.... @ .Ciberplai

Propietara acestui sit din Ringul Ciberplai este  Roxana Bojariu.
[ Situl Precedent | Situl urmator | Alegere aleatoare | Lista Siturilor

Cupluri celebre
Azi: Isarescu-Stolojan

Gestul nepereche al presedintelui Emil Constantinescu de a renunta sa mai candideze la alegerile din 2000 strica jocurile deja algoritmate si aduce principalii competitori intr-o noua situatie. Lipsit de competitor in pasionalul binom electoral care se prefigura, Iliescu se dezechilibreaza si cade liber in sondaje tunand si fulgerand impreuna cu ai sai impotriva "tehnocratilor" care-i trag preshedintia de sub picioare. Romāni, vi se pregateste altceva!

Politica tehno, se striga din bojocii mediatici. Si Stolo apare apoteotic precum containarul (Megapower, va amintiti ?) din spume. Flash-back-uri lasa dare luminoase pe marea agitata: onorabilul Emil zicea ceva de mari grupuri financiare care nu-l sprijina. Stolo pare sa fie intr-o situatie mai fericita. Grupul Tofan pentru care lucra sau lucreaza detine trustul mediatic care include Catavencu si Evenimentul Zilei (interesanta campania mediatica declansata in jurul cuplului Isarescu-Stolojan, nu?). Stolo joaca tare. In ritm tehno, fostul premier se rupe-n figuri si face dezinvolt spagatul acoperind tot esicherul politic de la pedeserei trecand prin aperisti la liberalii de piata 'ndepandentei (pupat toti). 

Isarescu raspunde in pasi de menuet apropourilor. Domnia sa vrea sprijin sa continue eforturile pentru integrarea Romaniei in UE. Eficienta, eleganta, discretie. Un cuplu Isrescu/Stolojan  imi pare o compozitie artificiala, in care mirii sunt reuniti in poza de nunta prin juxtapunerea a 2 jumatati din fotografii diferite (un trucaj, ce mai). Talentele tehno ale lui Isarescu se cer sustinute si completate de un presedinte cu o apartenenta politica nedubioasa (ca in cazul lui Stolojan unde intai ne e bagat sub ochi personajul si pe urma i se cauta partidul si/sau coalitia). Isarescu si Stolojan nu se completeaza reciproc, ei vin din acelasi mediu profesional dar ca personalitati distincte ceea ce poate provoca conflicte la nivel executiv, conflicte favorizate si de delimitarea vaga a prerogativelor constitutionale prezidentiale. Pentru presedintie, solutia pare sa fie un om de cultura care din politic sa fie in stare sa lucreze metapolitic in noua lume pe cale de structurare. Exemple: Plesu, Manolescu, Ticu Dumitrescu. 

 

Feedback  

 

Copyright 1999-2000© Roxana Bojariu

Guestbook by GuestWorld