, asta, de nicaierea. Se pare ca cine-a fost mai destept, a-nteles.Matale, ai ramas. Regret, dar n-am ce-ti face. Capu face, capu trage.
Eu Din lume Sambata, August 5, 2000 12:41 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Prietenu'' lu Googoasa== Dintre Gogoasele infuriate=== Sambata, August 5, 2000 10:09 PM
Comentarii: Mafaldele vad la Gogoasa====="Immaturity.Ineffectiveness.Lack of strength.Feebleness.Inability.Failure to control petty emotions.WEAK CHARACTER.........Ce bazaconii vorbesti ??? Pari a fi cazut din luna ,cu toata spoiala ta de a =sti de toate si nimic==!!!! Amice, mai scotoceste mintea ta si apoi croncaneste,fiindca-i goala..Ce ? Mintea !!!
Prietenu'' lu Googoasa== Dintre Gogoasele infuriate=== Sambata, August 5, 2000 10:09 PM
Ipul: 209.67.19.210)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Amaru-Jenica De nicaierea. Sambata, August 5, 2000 9:55 PM
Comentarii: Lui=EU=care fara sa ma stie ma si pune-n raft.Iata ce-i spun mafaldele=Everything -IS failure when put to the test.Unreliability.Unwise plans.Infidelity.Interference.Fickleness.Untrustworthiness.Inconsistecy.The possibility of a wrong choce.Frustrations in love and marriage.Falling into a trap.Separation.Inadequacy to meet and overcome a personal problem..===Stimabile,daca habar n-ai de ceeace =gavaresti=mai bine tinet-ti pliscul ..!!! Nu te lua dupa motorizatul de gogoasa,fiindca asta-i infuriat-gogoasa,fiindca m-am legat,NU de tara lui pe care-o fugarit-o ca sa se imbogateasca pe alea-coclauri,ci fiindca , de UNII dintre asociatii lui,----- CANDVA..SI asa-i EU-le parlit,daca nu sti,baga-ti pliscul in prima balega ce ti-o fata ...vaca....Pe curand..!!!
Amaru-Jenica De nicaierea. Sambata, August 5, 2000 9:55 PM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Ghiopardul Bucuresti Sambata, August 5, 2000 9:29 PM
Comentarii: Salve, bine v-am gasit! Am auzit vorbindu-se de voi si norocul meu ca aveam un pix in mana pentru ca aveti adresa cam lunga si greu de retinut. Imi place locul vostru de discutii, fata de alte chaturi aici romanii se au ca fratii.
Ghiopardul Bucuresti Sambata, August 5, 2000 9:29 PM
Ipul: 209.67.19.210)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Test din Est Sambata, August 5, 2000 8:03 PM
Comentarii: Mitica & Gogu & smd,
Asa-i traditia la noi. Cine a fost sudent la Magureanu primeste prima: banci, fonduri de investitii, etc. Cine a fost student la Magurele e premiat de acei politai minunati cu bastoanele lor zburatoare.
Test din Est Sambata, August 5, 2000 8:03 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Sambata, August 5, 2000 7:41 PM
Comentarii: Domnu' Test din Est, oi fi fizician (pardon de fififonie) da' unul nebatut (inca) de caralii pen'ca nu-s comunard de Magurele ...
Mitica Sambata, August 5, 2000 7:41 PM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

smd Sambata, August 5, 2000 6:51 PM
Comentarii: Guvernantii romani au facut ce au vazut ca fac cei din marile democratii: au intrat cu politia calare in cei ce manifestau din cauza saraciei. Imagini familiare pentru toata lumea...
smd Sambata, August 5, 2000 6:51 PM
Ipul: 209.67.19.54)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

Gogudoi Sambata, August 5, 2000 4:55 PM
Comentarii: Nea Miti, Ce ne trebe noua "cercetareti" in ale lu stiinta si tehnika..?..la munca cu ei...cu parazitii aia ce vaneaza numa Nobele si nu stiu sa dea cu coasa....Pai noi avem nevoie de fan nene nu de teorii....Fanu e bun la cai, la vaci....la magari nu incercai.....Noi muncim...gandesc aia pentru noi..aia de la Pobeda Palatova... Iote ! ..aci la CAP-u asta unde is ..noi nu avem bade shientishti ca sefi de tarla....astia pun osu la treaba, nu fura decat cu remorca....doua in tandem de trei numa in zile de sarbatoare e voie...nu facura FNI-uri ci numa niste amarate de banci, mici de tot ca is pa la toate colturile...ca benzinariile si gogoserile...facura poteci cu azfalt pa toate directiile...si spre est....hospitale ca lumea, scoli la fel,..fishtecare are o baraca, trimite copchii la iskola....mai da o fuga...din cand in cum pa la Florida lu baciu Angy...ala cu investitiile pa sarma....saracu! ramase doar in shpilhozeni...ca e cald si n'are nevoie de smoching..Da stii ce nu'mi place la CAP-u asta?..ma nene trebe sa tragi acilea de te iau apele, nu tu un breik de berica, d'o tacla...di'o barfa...de tandeme si algoritme..is tamaie astia la matematika...ce algoritme nene!...ai de ales din 2 nu din 222...si ar mai fi dar..trebe sa ma duc sa-mi platesc tacsele si impozitele ca daca nu o fac dau de dracu....nu iarta astia nici in Bellu Militar....Asta'i... Pese: aia de vin sa investeasca acilea iote cum fac..pui paralele..da numarate la ultimu stotinky...la bancorexu local..faci magazia, dai de lucru la indieni si conlocuitori, platesti mai putin la tacse..aiurea...si nu misti in front freo 10 ani...Daca incerci manarii te pun in piroga si bai-bai....Daca esti Muhamed Ali cu "miliarde"..se baga pa fir jandarii aia pa cai sa afle de unde???...as mai zice dar....inchid aia la tacse...
Gogudoi Sambata, August 5, 2000 4:55 PM
Ipul: 209.67.19.52)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Test din Est Sambata, August 5, 2000 4:29 PM
Comentarii: Miticaaa... parca tu erai fizician. Ai calculat forta cu care ti s-a aplicat constitutia pe spinare?
Test din Est Sambata, August 5, 2000 4:29 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Dorinella Toraspol Sambata, August 5, 2000 2:38 PM
Comentarii: Moment poetic:

A-nceput de ieri sa cada
Cate-un fizician pe strada
Cu atomu' intr-o mana,
Nemancat de-o saptamana!

Dorinella Toraspol Sambata, August 5, 2000 2:38 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Matrafox Sambata, August 5, 2000 2:29 PM
Comentarii: Draga Miti,

Au batut politistii lui Dudu Ionescu (care vrea sa candideze la presedentie) la fizicieni de le-a sunat apa grea in cap. Tot e bine ca nu i-au arestat, condamnat si executat pentru blocarea unui drum public. Nu a fost mare lucru. Im metrou am auzit un cetatean care povestea cum o doamna (doctor in fizica probabil) a fost luata de par, lovita cu bastonul in stomac si apoi a primit suti in fund si bastoane pe spinare cit incape. Personal regret sincer cele intimplate celor de pe Platforma si sper sa nu se lase. Nu cred ca forma lor de protest a fost cea mai nimerita. S-au comportat ca niste mineri si au fost tratati ca atare. Sper ca data viitoare sa protesteze cu mijloace specifice fizicienilor.
Matrafox Sambata, August 5, 2000 2:29 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Sambata, August 5, 2000 12:23 AM
Comentarii: Ei bravos, asta mai lipsea! I-au batut jandarmii pe fizicienii de pe Platforma (Magurele-Bucuresti) care iesisera , pe pod, sa protesteze ca nu-si primesc banii (foarte putini), li se intrerupe energia electrica si apa pentru neplata facturilor. O asa echidistanta, mai rar, bobocule! Bat la mineri da' bat si la aia din centrul de excelenta (declarat , pe bune, de Comisia Europeana).

Estimp, presedintele ANSTI (Agentia Nationala pentru Stiinta, tehnologie si Inventica) se da in talk-show-uri si ne explica zambind larg cum ca e mai bine, va fi si mai bine... Legea bugetului spune ca se aloca 0.8 % din PIB cercetarii. In "buna" traditie, "dura" nu se respecta: domeniul stiintei si tehnologiei primeste doar 0.1%!!! Un plavramentar, sef de comisie de specialitate, spune senin ca nici o lege nu se respecta in Ro-de ce s-ar respecta asta. Nea' Caisă Lani (rezultatul algoritmului de la ANSTI) zambeste larg. In acshiăn planul asociat strategiei de dezvoltare pe termen mediu nu exista nici o referire la domeniul stiinta-dezvoltare sau societate informationala. Cica e vorba de o manopera grosolana de inlocuire a docomentelor-si asta nu la prefectura de la Strehaia din Deal ci in plin guvern al Ro (vezi si modificarea pe drumul spre monitorul oficial a ordinantei cu firmele datoare la buget...)

Coruptie, incompetenta, sarlatanie, hotie, nesimtire, tradare, tradare de 3 ori tradare!
Mitica Sambata, August 5, 2000 12:23 AM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Bimbo Sambata, August 5, 2000 12:23 AM
Comentarii: Test
Bimbo Sambata, August 5, 2000 12:23 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

tembel Val David Vineri, August 4, 2000 6:46 PM
Comentarii: Rebu(S ? SAU T ?) MA nene pricebutu in cuvinte imbirligate s-au rugat si plaiesi de pre aici sa nu scuipam pe jos seminte si nici sa nu bem pe sub masa tuica prodructie propie dar minunea tinu trei zile ca de obicei si aparu si nenea care stie de toate si nu mai incape pe nicaieri ca de, biscuitii se umfla repede cu apa de la robinet. Sa stii si tu o treaba ! ce se intimpla pe la Val David nu ar trebui criticat ma , e doar o reuniune anuala unde toata lumea se simte bine si bineinteles cu decorul de rigoare taraful de lautari, dansatori in costume nationale gratarul cu mici traditionalul zaibar si binecunoscuta palinca 100% naturala se recita se cinta se bea si se danseaza deci o mica celula unde pastram si noi traditiile inaintasilor nostri si credema ca ramin in stare nealterata si fara influentele tigano-orientale si alte formati de "rap" porcos de genul mafia bug etc. cu care lumea se delecteaza in prezent in invidiata noastra tara Acelasi lucru se intimpla si la Hamilton si in alte citeva orase mari ale americi de nord si NU se sarbatoreste ziua Romaniei ci este pur si simplu picnicul anual de St-Marie unde mai uiti de dorul de tara si nu am vazut pe multi sa critice aceste reuniuni ci doar citeva putze basinoase care se mai cred inca pe vremea raposatului si care NU le convine sa vada romani din diaspora ca-si organizeaza si ei singuri ceaiul anual fara preavizul "organelor de resort" Asa ca lasa-ma ba nene aici la 11000 km de tara sa-mi maninc linistit micul si sa ma racoresc cu o dusca fara critica sau aprobarea voastra . Daca nu-ti gasesti locul pe nicaieri cauta in debara cravata de pioner, carnetul utc si pe cel de partid si vezi ca ilici are nevoie de cadre de nadejde pentru alinierea Romaniei la cele mai inalte culmi ale standardului democratiei originale emanate din eterna cloaca a ciumei rosii
tembel Val David Vineri, August 4, 2000 6:46 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: ĘMozilla/3.0 (compatible; MSIE 3.01; Mac_PowerPC)
Localizarea

coculeana paradis Vineri, August 4, 2000 6:04 PM
Comentarii: Nea Gogu , Asta e nene listele cu "clasa politica nr. 1" se fac o data la doua generatii pentru restul lumii nu ramine sansa decit sa-si aleaga ceva urlatori (opozitie le zice) in care sa roage pe distinsi democrati sa lase si pentru ei macar de-un petec la traista in care sa caram birul la emanati acum dupa cum se vede ne invirtim in jurul cozii pe care lup sa-l punem cioban la turma, ala de-o fi mai gras de se satura repede sau ala mai schilodu' ca nu stie sa fure ca lumea sau ala mai zimbaret ca stie sa ceara de pomana pe la vecini sau ......
coculeana paradis Vineri, August 4, 2000 6:04 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: ĘMozilla/3.0 (compatible; MSIE 3.01; Mac_PowerPC)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Vineri, August 4, 2000 10:29 AM
Comentarii: Vai domnul Leushteanovici,
Chiar nu stiti? Politruc este un cuvint compus: poli - truc. Politrucii sunt cei care cunosc multe trucuri si au castigat puterea prin iuteala de mana si nebagarea de seama.

Vai bade J, Bateti seaua sa priceapa iapa! De unde pacatele mele sa-mi dau eu seama ca doriti alegeri ca la francmasoni din 3 in 3 ani? E corect ce am auzit ca Marea Loja Nationala din Romania a fost inregistrata la tribunal ca organizatie civica?
Dorinella Tiraspol Vineri, August 4, 2000 10:29 AM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Gogu Leushteanovici Joi, August 3, 2000 11:44 PM
Comentarii: Pai ma Dorinelo fata...sa vezi ce recolta facui io ast an din leusteanu ala "imblanzit" de pa plai..ala de'l bagai pa sub gard cand trecui frontera...ca daca ma dibuiau ramaneam cu fasolea fara gust...Ce e ala "politruk" ?... Coane Mitica dau o braga....facusi un espozeu ca la Stefan Gh...astia e aia rai..da bed gaiz cum zici matale....cand ii luam in furci cumetre ca nu se mai poate???
Gogu Leushteanovici Joi, August 3, 2000 11:44 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Mitica studinte in alfanumerice Joi, August 3, 2000 11:38 PM
Comentarii:
Nea' Gogule, Pai toma' p-un decan ca talica sa indraznesc a-l lamurii ce-i aia clasa politica ?! Hai sa-mi iau in dinti inima de scoler scos la tabula rasa. Asa cum invataram la materializmul dialectic pe stil vechi, in orice iepoca exista clase iexploatatore si clase iexploatate care vin de se lupta full contact, ca sa nege negatia. La noi in iepoca, deocamdata, EI-POLITICIENII sunt negativii, bad guys (cum le zice la cursu' scurt de capitalizm dialectic si post-istoric) si boborul tre' sa ascuta bine, pe carca lor, lupta aia, stii matale care. (Te-ai prins ca good guys sunt tehnocratii...) Dupa care vine happy endul cu happy mealurile de la McDonalds, care desi au mai multi coloranti sintetici, in esenta tot cantinele la care visau odiosul si sinistra sunt. Teza, antiteza si sinteza. Valsu-n caruta ramane un evergreen chiar coafat mai tehno. De-un par examplu in Mexic, a ajuns presedinte un mahar-reprezentant local al Coca-Cola... Rau cu rau da' mai rau fara rau!Ei, imi dati nota de petrecere ?!
Mitica studinte in alfanumerice Joi, August 3, 2000 11:38 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Matrafox Joi, August 3, 2000 8:21 PM
Comentarii: Domnul Marius

Buna idea cu 5+1. Intrebarea e ce facem cu Ilici ca daca nu guverneaza 4 ani zice ca el n-a avut mandat si-l avem candidat perpetuu. Se poate 4 ani monarhie si 1 an pentru cei care n-au promovat clsa la politica?

Domnul J

Interesanta analogia Cuza-Constantinescu. In ziua aceea care a ramas in istorie, dimineata s-a dat un comunicat ce anunta unificarea masoneriei romane iar seara Milica si-a prezentat demisia din postura de candidat la prezidentiale.
Matrafox Joi, August 3, 2000 8:21 PM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Joi, August 3, 2000 12:14 AM
Comentarii:
Vai Bade J,
Ce interesanta observatia privind asemanarea dintre debarcarea a lui Cuza si cea a lui Milica. Sa vina monarhia constitutionala !!!!

Vai de leusteanul matale domnul Gogu,
In Romania exista numai clsa politruca! De unde leusteanul meu ai scos clasa politica?
Dorinella Tiraspol Joi, August 3, 2000 12:14 AM
Ipul: 209.67.19.219)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Gogu Leushteanovici Joi, August 3, 2000 7:33 AM
Comentarii: Iote, cu voia 'mneavoastra, ma bag si io la vorbit discutii d'astea politice... Asa'i bade Eu..io's cam tolomac din fire..dar nflai de la mata ca's si..mai prost. Danke zer... Ashaaa!..asta cu mandatu de 3 ani...Pai nu ar fi mai bine sa fie in fiecare an?...am multumi pa toti..ai da pa liste. Ca listele se fac pentru 2 generatii si is batute'n cuie...nr 5 de la ferometal... Stau io si ma intreb..dupa ce consult masmedia ziarelor hebdomadere zilnice de pa InterNel sau alea de la taraba lu nea Vasile...legala si cu acoperis din tabla zincata...e pa trotal ca nu mai poci trece cum trebe ... Ce e aia nene clasa politica?...Io stiu clasa'ntaia elementara, a doua si etaca...astia cate clase au de ajunsera la haturi?...mai mult de sapte sau....??? Cica e primari cu 4 clase si carnet de rutierist, tabacari si achizitori....fosti...la ORACA. Altu, ala de fugi la Americi cu paraii de la FNI, fu mare director..asta auzii ca termina profesionala de tejghetari de otel...vorbeste si espaniola...vaia con dios ;as loveles....Astia erau din clasa aia politica sau??? Mai auzii ca e unu Iliescu, fost..dar fu si prezent..si care va fi cica daca dormim in ciubote asa cum dormiram unshpe ani... Asa ca cu "clasa" fara "clase".....ne uscam pa vrej precum dovleacu....in liniste si pace. Ce parere are odienta onorabila?
Gogu Leushteanovici Joi, August 3, 2000 7:33 AM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

J comuna Flamanzi (judetul Botosani) Joi, August 3, 2000 4:23 AM
Comentarii: Dom' Mitica,
Asa mi s-a parut si mie: cam melodramatic. Oricum omul mai avea antecedente. Despre viitorul lui politic cred ca este prea devreme ca sa facem vre-o apreciere. Putem insa specula asupra asemanarii cu Al. I. Cuza, nu numai din punct de vadere fizic. Legat de Ilici, lasa-ma sa fiu pedant si sa te corectez: se spune "zgaibarace" nu "zgaidarace". Directia lor este insa aceiasi: "in sus":).

Domnisoara Dorinella,
Aveti dreptate: prima erectie a spiritului civic romanesc se pierde in ceea ce astazi cu mandrie denumim "(s)negura timpului". Ati uitat probabil de Alianta Civica de la Bobalna si de Grupul de Dialog Social a lui Horea, Closca si Crisan. Ca sa nu mai vorbim de puternica societate civila daco-geta, ce isi trage seva de la ampla miscare traco-sarmata pentru drepturi omului primitiv.
Ca sa va raspund si la intrebare: da, un sistem corupt poate fi imbunatatit, cu conditia ca principalele rotite sa fie "unse", de cat mai multe ori posibil.

Sanatate.
J comuna Flamanzi (judetul Botosani) Joi, August 3, 2000 4:23 AM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

ciber Miercuri, August 2, 2000 12:42 PM
Comentarii: test
ciber Miercuri, August 2, 2000 12:42 PM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Ciber Miercuri, August 2, 2000 12:28 PM
Comentarii:
Ciber Miercuri, August 2, 2000 12:28 PM
Ipul: 209.67.19.215)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Marius Miercuri, August 2, 2000 11:50 PM
Comentarii: D. Matrafox - aici m-ati prins. Numele nu le stiu pe dinafara si nu vrea sa trisez, sa ma duc sa-i caut prin arhiva ziarelor. Dar le stiu apartenenta politica dupa cum urmeaza PDSR, PDSR, PDSR, PDSR, PDSR, PDSR si, la virf, PD.

Cit priveste alternanta cu dreapta care construieste si stinga care redistribuie, mergind pe firul intins de Mitica, pentru a crea e nevoie de timp, ca sa redistribui ajunge sa stii sa tragi linii cu pixul. Ca urmare, propun un ciclu de guvernare de tipul: 5 ani cu dreapta, un an cu stinga (pina n-apuca sa redistribuie tot), ceea ce da, in medie, vreo 3 ani de mandat si toata lumea a cazut de acord.


Marius Miercuri, August 2, 2000 11:50 PM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Localizarea

Matrafox Miercuri, August 2, 2000 10:38 PM
Comentarii: Domnul Marius,

CDR-ul n-a fost abil in a-si adjudeca voturile militarilor in termen din doua motive: Unul este ca CDR nu mai functioneaza de mult iar al doilea este ca PD-ul detine controlul politic in armata (ministrul apararii este PD-ist). Sunt gata sa va accept punctul de vedere in privinta votului militarilor in termen cu o conditie: sa-mi spuneti repede citi primari are Bucurestiul si numele lor.
In legatura cu basarabenii nici eu nu am prea multe date.
Matrafox Miercuri, August 2, 2000 10:38 PM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Eu din lume Miercuri, August 2, 2000 9:07 PM
Comentarii: Nu Neamule, NU. N-o sa stam toata ziua, buna ziua, in campanii electorale, ca mai sint si altele de facut. La 4 ani e bine, dar sa fie mai putini (unu pe judet)parlamentari si numai o singura camera. Ce-i acum, e un lux prea mare pentru Romania. Sanatate, la toata lumea.
Eu din lume Miercuri, August 2, 2000 9:07 PM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Miercuri, August 2, 2000 7:27 PM
Comentarii: Vai Bade J,
De la '907 stiu taranii ca sunt societate civila. Io ma intreb ca proasta cum poate fi imbunatatit un sistem corupt?
Dorinella Tiraspol Miercuri, August 2, 2000 7:27 PM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Miercuri, August 2, 2000 6:08 PM
Comentarii: Draga J,
Chestia cu salvatul celor 4 luni nu ti se pare cam melodramatica? In fond a fost (in fine) un gest de politician cu capul pe umeri. Emil nu avea nici o sansa la alegerile astea, ba mai mult, ar fi tras dupa el, in jos si fortele politice care il mai sustineau (din inertie, din neputinta, din lipsa de curaj, din indolenta etc). Chestia cu retragerea relativa ii poate sluji in cariera lui politica care, iacata, are un viitor. Mai misto era daca avea pregatit si un coechipier-inlocuitor (mai tanar dom'le-fara BOB si propaganda la baza) pe care sa-l fi antrenat din timp pentru miscarea asta. L-ar fi dat pe Ilici cu zgaidaracele-n sus. Ala ziceam si eu patriotism. Oricum, e si asta un inceput.
Mitica Miercuri, August 2, 2000 6:08 PM
Ipul: 209.67.19.219)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Miercuri, August 2, 2000 5:58 PM
Comentarii: In privinta scurtarii mandatelor

Nu traim in conditii normale. Tranzitia asta de la un tip de societate la altul creaza exigente specifice. Una ar fi ca nu suntem in masura sa folosim alternantele: dreapta sa creeze dupa care stanga sa redistribuie. E o singura solutie care trebuie impinsa la inaintare: sa construiesti un sistem economic bazat pe propietate privata, functional si in cea mai mare parte auto-reglabil simultan cu un nou sistem social in care accentul sa se deplaseaza spre individual. Constructia asta nu poti s-o faci luand etern de la capat, mandat dupa mandat. Oricine vine la putere, daca e onest, trebuie sa faca aceleasi lucruri. Asa ca n-are sens sa le dai timp indelungat ca sa duca la capat nu'ce original model. Face fiecare cat il tin puterile si e inlocuit rapid de altii inainte ca uzura (mare ca procesul trebuie accelerat) sa-i afecteze performantele si credibilitatea. O durata mai mica a mandatelor dinamizeaza procesul de constructie. E clar ca nu prea mai e timp. O durata mai scurta a mandatelor favorizeaza si procesul de primenire a vietii politice si sociale ajungandu-se ca atat de doritul proces de selectie serios sa devina regula iar nu exceptia in societate.
Mitica Miercuri, August 2, 2000 5:58 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

J Miercuri, August 2, 2000 4:33 PM
Comentarii: Dom Birlic,
S-ar putea ca nici macar atat. Emil Constantinescu a trebuit sa renunte la candidatura ca sa mai poata sa salveze ultimele patru luni de mandat.
Numai bine.
J Miercuri, August 2, 2000 4:33 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.61 (Win98; I)
Localizarea

birlic Miercuri, August 2, 2000 11:14 AM
Comentarii: Dl J Spunea-ti spre sfirsitul mesajului dumneavoastra ca "cei patru ani de mandat sint de fapt doi" Atunci mandatul de trei ani ar fi de fapt unu. Cu respect birlic
birlic Miercuri, August 2, 2000 11:14 AM
Ipul: 209.67.19.54)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

J Miercuri, August 2, 2000 5:51 AM
Comentarii: Marius,

Deocamdata nu a fost vorba de alegeri locale. In Romania oricum nu sunt organizate alegeri concomitente.
Asa cum bine spui "experienta arata", numai ca arata in cazul fiecarei tari altceva.
Propunerea pornea de la niste realitati ale experientei romanesti. Prima era ca in decursul istoriei noastre guvernele care au reusit sa se mentina la putere o perioada mai mare de doi ani au fost extrem de rare. Din pacate aceasta caracteristica a vietii politice romanesti interbelice s-a mentinut si dupa 90. Pe de alta parte in perioada dintre alegeri partidele romanesti intra mai mult intr-o stare de inactivitate; comunicatele si conferintele de presa ale conducerilor centrale fiind singurele semne ca mai exista o viata de partid. Daca nu prin aceasta inactivitate cum s-ar explica atunci inexistenta nici unor programe clare, sau a unor minime agende politice ale principalelor forte de la noi. Stie cineva care este politica PDSR in domeniul educatiei, al privatizarii, al sanatatii, al apararii? Cat liberalism si cat populism sta in politica de aliante a PNL? A fost publicat macar un document programatic al opozitiei in ultimii 4 ani?
Alegerile mai dese ar dinamiza viata politica, mutand miza guvernarii dinspre consolidarea puterii, spre realizarea programelor.
Guvernul ar avea un suport moral mai mare ca sa aplice programe mai dure, in conditiile in care acestea sunt validate mai des de electorat. Mandatul ar fi transformat intr-o cursa contra cronometreu
Campania electorala ar fi oricum continua, pentru ca asa este in orice democratie pluralista. Dar ea s-ar face mai mult demonstrand de ce esti in stare, decat cu promisiuni populiste cu o luna inainte de alegeri. Cat priveste circul care acompaniaza alegerile, el va dispare, daca partidele vor avea cu adevarat idei de sustinut.

Acum la noi cei patru ani de mandat sunt de fapt doi (si aceia intrerupti de cateva incursiuni mineresti, si interminabile negocieri in coalitie) pentru ca: in primul an se schimba administratia, iar in ultimul nu se iau masuri impopulare din cauza alegerilor. Consecinta cea mai vizibila este aceasta ciudata goana dupa noi salvatori miraculosi din randul tehnocratilor cu ideologie neclara.

Din punct de vedere tehnic, pot exista unele variatii: de exempliu: mandatul presedintelui si al senatorilor pe 6 ani, iar cel al deputatilor pe 3. Alegerile pentru senat sa se faca doar pentru jumatate din locuri, ramanand cealalta jumatate sa asigure continuitatea.
J Miercuri, August 2, 2000 5:51 AM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

birlic Marti, August 1, 2000 9:51 PM
Comentarii: Dlor sint de acord cu dl MARIUS. A cirmui o tara nu este acelasi lucru ca pentru o bicicleta. Se intimpina multe inertii iar pina se ajunge pe drumul al bun s-ar putea sa ajunga altii ce vor incerca sa schimbe directia si tot asa pina o sa intre din nou cu oishtea-n gard. Nu importanta este frecventa votarilor ci calitatea celor alesi. Instituirea unei alternante in peizajul politic romanesc, cu doua partide politice cu ideologii contrare este mai mult ca necesara si urgenta. In acest fel lipsa de alianta va obliga partidul la conducere sa-si asume pe deplin responsabilitatea fara a putea sa dea vina pe cineva, iar alegatorii vor putea vedea mai usor pe cine sa sanctioneze sau sa sustina. Cu cele mai sincere sentimente birlic
birlic Marti, August 1, 2000 9:51 PM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

Marius ... Marti, August 1, 2000 4:50 PM
Comentarii: Mitica & J

Chiar credeti ca asta e solutia, alegeri la fiecare 3 ani? Va referiti cumva si la cele locale? Daca da, atunci Romania va fi in campanie electorala perpetuua. Eu cred ca mandatele sint, in general, de minimum 4 ani, deoarece experienta arata ca nu se poate face treaba peste noapte si e nevoie de acest timp minim ca sa se vada rezultatele unei politici aplicate acum.


Marius ... Marti, August 1, 2000 4:50 PM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Localizarea

Mitica Marti, August 1, 2000 2:54 PM
Comentarii: Dom' J, vorba lu' nemuritoru' Gambetta, "Si mana-i grebla se facu!". Pe buna dreptate. Frumoasa dezvoltare. Parol.

Cred ca propunerea cu trienala e okay. Cel putin se antreneaza mai consistent alegatorii, daca nu si alesii si pana la urma, statistic daca nu altfel, cresc sansele pentru schimbare.
Mitica Marti, August 1, 2000 2:54 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

J Marti, August 1, 2000 11:18 AM
Comentarii: Dom' Mitica,
Mai aveam vre-o doua argumente prin buzunar, dar daca matale zici pas am luat eu mana asta.:-)
Ce parere ai de cealalta propunere: sa punem ceasul sa sune pentru parlamentari la fiecare 3 ani.
J Marti, August 1, 2000 11:18 AM
Ipul: 209.67.19.219)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

Eu din lume Marti, August 1, 2000 7:55 AM
Comentarii: Dle GOGU2, stiu si eu ce zicea mosulica, da matale nu stii ca cine se ia cu prostul, e si mai si?. Gata, e clar, toata lumea s-a lamurit ce-i cu el. Lasa-l naibi sa latre cit o vrea si hai sa discutam si altele. I-ai zis destule la RL si la CAPSA, nu mai murdarim si acest local. Sanatate.
Eu din lume Marti, August 1, 2000 7:55 AM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Gogu Leushteanovici Luni, Iulie 31, 2000 12:52 PM
Comentarii: Bade Eu, ..fa bre o lamurire ca stau in ceata....Cine'i Tusea , cine'i Junghiu ?.... Pese: bag io sama ca esti pionier pa la cafenele....cand tolomacu de Jenica ne facea neamu ast al nostru ba blegi, ba gunoaie, ba fomisti...mata poate intrasesi in UTC.... Hai aloha!...ca la mine in judet Jenicaaaaaa!..treci ba parleazu sa te iau la tavalit...
Gogu Leushteanovici Luni, Iulie 31, 2000 12:52 PM
Ipul: 209.67.19.28)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Marius ... Luni, Iulie 31, 2000 10:41 PM
Comentarii: D. Matrafox - corect in principiu faptul ca, la alegeri locale, militarul nu prea are ce cauta, in special cind e vorba de o localitate mica unde conteaza cine e cel mai bun gospodar. In Bucuresti insa, chiar votul pentru primarii este inca (in mare masura) politic. Ca populatie, Bucurestiul este mare cit o provincie istorica. Banuiesc ca militarul stia si el ca asta e omu' lui Iliescu si asta al lui Roman. Ma intreb de ce n-au fost cei de la CDR mai abili, sa puna armata la votat "cum trebuie" inca din primul tur de scrutin si atunci raminea in cursa Chirita in detrimentul lui Basescu.--------------- Cit priveste moldovenii, nu cunosc cifrele, ar fi foarte interresant daca le-ati da dv. Cred ca este normal ca Romania sa procedeze fata de Basarabia asa cum a facut-o RFG fata de RDG, acordind automat cetatenia romana oricarui basarabean care o doreste. Din pacate, asta conduce la aspectul negativ ca ne trezim cu votanti mult mai puternic orwellizati decit ai nostri proprii (sa ne gindim cum oameni de cultura ca Lari si Druc au esuat in partide extremiste si ultranationaliste).
Marius ... Luni, Iulie 31, 2000 10:41 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Localizarea

Matrafox Luni, Iulie 31, 2000 10:33 PM
Comentarii: Domnul Marius

Probabil nu ati fost foarte atent la ce s-a scris in presa romanesca in ultimul timp si ati citit mai repede postarea mea. Eu am spus acelas lucru pe care il spuneti si dvs. dar altfel formulat tocmai ca argument al manipularii mediatice prin sondaje prezentate incomplet sau deformate.

Ma tem ca in privinta votului militarilor in termen lucrurile sunt putin mai complicate. Din cite inteleg eu dvs credeti ca e suficient ca militarul sa puna stampila indiferent unde ca votul sa fie valid. Eu zic ca nu e chiar asa. Pentru a vota in cunostinta de cauza militarul trebuie sa participe la viata sociala a localitaii unde isi satisface stagiul militar. Daca eu din Bucuresti sunt incorporat la Cluj si obligat sa votez acolo eu votez in cunostinta de cauza? Ce stiu eu care sunt problemele acestui oras. Cum s-a facut campania electorala in unitatile militare?

Daca tot va place sa discutam de alegeri si corectitudine as dori sa va intreb daca stiti citi cetateni ai Republicii Moldova au capatat cetatenie romaneasca si eventual ce spun sondajele de opinie despre optiunile lor electorale.
Matrafox Luni, Iulie 31, 2000 10:33 PM
Ipul: 209.185.181.11)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Matrafox Luni, Iulie 31, 2000 10:32 PM
Comentarii: Domnul Marius

Probabil nu ati fost foarte atent la ce s-a scris in presa romanesca in ultimul timp si ati citit mai repede postarea mea. Eu am spus acelas lucru pe care il spuneti si dvs. dar altfel formulat tocmai ca argument al manipularii mediatice prin sondaje prezentate incomplet sau deformate.

Ma tem ca in privinta votului militarilor in termen lucrurile sunt putin mai complicate. Din cite inteleg eu dvs credeti ca e suficient ca militarul sa puna stampila indiferent unde ca votul sa fie valid. Eu zic ca nu e chiar asa. Pentru a vota in cunostinta de cauza militarul trebuie sa participe la viata sociala a localitaii unde isi satisface stagiul militar. Daca eu din Bucuresti sunt incorporat la Cluj si obligat sa votez acolo eu votez in cunostinta de cauza? Ce stiu eu care sunt problemele acestui oras. Cum s-a facut campania electorala in unitatile militare?

Daca tot va place sa discutam de alegeri si corectitudine as dori sa va intreb daca stiti citi cetateni ai Republicii Moldova au capatat cetatenie romaneasca si eventual ce spun sondajele de opinie despre optiunile lor electorale.
Matrafox Luni, Iulie 31, 2000 10:32 PM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Luni, Iulie 31, 2000 9:02 PM
Comentarii: Dom' J, pe mine m-ati convins. Ce facem cu onor palavramentarii, asta-i problema :)
Mitica Luni, Iulie 31, 2000 9:02 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Marius Luni, Iulie 31, 2000 7:21 PM
Comentarii: Dom Matrafox Interesanta interventia dtale mai lunga cu privire la sondajele de opinie si votul militarilor. Din cite stiu eu, un sondaj de opinie nu poate fi valid daca esantionul nu este reprezentativ. Nu poti sa sondezi in cartierul Primaverii sau in Cismigiu, pretinzind apoi ca “majoritatea romanilor sint de parerea…”. Poti sa spui doar: “Majoritatea pensionarilor care se plimba in Cismigiu si locuiesc in Primaverii cred ca…”. Din cite stiu eu, IRSOP-ul si IMAS-ul, chiar daca au o tendinta sa “traga” de rezultate intr-o parte sau in cealalta, nu o fac chiar atit de grosolan. Venind la votul militarilor, la fel se spunea prin ’92 – astia voteaza toti la ordin cu Iliescu. Acum ziceti dv. ca voteaza toti la ordin cu Basescu (deci indirect impotriva lui Iliescu). Eu va spun parerea mea ca militarii nu sint in mod necesar o turma de vite. Iar votul e secret, chiar daca se desfasoara in cadrul unitatii. Culmea este ca era secret si pe vremea comunismului, cind ne-am permis ca militari sa taiem candidatul unic propus. Cine va sti daca soldatul Ghita a pus stampila unde i-a fost indicat de plutonierul Vasile? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ar fi ilegala influentarea votarii si nu am auzit de dovezi prin care ofiterii sa incalce legea dind ordin trupei cu cine sa voteze.
Marius Luni, Iulie 31, 2000 7:21 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Localizarea

SadBrad Romania lui Papura Voda Luni, Iulie 31, 2000 11:29 AM
Comentarii: Hello! Nu ne-am vazut de multisor. Felicitari pentru pagina asta. E super Cool! Dupa cum ma stiti deja, o sa revin cu comentarii... Later!
SadBrad Romania lui Papura Voda Luni, Iulie 31, 2000 11:29 AM
Ipul: 209.185.181.11)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

J Luni, Iulie 31, 2000 5:36 AM
Comentarii: Dom' Mitica.
Un numar mare de voturi anulate sunt un measj mai puternic si mai coerent decat un numar egal de absenti. Posibilitatea de frauda este egala in orice sistem si trebuie prevazute pedepse mai ferme impotriva fraudatorilor
Pe de alta parte votul poate fi considerat o datorie cetateneasca, mai mult decat un drept, din moment ce sta de fapt la baza sistemului de conducere democratica. Plata impozitelor, obligativitatea de a-ti da copii la scoala nu sunt altceva decat constrangeri si ingradiri ale libertatii absolute, pe care omul ar putea-o avea doar intr-o utopie. Nimeni nu protesteaza impotriva obligativitatii scolarizarii, desi unii parinti ar putea sa nu fie de acord cu ceea ce se invata in scoli. Prezenta ca martor daca esti citat intr-un proces este de asemeni obligatorie, si nimeni nu isi pune problema ca in cazul in care cineva este nemultumit de cum isi fac treaba judecatori si procurorii poate sa isi foloseasca libertatea de a nu se prezenta la proces.
In incheiera am sa va dau exemple de tari in care vortul este obligatoriu: Austria, Australia, Belgia, Cipru, Grecia, Lichtenstein, Luxembourg, Elvetia (unele cantoane), la care se adauga aproape toate democratiile stabile ale Americii Latine (Argentina, Brazilia, Uruguay, Venezuela, Bolivia).
J Luni, Iulie 31, 2000 5:36 AM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

birlic Duminica, Iulie 30, 2000 9:55 PM
Comentarii: Draga MITICA, Am impresia ca ma credeti un pic rupt de realitate. Ceea ce spuneti dumneavoastra este valabil pentru o tara in care poporul traieste de decenii daca nu de secole intr-o democratie. Ar fi ideal daca oamenii s-ar duce la vot fara sa fie obligati.Dar dupa cum sint sigur ca stiti la noi poporul nu este inca convins de necesitatea de a vota chiar atunci cind vrea sa "protesteze". Poate peste vreo citeva experiente(legislaturi) dureroase o sa-si dea seama cei multi ca nu este o solutie sa nu te duci la votare, daca nu va fi prea tirziu.
birlic Duminica, Iulie 30, 2000 9:55 PM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

birlic Duminica, Iulie 30, 2000 9:54 PM
Comentarii: Draga MITICA, Am impresia ca ma credeti un pic rupt de realitate. Ceea ce spuneti dumneavoastra este valabil pentru o tara in care poporul traieste de decenii daca nu de secole intr-o democratie. Ar fi ideal daca oamenii s-ar duce la vot fara sa fie obligati.Dar dupa cum sint sigur ca stiti la noi poporul nu este inca convins de necesitatea de a vota chiar atunci cind vrea sa "protesteze". Poate peste vreo citeva experiente(legislaturi) dureroase o sa-si dea seama cei multi ca nu este o solutie sa nu te duci la votare, daca nu va fi prea tirziu.
birlic Duminica, Iulie 30, 2000 9:54 PM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

Mitica Duminica, Iulie 30, 2000 7:59 PM
Comentarii: Salve, S/Z!
Mitica Duminica, Iulie 30, 2000 7:59 PM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Duminica, Iulie 30, 2000 7:34 PM
Comentarii:
Dom' J, dom' Birlic, E cum spuneti: sume importante se cheltuiesc din banii publici pentru alegeri si e de dorit sa nu fie degeaba. Totusi, obligativitatea votului nu garanteaza asta. Oamenii pot venii la vot sub o constrangere exterioara ca apoi sa se constate un procent mare de buletine anulate care, din nenorocire, pot deschide mai departe calea fraudelor de proportii. Solutia sta tot in tehnicile de stimulare ale civismului si dom' J a dat deja un exemplu de procedura, cam rudimentara ce-i drept, dar buna si ea intr-o prima etapa: votul cu tombola. Urmeaza, tehnici de invatare si proceduri civice din ce in ce mai subtile, pe masura ce evoluam.

Uite, ca tot se apropie generalele si prezidentialele. Ce-ar fi sa facem pe ciberplai un brainstorming sau un concurs clasic pentru cele mai bune metode de atras românul la vot :) Daca ideea prinde, si avem de unde alege-ii tragem cu votul electronic ca sa alegem premiantul, ce ziceti?


Mitica Duminica, Iulie 30, 2000 7:34 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

S/Z Din lume, Acasa Duminica, Iulie 30, 2000 7:24 PM
Comentarii: Buna ziua! Salutam Oamenii si Ideile salutare!
S/Z Din lume, Acasa Duminica, Iulie 30, 2000 7:24 PM
Ipul: 209.67.19.54)
Browser: Mozilla/4.5 (Win95; I)
Localizarea

J Duminica, Iulie 30, 2000 4:55 PM
Comentarii: Domnul Birlic,
Prin introducerea posibilitatii de a vota prin posta, la simpla cerere a alegatorului, obligativitatea ar deveni "mai dulce".

Domnule Smd,
Situatia care o descrieti este o situatie de criza intr-o democratie reala, unde alternativele apar in mod natural, si cetateanul isi exprima protestul votand forte politice noi. Vezi cazul Italiei de acum cativa ani cand scena politica a fost maturata de la drepata la stanga prin vot si nu prin absenteism.

Domnisoara Dorinella,
Mai intai pentru ca si eu sunt tot mai din popor puteti sa imi spuneti "Bade J". Argumentele dumneavoastra sunt valabile si demne de a fi luate in considerare. Alegeri mai dese pot sa insemne un circ etern, in cazul in care viata politica se va inscrie pe aceleasi coordonate de acum. In tari cu democratie stabila, campaniile electorale se fac in liniste, afisele sunt ca si inexistente, si dezbatere se fixeaza cu mult timp inainte pe chestiunile cu adevarat importante: taxe, sanatate, invatamant. Alegatorii cam stiu dinainte directia fiecarui partid din declaratiile liderilor si dezbaterile din parlament, nefiind necesare showuri calinesciene pana tarziu in noapte.

Pe de alta parte ma bucur ca taranii pe camp in pauzele de coasa mai deplang esecul societatii civile si remorcarea ei la locomotiva politicului. Ce nu isi dau seama este ca si ei sunt de fapt societatea civila, mai ales daca isi trec timpul in astfel de discutii. Legat de miscari de strada, la care am incitat, va zic cu parere de rau ca nu ati inteles bine. Eu nu sunt decat pentru solutii democratice. Coruptia nu este generata numai de oameni ci si sitemul genereaza oameni corupti. Un sitem imbunatatit creste de fapt forta unei democratii.
J Duminica, Iulie 30, 2000 4:55 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.61 (Win98; I)
Localizarea

birlic Duminica, Iulie 30, 2000 12:34 AM
Comentarii: Dl(na) MATRAFOX, Comparatia cu epoca renegatului si a celorlalti nu este potrivita. Pe timpul comunistilor erai obligat sa mergi sa votezi PE CEL ALES DE PARTIDUL UNIC. Eu si alte persoane ce sint de acord propunem doar OBLIGATIA DE A VOTA, electorul putind APOI sa aleaga pe cine vrea. O lege in acest sens ar obliga alegatorii sa-si exercite DATORIA DE CETATEAN. Duminica placuta.
birlic Duminica, Iulie 30, 2000 12:34 AM
Ipul: 209.185.181.11)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

Matrafox Sambata, Iulie 29, 2000 1:36 AM
Comentarii: Domnul SMD,
Nu cred ca toti pensionarii din Romania sunt nomenclaturisti. Ma refeream la cei care locuiesc in cartierul Primaverii si-si plimba doctrina prin Cismigiu .

In legatura cu impunerea obligativitatii participarii la vot. Pe vremea comunistilor participarea la vot depasea 90% dar societatea nu era nici pe departe democratica. Desi foloseste un limbaj mai colorat inclin sa-i dau dreptate duduii Dorinella. Tendinte de acaparare a puterii si apetitul pentru cistiguri ilicite caracterizeaza politica in general nu numai politica romaneasca. Statele democratice au in schimb mecanisme sociale care tin in friu aceste tendinte. In Romania tocmai aceste mecanisme se cer create dezvoltate sau scoase de sub influenta politicului. Rzolvarea problemelor actuale prin politica sau mecanismele politice, in opinia mea este pierdere de timp (si s-au pierdut deja 10 ani).
Matrafox Sambata, Iulie 29, 2000 1:36 AM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

birlic Sambata, Iulie 29, 2000 10:33 PM
Comentarii: Dl SMD, Neprezentarea la vot este intradevar un semn de nemultumire fata de politicieni dar consecinele sint dezastruoase pentru democratie si pentru cei ce au inteles sa protesteze in felul aesta. Poti protesta si cu ajutorul votului. Si poate mult mai eficace. Dl J, Pentru a putea face ca alegatorii sa vina din trei in trei ani sa voteze, ar trebui sa li se impuna asta. Inchipuiti-va ca, dupa cum spunea si domnul SMD electoratul vrea sa "protesteze" prin neprezentare, cine ar putea ca cistige alegerile daca nu partidele din extreme, care nu au nici in clin nici in mineca cu democratia. Sal'tare
birlic Sambata, Iulie 29, 2000 10:33 PM
Ipul: 209.67.19.54)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

smd Sambata, Iulie 29, 2000 9:08 PM
Comentarii: Pentru J Intr-o democratie reala, ne-participarea la vot poate fi si un semn de nemultumire fata de toti politicienii, fara deosebire de culoarea politica.
smd Sambata, Iulie 29, 2000 9:08 PM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

smd Sambata, Iulie 29, 2000 8:59 PM
Comentarii: ARTA MEMORIEI Eu n-am spus asta ! Am citat pe cineva care a spus asta. Este cu totul altceva, trebue sa recunoasteti.
smd Sambata, Iulie 29, 2000 8:59 PM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

Arta memoriei Sambata, Iulie 29, 2000 8:21 PM
Comentarii: Daca credeti ca dreapta-i paranoida, dialogul se inchide in mare masura. Nu vi se pare suspecta o credinta care inchide dialogul?
Arta memoriei Sambata, Iulie 29, 2000 8:21 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Sambata, Iulie 29, 2000 7:59 PM
Comentarii: Vai domnul Eu din lumea larga cred ca la mine va referiti. Probabil pronuntati Delia in engleza si puneti accent pe ultimul i. Oi fi eu dilie dar atit de prosata sa nu ma prind parca tot nu sunt.
Dorinella Tiraspol Sambata, Iulie 29, 2000 7:59 PM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

smd Sambata, Iulie 29, 2000 6:36 PM
Comentarii: Postarea anterioara era adresata domnului sau doamnei "Arta memoriei".
smd Sambata, Iulie 29, 2000 6:36 PM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

smd Sambata, Iulie 29, 2000 6:38 PM
Comentarii: Daca asta e adevarul, de ce sa ne prefacem ca nu-i asa ? Numai de dragul de "a da bine in cadru" ?
smd Sambata, Iulie 29, 2000 6:38 PM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Sambata, Iulie 29, 2000 3:32 PM
Comentarii:
Vai domnule/domna J
dar eu sunt domnisoara :-) si sunt femeie din popor care nu stie poliytica. Cu capul asta al meu mic si prost eu ma gindesc ca partidele ar trebui sa mai si guverneze. Pai daca dam spectacole la la circul de stat din trei in trei ani ajungem la zicala: Alegerile lungi si dese cheia marilor succese! Eu ma gindeam ca poate ar trebui organizate alegerile din 5 in 5 ani ca sa ne putem alinia la planurile cincinale si programele UE (iete ce desteapta sunt am inceput sa vorbesc ca un politician !). In ce priveste incitarea la violenta eu asa am inteles: Daca au murit oameni pentru pluralisn politruc iar alegerile nu pot schimba nimic atunci sa incercam ce a functionat, adica miscari violente de strada. Stiti ce vorbesc taranii pe cimp? Ei zic ca nu calsa politica e bolnava ci societatea civila care a devenit anexa a clase politice (ca pe vremea odiosului).
Dorinella Tiraspol Sambata, Iulie 29, 2000 3:32 PM
Ipul: 209.185.181.11)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Arta memoriei Sambata, Iulie 29, 2000 12:23 AM
Comentarii:
Dear smd, Are vreun sens ca in spatiul dialogului sa introducem, de-o parte si alta, sintagme jicnitoare?! Imi aduc aminte de personajul care a lansat caracterizarea la care faci referinta. Vioi la argumentaii, expresiv si totusi incapatanat in insulta, a pierdut prilejul unui dialog cu alt spirit extraordinar. A dat frumusetea interactiva pe incremenire. Merita ?
Arta memoriei Sambata, Iulie 29, 2000 12:23 AM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

rebus canada Sambata, Iulie 29, 2000 8:54 AM
Comentarii: Domnule BirlIc, imi face placere sa pot sa va trezesc nostalgia momentelor ... trecute! Doamne fa-i nemuritori... Fa-i mai tineri decit noi... Sarut mina tatal meu... Sarut mina mama mea.... . Dumnezeu sa ne pastreze sanatosi sa putem sa fim in continuare mindria parintilor nostri! Amen!
rebus canada Sambata, Iulie 29, 2000 8:54 AM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

Io ™ Sambata, Iulie 29, 2000 3:02 AM
Comentarii: Frumos aici! Si poza arata bine. Sa fie-ntr-un ceas bun!
Io ™ Sambata, Iulie 29, 2000 3:02 AM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.73 C-CCK-MCD QXW03234 (Win98; U)
Localizarea

Io ™ Sambata, Iulie 29, 2000 3:00 AM
Comentarii: Frumos aici! Si poza arata fain. Sŕ fie într-un ceas bun!
Io ™ Sambata, Iulie 29, 2000 3:00 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.73 C-CCK-MCD QXW03234 (Win98; U)
Localizarea

Eu din lume Vineri, Iulie 28, 2000 2:14 AM
Comentarii: Nu Delia draga nu. Pe la noi se spune asa:"Maaaaaa, fii destept, ca tara geme de prosti". Iaca, ma mir c-a aparut si p-aici-sa, cuplul Tusea si junghiu (Jenica si Gogu). Interesante figuri, nu? Sanatate, bani si ploi (curate) la timp. Si ginduri bune la nebuni (ca tare-s multi).
Eu din lume Vineri, Iulie 28, 2000 2:14 AM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

smd Vineri, Iulie 28, 2000 1:04 AM
Comentarii: Excelenta "ideea" de a sonda pe cei ce citesc RL cu o intrebare despre orientarea politica a fiecaruia. Din rezultatele aparute pana la aceasta ora, se confirma cele spuse de cineva, nu mai stiu cine, acum doi ani, cand caracteriza Cafeneaua RL ca un "club al dreptei paranoide"...
smd Vineri, Iulie 28, 2000 1:04 AM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

birlic Vineri, Iulie 28, 2000 11:11 PM
Comentarii: Cer ingaduinta Dlui REMUS de a-i raspunde si a adauga si citeva cuvinte celor cu care am avut dialog. Domnu REBUS cânâdzianu, Cuvintele matale m-au umplut de nostalgie. Stii mata?Degetutzele de care vorbeai sint acum doar crengi uscate de batrinete si reumatisme iar pe vremea mea mamitica se chema mamuca. Mi-asi dori sa-mi poarte muma deshtele pe unde spui, dar saraca de ea se pierdu poate chiar inainte ca matale sa te nasti daca esti cumva tinerel. Am cetit de mai multe ori mesajele matale dar nu am descoperit tilcul lor "glumetz". Poate ca esti matale subtil iar pentru unul ca mine nu esti "lizibil". Poate ai vrea sa-mi explici. Dl MITI, Cu privire la votul obligatoriu eu as fi de acord cu spusele lui domnul J. Aveti dreptate ca votul obligatoriu este o constringere si nu este in concordanta cu democratia dar absanteismul nu poate fi decit in avantajul partidelor antidemocratice. In Belgia spre exemplu votul este obligatoriu si democratia nu este afectata. Va doresc noapte buna!
birlic Vineri, Iulie 28, 2000 11:11 PM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

un ciberplaies Vineri, Iulie 28, 2000 11:07 PM
Comentarii: Dom' Hackespeare, multumim de atentionare. Dupa cum se vede, am remediat mica :) defectiune la afisarea orei PM. Toate cele bune.
un ciberplaies Vineri, Iulie 28, 2000 11:07 PM
Ipul: 209.67.19.212)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Armeanu' din Zona Crespusculara Vineri, Iulie 28, 2000 6:23 PM
Comentarii: Domnule spearhead,

Interpretarea dvs. de canapea, a carpetei de pe perete (cu rapirea din serai), spune psihanalistului multe. Sinteti sensibil la aria de semnificatii de tip Viagra ceea ce denota niscaiva complexe (de superioritate, de inferioritate-name it). La interpretari, fiecare vine cu ce-l doare.

Respectele mele.
Armeanu' din Zona Crespusculara Vineri, Iulie 28, 2000 6:23 PM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Vineri, Iulie 28, 2000 5:20 PM
Comentarii:
Mi se pare ca diorama seamana cu Veronica din Micle.
Pa domn J ca la mine e noaptea tirziu si m-am inclinat cu unghiul alpha spre saltea.
Dorinella Tiraspol Vineri, Iulie 28, 2000 5:20 PM
Ipul: 209.67.19.28)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

J Vineri, Iulie 28, 2000 4:39 PM
Comentarii: Doamna Dorinella,
Eu nu vad unde este incitarea la violenta. Sunteti buna sa dezvoltati.
Pe de alta parte, alegeri din 3 in 3 ani inseamna ca oamenii sunt chemati mai des la vot si pot schimba sau mentine un guvern. Viata partidelor se dinamizeaza iar greselile politicienilor isi au scadenta mai repede. Chiar si din perspectiva femeii proaspat maritate mai des inseamna totusi o imbunatatire.
Dom' Mitica,
La zece ani de la trezire eu nu cred ca se mai pune problema sa mai activam ceva ce zace in noi latent. Astia suntem, am trecut de pubertate, maseaua de minte ar fi trebuit deja sa o avem. Alegerile sunt organizate din banii contribuabilului si in orice sistem civilizat acesti bani sunt cheltuiti cu maxima eficienta. Democratii care nu au cunoscut penibilul referendumurilor ceausiste se tem mai putin de a nu-si agresa cetatenii si administreaza amenzi strasnice celor care au altceva mai bun de facut in ziua in care intamplator guvernul a cheltuit cateva milioane bune de dolari pe buletine de vot si stampilele din dotare. Pe de alta parte in mod corect se pune problema reprezentativitatii unui guvern majoritar votat de doar 10 % din alegatori.

Intr-un centru universitar de provincie in care studentii au ignorat primul tur a fost organizat un concurs pentru turul 2 numit: "Votezi si mergi la mare". Este inutil sa spun ca s-au prezentat peste 95 %. In asta sa stea secretul trezirii civismului.
J Vineri, Iulie 28, 2000 4:39 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.61 (Win98; I)
Localizarea

J Vineri, Iulie 28, 2000 4:36 PM
Comentarii: Doamna Dorinela,
Eu nu vad unde este incitarea la violenta. Sunteti buna sa dezvoltati.

Dom' Mitica,

La zece ani de la trezire eu nu cred ca se mai pune problema sa mai activam ceva ce zace in noi latent. Astia suntem, am trecut de pubertate, maseaua de minte ar fi trebuit deja sa o avem. Alegerile sunt organizate din banii contribuabilului si in orice sistem civilizat acesti bani sunt cheltuiti cu maxima eficienta. Democratii care nu au cunoscut penibilul referendumurilor ceausiste se tem mai putin de a nu-si agresa cetatenii si administreaza amenzi strasnice celor care au altceva mai bun de facut in ziua in care intamplator guvernul a cheltuit cateva milioane bune de dolari pe buletine de vot si stampilele din dotare. Pe de alta parte in mod corect se pune problema reprezentativitatii unui guvern majoritar votat de doar 10 % din alegatori.

Intr-un centru universitar de provincie in care studentii au ignorat primul tur a fost organizat un concurs pentru turul 2 numit: "Votezi si mergi la mare". Este inutil sa spun ca s-au prezentat peste 95 %. In asta sa stea secretul trezirii civismului.
J Vineri, Iulie 28, 2000 4:36 PM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.61 (Win98; I)
Localizarea

Pentru spearhead, la cafeneaua hermeneutica Vineri, Iulie 28, 2000 4:13 PM
Comentarii:

Poate mai exact, din ce cluster de povesti e diorama de la intrarea la idee. Clusterul povestilor comunicarii intre lumi, monade, indivizi. Ai citit Solaris-ul lui Lem? Acolo era intre uman si nonuman(oceanul inteligent), incercarea definind al naibii de bine umanul. Poti sa-ti alegi tu povestea, chiar una inca nespusa. Faci o combinatie liniara (sau ne) intre membrii clusterului.

Interpretarea mea: delfinul e inteligent dar inca neexprimat. Animal sfios, intra in spatiul carciumii/agorei/Pietii Universalului (pupat toti) si se transversalizeaza in animal politic, adica grec iar nu barbar (in sensul lui Nichita). Spatiul inchiderii care se deschide tine de coana Idee (substantiv feminin si stimulant ca Venus din Louvre). Linkul intre pieritor(colt stanga jos) si nemuritor (colt dreapta sus) e dat de umanitatea continuta in verticala ideii.

Sponsorii sitului. Situl ciberplai e construit pe serverul tripod care ofera gratis un spatiu de 50 MB oricui se inregistreaza, ca webmaster, la www.tripod.com . Cei de la tripod insereaza publicitate in ferestrele care apar cand se acceseaza siturile membrilor inregistrati. Ei castiga din publicitatea asta, noi avem spatiu de desfasurare-mi se pare cinstit. Alti sponsori nu avem. Suntem cum s-ar zice liberi si non-profit.


Pentru spearhead, la cafeneaua hermeneutica Vineri, Iulie 28, 2000 4:13 PM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Ciber Vineri, Iulie 28, 2000 2:28 PM
Comentarii: test
Ciber Vineri, Iulie 28, 2000 2:28 PM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Hackespeare din Hackerland Vineri, Iulie 28, 2000 2:25 PM
Comentarii: Băy, ciberplaiesii! Aveti un bug la afisarea orei in PM. Cautati-va la Scriptura!
Hackespeare din Hackerland Vineri, Iulie 28, 2000 2:25 PM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

spearhead utopia Vineri, Iulie 28, 2000 1:27 PM
Comentarii: Dom'le intriganta poza de alaturi cit si alegerea acesteia pentru peretele locantei... Din ce poveste este ca nu imi aduc aminte? Ma deruteaza (dez)ordinea acesteia sau axa-i dezaxata... Ca sa ma iexplic: pe de o parte avem delfinul ala indreptat asa de falic catre femeia(?) fara brate (sau fara optiune ar spune unii) si asta imi spune ca ceva "stimulant" e pe cale sa se intimple. Pe de alta parte insa, formele organice din stinga jos, stelutele din stinga sus cit si codul culorilor imi spun ca actul e consumat deja si ca delfinul cu pricina ar trebui sa fie in pauza de havana...Deci daca nu avem o contradictie de termeni, atunci io zic ca o fi un banner mai subtil pentru Viagra... Acu' pe bune, ce sponsori are site-ul asta? No asta e dilema mea la ora asta, da nu vreau sa intrerup discutia. Ce spuneati?
spearhead utopia Vineri, Iulie 28, 2000 1:27 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows NT; DigExt)
Localizarea

Dorinella Tirapol Vineri, Iulie 28, 2000 1:16 PM
Comentarii:
Vai domnule J,
Dar eu cred ca gresiti. Alegeri mai dese nu inseamana schimbare. Ar fi ca-n bancul acela cu maritisul: " Ia zii draga, e mai bine maritata? Nu-i mai bine da-i mai des!".
La punctul 2 exagerati cam multisor. Unii au murit iar noi suntem indolenti mi se pare ca suna a incitare la violenta. Cred ca romanului i se potriveste mai putin doctrina Cecenia si mai mult doctrina Ghandi. Mie tare mult imi place sa mi se admire buricul.
Dorinella Tirapol Vineri, Iulie 28, 2000 1:16 PM
Ipul: 209.67.19.54)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Vineri, Iulie 28, 2000 12:04 AM
Comentarii: A propos de legea electorala, initiativa noastra civica de modificare a ei are pana acum 20 de sustinatori.
Mitica Vineri, Iulie 28, 2000 12:04 AM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Vineri, Iulie 28, 2000 11:52 AM
Comentarii:
Vai, domnu Abel, ce test frumos aveti! Ce mult imi place mie!
Dorinella Tiraspol Vineri, Iulie 28, 2000 11:52 AM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica sociolog amator din rezervatia naturala Vineri, Iulie 28, 2000 11:54 AM
Comentarii:
Dom' J, nu cred ca obligativitatea votului e solutia. Pana la urma asta devine o agresiune asupra individualului fara ca sa existe efecte benefice in planul trezirii civice. Solutiile de activare a civismului, latent in români, trebuie bazate pe convingere nu pe constrangere altfel ramanem sa fredonam acelasi refren al formei fara fond. Potential pentru sociabilitate voluntara-ca prima forma de civism exista. Dovada e felul extraordinar in care au raspuns românii ,din toata tzara, la actiunile de ajutorare a victimelor inundatiilor din primavara asta. Ciudat ca actiunile respective au fost initiate de televiziuni comerciale (!!!) iar nu de faimoasele ONG-uri (organizatii nonguvernamentale-NGOuri pe limba marelui Willy) sau asociatii cu suport bisericesc! Ingrijoratoare treaba! Marile trusturi mediatice comerciale ajung sa acapareze domenii ale socialului in care nu au ce cauta. Controlul asupra societatii devine foarte strans. Nu te mai controleaza partidul unic dar te controleaza trustul-monopolul de trusturi mediatice comerciale...

Dom' Gogu Cum va spusei, la inceputul si sfarsitul lui septembrie nu sunt pe plai. Daca va nimeriti intre 17-25 al lui Rapciune (parca asa-i zice), prin Bucuresti, bucurosi vom fi sa ne vedem la o berica. Dati de stire.
Mitica sociolog amator din rezervatia naturala Vineri, Iulie 28, 2000 11:54 AM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

J Vineri, Iulie 28, 2000 9:14 AM
Comentarii: Daca tot ne-am pus pe modificat legea electorala, mai vin si eu cu doua propuneri:

1. Mandatul de dormitare a parlamentarilor sa scada de la 4 la 3 ani. Responsabilitatea guvernantilor va creste daca ziua judecatii va fi perceputa ca fiind mai aproape. Timpul pe care alesiiil vor avea pentru aranjarea afacerilor personale va fi mai corespunzator mai mic.
2. Votul trebuie sa fie obligatoriu. Chestia cu amendarea clasei politice in ansamblu, prin neparticipare, pare mai mult sinonima cu indolenta, dacat cu o atitudine civica. Putem sa o luam si altfel: daca la noi au fost oameni care au murit pentru a putea exista pluralism politic si alegeri libere, un minim respect pentru ei ar trebui sa ceara prezenta obligatorie a celor ce beneficiaza de pe urma jertfei lor.
J Vineri, Iulie 28, 2000 9:14 AM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.61 (Win95; I)
Localizarea

minzu Vineri, Iulie 28, 2000 8:32 AM
Comentarii: punct ochit punct lovit nea gogule!
minzu Vineri, Iulie 28, 2000 8:32 AM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

/dev/vg00/lvol1 SUN Solaris Vineri, Iulie 28, 2000 7:05 AM
Comentarii: "O sa aflu si apa vietii..In Lugoj,o chimista Farcas -o gasi..contactati-o si o sa aflati,de-o mai trai femeia...!!!" Jenica a'lu sava, po' sa-mi esplici si mie de ce n-ar mai trai muierea aia din Lugos daca gasi lichidu' ala??? nu de alta, da' vorba Roxanei, tic tac, tic, tac... timpu' trece si murim nestiuitori... Sanatate si numa' bine la toti
/dev/vg00/lvol1 SUN Solaris Vineri, Iulie 28, 2000 7:05 AM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.7 (WinNT; I)
Localizarea

rebus din natura si in natura plec iara! Vineri, Iulie 28, 2000 5:53 AM
Comentarii: Badita elefantule de circ ,explica-mi matale cu trompetica matale cum ii mai bine sa imi traiesc viata? - intre oameni cu gindul ca intr-o buna zi voi fi eu cel ales si astfel, cacat de pasarica voi salva lumea, -pe virful omul , pustnic numarind vulturii aprigi cu ciocul de metal,subventionat bineinteles de ministerul florei si faunei, - pe luna cu o gasca de betivani la un pahar de vodca proasta rizind de tembelii care isi zic sa sarbatoreasca la val david ziua romaneasca, -la mine acasa ,dupa cum imi dispune inimioara si cum imi vrea pipotica,rizind de cei care au un fix cu alinierea planetelor si cu paharnicitul virtual, -etc -etc cu stima si respect,rebus.
rebus din natura si in natura plec iara! Vineri, Iulie 28, 2000 5:53 AM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

Gogu de la meciu cu Jenica tolomacu Vineri, Iulie 28, 2000 5:47 AM
Comentarii: Jenica!...ba tolomacule ..ai uitat ca ti-am promis ca pa unde te vaz ..ma urc pa tine...ba tampitelu lu nenea!.. daca tot scrii in limba asta pa care n'o pricepi invata de la Gogu si ceva espresii elegante....Iote una care ti se potriveste.. ...ca tot se aliniaza planetili... ...sa-ti dau fizicu la arme sa vezi Luna'n stereo... Hai valea!..si nu uita sa'mi zdranganesti valsiozele...iti poarta noroc..
Gogu de la meciu cu Jenica tolomacu Vineri, Iulie 28, 2000 5:47 AM
Ipul: 209.185.181.12)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

elefant de circ>>>> greu de spus:de niciunde>>>> Vineri, Iulie 28, 2000 5:18 AM
Comentarii: Treaba Romaneasca este o TREABA real de DUREROASA..!!! Si ii preocupa deopotriva si pe bascaliosi si pe birlici si pe rebusisti si pe matafofuri si pe roxane si pe ORICINE..!!! Esenta-care esenta(?)-este de a fi ales CEL NIMERIT..Ei,aici este TREABA..Cine-l nimereste?? Si in stanga si in dreapta si la mijloc,este vraishte..!! Romanii de TREABA,sunt acoperiti de aripile vulturilor de prada-or mai fi oare pe Omul ?-In rest-tacerea acopera vorbaria nesfarsita si indefinitaa celor multi si oropsiti..!! Sperante nu mai sunt,incredere?? In ce si in Cine ?? Pe celelalte cafeuri,se vorbeste de palinca si de zaibar si de nunti si de animale dinguite,si de ciripit in paduri desfrunzite-unul zicea de croncanit in tufisurile desfrunzite-exact ca rusii de votca lor..Noi ne-am palincit,rusii ne-a invatat dela vod-ca-icirea lor-si asteptam sa ne alegem alesii..!!! Nimerim oare dupa trei pahare de palinca ?? ce-om nimeri??
elefant de circ>>>> greu de spus:de niciunde>>>> Vineri, Iulie 28, 2000 5:18 AM
Ipul: 209.67.19.51)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

rebus canada Vineri, Iulie 28, 2000 5:01 AM
Comentarii: DOMNULE BIRLIC - TIN SA VA ATRAG ATENTIA CA DACA DORITI SA VA ASUMATI UMPLEREA INTREGII LOCANTZE CU MESAJE SEMNATE BIRLIC EU NU MA OPUN! PINA UNA ALTA MAMITZICA AIA A DUMNEAVOASTRA POATE SA VA POARTE DEGETUTELE PINA LA MESAJUL SEMNAT :EU-DIN LUME-MIERCURI-IULIE26 2000-13,58PM! SE POATE PE URMA SA II CERETI ACELEASI MAMITZICE SA INCLUDA IN PROGRAMUL DUMNEAVOASTRA DE STUDIU -GUSTAREA GLUMELOR!AR FACE LUMEA MAI BUNA LIPSINDU-NE DE ACREALA UNOR COMENTARII CONSTIPATE LA ADRESA UNOR ALEGERI DEJA ARANJATE! CU STIMA SI RESPECT AL DUMNEAVOASTRA CONCETATEAN ! REBUS SI NU BURIC!
rebus canada Vineri, Iulie 28, 2000 5:01 AM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

smd Vineri, Iulie 28, 2000 4:38 AM
Comentarii: Stimate Matrafox, dumneata crezi serios ca toti pensionarii din Romania sunt fosti nomenclaturisti ? Pentru ca asa reiese din postarea dumitale...
smd Vineri, Iulie 28, 2000 4:38 AM
Ipul: 209.67.19.219)
Browser: Mozilla/3.01C-SYMPA (Win95; U)
Localizarea

Matrafox Nu stiu de unde vin si habar n-am unde ma duc Joi, Iulie 27, 2000 13:53 PM
Comentarii:
Domnul Birlic
In mod sigur romanii de pe net sunt mai bine informati si poate ceva mai umblati si educati. Problema sondajelor nationale este falsa din punctul meu de vedere. Ce relevanta are un sondaj de opinie al carui continut il cunosti in cel mai fericit caz partial iar de componenta lotului intervievat nu se vorbeste nimic? Ce credibilitate au institutiile care realizeaza aceste sondaje? Cine finanteaza aceste sondaje si in ce scop? Sa va dau doua exemple: Se realizeaza un sondaj de opinie privind optiunea electoratului pentru functia de presedinte. Sondajul contine o intrebare: Cu cine ati vota la urmatoarele alegeri ? A) Iliescu B) Constantinescu. Daca vrei sa iasa pe primul loc Iliesu iti alegi lotul reprezentativ pe meserii si din Valea Jiului. Daca il vrei pe Milica pe primul loc alegi lotul reprezentativ din Timisoara. Un alt exemlu clasic il reprezinta sondajele de opinie realizate de posturile tv in legatura cu problema pensionarilor. In mod invariabil acestea se realizeaza in parcul Cismigiu din centrul capitalei unde batrini cu zimbetul pe buze ne spun ca da le este greu (saracii fosti nomenclaturisti). Cite sondaje ati vazut realizate la periferia marilor orase sau in pietele sarace?
In ce priveste alegerile lucrurile sunt forte simple. De frauda ati auzit? Stiti in cite moduri pot fi fraudate alegerile? Hai sa ne referim la alegerile locale ce tocmai ne-au socat. In orice stat civilizat diferentele majore intre sondajele de opinie si rezultatele alegerilor indica frauda electorala. Ati auzit pe cineva sa vorbeasca de acest lucru? Fraude se pot produce inca din campania electorala prin accesul preferential la mijloacele mediatice. UFD-ului i-a fost interzis un clip electoral care prezenta electoratului realitatea cruda a vechii administratii. Candidatii au fost obligati sa vorbeasca doar despre ei si programul lor ca si cind ar fi candidat cu sine insisi. Daca printre ei s-au aflat excroci nimeni nu a avut dreptul sa-i atace in public pentru ca i se taia accesul la mijloacele mediatice. Sa fie vorba de cenzura? Lasind deoparte micile nereguli din timpul procesului efectiv de vot ajungem la ora de inchidere a circumscriptiilor de votare. Urnele sunt inchise si sigilate iar reprezentantii societaii civile si ai unor partide pleaca acasa linistiti. Printr-un ordin al Biroului Electoral Central se prelungeste programul de votare pina la ora 24.00 pe motiv ca procentul celor care s-a prezentat la vot este prea mic si daca nu a votat toata ziua domnul elector se va trezi la 12 noaptea si se va inghesui la vot! Urnele se desigileza iar putinii ramasi se pun pe stampilat. Dar credeti ca asta conteza prea mult atunci cind urnele sunt din carton lipt cu banda adeziva si transportul lor se face fara nici un fel de paza? Va intrebati cum a ajuns Basescu primar? Foate simlu. Fata de ceilalti candidati a avut o carte in plus: Ministerul Apararii. Guvernul a dat o ordonanta prin care militarii in termen puteau sa voteze in localitaile de resedinta cu conditaia sa nu fie incalcate regulamentele militare. Dar regulamentele militare instituiau pe perioada alegerilor starea de urgenta si implicit consemnarea militarilor in cazarmi unde cred ca va imaginati cum s-a votat. Ordonanta era nula din enunt. Aveti idee citi militari in termen au votat in Bucuresti si la ce diferenta a pierdut primaria candidatul PDSR? Si chiar daca toate astea nu s-ar fi intimplat cum poate fi considerata reprezentativa optiunea electoratului daca procentul celor care s-au prezentat la vot a fost in jur de 30%? Cu optiunea celor 70% care sunt scirbiti de actuala clasa politruca ce facem?
Matrafox Nu stiu de unde vin si habar n-am unde ma duc Joi, Iulie 27, 2000 13:53 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

ala a lu' gogoasa-nedezlipit. din lumea gogista. Joi, Iulie 27, 2000 12:42 PM
Comentarii: Mai Zaibare !!!!! NU scapa lumea de tine,precum caprele de raie..!!! Este drept ca fiecare poarta in tre craci cate un gogu',dar ii mai si lasa in pace....Ii smocaieste doar cand trebuie sa se si pi====she====== si cand apare cate una,care ii zaibareste,dar Tu esti grapa epolizata si nexplodata INCA...!!! Haram de capetele tale...!! Fi atent ca afacerile tale se vor incurca rau de tot,fiindca-s cladite pe smecherie si minciuna..!! Sa nu te ARZI...!!! Ca de te vei arde,vai de zaibarul din tine,ca-i greu de stins,trebuie pompieri-nu-i gluma !!!!! AMIN Gogoasa..!!! Vezi ca vine o eclipsa acusi,si azi sau ieri,daca esti in Momte-ala-video-era ieri,un Gigant se apropie de tine..!!! Esti in pericol si pana la urma te-oi imbalsama eu,multe sunt invers azi !!!
ala a lu' gogoasa-nedezlipit. din lumea gogista. Joi, Iulie 27, 2000 12:42 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Gogudoi Joi, Iulie 27, 2000 11:35 PM
Comentarii: Ba Jenica...dar nu scapa omu de tine nici acilea...ba tolomacu lu nenea..daca mai scoti freo tampenie in casa asta noua..io ma urc iara pe tine si te iau la pisat... Cand intri in casa nou sa zici "buna zioua" ba ingramaditule nu se te balbai..dar de ce ma mir...tolomac ai fost...asta ramai. Hai valea! Coane Miti, Te vaz la o berica prin setembre??
Gogudoi Joi, Iulie 27, 2000 11:35 PM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

jenica a lu'sava din lumea cealalta. Joi, Iulie 27, 2000 11:04 PM
Comentarii: Vreau sa-i spun lu'====/dev/Vgoo/Lvol1====ca nu am murit acum vreo doi ani in urma FIINDCA::::::sunt o minune medicala si cine vrea s-o studieze are e-mail-urile mele,locul unde stau, etc., si poate vedea pe viu...mortrul de acum doi ani..!!Asa-i gogule !!! Nu mor fiindca sunt un supravetuitor cu orice pret,apoi sunr spiritist si astea ma tin cu forta in =vigoare= ppe aii,ca sa ma tevalesti tu,precum se zicea de Danny pe la RL...Asta un alt indigou-plombagina de a ----tuturora..betivii vin in cafenele ..real ca vin betivii,fiindca se vad dupa cum mesteca vorbele..Si mereu sunt cu zaibarul,cu palinca-n gura si in vorbire...Nu am murit ca stiu secrete pe care cei de pe plai Nu le stiu..Dar eu nu FAC prozeliti si de aia nu pot sa-i invat pe altii,deact pe ai mei,cum sa traiasca cat mai mult..O sa aflu si apa vietii..In Lugoj,o chimista Farcas -o gasi..contactati-o si o sa aflati,de-o mai trai femeia...!!! Si asa-i cu viata mea FARA moarte..Eu trec din asta lume in cele paralele cu usurinta,precum un hopa mitica..cand Aici,cand Dincolo..Cine vrea sa ma secondeze sa se urce pe Mysticism si o sa vada CERUL intunecat 90%....Lumna,nmai cand se moare=aparent==asa ca eu avui trei din astea..si vazui Lumina dela capatul tunelulu..!!!
jenica a lu'sava din lumea cealalta. Joi, Iulie 27, 2000 11:04 PM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

abel Joi, Iulie 27, 2000 10:41 PM
Comentarii: test
abel Joi, Iulie 27, 2000 10:41 PM
Ipul: 209.67.19.52)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

birlic Joi, Iulie 27, 2000 8:22 PM
Comentarii: Sint impresionat de felul cum reactioneaza majoritatea cafegiilor de prin cyber-cafenelele rominesti. Dar sint pe atit de dezolat cind vad opiniile celor de pe strada care din nefericire nu au avut sansa si mijloacele de a avea acces pe autostrazile comunicatiei. Am iimpresia ca "internautii" astia fac parte dintr-o alta lume aparte complet rupta de cea reala(ma refer la societatea romineasca). Daca nu este adevarat, cum se face ca sondajele nationale arata tocmai contrariul a ceea ce credem noi ca ar trebui sa fie? Eu cred ca aceesul la informatie si calitatrea ei nu este aceeasi pentru toata lumea. Mai ales ca la noi romanul nu este inca obisnuit sa aleaga el ce ar vrea ci accepta sa ia ce i se da. Chestia cu Capitala-i treaba mea, iar votarea treaba ta este plina de inteles. Invatat de atitia ani ca altii sa se ocupe de treaba sa acum chiar crede ca aia care "ii promit ca o sa-i aduca piinea pe masa si daca se poate sa i-o si mestece, sint buni sa se "acupleze". Si unde mai pui cind se mai gaseste colo si cite un domn jurnalist de radio sau tele care il asigura ca aia-i cea mai buna cale pentru "salvarea tarii". Nu vreau sa fiu pesimist dar cu asa sistem de informatie poporul nu va lua hotarirea cea mai adecvata pentru a-si alege cit mai bine pe cei ce vor cu adevarat progresul tarii. Propun o solutie pentru cei ce se simt chemati de datoria lor de cetatean. SA NE OPUNEM PE TOATE CAILE POSIBILE, IN ORICE IMPREJURARE, MINCIUNII, OMISIUNILOR VOITE, CAMUFLARII ADEVARURILOR, A RELEI VOINTE SI CREDINTE. Cei care au putere de convingere si constiinta, sa demonstreze celor multi ca democratia nu-i un cozonac ce-l pui pe masa in ziua sfinta de Pasti, ci este o arma din cele mai redutabile impotriva celor ce utilizeaza puterea in interesul personal sau al grupului din care face parte, dar numai daca este folosita cu eficacitate. Si asta numai printr-un vot RESPONSABIL si CHIBZUIT. Sal'tare la toti cei de-un neam si gindire.
birlic Joi, Iulie 27, 2000 8:22 PM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

Mitica Joi, Iulie 27, 2000 7:55 PM
Comentarii: Palpitant e dom'le! Acum in Romanian Top 100 situatiunea s-a schimbat iar pe ici pe colo...Ne-am recapatat locul 163 dar am ramas in pluton cu situl PDSR-ului(locul 168 venind de pe 213-ciudat!!!) Cum ar venii, ciberplaiul bate deocamdata in sondaje PDSR-ul cu 5 locuri. Ce ziceti, suntem tari? Tot inainte pe cele mai inalte topuri de progres si civilizatie...LOL...
Mitica Joi, Iulie 27, 2000 7:55 PM
Ipul: 209.67.19.210)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Matrafox __Din Infratirea Intre Popoare (parcul Bazilescu) Joi, Iulie 27, 2000 6:41 PM
Comentarii:
Domnul Birlic, ma tem ca sunt shcoliti domnii din presa romaneasca da prin alte parti si-si poarta diplomele la epoleti.
Domnul Armeanu, ziceti ca propaganda mediatica a atins cote ceausiste? Pai in epoca de aur aveam parte de 2 programe Tv care emiteau 2 ore pe zi si 2 programe de radio nationale si citeva teritoriale. Acum avem vreo 8 programe Tv cu o sumedenie de studiouri teritoriale la care se adauga numai in Bucuresti vreo 14 posturi de radio cu pui in teritoriu. Este cu mult mai cumplit decit va imaginati. Dar vorba lui Dorinella, electoratul e destept asa ca ne ramine speranta intr-o interventie divina care sa puna capat unei tranzitii care s-a cronicizat.
Matrafox __Din Infratirea Intre Popoare (parcul Bazilescu) Joi, Iulie 27, 2000 6:41 PM
Ipul: 209.185.181.14)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica din Caragiale Joi, Iulie 27, 2000 5:40 PM
Comentarii: Dragilor, aia de la Romanian top 100 au incurcat tag-urile mai ceva ca bannerele lui Pristanda. Pe prima pagina lipseste locul 3 si tot asa... ca n-am avut impulsuri sa le vaz pe toate, familie grea, remuneratie dupa buget, mica, coane Fanica... Nostim e ca in acesata cadere generala pentru unii :) , altii cresc. De-un par egzamplu, la clasificarea topului ne-am trezitara in pluton cu situl oficial PDSR care in aceste conditiuni suspecte, cica creste... Tocmai vorbeam de control mediatic si lupul la usa...
Mitica din Caragiale Joi, Iulie 27, 2000 5:40 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Hackespeare Joi, Iulie 27, 2000 5:01 PM
Comentarii: Se pare ca Romanian top 100 a fost hackerit. Ciberplaiul (cu tot plutonul) a cazut 60 de locuri in cateva secunde. Sa fie din cauza locantei dvs.?
Hackespeare Joi, Iulie 27, 2000 5:01 PM
Ipul: 209.67.19.215)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Joi, Iulie 27, 2000 4:43 PM
Comentarii: Ietete draga. La occidentali pana si lumina merge mai repede ca la romani.
Dorinella Tiraspol Joi, Iulie 27, 2000 4:43 PM
Ipul: 209.67.19.102)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

/dev/vg00/lvol1 din ... Joi, Iulie 27, 2000 3:47 PM
Comentarii: jenica a lu' sava, parca acu 2 ani ziceai deja ca nu mai ai multe zile? cum reusesti sa scapi de ala cu coasa? cumva cu "faina la metru"? Sanatate si numa bine la toti...
/dev/vg00/lvol1 din ... Joi, Iulie 27, 2000 3:47 PM
Ipul: 209.67.19.212)
Browser: Mozilla/4.7 (WinNT; I)
Localizarea

Dorinella Tiraspol Joi, Iulie 27, 2000 3:27 PM
Comentarii:
Vai ce frumos e la dvs. !!! Ce mult imi place mie !!! Ma bucur ca existati !!! Sa va dea Domnul sanatate si putere de munca!!!

Domnul Mitica
La sfirsitul postarii v-ati cam incurcat si cenzurat putin. Corect este: Natiune fi desteapta ca tara geme de prosti.
Dorinella Tiraspol Joi, Iulie 27, 2000 3:27 PM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Mitica Joi, Iulie 27, 2000 2:39 PM
Comentarii: Dom' Birlic,
asa e. Campania dezlantuita de Evenimentul Zilei pentru cuplul Isareascu-Stolojan nu e intamplatoare. Tricouri cu cei doi-ca doi brazi intr-o tuplina, spoturi publicitare in care "tandem-ul" se repeta obsedant, acapararea tuturor canalelor mediatice spre cat mai multe grupuri tinta (internet-mai ales pentru romanii din afara, ziarul, radioul, televiziunea pentru cei de acasa), toate astea dau masura unei actiuni bine construite si puternic sustinute financiar.

Stiam ca Evenimentul Zilei, ca si Catavencu, fac parte dintr-un trust mediatic al celor de la Tofan Group...unde a lucrat si Stolojan, dupa intoarcerea de la Banca Mondiala... Acum se vede importanta mediilor neconventionale precum internetul, unde manipularea e posibila dar intr-o mult mai mica masura. Oamenii trebuie sa invete sa scape influentelor abil regizate si din plin finantate de marile grupuri de interese proprii si personale.
Mitica Joi, Iulie 27, 2000 2:39 PM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

Roxana din Titan Joi, Iulie 27, 2000 2:16 PM
Comentarii: Doamna Anca,
ne bucuram ca ati venit printre noi. In privinta strazii Zefirului trebuie sa va dezamagesc. Eu nu sunt cea care semneaza "Roxana" la cafeRL. Pe acolo semnam ca Miti (cu t plat:).
Raspunsul inatarziat al Oberului o fi din cauza concediului. Am inteles ca face deschiderea conturilor la cafe RL manual. Probabil veti primii viza cand se va intoarce la lucru. Toate cele bune.
Roxana din Titan Joi, Iulie 27, 2000 2:16 PM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

birlic Joi, Iulie 27, 2000 2:04 PM
Comentarii: Domnu ARMEANU, Vezi si matale, ca si multi altii, ce inseamna mijloace de comunicare independente si obiective. De atita publicitate o sa-l vedem pe Stolojan erou national care sa "sacrificat"vezi Doamne pentru salvarea Romaniei. O sa avem mai tirziu mustrari de constiinta cind o sa-l vedem atit de "sacrificat" prin vreo afacere dubioasa sau in spatele unei gratieri generale date tovarasilor de lupta din aventurile rusinoase din vremea lui Iliescu voda. Intr-o tara cu adevarat democratica jurnalistii ii cauta bube-n cap unui candidat in alegeri, nu ii aduc osanale si omagii inainte de ai analiza faptele. Ca sa-i faci ar fi cazul sa mai trimitem si jurnalistii la vre-o reciclare ca am impresia ca sint departe de deontologia necesara unui bun jurnalist. Sal'tare.
birlic Joi, Iulie 27, 2000 2:04 PM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

Mitica din Bucharest Joi, Iulie 27, 2000 2:02 PM
Comentarii: Salutare stimabile si onorabili. Bucuros sa va vaz pe toti in mijloacele noastre. Acum cand - s-au descoperit aproape 100 de scrisori nestiute ale lui Eminescu catre Micle; - Emil, cel mai zonal lider din regiune, renunta sa mai catindeze ca Voda Cuza la '66 cand cu plebicistul;
- misterul genomului uman e deja fumat;
- in Nature apar dovezi ale vitezelor de grup superluminice;
- apare un spatiu de discutii liber de constrangeri comerciale si ideologice
ce pot eu pentru ca sa mai spun decat: natiune fii destapta, frumoasa si devreme acasa!
Mitica din Bucharest Joi, Iulie 27, 2000 2:02 PM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

anca Germania Joi, Iulie 27, 2000 12:34 AM
Comentarii: Stimata Doamna Roxana, desi de citeva saptamini incerc sa beau o cafea cu toti cei din Cafeneaua RL, nu primesc ok de la dl.ober, nu inteleg de ce...Poate vara, caldura mare, dar nu disper, mai astept, poate ca-mi va raspunde intr-un tirziu. Din cele citite , vad ca stati (sau ati stat) pe strada Zefirului , inseamna ca am fost vecine, eu plecind din Bucuresti acum 30 de ani, de pe strada Stefan Mihaileanu. Toata copilaria mea facem curse cu bicicleta unei prietene pe Zefirului, fiind la ora aceea singura strada asfaltata din cartier... Ma bucur ca la Dvs. nu am timpi de asteptare, de dat ok pentru postare.Va doresc multa sanatate si pe curind!
anca Germania Joi, Iulie 27, 2000 12:34 AM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows NT)
Localizarea

Armeanu' Zona Crepusculara Joi, Iulie 27, 2000 12:33 AM
Comentarii: In fine o cafenea romaneasca fara restrictii. Sper :-) E bine ca a aparut tocmai acum cind pe plai politica mioritica fierbe in suc propriu pe jeraticul Uniunii Europene iar presiunile mijloacelor mediatice asupra electoratului au atins intensitatea propagandei ceausiste. Aproape pe orice canal de televiziune sau radio din tara apare cu obstinatie Stolojan. Poate sufar eu de vreun handicap de perceptie dar nu-mi aduc aminte de epoca de aur Iliescu-Stolojan si este cu atit mai suspect individul cu cit afirma ca face un sacrificiu intrind in politica fiindca tara il vrea !?!? Desi Isarescu a refuzat sa faca referire directa la acest individ ca la un partener in alegeri sau la guvernare, mijloacele mediatice continua sa promoveze idea cuplului celor doi tehnocrati. Funtia de presedinte este o functie eminamente politica si nu tehnocrata. Competentele celor doi se suprapun. Concluzia mea este ca Stolojan reprezinta interesele mafiei financiare fiind contracandidatul direct al lui Isarecu.
Armeanu' Zona Crepusculara Joi, Iulie 27, 2000 12:33 AM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

birlic Joi, Iulie 27, 2000 11:31 AM
Comentarii: Mai d-le REMUS sau REBUS, Io-s un pic mai batran si nu-s iute le detenta, cum mai zice frantzuzu. De aceea te-as intreba ce ai vrut sa zici in textu de mai inainte. Care va sa zica toti care intra in locanta sint neciopliti inclusiv matale. Daca dumitale te simti ca atare nu sint impotriva dar sa consideri pe ceilalti la fel nu este nici civilizat si nici politicos. Sau poate ai vrut sa spui ca toti ce nu se pricep la rembus sint neciopliti. Uite ca mi-a venit o idee. Pina cind ma pun eu la punct cu rebusul tu te duci la mamitica matale sa-ti mai explice inca o data cum ii cu cei shapte ani de-acasa. Saltare si spor la educatie.
birlic Joi, Iulie 27, 2000 11:31 AM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Localizarea

Tomazian Joi, Iulie 27, 2000 8:42 AM
Comentarii: Era si cazul. Va urez viata lunga. Saltare si noroc.
Tomazian Joi, Iulie 27, 2000 8:42 AM
Ipul: 209.185.181.13)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; AOL 5.0; Windows 98; DT)
Localizarea

rebus 7 vertial-5 litere-"b" la mijloc Joi, Iulie 27, 2000 7:13 AM
Comentarii: Sper ca necioplitii care intra in aceasta locantza sa fie civilizati si buni la dezlegat cuvinte incrucisate! amen!
rebus 7 vertial-5 litere-"b" la mijloc Joi, Iulie 27, 2000 7:13 AM
Ipul: 209.67.19.107)
Browser: Mozilla/4.7 (Win98; U)
Localizarea

JOHN SAVA DIN INDIANA-LEBANON-USA>>>> Joi, Iulie 27, 2000 6:32 AM
Comentarii: Sunt incantat si =cuvintele NU pot spune totul..!!! Ma simt bine la VOI si mi-am dat toate -e-mail-urile ce le am,ca sa ma contacteze cine vrea..Si sa NU ma confunde cu un alt PREZICATOR cu nume de =J===APOI -am crezut ca si-a bagat coada si pe aici- si nu va fi exclus(?) ca sa se si intample asta,si altcineva-pe care gogoasa mea nu poate ca sa sufere gogoasa Gogului,fiindca-i infuriata:si a mea si a astuia....In rest.....Ce sa mai spun ??? Cine vrea sa stie=probabilitatile predestinului=sa ma =agatze !!! Cu STIMA.....JS....
JOHN SAVA DIN INDIANA-LEBANON-USA>>>> Joi, Iulie 27, 2000 6:32 AM
Ipul: 209.67.19.105)
Browser: Mozilla/3.0 WebTV/1.2 (compatible; MSIE 2.0)
Localizarea

Calu Chile Joi, Iulie 27, 2000 4:50 AM
Comentarii: Buna initiativa.Sa speram ca plaiesilor sa le pice bine cafeluta si sa tina sabiile si buzduganele in teaca.
Calu Chile Joi, Iulie 27, 2000 4:50 AM
Ipul: 209.67.19.210)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Calu Chile Joi, Iulie 27, 2000 4:43 AM
Comentarii: Buna initiativa.Sa speram ca plaiesilor sa le pice bine cafeluta si sa tina sabiile si buzduganele in teaca.
Calu Chile Joi, Iulie 27, 2000 4:43 AM
Ipul: 209.67.19.101)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

John de Santioana Vancouver Canada Joi, Iulie 27, 2000 4:21 AM
Comentarii: SPER ca pe acest "site''o sasediscuta intru-n mod civilizat chiar daca avem opinii ddiferite.Eu va dorescmult succes. john......
John de Santioana Vancouver Canada Joi, Iulie 27, 2000 4:21 AM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.72 (Win95; U)
Localizarea

John de Santioana Vancouver Canada Joi, Iulie 27, 2000 4:20 AM
Comentarii: SPER ca pe acest "site''o sasediscuta intru-n mod civilizat chiar daca avem opinii ddiferite.Eu va dorescmult succes. john......
John de Santioana Vancouver Canada Joi, Iulie 27, 2000 4:20 AM
Ipul: 209.185.181.15)
Browser: Mozilla/4.72 (Win95; U)
Localizarea

Li Canada Joi, Iulie 27, 2000 4:15 AM
Comentarii: Aproape peste tot pe Web, in orice chat sau grup de discutii românii par sa fi uitat sau nu doresc sa discute ceva interesant si intr-un limbaj cit de cit civilizat... Poate aici....
Li Canada Joi, Iulie 27, 2000 4:15 AM
Ipul: 209.185.181.11)
Browser: Mozilla/4.5 (WinNT; I)
Localizarea

Eu Din lume Miercuri, Iulie 26, 2000 13:58 PM
Comentarii: Va felicit pentru ideie si va urez mult succes. Sper sa nu intre aici, oameni neciopliti, sau chiar daca intra, sa discute civilizat.
Eu Din lume Miercuri, Iulie 26, 2000 13:58 PM
Ipul: 209.67.19.217)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Localizarea

Taranaki acasa? Miercuri, Iulie 26, 2000 13:22 PM
Comentarii: Bine v-am gasit! Cum mai e vremea pe la dumneavoastra?
Taranaki acasa? Miercuri, Iulie 26, 2000 13:22 PM
Ipul: 209.185.181.16)
Browser: Mozilla/4.73 (Win98; U)
Localizarea

R Miercuri, Iulie 26, 2000 12:52 PM
Comentarii: Suntem in teste. Work in progress. Sunt posibile mici disfunctionalitati. Scuze in anticipate.
R Miercuri, Iulie 26, 2000 12:52 PM
Ipul: 209.67.19.103)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98)
Localizarea

entryentryentryentryentryentryentryentryentryentryentryentryentryentryentry