.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberplai| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Integrare sa fie da' s-o stim si noi!

Cercetare-Dezvoltare-Tehnologie-Directoratul XII al Comisiei Europene
Societatea informatiei-Directoratul General XIII al Comisiei Europene

In cercetare, deja suntem integrati, incepand cu Programul Cadru 5 de Cercetare-Dezvoltare-Tehnologie. Pentru prima oara si intâiasi data Romania, tzara asociata, are acelasi statut ca  tarile membre UE. Si o dovada ca integrarea nu e chermeza e faptul ca in conditiile noi se schimba fundamental posibilitatile de finantare ale proiectelor stiintifice. Romania va contribui (ca toti ceilalti membrii) cu o suma bunicica (zeci de milioane de Euro) la finantarea programului cadru 5. Cercetaretzii români trebuie sa caute finantare mai ales la Bruxelles, licitând cot la cot cu europenii omologati pentru ca, dupa obstescul sfârsit al planului national Orizont 2000 (la anu'),  va exista finantare interna numai pentru un numar restrans de directii de cercetare. Restul, prin cincinalul ioropean. Daca românii nu se vor prezenta la licitatiile Comisiei Europene cu propuneri numeroase si bine intocmite, banii nostrii vor ingrasa cercetarea altora, a noastra sublimandu-se intr-o lipsa desavarsita. 

Exista cereri de propuneri lansate de Comisia Europeana pentru domeniile legate de Societatea Informatiei si de cercetarea si inovarea in sprijinul dezvoltarii Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Se merita incercat.

Cu oarece experienta in ale stufoasei formularistici europene, va pot ajuta cu un mic consulting prietenesc, pe cat ma tin puterile. Pe cei priceputi in cestiunile bruxellesti si care doresc sa dea si ei o mâna de ajutor ii rog sa vina cu un link in pagina de fata.

Europeni de-ai nostri:

Presedintele Comisiei Europene

Comisarul pentru extinderea Uniunii Europene