.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

JS= Raspuns KHARMEI.... Luni, Mai 13, 2002 8:37 PM
dixit:
Anul ast este anapoda.In vibratzii siderale expuse si in foi de pripas si pe aici,nu am aratat grozaviile acestui an realitate si iluzie-din cauza unui Neptun batut in cuie,p^na prin Oct.Apoi in mod normal eclipsele ar fi cam din 6 in 6 luni ,dar si alea doar, ca nishte umbre trecatoare.In vremea debalansarilor aces an apare ciudat ac aspect numai-balansat=un 2 la inceput -zerourile care sunt "crucea balantei si un alt 2 la coada-.Schimbari si "forfota" .nelinishte si "scarpinat".Imagineaza-tzi ca eshti gazduit de cineva care esete infestat de pureci-da-de pureci...Cum itzi va fi noatea?Un smicur de neast^mparul scarpinarii ,c^nd aici ,c^nd dincolo ,si tat trupu' se va umple cu pete alb rozie-bl^nde-de scarpinare.Computerele snt la mare pericol,de aiaa-mi si tin webusorul meu,stricat si care 'bate cum vrea el literele..Normal -invatzat ca sa atingnumai keyboardul,acuma,daca nu ma shupesc cu tarie in clape,ra^n litere ne batute si ies fraze de ma crucesc,c^nd le vad aparute scrise pe undeva,ca eu nu ==ma mai refec!!===Sunt explzii solare imense si in c^mpurile suprafetei solare toate numerotate cu 9 si aapoi vin alte numere..Alinieri de planete din doi in doi ani,c^nd ar cam-cm zic eu,caa sa fie la 58-60- sau la mii de ani departare..Apoi anul asta fu si un triunghi -"ca la carte,intre planete care se h^rjonesc unele cu altele cu malitzie,nu cu dragoste..Un Marte si un Venus ,rareori se imbratzisheaza.Eclipsa din 26 si cea din luna viitoare,prea aproape fiind,vor fi cu zbierat..mai apoi in timpul anului..Dei iluziile de una si de alta se datoresc neptunului si falsele realitazi le accentuiaza focos si razboinic marte..de aceia-i haos si vafi cu "caru"..!! Comunismul o fi ieshit el din zisele rushinate ale unora,dar ii zatarit si batut cu maiu,in cugetele plaieshilor,ca de ashtea c^nd se prinde ceva,nu se mai desprinde ,dec^t numa' cu l^na,ca si scaietzii pe l^na oilor..Cum ii UNU,asa-i si alalalt..!!I-ai cum is..C^nd is necomunishi cu tine,trateaza-i respectuos,c^nd uita si se mojicesc,taie in ei ca sa le curga zeama de curechi ce comunismul le-o infuzat-o..!!VA FI UN AN PE SPONCI(ca rau nu pot chiar asha direct zice,ca ma ginesc curechishtii..)Cu toata consideratziunea mea..!!
Ionick Luni, Mai 13, 2002 8:26 PM
dixit:
Fluieras de fag, frate coprofag, stiam ca nu-ti poti lua adio definitiv. E si pacat, dupa ce te kaki pe site-ul asta pueril, sa nu revii sa-ti mananci uzufructul. Dar... nu manca chiar tot, baligile tale sunt perfecte pentru chirpicii din care-si construieste Angela edificul ala olfactiv :) Ma bucur sa te revad si-ti dedic in exclusivitate rubrica Bula lumii - sloboda. Nu uita, te aprob 100 %, ce e bun pentru tine e bun si pentru mine, deci daca nu-ti place ceva, tzuca-ma-n cur (dupa ce termini cu Oscar) si ia-o sus. Trebuie sa le dai un exemplu personal de democratie la javrele astea, nu ? :)
Ionick Luni, Mai 13, 2002 8:22 PM
dixit:
Mare-i libarca lui Noe.

Categoria "Si mai du-te si-n p. ma-tii, nu stiai ca sunt crestin ? Si-nca unul foarte moral, baga-mi-as p. in ma-ta"
Io: "Desi crestineste sunt împotriva clonarii pe care o dezbateai mai jos aici, totushi cercetarea stiintzifica n-a facut niciodata stop în fatza preceptelor considerate foarte morale la un moment dat."

Categoria "Tovarasa educatoare, uitati la acesti boi, cacati, valahi imputiti, p.lici imbecile de emigranti flamanziti, vaquite, securisti jidani, curve, pi.dulici necotsaite, javre de americantzi platiti cu dollari-CIA, ma jignesc asa fara motiv, in loc sa ma tzuce-n cur :((("
Io: "Domnule Ober, individul care se semneaza cu pseudonimul C&A (vedetzi va rog postarile de mai jos semnate de C&A , dar mai ales aceasta ultima, Marti, 16 Aprilie 2002 17:13:42 (GMT-7) , întrece cam binishor deja baremul minim de exprimare în cafenea si ma jigneste în fel si chip, numai asa "de amorul artei" . Plus ca n-are niciun subiect de discutzie, pur si simplu navaleste aici si ma-njura."

Categoria "Cine a spus ca daca esti un batrin prost si complexat nu poti avea idei ?"
Io (catre un doctor in biologie cu aproape 20 de ani mai tinar): "Am idee ce-s "Stammzellen", din care obtzii orice fel de celula a corpului omenesc, mai frizerule!"

Categoria "Ce stiti voi, bashini verzi care va varsati cacatul pe pagina asta, despre puritatea mea sufleteasca, echilibrul meu interior si lumina constiintei mele ?"
Io: "... dar cum esti un bou de amator cacat si împutzit si habar n-ai de meserie, tot pe-aici pe la amarâta asta de bashina verde de amatoare o sa-ti versi cacatu din suflet".


Ha! Luni, Mai 13, 2002 7:30 PM
dixit:

Sursa: BBC
Incident în timpul vizitei preşedintelui Ion Iliescu la Detroit

13.5.2002 18:49 Ora României

Discursul susţinut de preşedintele Ion Iliescu în faţa unui grup de români stabiliţi în Statele Unite a fost marcat de un incident. Câţiva dintre participanţi l-au huiduit pe preşedinte şi i-au spus că e comunist şi kaghebist. Incidentul a avut loc sâmbătă, la Centrul Cultural Român din Detroit, iar unul dintre protestatari şi-a rupt în faţa asistenţei paşaportul românesc. În replică, Ion Iliescu a afirmat că cei care reacţionează astfel ar fi "ancoraţi în mentalităţi pe care istoria le-a înlăturat". "Comuniştii de care vorbeşte dânsul l-au răsturnat pe Ceauşescu, au deschis calea spre democraţie în România. (...) Asemenea mentalităţi înapoiate ne-au împiedicat în mersul nostru înainte", a afirmat Ion Iliescu. Protestatarii au fost evacuaţi din clădire de agenţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază
Reactii Luni, Mai 13, 2002 7:07 PM
dixit:
Articol "Academia Catavencu"

"Protectia Presei

Comunicatul difuzat saptamana trecuta de Biroul de Presa al Ministerului Apararii Nationale nu este de natura a reduce stresul ziaristilor din Romania, in ciuda textului din finalul mesajului: "Ca atare, nu ne mai ramane decat sa le multumim celor care "mor de grija altora" amintindu-le totusi ca si viata lor e scurta, iar sanatatea este si pentru ei un bun prea de pret care nu trebuie pus in pericol prin lansarea unor dezbateri cu un inalt consum emotional, stresant". Ideea ca avem de-a face cu un pamflet - nu discutam calitatea - rezista pana cand ajungem la identitatea autorului. Un minister nu face de obicei misto-uri, cu atat mai putin cel al apararii. Daca pe noi nu ne-ar deranja sa se lanseze si institutiile publice in stilul satirei, faptul ca nu exista precedent, prezinta riscul ca persoane cu functii de decizie din lumea interlopa, la randul lor suparate pe presa, sa aprecieze, simplu, ca s-a dat verde la ziaristi. Precizam ca amenintari formulate la fel de eufemistic au fost adresate colegilor de la Academia Catavencu de dl. Nicu Ghiara, care, deducem ca are aceeasi scoala cu Ministrul Ioan Mircea Pascu.
Mircea Toma"
________________________________
Agentia de Monitorizare a Presei Adresa: Str. Ion Cîmpineanu, Nr. 20 A, Bl. 18 A, Scara A, Et. 2, Ap. 8, Interfon 08, Sector 1, Bucuresti Tel./Fax: 01-315 23 13; Tel.: 091 200 459;
Sursa: lista freeex la
http://groups.yahoo.com/group/freeex/message/2534
Ce ne mai comunica oficialii nostri... Luni, Mai 13, 2002 7:01 PM
dixit:
"Suparare mare pentru ecourile din presa romana la articolul din Wall Street Journal

Armata ii ameninta pe ziaristi

Biroul de Presa ne sugereaza sa nu ne mai stresam asa tare din cauza fostilor securisti pentru ca viata este scurta, iar sanatatea un bun prea de pret [...]Ii mai asiguram pe cei care utilizeaza metoda «tropaitului informativ» prin «balariile» presei suverane ca integrarea in NATO se face totusi dupa reguli si principii foarte clar stabilite la Bruxelles, vointa sau interesele indivizilor, oricine ar fi si oriunde s-ar afla acestia, ramanand marginale.

Ca atare, nu ne mai ramane decat sa le multumim celor care «mor de grija altora», amintindu-le totusi ca si viata lor este scurta, iar sanatatea este si pentru ei un bun prea de pret, care nu trebuie pus in pericol, prin lansarea unor dezbateri cu un inalt consum emotional, stresant."
Biroul de Presa al MApN"
!!!
" Comunicatul oficial complet la
http://www.romanialibera.com/1POL/13c5psup.htm
Miti Luni, Mai 13, 2002 6:53 PM
dixit:
Hey, IO, nu mai zice nimic desteptaciunea 'voastra' ?
By, By :)))
** Luni, Mai 13, 2002 6:32 PM
dixit:
***
teest Luni, Mai 13, 2002 6:26 PM
dixit:
teest
teest Luni, Mai 13, 2002 6:24 PM
dixit:
teest
t Luni, Mai 13, 2002 6:08 PM
dixit:
t
t Luni, Mai 13, 2002 6:07 PM
dixit:
t
ttt Luni, Mai 13, 2002 6:04 PM
dixit:
t
t Luni, Mai 13, 2002 5:57 PM
dixit:
t
Oscar Luni, Mai 13, 2002 5:55 PM
dixit:
Bai Io-Nick-IO-Saupreusse, daca tot nu te mai primeste nimeni, decat sa fii prostul altora, fa-ti mai bine o pagina a ta si injura-te singur. Pentru ca tot nu ai cu ce sa o platesti, la www.getfreedomain.biz o primesti degeaba pe un an. Sa faci pagina nu e mare lucru, ca doar esti mare scula. Cand esti gata sa ne spui si noua sa venim cu laturile. Fara stima.
t Luni, Mai 13, 2002 5:55 PM
dixit:
t
test Luni, Mai 13, 2002 5:41 PM
dixit:
test
test Luni, Mai 13, 2002 5:38 PM
dixit:
test
test Luni, Mai 13, 2002 5:36 PM
dixit:
test
Miti Luni, Mai 13, 2002 4:35 PM
dixit:
Mv-ule vaz ca te faci chinez: mi se pare normal, civilizat ca fiecare sa aiba habar pe unde ii sunt afisate micile randulete. Cei care le apreciaza intr'atat incat sa le citeze pe o alta pagina ma gandesc ca il apreciaza si pe autor indeajuns ca sa nu'l ignore, facandu-i plecaciunea de rigoare prin politicoasa cerere de re-postare. In contextul asta hai sa-ti povestesc o snoava adevarata. Acum cateva luni, hoinarind eu pe net, am dat de pagina de pe Ciberplai a protestului impotriva versiunii legii secretelor pe un sit legionar, alaturi de versiunea online a carticelei sefului de cuib. Nu mi'a cerut nimeni nici un acord, pur si simplu mi-au copiat cea mai mare parte din pagina si si-au anexat-o sitului. Nu era doar link. Inchipuieste-ti ca nu mi'a facut deloc, dar deloc placere! Si am reactionat. Webadminul a fost relativ politicos si a retras pagina de pe serverul sau.

De altfel, traind intr'o tzara ca SUA ai toate sansele sa pricepi cum e cu propietatea privata fie ea chiar intelectuala, drepturile insului si celelalte norme de convietuire civilizata. Iar copiratul nu se traduce neaparat in bani. In lumea noastra a ciber-volintirilor el tine mai degraba de respectarea unui cod de bune maniere.
test Luni, Mai 13, 2002 3:16 PM
dixit:
test
s Luni, Mai 13, 2002 3:05 PM
dixit:

ttt Luni, Mai 13, 2002 3:01 PM
dixit:

tt Luni, Mai 13, 2002 2:55 PM
dixit:

test Luni, Mai 13, 2002 2:50 PM
dixit:
test
tess Luni, Mai 13, 2002 2:39 PM
dixit:
tess
te Luni, Mai 13, 2002 2:38 PM
dixit:
te
test Luni, Mai 13, 2002 2:30 PM
dixit:
test
test Luni, Mai 13, 2002 2:29 PM
dixit:
test
kk Luni, Mai 13, 2002 2:26 PM
dixit:
teest
test Luni, Mai 13, 2002 2:25 PM
dixit:
test
Miti Luni, Mai 13, 2002 12:37 AM
dixit:
Kharma, daca n'ai cei 7 ani de acasa am sa-ti explic eu: atacul la persoana, vulgaritatea, mîrlania nu sunt agreate p'acilea.
KHARMA Luni, Mai 13, 2002 9:59 AM
dixit:
JS
Asa este cum ziceti, stimate domnule JS, coa-nei Miti îi place democratia numai când îi cânta-n struna.În restul timpului tot o valaha mahalagioaica educata la CC al PCR este.
Toti zbiara ca si gâstele Capitoliului ca au salvat Omenirea de Comunism... si la o adica se comporta EXACT ca si comunistii de care cica (zic ei) ne-ar fi scapat.
Dar tu te lasa înfrânt de rautatea oamenilor, domnule JS, unuii scoleri nu vor sa priceapa ce-i bine pentru ei pâna nu le bati învatatura cu ciocanu-n cap.
Cica se zvoneste ca va fi un an greu, cu razboaie si o gramada de ticalosii, chiar si aici pe Internet. Ce ne puteti spune, domnule JS despre asta?
JS.. INTREBARE,CA MI-A DISPARUT RASPUNSUL LA ARDEILE FARA CAUZE.. Luni, Mai 13, 2002 3:45 AM
dixit:
Stimata MITI--unde imi este raspunsul ce Karma l-a cerut si eu l-am si dat repede?? Iarashi ma bruiezi?"SI TU BRUTUS "????
JS== Dupa indemnul KHARMEI... Luni, Mai 13, 2002 3:40 AM
dixit:
Arderile astea "fara motiv" sunt bizare si nu le va putea shtiintza nici dupa 7 milenii,ca sa le dibuiasca.Explicatzia para-normala ii simpla:Staticul curent din trup,plus electromagnetismul,plus interiorizarea individuala afundata in neagra disperare,plus acele "vai ale lacrimilor'"aflate printre liniile de fortze care ca un paianjen invaluie pam^ntul si universul..SI insul,afl^ndu-se la o "margine" intre liniile de fortze si intre "vaile cu lacrimi",se aprinde fiindca nu are o alta scapare spiritul ca sa atinga Infinitul si nu-i durere,ca lacrimile din valea astora,o uda mereu si insul arz^nd ,n-o mai simte=durerea arderii.Karma spiralata are inscris in ondularile sale acest fenomen,mai inainte de ivirea pe aicea a celui sortit arderii de vii..!!!Totu-i prescris,ca la doftor..!!
Kharma Luni, Mai 13, 2002 2:30 AM
dixit:
Printre fenomenele umane aflate la granita dintre stiinta si paranormal gasim combustia umana, interna si spontana
Da, si-n Valea Jiului a luat unu foc în ziua de salar. O fi fost litra de rom sau galeata de rachiu?
Vezi c-o tras ala o bashina în lumânare si o explodat încaperea.

Domnule Mysticul, explicati Dumneavoastra ca astia vedeti ca n-au explicatii fondate, numai bâjbâie în întuneric si mai prostesc si pe altii.
Dorinella Tiraspol Luni, Mai 13, 2002 2:15 AM
dixit:
Printre fenomenele umane aflate la granita dintre stiinta si paranormal gasim combustia umana, interna si spontana. In ciuda faptului ca fenomenul nu este nou, fiind pus in evidenta inca din secolul XV inainte de Hristos, pana acum, cercetatorii nu au reusit sa gaseasca o explicatie plauzibila. Acest subiect invaluit in mister naste diverse intrebari. Cea mai frecventa dintre ele este: poate fi explicat fenomenul in mod stiintific sau tine de domeniul paranormalului?

In 1935, profesorul James Sallton, aflat singur intr-o incapere, simte furnicaturi in corp si observand inrosirea pielii, profesorul maseaza zona cu pricina. Aproape instantaneu izbucneste un incendiu devastator care din fericire s-a stins dupa numai cateva fractiuni de secunda. Ciudat este faptul ca nu simtit nici un fel de durere. Mai putin norocoasa a fost Siodoryna Johnson, decedata in 1922. Cand a fost gasita, s-a observat ca oasele fetei fusesera transformate in cenusa, in timp ce hainele erau intacte. Acelasi lucru s-a intamplat cu Mary Curpetycit in 1938. Aceasta se afla in calatorie pe mare impreuna cu sotul sau. In mijlocul oceanului, Mary a luat spontan foc in jurul trunchiului si bazinului. Cu toate eforturile disperate ale echipajului, compus din 32 marinari si 12 ofiteri, Mary Cupetycit a ars aproape in intregine timp de mai multe zile desi in jurul victimei nu s-a gasit nici-o sursa de energie si vasul transporta castraveti murati catre Otawa. Acestea sunt doar cateva cazuri de combustie umana spontana inregistrate de-a lungul timpului.

Ciudatenia fenomenului a atras si atentia unor renumiti scriitori, precum Artur C. Clarke. Demn de remarcat este faptul ca unul din personajele negative ale lui Jules Vernes este ucis de combustia spontanta umana. Se banuieste ca interesul scriitorului a fost declansat de Cordelia Bany decedata in 1763. Femeia a fost gasita carbonizata in dormitorul sau, doar urechile ramanand intacte. Interesant e faptul ca din cele opt lumnari aflate in candelabru nu mai ramasesera decat fitilele.

Studiind aceste cazuri insolite, cercetatorii au ajuns la unele concluzii referitoare la profilul victimelor si al circumstantelor in care se produce fenomenul. In primul rand , 84% dintre victime sunt femei tinere, obeze, necasatorite, suferind de furnicaturi ale pielii. De obicei, fenomenul se produce in spatii inchise sau in apropierea capitelor de fan proaspat vopsit, iar obiectele inflamabile din zona nu sunt afectate. In comparatie cu cazurile normale de incendiu, corpul uman este ars din interior spre exterior si nu s-au descoprit indicii ca victima s-ar impotrivi. Arsurile nu sunt distribuite in mod uniform, de obicei fiind afectat trunchiul si bazinul. Focul este atat de puternic incat si cel mai rezistent os este transformat pana la urma in cenusa. Mai trebuie remarcat faptul ca, in principiu, in jurul victimei este gasita o substanta alb-galbuie, cu miros persistent de peste. Persoanele care au avut norocul sa supravietuiasca combustiei spontane umane nu au putut da vre-o explicatie fenomenului, sustinand ca nu au simtit nici un fel de durere.

Data fiind complexitatea faptelor si existanta unui numar redus de martori oculari, munca cercetatorului este mult ingreunata si pana acum nu s-a putut oferi o explicatie argumentata stiintific. Principala intrebare care-si asteapta raspunsul este: de unde provin misterioasele flacari? Scepticii cread ca victimele au luat foc de la o tigara, un pahar cu alcool sau un soc electric si din cauza grasimii au ars pana la os. Totusi, o astfel de teorie nu reuseste sa explice cum este posibil ca un corp omenesc ce contine 80% apa sa arda pana se inmoaie oasele. Mai veridice par explicatiile care sustin ca scanteia provine din interior. Desi nu s-a confirmat in mod oficial, cercetatorii din domeniul militar si-au concentrat eforturile pentru elucidarea fenomenului, care promite descoperirea unor noi surse de energie cu aplicatibilitate directa in producerea cuptoarelor cu microunde.

Medicii recomanda persoanelor predispuse la combustia umana spontana sa evie pe cat posibil purgativele intrucat provoaca uscarea tesuturilor. De asemenea, se recomanda evitarea calculatorului deoarece s-a constat ca produce constipatie si deshidratare prin fenomenul de cavitatie datorat radiatiilor "X" emise de monitor si tastatura.
Jenel- Luni, Mai 13, 2002 1:46 AM
dixit:
CIOCANELE,r^zi tu te electro-mag------si de tate,dara,sa nu te prinda pe picior greshit viatza anul asta,ca-i vai de funduletzu' tau..!! Vezi acum, ,semneaza si fa totul cum trebuie ,p^na Miecuri acuma si apoi p^na pela jumatatea lu Iunie si chiar dupa ,ca-i o alta eclipsa si o alta aparitzie nazdravana in Ceruri,fiindca nu se vede niic cum =trebe====!!!!
Jenel- Luni, Mai 13, 2002 1:45 AM
dixit:
CIOCANELE,r^zi tu te electro-mag------si de tate,dara,sa nu te prinda pe picior greshit viatza anul asta,ca-i vai de funduletzu' tau..!! Vezi acum, ,semneaza si fa totul cum trebuie ,p^na Miecuri acuma si apoi p^na pela jumatatea lu Iunie si chiar dupa ,ca-i o alta eclipsa si o alta aparitzie nazdravana in Ceruri,fiindca nu se vede niic cum =trebe====!!!!
Secera & Ciobanu Duminica, Mai 12, 2002 10:16 PM
dixit:
Traiasca "copiraitu/co_piratu mioritic" dar sa stim si noi! Pai daca-i "copirait" ... copirait sa fie ... atunci platiti si drepturi de autor. Jenele trimite addressa ca vrea coana Mitica sa-ti trimita niste "lei lumina" ... om te faci!

Coana Mitica ... imi permiteti sa copiez niste injuraturi unice ale lu Io si niste panseuri filozofice "au bidon" ale lu Jenel ... care la prima vedere par un fel de "perpetum mobile fara mobile" ... caci nu pot sa-l "contactez" pe individ (Io) fara sa mi se faca scirba?
Miti Duminica, Mai 12, 2002 8:55 PM
dixit:
Dan, multumesc pentru invitatie. La Rambla in varianta mioritica si virtuala arata misto. O singura observatie am: respectarea copiratului. In opinia mea, orice re-postare ar trebui sa se faca cu consimtamantul autorului sau al webadminului sitului de pe care se preiau materiale. Eu una tin la chestia asta. Ca webadmina a sitului Ciberplai precizez ca orice re-postare a unor materiale de pe acest sit (inclusiv pagina La Idee) se poate face numai cu acceptul autorului postarii sau al meu (daca autorul nu poate fi contactat).
Miti Duminica, Mai 12, 2002 8:42 PM
dixit:
Gata. M'am intors. Cat despre 'rugaciunea' lu Rambo, te umfla râsu/pl^nsu: Ai de l-au tras in piept pe studintele in stang-drept-stangu or fost tot d'ai lui, nomenklaturisti vanjosi, din popor, pentru care propietatea privata a altuia e ocrotita cu duiosie--garantata e numai a lor, contractele sunt niste petice de hartie, Constitutia iesita din propria pana fesenista, un moft!
Secera & Ciobanu Duminica, Mai 12, 2002 8:11 PM
dixit:
Jenele revenind la legea atractiei universale si aliniatu disciplinat al hemoroizilor ... mata zici ca iese cu spirite ... experienta imi zice ca se poate lasa cu stropi ... pe cine sa mai cred nea Jenele?
Jenel.... Vin din aeonii vremilor aduse de catre-Zolar... Duminica, Mai 12, 2002 6:32 AM
dixit:
CIOCANELE,numai c^teva vorbe spuse de Zolar si cred ca nu m-o scopi pentru astea spuse-furate??:::::"Most people spend 90% of their time doing what other people want them to do instead of what they want to do themselves.Most people,perhaps you,are haunted by self-dstructive feelings they don't understand.These are feelings which may frighten and depress you,for exemple:the constant fear that other people are somehow better;the fear that you are now,and will always remain,a second class citizen in life;or the crushing realization that you always feel poor no matter how much money you earn,and always feel inadequate no matter how great your accomplishments." (Preface-"ZOLAR'S-Encyclopedia of Ancient and FORBIDDEN-knowledge.)"-
Jenel=== Duminica, Mai 12, 2002 5:58 AM
dixit:
Uite Ciocanele,cu sta teaba cu constipatziune ta..Asta,fiindca ma si faci mare filozof,ori numa' io zise-i mare???Deci:asha dar si prin urmare,greci fac cmerz pe mare;asha am invatzat prepozitziile la gramare...anagramare...APA-the first....Este 'pietroasa si poluata.Trebuie filtrara si chiar de-o cumperi din comertz,te vei pacali,ca tat aia apa ii pe care si tu o ai in casa ta.Secondo(a la italiano)razele =X= emise din Jupiter, caruia i s-o agatzat o "Aurora" pe motz,si Aurora asta ii rea si de tampoanele( dela vagoanele de tren) ,c^t si de emanatziile( a la perioada multilateral dezvoltata pe care o largi-shi c^ndva si tu)ce le trimite cracanat in ICS pe imaloasa noastra planetutza..Apoi asezarea de acum in Spatziu -a Pam^ntului...Adaug electromagnetismul din univers si cel din imala...Apoi energiile alea negre,care imping galaxiile anapoda cum li se scoala lor....in tate partzile si depinde- cam pe unde picam noi la un moment dat,impinshi find...ca se zice,ca spatziul nostru ii inghesuit cu spirite.Yes,cu s p i r i t e.!!!??? !!---Si c^te si mai c^te...!!!Foloseshte si tu metodele ce mi le ecomanda-shi mie..!!sa ai bafta -acum-la cufureala !!
Secera & Ciobanu Duminica, Mai 12, 2002 4:31 AM
dixit:
Mai Jenele tu esti mare filozof ... insa tot nu m-ai lamuirit ... ce se intimpla la magnetic storm ... ne constipam sau ne deconstipam ... that is the question the rest is only BS? Daca te constipi prea tare ... poti sa-l rogi marele libist Io sa bage niste torri patriotici in procesu tehnologic ... sa nu doara prea tare hemroizii astrali cind se aliniaza de iesire!
JS. Duminica, Mai 12, 2002 3:42 AM
dixit:
KARMO,celor indaratnici si celor care neshtiindu-se COCREATORII UNIVERSULUI si traind ca nishte pietroaie pravalite in hauri cu lilieci,reincarnarea le va fi =o trecere prin toate starile materiei si prin toate spatziile si traind gradual cam,pe toate planetele..Si dupa....ca-biped..!!Starea subatomica si cea at^t de controversata a Quantumului-indiferent de care foaita o fi asta:fizic,mecanic,meta,para,etc...se manifesta si in sideral si tot ceeace exista:floare,piatra,pom,animal,sau om,trebuie s-o incerce..!!(Din Enciclopedia cunoshtiintzelor interzise-antica..a lui Zolar...)Cu binecuv^ntari..!!
JS.. , Mai 12, 2002 2:15 AM
dixit:
Draga Karma,m-am "coronit" de ma si pravalii in spinii siteului asta coronit si imputziti dela Putin..precum adevar graieshti..Nu ma voi mai v^r^ pe la ei,chit ca imi pare rau de o doamna danuiele,care se chinuia cu intrebarile despre Dumnezeu..Iata ca numai o fiintza rom^neasca BUNA gasi pe coronita aia..MITI este cu doua fetze,ce sti tu karmo?? De cte ori nu ma trimitea la "interogatoriu" mai inainte ca sa ii publice cele zise..Ycarul??De c^nd si-a reparat comunist basarabeneshte voroniceshte aripile ,zboara peste spinii coroniotzi si peste cei ai Secerelei si ai Ciocanelui de spart carbuni la shatra,shatra Hoinarului..Sunt icurabili karmo,si p^na nu isi platesc datoriile catre trecut,precum nici g^nd nu au caa s-o faca,ca-s asha cum is..!!Domnu-i shtie si evilul ii potriveshte..Karmo,tatzi is o apa murdara si un pam^nt infectat....!!Computerele sunt tzinta subtila a atacului in masa ...fiindca ashtea pot ca sa scuture si cum sa le lase in voie ??====forget about !!!Cu stima.....!!!!
Kharma , Mai 12, 2002 1:26 AM
dixit:
Secarica si Cocina Du-te si spala-te pe suflet de pacate, ca aici încearca Domnul JS sa va ilumineze mintile valache incuiate si voi ce îi raspundeti? ca mergeti sa beti, pacatosilor.
Mysticul Stelele prezic un an greu si pentru românii ce au internet si care nu sunt scutiti prin "virtualitatea" lor de neajunsurile vietii OFFLINE. De neajunsurile si de loviturile vietii, ciocniri K.O. nedorite. Oare dece?
Kharma , Mai 12, 2002 1:18 AM
dixit:
"MESAJUL VA FI AFISAT DUPA CE VA FI VIZIONAT DE MODERATOR (YOUR MESSAGE WILL BE POSTED AFTER IT HAS BEEN VIEWED BY THE MODERATOR)" asta da, libertate si democratie americana. Mai rau ca la Putin in Rusia. Numai gura de voi, asa-zisi democrati. Lipitori arogante, asta sunteti, escrocilor :) Cui nu-i place ce scriu aici, s-o ia sus, howk!

JS Domnule Coronita aceea este prea slabista sa priceapa ce doriti de la oameni, aceea numai la bani le sta mintea. Încervati aici mai departe, vad ca aveti priza la public. Coana Miti nu sterge ce strie Domnul JS!
Censura si lipsa de credinta va va veni de hac. Stelele prezic un an greu. Nu-i asa domnule JS?
Rev.Metafizicean-Universal oreder. , Mai 12, 2002 12:56 AM
dixit:
KARMA,shtiu ca am multe de achitat,chiar si acum suferind fizic,emfizemul meu se tat scoboara si imi tat spulbera alveolele din putzinul bojoc ce-l mai am..Parintzii Tzari care m-a naturalizat USA,au scos cea mai ideala si divina LEGE a "pam^ntenilor" existentzi in acest Echinoctziu Sideral(25679 mii de ani)=cu o zi pama^nteasca,care se pare,ca se va termina la 21 Dec ., 2012..Si erau masoni..NU?? Acest Universal Order,nu se poate palavragii,N ic i c i u n d e !!Ca si in MENSA,nu te alegui singur,CI ESHTI ales,dupa criterii ne-comune turmei-asta nu inseamna "elitism" si nici vanitate desharta(cam aceleashi vorbe in alte limbi).Deci am juruit...si doar veshnicia o sa mai shtie e juruintza mea..!! Este UNA-ceeace ciorovaiesc fara cap si fara coada in cafane si ALTCEVA ce NU trebuie sa ......!!! Si cu VIBRATZIILE - aduse pe "tapet" decatre mine,NUMAI c^te ceva pot ca sa abstractizez,ca nu toate imi sunt permise,totul este masurat si c^ntarit ..!!..O marurisire:Doamna Editoare Gabriela ,dela Curentul Internatzional-versiunea Rom^neasca,a fost deocamdata SINGURA careia i-am trimis un "vraf" de inspiratziuni abstracte celeste..Pe unele le-a publicat in ian. i feb..2002 si pe altele pe semne in ast Mai ,sau in Iunie..??Depinde de domni a si de cum va reushi ca sa imi descurce itzele,ca le-am "dat" intortochiat:astfel=una-ca ea sa stie esentza si tot ea sa stie ce se poate lansa si pietzii..!!Karma mea...o sa te duc cum pot si asta p^na la ultima-mi alveola din bojoc(ca unu' am numai)!!!Multzumesc de toate..!!Acel ==I AM-fara nume si fara omenesc -Universul Nimicniciei pline de DIVIN,va va ocroteasca pe Karma mea si deopotriva pe TOTZII=!!!
Secera & Ciocanu Sambata, Mai 11, 2002 10:44 PM
dixit:
Jenele m-am constipat teribil ... crezi ca-i de la stormu magnetic ... sau ala aduce diareie? Ma duc la un puro si-un capuciono sa ma demagnetizez.
JS.. Sambata, Mai 11, 2002 10:01 PM
dixit:
KARMA,SECURISTULE GOGULE ETC...este un S0TRM MAGNETIC azi 11 Mai si afecteaza energiile pan^ntltului...Cu 4000 de ani in urma pam^ntul avea 4.0 g..el-mag..Azi are=0.4/ si cu aceasta furtuna de azi ??Dar in fine-vorba prostului...Din omentul asta ii multzam Karmei si voua tuturora ca mi-atzi mai indulcit sufletul ,dar trebuie sa ma retrag ,cel putin petru o vreme,fiindca sunt real,tare beteag...va imbratzisehez cu toata stima si aprecierile mele ..REV...J.S...
Kharma Sambata, Mai 11, 2002 6:00 PM
dixit:
Secatura si Cioclodu: Bai n-ajunge ca mânci cacat în numele tau, mai furi si portia lu altu.
JS De mult nu le-a mai zis-o cineva asa cum o merita, domnule JS. Aici mai jos aveti invitatia domnilor Columb si Dan, care abia asteapta sa le mai deschideti ochii în ale francmasoneriei, subiect nebulos pentru oamenii de rând, neintrodusi în tainele acestei fratii. Deci, domnule JS, nu va lasati iritat de grosolania oponentilor dumneavoastra, pa ei, ce daca-i cheama Gogu Leustean sau Securistu lu caca. Sanatate domnule Mystic.
Dan Sambata, Mai 11, 2002 4:36 PM
dixit:
Dragi cafegii,

Columb si Dan va invita sa parcurgeti strada cafenelelor virtuale romanesti, Cafe-lata, aparuta intr-o noua infatisare.


JS== Sambata, Mai 11, 2002 11:11 AM
dixit:
Securistule,chiar,descretzeste-tzi fruntea si fa cumva cu ceva alifii,ca sa itzi iei "gogoasle" sau "pungile' ce-tzi "imprejoara ochii,fiindca m^ine poim^ne ,sau peste vreo 7 ani ,n-o sa mai potzi pipai pe maria Aia pe care zise-shi ca o "ginishi"..Uite canalul TV Istoric "pusera "shtintzificii"' pe Nostr(O)adamus..si in mod serios ,nu ca kronicarie..!! Vezi tu securistule ,eu te shtiu cum imi shtiu tz^tza mamii.Karma-i creata odata cu creaturile si este corectorul astora.Oamenii,dau vina mereu pe Dumnezei,cu orice rau li se int^mpla pe aice,c^t si pe dincolo.Nu este liniara,faci magaria si primeshti cu joarda la poponeatza.Ei,nu-i chiar asha,II Spiralica si nu se abate o Yota dela genomul ala cu genele si cromozonii care se schimba,se mai si pierd pe drumul de "costishe",sau se si atletizeaza,sarind din craca-n caraca genetica.Dumnezeii ,nu au nimic de afacere cu t^mpeniile bipede,patru si multipede.Spirala asta cu zeci de mii de cromozoni si gene pensate si smulse chiar din radacina si mai apoi creonate,este expresia aia simpla -simplutza,numai buna creierashilor retardatzi.Raul Nu este,dec^t daca este facut.ori omu' si alte multipede,sunt si este-cocreatorii si cocreatorul marelui -zis creator sau Mare Evolutzionist:zi-o cum tzi-e mai la indem^na..!!Legea contrarilor trebuia ca sa fie dela capatul capatului Universului.Ori asta este in sinele intim al marelui zeu( DUMNETALE-ZEU-ca nu ii cuv^ntul dumnezeu=cu dumneata zeule??)Si se creie gemene cu alalat zeu al Binelui..sau al maretziei..este drept ca suntem in stare ca sa ne modelam karma,ceeace ne este dat,dar nicidecum ca sa o si masluim,s-o corupem si s-o facem dupa chipul si asemanarea noastra h^doasa..!!Avem libertatea de a ne croi viitorul,soarta si viatza cum am vrea-o,dar cum??L i m i t a t==si noi ne-o luaram in cap si de ne dadu un deget ii si luaram iluzional m^na toata Zeului ala Prea mare si Inalt c^t nu-l cuprind nici macar cele infinite ceruri.Sunt legi-i n c a =secrete,care nu se pot chiar ushor pricepe de catre "modernishtii astei haramlaie si invalmashite suflari" ,numita paradoxsal= lume,viatza ,traire,soarta si c^te si mai c^te epitetishoare..Daca vreunul dintre cei care ma citesc in diagonale,sau in romburi str^mbe-n laturi(nu m^ncarea porcilor),nu pot pricepe ceeace zicea shtiintza arianaica a vedelor ,mahabharatei,etc..si nu au trecut fatalist prin mortzile aparente (numite de catre unii grabitzi la g^ndire-ca fantezii ale creierashului nostru care se scurtcircuita nummai asha din ,ca n-avea o alta treaba mai de folos..),nu vor pricepe nici c^nd vor ajunge dincolo,cu ce se halesc toate astea spuse in gresheli de expresare si de gramaticare.....haram si la pomana(de porc,sau de suflet derutat pe drumul fara de intoarcere).!! Spirala genetica,shtitzi ca pe la numarul 20 are o gena a mortzii,pe la al 29,una a troublelor si pe la 19 una a unor fatalistice suferintze pe care nici o vointza "libera' de a ne face "liberi" soarta,nu tzine si nu se "zgogeshte"..!!Etc.Ca mai sunt si alte numarate fatalisme,precum insashi capatul genelor al 23 -lea..dara sa ne lasam de cioace..Karma-i karma si Cristos "saracu" o propovaduia,dar papistashii o scoasera din catastif si pusera un "CARS"(fonetic spus aci-caciula ca sa ploaie in ea,pusa pe a-))-chestia cu yota care n-o potzi scoate din scrierile conclavului boshorogilor senili dela Niceea..Ei,Karma-i si reincaranarea,poate printre primele apocrife scoase cu furie de aia care de le lasau ,azi nu mai puteau fraierii lumea si batjocurii omenirea minora.,ca pe asta majora(majora la imbatr^nire,dara nu la minte).dara cu iertaciune,trebuie sa ma termin ca tzinu-i latrina ocupata prea multa vreme..Cu reincarnarea si Karma-inainte -marsh !!
test Sambata, Mai 11, 2002 9:15 AM
dixit:

Tot Io Sambata, Mai 11, 2002 7:59 AM
dixit:
Ai uitat sa-mi spui citi torri mai produci ... si pretu pe torr (sau ma rog mm de Hg, daca n-ai inteles despre ce era vorba).
Secera & Ciobanu Sambata, Mai 11, 2002 7:56 AM
dixit:
Cretinule ... minti ca o gazieta imperialista n-am gasit nici un pass. Daca esti smecher si asa priceput ... publica aici (si la gazieta) toti userii si toate passuerile sa stim si noi o chestie. Te pricepi sau numa te caci pe tine?!
Securistul Sambata, Mai 11, 2002 7:32 AM
dixit:
Descretitul fruntilor,asta-i ca replica abatelui la curtea regelui Soare: " Acum ca am demonstrat existenta divinitatii,pot demonstra si contrariul cind doreste Maria-Sa !"
JS.== KARMA lu' TATZI ,p^na in 2 IULIE... Sambata, Mai 11, 2002 4:21 AM
dixit:
Karmic=nr.=29,the heaviest Karma of all....!!Este perioada testelor si a incercarilor,a travaliului,ca si ala dela fatare-nashtere.Spiritualitatea tuturora intr-un fel ,sau altul,va fi pusa la mari "menghine"si tribulatziunile ca ce cele din Eghipetul Moisitic,si ca IOV nem^ngaiatu'....Viatza este simtzita si traita cu nesigurantza,cu tradarile l^nga tine si nu shti dela si de unde vin astea,si deceptziile dela altzii se tzin lantz.Apoi neincrederea ce o vei simtzi in totzi pe care-i credeai prieteni,pericole neashteptate si indurerari sufleteshti si mintale cauzate chiar de catre membrii propiei tale case,sau din partea sexului opus,te vor incovoia "de-abinelea"!!!Este o Karma "of grave warnings in every area of the personal life and career."It is a Karmic burden-vibratzii negative..vezi Domnule cu g^ndirea "pozitiva" ca te-or m^nca v^rcolacii..!!Este karma "la ea acasa "!!!Totul se achita sub soare si chiar si sub palidele raze de luna..dar auzira-tzi voi ca un meteorit exploda cu nici prea multa vreme in urma ,pe LUNA..???=Anul trecut in toamna prin Nov....Ciudatzeniile se vor tzine de tine ca si scaiul de l^na olor...P^na si bolile vor avea manifestari si aliura bizara si dificil de afi diagnosticate,si asta chiar aci in America supertehnicii. Sa avetzi un punct de sprijin,sau in cel mai rau =un g a r d -de care sa-va tzinetzi..!! Si ghinionul este ca-i "pe linie' si Roata Predestinarii=10-----nici nu se putea mai rau,ca sa fie !! Nu uitatzi ca s tzinetzi de garduri...!!! Nu am spus astea, dec^t ca mijloc de a va distra si descretzii fruntzile,sau pungile dela ochi,ca sa r^detzi si voi o "leaca basarabeasca"...O.K.??Ia ,punetzi-va pe r^s si sa va da cu m^inile la foale de r^sul vostru !!....
Kharma Sambata, Mai 11, 2002 3:31 AM
dixit:
Secatura si Ciochistu: Ai vrea tu ma pulica imbecila de emigrant flamânzit la welfare sa te bagi la CRL fara pass. Uite mi-e mila de imbecilitatea ta de valach inapoiat si care se da scula pe 10 situri si-ti public unde gasesti acele passworduri. dar cum esti un bou de amator cacat si împutzit si habar n-ai de meserie, tot pe-aici pe la amarâta asta de bashina verde de amatoare o sa-ti versi cacatu din suflet:
.../usr/local/etc/httpd/htdocs3/8GLI/cafe.htm.
Si-acu mai du-te bai si-n ma-ta de belitura mica si neînsemnata. Cânii latra bai bashina si ursu merge-n drumul lui.
la toamna se numara bobocii Basinescule.
Secera & Ciobanu Sambata, Mai 11, 2002 3:02 AM
dixit:
Io tembelu ... ala de tot dai limbi (...linkuri) la toata lumea ... daca tot esti asa de priceput la gainarii ... baga niste proceduri de afisare la Romania Libera fara de "pass" care nu se da decit daca esti suficient de cretin (sau deosebit de blind). Eu cred ca mata numa te caci pe tine ... ai invatat sa-ti schimbi IP si acuma te dai mare scula de computerist somer!
Think positive Sambata, Mai 11, 2002 2:11 AM
dixit:
Reimagining a Downtown
By ADAM NAGOURNEY

For urban planners and elected officials, the destruction of the World Trade Center has provided an almost unfathomable opportunity to reconsider and reshape the future of one of the most distinctive neighborhoods in the world: 16 acres of land in the heart of downtown Manhattan.
And with the site virtually cleared, some officials are speaking of bold strokes and grand opportunities in describing a vision for a new downtown, a sweep of land that, from this ambitious perspective, starts at Chambers Street and extends south to the tip of Manhattan Island and from river to river.
"We're going to make Lower Manhattan a far stronger and better community in every sense than it was on the morning of Sept. 11," Gov. George E. Pataki said in an interview. Carl Weisbrod, president of the Alliance for Downtown New York, said the events of Sept. 11 "took the lid off downtown's potential."
Still, for all this language of transformation and opportunity, the contours of a reconfigured downtown that are emerging, as described in conversations with political and civic leaders over the past two weeks, are notable more for their caution and adherence to tradition than for any attempt at innovation or experiment.
For better or for worse, there is no talk, for example, of using the hand of government to push the frontier of conventional urban planning, or to distinguish downtown with a pioneering if unconventional work of architecture. Instead, the emerging consensus would permit Lower Manhattan to continue along the tracks of transition that it was following well before the attack.
Many decisions remain to be worked out, including the precise mix and density of residential development and offices. But the overall vision, as described by everyone from community leaders to planners to Mr. Pataki and Mayor Michael R. Bloomberg, is of Lower Manhattan as a neighborhood of office buildings, to reclaim corporations that fled the area; apartments and converted lofts, to accommodate a growing residential population; and stores and restaurants, to ensure a lively neighborhood presence after dark.
The most distinctive element in the mix would be the memorial erected to the victims of the attack, and consequently the way the neighborhood adjusts in its transformation to, inevitably, one of the most visited historical sites in the nation.
It is a matter of debate whether this conservatism is a good thing or not, whether a city that has been so traumatized would want to embark on any kind of experiment in urban planning at this of all places, and at this of all times.
There are, on one hand, some people who suggest that if this really is an opportunity - the cleared plot of land surrounded by downtown skyscrapers is twice the size of Bryant Park - it may someday be remembered as a missed one.
But the extent to which there is already agreement about the broad picture is striking. And while there are surely some political considerations at play - Mr. Pataki is not particularly eager for a fight over this site in the midst of his re-election campaign - it seems clear that the most powerful force here is the common judgment of elected officials, community leaders and planners that this is the ideal and natural way to develop the tip of Manhattan.
"You shouldn't be surprised that there is a broad consensus," Mr. Bloomberg said in an interview yesterday. "All the city planners have been saying the same thing. And it makes sense."
Louis R. Tomson, president of the Lower Manhattan Development Corporation, said that when he attended a meeting of the local community board in January, "there was a great uniformity of outlook, even then."
"There is a common feeling of all the people down here," he said, "that after all the years that this was talked about as a vibrant 24-hour community, and a lot of people came down here seeking that, that it really was not."
In fact, many city planners suggested that the tragedy of last fall had in many ways eased the transformation that urban planners had foreseen for decades. Given its sheer bulk and windswept isolation, the trade center had long been viewed as an obstacle to the kind of downtown that planners had been envisioning for more than 10 years.
"It may be blasphemous to say, but the World Trade Center was an anachronism both in scale and the architecture it represented," said Meyer S. Frucher, former president of the Battery Park City Authority.
It is notable that one of the first decisions about how to prepare the area for development was one to rectify what many people saw as an unfortunate byproduct of constructing the towers: the elimination of the street grid. And two other critical moves that are now being examined - burying West Street, and bringing commuter rail lines from either Long Island or Westchester into the financial district - have gone from being far-fetched planning exercises of the 1990's to realistic possibilities.
"The issues that we focused on in '92 are very much the issues that we are focusing on today," said Richard L. Schaffer, who was chairman of the City Planning Commission when it issued a plan for developing Lower Manhattan in 1992. "When we looked at it in 1992, we saw that the transportation issues, the broader infrastructure issues, were critical."
"Obviously, you weren't going to get the grid driven through the World Trade Center while it existed," Mr. Schaffer continued. "Some of these things were just prohibited by cost. But now, you have a cleared site."
Immediately after the attack, some spoke about simply rebuilding what had been destroyed, and of protecting the continued existence of New York's financial district. But in truth, it has been a long time since the financial district could rightfully claim to be the financial district of New York. Businesses had been settling in Midtown since the opening of Grand Central Terminal and Pennsylvania Station, to accommodate commuters from the suburbs.
"A cynic would say, `What are you talking about, rebuilding?' " said Mr. Bloomberg, whose own corporate headquarters is at Park Avenue and 59th Street. "It wasn't really there before."
And if Lower Manhattan was losing its distinction as the city's financial district before the attack, the number of people who were making Lower Manhattan a place to live had been rising. In 1970, it was home to a mere 833 people; as of September, its population was 25,000. The residential population in Lower Manhattan jumped 60 percent over the past six years alone.
If there are disagreements in the future - and surely, there will be some - they will be on the margins: the precise balance between office and residential development.
Even here, though, there is general agreement between what might seem to be potential adversaries.
"I don't think we should look at just replacement of commercial space," said Madelyn G. Wils, the chairwoman of Community Board 1. "I think we should absolutely look at more residential."
Charles A. Gargano, vice chairman of the Port Authority of New York and New Jersey, and New York's top economic development official, said that while he expected that the vast majority of the buildings on the site itself would be office space, there would be nowhere near the number of square feet there was before.
Similarly, government leaders are talking about the mix of businesses in a reconfigured downtown New York. Gifford Miller, the speaker of the City Council, said, "Part of the city's fiscal problems is that we're run so cyclically on the basis of the financial sector, and we ought to be making a commitment to new types of industries, so we have a broader base and a more stable overall economic structure."
For many planners, these are relatively minor concerns, which will be resolved less by the city than by the marketplace. For them, the real question is what, if anything, New York might or should do to shape its future. "This is the kind of thing that happened in Chicago in the 1870's when the fire burned it down: It gives you a chance to think afresh," said John H. Mollenkopf, director of the City University of New York's Center for Urban Research.
The question, though, is whether anyone in this still very shaken city is ready to seize the opportunity.

Sursa: http://www.nytimes.com/2002/05/10/nyregion/10SITE.html


JS=== Vineri, Mai 10, 2002 10:38 PM
dixit:
Uite -Securistule,sop^rlele is cam peste tat si tu le shti ca tata viatza ta ai sop^rlit-o..!! Sa lasam "goangele" ca sa se impl^nte in kk si noi s-o luam pe mirishte..!!C^nd eram copil,ne ducea dascalitza cu shcoala,la str^ns de spice de gr^u dupa cosashi,ca noi nu aveam combine ...Dar satenii mei erau at^t de inspaim^ntatzi de cotele obligatorii catre Tatuca Stalin,ca str^ngeau p^na si "paiele,fara spice"!!!,Punct si dela capat !!!Uite tu,ca in luna asta va fi o eclipsa data dracului,in 26 Mai si in constelatziunea sagetatorului..Vezi sa n-o shop^rleshti,ca sagetarea va fi intr-un fel,sau altul,inerenta,mai cu seama secu-shop^rlanilor..Si alta imediat in 10 Iunie in cea a Gemenilor,unde mai sta si un mercantil sever si necorupt-Saturnul..Influientza astora este de acum si p^na in Noiembrie 20 c^nd se suie peste,alte influientze..!!Dupa aia in decembrie prin 10 alta magaoaie si tat- asha p^na ne-o termina..!!Totul se va inasprii...Si sarcirea-i galopanta;trapu'se accelera de multishor...Democratzia pe care o shtiam,nu se mai potriveshte vremilor pe care le traim,oric^t de indulgentzi ar fi Americanii..Frica ii nu numai in oase,ci si 'dincolo de maduva oaselor care o au(maduva)..!!Viitor de aur ?? poate din tzar^na ..si tu securistule te incolaceshti-adica ai vrea ,dar ca sop^rla eshti prea scurt si n-o sa te accepte nici o shop^rla..!!Fi atent ca Vibratziile siderale ale lui Iunie sunt cele ale ..ROTZII PREDESTINARII,si vezi pe care dintre spitzele rotzii te agatzi si nu lasa coada la bataie ca....!!Dacaai o gaura pe undeva,sa nu te dezlipeshti de l^nga,ca poate veni o alta si tzi-o V^ra..!!Adica se va V^R^ in HUDA TA..!!!Si din cometa aia haley pica ca ploaia la zburaturi-bucatzele de ghetarie...Ai vazut triunghiul planetar??sa vezi ce roshu si feremecator ii marte de si cea mai frigida stea se va indragosti de asta...Venusul dantzuieshte a paguba ,ca dragostea-i cu interese pe aicea si pe aiurea..Saturnul vrea sa faca dezbinari si sa recalculeze debitele din trecut si din prezent;dac-o mai avea ce..!!?? Un Pluto maruntzel,dar dat naibii,tat comanda la cop^rsee si se pl^nge-n gura mare ca nu-i sunt furnizate la marime si repeziciune-si pe sexe le vrea=minune(!),ca asta nu mai vrura ingropatorii de ciolane ,pana amu..?????.!! I l-am recomandat pe unu'-care-i si paralavamentar si gropar si mugitor de stele si fugaretz-iepurash de Germany...dara ,se cam str^mba - mutrishioara Plutonica..dece ?? Cred ca vrea securishtii,fiindca ashtea ingroapa ciolanele ,fara "firme de impam^ntare" si simplu cu lepegeele invalmasitzi la gramada..dupa glontzul de aur din ceafa.Se poate merge iarashi la cutiile cu poshtaritze,ca doar pericolul de-a exploda nadragii ,mai rama-se..!!O sa fie tambalau prin jjurul Aleaia Moarte si se va termina cu SARE..Cine sare?? SA DAM cezarului ce-i a astuia si zeilor Sinaitzi ce-i a lor:pe "Chiva cu votu'" si pe Avramutz cu turma..p^na nu se vor imputzii cad^nele.(citeshte=oile).!! dara Aia cu Turnu'Nascatoarei de zei,tat pe dunga si fara caramizi o sa mucezeasca,p^na la " a doua Venire"...ETC..pe alte veacuri..si la toarta cu alte stele,acuma,va las cu Zeii doritori de =s ^ n g e !!!
Securistul Vineri, Mai 10, 2002 9:11 AM
dixit:
Kharmo ai venit cu shoparlele si pe aici?
JS.=== Vineri, Mai 10, 2002 6:26 AM
dixit:
KARMA-mea----te impersonalizez----Marea dilema in tot ce a fost si este ,persoana mea si asha numita mea personalitate..Cu muribunzii mei,eram intr-un fel si cu Dumnezeul meu asijderea.Cu oamenii ajunsesem cam =m o j i c=..!!=Asha- karma,opereaza in felul sau indescifrabil.In lume- o "personalitate",datorita spiritului de turma-in g^ndire,devine NULA si chiar fatza de sine,self-desfiint^ndu-se=o alta dilema karmica..Omul-care se considera incununarea creatziunii,o ajuns,in spre stupoarea sa si a fratzilor sai animalici=patru si octopezii,ca sa fie Nima-n lume-Nimicul si incununarea Nimicniciei...Politica si Religiile sunt azi "sperietoriile bipedului",si "mijloace de rarire" a celor care sarind din neandertal in sapiensis-au facut din acestea nishte malefice metode de vanitate si cel mai rau,de revenire la primitivismul "cela care nu fu nici c^nd primitivii fura"..!! Omenirea-i aparent "desfiintzata prin sinele ei inshishi"...In "MYSTIC",==NU exista raul...fiindca acesta se creiaza dupa Bine si este chiar de catre biped-fie asta neandertal,sapiens,sau dublu sapiens-creiat..!!Dumnezeu NU poate fi si una si alta,EL este BINELE UNIVERSAL si NU ARE NUME si nici ICOANE si nici ASEMANARI CU BIPRZII-indiferent de coloratura astora..Omul N-A aparut pe nici un continent de acum shtiut,fiindca atunci c^nd DUHUL OMULUI plutea peste Haosul Ad^ncurilor ,era doar o apa si un pam^nt;doara UN PAM^NT SI O APA !!!Fiecare religie si-a "construt" propiul sau misticism si a imbracat precum facem noi cu paparudele care sperie pasarile de pe holzile cu semanaturi, propiul sau,lor "MYSTIC"......Istoria aeonica,a vremilor fara vreme-a noastra socotita vreme,dupa cum ne "merg,sau nu,matzele",spune-asta Istorie multe,dar neintzelese..!!Ca sa le intzelegem,ne trebuie CEVA...Ori ce-i acel "ceva"??? Multzam KARMEI,pentru aceasta impulsiune ,ajutor si generozitate..!!
Kharma Vineri, Mai 10, 2002 3:45 AM
dixit:
JS Domnule JS, sunteti cetateanul unei tari puternice, libere si (zice ea) democratice. Daca-i asa atunci expuneti-va fara retinere ideile în spiritul acelei Democracy si a liberei exprimari a parerilor, spirit trasat pentru totdeauna si în Declaratia de Independenta a Statelor Unite

"Securistul Joi, Mai 9, 2002 6:47 PM dixit: Iar te-am prins ca bagi strimbe ! Asta- karma ta?"
Nu mai are voie omul sa laude o postare buna, ca cica baga strâmbe. Pe cine am voie sa laud, daca n-o fi gu banat? Ca parca va bateati pentru Freedom pe-aici. Freedom vreti democratilor de tot felul, dar nu pentru Domnul JS? Sa va fie rusine, prefacutilor. "Fiecare pasare pe limba ei piere": voi pe aia de lemn texan.

Gogudoi Domnule Gogu de la Ciulnita, stim cacanadienii sunt în NATO dar de aceea nu trebuie sa tina capul la fiecare din maciucile destinate americanilor. Domnul Reverent John Sava, ca un bun patriot româno-american, tocmai curata gaurile de sobolani isterici si baga spaima-n necredinciosi. Si mai are timp sa ne spuna si care ne va fi soarta, ce zic stelele. Nimic rau în asta, nu gasiti. Domnul Mihai Vasilace zis si Misu Vacaru se va bucura înzecit daca-l va putea acapara doar pentru sine pe Domnul JS. Si cum dorinta domnului Mihai Casilache este ordin pentru orice patriot american care se respecta, m-am hotarât sa-i mijlocesc Domnului Reverent JS posibilitatea sa posteze neîngradit la domnul MV pe superba-i pagina de internet. Sper sa aud si din partea Dumneavoastra în curând aprecieri pozitive la adresa Domnului Reverent JS. Va multumesc pentru interes.
JS...=== DIN holda cu Leoshtean. Joi, Mai 9, 2002 8:44 PM
dixit:
KHARMA -Multzumesc de toate!!N-am primit nicic^nd asemenea aprecieri,dela nimeni,de c^nd ma tot cufuresc peste tat prin cafeuri de le-am desfiintzat latrinele..Sunt uimit si apreciez acestea..!!II drept ca mi-s cam naiv si prostanel-chestia cu oaia-n pod-Dara at^ta apreciere m-o ametzit rau rau de tat..Imi vine ca un prunc,ca sa te tzuc si sa te imbratzishez,ca moshii-s prunci c^nd trec de 60 in colo catre stele..!!SHti ca sunt asha de multzi v^rcolaci pe Computere,de se iau ushor de tat..Eu am un webusor amar^t ca taica si cu asta nu pot patrunde la CRL,numa'daca oberu'imi da un fel de ==http---special.cum facea dumnezeu sa-l ierte in viata ,Ciprian..Cu Gabriel ma ciorovai odata si el tacu,asha cum tatzi ingerii-mai nou ,au amutzit..??!!!!Cu Ciprian,care era uns cu tate unsorurile,ma legam bine,p^na c^nd am cerut plecarea si el s-o dantzuit de bucurie,ca si Gogu ca scapa de sfintzia mea..!!Gogule,vin la gard,mintenash,dar sa sti,ca nu pe TAT NEAMU tau l-am beshtelit,ci dara,pe aia dela masa cu bucate de ne mai vazut ...Nu pa aia saracii..ca aia-s ca mine...!!Doara,nu imi eshti tu un comunard,sau de vitza de asta scopita,ca atunce,n-o sa mai clampanesc cu tine in vecie !!?? Pe cafanagii ii tratam cum ii puteam,dara nu NEAMU',ca ala la radacina lui-ii sf^nt..!!Fiecare ishi spune nervozitatea cumva ,sum ii merge clampanitoru'..!!dar "in fine" vorba saracului cu duhu'...!!Securstule,imi duc karma cu nadejde..de tu m-ai vedea la mutra si cum si ce..te-ai minuna si n-ai crede..!! ce sa mai spun??Ca stele-s cu mofturi.dara nu din alea ca la Caragiale,ci ca din Hell...O sa ma pun odata si o sa va dau ce "vad" si eu sii Susanica printre negura luminii..dela apus,ca dela rasarit ii cetzoasa..!!Cu stima ,azi mai ne mamoasa,-tot ala..!!
"Revolutia proletara ! Ad-o Doamne !" ("Rugaciunea lui Rambo") Joi, Mai 9, 2002 8:22 PM
dixit:
Din "Timpul", nr. 18 (http://www.timpul.dnt.md/)

De ce suntem saraci ?

Constantin Tanase

Potrivit ultimului sondaj de opinie, moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică şi în comunişti. Sociologii şi filozofii n-au explicat dedesubturile acestui fenomen. Şi e păcat, pentru că am fi înţeles şi noi de unde vine respectul nostru faţă de creştinism şi comunism. Cu certitudine, luna mai va întări încrederea moldovenilor în Biserică şi comunişti, deoarece în anul acesta maiul este luna când creştinii şi comuniştii prăznuiesc, într-o succesiune calendaristică plăcută sufletului şi trupului, 1 Mai, Paştele, 9 Mai, Paştele Blajinilor - două săptămâni încheiate de guleaiuri. Ca să nu ne întrerupă petrecerea, guvernul ne-a dat liber şi la 10 mai - dacă-i bal, bal să fie!
Două săptămâni de sărbători în cea mai săracă ţară din Europa. Nu e prea mult? Sunt atâtea de făcut în ţara asta, iar noi intrăm într-un guleai-maraton de două săptămâni. Şi apoi ne plângem că suntem (după ce am fost cei mai viteji dintre traci) cei mai săraci dintre daci. În general, chestia asta cu sărăcia noastră mi se pare un pic suspectă. Noi am elaborat, pe parcursul secolelor, o adevărată filozofie justificativă a sărăciei, un eşafodaj şarlatanesc al sărăciei, am glorificăt sărăcia şi am transformat-o dintr-un viciu într-o virtute. Este foarte comod să te declari sărac - eşti căinat, îţi mai pică nişte ajutoare umanitare; ţara care umblă cu mâna întinsă după ajutoare umanitare practică aceeaşi meserie ca şi şarlatanul din stradă, numai că la nivel naţional. Sărăcia noastră e o şarlatanie şi noi suntem exact atât de sărăci, cât ne convine nouă să fim.
Nu înţeleg, cum pot exista şomeri într-o ţară ca a noastră, semiruinată, unde este atâtâ de lucru. Şomeri pot fi în America, Germania ş.a., pentru că acolo oamenii au terminat lucrul, acolo toate-s aranjate la locul lor, economia funcţionează ca ceasul. Dar la noi? În mod normal, Moldova ar trebui să fie ţara cu cel mai mare deficit la capitolul braţe de muncă. Mai ales că, cică aproape un milion de oameni lucrează peste hotare. Dar, ca să vezi, la noi existăn şomeri şi ne plângem că suntem cei mai săraci din Europa. De unde să fim bogaţi când umblăm cu limba scoasă după praznice şi guleaiuri? În context, îmi permit încă o observaţiune neplăcută. De unde am luat noi că toţi trebuie să fie bogaţi şi să trăiască în îndestulare?
Dumnezeu nu i-a făcut pe oameni egali - există oameni harnici şi lenoşi, deştepţi şi proşti, energici şi papă-lapte etc. De ce lenosul, care doarme până se ridică soarele, are pretenţii s-o ducă tot atât de bine ca şi harnicul, care se scoală cu mult înainte de răsăritul soarelui? E corect, creştineşte oare, ca braţul de fân să fie împărţit "echitabil" între boul care trage şi boul care doarme? În definitiv, cam de ce harnicul bogat ar trebui să-l hrănească pe leneşul sărac? De ce societatea trebuie să-şi construiască viaţa pe o asemenea filozofie strâmbă, de încurajare a lenei, mediocrităţii şi şarlataniei? Şi tot în context: de ce lumea normală construieşte imperialismul multilateral dezvoltat, ultima fază a capitalismului, iar noi, moldovenii - socialismul multilateral mutilat, ultima fază a debilismului? Aşadar, ce e sărăcia noastră - o dramă, un viciu, o şarlatanie? De aici pornind, mă mai întreb: de ce oare moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică şi în comunişti? Nu sugerez nimic, pur şi simplu întreb. Oricum, dacă am intrat în sărbători, vă zic: Hristos a înviat, iubiţi creştini! Cu maiul, dragi tovarăşi, cu maiul, cu paiul, cu naiul, cu alaiul, cu guleaiul sau cu ce doriţi dvs...


Gogu Leusteanovici Joi, Mai 9, 2002 6:56 PM
dixit:
Bade Eu, ..fa bre o lamurire ca stau in ceata....Cine'i Tusea , cine'i Junghiu ?.... Pese: bag io sama ca esti pionier pa la cafenele....cand tolomacu de Jenica ne facea neamu ast al nostru ba blegi, ba gunoaie, ba fomisti...mata poate intrasesi in UTC.... Hai aloha!...ca la mine in judet Jenicaaaaaa!..treci ba parleazu sa te iau la tavalit...
Securistul Joi, Mai 9, 2002 6:47 PM
dixit:
Iar te-am prins ca bagi strimbe ! Asta- karma ta?
Kharma Joi, Mai 9, 2002 4:45 PM
dixit:
Mai tu Secera & Ciobanu Miercuri, Mai 8, 2002 5:47 AM, Dumnezeu nu bate cu boata, ci îti trimite popa-n casa, dupa cum vezi. Hai siktir.
Kharma Joi, Mai 9, 2002 4:41 PM
dixit:
Ca-ntotdeauna, disertatiile Dumneavoastra pe teme diferite sunt o încântare a ochiului, domnule JS. Daca le publicati si la CRL sau la MV pe pagina, suntem convinsi ca foarte multa lume v-ar multumi ca a apucat sa le citeasca. Mai ales domnul MV s-ar simti un pic timorat de noutatile ce lea-r afla, dar cu timpul ar mai pune mâna si el pe-o carte, ca tot la coada vacii sta si citeste ziaru "Sportu de Dallas", în loc sa-si mai completeze cultura generala. Aici aveti acele links care va lipsesc: http://www.romanialibera.com/8GLI/cafe.htm dar, mai ales, http://members3.boardhost.com/gazieta/. Cel mai bine îi gasiti pe toti daca manevrati pe pagina stimatului Dumneavoastra american de origine ...(?) = http://www.geocities.com/bula333/Java/Cafe-lata.html. Deci, asteptam cu nerabdare aparitia unor expuneri explicative cu privire la rolul stelelor în viata noastra de zi cu zi. Speram sa va revedem în curând si la CRL Domnule Mystic. Codul Dvs va asteapta, trebuie doar sa cereti activarea lui.
JS=== Din "contaginea"bubonica a Nostradamusului nostru=KRONY de sahara ca,Ca%nada.. Joi, Mai 9, 2002 9:41 AM
dixit:
Numai Krony pe la imputzinatzi CRLishti si IO,daca m-o mai primi SHEFA,pe acilea...Va duc vestea ce mi-o adu-se si mie Susana lu'Miler astrologarafa dela cereasca impartashanie cu Stelele.Iaca vestea:(2 puncte unul peste "altele" si urmeaza):::Eclipsa pe Luna Plina (cu ce?) pe 26 asta luna(cu l-mic) si alta de soare ,dara in luna noua(nu?pe Soare trebuia sa-l scriu cu majuscule )in 10 Iunie...tat anu'asta si alta prin 20 november.....si alta prin nu shtiu c^te,a lu'december(?).Si un Mercur in =r e t r a g e r e=cu tortze,p^na prin 8 Iunie,zi-se acum Susanica...c^nd mai ieri imi spunea de tri ori,ca mi-s cam fudul de auzitoarea dreapta,ca se va gata cu darea inapoi ca racu'prin 18 ale lu'Iunie..Ce sa mai crezi si dela astro%grafele astea??(bine le moshm^ndea Kronel pe cafana desfundata dela L+ smicurarea dupa Natu,dupa tat natu(ca in Banat ).Ei,sa fitzi cumintzi si sa "calaritzi" cu sheaua ,nu "pe deshalate...!!Si daca vi se incurca borcanele ,iut' cu ele la "preschimbare"..Daca va uitatzi pe undeva "jumatatea de pat" sa nu va infricatzi ,ca o sa gaeasca iut' o alta jumatate cu rastanitza de pat,ca sa nu pice jos(dara unde ??in sus?)cand s-o scutura pam^ntul..!! Ei,inchei dorind ca Pacea dintre Spini sa fie ascutzita..!!!Proroc de sarbatori "mamoase"......ALA....
JS=== DIN MARTE=SATURN SI PLUTO+MERCUR.... Miercuri, Mai 8, 2002 9:12 PM
dixit:
De azi 8-Mai si p^na in 18 Iunie ,este UN MERCUR RETROGRAD..Acum sa vedetzi Turnul Babel..Nu o sa se mai intzeleaga om cu persoana..Tratate??Ciuciu..!!Pace ...Cariciu !! Intzelegeri??Frsasu'..!!Marte-i roshu de furioshenii,iar Pluto shmecher vine cu cop^rseele-..Unde eshti Joitzo,ca o sa ai de lucru !!!?????Azi is fix 4 ani de c^nd mi-au dezvelit bustul cancerului,si iata-ma tat pebutuci,chit ca doctorashii imi dadeau asha cu mila,c^teva =lunisoaare==Sa vezi miracolele!!iara ma laud,ca asta-mi este meseria..Tata suflarea medicaliceasca se mira si se minuneaza-dara nu ca la mira dela tv,ci ca la o aratare din Draculaland..Si nimeni nu se va mai pricepe unul pe altul si voi vretzi tratate arabo-iudeice??Acum??Si chiar acum c^nd ii mai cotoioasa situatzia??Dece pleaca lumea pe pe cafeuri si dece doar eu ,mai cu motz fiind ma imprashtii si mai c^tziva "curajosi" de pica ceru' de at^ta curaj ce-l avem..????Situatziile siderale sunt situatziunile existentzei noatre pe AICI,si cine le arunca in latrina,o sa pice,acum sau mai t^rziu si el in aceiashi HUDA a latrinei...!!Ma putetzi lua peste picior c^t vretzi,dar ce shtiu eu,numai Joitza se pareca mai o shtie si Krony o b^jbieshte..Sunt legi care nu trec pe la nasu' oricui frunza verde ,sau statuie dar^mata..!! Daca vretzi sa auzitzi scoatetzi-va dopurile de cerumen din auzitoare si maritza-va impedantza cashtilor..!!Pace sub maslini ?? La anu' si la multzi ani !!!
JS== Din zapaceala... Miercuri, Mai 8, 2002 7:56 PM
dixit:
Stimat(a) Charma-KARMA,multzam de =gazieta" fiindca webul meu "rahitic" nu o prindea,ca-i "mic si prost "si tata in pod beleshte oaia"(shti vorba aia cu copilul pe care jandarii ne gasindu-l pe tata-l sau ,copilul chit ca ii s-o pricit ca sa nu il tradeze pe tata,el naiv o facu ?)Vezi stimata KARMA,ori stimate LORD al Karmei,le dau mereu cu b^ta in balta de sar stropii noroioshi pe unge-apuca,dar vroiam sa spun ca mi-am adunat de pe la muzele pe unde mergeam,copii de pe caramizile si heroglifele eghipetice si unu' mai smeard la capatz^na ma shcola cum sa le dibuiesc si sa le sucesc.De acol imi scot predictziile cu vibratziile si NASA imi trimite ce le cer referitor la astronomie si Wether...Acuma-i un Marte in opozit cu Pluto...si pica la ARIESI..la berbeci ,dept in unghi de 29 de grade -unghi fatalist,in zodia Aries...Afecteaza pe celelalte luni diferit ,precum acestea se indeparta de Aprilie,fiindca eu socotesc vbraile LUNAR,nu zodiacal..Un Jupiter incornorat cu energii X sta calm in Iunie si pentru unii ar suna frumos Jupiterul,dar ii cu doua fetze si nu te potzi increde in el..Apoi p^na prin 3 Ian-2003,Saturnul APASA destinal Gemenii de ii desprinde din unirea lor"nemedicala"//.Daca vrei sa shti cam ce vibratzii au v^nturile care te "m^ngaie " acum,ai e-mailul meu,mai jos pe undeva,scrie-mi si nu trebuie ca sa imi zici numele...!!Imi da cineva telefoane de c^te 10 0ri pe zi si numai rasuflatu-i il aud,ca sufla ca un BICA satesc din prejurul Fagetului-Timis..Asta inseamna pericol si ma adresa-i autoritatzilor,ca eu am fost amenintzat de multe ori de ai noshtrii ca brazii..sau de PINII atora...."CA C^ND" o sa ma dezuranizez si iradierile siderale=or lua-o in directzia shtiuta deja,ca n mi-s chiar asha de "'prost,cu colivie impanata"......vai de ala ,aia,ca o sa-i pun sa jure vii in cop^rshau' ,credintza tuturor descarnatzilor vremilor dela Adam si Eva incoace..!!P^na acushica..Multzam Karmo,o sa imi duc crucea p^na la cop^rshau senin si IRADIAT_iradiant-sideral,vorbda Secerelei si Ciocanelului..!! Doamne si iara Doamne sa te ocroteasca..!! Salutare CHARMA-CHARMEL etc...Multzam ca nu mai mi-s prostu satului in ochii tai,dara???
Danaide De la Christies - NYC Miercuri, Mai 8, 2002 3:55 PM
dixit:
Ieri la desciderea licitatiilor de primavara, "Danaide" a lui Brâncusi a obtinut suma record de $ 18,200,000, cea mai mare suma platita vreodata pentru o sculptura. Cumparatorul anonim. De-ar stii mos Costica......
Charma Miercuri, Mai 8, 2002 3:20 PM
dixit:
Nu domnule JS, nu dvs ci Mihai Vasilache zis MV ajunsese prostu satului. Aici aveti linkul unde il puteti gasi pe onorabilul vaquero. Si tot prostu satului ajunsese tov MV si pe pagina lui proprie si personala, unde se cearta el cu sine si cu MV, plus un dobitoc ce se crede taran cu sânge albastru ca si Tolstoi. Domnule JS, sunt convis ca pe lânga tanta asta de Miti se vor bucura si domnii MV si cei de la CRL daca-i onorati cu prezenta dvs. Plus ca GOGU-i la Ciulnita în primu rand la Cinema Popolar unde se da "Cavaliru Paradaillan" -1958, sau în loja la Tiriac la Roland Garros si nu mai da pe la CRL. Asa ca indrazniti domnule JS, expunerile dumneqvoastra fulminante nu pot decât sa aduca bucurie în acest tristesse de site La Idee. La fel de benefica ar fi si o desbatere despre cosmice si augurii si la CRL sau pe pagina regretatului Mihaita Vaquero-Vasilache. Ar mai umple cu ceva cultura stereotipiile stupide si very sarace cu duhul ale vacarului sus-numit. Plus ca niscai scoli nu le-ar strica astora, mai ales c-o faceti din toata inima si pe gratis! Bine-ati re-venit, domnule JS!
JS=== Nemultzumitului i se ia calul.. Miercuri, Mai 8, 2002 10:11 AM
dixit:
Bine MITI,asa ne jucam ??I am so,so ,so -SARAT,ca mi se cramponeazararunchii..!!! Multzam totusi de grija ta de mama vaduva..!!Si vitrega..!!
JS=== DE PE LATRINA,ca lua-i un purgativ din asta finutz si ma cufuresc pe mine..!!!Mirare... Miercuri, Mai 8, 2002 10:08 AM
dixit:
Ma apuca latrinitul;asa-i c^nd te apuci nu shti c^nd o sa te si mai termini,ca matzele,batule-ar focu,se mistuie in loc ca sa se si stinga..La mine-i aproape 2 noaptea si "somnu' ala poietic" nu mai vine..Pentru Iunie ,se vede printre gauritzele de stele ,ca triunghiul ala marte,saturn si un star cu numele lu'Ismail,se vor tat roti si suci,p^na-o sa-ameteasca tata suflarea caucaziana,traitoare pe l^nga Ierihonul si Sodomele si Gomorile atomice si iradiate.Va fi mare tmbalau,ca venind var,s^ngele se-ncinge si arde...Si apoi cum ishi imagineas=za lumea ca aia se atomizeaza de zboara in fleici de carne cruda,char degeaba ?? Rabda oare Zeii prea multa carne-inputzita,ca ei S^nge vor si numai s^nge l ca maiazhii si alte "carnivore de bipede,aflate in ascunzishurile azere ??!! Roata aia afurisita a sortzii se tat suce si nu-l prea vad bine SHaroul ala ..Vai de camilele deshertului cand or lua-o in buiestru,ca si ele sttiu si trapul si char si galopul..!!Roata aia,bat-o focu'.va creia o alta si o alta si o alta Sharoirre si astfel,iata Armaghedonu..N-o fi asta in iunie,dar nici prea departe.nu uitatzi ca avem o eclipsa de luna plina luna asta si lunile aste,c^nd se umfla si pline gravidic fiind,vai de mareile si de stropii impreshtiatzi..!!
JS==== Din Sideral-iradiat si uimit de Fastuoasa Ingranadeala" dela Primire. Miercuri, Mai 8, 2002 9:21 AM
dixit:
Secerele si Ciocanle,ma lashi gramada....Cum te potzi intrista de gogii si magogii acestor milenii ,care-s-dealtfel ale nimanuia,ci ..poate ale prapadului????..Ca Dascal de "scoala noua " si ca invatzator de suflete,te lashi la zaibere?Aragaze fara "carici' de alte v^nturi"'...ca de..nu-i butelia..!!?????Tu shti ce va urma,??In felul tau shtia-i demult,ca de aia-i-ai lasat in kk gol..!!Se vor cara din romaniaa aia ziarul-libera,pe foale cu tatzii...Se shimbara ingerii si asta Gabrielu,tatii,m^ncala-shi de chenzina numai,Incurca mai mult deca^t descurca :mahalaua rromii liberate de,care se vrea carne de tun in lume,mai bine s-ar pulveriza ei de ei acolo,ca dadura cu piciorul,iaca de 12 ani numai in C^^URI>>!! dar sa nu mai vorbim de mortzi,ca ii pacat.Ashtea au murit mai inainte de a si invia..Cu H^rce comuniste in spate ,si cu fugaretzi -iepuri de c^mp care sa fure prn Italia si pe unde pica ..lumea-i satula..Doar ametzitzii aia deprostovani,ajunsi parlamentari cu furca de incarcat f^nul si cu premieri cu 78 de case si cam shui la preferinze de sexe,si cu un rege care se bucura ca ii detronara stafia-i ce il tzinu in lantzurile nemtzeshti,umilindu-l cu "copile nu vezi ca eshti nu prea breaz si g^ngavit?? "DAR amu-i in Spania si sa n-o infuriem pe MITI,ca deabea imi dadu drumu aci..Domnul,sau Doamne ,Doamne,ca-s mai multi Zei,sa te ocroteaca..si pe totzi deasemnea.!!
Secera & Ciobanu Miercuri, Mai 8, 2002 5:47 AM
dixit:
Tov. Io cu cit mai dai bade "scurtu" si citi torri mai sugi acu la batrinete cu dintii aia cariati sau lipsa ... am un ciine mare care se tot linge pe unde nu trebe si m-am gindit sa-i fac un cadou placut de sezon? Sau poate il platesti, c-un os de bou, pentru ocazia unica de a-ti spala gurita cea spurcata "in integrum"? Inainte mars!

Imi cer scuze, pentru cei care nu ar trebui sa sa citeasca un astfel de limbaj. Poate totusi intelege si imbecilu ... desi m-as mira!
Secera & Ciobanu Miercuri, Mai 8, 2002 5:29 AM
dixit:
Jenele ... ma bucur ca esti ok! Multa Sanatate! Bine i-ai "iradiat" ... ca te vad "atomic, reactiv & sideral" ... ca prea devenisera prea plictisitori decind a inceput culesul capsunilor in Spania! So pa ei! Sa nu te iei de dsoara Dorinella ... sau de moldovieni si de cauza nobila a curului lor electoral si democrat ... ca te dau pe mina lu nea Gogu ... (nu te speria prea tare ca dinsu oricum se face ca nu ma mai cunoaste ... ce sa-i faci daca imperialistii astia canadieni imparte oamenii in "assets" si "liabilities" ... si io m-am inscris la ultimii ... nu mai era loc la primii sau probabil ca nu mi-a placut compania PRM).
JS==== Miercuri, Mai 8, 2002 3:42 AM
dixit:
M-a intrebat cineva despre neprezentza mea pe CRL..si asta era KARMA..Oare sa am si o obligatzie karmica,neachitata inca fatza de CRL?? M-am retras de acolo,fiindca ajunsesem 'prostu' satului"....Si ma saturasem de "coliva impanata" oferita "generos' cu orice ocaziune,de catre GOGO--MAHARUL EL Prezidente CRL..Si apoi -dupa,fostul OBER,nu m-a mai bagat in seama si m-am dat la fund,asa cum se dau IATA at^tzea acum,de pe CRL..Eu sunt "reactiv si atomic" la alertele altora si asta o mai patzesc uneori si pe IDEE..!!Ei chestie de ========loseri====NU???
J.S= Miercuri, Mai 8, 2002 12:49 AM
dixit:
Multzumesc Securistului si in mod special Kharmei..!!!DECE TOCMAI-KARMEI(asjha se zice in rom^neshte-fara-h-)?!!!!!Ciudat!!NU??? Ce vretzi sa va mai spun??Cum va fi si ce va fi??Cu precizie matematica??!!Cititzi CURENTUL,ca avolo va apare un manual prin care singuri o sa va putetzi afla viitorul-prezentul continuu..!!Fara a mai apela la "ghioacele" scumpe ce vi le cer mercantilii..Amm auzit ca se cere pentru o bazaconie-c^te 300 $,ca sa nu va spuna NIMIC!! Eu NU GHICESC,fiindca ma conduc dupa scrijeliturile inscrise in caramizile antice si din ceeace spune Stiintza..si astronomia..-nu astrologia !!!Nu sunt astrolog,ci metafizicean si spiritual consellor pentru cei care trec r^ul..Dincolo..!!Si mai sunt inmensa si i masonerie..!!
Securistul Marti, Mai 7, 2002 11:57 PM
dixit:
Lasa Kharmo vrajeala ca la stimbe eu sint platit sa le bag.
Kharma Marti, Mai 7, 2002 11:44 PM
dixit:
Ce chestie tare este asta, domnule JS! Mai spuneti-ne despre aceasta, ca ne intereseaza pe cei mai multi dintre noi. Dar dece nu postati aceste interesante lucruri si la Cafeneaua Romaniei Libere? Nu sunteti membru al distinsei cafenele?
J.S-Vibratziile siderale-in 2002. Publicat in Curentul-la 31 Ian.2002.pag.14. Marti, Mai 7, 2002 10:56 PM
dixit:
VIBRATZIILE SIDERALE ALE ANULUI 2002=Vibratzional Sideral,venind din "Intzelepciunea Vremlor,"anul 2002 poarta amprenta unor vibratzii ciclice prelinse prin Nimicnicia Vremii dela chaldeieni-sumerieni,exprim^nd o vreme a precautziunii si a unei bizare capitulari,intzelegeri si aplecari in fatza predestinarii.Vointza oamenilor este vointza Zeilor,oric^t de mult aceshtea ar vrea sa se considere stap^ni pe propia lor soarta.Simbolul antic,aflat in pictogramele cuneiforme,arata "un Om orbit de stupiditatea altora,purt^nd un sac pe umerii obositzi,sac plin cu erorile sale si ale semenilor sai,erorile unei lumi intregi".Creshtin vorbind,se pare ca-i indirect redata imaginea lui CRISTOS,dar UNUL prea omenesc.Omul cu sacul plin de greshelile sale si ale altora-si de stupiditatea lumii in care-i sortit sa vietzuiasca,este indiferent si absent de sine si de locurile prin care trece.Un tigru sta la p^nda ca sa il atace,dar el pare ca nici nu-l observa si nici nu are intentzia sa se apere in cazul in care ar fi atacat de catre fiorosul tigru.Tigrul este pornit ca sa il atace,si,uimit de indiferentza si nepasarea omului,ezita a-l ataca.Astfel,ca Omul trece cu nepasare pe l^nga moarte,fara sa incerce a se apara,si,insushi tigrul uimit fiind,il lasa in pace.Imaginea arata "bunatatea" primara existenta in fiintza omeneasca si lipsa fricii de moarte si de stupiditatea semenilor sai,si a unei lumi intregi.Omul "primar" era omul Dumnezeu,fiindca reprezenta identic imaginea Acestuia.Frica era comuna,doar multzimii si nicidecum aleshilor.Pictograma antica arata precautziunea si este imaginea iluziei si a deziluzieiomeneshti.Este imaginea Bunatatzii omeneshti in forma ei primara-initziala,naturala,fireasca.Deasemena estesi imaginea Naivitatzii at^t de bine exorimata in cartzile sfinte ale omului "sarac cu duhul,fiindca numai asha va moshteni imparatzia cerului"Om care traieshte mereu intr-un paradis imaaginar,un visator de vise,care viseaza si cu ochii deschishi,numai din dorintza subconshtienta de a visaTraitor de vise si visator de realitatzi,viatza fiind penntru el doar o iluzie,un vis ce trebuie mereu visat !!!Se trezeshte pentru o clipa doar,numai atunci c^nd este inconjurat de pericole si c^nd scaparea nu se vede ..!!Dar in general,c^nd se trezeshte din visarea-i naiva si iluzorie,pare a fi prea t^rziu pentru el,fiindca pericolul l-a si invaluit..deja...!!Pictograma ne atentzioneaza de pericolele ce sunt inerente-in fatza noastra,de greshelile in a judeca fals si a vedea lumea,de indiferentza noastra fatza de viatza in sine.Apoi ne spune pictograma at^t de clar c^t de greshitzi suntem pun^ndu-ne increderea in altzii.Oare Cristos nu zicea:"blestemat sa fie omul,care se increde in om !!!???".Aceasta VIBRTAZIE SIDERALA a mai fost cu opt mii de ani in urma-,pe vremea c^nd Marea Constelatzie a Leului "domnea" peste Univers....Curios este ,ca si NASA spune ca Pam^ntul nostru este intors cu fatza acum ,catre noile sisteme planetare descoperite,catre cel al Leoninului aflat cam la 500, ani lumina de noi.Deci,precautziune,fiindca stau la P^nda pericole mari si sa nu fie prea t^rziu atunci c^nd ne trezim din "VISARE"!!!! Trebuie sa fim mult mai alertzi ca p^na acum,precautzi si treji,fiindca "leoninii cosmici" stau la p^nda,ca sa ne sugrume !!! Obligatziunile KARMICE,cauza si efectul,ne vor incovoia si este vremea in care NU le mai putem am^na,fiindca va trebui sa le achitam acum pentru totdeauna !!!-In lume se va simtzi o mai mare,pe toate planurile agresivitate,dar cu precadere=pe cel spiritual,indiferent cum este intzeles aces=spiritual= si trait de catre indivizzi,de fiecare in sinea sa.Va trebui sa ne schimbam si sa schimbam raul din preajma-ne-in BINE,realiz^ndu-ne propia putere de a trece prrin "suferintze",care sunt predestinate si inerente trairii noastre-in vremile ce vor sa vie........Daca vom fi noi,noi insshine,p^na la urma vom invinge raul care-i in lume si in jurul nostru si prin trairea puterii noastre,vom fi in control asupra tuturor evenimentelor care se manifesta negativ in noi inshine si in lumea in care vietzuim.Nu vom mai fi orbitzi de catre altzii si de aparentzele care ascund realitatea,pe care ar fi trebuit ca sa o vedem clar,clar-demult.....Va veni cu sigurantza ziua c^nd vom vedea ideilerealizate si visele noastre faurite....ASHA SA NE AJUTE DUMNEZEU !!!....J.SAVA.-publicat inclusiv detailarea pe luni calendaristice-in Ian., si febr.2002 ,la Curentul Internatzional.. VA MULTZUMESC PENTRU TIMPUL CE VI L-AM RAPIT..!!!
Un nume Marti, Mai 7, 2002 1:17 PM
dixit:
Frumoasa spovedanie, nea mystic-JS!
STAN BOLOVAN-CURENTUL.... CURENTUL-EDITOR=GABRIELA MIHALACHE. Luni, Mai 6, 2002 4:43 AM
dixit:
Fiindca am fost impresionat de aceasta "spovedanie",fara permisiunea Doamnei Editoare si fara ca sa shtiu exact cine-i Dl., Stan Bolovan,mi-am permis sa o public aicea,fiindca-i Pashtele nostru al Mioriticilor si se potriveshte clar cu ceeace NOI SUNTEM..!!!Multzumesc,eu,Stimata EVA,de felicitarea adusa !!!!Dumnezeu sa va Binecuv^nteze....J.S....
eva Duminica, Mai 5, 2002 11:09 PM
dixit:
Foarte frumoasa "spovedania" Felicitari!
CURENTUL INTERNATZIONAL. Poezie:SPOVEDANIE deSTAN BOLOVAN. Sambata, Mai 4, 2002 9:29 PM
dixit:
SPOVEDANIE:====="Deschide-te suflete-al meu/ Din lacatele de griji multe,/ Sa intre-n tine Dumnezeu/ Si ca un doctor sa te-asulte ! / =========Si sa-i spui Lui tot ce te doare,/ Ce tii ascuns si ti-e rusine ! / Ca Domnul iti va da iertare/ Si tine mult de tot la tine./=======Plangi suflete al meu usor !/ Amar e plansul dar si dulce/ La fel a plans si Petru-n zori,/ La fel talharul de pe cruce./ =========Cum i-a ierat Domnul pe ei/Pe tine te-o ierta la fel/ O suflete al meu de vrei/ Nadejdea sa ti-o pui in El !/=======Ca Domnul multa mila are/ Si insusi trupul Lui isi frange/ Si-ti da sa gusti spre vindecare/ Si-un strop din propiul Lui sange./========Si ca un pui iesit din ou,/ Ca un copil ce-abea se naste/ Curat sa fii acum din nou/ Si sa te bucuri ca e Paste !/========Desfa-te suflete al meu/ Ca un lastar ce da in muguri/Sa intre-n tine Dumnezeu,/sa canti,sa joci si sa te bucuri !/======
Browserescu Sambata, Mai 4, 2002 7:00 PM
dixit:
"Dorinella, fata simpla" cu internet se numeste fata complicata. Sarbatori fericite a tutti!
Pascalescu Sambata, Mai 4, 2002 6:57 PM
dixit:
Cristi-Tg-Jiu
http://www.devq.net/pascal/
"Mai sapati" daca n-o fi bun.
Trebuiesc ceva registration-codes, plânge-te pe-un sit românesc si vei gasi ce cauti.
Informatii utilitare Sambata, Mai 4, 2002 5:15 PM
dixit:
In piata Sf. Gheorghe (Bucuresti) gasesti la tarabe orice soft doresti: jocuri, programe de tradus, compilatoare, programe de grafica, sisteme de operare la pretul maxim de 120000lei/CD.
Cristi Din Tg-Jiu Sambata, Mai 4, 2002 4:53 PM
dixit:
Vreau si eu sa dwnloades Turbo Pascal. Spune-mi si mie o adresa te rog cat de repede poti. transmite-mi un e-mail daca ai adresa, adresa mea este stelupopescu@yahoo.com
Porumbelul Paxcii Sambata, Mai 4, 2002 3:54 PM
dixit:
Va urez oua rosii de Paste :-)))
Dorinella, fata simpla Tiraspol Sambata, Mai 4, 2002 3:53 PM
dixit:
Sarbatori fericite de Paste !
E $fetele$ noastre valuta Tarii? Vineri, Mai 3, 2002 10:31 PM
dixit:
Sint fetele noastre, domnu', pai se poate ? Vineri, Mai 3, 2002 8:00 PM dixit: Si se dau la gramada ca la ceapa, si pe fata si pe dos. Si babe avem, eftin.
Kadâr de unde veneam : (din bairam si ne întoarcem, bre ! ) Vineri, Mai 3, 2002 9:22 PM
dixit:
" Gagauz (a Turkish dialect)... " bre, gagautza estem bulgar bre, ori turc bre ? ca ieseam încurcatura tocma' de pasti, bre ...
Sint fetele noastre, domnu', pai se poate ? Vineri, Mai 3, 2002 8:00 PM
dixit:
Apropo.

Dear ...,

Thank you for your note. Liuba was quoted directly, and I concede your point. I have spoken with her again and she says she did mean to say Romanian but was probably nervous during the interview, which was not conducted in her native tongue, and inadvertently omitted it.
We have corrected the story.

Thanks,

Preston


-----Original Message-----
From: ...
Sent: Friday, May 03, 2002 7:05 AM
To: Preston.Mendenhall@msnbc.com
Subject: unbelievable

Hello,

In your article "Sex Slaves", about human traffickimg in Eastern Europe, a certain Liuba Revenko is quoted as saying: "Moldovans are a hybrid population of Russians, Jews, Ukrainians and Bulgarians". This is really unbelievable. Moldova is a former province of Romania and 65% of its population is Romanian (even if Stalin invented the "Moldovan" nation and language). The first time it was occupied by the Russians in 1812. In 1918 it rejoined Romania. In 1940 it was again excised by USSR.

Excerpts from CIA World Factbooks (http://www.odci.gov/cia/publications/factbook/geos/md.html):
Ethnic groups: Moldovan/Romanian 64.5%, Ukrainian 13.8%, Russian 13%, Gagauz 3.5%, Jewish 1.5%, Bulgarian 2%, other 1.7% (1989 est.)
Languages: Moldovan (official, virtually the same as the Romanian language), Russian, Gagauz (a Turkish dialect)

To describe that population as a hybrid without saying a word about Romanians is simply stupid. I'd appreciate if in one of the next articles you'd fix this error. An opinion not reflecting the truth shouldn't be quoted as it is.

Best regards,


teest Vineri, Mai 3, 2002 4:04 PM
dixit:
aaaaaa
Q Miercuri, Mai 1, 2002 2:13 PM
dixit:
1 MAI fericit muncitorilor si muncitoarelor de pe manapondul romanesc.
XMarian Citi altii se vor duce? Luni, Aprilie 29, 2002 11:00 PM
dixit:
Militarul depistat cu leucemie in Bosnia a decedat Un militar care a participat la misiunea de pace din Bosnia a decedat, sambata la pranz, la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central, in urma unei leucemii acute limfoblastice. Decesul a survenit in urma unor complicatii infectioase, care au dus la afectarea functiei hepatice, la peritonita si la ocluzie intestinala. Plutonierul major Mircea Marian a fost adus in tara, din misiunea din Bosnia, bolnav de leucemie. Ministerul Apararii sutine ca boala nu are nici o legatura cu misiunea pe care o efectua militarul in Bosnia, chiar daca si alti soldati, in cea mai mare parte italieni, din trupele aflate in zona respectiva s-au imbolnavit de leucemie. Plutonierul Mircea Marian era nascut la 22 iunie 1967, in comuna Valcele, din judetul Buzau, era casatorit si avea un fiu de 5 ani. Subofiterul a absolvit, in 1988, Scoala de Subofiteri de Transmisiuni, iar ultima functie indeplinita a fost sef de autostatie radio in Detasamentul National "Bosnia". Mircea Marian s-a prezentat, in 26 martie, pentru o consultatie, la medicul Detasamentului National "Bosnia", acuzand dureri in regiunea lombara. Dupa tratamentul aplicat, avand in vedere ca durerile nu au cedat, medicul a dispus internarea acestuia in Spitalul de Campanie Railovac si a raportat despre situatie in tara. Seful Statului Major General a ordonat, in 28 martie, aducerea subofiterului in tara si internarea lui in Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central, pentru a asigura o investigatie si un tratament medical de specialitate. Marius Iosef
Io Luni, Aprilie 29, 2002 7:48 PM
dixit:
Tzuca-ma-n cur, MV. Ca asta stii bine, sa tzuci cururi, pe unde te guduri prin straini ;-) Cui nu-i place de mine, sa ma tzuce-n cur, so einfach ist das.
Secera & Ciobanu Luni, Aprilie 29, 2002 4:39 AM
dixit:
Cum adica Dorinella sa intre in competitie de piata cu mamica lui Io la poarta uzinei "Seceratoarea & Ciocanu' fruntasa in intrecerea socialista? Ce o sa mai manince saraca familie Io? Va imaginati cum ar suna un Io flamind ... fara de mamaliguta lui cea de toate zilili?

Io esti mare ... esti pe departe cel mai cretin personaj al internetului romanesc! Tot inainte!
Io Luni, Aprilie 29, 2002 12:23 AM
dixit:
Dorinella Tiraspol Sambata, Aprilie 27, 2002 6:27 PM dixit: Mami nu ma mai lasa la internet. A zis ca pot sa fac ce vreu cand m-oi marita dar pana atunci sa nu ma mai prinda ca cheltuiesc bursa cu golanii in cafenea. Vai de mine ce ma fac?
Fa trotuaru'.
Ghiopardul Duminica, Aprilie 28, 2002 6:33 PM
dixit:
La Multi Ani Floricilor si Florinilor!
corbu XYZ planet Duminica, Aprilie 28, 2002 2:26 PM
dixit:
Ciao
Scrisoare deschisa Sambata, Aprilie 27, 2002 9:32 PM
dixit:
Scrisoare adresata Dorinei Mihailescu, Consiliera de imagine a lui Adrian Nastase

Fiilor, păziti-vă de idoli. Sfântul Ioan, Apostolul
Stimată Doamnă Consilier,
Recunosc sincer de la început că fac parte dintre aceia pentru care politica actualului guvern se încadrează întru totul la capitolul abur electoral: pe de o parte o atitudine umil-social-democrată îndreptată către emisarii tărilor civilizate (plecăciunile celor care, mai ieri, se băteau cu o cărămida în piept si pe care scria ?integrare demnă??) si, pe de altă parte, o altă față pios-anticoruptă, ipocrită în opinia mea (vezi prezenta cinică a unor notabilităti la înmormântarea unui procuror tânăr, despre care întreaga presă sustine că a murit în circumstante suspecte, fiind supus unor presiuni politice).

Având în vedere practicile actualului partid-stat, îndreptate împotriva jurnalistilor din Focsani, practici ce le credeam (în mod naiv se pare) apuse odată cu revolutia din ?89, vă rog să luati act de indignarea mea profundă si de anuntul meu public (probabil inutil) că nu sunt de acord ca banii contribuabililor români să fie cheltuiti pentru a se reprima libertatea de opinie. Mobilizarea exemplară a politistilor, jandarmilor, cagulatilor, gardienilor publici si a sereistilor, împotriva unor tinere jurnaliste, este socantă vizavi de pasivitatea si generalizarea obiceiului acelorasi bugetari de a-i face scăpati pe adevăratii infractori autohtoni (în cadrul unor operatiuni ?...mai comice ca filmele cu Stan si Bran? vezi Adevărul din 24 Aprilie a.c. referitor la episodul de la Ploiesti).

?În lumina noilor orientări? prin care justitia face dreptate si sanctionează printr-o sentintă definitivă irevocabilă Guvernul-Adrian-Nastase si pe vajnicul tătuc apărător al statului social-democrat omniprezent si omniscient, îl numesc aici pe 0-Cozmâncă, îmi permit la rându-mi în calitate de cetătean să mă declar doar ?într-un fel? satisfăcut întrucât Carolina BERNATH, angajată a Guvernului României, si-a reintrat în drepturile bănesti si profesionale după ce, în mod abuziv, a fost ?epurată? politic.

Spun doar ?într-un fel?, pentru că MORAL, reparatia este subtire. Pentru că numai cu această sentintă ?ghiocel? nu se poate face primăvară acolo unde falanga dinozaurilor comunisti sudează ideologic puterile din stat (vai! câtă ipocrizie la Adrian NĂSTASE, ce se mai pretinde si ilustru profesor universitar în domeniu, dar pentru care principiile fundamentale de drept pot fi încălcate în numele orgoliului de a sta cocotat în tablouri ?eterne si fascinante? în fata claselor din scoli, pe peretii institutiilor de stat, dar si pe ai unor firme private obediente, exact în aceleasi locuri unde Ceausescu trona deunăzi).

MATERIAL, reparatia este infinit insuficientă. În general, mai bine nu abuzezi deloc decât să batjocoresti tineretea celor mai curajosi dintre noi, obligându-i să-si caute dreptatea prin tribunale. Tinerete ce nu poate fi cuantificată în bani nicidecum.

Vorbind de tinerete...Iată! Se spune despre unii că sunt la a doua, la a treia tinerete. La a câta tinerete sunt Ion ILIESCU si Octav COZMÂNCĂ ? Când vine vorba de a batjocori un popor mult încercat (dar docil si care îsi face placid idoli din proprii asupritori), probabil că nici Adrian NĂSTASE nu se va da în lături să întinerească mereu, pentru noi, dintre noi.

Si ca să revin la tineri functionari. Mă nelinisteste o informatie pe care am auzit-o deunăzi, la radio. Cum că Procurorul General al României Joita a declarat ?recurs în anulare? împotriva sentintei ?definitive si irevocabile? prin care un tribunal îi făcea dreptate lui Florin TITĂ, functionar dat si el afară pe motive politice, dar de la Presedintie, odată cu reinstaurarea la Cotroceni a mentorului lui Adrian NĂSTASE, Ion ILIESCU. Auzi de ce se ocupă Procurorul General! Florin TITĂ se arăta măgulit de atentia pe care i-o acordă ditamai procurorul, un lucru care arată perfect raporturile dintre stat si cetătean în România lui Năstase.

Vă doresc în continuare ca, în lupta Dvs. împotriva nelegitimelor asteptări ale poporului român, având ca vârf de lance cel mai ascutit politisti precum cei din Ploiesti, să câstigati alegerile generale din 2004 (în cazul în care mai este nevoie să le organizati, întrucât din considerente de austeritate bugetară, niste sondaje Metro Media Transilvania ?de bine? ar putea înlocui exercitiul democratic al votului universal).

Revin la ce scriam drept motto: Români, păziti-vă de idoli!

Andrei Gheorghe

PS: Numele meu? Simplă coincidentă cu cel care ar putea spune că PSD este veriga slabă a unei emisiuni cu milioane de fani care v-au votat. Si mai este veriga slabă si pentru ?o anumită parte a telespectatorilor? care se încăpățânează să deraieze spre NATO, din drumul ei firesc spre Moscova, o locomotivă pe care, în aburul electoral iscat de gâlceava politicienilor, abia se mai poate citi ?România, mereu surprinzătoare?.
Miti Sambata, Aprilie 27, 2002 9:20 PM
dixit:
Va postez:
Replica la Comunicatul de presa al PSD
Directia comunicare si imagine

Am ramas consternati de continutul si tonul comunicatului emis de departamentul imagine al PSD. Nu ne asteptam ca la nivel central partidul de guvernamint sa cautioneze in orb abuzurile evidente si de altfel usor de probat ale conducerii filialei sale din Vrancea.

A cere lamuriri si informari chiar de la autorii abuzurilor intreprinse asupra cotidianului "Ziarul de Vrancea" ni se pare cel putin curios si neinspirat.
 • In primul rind, afirmatia ca Primaria a inregistrat pierderi in urma contractului cu Nord-Est Press este inexacta. Chiar actul de control intocmit de Garda Financiara la data de 02 04 2002 - actiune desfasurata chiar la solicitarea Primariei - contrazice o astfel de afirmatie.
 • In al doilea rind, rezilierea unilaterala a contractului dintre Primarie si SC Nord -Est Press SRL s-a facut cu incalcarea prevederilor acestuia. De asemenea, este neadevarat faptul ca chioscurile ar fi fost amplasate fara autorizatie de constructie. {i ce este mai grav, ridicarea abuziva a acestora s-a facut in situatia existentei unei Hotariri Judecatoresti care prevedea sistarea actiunii de dezafectare.
  Pentru a nu mai vorbi de strania coincidenta prin care asfel de decizii s-au luat si pus in aplicare simultan cu preluarea editarii "Monitorului de Vrancea" de catre o alta companie. In acest sens, implicarea domnului Marian Oprisan, secondat de prefectul George Baesu, la angajarea echipei redactionale si administrative poate fi sustinuta cu dovezi elocvente. Sub masca de conflict comercial am ajuns sa nu mai avem efectiv cum sa ne vindem ziarul:
  - chioscurile ne-au fost ridicate
  - alte contracte de inchiriere anulate
  - Rodipet refuza sa preia ziarele
  - volantii sint alungati de politie si batuti de diversi agresori bine imbracati care au devenit brusc preocupati de difuzarea ziarului nostru.
  In plus, in fata unui grup de redactori, in zona studioului Antena 1, Marian Oprisan vorbeste despre intreruperea energiei electrice in apartamentele unor jurnalisti.

  Politia din Vrancea demareaza in timp record urmarirea penala a conducerii ziarului, pentru acuzatii aberante de contrafacere.
  Ziaristilor nostri li se refuza accesul la informatii in institutiile statului.
  Nu credem ca cineva este atit de naiv sa creada in acest incredibil sir de coincidente.
  Oricine este dispus cu adevarat sa afle adevarul sa faca o vizita la Focsani si va constata cu usurinta o incredibila actiune concertata sub comanda politica dirijata de catre Marian Oprisan, liderul local PSD impotriva unui ziar independent.

  Libertatea de expresie este cu adevarat in pericol in Vrancea! Daca asemenea abuzuri politice vor fi cautionate in continuare la nivel central, astfel de lucruri s-ar putea intimpla oricind si in alta parte.
  "ZIARUL DE VRANCEA" Director general Redactor sef Alice Gheorghita Condurache Corneliu tel :092/243496 tel:094/798330
 • Miti Sambata, Aprilie 27, 2002 8:03 PM
  dixit:

  Ionick Sambata, Aprilie 27, 2002 7:50 PM
  dixit:
  SR, multumesc pentru surse.
  Pentru cei interesati de cum pot discuta un arab si un evreu despre Orientul Mijlociu.
  O analiza interesanta.
  Secera & Ciobanu Sambata, Aprilie 27, 2002 7:22 PM
  dixit:
  Vai Dorinello ... "ne-ai facut" golani de cafenea ... desi pari ca nu esti inca mamica! Ati rapus "comunismu moldovienesc" ... sau tot in greva foamei?
  Dorinella Tiraspol Sambata, Aprilie 27, 2002 6:27 PM
  dixit:
  Mami nu ma mai lasa la internet. A zis ca pot sa fac ce vreu cand m-oi marita dar pana atunci sa nu ma mai prinda ca cheltuiesc bursa cu golanii in cafenea. Vai de mine ce ma fac?
  Q Sambata, Aprilie 27, 2002 6:21 PM
  dixit:
  Presa independenta e o preocupare veche a PDSR-ului actualul PSD. Cenzura practicata sub diverse forme tine de actul de guvernare. Microbul asta il au in sange de la comunisti (comunism = sifilis politico social) si nu dau semne ca ar dori sa il trateze. Au nevoie sa ascunda insuccesele guvernarii ca sa prezinte apoteotic succesele guvernului Nastase. Minciuni sfruntate, cresterea economica e doar pe hartie. Au prezentat statistici care fac comparatie intre un an normal si un an secetos. NATO si UE digera foarte bine gogosile statisticilor oficiale, mai putin romanul obisnuit iobagit de mafia politico economica. Oare din satelit nu se vede saracia populatiei si de cealalta parte opulenta si impertinenta autoritatilor? Eu cred ca vede jupanul dar nu il inereseaza fiindca cenzura are menirea sa ascunda adevarul de ochii muritorilor de foame.
  BBC Sambata, Aprilie 27, 2002 5:07 PM
  dixit:
  27.4.2002 11:33 Ora României
  Conducerea partidului de guvernământ afirmă, într-un comunicat, că este total deplasată şi lipsită de argumente implicarea PSD în cazul ziarului, considerând că, de fapt, este vorba de un litigiu comercial privind dreptul de a folosi marca Monitorul. În comunicat se mai spune că ridicarea chioşcurilor în care se vindea ziarul este legală, fiindcă fuseseră construite fără autorizaţie. PSD afirmă că ? presupusa aservire a presei locale este infirmată şi de poziţia comună a treisprezece redacţii de ziare, radiouri şi televiziuni din judeţ, prin care se atrage atenţia opiniei publice asupra diversiunii practicate de cei de la Ziarul de Vrancea." Jurnaliştii de la Ziarul de Vrancea susţin că presa locală ar fi controlată de liderul local PSD, Marian Oprişan, preşedintele consiliului judeţean. Ziarul de Vrancea a scris despre Marian Oprişan şi apropiaţii săi că ar controla discreţionar toate instituţiile publice. După ce le-au fost ridicate chioşcurile, cei de la Ziarul de Vrancea şi-au difuzat publicaţia direct, de la om la om, prin volanţi. Poliţia Rutieră le-a interzis să mai distribuie ziare în acest fel, pe motiv că volanţii pot fi accidentaţi de maşini.
  Pozitia APADOR-CH Vineri, Aprilie 26, 2002 10:43 PM
  dixit:
  Pozitia APADOR-CH cu privire la proiectul de lege privind dreptul la rectificare si dreptul la replică fată de materialele publicate în presă

  Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputatilor, urmează să fie dezbătut de Senat.

  APADOR-CH consideră că proiectul de lege este nu numai inutil ci si periculos pentru libertatea presei din următoarele motive:
 • 1. Cele 5 articole rămase în vigoare din Legea nr.3/1974 privind presa (art.72-75 si art.93) sunt acoperitoare pentru dreptul la rectificare si la replică si corespund, în principiu, Rezolutiei (74)26 a Comitetului de Ministri al Consiliului Europei. Singurele modificări ce ar trebui aduse acestor articole se referă la :
  - durata procedurii, respectiv scurtarea tuturor termenelor (de la 15 sau 30 de zile la maximum 3 zile) astfel încât eventuala publicare a rectificării/replicii să fie cât mai apropiată de momentul aparitiei articolului contestat;
  - reformularea alineatului final al art.72 în sensul actualizării si indicării tuturor cazurilor în care publicatiile nu au obligatia de a difuza dreptul la rectificare/replică. Unul din aceste cazuri trebuie să privească în mod obligatoriu judecătile de valoare în chestiuni de interes public;
  - actualizarea cuantumului amenzilor pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoresti prin care instanța ar obliga o publicatie/post de radio sau televiziune să difuzeze un drept la rectificare sau la replică.
 • 2. Prin comparatie cu prevederile din Legea 3/1974, proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților reduce, prin art.11 alin.1, rolul instantelor de judecată la unul strict formal, de simplă constatare a neîndeplinirii obligatiei prevăzute la art.5 (publicarea gratuită, în anume termene si conditii, a rectificării sau replicii). Art.75 alin.2 din Legea 3/1974 prevede: "Dacă instanța judecătorească constată că refuzul (de a publica drepul la replică - n.n.) este neîntemeiat, obligă organul de presă să publice ...." Cu alte cuvinte, art.75 alin.2 dă posibilitatea instanței de a analiza fondul problemei (dacă refuzul de a publica rectificarea/replica este sau nu întemeiat) în vreme ce art.11 alin 1 din noul proiect de lege limitează rolul instantei de judecată doar la constatarea nepublicării rectificării sau replicii.
  Art.9 din proiect mentionează conditiile în care publicatia nu va acorda dreptul la replică. In opinia APADOR-CH, ele sunt strict formale (dimensiunea dreptului la replică, limbajul folosit, nereferirea la terți) deoarece nu includ si situatiile ce tin de fondul problemei. Astfel, dacă un ziarist prezintă fapte cu privire la care a efectuat verificări rezonabile, ori exprimă opinii în chestiuni de interes public (inclusiv cu privire la persoane aflate în functii civile) publicatia nu trebuie să fie obligată să publice dreptul la replică/rectificare. Dacă ar fi existat o astfel de prevedere în art.9, instanta ar fi putut să facă o examinare pe fond a pretentiilor reclamantului.
  Prin urmare, prin coroborarea art.5 cu art.9, rezultă că rolul instantelor în cauzele privind dreptul la replică rămâne pur formal, neîngăduind o examinare pe fond, ceea ce reprezintă o restrângere inacceptabilă a atributiilor acestor instante.
 • 3. Cel mai periculos articol din proiectul de lege este art.13 ("Publicarea rectificării sau a replicii nu împiedică persoana ce se consideră lezată să se adreseze instantelor judecătoresti competente pentru acordarea de despăgubiri sau pentru constatarea săvârsirii unei infractiuni, după caz."). O astfel de prevedere nu există în Rezolutia (74) 26 a Comitetului Ministrilor. Ea nu există nici măcar în articolele rămase în vigoare din Legea 3/1974. In opinia asociatiei, publicarea rectificării/replicii, fie imediat, fie ca urmare a unei hotărâri judecătoresti, constituie o reparare suficientă a eventualelor daune morale suferite de o persoană prin difuzarea, în mass media, a unor materiale ce o privesc. (A se vedea în acest sens si jurisprudenta din ultimii ani a Curtii europene a drepturilor omului în sensul că însăsi existenta hotărârii Curtii prin care se constată că statul reclamat a încălcat unul sau mai multe drepturi constituie o reparare integrală si suficientă a prejudiciului moral suferit de reclamant). Conform art.13, indiferent dacă rectificarea/replica a fost - sau nu - publicată, persoana care se consideră lezată se poate adresa instantelor pentru acordarea de despăgubiri sau pentru aplicarea unor sanctiuni penale. Altfel spus, conform actualului proiect de lege simpla publicare a unui articol poate atrage trei feluri de sanctiuni: amendă (denumită impropriu "contraventională" în art.12) pentru nepublicarea dreptului la replică/rectificare; sanctiuni penale (amendă sau închisoare) prevăzute în art.205 si 206 Cod penal; sanctiuni pecuniare (despăgubiri) acordate de instantele civile conform art.998 si 999 Cod civil.

  Dat fiind că articolele 205 (insulta) si 206 (calomnia) din Codul penal sunt în vigoare (si după toate aparențele, nu există intentia de a le elimina) si se află la baza a numeroase dosare penale împotriva ziaristilor, iar procesele civile în care se solicită ziaristilor despăgubiri substantiale pentru daune morale s-au înmultit, proiectul de lege privind dreptul la rectificare/replică adaugă sanctiuni suplimentare care constituie noi amenintări la adresa libertătii presei.
  APADOR-CH cere comisiilor de specialitate din Senat să respingă proiectul.
  Dacă se doreste, cu orice pret, promovarea acestui proiect, asociatia solicită insistent modificarea art.9 si art.11 alin.1 (pentru a se da instantelor judecătoresti posibilitatea de a se pronunta si asupra fondului cauzei) si eliminarea art.13.
  Consiliul de conducere al APADOR-CH
  25 aprilie 2002
 • Albastru de Voronet Vineri, Aprilie 26, 2002 8:29 PM
  dixit:
  Au ramas destule dovezi ale masacrelor. Ar putea fi publicate fotografii cutremuratoare din arhivele armatei. Bolsevicii au confiscat o buna parte din ele dar nu au distrus nimic.
  Ghiopardul Vineri, Aprilie 26, 2002 8:22 PM
  dixit:
  Singura speranta a ramas Basescu...
  precizari Vineri, Aprilie 26, 2002 8:10 PM
  dixit:
  Fragmentele de mai jos sunt dintr'un articol dedicat revistei Lumea de la Cernaunti, articol publicat in Adevarul artistic si literar la:
  http://adevarul.kappa.ro/lit524-02.html
  Dedicatie: lui Emil Constantinescu, Adrian Severin, Adraian Nastase, Ion Iliescu, Mircea Geoana din Lumea cernauti Vineri, Aprilie 26, 2002 8:05 PM
  dixit:
  Natalia Sorocean, 86 de ani, Budenet, raion Storojinet: Era anul 1940. Locuiam impreuna cu sotul la Cernauti. Stateam odata la usa magazinului de incaltaminte Derimarta" si priveam la vale, spre biserica catolica. Deodata, dintr-acolo se indrepta spre noi un tanc, purtand drapelul rosu. De spaima, am fugit la deal, spre catedrala. Acolo, langa parcul Arboroasa", niste civili rupeau galoanele ofiterilor romani. Rusii, intrand in oras, au eliberat" prima data inchisorile. Lumea era foarte speriata, fugeau care si-ncotro. Am urcat in tren si am pornit spre casa, in satul natal Budenet. Aici ne erau tata, fratii si surorile, fiicele noastre, Felicia si Elena. Satenii incarcau ce puteau si se retrageau in adancul tarii. Noi, fiind intelectuali (eu reusisem sa absolv Liceul ortodox din Cernauti, iar sotul era inginer chimist), stiam ce ne asteapta. Anume acesti oameni erau dusi cu masina neagra" la moarte sigura. Sotul s-a retras in Romania, lasandu-ma singura cu doi copii. Ii strangeam noaptea langa mine, presimtind, parca, ce ma asteapta. Fel de fel de oameni intalneai atunci: si adevarati patrioti, duri ca otelul in convingerea lor, si de altii. Un careva Zemba de la Storojinet, vestit prin bogatia sa, umbla insotit de comunistul rus Voronin si amageau oamenii. Chipurile, degraba trebuiau sa vina romanii. De aceea, urmau sa fie adunate toate armele, trebuiau, cica, cautati oameni care sa steie pe sesuri sa faca focuri, caci, promiteau ei, vor veni avioanele romane sa elibereze Bucovina. Au organizat si o sedinta in sat, la care au anuntat: Voi stiti ce spune Biblia? Va fi o turma si un pastor. Noi suntem pastorii vostri". Adica comunistii. Astfel, acesti doi sarlatani amageau cei mai neinfricati oameni din sat, ca mai apoi toti acestia sa fie deportati. Blestemul lumii l-a ajuns si pe Zemba - el insusi a fost dus mai tarziu in Siberia. Era 3 aprilie 1941, ora doua noaptea. Am auzit batai in usa. Era primarul satului. A spus, chipurile, ca are de scris ceva. A stat putin la masa si a scris, apoi a plecat. Pete 10 minute a revenit. Era insotit de 6 militari. Mi-au ordonat sa ma imbrac. Am inceput sa racnesc ca-mi raman copiii ai nimanui. Un ofiter rus mi-a propus sa-i iau cu mine. Am insfacat oala cu mancare de pe plita si o plapuma de lana. Apoi ne-au urcat in masina neagra" si ne-au dus la Storojinet. Aici l-am intalnit pe tata. Si pe el, bietul, l-au luat. Multi, sarmanii, credeau ca ne duc in Romania. Dar cand trenul a ajuns la Nistru, toti au inceput sa planga in hohote, sa strige - si-au dat seama ca-i duc la moarte. Sase saptamani am existat in acel blestemat tren, din cand in cand ne aruncau cate o bucatica mica de paine sucata si uncrop. In fine, am ajuns la Krasnoiarsc. Ne-au cazat" intr-un lagar de sub munte, unde eram doar intelectuali: profesori, avocati, medici, ingineri etc. In ochii meii, mureau cu zecile de foame. Ca mustele. Pe unii i-au dus spre Igarca, unde sase luni era ziua si sase noapte. Acolo, auzeam, erau mari furtuni. Pe multi ocnasi i-a luat vantul, n-au mai fost gasiti. Gheata era prea groasa, nu puteau pluti vapoarele, de aceea pe noi ne-au dus intr-un sovhoz, la 500 km de Krasnoiarsc. La 22 iunie 1941, a inceput razboiul. Femeile tinere erau scoase la lucru, in camp, la taiat padurea. Am rugat sa ma lase sa cosesc. Rusii radeau de mine. Pana la urma, au ramas uimiti de ceea ce faceam. Din portia de mancare ce-o primeam o data-n zi imi hraneam si fetitele. Apoi am lucrat la bucatarie. Femeile furau faina, crupe, lapte, eu nu puteam. Asa am fost educata in familie. Intr-o buna zi, m-am imbolnavit: mi se innegreau picioarele in urma ranilor cauzate de niste insecte foarte veninoase. Nu puteam suporta durerile - m-am dus acasa sa ma spal. M-au gasit imediat. Oamenii s-au adunat la bucatarie si strigau sa vina romanca. N-am putut continua lucrul. Medicii m-au pus pe masa de operatie sa-mi taie picioarele. Racneam cat puteam, acceptam sa mor, decat sa raman oloaga. O doctorita si-a facut mila de mine. Cu diferite bai, unsori m-a lecuit. Dupa spital, am lucrat mulgatoare. Purtam plosca de metal la brau sub haina, aduceam copiilor cate putin lapte. Dar raiul" n-a fost prea lung. M-au luat la taiat padurea. Era foarte greu. Pana m-am invatat cum sa dobor copacii, eram sa mor. Cazand, un arbore mi-a smuls tulpanul din cap cu tot cu par. Era iarna. De la frig mi-au iesit pe spate 28 de bube mari. Dar asa mergeam la lucru. Daca nu implineam norma, nu-mi dadeau mancare. Cu spatele in rani, ieseam la padure, numai sa nu-mi ieie painea de la gura copiilor. In sovhoz era criza de apa. Trebuia sa sapi vreo doi metri in gheata pana ajungeai la apa. M-am prins sa fac acest lucru, doar pentru ca aduceam apa si la brutarie, iar de acolo mai primeam cate o bucata de paine. Zilnic, umpleam 16 poloboace, cate 30 de vedre in fiecare. Dar greutati si mai mari ne asteptau. In 1944 a inceput foametea. Eu si copiii eram numai piele si oase. Era iarna. Credeam ca-mi vor muri copiii de foame. Intr-o zi, ma intorceam din satul vecin prin padure. Deodata, in fata mi-a aparut un lup. Ma aflam fata-n fata cu moartea, am inchis ochii si ma rugam lui Dumnezeu, credeam ca pentru ultima data. Cand am deschis ochii, lupul nu mai era. Pana astazi ii multumesc lui Dumnezeu. De multe ori nu gaseam nimic de mancare. Seara, copiii lingeau sare si beau apa - numai sa umple stomacul. Ne-am chinuit asa o iarna intreaga. Nu credeam ca vom trai. Citisem mai inainte o carte despre foamete. Mama murea si spunea copiilor sa n-o ingroape, ci s-o fiarba si s-o manance. Asa ma gandeam sa fac si eu. Eram slabita de tot. Mancarea ce-o gaseam, le-o dadeam copiilor. Asa a continuat pana-n 1946. Intr-o zi ne-au urcat in tren si ne-au trimis acasa. Pana la Moscova ne-au mai dat cate o coaja de paine si uncrop, dar de acolo - nimic. Dupa sase saptamani am ajuns la Storojinet. Sarutam tarana de bucurie ca sunt acasa. Cand am ajuns in sat, nimeni nu ma cunostea. Atat eram de slabita si schimbata. Aratam mai rau decat o cersetoare. Un barbat s-a apropiat de mine si mi-a zis: Ce faci, doamna?" Am inceput sa plang de rusine si necaz. Eram un nimeni. Rusii m-au transformat in dobitoc. Si-au batut joc de fetitele mele, pe care am fost nevoit sa le tund de tot, sa nu le omoare paduchii. Cu timpul, mi-am revenit. Am lucrat 20 de ani profesoara. (...) Stateam noaptea la lampa si citeam marturii veridice impotriva comunismului si blestemam fiara ce a distrus floarea neamului nostru. A fost o campanie bine gandita de niste calai fara suflet, pentru a ne distruge complet ca oameni. Cei mai buni dintre cei buni au murit in boli si mizerie. Ca niste animale. Copii crescuti fara carte, cu privirea salbatacita de foame. Oare poti uita toate acestea? Cand privesc la actuala situatie a scolilor noastre, ma-nfior: Doamne, nu permite sa ramana copiii fara parinti si profesori, care-s nevoiti sa fie robi in Portugalia sau Italia pentru a castiga o bucatica de paine! Prea amara-i painea-ntre straini..." Scoala romaneasca" fara carti in romaneste...
  masacrul de la Fantana Alba Vineri, Aprilie 26, 2002 8:01 PM
  dixit:
  Numarul 5 (19) din 12 aprilie 2000 al revistei Lumea de la Cernauti evoca masacrul de la Fantana Alba din primavara (aprilie) lui 1941, cand, manipulati de zvonurile lansate de NKVD, romanii de pe valea Siretului au pornit in mars spre patria-mama: La frontiera cu Romania, localitatea Fantana Alba, dorinta lor fireasca de a fi fericiti in tara lor a fost curmata de mitralierele si brandurile calailor rusi. A fost secerata fara mila floarea romanilor de pe valea Siretului (...), au cazut gramezi la pamant parinti si copii, frati si surori, bunici carunti si feciori ca bradul (...) transformati intr-un morman de trupuri neinsufletite. I-au acoperit cu un strat de lut, ca nimeni, niciodata, sa nu mai afle adevarul celor intamplate". In fiecare an, cei ramasi in viata in urma genocidului stalinist, surorile, fratii, copiii, nepotii si stranepotii lor vin la locul sfant (...), oamenii urca incet dealul din marginea padurii pentru a se inchina si a pune o lumanare la capul celor dragi (...) dupa 59 de ani in padurea Camencii mai gem izvoarele (...) in aceasta perioada de renastere a naturii. Morti si raniti, cei mai curajosi fii si fiice ale neamului si-au gasit somnul de veci in padurea Camencii. Doua zile si doua nopti s-a miscat pamantul in cele cinci gropi in care au fost aruncate victimele masacrului". Petru Stefan Locovei, supravietuitor al masacrului de la Fantana Alba, are 90 de ani si vine de la peste 100 km, de la Suceava, ca sa puna cateva lumanari la mormantul ce-i era si lui destinat acum 59 de ani.
  (...)
  Paulina Amari, de 82 de ani, originara din satul Suceveni, raionul Hliboca, mai spera si azi sa-si gaseasca fetita disparuta in tragicele imprejurari de acum aproape 60 de ani: In ziua de 1 aprilie 1941, - isi aminteste ea - un suvoi mare de oameni se-ndrepta spre Fantana Alba. Se auzea ca rusii au permis romanilor nostri sa se retraga in Patrie. Batrani si tineri, femei si copii - toti paseau in coloana. Deodata s-a facut o mare invalmaseala. Racnete, tipete, lumea fugea care incotro - am nimerit in capcana rusilor, eram atacati din toate partile... M-am trezit in spital la Hliboca. Eram ranita la cap. Au urmat sase saptamani de inchisoare la Cernauti. Apoi, cate 50 de femei intr-un vagon, ca betele intr-un chibrit, am fost dusi la Sverdlovsk. Ne-au cazat in baraci. De toti eram vreo 300 de oameni. Gerul ajungea la -520-550C, ni se dadeau doar 50 g de paine pe zi si ciorba din peste, mai mult sare decat peste. In asemenea conditii eram siliti sa taiem copaci. Femeile curatau crengile. Normele erau foarte mari. Daca nu puteai lucra, te scoteau afara, in ger. Unora le inghetau nasurile, altora - picioarele, multi degerau. Noaptea erau scoase afara cate doua-trei cadavre - mureau de frig. Ziua mureau cu zecile - de foame. Nimanui nu-i pasa. Organismul omenesc nu mai putea indura nevoile. Multi, pe neobservate, isi taiau singuri degetele de la maini ori de la picioare. Altii stateau cu spatele la foc pana isi faceau rani adanci - numai sa nu iasa la lucru... de-acasa nu stiau nimic de mine. Credeau ca m-au omorat. Din cauza mea, am aflat mai tarziu, au fost ridicati mama, tata, fratele. Tata s-a spetit ani de zile la minele din Kuzbas, mama a fost dusa la Actiubinsc. La parinti traia fetita mea Domnica, au luat-o si pe dansa. Avea trei-patru anisori. Cine stie unde au dus-o... Scumpa mea fetita, te caut zi si noapte, privesc mereu la drum, te caut in somn si in amintiri. de 59 de ani te caut. Unde esti, copila mea?"
  (...)
  Zinovia Frataucean era mica pe atunci: Mama, singura cu doi copii mici, s-a gandit ca poate refugierea in Tara ne va salva de la moarte. M-a bagat intr-o traista, a luat-o pe sora mai mare Catrina de mana si am purces la drum. Era intuneric bezna. (...) In padurea Camencii ucigasii stateau la panda. Auzind impuscaturi, oamenii au inceput sa se imprastie (...), un glonte, ca o sageata de foc, trecand prin traista, a strapuns inima mamei. Cred ca asa a vrut bunul Dumnezeu: glontele a trecut chiar pe langa piciorul meu, iar eu am ramas nevatamata.(...) Dupa moartea ei, eu si sora Catrina am fost luate in ingrijire de nasa Fruzina Ilutan. La 13 iunie 1941 ne-au ridicat, ducandu-ne in Kazahstan. (...) Iarna, neavand ce manca, scormoneam pe la gropile cu gunoi dupa coji de cartofi, le incalzeam la foc (...) Odata, ratacind prin zapada, am gasit o oaie pe jumatate putreda. Am fiert-o si am mancat-o. Nu mai simteam nici un miros. (...) Mai rau ca fiarele".
  (...)

  I&OOOOO-de BANAT. DIN TZARA NEROM^NEASA _BANATUL_S^RBO_AUSTRIAC. Vineri, Aprilie 26, 2002 6:46 PM
  dixit:
  PTRR.CAPRARU--general,"nesculat" si prost ca b^TA..MITI-NU STERPELI MESAJELE !!!! Toate cafanele-s pline de m^ncatzi-asi pastrama..!!Mancatzi-asiilor le-au trebuit 6 ani ca sa sclavagizeze Banatul.Apoi l-am umplut cu PRAZ de JII si cu tziganiada dela Bucale...O sa fie in TARA BANATULUI,care NU esteROM^NIA!!!!!-UN REGE si UN PRIM MINISTRU...si cred-ca va fi VADIM..!!CHIT CA_I SI ASTA TOT M^NCATZI_ASHI..patalamaua..!!GENERALE OLIGOFRENIC,inceteaza boraturile de pe CRL ca o sa te "trestuiesti,pascalic acusi-apoi-,sau poate mintenash..!!Si nu te lega de AS...ca itzi va zbura CIOTU..care si asha -i numai aparat de pishat..!!Si sa nu mai consideri BANATUL al ..tziganiei tale ciutura de M^NCATZI_ASHI FICATZII...!!!...!! AM ZIS TZIGANE !!!..NU UITA--- !!!
  Miti Vineri, Aprilie 26, 2002 3:14 PM
  dixit:
  Ghiopardule, te integ ca esti amarat si ce nu spune omu la necaz!
  Top100 ;) Vineri, Aprilie 26, 2002 1:46 AM
  dixit:
  Ghiopardul Tare ma tem ca ne trebuie si noua daca nu niste talibani macar un Vadim
  Dar vaaai, se poatee? Si asta la o pagina asa de sobra ca aceasta? Tzî-tzî! Luati-l pe Le Pen: vine din West, deci este perfect, se bucura francezii si va bucurati si voi. Vive la France.
  FLUX Chisinau Joi, Aprilie 25, 2002 5:03 PM
  dixit:
  Rom/1324/AP FLUX Chisinau, 24APR2002 DEPUTATII EUROPENI SUNT INGRIJORATI IN LEGATURA CU DEGRADAREA CONTINUA A CLIMATULUI POLITIC DE LA CHISINAU

  Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a adoptat, miercuri, o rezolutie privind situatia din Republica Moldova, in care isi exprima profunda ingrijorare in legatura cu "degradarea continua si radicalizarea climatului politic" din acest stat, informeaza AP FLUX. Potrivit unui comunicat al Consiliului Europei, in cursul dezbaterilor privind functionarea institutiilor democratice din Republica Moldova, raportorii Josette Durrieu (Franta, SOC) si Lauri Vahtre (Estonia, PPE/DC) au mentionat ca drepturile opozitiei politice de la Chisinau trebuie consolidate si respectate, iar ridicarea imunitatii parlamentare este o procedura de contestat intr-un stat democratic. Deputatii europeni s-au aratat frapati in legatura cu disparitia deputatului crestin-democrat Vlad Cubreacov, membru al APCE din anul 1996, si au solicitat autoritatilor Republicii Moldova sa efectueze o ancheta rapida, transparenta si completa. In conditiile in care s-a constatat absenta unui dialog politic real dintre puterea si opozitia de la Chisinau, APCE a cerut fortelor politice sa ajunga la un compromis bazat pe un moratoriu asupra sanctiunilor impotriva deputatilor, incetarea manifestatiilor de strada, revizuirea legislatiei in domeniul audiovizualului, a regulamentului Parlamentului, in vederea largirii drepturilor pentru opozitie. Totodata, APCE a solicitat statelor membre sa acorde asistenta Republicii Moldova. In perioada 22-26 aprilie curent se desfasoara sesiunea de primavara a APCE, iar miercuri a fost audiat raportul privind functionarea institutiilor democratice in Republica Moldova, mai informeaza AP FLUX.
  Test din Est Joi, Aprilie 25, 2002 11:34 AM
  dixit:
  Elevii romani de la Liceul Bolyai-Farkas din Tirgu Mures a fost puternic traumatizati de decizia de maghiarizare fortata acestui colegiu luata de Guvernul Roman. Avand in vedere masura de epurare etnica, elevilor romani care studiaza la acest liceu nu le raman decat doua posibilitai: ori accepta sa fie maghiarizati, ori pleaca in Republica Moldova spre a fi rusificati. Conform declaratiilor oficiale, copiii romani au fost vanduti de partidul de guvernamant ca urmare a protocolului incheiat intre PSD si UDMR. Protocolul stipuleaza imixtiunea politica in instituriile de invatamant si obliga elevii sa participe fara voia lor la un joc politic murdar cu iz iredentist. Elevii romani de la Bolyai au strins 1.500 de semnaturi de la colegii lor din celelalte colegii pentru a ramine in liceu si s-au declarat decisi sa nu paraseasca localul scolii decat la interventia fortelor de ordine.
  Ghiopardul Joi, Aprilie 25, 2002 9:25 AM
  dixit:
  Hotii vor sa faca amenzile rutiere cat pretul unei Dacii la mana a doua. Zece milioane inseamna ca daca nu pltesti amenda pentru o abatere de la regulamentul rutier (cedeaza trecerea) poti sa faci puscarie. De unde naiba sa platim apa calda, caldura, curentul electric, telefonul, impozitele si amenzile. Astia ne-au transformat in sclavi. Tare ma tem ca ne trebuie si noua daca nu niste talibani macar un Vadim.
  test Miercuri, Aprilie 24, 2002 4:22 PM
  dixit:
  test a test
  I&OOO-de BANAT. Din turma caprarilor -generali. Miercuri, Aprilie 24, 2002 1:24 AM
  dixit:
  MITI NU SHTERGE !!!----S-o "sculat" generalu' "----ce se bucura caprele alahice,sarbatoare la caprarie....Dara se "incovoaie,ishi lasa adormit generalul coarnele caprareshti si ...adoarme..general pe "trestiile" lu' Pascal....!!!Siktir -caprarule !!!
  TRADUCATOR sub-50$. Stie Miti adresa mea,ca este bruiajul meu. Miercuri, Aprilie 24, 2002 12:33 AM
  dixit:
  Ploieshteanca-PATRICIA-cam asa ceva?? EU traduc,tot ce domnia ta vroieshte...Da un semn de acceptziune S E R I O S !!!
  TRADUCATOR sub-50$. Stie Miti adresa mea,ca este bruiajul meu. Miercuri, Aprilie 24, 2002 12:33 AM
  dixit:
  Ploieshteanca-PATRICIA-cam asa ceva?? EU traduc,tot ce domnia ta vroieshte...Da un semn de acceptziune S E R I O S !!!
  Patricia Ploiesti Marti, Aprilie 23, 2002 9:09 PM
  dixit:
  Stie cineva un program de traduceri romana-engleza, engleza-romana gratis sau sub 50$ ?
  Patricia Ploiesti Marti, Aprilie 23, 2002 9:09 PM
  dixit:
  Stie cineva un program de traduceri romana-engleza, engleza-romana gratis sau sub 50$ ?
  Miti Marti, Aprilie 23, 2002 9:04 PM
  dixit:
  Dorinella, daca te referi la mesajele viermanoase, apai subject-ul e foarte divers, gen "eager to see you", "Re: fill your ID paper", etc. Au comun faptul ca au mai multe fisiere atasate cu extensii de tipul htm, txt, com, pif si doar unul din ele contine viermele! De aia lungimea lor e diferita, intre 120 si 160 KB. Fiti vigilenti.
  Strong R. Marti, Aprilie 23, 2002 8:58 PM
  dixit:
  Ionick: am dat peste sursa raportului despre Srebrenica care a facut sa cada guvernul olandez. Raportul intreg realizat de Institute of War Documentation's poate fi gasit la http://www.srebrenica.nl. Salut.

  .... @ .Ciberplai

  [Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]