.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

A. Joi, Noiembrie 21, 2002 4:47 PM
dixit:
B.H.>, Se petrec mai multe lucruri de cite cunoasteti dumneavoastra. Pe mine si nu numai, hackerii (probabil, securisti actuali ori fosti - sigur, romani) m-au sicanat peste 2 ani de zile, trimitind e-corespondenta mea cu familia, altor oameni. Mai rau este ca au trimis prietenilor mei scrisori jurioase, falsuri, blesteme, amenintari cu moartea, scrise si telefonice. Este destul de grav si de urit. Adevaratii prieteni, au ramas alaturi si ne-au sprijinit. Din nefericire, alti prieteni ne-au calomniat si au cautat sa ne discrediteze in fata lumii. De parca nu patimisem destul de pe urma hackerilor tip KManu.
Vorba lui Marius: "Nu stiu de ce am impresia ca se petrece o mare neintelegere. Nu vi se pare curios ca anumite caractere sint unite pina la absurd, in timp ce oamenii obisnuiti, veniti aici doar din dorinta de comunicare, ajung sa se certe?".
Insa nadajduiesc mereu ca cei care ne-au invinovatit pe nedrept, sa accepte varianta noastra de adevar, in numele Binelui. Demersul asta le-ar linisti si lor constiintele si noua. Iar unii precum KManu s-ar dezintegra, in cele din urma. Noroc!
Lake din Matake Joi, Noiembrie 21, 2002 4:05 PM
dixit:
- Pai disi ma-njuri ma nene NATO.... p-aicisa, dijiaba? HA? Sau poate vrei sa-ti zic una buna? Noroc. - I-n cititi frati romani, ce scrie-n viersuri unu din Toronto (parca Frank, mai fir-ar sa fie) la Forum RL. Cum va place? asa-i ca-i adivarat? Noroc.
Ghiopardul Joi, Noiembrie 21, 2002 2:17 PM
dixit:
Sunt convins ca NATO o sa castige f. mult de pe urma noastra. Trebuie sa puna osul la treaba americanii astia, acum c-am intrat noi in club, suntem tare puturosi, trebuie sa munceasca cineva si pentru noi.
B.H. Joi, Noiembrie 21, 2002 1:19 PM
dixit:
Tov.Manu/IO/Niky/Daniel , acum stim precis ca de de mai bine de un an arunci praf in ochii tuturor pentru a-ti masca adevarata identitate.Eu sunt de peste 16 ani in Ohio si cunosc multi romani in acest stat.Cu ajutorul lor si a catorva americani-americani, am cercetat si eu "cazul UR" iar concluzia este ca omul este foarte corect si ca dumneata esti de fapt cel care scrie e-mailuri injurioase la diverse persoane dar ca venind de la personajul respectiv.Concluzia este ca acesta are si el pasaricile lui, insa cu un mare sambure de adevar, dar ca adevaratul impostor esti dumneata care ne urasti pe noi evreii si americanii cat si pe oricine nu-ti place.Esti o adevarata rusine atat pentru Romania dar si pentru Germania, tara care te-a primit ca pe un cersetor de 2 ori.Esti intradevar un individ murdar si josnic.Ar trebui sa-ti fie rusine!
Miti trecut+viitor Joi, Noiembrie 21, 2002 10:54 AM
dixit:
Rascoala tzaranilor din Vrancea care au pus mana pe armamentul parasit la sfarsitul celui de-al 2lea razboi mondial si au pus tunurile pe bolsevici, rezistenta din munti si din Delta, speranta detinutilor politici, a tuturor oamenilor care si-au pastrat speranta in resincronizarea cu Occidentul, toate astea n'au fost degeaba. Exista o ordine superioara.
monty Miercuri, Noiembrie 20, 2002 11:31 PM
dixit:
Vasilache nevinovata, ia tu o bulina poa' te calmezi nitzel. Esti indispusa, tovarasha. Auzi tu, NATO asta sa indrazneasca sa nu tzie cont de antipatia ta profunda (care te scufunda) pentru poporul roman! Hai sa-ti fie rusine, grandomano.
Raymound Maiorescu Miercuri, Noiembrie 20, 2002 10:59 PM
dixit:
Mihai Vasilache - Personaj inventat de Catavencu Postat: 21.11.2002 01:14

Atit de ridicol este uneori domnul Mihai Vasilache, incit inclin sa cred ca el este un personaj inventat de Catavencu pentru a ne mai descreti fruntile si pentru a mai aduce putina culoare forumului. Ce persoana normala s-ar incumeta sa faca afirmatiile sale? Ce persoana normala ar incerca, cu atita ardoare, sa-si arate ineptia? Cineva care exista nu ar face asa ceva... doar un personaj nascocit de Catavencu.


Raymound se vede ca esti urmasu dlui Titu Raymoundescu ... felicitari nu ma asteptam la atita clar viziune si inteligenta din partea unui "mediocru" imbecil. Iar m-ai deconstipat ... sa-l papi in loc de ajutoru NATO care nu se va materializa nici sa-l "beep"! Autorii adevarati ai personajului virtual "Mihai Vasilache" sint tovarasii academicieni ... Morar & Bortea-Putoias. Aplauze intense ... pica cortina ... de fier ruginit!
NATO ... Concurs cu Soldatii LOR si Curvele NOASTRE Miercuri, Noiembrie 20, 2002 10:47 PM
dixit:
"Intram in NATO si pe urma declaram razboi!
Da nu prea mai avem cui "ca cam" toti vecinii sint deja in NATO. Daca tot nu avem cu cine ne bate ... desi noul decretel e forte violent si rau de musca ... pai atunci ce rost are sa cheltuim bani pe fiare vechi ... cind populatia moare de foame si cu bruma de bani inca neciordita construieste mausoleu pentru Marele Teoctist???

Iar daca Americanu NATO are nevoie de airport ... sa-l asfalteze be banii lui imperialisti, mincati-as, nu! Chestia nasoala e ca Billy va taia urzicutele si maidanezii de pe santu cazarmii si va fi mult mai greu de ciordit motorina sau "jet fuel" pentru pentru lampa cu gaz!
Incet incet va va aduce la sapa de lemn comuna prospera ... si se va ajunge din nou la lozinca celebra a planului de electrificare a Romaniei ... "Slava tie gaina ca din cur ne-ai dat lumina!" (oua pe gaz ... pentru decretei).
"Deci, pe bune" ... NATO e foarte bun pentru Romania ... end of " Deci, pe bune" ... din pacate nu "va da lapte, brinza unt si oua" cum sint asteptarile multilateral dezvoltate ... decit daca va fi combinat cu un plan economic adevarat si legislatia associata (chiar si de protectie a proprietatii private ... nu numai a sindicatului lenes si labagiu). Ori chestia asta nu s-au intimplat inca in Romania post Revolutionara de Stat!
Nu care cumva sa va asteptati ca tancurile NATO (indiferent de model sau capacitate cilindrica) sa iasa in Piata Plalatului la Revolutii, Onomastice, Omagii de Foioase, si/sau Lovituri Planificate de Stat. NATO nu va va cara nici macar gunoiu ales ... indiferent de instrumentul muzical pe care il practica senatorul respectiv. Pe de alta parte chestia asta cu NATO va face traditionala "intorcere de arme" ... salut monarhic si de permiul NOBEL nematerializat pe aceasi tema ... foarte dificila, chiar costisitoare!
Situatia e dura ... cred ca va trebui modificat pina si "Imnul Regal" a lu nea Vasile Alecsandri, iar talentatu Adrian Paunescu e ocupat foc cu diversele cintari (nunti, boteze, personulitati ... etc.) ... poate suplineste colegu Morar care freaca menta la nea Catavencu.
Daca-mi zicea cineva acum 25 de ani ca "stalinistii fara dinti" vor intra in NATO ... il scuipam in gura!


UN MARE CRETIN:
Voi chiar credeti ca modernizarile ce vor urma vor fi facute pe bani din Romania? Sa fim seriosi! Daca intrarea in NATO nu va insemna nimic mai mult decit imagine, tot ramine un lucru pozitiv. Voi, cei din diaspora ar trebui sa cunoasteti cel mai bine valoarea imaginii. Trebuie sa "vinzi" Romania si trebuie sa-i construiesti o imagine pozitiva. Marketing mai bun nu ne-ar fi facut nimeni.
Asumind ca modernizarile armatei vor fi facute pe banii Romaniei, voi chiar credeti ca asta este un lucru rau? Preferati sa raminem in continuare inapoiati? Credeti ca daca acesti bani nu vor fi folositi pentru modernizarea armatei vor ajunge la populatie prin alte mijloace? Nu cred ca sinteti adepti ai ajutorurilor sociale ca sa prefrati, in schimb, niste indexari ale ajutorului de somaj sau al pensiilor. Le mai dam la fiecare cite 100.000/luna ca-i ajuta rau de tot si raminem cu armata si infrastructura la nivel de 1965 pentru ca e "politically correct".
Cred ca ati participat, chiar si invountar, la multe sedinte de propaganda de stinga din America. Aitit de mult le poarta mass media cu surisul pe buze incit incepi sa-i crezi.
Bravo, Lache! Vad ca ai si idei de om serios si bine informat... pe bune!


Scufitza Rosie:
Maiorescule multumesc de compliment. Ca sa nu zici ca nu-s politicos o sa te rasfat si o sa-ti zic numa cretin. Chiar crezi ca vine NATO cu ajutoare sociale (poate pentru curvele reintoarse de la Istambul la Slobozia care vor beneficia de prezervative si si antibiotice gratuite ... compliments of NATO) si "indexare de pensii" si ajutoare de somaj pentru sindicalistii donatori de sperma neagra? NATO sa plateasca si cretinii sa se uite la televizor, si la pensia de somaj NATO, nu? Pai cite gloante i-ai bagat "ba" in cur lui Ben Laden ca sa-ti dea tie NATO pensie? Ce vina are NATO ca voi sinteti cretini (politicos fiind), votati cu CURU si v-ati sutit pina si chilotii jegosi "dupe" voi?
"Valoarea imaginii" ... ma faci sa rid cretinel! P'aci se lucreaza numai si numai cu realitatea si informatie nemanipulata. Cum iti imaginezi ... ca o tara cu o imagine atit de buna si superioara (ai vazut ce zimbet cuceritor are bunicuta stalinista) traieste intr-o realitate de tot cacatul? Sau matale iti imaginezi (prin intermediul imaginii) ca in Romania totul e superb ... numa imaginea pozitiva lipseste cu desavirsire?!
Imaginea si realitatea in imperialism sint unul si acelasi lucru "mon cretin"! Chiar credeti ca ii manipulati VOI si pe prostii aia de la NATO ... ca sa-l voteze pe Stejaru fara dinti din Oltenita!
Ia un mentosan si baga viteza ... sa nu scapi rata de Slobozia!

Scufitza Rosie: Ma fantoma Bortita in dos ... iar vorbesti "dobitoc" in numele ochilor multi, negri, majoritari si dezinteresati? Cu citi ochi te-a fatat mamica "dobitocule"?
Fa mai bine un sondaj de opinie "vot pe grill cu premii si cartofi prajiti" de jurnalist "dobitoc" la Catavencu" pe tema; "cine baga ba Romania lu Nelu in NATO"?

a. Bin Laden
b. Sallam S. Husein
c. Tov. Alunelu Iliesco
d. MS Mihaita ... socru lu nea Duda de la Buftea
e. Bin Laden & Sallam S. Husein


Cistigatoru sondajului primeste o bere de pe pervazu "dobitocului"."
Dorinella Miercuri, Noiembrie 20, 2002 4:56 PM
dixit:
Ce romantic, maine vin americanii. Credinta nestramutata a presedintilor nostrii de partid si de stat in eternele valori democratice a creat premisele unei aliante istorice prezisa de Nostradamu in catrenele lui. Avansul tehnologic si logistic al Statelor Unite este imens dar dragostea noastra sincera si dezinteresata a inmuiat otelul cuirasatelor si inimile strategilor si a creat o bresa larga in betoanele buncarelor si blindajul senilatelor contaminand sufletul bravului soldat american cu parteneriatul nostru istoric. Parteneri in suflet si vointa, parteneri in fapta si in gand. Crapa opozitia de necaz ca Presedintii nostrii se iubesc, ministrii nostri se iubesc, sefii statelor majore se iubesc, bancherii nostri se iubesc, serviciile noastre secrete se iubesc. Sa urmam exemplul lor si indiferent de statutul nostru social si marimea contului bancar sa umplem paharele si sa ciocnim pentru renasterea poporului nostru. Ridicati paharul in cinstea intrarii Romaniei in NATO. Hip, Hip, Uraaaa! Hip, Hip, Uraaaa! Hip, Hip, Uraaaa!
EU Miercuri, Noiembrie 20, 2002 2:51 PM
dixit:
Merge bine. Cantam si ne jucam. S-a dus vremea cand Domnu Vasile ne ajuta cu nuiaua sa fim cuminti. Stima...
A. Miercuri, Noiembrie 20, 2002 11:29 AM
dixit:
Buna poanta, Eu :O)!
Cum merge scoala?
Marius, la sfirsitul postarii citeste te rog, "valorile... nu au pe computer...". Am omis, din graba. Noroc.
EU Miercuri, Noiembrie 20, 2002 11:18 AM
dixit:
Cri cri cri, toamna cri, nu credeam c-o sa mai vii, sa iei frunzele din vii.
A. Miercuri, Noiembrie 20, 2002 10:42 AM
dixit:
Draga Marius, ai amintit de deviza de la cabana La Dan si m-ai determinat sa reflectez un pic. Societatile bogate supravietuiesc de pe urma succesului economic, cele sarace prin dragoste, acest motiv abstract constituind principala sursa de existenta. Cum altfel sa fie mentinuta linistea in India unde se moare de foame, daca nu prin religia dragostei? Numai noi, cei din tarile bogate cunoastem privilegiul sa avem si una si cealalta in viata, dar numai in ordinea: succes financiar--> dragoste si nu invers :O) In societatea noastra, cine imbratiseaza conceptul dragostei moare de rusine, pe urma de foame. Societatea aceasta nu accepta dragostea ca motor primordial, in consecinta tragem tare de ne sar capacele si bingo! avem civilizatie. It's a matter of choice. Si in cazul relatiilor interpersonale regasim acelasi valori predominante: dragoste universala, interiorizare, pastrarea linistii interioare, conflicte rezolvate pe plan interior, impacarea cu sine, la popoarele sarace. Pe de alta parte, iata ce spectru larg cuprinde comunicarea la cei din tarile civilizate! Exista o diversitate de subiecte de discutie, comunicarea fiind calea de-a ne materializa ideile. Aici lalaitul nu se ia in consideratie. Nu-i timp in societatea asta de taiat frunza la ciini.
Cred ca o tara puternica este cea care are un popor motivat sa reziste evolutiei rapide, un popor flexibil si tenace, dispus sa imbratiseze schimbarile, sa vrea progresul. Consider ca o viata decenta in tarile civilizate, este acelasi lucru cu succesul financiar.
M-am indepartat mult de la subiect, dar hey, asta-i comunicarea.
Ba da, am observat ca pe internet unele prietenii se dezbina si altele ramin puternice; cred ca este vorba de cit de motivati interior si priceputi sunt oamenii de-a pastra si de-a face sa supravietuiasca valori reflexe, prietenia in cazul de fata, intr-o lume artificiala, cum este cea creata de computer. Pe internet exista mereu precautie, o doza de neincredere si una de fals. Oamenii nu se identifica intotdeauna cu personajele pe care le reprezinta pe net. Unii iau riscul asta, cum intotdeauna o fac eu, de pilda. Insa nu este bine in masura in care nu mi se raspunde la fel. Asadar, oricit de dispusi am fi la comunicarea pe internet, nu intotdeauna recunoastem prin ea, valori interioare, cu care ne-am nascut. Si atunci oamenii formeaza gasti pe baza preferintelor de subiecte, de atitudine, de... Oricum, valorile pe care le apreciem in viata reala -viata clasica :O)-, nu au aceeasi preponderenta, materializare si forma ca in viata din afara computerului. Asa ca deocamdata, la "galerie" cu noi, Marius! Dar si offline.
Sanatate!
A. Marti, Noiembrie 19, 2002 11:51 PM
dixit:
Eu baiete, dumneata esti precum constiinta lui Pinocchio, greierasul acela elegant si intelept, Jimminy. Noroc.
Marius ... Marti, Noiembrie 19, 2002 11:37 PM
dixit:
Draga A

Tout est bien qui finit bien … (asta a propos de noua ta descoperire, Quebec)! Te bate cumva gindul sa te muti acolo?

Ce ati zice daca am sta ceva mai mult de vorba off-line? Nu stiu de ce am impresia ca se petrece o mare neintelegere. Nu vi se pare curios ca anumite caractere sint unite pina la absurd, in timp ce oamenii obisnuiti, veniti aici doar din dorinta de comunicare, ajung sa se certe? Dupa cum stii, am avut si eu conflicte cu cafegii cu care, dupa o discutie deschisa, am ajuns sa ne intelegem foarte bine, ba chiar sa ne intilnim, sa ne cunoastem familiile si sa petrecem momente placute impreuna.

Contrar devizei (care are totusi bucata ei de adevar) de la cafeneaua lui Dan (pe care il apreciez foarte mult), cred totusi ca nu dragostea este solutia eliminarii frictiunilor, ci comunicarea onesta si (MAI ALES) DESCHISA. Dragostea este un sentiment incontrolabil, care vine sau nu vine (de cele mai multe ori nu vine) si nu poti sa ti-o impui fara a te face vinovat, un pic, de ipocrizie (cit de bine ai fi intentionat). Comunicarea, in schimb, este accesibila tuturor si depinde numai de vointa proprie sa comunici chiar cu personaje la prima vedere antipatice. Important este ca cineva sa faca primul pas si sa existe vointa de ambele parti.

Gata, ma opresc cu platitudinile, ca se plictisesc unii domni (Garrigue e dispus, de exemplu, sa se aseze la coada la oo pe o zi ploioasa doar sa scape de prelegerile mele).


A. Marti, Noiembrie 19, 2002 11:07 PM
dixit:
Draga Marius, se poate ca eu sa fi omis ori sa nu fi inteles tentativa ta de impacare. Este bine ca a existat. Cu tine se impaca lumea usor. Tot asa de usor se si cearta, knock in wood, man :O)
Nu am nimic cu Nickydutza, doar l-am confundat cu Columb. Asadar, de am insultat pe careva, apoi acela este Columb si KManu, dar nu Nickydutza.
Nu, nu sunt sanse de impacare intre mine si Columb. I-am acordat sansa asta in corespondenta particulara a mielului catre lup :O). I-am propus sa uitam injurii si povesti aiuritoare chiar dupa primul schimb de mesaje rele, iar el a considerat ca imi recunosc vreo greseala si m-a umilit continuind nebunia. M-a amenintat ca are sa publice scrisoarea mea de impacare. Sa vedem ce mai urmeaza... Pacat sa se lase prada orgoliului si neadevarului. Shakespeare a avut dreptate in "Othello"; mincinosii inving, fiindca se bizuie pe prostia si orgoliul celor vizati. Indivizi tip KManu jubileaza acum, iar o alta prietenie este stricata.
KManu: am imbratisat si eu numele asta generic, dar cred ca intelegi ca ma refer la gunoaie de-astea umane care scotocesc prin corespondentele oamenilor, fac amenintari telefonice, trimit scrisori cu falsuri. Am mai pierdut o prietena din Montreal, tot din cauza acestor nemernici.
Cu Calare mi-am irosit timpul si eu si in cele din urma si rabdarea, plus ca baiatul s-a dovedit prea rosu si fara haz.
Da, sunt de acord cu tine ca a face galerie inseamna a renunta uneori la ideile personale si-a le imbratisa pe ale altora. De asemenea, cine seamana se aduna.
De la Pol am asteptat raspuns. Mi-am sustinut parerile bazate pe personal research; intr-un infim procent chiar si sentimental, dar nu emotional. Atit mi-a ramas in minte din schimbul de mesaje de atunci.
Sanatate!
Marius ... Marti, Noiembrie 19, 2002 9:48 PM
dixit:
Draga A

Daca iti aduci aminte, eu am facut o tentative de impacare data trecuta. Nu stiu in ce consta disputa ta cu Columb si nici nu vreau sa ma amestec in ea. Speram sa va puteti rezolva singuri problemele, ca intre doi oameni pe care intotdeauna i-am respectat si continui sa-i respect. De data aceasta insa mi s-a parut cam nelalocul lui atacul la Nickydutza, pe care l-ai confundat cu Columb. N-am priceput de ce este cretin.

Cit priveste "sansa prostului" lui Calare, nu vad unde ii dau sanse. Singura sansa pe care i-o dau este sa arate inca o data cit este de ingramadit. Nu inteleg de ce trebuie lasati niste indivizi zgomotosi sa-si deverseze propaganda pe cafenele fara a fi contrati asa cum merita. Ce cistigam daca ii lasam sa se "exprime" cit cuprinde si ne retragem cuminti in cochiliile noastre? Doar le lasam spatiul liber sa se desfasoare.

Vreau sa mai dau, de asemenea, sansa unor "baieti de gasca" sa-si arate adevarata fata, pe care si-au ascuns-o pina acum cu grija indaratul subtilitatilor de limbaj si caterincii. Fiindca in momentul in care treci la "facut galerie" indiferent de cite timpenii spune "preferatul" tau, inseamna ca de fapt ai renuntat (de mult) la discutia onesta. Sau n-ai avut nici o data intentia sa o practici.

Ca sa nu lungesc prea mult vorba, in ultima discutie in care nu am cazut de acord in privinta lui Paler am incheiat cu ideea ca divergentele de opinie nu trebuie sa afecteze relatiile dintre oameni, mai ales atunci cind amindoi interlocutorii cred in ceea ce sustin si nu practica loviturile sub centura. Deci n-am luat nimic personal, chiar dimpotriva. Iar in cazul lui Pol, chiar nu vad cu ce te-a jignit. Cu atit mai mult cu cit pe vremea discutiei respective nici unul dintre noi nu stia cu cine vorbeste. Nici macar eu nu stiam cine este Pol! Schimbam idei si atit.


A. Marti, Noiembrie 19, 2002 8:34 PM
dixit:
Sisif,
Si ma intreb daca nu cumva aia vor sa se afle in pielea celor ale caror nickname-uri le copiaza. Poate apare fantoma lui Freud sa ne explice :O)
A. Marti, Noiembrie 19, 2002 8:08 PM
dixit:
Marius, de luni la rind te insulti cu Calare-cel-prostovan si nu dai semne de plictiseala ori de penibil, in vreme ce disputele altora te deranjeaza. Zici ca este mai importanta disputa voastra? Bine, mai Marius, tot inainte. Imi amintesti de noul primar al Vancouver-ului, care vrea sa acorde o a doua sansa drogatilor, construind safe injection sites. Tu incerci sa dai a o mie sansa prostului. Eu zic ca-ti pierzi vremea, ca nu se vindeca cu lectii despre taxa pe venit.
In rest, lasi impresia ca esti mai degraba curios, virindu-te in disputa mea cu Columb, nicidecum agasat.
Reactia ta nu m-a frapat, avind in vedere ca nu ai agreat ultima noastra divergenta de opinii si ai luat-o "personally" (imi pare tare rau ca Pol a urmat aceeasi cale cu a ta). Insa nu m-am asteptat de la un om rational ca tine -care este intotdeauna mai mult decit informat despre majoritatea subiectelor in discutie-, sa se avinte cu mistouri (ca sa folosesc un cuvint tiganesc care imi displace), fara sa cunoasca motivul disputei mele cu Columb. Tu chiar stii ce cauza ai sprijinit? Te-ai aflat doar in treaba, Marius.
Poate ca iti va placea sa afli sau nu, ca disputa este in jurul unor magarii de-ale lui KManu sau nu si ca eu ma apar in urma unor acuzatii grave facute de Columb impreuna cu o colaboratoare de-a lui, la adresa mea. Cei doi sunt victimele lui KManu sau nu, dar refuza sa accepte, asa ca au gasit tap ispasitor in mine. Ilarianta-i prostia, nu-i asa? Acuzatiile lor nu au absolut nici un suport real, insa mult mai rau decit tine astazi, Columb s-a lansat chiar intr-o campanie de calomniere prin corespondenta particulara (timp de peste un an de zile - am aflat astazi) si pe acest web site, in toamna.
Atit iti spun, este prea mult deja, restul nici nu mai conteaza si as vrea sa ma opresc aici. Mai mult de atit nu mai pica, Marius. Poate te opresti cu mistorurile, caci situatia este serioasa si grava.
Succes in disputa cu Calare, dar cred ca vei fi la fel de dezamagit, cum am fost eu in conflictul cu Columb.
Sisif Galos Marti, Noiembrie 19, 2002 7:18 PM
dixit:
S-a anuntat oficial la ProTV ca la Ambasada Sovietica din Bucuresti s-a "servit" fasole la lunch si tovsa ConSula Generala e foarte balonata!
Sisif Australia Marti, Noiembrie 19, 2002 7:07 PM
dixit:
A. Cei care posteaza cu "nick"-urile altora traiesc si in viata de toate zilele ca sobolanii... in si prin retelele de deversare ale societatii. Teroristi ai curateniei morale (chiar fizice) si atentatori la bunul simt, jeguri (in)umane ce pot face studiul unui tratat de coprofagie...
Sisif Australia Marti, Noiembrie 19, 2002 6:46 PM
dixit:
Accidentul genetic Calare reuseste sa acopere (cu fecale) spatiul Cafenelei RL sub protectia Securistului de Serviciu (citeste Ober). Daca toata lumea l-ar fi bagat in ma'sa de la inceput (cu protector cu tot), asa cum am facut-o eu, ramanea singur... (sau doar cu aplaudacii). Unii dintre ei il tin conectat ca sa faca din CRL un loc unde ti-e scarba sa postezi. Altii sunt la fel de imbecili ca el. Din orisicare unghi ai privi situatia de acolo, iti vine sa versi...
EU Marti, Noiembrie 19, 2002 6:30 PM
dixit:
Maaaai frati cafegii si cafegioaice, fistecare dintre noi are si bune si rele stie ba una ba alta. Pe toate, nimeni nu le poate sti. EU unu, nu cred ca Mr.Columb, poate fi asa de prefacut cum rezulta de p-aicisa. De gresit mai poate gresi fiecare dintre noi, ca de fapt prin cafenele, nimeni nu stie de fapt cu cine vorbeste. Ei, cu timpul se pot crea unele "certitudini", dar in mod sigur pot fi acuzate de subiectivism si nu se poate pune baza pe ele. Stima si mandria, bastonul si palaria.
Marius ... Marti, Noiembrie 19, 2002 4:42 PM
dixit:
Scuze, in textul precedent am mincat o litera. Am vrut sa spun "aplaudacii" (se stiu ei care sint).
Marius ... Marti, Noiembrie 19, 2002 4:40 PM
dixit:
A

Cu Calare nu discut probleme si animozitati personale, ci ii atrag atentia cind spune prostii (mai tot timpul). Nu cred ca trebuie lasat sa faca propaganda extensiva pe un site destul de popular, in ovatziile apludacilor. Cred ca cele doua situatii n-au nici o legatura.


Ultima ora Marti, Noiembrie 19, 2002 4:31 PM
dixit:
Se anunta la ProTV ca ar exista o amenintare cu bomba la Ambasada Rusiei din Bucuresti!
A. Marti, Noiembrie 19, 2002 3:30 PM
dixit:
Apropo, si pentru tine este valabil sfatul pe care tocmai mi l-ai dat mie, adica sa o lasi balta cu cretinul rosu de Calare, ori sa continuati intr-o corespondenta particulara.
A. Marti, Noiembrie 19, 2002 3:16 PM
dixit:
Marius, tu chiar nu stii despre ce este vorba. Insultele le-a pornit Columb cu mai mult timp in urma. Au urmat sicanari la care nu am raspuns. Ei bine, ieri mi-a venit sa-i raspund. Deci, nu cred ca te alegi cu nimic. Noroc.
Marius ... Marti, Noiembrie 19, 2002 3:07 PM
dixit:
Recapitulare (pe scurt)

Din senin, confundindu-l cu Nickydutza (nu i-o fi placut ce a scris?), CRL il insulta pe Columb.

In legitima aparare, Columb ii raspunde, atragindu-si atentionarea din partea proprietarei site-ului.

Sub alt nume, cine a deschis sezonul la insulte da acum lectii de morala.

Chestiunile respective ar trebui sa faca obiectul unei corespondente particulare sau lasate balta.

Sint curios eu cu ce ma aleg dupa ce m-am bagat – a doua oara – la mijloc?


A. Marti, Noiembrie 19, 2002 11:47 AM
dixit:
Domnule Q,
Mi-ati stirnit risul -cind dulce, cind amar- cu scenariul asta! Oameni cu adevarat decenti sunt multi pe-aici.
Departe de mine gindul de-a-i reprosa lui Columb -intruchipat in KManu- participarea la un complot mondial :O).
Disputa noastra se limiteaza la chestiuni de care numai noi avem stiinta, lucruri ce vor fi pastrate "secret". Firul rosu nu le va prinde, cu tot aportul de agent 007 al unuia pe nume KManu sau... nu. Mai tare ma tem ca insusi Columb si aliatii sunt victimele lui KManu sau... nu, care i-a pacalit amarnic in viata adevarata de-a pornit razboi cind rece, cind inghetat (si tot in viata adevarata) impotriva fostilor lui prieteni, actuali "papitzoi culturali" sau "magari", dupa inima lui.
Vad ca o sa raminem dezbinati si neimpacati cu Dumnezeu, caci KManu sau... nu are agenda plina, de nu te mai miri cum de nu mai are vreme sa mai haladuiasca pe aici precum "Fantoma de la Opera", cu tot idealul lui, de-a ne aduce la un consens, pe noi "pomadatii".
Asadar, dulce-amar domn Q, este de la sine inteles ca nici o forta militara din lume (tip Laden or israelita) nu are sa dea de capat acestei intunecate situatiuni in care Columb and myself, ne aflam. Poate vreun inger din ceruri sa-i dezlege lui Columb pinza de pe ochi, pinza pe care nebunul de agent 007 KManu sau nu strasnic i-a pus-o. Caci pina acum Columb nu a facut altceva decit sa-i dea satisfactie unuia pe care, pe drept, il dispretuieste. Asta este conflictul pe care ar merita sa-l rezolve.
Toate acestea neinsemnate fiind spuse, sa fiti sanatos, simpatic domnule Q.
Q Marti, Noiembrie 19, 2002 10:32 AM
dixit:
Lady d’A, imi cer scuze ca va abordez in felul acesta dar sunteti singura persoana decenta din jungla locantelor romanesti si sper sa nu ma luati la misto sau si mai rau domane fereste sa ma injurati ca la usa cortului stim noi cui. Vreau sa va spun ca doar KKManu, care nu e Nicky, dar care ar putaea tot atat de bine sa fie, ce poate sa mai aduca toate triburile astea din cafenele la un numitor comun. E nasol, dar e singurul mascul, cu exceptia dumneavoastra, care lupta impotriva lui Columb cel care promoveaza interese obscurantiste straine infiltrate in tarisoara noastra scumpa si bogata cum nu e alta in lume populata de niste fiinte micute si dragalase dar sarace lipite pamantului rau de tot. El ne aduna si tot el ne desparte ca pe niste afgani. Ne asmute unii ipotriva altora ca sa ne poata calari mai bine si apoi isi bate joc de noi cum vrea muschii lui si ne jupoaie de blanita ca pe miei. Noi mergem unii peste altii ca bezmeticii in tari si cafenele al caror nume nici nu exista pe vremea bunicii si altii vin peste noi ca lacustele migratoare iar locul lor e luat de o terta parte de care mie nu-mi pasa atata timp cat nimeni nu se leaga de sticluta mia. Gingasa mea doamna, sunt convins pana in maduva oaselor ca Izlaelienii detin dovezi ca bin Columb e bin Nicky da inainte sa ia vre-o unitate de masura impotriva lor trebuie sa se consulte cu Ieltin. Putin e slab, saracul de el, tot Boris conduce din umbra mafia ruseasca si tine legatuara cu americanii prin Iliescu de care e legat cu un fir rosu si lung dintr-un material foarte rezistent fabricat in secret pe luna in timpul razboiului rece. Clinton a fost un pampalau, daca nu era Monica sa-i curete sacsofonul il converteau muslimii la izlam. Dupa cum vedeti, traim vremuri grele si cred cu tarie ca cel mai bine ar fi sa fim iubiti si sa ne avem ca fratii. Sluga dumneavoastra lady.
A. si pentru Q Marti, Noiembrie 19, 2002 9:57 AM
dixit:
Z, fiecare crede ce-i convine, indiferent de adevar. Ii serveste oare la ceva?
Z Pentru... A Marti, Noiembrie 19, 2002 4:33 AM
dixit:
Deci tu erai CRL... Hmmmm... Face (si gindeste) fiecare ce poate...
A. Luni, Noiembrie 18, 2002 7:58 PM
dixit:
Columb:
Cum iti spuneam mai devreme, te asemeni cu Io/Nick in manifestarile necontrolate si ura indreptata asupra celor pe care nu-i agreezi. "Ura viscerala", de fapt. Oops! Extrasul asta in ghilimele din ce animal o fi jupuit? Hai, ca raspunsul numai tu-l stii :O).
Azvirli "real" cu vini in oameni care te-au apreciat, care ti-au trimis chiar carti in romaneste, cind ai spus ca nu aveai. Persisti cu inversunare in minciuna ca orice prost infatuat, dar care se ascunde sub masca de "virtual". Foarte moral, gentilomule, numai ca injura-te si tu cu un barbat, adica ia-te cu cineva mai pe masura muschilor tai. Pina acum mi-ai amintit numai de motanul meu caruia ii era teama de alti cotoi mai tari decit el si se zbirlea fioros la ei, refugiat fiind in casa si privindu-i de dupa geam. Motanului insa, nu-i poti reprosa ca-i las, imoral ori prost.
Muza ti-a umplut tolba snoave! How romantic, eroule! Are si happy end povestea aia?
EU Luni, Noiembrie 18, 2002 6:49 PM
dixit:
Vaaaaiiii, Dle TEDY, ce-ntrebare! Pai nu stiti? Cand o face plopul pere si rachita, micsunele, ce naiba, nici atata nu stiti? Iar chestia cu spaga, e chestie veche Domnule, nu-i de ieri de azi. Ca sa dispara asta, trebuie sa mai curga multa apa pe garla. Stima.....
Columb Luni, Noiembrie 18, 2002 6:14 PM
dixit:
Stimata Miti, aveam numai doua incercari, confuzia nu puteam s-o fac decit intre un magar si o magarita. Am nimerit-o din prima caci a raspuns prompt. S-ar fi bosumflat daca ii spuneam ca e magar . Daca si-a decoltat educatia inseamna ca asa-i place si i-am raspuns cu arma care a ales-o. A fost un compliment. Cred ca am fost un gentilom. Apropo, intimplator evident, ai uitat sa iti spui parerea despre citatul la care clar ma refeream. Daca e masca de carnaval te rog fii gentilom si explica-mi din ce animal e jupuit citatul. A spus Columb/Nickydutza: Mai, tu pastrezi arhiva cu ineptiile scrise de Io/Nick in urma un veac?! Deformatie profesionala, poate. Stii ce ingrijorator te asemeni cu cretinul ala in cuget si'n fapta?! ...text scris pe situl tau inainte de amabilitatea mea si cu mult inainte de replica ta!

Columb (in legitima aparare)


A. Luni, Noiembrie 18, 2002 3:05 PM
dixit:
Q, Ce de confuzii... Ce poetic...
Q. Luni, Noiembrie 18, 2002 2:04 PM
dixit:
Da, draga A, ai dreptate. Uite, iti urmez exemplul! Ti-am spus ca-mi place porecla matale... A.. ce frumos... ce poetic... Ti-a sugerat cumba pretenul INM sa bagi o fraza in acest sens, ca daca nu... A avut dreptate Un prieten. Chiar esti gelos!
Scufitza Rosie si Nevinovata Luni, Noiembrie 18, 2002 2:01 PM
dixit:
Vad ca a inceput "Saptamina Omagiala" tov. Manu Nikolai la orase si sate!!! Nu stiam ca esti atit de iubit!!!???

Sa traiasca ma-sa care l-a fatat "tauras-nebun" pe banca din spate a VW-ului cu patru rote de cauciuc negru ... exact ca la BMW sau mai nou la MergeDesPeJos de cind s-a scumpit benzinica pe taraba la arabi si de cind s-a micsorat ajutoru somaj la ... www.bovine.de!

P.S. Sa-ti trimit niste "ciunga" amaritule ... sa nu mori de inanitia multilateral dezvoltata a foamei?
A. Luni, Noiembrie 18, 2002 12:36 AM
dixit:
Baieti, de ce nu folositi voi propriile porecle ori nume si le "imprumutati" pe ale altora?
carolina e'(ty$) Luni, Noiembrie 18, 2002 12:15 AM
dixit:

test Luni, Noiembrie 18, 2002 10:28 AM
dixit:
test
Un prieten Luni, Noiembrie 18, 2002 9:54 AM
dixit:
Calare nu-i mai trage limbi tovarasului Nicky ca-l faci gelos pe Aschiuta.
Roxana Luni, Noiembrie 18, 2002 9:33 AM
dixit:
Io N. Manu Imi pare rau pentru problemele matale familiare, care iti afecteaza atit de profund sanatatea mintala. Ca sa te ajutam, voi propune sa modificam destinatia fondului de ajutorare a balenelor pentru a include si pe fostii mici securisti, nevoiti sa se ascunda azi, ca sa nu fie dibuiti de fostii clienti. Sa nu te necajesti de dispretul pe care ti-l arata cei din jur (cu exceptia celor pe care reusesti sa-i santajezi intr-un fel sau altul, si care-ti zambesc de voie, de nevoie). Nu intotdeauna majoritatea are dreptate. Intreba-l pe Lenin cand mai stati de vorba... Sigur ca serile, cand esti singur si realizezi ce n-ai realizat.... iti vine sa te iei la pumni... Dar dupa ce-ti tragi vreo doua-trei scatoalce, iti mai revii, si reincepi sa ne injuri pe noi... Boala grea.... Simptomatica nasoala ... Sanatate!
Teddy Luni, Noiembrie 18, 2002 9:17 AM
dixit:
Io N Manu Iti multumesc pentru atentia ce-ai acordat-o articolului de la Forum. Nu ma asteptam sa-l intelegi, dar nu mi-am inchipuit ca nu vei fi in stare nici macar sa-l citesti, dupa cum declari. Doar sa-l comentezi.. Din cauza unora ca tine vor sa puna iar CE-ul vize pentru romani. Asa ca .... las-o jos .. si vezi de poti sa treci neobservat un timp!
Io Nica Manu Luni, Noiembrie 18, 2002 9:04 AM
dixit:
MITI - te rog sa intervi! Nu se poate ca de citeori injur si eu pe-aci ca omu' si manc ceva kkt, cum fac cam de cand m-am nascut, sa-si bata joc de mine toata cafeneaua! Auzi, ca din cauza mea a inebunit vaca! Doar stiti bine ca era o gluma ce-am zis ca platesc impozit, de unde impozit daca n-am venit, ca doar nu platesc taxe pe banii ce-i julesc de la a batrina. Iar fosta nevasta nu mi-a mai trimis pachete cam de multisor. Astept sa-mi creasca copiii, pe unde-or mai fi prin lume... poate ii mai mulg pe ei la batranete..
Gratziela Luni, Noiembrie 18, 2002 8:34 AM
dixit:
Manu de la Manutantza/Ion-Iztig...bre, credeam ca ne-ai scutit de placa aia veche si ca ai trecut pe manele.Zici ca "Vaca-in RFG- primeste din ce-i dau EU impozit"..Saracile vaci, acum am intzeles de ce s-au inregistrat aititea cazuri de "mad cow" in Germania.
N.Manu Luni, Noiembrie 18, 2002 7:52 AM
dixit:
Teddy
Vaca-n RFG /CE traieste din 1,5/zi si neamul teu la Bucale din 1,3/zi. Pai este si corect asa, vaca primeste din ce-i dau eu din impozit, iar neamul teu bucurestean din ce i-au pus de-oparte alde Lenin, Trotzki Buharin si mai nou Brueckner/Brucan si Petre Nelander/Roman, jidani de-ai tai.
Mai asta ne lipseste aici in RFG, sa-ti mai tin si neamurile din Bucale, nu-mi ajung jidanii de-aici si tot Israelul si plosnitele cu paes si palarii negre din NY
.
Restul articolului o fi mai bun, sper pentru tine. Ca nu l-am citit mai departe, mi-a ajuns stupizenia cu vaca si jidanu.
Ma jidane, toti sunt de vina, numai voi nu, ca de-obicei. Si dupa aceea va mirati ca va mai afuma din cand in cand, ca pe shoricul de porc.
Cate LIDICE mai aveti in plan prin Palestina aia?

Nickydutza Iara manci kkt, bai Domnu' Goe :-). Asa-i frumos, dati mai departe cu sapa, poate aflu si eu ca stau pe langa Cismigiu :-)))) Te-ai dat de gol cand ai pomenit de Daniel. Esti totusi mai prostovan decat itzi inchipui.
Columb
Tu sa fii mandru ca te-au confundat cu Nickydutza. Nu-i des momentu' ca-i confundat un porc de York cu unul de Mangalitza.

Gata pauza ghenozilor, scufundarea! :-)
Miti Luni, Noiembrie 18, 2002 7:51 AM
dixit:
Gratziela, merci fain dar ramane pe alta data, acus-s inapoi in dulcele targ al Bucurestilor :)

PS Nu vad de ce sa-mi schimb parerea, Bruxelles mi-a placut (asa cum si Bucurestiul cel adevarat imi place). L-am ascultat pe Brel cantand Marieke si Le plat pays, am reimaginat ideograme metafizice urmandu-l pe Magritte si am revenit la cele lumesti, dupa cei 2 Bruegel.
Miti Luni, Noiembrie 18, 2002 7:37 AM
dixit:
Columb draga, pe cine ai avut in vedere folosind gratizoasa forma feminina "magaritza"? Intrebarea e retorica, pe oricine ai fi avut in vedere, exprimarea e total nelalocul ei din partea unui gentilom, spaniol au ba.

In alta cadentza, vezi ca daca la carnaval te iei doar dupa dominouri riscul confuziilor e foarte mare. Mai normal e sa fii mai atent si sa-tzi lasi loc de buna ziua.
Nickydutza Luni, Noiembrie 18, 2002 1:51 AM
dixit:
Nea Columb, regret profund ca din cauza mea primesti suturi nemeritate, dar asa e lumea ingusta. Lui Nicky ii plesneste fierea ca nu stie cine sunt. Lasa sa sape ca doar e specialistul lui peste.
CRL Duminica, Noiembrie 17, 2002 11:11 PM
dixit:
Columb/Ura viscerala: papitzoi cultural esti tu, magar prefacut. Te cheama minciuna si infatuare din cap pina in talpi.
Columb Duminica, Noiembrie 17, 2002 10:41 PM
dixit:
E de ajuns ca ai insinuat ca as fi Nickyduta ca sa vada lumea inca odata ca esti magaritza. Ramineti in sucul vostru, daca nu va impacati cu Dumnezeu, papitzoi culturali.
Tov. Manu Nikolai Duminica, Noiembrie 17, 2002 7:43 PM
dixit:
Pentru conformitate:

Sint un cretin!
CRL Duminica, Noiembrie 17, 2002 7:17 PM
dixit:
Columb:
Nu esti Nickydutza, sa-ti fie de bine. Ramane ca te-asemeni cu Io/Nick, in cuget si'n fapta.
Columb Duminica, Noiembrie 17, 2002 5:19 PM
dixit:
Sa-ti fie de Nickyduta Io/Nick & Comp, cutare CRL. Nu sint Nickidutza. Nu am fost niciodata. Ca atare ai ramas cu asemanarea in mina. (Deformatie profesionala, poate. Stii ce ingrijorator te asemeni cu cretinul ala in cuget si'n fapta?!)
CRL Duminica, Noiembrie 17, 2002 10:06 AM
dixit:
Columb/Nickydutza:
Mai, tu pastrezi arhiva cu ineptiile scrise de Io/Nick in urma un veac?! Deformatie profesionala, poate. Stii ce ingrijorator te asemeni cu cretinul ala in cuget si'n fapta?!
Gratziela Duminica, Noiembrie 17, 2002 10:05 AM
dixit:
Miti..OK.Doc!...si ca sa te fac sa-ti schimbi parerea (poate) despre oras, te invit la Bruxelles la o portie de "moules".
Zizzy Balluba Duminica, Noiembrie 17, 2002 5:43 AM
dixit:
Maidanez, ce vrei domnule, sa ramai orfan de mama?
Dorinella Tiraspol Duminica, Noiembrie 17, 2002 5:41 AM
dixit:
Povestea Shoguinuli

Istoria a inceput cu descoperirea unor gropi comune datate de specialisti in luna Decembrie a anului de gratie 1989. Cercetatorii au fost foarte surprinsi deoarece analele istorice nu consemneaza in perioada respectiva epidemii de ciuma, holera sau febra tifoida care sa explice miile de decese. Astfel, atat istoricii cat si medicii au fost pusi in situatia jenanta de a corela numarul mare de victime cu povestile fabuloase despre vampiri si teroristi internationalisti, prezentate generos de cinematografia americana. Desi neconfirmat, circula zvonul oficial despre caderea unui gigantic meteorit care a raspandit in Asia si Estul Europei un microb de culoare rosie, foarte rezistent la antibiotice care pute a rahat de caine. In prima faza, microbul a patruns in celulele de baza ale societatii rom^nesti provocand modificari culturale si de comportament si a favorizat aparitia shogunuli de partid si de stat. Acesta se manifesta printr-un apetit exacerbat pentru valuta si alergie la libera circulatie a informatiei de interes public.

In urmatoarea fraza, cea in care ne aflam, microbul s-a divizat in Shoguinul de partid si Shoguinul de stat. Ambii au in comun preocuparea pentru cultul personalitatii dar Shoguinul de partid se recunoaste dupa violenta si dispretul pe care le manifesta fata de lege si cetatean. Tot la Shoguinul de partid, cultul personalitatii proprii se recunoaste dupa generozitatea dementa cu care hraneste si adapa un oras intreg de ziua lui. Shoguinul de stat se recunoaste prin indiferenta fata de banul public si imposibilitatea de a face distinctie intre bugetul statului si bugetul personal. La el, cultul personalitatii si manifesta tot prin generozitate in ce priveste mancarea si bautura dar pe care le imparte zi de zi sub forma cornului cu lapte. Spre deosebire de Shoguinul de partid care vrea sa-si arate mischii, Shoguinul de stat vrea sa fie venerat. Deoarece s-au substituit tratamentului oferit de ospiciile de specialitate, personalitatile publice metamorfozate in Shoguini, continua sa suga, atat la propriu cat si la figurat, sangele acestui neam.
Maidanez , Noiembrie 17, 2002 12:08 AM
dixit:
Vind convenabil catea calda.
Porumbelul Pacii Sambata, Noiembrie 16, 2002 5:02 PM
dixit:
Ba Gheorghe, care esti asa tampit?
Porumbelul Pacii Sambata, Noiembrie 16, 2002 4:59 PM
dixit:
Stiati ca exista un fotbalist care activeaza in prima divizie a fotbalului romanesc care se numeste Nicolae Iorga?
Zizzy Balluba Sambata, Noiembrie 16, 2002 4:54 PM
dixit:
Sambata, 16 Noiembrie 2002 15:45:00 (GMT-H), Programul national de radio:
Un individ afirma ca este extraterestru original de pe planeta Zvenga si a fost implantat intr-un corp uman. Conform aberatiilor sale, majoritatea rom^nilor sunt extraterestrii dar nu isi amintesc nimic deoarece au fost supusi unui procedeu simplu de spalare a creierilor. Deposedarea scaf^rliei de encefal s-a realizat prin intermediul radio-televiziunii nationale si datorita faptului ca procedeul nu a fost dureros, operatiunea s-a finalizat mai rapid decat se planificase. Astfel, extraterestrii nerabdatori sa cucereasca pamantul, au declansat alegerile anticipate. Ei spera sa le castige cu o majoritate confortabila care sa le permita sa se infiltreze in NATO si UE.
Gheorghe Ionica de la primarie Sambata, Noiembrie 16, 2002 1:41 PM
dixit:
Rezidenta Permanenta Cerere de stabilire resedinta in municipiul Caracal 1.Numele: ________________ (ultimul) 2.Prenumele: (_)Vasile (_)Vasilica (_)Gheorghe (_)Gherghina(_)Ion (_)Ionica (Bifati paranteza corespunzatoare) 3.Virsta: ____ 4.Sexul: ____ M _____ F _____ Nu este cazul 5.Masura la gumari: ____ Stingul ____ Dreptul 6.Ocupatia: (_) Gradinar (_) Posesor cazan tuica (_) Vinator(_) Fara ocupatie 7.Numele sotiei: __________________________ 8.Gradul de rudenie cu sotia : (_) Sora (_) Frate (_) Matusa (_) Var/vara (_) Fiica vitrega 9.Numarul de copii cu care urmeaza sa locuiti: ___ Din care,ai dumneavostra: ___ 10.Numele mamei: _______________________ Numele tatalui:____________________(Daca nu sunteti sigur, lasati necompletat) 11. Educatie: __1 __2 __3 __4 (Incercuieste ce clasa primara maxima absolvisi, si de cate ori) 12. Sunteti (_)proprietar la, sau luai cu (_)chirie gradina de zarzavat? (Bifati paranteza care se potriveste) __ Numarul de tigani care va sunt vecini ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinfata ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinspate 13. Carti tinute in casa: (_) cartea de imobil (_) nu am telefon (_) nu stiu sa scriu/scriu numai pe pungi 14. De la ce post de radio aflati ora exacta? ___RadioCraiova 15 Modelul si anul de fabricatie al masinii personale: ___________194 ____Cu antena __Fara antena 16. Aveti acasa cazan clandestin de facut tuica? (_) Da (_)Nu; 17. Daca nu, va rugam explicati: ___ De cate ori ati fost la Bucuresti? ___ De cate ori ati umblat cu minerii? ___ De cate ori ati fost cu minerii la Bucuresti? 18. Cat de des faceti baie: (_) Saptaminal (_) Lunar (_) Nu este cazul 19. Indicati cat veti dona la urmatoarele partide/grupari: ___________________PRM ________PDSR ________PUNR ________PCR ________PMR ------------------PNT-CD 20. Culoarea ochilor: (_) Negru (_) Negru inchis (_) Negrufoarte inchis (_) Negru intens (_) Nu este cazul 21. Ce bautura obisnuiti: (_) Tuica (_) Cocartz (_) "Matinal" 22. Cat de departe de gradina e drumul national? (_) 1kilometru (_) Cativa kilometri (_) nu stiu 23. Cum va incalziti iarna? (_) foc de lemne (_) gaze (_) cu cateaua (_) nu este cazul 24. Cum va procurati apa de baut? (_) din casa (_) o iau de la pompa (_) nu folosesc 25. Cati ardei iuti mincati: ___ inainte de fiecare masa ___ inainte de fiecare tuica ___ inainte de masa si in timpul mesei ___ in loc de masa 26. Cate undite aveti, si unde le tineti: ____ in masina ____in dormitor ____in baie ____ la bucatarie ____ in garaj Data Semnatura
Gheorghe Ionica de la primarie Sambata, Noiembrie 16, 2002 1:41 PM
dixit:
Rezidenta Permanenta Cerere de stabilire resedinta in municipiul Caracal 1.Numele: ________________ (ultimul) 2.Prenumele: (_)Vasile (_)Vasilica (_)Gheorghe (_)Gherghina(_)Ion (_)Ionica (Bifati paranteza corespunzatoare) 3.Virsta: ____ 4.Sexul: ____ M _____ F _____ Nu este cazul 5.Masura la gumari: ____ Stingul ____ Dreptul 6.Ocupatia: (_) Gradinar (_) Posesor cazan tuica (_) Vinator(_) Fara ocupatie 7.Numele sotiei: __________________________ 8.Gradul de rudenie cu sotia : (_) Sora (_) Frate (_) Matusa (_) Var/vara (_) Fiica vitrega 9.Numarul de copii cu care urmeaza sa locuiti: ___ Din care,ai dumneavostra: ___ 10.Numele mamei: _______________________ Numele tatalui:____________________(Daca nu sunteti sigur, lasati necompletat) 11. Educatie: __1 __2 __3 __4 (Incercuieste ce clasa primara maxima absolvisi, si de cate ori) 12. Sunteti (_)proprietar la, sau luai cu (_)chirie gradina de zarzavat? (Bifati paranteza care se potriveste) __ Numarul de tigani care va sunt vecini ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinfata ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinspate 13. Carti tinute in casa: (_) cartea de imobil (_) nu am telefon (_) nu stiu sa scriu/scriu numai pe pungi 14. De la ce post de radio aflati ora exacta? ___RadioCraiova 15 Modelul si anul de fabricatie al masinii personale: ___________194 ____Cu antena __Fara antena 16. Aveti acasa cazan clandestin de facut tuica? (_) Da (_)Nu; 17. Daca nu, va rugam explicati: ___ De cate ori ati fost la Bucuresti? ___ De cate ori ati umblat cu minerii? ___ De cate ori ati fost cu minerii la Bucuresti? 18. Cat de des faceti baie: (_) Saptaminal (_) Lunar (_) Nu este cazul 19. Indicati cat veti dona la urmatoarele partide/grupari: ___________________PRM ________PDSR ________PUNR ________PCR ________PMR ------------------PNT-CD 20. Culoarea ochilor: (_) Negru (_) Negru inchis (_) Negrufoarte inchis (_) Negru intens (_) Nu este cazul 21. Ce bautura obisnuiti: (_) Tuica (_) Cocartz (_) "Matinal" 22. Cat de departe de gradina e drumul national? (_) 1kilometru (_) Cativa kilometri (_) nu stiu 23. Cum va incalziti iarna? (_) foc de lemne (_) gaze (_) cu cateaua (_) nu este cazul 24. Cum va procurati apa de baut? (_) din casa (_) o iau de la pompa (_) nu folosesc 25. Cati ardei iuti mincati: ___ inainte de fiecare masa ___ inainte de fiecare tuica ___ inainte de masa si in timpul mesei ___ in loc de masa 26. Cate undite aveti, si unde le tineti: ____ in masina ____in dormitor ____in baie ____ la bucatarie ____ in garaj Data Semnatura
Gheorghe Ionica de la primarie Sambata, Noiembrie 16, 2002 1:39 PM
dixit:
Rezidenta Permanenta Cerere de stabilire resedinta in municipiul Caracal 1.Numele: ________________ (ultimul) 2.Prenumele: (_)Vasile (_)Vasilica (_)Gheorghe (_)Gherghina(_)Ion (_)Ionica (Bifati paranteza corespunzatoare) 3.Virsta: ____ 4.Sexul: ____ M _____ F _____ Nu este cazul 5.Masura la gumari: ____ Stingul ____ Dreptul 6.Ocupatia: (_) Gradinar (_) Posesor cazan tuica (_) Vinator(_) Fara ocupatie 7.Numele sotiei: __________________________ 8.Gradul de rudenie cu sotia : (_) Sora (_) Frate (_) Matusa (_) Var/vara (_) Fiica vitrega 9.Numarul de copii cu care urmeaza sa locuiti: ___ Din care,ai dumneavostra: ___ 10.Numele mamei: _______________________ Numele tatalui:____________________(Daca nu sunteti sigur, lasati necompletat) 11. Educatie: __1 __2 __3 __4 (Incercuieste ce clasa primara maxima absolvisi, si de cate ori) 12. Sunteti (_)proprietar la, sau luai cu (_)chirie gradina de zarzavat? (Bifati paranteza care se potriveste) __ Numarul de tigani care va sunt vecini ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinfata ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinspate 13. Carti tinute in casa: (_) cartea de imobil (_) nu am telefon (_) nu stiu sa scriu/scriu numai pe pungi 14. De la ce post de radio aflati ora exacta? ___RadioCraiova 15 Modelul si anul de fabricatie al masinii personale: ___________194 ____Cu antena __Fara antena 16. Aveti acasa cazan clandestin de facut tuica? (_) Da (_)Nu; 17. Daca nu, va rugam explicati: ___ De cate ori ati fost la Bucuresti? ___ De cate ori ati umblat cu minerii? ___ De cate ori ati fost cu minerii la Bucuresti? 18. Cat de des faceti baie: (_) Saptaminal (_) Lunar (_) Nu este cazul 19. Indicati cat veti dona la urmatoarele partide/grupari: ___________________PRM ________PDSR ________PUNR ________PCR ________PMR ------------------PNT-CD 20. Culoarea ochilor: (_) Negru (_) Negru inchis (_) Negrufoarte inchis (_) Negru intens (_) Nu este cazul 21. Ce bautura obisnuiti: (_) Tuica (_) Cocartz (_) "Matinal" 22. Cat de departe de gradina e drumul national? (_) 1kilometru (_) Cativa kilometri (_) nu stiu 23. Cum va incalziti iarna? (_) foc de lemne (_) gaze (_) cu cateaua (_) nu este cazul 24. Cum va procurati apa de baut? (_) din casa (_) o iau de la pompa (_) nu folosesc 25. Cati ardei iuti mincati: ___ inainte de fiecare masa ___ inainte de fiecare tuica ___ inainte de masa si in timpul mesei ___ in loc de masa 26. Cate undite aveti, si unde le tineti: ____ in masina ____in dormitor ____in baie ____ la bucatarie ____ in garaj Data Semnatura
Gheorghe Ionica de la primarie Sambata, Noiembrie 16, 2002 1:38 PM
dixit:
Rezidenta Permanenta Cerere de stabilire resedinta in municipiul Caracal 1.Numele: ________________ (ultimul) 2.Prenumele: (_)Vasile (_)Vasilica (_)Gheorghe (_)Gherghina(_)Ion (_)Ionica (Bifati paranteza corespunzatoare) 3.Virsta: ____ 4.Sexul: ____ M _____ F _____ Nu este cazul 5.Masura la gumari: ____ Stingul ____ Dreptul 6.Ocupatia: (_) Gradinar (_) Posesor cazan tuica (_) Vinator(_) Fara ocupatie 7.Numele sotiei: __________________________ 8.Gradul de rudenie cu sotia : (_) Sora (_) Frate (_) Matusa (_) Var/vara (_) Fiica vitrega 9.Numarul de copii cu care urmeaza sa locuiti: ___ Din care,ai dumneavostra: ___ 10.Numele mamei: _______________________ Numele tatalui:____________________(Daca nu sunteti sigur, lasati necompletat) 11. Educatie: __1 __2 __3 __4 (Incercuieste ce clasa primara maxima absolvisi, si de cate ori) 12. Sunteti (_)proprietar la, sau luai cu (_)chirie gradina de zarzavat? (Bifati paranteza care se potriveste) __ Numarul de tigani care va sunt vecini ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinfata ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinspate 13. Carti tinute in casa: (_) cartea de imobil (_) nu am telefon (_) nu stiu sa scriu/scriu numai pe pungi 14. De la ce post de radio aflati ora exacta? ___RadioCraiova 15 Modelul si anul de fabricatie al masinii personale: ___________194 ____Cu antena __Fara antena 16. Aveti acasa cazan clandestin de facut tuica? (_) Da (_)Nu; 17. Daca nu, va rugam explicati: ___ De cate ori ati fost la Bucuresti? ___ De cate ori ati umblat cu minerii? ___ De cate ori ati fost cu minerii la Bucuresti? 18. Cat de des faceti baie: (_) Saptaminal (_) Lunar (_) Nu este cazul 19. Indicati cat veti dona la urmatoarele partide/grupari: ___________________PRM ________PDSR ________PUNR ________PCR ________PMR ------------------PNT-CD 20. Culoarea ochilor: (_) Negru (_) Negru inchis (_) Negrufoarte inchis (_) Negru intens (_) Nu este cazul 21. Ce bautura obisnuiti: (_) Tuica (_) Cocartz (_) "Matinal" 22. Cat de departe de gradina e drumul national? (_) 1kilometru (_) Cativa kilometri (_) nu stiu 23. Cum va incalziti iarna? (_) foc de lemne (_) gaze (_) cu cateaua (_) nu este cazul 24. Cum va procurati apa de baut? (_) din casa (_) o iau de la pompa (_) nu folosesc 25. Cati ardei iuti mincati: ___ inainte de fiecare masa ___ inainte de fiecare tuica ___ inainte de masa si in timpul mesei ___ in loc de masa 26. Cate undite aveti, si unde le tineti: ____ in masina ____in dormitor ____in baie ____ la bucatarie ____ in garaj Data Semnatura
Gheorghe Ionica De la primarie Sambata, Noiembrie 16, 2002 1:26 PM
dixit:
Rezidenta Permanenta Cerere de stabilire resedinta in municipiul Caracal 1.Numele: ________________ (ultimul) 2.Prenumele: (_)Vasile (_)Vasilica (_)Gheorghe (_)Gherghina(_)Ion (_)Ionica (Bifati paranteza corespunzatoare) 3.Virsta: ____ 4.Sexul: ____ M _____ F _____ Nu este cazul 5.Masura la gumari: ____ Stingul ____ Dreptul 6.Ocupatia: (_) Gradinar (_) Posesor cazan tuica (_) Vinator(_) Fara ocupatie 7.Numele sotiei: __________________________ 8.Gradul de rudenie cu sotia : (_) Sora (_) Frate (_) Matusa (_) Var/vara (_) Fiica vitrega 9.Numarul de copii cu care urmeaza sa locuiti: ___ Din care,ai dumneavostra: ___ 10.Numele mamei: _______________________ Numele tatalui:____________________(Daca nu sunteti sigur, lasati necompletat) 11. Educatie: __1 __2 __3 __4 (Incercuieste ce clasa primara maxima absolvisi, si de cate ori) 12. Sunteti (_)proprietar la, sau luai cu (_)chirie gradina de zarzavat? (Bifati paranteza care se potriveste) __ Numarul de tigani care va sunt vecini ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinfata ___ Cati butuci de vita de vie aveti plantati in curtea dinspate 13. Carti tinute in casa: (_) cartea de imobil (_) nu am telefon (_) nu stiu sa scriu/scriu numai pe pungi 14. De la ce post de radio aflati ora exacta? ___RadioCraiova 15 Modelul si anul de fabricatie al masinii personale: ___________194 ____Cu antena __Fara antena 16. Aveti acasa cazan clandestin de facut tuica? (_) Da (_)Nu; 17. Daca nu, va rugam explicati: ___ De cate ori ati fost la Bucuresti? ___ De cate ori ati umblat cu minerii? ___ De cate ori ati fost cu minerii la Bucuresti? 18. Cat de des faceti baie: (_) Saptaminal (_) Lunar (_) Nu este cazul 19. Indicati cat veti dona la urmatoarele partide/grupari: ___________________PRM ________PDSR ________PUNR ________PCR ________PMR ------------------PNT-CD 20. Culoarea ochilor: (_) Negru (_) Negru inchis (_) Negrufoarte inchis (_) Negru intens (_) Nu este cazul 21. Ce bautura obisnuiti: (_) Tuica (_) Cocartz (_) "Matinal" 22. Cat de departe de gradina e drumul national? (_) 1kilometru (_) Cativa kilometri (_) nu stiu 23. Cum va incalziti iarna? (_) foc de lemne (_) gaze (_) cu cateaua (_) nu este cazul 24. Cum va procurati apa de baut? (_) din casa (_) o iau de la pompa (_) nu folosesc 25. Cati ardei iuti mincati: ___ inainte de fiecare masa ___ inainte de fiecare tuica ___ inainte de masa si in timpul mesei ___ in loc de masa 26. Cate undite aveti, si unde le tineti: ____ in masina ____in dormitor ____in baie ____ la bucatarie ____ in garaj
Miti Sambata, Noiembrie 16, 2002 12:28 AM
dixit:
Dorinella, abia acum am vazut interpelarea ta, scuze, intre timp te-ai lamurit, nu-i asa? :)
Miti Sambata, Noiembrie 16, 2002 12:26 AM
dixit:
Gratziela, cand ziceam mai mare si mai tare, ma refeream la alte dimensiuni decat cele fizice. Diferenta de patrimoniu dintre cele 2 orase e clar-vizibila.
Din Cotidianul Sambata, Noiembrie 16, 2002 5:40 AM
dixit:
Dupa ce au ignorat vreme de 12 ani revolta din 1987 a muncitorilor de la Brasov, autoritatile si-au reamintit acum de evenimentele petrecute atunci. Presedintele Ion Iliescu a declarat ca pentru aflarea adevarului este necesara o „cercetare penala din partea organelor abilitate, care sa reia la mana toate dosarele din 1987“. La randul sau, premierul Adrian Nastase a aratat ca adevarul trebuie scos la iveala si nu trebuie sa existe deculpabilizari. La comemorarea care a avut loc la Brasov a fost invitat si Ristea Priboi, pentru a demonstra la fata locului ca nu a participat la reprimarea revoltei din 1987, in conditiile in care neaga acuzatiile care i-au fost aduse de muncitorul Werner Sommerauer. [...] Si, totusi, CIE, care era parte integranta a Securitatii, asa-numita Directie a III-a, si care ulterior a purtat si numele de Directie de Informatii Externe, se ocupa si de urmarirea cetatenilor straini aflati in Romania si a cetatenilor romani care veneau in contact cu ei, spun istoricii. Denis Deletant afirma, la BBC, ca exista o stransa colaborare intre CIE si celelalte directii ale Securitatii. Sunt documente - sustine Denis Deletant - care arata ca CIE se ocupa si de chestiuni interne, atunci cand ele aveau sau puteau avea ecou in strainatate si da urmatorul exemplu: „Un document privind inscenarea protestului de la Iasi, in ziua - daca nu ma insel - de 14 sau 16 decembrie, arata foarte clar ca a fost pusa la cale de CIE, tocmai pentru a-l compromite pe Alexandru Tacu, un muncitor, si pe Dan Petrescu, un intelectual de la Iasi”. Un alt istoric, Stejarel Olaru, referindu-se la cazul „Brasov”, precizeaza: ”In momentul in care au fost anchetati, acestor oameni li s-a cerut sa spuna cine a coordonat protestul, pentru ca in timpul anchetelor s-a initiat ideea - nu stim de cine, probabil ca venea chiar de la comandantul suprem - ca anumite organizatii straine au stat in spatele acestui protest. De altfel, se cauta chiar si o persoana - securistii cautau in timpul anchetelor sa obtina marturii de la muncitori despre un anumit domn cu barba si cu palarie, un domn, se spune, occidental, care ar fi fost in spatele acestui protest”. Ristea Priboi se mai apara, incercand sa sugereze chiar ca a fost… DISIDENT !!! Joi noapte, la Antena 1, Priboi a aruncat „bomba”: „Eu am introdus in unitatea mea cartea «Motanul Arpagic» al Anei Blandiana. Drept pentru care am fost sanctionat cu vot de blam”.
http://www.cotidianul.ro
Din Cotidianul de azi Sambata, Noiembrie 16, 2002 5:38 AM
dixit:
Dupa ce au ignorat vreme de 12 ani revolta din 1987 a muncitorilor de la Brasov, autoritatile si-au reamintit acum de evenimentele petrecute atunci. Presedintele Ion Iliescu a declarat ca pentru aflarea adevarului este necesara o „cercetare penala din partea organelor abilitate, care sa reia la mana toate dosarele din 1987“. La randul sau, premierul Adrian Nastase a aratat ca adevarul trebuie scos la iveala si nu trebuie sa existe deculpabilizari. La comemorarea care a avut loc la Brasov a fost invitat si Ristea Priboi, pentru a demonstra la fata locului ca nu a participat la reprimarea revoltei din 1987, in conditiile in care neaga acuzatiile care i-au fost aduse de muncitorul Werner Sommerauer. [...] Si, totusi, CIE, care era parte integranta a Securitatii, asa-numita Directie a III-a, si care ulterior a purtat si numele de Directie de Informatii Externe, se ocupa si de urmarirea cetatenilor straini aflati in Romania si a cetatenilor romani care veneau in contact cu ei, spun istoricii. Denis Deletant afirma, la BBC, ca exista o stransa colaborare intre CIE si celelalte directii ale Securitatii. Sunt documente - sustine Denis Deletant - care arata ca CIE se ocupa si de chestiuni interne, atunci cand ele aveau sau puteau avea ecou in strainatate si da urmatorul exemplu: „Un document privind inscenarea protestului de la Iasi, in ziua - daca nu ma insel - de 14 sau 16 decembrie, arata foarte clar ca a fost pusa la cale de CIE, tocmai pentru a-l compromite pe Alexandru Tacu, un muncitor, si pe Dan Petrescu, un intelectual de la Iasi”. Un alt istoric, Stejarel Olaru, referindu-se la cazul „Brasov”, precizeaza: ”In momentul in care au fost anchetati, acestor oameni li s-a cerut sa spuna cine a coordonat protestul, pentru ca in timpul anchetelor s-a initiat ideea - nu stim de cine, probabil ca venea chiar de la comandantul suprem - ca anumite organizatii straine au stat in spatele acestui protest. De altfel, se cauta chiar si o persoana - securistii cautau in timpul anchetelor sa obtina marturii de la muncitori despre un anumit domn cu barba si cu palarie, un domn, se spune, occidental, care ar fi fost in spatele acestui protest”. Ristea Priboi se mai apara, incercand sa sugereze chiar ca a fost… DISIDENT !!! Joi noapte, la Antena 1, Priboi a aruncat „bomba”: „Eu am introdus in unitatea mea cartea «Motanul Arpagic» al Anei Blandiana. Drept pentru care am fost sanctionat cu vot de blam”.
http://www.cotidianul.ro
Scufitza cea Nevinovata Sambata, Noiembrie 16, 2002 1:14 AM
dixit:
Dna. coana Mitica ... mata vad ca esti calatorita rau de tot ... nu stiam ca se cultiva atitea capsuni prin Ieuropa! Oare ce ai patimit de nu ai nitel timp liber sa gatesti cu bere blonda si sa te atasezi de familie ... eventual chiar de coada cratitei civice?

Am fost si eu la Bruxelles ... long long time ago ... cind inca consumam bere blonda ... mi-a placut foarte mult ... aveau o bere foarte buna cu care gateau bine ... fara prea mult salam cu soia.

Abia am mai condus la Paris ... cred ca am vizitat toate benzinariile cu buda "dupe" autostrada ... cheltuind o avere la pisoaru francofon cel mirositor!

Trebe insa sa recunosc ca Belgienii, marti fiind, ne-au lasat sa ne usuram pe gratis! "When you have to go ... you have to go" ... zicea un mare filozof Belgian ... chiar daca esti sarac si nu ai schimb exact, ca in Belgia nu se primeste American Express la pisoaru public! Daca n-ai bani "cash" te cam pisi pe tine ... chiar daca ai venit pasnic la cules de capsuni!
Marius ... Vineri, Noiembrie 15, 2002 2:18 PM
dixit:
Miti Cred ca depinde si care este rata de imigratie in tara respectiva. In general sofer de taxi este o meserie foarte la indemina pentru un proaspat imigrant. Acum o luna am luat de doua ori taxiul in New York. Prima data i-am zis sa ma duca la un "landmark", ceva foarte cunoscut, un club de jazz situat in buricul tirgului. A cerut harta de la portarul hotelului si s-au sfatuit vreo 10 minute cum sa ajunga la 3rd St cu 7th Avenue (cine e familiar cu New York isi va da seama ca adresa respectiva se putea atinge doar urmind un bulevard de la Nord la Sud, apoi o strada de la Est la Vest).

Celui de-al doilea i-am dat o adresa obscura in Queens (restaurantul fost "La Cornel") si a pornit ca vintul fara nici o indicatie, ajungind la destinatie in timp record, de parca toata vremea carase turisti la restaurantul romanesc. In alta ordine de idei, restaurantul este impecabil. Dintr-o alcatuire bizara cu doua camere lungi, nu foarte primitoare, patronul actual (nu mai este Cornel) a reusit sa faca o circiuma cu papica romaneasca (dar nu numai) de iti lingi degetele, unde celebrele vinuri de Cotnari, Murfatlar, Jidvei, etc. se vind la 10$ sticla si merita cu prisosinta!


Marius ... Vineri, Noiembrie 15, 2002 1:29 PM
dixit:
Gratziela

Imi pare bine ca v-am intrat in gratzii -:)) Je vous remerci!

Ooops, Eugen Simion sexi! O fi mai sexi decit Iliescu?


PeSeDe – ne mandrim ma c’avem cu ce! Vineri, Noiembrie 15, 2002 11:54 AM
dixit:


Romania intra’n NATO si electoratu merge’n paradis! Am zis!

Cetatene, cu atat de multa sinceritate spui lucrurilor pe nume incat m-ai descumpanit. Desi nu-s intelectual de carton, ma simpt putin incordat dupa ce citi capitolu I. De unde atata cruzime si cu ce a gresit elitele de maturi cu ele pa jos in halul asta? Poti sa zici? Ca alfel te sfatuiesc sa incetezi acest joc primejdios punand in frunce tot Banatul adica pa Brucan, Paler si Dinescu fiinca doar naivii, sondajele de opinie si Marius ce-i mai plaseaza pe primele locuri in topul audientei, ca in rest electoratu e satul de ei ca de mere acre. Na de asculta la mine: Studiile de piata arata ca lumea vrea alceva, vrea intelectuali sexi ca Eugen Simion sau Adrian copilu Minune si manele cat incape! Decat sa bagi strambe mai bine ia de inchide gura ca ai ramas cu ochii holbati ca curca’n lemne la sondajele de opinie care ne scot pe primul loc in laegerile din 2003.

P.S. Traiasca si infloreasca scumpa noastra patrie, ROMANIA! Ce ba, n’am zis bine?
Gratziela Vineri, Noiembrie 15, 2002 10:54 AM
dixit:
Miti, sunt de acord cu tine despre acel "ceva" care degaje din atmosfera din Bruxelles, totusi nu m-as avanta sa declar Bruxelles un oras mai "mare si mai tare" decit Bucurestiul. Sa pastram totusi proportiile. Poate te referi doar la centrul Bucurestiului...caci altfel ,orasul Bruxelles este de cel putin trei patru ori mai mic decit Bucurestiul.
Miti Vineri, Noiembrie 15, 2002 8:57 AM
dixit:
Gratziela, intuitia ta se poate sa fie corecta. Oricum, n àm patit asa la Paris, Milano, Madrid, Barcelona, Hamburg, Berlin, Londra, Stockholm. Pe de alta parte, nu pot sa scap de senzatia ca Bruxelles e un Bucuresti mai mare si mai tare, e ceva in orasul asta si in oamenii lui, ceva f. bucurestean :) E cel mai bucurestean oras european pe care l-am vazut. Cat o mai fi, ca sunt parti ale lui care o iau razna spre orient...
Gratziela Vineri, Noiembrie 15, 2002 8:44 AM
dixit:
Marius, toata admiratia pentru articolul din Forum .Chapeau !!!
Gratzela Vineri, Noiembrie 15, 2002 8:31 AM
dixit:
Miti draga, Daca iti inchipui ca taximetristii din Bruxelles sint mai "localnici" decit tine...te inseli. Cred ca nici el nu era de mai mult timp ca tine in oras.
Miti Vineri, Noiembrie 15, 2002 8:12 AM
dixit:
Musiu T., am scris tele-grafic si de aia a iesit cam dadaisto-pa$optista postarea me. Bruxelles e un oras ilogic nu pentru ca n'ar avea ineternet cafe-uri distribuite ordonat, pi $entru. E ilogic in felul in care e configurat, explicitat pentru ne-bastinasi. E singurul oras european din cele mari in care am reusit sa ma ratacesc cu harta oficiala in mana si explicatiile francofone daruite amabil de bastinasi. Metroul e o poveste de centru, pe la periferii nu prea ajunge, trebuie sa faci fel de fel de planuri de calatorie dianinte, cu creionul pe harta si cu implorand mizericordia divina. Mi s'a intamplat sa iau un taxi din centru in speranta ca astfel aventura intoarcerii la hotel va fi domolita. Taximetristul intreba din 2 in 2 strazi, si el cu harta in mana, unde-i buclucasa strada unde am avut proasta inspiratie sa-mi gasesc hotel!!!
Cetateanul Guvernat Vineri, Noiembrie 15, 2002 6:57 AM
dixit:
Da domnule Marius, eu l-am scris :-)
Tablagiul de lânga parcmetrul vecin Vineri, Noiembrie 15, 2002 3:18 AM
dixit:
Doamna Dorinella Felicitãri pentru spiritul de observatie (permanent :-) ... tocmai am regãsit în biblioteca imaginarã o carte superbã din anii '50 "Inventat în Rusia" si acolo scrie clar cã PC-ul a fost inventat de Chiril si Metodiu. Sarumâna si A la votre !
Marius ... Joi, Noiembrie 14, 2002 8:43 PM
dixit:
Cetateanul Guvernat

Textul este superb si daca l-ati scris dv., felicitari! Totusi, nu stiu de ce, se simte produsul unei pene foarte profesioniste. In cazul in care l-ati citat de undeva, ar fi interesant sa aflam autorul, adica cine, cind, unde...


Dorinella Tiraspol Joi, Noiembrie 14, 2002 12:29 AM
dixit:
Tablagiul, credeam ca e in Bacau fiindca am vazut caractere ciudate in texul lui Miti si doar pe acolo am mai vazut tastaturi cu caractere chirilice.
Cetateanul Guvernat Joi, Noiembrie 14, 2002 10:33 AM
dixit:

Capitolul I,
Unde se demonstreaza complicitatea dintre intelectuali si shogunii de partid.

Un rom^n exceptional, dens, profund cu viziuni marete, Dinescu scrie si vorbeste cu o verva vecina cu dementa. Discursul sau devine cand grotesc, cand ridicol insa niciodata comic fiindca asa cum sublinia guristul tarafului Mambosirea, Dinescu este un Zeu! Punct si de la capat.

La Brucan, bogatia observatiilor despre societatea rom^neasca are profunzimi universale. El vede in viata de zi cu zi oglindirea melodramelor bolsevice unde democratia se intalneste in mod radical cu demagogia iar micul burghez cu valorile lui umaniste este intruchiparea raului suprem.

Pentru Paler, Buticarii sunt plaga societatii, pleava economiei de piata, maidanezii oraselor cazarma. Ei au indraznit, impotriva tuturor vicisitudinilor legislative, sa concureze boierimea nomenclaturista si sa aspire la privilegiile lor.

Impotriva micilor intreprinzatori, nomenclatura lupta fara crutare fiindca vede in ei expresia spiritului de initiativa autohton iar acest lucru nu e tolerat. Cine ar fi putut sa se ocupe mai bine de lichidarea buticarilor (doar a lichidat el ditami flota) in mod organizat, cu metoda daca nu Basescu si buldozere lui? El e ajutat de functionarii publici care au primit m^na libera de la PSD sa-i t^reasca pe buticari prin mocirla mahalaelor, salile tribunalelor si beciurile politiei. Pai ce credeam noi, in naivitatea noastra, ca noua boierime care se ridica cu dispret deasupra legii si a interesului national e tanara si poate fi concurata? Nu dragilor, boierimea noastra e curva batrana cu diplome la Moscova si s-a nascut in anii '50 cand elitele noastre au fost masacrate de rusi. Boierii de acum au gestat in matricea bolsevica si au iesit acum ca moliile la lumina, gata sa instaureze o democratie cinica, absolutista, totalitara. Priviti topul celor mai saraci dintre bogatanii nostrii si r^deti cu pofta, r^deti pana la lacrimai ca e o gluma. Pe ea nu figureaza adevarata boierime rom^neasca - shogunii de partid si de stat.
Tablagiul din parkingul vecin Miercuri, Noiembrie 13, 2002 5:47 PM
dixit:
Duduia Dorinela, ia vã rog ... cã eu am fãcut armata la Bacãu si e un oras foarte logic, cu cazãrmili si restauratzia amplasate reciproc avantajos ... nu ca internetu la Brusel ... a la votre !
Dorinella Tiraspol Miercuri, Noiembrie 13, 2002 4:42 PM
dixit:
Miti, esti cumva in Bacau?
Dorinella Tiraspol Miercuri, Noiembrie 13, 2002 4:40 PM
dixit:
Vai domnul Colonel, pe dumneavoastra v-a lovit cumva in cap grenada aia de la liceul JM inainte sa explodeze?
Miti Miercuri, Noiembrie 13, 2002 12:15 AM
dixit:
Sa fiti cuminti ca n´am cum sa ma joc cu interneti pµacilea :)
Miti Brussels Miercuri, Noiembrie 13, 2002 12:12 AM
dixit:
De abia am reusit sa gasesc un internet cafe! B. e un oras nai ilogic decat Bucurestiul!
EU Miercuri, Noiembrie 13, 2002 12:10 AM
dixit:
Io, nu l-am vazut, ca daca-l vedeam, nu-l mai vedeai. Asaaaaa, mai ai ceva sanse. Stima....
Col. Tutigureanu Al.exe Miercuri, Noiembrie 13, 2002 10:41 AM
dixit:
Da “imbecila” butada domn Idh - sa traiti - pe masura ce guvernul ne blagosloveste in nemasurata lui bunatate cu “noutati”, prin ordonante - sa traiti - milioanele de imbecili care voteaza schimbarea inca de la 1848, pentru ca sa zic asa - sa traiti - o duc din ce in ce mai rau. Eu zic asa – sa traiti! - sa ne opunem raului ca s-a intrupat profund malefic in politichie si s-a insinuat in viata noastra privata, in caminul nostru, in patul nostru conjugal si in subconstientu colectiv oricare ar fi el. Asa am zis? Sa traiti!
P.S. Care ai vazut ba un sac cu bani de aur? Mi-a cazut din spate intr-o situatie conjuncturala - sa traiti - in timp ce bateam la calculator si nu mai dau de el. Sa traiti! Am zis? Pa! Hai ba ca cu voi trebuie sa iau un distonocalm. Pa!
IdH Luni, Noiembrie 11, 2002 11:29 PM
dixit:
Iaca oameni buni, ce spuneau unii francezi, prin 1889: Pentru ca noul, oricare ar fi el, sa fie acceptat, e nevoie de moartea multor imbecili. Dorim ca ea sa aibe loc cat mai curand. Dorinta noastra nu-i catusi de putin milostiva, dar e practica. Cine vrea sa verifice, sa caute-n cartea Viata lui Seurat (pag.75, jos), scrisa de Henri Perruchot si aparuta la noi in Editura Meridiane prin l968. Ei ce ziceti? Se potriveste si la noi in tara? S-auzim si de mai bine. Hoinaru.
Ionick Luni, Noiembrie 11, 2002 10:54 PM
dixit:
A Muslim was killed in a car accident. He arrives at the gates of heaven. St. Peter says: "I'm St.Peter. Welcome to Heaven."
The Muslim says: "Nice to meet you Peter but I'm a Muslim and I want to meet Muhammad."
St. Peter says: "Sure, no problem. Climb up that ladder behind you and you will meet Muhammad"

The Muslim climbs up the ladder, gets to the top and there is Moses. Moses says: "Hi I'm Moses.Welcome to Heaven".
The Muslim is very excited. "Moses, it's such an honor to meet you. But like I told St. Peter,I'm a Muslim and I really want to meet Muhammad".
Moses says: "No problem. Climb up the ladder behind you and you will meet Muhammad."

The Muslim climbs up the ladder, gets to the top, he can't see anything but bright light. He sees this figure before him and asks: "Who are you?"
The figure responds: "I am God. Nice to meet you. Welcome to Heaven".
God walks over and shakes his hand. The Muslim is stunned - he can hardly speak. He says to God: "Sir, it is such an honor to meet you - I can't believe it - this place is great. But I'm a Muslim and, no disrespect intended, but I really want to meet Muhammad."

God says: "Ohh... You're here to see Muhammad. I see. No problem. Have a seat. Get comfortable. Can I get you some coffee or something to eat?"
The Muslim says: "I would love a cup of coffee."
God yells into the kitchen: "Yo Muhammad, 2 coffees!!!"


§ Luni, Noiembrie 11, 2002 1:56 PM
dixit:
The author(s) of each individual comment is (are) solely responsible for the accuracy and legality of its contents. While freedom of expression backed by personal responsibility is the main rule, foul language, offensive racial, ethnic, religious or sexual remarks, as well as pornography of any sort will not be tolerated. The site's owner, at its own discretion and without any prior warning and, or explanation, may remove from the chat any participant who willingly publishes any material(s) deemed objectionable, inappropriate and, or offensive
S&C Luni, Noiembrie 11, 2002 8:11 AM
dixit:
Si sa mai zica cineva ceva de loaialitatea canina rau inteleasa ... vreti sa omoriti maidanezii nenorocitilor ... nu vedetri ca aia sint de cinci zeci de ori mai loaiali decit VOI si va pot spala ... il spala pina si pe slinosu de tov. Manu Nikolai, olandez monarhist pe unemloyment federativ german ... in maruntis euro ... eintz ... tzwai ... drei?!

Barava Io-Nicka ... iubesc foarte mult ciinii!
Io Nicka Luni, Noiembrie 11, 2002 6:16 AM
dixit:
As schimba Io placa, da daca doar pasta o am? Ce sa fac, asta stiu, asta pot, asta spun. Mi-a ramas de cand ma alerga sergentu prin noroaie pe la Babalunca. Macar prin cafenele virtuale sa mai imi scot si eu nadufu, ca in viata de toate zilele ma calaresc cu totii, de vai de curu meu. Si maica-mea asta, iar a cheltuit din pensie pe mancare, de nu-mi ramase macar de-una mica. A trebuit sa ies iar la julit si ma prinsera nemtzalaii mintenas. Le zisei "Nu vedetzi bai nenorocitzilor cu cine-avetzi de-aface? Statzi frumos la coada, nu va-nbulzitzi asa. Ma mai cauta si ai dupa Plai, si altii, ca Io sunt gainar internatzucal nu asaaa ..." Nu s-au impresionatara, am petrecut wocheendu la parnaie, vai de capu meu. Ma obligara sa ma si spal, ca'n cursu saptamanii ... mai rar .. unde nu mai pot eu, m-ajuta cainele.
Gratziela Luni, Noiembrie 11, 2002 5:12 AM
dixit:
Mai Ion itzig (vezi Cluj Napoca numele dinainte si dupa ...),asta imi aduce aminte de un banc vechi...cine il stie, bine, cine nu..ramine cum am vorbit in tren. La tine se pare ca e o boala serioasa, mai rau decit gradinarul care revenea la castravetzi orice alt subiect se aborda....tu o tragi cu Marius ,Teddy et co. in continuuuuuuuu. Te repetzi cam mult si e monoton...schimba placa te rog. Multumesc !
Observator Luni, Noiembrie 11, 2002 3:02 AM
dixit:
Vine NATO si va elibereaza de-alde Iliescu, Nastase si cohorta de securisti? :-( Dobitocilor! Vin porcii si cauta sa si-i traga sa voteze cu ei, adica sa dea si ultimul dollar al Romaniei pe tampeniile scoase din uz de prin cimitirele tehnice ale US Army, asta vor face eliberatorii lu' kkt.

Da tu ce cauti in NATO ?

"Patriotism is the last refuge of the scoundrel."


Scufitza cea Nevinovata Duminica, Noiembrie 10, 2002 6:02 PM
dixit:
Vai ce urit vorbiti nenorocitilor ... se vede ca ati fost conceputi prin slitul pufoaicei pe marginea santului mioritic plini de brusturi si urzicute ???!!!

Deschideti geamurili ... sa nu puta da sa fie cald ... ati stricat toata atmosfera ... la stilu asta nu mai umple coana Mitica & Dorinela galetusa cincinalu asta. Daca spertati ca "garda de fier vechi" sa va umple "galetusa fermecata a prosperitatii" ... va inselati amarnic, e la fel de virila ca "monarhia constitutional-viagarica" a lu nea MS Mihai?! Asa ca puneti laba pe munca ... nu o mai tineti tot intinsa pe la unemployment si ajutoare de handicapati!
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Duminica, Noiembrie 10, 2002 5:52 PM
dixit:
Iobagila, pazea ca vin sa te belesc, baburidanule!! Saptamina viitoare sint in Bavaria, gonococule.
Darie Duminica, Noiembrie 10, 2002 5:16 PM
dixit:
Nu uit ma dobitocule, oasele tale nu mai fac doi bani! Intri tu pe mana mea, ca -ti piere piuitul, n-ai tu grija. La aia langa groapa, acolo iti rup gatul.
Zelea Codreanu Duminica, Noiembrie 10, 2002 5:14 PM
dixit:
Mai stiti sa cititi mai mascaricilor? Daca nu, rugati-o pe Dorinella sa fa faca un MP3 si sa va citeasca aceasta epistola: Tradarea comunista, dar si... americana de la FORUM Romania Libera.
Bagati-va America aia in cur, naivilor. Ce-i? Vine NATO si va elibereaza de-alde Iliescu, Nastase si cohorta de securisti? :-( Dobitocilor! Vin porcii si cauta sa si-i traga sa voteze cu ei, adica sa dea si ultimul dollar al Romaniei pe tampeniile scoase din uz de prin cimitirele tehnice ale US Army, asta vor face eliberatorii lu' kkt. Dupa aceea iarasi parca va vad cum va vaitati si cautati scuze si justificari pentru ca ati fost iarasi niste idioti.
Mere-ti bai si va spanzurati, patrioti de carton ce sunteti, poarca ati avea tomate pe ochi, ca arbitrii pe la meciurile lui Dinamo: nu vedeti un fault al echipei ce v-a cumparat ...nici atunci cand va da VOUA peste picioare. Asta da, zel patriotic!
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Duminica, Noiembrie 10, 2002 2:20 PM
dixit:
Iobagila, mioritic degenerat facut din polutie nocturna, de ce plagiezi acuma bai estropiatule, cisternele alea sint rezervate numai pentru familia Porta, stii bine ca ma-ta are o afinitate/ pentru slobozul de calitate ( coana Miti, sa nu ma cenzurezi, destul cu politically corectness pentru ghiortoi!), o singura data in viata a gresit si a inghitit de-ala alterat de la ciinele lui Aschiuta si atunci te-a fatat pe tine, parazitule!! Si m-am hotarit ca am sa-ti fac o vizita in Germania paduche libidinos ce esti si am sa-ti rup picioarele fiindca te-ai obraznicit in ultima vreme, dai telefoane de amenintare reale, nu virtuale la oamenii care posteaza in Forum, ai cam intrecut masura si in curind ai sa schiauni cersind mila ca un irakian luat la suturi in cur de americani!
Ghiopardul Duminica, Noiembrie 10, 2002 12:10 AM
dixit:
Se odihneste lumea, domnu EU, e duminica, e dupa petrecere ( unde nu s-au servit doar bomboane :-)
Ionitzig Duminica, Noiembrie 10, 2002 12:00 AM
dixit:
Marius Popescur, Teddy J. Hoffman (J de la jidov), Constandache dupe vagonu CFR, Mihai Vasilache zis Boul si ma rog, care se mai simte si l-am uitat, ia sa vad miscare la voi in rand, in genunchi cu voi si tzinetzi gurile deschise, sa salvatzi firma Dacia, daca sunteti cu-adevarat rromani verzi si patriotzi. Nepoatele, nevestele si fetiscanele voastre au inceput deja cu colectarea:
They think it's an interview for a modeling gig...
"Long live the american democracy"... in frunte cu secretarul sau general GW Bush zis Sula, pardon, Junioru.

Nu vedetzi bai nenorocitzilor ca se face Iliescu pe capul vostru si cam face ce vrea muschii lui pe Plai? Si voi o datzi cu IT Morar si cu tampenii d'astea de frecat sula la cainele meu si-i "suflatzi" una mica lui Nastase? Statzi frumos la coada, nu va-nbulzitzi asa. Unde nu mai pot eu, m-ajuta cainele, sa va tragem niste muie, ha-ha-ha! MV, tu iei o portzie dubla ca de ziua ta onomastica, sa nu spui ca te-am uitat: "stupid people", vorba lui Brucan. Tzuc-o-n cur pe Dorinella. Potzi sa-i dai si 50$, daca vrei, desi fac pariu ca te lasa si pe gratis sa-i delectezi fundicul cu buzitzele. Vino in zi cu fasole la masa....
EU Duminica, Noiembrie 10, 2002 11:36 AM
dixit:
Ok SIR, da parca-i cam suspect. Dvs. n-ati servit bomboane, ca nici EU? Stima...
TU Sambata, Noiembrie 9, 2002 9:38 PM
dixit:
Ai putin respect ... nu face galagie ca lumea se concentreaza ... din greu ... sa umple galetusa lu coana Miti!
EU Sambata, Noiembrie 9, 2002 6:04 PM
dixit:
Ce bre, ati mancat bomboanele si ati amutit? Stima....
Mihai Vineri, Noiembrie 8, 2002 2:46 PM
dixit:
Bomboane online la toti!
Dorinella Tiraspol Vineri, Noiembrie 8, 2002 2:44 PM
dixit:
La multi ani de Mihail si Gavril!
Ghiocel Vineri, Noiembrie 8, 2002 2:42 PM
dixit:
Stie cineva cand ne maresc si noua pensia?
Banka de Sperma Vineri, Noiembrie 8, 2002 1:42 PM
dixit:
Coana Mitica eu zic sa pui o galetusa la intrare si sa agati o poza cu Dorinella "suflecta pin la briu" ... la $ 50/donatie nu mai trebe sa aduni capsuni flamenco.
Tov. Coitu de la sindicat Joi, Noiembrie 7, 2002 11:35 PM
dixit:
Oricum bine ca "nu se face laba" la fabrica Dacia ca aveati de romanizat o roaba intreaga de spermatozoizi sindicalisti majoritari!
D'ale Carnavalului Joi, Noiembrie 7, 2002 11:29 PM
dixit:
Si sa mai ziceti ca romanu nu-i loaial ... face si laba ca sa fie platit la timp! Poate ca n-ar strica sa doneze si tov. Morar & decreteii sai formati din greu la Viata Studenteasca o roaba doua de sperma superioara ca sa cumpere actiuni "Vintu-Catavencu" sa se faca imperialisti.

Ce se va intimpla cind se va naste o gramada mare de decretei imbecili si falimentari din start? Ii faceti Spartani sau ii trimiteti la studii in strainatate ... doar duar sa nu se mai spele "cu ranga prin dinti"?

P.S. Oare de ce nu are ARO Cimpulung comenzi daca fabrica masini asa bune si competitive ... ca SUV-urile se vind ca "pinea calda" p'aci? Oare muncitorii romani sindicalisti fruntasi au constatat ca laba se face mult mai usor ... decit un produs competitiv de calitate "mai superioara" (e.g. o revista on line care apare cu punctualitate de CFR)?

Cetatene francofon de la bloc din Noisy ... tot respectul pentru ocupatia matale solitara ... atita timp cit nu stropesti pe nimeni e treaba lu matale ... ce-si face omul cu laba lui se cheama "lucru manual".

Daca citeai "pa inglis" vedeai ca 100 de muncitori fruntasi, sindicalisti in frunte cu lideru Coitu fac laba "in integrum" sa-si salveze fabrica Aro, care face cele mai bune SUV 4 X 4 din Ieuropa (Moror de Mobra si caroserie Renault-PeJos Super-Lux cu patru felinare) ... care ARO nu i-a mai platit de citeva luni. Ce-o sa se faca sindicatu si PDS-ul cind muncitorii labagii o vor da cotita si vor intra in "greva labei si-a tacerii" ... si asta numa pentru ca au votat cu curul (ma rog, trandafirul rosu cu miros de cacat)?!

Soarele si Onanismu Inatreste Stalinismu! Uite ce tare s-a facut tov. Nelutu sindicalistu de la "trasu apei" ... de cind se face laba "in integrum" pe linie sindicala!
Cetateanului de la Flaminzi Joi, Noiembrie 7, 2002 11:23 PM
dixit:
BUCHAREST, Nov 6 (AFP) - Romanian auto workers hoping to bring new life into their dying factory may turn to an unlikely fundraiser -- sperm.
About 100 workers at the ARO auto factory in central Romania said they are ready to make donations to a nearby sperm bank to help rescue the company from mounting debt, union leader Ion Cotescu told AFP on Wednesday.
"We're afraid of losing our jobs," he said. "Orders are down and we have not been paid our salaries for several months.
Cotescu said the employees were even willing to accept half the standard pay of 50 euros (dollars) per donation.
He estimated daily donations for one month would collect enough money to make a dent in the company's five-million-euro debt.
ARO officials called the scheme "shameful" but declined further comment.
The company, located in the city of Campulung, specializes in four-wheel drive vehicles. It has more than 5,000 employees who earn an average salary of about 80 euros per month.
ARO has for several years sought foreign investment to keep the company afloat.
Sa nu uiti, Darie!!! Flaminzi Joi, Noiembrie 7, 2002 8:48 PM
dixit:
Iobagila, ce esti asa de angoasat, uite ca au iesit ai lui Bush si tu ai mai luat douazeci de cisterne de muie mioritica, ai ajuns s-o dai in bara mai rau ca maestrul Obelix cu oboselile tale, ala macar e paranoic saracul si l-a lovit damblaua misticismului, dar tu te crezi f'un mare comentator politic, ia mai bine du-te si pisha ciinele, si vino inapoi sa-ti mai dam 20 de cisterne (tot din alea).
US Air Force Joi, Noiembrie 7, 2002 9:57 AM
dixit:
Pai cum adica tovarasu plutoner major Jimmy sa ingnoram votul democrat al poporului si progresul tehnologic pe care ii face posibil un razboi drept de aparare nationala? Suna bine ... ti-am ridicat tensiunea arteriala ... si-ti fierbe singele in coada la unemployment!

Daca nu cunosti the US Air Force face deja reclama ,pe bune, de "remote pilots" ... tip Nintendo. Pai la asta sintem experti. Tot copilu american joaca citeva ore pe zi computer games. De ce sa nu "tap" aceasta resursa naturala inepuizabila ... si sa nu topim niste mirlani (cu jeep 4X4, made in Palestina, cu tot) care reguleaza numa cite 7 camile virgine prin deserturile patriei virtuale ... ?
razvan Joi, Noiembrie 7, 2002 6:51 AM
dixit:

Ghiopardul Joi, Noiembrie 7, 2002 6:42 AM
dixit:
Cetatene, e o vorba veche de la strabunii nostrii daci care zice ca cine se aseamana sa aduna.
Cetateanul turmentat Joi, Noiembrie 7, 2002 4:37 AM
dixit:
Ieri seara, pe la tv-uri, in direct, se lansase comentariul ca tatal fetei, prezumtiv sef de clan, ar fi fost ridicat de la spital, pentru un interogatoriu! Dimineata nu se mai zicea nimic de asta!!!

Au ajuns clanurile tziganesti sa faca terorism in urbe. Ei locuiesc in Primaverii, copii lor invata cu cei ai lui Geoana si Nastase. Trageti, svp, singuri de concluzie...
Jimmy Carter Joi, Noiembrie 7, 2002 4:15 AM
dixit:
Scuputa cea Vinovata
Ca si in cazul poporului german in 1933, cand acela a fost tot asa de ...matur ca si poporul american acum si a votat dreapta-shantz, acum pot spune si americanii ca si nemtii în '45, ca-si merita cu varf si-ndesat avioanele acelea 4 din 11.09.2001 si necazurile ce vor mai urma. Cine seamana vant culege furtuna. Valabil si pentru americani.
Cica zicea balbaitul acela de Mariusica Mincinosu ca la 20 de ani, daca esti socialist (ma rog, el zice comunist, ca asa le infloreste el, cum ii vine lui mai pe spuza proprie) ai un ALTRUISM NAIV. Dar la 50 cica esti COPT, adica EGOIST PARSIV, adevarat republican. Sa-ti explice tanti Miti ce simplu este sa trisezi un contor electronic in comparatie cu furtul de cartele perforate. Si daca CIA nu se pricepe la jumulit coduri de acces si alegeri, apai atunci cine? Plus ca democratul acela a cam murit la fix prabusindu-se cu avionul, nu-i asa? Aduce aminte de J.F. Kennedy cumva. Caudillo Sharon cica face alegeri in IANUARIE 2003. Pai da, in toiul razboiului, precis ca toti vor da navala la urne sa voteze ...contra "viteazului de pe meterezele Patriei-Mume", facand slalom printre gropile de SCUD irakiene. Sau si mai practic opozitia va fi redusa la tacere ca-n Chile, Paraguay si Argentina, prin impuscare sau plasarea de bombe "palestiniene". Mihaita Vadim Trepanatus, iarasi ti-a bashit mintea un gainat mic si rotocol, asa-i?
Miti Joi, Noiembrie 7, 2002 3:12 AM
dixit:
Domnu' ziarist, se zice "cum laude". Vocea strabunilor, orisicat...
Miti Joi, Noiembrie 7, 2002 3:08 AM
dixit:
La liceul din Primavarii invata si fiul cel mare al premierului, copiii ministrului de externe etc. Ultimile comentarii in mass media sunt ca ar fi foat vorba de o reglare de conturi intre 2 clanuri rivale, prin fata ranita grav tintindu-se la seful unuia din clanuri. Grenada a fost aruncata dintr'o masina chiar in fatza portii liceului unde fata isi astepta parintii s'o ia cu masina. Se pare ca acum, dupa operatie, situatia ei e stabilizata.
RL Miercuri, Noiembrie 6, 2002 7:41 PM
dixit:
Sub presiunea evenimentelor Triumful lui Bush Alegerile de la mijlocul mandatului din Statele Unite sunt, in lipsa stralucitoarei campanii prezidentiale, mai putin spectaculoase si ca atare sunt privite de multi ca mai putin importante. Este o prejudecata raspandita mai ales in Europa, unde stralucirea si relevanta democratiei americane sunt adeseori confundate si se insista asupra primeia pentru a o diminua pe a doua. Adevarul este insa altul. In scrutinul de la mijlocul mandatului sunt puse in joc toate cele in jur de 430 de fotolii din Camera Reprezentantilor (al carei mandat este de doi ani), o treime din locurile din Senat (mandat de sase ani), mai multe posturi de guvernatori, dar si posturi in legislativele locale, functii de primari, consilieri, judecatori si serifi. Faptul ca nu se alege presedintele nu face deloc aceste alegeri mai putin importante sub aspectul democratiei americane. Dimpotriva. Americanii iau democratia foarte in serios si, desi procesul electoral pare complicat si costisitor in comparatie cu cel al altor state, rezultatele sale reflecta, de departe, cel mai bine vointa reala a cetatenilor. Alegerile de marti au adus o modificare substantiala in arhitectura de putere de la Washington. Republicanii au reusit, contrazicand mai multe sondaje si analize care s-au dovedit "wishful thinking", sa nu piarda locuri in Congres dupa ce castigasera Casa Alba, lucru care s-a intamplat numai de doua ori in ultimul secol, ba mai mult, sa isi imbunatateasca performanta electorala. Daca inainte de aceste alegeri partidul republican detinea majoritatea in Camera Reprezentantilor, pe care au reusit sa o conserve, marti au reusit sa smulga si Senatul din mainile democratilor. Prima consecinta a acestor alegeri consta, asadar, in faptul ca de acum inainte nu mai exista nici un fel de piedica in calea Casei Albe in urmarirea unei agende republicane in toate domeniile. "Cheile masinii sunt acum in mana noastra", declara ieri un consilier de rang inalt al presedintelui. In plan intern, acest lucru inseamna o politica conservatoare mai agresiva in privinta securitatii interne, economie in zona cheltuielilor publice si a fiscalitatii si in domeniul energetic. In plan extern, presedintele Bush tine acum in mana toate atuurile. Bush poate sa se miste cum doreste in razboiul antiterorist sau in campania anti-Saddam Hussein. De altfel, nu pare deloc intamplator faptul ca SUA au amanat cu doua zile, pana dupa alegeri, prezentarea noii rezolutii privind Irakul Consiliului de Securitate al ONU. Este de asteptat, de asemenea, o politica americana mai viguroasa in Orientul Mijlociu si in Asia. Pentru George W. Bush, este vorba de un triumf personal, care ar trebui sa inchida complet gura celor care i-au contestat legitimitatea in urma cu doi ani. In ultimele zile ale campaniei, presedintele a intreprins un turneu electoral fulger in 15 state, punandu-si in joc popularitatea in sprijinul candidatilor republicani. Este un lucru pe care, de obicei, presedintii nu il fac, pentru ca nu doresc sa fie asociati unui eventual esec. Bush a riscat in acest pariu si a castigat. Pentru un presedinte aflat la primul mandat, alegerile de la mijlocul acestuia sunt un test in vederea campaniei pentru realegere. Bush a trecut acest test "cum laudae". Cristian Campeanu
Scufitza cea Nevinovata Miercuri, Noiembrie 6, 2002 7:38 PM
dixit:
Ati vazut vot American istoric? Iar nu s-a votat cu curu si iar mi-au iesit aproape toti domnii/doamnele candidati/e. Sa mai zica vreun fanariot imbecil ca Bush nu-i iubit de Americani! Traiasca Republicanii ... si avioanele cu telecomanda si pocnitori de mitocani care zboara pe unde ti-e lumea mai draga!
Scufitza cea Nevinovata Miercuri, Noiembrie 6, 2002 7:26 PM
dixit:
La Muuulti Ani tovarasului Papastratos! Traiasca Fanariotii si Falitii Mioritici!

Daca la 20 de ani nu esti comunist inseamna ca n-ai inima!
Daca la 50 de ani esti inca comunist inseamna ca n-ai creier!
... dupa o exprimare oarecum bilbiita a lui Marius.

P.S. Multe salutari dnei Husky!
Scufitza cea Nevinovata Miercuri, Noiembrie 6, 2002 7:06 PM
dixit:
Nu conteaza despre ce scoala, sau chiar tara, este vorba. Pentru crima nu poate sa existe justificare ... nici in pisicutza mamii lor de criminali crestini ortodocsi! Oare pedeapsa capitala e prea blinda pentu asasinii de copii "de pretutindeni"?
Io zic ca nu ... sa vedeti ce se supara democratii mioritici cei civilizati, unde drepturile omului constau in dreptul la inspiratie si expiratie!
PURANDELUL Miercuri, Noiembrie 6, 2002 5:56 PM
dixit:
Au mincavas carele esti ma tu ala care ma confunzi cu fata popii mincatias?fusta sami pun mincavas sa va fac pe plac mincavas sau o intrebati mincavas pe tanineta miti carele este mincavas ipul meu hait? mincavas pina una alta avelo si bahtalo
monty Miercuri, Noiembrie 6, 2002 4:43 PM
dixit:
Deci nu este "artizanala". Mi se pare ca si copiii primului ministru invata acolo.
ULTIMA ORA Miercuri, Noiembrie 6, 2002 4:14 PM
dixit:
Se pare ca a fost o grenada defensiva aruncata dintr'o masina. Grenada a cazut inaintea portii liceului dar schijele au patruns dincolo. Era o ora cand copii ieseau de la scoala!!!
Miti Miercuri, Noiembrie 6, 2002 1:17 PM
dixit:
Acum 2 ore a avut loc un atac terorist langa Liceul Jean Monnet (aproape de sediul televiziunii nationale, apropae de casele demnitarilor). Bomba a fost artizanala. 4 copii raniti dintre care o fata in stare grava.
Niagara Miercuri, Noiembrie 6, 2002 7:06 AM
dixit:
Calare nu te arunca in mine cu tovarasa Georgescu ca-mi infectati apele si-o sa-mi fuga pestii la deal de groaza!
mariana Marti, Noiembrie 5, 2002 10:12 AM
dixit:
Calare esti mare mare mare mare prost si comunist pe de-asupra. Ia-te de mina cu tovarasa Georgescu si aruncati-va-n in Niagara.
Tablagiul din parcul vecin Marti, Noiembrie 5, 2002 5:46 AM
dixit:
Pentru asa fapte de arme, don'deputat Dorin Lazar maior, o sã ajungã Dorin Lazãr colonel.
A LA VOTRE !
Scufitza cea Nevinovata Luni, Noiembrie 4, 2002 11:03 PM
dixit:
Civicii mei negrii si descheiati pe la slitzuri ... poate sa-mi explice cineva procesul legal prin care acesti indivizi ajung "deputy" imuni? Of course fara sa va ruinati fericirea ... imbogatind fanariotii de la Romtelecom! Ce citesc eu dimineata la cafea ... ma face sa fiu din ce in ce mai mindru de originea mea ugandeza ... ca sa nu mai vorbim de banda romano-albaneza si de planul lor de 5 milioane de lire sterline?!

"PSD deputy Dorin Lazar Maior has beaten bodyguard as he did not let his son to enter a bar before the show.
PSD deputy of Brasov Dorin Lazar Maior (aged 42) “has violently beaten a bodyguard from Hacienda disco”. discloses Adevarul and Evenimentul Zilei.
This took place on Saturday evening. The victim of PSD deputy is Vasile Ţepes (aged 21, born in Piatra Neamt), presently hospitalized at Neuro-surgery Room of Brasov County Hospital, diagnosed with nose fracture, deep brain traumatism and multiple body and arms contusions.
Vasile Ţepes was aggressed as he did not allow the deputy’s son, Lazarica (aged 17), student in 11-th grade at ‘Unirea” High School (Mathematics –IT section), to enter the disco before the freshmen prom’s festivity starts, organized locally.
Called by his son Lazarica Maior, PSD deputy arrived there together with other three persons (still non-identified yet) and began fisting and kicking the bodyguard. After such a scene, the PSD deputy Dorin Lazar Maior took the gun out and put it close to the bodyguard’s temple.
The owner of Hacienda disco announced Police Station no. 4 from Brasov. The authorities began investigation at once.
According to the chief of Police Station no. 4 from Brasov, commissar Ionel Luca, all the witnesses’ statements accuse Dorin Lazar Maior. Yet he pointed out that, under the protection of parliamentary immunity, PSD deputy Dorin Lazar Maior couldn’t be investigated by police officers, following the file to be sent today to the Prosecutor’s Office near Brasov Appeal Court.
“Maior hit me by fists and kicks. He kept on hitting me also after I fell down. He even wanted to beat the owner (Gheorghe Rusu), too and the other colleague, to whom he put the gun against his head. It was the deputy who hit me badly. I ran away through the disco to get rid of them, but they caught me and have beaten me again. Maior even trampled over me”, stated for Evenimentul Zilei Vasile Ţepes, a senior at Technical College from Brasov.
The owner of the disco in Brasov and PSD deputy Dorin Lazar Maior could not be contacted by phone for statements, writes Evenimentul Zilei.
Adevarul points out that in the last two months this is the second bad offense committed by PSD deputy Dorin Lazar Maior protected by the parliamentary immunity he enjoys. Evenimentul Zilei reviews a series of scandals involving Maior: in the past three years, he has aggressed three revolutionaries, a journalist and some friends of Lazarica Maior.
Unlike the two dailies mentioned above, Ziua informs that the bodyguard was aggressed only by the bodyguards of PSD deputy. At the same time, PSD deputy Dorin Lazar Maior states that his son, Lazarica, was beaten by the disco’s personnel.
PSD deputy of Brasov Dorin Lazar Maior, mechanic engineer as profession, was PRM MP until May 2001. he is a member within standing Commission for economic politics, reform and privatization, president of National Union of Revolutionary Organization in December 1989 PSD Brasov vice-chairman."
monty Luni, Noiembrie 4, 2002 10:03 AM
dixit:
nea betOn, splendida poezia! multam.
Completare Duminica, Noiembrie 3, 2002 2:07 PM
dixit:
Sursa articolului precedent:
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/ap/20021101/ap_wo_en_po/romania_telecom_ote_1
Rromtelecom Duminica, Noiembrie 3, 2002 2:05 PM
dixit:
Romania, OTE agree on RomTelecom majority stake Fri Nov 1, 1:54 PM ET

BUCHAREST, Romania - Romania and the Hellenic Communication Organization SA (OTE) have reached a deal to transfer the majority ownership in national telecommunications operator RomTelecom to the Greek company, officials said Friday.

The deal will include a US$243 million capital increase provided by OTE and direct acquisition of "a limited number of shares" in RomTelecom by the Greek company.

The capital hike plus the acquisition of shares "will see OTE assume majority ownership of the share capital of RomTelecom," the two sides said in a statement.

Romanian Communication Minister Dan Nica declined to reveal the size and the value of the stake in RomTelecom that would be sold directly to OTE.

Officials from both sides said the terms of the transaction must still be approved by the Romanian government and OTE shareholders.

OTE already owns a 35 percent stake in RomTelecom and has voting control over an additional 16 percent.

Until now, the company was willing to inject funds into the company as a way of boosting its stake and getting majority ownership, but rejected the government's request to buy new shares.

The compromise reached Friday follows two weeks of intense negotiations over the fate of RomTelecom. The company badly needs funds to pay its debts and invest heavily to prepare for competition. Its monopoly on fixed-line telephony ends next year.


Chevalierul Sambata, Noiembrie 2, 2002 8:10 PM
dixit:
Oh
Dorinella STOP ! Sambata, Noiembrie 2, 2002 12:29 AM
dixit:
Dorinello cum a decurs intrunirea cu Dinescu ... ?
Ghiopardul Sambata, Noiembrie 2, 2002 11:21 AM
dixit:
La mai mare Dorinela, ca esti o fata f. buna!
Papa Sambata, Noiembrie 2, 2002 11:18 AM
dixit:
Pax vobiscum!
Ghiopardul Sambata, Noiembrie 2, 2002 11:04 AM
dixit:
Mie de Halloween mi-au venit notele de plata de la telefon, lumina si intretinere. Asa sperietura n-am mai tras de mult!
Dorinella Tiraspol Sambata, Noiembrie 2, 2002 10:43 AM
dixit:
Vai, draga, uite ce mi s-a intamplat. Mergeam si eu cu liftul in Casa Poporului (am si eu o slujba part-time in Parlament, hi, hi) si cine crezi ca urca la Comisia Juridica? Dinescu si compania care erau convocati din cauza scandalului de la Consiliu National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Si ce-mi auzira urechiusele mele de domnisoara? Cand un ziarist i-a atras atentia lui Dinescu ca e descheiat la slitz, el a replicat ceva de genul: "cu astia nu mai asa poti sa razbati!"!
Dorinella STOP ! Vineri, Noiembrie 1, 2002 1:38 PM
dixit:
Ori citesti mai repede STOP!
Ori muncesti mai mult STOP!
Ori cresti tarifele STOP!

Jaf on lines Vineri, Noiembrie 1, 2002 8:59 AM
dixit:
Adevarul minte cand afirma ca 100 de minute pe net costa 1$. Prin dial-up se platesc cam 5$ pentru ora de internet. Principala cauza o reprezinta asocierea la furt dintre ISP-isti si OTEROM. Cand te conectezi, prima luna navighezi decent dar luna urmatoare factura se dubleaza si chiar tripleaza datorita impulsurilor inutile consumate pentru conectare. Nu te mai lasa sa te conectezi decat dupa ce consumi minim 50 de impulsuri si api odata conectat traficul este personalizat si filtrat si cele mai frcventate adrese se incarca cu viteza melcului. Ca cei de la Adevarul sunt pe langa subiect se vede si din faptul ca fac confuzie intre 1 impuls si 1 minut de conectare, 1 impuls = 40 secunde.

Tot azi, baroneasa Ema Nicholson da apa la moara PSD-ului afirmand ca internetul a devenit un pericol pentru copii. Credeti ca e o simpla coincidenta? Nu sunt eurosceptic, dar incep sa cred ca si UE e condusa tot de o nomeclatura...
Linuxiana (II) Vineri, Noiembrie 1, 2002 6:16 AM
dixit:


« L'informatique déloyale » met l'existence des systèmes d'exploitation libres et des applications libres en danger, parce que vous ne pourrez pas les utiliser du tout. Quelques versions de « l'informatique déloyale » exigeraient que, pour se lancer, le système d'exploitation bénéficie d'une autorisation spécifique, délivrée par une société. Des systèmes d'exploitation libres ne pourront pas être installés. Quelques versions de l'« informatique déloyale » exigeraient que, pour s'exécuter, chaque programme bénéficie d'une autorisation délivrée spécifiquement par le programmeur du système d'exploitation. Vous ne pourriez pas utiliser d'applications libres sur un tel système. Si vous trouveriez une façon pour le faire, et le dites à quelqu'un, cela pourrait être considéré un crime.

Il y a déjà des propositions de lois aux Etats-Unis pour exiger de tous les ordinateurs qu'ils utilisent « l'informatique déloyale », et pour interdire de relier de vieux ordinateurs à Internet. La CBDTPA (nous l'appelons le Consume But Do Not Try Programming Act - Consommons mais n'essayons pas de programmer) est l'une d'elles. Mais même s'ils ne vous forcent pas à passer à « l'informatique de confiance » par des lois, les pressions pour l'accepter peuvent être énormes. Aujourd'hui les gens utilisent souvent le format de Word pour s'échanger des documents, bien que cela cause plusieurs problèmes (cf. la page sur gnu.org). Si seulement une machine de « l'informatique déloyale » pouvait lire les documents créés avec la dernière version de Word, beaucoup de personnes l'utiliserait, d'un point de vue individuel (Prend-le ou laisse-le - take it or leave it). Pour s'opposer à « l'informatique déloyale », nous devons nous regrouper et refuser la situation comme un choix collectif.

Pour de plus amples informations au sujet de « l'informatique déloyale », voir la page tcpa-faq. Bloquer « l'informatique déloyale » exigera d'un grand nombre de citoyens de s'organiser. Nous avons besoin de votre aide ! L'Electronic Frontier Foundation et la Public Knowledge font campagne contre « l'informatique déloyale », ainsi que le projet Digital Speech commandité par la FSF. Veuillez visiter ces sites et ainsi vous pourrez vous inscrire et appuyer leur travail.

Vous pouvez également aider en écrivant aux sièges sociaux d'Intel, IBM, HP/Compaq, ou à tout autre constructeur à qui vous avez acheté un ordinateur, expliquant que vous ne voulez pas subir de pression pour acheter les systèmes informatiques « de confiance » et que vous ne voulez pas qu'ils en produisent. Vous contribuerez ainsi à augmenter la pression des consommateurs sur les constructeurs. Si vous le faites de votre propre chef, envoyez svp les copies de vos lettres aux organismes ci- dessus.

1. Le projet de GNU distribue le GNU Privacy Guard (GPG), un programme qui permet le chiffrage par clefs publiques et signatures numériques, que vous pouvez utiliser pour envoyer des emails sécurisés et privés. Il est utile d'étudier comment GPG diffère de « l'informatique déloyale », et de voir ce qui rend l'un utile et l'autre si dangereux.

Quand quelqu'un emploie GPG pour vous envoyer un document chiffré, et que vous utilisez GPG pour le décoder, le résultat est un document non codé que vous pouvez lire, transférer, copier, et même re-chiffrer pour l'envoyer de manière sécurisée à quelqu'un d'autre. Une application de « l'informatique déloyale » vous laisserait lire les mots sur l'écran, mais ne vouspermettrait pas de produire un document non codé que vous pourriez utiliser d'autres manières. GPG, un logiciel libre, aide à mettre en place des dispositifs de sécurité disponibles pour les utilisateurs ; ils l'utilisent. « L'informatique déloyale » est conçue pour imposer des restrictions aux utilisateurs ; dans ce cas c'est elle qui les « utilise ».

2. Microsoft présente Palladium comme un dispositif de sécurité, et prétend qu'il protégera vos données contre les virus. Mais ce discours est évidemment faux. Une présentation réalisée par Microsoft Research (le département Recherche/ Développement de Microsoft) en octobre 2002 a montré qu'une des caractéristiques de Palladium consiste à permettre aux systèmes d'exploitation et aux applications existantes de continuer de fonctionner ; donc, les virus continueront à faire toutes les choses qu'ils font aujourd'hui.

Quand Microsoft parle de « sécurité » à propos de Palladium, il ne s'agit pas de notre définition de la sécurité : protéger votre machine contre des choses que vous ne voulez pas. Elle signifie protéger vos données stockées sur votre machine contre l'accès par vous, d'une manière que d'autres ne veulent pas. Un diaporama dans la présentation montre plusieurs types d'informations secrètes que Palladium pourrait conserver, y compris des secrets de tiers et des « secrets d'utilisateurs » - mais « secrets d'utilisateurs » est mis entre guillemets, ce qui signifie que Palladium n'est vraiment conçu pour ce type d'informations.

Dans la présentation on trouve fréquemement d'autres termes que nous associons habituellement à la notion de sécurité, tels que « attaque », « code malveillant, » « spoofing, » ainsi que « confiance » (trusted). Aucun d'eux ne désigne ce que signifie normalement ces mots. Une « attaque » ne signifie pas que quelqu'un essaye de vous blesser. Il signifie que vous essayez de copier de la musique. « Code malveillant » signifie un code installé par vous pour faire ce que quelqu'un d'autre ne veut pas que votre machine fasse. « Spoofing » ne signifie pas quelqu'un qui vous dupe, il signifie que vous dupez Palladium. Et ainsi de suite.

3. Un rapport précédent, écrit par les partisans de Palladium a énoncé le principe de base suivant : que celui qui a développé ou a rassemblé l'information devrait avoir le contrôle total de la façon dont vous l'utilisez. Ceci représenterait un renversement révolutionnaire des idées passées de l'éthique et du système légal, et créerait un système de contrôle sans précédent. Les problèmes spécifiques de ces systèmes ne sont aucunement des accidents ; ils résultent du principe de base. C'est ce but que nous devons rejeter.

Richard Stallman Post-scriptum : Copyright 2002 Richard Stallman. La copie et distribution de l'intégralité de cet article (et de cette traduction) est autorisée sans redevance sur n'importe quel media tant que cette notice est préservée. Note de l'éditeur NewsForge : Cet article est paru pour la première fois dans le nouveau livre de Richard Stallman, Logiciel Libre, Société Libre. C'est la première fois que l'article est paru en ligne, et Stallman a ajouté certaines précisions. Note du traducteur Fabien ILLIDE : Merci aux relecteurs pour l'aide à la traduction de cet article, paru initialement sur le site de CLX.

Richard Stallman
Linuxiana (I) Vineri, Noiembrie 1, 2002 6:16 AM
dixit:
Palladium et DRM, gestion des restrictions numériques Pouvez-vous faire confiance à votre ordinateur ?

Richard Stallman

samedi 26 octobre 2002

26 octobre 2002 Pouvez-vous faire confiance à votre ordinateur ?

2 septembre 2000 Sémantique politique de l'informatique libre

De qui votre ordinateur devrait-il recevoir ses ordres ? La plupart des personnes pensent que leurs ordinateurs devraient leur obéir, et ne pas obéir à quelqu'un d'autre. Avec un plan qu'elles appellent Trusted Computing (« L'informatique de confiance »), de grandes sociétés de médias (y compris du cinéma et de l'industrie du disque), ainsi que des sociétés d'informatique telles que Microsoft et Intel, projettent de faire en sorte que votre ordinateur leur obéisse au lieu de vous obéir. Les programmes propriétaires ont déjà inclus des dispositifs malveillants auparavant, mais ce plan rendrait cette pratique universelle.

Traduction d'un article de Richard M. STALLMAN paru à l'origine sur NewsForge.

Par définition, vous ne contrôlez pas ce que fait un logiciel propriétaire ; vous ne pouvez ni étudier son code source ni le modifier. Il n'est pas étonnant que les hommes d'affaires intelligents trouvent des moyens pour exercer un contrôle sur vos actions et ainsi en tirer avantage à vos dépends. Microsoft l'a déjà fait plusieurs fois : une version de Windows a été conçue pour renseigner Microsoft sur tous les logiciels installés sur votre disque dur ; une mise à jour de « sécurité » récente du lecteur de multimédias de Windows (Windows Media Player) a imposé l'accord des utilisateurs sur de nouvelles restrictions. Mais Microsoft n'est pas seul dans ce cas : le logiciel de partage de musique KaZaa est conçu de sorte que les associés de la compagnie KaZaa puisse louer l'utilisation de votre ordinateur à leurs clients. Ces dispositifs malveillants sont souvent secrets, mais même une fois que vous en avez connaissance, il est difficile de les enlever, puisque vous ne disposez pas du code source de l'application.

Dans le passé, il s'agissait d'incidents isolés. « L'informatique de confiance » les rendrait dominants. « L'informatique déloyale » [Treacherous Computing] est un nom plus approprié, parce que le projet est conçu pour s'assurer que votre ordinateur vous désobéira systématiquement. En fait, il est conçu pour que votre ordinateur s'arrête de fonctionner comme ordinateur polyvalent. Chaque opération pourra exiger une permission explicite.

L'idée technique fondamentale de « l'informatique déloyale » est que l'ordinateur inclut un dispositif numérique de chiffrage et de signature, et les clefs sont maintenues secrètes (la version Microsoft de ce système s'appelle Palladium). Les logiciels propriétaires utiliseront ce dispositif afin de contrôler le lancement de tel ou tel programme, à quels documents ou données vous pourrez accéder, et avec quels programmes vous pourrez lire ou modifier ces documents ou données. Ces logiciels téléchargeront régulièrement de nouvelles règles d'autorisation par Internet, et vous les imposeront. Si vous ne laissez pas votre ordinateur récupérer périodiquement ces nouvelles règles depuis Internet, certaines options cesseront de fonctionner.

Naturellement, Hollywood et l'industrie du disque projettent d'employer l'informatique déloyale pour le DRM (Digital Restriction Management - gestion de restrictions numériques), de sorte que des vidéos ou de la musique téléchargées ne puissent être jouées que sur un ordinateur donné. Le partage des fichiers sera totalement impossible, du moins en utilisant les fichiers que vous obtiendriez auprès de ces sociétés et que serez autorisés à lire. Vous, le public, devez avoir la liberté et la possibilité de partager ces informations (je m'attends à ce que quelqu'un trouve une manière de produire des versions non codées, de télécharger et de partager celles-ci, ainsi le DRM ne s'appliquera pas entièrement, mais ce n'est pas une excuse pour laisser ce système s'implanter).

Rendre impossible le partage des fichiers vidéos et musicaux est une mauvaise chose, mais ça pourrait être pire. Il existe des projets pour généraliser ce dispositif aux messages électroniques et aux documents - ayant pour résultat un email qui disparaîtrait au bout de deux semaines, ou des documents qui pourront seulement être lus sur les ordinateurs d'une société mais pas sur ceux d'une autre.

Imaginez que vous recevez un courrier électronique de votre patron vous indiquant de faire quelque chose que vous pensez risqué ; un mois plus tard, lorsque la situation s'envenime, vous ne pouvez plus utiliser ce message pour prouver que la décision n'était pas de vous. « Obtenir l'ordre par écrit » ne vous protège pas quand l'ordre est écrit avec une encre qui disparaît.

Imaginez que vous obtenez un email de votre patron, vous demandant d'agir illégalement ou d'effectuer une action moralement indigne, comme déchiqueter les résultats de l'audit de votre compagnie, ou permettre à une menace dangereuse pour votre pays de se propager. Aujourd'hui vous pouvez envoyer ce message à un journaliste et lui présenter les faits. Avec « l'informatique déloyale », le journaliste ne pourra pas lire le document ; son ordinateur refusera de lui obéir. « L'informatique déloyale » devient un paradis pour la corruption.

Les logiciel de traitement de texte tels que Word de Microsoft pourraient employer « l'informatique déloyale » quand ils enregistrent vos documents, pour s'assurer qu'aucun autre traitement de texte concurrent ne puisse les lire. Aujourd'hui nous devons deviner les secrets du format Word par des expériences laborieuses afin de programmer des traitements de texte libres qui puissent lire les documents au format Word (les .doc). Si Word chiffre les documents en utilisant « l'informatique déloyale » quand il les enregistre, la communauté du Logiciel Libre n'aura pas la possibilité de développer un programme capable de les lire - et même si nous le pouvions, de tels programmes seraient interdits par la DMCA (Digital Millenium Copyright Act - Loi de copyright du millénaire Numérique).

Les programmes qui utilisent « l'informatique déloyale » téléchargeront régulièrement de nouvelles règles par Internet, et imposeront ces règles automatiquement à votre travail. Si Microsoft ou le gouvernement des Etats-Unis, n'aime pas ce que vous énoncez dans un document écrit, ils seraient en mesure d'ajouter de nouvelles instructions indiquant à tous les ordinateurs de refuser de lire ce document. Chaque ordinateur obéirait, sitôt qu'il aurait téléchargé les nouvelles instructions. Vos écrits seraient sujets à l'effacement rétroactif façon 1984 ; Au final, vous ne pourriez même plus les relire.

Vous pourriez penser que vous serez capable de découvrir quelles mauvaises choses fait une application de « l'informatique déloyale », saurez étudier de quelles façons elles sont néfastes, et décider de les accepter ou non. Il faudrait être myope et idiot pour accepter, et il se trouve que la bonne affaire que vous pensez faire ne tiendra pas toujours. A partir du moment où vous devenez dépendant de l'utilisation d'un programme, vous êtes accrochés et ils le savent ; ils peuvent alors se permettre de changer la donne. Quelques applications récupéreront automatiquement les mises à jour qui fonctionneront alors de façon différente - et elles ne vous permettront pas de choisir de mettre à jour ou non.

Aujourd'hui vous pouvez éviter de voir vos libertés restreintes par le logiciel propriétaire en ne l'utilisant pas. Si vous exploitez GNU/Linux ou un autre système d'exploitation libre, et si vous évitez d'y installer des applications propriétaires, alors vous êtes responsable et pouvez décider de ce que fait votre ordinateur. Si un Logiciel Libre contient un dispositif malveillant, des développeurs de la communauté l'enlèveront, et vous pourrez utiliser la version corrigée. Vous pouvez également utiliser des programmes et des applications libres sur les systèmes d'exploitation non-libres ; ceci ne vous procure pas une entière liberté, mais beaucoup d'utilisateurs le font.
Dorinela Vineri, Octombrie 32, 2002 2:23 AM
dixit:
Din Adevarul: Romtelecomul greco-roman scumpeste conectarea la Internet a computeristilor "palmasi"
Si totusi... cel mai mare procent de majorare il gasim pe segmentul tarifelor de navigare pe Internet. Tradus absolut, nu pare mult - pana in 100 de lei. Este insa o suta de lei care astazi, in anul de gratie 2002, are un caracter antinational, venit din partea unei companii care mai are atarnata de coada sintagma de "operator national". Loveste in putinii romani (circa 300.000), in special tineri si chiar copii, care au acasa un calculator prin care pot intra in intreaga lume pe firul Romtelecom. Un dolar pentru 100 de minute de stat pe Internet, in timpul zilei, si pentru 300 de minute pe timp de noapte este imens pentru o tara in care romanului mediu nu-i mai ramane aproape nimic pentru el dintr-un salariu de 100 de dolari. Costul de a avea Internet acasa se ridica la sume incredibile: abonamentul de telefon plus costul navigatului, plus tarifele furnizorului de Internet (in general, cartelele preplatite - pentru acces nelimitat se ridica la 20 de dolari. Desigur, exista un furnizor care acorda acces gratuit, dar numai celor care au si cont de telefon mobil). Mai adaugam aici costul de aproape 50 dolari pentru cumpararea echipamentului necesar conectarii. In Israel, costul unui abonament la Internet este in medie de 20 de dolari. In aceasta tara, care a invatat cum trebuie sa castigi lupta cu viitorul, peste 42% din cetateni folosesc Internetul, in conditiile in care media la nivel international este de 34% din populatia unei tari. Culmea este ca Romtelecomul, la un asemenea trafic, are un castig aproape ridicol, comparativ cu dimensiunile si nevoile lui. Dar actionarii stiu ca trebuie storsi bani si de aici!

Un motiv in plus pentru ca cei care violenteaza pe altii cu comentarii idioate sa-si faca pagina lor si sa comenteze acolo ce vor. Din Romania costa prea mult sa-i citim.


hm nowhere Joi, Octombrie 31, 2002 8:24 PM
dixit:
just a test
ISP Joi, Octombrie 31, 2002 2:18 PM
dixit:
Votati "trandafirul rosu" ... "bobocelul rosu la culoare ca o puta de catel care sta la soare" ... daca vreti sa nu se mai scumpeasca internetu si sa se dubleze productivitatea producatorilor de matreata si urzicute ultra fine pe cap de locuitor! Ce voteaza "omu nou" cu mina lui ... se cheama lucru manual!
E de rau Joi, Octombrie 31, 2002 12:23 AM
dixit:
In Ro. se scumpeste internetul prin dial-up de peste trei ori de maine!
Test Joi, Octombrie 31, 2002 12:21 AM
dixit:
Test
Ghiopardul Miercuri, Octombrie 30, 2002 9:48 AM
dixit:
Dorinella, Boul de MV vorbeste murdar fiindca intra la categoria “alte specii” si se simte discriminat :-)
Kadâr Miercuri, Octombrie 30, 2002 7:34 AM
dixit:
Bre, domnu' anti-Che da' în schimb pro-fund
salamalec bre aferim am ramas tu mare osmanlâu la umorul ca la cishmirul la cortul bine ziceam Doamna Miti cã tu estem figura de cimitiru la Sãpântza de unde luam si glume umoristic bre kadâr trimetem la tine plin de cadâne si icioglani tânãr dam la ele de cheltuiala bre si altele berechet cât tineam la tine pasarica vârtos bre muie@zin da nu mai pomenim bre de lula cã s-am ales presedinte la braziliada si mai dai de dracu daca ponegream om de stat
haidam iurush-iurush cã am ruginit balamaua la poarta lu giamia de la tine.
Ce profund ... Marti, Octombrie 29, 2002 10:57 PM
dixit:
Dorinello cred ca a venit sugiopuliticu filozof gazat de Los Angeles sa te ajute la gatit ... cintind voios marachi & dansind flamenco. Se da profund de tot ... dar cred ca e chel ca Lenin si are pasarica foarte mica ca prea-l vad complexat. Jos Che-Tequilla!
Danny Los Angeles Marti, Octombrie 29, 2002 9:30 PM
dixit:
Vedeti voi, d-aia-mi place mie sa mai trec p-aici. M-ai poti nene citi si chestii profunde, care sa te faca sa-ti iei capu-n miini si sa ghindilesti si tu ca un adevarat filozof. Nici eu n-am avut scapare si dupa ce m-am cufundat in istorie, recapitulind cunoscutele razboaie de hegemonie in urma carora oamenii i-au invins in fine pe ursii polari, punindu-i o data pentru todeauna cu botul pe labe, (de-ai zice ca dorm) am inceput sa rasfoiesc celelalte volume care cuprind relatari despre celebre razboaie dintre om si animal. Mi-am amintit apoi numai pentru divertisment de bataliile dintre turci si scafandri, care au dus la desfintarea celor din urma ca natiune, pentru a ma adinci in final in studiul razboaielor dintre oameni si cacroaches. Razboaiele astea nu s-au terminat cu o victorie decisiva a omului, in pofida unor afirmatii facute p-aici in acest sens si chiar in pofida superioritatii de necontestat a rasei umane, care foloseste impotriva bietelor vietati niste gaze la fel de ucigatoare ca si cel folosit in Moscova recent. Multumit cit de cit, am inceput dupa aceea sa ma gindesc realmente filozofic la ce nenorociri prin care rasa umana nu mai trecuse in zbuciumata ei istorie se vor petrece in acest nou mileniu si pentru a-mi satisface impulsurile agresive, aflate in stare de hibernare, (ca si ursii polari invinsi)datorita timpului scurs de la victoria asupra ciinilor, pisicilor, puricilor si viermilor intestinali, m-am dus sa-i trag un picior in cur vecinului, care oricum ma terorizeaza cu muzica mexicana in fiecare Duminica.
Scuze Aprofundate Marti, Octombrie 29, 2002 7:28 PM
dixit:
"un barbate" ... acuma te si vezi sufocat de o lula neagra interminabila in drum spre victoria finala din pulmoni? OK, daca te deranjeaza asa tare imaginea ... atunci muia se va practica numa in cadrul aceleasi rase ... sa nu se supere rasistii, masochiostii & PDSR-istii.
un barbat Marti, Octombrie 29, 2002 9:52 AM
dixit:
MV, esti un m^rlan/bou !
Cratita Neglijata Marti, Octombrie 29, 2002 9:16 AM
dixit:
Pune fa mina pe cratita ... ca esti mult prea profunda pentru mileniu asta plictisitor! Vezi iar ai dat in filozofie stiintifica blegoasa, care spre deosebire de sculament nu trece numa cu penicilina!

Oare cum crezi ca se va clasa rasa Marea Moldovianca Alba in "Intrecerea Mileniului Trei" de suprematie si muie inter-rasiala?
Dorinella Marti, Octombrie 29, 2002 5:08 AM
dixit:
Vai draga Q, dar asa gandeam si eu.
Dorinella Tiraspol Marti, Octombrie 29, 2002 5:05 AM
dixit:
Pentru cei care m-au violentat cu comentarii idioate:
Fenomenele sociopolitice halucinante petrecute sub ochii nostrii, ma indreptatesc sa afirm, fara drept de echivoc, ca omul a castigat lupta cu celelalte specii si pentru satisfacerea impulsurilor sale agresive se indreapata acum impotriva propriilor semeni. In opinia mea, mileniul trei va purta amprenta luptei pentru suprematie intre rase.
Q Marti, Octombrie 29, 2002 4:55 AM
dixit:
Shrek, Pruteanu trateaza academic o problema care tine de economia de piata: Reclamele.
Q Marti, Octombrie 29, 2002 4:52 AM
dixit:
Dorinella, treaba de imagine, trebuiau rusii sa ne arate cum rezolva ei problemele legate de terorism. Cecenii au facut cateva victime si si Stalin cateva milioane. La ce va asteptati?
Shrek Luni, Octombrie 28, 2002 11:46 PM
dixit:
Nu stiu daca s-a discutat pe aici asa zisa 'legea Pruteanu'. Intereseaza pe cineva faza sau e prea academica? Poate problemele adevarate sint la alta cota. Vad in ziare agitatie mare pe partea din 'contra' dar stie cineva unde se pot citi argumentele 'pro' Pruteanu?
SR Luni, Octombrie 28, 2002 2:44 PM
dixit:
Dear Saddam, How Can I Help?
SR Luni, Octombrie 28, 2002 2:36 PM
dixit:
"Dear Saddam, How Can I Help?"
Jane's Defence Luni, Octombrie 28, 2002 2:28 PM
dixit:
As Russians remain quiet, certain candidates emerge as the gas used to break Moscow hostage crisis

By John Eldridge, Editor, Jane's Nuclear, Biological & Chemical Defence

The Russians remain reluctant to identify the gas that was used at dawn on 26 October to overcome around 50 Chechen rebels who had taken several hundred people hostage in a Moscow theatre on 23 October.

This has presented an enduring challenge to the medical services at Moscow hospitals in providing the right type of care.

It is not clear from the reports emerging from Moscow whether the hostage casualty and death toll discrepancies (from ‘some 75’ originally announced by a Russian minister to over 108 at 21.00hrs on 27 October) are due to the after-effects of the gas, to trauma injury or simply due to early miscounting in the aftermath.

In order to achieve surprise, the Russian special forces would have needed three features of a chemical agent (a ‘gas’). The first two would be vital; the third highly desirable. The agent would need to be extremely quick-acting and invisible; otherwise some of the terrorists would have been able to see it, avoid it and detonate their explosives. Also, injury caused to the hostages would need to be temporary if the authorities were not to be accused of taking unnecessary risks.

Assuming a considered reaction to the crisis, there are two possibilities. Firstly, the agent used may have been something completely new or a new combination of existing agents. This would be one explanation for the PR clamp-down and its identity would be unlikely ever to be revealed. Only the long-term victim effects would identify it over time. Secondly, the agent used could be something old but effective, such as a riot-control agent.

However, there are older types of agent that have in the past been used both for riot control and for training but are now no longer used because of their toxicity. Included among these is Adamasite (agent DM). It is very quick acting and causes intense flu-like symptoms in the victim and, at high concentrations, severe respiratory distress, nausea and vomiting. In other words, most of those affected with high concentrations would have been removed by stretcher. The symptoms are likely to disappear within an hour or so, according to most sources, but in susceptible victims the effects may be more severe, requiring hospitalisation.

Adamasite is thus a likely candidate for the mystery ‘sleeping gas’, although the hostage death toll from the event is unusually high. Even though DM is lethal in extremely high concentrations, a huge quantity would have been required to deliver this level of death and injury.

However, it is by no means impossible that sarin or another nerve agent was used alone or in combination with other types of agent. The two-fold imperative of achieving complete surprise and instant incapacitation would have been the top Russian priority. A nerve agent constituent to the ‘sleeping gas’ may have been the reluctant choice to achieve this aim.

473 of 960 words

[End of non-subscriber extract.]

The full version of this article is accessible through our subscription services. Please refer to the box below for details.

http://www.janes.com/security/international_security/news/nbcd/nbcd021028_1_n.shtml
Danny Los Angeles Luni, Octombrie 28, 2002 11:37 AM
dixit:
In urma anchetei generate de moartea civililor din teatrul moscovit, s-a descoperit ca Putin a dorit sa dea si o palma morala miscarii de eliberare din Chechnya, folosind un gaz chiar de provenienta chechniana. Este vorba de ucigatoarea basina numita "fasoloasa", (code name - PIRTZ 482) colectata in sticle goale de Pepsi Cola si ulterior raspindita asupra dusmanilor cu ajutorul aspiratorului de praf "Chaika". Numarul relativ mic de morti se datoreaza faptului ca Putin a refuzat folosirea celuilalt gaz ucigator, de provenienta ruseasca si care este o combinatie de "basini de varza murata", amestecate cu miros de obiala de soldat sovietic din "Marele Razboi Pentru Apararea Patriei", pe care bestiile de americani nu-l vor putea produce niciodata, deoarece le lipseste unul din ingrediente. In orice caz, in pofida tragismului real pe care concluzia acestui nefericit eveniment il aduce dupa sine, putem cu sinceritate exclama:
Mai bine 100 decit 750, iar gindurile noastre pioase indreptindu-se catre familiile celor care au murit in timpul operatiunii de salvare, exceptie facind teroristii si familiile lor, de care pe mine personal ma doare drept in popojdrel.
Miti Luni, Octombrie 28, 2002 10:56 AM
dixit:
Vanatorule, am mai atras atentia aici asupra asocierilor nefericite intre insusiri/atribute individuale si carcatere regionale, nationale etc.
Vinatorul de imbecili banateni Luni, Octombrie 28, 2002 9:32 AM
dixit:
Ba prostovane, gazul folosit de rusi se numeste BZ si americanii il au din '62. Mai citeste prostovane inainte de a minca rahat. Mare e gradina ta doamne
Frank Sinatra Luni, Octombrie 28, 2002 9:17 AM
dixit:
Doamnelor si Domnilor, cu siguranta va intrebati ce s-a intamplat in criza ostatecilor rusi si cum a fost posibil ca Putin sa aprobe introducerea gazului toxic de lupta in sala de spectacol unde sa aflau in jur de 700 de civili. Eu ma aflu inca in stare de soc si cred ca asa cum nazistii si camerele lor de gazare au ramas in constiinta poporului evreu, gustul amar al gazului toxic utilizat de armata rusa va ramane in constiinta cetatenilor CSI si nici o instanta morala nu o sa poata disculpa autoritatile ruse pentru decizia transformarii salii de teatru intr-o camera de gazare

Pe dracu consternare, iar o dai ca la Euroipa Libera cu ochii peste cap si clipind a inocenta. De fapt dai din gura la unison cu facatorii de propaganda-NATO, pe care îi intereseaza doar CE FEL DE GAZ SECRET au folosit rusii, ca sa-l fure de la ei pe dageaba, sa nu mai plateasca costul de cercetare de un miliard-doua si 10 ani de creier ars, treaba cu care s-au cam obisnuit de la 1989 incoace). De fapt ce-i doare nu sunt mortii, aceia au avut ghinion, nu-i asa? ce vor "zdrobitii sufleteste din vestul civilizat"... este sa produca-n masa gazul in USA si sa-l foloseasca ei pe unde-si baga nasul în Lume, Sa-l foloseasca in Irack si-n gaurile din Afghanistan, contra mujahedinilor ce cam incep sa traga-n ei ca-n rusi. Exact ca si armata sovietica. Asta-i tot. Toata "bulversarea" vestica nu este decat un mijloc imputit de-a fura licenta gazului de lupta, gaz care ar putea sa puna pe linie moarta toata actiunea USA in Irak, daca-i paleste pe "cruciatii eliberatori de pe Potomac" si le intra prin filtrele de la masti.
Lasa mai baiete vrajeala, actiunea n-a fost un succes deplin cum da din clapa propaganda lui Putin, dar nici un esec. Ce sa fi facut rusii? Sa-si ia coada-ntre picioare si sa o stearga din Cecenia, sa-i lase pe AMERICANI sa intre acolo, ca si-n Afghanistan, Armenia, Turkmenistan si tot Golful? Asta mergea pe vremea idiotului de Jeltin. Dar Putin este exact asa de mare curva ca si juniorul din Casa Alba. Guvernantii americani au lasat omorat 3000 de-ai lor ca sa provoace un Pearl Harbor si sa poata sa reinceapa fiul ce n-a stiut tatal Bush, adica "njet economie, hai s-o dam de-un rezbel-doua, ca la atata ma pricep, ca si militianu de tata, bulibasa de la CIA". Acum mai vii si tu si te vaiti ca o baba inchiriata la o inmormanrtare-n vecini.
Pana acum scorul nesimtirii este de 3000 :120 in favoarea americanilor. La mai mare! ;-) :-)))
.
Si parca vad ca mai omoara "cei mai drepti si mai democrati dintre pamanteni" cateva mii de-ai lor pe coasta cealalta, prin Las Vegas. Sau mai bine, in Florida. Acolo-i frate-su si baietii fara scrupule de la CIA pot sa se miste-n voie: cubanezii au fost, America este atacata! :-). Rusii macar au incercat ceva in acctiunea-blitz de la Moscova, dar "Cel Mai American dintre Americani", super-patriotul Bush... a facut ca si Roosvelt, care stia de trei saptamani, de cand a pornit flota japoneza de-acasa, ce va veni...
Stai neutral si priveste jocul acesta marshav ce se duce pe spinarea vietilor unor pioni amarati ca si noi. Tabla aceasta de sah ce se numeste PUTERE, BANI, CORUPTIE, VANDUTUL SUFLETULUI si al APROAPELUI. Cam tot ce-i infierat prin cartuliile lor sfinte, pe care tot pun mana mafiotii politici si jura solemn cate ceva sa-ti ia ochii. Stai cuminte si priveste, ca filmul de-abia a-nceput...
Frank Sinatra Luni, Octombrie 28, 2002 9:16 AM
dixit:
Doamnelor si Domnilor, cu siguranta va intrebati ce s-a intamplat in criza ostatecilor rusi si cum a fost posibil ca Putin sa aprobe introducerea gazului toxic de lupta in sala de spectacol unde sa aflau in jur de 700 de civili. Eu ma aflu inca in stare de soc si cred ca asa cum nazistii si camerele lor de gazare au ramas in constiinta poporului evreu, gustul amar al gazului toxic utilizat de armata rusa va ramane in constiinta cetatenilor CSI si nici o instanta morala nu o sa poata disculpa autoritatile ruse pentru decizia transformarii salii de teatru intr-o camera de gazare

Pe dracu consternare, iar o dai ca la Euroipa Libera cu ochii peste cap si clipind a inocenta. De fapt dai din gura la unison cu facatorii de propaganda-NATO, pe care îi intereseaza doar CE FEL DE GAZ SECRET au folosit rusii, ca sa-l fure de la ei pe dageaba, sa nu mai plateasca costul de cercetare de un miliard-doua si 10 ani de creier ars, treaba cu care s-au cam obisnuit de la 1989 incoace). De fapt ce-i doare nu sunt mortii, aceia au avut ghinion, nu-i asa? ce vor "zdrobitii sufleteste din vestul civilizat"... este sa produca-n masa gazul in USA si sa-l foloseasca ei pe unde-si baga nasul în Lume, Sa-l foloseasca in Irack si-n gaurile din Afghanistan, contra mujahedinilor ce cam incep sa traga-n ei ca-n rusi. Exact ca si armata sovietica. Asta-i tot. Toata "bulversarea" vestica nu este decat un mijloc imputit de-a fura licenta gazului de lupta, gaz care ar putea sa puna pe linie moarta toata actiunea USA in Irak, daca-i paleste pe "cruciatii eliberatori de pe Potomac" si le intra prin filtrele de la masti.
Lasa mai baiete vrajeala, actiunea n-a fost un succes deplin cum da din clapa propaganda lui Putin, dar nici un esec. Ce sa fi facut rusii? Sa-si ia coada-ntre picioare si sa o stearga din Cecenia, sa-i lase pe AMERICANI sa intre acolo, ca si-n Afghanistan, Armenia, Turkmenistan si tot Golful? Asta mergea pe vremea idiotului de Jeltin. Dar Putin este exact asa de mare curva ca si juniorul din Casa Alba. Guvernantii americani au lasat omorat 3000 de-ai lor ca sa provoace un Pearl Harbor si sa poata sa reinceapa fiul ce n-a stiut tatal Bush, adica "njet economie, hai s-o dam de-un rezbel-doua, ca la atata ma pricep, ca si militianu de tata, bulibasa de la CIA". Acum mai vii si tu si te vaiti ca o baba inchiriata la o inmormanrtare-n vecini.
Pana acum scorul nesimtirii este de 3000 :120 in favoarea americanilor. La mai mare! ;-) :-)))
.
Si parca vad ca mai omoara "cei mai drepti si mai democrati dintre pamanteni" cateva mii de-ai lor pe coasta cealalta, prin Las Vegas. Sau mai bine, in Florida. Acolo-i frate-su si baietii fara scrupule de la CIA pot sa se miste-n voie: cubanezii au fost, America este atacata! :-). Rusii macar au incercat ceva in acctiunea-blitz de la Moscova, dar "Cel Mai American dintre Americani", super-patriotul Bush... a facut ca si Roosvelt, care stia de trei saptamani, de cand a pornit flota japoneza de-acasa, ce va veni...
Stai neutral si priveste jocul acesta marshav ce se duce pe spinarea vietilor unor pioni amarati ca si noi. Tabla aceasta de sah ce se numeste PUTERE, BANI, CORUPTIE, VANDUTUL SUFLETULUI si al APROAPELUI. Cam tot ce-i infierat prin cartuliile lor sfinte, pe care tot pun mana mafiotii politici si jura solemn cate ceva sa-ti ia ochii. Stai cuminte si priveste, ca filmul de-abia a-nceput...
Dorinella Spaima Cratitei Luni, Octombrie 28, 2002 8:08 AM
dixit:
Daca aveti gaze suplimentare luati carbocif si folositi masca de gaze sovietice.
A mai facut mamica multe capre intelighente si militante? Noi avem dreptul sa stim ... sa nu ne loveasca aceasta intelighenta de fier forjat!
Pune fa mina pe cratita ... ca te rid pina si curcile moldovience alea indopate cu nuca si boabe din visinata!
Dorinella Luni, Octombrie 28, 2002 2:50 AM
dixit:
Doamnelor si Domnilor, cu siguranta va intrebati ce s-a intamplat in criza ostatecilor rusi si cum a fost posibil ca Putin sa aprobe introducerea gazului toxic de lupta in sala de spectacol unde sa aflau in jur de 700 de civili. Eu ma aflu inca in stare de soc si cred ca asa cum nazistii si camerele lor de gazare au ramas in constiinta poporului evreu, gustul amar al gazului toxic utilizat de armata rusa va ramane in constiinta cetatenilor CSI si nici o instanta morala nu o sa poata disculpa autoritatile ruse pentru decizia transformarii salii de teatru intr-o camera de gazare.

Domnilor guvernanti, scopul nu scuza mijloacele si motivele nu pot inlocuii explicatiile pe care le datorati. Avem dreptul sa stim ce gaz de lupata a fost utilizat si de ce au fost ucisi aproape 200 de civili in timp ce nici un militar din trupele speciale nu a murit, cu toate ca erau pregatiti si platiti ca la nevoie sa se sacrifice pentru salvarea civililor.
Virgil Braila Luni, Octombrie 28, 2002 12:36 AM
dixit:
Test
Dumitru Duminica, Octombrie 27, 2002 9:38 AM
dixit:
... a murit in baie cu mina pe ... clanta.
Miti Sambata, Octombrie 26, 2002 1:05 PM
dixit:
Toate cele bune si frumoase de Sf. Dumitru!
un prieten gb Sambata, Octombrie 26, 2002 11:35 AM
dixit:
Mai du-te-odata de la noi Libaaaarcaa draaga/ Mai du-te-odata de la noi Libaaarcaaa draaaga/ Poaaarta e deschisa, lampaaa e aprinsa/Si eu te-am asteptat sa te bag in cacaaat.
Jack Vineri, Octombrie 25, 2002 5:17 PM
dixit:
Nicky Ha,ha,ha, coc^nzau tau l-ai mituit pe belitu de Danny sa-ti dea adresa.Hai ca te bag in restaurant daca vii p'aci,Da e-mailu tot nu-l gasesti belitule Ma n'auzi real estate e ca si achitat mai am 24 de ani de plata,ha,ha Hai sa traiesti
Ionick Vineri, Octombrie 25, 2002 1:45 PM
dixit:
Baroane, ce sa zic, linkul pe care-l dau eu exista si scrie ce spun eu, nu ce spui tu. Asta nu inseamna ca gresesti neaparat, SUA a turnat si-o sa mai toarne o multime de banet in Israel. Cred ca nu contesti dreptul oricui de a ajuta pe cine vrea. La afganistan nu se pune problema cu a vrea, acolo chiar trebuie ajutor. N-am inteles chestia cu Romania, trebuie sa asteptam ceva despagubiri de la yanks ? Nu ca mi-ar parea rau, doar vreau sa stiu pentru ce.
Natasa Vineri, Octombrie 25, 2002 10:02 AM
dixit:
Pretine super viril oare cit de mare esti mata la sfat (diametru si lungime) ca tare mi-e frica ca stai mai mult p'afata pe tuse unde se batatoresc palmele?
un prieten Italia Joi, Octombrie 24, 2002 7:02 PM
dixit:
Libarcuta, libarcuta, Cu scuipat in obrajori. Libarcuta, libarcuta, Cu scuipat in obrajori. De ce nu ne spui mai fata C-ai ramas neregulata, Ca ti-o punem toti de-odata Din amurg si pina-n zori Din amurg si pina-n zori. De data asta mai fata Zi bodaproste c-ai scapat, Dar te mai prind si alta data Sa stii ca te bag in ... kkt.
Baronul Tibet Joi, Octombrie 24, 2002 6:53 PM
dixit:
Ionick, nu am pretins ca stirea cu cele 20 de miliarde ar fi de prima pagina. Ar fi fost senzationala daca acest ajutor era adresat Romaniei sau Afganistanului! Ha ha! Intradevar 20 (douazeci) si in articol se preciza ca este pentru compensarea recesiunii economice, stirea provine de la NBC, nu mai am link-ul asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant sau sa cautati sinur.
Tablagiul din parcul cu azertipi dubiosi Joi, Octombrie 24, 2002 4:11 PM
dixit:
Domnu Y
matale stâlcitzi mult e dulce si frumoasã ce-o vorbim . . . se zice coctail de basamac nu de ce baba-n-sac atzi mai inventat matale mai jos, cã acu-l sun pe don'senaliterator Pruteanu pe celuliterar. A la votre !
P.S. vãzui cã si eu am colportat cu mine felurite semne de întrebare acolo unde trebuia sã fie punctepuncte si alte iluzii la fel de cãutate, da' asta e din cauza lu dactilofraga de la hipermartz care nu suporta azertipografia.
Marius ... Joi, Octombrie 24, 2002 12:38 AM
dixit:
Saracu’ Nicky (Ionitzig, etc)

Gaseste un articol exaltat pe Forum RL si il prezinta cu surle si trimbite de parca ar fi fost dictat de Dumnezeu lui Moise pe munte! Nickysor mama, nu esti tu singurul dus cu pluta. Ca mai exista si altii ca tine, eram deja convins. Doar ca iar ai facut murdarie pe pagina…


Ramona ptr Nicky Jermania Joi, Octombrie 24, 2002 10:10 AM
dixit:
Imi faci Banatul de rahat
Ned Kelly Australia Joi, Octombrie 24, 2002 9:45 AM
dixit:
Neghinita, puti a cacat...!
Q Joi, Octombrie 24, 2002 7:04 AM
dixit:
Marius, ce vrei mai printisorule sa te auzi numai tu vorbind? Fii listinit ca nu te depasesc eu in fabricarea perlelor de maslin.

Y, te rog frumos sa vorbesti civilizat. Sper ca nu vrei sa ma dezbrac de vocabular si sa trec la expresii parlamentare. “Ciocu’ mic” printeso ca am baut ajutorul social, nu banii tai. Acum te iert desi m-ai dracuit si uite iti fac pe plac, toti in afara de tine. Cunosti bancul?
Brad Joi, Octombrie 24, 2002 2:41 AM
dixit:
Ultimele informatii despre sniper la: http://www.atf.treas.gov/
Ionick Joi, Octombrie 24, 2002 2:25 AM
dixit:
Bula lumii, sloboda

Categoria "Nu-mi mai veniti domne cu vrajeli gen sistematizarea satelor, ce, n-am vazut eu ca a demolat niste maghernite si aia a fost tot ! Asa si cu Kuweitul, care in definitiv e a 19-a provincie irakiana, deci Saddam avea tot dreptul sa faca putina ordine acolo, auzi la ei, "atrocitati" !"
Calare Marti, 22 Octombrie 2002 08:00:17 (GMT-7)
Ca sa rascolesti in ce-a facut Saddam cand a invadat Kuweitul, nu mai tine, intre timp s-a demonstrat ca povestea cu acei copii omorati in incubatoare a fost vrajeala, ca fata aia cu lacrimi in ochi si voce care i-ar fi schimbat ideile pana si lui Marius, a depus marturie in fatza congresului cum ca a vazut ea atrocitatile comise de irakieni, era bine mersi in America la data "atrocitatilor".


Ionick Joi, Octombrie 24, 2002 2:12 AM
dixit:
Baroane, ajutorul american pentru Israel nu e un secret si nici macar nu e stire de prima pagina. Dar daca tot l-ai prezentat ca pe ceva senzational fara sa indici sursa, m-ai facut curios si am aflat ca nu sint 20 de miliarde pentru contracararea crizei economice, ci 10 miliarde pentru apararea de rachetele irakiene (http://www.msnbc.com/news/824339.asp?0dm=C335N). In privinta ajutorului pentru Afganistan (daca la el te-ai referit) ai dreptate, merge ingrijorator de incet si scadenta promisiunilor se apropie. Daca intr-adevar vorbeai de Afganistan ca ar fi fost ras de pe fata pamintului de USA, ai facut o gluma buna :)
Ionick Joi, Octombrie 24, 2002 1:47 AM
dixit:
Intrebare: Tu, sotia si cei doi copii mici va plimbati pe o strada pustie. Deodata, un om cu o infatisare fioroasa vine de dupa colt si alearga spre voi injurindu-va virtos si agitind un cutit enorm. Ai in buzunar un Magnum .357 si esti un tintas expert. Mai sint citeva secunde si el va ajunge linga voi. Ce faci ?
Raspuns #1: Nu cred ca am destula informatie pentru a raspunde la aceasta intrebare. Omul acela arata sarac, oprimat ? I-am facut vreodata ceva ca sa ma atace ? Am putea fugi ? Ce crede sotia mea ? Dar copiii ? Oare l-as putea lovi cu patul pistolului peste mina ? Ce spune legea despre situatia asta ? Ar fi posibil ca el sa fie fericit omorindu-ma doar pe mine ? In definitiv vrea sa ma omoare sau s-ar multumi doar sa ma raneasca ? Daca l-as apuca de picioare, ar putea familia mea sa scape in timp ce el ma injunghie ? Totul e atit de incurcat ! Trebuie sa dezbat chestia asta citeva zile cu niste prieteni ca sa incerc sa ajung la o concluzie.
Raspuns #2: Il impusc.

Un "social worker" e martor la o tilharie in plina strada. Victima se prabuseste, atacatorul ii mai trage un sut zdravan, ii inhata portofelul si fuge. Functionarul alearga spre cel cazut, ii ia pulsul si ii sopteste: "Ai vazut, bietul om... Inchipuie-ti cit trebuie sa fi suferit ca sa vrea sa te bata in halul asta !"


atac la servere Miercuri, Octombrie 23, 2002 8:07 PM
dixit:
WASHINGTON, 23 oct (MEDIAFAX) - Biroul Federal de Investigaţii (FBI) anchetează un atac cibernetic fără precedent înregistrat, luni, împotriva a şapte servere care direcţionează traficul internet la nivel global, informează CNN.
http://www.mediafax.ro
Ultima ora Miercuri, Octombrie 23, 2002 7:47 PM
dixit:
Movsar Barayev contacted «Kavkaz Center» news agency and informed that Chechen mujahideen took 1000 persons as hostages in a theater in Moscow. Movsar Barayev is commanding the Chechen group. According to him, his team consists of 40 widows in addition to a number of Chechen soldiers. Building has been mined. All participants in the operation are equipped with grenades and mines. Movsar Barayev stated that those who attacked Moscow are suicide bombers. The demand is only one - curtailment of war and beginning of immediate withdrawal of Russian aggressors from Chechnya… Barayev announced that Chechen mujahideen arrived in Moscow not to survive, but to die. He also informed that all children, who were present in the building of theater, have been released. Agency is in contact with Mujahideen and is pursuing the events.
2002-10-23 00:24:17
http://www.kavkaz.org/eng/
Miti Miercuri, Octombrie 23, 2002 7:14 PM
dixit:
Kronberg, de fapt n'a fost pauza. Tripozii au avut ceva probleme tehnice asa ca de cateva zile am mutat sezatoarea la http://ciberplai.hypermart.net/laidee.htm Linkul e trecut si la intrearea in pagina ("La cealalta idee", langa "La Insectar"). Probabil ca serverul de la hypermart va deveni locatzia permanenta datorita conditiilor mai bune de gazduire. Esti binevenit.

La CRL nu ma mai reactivez cu cenu$a presarata cochet in plete pen'ca s'a dus Zeitgeist-ul de altadat. Si niciodata n'o sa vie iara.
Parca ne tutuiam, nu? :)
XX Miercuri, Octombrie 23, 2002 6:58 PM
dixit:
Frate Y,dupa ce omul Q se autodemasca, nu mai ai nici haz, nici ce demasca. "Lume-i un teatru, o comedie, iar noi actorii ce-o jucam..." Enjoy yourself :-)
Y Miercuri, Octombrie 23, 2002 6:50 PM
dixit:
Tablagiuleee dupa merci tre-sa fie "!" si nu "?". Mai ales in cazu' lu' levantika! Scuze si un double A la Votre!
Y Miercuri, Octombrie 23, 2002 6:47 PM
dixit:
Q, Aiurelile indrugate de tine arata limpede ca esti un ilegalist de stanga beat, dar iti multumim pentru confirmare! Si inceteaza dracului sa mai vorbesti in numele altora! Este penibil chiar avand invedere situatia ta penibila mai sus amintita! Tablagiul Multumesc de levantica? Ciocnim un cocktail de Banassac? A la Votre!
BBC Miercuri, Octombrie 23, 2002 6:38 PM
dixit:
[...]Săptămâna trecută, Romano Prodi a dat un interviu ziarului italinenesc La Stampa, în care afirma că Federaţia Rusă, Ucraina şi Republica Moldova nu vor fi primite niciodată în Uniunea Europeană.[...]
www.bbc.ro
Q Miercuri, Octombrie 23, 2002 3:46 PM
dixit:
Pai asta mi s-a parut si mie ciudat, Div!
DiV Miercuri, Octombrie 23, 2002 3:39 PM
dixit:
Trandafirii nu infloresc primavara, Q.
Tablagiul din parcul vecin Miercuri, Octombrie 23, 2002 3:34 PM
dixit:
Y
eu n-am ocservat nimic cã eram ocupat cu scrumera si sã plimb danezul în parc da vã multumesc cã ati ocservat dumneavoastra ce trebuia sa ocserv eu. Vã ofer sã trãiti un mãnunchi de levãntzicã din provence, cã alungã plictiseala si visele urâte ale altora si A la votre !
Marius ... Miercuri, Octombrie 23, 2002 1:11 PM
dixit:
Q

Considerind ca, din nou, folosesti pluralul majestatii, nu pot decit sa-ti dau dreptate, cel putin la concluzia din mijlocul primului paragraf. Da' tu de ce te-ai chinuit sa-mi raspunzi, nu ti-am zis ca trebuie, mai intii, sa ai ceva de spus?


Q Miercuri, Octombrie 23, 2002 10:13 AM
dixit:
Ce lucruri ciudate se intampla! In ferestra din Est e iarna iar in cea din Vest e primavara si au inflorit trandafirii.
Q Miercuri, Octombrie 23, 2002 10:10 AM
dixit:
Marius, nu sunt anonim, postez in mod conspirativ asa cum sta bine unuia care e de stanga si a luptat in ilegalitate.
Q Miercuri, Octombrie 23, 2002 10:05 AM
dixit:
Marius, cum vine asta?: "Miti, Nu prea stiu de unde a pornit discutia, vad totusi ca vrei sa sperii pe cineva ca sa vorbeasca frumos, in timp ce cafeneaua este (inca) plina de felurite dejectzii." Frumos din partea ta, toti suntem dejectii si numai tu esti printisor. Nu e nevoie sa-mi raspunzi fiindca stiu ca ai sa te scuzi elegant ca n-ai fost inteles si ai sa te retragi din cafenea ca regele detronat al unei tari ploiose.

Y, dai cu cutitul, da?, dai cu cutitul? Sti tu ce inseamana sa te trezesti dupa o betie crunta fara sa poti deschide ochii, fara sa simti o parte din corp, cu dureri de cap si cand intr-un tarziu reusesti sa te aduni si sa te asezi in fata calculatorului sa dai cu ochii de aberatiile mizantrope ale unui decretel?
Baronul Israel Marti, Octombrie 22, 2002 11:38 PM
dixit:
Israelul a cerut un ajutor urgent de 20 de miliarde de la SUA pentru a iesi din criza economica datorata instabiliatatii din zona. Si USA va plati!! Or else... . . . . . . . . . . . . . . . in schimb ca sa ajute o tara pe care USA a ras-o literalmente de pe suprafata pamantului se screme sa scoata cate un milion cu chiu si vai!
Gainsbourg Marti, Octombrie 22, 2002 5:55 PM
dixit:
Eeelisaa, Eeelisaa, Eelisa saute-moi au Q ...
Marius ... Marti, Octombrie 22, 2002 5:15 PM
dixit:
Q

Ca reprezentant anonim autorizat al opiniei publice (naravul lui Sisif se pare ca ia amploare), ma bucuri ca ti-ai dat seama de o chestie pe care eu nu o bagasem de seama. Dupa cum observi, ma adresez direct ambelor persoane, deci ideea ca as folosi pe cineva ca sa dau in altcineva este cel putin aiuristica. Tot n-am inteles cine lipseste? Nu te stradui sa raspunzi decit daca ai ceva de zis...


Y Marti, Octombrie 22, 2002 5:03 PM
dixit:
Draga Q gresesti intolerabil. Cum iti permiti sa spui faptul concret, observat de toti?! De unde stii tu cine a observat si cine nu? Dintr-un sondaj rapid am constatat ca numai 27.4 %din cafegii au observat, din care mai mult de jumatate au observat invers. Toti ceilalti sunt atat de preocupati de ceea ce spun ei ca nu au timp sa mai observe nimic. Si in niciun caz nu sa caute sa inteleaga. Doar sa replice! Ar fi bine sa-ti ceri scuze urgent fata de noi toti in general si fata de Marius in special. Daca vrei sa mai participi la tombola de diseara. Castigatorul are voie sa-i insulte pe cei de pe ultimele 5 locuri, gradat, cu buna cuviinta si cu zambetul pe buze. Acestia se pot sterge de sudalmi numai dupa incheierea festivitatii, intr-un cadru restrins de binevoitori ce le vor tine isonul. Ar fi pacat sa ratezi chestia asta! Asa ca... the floor is yours, cum se zice in alabala, pardon, in Alabama.
Q Marti, Octombrie 22, 2002 3:54 PM
dixit:
Marius, te rog sa ma scuzi ca te-am deranjat la acesta ora tarzie din seara. Ma refeream la faptul concret, observat de toti, ca te-ai legat de Miti ca sa dai in Nicky.
Danny Los Angeles Marti, Octombrie 22, 2002 2:10 PM
dixit:
Nu-ti face griji fata mea Coolturista ca eu nu mi-am pierdut inca mintile ca sa ma "basic" atunci cind ma corecteaza cineva, nici macar cind o da putin in pamint ca tusha Dorinella. Intradevar de "baiatu" ala este vorba, da tu stii cum e cu keyboard-urile astea; mai atingi cite o alta tasta si uite asa apar scriitori noi.
Marius ... Marti, Octombrie 22, 2002 1:03 PM
dixit:
Q

Pe cine atac eu in lispsa?


Q Marti, Octombrie 22, 2002 12:43 AM
dixit:
Marius, nu e frumos sa ataci pe altul in lispsa. Fi si tu barbat. Ataca direct personajul, nu prin altii.
Tripod-Fun-Club Marti, Octombrie 22, 2002 11:20 AM
dixit:
Na "am reparat" si Tripodul, ce mai vreau p'aici :-))) [Râsu' curcilor ar fi sa pot numai Io posta la Tripod, ca moare Harakiricescu da galbinare].
Va doresc discutzii placute si interesante in continuare, nu va mai supar cu nimic ;-). Ne luam rams-bun, chiar si unilateral.
Si, vorba lui Kroncoberg, "esperimentu' a fost interesant si util".
Adio, mi-a parut bine, drajii mei. Nu plângetzi de bucurie, poate vine altul si va trage prin kakao si mai si decat mine. "Nu laudati ziua pana n-a trecut si seara".
PéSé: stie cineva ce inseamna CRL? Njet, nu aia! "Certificate Revocation List" inseamna, deci ... "CGI-Tripod" ;-)
Tripod-Fun-Club Marti, Octombrie 22, 2002 11:10 AM
dixit:
Miti, se pare ca-ti merge Tripodul iarasi.
... Daca ai mai scoate din frânele alea multe, fac pariu ca va merge bine. Dar shandramaua are atâtea opritori dej,a ca nu mai stie daca sa-tzi dea si tzie drumul inauntru sau nu. ;-)...
Acusi patesti ca si MV, care s-a încuiat p'afara la gazieta.
Marius ... Marti, Octombrie 22, 2002 11:03 AM
dixit:
Miti

Tifna nu si-are rostul, nici nu ti-am cerut sa te justifici, faceam cel mult niste observatii pe care daca vrei, le iei in consideratie, daca nu, nu.

Neamtzu

De ce imi pui tu in circa elucubratiile dtale? Cine a facut afirmatia ca trebuie sa ne intoarcem la capitalismul anului 1900? Eu spun ceea ce cred mai multi politicieni si economisti (din nou, nu descoperim noi America): nu se poate crea o "plasa sociala" eficienta pe o economie bolnava. Reforme trebuie facute, ca iti place tie sau nu. Daca nu se fac, situatia va continua sa se deterioreze pina cind Bombonel (sau echivalentul lui) si acolitii se vor deplasa la serviciu cu elicopterul, ca in Sao Paulo, sa evite cartierele sarace si lumea furioasa.

Oricum, prin comparatie cu situatia economica actuala a Romaniei, 1900 e un vis frumos...

V-au marit ajutorul social, ca te vad mai des si mai lung pe cafenele?


Sisif Australia Marti, Octombrie 22, 2002 9:29 AM
dixit:
EliS&Cum cativa presedinti americani au fost anti-americani pentru "unii dintre americani..." Dar nu conteaza. Tu oricum esti... degeaba.
Coolturista Marti, Octombrie 22, 2002 9:26 AM
dixit:
Mai Danny, nu mi-o lua in nume de rau, ba chiar dinpotriva, mi-esti simpatic dar e vorba de Jules Verne, nu?
Elisa Marti, Octombrie 22, 2002 8:41 AM
dixit:
Mai labagiilor stiintifici ... pH D-isti culegatori de capsuni si urzicute ... Bush e Presedintele Americii ... cind s-au teminat alegerile (alea pe muche de cutit ... ca dinsu nu e Sallam sa ia 101%)... poporu american si-a salutat noul Presedinte ... period. Numa un imbecil (sau foarte multi ... cind acestia "e" romani majoritari de bine) isi poate imagina ca America e condusa (... la razboi) de un dictator. Imbecililor nu conteaza cine e Presedinte ... America va face curatenie pentru ca asa o cer circumstantele. Voua nu v-a placut nici Clinton, sau frumosa Monicuta si nu o sa va placa nimeni deoarece Presedintele American (prin definitie si convingere) nu este antiamerican asa cum il vreti "voi obositii muncii" care cintati la bidoane 24/24 si asteptati urmatoru payment de la unemployment. Asa ca hai la lupta cea mare ... sa-i mai rarim un pic ... ca prea sint multi nebuni pe lumea asta care se cred ca au dreptul sa poarte explziv in buric si sa stropeasca cu mate islamice lume nevinovata! Nu uitati ca nici voi nu sinteti imuni, cu tota ideologia voastra pro sau anti, la zborul matelor de mitocan cu cuie prin ele ... vorba lu Bula "ale cuie"!

Traiasca Tovarasu Iliescu ... ca dinsu vrea mandate & love ... nu razboi!
Miti Marti, Octombrie 22, 2002 8:36 AM
dixit:
Marius, mai bine nu-s moderator. Sunt si eu om, pur si simplu. Nu angajat cu simbrie, nu activist, nu etc. Hobbyul meu e comunicarea. Ciberplaiul e un proiect de timp liber, dupa cum bine stii. N'am sponsori, nu tin de ONGuri.

Atitudinea mea fatza de Nicky e stiuta, sunt printre putinii netizeni ce si-au exprimat-o consecvent. O mai fac odata. Dincolo de limbaj, sunt cestiuni grave pe care personajul cu pricina le-a faptuit si cu care se lauda: amestecul neautorizat si brutal in planul strict personal al vietzii celor cu care se intalneste in agore (terorism de mahala cu mesaje de e-mail false, afisarea publica a mesajelor private obtinute prin mijloace ilegitime, amenintzari etc.). Pana cand nu isi cere public scuze pentru prejudiciile comise colegilor lui de discutii internetice, eu nu imi revizuiesc parerea.

Ca ii sterg sau nu "productiile" comise, e treaba mea. Desi n'am de ce sa ma justific in fatza ta, considera ca mai fac si eu experimente (salve Observator :) De allfel, ultimile rezultate sunt f. interesante: Nicky versus Danny :)))
Tablagiul din sensibilitatea vecinã Marti, Octombrie 22, 2002 7:54 AM
dixit:
« - ? Socialismul e o sensibilitate.
El a fost inventat de niste oameni trândavi si incapabili.
Acesti oameni erau lipsiti de responsabilitate dar nu se fereau sã inventeze propriile teorii, ca sã poatã ulterior sã fugã de rãspunderea lor.
Cu toate cã erau trândavi, au fãcut efortul sã creeze teoriile ca sã-si poatã dovedi fãrã efort cã sunt capabili sã creeze, sau sã-si usureze constiinta, devenind prin acelas efort constienti de faptul cã o au.
Socialismul a afirmat cã nefericirea nu vine de la sãrãcie ci de la muncã.
Socialismul este inventia unor oameni lipsiti de responsabilitati, care (?) au oferit primul exemplu dezgustator de iresponsabilitate intelectuala absoluta ?
- mã bãiete, tu ai umblat la budana lui dom?gogudoi ??
- Ba nu, nea garrigu? , sunt la lectia de socialism sensibil a la patapievici în drum spre ãla stiintific a la hm ? votre ?»
Danny Los Angeles Marti, Octombrie 22, 2002 7:33 AM
dixit:
Desi te vaz mai dibaci ca Nostradamus, Joules Vernes, Johnatan Swift si toti ceilalti mari vizionari, cunoscind date precise din viata fiecarui cafegiu, pina la amanunte despre nivelul de trai si profesia lor, ramin surprins de lacuna pe care o dovedesti in privinta mea. Pai nu mai sint "Gogule" Marketing Director de mult, ca a bagat "tatal gramaticii engleze" Bush, tara-n "cacao" si a trebuit sa ma reprofilez. Printre multe alte companii la care am triumis "resume-uri", s-a numarat si CIA. Tocmai ei au fost aia care m-au acceptat si pentru ca mentionasem in "resume" ca ma pricep la biologie la fel de bine ca "prietenul" tau din Edinbourgh, m-au angajat la "entry level" ca sa-i spal pa dinti pa pestii aia piranha, de-au scufundat Kursk-ul. In treacat fie spus habar nu am de unde a aflat Ionick de programul asta secret. Daca banuielile mele se confirma si e si el tot agent CIA, atunci "pulutzili e belite in intregimea lor", ca esti inconjurat. Teddy cu Mossad-ul, doftoru' cu MI5, eu si Ionick cu CIA, iar Garrigue ma tem c-o "pune" si el curind cu Direction Generale de la Securite Exterieure. Ce mai, e cotoioasa rau nepoate. Unde mai pui ca singurul aliat, Asterix si MIG-urile lui, a fost mutat la "gheu" dupa ce l-a muscat de carotida pa directoru' spitalului. De la treaba cu CIA-ul ar trebui sa tragi lesne concluzia ca n-am avut de ales si a trebuit sa ma sucesc la 180 de grade, atit in conceptii cit si in simpatii, pentru ca atunci cind nu-i spal p-aia pa dinti, trebuie sa racolez noi agenti. Treaba asta cu "intelligence business" nu e joaca varule, ci e pe viata si pe moarte, asa ca au zis "shafii" sa racolez un popa, in caz ca da careva in primire "in the field" si are nevoie de ultima vorba buna de la un preot. Asa au cazut microbii pa Livius. Pa Mariusica l-as fi luat drept "manechin" in "dojo" pentru antrenamentul agentilor in arte martiale, da' el e ocupat cu aia de la BBC. La ciinii lu' Jack ma mai gindesc, da nu-s sigur ca-i lasa nevasta-sa pa dulai sa-si aleaga o meserie asa periculoasa, chit ca traiul cu Jack de atitia ani mi i-ar fi adus la "agentie" gata antrenati.
Te las acum ca si asa m-a cam luat gura pa dinainte si ma tem sa nu-mi puna "astia" niste mustati de tigru, tocate in mincare, ca am divulgat secrete de serviciu.
Hai pa.
Danny Los Angeles Marti, Octombrie 22, 2002 6:17 AM
dixit:
M-am simtit obligat s-o traduc p-asta ca prea e buna si trebuie s-o guste si cei care nu vorbesc engleza. Este vorba de o "perla" a lui Bush in timpul vizitei prin citeva tari asiatice.

Vizita mea in Asia incepe aici in Japonia, datorita unui puternic motiv:
Incepe aici pentru ca timp de un secol si jumatate, America si Japonia s-au aflat intr-una din cele mai grandioase si solide aliante din timpurile moderne. Din aceasta alianta s-a nascut o era a pacii in Oceanul Pacific.


Si cind te gindesti ca acest imbecil este la cirma celei mai puternice tari din lume, te trec fiorii pe sira spinarii.
Neamtzu Marti, Octombrie 22, 2002 5:47 AM
dixit:
Danny mai tu n-ai nimic de facut in fabrica aia unde cica esti director d'al treilea? pai daca lucri ca-n RSR si iei bani ca-n USA, atunci da, se merita sa traiesti in USA. Spune multzam ca nu prea vin nemtzii în USA sa lucreze, ca de mult zburai tu de pe scaunul ala, moralistule.
Neamtzu acela, care n-a trait în USA Marti, Octombrie 22, 2002 5:44 AM
dixit:
Danny Daca americanul de pe strada ar trai ca-n Germania de bine si-ar avea macar jumatate din sistemul social si de asigurari de boala ce-l gasesti aici, (asa cum este el, cu toate greutatzile de finantzare si procente la impozite -d'aia n-a murit inca nicicare de foame p'aici, numa sa vaita si bombane fiecare, ca cine da de drag ceva din buzunar Statului? dar totzi sar cu gura sa vina Statul sa-i scoata din kakat), pai atunci mai inteleg sa stai pe gramada de balegar "made in USA" si sa strigi cucurigu. Dar pana atunci, mucles si stai in banca ta, nu tocmai rozalie de vreo 2 anishori incoace.
Si Dumnezeu sa ti-l dea pe Bush si peste 2 ani, ca sa pot sa-ti trimit pachete. sau se-ndura MV, ca ala-l tzuca vârtos pe Bush-jr in cur si de aia va primi un shoric sub masa si el, de la Masa Împarateasca. Mai economistii lu peste, degeaba are Statul American zgârie-nori si firme grele-n miliarde de dollari, sau isi permite fandoseala sa arunce cu bombe de 2 milioane /bucata pe cotetze de gaini de 10 dollari cu scaritza cu tot, prin Kabul, daca tu ai tot mai putzin prin buzunare la sfarshitul lunii. Se spune ca luat in mare, cu toate aspectele, cel mai bine se traieste in Suedia si cea mai democratica tara din Lume este Elvetia. America nu este decat un imperiu ca toate imperiile, condus de-un imperator. Si mai ceva, asa pentru tine, ca vaz ca si tu te dai mai nou cu parerea despre cum traim noi prin Germania aia: nici afghanii n-au avut habar cum se traieste-n Rusia , dar de aia tot nu i-au suferit pe rusi. Asa si cu America: nu trebuie sa traim acolo, ca sa ne facem pe ea si pe politica voastra de 2 lei. Si-acuma du-te si tzuca-l iara-n dos pe Marius Popescu, poate te iarta si te ia la sânul lor de corectzi de ultra-dreapta si super-amishi -vorba celuilalt corifeu al Gândirii Yankee pogorate din anvonul baptist, Livius Crucifixus. Ca asta tot doresti de vreun an incoace si te tot duci la Canossa periodic. Dupa aceea tot tu, suparat pe ei ca te repudiaza, sari si-i treci prin cacao, dupa cum ti-s toanele in ziua aceea. Macar Marius daca-i un magar, este consecvent magar, lucru ce-l poate spune si el despre mine, ha-ha!
Numai tu vrei pe doua scaune si tot cazi intre ele. Stai la Livius & Socrates, nu te mai screme sa faci naveta, moncher. Mai bine ma-njur cu Popescu, decat sa-ti deversi balele savante pe-aici. Dar ma abtin si eu sa-ti spun ca esti un cur cu urechi si-un cacanar fara caracter. Hai, linge-l in dos pe Teddy, ca la el atarna cheia fericirii tale si acceptantza la care tanjesti atat in randurile haitei.

Marius
A vazut si Miti ca daca vorbeste normal cu mine si nu ma dadaceste, pot si eu sa vorbesc normal cu ea si s-o las in pace. Adevaru-i ca m-am mirat si eu ca n-a sarit iara pe tavan, cand m-a vazut. respectam status-quo-ul si ne retragem in buna-ntzelegere. Eu o ushchesc ca -mi pierd vremea cu alde Teddy-6 Coltzuri sau alde ca tine, care-si taie craca de sub picioare, ca daca ar fi capitalism asa cum il vrei tu , ai muri de foame. Ma coate-goale, parca vad ca impingi pe undeva vagonete prin Canada aia si-aici te dai mare laptopist yappy si liberal convins. Tzi-ajung banii de la avans la plata? Sau te infrupti si tu din sistemul social canadian pe care-l tot tragi prin cacao dot a 2-a zi? Sunt convins ca daca ti-ar aplica TZIE sistemul pe care-l doresti, adica tampitzii ca tine sa primeasca ce merita si eu sa nu mai trebuiasca sa platesc atata impozit ca sa te tzin si pe tine, mai nulitateo, atunci te-ar lua dracu în trei luni si nevasta-ta si-ar gasi altul s-o calce, altul mai cu bani asa...
cauta inainte sa vezi daca TU corespunzi intr-un sistem draconic "à la 1900" si de-abia dupa aceea da-ti cu presuputza.

Na, va descurcati voi si fara nemtii deranjanti si care n-au avut onoarea sa linga-n cur pe Cheffe de la "etajele superioare" si calce pe vietzile altora, subalternii lor, ca sa ajunga-n fatza în USA. Si daca asta n-ar ajunge, sa mai numeasca asta si "simtz de-ntreprinzator", in loc sa-i spuna ceea ce este, adica prostitutzie. Cica Biblia condamna asemenea atitudine. Unde-s acuma bisericoshii aia sa ma ingroape-n pilde si "flashuri americane" à la Golumbu'2000? Da, prea-sfintziile-lor de puturosi si care-s niste lipitori si niste cotzcari de luni pana sambata ...iar duminica manjesc si biserica cu prefacatoria lor si-si fac 20.000 de cruci ? :-(
...Alivoar ;-)
Danny Los Angeles Marti, Octombrie 22, 2002 5:39 AM
dixit:
Ia sa corectez eu repede pina nu vine din nou Coulturista si ma "cauta" cu maciuca ei de oina pe la premolari. De NKVD era vorba nicidecum de CEKA. "Ciochistii" se tineau parca de alte gainarii.
Ionick Marti, Octombrie 22, 2002 3:49 AM
dixit:
Vocea Coreei pe 3 septembrie a.c.:
"[...] The DPRK has fulfilled all its commitments under the AF {agreed framework) more than 100. But the U.S. did nothing but starting ground concrete tamping belatedly. It is, therefore, a height of folly for the U.S. it to talk about a nuclear inspection under this situation. [...]"

Programul nuclear nord-coreean s-a suprapus foametei in care au murit cel putin 2 milioane, intre '94 si '98 (amanunte aici). Astazi ajutoarele externe asigura hrana unei treimi din populatia tarii.


Ionick Marti, Octombrie 22, 2002 3:46 AM
dixit:
Oh, Jimmy...
Stopping, single-handedly, North Korea?s nuclear weapons program was one of the deeds for which he was awarded the Nobel Peace Prize
Jimmy Carter, whose reputation as a better ex-president than president constitutes damnation with the faintest possible praise, is a Christian whose services to his faith include making vivid the scarlet sin of pride. [...]
So in 1994, having spent less than 90 hours in North Korea, he announced that in those hours he had solved the pesky little problem of North Korea?s nuclear ambitions. Doubtless this was one of the achievements for which Carter was recently honored with the Nobel Peace Prize.
There can be a serendipitous time to receive terrible news, and last week, while Carter was still luxuriating in his warm bath of post-Nobel praise, came a cold shower - news that North Korea?s drive to become a nuclear power, a drive that probably began shortly after the Korean War armistice in 1953, had not after all been ended by Carter?s 1994 pastoral visit. This in spite of the fact that Carter, who must be a really quick study, said that during his brief visit he had reached his happy conclusions about North Koreans by "observing their psyche and their societal structure and the reverence with which they look upon their leader." [...]
So on Nov. 7, 1993, Clinton declared: ?North Korea cannot be allowed to develop a nuclear bomb. We have to be very firm about it.? Soon firmness, in the form of Carter, was off to deal with North Korea?s dictator, 82-year-old Kim Il Sung. Carter found him to be not only revered (see above) but deservedly so. Carter described Kim as ?vigorous, intelligent, surprisingly well-informed.? About Kim?s tyranny, his torture and starvation of his people and his promiscuous violations of agreements, Carter was too morally modest to be censorious: ?This is something that?s not for me to judge.? [...]
Carter?s secretary of State, Cyrus Vance, said that Leonid Brezhnev shares America?s "dreams and aspirations," but only six months passed between Carter?s 1979 kiss of Brezhnev in Vienna and Brezhnev?s invasion of Afghanistan. Carter, then 55 years old, said the invasion taught him a whole lot that he had never known about communism. North Korea took eight years to join the lengthening list of Carter?s disappointments. [...]
Ionick Marti, Octombrie 22, 2002 3:37 AM
dixit:
Miti, Observator are dreptate, acel control-freak are avantajul unui timp liber ca si nelimitat. Plus mintea hodinita :) Nu-i intr-un fel emotionanta disperata lui nevoie de a avea dreptate ? E prea batrin, prea prost si prea ratat ca sa se lipseasca de placerea (ultima) de a mizgali anonim obscenitati pe peretii virtuali. Nu spera sa scapi vreodata de el, ai vazut, in Germania a si venit iarna, doar ti-a promis ca va vedeti la iarna :) Libarcile sint si ele fapturile Domnului.

Marius, cred ca a fost greseala ta sa incerci sa discuti serios cu broster. El nu face decit sa-si rezolve frustrari (ma rog, sa incerce). In miinile unui paranoic, realitatea e o plastilina pe care o modeleaza el cum i-e voia; n-are sens aducerea de "argumente", pentru ca orice-ai zice, Kursk s-a scufundat din cauza experimentelor CIA cu piranha modificati genetic, jidanii l-au omorit pe Iisus si pe urma n-au mai venit la serviciu la WTC, iar francmasoneria a stabilit o valoare falsa pentru viteza luminii, pentru ca mass-media aservita guvernului mondial sa poata manipula mai usor pe cei multi, saraci si prosti.


Danny Los Angeles Luni, Octombrie 21, 2002 11:36 PM
dixit:
Marturisesc cinstit ca nu m-apuca des, da' citeodata ma iau cu miinile de cap la gindul ca n-as sti de mama mea si nici pe ce lume traiesc, daca n-ar exista atita bunavointa din partea unora care traiesc prin Zimbabwe, Guatemala, Canada, Germania si alte locuri pline cu genii, care in marea lor bunatate ma invata "ce e americanii si ce vrea ei". Nici nu pot sa deschid gura prea tare, desi traiesc in America din 1983, ca marea majoritate sunt multi-valenti si desi n-au pus in viata lor piciorul in America, "bunghesc" economie, pa care o maninca pe piine si la trei dimineata pe nepisate, politica de te trec fiorii, iar la "pitulusurile" serviciilor secrete internationale sunt mai tari chiar decit Greuceanu, ala care i-a "dat duma" lu' Djerzinski, de-a infiintat bietu om CEKA. N-am facut mare cacat nici cind m-a luat gura pa dinainte si am mormait nu stiu ce despre avioanele militare americane, ca imediat mi s-a explicat pe un ton fara echivoc cum sta traba cu cotetele noastre zburatoare, pe care orice Mig 21 Fishbed le face varza cu carne pe unde le prinde. M-am gindit odata sa fac o incercare timida de a le spune "baaaaaai utzupanilor, tonele de cacat pe care le cautati voi cu lupa pe site-urile Internetului (bineinteles ca alea care-i iau pe americani in tarbaca) nu valoreaza nici macar cit doi ani din viata traita de mine in America", da' m-am lasat pagubas, ca bietii oameni sunt preocupati sa rascoleasca Internetu' si sa-si aduca nivelul cultural, intelectual si informational pe culmi cit mai inalte si n-ar fi inteles oricum ce cacat vreau eu sa spun. In aceste conditii vitrege m-am hotarit doar sa-mi fac o rezerva procopsita de "diapers" noi noute, ca sa am cu ce sa ma schimb atunci cind ma pis literalmente pe mine de ris citindu-le ineptiile "savante".
Marius ... Luni, Octombrie 21, 2002 5:50 PM
dixit:
Miti draga

Cred ca una vorbim si alta ne intelegem. In vizor nu era Sisif ci prietenul, care mai mult injura decit se exprima. Ma miram doar ca de data aceasta l-ai tolerat, ba chiar i-ai transferat productiile pe noul site cind TRIPODUL ne-a lasat cu ochii-n soare. Ce legatura are faptul ca eu m-am conversat cindva pe CRL (cind s-a straduit si el, dar nu prea tare) politicos si corect cu facutul curateniei pe pagina, imi scapa. Eu nu sint moderator nicaieri.

In fine, sint gata sa admit ca m-am inselat in ceea ce il priveste pe Patapievici daca mai scoate din astea (citez):

? Socialismul, ca sensibilitate, este inventia unora dintre membrii trandavi si incapabili ai claselor avute ? Acestia, pentru a-si rascumpara simbolic trandavia, pentru a-si dovedi fara efort ori responsabilitate ca de fapt nu sunt incapabili si ca pot si ei face ceva, pentru a-si usura povara constiintei, au conceput teoria ca muncitorii o duc prost nu pentru ca nu au bani (caci banii se aflau, pe linie ereditara, la ei si, cu cateva minore exceptii, nici un socialist de salon nu si-a împartit saracilor banii), ci pentru ca sunt muncitori, adica supusi "exploatarii" capitaliste. Deci: nu pentru ca sunt saraci ar fi fost ei nefericiti, ci pentru ca sunt muncitori - qua muncitori. Ca atare, spune teoria socialista, suprimati capitalistii (eventual fizic) si proprietatea si, din acel moment, muncitorii o vor duce instantaneu ca în sanul lui Avraam. Socialismul este inventia unor oameni lipsiti de responsabilitati, care, fugind de raspunderea propriilor teorii, au oferit primul exemplu dezgustator de iresponsabilitate intelectuala absoluta. Ei vor sa distribuie bogatia altora unor oameni pe care nu îi cunosc, dar care, în conceptia ideologica a teoriei lor, ar reprezenta poporul - sunt poporul.?

Iata deci cum s-a pornit unul din cele mai avansate sisteme democratice (ha, ha ,ha!) care au existat in istorie.


NY Times Luni, Octombrie 21, 2002 9:58 AM
dixit:
... "The problem with the French is that they don't have a word for entrepreneur." -George W. Bush, discussing the decline of the French economy with British Prime Minister Tony Blair
Well said, Mr. President. Vine Legea Pruteanu si la yanks ?
Eliana Luni, Octombrie 21, 2002 8:46 AM
dixit:
Ultimul bushism de pe pagina cu umor politic dedicata perlelor lui Georgica:
"I was proud the other day when both Republicans and Democrats stood with me in the Rose Garden to announce their support for a clear statement of purpose: you disarm, or we will." -George W. Bush, speaking about Saddam Hussein, Manchester, N.H., Oct. 5."

NY Times Luni, Octombrie 21, 2002 7:07 AM
dixit:
Danny
Date precum "De cativa ani, americanii traiesc din credit. Deficitul lor comercial era de 100 de miliarde de dolari in '93, ca sa ajunga la 450 de miliarde in anul 2000." sunt probabil extrase din cartile lui Nostradamus

Unele cifre par aberante dar cine stie de fapt ce se petrece in spatele culiselor pe la Finanta Internationala?
Cine stie care-i adevarul si-aici. Ca astia-n interviuri dau dintr-o extrema-n alta, cum le pica lor mai bine la buzunar.
Ma intreb insa cu buna-dreptate daca nu te deranjeaza mai mult faptul ca "tomnai perioada de glorie" Clinton este cea vizata de E.T., acela cu echilibristica de date economice de la CRL. La drept vorbind, Mr. & Mrs Clinton v-au cam adapat din gros ... pe credit. Exact cum a facut si Petre Roman imediat dupa Lovilutie, acelasi calapod. Si acum sunteti poate datori-vanduti la "Strul & Elian (a)" si voi habar nu aveti.
Sa speram ca ne lumineaza vreunul din Administratia Bush pe la "Starea Natiunii" din ianuarie 2003. Sau macar dupa ce a scapat Casa Alba din planta carnivora care este Orientul Apropiat. Ca nu mai stiu ce sa cred.
L-as crede pe Socrate, daca n-as avea habar ce poate.
E.T. Luni, Octombrie 21, 2002 5:13 AM
dixit:
Socrate:
Duminica, 20 Octombrie 2002 21:16:04 (GMT-7)
Socrate (NETwork)
Mr. sidler,
Mama draga, se pricepe E.T.-ul dv. la a intelege America cum se pricepe magarul la tors lana...
Dar, totul se clarifica atunci cand E.T. face afirmatia ca "eu traiesc intr-un alt timp"... si pe o alta planeta (n.n.).
Saracutul de el!Mai Socrate mai, dece-ti bati tu joc de ilustrul nume ce-l porti online? Ai ARGUMENTE? Adu-le pe ecran. Daca n-ai, atunci taca-zi gura ca esti cam prostut, nu vreau sa te laud.
Cel care a dat interviul are cativa kilometri mai multi de scoala decat prea-sfintia-ta si si argumenteaza, chit ca nu trebuie sa fiu cu totul de-acord cu el, fiecare este subiectiv mai mult sau mai putin. dar dumneata sari peste orice gard al intelepciunii cu fundamentalismul acesta baptist. Si mai te miri de descreieratii aceia arabi, asa-i?
Si-n definitiv suntem de aceeasi parere, cand afirmam ca America este tara tutu Lor posibilitatilor: pai daca si unul ca tine a apucat un codru de paine in USA, inseamna ca-ntr-adevar trebuie sa fie asa.
Se zvoneste ca cel mai bine o duc în America lacustele, cu sau fara sutana ...
Wolf Duminica, Octombrie 20, 2002 8:46 PM
dixit:
"Eliana cu scufita, dar dece ai tu fusta atat de scurta, de ti se vad nucile si pistolu ?", ... intreaba lupu cel rau.
This is not America Duminica, Octombrie 20, 2002 8:31 PM
dixit:
Se zvoneste ca Statuia Libertatii ar mai avea doar 6 colturi in diadema ;-)...

Duminica, 20 Octombrie 2002 16:10:09 (GMT-7)
sidler (Belgium)
Salutari la toata lumea,
Profit de linistea asternuta, spre a va supune atentiei, un alt punct de vedere. Este vorba de un interviul luat istoricului de limba franceza Emmanuel Todd a carui 'expresie' trebuie sa recunoastem ca apare ca o distonanta intre 'discursurile' zilei. Intreviul este luat de un jurnalist al jurnalului eveltian 'Le Temps'.

Rep: Puterea Statelor-Unite, spuneti dv., nu este decat o iluzie. Pe ce bazati o asemeanea afirmatie?
Em.T.: De cativa ani, americanii traiesc din credit. Deficitul lor comercial era de 100 de miliarde de dolari in '93, ca sa ajunga la 450 de miliarde in anul 2000. Sistemul american si cel sovietic erau construite fata in fata, in asa masura ca daramarea celui de al doilea a dat primului un atare sentiment de 'putere unica', care a oprit orice tentativa a SUA de a-si corecta propriile ei dezechilibre.
Rep.: In Franta, cu exceptia lui Jean-François Revel care este impotriva 'antiamericanismului', multe voci, din care a dv., vorbesc de o politica americana haotica care consista in a ataca pe cei slabi, asociata la o absenta completa de perspective interioare.
Em.T.: In Europa, noi suntem in sfera americana, noi suntem vechii aliati ai SUA si pentru mult timp a fost benefic pentru noi. Daca nu am fi avut aceste legaturi particulare, noi am fi interpretat in termenii politico-istorico-diplomatici cei mai traditionali comportamentul SUA. Am fi zis: este vorba de un sistem bolnav pe plan intern, care va cauta in aventuri exterioare solutia problemelor sale. De sase luni, capitalismul ultra-liberal, care ne-a fost prezentat ca un nou orizont, este in realitate un mit. Nu se mai stie care este PIB american, nu se mai stie care este adevarata bogatie americana. Deseori oamenii se ingrijoreaza de datoria tarilor din lumea a treia, dar in termeni financiari, SUA este cersetorea planetei.
Rep.: Faceti o descriere paradoxala: dependenti financiar, dependenti pentru consumatia lor, deloc rezonabili pe plan militar...
Em.T.: Ei sunt necesari lumii prin ceea ce consuma, atunci cand sunt considerati a fi o putere industriala. Pana la crearea monedei europene, ei aveau singura moneda capabila de a asigura functionarea schimburilor internationale. Ca efect compensatoriu al acestui rol economic la nivel de stat la scara planetara, era rolul lor in ordinea militara mondiala. Ori, nu mai exista azi probleme strategice majore. Nici o mare putere nu ameninta alte puteri. Ei sunt deci fortati sa faca acest micromilitarism teatral impotriva actorilor slabi. Este o logica perversa, care legitimeaza rolul lor si care ajunge la acest paradox final: tara care ar trebui sa asigure ordinea mondiala devine un factor de dezordine.

Duminica, 20 Octombrie 2002 16:09:30 (GMT-7)
sidler (Belgium)
Continuare de mai sus:
----------------------
Rep: SUA nu pare a fi o putere imperiala pentru ca nu indeplineste functiile unui imperiu?
Em.T. : Un imperiu trebuie sa asigure ordinea, prosperitatea si sa trateze oamenii si popoarele dintr-un p.d.v. egalitar. Se vede foarte bine - atunci cand este vorba, de exemplu, de relatiile intre arabi si israelieni - ca SUA nu functioneaza pe un model universalist de tip roman. SUA este intr-o logica diferentialista. Intr-un context in care economia lor este mai mult pradatoare decat productiva, unde ei sunt un rau model pentru restul umanitatii, unde ne dam seama ca SUA nu serveste la altceva, decat a produce doar dezordine si violenta, eu ma intreb daca infruntarea principala din viitor, nu o sa fie in interiorul vechiului camp al democratiilor occidentale, daca Europa, putere in devenire, nu este de fapt principalul adversar al SUA si miza reala a conflictului in curs, este intr-adevar de a ataca Irakul sau sa aduca la ordine aliatii sai europeni. Se poate spune ca SUA in clipa de fata este perdanta. Sau nu face raboi Irakului si este ridicola; sau il face si in acelasi timp, toti europeni isi vor intari convingerea ca ea este un factor de razboi. Ea, SUA, va accelera integrarea politica si militara in Europa. Si accelera in acelasi timp, apropierea intre Europa si Rusia.
Rep.: In cartea dv., analizati tendintele de fond: natalitatea, demografia, geografia, structurile familiale.
Em.T.: Mi se pare ca azi traim simultan procese de durata lunga si in acelasi timp un moment de mare ruptura.
Rep.: Care sunt procesele de lunga durata?
Em.T.: Daca ascultam stirile, vedem ca sunt oameni care se masacreaza mai peste tot, ca sunt islamisti excitati intr-o tara sau alta, ca sunt crize la bursa... Dar vedem deasemenea, ca in curand totalitaea planetei va fi alfabetizata, (miscare inceputa mult mai devreme). Scrierea a fost inventata 3000 de ani inaintea lui Cristos. Generalizarea alfabetizarii este sfarsirea unui proces care a durat 5000 de ani. In trecere, se constata empiric, ca din momentul in care femeile stiu sa citeasca, fecunditatea scade. Lumea este in curs de a termina tranzitia sa demografica in viteza maxima. O tara ca Iran, care a trait criza khomeynista este la 2,1 copii pentru o femeie, la fel ca SUA. China este la 1,8; intre Franta si Anglia. Exista inca regiuni care nu au facut inca saltul. Din momentul in care se controleaza fecunditatea si daca nu se fac multe erori de gestiune, cresterea nivelului de viata este aproape inevitabil. Intr-o lume unde dezechilibrele intre populatii nu se mai creeaza din diferentele de fecunditate, oamenii le este frica de vecinii lor.
Rep.: Aceasta teama continua totusi sa existe in nordul continentului african si nu numai.
Em.T.: Dar fecunditatea Magrebului scade. S-a ajuns la 3 copii pe femeie. Aceste evolutii sunt mult mai importante decat '11 sept.' sau atacul impotriva Irakului.
Rep.: Scrieti, spuneti, ca aceste tranzitii sunt periculoase in tari unde structurile familiale sunt bazate pe fecunditati importante.
Em.T.: Nu ma extaziaza progresul umanitatii. Revolutia franceza a facut multi morti. Refluxul credintelor religioase a deschis Germania nazismului, iar Rusia comunismului. Populatiile sunt dezradacinate mental in aceste faze de tranzitie; ele au comportamente politice, ideologice, socilae, violente si dezechilibrate. Creeaza crize ideologice, fenomene de isterie. In secolul XVI elvetieni erau niste excitati care se ardeau si se omorau in fuctie de credintele lor religioase. Nici o tara nu scapa. Azi, regiunile din lume unde exista cele mai multe tari aflate in momentu facerii acestui salt spre modernitate, cu tulburarile ce acesta implica, sunt cele cu o foarte mare prezenta musulmana, este adevarat. Dar cei ce delireaza pe tema esentei islamului si pe pacifismul religiilor crestine, ar trebui sa-si aminteasca de violenta istoriilor noastre.
Rep.: Vreti sa spuneti ca acest fenomen s-a produs deja in inte

Duminica, 20 Octombrie 2002 16:08:54 (GMT-7)
sidler (Belgium)
Continuare de mai sus: -----------------------
Rep. Dati impresia ca ar fi suficient sa se astepte. Nu avem rabdare sa asteptam?
Em.T.: In anume locuri, cand este vorba de mici regiuni, apropiate de regiuni mult mai puternice, de ce sa nu intervenim cand exista fenomene foarte violente (cum in ex-Iugoslavia). Dar cand este vorba de mase umane considerabile, cum in lumea musulmana, este fara nonsens sa imaginezi ca o interventie exterioara poata sa influenteze pozitiv procesul. Nu bombardand regimuri patriarhale din Afganistan, facem sa acceleram emanciparea femeii. Am simplifica lucrurile dialogand tarilor in aceasta tranzitie, explicandu-le ca traiesc ceva ce a existat si la noi.
Rep.: Credeti ca ar intelege?
Em.T.: Nu putem sti, pentru ca nu este limbajul in care le vorbim...
Rep.: Ascultandu-va, se creeaza impresia, ca sensul istoriei este suficient prin el insusi. Credeti ca exista un camp de interventie pt. politic?
Em.T.: Nu se poate face politica fara a se respecta evolutiile dificile care exista independent de ele. Primul camp politic este gestiunea economica, pentru ca legile economice sunt universale (obs. mea: adica americantzii vor executa in Irak o gestiune economica chirurgicalo-transcendenta, adica care planeaza undeva in afara mizeriilor noastre de zi cu zi. Asta pentru ca ei au putut stabilit deja un contact cu niste extraterestrii si au primit tema asta de la ei... = just a little joke. Tot eu: curaj copii, mai sunt vo' 15, 20, de randuri si-i gata!). Ultraliberalii spun ca putem actiona cu violenta asupra sistemelor familiare, dar ca trebuie sa ne abandonam legilor pietii. Eu spun ca nu putem actiona asupra fenomenelor antropologice de foarte mare durata atunci cand putem actiona parghii economice.
Rep.: Conversiunea dv. tarzie la conceptele Uniunii Europene s-a bazat pe eceasta convingere?
Em.T.: Daca admitem ca natiunile exista, ideea Europei Unite poate fi eficace pt. ea insasi si seduizanta pt. intreaga lume. Cu natiunile unite din Europa, avem ideea unei entitati care coopereaza, care face politica relansarii, care este solidara, care scapa de razboi, dupa razboaie fraticide. Lumea intr-adevar mondializata seamana acestei Europe usurate. Este adevarata amenintare ideologica pentru americani. Cand vad europenii facand Tribunalul International, cand vad ca pana la urma au realizat moneda europeana - care este amenintarea strategica absoluta pt. americani - imi zic: ce provocare la hegemonia americana! Europenii nu sunt constienti de amenintarea pe care o reprezinta ei pt. SUA.
Rep.: Pentru ca ei gandesc mereu plecand de la modelul 'atantic'?
Em.T.: Ei nu vad impactul posibil pe care il are moneda unica. Ei nu vad inca, ca pozitia lor strategica este clar mai buna ca cea a SUA. Ei nu vad ca sunt pe punctul de a propune lumii un alt model de regularizare economica. Se speculeaza pe antiamericanism, dar de fapt suntem in fata cresterii eurofobiei SUA. Asta ma preocupa.
Rep.: Lectura dv. a evenimentelor este foarte diferita de cea a expertilor strategici, care descriu planeta ca pe o tabla de sah.
Em.T.: Cartea mea despre SUA, este ceea ce numim o carte de interventie. Este o munca de sase luni. Dar nu este meseria mea. Eu lucrez de ani la 'originea sistemelor familiale' si pe o perioada cuprinsa intre 3000 inaintea lui Cristos la 1500 dupa. Eu traiesc intr-un alt timp.
Rep.: ... dar din care faceti suportul intelectual al lecturi dv. despre actualitate.
Em.T.: Este contributia mea. Poate fi viziunea unei stiinte sociale care serveste la ceva. Cu aceasta carte eu realizez un mai vechi vis al meu: utilizarea cunostintelor pe care le-am strans din tendintele fundurilor iostoriei umane pentru a le aplica in interpretarea prezentului. ...

Eliana Duminica, Octombrie 20, 2002 7:01 PM
dixit:
Ce-i pe aici, club de gaySHE? Pe aici sunt foarte multe, asa ca nu m-as mira. Sisif, sunt solo si-mi plac newbisnuitii.
Danny Los Angeles Duminica, Octombrie 20, 2002 3:57 PM
dixit:
Of, of, of, iar trebuie sa corectez pe cineva. Mesajul lui Q trebie citit astfel:
Ba Elisa, tu esti boul de MV, nu?
Gainsbourg Duminica, Octombrie 20, 2002 3:50 PM
dixit:
Eeelisaaa, Eelisaaaa, Eelisaaa saute-moi au Q ...
Q Duminica, Octombrie 20, 2002 1:26 PM
dixit:
Ba Elisa, tu esti MV, nu?
Elisa Duminica, Octombrie 20, 2002 9:11 AM
dixit:
Limba aia romana pe care o asterni mata cu indeminare de Sisif in curul multilateral al tovului. Paler Octavian cc al pcr ... sa-i lingi hemoroizii aia lipsiti de par? Vezi sa nu folosesti barbarisme si neologisme ca tov. Paler e foarte finut ... si se gidila in curul plin de hemoroizi! Limba romana placuta!
Sisif Australia Duminica, Octombrie 20, 2002 3:40 AM
dixit:
Eliana Pentru ca suntem neobisnuiti. Fiecare in felul sau... Un exemplu: S&Cum nu s-a obisnuit, nu este obisnuit si nici nu se va obisnui vreodata cu Limba Romana.
Danny Los Angeles , Octombrie 20, 2002 12:46 AM
dixit:
Ce-ai facut Mitisor draga? Unde-mi sant ovulele alea albastre, care ma atrageau pe site le tine, precum cintecul sirenelor, pe Ulise? Asa, vorba Ghiopardului, o sa ametim de-o sa scriem tot felul de mascari.
Ghiopardul Sambata, Octombrie 19, 2002 5:35 AM
dixit:
Bine Miti. Sunt un pic cam ametit. Am inceput sa vad in valuri imaginea de la intrare. Inca un pic si-o sa-mi faca ochii ca la melc. Sunt impresionat pana la lacrimi. Ma ustura ochii.
Wolf Vineri, Octombrie 18, 2002 11:31 PM
dixit:
Eliana "Lupule, dece ai dintzii atât de ascutzitzi?..."
Eliana Vineri, Octombrie 18, 2002 10:52 PM
dixit:
De ce aveti nume asa de neobisnuite?
Eliana Vineri, Octombrie 18, 2002 10:31 PM
dixit:

Eliana Vineri, Octombrie 18, 2002 7:54 PM
dixit:
Ma numesc Eliana.
Miti Vineri, Octombrie 18, 2002 7:51 PM
dixit:
Ok, Observator, cum va e voia. Plecaciune.
Observator Vineri, Octombrie 18, 2002 7:10 PM
dixit:
D-na Miti, nu sint cel pe mina caruia sa fie lasat acel domn inteligent, civilizat, generos si patriot . El are mult mai mult timp de pierdut decit mine. Stima.
Miti Vineri, Octombrie 18, 2002 11:13 AM
dixit:
Marius, cred ca n'ai inteles: eu vorbeam la idee. Tu insa, la persoana. Eu n'am asemuit pe nimeni din musterii cu Arghezi. Doar mi-am exprimat opinia ca prezentza anumitor cuvinte din fondul principal de cuvinte nu insemna in sine ca postarea e pornografica, rasiala etc. Si cand faceam comentariile astea, in vizor era Sisif, nu Nicky. Impresia mea e ca stiai asta. Iar cu Nicky te-ai conversat, bine-merci, politicos si corect, pe CRL, netinand cont de faptul ca personajul cu pricina improsca pe altii cu chestii de tipul celor la care acum ai devenit subit atat de sensibil!

In privinta antiamericanismului demonstrat de Patapievici sa stii ca iti faci pacat (a propos, in chestia asta ai aceeasi parere cu Nicky/Io :). Pot sa te intreb pe ce te bazezi cand faci afirmatii atat de grave? Estimp, pe plai, HRP e supus intimidarilor de tot felul (furtul HD sau, campanii de presa care ii denigreaza tatal, agresiuni verbale ale unor organe). Si toate astea pentru ca omul incerca sa aplice legea din postul pe care il ocupa la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

PS AStept dovezile care te fac sa il caracterizezi pe HRP antiamerican.
Miti Vineri, Octombrie 18, 2002 10:32 AM
dixit:
Inca o lamurire: ora e diferita pentru serverele hypermart sunt pe alt fus decat serverele tripod si n'am apucat sa ajustez scriptul pentru problema asta .
Miti Vineri, Octombrie 18, 2002 10:16 AM
dixit:
Ghiopardule, s'ar putea sa ai dreptate: acum am pus pe hypermart exact acelasi script Perl/CGI care pe tripod da eroare! Si uite ca merge! (diferentele fata de cafeneaua de la tripod sunt acum numai de tip html).Oricum, o sa-mi ia ceva timp sa ma trambalez cu toate java appleturile, pozele si celelate filifantzuri. In privinta asta ma bazez pe ingaduinta domniilor voastre.
Miti Vineri, Octombrie 18, 2002 9:56 AM
dixit:
N'am vreme mereu de ingrijitul locantei, mai baba~ Ali/Nicky/Io/etc. Si nici sa fac zilnic analize globale, doar nu mi-s analista de servici, mai trebuie sa castig si un codru de paine ca sa pot sa ma joc, apoi, La Idee! Deocamdata te las pe mana lui Ionick, a Observatorului si/sau a altora cu reflexe de strong reciprocator (daca au bineinteles vreme si dispozitie).

PS Ai fi putut sa eviti toata risipa asta de timp si efort respectand pur si simplu regulile afisate la intrare. Atunci, am fi discutat cu tine normal. (Dar poate nu pricepi si engleza; daca asta-i problema ta, spune-ne si iti traduc!)
test Vineri, Octombrie 18, 2002 9:37 AM
dixit:
test
test
Data: Vineri, Octombrie 18, 2002 9:26 AM
Comentarii: test

test1
Data: Vineri, Octombrie 18, 2002 9:18 AM
Comentarii: test1

Ali Baba Vineri, Octombrie 18, 2002 8:13 AM
Comentarii: erata
ma-m - > m-am.
sorry
Ali Baba Vineri, Octombrie 18, 2002 8:10 AM
Comentarii: Îmi cam râd in barba, vazând cum a amutzit the Miti-Proamerican-Gang, de cand Korea de Nord a anuntzat ca are arma atomica si Washingtonul este facut de rahat în ochii Lumii: Irakul cica se chinuie sa faca rost e bomba, si USA vor sa-i bombardeze. Korea de Nord ARE BOMBA (de la PAKISTAN, pretinu, care-va-sa-zica) si USA se fac ca ploua... Couratte mourdarre, n'est-ce pas?].
Dar acum intr-adevar ma-ngrijoreaza situatzia, mai ales ca-i clar ca USA numa grija bombei n-o aveau: daca USA nu intra-n Irak, atunci Korea de Nord va avea grâne (cumparate din Australia) si petrol pe gratis cât exista regimul comunist acolo, cadou de la Irak: pai dece sa se screama Saddam sa faca bomba, daca-o primeste de-a gata de la Korea de Nord, cu racheta purtatoare cu tot, dupa ce trece criza asta si se desumfla bau-baul, vin alegerile iara-n USA si americanii-l dau jos pe putzoiu' CIA-ului?...

Dovada ca USA la petrol tzineau ochii, nu la armamentul lui Saddan, este ca nu apare niciunde temerea mea în ziarele americane. Poate-n 2-3 zile se va gasi vreun jurnalist mai istetz sa-si puna întrebarea asta. ACUM trebuie cu-adevarat sa intre USA în Irak :-))): au petrolul ca si pâna cum ... si statul care ar cumpara arma koreana nu mai exista atunci.
Ar mai ramâne o interesata, Arabia Saudita, care are banii si petrolul sa-si cumpere vreo 30-40 de bucatzi si care da tot mai multe semne ca împinge cu valize-ntregi de bani grei pe altzii pe la spate, sa se certe cu USA p'acolo. Dar si Arabia Saudita poate cumpara direct de la Pakistan. Si daca aia nu vând, de la ... India, Rusia. ...Daca n-a facut-o deja.
În orice caz, tare-mi pare mie ca Ossama ben Laden acela-i la Rhiad si se-mbaiaza-n petale de trandafiri prin iatacurile împaratesti precum Printzul din Zamunda, înconjurat de cadâne si pazit de eunucii Sultanului.
...Pentr'un strop de oloi, ce nu face omu', asa-i? :-)))

Gatara ale 7 lacate specialistii de la Tripod la Iddea de dincolo? :-)))))))...
Acusi îi zice Fort Knox. Auzi ma Harakirispeare, dece nu vorbesti tu cu Sandu sa-tzi dea ala tehnologia lasata de stuficle si-atunci ai scapat de mine? Asa, ca o idee, ca vezi si tu ca esti prea habarnist pentru o treaba de 2,50 din asta ... ;-)
Alivoar, hai ca va las în plata Domnului, ma-m saturat si eu sa-mi tot dea iubitzii vostri de politicieni coruptzi dreptate prin faptele lor si voi sa va tot gonflatzi în avans si sa pariatzi pe calu' care pierde, în desharta sperantza ca America va face si altceva decât tâmpenii în politica externa. Bai amarâtzilor, daca jidanii lui Clinton & Liebermann au fost tot asa niste jigodii în politica externa, macar în interior au periat si hranit vaca pe care au muls-o în folosul lor, al Tel Aviv-ului. Boul asta de la Midland numa mulge US-vaca si când aia pica pe spate de jigarita ce-i, iara le-o da jidanilor de la NY s-o puna pe picioare. Si tot asa, de 200 de ani :-))))). Curat murdar!
Marius Popescúr, Sisif are dreptate, eu te-am bagat în ma-ta de poupine-courist, nu el. El numa te-a tras afara, ca vaz ca iarasi esti la vedere si miroshi urât. Asa-i când citesti numa recenziile...
Când te trimite iara careva-n origini, ia-l si pe jidanu Teddy cu tine.
În rest numa' bine la toata lumea.
NY Times Vineri, Octombrie 18, 2002 7:07 AM
Comentarii: U.S. Says Pakistan Gave Technology to North Korea

... Si Capitala Pakistanului este Baghdad... Sau Piongjang? Am salva noi Democracy imediat (si pe arabi de petrolul lor) dar nu ne lasa UN.
Sisif Australia Vineri, Octombrie 18, 2002 12:11 AM
Comentarii: Marius Argumentatia Mitisoarei e... argumentata. Asta e deosebirea intre ea si pacaliciul de Ober de la CRL. Analogia cu Arghezi ma onoreaza, dar nu se aplica decat in contextul "injuraturii de forma sau continut", deoarece acele expresii (manci cacat pâna-tzi iese pe ochi?, ?dobitoc jidovesc ce esti.? ?bai porcule?, ?bai cacatule?, ?Bai jidane, tu vaz ca n-ai pace, mai porc propagandistic? si cite si mai cite.) de care aminteai undeva nu imi apartin. Banuiesc ca esti exclusiv victima unei confuzii si nu incerci sa ma discreditezi(sic!). Stilul nu imi apartine. Daca te referi la interventiile mele, care nu contin astfel de invective dar care pe alocuri sunt condimentate cu cate o "injuratura parinteasca", te anunt ca nu vad nici un motiv sa-mi cer scuze. In ceea ce priveste folosirea pluralului noi te rog sa citesti: unii dintre noi..., printre care si eu. In alta ordine de idei, daca tu pui semnul "=" intre Emil Constantinescu si Octavian Paler inteleg de ce te obsedeaza notiunea de "maiestate" sau conceptul de... Sa zicem Elita Intelectuala. Mai incearca... Succes!
Marius ... Joi, Octombrie 17, 2002 10:39 PM
Comentarii: Sisif

Nu ti-ai cerut scuze pentru injuraturi. Probabil ca ti-ai insusit deja argumentatia lui Miti si te crezi vreun Arghezi. Cu modestia caracteristica, te-ai facut si purtator de cuvint? Sau ?noi? sta pentru pluralul majestatii? Sau pentru spiritul omului care nu poate gindi independent ci doar in gasca? Acum trebuie sa accepti ca daca ceva intrece puterea ta de intelegere, nu inseamna ca ceilalti sint la fel de incuiati.

In fine, sa trecem la ceea ce lui Sisif ii lipseste, cel putin in exprimarea personala, adica "La Idee". Citatul din Paler este semnificativ. In timp ce se imbatoseaza cu niste atitudini dizidente care n-au existat decit in mintea dumnealui (mai dizident a fost, in conditiile expuse, Adrian Paunescu cu volumul ?Atlantida?), autorul da drumul unui rechizitoriu din care atrag atentia asupra urmatoarelor pasaje:

"Dar cum sa accepti sa te judece unul care s-a prelins printre conjuncturi fara sa scoata, o clipa, capul din ele?? Emil Constantinescu n-a deschis gura in timpul lui Ceausescu. Ce anume probeaza ca n-a fost o carpa banala, buna doar de strans cotizatii si la stergerea de praf a meselor la care luau loc prezidiile? Ce ii da dreptul sa faca acum pe profesorul de anticomunism? N-au si imposturile limite?"

Trecind peste atitudinea care lasa un gust amar din partea unui intelectual de talia lui Paler, de genul "ia spune ce-ai facut dta in ultimii 15 ani", daca inlocuim "Emil Constantinescu" cu "Octavian Paler", avem o argumentatie aproape perfecta.


Sisif Australia Joi, Octombrie 17, 2002 9:16 PM
Comentarii: Marius Un exemplu de cum ar trebui sa scrii: Meteo.Instabilitate.In regiunile intracarpatice vremea va fi in general instabila cu cerul mai mult noros si ploi, ce vor avea si caracter de aversa. In restul teritoriului, ziua cerul va fi variabil, dar va mai fi ceata in primele ore in Campia Romana, Podisul Moldovei si al Dobrogei, iar noaptea vor fi innorari, insa numai pe alocuri va ploua. Temperatura aerului, in scadere in zonele intracarpatice, va avea valori maxime intre 14 si 24 de grade si minime intre 4 si 14 grade. In Bucuresti, in cursul zilei, cerul va fi variabil, dar dimineata va mai fi ceata. Noaptea cerul va avea innorari temporare si vor fi conditii de ploaie slaba. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar cea minima, intre 10 si 12 grade. (INMH). Poate ne prindem si noi ce vrei sa ne spui...
Sisif Australia Joi, Octombrie 17, 2002 9:05 PM
Comentarii: Timpul ticalosiei(III)/Octavian Paler/18.10.02 N-am nimic de obiectat, in principiu, celor care ne judeca pe cei ce am lucrat in presa, intr-un regim bazat pe schizofrenie si pe frica. Si nu fiindca n-as avea nimic de regretat. Dar stiu ca orice explicatie ar fi luata ca o scuza si ca sunt lucruri greu de inteles daca nu le-ai trait. Cand se va scrie o istorie, nici romantata, nici simplista, a vietii traite in comunism se va vedea ca ea a fost un amestec de drama, de neputinte, de duplicitate, de spaime, de lasitati si de resemnari in care politia si ideologia n-au acaparat chiar totul. Au existat si momente in care un adevar rostit pe jumatate, soptit, scrasnit, ori spus aluziv, esopic, te putea face sa uiti minciuna institutionalizata, dandu-ti iluzia curateniei. Sigur ca, din perspectiva intransigentelor de azi, chiar acea iluzie era un mod de a ne minti. Sigur ca frica politica, pe care s-a bazat regimul comunist, s-a consolidat si cu sprijinul celor care ne-am temut. De aceea n-am facut niciodata caz, dupa ?89, ca, ani in sir, am fost pentru Securitate un fel de insecta ?dusmanoasa?, pusa sub lupa, inhaitata cu alte ?insecte? din grupul numit de rapoartele reproduse in Cartea Alba a Securitatii ?al Europei libere?. N-am povestit ce presiuni a trebuit sa infrunt pentru a nu figura, cu nimic, in nici un ?omagiu?. Am socotit ca tacerea nu e un merit si ca ar fi indecent s-o supraevaluez, din moment ce altii au vorbit, refuzand nu numai orice compromis, ci si intrebarea ?la ce bun?? Intrucat mi-a lipsit indrazneala de a trece vreun Rubicon, ar fi fost incorect sa exagerez ceea ce am refuzat, pentru a motiva ceea ce am consimtit. Duc cu mine culpabilitati, regrete, amaraciuni, impreuna cu gandul ca n-am trait, totusi, intr-o schema, intr-un cliseu. Am avut prieteni, satisfactii, iluzii. Si nu cred nici azi ca aceia care ne-am pomenit intr-o istorie smintita, fara voia noastra, trebuie sa ne reprosam, pe langa alte culpe, si ?culpa? de a ne fi ferit sa cadem in ghearele Securitatii, de a fi vrut sa avem o profesiune, sa scriem carti, sa ne crestem copiii. E adevarat, reperele morale si judecatorii, pentru acele vremuri, sunt in alta parte. Sunt cei care au reusit sa nu le mai fie frica, platind acest curaj cu arestari si interogatorii nocturne, cu ani de temnita sau exil. Am si spus, de altfel, in mai multe randuri, ca nu ma vad umbland cu un cantar prin trecut. Nu vad, insa, nici de ce as lua in serios ca ?instanta? pe unul ca Emil Constantinescu! Iata o observatie cu care ar fi trebuit sa incep. Si la care ma puteam opri. Caci inteleg sa ridice piatra, daca vor, cei care au indraznit sa infrunte beciurile Securitatii si temnita, cei care au indraznit sa spuna raspicat adevarul, nu prin parabole, cei care au preferat sa plece in exil decat sa murmure printre dinti jumatati de adevaruri. Dar cum sa accepti sa te judece unul care s-a prelins printre conjuncturi fara sa scoata, o clipa, capul din ele? Constantinescu ma obliga sa spun ca, incepand cu sfarsitul anilor saptezeci, cand m-am decis sa-mi tin sub control frica, am trecut prin nu putine momente de risc; ca revolutia m-a gasit scriitor interzis si somer de sase ani; ca am scris niste carti (din care n-am nici un rand de ars) in care am pus problema inchizitiilor, ca in ?Apararea lui Galilei?, sau a terorii, ca in ?Viata pe un peron?; una dintre ele, ?Un om norocos?, a fost nu numai scoasa din biblioteci, ci a avut parte de un proces stalinist. In schimb, din cate stiu, Emil Constantinescu n-a deschis gura in timpul lui Ceausescu. Ce anume probeaza ca n-a fost o carpa banala, buna doar de strans cotizatii si la stergerea de praf a meselor la care luau loc prezidiile? Ce ii da dreptul sa faca acum pe profesorul de anticomunism? N-au si imposturile limite? Dincolo de aceste intrebari, nu mai am de spus decat atat: e trist ca am avut un asemenea presedinte.
Danny Los Angeles Joi, Octombrie 17, 2002 8:14 PM
Comentarii: Nu c-ar avea vreo importanta, chestia asta, ci doar ca sa se consemneze "in the court report", eu personal am avut si am in continuare convingerea ca Ionick nu este Teddy, treaba pe care, daca retin exact, am discutat-o si cu cineva care are aceasta convingere. Asa, fara ureche muzicala, pot spune ca stilurile difera substantial.
Sisif Australia Joi, Octombrie 17, 2002 8:04 PM
Comentarii: Parlamentul Romaniei Domnule vel-logofat al sectiei 23 Politie, Subsemnatul Pruteanu George, dregator in Senatul Romaniei, pe data de 11 brumar manam trasura cu pacura Reno in directia pietei Sarl de Gol. Pe lavita de langa mine aveam un socotitor portabil, in a carui minte electronica era bagata toata pravila despre curatenia graiului romanesc, neprihanite fie-i cuvintele. In dreptul unei ospatarii de mancare pe repezeala, o alta trasura mi-a facut semn din felinare. Birjarul, unu' imbracat intr-un cojoc de ploaie, a dat jos sticla de la usa si a grait ceva despre basica mea stanga, care se sparsese. Cand am bagat mestecaul de viteze in d'andaratelea, sa oblojesc roata, nu mi s-a aratat nici o stricaciune. Ca tot facusem popas, am cugetat sa si mananc ceva la ospatarie. Aci, am poftit la un caine fierbinte si o cafea cernuta la strecuratoare. Cand sa scot punga cu bani, ia-o de unde nu-i. Caut in ilic, caut in itari - nimica! O fi la trasura, zic, si ma-ntorc acolo. In trasura - jelanie. Parca dadusera turcii. Punga ioc, socotitor ioc, papornita din piele ioc. Lavita era goala. Basca imi lipseau si doua basici de la trasura. Am luat trenul ingropat, si intr-un suflet m-am infatisat domniei voastre. Acu', sa stiti, vel-logofat dumneavoastra, ca rau mi-a parut de toate, da' de socotitor mi s-a rupt inima. Pai stiti cate sfarsituri de saptamana le-am petrecut frecand soarecele pe tabla, ca sa scot pravila aia? Si n-aveam nimic copiat pe placi! Ma incearca o banuiala ca acei oameni fara capatai, lotrii ticalositi care m-au calcat, de mult umblau cu rautati impotriva mea. Acu' doua zile, tiparnita telefonica mi-a varsat pe masa o hartie cu multe uraciuni. Am primit si hrisoava electronica cu multe rele in dansa. Alti oameni fara suflet mi-au zis vorbe de ocara cand eram in suitor-coborator, la casa suprapusa in carele locuiesc. Pe dansii i-as recunoaste dupa cautatura, daca mi-ati arata litografii de-ale dumneavoastra. Scris-am io, George Pruteanu, in a treia zi de cand a trecut binecuvantata legiuire de curatire a limbei romane.
Ghiopardul Joi, Octombrie 17, 2002 4:44 PM
Comentarii: Eu cred ca nici nu mai trebuie mutata cafeneaua de aici. Astia sunt mai seriosi decat tripodul.
Tablagiul Joi, Octombrie 17, 2002 7:25 AM
Comentarii: Don Papa Puius al dooj'cincilea si ceva mãrunte, acu' cã ai luat si matale pozitia de urbi et orbi (chiar ca vi se potriveste la amândoi domnii) si ai binecuvântat-o pe doamna Miti asa cum se vede - de la mneatale din papamobil când tii gâtul strâmb - cã meritã , fii bun dã citatu' ãla din paveze în limba ... come se dice la voi ... predecesorilor , sau mãcar în latina vulgarã dintre Prut si Ariesul cald , ca sã priceapã si trupetzii de la intrarea B poate-i apucã dragostea de oameni, vãz cã matale ai depãsit deja stadiul. A la votre si multe momente culturale la HyperIdee ...
Ionick Joi, Octombrie 17, 2002 3:07 AM
Comentarii: Papa Pius XX+, cred ca greseala cea mai mare a lui Miti e ca se explica. Dincolo de ce suspecteaza unul sau altul (ca nu-l opreste nimeni), asta e o pagina particulara si proprietarul poate face exact ce vrea. Daca eu as avea de-a face cu cineva corespunzind descrierii tale (ingusta, stearpa, lipsita), i-as aplica cea mai drastica pedeapsa pe care consumatorii de produse si servicii o au la indemina: nu i-as mai trece pragul pravaliei. Nu vad de ce m-as duce intr-un loc unde nu ma simt bine, mai ales cind e asa de usor, daca mi se pare ca oferta e saraca, sa-mi deschid buticul propriu. Corect ?

Pentru baietii din clubul Beat-The-Beast: nu sint Teddy; nici o suparare, si eu va confund cu fratiorul destul de des.


Papa Pius XXVIIIIIII Miercuri, Octombrie 16, 2002 10:48 PM
Comentarii: Domnule Marius,iti multumesc pentru luarea de pozitie de la Idee.Precum cred ca iti dai seama coana Miti ingusta la gindire,stearpa la gustat glume, lipsita de probe in argumentari,in pofida luptii pentru salvarea culturii neamului romanesc (lupta pe care o suspectez fiind doar o perdea de fum intru germinarea si cresterea ego-ului personal in gradina proprie ) dansa se pare ca se complace in a-si plasa posteriorul in balacarelile pline de promisiunea genezei ideiilor salvatoare de neam!Multumesc Coano ca ai pus dulaii pe mine,cum zicea Cesare Pavese "Tu seras aime le jour ou tu pourras montrer ta faiblesse sans que l'autre s'en serve pour affirmer sa force".Vad totusi ca n-ai reusit sa dezlegi ciinii in ograda de serviciu!Mister MV mi-a zis D-le Marius ca nu ti-ai luat legitimatie la Gazeta fiind poate zgindarit de atitia pionieri cit te ataca peste tot! Vrai?
Ionick Miercuri, Octombrie 16, 2002 9:09 PM
Comentarii: Naam, naam, Saddam
BAGHDAD, Iraq, Oct. 16 -- Saddam Hussein won another seven-year term as Iraq?s president in a referendum in which he was the lone candidate, taking 100 percent of the vote, the Iraqi leader?s right-hand man announced Wednesday.
All 11,445,638 of the eligible voters cast ballots, said Izzat Ibrahim, vice chairman of the Revolutionary Command Council that is Iraq?s key decision-making body.
"This is a unique manifestation of democracy which is superior to all other forms of democracies even in these countries which are besieging Iraq and trying to suffocate it," Ibrahim said at a news conference in Baghdad, apparently referring to the United States. [...]

Comentariul grafic al ArabNews pe marginea referendumului din Irak.


Eu Miercuri, Octombrie 16, 2002 6:48 PM
Comentarii: Test
Testovici Miercuri, Octombrie 16, 2002 6:44 PM
Comentarii: Bau!
Papa Pius XXVIIIIIII Miercuri, Octombrie 16, 2002 1:45 PM
Comentarii: Si aici pui ciinii pe mine coano?
Miti Miercuri, Octombrie 16, 2002 11:15 AM
Comentarii: Scuzem am cam incurcat virgulele in mesajul de pe cealalta La Idee :)
test Miercuri, Octombrie 16, 2002 10:56 AM
Comentarii: test
Zizzy Balluba ... Marti, Octombrie 16, 2002 1:21 PM
dixit:
Cruella se intoarce, e nunta'n carter, da cine e alesu', ramane un mixter...
Mai tatucilor mai, aveti nevoie de piele antiglont ca sa rezistati in localul aista. Mai baieti, mai rasfirati cu shtrocul si mai inghesuiti ci ideile.
Marius ... Marti, Octombrie 15, 2002 11:21 PM
dixit:
Miti, corect, urmatoarele expresii sunt demne de un Baudelaire: ?manci cacat pâna-tzi iese pe ochi?, ?dobitoc jidovesc ce esti.? ?bai porcule?, ?bai cacatule?, ?Bai jidane, tu vaz ca n-ai pace, mai porc propagandistic? si cite si mai cite.

Ba nu, gresesc, isi trag seva expresivitatii mirlaniilor de forma (fara fond) din florile de mucigai ale lui Arghezi. Spre deosebire de alti barzi mai constipatzi, productia lui are ?substanta? si ?aroma?. Vedeti doar sa nu calcati in ea, ca dupa aia va intrebati ca proaspatul intrat in partid, cind l-a felicitat pe strada un prieten: (uitindu-se cu grija in jur si la pantofi) ?in ce-am intrat, in ce-am intrat??


Papa Pius XXVIIIIIII Marti, Octombrie 15, 2002 10:45 PM
dixit:
Miti,eu ti-am cerut sa dai public e-mailul in care ca un pupinderriere ce sint m-am cerut la idee ca nu mai puteam de ce drag imi este sa ma tratezi de papa lapte! Am XP si profesionist dar asta n-are a face cu chestiunea care ti-am pus-o si daca ii tot dai cu Lucica uite ce zicea Dalai-Lama:"Il n'y a personne qui soit ne sous une mauvaise etoile,il n'y a que des gens qui ne savent pas lire le ciel".Aulivoir coano PhD si daca consideri prea ofensant sa publici e-mailul cu header si Os cu tot sa iti argumentezi "papa-laptele" atunci nu ramine decit sa pui ciinii pe mine si sa ma treci la Junk items si am sa-mi pap laptele la tita mamii care m-a crescut!Stii tu cine...
Miti Marti, Octombrie 15, 2002 10:02 PM
dixit:
Marius, incerc si eu sa deosebesc intre mîrlaniile de fond si cele de forma. In privinta formei, intre expresivitate si langaj porcos nu exista o falie clar definibila. Nea Lucica cel mut ca o lebada zicea ca limba e primul mare poem al unui popor. Florile de mucegai tot un fel de flori sunt, nu? :-)
Miti Marti, Octombrie 15, 2002 9:38 PM
dixit:
Coane securist si papa lapte, in genunchi nu m-ai rugat pen'ca mi-s republicana de Bucale si nu permit, ma'ntelegi, asemenea posturi senioriale. Da' de scris mi-ai scris cerandu-te la idee. Oi fi eu newbie, insa sa citesc un amarat de header de e-mail stiu! Te-am radiografiat pana la OS (operating system -- ai XP :) Asa ca nu tin cioacele p'acilea!
Dorinella Tiraspol Marti, Octombrie 15, 2002 9:23 PM
dixit:
Vai dar in timp ce romanii isi bat gainile cu lantul sa faca oua stampilate, prietenii nostri americani incearca cu disperare identificarea tragatorului de elita singuratic. Se intrebau unii ieri pe un post tv. romanesc daca actiunile lunetistului pot fi catalogate drept actiuni teroriste. Normal ca da! Sunt actiuni teroriste desfasurate dupa tipicul celor din decembrie '89 si in opinia mea vizeaza destabilizarea climatului politic american. Nu? Si cine e atat de fraier sa creada ca e vorba de o singura persoana cu pregatire militara speciala cand e cat se poate de clar ca acolo actioneaza o grupare profesionista de diversiune. In situatia asta ma intreb: Daca Mafalda care mi-a ghicit ieri in cafea ca Romania nu o sa intre in NATO avea dreptate? Daca urmeaza sa fie luate cu asalt radioul si televiziunea nationala si regimul Bush o sa fie rasturnat? Nu cumva Sadam a luat-o inaintea americanilor?
Marius ... Marti, Octombrie 15, 2002 8:56 PM
dixit:
Miti

Nu prea stiu de unde a pornit discutia, vad totusi ca vrei sa sperii pe cineva ca sa vorbeasca frumos, in timp ce cafeneaua este (inca) plina de felurite dejectzii.

Realitatea este ca daca nu-i raspundeam dejectionistului, creindu-i astfel lui Sisif posibilitatea sa injure si el putin pe pagini multe, s-ar fi pus, poate, de alte conversatii mai inteligente. Ca de exemplu apostrofarea lui Sisif catre Taranaki, in care primul il ia in tarbaca pe al doilea nu pentru ceea ce afirma (ca asta afirma dinsul dintotdeauna iar Sisif l-a sustinut cu entuziasm) ci din ratiuni de pupincurism.

Scuzati, am glumit. Sigur se gaseau subiecte mai interesante. Hei, A, o parere contradictorie exprimata pe cafenea nu are nimic de a face cu simpatia sau antipatia fata de persoana care o exprima. Oamenii civilizati se pot contrazice in mod politicos si ramine la parerea lor fara sa se certe. Doar urangutanii deplaseaza discutia de "La Idee" catre balacarirea interlocutorului.


Papa Pius XXVIIIIIII Marti, Octombrie 15, 2002 7:57 PM
dixit:
S-avem pardon daca m-ai facut laptar si lingau coano!Poate ai vrea in cazul in care te simti in vale sa cocoti in deal e-mailu in care in genunchi iti ceream redeschidea sa vedem care-iala de papa-lapte.K
Miti Marti, Octombrie 15, 2002 5:52 PM
dixit:
Sisif, om trai si om vedea. In privinta optimism-pesimismului (in poveste un ochi rade, unul plange), mi-aduc aminte ca nea Lucica definea spatziul mioritzic (componenta a matricii spirituale romanesti) ca plai infinit ondulat: deal/vale/deal/vale...:)))
Miti Marti, Octombrie 15, 2002 5:34 PM
dixit:
Draga papa-lapte, nu te mai da mare cu nerespectarea codului bunelor e-maniere. M-ai rugat sa te las in locanta, te-am lasat. Dar la prima abatere il pun pe portar sa te opreasca la intrarea in cafine.
Miti, printzesa de ferentari Marti, Octombrie 15, 2002 5:18 PM
dixit:
Nicky, daca vrei sa dai de inteles ca tu mi-ai ridicat $trocul la barcutza, apai afla domnia ta ca te inseli. Nu ma crezi? Hai sa facem o experientza: renuntza matalutza la intratul in cafine (ca tot te-au de$elat proxiurile si computadoarele schimbate) si sa vedem daca scade dramatic deverul. Altfel vad ca m-ai avansat de la vaca pamploneza la voievoada (tziganilor, subinteleg :)))
Coolturista Marti, Octombrie 15, 2002 3:37 PM
dixit:
Danny, mai usor cu plidele coolturale ca te faci de...supermarket. Coana Chiritza e de-acel rege-al poeziei, vecinic tanar si ferice :)))
Ionick Marti, Octombrie 15, 2002 7:39 AM
dixit:
Broster, ai stat toata noaptea de veghe, te inainteaza aia polkovnick :) Se cam vede oboseala, sa stii, aceleasi aiureli, aceleasi injuraturi, nimic concret contra propagandei mele. Cam statut aerul la Cremlin acolo, mai deschideti si voi ferestrele, mai intra Putin soarele cu viteza luminii, ma-ntelegi... Macar va aerisiti, ca de luminat nu e cazul, poate de luminal :)
Io ti-am mai zis ca ma confunzi, dar n-are rost sa insist. Prost ai trait, prost o sa mori. Pa, ma... prostovane ma :)))
Ionick Marti, Octombrie 15, 2002 7:28 AM
dixit:
Err... titlul articolului din Australia este "Pastrarea identitatii islamice - amenintari si solutii"

De la lume forwardate

BUCURESTI, 11 octombrie - Uniunea pentru Reconstructia României (URR) a adresat senatorului George Pruteanu - initiatorului legii pentru folosirea limbii române în locuri, relatii si institutii publice - o scrisoare deschisa redactata conform prevederilor incluse în acest proiect legislativ.
Transmitem în continuare textul scrisorii deschise semnate de Cosmin Alexandru, presedintele URR:
"Am urmarit cu neplacuta surprindere prestatia dumneavoastra pe viu (live) de la spectacolul de vorbe (talk show-ul) de luni, 7 octombrie, de la spectacolul lui Tuca (Tuca Show). Ati fost rece (cool) în enormitatile pe care le debitati, desi nu erati în timpul prim (prime-time). Aflîndu-ne imediat dupa semnarea acordului stai-lînga (stand-by) cu FMI-ul, înaintea aderarii la OTAN (NATO) si în timpul preluarii dobîndirii comunitare (acquis-ului comunitar), ne îngrijoreaza faptul ca v-ati asezat în pozitia prajinii (pole-position) pentru promovarea acestui proiect legislativ anacronic, pe care îl sustineti cot la cot cu alti retrograzi din PSD si PRM.
Nu stim daca acest proiect este doar un exercitiu de pietare politica (marketing politic) pentru imaginea persoanei dumneavoastra sau rezultatul unei furtuni în creier (brainstorming) si nici cîta presiune sau hol (lobby) ati facut pentru el, dar va dam un sfat:
Dati liber într-o seara pazitorului de corp (bodyguard-ului) si daca nu aveti la îndemîna un cîine fierbinte (hot dog) sau un sanvis de Hamburg (hamburger), deschideti un pachet de bete (sticks-uri) pe care îl puteti gasi la superpiata (supermarket) la adunatura de magazine (mall) sau, daca aveti legitimatie, chiar la banul jos si cara (cash and carry). Îl mai puteti obtine si în urma unei actiuni de mostrare (sampling) efectuata de vreun tînar marfar (merchandiser) sau vreun promovator (promoter). Apoi luati aparatul de pus în vîrful poalei (adica laptop-ul), conectati la el un soarece (mouse) si începeti sa navigati pe tesatura (adica web).
S-ar putea sa va apara pe ecran reclame la diferite firme - Doar fa-o (Just do it) sau Al dumneavoastra digitalizat (Digitally yours) sau Viitorul e portocaliu (The future is orange) sau altele din care sîntem convinsi ca nu veti întelege nimic.
Presupunînd ca furnizorul dumneavoastra de între-retele (internet) are un servitor (server) puternic, în functie de discul tare (hard disk-ul) si materia moale (software-ul) de care dispuneti veti afla unde a ajuns omenirea în materie de comunicare libera la începutul sec. XXI si cît de departe de asta e locul în care vreti dumneavoastra sa priponiti limba româna.
Dupa ce v-ati lamurit, fara sa mai asteptati hranire pe la spate (feed-back) de la noi, dati curs unuia din urmatoarele îndemnuri: Back off, Get a life, Sue yourself, Spare us, Get lost, Enough is enough, Bye-bye!"


ShtrulNick Marti, Octombrie 15, 2002 6:14 AM
dixit:
Ionick Ramane cum am stabilit, dar te speli pe dintzi inainte ;-)
Te las acuma sa manci cacat pâna-tzi iese pe ochi, dobitoc jidovesc ce esti. Bai amarâtule, se tot spune ca jidanii nu-s prosti, dar tu esti exceptztia care confirma regula. Nu vezi ce deserviciu faci jidanilor tai debitând zilnic imbecilitatzile astea, cica-n favoarea jidovilor? Tu esti mai jalnic decat tizul tau jidovesc oradean Silvester Brückner, zis Silviu Brucan, care cerea moartea tzaranistilor prin anii vostri de glorie, de jidani komminternisti de prin '50-'60. Bai porcule, aia care te-au fatat au venit în tzara MEA pe tancurile sovietive si TU te gasesti sa-mi tzii predici, bai cacatule? :-(
Tu te-ai gasit, tu si cu porcul ala ca si tine, de Sharon, fost kommisar politic (!!!) in Armata Sovietica pâna a emigrat în bashcalia aia de "Hong-Kong & Guantanamo-Bay" jidovesc, de-i zice acuma Israel? Ai dracu de "Porumbeii Pacii" amândoi :-).
Du-te ba si te culca si tu tantalaule, nu mai cânta cuccaraca prin Internet. Ca iar te indragostesti ca la CRL de mine si poate-tzi fac pomana si-tzi mai trag pe bune un quicky. O meritzi cu varf si-ndesat si vaz ca te manca curu' :-)))
Hai valea, cauta-ma pe la CRL.
Ionitzig Marti, Octombrie 15, 2002 5:58 AM
dixit:
George Bush: The Unauthorized Biography
... Cel mai frumos capitol este acela in care ni se explica cum Prescott Bush, bunicul dobitocului actual... l-a finantzat pe Adolf Hitler sa ajunga la putere, Prescott acesta fiind Presedintele unei banci din NY ce pompa bani în Germania Nazista. Astia-s "campionii dreptatzii si aparatorii democratziei".
Clanul Bush, o banda la fel de lipsita de caracter ca si omologii lor jidani, alde Liebermann, Madame Clinton, madame Allbright, Henry Kissinger and so on.
Ionick Marti, Octombrie 15, 2002 5:55 AM
dixit:
Fortele binelui vor scoate foarte curind la iveala adevarul despre atentatul din Bali:
[...] Abu Bakar Bashir, a Muslim cleric accused of leading Jemaah Islamiyah, strongly denied involvement. "All the allegations against me are groundless. I challenge them to prove anything," he said. "I suspect that the bombing was engineered by the United States and its allies to justify allegations that Indonesia is a base for terrorists," he told AP in a telephone interview from Solo, a city in central Java, where he runs an Islamic boarding school. [...]
Ionick Marti, Octombrie 15, 2002 5:08 AM
dixit:
Bula lumii, sloboda

Caegoria "'Ratz-ai dracu' de jidani porci platiti cu dollari, nu mai am loc de voi sa fac o rubla cinstita cu reclame pentru aia la care le ling Sukoaiele !"
Io Marti, Octombrie 8, 2002 6:34 PM
"Uite, România cumpara niste rable vechi de 20 de ani F-16, care nu-s mai breze decât depasitul si de trei ori mai ieftinul la aceeasi calitate, MiG-29."
(N.B. Un recent sondaj printre taranii din asociatiile Gearmata, M. Kogalniceanu, Craiova, Buzau, Bacau s.a. a aratat ca toti sint multumiti de calitatea araturilor efectuatee de Mig-uri si nu doresc inlocuirea lor cu alte avioane.)

N-ai somn, libarca ? Pe intuneric vezi mai bine cit e viteza luminii ? :) Nu-ti place de mine, ia-o sus. Nu-ti place ce scriu, pupa-ma-n cur - de cind asteptai ! Pa, ma... prostovane, ma :)))


Itzignick Marti, Octombrie 15, 2002 5:06 AM
dixit:
From Before The Beginning Early Jewish Americans Were There
... norocul americanilor ca n-a mai ramas vreun zid la WCT, ca 5000 de ani v-ar f* astia la cap ca-i teritoriul lor si ca sa va caratzi în Canada totzi. Si as fi curios cine a fost dobitocul care le-a spus oamenilor sa se duca inapoi la lucru în turnul de la Sud, cand în vecini, în turnul de Nord, a intrat tocmai un avion mare si plin de benzina?!...
Plus gastele alea dezorientate de tablagii de la Pompieri, care si-au pierdut capul si nu stiau cum sa-si conduca oamenii, sa foloseasca LIFTURILE ce au venit jos cu oameni parlitzi si sa urce cu materialul pana la locul impactului fara sa-ncurce scarile si-asa pline? Baietzii aia simpli, cu furtunul pe spate au fost cu-adevarat eroi dar sefii lor, fie-mi iertata remarca, s-au cam încalcit în propria experientza si cam se-ncurcau reciproc in holul cladirilor. Plus ca helicopterele alea de Politztie in loc sa plimbe CNN-ul, mai bine aruncau prin fum pe cladirii PARASHUTE. ca parca tot mai bine-i sa sari cu rucsacul pe spate decat asa cum faceau disperatzii aia. ca daca le lasa pe frânghie parashutele vreunui regiment de parasutisti de lâanga NY, poate mai apucau cei de pe acoperis sa le dea la vale si celor primnsi între etaje. Jumate mureau ca le ardeau parashutele dar cei mai multzi scapau cu ceva picioare rupte. "Dupa rezbel multzi viteji" dar asta ma macina deja cand ma uitam la ei cum stau disperatzi în fereastra si ametzitzii aia se învârteau pe de-asupra lor, minutele treceau, escadrila de BELLs si de Sykorskys nu se arata de nicaieri, iar politzaii aia cacanari din helicopterul NYPD le faceau sperantze desharte, le dadea pe la nas cu scaparea, apoi o stergeau iara si filmeau cu nonchalantza, se tot minunau si se shipeau în sân ca "ce cehstie dom'le!", in loc sa lase pe colegi pe o cladire alaturata si sa se duca pilotul singur, sa-ncrece ceva, sa-l vad ca macar încearca. Imi pare rau dar si asta trebuie zis, ca acolo au fost eroi si "eroi".

Na, acum am gatat si eu predarea asta si ma duc sa fac nani pâna pe la 6.
Daca suntetzi cumintzi si nu-l mai lasatzi pe Teddy sa vomite pe-aici toata fierea aia a dracului din el, va las in pace. Alivoar! :-)

Miti ce ne facem, ca Patapievici sa facu anti-americantz? Nu suferi? Nu-tzi plânge inima intercesat asa? Nu mai potzi avea incredere in nima', vazushi?
Daca si pe Teddy-l apuca deviatzionismu' si-ncepe sa strige "Heil Hitler", inchidem shandramaua, bine? :-))))))))))))))))) [hai ca te las, nu te ma buzaresc. În orice caz, sa-mi zici multrzam, ca te-am adus în TOP100 vreo doua trei pagini mai în fatza ;-)... Mai da-i si lui Sandu ceva mushterii, ha-ha! Teddy la CRL este al doilea ovrei ce a-nviat din mortzi, dupa Iisus. La Teddy merge invers: inainte se scoala din mortzi, abia dupa aceea il bat in cuie...].
Alivoar, printzeso, ne vedem la iarna totushi. Ma tot dusai si eu ca si Mysticu', de 3 ori numa saptamana asta, dar abia de se poate desprinde omu' de-un sit asa de kultur(io)nick ca al teu . Hi-hi!
Itzignick Marti, Octombrie 15, 2002 4:27 AM
dixit:

... They began in 1492 when under the leadership of an Italian explorer the men of Spain including one black man and six Jews arrived in the lands of the Indians. Then came English and Dutch, Scotch-Irish and Swedes, Germans and French and later all the different peoples of Europe, Africa and Asia. In partnership, they built a country strong in its richness of ethnic variety committed to the quest for freedom, compassion and respect for human differences.

... ... si aici un delicios site al ovreilor in care ni se explica faptul ca America a fost infiintzata de catre... jidani, maestri in ale Colonialismului , aaa Colonizarilor mai ales fara voia bastinashilor... Si ca USA este pe drept teritoriu evreiesc, unde ceilaltzi sa fie bucurosi ca sunt toleratzi si ca nu vin excavatoarele, daca nu-si tzin gura.
Howk!
(Bai jidane, tu vaz ca n-ai pace, mai porc propagandistic. "Unde esti tu Antonescule, ca punând mâna pe el...").
N-o mers fenta cu antraxul din laboaratoarele americane ale lui Rumsfeld, (chestie epste care s-a tacut subit dupa ce a putzit a provocare CIA) si acuma si-a trimis CIA tragatorii de elita la Washington, sa tzina americanul de rând in priza, ca poate-i trece cheful de razbel pana-n Ianuarie 2003. Poate tot cautand asa, vor da si de cel care l-a omorat pe Kennedy :-))) În orice caz cor face un film fain la Hollywood, in care vor arata cum au salvat ei Lumea de un terorist periculos care era sa-l omoare pe Mult-Iubitul-si-Stimatuzl Tovaras Presedinte Gheorghe 2xV Tufa-Junioru.
Daca nemtzii gasesc pe resturile exploziei de la Bali urme de C-4 american sau Semtex cehesc amestecat cu pulbere de metal si exportat în USA, atunci sunt tare curios cum mai astupa Bush gura Berlinului si a Parisului. Ca aia cu Premiul Nobel pentru Pace i-au tras una peste cap deja.
Proshtii astia de vacari americani nesimtzitzi cred ca Europa n-are Servicii Secrete, numai ei au!
Ma fitzi cumintzi si nu va mai tzinetzi de tâmpenii.
Ionick Marti, Octombrie 15, 2002 2:15 AM
dixit:
Un delicios site al musulmanilor din Australia, la http://www.islam.org.au. Am tradus din acest articol citeva fragmente care sa contracareze propaganda criminala a Occidentului ipocrit, intolerant si distrugator de valori culturale.

Pastrarea identitatii culturale in Vest - amenintari si solutii
Identitatea islamica a musulmanilor din Australia dispare rapid in creuzetul acestei societati. In mod clar identitatea noastra e sub amenintare pe masura ce vedem ideologiile, credintele si comportamentele noastre facind loc celor ale necredinciosilor. [...]
Pentru o multitudine de motive, cele mai multe nefiind in concordanta cu Islamul, musulmanii s-au adunat in mare numar in tari nemusulmane. Unii vin ca refugiati, altii pentru o viata mai buna, altii pentru educatie, pentru a fi mai aproape de rude, altii pentru misionarism. Rezultatul este o noua problema care nu a existat de secole - musulmanii sint expusi, pe o scara fara precedent, culturilor si credintelor nemusulmane. De fapt, multi sint acum nascuti in aceste tari si in loc sa fie crescuti cu o solida identitate islamica, multi preiau valorile crestine ale "casei adoptive". Sa nu ne surprinda ca vedem multi musulmani renuntind la Islam mai tirziu in viata.[...]
De regula indoctrinarea incepe in sistemul de educatie. Scolarii musulmani sint trimisi de parintii lor la scolile necredinciosilor cu bune intentii privind educatia si o sansa pentru o viata mai buna (in aceasta lume, cel putin). Copiii sint plasati intr-un mediu unde amestecarea baietilor si fetelor nu e doar tolerata, dar incurajata prin gruparea copiilor in echipe sportive si grupe de clasa mixte. Acesti copii se maturizeaza crezind ca un astfel de comportament e normal. Aceasta ii duce, in cele mai multe cazuri, la categorisirea cerintelor Islamului de segregare sexuala drept "demodate" sau "inapoiate". Dupa ani de zile intr-un mediu asa de liber, sa nu ne miram ca vedem asa multi tineri musulmani cu "boyfriens" si "girlfriends".
O componenta majora a sistemului de educatie este transformarea elevilor in "buni australieni". A fi un bun australian inseamna sa respecti legile tarii chiar daca ele contrazic legile lui Allah (cel Neintinat). Vedem aceasta din cele mai timpurii stadii ale educatiei copilului sub forma ceremoniilor de ridicare a steaguluiin fiecare dimineata, cind copiii cinta imnul national si stau in pozitie de drepti in timp ce steagul nemusulmanilor e ridicat deasupra capetelor lor.
In stadii ulterioare, indoctrinarea devine mai avansata prin materii ca stiintele politice si juridice. Prin ele se invata "beneficiile" democratiei de stil occidental si ale sistemului de guvernamint din Westminster. Copiii sint invatati ca Shirk (adorarea a altceva mai mult decit a lui Allah - cel mai grav pacat in Islam) este cea mai buna forma de guvernamint. Ei sint invatati ca fiind un "bun cetatean" se refera la a vota si a participa la acest sistem bazat pe Shirk. Dupa ce copilul trece prin intestinele sistemului educational al necredicnciosilor, el/ea se va vedea probabil pe el/ea insusi insasi drept un australian mai intii si apoi un musulman. [...]
In ciuda pretentiilor Australiei ca e o societate seculara, sistemul educationalsubliniaza puternic, chiar daca abia vizibil, credintele si obiceiurile crestine. In perioada dinaintea Craciunului nu e neobisnuit nici chiar in scoli de stat sa se joace piese despre nasterea lui Iisus sau elevii sa fie angajati in activitati referitoare la Craciun, de exemplu confectionarea felicitarilor de Craciun etc. Aceasta, adaugata faptului ca elevul musulman e probabil o minoritate intr-o scoala plina de necredinciosi, foloseste la a forta copilul musulman sa adopte obiceiuri care in mod clar nu sint din Islam. Copilul musulman isi va vedea prietenii schimbind cadouri de Craciun si poate va astepta acelasi lucru acasa. [...]
Emisiunile de stiri ne furnizeaza o privire asupra lumii inconjuratoare. O lume in care mujahedinii sint numiti "teroristi", in care Calea cea Dreapta e numita "fundamentalism islamic" si in care toti musulmanii sint niste misogini care-si bat nevestele. In timp, aceasta poate dezvolta un simtamint de "ura de sine" in spectatorul musulman adult sau copil. Se creeaza un sentiment de rusine daca in mod constant cuvintul "musulman" e folosit ca sinonim pentru tot ce e rau in lume. [...]
Data viitoare cind copiii se uita la tv, fiti preveniti ca ce urmaresc ei contine mesaje concepute special sa intre in mintile copiilor si tinerilor. In cazul multor desene animate, de exemplu, vedem elemente de idolatrie "coupled with the taking of partners with Allah Ta'ala". Atit de multe din aceste desene animate au un substrat mitologic cu accent pe idolatrie si falsi dumnezei. Toate aceste desene animate pun fundatia transformarii copiilor in politeisti. De exemplu Superman, unde oamenii in nevoie il cheama pe acest necredincios in mantie si chiloti sa fie salvatorul cu puterile lui de zeu. Citi copii musulmani isi petrec anii de formare improvizind scene imaginare din Superman sau alte desene animate similare ? Aceasta e ceva in directa contradictie cu principiile Tawheed conform carora noi, musulmanii, ar trebui sa cautam ajutor numai de la Allah. [...]
E un fapt de viata ca noi trebuie, intr-o anumita masura, sa tinem companie indeaproape necredinciosilor. Aceasta e aproape de neevitat dat fiind ca lucram, studiem si, din nefericire, ne jucam cu ei.
Profetul (pacea lui Allah fie asupra sa) a spus ca oricine e impreuna cu alt popor pentru 40 de zile sau mai mult incepe sa capete unele din caracteristicile lui. Astfel, noi trebuie sa fim foarte atenti in privinta amestecarii cu necredinciosii pentru ca, fie ca realizam, fie ca nu, ne insusim unele din comportamentele si credintele lor.
Probabil aceasta este cea mai mare amenintare a unui musulman in aceasta tara, pentru ca media si educatia pot fi cu usurinta cenzurate. [...]
Sint multe feluri in care prea mult contact cu necredinciosii ne va duce la pierderea identitatii. A-ti face din necredinciosi prieteni apropiati e ceva despre care Allah a avertizat clar in Koran si totusi atit de multi dintre noi o fac. Cu orice prieteni, necredinciosi sau musulmani, e natural ca vom cauta sa le facem pe plac. Allah ne spune ca necredinciosul nu va fi fericit decit cind noi nu mai credem. [...]
Daca un musulman se asociaza cu necredinciosii, el va face eforturi sa se adapteze grupului. Pentru aceasta noi trebuie sa actionam ca australienii. Adaptarea consta de obicei in ajustarea Islamului nostru catre o religie mai acceptabila pentru necredinciosul cu care sintem asociati atit de intim. Iata ce duce la ceea ce Sayyd Qutb ar numi "atitudine mentala a celui care se scuza". Cind musulmanii se simt inclinati sa explice orice "comportare stranie" necredinciosilor: "Ei, oamenii aceia care arunca autobuze in aer in Israel nu sint adevarati musulmani". [...]
Pina la urma exista o solutie garantata de a inlatura riscurile, si aceea este plecarea din mijlocul necredinciosilor.
E de neevitat ca, atit timp cit traim aici, sa luam, printr-un proces de osmoza culturala, unele din caracteristicile necredinciosilor. Asemanarea dintre Islam si necredinciosie e accea dintre apa limpede, proaspata de izvor si apa adusa din fundul unei mahalale noroioase. Daca fie si un strop de apa murdara intra in apa curata, limpezimea scade. La fel, trebuie doar un strop de necredinta pentru a contamina Islamul in Vest. Daca ne sta in putinta ar trebui deci sa luam in considerare mutarea intr-o tara musulmana unde cel putin putem trai printre fratii nostri si intr-o societate islamica libera de contaminarea cu necredinciosii.


Papa Pius XXVIIIIIII de la Vatican,Bielorusia Marti, Octombrie 15, 2002 12:29 AM
dixit:
Sisifilatule sint si Organul si Securistul si Kromberg si Purandelulul si Teddy si Asterix si Aschiuta si chiar Sisif din cind in cind cind nu sint la slujba.Intreab-o pe Miti ca si Miti am fost un pic insa fusta nu prea ma face ca-s paros tare pe bulane!Un ceiuc avec ca?

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]