[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla|Lista siturilor Ciberplai |Editare] 
WebRing de atitudine civica pentru noi s'ai nostri

Spre ciberplai din spatiul mioritic

 coputype.gif (9703 bytes)

Tranzitia pe care o traim ridicŕ din nou problema sincronizarii Romaniei cu Occidentul. Factorul economic, foarte important, nu este însŕ singurul de luat în seamŕ. Ca si acum un veac jumate, întreg sistemul românesc trebuie restructurat. Si asta într-un sat global în continua schimbare. Sansa sau blestem?

Daca vrem sa reînnodam istoria de acolo de unde am rupt-o cu Vestul si sŕ mergem linear, pe cai batute adesea, dupa o industrializare de tip socialist, una de tip capitalist si glorios vom marshallui spre anii '50 - '60. Estimp, cei ce tin post industrial vor fi hat, în al 21lea veac. Calea lineara nu se arata a fi o solutie îmbietoare. Nu ne ramâne decât sa folosim ultima retragere din istorie ca luare de avânt în saltul spre coama valului informational. Re-configurarea într-un sistem coerent functionând sincron cu Occidentul e posibilŕ cu ajutorul Netului.

Sŕ ne întoarcem la pas'opt. Pasoptistii au reusit tranzitia. Educati în Vest, ei s-au întors acasŕ cristalizând o structurŕ si au împins România cu cel putin un secol înainte. Acum e mai simplu, distantele nu ne mai despart, functioneazŕ o nouŕ metricŕ: cea a internetului. Sunt câteva mega de români în tarile dezvoltate. Impreuna putem reusi. Netul da puteri uriesesti individului care nu mai e albinŕ în stup, cŕrŕmidŕ în zid sau pixel în tablourile vivante de pe stadioane.

Aici amicul ma bate pe umeri. "Vezi, asta e cusurul tau, nu privesti sferic! Netul da puteri uriesesti potentând atât binele cât si rŕul din om. Disfunctionalitati, complexe, probleme personale, depresii, toate se acutizeazŕ bine ascunse sub masca virtualŕ. La limitŕ: dizolvarea în virtual cu refuzul realului si se duce dracului acordul armonic în sistem" Iesirea: la strada informatzionalŕ.

Ciberplai-pagina de acasa