.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Miti Vineri, Noiembrie 30, 2001 9:03 PM
Comentarii: O zi buna, Vandaluzia! (Eu mai stau pana pe la 10 fara, ora locala si-am uschit-o, am de scris si nu reusesc sa ma concentrez)
Vandaluzia Vineri, Noiembrie 30, 2001 8:57 PM
Comentarii: Vazui ieri "Kandahar", film iranian din '99. E pe terminate un puseu de supra-munca pe saptamina asta, povestesc mai tirziu.
Vandaluzia Vineri, Noiembrie 30, 2001 8:50 PM
Comentarii:
Domnu' sans Pif, cred ca nu va persecuta nimeni. S-ar putea sa mai am acasa informatia despre cum se scapa de virusul ala, o postez diseara sau miine.
Vandaluzia Vineri, Noiembrie 30, 2001 8:47 PM
Comentarii:
Ieri a murit George Harrison.
Miti Vineri, Noiembrie 30, 2001 7:17 PM
Comentarii: Aia cu poezia, Africa si perfidul Albion e poveste a la Dorinella dar, pe bune, ma intereseaza cam cand ai patit tarasenia si cand si cum ai interactionat cu guvernamentala aia. Daca preferi, scrie-mi pe privat. Merci.
Miti Vineri, Noiembrie 30, 2001 7:10 PM
Comentarii: Dorinella, ai schimbat amabilitatile inainte sa primesti Bad Trans-ul sau dupa? Cat de guvernamentala e organizatia aia?
Dorinella Tiraspol Vineri, Noiembrie 30, 2001 6:30 PM
Comentarii: Miti, interesanta povestea cu viermisorii si serverele guvernamentale. Mai acum vreo cateva luni posta mi-a fost infundata cu cateva mesaje cu o dimensiune apreciabila, cativa mega. Cu chiu cu vai le-am descarcat si nu mica mi-a fost surpriza sa vad ca veneau de la o organizatie guvernamentala din ro. cu care am schimbat cateva amabilitati. Mi-am dat seama ca sunt virusate dar curiozitatea m-a facut sa vad ce contin. Erau fisiere doc despre romanii care treiesc in afara granitelor. Le-am sters ca pe mine nu ma interesau. Am retinut doar un text despre Eminescu si urmasii lui. Se pare ca a avut o fica Valeria Micle care la randul ei a scris poezie si care a avut doi fii. Unul s-a stabilit in Anglia iar celalat in Africa.
Dorinella Tiraspol Vineri, Noiembrie 30, 2001 4:42 PM
Comentarii: La Multi Ani de sfantul Andrei!
continuumul spatio-temporal Vineri, Noiembrie 30, 2001 3:55 PM
Comentarii: In the beginning was the Tao. The Tao gave birth to Space and Time. Therefore, Space and Time are the Yin and Yang of programming. ( Eu as zice ca Yin e timpul si Yang e spatiul :-)

Programmers that do not comprehend the Tao are always running out of time and space for their programs. Programmers that comprehend the Tao always have enough time and space to accomplish their goals. How could it be otherwise?
Geoffrey James, "The Tao of Programming"
securistul Vineri, Noiembrie 30, 2001 2:06 AM
Comentarii: Lasa ca te prind eu alta data!
Omul fara Pif Joi, Noiembrie 29, 2001 11:58 PM
Comentarii: Miti stai listinita ca stiu cine e Pifanu. Imi trimite "cadoul" asta cind si cind, doar cind i se mai scoala si lui de hackereala, pe la toate adresele mele de email. Nenorocirea e ca individul e idiot!!! A facut greseala flagranta si mi-a trimis mesajul si la o adresa pe care eu nu o dadusem decit cuiva cindva, odata...in plus il mai tradeaza si ENGLEZA lui de balta. Un hacker anlgosaxon n-ar putea scrie in halul acesta. Magarul cu pricina a invatat limba la liceul lui din urbea natala, stim noi unde si inca nu spuneam (vorba lui Kadar), dar Ii promit sa-l las in pace daca se lasa pagubas la capitolul asta din viata lui (adica persoana mea), daca nu va fi CIRCul cam mare.
Chevalierul Joi, Noiembrie 29, 2001 9:51 PM
Comentarii: Ah, Vandaluzia, m-a afectat puternic pupicul tau afectuos... m-ai bagat in afectiune, porumbito.
Miti Joi, Noiembrie 29, 2001 8:20 PM
Comentarii: Ah, scuze. Asta-i cu Hi, e alt vierme , nu BadTrans-ul! (Am primit de curand un mesaj cu viermele respectiv si d'aia m-am confuzat!). Oricum, si asta e periculos. Cred ca e RedCode-ul--sunteti in urma cu cateva luni, fratilor! Acum se poarta alte dihanii!
Miti Joi, Noiembrie 29, 2001 8:17 PM
Comentarii: Domnu' fara Pif,
Aveti mare grija. Textul pe care-l citati (cel boldat) e asociat cu BadTrans-ul, un vierme nenorocit care a bantuit acum cateva luni bune! Caracteristica lui e ca dupa ce se incuibeaza in registrii, ia din mailboxa nefericitului apartinator adresele si portiuni din mesaje si se retransmite. Schimba de obicei subjectul. Cel de la care primiti mesajul s-ar putea sa fie inocent, sa n-aibe habar ca s-a contaminat! Oricum, suprize interesante pot aparea. Pe o lista a iesit la iveala ca un server guvernamental detine portiuni de mesaje private care n-aveau ce cauta acolo! Serverul fusese infectat cu BadTrans si trimitea aleator fragmente de mesaje adreselor pe care intentiona sa le infecteze in continuare! Asa au aflat unii ca citate din e-mailuri private se gaseau pe un server guvernamental...
Omul care nu citeste Piful Joi, Noiembrie 29, 2001 7:51 PM
Comentarii: Bai secatura! Incerci ca prostul, de citeva luni, dar vezi sa nu-ti dau eu tie "pingul" de nu-ti mai gaseti tu nici contul la banca.

Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice See you later. Thanks

Boule! Viorbesti engleza de doicevele, pute de la un continent la altul, plus ca te citesc in IP de fiecare data, habar n-ai tu pina unde. Un englez care e de-adevaratelea spune: I am sending you sau I've sent you

Si fi atent ca daca nu uiti de miine am sa-ti fac o surpriza MARE! Iti pun poza pe toate cafenelele, sa aca baga-te repede la fund si taci din gura cit nu-mi aduc aminte de tine....caltaboshule


Ghiopardul pentru Ghiopardina Joi, Noiembrie 29, 2001 6:21 PM
Comentarii:

Procesorul melancolic

Din pieptu-mi de siliciu
Un strigat digital rasbate:
Upgradeaza-ma din BIOS,
Fa-mi setari pentru stabilitate,


Ghiopardina, mai vreau sa-mi scri. Hai, srie-mi!
Ghiopardul Joi, Noiembrie 29, 2001 6:20 PM
Comentarii: Au trecut trei zile si eu tot nu sunt lamurit daca Lampesusa e de bine sau e de rau. De filme sa nu ma injurati ca eu nu am televizor. Am renuntat la el de pe vremea comunistilor. Ieseam seara pe balcon, ma uitam spre blocurile din vecini si ma bucuram. Majoritatea romanilor la ora 20.00 serveau portia de indobitocire in fata ecranelor. Priveam de sus (etajul 10) la fraieri si nu credeam ca plebea indobitocita de salamuri omagiale si emisiuni cu soia or sa fie in stare sa se revolte impotriva sistemului. Au fost in stare tinerii care primeau portia de propaganda dar doreau si puteau mai mult. In politica unde e nevoie de experienta si realatii internationale nu aveau ce sa caute ca am fost tinuti ca oile in staul. Asa ca puterea a fost preluata tot de comunisti. Nici acum dupa 10 ani de televiziune americana servita 24 de ore din 24 nu suntem in stare sa scapam de ei.
1 Martie Joi, Noiembrie 29, 2001 4:50 PM
Comentarii: La o zi-lumina de tine, 30 Februarie :-)
Sursa: BBC Joi, Noiembrie 29, 2001 3:10 PM
Comentarii: 29.11.2001 13:04 Ora României
Senatul a votat ridicarea imunitătii parlamentare a liderului PRM Vadim Tudor. S-au pronuntat "pentru" 88 de senatori, iar "împotrivă" au votat doi. Grupul parlamentar PRM a părăsit sala de sedintă înainte de votare, declarând că procedura este un circ. Senatorul PRM Vadim Tudor afirmase că în timpul guvernării Văcăroiu unii membri ai organizatiei radicale Hamas s-ar fi antrenat în România în centrele de instructie ale serviciului de protectie si pază. Parchetul general a stabilit că declaratiile lui Vadim Tudor nu sunt adevărate si l-a acuzat de comunicare de informatii false. Liderul PRM riscă să fie condamnat la pedeapsa cu închisoare între 1 şi 5 ani. Lui Vadim Tudor i s-a mai ridicat imunitatea parlamentară si în anii 1996 si 1998, acuzat fiind în mai multe dosare de insultă si calomnie.
Miti Joi, Noiembrie 29, 2001 2:47 PM
Comentarii: Cetatene invizibil, merci pentru suport. Cand ai nevoie, da si tu o avertizare sonora ca pe aici nimeni nu-i vizibil, by default.
Miti Joi, Noiembrie 29, 2001 2:42 PM
Comentarii: Nu-i chiar dureros, Vandaluzia, o fac to have some fun. Si de distrat, ma distrez. Ce-i drept, n-ar strica sa capat si ceva faima efemera, sa pun stiinta la cale prin comitete si comitzii, care mai de care mai internationale si mai globale etc Dar...inchipuieste-ti, vine cineva din est (nici macar din Rusia) care mai e si mujer! Ei, nu se alege, neicusorule! (oricum, in RO, desi acasa, e si mai rau, din punctul asta de vedere; macar in vest te 'lucreaza' confratii care sunt in cestiune in timp ce in RO, te dau la o parte impostorii de cea mai joasa speta)
30 Februarie Midland Texas Joi, Noiembrie 29, 2001 12:49 AM
Comentarii:
1 Martie, nici gind sa rid despre tine.Sint intr-o misiune cam neplacuta pe aici, nu ma asteptam sa-mi vorbeasca cineva asa frumos.
Unde (trai)esti?
Support pentru creieri Midland Texas, ofcors Joi, Noiembrie 29, 2001 12:30 AM
Comentarii:
CIA stia dinainte.4000 de evrei nu s-au prezentat la birou.Cei care s-au prezentat (restul pina la 50000) au scapat toti.Rumsfeld vorbea pa mobil cu haigiacherii.Aia i-au spus unde-o sa pice si Rumsfeld s-a mutat urgent in alta aripa a Pentagonului.Bush era in Florida.Cind i s-a spus de primul turn a zis asa devreme, stiam ca dupa 9.Armata vrea bani.CIA vrea bani.Cheney le-a zis, bai, e recesie, scade productia, daca facem treaba asta nu mai avem malai la anu.Ei nimic, nu, nene, noi vrem malaiu acu.Nu ne-ntereseaza pe noi prostii de-astea, ca economie, ca recesie, noi vrem verzisorii acu.Bush vrea razboi.Ca ta-su.Altfel nu se realege.Ta-su nu s-a reales.Nu-i nimic, el tot vrea razboi, texanu dracu.Nu stie altceva, ca n-a facut facultatile de-odata cu mine in Ioropa.Las ca vede el razboi cu talibanii.Le-arata aia mathematics.In zece ani SUA o sa fie la pamint.Japonia o sa fie la pamint.EU o sa fie la pamint.Si saracii arabi pe care porcii aia de "democrati" i-au jefuit atita vor fi in sfirsit stapini pe singura lor bogatie.Pe care o sa si-o vinda unul altora la schimb cu apa potabila, ca n-o sa mai fie cine sa cumpere.Nu-i nimig.Mai bine be zub burta la gamila degit zubort bendru vagaru degzan.
cetateanul invizibil Miercuri, Noiembrie 28, 2001 11:32 PM
Comentarii: Miti uite umarul meu acilea.

E ok sa-ti mai versi naduful din cind in cind, atunci cind ti se acumuleaza.... La mine situatia e mai delicata, caci cind imi vine, daca tot nu ma vede lumea, nimenea nu se ofera sa-mi intinda umarul.


Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 28, 2001 11:05 PM
Comentarii:
Miti, e dureros ce zisesi despre articole. N-am timp acum de mai mult, sa ai noapte buna.

Chevaliere, un tzuc grabit, dar la fel de afectuoso.


Miti Miercuri, Noiembrie 28, 2001 10:09 PM
Comentarii: Stia ca pe 11 trecute fix se intampla ceva! Hai dom'le, fii rezonabil! Aia cu biologul e cica o declaratie Greenpeace din surse independente (?), curajoase si anonime...la matale grauntele de sare indicat se transforma, sistematic, in drobul din poveste!
Support the Bush-Clan & the CIA-Gang to make some easy money Miercuri, Noiembrie 28, 2001 9:55 PM
Comentarii: CIA stie din vara de la israelieni ca pe 11 septembrie se-ntâmpla ceva cu WTC, biolog militar american vrea si el ceva lovele din torta cu dollari lasata de Clinton pentru Reforma Sanatatii si a Învatamântului si taiata acum pentru Armata de gasca nesatula a lui Bush. Support Freedom, auzi la ei! :)
Campionii Democratiei, aia care cica sunt port-drapelul Drepturilor si Libertatilor Omului si se auto-intituleaza "Campionii Dreptatii" îsi omoara propriul popor ca sa puna mâna pe bani.
Sunteti de râsul Lumii întregi, cu sau fara Bin Laden.
La BANI se gata Democratia si "Justice for all" si-n USA, ca si-n ultimul bandustan prapadit din Africa de Sud.
Miti Miercuri, Noiembrie 28, 2001 9:43 PM
Comentarii: Vandaluzia, din intamplare, azi am vazut cam ce se intampla cu unele voturi, la ROT100. Dupa ce am votat si am vazut pagina cu multumirea, m-am dus sa vad log-ul unde, surpriza, votul meu nu era inregistrat! M-am intors si am mai votat, viguros, de vreo 2 ori pana cand , in fine, s-a marcat si la catastif! O fi vreun bug in scripturile lor...?

Lucrez cu acumulari de zapada, de asta data, si mi-au iesit niste chestii faine! Nenorocirea e ca i-am cerut niste rezultate de model unui barosan si neprimind nici un raspuns, ma bate gandul, ca imi ia caimacul pana apuc eu sa public! Asta e! (Cand am bunghit in datele de vant si temperatura apei marii la suprafata din Atlanticul tropical o legatura cu variabilitatea la latitudinile medii si inalte si am poropus un posibil mecanism explicativ, 2 ani a tinut pana am reusit sa public lucrarea (in 1997). Nici dracu' nu se uita, pe vremea aia (1995-1996), la legatura Oscilatiei Nord Atlantice cu dipolul termic din Atlanticul tropical! In 1997, lovitura de teatru, apare brusc, taman in Nature (eu publicasem in Tellus--ed. de Societatea Suedeza de Geofizica), o lucrarica a unora de la Maryland cu mecanismul propus de mine, exemplificat frumos in date de observatie si *model*! De atunci, cand vine vorba de legatura Atlantic tropical/NAO, aproape nimeni nu ma citeaza, cei citati sunt bineinteles americanii. Asta e. (Sorry, probabil nu intereseaza pe nimeni. Imi vars si eu naduful.)
Chevalierul Miercuri, Noiembrie 28, 2001 6:37 PM
Comentarii: De ce? Ma mai intrebi , Vandaluzia?! Pentru ca ma trimiti la Morfeine, pe mine, ditamai imparat-poet!
securistul Miercuri, Noiembrie 28, 2001 5:02 AM
Comentarii: Si daca tot va pierdeti sa stiti ca Binlaidee sa ascunde pa bara de locatie de deasupra insa si-a tras un .htlm sa se deghizeze!:)))
securistul Miercuri, Noiembrie 28, 2001 4:57 AM
Comentarii: Ghiopardule trebuie sa te pui la o cura intensiva de clasici rusi! Tolstoi,Ana Karenina ,partea a VI-a,cap.II ,sau daca erai observator bun gaseai in Observatorul de Toronto vol.XI-11 nov.2001 pag. cauti tu ca sint prea ocupat sa vad ce fac cu 2 rusi aici in Kabul,saracii si-au pierdut gamelele si m-au angajat sa le caut ca nu vor sa para ca fac greva foamei!Imi zici si mie daca iti place o bulina albastra inchis in loc de una neagra,ca sint pe cale sa inovez,pina si alea albe vreau sa le fac roz-bombon!Sint in avans tare cu gasitul lui bin/laidee asa ca pot sa va dau un hint sa nu va pierdeti prin desert! Apasati,fiind pa pagina asta,unde vreti cu shobolanul ca n-are portanta, pa urmatoarele concomitent(si in acelasi timp) si puneti bine benoaclele pa ce va da! Deci: Ctrl+x+i simultan cu care degete vreti! Mysticule te asteptam cu o numerologie adaptata evenimentului,urmat bineinteles de joitza cu tarotul de rigoare ajustat in functie de ultimul patrar al lunii . SERVIM PATRIA
Vandaluzia Marti, Noiembrie 27, 2001 11:22 PM
Comentarii:
De ce, mon Unique ?
Chevalierul Marti, Noiembrie 27, 2001 10:41 PM
Comentarii: Rautate ce esti, tu Vandaluzie :-)
Despre ordonanta de urgenta a lui Bush Marti, Noiembrie 27, 2001 10:26 PM
Comentarii: Using U.S. Military Courts Harms the War on Terror
William Safire, The New York Times
Tuesday, November 27, 2001

WASHINGTON -- As soon as German U-boats put eight saboteurs on U.S. shores during World War II, one of the eight called the FBI to betray the mission but was brushed off as a crackpot. Days later, he called again and managed to persuade the FBI he was an authentic saboteur. Partly to keep this embarrassment of bungled enforcement from becoming known, the eight were secretly tried by a military court inside the FBI headquarters.

Unexpectedly, a U.S. Army lawyer assigned to the Germans mounted a spirited defense. Colonel Kenneth Royall, citing the 1866 Supreme Court decision of Ex Parte Milligan - holding that martial law could not be applied where federal civil courts were in business - challenged the secret tribunal's legality. Franklin Roosevelt told his attorney general, according to Francis Biddle's memoirs, that he would resist any Supreme Court decision to give the accused saboteurs a regular court trial: "I won't hand them over to any United States marshal armed with a writ of habeas corpus."

Confrontation was averted when a cowed Supreme Court unanimously acknowledged the extra-judicial power of a president armed with a congressional declaration of war. Six of the eight captives went to the electric chair; J. Edgar Hoover was awarded a medal of honor.

Now President George W. Bush, with no such congressional declaration, is using that Roosevelt mistake as precedent for his own dismaying departure from due process. Mr. Bush's latest self-justification is his claim to be protecting jurors (by doing away with juries). Worse, his gung-ho advisers have convinced him - as well as some gullible commentators - that the Star Chamber tribunals he has ordered are "implementations" of the lawful Uniform Code of Military Justice. Military attorneys are silently seething because they know that to be untrue. The UCMJ demands a public trial, proof beyond reasonable doubt, an accused's voice in the selection of juries and right to choose counsel, unanimity in death sentencing and above all appellate review by civilians confirmed by the Senate. Not one of those fundamental rights can be found in Mr. Bush's military order setting up kangaroo courts for people he designates before "trial" to be terrorists. Mr. Bush's fiat turns back the clock on all advances in military justice, through three wars, in the past half-century.

His advisers assured him that a fearful majority would cheer his assumption of dictatorial power to ignore our courts. They failed to warn him, however, that his denial of traditional American human rights to noncitizens would backfire and in practice actually weaken the war on terror. Spain, which caught and charged eight men for complicity in the Sept. 11 attacks, last week balked at turning over the suspects to a U.S. tribunal ordered to ignore rights normally accorded to alien defendants. Other members of the European Union holding suspects that might help break Qaida may also refuse extradition. Thus has the coalition-minded Mr. Bush undermined the anti-terrorist coalition, ceding to nations overseas the high moral and legal ground long held by U.S. justice. And on what leg does the U.S now stand when China sentences an American to death after a military trial devoid of counsel chosen by the defendant?

We in the tiny minority of editorialists on left and right who dare to point out such constitutional, moral and practical anti-terrorist considerations are derided as "professional hysterics." The possibility of being accused, however, of showing insufficient outrage at those suspected of a connection to terrorists shuts up most politicians. And a need to display patriotic fervor turns Mr. Bush's liberal critics into exemplars of evenhandedism. Careers can be wrecked by taking an unpopular stand.

But not always. Forty years ago, my political mentor introduced me to his senior partner, Ken Royall, who after World War II had been appointed by President Harry Truman to be the last secretary of war. Mr. Royall, then head of a great New York law firm, considered the high point of his career his losing fight to get a group of reviled Nazi terrorists a fair American trial.
Copyright © 2001 The International Herald Tribune
Vandaluzia Marti, Noiembrie 27, 2001 8:04 PM
Comentarii:
Bibi, cind o sa stau mai bine cu timpul o sa pun niste poze de-aici pe net. Te asigur ca o sa-ti placa. Tzuc.
Vandaluzia Marti, Noiembrie 27, 2001 8:02 PM
Comentarii:
Somnu-ti dulce, Chevaliere. Sper ca ai f'o Morfeina cu brat molatec pe-aproape, sa nu-ti para prea rau dupa ce se termina programul de visat.
Bibi Marti, Noiembrie 27, 2001 7:05 PM
Comentarii: M-am uitat pe area map of English Bay in Vancouver's West End. Doamne ce paralele si perpendiculare va sunt strazile, Vandaluzia!
Chevalierul Marti, Noiembrie 27, 2001 6:16 PM
Comentarii: Iaca, Vandaluzie, m-am intors viu si nesifonat. Da'i cu b'ee, da-i cu vin-fara spritz, ma'ntelegi cum devine cazu, hic, aaa adica, sic :-) Ma lasi sa te tzuc iar? (...nu prea cred...:-)...D'ac... Ma duc sa te visesz...
glosar pentru cowboy Marti, Noiembrie 27, 2001 4:07 PM
Comentarii:
A SOCIALIST: You have two cows. The government takes one and gives it to your neighbor.
A REPUBLICAN:
You have two cows. Your neighbor has none. So what?
A DEMOCRAT: You have two cows. Your neighbor has none. You feel guilty for being successful. You vote people into office who tax your cows, forcing you to sell one to raise money to pay the tax. The people you voted for then take the tax money and buy a cow and give it to your neighbor You feel righteous.
A COMMUNIST: You have two cows. The government seizes both and provides you with milk.
A FASCIST: You have two cows. The government seizes both and sells you the milk. You join the underground and start a campaign of sabotage.
CAPITALISM, AMERICAN STYLE: You have two cows. You sell one, buy a bull, and build a herd of cows.
BUREAUCRACY, AMERICAN STYLE: You have two cows. The government takes them both, shoots one, milks the other, pays you for the milk, then pours the milk down the drain.
AN AMERICAN CORPORATION: You have two cows. You sell one, and force the other to produce the milk of four cows. You are surprised when the cow drops dead.
A FRENCH CORPORATION: You have two cows. You go on strike because you want three cows.
A JAPANESE CORPORATION: You have two cows. You redesign them so they are one-tenth the size of an ordinary cow and produce twenty times the milk.
A GERMAN CORPORATION: You have two cows. You reengineer them so they live for 100 years, eat once a month, and milk themselves.
AN ITALIAN CORPORATION: You have two cows but you don't know where they are. You break for lunch.
A RUSSIAN CORPORATION: You have two cows. You count them and learn you have five cows. You count them again and learn you have 42 cows. You count them again and learn you have 12 cows. You stop counting cows and open another bottle of vodka.
A MEXICAN CORPORATION: You think you have two cows, but you don't know what a cow looks like. You take a nap.
A SWISS CORPORATION: You have 5000 cows, none of which belongs to you. You charge for storing them for others.
A BRAZILIAN CORPORATION: You have two cows. You enter into a partnership with an American corporation. Soon you have 1000 cows and the American corporation declares bankruptcy.
AN INDIAN CORPORATION: You have two cows. You worship them
Clubul de la Roma Marti, Noiembrie 27, 2001 3:50 PM
Comentarii: Top scientists agree that with the present rate of consumption, the earth's supply of gravity will be exhausted before the 24th century. As man struggles to discover cheaper alternatives, we need your help. Please...

CONSERVE GRAVITY

Follow these simple suggestions:

(1) Walk with a light step. Carry helium balloons if possible.
(2) Use tape, magnets, or glue instead of paperweights.
(3) Give up skiing and skydiving for more horizontal sports like curling.
(4) Avoid showers .. take baths instead.
(5) Don't hang all your clothes in the closet ... Keep them in one big pile.
(6) Stop flipping pancakes

Vandaluzia Marti, Noiembrie 27, 2001 9:56 AM
Comentarii:
La CRL Kronberg are o impresionanta tentativa de ghicire a ascunzatorii lui Ibn Laden plecind de la un catren de Nostradamus. Unul din locurile listate ar fi o pestera d'acolo-sha, situata intr-o zona f. greu de escaladat si - f. important - cu deschidere spre rasarit. Impricinatul e cunoscut ca om religios si fiind si Ramadanul, n-ar scapa rugaciunile rituale, iar deschiderea spre rasarit a ascunzatorii e numai buna pentru asa ceva. Domnu' Kronberg, ca oricine s-a fript cu ciorba, eu n-as baga mina-n foc, dar parca-parca purtatorii de turbane, wherever they are, se posteaza cu fatza spre Mecca inainte de a si-o trinti pe covoras. Din Afgha, aia ar fi cam spre sud-vest. Temenele profunde daca gresesc.
Vandaluzia Marti, Noiembrie 27, 2001 5:20 AM
Comentarii:
Nu-ndraznesc, To...
Top20 Marti, Noiembrie 27, 2001 4:52 AM
Comentarii: Vandaluzea
Poti sa ma tzuci si pe mine...
Vitzevercea =nix.
Unde mai esti în Top XXL?
Ce le stiti voi pe toate
Vandaluzia Marti, Noiembrie 27, 2001 2:09 AM
Comentarii:
Ghiopardule, efortul cavalerilor si trubadurilor dantan de a reconstitui obectul dorintii vazind doar o glezna e nimica pe linga cititul printre rinduri pe care trebuie sa-l practice cafenautii contemporani ca sa-si poata face o idee despre semnatare. In privinta alegerii tale pentru minunea fruntasa a lumii as avea unele obiectii, dar e chestie de gust si orientare. Cum zice o prietena de pe-aici, "a good man is hard to find - and vice-versa".
Vandaluzia Marti, Noiembrie 27, 2001 1:59 AM
Comentarii:
Nu, Ghiopardina, ii am ca cafeaua. Aia cu taciunele era licentziozitate poietica.
Vandaluzia Luni, Noiembrie 26, 2001 10:48 PM
Comentarii:
"Daruind, vei dobindi", pe cale de consecinta te tzuc si eu, Chevaliere, si-ti tin pumnisorii sa nu te-ntorci cu armura prea shifonata (as fi putut lasa si sifonata, ce zici ?)
Chevalierul Luni, Noiembrie 26, 2001 10:21 PM
Comentarii: Te tzuc, Vandaluzia. (Si am plecat la turnir.)
Che Valier Luni, Noiembrie 26, 2001 10:14 PM
Comentarii: Ce imi vine in cap (din carte, nu din film) -- fuga prin coridoarele ascunse ale palatului (iata ca nu scena balului !). Filmul m-a cam dezamagit cand l-am vazut.

Ghiopardule, cu mine esti in siguranta.
Ghiopardina Luni, Noiembrie 26, 2001 9:42 PM
Comentarii: Ghiopardutule , Lampedusa a fost nenea dupa care s-a luat Visconti. Ala cu Burt Lancaster.
Si zii asa, Vandaluzia, ai ochii ca Cardinale Claudia... :)
Ghiopardul Luni, Noiembrie 26, 2001 7:51 PM
Comentarii: Multe minuni sunt pe lume, dar nici una nu este atat de minunata precum femeia.
Dl. Securistul, raspunsul meu final este 5. Funar ca el umnbla cu banca vopsita.
securistul Luni, Noiembrie 26, 2001 3:51 PM
Comentarii: Dle Ghiopar-dulce te mai dai pe linga Vandaluzia,cum vrei sa nu iti umble la setup-uri aia care is tzucatori profesionisti? Hai da-mi raspunsul ca nu mai stau mult acilea ca e un lobby puternic sa bage htlm-uri la aprozar si fasole alba la 1,50 kilu , asa ca lasa lamentarile in kilu meu!
Ghiopardul Luni, Noiembrie 26, 2001 3:13 PM
Comentarii:

Vandaluzia,
Faptul ca o femeie frumoasa, eleganta, ca de treizeci de ani, are o atitudine morala fata de scutirea medicala imi da speranta sa continui. In legatura cu concursul nostru domnisoara... Nu-mi vine... Sa va spun... Sunteti in stare sa credeti ca am admirat raspunsul dumneavoastra eronat? Cu siguranta ca da, altfel n-asi indrazni sa pun intrebarea nr. 4 bis: Ce e aia Lampedusa?

P.S. Sper ca amicii dumneavoastra, Bibi si ala cu care s-a inhaitat, n'or sa-mi puna falcile in bandaj...
Ghiopardul Luni, Noiembrie 26, 2001 3:12 PM
Comentarii: Securistul, pot sa ma lamentez un pic sau trebuie sa incerc din prima?
Interviu cu Geoana in Adevarul Luni, Noiembrie 26, 2001 12:32 AM
Comentarii:
Sursa
http://adevarul.kappa.ro/a3560-07.html
Ministrul Geoana a intors-o ca la Ploiesti. Un Farfuridi mai diplomat nici ca se putea: "sa se modifice calendarul, primesc, da' cu conditia sa vina oficialii europeni cu sprijin suplimentar! Am zis!" Canalii de uliti care au pus mana pe RO.
Din Adevarul de azi:
Bogdan CHIRIEAC
- D-le ministru, omologul dvs. francez, Hubert Védrine, a propus saptamana trecuta ca toti cei 12 candidati la aderarea in UE sa fie admisi simultan. O initiativa care a tinut prima pagina a ziarelor, dar care s-a stins subit, tot asa cum a si fost lansata.
- Noi credem ca scenariul de admitere numai a primelor 10 tari in 2004 este o varianta valabila la momentul 2001. Cred ca ar fi o lipsa de viziune sa se anticipeze in termeni categorici decizia finala privind viitoarea configuratie a largirii UE in 2004 fara posibilitatea de revizuire a deciziilor de acum inainte de a se vedea progresele Romaniei sau Bulgariei in anul 2002. Contextul dezbaterii asupra largirii UE este deja partial modificat, nu neaparat pentru ca exista noi sfidari la nivel international, dar mai ales pentru ca raportul Comisiei Europene pe anul in curs permite estimarea unui ritm mai accelerat al reformelor din economia romaneasca in 2002.
- Ce va face sa credeti ca toata masinaria UE de admitere a unor noi candidati se va reinventa de dragul Romaniei?
- Cred ca sunt necesare cateva precizari, care sa demonstreze ca nu avem de-a face doar cu o initiativa politica lipsita de realism. Consiliul European de la Göteborg din iunie 2001 a reafirmat vointa politica a UE de a accelera negocierile de aderare cu statele candidate, pe baza drumului de parcurs" adoptat la Nisa.
Astfel, cele mai avansate dintre aceste candidate ar putea sa incheie negocierile de aderare pana la sfarsitul anului 2002, pentru a putea sa participe ca membri ai UE la alegerile pentru Parlamentul European din 2004. S-au fixat astfel doua date-tinta pentru statele candidate: sfarsitul anului 2002 pentru inchiderea negocierilor; vara anului 2004 pentru ca cetatenii din tarile candidate cele mai bine pregatite sa participe la alegerile pentru Parlamentul European.
Din aceasta perspectiva noi credem ca propunerea ministrului Védrine are sens si se poate sustine prin argumente politice, dar si prin motivatii practice. In primul rand, exista angajamentul UE, asumat prin concluziile Consiliului European de la Göteborg, privind «eforturile speciale ce vor fi facute pentru sprijinirea Romaniei si Bulgariei». Pana in prezent acest sprijin suplimentar nu s-a concretizat, astfel incat putem intelege initiativa avansata de catre ministrul francez de Externe, sustinuta si de alte state membre, ca fiind un prim semnal al vointei statelor UE (sau cel putin a unora dintre ele) de a onora si concretiza angajamentul de la Göteborg.
- Cum s-ar putea traduce realist propunerea lansata de ministrul Védrine?
- Exista deja angajamentul Comisiei Europene de a prezenta, in anul 2002, un drum de parcurs actualizat, astfel incat sa fie formulata o strategie revizuita de aderare care sa acorde un sprijin consolidat Romaniei si Bulgariei in vederea reducerii decalajului fata de ceilalti candidati. Vom actiona pentru reflectarea de o maniera cat mai angajanta a acestei abordari in declaratia Consiliului European de la Laeken din luna decembrie.
Este firesc sa fim preocupati de obtinerea unui orizont de timp cat mai apropiat pentru aderarea tarii noastre la UE. Prin stabilirea unei date a aderarii, dorim sa evitam orice risc - chiar teoretic - de a deveni, chiar accidental, prizonierii fie "indigestiei" produse de integrarea unui prim val masiv, fie de dezbaterea deosebit de complexa legata de noua contributie la bugetul comunitar, reforma politicii agricole comune sau alocarea fondurilor structurale sau de solidaritate.
Evaluarea propriilor eforturi si abordarea realista a acestui proces trebuie sa aiba insa in vedere competitivitatea economica a tarii noastre si capacitatea de a rezista presiunii concurentiale.
- Cum veti sustine initiativa Védrine, in conditiile in care exista o sustinere rezervata in randul statelor UE pentru aceasta si, mai ales, reprezentantii Comisiei Europene i se opun categoric?
- Noi vom continua consultarile pe aceasta tema cu statele membre, cu reprezentantii Comisiei. Zilele urmatoare, primul-ministru Adrian Nastase se va afla la Paris si va discuta cu primul-ministru Jospin, cu presedintele Chirac si cu initiatorul propunerii la care ne referim, ministrul Védrine. In plan concret, apare ca justificata posibilitatea de a prezenta, cu ocazia Consiliului European de la Laeken din decembrie, un inventar de actiuni necesare pentru transpunerea in practica a concluziilor de la Göteborg referitoare la sprijinul suplimentar ce va fi acordat Romaniei si Bulgariei.
- Celelalte 10 state candidate la aderare in 2004 isi vad, totusi, amenintate interesele lor directe, in primul rand accesul la mai multe fonduri alocate de UE si apoi termenul promis pentru aderarea efectiva? Cum veti proceda cu lobby-ul antiromanesc al acestora?
- Romania crede cu tarie in solidaritatea statelor candidate la integrarea europeana sau euroatlantica. Nu dorim sa producem intarzieri in aderarea altor state candidate si intelegem sa facem eforturi suplimentare. Daca, insa, Romania se angajeaza pe acest drum al unei dinamici accelerate pentru a raspunde solidaritatii politice manifestate de catre UE si pentru a incerca sa se alature in limita posibilului primului pluton, cu sprijin comunitar adecvat, acest lucru nu trebuie sa devina o preocupare pentru restul candidatilor. In mod concret, dorim ca angajamentul de sprijin formulat la Göteborg sa fie concretizat sub forma unor investitii in pregatirea participarii Romaniei la Piata Interna comunitara, in infrastructura, in domenii sensibile, ce necesita perioade de acomodare mai lunga la cerintele UE, dupa modelul sprijinului acordat tarilor din "Grupul Visegrad" in perioada 1993-1997, sau statelor baltice dupa 1998. Va fi extrem de importanta totodata suplimentarea asistentei pentru reforma administratiei publice si pentru derularea negocierilor, elaborarea accelerata si de calitate a documentelor de pozitie. Credibilitatea acumulata in ultimul an in ceea ce priveste succesul reformelor indreptateste Romania sa beneficieze de principiul flexibilitatii in negocierile de aderare, nu in sensul abdicarii de la respectarea standardelor UE, ci al inchiderii provizorii a capitolelor negociate - sub rezerva ca acestea pot fi redeschise daca angajamentele asumate de catre partea romana nu vor fi respectate. Exista precedente in aplicarea acestui principiu la negocierile cu alte tari candidate.
- Este oare capabila Romania sa admita sprijinul suplimentar al Comisiei pentru o integrare mai rapida?
- Zilele trecute, doamna ministru Hildegard Puwak a anuntat un lucru remarcabil, apreciat imediat de negociatorul-sef al UE pentru Romania, si anume ca ratele de absorbtie a fondurilor oferite prin programele de asistenta au fost de peste 90%. Mai mult, ministrul Integrarii Europene a anuntat un program concret al Guvernului pentru alocarea in continuare a resurselor umane necesare pentru coordonarea acestor programe, inclusiv pregatirea acreditarii externe a agentiei Sapard. In ce priveste programul ISPA, pentru mediu si transporturi, Romania a avut deja aprobate de Comisie mai multe proiecte decat orice alt stat candidat. Sunt argumente importante ca exista capacitatea si priceperea pentru o buna gestionare in continuare a asistentei.
Vandaluzia Luni, Noiembrie 26, 2001 8:33 AM
Comentarii:
Domnu' Brega, v-am vazut site-ul, e o multime de munca acolo, felicitari. Mi-au placut pozele alb-negru (Oleg si Vitalie, dar cam trebuie umblat dupa ele, sint sigura ca n-am vazut tot).
Vandaluzia Luni, Noiembrie 26, 2001 8:28 AM
Comentarii:
Ha, ha.
securistul Luni, Noiembrie 26, 2001 2:16 AM
Comentarii: Warble ii spui saut mina ca io ma duc sa ma culc ca sint...pleazna de beat! P'orma vin variantele moderne de esprimare de genul : "Moi jma case" si altile dar trebue sa astepti spcialistul francafon!Apa rece miine dimineata!
warble romania Luni, Noiembrie 26, 2001 12:07 AM
Comentarii: Cine vrea sa ma lumineze la limba romana "moderna"? Cum ii spune aluia la care lucrezi? Intreprindere, firma, patron sau angajator?
warble romania Luni, Noiembrie 26, 2001 12:06 AM
Comentarii: Cine vrea sa ma lumineze la limba romana "moderna"? Cum ii spune aluia la care lucrezi? Intreprindere, firma, patron sau angajator?
warble Luni, Noiembrie 26, 2001 12:05 AM
Comentarii: Cine vrea sa ma lumineze la limba romana "moderna"? Cum ii spune aluia la care lucrezi? Intreprindere, firma, patron sau angajator?
warble Luni, Noiembrie 26, 2001 12:04 AM
Comentarii: Cine vrea sa ma lumineze la limba romana "moderna"? Cum ii spune aluia la care lucrezi? Intreprindere, firma, patron sau angajator?
Vandaluzia Duminica, Noiembrie 25, 2001 8:13 PM
Comentarii:
Noapte buna, Miti.
securistul Duminica, Noiembrie 25, 2001 6:56 PM
Comentarii: Recunosc ca am sabotat PNL-ul si PNTCD-ul.Constantinescu Cuza era tolomac si ne platea bine si ii bagam la bonusuri de 10 ori salariul! Ciorbea in schimb ne plateste mai moderat,zice ca are cheltuieli de reprezentare mari si ca daca sintem baieti ascultatori si finuti se ocupa si de dosarele noastre de cadre sa le bage la crematie!Baiat finut Ciorbea asta mincal-ar tata de purandel,are antecedente corecte la civil si n-a facut rau la prea multi! Functia de frunte in PNTCD ar fi ca o infima recunoastere a capacitatii de a viza just in aceste vremuri tulburi penru toti romanii de pe toate continentele!Mult iubitul si stimatul nostru Ciorbea ne-a promis ca v-a face totul pentru propasirea partidului si implicit al Romaniei pe cele mai inalte culmi ale democratiei si civilizatiei.Votati Ciorbea .votati Adevarul! _____________________________-o sa il coste scump propaganda asta ca ii cer o vila la Baneasa si lui frate-miu,un post de ambasador lui fiu-miu,plus 10 % din ce punem la cale sa smanglim stim noi unde!
Miti Duminica, Noiembrie 25, 2001 6:30 PM
Comentarii: Merci fain, Vandaluzia. O zi buna!
Vandaluzia Duminica, Noiembrie 25, 2001 6:25 PM
Comentarii:
Te-am tzucat si eu, Bibi, si-am plecat la lucru. Azi nu cred ca mai am timp de parole.
Miti Duminica, Noiembrie 25, 2001 6:25 PM
Comentarii: Multumesc, EU.
Vandaluzia Duminica, Noiembrie 25, 2001 6:23 PM
Comentarii:
Miti, citii pe DeDe ceva interesant (Hashishin) si ceva confuz (Anticrist). Cam eclectici baietii, dar cred ca mai merita sapat. Azi in nici un caz, lucrez; revin in citeva zile cu f'o parere de parere despre ei si (probabil) despre Coronita.
Vandaluzia Duminica, Noiembrie 25, 2001 6:18 PM
Comentarii:
Draga Lampedusa, iti multumesc pentru oferta, dar am taria opiniunilor mele (c/o Oncle Iancu), nu iegzista greseala pe care sa n-o fi platit si nu ma voi blinda cu certificate medicale. In definitiv, black is beautiful (vezi ultima Miss World) si imi voi ridica viitoarele zbirceli la rangurile iestetice la care se afla Laleaua Neagra, Martisorul Negru, Black Sabbath, Black Widow, lebada neagra si chiar (apropo) alba-neagra. Astept deci increzatoare alte intrebari si ma pregatesc sa-mi asortez viitoarele buline cu taciunele ochilor. Chiar si cind o sa gresesc, o sa incerc sa fac "motivatia juriului" mai interesanta decit un raspuns corect.
despre cybercrime de pe rom-list Duminica, Noiembrie 25, 2001 2:58 PM
Comentarii: Council Of Europe Adopts Global Cyber-Crime Treaty http://www.newsbytes.com/news/01/172012.html
http://press.coe.int/press2/press.asp?B=22,0,0,107,0&M=
http://press.coe.int/doss\ iers/107/E/e-sommaire.htm
Convention on Cybercrime :
http://conventions.coe.int/treaty/en/projets/FinalCybercrime.htm
Dates : 22 - 23 November 2001
Place : Hotel Inter-Continental, Budapest (Hungary)
Draft Programme : HTML
http://www.legal.coe.int/economiccrime/Default.asp?fd=cybercrime&fn=Conf(Budapes\ t2001)ProgE.htm
and PDF files :
http://www.legal.coe.int/economiccrime/cybercrime/Conf(Budapest)ProgE.pdf
Practical information
http://www.legal.coe.int/economiccrime/Default.asp?fd=cybercrime&fn=Conf(Budapes\ t2001)InfoE.htm


Explanatory Report (adopted on 8 November 2001) http://conventions.coe.int/Treaty/EN/projets/FinalCyberRapex.htm

(US) Searching and Seizing Computers and Obtaining Electronic Evidence in Criminal Investigations
http://www.cybercrime.gov/searchmanual.htm
http://stars.coe.fr/doc/doc01/EDOC9263.HTM
NGOs against
Under the acronym GILC (Global Internet Liberty Campaign), http://www.gilc.org/ 22 associations in nine European countries (Austria, France, Germany, Italy, Netherlands, Spain, Ukraine, United Kingdom), the US, Japan, Australia and South Africa
sursa: de pe lista rom-pol Duminica, Noiembrie 25, 2001 1:38 PM
Comentarii: retransmis de la Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi
Ion Varlam
RISCUL CIORBEA SAU CLONAREA GENOMULUI COMUNIST ÎN CONDUCEREA PNTCD

Turneul de captatio benevolentiae pe care D-l Victor Ciorbea l-a întrepris în Lumea Liberă si evenimentele care l-au precedat ne fac să adresăm românilor care trăiesc în Apus această analiză, ca pe o punere în gardă si un îndemn la vigilentă, spre a evita căderea în gresala deja făcută cu sprijinirea profesorului Emil Constantinescu, atât de costisitoare pentru România. Aducerea PNTCD sub controlul structurilor care prelungesc fostul partid unic, prin aproxiamtiv aceleasi metode ca si pentru PNL, face din regimul politic de la Bucuresti o parodie, în care, democratia este mimată strict procedural, pluralismul este un partid unic cu filiale multiple si opozitia o functie decorativă. Pretinsa “reconciliere” dintre omul care întruchipează după 1989 dominatia sovietică si reprezentantul rezitentei împotriva acesteia, regizată recent la Bucuresti, este un motiv în plus pentru a încerca să ajutăm Exilul si Diaspora să înteleagă ce se petrece în Tară, spre a le feri de îmbrobodirea pe o riscă, din partea celor care încearcă să le manipuleze. CIORBEA ORI MARGA SAU CE MI-E TANDA MI-E SI MANDA Articolul de mai jos a fost deja publicat, înainte ca cel vizat să părăsească PNTCD pentru a-si face propria formatie crestin-democrată si a reveni, apoi, de unde a plecat, ca să pună mâna pe conducere. Republicarea lui astăzi, determinată de coerenta cu evenimentele în curs a analizei de atunci, necesită o mică actualizare, pe care o facem aici, sub formă de prefată. De la pierderea puterii, PNTCD – în cădere liberă încă dinainte de aceasta – a trecut printr’o serie de conflicte interne, generate de lupta pentru conducere. Responsabilii esecului guvernării, care sunt si detinătorii tezaurului acumulat în timpul ei, îsi organizaseră deja supravietuirea înainte de scrutin, constituindu-si, după cum este moda si metoda la noi, propria fundatie, un al doilea institut crestin-democrat, care să le folosească la recucerirea partidului după eliminarea lor de pe scena politică, ca urmare a sanctiunii electoratului pe care l-au trădat. Factiunea rivală a ridicat în mod legitim dar nu dezinteresat problema originii si detinerii acestor fonduri. Cei vizati au pretins că “zestrea” avea ca origine solidaritatea anumitor alte partide crestin-democrate din străinătate – care au desmintit cu promptitudine stirea. Fapt este că reprezentantele din Tară ale acestor partide au fost deosebit de active în a încerca reorganizarea-regruparea PNTCD. “Matrimoniul” Marga-Ciorbea a fost “sponsorizat” de una din aceste reprezentante, datorându-se zeloasei ei titulare – o persoană total nepricepută la oameni (nestiind să deosebească un om serios de un farsor si un om sincer de un impostor) si necunoscătoare a realitătilor românesti. Nu stim dacă tot D-sa a patronat si “divortul”, care a dus la lupta pentru numele si sediul partidului si s’ terminat - momentan – cu congresul factiunii Ciorbea, menit să valideze victoria ei asupra factiunii Lupu-Marga. Congresul PNTCD-Ciorbea, la care am asistat acum săptămâni, merită câteva comentarii. Tinut în sala unde aveau loc congresele PCR, el s’a desfăsurat întru totul după tipicul acestora, având caracterul unei înscenări sinistre prin conotatiile ei. Autobuze pline au debarcat trupe de “aplaudaci” disciplinati, cărora li s’a oferit un week-end la Bucuresti cu conditia să voteze tot ceea ce trebuia votat si să “pună la punct” pe oricine făcea comentarii sau adopta o atitudine “nerespectuoasă”. Înafara stilului pur comunist al congresului, care-l lipseste de la început de orice validitate, trebuie remarcat si continutul său cu caracter de diversiune tipic securistă. Licheluta care l-a decorat cu o înaltă distinctie militară pe ofiterul (din divizia de trădători Horia Closca si Crisan, care a fost nucleul politiei politice comuniste) care a comandat penitenciarul Sighet în perioada când au fost exterminati acolo demnitarii României pre-sovietice, inclusiv Iuliu Maniu, si-a permis, nu numai să-i decerneze “medalia de rezistent anti-comunist” unui colaboratori notoriu, ca Patriarhul Teoctist, dar – să auzi si să nu crezi! – să motiveze prezenta Regelui Mihai pe lista medaliatilor prin aceea că “a fost alături de noi în lupta contra comunismului”! Medaliile au fost, desigur, remise de vedeta acestui spectacol, înscenat cu scopul precis de a-i reface imaginea politică terfelită de conflictele din ultimele luni: Victor Ciorbea. La congres s’au adus peste trei mii de oameni, ceea ce înseamnă o organizare si o cheltuială despre care cine cunoaste capacitatea de a organiza si capacitatea de a plăti de care dispune PNTCD trebuie să-si pună întrebări: cine a dat banii ca D-l Ciorbea să dobândească legitimitatea de care avea nevoie pentru a fi recunoscut de Internationala Crestin-democrată, împotriva D-lui Marga, validat de ea cu câteva luni mai devreme? cum si de cine au fost recrutati participantii, a căror majoritate nu era formată din militanti PNTCD? Înfine, tot o chestiune de bani este si îndelungul (peste o lună de zile) periplu al D-lui Ciorbea în Occident, unde va vizita centrele de aglomerare românească si instantele crestin-democrate de pe ambele maluri ale Atlanticului, si va încerca să fie primit de oficialitătile politice ale tărilor gazde. Observăm că jocul ce se desfăsoară astăzi în PNTCD reproduce schema tactică a scenariului folosit ieri, în acelasi scop, pentru celălalt partid istoric, PNL. Mai întâi divortul - spre a slăbi formatia prin diviziune si rivalitate orientată - si apoi "recăsătoria", regizată, atunci când partea "cea bună" este pregătită s'o fagociteze prin fuziune pe "cea rea". Miscarea se repetă până la abandonarea complectă a pozitiilor si a obiectivelor anticomuniste. Nu credem că această similitudine "este întâmplătoare" – după cum obisnuiau să zică pe vremuri cei care ne luau la întrebări si care acum trag sforile în lupta pentru conducerea PNTCD. De altfel, metoda nu este singurul criteriu de asemănare: actorii au aceiasi obârsie politică si servesc aceleasi interese. Cearta dintre “clanul Ciorbea” si “clanul Marga” este un fals conflict. Cei doi rivali sunt cârdasi – asa cum au fost si D-nii Iliescu si Roman, despre care unii au crezut că s'au certat pentru FSN si putere. Nu că s'ar fi înteles în prealabil asupra rolului pe care fiecare din ei trebuie să-l joace pentru "a amuza galeria", dând astfel credibilitate unui conflict de complezentă, organizat în numele pluralismul cerut de salvarea aparentelor – regimul trebuind să mimeze democratia pentru a fi credibil. Este mai mult decât atâta. O importantă adaptare la actualitate a ex-comunistilor este tocmai căutarea eficacitătii prin concurenta deschisă, care a asigurat reusita adversarului lor: numai gratie performantelor efective pot fi măsurate competentele reale ale exponentilor lor - în cazul care ne preocupă aici, reprezentarea tainică a intereselor cărora oficial li-se împotrivesc. Pentru ei, procesul democratic nu este decât validarea unei decizii deja luate în secret, al cărei succes este asigurat prin tehnici de manipulare si conditionare a electoratului, pudic denumite "marketing politic". Competitorii intră în joc constienti, ca "initiati", pentru că este vorba de a apăra pozitia dominantă a grupului din care fac parte, dar si pentru că sunt considerati "capabili", adică motivati de o ambitie puternică si "înzestrati" cu lipsa de scrupule necesară pentru optimizarea randamentului care li-se cere. Prin pozitiile pe care le ocupau până în 1990, Ciorbea si Marga apartin indiscutabil nomenclaturii comuniste de rangul doi - gata de orice pentru a ajunge de rangul unu. Instrumenetele afirmării/parvenirii lor – oportunismul, ambitia si lipsa de scrupule – sunt identice în intensitate. Dar ele sunt servite de temperamente si însusiri personale a căror deosebire nu a fost stearsă de trecerea prin aceeasi scoală politică. Înafară de o memorie de elefant si de o siretenie atavică, natura nu i-a dat D-lui Ciorbea mijloace pe măsura ambitiilor sale – este subaltern prin structură, nu are stofă de sef. D-l Marga, în schimb, are autoritatea dobândită prin meserie, ascendentul profesorului provenind, chiar si sub Ceausescu, din libertatea de a-si organiza activitatea profesională, deci si aceea de a lua decizii responsabile – de care procurorul Ciorbea, în structura de tip militar a aparatului represiv din care făcea parte, nu s'a bucurat. Nu avem nevoie de probe pentru a sti că amândoi provin din politia politică a PCR, cariera pe care au făcut-o si pozitia în care ajunseseră constituind indicii convingătoare în această privintă. Fiecare făcea parte din altă ramură a dispozitivului terorist-diversionist pe care se întemeia statul-partid. Procurorul apartinea politiei specializate în teroarea fizică, frica pregătind indivizii pentru conditionarea psihică, de care se ocupa cealaltă ramură, politia ideologică, specializată în diversiune – adică în tehnicile terorii morale si intelectuale - căreia îi apartinea universitarul. Care spune astăzi că a aderat la PCR "pentru că în România nu exista altă optiune!" Ca si cum profesorul de fizofie n'ar sti că termenii reali ai alternativei - care si astăzi servesc la judecarea fiecărui român de către alt român -, determinantă în privinta legitimitătii sociale la care aspiră orice om care umblă, precum D-l Marga, după notorietate, erau: satisfacerea poftelor/ambitiilor prin aderarea la sistem, sau păstrarea demnitătii/onoarei prin rămânerea înafara lui! Cu alte cuvinte, spre a fi pe întelesul absolut tuturora, alegerea consta în a rămâne om, sau a deveni neom! Comunismul nu i-a obligat să devină neoameni decât pe cei care au dorit să ia parte la ospătul antropofag. Deoarece pretul primirii în sistem a fost participarea la omorul ritual, materializată prin delatiune ca mod inconturnabil de a trece din rândul massei victimelor în tagma restrânsă a beneficiarilor sistemului. Eradicarea consimtită a constiintei a fost conditia accesului la deliciile totalitarismului, dar nu si a supravietuirii - posibilă si sub comunisti, în conditii materiale umilitoare, dar cu demnitatea pe care o conferă oricui respingerea compromisurilor înjositoare. Falsa reputatie făcută D-lui Ciorbea de fabricantii de imagine a făcut victime printre persoanele cele mai onorabile. Fratii Boilă, spre pildă, si colegul lor de lot, Profesorul Niculae Balotă, până recent Presedinte al partidului lui Ciorbea (ANCD). Cei dintâi i-au retras acestuia cautiunea lor după alegerile locale din 2000, descoperind că Ciorbea este un mincinos si un trădător, atunci când au văzut că o bună parte a candidatilor desemnati de el erau - contrar principiilor definitorii ale partidului si angajamentelor lui cele mai solemne - fosti securisti si activisti de partid. Pe Niculae Balotă l-a convins atunci să nu plece, folosind bine cunoscuta si înduiosătoarea lozincă: "altii mai buni nu avem"! Acum s'a supărat si Profesorul Balotă. Nu din solidaritate cu Marga – clujean si universitar ca si el, stie perfect cine este acesta – ci revoltat de cinismul cu care Ciorbea, jurist prin formatie profesională si moralizator prin vocatia crestin democrată pe care o afisează, a manevrat pentru a pune mâna pe partid, încălcând cu sfruntare, deopotrivă, litera legii si a statutului, fapt de care nu se sfieste să acuze gruparea rivală! Gratie lichelelor infiltrate în conducerea partidului înaintea lui, a căror scolire de către Securitate/SRI este irefutabil probată, deopotrivă de iscusinta de care dau dovadă în folosirea metodelor prin care această institutie s'a făcut cunoscută românilor vreme de 50 de ani, si de solidaritatea intra-comunistă prin care s’au singularizat în timpul guvernării. Iată acum articolul scris acum 3 ani, din care nu avem de schimbat nimic pentru a-l face mai pertinent cu realitatea. Bucuresti, 25 Noiembrie 2001.
sursa: de pe lista rom-pol Duminica, Noiembrie 25, 2001 1:36 PM
Comentarii: retransmis de la Uniunea Mondiala a Romanilor
Liberi
Ion Varlam
RISCUL CIORBEA

Analiza ce urmează porneste de la faptul că diagnosticul pus de noi acum sase ani candidatului Emil Constantinescu este confirmat astăzi de către însisi cei care l-au lansat atunci în cursa pentru magistratura supremă. Domnii si doamnele care au patronat - respectiv matronat - acest personaj fără anvergură si lipsit de pregătire, folosind tehnicile "marketing-ului electoral" pentru a-i confectiona reputatia de bărbătie si pricepere politică - ba chiar si de luptător democrat! - gratie căreia a devenit seful statului, au fost obligati de realitate, doi ani după alegerile din noiembrie 1996, să accepte că trăsăturile care-l definesc funciar pe presedintele României nu corespund imaginii politice pe care i-au croit-o Domniile lor, ci radiografiei făcute de noi, la timp. Dezamâgiti de actualul presedinte si constienti că nu are nicio sansă să fie reales în 2000, unii din "nasii" săi au trecut deja la fabricarea unei noi vedete. Cum cel pe care l-au luat acum în brate este un personaj de tip subaltern si de provenientă mai mult decât dubioasă, ni-se pare indispensabil si urgent să'mpiedicăm repetarea erorii din 1992 - pe care România o plăteste atât de scump astăzi. Alegerea D-lui Constantinescu ne costă o întârziere de cel putin patru ani în desfăsurarea procesului de tranzitie, o criză economică pe care un sef de stat energic si competent ar fi evitat-o, si poate chiar să ducă tara la "iugoslavizare" sau la o dislocare teritorială ca aceea din 1940. Nu credem că este ceea ce au urmărit politicienii improvizati care l-au împins către Cotroceni. Aducerea pe firmamentul politic a altei mazete ar fi o catastrofă pentru democratie si o victorie pentru cei care vor să definitiveze "cuceririle socialismului" prin legitimarea pozitiilor pe care oligarhia colonială creată de Armata rosie le ocupă în stat si în societate. Diletantismul veleitar al lui Lech WALESA - un luptător încercat si un democrat autentic - a readus comunistii la putere în Polonia. Încredintându-se drapelul democratiei si soarta Româniai unor persoane lipsite de reale dimensiuni politice, cum sunt D-nii Emil Constantinescu si Victor Ciorbea, se merge la esecul durabil al cauzei democratice si la compromiterea Rezistentei Anti-comuniste - singura alternativă la neo-comunism si la revasalizarea României.
* * * Concentrarea activistilor comunisti si a agentilor Securitătii/SRI (recte KGB) în organele de conducere ale PNTCD a fost etapa pregătitoare a unor schimbări decizive în această organizatie. În 1995-96 am asistat la ascensiunea spectaculoasă a unui reprezentant important al aparatului represiv al regimului comunist, membru de ultimă oră al PNTCD, al cărui traseu politic este suspect chiar si după 1989. Felul în care i-a fost construită imaginea - inclusiv prin victimizarea lui de către neo-comunisti - si abilitatea cu care s’a încercat identificarea lui cu trecutul de luptă si de suferintă al membrilor Rezistentei Anticomuniste, ca si introducerea lui ilicită si grăbită în conducerea PNTCD, toate acestea întăreau presupunerea că acestui intrus i-se pregătea accesiunea la functiile cele mai înalte ale principalului partid cu reputatie anticomunistă, deci si ale statului. Metodele imposturii si rapiditatea ascensiunii nu fac decât să aducă temeiuri logice suspiciunii firesti cu care este privit în PNTCD prietenul politic de până ieri al D-lor Ilie Verdet si Adrian Păunescu – pentru al căror partid a candidat la alegerile din Mai 1990. Prezenta unui exponent de seamă al sistemului totalitar în conducerea PNTCD a apărut ca o contradictie în termeni si a stârnit mari nemultumiri, fiind chiar percepută ca una din cele două cauze ale scăderii dramatice a militantismului în sânul partidului si a dezafectiunii opiniei publice fată de acesta. Accesiunea la cele mai înalte functii a D-lui Ciorbea a consacrat, deopotrivă, victoria structurilor subterane care asigură perenitatea sistemului abolit în Decembrie 1989 asupra fortelor democratice, si alterarea identitătii politice a partidelor din Conventie. Să trecem cu vederea lucrul deloc neglijabil că înscrierea la facultatea de drept si la doctorat s’a făcut, între 1969 si 1989, exclusiv pe baza dosarului politic al candidatului. Rămâne însă faptul de neînlăturat că Procuratura a fost vârful de lancie al aparatului represiv comunist. Deoarece, în realitate ea n’a fost decât o ramură specializată a Securitătii, a cărei functie consta din îmbrăcarea terorii politice în formule juridice si proceduri legale. Se stie că, după afacerea Goma, persecutiile politice au încetat să mai fie mascate în delicte de drept comun, sanctionarea opozantilor, a disidentilor si a contestatarilor făcându-se sub pretexte ce cădeau sub incidenta dreptului civil. Prin urmare, pentru desvinovătirea celui propulsat în fruntea PNTCD si a statului nu poate fi invocat argumentul că “a functionat la Sectia Civilă a Procuraturii Generale”, deoarece izolarea de familie si excluderea socială, care au fost formele specifice ale represiunii politice din ultimii zece ani ai comunismului, erau impuse tocmai de procurorii acestei sectii, care cereau îndepărtarea nesupusilor din mediul lor firesc, prin despărtirea de nevastă, copii sau părinti, prin afectarea la un loc de muncă inaccesibil de la locuintă sau incompatibil cu profesia si nivelul de pregătire a celor vizati, etc. Această izolare putea deveni si definitivă, prin cufundarea ireversibilă în nebunie, ca urmare a tratamentelor neuro-psiahiatrice fortate, pe care tot procurorii civili le impuneau victimelor represiunii, "în propriul lor interes". Poate că D-l Ciorbea nu este personal implicat în crimele politice ale comunismului, dar nu le-a denuntat niciodată si nu a recunoscut niciodată natura criminală a institutiei în care a functionat. Reputatia unui om public este făcută din ceea ce el reprezintă, incluziv prin antecedentele sale. Imaginea D-lui Ciorbea este, prin urmare, indisociabilă de a Procuraturii, în cadrul căreia a slujit disciplinat sistemul comunist. Acest lucru este cu atât mai adevărat, cu cât nu s'a desolidarizat în niciun fel de fărădelegile comunismului, n'a comis niciun act care să ne convingă că între D-sa si oligarhia colonială sovietică, căreia îi apartine prin functia si pozitia ocupată până în 1989, ar fi intervenit vre’o ruptură. De asemenea, D-sa n'a exprimat niciun fel de regrete cu privire la trecutul său politic. De aceea, nu avem motive să credem în sinceritatea conversiunii sale la democratie, al cărei caracter subit nu tine de spontaneitatea revelatiei, ci de oportunitatea momentului. Cei care-l împing acum în fată pe D-l Ciorbea, asa cum l-au împins mai înainte pe D-l Constantinescu, folosesc ca argumente promotionale două mituri: 1) "D-sa este un democrat persecutat de neocomunisti", dacă nu chiar o victimă a sistemului comunist; si 2) "D-sa posedă remarcabile calităti de om politic." Domnul Victor Ciorbea nu este, asa cum am văzut, o victima sau, măcar, instrumentul inocent al sistemului în care nu doar a functionat, ci a avut ambitia să joace un rol si a ajuns să ocupe o pozitie importantă. Că, D-sa, care a făcut parte din nucleul aparatului de persecutie ale cărei victime s’ au numărat mai ales - cantitativ cel putin - printre membrii PNT, a avut nerusinarea sfruntată de a voi să facă parte din conducerea acestui partid, nu este de mirare: lipsa de jenă si de scrupule sunt manifestări specifice ale mentalitătii si comportamentului de tip comunist. Mai greu de înteles, dar nu inexplicabilă, este atitudinea conducerii PNTCD. Prezenta unui reprezentant de seamă al exterminatorilor în fruntea partidului exterminatilor - o antinomie logică si un scandal moral - este consecinta firească a împănării conducerii acestui partid cu activistii PCR si securistii care i-au pus în minoritate si i-au marginalizat pe reprezentantii Rezistenei Anticomuniste. Al doilea mit pe care se bazează propulsarea D-lui Ciorbea în fruntea PNTCD si a statului este competenta sa - despre care se pretinde că ar fi atestată de performantele sale universitare si profesionale. În primul rând, desmintirea usturătoare pe care prestatiunea D-lui Emil Constantinescu le-a administrat-o promotorilor săi ne impune cele mai exprese rezerve fată de aptitudinea lor de a-l evalua pe D-l Ciorbea. Apoi, impostura politică pe care se baza reusita într’un învătământ atât de puternic politizat cum a fost dreptul, îi lipseste de orice merit pe cei care au repurtat succese sub sistemul abolit în Decembrie 1989. După zece ani, incompetenta generală prin care se ilustrează profesia D-lui Ciorbea face că, si astăzi, în România, nu există, nici gândire juridică, nici rigoare în procedură: stiinta dreptului nu s’a emancipat încă de prejudecătile ideologiei sub obrocul si în slujba căreia a fost tinută o jumătate de veac, iar procedura conservă caracterul de tranzactie inerent coruptiei ca mod de functionare a justitiei. Acestea explică "rigoarea profesională" a juristului Ciorbea, pe care nu-l jenează, nici felul anti-statutar în care a fost adus în conducerea PNTCD, nici ilegalitatea cumulării functiilor de primar si de premier - ca să nu mai vorbim de procedeul demiterii D-lui Valerian Stan... Fostul Prim-ministru nu posedă, nici pregătirea teoretică, nici experienta care să justifice propunerea pentru functiile în care a fost propulsat de când a aderat la PNTCD. În această privintă este evident mai prost plasat decât foarte multi membri ai acestui partid, care, ei cel putin, au exercitat răspunderi efective (altele decât politice) în conducerea unor întreprinderi sau institutii - ca să nu mai vorbim de cei câtiva care au dobândit în Occident formatia teoretică si experienta de care este acum nevoie în România. Lipsit de bazele culturii politice si economice indispensabile perceperii si solutionării problemelor cu care este confruntat orice sef de guvern, D-l Ciorbea nu are nici însusirile personale cerute de conducerea unei echipe (leadership): lipsit de viziune si incapabil de a lua atitudine prin formatia de "aparatcik" comunist pe care a primit-o, a dovedit că nu are obiective clare de propus, nici puterea de convingere necesară pentru a face să fie acceptate optiunile sale; lipsit de autoritate naturală, a fost incapabil să impună unitate si disciplină membrilor cabinetului său (în sensul larg si restrâns). Performantele sale indiscutabile - întemeiate pe memorie si puterea de muncă - apartin genului pur comunist : discursuri interminabile, fără cap nici coadă, ticluite la fel de abil si după acelasi tipic ca ale D-lor Ion Iliescu sau Virgil Măgureanu, vizibil concepute după aceleasi metode si cu acelasi scop: manipularea realitătilor prin jocul aparentelor; capacitatea de a sustine orice teză si contrariul ei, după oportunitate, comună celor educati în spiritul materialismului dialectic. Opiniile celor care au avut de a face cu premierul Ciorbea - în primul rând ale expertilor si consilierilor străini obisnuiti cu contactele "la nivel înalt" - sustin punctul nostru de vedere. Fiecare, independent unul de altul, si-au format părerea că Premierul Ciorbea nu este incompetent, ci total incapabil, lipsindu-i nu doar notiunile indispensabile exercitării functiei de sef al guvernului, dar si capacitatea de a da un caracter organizat activitătii unui grup, precum si discernământul necesar alegerii unor colaboratori apti să-l servească prin competentele lor. Pentru a rămâne la cei mai apropiati dintre acestia si spre deosebire de observatorii străini, noi credem că nu pregătirea, nici însusirile care să poată justifica încredintarea unui mandat sau a unei functii au fost criteriile numirii lor. Oricine-i cunoaste este autorizat să presupună că recrutarea lor s’a bazat pe considerente de cu totul altă natură. Prezenta lor în guvern (largo senso) are aceiasi explicatie ca si locul pe care, si ei, si D-l Ciorbea l-au ocupat în PNTCD: ei constituie garantia - dată oligarhiei coloniale sovietice - că reformele nu-i vor stirbi privilegiile. Supusenia lor este, la rândul ei, asigurată de Principiul lui Tismăneanu: “în România este clar că cine nu are dosar santajabil la SRI nu va fi lăsat să joace nici un rol pe scena politică”. Ca si presedintele Constantinescu, premierul Ciorbea s'a determinat rapid, arătând clar care din termenii dilemei cu care este confruntată România are preferinta D-sale. Si-a ales tabăra ne luând în preajma D-sale, a) niciun reprezentant autentic al Rezistenei Anticomuniste - care să-i servească drept cautiune politică în ochii electoratului Conventiei si ai militantilor PNTCD, precum si să dea comunitătii euro-atlantice semnalele schimbării asteptate – si b) nicio competentă bazată pe pregătirea si experienta dobândită în Occident - care să dee credibilitate solutiilor si remediilor propuse de guvernul său -, ci numai oameni legati de regimul si de partidul comunist (sau de Securitate). Un sustinător al D-lui Petre Roman in campania electorală din 1996, fost comisar sovietic la desromânizare, ajuns gratie retelei de complicităti ale maffiei marxiste "cadru didactic" într'o celebră universitate germană, a publicat în foaia aripii intelectuale a nomenclaturii comuniste o analiză a situatiei din România, a cărei clarviziune, confirmată de trecerea timpului, face că merită s'o amintim. Fruct al intuitiei sau al initierii la tainele tagmei, teza acestui domn este următoarea: ca si partidele istorice, comunistii vor democratie - cu conditia, însă, ca ei să fie la putere; de asemenea, comunistii vor si ei economie de piată si privatizare - cu conditia, însă, ca ei să fie patronii; înfine, comunistii ar fi de acord si cu restaurarea monarhiei, dacă românii o doresc - dar cu conditia ca sfetnicii Regelui să fie Ion Iliescu sau Virgil Măgureanu, nu reprezentantii Rezistentei Anti-comuniste. Ca lucrurile să se petreacă astfel, este necesar ca "reformele" impuse de tranzitie să se producă în ritmul voit de comunisti. Cu alte cuvinte, asa cum a spus "Mafalda de la Dămăroaia", este vorba de douăzeci de ani, cât le trebuie comunistilor ca să se adapteze la schimbare fără a risca să-si piarză pozitiile dominante si privilegiile. Scopul final este, de fapt, asa cum am arătat mai sus, consacrarea "cuceririlor socialismului", adică recunoasterea legitimitătii sociale a oligarhiei coloniale sovietice, asigurându-se printr'un un statut legal definitivarea pozitiilor hegemonice prin care tine statul si societatea în starea de dependentă fată de Moscova. Indiferent de cine este la putere, ritmul voit de comunisti nu se mai impune prin împotrivire fătisă, ci prin diversiune, astfel încât devierea - de la obiectivul declarat către cel real dar ascuns - să nu fie percepută în timp util. Acest procedeu se bazează pe un decalaj al perceptiei: devierea nu trebue să fie percepută decât post hoc, atunci când situatia creată pe calea faptului împlinit a devenit ireversibilă. Observatorii avizati ai scenei politice românesti din ultimii nouă ani au putut constata că, dacă interesele oligarhiei coloniale sovietice sunt indiscutabil reprezentate de partidele iscate din PCR si de structurile subterane ale acestora, manipularea opiniei publice si a electoratului se face mai ales prin infiltrarea partidelor istorice si a CDR. Astfel, ratarea schimbării atât de asteptate si de necesare se datoreste celor care au asigurat accesul la magistratura supremă a unui personaj perceput acum ca echivoc si mediocru, incapabil sau nedoritor să-si onoreze promisiunile si angajamentele electorale. Sustinându-se candidatura D-lui Emil Constantinescu s'a făcut, indiscutabil, jocul oligarhiei coloniale sovietice. Încercarea de a-l promova pe D-l Victor Ciorbea, un om si mai slab, si mai vulnerabil, si mai incapabil, tine de aceeasi vointă sau misiune de a împiedica schimbările radicale de care depinde reusita tranzitiei – dintre care primul rămâne legiferarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Prin numirea D-lui Ciorbea în fruntea PNTCD si în fruntea statului, se urmăreste un dublu obiectiv: (i) abandonarea definitivă a desbaterii fundamentale despre însăsi natura României, care opune continuitatea statului dinainte de 6 martie 1945 perpetuării celui creat de Armata Rosie - pe care-o asigură actualul regim politic - si (ii) realizarea asa zisului "compromis istoric". Acest pretins compromis ar însemna recunoasterea, ca stare de drept, a stării de fapt create prin 50 de ani de banditism politic, chiar de către aceia care s'au împotrivit cu mai multă constantă si mai mare dârzenie bolsevizării României.

Ion Varlam Bucuresti, Noiembrie 1998.
Eu Duminica, Noiembrie 25, 2001 4:59 AM
Comentarii: Ca realizare (ma refer la munca programatorului) draga Miti, site-ul DEDE , mi se pare detsul de interesant. Ramine de vazut ce se vehiculeaza p-acolosa, nu? Sanatate.
securistul Sambata, Noiembrie 24, 2001 11:55 PM
Comentarii: Sa va vad care sinteti buni...observatori!
securistul cu buline Sambata, Noiembrie 24, 2001 11:52 PM
Comentarii: Continuam,dar shimbam rolurile! Sa vedem Ghiopardule daca stii cine a zis urmatoarele: "Nu mai avem mosii dar in schimb avem ... banci.Le roi est mort,vive le roi!". Ai de ales deci ca asa iti place matale: 1) - Vadim Tudor in binecunoscuta-i publicatie , 2)- Tolstoi in Ana Karenina , 3)-Motzoc cu citeva clipa inaintea decapitarii, 4)-Preafericitul Ortodox la inaugurarea Bancii Religiilor
Miti Sambata, Noiembrie 24, 2001 7:15 PM
Comentarii: Am primit un e-amil in care e prezentata o revista web din Canada. Ce parere aveti despre orientarea revistei DeDe (if any)? Multumesc in anticipate.
shakalu campina Sambata, Noiembrie 24, 2001 1:59 PM
Comentarii: nimik
Ghiopardul Sambata, Noiembrie 24, 2001 7:17 AM
Comentarii: Vandaluzia, in legatura cu intrebarea nr.3; Trebuia sa citesti mai cu atentie textul textul. Am spus: "Mai jos ai trei posibile raspunsuri". Nu trei raspunsuri posibile. Subtil nu? Pentru intrebarea nr. 4 trebuie sa spun cu regret ca raspunsul corect era A. - AL. Paleologu. Nu fi trista, poti sa vi cu scutire medicala ca ai foat racita si anulam bulina neagra :-) Mai incercam o intrebare?
MV Sambata, Noiembrie 24, 2001 12:54 AM
Comentarii: Coana Mitica aveti dreptate fiecare pasarica pe limba ei mica, ascutita si uscata piere!

Sa inteleg ca aveti ceva impotriva moldoveniilor sau a Marelui Eminescu care dintr-un elan patriotic la ora inchiderii "tavernei mohorite" ... ne indeamna sa ne aparam cu vigilenta ... "saracia si nevoile si neamurili proaste" ... cu sau fara de pH D? Eu poate ca nu-l mai inteleg ca sint un tradator ugandez care s-a saturat pina peste cap de saracie, nevoi si mai ales neamuri proaste!

Te las pe mata sa "cinstesti patria" si sa ti se usuce limba d'un cot ... vorba lui Enachita daca tot ne tragem de sireturile istorice!

With Love ... de pe partea asta a oceanului trecut in zadar de naivul satul al satului mioritic flamind!
Marius ... Vineri, Noiembrie 23, 2001 10:09 PM
Comentarii: Nene Activistule E buna poanta. Doar ca democratia si desfiintarea partidelor politice sint notiuni complet antagoniste. DICTATURA este cea care incepe cu desfiintarea partidelor politice. Democratire directa pura, adica fara partide politice, este echivalenta cu centralismul democratic sau democratia socialista, unde cuvintul derivat din popor (demos adica) e pus acolo ca sa arunce cu praf in ochi. Ministerul adevarului, de...
Bibi Vineri, Noiembrie 23, 2001 8:59 PM
Comentarii: Dintre cei pomeniti de tine (ASALTul), nu l-am citit decat pe Stefan Caraman (mai are cateva piese de teatru interesante, e.g. Morti si vii ) . O sa trec pe unde-ai fost.
Te tzuc de sfarsit de saptamana, Vandaluzia.
Activistul Vineri, Noiembrie 23, 2001 8:59 PM
Comentarii: Ascultati: Poporul decreteaza:
1. Independenta administrativa si legislativa fata de Moscova.(urale)
2. Egalitatea drepturilor politice pentru toti cetatenii romani indiferent de domiciliu.(aclamatii)
3. Contributie generala la impozit.(asa,asa!)
4. Adunare generala, compusa din reprezentanti ai tuturor straturilor societatii, desfintarea partidelor politice, guvernare prin Democratie Directa(aclamatii)
5. Presedinte responsabil, ales pe 5 ani, prin voluntariat.

Demnitarul: Auzi... desfiintarea partidelor politice si guvernare democratica... Asta-i revolta!
Securistul(nervos): De poruncesti, pun sa se traga tunuri.
Demnitarul: Du-te si le spune ca pot trage tunuri. Opreste apa calda si caldura la datornici si scoate-le democratia din cap cu muci cu tot.
Vandaluzia Vineri, Noiembrie 23, 2001 8:25 PM
Comentarii:
Uhhhhhh... inseamna ca am gresit, Lampedusa. Nu-i nimic, imi asum greseala. Data viitoare poate o sa fie mai bine. Nu mi-ai lamurit cum e cu Iliescu, the missing piece. Acum am de lucru citeva ore bune, mai vorbim altadata.
Constantinescu Vineri, Noiembrie 23, 2001 8:07 PM
Comentarii:

Dorinella, reprezentabili sau nu pentru diasporenii nostrii, romanii din zona Parisului afiasaza in mod constant portretul unei uimitoare vitalitati. Extragerea dramatismului din faptul diurn, replicile sobre, discursul documentat, maresc valoarea intriseca a evenimentului la care am asistat.
Ghiopardul Vineri, Noiembrie 23, 2001 8:06 PM
Comentarii: §ecuristu, am notat! Deci si... e interesat de concursul nostru Bulina alba - Bulina neagra?

Vandaluzia, esti sigura sigura? Adrian Paunescu este raspunsul tau final?
Miti Vineri, Noiembrie 23, 2001 7:14 PM
Comentarii: Mie mi s-ar usca limba sa zic 'rasa mioritica moldoveneasca'! Degeaba ati trecut oceanul spatio-temporal, ca nu va duce mintea mai mult ca pe naivul satului!
MV Vineri, Noiembrie 23, 2001 6:57 PM
Comentarii: Ce sa-i faci coana Mitica ... mai gresim si noi ... nu toti am avut posibilitatea materiala sa mergem "pe moca" la pH D-uri si reciclari avansate ... prin strainatate ca sa aflam ca Eminescu ... "Mihaita" cum ii ziceti dvs. in intimitate ... era de fapt extraterestru ... fiind lipsit de orice sentimente umane ... e.g. invidia ancestrala ... care la rasa mioritica moldoveneasca parea foarte dezvoltata!

Oricum va rog sa ma scuzati pentru gresala mea elementara ... iar daca nu va place opinia mea ... oricind o puteti sterge ... ca n-ar fi prima data, nu?!
Miti Vineri, Noiembrie 23, 2001 6:31 PM
Comentarii:
MV, gresiti, departe de sarmanul Dyonis invidia! (De altfel, Maiorescu i-a asigurat toate conditiile (materiale) sa-si traga un PhD in spatiul Schengen dar pe Mihai sistemul n-avea cum sa-l incapa! Asa ca...
Randurile eminovicesti citate de Dorinella sunt niste opinii colorate politic, prin urmare, discutabile.Importante nu sunt ele ci principiile din spatele lor.Istoria a aratat ca tocmai tinerimea din prin cafenelele Parisului, intoarsa in tzara, a impins Romania in viitor -- pasoptistii. Pe de alta parte, Eminovici creaza vremuri nu innoata in ele, asa ca nu-i de mirare ca sensibilitatea sa politica nu rimeaza cu tendintele epocii in care din intamplare, a nimerit.
Miti Vineri, Noiembrie 23, 2001 5:58 PM
Comentarii: Nu prea-i de mirare, Vandaluzia. Relatiile nordamericanilor cu musulmanii lor de bine sunt conform maximei folklorice 'fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani am grija singur'. Vezi si originea saudita a multora dintre fanaticii astia de ev mediu-intunecat. De n-ar fi regimurile dure care sa puna capac, ar da rau in clocot, pe la aliatii traditionali. Desi nici asa nu pare a fi bine: cat or mai rezista presiunii si ce va sa vie dupa? Solutia (imho): televiziune si internet prin cablu, la tot cartierul...
MV Vineri, Noiembrie 23, 2001 5:37 PM
Comentarii: P.S. Plus ca Marele poet se pare ca e un pic cam invidios ... e.g. zghirie pe ochi ... pe junii avuti ai clasei exploatatoare (of course) care se distreaza pe la studii europene pe banii parintilor lor (e ceva rau in asta?). Studentia se pare ca era fun inca din antichitate ... "Toga Party" n-o fi fost inventata in SUA din America!!! Ce sa-i faci nu totata populatia era saraca lipita ... dar nu va faceti griji ca problema va fi rezolvata "in integrum" de tovarasii conducatori epigoni!
MV Spor Ugandez din Pampas Vineri, Noiembrie 23, 2001 5:20 PM
Comentarii: Hapy post thanksgiving ... si succes la resturile de curcan!
Salutari kordiale lu vecinu virtual "30 Februarie" ... let's have lunch some time ... what about pa 15 Februarie ca sa nu raminem flaminzi! Te pomenesti ca stai si pe aceasi strada ... sau mata esti numa "lunetist" ... si stai cocotat pe garduri strategice ... ca si pisicuta vecina care s-ar conversa cu dulaii de la SPP?!

Dorinella exista o problema in spusele marelui poet moldovean, of course ... dinsul vorbea inainte ca "imparatii sa fie condusi de dictatura proletara" pina la granita ... si cind dia-sporii se mai intorceau si p'acasa cind isi terminau banutii de studii si vintul batea prieteneste spre est!

Sporii de azi e foarte diferiti ... nu-s chiar de antrax dar nici departe ... in sensul ca se autofinanteaza ... au venit p'aci la munca si marea majoritate munceste serios ... majoritatea ginditoare a sporilor intelege foarte bine situatia mioritica multilaterala ... plus ca ei s-a dus si nu mai vine ... ca bintu bate spre vest ... dinsii raminind la toate rece !!! Ce-si face omul cu mina lui se numeste "lucru manual democratic"! Asa ca nu putem sa fim asa de tristi ca Romania e condusa de tilhari alesi!

Ca sa atragi niste spori mai inteligenti si mai superiori pe noul "Plaiul cu Boi" a lui Mircea Dinescu e foarte greu ... chiar imposibil. Asta ar putea sa implice chiar si risc politic. PSD-ul sau cum se numesc tilharii saptamina asta ... n-are curaj sa riste!
>br> Cum bine zice tinaru imperialist din Botosani ... "cine nu risca nu cistiga". Mai bine "Jucati la Loz in Plic" si stati linistiti sa nu va loveasca prea tare soarta !!!
Vandaluzia Vineri, Noiembrie 23, 2001 5:13 PM
Comentarii: Tiens, tiens. A se citi totusi prin filtrul relatiilor calde pina la fierbinteala dintre India si Pakistan.
Dorinella Vineri, Noiembrie 23, 2001 3:31 PM
Comentarii: Miti, de conferinte la Paris pe tema fostei securitati avem nevoie noi acum. Uite ce scria Eminescu despre tipul asta de "diasporei" care astazi amusina ciolanul:
"Oare tinerimea care astăzi îsi uită limba si datinele prin cafenelele Parisului si care se va întoarce de acolo republicană si îmbuibată cu idei străine, răsărite din alte stări de lucruri, va fi mai în stare să înteleagă pe acest popor, a cărui limbă si istorie n'o mai stie, ale cărui trebuinte nu le întelege, ale cărui simtiri o lasă rece? Fi-vor în stare acei tineri să înteleagă, că nimic pe acest pământ, pentru a fi priincios, nu se câstigă fără muncă îndelungată, că toate cocotările lor de-a gata prin intrigi de partidă si prin lingusirea desertilor si fătarnicilor rosii, nu sunt de nici un folos pentru tară?"
1 Martie Vineri, Noiembrie 23, 2001 1:12 PM
Comentarii: Surizi de mine, trebuie si eu sa observ :-)
1 Martie, adica bate vint de primavara dupa ucronia cu dintii ei de fier.
30 Februarie Midland Texas Vineri, Noiembrie 23, 2001 5:01 AM
Comentarii: 1 Martie
Surizi foarte frumos, trebuie sa observ.Parca simt asa ceva ca un...ca o...ca niste...ca nu stiu chiar acuma sa explic.
Ce inseamna 1 Martie?Un ghiocel de fata sau un pas in urma barbatului?
30 Februarie Midland Texas Vineri, Noiembrie 23, 2001 4:59 AM
Comentarii:
Marius
La 2 singular ma simt mult mai bine decit la 2 plural.

securistul
Multumesc pentru oferta.Cind voi ajunge cu curara pe...fundul borcanului o sa-ti cer ajutorul.


Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 11:35 PM
Comentarii:
Nu, draga Exp., nu recunosc nici un sigiliu (cum n-am recunoscut nici la tine). Mi-adusei aminte de un dragut loc comun, cu autor necunoscut, vorba Politiei dimbovitene: "We reveal the most of ourselves when we try to disguise ourselves".
securistul Joi, Noiembrie 22, 2001 11:09 PM
Comentarii: Asa ca amice Curentat,vrei nu vrei trebuie sa vorbesti cu primarul,seful de post,medicul primar,preotul catunului! Daca nu - vorbesti direct cu securistii ca mine si dai in git toata famelia stabilita peste hotare! Noi sintem pentru ..BUNA COLABORARE ,zici totul si iti mai dam si la cocoasa ca prea e strimba! Deal? Imi place ca ai dat si link-ul,asa te vreau,deschide-le ochii sa nu creada ca sintem ignoranti! http://www.cotidianul.ro/eveniment/eveniment.htm
securistul Joi, Noiembrie 22, 2001 11:00 PM
Comentarii: Vad ca ati ramas cuplati pe scurt si la subiect! Va rog...reincepeti activitatea!Uite la Cotidianul de azi! Asa Da! De buna seama "mintuirea sufletelor" trece printr-un portofel gras si un stomac plin!
Exp. Joi, Noiembrie 22, 2001 10:44 PM
Comentarii:
Dest.: Vandaluzia Ei, da, m-ai prins. Si eu caut autoarea unor versuri in care vocea celui drag se aude cald, dincolo de atatea oceane. Crezi ca poti sa ma ajuti?
Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 9:36 PM
Comentarii:
E singura apropiere ce ne-o permitem, Chevaliere... One more tzuc si ma-ntorc iar la butonat.
Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 9:30 PM
Comentarii:
Ghiopardule, stiu ca am 50 % sanse sa gresesc, dar o sa merg iar pe mina lui Paunescu-Porcu. Severin-Bursucu nu cred ca ar fi simtit nevoia unui epitet. Poetul insa e poet si-n santz, de-aia a adaugat "pomadatul".
Chevalierul Joi, Noiembrie 22, 2001 9:25 PM
Comentarii: Ne-am apropiat, in timp asa mult ca ti-am simtit, abia perceptibil, mirosul de scortisoara. Ma ia cu ameteala.
Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 9:17 PM
Comentarii:
Aici nu e niciodata prea frig, Chevaliere. Acum ploua marunt, ce-i drept, dar asta-i tot.
Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 9:15 PM
Comentarii:
Ce zici de simultaneitatea asta, mon unique ?
Chevalierul Joi, Noiembrie 22, 2001 9:14 PM
Comentarii: Sper ca te simti mai bine, Vandaluzia. Pe la voi e frig?
Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 9:14 PM
Comentarii:
Mon Chevalier, ha, ha, ha... Te cred ca ti-ar place sa risti. Se pare ca am rezolvat-o totusi fara antibiotice. Suc de Jack Lemmon, vin rosu fiert cu scortisoara si ceva aspirina. Sint iar la serviciu, unde-i virusez pe altii (sic). Ai sa te tzuc.
Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 9:11 PM
Comentarii:
Marius, ce pot sa zic ? Doamne-ajuta, dac-o fi sa fie. Ar fi de risu' curcii sa ajunga sa se traduca prin cantzelarii povestea aia cu muieti is posmagii.
Vandaluzia Joi, Noiembrie 22, 2001 9:07 PM
Comentarii: Exp., probabil ca e "cineva", da' de ce intrebi ? Am glumit, am glumit...
Cheers! Joi, Noiembrie 22, 2001 9:02 PM
Comentarii: It's the same old story; boy meets beer, boy drinks beer... boy gets another beer.
Exp. Joi, Noiembrie 22, 2001 7:56 PM
Comentarii:
Frumos, chiar daca un pic mai lung decat un haiku, dar cine-i Exp./Dest.?
Pentru carte de departe Joi, Noiembrie 22, 2001 7:10 PM
Comentarii: E foc iubito in sufletul meu. Sperantele mele sunt pietre si stele.
din Cotidianul de azi Joi, Noiembrie 22, 2001 1:06 PM
Comentarii:
Sursa: http://www.cotidianul.ro/politica/politica.htm#Comisia pentru drepturile omului din Camera a avizat negativ restrangerea atributiilor Consiliului
PSD a mai primit ieri o lovitura in incercarea de a amputa iremediabil functionarea CNSAS, lovitura administrata la unison de PNL-PD-PRM, alaturi chiar de UDMR. Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor a avizat negativ proiectul de lege al reprezentantilor PSD din Comisia de control a SRI, prin care se incearca trecerea sub un control mult mai strict a Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii. Modificarea urmareste, in plus, ca verificarea dosarelor reprezentantilor cultelor religioase sa se faca doar cu avizul conducerii acestora. Proiectul de modificare urmeaza sa fie dezbatut pe fond de catre comisiile juridica si de aparare, insa semnalul dat ieri de Comisia pentru drepturile omului este unul rau prevestitor pentru cei care au pus gand rau CNSAS-ului. Cu o majoritate covarsitoare, deputatii PD-PNL-PRM-UDMR din comisie, alaturi de presedintele Nicolae Paun (din partea minoritatilor) si a exponentului comunitatii germane, Wolfgang Wittsttock, in total 9, au votat pentru avizarea negativa a Legii de modificare a organizarii si functionarii CNSAS. Propunerea in acest sens a apartinut, pe rand, deputatului PD Liviu Mera si vicepresedintelui Comisiei, deputatul UDMR Gyorgy Tokay. Impotriva avizului negativ acordat legii s-a pronuntat deputatul Bereczki Endre, care nu este udemerist, ci pesedist. Ca sa impace si capra, si varza, doua reprezentante ale sexului slab din comisie s-au abtinut (Doina Dretcanu - PSD si Mihaela Muraru-Mandra - PUR). Desi dintr-un partid aflat in alianta cu PSD, vicepresedintele Comisiei, Gyorgy Tokay, a votat invers decat PSD, fiind ferm pentru mentinerea legii in vigoare. „Legea a fost votata si e asa cum e, se aplica asa cum se aplica. Modificarile solicitate nu ar face decat sa creeze si mai mare confuzie, oprind acel proces de clarificare care a pornit. In privinta clerului, forma actuala este corecta. Cei care au grija de «mantuirea sufletului» trebuie sa aiba un trecut demn, indiferent de cultul caruia ii apartin. Modificarea este neavenita sub aspect moral, al fondului, dar si sub aspectul imaginii Romaniei in lume. In momentul actual ar trebui sa aplicam legea, nu sa cream confuzie si mai mare“, si-a expus punctul de vedere reprezentantul UDMR. Pe aceeasi lungime de unda a fost si deputatul PD din Comisie, Liviu Mera: „Proiectul doreste modificarea legii pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Ar fi o modificare eficienta, mai ales la capitolul reprezentantilor bisericii“. PRM are propriul proiect in privinta CNSAS (mai exact pentru desfiintarea acestuia), care a fost respins de comisie, iar daca isi va mentine distanta fata de proiectul purtand semnatura PSD, acesta nu are sanse sa treaca. Bineinteles, daca si UDMR va vota conform constiintei si nu sarcinilor de partid.
Mihaela Ganet
securistul Miercuri, Noiembrie 21, 2001 11:37 PM
Comentarii: Conform informatorilor benevoli si bine remunerati "{@}" ESTE DE VINA! Pina la injectia letala va rugam sa nu respectati regula :"Cit mai rasfirati si pe linga subiect" SERVIM PATRIA !
Din ZIUA Miercuri, Noiembrie 21, 2001 11:03 PM
Comentarii: Semnaturi pentru Codul Electoral
Societatea civila se bate pentru reducerea numarului de parlamentari
Initiativa Civica pentru Responsabilitatea Actului Politic (ICRAP), o coalitie de structuri ale societatii civile, a demarat, ieri, campania pentru strangerea celor 250.000 de semnaturi necesare promovarii Codului Electoral, proiect ce vizeaza schimbarea legislatiei electorale, prin introducerea votului uninominal pentru alegerea parlamentarilor si a membrilor consiliilor locale. Proiectul de lege privind Codul Electoral, promovat de ICRAP, a primit avizul Consiliului Legislativ si a fost publicat, luni, 19 noiembrie, in Monitorul Oficial. El ar urma sa inlocuiasca actele normative in vigoare, prin care sunt reglementate aspecte ce tin de organizarea alegerilor in Romania.
Doar o treime dintre deputati vor mai fi alesi pe liste
In esenta, Codul Electoral propune modificari importante, cum ar fi schimbarea tipurilor de scrutin folosite in prezent, infiintarea unui organism electoral permanent, reducerea numarului de senatori si deputati, adoptarea unor prevederi menite sa aduca un plus de transparenta in finantarea campaniilor electorale ale partidelor. Potrivit proiectului, senatorii si doua treimi din deputati ar urma sa fie alesi prin vot uninominal. Scrutinul pe lista va fi folosit pentru alegerea unei treimi dintre deputati. Norma de reprezentare a deputatilor va creste de la 70.000 de locuitori la 90.000, iar a unui senator de la 150.000 la 190.000 de locuitori, masura ce va duce la scaderea numarului de parlamentari. Reprezentantii ICRAP, care prezentasera proiectul cu doua luni in urma, s-au declarat hotarati sa transforme in lege, pentru prima data in istoria post-decembrista, aceasta initiativa a societatii civile. Ei doresc ca, pana la 1 februarie 2002, data limita prevazuta pentru strangerea semnaturilor, sa adune cat mai mai multe adeziuni. Campania pentru Codul Electoral se desfasoara in 37 de judete ale tarii, unde membrii ICRAP au filiale sau parteneri locali. Conform normelor in vigoare, semnatarii unei initiative legislative trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete sau in municipiul Bucuresti trebuie sa fie inregistrate cel putin 10.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative. Din ICRAP fac parte Asociatia Pro-Democratia, Alianta Civica, Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti, CNS Cartel Alfa, Consiliul National al Patronilor din Romania, precum si alte organizatii civice. Ovidiu BANCHES
Marius ... Miercuri, Noiembrie 21, 2001 10:00 PM
Comentarii: Vandaluzia

Dur o sa fie, dar nu numai pentru Romania. Gindeste-te ca romanul va putea sa mearga la munca oficial unde va dori dinsul pe suprafata Europei. La fel ca si germanul, francezul, englezul si austriacul. Ar fi ideal ca germanul sa vina in Romania si vitzavercea, da' nu prea cred. Ca urmare vestul va trebui sa creeze conditii de cazare si masa pentru personal calificat in toate domeniile (ingineri, economisti, muncitori, tarani, intelectuali, shmenari, mafioti, traficanti de droguri si carne vie de foste domnisoare etc.).

Riscurile pentru ei sint foarte mari. De aceea cred ca Romania, prin glasul unui ministru de externe valoros nu facut pe puncte, ar fi trebuit sa sara imediat sa prinda ocazia si sa o amplifice la maximum, nu sa toarne apa rece cu caldarea peste ea sa o stinga in fasa.


Chevalierul Miercuri, Noiembrie 21, 2001 9:03 PM
Comentarii: Te tzuc si eu, Vandaluzia! ( As fi preferat sa fie contagios... )
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:54 PM
Comentarii:
Mon Chevalier, cei din urma vor fi cei dintii, sau save the best for last. Ce ziceai de foile dalbe ? Nu eram pe-acolo ? Nu dispera, mon unique, stii cum ziceau filozofii ceia de la Paltinis, "nu L-ar mai fi cautat, daca nu L-ar fi si gasit deja". Un tzuc virusat, dar necontagios.
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:47 PM
Comentarii:
Multam, Miti.

Exp., tot misterios, tot misterios ?


Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:45 PM
Comentarii:
Bibi, faine lucruri la Asalt. N-am timp, din pacate, sa le citesc pe toate. Am rasfoit cite ceva, mi-or placut "Szilveszter Andrei szalvează ambalazsul", "XXI scene din viata lui Ştefan", "Levieru (The Script)". Sint convinsa ca mai sint si altele faine. Tzuc si mai vorbim, dar nu cred ca azi.
Miti Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:40 PM
Comentarii: Sanatate, Vandaluzia!
Exp. Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:38 PM
Comentarii:
Dest. : Vandaluzia
Daca n-ai recunoscut sigiliile, imi retrag comentariul despre bosumflare.
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:37 PM
Comentarii:
Miti, ma mai gindesc. Argumentul cu ce mi-e '04, ce mi-e '07 cred ca e bun. Oricum, nu ma mai astepta cu ceva pe seara asta, vreau doar sa mai postez vreo 2 raspunsuri si m-am dus. Sa ai noapte buna.
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:30 PM
Comentarii:
Ghiopardule, uitai sa zic, ma mai gindesc la ultima cimilitura. Ambii Adisori indraznesc niste calambururi citeodata. Iti zic mai tirziu.
Miti Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:28 PM
Comentarii: Vandaluzia, ai dreptate, economic , integrarea nu inseamna paradisul. E clar, sunt costuri pe care trebuie sa le platim. Agricultura noastra, e la pamant, ce suntem acum invadati de produsele agro-alimentare din CEFTA, d'apoi cand vom fi colegi cu marii producatori agricoli, Spania, Italia, Franta. Si tot asa. Dar in tzara situatia e atat de anormala incat costurile integrarii ar fi o bagatela pe langa jaful mafiotic organizat la nivel politic, pe langa proasta gestiune, pe langa lipsa de respecte fata de cetateanul obisnuit! Toate astea le induram sub un regim constant, mai ticalos decat cel fanariot! Fanariotii de azi sunt necultivati, prosti, grobieni, de o lacomie primara! Nu se mai poate! Campul ordonator european ar mai pune ordine in sistem. Cu economia stam prost si n-o sa recuperam in 3 ani, pentru 2004 dar nici in 6, pentru 2007. daca va mai fi o largire in 2007. Largirea europeana e o decizie politica a liderilor europeni! Daca e pe bune, nici una din candidate nu intruneste conditiile economice dure! E adevarat, majoritatea sunt intr-o situatie mai buna decat RO. Oricum, nici in 2007 nu vom indeplini criteriile economice, asta-i sigur! Si atunci? Pozitia Frantei si a Italiei e corecta! Din moment ce oricum e o decizie politica de ce sa nu includa si RO, in 2004! Nemtilor nu le convine, pe ei ii intereseaza Polonia vecina, tarile baltice. Uite ca Francezii si italienii au si ei un interes in zona! Avem si noi, de bine, de rau sustinatori! Dar cu Geoana si Puscas, ti.-ai gasit! Ei nu schimba, dom'le calendarul! De ce? Din prostie, delasare, lipsa de interes fata de RO. Altfel cum sa iti explici lipsa lor de combativitate! Si asat dupa ce , chiar acum cateva zile, si-au trambitat ca o mare victorie, raportul european pentru RO, pe care il aduceau in fata ca sa demonstreze progresul tzarii sub conducerile lor nemaipomenite! Fa-ti idee!
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:25 PM
Comentarii:
Draga Exp., daca as fi recunoscut ceva, n-as mai fi intrebat. Eram si eu curioasa daca ai mai aparut sub alt nume, nu vad nimic rau in asta. Daca si dupa ce insist tu-mi spui ca esti "cineva", apai ce sa mai intreb ?

Ghiopardule, n-am raspuns la Vacaroi din lipsa de timp. Da' sa stii ca ma pacalisi, m-am uitat atenta daca n-ai uitat ceva, nu, tu spui de 3 variante, si acum vii cu al patrulea raspuns. Hirohito n-avea cum sa fie, murise in '89, pe vremea aia Vacaroiu se dadea pe Saniuta la CSP si nu era printre cei doi care apareau la tv. Bush ar fi avut ceva sanse, ca de la bautoriu empatic la bautoriu emfatic, dar la cit a avut de luptat cu memorizarea unor demnitari mult mai importanti (si a tarilor din care vin), cam greu de crezut sa strice o judecata de valoare pe Nicu. Putin in nici un caz, o asemenea apreciere n-ar fi dat bine la lupta de imagine pentru distantarea de taica Eltin - alt meserias, chiar de calibru mai mare ca (al lui) Nicu.


Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:11 PM
Comentarii:
Dane, aseara am adormit ca un prunc. Sint racita rupta, azi nu ma duc la serviciu, mai dau putin cu subsemnata pe-aici si ma duc sa ma doftoricesc.
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 8:09 PM
Comentarii:
Miti, imi dau si eu cu presupusa. Politic, ideea aderarii rapide suna f. bine. Economic, pe termen scurt, cel putin, s-ar putea sa fie cam dur. O economie in general neperformanta se trezeste aruncata in groapa cu lei a competitiei libere. Nu numai Uniunea acopera costurile aderarii, ci si fiecare tara in parte. O fi in stare guvernul sa recupereze in 3 ani intirzierile din ultimii 11 ? M-as bucura, dar nu se-arata.
Miti Miercuri, Noiembrie 21, 2001 6:50 PM
Comentarii: Marius, ai dreptate, in afara de Salcudeanu, imortalizat pe pelicula cu slitul dezipat, pe cand era ministrul culturii, altul nu stiu! Si totusi trebuie sa se termine odata si sa revenim si noi la normal. Asa ca eu incerc sa actionez si sa reactionez normal, chiar daca mediul romanesc e departe de starea de normalitate.
Marius ... Miercuri, Noiembrie 21, 2001 6:05 PM
Comentarii: Miti, citi pesederei sau, mai nou, pesedei cunosti care si-au dat vreodata demisia dupa ce au spus sau au facut boacane cit ei de mari, ca sa nu mai vorbim de fapte penale? Oamenii din garnitura partidului pleaca doar cind sint dati afara, eliminati fizic sau (au trebuit sa o invete si pe asta, dar s-ar putea sa o uite in curind) cind pierd alegerile.
o.brega Chisinau Miercuri, Noiembrie 21, 2001 1:48 PM
Comentarii: Sper ca nu va deranjez cu o intrebare nevinovata ;-)) Ati citit ultimul roman al lui Paul Goma "Basarabia"? E semnat de autor cu data 2 nov 2001 si deja il puteti gasi format .pdf la www.paulgoma.net Daca vreti sa-l comentati - aveti unde In caz ca va mai intereseaza ascultati (iarasi gratuit) muzica romaneasca si de toate felurile format mp3 la soundarena.net dar mai vedeti ca tot acolo e si o arhiva de 'ecouri basarabene', poate va mai intereseaza ce se ZICE (nu doar se scrie pe aici), altfel, sanatate la toata lumea si pace peste tot!
Dan de la Dan Miercuri, Noiembrie 21, 2001 12:31 AM
Comentarii: Domnule securistul, nu am astfel de obiceiuri.
Vandaluzia draga, iar ne lasi singuri ?
Din Adevarul de azi Miercuri, Noiembrie 21, 2001 11:40 AM
Comentarii: Vedrine a raspuns ca admiterea celor zece membri necesita deja un efort, pentru a face ca plapuma sa intre in valiza". Totusi, a subliniat ministrul, daca cele doua tari in chestiune spun: «Pentru noi nu e nici o problema ca zece tari intra in 2004, avem nevoie de timp suplimentar», atunci nu voi milita in locul lor".
Miti Miercuri, Noiembrie 21, 2001 11:38 AM
Comentarii: Geoana a reationat incalificabil la propunerile Frantei si Italiei! In loc sa militeze pentru o decizie politica in cazul extinderii din 2004, ministrul de externe roman declara ca RO nu-si va schimba programul! E inadmisibil! E cazul sa-si dea demisia, dupa o asa boacana!
Si Italia sprijina idea unei extinderi extinse Miercuri, Noiembrie 21, 2001 11:33 AM
Comentarii: PARIS, 21 nov (MEDIAFAX) - Ministrul italian de Externe, Renato Ruggiero, a avertizat, marti, la Paris, că există un pericol de "discriminare politică", dacă România si Bulgaria sînt ocolite la viitoarea extindere a Uniunii Europene, din momentul în care vor fi acceptati zece noi membri începînd cu anul 2004, relatează AFP.

Luînd cuvîntul în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Nationale franceze, ministrul italian a subliniat necesitatea de a preveni orice blocaj în cadrul Uniunii Europene, o dată cu venirea noilor membri. "Nu se poate distruge totul doar pentru a satisface un important obiectiv politic", a subliniat acesta, făcînd referire la extinderea pe care a calificat-o drept un "imperativ categoric". "Cred că dacă vom ocoli România si Bulgaria, aceasta ar putea fi considerată discriminare politică", a declarat acesta.

Pentru a evita blocajele în cadrul Uniunii extinse, Ruggiero a preconizat un control riguros al progreselor înregistrate de viitoarele state membre spre o mai bună integrare, propunînd, de exemplu, "perioade tranzitorii mult mai lungi". "Dacă nu se poate spune nu din motive politice, atunci trebuie spus da, dar trebuie păstrată functionarea Comunitătii", a mai spus ministrul italian. Omologul său francez, Hubert Vedrine, a abordat deja, luni, la Bruxelles, chestiunea "inconvenientelor" lăsării României si Bulgariei de-o parte în procesul de extindere. Vedrine s-a declarat multumit de recentul raport al Comisiei Europene care aprecia că 10 dintre cele 12 tări candidate care au lansat negocieri cu UE rămîn în cursa pentru aderare în 2004. Doar România si Bulgaria sînt excluse din acest "big bang" al extinderii, din cauza întîrzierilor înregistrate în special în domeniul economic. "Din moment ce evaluarea Comisiei a fost făcută Ťpe baze obiectiveť si nu a fost o simplă declaratie de simpatie, am cerut reflectie în legătură cu inconvenientele ocolirii celor două state", a explicat Vedrine.
Sursa:BBC Miercuri, Noiembrie 21, 2001 11:07 AM
Comentarii: 21.11.2001 9:11 Ora României Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidentiale, Corina Cretu, a salutat ideea exprimată de ministrul de Externe al Frantei, Hubert Vedrine, privind extinderea Uniunii Europene cu 12 tări candidate în anul 2004, astfel încât procesul să cuprindă si România si Bulgaria. Corina Cretu a spus că dacă propunerea va fi acceptată, România este gata să discute un program special de recuperare si să-si mobilizeze toate resursele interne pentru a duce la bun sfârsit actiunile cuprinse într-un calendar cu finalitate în 2004 şi nu în 2007, ca până acum. Raportul anual al Comisiei Europene privind extinderea a anuntat că un numar de 10 state vor fi admise în Uniunea Europeană până în anul 2004, România si Bulgaria nefăcând parte dintre acestea. La întâlnirea de luni a Comisiei de politică externă din Senat cu o delegatie a Parlamentului European, condusă de baronesa Emma Nicholson, presedintele Comisiei, senatorul PSD Gheorghi Prisăcaru, a afirmat că este posibil ca România să-si revizuiască termenul stabilit pentru aderarea la UE, de la 2007 la 2005 sau 2006. El a sustinut că termenul stabilit initial, respectiv 2007, este "cel mai îndepărtat si mai pesimist", fiind fixat într-o perioadă în care România se afla "în declin".

Ministrul de Externe, Mircea Geoană, a declarat marti la Bruxelles că România a primit "cu interes" ideea avansată de Franta, dar că pentru moment, calendarul stabilit de România nu se modifică. El a sugerat că dacă România si Bulgaria vor primi un sprijin suplimentar din partea Uniunii, atunci "evident aceste date ar putea fi modificate".
Sursa: BBC Miercuri, Noiembrie 21, 2001 11:00 AM
Comentarii: 21.11.2001 9:11 Ora României Ministrul de Externe al Poloniei Vlodimircz Cimoszewicz a declarat că propunerea ca România si Bulgaria să adere la Uniunea Europeană odată cu celelalte 10 state candidate este "nerealistă". Dorind să evite întârzieri în procesul de extindere, comentează Reuters, ministrul a declarat că Polonia nu va accepta schimbarea directiei stabilite de liderii UE, potrivit căreia, primele state trebuie să termine negocierile anul viitor si să alăture Uniunii în 2004. Ministrul de externe al Frantei Hubert Vedrine s-a declarat în favoarea extinderii Uniunii Europene cu 12 tări candidate si nu doar cu 10. În raportul anual privind extinderea, Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută că 10 state vor încheia negocierile până la sfarsitul anului 2002 si vor deveni membre cu drepturi depline până în 2004. Potrivit Comisiei Europene, între aceste state nu se numără Romania si Bulgaria. Însă ministrul Vedrine a declarat - "trebuie să ne gandim la destinul a două tări lăsate în afară în acest mare proces de extindere. Ar putea însemna destabilizarea acestor tări."
Exp. Miercuri, Noiembrie 21, 2001 10:34 AM
Comentarii: Ce te-ai imbufnat? Credeam ca sigiliile (ca cele regale) sunt la locul lor si inconfundabile. Alivoar si eu.
Marius ... Miercuri, Noiembrie 21, 2001 6:28 AM
Comentarii: 30 Februarie

Va multumesc pentru dovada de decenta si bun simt. Faptul ca cei care participa la discutii pe cafenele au idei diferite nu trebuie sa conduca la conflicte personale. Nu este necesar sa ne simpatizam, important este sa comunicam.

Ati remarcat mai bine decit multi baieti "de gashca" faptul ca anumite luari de pozitie nu au nimic de a face cu comunicarea, ci constituie o tactica de intimidare. In convorbiri particulare am subliniat ca a le face jocul (celor care practica aceasta tactica) este chiar mai urit si mai lipsit de caracter. Am mai putina simpatie pentru "baietii veseli" care se bat pe burta cu ionick decit pentru ionick insusi (el, dragul, isi joaca rolul pentru care s-a pregatit intens, in timp ce ei, ceilalti, arunca contributii "inteligente", "culte" si "cu tilc", fara sa-si dea seama de mizeria in care se scalda prin propria lor decizie).

Nu de simpatie virtuala avem nevoie (cind ne vom intilni, eventual, fata in fata, s-ar putea sa descoperim personaje total diferite de ceea ce credeam dupa citirea textelor cafenaute), ci de sinceritate, buna credinta si civilizatie. Care daca sint, sint, daca nu, nu.

Va multumesc inca o data.


securistul Miercuri, Noiembrie 21, 2001 4:40 AM
Comentarii: Reviu deci..sa nu mi-o iei deci ca o blasfemie dar tare mi-ar place sa-i mai cint versurile cele: "Tata-tata,de mai ai un leu/Da-mi-l mie tata,da-mi-l ca sa-l beu!" Se suna stingerea la Petawawa! Noapte buna!
securistul Miercuri, Noiembrie 21, 2001 4:33 AM
Comentarii: Sa ii fie tzarina usoara! Boda-proste deci! Io facui pomana dupa Securistu' Sef pe 22 septembrie tot de 5 ani! Si el fu' un Om de treaba,iertate fie-i pacatele!Amin! Vanda draga,multa vreme a trecut de cind fusei detasat pe lunca matale! Nu pot sa uit verdeata vailor Fraser prin Chilliwack care te imbucurau dupa 42 de cm de zapada la Calgary! Sau Horseshoe Bay si ferry-ul spre Victoria sau Nanaimo!Hai ca te las ca se suna stingerea in baraca imediat si nu mi-am dat cu box bocancii! :-)
Gogu de la mahala Miercuri, Noiembrie 21, 2001 4:04 AM
Comentarii: Bre ochi albastrii !... pa 26 a lu novembre fac pomana bre ca al batran face 5 ani de cand se duse.... Sa-l aiba in paza Domnu ca fu om de treaba... Acu ascund o lacrima ca deh...tata e tata...
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 4:04 AM
Comentarii:
Dane, sint alive and kicking, ceea ce-ti doresc si tie. Asa e, a fost fain la Ycaar o vreme. Acum ma aciuii pe-aici, deocamdata. Pina mi-oi lua iar zborul pentru un an-doi. Sa ne citim cu bine.
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 3:37 AM
Comentarii: Ui, nerabdatoare mai poate bate inima partidului. Securistule, nu era nimic deosebit, voiam doar sa comentez (si n-am mai avut cind) ca am fi stat cam in aceeasi zona, dar nu chiar asa aproape cum zici tu. De la mine ma plimb cam un sfert de ora pina la podul Burrard, daca mai tii minte, deci mi-ar lua aproape jumatate de ora pina in Granville Island.
ochi albastrii Miercuri, Noiembrie 21, 2001 3:36 AM
Comentarii: Uite ce citii despre Scinteia dantan :" Miercuri, 02 Decembrie 1998 20:43:12 (GMT-7) Domnului Mandanache..cu leusteanul in brate.. (COMmercial) Sa incep cu una adevarata. Tatal meu, fie-i tarana usoara, ma vizita prin '80.Cand ma intreba..ba putza ! tu ce vrei sa iti aduc in papornitza?..ii servii raspunsul. Leustean.Era in august. Ii dadui instructiunile de rigoare (ateriza la New York si apoi o cotea mai la nord)..ca nu are voie sa aduca plante cu radacina (restrictii si acum in vigoare in SUA pentru unele tari) Intr-un ziar Scanteia ( ca doar era abonat voluntar) puse al meu tata un brat de leustean ce fu imediat confiscat de vames. Mirosul ce iesea din papornita il dadu gata. Veteranul cand isi vazu papornita violata o dadu la baioneta. Explica ca nu e radacina deci el trece ca infanteristul la Marasesti. Si trecu. O pusei de o ciorba de imi dadura lacrimile de fericire."
* Miercuri, Noiembrie 21, 2001 3:01 AM
Comentarii: test
securistul Miercuri, Noiembrie 21, 2001 2:52 AM
Comentarii: Acuma ca vad ca esti pe vinite sa stii ca pot sa merg si pe jos! Si de nu vii nu-i bai ca tat pe jos ma duc! Stii vorba ceia:" Dupa femei si dupa tramvaie sa nu alergi!" Mi-am pus si camasa albastra sa fie de bon ton,costum mai largut sa nu se bada bulanele ce le am pe inventar de la Dl Ghiopardul si citesc Scinteia la rubrica "Mari Impliniri si Realizari" semanata de pleonasticul Ion i. Ioan . Sint singur in statie ca Dan a luat taxiul cind a vazut ca vroiam sa il abordez! Astept!
Vandaluzia Miercuri, Noiembrie 21, 2001 2:22 AM
Comentarii:
Ce sa fac, ochisori-albastri, am inca de lucru. Fugi sa nu pierzi tramvaiul (unii l-ar numi dorinta).

Salutari, Dane, imi pare rau ca-s asa pe fuga. Mai vorbim altadata. Ma bucur sa te vad.


securistul Miercuri, Noiembrie 21, 2001 2:13 AM
Comentarii: Da Vanda, te mai astept fata tatii! Florile s-au uscat,seara s-a lasat,ultimul tramvai e peste 30 de minute si eu am o sete de-o halba de bere in git ce ma usca de cind te astept pt. vorba aia! As intra cu Dan DelaDan in vorba da are nu stiu ce cu mine,intiasi data ma delateaza,apoi ma taie complet p'orma ma lasa iar dar tot ca inainte de fiecare data cind dau BACK cam a doua oara in micro-cabana lui ma scoate afara de pe sine! Sa fie trenuletul meu de vina? L-as intreba dar are repulsie la securisti si il inteleg foarte bine,ultima data cind am trecut pe la dinsul in interes de serviciu am lasat vraiste toata casa si am plecat si cu televizorul ala color Tesla! Ce vremuri fata tatii...!
Dan de la Dan Miercuri, Noiembrie 21, 2001 12:49 AM
Comentarii: Buna draga Miti. Suntem tineri, ai dreptate. Altfel avem de-a face cu ... eternitatea, despre care nu stim nimic. Felicitari pentru "La Idee". Este foarte buna !
Lui "30 februarie": nu era de rusine daca ati fi postat la micro-cabana "LaDan" lucruri pe care le credeti, dar nu are nici-o importanta. Era vorba doar de o postare oarecare a lui "32 decembrie" si tot nu cred ca este un fapt demn de a fi tinut minte.
Vandaluzia, ai tot asa de viu spiritul ? Trasnet ! Numai bine la toata lumea !
radu bandean Marti, Noiembrie 20, 2001 11:26 PM
Comentarii: Salutare la Toti bistritenii! Ce face aia mica sefu'?
Vandaluzia Marti, Noiembrie 20, 2001 11:21 PM
Comentarii: Draga Exp., nu mai am alte intrebari. Alivoar.

Securistule, si cu tine aveam o vorba. Sper sa revin in o ora si ceva.


securistul Marti, Noiembrie 20, 2001 11:10 PM
Comentarii: VANDALUZIA ,uite inca o bulina alba! Asa,fii indirjita in interogatorii! Hai sa te tzuc fata tatii!
Exp. Marti, Noiembrie 20, 2001 10:46 PM
Comentarii: Cineva. De ce intrebi?
Vandaluzia Marti, Noiembrie 20, 2001 9:39 PM
Comentarii: Mi-o placu. Cine esti ?
Exp. Marti, Noiembrie 20, 2001 9:32 PM
Comentarii:
Eu am scris carte de departe. De ce intrebi?
Vandaluzia Marti, Noiembrie 20, 2001 8:04 PM
Comentarii:
Carte de departe, cine esti ?
Vandaluzia Marti, Noiembrie 20, 2001 8:02 PM
Comentarii:
J'y suis, mon cher Bibi, j'y suis. Ocupata rau (nu rea). Am de lamurit ceva cu Ghiopardul, am sa-l salut pe Dan, am de tzucat (si) pe Chevalier, de dat ceva noutati lui Miti, dar n-am timp. Poate mai pe dupa-masa. Tzuc innntennnsss.
Bibi Marti, Noiembrie 20, 2001 7:53 PM
Comentarii: Vandaluzia, unde esti, am venit dupa binete.
1 Martie Marti, Noiembrie 20, 2001 7:33 PM
Comentarii: Da, pot sa surid, 30 Februarie. Ia uite :-)
Gypsy Rose Lee Marti, Noiembrie 20, 2001 6:55 PM
Comentarii: Men aren't attracted to me by my mind. They're attracted by what I don't mind...
securistul Marti, Noiembrie 20, 2001 4:22 PM
Comentarii: Da Dl. colega Ghiopardule,numai un securist ca mine si ca tine pot zice asa ceva:"sunteti total depasit de nivelul cunostintelor ". Recunosc -am atitea cunostinte ca un nu mai prididesc sa le dezvalui! Eu la ultima intrebare as zice ca e Addy Mercury,ca sa nu stric inlantuirea !
Ghiopardul Marti, Noiembrie 20, 2001 11:38 AM
Comentarii: Dl. Securistu, padon sectoristul, sunteti total depasit de nivelul cunostintelor. Raspunsul corect era D. Ion Iliescu, presedintele Romaniei. Va multumiti doar cu retrogradarea sau mergeti mai departe? Atentie! La sase bulane negre va declaram agent de circulatie si pentru incurajare va facem cadou o trotineta. Va rog frumos sa va concentrati. Iata urmatoarea intrebare: Cine a rostit fraza? "Pomadatul Adrian Nastase este un tip care nu-si mai incape in case si in piele."
A. Al. Paleologu
B. Adrian Severin
C. Adrian Paunescu

<>br> Vandaluzia, inteleg ca te-ai potolit, nu mai raspunzi la provocari :-) Daca acumulai trei puncte deveneai Regina Bulinelor Albe. Fiindca ai renuntat, primesti felicitarile noaste si 2/3 din titlul de noblete. Aplauzeee !!!
Spiritul Calului Marti, Noiembrie 20, 2001 11:36 AM
Comentarii: Oare e posibil sa-mi pice motorul?
Miti Marti, Noiembrie 20, 2001 11:07 AM
Comentarii: Lobseravteooour neutre du cafenels, merci pentru sfere. (vezi ca nu mi-s o vre madame, mai curand o netizeana de verdad)

30 Februarie, multumesc pentru garda. Apreciez ca o faci fara simpatie.
securistul Marti, Noiembrie 20, 2001 8:39 AM
Comentarii: 30 a lu fevrier,nu imi pare rau decit dupa tonomatul ala care era haios,ca sahul imi place face a face! Si de altfel trebuie sa am ochiul deschis dupa Oussama lu bin de Landen ca de pun gheara pe el ma achit de cit m-au scarpinat pt. ultima camera numerica ce am parcat-o intre Enciclopedia Cambridge si Robertul ala albastru la fata!Daca il prind sa stii ca iti cumpar un sarbacan nou noutz pt. IoNick sa itzi facilitez tacha! PS. de nu ai priceput cumva intreba Loooppssservatorul ca itzi raspunde mai ceva decit ghicitoarea lui Clinton!
30 Februarie Midland Texas Marti, Noiembrie 20, 2001 6:46 AM
Comentarii:
Miti,
Dupa cum probabil ai observat, n-am protestat niciodata pentru ca imi stergi unele texte.Mai mult, anticipez asta si apreciez ca o faci.Ceea ce a provocat aparitia acelor texte a fost atitudinea acelui nemernic fata de tine si de Marius.Nu am o simpatie enorma nici pentru tine, nici pentru el.Respect insa faptul ca apareti in acest spatiu al mastilor cu nume real, biografie si locatie, cu toate riscurile care decurg de aici.Unul din riscuri e sa suportati jigniri si amenintari de la abjecti (anonimi, fireste) de tipul ionick.In numele unei libertati de exprimare prost intelese si al unei elegantze care frizeaza naivitatea cind e exercitata fata de asemenea jigodii, ai tolerat postarile lui absolut incalificabile.Iti trebuia un shoc pentru a intelege ce ai dreptul sa faci pe pagina ta.Ma bucur ca ai reactionat corect atunci cind m-am adresat acelui animal asa cum merita.
Iata o mostra de Dr. Jackal & Mr. Hyde-Park, o fraza dintr-un monument de fellatio inchinat de ionick lui Sufitchi: De-asemenea v-as ruga sa mai interveniti din când în când, atunci când observati ca femeile sunt terfelite-n gunoi de catre hypersexuatzii întârziatzi din cafenea, ce nu-si pot controla libidoul în andropauza si se produc pe site-ul dvs. Cel care scrie asta si in acelasi timp arunca aici jignirile pe care le arunca este in mod clar deranjat la mansarda.Este strict problema lui.De fiecare data cind va recidiva etalindu-si aici rautatea si prostia, il voi pune cu botul in propriile lui copro-productii.Pina o sa se sature.Sint la fel de pregatit ca si tine sa mai dispara din cind in cind cite o pereche de texte.
30 Februarie Midland Texas Marti, Noiembrie 20, 2001 5:49 AM
Comentarii:
Lobservateooour, securistul, Dan
Nu am avut nici o postare la cafeneaua d-lui Dan (nici nu-i stiu adresa).Nu postez decit aici, iar mesajele despre care stiu ca o sa fie sterse le pun si la Ycaar.

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]