Interpretarea semnelor si realul nemultumirii noastre

După Eco (citat de Culianu, 1990), politica este o parte a semioticii si constă în utilizarea convingatoare a semnelor. Sărind pe un palier superior, semnele interpretate, nasc realul. La 10 ani după big-bang, reaitatea  noastră rămâne încă dezechilibrată, incoerentă, nearmonică urmând semnelor contradictorii ale începutului.

La aniversare, mese rotunde, documentare, teorii, semne, semne, semne. Scenele antologice cu cei ce-n 22 decembrie umpleau cu "asinuitate", vorbea lui nenea Iancu, vidul de putere.  Filmate de un ProTV in nuce (Adrian Sârbu). Dincolo de celebrele "sună ca dracu' " si  " a intinat idealurile comunismului stiintific" descopar cu infiorare cum la baza declaratiei catre tara din 22 decembrie a stat textul lui Mazilu corectat, pe ici pe colo... de ...Brucan! Mazilu propunea, bine articulat, un Forum cetătenesc ca semn al noii structuri de putere. Brucan taie si inlocuieste cu Frontul Salvării Nationale !!! Pe buna dreptate refuzau rusii interventia pacificatoare la noi în  insulă, cerută cu jumate gură de americani (există docomentul-o înregistrare audio), situatia era deja sub control, din punctul lor de vedre ! Un semn schimbat si din Mittel Europa iata-ne exilati spre orizonturile rosii în care proliferează Fronturile-miscari cu iz marxist de lumea a 3a! Si încă. Formula celebra  "ultimul cu voia dumneavoastra pe listă" cu care Iliescu este în-semnat in registru ironica, ca la Scripturi, apartine aceluiasi Brucan care a cerut moartea lui Maniu

Amestecul semnelor contradictorii este cel care naste evenimentele din Tg. Mures, mineriadele, si toate "minunatiile" realitătii românesti din ultimii 10 ani. Solutia? O punere în acord a semnelor cu naturelul nostru evropenesc. Fară Iliescu si partidele cele iesite din păcatul originar. Fără  activistii-n cuget si-n simtiri care încă ne întunecă uzul ratiunii-natiunii.  

 Feed-back

.... @ .Ciberplai

Propietara acestui sit din Ringul Ciberplai este  Roxana Bojariu.
[ Situl Precedent | Situl urmator | Alegere aleatoare | Lista Siturilor

Guestbook by GuestWorld  

Nedstat Counter

Copyright 1999-2000© Roxana Bojariu