@ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla|Lista siturilor Ciberplai |Editare] 
WebRing de atitudine civica pentru noi s'ai nostri

Noi cu cine votam

Europa e cu ochii atintiti asupra noastra

Halbjahresschrift

Muza Clio

La Idee

Democratie Directa DD 

 



Vesnicia s-a nascut la global village

Ciberplai-pagina de acasa

Personajele de contact

 

Am primit, pe ciberplai, urmatorul document, interesant ca abordare teoretica. Opiniile dumneavoastra despre initiativa le puteti exprima pe pagina de discutii a ciberplaiului (La Idee) sau direct la initiatori, a caror adresa e-mail va sta la dispozitie la cerere.


INVEST --- INTERCIVIC

SOLIDARITATEA INVESTITIONALA CIVICA

A EMIGRATIEI ROMANE

Dezvoltarea impresionanta a Internetului ne ofera astazi, noua, romanilor raspinditi in lumea intreaga precum si celor din Romania, extraordinara sansa a comunicarii.

Idei si initiative ale fiecaruia dintre noi pot fi puse in slujba societatii civile romanesti si a noastre, a tuturor. Experienta , mentalitatea si deprinderile caracteristice societatilor civilizate si prospere, dobindite de romanii emigrati in lumea larga, pregatirea profesionala a fiecaruia dintre noi, talentul, inteligenta, determinarea fiecarui membru al societatii romanesti de a trai o viata decenta, pot fi puse la lucru impreuna.

Aspiratiile romanilor de a se elibera din strinsoarea mecanismelor mafiote, a coruptiei si luptei de interese, incompetentei si iresponsabilitatii generalizate la nivelul intregii clase politice sunt suficiente motive pentru a fi increzatori in posibilitatea de schimbare reala in bine. In acest context, noi, romanii stabiliti in afara granitelor, avem nu numai o motivatie afectiv-spirituala, ci si puterea financiara de a ne implica efectiv in realizarea mult doritei schimbari. O implicare ce poate aduce, in final, nu numai prosperitate si fericire pe pamintul Romaniei, dar si, de ce nu, profituri tuturor celor ce investesc efectiv in acest proiect.

Pentru ca, inainte de toate, Intercivic se doreste a fi o societate investitionala, o corporatie in care fiecare membru detine un numar de actiuni, corespunzator sumelor de bani investite de fiecare. Si nu in ultima instanta, Intercivic poate deveni un model, un creator de standarde de calitate de cel mai inalt nivel in domeniile in care se va implica in Romania, un exemplu de urmat, un factor educational si un modelator de mentalitati la nivelul intregii societati romanesti..

Deasemeni, Intercivic se va putea implica in viata politico-sociala a Romaniei, in masura in care legile o vor permite, prin sustinerea si promovarea unor forte politice fidele principiilor democratice universale, care sa se constituie un exemplu de conectare a clasei politice cu societatea civila, de disciplina interna, de competenta si responsabilitate.

Trebuie amintit aici ca Intercivic a fost initial conceputa ca o societate de binefacere, de ajutorare, in care diverse sume de bani obtinute prin donatii sa poata fi indreptate catre segmente sociale din Romania care au nevoie acuta de aceste fonduri. Experienta jalnica a unor actiuni asemanatoare derulate in anii trecuti insa, incheiate inevitabil prin inavutirea celor insarcinati cu administrarea donatiilor venite de cele mai multe ori din partea unor popoare straine, genereaza, pe buna dreptate, suspiciuni si lipsa de interes. De aceea, am considerat ca reorientarea Intercivic catre o activitate economica, investitionala, ar putea avea mai multi sorti de izbinda.

Astfel, societatea Intercivic apare astazi la initiativa unor romani emigrati in Europa, SUA, Canada, care cheama pe toti cei ce doresc si cred in sansele de renastere a Romaniei sa se constituie in actionari ai corporatiei Intercivic.

Statutul de actionar (membru contribuabil) poate fi dobindit de catre oricine, cetatean roman sau strain care doreste sa investeasca in Romania, printr-o procedura foarte simpla, de depunere a unor sume de bani in " contul de investitii Intercivic," in schimbul carora, fiecare depunator primeste un numar de " actiuni Intercivic ", corespunzator sumei depuse si valorii ce va fi atribuite unei actiuni. Acest cont va fi deschis la una din bancile federale majore din S.U.A., si va functiona ca orice cont de economii ( savings), in varianta in care, din motive obiective, nu se va putea demara niciodata activitatea de investitii. ( Ca exemplu, nereusita colectarii unei sume minime necesare demararii unei investitii, dupa trecerea perioadei de acumulare, despre care vom vorbi mai jos.)

Trebuie precizat, deci, ca crearea acestui fond de investitii necesita o perioada de acumulare, estimata in momentul de fata la cca 2 ani, (in functie de viteza depunerilor) pina in momentul atingerii sumei considerate minimul necesar pentru pornirea unei investitii, suma ce se ridica in jurul valorii de 1 milion $

Cu alte cuvinte, contul este deschis pentru depuneri timp de 2 ani. Daca la expirarea acestui termen, nu s-a obtinut suma minima de investitii, societatea se desfiinteaza si fiecare membru contribuabil isi poate retrage sumele de bani depuse, cu dobinzile aferente, corespunzator numarului de actiuni pe care le detine.

In situatia demararii investitiilor, va fi stabilit programul si modul de derulare, perioada de reinvestire a profiturilor, momentul inceperii redistribuirii profiturilor catre actionari. In acest sens, fiecare actionar trebuie sa ia in considerare necesitatea derularii investitiilor pe o perioada de 5-10 ani, perioada in care profiturile se reinvestesc in paralel cu noile depuneri ale actionarilor, iar o redistribuire a profiturilor nu va putea incepe decit dupa trecerea unei perioade de timp in care Intercivic atinge uin stadiu stabil si maturitate economica.

Deasemeni, nu trebuie excluse din ecuatie eventuale esecuri, dar natura investitiilor Intercivic va permite cel putin recuperarea sumelor investite prin vinzarea bunurilor create.

Este foarte important ca modul de organizare si de administrare a sumelor de bani investite de fiecare contribuabil Intercivic sa nu lase loc suspiciunilor si sa ofere toate garantiile legale posibile. De aceea , corporatia se inregistreaza in SUA, si trebuie sa isi asume toate responsabilitatile si obligatiile care ii revin, conform legilor SUA si internationale. Orice sugestie in aceasta privinta este binevenita, in vederea eliminarii din start a oricarei posibilitati de frauda.

Corporatia va fi condusa de un consiliu al membrilor fondatori, alcatuit din 10 membri , care decid, prin vot, obiectul investitiilor si administreaza intreaga activitate.

Comunicarea intre consiliu si masa actionarilor este foarte importanta, orice fel de sugestii din partea acestora fiind luate in considerare in adoptarea deciziilor. Un web site interactiv al Intercivic va constitui pentru inceput baza de comunicare, si in acelasi timp modul in care actionarii vor putea fi informati in permanenta de stadiul desfasurarii investitiilor si alte detalii tehnice, economice sau de alta natura legate de acestea.

Inainte de a trece la subiectul investitiilor, trebuie clar precizat ca Intercivic nu este nici pe departe un fond mutual de investitii in domenii economice indefinite, ci este o corporatie in care obiectul si natura investitiilor sunt explicate clar, dela bun inceput, pentru toata lumea, astfel incit fiecare actionar sa poata decide singur, conform propriilor sale convingeri, asupra oportunitatii de a investi in Intercivic.

Este deci momentul sa precizam, in cele ce urmeaza, ca principalul obiect de investitie al Intercivic este turismul, infrastructura turistica si constructiile, iar in perspectiva, diverse domenii economice legate de turism prin serviciile oferite, cum ar fi agricultura si industria alimentara.

Aceasta orientare a fost aleasa de catre Consiliul membrilor fondatori, avind in vedere in primul rind potentialul natural si traditional al Romaniei in acest domeniu, precum si stadiul actual al turismului si serviciilor aferente acestuia in Romania, comparativ cu standardele la care se desfasoara aceasta activitate economica in S.U.A.,Canada si in tarile Europei occidentale.

Este probabil binecunoscuta situatia dezastruoasa in care se prezinta publicului oferta turistica romaneasca la ora actuala. Incepind cu inexistenta fizica a unei infrastructuri de constructii rutiere civilizate, de-a lungul principalelor sosele nationale si terminind cu lipsa celor mai elementare standarde de calitate a serviciilor oferite in structurile hoteliere existente, aceasta oferta poate fi caracterizata, cu foarte putine exceptii, drept o bataie de joc oferita contra cost. Nu trebuie sa ne mire, deci, faptul ca, in acest timp,o tara ca Ungaria de exemplu, cu un potential turistic natural aproape inexistent, realizeaza venituri din turism dezeci de ori mai mari ca Romania. Din aceleasi motive, Litoralul Romanesc, care, in urma cu 25 de ani, in plina epoca comunista, atragea mari mase de turisti din toata Europa, astazi nu-si poate acoperi nici 50 % din capacitate , in virf de sezon. Invechite si intrate pe miinile profitorilor democratiei originale, respectivele hoteluri reusesc performanta de a fi scumpe si de proasta calitate in acelasi timp, astfel ca majoritatea turistilor romani, in ziua de azi, prefera sa-si petreaca vacantele pe plajele turcesti, in conditii de confort si servicii incomparabil mai bune, la preturi foarte atragatoare.

Situatia si standardul serviciilor in aceste hoteluri, peste tot in tara, este arhicunoscuta si poate fi pusa, desigur , pe seama ambiguitatii regimului de proprietate, majoritatea fiind inca neprivatizate si intrate pe mina clientelei politice de care aminteam mai sus, indivizi care nu au nici o intentie de a investi in modernizarea si intretinerea acestor hoteluri, ci doar obsesia imbogatirii peste noapte, prin practicarea unor preturi de multe ori ridicole in raport cu calitatea serviciilor oferite.

Mai trist este insa faptul ca lipsa unor standarde de calitate a serviciilor este de multe ori observabila chiar si in mici firme particulare, unde , de multe ori, mentalitatea si comportamentul balcanic tin loc de amabilitate, iar lipsa celor mai elementare dotari si norme de igiena este un fenomen cronic, cvasigeneralizat.

Se poate spune, deci, ca in aceasta situatie se prezinta majoritatea infrastructurii turistice romanesti, cu exceptia, poate , a unor firave initiative private, ce tin mai de graba de turismul rural, si care prospera .

La polul diametral opus al ofertei turistice din Romania se afla cele citeva hoteluri de 4-5 stele, noi sau modernizate, aparute in urma investitiilor unor concerne internationale renumite, sau construite pe seama celebrei Bancorex.( a se vedea hotelul Holliday Inn din Sinaia, aflat in litigiu), hoteluri care, prin natura preturilor practicate, ( de la 150 $ pe noapte in sus), se adreseaza unei categorii foarte restrinse de turisti, de obicei oameni de afaceri.

Analizind aceste doua poluri ale turismului romanesc , putem spune cu convingere ca intre ele nu prea exista nimic. O infrastructura turistica medie, capabila de a oferi confort si servicii civilizate conform standardelor americane sau europene, la preturi accesibile, fara pretentii de lux deosebite, este practic inexistenta.

Acesta este, deci, obiectul investitiilor Intercivic, si anume, construirea, in regie proprie, prin angajarea unei echipe proprii de constructori, a unei retele de moteluri rutiere, vile si hoteluri de capacitati medii, intre 10 si 40 de camere, care sa acopere, in perspectiva, toate zonele si itinerariile turistice ale tarii. Deasemeni, construirea unor popasuri turistice rutiere, o varianta in miniatura a constructiilor service plazza aflate de-a lungul autostrazilor americane, care sa fie presarate la distante de cca 100 de km de-a lungul principalelor sosele nationale, intre diverse puncte turistice , si care sa ofere conditii civilizate de relaxare, grupuri sanitare impecabile, fast food, vinzari diverse, cuplate eventual cu statii de benzina si mici ateliere auto orientate pe reparatii de prima necesitate ( cauciucuri, reglaje,etc). Subliniem inca o data faptul ca toate aceste constructii trebuie realizate de Intercivic prin forte proprii, prin intermediul propriei echipe/ departament de constructii. In acest fel, cheltuielile de investitii se reduc la jumatate( cca 500 $ / metru patrat de constructie "la cheie"), fata de varianta executiei lucrarilor prin intermediul unor firme din afara Intercivic ( cca 1000$ / metru patrat de constructie la cheie). Prin anagajarea permanenta a propriei echipe de profesionisti si dotarea cu citeva miniutilaje de constructii( miniexcavatoare, minibuldozere, miniridicatoare, folosite pe larg in America la constructii pina in2-3 nivele), noi sau chiar second hand, putem construi nu numai propriile obiective, la preturi de investitie minime, dar si pentru alti beneficiari, in vederea obtinerii de profituri.

Motelurile, vilele si hotelurile Intercivic vor fi, deci, cel putin la inceput, constructii de dimensiuni mici-medii, a caror dezvoltare pe inaltime nu depaseste 2-3 nivele, in stilul motelurilor americane sau a micilor hoteluri existente in Florida, in zona Orlando-Disney World. Din punct de vedere al confortului, un nivel de 3 stele conform standardelor americane va reprezenta linia generala de confort Intercivic. Citeva elemente de enumerat ar fi urmatoarele:

  • Camere duble, cu doua paturi largi, care pot acomoda cu usurinta o familie cu 2 copii, cu suprafata medie de 30 m.p. Fiecare camera dispune de baie (dus) confortabila, cu finisaje si instalatii moderne, de cea mai buna calitate.
  • Mobilier de buna calitate si bun gust.
  • TV. Color, minim 19 inch diagonala, cablu tv .
  • Circuit video inchis, contra cost( pay per view)
  • Aer conditionat ( vara-iarna)-obligatoriu, ca elemnt distinctiv al standardelor de confort Intercivic

- Cafeteria pentru mic dejun, inclus in pretul camerei.

In cazul hotelurilor ce vor fi amplasate in zone turistice de potential, se are in vedere dotarea fiecaruia cu piscina acoperita, jacuzzi si ring de entertainment-bar, disco, mini cazino( slot mashines), biliard. Deasemeni, in special in cazul zonelor de munte, nu este exclusa dotarea unor astfel de hoteluri cu mici patinoare artificiale, deschise contra cost. Conectarea energetica a unui patinoar cu o piscina, prin intermediul unei pompe de caldura, care incalzeste apa din piscina pe seama caldurii absorbite pentru inghetarea patinoarului, poate aduce profituri extrem de insemnate, pe linga activitatea de baza a unui hotel. Dupa cum se poate vedea , dotarea constructiilor Intercivic cu cele mai eficiente sisteme de confort si instalatii tehnologice, bazate pe recuperari de caldura si utilizarea pe larg a energiilor neconventionale ( solare, ca ex.), va reprezenta o alta trasatura de baza in Intercivic. Fara a ridica in mod deosebit pretul de investitie, folosirea acestor sisteme va conferi nu numai confort la cele mai inalte standarde, dar si mentinerea cheltuielilor de exploatare la niveluri minime.

Deasemeni, anumite caracteristici si partricularitati legate de estetica si linia arhitecturala generala, comune tuturor obiectivelor construite, se vor constitui in elemente de identificare si recunoastere usoara a unor standarde de calitate ce vor deveni reprezentative pentru Intercivic.

Luate sub forma unui concept general, aceste standarde Intercivic se vor axa, in consecinta, pe doua axe principale :

  • Prima axa este gradul de confort de care aminteam mai sus, arhitectura si linia estetica generala, ca elemente de natura a capta atentia pina si a celor mai neavizati turisti aflati in trecere, si, desigur, curatenia si gradul de igiena impecabile.
  • Cea de a doua axa va fi constituita , in mod esential, de gradul ridicat de calitate a

serviciilor ce vor fi oferite in fiecare din structurile Intercivic, si de pretul lor accesibil.

Un accent deosebit va fi pus pe modul in care va fi oferita intreaga gama de servicii ce vor defini impreuna conceptul de ospitalitate Intercivic. O activitate permanenta de instruire a tuturor angajatilor va fi depusa de echipa de management, in special de catre managerii de hotel. Aceasta instruire se va face in spiritul conduitei civilizate, al comportamentului si aspectului decent. O instruire ce va avea scopul de a cultiva in constiinta fiecarui angajat, o mindrie fundamentata pe propriile performante individuale, ale intregii echipe in ansamblu, pe gradul de satisfactie al oaspetilor Intercivic.

Atitudinea prietenoasa, familiara, zimbetul afisat cu profesionalism, in permanenta, vor fi elemente de baza, norme obligatorii de comportament, litera de lege pentru fiecare angajat. Sub nici o forma nu vor fi tolerate abaterile repetate de la aceste norme, manifestarile indecente, lipsa de respect si consideratie, atit in relatiile cu clientii, cit si, la fel de important, in relatiile intre angajati.

Trebuie amintit aici ca, in aceasta perspectiva, se intentioneaza recrutarea unor tineri romani care au lucrat sau lucreaza in momentul de fata in renumite companii de croaziere maritime din S.U.A. ( Royal Carribean, Celebrity, Princess, etc). Dupa 1990, aceasta impresionanta industrie a croazierelor de lux si-a orientat atentia catre Europa de Est, inclusiv Romania, in vederea angajarii de personal de deservire in restaurantele, barurile,cazinourile acestor vase. Tineri de diverse profesii, de multe ori absolventi cu studii superioare, au ales aceasta oportunitate economica, devenind , in decursul anilor, posesorii unor cunostinte si eperiente deosebite in domeniul serviciilor turistice de inalta calitate, asa cum sunt ele oferite pe aceste citadele plutitoare, o calitate ce nu-si gaseste egal decit in cele mai luxoase obiective turistice de pe glob.

Consiliul membrilor fondatori se afla in relatii de comunicare cu multi dintre acesti tineri. Ei sunt cei vizati ca viitori manageri de hotel, cei ce vor fi insarcinati, printre altele, cu aceasta activitate permanenta de instruire , cu impunerea acestor standarde de calitate. Fara intentia de a prelua fiecare detaliu din aceasta industrie a croazierelor, ( exista, totusi, deosebiri esentiale) si fara a pretinde, nici pe departe, acel nivel de lux, multe din normele de comportament si deservire in cadrul Intercivic vor trebui sa se ridice, totusi, la acel nivel.

Corectitudinea echipei de management, o anumita severitate si, in general,spiritul de disciplina saxona in activitatea de conducere si de instruire, vor fi doze masive de antibiotic aplicate impotriva oricarei tendinte de manifestare infectios-balcanica, impotriva lipsei de educatie si de bun simt in general.

Aceasta este, deci, linia investitionala Intercivic.

Prin crearea unui cont separat, spre care va fi orientat un mic procent din profiturile Intercivic,( 5%, de ex.), impreuna cu diverse donatii din partea membrilor , se va putea constitui o latura civica a corporatiei, ca activitate secundara, non profit sau cu profituri minime, exercitata in special in directia ajutorarii unor segmente defavorizate ale societatii civile romanesti, in sponsorizarea unor actiuni concrete care, prin natura lor, sa poata fi usor percepute de publicul larg si sa aiba efecte directe asupra imbunatatirii nivelului de trai al populatiei. Aceste actiuni pot fi indreptate in citeva directii principale, cum ar fi:

1 -. Catre acele institutii publice care, prin tipicul activitatii lor se rasfring asupra vietii de zi cu zi a romanilor, ca de exemplu: modernizari si dotari cu aparatura ultramoderna a spitalelor, astfel ca oricarui pacient sa i se poata oferi aceleasi sanse de tratament ca oriunde in lumea civilizata.

  1. - .Catre acele categorii socio-profesionale, din domeniul economiei private, implicate in productia unor bunuri de larg consum, si care, prin propria lor dezvoltare pot determina scaderea preturilor pe piata de consum si, implicit, cresterea puterii de cumparare a romanilor. Exemplu: oferirea de tehnologii si masini agricole moderne unor comunitati rurale de proprietari de terenuri care nu au posibilitatile tehnice si financiare de a lucra eficient acest pamint. Dotarea cu aceste echipamente se va putea face sub forma unui contract cu producatorii, pe timp de 5 ani,in schimbul obtinerii de la acestia a unui anumit procent din productia agricola, ( produse de baza pentru industria alimentara), ce vor putea fi folosite in infrastructura turistica Intercivic. Contractele vor fi elaborate astfel incit sa aduca profituri ambelor parti si, in acelasi timp sa stimuleze fermierii privati, acestia raminind proprietarii utilajelor dupa terminarea contractelor.
  1. - Construirea de locuinte moderne, confortabile, eficiente energetic si economice, sub forma unor minicartiere sau a unor comunitati rezidentiale, care sa poata fi inchiriate la preturi rezonabile acelor categorii dezavantajate ale populatiei, cum ar fi tinere cupluri sau chiriasii din casele nationalizate care dovedesc ca nu detin alte proprietati, in acest fel aplanindu-se si acest conflict intre proprietarii de drept si chiriasi.
  2. – Actiuni de curatenie si infrumusetare a unor zone de mare atractie pentru public, din diferite orase, cum ar fi piete centrale sau parcuri: curatenie, tuns iarba, cosuri de gunoi, banci, etc., actiuni ce pot fi puse in practica de elevi sau studenti angajati cu ziua, contra unor sume de bani decente, si purtind, vizibil, emblemele sau "logo-ul"Intercivic.

Toate aceste actiuni vor fi permanent mediatizate si insotite de mesajul pe care Intercivic il transmite Romaniei: increderea in reforma reala, optiunea pentru reforma si pentru acele forte politice care vor dovedi competenta si responsabilitate in promovarea reformei reale, in combaterea coruptiei, in integrarea europeana ca singura sansa de prosperitate economica.

Implicarea Intercivic in sfera politica, deci, in limitele legalitatii, se va putea face prin sustinerea si sponsorizarea unor forme de organizare a societatii civile.

Intr-o tara in care coruptia, lupta de interese si jaful generalizat, exercitate la nivelul intregii clase politice, par sa aibe o traditie istorica,( a se vedea chiar si situatia interbelica, nu numai ultimii 10 ani), credem ca o forma de emancipare si organizare politica a societatii civile romanesti apare ca o ultima speranta care-i mai ramine acestei tari.

Principiile democratice universale in care credem , si care trebuie sa ne uneasca in primul rind pe noi, membrii Intercivic, vor treebui sa se identifice ca baza ideologica a acestei eventuale forme de organizare a societatii romanesti. Pe scurt, aceste principii sunt :

  • Drepturile fundamentale ale omului, libera exprimare, libera initiativa, dreptul de deplasare si calatorie, etc.
  • Clarificarea regimului de proprietate, restituirea proprietatilor furate de regimul comunist, generalizarea proprietatii private in toate domeniile economice, ca principal motor si izvor de prosperitate al societatii.
  • GARANTAREA in Constitutia Romaniei a proprietatii private.
  • Eliminarea tuturor structurilor si practicilor de tip comunist, creatoare de coruptie si haos administrativ, liberul acces al populatiei la arhivele securitatii si interzicerea oricarei persoane compromisa in orice fel, de la a accede intr-o functie publica sau in institutiile democratice ale statului.

Astfel, infiintarea unei organizatii politice reprezentative pentru societatea romaneasca in ansamblu,care sa poata atrage valori individuale din toate colturile tarii, tineri, reprezentanti ai societatii fideli principiilor democratice enuntate mai sus, ar putea, la un moment dat, sa atraga votul masiv al populatiei.

Acestea sunt, deci, ratiunile infiintarii Intercivic. O impletire a unor activitati economice, fundamentate pe principii solide, aducatoare de profit, cu o implicare in sfera politica, avind ca scop final, prin efectele directe si indirecte, o imbunatatire a calitatii vietii in Romania, si nu in ultimul rind, o schimbare de mentalitati la nivelul intregii societati.

Suntem constienti ca experientele triste din istoria ultimilor 10 ani, gen Caritas, Safi, si mai nou, FNI, nu fac altceva decit a trezi suspiciune fata de acest proiect.

Intercivic este, insa, o initiativa aparuta din rindurile emigratiei romane, reprezentata in general de oameni normali, cu o anumita aversiune viscerala fata de tot ceea ce a dus la situatia de azi a Romaniei. Adaptata la stilul si mecanismele societatilor normale si civilizate, emigratia romana isi duce existenta pe tarimurile unor tari unde domnia legii este sfinta. De aceea am tinut sa subliniem la inceputurile acestor rinduri, necesitatea ca Intercivic sa ia nastere ca o corporatie americana, inregistrata si supusa legilor S.U.A., ale carei operatiuni financiare sa se desfasoare prin intermediul unei banci de inalta reputatie internationala, cu facilitati de operare la nivelul intregii lumi.

Ramine,deci, la latitudinea fiecaruia dintre noi de a analiza acest proiect sub toate aspectele, si, mai ales, de a veni cu sugestii asupra acestui proiect. Intercivic este, in fond, o initiativa a unor romani care n-au incetat nici o clipa sa-si iubeasca tara de origine asa cum isi iubesc si tarile adoptive in care traiesc fiecare, care au familii si prieteni in Romania, care cred in inteligenta si capacitatea creativa a acestui popor si in dreptul sau de a trai o viata decenta si prospera.

Copyright © Intercivic 2000
Last revised: 27 iulie  2000